Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Προσωρινοί πίνακες για την πρόσληψη προσωπικού καθαριστών - καθαριστριών σχολικών μονάδων

Ανακοινώνονται οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης - βαθμολογίας, προσληπτέων και απορριπτομένων για την πρόσληψη προσωπικού καθαριστών - καθαριστριών σχολικών μονάδων.

Διαβάστε περισσότερα, εδώ. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 10:15 pm


Σπανούλης - Ζήσης: Και τότε μαζί και τώρα μαζί σε Ολυμπιάδα

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου το 2024 με τον χρόνο να κυλά τόσο γρήγορα και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να μας χαρίζει ένα μοναδικό φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Βασίλης Σπανούλης και Νίκος Ζήσης και τότε μαζί και τώρα μαζί, ξανά σε Ολυμπιακούς αγώνες αυτή την φορά όμως όχι ως παίχτες της Εθνικής αλλά ο πρώτος ο προπονητής της γαλανόλευκης και ο δεύτερος ως μάνατζερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 10:04 pm


Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο Μέγαρο των Ηλυσίων το ζεύγος Μητσοτάκη - Η υποδοχή από τον Μακρόν

Eκατό πολιτικούς ηγέτες υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, ανάμεσά τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγο πριν τις 5:30 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, έφτασαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από το ζεύγος Μακρόν.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 9:48 pm


Βραδιά έντεχνης ελληνικής μουσικής με τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης

Η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης παρουσιάζει την βραδιά έντεχνης ελληνικής μουσικής με τίτλο "Απόψε τραγουδάμε..." την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 και ώρα 21:00.

Η συναυλία εντάσσεται στις παράλληλες πολιτιστικές δράσεις του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Αρκάδων και θα παρουσιαστεί στην Πλατεία Πετρινού με τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης να αποδίδουν δημιουργίες του ελληνικού ρεπερτορίου και με ερμηνευτές τους Γιώργο Αργυρόπουλο, Παναγιώτη Παπαντωνίου και Κωνσταντίνα Τσούκαλη.

Στο πιάνο, την διασκευή, την ενορχήστρωση και διδασκαλία των έργων ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής Σωτήρης Κωστούρος.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 9:17 pm


Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων: «Εκτίναξη» του αριθμού καταλυμάτων το 2024

Ισχνά αποτελέσματα έχουν φέρει έως τώρα οι ρυθμίσεις περιορισμού της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων τις οποίες νομοθέτησε τον χειμώνα το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), καθώς τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου 2024 δείχνουν μία «εκτόξευση» της προσφοράς των εν λόγων καταλυμάτων.

Το στατιστικό δελτίο του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων μηνός Ιουλίου, που καλύπτει το διάστημα Ιανουαρίου έως και τον Ιούνιο 2024, αποκαλύπτει μία δυναμική ανάπτυξης του κλάδου της βραχυχρόνιας μίσθωσης καθώς η αύξηση των ακινήτων που προσφέρονται ως καταλύματα αυτής της μορφής, είναι της τάξεως των 20.000 μονάδων κάθε μήνα. Συγκεκριμένα, ο αριθμός καταλυμάτων τον Ιούνιο ανήλθε στα 224.860, έναντι 204.578 ένα χρόνο πριν.

Παρόμοια εικόνα παρατηρείται και στον αριθμό των κλινών όπου την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2024 παρατηρείται μια προοδευτική αύξηση στον συνολικό αριθμό κλινών σε σχέση με τα στοιχεία του 2023. Η αύξηση ανέρχεται κατά μέσο όρο στις 90.000 και το σύνολο των προσφερόμενων κλινών πλησίασε το 1 εκατομμύριο τον Ιούνιο και αναμένεται να το ξεπεράσει τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται, πως η νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΟΙΚ υποχρέωνε τους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν εισοδήματα από τρία ή περισσότερα ακίνητα να υπόκεινται σε ΦΠΑ 13% και σε τέλη τα οποία ισχύουν για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και πρόστιμα για μη εγγραφή στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης. Ο σκοπός της κυβέρνησης δεν ήταν απλά φορολογικός, για την αύξηση των δημόσιων εσόδων, αλλά και για να αντιμετωπιστεί το κοινωνικό πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης, το οποίο ιεραρχείται πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης.

 

Ως εκ τούτου, και δεδομένου ότι η τελευταία ρύθμιση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, έχουν ήδη εξαγγελθεί νέες παρεμβάσεις στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης μετά από την καλοκαιρινή σεζόν, όπου υπάρχει αυξημένη τουριστική ζήτηση.

Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη προαναγγελθεί από αρμόδιες πηγές, το οικονομικό επιτελείο, λαμβάνοντας υπόψη εισηγήσεις αρμόδιων φορέων και παραγόντων της αγοράς, επεξεργάζεται τα εξής μέτρα:

Χρονικό όριο στις μισθώσεις ακινήτων στις 90 ημέρες ανά ημερολογιακό έτος και για νησιά κάτω των 10.000 κατοίκων 60 ημέρες ανά ημερολογιακό έτος. Η υπέρβαση της διάρκειας θα επιτρέπεται εφόσον το συνολικό εισόδημα του εκμισθωτή ή του υπεκμισθωτή, από το σύνολο των ακινήτων που διαθέτει για μίσθωση ή υπεκμίσθωση, δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ κατά το οικείο φορολογικό έτος.

Απαγόρευση βραχυχρόνιας μίσθωσης άνω των δύο ακινήτων ανά ΑΦΜ δικαιούχου εισοδήματος.

Πλαφόν στον αριθμό ακινήτων που θα εκμισθώνονται ανά δήμο με βάση τις ανάγκες για στέγαση, το ύψος των ενοικίων και τον αριθμό των ακινήτων που διατίθενται προς βραχυχρόνια μίσθωση, όπως τις καταγράφουν οι αρμόδιοι φορείς. Προτείνεται, επίσης, η διεύρυνση του αριθμού των ιδιοκτητών ακινήτων με βραχυχρόνια μίσθωση που θα υποχρεούνται να κάνουν έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και παροχή φόρο-κινήτρων για τη διάθεση κατοικιών για μακροχρόνια μίσθωση.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 9:15 pm


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της Ελλάδας με σημαιοφόρους Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (vid)

Εντυπωσιακή και πρωτότυπη η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, με την ελληνική αποστολή να ανοίγει, όπως πάντα, τον «χορό» της παρέλασης -η οποία, αυτή τη φορά, ήταν ναυτική.

Οι αθλητές μας, πάνω στο πλοιάριο, κρατούσαν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, ενώ πολλοί κατέγραφαν τις μοναδικές στιγμές με τις κάμερες των κινητών τους τηλεφώνων. Μπροστάρηδες, φυσικά, οι σημαιοφόροι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Η λαμπερή Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ξεκίνησε, με την ελληνική σημαία να παρελαύνει όπως πάντα πρώτη. Στιγμές, που οι αθλητές και οι αθλήτριες θα θυμούνται για μια ζωή.

Ειδήσεις: 
Video: 

Παρίσι 2024 - Τελετή Έναρξης | Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας! | 26/07/2024 | ΕΡΤ

Video of Παρίσι 2024 - Τελετή Έναρξης | Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας! | 26/07/2024 | ΕΡΤ

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 9:14 pm


Ανδρουλάκης για τη διαγραφή Πολάκη από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ

«Κάλλιο αργά, παρά ποτέ». Αυτό ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη με αφορμή τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο Attica TV, κλήθηκε να σχολιάσει το bullying που άσκησε ο βουλευτής Χανίων στην συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, Νατάσα Πετρούλια.

«Πρέπει να υπάρχει ήθος στον κοινοβουλευτισμό. Η συμπεριφορά του κάθε βουλευτή αποτελεί και ένα πρότυπο δεν είναι σωστό συμπεριφορές βουλευτών να κάνουν τους γονείς να αλλάζουν κανάλι. Κάλλιο αργά, λοιπόν, παρά ποτέ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 9:03 pm


Νέα εποχή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε νέα εποχή μπαίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς η αυξημένη κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον Οργανισμό επιβεβαιώνει πως μια μεγάλη και δύσκολη περίοδος αναταράξεων ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ για την έναρξη της περιόδου υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ έκλεισε οριστικά μία περίοδο αμφιλεγόμενων επιλογών και αποφάσεων, οι οποίες οδήγησαν τον Οργανισμό στη δύσκολη θέση που βρίσκεται σήμερα. Με την απόφαση αυτή κατέστη σαφές ότι η διαφάνεια και η απόλυτη τήρηση της νομιμότητας αποτελεί όχι μόνο υποχρέωση αλλά και το σημαντικότερο όπλο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πλήρη επαναφορά του στην εύρυθμη λειτουργία που απαιτεί η διανομή των 2,5 και πλέον δισ. αγροτικών ενισχύσεων το χρόνο.
 

ΟΣΔΕ: Πάνω από 300.000 δηλώσεις είναι σε διαδικασία επεξεργασίας

Η έναρξη της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ αποτελεί ένα από τα βήματα σταδιακής ενσωμάτωσης στο GOV.gr των νέων πληροφοριακών υποστηρικτικών συστημάτων διαχείρισης των ενισχύσεων της νέας ΚΑΠ, στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης που θα διαρκέσει έως και το τέλος της προγραμματικής περιόδου (2027).

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και συνάμα ενθαρρυντικά για την ομαλή λειτουργία της διαδικασίας. Στο διάστημα των δέκα ημερών που η νέα εφαρμογή είναι διαθέσιμη στους αγρότες και στα πιστοποιημένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) η διαδικασία υποβολής εξελίσσεται με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς. Ήδη έχουν καταχωρηθεί οι πρώτες 30.000 δηλώσεις ενώ πάνω από 300.000 είναι σε διαδικασία επεξεργασίας. Δεδομένου ότι ο μεγάλος όγκος των δηλώσεων υποβάλλεται μέσω του πανελλαδικού δικτύου των ΚΥΔ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προγραμμάτισε σειρά ενημερωτικών συναντήσεων και τεχνικών σεμιναρίων για στελέχη ΚΥΔ τόσο διά ζώσης (Θεσσαλονίκη, Πάτρα) όσο και μέσω τηλεδιασκέψεων.

Σημαντική δε, θεωρείται και η ενσωμάτωση νέων χαρτών για το σύνολο της χώρας. Η χρήση πρόσφατων χαρτών αποτελεί κανονιστική υποχρέωση των κρατών μελών, ώστε να εξασφαλίζεται η ορθότητα της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων, ωστόσο – δυστυχώς- η χώρα μας είχε καθυστερήσει πολύ να συμμορφωθεί. Η πλήρης κάλυψη με πρόσφατους χάρτες είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει σημαντικά στην πλήρη επικαιροποίηση και των δηλούμενων αγροτεμαχίων.

Στελέχη πάντως των ΚΥΔ διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι η καθυστέρηση στην έναρξη υποβολής των δηλώσεων ήταν σημαντική και ήδη ακούγονται αιτήματα για παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων και πέραν της 12ης Σεπτεμβρίου, η οποία έχει προσδιοριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής. Σε κάθε περίπτωση τα ΚΥΔ ζητούν επιτάχυνση στην επίλυση των κανονιστικών εκκρεμοτήτων, άμεση ενημέρωση και καλό συντονισμό με όλους τους εμπλεκομένους τονίζοντας ότι θα απαιτηθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους για να καλυφθεί ο χρόνος που χάθηκε.

Η σημαντική ενεργοποίηση του Οργανισμού το τελευταίο διάστημα εκτιμάται θετικά από τα ΚΥΔ και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε η διαδικασία της υποβολής να τρέξει γρήγορα και αποτελεσματικά σε συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, με ορίζοντα την έγκαιρη και έγκυρη πληρωμή των ενισχύσεων από τον Οκτώβριο.

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 8:55 pm


ΣΥΡΙΖΑ: Kαλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί άμεσα και να διαψεύσει τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου

"Η απάντηση μέσω πηγών του υπουργείου Άμυνας δεν αρκεί και δεν συνιστά ξεκάθαρη απάντηση στο αν η κυβέρνηση ζήτησε άδεια για την πόντιση καλωδίων στην Κάσο"

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί άμεσα και να διαψεύσει τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, περί άδειας από την Άγκυρα, για την πόντιση καλωδίων στην Κάσο, τονίζοντας ότι η απάντηση μέσω πηγών, του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «δεν αρκεί και δεν συνιστά ξεκάθαρη απάντηση».

Όπως επισημαίνει το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με τους προκλητικούς ισχυρισμούς της Τουρκίας, «πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση άμεσα και να καταστεί σαφές στην τουρκική πλευρά ότι η συνέχιση των παράνομων ενεργειών της, θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρότατες συνέπειες τόσο στις ελληνοτουρκικές όσο και στις ευρωτουρκικές σχέσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι «η τουρκική πλευρά, επιδιώκει για άλλη μια φορά να επαναφέρει το νεό-οθωμανικό αναθεωρητικό αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας και της επίκλησης του άκυρου και νομικώς ανυπόστατου τουρκολιβυκού Μνημονίου, σε μία απόπειρα αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου» και κάνει αναφορά στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, που επικαλούμενα και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ισχυρίζονται ότι «οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν άδεια από την Άγκυρα για τις δραστηριότητες του πλοίου πόντισης καλωδίων στην Κάσο» και με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα «αποδέχεται τα όσα περιέχονται στο τουρκολιβυκό μνημόνιο», καθώς και στις διαρροές από πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία «ευχαριστεί» τις ελληνικές και ιταλικές Αρχές «για τον σεβασμό και τη συνεργασία με τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες» της.

«Οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις, είναι προδήλως έωλες και αντιβαίνουν κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας» τονίζει το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το το υπουργείο Άμυνας απάντησε μέσω διαρροής στους προκλητικούς ισχυρισμούς της Τουρκίας σχετικά με τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κάσου. Από την τουρκική πλευρά είχε υποστηριχθεί, μεταξύ άλλων την Πέμπτη ότι οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν τουρκικής άδειας και εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας, ενώ είχαν εκφραστεί και ευχαριστίες προς τις ελληνικές αρχές «για τον σεβασμό τους στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία τους».

Σήμερα, πηγές του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας απάντησαν λέγοντας: «Ουδείς “σεβασμός” επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου, όπως το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει και επιβάλλει».
 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, καλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί άμεσα και να διαψεύσει τα σημερινά προβοκατόρικα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου τα οποία, επικαλούμενα και το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ισχυρίζονται ότι “οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν άδεια από την Άγκυρα για τις δραστηριότητες του πλοίου πόντισης καλωδίων στην Κάσο” και με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα “αποδέχεται τα όσα περιέχονται στο τουρκολιβυκό μνημόνιο”.

Η τουρκική πλευρά, επιδιώκει για άλλη μια φορά να επαναφέρει το νεό-οθωμανικό αναθεωρητικό αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας και της επίκλησης του άκυρου και νομικώς ανυπόστατου τουρκολιβυκού Μνημονίου, σε μία απόπειρα αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και οι διαρροές από πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία…“ευχαριστεί” τις ελληνικές και ιταλικές Αρχές “για τον σεβασμό και τη συνεργασία με τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες” της. Οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις, είναι προδήλως έωλες και αντιβαίνουν κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας.

Η απάντηση μέσω πηγών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι “ουδείς ´σεβασμός´ επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου”, δεν αρκεί και δεν συνιστά ξεκάθαρη απάντηση στο αν η ελληνική Κυβέρνηση ζήτησε άδεια για την πόντιση καλωδίων στην Κάσο. Πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση άμεσα και να καταστεί σαφές στην τουρκική πλευρά ότι η συνέχιση των παράνομων ενεργειών της, θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρότατες συνέπειες τόσο στις ελληνοτουρκικές όσο και στις ευρωτουρκικές σχέσεις».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 8:30 pm


Ο Ηρακλής ανακοίνωσε την απόκτηση του Τασουλή

Ο Χρίστος Τασουλής (Τρίπολη Αρκαδίας, 3 Μαΐου 1991).Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης αλλά ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αθηναϊκό και στην συνέχεια στον Φωστήρα.

Ακολούθησε ο Πανιώνιος όπου αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας και αργότερα μετακόμισε στην γαλλική Λάνς.Στην Ελλάδα επέστρεψε για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης, όπου έμεινε για πέντε σχεδόν χρόνια και πέρσι αγωνίζονταν στον Ιωνικό.

Συνολικά στην καριέρα του έχει 148 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκ και 65 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκ2.Επίσης μετράει και 31 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδος.

Τον Νοέμβριο του 2014 κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Ανδρών για τους αγώνες εναντίον των Νήσων Φερόε και της Σερβίας.

Καλωσορίζουμε τον Χρίστο στην οικογένεια του Ηρακλή

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ηρακλή σχολιάζοντας την νεα πρόκληση στην καριέρα του τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ηρακλής.Πολυ περισσότερο γιατί έρχομαι σε μια στιγμή που ξεκινάει μια προσπάθεια για να επιστρέψει η ομάδα στην θέση που την έχουμε συνηθίσει όλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια και βήμα-βήμα θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, με την βοήθεια των φιλάθλων που τους θέλουμε σε κάθε αγώνα στο πλευρό μας».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 8:14 pm


Προσφορές στο Star Store σε όλα τα επίσημα προϊόντα του Αστέρα ΑΚΤΩΡ

Summer Sales στο Star Store!Προσφορές στα επίσημα προϊόντα του ASTERAS AKTOR μέχρι τέλος Αυγούστου. Επισκεφθείτε το κατάστημα της ομάδας μας, Εθνικής Αντιστάσεως 67 και το ηλεκτρονικό κατάστημα, www.starstore.gr και γεμίστε με κιτρινομπλέ χρώμα τη ζωή σας!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 7:25 pm


Νέα Μονάδα Αφαλάτωσης Στη Δυτική Μάνη - Πτωχός: Προσεγγίζουμε ολιστικά το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων

Υπεγράφη, την Παρασκευή 26 Ιουλίου, στα γραφεία της ΠΕ Μεσσηνίας, η σύμβαση προμήθειας και τοποθέτησης μονάδας αφαλάτωσης υφαλμυρού νερού για τις ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Δυτικής Μάνης, προϋπολογισμού 496.000,00 ευρώ.

«Είναι μία από τις λύσεις που προκρίνουμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με την διαχείριση των υδάτων που αντιμετωπίζουμε στην Πελοπόννησο. Πιστεύουμε πως το έργο θα πετύχει και θα καταφέρουμε να το πολλαπλασιάσουμε και να το επαναλάβουμε και σε άλλους Δήμους και Περιφερειακές Ενότητες», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός και στάθηκε στην ολιστική προσέγγιση που απαιτείται στο θέμα.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Γιώργος Χιουρέας, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνεργασία, αναφέροντας πως: «Είναι πολύ σημαντική μέρα για το Δήμο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια για αυτό το σπουδαίο βήμα που κάνουμε ώστε να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που μας απασχολεί από παιδιά».

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας, Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ανέφερε πως: «Βρισκόμαστε κοντά στην επίλυση ενός σημαντικού θέματος που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δυτικής Μάνης. Είναι μία προσπάθεια που ξεκινήσαμε και θα συνεχιστεί συνολικά στην Περιφέρεια».

Η πράξη αφορά την προμήθεια μίας μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού παραγωγής 1000 κ.μ. την ημέρα, πόσιμου νερού, για την υδροδότηση μέρους της Δημοτικής Ενότητας Λεύκτρου, του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η προμήθεια:

· Μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού δυναμικότητας παραγωγής 1000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού την ημέρα.

· Η μεταφορά, εγκατάσταση, διασύνδεση και λοιπές υποδομές για τη θέση σε πλήρη λειτουργία της μονάδας. Η χωροθέτηση της μονάδας αυτής θα γίνει σε οικόπεδο στην περιοχή «ΜΕΣΑ ΝΤΟΛΟΣ», της Κοινότητας Αγίου Νικολάου, της Δημοτικής Ενότητας Λεύκτρου, του Δήμου Δυτικής Μάνης πλησίον της ήδη λειτουργούσας γεώτρησης.

Η ανωτέρω δράση θα συμβάλλει:

-στην επάρκεια και ποιότητα πόσιμου νερού ανθρώπινης κατανάλωσης

-στην βελτίωση του συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού, και την προστασία της δημόσιας υγείας

-στην αυτονομία υδροδότησης με απεξάρτηση από την δαπανηρή μεταφορά πόσιμου νερού, την προστασία της δημόσιας υγείας με την παροχή πόσιμου νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, την βελτίωση του συνθηκών διαβίωσης μόνιμου και εποχιακού πληθυσμού.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 7:08 pm


Σε επτά χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 30χρονος εμπρηστής του Μαινάλου - Του αναγνωρίστηκε μειωμένος καταλογισμός

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου κάθισε ο 30χρονος από το Λεβίδι Αρκαδίας την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, για την πρόκληση της πυρκαγιάς στην Τρίπολη, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καούν 70 στρέμματα δασικής έκτασης στην περιοχή του Αγίου Βλάση.

Ο εν λόγω άνδρας είχε φύγει από την ψυχιατρική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και, ενώ τον αναζητούσαν οι συγγενείς αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου, έβαλε φωτιά κατ' αρχάς σε κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια στο αλσύλλιο του νοσοκομείου. Ακολούθως, μέσω του δασικού μονοπατιού έφθασε στον Άγιο Βλάση, όπου έβαλε και εκεί φωτιά.

Ο καταδικασθείς, πλέον, 30χρονος άνδρας αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχικά προβλήματα. Όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν έγκλειστος στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος είχε δηλώσει: «Πρόκειται για έναν άνθρωπο που τα τελευταία χρόνια μπαινοβγαίνει στις ψυχιατρικές κλινικές των μεγαλύτερων νοσοκομείων της Αθήνας. Τα όσα έχει αντιμετωπίσει ο ίδιος και η οικογένειά του, σε μια χώρα η οποία είναι γνωστή για το χαμηλό επίπεδο παροχών υγείας σε ψυχιατρικούς ασθενείς είναι για να γραφτεί βιβλίο. Από τη δικαιοσύνη δεν εξαιρούνται όσοι νοσούν, ωστόσο είναι λεπτά τα όρια μεταξύ του τι αρμόζει ως τιμωρία, και τι ως θεραπεία» (δείτε ΕΔΩ).

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο, και δέχτηκε το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση μειωμένου καταλογισμού λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων. Του επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο κακούργημα η ποινή κάθειρξης προσδιορίζεται σε 10 - 15 έτη.

Ε.Γ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 7:00 pm


Τρίπολη: 51 φωτογράφοι συμμετέχουν στην έκθεση φωτογραφίας «Γωνιές της πόλης»

Η κατάθεση των φωτογραφιών για το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Τρίπολης ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με πολύ μεγάλη συμμετοχή από φωτογράφους όχι μόνο από την Τρίπολη αλλά και από όλη την Πελοπόννησο, κάνοντας τη διαδικασία επιλογής ευχάριστη αλλά και χρονοβόρα. Για το 2024 λοιπόν, στην έκθεση φωτογραφίας «Γωνιές της πόλης» η οποία θα γίνει στο πάρκο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης στις 27 και 28 Ιουλίου, θα συμμετέχουν 51 φωτογράφοι με 56 φωτογραφίες από «γωνιές» της Τρίπολης, του Άργους, της Ελευσίνας, της Καλαμάτας αλλά και του Βερολίνου κ.α.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη Σάββατο και Κυριακή 17.30 – 24.00.

Το Σάββατο στις 19.15 θα γίνουν η παρουσίαση και τα εγκαίνια της έκθεσης.

Την Κυριακή στις 18.00 θα γίνουν οι «φωτογραφικές συναντήσεις», μια ανοιχτή συζήτηση όχι μόνο για τους συμμετέχοντες στην έκθεση αλλά για όποιον επιθυμεί – ερασιτέχνη ή επαγγελματία – με θέμα τη φωτογραφική δημιουργική διαδικασία αλλά και μελλοντικές φωτογραφικές δράσεις.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φωτογράφους – ερασιτέχνες και επαγγελματίες – που μοιράστηκαν τη δουλειά τους μέσα από το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Τρίπολης και ελπίζουμε η έκθεση φωτογραφίας να αποτελέσει εκτός από ένα σημείο συνάντησης, και έναν ακόμα πόλο δημιουργικής επικοινωνίας για την τοπική – και όχι μόνο – κοινωνία.

Σας περιμένουμε.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 6:32 pm


Το «ευχαριστώ» του Συλλόγου Απανταχού Μπουλιαριτών για τη συμμετοχή στο πανηγύρι της Αγίας Άννας - Οι τυχεροί λαχνοί

Ο σύλλογος μας σας ευχαριστεί για την παρουσία σας στο πανηγύρι του χωριού μας για την εορτή της Αγίας Άννας. Επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά την περιφέρεια Πελοποννήσου και τον δήμο Γορτυνίας για την οικονομική ενίσχυση που μας προσέφεραν..

Οι αριθμοί των λαχνών που κερδίζουν διάφορα δώρα είναι:  1035-2700-1577-1310-1546-308-808-2631-2635-2161-1253-1404-2252-1079-1532-1414-668-1465-514-1069-581-620.(Όποιος τυχερός μπορεί να επικοινωνήσει με μήνυμα στην σελίδα μας)... Ραντεβού στις επόμενες εκδηλώσεις του συλλόγου μας ..

Με εκτίμηση το διοικητικό συμβούλιο..

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 6:16 pm


Με πόσες ομάδες θα γίνει το νέο πρωτάθλημα της Α’ Αρκαδίας;

Γρίφος σε εξέλιξη αναφορικά με τις ομάδες που θα απαρτίζουν το νέο πρωτάθλημα της Α’ Αρκαδίας καθώς όλα είναι ρευστά για τον τελικό αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Ο τελικός αριθμός μάλιστα θα οριστικοποιήσει και την μορφή του νέου πρωταθλήματος καθώς πέραν των play off έχει αποφασιστεί να έχουμε και play out την νέα αγωνιστική σεζόν στην Α’ Αρκαδίας.

Δεδομένο επίσης θα πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός πως και την καινούρια ποδοσφαιρική περίοδο θα υποβιβαστεί μία ομάδα από την μεγάλη κατηγορία όπως συνέβη δηλαδή και την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας σίγουρη στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Αρκαδίας θα πρέπει να θεωρηθεί η συμμετοχή των: ΑΕΚ Τρίπολης, Αχιλλέα, Πανθυρεατικού, Ερμή Μελιγούς, Τεγέας, Λεωνίδιου, Ηρακλή Βερβένων, Δημητσάνας αλλά και των Απόλλωνα Τυρού και Αετού Δάρα που πήραν την άνοδο.

Στον αέρα (αυτή την στιγμή) είναι η συμμετοχή του Κορακοβουνίου, των Βρασιών αλλά και του Παναρκαδικού που ναι μεν θα δηλώσει συμμετοχή αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν κατέβει και σε ποια από τις δύο κατηγορίες θα λάβει μέρος.

Το τοπίο ακόμα μοιάζει και είναι θολό με τις ομάδες να έχουν διορία ως και της 13 Αυγούστου για να δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα της Α’ και της Β’ Αρκαδίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 6:10 pm


«Κυνική, προκλητική και δήθεν …ανήξερη η ΕΕ για τη στήριξη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού»

Eurokinissi

Δεν έκρυψε με ποιους τάσσεται η Κομισιόν και ο Ζ.Μπορέλ απαντώντας σε ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με τις κυρώσεις στον βουλευτή του «Δημοκρατικού Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα» (Hadash) και μέλος του ΠΓ του ΚΚ Ισραήλ, Ofer Cassif, από την «Επιτροπή Δεοντολογίας» του ισραηλινού κοινοβουλίου.

Με πρόσχημα ότι «δεν γνωρίζει τις ακριβείς δηλώσεις του κ. Ofer Cassif» ο Ύπατος Εκπρόσωπος δεν σχολιάζει την ποινή που του επιβλήθηκε, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί ενώ ο κόσμος το έχει «τούμπανο» ότι η ποινή επιβλήθηκε στον Cassif «λόγω της δημόσιας τοποθέτησής του υπέρ του άμεσου τερματισμού του πολέμου στην Παλαιστίνη».

Σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, την στιγμή που οι ωμότητες και τα εγκλήματα πόλεμου του ισραηλινού κατοχικού κράτους σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού ξεπερνούν κάθε αρρωστημένη φαντασία ο Ύπατος Εκπρόσωπος εκφράζει επίσης ανησυχία «για την εμπρηστική ρητορική που χρησιμοποιούν ορισμένοι εκπρόσωποι της ισραηλινής κυβέρνησης». Το πρόβλημα που εντοπίζει η ΕΕ επομένως είναι τα «λόγια» κι όχι η ιδία η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ που έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 39 χιλιάδες να έχουν χάσει τη ζωή τους, στην πλειοψηφία τους άμαχοι και χιλιάδες παιδιά, 90 χιλιάδες είναι οι τραυματίες, πάνω από 1,9 εκατ οι οποίοι εκτοπισμένοι. Την ίδια στιγμή η ΕΕ συνεχίζει να χρηματοδοτεί το Ισραήλ ενώ συνεχίζει τη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συνεργασία μαζί του.

Η δε επίκληση του Ζ. Μπορέλ ότι «η Επιτροπή υποστηρίζει το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς», αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης. Αλήθεια, στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που έγιναν σε πολλές χώρες της ΕΕ, όπου οι δυνάμεις καταστολής οργίασαν σε βάρος διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης, συλλαμβάνοντας ως «αντισημίτη» όποιον υποστήριζε τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού για λεύτερη πατρίδα, γίνονται σεβαστά αυτά τα δικαιώματα;

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η ΕΕ με τη στάση της στηρίζει το κράτος κατακτητή Ισραήλ πολιτικά, οικονομικά αλλά και στρατιωτικά, γι’ αυτό και αποφεύγει «όπως ο διάολος το λιβάνι» να απαντήσει στα συγκεκριμένα ζητήματα που έθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη για να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από το κράτος του Ισραήλ. Για Παλαιστίνη λεύτερη, ανεξάρτητη πατρίδα του λαού της. Στηρίζουμε τον αγώνα του ΚΚ Ισραήλ και των φωνών αντίστασης και καταγγελίας της εγκληματικής πολιτικής της  κυβέρνησης Νετανιάχου. Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία λέξη τους, ο παλαιστινιακός λαός θα νικήσει.

Ακολουθούν τα κείμενα της ερώτησης της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και της απάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

«Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-003363/2023

Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος

Η "Επιτροπή Δεοντολογίας" του ισραηλινού κοινοβουλίου (Κνεσέτ) αποφάσισε να απαγορεύσει στον βουλευτή του "Δημοκρατικού Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα» (Hadash) και μέλος του ΠΓ του ΚΚ Ισραήλ, Ofer Cassif, να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της ολομέλειας και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για 45 ημέρες λόγω της δημόσιας τοποθέτησής του υπέρ του άμεσου τερματισμού του πολέμου στην Παλαιστίνη, όπως άλλωστε διατρανώνουν και εκατομμύρια άνθρωποι σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε όλη την υφήλιο.

Σε μία περαιτέρω κλιμάκωση, η ισραηλινή αστυνομία προσήγαγε τον Mohammad Barakeh, πρόεδρο της Ανώτατης Επιτροπής Παρακολούθησης Ζητημάτων των Αράβων Πολιτών του Ισραήλ, πρώην Βουλευτή της Κνεσέτ, και άλλα πέντε μέλη της Επιτροπής, που συμμετείχαν σε ειρηνικές διαδηλώσεις. Αυτή η επικίνδυνη εξέλιξη προστίθεται στις οργανωμένες επιθέσεις και απειλές από φασιστικές οργανώσεις σε νυν και πρώην βουλευτές που αντιτίθενται στην πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου. Τέτοιου είδους κυρώσεις και απειλές σε βάρος εκλεγμένων αποτελούν ευθέως φίμωση του δικαιώματος των βουλευτών να ασκούν έλεγχο στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική και στις αποφάσεις του κοινοβουλίου.

Ερωτάται ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής/Ύπατος Εκπρόσωπος για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κ. Josep Borell:

Πώς τοποθετείται στην απαράδεκτη πολιτική δίωξη σε βάρος του βουλευτή Ofer Cassif επειδή εναντιώθηκε στη συνεχιζόμενη αιματοχυσία του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων και ζήτησε άμεσο τερματισμό του πολέμου;

Πώς τοποθετείται στο "κυνήγι μαγισσών" που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του Ισραήλ εναντίον Αράβων και Εβραίων πολιτών που ζητούν τον άμεσο τερματισμό του πολέμου;

Απάντηση του ύπατου εκπροσώπου/αντιπροέδρου κ. Borrell i Fontelles εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Επιτροπή αντιλαμβάνεται ότι ο κ. Ofer Cassif έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα βάσει απόφασης της επιτροπής δεοντολογίας της Knesset γιατί φέρεται να «συνέδεσε περιεχόμενο σχετικό με το Ολοκαύτωμα με την τρέχουσα κυβερνητική πολιτική σε καιρό πολέμου» . Η Επιτροπή δεν γνωρίζει τις ακριβείς δηλώσεις του κ. Ofer Cassif και, ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το θέμα αυτό.

Η Επιτροπή ανησυχεί ιδιαίτερα για την εμπρηστική ρητορική που χρησιμοποιούν ορισμένοι εκπρόσωποι της ισραηλινής κυβέρνησης στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα.

Η Επιτροπή υποστηρίζει το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς, εντός των ορίων που προβλέπονται από τον νόμο, όπως κατοχυρώνεται στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Ισραήλ βρίσκεται σε στενή επαφή με την αραβική ισραηλινή κοινότητα και τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών της».

26/07/2024                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 6:00 pm


Εντοπίστηκε φυτεία 132 δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτoδασική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (25.7.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, 76χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες (25.7.2024) το απόγευμα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή κατά την οποία εντοπίστηκε,  σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά -135- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,5- μέτρου, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, η φυτεία καλλιεργούταν από τον ανωτέρω 76χρονο με σκοπό τη συγκομιδή σημαντικής ποσότητας κάνναβης την οποία στη συνέχεια θα διακινούσε, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 5:40 pm


Δημοσίευση της ΚΥΑ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τα άτομα με αναπηρία

Η ΕΣΑμεΑ δημοσιεύει την ΚΥΑ Αριθμ. 106723 ΕΞ 2024, ΦΕΚ B’ 4337/24.07.2024: «Καθορισμός κριτηρίων χαρακτηρισμού ως “ευάλωτων” ατόμων με ειδικές ανάγκες βάσει ποσοστού αναπηρίας, καθώς και εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων προκειμένου για την ένταξή τους στις πρόνοιες του ν. 4738/2020 για τους ευάλωτους οφειλέτες βάσει της παρ. 3 του άρθρου 14 καθώς και του Μέρους Δευτέρου του Βιβλίου Τρίτου ν. 4738/2020».

Πρόκειται για την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Κ. Χατζηδάκη και Σ. Ζαχαράκη, που υπέγραψαν παρουσία του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, με την οποία με την οποία τα άτομα με αναπηρία εντάσσονται στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ και η τοποθέτηση στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2118 (…)και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών», αναφορικά με τη διάταξη που εμπεριέχεται για τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στην κατηγορία των ευάλωτων οφειλετών.

KYA_EXOD_25.7.24 by Eve Fallen on Scribd

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 5:20 pm


Επίσημο: Ο Faustino Dettler στον Αστέρα Β' ΑΚΤΩΡ

Ο ASTERAS AKTOR ανακοινώνει την συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή, Faustino Dettler, ο οποίος εντάσσεται στην Ομάδα Β' του συλλόγου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο ποδοσφαιριστής Faustino Dettler,με καταγωγή από την Αργεντινή  εντάσσεται στο δυναμικό της Β' Ομάδας του ASTERAS AKTOR. Καλωσορίζουμε τον ποδοσφαιριστή στην οικογένεια του συλλόγου και τού ευχόμαστε καλή επιτυχία. 

 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Όνομα: Faustino Dettler

Θέση: Μέσος

Εθνικότητα: Αργεντινή 

Ημερομηνία Γέννησης: 11/06/1998

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 5:03 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας