Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΣΥΡΙΖΑ: περιοδεία υποψηφίων ευρωβουλευτών σε Καβάλα και Θάσο

Κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., αποτελούμενο από τον εν ενεργεία ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, την Αναστασία Σαπουνά και τον Γρηγόρη Στογιαννίδη, θα επισκεφθεί από την Παρασκευή 10 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 14 Μαΐου την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Η επίσκεψή τους θα εκκινήσει την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Μαΐου από τη Θάσο και την Καβάλα.

 

Κατά την περιοδεία τους στη Θάσο, την Παρασκευή, θα συναντηθούν στον Λιμένα με επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού, στις 10.30, στο ζαχαροπλαστείο Σταμάτης.

 

Στις 12.00 το μεσημέρι θα επισκεφθούν την Ποταμιά και θα συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής.

 

Στη συνέχεια, στις 2.00 μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου θα ενημερωθούν από τους υγειονομικούς και τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Τέλος, στις 6.00 το απόγευμα θα συνομιλήσουν με μέλη Περιβαλλοντικών Συλλόγων και πολίτες στην πλατεία, στη Σκάλα Καλλιράχης.

 

Επιστρέφοντας από την Θάσο, την Παρασκευή το βράδυ, στις 9.30, θα συναντηθούν στο Cityzen με μέλη και φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., ενώ το Σάββατο το πρωί θα περιηγηθούν στην πόλη της Καβάλας, όπου θα συναντήσουν και θα συνομιλήσουν με τους πολίτες.

 

Μετά το μεσημέρι θα αναχωρήσουν για την πόλη της Δράμας, τρίτο σταθμό της περιοδείας τους στην Α.Μ.Θ. Θα ακολουθήσει την Κυριακή η Ξάνθη, τη Δευτέρα η Αλεξανδρούπολη και την Τρίτη η Κομοτηνή.

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 11:34 am


Λασπόλουτρα: για φέτος θα λειτουργήσουν Ιούλιο και Αύγουστο και μόνο η δεξαμενή

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα συνεχιστούν οι εργασίες στα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη.

 

Όπως είπε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 8 Μαΐου απαντώντας σε σχετική ερώτηση «μέχρι το τέλος Ιουνίου ολοκληρώνονται οι εργασίες στα μπάνια. Για δύο μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα λειτουργήσει μόνο η δεξαμενή. Δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια και οι υπόλοιπες υποδομές. Η δεξαμενή θα λειτουργήσει με ειδικές συνθήκες, δηλαδή θα έχει ένα ωράριο και δεν θα λειτουργεί ή την Κυριακή ή τη Δευτέρα».

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 10:47 am


Το Νοσοκομείο Καβάλας τιμά την ημέρα του νοσηλευτή

Η 12η Μαΐου, παγκοσμίως, αποτελεί μια ημερομηνία σύμβολο για το σύνολο των Νοσηλευτριών/των, που  προασπίζουν  την Δημόσια Υγεία και τα Δικαιώματα των Ασθενών.

 

Οι νοσηλευτές  παρέχουν καθημερινά ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς όλους τους πολίτες, υπερασπιζόμενοι του δικαιώματος στην Υγεία για Όλους.

 

Μέσα από την πανδημία φάνηκε ξεκάθαρα ο σημαντικός ρόλος αλλά και η  υποστελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αποδείχτηκε όμως και ότι το ΕΣΥ δεν κατέρρευσε, διότι οι ίδιοι οι Νοσηλευτές το στήριξαν ,μπήκαν μπροστά, ηγήθηκαν, κινδύνευσαν  αντιμετωπίζοντας τη λαίλαπα της πανδημίας.

 

Οι Νοσηλευτές κάνουν τη διαφορά, καθώς αποτελούν τη ψυχή του ΕΣΥ, ως αξιόπιστοι συμπαραστάτες που διασφαλίζουν την ποιοτική φροντίδα στις υπηρεσίες υγείας των πολιτών και των οικογενειών τους.

 

Οι Νοσηλευτές κάνουν τη διαφορά, καθώς επηρεάζουν και διαμορφώνουν τις αποφάσεις σε πολιτικές υγείας που διασφαλίζουν ότι όλοι οι Έλληνες θα έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη.

 

Οι Νοσηλευτές κάνουν τη διαφορά, δίνοντας μεγάλο αγώνα για να μετατρέψουν σε ασθενοκεντρικό το σύστημα υγείας στη χώρα μας.

 

Για εμάς προτεραιότητα έχει ο ασθενής.

 

Για την ασφάλειά του και την βελτίωση στην ποιότητα της περίθαλψής του δουλεύουμε νυχθημερόν. Είμαστε πάντα δίπλα του για να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά του και να τον στηρίζουμε ψυχικά και σωματικά μέχρι να αισθανθεί δυνατός για να συνεχίσει υγιής τη διαδρομή της ζωής.

Σήμερα τιμούμε όλους τους Νοσηλευτές για το ήθος, την ανιδιοτέλεια και τις νοσηλευτικές αξίες τις οποίες πρεσβεύουν.

 

Τιμούμε, όμως, ιδιαίτερα το προσωπικό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας, που με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, συνεχίζει να εργάζεται σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με τις κενές θέσεις να αγγίζουν το 50%, να περιθάλπει ασθενείς από όλη την Περιφέρεια .

 

Χρόνια πολλά στους Νοσηλευτές που μιλούν με το έργο τους!

 

(δελτίο Τύπου)

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 10:26 am


Τροχαίο με τραυματισμό στην οδό 7ης Μεραρχίας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου στην οδό 7ης Μεραρχίας στο ύψος του Πλάτανου μετά τη σύγκρουση ΙΧ επιβατικού οχήματος και μηχανής.

 

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός της μηχανής ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.

 

Πηγή και φωτό: center tv

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 9:44 am


Νοσοκομείο Καβάλας: πότε ανοίγουν τα ραντεβού για τον μήνα Ιούνιο

Την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 14:30 το μεσημέρι θα ανοίξουν τα ραντεβού για τα Πρωινά & Απογευματινά Ιατρεία στο Νοσοκομείο Καβάλας.

 

Το ίδιο ισχύει και για όλες τις εργαστηριακές εξετάσεις σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου.

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 9:38 am


«Ταράν τλαν: το νέο τραγούδι του Αργύρη Μπακιρτζή – η ηχογράφηση της φωνής του έγινε στην Καβάλα

Οι στίχοι μιλούν για μια σικάτη γυναίκα η οποία, όπως φαίνεται και στο βίντεο κλιπ, μπαίνει μέσα σε ένα ταβερνάκι και κεντρίζει τα βλέμματα όλων των ανδρών, αλλά και του νεαρού σερβιτόρου.

 

Μουσική και εικόνες μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή.

 

Η ηχογράφηση έγινε στο Συν Ένα recording Studio

Μίξη mastering: Γιάννης Ταβουλάρης

Η  ηχογράφηση της φωνής του Αργύρη Μπακιρτζή, έγινε στο στούντιο Νέμεσις στην Καβάλα

 

Βιολί: Γιάννης Κονταράτος

Μπουζούκι: Χάρης Λαουρέισεν

Κιθάρα: Γιάννης Παπαγεωργίου

Κοντραμπάσο: Λάμπρος Παπανικολάου

Μπαγλαμάς: Γιάννης Χαρούλης

 

Φωνητικά: Ειρήνη Ανδρουλάκη

                   Αλίκη Ατσαλάκη

                   Βασούλα Δελλή

                   Ναταλία Λαμπαδάκη

                   Δήμητρα Μητσογιάννη

                   Στέλιος Σιγανός

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 9:30 am


Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας στην Καβάλα στις 13 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την παράταξη “ΜέΡΑ25”, Κώστας Λαπαβίτσας, θα επισκεφθεί την Καβάλα τη Δευτέρα 13 Μαΐου, και θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο ξενοδόχειο “Galaxy”.

 

 

Σχετική ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει τα εξής: 

“Η Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά διοργανώνει στην Καβάλα, την ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΪΟΥ στις 20:30, στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ, εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Ευρωεκλογές 2024. Ισχυρή Ανυπότακτη Αριστερά για την κοινωνία, τη χώρα, την Ευρώπη».

 

Ομιλητής ο Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, πρώην βουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:59 pm


National League 2: Μία απόλυτα επιτυχημένη χρονιά ολοκληρώθηκε για την Αγία Βαρβάρα

Με 96-58 ηττήθηκε η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας από τον Ιωνικό Ιωνίας, την Τετάρτη (08/05).

 

Ο Ιωνικός έκανε το 2-1 στις νίκες στη σειρά των ημιτελικών της National League 2, και προκρίθηκε στους τελικούς όπου θα αντιμετωπίσει τον ΚΑΟ Χαλκιδικής.

 

Η Αγία Βαρβάρα είχε μία ονειρική σεζόν, καθώς ως νεοφώτιστη είχε στόχο την παραμονή, αλλά δεν έσωσε απλά την κατηγορία, αλλά έφτασε ως τα ημιτελικά των πλέι οφ, και ουσιαστικά ανήκει στις καλύτερες τέσσερις ομάδες της κατηγορίας για φέτος.

 

Τα δεκάλεπτα: 29-16, 52-27, 79-45, 96-58

 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 10:39 pm


Καλύβια Λιμεναρίων: Αναβίωσε το έθιμο «Για βρεξ Απρίλη μ’» - Βίντεο & Φωτογραφίες

Το έθιμο «Για βρεξ Απρίλη μ’» αναβίωσε στα Καλύβια των Λιμεναρίων Θάσου.

 

Το « Για βρέξ' Απρίλη μ'», είναι ένας τελετουργικός χορός με συνοδεία τραγουδιού, κατά τον οποίο γίνεται επίκληση στον Απρίλη και στη Φύση, για την ανοιξιάτικη βροχή.

 

Πρόκειται για ένα έθιμο που οι ρίζες του χάνονται στην αρχαιότητα, στην Διονυσιακή λατρεία και στον Ορφισμό. 

 

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Τρίτη μέρα του Πάσχα.

 

Βίντεο από την εκδήλωση.

 

Σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων “Το Κάστρο”, αναφέρει τα εξής:

“«Για βρεξ Απρίλη μ’»!!! Η Αναβίωση εθίμου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων "Το Κάστρο" όπως τα τελευταία 47 έτη.

 

Συγχαίρουμε τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων και την δασκάλα τους Μελίνα Μαστοράκη -Στάμου , για την άψογη παρουσία τους.

 

Συγχαίρουμε τους Φίλους Παραδοσιακών Χορών Καβάλας και τους χορευτές του Συλλόγου Νέας Ηρακλείτσας "Άγιος Γεώργιος" και τους ευχαριστούμε που δέχτηκαν την προσκλησή μας και πλαισίωσαν την εκδήλωση.

 

Ευχαριστούμε την επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλυβίων που όπως όλα αυτά τα χρόνια , έτσι και φέτος, στάθηκε δίπλα μας στην διοργάνωση της αναβίωσης του εθίμου.

 

Ευχαριστούμε την πρωτοχορεύτρια Κορδέλη Λασκαρίνα που έσυρε και φέτος τον χορό της "δέησης" με το "για βρέξ Απρίλη 'μ".

 

Ευχαριστούμε πολύ την Γρεβελή Θωμαή για το ράψιμο των παιδικών φορεσιών (φουστάνια)

 

Ευχαριστούμε τους: Μακέδο Στ. Σάκη, Λόβουλο Κώστα, Κυριώτη Στεφανία, Πασσά Ρούλα, Βέργο Βασίλη για την προσφορά τους.

 

Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.”

 

 Φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 9:57 pm


Στην Καβάλα την Πέμπτη η υποψήφια ευρωβουλευτής Ανδρούλα Παράσχου

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρούλα Παράσχου, θα επισκεφθεί την Καβάλα την Πέμπτη (09/05). Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 18.30 το απόγευμα στα γραφεία της ΔΕΕΠ Καβάλας.

 

 

Σχετική ανακοίνωση της ΔΕΕΠ αναφέρει τα εξής:

“Η Υπ. Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρούλα [ Αντρη ] Παράσχου, θα επισκεφθεί την Καβάλα αύριο Πέμπτη 9-5-2024. Στα πλαίσια της επίσκεψής της θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 18.30.

 

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π. της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας σας προσκαλούν στην συνέντευξη τύπου που θα δοθεί την Πέμπτη 9-5-2024 και ώρα 18:30 στα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 9:10 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Καβάλα Αρχεία - XanthiNea.gr

Καβάλα Αρχεία  XanthiNea.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2023 | 12:08 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας