Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Γ. Σμυρνιώτης: Μακάρι να μην οδηγηθούμε σε εθνικό διχασμό

Με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο τέως δήμαρχος Τρίπολης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Τρίπολη» Γιάννης Σμυρνιώτης εκφράζει την άποψη ότι θα έπρεπε να είχε γιεξαχθεί δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις «α λα καρτ» κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που έγιναν το εργαλείο για να κερδίσει η κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρει:

Δυστυχώς δεν δόθηκε καν η δυνατότητα στον Ελληνικό λαό να αποφασίσει με δημοψήφισμα - όταν ακόμα και οι βόρειοι γείτονές μας είχαν αυτή την ευκαιρία - για τη συμφωνία των Πρεσπών. Όσο για το ...εργαλείο της δημιουργίας a la carte κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών μακάρι να μην οδηγήσει σε ολέθρια αποτελέσματα ή ακόμα χειρότερα σε Εθνικό διχασμό...

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 8:54 am


Χιλιάδες υπογράφουν το αίτημα για δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Επιτροπή για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει δημοσιεύσει ένα κείμενο και καλεί τους πολίτες να το στηρίξουν με την υπογραφή τους. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 13.000 ηλεκτρονικές υπογραφές μέσα από την πλατφόρμα του GoPetition, αλλά και έντυπες. Αρκετές ακόμα, αναμένεται να μαζευτούν κατά το αυριανό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αίτημα το υπογράφουν πολλοί καλλιτέχνες, συγγραφείς και καθηγητές πανεπιστημίου, όπως οι Αθερίδης Θοδωρής, Αντιόχου Γιάννης, Αξελός Λουκάς, Ασωνίτης Αλέξανδρος, Βαλτινός Θανάσης, Γερμανός Βαγγέλης, Διγενή Σεμίνα, Καραμπελιάς Γιώργος,  Κότσιρας Γιάννης, Κρούσκα Βέρα,  Λιγνάδης Δημήτρης, Μάνου Αφροδίτη, Μαχαιρίτσας Λαυρέντης, Μηλιώκας Γιάννης, Μητσιάς Μανώλης, Ξαρχάκος Σταύρος, Παπακωνσταντίνου Βασίλης, Ρέππας Μιχάλης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 8:44 am


Τζιούμης: Όχι στην συμφωνία των Πρεσπών

Η ιστορική Τρίπολη,με την τεράστια προσφορά σε όλους τους Εθνικούς Αγώνες και τον μεγάλο αριθμό Μακεδονομάχων και πεσόντων στο Μακεδονικό Αγώνα δεν μπορεί να απουσιάζει από τη σημερινή κρίσιμη, για τα εθνικά μας συμφέροντα,συγκυρία.

Μακριά από εθνικισμούς και διχαστικές λογικές, θέλω να επισημάνω κρίσιμα αμφιλεγόμενα σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως η-με τον τρόπο που έγινε...-απομάκρυνση του αρχιτέκτονα αυτής υπουργού Εξωτερικών και το θέμα της γλώσσας και της εθνικότητας.

Η γνώση της μακραίωνης ιστορικής πραγματικότητας,η υπεράσπιση των μακροχρόνιων συμφερόντων της χώρας μας αλλά και ο κίνδυνος διχασμού του λαού μας ,δεν μου επιτρέπουν να συμφωνήσω με την λύση που προωθείται στη διαφορά μας με τους γείτονες των Σκοπίων.
Τάσσομαι με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας που λέει ΟΧΙ.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:47 pm


Τρίπολη: Σεμινάρια επιμόρφωσης για τη Διαπολιτισμική και τη Συμπεριληπτική Εκπαίδευση

Η UNICEF (Refugee and Migrant Response in Greece) σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης και σε συνεργασία με την Πάρνωνας Αναπτυξιακή Πελοποννήσου Α.Ε., στο πλαίσιο δράσεων του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη, διοργανώνουν ενημερωτικές-επιμορφωτικές συναντήσεις που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και αφορούν στην εκπαίδευση παιδιών από προσφυγικό πληθυσμό αλλά και στην γενικότερη ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου στις σύγχρονες πολυπολιτισμικές τάξεις. Με δεδομένες τις τοπικές ανάγκες που διαμορφώθηκαν με την υποδοχή των μαθητών προσφύγων στην περιοχή μας, η πρόταση αυτή έχει ως στόχο να στηρίξει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών στο σχολείο αναδεικνύοντας το ρόλο του σχολείου ως χώρου εμπιστοσύνης, δημιουργικότητας και μάθησης για όλα τα παιδιά και χώρου δημιουργικής δουλειάς και εξέλιξης για τον/την εκπαιδευτικό.

Τα σεμινάρια είναι βιωματικά και διαδραστικά, βασίζονται σε εμπειρίες εκπαιδευτικών από το πεδίο αλλά και στη διεθνή βιβλιογραφία καθώς και σε ερευνητικά δεδομένα. Το βασικό σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτικά εργαστήρια εφαρμογής σε μαθήματα ειδικότητας και διαφορετικών βαθμίδων. Προτείνονται τρεις θεματικές. Μπορείτε να επιλέξετε ένα εισαγωγικό σεμινάριο και το βασικό, δυο εισαγωγικά ή μόνο το βασικό ανάλογα με το ενδιαφέρον σας και το πλαίσιο που σας αφορά. Το σεμινάριο δύναται να υλοποιηθεί κάποια απογεύματα και ένα πρωινό/απόγευμα Σαββάτου, ανάλογα με την επιθυμία των ίδιων των εκπαιδευτικών. Για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες θα ενημερωθείτε αργότερα, μόλις οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα, το οποίο θα διαμορφωθεί με βάση τις συγκεκριμένες επιλογές των εκπαιδευτικών.

Τα σεμινάρια υλοποιούνται από τη UNICEF (Refugee and Migrant Response in Greece) σε συνεργασία με την Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης και σε συνεργασία με την "Πάρνωνας Αναπτυξιακή Πελοποννήσου Α.Ε." στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη.

Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών δηλώνεται συμπληρώνοντας την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα ΕΔΩ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 9:40 pm


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το ΚΑΠΗ Τρίπολης (pics,vid)

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, στην πλατεία Βαλτετσίου

Ευχές για τη νέα χρονιά στα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από το Δήμαρχο Δημήτρη Παυλή

Την πίτα έκοψε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τρίπολης, κ. Θεόδωρος Καραλής, και στη συνέχεια τραγούδησε και η χορωδία του ΚΑΠΗ.

Ο κ. Παυλής ανέφερε ότι ο ίδιος και ολόκληρο το Δημοτικό συμβούλιο θα είναι πάντα δίπλα σε ότι χρειαστεί το ΚΑΠΗ.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 9:00 pm


Αλήθειες και ψέματα σχετικά με την ανέγερση Δημαρχείου στο Άστρος

Πριν από μερικές ημέρες ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς δημοσιοποίησε την εισήγηση που κατέθεσε στην Επιτροπή Διαβούλευσης για την κατασκευή νέου Δημαρχείου στο Άστρος. Στην  ιστορική αναδρομή που κάνει ο κ. Μαντάς σχετικά με τις μέχρι σήμερα ενέργειες για ανέγερση Δημαρχείου, ανάμεσα στα άλλα, ισχυρίζεται ότι:

«Στον τον Δήμο μας, το ζήτημα της στέγασης των υπηρεσιών, μας έχει απασχολήσει από το έτος 1998. Ήδη το 2002 εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την ανέγερση Δημαρχείου στην Πλατεία Β’ Εθνοσυνέλευσης.

Όμως, λόγω:

 • Άστοχων χειρισμών του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» που χρηματοδότησε πολλά άλλα Δημαρχεία σε Δήμους την οκταετία 2000 – 2008, 
 • Αδράνειας στην υποβολή προτάσεων σε σχετικές προσκλήσεις του 3ου Κ.Π.Σ. και του ΕΣΠΑ,
 • Τοπικών επιλογών και αδιαφορίας»

το έργο δεν υποβλήθηκε ποτέ για χρηματοδότηση και τελικά δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ».

 

Ο κ. Μαντάς, συνεπής στην προσφιλή του μέθοδο να αποκρύπτει την αλήθεια και να κατηγορεί συλλήβδην τις προηγούμενες δημοτικές αρχές (πολλάκις φτάνοντας στα όρια της κοινής συκοφαντίας) και απαξιώνοντας, όχι τυχαία, ό,τι θετικό είχαν προσφέρει, για ακόμα μια φορά παραποίησε την πραγματικότητα και κακοποίησε την αλήθεια.

Επιπλέον κατέδειξε την άγνοιά του σχετικά με θέματα της αυτοδιοίκησης ισχυριζόμενος ότι το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ είχε εφαρμογή την οκταετία 2000-2008. Ενημερώνουμε λοιπόν ότι το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ θεσμοθετήθηκε με το ν. 3274/2004, είχε πενταετή διάρκεια (2005-2009) και παρατάθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μέχρι τον Ιούνιο του 2010.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς του περί «άστοχων χειρισμών του ΘΗΣΕΑ (…) αδράνειας (…) τοπικών επιλογών και αδιαφορίας» που επέδειξαν συλλήβδην όλες οι προηγούμενες δημοτικές (δεν γνωρίζουμε εάν υπονοεί και κατατάσσει σε αυτές και την θητεία του κ. Σκαντζού), για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των συνδημοτών μας, παραθέτουμε ένα σύντομο ιστορικό σχετικά με την ανέγερση Δημαρχείου και υπενθυμίζουμε τις ενέργειες τις οποίες  έκανε ή δεν έκανε η κάθε Δημοτική Αρχή από το 1998 μέχρι σήμερα:

Α) Επί δημαρχίας Γεωργίου Δαλιάνη (1998-2002)

 • Εκπονήθηκε μελέτη και εκδόθηκε οικοδομική άδεια για την ανέγερση Δημαρχείου στον ιστορικό – αρχαιολογικό χώρο του αγροκηπίου Καρυτσιώτη.
 • Έγινε προσφυγή στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) από τον αείμνηστο συμπατριώτη μας Κωνσταντίνο Δαλιάνη και το 2005 με απόφαση του ΥΠΠΟ ο χώρος του αγροκηπίου χαρακτηρίστηκε ιστορικός.

Β) Επί δημαρχίας Στράτη Δαλιάνη (2003-2006)

 • Ακυρώθηκε η κατασκευή Δημαρχείου στο χώρο του αγροκηπίου Καρυτσιώτη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Πραγματοποιήθηκε αγορά οικοπέδου περίπου 6.000 τ.μ., με πόρους από το πρόγραμμα ΕΠΤΑ, για την ανέγερση σε αυτό Δημαρχιακού μεγάρου. Πρόκειται για το οικόπεδο που η σημερινή δημοτική αρχή μετέτρεψε αβασάνιστα σε λαϊκή αγορά.
 • Λήφθηκε απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής Δημαρχείου και απευθυνθήκαμε στο Πανελλήνιο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων ο οποίος αφιλοκερδώς μας συνέταξε το σχετικό φάκελο των τεχνικών προδιαγραφών.
 • Έγινε ανάθεση στον κ. Παναγιώτη Μαντά, το σημερινό δήμαρχο,  εκπόνησης μελέτης τοπογραφίας για την κατασκευή δημαρχείου στο Δ.Δ Άστρους, ως προϋπόθεση για την διαδικασία του Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού μελέτης Δημαρχείου, με αμοιβή 1.500,00 €
 • Έγινε προένταξη της Μελέτης κατασκευής Δημαρχείου στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ (κατανομή 45%, και κωδικό ένταξης 1178) με προϋπολογισμό 26.670,50 €
 • Έγινε προένταξη στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ (κατανομή 45% και κωδικό ένταξης 1185), έργο με τίτλο «Κατασκευή Δημαρχείου στο Δ. Δ. Άστρους» με προϋπολογισμό 340.000,00 €

Γ) Επί δημαρχίας Γεωργίου Δαλιάνη (2007-2010) και με Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας το κ. Μανώλη Σκαντζό (2007-2009)

 • Την περίοδο αυτή ουσιαστικά δεν καμία ενέργεια για την κατασκευή Δημαρχείου καθώς και της υλοποίησης άλλων έργων που είχαν προενταχθεί στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ με αποτέλεσμα να χαθούν πόροι πάνω από 3.000.000 €.
 • Σημειώνεται ότι στην παράδοση και παραλαβή του Δήμου που πραγματοποιήθηκε στις 3-1-2007 κατατέθηκε, από τον τότε απερχόμενο Δήμαρχο, αναλυτικό υπόμνημα της Τεχνικής Υπηρεσίας με όλα τα έργα του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και του 3ου ΚΠΣ που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

 

Δ) Επί δημαρχίας Μανώλη Σκαντζού (2011-2014) και Παναγιώτη Μαντά (2014-2019)

 • Έγιναν προσπάθειες για την μεταστέγαση του Δημαρχείου στα κτίρια του ΕΠΑΛ Άστρους και την μεταστέγαση του ΕΠΑΛ στο Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς (ευτυχώς απέτυχε ο παράλογος αυτός σχεδιασμός)
 • Λήφθηκε απόφαση για ανέγερση Δημαρχείου στο αγροκήπιο Καρυτσιώτη. Στη συνέχεια έγινε εκ νέου προσφυγή στο ΚΑΣ από τα παιδιά του Κωνσταντίνου Δαλιάνη και το καλοκαίρι 2018 το ΚΑΣ δεν ενέκρινε / απαγόρευσε την κατασκευή Δημαρχείου στον αρχαιολογικό-ιστορικό χώρο του αγροκηπίου Καρυτσιώτη.
 • Τον δε Αύγουστο του 2018 ο κ. Μαντάς διακήρυξε, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του αγροκηπίου Καρυτσιώτη, την αγάπη του για το αγροκήπιο και τόνιζε τις προσπάθειες που έκανε για την αναβίωση και ανάδειξη του αγροκηπίου (αλήθεια ποιες είναι αυτές;)
 • Σήμερα (Γενάρης του 2019) ο κ. Μαντάς προτείνει την αγορά οικοπέδων που γειτνιάζουν με το Δημαρχείο (πέτρινο κτίριο) για την κατασκευή νέου Δημαρχείου και την κατάθεση πρότασης για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών  

Θεωρούμε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, που διανύει αισίως το 9ο έτος της θητείας της, όλα αυτά τα χρόνια έδειξε τουλάχιστον αδιαφορία για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος σχετικά με την στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου. Εμπαίζει τους δημότες, και ιδιαίτερα του κατοίκους του Άστρους, όταν ισχυρίζεται ότι έχει πρόθεση την αναβίωση του αγροκηπίου  Καρυτσιώτη, αφού στα 8 χρόνια που διοικεί τον Δήμο μας δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση.

Διαφωνούμε με την πρότασή του κ. Μαντά για αγορά τεσσάρων οικοπέδων που γειτνιάζουν με το πέτρινο κτίριο για την ανέγερση σε αυτά Δημαρχείου και παρκινγκ για τις ανάγκες στάθμευσης των δημοτικών οχημάτων και των οχημάτων των υπαλλήλων (όπως προκύπτει από την εισήγησή του), αφενός γιατί η ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία και το πέτρινο κτίριο στερείται καλής πρόσβασης (στενοί και με απότομη κλίση δρόμοι) και αφετέρου δεν συνάδει με τις σύγχρονες αντιλήψεις χωροθέτησης μεγάλων κτιρίων. Επιπλέον θα απαιτηθεί ένα πολύ υψηλό κόστος αγοράς των προτεινόμενων οικοπέδων που σύμφωνα με την εισήγηση θα είναι συνολικού εμβαδού 2.294,75 τ.μ).

Τέλος, και με δεδομένο ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή ουσιαστικά κατέστρεψε το καλύτερο οικόπεδο το οποίο μάλιστα είχε αγοραστεί για την ανέγερση Δημαρχείου (δηλαδή ο σημερινός χώρος της λαϊκής αγορά),  προτείνουμε ως ο χώρο που προσφέρεται για ένα τέτοιο έργο το οικόπεδο με το κτίριο του παλαιού Γυμνασίου Άστρους (δίπλα στην Αγία Ανάληψη) στο οποίο σήμερα στεγάζονται κάποιες δημοτικές υπηρεσίες, η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα-Υγρότοπου Μουστού.

Αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε όλα τα παραπάνω επειδή πιστεύουμε ότι η παραποίηση της αλήθειας δεν ωφελεί κανένα και φυσικά το τόπο μας. Γιατί δεν μπορούμε να χτίζουμε το μέλλον του τόπου μας με αναθέματα, γενικεύσεις και παραποιήσεις.

Άστρος 19 Ιανουαρίου 2019

Στέλιος Παπαντώνης, Δημοτικός Σύμβουλος & Αντιδήμαρχος 2003-2006.

Σωτήρης Λάτσης, Δημοτικός Σύμβουλος 1999-2010 & Πρόεδρος Δ.Σ. 2003-2006.

Άγγελος Καμπύλης, Δημοτικός Σύμβουλος 2003-2006 & 2011-2019, Αντιδήμαρχος το 2006.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:49 pm


Τρισάγιο για τους αρχιερείς της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας

Το Σάββατο 19  Ἰανουαρίου 2019, τό ἑσπέρας ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Μαντινείας καί Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, πλαισιούμενος ἀπό Ἱερεῖς τῆς πόλεως, τέλεσε Τρισάγιο στό μνῆμα τῶν μακαριστῶν προκατόχων του Ἀρχιερέων, στό Κοιμητήριο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Μεταμορφώσεως Σωτῆρος Τριπόλεως. 

 

                                                 +π.Ι.Σ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:43 pm


Ήττα από την ΑΕΚ για την Κ19 του Αστέρα

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η ομάδα Κ19 του ΑΣΤΕΡΑ από την αντίστοιχη της ΑΕΚ σε εκτός έδρας παιχνίδι για το πρωτάθλημα υποδομής της Super League. Πέναλτι ζητάει ο ΑΣΤΕΡΑΣ στο τελευταίο λεπτό για χέρι μέσα στην περιοχή.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ σε χαμένο τετ α τετ και τελικά στο 25' η ΑΕΚ ήταν εκείνη που προηγήθηκε με 1-0. Στο 53' ο Ali baba ισοφάρισε για τους Αρκάδες, μετά από ωραία ενέργεια του Κάρδαρη και σέντρα από τα αριστερά. 

Αλλά στο 62' η ΑΕΚ πήρε και πάλι το προβάδισμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 65' ο Τσιμόπουλος κράτησε το σκορ, μπλοκάροντας το πέναλτι που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι. 

Στο 90', όμως, ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι στον ΑΣΤΕΡΑ για χέρι μέσα στην περιοχή. 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Τσιμόπουλος, Διαμαντόπουλος (65' Κωτσόπουλος), Φωτόπουλος, Παπαδόπουλος (75' Μπόνιος), Χριστόπουλος, Alagbe, Κάρδαρης (85' Μπλάτσος), Γλέζος, Ali baba, Τζίμας, Αλμπάνης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:14 pm


Ο Βερούτης Θοδωρής υποψήφιος με τον Νίκα στη Λακωνία

Τον 8ο υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο για τη Λακωνία με την παράταξη «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» ανακοίνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Νέα Δημοκρατία Παναγιώτης Νίκας.

"Καλωσορίζουμε στο συνδυασμό μας «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Λακωνίας & Αντιπρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου, τον Βερούτη Θοδωρή, ο οποίος αποτελεί τον 8ο υποψήφιο του συνδυασμού μας για την Π.Ε. Λακωνίας.

Του εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον αγώνα μας για μία καλύτερη Λακωνία & μία καλύτερη Πελοπόννησο."

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:11 pm


Νίκη «χρυσάφι» για τον Άρη του Καστρίτη κόντρα στο Λαύριο

Σπουδαία και μεγάλης σημασίας νίκη πέτυχε ο Άρης που επικράτησε στο κατάμεστο "Nick Galis Hall" του Λαυρίου με σκορ 84-70 στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Basket League.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη με την νίκη της αυτή έφθασε της π΄νετε συνολικά στο πρωτάθλημα ανεβάζοντας το ρεκόρ της στο 5-12 παίρνοντας ακόμα μεγαλύτερη ανάσα βαθμολογικά αλλά και έξτρα ώθηση και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Καστρίτης "ξόρκισε" τον κακό του "δαίμονα" που ακούει στο όνομα Λαύριο κερδίζοντας το για πρώτη φορά έπειτα από Αρκαδικό, Τρίκαλα και Κύμη σπάζοντας το ρόδι με τον Άρη σε ένα κρήσιμο παιχνίδι και στην κατάλληλη για την ομάδα του χρονική στιγμή.

Το παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα ήταν κλειστό με τις δύο ομάδες να είναι κοντά και το σκορ να αλλάζει πολλές φορές χέρια με τον Άρη να φτιάχνει μικρές διαφορές των 5-6 πόντων αλλά να μην μπορεί να τις κεφαλαιοποιήσει με το Λαύριο με το run en gun αγώνα του να επιστρέφει.

Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο όμως οι παίχτες του Αρκά coach Γιάννη Καστρίτη κατέθεσαν στο παρκέ την ψυχή τους βγάζοντας μεγάλη ενέργεια στην άμυνα και με τα μεγάλα σουτ του Τολιόπουλου που ήταν και ο πρωταγωνιστής έφθασαν στο 5ο τους ροζ φύλλο αγώνα.

Τρομερή εμφάνιση από τον Τολιόπουλο με 17 πόντους και 5 τρίποντα, εξαιρετικοί και οι Τζόουνς και Μποχωρίσης με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα με τον ΜακΓκι με 13 πόντους και 13 ριμπάουντ να κάνει duble-duble όντας πολύ χρήσιμος.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο coach Καστρίτης στην πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης στην κάμερα της Ert2 έδωσε τα εύσημα στους παίχτες του για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν και την πολύ καλή ομαδική δουλειά που έγινε για να έρθει αυτή η νίκη που την χαρακτήρισε δύσκολη και πολύ σημαντική.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:18-19, 36-37, 57-51, 84-70

ΑΡΗΣ (Καστριτης): Φλιώνης 5 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 16 ( 1), ΜακΓκί 13 (13 ριμπάουντ), Χάρις 4, Νταλό 4, Σλαφτσάκης 10 )1, Βεργίνης, Τολιόπουλος 17 (5/9 τρίποντα), Χρηστίδης, Τζόουνς 15 (3 τρίποντα), Κάιζερ.

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Κακλαμανάκης 6 (6 ριμπάουντ), Νίξον 15 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κουζέλογλου 5 (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ), Λαμπ 13 (1), Ίνγκλις 12 (1), Μαστρογιαννόπουλος, Λούντζης, Μιλόσεβιτς3 (1), Λεγκίκας, Μπιούφορντ 10 (2), Τόμας 6.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:56 pm


Στο πλευρό των κατοίκων των Τροπαίων για την Εθνική Τράπεζα η Περιφέρεια Πελοποννήσου (pics,vid)

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη, βρέθηκαν, την Παρασκευή το μεσημέρι, στο πλαίσιο των δράσεών τους για τη διατήρηση της Εθνικής Τράπεζας Τροπαίων, εκπρόσωποι του Συντονιστικού των κατοίκων για να ζητήσουν και τη δική μας ενίσχυση στην προσπάθειά τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β. Γιαννακούρας του  ενημέρωσε  πως ήδη στη διάρκεια του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, έθεσα το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα για την διατήρηση της Τράπεζας στα Τρόπαια.

«Επιπλέον θα στείλω επιστολή στην Διοίκηση της Τράπεζας παραθέτοντας αναλυτικά τους λόγους που πρέπει να ανακληθεί η απόφασή της για κλείσιμο του Υποκαταστήματος. Ένα κλείσιμο που θα έχει πολλές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία της Γορτυνίας, όταν μάλιστα πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν επιλέξει να μείνουν στον τόπο τους και να μην τον εγκαταλείψουν, δημιουργώντας σε αυτόν δουλειές και οικογένειες.

Είμαστε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου αλληλέγγυοι με τους κατοίκους και στο πλευρό τους και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να ανακληθεί η απόφαση και να παραμείνει το υποκατάστημα της ΕΤΕ στα Τρόπαια.»

Video: 

Στο πλευρό των κατοίκων των Τροπαίων για την Εθνική Τράπεζα η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Video of Στο πλευρό των κατοίκων των Τροπαίων για την Εθνική Τράπεζα η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:19 pm


Γλέντι για τα διπλό στα αποδυτήρια του Κορακοβουνίου (pic)

Το Κορακοβούνι πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 0-1 επί του Μαντινειακού στην Τρίπολη για την 12η αγωνιστική με το αποτέλεσμα να πανηγυρίζεται ανάλογα από τους ανθρώπους της ομάδας της Βόρειας Κυνουρίας.

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης στα αποδυτήρια του Κορακοβουνίου στήθηκε ένα μίνι πάρτι για το τόσο σημαντικό και ουσιαστικό αποτέλεσμα που ανεβάζει βαθμολογικά την ομάδα και την απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο παίχτης-προπονητής πλέον του Κορακοβουνίου Ανδρέας Κουλεντιανός με ανάρτηση του στο facebook ανέφερε " Μια ομάδα..Μια παρέα..Μια οικογένεια" ενώ και ο σύλλογος στην προσωπική του σελίδα στο facebook με την επίμαχη πανηγυρική φωτογραφία από τα αποδυτήρια του Δημοτικού γηπέδου Φιλικών αναφέρει "Μαχητική ψυχή".

http://www.astrosnews.gr/sites/default/files/field/image/50271403_10212950237618886_3245306889772204032_n.jpg

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:10 pm


Τα «πηγαδάκια» του ντέρμπι της Βόρειας Κυνουρίας (pic)

Το παιχνίδι του Ερμή με τον Πανθυρεατικό στην Μελιγού για τηνν 12η αγωνιστική της Α' Αρκαδίας ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με πάθος, δύναμη, ευκαιρίες και με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό μετά το ισόπαλο 1-1.

Η πολύ ενδιαφέρον αυτή αναμέτρηση έδωσε τροφή για σκέψη και συζήτηση μετά το τέλος της με τα πηγαδάκια ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο ομάδων να έχουν την τιμητική τους αναφορικά με τα όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο.

Οι δύο προπονητές ο Γιώργος Καραγιάννης του Ερμή Μελιγούς και ο Δημήτρης Βουτσινάς του Πανθυρεατικού είχαν ολιγόλεπτο τετ α τετ κάνοντας την δική τους μίνι προπονητική ανάλυση σχετικά με τα όσα έιδα από τους πάγκους τους ενώ το δικό τους πηγαδάκι έστησαν και οι πορτιέρο των δύο ομάδων Νίκος Σακελλαρίου και Γιάννης Σούρσος.

 Αξίζει να σημειωθεί όπως φανερώνουν και οι φωτογραφίες πως το ντέρμπι μεταξύ του Ερμή Μελιγούς και του Πανθυρεατικού πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα που αναδεικνύει κερδισμένο το Αρκαδικό ποδόσφαιρο.

http://www.astrosnews.gr/sites/default/files/field/image/50673162_228735814740535_8656526758549389312_n%20%28%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%29.jpg

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 6:21 pm


ΕΟ Τρίπολης - Καλαμάτας: Παρέσυρε ανήλικο, τον χτύπησε θανάσιμα και τον εγκατέλειψε

Χθες (18.1.2019) το μεσημέρι, στο 79ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τρίπολης- Καλαμάτας, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε άγνωστο άτομο, εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και παρέσυρε ανήλικο ημεδαπό τραυματίζοντας τον θανάσιμα, ενώ ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.

Την αστυνομική έρευνα και προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 6:20 pm


Η αποστολή του Αστέρα για τον αγώνα με την ΑΕΚ

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα με την ΑΕΚ (20/01, 19:30) στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

30. Αθανασιάδης, 1. Παπαδόπουλος

 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

5. Τριανταφυλλόπουλος, 4. Πασαλίδης, 2. Matricardi, 37. Βλάχος, 77. Κυριακόπουλος, 33. Martinez, 27. Κώτσιρας

 

ΜΕΣΟΙ

6. Valiente, 17. Iglesias, 8. Munafo, 14. Bellocq, 22. Rolle, 19. Τσιλιανίδης, 7. Fernandez, 23. Καλτσάς

 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

11. Μανιάς, 28. Δουβίκας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 6:04 pm


Ξενάγηση πίσω στο χρόνο στο Μαγουλιανίτικο σπιτικό

"Σπίτι μου σπιτάκι μου"

ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ Π. ΛΑΜΠΟΥΣΗ

Σπίτι μου σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου… κι αν τον κόσμο γύρισα κοντά σου ξαναγύρισα. (Νίκος Γκάτσος)

Τα σπίτια μας τώρα που τα φέρνω ένα-ένα στη θύμηση μου δεν ήτανε σπιτάκια με την κυριολεκτική σημασία της λέξης. Ήταν συνήθως δίπατα με κατώ(γ)ι, με μπαλκόνι ή μπαλκόνια, με αυλές, με σάλα, χειμωνιάτικο, καμάρες κιλέρια* και ένα σωρό βοηθητικούς χώρους.

Στα περισσότερα σπίτια μια μεγάλη ξύλινη, γερή αυλόπορτα αποτελούσε την εμπατή τους.

Ήταν δίφυλλη και το ένα φύλλο της ανοιγόκλεινε με το ζεμπερέκι (μάνταλο) για να μπαινοβγαίνουν οι άνθρωποι. Το άλλο φύλλο της κρατούσε στερεωμένο στη θέση του το καντινάτσο* (διαγώνια μπάρα που στη μια πλευρά ακουμπούσε στον τοίχο στην άλλη στην πόρτα) και άνοιξε διάπλατα για να χωράνε να μπαίνουν στην αυλή τα ζωντανά όταν ήταν φορτωμένα με γεννήματα*, ξύλα, χαράρια*, ασκιά…

Η αυλή ήταν ή χωμάτινη ή στρωμένη με πλάκες, μεταγενέστερα τσιμεντένια. Γύρω-γύρω ήταν οι βοηθητικοί χώροι. Υπόστεγο για τα ξύλα και το σπιτάκι του φύλακα (σκύλος).

Ξύλα πολλά στοιβαγμένα κατά κατηγορίες. Αλλού τα δαυλιά, αλλού τα κούτσουρα τα μεγάλα, αλλού τα σχισμένα κούτσουρα, πιο κει τα ξανάμματα και τα ξύλα για το φούρνο. Ο χειμώνας μεγάλος και βαρύς, το τζάκι ήθελε τάισμα μέρα-νύχτα.

Εκεί σε μια γωνία οπωσδήποτε σε απόσταση από το σπίτι στεγαζόταν το WC, ασπρισμένο, μανταλωμένο. Τούρκικο απόπατο, υποχρεωτικά απόμακρα λόγω έλλειψης νερού στα σπίτια μας.

Από την άλλη πλευρά το κοτέτσι με τα κοτερικά να μπαινοβγαίνουν κακαρίζοντας, αφήνοντας στη φωλιά τα αυγουλάκια τους.

Η ξελόντζα* (αχυρώνας) πιο κει γεμάτη φαγιά, άχυρα, τροφές για ταζωντανά. Ήταν πρόχειρη κατασκευή καλύβας φτιαγμένη από ξύλα, παλιόπορτες και σκεπασμένη με τσίγκο ή κεραμίδια. Λέξη που κρατάει από τη Φραγκοκρατία: Ξε (έξω) + λόντζα (στοά) κάποιες φορές προστάτευε αυτή η κατασκευή και τα οικόσιτα ζωντανά (γίδες- κατσικάκια-αρνάκια). Αν υπήρχε γουρουνάκι ήταν συνήθως στο δικό του χώρο που ήταν υπαίθριος, γιατί έτσι και αλλιώς δεν χρειαζόταν στέγαστρο, δεν προλάβαινε να ξεχειμωνιάσει, έπρεπε το χειμώνα να τον βγάλει στα λαγήνια σαν παστό.

Πιο κοντά στο κυρίως σπίτι ήταν το φουρναριό. Εκεί άναβε κι έκαιγε ο φούρνος που έβγαζε τεράστιες μοσχοβολιστές φισκόπιτες*. Εκεί και τα κασόνια με το αλεύρι και η σκάφη για το ζύμωμα και τα μεγάλα ταψιά.

Το κατώγι ήταν χωρισμένο με ξύλινα χωρίσματα σε μικρότερους χώρους. Εκεί υπήρχαν χώροι κατάλληλοι για την αποθήκευση προϊόντων, καθώς και η στέρνα* που διατηρούσε τα κρασιά στα βαγένια και φρόντιζε να είναι καλόπιοτα. Στο κατώι τον χειμώνα -που δεν ήταν και λίγος- έμεναν το άλογο, η φοράδα, το μουλάρι, το γαϊδουράκι, ό,τι ζωντανό είχε ο καθένας. Δεμένα στα παχνιά τους το καθένα ξεχωριστά, ζούσαν αρμονικά και ζεσταίναν με τις ανάσες τους τον πάνω όροφο.

Το καλοκαίρι ο κάτω όροφος άδειαζε από τους ενοίκους του. Τα ζωντανά δεν χρειάζονταν προστασία, μπορούσαν άνετα μετά τον κάματο της ημέρας να βόσκουν, να ξεκουράζονται και να κοιμούνται στα χωράφια.

Ο πατέρας δεν χώραγε στις δουλειές του σπιτιού. Εκεί δεν είχε θέση. Εκεί μάνα, γιαγιά και τα θηλυκά της οικογένειας είχαν το δικό τους βασίλειο.

Στον πάνω όροφο έμενε η οικογένεια που την αποτελούσαν παππούληδες, γιαγιάδες, γονείς, παιδιά, πολλά παιδιά, καμιά φορά ίσως και ντουζίνα.

 

«Μου άρεσε ο χειμώνας. Το καλοκαίρι σαν να ξενιτευόμαστε άλλος εδώ και άλλος εκεί.»

Όλοι το χειμώνα κινούνταν σ’ ένα χώρο, στο χειμωνιάτικο. Όλοι γύρω από το τζάκι. Εκεί το τραπέζι, εκεί τα κρεβάτια, η στρωματσάδα, το μαγείρεμα, τα αναχρικά*, το συγύρισμα.

Όλα εκεί. Πόσο νοσταλγώ αυτό το μάζεμα, αυτό το στρίμωγμα που για σημερινές συνθήκες φαίνεται αδιανόητο. Πόσο κοντά ήταν οι καρδιές μας, πόσο πολύ επικοινωνούσαμε έτσι μαζεμένοι πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο. Μου άρεσε ο χειμώνας. Το καλοκαίρι σαν να ξενιτευόμαστε άλλος εδώ και άλλος εκεί. Σαν να έχανε το σπίτι τη συνοχή του. Σκορπίζαμε ζωντανά κι οι ανθρώποι.

Αυτή τη συνοχή την είχαμε κερδίσει ή την είχαμε κληρονομήσει, γιατί τα πράγματα ήταν πολύ τακτοποιημένα στο μυαλό όλων. Ο καθένας είχε το πόστο του, το ρόλο του, τις αρμοδιότητές του και ήταν ξεκάθαρο τί αντιστοιχούσε στον καθένα.

Ο παππούλης είχε τη θέση του στο παραγώνι. Μόνο τα παιδιά θα μπορούσαν να στριμωχτούν γύρω του, να καθίσουν τα μικρότερα στα γόνατά του να πυρώσουν τα χεράκια τους και να ακούσουν πάλι και πάλι τις ιστορίες του. Είχε να διηγηθεί γεγονότα από πολέμους που ο ίδιος έζησε, να θυμηθεί τόπους, χρονολογίες, πρόσωπα. Μιλούσε και για την Αμερική, τη μακρινή εκείνη χώρα που τη δούλεψε στα νιάτα του, αλλά ο πόλεμος και η αγάπη για τη γειτονοπούλα του τον έκαναν να ξαναγυρίσει πίσω για να ντυθεί στο χακί από τη μία και γαμπρός από την άλλη.

Σαν πολεμικός ανταποκριτής εξιστορούσε και τα εγγόνια με ορθάνοιχτα αυτιά και μάτια γέμιζαν με τις ιστορίες του τις χειμωνιάτικες νύχτες. Το καλοκαίρι χανόταν στα χωράφια, μπροστάρης στις εξωδουλειές. Η γιαγιά από την άλλη από τη στιγμή που γινόταν πεθερά περιόριζε συνήθως τη δράση της στις δουλείες του σπιτιού και στον κήπο. Για τα χωράφια ήταν οι άντρες , η νύφη, τα παιδιά. Φρόντιζε πάντα να περιμένει τους ξωμάχους με το καλομαγειρεμένο φαγητό της. Από τη σχέση παππούλη-γιαγιάς διδαχτήκαμε το σεβασμό, την αφοσίωση, την υποχώρηση, την αγάπη.

Η νύφη, η μάνα ήταν η ψυχή του σπιτιού, παντού πρώτη. Δύσκολος ο ρόλος της. Δουλεία, φροντίδα κι αγάπη. Πλάι-πλάι με τον άντρα- πατέρα στο χωράφι, στο αμπέλι, στο αλώνι στον τρύγο. Φροντίδα για όλο το σπίτι, τα παιδιά, τα πεθερικά, τους γονείς, τα ζωντανά. Και αγάπη, πολύ αγάπη για όλους και για όλα.

Ο πατέρας βέβαια αδιαμφισβήτητα η κορωνίδα της οικογένειας. Δεν νομίζω βέβαια πως διεκδικούσαν ρόλους και οφίκια*. Παλεύανε για την οικογένειά τους και προσφέρανε ο καθένας ό,τι μπορούσε για να τα βγάλει πέρα η φαμελιά. Δεν συνερίζονταν ο ένας τον άλλο και δεν διεκδικούσαν ρόλους που το συνήθειο του τόπου και της εποχής δεν επέτρεπαν. Αν εξαιρέσουμε το καφενείο που ήταν μόνο για τον πατέρα, η μάνα σε όλα τα άλλα ήταν δίπλα του. Ο πατέρας βέβαια δεν χώραγε στις δουλειές του σπιτιού. Εκεί δεν είχε θέση. Εκεί μάνα, γιαγιά και τα θηλυκά της οικογένειας είχαν το δικό τους βασίλειο. Επαναστάσεις για δικαιώματα και διεκδικήσεις νομίζω δεν υπήρχαν στα σπίτια μας.

Όλα τα έλυνε ο διάλογος, ο σεβασμός και οι γενικά παραδεκτές αξίες που περνούσαν από γενιά σε γενιά. Δύσκολα κάποιος ξέφευγε απ’ αυτές. Στήριζε ο ένας τον άλλο. Ομόνοια, συντροφικότητα, και κατανόηση βασίλευε στα σπίτια μας και έτσι τα φτωχοκαλυβάκια μας γίνονταν αλάτια δίπατα με μπαλκόνια, αυλές, βεράντες γεμάτα ανάσες και αγάπη.

 

*κιλέρια: χώρος αποθήκευσης

*καντινάτσο: διαγώνια μπάρα που στη μια πλευρά ακουμπούσε στον τοίχο στην άλλη στην πόρτα

* γεννήματα: το σιτάρι ή το κριθάρι, τα δημητριακά

* χαράρια: λεπτά οριζόντια ξύλα δεμένα μεταξύ τους με σχοινιά δημιουργούσαν μια μεγάλη κατασκευή μεταφοράς άχυρων

* ξελόντζα: αχυρώνας

* Φισκόπιτες: μεγάλα καρβέλια

* στέρνα: χώρος υγρός με σταθερή θερμοκρασία-σκοτεινός

* αναχρικά: οικιακά είδη

* oφίκια: είδος αξιώματος που απονέμει ο πατριάρχης σε ανθρώπους που (νομίζει ότι) έχουν προσφέρει στην εκκλησία

Από την εφημερίδα Τα Μαγούλιανα

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 5:40 pm


Τα αποτελέσματα του Σαββάτου στην Α' Αρκαδίας

Επανέναρξη για το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας με ποδαρικό με πέντε αναμετρήσεις με την Δόξα Μεγαλόπολης να κερδίζει τον Ορχομενό, το Κορακοβούνι να παίρνει σπουδαίο διπλό επί του Μαντινειακού ενώ ισοπαλίες είχαμε στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια. Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικ΄ςη ολοκληρώνεται την Κυριακή 20 Ιανουαρίου με το μεγάλο ντέρμπι κορυφής του Λεωνιδίου με την ΑΕΚ Τρίπολης.

Α' Αρκαδίας

Σάββατο (19/1, 15:00)

Ερμής Μελιγούς-Πανθυρεατικός 1-1

Απόλλων Τυρού-Τεγέα 2-2

Μαντινειακός-Κορακοβούνι 0-1

Δόξα Μεγαλόπολης-Ορχομενός Λεβιδίου 2-1

Βρασιές-Ολυμπιακός Λεωνιδίου 1-1

Κυριακή (20/1, 15:00)

Λεωνίδιο-ΑΕΚ Τρίπολης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 5:04 pm


Υπ. Παιδείας: Τα τμήματα που ιδρύονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δηλώνει:

«Η ψήφιση, χθες το βράδυ του νομοσχεδίου, αποτελεί μία νέα τομή στα εκπαιδευτικά μας πράγματα. Διαμορφώνει μία νέα αρχιτεκτονική στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Γεωπονικού και Θεσσαλίας. Με το νομοσχέδιο δημιουργείται μία νέα αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΕΚΠΑ προχωρά στην ίδρυση του «Συγκροτήματος Ευρίπου» και στην ίδρυση νέων Τμημάτων στην Αθήνα και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπερδιπλασιάζεται όσον αφορά τον αριθμό των Τμημάτων και των Σχολών του.

Το νομοσχέδιο ανοίγει τη διαδικασία μόνιμου διορισμού 15.000 εκπαιδευτικών με ένα σύστημα δίκαιο και αξιοκρατικό όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και οι δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ισορροπώντας ανάμεσα στην προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ακαδημαϊκών κριτηρίων, και με επιπρόσθετη μοριοδότηση των ΑμεΑ. Από τον Σεπτέμβριο, 4.500 εκπαιδευτικοί θα στελεχώσουν την Ειδική Αγωγή και αυτές θα είναι οι πρώτες μόνιμες προσλήψεις μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας.

Επιπλέον διορίζονται σε μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών όσοι δικαιώθηκαν δικαστικά ως προς τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2018, και μειώνεται από τον Σεπτέμβριο του 2019 ο αριθμός των μαθητών στα νηπιαγωγεία και πρώτη Δημοτικού από 25 σε 22.

Όλα αυτά δείχνουν έμπρακτα πια ότι οδηγούμαστε σε μία κανονικότητα που τόσην μεγάλη ανάγκη έχει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. »

Καινοτόμες δομές είναι:

Η «Τεχνόπολη Ευρίπου» την οποία ιδρύει το ΕΚΠΑ στην Εύβοια (Χαλκίδα),
Το Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας (ΑΒ.Α.ΤΕ.ΠΑ.Θ.) που ιδρύεται στη Λάρισα και μπορεί να αγκαλιάσει ολόκληρη τη Θεσσαλία,
Το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (Ι.Δ.Ε.), με έδρα την Άμφισσα, το οποίο λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε σύμπραξη με άλλα ΑΕΙ με στόχο στην ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων στην περιοχή των Δελφών.

Η νέα ακαδημαϊκή αρχιτεκτονική των Ιδρυμάτων

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ιδρύονται οι εξής νέες Σχολές:

Τεχνολογίας, με έδρα τη Λάρισα,

Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών, με έδρα τη Λάρισα.

Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετονομάζεται σε Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ιδρύονται σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Λαμία και Τρίκαλα τα εξής Τμήματα:

Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών με έδρα τον Βόλο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών,

Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών με έδρα τον Βόλο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών,

Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών,

Διοίκησης Επιχειρήσεων, με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών,

Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας, με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών,

Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών,

Νοσηλευτικής με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας,

Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας με έδρα την Καρδίτσα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας,

Φυσικοθεραπείας με έδρα τη Λαμία, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας,

Συστημάτων Ενέργειας, με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Τεχνολογίας,

Περιβάλλοντος, με έδρα την πόλη τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Τεχνολογίας,

Ψηφιακών Συστημάτων με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Τεχνολογίας,

Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής με έδρα την Καρδίτσα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών,

Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, με έδρα την Καρδίτσα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Τεχνολογίας,

Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, με έδρα τα Τρίκαλα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας,

Φυσικής με έδρα τη Λαμία, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών,

Μαθηματικών με έδρα τη Λαμία, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών,

Γενικό, με έδρα τη Λάρισα,

Γενικό, με έδρα τη Λαμία,

Ψυχολογίας, με έδρα τον Βόλο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών,

Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, με έδρα την Καρδίτσα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών,

Λογοθεραπείας, με έδρα τη Λαμία, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Υγείας.

Στα υφιστάμενα κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών,

Το Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών μετονομάζεται σε Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ιδρύεται Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο (Π.Ε.Κ.) (Πανεπιστημιακό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Ανάπτυξης «ΙΑΣΩΝ») ως ακαδημαϊκή μονάδα του Ιδρύματος, με έδρα το Βόλο.

Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, εκτός από τα Τμήματα Ψυχολογίας με έδρα τον Βόλο, Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία με έδρα την Καρδίτσα και Λογοθεραπείας με έδρα τη Λαμία

Τμήματα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας εντάσσονται:

Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών (ΕΚΠΑ),

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (τα Τμήματα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού, και Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων)

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (τα Τμήματα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ, Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, Νοσηλευτικής και Φυσικοθεραπείας).

Στο Ε.Κ.Π.Α. ιδρύονται στην Αθήνα και στα Ψαχνά Ευβοίας τα εξής Τμήματα:

Κοινωνιολογίας, με έδρα την Αθήνα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών,
Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, με έδρα την Αθήνα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών,

Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών,
Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών,
Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου, με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών,
Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας,

Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας, με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών,
Γενικό, με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας,
Διατροφής και Διαιτολογίας με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας,
Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού, με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας.
Το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. καταργείται και ιδρύονται το :

Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Τομέας Ψυχολογίας του Τμήματος Φ.Π.Ψ. εντάσσεται στο υφιστάμενο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, χωρίς να αποτελεί διακριτό Τομέα.
Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, εκτός από τα Τμήματα Διατροφής και Διαιτολογίας με έδρα τα Ψαχνά και Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού με έδρα τα Ψαχνά

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταργούνται από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 οι υφιστάμενες Σχολές Αγροτικής Παραγωγής, Υποδομών και Περιβάλλοντος και Τροφίμων, Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης και ιδρύονται, με έδρα την Αθήνα, οι εξής Σχολές:
Επιστημών των Φυτών,
Επιστημών των Ζώων,
Περιβάλλοντος και Γεωργικής Μηχανικής,

Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής,
Εφαρμοσμένης Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας,
Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.
Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ιδρύονται σε Καρπενήσι, Θήβα, Άμφισσα και Αθήνα τα εξής Τμήματα:

∆ασολογίας και ∆ιαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, µε έδρα το Καρπενήσι, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστηµών των Φυτών
∆ιοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού, µε έδρα τη Θήβα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Εφαρµοσµένων Οικονοµικών και Κοινωνικών Επιστηµών
Περιφερειακής Ανάπτυξης, µε έδρα την Αµφισσα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Εφαρµοσµένων Οικονοµικών και Κοινωνικών Επιστηµών
Γενικό, µε έδρα την Αθήνα

Υδροβιολογίας και Υδατοκαλλιεργειών, µε έδρα την Αθήνα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστηµών των Ζώων
Πληροφορικής στη Γεωργία και στο Περιβάλλον, µε έδρα την Αθήνα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Περιβάλλοντος και Γεωργικής Μηχανικής
∆ιαιτολογίας και Ποιότητας Ζωής, µε έδρα την Αθήνα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Τροφίµων και ∆ιατροφής
Πολιτισμού και Αγροτικού Τουρισμού, με έδρα την Άμφισσα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020

Ιδρύεται το «Παλλημνιακό Ταμείο» (ΝΠΔΔ). Ο σκοπός του Παλλημνιακού Ταμείου είναι κοινωφελής και συνίσταται στη στήριξη πρωτοβουλιών των τοπικών νησιωτικών κοινοτήτων σε θέματα πολιτισμού, την ενίσχυση του έργου των εκπαιδευτικών φορέων και ιδρυμάτων της Λήμνου, την προώθηση της βιο-οικονομίας και καινοτομίας στον αγροτικό τομέα και τη διατήρηση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς του αγροτικού χώρου.

Συγκροτείται σε κάθε Α.Ε.Ι. άμισθη Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (Ε.Ι.Φ) ως συμβουλευτικό όργανο της Συγκλήτου και των Διοικήσεων των Σχολών και Τμημάτων για την προώθηση της ισότητας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας και σε όλες τις διαδικασίες της ακαδημαϊκής ζωής.

Συνιστάται Ακαδημαϊκό Συμβούλιο Εκπαίδευσης και Έρευνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Α.Σ.Ε.Ε.Π.Σ.Ε.) με έδρα τη Λαμία με σκοπό τη διερεύνηση ίδρυσης Πανεπιστημίου και Ερευνητικών Κέντρων στη Στερεά Ελλάδα.
Επιβάλλονται πρόστιμα έως και οριστική ανάκληση της άδειας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών για κάθε παράβαση σχετική με τους όρους λειτουργίας, με την αδήλωτη εργασία και, γενικότερα, για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Νέο σύστηµα εισαγωγής, εκτός Πανελλαδικών Εξετάσεων, από το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 στα:

Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου

Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας.

Εξειδικεύονται τα εξεταζόμενα καλλιτεχνικά µαθήµατα και προσδιορίζονται οι συντελεστές βαρύτητας βάσει των οποίων εξάγεται ο τελικός βαθμός του κάθε υποψηφίου.

Μείωση από 25 σε 22 του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα για Νηπιαγωγεία και Α’ Δημοτικού.

Διορισμός 485 δικαστικά δικαιωθέντων εκπαιδευτικών, επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008.

Δυνατότητα συνεχόμενων των δύο θητειών των πρυτάνεων και μείωση της θητείας τους από 4 σε 3 έτη.

Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών: Προσδιορισμός τακτικών και έκτακτων πόρων

Κλιμάκωση στα ποσοστά των ετήσιων εσόδων που μεταβιβάζονται από τον Ε.Λ.Κ.Ε. στον Τακτικό Προϋπολογισμό του Α.Ε.Ι..

Δυνατότητα μετεγγραφής μαθητών από την Α΄ τάξη ημερήσιου Λυκείου στην Α΄ τάξη εσπερινού Λυκείου

Για την εισαγωγή των μαθητών – αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εναρμόνιση της διάταξης σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 5:01 pm


Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αρκαδίας: Θέση υπευθύνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Αρκαδίας προκηρύσσει την πλήρωση μιας θέσης Υπευθύνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (Φ.Α.ΣΧ.Α.) της ΔΔΕ Αρκαδίας με τριετή θητεία, η οποία θα ξεκινήσει με την τοποθέτησή του και θα λήξει την 31ην Ιουλίου του τρίτου έτους που ακολουθεί την επιλογή του , και καλούμε τους ενδιαφερομένους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ11 και έχοντες τα νόμιμα προσόντα να υποβάλουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά από 17-1-2019 έως 28-01-2019 στην ΔΔΕ Αρκαδίας.

Φ.pdf  

Υ.Α. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΛΟΓΗ 31.12.2018.pdf

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 4:30 pm


Τα έξι γουρουνάκια… της Αγίας Σοφίας Κυνουρίας (pics,vid)

Μπορεί το κρύο, τούτην εποχή, να είναι ακόμα τσουχτερό, ωστόσο όμως τα σπίνια που κελαηδούν ασταμάτητα πάνω στις κοκορέτσες,  προαναγγέλλουν τον ερχομό της Άνοιξης. Η μέρα άρχισε να μεγαλώνει και οι λιακάδες του Γενάρη, δίνουν αφορμή στους κατοίκους για τις πρώτες εξορμήσεις. Άλλοι στα χτήματα για δουλειές, κι άλλοι για περιήγηση, μαζεύοντας ζωχούς, καυκαλίθρες, άντε και καμιά πρώιμη παπαρούνα, ή και βολβούς ακόμα.

Πέραν αυτών, κι ένα ακόμα σπάνιο θέαμα, περιμένει όσους επιχειρήσουν έναν τέτοιο περίπατο στα λιβάδια του χωριού.

Του σπάνιου  αυτού και ευχάριστου θεάματος, προηγείται ήχος κουδουνιού, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα ψυχικά και …σωματικά ο περιπατητής, γι αυτό που θ’ αντικρίσει.

Έξι (6) ήμερα γουρουνάκια (ιδιοκτησίας), βόσκουν αμέριμνα και ελεύθερα κάτω απ΄τις ελιές, καθοδηγούμενα απ΄ τη μητέρα γουρούνα, η οποία φέρει κουδούνα στο λαιμό για να επιβάλλεται ακόμα περισσότερα σ΄ αυτά, πέραν της δύναμης που της εξασφαλίζει γι αυτό το σκοπό, ο αυξημένος της όγκος, αλλά και η μέχρι τώρα πείρα της ζωής.

Όπου και η γουρούνα, ακολουθούν και τα γουρουνάκια, άλλα τρέχοντας κι άλλα με νωχελικό ρυθμό, όλα τους με τη μουσούδα λασπωμένη απ΄το διαρκές κι επίμονο σκάψιμο μέσα στο υγρό, από τις πρόσφατες βροχές, έδαφος.

Η εικόνα, όντως καθηλώνει για λίγα δευτερόλεπτα το θεατή και προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα σε αυτόν, όπως ευθυμία, αγαλλίαση, ηρεμία, θαυμασμό, σεβασμό για τα πλάσματα της φύσης, ως και έμπνευση ακόμα για το πώς μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς τις δυσκολίες και αντιξοότητες της ζωής, φθάνει να βρίσκεται στην ύπαιθρο και να έχει όρεξη για δουλειά.

Απολαύστε τα…

9

1

2

3

5

6

7

8

 

(ΠΗΓΗ: agiasofiablog.gr)

Video: 

ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ

Video of ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 4:01 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

«Συμμαχίες» ενόψει δημοτικών εκλογών στην Πελοπόννησο | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

«Συμμαχίες» ενόψει δημοτικών εκλογών στην Πελοπόννησο | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Μεταξύ στελεχών που προέρχονται κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι παράλληλα με την κομματική τους ταυτότητα αναζητούν συμμαχίες ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:15 pm


Τα αποτελέσματα του Σαββάτου στην Α' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου στην Α' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Επανέναρξη για το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας με ποδαρικό με πέντε αναμετρήσεις με την Δόξα Μεγαλόπολης να κερδίζει τον Ορχομενό, το Κορακοβούνι να ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 5:04 pm


Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αρκαδίας: Θέση υπευθύνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού - Arcadia Portal

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αρκαδίας: Θέση υπευθύνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού  Arcadia Portal

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Αρκαδίας προκηρύσσει την πλήρωση μιας θέσης Υπευθύνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (Φ.Α.ΣΧ.Α.) της ΔΔΕ Αρκαδίας με ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 4:30 pm


Live: Α' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Live: Α' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Φίλες και φίλοι του αθλητισμού το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας επιστρέφει για το 2019 με την 12η αγωνιστική. Μείνετε συντονισμένοι στο live του ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 2:36 pm


Δύο νέοι υποψήφιοι με τον Παναγιώτη Νίκα, σε Αρκαδία και Κορινθία - Messinialive

Δύο νέοι υποψήφιοι με τον Παναγιώτη Νίκα, σε Αρκαδία και Κορινθία  Messinialive

Άλλους δυο υποψήφιους ανακοίνωσε σήμερα για τον συνδυασμό του «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» ο Παναγιώτης Νίκας. Πρόκειται για: - τον 6ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 8:02 pm


Εκλογές για τον Αγροτικό-Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας «Η Ένωση» - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Εκλογές για τον Αγροτικό-Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας «Η Ένωση» - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Καλούνται τα μέλη του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η ΕΝΩΣΗ» να συμμετέχουν στη δεύτερη εξ αναβολής Γενική Συνέλευση με θέμα τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 5:59 pm


Ελληνικό Αρκαδίας: Αξιοποίηση "Μαυρακείου σχολής" - ΕΡΤ

Ελληνικό Αρκαδίας: Αξιοποίηση "Μαυρακείου σχολής"  ΕΡΤ

Έγινε δεκτή και ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού (φωτό), στο νομοσχέδιο του ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 4:41 pm


Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του Παιδικού Πρωταθλήματος Αρκαδίας - Arcadia Portal

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του Παιδικού Πρωταθλήματος Αρκαδίας  Arcadia Portal

Με αγώνες και για τους δύο ομίλους συνεχίζεται το Παιδικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας το προσεχές Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της 10ης ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 1:26 pm


Επιστροφή στα γήπεδα για της ομάδες της ΕΠΣ Αρκαδίας - ΕΡΤ

Επιστροφή στα γήπεδα για της ομάδες της ΕΠΣ Αρκαδίας  ΕΡΤ

Επιστροφή στα γήπεδα για τις ομάδες της Α΄ και Β΄ κατηγορίας στην Ένωση ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας μετά από 27 ημέρες!!! Στην Α΄ κατηγορία ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 11:31 am


Σύσκεψη στη Σπάρτη για τους συνταξιούχους Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας στις 30 Γενάρη - 902.gr

Σύσκεψη στη Σπάρτη για τους συνταξιούχους Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας στις 30 Γενάρη  902.gr

Σε σύσκεψη για όλους τους συνταξιούχους σε Λακωνία, Μεσσηνία και Αρκαδία καλεί το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας. Θα γίνει στη Σπάρτη την ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 10:07 am


Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας - Arcadia Portal

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας  Arcadia Portal

Στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων που προγραμματίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής με φορείς της Αρκαδίας, επ΄ ευκαιρία ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 9:10 am


Οι διαιτητές των αγώνων σε Α' και Β' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Οι διαιτητές των αγώνων σε Α' και Β' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Ορίσθηκαν οι διαιτητές των αγώνων της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας αλλά και των παιχνιδιών της 9ης αγωνιστικής του ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 8:30 pm


Αποζημιώσεις για τους ελαιοπαραγωγούς της Αρκαδίας ζητεί ο Κώστας Βλάσης - Arcadia Portal

Αποζημιώσεις για τους ελαιοπαραγωγούς της Αρκαδίας ζητεί ο Κώστας Βλάσης  Arcadia Portal

Την άμεση αποζημίωση των ελαιοκαλλιεργητών της Αρκαδίας για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω δάκου ζητά με σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 5:39 pm


Ικανοποίηση επιμελητηρίου Αρκαδίας για την απόφαση Γ. Χουλαριάκη - ΕΡΤ

Ικανοποίηση επιμελητηρίου Αρκαδίας για την απόφαση Γ. Χουλαριάκη  ΕΡΤ

Ικανοποίηση φαίνεται να επικρατεί στις τάξεις του επιμελητηρίου Αρκαδίας, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών, κ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 5:38 pm


Παρέμβαση επιμελητηρίου Αρκαδίας για το μέτρο 4.2. - ΕΡΤ

Παρέμβαση επιμελητηρίου Αρκαδίας για το μέτρο 4.2.  ΕΡΤ

Επιστολή έστειλε η διοίκηση του επιμελητηρίου Αρκαδίας προς το αρμόδιο Υπουργείο, ζητώντας λύσεις πάνω στο θέμα των επενδυτικών έργων της δράσης 4.2.1.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 1:53 pm


Οι κενές θέσεις φαρμακείων στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Οι κενές θέσεις φαρμακείων στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου γνωστοποιήθηκαν οι κενές θέσεις όπως έχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 10:40 am


Γ.Κατσίρη ανακοίνωσε στην Αρκαδία ο Παναγιώτης Νίκας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Γ.Κατσίρη ανακοίνωσε στην Αρκαδία ο Παναγιώτης Νίκας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τον τέταρτο κατά σειρά υποψήφιο για την ΠΕ Αρκαδίας, στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 8:49 am


Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας - Arcadia Portal

Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας  Arcadia Portal

Η πρώτη συνάντηση Επιμελητηρίων και φορέων με τον Ελληνορωσικό Σύνδεσμο Φιλίας και Συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 7:13 pm


Ακυρώνεται προγραμματισμένη εκδρομή του ΚΤΕΛ Αρκαδίας λόγω κακοκαιρίας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακυρώνεται προγραμματισμένη εκδρομή του ΚΤΕΛ Αρκαδίας λόγω κακοκαιρίας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Με ανακοίνωση του το ΚΤΕΛ Αρκαδίας γνωστοποιεί πς ακυρώνεται γ εκδρομή σε Ι.Μ Αγίς Τριάδας Ακράτας – Λίμνη Τσιβλού και Ζαχαρούλα… Από το Γραφείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 4:00 pm


Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Υπολειπόμενες εργασίες αναδασμού Κανδήλας Αρκαδίας» - Arcadia Portal

Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Υπολειπόμενες εργασίες αναδασμού Κανδήλας Αρκαδίας»  Arcadia Portal

Επιτέλους μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια υπεγράφη η σύμβαση υλοποίησης για το έργο «Υπολειπόμενες εργασίες αναδασμού Κανδήλας Αρκαδίας» ύψους ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 12:11 pm


Συλλήψεις και προσαγωγές σε επιχείρηση της Αστυνομίας και στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Συλλήψεις και προσαγωγές σε επιχείρηση της Αστυνομίας και στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 11:09 am


Κ. Βλάσης: Αδιαφορία της κυβέρνησης για την ασφάλεια - ΕΡΤ

Κ. Βλάσης: Αδιαφορία της κυβέρνησης για την ασφάλεια  ΕΡΤ

Την άμεση αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών σε ολόκληρη την Αρκαδία και κυρίως στα χωριά της Γορτυνίας, της Ν. Κυνουρίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 10:35 am


Οι ποδοσφαιριστές των Μικτών της ΕΠΣ Αρκαδίας - ΕΡΤ

Οι ποδοσφαιριστές των Μικτών της ΕΠΣ Αρκαδίας  ΕΡΤ

Τα ονόματα των παικτών που θα αποτελούν την αποστολή των Μικτών Αρκαδίας για τα ματς με τις αντίστοιχες ομάδες της Κορινθίας, ανακοίνωσε η Ένωση ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 9:27 am


Κοπή πίτας στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας - Arcadia Portal

Κοπή πίτας στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας  Arcadia Portal

Κοπή πίτας στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, παρουσία του Διευθυντή Παναγιώτη Μισθού, του προσωπικού της Διεύθυνσης ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 9:01 am


Το νέο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβουλίο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας - Arcadia Portal

Το νέο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβουλίο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας  Arcadia Portal

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου συγκροτήθηκετοτο νέο Περιφερειακό Υπηρεσιακό ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 8:00 am


Άριστες σχέσεις και συνεργασία του Δήμου Τρίπολης με το Επιμελητήριο Αρκαδίας - Arcadia Portal

Άριστες σχέσεις και συνεργασία του Δήμου Τρίπολης με το Επιμελητήριο Αρκαδίας  Arcadia Portal

Στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων που προγραμματίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής με φορείς της Αρκαδίας, επ΄ ευκαιρία ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 3:35 pm


Κλήσεις από την Μικτή Αρκαδίας για τους αγώνες με την Κορινθία - Arcadia Portal

Κλήσεις από την Μικτή Αρκαδίας για τους αγώνες με την Κορινθία  Arcadia Portal

Η E.Π.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ καλεί για τα παιγνίδια της Τετάρτης 16.01.2019 με τις αντίστοιχες ομάδες της Κορινθίας στην Κόρινθο τους εξής ποδοσφαιριστές: - ΜΙΚΤΗ ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 1:26 pm


Το νέο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας - Arcadia Portal

Το νέο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας  Arcadia Portal

Με την υπ'αριθμ. 218/11-1-2019 απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου συγκροτήθηκε το Νέο ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 9:24 am


Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αρκαδίας: Θέση υπευθύνου πληροφορικής και νέων τεχνολογιών - Arcadia Portal

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αρκαδίας: Θέση υπευθύνου πληροφορικής και νέων τεχνολογιών  Arcadia Portal

Προκήρυξη πλήρωσης θέσεως Υπευθύνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της ΔΔΕ Αρκαδίας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 8:30 am


Δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αρκαδίας από και προς το Κέντρο Υγείας Τρίπολης ( πρώην ΙΚΑ ) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αρκαδίας από και προς το Κέντρο Υγείας Τρίπολης ( πρώην ΙΚΑ ) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Η διεύθυνση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας σας ενημερώνει ότι, καθημερινά υπάρχουν δρομολόγια του ΚΤΕΛ με MINI BUS πρωί και απόγευμα προκειμένου να ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 2:30 pm


Κάλεσμα στο αυριανό συλλαλητήριο από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αρκαδίας - Arcadia Portal

Κάλεσμα στο αυριανό συλλαλητήριο από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αρκαδίας  Arcadia Portal

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νομού Αρκαδίας χαιρετίζει τον αποφασιστικό μα και δίκιο αγώνα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 8:01 pm


Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας καταδικάζει την κρατική βία εναντίον των εκπαιδευτικών - Arcadia Portal

Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας καταδικάζει την κρατική βία εναντίον των εκπαιδευτικών  Arcadia Portal

Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Αρκαδίας καταδικάζει το βίαιο χτύπημα της απεργιακής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών εναντίον του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 1:24 pm


Χωρίς ρεύμα πολλά χωριά της Αρκαδίας εξαιτίας του χιονιά - Arcadia Portal

Χωρίς ρεύμα πολλά χωριά της Αρκαδίας εξαιτίας του χιονιά  Arcadia Portal

Ο χιονιάς που έπληξε την Αρκαδία ύστερα από τρεις ημε΄ρες συνεχών βροχοπτώσεων επηρέασε και το σύστημα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς σε διάφορα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 10:34 am


Σε παγοδρόμιο μετατράπηκαν οι δρόμοι στο Λεβίδι Αρκαδίας (pics) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σε παγοδρόμιο μετατράπηκαν οι δρόμοι στο Λεβίδι Αρκαδίας (pics) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σε παγοδρόμιο μετατράπηκαν δρόμοι στο Λεβίδι από την χιονόπτωση του Σαββάτου 12/01/2019. Οχήματα που δεν φέρουν αλυσίδες ακινητοποιουνται στους ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 9:07 am


Ο χιονισμένος Πλάτανος Αρκαδίας (pics) - Arcadia Portal

Ο χιονισμένος Πλάτανος Αρκαδίας (pics)  Arcadia Portal

Το μικρό μαγικό χωριό Πλάτανος της Βόρειας Κυνουρίας ντύθηκε στα λευκά το Σάββατο 12 Ιανουαρίου. Οι φωτογραφίες που ανάρτησε στο Facebook ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 8:27 pm


ΠΑΜΕ Αρκαδίας: Όχι στο απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών - Arcadia Portal

ΠΑΜΕ Αρκαδίας: Όχι στο απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών  Arcadia Portal

Την Παρασκευή 11 Γενάρη 2019, πραγματοποιήθηκε μαζική Πανελλαδική Σύσκεψη εκπροσώπων και εκλεγμένων συνδικαλιστών ΕΛΜΕ – Συλλόγων – Επιτροπών ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 5:24 pm


Γιαννακούρας: Συγχαρητήρια στον χειριστή αλατιέρας της ΠΕ Αρκαδίας - Arcadia Portal

Γιαννακούρας: Συγχαρητήρια στον χειριστή αλατιέρας της ΠΕ Αρκαδίας  Arcadia Portal

"Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αξίζουν τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες όλων μας, αφού στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, που επικρατούν σε όλη την ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 4:48 pm


Αναβολή αγώνων και σε Β' Αρκαδίας και Παιδικό πρωτάθλημα - Arcadia Portal

Αναβολή αγώνων και σε Β' Αρκαδίας και Παιδικό πρωτάθλημα  Arcadia Portal

Η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Αρκαδία έχει ως αποτέλεσμα την αναβολή των αγώνων της Α' Αρκαδίας καθώς επίσης και των αναμετρήσεων ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 4:21 pm


Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και πού θα χρειαστείτε αλυσίδες στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και πού θα χρειαστείτε αλυσίδες στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, στο οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 3:55 pm


Πολλά προβλήματα έφερε ο χιονιάς στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Πολλά προβλήματα έφερε ο χιονιάς στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Πολλά προβλήματα έφερε στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την περιοχή. Ύστερα από την ασταμάτητη βροχή τρεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 1:27 pm


Αναβολή αγώνων στην Α' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Αναβολή αγώνων στην Α' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Αρκαδία έχει ως αποτέλεσμα την αναβολή των αναμετρήσεων της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 11:54 am


Τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια της Μητροπόλης Γορτύνης και Αρκαδίας για το σύνταγμα - Cretapost

Τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια της Μητροπόλης Γορτύνης και Αρκαδίας για το σύνταγμα  Cretapost

Συνάντηση με αντικείμενο τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας για την οικογένεια και τη θρησκεία αλλά και το εργασιακό καθεστώς των κληρικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 11:12 am


Καρίταινα Αρκαδίας: Θύμησες απ’ τα παλιά - News.in.gr

Καρίταινα Αρκαδίας: Θύμησες απ’ τα παλιά  News.in.gr

Αρμονικά ενταγμένη στο βραχώδες ανάγλυφο της περιοχής βορειοδυτικά από τη Μεγαλόπολη και νότια από τη Δημητσάνα, η Καρίταινα (Καρύταινα, η παλαιότερη ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 7:10 pm


Επιστροφή στη δράση στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αρκαδίας - ΕΡΤ

Επιστροφή στη δράση στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αρκαδίας  ΕΡΤ

Το πρωτάθλημα της Α' και Β΄ κατηγορίας στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας επαναρχίζει το Σαββατοκύριακο (12-13/01). Το ντέρμπι πρωτοπόρων ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 10:16 am


Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης δίπλα στον Σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας - Arcadia Portal

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης δίπλα στον Σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας  Arcadia Portal

Με ένα ευχαριστήριο στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας ευχαριστεί τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους του 7ου ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 3:01 pm


Ο Γ. Τρουπής νέος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Αρκαδίας - ΕΡΤ

Ο Γ. Τρουπής νέος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Αρκαδίας  ΕΡΤ

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, στις 8 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 12:37 pm


O έναστρος ουρανός μια χειμωνιάτικη νύχτα στα Λαγκάδια της Αρκαδίας - Patras Events

O έναστρος ουρανός μια χειμωνιάτικη νύχτα στα Λαγκάδια της Αρκαδίας  Patras Events

Υπάρχουν υπέροχα μέρη έξω από την Πάτρα για να επισκεφτεί κάποιος και να ζήσει όμορφες στιγμές. Στην δυτική, στην κεντρική, αλλά και στην νότια ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 11:33 am


Νέα υπηρεσία από το ΚΤΕΛ Αρκαδίας - ΕΡΤ

Νέα υπηρεσία από το ΚΤΕΛ Αρκαδίας  ΕΡΤ

Το “ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε.” έχει προσφάτως δημιουργήσει υπηρεσίες παραλαβής και διανομής ασυνόδευτων δεμάτων, στην πόλη της Τρίπολης και στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 4:29 pm


Αρκαδία: Ψήφισμα για την ίδρυση κτηνιατρικής σχολής - ΕΡΤ

Αρκαδία: Ψήφισμα για την ίδρυση κτηνιατρικής σχολής  ΕΡΤ

Ψήφισμα που θα υποστηρίζει και θα τεκμηριώνει το Αρκαδικό αίτημα για ίδρυση και λειτουργία κτηνιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 1:31 pm


Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στην Β' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στην Β' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Το πρωτάθλημα της Β' Αρκαδίας κάνει ποδαρικό για το νέο έτος με την 9η και τελευταία για τον πρώτο γύρο αγωνιστική το προσεχές Σαββατοκύριακο 12 και 13 ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Τα «κανόνια» της Α' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Τα «κανόνια» της Α' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Τριπλή ισοβαθμία έχουμε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Α' Αρκαδίας μετά από 11 αγωνιστικές με τον Γρηγόρη Τσαλγιτζόπουλο του Ορχομενού ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Σχολή προπονητών UEFA C από την ΕΠΣ Αρκαδίας - Arcadia Portal

Σχολή προπονητών UEFA C από την ΕΠΣ Αρκαδίας  Arcadia Portal

Με ανακοίνωση της η ΕΠΣ Αρκαδίας σε συνεργασία με την ΕΠΟ έκανε γνωστό την λειτουργία σχολής προπονητών κατηγορίας UEFA C στην Τρίπολη που θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Προσλήψεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας - flynews.gr

Προσλήψεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας  flynews.gr

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας Άννα- Βασιλική Καραπαναγιώτου προκηρύσσει θέσεις επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών, με σύμβαση ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Π.Α.ΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: "Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο απολύσεων" - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Π.Α.ΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: "Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο απολύσεων" - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σαν τον κλέφτη, µέσα στις γιορτές και µε κλειστά τα σχολεία, κατέθεσε εσπευσμένα το νομοσχέδιο λαιμητόμο για τις “προσλήψεις” ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 6:17 pm


ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας: "Τροποποιήσεις & Δημιουργία νέων δρομολογίων" - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας: "Τροποποιήσεις & Δημιουργία νέων δρομολογίων" - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Από την ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε ανακοινώνεται ότι από σήμερα Τρίτη 08/01/2019 έγιναν τροποποιήσεις δρομολογίων. Παράλληλα ανακοινώνεται και η δημιουργία ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 2:40 pm


Αύριο οι εκλογές για νέο πρόεδρο στο Επιμελητήριο Αρκαδίας - Arcadia Portal

Αύριο οι εκλογές για νέο πρόεδρο στο Επιμελητήριο Αρκαδίας  Arcadia Portal

Την Τετάρτη 9 Ιανουάριου 2019 θα διεξαχθούν οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Η θέση του προέδρου «χήρεψε» με την παραίτηση ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Ποδαρικό με ντέρμπι κορυφής στην Α' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Ποδαρικό με ντέρμπι κορυφής στην Α' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας ξεκινά και πάλι το προσεχές Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιανουαρίου με το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στο Λεωνίδιο και την ΑΕΚ ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Κυριακή κοντή γιορτή… λένε στα «περήφανα» χωριά της Αρκαδίας μας - parapolitika.gr

Κυριακή κοντή γιορτή… λένε στα «περήφανα» χωριά της Αρκαδίας μας  parapolitika.gr

Υπάρχει λύση για την πατρίδα μας και αυτή είναι η ανανεωμένη και ριζικά απαλλαγμένη από το «χθες» ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Η πρώτη υποψήφια με τον Παναγιώτη Νίκα στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Η πρώτη υποψήφια με τον Παναγιώτη Νίκα στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Καλωσορίζουμε στο συνδυασμό μας «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» τη Μαρία Δουρίδα η οποία αποτελεί, την τρίτη υποψηφιότητα για την Π.Ε. Αρκαδίας.

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


ΑΣΕΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για κάλυψη μόνιμων θέσεων σε δήμους της Αρκαδίας - Arcadia Portal

ΑΣΕΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για κάλυψη μόνιμων θέσεων σε δήμους της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Πρόσκληση – Ανακοίνωση 1ΠΔ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 34/20-12-2018 ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Απίστευτο: Στους -16.5 βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία σε χωριό της Αρκαδίας - Αργολικές Ειδήσεις | Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Αργολίδας

Απίστευτο: Στους -16.5 βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία σε χωριό της Αρκαδίας  Αργολικές Ειδήσεις | Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Αργολίδας

Μία από τις πιο κρύες ημέρες ήταν η Κυριακή (ιδίως στο ξημέρωμα), με το θερμόμετρο πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν. Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία του ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Αρκαδία: Πρωτοβουλία για ίδρυση κτηνιατρικής σχολής - ΕΡΤ

Αρκαδία: Πρωτοβουλία για ίδρυση κτηνιατρικής σχολής  ΕΡΤ

Επιτροπή πρωτοβουλίας έχει δημιουργηθεί στην Αρκαδία, με σκοπό να ενισχύσει το αίτημα, για ίδρυση κτηνιατρικής σχολής, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Το σκληρό πρόσωπό τους δείχνουν οι Δήμοι της Αρκαδίας στους αστέγους - Arcadia Portal

Το σκληρό πρόσωπό τους δείχνουν οι Δήμοι της Αρκαδίας στους αστέγους  Arcadia Portal

Χώρους φιλοξενίας των άστεγων και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων έχουν ετοιμάσει αρκετοί δήμοι της χώρας καθώς σε αρκετές περιπτώσεις το θερμόμετρο ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους της Αρκαδίας και αντιδράσεις - Arcadia Portal

Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους της Αρκαδίας και αντιδράσεις  Arcadia Portal

«Στενό» μαρκάρισμα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους όλης της χώρας, καθώς προσπαθεί να προσεγγίσει κατά κύριο λόγο επιτυχημένους δημάρχους -ή δημάρχους ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Το χιονισμένο τοπίο της Αρκαδίας από ψηλά – Μαγευτικές εικόνες (βίντεο) - Pentapostagma

Το χιονισμένο τοπίο της Αρκαδίας από ψηλά – Μαγευτικές εικόνες (βίντεο)  Pentapostagma

Εικόνες που θα μπορούσαν να είναι πίνακας ζωγραφικής μας προσφέρει η φύση - Δείτε το χιονισμένο Μαίναλο με το χιονοδρομικό κέντρο όπως τραβήχτηκε από.

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της ΠΕ Αρκαδίας για τα χιόνια (pics,vid) - Arcadia Portal

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της ΠΕ Αρκαδίας για τα χιόνια (pics,vid)  Arcadia Portal

Επίσκεψη στο "κέντρο επιχειρήσεων" των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.

Δημοσιεύθηκε στις 6 January 2019 | 10:00 am


Αποχωρεί ο Παγγορτυνιακός από την Β' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Αποχωρεί ο Παγγορτυνιακός από την Β' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Δυσάρεστη και αιφνιδιαστική είναι η είδηση της απόφασης του Παγγορτυνιακού να αποχωρήσει από την δεύτερη κατηγορία του νομού μας σε μια χρονική στιγμή ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Μαγευτικά «λευκά τοπία» της Αρκαδίας (pics) - Arcadia Portal

Μαγευτικά «λευκά τοπία» της Αρκαδίας (pics)  Arcadia Portal

Στα λευκά έχουν "ντυθεί" πολλά χωριά της Αρκαδίας και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, έχουν πάρει αρκετά μεγάλη δόση από χιονιά τις τελευταίες μέρες.

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Επιμελητήριο Αρκαδίας: Να μην κλείσει η Εθνική στα Τρόπαια - ΕΡΤ

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Να μην κλείσει η Εθνική στα Τρόπαια  ΕΡΤ

Την επανεξέταση της απόφασης, περί διακοπής της λειτουργίας του υποκαταστήματος συστημικής τράπεζας, στα Τρόπαια Αρκαδίας, ζητά σε επιστολή του, προς ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Το θαύμα της Αγίας Θεοδώρας στο Βάστα Αρκαδίας (βίντεο) - Pronews

Το θαύμα της Αγίας Θεοδώρας στο Βάστα Αρκαδίας (βίντεο)  Pronews

Ο ναός της Αγίας Θεοδώρας αποτελεί μοναδικό φαινόμενο και είναι από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα της Αρκαδίας. Η εκκλησία κτίστηκε μεταξύ του 1050-1100 ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Χιόνια στην ορεινή Αρκαδία (pics) - Arcadia Portal

Χιόνια στην ορεινή Αρκαδία (pics)  Arcadia Portal

Η ορεινή Αρκαδία "ντύνεται" στα λευκά από χθες, αφού η χιονόπτωση έχει ξεκινήσει και τα χιόνια έστρωσαν τους δρόμους. Οι φωτογραφίες είναι από σελίδες ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους της Αρκαδίας λόγω κακοκαιρίας - Arcadia Portal

Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους της Αρκαδίας λόγω κακοκαιρίας  Arcadia Portal

Ενημέρωση για την επικρατούσα κατάσταση οδικών δικτύων στην περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση-παγετός) Αρκαδία ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Αρκαδία: Τοποθέτηση εκπαιδευτικών για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής - Arcadia Portal

Αρκαδία: Τοποθέτηση εκπαιδευτικών για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής  Arcadia Portal

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν έχουν τοποθετηθεί και επιθυμούν την τοποθέτησή τους σε σχολική μονάδα μη καλυμμένη (όπως φαίνεται στον πίνακα) ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 10:00 am


Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Αρκαδίας λόγω της κακοκαιρίας - Argonafplia.gr

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Αρκαδίας λόγω της κακοκαιρίας  Argonafplia.gr

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ενημερώνει για την κυκλοφορία των οχημάτων που διεξάγεται ανά Διεύθυνση Αστυνομίας σήμερα 2 ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 10:00 am


Προσφορά από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Τρίπολης - Arcadia Portal

Προσφορά από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Τρίπολης  Arcadia Portal

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, οργάνωσε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών, ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 10:00 am


Κακοκαιρία: Χιόνια σε Αρκαδία, Κορινθία και Αργολίδα - Που υπάρχουν προβλήματα (photo - video) - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Κακοκαιρία: Χιόνια σε Αρκαδία, Κορινθία και Αργολίδα - Που υπάρχουν προβλήματα (photo - video)  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Σκούρα τα πράγματα στην Κορινθία, με μια περιοχή να έχει μείνει χωρίς ρεύμα από την Πρωτοχρονιά. Σε ποιους δρόμους χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 10:00 am


Μοναδικές εικόνες στο χιονισμένο Καστρί Αρκαδίας - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Μοναδικές εικόνες στο χιονισμένο Καστρί Αρκαδίας  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 10:00 am


Αρκαδία: Αποκλεισμοί από τον χιονιά και 30 ώρες χωρίς ρεύμα - Arcadia Portal

Αρκαδία: Αποκλεισμοί από τον χιονιά και 30 ώρες χωρίς ρεύμα  Arcadia Portal

Παραμένουν άλυτα τα προβλήματα από τον χιονιά στα χωριά της Αρκαδίας. Τριάντα ώρες χωρίς ηλεκτρισμό έχουν μείνει οι κάτοικοι σε αρκετά Καστριτοχώρια της ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 10:00 am


Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο Χανίων, Αρκαδίας και Κορινθίας εξαιτίας της κακοκαιρίας - Liberal

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο Χανίων, Αρκαδίας και Κορινθίας εξαιτίας της κακοκαιρίας  Liberal

Προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προκάλεσε κατά τη διάρκεια της νύκτας η κακοκαιρία που πλήττει την ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 10:00 am


Σύλληψή στην περιοχή της Καρκαλούς Αρκαδίας από Θηροφύλακες - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σύλληψή στην περιοχή της Καρκαλούς Αρκαδίας από Θηροφύλακες - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Καγιούλης Δημήτριος και Μουστόγιαννης Μιχαήλ κατά την άσκηση ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 10:00 am


Σε ποιες περιοχές των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας υπάρχουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας - HuffPost Greece

Σε ποιες περιοχές των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας υπάρχουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας  HuffPost Greece

Το κύμα κακοκαιρίας εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία κυρίως του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αχαΐας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 January 2019 | 10:00 am


Λευκή Πρωτοχρονιά για τα Πελετά Αρκαδίας - Argonafplia.gr

Λευκή Πρωτοχρονιά για τα Πελετά Αρκαδίας  Argonafplia.gr

Έντονη η χιονόπτωση από το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στα ορεινά του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ξυπνήσουν σε ένα ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 January 2019 | 10:00 am


Λευκή πρωτοχρονιά στα ορεινά της Αρκαδίας! (pics) - Arcadia Portal

Λευκή πρωτοχρονιά στα ορεινά της Αρκαδίας! (pics)  Arcadia Portal

Η πρώτη μέρα του χρόνου βρήκε πολλά χωριά ντυμένα στα λευκά από την χθεσινή χιονόπτωση και μας χάρισε πανέμορφες εικόνες. Δείτε εικόνες από τα μέσα ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 January 2019 | 10:00 am


Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας - Argonafplia.gr

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας  Argonafplia.gr

Την παραίτησή του από τη θεσμική του ιδιότητα υπέβαλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, σε συνεδρίαση της Διοικητικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 January 2019 | 10:00 am


Ιωάννης Κατσίρης: Θα παραμείνω ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ιωάννης Κατσίρης: Θα παραμείνω ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

TwitterΣε δήλωση Ανεξαρτητοποίησης προέβη σήμερα το πρωί ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Κατσίρης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2018 | 2:06 pm


Κάλαντα από την Φιλαρμονική στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας (pics,vid) - Arcadia Portal

Κάλαντα από την Φιλαρμονική στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας (pics,vid)  Arcadia Portal

Στον αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα έψαλαν τα κάλαντα η Φιλαρμονική του δήμου Τρίπολης και του στρατού. Ο κ. Γιαννακούρας ευχήθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2018 | 10:00 am


Έντονη χιονόπτωση στα ορεινά της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Έντονη χιονόπτωση στα ορεινά της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονη χιονόπτωση σε πολλά ορεινά σημεία της Αρκαδίας και κυρίως σε χωριά του Πάρνωνα και του Μαινάλου με μεγάλη πιθανότητα να ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2018 | 10:00 am


Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας - Sofokleousin.gr

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας  Sofokleousin.gr

Προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας, έχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2018 | 10:00 am


Ασφαλτοστρώσεις σε επαρχιακούς δρόμους της Αρκαδίας - flynews.gr

Ασφαλτοστρώσεις σε επαρχιακούς δρόμους της Αρκαδίας  flynews.gr

Τη δημοπράτηση των έργων «Αποκατάσταση κατά τμήματα της βατότητας επαρχιακού δρόμου προς Ελαία Γορτυνίας» και «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2018 | 8:48 pm


Νέες χρηματοδοτήσεις από το ΥΠΕΣ στους Δήμους της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Νέες χρηματοδοτήσεις από το ΥΠΕΣ στους Δήμους της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Το ποσό των 34,7 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ( ΚΑΠ ) του έτους 2018, κατανέμεται συμπληρωματικά σε όλους τους Δήμους της χώρας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2018 | 10:00 am


Δρομολόγια Πρωτοχρονιάς του ΚΤΕΛ Αρκαδίας - Arcadia Portal

Δρομολόγια Πρωτοχρονιάς του ΚΤΕΛ Αρκαδίας  Arcadia Portal

Η «Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αρκαδίας Α.Ε.», ανακοινώνει: • Τα δρομολόγια ΤΡΙΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΡΙΠΟΛΗ δεν θα εκτελεστούν 01/01/2019 ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 December 2018 | 10:00 am


Σοβαρό τροχαίο στα όρια Αρκαδίας - Αχαΐας - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Σοβαρό τροχαίο στα όρια Αρκαδίας - Αχαΐας - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε πριν λιγη ωρα 8 χιλιόμετρα από την Βυτίνα κοντά στην διασταύρωση με την Πατρών - Τριπόλεως (111). Ι.Χ. επιβατικό που επέβαιναν ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2018 | 10:00 am


Αθλητική εκπομπή: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Αθλητική εκπομπή: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Η αθλητική δικτυακή εκπομπή ''Στα Γήπεδα της Αρκαδίας'' που είναι και πάλι κοντά σας για να σας μεταφέρει σε εικόνα στιγμιότυπα από τις αναμετρήσεις των ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 December 2018 | 10:00 am


Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα (pics,vid) - Arcadia Portal

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα (pics,vid)  Arcadia Portal

«Πλημμύρισε» από Χριστουγεννιάτικες μελωδίες το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας στην Τρίπολη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Φιλαρμονική ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 December 2018 | 10:00 am


Αποτελέσματα και βαθμολογία στην Β' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Αποτελέσματα και βαθμολογία στην Β' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Αρκαδίας με το Κορύθιο να παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα εκεί που έχει πάρει ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 December 2018 | 10:00 am


Live: Α' και Β' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Live: Α' και Β' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Φίλες και φίλοι του Αρκαδικού ποδοσφαίρου μείνετε συντονισμένοι στο live του ArcadiaPortal.gr και παρακολουθήστε την εξέλιξη των αναμετρήσεων για την Α' και ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 December 2018 | 10:00 am


Διατήρηση της παράδοσης με χοιροσφάγια στο Αθήναιο Αρκαδίας (video - pics) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διατήρηση της παράδοσης με χοιροσφάγια στο Αθήναιο Αρκαδίας (video - pics) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τα χοιροσφάγια, τις μέρες των Χριστουγέννων, αποτελούν μία πολύ παλιά παράδοση που σε κάποιες περιοχές της χώρας, διατηρούνται και σήμερα.

Δημοσιεύθηκε στις 23 December 2018 | 10:00 am


Live: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Live: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Με δύο αναμετρήσεις σε Τρίπολη και Λεωνίδιο ανοίγει η 11η αγωνιστική και τελευταία για το 2018 της Α' Αρκαδίας και με ένα παιχνίδι για την 8η αγωνιστική της Β' ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2018 | 10:00 am


Το Ε.Κ.Αρκαδίας στηρίζει τις εργαζόμενες που απολύονται από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο - Arcadia Portal

Το Ε.Κ.Αρκαδίας στηρίζει τις εργαζόμενες που απολύονται από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο  Arcadia Portal

Το Ε.Κ.Αρκαδίας χαιρετίζει την προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φύγουν οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Χώρας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2018 | 10:00 am


Εύη Τατούλη: Είμαι πρώτα από όλα στρατιώτης της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Εύη Τατούλη: Είμαι πρώτα από όλα στρατιώτης της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Σε όλα και σε όλους αναφέρθηκε με πολιτικά επιχειρήματα και ιδιαίτερα σαφή λόγο η υποψήφια με την ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές και Αντιπρόεδρος του ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι: