Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καβάλα: «Πράσινο φως» στην υποπαραχώρηση του λιμανιού “Φίλιππος Β”

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την υποπαραχώρηση του λιμένα «Φίλιππος Β’» προς αξιοποίηση, σε ιδιώτη επενδυτή.

 

Η εταιρεία "ΣΑΡΙΣΑ ΥΠΟ-ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΙΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", που συστάθηκε από την κοινοπραξία "International Port Investments Kavala", αναλαμβάνει για τουλάχιστον 40 έτη το δικαίωμα χρήσης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του εμπορικού λιμανιού πολλαπλών χρήσεων έναντι τιμήματος 33,9 εκατ. ευρώ, ενώ, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, ο υπο-παραχωρησιούχος θα επενδύσει άλλα 36 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα, συμπεριλαμβανομένων και δαπανών βαριάς συντήρησης.

 

Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία International Port Investments Kavala, που απαρτίζεται από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Black Summit Financial Group – EFA VENTURES, είχε αναδειχθεί πλειοδότρια τον Μάιο του 2022 στον σχετικό διαγωνισμό που είχε διεξαγάγει το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Υπέρ τάχθηκε η ΝΔ, καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση, η «Νίκη», οι «Σπαρτιάτες», η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, δήλωσαν επιφύλαξη για την Ολομέλεια.

 

 

Η απόφαση αναφέρει τα εξής:

“Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Κύρωση της από 23 Νοεμβρίου 2023 Σύμβασης Υπο-Παραχώρησης μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου, της εταιρείας «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» και της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Καβάλας Α.Ε.», και αφετέρου της εταιρείας «ΣΑΡΙΣΑ Υπο-Παραχώρηση Λιμένος Καβάλας Φίλιππος ΙΙ Ανώνυμη Εταιρεία», της εταιρείας «Blacksummit Financial Group Inc», της εταιρείας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών Ακινήτων Κατασκευών» και της εταιρείας «Ευρωπαϊκές Επενδύσεις και Επιχειρήσεις Αεροδιαστημικής Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία».”

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 6:13 pm


Κρηνίδες Καβάλας: Έκαιγε ξερά χόρτα και της έβαλαν πρόστιμο

Διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.562,50€, επιβλήθηκε σε γυναίκα στις Κρηνίδες του Δήμου Καβάλας, την Κυριακή 19 Μαΐου, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

 

Η γυναίκα έκαιγε ξερά χόρτα και υπολείμματα καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου, κάτι που απαγορεύεται κατά την αντιπυρική περίοδο.

 

 

φωτογραφία αρχείου

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 5:34 pm


Υδατοσφαίριση: Στην Καβάλα ο πρώτος γύρος της Β’ Εθνικής με τη συμμετοχή του ΝΟΘΑΚ - Πρόγραμμα

Το Σαββατοκύριακο (25-26/05), θα διεξαχθεί στην Καβάλα, ο πρώτος γύρος του Δ’ ομίλου του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής της υδατοσφαίρισης.

 

Στο πρωτάθλημα συμμετέχει και ο ΝΟΘΑ Καβάλας. Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο.

 

 

Πρόγραμμα

 

1η αγωνιστική: Σάββατο 25/05

17:30 ΝΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ- ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

19:00 ΧΑΝΘ – ΝΟΘΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

2η αγωνιστική: Κυριακή 26/05

10:00 ΝΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΝΟΘΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

11:30 ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΧΑΝΘ

 

3η αγωνιστική: Κυριακή 26/05

17:00 ΝΟΘΑ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

18:30 ΧΑΝΘ – ΝΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 4:59 pm


Ο Αλέξης Γεωργούλης στο Δημαρχείο της Καβάλας - Φωτογραφίες

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το "Πράσινο Κίνημα", Αλέξης Γεωργούλης και Μαρία Παναγιώτου, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της Καβάλας, την Τρίτη (21/05).

 

Οι υποψήφιοι μίλησαν με μέλη της διοίκησης του Δήμου για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Συζήτησαν επίσης για τις δράσεις της Καβάλας στα περιβαλλοντικά θέματα, και για τις ανάγκες που υπάρχουν για πόρους έτσι ώστε να ενισχυθούν αυτές οι δράσεις.

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Στο Δημαρχείο Καβάλας βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαΐου 2024 οι υποψήφιοι με το "Πράσινο Κίνημα", Αλέξης Γεωργούλης και Μαρία Παναγιώτου, όπου τους υποδέχτηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πράσινου και Καθαριότητας, Κυριάκος Σταυρίδης, Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, Αθλητισμού, Κώστας Χατζηαναστασίου και Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννης Προμούσας.

 

Ο κ. Γεωργούλης τόνισε με έμφαση ότι η συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου κρίνεται απαραίτητη για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην ΕΕ και οι πολιτικές που εφαρμόζονται από τις εθνικές κυβερνήσεις, μέσα από την αξιοποίηση των κοινοτικών οικονομικών πόρων. 

 

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να εκπροσωπηθεί ο χώρος του τόσο στην ευρωβουλή, όσο, αργότερα, και στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου να γίνει με ορθολογικό τρόπο η πράσινη μετάβαση που σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες. 

 

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Σταυρίδης σημείωσε πως οι πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση νέων προγραμμάτων από Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρέπει να διοχετευτούν, οργανωμένα και έγκαιρα, στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και στους κοινωνικούς εταίρους, με πρωτοβουλία της κεντρικής διοίκησης, ενώ ο κ. Μουμτσάκης συμπλήρωσε ότι λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δικαιούται η χώρα απορροφάται από το κέντρο και την περιφέρεια της Κρήτης. 

 

Ο κ. Γεωργούλης έλαβε γνώση των ενεργειών του Δήμου Καβάλας στον τομέα της Ανακύκλωσης και δη των δράσεων που πραγματοποιεί στις σχολικές μονάδες, καθώς και των προβλημάτων που υπάρχουν στον χώρο του αθλητισμού από αδυναμία συντήρησης και κατασκευής νέων υποδομών. 

 

Τέλος, δεσμεύτηκε όχι μόνο να αναδείξει τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, αλλά και να υπερασπιστεί επαρκώς τα εθνικά συμφέροντα, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ευρωκοινοβούλιο 

με την τροπολογία που πέρασε για τα γλυπτά του Παρθενώνα, πετυχαίνοντας να αντιμετωπιστεί η προκλητική συμπεριφορά της Βρετανίας από την ΕΕ, σύμφωνα με τη διακήρυξη της Ουνέσκο.

 

Φωτογραφίες: Κώστας Σαραϊδάρης”

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 4:27 pm


Καβάλα: Μετά από 9 μήνες η θερμοκρασία της θάλασσας είναι σε φυσιολογικές τιμές - Ανάλυση δεδομένων

Το meteokav.gr σε ανάρτηση του αναφέρει πως μετά από 9 μήνες η θερμοκρασία της θάλασσας στον κόλπο της Καβάλας (αλλά και ευρύτερα στο Βόρειο Αιγαίο) έχει περάσει σε φυσιολογικές ή χαμηλότερες για την εποχή τιμές.

 

 

Αναλυτικά το meteokav.gr αναφέρει τα εξής:

“Για πρώτη φορά μετά από 9 περίπου μήνες η θερμοκρασία της θάλασσας στον κόλπο της Καβάλας (αλλά και ευρύτερα στο Βόρειο Αιγαίο) έχει περάσει τις τελευταίες μέρες σε φυσιολογικές ή χαμηλότερες για την εποχή τιμές www.meteokav.gr

 

Η θερμοκρασία  θάλασσας επηρεάζεται από πολλαπλούς παράγοντες όπως η ηλιακή ακτινοβολία, ατμοσφαιρικές συνθήκες , τα θαλάσσια ρεύματα και το βάθος. 

 

Έτσι, γίνεται εύκολα κατανοητή η εποχικότητα της θερμοκρασίας της θάλασσας. Από τους παράγοντες αυτούς μικρότερη επίδραση στον Κόλπο της Καβάλας (κλειστή θάλασσα) παίζουν τα θάλασσια ρεύματα και το βάθος (μικρή μεταβλητότητα). 

 

Η κύρια επίδραση  είναι η ηλιακή ακτινοβολία και έπειτα  οι ατμοσφαιρικές συνθήκες. Η κάλυψη των νεφών, η ατμοσφαιρική θερμοκρασία και οι ανέμοι επηρεάζουν το πόση ηλιακή ακτινοβολία φτάνει στην επιφάνεια της θάλασσας και πώς αυτή ανταλλάσσεται με την ατμόσφαιρα.

 

Την περίοδο από αρχές Απριλίου που απεικονίζεται στο διάγραμμα θα ανέμενε κανείς ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας λόγω της σταδιακής αύξησης της ηλιακής ακτινοβολίας (εποχιακή μεταβολή), της αύξησης της θερμοκρασίας που παρατηρείται συνήθως αλλά και της μείωσης της νεφοκάλυψης. 

 

Μέχρι περίπου και το διάστημα 17-18 Απριλίου υπήρχε ακριβώς αυτή η τάση και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς από το φυσιολογικό λόγω του πολύ θερμού και αίθριου καιρού που παρατηρήθηκε το πρώτο μισό του Απριλίου. Αυτό οδήγησε την θερμοκρασία της θάλασσας εώς και 3-4 πάνω από το φυσιολογικό (αφού ήδη όλο το χειμώνα  βρισκόμασταν σε υψηλές τιμές 2-3). 

 

Μετά τις 18 Απριλίου παρατηρούμε μια αντιστροφή της τάσης αφού η θερμοκρασία της θάλασσας όχι απλά σταματά την αναμενόμενη γρήγορη αύξηση της αλλά υπάρχει μια κάμψη και στην συνέχεια μια πολύ μικρή σταδιακή αύξηση. 

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία της θάλασσας να είναι ίδια με αυτή που καταγραφόταν στα μέσα Απριλίου και πλέον η θερμοκρασία του νερού να είναι σε ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Η κύρια αιτία των παραπάνω αποδίδεται στην αλλαγή των ατμοσφαιρικών συνθηκών καθώς εδώ και περίπου 30 μέρες διανύουμε ένα ψυχρό για την εποχή διάστημα με ιδιαίτερα αυξημένη νεφοκάλυψη.

 

Το διάγραμμα παράχθηκε με χρήση των στοιχείων του ωκεανογραφικού σταθμού στο Παληό Καβάλας του συστήματος OCEANCAST του Δήμου Καβάλας, ενώ η 2η εικόνα είναι η απόκλιση της θερμοκρασίας της θάλασσας που την μέση κλιματική τιμή από το Ε.Α.Α. Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr.” 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 3:48 pm


Σοβαρά ζητήματα καθαριότητας εντόπισαν στις Μαριές οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών, ομάδα δημοτικών συμβούλων και συγκεκριμένα ο κ. Χρυσάφης, ο κ. Λαμπρινίδης και η κ. Παγώνη, επισκέφθηκαν στις τον ορεινό οικισμό Μαριές.

 

Συγκεκριμένα, σχετικό δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου αναφέρει:

 

Η επίσκεψη είχε στόχο την αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης και την καταγραφή προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

 

Κατά τη διάρκεια της περιδιάβασης του χωριού, οι σύμβουλοι εντόπισαν σοβαρά ζητήματα καθαριότητας, τα οποία επηρεάζουν την υγιεινή και την καθημερινή ζωή των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών.

 

Επιπλέον, έγινε αντιληπτό σημαντικό πρόβλημα, που απορρέει από τα υπό κατάρρευση εγκατελειμμένα σπίτια της περιοχής, καθώς πολλά από αυτά παρουσιάζουν σοβαρές δομικές αδυναμίες αφού οι ζημιές και η φθορά του χρόνου τα καθιστούν ασταθή και επισφαλή, άρα και επικίνδυνα..

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεσμεύτηκαν να προωθήσουν άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες, για να εξασφαλιστεί η άμεση καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, τους οποίους η ομάδα ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία τους, την εποικοδομητική συζήτηση και τις υποδείξεις τους.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 2:55 pm


Καβάλα: Μαθητές σχεδίασαν ρούχα με έμπνευση από διάφορα μνημεία

Πρωταγωνιστές μιας πρωτότυπης επίδειξης μόδας, που πραγματοποιήθηκε στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, οι μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις με τις προσωπικές τους δημιουργίες στέλνοντας ταυτόχρονα ένα ενδιαφέρον μήνυμα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Μουσείων.

 

Η εκδήλωση - εικαστικό δρώμενο διοργανώθηκε από το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Φιλίππων, στο πλαίσιο της καινοτόμου πολιτισμικής δράσης που υλοποίησε, με τίτλο: «Τα Μνημεία μου... σε ένα αυτοσχέδιο Ένδυμα». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται από τα Χριστούγεννα και τα παιδιά δούλεψαν σε κάθε σχολικό εργαστήριο υπό την ευθύνη των συντονιστών καθηγητών τους. Η ανταπόκριση των σχολείων στην πρόσκληση του προγράμματος του ΚΕΠΕΑ Φιλίππων ήταν τόσο μεγάλη που ανάγκασε τους συντελεστές να κάνουν κλήρωση προκειμένου να αναδειχθούν τα συμμετέχοντα σχολεία.

 

Στην πολύ ενδιαφέρουσα δράση συμμετείχαν συνολικά 50 μαθητές και μαθήτριες από το 4ο Επαγγελματικό Λύκειο, το Γενικό Λύκειο Νέας Περάμου, το Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καβάλας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ), το Γυμνάσιο Κεραμωτής και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας (τομείς Γεωπονίας, Τροφίμων, Μηχανολογίας, Υγείας - τμήματα Αισθητικής και Κομμωτικής).

 

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, παρουσιάστηκε το αποτέλεσμα της εργασίας των μαθητικών ομάδων, οι οποίες δημιούργησαν το δικό τους ένδυμα με υφάσματα σε περίσσευμα και άλλα ευτελή υλικά, εμπνεόμενες από ιστορικά μνημεία της περιοχής. Κάθε μαθητική ομάδα επέλεξε ένα μνημείο και απέδωσε επάνω στο ύφασμα τα χαρακτηριστικά του.

 

Ένα μνημείο μεταμορφώνεται και αποκτά υπόσταση

 

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προϊσταμένη του ΚΕΠΕΑ Φιλίππων Δρ. Ελένη Αντωνάρα «πρόκειται για ένα δημιουργικό εργαστήριο, όπου οι μαθητές πειραματίστηκαν, σχεδίασαν, τόλμησαν και μετουσίωσαν υλικά και ιδέες σε τέχνη, έργο και τρόπο ζωής. Έγιναν εικαστικοί, σχεδιαστές, ενδυματολόγοι και σκηνογράφοι και εργάστηκαν με υφάσματα σε περίσσευμα (εναλλακτική διαχείριση υφασμάτων σε απόθεμα για νέα χρήση). Έστησαν μία επίδειξη ραπτικής με αυτοσχέδια ενδύματα και άλλα αξεσουάρ μόδας που φορούν και παρουσιάζουν».

 

«Στο πλαίσιο του εργαστηρίου»,

 

συνεχίζει η κ. Αντωνάρα,

 

«οι μαθητές προσωποποίησαν το μνημείο που επέλεξαν και σε πρώτο πρόσωπο, συνέθεσαν ένα ποίημα ή έγραψαν ένα μικρό κείμενο, για το πώς αισθάνεται το ίδιο το μνημείο σε μια χρονική στιγμή της ιστορίας του, αλλά και πώς αισθάνεται σήμερα, τιμώντας με τον τρόπο αυτό την 18η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων».

 

Για τον σχεδιασμό, τη διοργάνωση και τον συντονισμό της δράσης, που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπεύθυνοι ήταν η ομάδα του ΚΕΠΕΑ Φιλίππων, αποτελούμενη από την Ελένη Αντωνάρα, τον Κυριάκο Κελίδη και τη Ζωή Θεοδοσάκη.

 

Συνεργάτες της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στον εμβληματικό χώρο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων, ήταν ο δήμος Καβάλας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, το 4ο ΕΠΑΛ Καβάλας (τμήμα Γραφιστικής), η υπεύθυνη της ΑΜΚΕ Kids Fair Collection, Σίσσυ Κλητοράκη, που ανέλαβε την προμήθεια του υφασμάτινου υλικού, καθώς και η Καβαλιώτισσα ηθοποιός/θεατρολόγος, Ναταλία Άννα Βασιλέκα, που ανέλαβε τη σκηνική παρουσίαση της επίδειξης των αυτοσχέδιων ενδυμάτων από τους μαθητές.

 

Πηγή: ΑΠΕ του ανταποκριτή Β. Λωλίδη

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 1:44 pm


Ένας νεκρός και 30 τραυματίες σε πτήση από Λονδίνο προς Σιγκαπούρη λόγω σοβαρών αναταράξεων

Ένας επιβάτης έχασε τη ζωή του και πάνω από 30 άλλοι τραυματίστηκαν σε πτήση της Singapore Airlines από το Λονδίνο στη Σιγκαπούρη που χτυπήθηκε από σοβαρές αναταράξεις.

 

Το Boeing 777-300ER με προορισμό τη Σιγκαπούρη εκτράπηκε προς την Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα (08:00 GMT).

 

 

Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.

 

«Η Singapore Airlines εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος»

 

τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

 

 

Η ανακοίνωση της Singapore Airlines

 

«Η πτήση #SQ321 της Singapore Airlines, που εκτελούσε δρομολόγιο από Λονδίνο (Heathrow) προς Σιγκαπούρη στις 20 Μαΐου 2024, παρουσίασε σοβαρές αναταράξεις κατά τη διαδρομή. Το αεροσκάφος εκτράπηκε προς Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα στις 21 Μαΐου 2024.

 

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τραυματίες και ένας νεκρός στο Boeing 777-300ER.

 

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 211επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος.

 

Η Singapore Airlines εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού.

 

Προτεραιότητά μας είναι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

 

Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές στην Ταϊλάνδη για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας και στέλνουμε μια ομάδα στην Μπανγκόκ για να παράσχει οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια χρειαστεί».

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 1:37 pm


Με το δήμαρχο Θάσου συναντήθηκε η Αγγελική Δεληκάρη

Το νησί της Θάσου και τον δήμαρχο κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, επισκέφθηκε την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη.

 

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου, παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Γεωργίου, ο Δήμαρχος Θάσου ενημέρωσε αναλυτικά την κα. Αγγελική Δεληκάρη τόσο για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Θάσου όσο και το Νησί Θάσου, ενώ ζητήθηκε η παρέμβαση και συνδρομή της για την επίλυση τους.

 

Επίσης, ο δήμαρχος Θάσου υπογράμμισε την άριστη και αγαστή συνεργασία με την κα. Βουλευτή από την ανάληψη των καθηκόντων της και την ευχαρίστησε θερμά για το συνεχές ενδιαφέρον της για την Θάσο και τις παρεμβάσεις της προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά από τον κ. Ελευθέριο Κυριακίδη στην κα. Αγγελική Δεληκάρη ενός αντίγραφου αρχαίου νομίσματος της Θάσου σε ανάμνηση της επισκέψεώς της.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 12:27 pm


Στο λιμάνι της Καβάλας το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity - με «λάντζες» η μεταφορά των επιβατών στη στεριά

Στο λιμάνι της Καβάλας έφτασε το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity.

 

Κατέπλευσε νωρίς το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου 2024 για πρώτη φορά στην Καβάλα ενώ θα παραμείνει εκτός λιμένα.

 

Οι επιβάτες θα μεταφερθούν στη στεριά με «λάντζες».

 

Μεταφέρει 2.100 επιβάτες, οι 1000 εκ των οποίων είναι Αμερικανοί.

Φωτογραφία: CenterTV

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 11:39 am


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας