Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καβάλα: Τα ξημερώματα ξέσπασε η πρώτη καταιγίδα της φετινής "σεζόν"

Καταιγίδα με πολλούς κεραυνούς και αστραπές ξέσπασε στην Καβάλα τα ξημερώματα της Πέμπτης 23 Μαΐου 2024.

 

H πρώτη καταιγίδα της φετινής "σεζόν" στην πόλη της Καβάλας.

 

αναφέρει το meteokav.gr σε ανάρτησή του.

 

Διαβάστε ολόκληρη την πρόγνωση ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:53 am


ΣΦΓΤ Καβάλας: Εξετάστηκε το αίτημα χαρακτηρισμού του κτιρίου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου

Αυτοψία πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού στο κτίριο της Στέγης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024.

 

Εξετάστηκε το αίτημα χαρακτηρισμού του κτιρίου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου.

 

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση της Στέγης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας τονίζει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία στο κτίριο μέχρι να εκδοθεί υπουργική απόφαση.

 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της επιτροπής:

 

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, στο κτίριο της Στέγης του ΣΦΓΤ Καβάλας πραγματοποιήθηκε αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζοντας την εξέταση του αιτήματος χαρακτηρισμού του κτιρίου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου για τους παρακάτω λόγους:

 

1. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα της μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής με στοιχεία μοντερνισμού, έργο του γνωστού αρχιτέκτονα Χρήστου Μπάτση, από τα λίγα που σώθηκαν στην πόλη μας.

 

2. Λειτούργησε ως Σύλλογος Καπνεμπόρων και ως εκ τούτου, αν και μεταγενέστερο, συνδέεται άμεσα λόγω της παλαιάς του χρήσης, με τα έξι κτήρια, που βρίσκονται πλησίον του επί της ιστορικής οδού Κύπρου και είναι χαρακτηρισμένα από το ΥΠΠΟ ως «Ιστορικά διατηρητέα μνημεία», αλλά και ως «Έργα τέχνης χρήζοντα ιδιαίτερης κρατικής προστασίας».

 

3. Από το 1959 στεγάζει τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, που επί 60 και πλέον συνεχόμενα χρόνια μεγαλουργεί σ’ αυτό το κτήριο, παράγοντας πνευματικό έργο πανελλήνιας ακτινοβολίας. Το παραπάνω κτήριο αποτελεί μαρτυρία της μεταπολεμικής εποχής και λόγω των χρήσεων του ως Συλλόγου Καπνεμπόρων στον όροφο και ως Στέγης του ΣΦΓΤ στο ισόγειο, αποτελεί τοπόσημο, άρρηκτα δεμένο με τις ιστορικές μνήμες.

 

Σύμφωνα με το νόμο, μνημεία χαρακτηρίζονται νεότερα πολιτιστικά αγαθά των τελευταίων εκατό ετών λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, πολεοδομικής, κοινωνικής, εθνολογικής, λαογραφικής, τεχνικής, βιομηχανικής ή εν γένει ιστορικής, καλλιτεχνικής ή επιστημονικής σημασίας.

 

Στην αυτοψία, μετά από αίτημά τους, παρέστησαν οι ιδιοκτήτες του κτιρίου, ήτοι ο Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος  με τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως πατέρα Γεράσιμο, συνοδευόμενοι από τρεις μηχανικούς, με σκοπό, όχι την υποστήριξη της αίτησης, με στόχο την διασφάλιση της κρατικής προστασίας που χρήζει ένα τέτοιο κτίριο, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά την έκφραση της πλήρους αντίθεσής τους στην κήρυξη ως διατηρητέου του κτιρίου, λειτουργώντας ως κοσμικοί ιδιοκτήτες της περιόδου της αντιπαροχής,  που θέλουν να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους επί της ατομικής τους ιδιοκτησίας, χωρίς να νοιάζονται για κανέναν άλλο.

 

Επισυνάπτουμε την αίτηση για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για τα επιχειρήματά μας. Βεβαίως και συναινέσαμε για την κοινοποίησή της στην άλλη πλευρά, χωρίς να ζητήσουμε Εισαγγελική εντολή.

 

Σημειώνουμε μόνο ότι, βάσει του νόμου, όσο διαρκεί η εξέταση της αίτησης και μέχρι την τελική Υπουργική Απόφαση, απαγορεύεται κάθε επέμβαση ή εργασία στο υπό χαρακτηρισμό ακίνητο της Στέγης και διασφαλίζεται η συνέχιση της 70ετούς αδιάλειπτης φωτεινής πολιτιστικής δράσης του ιστορικού και μεγαλύτερου πολιτιστικού συλλόγου της, του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

 

Καβάλα, 22.5.2024

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:07 am


Το 2ο ΓΕΛ Καβάλας φιλοξενεί μαθητές από την Αυστρία

Το 2ο Λύκειο Καβάλας στο πλαίσιο του προγράμματος  Accreditation Erasmus+  φιλοξένησε το πρότυπο Τεχνικό και Επαγγελματικό Λύκειο HTBLUVA Rankweil στο σχολείο, συγκεκριμένα 30  μαθητές μαζί με δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς.

 

Το θέμα της εν λόγω εκπαιδευτικής συνάντησης των δύο σχολείων ήταν «Δημιουργικότητα μέσα και έξω από την σχολική τάξη» και διήρκεσε από τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2024.

 

Μέσα σε κλίμα ουσιαστικής και δημιουργικής συνεργασίας και διαλόγου, οι δύο εκπαιδευτικές ομάδες, η αυστριακή και η ελληνική, εργάστηκαν από κοινού σε ποικίλους τομείς εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος. Στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν  την 1η μέρα, αναφέρονται  η παρουσίαση από μέλη της Αυστριακής ομάδας του σχολείου και των δράσεων του,  οι κοινές δραστηριότητες, όπως η ομαδοσυνεργατική δράση Poem Patchwork με στόχο τη δημιουργία και παρουσίαση ποιημάτων για το καλοκαίρι. Παράλληλα, οι μαθητές του προγράμματος ERASMUS+ του  2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας ανέλαβαν την ξενάγηση στα μνημεία της πόλης της Καβάλας (Μεγάλη Λέσχη, Δημαρχείο, Μέγαρο Wix, Μονή Λαζαριστών, Δημοτική Καπναποθήκη, Καμάρες και Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού). Μάλιστα κατά την επίσκεψη στο Μουσείο Καπνού υπήρχε προγραμματισμένη ξενάγηση στην αγγλική γλώσσα από την υπεύθυνη του Μουσείου.

 

Την επόμενη μέρα οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων συναντήθηκαν στους χώρους του 2ου ΓΕΛ Καβάλας, αντάλλαξαν σκέψεις, ιδέες και πληροφορίες για τη σχολική ζωή και τα εκπαιδευτικά τους συστήματα, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να συσφίξουν τις σχέσεις τους μέσα από κοινές δράσεις, όπως ψηφιακά  παιχνίδια γνώσεων (Kahoot, Jeopardy), δραστηριότητες ενσυναίσθησης και αναγνώρισης συναισθημάτων μέσω θεατρικών τεχνικών και αθλητικές δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων εργάστηκαν από κοινού σε μικτές ομάδες και βελτίωσαν παράλληλα τις γλωσσικές τους δεξιότητες στα αγγλικά, όπως και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση από τους μαθητές της ελληνικής ομάδας στην περιοχή της Παναγίας (Θαλάσσια Τείχη, Φάρος και Δημοτικό Σχολείο, Εκκλησία της Παναγίας, Σπίτι και Άγαλμα του Μεχμέτ Αλί, Ιμαρέτ, Χαλίλ Μπέη Τζαμί και Μεντρεσές, Κάστρο).

 

Την 3η μέρα πραγματοποιήθηκε ημερήσια επίσκεψη στο νησί της Θάσου, κατά την οποία οι συμμετέχοντες είχαν τη χαρά να επισκεφτούν το Αρχαίο Θέατρο του Λιμένα –το οποίο πολύ πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του για το κοινό- και τη μοναδική του θέση και να θαυμάσουν τη θέα προς το λιμάνι, ενώ την 4η μέρα οργανώθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης και συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, κατά την οποία παρουσιάστηκαν στους φιλοξενούμενούς μας πτυχές της ιστορίας της Καβάλας. Ακολούθησε εκπαιδευτικό ταξίδι στους Φιλίππους Καβάλας που περιλάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο (Αρχαίο Θέατρο,  τείχη και  ακρόπολη, αγορά, πρωτοχριστιανικές εκκλησίες, φυλακή του Αποστόλου Παύλου) και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, την οποία οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον.

 

Το ταξίδι αυτό με προορισμό τη γνώση του τόπου και των ανθρώπων αποτέλεσε σημαντική εμπειρία για όλους όσους συμμετείχαν και παράλληλα εφόδιο για τις μελλοντικές συναντήσεις του σχολείου μας με μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος ERASMUS, στις οποίες οι μαθητές θα αντιλαμβάνονται την ομορφιά και την αξία της φιλοξενίας, της επικοινωνίας, της φιλίας, του αλληλοσεβασμού, της συνεργασίας, της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες και «συνταξιδιώτες» από την Αυστρία σε αυτό το όμορφο ταξίδι!

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 9:29 am


Βύρωνας Καβάλας: Λύση συνεργασίας με τον Κώστα Λεβέντη

Η ομάδα του Βύρωνα Καβάλας ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της, με τον γυμναστή Κώστα Λεβέντη.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Ανακοινώνουμε τη λήξη της συνεργασίας μας με τον γυμναστή Κώστα Λεβέντη.

 

Τον ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά του στην ομάδα μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην επαγγελματική του πορεία.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 10:59 pm


Σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καβάλας: “Λευκή Νύχτα για την αγορά, κατάμαυρη για τους εργαζόμενους”

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καβάλας, τονίζει την αντίθεση του με τη Λευκή Νύχτα, καθώς θεωρεί πως καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: “Λευκές και μαύρες νύχτες συμβάλλουν ώστε να διευρυνθεί και να καταπατηθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που είναι και πάγιο αίτημα των μεγαλοεμπόρων που ζητούν πλήρη απελευθέρωση κάθε ωραρίου εργασίας των εργαζομένων, και που όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα με την ψήφιση των αντεργατικών νόμων, δίνουν αέρα στα πανιά τους.”

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει τα εξής:

“Μια ακόμα Λευκή Νύχτα διοργανώνεται στη πόλη μας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 25/5, στηριγμένη στο γνωστό παραμύθι περί ''τόνωσης της αγοράς''. 

 

Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι στο εμπόριο καλούμαστε να δουλέψουμε ως τα μεσάνυχτα ενώ καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με σπαστά ωράρια,με τις μετακινήσεις από πόστο σε πόστο, με ελαστικές μορφές απασχόλησης με απλήρωτες υπερωρίες, με εντατικοποίηση εργασίας και σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν τα εορταστικά ωράρια Χριστουγέννων και Πάσχα, οι ''Μαύρες Παρασκευές'' και η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας αφού αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε όλο και περισσότερες Κυριακές. 

 

Κερασάκι στην τούρτα η ''Λευκή Νύχτα ''. 

 

Χωρίς ανάσα ατελείωτες ώρες δουλειάς πίσω από τους πάγκους που στην καλύτερη θα πληρωθούν με βάση τα ψίχουλα του κατώτατου μισθού,ενώ δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι που θα δουλέψουν χωρίς να πληρωθούν ούτε αυτές τις πενιχρές υπερωρίες που προβλέπονται. 

 

Την ώρα που ο λαός στενάζει από την ακρίβεια,τη φοροληστεία που κόβει βασικά είδη πρώτης ανάγκης γιατί ο μισθός εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα είναι πρόκληση η διεξαγωγή αυτής της φιέστας.Αυτο που λείπει από τις λαϊκές οικογένειες δεν είναι η ''ψυχολογία '' ούτε και ο '' χρόνος''για αγορές αλλά το εισόδημα. 

 

Λευκές και μαύρες νύχτες συμβάλουν ώστε να διευρυνθεί και να καταπατηθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που είναι και πάγιο αίτημα των μεγαλοεμπόρων που ζητούν πλήρη απελευθέρωση κάθε ωραρίου εργασίας των εργαζομένων,και που όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα με την ψήφιση των αντεργατικών νόμων,δίνουν αέρα στα πανιά τους. 

 

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουμε ανάγκη να ζούμε και να εργαζόμαστε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης και όχι σαν σύγχρονοι δούλοι. 

 

Δεν πρέπει να μένουμε θεατές.Η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουμε για όσα ζούμε να γίνει αγώνας διεκδίκησης.  

 

Εδω και τώρα να οργανωθούμε στα ταξικά σωματεία μας και να παλέψουμε για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 10:15 pm


Η οικογένεια Τόκκου, η πρώτη εφημερίδα στην Καβάλα και… οι διαφημίσεις στο τραμ

γράφει ο

Κώστας Παπακοσμάς

 

Αρχές του προηγούμενου αιώνα, το εμπόριο του Καπνού ανθεί στα Βαλκάνια, όπως και η καπνοκαλλιέργεια αλλά και επεξεργασία του προϊόντος. 

 

Στην Καβάλα δραστηριοποιείται η οικογένεια Τόκκου, τόσο στην εμπορία του Καπνού όσο και στην τυπογραφεία. 

 

Εκδίδει την πρώτη εφημερίδα της πόλης με την ονομασία ΕΡΜΗΣ ενώ το τυπογραφείο έχει τα καλύτερα μηχανήματα στοιχειοθεσίας και βιβλιοδεσίας που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. 

 

Η οικογένεια χτίζει και το γνωστό Μέγαρο Τόκκου στην σημερινή οδό Κύπρου, όπου στεγάζεται σήμερα η Αρχαιολογική υπηρεσία Καβάλας – Θάσου. 

 

Οι δραστηριότητες της ξεκινούν από την Σαμψούντα του Πόντου και φτάνουν μέχρι την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. 

 

Η προβολή των περίφημων ανατολικών τύπου καπνών γίνεται με πολλούς τρόπους, ταμπακιέρες, άλμπουμ φωτογραφιών αλλά και… διαφήμιση στο τραμ της Αλεξάνδρειας όπως διακρίνεται στην φωτογραφία.

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 9:38 pm


Ο Δήμος Καβάλας στους 51 δήμους από την Ευρώπη που είναι στο δίκτυο EPAH για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας

Τεχνική βοήθεια για την καταγραφή και αντιμετώπιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας και για την ανάπτυξη δράσεων με την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων, θα λάβει ο δήμος Καβάλας. Η βοήθεια θα δοθεί από τον Συμβουλευτικό Κόμβο για την ενεργειακή φτώχεια (Energy Poverty Advisory Hub – EPAH).

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

“Ο Δήμος Καβάλας μετά από αίτημα του σε πρόσκληση του Συμβουλευτικού Κόμβου για την Ενεργειακή Φτώχεια (Energy Poverty Advisory Hub – EPAH) επιλέχθηκε να λάβει τεχνική βοήθεια για την καταγραφή και αντιμετώπιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας για την ανάπτυξη δράσεων με την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων.

 

Το EPAH είναι ένα δίκτυο συνεργασίας ενδιαφερόμενων μερών με στόχο την εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας και την επιτάχυνση της δίκαιης ενεργειακής μετάβασης των ευρωπαϊκών δήμων. 

 

Στόχος της πρωτοβουλίας για την τεχνική βοήθεια είναι η παροχή υψηλής ποιότητας εξατομικευμένης υποστήριξης προς τους δήμους για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Επιλέχθηκαν 51 Δήμοι από όλη την Ευρώπη μεταξύ αυτών και ο Δήμος Καβάλας.

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης της ανωτέρω πρωτοβουλίας και σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Κόμβο για την Ενεργειακή Φτώχεια και τους εμπειρογνώμονες από το INZEB ΑΜΚΕ, ο Δήμος Καβάλας καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην ανώνυμη έρευνα η οποία θα διεξαχθεί με τη χρήση ερωτηματολογίου, με στόχο τη διάγνωση του φαινομένου και στη συνέχεια την ανάπτυξη δράσεων προς όφελος των ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ενεργειακή φτώχεια.  

 

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

 

  • Link πλατφόρμας Διαβούλευσης Δήμου Καβάλας:

https://egov.crowdapps.net/.../erotimatologio-gia-ti.../ 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • Τμήμα Προγραμματισμού & Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Δήμου Καβάλας
  • Τηλ. Επικοινωνίας: 2513500217&218, 
  • e-mail: [email protected]

 

Τεχνικοί εμπειρογνώμονες του έργου από το ΙΝΖΕΒ ΑΜΚΕ

email: [email protected].”

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 9:08 pm


Καβάλα: Βραβεύτηκαν σχολεία για τη δράση «Πάμε Ανακύκλωση» - Φωτογραφίες

Την Τετάρτη 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Καβάλας,  για τη συμμετοχή τους στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση». 

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Οι βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν στις 11.00 π.μ. ενώ από το πρωί οι μαθητές ψυχαγωγήθηκαν στο περιβαλλοντικό πάρκο του Followgreen που στήθηκε στην Πλατεία του Δημοτικού Κήπου Ηρώων μπροστά από το δημαρχείο.

 

Στη σχολική δράση συμμετείχαν 39 σχολεία, όπου οι μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν, σε 5 ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαιο και μπαταρίες). 

 

Συνολικά συλλέχθηκαν 4.815 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

 

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 153.062 πόντων επιβράβευσης.

 

Πιο συγκεκριμένα, φέτος οι μαθητές του Δήμου Καβάλας κατόρθωσαν τα εξής:

 

  • Ανακύκλωσαν 3.288 κιλά χαρτιού και σώσανε ένα δάσος 51 δέντρων αλλά εξοικονόμησαν και ενέργεια αντίστοιχη με αυτή που απαιτείται για 15 χρόνια λειτουργίας ενός ψυγείου
  • Ανακύκλωσαν 65 κιλά αλουμινίου και εξοικονομήσανε ενέργεια αντίστοιχη με αυτή που απαιτείται για 2 χρόνια λειτουργίας μιας τηλεόρασης    
  • Ανακύκλωσαν 702 κιλά πλαστικού και έτσι αποφύγαμε την έκλυση  442 κιλών αερίων του θερμοκηπίου που δημιουργούνται με την παραγωγή του πλαστικού
  • Ανακύκλωσαν 711  κιλά μπαταριών και εξοικονομήσανε περίπου  80%  της ενέργειας που απαιτείται για παραγωγή μιας νέας μπαταρίας  
  • Ανακύκλωσαν 50 κιλά τηγανελαίου μπορεί να παραχθεί φυσικό βιοντίζελ  που εκπέμπει κατά 90% λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα

 

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου, Ανακύκλωσης, Ακτών και Κλιματικής Προστασίας, Κυριάκος Σταυρίδης και η Managing Director & Country Manager της Energean στην Ελλάδα, Κατερίνα Σάρδη. Αμφότεροι, επικρότησαν τους μαθητές για την εξαιρετική πορεία και προσπάθειά τους όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας πολλά συγχαρητήρια σε μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς, που συμβάλουν ώστε να διαδοθεί ηχηρά το μήνυμα της ανακύκλωσης.

 

Ο Δήμος Καβάλας, θέλοντας να τιμήσει τους μαθητές για την προσπάθεια τους, παρέδωσε στους διευθυντές/εκπροσώπους των σχολείων που πρώτευσαν στη σχολική δράση, έπαινο συμμετοχής, χρηστικό δώρο, καθώς και ένα βραβείο για το σχολείο τους.

 

Υποστηρικτές της βράβευσης και της δράσης γενικότερα είναι οι ακόλουθες εταιρείες:

  • Energean 
  • East-West Greece
  • Βουγιουκλής Α.Ε.
  • Μέδουσα Α.Ε.
  • Τηγανέλαια Θράκης

 

Παρουσίαση εκδήλωσης: Παναγιώτης Λεβέντης (εκπρόσωπος FOLLOWGREEN) 

 

Συντονιστής: Κώστας Κητής (ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλας)

 

Φωτογραφίες: Κώστας Σαραϊδάρης”

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 8:30 pm


Καιρός στην Καβάλα: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με το meteokav.gr και τον Δήμο Καβάλας, τις επόμενες ημέρες θα έρθουν βροχές και καταιγίδες στην Καβάλα. Η θερμοκρασία θα είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

 

 

Αναλυτικά σε ανάρτηση του ο Δήμος αναφέρει τα εξής:

“Άστατος θα καταστεί ο καιρός τις επόμενες μέρες με κύριο χαρακτηριστικό τις τοπικές μπόρες και τις μεμονωμένες καταιγίδες, με έμφαση στα ηπειρωτικά.

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

 

Αναλυτικά, αργά το βράδυ της Τετάρτης υπάρχει πιθανότητα για πέρασμα τοπικών βροχών (όσο βορειότερα τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα). Τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη τοπική βροχή στα ανατολικά παράκτια του Δήμου Καβάλας. 

 

Από αργά το μεσημέρι μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες, υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών μπορών και μεμονωμένων καταιγίδων. Η πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων ανά περιοχή του ΔΗΜΟΥ διακρίνεται ως εξής:

 

  • Υψηλή στα ορεινά του Δήμου Καβάλας και σε πεδινές περιοχές κοντά σε αυτά
  • Αξιόλογη σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα

 

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Έτσι, από αργά το μεσημέρι μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών μπορών και μεμονωμένων καταιγίδων. Η πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων ανά περιοχή του Δήμου Καβάλας διακρίνεται ως εξής:

  1. Υψηλή στα ορεινά τμήματα 
  2. Αξιόλογη πιθανότητα σε πεδινές περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς όγκους.
  3. Μικρή στα υπόλοιπα τμήματα του Δήμου Καβάλας 

 

Η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά το Σάββατο. Τέλος, όλο το προσεχές διάστημα η θερμοκρασία θα κινείται σε γενικές γραμμές σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 7:59 pm


Μαθητευόμενοι των ΣΑΕΚ Καβάλας κούρεψαν μέλη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ - Χορηγία φυτών από τον σύλλογο Παναγίας (φωτογραφίες)

Το πρωί της Τετάρτης 22 Μαΐου, οι μαθητευόμενοι από τα ΣΑΕΚ Δ.Υ.Π.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ, με πρωτοβουλία των υπευθύνων του Τμήματος Κομμωτικής Τέχνης και Ποδολογίας, πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες στους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Καβάλας. Κούρεψαν και χτένισαν τα παιδιά της δομής και φρόντισαν για την περιποίηση των άκρων τους.

 

Παράλληλα ο προέδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Παναγίας, Παναγιώτης Λαζαρίδης, παρέδωσε φυτά στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ και μία σημαντική ποσότητα φυτοχώματος, για να γεμίσουν τον λαχανόκηπό τους.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Οι μαθητευόμενοι από τα ΣΑΕΚ Δ.Υ.Π.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ, με πρωτοβουλία των υπευθύνων του Τμήματος Κομμωτικής Τέχνης και Ποδολογίας, Πέλλας Φωτιάδου και Αναστασίας Σιδηροπούλου αντίστοιχα, πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες το πρωί της Τετάρτης 22 Μαΐου 2024 στους οφελούμενους του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Καβάλας. Υπό την επίβλεψη των καθηγητριών τους και παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Έλσας Βακιρτζή, κούρεψαν και χτένισαν τα παιδιά της δομής και φρόντισαν για την περιποίηση των άκρων τους.

 

Στο πλευρό των ωφελουμένων του ΚΔΑΠ ΜΕΑ βρέθηκε σήμερα και ο Προέδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Παναγίας, Παναγιώτης Λαζαρίδης, για να τους παραδώσει φυτά και μία σημαντική ποσότητα φυτοχώματος, για να γεμίσουν τον λαχανόκηπό τους.

 

Οι υπεύθυνοι του ΣΑΕΚ Δ.Υ.Π.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ, Βασίλης Βουλγαρίδης και Έλσα Παπαδοπούλου, οι καθηγήτριες και οι μαθητευόμενοι του εν λόγω φορέα, καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Παναγίας "Το Κάστρο", δείχνουν το δρόμο της προσφοράς και της συλλογικής αλληλεγγύης. Ας τους ακολουθήσουμε!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 7:24 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας