Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φθιώτιδας   >   Καμενα Βουρλα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Στυλιανίδης σε Σαρακιώτη: Τέλος τα δρομολόγια από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σποράδες

Δεν θα υφίσταται πλέον δρομολόγιο από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς τα νησιά των Σποράδων διαμηνύει με ξεκάθαρο τρόπο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, σε έγγραφη απάντησή του, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιάννης Σαρακιώτης, στις 11 Απριλίου 2024. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος και καλεί τα Κυβερνητικά στελέχη στην περιοχή να πάρουν θέση και να αποτρέψουν τη δυσμενή εξέλιξη. Ειδικότερα, σε δήλωσή του σημειώνει:

«Στις 11 Απριλίου 2024 κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη ρωτώντας δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα, με αφορμή την έντονη φημολογία περί μη ύπαρξης πλοίου στον Άγιο Κωνσταντίνο το οποίο θα συνδέεται με τις Σποράδες κατά τη φετινή τουριστική περίοδο. Τα ερωτήματα που ετέθησαν ήταν αν:

α) επιβεβαιώνει την υποβολή επίσημου αιτήματος από πλευράς της ιδιωτικής εταιρείας περί έγκρισης της τροποποίησης δρομολογιακής γραμμής και της δρομολογιακής περιόδου μετακίνησης ακτοπλοϊκών μέσων από Άγιο Κωνσταντίνο προς τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόννησο και το Μαντούδι στη γραμμή Λαύριο, Κέα, Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο και Μήλο, καθώς και αν

β) εφόσον υφίσταται τέτοιο αίτημα, προτίθεται να προβεί στην έγκρισή του.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της ερώτησης που υπέβαλλα έθεσα υπ’ όψιν του, δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του στη Φθιώτιδα, στις οποίες μάλιστα υπογράμμιζε τη “μεγάλη στρατηγική σημασία του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου για την ανάπτυξη της περιοχής”. Στην απάντηση που έλαβα από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“…αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγίου Κωνσταντίνου με τις Βόρειες Σποράδες, γνωρίζεται ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία του επιβατηγού-οχηματαγωγού-ταχύπλοου […] αιτήθηκε την τροποποίηση της δρομολογιακής γραμμής και την εκτέλεση δρομολογίων στη γραμμή Λαύριο-Κέα-Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο, από 22-05-2024 έως 30-09-2024”, καθώς και ότι:

“Το αίτημα τροποποίησης εισήχθη για γνωμοδότηση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών της 23-04-2024, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 του ν. 4948/22 (Α ́ 125) και έγινε ομόφωνα αποδεκτό.” Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, η ...

Διαβάστε όλο το άρθρο στο tvstar.gr


Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 1:00 pm


Κώστας Τραχανάς - Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Κυριε πρωθυπουργε 

 Με μεγαλη χαρα και ευχαρίστηση στην ψυχή μου ειδα το καλοκαιρι του 23 τις πρωτοβουλιες της κυβερνησης σας στο νησι Μυκονος οπου εγινε το γκρεμισμα παρανομων κατασκευων οπως περιφραξεις και τσιμεντενιες μαντρες , απο ιδιωτες και επιχειρησεις ,που ειχαν στοχο την αποκλειστικη χρηση του δημοσιου χωρου αιγιαλου για να μην μπορει ο καθε ανθρωπος να κανει μπανιο ή να περπατησει στην παραλια ή βολτα με αυτοκινητο.Επισης προσφατα φτιαξατε την εφαρμογη mycoast η οποια ειναι πολυ απλη και θα βοηθησει στην απελευθερωση πολλων κατειλημενων παραλιων μια παθογενεια της Ελλαδας. 

 Ζω στον Αγιο κωνσταντινο φθιωτιδας που τον Νοεμβριο του 23 εγκαινιασατε το νεο λιμανι οπου αναχωρουν καραβια για Σκιαθο.Φυσικα δεν το ξερετε αλλα αν κοιταζατε απεναντι στην νοτια πλευρα του κολπου θα βλεπατε οτι ο αιγιαλος εχει κλειστει 100 % απο μαντρες και περιφραξεις απο εξοχικα και δεν μπορεις να περασεις ουτε με τα ποδια .Η πιο ξεδιαντροπη καταληψη ηταν αυτη του πατριαρχειου ιεροσολυμων με μαντρα βαρεως τυπου και καγκελα που οταν τα νερα ανεβαιναν κολυμπαγε στην θαλασσα και απο την φθορα του αλατιου ειχε παρει κλιση και ηταν ετοιμη να πεσει και να σκοτωσει οποιον περναγε διπλα στην θαλασσα .Μετα απο καταγγελια μου τοτε μεμονωμενα το 18 οταν εγινε η καταστροφη στο Μάτι και η κυβερνηση Τσιπρα αρχισε να γκρεμιζει χτισματα στον αιγιαλο εγιναν ενεργειες και γκρεμιστηκε τον Ιανουαριο του 23 επι δικης σας κυβερνησης αφου ειχαν παρανομα κατασκευασει μια αλλη μαντρα βαρεως τυπου κολητα με την παλια γιατι δεν θελανε να γκρεμίσουν την παλιά φθαρμενη και να δεχθουν οτι ο χωρος ειναι δημοσιος αυτος και με απειλουσαν να αποσυρω την καταγγελία.

Σας στέλνω φωτογραφίες με το πριν και το μετά αυτής της περίπτωσης που είναι μια πρώτη νίκη και μία όαση εναντίον μιας νοσηρης κατάστασης αφού το πατριαρχειο πήγε 15 μέτρα πάνω και περίφραξη με μια απλή σιτα όπως προβλέπει ο νόμος. Για να σας κατατοπίσω σχετικά με την περιοχή μας. Υπάρχει ο Άγιος Κωνσταντίνος με το λιμάνι και νότια 3 χιλιόμετρα υπαρχει το μικρό χωριό Λογγος που είναι 500 μέτρα από την θάλασσα και ανήκουν στην ίδια δημοτική κοινότητα. Ανάμεσα στα δύο χωριά υπάρχουν καταπληκτικες παραλίες και ένας ελαιώνας σε μια θαλάσσια λίμνη που σχηματίζεται με την βόρεια Εύβοια απέναντι και δεν είναι τυχαίο ότι απέναντι στην Εύβοια υπαρχει το μεγάλο ξενοδοχείο Μεντιτερανε. Δυστυχώς για αυτό τον όμορφο τόπο δεν υπάρχει παραλιακός δρόμος που να ενώνει την περιοχή και υπάρχουν ενδιάμεσα παραλίες που φτάνεις μόνο από κάθετο δρόμο μέσα από τον ελαιώνα και είναι με αδιέξοδα βόρεια και νότια λόγω ότι κάποιοι πονηροι ιδιοκτήτες εξοχικων έχουν φραξει ξεδιάντροπα μέχρι το κύμα ή δύο μέτρα από το κύμα ώστε να μπορεί να περάσει μόνο τρακτέρ ή έχουν αφήσει επίτηδες καλάμια για να φαίνεται φυσικό τοπίο και να καμουφλαρουν την παράνομη περίφραξη τους. 

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες ο αγαπημένος αείμνηστος τραγουδιστής Στέλιος Καζαντζίδης στην ομώνυμη παραλία του έχει φτιάξει την τσιμεντένια μάντρα του εξοχικού του πάνω στο κύμα και έχει δημιουργήσει ένα αδιέξοδο ,διαφορετικά ο δρόμος θα συνέχιζε βόρεια και θα ενωνοταν με την παραλία Κοτσιδακος .Δεν μπορεί ένα φιλελεύθερο κράτος να κάνει άλλο τα στραβά μάτια σε κληρονομους κάποιου διάσημου. Άλλος γνωστός που έχει αγαπήσει αυτό το τόπο είναι ο συνθέτης Χρήστος Νικολοπουλος που έχει παραθαλάσσιο εξοχικό στην καλύτερη παραλία της Φθιώτιδας τον Κάλαμο αλλά ο παραλιακός δρόμος που πάει σπίτι του ο Νικολοπουλος 30 μέτρα νότια προς Λογγο οπως βλέπετε στην φωτογραφία σταματάει πάνω σε μάντρα εξοχικού 9 μετρα από το κύμα που ο ιδιοκτήτης εχει πρόσβαση από πάνω από τον ελαιώνα και θα ισχυριστεί ότι είναι ιδιοκτησία του και πρέπει να ερευνηθεί αν όντως είναι ιδιοκτησία του ή αιγιαλός δημόσιος χώρος και να κατεδαφιστει η μάντρα. Στην βόρεια πλευρά της παραλίας του Καλαμου στην φωτογραφία βλέπετε έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο γιατί έχει φραξει ξεδιάντροπα μέχρι το κύμα ζευγάρι Ελληνίδα γυναίκα και σύζυγος Γερμανός υπήκοος

Στην Γερμανία θα τολμούσαν να φραξουν την θάλασσα? Όλοι αυτοί οι πονηροι ιδιοκτήτες θέλουν να έχουν μια ιδιωτική παραλία να μην περνάει το μεσημέρι ή την νύχτα ούτε ποδήλατο να έχουν ησυχία και να μην τους ενοχλεί τίποτα αδιαφορώντας για το μέλλον ενός πανέμορφου τοπίου. Αυτή η νοσηρή κατάσταση έχει δημιουργηθεί από το 1980 και μετά, πριν ήταν όλα ελαιώνας ή χωράφια και τότε δεν ένοιαζε τους παλιούς αγρότες αν θα έχουν πρόσβαση στα κτήματα παραλιακά ή από πάνω ή ακόμα και τότε κάποιοι πονηρά σκεπτόμενοι ότι θα πουλήσουν πιο ακριβά το κτήμα με την φαντασία ότι πουλάνε και αιγιαλο στον αγοραστή τον δελεαζαν με την ιδιωτική παραλία. Ο αγοραστής τότε που δεν υπήρχε οργανωμένο κράτος εκμεταλευοταν την κατάσταση και έκανε ότι ήθελε εφραζε μέχρι το κύμα για να έχει ησυχαστήριο και οι νέες γενιές κληρονομησαν παραλιακό χωριό με κρυφές παραλίες. Φυσικά το εθνικό κτηματολόγιο δεν αναγνωρίζει ιδιωτικό αιγιαλο και όλα αυτά είναι παράνομα. Φυσικά η κοινότητα τότε δεν έκανε κανένα έλεγχο κανείς δεν ξέρει για ποιο λόγο και ο κάθε ιδιοκτήτης παραθαλάσσιου εξοχικού έκανε ότι ήθελε. Μιλάμε για απόλυτη αναρχία όπως βλέπετε στις φωτογραφίες. 

 Το 1995 ο καποδιστριακος δήμος εντόπισε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις κλειστές παραλίες- αιγιαλους γιατί δεν μπορούσε με αυτό το καθεστώς να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη με επιχειρήσεις τουρισμού και το 2000 ανέθεσε σε μελετητή την οριοθέτηση αιγιαλου με σκοπό να γκρεμιστουν όλα τα παράνομα κτίσματα. Οταν τελείωσε η οριοθέτηση εγώ ήμουν δημοτικός σύμβουλος και ξέρω καλά την υπόθεση. Ο πρώτος καλικρατικος και ο τελευταίος δήμαρχος δεν θέλουν να συγκρουστούν με 17 ιδιοκτήτες,τόσοι είναι μόνο στα 3 χιλιόμετρα παραλία που έχουν κάνει κατάληψη αιγιαλού. Το 2010 όντας δημοτικός σύμβουλος ρώτησα τον εισαγγελέα Λαμίας τι μπορώ να κάνω για αυτές τις καταλήψεις αιγιαλου και μου είπε στείλτε καταγγελία και θα διαταξω έρευνα. Πράγματι εγινε εξονυχιστική έρευνα σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη αλλά στον αιγιαλο δεν γκρεμίστηκε τίποτα παρότι υπήρχε λίστα αναλυτική με ονόματα και παράνομα κτίσματα εντός αιγιαλού. Απογοητευτηκα και το 18 απλός δημότης οταν ο Τσιπρας ξεκίνησε τα γκρεμίσματα σε αιγιαλους σκέφτηκα να καταγγείλω την πιο αισχρή περίπτωση του πατριαρχειου που η μάντρα είχε πάρει επικίνδυνη κλιση προς τους λουομενους γιατί φοβήθηκα ότι θα χαθεί η μπάλα αν πάμε σε όλες τις 17 περιπτώσεις εντός των 3 χιλιομέτρων παραλίας. Και ήρθε η ευτυχής κατάληξη το 23 το γκρέμισμα αλλά πρωθυπουργέ μου εξήγηστε μου πως η κτηματικη είδε την καταγγελομενη μάντρα του πατριαρχειου και δεν είδε τις διπλανες 3 βόρεια και 3 νότια που εφάπτονται? Τι κράτος έχουμε που κάνει τον Πόντιο Πιλάτο και δεν δρα αυτεπαγγελτα για όλες τις παρανομίες? Μετά την ευτυχή κατάληξη του πατριαρχειου έκανα καταγγελία σε όλα τα κραυγαλέα και στα ύποπτα σημεία του αιγιαλού και όπως βλέπετε στα συνημμένα μου έχει απαντήσει με δύο έγγραφα η κτηματικη Φθιώτιδας ότι υπάρχουν παρανομίες ένα έγγραφο για την περιοχή του πολυπαθου Λογγου που είναι παραθαλάσσιο χωριό με πανέμορφες παραλίες και έχει καταντήσει φτωχό χωριουδάκι, με ένα περίπτερο και μια καφετέρια και ευτυχώς πρατήριο καυσίμων, γιατί κάποιοι αγόρασαν οικόπεδο και θέλησαν να έχουν ιδιωτική παραλία με την ανοχή του δήμου ακόμα και ένα έγγραφο για την περιοχή νότια του Αγίου Κωνσταντίνου εκατέρωθεν πατριαρχειου και αδιεξόδων καλαμου, εξοχικού Καζαντζίδη και δύο εξοχικων που είναι δίπλα στο βόρειο αδιέξοδο καλαμου με πρόσβαση μόνο από πάνω. 

Φροντίστε σαν πρόεδρος της κυβερνησης να εφαρμοστούν τα νόμιμα δηλαδή γκρέμισμα όσων βρίσκονται πάνω στον αιγιαλο, ότι κάνατε στην Μύκονο και συνεχίζετε και σε άλλα νησιά. Ή Φθιώτιδα το κέντρο της Ελλάδας έχει φιλέτα μόνο την πόλη των Καμένων Βουρλων, τον Άγιο Κωνσταντίνο έως Λογγο και την Αρκιτσα λιμάνι έως Λειβανατες. Για ποια ανάπτυξη μιλάμε όταν το 50 % είναι σκλαβωμενο σαν να μην υπάρχει? Το μεγαλύτερο φιλέτο του Δήμου Καμένων Βουρλων είναι η παραλία Άγιου Κωνσταντίνου έως Λογγο, αυτό το κομμάτι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Χαλκιδική.Στο γειτονικό δήμο λοκρων από το λιμάνι της αρκιτσας έως το λιμάνι της λειβανατας υπάρχει παραλιακός δρόμος και τα τελευταία 20 χρονια υπάρχει τουριστική ανάπτυξη μεγάλη. Δώστε στο τόπο μας την αξιοπρέπεια του πίσω γκρεμιζοντας όλα αυτά τα εκτρώματα που έχει φτιάξει ο κάθε πονηρός ιδιοκτήτης που αγόρασε είτε πήρε προίκα και έκανε ότι ήθελε στο δημόσιο χώρο. Σε αυτό τον αγώνα είμαι εντελώς μόνος μου, δεν υπάρχει κίνημα πετσετας ή κάποια άλλη οργάνωση, κανένας άλλος δεν ενδιαφέρεται, δημοτης ,υπουργός ή βουλευτής του νομού Φθιώτιδας ενώ το πρόβλημα το ξέρουν. Ούτε καν ο δήμος καμένων βουρλων ως εγγύτητα και επικουρικοτητα. 

Όλοι φοβούνται να συγκρουστούν με παρακμιακά στάτους. Δείτε την φωτογραφία του καφέ citrum που έχει την καλύτερη θέση στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου και έκλεισε μόλις τώρα και κανένας δεν ενδιαφέρεται να το ενοικιασει,δείχνει την κατηφόρα του τόπου μας. Αν ανοίξει ο αιγιαλός στον Άγιο Κωνσταντίνο τώρα μαζί με την αποχέτευση που φτιάχνεται και την ανάπλαση της παλιάς εθνικής οδού και την επέκταση του λιμανιού που εγκαινιασατε θα μιλάμε για τον Άγιο Κωνσταντίνο μια ανερχόμενη τουριστική δύναμη στο κέντρο της Ελλάδας. Ξέρετε τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Κοινοποιώ τα συγκεκριμένα γραπτά φωτογραφίες και έγγραφα και στην εισαγγελία Αρείου πάγου και στην εισαγγελία εφετων Λαμίας.

------- Τραχανάς Κώστας Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας τηλ 6989201692.,,,,,,,,,,

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:27 pm


ΜΥ COAST KATAΛΗΨΕΙΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ

Επιστολή - καταγγελία αναγνώστη

ΕΦΑΡΜΟΓΗ MY COAST ---

KΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Η ΠΙΘΑΝΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΩΝΝΟ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΑΞΙΣΝΕΤ ΑΦΜ 076****. ,,,,

1) Νο 1716808292405 ΛΟΓΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΤΙΑ ΠΟΤΑΜΙ ΠΛΕΥΡΑ
2)1716808201558 ΛΟΓΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΑΝΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΛΟΓΓΟΥ 
3)1716141152106 ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΤΣΙΔΑΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟ ΚΩΝΝΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ 
4)1716054052447 ΛΟΓΓΟΣ ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΑΛΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΚΟ ΜΠΙΤΣ ΜΠΑΡ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΦΡΑΞΗ 
5)1716053798295 ΛΟΓΓΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΔΕΞΙΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΣ ΕΝΛΟΓΚΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΛΑΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΟΥΝ ΣΙΤΑ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 
6) 1716053606248 ΝΟΤΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΛΑΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΜΕ ΒΡΑΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΑΝΤΡΑ ΒΙΛΑΣ 
7)1716047941773 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟ ΚΩΝΝΟ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΝΑΓ ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ,,,,ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΘΑΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΑ ΜΕ ΣΙΤΑ ΑΠΛΗ,,,,,ΤΡΙΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΜΠΛΟΥΜΠΕΙ ΠΙΘΑΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ...........ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΝΟΤΙΑ ΤΡΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΞΟΧΙΚΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΒΡΑΧΙΑ ,ΣΙΤΑ ,ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ 
8)1716045344270 ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΤΣΙΔΑΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΞΙΑ ΝΟΤΙΑ ,,ΠΡΩΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕ ΠΕΥΚΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟΣ ΕΚΕΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Η ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΙΟ ΦΑΡΔΥΣ. 
9)1716043957281 ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΤΣΙΔΑΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΟ ΔΕΞΙΑ ΝΟΤΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΚΗΝΑ ΘΑΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΔΡΟΜΑΚΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ .ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΘΑΜΝΟΥΣ .
10)1716042202153 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΑΛΕΤΡΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟ ΚΩΝΝΟ.
11)1716041951410 ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΑΛΕΤΡΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΑΓΩΓΟ ΟΜΒΡΙΩΝ Η ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ .ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ .
12)1716041188867 ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΜΑΝΤΡΑ ΚΑΖΑΤΖΙΔΗ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟ ΚΩΝΝΟ .ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΥΟ ΔΡΟΜΩΝ.
13)1716040930048 ΒΟΡΕΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΛΑΜΟΥ ,Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΕΞΟΧΙΚΟΥ ΤΟΥ .,,,,,

ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ AΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΥCOAST .ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ .,,,,,ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΝΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΗΛ 6989201692

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 9:30 pm


Ξανά με εφτά γαλάζιες σημαίες η Φθιώτιδα υποδέχεται το καλοκαίρι

Οι πέντε στο Δήμο Λοκρών. Ίδιος αριθμός για την Περιφέρεια Στερεάς. 2η θέση παγκοσμίως για την Ελλάδα που ανέβηκε στα 652 βραβευμένα σημεία…

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Με 625 βραβευμένες ακτές (από 617), η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας παρατηρείται σταθερή ανοδική τάση με αύξηση των βραβευμένων ακτών κάθε χρόνο, με τις βραβεύσεις να ξεπερνούν και πάλι τις 600, και στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα να κατέχει το 15% των βραβευμένων διεθνώς ακτών. Πρώτος νομός στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 104 σημαίες και η Περιφέρεια της Κρήτης διατηρεί την πρώτη θέση με 146 σημαίες.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.252 ακτές, 733 μαρίνες και 141 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Η Φθιώτιδα είναι και πάλι με εφτά (7) γαλάζιες σημαίες, εκ των οποίων οι πέντε (5) στο Δήμο Λοκρών. Βρίσκεται στην 23η θέση (μαζί με άλλους τρεις νομούς) στη γενική κατάταξη, ενώ ο Δήμος Λοκρών στην 32η θέση μεταξύ όλων των Δήμων με παραλίες στη χώρα. Διατηρούν τις γαλάζιες σημαίες τους Γλύφα και "Γαλήνη" στα Καμένα Βούρλα.

Ανάλογη αναγνώριση για την περιοχή μας είχαμε το 2018 και το 2023, ενώ το 2017 είχαμε 8 γαλάζιες σημαίες. Από το 2019 μέχρι το 2022 η Φθιώτιδα είχε περιοριστεί στις 5 γαλάζιες σημαίες!

Διαβάστε όλο το άρθρο στο LamiaReport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 11:45 am


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - Επιστολή προς Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Στοιχεία απο Τραχανάς Κώστας






Κυριε εισαγγελέα του Αρείου πάγου         

με μεγάλη χαρά είδα το καλοκαιρι του 23 τις ενέργειες σας στο νησί της Μυκόνου όπου κατεδαφιστηκαν παράνομες κατασκευές πάνω στον αιγιαλο δημόσιο χώρο όπως περιφράξεις και τσιμεντένιες μάντρες και έτσι αποδόθηκε πάλι ο αιγιαλος όπως προβλέπει η νομοθεσία σε κοινή χρήση. Ζω στον Αγιο κωνσταντινο φθιωτιδας  του δήμου καμένων βουρλων και έχουμε το ίδιο πρόβλημα σε πολλά σημεία του αιγιαλού νότια της πόλης έως το μικρό χωριό Λογγος. 

Από το 80 και μετά ήρθαν και αγόρασαν παραθαλάσσια οικόπεδα τα οποία ήταν χωράφια πριν και είχαν πρόσβαση από την πάνω μεριά και έτσι έκαναν ότι ήθελαν στον αιγιαλο. Εφτιαξαν τσιμεντένιες μάντρες ως το κύμα, περιφράξεις, έριξαν βράχια απουσία της τότε κοινότητας, νομαρχίας και κράτους. Αυτό δημιούργησε ένα άσχημο καθεστώς και παραλίες κρυμμένες ή σαν ιδιωτικής χρήσης. 

Ο μετέπειτα καποδιστριακος δήμος έκανε ενέργειες χάραξε γραμμές αιγιαλού αλλά στην πράξη δεν έγινε τίποτα ώστε να γκρεμιστουν όλα αυτά τα παράνομα κτίσματα. Ξέρω την υπόθεση καλά γιατί έχω κάνει δημοτικός σύμβουλος και το 2018 όταν έγινε η τραγωδία στο μάτι και το κράτος άρχισε να γκρεμίζει κτίσματα στον αιγιαλο κατηγγειλα την πιο αισχρή περίπτωση κατάληψης του πατριαρχειου ιεροσολυμων στον τότε πρωθυπουργο Αλέξη Τσιπρα, που ειχαν φτιάξει μια βαρεως τυπου τσιμεντένια μάντρα με βαριά σιδερένια κάγκελα η οποία κολυμπαγε μέσα στην θάλασσα και η φθορά από το αλάτι της είχε δώσει κλίση επικίνδυνη και προσπάθησαν να την διατηρήσουν με μια αλλη μαντρα βαρεως τυπου κολητα με την παλια. 

Όλα αυτά για να μην χάσουν την έκταση του αιγιαλού που ειχαν καταλάβει 14 μέτρα Χ 20 .Ευτυχώς το 23 Ιανουάριος γκρεμίστηκε και απελευθερωθηκε μπροστα πολύ χώρος παραλίας. Σας στέλνω φωτογραφίες για να καταλάβετε τι αντίληψη έχει καθιερωθεί σε μυαλά στην Ελλάδα, ότι μπορείνα έχει ιδιωτική θάλασσα μπροστα στο εξοχικό του κάποιος. Αυτές οι παρανομίες κάνανε έναν τουριστικό τόπο όπως είναι ο δικός μας, θαλάσσια λίμνη βόρειος Ευβοϊκός,  σε τόπο παρακμής και εγκατάλειψης. 

Σας παρακαλώ πολύ κάντε ότι κάνατε και στην Μύκονο και εφαρμόστε και εδώ την εντολή σας προς την κτηματικη υπηρεσία Φθιώτιδας, στην οποία έχω καταγγείλει όλα τα σημεία και στην εφαρμογή my coast, να γκρεμίζεται άμεσα ότι είναι μέσα στον αιγιαλο δημόσιο χώρο, οποιου και να είναι. Δώστε πίσω την χαμένη αίγλη σε αυτό το τόπο που παρακμάζει κάθε μέρα και είναι ταπεινωμενος. 

Είμαι εντελώς μόνος μου σε αυτή την προσπάθεια σαν ενεργός πολίτης ακτιβιστής, δεν υπάρχει κίνημα πετσετας και κάποιος άλλος σύλλογος πίσω μου. Οι βουλευτές του νομού Φθιώτιδας, υπουργός κλπ ξέρουν το πρόβλημα και δεν ασχολούνται είτε γιατί δεν τους νοιάζει είτε φοβούνται την εμπλοκή. Το ίδιο και ο δήμος καμένων βουρλων που έχει επικουρικοτητα και εγγύτητα. 

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΝΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΝΟΣ ΦΘΙΏΤΙΔΑΣ, ΤΗΛ 6989201692
Παρόμοια καταγγελία απεστειλα και στον πρωθυπουργό σήμερα. 


Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 8:13 pm


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ – Η/Κ Καμένων Βούρλων-Α/Κ Λογγού

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μακράς διαρκείας, θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε., με σκοπό την εκτέλεση τεχνικών εργασιών.

Ειδικότερα, από Πέμπτη 23 Μαΐου στις 07:00 έως και την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 14:00, θα ισχύσουν στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α ΦΑΣΗ: Πλήρης αποκλεισμός του αυτοκινητοδρόμου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τον Δυτικό Ημικόμβο (Η/Κ) Καμένων Βούρλων στο 180ο χλμ., έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Λογγού στο 166ο χλμ. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται με χρήση εναλλακτικής διαδρομής μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του αυτοκινητόδρομου στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στον Ανατολικό Η/Κ Καμένων Βούρλων στο 17,585ο χλμ. και στον Α/Κ Λατομείου στο 172,64ο χλμ.

Β ΦΑΣΗ: Με την ολοκλήρωση εργασιών της φάσης Α, θα γίνεται άρση του αποκλεισμού του αυτοκινητοδρόμου και θα εφαρμόζεται αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από το 181ο χλμ. έως και το 180,36ο χλμ. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την εναπομείνασα δεξιά λωρίδα, σύμφωνα με τα παρακάτω:

Πέμπτη 23/5/2024 και ώρα 19:30 ως την Παρασκευή 24/5/2024 και ώρα 07:00
Παρασκευή 24/5/2024 και ώρα 19:30 έως Δευτέρα 27/5/2024 και ώρα 07:30
Κυριακή 2/6/2024 και ώρα 14:00 έως Δευτέρα 3/6/2024 και ώρα 07:30
Σάββατο 8/6/2024 και ώρα 14:00 έως Τρίτη 11/6/2024 και ώρα 07:30
Κυριακή 16/6/2024 και ώρα 14:00 έως Δευτέρα 17/6/2024 και ώρα 07:30

Σημειώνεται ότι κατά τις άνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ισχύσουν μειωμένα κόμιστρα στον Μετωπικό και στους Πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων Τραγάνας.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς οι τελευταίοι οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 5:09 am


ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΦΙΔΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Επιστολή αναγνώστη

Προς ενημέρωση των γονέων, των δασκάλων και γενικά των κατοίκων των Καμενων Βούρλων:

Σήμερα Τετάρτη 22 Μαϊου γύρω στις 16.00 έχοντας παραλάβει το παιδί μου από το Προνήπιο, και κατεβαίνοντας την οδό 25ης Μαρτίου με το αυτοκίνητο, είδα στο ύψος του Παιδικού Σταθμού στη μέση του δρόμου ένα σκουρόχρωμο φίδι γύρω στο 1 μέτρο να επιχειρεί να διασχίσει το δρόμο από δεξιά προς αριστερά.

Μόλις πλησίασα κοντά σταμάτησε και γυρίζοντας πίσω μπήκε κάτω από μια γκαραζόπορτα σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο στα δεξιά του δρόμου.

Η εικόνα ενός σκουρόχρωμου φιδιού (το οποίο δεν μπόρεσα να παρατηρήσω καλύτερα μέσα από το αυτοκίνητο) σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Παιδικό Σταθμό και στην ευρύτερη περιοχή των Σχολικών μονάδων μου προκάλεσε τρόμο και κάνω αυτή τη δημοσίευση για ενημέρωση όλων των κατοίκων, καθώς και των Αρμοδίων.

Γιάννης Μ....
κάτοικος Καμένων Βούρλων

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 9:34 pm


Η. Κυρμανίδης στον Λαμία FM-1: «Σε εφαρμογή το σχέδιο ανάπτυξης της Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων»

Στα Καμένα Βούρλα βρέθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάης, ο οποιος συναντήθηκε σε τον Δήμαρχο Ηλία Κυρμανίδη και τον ενημέρωσε για ευκαιρίες χρηματοδοτείς και ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορούν να αξιοποιηθούν από την αυτοδιοίκηση για την εξέλιξη τους.

«Έχουμε την γνώση, μπορούμε να καθοδηγήσουμε και να βοηθήσουμε τους δήμους της χώρας μας, ζητάμε την συνεργασία τους,» τόνισε σε δηλώσεις του από την λουτρόπολη ο κ. Παπαθανάσης.

Στο κεντρικό δελτίο του Λαμία FM-1 96,2 φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων Ηλίας Κυρμανίδης, σημειώνοντας πως όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, ο βασικός του στόχος είναι η αναγέννηση του Δήμου και η αξιοποίηση προγραμμάτων που θα επαναφέρουν τη λουτρόπολη στην παλαιά της αίγλη.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρία έργα που ταλαιπωρούνται πολλά χρόνια. Το βιολογικό καθαρισμό και στις τρεις δημοτικές ενότητες (Καμένα Βούρλα, Μώλο και Άγιο Κωνσταντίνο), την αξιοποίηση ιαματικών πηγών και ακινήτων και την ανάπλαση της παραλιακής των Καμένων Βούρλων που δεκαετίες τη συζητάμε και ποτέ δεν γίνονται. Είναι θετική η αποτίμηση της σημερινής συνάντησης. Είμαστε έτοιμοι να αρπάξουμε τις ευκαιρίες και να δουλέψουμε σκληρά. Ανοδική και ανηφορική είναι η πορεία του δήμου μας», κατέληξε ο δήμαρχος.


lamiafm1.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 8:17 am


Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος την Κυριακή 12.05.2024 στα Καμένα Βούρλα

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 λόγω εκτέλεσης εργασιών για επέκταση δικτύου Μέσης & χαμηλής Τάσης θα γίνουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις κάτωθι περιοχές του ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ:

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ΟΛΗ Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ, Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΣΑΡΑ, ΤΟ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΩΡΑ 08:00 ΕΩΣ 14:00.

Σημειώνεται ότι επειδή πρόκειται για τεχνικές εργασίες μπορεί να υπάρξει μικρή μεταβολή στις ώρες διακοπής, δηλαδή να μειωθούν οι ώρες (το συνηθέστερο) ή αν προκύψουν απρόβλεπτες τεχνικές δυσκολίες να γίνει μικρή υπέρβαση.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2024 | 9:01 pm


Σήμερα τα εγκαίνια του 3ου Τουρνουά Βαλένθια

Σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στο ΔΑΚ Αγίου Κωνσταντίνου θα ανοίξει τις πύλες του το 3ο Valencia CF Academy SEE International Tournament.

Το παρόν στα εγκαίνια θα δώσουν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κος Φάνης Σπανός, καθώς και ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κος Ηλίας Κυρμανίδης.



Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2024 | 5:46 pm


Ελλείψεις σε αμνοερίφια – Μεγάλη η ζήτηση οβελία στα Καμένα Βούρλα

Ελλείψεις παρατηρούνται σε αμνοερίφια με τους κρεοπώλες να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν όλους τους πελάτες τους.

Η τιμή σε σχέση με πέρυσι είναι ελαφρώς αυξημένη όμως οι καταναλωτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να γιορτάσουν το Πάσχα όπως κάθε χρόνο.

Η κίνηση στη λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων είναι αυξημένη με τους ετεροδημότες να έχουν φτάσει ήδη όπως και οι επισκέπτες, οι οποίοι επιλέγουν να προμηθευτούν τον οβελία από τα τοπικά καταστήματα



Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2024 | 11:36 pm


Άγιον Πάσχα – Το Τελετουργικό

Το απόγευμα προς βράδυ της Κυριακής των Βαϊων, της Μεγάλης Δευτέρας και της Μεγάλης Τρίτης ψάλλεται η Ακολουθία του Νυμφίου και ο Όρθρος της επόμενης μέρας και το Μεγάλο Απόδειπνο λίγο νωρίτερα τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ τα πρωινά η Θεία Λειτουργία. Τα τροπάρια που ψέλνονται είναι το του Νυμφίου Ιδού ο Νυμφίος έρχεται και το Τον Νυμφώνα σου βλέπω ενώ τη Μεγάλη Τρίτη το βράδυ ψάλλεται το τροπάριο της Κασσιανής, Κύριε η εν πολλαίς αμαρτίαις.

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης τελείται η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος, που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης που αναφέρεται στο Μυστικό Δείπνο και ψάλλεται το Κοντάκιο Ότε οι ένδοξοι μαθηταί.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης τελείται η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και στο τέλος οι πιστοί μεταλαμβάνουν της Αγίας Κοινωνίας, Σώμα και Αίμα Χριστού, το απόγευμα προς βράδυ γίνεται η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών ή Δώδεκα Ευαγγελίων στην οποία αναγιγνόσκωνται 12 περικοπές από τα 4 Ευαγγέλια, του Ματθαίου, του Μάρκου, του Λουκά και του Ιωάννη σχετικά με τα Άγια Πάθη του Χριστού από το Μυστικό Δείπνο μέχρι την Ταφή, παράλληλα γίνεται και η έξοδος του Τιμίου Σταυρού με τον Εσταυρωμένο από την Αγία Τράπεζα και η περιφορά του σε όλο το χώρο του ναού ενώ ψάλλεται το Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής αποτελεί την κορύφωση του Θείου Δράματος με την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης όπου ο ιερέας κατεβάζει τον Εσταυρωμένο από τον Σταυρό και τον τυλίγει σε καθαρό σεντόνι ενώ από αργά το βράδυ έχει ετοιμαστεί ο Ιερός Επιτάφιος έτσι ώστε να τοποθετηθεί το Άγιο Σώμα του Κυρίου και το βράδυ οι πιστοί παρακολουθούν με κατάνυξη τον όρθρο του Μεγάλου Σαββάτου και την Ακολουθία του Επιταφίου και ψάλλονται τα Εγκώμια σε τρεις στάσεις: Η Ζωή εν Τάφω α' στάση, Άξιον Εστί β' στάση, και Αι γενεαί πάσαι γ' στάση μετά τα οποία και πραγματοποιήται η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της πόλης ή του χωριού.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ψάλλεται ο Εσπερινός της Ανάστασης, λεγόμενη και "Πρώτη Ανάσταση" και το τροπάριο Ανάστα ο Θεός. Το μεσημέρι στον Πανάγιο Τάφο πραγματοποιείτε η αφή του Αγίου Φωτός όπου και διανέμεται σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο και το βράδυ ακολουθεί η Τελετή της Αναστάσεως με το Δεύτε λάβετε Φως και το Χριστός Ανέστη που συνοδεύεται από τους χαρμόσυνους ήχους της καμπάνας, τους ασπασμούς της αγάπης και τη ρίψη πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών και βαρελότων.


Δημοσιεύθηκε στις 29 April 2024 | 6:16 pm


Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων – Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών την Μεγάλη Εβδομάδα

Δείτε το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών του Πάσχα 2024 στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Καμένα Βούρλα.

Όλο τον χρόνο, η ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Καμένα Βούρλα προσελκύει εκατοντάδες πιστούς που έρχονται να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν.
Γνωστό και με τις παραλλαγές “Μοναστήρι της Καρυάς” της ” Αγίας” η ” Αγία Σωτήρα” το όμορφο αυτό Μοναστήρι βρίσκεται 4 χιλιόμετρα πάνω από την λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων σε υψόμετρο 310 μ. μέσα σ΄ ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με μια εξαιρετική θέα.

Φυλάσσονται πολλά κειμήλια και φορητές εικόνες.
Η αρχική ίδρυση της Μονής πρέπει να έγινε περί τον 7ο μ.Χ. αιώνα χωρίς αυτό να θεμελιώνεται επιστημονικά. Το καθολικό ανάγεται στον 11ο με 12ο αιώνα. Αρχικά ήταν ρυθμού Βασιλικής με τρούλο τον οποίο κατέστρεψε διά κανονιοβολισμού Τούρκος αξιωματούχος. Η κατάρρευση της οροφής το 1600 περίπου, επισκευάσθηκε σε σαμαροσκεπή τρίκλιτη βασιλική. Για την τοιχοδομία έχουν χρησιμοποιηθεί λίθοι μεγάλων διαστάσεων από κτίσματα παλαιοτέρων χρόνων του 5ου η 4ου π.Χ. αιώνος, ενώ θραύσματα από αρχαίες κολώνες και άλλα, βρίσκονται συγκεντρωμένα νοτίως του καθολικού.

Μεταξύ των ετών 1725 η 1736 εως 1757 έγινε η υφιστάμενη μέχρι σήμερα αγιογράφηση του Καθολικού, από ανώνυμο αγιογράφο.
Το μοναστήρι γιορτάζει στις 6 Αυγούστου όπου τιμάται η ανάμνηση της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού.

Στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας προσέφερε σπουδαίες υπηρεσίες στους χριστιανούς και στους αγωνιστές της επαναστάσεως. Τό 1833 διαλύθηκε. Στα χρόνια της Κατοχής ήταν καταφύγιο των κατοίκων. Ανασυστάθηκε το 1964 καί το 1975 έγινε επίσημη ανακαίνιση. Οι άοκνες προσπάθειες της αδελφότητος και οι δωρεές το κατέστησαν από κτιριακής απόψεως ένα νοικοκυρεμένο σύνολο. [Φωτογραφίες: Άρης Μαρτάκος]

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο fonografos.net

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2024 | 7:10 am


Νέες επιτυχίες και μετάλλια για τον ΑΣ Ταεκβοντο Καμένων Βούρλων!!!

Ξανά στο βάθρο ο ΑΣ Ταεκβοντό Καμένων Βούρλων!

Με 3 μετάλλια στις αποσκευές επιστρέφουν στην Ελλάδα οι αθλητές και η προπονήτρια του ΑΣ Ταεκβοντό Μολών Λαβέ που έλαβαν μέρος στο 15ο Hereya Open Sofia στη Βουλγαρία που έγινε στις 21-22 Απριλίου.

Ο λόγος για την αθλήτρια Καραδημου Αναστασία που κατέκτησε 2 μετάλλια :

-αργυρό μετάλλιο στο αγωνιστικό ταεκβοντό στη κατηγορία Γυναικών -67kg
-χάλκινο μετάλλιο στο πουμσε παραδοσιακό ταεκβοντό στη κατηγορία black belt under30

Και για τον αθλητή Θάνο Δημήτριο που κατέκτησε :
Χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία Εφήβων -63kg.

Συνοδεία και την καθοδήγηση της προπονήτριας τους Σταύρου Ρούλα ..

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στη προπονήτρια τους που για άλλη μια φορά σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία στη εξωτερικό ..

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο fonografos.net

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 9:49 pm


Διακοπή νερού στα Καμένα Βούρλα Πέμπτη 25.04.2024


Αύριο Πέμπτη 25.04.2024 λόγω εκτέλεσης εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Καμένων Βούρλων θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή νερού στην περιοχή που περικλείεται από τη Γ. Βασιλειάδη καί τόν παλιό Γαλαξία, τις οδούς Πηγή Σωτήρος, Κύπρου και από την Εθνική Τράπεζα πρός τα Φαλαρέϊκα από τις 8:00 έως τις 14:00.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 9:40 pm


Τεράστια επιτυχία για τους “Τιτάνες” – Πρωταθλητές Ελλάδας στο Παγκράτιο!!!!

Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη και σημαντική επιτυχία για τον Σύλλογο “Τιτάνες” στα Καμένα Βούρλα που δείχνει και την δουλειά που γίνεται και το επίπεδο


Πρωταθλητής Ελλάδος 2024 ο Αθλητικός Σύλλογος “ΤΙΤΑΝΕΣ” από τα Kαμένα Bουρλα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου αθλήματος που έγινε στην Αθήνα από 19 έως 21 Απριλίου 2024!

Με την συμμετοχή 31 αθλητών σε 4 διαφορετικά αγωνίσματα συγκέντρωσαν 20 χρυσά μετάλλια, 16 αργυρά και 8 χάλκινα ανάμεσα από 400 αθλητές από όλη την Ελλάδα!!!

Το σημαντικότερο όμως είναι η μοριοδότηση που παίρνουν οι αθλητές από τις επιτυχίες τους, για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και η εξασφάλιση της συμμετοχής τους με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Οκτώβρη στην Ρουμανία!

Ο προπονητής των Τιτάνων, Σκεπαρνάκος Κώστας Παγκόσμιος Πρωταθλητής και ο ίδιος στο άθλημα, δηλώνει στο www.fonografos.net, ιδιαίτερα υπερήφανος για τα παιδιά που έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και η επιτυχία τους αυτή ήρθε μετά από δύσκολη και τακτική προετοιμασία.

Μπράβο στους αθλητές για την σημαντική αυτή επιτυχία

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 1:44 pm


Δημοτικό Συμβούλιο - Πρόσκληση - 24/04/2024

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 8:33 pm


Θα μας επηρεάσει αυτό το χαμηλό βαρομετρικό? Θα έρθει η πολυπόθητη βροχή?

Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του φαινομένου …


Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 1:11 pm


Περιβαλοντικές δράσεις και παιχνίδια στο Δημοτικό Σχολείο με τον Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας

Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Καμένων Βούρλων

Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, οι μαθητές των Α’, Β’, Γ’, Δ’ & ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Καμένων Βούρλων του Δήμου Καμένων Βούρλων, συμμετείχαν στις περιβαλλοντικές δράσεις (προβολή βίντεο & παρουσίασης, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, μπάσκετ με ανακυκλώσιμα υλικά, κ.ά.) που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο τους από στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας AE με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των μαθητών και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια οργανωμένη παρουσίαση και βίντεο σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή και άλλων πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με δύσκολες έννοιες όπως είναι οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) κ.ά.
Επίσης, οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι του ‘’κρυμμένου θησαυρού των σκουπιδιών’’, ανακαλύπτοντας πως τα ίδια τα ‘’σκουπίδια’’ είναι ένας ‘’κρυμμένος θησαυρός’’ καθώς με τη σωστή διαχείρισή τους μπορούν να ωφελήσουν τόσο το περιβάλλον όσο και τον ίδιο τον άνθρωπο (υγεία, οικονομία κ.ά.).

Επιπλέον, τα παιδιά έπαιξαν μπάσκετ με ανακυκλώσιμα υλικά κατανοώντας στην πράξη τη συμβολή της επαναχρησιμοποίησης στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα κ.ά..

Οι μαθητές μέσα από τις παραπάνω δράσεις και μέσω του βιωματικού τρόπου που προσφέρει το παιχνίδι, είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη και με πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, συνειδητοποιώντας την ατομική τους ευθύνη και προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις που θα ωφελούσαν το περιβάλλον.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ επιβράβευσε την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντάς τους χάρακες, μολύβια, γόμες, ξύστρες, τσάντες & καπέλα ενώ παράλληλα διένειμε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση & την κομποστοποίηση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους «μελλοντικούς πολίτες» που είναι οι μαθητές.

Βασικός στόχος είναι η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντική τους ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσουν στους οικείους τους τα οφέλη της ανακύκλωσης (συσκευασιών, τροφίμων, λαμπτήρων, ηλεκτρικών συσκευών, ρούχων κ.ά.) εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτόν την εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων πρώτων υλών, φυσικών πόρων και ενέργειας.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών, και ιδιαίτερα των μαθητών, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 5:41 am


Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καμένων Βούρλων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έτους 2024

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων σας ενημερώνει, ότι βάσει της Πυροσβεστικής Διάταξης 20/2023, οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές υποχρεούνται να προβούν σε καθαρισμό έως 30 Απριλίου 2024 και τη συντήρηση καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ήτοι από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2024, των κάτωθι χώρων :

α) Τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους χώρους, που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,
β) Τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους χώρους, που βρίσκονται σε περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,
γ) Των εκτάσεων που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των περ. "(α)" και "(β)" του παρόντος και
δ) Των εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα

1. Ο απαιτούμενος καθαρισμός περιλαμβάνει:
α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
β. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
γ. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
δ. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
ε. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

2. Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, επιβάλλεται ή καταλογίζεται αντίστοιχα εξ’ ολοκλήρου στον/στους υπόχρεους από τον Δήμο:
α. πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200) ευρώ,
β. δαπάνη του αυτεπάγγελτου καθαρισμού του χώρου και απομάκρυνσης των υλικών.

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2024 | 8:41 am


Μεταφορά του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) Καμένων Βούρλων εντός του χώρου του Δημαρχείου


Από την ερχόμενη Δευτέρα 15.04.2024 λόγω προγραμματισμένων εργασιών ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) της Δημοτικής Κοινότητας Καμένων Βούρλων, μεταφέρεται προσωρινά εντός του χώρου του Δημαρχείου (Αγ. Παντελεήμονος 8) έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες, ώστε να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα οι συναλλασσόμενοι δημότες. 

Για την πρόσβασή σας στο Κ.Ε.Π. θα εισέρχεστε από την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου.

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2024 | 8:39 am


Αγίος Κωνσταντίνος - Bρήκε …. χειροβομβίδες σε αποθήκη….

Δεν μπορούσε να πιστέψει ο 47χρονος τι βρήκε στην παλιά αποθήκη….

Χειροβομβίδες εντόπισε ένας 47χρονος σε παλιά αποθήκη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας.

Ο άντρας ήθελε να κάνει κάποιες εργασίες όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.fonografos.net εντόπισε δύο χειροβομβίδες παλαιού τύπου.

Άμεσα κάλεσε τις Αρχές για την προβλεπόμενη διαδικασία εξουδετέρωσης και απομάκρυνση τους.

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2024 | 3:12 pm


Καμενα Βουρλα - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καμενα Βουρλα