Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

1.400 μαθητές και 130 εκπαιδευτικοί στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο της Π.Ε. Καβάλας

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές/Διευθύντριες Π.Ε. Καβάλας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το ΔΠΜΣ-Διδακτική των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες διοργάνωσαν το 2ο Μαθητικό Συνέδριο της Π.Ε. Καβάλας με τίτλο:

 

«Η ιδιότητα του Μαθητή-Πολίτη μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων»

 

Οι εργασίες του 2ου Μαθητικού Συνεδρίου διεξήχθησαν δια ζώσης σε τέσσερις διαφορετικούς συνεδριακούς χώρους στο χρονικό διάστημα από Δευτέρα 20 έως Τρίτη 28 Μαΐου 2024.

 

Πιο συγκεκριμένα, είχαν επιλεγεί οι εξής συνεδριακοί χώροι:

 

Το αμφιθέατρο του Δ.Π.Θ. Καβάλας για τα σχολεία του Δήμου Καβάλας και με ημερομηνίες τη Δευτέρα 20, την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

 

Το Δημοτικό αμφιθέατρο «Φρίξου Παπαχρηστίδη» για τα σχολεία του Δήμου Παγγαίου και με ημερομηνίες τη Δευτέρα 20, Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

 

Το Δημοτικό αμφιθέατρο Χρυσούπολης για τα σχολεία του Δήμου Νέστου και με ημερομηνίες τη Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Μαΐου 2024

 

Η Αίθουσα του Καλογερικού στον Λιμένα Θάσου για τα σχολεία του Δήμου Θάσου και με ημερομηνία την Τρίτη 28 Μαΐου 2024

 

Στις εργασίες του 2ου Μαθητικού Συνεδρίου έλαβαν μέρος συνολικά γύρω στους 1.400 μαθητές, 130 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, 55 σχολικές μονάδες των τεσσάρων Δήμων του Ν. Καβάλας και παρουσιάστηκαν ένα πλήθος από ομαδικές/συνθετικές εργασίες των μαθητών/μαθητριών με την ταυτόχρονη υλοποίηση μιας σειράς από παράλληλες δράσεις εικαστικού, μουσικού και θεατρικού περιεχομένου.

 

Η διοργάνωση του μαθητικού συνεδρίου αναφέρει:

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές/μαθήτριες εξελίχθησαν σε πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής δράσης, καθώς ανέλαβαν σχεδόν όλες τις ευθύνες/αρμοδιότητες, που σχετίζονταν με την ομαλή διεξαγωγή ενός Μαθητικού Συνεδρίου. Είχαν, δηλαδή, οι ίδιοι να επιτελέσουν καθήκοντα παρουσιαστών της εργασίας τους, χρέη γραμματειακής υποστήριξης και προεδρείου έδρας καθώς και προετοιμασίας/απονομής των βεβαιώσεων παρακολούθησης του Συνεδρίου.

 

Μία από τις βασικές επιδιώξεις του 2ου Μαθητικού Συνεδρίου υπήρξε η ενίσχυση της «εξωστρέφειας» των σχολικών μονάδων και η παροχή της δυνατότητας στους μαθητές μας να νιώσουν δημιουργικοί μπροστά σε ένα «ζωντανό» κοινό συνομηλίκων τους αναπτύσσοντας παράλληλα την ιδιότητα του Πολίτη (ενεργός πολιτειότητα).

 

Όλες οι διαδικασίες του Συνεδρίου θεωρούμε ότι ακολουθήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και αντιλαμβανόμαστε ότι ο ενθουσιασμός, η ικανοποίηση και η χαρά των μαθητών/μαθητριών μας πριν και κυρίως μετά τη συμμετοχή τους στο Μαθητικό Συνέδριο αποτελεί για εμάς τους διοργανωτές το μεγαλύτερο «κέρδος» για τη συγκεκριμένη παιδαγωγική παρέμβαση, που μας «αναγκάζει» να το τελειοποιήσουμε και να το καθιερώσουμε ως εκπαιδευτικό θεσμό.

 

Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης συγκαταλέγεται, επίσης, το γεγονός ότι οι μαθητές/μαθήτριες που έλαβαν μέρος στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο διακρίθηκαν τόσο για την ωριμότητα/υπομονή που επέδειξαν όσο και για τις άρτιες εργασίες που παρουσίασαν στο κοινό με περισσή αυτοπεποίθηση και γι’ αυτό αξίζουν την επιβράβευσή μας.

 

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους των τεσσάρων Δήμων Ν. Καβάλας, της Αντιπεριφέρειας Καβάλας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας για την οικονομική υποστήριξη της όλης εκπαιδευτικής εκδήλωσης.

 

Ως εκ τούτου, ως διοργανωτές της εκπαιδευτικής αυτής παρέμβασης κρατάμε τα θετικά στοιχεία της δράσης, εντοπίζουμε ορισμένες αδυναμίες και ήδη σκεφτόμαστε τον προγραμματισμό του 3ου  Μαθητικού Συνεδρίου Α/θμιας Εκπ/σης Καβάλας.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 12:46 pm


Καβάλα: Επετειακή έκθεση Θέμη Κελέκη - 67 χρόνια εικαστικής δημιουργίας

Ο Θέμης Κελέκης, γιορτάζει τα 67 χρόνια εικαστικής δημιουργίας του.

 

Δοιοργανώνει έκθεση από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου 2024, στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης.

 

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας και συνδιοργανώνεται από το «ΕΝΑ Media Group» και την εφημερίδα «Επικαιρότητα Νέστου».

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

Επιμέλεια έκθεσης : Κώστας Χατζηγεωργίου – Θεοδόσης Κελέκης

 

Με τις ευγενικές χορηγίες:

 

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε

Οργανισμός  Κεντρικών Αγορών & Αλιείας Α.Ε. ( Ιχθυόσκαλα Καβάλας)

Εταιρία ανακύκλωσης μετάλλου Scrap Nestos

Φούρνοι Φελαχίδη

Ktima APOSTOLIDI   – Οινοποιία

Μπαλαούρο Restaurant

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 11:36 am


Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ζητούν παράταση οι λογιστές

Φέτος, το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα Φυσικά Πρόσωπα άνοιξε καθυστερημένα, στις 26 Απριλίου, και συνοδεύτηκε από πολλά προβλήματα, όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος Λογιστών Καβάλας.

 

Τα θέματα αυτά αναφέρθηκαν στην ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και στο κοινό μέσω της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΦΕΕ), με Δελτίο Τύπου στις 15 Μαΐου.

 

Παρά την κριτική από τις αρχές, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα.

 

Η καθυστερημένη έκδοση οδηγιών, οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις και οι αυστηρές προθεσμίες καθιστούν την τήρηση του χρονοδιαγράμματος δύσκολη.

 

Λόγω της πρόσθετης πίεσης από την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, θεωρούμε απαραίτητη την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 

Φέτος το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων άνοιξε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με κάθε προηγούμενη χρονιά για τα Φυσικά Πρόσωπα, στις 26 Απριλίου.

 

Ταυτόχρονα, με το άνοιγμα του συστήματος εντοπίστηκε πλήθος προβλημάτων (και συνεχίζουν να εντοπίζονται), τα οποία και αναφέραμε στην ΑΑΔΕ και στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και τα δημοσιοποιήσαμε μέσω της Ομοσπονδίας μας ( ΠΟΦΕΕ) με Δελτίο Τύπου στις 15 Μαΐου, με σκοπό την πληροφόρηση του κοινού ώστε να μην έρθουν οι πολίτες προ εκπλήξεως.

 

Για αυτό λοιδορηθήκαμε από τον Υπουργό Οικονομίας και την ΑΑΔΕ, χωρίς όμως να αρνηθούν την εγκυρότητα των προβλημάτων.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε, κάποια προβλήματα που επί του παρόντος δεν έχουν επιλυθεί:

 

- Λανθασμένοι τόκοι καταθέσεων και δανείων σε κάποιες τράπεζες

 

- Δεν έχουν ανέβει τα έκτακτα επιδόματα συνταξιούχων

 

- Ορισμένοι φορείς, υγειονομικές περιφέρειες, και δήμοι δεν έχουν ανεβάσει ακόμα βεβαιώσεις αποδοχών

 

- Αναφέρθηκαν προβλήματα με τις παρακρατήσεις ελευθέρων επαγγελματιών

 

- Αυτοκίνητα που ήταν σε κυκλοφορία το 2023, δεν φαίνονται στο Ε1

 

- Εκκρεμεί ακόμα από την ΔΥΠΑ η ανάρτηση επιδομάτων (ενδεικτικά πρόγραμμα προεργασίας)

 

- Υπάρχουν αναδρομικά από φορείς του δημοσίου χωρίς έτος αναφοράς

 

- Δεν αναγνωρίζονται οικισμοί κάτω των 500 κατοίκων στις περιπτώσεις όπου το όνομα του οικισμού, όπως είναι δηλωμένο στο μητρώο της ΑΑΔΕ, δεν ταυτίζεται πλήρως με το όνομα του οικισμού όπως αυτό αναφέρεται στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία για την Απογραφή.

 

- Εξακολουθεί να δημιουργεί πρόβλημα η δήλωση IBAN, ειδικά σε υπερήλικες

 

-Έχουν παρατηρηθεί πολλά λάθη στην εκκαθάριση

 

-Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει αναρτήσει τις βεβαιώσεις αποδοχών.

 

Ολοκληρωμένες δε οδηγίες για την υποβολή των Δηλώσεων Φυσικών Προσώπων βγήκαν περίπου 20 ημέρες αργότερα. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι φέτος οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες και οι Αυτοαπασχολούμενοι φορολογούνται με νέο τρόπο (το τεκμαιρόμενο εισόδημα), γεγονός που κάνει την χρήση τον οδηγιών απαραίτητη για την ορθή συμπλήρωση των νέων εντύπων.

 

Οι προθεσμίες που έχουν καθοριστεί  (μέχρι τις 26 Ιουλίου 2024 για τα φυσικά πρόσωπα και έως 28 Ιουνίου 2024 για τα νομικά πρόσωπα), είναι δύο μήνες λιγότεροι από όσους ο ίδιος ο νομοθέτης είχε προβλέψει (Ν.4172/2013).

 

Κάνοντας δεκτή την άποψη του Υπουργείου για 1.300.000. προσυμπληρωμένες δηλώσεις που θα υποβληθούν αυτόματα, θα πρέπει να υποβληθούν επιπλέον 5.300.000 έως 26 Ιουλίου.

 

Μέχρι χθές  (28/5) είχαν υποβληθεί περίπου 925.000 δηλώσεις E1, ενώ απέμενανν 60 ημέρες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία.

 

Άρα θα πρέπει να υποβάλλονται ημερησίως 73.000 περίπου δηλώσεις. Κάνοντας τον παραπάνω υπολογισμό σε εργάσιμες ημέρες, εξαιρώντας μόνο τις Κυριακές και την αργία του Αγίου Πνεύματος, απομένουν 51 ημέρες και ο αριθμός ημερησίων υποβολών αυξάνεται στις περίπου 86.000.

 

Ανθρωπίνως ανέφικτη η τήρηση του χρονοδιαγράμματος λαμβάνοντας υπόψιν αυτούς τους ρυθμούς υποβολής.

 

Οι φοροτεχνικοί  εμμένουμε στη θέση μας για τη νομοθέτηση ενός σταθερού χρονικού διαστήματος 5μηνης περιόδου υποβολής φορολογικών δηλώσεων, όπως όριζε ο ν.4172/2013, ενώ θα έχει προηγηθεί η δημοσίευση όλων των σχετικών αποφάσεων, χωρίς νομοθετικές αλλαγές στην διάρκεια υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, και αφού οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν ανεβάσει έγκαιρα και σωστά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. Για οποιαδήποτε δυσλειτουργία του συστήματος θα πρέπει να υπάρχει ισόχρονη παράταση των φορολογικών δηλώσεων χωρίς σε αυτό το διάστημα να περιλαμβάνεται ο μήνας Αύγουστος.

 

Έχουμε πλέον αγανακτήσει κάθε χρόνο να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και να χαρακτηριζόμαστε άδικαως «παρατασάκηδες» από μια Διοίκηση που προσπαθεί να καλύψει τις αδυναμίες της.

 

Εκτός όλων των ανωτέρω, θέλουμε να προσθέσουμε ότι 1η Ιουλίου ξεκινά η πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις βιομηχανίας και λιανεμπορίου. Αυτό συνεπάγεται πλήθος επιπλέον εργασιών στα λογιστικά γραφεία.

 

Ιδιαίτερα για φέτος λοιπόν, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά και σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, θεωρούμε ότι η μόνη εφικτή καταληκτική ημερομηνία, για τις περιπτώσεις φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν από πιστοποιημένους Λογιστές – Φοροτεχνικούς (στα πρότυπα της προδήλωσης ραντεβού για την διασύνδεση των POS), είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2024.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 11:09 am


Γυμνάσιο Νικήσιανης: «Τι θα κάνω με τις εξετάσεις;» - Προσκάλεσε ψυχολόγο για να βοηθήσει τους μαθητές με αυτές τις σκέψεις

«Τι θα κάνω με τις εξετάσεις;»

«Πότε θα προλάβω να διαβάσω;»

«Δε νιώθω καλά, όταν σκέφτομαι τις εξετάσεις!»

«Νομίζω πως στο τέλος δεν θα γράψω τίποτα!»

 

Την κλινική ψυχολόγο, Msc Μπανανή Μαρία, προσκάλεσε στο σχολείο το Γυμνάσιο Νικήσιανης προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές με όλες τις παραπάνω σκέψεις.

 

Αναλυτικά, το σχολείο αναφέρει:

 

Με αφορμή το άγχος των επικείμενων ενδοσχολικών εξετάσεων προσκαλέσαμε στο σχολείο μας, το Γυμνάσιο Νικήσιανης την κλινική ψυχολόγο, κα Msc Μπανανή Μαρία,  η οποία  συνομίλησε με τους/ τις μαθητές/τριες  για τα συμπτώματα του άγχους, τις αιτίες που το προκαλούν, τις διαβαθμίσεις του  και κυρίως τους/τις έδωσε χρήσιμες οδηγίες και τεχνικές  για την αντιμετώπισή του.

 

Ευχαριστούμε θερμά την κλινική ψυχολόγο,  κα Μπανανή Μαρία, που αποδέχθηκε πρόθυμα και αφιλοκερδώς την πρόσκλησή μας, το διευθυντή του Γυμνασίου, κ. Μαδεμτζόγλου Γεώργιο  για την υλοποίηση του σεμιναρίου, καθώς και την τοπική κοινότητα για την  παραχώρηση της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 10:16 am


Πανελλήνιος αγώνας αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα

Η Αερολέσχη Σερρών διοργανώνει Πανελλήνιο Αγώνα Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2024, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ).

 

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.

 

Η είσοδος στο αεροδρόμιο είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

 

• Σάββατο 1/06/2024: 10:00-16:00

 

• Κυριακή 2/06/2024: 10:00-12:00 

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6972219520 (Βασιλείου Γ., Πρόεδρος Αερολέσχης Σερρών) ή να επισκεφθείτε το group της Αερολέσχης Σερρών στο Facebook

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:36 am


Καβάλα: πανηγυρισμοί των φιλάθλων του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League

Την κατάκτηση του κυπέλλου UEFA Europa Conference League πανηγύρισαν και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στην Καβάλα όπως και σε διάφορες πόλεις της χώρας.

 

Συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας βεγγαλικά.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 1:33 am


O Ολυμπιακός κατέκτησε το Europa Conference League

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο τέλος της διαδρομής και χάρισε στην Ελλάδα τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο σε διασυλλογικό επίπεδο. Με την κεφαλιά του Ελ Κααμπί στο 116' οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με 1-0 τη Φιορεντίνα στη Ν. Φιλαδέλφεια και κατέκτησαν το Europa Conference League.

 

Για τη Φιορεντίνα ο Βιντσέντσο Ιταλιάνο γέμισε τον άξονα με παίκτες, έριξε δύο «σκιές» πάνω στους Ποντένσε και Φορτούνη και ετοίμασε μία ομάδα που είχε καλύτερη κίνηση χωρίς την μπάλα. Στον αντίποδα, το συγκρότημα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδειχνε στο πρώτο ημίχρονο να βρίσκεται μακριά από την comfort zone του, έπαιζε χωρίς ένταση και τα περίμενε όλα από τον Ποντένσε.

 

Ο Πορτογάλος είχε την πρώτη (και καλύτερη για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος) στιγμή στο 4', όταν «έκοψε» προς τον άξονα, όμως το σουτ του εξουδετερώθηκε με δυσκολία από τον Τερατσάνο.

 

Πηγή: makthes.gr

 

 

 

Στο Opap Arena βρέθηκε και ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα έγραψε στο τουίτερ

 

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό.

Συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά που κυνήγησαν το όνειρο και το πέτυχαν.

Είχα την τύχη να είμαι ανάμεσα στους φιλάθλους.

Να ζήσω αυτήν την ασύγκριτη εμπειρία».

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 12:56 am


ΚΚΕ: Ομιλίες έδωσαν ο Κλάδης στη Θάσο και ο Μπεκρής στην Καβάλα - Φωτογραφίες

Η περιοδεία και οι πολιτικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ στον Νομό Καβάλας, συνεχίζονται ενόψει των ευρωεκλογών.

 

Στη Θάσο βρέθηκε την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαΐου ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, γραμματέας της κόμματος στην ΑΜΘ και περιφερειακός σύμβουλος.

 

Στην Καβάλα σε σύσκεψη μίλησε ο Μάρκος Μπεκρής, υποψήφιος ευρωβουλευτής, πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά και του σωματείου λιμενεργατών στις προβλήτες της COSCO. 

 

Την Πέμπτη (30/05), το ΚΚΕ θα έχει την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στην παραλία της Καβάλας (έναντι Λιμεναρχείου) στις 20:00 το απόγευμα, με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ. 

 

Σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

“Με περιοδείες και συσκέψεις με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε η προεκλογική δραστηριότητα του Κόμματός μας τις προηγούμενες μέρες.

 

Ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ, γραμματέας της ΕΠ ΑΜΘ και περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ περιόδευσε στη Θάσο. Συναντήθηκε με εργαζόμενους του δήμου, του Κέντρου Υγείας, των ναυτιλιακών εταιρειών, του επισιτισμού – τουρισμού, με επαγγελματίες της περιοχής. 

 

Με πολύ πλούσια συζήτηση και ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΚΚΕ μεταφέρθηκε η αισιόδοξη προοπτική της δυνατότητας ενίσχυσης του Κόμματος, ώστε να ενισχυθεί η μόνη αξιόπιστη, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στη συναίνεση των κομμάτων της ΕΕ. 

 

Ο Διονύσης Κλάδης μίλησε σε μεγάλη σύσκεψη στην Καλλιράχη.

 

Στην Καβάλα σε σύσκεψη μίλησε ο Μάρκος Μπεκρής, υποψήφιος ευρωβουλευτής, πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά και του σωματείου λιμενεργατών στις προβλήτες της COSCO. 

 

Στην ομιλία του στάθηκε σε πλευρές της ευρωενωσιακής, κυβερνητικής πολιτικής που τους άξονές τους στηρίζουν όλα τα κόμματα των «μονοδρόμων» του κέρδους, της ανάπτυξης του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. 

 

«Τους κομμουνιστές ο ελληνικός λαός τους βλέπει κάθε μέρα δίπλα του, να αγωνίζονται μαζί του, στον χώρο δουλειάς, στον κλάδο, στη γειτονιά, στο πανεπιστήμιο και το σχολείο.

 

Βλέπει τα μέλη και τα στελέχη, τους βουλευτές, τους φίλους του ΚΚΕ, να παρατάνε τις δουλειές τους και να τρέχουν να υπερασπιστούν τα λαϊκά σπίτια από τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, χάρη στους νόμους που ψήφισαν όλοι τους. Δηλαδή, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί τους οι “αθώες ψυχούλες” της Νέας Αριστεράς, που ήταν όλοι τους υπουργοί στη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

 

Γι’ αυτούς τους λόγους και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές συμπορεύτηκαν περισσότεροι με το ΚΚΕ.

 

Είναι, απόδειξη ότι υπάρχει κι ενισχύεται το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων της, και πρέπει αυτό να αποτυπωθεί ξανά ακόμα πιο ισχυρά ακόμα πιο μαζικά και στις 9 του Ιούνη.

 

Για να της κοπεί η φόρα και η αλαζονεία της κυβέρνησης. Να τρέμει τον λαό όταν θα σκέφτεται να φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, γιατί ξέρει πως ίδια η ζωή επιβεβαίωσε στη πράξη το σύνθημα που βγήκε όταν πνίγηκε ο Θεσσαλικός κάμπος, όταν κάηκε ο λαός μας από άκρη σε άκρη, ότι ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΚΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΉ.

 

Αυτό δεν έγινε με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Αριστερά ή στον Βελόπουλο και στους υπόλοιπους, δηλαδή στις δυνάμεις που σιγοντάρουν, η καθεμία με τον τρόπο της, αυτή την πολιτική.

 

Η φόρα της κυβέρνησης της ΝΔ κόβεται μόνο με την ενίσχυση του πραγματικού αντιπάλου της πολιτικής τους, του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που ήταν αντίπαλος της ΕΕ από την εποχή της ίδρυσής της, μέχρι σήμερα.

 

Είμαστε περήφανοι που σε όλες τις μάχες, οι δυνάμεις του ΚΚΕ αποτέλεσαν τον νου, την καρδιά και τον οργανωτή. Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αποτέλεσαν σταθερό και πολύτιμο στήριγμά τους. 

 

Με την παρουσία τους έξω, στους δρόμους του αγώνα, μαζί με τον λαό και τη νεολαία, αλλά και με τη στάση τους και την ψήφο τους μέσα στη βουλή και το ευρωκοινοβούλιο. 

 

Έγκαιρα αποκάλυπταν στον λαό αυτά που τους ετοίμαζε η κυβέρνηση και η ΕΕ. Σταθερά καταψήφιζαν κάθε τι αντιλαϊκό. Με εκατοντάδες παρεμβάσεις, ομιλίες, ερωτήσεις, προτάσεις, έφερναν εκεί μέσα τα αιτήματά τους, τα πραγματικά προβλήματα.

 

Αποτελούσαν έτσι τη φωνή των πολλών, των αδικημένων και όχι των επιχειρηματικών λόμπι, που όλα τα άλλα κόμματα ψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο ότι αποτελούν μάλιστα και “ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας”!»

 

Την Πέμπτη 30/5, στις 8μμ, στην παραλία (έναντι λιμεναρχείου), θα μιλήσει σε συγκέντρωση ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 

 

Θα χαιρετίσει ο Βασίλης Μπέλλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, πολιτικός μηχανικός, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ και του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 10:58 pm


Τα Δημοτικά συμβούλια νέων του Δήμου Παγγαίου και του Δήμου Καβάλας στο πρόγραμμα JuniorXpress

Τα Δημοτικά συμβούλια νέων του Δήμου Παγγαίου και του Δήμου Καβάλας, συμμετείχαν στο πρόγραμμα JuniorXpress, που έχει σκοπό την προώθηση μιας φιλικής προς τα παιδιά τοπικής διακυβέρνησης, δίνοντας έμφαση σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, καθώς και σε παιδιά και εφήβους που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

 

Στις 29, 30 και 31 Μαρτίου, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Έργου Junior Xpress, πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 36 μελών από τα Δημοτικά Συμβούλια Νέων των δήμων Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Λάρισας, Καβάλας και Παγγαίου καθώς και εκπροσώπων των δήμων.

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου αναφέρει τα εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Παγγαίου συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα JuniorXpress, το οποίο συντονίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.). 

 

Υπόλοιποι εταίροι: Actionaid Ελλάς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Το Χαμόγελο Του Παιδιού, ο Δήμος Λαρισαίων, ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Θέρμης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Βόλβης.

 

Σκοπός του Έργου JuniorXpress είναι η προώθηση μιας φιλικής προς τα παιδιά τοπικής διακυβέρνησης, δίνοντας έμφαση σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, καθώς και σε παιδιά και εφήβους που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, μέσω της αξιοποίησης 6 Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας (των Δήμων Λαρισαίων, Παγγαίου, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Θέρμης και Βόλβης) και της διασύνδεσής τους με 9 Ελληνικούς Δήμους.

 

Στις 29, 30 και 31 Μαρτίου, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Έργου Junior Xpress, πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 36 μελών από τα Δημοτικά Συμβούλια Νέων των δήμων Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Λάρισας, Καβάλας και Παγγαίου καθώς και εκπροσώπων των δήμων.

 

Με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση των παιδιών και τη συμμετοχή τους σε αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους και την κοινότητά τους, την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων τους αλλά και την ενίσχυση των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες εκπαιδεύτηκαν στις ακόλουθες θεματικές:

 

  • Εκπαίδευση πάνω στα δικαιώματα των παιδιών, με έμφαση στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων ώστε να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στις κοινότητες τους.
  • Ενημέρωση και οδηγίες εφαρμογής της Πολιτικής Παιδικής Προστασίας: αρχές και κανόνες εφαρμογής, μηχανισμός αναφοράς περιστατικών και ο ρόλος των νεαρών προπονητών.
  • Mentoring: Εκπαίδευση στη διαδικασία της διαβούλευσης και την ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων των παιδιών μέσω βιωματικών και συμμετοχικών δράσεων.
  • Εκπαίδευση πάνω στην προσέγγιση των παιδιών που διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
  • Εκπαίδευση στο συ-σχεδιασμό δράσεων για την πόλη μαζί με τα παιδιά

 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέοι μας, άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στους διοργανωτές για τη συνέπεια, τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους. 

 

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Αναστασιάδης Φίλιππος συγχαίρει και στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Παγγαίου, έχοντας εμπιστοσύνη στη θέληση και τις δυνατότητες της νέας γενιάς.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 10:32 pm


ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία του Σωκράτη Φάμελλου στην Καβάλα

Την Παρασκευή 31 Μαΐου ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, θα επισκεφθεί την Καβάλα.

 

Σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα του κ. Φάμελλου αναφέρει τα εξής:

“Μετά την άφιξή του το πρωί στο αεροδρόμιο της Καβάλας, στις 9.00 π.μ. θα επισκεφθεί τη Χρυσούπολη και θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης, ενώ στις 10.00 π.μ. θα βρίσκεται στο εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νέστου.

 

Από τη Χρυσούπολη θα μετακινηθεί στην Καβάλα, όπου, αρχικά, από τις 11.00, θα επισκεφθεί την αγορά της πόλης και θα συνομιλήσει με τους πολίτες.

 

Στη συνέχεια, στις 12.30, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας.

 

Ακολούθως, στη 1.00 μ.μ., θα επισκεφθεί τη ΔΕΥΑ Καβάλας, όπου θα συνομιλήσει με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, ενώ στις 2.00 με 3.00 μ.μ. θα συναντηθεί στο Επιμελητήριο Καβάλας με τη διοίκηση του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου, τον ΟΕΒΕ και τον Εμπορικό Σύλλογο.

 

Το απόγευμα στις 7.00 μ.μ. θα παραστεί στην εκδήλωση του Δήμου Καβάλας για τα 25 χρόνια αδελφοποίησης με τη Νυρεμβέργη.

 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου θα ολοκληρωθεί στις 7.30 μ.μ. με την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ στην πλατεία Κανάρη (παραλία Καβάλας, απέναντι από τα ΚΤΕΛ).”

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 10:01 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας