Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καινούρια δεδομένα στις νέες ταυτόητες αναμένεται να φέρει η εφαρμογή του Προσωπικού Αριθμού

Καινούρια δεδομένα στις νέες ταυτόητες αναμένεται να φέρει η εφαρμογή του Προσωπικού Αριθμού, καθώς αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση στα Αστυνομικά Τμήματα για την έκδοση τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την εισαγωγή τουΠροσωπικού Αριθμούς θα ξεκινήσει παράλληλα η λειτουργία ενός νέου συστήματος ραντεβού για την έκδοση ταυτοτήτων, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται όσι μέχρι σήμερα για την έκδοση νέας ταυτότητας, απαιτείται ηλεκτρονικό ραντεβού.

Η διορία λήγει τον Αύγουστο του 2026.

Ο νόμος αναφέρει:

Για την έκδοση της νέας ταυτότητας απαιτείται ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 10,00€ (Τύπος Παραβόλου: [1894] – “Έκδοση δελτίου ταυτότητας Έλληνα πολίτη”). Εάν είστε πολύτεκνος, το παράβολο που θα πρέπει να πληρώσετε είναι το μισό, δηλαδή 5,00€ (Τύπος Παραβόλου: [1895] – “Έκδοση δελτίου ταυτότητας Έλληνα πολίτη (πολυτέκνων)”). Επιπλέον, στην αίτηση έκδοσης επικολλάται το προβλεπόμενο ένσημο της Ελληνικής Αστυνομίας, ύψους 0,50 € (Τύπος Παραβόλου: [2043] – “Η αίτηση (καρτέλα) για την έκδοση δελτίου ταυτότητας Έλληνος υπηκόου (Ένσημο ΕΛ.ΑΣ.)”). Σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς της ταυτότητας, χρειάζεται επιπλέον ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 9,00€ (Τύπος Παραβόλου: [1889] – “Αντικατάσταση δελτίων ταυτότητας λόγω φθοράς/απώλειας”).

Είσοδος με κωδικούς taxisnet

Κατά την είσοδο στο id.gov.gr ο πολίτης πρέπει να επιλέξει την Περιφέρεια στην οποία υπάγεται, την περιφερειακή ενότητα καθώς και το αστυνομικό τμήμα στο οποίο επιθυμεί να εκδόσει την νέα ταυτότητα.

Πώς κλείνετε ραντεβού (σήμερα)

Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει στην αίτησή του, Αρχή Έκδοσης με βάση τη διεύθυνση μόνιμης ή προσωρινής του διαμονής στην Ελλάδα, συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από τη λίστα διαθεσιμότητας, ώστε να εξυπηρετηθεί με φυσική παρουσία, και καταχωρεί τα εξής στοιχεία του προσώπου στο οποίο αφορά το ραντεβού: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και προαιρετικά αριθμό τηλεφώνου. Υπάρχει η δυνατότητα να κλείσει το ραντεβού τρίτος, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη για να εξυπηρετηθεί.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής του αιτήματος αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επαλήθευση του email που δήλωσε ο ενδιαφερόμενος. Ακολούθως, λαμβάνει στο επιβεβαιωμένο email τις βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της Αρχής Έκδοσης που έχει επιλέξει.

Το αίτημα προγραμματισμού του ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου, το αργότερο οκτώ (8) ώρες πριν. Είκοσι-τέσσερις (24) ώρες πριν και δύο (2) ώρες πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει από την πλατφόρμα μήνυμα υπενθύμισης στο email που έχει δηλώσει.

Διευκρινίζεται ότι διατηρείται χρονική απόσταση, μεταξύ των ραντεβού των ενδιαφερομένων για την ίδια Αρχή Έκδοσης δελτίων ταυτότητας, ικανή για να ολοκληρωθεί ένα ραντεβού πριν ξεκινήσει ένα επόμενο. Οι ώρες και οι ημέρες των διαθέσιμων ραντεβού μπορούν να μεταβληθούν, λαμβάνοντας υπόψη περιορισμούς στο ωράριο και τη διαθεσιμότητα της Αρχής Έκδοσης, ανά χρονικά διαστήματα και ανά θέση εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για την περίπτωση απώλειας ή κλοπής του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ο πολίτης θα πρέπει να επικοινωνήσει με την αρμόδια Αρχή Έκδοσης, βάσει της διεύθυνσης μόνιμης ή προσωρινής διαμονής του στην Ελλάδα και να ζητήσει τον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση νέου δελτίου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 9:21 pm


Η Αρκαδία παίζει μπάλα… Παντού

Η Αρκαδία είναι κοντά στο να πραγματοποιήσει κάτι ποδοσφαιρικά που κυριολεκτικά δεν θα έχει προηγούμενο μιας και ο νομός μας είναι πιθανό να εκπροσωπηθεί σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες από μια ομάδα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ο Αστέρας Τρίπολης για 18ης συνεχόμενη φορά θα παίξει στο πρωτάθλημα της Super Leageu όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής ποδοσφαιρικά όχι μόνο της Αρκαδίας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου αποτελώντας το μεγάλο brand για τον νομό μας και το κορυφαίο ποδοσφαιρικό club της περιοχής.

Η Γυναικεία ομάδα του Αστέρα Τρίπολης ετοιμάζεται για την δεύτερη της χρονιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και η παρουσία της στο κορυφαίο επίπεδο όχι απλά είναι κάτι το σημαντικό για τον Σύλλογο αλλά και ευρύτερα και συνολικότερα για ολόκληρο το Αρκαδικό ποδόσφαιρο.

Ο Αστέρας Τρίπολης δημιούργησε την ομάδα Β’ η οποία για πρώτη φορά αναμένεται να έχει παρουσία στο πρωτάθλημα της Super League 2 γεγονός με την δική του σημασία όπως είναι λογικό μιας και το σκεπτικό της φιλοσοφίας αφορά τα νέα ταλέντα και τα πολλά νέα παιδιά που θα πάρουν ευκαιρίες.

Ο Παναρκαδικός δυνητικά είναι ο εκπρόσωπος του Αρκαδικού ποδοσφαίρου στην Γ’ Εθνική ωστόσο διοικητικά με τα όσα έχουν συμβεί κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν το ιστορικό σωματείο μπορέσει να αγωνιστεί ξανά στις Εθνικές κατηγορίες έπειτα από την άνοδο του.

Βεβαίως στο κείμενο αυτό είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως ο Αστέρας Τρίπολης με τρεις ομάδες σε Super League 1, Super League 2 και Α’ Εθνική Γυναικών κάνει κάτι το απίστευτο για τα δεδομένα επαρχιακής ομάδας.

Μεγάλος κερδισμένος φυσικά από όλο αυτό είναι το Αρκαδικό ποδόσφαιρο που βλέπει τις Εθνικές κατηγορίες να έχουν το στίγμα του νομού μας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 9:05 pm


Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν έδειξε το σθένος να συγκρουστεί με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα

Την Επιτροπή Ανταγωνισμού επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου συζήτησε με την πρόεδρο της Επιτροπής, Ειρήνη Σαρπ, το ζήτημα των ολιγοπωλίων που προκαλεί την ακρίβεια και τη διατηρεί σε υψηλά επίπεδα.

«Το κόστος ζωής είναι δυσανάλογο σε σχέση με τα εισοδήματα εκατομμυρίων πολιτών στη χώρα μας. Για αυτό, λοιπόν, ήρθαμε σήμερα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να συζητήσουμε για τα ολιγοπώλια στις τράπεζες, την ενέργεια, την εμπορία τροφίμων, την υγεία. Και, βέβαια, την πολύ μεγάλη αύξηση του κόστους μεταφοράς των ακτοπλοϊκών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Τόνισε πώς η κυβέρνηση καθυστέρησε πάρα πολύ. «Δεν έδειξε το σθένος να συγκρουστεί με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που αισχροκερδούν εδώ και τέσσερα χρόνια στην πλάτη του ελληνικού λαού. Για αυτό, λοιπόν, πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να μπουν επιτέλους κανόνες στην αγορά», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε:

«Η ελεύθερη αγορά, κάτω από αυτές τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, δίνει τη δυνατότητα σε πολύ ισχυρά οικονομικά συμφέροντα να κερδοσκοπούν στην πλάτη του ελληνικού λαού. Άμεσα, λοιπόν, πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν αυτήν την επώδυνη κατάσταση που πληρώνουν ακριβά οι Έλληνες πολίτες».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 8:20 pm


Φιλικό με τον Πανιώνιο θα δώσει ο Αστέρας Β’

Δυνατό φιλικό τεστ αναμένεται να δώσει η ομάδα Β’ του Αστέρα Τρίπολης που θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη στις 29 Ιουλίου.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι για την δεύτερη ομάδα των κιρτινομπλέ ικανό για χρήσιμα συμπεράσματα για την προετοιμασία και την συνέχεια της.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 8:14 pm


Κασσελάκης: Να αναλάβουν οι εργαζόμενοι τη διαχείριση της Αυγής ή να αναζητηθεί ιδιωτική εταιρεία

Περισσότερες από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, με τους εργαζόμενους της εφημερίδας «Αυγή», παρουσία αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΑ και της προέδρου της, Μαρίας Αντωνιάδου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, με όλους τους εργαζόμενους, απαντώντας στα ερωτήματα που του τέθηκαν ένα προς ένα και κατόπιν πραγματοποιήθηκε συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.  

Ως προς το μέλλον της «Αυγής», η πρόταση Κασσελάκη ενέχει δυο δρόμους, ή αυτόν της αυτοδιαχείρισης του μέσου, καθαρού από χρέη και υπό την μορφή συνεταιρισμού, όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών», είτε με την μορφή συνδιαχείρισης, όπου το 50% των μετόχων θα μείνουν στο κόμμα και οι υπόλοιπες θα εξαγοραστούν από τους εργαζόμενους.

protothema.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 8:00 pm


Το «Ψηφιακό Σχολείο», η νέα πλατφόρμα που φέρνει αλλαγές στα σχολεία

Tα σχολεία αλλάζουν από τον Σεπτέμβριο, αφού έρχεται νέα πλατφόρμα MySchool, ψηφιακό φροντιστήριο και τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που κατοικούν σε ακριτικές περιοχές.

Το Ψηφιακό Σχολείο digitalschool.gov.gr προβλέπει τα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά για τους μαθητές που ζουν σε ακριτικές περιοχές και νησιά, εκεί δηλαδή που δεν μπορούν να δημιουργηθούν σχολεία.

Ταυτόχρονα θα επανασχεδιαστεί και θα αναβαθμιστεί η πλατφόρμα MySchool, ενώ θα λειτουργήσει και μια νέα πλατφόρμα με το όνομα eParents, στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι γονείς και οι κηδεμόνες. Επιπλέον, θα λειτουργήσει το Ψηφιακό Φροντιστήριο για πρόσθετη υποστήριξη.

Το νέο Ψηφιακό Σχολείο παρουσιάστηκε την Παρασκευή 17/5 σε ειδική εκδήλωση στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ριζωμάτων στην Ημαθία, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον υπουργό Παιδείας σε ανάρτησή του στο Facebook από τον προηγούμενο Απρίλιο, που τότε είχε γράψει μεταξύ άλλων «Τον Σεπτέμβριο του 2024 οι μαθητές των πλέον απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σχολείο».

Νέο MySchool

Η πλατφόρμα MySchool, ένα σύστημα που παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες διοίκησης για σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, εξυπηρετεί 16.000 σχολικές μονάδες και διαχειρίζεται 1,5 εκατομμύριο μαθητές και 140.000 εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο επανασχεδιασμός της πλατφόρμας εστιάζει στην τεχνολογική αναβάθμιση της αρχιτεκτονικής και του λογισμικού της, με στόχο τη βελτίωση των ψηφιακών υπηρεσιών των σχολείων.

Αυτό περιλαμβάνει την αντικατάσταση των παραδοσιακών υπηρεσιακών εντύπων, όπως το απουσιολόγιο ή το βιβλίο ύλης, με ψηφιακές μορφές, καθώς και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των υπηρεσιών και των δεδομένων.

Στόχος είναι να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη ενός ευρύτερου οικοσυστήματος εφαρμογών, όπως οι εφαρμογές τηλεκπαίδευσης και εφαρμογές που απευθύνονται σε γονείς και κηδεμόνες.

Η νέα πλατφόρμα «eParents» αποτελεί το επίσημο ψηφιακό κανάλι ενημέρωσης του κηδεμόνα από το σχολείο. Συμπεριλαμβάνει ανακοινώσεις, ειδοποιήσεις και καταγραφή των δραστηριοτήτων, παρέχοντας επίσης τη δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις.

Επιπλέον, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις, τη βαθμολογία, τις απουσίες κ.λπ. του μαθητή, ενώ ενημερώνει τον κηδεμόνα για την ύλη που έχει καλυφθεί και τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στον συγκεκριμένο μαθητή.

Επιπλέον, προσφέρει έναν τρόπο επικοινωνίας με τον καθηγητή, δίνοντας τη δυνατότητα προγραμματισμού συνάντησης και online επικοινωνίας σε επιλεγμένες ώρες μέσω της πλατφόρμας.

Παράλληλα, η πλατφόρμα θα δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν οι γονείς μεταξύ τους. Ακόμη, θα περιλαμβάνει ειδικές λειτουργίες όπως η παρακολούθηση της θέσης του σχολικού οχήματος, η υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, οι δωρεές και χορηγίες για το σχολείο κ.λπ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 7:40 pm


Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός θα είναι τυπικά καλοκαιρινός τις επόμενες ημέρες, ενώ από την Κυριακή η θερμοκρασία θα ανέβει στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

«Η επιστροφή του καλοκαιριού», γράφει ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Χ. «Τυπικά καλοκαιρινός καιρός τις επόμενες ημέρες, με το μελτέμι να μη ξεπερνά τα 6 με 7 μποφόρ. Περιορισμένη αστάθεια Τρίτη με Πέμπτη και με τη θερμοκρασία από την Κυριακή σε άνοδο περί τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές ( που είναι οι 33-34 βαθμοί) αλλά όχι όμως ακραίες», συμπληρώνει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο, Σάββατο, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3-4 και στα ανατολικά 4-6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33-35 και κατά τόπους στα δυτικά τους 36 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα τους 30-32 και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου- Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι και πάλι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 34-36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30-33 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33-35 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 7:20 pm


Συνελήφθη 47χρονος για κλοπή σε αγροκτήμα στην Καλαμάτα

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -1- περίπτωση κλοπής σε αγρόκτημα, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 28.6.2024 έως την 30.6.2024 σε τοπική κοινότητα του δήμου Καλαμάτας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 7:05 pm


Τιμολόγια ρεύματος: Το φτηνότερο χρώμα για τον Ιούλιο

Αυξημένες τιμές κατά 20%, σε σχέση με τον Ιούνιο, μεσοσταθμικά, αναμένονται στα τιμολόγια του ερχόμενου μήνα που θα ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα από τους παρόχους.

Αυτό προμηνύει η μέχρι σήμερα πορεία των τιμών στην χονδρεμπορική αγορά καθώς η μέση τιμή στην αγορά ρεύματος εκτοξεύθηκε τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Μάιο, από τα 81,08 ευρώ/μεγαβατώρα στα 100,43 ευρώ/μεγαβατώρα.

Είναι ενδεικτικό πως στο ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας οι τιμές του ρεύματος ξεφεύγουν. Την Τρίτη 25 Ιουνίου η μέση χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην ελληνική αγορά σκαρφάλωσε στα 131,74 ευρώ/μεγαβατώρα.

Σε γενικές γραμμές, τον Ιούνιο η χονδρεμπορική τιμή δεν έπεσε κάτω από τα 90 ευρώ/μεγαβατώρα με εξαιρέσεις τις δύο τελευταίες ημέρες που σημείωσε βουτιά στα 54,28 ευρώ/μεγαβατώρα και 79,15 ευρώ/μεγαβατώρα αντίστοιχα. Το φυσικό αέριο συμμετέχει κατά 25,94% στην ηλεκτροπαραγωγή έναντι 54,27% των ΑΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς φυσικού αερίου στο ολλανδικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (TTF) αν και απέχουν από τα υψηλά της ενεργειακής κρίσης, έχουν πάρει την ανηφόρα το τελευταίο διάστημα (κυμαίνονται μεταξύ 34,5-36,5 ευρώ/μεγαβατώρα). Οι αναταράξεις στις τιμές του φυσικού αερίου στο TTF συμβάλλουν τα μέγιστα στην απογείωση των τιμών στην ελληνική χονδρεμπορική αγορά ρεύματος καθώς το φυσικό αέριο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ενεργειακού μίγματος.

Το καλοκαίρι, σε κάθε περίπτωση, προμηνύεται καυτό για τις τσέπες των καταναλωτών με τις αιτίες να ποικίλουν.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 6:45 pm


Τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε Beach bar στην Καλογριά Μεσσηνίας

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (05/07), σε Beach Bar στην παραλία Καλογριάς, στην Στούπα Μεσσηνίας, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στην επιχείρηση.

Το συμβάν συνέβη περίπου στις 4 τα ξημερώματα, έχουν προκληθεί ζημιές στο κατάστημα που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό, ενώ δεν υπήρξε κάποια αναφορά για τραυματισμό.

Από το πρωί, άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας βρίσκονται στο σημείο και διερευνούν το περιστατικό.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 6:30 pm


Γιορτάζει το εξωκλήσι της Αγίας Κυριακής στο Κάψια Μαντινείας την Κυριακή 7 Ιουλίου

Την Κυριακή 7 Ιουλίου γιορτάζει το Ιερό εξωκλήσι της Αγίας Κυριακής στο Κάψια Μαντινείας

Προστάτιδα του συλλόγου Καψιωτών Τριπόλεως.

Πρόγραμμα Ιεράς Πανηγύρεως

Σάββατο 6 Ιουλίου ώρα 19:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

Κυριακή 7 Ιουλίου ώρα 07:30 π.μ. Όρθρος – Πανηγυρική Θεια Λειτουργιά

Παρακαλείται ο Φιλόχριστος λαός να προσέλθει για να λάβει την ευλογία της Αγίας.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 6:22 pm


Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης: «Θέαμα» χαμηλού επιπέδου

Ακόμα μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε χθες με φωνές, με χαρακτηρισμούς και με ατάκες που, αν και προκαλούν αυθόρμητα το γέλιο, διότι αυθόρμητα ειπώθηκαν, θα συμφωνήσουμε ότι δεν έχουν καμία θέση σε συνεδρίαση ενός θεσμού που θα έπρεπε να αποτελεί την κορυφαία έκφραση του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης και να υπερασπίζεται την ευμάρεια των δημοτών -κι όχι απλώς να λαμβάνει αποφάσεις για τη λειτουργία του Δήμου.

Σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση, οι φωνές και οι αντεγκλήσεις, για να το πούμε κομψά, δίνουν την εντύπωση στους δημότες ότι παρατάξεις και μέλη αυτών υποβαθμίζουν τον ίδιο τον θεσμό.

«Λες ψέματα!», «κρατήσου!», «δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω!», «νταβατζήδες είσαστε εδώ μέσα;», «τι βλακείες λες εδώ μέσα!», «είσαι άσχετος!», «είσαι νούμερο!», «είσαι γλείφτης!», «πάρε και την γκλίτσα!», φωνές, προσβολές, κανένας σεβασμός στη διαδικασία και στο προεδρείο -με τη δικαιολογία, προφανώς, ότι ο κάθε δημοτικός σύμβουλος... πνίγεται από το δίκιο του και εξανίσταται, ξεσπώντας με εκφράσεις γηπέδου, όπως για δεύτερη φορά χθες επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γεωργακόπουλος, ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε επίσης πει ότι δεν τον ενδιαφέρει, ούτε τον ίδιο ούτε τους νέους ανθρώπους που εκπροσωπεί, τι συνέβαινε σε άλλες θητείες και ότι το θέμα είναι να γίνουν τώρα όλα καλύτερα.

Υπάρχει, βέβαια, και μια ιδιαίτερη κατηγορία «ατακών» στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, ως δικαιολογίες για διάφορες καταστάσεις, παραλείψεις ή απλώς για την ανικανότητα, που θα τις θυμόμαστε, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά επειδή είναι εντελώς «κουφές», όπως: «Άλλο τρώω εγώ, άλλο η κυρία...» ή «τα ζώα άμα πας να τα μετρήσεις μέσα, μετριούνται», οπότε δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει κατάλογος με το πόσα είναι μέσα στο καταφύγιο, πόσα έχουν επανενταχθεί κτλ. (δηλαδή, καταφύγιο όπως κοτέτσι, κάθε μέρα μετράς τις κότες για να δεις αν κανένα κουνάβι βούτηξε καμία...) και «τα σκυλιά τρώνε αλλά δεν τα πιάνει το φαγητό».

Θυμόμαστε από άλλες, πολύ παλαιότερες συνεδριάσεις, το πόρισμα των ελεγκτών της ΚΕΔΗΤ που... ερχόταν με κούριερ και δεν έφτανε ή την πλακέτα από τη Λάρισα για τα φανάρια, που την περιμέναμε χρόνια...

Ίσως θα έπρεπε οι παρατάξεις να συμφωνήσουν ότι αυτό το βιολί δεν πρέπει να συνεχιστεί. Και είναι πραγματικά κρίμα, για εκείνους τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν επίπεδο και δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε καβγάδες χωρίς νόημα.

Αν θέλουν να λογοφέρουν οι «πολιτικοί αντίπαλοι» -που πάντως σε κάποια θέματα πορεύονται χέρι-χέρι οι παρατάξεις τους- ας το κάνουν έξω από την αίθουσα.

Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω είναι βαθιά προσβλητική για τους δημότες, οι οποίοι με αυτά που βλέπουν, αποθαρρύνονται από το να συμμετάσχουν στα κοινά και, στην καλύτερη, φτιάχνουν κανένα ποκ κορν για να χαζέψουν το θέαμα που αυθορμήτως προσφέρεται...

 

Γαλανιάδη Εύα

 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 6:09 pm


Κεραμέως: Fake news η εξαήμερη εργασία

Στην εξαήμερη εργασία αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, στην ΕΡΤ, εστιάζοντας στις πολιτικές που πρέπει να αλλάξουν για να μειωθεί η ανεργία και να μπουν στην αγορά εργασίας περισσότερες γυναίκες, ΑμεΑ, νέοι και συνταξιούχοι.

Η κυρία Κεραμέως τοποθετήθηκε και στο θέμα της 6ήμερης εργασίας, χαρακτηρίζοντάς το ως άλλο ένα fake news, ενώ ανέφερε ότι «το πενθήμερο είναι ο κανόνας. Η 6η ημέρα είναι η δυνατότητα για μια έξτρα ημέρα εργασίας».

Παράλληλα η υπουργός υποστήριξε ότι το νέο μέτρο σχετίζεται με πολύ συγκεκριμένες επιχειρήσεις που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, όπως εργοστάσια με κυλιόμενες βάρδιες που δουλεύουν ακόμη και 7 ημέρες συνεχόμενα.

Όπως είπε, αυτή η επιπλέον ημέρα εργασίας θα αμείβεται συν 40%, συν 115% αν είναι Κυριακή και αργία. «Όλα αυτά είναι μέτρα που έρχονται να θωρακίσουν τον εργαζόμενο» σημείωσε η υπουργός, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας».

Μάλιστα, όπως είπε στην ΕΡΤ, «δεν πρέπει να μιλάμε για 6ήμερη εργασία αλλά για έκτακτη ημέρα εργασίας», τονίζοντας ότι «μιλάμε για την εξαίρεση της εξαίρεσης που αφορά εργοστάσια και επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας».

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 6:00 pm


Συνελήφθη 45χρονη για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (4.7.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 45χρονη ημεδαπή, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -12,1- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 5:35 pm


ΟΠΕΚΕΠΕ: Έδωσε απαντήσεις για τα «πρόστιμα»

Σε απάντηση δημοσιεύματος γνωστής ιστοσελίδας αγροτικού περιεχομένου, με τίτλο «ΟΠΕΚΕΠΕ Domino προστίμων», όπου γίνεται αναφορά στο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ares(2024)4751508-02.07.2024 ενημερώνουμε για τα εξής :

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται συστηματικά, κάθε έτος από τα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα για την επιβεβαίωση της ορθής διαχείρισης των κοινοτικών αγροτικών ταμείων.

Στο πλαίσιο ελέγχου του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για το έτος υποβολής αιτήσεων 2022, διαπιστώθηκε οριζόντιο σφάλμα στην διαδικασία υπολογισμού πληρωμών.

Αναλυτικότερα, το σφάλμα προέκυψε από εκ παραδρομής χρησιμοποίηση γραμμής δικαιωμάτων έτους 2021 αντί της ορθής έτους 2022, σε συγκεκριμένο διασταυρωτικό έλεγχο που οδήγησε σε εσφαλμένη πληρωμή τον Ιούλιο του 2023. Το εν λόγω σφάλμα αφορά σε 196.083 δικαιούχους και το ποσό αρχικής εκτίμησης ήταν 63.035.249,77€, το οποίο μετά από επανα-υπολογισμό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προσδιορίστηκε σε 50.755.440,32 €.

Επισημαίνουμε ότι το σφάλμα εντοπίστηκε σε νέο διασταυρωτικό έλεγχο που διεξήχθη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. έχουν ενημερωθεί ως προς αυτό. Τα ποσά αυτά καταχωρούνται στο Βιβλίο Οφειλετών και συμψηφίζονται στο σύνολό τους με μελλοντικές πληρωμές ανεξαρτήτως έτους αιτήσεων, που αυτές αφορούν, ακολουθώντας την τυπική διαδικασία που εφαρμόζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Συνεπώς, το αναφερόμενο ποσό δεν αποτελεί πρόστιμο όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.

Ως προς τα ευρήματα που αφορούν στην επιβεβαίωση των όρων επιλεξιμότητας των Μέτρων 10 (αγροπεριβαλλοντικές ενισχύσεις), 11(Βιολογική Γεωργία-Κτηνοτροφία-Μελισσοκομία), 13(εξισωτική αποζημίωση), του ΠΑΑ 2014-2022, αυτά αφορούν και πάλι στις διαδικασίες ελέγχου για το έτος αιτήσεων 2022.

Για τα ανωτέρω μέτρα, βρίσκεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε εξέλιξη η ολοκλήρωση των διαδικασιών επανελέγχου των όρων επιλεξιμότητας, και για όσα ποσά διαπιστωθεί επίσης πως έχουν εσφαλμένα καταβληθεί σε δικαιούχους, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Η σημερινή Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, έγκαιρα πήρε πρωτοβουλίες και με τις ανωτέρω ενέργειες αποδεικνύει έμπρακτα  αφενός μεν την πλήρη στοίχιση και συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και αφετέρου πως σκοπό έχει την έγκαιρη και έγκυρη διαδικασία ελέγχων και πληρωμών και την αποκατάσταση των όποιων δυσλειτουργιών, για την αποφυγή δημοσιονομικών διορθώσεων και την προστασία των ενωσιακών και εθνικών πόρων.

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 5:20 pm


Πιερρακάκης: Από τους αναπληρωτές του ΑΣΕΠ οι 10.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Για τις 10.000 μόνιμες και άμεσες προσλήψεις στην εκπαίδευση που ανακοινώθηκαν εχθές – οι περισσότερες που έχουν γίνει – μίλησε σήμερα καλεσμένος στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι διορισμοί αφορούν όλες τις βαθμίδες – νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια λύκεια – και οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν στις θέσεις τους πριν τον Σεπτέμβριο.

Έμφαση ωστόσο έχει δοθεί στην ειδική αγωγή και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Ένα κομμάτι – περίπου 4.500 – είναι από τον τακτικό προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείου Παιδείας. Οι υπόλοιποι προέρχονται από τους πίνακες του ΑΣΕΠ από τους 40.000 αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι θα καλύψουν μόνιμες, οργανικές ανάγκες».

Όπως είπε ο υπουργός, εκτός των άλλων, οι προσλήψεις θα καλύψουν τα κενά των συνταξιοδοτήσεων ενώ θα αξιοποιηθούν οι πόροι που δίνονται στους αναπληρωτές για να γίνουν μόνιμες προσλήψεις.

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό φροντιστήριο» για τους μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών

Όπως ανέφερε στην συνέχεια, ο υπουργός, το «Ψηφιακό φροντιστήριο» για τους μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών είναι ήδη σε λειτουργία, με υλικό από τα μαθήματα Γλώσσας και Μαθηματικών του Γυμνασίου.

Τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει και το «Ψηφιακό φροντιστήριο»  για τις Πανελλαδικές, με υλικό προετοιμασίας για τις εξετάσεις.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 5:00 pm


Πόσο κοστίζουν οι διακοπές - Ρεπορτάζ με τιμές για το Παράλιο Άστρος

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι περισσότεροι ακόμα σκέφτονται πού θα κάνουν διακοπές.

Το κόστος, όπως είναι φυσικό, είναι βασικός παράγοντας ο οποίος θα καθορίσει το διάστημα και την περιοχή στην οποία θα αποδράσουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Για μια τετραμελή οικογένεια το κόστος των ακτοπλοϊκών «ζαλίζει» και έτσι οι επιλογές μειώνονται και οι οικογένειες, κυρίως, κατευθύνονται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Κάνοντας τυχαία μια αναζήτηση σε ιστότοπο που διαθέτει ακτοπλοϊκά εισιτήρια, βλέπουμε ότι για μια τετραμελή οικογένεια με το αυτοκίνητό τους, το κόστος για να ταξιδέψουν –στην τυχη, ας πούμε στη Νάξο- ξεκινά από 640 ευρώ.

Αμέσως από την αναζήτησή μας εξαιρείται το όμορφο και δημοφιλές νησί και το ψάξιμο συνεχίζεται για κάποιον πιο κοντινό προορισμό.

Πάμε στη Βόρεια Κυνουρία; Κάνουμε μια αναζήτηση για Παράλιο Άστρος. Είναι κοντά, δεν έχει διόδια και ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές.

Πόσο θα μας στοιχίσει μία απόδραση στο Παράλιο Άστρος; Σας παρουσιάζουμε έναν μίνι τιμοκατάλογο με επιλογές που έχετε για να περάσετε όμορφες και ξέγνοιαστες διακοπές.

Καύσιμα:

Το κόστος για την μετάβαση και την αναχώρηση ενός ΙΧ οχήματος από την Τρίπολη στο Παράλιο Άστρος είναι 18 ευρώ.

Το ανάλογο κόστος για την διαδρομή από και προς Αθήνα είναι 56 ευρώ και τα διόδια στοιχίζουν περίπου 20 ευρώ.

Μία μικρή έρευνα του ΑrcadiaPortal.gr σε επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου δείχνει το εύρος των τιμών σε μία σειρά υπηρεσιών.

Παράλιο Άστρος

Διαμονή / ανά διανυκτέρευση για μία καθημερινή μέρα τον Ιούλιο

Ένα Deluxe δίκλυνο δωμάτιο

4 κρεβάτια (2 μονά, 2 διπλά)

1 βράδυ, 2 ενήλικες, 2 παιδιά

€ 163

Δεύτερη επιλογή

Δίκλινο Δωμάτιο

2 μεγάλα διπλά κρεβάτια

1 βράδυ, 2 ενήλικες, 2 παιδιά

€ 133

Διαμέρισμα 1 Υπνοδωματίου

Ολόκληρο διαμέρισμα • 1 υπνοδωμάτιο • 1 σαλόνι • 1 μπάνιο • 1 κουζίνα • 50m²

3 κρεβάτια (2 μονά, 1 μεγάλο διπλό)

1 βράδυ, 2 ενήλικες, 2 παιδιά

€ 191

Eνοικιαζόμενο κατάλυμα ως ολόκληρος χώρος

1 υπνοδωμάτιο

1 μπάνιο

€ 81 /διανυκτέρευση

Διαμέρισμα στην πόλη Παράλιο Άστρος

3 κρεβάτια

€ 122 ανά διανυκτέρευση ·

Φτάσαμε στην παραλία. Πόσο θα μας στοιχίσει ένα μπανάκι;

Ένας καφές και ένα μικρό μπουκάλι νερό στοιχίζουν 4 ευρώ

Ένας φυσικός χυμός πορτοκάλι στοιχίζει 4 ευρώ

Κόστος 12 ευρώ

Σε κάποια καταστήματα υπάρχει και χρέωση 3 ευρώ το σετ στις ξαπλώστρες

Κόστος για 4 άτομα 6 ευρώ.

Φυσικά το κόστος μπορεί να μηδενιστεί αν επιλέξουμε να καθίσουμε στην πετσέτα, κάτω από την ομπρέλα μας στην παραλία και να έχουμε ένα ψυγείο φορητό με νεράκι από το σπίτι

Μεσημέρι! Ώρα για φαγητό σε κάποιο ταβερνάκι

Ταβέρνα – Εστιατόριο

Για τέσσερα κυρίως πιάτα θα πληρώσουμε 48 ευρώ

Μία απλή σαλάτα κοστίζει 7 ευρώ

Μία μερίδα πατάτες τηγανητές κοστίζει 5 ευρώ

Μία μπύρα κοστίζει 4 ευρώ

Ένα αναψυκτικό κοστίζει 2.50 ευρώ

Ο λογαριασμός θα μας έρθει 73 ευρώ

*Φυσικά οι τιμές είναι ενδεικτικές και διαφέρουν ανάλογα με το είδος του μενού που θα επιλέξουμε.

Ό,τι και αν επιλέξετε, να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι!

 

Bon voyage!

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 4:49 pm


«Κλείδωσε» ο κατώτατος μισθός και η έκτακτη ενίσχυση συνταξιούχων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ο κεντρικός κυβερνητικός στόχος που έχει τεθεί είναι ο κατώτατος μισθός να φτάσει μέχρι το τέλος της τετραετίας στα 950 ευρώ. Για να συμβεί αυτό, εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει ένα μπαράζ ετήσιων αυξήσεων της τάξης των 40 ευρώ τα έτη 2025, 2026 και 2027.

Στο τραπέζι βρίσκεται, επίσης, και η εισαγωγή ενός νέου μοντέλου διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, το οποίο έχει πολλά κοινά με το γαλλικό.

Από τη χθεσινή ατζέντα δεν έλειπε και το έκτακτο επίδομα που θα δοθεί τον Δεκέμβριο στους απόμαχους της δουλειάς. Εκτιμάται το έκτακτο επίδομα προσωπικής διαφοράς θα κυμανθεί από 100 έως 200 ευρώ, ενώ το «ταβάνι» εισοδήματος των δικαιούχων θα κινείται στην περιοχή των 1.600 ευρώ.

 

Διαβάστε περισσότερα για το που «κλειδώνει» ο κατώτατος μισθός και η έκτακτη ενίσχυση συνταξιούχων

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 4:40 pm


Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Επαναπροσδιορίζοντας την αλλαγή στη δημοκρατία 2024

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Νίκο Διαμαντή, παρουσιάζεται στις 5 Ιουλίου 2024 το περιπατητικό τοποειδικό δρώμενο με τίτλο «Επαναπροσδιορίζοντας την αλλαγή στη
δημοκρατία/Redefining the change in democracy».

Οι φοιτήτριες που παρακολούθησαν το εργαστηριακό/βιωματικό μάθημα «Τεχνικές Σωματικού Θεάτρου IV: Ο ερμηνευτής στον ανοιχτό χώρο» του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος (υπεύθυνη διδ. την κ. Α. Βασιλάκου) κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτημάτων πάνω στις έννοιες της ΥΓΕΙΑΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, μετασχηματίζοντας τις σκέψεις τους σε πρωτότυπα κείμενα και κινητικές δράσεις που θα παρουσιαστούν στον δημόσιο χώρο του Νοσοκομείου Η Σωτηρία.

 

Το δρώμενο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τριήμερης πλατφόρμας What We Owe Democracy – Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία, υπό την συνολική σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Διαμαντή, ως συμπαραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2024. Συμμετέχουν οι φοιτήτριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου:

Νίκη Δαμασκηνού
Κατερίνα Κουνή
Βασιλική Κωνσταντάκη
Κωνσταντίνα Μπουρνιά
Κωνσταντίνα Παπαπολυμέρου
Αλεξάνδρα Στεργιάννη

Concept-Σκηνοθεσία: Αντωνία Βασιλάκου. Δραματουργική υποστήριξη: Αννα Τσίχλη. Σχολή Καλών Τεχνών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστήμιο ΠελοποννήσουΥπεύθυνες διδάσκουσες: Δρ. Αντωνία Βασιλάκου και Δρ. Άννα Τσίχλη, μέλη ΕΕΠ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 4:16 pm


Σύλληψη 51χρονου για κατοχή ναρκωτικών στην Μεσσηνία

Συνελήφθη, χθες (4.7.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 51χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, συνολικού βάρους -
19,2- και -6,2- γραμμαρίων, αντίστοιχα, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 4:01 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά στην Αρκαδία - Documento - Documento

Φωτιά στην Αρκαδία - Documento  Documento

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας