Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Έχω ένα μηχανικό ρολόι στον καρπό του χεριού μου

Φωτογραφία: Σπύρος Περδίου

Έχω ένα μηχανικό ρολόι στον καρπό του χεριού μου. Seiko Presage Automatic. Όσο ζω και κινούμαι. Δουλεύει και η μηχανή του. Με λατινική αρίθμηση. Ασημένια κάσα. Και δερμάτινο λουράκι. Όταν κοιμάμαι τα βράδια κοιμάται κι εκείνο μαζί μου. Λίγο πριν κοιμηθώ το κουρδίζω. Για αυτό το μηχανικό ρολόι μου έχει αυπνίες. Τουλάχιστον είναι εκεί κάθε πρωί να με περιμένει στην ώρα του. Με συμβούλεψαν να μην το φορώ στο δεξί χέρι. Έτσι κι εγώ το φορώ στο δεξί χέρι. Μετρά τις ώρες μου. Τα λεπτά. Τα δευτερόλεπτα της ζωής μου. Αν σταματήσω να υπάρχω θα πεθάνει και εκείνο μαζί μου. Προσωρινά ίσως. Θα έχει σίγουρα άπνοιες. Μα τίποτε δε με νοιάζει αν εγώ φύγω. Μόνο που το μηχανικό ρολόι μου θα ζει για πολύ μετά από μένα. Και άλλα πολλά πράγματα. Το σπίτι μου. Το γραφείο μου. Το κρεββάτι μου. Τα βιβλία στη βιβλιοθήκη μου. Όλα γύρω μου δείχνουν αθάνατα. Εκτός από μένα. Και τα μολύβια μου. Και οι Parker μου. Και τα ρούχα μου. Που πολύ τα προσέχω. Όλα αθάνατα. Κι εγώ μικρός. Θνητός. Κι ευάλωτος. Τόσο αδύναμος blue. Strange color blue. Αχ! Και η μουσική για πάντα θα υπάρχει. Μα το «για πάντα» δεν υπάρχει. Όλα αυτά εσώκλειστα στην μνημοσύνη. Σε έναν μικρόκοσμο τόσο δικό μου. Και για τόσο λίγο. Έχω ένα μηχανικό ρολόι στον καρπό του χεριού μου. Το καλύτερο ρολόι που είχα ποτέ. Μα που θα πάει μετά από μένα; Που πάει η ομορφιά των πραγμάτων όταν εμείς θα φύγουμε. Που πάνε οι έρωτές μας;
Στη βιτρίνα του παρελθόντος. Και τα καλύτερα είναι σε στοκ. Ψηλά εκεί. Στο σύννεφο. Ανέγγιχτα και σκονισμένα. Σας τα έχω φυλάξει.

Γ. Δ. Αναγνώστου

Ο Γ.Δ. Αναγνώστου έχει εκδώσει  τις ποιητικές συλλογές, Τα λάματα της πρώτης νιότης (2017)  Μέσα στα όμικρον του ονείρου (Γαβριηλίδης,2018), Η πολυθρόνα της λύπης (Ιωλκός, 2021) , και συμμετείχε στο συλλογικό έργο, Τα ποιήματα του 2018 (Κοινωνία των (δε)κάτων , 2019), Ο μονόλογος του Ελπήνορα και άλλοι μύθοι – Διηγήματα – (Ιωλκός, 2024) Επίσης δημοσιεύει μικροδιηγήματα στα έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά, δε|κατα και ΑΠΙΚΟ. Γραπτά του δημοσιεύονται στο arcadiaportal.gr, το perithoriomag.wordpress.com και τα Αρκαδικά Νέα, και δημοσιεύει κριτικές βιβλίων σε ιστοτόπους (fractal, αθηνόραμα και μονόκλ)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 10:00 pm


Εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακός μετασχηματισμός στη Γεωργία» στην Τρίπολη (vid)

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος DigiAgriFood διοργανώθηκε εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακός μετασχηματισμός στη Γεωργία». Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 24 Μαΐου στις 18:45 στην Τρίπολη, στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης. Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Δήμος Τρίπολης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ινστιτούτο IBO/EKETA.

Η ημερίδα παρουσιάσε την τελευταία λέξη των νέων τεχνολογιών και την συμβολή τους στην ενίσχυση της παραγωγής και αγοράς των αγροδιατροφικών προϊόντων. Ταυτόχρονα θα παρείχε χρήσιμα στοιχεία / εργαλεία για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο ψηφιακός μετασχηματισμός των γεωργικών εφοδιαστικών αλυσίδων ωφελεί τον αγροδιατροφικό τομέα όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα, στην αποτελεσματικότητα, στην ποιότητα, στη διαφάνεια, στην ιχνηλασιμότητα και στη βιωσιμότητα.

Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας #DigiAgriFood στοχεύει στην ενδυνάμωση του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού ολόκληρου του φάσματος της Αγροδιατροφικής αλυσίδας αξίας με άμεσα οφέλη για τους πολίτες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και το γενικότερο δημόσιο τομέα. Εξειδικεύεται στις τεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Προηγμένων Ψηφιακών Δεξιοτήτων, της Υψηλής Υπολογιστικής Απόδοσης, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Διαλειτουργικότητας και συνεισφέρει άμεσα στις αποστολές και τους στόχους του Προγράμματος “Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027”.

Η διεπιστημονική και ολοκληρωμένη προσέγγιση της εκδήλωσης αναμένεται να εμβαθύνει τη γνώση στις ακόλουθες πτυχές:

-Επιχειρηματικά μοντέλα βασισμένα σε ψηφιακές τεχνολογίες που προσθέτουν αξία στα αγροτικά προϊόντα.

-Τεχνολογίες δεδομένων για την υποστήριξη της λήψης αποφάσεων στις αγροτικές επιχειρήσεις.

– Εργαλεία ψηφιακής γεωργίας και υπεύθυνη ανταλλαγή δεδομένων.

-Βιωσιμότητα του γεωργικού τομέα μέσα από την χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Ομιλητές:

Μενέλαος Γαρδικιώτης – Πρόεδρος ΓΕΩΤ.Ε.Ε

Δημήτριος Δρόλιας – NPP & Sunstainable Solutions Manager, Marketing UPL Hellas

Θεόδωρος Χρυσοχόου – Technical Marketing Manager & Representative COMPO EXPERT HELLAS

Ηλίας Πλατής – DigiAgriFood EDIH, Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας και Αγρό-τεχνολογίας

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός στη Γεωργία»

Video of ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός στη Γεωργία»

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 9:20 pm


Έκθεση ζωγραφικής στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο (pics,vid)

Η ομάδα μας «Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού» πραγματοποιεί θεματική έκθεση ζωγραφικής, η οποία είναι αφιερωμένη στην εισβολή στην Κύπρο.

Η εν λόγω έκθεση έρχεται σε συνέχεια της συμμετοχής της ομάδας στην εκδήλωση μνήμης για την Εισβολή στην Κύπρο με τίτλο «1974 – 2024: 50 χρόνια από την Εισβολή, το νεύμα του Αγαπήνορα».

Μία εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολεμικό Μουσείο, παράρτημα Τρίπολης, την οποία επιμελήθηκε/ συντόνισε ο Δ/ντης του Μουσείου, σμήναρχος κ. Δημήτρης Φωτόπουλος.

Η ομάδα τώρα κάνει ακόμα μια στάση στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης (διατηρητέο Πετροπούλειο Κληροδότημα στην Πλατεία Πετρινού), όπου η εν λόγω έκθεση από τις 24 έως τις 31 Μαΐου 2024 θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, μόνο καθημερινές το πρωί: 12:00 – 2:00 και το απόγευμα: 7:00 – 9:00.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 9:05 pm


Παρούσα η Περιφέρεια στις εκδηλώσεις για την εορτή των Πολιούχων Τρίπολης (pics)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου, ο Μεθέορτιος Εσπερινός των Πολιούχων της Τρίπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ενώ κατά την Λιτάνευση προέστη ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συνλιτανευόντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου εκπροσώπησαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης και ο Αντιπρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Μοριάς Α.Ε.», Γιώργος Λυτρίβης

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 8:30 pm


Σύλληψη 43χρονου για καταδικαστικό έγγραφο στην Καλαμάτα

Συνελήφθη, χθες (23.5.2024) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 43χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου
Κακουργημάτων Καλαμάτας, για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 8:15 pm


Τα συγχαρητήρια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την εξάρθωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αφορμή την υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε κοκαΐνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να συγχαρώ τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ για την οργανωμένη και συστηματική δουλειά, που είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική.
Η επιτυχία αυτή αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης, του επαγγελματισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Η αδιάκοπη προσπάθειά τους να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών μας είναι ανεκτίμητη και αξίζει την αναγνώριση και τον έπαινο όλων μας.
Με τέτοιες επιτυχίες, η εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική Αστυνομία ενισχύεται ενώ επιβεβαιώνεται η δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το έργο τους. Η κοινωνία μας μπορεί να αισθάνεται πιο ασφαλής, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αφοσιωμένοι επαγγελματίες που εργάζονται ακούραστα για την
προστασία μας.

Συνεχίζουμε ενωμένοι στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας για την ασφάλεια της χώρας μας.»

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 8:01 pm


Μεσσηνία: Συνελήφθη άτομο για διακεκριμένη κλοπή

Συνελήφθη, χθες (23.5.2024) το μεσημέρι, στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, 20χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Α΄ Ανακριτικού Τμήματος Καλαμάτας, για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 7:58 pm


Η «Μπουμπού» η αλεπού περνάει... ζάχαρη στο Λουτράκι (vid)

Μια μικρή αλεπού, που την φωνάζουν «Μπουμπού», περνάει ζωή και κότα στο Λουτράκι.

Το αλεπουδάκι είναι αρκετά εξοικειωμένο με τον κόσμο, ενώ οι καταστηματάρχες την φροντίζουν, δίνοντάς της φαγητό.

Οι αλεπούδες είναι άγρια ζώα, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε όταν πλησιάζουν το δικό μας περιβάλλον. Είναι, όμως, πολύ επικοινωνιακές και επιστρέφουν πάντοτε εκεί που θα βρουν φιλικό περιβάλλον και κάτι να βάλουν στο στόμα τους.

Δείτε το βίντεο και το ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

Λουτράκι: Το οικόσιτο..αλεπουδάκι, που τρελαίνει κόσμο!

Video of Λουτράκι: Το οικόσιτο..αλεπουδάκι, που τρελαίνει κόσμο!

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 7:52 pm


Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα

Φωτογραφία EUROKINISSI

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα την στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα.

Στην απόφασή του, το Διεθνές Δικαστήριο είπε ότι «δεν είναι πεπεισμένο» ότι η εκκένωση της Ράφα και άλλα μέτρα από το Ισραήλ είναι επαρκή για να ανακουφίσουν τα δεινά των Παλαιστινίων.

Στην απόφασή του διέταξε το Ισραήλ να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα για ανθρωπιστική βοήθεια. Διέταξε επίσης το Ισραήλ να επιτρέψει την πρόσβαση τη Λωρίδα της Γάζας για τους ερευνητές.

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να υποβάλλει αναφορά για τα μέτρα που έλαβε μέσα στο μήνα. Στο δικαστήριο ακούστηκε μεταξύ άλλων ότι η ανθρωπιστικές συνθήκες στη Ράφα έχουν περιοριστεί ακόμα περισσότερο από την τελευταία απόφαση του δικαστηρίου.

Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι οι ανθρωπιστικές συνθήκες στη Ράφα έχουν περιοριστεί ακόμα περισσότερο από την τελευταία απόφαση του δικαστηρίου ενώ χαρακτηρίστηκε η κατάσταση ως «καταστροφική». Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Nawaf Salam στην ανακοίνωση της απόφασης ανέφερε πως τα μέτρα που είχε διατάξει το Διεθνές Δικαστήριο τον Μάρτιο δεν ανταποκρίνονται στην κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα τώρα και οι συνθήκες καλούν σε λήψη έκτακτης απόφασης.

«Το Ισραήλ πρέπει άμεσα να σταματήσει τη στρατιωτική του επιχείρηση» είπε από το βήμα του Διεθνούς Δικαστηρίου στου Χάγη ο πρόεδρος. Το δικαστήριο στήριξε σχετικό αίτημα, που είχε υποβάλλει η Νότια Αφρική.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 7:39 pm


Η διαδρομή του 8ου Ποδηλατικού Γύρου Τρίπολης

Διήμερο ποδηλατικό αγώνα συνδιοργανώνει ο Ποδηλατικός Όμιλος Τρίπολης, η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, ο Δήμος Τρίπολης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Σάββατο και την Κυριακή 25& 26 Μαίου.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης περιμετρικά της λίμνης Τάκα από τις 5:00 έως τις 6:30 μ.μ.

Την Κυριακή θα λάβει χώρα για 8η συνεχή χρονιά ο «Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης» με τη συμμετοχή 200 αθλητών από όλη την Ελλάδα. Η προ-εκκίνηση θα δοθεί στην Πλατεία Άρεως στις 10:30, οι αθλητές θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Παπαρηγοπούλου- Μουτζουροπούλου- Σούτσου- Λεωφόρος Ο.Η.Ε- Τάπιας- Θεμιστοκλέους-Μεραρχίας  και στη συμβολή της τελευταίας οδού με την οδό Γορτυνίας θα δοθεί η ελεύθερη εκκίνηση. Η κυκλοφορία των οχημάτων στις προαναφερθέντες οδούς θα διακοπεί για 15 λεπτά περίπου μέχρι τη διέλευση των αθλητών.

Κατόπιν η  πομπή του αγώνα θα ακολουθήσει τη διαδρομή Σιλίμνα –Κ. Δαβιά-στροφή αριστερά προς Χρυσοβίτσι – Χρυσοβίτσι -στροφή δεξιά προς Λιμποβίσι-στροφή δεξιά προς Πιάνα, στροφή δεξιά προς Δαβιά- Επ. οδός Τρίπολης Βυτίνας-στροφή δεξιά προς Χυσοβίτσι – (ολοκλήρωση 2ης στροφής)- ευθεία προς Τρίπολη-Τερματισμός Σιλίμνα (περίπου στις 14:30). Οι ως άνω οδοί θα παραμείνουν κλειστοί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί και οι κάτοικοι των περιοχών από τις οποίες θα διέλθει ο αγώνας να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των εθελοντών και της Τροχαίας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 7:29 pm


Παναρκαδικός: Αλλαγή ώρας για την αναχώρηση των φιλάθλων από Τρίπολη για Κρέστενα

Από τη Διοίκηση του Παναρκαδικού Α.Ο. Τρίπολης ανακοινώνεται ότι το λεωφορείο για τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση των φιλάθλων που θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπαράζ της ομάδας μας με τον Α.Ο Ξενοφών Κρεστένων για την άνοδο στη Γ Εθνική θα ξεκινήσει από την Τρίπολη         ( πίσω από τον Προφήτη Ηλία ) την Κυριακή 26/5/24 στις 12:00 το μεσημέρι  ( και όχι στις 13:00 όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί ).

Η αλλαγή της ώρας αναχώρησης του λεωφορείου για τα Κρέστενα έγινε μετά από απαίτηση πολλών φιλάθλων που επιθυμούν να επισκεφτούν νωρίτερα την κωμόπολη των Κρεστένων και μετά να κατευθυνθούν στο γήπεδο για την παρακολούθηση του αγώνα.
Υπενθυμίζουμε ότι  όλοι οι αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ Εθνική του 5ου Ομίλου με απόφαση της ΕΠΟ θα ξεκινήσουν στις 16.15 το απόγευμα της Κυριακής.

Για μια ακόμη φορά η Διοίκηση του Παναρκαδικού Α.Ο. ευχαριστεί θερμά όλους τους φιλάθλους για τη σημαντική συμμετοχή τους  στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ Εθνική και φυσικά το χορηγό  ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΝΑΒΕΤΑ για τη ναύλωση των λεωφορείων σε όλους τους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας μας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 7:20 pm


Τρίπολη: Ιερά αγρυπνία για τους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές

Την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαΐου στις 21:00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για τη μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία μας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο δελτίο Τύπου της Μητρόπολης:\

 

Scan 20240524142336 by Arcadiaportal.gr on Scribd

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 7:17 pm


Οι τέσσερις παραλίες της Αρκαδίας που πήραν Γαλάζια Σημαία

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Με 625 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας παρατηρείται σταθερή ανοδική τάση με αύξηση των βραβευμένων ακτών κάθε χρόνο, με τις βραβεύσεις να ξεπερνούν και πάλι τις 600, και στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα να κατέχει το 15% των βραβευμένων διεθνώς ακτών. Πρώτος νομός στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 104 σημαίες και η Περιφέρεια της Κρήτης διατηρεί την πρώτη θέση με 146 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.252 ακτές, 733 μαρίνες και 141 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οι ακτές που πήραν Γαλάζια Σημαία είναι οι:

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ [4]
Δήμος Ναυπλιέων

Καραθώνα

Κονδύλι

Πλάκα

Τολό

Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ [4]

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Άγιος Ανδρέας

Ατσίγγανος

Καλλιστώ

Ξηροπήγαδο

Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ [7]

Δήμος Μονεμβασιάς

Αρχάγγελος

Μεγάλη Άμμος

Μονεμβασιά

Νεάπολη

Πλύτρα-Παχιάμμος

Πορί

Τηγάνια

Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ [9]

Δήμος Καλαμάτας

Ανατολική Καλαμάτα 1/Ανάσταση

Ανατολική Καλαμάτα 2-Τέρμα Ναυαρίνου

Βέργα-Αλμυρός

Δυτική Καλάματα-Παραλία Κορδία

Μικρή Μαντίνεια

Δήμος Μεσσήνης

Μπούκα

Δήμος Πύλου-Νέστορος

Γιάλοβα/Mandarin Oriental-Costa Navarino

Γιάλοβα/W-Costa Navarino

Δήμος Τριφυλίας

Dunes Beach-Costa Navarino

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 6:55 pm


ΔΣ Τρίπολης: Δεν αποδέχτηκε την έδρα του Γ. Τρουπή ο Γ. Μπόζος

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται το ζήτημα με την έδρα του Γιάννη Τρουπή, η οποία μένει κενή, ύστερα από την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε ότι υπήρχε κώλυμα εκλογιμότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Arcadia Portal, ο επόμενος σε ψήφους Γιάννης Μπόζος τελικά αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση του έκπτωτου δημοτικού συμβούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Όπως πληροφορούμαστε, ο αμέσως επόμενος σε ψήφους Βασίλης Αθανασιάδης δεν έχει αποφασίσει αν θα δεχτεί ή όχι να λάβει τη θέση του κ. Τρουπή.

Αν δεν αναλάβει ο κ. Αθανασιάδης, επόμενη σε ψήφους είναι η κυρία Θεοδώρα Μπρακουμάτσου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 6:45 pm


Σε αργία για χρηματισμό έξι υπάλληλοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Φωτογραφία EUROKINISSI

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία έξι υπάλληλοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στους εν λόγω υπαλλήλους είχε επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με παράλληλη επιβολή διοικητικών κυρώσεων για την τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων, και ο Περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα την διαπιστωτική πράξη με την οποία τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.

Τα παραπτώματα αυτά σχετίζονται με την παράβαση καθήκοντος όπως αυτό προσδιορίζεται από τον πειθαρχικό και ποινικό κώδικα, την απόκτηση οικονομικού ανταλλάγματος προς όφελος τρίτου προσώπου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς και της χρησιμοποίησης της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων τρίτων προσώπων.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 6:15 pm


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνελήφθησαν -42- άτομα, προσήχθησαν -68- και έγινε έλεγχος σε  -1.219-

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -943- οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά -314- παραβάσεις

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες κάνναβης και κυνηγετικά όπλα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 21.5.2024 έως και χθες (23.5.2024), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας,
της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε -1.219- άτομα, εκ των οποίων -986- ήταν ημεδαποί και -233- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -943- οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -68- άτομα, από τα οποία -50- ήταν ημεδαποί και -18- ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -42- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Αργολίδα:
 Τέσσερις (4) ημεδαποί, για ναρκωτικά.
 Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του ΚώδικαΟδικής Κυκλοφορίας.
 Δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στην Αρκαδία:
 Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.
 Ένας (1) ημεδαπός, για πλαστογραφία.
 Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
 Τρεις (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στην Κορινθία:
 Μία (1) αλλοδαπή, για καταδικαστικό έγγραφο.
 Ένας (1) ημεδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
 Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
 Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

στη Λακωνία:
 Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
 Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

στη Μεσσηνία:
 Τρεις (3) ημεδαποί, για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
 Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εξιχνιάστηκε:
 από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, -1- περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία, που είχε γίνει την 9.5.2024, στο Ξυλόκαστρο.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -2- ημεδαπών, ηλικίας 20 και 31 ετών αντίστοιχα, για απόπειρα κλοπής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -314- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:
 ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -8,9- γραμμαρίων και μικροποσότητα αμφεταμίνης, στην Αργολίδα,
 μικροποσότητα κάνναβης, -1- δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους έως -65- εκατοστών περίπου, κυνηγετικό όπλο και -4- απομιμητικές τηλεφωνικές συσκευές, στην Αρκαδία,
 μικροποσότητες κάνναβης και κεταμίνης, -1- τσιγαριλίκι και -3- φυσίγγια, στη Λακωνία,
 μικροποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης και -3- κυνηγετικά όπλα, στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 6:01 pm


Η Κυπριακή Πρεσβεία τιμά τον διεθνούς φήμης Αρκάδα εικαστικό Νίκο Φλώρο

Φωτογραφία: Νίκος Φλώρος, Facebook

Η Κυπριακή Πρεσβεία τιμά τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο με το βραβείο της Κλειδός του Πολιτισμού.

Ο κ. Φλώρος γνωστοποίησε το γεγονός στο Facebook αναφέροντας:

Θέλω να Ευχαριστήσω την Κυπριακή Πρεσβεία  που θα με τιμήσει με το βραβείο  της Κλειδός του Πολιτισμού και θα με αναγορεύσει ως Επίτιμο μέλος της ΣΠΕΚ για την πολιτιστική μου  Δράση Ελλάδας- Κύπρου!!!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, 15:00-21:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας – Ξενοφώντος 2Α Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Περιφέρειας Αττικής.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 5:53 pm


«Προβληματική η οδική σήμανση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέχει αρνητική πρωτιά στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα. Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει επαρκής σήμανση σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ειδικά σε  τμήματα/θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (ΜΟΑ) .

Αυτή την στιγμή παρατηρούνται:

1) Απουσία σήμανσης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου, φθαρμένες και κατεστραμμένες πινακίδες.

2) Τεράστιες ελλείψεις σε οδικό εξοπλισμό ( οριζόντια και κάθετη σήμανση σηματοδότηση πχ. οπτικές ράβδοι ταχύτητας αντανακλαστικοί οριοδείκτες, πλευρικές ταινίες θορύβου ).

3) Ταυτόχρονα οι περισσότερες τεράστιες ηλεκτρονικές πινακίδες που εγκατέστησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου το προηγούμενο διάστημα με κόστος 1.618.200 € δεν λειτουργούν ή όσες λειτουργούν δεν φαίνεται να είναι συνδεδεμένες με κάποιο  απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου της Περιφέρειας Πελοποννήσου που να συλλέγει διαρκώς δεδομένα και μεταβάλει τα μηνύματα στις πινακίδες με βάση τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση που επικρατεί στο οδόστρωμα , αφού δείχνουν συνεχώς τα ίδια μηνύματα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η περιφερειακή αρχή:

1) Αν θα προβεί σε αντικατάσταση των φθαρμένων πινακίδων στο προσεχές διάστημα.
2) Αν θα αναβαθμιστεί και πότε ο οδικός εξοπλισμός στους δρόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
3) Πότε θα συνδεθούν οι ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων με απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου.
4) Αν έχει κάποιο πλάνο για τοποθέτηση καλαίσθητων τουριστικών πινακίδων σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, που θα περιλαμβάνουν χάρτη της περιοχής, γραφικές απεικονίσεις και qr code για να μπορούν με την χρήση του κινητού τους οι επισκέπτες να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες μέσω από τα portals της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

                Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

                      Μανώλης Μάκαρης
                      Παναγιώτης Μερμίγκης
                      Ιωάννης Σιάτος

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 5:31 pm


Η ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων Βασιλική Λοΐζου στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Καίρια ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις έθεσαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα παραγωγικής συνάντησης με τη Γενική Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κα Βασιλική (Βίκυ) Λοΐζου την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στην έδρα του Επιμελητηρίου.
 
«Η Αρκαδία αποτελεί μια περιοχή με συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και συγκεκριμένα προβλήματα που σχετίζονται με το δημογραφικό και την ερημοποίηση.

Η παρούσα συγκυρία με την εφαρμογή του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης και την εγκατάσταση των φαρμακοβιομηχανιών στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης δημιουργούν συνθήκες επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία στο μέγιστο. Για το λόγο αυτό το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει αναπτύξει έντονη κινητικότητα προς όλους τους αρμόδιους φορείς καταθέτοντας προτάσεις και παρεμβάσεις και έχει υλοποιήσει πληθώρα δράσεων για την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση των επιχειρήσεων» δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. 
 
Ο κ. Τρουπής έθεσε για μια ακόμα φορά το μείζον ζήτημα της επέκτασης της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, σημειώνοντας ότι αν υπήρχαν διαθέσιμοι χώροι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν ακόμα περισσότερες νέες βιομηχανίες, καθώς το ενδιαφέρον υπάρχει. Τόνισε ακόμα την ανάγκη δημιουργίας ενός μόνιμου εκθεσιακού συνεδριακού χώρου στην Αρκαδία, τα οφέλη του οποίου θα ήταν πολλαπλά και άμεσα για το σύνολο της Πελοποννήσου. 
 
Η Γενική Γραμματέας κα Λοΐζου από την πλευρά της αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο και στις αλλαγές που πρόκειται να εφαρμοστούν στις επόμενες προκηρύξεις.

Τόνισε επίσης την προσπάθεια του Υπουργείου για θεσμικές αλλαγές σε πολλά επιμέρους ζητήματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας, όπως τα κόκκινα δάνεια, την κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων μέσω των Επιμελητηρίων και την επιβράβευση των συνεπών επιχειρηματιών.

Ακολούθως τα μέλη του ΔΣ αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις τόσο στο θεσμικό επίπεδο λειτουργίας τους, όσο και στο επίπεδο της πρόσβασης στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις επίλυσής τους.

Πριν τη συνάντηση στο Επιμελητήριο η Γενική Γραμματέας κα Λοΐζου συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο κ. Τρουπή επισκέφθηκε επιχειρήσεις εγκατεστημένες στη ΒΙ.ΠΕ. της Τρίπολης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΕΤ.

Επισκέφθηκε επίσης επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή της Κυνουρίας, όπου συναντήθηκε και με το Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργο Καμπύλη και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί άμεσα για την παραγωγική δυναμική τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 5:30 pm


Επαναληπτική Γενική Συνέλευση από τον Ορχομενό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σωματικής Αγωγής «ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ» καλεί τα μέλη του σε Τακτική Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Συλλόγου Λεβιδίου 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1)Απολογισμός πεπραγμένων.

2)Οικονομικός απολογισμός.

3)Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής. 

4) Έγκριση πεπραγμένων.

5)Έγκριση οικονομικού απολογισμού.

6)Απαλλαγή απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου.

7) Έγκριση αλλαγής Καταστατικού σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Π.Ο.

7)Προτάσεις.

8)Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Κατάθεση υποψηφιοτήτων έως την Παρασκευή 31 Μαϊου 2024 στο e-mail: [email protected] 

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 5:24 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας