Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης στον Παναρκαδικό

Άκαρπη αποδείχθηκε η πρώτη προσπάθεια για την Τακτική Γενική Συνέλευση του Παναρκαδικού καθώς η μη απαρτία μελών το βράδυ της Δευτέρας 21 Ιουνίου έφερε όπως ορίζει το καταστατικό αναβολή.
Ο Γραμματέας του Παναρκαδικού και Γενικός Αρχηγός της ομάδας Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ διευκρίνησε με κάθε σαφήνεια τα της συνέλευσης και έδωσε ειδήσεις αναφορικά με την επόμενη μέρα της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος

Όπως όφειλε το διοικητικό συμβούλιο του Παναρκαδικού κάλεσε όλα τα εγγεγραμένα μέλη να προσέλθουν στην ετήσια τακτική συνέλευση του σωματείου η οποία δεν έχει εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα διότι η διοίκηση συνεχίζει για ακόμα έναν χρόνο ωστόσο θα πρέπει να γίνει εναρμονισμός του καταστατικού μας με το νέο καταστατικό της ΕΠΟ και αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα που μας απασχολεί για να έχουμε και την ανάλογη νομιμότητα και στις αποφάσεις αλλά και στην συνέχεια του σωματείου.

Από και πέρα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός έχει περάσει από την σημερινή διοίκηση άρα δεν υπάρχει ενδιαφέρον γι' αυτό. Η σημερινή προσπάθεια δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς δεν είχαμε απαρτία αφού από τα 50 άτομα που είναι εγγεγραμένα μέλη του Παναρκαδικού δεν μπορέσαμε τουλάχιστον να συγκεντρώσουμε τον αριθμό για να γίνει η συνέλευση. Έτσι λοιπόν την Τετάρτη 23 Ιουνίου την ίδια ώρα (21:00) και σε περίτπωση που δεν έχουμε και πάλι τον ανάλογο αριθμό μελών θα πάμε για την Παρασκευή 25 Ιουνίου (21:00) με όποιο αριθμό μελών προσέλθουν για να συμμετέχουν στην γενική συνέλευση.

Για το αν έχει γίνει προσπάθεια να βρεθούν χορηγοί για την νέα σεζόν: Βγαίνουμε από μία πρωτόγνωρη χρονιά στην οποία δεν ξέραμε αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και αφού ξεκίνησε αν ολοκληρωθεί και αφού σταμάτησε αν θα συνεχίσει. Ζήσαμε απίστευτα σενάρια αυτή την σεζόν που πέρασε. Η επιτυχία της διοίκησης είναι ότι κατάφερε να σώσει την ομάδα πολύ σύντομα με την εννοια ότι αρκετές ομάδες έπαιζαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό για την παραμονή τους. Θερούμε ότι ανάλογα με τις συνθήκες είναι μια επιτυχημένη χρονιά.

Σε ότι έχει να κάνει με την καινούρια χρονιά που συνεχίζει αυτή η διοίηση έχουν ξεκινήσει οι κινήσεις έτσι ώστε να βρεθούν κάποιοι χορηγοί που θα συνδράμουν και θα εξασφαλίσουν στην  ομάδα μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Θα ήθελα να τονίσω ότι έχουν ξεκινήσει προσπάθειες σε κάθε μέτωπο για να βρεθούν οικονομικοί επιπλέον παράγοντες και έχουμε τα πρώτα μικρά αλλά θετικά μηνύματα ότι κάποιοι θα βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.  Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και θεωρώ ότι θα πάμε σε μια ομαλή χρονιά και νομίζω τα θα δούμε ευχάριστα πράγματα

Για τον νέο αθλητικό νόμο που προβλέπει ασφάλιση των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών: Επειδή συμμετείχα ως εκπρόσωπος του Παναρκαδικού στο πιστοποιημένο σεμινάριο του Υφυπουργού αθλητισμού και μας έδωσε γνώσεις για το νέο νομοσχέδιο του ποδοσφαίρου θα ήθελα να πω ότι γνωρίζουμε τα πάντα.  Η χρονιά που έρχεται εν θα έχει καμία σχέση με την χρονιά που ολοκληρώθηκε. Από την νέα σεζόν θα έχουμε μια νέα και κανονική αυτή την φορά Γ' Εθνική και όχι όπως ήταν πέρσι που επί της ουσίας ήταν Δ' Εθνική. Πάμε σε μια αναβάθμιση της Γ' Εθνικής και θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν αρκετά βήματα για να μαζευτούν σωματεία που είναι στον αέρα. Ο Παναρκαδικός έχει πάρει τον αριθμό μητρώου του, είναι μέσα στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Γ' Εθνικής και όλα θα γίνουν με πρόγραμμα, πλάνο και ηρεμία όπως έχει δείξει ότι μπορεί να πορευτεί αυτή η διοίκηση.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 10:14 pm


Εόρτασε το εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδος στο Λεβίδι (pics)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο εσπερινός και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο που παραβρέθηκε στην Θεία Λειτουργία και συν προσευχήθηκε μαζί μας καθώς και το Λαμπαδάριο του Καθεδρικού Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αθηνών κ. Κατσαρό Αλέξιο που μας τίμησε με τη παρουσία του στο αναλόγιο.

Ευχαριστούμε θερμά τους αδερφούς Λαγού όπως και το κ. Μελή Δημήτριο για την προσφορά τους.

Εκ του εκκλησιαστικού συμβουλίου.
 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 10:10 pm


Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση με αντικείμενο τη δασοπυρόσβεση στην Ασέα

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 πμ σε θεωρητικη και πρακτική εκπαίδευση με αντικείμενο τη δασοπυροσβεση, που θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Σχολείο Ασεας.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από διμελη αντιπροσωπεία του Σωματείου "Εθελοντικων Δυνάμεων Δασοπυροσβεσης και Διάσωσης" (κλιμάκιο Ροδόπολης), που έχει έδρα το Δήμο Διονύσου Αττικής

Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Φράγκος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΑΣΕΑΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 9:48 pm


Πελοπόννησος: Σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 78.461 έλεγχοι, από τους οποίους οι 36.969 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 177 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

78 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 76 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

20 στο Βόρειο Αιγαίο,
17 στη Στερεά Ελλάδα,
11 στη Θεσσαλονίκη,
 7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 6 στη Δυτική Μακεδονία,
 5 στην Κρήτη,
 5 στην Ήπειρο,
 4 στην Κεντρική Μακεδονία,
 2 στη Δυτική Ελλάδα και
 1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 59.265 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 57.157 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.108 των 150 ευρώ.

75 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

47 στη Θεσσαλονίκη,
13 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
8 στη Θεσσαλία,
3 στο Βόρειο Αιγαίο,
3 στην Κρήτη και
1 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.568 ομοειδείς παραβάσεις.

11 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στη Θεσσαλονίκη, σε 2 καφέ μπαρ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για 15ημέρες για υπέρβαση ορίου πελατών – όρθιοι πελάτες.

Στη Στερεά Ελλάδα, 5.000 ευρώ σε επιβάτη πτήσης διότι ταξίδευε χωρίς να έχει παρέλθει το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα από τον πλήρη εμβολιασμό του.

Στην Κρήτη, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Πελοπόννησο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου και με 15νθημερη αναστολή λειτουργίας, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Στο Νότιο Αιγαίο, από 3.000 ευρώ σε 4 καφέ μπαρ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας, για όρθιους πελάτες.

Στα Ιόνια Νησιά, από 5.000 ευρώ σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για όρθιους πελάτες.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.880 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.097 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 222 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 9:33 pm


Πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου

Τήν Πέμπτη 24 Ἰουνίου 2021 πανηγυρίζει μέ κάθε μεγαλοπρέπεια ἡ Ἱερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας τή μνήμη τοῦ Γενεσιου τοῦ Τίμιου, ἐνδόξου προφήτου Προδρόμου καί Βαπτιστοῦ Ἰωάννου. Τήν Τετάρτη 23 Ἰουνίου 2021 στίς 7.00 μ.μ. θά ψαλῆ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας καί Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς ἀπό ὥρας 7ης πρωϊνῆς θά τελεσθῇ ὁ Ὄρθρος καί ἐν συνεχείᾳ Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία, ὑπό τοῦ Σέβ. Μητροπολίτου Μαντινείας καί Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Προσκαλεῖται ὁ φιλόχριστος Λαός μας νά προσέλθη γιά νά λάβῃ τήν εὐλογία τοῦ Θεοῦ, μέ τίς πρεσβεῖες τοῦΤιμίου ἐνδόξου Προφήτου Προδρόμου καί Βαπτιστοῦ Ἰωάννου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 9:25 pm


Απόλλωνας Τυρού: Συγχαρητήρια Γιάννη για την μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

Η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές, και το προπονητικο' team της Ομάδας μας συγχαίρει τον Γιάννη Κότσιρα για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και είμαστε σίγουροι ότι θα μας κάνει να τον Χειροκροτήσουμε πολλές φορές ακόμα για την απόδοση του όπως κάναμε όταν αγωνιζόταν στον Αστέρα... Φυσικά ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλαμε σαν ομάδα να τον περιορίσουμε όταν έπαιζε αντίπαλος μας στα γήπεδα της Αρκαδίας..

Και όλοι από τότε τον θαυμάζαμε για τον ήθος του, τον χαρακτήρα του, το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και όλοι θέλαμε να τον καμαρώσουμε να αγωνίζεται σε υψηλότερο επίπεδο.. Και δεν μας διέψευσε...

Συγχαρητήρια Γιάννη... Να είσαι υγιής να εκπροσωπείς επάξια το Αρκαδικό ποδόσφαιρο και να έχεις πολλές επιτυχίες με την νέα σου ομάδα...

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 9:07 pm


Η Τρίπολη ζει μια μέρα γεμάτη ποδήλατο

“Τα My market και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σας προσκαλούν σε μια μέρα γεμάτη ποδήλατο!”

Την Τρίτη 22 Ιουνίου, η Τρίπολη  ζει μια μέρα γεμάτη ποδήλατο!

 

Στο πλαίσιο της σειράς δράσεων “Πόλη με ποδήλατα - όμορφη πόλη” που πραγματοποιείται σε 19 Ελληνικές πόλεις από τα My market, υλοποιείται μια δράση, αφιερωμένη στο ποδήλατο, που αποτελείται από τις εξής ενέργειες:

1. Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτου: Ένας τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό σας και σας δίνει συμβουλές για πιθανές αναβαθμίσεις, μικρορυθμίσεις ή αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαδικασία της ποδηλασίας ακόμα πιο απολαυστική! Διαδικασία: Οι περαστικοί έρχονται με το ποδήλατό τους στην τέντα της δράσης και ένας ειδικευμένος τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό τους, φουσκώνει τα λάστιχα, συζητά μαζί τους για τις ανάγκες και τα σχόλιά τους σχετικά με το ποδήλατό τους και τους συμβουλεύει για πιθανές αλλαγές, αναβαθμίσεις ή και την επόμενη αγορά τους.

2. Μιλάμε για ποδήλατο: Tι σας αρέσει στο ποδήλατο; Τι σας δυσκολεύει; Πώς θα θέλατε να είναι η πόλη σας; Τι θα θέλατε να μοιραστείτε με τον Δήμo σας;

Πείτε μας την άποψή σας για την ποδηλατική κουλτούρα της πόλης και ελάτε να στείλουμε στον Δήμαρχο της πόλης, μέσω της ΚΕΔΕ το δικό σας μήνυμα σχετικά με το ποδήλατο ως μέσο αστικής μετακίνησης στην πόλη σας.

3. Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά δημοτικού: Το “Δίπλωμα Ποδηλάτου” είναι μια συμβολική ενέργεια που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς σχετικά με τη σημασία του ποδηλάτου για τη ζωή μας, τους βασικούς κανόνες ασφαλείας αλλά και το γεγονός πως ο ΚΟΚ ισχύει για όλους μας - και για τα ποδήλατα. Για να μοιραζόμαστε όλοι τους δρόμους με ασφάλεια. Η ενέργεια υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ωράριο: Η δράση “Πόλη με ποδήλατα - όμορφη πόλη” θα πραγματοποιηθεί στην  πλατεία Πετρινού από τις 11:00 το πρωί ως τις 21:00 το βράδυ.

 

Ελάτε να γνωριστούμε, να τσεκάρουμε το ποδήλατό σας και να μιλήσουμε για ποδήλατο!

Φέρτε τα παιδιά, με τα ποδήλατά τους, και δώστε τους τη χαρά να συμμετάσχουν στη δράση μας και να πάρουν μέρος στις απαραίτητες δοκιμασίες προκειμένου να αποκτήσουν το πρώτο τους “Δίπλωμα Ποδηλάτου”.

Παράλληλα μπορείτε να δείτε και να δοκιμάσετε τους εναλλακτικούς τύπους ποδηλάτων για αστική μετακίνηση: Ηλεκτρικό πόλης, ηλεκτρικό trekking, Διπλωτό αλλά και Gravel.

Την ενέργεια υλοποιούν συνεργάτες του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο”, μέλους της European Cyclists Federation.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 8:31 pm


Μόσιαλος: «Εξαιρετικά μικρή» η πιθανότητα μυοκαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με Pfizer ή Moderna

Εξαιρετικά μικρή είναι η πιθανότητα μυοκαρδίτιδας η περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με mRNA εμβόλια, επισημαίνει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).

Όπως αναφέρει, στην Αγγλία έχουν, μέχρι στιγμής, καταγραφεί 39 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και 27 περιπτώσεις περικαρδίτιδας μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer. Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι ο αριθμός των περιστατικών δεν υπερβαίνει τον αναμενόμενο σε αντίστοιχο πληθυσμό μη εμβολιασμένων για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η ανάλυση των δεδομένων στις ΗΠΑ έδειξε ότι η πιθανότητα μυοκαρδίτιδας η περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό (αν όντως υπάρχει συσχέτιση) είναι μεγαλύτερη μετά τη δεύτερη δόση και λίγο μεγαλύτερη με το εμβόλιο της Moderna (24,7 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο) στην ηλικιακή ομάδα 16-39 ετών σε σύγκριση με το εμβόλιο της Pfizer (10,4 ανά εκατομμύριο δόσεων).

Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ήπιες και εύκολα αντιμετωπίσιμες, οι ασθενείς μένουν κατά μέσο όρο τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο, ενώ δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι εξαιτίας των παρενεργειών.

Ο κ.Μόσιαλος επισημαίνει επίσης ότι η Βρετανική ρυθμιστική αρχή έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα τα στοιχεία των θρομβώσεων μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca. Η επίπτωση, μέχρι την περασμένη Πέμπτη, ήταν 1,5 ανά εκατομμύριο δόσεων και η θνητότητα μετά από ιδιάζουσα θρόμβωση ήταν 14.8%. Επομένως η θνητότητα ανά εκατομμύριο δόσεων είναι 0.22.

Περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι η επίπτωση είναι μικρότερη στην ηλικιακή ομάδα 18-49 ετών (0,7 θρομβώσεις ανά εκατομμύριο δόσεων) και μεγαλύτερη στην ηλικιακή ομάδα των 50+ (1,5 ανά εκατομμύριο δόσεων). Αν κάνουμε αναγωγή της συνολικής θνητότητας, μετά από ιδιάζουσα θρόμβωση, στην ηλικιακή ομάδα 18-49 (δεν έχουμε ακόμη πιο αναλυτικά στοιχεία), τότε προκύπτει ότι, με τα δεδομένα μέχρι τώρα, η θνητότητα, για αυτή την ομάδα, είναι 0,1 ανά εκατομμύριο δόσεων.

Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε άμεσα τα στοιχεία της πρώτης με τη δεύτερη δόση, γιατί έχουμε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και αριθμό δόσεων ανά ηλικιακή ομάδα, αλλά είναι εμφανές ότι η πιθανότητα ιδιάζουσας θρόμβωσης είναι πολύ μικρότερη μετά τη δεύτερη δόση, ιδιαίτερα στους κάτω των 50 ετών.

Τέλος, υπενθυμίζει ότι μέχρι σήμερα υπήρξαν 3.879.410 θάνατοι εξαιτίας της νόσου Covid-19 και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά, γιατί οι περισσότερες χώρες του πλανήτη δεν έχουν ακόμη πρόσβαση σε αποτελεσματικά εμβόλια.

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 8:15 pm


Τρεις επιλογές εξετάζει η κυβέρνηση για τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ

Τρεις επιλογές για το συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ εξετάζει από το 2022 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης .

Αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» οι επιλογές αυτές είναι οι εξής:

1.Πλήρης κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για τα φυσικά πρόσωπα.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ο συμπληρωματικός φόρος που πληρώνουν σήμερα τα φυσικά πρόσωπα ανέρχεται στο ποσό των 358 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών μπορεί να καλυφθεί από τον ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν τα ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που βρίσκονται στις περιοχές που εντάσσονται στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων. Πρόκειται για το επικρατέστερο σενάριο ωστόσο τα νομικά πρόσωπα θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τον συμπληρωματικό φόρο ο οποίος ανέρχεται στα 272,8 εκατ. ευρώ.

2.Μείωση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ κατά 50%.
Στο σενάριο αυτό μειώνεται ο φόρος για τα φυσικά πρόσωπα και νομικά πρόσωπα .Το κόστος του μέτρου υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ για το 2022. Εφόσον προκριθεί, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πλήρη κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου το 2023.

3. Διατήρηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για πολύ μεγάλες περιουσίες.
Η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) ο οποίος θα επιβάλλεται σε περιουσίες άνω των 500.000-600.000 ευρώ με στόχο την είσπραξη ποσού της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ, τόσο από τα φυσικά όσο και από τα νομικά πρόσωπα. Στο σενάριο αυτό εξαιρούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων με περιουσίες κάτω των 500. 000-600.000 ευρώ οι οποίοι θα καταβάλουν μόνο τον κύριο ΕΝΦΙΑ.

Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται σήμερα σε ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Ο φόρος δημιουργήθηκε όχι για να διαχωρίσει τις μικρές από τις μεγάλες περιουσίες αλλά για καλύψει την τρύπα του προϋπολογισμού. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στην υπερφορολόγηση των αστικών ακινήτων .Όταν ξεκίνησε η διαδικασία κατάρτισης του ΕΝΦΙΑ ,στόχος ήταν να εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ .Ο ΕΝΦΙΑ ήταν έτοιμος φορολογώντας προοδευτικά ,ακίνητα , οικόπεδα και αγροτεμάχια. Τότε ξεσηκώθηκαν οι βουλευτές της περιφέρειας φοβούμενοι ότι δεν θα μπορούν να εκλεγούν ξανά , κερδίζοντας τη χαμηλή φορολόγηση των αγροτεμαχίων με μόλις 1 ευρώ ανά στρέμμα. Η εξέλιξη αυτή δημιουργούσε κενό ύψους 300 -400 εκατ. ευρώ .Το κενό καλύφθηκε με τον συμπληρωματικό φόρο από οποίο πάλι εξαιρέθηκα τα αγροτεμάχια .Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ ανέρχεται στο ποσό των 630 εκατ. ευρώ και καταβάλλεται από 450.000 φυσικά πρόσωπα και περίπου 50.000 επιχειρήσεις , ενώ η συνολική αξία των ακινήτων που κατέχουν οι ανωτέρω ξεπερνάει τα 450 -500 δισ. ευρώ.

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 7:50 pm


Κώτσιρας: Ευχαριστώ τους κύριους Μπάκο και Καϋμενάκη που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ στον Αστέρα

Μετά από 5 χρόνια ήρθε η στιγμή να φύγω από την ποδοσφαιρική μου οικογένεια. Εδώ που μεγάλωσα ποδοσφαιρικά. Εδώ που με αγκάλιασαν όλοι από την πρώτη μέρα που βρέθηκα στο σύλλογο. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους κυρίους Καυμενάκη και Μπάκο, για την ευκαιρία που μου έδωσαν πριν από 5 χρόνια, να αγωνιστώ στον Αστέρα.

Με εμπιστεύθηκαν, με στήριξαν, μου πρόσφεραν όλα όσα χρειαζόμουν για να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Θα έχουν πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τύχη κι ευλογία για την Τρίπολη και την Αρκαδία. Ευχαριστώ τη διοίκηση και ιδιαίτερα τους κυρίους Γιώργο και Δημήτρη Μποροβήλο για τη στήριξη και τη βοήθεια τους σε κάθε επίπεδο.

Ευχαριστώ όλους τους προπονητές, τους γιατρούς, τους φυσικοθεραπευτές και τους συμπαίκτες μου για όλες τις «μάχες» που δώσαμε μαζί μέσα στο γήπεδο. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά με βοήθησαν να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής αλλά και να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Ευχαριστώ επίσης όλους τους εργαζόμενους στον οργανισμό του Αστέρα και φυσικά τους φιλάθλους της ομάδας, για την αγάπη και τη θετική τους ενέργεια.

Φεύγω με όμορφες στιγμές και ακόμα καλύτερες αναμνήσεις. Περήφανος που ήμουν ένας εκ των αρχηγών.

Με την ευχή και την ελπίδα ότι οι δρόμοι μας θα συναντηθούν και πάλι, ανοίγω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή και την καριέρα μου, σε έναν ιστορικό, σπουδαίο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, τον οποίο θέλω να βοηθήσω απ τη μεριά μου να πετύχει τους στόχους του.

Ευχαριστώ τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και την διάθεση που έδειξαν για να με φέρουν στο συλλογο. Θα κάνω τα πάντα για να τους δικαιώσω.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 7:34 pm


Μητσοτάκης από Αίγυπτο: Κοινοί στόχοι να μην υπάρξουν νέες περιπέτειες στη γειτονιά μας

«Κοινοί μας στόχοι να μην υπάρξουν νέες περιπέτειες στην γειτονιά μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μερική οριοθέτηση των μεταξύ μας θαλασσιών ζωνών, που είναι τετελεσμένο ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, προσδοκώ σύντομα να υπάρξει ολική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας. Με τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι συζητήσαμε και για το Κυπριακό. Δε νοείται λύση πέραν του δεσμευτικού πλαίσιου, που θέτουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Δηλαδή μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, λύση συμβατή και με την ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλος της ΕΕ, ισχυρισμοί περί δύο κρατών είναι εκτός θέματος, ειδικά όταν συνοδεύονται και από απειλές περί ανοίγματος των βαρωσιών και εγκατάστασης βάσης για drones στα Κατεχόμενα» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Συζητήσαμε και τις εξελίξεις στη Λιβύη. Υποστηρίζουμε ειρήνευση και ομαλότητα στην γειτονική χώρα και βασική προυπόθεση η αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων και εν τέλει η διεξαγωγή εκλογών πριν από το τέλος του έτους. Συμμερίζεται ο κ. Σίσι την βαθιά ενόχλησή μας για τη μη συμμετοχή της Ελλάδος στην «Διαδικασία του Βερολίνου» σε λίγες ημέρες. Ενημέρωσα τον πρόεδρο κ. Σίσι για τη συνάντηση μου με τον Ερντογάν. Οι προοπτικές εμβάθυνσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων σε ζητήματα όπως η Οικονομία και η κλιματική αλλαγή να μπορέσουν να αποκλιμακώνουν την ένταση από τις αγεφύρωτες διαφορές μας, όπως στο θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ», επεσήμανε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στο Κάιρο.

Για τη νέα συμφωνία περιβάλλοντος και ενέργειας

Ο έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη νέα συμφωνία περιβάλλοντος και ενέργειας που υπέγραψαν οι δυο χώρες. Είπε ότι πρόκειται για βημα που υπηρετεί την ευημερία των λαών Ελλάδας και Αιγύπτου και μίλησε για την ηλεκτρική διασύνδεση των δυο χωρών μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.

Σημείωσε ότι θα μεταφέρει στην Ελλάδα και την Ευρώπη ηλεκτρική ενεργεια που θα παράγεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές και πως πρόκειται για «πράσινο» έργο. «Το σχετικό μνημόνιο είναι πρακτικά έτοιμο», επισήμανε τονίζοντας ότι «μετατρέπει τις θάλασσές μας σε πεδία συνεργασίας, ανάπτυξης και ευημερίας των λαών μας».

Σίσι: Να ενισχυθεί ο τριμερής μηχανισμός Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στις δηλώσεις του τόνισε ότι «ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο υπάρχουν βαθιές φιλικές σχέσεις και οι πρώτες επαφές των δύο λαών έγιναν πριν από 3.000 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια πύκνωσαν η συνεργασία σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, είτε διμερής είτε πολυμερής μαζί και με την Κύπρο».

Ο ίδιος πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι με τον κ. Μητσοτάκη, εξέτασαν «σειρά πτυχών της σχέσης μας από τις οικονομικές ανταλλαγές, έως την τουριστική συνεργασία. Ανταλλάξαμε απόψεις και για τις περιφερειακές εξελίξεις. Τόνισα την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της αρχής της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών στην ευρύτερη περιοχή. Τόνισα την ανάγκη ενίσχυσης του τριμερούς μηχανισμού ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο. Για το παλαιστινιακό ζήτημα, αναφέρθηκα στην Αιγυπτιακή πρωτοβουλία για ανοικοδόμηση της Γάζας. Για τη Λιβύη τονίσα την ανάγκη για διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στα τέλη του έτους και την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων».

Επιβεβαίωση της συναντίληψης Ελλάδας – Αιγύπτου σε σειρά ζητημάτων

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση Μητσοτάκη – Σίσι, αποτέλεσε ευκαιρία για την επιβεβαίωση της συναντίληψης Ελλάδος και Αιγύπτου σε σειρά σημαντικών ζητημάτων, του στρατηγικού χαρακτήρα των διμερών σχέσεων, καθώς και της αμοιβαίας βούλησης για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Καΐρου.

Όπως τονίζεται, εξάλλου, Ελλάδα και Αίγυπτος συμμετέχουν σε σχήματα περιφερειακής συνεργασίας, όπως η τριμερής συνεργασία με την Κύπρο, το East Mediterranean Gas Forum και το νεοσύστατο «Φορουμ Φιλίας», σχήματα που έχουν ως βάση το Διεθνές Δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή της Μεσογείου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. El-Sisi για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan, στη Σύνοδο Κορυφής του NATO. Υπογράμμισε, δε, ότι διαμετρικά αντίθετες θέσεις εξακολουθούν να υπάρχουν σε σοβαρά ζητήματα, όμως σε κάποιους τομείς, όπως το εμπόριο, η προστασία του περιβάλλοντος και ο τουρισμός, είναι δυνατή η αμοιβαία επωφελής συνεργασία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επεσήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί η αποκλιμάκωση και η σχετική ηρεμία της τελευταίας περιόδου, διευκρινίζοντας ότι μόνο υπό αυτές τις συνθήκες θα είναι δυνατό να καλλιεργηθεί, σταδιακά, κλίμα εμπιστοσύνης και βελτίωσης των σχέσεων. 

Για Κυπριακό και Λιβύη

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. El-Sisi για τη σταθερή στήριξη της Αιγύπτου στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επανέλαβε, δε, ότι οι σχετικές αποφάσεις θέτουν το μοναδικό και δεσμευτικό διαπραγματευτικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η τουρκοκυπριακή πρόταση για λύση δύο κρατών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για διαπραγμάτευση, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το κοινοτικό κεκτημένο, που προβλέπουν λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία διεθνή ταυτότητα και μία ιθαγένεια.

Στο μέτωπο της Λιβύης, ο πρωθυπουργός και ο κ. El-Sisi συμφώνησαν ότι η αποχώρηση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, τακτικών και μισθοφορικών, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της διαδικασίας σταθεροποίησης της χώρας, η οποία άλλωστε είναι γείτονας της Αιγύπτου από στεριάς και της Ελλάδας από θαλάσσης.

Επιπλέον, οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιβεβαίωσαν την κοινή θέση τους ότι η πολιτική λύση στη γειτονική χώρα πρέπει να προκύψει βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της Διαδικασίας του Βερολίνου, τη στιγμή που η Λιβύη οδεύει προς τις προγραμματισμένες εκλογές του Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, οι δύο ηγέτες, δεν παρέλειψαν να εξετάσουν τις δυνατότητες διεύρυνσης και εμβάθυνσης της ήδη πολυσχιδούς ελληνο-αιγυπτιακής συνεργασίας, με έμφαση στην ενέργεια, την ασφάλεια και την οικονομία.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 7:26 pm


Έρχεται καύσωνας - Στους 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αρκαδία

Ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα προγνωστικά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αρχής γενομένης από την Τρίτη.

Το πρώτο έντονο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27/6, με τη θερμοκρασία να σημειώνει προοδευτική σημαντική άνοδο και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται μέσα στο τριήμερο Πέμπτης 24/6 - Σαββάτου 26/6, οπότε σε αρκετές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τις μέγιστες να φτάνουν κατά τόπους τους 41-43 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίπολη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 36 βαθμοί Κελσίου την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ στο Λεωνίδιο θα φθιάσει και στους 38 βαθμούς Κελίσου τις ίδιες ημέρες.

Στη Μεγαλόπολη την Παρακευή η θεμορκρασία θα φθάσει στους 38 την Παρασκευή και στους 39 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 7:01 pm


Νότια Κυνουρία: Τιμήθηκε η μνήμη του Καπετάν Φούφα στο Πλατανάκι

Σε μια σεμνή τελετή στο Πλατανακι, τιμήσαμε με σεβασμό και περηφάνια τον αγώνα του Μακεδονομάχου οπλαρχηγού Ζαχαρία Ανδρούτσου ή Παπαδά... του Καπετάν Φούφα!

Έλληνας αξιωματικός, που γεννήθηκε εδω στα δικά μας χώματα, τα χώματα της Νότιας Κυνουρίας, και έδρασε με τον πατριωτισμό του και την ανδρεία του στον Μακεδονικό αγώνα.

Έπεσε στη μάχη ηρωικά αγωνιζόμενος κατά των Κομιτατζηδων.

Μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για τον ήρωα αυτόν!!!

Χαράλαμπος Λυσίκατος
 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 6:35 pm


Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Αρκαδία

Κανένα νέο κρύσμα κορωνοϊού δεν ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 21 Ιουνίου για τον Νομό Αρκαδίας.

Ακόμα, ανακοίνωσε 3 στην Αργολίδα, 1 στην Ηλεία, 2 στη Λακωνία και 3 στην Κορινθία.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 209, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418.548 (ημερήσια μεταβολή +0.0%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 32 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 672 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.565 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 283 (63.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.615 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 48 (ημερήσια μεταβολή -27.27%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 65 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 5:47 pm


Κορωνοϊός: Στα 209 τα κρούσματα - 17 νέοι θάνατοι και 283 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 209, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418.548 (ημερήσια μεταβολή +0.0%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 32 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 672 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.565 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 283 (63.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.615 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 48 (ημερήσια μεταβολή -27.27%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 65 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 5:44 pm


Πανελλαδικές: Σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και της Οικονομίας ολοκληρώνονται αύριο, Τρίτη 22 Ιουνίου, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2021 για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων

Την Τετάρτη, 23 Ιουνίου, συνεχίζουν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2021 οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων με Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές.

Με το τέλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, θα ξεκινήσει η εξέταση των υποψηφίων στα Ειδικά Μαθήματα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 5:27 pm


Συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα στην Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Συνελήφθησαν, χθες (20.6.2021) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί και ένας (1) ανήλικος αλλοδαπός, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1- πτυσσόμενος σουγιάς με μήκος λάμας -5- εκατοστών, -1- μαχαίρι τύπου πεταλούδας με μήκος λάμας -10- εκατοστών, καθώς και -1- φαλτσέτα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικού Τμήμα Κορίνθου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή

Συνελήφθη, σήμερα (21.6.2021) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 37χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από όχημα ημεδαπής -2- πλαστικά καλύμματα των εμπρόσθιων φαναριών και στη συνέχεια από το εσωτερικό του -1- φορτιστή, -2- ζευγάρια γυαλιά και -1- θήκη αυτών, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους. Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (20.6.2021) το βράδυ, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 31χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε -1- τσιγαριλίκι κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 5:02 pm


Τραυματισμένο θανάσιμα από ντουφέκι βρέθηκε αγριογούρουνο στο Λιβάδι Κυνουρίας

Στις 16/06 εντοπίστηκε στην θέση Λιβάδι τραυματισμένο θανάσιμα από ντουφέκι ένα αγριογούρουνο.Ειδοποιήθηκαν αμέσως δασικός υπάλληλος της περιοχής μας και ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας μας και ακολούθησαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Καταδικάζουμε τέτοιου είδους περιστατικά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα επαναληφθούν, γιατί όποιος παίζει με την φωτιά κάποια στιγμή καίγεται.

Όποιος έχει πρόβλημα με τα αγριογούρουνα στις καλλιέργειες του η οπουδήποτε αλλού ξέρει που είναι το δασονομείο Λεωνιδιου, ξέρει που έκανε την δήλωση Ελγά και μπορεί να πάει να το καταγγείλει επίσημα για ζημιές η υπερπληθυσμό,όπως και στο γραφείο του συλλόγου μας και θα τον καθοδηγήσουμε ανάλογα.Αυτο τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον δεν έχει γίνει από κανέναν.
Το να τα λέμε στο "καφενείο"και να πράττουμε λάθος εκτος κυνηγετικής περιόδου πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή αν θέλουμε ένα υγιές νόμιμο και παραδοσιακό κυνήγι.

Τα βουνά είναι ένα δώρο για όλους και έχουμε πολλά πρέπει να τα προσέχουμε για να έχουμε.

Το κρέας από το αγριογούρουνο αφού πρώτα ελέγχθηκε από κτηνίατρο της περιοχής μας και ύστερα από συνεννόηση και κοινή απόφαση με το ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ το κάναμε δωρεά στο Γηροκομείο Λεωνιδίου

Κυνηγετικός Σύλλογος Λεωνιδίου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 4:47 pm


Συντριβή αεροσκάφους στην Ηλεία - Δύο νεκροί

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος των δύο ανδρών που επέβαιναν σε μονοκινητήριο αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη στην περιοχή της Χαριάς Ηλείας το πρωί της Δευτέρας.

Οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο μικρό αεροσκάφος, το οποίο αναφλέγη μετά την πτώση του σε αυλή σπιτιού. Σαν από θαύμα δεν υπήρξαν άλλα θύματα, καθώς η συντριβή σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια, ενώ ξέσπασε και μικρής έκτασης πυρκαγιά.

Από τραγικό παιχνίδι της μοίρας, το πατρικό σπίτι του πιλότου βρισκόταν μόλις μερικά μέτρα μακριά από το σημείο του δυστυχήματος. Όπως λένε φίλοι του, είχε τρέλα με τις πτήσεις και πετούσε συχνά πάνω από τον τόπο καταγωγής του. 

Από την άλλη, ο συγκυβερνήτης ήταν και αυτός έμπειρος στους αιθέρες και μάλιστα υπήρξε εθελοντής στη φωτιά στο Μάτι το 2018.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται, καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση για έκτακτη ανάγκη.

Δείτε ρεπορτάζ του ilialive.gr ΕΔΩ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 4:39 pm


Τα εξεταστικά κέντρα Μουσικών Μαθημάτων 2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση»,  για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το 2021 στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας και Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων, θα διενεργηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.

Α. Αναλυτικό Πρόγραμμα Εξετάσεων Μουσικών Μαθημάτων

Β. Εξεταστικά Κέντρα Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» 

Γ. Εξεταστικά Κέντρα Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» 

Δ. Οδηγίες προς τους υποψηφίους

Το έγγραφο με όλες τις λεπτομέρειες σε μορφή doc

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2021 | 4:35 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας