Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Ναυτεμπορική

Νορβηγία: Ετοιμάζεται να περιορίσει τις εξαγωγές ρεύματος στην Ευρώπη

Η Νορβηγία ετοιμάζεται να περιορίσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη αν παραμείνουν χαμηλά τα επίπεδα του νερού στις μονάδες υδροηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για ένα πρώιμο σημάδι των δοκιμασιών που θα αντιμετωπίσει η αλληλεγγύη στην ήπειρα αυτόν τον χειμώνα καθώς βαθαίνει η ενεργειακή κρίση, σχολιάζει το Bloomberg υπογραμμίζοντας ότι καθώς επιδεινώνεται η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης, οποιοσδήποτε περιορισμός θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα για τις χώρες που βασίζονται στη φθηνή νορβηγική υδροηλεκτρική ενέργεια.

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2022 | 8:58 am


Γερμανία: Αυξάνεται η πίεση στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς για το σκάνδαλο Cum-Ex

  Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν σε τραπεζική θυρίδα του πρώην συνεργάτη του και φερόμενου ως εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο Cum-Ex, βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Γιοχάνες Καρς, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2022 | 8:53 am


Σιτηρά: Χωρίς αγοραστή το φορτίο του Razoni

Το πρώτο φορτίο καλλιεργειών που αναχώρησε από τα πρόσφατα ανοιχτά λιμάνια σιτηρών της Ουκρανίας βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Μεσόγειο Θάλασσα, αναζητώντας έναν νέο προορισμό αφού απορρίφθηκε από τον αγοραστή του στο Λίβανο λόγω μεγάλης καθυστέρησης στην παράδοση. 

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2022 | 8:52 am


Η αρχή της Ενιαίας Κίνας έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα

Η επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ταϊβάν παρά τη σθεναρή αντίρρηση της Κίνας είναι μια προσπάθεια υπονόμευσης της αρχής της ενιαίας Κίνας από τις ΗΠΑ. Η επίσκεψη της κας Πελόζι, ήταν επίσημη έστω κι αν ο Λευκός Οίκος κι ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωναν άγνοια, καθώς το περιεχόμενο της επίσκεψης της Νο3 στην ιεραρχία της αμερικανικής ηγεσίας είχε επίσημο χαρακτήρα και εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο των ΗΠΑ για την ανάσχεση της Κίνας και τον περιορισμό της επιρροής της στην περιοχή του Ειρηνικού. Αλλά και στην περίπτωση που ο Λευκός Οίκος δεν γνώριζε πράγματι την επίσκεψη της κα Πελόζι στην Ταϊβάν, αυτό αναδεικνύει ένα σοβαρό εσωτερικό θέμα των ΗΠΑ που αφορά τη διάκριση εξουσιών και την άσκηση εξωτερικής πολιτικής σε τόσο ευαίσθητα θέματα που μπορούν να προκαλέσουν τριγμούς στην παγκόσμια ειρήνη.

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2022 | 8:38 am


Στο 1 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος - Στήριξη σε 4 πυλώνες ζητούν οι πάροχοι ενέργειας

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εταιρείες και ανεξάρτητοι προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, υπό το βάρος και της διόγκωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλωτών που εκτιμάται ότι προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ. Mε επιστολή που έστειλαν στα αρμόδια υπουργεία ζητούν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση. Στην επιστολή γίνεται λόγος για έντονα προβλήματα ρευστότητας και για ενδεχόμενο «εξόδου συμμετεχόντων από την αγορά». Τον κώδωνα του κιδνύνου για την κατάσταση στον κλάδο έχει κρούσει και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). 

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2022 | 8:35 am


Παράγωγα: Την επιστροφή των short στοιχημάτων θα ελέγξουν οι αγοραστές στο ΧΑ

Μπορεί οι δείκτες να οδηγήθηκαν σε κλείσιμο κοντά στο μέγιστο ημέρας αλλά οι traders στα παράγωγα επέλεξαν χθες να διατηρήσουν πάνω από τις 12 μονάδες και κάτω από τις 15 την απόσταση του κλεισίματος των ΣΜΕ από αυτό του υποκείμενου δείκτη. 

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2022 | 8:33 am


Χρηματιστήριο Αθηνών: Μέρα κατάλληλη για μέτρηση του κινδύνου

Οι κεφαλαιαγορές δεν λειτουργούν εντός φυσιολογικών πλαισίων. Είναι γνωστό πως η διαπραγμάτευσή των ελληνικών Τραπεζικών μετοχών συνοδεύεται από υψηλή μεταβλητότητα. Αλλά νευρικότητα εμφανίζουν ακόμα και τα γερμανικά ομόλογα, με την απόδοσή τους να ταλαντώνεται μέσα στη μέρα σε εύρος 10 μονάδων επί 80 ημέρες στο 2022 από μια φορά το 2021. Ενώ η αξία των ελληνικών βλάπτεται από την αστάθεια… στην Ιταλία. Ωστόσο ο ΔΤΡ ανεβαίνει. 

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2022 | 8:31 am


Γερμανία: Πώς θα εξασφαλίσει το φυσικό αέριο που χρειάζεται για να βγάλει το χειμώνα

Η Γερμανία θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να αποφύγει προβλήματα εφοδιασμού με φυσικό αέριο ενόψει του χειμώνα, εκτιμά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων.

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2022 | 8:27 am


«Ηχηρή σιωπή» γαλάζιων στελεχών για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Σιγή ιχθύος για την υπόθεση της παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη και δύο δημοσιογράφων από την ΕΥΠ και το ηλεκτρονικό σύστημα Predator τηρούν μέχρι στιγμής οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης και σειρά πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ.

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2022 | 8:18 am


Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και άνοδος της θερμοκρασίας- Πού θα βρέξει

Στα βόρεια, τα δυτικά και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2022 | 8:11 amΦιλικοί ιστότοποι: