Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Όλα έτοιμα στο Νομό Καβάλας για τις ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής στις 9 Ιουνίου.

 

Οι ψηφοφόροι στο νομό Καβάλας ψηφίζουν σε 244 εκλογικά τμήματα. Σχεδόν 100 λιγότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

 

Οι επιστολικές ψήφοι των Καβαλιωτών μέχρι το Σάββατο 8 Ιουνίου θα βρίσκονται στην Αθήνα σε τρία σημεία.

 

Ως τις 11:00 το βράδυ της Κυριακής θα είναι γνωστό το τελικό αποτέλεσμα τον νομό Καβάλας.

 

Οι ψηφοφόροι θα λάβουν από τις εφορευτικές επιτροπές 30 ψηφοδέλτια καθώς το κόμμα Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης δεν έχει στείλει ψηφοδέλτια στο νομό Καβάλας

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 9:43 am


Κώστας Αρβανίτης: «Σε πολλές χώρες που υπήρχε μεγάλη πίεση, ο ΦΠΑ μηδενίστηκε ή μειώθηκε, αλλά όχι στη χώρα μας»

Την άποψη ότι ο τρόπος που γίνονται οι ευρωεκλογές με την πανελλαδική ψήφο έχει ενδιαφέρον και ότι τα κόμματα πρέπει να χτίζουν ονόματα τα οποία κάθε πέντε χρόνια θα διεκδικούν την ψήφο του κόσμου στις ευρωεκλογές, εξέφρασε μιλώντας στο KavalaNews.gr και στον Τάσο Αποστολίδη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης.

 

Είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολύ καλή δουλειά την προηγούμενη θητεία στο ευρωκοινοβούλιο και τόνισε πως για την Ευρώπη η μεγάλη ήττα την πενταετία που πέρασε ήταν το προσφυγικό.

 

«Αυτό που ψηφίστηκε είναι ότι δημιουργήθηκαν κέντρα κράτησης και δεν μπορούν οι πρόσφυγες να μετακινηθούν στις χώρες της Ευρώπης. Αυτό νομίζω ότι είναι έτσι κι αλλιώς προβληματικό και σε επίπεδο δικαιωμάτων και σε επίπεδο εθνικής πολιτικής στρατηγικής γιατί ουσιαστικά χωρίς πολιτικές ένταξης κρατώ ανθρώπους σε κλειστά κέντρα κράτησης για πόσο καιρό και μετά θα τους κάνω τι;

 

Ούτε να τους εντάξω μπορώ, ούτε να τους επιστρέψω μπορώ, ούτε να τους διανείμω σε άλλες χώρες αφού έχω πληρώσει ένα αντίτιμο του εισιτηρίου. Έπαιξε όλη την τετραετία το ψεύδος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανοιχτά σύνορα που εμείς ποτέ δεν το είπαμε αυτό.

 

Ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους φέρνει και τους μοστράρει στην Ομόνοια για να λιάζονται. Με ψέματα πορεύτηκαν. Επειδή εγώ δεν την ψήφισα αυτή τη συμφωνία ας μην την είχαμε από αυτό το πράγμα που έχουμε στα χέρια μας»,

 

είπε.

 

Τόνισε πως στη χώρα μας η προεκλογική συζήτηση για τις ευρωεκλογές είναι κακού επιπέδου.

 

«Αν γινόταν μια συζήτηση για παράδειγμα για την ακρίβεια θα έπρεπε να συζητάμε πως αντιμετωπίζει αυτό το θέμα η Ευρώπη και πως παίρνονται αποφάσεις που δεν ενσωματώνει η Ελληνική κυβέρνηση. Αν γινόταν αυτό θα αποκαλυπτόταν η αλήθεια και η δυναμική των πραγμάτων.

 

Ως έναν βαθμό η ΝΔ είναι ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα που δεν έχει απαντήσεις να δώσει. Η ΝΔ είναι το κατεξοχήν κόμμα της Βαρσοβίας. Δηλαδή πάμε ανατολική Ευρώπη σφαίρα. Ποια κόμματα στο ευρωκοινοβούλιο ψήφισαν μείωση των δημοσίων δαπανών που σημαίνει υγεία, παιδεία, πρώτη ήταν η δεξιά και η ΝΔ. ποιοι είναι κατά των δικαιωμάτων; Πρώτη η δεξιά και η ακροδεξιά».

 

Για την ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα μας είπε πως ο μισθός στην Ελλάδα είναι 830 ευρώ μικτά και στο Βέλγιο 2.029 ευρώ.

 

«Όταν παίρνω τον καφέ μου 3,70 με 4,00 ευρώ και στο Βέλγιο τον παίρνω στην ίδια τιμή νομίζω ότι η απόκλιση είναι τεράστια. Σε πολλές χώρες που υπήρχε μεγάλη πίεση ο ΦΠΑ μηδενίστηκε ή μειώθηκε κι έχουμε σημαντικά αποτελέσματα. Η ακρίβεια ήρθε στην Ελλάδα από την πώληση της ΔΕΗ σε μετόχους της ιδιωτικοποίησης και της αλλαγής του ενεργειακού μοντέλου της χώρας από το λιγνίτη στο καθαρό αέριο από τη Ρωσία. Εκεί είδαμε ότι αυξήθηκε και το κόστος παραγωγής στο χωράφι και το μεταφορικό κόστος και ειδικά στα αστικά κέντρα αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα. Η χάραξη πολιτικής της ΝΔ στο ενεργειακό είναι ένα θέμα που αφορά στην ακρίβεια.

 

Ένα δεύτερο είναι η μονοπωλιακή κατάσταση στα τρόφιμα. Εγώ παίρνω στο Βέλγιο το λάδι της Καλαμάτας πιο φθηνά από ό,τι το παίρνω στην Αθήνα. Το ενοίκιο που πληρώνω στην Αθήνα είναι 1.300 ευρώ και στο Βέλγιο το ίδιο είναι αλλά μέσα στην τιμή περιλαμβάνεται φως, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση και ίντερνετ. Στο θέμα της ακρίβειας λοιπόν υπάρχει σαφέστατη ευθύνη του κράτους – μέλους και πως διαχειρίζεται την κατάσταση»,

 

είπε ο κ. Αρβανίτης.

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 9:05 am


Καλλιόπη Ευαγγελίδου: «Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών»

«Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη και γι’ αυτό έχουμε τόσο υψηλά ποσοστά της αποχής στις εκλογές»,

 

είπε η υποψήφια ευρωβουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας Καλλιόπη Ευαγγελίδου μιλώντας στο KavalaNews.gr και στον Τάσο Αποστολίδη.

 

Τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ένα θέμα που πλήγωσε το κόμμα της το οποίο ποτέ δεν συμφώνησε με τον τρόπο που έγινε.

 

Ερωτηθείς σχετικά με τον πολιτικό χώρο στον οποίο βρίσκεται Πλεύση Ελευθερίας τόνισε πως

 

«Εμείς δεν κοιτάμε ούτε δεξιά».

 

Στην ερώτηση αν αυτό το σύνθημα είναι απολιτίκ είπε πως

 

«η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατατάσσεται στην αριστερά ωστόσο αυτό που λέμε είναι ότι έχουμε προδοθεί. Τα κόμματα επανέρχονται ξανά και ξανά με άλλα ονόματα».  

 

Ρωτήθηκε και για την απόφασή της να αφήσει την Αθήνα όπου εργαζόταν ως ηθοποιός και τόνισε πως

 

«Ήταν μια επιλογή καρδιάς να πάω να ζήσω τις Σέρρες από όπου κατάγεται η μητέρα μου.

 

Την επιλογή αυτή την έκανα στην ηλικία των 29 ετών και πιστεύω ότι οι άνθρωποι που ζουν στην περιφέρεια θα πρέπει αποκτήσουν την αυτονομία τους.

 

Έχω πολύ ολοκληρωμένη άποψη για τον τρόπο που οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την περιφέρεια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος που ζει σε αυτήν. Έχω δουλέψει 20 χρόνια με πολλή αγάπη επάνω σε αυτό.

 

Οι άνθρωποι της περιφέρειας πρέπει να ενθαρρυνθούν για να μην εμφανίζονται πλέον οι άνθρωποι από το κέντρο ως σωτήρες»

 

είπε η κ. Ευαγγελίδου.

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 8:46 am


Ελένη Γερασιμίδου: «το ΚΚΕ είναι η φωνή που αντιστέκεται στις ντιρεκτίβες που έρχονται από την Ευρώπη»

Τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος πρέπει να στηρίξει τους υποψήφιους του ΚΚΕ μίλησε σε συνέντευξή της στο KavalaNews.gr και στον Τάσο Αποστολίδη η υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος Ελένη Γερασιμίδου.

 

Υποστήριξε πως δεν είναι επιχείρημα αυτό που λέγεται από τα αντίπαλα κόμματα ότι αφού το ΚΚΕ ασκεί έντονη κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να κατεβάζει υποψήφιους στις ευρωεκλογές.

 

«Όλες οι ντιρεκτίβες που έρχονται από την Ευρώπη είναι δυσβάστακτες για τον κόσμο. Από που βγαίνουν τα πλεονάσματα για τα οποία καυχιέται ο Μητσοτάκης; Από εμάς βγαίνουν. 

 

Εμείς ζητάμε από τον κόσμο να μας στηρίξει για να μπορέσουμε να δυναμώσουμε τη φωνή μας και να ασκούμε την κριτική μας μέσα στα κέντρα των αποφάσεων.

 

Δεν το καταλαβαίνω αυτό που λέγεται τι σημαίνει δεν μας αρέσει και δεν πάμε; Δηλαδή αφού δεν μας αρέσει να μην υπάρχουν φωνές; Δεν πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα μέσα από τους αγώνες; Δεν μπορεί να μην υπάρχει φωνή που δεν αντιστέκεται σε αυτά που γίνονται».

 

Αναφερόμενη στην αποχή είπε ότι ο κόσμος θα πρέπει να πάει να ψηφίσει και να αντισταθεί.

 

Ωστόσο όπως είπε, εικάζει ότι «η τόσο μεγάλη κουβέντα για την αποχή είναι κολπάκι για να την ενθαρρύνει. Δεν γίνεται πρέπει να συμμετέχουμε, αυτό το όπλο έχουμε αλλιώς ας μείνουμε σπίτι μας, να μη μιλάμε και να τους αφήσουμε να καταστρέφουν την υγεία, την παιδεία, τον πρωτογενή τομέα».

 

Μίλησε και για το θέμα των αποθηκών των Λιμεναρίων και τη στήριξη που παρέχει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων το «Κάστρο» μέσα από τις δημόσιες παρεμβάσεις της ώστε η διαχείριση του χώρου να παραμείνει στον σύλλογο.  

 

Όπως είπε,

 

«όλα τα δημοτικά θέατρα κάποτε τα έδιναν για να παίζουν οι άνθρωποι και να διαδίδουν τον πολιτισμό. Τώρα ζητάνε χρήματα. Δεν είμαστε όλοι μεγαλοεπιχειρηματίες για να μπορούμε να πληρώνουμε για τις παραστάσεις που ανεβάζουμε».

 

Τέλος θυμήθηκε την παράσταση που είχε δώσει στις Αποθήκες με το σχήμα που συμμετείχε το 2012.

 

«Ο σύλλογος τότε θυμάμαι μας είχε πληρώσει ένα μικρό τίμημα για να παίξουμε.

 

Ο χώρος ήταν εκπληκτικός και ο σύλλογος τον διατηρούσε πολύ καλά. Αυτά τα πράγματα γίνονται με κόπο να ξέρετε»

 

είπε η κ. Γερασιμίδου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 8:18 am


Κατερίνα Βουρεξάκη: «Η χώρα μας δαπανά μόλις το 6% των πακέτων στήριξης στην Υγεία, ενώ άλλες χώρες δαπανούν το 30%»

Ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε μιλώντας στο KavalaNews.gr και στον Τάσο Αποστολίδη η υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κατερίνα ΒουρεξάκηΤαμπουλατζή.

 

Αναφερόμενη στην υποψηφιότητά της είπε πως είναι ταγμένη στον αγώνα που κάνει το κόμμα της γι’ αυτό και στις εθνικές εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου.

 

«Έχω τις δυνατότητες να κάνω αγώνα και να συνεισφέρω στην παράταξή μου.

 

Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. Έχω μάθει να αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να το κάνω»

 

είπε.

 

Ως φαρμακοποιός στο επάγγελμα και με συνδικαλιστική δράση τόνισε πως

 

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη χώρα μας έχει καταρρεύσει και όλα όσα γίνονται με τη σημερινή κυβέρνηση η υγεία οδηγείται στους ιδιώτες και σε συγκεκριμένα συμφέροντα».

 

Στην ερώτηση ποια θα πρέπει να είναι η ιδανική ευρωπαϊκή πολιτική στον τομέα του φαρμάκου είπε πως

 

«τα κονδύλια τα οποία διατίθενται – και γι’ αυτό εγώ προτίθεμαι να παλέψω – θα πρέπει να αυξηθούν τουλάχιστον και ως προς την Ελλάδα. Ξέρετε πολλά από τα κράτη – μέλη της Ευρώπης χρησιμοποιούν περίπου το 30% από το πακέτο στήριξης το οποίο λαμβάνουν στην Υγεία. Με καλύτερες δομές, με καλύτερους μισθούς, με στήριξη στους πολίτες.

 

Στην Ελλάδα στην Υγεία χρησιμοποιείται μόλις το 6% του πακέτου στήριξης που λαμβάνουμε από την Ευρώπη. Αυτό οφείλεται στην κακή πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας. σε πολιτική χωρίς σχέδιο και θα τολμήσω να πω και προς εξυπηρέτηση συμφερόντων. Στην Ελλάδα δυο μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα λυμαίνονται την Υγεία. Μόνο δημόσιο αγαθό δεν είναι η Υγεία στη χώρα μας.

 

Οι συμμετοχές στο φάρμακο ξεπερνάνε το 60% της αξίας του φαρμάκου, τα περισσότερα φάρμακα που παράγονται στη χώρα μας εξάγονται. Χρειαζόμαστε σχέδιο στην πολιτική του φαρμάκου και η κυβέρνηση δεν το έχει»

 

είπε η κ. Βουρεξάκη.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 7:53 am


Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «οι πολίτες να ψηφίσουν κόμματα και υποψήφιους με ευρωπαϊκή ατζέντα»

«Η πλειονότητα των πολιτών στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη δεν γνωρίζει τι κάνει το ευρωκοινοβούλιο γι’ αυτό και δεν ασχολούνται με αυτές τις εκλογές»

 

είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο KavalaNews.gr και στον Τάσο Αποστολίδη.

 

Στην ερώτηση τι έχει αποκομίσει έως τώρα από την επαφή του με τον κόσμο στις προεκλογικές του περιοδείες είπε πως

 

«Προσπαθώ να εξηγήσω στον κόσμο ότι το ευρωκοινοβούλιο είναι πλέον συνομοθέτης και δεν έχει μόνο γνωμοδοτικό ρόλο. Έχει δηλαδή ιδιαίτερη σημασία ποιους υποψήφιους θα στείλουμε στην Ευρώπη. Εκεί δεν είναι συνέλευση να λέμε ό,τι θέλουμε υπάρχουν διαδικασίες.

 

Πρέπει λοιπόν οι πολίτες να ψηφίσουν και κόμματα αλλά υποψήφιους που έχουν ευρωπαϊκή ατζέντα».

 

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο και πως η εσωτερική επικαιρότητα είναι αυτή που επηρεάζει την ψήφο του πολίτη.

 

«Τα άλλα κόμματα δεν έχουν ευρωπαϊκή ατζέντα για αυτό αναλώνονται με τα εσωτερικά θέματα. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι η χώρα μας πλέον τα πάει πολύ καλά στην Ευρώπη.

 

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, εγώ δεν λέω ότι είμαστε τέλεια ή ότι δεν υπάρχει ακρίβεια ή ότι δεν κάναμε λάθη αλλά μπορεί αυτά να αμαυρώσουν το αποτέλεσμα του Ιουνίου του 2023 επειδή σε κάτι απογοητευτήκαμε;

 

Όχι. Πρέπει να ξαναδώσει ο κόσμος εμπιστοσύνη στη ΝΔ»

 

Τόνισε ότι τον προβληματίζει η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων.

 

«Να αλλάξουμε την Ευρώπη κι εγώ το θέλω αλλά δεν είναι λύση να φύγουμε. Να διορθώσουμε τη λειτουργία της Ευρώπης με επιχειρήματα και προτάσεις»

 

είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 7:22 am


Δώρα Αυγέρη: «Το μεγάλο ζητούμενο είναι η συμμετοχή του κόσμου στις ευρωεκλογές»

«Το μεγάλο ζητούμενο είναι η συμμετοχή του κόσμου στις ευρωεκλογές.

 

Δεν μπορώ να εκτιμήσω αν θα υπάρχει μεγάλη εποχή αλλά μπορώ να πω ότι αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές γιατί η κατάσταση που έχει φτάσει η ποιότητα ζωής του Έλληνα αποκλίνει πολύ με αυτή των άλλων ευρωπαίων πολιτών»

 

είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο KavalaNews.gr και στον Τάσο Αποστολίδη, η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δώρα Αυγέρη.

 

Τάχθηκε υπέρ της επιστολικής ψήφου, τόνισε ωστόσο ότι

 

«Δυστυχώς μια πολύ σημαντική και εμβληματική καινοτομία όπως η επιστολική ψήφος, η ΝΔ την υπομόνευσε από την πρώτη στιγμή με την υπεξαίρεση και τη διαρροή προσωπικών στοιχείων πολιτών.

 

Όπως και να έχει είναι σημαντικό να λαμβάνεται η μέριμνα να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να ψηφίζει όπου βρίσκεται χωρίς να φοβάται ότι θα παρερμηνευθεί το αποτέλεσμα»,

 

είπε.

 

Επισήμανε ότι το κόμμα της δεν οφείλει στις τράπεζες

 

«και αυτό είναι η αξιοπιστία μας στον κόσμο.

 

Φροντίζουμε να μην χρωστάμε τίποτα και να έχουμε ρυθμισμένες τις οφειλές μας. Αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνει και ο κόσμος».

 

Για τον κατακερματισμό των κομμάτων από τα αριστερά είπε ότι παρά τις δυσκολίες αυτές, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ παραμένει όρθιος και ανανεωμένος και κοιτά μπροστά με προθέσεις νίκης.

 

«Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε γιατί πιστεύει ότι είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να κάνει τον Μητσοτάκη να φύγει.

 

Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που δεν κατανοούσε κάποια γλώσσα. Κάποιοι σηκώθηκαν κι έφυγαν χωρίς να γνωρίζουμε τον στόχο τους. Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί υπηρετώ την ανάγκη να γίνει η καθημερινότητα των πολιτών καλύτερη»

 

είπε η κ. Αυγέρη.

 

Τόνισε επίσης πως καθώς κατάγεται από την περιοχή της Ξάνθης η προσπάθεια της για την άμβλυνση των ανισοτήτων στην ελληνική περιφέρεια είναι διαρκής.

 

«Πρέπει να βρούμε τρόπο να κρατήσουμε τον κόσμο στην περιφέρεια και μέσα από την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. Αυτό θα πρέπει να γίνει με τρόπο τέτοιο ώστε τα χρήματα να πάνε σε έργα και όχι σε τσέπωμα»

 

είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 6:58 am


ΚΚΕ: Σύσκεψη στην Καβάλα με την παρουσία του υποψήφιου ευρωβουλευτή Δήμου Κουμπούρη

Στα πλαίσια της προεκλογικής δραστηριότητας του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, θα γίνει σύσκεψη με τον Δήμο Κουμπούρη, υποψήφιο ευρωβουλευτή, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών Ελλάδας και πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων στην Καβάλα.

 

Η σύσκεψη θα γίνει την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί, στο καφέ «Τζοκόντα».

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 10:40 pm


Στα βιβλιοπωλεία η πρώτη ποιητική συλλογή του Ευριπίδη Ταρασίδη

Οι εκδόσεις “Ο Μωβ Σκίουρος” κυκλοφορούν την πρώτη ποιητική συλλογή του Ευριπίδη Ταρασίδη, με τίτλο «Κατάθεση Στεφάνων». 23 ποιήματα διαφορετικης φόρμας και θεματολογίας, αναδεικνύουν τα αξιακά, συναισθηματικά και κοινωνικά επίδικα της γενιάς των millennials.

 

 

Σχετική ανακοίνωση για την κυκλοφορία της συλλογής αναφέρει τα εξής:

“Στα ράφια των βιβλιοπωλείων η πρώτη ποιητική συλλογή του Ευριπίδη Ταρασίδη με τίτλο «Κατάθεση Στεφάνων».

 

Όλα μοιάζουν παράλογα, μέχρι να συμβούν. 

Όλα μοιάζουν δεδομένα, ώσπου να τα δεις να χάνονται.

 

Οι εκδόσεις Ο Μωβ Σκίουρος κυκλοφορούν την πρώτη ποιητική συλλογή του Ευριπίδη Ταρασίδη, με τίτλο «Κατάθεση Στεφάνων». 23 ποιήματα διαφορετικης φόρμας και θεματολογίας, αναδεικνύουν τα αξιακά, συναισθηματικά και κοινωνικά επίδικα της γενιάς των millennials.

 

Ο Ευριπίδης Ταρασίδης γεννήθηκε το 1988 στην Καβάλα, όπου ζει τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Ελληνικό Πολιτισμό.  Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, σκηνοθέτης κ.α.. 

 

Έχει συμμετάσχει στη δράση του ΚΘΒΕ «Πρώτη Γραφή», έχει βραβευτεί με το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό στίχων της Ένωσης Σεναριογράφων, ενώ έχει συμμετάσχει σε πάνω από 10 διεθνή φεστιβάλ με το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Οι μουσικοί του δρόμου της Θεσσαλονίκης».

 

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Ο Ευριπίδης Ταρασιδης έγραψε μια μικρή ποιητική συλλογή, αντιπροσωπευτική εντελώς της ευρύτερης γενιάς μας. Με την απογοήτευση του ανθρώπου που λέει “δεν

παραδιδομαι”.Με την μίξη ηδονισμού και θυμού για την συνθήκη του κόσμου». 

  • Σταύρος Παναγιωτίδης, συγγραφέας του best seller «Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής ιστορίας».

 

«Η «Κατάθεση στεφάνων» δεν είναι «ακόμη μια συλλογή» κάποιου που γράφει ποιήματα. Είναι η ποίηση ενός ανθρώπου που αφουγκράζεται τον περίγυρό του αλλά και τις έσω διαδικασίες τις δικές του και των άλλων.»

  • Στράτος Κερσανίδης, συγγραφέας-δημοσιογράφος

 

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και e-shops.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 9:54 pm


Λιμάνι Κεραμωτής: Τα ποτιστικά δροσίζουν… τις πινακίδες - Φωτογραφίες

Στο λιμάνι της Κεραμωτής έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που ενημερώνουν όσους περνούν από το σημείο για το Εθνικό Πάρκο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Όμως όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, τα ποτιστικά συστήματα που υπάρχουν για να ποτίζουν το γρασίδι στο σημείο, αντί να ρίχνουν νερό στο γρασίδι, δροσίζουν… τις πινακίδες.

 

Δείτε τις φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στο facebook από το προφιλ “Panos Kiour”.

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 9:21 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας