Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στο προσωπικό των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας

φωτογραφία eurokinissi - Βασίλης Παπαδόπουλος

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με ρύθμιση που έχει ενσωματωθεί σε τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλο το προσωπικό (ιατρικό, διοικητικό, υποστηρικτικό) των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Το μέτρο κρίθηκε επιβεβλημένο λόγω της ευπάθειας των ατόμων που εξυπηρετούνται από τα Κέντρα αυτά, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Με την ίδια ρύθμιση συμπληρώνεται και αποσαφηνίζεται το πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ωφελούμενων σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας. Πιο συγκεκριμένα:

  • Απαλλάσσονται από τη σχετική υποχρέωση οι ωφελούμενοι των Κέντρων Αποθεραπείας και Αποκατάστασης (πλην των Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας-ΚΔΗΦ).
  • Προβλέπεται η δυνατότητα επιστροφής στα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας των ωφελούμενων, εάν έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη ή μοναδική δόση εμβολιασμού, καθώς επιδίωξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στα προγράμματα αυτά. Άλλωστε ήδη με την α’ δόση εμβολιασμού επιτυγχάνεται επαρκής προστασία.
  • Περιγράφεται με σαφήνεια το πλαίσιο των κυρώσεων για τις δομές που επιτρέπουν την συμμετοχή ανεμβολίαστων.
  • Τέλος, εξαιρούνται από την υποχρέωση εμβολιασμού εκείνα τα άτομα με αναπηρία, τα οποία αδυνατούν να υποβληθούν στη διαδικασία του εμβολιασμού -όχι λόγω κινδύνου από τον εμβολιασμό, αλλά για πρακτικούς λόγους. Πρόκειται ιδίως για βαριές περιπτώσεις αυτισμού, νοητικής υστέρησης και επιληψίας.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 4:00 pm


Βράβευση με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας

Με την «Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning» βραβεύτηκε το ευρωπαϊκό έργο «Fairy Robotales», στο οποίο το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας συμμετείχε ως ισότιμος εταίρος τα τελευταία δύο χρόνια και ως θεμελιωτής στην Τυνησία το 2019, μαζί με εκπαιδευτικούς από σχολεία της Ελλάδας, της Τυνησίας και της Ιταλίας.

Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω των περιορισμών τις πανδημίας, το έργο διακρίθηκε για τη «στοχευμένη μεθοδολογία» που ακολουθήθηκε κατά τη βιωματική ενασχόληση των μαθητών/-τριών των Ε΄-ΣΤ΄ τάξεων με την Εκπαιδευτική Ρομποτική, στο πλαίσιο του προγράμματος. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών/-τριών των σχολείων, για την υλοποίηση του οποίου χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακά εργαλεία και εξοπλισμός ρομποτικής Lego wedo.2.0.

Εκπαιδευτικοί και σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα:

  • Ιωάννης Καρούντζος, Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας, Ελλάδα
  • Νικόλαος Σαζακλίδης, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, Ελλάδα
  • Renata Berino, Primary School San Paolo Solbrito, Italy
  • Zouhair Mahjoub,Ecole PrimaireBSB, Tunisia

 

Η «Εθνική Ετικέτα Ποιότητας» απονέμεται κάθε χρόνο από την Εθνική Υπηρεσία eTwinning στα έργα των σχολείων που πληρούν τις προϋποθέσεις άρτιας οργάνωσης και υλοποίησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο και τις δράσεις του σχολείου για το πρόγραμμα διαθέσιμο στον σύνδεσμο εδώ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 3:44 pm


Το Ευαγγέλιο του Κολοκοτρώνη στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου

Από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Καρύταινα ανακοινώνεται ότι:

To Ιερό κειμήλιο της εκκλησίας μας , το Ευαγγέλιο του Θ. Κολοκοτρώνη , θα παραβρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου από τις 3 Οκτωβρίου μέχρι και την 28 Οκτωβρίου .

Η παράδοση του Ευαγγελίου θα γίνει από τον αιδεσιμότατο πάτερ Δήμο την 3 Οκτωβρίου όπου και θα συμμετάσχει στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 3:30 pm


Συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα στην Αργολίδα

φωτογραφία eurokinissi - Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (29.9.2021) το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, 39χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Συνελήφθη, χθες (29.9.2021) το μεσημέρι, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 22χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε σουγιάς, με μήκος λάμας -7- εκατοστά, ο οποίος κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 3:22 pm


Διεξαγωγή συνεδρίων με συμμετοχή εμβολιασμένων και νοσησάντων και χωρητικότητα 80%

φωτογραφία eurokinissi

Τη διεξαγωγή συνεδρίων με τη συμμετοχή εμβολιασμένων και νοσησάντων, σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο και τήρηση σε κάθε περίπτωση του ορίου της χωρητικότητας του 80%, με κατάλληλη ταξιθεσία έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ των συμμετεχόντων, ανακοίνωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας, έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων-Επιδημιολόγων αιτήματα συγκεκριμένων κλάδων του τουρισμού, ενόψει του προγραμματισμού για την επόμενη σεζόν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν αναμένεται να δημοσιευθούν στο ΦΕΚ μέσα στις επόμενες μέρες.

Πέραν της διεξαγωγής συνεδρίων, η Επιτροπή εισηγήθηκε θετικά για τη δυνατότητα ελλιμενισμού πλοίων κρουαζιέρας με προέλευση ή διέλευση από τα λιμάνια της Τουρκίας Κουσάντασι και Γαλατά, δεδομένου ότι τα εν λόγω λιμάνια πληρούν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα και τις ευρωπαϊκές προϋποθέσεις, καθώς και την έναρξη λειτουργίας των εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών των ξενοδοχείων, με τα ίδια πρωτόκολλα που έχουν εγκριθεί για τις κολυμβητικές δεξαμενές του ΣΕΓΑΣ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 3:10 pm


Εργασίες ανάπλασης στον χώρο της λαϊκής αγοράς Μεγαλόπολης

φωτογραφία arcadiaportal.gr

Στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς Μεγαλόπολης (Πλατεία Πολυβίου), κατά το διάστημα από 01 Οκτωβρίου 2021 έως 31 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιούνται εργασίες ανάπλασης.

Κατά τη διενέργεια της Λαϊκής Αγοράς, κάθε Παρασκευή, παρακαλείσθε να μη σταθμεύετε οχήματα στο τμήμα της Ανδριοπούλου, από την Λ. Ζέρβα (καφενείο Τριάντου) έως τη διασταύρωση με την οδό Αγίου Κων/νου (κατάστημα Παπακυριαζή), όπου θα πραγματοποιείται ολιγόωρη διακοπή της κυκλοφορίας για την ανάπτυξη υπαίθριων πάγκων Λαϊκών Αγορών.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 2:50 pm


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 93.239 έλεγχοι, από τους οποίους οι 51.357 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 303 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

107 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 103 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

20 στη Δυτική Ελλάδα,
18 στην Ήπειρο,
15 στη Θεσσαλονίκη,
14 στην Κεντρική Μακεδονία,
12 στο Βόρειο Αιγαίο,
 6 στην Πελοπόννησο,
 5 στη Δυτική Μακεδονία,
 5 στα Ιόνια Νησιά,
 4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
4 στην Κρήτη,
3 στο Νότιο Αιγαίο και
1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 69.663 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 66.657 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.006 των 150 ευρώ.

27 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

15 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
10 στο Βόρειο Αιγαίο,
1 στην Πελοπόννησο και
1 στην Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.457 ομοειδείς παραβάσεις.

169 παραβάσεις και 3 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

 

Στη Στερεά Ελλάδα, 

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για απασχόληση υπαλλήλου, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,
 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε ισάριθμα καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,
18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες, καταστημάτων.

 

Στην Κεντρική Μακεδονία, 

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνη οίκου ανοχής, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαιτούμενα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,
από 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε 5 άτομα, για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο στη χώρα,
300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,
12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

 

Στη  Θεσσαλονίκη, 

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,
24 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

 

Στην Αττική, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

 

Στο Νότιο Αιγαίο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη, ιδιοκτήτη και εργαζόμενους, καταστημάτων.

 

Στα Ιόνια Νησιά, 32 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους, καταστημάτων.

 

Στο Βόρειο Αιγαίο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους, καταστημάτων.

 

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 4 πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πελάτες,
8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

 

Στην Πελοπόννησο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, καταστημάτων.

 

Στη Δυτική Μακεδονία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, καταστημάτων.

 

Στην Κρήτη, 

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε ισάριθμα καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,
7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

 

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

 

Στη Θεσσαλία, 

300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,
12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη, καταστημάτων.

 

Στη Δυτική Ελλάδα, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες, καταστημάτων.

 

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 14.587 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.496 άτομα.

 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 2:30 pm


Aνοιχτά για το κοινό τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Αύριο 01-10-2021, τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης θα είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 10:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ., λόγω της επετείου της απελευθέρωσης της Τρίπολης από τη Γερμανική κατοχή.

Στην Κατοχή το ιστορικό κτίριο είχε επιταχθεί από τους Γερμανούς και στέγασε τα στρατοδικεία τους. Στους χώρους του βρισκόταν και η έδρα των ταγμάτων ασφαλείας, που είχαν μετατρέψει τα υπόγεια σε κρατητήρια για αγωνιστές από όλους τους νομούς της ανατολικής Πελοποννήσου. Το φθινόπωρο του 1944, όταν ο άνεμος της ελευθερίας έπνεε σε όλη την Ελλάδα, στα γραφεία του έγινε η παράδοση της Τρίπολης στις δυνάμεις του ΕΛΑΣ, γεγονός που επίσης εξαφανίστηκε από τις σελίδες της Ιστορίας.

Στον Εμφύλιο επανήλθε το στρατοδικείο των επίσημων αρχών και στα υπόγειά του, που φαίνεται ότι λειτουργούσαν έως το 1956, έγιναν απάνθρωπα βασανιστήρια ανταρτών. Στα επίσημα αρχεία αναφέρεται ότι κατά τη σκοτεινή αυτή ιστορική περίοδο από τα κρατητήρια πέρασαν πάνω από 120 αγωνιστές.
 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 2:28 pm


ΣΑΟΟ: Εξόρμηση στον Κεντρικό Πάρνωνα

Ο ΣΑΟΟ (Σύλλογος  Αρκάδων  Ορειβατών Οικολόγων)  εγκαινιάζει τις φθινοπωρινές του     δράσεις με μια  εξόρμηση στον Κεντρικό Πάρνωνα, την Κυριακή 3/10/2021. Πρόκειται για μια διαδρομή στον πανέμορφο Πάρνωνα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους λάτρεις της φύσης.

 Θα γίνουν δύο πορείες.

 Α’ πορεία: Καταφύγιο - Διάσελο Ρούσσας Πέτρας - Καστάνιτσα. Ώρες 4.30, κατηγορία Α+.

 Β’ πορεία: Καταφύγιο - κορυφή Καμινάρι (1630 μ.) - Καστάνιτσα. Ώρες 5.30, κατηγορία Β.

 Αναχώρηση λεωφορείου στις 8 π.μ από πλατεία Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης.

 Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ. :2710234980, email: [email protected], www.saoo.gr.

Φωτογραφία αρχείου

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 2:15 pm


«Freedom Pass: data»: Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των μέτρων

Συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ και αφορούν στις τηλεπικοινωνίες παρέθεσαν ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι Υφυπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και Θοδωρής Λιβάνιος. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παρουσίασε τις λεπτομέρειες για το «Freedom Pass: data» και την κατάργηση/μείωση των τελών κινητής.

Όσον αφορά στο «Freedom Pass: data», δηλαδή τα δωρεάν δεδομένα σε νέους οι οποίοι θα εμβολιαστούν, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέλυσε ότι πρόκειται για ένα πακέτο 50 GB για δωρεάν χρήση διαδικτύου, το οποίο απευθύνεται σε κάθε νέα ή νέο ηλικίας 15 έως 17 ετών που έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου. Θα έχει διάρκεια 5 μηνών από την ενεργοποίηση του και κάθε μήνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι 10 GB.

Η αίτηση για την απόκτηση του πακέτου θα γίνεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα και θα υποβάλλεται είτε ηλεκτρονικά, μέσω του emvolio.gov.gr/freedompass, είτε στα ΚΕΠ, δηλώνοντας τον αριθμό στον οποίο πρόκειται να πιστωθεί το πακέτο. Οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα θα ξεκινήσουν στις 11 Οκτωβρίου 2021 και η ενεργοποίηση της υπηρεσίας θα γίνεται την επόμενη ημέρα. Η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα γίνει από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ ΑΕ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τέλος, ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τις μέχρι στιγμής αιτήσεις που έχουν εγκριθεί για την πρώτη εκδοχή του Freedom Pass, δηλαδή την ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150€ για τις ηλικίες 18-25 ετών. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί περισσότερες από 370.000 αιτήσεις, σημειώνοντας ότι η εμβολιαστική κάλυψη στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ανέρχεται σε ποσοστό 52%, ενώ όταν ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βρισκόταν περίπου στο 13%.

Αναφορικά με την κατάργηση/μείωση των τελών κινητής, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε ότι προβλέπεται κατάργησή τους για φυσικά πρόσωπα 15 έως 29 ετών και μείωση και σταθεροποίησή τους στο 10% για φυσικά πρόσωπα άνω των 30 ετών, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2022. Διευκρίνισε επίσης ότι η πρωτοβουλία αφορά σε όλες τις συνδέσεις, είτε δηλαδή πρόκειται για συμβόλαια, είτε πρόκειται για καρτοκινητά.

Για την κατάργηση των τελών κινητής στις ηλικίες 15-29 θα απαιτείται εγγραφή στο Μητρώο Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας, το οποίο υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Για κάθε πρόσωπο μπορεί να δηλώνεται ένας μόνο αριθμός τηλεφώνου και η έκπτωση θα μεταφέρεται στον επόμενο πάροχο σε περίπτωση φορητότητας.

 

Στη συνέχεια εξήγησε ότι για τους άνω των 30 ετών η έκπτωση θα γίνεται αυτόματα στον λογαριασμό τους, χωρίς καμία ενέργεια από πλευράς τους. Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία που παρουσίασε, το όφελος του μέτρου κυμαίνεται, ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, μεταξύ 2% και 10% για κάθε μηνιαίο λογαριασμό και για όλους τους καταναλωτές, ιδιώτες ή επιχειρήσεις.

«Freedom Pass: data»

Τι είναι;

Πρόκειται για πακέτο 50 GB για δωρεάν χρήση διαδικτύου. Έχει διάρκεια 5 μηνών από την ενεργοποίησή του και κάθε μήνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι 10 GB.

Σε ποιους απευθύνεται;

Διατίθεται σε κάθε νέα ή νέο ηλικίας 15 έως 17 ετών που έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου. Το πακέτο ισχύει και για όσα πρόσωπα αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν ήδη εμβολιαστεί, πριν από την εξαγγελία του μέτρου.

Με ποια διαδικασία αποκτάται;

Η αίτηση υποβάλλεται μέσω του emvolio.gov.gr/freedompass ή με αίτηση στα ΚΕΠ από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό στον οποίο πρόκειται να πιστωθεί το πακέτο. Ακόμη, ο γονέας ή ο έχων την γονική μέριμνα μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο για να δηλώσει τον αριθμό.

Τι στοιχεία απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης;

Για την ηλεκτρονική υποβολή απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ θα χρειαστεί η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Σε πόσο χρόνο υλοποιείται η αίτηση;

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε 24 ώρες από την αίτηση. Ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS και το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δηλώθηκε.

Από πότε μπορεί να γίνει χρήση της υπηρεσίας;

Η πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι ανοίγει στις 11 Οκτωβρίου 2021. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας θα γίνεται την επόμενη ημέρα και οι δικαιούχοι μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως τη χρήση.  

 

Τέλη κινητής τηλεφωνίας

Τι προβλέπεται;

Προβλέπεται (1) κατάργησή τους για φυσικά πρόσωπα 15 έως 29 ετών και (2) μείωση και σταθεροποίησή τους στο 10% για φυσικά πρόσωπα άνω των 30 ετών.

Από πότε αρχίζει η κατάργηση ή η μείωση των τελών;

Η κατάργηση ή μείωση των τελών κινητής αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Η κατάργηση για την ηλικιακή ομάδα 15 έως 29 ετών αφορά μόνο σε συμβόλαια ή και σε καρτοκινητά;

Αφορά σε όλες τις συνδέσεις, είτε πρόκειται για συμβόλαια, είτε πρόκειται για καρτοκινητά.

Με ποια διαδικασία καταργούνται τα τέλη για την ηλικιακή ομάδα 15 έως 29 ετών;

Η κατάργηση γίνεται ύστερα από δήλωση, η οποία υποβάλλεται μέσω του gov.gr στο νέο Μητρώο Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας.

Πώς γίνεται η δήλωση όταν ο κάτοχος του κινητού είναι ανήλικος;

Εάν πρόκειται για ανήλικο δικαιούχο, η υποβολή της δήλωσης γίνεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα.

Τι στοιχεία απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης;

Η είσοδος στο Μητρώο γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet του δικαιούχου ή του γονέα/έχοντα τη γονική μέριμνα όταν πρόκειται για ανήλικο.

Πόσοι αριθμοί μπορούν να δηλωθούν στο όνομα κάθε ανηλίκου;

Η κατάργηση εφαρμόζεται για έναν αριθμό τηλεφώνου ανά δικαιούχο.

Χρειάζεται νέα αίτηση αν στο μέλλον γίνει αλλαγή παρόχου;

Όχι, η έκπτωση μεταφέρεται σε επόμενους παρόχους σε περίπτωση φορητότητας.

Απαιτείται κάποια διαδικασία για τη μείωση και σταθεροποίηση των τελών κινητής τηλεφωνίας στο 10% για τους άνω των 30 ετών;

Όχι, σε αυτή την περίπτωση η έκπτωση γίνεται αυτόματα στον λογαριασμό τους, χωρίς καμία ενέργεια από πλευράς τους.

Φωτογραφία από παρουσίαση Υπουργείου

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 2:00 pm


Οικονόμου: Δεν θα ξαναζήσουμε lockdown έτσι όπως το γνωρίζαμε

Η εισαγωγική τοποθέτηση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου  στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου

Καλό μεσημέρι.

Ελλάδα – Γαλλία

Σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, η ελληνική Κυβέρνηση έχει αναπτύξει, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, πολλαπλές πρωτοβουλίες, σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να αναβαθμίσει στρατηγικά την Ελλάδα και να διασφαλίσει ένα περιβάλλον ευημερίας για τους πολίτες. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αξιοποιώντας το κύρος του, έχει κατορθώσει να αναστρέψει πλήρως το κλίμα επιφυλακτικότητας και αναξιοπιστίας που επικρατούσε στο παρελθόν.

Καρπός αυτή της δουλειάς, καρπός αυτής της διεθνούς πολιτικής μας είναι η Συμφωνία στρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, την οποία υπογράψαμε με την Γαλλία. Η προάσπιση των εθνικών μας δικαίων εξαρτάται άλλωστε και από τις στρατηγικές συμμαχίες μας. Η Συμφωνία με την Γαλλία αποτελεί μια τεράστια εθνική επιτυχία. Ταυτόχρονα, όμως, είναι  και  ένα  ιστορικής σημασίας βήμα τόσο για την Πατρίδα μας όσο και την Ευρώπη γενικότερα στην προσπάθειά της να ευθυγραμμίσει την γεωπολιτική της ισχύ με την οικονομική της δύναμη.

Η Συμφωνία κατατέθηκε για κύρωση στη Βουλή  και η σχετική συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου. Με δεδομένο ότι η Συμφωνία αποτελεί σημαντική εθνική παρακαταθήκη, καθώς δίνει στη χώρα μας τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία, περιμένουμε  όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός μία διακομματική στήριξη της Συμφωνίας.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι  διαπραγματεύσεις  μας με τις Η.Π.Α. για την ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, σε εξαιρετικό κλίμα, όπως αρμόζει μεταξύ δύο στρατηγικών εταίρων και συμμάχων.

Για την πανδημία και το πρόγραμμα «Ελευθερία»

Η πανδημία αποτελεί μέρος της πραγματικότητάς μας και θα παραμείνει όσο υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει. Η άρνηση του εμβολιασμού συντηρεί μια κατάσταση η οποία είναι επιζήμια και για τους πολίτες και για την Πατρίδα.

Με τις πολιτικές μας, όσες ήδη εφαρμόζουμε και όσες σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε σύντομα, δίνουμε λύσεις που αποδίδουν. Κατορθώσαμε, σε συνεργασία με την κοινωνία  και την ιατρική κοινότητα, να επαναφέρουμε την κανονικότητα σε σημαντικό βαθμό. Δεν αρκούμαστε σε αυτό. Επιδιώκουμε την πληρότητα, την πλήρη λειτουργία όλων των όψεων της ζωής. Και θέλω να επαναλάβω -για μια ακόμη φορά- ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναζήσουμε lockdown έτσι όπως το γνωρίζαμε και το ξέραμε την προηγούμενη περίοδο.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσω ότι από σήμερα Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την 3η συμπληρωματική δόση οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί. Σημειώνεται ότι η  αναμνηστική δόση  μπορεί να γίνεται  μετά παρέλευση 6 μηνών από τη πρώτη -αν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο- ή τη δεύτερη από τις δύο δόσεις των εμβολίων. 

Για τον σεισμό στην Κρήτη 

Από την πρώτη στιγμή του σεισμού στην Κρήτη η Κυβέρνηση κινητοποίησε όλο τον μηχανισμό, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, αφού η σεισμική δραστηριότητα βρισκόταν σε εξέλιξη. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές  ανακοίνωσε συνολική δέσμη μέτρων, όμοια με εκείνη που εφαρμόζεται για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός Κρατικής Αρωγής ο οποίος προβλέπει γρήγορες διαδικασίες για άμεσες αποζημιώσεις.

Στις πληγείσες περιοχές, βρίσκεται, από τις πρώτες ώρες κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από 80 μηχανικούς, οι οποίοι κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια. Έως το τέλος της χθεσινής  ημέρας είχαν γίνει αυτοψίες σε 1.199 κτίρια. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, έχει ήδη θέσει στη διάθεση των πληγέντων 82 διαμερίσματα στην περιοχή, με 562 κλίνες, ώστε, ιδίως, ευάλωτες ομάδες, οικογένειες με μικρά παιδιά να φιλοξενηθούν άμεσα και προσωρινά, μέχρις ότου υπάρξουν μονιμότερες λύσεις. Παράλληλα, για την άμεση απόκριση στις ανάγκες των κατοίκων προχώρησε στην κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης στους Δήμους της περιοχής.

​Καλές ειδήσεις

Με την πρόοδο του κυβερνητικού έργου έρχονται στην  επιφάνεια πολιτικές που ανοίγουν νέους ορίζοντες και παράγουν λύσεις για  τους πολίτες. Η Κυβέρνηση μας δεν σκέφτεται απλώς  μόνο νέα πράγματα, αλλά και τα πραγματοποιεί κιόλας.

 

Ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών

Από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.  Για το σκοπό αυτό, διασφαλίζονται  περισσότερες από 100 πρόσθετες πλήρως στελεχωμένες περιπολίες με τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου Αττικής  και ιδιαίτερα από τις 12 τη νύχτα έως στις 6 το πρωί που είναι αυξημένος ο κίνδυνος της εγκληματικότητας. Για τον ίδιο λόγο 1.026 γυναίκες και άνδρες της Αστυνομίας που τώρα ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους ή είναι δόκιμοι αστυνομικοί πηγαίνουν όλοι στην δύναμη της Αττικής.  

Νέες δυνατότητες από την εφαρμογή MyHealth

Μέσω της εφαρμογής MyHealth οι πολίτες μπορούν από χθες μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο να  έχουν πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών τους που φτάνει πλέον μέχρι το 2012, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, ενώ μέχρι χθες  η δυνατότητα αυτή έφτανε μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.  Θα μπορούν λοιπόν με αυτό τον τρόπο να έχουν άμεσα στο κινητό τους μια πλήρη εικόνα του ιατρικού ιστορικού τους. 

Νομοσχέδιο για την κοινωνική πρόνοια ανηλίκων και ΑμεΑ

 

Σήμερα συζητείται και θα ψηφιστεί στη Βουλή το Νομοσχέδιο για την κοινωνική πρόνοια των ανηλίκων και των ανηλίκων ΑμεΑ. Για πρώτη φορά στο ελληνικό δίκαιο ορίζεται με σαφήνεια τί είναι παιδική κακοποίηση, λαμβάνονται και ενισχύονται μέτρα πρόληψης και θεσπίζεται η υποχρέωση των Φορέων (3.000 φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο εργασίας και παρέχουν υπηρεσίες σε παιδιά) να γνωστοποιούν χωρίς χρονοτριβή στις αρμόδιες Αρχές κάθε περιστατικό που περιέρχεται με οποιονδήποτε τρόπο στην αντίληψή τους και συνιστά βία κατά των ανηλίκων. 

Καθιερώνεται η τακτική παρακολούθηση και αξιολόγηση των παιδιών σε νοητικό, μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο με τη βοήθεια ειδικών σταθμισμένων εργαλείων. Η παρακολούθηση διενεργείται τουλάχιστον μία φορά ετησίως, από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τους γονείς για τα αποτελέσματα, να τους συμβουλεύει και να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων 

Συστήνεται το Πρόγραμμα «Ημιαυτόνομης Διαβίωσης» που απευθύνεται σε εφήβους και εφήβους με αναπηρία, δεκαπέντε ετών και άνω, που σήμερα ζουν σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας. Το πρόγραμμα θα προκηρύσσεται τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια και προβλέπει μια σειρά από υποστηρικτικά μέτρα όπως η επιδότηση ενοικίου, η κάλυψη δαπανών για οικοσκευή και άλλες λειτουργικές ανάγκες του νοικοκυριού. 

Προβλέπει παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες. Προβλέπει υπηρεσίες ενεργοποίησης και προώθησης στην εργασία, οι οποίες δύναται να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ανάπτυξη δεξιοτήτων, εργασιακή συμβουλευτική και διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Διευρύνονται, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, τα όρια ηλικίας των ανάδοχων γονέων, καθώς επίσης και η επιτρεπόμενη διαφορά ηλικίας τους από τα παιδιά, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους συμπολίτες μας να γίνονται ανάδοχοι.

Θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, ανεξάρτητα από το είδος της αναπηρίας και τόπου διαβίωσής τους. Πρόκειται για μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία η οποία αφενός μεν ενισχύει την ικανότητα των ατόμων με αναπηρία για ανεξάρτητη διαβίωση και ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία ως εργαζόμενοι, και ως απλοί πολίτες και αφετέρου διευκολύνει και τις οικογένειές τους.

Φωτογραφία ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 1:17 pm


Στην Τρίπολη αύριο Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Την Αρκαδική πρωτεύουσα θα επισκεφθεί ξανά η πρόεδρος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος λίγες μέρες μετά την παρουσία της στην επετειακή παρέλαση για την Άλωση της Τριπολιτσάς, σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετάσχει σε προγραμματισμένη σύσκεψη που θα γίνει με στελέχη της παράταξης ενόψει και των εσωκομματικών εκλογών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού, εισηγήθηκε ο πρώτος γύρος των εκλογών να γίνει στις 5 Δεκεμβρίου και ο δεύτερος, εφόσον χρειαστεί, στις 12 Δεκεμβρίου.

Η εισήγηση του οργάνου για την ημερομηνία ήταν ομόφωνη. Πλέον, αναμένεται η επικύρωση της να γίνει στις 3 Οκτωβρίου, όταν δηλαδή θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Αναμένεται να ανακοινωθεί το επίσημο πρόγραμμα επίσκεψή της.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 12:51 pm


Λαϊκή Συσπείρωση Τρίπολης: Ο Δολοφόνος γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος

Μετά τους κυρίους Τατούλη – Γιανακούρα επισκέφτηκε τον χώρο του εργοταξίου της ΤΕΡΝΑ στην Παλαιόχουνη και ο κ. Νίκας, ο οποίος μας ενημερώνει περιχαρής ότι η εταιρεία προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και σε λίγο θα βάλλει σε λειτουργία τους εισπρακτικούς της μηχανισμούς.

«Ξέχασε» ο κ. Νίκας όπως και οι άλλοι να μας πεί πόσο θα κοστίσει αυτό στην τσέπη μας πέρα από τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.

Αυτό που δεν έκαναν οι τωρινοί και οι προηγούμενοι της Περιφερειακής Αρχής, το έκανε ο Δήμος Οιχαλίας.

Έβγαλε το λογαρισμό και οι Δημότες του από 1-1-2022 θα πληρώνουν 189 ευρώ για κάθε τόνο απορριμμάτων που θα πηγαίνει στην πόρτα της ΤΕΡΝΑ.     

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 12:34 pm


Τέλος οι καταλήψεις - Κανονικά τα μαθήματα στα σχολεία της Τρίπολης

Τέλος έλαβαν στο σύνολό τους οι καταλήψεις στα Λύκεια της Τρίπολης από σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και οι μαθητές προσήλθαν στις τάξεις τους κανονικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι μαθητές λυκείων της πόλης τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου  έκαναν κατάληψη στα σχολεία τους με βασικό τους αίτημα την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο ακόμα και στις καταλήψεις οι μαθητές υποχρεούνται να παρακολουθούν μέσω Webex.

Φωτογραφία αρχείου arcadiaportal

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 12:23 pm


Εορτή Παναγίας Γοργοϋπήκοου Τρίπολης

φωτογραφία arcadiaportal.gr

Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Γοργοεπηκόου Τρίπολης.

Την παραμονή (Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου) στις 18:30 θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, αγιασμός και Ιερά Παράκληση.

Την ημέρα της εορτής, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 12:21 pm


Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών στην Τρίπολη (pics,vid)

Η 30ή Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα κατά την οποία τιμώνται οι Εθνικοί μας Ευεργέτες, οι άνθρωποι εκείνοι που προσέφεραν, ό,τι μπορούσαν για την Πατρίδα τους.

Άνθρωποι που δραστηριοποιήθηκαν, κυρίως μετά την Επανάσταση του 1821, αλλά και αργότερα και τους οποίους οφείλουμε να ευγνωμονούμε και να μνημονεύουμε.

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών πραγματοποίησε η αντιπεριφέρεια Αρκαδίας την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη.

Το πρωί στις 10:30 τελέσθηκε επίσημη δοξολογίας στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία  Τρίπολης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλου, της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κυρίας Γεωργίας Παναγοπούλου, εκπροσώπων του στρατιού και της αστυνομίας.

 Στις 11:00 έγινε συγκέντρωση στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και  Προκρίτων, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και  κατάθεση στεφάνου από τoν κ.Λαμπρόπουλο. Τέλος τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη των Εθνικών μας Ευεργετών και  έγινε η ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από την  Φιλαρμονική του δήμου. 

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Εορτασμός Ημέρας Μνήμης των εθνικών μας Ευεργετών στην Τρίπολη

Video of ΑrcadiaPortal.gr Εορτασμός Ημέρας Μνήμης των εθνικών μας Ευεργετών στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 12:04 pm


Εσωκομματικές ΝΔ: Μέχρι την Παρασκευή οι υποψηφιότητες

Τα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π. Αρκαδίας που βρίσκονται στην οδό Ισαακ & Σολομού 18 στην Τριπολη θα λειτουργούν την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021, και την Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 10:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. και την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021, απο τις 10:00 π.μ. εως τις 19:00 μ.μ. προκειμένου να παραλαμβάνονται οι υποψηφιότητες των υποψηφίων Προέδρων και Μελών Δ.Ε.Ε.Π. και ΔΗΜ.Τ.Ο.
 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 11:52 am


Νέος πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης ο Παναγιώτης Παπαντωνίου

Νέος πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης είναι ο Παναγιώτης Παπαντωνίου μετά τις πρόσφατες εκλογές που έγιναν.

Το μήνυμα της συζύγου του Κλειώς Κορώνη-Παπαντωνίου:

"Μετά την τελική συγκρότηση του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης σε σώμα, ο σύζυγος μου, Παναγιώτης Παπαντωνίου έχει την εξαιρετική τιμή να αναλάβει την προεδρία του Ιστορικού Ομίλου και μαζί με πολλά και αξιόλογα στελέχη που αναδείχθηκαν μέσα από τις αρχαιρεσίες να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο του Φιλοτεχνικού.

Ο Τάκης εκτός από εξαίρετος γιατρός είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει πολλά στον πολιτισμό της πόλης μας τα τελευταία χρόνια και είμαι βέβαιη πως θα τα καταφέρει και στα νέα του καθήκοντα.

Η Τρίπολη, μια πόλη με βαθειά παράδοση στον πολιτισμό έχει πολλά να δώσει ακόμα στους κατοίκους της.

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο! Είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί θα πάνε τον Φιλοτεχνικό ακόμα πιο ψηλά και θα συνεχίσουν επάξια το σπουδαίο έργο που αφήνουν παρακαταθήκη η πρόεδρος κ. Εύη Μεντή και ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Βλάσης."
 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 11:43 am


Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τεστ στη Δημητσάνα

Την Παρασκευή 01 Οκτωβρίου 2021 κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. θα επισκεφθεί τη Δημητσάνα με σκοπό τη διενέργεια γρήγορων τεστ ανίχνευσης της covid-19, σε δημότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα καθώς και το Σάββατο 02 Οκτωβρίου,στον χώρο του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας,θα πραγματοποιηθούν για το κοινό δωρεάν εξετάσεις από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Metropolitan» (triplex καρδιάς & αγγείων, ορθοπεδική, χειρουργική & μαστολογική εξέταση).

 

Το πρόγραμμα των ελέγχων που θα διενεργηθούν αύριο Παρασκευή από το κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ., έχει ως εξής:

                                                       

Κεντρική πλατεία Τοπικής Κοινότητας Δημητσάνας, από τις 09:30 π.μ.
Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, από τις 11:00π.μ.

Απαραίτητα, οι προσερχόμενοι δημότες να έχουν μαζί τους τον Α.Μ.Κ.Α. ή την ταυτότητά τους.

 

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις από το προσωπικό του «Metropolitan» απαιτείται να προσκομίσουν είτε βεβαίωση νόσησης ισχύος 6 μηνών, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό rapid test 24 ωρών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 11:19 am


Τρίπολη: Επιστημονική εκδήλωση για τις Δημόσιες συμβάσεις

Η Γενική Επιτροπεία Της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τρίπολης, το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης διοργανώνουν επιστημονική εκδήλωση με θέμα:

«Δημόσιες συμβάσεις – Κρίσιμα ζητήματα και πρόσφατες εξελίξεις»

Σάββατο 2.10.2021 στις 09:30

Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης

Το πρόγραμμα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2021 | 11:08 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Τεγέα – Βρασιές 1-4 (vid) - Arcadia Portal

Τεγέα – Βρασιές 1-4 (vid)  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2021 | 6:20 pm


Live: Α' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Live: Α' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2021 | 2:39 pm


Live: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Live: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2021 | 10:00 am


Live: Κύπελλο Αρκαδίας - Arcadia Portal

Live: Κύπελλο Αρκαδίας  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2021 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας