Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ : Άλλη μια περίπτωση εμφάνισης αρκούδας με τρία μικρά στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου (video)


Άλλη μια περίπτωση εμφάνισης αρκούδας μέσα στην πόλη της Φλώρινας αναφέρθηκε απο πολίτες το βράδυ της Κυριακής κοντά στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου και στο Πεταλωτήριο.

Μεγάλη προσοχή απο όλους γιατί η αρκούδα έχει τρία μικρά και πολύ πιθανό να είναι επιθετική αν νιώσει οτι κινδυνέυουν τα μικρά αρκουδάκια.

Όπως ανέφερε στο facebook οπου και βρήκαμε το βίντεο η κ.Ολγα Καραδάκου " 

Δείτε το βίντεο : 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 12:16 pm


Μαύρα μαντάτα από τη Φλώρινα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 

γράφει ο Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης


Φτωχική η συγκέντρωση υποδοχής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον πεζόδρομο της Φλώρινας και έφυγε  πικραμένος και απογοητευμένος.

Οι συγκεντρωθέντες δεν ξεπερνούσαν τους 200 κι αυτό ήταν το πιο απογοητευτικό.  Η δε δυσφορία του ήταν τόσο μεγάλη που εις επήκοον πολλών παρατήρησε έντονα τους επιτελείς του και φυσικά τον τοπικό βουλευτή και το κόμμα, λέγοντας τους πως “κάτι δεν κάνατε καλά” σ ότι αφορά την προσέλευση των πολιτών. Ήτανε δε τέτοια η δυσφορία του που δεν αποχαιρέτησε!!! ούτε καν τους Φλωρινιώτες που βρίσκονταν μόλις στο ένα μέτρο απόσταση από αυτόν.

Κι εδώ οι ευθύνες της αποτυχίας έχουν ονοματεπώνυμο. Φταίνε ο ίδιος και η κυβέρνηση του που η ακρίβεια έφτασε στο Θεό. Ο κόσμος έχει γονατίσει από την ακρίβεια και τα βγάζει δύσκολα πέρα. Το παράδειγμα της Φλώρινας αλλά και των γειτονικών πόλεων δείχνει πως οι Δυτικομακεδόνες είναι αποφασισμένοι να τον τιμωρήσουν στις ευρωεκλογές.

Μέχρι και χαλί του φέρανε  οι αθεόφοβοι, για να αισθάνεται άνετα σαν το σπίτι του ο κ. Μητσοτάκης. Δεν ξέρω αν ήτανε χειροποίητο ή το πήρανε την Δευτέρα  δανεικό από την λαϊκή αγορά του Αμυνταίου . Για την ποιότητα του  πρέπει να ρωτήσουμε  την κα Μοιραράκη που είναι ειδική.  Ευτυχώς κάποιοι προσγειωμένοι το εξαφάνισαν λίγο πριν έρθει ο Πρωθυπουργός.

Χαλί βέβαια βρήκαν με άνεση κόσμο όμως δεν βρήκανε πρόθυμο να τους προστρέξει. Ο κόσμος τους «έγραψε» κανονικά και αυτό ανησύχησε τον κ. Μητσοτάκη. Πρέπει όμως να τους αναγνωρίσουμε ότι κάνανε τρομερή κινητοποίηση. Εδώ και είκοσι μέρες ο ένας Υπουργός φεύγει ο άλλος έρχεται για πολυήμερη επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και την Δυτική Μακεδονία. Χώρια τα κομματικά κλιμάκια που όργωσαν κυριολεκτικά την περιοχή μας. Χωριστά τα χιλιάδες τηλεφωνήματα που έκανε το γραφείο του τοπικού βουλευτή Σταύρου Παπασωτηρίου. Από κοντά βέβαια είχαμε και τα τηλεφωνήματα του κόμματος τόσο από το κέντρο όσο και από την τοπική ΔΕΕΠ. Οι Φλωρινιώτες όμως είναι τόσο απογοητευμένοι και εξαγριωμένοι που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις, τους αγνόησαν και  είναι αποφασισμένοι να στείλουν στις ευρωεκλογές ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση μαυρίζοντας την.

Το πόσο αποστρέφονται τα λαϊκά στρώματα, την «πλέμπα», φαίνεται και από το πρόγραμμα επίσκεψης του ΥΜΑΘ στην περιοχή μας, ο οποίος επισκέπτεται 4 βιομηχανίες όμως ούτε ένα μαζικό φορέα!!!

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού δεν είχε κανένα θετικό μήνυμα για την περιοχή μας. Τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και να παρουσιάζουν στασιμότητα και  κάποια επιδείνωση όπως η κατάσταση στο νοσοκομείο, η συνεχής μείωση του εισοδήματος των πολιτών. Το μόνο που έκανε είναι να επαναλάβει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα από τις Περιφερειακές εξαγγελίες. Είναι γνωστό πως ο κάθετος άξονας όπως και τα άλλα ζητήματα της περιοχής μας αναλύθηκαν στη συνέντευξη Αμανατίδη-Τάσκα πριν λίγες μέρες και δόθηκαν οι πραγματικές τους διαστάσεις, τι υπάρχει σήμερα και που είναι το πρόβλημα. Και για τον κάθετο άξονα στη συνέντευξη τους τόσο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Τάσκας μας είπαν πως τέλη Νοέμβρη θα είναι έτοιμες οι μελέτες όμως το έργο δεν έχει χρηματοδότηση. «Αναζητείται χρηματοδότηση».  Από τον Πρωθυπουργό περιμέναμε κάτι παραπάνω από αυτά που μας είπε η περιφερειακή αρχή και ξέραμε καλά. Να είναι ρητός και κατηγορηματικός στη χρηματοδότηση. Να μας βεβαιώσει ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τις δημόσιες επενδύσεις ή από κάποιο άλλο πρόγραμμα και όχι θα δούμε πως θα χρηματοδοτηθεί. Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο και να μην χρηματοδοτηθεί. Αυτό δηλαδή που γίνονταν μέχρι τώρα. Λέξη για το νοσοκομείο μας που ψυχορραγεί, για τους αγρότες που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν, για τους κτηνοτρόφους που πουλάνε τα κοπάδια τους και φεύγουν για την ξενιτιά, για το πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης που δεν μπόρεσαν ούτε την αποκατάσταση των εδαφών να κάνουν μέχρι σήμερα, για τις 16 εμβληματικές επενδύσεις που ακούμε τρία χρόνια και δεν βλέπουμε  ούτε μία, για την τραγική μείωση του πληθυσμού της ΠΕ Φλώρινας.

Στην ουσία μας πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, γι αυτό και ο λαός θα τους τιμωρήσει αμείλικτα.


Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης








Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 9:28 am


Μήνυμα Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίου προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Πανελληνίων Εξετάσεων 2024.

 


Αγαπητοί μου μαθητές και αγαπητές μου μαθήτριες,

Χριστός Ανέστη!

Ο μακρύς αγώνας δρόμου στον οποίο τρέχετε ως δρομείς φτάνει στο τέλος του, με τη συμμετοχή σας στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Συνηθίζουμε να θεωρούμε ότι κάθε αγώνας έχει νικητές και ηττημένους. Όμως, στην πραγματικότητα και, ειδικότερα, στον πνευματικό αγώνα, έχουμε μόνο νικητές, διότι, η νίκη δεν ανήκει μόνο στους πρώτους, αλλά σε όλους όσοι αγωνίζονται. Η νίκη ανήκει σε όσους και όσες, με τόλμη, θυσίες, αισιοδοξία και προσπάθεια, αποφάσισαν να αγωνιστούν, να εργαστούν και να συμμετάσχουν με τις δικές τους δυνάμεις και τα δικά τους εφόδια στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Σίγουρα, έχετε βιώσει έντονο άγχος, φόβο και πίεση για την επιτυχία σας στην επίτευξη των στόχων σας, ενδεχομένως και πίεση από εξωτερικούς παράγοντες που «περιμένουν» από εσάς μια «μεγάλη βαθμολογία», «τη διάκρισή σας», την είσοδό σας σε μία σχολή με «κύρος» ή «καλή επαγγελματική αποκατάσταση».

Αγαπητά μου παιδιά,

Λίγο πριν από τις εξετάσεις σας, επιθυμώ ως φίλος σας να σας ψιθυρίσω τρεις σκέψεις μου:

1/ Η ζωή και ο προορισμός σας δεν κρίνονται από εξετάσεις και διαγωνισμούς, στη διάρκεια των οποίων πολλοί παράγοντες μπορούν να σας οδηγήσουν στη μη επίτευξη των στόχων σας. Η ζωή και ο προορισμός σας κρίνονται στην κοινωνία, την οικογένεια και τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Μη λησμονάτε ότι προέχει να είστε άνθρωποι με αθάνατα χαρακτηριστικά, με άπλετη αγάπη, βαθιά κατανόηση και μαχητές τής ειρήνης.

2/ Η περίοδος που περάσατε και οι εξετάσεις σάς αφήνουν δύο εφόδια: την ενασχόλησή σας με τον πνεύμα, τη γνώση και τις επιστήμες και την εργατικότητα. Εύχομαι ολόψυχα να πετύχετε τις προσδοκίες τής καρδιά σας, όμως, αν φέτος ή κάποια άλλη φορά δεν τις πετύχετε, μη λησμονάτε ότι σε όλη σας τη ζωή πρέπει να εργάζεστε με τον εαυτό σας και να μορφώνεστε καθημερινά. Ο προβληματισμός, η μελέτη, η απόκτηση γνώσεων, η κατάκτηση επιστημών, η ακαδημαϊκή και η επαγγελματική σας πορεία δεν είναι στιγμιαία, αλλά διά βίου. Πάντοτε, να καταφεύγετε στη μελέτη και την ανακάλυψη του κόσμου, που ταξιδεύει και προσανατολίζει την ψυχή μας. Να στοχάζεστε, να ονειρεύεστε και να τολμάτε! Να ζείτε τη ζωή!

3/ Το τέλος τού φετινού αγώνα είναι η αφετηρία σας για την ενήλικη ζωή σας. Όπου κι αν οδηγηθεί και καταλήξει επιστημονικά ή επαγγελματικά ο καθένας και η καθεμιά από εσάς, να θυμάστε ότι η ευλογία τού Χριστού στη ζωή σας υπάρχει για να υπηρετήσετε κάθε άνθρωπο, τη φύση και όλη τη Δημιουργία. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας, μέσω τής επιστημοσύνης και του επαγγέλματός σας, να συμβιβαστεί με οτιδήποτε δεν προστατεύει και δεν σέβεται την ανθρώπινη ύπαρξη. Τότε, θα βιώσετε την απερίγραπτη χαρά της μοναδικής επιτυχίας· τη χαρά της προσφοράς και τη θυσίας σας για την ανθρωπότητα.

Αγαπητοί μου μαθητές και αγαπητές μου μαθήτριες,

Με αναστάσιμες ευχές και προσευχές ξεπροβοδίζω τον καθένα και την καθεμιά στο εξεταστικό κέντρο αλλά και τη ζωή, ευχόμενος ο αναστημένος Χριστός μας να είναι πάντοτε φωτεινός καθοδηγητής μιας φωτεινής, χαρούμενης και ευτυχισμένης ζωής.

Σε εσάς εύχομαι από τα βάθη τής καρδιά μου και με πολλή αγωνία να έχετε «καλή επιτυχία» στις εξετάσεις σας και στους γονείς και τους καθηγητές σας «καλή δύναμη», ευχαριστώντας τους για τη στήριξή σας.

Καλή επιτυχία! Ο Χριστός να σάς φωτίζει!

Ο Επίσκοπός σας ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ


Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 9:27 am


Δήμος Πρεσπών - Καθαρισμός οικοπέδων και δήλωση στη σχετική πλατφόρμα

 


Ο Δήμος Πρεσπών ενημερώνει ιδιοκτήτες, εκμισθωτές και επικαρπωτές οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων ότι στις 30 Ιουνίου 2024 λήγει η προθεσμία για τη δήλωση στο μητρώο καθαρισμού οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων από τους ιδιοκτήτες. Μετά την προθεσμία αυτή θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

 

Πώς να δηλώσετε ότι καθαρίσατε το οικόπεδό σας:

Με απόφαση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εγκρίθηκε η πυροσβεστική διάταξη 20/2024 του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας. Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση μέχρι την 30η Απριλίου κάθε έτους στο Εθνικό Μητρώο τήρησης μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Για το πρώτο έτος, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 30η Ιουνίου 2024 ενώ στις 27 Μαϊου άνοιξε η πλατφόρμα που δημιούργησαν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Εσωτερικών, ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών εντός του αστικού ιστού. Η διεύθυνση είναι  akatharista.apps.gov.gr,  στην πλατφόρμα αυτή, μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού, μπορείτε να δηλώσετε 

  • Ότι καθαρίσατε το οικόπεδο που διαχειρίζεσθε (ιδιοκτήτης, εκμισθωτής, επικαρπωτής, παραχωρησιούχος)
  • Την τοποθεσία του οικοπέδου (ΚΑΕΚ).
  • Τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο).

 

Σύμφωνα με το άρθρο 6 της πυροσβεστικής διάταξης 20/2024, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλονται πρόστιμα που ξεκινούν από 200 ευρώ συν τη δαπάνη καθαρισμού. Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης το πρόστιμο είναι 1000 ευρώ ενώ σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης προβλέπεται φυλάκιση μέχρι 2 έτη πέραν της χρηματικής ποινής. 

 

Μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας για ακίνητα:

  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ.) δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς. 
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Κλάδεμα της κόμης των δέντρων από το έδαφος εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το ύψος της στηθιαίας διαμέτρου (περίπου 1,50μ.) και το 50% της κόμης τους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων.
  • Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. 

 

Ο κανονισμός πυροπροστασίας δεν εφαρμόζεται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις ούτε σε ακίνητα με κτίσματα βοηθητικής χρήσης που εξυπηρετούν γεωργική δραστηριότητα.

 

Δείτε σχετικά:

20/2024 Πυροσβεστική Διάταξη: «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα. ΦΕΚ Β’ 2695/9.5.2024.

 

19/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης με θέμα: «Καθορισμός του τρόπου, του τύπου και της διαδικασίας επιβολής και είσπραξης του διοικητικού προστίμου, της διαδικασίας ένστασης επί αυτού, καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 167 του ν. 4662/2020 (Α΄ 27), περί των παραβάσεων των κανονιστικών διατάξεων πυροπροστασίας αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος». ΦΕΚ Β’2550, 30.4.2024

 

9/2024 Πυροσβεστική Διάταξη: «Καθορισμός μέτρων και μέσων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών, περιοχές με ειδικό καθεστώς προστασίας, λοιπούς χώρους που βρίσκονται πλησίον των εκτάσεων αυτών καθώς και σε οικοπεδικούς χώρους». ΦΕΚ Β’2387, 22.4.2024

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 7:22 am


Συμμετοχή της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών στο 6ο Trophy Meet-up για το 2024

 


Συμμετοχή της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών  στο 6ο Trophy Meet-up για το 2024

Με τη συμμετοχή της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών θα πραγματοποιηθεί το 6ο Trophy Meet-up για το 2024  την Πέμπτη 30 Μαΐου, στις 17:00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Νέα Πανεπιστημιούπολη, στη ΖΕΠ Κοζάνης. Η εκδήλωση, που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, έχει στόχο να αναδείξει την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και υποστηρίζεται από το efood, το envOlve, το ΚΕΜΕΛ και τη Μπύρα Νήσος, ενώ υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδρυτικός Δωρητής του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι συμμετέχοντες, φοιτητές, ερευνητές και startups του 6ου Trophy Meet-up θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και από εκπροσώπους επιχειρήσεων, που αφορούν τα τρόφιμα για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες καταναλωτών, τη σύνδεση
ακαδημαϊκής κοινότητας και αγοράς και την πρόκληση της ενέργειας στον κλάδο της Αγροδιατροφής.  Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε σύντομο εργαστήριο παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών, με βάση τις θεματικές που θα συζητηθούν, στο πρώτο μέρος. Θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα project τους, ενώ θα έχουν και ευκαιρίες δικτύωσης. Μετά από ψηφοφορία, θα προκύψει η καλύτερη ομάδα-ιδέα, η οποία θα λάβει συμβουλευτική υποστήριξη για να βελτιώσει και να αναπτύξει περισσότερο την επιχειρηματική της πρόταση. Οι νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από τα Trophy Τροφή Meet-ups σε όλη την Ελλάδα. Θα διαγωνισθούν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας στο πλαίσιο του Trophy Τροφή για το 2024.

Τα Trophy Meet-ups, που διοργανώνονται φέτος για τρίτη χρονιά στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή, στοχεύουν στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία στην Ελλάδα. Αναδεικνύουν τις ευκαιρίες, τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.

Περισσότερες πληροφορίες για το 6ο Trophy Meet-up, το πρόγραμμα και την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας θα βρείτε εδώ .

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 7:19 am


Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τον Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης

 


Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τον Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης

 

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Στάθη Κωνσταντινίδη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης επισκέφτηκε τη Φλώρινα ως επικεφαλής κλιμακίου, στο οποίο συμμετείχαν ο Βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Καρασμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Γιαννάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος Φλώρινας, στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και σε αυτά που έχουν προγραμματιστεί.

Ειδικότερα, αναφορές έγιναν στο έργο του φυσικού αερίου, στο νέο διυλιστήριο, στο Κολυμβητήριο, στα διατηρητέα κτίρια, στη σιδηροδρομική σύνδεση και στην κατασκευή νέου Δημαρχείου.

Παράλληλα, η συζήτηση κύλησε και γύρω από την απολιγνιτοποίηση και τις επιπτώσεις της, με τον Δήμαρχο Φλώρινας να ζητά την περαιτέρω στήριξη της περιοχής μας από την πολιτεία, τόσο με αναπτυξιακά έργα, όσο και με τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα οδηγήσουν σε νέες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Υφυπουργός δήλωσε συμπαραστάτης των τοπικών κοινωνιών και των εκπροσώπων τους και αναφέρθηκε αναλυτικά στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και στον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου για τη Φλώρινα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 7:15 am


Ο Δήμαρχος Φλώρινας ομιλητής στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του δικηγόρου κ. Στέλιου Μαυρίδη

 


Ο Δήμαρχος Φλώρινας ομιλητής στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του δικηγόρου κ. Στέλιου Μαυρίδη

 

Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του δικηγόρου κ. Στέλιου Μαυρίδη με τίτλο «Το δικαίωμα στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά την οικοδόμηση μιας ευρωπαϊκής οικονομίας δεδομένων» συμμετείχε ως ομιλητής ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Γιαννάκης αναφέρθηκε αρχικά στην προσωπικότητα και το έργο του κ. Μαυρίδη, ενώ στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των προσωπικών δεδομένων, καθώς και σε αυτό του εσωτερικού ελέγχου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' βαθμού.

Αναλυτική η ομιλία του Δημάρχου Φλώρινας:

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχουμε την τιμή σήμερα να παρουσιάζουμε στην πόλη μας το βιβλίο του αξιολογότατου και διακεκριμένου νομικού κου Μαυρίδη, του αγαπητού φίλου Στέλιου, τον οποίο και καλωσορίζω στη Φλώρινα.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω τη σημερινή μου τοποθέτηση λέγοντας λίγα λόγια για τον πολυγραφότατο Στέλιο. Στην πολυσχιδή προσωπικότητά του συνδυάζονται ο ανήσυχος και δραστήριος ακαδημαϊκός με τον οξυδερκή και μάχιμο δικηγόρο. Ένας άρτιος συνδυασμός που τον καθιστά έντιμο απέναντι στην επιστήμη την οποία διακονεί, στους φοιτητές, στους πελάτες και στους συνεργάτες του. Ταυτόχρονα, η τρομακτική αυτοοργάνωση, η ηρεμία και η επιμονή του σε συνδυασμό με την ευφυΐα του, το πάθος και την αγάπη του για αυτό που κάνει κερδίζουν κάθε άνθρωπο που συναναστρέφεται μαζί του.

Και είναι χρήσιμο να αναφερθούν αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, διότι σκιαγραφώντας το ποιόν του συγγραφέα πολλές φορές κατανοείται επαρκέστερα και το συγγραφικό του έργο. Ιδιαίτερα, όταν μιλάμε για ένα βιβλίο που πραγματεύεται τόσο κρίσιμα και ευαίσθητα ζητήματα, που απασχολούν την επικαιρότητα σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, όπως είναι ο εσωτερικός έλεγχος και η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η προσέγγιση τέτοιων θεμάτων που ακόμα συζητούνται, σχηματοποιούνται και επεξεργάζονται τόσο από τη διεθνή βιβλιογραφία, όσο και από την ίδια την κοινωνία, χρειάζονται πλήρη εποπτεία των νομικών, πολιτικών, κοινωνικών και τεχνολογικών εξελίξεων, νηφάλια κρίση και συγγραφική επιδεξιότητα, ώστε να παρουσιαστούν εύληπτα και συνοπτικά. Και όλα αυτά τα στοιχεία τα συναντάμε μέσα στο νέο βιβλίο του Στέλιου, ο οποίος δεν παραθέτει απλώς κανονισμούς, διατάξεις και νομολογίες, αλλά τις σχολιάζει, επισημαίνει τις αδυναμίες τους και προτείνει βελτιώσεις, αλλαγές και λύσεις. Και πράγματι αυτό το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς τον ευαίσθητο χαρακτήρα της θεματικής.

Η θεματολογία με την οποία καταπιάνεται αφορά στον πυρήνα των κλασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου: αυτό της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της προσωπικότητας, υπό το πρίσμα, όμως, ή υπό την επίδραση - αν θέλετε καλύτερα-, των τεχνολογικών και πληροφοριακών εξελίξεων. Η επίδραση αυτή έχει εισαγάγει καινούργιες έννοιες, όπως είναι η «πληροφοριακή αυτοδιάθεση», ο «πληροφοριακός αυτοκαθορισμός» ή ο «πληροφοριακός αυτοπροσδιορισμός». Νομικές έννοιες με σημαντικό εννοιολογικό βάθος, αλλά με απτές και ουσιαστικές διαστάσεις στην καθημερινότητά μας.

Η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις διάχυσης της πληροφορίας και των δεδομένων, ενώ η πολυπλοκότητα των συστημάτων και οι πρωτόφαντες δυνατότητές τους σίγουρα γεννούν μια αμηχανία στο μέσο πολίτη. Ταυτόχρονα, το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας, κρίσεων, ρευστότητας και επιτάχυνσης των εξελίξεων που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή μας συνδημιουργούν μια διαβρωτική για την κοινωνική συνοχή καχυποψία με συνέπεια την αμφισβήτηση και την έλλειψη εμπιστοσύνης του πολίτη προς τους θεσμούς. Το αίσθημα αυτό της ανασφάλειας γεννά πιεστικά και επιτακτικά την ανάγκη δημιουργίας σαφούς θεσμοθετημένου πλαισίου προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, που δεν θα αφήνει μετέωρο και εκτεθειμένο τον πολίτη στους σύγχρονους κινδύνους.

Αναμφισβήτητα η απαράβατη κατοχύρωση του δικαιώματος της προστασίας των προσωπικών δεδομένων αποτελεί την κύρια δικλείδα ασφαλείας και σημαντικό παράγοντα αποκατάστασης των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνίας και θεσμών.

Ωστόσο, μιλώντας και από τη σκοπιά του αιρετού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, μέσα από την αξιοποίηση και εφαρμογή του Εσωτερικού Ελέγχου στο δαιδαλώδες γραφειοκρατικό περιβάλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούμε να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την αποτελεσματική χρήση των πόρων.

Με την εφαρμογή μηχανισμών εσωτερικού ελέγχου είναι εφικτό να εντοπιστούν κίνδυνοι, αδυναμίες και κενά στις διαδικασίες, προκειμένου να βελτιωθούν, δημιουργώντας προϋποθέσεις χρηστής διοίκησης και διαχείρισης. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως ο εσωτερικός έλεγχος δεν είναι μια μονοδιάστατη τυπική διαδικασία, αλλά μια προληπτική προσέγγιση διακυβέρνησης με μοναδικό στόχο τη συνεχή βελτίωση. Σε μια εποχή που η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας είναι πρωταρχικής σημασίας, η διασφάλιση ότι οι πόροι δαπανώνται με σύνεση και αποτελεσματικότητα καθίσταται ιδιαίτερα κρίσιμη. Εμείς, ως Δήμος Φλώρινας, ήδη έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία του εσωτερικού ελέγχου και παρά τις δυσκολίες και τα κωλύματα που συναντούμε, είμαι βέβαιος πως θα ολοκληρωθεί με πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την οργανωσιακή και λειτουργική δομή του Δήμου μας.

Θεμελιώδες σε αυτή τη διαδικασία, βέβαια, είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση του στελεχιακού προσωπικού των ΟΤΑ, ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα στις σύγχρονες υπηρεσιακές συνθήκες. Έτσι, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε συνδυασμό με ισχυρά προγράμματα κατάρτισης προμηνύουν θετικές αλλαγές εντός των ΟΤΑ, τόσο σε ένα επίπεδο εσωτερικής λειτουργίας, όσο κυρίως σε ένα επίπεδο λογοδοσίας και υπευθυνότητας απέναντι στους πολίτες. Φυσικά, κάθε τέτοια διαδικασία θα πρέπει να διέπεται από αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές της νομιμότητας, της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας, της εμπιστευτικότητας και της λογοδοσίας και πάντοτε να είναι οριοθετημένη στα πλαίσια «εκπλήρωσης των καθηκόντων» και στοχοθετημένη «προς το δημόσιο συμφέρον».

Και στο βαθμό που μας αφορά ως προς τον εσωτερικό έλεγχο, το βιβλίο δεν δίνει μια απλή άποψη, αλλά γνώσεις και καλές πρακτικές θεματικών που άπτονται της δημόσιας διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κλείνοντας με κάποιες γενικές απόψεις, νομίζω είναι κοινή πλέον διαπίστωση πως ο ψηφιακός κόσμος δεν αποτελεί μια αποκομμένη εικονιστική πραγματικότητα, αλλά επέκταση και ενεργό τμήμα της ίδιας της βιωτής μας πραγματικότητας. Συνεπώς το άνοιγμα της ιδιωτικότητας σε αυτόν το ψηφιακό κόσμο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποσκάπτει και να υποβαθμίζει τα κεκτημένα και τις αξίες της κοινωνίας μας, παρά μόνο να συμπληρώνει και να διανθίζει τις δυνατότητες μας.

Υπό αυτή την οπτική, αγαπητέ Στέλιο, κατά την ταπεινή μου άποψη το βιβλίο σου δεν αποτελεί μόνο μια άρτια νομική μελέτη, αλλά ένα «εγχειρίδιο» για το ασφαλές πέρασμα από τη φυσική στη ψηφιακή διάσταση της κοινωνικής πραγματικότητας. Έτσι, θεωρώ ότι το βιβλίο αποτελεί παρακαταθήκη σίγουρα για κάθε νομική βιβλιοθήκη, αλλά και ένα απολύτως χρήσιμο «εργαλείο» για τη δημόσια διοίκηση και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Συγχαρητήρια για το μέχρι τώρα έργο σου, να είναι καλοτάξιδο το βιβλίου σου και σου εύχομαι ολόψυχα κάθε ακαδημαϊκή, επαγγελματική και προσωπική επιτυχία".

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας και ομιλητές ήταν επίσης ο κ. Νικόλαος Μπάρμπας, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ και ο κ. Βασίλειος Καραντζίδης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 7:12 am


Ο Δήμος Αμυνταίου διοργανώνει Ποδηλατικό Γύρο, την Κυριακή 2 Ιουνίου

 


Ο Δήμος Αμυνταίου διοργανώνει Ποδηλατικό Γύρο, την Κυριακή 2 Ιουνίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Δήμος Αμυνταίου διοργανώνει τον δικό του Ποδηλατικό Γύρο, με 4 διαφορετικές διαδρομές, την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 11:00 π.μ.

Ευελπιστούμε, προϊόντος του χρόνου, ο Ποδηλατικός Γύρος να γίνει θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Πρόκειται για μια γνωριμία και εξοικείωση με ένα οικολογικό τρόπο μετακίνησης, καθώς η ποδηλασία συνδέεται με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, με την άθληση, τη χαρά, την ευεξία και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Τα σημεία εκκίνησης είναι τα εξής:

Αμύνταιο: Παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο

Βαρικό: Κεντρική Πλατεία

Λέχοβο: Κεντρική Πλατεία

Ξινό Νερό: Κεντρική Πλατεία

Η συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο είναι ελεύθερη για άντρες, γυναίκες και παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας και δεν θα υπάρξει χρονομέτρηση.

Θα διατεθούν αναμνηστικά καπελάκια!

Φορέστε τα κράνη σας κι ελάτε μαζί μας σε μια όμορφη βόλτα, σε καταπράσινες διαδρομές του Δήμου μας!

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 7:09 am


Μεσιτικό γραφείο ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο συνολικού εμβαδού 1475,380τμ.

 


Πωλείται αγροτεμάχιο συνολικού εμβαδού 1475,380τμ.

Το αγροτεμάχιο βρίσκεται εκτός ορίων του σχεδίου Πόλεως Φλώρινας και είναι μη άρτιο και οικοδομήσιμο.

Βρίσκεται στην κτηματική περιοχή Φλωρίνης θέση ¨Ούρδες¨.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856






Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 7:07 am


Επικύρωση Τελικής Βαθμολογίας Α’ & Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Φλώρινας, πρωταθλητής, υποβιβαζόμενες και προβιβαζόμενες ομάδες

 


Ακολουθεί η τελική βαθμολογική κατάταξη πρωταθλήματος Α’ και Β’ Κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 η οποία τέθηκε υπόψη της Επιτροπής Πρωταθλήματος [πρακτικό 5/21-5-24] και επικυρώθηκε από το Δ.Σ. της ΕΠΣ Φλώρινας με την υπ’αριθμ. 5/21-5-2024 απόφαση του:

Α’ Κατηγορία

1] Πρωταθλητής Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Φλώρινας 2023-2024 ανακυρήσσεται ο Γ.Σ. ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 137/10-8-2023 προκήρυξη ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ο οποίος θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα των πρωταθλητριών ομάδων ΕΠΣ περιόδου 2023-24 για την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

2] Υποβιβάζεται στη Β’ Κατηγορία ο Α.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ [Προκήρυξη υπ’αριθμ. 137/10-8-2023].


Β’ Κατηγορία

1] Πρωταθλήτρια Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Φλώρινας 2023-2024 ανακηρύσσεται ο Α.Σ. ΕΛΛΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ ο οποίος με τις ομάδες ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕΤΟΥ και ΑΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ ανέρχονται στην Α’ Κατηγορία [Προκήρυξη 137/10-8-2023].

2] Οι 19 Αγωνιστικές που αναγράφονται στον βαθμολογικό πίνακα της Β’ Κατηγορίας των ομάδων ΔΟΞΑ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ και Α.Σ. ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ αφορούν στη μεταξύ τους συνάντηση στον Α’ Γύρο καθώς ο αγώνας δεν διεξήχθη επειδή η ομάδα του ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ παραιτήθηκε των αγωνιστικών της υποχρεώσεων παρότι δήλωσε συμμετοχή και στον θεσμό του Κυπέλλου και στον θεσμό του Πρωταθλήματος. Ο Α.Σ. ΔΟΞΑ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ εγγράφως παραιτήθηκε των αγωνιστικών του υποχρεώσεων την 17-1-2024.

3] Τα υπόλοιπα Σωματεία που αναφέρονται στην υπ’αριθμ. προκήρυξη 137/10-8-2024 δεν δήλωσαν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Φλώρινας την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Κατόπιν των ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο επιφυλάσσεται για τον καθορισμό και συγκρότηση των κατηγοριών/ομίλων που θα αγωνισθούν τα Σωματεία για τα Πρωταθλήματα αγωνιστικής περιόδου 2024-2025.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 7:02 am


Ευχετήριο μήνυμα της Αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Δέσποινας Παπαδοπούλου, προς τις μαθήτριες και τους μαθητές που μετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024

 


«Ευχετήριο μήνυμα της Αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Δέσποινας Παπαδοπούλου, προς τις μαθήτριες και τους μαθητές που μετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024»

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές

Διεκδικείτε σήμερα την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχοντας διανύσει μια 12χρονη πορεία στη γνώση. Την απαιτητική σχολική χρονιά που πέρασε μελετήσατε και εργαστήκατε με συνέπεια και προσήλωση στον στόχο, καταβάλατε μεγάλη προσπάθεια στην οποία είχατε τη σταθερή υποστήριξη και τη συμπαράσταση της οικογένειας και των δασκάλων σας.

Δίπλα σας βρίσκεται πάντα και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Σας διαβεβαιώνω πως εργαζόμαστε άοκνα και συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως αυτοί ορίστηκαν από το Υπουργείο, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων και όλους τους εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π., για να διασφαλίσουμε το κύρος, την αξιοπιστία και το αδιάβλητο των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο σύνολο των Εξεταστικών Κέντρων, στα δύο Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα, καθώς και στο 50ο Βαθμολογικό Κέντρο, για την απρόσκοπτη λειτουργία του οποίου συνεργαζόμαστε εξαιρετικά και με τον Δήμο Κοζάνης.

Σε συνεργασία με τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας συγκροτήθηκε και φέτος ομάδα Ψυχολόγων, προκειμένου να ενισχύσουν γονείς και εκπαιδευτικούς στον υποστηρικτικό τους ρόλο, εφόσον παραστεί ανάγκη. Τα στοιχεία τηλεφωνικής επικοινωνίας τους βρίσκονται ανηρτημένα στην Ιστοσελίδα της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας https://dmaked.pde.sch.gr/anakoinoseis/panellinies-eksetaseis

Αγαπητά μας παιδιά,

Να ξέρετε ότι συμμεριζόμαστε την αγωνία σας και σας καμαρώνουμε για την προσπάθειά σας. Η δική σας πρόοδος είναι η δική μας ελπίδα για το παρόν και το μέλλον. Τις ημέρες των εξετάσεων δώστε τον καλύτερο εαυτό σας: με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και πίστη για την τελική θετική έκβαση.

Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας της Δυτικής Μακεδονίας, σας εύχομαι ολόψυχα Κάθε Επιτυχία!

 

 

Η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δυτικής Μακεδονίας

 

 

 

Δέσποινα Παπαδοπούλου

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:57 am


Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Βούλα Πατουλίδου

 


Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Βούλα Πατουλίδου

 

Με την υποψήφια ευρωβουλευτή της Ν.Δ., με καταγωγή από τον Τριπόταμο του Δήμου Φλώρινας, κα Βούλα Πατουλίδου συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Ο κ. Δήμαρχος ανέπτυξε στην κα Πατουλίδου την υφιστάμενη εικόνα του Δήμου, καθώς και τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής, ζητώντας παράλληλα και τη δική της στήριξη από όποια θέση ευθύνης κατέχει. Άλλωστε, η κα Πατουλίδου έχει μακρά εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση - ιδιαίτερα στους τομείς τους τουρισμού και αθλητισμού - και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα θέματα και τα προβλήματα.

Ο κ. Γιαννάκης, τέλος, ευχήθηκε στην συντοπίτισσα μας καλή επιτυχία στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 4:18 pm


Επίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών Στάθη Κωνσταντινίδη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας

 


Επίσκεψη του Υφυπουργού  Εσωτερικών Στάθη Κωνσταντινίδη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας

 

Με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Στάθη Κωνσταντινίδη συναντήθηκε στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, τη Δευτέρα27Μαΐου 2024.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Υφυπουργός στην Π.Ε. Φλώρινας και επικοινωνίας του με φορείς, επιχειρηματίες και πολίτες της περιοχής.

Τον Υφυπουργό συνόδευαν ο βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, ο βουλευτής Πέλλας Γεώργιος Καρασμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Φλώρινας Αναστάσιος Παπαμιχαήλ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κατά την τοποθέτηση του έθεσε τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που έχουν προκύψει από την απολιγνιτοποίηση που υφίσταται η Π.Ε. Φλώρινας και ζήτησε την εντατικοποίηση των προσπαθειών της κεντρικής εξουσίας για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων.

Ο κος Υφυπουργός αφού άκουσε με προσοχή την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, υπογράμμισε ότι αντιλαμβάνεται τον προβληματισμό των πολιτών της περιοχής της Φλώρινας και επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα  ολοκληρωμένο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) με στόχο τον ολικό αναπτυξιακό μετασχηματισμό των λιγνιτικών περιοχών της χώρας, μέσα από τη δημιουργία στρατηγικών δυνατοτήτων, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση του κοινωνικού τους ιστού.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 4:16 pm


Αύξηση αυτοκτονιών λόγω αλλαγής φύλου!

 


Μελέτη στις ΗΠΑ αποκαλύπτει τη σημαντική αύξηση του κινδύνου όσων ενηλίκων έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου


Την ώρα που στην Ευρώπη έχει αρχίσει για τα καλά η δημόσια συζήτηση σχετικά με τους αναστολείς εφηβείας σε παιδιά που βιώνουν δυσφορία φύλου, μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό «Cureus», αποκαλύπτει τη σημαντική αύξηση του κινδύνου απόπειρας αυτοκτονίας που διατρέχουν ενήλικες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

Η μελέτη, που διεξήχθη από γιατρούς των τμημάτων επειγόντων περιστατικών, ψυχιατρικής και φαρμακολογίας του πανεπιστημίου του Τέξας, χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και αποτελεί μέρος μιας έντονης συζήτησης, η οποία αποσκοπεί ιδίως στο να διαπιστωθεί αν η αλλαγή φύλου μπορεί να επιλύσει τα ψυχολογικά προβλήματα που συνδέονται με τη δυσφορία του φύλου ή αν, αντίθετα, η επιθυμία για μετάβαση είναι μερικές φορές ενδεικτική υποκείμενης ψυχικής νόσου.

Το θέμα είναι καίριο, καθώς θέτει ιατρικά, ψυχολογικά και κοινωνικά ερωτήματα. Πόσο μάλλον που η ζήτηση για μετάβαση, ιδίως μεταξύ των προεφηβικών κοριτσιών και αγοριών, έχει αυξηθεί σημαντικά στις δυτικές χώρες.

Η έρευνα, με επικεφαλής τους Τζον Στράουμπ (ιατρό επειγόντων περιστατικών), Κρίσνα Κ. Πολ (φαρμακολόγο) και Λόρεν Τζ. Μπόθγουελ (ψυχίατρο), χρησιμοποίησε το TriNetX, ένα δίκτυο υγείας που παρέχει πρόσβαση σε αναδρομικά, ανώνυμα ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνέκρινε 1.501 ενήλικες ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου και οι οποίοι είχαν επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της ζωής τους τμήματα επειγόντων περιστατικών για διάφορους λόγους. Τα δεδομένα αυτά, που συλλέχθηκαν μεταξύ 4 Φεβρουαρίου 2003 και 4 Φεβρουαρίου 2023, αναλύθηκαν για να εξεταστεί ο αριθμός των προσπαθειών αυτοκτονίας, των θανάτων, των αυτοτραυματισμών και των διαταραχών μετατραυματικού στρες (PTSD).

Μετά τη διενέργεια των στατιστικών υπολογισμών και της επεξεργασίας, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ασθενείς με ιστορικό «χειρουργικής επέμβασης επιβεβαίωσης φύλου» είχαν 12,12 φορές περισσότερες πιθανότητες απόπειρας αυτοκτονίας (3,47% έναντι 0,29) σε σχέση με τα άτομα που δεν είχαν υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία. Ο κίνδυνος θανάτου ήταν 3,35 φορές υψηλότερος, ο κίνδυνος αυτοτραυματισμού 9,88 φορές και ο κίνδυνος μετατραυματικού στρες 7,76 φορές υψηλότερος.

Δεν πρόκειται για την πρώτη μελέτη επί του θέματος, αλλά είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη. Πέρσι μια άλλη μελέτη κατέληξε στο αντίθετο συμπέρασμα, προτού οι ερευνητές την αποσύρουν λόγω μεθοδολογικής προκατάληψης. Μια άλλη πρόσφατη μελέτη, η οποία εξέτασε 15 περιπτώσεις μεταβατικής χειρουργικής επέμβασης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διαπίστωσε ότι η εν λόγω χειρουργική μέθοδος βελτίωσε την ευημερία των ασθενών, ακόμη και δεκαετίες αργότερα. Ομως το δείγμα ήταν πολύ μικρό. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι αιτίες της δυσφορίας που καταγράφονται σε ορισμένες περιπτώσεις ατόμων που έχουν προχωρήσει σε μετάβαση φύλου θα μπορούσε να είναι οι διακρίσεις, η έλλειψη κοινωνικής υποστήριξης, η επιθετικότητα… Οπως υπογραμμίζεται, «είναι επιτακτική η ανάγκη για ολοκληρωμένη ψυχιατρική φροντίδα κατά τα έτη που ακολουθούν την επέμβαση επιβεβαίωσης του φύλου», καθώς η διαδικασία που ακολουθείται «δεν είναι ούτε ακίνδυνη ούτε αναστρέψιμη».

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία» via newsbreak.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 4:14 pm


Στους Ορεινούς Δήμους της Ελλάδας ο Δήμος Φλώρινας

 


Στους Ορεινούς Δήμους της Ελλάδας ο Δήμος Φλώρινας

 

Στην κατηγορία των Ορεινών Δήμων της Ελλάδας εντάχθηκε ο Δήμος Φλώρινας.

Το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης είχε συνεχείς επαφές για το θέμα με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα με την Υπουργό κα Κεραμέως, τον Υφυπουργό κ. Λιβάνιο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μπαλέρμπα.

Οι επαφές αυτές είχαν θετικό αποτέλεσμα και πλέον ο Δήμος Φλώρινας θα μπορεί να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη αυτής της ένταξης μέσα από εξειδικευμένες πιστώσεις και προγράμματα.

Οι διευκολύνσεις και τα πλεονεκτήματα των ορεινών δήμων αφορούν τους τομείς της ενέργειας, των υδάτινων πόρων, των δασών, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, καθώς και της υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 4:10 pm


Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Ιωάννη Λιάση, με τον Βουλευτή Κοζάνης, ΠάριΚουκουλόπουλο

 


Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Ιωάννη Λιάση, με τον Βουλευτή Κοζάνης, ΠάριΚουκουλόπουλο

Το πρωί της Δευτέρας, 27/05, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Βουλευτή Κοζάνης, κ. ΠάριΚουκουλόπουλο, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αμυνταίου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Ιωάννη Λιάση, ενόψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών.

Τον κ. Κουκουλόπουλο συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Νίκος Σαμαράς, η Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου, κ. Διαμάντω Κρητικού, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστος Ναούμ, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Φλώρινας, Κ. Ευάγγελος Στάιος κι ο Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμυνταίου, κ. Πέτρος Κωσταρέλλης.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, αφού συμφώνησε με τον κ. Βουλευτή για τη σπουδαιότητα των ευρωεκλογών ειδικά για τη νέα γενιά, τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Κουκουλόπουλος, υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Τοπικών Κοινωνιών αλλά και στο πλευρό του Δήμου, ως δίαυλος επικοινωνίας των ζητημάτων που χρήζουν διαχείρισης.

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου



Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 4:08 pm


Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Στάθη Κωνσταντινίδη

 


Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Στάθη Κωνσταντινίδη

Τον Δήμαρχο Αμμυνταίου, κ. Ιωάννη Λιάση, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 27/05, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο, τον Βουλευτή Φλώρινας κ. Σταύρο Παπασωτηρίου, τον Βουλευτή Πέλλας κ. Γεώργιο Καρασμάνη και τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο Αμυνταίου Γιώργο Τσιρώνη, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα του Δήμου, με τον Δήμαρχο Αμυνταίου να ξεχωρίζει ως σημαντικότερο αυτό της μετάβασης στο νέο οικονομικό μοντέλο, ζητώντας από τον κ. Κωνσταντινίδη την όσο το δυνατόν γρηγορότερη εκταμίευση των κονδυλίων.

Στη συνέχεια, ο κ. Λιάσης, αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρει το νέο, ενισχυμένο, ΕΣΠΑ, ενημερώνοντας τον κ. Σκάλκο πως ο Δήμος Αμυνταίου έχει ήδη έτοιμες προτάσεις και βρίσκεται σε στάση αναμονής μέχρι να ανοίξουν τα προγράμματα για να τις εντάξει.

Ο κ. Κωνσταντινίδης από την πλευρά του, τόνισε τη στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαβεβαιώνοντας ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες, σε όλες τις μεγάλες αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί.

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 4:06 pm


Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εθελοντικών δράσεων του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας για τον Μάιο

 


Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εθελοντικών δράσεων του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας για τον Μάιο

 

Τη Δευτέρα 20-5-24, σε μια ομολογουμένως πολύ επιτυχημένη δράση στην κοινότητα Παπαγιάννη, πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση των μαθητών του Γυμνασίου για την έννοια και τις αξίες εθελοντισμού.

Στη συνέχεια, έγιναν δεντροφυτεύσεις και φυτεύσεις λουλουδιών στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου με την επιστημονική καθοδήγηση εθελοντριών της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, πάντα υπό την επίβλεψη του διευθυντή και του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν κατά τη διαδικασία των φυτεύσεων, αφού έλαβαν από τις εθελόντριες πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ορθή διαδικασία φυτεύσεων, που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και σε σημεία που υπέδειξε ο Πρόεδρος της κοινότητας.

Την Τετάρτη 23-5-24, σειρά είχε η κοινότητα Αμμοχωρίου.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του χωριού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, μαζί με τον Πρόεδρο της κοινότητας, προχώρησαν σε εθελοντικές δράσεις καθαριότητας δημόσιων χώρων, καλλωπισμού της αυλής του Δημοτικού Σχολείου και δεντροφυτεύσεις στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου.

Η εθελοντική δράση ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου περισσότεροι από 120 μαθητές, με την συνοδεία των εκπαιδευτικών όλων των σχολικών μονάδων, περιποιήθηκαν με επιμέλεια την πλατεία Αμμοχωρίου και πραγματοποίησαν δεντροφυτεύσεις.

Ο κύκλος των εθελοντικών δράσεων για τον μήνα Μάιο, έκλεισε χθες Κυριακή 26-5- 24, στον αύλειο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας, όπου οι παρεμβάσεις των εθελοντών μεταμόρφωσαν τους εξωτερικούς χώρους όπου στεγάζεται και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Φλώρινας.

Με τη χορηγία και την αθρόα συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Φλώρινας, των εργαζομένων του ΚΕΦΙΑΠ και του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Φλώρινας, ο αύλειος χώρος καθαρίστηκε με επιμέλεια, καλλωπίστηκε και οι εξυπηρετούμενοι των δομών φύτευσαν τα δικά τους λουλούδια, που κοσμούν από σήμερα εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές, οι οποίοι για μία ακόμη φορά υποστήριξαν τις δράσεις του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αισθητική αναβάθμιση,  ενδυναμώνοντας παράλληλα το εθελοντικό κίνημα του τόπου μας.





 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 3:57 pm


Παραδόθηκαν στον Δήμο Φλώρινας δύο νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα οχήματα

 


Παραδόθηκαν στον Δήμο Φλώρινας δύο νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα οχήματα

 

Παραδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον Δήμο Φλώρινας δύο νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα.

Πρόκειται για απορριμματοφόρα χωρητικότητας 6,0 m3 και 12m3, με σύστημα συμπίεσης τύπου πρέσας και σύστημα ανύψωσης κάδων, ενώ ταυτόχρονα καλύπτουν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για τη χρήση τους από το εργατικό δυναμικό του Δήμου.

Με την προμήθεια των δύο απορριμματοφόρων ο Δήμος Φλώρινας αποκτά επάρκεια σε εξοπλισμό για την ανάπτυξη και βιώσιμη διαχείριση προγραμμάτων χωριστής συλλογής των αστικών βιοαποβλήτων.

"Στόχος μας είναι ο εκσυγχρονισμός και η βελτιστοποίηση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου μας, προκειμένου να ενισχυθούν ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες, καθώς και η ενίσχυση του υφιστάμενου στόλου, για την αποδοτικότερη λειτουργία του έργου του Δήμου" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Η προμήθεια χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», του Άξονα προτεραιότητας: 14 «Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος – προαγωγή της Αποδοτικής χρήσης των Πόρων (ΤΣ)» και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής.



Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 3:48 pm


Η Θεατρική Παράσταση κωμωδία "AMETI MOY XAMETI" έρχεται στην Φλώρινα στις 2 Ιουνίου για 2ώρες αβίαστο ,ασταμάτητο γέλιο.

 


AMETI MOYXA METI

Μια Κωμωδία Νεοελληνική Σύγχρονη παλαιάς κοπής αλλά τόσο επίκαιρη έρχεται ΦΛΩΡΙΝΑ.

‘’ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΘΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕΙ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το πιο τρελό Παντοπωλείο κάνει στάση

ΚΥΡΙΑΚΗ Ιουνίου 2024

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Είσοδος: 18€ - Προπώληση : 14€- Άνεργοι ,Φοιτητές ,Γ’ Ηλικία ,Ευπαθείς ομάδες: 12€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΒΙΒΛΙΙΟΠΩΛΕΙΟ‘’ Η ΓΩΝΙΑ ’’ , ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 57, ΤΗΛ:2385 029637

VIVA.GRMORE.COM

ΏΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 20.30  - ΏΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 19.45

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΤΡΙΑ GROUP, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ,ΚΑΠΗ :

ΤΗΛΈΦΩΝΟ:698 942 4555

AMETIMOYXAMETI

 

ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΗ

Η σπαρταριστή Κωμωδία μας ,σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή ζώντας την πραγματική καθημερινότητα του σήμερα.!! Επτά ήρωες της φαντασίας που  μπορεί όμως  να είναι και πρωταγωνιστές της διπλανής μας πόρτας. 

Ξεσηκώνουν το κοινό μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις και ευτράπελα. Μια τόσο ρεαλιστική ιστορία που κάνει το θεατή να μην μπορεί να κρατηθεί από τα γέλια. Κύριο χαρακτηριστικό η ‘Παράδοση μας’. Η Παράδοσή μας σε όλα. Ο Σύζυγος και Πατέρας ( Χρυσόστομος Σωφρόνης ) ,ιδιοκτήτης  Παντοπωλείου,  ξέρει τα πάντα – για όλους και για όλα . Έχει λύση για κάθε πρόβλημα δημιουργώντας άλλα τόσα. 

Αθυρόστομος με ιδιομορφία γλώσσας (ντοπιολαλιά ) ,φιλάργυρος ,τσιγγούνης ,άπιστος , παραδοσιακός . Η σύζυγος (Πουλχερία Βουνοτρυπίδου ) πόντια που δε μιλάει ποντιακά  αλλά και αυτό προσπαθεί να το κάνει ο Χρυσόστομος, γυναίκα με πολύ υπομονή, εργατική ,μητέρα πάνω από όλα, που κάνει τελικά την δική της επανάσταση με μια τρομερή ανατροπή στο έργο. Η Πανάγιο Σοφρώνη θυγατέρα και η ραδιούργα στην Οικογένεια. Γιάγκος Σωφρόνης ο ιός ,αιώνιος φοιτητής ,τεμπέλης που όμως μέσα από τον έρωτά του για την Βίρνα Κουτσοκλανιότογλου σκαρφίζεται μια έξυπνη ιδέα. Οι δύο τους θα τρελάνουν τον Χρυσόστομο Σοφρώνη . Ο Βαγγέλης Σκώτης - συμβολαιογράφος και φίλος της οικογενείας ,νομίζει πως είναι Σκωτσέζος λόγο επιθέτου. Και τέλος η Αρετούσα Ποθητή – γυναίκα αμαρτία  ,πελάτισσα του Παντοπωλείου. Και ο βοηθός του Χρυσόστομου ο Τέλης Βελόνης ο οποίος χώνει την μύτη του παντού ,τρυπώνει παντού όπως και η βελόνα..Έρωτες ,περιουσιακά στοιχεία ,κληρονομιές ,αρραβώνες ,επιχειρήσεις, παρεξηγήσεις . Όλα  τα υλικά μαζί  τα οποία συνοδεύουν εκπληκτικές ερμηνείες , αβίαστο - ασταμάτητο γέλιο ,υπέροχος φωτισμός , μουσική και χορογραφίες σε συνδυασμό με την προβολή της παράδοσής μας - έχουν ως αποτέλεσμα την πιο επιτυχημένη συνταγή την  KΩMΩΔIAΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.


ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΗ

( ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ )

Κείμενα – σκηνοθεσία -Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Μακρής

Φωτογραφία: Peter Tamas -  Δημιουργοί Video : Make Art Astakos(cinematography) - Studio – Ηχογραφήσεων: Earth sound studio (Άκης Μελής)

Ενδυματολόγος:S.M  -  Τις Γυναίκες  ηθοποιοί έντυσε :IQFEMALECLOTHINGΟι  Άντρες  ηθοποιοί τα κατάφεραν μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια.

Κατασκευή σκηνικών:  Per. Pristouris  -Σκηνικά - Yλικά: RAVAGO (BUILDINGSOLUTIONS)  - Χορογραφίες: Τζίνα Κωνσταντιδάκη –  Ήχος -Φώτα: STUDIOGM

Τραγούδι Παράστασης – Μουσική -ενορχήστρωση – Στίχοι : Κυριάκος Γαληνός

Διασκευή Τραγουδιών –Ερμηνεία: Γιώργος Μακρής - Μουσική:Άκης Μελής

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων :G. MAKRIS Productions ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:GMakrisProductions

Σας εγγυόμαστε  ένα ρεσιτάλ ερμηνειών από όλους τους ήρωες ,ένα ρεσιτάλ ερμηνειών και κατάθεση ψυχής από όλους τους ταλαντούχους , αγαπημένους ηθοποιούς σε όλη την Ελλάδα.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΙΤΣΗΣ - ΜΑΙΡΗ ΒΛΟΥΤΗ -ΤΙΣΣΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΖΙΑΡΤΖΙΑΝΗ - ΑΡΕΤΗ ΤΣΙΑΜΠΟΚΑΛΟΥ

GuestStar: ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΖΕΣ

Μια θεατρική Παράσταση που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των θεατρικών παραστάσεων για το 2024 και η οποία ξεχωρίζει διότι είναι πρωτότυπη ,παραδοσιακή .Μια κωμωδία παλιάς κοπής αλλά τόσο επίκαιρη. Μια κωμωδία Παραδοσιακή. Μια θεατρική Παράσταση που πρέπει να απολαύσουν όλοι .

2ώρες αβίαστο ,ασταμάτητο γέλιο.

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ..!!!!!!!!

 



Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 8:43 pm


ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ : 22 Ιουνίου 1946 - Β΄ τάξη Β΄ Δημοτικού σχολείου Φλώρινας


Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 3065/24.05.2024 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου, δημοσιεύει φωτογραφία συνοδευόμενη με το παρακάτω κείμενο :

22 ΙΟΥΝΙΟΥ 1946 - Β΄ ΤΑΞΗ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η σημερινή φωτογραφία στο ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ  συμπληρώνει σε ένα μήνα 78 χρόνια, είναι από την Κυριακή 22 Ιουνίου 1946. Οι μαθητές, μόνο αγόρια, της δευτέρας τάξης του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας φωτογραφήθηκαν με την δασκάλα τους Ευρωπία Ερμιόνη. Δύσκολα χρόνια για την πατρίδα μας, ιδιαίτερα για την Φλώρινα και την ύπαιθρο της. Οι περισσότεροι μαθητές της φωτογραφίας είναι από τα χωριά της Φλώρινας (Πρέσπα, Ιτιά, Κρατερό, Άγιο Βαρθολομαίο, Μεσοχώρι, Σκοπό κλπ) καθώς, λόγω των επιδρομών και των γενικότερων συνθηκών, πολλά παιδιά αναγκαστικά εγκαταστάθηκαν στην πόλη για μεγαλύτερη ασφάλεια.


Την φωτογραφία μας παραχώρησε ο συνταξιούχος δάσκαλος Παναγιώτης Τζώτζης, από την Ιτιά, (διακρίνεται στο μέσο της φωτογραφίας, ξαπλωμένος με την τσάντα) ενώ αναγνωρίστηκαν ο Πασχάλης Στάκινος, από τον Σκοπό (δίπλα στην δασκάλα), τρίτος από αριστερά ο Νικόλαος Δράμπης (αντιστράτηγος ε.α.), πέμπτος από τα αριστερά (καθήμενος με το χέρι στο κεφάλι) ο Δημήτριος Τοπάλης και ο Ευάγγελος Σβάρνας, συνταξιούχος ταξιτζής, όρθιος πέμπτος από αριστερά.


Παράκληση, όποιος αναγνωρίσει πρόσωπα, να μας ενημερώσει.




Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 8:13 pm


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Αρκούδα θεάθηκε στην περιοχή του 6ου χιλιομέτρου

 

φώτο αρχείου

Όπως μας ενημέρωσε φίλος αναγνώστης ,τις πρωινές ώρες της Κυριακής 26ης Μαίου κάνοντας πεζοπορία στην περιοχή κοντά στο 6ο χιλ ήρθε αντιμέτωπος με αρκούδα η οποία πιθανόν να τριγυρίζει σε αυτό το σημείο.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους περπατούν σε αυτή την περιοχή και κοντά σε αυτή.


ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ 

Εάν συναντήσετε αρκούδα οι αντιδράσεις σας μπορεί να έχουν καθοριστική σημασία για τη σωτηρία της, αλλά και για την δική σας, ασφάλεια.

Για να μειωθεί κατά το δυνατόν ο κίνδυνος συνάντησης με ένα μεγάλο ζώο, όπως η αρκούδα, θα πρέπει κάποιος στο δάσος να γνωρίζει ότι:

  • Η αρκούδα έχει εξαιρετική όσφρηση, πολύ καλή ακοή και όχι τόσο καλή όραση
  • Έχει εξαιρετική μνήμη και νοημοσύνη
  • Ο ζωτικός της χώρος είναι 100-150 χλμ 2 για ένα θηλυκό και έως και παραπάνω από 400 χλμ 2 για ένα αρσενικό άτομο.
  • Αν δεν ενοχληθεί, ακολουθεί συγκεκριμένη ρουτίνα στις καθημερινές της μετακινήσεις: χρησιμοποιεί την ίδια όχθη ρεματιάς και τον δασικό δρόμο για τις μετακινήσεις της, το ίδιο μονοπάτι για να πάει στη φωλιά της, τους ίδιους οπωρώνες για να βρει φρούτα.
  • Η όρθια στάση της είναι συμπεριφορά ανίχνευσης ή και φόβου και όχι εκδήλωση επίθεσης

Αυτά σημαίνουν πως αντιλαμβάνεται εύκολα τον γύρω της χώρο και συνήθως καταλαβαίνει πολύ νωρίτερα την παρουσία του ανθρώπου από ό,τι ο άνθρωπος τη δική της παρουσία και απομακρύνεται.

Σε περίπτωση συνάντησης ανθρώπου-αρκούδας υπάρχει ένας βασικός κανόνας:

Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ από τον άνθρωπο

Αυτό σημαίνει:

  • Κρατάμε την ψυχραιμία μας
  • Μένουμε ακίνητοι
  • Δεν παίρνουμε «απειλητικά» αντικείμενα όπως πέτρες, κλαδιά κτλ.
  • Προσπαθούμε να οπισθοχωρήσουμε σταδιακά αναγνωρίζοντας την «κυριαρχία» της αρκούδας στο χώρο
  • Σε άμεση θέα προς την αρκούδα, προσπαθούμε να φανούμε μεγαλύτεροι
  • Δεν τρέχουμε
  • Σε περίπτωση στενών χώρων δημιουργούμε χώρο διαφυγής για την αρκούδα και δεν της «κόβουμε» το δρόμο
  • Το πιο πιθανό είναι ότι μέχρι να τα σκεφθούμε όλα τα παραπάνω η αρκούδα θα έχει φύγει.

Εφόσον η αρκούδα επισκέπτεται τακτικά μια κατοικημένη περιοχή:

  • Φροντίστε να κάνετε συνεχώς θόρυβο εφόσον βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο ή να μιλάτε διαρκώς.
  • Μαζεύετε τα σκουπίδια από τους εξωτερικούς χώρους, τις πλατείες, τις αυλές των σπιτιών καθώς και ό,τι άλλο μπορεί να αποτελεί τροφική πηγή για την αρκούδα και επομένως να την ελκύει στην περιοχή.
  • Καθαρίστε υπολείμματα από περυσινή σοδειά που μπορεί να υπάρχουν σε γειτονικά χωράφια.
  • Να θυμάστε ότι η αρκούδα κινείται κυρίως από το σούρουπο ως την αυγή καθώς και ότι μπορεί να χρησιμοποιεί την περιοχή ως πέρασμα.


Ενημερώστε τις τοπικές αρχές: Δήμο, Δασική Υπηρεσία, Αστυνομία

Ενημερώστε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στα τηλέφωνα 2310 555920 (Δε ως Πα, 9.00-17.00) και 23860 41500 (κάθε μέρα –εκτός Τετάρτης- και τα σαββατοκύριακα 9.00-17.00).

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ







Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 8:03 pm


Ευχαριστήριο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παράρτημα Θεσσαλονίκης, και στην κ. Μοναστηρίδου Γιώτα για την παρέμβαση πρόληψης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Τετάρτη 15/5/2024 στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου. Τι είναι το grooming, τι είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός, πώς μπορούν να προστατευτούν οι ανήλικοι στο διαδίκτυο, πώς μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς, πού μπορούν να απευθυνθούν; Αυτά και άλλα ουσιώδη ζητήματα τέθηκαν από την εισηγήτρια με στόχονα αποκτήσουν οι έφηβοι γνώση αλλά και αυτοπεποίθηση αναφορικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η Διευθύντρια

Χριστίνα Καραγιάννη

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 7:37 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Asian Night στο The Lynx Mountain Resort - Νέα Φλώρινα

Asian Night στο The Lynx Mountain Resort  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 8:20 am


Football night στο The Lynx Mountain Resort - Νέα Φλώρινα

Football night στο The Lynx Mountain Resort  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 8:09 am


Sushi Night στο Emerald Suites - Νέα Φλώρινα

Sushi Night στο Emerald Suites  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 1:54 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας