Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Την κατάθεση επιπλέον στοιχείων την εξέλιξη του έργου αποκατάστασης του οδικού άξονα Φλώρινας-Πρεσπών αιτούνται οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΒΟΣΔΟΥ Σωτήριος και ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ Χρήστος.

 


Την κατάθεση επιπλέον στοιχείων σχετικά με την εξέλιξη του έργου αποκατάστασης του οδικού άξονα Φλώρινας-Πρεσπών αιτούνται οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Φλώρινας της Παράταξης «ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ΒΟΣΔΟΥ Σωτήριος και ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ Χρήστος.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με προηγούμενη αίτηση τους ζήτησαν και έλαβαν σειρά εγγράφων σχετικών με το παραπάνω έργο (αρ. πρωτ. 56006/08.05.2024 διαβιβαστικό του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας), στα οποία δεν διαπιστώθηκε να γίνεται ουδεμία αναφορά σε αναγκαιότητα διακοπής της κυκλοφορίας σε σημείο του οδικού αυτού άξονα.

Δεδομένου επίσης ότι δημοσιοποιήθηκε σχετική συνάντηση που προκάλεσε η Περιφερειακή Αρχή στον Λαιμό Πρεσπών στις 17 Μαΐου 2024, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι προγραμματίζεται διακοπή της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου για ενάμιση μήνα περίπου,εξέλιξη που προκαλεί την έντονη και εύλογη ανησυχία κατοίκων και επαγγελματιών, προέκυψαν νέα ερωτήματα σχετικά με την όλη διαδικασία.

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι τεχνικές εκθέσεις – επισημάνσεις που κατατέθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία από δύο εταιρείες, που συμμετείχαν στην διαδικασία κατάθεσης προσφορών μετά την 1η Πρόσκληση, δεν είχαν γνωστοποιηθεί και δεν είχαν επισυναφτεί στην εισήγηση προς την Περιφερειακή Επιτροπή όταν συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα αλλά διαβιβάστηκαν στους Περιφερειακούς Συμβούλους κατόπιν αιτήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 8:55 pm


Μεσιτικό γραφείο ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 αγροτεμάχια στο χωριό Κολχική Φλώρινας με συνολικό εμβαδόν 9312τμ.


Πωλούνται 2 αγροτεμάχια στο χωριό Κολχική Φλώρινας με συνολικό εμβαδόν 9312τμ5.

Το πρώτο αγροτεμάχιο έχει εμβαδόν 4187τμ και το δεύτερο 5125τμ.

Η πώληση τους μπορεί να γίνει και μεμονωμένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856







Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 8:44 pm


Συνάντηση Δημάρχου και Προέδρων Κοινοτήτων Αμυνταίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πασχάλη Χαρούμενο

 


Συνάντηση Δημάρχου και Προέδρων Κοινοτήτων Αμυνταίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης,  κ. Πασχάλη Χαρούμενο

Μια εποικοδομητική συνάντηση εργασίας είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης 30/05, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Λιάσης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Πασχάλη Χαρούμενο και τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Αμυνταίου.

Στη σύσκεψη, που έγινε παρουσία του Προέδρου του ΔΣ, Αντιδημάρχων, του Εντεταλμένου Συμβούλου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, αναλύθηκαν διεξοδικά θέματα που άπτονται της κτηνοτροφίας, έγινε καταγραφή των προβλημάτων των Κοινοτήτων στον Πρωτογενή τομέα και συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του Δήμου με την Περιφέρεια στον τομέα αυτό.



Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 8:39 pm


ΠΩΛΕΙΤΑΙ διώροφη μονοκατοικία 130 τ.μ και 119 τ.μ - η Ενοικιάζεται ο 1ος όροφος


Πωλείται διώροφη μονοκατοικία 130 τ.μ και 119 τμ ενώ το συνολικό εμβαδό όλου του οικοπέδου είναι 700τ.μ με τεράστια αυλή. 
Επίσης ενοικιάζεται ο 1ος όροφος  της διώροφης μονοκατοικίας, 119 τ.μ και περιλαμβάνει : 
  • 4 ευρύχωρα δωμάτια, 
  • κουζίνα, 
  • μπάνιο, 
  • αποθήκη. 
  • Έχει ατομική θέρμανση (πετρέλαιο). 
  • Βρίσκεται στην οδο Δημ. Παπαθανασίου 48, απέναντι από το γηροκομείο.
Τηλ. επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες στο 
6937555365, κα Ντίνα.


Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 3:40 pm


Η Θεατρική Παράσταση κωμωδία "AMETI MOY XAMETI" έρχεται στην Φλώρινα στις 2 Ιουνίου για 2ώρες αβίαστο ,ασταμάτητο γέλιο.

 


AMETI MOYXA METI

Μια Κωμωδία Νεοελληνική Σύγχρονη παλαιάς κοπής αλλά τόσο επίκαιρη έρχεται ΦΛΩΡΙΝΑ.

‘’ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΘΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕΙ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το πιο τρελό Παντοπωλείο κάνει στάση

ΚΥΡΙΑΚΗ Ιουνίου 2024

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Είσοδος: 18€ - Προπώληση : 14€- Άνεργοι ,Φοιτητές ,Γ’ Ηλικία ,Ευπαθείς ομάδες: 12€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΒΙΒΛΙΙΟΠΩΛΕΙΟ‘’ Η ΓΩΝΙΑ ’’ , ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 57, ΤΗΛ:2385 029637

VIVA.GRMORE.COM

ΏΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 20.30  - ΏΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 19.45

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΤΡΙΑ GROUP, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ,ΚΑΠΗ :

ΤΗΛΈΦΩΝΟ:698 942 4555

AMETIMOYXAMETI

 

ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΗ

Η σπαρταριστή Κωμωδία μας ,σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή ζώντας την πραγματική καθημερινότητα του σήμερα.!! Επτά ήρωες της φαντασίας που  μπορεί όμως  να είναι και πρωταγωνιστές της διπλανής μας πόρτας. 

Ξεσηκώνουν το κοινό μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις και ευτράπελα. Μια τόσο ρεαλιστική ιστορία που κάνει το θεατή να μην μπορεί να κρατηθεί από τα γέλια. Κύριο χαρακτηριστικό η ‘Παράδοση μας’. Η Παράδοσή μας σε όλα. Ο Σύζυγος και Πατέρας ( Χρυσόστομος Σωφρόνης ) ,ιδιοκτήτης  Παντοπωλείου,  ξέρει τα πάντα – για όλους και για όλα . Έχει λύση για κάθε πρόβλημα δημιουργώντας άλλα τόσα. 

Αθυρόστομος με ιδιομορφία γλώσσας (ντοπιολαλιά ) ,φιλάργυρος ,τσιγγούνης ,άπιστος , παραδοσιακός . Η σύζυγος (Πουλχερία Βουνοτρυπίδου ) πόντια που δε μιλάει ποντιακά  αλλά και αυτό προσπαθεί να το κάνει ο Χρυσόστομος, γυναίκα με πολύ υπομονή, εργατική ,μητέρα πάνω από όλα, που κάνει τελικά την δική της επανάσταση με μια τρομερή ανατροπή στο έργο. Η Πανάγιο Σοφρώνη θυγατέρα και η ραδιούργα στην Οικογένεια. Γιάγκος Σωφρόνης ο ιός ,αιώνιος φοιτητής ,τεμπέλης που όμως μέσα από τον έρωτά του για την Βίρνα Κουτσοκλανιότογλου σκαρφίζεται μια έξυπνη ιδέα. Οι δύο τους θα τρελάνουν τον Χρυσόστομο Σοφρώνη . Ο Βαγγέλης Σκώτης - συμβολαιογράφος και φίλος της οικογενείας ,νομίζει πως είναι Σκωτσέζος λόγο επιθέτου. Και τέλος η Αρετούσα Ποθητή – γυναίκα αμαρτία  ,πελάτισσα του Παντοπωλείου. Και ο βοηθός του Χρυσόστομου ο Τέλης Βελόνης ο οποίος χώνει την μύτη του παντού ,τρυπώνει παντού όπως και η βελόνα..Έρωτες ,περιουσιακά στοιχεία ,κληρονομιές ,αρραβώνες ,επιχειρήσεις, παρεξηγήσεις . Όλα  τα υλικά μαζί  τα οποία συνοδεύουν εκπληκτικές ερμηνείες , αβίαστο - ασταμάτητο γέλιο ,υπέροχος φωτισμός , μουσική και χορογραφίες σε συνδυασμό με την προβολή της παράδοσής μας - έχουν ως αποτέλεσμα την πιο επιτυχημένη συνταγή την  KΩMΩΔIAΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.


ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΗ

( ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ )

Κείμενα – σκηνοθεσία -Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Μακρής

Φωτογραφία: Peter Tamas -  Δημιουργοί Video : Make Art Astakos(cinematography) - Studio – Ηχογραφήσεων: Earth sound studio (Άκης Μελής)

Ενδυματολόγος:S.M  -  Τις Γυναίκες  ηθοποιοί έντυσε :IQFEMALECLOTHINGΟι  Άντρες  ηθοποιοί τα κατάφεραν μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια.

Κατασκευή σκηνικών:  Per. Pristouris  -Σκηνικά - Yλικά: RAVAGO (BUILDINGSOLUTIONS)  - Χορογραφίες: Τζίνα Κωνσταντιδάκη –  Ήχος -Φώτα: STUDIOGM

Τραγούδι Παράστασης – Μουσική -ενορχήστρωση – Στίχοι : Κυριάκος Γαληνός

Διασκευή Τραγουδιών –Ερμηνεία: Γιώργος Μακρής - Μουσική:Άκης Μελής

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων :G. MAKRIS Productions ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:GMakrisProductions

Σας εγγυόμαστε  ένα ρεσιτάλ ερμηνειών από όλους τους ήρωες ,ένα ρεσιτάλ ερμηνειών και κατάθεση ψυχής από όλους τους ταλαντούχους , αγαπημένους ηθοποιούς σε όλη την Ελλάδα.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΙΤΣΗΣ - ΜΑΙΡΗ ΒΛΟΥΤΗ -ΤΙΣΣΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΖΙΑΡΤΖΙΑΝΗ - ΑΡΕΤΗ ΤΣΙΑΜΠΟΚΑΛΟΥ

GuestStar: ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΖΕΣ

Μια θεατρική Παράσταση που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των θεατρικών παραστάσεων για το 2024 και η οποία ξεχωρίζει διότι είναι πρωτότυπη ,παραδοσιακή .Μια κωμωδία παλιάς κοπής αλλά τόσο επίκαιρη. Μια κωμωδία Παραδοσιακή. Μια θεατρική Παράσταση που πρέπει να απολαύσουν όλοι .

2ώρες αβίαστο ,ασταμάτητο γέλιο.

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ..!!!!!!!!

 



Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 12:53 pm


Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου ανακοινώνει τα κριτήρια επιλογής της παρέμβασης Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027:

 


Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου ανακοινώνει δημοσίευση της ΕΘΕΑΣ σχετικά με τα κριτήρια επιλογής της παρέμβασης Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027:

 

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης κριτηρίων επιλογής της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στην παρέμβαση Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας» του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027, η ΕΘΕΑΣ κατόπιν συνεργασίας με τους Συνεταιρισμούς μέλη της και νέους αγρότες, απέστειλε επιστολή με προτάσεις προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τη διευκόλυνση των Νέων Γεωργών και ειδικότερα, των συνεταιρισμένων Νέων Γεωργών.

 

Προτάσεις ΕΘ.Ε.Α.Σ. στα κριτήρια επιλογής της πρώτης πρόσκλησης για την εγκατάσταση γεωργών νεαρής ηλικίας

 

Κριτήριο

Παρατηρήσεις

Πρόταση

Κριτήριο 1

Δεν είναι δίκαιο να εξισώνεται το επίπεδο 5 σπουδών π.χ. ΕΠΑΛ γεωτεχνικής κατεύθυνσης, με τις σπουδές ΠΕ/ΤΕ Γεωπονίας επίπεδο 6 και πάνω. Θα ήταν καλό να δοθεί μεγαλύτερο κίνητρο σε κατόχους πτυχίου > επιπέδου 6 για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, καθώς η παρουσία τους στο πρόγραμμα είναι σημαντική.

Η Βαρύτητα να αυξηθεί στο 15, τα υπο-κριτήρια (α/α) να γίνουν τέσσερα και τα μόρια ως εξής:
1.1) Κατοχή πτυχίου-τίτλου σπουδών γεωτεχνικής κατεύθυνσης ανώτερου ή ίσου με επίπεδο 6 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων à 100.
1.2) Κατοχή πτυχίου-τίτλου σπουδών γεωτεχνικής κατεύθυνσης ανώτερου ή ίσου με επίπεδο 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων à 60.                                                                          
1.3) Κατοχή τίτλου σπουδών γεωτεχνικής κατεύθυνσης επιπέδου 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και των ΕΠΑΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ à 45.
1.4) Κατοχή οποιουδήποτε τίτλου σπουδών επιπέδου 5 ή ανώτερου του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων à 30.
1.5.) Δεν θα πρέπει να αποκλείονται και οι κάτοχοι πτυχίου υποχρεωτικής εννεαετούς εκπαίδευσης, ας  μην λαμβάνουν καμία μοριοδότηση, αλλά να μην αποκλείονται - ειδικά κάτοικοι ορεινών περιοχών και μικρών νησιών.

Κριτήριο 2

Η συμμετοχή αρχικά, αλλά, κυρίως, η παραμονή σε "ευμεγέθης" Ομ.Π ή Ο.Π, δηλαδή η ενίσχυση του πνεύματος συνεταιρισμού και συνεργατισμού είναι πολύ σημαντική για την ελληνική γεωργία, της οποίας κύριο χαρακτηριστικό είναι ο μικρός κλήρος ανά εκμετάλλευση. Επομένως, η συμμετοχή σε συλλογικά σχήματα είναι μονόδρομος για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτήν την νέα πραγματικότητα της παγκοσμιοποιημένης αγοράς. *Πρέπει όμως να προβλεφθεί τι θα συμβαίνει σε περιπτώσεις αποχώρησης από μια Ομ.Π/ΟΠ (οικειοθελώς ή όχι) καθώς η συμμετοχή σε άλλη ΟΜΠ/ΟΠ, βάσει νομοθεσίας, δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από 12 μήνες!

Η Βαρύτητα να αυξηθεί στο 10 και η ανάλυση του κριτηρίου να τροποποιηθεί ως εξής:
- Συμμετοχή (εντός 12 μηνών από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης) και παραμονή (κατά τη διάρκεια του επιχειρηματικού σχεδίου) σε Ομάδες ή Οργανώσεις παραγωγών άνω των 12 μελών.

Κριτήριο 3

Με την σταδιακή αποκέντρωση τα τελευταία χρόνια, των δημόσιων υπηρεσιών και των τραπεζών, μικρές αγροτικές κωμοπόλεις, της τάξεως των 6-7χιλ κατοίκων, άρχισαν να χάνουν τα αστικά τους χαρακτηριστικά και να μοιάζουν περισσότερο με χωριά, με αποτέλεσμα να ερημώνουν σταδιακά. Καλό είναι, να μεταβληθούν ελαφρώς προς τα πάνω, τα πληθυσμιακά όρια με σκοπό τη διατήρηση (ή και αύξηση) των νέων ανθρώπων σε αυτές τις αγροτικές περιοχές.

Χρειάζεται, επίσης, να τεκμηριωθεί με βάση ποιου/ποιων κριτηρίου/ων θα θεωρείται ότι ο τόπος μόνιμης κατοικίας έχει πληγεί από τις επιπτώσεις των φαινομένων που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή και επεξήγηση ποια είναι αυτά τα φαινόμενα.

Η ανάλυση των υπο-κριτηρίων 3.2 (α, β και γ) να τροποποιηθούν ως εξής:
3.2.α) Μόνιμη κατοικία σε Τοπικές ή Δημοτικές Κοινότητες με πληθυσμό έως και 750 κατοίκους.
3.2.β) Μόνιμη κατοικία σε Τοπικές ή Δημοτικές Κοινότητες με πληθυσμό από 751 έως και 3.500 κατοίκους.
3.3.γ) Μόνιμη κατοικία σε Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες με πληθυσμό από 3.501 έως και 6.500 κατοίκους.

Η Βαρύτητα και η Μοριοδότηση ας παραμείνουν ως έχουν.

Κριτήριο 4.1γ

Σε ένα πρόγραμμα διάρκειας 7-8 ετών, δεν μπορεί η δέσμευση της διάρκειας μίσθωσης να είναι μεγαλύτερη από αυτή.

Να γίνουν δεκτά τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια, για μείωση του κόστους.

Να μειωθεί η διάρκεια μίσθωσης στα 8 έτη ή να διαγραφεί εντελώς αυτό το κριτήριο βαθμολογίας.

Κριτήριο 5

Η παραγωγή προϊόντων ολοκληρωμένης διαχείρισης, κατά AGRO ή GLOBALGAP, είναι πολύ σημαντική στην σημερινά αγορά. Όμως, σύμφωνα με τις νέες εκδόσεις και τα προαπαιτούμενα των παραπάνω προτύπων, η λήψη του πιστοποιητικού γίνεται πιο δύσκολη και πιο κοστοβόρα. Υπολογίζεται ότι για έναν μεμονωμένο παραγωγό, το συνολικό κόστος πιστοποίησης (σύμβουλος-αναλύσεις-πιστοποιητικός φορέας) κυμαίνεται από 1.000 έως 2.000€, ετησίως!

Να αυξηθεί η Βαρύτητα του κριτηρίου στο 15% και ταυτόχρονα και η απαίτηση της πιστοποιούμενης τυπικής απόδοσης ως εξής:
- Το επιχειρηματικό σχέδιο συμβάλλει στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων βιολογικής παραγωγής ή ολοκληρωμένης διαχείρισης η τυπική απόδοση των οποίων, αθροιστικά, είναι η μεγαλύτερη ή ίση του 50% του συνόλου της τυπικής απόδοσης της εκμετάλλευσης.

Κριτήριο 6

Η μη διασφαλισμένη συμμετοχή σε Σχέδιο Βελτίωσης, καθιστά την αγορά καινούργιου εξοπλισμού πολύ δύσκολη για τον μέσο Έλληνα αγρότη. Για αυτόν τον λόγο, όταν δεν έχει το βοήθημα της επιδότησης, καταλήγει στην αγορά καλού μεταχειρισμένου εξοπλισμού, στην μισή τιμή του καινούργιου. Θα ήταν πιο ρεαλιστικό, λοιπόν, να συμπεριληφθεί στην υλοποίηση επενδύσεων και ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός, καθώς αυτό είναι που συμβαίνει στην πραγματικότητα. Επίσης, ένας νέος γεωργός που αποδεδειγμένα επενδύει τμήμα του ποσού ενίσχυσης στην εκμετάλλευσή του θα έπρεπε να πριμοδοτείται περισσότερο.

Να είναι επιλέξιμες και οι δαπάνες ανέγερσης στάβλου-κατηγορίας 1-πρόχειρο κατάλυμα.

Να αυξηθεί η Βαρύτητα του κριτηρίου στο 15% και ταυτόχρονα να γίνεται δεκτή η αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού στη συμπλήρωση της αξίας του ποσού του κριτηρίου.

Βαθμολογική βάση

Με βάση τα κριτήρια, την βαρύτητα και την μοριοδότησή τους, η επίτευξη των 55 βαθμών κρίνεται αρκετά δύσκολη. Για την αποφυγή μη απορρόφησης του προϋπολογισμού λόγω μειωμένων αιτήσεων στήριξης ή επιστροφής αχρεωστήτων λόγω πτώσης βαθμολογίας (πχ απώλεια ενός κριτηρίου), προτείνουμε την πτώση της βάσης στους 40 βαθμούς. Καλύτερα να υπάρχουν επιλαχόντες παρά μη απορροφημένος προϋπολογισμός ή/και η δύσκολη και επίπονη διαδικασία της επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Να μπουν εισοδηματικά κριτήρια ή και ανεργία, όπως στην προηγούμενη πρόσκληση.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 1:04 am


Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | «Sustainathon: Crafting Sustainable Futures». Ένα εργαστήριο συνδημιουργίας των τοπικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας

 


Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | «Sustainathon: Crafting Sustainable Futures». Ένα εργαστήριο συνδημιουργίας των τοπικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας

 

Ένα εργαστήριο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, τον πράσινο τουρισμό και την αγροτική παραγωγή διοργανώνεται την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κτήριο Διοίκησης - ΖΕΠ) κατά τις ώρες 16:00-20:00.

Το «Sustainathon: Crafting Sustainable Futures», αποτελεί ενέργεια του Path - Rural Innovation Accelerator Δυτικής Μακεδονίας που υλοποιείται από τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας σε συνεργασία με το Impact Hub Athens και την υποστήριξη του Ιδρύματος Google. Το εργαστήριο, ως δράση συνδημιουργίας των τοπικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνεται με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κοζάνης, της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας και στοχεύει στην ενδυνάμωση του οικοσυστήματος καινοτομίας της περιοχής με έμφαση τους δραστήριους νέους, επιχειρηματίες και ενεργούς πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι θεματικές του εργαστηρίου επικεντρώνονται

·        στους τρόπους ανάπτυξης δεξιοτήτων στον τοπικό πληθυσμό (εργαζόμενους δημοσίου & ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματίεςυφιστάμενους και μελλοντικούς), οι οποίες είναι αναγκαίες για την υποστήριξη της βιώσιμης μετάβασης των μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής καθώς και τη δημιουργία νέων βιώσιμων δραστηριοτήτων.

·        στους τρόπους δημιουργίας και λειτουργίας ενός κέντρου ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην ψηφιακή εποχή, σε μια υπό μετάβαση περιοχή (one stop liaison office)

·        στην ανάπτυξη διαρκούς επικοινωνίας μεταξύ των δημόσιων φορέων που ασχολούνται με τη βιώσιμη μετάβαση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται οι επιμέρους προσπάθειες

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής καθώς και voucher για εξαργύρωση σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνη.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέσω του συνδέσμου https://forms.gle/xZ5XDSjEYeSA862k8!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: https://www.oenef.eu/lab/rural-incubators/

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 12:59 am


Εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

 


Εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

 

Ο Δήμος Φλώρινας, στο πλαίσιο ανάπτυξης στρατηγικών και προωθητικών δράσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, διοργανώνει την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 από τις 17:00 έως τις 19:00, εκδηλώσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στην πίστα pump track που διαθέτει.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ορειβασίας Χιονοδρομίας (ΣΟΧ) Φλώρινας.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να ενημερωθούμε, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε!







Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 12:56 am


Εθελοντική Δράση στον οικισμό του Σωτήρα

 


Εθελοντική Δράση στον οικισμό του Σωτήρα

Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου, σε συνεργασία με το νεοσύστατο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αμυνταίου, σας καλούν το Σάββατο 01/06 στις 10 π.μ. σε εθελοντική δράση στον οικισμό του Σωτήρα, με σκοπό την περιποίηση των κοινόχρηστων χώρων (βάψιμο πλατείας, περιποίηση κοιμητηρίου).

Τα καύσιμα και τα χρώματα τα προσφέρουμε εμείς. Από εσάς ζητάμε μόνο τη διάθεση για προσφορά!

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 12:54 am


Ο Σύλλογος Θεσσαλών και φίλων Ν.Φλώρινας στο 6ο Φεστιβάλ Παράδοσης Θάσου

 


Ο Σύλλογος Θεσσαλών και φίλων Ν.Φλώρινας στο 6ο Φεστιβάλ Παράδοσης Θάσου

 

Θεσσαλικούς χορούς με πανέμορφος φορεσιές παρουσίασε η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων Ν.Φλώρινας στο 6ο Φεστιβάλ Παράδοσης Θάσου, που έλαβε χώρα στα Λιμενάρια της Θάσου στις 24 & 25 Μαΐου 2024. Θερμά χειροκροτήματα ήχησαν για τους χορευτές και τις χορεύτριες που έδωσαν ένα δυναμικό παρών, παρουσιάζοντας λεβέντικα τους χορούς: Μπαίνω μεσ'στ αμπέλι, Ένας πασάς διαβαίνει, Αριστείδης, Θέλω ν'ανέβω στ'Αγραφα και Ζαχαρούλα.

Μελωδίες και τραγούδια από Πήλιο, Νάουσα, Θράκη, Μ. Ασία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία και Νησιά ήχησαν στην εκδήλωση, που ένωσαν όλους μαζί τους χορευτές από τους 18 συμμετέχοντες συλλόγους και τους φίλους σε ένα μοναδικό ξέφρενο γλέντι, σχηματίζοντας έναν κύκλο 1.000 ατόμων, που κράτησε και τις δύο μέρες μέχρι τις πρωινές ώρες. Η Πατινάδα πλημμύρισε τους δρόμους των Λιμεναρίων από το Παλατάκι μέχρι το Λιμάνι.

Το ΔΣ του Συλλόγου συγχαίρει το ΚΕ.Λ.Ε. Λάρισας για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης, που ήταν γεμάτη παράδοση και Ελλάδα και τους ευχαριστεί για τη φιλοξενία και την πρόσκληση της χορευτικής μας ομάδας σ΄ αυτό το υπέροχο αντάμωμα του πολιτισμού, πλημμυρισμένο από χρώματα, χορούς και τραγούδια της πλούσιας Ελληνικής Παράδοσης, συντελώντας στην ενδυνάμωση της πολιτιστικής ταυτότητας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες χορευτές και ειδικότερο στους χορευτές του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων Ν.Φλώρινας καθώς και στον χοροδιδάσκαλο κ.Χρήστο Κλεισιάρη. Θερμές ευχαριστίες τα μέλη του Συλλόγου Παπαγιάννη Φλώρινας και τους φίλους που συνόδευαν την αποστολή και βίωσαν μαζί μας την όμορφη εμπειρία αυτού του υπέροχου τριημέρου, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιήγηση στο νησί της Θάσου με τα υπέροχα αξιοθέατα: Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Ποταμιά, Παναγία, Λιμένα, Παλατάκι, τις όμορφες παραλίες και την όμορφη Καβάλα. Να είμαστε πάτα καλά ν’ ανταμώνουμε!!!



Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:01 am


Σταυροδοσία εκλογών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου στις εκλογές της 29ης Μαΐου.

 


«ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ»

 

Σε σύνολο 157 ψηφοφόρων-μελών του Συλλόγου ψήφισαν 110 άτομα.

 Έλαβαν:

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

90

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

17

ΛΕΥΚΑ

0

ΑΚΥΡΑ

3

Για το Δ.Σ. έλαβαν:

Αντωνιάδου Μαρία  

39 ψήφους

Βούλγαρη Βαρβάρα               

44 ψήφους

Γερσιάνη Αφροδίτη

53 ψήφους

Ιωαννίδου Σοφία

11 ψήφους

Μαρκόπουλος Δημήτριος

63 ψήφους

Μίγκος Ηλίας

14 ψήφους

Μπομπόλη Δέσποινα

35 ψήφους

Για την Ελεγκτική Επιτροπή έλαβαν:

Ρισβά Τασία

37 ψήφους

Ρωμανού Βασιλική

56 ψήφους

Για Αντιπρόσωπος στην ΔΟΕ έλαβαν:

Μαρκόπουλος Δημήτριος

(ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ )

59 ψήφους

Λασόπουλος Γεώργιος

(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

10 ψήφους

Για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Φλώρινας έλαβαν:

Αντωνιάδου Μαρία

33 ψήφους

Βούλγαρη Βαρβάρα

32 ψήφους

Γερσιάνη Αφροδίτη

41 ψήφους

Μαρκόπουλος Δημήτριος

52 ψήφους

Ευχαριστούμε θερμά την Εφορευτική Επιτροπή, τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο Αναστάσιο Μαρκόπουλο και όλους τους εκπαιδευτικούς της Περιφέρειας Αμυνταίου για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                                                               Η Γενική Γραμματέας

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 8:57 am


Μαύρα μαντάτα από τη Φλώρινα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 

γράφει ο Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης


Φτωχική η συγκέντρωση υποδοχής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον πεζόδρομο της Φλώρινας και έφυγε  πικραμένος και απογοητευμένος.

Οι συγκεντρωθέντες δεν ξεπερνούσαν τους 200 κι αυτό ήταν το πιο απογοητευτικό.  Η δε δυσφορία του ήταν τόσο μεγάλη που εις επήκοον πολλών παρατήρησε έντονα τους επιτελείς του και φυσικά τον τοπικό βουλευτή και το κόμμα, λέγοντας τους πως “κάτι δεν κάνατε καλά” σ ότι αφορά την προσέλευση των πολιτών. Ήτανε δε τέτοια η δυσφορία του που δεν αποχαιρέτησε!!! ούτε καν τους Φλωρινιώτες που βρίσκονταν μόλις στο ένα μέτρο απόσταση από αυτόν.

Κι εδώ οι ευθύνες της αποτυχίας έχουν ονοματεπώνυμο. Φταίνε ο ίδιος και η κυβέρνηση του που η ακρίβεια έφτασε στο Θεό. Ο κόσμος έχει γονατίσει από την ακρίβεια και τα βγάζει δύσκολα πέρα. Το παράδειγμα της Φλώρινας αλλά και των γειτονικών πόλεων δείχνει πως οι Δυτικομακεδόνες είναι αποφασισμένοι να τον τιμωρήσουν στις ευρωεκλογές.

Μέχρι και χαλί του φέρανε  οι αθεόφοβοι, για να αισθάνεται άνετα σαν το σπίτι του ο κ. Μητσοτάκης. Δεν ξέρω αν ήτανε χειροποίητο ή το πήρανε την Δευτέρα  δανεικό από την λαϊκή αγορά του Αμυνταίου . Για την ποιότητα του  πρέπει να ρωτήσουμε  την κα Μοιραράκη που είναι ειδική.  Ευτυχώς κάποιοι προσγειωμένοι το εξαφάνισαν λίγο πριν έρθει ο Πρωθυπουργός.

Χαλί βέβαια βρήκαν με άνεση κόσμο όμως δεν βρήκανε πρόθυμο να τους προστρέξει. Ο κόσμος τους «έγραψε» κανονικά και αυτό ανησύχησε τον κ. Μητσοτάκη. Πρέπει όμως να τους αναγνωρίσουμε ότι κάνανε τρομερή κινητοποίηση. Εδώ και είκοσι μέρες ο ένας Υπουργός φεύγει ο άλλος έρχεται για πολυήμερη επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και την Δυτική Μακεδονία. Χώρια τα κομματικά κλιμάκια που όργωσαν κυριολεκτικά την περιοχή μας. Χωριστά τα χιλιάδες τηλεφωνήματα που έκανε το γραφείο του τοπικού βουλευτή Σταύρου Παπασωτηρίου. Από κοντά βέβαια είχαμε και τα τηλεφωνήματα του κόμματος τόσο από το κέντρο όσο και από την τοπική ΔΕΕΠ. Οι Φλωρινιώτες όμως είναι τόσο απογοητευμένοι και εξαγριωμένοι που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις, τους αγνόησαν και  είναι αποφασισμένοι να στείλουν στις ευρωεκλογές ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση μαυρίζοντας την.

Το πόσο αποστρέφονται τα λαϊκά στρώματα, την «πλέμπα», φαίνεται και από το πρόγραμμα επίσκεψης του ΥΜΑΘ στην περιοχή μας, ο οποίος επισκέπτεται 4 βιομηχανίες όμως ούτε ένα μαζικό φορέα!!!

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού δεν είχε κανένα θετικό μήνυμα για την περιοχή μας. Τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και να παρουσιάζουν στασιμότητα και  κάποια επιδείνωση όπως η κατάσταση στο νοσοκομείο, η συνεχής μείωση του εισοδήματος των πολιτών. Το μόνο που έκανε είναι να επαναλάβει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα από τις Περιφερειακές εξαγγελίες. Είναι γνωστό πως ο κάθετος άξονας όπως και τα άλλα ζητήματα της περιοχής μας αναλύθηκαν στη συνέντευξη Αμανατίδη-Τάσκα πριν λίγες μέρες και δόθηκαν οι πραγματικές τους διαστάσεις, τι υπάρχει σήμερα και που είναι το πρόβλημα. Και για τον κάθετο άξονα στη συνέντευξη τους τόσο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Τάσκας μας είπαν πως τέλη Νοέμβρη θα είναι έτοιμες οι μελέτες όμως το έργο δεν έχει χρηματοδότηση. «Αναζητείται χρηματοδότηση».  Από τον Πρωθυπουργό περιμέναμε κάτι παραπάνω από αυτά που μας είπε η περιφερειακή αρχή και ξέραμε καλά. Να είναι ρητός και κατηγορηματικός στη χρηματοδότηση. Να μας βεβαιώσει ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τις δημόσιες επενδύσεις ή από κάποιο άλλο πρόγραμμα και όχι θα δούμε πως θα χρηματοδοτηθεί. Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο και να μην χρηματοδοτηθεί. Αυτό δηλαδή που γίνονταν μέχρι τώρα. Λέξη για το νοσοκομείο μας που ψυχορραγεί, για τους αγρότες που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν, για τους κτηνοτρόφους που πουλάνε τα κοπάδια τους και φεύγουν για την ξενιτιά, για το πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης που δεν μπόρεσαν ούτε την αποκατάσταση των εδαφών να κάνουν μέχρι σήμερα, για τις 16 εμβληματικές επενδύσεις που ακούμε τρία χρόνια και δεν βλέπουμε  ούτε μία, για την τραγική μείωση του πληθυσμού της ΠΕ Φλώρινας.

Στην ουσία μας πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, γι αυτό και ο λαός θα τους τιμωρήσει αμείλικτα.


Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης








Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 7:22 pm


Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 


Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές,  καλή δύναμη και κάθε επιτυχία. Εύχομαι επίσης υγεία και δύναμη στις οικογένειες και τους καθηγητές σας, ώστε να είναι σε θέση να στηρίζουν τις προσπάθειές σας.

Φτάσατε στο τέλος του ταξιδιού. Σας βρίσκει ταλαιπωρημένους, μας βρίσκει υπερήφανους!

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές μέχρι σήμερα, ότι σημασία δεν έχει τόσο ο προορισμός όσο το ίδιο το ταξίδι. Η διαδικασία που προηγήθηκε, όλες οι όμορφες στιγμές που στερηθήκατε, το πείσμα, ο αγώνας, τα δάκρυα, είναι όλα αυτά που χαλύβδωσαν το πνεύμα σας και σας προετοίμασαν για τους υφάλους της ζωής.

Το αν θα βάλετε ένα λιθαράκι προόδου σε αυτόν τον κόσμο ή αν θα ζήσετε όμορφα τη ζωής σας δεν εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εξετάσεων, στον βαθμό που φαντάζεστε.

Έχετε κατά νου ότι στα 18 σας δε συναντάτε τη μόνη πόρτα της ζωής σας, αλλά απλά την πρώτη. Και πάντα θα υπάρχουν πόρτες μεγάλες, φρεσκολουστραρισμένες και μεγαλοπρεπείς που διαβαίνοντάς τες το εσωτερικό τους δε θα δικαιώσει τις προσδοκίες σας, ενώ αντίθετα άλλες, μικρές, γδαρμένες και ταπεινές, μπορεί να κρύβουν στα ενδότερά τουςτους πιο όμορφους θησαυρούς.

Ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές στον κόσμο, ο GregPopovich, είχε πει κάποτε κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο:

«Όταν τίποτα δε φαίνεται να πάει καλά, ρίχνω μια ματιά στον σκαπανέα που χτυπάει τον βράχο 100 φορές χωρίς να το βάζει κάτω, αν και δεν έχει φανεί η παραμικρή ρωγμή. Στο 101ο χτύπημα ο βράχος σπάει κι εγώ ξέρω πως δεν ήταν αυτό το χτύπημα που τον έσπασε, αλλά όλα όσα είχαν γίνει μέχρι τότε».

Η προσπάθεια δεν πάει ποτέ χαμένη.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:52 pm


Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας στο “15th Platform meeting for Quality Labelled centres” στη Βουδαπέστη

 


 Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας στο “15th Platform meeting for Quality Labelled centres” στη Βουδαπέστη

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση των πιστοποιημένων κέντρων νεολαίας στην Ευρώπη, που διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τίτλο “15th Platform meeting for Quality Labelled centres” και πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη, στις 6 & 7 Μαΐου 2024. Τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ, Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης και ο συνεργάτης και εθελοντής του ΟΕΝΕΦ, Ευάγγελος Νομικός.

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας ως φορέας που υλοποιεί το έργο “Κέντρο Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Καινοτομίας” συμμετέχει στην ομάδα των πιστοποιημένων κέντρων νεολαίας μιας και έχει λάβει το καθεστώς ένταξης στην μεγάλη οικογένεια των πιστοποιημένων κέντρων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε το αναμορφωμένο πλαίσιο λειτουργίας και πιστοποίησης των Κέντρων που είναι πλέον ιδιαίτερα απαιτητικό και ενθαρρύνει την μεγαλύτερη συμμετοχή των οργανώσεων νεολαίας στη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων για τη νεολαία καθώς και της εξωστρέφειας των χώρων που φιλοξενούν τις δράσεις, προκειμένου να παρέχονται περισσότερες ευκαιρίες για την κοινωνία και τη νεολαία.

Η 15ετής εμπειρία του ΟΕΝΕΦ και η αδιάλειπτη και σταθερή συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις αποτελούν τα εχέγγυα για την ακόμη μεγαλύτερη προσφορά για το κοινωνικό σύνολο, τη νεολαία και την ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ, Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης,   αφού ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση τον Balint Molnar, Executive Director EYCB και τον Jorge Orlando Queiros, Chair of the European Steering Committee for Youth, στην παρέμβασή του τόνισε ότι η λειτουργία του 1ου Youth Centre στην Ελλάδα θα είναι σύντομα γεγονός και θέτει πολύ ψηλά τον πήχη για την εφαρμογή σωστών πολιτικών για τη νεολαία, ιδιαίτερα σε μια περιοχή υπό μετάβαση, όπως η Δυτική Μακεδονία.

Ο ΟΕΝΕΦ θα συνεχίσει να συμμετέχει και να στηρίζει τις δράσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για να διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αλληλεγγύη, η ειρήνη και να προάγεται με αυτόν τον τρόπο η δημοκρατική συμμετοχή των νέων.

 

Οι Νέοι Μπροστά!



Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:50 pm


Ευχαριστήριο της Ζεμπιλιάδου Γεωργίας προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο



Μποδοσάκειο Νοσοκομείο: Ευχαριστήριο της Ζεμπιλιάδου Γεωργίας

Κοζάνη 29/05/2024

 

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιά μου και ξεχωριστά τον καθένα και κάθε μία, όλους όσους συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας ( σπάσιμο σφυρού) που αντιμετώπισα πρόσφατα.

 

Ο Διευθυντής κος Μιλτιάδης Κύρου και οι γιατροί της Ορθοπεδικής Κλινικής, το νοσηλευτικό προσωπικό, η Διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής κυρία Αιμιλία Τσιαμήτρου και η Ομάδα της, το Ακτινολογικό, οι Τραυματιοφορείς και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, όλες και όλοι βρέθηκαν δίπλα μου, όπως και ο φίλος, συνταξιούχος π. Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής κ. Ανδρεάδης Ιορδάνης.

Βγαίνοντας από αυτή την βιωματική περιπέτεια της υγείας μου, αισθάνομαι περήφανη που ως Περιφέρεια έχουμε ένα τόσο αξιόλογο Νοσοκομείο όπως το Μποδοσάκειο.

 

Παρά τις σοβαρές ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποδεικνύεται πως, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, είναι αυτό που με αυταπάρνηση κρατάει ακόμη ψηλά τη σημαία της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο της Περιφέρειάς μας!

 

Τους αξίζει Μέγας Έπαινος!                                                                                     

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:33 pm


Ανακοίνωση για τις εγγραφές – επανεγγραφές των μελών του ΚΑΠΗ Αμυνταίου

 


Ανακοίνωση για τις εγγραφές – επανεγγραφές των μελών του ΚΑΠΗ Αμυνταίου

Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει τους δημότες, πως κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9.30π.μ. έως τις 11.00 π.μ. θα βρίσκεται στο ΚΑΠΗ Αμυνταίου υπάλληλος του Δήμου, για τις εγγραφές-επανεγγραφές των μελών του ΚΑΠΗ.

Θα τηρηθεί αυστηρά ο κατάλογος των οικονομικά τακτοποιημένων μελών (εισφορά 5€) για τις εκδηλώσεις, όπως εκδρομές, ιαματικά λουτρά κλπ.

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:28 pm


Μήνυμα της Βουλεύτριας Φλώρινας της Νέας Αριστεράς Π. Πέρκα για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

 


Μήνυμα της Βουλεύτριας Φλώρινας της Νέας Αριστεράς Π. Πέρκα για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

 

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές της ΠΕ Φλώρινας,

 

Με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, θα ήθελα να σας απευθύνω τις πιο θερμές μου ευχές για επιτυχία και δύναμη. Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις και αντιξοότητες, η προσπάθεια και η επιμονή σας αποτελούν παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας.

Ως Βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, πιστεύω βαθιά στη σημασία της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, που είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο λίγων. Οι εξετάσεις αυτές δεν είναι παρά ένα βήμα στο μακρύ ταξίδι της γνώσης. Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, η αξία σας δεν καθορίζεται από αριθμούς και ελάχιστες βάσεις, αλλά από την προσωπικότητά σας, τις αρχές σας και τον αγώνα σας για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Σας καλώ να αντιμετωπίσετε αυτήν την πρόκληση με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Η συλλογική προσπάθεια και η αλληλεγγύη είναι αξίες που μας ενώνουν και μας ενδυναμώνουν. Να θυμάστε ότι το μέλλον είναι στα χέρια σας και ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο συνεχίζεται κάθε μέρα. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι για εσάς τα πιο παραγωγικά και κρίσιμα είτε περάσετε σε κάποια σχολή είτε όχι. Είναι τα χρόνια που θα διαμορφωθεί η κρίση και η προσωπικότητα σας, που θα γεμίσετε γνώσεις και εμπειρίες. Να τα εκμεταλλευτείτε αυτά τα χρόνια όπου και εάν είστε, φοιτητές/τριες ή εργαζόμενοι/ες, διαβάστε, ακούστε μουσική, αγαπήστε τη συλλογικότητα, γυρίστε την πλάτη σε λογικές «ο καθείς για τον εαυτό του».

Εύχομαι επίσης στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να σας στηρίζουν με την ίδια αγάπη και αφοσίωση, καθώς ο ρόλος τους είναι αναντικατάστατος.

Να έχετε τα αποτελέσματα που θα ανταμείψουν στο έπακρο τις προσπάθειές σας και σας διαβεβαιώ ότι θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων της περιοχής μας, για μία δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους/ες, για σπουδές με αντίκρισμα και πρόοδο για τον τόπο μας. Μαζί σας κι εγώ, αντιμάχομαι όλων αυτών των μέτρων που λαμβάνονται και αδικούν τις γενιές σας.

Καλή επιτυχία με δύναμη και υπομονή.   

Η Βουλεύτρια Φλώρινας

Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς

 

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:17 pm


Δήμος Φλώρινας: Παράταση για τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων

 


Δήμος Φλώρινας: Παράταση για τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων

 

Ο Δήμος Φλώρινας ενημερώνει πως με την απόφαση ΥΠ 790/27-5-2024 του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παρατείνεται η προθεσμία του τρίτου εδαφίου της παρ. 4 του άρθρου 53Α του ν. 4662/2020 (Α’ 27) ως προς την καταληκτική ημερομηνία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης στη σχετική πλατφόρμα που έχει τεθεί σε λειτουργία, των υπόχρεων της παρ. 3 του άρθρου 53Α του ν. 4662/2020 ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών τους, από 31 Μαΐου 2024 σε 30 Ιουνίου 2024.

Επισημαίνεται πως οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους, καθώς και να προχωρήσουν σε καταγγελία για ακαθάριστα οικόπεδα μόνο μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας που είναι αναρτημένη στο https://akatharista.apps.gov.gr/

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:10 pm


Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024

 


Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024

 

Αγαπητά μου παιδιά, εύχομαι από καρδιάς, καλή επιτυχία σ΄ όλες κα όλους  εσάς, τις υποψήφιες και τους υποψήφιους που ξεκινάτε τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Αντιμετωπίστε την πρόκληση αυτή με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, μείνετε προσηλωμένοιστον στόχο σας και να ΄στε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα ανταμείψει τους κόπους που καταβάλατε καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής σας διαδρομής.

Αδιαμφισβήτητα, οι εισαγωγικές εξετάσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό στη ζωή κάθε νέου ανθρώπου, δεν είναι όμως το τέλος, αλλά το ξεκίνημα του ταξιδιού σ΄ έναν καινούργιο κόσμο που ξεδιπλώνεται μπροστά σας.

Σε κάθε περίπτωσηνα θυμόσαστε τη ρήση«Η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις».

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:04 pm


Συγχαρητήριο και ευχαριστήριο μήνυμα του «Αριστοτέλη» για τη χορωδιακή συνάντηση αφιερωμένης στην Κύπρο


 Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διήμερη χορωδιακή συνάντηση που διοργάνωσε ο Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», η οποία ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην μεγαλόνησο, την Κύπρο μας!


16 χορωδίες και πάνω από 700 χορωδοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας, συμμετείχαν στη συνάντηση και τραγούδησαν για την ελευθερία και τον Ελληνισμό, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. 

Θερμές ευχαριστίες σε όλες τις χορωδίες που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του «Αριστοτέλη» και συμμετείχαν στο χορωδιακό διήμερο!

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην μαέστρο της χορωδίας μας κα. Αλέκα Παπά, η οποία με την επιστημονική της κατάρτιση, τις γνώσεις της, την αγάπη και το μεράκι της για την μουσική και το χορωδιακό τραγούδι, έχει ανεβάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο τη χορωδία του «Αριστοτέλη». 

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους μουσικούς μας που συνόδευσαν άριστα και επαγγελματικά την χορωδία του «Αριστοτέλη», όπως επίσης και τους χορωδούς μας, οι οποίοι με σκληρή προσπάθεια και συνέπεια κατάφεραν να παρουσιάσουν αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. 

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά όλους τους κυρίους και όλες τις κυρίες του ΔΣ και της χορωδίας του «Αριστοτέλη», οι οποίοι εργάστηκαν εντατικά και εθελοντικά για την καλύτερη οργάνωση της χορωδιακής μας συνάντησης. 

Τέλος, θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς - συνδιοργανωτές της χορωδιακής μας συνάντησης, των οποίων η βοήθεια ήταν καταλυτική για την πραγματοποίηση του διήμερου.

Ευχαριστούμε:

1. Την Π.Ε. Φλώρινας και τον αντιπεριφερειάρχη Ν. Φλώρινας κ. Αθανάσιο Τάσκα
2. Τον Δήμο Φλώρινας και τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννάκη
3. Το Ανθοπωλείο ΜΟΥΚΑ για την ευγενική χορηγία των ανθοδεσμών
4. Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για τη δημοσιογραφική κάλυψη του διήμερου

Καταληκτικά, ευχαριστούμε όλους όσοι παρακολούθησαν την χορωδιακή μας συνάντηση! 

Ευελπιστούμε σε μελλοντική διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων παρόμοιου, αν όχι και ανώτερου, βεληνεκούς με την στήριξη όλων!

Σας ευχαριστούμε!

To Δ.Σ. του Φ.Σ.Φ.Α.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 5:52 pm


Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 


Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές των Επαγγελματικών και Γενικών Λυκείων, υποψήφιες και υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με την ευκαιρία της έναρξης των εξετάσεών σας θα ήθελα από καρδιάς να σας ευχηθώ καλή επιτυχία και ευτυχή εκπλήρωση των στόχων σας.

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις μπορεί να αποτελούν την κορύφωση των προσπαθειών σας, αλλά σε καμία περίπτωση την απόλυτη κρίση των δυνατοτήτων σας. Να θυμάστε πως η επιτυχία δεν συνδέεται αποκλειστικά με το καλό αποτέλεσμα, αλλά με την προσπάθεια και τη θετική αντιμετώπιση των δοκιμασιών της ζωής που κινητοποιούν τις ψυχικές και νοητικές μας δυνάμεις. Άλλωστε, το μέλλον σας ανήκει και οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά σας είναι πολλές.

Χωρίς άγχος, αλλά με νηφάλια κρίση, πίστη και αισιοδοξία δώστε τον καλύτερό σας εαυτό και είμαι βέβαιος πως το τελικό αποτέλεσμα θα ανταμείψει τους κόπους και τις θυσίες σας.

Στους γονείς σας και στους εκπαιδευτικούς, που αγωνιούν και οι ίδιοι μαζί σας, θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη και υπομονή τις μέρες αυτές και τους συγχαίρω ως Δήμαρχος, αλλά πρώτιστα ως γονιός, για την μέχρι τώρα στήριξή τους στον αγώνα σας.

Για άλλη μια φορά σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και να κυνηγάτε με επιμονή τα όνειρά σας!

 

Βασίλειος Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 5:50 pm


Μεσιτικό γραφείο ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΠΩΛΕΙΤΑΙ ημιτελής μονοκατοικία συνολικού εμβαδού 90τμ.




Πωλείται ημιτελής μονοκατοικία συνολικού εμβαδού 90τμ.

Η μονοκατοικία βρίσκεται μέσα σε οικόπεδο με συνολικό εμβαδόν 600τμ.
Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια , σαλόνι με ενιαίο χώρο κουζίνας και μπάνιο.
Τα δάπεδα είναι με πλακίδια και τα κουφώματα είναι ξύλινα.
Το έτος κατασκευής είναι το 2000.
Η μονοκατοικία με το ένα επίπεδο βρίσκεται στην πόλη της Φλώρινας και η απόσταση από το κέντρο είναι μόλις 3’ λεπτά με το αυτοκίνητο.

Κατάλληλη εξοχική κατοικία και όχι μόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856






Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 5:46 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Football Night στο The Lynx Mountain Resort - Νέα Φλώρινα

Football Night στο The Lynx Mountain Resort  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 5:25 pm


Asian Night στο The Lynx Mountain Resort - Νέα Φλώρινα

Asian Night στο The Lynx Mountain Resort  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 8:13 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας