Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ομιλία στην Τρίπολη με θέμα «Πόσες συσκευές δεν χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων;»

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Μην χάσετε αυτήν την *Πέμπτη, 26 Μαΐου, στις 7.00μ.μ.* την τελευταία ομιλία στα πλαίσια της δράσης "Τρίπολη: 2/μηνο αφιερωμένο στην Τεχνολογία & στην Επιστήμη".

Ο συνάδελφος Δρ. Σπυρίδων Σκιαδόπουλος, Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έρχεται στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης με θέμα "Πόσες συσκευές δεν χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων;".

Θα είναι χαρά και τιμή μας αν σας έχουμε εκεί!

Η ομιλία διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχει δωρεάν είσοδο, και είναι ανοικτή σε όλους όσους θέλουν να ακούσουν και να συζητήσουν θέματα στην αιχμή της τεχνολογίας.
 

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 2:36 pm


Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Τρίπολης

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Την Τρίτη (24/5/2022) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 2:29 pm


Εμπορικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου: Διαμαρτυρία κατά της επικείμενης παύσης τραπεζικών καταστημάτων

Τα εκατοντάδες λουκέτα σε καταστήματα τραπεζών την τελευταία τριετία, «εξαφάνισαν»τη δυνατότητα δια ζώσης συναλλαγής των πολιτών με τις τράπεζες σε πάρα πολλές μεγάλες αλλά και μικρότερες περιοχές της χώρας, επηρεάζοντας την καθημερινότητα των κατοίκων, προκαλώντας τους αναστάτωση και εκνευρισμόαλλά και τον τραπεζικό τους αποκλεισμό.

Η μακρά λίστα των περιοχών που θα στερούνται τραπεζικού συστήματος μεγαλώνει συνεχώς, με τη στρατηγική των τραπεζών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη γύρω από τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό αλλά και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους.

Η πρόσφατη φημολογούμενη απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει τρία (3) υποκαταστήματά της στην Κάτω Αχαΐα, τα Καλάβρυτα και στο Πανεπιστημιακό Γενικό ΝοσοκομείοΡίου, έχει προκαλέσει εργασιακή ανασφάλεια σε εκατοντάδες εργαζόμενους - τραπεζοϋπαλλήλους και σύντομα όπως έχει προηγηθεί και σε άλλα σημεία,θα οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό και υποβάθμιση των συγκεκριμένων περιοχών, πλήττοντας καίρια τις τοπικές κοινωνίες.

Γίνεται σαφές ότι οι αποφάσεις αυτές απαξιώνουν τις ανάγκες των πολιτών (ηλικιωμένων, αγροτών, συνταξιούχων) και συναδέλφων μας εμπόρων, απομονώνουν τις ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες, οδηγούν εκτός αγοράς εργασίας τους εργαζόμενους- τραπεζοϋπαλλήλους, μη υπολογίζοντας και στηρίζοντας όσους στήριξαν τις τράπεζες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η «κερδοφορία», αδιαφορώντας  για τις δυσμενέστατες επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις αυτές στην εξυπηρέτηση του πληθυσμού.

Δεν μπορούν να αφήσουν τους ανθρώπους που εξαρτώνται από τις βασικές υπηρεσίες στην τύχη τους.

Δεν μπορούν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους εκτός αγοράς εργασίας.

Δεν μπορούν να μην λαμβάνουν υπόψιν τους τις ανάγκες των περιοχών και να τις οδηγούν σε τραπεζική ερημοποίηση και αποκλεισμό τους από την ανάπτυξη.

Καταληκτικά, για όλους τους παραπάνω λόγους (με δεδομένο ότι οι φημολογίες ευσταθούν),

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.)στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα οι εργαζόμενοι, οι εμπορικοί σύλλογοι αλλά και όλοι οι φορείς των περιοχών αυτών.

Δηλώνουμε την εναντίωσή μας σε κάθε κίνηση που πλήττει οικονομικά και υποβαθμίζει τη χώρα μας και καλούμε όλους σας να δώσετε δυναμικό παρόν.

 

Εκ της Ομοσπονδίας

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 2:14 pm


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 107.905 έλεγχοι, από τους οποίους οι 77.782 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 5 παραβάσεις, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν 8 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

5 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από   πελάτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.591 ομοειδείς παραβάσεις  και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 2:08 pm


Τι έδειξαν τα rapid test σε πλατεία Πετρινού και Παναρκαδικό Νοσοκομείο

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκαν 44 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 37 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 3.524 rapid test και ανευρέθηκαν 478 θετικά (13.56%). Από τις 478 περιπτώσεις, οι 232 αφορούν άνδρες και οι 246 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 35.41 έτη.

ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
91 rapid test με 2 θετικά (2.2%) αφορούν σε 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 31 έτη

ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
77 rapid test με 8 θετικά (10.39%) αφορούν σε 4 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 39 έτη

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 1:49 pm


«Το μωρό μου ακούει;» Μια ερώτηση που πρέπει να σας απασχολήσει – Απαντά ο ΩΡΛ Δημήτρης Τριάντος (vid)

Ο ερχομός ενός μωρού στη ζωή ενός ζευγαριού γεννά μεγάλη χαρά αλλά παράλληλα και ευθύνες.

Οι γονείς κάνουν τον καλύτερο που μπορούν για την υγεία του νέου μέλους της οικογένειάς τους. Η ακοή του μωρού είναι ένα σημαντικό θέμα, που βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα οι παιδίατροι σε συνεργασία με τους ωτορινολαρυγγολόγους συνιστούν να γίνουν προληπτικές εξετάσεις σε μικρή ηλικία στο μωρό, ώστε να ελεγχθεί η ακοή του και να εντοπιστεί νωρίς κάποια μορφή βαρηκοΐας που μπορεί να υπάρχει. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, ενώ η άμεση διάγνωση βαρηκοΐας σε ένα παιδί μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους.

Πότε, όμως, και ποια είναι η εξέταση που πρέπει να γίνει, πώς γίνεται και τι αποτελέσματα μπορεί να έχει;

Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις μάς απάντησε ο κ. Δημήτρης Τριάντιος, χειρούργος- ωτορινολαρυγγολόγος, προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς και οι μέλλοντες γονείς.

Αρχικά, έχουμε 1,9 περιστατικά νεογνικής και παιδικής βαρηκοΐας ανά χίλιες γεννήσεις και μπορεί να προκληθεί από το επιβαρυμένο κληρονομικό ιστορικό, τη χρήση τοξικών φαρμάκων, τις συγγενείς λοιμώξεις του κεντρικού νευρικού συστήματος, τον πρόωρο τοκετό ή και ακόμη και το τραυματισμό της κεφαλής κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Μετά τη γέννηση του μωρού, περίπου σε διάστημα ενός μήνα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εξέταση που ονομάζεται «ωτοακουστικές εκπομπές». Η εξέταση αυτή είναι ανώδυνη και μέσω αυτής γίνεται αντιληπτό αν ο κοχλίας του αφτιού του παιδιού ανταποκρίνεται σε ήχο.

Η πιο συνήθης μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι αυτή των παροδικών προκλητών ωτακουστικών εκπομπών, οι οποίες μπορούν να γίνουν είτε στο ιατρείο είτε στο σπίτι του παιδιού γρήγορα, ανώδυνα και με σχετικά χαμηλό κόστος.

Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, τότε το παιδί έχει ακοή και δεν χρειάζεται να γίνει κάτι άλλο.

Στην περίπτωση όμως που το μωρό δεν ανταποκριθεί στους ήχους, η παραπάνω εξέταση θα πρέπει να επαναληφθεί μετά από μια εβδομάδα. Αν και πάλι δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε πραγματοποιείται πιο εξειδικευμένη εξέταση που ονομάζεται «ακουστικά προκλητικά δυναμικά του εγκεφαλικού στελέχους».

Αν η διάγνωση καταλήγει στο γεγονός ότι το παιδί δεν έχει ακοή ή μια μορφή βαρηκοΐας, τι ακολουθεί;

«Σε διάστημα τριών με έξι μηνών, σε μικρή ή μέτρια μορφή βαρηκοΐας μπορούν να τοποθετηθούν ακουστικά βαρηκοΐας στο παιδί. Από την άλλη σε σοβαρή μορφή βαρηκοΐας στην ηλικία μεταξύ των οκτώ με δέκα μηνών προχωράμε σε χειρουργική επέμβαση, όπου τοποθετούνται κοχλιακά εμφυτεύματα. Δηλαδή μέσω ηλεκτρικής διέγερσης το παιδί έχει τη δυνατότητα να ακούει», απαντά ο ειδικός.

Είναι πολύ σημαντικό η διάγνωση να είναι έγκαιρη, ώστε το ίδιο να ισχύσει και για την αντιμετώπιση. Αν το παιδί δεν διαγνωστεί άμεσα, αυτό έχει ως συνέπεια στο μέλλον να μην μπορέσει να μιλήσει και να το λεξιλόγιό του θα περιοριστεί στις 500 λέξεις.

Κλείνοντας, ο κ. Τριάντος συμβουλεύει τους νέους γονείς να μην φοβούνται την εξέταση αλλά και ούτε το αποτέλεσμα, καθώς υπάρχουν πολλά όπλα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αν αυτό υπάρχει.

Το πιο σημαντικό είναι να υπάρξει σωστή ενημέρωση και άμεση πραγματοποίηση της εξέτασης.

Αγγελική Γεωργοπούλου

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ο Ωριλάς Δημήτρης Τριάντος απαντά σχετικά με τις ωτοακουστικές εκπομπές

Video of ArcadiaPortal.gr Ο Ωριλάς Δημήτρης Τριάντος απαντά σχετικά με τις ωτοακουστικές εκπομπές

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 1:35 pm


Σε Πλατφόρμα Διαχείρισης Τουρισμού θα ενταχθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Το EUROPE DIRECT Πελοπόννησος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», επ’ ευκαιρίας του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 και στοχεύοντας αφενός στην ανάδειξη της σημασίας της ψηφιακής μετάβασης και αφετέρου στην προβολή της δύναμης που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης, πραγματοποίησε διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Μουσείο και Μουσειακή Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Εποχή: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας», την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρα 18:30.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον Πρόεδρο του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» και Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος αναφέρθηκε στον πολυδιάστατο σύγχρονο ρόλο των μουσείων και στην ενσωμάτωση των ψηφιακών εφαρμογών προκειμένου να επανακαθοριστεί η σχέση των μουσείων με το κοινό. Τόνισε τον ρόλο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα που στηρίζουν έμπρακτα το έργο του EUROPE DIRECT Πελοπόννησος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, διαπίστωσε την εύστοχη επιλογή του θέματος της εκδήλωσης, καθώς εντάσσεται πλήρως στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την πανδημία, το οποίο διατρέχει τρεις πυλώνες μετάβασης : είναι πράσινη, ψηφιακή και δίκαιη.

Η Αρχαιολόγος, Μουσειολόγος και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος ICOM, κα Ρούλα Χάιδου, παρουσίασε τη δράση του Ελληνικού Τμήματος του ICOM που επικεντρώνεται στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για τον ανεκτίμητο ρόλο που διαδραματίζουν τα μουσεία στην ανάπτυξη της κοινωνίας, τη διατήρηση της ιστορίας και την προώθηση της γνώσης. Τόνισε τη σημασία του φετινού εορτασμού με θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων», υπογραμμίζοντας ότι τα μουσεία ευαισθητοποιούν το κοινό για περιβαλλοντικά θέματα, καινοτομούν συμβάλλοντας τόσο στην ψηφιακή μετάβαση όσο και στην αύξηση της προσβασιμότητας και είναι φορείς κοινωνικής συνοχής.

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων στην ΕΦΑ Αρκαδίας, κα Ελένη Ψαθή, ξεκίνησε την ομιλία της τονίζοντας ότι αποτελεί μονόδρομο η ευρεία χρήση ψηφιακών εφαρμογών στα μουσεία και παρουσίασε το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, το οποίο διαθέτει διαδικτυακές εφαρμογές περιήγησης στις συλλογές αλλά και στους χώρους των εκθέσεών του. Αναφέρθηκε στην από το 2016 βράβευση του μουσείου από την Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum στο San Sebastián / Donostia της Ισπανίας, «με την ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα» και τόνισε ότι η βράβευση αύξησε την επισκεψιμότητά του.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας, καθηγητής Κωνσταντίνος Βασιλάκης, στην ομιλία του τόνισε εύσχημα ότι η κοινωνία χρειάζεται εστιασμένη, έγκυρη και κατανοητή πληροφορία, προκειμένου το μουσείο να εκπληρώσει τον τριπλό του ρόλο ως θεματοφύλακας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ως ερευνητικό κύτταρο και ως εκπαιδευτικός οργανισμός. Διαπίστωσε ότι με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας εξυπηρετείται η άμεση αλληλεπίδραση με το κοινό, διαμορφώνεται κατάλληλο υλικό ανάλογα με τον χρήστη και υποστηρίζονται νέες μορφές αλληλεπίδρασης. Έκλεισε, τέλος, την ομιλία του με την φράση «Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν».

Ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής ΠΕΠ Πελοποννήσου, κ. Αντώνης Ψαράκης, ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο τα μουσεία εντάσσονται στην ανάπτυξη μιας περιοχής, ως κρίκοι βιώσιμης ανάπτυξης, συνδεόμενα με τον τουρισμό. Τόνισε ότι η πολιτιστική κληρονομιά προφανώς και πρέπει να προστατεύεται αλλά ταυτόχρονα είναι και προς αξιοποίηση για την παραγωγή εσόδων. Ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ετοιμάζει διαδραστική Πλατφόρμα Διαχείρισης Τουρισμού, στην οποία θα ενταχθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας.

Η παρουσίαση της Marketing Communications Manager της Mazda, κας Μαρίας Κατσαρέα, προσέγγισε το θέμα μέσα από το πρίσμα ενός επαγγελματία που έχει αναπτύξει πετυχημένες και βραβευμένες διαδικτυακές καμπάνιες επικοινωνίας. Διατύπωσε τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητο να ψηφιοποιηθεί ο πολιτιστικός πλούτος και επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ακαδημίας Πλάτωνος που έχει υλοποιήσει ένα πλήρες ψηφιακό μουσείο. Αναφέρθηκε σε άλλες σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές όπως η Επαυξημένη Πραγματικότητα, η Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και παραδείγματα εκθέσεων που το κοινό συνομιλεί με τη Mona Liza μέσα από chat bot. Τέλος, παρουσίασε το φυσικό και διαδικτυακό μουσείο της Mazda στην Ιαπωνία, καθώς και το 100% διαδικτυακό Museum of Sound της BMW. Η κα Ελευθερία Κουτσιάδη, εκπρόσωπος της DATAGRID, στην παρέμβασή της συνόψιζε τις βασικές λειτουργίες του προγράμματος DATABUILD της εταιρείας DATAGRID, το οποίο τοποθετεί σημαντικά κτίρια και σημεία πολιτισμικού ενδιαφέροντος σε χάρτη, καταχωρεί αρχεία και ενεργειακές καταναλώσεις και υπολογίζει αυτόματα το ανθρακικό τους αποτύπωμα. Ως πλατφόρμα συνολικής παρουσίασης των υποδομών και των κτιρίων ενός Δήμου, μπορεί να λειτουργήσει ως κόμβος ενημέρωσης των πολιτών ώστε στη συνέχεια να ανακατευθύνονται στα σημεία ενδιαφέροντος τους.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ, κ. Ιωάννης Γεώργιζας, συντόνισε την εκδήλωση που την παρακολούθησαν 100 άτομα.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 1:34 pm


Προσλήψεις πυροπροστασίας στη Νότια Κυνουρία

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των παρακάτω  ατόμων για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών με αντικείμενα δράσης πυροπροστασίας – πυρασφάλειας, πυρασφάλειας  κατά την θερινή περίοδο έτους 2022.

Ειδικότητα

Αριθμός

Ειδικά Τυπικά Προσόντα

Χρονική Διάρκεια

ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ 101

ΥΕ – ΕΡΓΑΤΕΣ

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

11

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

ΕΩΣ 4 ΜΗΝΕΣ

ΑΠΟ  01-06-2022

ΕΩΣ 30-09-2022

 

 

Ειδικότητα

Αριθμός

Ειδικά Τυπικά Προσόντα

Χρονική Διάρκεια

ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ 102

ΥΕ – ΕΡΓΑΤΕΣ

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

2

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

ΕΩΣ 4 ΜΗΝΕΣ

ΑΠΟ 15-06-2022

ΕΩΣ 14-10-2022

             

 

Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.

2. Να έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων των θέσεων που επιλέγουν.

3. Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του υπαλληλικού κώδικα (καταδίκη , υποδικία δικαστική συμπαράσταση ) με την επιφύλαξη της επόμενης εξαίρεσης Εξαίρεση: Οι υποψήφιοι για θέσεις ανειδίκευτου προσωπικού υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει την ποινή ή τα μέτρα ασφαλείας που τους έχουν επιβληθεί έχουν αρθεί ή έχουν απολυθεί υπό όρο Ν. (Ν. 2207/1994 άρθρο 4 παρ. 6) .

Β. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους από   25-05-2022 έως 30-05-2022 στο  γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2757360225-2757360223

Γ. ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση τους πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά:

1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα: α)ότι δεν έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία ) απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία , παράβαση καθήκοντος , καθ’ υποτροπή , συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής β) ότι δεν είναι υπόδικοι και δεν έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα της προηγούμενης περίπτωσης, έστω και αν το αδίκημα παραγράφηκε γ)ότι δεν έχουν λόγω καταδίκης στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή, ότι δεν τελούν υπό δικαστική συμπαράσταση. Εξαιρούνται του παραπάνω κωλύματος όσοι έχουν εκτίσει την ποινή τους ή επειδή έχουν αρθεί τα μέτρα ασφαλείας που τους έχουν επιβληθεί ή επειδή έχουν απολυθεί υπό όρους.

3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνει ο υποψήφιος αν το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο από την υποβολή αιτήσεως του έχει απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 παρ. 1 του Νόμου 2190/1994 για την αντιμετώπιση καταπείγουσων  αναγκών, προκειμένου να κριθεί εάν έχει κώλυμα πρόσληψης ή όχι. Σε περίπτωση που έχει απασχοληθεί να δηλώνει την υπηρεσία στην οποία απασχολήθηκε και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησης του (έναρξη και λήξη).

4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για τη θέση την οποία επέλεξαν. -

Η παρούσα ανακοίνωση να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Δήμου μας.

   ΕΝΤΥΠΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ  ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ

ΔΥΟ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ  ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΚΩΔΙΚΟΥ ΘΕΣΗΣ.

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ  ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ  ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ.

 ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΊΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

 

Ο  Δήμαρχος

Χαράλαμπος Ν. Λυσίκατος

Ανακοίνωση

Αίτηση

Υπεύθυνη δήλωση

Υπεύθυνη δήλωση

Υπεύθυνη δήλωση

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 1:16 pm


Πρόσθετοι πόροι στο τοπικό πρόγραμμα LEADER του Πάρνωνα - Στις πρώτες θέσεις επίδοσης σε επίπεδο χώρας

Σε πρόσθετη κατανομή 5.675.500,00€ που αντιστοιχεί στο65% της αρχικής κατανομής των πόρων του Γεωργικού Ταμείου του τοπικού προγράμματος προχώρησαν με απόφασή τους οι Υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Γεώργιος Στύλιος και κ. Συμεών Κεδίκογλου.

Η παραπάνω πρόσθετη χρηματοδότηση έρχεται ως αποτέλεσμα των υψηλών ρυθμών απορρόφησης των πόρων στο τοπικό πρόγραμμα της ΟΤΔ Πάρνωνα.Παρόλα τα προβλήματα της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης αλλά και όλες τις καθυστερήσεις οι πληρωμές επενδύσεων στο τέλος Δεκεμβρίου ανέρχονταν σε 1.500.000,00€ ήτοι στο 25% της αρχικής κατανομής.

Οι νέες καθυστερήσεις στην αλλαγή του συστήματος πληρωμών μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ανέκοψαν την προετοιμασία νέων πληρωμών καθώς με την ολοκλήρωση του νέου συστήματος πληρωμών μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανέλθουν συνολικά στα 4.000.000,00€.

Οι πόροι κατευθύνονται σε μια σειρά επενδύσεων και αρκετές Κατηγορίες επενδύσεων όπως τουρισμός υπηρεσίες μεταποίηση γεωργικών προϊόντων με σημαντικότερη την τελευταία.Η στρατηγική για την υποστήριξη της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων στο λάδι, στην ελιά Καλαμών, στο κρασί, στα οπωροκηπευτικά, στα εσπεριδοειδή και στα τυροκομικά συμβάλει στην ευρύτερη στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΠ κ. Σπυρίδων Φλώρος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μαρίνης Μπερέτσος συγχαίρουν το προσωπικό της Εταιρείας για τον ζήλο, την μεθοδικότητα και τον επαγγελματισμό τους και εκατοντάδες επενδυτές για τη συνεργασία. Παράλληλα ευχαριστούν τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τη Διαχειριστική Αρχή και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη.

ΦΕΚ_806_Κατανομή_ΤΠ by Arcadiaportal.gr on Scribd

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 1:07 pm


Επιμελητήριο Αρκαδίας: Διαδραστικό σεμινάριο «Σύγχρονες Τεχνικές Επικοινωνίας»

Συνεχίζεται η σειρά διαδραστικών σεμιναρίων, με έμφαση στις Προτεραιότητες των  Μικρών  και Μικρομεσαίων  Οικογενειακών Επιχειρήσεων, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network,  έτυχε μεγάλης αποδοχής από τα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και το προηγούμενο σεμινάριο «Στρατηγική Social Media για περισσότερες πωλήσεις»

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου και ώρες 4 μ.μ. – 9 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21,Τρίπολη) θα πραγματοποιηθεί το 2ο σεμινάριο «Σύγχρονες Τεχνικές Επικοινωνίας».

Εισηγητής

Θέμης Σαρανταένας, Πιστοποιημένος Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων & Επιχειρηματιών (ως Senior Marketing Consultant από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος βάσει του Προτύπου ΕΝ ISO / IEC 17024:2012) στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

«Σύγχρονες Τεχνικές Επικοινωνίας»

Στο σεμινάριο αυτό οι συμμετέχοντες θα αναλύσουν τις Βασικές Αρχές Επικοινωνίας - λεκτικής και της γλώσσας του σώματος- με στόχο να γνωρίσουν τα μυστικά εκείνα που θα τους βοηθήσουν να:

α) να πουλήσουν περισσότερο στους πελάτες τους

β) να κινητοποιήσουν τους συνεργάτες σας να γίνουν πιο παραγωγικοί

γ) να διαπραγματευτούν καλύτερα με τους προμηθευτές τους

Θεματολογία:

• Το πώς η διαπροσωπική επικοινωνία είναι ο πιο βασικός άξονας των πωλήσεων μιας επιχείρησης

• Τη δύναμη της επαγγελματικής εικόνας

• Τη μέθοδο να γινόμαστε συμπαθείς (create rapport)

• Τις Βασικές Αρχές Λεκτικής Επικοινωνίας

• Τις Βασικές Αρχές της Γλώσσας του Σώματος

• Τον τρόπο να αντιστρέφουμε τις αντιρρήσεις

• Τις Τεχνικές Πειθούς

• Τον τρόπο που τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις εμποδίζουν την επιτυχημένη επικοινωνία

 

Στο σεμινάριο θα προβληθούν εκπαιδευτικά video, θα γίνουν πρακτικές ασκήσεις και role playing games (διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια) με στόχο την εξάσκηση των συμμετεχόντων στη θεωρία.

 

Αυτό το σεμινάριο αποτελεί τη βάση για το επόμενο σεμινάριο με τίτλο « Σύγχρονες Τεχνικές Πωλήσεων» το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας. Θα ακολουθήσει ενημερωτικό δελτίο .

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την ώρα προσέλευσή σας την ίδια μέρα (Δευτέρα 30 Μαΐου). (max αριθμός συμμετεχόντων 60)

 

Για την είσοδό σας και παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας FFP2 καθ’ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ και στοιχεία ταυτοπροσωπίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2. (εσωτ.6).

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 1:04 pm


Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση του Παναρκαδικού

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Τη Γενική Συνέλευση της Κυριακής 29ης Μαΐου 2022 περιμένουν τα μέλη και οι φίλοι του Παναρκαδικού για να μάθουν τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στην ομάδα της Τρίπολης σχετικά με τη νέα Διοίκηση που θα προκύψει αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ..  θεωρείται δεδομένο ότι η πρώτη προσπάθεια για Γ.Σ. ( που έχει οριστεί για τις 25/5/22 ) δεν θα έχει αποτέλεσμα λόγω έλλειψης απαρτίας των μελών.Έτσι λοιπόν το μεγάλο ραντεβού των φιλάθλων της ιστορικής ομάδας της Τρίπολης έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο  της Τρίπολης ( ώρα 6.30 το απόγευμα ) και στην αίθουσα του πρώτου Ορόφου.

Η απερχόμενη Διοίκηση του Παναρκαδικού καλεί όλο τον κόσμο να προσέλθει την ερχόμενη Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης και να συμμετάσχει ενεργά στις διαδικασίες της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης για το μέλλον της ομάδας.

Δελτίο Τύπου
 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 1:02 pm


Οικονόμου: Τι είπε για εκλογές και ανασχηματισμό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα 23 Μαΐου απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», δηλαδή το 2023.

Ο κ. Οικονόμου ερωτήθηκε αν θα πρέπει οι δημοσιογράφοι να μην κανονίσουν κάτι αυτή την Πέμπτη, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Ναι, να μην κανονίσετε κάτι για να παρακολουθήσετε τις εργασίες του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών επανέλαβε ότι αυτές θα γίνουν στην ώρα τους, το 2023. «Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 όλα τα άλλα είναι σενάρια που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην δουλειά της. Αυτό ισχύει και για τον ανασχηματισμό και τις εκλογές», ανέφερε.

Αναφορικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, επισήμανε ότι είναι απλά «εργαλείο δουλειάς» και «δεν πολιτευόμαστε με βάση τις δημοσκοπήσεις».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 1:00 pm


Μπάιντεν: Αν η Κίνα επιτεθεί στην Ταϊβάν, οι ΗΠΑ θα απαντήσουν

EUROKINISSI/ ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ισχυρίστηκε από το Τόκιο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Ειρηνικό, ότι η χώρα του έχει αναλάβει δέσμευση να εμπλακεί στρατιωτικά σε περίπτωση πολέμου στην Ταϊβάν.

Με τα όσα είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τόκιο, από κοινού με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, ο Τζο Μπάιντεν δεν άφησε πολλά περιθώρια για να παρανοήσει κανείς τις προθέσεις του. Όσοι πρόσεξαν τα λόγια του, ασφαλώς ένιωσαν σοκ και δέος, κάνοντας μια προβολή στο μέλλον και σε μια πιθανή στρατιωτική αντιπαράθεση στον Ειρηνικό, ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις, Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα. «Δεν θελήσατε να εμπλακείτε στρατιωτικά στη σύγκρουση στην Ουκρανία, για ευνόητους λόγους. Είστε όμως πρόθυμος να εμπλακείτε στρατιωτικά για να υπερασπιστείτε την Ταϊβάν, εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο;», ήταν η ερώτηση που απηύθυνε ένας δημοσιογράφος στον πρόεδρο των ΗΠΑ. «Ναι», απάντησε εκείνος μονολεκτικά και κατηγορηματικά. Παρά δε το γεγονός ότι δε ο ερωτών φάνηκε να μην πιστεύει στα αυτιά του και επανέλαβε την ερώτησή του – «Είστε;» – ο Μπάιντεν δεν άλλαξε την απάντησή του: «Αυτή είναι η δέσμευση την οποία έχουμε αναλάβει», είπε.

Είναι δε γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος έσπευσε να αμβλύνει την εντύπωση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου, εκδίδοντας μια «διορθωτική» ανακοίνωση. «Όπως είπε ο πρόεδρος, η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει (…)  Επανέλαβε την Πολιτική της Μίας Κίνας που ακολουθούμε και τη δέσμευσή μας για ειρήνη και σταθερότητα στα Στενά της Ταϊβάν. Επανέλαβε, επίσης, τη δέσμευση που έχουμε αναλάβει, στο πλαίσιο της Πράξης για τις Σχέσεις με την Ταϊβάν, να της παρέχουμε τα στρατιωτικά μέσα προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε αυτήν.

 

in.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 12:04 pm


«Αυθαίρετες τοποθετήσεις – μετακινήσεις υπαλλήλων Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε από την πλευρά της περιφερειακής αρχής Νίκα, κατά την συζήτηση επερώτησης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Πε.Συ. της 16ης Μάη, που αφορούσε συγκεκριμένες καταγγελίες για περιστατικά αυθαίρετων μετακινήσεων  – τοποθετήσεων εργαζομένων, οι οποίοι με τις σχετικές αποφάσεις της Περιφερειακής αρχής επιφορτίζονται με  παράλληλα καθήκοντα, με αντικείμενο σε πολλές περιπτώσεις άσχετο με την ειδικότητά τους. 

Με την γνωστή τακτική, να παρακάμπτουν συγκεκριμένα στοιχεία που κατατέθηκαν, τόσο ο αρμόδιος αντιπεριφεριάρχης κ. Λαμπρόπουλος όσο και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας,  για άλλη μια φορά απέφυγαν να πάρουν θέση στις συγκεκριμένες καταγγελίες, ενώ προσπάθησαν να καλύψουν απόλυτα τις αποφάσεις τους,  ισχυριζόμενοι ότι είναι  «εντός του νόμου», λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς: «εμείς έτσι αποφασίζουμε και όποιος εργαζόμενος έχει πρόβλημα έχει δικαίωμα να προσφύγει στις αρμόδιες αρχές»!

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι θέλουν υπηρεσίες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους, προσαρμοσμένες στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής, για το πως θα εξυπηρετούνται καλύτερα τα επιχειρηματικά συμφέροντα, μακριά από την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και μάλιστα σε μια εποχή που τα λαϊκά προβλήματα οξύνονται ιδιαίτερα και αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η επιτακτική ανάγκη για την ενίσχυση των υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κυρίως αυτών που σχετίζονται με τον έλεγχο κοινωνικών δομών.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να μην δεχθούν να γίνονται κάθε φορά «μπαλάκι» της κάθε Περιφερειακής αρχής, να οργανωθούν μέσα από τα σωματεία και την ομοσπονδία, με ταξικό κριτήριο να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, να απαιτήσουν στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μια φορά ότι δεν θα μπούμε σε κανένα ψευδεπίγραφο αντι-Νίκα όπως δεν μπήκαμε σε κανένα  αντι-Τατούλη μέτωπο, θα συνεχίσουμε σταθερά να βάζουμε για συζήτηση στο Πε.Συ. και θα διεκδικούμε λύσεις για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα,, θα είμαστε δίπλα στους αγώνες του λαού και των εργαζομένων,  που πρέπει να στείλουν με δυνατή φωνή την δική τους «μομφή» στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται διαχρονικά από κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές!

 

Παρατίθεται η τοποθέτηση του Περιφερειακού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κελλάρη Γιάννη κατά την συζήτηση της επερώτησης:

 

κ. Περιφερειάρχη,

Είναι πάγια τακτική σας να προσαρμόζετε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, με βάση τις δικές σας επιδιώξεις, ώστε να υπηρετήσετε καλύτερα την αντιλαϊκή σας πολιτική που έχει ως κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, με σεβασμό ταυτόχρονα στο γνωστικό αντικείμενο κάθε εργαζόμενου και στα εργασιακά του δικαιώματα.

Δεν κάνετε δηλαδή τίποτα άλλο  - και έχετε δώσει πολλά δείγματα γραφής - από το προσαρμόζετε τις υπηρεσίες και την τοποθέτηση υπαλλήλων κατά το δοκούν σύμφωνα τις επιδιώξεις σας, προκαλώντας πολλές φορές τις  δικαιολογημένες αντιδράσεις τους. Και σε αυτό το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε, βρίσκεστε στην ίδια κατεύθυνση με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, η οποία υπηρέτησε πιστά την πολιτική υποστελέχωσης, την διεύρυνση των άθλιων ελαστικών σχέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα μόνο το 1/3 από το ανθρώπινο δυναμικό να είναι μόνιμοι εργαζόμενοι,  ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τους εργολαβικούς εργαζόμενους με μειωμένα εργασιακά δικαιώματα, τις αναπτυξιακές εταιρείες, τους ίδιους τους εργολάβους, τοποθετώντας τους προϊσταμένους με ανάθεση και όχι με υπηρεσιακά συμβούλια ώστε να τους έχει ομήρους κλπ.

Και εσείς που σήμερα κινείστε ουσιαστικά στις ίδιες ράγες, διατηρείτε αυτό το άθλιο καθεστώς με τους ομήρους συμβασιούχους, που πολλές φορές προέρχονται από «λίστες ενδιαφερόμενων» που καταρτίζονται με aδιαφανείς διαδικασίες, με την τοποθέτηση προϊσταμένων της αρεσκείας σας, παρακάμπτετε τα υπηρεσιακά συμβούλια και τις ισχύουσες διατάξεις, δεν απαιτείτε μόνιμο προσωπικό.

Όμως το πάτε ακόμα παρακάτω και πρέπει να μας απαντήσετε σήμερα για συγκεκριμένες καταγγελίες και από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών  Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.) που έχουν να κάνουν με πολύ σοβαρά και συγκεκριμένα περιστατικά αυθαίρετων αποφάσεων σας, σχετικά  με  εφαρμογή παράλληλων  καθηκόντων, εντατικοποίηση και «φόρτωμα ευθυνών» σε εργαζόμενους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, βάση των αποφάσεων (κατανομής, τοποθέτησης, ορισμού Κοινωνικών Συμβούλων κλπ), πρέπει να μας απαντήσετε πως είναι δυνατόν εντελώς αυθαίρετα:

Να τοποθετείτε  υπαλλήλους και προϊσταμένους «παράλληλα» - ταυτόχρονα σε δύο Δ/νσεις ή σε δύο Τμήματα όπως στις Δ/νσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών, Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Τεχνικές Υπηρεσίες κλπ, χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων όρων από τον υπαλληλικό κώδικα, ακόμα και του στοιχειώδους περιοριστικού όρου ορισμού διάρκειας δύο ή έξι μηνών μετά από απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου και μάλιστα για μία και μόνο φορά κι όχι αόριστα και εσαεί!
Να μετακινείτε και τοποθετείτε υπαλλήλους σε άσχετες με την ειδικότητα, το επιστημονικό και γνωστικό τους αντικείμενο, υποχρεώνοντας αρκετούς εργαζόμενους  να προχωρούν σε διοικητικές και άλλες προσφυγές προκειμένου να βρουν το δίκιο τους.
Να εφαρμόζετε καθεστώς απλήρωτης δουλειάς με απλήρωτες υπερωρίες, βάζοντας σε βάρδιες χειριστές κ.α. υπαλλήλους με ένα αυθαίρετο standby!
Να ορίζετε ως «κοινωνικούς συμβούλους» υπαλλήλους, που τους έχετε «μετακινήσει» σε υπηρεσίες εκτός των Δ/νσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, αναθέτοντάς τους καθήκοντα ελέγχου σε Φορείς Κοινωνικής Φροντίδας (Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ΚΔΑΠ, Παιδικούς Σταθμούς, Κατασκηνώσεις και άλλες Δομές) μάλιστα «παράλληλα» και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες (νομούς) από αυτές στις οποίες υπηρετούν!

Είναι φανερό ότι με αυτή την αυθαίρετη συμπεριφορά σας, εργαζόμενοι  επιφορτίζονται με ευθύνες οι οποίες δεν τους αναλογούν, αφού από τις θέσεις που έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, δεν μπορεί να ασκηθεί ο απαραίτητος έλεγχος των συγκεκριμένων φορέων/δομών κοινωνικού χαρακτήρα, δεν μπορούν να τους δικαιολογηθούν οι αναγκαίες υπηρεσιακές τους «μετακινήσεις». Φορτώνονται με λίγα λόγια σημαντικές ευθύνες για ευαίσθητους για την κοινωνία τομείς, στερώντας ταυτόχρονα από τις Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας τον συνολικό σχεδιασμό και την αναγκαία παρακολούθηση.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εργαζόμενου, τον οποίο αν και έχει τοποθετηθεί στο Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Κορινθίας εντούτοις  διατηρείται με απόφασή σας και ως κοινωνικός σύμβουλος σε 11 δομές κοινωνικής φροντίδας, παρά το γεγονός ότι με επιστολή του έχει ζητήσει την εξαίρεσή του.

 

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε να μας απαντήσετε,

Πως τοποθετείσθε σε σχέση με τις συγκεκριμένες σοβαρές καταγγελίες που αφορούν περιστατικά αυθαίρετης μεταχείρισης εργαζομένων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Τι μέτρα θα πάρετε ώστε να αποκαταστήσετε, σύμφωνα  με τους προβλεπόμενους  όρους του  υπαλληλικού  κώδικα, όλες τις σχετικές αποφάσεις σας και να απαιτήσετε την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό;

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 12:04 pm


ΔΟΥ Τρίπολης: Νέος διευθυντής ο Ευάγγελος Δούβας, νέα προϊσταμένη η Αικατερίνη Λάμπρου

Η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης / Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΑΔΕ ανακοίνωσε τους νέους διευθυντές και προϊσταμένους στις ΔΟΥ.

Έτσι, στη ΔΟΥ Τρίπολης όρισε, με την απόφαση αναρτημένη στη Διαύγεια με θέμα «Επιλογή και τοποθέτηση Προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης/ Υποδιεύθυνσης Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) Α ́ και Α ́- Β ́ Τάξης των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)» τον υπάλληλο Ευάγγελο Δούβα του Νικολάου, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Τρίπολης (Α ́Τάξης) και την υπάλληλο Αικατερίνη Λάμπρου του Ιωάννη, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Τρίπολης (Α ́Τάξης).

Η απόφαση αναφέρει:
Επιλέγουμε και τοποθετούμε τους κάτωθι υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ως Προϊσταμένους Διεύθυνσης/Υποδιεύθυνσης Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) Α ́ και Α ́- Β ́ Τάξης των Περιφερειών Δυτικής

Ελλάδος και Πελοποννήσου της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ως ακολούθως:

1. Την υπάλληλο Σοφία Καϊάφα του Γεωργίου, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Πατρών (Α' Τάξης).
2. Τον υπάλληλο Σπυρίδωνα Βαλσαμόπουλο του Νικολάου, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου (Α ́Τάξης).
3. Τον υπάλληλο Κωνσταντίνο Λιανό του Αλκιβιάδη, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου (Α ́Τάξης).
4. Την υπάλληλο Ελένη Ρουμπέκα του Κυριάκου, ΤΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Αιγίου (Α'-Β' Τάξης).
5. Την υπάλληλο Αθηνά Γαλανοπούλου του Κωνσταντίνου, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας (Α'-Β' Τάξης).
6. Τον υπάλληλο Βασίλειο Αυδή του Λάμπρου, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου (Α'-Β' Τάξης).
7. Την υπάλληλο Σοφία Μιντζά του Δημητρίου, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας (Α ́Τάξης).
8. Τον υπάλληλο Αλέξανδρο Σούφη του Αθανασίου, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας (Α ́Τάξης).
9. Την υπάλληλο Κωνσταντίνα Σαρελάκου του Κυριακούλη, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Κορίνθου (Α ́Τάξης).
10. Τον υπάλληλο Κωνσταντίνο Μουκουνίδη του Σπυρίδωνα, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Κορίνθου (Α ́Τάξης).
11. Τον υπάλληλο Γρηγόριο Σπυράκη του Ναπολέοντα, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου (Α ́Τάξης).
12. Τον υπάλληλο Γεώργιο Λυτρίβη του Θεοδώρου, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου (Α ́Τάξης).
13. Τον υπάλληλο Βασίλειο Νικολακάκο του Δημητρίου, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Σπάρτης (Α’ Τάξης).
14. Τον υπάλληλο Ευάγγελο Δούβα του Νικολάου, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Τρίπολης (Α ́Τάξης).
15. Την υπάλληλο Αικατερίνη Λάμπρου του Ιωάννη, ΠΕ/Α’/ Εφοριακών, ως Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Τρίπολης (Α ́Τάξης).
 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 11:32 am


Νέα δημοσκόπηση: «Ανεβασμένη» η ΝΔ μετά το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Ελαφρώς ανοδικά είναι τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας ως αποτέλεσμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας που διενεργήθηκε για την εφημερίδα «Τα Νέα», η Νέα Δημοκρατία προηγείται πλέον του ΣΥΡΙΖΑ με 8,9% ενώ σε προηγούμενη έρευνα η διαφορά τους ήταν 8%.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές πλέον η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,1% (έναντι 30,8% στις 7/5) ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 23,2% (έναντι 22,8%). Αντίθετα πτώση παρουσιάζουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της σημερινής βουλής.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής έχει 11,8% (από 12,6%), το ΚΚΕ 5,4% (από 5,9%), η Ελληνική Λύση 4,4% (από 4,6%) και το ΜέΡΑ 25 2,3% (από 2,4%). Ακόμη, οι Ελληνες για την Πατρίδα συγκεντρώνουν 1,8% και η Εθνική Δημιουργία 1,2%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 44,8% έναντι 30,1%, ενώ στο ερώτημα για τους δημοφιλέστερους πολιτικούς αρχηγούς πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 50,1% θετικές απόψεις, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,9%, τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 36,6% και ακολουθούν: Δημήτρης Κουτσούμπας (21,7%), Γιάνης Βαρουφάκης (19,4%) και Κυριάκος Βελόπουλος (12,7%).

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 11:04 am


Ο Φερνάντο Σάντος προτιμά... κρασί Τρουπή

Μια σπουδαία και εμβληματική προσωπικότητα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δοκιμάζει, εγκρίνει και προτείνει το κρασί του Οινοποιείου Τρουπή.

Ο γνωστός Πορτογάλος προπονητής Φερνάντο Σάντος στο σπίτι του στην Πορτογαλία απολαμβάνει τα ξεχωριστά κρασιά του Οινοποιείου Τρουπή.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας και πρώην προπονητής της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδος Φερνάντο Σάντος φωτογραφήθηκε και ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα το μπουκάλι Κρασί από το Οινοποιείο Τρουπή:

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 10:52 am


Αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης για τρίτη χρονιά συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», λειτουργώντας Δομές ΚΔΑΠ στο 3ο και στο 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, στο ΚΔΑΠ ΘΑΝΑ και στο ΚΔΑΠ ΜΗΛΙΑΣ, με ΔΩΡΕΑΝ αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για παιδιά 5-12 ετών, που επιθυμούν να απασχοληθούν δημιουργικά τις απογευματινές ώρες, αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες τις πρωινές ώρες (SUMMER CAMP 2023).
(Διάρκεια προγράμματος 1-9-2022 έως 31-7-2023).
Κύριος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε Πρότυπους χώρους Κ.Δ.Α.Π., για παιδιά από 5-12 ετών όπου θα τους προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως αθλοπαιδιές, στίβο, χορό, σχολική μελέτη, εξάσκηση λόγου και αριθμητικής, φιλαναγνωσία, εργαστήρια ρομποτικής, επιστήμης και περιβάλλοντος, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, μουσικής κ.α.
Σας καλούμε λοιπόν, να συμπληρώσετε την Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να την παραδώσετε στο Διευθυντή του σχολείου σας ή να την καταθέσετε στο Δημαρχείο (Τμήμα Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, στο ισόγειο του Δημαρχείου) ή να την αποστείλετε με email: [email protected], ή να την υποβάλετε ηλεκτρονικά στο https://forms.gle/YaaRrSWm3f9sXugBA, το αργότερο έως 27/5/2022.
Aν δεν έχετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μπορείτε να την κατεβάσετε από το site του Δήμου (https://www. tripolis.gr), ή ακόμα και να μας στείλετε email με τα στοιχεία σας (όνομα, mail και τηλέφωνο επικοινωνίας) στο [email protected] , προκειμένου να σας την αποστείλουμε, αλλά και για να σας λύσουμε τυχόν απορίες
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα: 2713 600 480,-479, 2713 610 456 & 6948117246.
 

Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης
Δημήτριος Μακαρούνης

"Κατεβάστε" ΕΔΩ την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  ή να την υποβάλετε ηλεκτρονικά ΕΔΩ.

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 10:42 am


Η αγκαλιά της αδερφής του Κώτσιρα στον Κυπελλούχο Γιάννη

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος έχει τελειώσει τα φώτα στο ΟΑΚΑ κοντεύουν να σβήσουν και η λάμψη του τροπαίου παραμένει σταθερά να φωτίζει τον Γιάννη Κώτσιρα και τους συμπαίχτες του.

Ο αγωνιστικός χώρος έχει αδειάσει όμως για τον Γιάννη Κώτσιρα η ψυχή του έχει γεμίσει όχι μόνο από το αίσθημα της χαράς αλλά και από την μεγάλη αγκαλιά της αδερφής του που μπήκε στο χορτάρι για να ακουμπήσει τον θριαμβευτή αδερφό της.

Η Βασιλική είναι ένα από τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα, το στήριγμα του όπως έχει αποκαλύψει και αυτό ισχύει και για την ίδια όπως βλέπει τον αγαπημένο της αδερφό τον Γιάννη που δεν σταματά να την κάνει υπερήφανη.

Αυτή η αγκαλιά είναι το πιο συγκινητικό και το πιο ξεχωριστό κομμάτι της βραδιάς του Κυπέλλου Ελλάδος για την Γιάννη Κώτσιρα αφού μιλάμε για την αγκαλιά με την αδερφή του την Βασιλική.

Να σημειωθεί και η κίνηση του Γιάννη Κώτσιρα την στιγμή που έβαζε το μετάλλιο στο στήθος του σηκώνοντας τα χέρια προς τον ουρανό κάνοντας αφιέρωση στον πατέρα του.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 10:40 am


Το ΤΕΒΑ στην Αρκαδία, Υποστήριξη Ωφελουμένων και Συνοδευτικά Μέτρα

Ο Δήμος Τρίπολης και η εταιρεία Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ, ανάδοχος των Συνοδευτικών Υπηρεσιών, πραγματοποιούν ημερίδα ενημέρωσης και παρουσίασης των δράσεων του Έργου: «Παροχής Υπηρεσιών Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ 2018 – 2019 της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Αρκαδίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) Επισιτιστικής και Βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ)» στην Τρίπολη την Πέμπτη 26/05/2022 και ώρα 10:00 π.μ. στο στο Παλαιό Δημαρχείο του Δήμου Τρίπολης, Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 43, Τρίπολη.

Η ημερίδα έχει στόχο την ενημέρωση για τις Υπηρεσίες των Συνοδευτικών Μέτρων που παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό στους Δικαιούχους ΤΕΒΑ στο πλαίσιο του Έργου «Παροχή Υπηρεσιών Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ 2018 – 2019 της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Αρκαδίας».

Τα Συνοδευτικά Μέτρα περιλαμβάνουν:
 Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης ειδικών ομάδων (πλην παιδιών)
 Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών
 Διατροφικές Συμβουλές (και συμβουλές υγιεινής διατροφής)
 Συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού
 Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών
 Υλοποίηση πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων απασχόλησης για παιδιά ωφελούμενους
Για περισσότερες πληροφορίες: 

Δήμος Τρίπολης, Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Αθλητισμού: 2713600429, [email protected], [email protected]

Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ: 210 – 9996340 (αστική χρέωση), [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2022 | 10:36 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας