Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση

 


Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση

Με θλίψη πληροφορήθηκα την εκδημία της Γεωργίας Σαπαλίδου, μητέρας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας, κ. Σάββα Σαπαλίδη.

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της εκλιπούσας και να τους ευχηθώ δύναμη και κουράγιο.

Ο Θεός να την αναπαύσει.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 5:09 pm


Πανήγυρις του αγίου μάρτυρος Aγαθαγγέλου στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

 


Πανήγυρις του αγίου μάρτυρος Aγαθαγγέλουστην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

 

Την Κυριακή, 9 Ιουνίου, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη τού αγίου μάρτυρος Αγαθαγγέλου του εκ Φλωρίνης, ο οποίος γεννήθηκε, έζησε και μαρτύρησε στη Φλώρινα και το Μοναστήρι (Μπίτολα) στις αρχές τού 18ου αιώνα.

Με αφορμή την εορτή τού Αγίου, θα πραγματοποιηθούν λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας, χοροστατούντος τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ειρηναίου.

 

 Σάββατο, 8 Ιουνίου 2024 - 7:00 μ.μ.

Αρχιερατικός Εσπερινός

 

 Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024 - 7:30 π.μ.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Προσκαλείστε να συμμετάσχετε στην πανήγυρη του αγίου μάρτυρος Αγαθαγγέλου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 5:06 pm


Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα

 


Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα

 

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη, για την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας.

Η εκλιπούσα υπήρξε υπόδειγμα συζύγουμητέρας και γιαγιάς. Το ήθος, οι αρχές και τα υψηλά ιδανικά χαρακτήρισαν και σφράγισαν τον βίο της.

Είθε η ψυχή της να αναπαυθεί εν ειρήνη.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 5:01 pm


Σύνδεση ακινήτων με το νέο δίκτυο αποχέτευσης στην περιοχή του Φιλώτα

 


Σύνδεση ακινήτων με το νέο δίκτυο αποχέτευσης στην περιοχή του Φιλώτα

Ο Δήμος Αμυνταίου πληροφορεί τους πολίτες των οικισμών Φιλώτα, Λεβαίας, Βεγόρας, Μανιακίου, Αντιγόνου και Πελαργού ότι υποχρεούνται να προχωρήσουν στη σύνδεση της αποχέτευσης των κατοικιών και των καταστημάτων τους, στα φρεάτια σύνδεσης των παροχών με το νέο δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων, έως τις 31/08/2024. Τα έξοδα σύνδεσης επιβαρύνουν τον καταναλωτή.

Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 300 € εφάπαξ και 100  € / επόμενο έτος καθυστέρησης σύνδεσης με βάση τον σχετικό κανονισμό αποχέτευσης (υπ. αρ. 106/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου). 

Για την αποφυγή επιβολής προστίμου, οι πολίτες θα πρέπει να δηλώσουν, με σχετική αίτησή τους, την υλοποίηση της νέας σύνδεσης στο 4ο όροφο του Δημαρχείου Αμυνταίου (Τεχνική Υπηρεσία) ή στο e-mail : [email protected].

Σχετικά υποδείγματα θα υπάρχουν στον 4ο όροφο του Δημαρχείου και στον σύνδεσμο (link) :

http://www.0582.syzefxis.gov.gr/apoxeteusi_filotas.html

Για την συμπλήρωση των δηλώσεων απαιτείται μεταξύ άλλων η συμπλήρωση αριθμού υδρομέτρου όπως αναγράφεται στους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι μετά την προθεσμία σύνδεσης στο νέο αποχετευτικό δίκτυο, θα σταματήσει η συντήρηση, οι καθαρισμοί και οι αποφράξεις του παλαιού αποχετευτικού δικτύου.

Μετά το πέρας της προθεσμίας, οι υπηρεσίες του Δήμου θα προχωρήσουν σε επιτόπιους ελέγχους πιστοποίησης για τους πολίτες που δήλωσαν την σχετική σύνδεση. Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η σύνδεση στο νέο αποχετευτικό δίκτυο των βρόχινων νερών από τα λούκια των κτισμάτων.

Τέλος, οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν σε δήλωση αδυναμίας σύνδεσης λόγω αρνητικής κλίσης προκειμένου αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου να προχωρήσουν σε σχετική αυτοψία. Σχετικό υπόδειγμα θα υπάρχει στον 4ο όροφο του Δημαρχείου και στον παραπάνω σύνδεσμο (link).

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2386350131-127-135

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 4:59 pm


ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Το Σάββατο 8 Ιουνίου η φιέστα του Αμύντα στο ΔΑΚ Αμυνταίου

 


ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Το Σάββατο 8 Ιουνίου η φιέστα του Αμύντα στο 

ΔΑΚ Αμυνταίου

Φιέστα θα πραγματοποιήσει ο Αμύντας Αμυνταίου το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 στο ΔΑΚ Αμυνταίου, με αφορμή την άνοδο της ανδρικής ομάδας στην Α2 Εθνική Κατηγορία. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει φιλική αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων του Αμύντα Αμυνταίου και της μικτής Δυτικής Μακεδονίας (ΑΟΑ Καστοριάς, ΑΟ Κοζάνης, Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας και Αρίων Πτολεμαΐδας), η οποία θα ξεκινήσει στις 18:00. Στη συνεχεία θα γίνει η απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων από τους εκπροσώπους της Ο.Χ.Ε. στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Αμύντα, καθώς και επίδοση τιμητικών πλακετών από τη διοίκηση του συλλόγου σε φορείς που στήριξαν εγχείρημα του ανδρικού τμήματος.

Διοίκηση, αθλητές και τεχνικό επιτελείο καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή του συλλόγου και του Αμυνταίου, γενέθλιου τόπου του Χάντμπολ.


Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 4:43 pm


Επίσκεψη του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

 


Επίσκεψη του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

Τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη επισκέφθηκε χθες ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, τον οποίο υποδέχτηκαν ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας, καθηγητής κ. Νικόλαος Σαριαννίδης, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητής κ. Στέργιος Μαρόπουλος, η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολιστικής Μέριμνας, καθηγήτρια κ. Ελένη Γρίβα και η Αντιπρύτανης Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων, καθηγήτρια κ. Μαλαματή Λούτα.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα, ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα και τις δράσεις του Πανεπιστημίου καθώς και για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του. Έμφαση δόθηκε στα έργα ψηφιακής μετάβασης, στον ψηφιακό κόμβο καινοτομίας [Synerginn EDIH] που έχει ως στόχο να καθοδηγήσει εταιρείες και οργανισμούς μέσω τεχνολογιών αιχμής σε θέματα όπως η ενέργεια, το περιβάλλον, η κυκλική οικονομία και πολλούς άλλους τομείς καθώς και στην εφαρμογή e-campus του πανεπιστημίου, που ενοποιεί όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου σε ένα και μοναδικό σημείο πρόσβασης .

Ο κ. Κυρανάκης πρότεινε στους παρευρισκόμενους τη συνεργασία του Υπουργείου με το ΠΔΜ για τη διοργάνωση Hackathons για τους φοιτητές του ΠΔΜ, τα οποία σε σύνδεση με την αγορά εργασία, θα λειτουργήσουν βοηθητικά στην επαγγελματική πορεία των αποφοίτων και θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για την παραμονή και εργασία τους εντός της χώρας. Παράλληλα εξέφρασε το ενδιαφέρον για τον από κοινού σχεδιασμό δράσεων με το ΠΔΜ, μεταξύ αυτών τη συνεργασία και παρουσίαση της ειδικής πλατφόρμας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης για τις διδακτορικές διατριβές στην θεματική της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος συνόδευσε τον Υφυπουργό, ο Αν. καθηγητής κ. Νικόλαος Πλόσκας, η Αν. κ Σταματία Μπίμπη και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του ΠΔΜ κ. Κων/νος Δάρδας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 4:30 pm


Ο Δήμαρχος Φλώρινας σε εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 


Ο Δήμαρχος Φλώρινας σε εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης συμμετείχε στην πανηγυρική εκδήλωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με τίτλο "Ενεργός πολίτης... χαρούμενος πλανήτης", που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Τετάρτη 5 Ιουνίου στο Νέο Πάρκο.

Ο κ. Δήμαρχος παρακολούθησε την παρουσίαση των προγραμμάτων και των βιωματικών εργαστηρίων των σχολικών μονάδων, περιηγήθηκε στις καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών και συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε χαρακτηριστικά: "Πιστεύοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένας καθημερινός αγώνας, αποτέλεσμα παιδείας αλλά και βίωμα, γιορτάζουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, κυρίως για να ευαισθητοποιηθούμε ως προς την ανάγκη διατήρησης της βιωσιμότητάς του.

Αναγνωρίζοντας ότι ως Δήμος είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της λύσης, υιοθετούμε πάντοτε δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον με έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία των φυσικών πόρων και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Μόνο αν υιοθετήσουμε όλοι καλές και απλές πρακτικές μπορούμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον μας βιώσιμο και υγιές. Σήμερα, εδώ, βλέπω στα πρόσωπά σας συνεργάτες σε όλη αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε. Βλέπω πρόσωπα χαρούμενα, με τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ευαισθησίες και όλο αυτό φαίνεται μέσα από τις δημιουργίες σας.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους διοργανωτές, την κα Μούσιου, την κα Βάσιου, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους μαθητές που συμμετέχουν και να μην ξεχνάμε ότι ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και πρέπει να τον διατηρήσουμε καθαρό, γιατί αυτό θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη".

Στη συνέχεια, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών έργων, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης "Φλώρινα - Καθαρός Δήμος" που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Φλώρινας και η Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το "παρών" στις εκδηλώσεις έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Μαραγγός και οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας και κα Σοφία Φουδούλη - Τζώτζη.

 




 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 4:28 pm


Ανάβαση στο Μπούρινο με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος αλλά και τα σχεδιαζόμενα εκεί αιολικά.

 


Παίρνω τα βουνά, παίρνω τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος στα σοβαρά!!!

Ανάβαση  στο Μπούρινο με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος αλλά και τα σχεδιαζόμενα εκεί αιολικά.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας  «Ο Μπούρινος», οργανώνει το Σάββατο 8 Ιουνίου ανάβαση στην κορυφή Ντρισινίκος (1866μ.) του Μπούρινου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, καλούμε τουςΟρειβατικούς Συλλόγους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τους περιπατητές, τους φυσιολάτρες, να βρεθούν στο ραντεβού του Σαββάτου 8/06/2024 στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας στο Μπούρινο, στις 9:30 το πρωί για κοινή ανάβαση.

Η εκδήλωση θα έχει το χαρακτήρα της διαμαρτυρίας για τη λεηλασία της Ελληνικής φύσης, του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου στους λίγους, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας.

«Η φετινή Ημέρα Περιβάλλοντος είναι ευκαιρία να ενώσουμε τις τοπικές αγωνίες σε μία ενιαία και δυνατή φωνή που δεν θα μπορεί να αγνοηθεί».

Ελάτε να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί «Κάτω τα χέρια από το Μπούρινο», κάτω τα χέρια από το όμορφα ελληνικά βουνά μας.

«Η προστασία της ελληνικής φύσης είναι λοιπόν υπόθεση όλων μας».

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:

Μπούρτσος Αθανάσιος (Ο.Σ.Σ.) 6976571536

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 4:25 pm


Οι Ενεργοί Νέοι Δυτικής Μακεδονίας σε Ανταλλαγή Νέων στη Γερμανία!

 


Οι Ενεργοί Νέοι Δυτικής Μακεδονίας σε Ανταλλαγή Νέων στη Γερμανία!


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ανταλλαγή Νέων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: "BALANCECADEMY 2024", στη Grosslohra της Γερμανίας, από  6 έως 15 Μαΐου 2024, του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον οργανισμό νεολαίας Next Level e.V.

Το πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων με τίτλο "BALANCECADEMY 2024" αποσκοπούσε στο να δημιουργήσει ένα ανοιχτό και γόνιμο περιβάλλον για τους συμμετέχοντες/ουσες ώστε να εξερευνήσουν διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης των καθημερινών προκλήσεων, τόσο για την ψυχική όσο και για την σωματική ευεξία. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα εστίασε στον αντίκτυπο της δραστηριότητας της υγιεινής διατροφής, της ξεκούρασης και στον προβληματισμό και αναστοχασμό τόσο στα άτομα και στην ομάδα. 

Στο πρόγραμμα εφαρμόστηκαν μέθοδοι και στρατηγικές που παρείχαν χώρο στους συμμετέχοντες/ουσες να συνεισφέρουν και να εκφράσουν τις απόψεις και τις ιδέες τους, γύρω από τη θεματική του προγράμματος. Οι νέοι και νέες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα εύρος δραστηριοτήτων όπως πεζοπορία, μαθήματα yoga, διαλογισμό, μαθήματα μαγειρικής, εξορμήσεις και περιήγηση σε κοντινή πόλη, παιχνίδια ρόλων, γνωριμιών και πολλές διασκεδαστικές υπαίθριες δραστηριότητες.

Οι νέες/νέοι, μέλη και εθελόντριες/ντές του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας που συμμετείχαν ενεργά στην ανταλλαγή νέων μας εξιστορούν τις εμπειρίες τους και τα συναισθήματα που βίωσαν:

Αθηνά, 20 χρονών

Στο πρόγραμμα αυτό απέκτησα πολλές εμπειρίες, έκανα γνωριμίες με παιδιά άλλων χωρών, κάναμε πεζοπορία σε ένα πανέμορφο δάσος,  πήγαμε εκδρομή σε μια κοντινή πόλη, κάναμε μαθήματα yoga, διαλογισμό, μαγειρέψαμε, χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς της κάθε χώρας, είδαμε όλοι μαζί την Eurovision, παίξαμε παιχνίδια ρόλων και  γνωριμιών, είχαμε 3 βραδιές άναμμα φωτιάς και γενικότερα πολλές υπαίθριες δραστηριότητες. Μάθαμε πως να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και πως να αντιμετωπίζουμε την πίεση και το άγχος που μας επιφέρει η καθημερινότητα με κάποιες αλλαγές στην  ρουτίνας μας. Όλο αυτό το ταξίδι θα το θυμάμαι για πάντα και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όλους να πάνε να ζήσουν αυτήν την μοναδική εμπειρία. Ευχαριστώ θερμά τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας για αυτή την ευκαιρία και εμπειρία!

Άλκηστη, 19 χρονών

Πριν από τρεις εβδομάδες υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα Youth Exchange στη Γερμανία, όπου είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω. Είναι αναμφίβολο το γεγονός ότι μέσω του προγράμματος αποκόμισα μια σειρά εμπειριών τις οποίες δεν θα μπροσούρα να τις χαρακτηρίσω αλλιώς παρά μόνο ωφέλιμες για εμένα προσωπικά. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούσαμε καθημερινά ομαδικές  δραστηριότητες σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του προγράμματος. Με αυτόν τον τρόπο, είχα την ευκαιρία να ενεργοποιηθώ και  να κοινωνικοποιηθώ κάνοντας νέες γνωριμίες αλλά και φιλίες. Επίσης, το θέμα του προγράμματος συσχετιζόταν με την εύρεση της ισορροπίας στη καθημερινότητα μας, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διατροφή αλλά και κάνοντας ασκήσεις οι οποίες θα μας οδηγούσαν στη σωματική και ψυχική ηρεμία . Συνεπώς, είχα τη δυνατότητα να ξεφύγω από οποιαδήποτε αρνητική σκέψη. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέσω του προγράμματος αποκομίσαμε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ζωής  και τη κουλτούρα των ανθρώπων που κατάγονταν από άλλες χώρες αλλά και να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις για θέματα που αφορούν τους πάντες.

Μαρία, 19 χρονών

Το πρόγραμμα στην Γερμανία ήταν το πρώτο μου Erasmus+ και πραγματικά ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Συμμετέχοντας σε αυτό, ήρθαμε σε επαφή με άτομα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και μάθαμε για τις κουλτούρες τους. Ακόμη, σύμφωνα και με την θεματική του προγράμματος “balancecademy” δοκιμάσαμε πολλές δραστηριότητες όπως γιόγκα και πεζοπορία αλλά γνωρίσαμε και τα οφέλη του meditation σε συνδυασμό με τον σωστό τρόπο αναπνοής και της υγιεινής διατροφής. Συμπερασματικά ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που μας χάρισε ο ΟΕΝΕΦ και που θα το ξαναέκανα σίγουρα!

 

Οι Νέοι Μπροστά!





Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 4:22 pm


«ΕΥ…ημερίδα» η νέα μαθητική εφημερίδα μαθητών και μαθητριών του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας

 


Το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας εξέδωσε μαθητική εφημερίδα με τον τίτλο «ΕΥ…ημερίδα». Η συγκέντρωση του υλικού, η αρθρογραφία και οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ομίλου που λειτούργησε στο σχολείο κατά το σχολικό έτος 2023-24 με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς Χριστίνα Καραγιάννη και Χριστίνα Γκόλνα και τη συμμετοχή 19 μαθητών και μαθητριών. Εκδόθηκαν δύο φύλλα και η «ΕΥ…ημερίδα» κυκλοφόρησε τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Στόχος του σχολείου είναι η εφημερίδα μας να συνεχίσει τη δημιουργική της πορεία και την επόμενη σχολική χρονιά.

 

Άκουσέ το :

https://tinyurl.com/24akojte

Θα μας βρείτε στον σύνδεσμο

schoolpress.sch.gr/eyimerida/

Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων

Η Διευθύντρια

Χριστίνα Καραγιάννη

 




 

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 4:01 pm


Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας

 


Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας

 

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια της Γεωργίας Σαπαλίδου, μητέρας του προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββα Σαπαλίδη.

Η εκλιπούσα υπήρξε μια υποδειγματική σύζυγος, μητέρα και γιαγιά. Στην οικογένεια και στους οικείους της εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της.

 

Βασίλης Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 3:52 pm


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο ΣΔΕ Φλώρινας για το σχ. έτος 2024-25 (1η περίοδος εγγραφών)

 


ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ανακοινώνει ότι

 

ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2024-2025

 

(1η περίοδος εγγραφών : από 6ως 30 Ιουνίου 2024)

 

Το ΣΔΕ είναι δημόσιο σχολείο που αντιστοιχεί σε βαθμίδα Γυμνασίου και η φοίτηση είναι δωρεάν.

Απευθύνεται σε άτομα από 18 ετών και πάνω, που είναι απόφοιτοι Δημοτικού ή δεν έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο.

Η φοίτηση διαρκεί 2 σχολικά έτη.

Προσφέρει:
• Απολυτήριο Γυμνασίου
• Εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ενηλίκων και στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας
• Συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εργασία
• Συμβουλευτική υποστήριξη από Ψυχολόγο

Οι μέρες και ώρες λειτουργίας του είναι: από Δευτέρα έως Παρασκευή,
και ώρες 5:00 - 8:30 μ.μ. το απόγευμα

Διδάσκονται:

Ελληνική Γλώσσα, Πληροφορική, Αγγλικά, Μαθηματικά, Κοινωνική Εκπαίδευση, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Φυσικές Επιστήμες, Αισθητική Αγωγή.

Στη Φλώρινα στεγάζεται στο 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας, ενώ λειτουργεί και Παράρτημα του στο Αμύνταιο, που στεγάζεται στο 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου.

Οι απόφοιτοι των ΣΔΕ  μπορούν να συνεχίσουν στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο ή στο Εσπερινό ΕΠΑΛ.

Οι ενδιαφερόμενοι να φοιτήσουν στο ΣΔΕ Φλώρινας μπορούν να υποβάλουν αίτηση καθημερινά στο 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας και για το Παράρτημα Αμυνταίου στα ΚΕΠ του Δήμου Αμυνταίου.

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε την προεγγραφή σας συμπληρώνοντας την αίτηση σας και ηλεκτρονικά εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2385044858 (5:00 με 8:00μ.μ.)

6946385255(Γιώργος Κυριακού)

6940323158(Αθηνά Γαρδάνη )


Περισσότερες πληροφορίες :

·        στην ιστοσελίδα μαςhttps://sde-florin.flo.sch.gr

·        στο facebook: Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας – Παράρτημα Αμυνταίου

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 3:49 pm


Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με εκπροσώπους της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας

 


Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με εκπροσώπους της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας

 

Με εκπροσώπους της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Η συνάντηση είχε ως στόχο τη γνωριμία με το έργο της διεπιστημονικής ομάδας και  την αναλυτικότερη ενημέρωση σχετικά με την παροχή των υπηρεσιών της στους δημότες της Φλώρινας.

Όπως ανέφεραν η κα Κατερίνα Μέτσιου και η κα Αναστασία Γκάλφα, η Κινητή Μονάδα παρέχει προγράμματα πρόληψης, διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης, καθώς και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επανένταξης.Οι υπηρεσίες είναι δωρεάν, αφορούν παιδιά και εφήβους και θα παρέχονται σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Φλώρινας.

Ο κ. Γιαννάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη της συνεργασίας του Δήμου με την Κινητή Μονάδα, ενώ υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή θα υποστηρίξει έμπρακτα το έργο της σε ό,τι χρειαστεί. Παράλληλα, τόνισε πως οι ήδη υπάρχουσες κοινωνικές δομές του Δήμου παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και φροντίδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Φλώρινας Σοφία Φουδούλη - Τζώτζη και Κώστας Ρόζας, καθώς και οι: Θανάσης Κάτης, διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας, Μαρία Γαζέα, κοινωνική λειτουργός της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Ματθαίος Καργάκης, κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου, Σταυρούλα Παπανικολάου, ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου, Δέσποινα Τζέτζη, κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας, Ραχήλ Ρίζου, ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας και Ειρήνη Γιαγκούλα, Ελένη Γεωργιάδου, Μαρία Παπαθανασίου, Φλώρα Δημητρίου, κοινωνικές λειτουργοί του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".





Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 10:39 am


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας

 


Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας εκφράζουν τις πιο θερμές τους ευχαριστίες στον κ. Παπαχαρίση Σπύρο, Υπεύθυνο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της ΔΔΕ Φλώρινας, για τη συμβουλευτική υποστήριξη που παρείχε στους μαθητές-τριες  της Γ΄ Γυμνασίου  του σχολείου σχετικά με τις επιλογές σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές τους μέσα από τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Στους αποφοίτους του Γυμνασίου δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ουσιαστική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση που διευκολύνει τις αποφάσεις τους και διευρύνει τις επαγγελματικές τους επιλογές .

 

Η Διευθύντρια

Καραγιάννη Χριστίνα

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 10:36 am


Με συνδιοργανωτή το Τμήμα Γεωπονίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε το 6ο Trophy Meet-up




ΜΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ,ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 6ο TROPHY MEET - UP ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το 6ο Trophy Meet-up για το 2024, με κεντρικό θεμα συζήτησης “Σύγχρονες προκλήσεις στην παραγωγή τροφίμων”, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, στo Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τα panels:

"Τρόφιμα για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες καταναλωτών"

"Σύνδεση ακαδημαϊκής κοινότητας και αγοράς"

και το fireside chat με τίτλο "Η πρόκληση της ενέργειας στον κλάδο της Αγροδιατροφής"

Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε εργαστήριο παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών. Μετά από ψηφοφορία, βραβεύτηκε η καλύτερη επιχειρηματική πρόταση, η οποία θα λάβει εξατομικευμένη συμβουλευτική και θα έχει την ευκαιρία να διαγωνιστεί με τις υπόλοιπες νικήτριες ομάδες των Trophy Meet-ups, για την ανάδειξη της καλύτερης για το 2024.

To 6ο Trophy Meet-up συνδιοργανώθηκε με τo Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Γεωπονίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας , ενώ υποστηρίζεται από το Envolve Entrepreneurship GR, την εταιρία efood, το ΚΕΜΕΛ και την εταιρία Nissos.

Ιδρυτικός Δωρητής του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) - Stavros Niarchos Foundation.



Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 10:33 am


Ευχαριστήριο Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

 




Ευχαριστήριο Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

 

 

Ενθέρμως και με αισθήματα βαθύτατης ευγνωμοσύνης και ιδιαίτερης χαράς ευχαριστούμε την κα. Ευαγγελία Χολέρη για τα αισθήματα φιλανθρωπίας, τη συναντίληψη και την ενσυναίσθηση που εκδήλωσε με την πρόσφατη χρηματική της δωρεά ύψους 200,00€ προς το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, την επαινούμε και την ευλογούμε για την πρωτοβουλία αυτή.

Εκ μέρους των τροφίμων, των εργαζομένων και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος ευχαριστούμε ολοκαρδίωςτην κα. Χολέρηγια την πολύτιμη συμμετοχή της στη φιλανθρωπική δράση τής τοπικής Εκκλησίας, ειδικότερα στην υποστήριξη του Γηροκομείου, το οποίο φιλοξενεί του ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της διαβίωσής τους και παρέχοντας υπηρεσίες νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ευχόμαστε στην αγαπητή κα. Χολέρη και κάθε ένα που με τον δικό του τρόπο προσφέρει και στηρίζει το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, να έχει προσωπική υγεία, οικογενειακή ευτυχία και ως ανταπόδοση της αγάπης και της προσφοράς του να έχει τις ευχές των εμπερίστατων ανθρώπων.

Η χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να είναι μαζί σας.

 

Με πολλές ευχές και ευχαριστίες,

Ο Μητροπολίτης

†Ο Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 10:25 am


Ανακοίνωση υποψήφιας Ευρωβουλευτού Μαρίας Χατζή

 


Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες μου Έλληνες,

 

Όσα συμβαίνουν και αποφασίζονται στην Ευρώπη μας αφορούν άμεσα. Οι Ελληνικοί νόμοι στην πλειονότητά τους είναι απηχήματα και απότοκα αποφάσεων που λαμβάνονται στα έδρανα και στα γραφεία των Βρυξελλών. Δεν μπορούμε λοιπόν να είμαστε αμέτοχοι σε αυτή την πραγματικότητα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού.

Το διακύβευμα των φετινών ευρωεκλογών είναι τεράστιο. Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ευρώπη της ευημερίας που οραματίστηκαν αυτοί που την έστησαν. Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας. Διορισμένοι γραφειοκράτες κομισάριοι, που κανείς δεν εξέλεξε, ορίζουν το μέλλον και τις τύχες μας, “αποφασίζουν και διατάσσουν” για ζητήματα ζωής και θανάτου, χωρίς να λογοδοτούν πουθενά. Τα διάφορα “λόμπι” κόβουν και ράβουν.

Άφρονες και παρανοϊκές πολιτικές έχουν σακατέψει (και θα γίνει ακόμα χειρότερο) την πρωτογενή παραγωγή, ειδικά την γεωργική. Έχουν δημιουργήσει μια στρεβλή και αλλοπρόσαλλη “πράσινη ανάπτυξη”, οδηγώντας σε ενεργειακή κρίση, με κέρδη για τους λίγους και βάρη για τους πολλούς. Το φάσμα της φτώχειας εμφανίζεται πάλι.

Η ελευθερία του λόγου φιμώνεται, η προσωπική ζωή παραβιάζεται, οι παραδοσιακές αξίες μας περιφρονούνται, η κοινωνική σύγχυση και η κρίση ταυτότητας μεθοδεύονται. Αλλογενείς πληθυσμοί κατακλύζουν την ήπειρο, εκτοπίζοντας τους αυτόχθονες και επιβάλλοντας τα δικά τους ήθη.

Και το χειρότερο, άφρονες και παρανοϊκές πολιτικές κινδυνεύουν να ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου, να μας φέρουν στο χείλος του πολέμου, ενός αναίτιου και ανεξήγητου πολέμου, που θα μας συμπαρασύρει όλους, με ορατό πια τον εφιάλτη μιας πυρηνικής καταστροφής.

Η βούληση των λαών και των εθνών που συγκροτούν την Ε.Ε. παρακάμπτεται επιδεικτικά. Ειδικά των μικρότερων, όπως εμείς. Αυτό δεν είναι ανεκτό και πρέπει να σταματήσει. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένα όχημα για την ανάσχεση αυτού του κατήφορου, αρκεί να στελεχωθεί από τα κατάλληλα άτομα. Στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες οι λαοί ήδη έχουν αρχίσει να αντιδρούν έντονα, και αυτό θα φανεί άμεσα στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες μου Έλληνες,

Είμαι η Μαρία Χατζή. Είμαι 28 ετών. Γόνος πολύτεκνης οικογένειας, του Γεωργίου και της Σμαράγδας, μεγάλωσα στην ακριτική Φλώρινα. Μετά από πολυετή απουσία μου στο εξωτερικό (Ιταλία), τώρα ζω στην Θεσσαλονίκη. Εργάζομαι ως αεροσυνοδός, και είμαι τελειόφοιτη Γεωπόνος του Α.Π.Θ. Στις φετινές ευρωεκλογές συστρατεύομαι με την ΝΙΚΗ ανταποκρινόμενη στην τιμητική πρόσκληση για ένταξη στο ψηφοδέλτιό της.

Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες μου Έλληνες,

Είμαστε όλοι άνθρωποι, εικόνες Θεού μοναδικές, έχουμε ελευθερία δοσμένη από τον Δημιουργό μας, έχουμε αξία και αξιοπρέπεια, έχουμε όνειρα και λαχτάρες ζωής, έχουμε μνήμη και ιστορία, έχουμε ιερά και όσια, έχουμε ταυτότητα, έχουμε πολιτισμό μοναδικό και ζηλευτό. Έχουμε παρελθόν και μέλλον. Και θα παλέψουμε για αυτά. Δεν μας πρέπει τίποτα λιγότερο.

Σας κοιτώ στα μάτια, καθαρά και ανθρώπινα, και σας ζητώ να μας εμπιστευτείτε, εμένα και τους υπολοίπους 41 συνυποψηφίους μου του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ, για την εκπροσώπηση των Ελληνικών συμφερόντων, και μόνο αυτών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εμείς στην ΝΙΚΗ δεν είμαστε καριερίστες πολιτικοί, ούτε γόνοι “τζακιών”, ούτε παιδιά του κομματικού σωλήνα. Δεν προσκυνάμε κανένα, δεν εξαρτόμαστε από κανένα, δεν χαριζόμαστε και δεν πουλιώμαστε σε κανένα. Είμαστε σάρκα από την σάρκα του Λαού, ζυμωμένοι με την ζωή, καταξιωμένοι ο καθένας στο μετερίζι του, με ανησυχία και αγωνία για την όμορφη και πολύτιμη Πατρίδα μας. Καταθέτουμε ο καθένας μας ότι καλύτερο έχει, ότι περισσότερο μπορεί στην υπηρεσία της, χωρίς να προσδοκούμε πλούτη και οφφίκια. «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής» (*). Μοναδική μας αμοιβή η χαρά να δούμε αυτή την Πατρίδα να ευημερεί, να την παραδώσουμε καλύτερη και τιμιότερη στα παιδιά μας.

Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες μου Έλληνες, αυτή την Κυριακή σας καλώ να συμπορευθούμε στον καλόν αγώνα. Κάθε σας ψήφος είναι για εμάς τιμή και ευθύνη .

( ΥΓ: Είναι παράκληση δική μου και των υπολοίπων συνυποψηφίων, την ερχόμενη Κυριακή να αποφευχθούν ει δυνατόν οι “μονοσταυρίες”, για να τιμηθούν όσο γίνεται περισσότερο τα αξιολογότατα άτομα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ. Ο αγώνας μας είναι συλλογικός και όχι ατομικός)

 

(*) Κυριάκος Μάτσης, εθνομάρτυρας της ΕΟΚΑ, Κύπρος 1956.

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 10:21 am


Πρόσκληση για Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με τη δημιουργία Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρολυτικού Υδρογόνου, εντός του πρώην ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα

 




Πρόσκληση για Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με τη δημιουργία Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρολυτικού Υδρογόνου, εντός του πρώην ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκος Σαμαράς, ανακοινώνει και προσκαλεί τους πολίτες και τους φορείς εκπροσώπησής τους, να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρολυτικού Υδρογόνου Δυναμικότητας 100 MW εντός του πρώην ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα».

Φορέας του έργου: HELLENIC HYDROGEN Α.Ε.

Ως ημερομηνία έναρξης της δημόσιας διαβούλευσης ορίζεται η 28η Μαΐου 2024 και ως ημερομηνία λήξης αυτής η 8η Ιουλίου του 2024.

Αρμόδια για το έργο ή τη δραστηριότητα Περιβαλλοντική Αρχή: Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας για την παροχή των σχετικών περιβαλλοντικών πληροφοριών και για την παραλαβή των εγγράφων απόψεων του ενδιαφερόμενου κοινού: Γραμματεία Περιφερειακού Συμβούλιου, Δημοκρατίας 27, Κοζάνη, Δευτέρα- Παρασκευή 08:00-16:00, υπάλληλος: Ευαγγελία Καλημέρη, τηλ.2461351552.

Σύνδεσμος (link) της ιστοσελίδας όπου γίνεται η δημοσίευση της ανακοίνωσης: www.pdm.gov.gr.

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 7:18 pm


Αρχαιρεσίες στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελληνικής Αστυνομίας Φλώρινας


 
Αρχαιρεσίες στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελληνικής Αστυνομίας Φλώρινας

Την 27-05-2024 διενεργήθηκαν οι εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, για την Ελεγκτική Επιτροπή, για τους Αντιπροσώπους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) και για τον Εκπρόσωπο στο Συμβούλιο Μεταθέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας.

Τα αποτελέσματα για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι: 479, Ψήφισαν: 464, Έγκυρα:459, Άκυρα:2, Λευκά:3

Από την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των ψηφοδελτίων, οι υποψήφιοι έλαβαν τους εξής ψήφους – σταυρούς:

1.   ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης, ο οποίος έλαβε  191 ψήφους.

2.   ΤΑΝΤΣΗΣ Αθανάσιος, ο οποίος έλαβε 187 ψήφους.

3.   ΒΙΔΙΝΗ Μαγδαληνή (Ελίνα), ο οποίος έλαβε 140 ψήφους.

4.   ΔΙΒΙΟΣ Ιωάννης, ο οποίος έλαβε 138 ψήφους.

5.   ΜΗΤΑΝΗΣ Παύλος, ο οποίος έλαβε 107 ψήφους.

6.   ΤΡΑΪΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ο οποίος έλαβε 107 ψήφους.

7.   ΦΩΤΙΑΔΗΣ Θεόδωρος, ο οποίος έλαβε 100 ψήφους.

8.   ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ Κωνσταντίνος, ο οποίος έλαβε 96 ψήφους.

9.   ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελεήμων, ο οποίος έλαβε 92 ψήφους.

10.ΠΕΤΡΙΔΗΣ Πάρις, ο οποίος έλαβε 73 ψήφους.

11.ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ Σωτήριος, ο οποίος έλαβε 55 ψήφους.

12.ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ Σάββας, ο οποίος έλαβε 38 ψήφους.

Από τους ανωτέρω εκλέγονται οι πρώτοι επτά (9) για τη συγκρότηση του Δ.Σ.

Κατόπιν αυτών των αποτελεσμάτων συνήλθαν οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. για  τη συγκρότηση αυτού σε σώμα, η οποία έχει ως εξής:

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                           ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης.

Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:                 ΔΙΒΙΟΣ Ιωάννης.

Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:                 ΒΙΔΙΝΗ Μαγδαληνή.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:        ΤΑΝΤΣΗΣ Αθανάσιος.

ΤΑΜΙΑΣ:                                ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ Κωνσταντίνος.     

ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:           ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελεήμων.

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΤΡΑΪΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος.

ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ:                    ΜΗΤΑΝΗΣ Παύλος.

ΜΕΛΟΣ:                                 ΦΩΤΙΑΔΗΣ Θεόδωρος.

Τα αποτελέσματα για την Ελεγκτική Επιτροπή της Ένωσής μας έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι: 479, Ψήφισαν: 464, Έγκυρα:459, Άκυρα:2, Λευκά:3

Από την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των ψηφοδελτίων, οι υποψήφιοι έλαβαν τους εξής ψήφους – σταυρούς:   

1.    ΚΥΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Περικλής, ο οποίος έλαβε 192 ψήφους.

2.    ΤΟΪΤΟΣ Γεώργιος, ο οποίος έλαβε 86 ψήφους.

3.    ΡΑΠΟΣ Στυλιανός, ο οποίος έλαβε 67 ψήφους.

4.    ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ Δημήτριος, ο οποίος έλαβε 65 ψήφους.

Από τους ανωτέρω εκλέγονται οι πρώτοι τρεις (3) για τη συγκρότηση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Κατόπιν αυτών των αποτελεσμάτων οι κάτωθι αποτελούν την Ελεγκτική Επιτροπή.

  1. ΚΥΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Περικλής.

  2. ΤΟΪΤΟΣ Γεώργιος.

  3. ΡΑΠΟΣ Στυλιανός. 

Τα αποτελέσματα για τους Αντιπροσώπους στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι 479, Ψήφισαν: 464, Έγκυρα:459, Άκυρα:2, Λευκά:3  

Από την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των ψηφοδελτίων, οι υποψήφιοι έλαβαν τους εξής ψήφους – σταυρούς:

1.    ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης, ο οποίος έλαβε 182 ψήφους.

2.    ΤΑΝΤΣΗΣ Αθανάσιος, ο οποίος έλαβε 160 ψήφους.

3.    ΒΙΔΙΝΗ Μαγδαληνή, η οποία έλαβε 133 ψήφους.

4.    ΔΙΒΙΟΣ Ιωάννης, ο οποίος έλαβε 123 ψήφους.

5.    ΚΟΥΤΣΙΠΕΤΡΟΣ Χρήστος, ο οποίος έλαβε 117 ψήφους.

6.    ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ Κωνσταντίνος, ο οποίος έλαβε 102 ψήφους.

7.    ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Εμμανουήλ,  ο οποίος έλαβε 98 ψήφους.

8.    ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελεήμων, ο οποίος έλαβε 95 ψήφους.

9.    ΚΑΤΣΑΝΤΟΥΡΗΣ Νικόλαος, ο οποίος έλαβε 90 ψήφους.

10. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος, ο οποίος έλαβε 87 ψήφους.

11. ΜΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Θεόδωρος, ο οποίος έλαβε 77 ψήφους.

12. ΛΑΣΚΗΣ Χρήστος, ο οποίος έλαβε 38 ψήφους.

Από τους ανωτέρω οι πρώτοι εννιά (9) εκλέγονται ως Αντιπρόσωποι στην    Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Τα αποτελέσματα για τον Εκπρόσωπο στο Συμβούλιο Μεταθέσεων της Δ.Α. Φλώρινας, έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι: 479, Ψήφισαν: 464, Έγκυρα:459, Άκυρα:2, Λευκά:3

Από την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των ψηφοδελτίων, οι υποψήφιοι έλαβαν τους εξής ψήφους – σταυρούς:

1.    ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης, ο οποίος έλαβε 286 ψήφους.

2.    ΤΑΝΤΣΗΣ Αθανάσιος, ο οποίος έλαβε 127 ψήφους.

3.    ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ Κωνσταντίνος, ο οποίος έλαβε 29 ψήφους.

Από τους ανωτέρω ο ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης εκλέγεται ως Εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Μεταθέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, με αναπληρωτή του τον ΤΑΝΤΣΗ Αθανάσιο.

Τα αποτελέσματα για την Γραμματεία Γυναικών της Ένωσής μας, όπου σημειωτέον ψήφισαν μόνο οι γυναίκες – μέλη της Ένωσης, έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένες: 49, Ψήφισαν: 31, Έγκυρα: 24, Άκυρα: 7, Λευκά: -

Από αυτά έλαβαν οι κατωτέρω τους αντίστοιχους ψήφους:

  1. ΜΟΥΛΕΛΗ Αικατερίνη, η οποία έλαβε 11 ψήφους.

  2. ΒΙΔΙΝΗ Μαγδαληνή, η οποία έλαβε 8 ψήφους.

  3. ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΟΥ Σόνια, η οποία έλαβε 5 ψήφους.

Από τις ανωτέρω, οι τρεις (3) πρώτες αποτελούν την Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας.

-Το Δ.Σ. της Ένωσης, ευχαριστεί θερμά τα μέλη, τα οποία ανταποκρίθηκαν μαζικά στη διαδικασία των Αρχαιρεσιών της Ένωσής μας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη Συλλογικότητα, καταξιώνοντας έτσι τον θεσμό μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 7:11 pm


Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

 


Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

 

Η 5η Ιουνίου θεσμοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με σκοπό να αφυπνίσει τους πολίτες, συλλογικά και ατομικά και να κινητοποιήσει τις ηγεσίες για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο εορτασμός αυτός, μας υπενθυμίζει τις λεπτές ισορροπίες για τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας, αλλά και το γεγονός ότι το μέλλον του, όπως και αυτό της ίδιας της ύπαρξης του ανθρώπου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας, η λειψυδρία, η τήξη των στρωμάτων πάγου και οι πυρκαγιές, σκιαγραφούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας Παγκοσμίως. 

Ως φορέας έχουμε χρέος να είμαστε στην πρώτη γραμμή για την προστασία του πλανήτη και την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο σεβασμός απέναντι στο φυσικό περιβάλλον είναι δείγμα παιδείας και πολιτισμού.

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 7:05 pm


Μεσιτικό γραφείο ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία στο χωριό Τροπαιούχος Φλώρινας με υπόγειο και ισόγειο χώρο.

 


Πωλείται μονοκατοικία στο χωριό Τροπαιούχος Φλώρινας με υπόγειο και ισόγειο χώρο.

Η μονοκατοικία  έχει συνολικό εμβαδόν ισογείου χώρου 130τμ.

Βρίσκεται μέσα σε οικόπεδο 535,90τμ.

Αποτελείται από 3 ευρύχωρα υπνοδωμάτια , κουζίνα με ενιαίο χώρο , σαλόνι μπάνιο και αποθήκη.

Διαθέτει ξύλινα κουφώματα και θέρμανση με σόμπα.

Δίπλα στη μονοκατοικία υπάρχει και αγροτεμάχιο με εμβαδόν 3777,19τμ με αποθήκη.

Ένας μοναδικός παράδεισος με καλλωπιστικό κήπο με άφθονα λουλούδια και δέντρα βρίσκεται σε απόσταση μόλις  10 ΄λεπτά από το κέντρο της Φλώρινας.

Κατάλληλο για εξοχική κατοικία και για τους  λάτρης της φύσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856


Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 6:53 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Νέο μανάβικο στη Φλώρινα - Νέα Φλώρινα

Νέο μανάβικο στη Φλώρινα  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 11:19 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας