Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Deutsche Welle

Μοχάμαντ Μοχμπέρ, επικεφαλής του Ιράν για 50 ημέρες

Καλείται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του Εμπραχίμ Ραΐσι. Διδάκτωρ στις διεθνείς σχέσεις από κληρικούς γονείς κράτησε διακριτική παρουσία.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:58 pm


«Ας είναι μαζί σου η Δύναμη…» 25 χρόνια Episode I

Οι φίλοι των ταινιών Star Wars (και είναι πολλοί…) γιορτάζουν τα 25 χρόνια από το εμβληματικό Episode I. Στο επίκεντρο τα μυστικά του κορυφαίου Τζεντάι Άνακιν Σκάιγουωκερ.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 8:50 pm


Ημέρα νίκης για τον Τζούλιαν Ασάνζ

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου έδωσε στον ιδρυτή των WikiLeaks το δικαίωμα έφεσης στην υπόθεσή του. Απομακρύνεται από το σενάριο έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 5:24 pm


Το Μακεδονικό στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Μια συζήτηση στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τα τελευταία σύννεφα στις σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας με τη ματιά του δημοσιογράφου Σταύρου Τζίμα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 4:21 pm


Τουρκική συμπαράσταση στο Ιράν για τον θάνατο Ραΐσι

Τη συμπαράσταση της Τουρκίας στον ιρανικό λαό για τον θάνατο του προέδρου Ραΐσι εξέφρασε ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ. Χακάν Φιντάν. Τουρκικό ντρόουν βοήθησε στον εντοπισμό του ελικοπτέρου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 2:31 pm


«Η Ελλάδα να διευκολύνει την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ»

Ο γερμανικός Τύπος για την πρόσφατη ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα και την είδηση του θανάτου του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 12:26 pm


Ποιος ήταν ο Εμπραχίμ Ραΐσι

Το νήμα της ζωής του Ιρανού προέδρου κόπηκε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο στις σχέσεις της χώρας του με τη Δύση και το Ισραήλ. Έμεινε σκληροπυρηνικός μέχρι το τέλος.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:27 am


Προ των πυλών επίσημη αναγνώριση της Παλαιστίνης;

Ισπανία και Ιρλανδία προωθούν πρωτοβουλία για κοινή αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους στην ΕΕ. Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι όλες, φαίνεται να ακολουθούν.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2024 | 10:13 am


Μύθοι και αλήθειες για τις γλυκαντικές ουσίες

Αντίθετα με τη ζάχαρη οι γλυκαντικές ουσίες έχουν ελάχιστες θερμίδες. Λέγεται όμως πως είναι βλαβερές για την υγεία μας. Τελικά πόσο ωφέλιμα και πόσο επικίνδυνα είναι τα γλυκαντικά;

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 11:55 pm


Μπορούν αθλητικές ομάδες να επωφεληθούν από το TikTok;

Το TikTok είναι πολύ της μόδας – γι’ αυτό γερμανικές ομάδες αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν κι αυτές στην πλατφόρμα. Τι κινδύνους ενέχει όμως αυτή η συνεργασία;

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 7:32 pm


Ολλανδία: Δεξιά κυβέρνηση με «σφραγίδα» Βίλντερς

Τελικά τα κατάφερε ο ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς και συνήψε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ολλανδία. Ο ίδιος πάντως δεν θα είναι πρωθυπουργός.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 9:51 am


Έγιναν τεμπέληδες οι Γερμανοί;

Οι Γερμανοί έχουν τη φήμη ότι είναι εργατικοί, ευσυνείδητοι, αξιόπιστοι και παραγωγικοί. Πως είναι η κατάσταση σήμερα; Μήπως δεν είναι πια αυτό που ήταν;

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 9:46 am


Social media: Τι συνέπειες έχει μία εβδομάδα αποχής;

Τα μέσα δικτύωσης με τους γκουρού της fitness, τα φαινομενικά άψογα μοντέλα και τις επικίνδυνες τάσεις μπορεί να γίνουν πολύ φορτικά για τους χρήστες. Μήπως είναι λύση η αποχή;

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2024 | 1:38 pm







Φιλικοί ιστότοποι: