Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Άστρους και Μεγαλόπολης

Την χρηματοδότηση με 370.000 ευρώ για εργασίες αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης , καθώς επίσης και του Κέντρου Υγείας Άστρους με 290.000 ευρώ υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Αναλυτικά οι αποφάσεις αναφέρουν:

Για το Κέντρο Υγείας Άστρους

1. Αναθέτουμε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου την αρμοδιότητα έγκρισης του συνόλου των σταδίων μελετών και των τευχών δημοπράτησης του έργου: ¨ Εργασιών Εκσυγχρονισμού και Αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Άστρους Αρκαδίας , με ανώτατο όριο προϋπολογισμού διακοσίων ενενήντα χιλιάδων ευρώ (290.000,00 €), σύμφωνα με τα θεωρηθέντα από την Υπηρεσία μας τεχνικά στοιχεία που εκπονήθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

2. Κατά την εκπόνηση της μελέτης θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

3. Η παρούσα τροποποιεί από πλευράς προϋπολογισμού την υπ΄αρ.πρωτ. A4α/Γ.Π.75288/01-11-2018 Απόφαση έγκρισης σκοπιμότητας.

4. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου του Ε.Σ.Π.Α 2014-2020 με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

5. Το έργο δεν θα δημοπρατηθεί πριν την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης.

 

Για το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης

1. Αναθέτουμε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου την αρμοδιότητα έγκρισης του συνόλου των σταδίων μελετών και των τευχών δημοπράτησης του έργου: ¨Εργασιών Εκσυγχρονισμού και Αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης Αρκαδίας ¨, με ανώτατο όριο προϋπολογισμού τριακοσίων εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (370.000,00 €), σύμφωνα με τα θεωρηθέντα από την Υπηρεσία μας τεχνικά στοιχεία που εκπονήθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

2. Κατά την εκπόνηση της μελέτης θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

3. Η παρούσα τροποποιεί από πλευράς προϋπολογισμού την υπ΄αρ.πρωτ. A4α/Γ.Π.83743/01-11-2014 Απόφαση έγκρισης σκοπιμότητας.

4. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου του Ε.Σ.Π.Α 2014-2020 με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

5. Το έργο δεν θα δημοπρατηθεί πριν την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 9:30 pm


Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει Μαντά, ο Μαντάς θέλει ΣΥΡΙΖΑ;

Συχνές είναι οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας με φόντο τις αυτοδιοικητικές  εκλογές.

Η νομαρχιακή ανοίγει πλέον τα χαρτιά της και ανακοινώνει τα ονόματα στα οποία θα επενδύσει στις επικείμενες εκλογές. Σήμερα ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Τ. Παπαζαχαρίας ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον Δ. Παυλή για τον δήμο Τρίπολης.

Σε επόμενες δηλώσεις του ο κ. Παπαζαχαρίας στα ερτζιανά της δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να στηρίξει και τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Π. Μαντά. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «είναι σε καλό δρόμο η συνεργασία μας με τον Μαντά  τον Τάκη».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AstrosNews.gr ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και τίποτα παραπάνω. Καμία απόφαση δεν έχει κλειδώσει και τίποτα από όσα έχουν ειπωθεί δεν δείχνουν την επιθυμία του νυν δημάρχου να κατέβει στις εκλογές με την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος.

Το ψηφοδέλτιο του δήμαρχου Βόρειας Κυνουρίας που στηρίχθηκε από τους δημότες στις προηγούμενες εκλογές ήταν ένα πολυμορφικό ψηφοδέλτιο. Έτσι, τα άτομα που επιθυμεί να απαρτίζουν ξανά το ψηφοδέλτιό του, στις επικείμενες εκλογές ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς χώρους.

Ο κ. Μαντάς όπως έχει δείξει είναι ανοιχτός σε συνεργασίες.  Η παράταξή του είναι αχρωμάτιστη και δεν λαμβάνει στηρίξεις από συγκεκριμένα κόμματα, καθώς πιστεύει στη δύναμη του «ανοιχτού» και ανεξάρτητου ψηφοδελτίου.

Πηγή: astrosnews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 9:00 pm


Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας σε χωριά του Δήμου Τρίπολης (pics)

Σε συντηρήσεις αγροτικής οδοποιίας προχώρησε ο Δήμος Τρίπολης.

Υλοποιούνται έργα συντηρήσης και αποκατάστασής σε αρκετές τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Συγκεκριμένα έργα αποκατάστασης και συντήρησης γίνονται στις περιοχές Αγριακόνα - Ασέα - Βλαχοκερασιά - Κερασιά - Αλεποχώρι - Πυγαδάκια - Βούρβουρα - Κολλίνες - Αγ. Βαρβάρα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 8:30 pm


Τρίπολη: Πορεία διαμαρτυρίας από εκπαιδευτές οδηγούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τα Σωματεία Εκπαιδευτών οδηγών περιφέρειας Πελοποννήσου προχωρούν σε πορεία διαμαρτυρίας την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στην Τρίπολη.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11:00 από την οδό Μουτζουροπούλου, στο ύψος του Lidl με κατεύθυνση προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Μετά το τέλος της πορείας θα κατευθυνθούν στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας που θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των Σωματείων Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 8:10 pm


Το βιβλίο του Θανάση Λάλα παρουσιάζεται στην Τρίπολη

Οι Εκδόσεις Αρμός και το βιβλιοπωλείο Χαρτί & Μελάνι σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Λάλα

"Έφοδος στον ουρανό
Συνομιλώντας με 21+2 πρόσωπα που βραβεύτηκαν από την Σουηδική Ακαδημία με Νόμπελ"

την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20.30 στο Μεγάλο Καφενείο (Πλατεία Αγ. Βασιλείου, Τρίπολη)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Θανάσης Βαλτινός, Συγγραφέας, Ακαδημαϊκός
Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
και ο συγγραφέας του βιβλίου Θανάσης Λάλας

Έλι Βίζελ. Μάριο Βάργκας Λιόσα. Ναντίν Γκόρντιμερ. Γκύντερ Γκρας. Ντέρεκ Γουώλκοτ. Ντόρις Λέσινγκ. Τζον Νας. Κενζαμπούρε Όε. Οκτάβιο Πας. Σιμόν Πέρες. Χάρολντ Πίντερ. Ιλιά Πριγκοζίν. Ζοζέ Σαραμάγκου. Αμάρτια Σεν. Άντριου Σκάλι. Ουόλε Σογίνκα. Ντέσμοντ Τούτου. Ααρών Τσιχανόβερ. Ντάριο Φο. Σέιμους Χίνι. Ρόουλντ Χόφμαν. Οδυσσέας Ελύτης. Γιώργος Σεφέρης. volos thanasis lalas.
Όλοι, ό,τι κι αν κάνουμε στη ζωή μας, δοκιμάζουμε τις δυνάμεις μας, προσπαθούμε να πλησιάσουμε το άπιαστο, να αγγίξουμε τις φτέρνες του Θεού. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα κοινά όρια για όλους, να κρατήσουμε περισσότερο την αναπνοή μας και να βουτήξουμε πιο βαθιά, να δοκιμάσουμε να πετάξουμε χωρίς φτερά, να κάνουμε μια… έφοδο στον ουρανό με τα πόδια στη γη! 21+2 πρόσωπα που κατάφεραν το ακατόρθωτο μιλούν: για την εμπειρία της κορυφής, για την χαρά της αναγνώρισης, για την ουράνια μοναξιά του πρώτου, για το κόστος της επιτυχίας, για το κέρδος της αποτυχίας, για τη δύναμη των επιρροών, για την ανάγκη των επιλογών, για την απόφαση ως επαναστατική πράξη, για το ταλέντο, το χάρισμα, την συμμετοχή του περιβάλλοντος που ζούμε στην πραγματοποίηση των ονείρων μας, για τα ατυχήματα της ζωής που γίνονται η τύχη μας, για τα λάθη-ήλιους που άλλους καίνε και για άλλους φωτίζουν σκοτάδια γεμάτα κρυμμένους θησαυρούς!

Ο Θανάσης Λάλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έπαιξε ποδόσφαιρο, συναντήθηκε νωρίς με την τύχη του. Σε πολύ νεαρή ηλικία είχε την ευκαιρία να ζήσει δίπλα στον Στρατή Τσίρκα, έναν σπουδαίο Έλληνα συγγραφέα, και να τον καθοδηγήσει στο χώρο της ποίησης ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Νίκος Καρούζος και ο Μίλτος Σαχτούρης. Στην ηλικία των 23 γνώρισε τυχαία τον Άντι Γουόρχολ και αυτή η συνάντηση άλλαξε την πορεία της ζωής του. Ξεκίνησε να παίρνει συνεντεύξεις και να επιδιώκει συναντήσεις με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και λόγιους, άρχισε να κάνει καθημερινότητά του αυτές τις συναντήσεις. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει 3500 συνεντεύξεις με μοναδικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος σε μεγάλα Ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες και έχει διακριθεί ως δημιουργός νέων περιοδικών, έχει δημιουργήσει 33 καινούργια concept για περιοδικά. Σήμερα δραστηριοποιείται δημιουργικά στη ζωγραφική, την γλυπτική και συνεχίζει επιλεκτικά στην δημοσιογραφία.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 7:32 pm


Ζώνη ασφαλείας: 1.340 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια. 

Την προηγούμενη βδομάδα (από 5 έως 11 Νοεμβρίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. 

Στο πλαίσιο αυτό, από 791 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 6.541 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.340 παραβάσεις, για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. 

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (319), της Ημαθίας (76), του Ηρακλείου (64), της Ακαρνανίας (62), της Πιερίας (46) και της Φθιώτιδας (41). 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας. 

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. 

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 7:15 pm


Πλαστός ο λογαριασμός Γαβρόγλου στο Twitter

Με μια σύντομη ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας σπεύδει να διευκρινίσει ότι ο λογαριασμός στο Twitter που εμφανίζει τα στοιχεία του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου είναι πλαστός.

Άγνωστοι είναι οι λόγοι που κάποιος ή κάποιοι «χρέωσαν» στον υπουργό Παιδείας αυτόν τον λογαριασμό.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός @KGavroglou που εμφανίζεται στο Twitter με τα στοιχεία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, είναι πλαστός.
Ο Υπουργός δεν διαθέτει λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 7:01 pm


Η «Mυθική Πελοπόννησος» στην 1st China International Import Expo (pics)

Η 1η Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών Κίνας (1st China International Import Expo – CIIE), πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη με τεράστια επιτυχία, από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου.

H Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην εν λόγω Έκθεση με περίπτερο 36 τ.μ., με δύο ξεχωριστά booths στον κλάδο των Αγροτικών Προϊόντων, Τροφίμων και Ποτών στον οποίο συμμετείχαν και παρουσίασαν τα προϊόντα τους εξαγωγικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας είτε ως φυσική παρουσία, είτε δια των αντιπροσώπων τους στην Κίνα.

Στόχος της συμμετοχής ήταν η προβολή των Πελοποννησιακών προϊόντων στους Κινέζους επιχειρηματίες και καταναλωτές, καθώς και η προώθηση των Πελοποννησιακών εξαγωγικών επιχειρήσεων. Οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους, να αυξήσουν τα κανάλια συνεργασίας και τους διαύλους επικοινωνίας με την Κινεζική και διεθνή αγορά. 

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Hellas House από το γραφείο των Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σαγκάη, επιχειρηματική αποστολή με οργανωμένες Β2Β συναντήσεις για όλες τις ελληνικές συμμετοχές. Ακολούθησε εκδήλωση,  κατά την διάρκεια της οποίας οι εκθέτες και οι φορείς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με την διοργάνωση της έκθεσης και τις δυνατότητες σύναψης εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Για την υποστήριξη του Περιπτέρου της Πελοποννήσου και των επιχειρηματιών που συμμετείχαν, παρευρέθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Dr. Απόστολος E. Παπαφωτίου,  ο οποίος συνομίλησε με τους εκθέτες συζητώντας την αναπτυξιακή πορεία των πελοποννησιακών προϊόντων στην Κινέζικη αγορά.

Το περίπτερο της Περιφέρειας τίμησε  με την παρουσία του ο κ. Δημήτριος Μίχας, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σαγκάη, ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι εμπορικές συνεργασίες για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή ανάπτυξης και πολυεπίπεδης συνεργασίας με ένα ευρύ φάσμα εταίρων. Επίσης, το περίπτερο επισκέφθηκε ο βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, κος Xiong Junyan, ο οποίος δοκίμασε ελληνικά προϊόντα και εξήρε την ελληνική παρουσία και την ποιότητα των πελοποννησιακών προϊόντων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχευμένα συνεχίζει τη συμμετοχή της σε εκθέσεις στην Κίνα, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υλοποίηση σημαντικών μελλοντικών συνεργασιών με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 6:40 pm


Τρεις νέες δωρεές στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Τρεις νέες δωρεές αποφάσισε να κάνει δεκτές το ΔΣ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Οι δωρεές προορίζονται για το Πνευμονολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά:

1. Δύο (2) συσκευές μηχανικού μη επεμβατικού αερισμού: α) μία (1) C-pap και β) μία (1) Bi-pap απλή, από την κυρία Β.Χ.

2. Μία (1) συσκευή μηχανικού μη επεμβατικού αερισμού C-pap, από την κυρία Κ.Μ.

Θα αποσταλλούν ευχαριστήριες επιστολές στις κυρίες Κ.Μ. και Β.Χ. και τα δωρηθέντα είδη θα καταχωρηθούν στο πληροφοριακό σύστημα του Νοσοκομείου.

Ορίστηκε η παρακάτω Επιτροπή Παραλαβής των δωρηθέντων ειδών:

1. κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς – Δ/ντής Πνευμονολογικού Τμήματος.
2. κ. Μισέλ Γκιγιώμ – Βασιλάκη – Δ/ντρια Μ.Ε.Θ.
3. κ. Απόστολος Λεβέντης – Προϊστάμενος Τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 6:30 pm


Αναστέλλουν την αποχή οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών

Σε αναστολή της αποχής από το έργο των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, προχώρησε ο Σύλλογος Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Με ανακοίνωση του, ο ΣΥΠΑ, καταγγέλλει την απόφαση τους και σημειώνει:

Προφανώς και δεν τους ενδιαφέρει:

 • εάν δουλεύουν απλήρωτοι
 • εάν θα συνεχίσουν να μετέχουν σε ένα διάτρητο σύστημα εξετάσεων
 • εάν θα συμμετέχουν σε μια απαράδεκτη διαδικασία για την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης των οδηγών που συμπληρώνουν την ηλικία των 74 ετών.

Προφανώς και δεν τους ενδιαφέρει πως θα υλοποιούνται από τις Δ/νσεις Μεταφορών των Περιφερειών οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες, που με την τραγική τους υποστελέχωση οι εξαγγελίες του Υπουργού αποτελούν μόνο «σχέδια επί χάρτου».

Ας απολογηθούν στους συναδέλφους τους, αυτούς που παίζοντας το ρόλο του «λαγού», τους καλούν να σπάσουν την αποχή, για να «βγουν» οι Επιτροπές στην Αττική.

Ας απολογηθούν για το ρόλο τους στη λεγόμενη «επιτροπή αγώνα», που μετέχουν και βγάζουν «επαναστατικές» κορώνες.

Κρύβουν εύσχημα τις ευθύνες όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, τις ευθύνες του σημερινού υπουργού, που από το 2016 σχεδιάζει την αναμόρφωση του συστήματος!!!, που λειτουργεί συνεχώς με μεταβατικές διατάξεις, που δεν μπορεί να πάει στη Βουλή για ψήφιση την τροπολογία, που απαιτείται για να πληρωθούν οι συνάδελφοι, που αντί να αλλάξει το διάτρητο σύστημα εξετάσεων, προσθέτει και νέα προβλήματα στους οδηγούς, παλιούς και νέους.

Προχωρούν σε σπάσιμο της αποχής ή αδιαφορώντας για τους συναδέλφους της Περιφέρειας Αττικής ή λειτουργώντας σε διατεταγμένη υπηρεσία, όπως κάνει πάντα ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός. Ίσως βέβαια και να αποσπάσανε από τον υπουργό, που εδώ και 2 χρόνια δεν δέχεται συνάντηση με την Ομοσπονδία μας, υπόσχεση – αντάλλαγμα ότι θα τους κρατήσει στο «σώμα των εξεταστών»…

Καλούμε τους συναδέλφους εξεταστές στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα να συμπορευτούν με τις αποφάσεις της ΟΣΥΑΠΕ, να συνεχίσουν τον αγώνα, απομονώνοντας όλους όσους σπάζοντας την αποχή δίνουν διαπιστευτήρια στους υπουργούς και την κυβέρνηση.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι η λύση της αποχής βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Μεταφορών.

Ας σταματήσει να στοχοποιεί συλλήβδην όλους τους υπαλλήλους, ας σταματήσει να θεωρεί ότι μία κάμερα και εξέταση εντός ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών θα αναμορφώσουν ουσιαστικά το σύστημα εξετάσεων οδήγησης!

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 6:13 pm


Μια σπουδαία ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Χιλιομόδι Κορινθίας (pics)

Το χρονικό διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2018 διεξήχθη η συστηματική αρχαιολογική έρευνα στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Αρχαίας Τενέας, με φορέα τη  Γενική  Διεύθυνση  Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής  Κληρονομιάς, υπό την διεύθυνση της Δρ. Έλενας Κόρκα, επίτιμης Γενικής Διευθύντριας. 

Οι εργασίες επικεντρώθηκαν σε δύο κυρίως χώρους: στην περιοχή όπου εκτείνεται οργανωμένο νεκροταφείο ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων με συνοδά κτίρια και εγκαταστάσεις και σε έναν δεύτερο χώρο, όπου για πρώτη φορά εντοπίστηκαν και ανασκάφηκαν οικιστικά κατάλοιπα της αρχαίας Τενέας. Τα τελευταία αποτελούν πλέον αποδείξεις για τον εντοπισμό της αρχαίας πόλης, η ύπαρξη της οποίας καταμαρτυρείται μόνον μέσα από ιστορικές πηγές και επιγραμματικές μαρτυρίες παλαιότερων και σύγχρονων μελετητών. Ταυτόχρονα, διεξήχθη ευρείας κλίμακας επιφανειακή και γεωφυσική έρευνα.

Στο χώρο του νεκροταφείου πραγματοποιήθηκαν τομές περιμετρικά του δίχωρου υπέργειου ρωμαϊκού ταφικού μνημείου και της υποκείμενης αυτού δεξαμενής ελληνιστικών χρόνων, που ανασκάφηκαν το 2016 και 2017. Φέτος εντοπίστηκαν επτά νέοι τάφοι. Τέσσερις από αυτούς χρονολογούνται στους ρωμαϊκούς χρόνους και βρίσκονται βόρεια του ταφικού μνημείου, εντός των ρωμαϊκών ταφικών περιβόλων. Σε χαμηλότερο επίπεδο διερευνήθηκαν τρείς τάφοι ελληνιστικών χρόνων, εκ των οποίων ο ένας επαναχρησιμοποιήθηκε κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους. Από τα οστεολογικά κατάλοιπα των εννέα ταφών οι δύο σκελετοί ανήκαν σε ενήλικους άνδρες, οι πέντε σε ενήλικες γυναίκες και οι δύο σε παιδιά. Μάλιστα, σε έναν από τους τάφους εντοπίσθηκε γυναικεία μαζί με παιδική ταφή.

Όλες οι ταφές ήταν πλούσια κτερισμένες με αγγεία, χρυσά, χάλκινα και οστέινα κοσμήματα, στλεγγίδες, νομίσματα κ.α. Μεταξύ των ευρημάτων ξεχωρίζει δαχτυλίδι που φέρει σφραγιδόλιθο με απεικόνιση Σαράπιδος καθήμενου σε θρόνο και πλησίον του τον Κέρβερο στην παραδοσιακή αναπαράστασή του με τις τρεις κεφαλές, ένας λύχνος κορινθιακού εργαστηρίου με παράσταση της Υγείας, χρυσή δανάκη, θησαυρός τριών νομισμάτων που ανήκουν στις πρώτες κοπές της Κορίνθου ως ρωμαϊκή αποικία και χρονολογούνται περί το 44-40 π.Χ. καθώς και αρχαϊκά νομίσματα του ίδιου νομισματοκοπείου, όπως ένας οβολός Κορίνθου του β΄ μισού του 6ου αι. π.Χ. και ένα ασημένιο ημίδραχμο του α΄ μισού του 5ου αι. π.Χ. Διαπιστώνεται ότι, με επίκεντρο την δεξαμενή και μετέπειτα το ρωμαϊκό ταφικό μνημείο, εκτείνεται περιμετρικά οργανωμένο νεκροταφείο ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων, που στο σύνολό του απαριθμεί, από τα μέχρις σήμερα ανασκαφικά στοιχεία, τριάντα πέντε τάφους πολλοί εκ των οποίων περιλαμβάνουν περισσότερες από μια ταφές. Ο πλούτος και η ποικιλία των κτερισμάτων πιστοποιεί την διαχρονική ευμάρεια της πόλης και των κατοίκων της.
Νότια του πηγαδιού που εντοπίστηκε το 2016, αποκαλύφθηκε τμήμα κτιρίου ρωμαϊκής εποχής, η χρήση του οποίου συνδέεται πιθανότατα με το πηγάδι. Η διερεύνηση του κτιρίου που εντοπίστηκε προς το τέλος της έρευνας, θα συνεχιστεί και την επόμενη ανασκαφική περίοδο.

Βορειότερα του νεκροταφείου, στον δεύτερο χώρο έρευνας, εντοπίστηκε τμήμα κτιριακών εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα, σε έκταση 672τ.μ. ανασκάφηκε τμήμα του οικιστικού ιστού της πόλης, που διέθετε οργανωμένους χώρους με στέγαση και θυραία ανοίγματα. Στο εσωτερικό των χώρων αυτών διατηρούνταν σε καλή κατάσταση πήλινα δάπεδα, καθώς και τμήματα από μαρμάρινα και λίθινα δάπεδα, ενώ κάποιοι από τους τοίχους ήταν ιδιαίτερα επιμελημένοι και έφεραν επίστρωση κονιάματος. Επιστήλια, κιονίσκοι και άλλα αρχιτεκτονικά μέλη εντοπίστηκαν καταπεσμένα στο εσωτερικό των παραπάνω χώρων, καθώς και ένας πυθαμφορέας, ο οποίος βρέθηκε in situ. Στον  ίδιο χώρο στην θεμελίωση ενός τοίχου εντοπίσθηκε εγχυτρισμός με δύο ταφές εμβρύων. Επιπλέον, σε έναν από τους χώρους, η διερεύνηση του οποίου δεν ολοκληρώθηκε, αποκαλύφθηκε τμήμα πήλινου αγωγού μήκους 3,5μ. Από τον ίδιο χώρο συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός ψηφίδων. Μόνον από την περιοχή των παραπάνω τομών προέκυψαν περισσότερα από διακόσια νομίσματα, τα οποία χρονολογούνται από τους πρώιμους ελληνιστικούς μέχρι και τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους. Αρκετά από τα νομίσματα αυτά ανήκουν στην εποχή του Σεπτιμίου Σεβήρου (193-211 μ. Χ.), ενώ εντοπίζονται και σπάνιες τοπικές κοπές διαφόρων πελοποννησιακών πόλεων. Τα νομισματικά ευρήματα δείχνουν ότι ο οικισμός πιθανότατα γνώρισε ιδιαίτερη οικονομική ανάπτυξη στη διάρκεια της δυναστείας των Σεβήρων. Παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση κεραμικής χρηστικών κυρίως αγγείων και  ανάμεσα στα  ευρήματα ξεχωριστή θέση κατέχει απότμημα επιγραφής ρωμαϊκής εποχής και οστέινο ζάρι.

Οι παραπάνω κτιριακές εγκαταστάσεις χρονολογούνται από τους πρώιμους ελληνιστικούς έως και τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους και διαφαίνεται ότι επεκτείνονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Η έρευνα θα συνεχιστεί στους χώρους αυτούς στην επόμενη περίοδο. Τα κτιριακά κατάλοιπα φανερώνουν συνεχείς παρεμβάσεις και αναδιαμορφώσεις εξαιτίας της μακράς περιόδου χρήσης τους. 
Το σύνολο των φετινών ανασκαφικών στοιχείων μας οδηγεί στην υπόθεση ότι ο οικισμός ενδεχομένως υπέστη τις συνέπειες της επιδρομής του Αλάριχου στην Πελοπόννησο το 396-397 μ. Χ. και ότι ίσως εγκαταλείφθηκε στα χρόνια των αβαροοσλαβικών επιδρομών, στα τέλη του 6ου αιώνα μ. Χ.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από διεπιστημονική ομάδα ερευνητών, ενώ συμμετείχαν σε αυτό φοιτητές από πανεπιστημιακές σχολές του εσωτερικού και του εξωτερικού, οι οποίοι εργάστηκαν και μαθήτευσαν στο πλαίσιο των ανασκαφικών εργασιών. Ταυτόχρονα, διεξήχθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου της περιοχής.

Ουσιαστική υπήρξε για μια ακόμη χρονιά η αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της επιχείρησης Χ. Τσαούση, του Ιδρύματος Π. και Α. Κανελλοπούλου, της Protergia και της Λάβα Α. Ε. Σημαντική ήταν επίσης η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας με τις προσπάθειες του Σωματείου «Φίλοι Αρχαίας Τενέας». Εκφράζουμε ευχαριστίες στις οικογένειες Μανούσου Μανουσάκη και Θωμά Αθανασάκου για τη φιλοξενία τους και Διαμαντή Ηλία και Χρήστου Χασικίδη για τη δυνατότητα διερεύνησης των αγρών που μας διαθέτουν. Σε όλους όσοι υποστηρίζουν το έργο μας εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 6:01 pm


Κορυφή με συνέχεια στο αήττητο για τον Ερμή Κιβερίου του Σαβούρδου

Την έβδομη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες πήρε ο Ερμής Κιβερίου του Άρη Σαβούρδου επικρατώντας στην έδρα του Πανναυπλιακού Ηρακλή με 2-0 και παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της πρώτης κατηγορίας Αργολίδας.

Η ομάδα του Αστρινού τεχνικού εκτός από το 7 στα 7 που την φέρνει μόνη χωρίς βαθμολογική απώλεια στην πρώτη θέση έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα παθητικό έχοντας 25 στο ενεργητικό της δείχνοντας την απόλυτη κυριαρχία της αλλά και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται.

Σκόρερ για τον Ερμή Κιβερίου κόντρα στον Πανναυπλιακό Ηρακλή ο Βαρβουλέτος στο 55' με τον Διαμαντή στο 84' να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα που κλείδωσε την νίκη της ομάδας του για το τελικό 2-0.

ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ (Α. Σαβούρδος): Καλαλάς, Μίλης, Ζίου, Τσιούλος, Κούγιας- Νικολίτσας (88’ Καρκαλάτος), Μπλάτσος, Ισούφη (70’ Νέζος), Διαμαντής (85’ Ι.Τσιούλος), Βαρβουλέτος, Κουτσοδήμος.

ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ (Β. Μπάρδης): Μαχαίρας, Μουταβελής, Ντόκος, Παπαδημητρίου, Κασνέτσι, Μανιφάβας (65’ Σαράντης), Μπάρδης, Χίσος,  Γιωργή, Μιχαλόπουλος, Τσαβδαράς.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 5:40 pm


Εξαφανίστηκε 12χρονος

Στις 13/11/2018, στη 13:00 , εξαφανίστηκε Γιώργος Μπούφας 12 ετών από την περιοχή του Ιλίου.

Ο Γιώργος έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, έχει ύψος 1,70 μ. και ζυγίζει 54 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε σκούρο παντελόνι και πράσινη μπλούζα παραλλαγής με κουκούλα.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 5:36 pm


Με υπογραφή Πέτρου Τατούλη η συντήρηση του δρόμου Βάστα-Αγία Θεοδώρα και του δρόμου προς Ελαιοχώρι

Τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων «Ολοκλήρωσης ασφαλτόστρωσης – συντήρησης του επαρχιακού δρόμου Βάστα – Αγία Θεοδώρα» και «Συντήρηση επαρχιακής οδού από διασταύρωση Ε.Ο. Τρίπολης – Άστρους προς Ελαιοχώρι» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 5:01 pm


Ενεργειακή αναβάθµιση κλειστού γυµναστηρίου Άστρους

Σας καλούµε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση, που θα γίνει την Παρασκευή 16 Νοεµβρίου 2018 και ώρα 18:00 στο ∆ηµαρχείο του ∆ήµου Βόρειας Κυνουρίας (αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου), σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν-3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν µε τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018, προκειµένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις, στα παρακάτω θέµατα της ηµερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα, έγκριση διενέργειας και την έγκριση ανάθεσης της παροχής υπηρεσιών, για την συλλογή και την µεταφορά στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιµων υλικών, µέσω δηµοσίων συµβάσεων (άρθρο 61 του ν. 3979/2011). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Μαντάς Παναγιώτης – ∆ήµαρχος

2. ∆έσµευση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου – στα πλαίσια της αξιολόγησης του φακέλου µε τίτλο «Ενεργειακή αναβάθµιση δηµόσιων κτιρίων για την χρηµατοδότηση του έργου ενεργειακή αναβάθµιση κλειστού γυµναστηρίου Άστρους» από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ - για την διάθεση πίστωσης σε βάρος του υπό κατάρτιση προϋπολογισµού έτους 2019, για την εκτέλεση των απαιτούµενων κατασκευών εξασφάλισης προσβασιµότητας ατόµων µε αναπηρίες, στο κλειστό γυµναστήριο Άστρους. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Μαντάς Παναγιώτης – ∆ήµαρχος

3. Υλοποίηση προγράµµατος σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής «∆ΙΑΤΡΟΦΗ 2018-2019». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Μαντάς Παναγιώτης – ∆ήµαρχος

4. Αναµορφώσεις προϋπολογισµού. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Χονδρολέος Ιωάννης – Αντιδήµαρχος

5. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών, σύµφωνα µε το Ν.4412/2016. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Χονδρολέος Ιωάννης – Αντιδήµαρχος

6. Εξειδίκευση πίστωσης για έξοδα φιλοξενίας φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Χονδρολέος Ιωάννης – Αντιδήµαρχος

7. ∆ιορθώσεις-διαγραφές σε καταλόγους Τελών Ακίνητης Περιουσίας, έτους 2018. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Χονδρολέος Ιωάννης – Αντιδήµαρχος 

8. Σχετικά µε την απ’ ευθείας εξαγορά οικοπέδων στην Τοπική Κοινότητα Ξηροπηγάδου. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Μαντάς Παναγιώτης – ∆ήµαρχος

9. Εξουσιοδότηση ∆ηµάρχου Βόρειας Κυνουρίας για την υπογραφή συµβολαίου, σε εφαρµογή της υπ’ αριθµό 302/2009 απόφασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Χονδρολέος Ιωάννης – Αντιδήµαρχος

Ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Κουτρουµπής Γεώργιος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 4:45 pm


Απευθείας εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου Ξενοδοχείου Λαγκαδίων

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στο Δημοτικό Κατάστημα Δημητσάνας, στις 14 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1.Καθορισμός όρων για την απευθείας εκμίσθωση μετά από δύο άγονες δημοπρασίες του δημοτικού ακινήτου ξενοδοχειακής μονάδας που βρίσκεται στην Τ.Κ. Λαγκαδίων.
2.Διάθεση ποσού έκπτωσης των πιστώσεων του έργου: 2003ΣΕ05500005 «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού» για την ανάθεση της υπηρεσίας «Έργα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες στο Δήμο Γορτυνίας ( Δ.Ε. Ηραίας)».
3.Διάθεση ποσού έκπτωσης των πιστώσεων του έργου: 2003ΣΕ05500005 «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού» για την ανάθεση της υπηρεσίας «Έργα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες στο Δήμο Γορτυνίας (Δ.Ε Τροπαίων, Δ.Ε. Κοντοβάζαινας)».
4.Κατακύρωση της σύμβασης κατασκευής του έργου: «Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Καλλιανίου».
5.Κατακύρωση της σύμβασης κατασκευής του έργου: «Επισκευή δεξαμενής, μετατόπιση δικτύου ύδρευσης και αντικατάσταση βανών στην Τ.Κ. Κοκκορά».
6.Αναίρεση κλήρωσης της σύμβασης του έργου: «Κατασκευή σχάρας απορροής ομβρίων υδάτων στην Τ.Κ Λευκοχωρίου», λόγω υπαιτιότητας του αναδόχου.
7.Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: «Σύνδεση αγωγού όμβριων Τ.Κ. Λαγκαδίων» προϋπολογισμού 3.514,51€.
8.Καθορισμός της διαδικασίας ανάθεσης της υπηρεσίας: «Προσωρινή διαχείριση στερεών αποβλήτων Δήμου Γορτυνίας», προϋπολογισμού 182.900,00€.
9.Ψήφιση πιστώσεων για δαπάνες επέκτασης δικτύου δημοτικού φωτισμού και τοποθέτηση φωτιστικών και ορισμός υπολόγου προπληρωμής στην ΔΕΔΔΗΕ.
10.Ορισμός δικηγόρου για γνωμοδότηση σχετικά με την 335/2018 Απόφαση του Ειρηνοδικείου Τρίπολης.
11.Ορισμός δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου Γορτυνίας στην εκδίκαση αγωγής στις 04-12-2018 ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρίπολης.
12.Ορισμός δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου Γορτυνίας στην εκδίκαση αγωγής στις 04-12-2018 ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρίπολης.
13.Ορισμός δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου Γορτυνίας στην εκδίκαση αίτησης ακυρώσεως στις 04-12-2018 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης.
14.Ορισμός δικηγόρου για άσκηση έφεσης κατά απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηλείας.
15.Αναμόρφωση προϋπολογισμού και Ετήσιου Προγράμματος Δράσης έτους 2018 του Δήμου Γορτυνίας.

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής
Ιωάννης Σπ. Γιαννόπουλος
Δήμαρχος Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 4:23 pm


Απάντηση Τσούτσου στα επικριτικά σχόλια για Παράσχο (pic)

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αστέρα Τρίπολης Θοδωρής Τσούτσος με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο παίρνει θέση στα επικριτικά σχόλια για την ελεύση του νέου προπονητή της ομάδας Γιώργου Παράσχου.

Η δημοσίευση της ανακοίνωσης για τον Γιώργο Παράσχο στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο facebook συνοδεύεται από σχόλια μερικά εκ των οποίων έχουν ιδιαίτερα επικριτικό τόνο και χαρακτήρα για τον νέο τεχνικό του Αστέρα Τρίπολης.

Έτσι ο Θοδωρής Τσούτσος με ένα φωτογραφικό κολάζ από τα σχόλια αυτά και ένα καυστικό post δίνει την δική του απάντηση ενώ παράλληλα εύχεται καλή επιτυχία στον Γιώργο Παράσχο.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 4:00 pm


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αναλύσεις υδάτων από τη ΔΕΥΑΒΚ

Η ΔΕΥΑΒΚ πρόκειται να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης για την υπηρεσία «ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΥΔΑΤΩΝ», σύμφωνα με τα στοιχεία της επισυναπτόμενης Τεχνικής Περιγραφής

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι ανάδοχοι να καταθέσουν την οικονομική τους προσφορά (εντός κλειστού φακέλου, συμπεριλαμβανομένων και λοιπών στοιχείων τα οποία τεκμηριώνουν την επάρκεια, σύμφωνα με τα καταγραφόμενα στην επισυναπτόμενη Τεχνική Περιγραφή και μπορεί να είναι:

 • Το πιστοποιητικό διαπίστευσης ISO 17025 συμπεριλαμβανομένου του πεδίου διαπίστευσης (άρθρο 4)
 • Το πιστοποιητικό της ΕΑΕ (άρθρο 2.4)
 • Ενημερότητες (Φορολογική & Ασφαλιστική)
 • Πιστοποιητικά Ποινικού μητρώου

Η οικονομική προσφορά θα πρέπει να αφορά το σύνολο των παραμέτρων της Τεχνικής Περιγραφής, αποκλειόμενης της υπεργολαβίας.

Η διάρκεια της σύμβασης προσδιορίζεται σε ένα (1) χρόνο ή μέχρι της εξαντλήσεως της προϋπολογιζόμενης ποσότητας.

Η επιλογή θα γίνει με κριτήριο την οικονομικότερη προσφορά, εφόσον τηρούνται οι ως άνω προϋποθέσεις.

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προσφορών είναι η Τετάρτη 14/11/2018, και ώρα 13.00 μμ.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 27550-24182/24183, κ. Κούβαλης Π.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΒΚ

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 3:41 pm


«Όπλισε», σούταρε και έβαλε γκολάρα ο Μπαϊρακτάρι (vid)

Το Λεωνίδιο πήρε την τέταρτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας συνεχίζοντας να έχει το απόλυτο μετά την νίκη του με 3-0 στο γήπεδο του επί του Κορακοβουνίου.

Στην νίκη αυτή του Λεωνιδίου ο Γιώργος Μπαϊρακτάρι έλαμψε βάζοντας με το υπέροχο γκολ που σημείωσε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο να πάρει η ομάδα του ένα ακόμα τρίποντο.

Ο 17χρονος άσος άνοιξε το δρόμο προς την νίκη πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα της ομάδας του και μάλιστα με τρόπο πέρα για πέρα εντυπωσιακό με ένα τρομερό σουτ-φωτοβολίδα έξω από την περιοχή του Κορακοβουνίου.

Μετά από προσωρινή απομάκρυνση των αμυντικών του Κορακοβουνίου η μπάλα βγήκε έξω από την περιοχή εκεί όπου καιροφυλακτούσε ο Γιώργος Μπαϊρακτάρι και με έναν κεραυνό άφησε στήλη άλατος τον Παναγιώτη Τετώρο στέλνοντας με πολύ δύναμη την μπάλα στα δίχτυα.

Πέραν της εκτέλεσης και της δύναμης του γεμάτου σουτ που επιχείρησε και έπιασε ο νεαρός μέσος του Λεωνιδίου το εντυπωσιακό είναι ο άριστος τρόπος με τον οποίο τοποθέτησε το σώμα του για να μπορέσει η μπάλα να πάρει αυτή την φορά προς την εστία με την επιτυχημένη κατάληξη.

Ο Γιώργος Μπαϊρακτάρι αποτελεί "προϊόν" των ακαδημιών του Λεωνιδίου και είναι ένα από τα πολλά νέα παιδιά που παίρνει ευκαιρίες από τον Γιάννη Νενεκούμη αναδεικνύοντας το πλούσιο ταλέντο του.

Απολαύστε το υπέροχο γκολ του Γιώργου Μπαϊρακτάρι...

Από: leonidion.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

Το γκολ "φωτοβολίδα" του Μπαιρακτάρι

Video of Το γκολ "φωτοβολίδα" του Μπαιρακτάρι

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 3:28 pm


Αναβάλλεται η εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση στο Λεωνίδιο

Από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας ανακοινώνεται ότι αναβάλλεται η εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση με Θέμα: "Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης", η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 16-17 Νοεμβρίου στο Λεωνίδιο, λόγω τεχνικού προβλήματος της κινητής μονάδας Συλλόγου Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα".

Για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Εκ του Δήμου Νότιας Κυνουρίας

Από το leonidion.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 3:14 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Τα «κανόνια» της Α' Αρκαδίας

 1. Τα «κανόνια» της Α' Αρκαδίας  Arcadia Portal
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 10:38 am


Ανακοίνωση συλλόγου Α.με.Α. Αρκαδίας

 1. Ανακοίνωση συλλόγου Α.με.Α. Αρκαδίας  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων (Δελτίο Τύπου)
 2. Τρίπολη: Εκδήλωση στη μνήμη Γ. Παπαδημητρίου  ΕΡΤ
 3. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 1:57 pm


Live: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας

 1. Live: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας  Arcadia Portal
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 11 November 2018 | 2:39 pm


Live: Α' Αρκαδίας

 1. Live: Α' Αρκαδίας  Arcadia Portal
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 10 November 2018 | 2:45 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι: