Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ραψάνη: Δράσεις στη θάλασσα από τους μαθητές τους 15ου Δημοτικού σχολείου Καβάλας - Φωτογραφίες

Την ευρωπαϊκή ημέρα θάλασσας γιόρτασε το 15ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, με τους μαθητές του σχολείου να δημιουργούν δικά τους μπλουζάκια με συνθήματα για την θάλασσα και το περιβάλλον, και στη συνέχεια να κάνουν δράσεις στην παραλία της Ραψάνης.

 

Σχετική ανακοίνωση του Europe Direct της ΑΜΘ που συμμετείχε στις δράσεις αναφέρει τα εξής:

“Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γιορτάσαμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας με το 15ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.

 

Στις 5/6 στο πλαίσιο και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος πραγματοποιήσαμε περιβαλλοντικό «workshop» στο σχολείο, όπου μαθητές και μαθήτριες από την Α’ Β΄, τη Γ΄και τη Δ΄ Δημοτικού δημιούργησαν τα δικά τους μπλουζάκια με συνθήματα για την θάλασσα και το περιβάλλον γενικότερα.

 

Την επομένη, 6 Ιουνίου στην παραλία της Ραψάνης μαθητές και μαθήτριες υπό την καθοδήγηση της περιβαλλοντολόγου, κα. Μάγδας Ελευθεριάδου, μέτρησαν το ph της θάλασσας, τη θερμοκρασία του νερού και πραγματοποίησαν πείραμα για τον κύκλο του νερού. 

 

Στη δράση συμμετείχε και το Λιμενικό Σώμα Καβάλας με τους κ. Ζαχαριάδη και Ιωαννίδη, οι οποίοι ενημέρωσαν τα παιδιά για τον αιγιαλό, την θάλασσα και τη ρύπανση.

 

Ευχαριστούμε πολύ την κα. Ελευθεριάδου, το Λιμενικό Σώμα Καβάλας και τους κ. Ζαχαριάδη και Ιωαννίδη. Ευχαριστούμε επίσης, τη Διευθύντρια του 15ου Δημοτικού Σχολείο Καβάλας, κα. Κυριακή Ραφτοπούλου, τις εκπαιδευτικούς και τα παιδιά για ακόμη μια άψογη συνεργασία, καθώς και τη Γενική Διεύθυνση Θάλασσας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έγκαιρη αποστολή υλικού.

 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 9:42 pm


Σκάλα Καλλιράχης: Νέος απινιδωτής στο φαρμακείο - Ευχαριστήριο μήνυμα από το Σωματείο συνταξιούχων

Το Σωματείου συνταξιούχων Καλλιράχης ευχαριστεί όσους βοήθησαν έτσι ώστε η Σκάλα Καλλιράχης να αποκτήσει έναν νέο απινιδωτή (είναι σε ειδικό κουτί έξω από το φαρμακείο), ενώ ευχαριστεί και για την επισκευή του παλιού απινιδωτή του χωριού της Καλλιράχης.

 

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

“Αγαπητά μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων Καλλιράχης, αγαπητοί φίλοι και συγχωριανοί.

 

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σας απευθυνόμαστε σήμερα για να σας εκφράσουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του Σωματείου μας. 

 

Η προσπάθεια για την απόκτηση ενός νέου απινιδωτή για τη Σκάλα Καλλιράχης, ο οποίος έχει τοποθετηθεί σε ειδικό «κουτί» έξω από το Φαρμακείο, και η επισκευή του παλιού απινιδωτή για το χωριό της Καλλιράχης, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη δική σας υποστήριξη και γενναιοδωρία.

 

Πρώτα και κύρια, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Σωματείου μας, τα οποία με τη μηνιαία εισφορά τους στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. 

 

Η συνεχής στήριξή σας δεν αποτελεί μόνο οικονομική ενίσχυση, αλλά και πηγή ηθικής δύναμης για όλους μας.

 

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους ανθρώπους του χωριού, οι οποίοι με τις χορηγίες τους συνέβαλαν ουσιαστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου. 

 

Η γενναιοδωρία σας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δείχνει την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον για την κοινότητά μας.

 

Η ύπαρξη  των απινιδωτών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων των δυο χωριών μας . Το μηχάνημα, που σώζει ζωές, θα τοποθετηθεί στην είσοδο του του σπιτιού του ιατρού της Καλλιράχης. 

 

Για τη σωστή χρήση του, θα ακολουθήσει σύντομα σεμινάριο από ειδικευμένο γιατρό, το οποίο θα ανακοινωθεί άμεσα.

 

Σας ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί τις προσπάθειες για το καλό του χωριού μας.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 9:14 pm


Τι έγραψαν για την «παραδεισένια παραλία της Καβάλας που θυμίζει Καραϊβική» ΒΙΝΤΕΟ

Οι Αμμόλοφοι της Καβάλας πάντα “κερδίζουν” τα βλέμματα και διαχρονικά “τραβούν” τους τουρίστες. Το followgreece.com έκανε ένα αφιέρωμα στην παραλία που θυμίζει Καραϊβική.

 

Το αφιέρωμα αναφέρει τα εξής:

Αρκεί ένα ταξίδι 14 χλμ. από την Καβάλα, 40 χλμ. από τη Δράμα, 70 χλμ. από τις Σέρρες και 140 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσει κανείς την απόλυτη φυσική ομορφιά μιας ακτογραμμής που μπορεί να μην συγκαταλέγεται μεταξύ των πολυδιαφημισμένων της χώρας, καθώς δεν βρίσκεται σε κάποιον από τους δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων ή του Ιονίου, αλλά κερδίζει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά.

 

Ο λόγος για τους Αμμόλοφους, μία εντυπωσιακή παραλία δυτικά της Καβάλας, στα διοικητικά και γεωγραφικά όρια του Δήμου Παγγαίου, που κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων τουριστών.

 

Για τους δε ντόπιους είναι η παραλία των τεσσάρων νομών και των δύο …χωρών. Κι όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς ότι την επιλέγουν για τα καλοκαιρινά τους μπάνια επισκέπτες και τουρίστες από την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη και εσχάτως εκατοντάδες Βούλγαροι, που κάθε Κυριακή καταφθάνουν με ειδικά ναυλωμένα τουριστικά λεωφορεία από τις γειτονικές βουλγαρικές πόλεις για να απολαύσουν στιγμές δροσιάς, κοσμοπολίτικης διάθεσης, ξεκούρασης και χαλάρωσης σε ένα ιδανικό περιβάλλον.

 

Δείτε ένα βίντεο για την περιοχή.

 

Κάθε χρόνο, λοιπόν, όταν το καλοκαίρι βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του, όταν κάθε εικόνα του μυαλού «γεμίζει» με θάλασσα και ήλιο, με ατελείωτες αμμουδιές και χαλάρωση, με παιχνίδι και καλή παρέα, τότε η επιλογή δεκάδων εκατοντάδων τουριστών, επισκεπτών αλλά και μόνιμων κατοίκων είναι οι Αμμόλοφοι.

 

Πρόκειται για μια αλυσίδα καθαρών ακρογιαλιών που εκτείνονται σε μήκος 15 χλμ. (ολόκληρη η ακτογραμμή του Δήμου Παγγαίου είναι 55 χλμ.) με διαυγή, κρυστάλλινα και ρηχά νερά, που αποτελούν πραγματικό στολίδι της περιοχής, προσφέροντας στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης, μέσα από πληθώρα θαλάσσιων σπορ και σύγχρονα beach bars, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν απ” αυτά της Χαλκιδικής ή των κοσμοπολίτικων νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου.

 

Οι τρεις κολπίσκοι των Αμμολόφων είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Από τα ομορφότερα μέρη για κολύμπι, στην αρχή ακόμα των Αμμόλοφων, και αφού διασχίσεις έναν χωματόδρομο ενός χιλιομέτρου είναι η χερσόνησος του Βρασίδα στη Νέα Πέραμο.

 

Εκεί μπορεί να απολαύσει κανείς το μπάνιο του, στη σκιά του βυζαντινού κάστρου της αρχαίας Οισύμης, ενώ τα ελαιόδεντρα και τα αμπέλια δημιουργούν εικόνες που ξεκουράζουν όλες τις αισθήσεις.

 

Αργά το μεσημέρι και αφού τελειώσει το μπάνιο, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε εκλεκτούς ψαρομεζέδες σε μια από τις πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες της Νέας Περάμου ή της Νέας Ηρακλείτσας.

 

Να δοκιμάσουν εκλεκτά κρασιά της περιοχής αλλά και το καθαρό τσίπουρο που παρασκευάζεται με την παραδοσιακή μέθοδο της απόσταξης από τους δεκάδες αμβυκούχους που λειτουργούν τα καζάνια τους στο Δήμο Παγγαίου.

 

Τόσο η παραλία της Νέας Περάμου όσο και της Νέας Ηρακλείτσας προσφέρονται για απογευματινούς περιπάτους, για βόλτες με ποδήλατα αλλά και για καφέ δίπλα στη θάλασσα. Στη Νέα Ηρακλείτσα υπάρχει οργανωμένη μαρίνα για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών.

 

Την τελευταία δεκαετία, η περιοχή των Αμμολόφων αναμορφώθηκε ριζικά χάρη στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνδυάσει την επιχειρηματικότητα και την τουριστική ανάπτυξη με τον σεβασμό προς τη φύση, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς ολόκληρη η περιοχή των Αμμολόφων είναι χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογική ζώνη.

 

Στο πλαίσιο αυτό, οι τοπικές Αρχές κατασκεύασαν νέες ομοιόμορφες ξύλινες λυόμενες κατασκευές, όπου στεγάζονται τα beach bars της περιοχής, αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση, βελτίωσαν το οδικό δίκτυο και δημιούργησαν χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.

 

Καθώς σουρουπώνει, οι Αμμόλοφοι μεταμορφώνονται σε μια μαγική εικόνα. Οι τελευταίες παρέες μαζεύουν ξύλα για τη φωτιά που θα ζεστάνει ελαφρά τη δροσιά της νύχτας και θα φωτίσει τον ουρανό με τα εκατομμύρια άστρα. Ήχοι ρέγκε και λάτιν γεμίζουν την ατμόσφαιρα και η κιθάρα της παρέας κρατάει συντροφιά στον παφλασμό του κύματος.

 

Το φυσικό περιβάλλον των Αμμόλοφων

 

Το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής των Αμμόλοφων, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις (οικολογική, ιστορική -αρχαιολογική, γεωλογική -εδαφολογική, τουριστική, κλπ) και διακρίνεται για την ιδιαίτερη γραφικότητα, τη μοναδικότητα και το αναλλοίωτο του διαμορφωμένου τοπίου.

 

Το τοπίο αυτό παρουσιάζει εντυπωσιακές εναλλαγές μεταξύ αμμοθινών διαφόρου μεγέθους και σχήματος, απέραντων παραλιών με ψιλή άμμο, συμπλεγμάτων βραχωδών ακτών, κολπίσκων και μικρών όρμων, μικρών χερσονήσων, καλλιεργούμενων εκτάσεων από αμπέλια και ελιές και φυσικών υψωμάτων καλυμμένων με βλάστηση (πουρνάρι και άλλους αείφυλλους θάμνους).

 

Στο σύνολο αυτό εντάσσονται σχετικά αρμονικά λιγοστές παραθεριστικές κατοικίες και κάποια μικρά παρεκκλήσια.

 

Η υπάρχουσα βλάστηση είναι σημαντική και εκτός των καλλιεργειών, των διαφόρων φυτεύσεων στα ιδιόκτητα κτήματα και της βλάστησης των υψωμάτων, καθώς παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα χαμηλά, ανθοφόρα και μη, φυτά και θάμνους που φύονται πάνω στις αμμοθίνες και χρήζουν προστασίας και ανάδειξης.

 

Τα νερά της θάλασσας εμφανίζουν μεγάλη καθαρότητα, είναι ρηχά, συνήθως ήρεμα τους καλοκαιρινούς μήνες και για τους λόγους αυτούς ενδείκνυνται για κολύμβηση, θαλάσσια σπορ και ψάρεμα.

 

Η θαλάσσια αύρα που πνέει συχνά στη περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες συντελεί στη φυσική δροσιά και στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών κατά τις περιόδους καύσωνα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 8:32 pm


Ο Τίμος Καβακάς νέος προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας

Ο πρώην προπονητής του ΑΟ Καβάλα, που κατέκτησε με τους “Αργοναύτες” το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τη σεζόν 2023-2024, δεν θα συνεχίσει στον ΑΟΚ, και θα είναι ο νέος προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας.

 

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει τα εξής:

“Ο Α.Σ. Αναγέννηση Καρδίτσας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως νέος προπονητής της ομάδας μας θα είναι ο Τιμόθεος Καβακάς.

 

Ο νέος μας coach γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1972 και διαθέτει πλούσια εμπειρία σε Super League 1 και Super League 2, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής.

 

Ως ποδοσφαιριστής φόρεσε τη φανέλα των Απόλλων Καλαμαριάς, Καβάλας, Βέροιας , Πατραϊκού,Λεωνιδίου και φυσικά της ομάδας μας το 1999.

 

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2010 από την Βέροια, ενώ την επόμενη σεζόν κάθισε στον πάγκο του Πλατανιά Χανίων, ενώ στη συνέχεια αποτέλεσε τον άμεσο συνεργάτη του Κρις Κόουλμαν στον πάγκο της ΑΕΛ. Την αγωνιστική περίοδο 2011-12 επέστρεψε στον Πλατανιά Χανίων με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στη Super League 1.

 

Στη συνέχεια κάθισε στους πάγκους των Κέρκυρα, ΑΕΛ Καλλονής, ΑΕΛ, Παναχαϊκή, ΑΟ Τρίκαλα, Λαμίας, Παναργειακού, ΑΟ Χανίων, Ηρακλή Ψαχνών, Πανελευσινιακού, Αχαρναϊκού, ΑΟ Χαλκίδος, Ολυμπιακού Βόλου, Αστέρα Αμαλιάδος, Ρόδου, Αναγέννησης Γιαννιτσών , Ο.Φ. Ιεράπετρας, Αιγάλεω. Την περασμένη σεζόν οδήγησε τον Α.Ο. Καβάλας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

 

Coach καλώς όρισες στην μεγάλη οικογένειά της Αναγέννησης. Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 8:03 pm


Το πρόγραμμα προβολών στο θερινό σινεμά «Ζέφυρος»

Ο θερινός κινηματογράφος “Ζέφυρος”, έκανε γνωστό το πρόγραμμα των προβολών του. Οι προβολές αρχίζουν στις 26 Ιουνίου.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα

 

26-30/6  Το Αγόρι / Shônen

Δραματική 1969 / Έγχρ. /Διάρκεια: 105'

Ιαπωνική ταινία, σκηνοθεσία:  Ναγκίζα Όσιμα

Με τους: Φούμιο Γουατανάμπε, Ακίκο Κογιάμα, Τόσι Αμάτσου

Ο δεκάχρονος Τόσιο ζει μια ζωή με την οικογένειά του στο δρόμο. Σκηνοθετώντας αυτοκινητικά ατυχήματα, στα οποία υποδύονται τους τραυματίες, εκβιάζουν τους οδηγούς για να μην τους καταγγείλουν στην αστυνομία.

 

1/7 Η Πριγκίπισσα Αλάνι / Pil

ΠΑΙΔΙΚΟ/Animation 2021 / Έγχρ. / Διάρκεια: 89'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία: Ζιλιέν Φουρνιέ

Μια δυναμική νεαρή μεταμφιέζεται σε πριγκίπισσα για να σώσει τον νόμιμο διάδοχο του θρόνου από τις δολοπλοκίες του σατανικού αντιβασιλέα.

 

2/7 Το Αυγό / Öndög

Δραματική 2019 / Έγχρ. / Διάρκεια: 100'

Μογγολοκινέζικη ταινία, σκηνοθεσία: Κουάν Γουάνγκ

Με τους: Αοριγκελέτου, Γκανγκτεμουέρ Αρίλντ, Νοροβσαμπού 

Ένας 18χρονος αστυνομικός φυλάει μόνος του τη σκηνή ενός εγκλήματος στη μέση της αχανούς μογγολικής στέπας. Μια 35χρονη κτηνοτρόφος έχει σταλεί να τον βοηθήσει. Απομονωμένοι, περνούν μια ερωτική νύχτα και η γυναίκα μένει έγκυος.

 

3-4/(και 6-7)/7  Με τα Μάτια Ανοιχτά / As I Open my Eyes 

Δραματική 2015 / Έγχρ. / Διάρκεια: 102'

Τυνησιακή ταινία , σκηνοθεσία: Λέιλα Μπουζίντ

Με τους: Μπαγιά Μεντχαφάρ, Γκάλια Μπεναλί, Μοντασάρ Αγιάρι.

 

Λίγο πριν από την Αραβική Άνοιξη στην Τυνησία η 18χρονη Φάρα ζει με ένταση την εναλλακτική Τύνιδα. Οι σχέσεις με τη δυναμική μητέρα της φτάνουν σύντομα στα άκρα, αφού εκείνη θα κάνει τα πάντα για την προστατεύσει από την επερχόμενη σύγκρουση με το αναπόφευκτο της πραγματικότητας.

 

5/7 ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Flicker Motel

 

 

6-7/7  Με τα Μάτια Ανοιχτά / As I Open my Eyes 

 

8/7  Η Επιστροφή του Μπεν (επιλογή ΚΕΘΕΑ-ΚΙΒΩΤΟΣ Καβάλας / ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)

Δραματική 2018 / Έγχρ. / Διάρκεια: 103'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία: Πίτερ Χέτζις

Με τους: Τζούλια Ρόμπερτς, Κόρτνεϊ Βανς, Λούκας Χέτζις

 

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο 19χρονος Μπεν επιστρέφει ξαφνικά σπίτι. Η μητέρα του είναι ενθουσιασμένη, αλλά τόσο αυτή όσο και ο πατριός του με τη μικρότερη αδερφή του ανησυχούν για το αν έχει ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

 

9/7  Φρίμοντ / Fremont

Κομεντί 2023 / Α/Μ / Διάρκεια: 91'

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία: Μπαμπάκ Τζαλαλί

Με τους: Αναϊτα Ζάλι Γουάντα, Γκρεγκ Τέρκινγκτον, Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ

 

Η Ντόνια εργάζεται για ένα κινέζικο εργοστάσιο που φτιάχνει τυχερά μπισκότα στο Σαν Φρανσίσκο. Έχοντας δουλέψει ως διερμηνέας για τον αμερικανικό στρατό στο Αφγανιστάν, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα ζωή της και οι απολαυστικές, στοχαστικές, συνεδρίες με τον ψυχαναλυτή της δεν δείχνουν να βελτιώνουν την κατάσταση. 

 

Σε μια στιγμή ξαφνικής έμπνευσης, αποφασίζει να στείλει εκεί έξω ένα ξεχωριστό μήνυμα μέσα σε ένα μπισκότο.

 

10-14/7  Η Ψυχή και το Σώμα / On Body and Soul

Δραματική 2017 / Έγχρ. / Διάρκεια: 116'

Ουγγρική ταινία, σκηνοθεσία: Ίλντικο Ενιέντι

Με τους: Αλεξάντρα Μπόρμπελι, Γκέζα Μόρσανι, Έρβιν Νάγκι

Ο οικονομικός διευθυντής και η διευθύντρια ποιοτικού ελέγχου ενός εργοστασίου παραγωγής βόειου κρέατος διαπιστώνουν πως κάθε βράδυ μοιράζονται ακριβώς το ίδιο όνειρο.

 

15/7  Ίκαρος και Δαίδαλος

ΠΑΙΔΙΚΟ/Animation 2022 / Έγχρ. / Διάρκεια: 76'

Γαλλοβελγική ταινία, σκηνοθεσία: Κάρλο Βογέλε

 

Ο νεαρός Μινώταυρος αιχμαλωτίζεται από τον Θησέα σε έναν μυστικό λαβύρινθο που έφτιαξε ο εφευρέτης Δαίδαλος. Ο Ίκαρος, όμως, γιος του τεχνίτη και φίλος του Μινώταυρου, είναι αποφασισμένος να τον απελευθερώσει.

 

16/7  Χιροσίμα Αγάπη μου / Hiroshima Mon Amour

Σινεφίλ 1959 / Α/Μ /Διάρκεια: 91'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία: Αλέν Ρενέ

Με τους: Εμανουέλ Ριβά, Έιτζι Οκάντα, Μπερνάρ Φρεσόν, Στέλλα Ντάλας, Πιέρ Μπαρμπό

 

Μια Γαλλίδα ηθοποιός ζει στην ανοικοδομημένη Χιροσίμα έναν τρελό, σύντομο έρωτα με έναν Γιαπωνέζο αρχιτέκτονα. Ταυτόχρονα, αναπολεί στιγμές από το τραυματικό παρελθόν της, όταν είχε δεσμό μ’ έναν Γερμανό στρατιώτη στην περίοδο της Κατοχής.

 

17-21/7  Η Αρπαγή / Le Ravissement

Δραματική 2023 / Έγχρ. / Διάρκεια: 97'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία: Ιρίς Καλτενμπάκ

Με τους: Νινά Μερίς, Αλεξίς Μανεντί, Χαφσιά Χερζί

 

Η Λιντιά είναι μια μοναχική μαία με μοναδική φίλη τη Σαλομέ, η οποία μένει έγκυος. Έπειτα από ένα χωρισμό, η Λιντιά γνωρίζει τον Μίλος, με τον οποίο περνούν μαζί ένα βράδυ. Μήνες αργότερα θα συναντηθούν τυχαία και εκείνη θα κρατάει στην αγκαλιά της το μωρό της Σαλομέ.

 

22/7 Συναυλία  Τετραφωνικής  Ρίζας / Υπέρ του αγώνα της Στέγης

 

23/7  Η Αλίκη στις Πόλεις / Alice in den Staedten

Δραματική 1974 / Α/Μ / Διάρκεια: 110'

Γερμανική ταινία , σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς

Με τους: Ριούντιγκερ Φόγκελερ, Γιέλα Ροτλέντερ, Λίζα Κρόιτσερ.

 

Ένας δημοσιογράφος και ένα εννιάχρονο κορίτσι συναντιούνται στην Αμερική, επιστρέφουν μαζί στην Ευρώπη και αποφασίζουν να συνταξιδέψουν αναζητώντας τη γιαγιά της μικρής.

 

24-28/7   Γκαγκάριν / Gagarine

Δραματική 2020 / Έγχρ. / Διάρκεια: 98'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία: Φανί Λιατάρ, Ζερεμί Τρουίλ

Με τους: Αλσενί Μπατιλί, Λίνα Κούντρι, Τζαμίλ ΜακΚρέιβεν, Ντενίς Λαβάν.

 

Ο έφηβος Γιούρι αγωνίζεται να εμποδίσει την κατεδάφιση του οικιστικού συγκροτήματος Γκαγκάριν στα παρισινά προάστια. Ένα σύμπλεγμα πολυκατοικιών της δεκαετίας του ’60, το οποίο εγκαινίασε ο Σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν.

 

29/7  Μυστήριο στη Φάρμα των Ζώων / Mystery on the Cattle Hill Express

ΠΑΙΔΙΚΟ/Animation 2023 / Έγχρ. / Διάρκεια: 70'

Νορβηγική ταινία, σκηνοθεσία: Γουίλ Άσχερστ

 

Όταν τα ζώα που συμβιώνουν σε μια φάρμα συνειδητοποιούν ότι το έδαφος δεν είναι πλέον καλλιεργήσιμο, αποφασίζουν να δοκιμάσουν έναν «σούπερ σπόρο», ο οποίος ίσως τους λύσει τα χέρια. Τότε, όμως, κάποιος κλέβει την εφεύρεσή τους και πλέον καλούνται να εντοπίσουν το μυστηριώδη δράστη για να σωθούν.

 

30/7 Η Κυρία με το Σκυλάκι / Dama S Sobachkoj

Δραματική 1960 / Α/Μ / Διάρκεια: 85'

Σοβιετική ταινία, σκηνοθεσία: Γιοσίφ Κέιφιτς

Με τους: Αλεξέι Μπατάλοφ, Ίγια Σαβίνα.

 

Ένας Μοσχοβίτης φιλόλογος και μια Ρωσίδα επαρχιώτισσα γνωρίζονται στη Γιάλτα, όπου και συνάπτουν μια σύντομη, αλλά παθιασμένη σχέση. Επιστρέφοντας στις πόλεις τους και τους δυστυχισμένους γάμους τους προσπαθούν να ξεχάσουν ο ένας τον άλλον, μέχρι που εκείνος αποφασίζει να την αναζητήσει ξανά.

 

31/7-4/8  Η Πέτρα της Υπομονής / The Patience Stone

Δραματική 2012 / Έγχρ. / Διάρκεια: 98'

Γαλλοαφγανική ταινία, σκηνοθεσία: Ατίκ Ραχίμι

Με τους: Γκολσιφτέ Φαραχανί, Χαμίντ Ντζαβαντάν, Μασί Μροουάτ.

 

Σε μια πόλη του Αφγανιστάν, κι ενώ ο πόλεμος μαίνεται, μια νεαρή γυναίκα με δύο μικρά παιδιά μιλάει στον άντρα της που βρίσκεται σε κώμα και του αποκαλύπτει αλήθειες τις οποίες δεν του είχε πει ποτέ μέχρι εκείνη τη στιγμή.

 

6/8 Γνώρισα και ευτυχισμένους τσιγγάνους  

Δραματική 1967 / Έγχρ. / Διάρκεια: 86'

Γιουγκοσλαβική ταινία, σκηνοθεσία: Αλεξάνταρ Πέτροβιτς

Με τους: Bekim Fehmiu, Olivera Vučo, Velimir Bata Živojinović, Gordana Jovanović.

 

Ο τσιγγάνος Μπόρα είναι παντρεμένος με μια μεγαλύτερη γυναίκα, αλλά ερωτεύεται τη νεότερη Τίσα, την οποία ο πατέρας της προορίζει για γάμο με έναν νεαρό τσιγγάνο. Το συνοικέσιο αυτό ακολουθεί την παράδοση. Η Τίσα απαρνιέται τον άντρα της…. 

 

7-11/8 Το Θαύμα / Miracol

Αστυνομική 2022 / Έγχρ. / Διάρκεια: 118'

Ρουμανική ταινία , σκηνοθεσία: Μπογκντάν Τζορτζε Απέτρι

Με τους: Ιοάνα Μπουγκαρίν, Εμάνουελ Πάρβου, Άνα Ουλάρου, Βάλι Ποπέσκου.

 

Μια νεαρή μοναχή φεύγει κρυφά από το μοναστήρι της για να αντιμετωπίσει ένα προσωπικό της ζήτημα, αλλά εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ένας αποφασισμένος αστυνομικός αναλαμβάνει την υπόθεση, αγνοώντας ότι τον περιμένουν μια σειρά από διαδοχικές εκπλήξεις.

 

12/8 Γάτες στο Μουσείο / Cats in the Museum

ΠΑΙΔΙΚΟ/Animation 2023 / Έγχρ. / Διάρκεια: 83'

Ρώσικη ταινία , σκηνοθεσία: Βασίλι Ροβένσκι

Ο γάτος Βίνσεντ και ο ποντικός φίλος του Μορίς βρίσκουν καταφύγιο στο μουσείο Ερμιτάζ. Ο πρώτος γίνεται μέλος της εκλεκτής γατο-ομάδας που προστατεύει τα έργα τέχνης, αλλά ο δεύτερος είναι αποφασισμένος να δοκιμάσει πόσο… νόστιμη είναι η κλασική ζωγραφική.

 

13/8 Η Μεγάλη Πόλη / Mahanagar

Δραματική 1963 / Α/Μ / Διάρκεια: 136'

Ινδική ταινία , σκηνοθεσία: Σατγιαζίτ Ράι

Με τους: Χαραντάν Μπανερτζί, Μαντχαμπί Μουκερτζί, Ανίλ Τσατερτζί.

 

Η ζωή μιας μεσοαστικής οικογένειας της Καλκούτας αλλάζει δραματικά, όταν η νοικοκυρά σύζυγος ενός τραπεζικού υπαλλήλου αποφασίζει να βρει δουλειά.

 

14-15/8  Το Σουτιέν / The Bra

Δραματική 2018 / Έγχρ. / Διάρκεια: 90'

Γερμανική ταινία , σκηνοθεσία: Βάιτ Χέλμερ

Με τους: Μίκι Μανόλοβιτς, Ντενίς Λαβάν, Παθ Βέγκα

 

Ο Νουρλάν, μηχανοδηγός σε σιδηροδρομική εταιρεία, βρίσκει την τελευταία ημέρα προτού συνταξιοδοτηθεί ένα γαλάζιο σουτιέν καρφωμένο στο παρμπρίζ του τρένου. Κρατώντας το δαντελωτό εσώρουχο στο χέρι, ξεκινάει μια απίθανη προσπάθεια ανεύρεσης της Αζέρας «Σταχτοπούτας» στην οποία ανήκει.

 

16-18/8  Ποιος Σκότωσε τη Λαίδη Γουίνσλεϊ; / Lady Winsley

Αστυνομική 2019 / Έγχρ. / Διάρκεια: 90'

Τουρκογαλλική ταινία, σκηνοθεσία: Χινέρ Σαλίμ

Με τους: Μεχμέτ Κουρτουλούς, Εζγκί Μολά, Εργκούν Κουγιουτσού.

 

Μια Αμερικανίδα συγγραφέας δολοφονείται σ’ ένα από τα Πριγκηπόνησα. Ο επιθεωρητής Φεργκάν καταφθάνει από την Κωνσταντινούπολη για να διαλευκάνει την υπόθεση, θα βρεθεί όμως παγιδευμένος μέσα σε ένα λαβύρινθο από εθνικά και τοπικά μυστικά, ταμπού και ψέματα.

 

20/8 Οι Αρραβωνιασμένοι / I Fidanzati

Δραματική 1963 / Έγχρ. / Διάρκεια: 77'

Ιταλική ταινία , σκηνοθεσία: Ερμάνο Όλμι

Με τους: Κάρλο Καμπρίνι, Άννα Κάντζι

 

Ο ηλεκτροσυγκολλητής Τζοβάνι ακολουθεί την αντίστροφη πορεία από αυτήν του μεταναστευτικού ρεύματος της εποχής, μετακομίζοντας από το Μιλάνο στη Σικελία, η οποία έχει μόλις ξεκινήσει να εκβιομηχανίζεται. Πίσω του αφήνει την αρραβωνιαστικιά του Λιλιάνα και την προβληματική σχέση τους. Το ταξίδι του αυτό, όμως, αλλάζει την οπτική του για την (ερωτική) ζωή.

 

21-25/8  Πιο Πολύ από Ποτέ / Plus que Jamais

Δραματική 2022 / Έγχρ. / Διάρκεια: 123'

Γαλλογερμανική ταινία, σκηνοθεσία: Εμιλί Ατέφ

Με τους: Βίκι Κριπς, Γκασπάρ Ουλιέλ, Μπιόρν Φλόμπεργκ

 

Σοβαρά άρρωστη από πνευμονική ίνωση, η Ελέν προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάστασή της. 

 

Σε αναμονή μεταμόσχευσης και παρά τις αντιρρήσεις του συζύγου της, αποφασίζει να φύγει μόνη της για τα νορβηγικά φιόρδ, αναζητώντας τη γαλήνη κι έναν μπλόγκερ τον οποίο γνώρισε στο διαδίκτυο.

 

26/8 Ο Λούης και οι Εξωγήινοι / Luis & the Aliens

ΠΑΙΔΙΚΟ /Animation 2018 / Έγχρ. / Διάρκεια: 86'

Γερμανοδανέζικη ταινία, σκηνοθεσία: Κριστόφ Λόουενσταϊν, Βόλφγκανγκ Λόουενσταϊν

 

Ένα 11χρονο αγόρι γίνεται φίλος με τρεις σκανταλιάρηδες εξωγήινους που προσγειώνονται μυστικά στον πλανήτη μας. Γερμανο-δανέζικο animation πάνω στην αναζήτηση της οικογένειας, στην οποία όλοι θέλουμε να ανήκουμε. Πιο επιτυχημένο ως κωμωδία παρεξηγήσεων παρά ως ανήλικη περιπέτεια. Προβάλλεται μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

 

27/8  Μέλι / Bal/Honey

Δραματική 2010 / Έγχρ. / Διάρκεια: 103’

Τουρκική ταινία, σκηνοθεσία: Σεμίχ Καπλάνογλου

Με τους: Ερντάλ Μπεσίκτσιογλου, Τουλίν Οζέν, Μπόρα Άλτας

 

Ο μικρός Γιουσούφ ζει με τους γονείς του σε μια ορεινή περιοχή της Τουρκίας. Η ήσυχη καθημερινότητα του όμως θα αναστατωθεί, όταν ο πατέρας του δεν θα γυρίσει  στο σπίτι από το βουνό, όπου πήγε να μαζέψει μέλι.

 

28/8-1/9  Μικρή Μαμά / Petite Maman

Δραματική 2021 / Έγχρ. / Διάρκεια: 72'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία: Σελίν Σιαμά

Με τους: Γκαμπριέλ Σανζ, Νινά Μερίς, Ζοζεφίν Σανζ

 

Μετά το θάνατο της γιαγιάς της, η οκτάχρονη Νελί βοηθά τους γονείς της να αδειάσουν το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε η μητέρα της. Μια μέρα, στο διπλανό δάσος, η Νελί θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της.

 

3/9  Το Ταξίδι της Φάλαινας / Kitoboy (The Whaler Boy)

Δραματική 2020 / Έγχρ. / Διάρκεια: 93'

Ρωσία, Πολωνία, Βέλγιο, σκηνοθεσία: Φίλιπ Γιούριεφ

Με τους: Βλάντιμιρ Ονόκοφ, Κριστίνα Ασμους.

 

Βερίγγειος Πορθμός, εκεί όπου η Ρωσία συναντά την Αλάσκα, σε ένα χωριό φαλαινοθήρων, όπου οι άνδρες καταφεύγουν στο online chat με κάμερα. Το παράδειγμά τους ακολουθεί ο Λέσκα, ένας άβγαλτος δεκαπεντάχρονος, που ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ. 

 

4-8/9   Μόνο Αυτοί Είδαν το Δολοφόνο / Only The Animals

Μυστηρίου 2020 /  Έγχρ. / Διάρκεια: 117'

Γαλλογερμανική ταινία, σκηνοθεσία: Ντομινίκ Μολ

Με τους: Ντενίς Μενοσέ, Λορ Καλαμί, Νταμιέν Μπονάρ, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι.

 

Μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας σε μια ορεινή κωμόπολη της Γαλλίας , πέντε άγνωστα μεταξύ τους πρόσωπα βρίσκονται μπλεγμένα σε ένα αναπάντεχο μυστήριο  που μεγεθύνεται σε ένα  πολιτικοκοινωνικό δράμα. 

 

9/9  Ο Απίθανος Μορίς / The Amazing Maurice

ΠΑΙΔΙΚΟ/Animation 2022 / Έγχρ. / Διάρκεια: 93'

Αγγλο-γερμανική ταινία , σκηνοθεσία: Φλόριαν Γουέστερμαν, Τόμπι Γκένκελ.

 

Ένας νεαρός και ένας πονηρός γάτος ξαφρίζουν τα λεφτά αφελών χωρικών, οι οποίοι νομίζουν ότι οι δύο πρώτοι διώχνουν από τα σπίτια τους τούς σκανταλιάρηδες ποντικούς, όμως και εκείνοι είναι τελικά στο κόλπο. Μέχρι που όλοι τους θα βρεθούν σε μια πόλη όπου κάτι πολύ σκοτεινό κι απειλητικό τούς περιμένει στους υπονόμους.

 

10/9  Ida

Δραματική 2013 / Α/Μ / Διάρκεια: 82'

Πολωνική ταινία , σκηνοθεσία: Πάβελ Παβλικόφσκι

Με τους: Αγκάτα Τρεμπουσόφσκα, Αγκάτα Κουλέζα, Νταβίντ Όγκροντνικ.

 

Το 1962 η νεαρή δόκιμη μοναχή Άννα συναντά ,λίγο προτού δώσει τους όρκους της ,τη μόνη ζωντανή συγγενή της, αδελφή της μητέρας της Βάντα . Μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι σε κρυμμένα κομμάτια της ιστορίας της οικογένειας.

 

11-15/9  Ευλογία / Benediction

Δραματική 2021 / Έγχρ. / Διάρκεια: 137'

Αγγλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία: Τέρενς Ντέιβις

Με τους: Πίτερ Καπάλντι, Τζέρεμι Ιρβάιν, Τζακ Λόουντεν.

 

H ταραγμένη ζωή του  Βρετανού ποιητή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου Ζίγκφριντ Σασούν, σε μια ακόμη σπουδαία βιογραφία με τον τρόπο του Τέρενς Ντέιβις.

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 7:32 pm


Ατρόμητος Ακροβουνίου: Διαμορφώθηκε το νέο ΔΣ με πρόεδρο τον Τζιβάνη - Νέος προπονητής ο Βασιλόπουλος

Ο Ατρόμητος Ακροβουνίου θέλει να κάνει μία νέα αρχή, και ανακοίνωσε το νέο του Διοικητικό συμβούλιο. Πρόεδρος της ομάδας θα είναι ο Διονύσης Τζιβάνης.

 

Άμεσα ανακοινώθηκε και ο νέος προπονητής που θα είναι ο Ανδρέας Βασιλόπουλος.

 

Το νέο ΔΣ είναι το εξής:

  • Πρόεδρος: Διονύσης Τζιβάνης 
  • Αντιπρόεδρος: Λεοντής Σάββας 
  • Γ. Γραμματέας: Καΐπης Θεόδωρος 
  • Ταμίας: Ζουρνατζής Λάζαρος 
  • Έφορος: Γκέρντας Βασίλειος 
  • Μέλη: Βασιλειάδης Αλέξανδρος, Αμιάδης Γεώργιος

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 7:05 pm


Οι υψηλές θερμοκρασίες καταπονούν και τα δέντρα

γράφει ο

Κώστας Πασβάντης*

 

Όσον αφορά τα δάση οι υψηλές θερμοκρασίες συμβάλλουν στην αύξηση, την ένταση και τη συχνότητα των δασικών πυρκαγιών, και κατ΄ επέκταση συνδυαστικά στις πιθανές μεταβολές στη γεωγραφική κατανομή των δασικών ειδών. 

 

Επιπλέον, παρατηρούνται νεκρώσεις δέντρων και μείωση της ζωτικότητας τους ως αποτέλεσμα καταπόνησης από τη παρατεταμένη ξηροθερμική περίοδο.

 

Όσον αφορά το αστικό πράσινο (πάνω από το ½ του πληθυσμού στη χώρα μας ζει σε αστικές περιοχές), οι υψηλές θερμοκρασίες καταπονούν τα δέντρα ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται στους δρόμους σε σύγκριση με αυτά που βρίσκονται σε άλση ή πάρκα, με αποτέλεσμα την αύξηση των προσβολών από έντομα και την αύξηση των ξενικών χωροκατακτητικών ειδών. 

 

Επιπλέον, οι υψηλές θερμοκρασίες διεγείρουν τη φωτοσυνθετική δραστηριότητα με αποτέλεσμα τα δέντρα της πόλης να γερνούν γρηγορότερα.

 

Εκ των ανωτέρω και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια πολλές περιοχές (βλ. Αττική) λόγω πυρκαγιών έχασαν το περιαστικό τους πράσινο, το οποίο συνέβαλε τοπικά στο μετριασμό των υψηλών θερμοκρασιών, και με δεδομένο ότι ο καιρός δεν μπορεί να αλλάξει απευθείας από τον άνθρωπο σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο, οι υψηλές θερμοκρασίες θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις και στο ανθρωπογενές περιβάλλον, και η προστασία των δασών και του αστικού πρασίνου είναι αναγκαιότερη από ποτέ.

 

*Ο Κωνσταντίνος Πασβάντης, είναι Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος M.Sc. Ιδιώτης Μελετητής, Φρ. Παπαχρηστίδη 135 Ελευθερούπολη Καβάλας, τκ: 64100 τηλ/fax:2592022163 κιν: 6937142634

 

Πηγή: thrakinea.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 6:27 pm


Αναδιώτης για εκλογή του: “Ευχαριστώ τον Τριαδικό Θεό και τον κόσμο, θα δώσουμε μαζί τις μάχες για τα Εθνικά συμφέροντα”

Η “ΝΙΚΗ” κατάφερε να εκλέξει τον πρώτο ευρωβουλευτή της, το γνωστό ηθοποιό, Νίκο Αναδιώτη.

 

Ο κ. Αναδιώτης στην πρώτη δήλωση του ως ευρωβουλευτής ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό, την οικογένειά του, τους συνυποψηφίους του και τον πρόεδρο του κόμματος για τον αγώνα που έκαναν μαζί. 

 

Ο ευρωβουλευτής ευχαρίστησε τον κόσμο που τον στήριξε και δεσμεύτηκε να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφοσίωση και αποφασιστικότητα. 

 

Αναλυτικά κ. Αναδιώτης δήλωσε τα εξής:

"Η επόμενη μέρα με βρίσκει στην Ευρωβουλή.

 

Είμαι βαθιά συγκινημένος και ευγνώμων, πρώτα απ΄όλα προς τον Τριαδικό Θεό, που με αξίωσε να ξεκινήσω και να βαδίσω αυτόν τον ωραίο αγώνα με τη Νίκη. 

 

Ευχαριστώ την οικογένειά μου, που με στήριξε από την πρώτη στιγμή και αποτελεί τη σταθερή βάση της ζωής μου. Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Νίκης για την αταλάντευτη εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. 

 

Ευχαριστώ επίσης όλους τους συνυποψηφίους μου, που μαζί δώσαμε έναν έντιμο και δυναμικό αγώνα για το καλό της ΝΙΚΗΣ και όλου του ελληνικού λαού.

 

Απευθυνόμενος σε όλους εσάς, τον κόσμο της Νίκης, που με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας και με εκλέξατε ευρωβουλευτή, ανταποδίδω την τιμή και τον σεβασμό και τη θερμή ευχαριστία μου. 

 

Δεσμεύομαι απέναντί σας να επιβεβαιώσω την επιλογή σας, και να ενσαρκώσω τη φωνή σας, αγωνιζόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφοσίωση και αποφασιστικότητα. 

 

Με ακράδαντη πίστη και υπακοή στον Κύριο, με την πλήρη στήριξη της Νίκης και με μια ισχυρή και εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα στο πλευρό μου, θα δώσουμε μαζί όλες τις μάχες ώστε να προωθήσουμε τα Εθνικά μας συμφέροντα, να αναδείξουμε τις αρχές, τα ιδανικά μας, τις αξίες της Οικογένειας και του Πολιτισμού μας, και να διεκδικήσουμε χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς αστερίσκους το γνήσιο όφελος του ελληνικού λαού.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 6:01 pm


Μάκης Παπαδόπουλος: «Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας βάζει αυξήσεις 50% στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ!»

“Η διοίκηση της ΔΕΥΑ Καβάλας προχωρά σε νέα οριζόντια αύξηση 50% στην πάγια χρέωση στα τιμολόγια του νερού, που φτάνει από τα 4 ευρώ στα 6 ευρώ τον μήνα για κάθε νοικοκυριό αδιακρίτως και άσχετα με την κατανάλωση που κάνει! Θα φτάσουμε δηλαδή να πληρώνουμε 3.240.000 ευρώ “χαράτσι” στη ΔΕΥΑΚ όλοι οι δημότες κάθε χρόνο, και κυρίως οι δημότες με χαμηλή κατανάλωση!”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, ο δημοτικός σύμβουλος, Μάκης Παπαδόπουλος.

 

Αναλυτικά ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει τα εξής:

“Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ προχωρά σε νέα οριζόντια αύξηση 50% στην πάγια χρέωση στα τιμολόγια του νερού, που φτάνει από τα 4 ευρώ στα 6 ευρώ τον μήνα για κάθε νοικοκυριό αδιακρίτως και άσχετα με την κατανάλωση που κάνει!

 

Δηλαδή το κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει: 12 μήνες * 6 ευρώ = 72 ευρώ τον χρόνο!

 

Και συνολικά για τα 45.000 υδρόμετρα της ΔΕΥΑΚ, όλοι οι δημότες θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 1.080.000 ευρώ τον χρόνο!

 

Θα φτάσουμε δηλαδή να πληρώνουμε 3.240.000 ευρώ “χαράτσι” στη ΔΕΥΑΚ όλοι οι δημότες κάθε χρόνο, και κυρίως οι δημότες με χαμηλή κατανάλωση!

 

Αυτές είναι οι συνέπειες της κακοδιαχείρισης, της κατασπατάλησης χρημάτων, των ανεξέλεγκτων αναθέσεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

 

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δημιούργησαν χρέος στη ΔΕΗ 4.000.000 ευρώ!

 

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αδιαφόρησαν για τις ζημίες που συσσωρεύονταν κάθε χρόνο στα οικονομικά της επιχείρησης και έχουν φτάσει τα 32.500.000 ευρώ!

 

Με τον Θόδωρο Μουριάδη Δήμαρχο και τον Απόστολο Χρόνη Πρόεδρο στη ΔΕΥΑΚ, η δημοτική επιχείρηση εμφανίζει μόνο ζημίες!

 

Οι ζημίες μόνο για το 2022 έφτασαν κοντά στις 900.000 ευρώ!

 

Η Διοίκηση του Δήμου έλεγε προεκλογικά ότι δε θα μετακυλήσει στους δημότες το κόστος των επιλογών της…

 

Τώρα που πέρασαν οι δημοτικές εκλογές όμως, Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έδειξαν το πραγματικό τους “πρόσωπο”…”

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 5:28 pm


Στην Καβάλα του 1950, όταν οι Καπναποθήκες δέσποζαν και η πόλη επεκτεινόταν…

γράφει ο

Κώστας Παπακοσμάς

 

Εικόνα της πόλης από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, τα έργα για την επιχωμάτωση της παραλίας και δημιουργία νέων χώρων για την πόλη βρίσκονται σε εξέλιξη. 

 

Από … ψηλά διακρίνονται το Δημαρχείο το Μέγαρο Βήξ το μέγαρο Μούτουλα, το Παρθεναγωγείο, τα γραφεία της καπνεμπορικής εταιρείας Χέρτζογκ και φυσικά των σύνολο των Καπνοποθηκών που βρίσκονταν στο κέντρο και την παραλιακή ζώνη της πόλης. 

 

Ευδιάκριτος ο Ιερός Καθεδρικός Ναός του Αποστόλου Παύλου με πολλά μικρά κτίσματα γύρω αλλά και τα κτίσματα στην οδό Βενιζέλου, όπως η Εμπορική τράπεζα το ξενοδοχείο Ακρόπολις. 

 

Απέναντι στην συνοικία της Παναγίας η Εμπορική σχολή, το Ιμαρέτ αλλά και οι αποθήκες στην άκρη του Λιμανιού.

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 5:09 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας