Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Προσλήψεις πυροπροστασίας στον Δήμο Μεγαλόπολης

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ο Δήμος Μεγαλόπολης ύστερα από την υπ’ αριθ. 129/8-5-2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία επικυρώθηκε με την υπ΄αριθμ πρωτ. 46749/25-5-2023 απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών (15-06-2023 έως 14-10-2023), συνολικού αριθμού οκτώ (8) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του, ειδικότητας ΥΕ Εργατών Δασοπροστασίας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07
4. Υπεύθυνη δήλωση ότι τους τελευταίους 12 μήνες δεν έχουν εργαστεί σε φορείς του Δημόσιου τομέα, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 1 του Ν.3812/2009 και δεν έχουν κώλυμα πρόσληψης με τετράμηνη σύμβαση, σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 2 του Ν. 2190/1994.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Μεγαλόπολης (Δ/νση: Σταθοπούλου & Π. Κεφάλα 10, τηλ: 2791360215,261) και αρμόδιος για την παραλαβή είναι η υπάλληλονας κ. Μπούρα Ουρανία (Γραφείο Πρωτοκόλλου) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία πέντε (5) εργάσιμων ημερών (από 31/05/2023 έως 07/06/2023) από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου.

Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε την Ανακοίνωση πρόσληψης για περισσότερες πληροφορίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 2:50 pm


Άργος: Συνελήφθη 52χρονος που έκρυβε ναρκωτικά στο σπίτι του

Συνελήφθη, χθες (29.5.2023) το πρωί, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -8,8- γραμμαρίων, -6- σπόροι κάνναβης, τσιγαριλίκι κάνναβης και ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -437- γραμμαρίων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 2:33 pm


Geoadvice: Σχέδια Βελτίωσης 2023

Στην πρόσκληση που αφορά τα Σχέδια Βελτίωσης αυτής της περιόδου του ΠΑΑ 2014-2022, στη Δράση 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων», την οποία αναμέναμε από το Δεκέμβριο του 2022, από νωρίς είχαμε κάνει σημαντικές επισημάνσεις ως γραφείο.

Ήταν ακόμα Μάρτιος, με την πρόσκληση να μετρά μόλις 10 ημέρες και αφού είχαμε αρχίσει να μελετάμε τις πρώτες αξιόλογες προτάσεις υποψήφιων αγροτών, είχαμε επισημάνει ότι, για την διατήρηση της βαθμολογίας σε υψηλά επίπεδα, ο προϋπολογισμός των Σχεδίων Βελτίωσης του 2023 που θα κατατεθούν, θα είναι χαμηλός. Αυτό θα έχει ως συνέπεια, μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων έναντι του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά Περιφέρεια.

Συμβουλέψαμε μάλιστα πλήθος αγροτών που μας ζήτησαν να αξιολογήσουμε την επιλεξιμότητα της εκμετάλλευσης τους αλλά και την βαθμολογία των επενδυτικών τους προτάσεων, να επικεντρωθούν στον σχεδιασμό επιχειρηματικών σχεδίων που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες και την βιωσιμότητά τους.

Στη πορεία και μετά την επίσημη ενημερωτική ημερίδα από την Μονάδα Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις και την Μονάδα Χρηματοδοτικών Εργαλείων της ΕΥΕ ΠΑΑ, είχαμε αναφέρει ότι περνάμε σε μια νέα εποχή επιδοτούμενων προγραμμάτων στον αγροτικό τομέα. Δεδομένου μάλιστα του ανταγωνιστικού χαρακτήρα της τρέχουσας προκήρυξης των Σχεδίων, πολλοί αγρότες είναι βέβαιο ότι θα αναζητήσουν στήριξη για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού που δεν μοριοδοτείται στην παρούσα πρόσκληση, μέσα από εργαλεία χρηματοδότησης, τα οποία αξίζει να αναφερθεί ότι καλύπτουν και τις αγορές μεταχειρισμένων.

Στα Σχέδια Βελτίωσης λοιπόν της δράση 4.1.5 που βρίσκεται προς το τέλος της, επικεντρωθήκαμε σε προτάσεις υποψηφίων που οι επενδυτικές δαπάνες καθιστούν ανθεκτική την εκμετάλλευση τους στους εξωγενείς κινδύνους, καθώς αυτή ήταν και η στόχευση του μέτρου. Συγκεκριμένα αξιολογείται και βαθμολογείται με 12 μόρια, η κατηγορία επενδυτικών δαπανών σε:

  • Επενδύσεις σε ΑΠΕ,
  • Σταβλικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός ζωικής παραγωγής, σιλό αποθήκευσης ζωοτροφών και αμελκτικές μηχανές, .
  • Θερμοκήπια, δικτυοκήπια, εγκαταστάσεις φυτικής παραγωγής τύπου τολ  και εξοπλισμός τους,
  • Επενδύσεις που αφορούν στην προετοιμασία για πρώτη πώληση (κτίρια και εξοπλισμός),
  • Εγκατάσταση νέων φυτειών,
  • Επενδύσεις που αφορούν σε αποθηκευτικούς χώρους (κτίρια και μηχανολογικός εξοπλισμός λειτουργίας τους) προϊόντων της εκμετάλλευσης,
  • Αγορά αγροτεμαχίου όμορου προς ιδιόκτητο αγροτεμάχιο

Όμως, η πορεία συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις εν λόγω επενδύσεις στα Σχέδια Βελτίωσης, ήταν και παραμένει χρονοβόρα, καθώς στην διαδικασία εμπλέκονται συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, τοπογράφοι και κατασκευάστριες εταιρείες των κτιριακών εγκαταστάσεων, των θερμοκηπίων, των σιλό και του μηχανολογικού εξοπλισμού που ενσωματώνεται στα αγροτικά κτίρια. Στην περίπτωση δε που κάποιος προτίθεται να επενδύσει σε φωτοβολταϊκά, το χρονοδιάγραμμα για να λάβει τους όρους και την σύμβαση της σύνδεσης από την ΔΕΔΗΕ, ξεπερνά τις 30 ημέρες.

Έτσι, και αφού το υπουργείο αφουγκράστηκε τις δυσκολίες που προέκυψαν, η αρχική καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων, η οποία ήταν η 16η Μαΐου, παρατάθηκε με την 2η Τροποποίηση της υπ. αριθμ. 534/13-3-2023 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, μέχρι την 31η Μαίου. Έχουμε λοιπόν μπει στην τελική ευθεία των οριστικοποιήσεων, αφού ουσιαστικά απομένει ακόμα μία εβδομάδα, αλλά τα προβλήματα συνεχίζονται.

Ακόμα δεν έχουμε παραλάβει θεωρημένα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τους συγκριτικούς πίνακες λειτουργικότητας και προδιαγραφών των κτιριακών, όπως προβλέπεται από τις αρμόδιες ΔΑΟΚ, τα οποία είναι απαραίτητα να ανέβουν στο ΠΣΚΕ για την τεκμηρίωση της επιλεξιμότητας των επενδύσεων. Επιπλέον έχουμε φακέλους που δεν έχουν αξιολογηθεί για την παροχή των όρων Σύμβασης για αυτοπαραγωγό με ενεργειακό συμψηφισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις υποψηφίων δεν έχουν ολοκληρωθεί τα συμβόλαια για την τεκμηρίωση της νόμιμης κατοχής.

Από την άλλη, η ενσωμάτωση καινοτομιών για την συγκέντρωση μορίων από αυτό το πεδίο, δεν αποτελούσε τακτική μας, καθώς θεωρούμε ότι ανοίγει ακόμα ένα παράθυρο προς λάθος κατεύθυνση συμβουλευτικής, χωρίς να προϋπάρχει η απαραίτητη πληροφόρηση, εκπαίδευση και λήψη τεχνογνωσίας από τους αγρότες μας.

Μια νέα παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας οριστικοποίησης των αιτήσεων στα Σχέδια Βελτίωσης , θα δώσει λύση στα γραφειοκρατικά ζητήματα που έχουν προκύψει, ουσιαστικά όμως δημιουργεί περισσότερο ασφυκτικές συνθήκες στην διάθεση του προϋπολογισμού, όσον αφορά το πλήθος των αιτήσεων που θα οριστικοποιηθούν και θα αξιολογηθούν θετικά.

Ας έχουμε υπομονή και ελπίδα, πως όσοι καλούμαστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον αγροτικό κόσμο, είτε από τον ιδιωτικό είτε από τον δημόσιο τομέα, θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες και τις συνεχόμενες προκλήσεις του.

Εμείς συνεχίζουμε να μελετάμε και να σχεδιάζουμε προσεκτικά κάθε φορά, την επιτυχή υλοποίηση βιώσιμων και ανταγωνιστικών Σχεδίων Βελτίωσης, μέσω επιχειρηματικών σχεδίων που θα αποσβεσθούν σύντομα και θα κρατήσουν υγιείς τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις του τόπου μας.

Νίκη Μαρούτα

ΤΑΣΟΥ ΣΕΧΙΩΤΗ 37, ΤΡΙΠΟΛΗ

Τηλέφωνο 2710 235077

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 2:16 pm


Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τρίπολης

Την Παρασκευή (2/6/2023) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 2:05 pm


Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές δηλώσεις

Eurokinissi

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις  έχουν οι φορολογούμενοι που διαπιστώνουν λάθη ή παραλείψεις στη φορολογική δήλωση που έχουν υποβάλει στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ. Η ηλεκτρονική εφαρμογή ενεργοποιήθηκε και είναι διαθέσιμη στο myAADE για όσους θέλουν να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν τους κωδικούς της φορολογικής τους δήλωσης.

Από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος, συνυποβάλλοντας εφόσον υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 ή/και το έντυπο Ε3.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 1:48 pm


Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Αιτήσεις για τη στέγαση ευάλωτων νέων στον δήμο Τρίπολης

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος  «ΚΑΛΥΨΗ»

καλεί

Άτομα ηλικίας είκοσι πέντε (25) έως τριάντα εννέα (39) ετών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στις ωφελούμενες μονάδες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατά τον μήνα Μάρτιο του 2023 και κατοικούν εντός του Δήμου Τρίπολης, όπως αυτό προκύπτει από την αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα Κάλυψη.

Ο αιτών μπορεί να είναι ο δικαιούχος της αίτησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο/η σύζυγος αυτού (ή μέλος συμφώνου συμβίωσης) ή φιλοξενούμενο μέλος νοικοκυριού του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που επιθυμεί να διαμείνει σε νέα κατοικία. Στην αίτηση συμπληρώνονται τα μέλη του νοικοκυριού που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κάλυψη, ήτοι το σύνολο των μελών που θα διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Ο αιτών και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού εντάσσονται στο Πρόγραμμα, εφόσον πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία.

β. Η εγκεκριμένη αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έχει υποβληθεί για τον Δήμο Τρίπολης.

Ο αιτών και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού που πληρούν τα ως άνω κριτήρια μοριοδοτούνται, μεταξύ των νοικοκυριών που υποβάλλουν αίτηση στον Δήμο, με βάση τα κάτωθι κριτήρια:

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

1

Πολύτεκνες οικογένειες

10

2

Τρίτεκνες οικογένειες

9

3

Άτομα με Αναπηρία (67% και άνω)

8

4

Νοικοκυριά στα οποία έχει κοινοποιηθεί εκτελεστή δικαστική απόφαση έξωσης από ενοικιαζόμενη κατοικία ή διαταγή απόδοσης μισθίου

7

5

Μονογονεϊκές οικογένειες

6

6

Οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά

5

7

Άνεργοι εγγεγραμμένοι στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης

4

8

Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας

3

9

Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται ως μέλη σε νοικοκυριά του ΕΕΕ

2

Η μοριοδότηση γίνεται αθροιστικά για τα νοικοκυριά που πληρούν περισσότερα από ένα εκ των παραπάνω κριτηρίων, με την εξαίρεση των κριτηρίων 1, 2 και 6. Σε περίπτωση ισοβαθμίας προτεραιοποιούνται τα νοικοκυριά που πληρούν σωρευτικά περισσότερα κριτήρια του ανωτέρω πίνακα.

Με την Αίτηση προσκομίζονται στους Δήμους τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τη μοριοδότηση του νοικοκυριού, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 4, παρ. 2, ως ακολούθως:

α. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τα νοικοκυριά των κατηγοριών 1, 2 και 6 του άρθρου 4. Επιπρόσθετα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες αποδεικτικά ότι πληρείται το κριτήριο της μονογονεικότητας, βάσει των οριζόμενων στο άρθρο 2 της υπ’ αρ. 53923/23-7-2021 κυα (ΦΕΚ Β’ 3359).

β. Απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για νοικοκυριά της κατηγορίας 3 του άρθρου 4.

γ. Αντίγραφο της εκτελεστής δικαστικής απόφαση έξωσης ή διαταγή απόδοσης μισθίου για νοικοκυριά της κατηγορίας 4 του άρθρου 4.

δ. Εγγραφή στο μητρώο ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης σε ισχύ την ημερομηνία υποβολής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα για τα νοικοκυριά της κατηγορίας 7 του άρθρου 4.

ε. Η βεβαίωση φιλοξενίας από δομή φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας για τα άτομα ή οικογένειες της κατηγορίας 8 του άρθρου 4.

Δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών για τη μοριοδότηση κριτηρίων που ελέγχονται κατά την υποβολή της αίτησης για το πρόγραμμα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και αντλούνται από το πληροφοριακό σύστημα αυτού.

Η υποβολή της αίτησης επέχει δήλωση συναίνεσης διασταύρωσης και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των αιτούντων, όπως προκύπτουν από το πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και τα συνημμένα στην αίτηση δικαιολογητικά, αποκλειστικά για τις ανάγκες του προγράμματος.

Τα νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια της παρ. 1 του αρ. 4 της κυα του προγράμματος, κατατάσσονται βάσει της μοριοδότησης που συγκεντρώνουν σε λίστα προτεραιότητας, με απόφαση του νομίμου εκπροσώπου του Δήμου. Ο Δήμος καλεί τα νοικοκυριά κατά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ως άνω κατάταξη, να επιλέξουν από τη λίστα των διαθέσιμων κατοικιών στο Δήμο τους αυτά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και την προτίμησή τους ως προς την περιοχή του Δήμου που βρίσκεται το ακίνητο. Κάθε νοικοκυριό επιλέγει έως τρία διαθέσιμα ακίνητα, μεταξύ των οποίων καλείται να διαλέξει το κατάλληλο προς ενοικίαση. Εάν το νοικοκυριό απορρίψει τα υποψήφια ακίνητα, κατατάσσεται αυτόματα στο τέλος της λίστας προτεραιότητας. Τα ακίνητα που ενοικιάζονται αφαιρούνται από την λίστα των διαθέσιμων κατοικιών του Δήμου.

Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο υπογράφεται μεταξύ του ιδιοκτήτη του ακινήτου και του ωφελούμενου με την εγγύηση του Δήμου ή του νομικού του προσώπου σε ότι αφορά την καταβολή του μισθώματος, κι έχει διάρκεια ισχύος τρία έτη. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα προβλεπόμενα στον αστικό κώδικα ως προς την ενοχική σχέση μεταξύ μισθωτών και εκμισθωτών.

Η αίτηση υποβάλλεται αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς στα γραφεία του Παραρτήματος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α., στη Διεύθυνση Αλεξάνδρου Σούτσου 2Α, Τ.Κ. 22132, Τρίπολη Αρκαδίας, (τηλέφωνο επικοινωνίας 271271181) καθημερινά και ώρες 08:00 – 16:00 μ.μ., είτε σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: [email protected] έως την 13η Ιουνίου 2023.

Πρότυπο του εντύπου της αίτησης συμμετοχής επισυνάπτεται ως αναπόσπαστο παράρτημα της παρούσας και βρίσκεται αναρτημένο σε μορφή αρχείου word στον ιστότοπο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του οικείου Δήμου.

Ως αποδεικτικό της εμπρόθεσμης κατάθεσης λαμβάνεται η ημερομηνία πρωτοκόλλησης ή η ημερομηνία αποστολής της αίτησης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (στο email [email protected]) ή φαξ στο Γενικό Πρωτόκολλο της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. ή η ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου ή αποδεικτικού ταχυμεταφοράς.

Οι ενδιαφερόμενοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την εμπρόθεσμη κατάθεση της Αίτησης και την τήρηση των όρων της παρούσας.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  1. Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας, Σταδίου 29, ΤΚ 10110, Αθήνα,
  2. Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ)

Διαχειριστική Αρχή ΟΠΕΚΑ, Κ. Παλαμά 6-8, 11141, Αθήνα,

"Κατεβάστε" την ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ»

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 1:32 pm


Συνεχίζονται οι εργασίες στην Αγία Τριάδα - Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Συλλόγου στους ενορίτες (pics)

Οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα στον ΙΝ Αγίας Τριάδας από τον Σύλλογο Αλληλοβοήθειας «Αγία Τριάς» Σέχι συνεχίζονται.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Κοντογιάννης αναφέρει:

Σήμερα είχαμε σύμμαχο τον καιρό. Γυάλισμα και τοποθέτηση μαρμάρων. Βάψιμο καγκέλων. Καθαρισμός της εκκλησίας μας. Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γεώργιο Παχη, που έκοψε όλα τα χορτάρια στον περιβάλλοντα χώρο. Δύναμη μας, η αγάπη των ενοριτων μας. Υποχρέωσή μας, να σας ενημερώνουμε συνεχώς!!!!

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 1:23 pm


Μέχρι τις 9 Ιουνίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 14.800 ευρώ

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 και ώρα 15:00 λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Γ΄ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες».

Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 450 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες.

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:
00:04 / 00:17

    1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
    2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης
    3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών που θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου. Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 61.200.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».

Η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 1:14 pm


Ερμής Μελιγούς: Η αποτυχία γεννά προσδοκίες

Τώρα που καταλάγιαε η σκόνη, με το τέλος της αγωνιστικής σεζόν, στα τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα, αποφάσισα να ανοίξω τον φάκελο «Ερμής Μελιγούς» και να αποτυπώσω τις σκέψεις μου.

Θα προσπαθήσω σε ό,τι σας μεταφέρω και στις γραμμές αυτές που θα διαβάσετε παρακάτω να πιάσω το θέμα με ρεαλισμό, ειλικρίνεια και σύνεση, γιατί αυτή είναι η δουλειά μου και αυτό οφείλω να πράξω.

Ας μην κρυβόμαστε: Η σεζόν για τον Ερμή, δεδομένου του ανοίγματος που έγινε σε μεταγραφικό επίπεδο το περασμένο καλοκαίρι και του πήχη που μοιραία η ίδια η ομάδα της Μελιγούς ανέβασε, είναι αποτυχημένη και αυτό νομίζω δεν αμφισβητείται.

Το σωματείο της Μελιγούς προσπάθησε να δημιουργήσει μια «αχτύπητη» ομάδα αλλά δεν τα κατάφερε και φάνηκε πως στο τέλος της σεζόν ξέμεινε από λύσεις. Το ρεζερβουάρ των επιλογών είναι άδειο και δεν υπήρξε τελικά το απαιτούμενο σχέδιο από την αρχή της χρονιάς για να δικαιώσει το σωματείο τις προσδοκίες που το ίδιο είχε δημιουργήσει.

Ο Ερμής στα τελειώματα του πρωταθλήματος φάνηκε σαν να θέλει αλλά να μην μπορεί, όχι επειδή δεν είχε καλούς ποδοσφαιριστές ή καλό προπονητή (αντίθετο μάλιστα) αλλά διότι δεν υπήρχαν επιλογές, με την ομάδα να βασίζεται σε ένα περιορισμένο ρόστερ συνυπολογίζοντας εδώ αναποδιές, τραυματισμούς και αστοχίες.

Για όλα αυτά, προς τιμήν της διοίκησης, ο Ερμής δεν προσπάθησε ποτέ να βρει δικαιολογίες, αναγνωρίζοντας τα λάθη του και μη επιχειρώντας στην αποτυχία να πετάξει αλλού την καυτή πατάτα όπως συνηθίζεται να γίνεται, αλλά πρώτοι απ’ όλους οι άνθρωποι της διοίκησης με γνώθι σαυτόν, πήραν όλο το βάρος της χαμένης χρονιάς πάνω τους και αυτό τους τιμά πραγματικά.

Για το πολυσηζτημένο θέμα Αμπάς, για τα αμέτρητα σχόλια και τις επικριτικές αντιδράσεις ακόμα και σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά, σε ό,τι αφορά το ρεπορτάζ, έχω να τονίσω πως ουδέποτε προσπάθησα ή επιχείρησα να μπω σε κομμάτια παραφιλολογίας καφενειακού επιπέδου, λειτουργώντας πάντα με άξονα τα επίσημα στοιχεία από πλευράς ομάδας.

Θα προσθέσω, επίσης, το ότι οι άνθρωποι του Ερμή προσπάθησαν και έδωσαν μεγάλο αγώνα ώστε ο ποδοσφαιριστής να μπορέσει να αγωνιστεί στον δεύτερο γύρο της Α’ Αρκαδίας ωστόσο δεν τα κατάφεραν, γεγονός που και εδώ το όποιο «σίριαλ» δημιουργήθηκε, μιας και χτίστηκαν πράγματα πάνω στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, να αποτελεί ένα σοβαρό λάθος στον σχεδιασμό.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν αυτής ο Ερμής έχασε σημαντικούς παίχτες του με σοβαρούς τραυματισμούς (Πολυμενάκος - Κοδέλλας - Σεζίστα) που επί της ουσίας το κενό τους έπαιξε τον ρόλο του, με την ομάδα να έχει και δικαιολογημένα κατ’ εμέ (σε κάποιες περιπτώσεις) παράπονα από τη διαιτησία, όμως και πάλι δεν έγινε καμία προσπάθεια να κρυφτούν πράγματα κάτω από το χαλί ούτε έγιναν μοχλός δικαιολογίας για την αποτυχία.

Θέλω με αυτά να πω πως το να μπορείς να αναγνωρίζεις τα λάθη σου με ειλικρίνεια, φανερώνει σε μεγάλο βαθμό και το επίπεδο που υπάρχει στο σωματείο, διότι, ναι, μπορούν να επισημανθούν οι αστοχίες, όμως κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως το χέρι μπήκε στην τσέπη και η υπέρβαση μετά από δύο χρόνια στην Γ’ Εθνική έγινε.

Η ομάδα της Μελιγούς «την πάτησε» επειδή, ναι μεν υπήρχε η πρόθεση, αλλά δεν υπήρχε από την αρχή ο ξεκάθαρος σχεδιασμός στον τρόπο με τον οποίο θα έκανε ο Ερμής πρωταθλητισμό σε μια κατηγορία που, όπως αποδείχθηκε, μόνο εύκολη δεν ήταν και χρειαζόταν μεγάλη προσοχή.

Ενδεικτικό της αποτυχίας της εφετινής χρονιάς, είναι το γεγονός ότι ο Ερμής Μελιγούς σε τοπικό επίπεδο διεκδίκησε τρεις τίτλους και τελικά δεν πήρε κανέναν (super cup, πρωτάθλημα, κύπελλο) μένοντας με μια παράξενη γεύση πίκρας στο φινάλε.

Τη στιγμή που πρώτη η διοίκηση σηκώνει το βάρος των ευθυνών πάνω στον τρόπο που φτιάχτηκε το περσινό σύνολο, αυτό αποτελεί τη βάση των όσων γράφω, διότι οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι και όχι περίπου κατά τη διάρκεια της χρονιάς, γιατί οι προπονητές δεν είναι μάγοι και ούτε μπορούν να βγάζουν συνεχώς λαγούς από το καπέλο.

Ο Κώστας Καλογιαννίδης πιστεύω πως το πήγε μέχρι εκεί που έφτανε, ως τα όρια που και ο ίδιος μπορούσε, έχοντας απέναντί του έναν άξιο αντίπαλο (Λεωνίδιο) με τις μετρημένες επιλογές στο φινάλε να τον αναγκάζουν να πάρει ρίσκα, και αυτό που αναφέρω δεν πρέπει να ερμηνευτεί ότι δικαιολογώ καταστάσεις.

Το ζητούμενο σε όλο αυτό, πόσω μάλλον δε όταν υπάρχει οικονομικό αντίκτυπο, είναι το κατά πόσον από τα λάθη σου μαθαίνεις και αυτό μένει να το δούμε λίαν συντόμως, αφού οι πληροφορίες μου λένε πως στον Ερμή Μελιγούς το σχέδιο έχει μπει σε εφαρμογή για τη νέα χρονιά.

Η στόχευση της διοίκησης είναι η ομάδα να κρατηθεί σταθερά σε υψηλό επίπεδο, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, συνεχίζοντας να διεκδικεί πράγματα και να παρουσιαστεί πιο ώριμη και πιο ανταγωνιστική την καινούρια σεζόν.

Αυτό ενδεχομένως να αποτελέσει μία ακόμα υπέρβαση για το ίδιο το σωματείο, πόσω μάλλον για τα δεδομένα του νομού, καθώς μόνο εύκολο δεν είναι να σταθεί ξανά από την αρχή με ορίζοντα και υψηλές προσδοκίες μια ομάδα.

Ίδωμεν, λοιπόν, και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις γιατί το ποδόσφαιρο έτσι είναι: Για κάθε κεφάλαιο που κλείνει, πάντα θα ανοίγει μια νέα σελίδα για να γραφτεί ιστορία.

Αντώνης Χρονάκης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 12:59 pm


Αποζημίωση περίπου 250.000 ευρώ στην οικογένεια της 24χρονης που σκοτώθηκε στο Πολυλίμνιο

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Αποζημίωση ύψους περίπου 250.000 ευρώ στον πατέρα, τη μητέρα και την αδελφή της 24χρονης Παρασκευής από την Πάτρα που έχασε τη ζωή της τον Αύγουστο του 2016 στο Πολυλίμνιο και περίπου 85.000 ευρώ στην (τότε) 25χρονη φίλη της, που ήταν μαζί με την άτυχη κοπέλα και τραυματίσθηκε σοβαρά, επιδίκασε με απόφασή του το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας.

Την υποχρέωση καταβολής της αποζημίωσης το Δικαστήριο αναγνωρίζει τόσο ως προς το Ελληνικό Δημόσιο όσο και ως προς το Δήμο Μεσσήνης, παρότι κατά την εκδίκαση του ποινικού μέρους της υπόθεσης ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής είχαν αθωωθεί για το θάνατο της κοπέλας.

Η αποζημίωση επιδικάσθηκε έπειτα από αγωγή που είχαν καταθέσει η οικογένεια της 24χρονης κοπέλας και η φίλη της που τραυματίσθηκε. Πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση και πιθανότατα θα ασκηθούν εφέσεις.

tharrosnews.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 12:18 pm


Πού θα έχει διακοπή ρεύματος την Τετάρτη 31/5 στην Τρίπολη

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Την Τετάρτη 31/05//2023 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :

Από ημ/νία και ώρα

Έως ημ/νία και ώρα

Δήμος/κοινότητα

Περιγραφή περιοχής

31/05/2023

08:00 π.μ.

31/05/2023

15:30 μ.μ.

ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΡΓΟΥΣ ΑΠΌ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ ΚΑΣΙΜΟΥ ΕΩΣ ΤΑ ΜΑΡΑΜΑΡΑ ΜΥΤΖΗΘΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.

Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2710 / 373500 (Επιλογή 4)

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 12:11 pm


ΣΑΟΟ: Αναβάλλεται η εξόρμηση στον Χελμό

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουνίου 2023  εξόρμηση στον Χελμό (Λίμνη  Τσιβλού,  Ύδατα  Στυγός) αναβάλλεται λόγω αδυναμίας εξεύρεσης καταλυμάτων στην ευρύτερη περιοχή,  οφειλόμενη  στο τριήμερο των εκδηλώσεων  Helmos  Mountain  Festival 2023, που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 5 Ιουνίου.

Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για νεότερη ημερομηνία της εξόρμησης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 12:06 pm


Επιμελητήριο Αρκαδίας για TEDxKlonatzidika: Οι νέοι μπορούν να κάνουν θαύματα εάν τους δώσουμε λίγο χώρο

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη γιορτή διάδοσης ιδεών στην Τρίπολη.

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας συγχαίρουν θερμά τους υπεύθυνους της ομάδας του TdexKlonatzidika, για την άρτια και υποδειγματική διοργάνωση του event.

Άνθρωποι της διανόησης, της παρακίνησης, της επιχειρηματικότητας, του καλλιτεχνικού κόσμου μίλησαν για διάφορες ιδέες οι οποίες που αποτέλεσαν «τροφή» για το μυαλό του κάθε θεατή και τον οδήγησαν σ’ έναν δημιουργικό προβληματισμό.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως Diamond χορηγός, επιβεβαιώνει τη συνεισφορά του στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας ειδικά όταν πίσω από αυτές υπάρχουν νέοι.

Δράσεις και εκδηλώσεις σαν κι αυτήν που έφεραν εις πέρας με τρόπο παροιμιώδη και αψεγάδιαστο δίνουν πνοή στην περιοχή μας και τονώνουν την τοπική οικονομία, καθώς στην πόλη της Τρίπολης βρέθηκε πλήθος κόσμου.

Ας «εκμεταλλευτούμε» την πολυπραγμοσύνη των νέων οι οποίοι, όπως μας απέδειξαν, μπορούν να κάνουν θαύματα εάν τους δώσουμε λίγο χώρο.

Eύχομαστε ολόψυχα να ακολουθήσουν και άλλες επιτυχίες στο μέλλον.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 12:01 pm


Πύργος: Βρέθηκε νεκρό το 2χρονο κοριτσάκι

Τραγική κατάληξη είχαν δυστυχώς οι έρευνες για το 2χρονο κοριτσάκι στον Πύργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό μέσα σε κανάλι στην περιοχή Καταρραχίου, στον Πύργο.

Τα ίχνη του παιδιού φαίνεται ότι χάθηκαν χθες το μεσημέρι από τον καταυλισμό Ρομά στις αποθήκες του ΑΣΟ, στον Πύργο.

Φωτογραφία: patrisnews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 12:00 pm


Προβλήματα με τις αιτήσεις για τον «Κοινωνικό Τουρισμό»

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Προβλήματα αντιμετωπίζει, εκτός από την πλατφόρμα για την Τράπεζα Θεμάτων- και αυτή του κοινωνικού τουρισμού, η οποία έκανε πρεμιέρα σήμερα (30/5).

Όπως επισημαίνουν αρκετοί πολίτες που επιχειρούν να κάνουν τη σχετική αίτηση, το σύστημα παρουσιάζει δυσλειτουργίες και μεγάλες καθυστερήσεις.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων έως τις 05/06/2023 και ώρα 23:59, οπότε θα παραμείνει ανοιχτή για όλα τα ψηφία ΑΦΜ, ως εξής:

    Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 1,2 - Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 30/05/2023
    Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 3,4 - Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 31/05/2023
    Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 5,6 - Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 01/06/2023
    Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 7,8 - Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 02/06/2023
    Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 9,0 - Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 03/06/2023
    Όλα τα ψηφία - Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 04 & 05/06/2023

Το πρόγραμμα αφορά σε 300.000 επιταγές, με συνολικό προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 11:50 am


Γλυκιά ήττα και παραμονή για τον Αρκαδικό στην Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Ο Αρκαδικός γνώρισε στην Μεσσηνία από τον Άρι Καλαμάτας την πιο γλυκιά ήττα της σεζόν στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής ωστόσο αυτό δεν είχε καμία σημασία παραμένοντας στην κατηγορία και για την νέα αγωνιστική χρονιά.

Η ήττα του ΓΣ Μεσσήνης στους Μολάους από τον ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε την μαθηματική παραμονή του ΣΕΦΑ στην κατηγορία παρά την ήττα του από τον Άρι Καλαμάτας με σκορ 67-63.

Συνεπώς η χρονιά στην Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ολοκληρώθηκε με τον Αρκαδικό να μένει κατηγορία, τον ΓΣ Γαργαλιάνων να κατακτά το πρωτάθλημα (νίκη επί του Σπαρταικού στους τελικούς των play off) και την άνοδο και τις ομάδες της Μεσσήνης με τον ΣΚ Σπάρτης να υποβιβάζονται.

Δεκάλεπτα: 18-15, 34-32, 42-44, 67-63.

Άρις Καλαμάτας: Τσουλέας 30 (2), Διασάκος 19 (2), Τασσόπουλος 8, Πετρίδης 7 (1), Θεοδωρόπουλος 3, Παναγόπουλος, Καρακάσης, Κατιρτζόγλου.

Αρκαδικός: Σωτηρόπουλος 19 (3), Μακρής 14 (1), Τσαμακλής 13 (1), Αγγελόπουλος 6, Ναστόπουλος 4, Καραγιάννης 3, Κουτσουμπός 2, Σαφλιάνης 2, Παναγόπουλος.

Η Τελική Βαθμολογία της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

1. ΓΣ Γαργαλιάνων 44

2. Σπαρτιατικός 40

3. Λάκωνας 40

4. Πολύβιος 40

5. Πελασγός 32

6. Πάνας Τρίπολης 32

7. ΑΠΟΕΛ 32

8. Αρκαδικός 29

9. Πρωτέας 28

10. Άρις Καλαμάτας 28

11. ΓΣ Μεσσήνης 28

12. ΣΚ Σπάρτη 23

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 11:45 am


Ξεκίνησε η ανάπλαση της πλατείας στο Ψαθί Μεγαλόπολης (pics)

Ξεκίνησε η ανάπλαση της πλατείας στο Ψαθί με Προϋπολογισμό 340.856,04€.

Η ανάπλαση της πλατείας σε συνδυασμό με την κατασκευή των πεζοδρομίων που την συνδέουν με το πνευματικό κέντρο θα συντελέσει στην αναβάθμιση της περιοχής και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των περιοίκων.

Εκ του Δήμου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 11:33 am


Αυτές είναι οι 14 ομάδες που θα συμμετέχουν στον νέο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών

Ο Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, και οι Σειρήνες Γρεβενών είναι οι ομάδες που πήραν την άνοδο για την Α’ Εθνική Γυναικών, ενώ υποβιβάστηκαν ο Άρης, ο Λεοντικός Κηφισιάς, ο Οδυσσέας Μοσχάτου, oι Αβάντες Χαλκίδας (δεν συμμετείχαν), ο Τριάντων Ιαλυσού και η Δόξα Πηγαδακίων.

Αν δεν υπάρξει νέα τροποποίηση στο αρχικό πλάνο της διοργανώτριας ΕΠΟ, τότε το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και σε ένα όμιλο, ενώ στην κορυφαία κατηγορία υπάρχουν τρεις εκπρόσωποι από τη Βόρεια Ελλάδα, τρεις από την Κρήτη, τέσσερις από τη Θεσσαλία, τρεις από την Αττική και μια από την Πελοπόννησο.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν τη νέα σεζόν στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Γυναικών:

ΠΑΟΚ

Σειρήνες Γρεβενών

Καστοριά

Εργοτέλης

ΑΟ ΡΕΑ

ΟΦΗ

Λάρισα

Ελπίδες Καρδίτσας

Τρίκαλα

Βόλος 2004

Ολυμπιάδα Υμηττού

Παναθηναϊκός

ΑΕΚ

Αστέρας Τρίπολης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 11:24 am


Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την κατάρρευση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Στόχος της παρέμβασης της εισαγγελικής αρχής είναι να κινητοποιηθούν οι αρχές για να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα που έχουν άμεση επίπτωση σε χιλιάδες μαθητές.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 11:13 am


«Τρίπολη - Ενωμένοι Μπροστά»: Ο Ευθύμιος Πετρόπουλος υποψήφιος με τον Γιάννη Σμυρνιώτη

Νέα υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιό του ανακοίνωσε ο Γιάννης Σμυρνιώτης.

Αναλυτικά:

"Καλωσορίζουμε στην παράταξη Τρίπολη - Ενωμένοι Μπροστά τον Ευθύμιο Πετρόπουλο.

Ο Μάκης εργάζεται ως ειδικευόμενος Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Έχει υπηρετήσει ως Ιατρός Μονάδας Πυροβολικού στην Χίο.Διετέλεσε Αγροτικός Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βαλτεσινίκου του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας.

Επίσης έχει εργασθεί στο Διαγνωστικό Κέντρο «Βιοϊατρική», στο Κέντρο Αποκατάστασης «Παλλάδιον» όπως και στον σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Γεννήθηκε το 1990, ενώ από τον Νοέμβριο του 2022 είναι Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας.

Φιλοδοξεί μέσα από το ευνοϊκό περιβάλλον που θα δημιουργηθεί και με τις νέες ιδέες, προτάσεις και λύσεις να συμβάλει στην ανάπτυξη του Δήμου μας.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!"

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 11:01 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Live: Α' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Live: Α' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2023 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας