Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Γαστρονομικό happening στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO» (pics,vid)

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 18:00 στον χώρο μαγειρικής της έκθεσης το Μαγειρείο Βερσαλλίες και  ο  Γιάννης  Κούμανης από την Καλαμάτα ετοίμασαν βραστή  βουνίσια  γίδα,  σε  βελουτέ  ζωμό με  άγρια  λάπαθα και σέσκουλα ,  άγρια σκόρδα,  καυκαλήθρες, μυρώνια και μανιτάρια. Επίσης προσφέρθηκαν καψαλισμένα  μανιτάρια, τρίμματα  μυζήθρας και σπασμένα κομμάτια  μανιάτικου παξιμαδιού.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Γαστρονομικό happening στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO»

Video of ArcadiaPortal.gr Γαστρονομικό happening στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO»

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 9:12 pm


Ο ΣΑΟΟ εξορμά στο κεδροδάσος της Μαλεβής

Μια μοναδική εξόρμηση στον μαγευτικό Πάρνωνα με το μοναδικό κεδρόδασος απο Άγιο Πέτρο έως Αγιάννη. Σε μια μοναδική εξόρμηση γεμάτη χρώματα  θα διασχίσουμε το φημισμένο οροπέδιο του Ξηροκαμπίου με τα δάση του μοναδικού ενδημικού της Ευρώπης δενδρόκεδρου, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Μαλεβής και θα περπατήσουμε το φαράγγι του ποταμού Τάνου μέχρι τον Αγιάννη.

Θα υπάρχει δυνατότητα για όποιον δεν θέλει να περπατήσει να επισκεφθεί με το λεωφορείο την Ι.Μ. Μαλεβής και μετά να καταλήξει στον Αγιάννη.

Α πορεία: Άγιος Πέτρος – Αγιος Νικόλας – Ι.Μ. Μαλεβής – Ξεροκάμπι – Αγιάννης
                    Ώρες: 5,5 / Κατ.: Α+
Β Πορεία: Άγιος Νικόλας – Ι.Μ. Μαλεβής  – Αγιοπετρίτικα καλύβια
                    Ώρες: 3 / Κατ.: Α
Γ Πορεία: Άγιος Νικόλας – Ι.Μ. Μαλεβής
                     Ώρες: 2 / Κατ. : Α

Αναχώρηση απο 8πμ πλ. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης 

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου Β.Δεκάζου 9-11, τηλ. 2710234980
e-mail: [email protected]

Αρχηγοί: Καρακάλου Μ., Καψάλης Ν., Καλαμούτσου Β., Ζαχαριάς Κ., Κούκλη Α.

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 8:45 pm


Μητσοτάκης: Τιμούμε τους αγώνες για Δημοκρατία με καλύτερη Δημοκρατία

«Σαράντα έξι χρόνια μετά, θυμόμαστε και διδασκόμαστε, μετατρέποντας την ιστορική μνήμη σε δημιουργικό παρόν. Τιμούμε τους αγώνες για Δημοκρατία με περισσότερη και καλύτερη Δημοκρατία. Με ανάπτυξη για όλους, ασφάλεια για όλους!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει «αφήνουμε πίσω ψεύτικα, διχαστικά, συνθήματα. Κάνουμε τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου αφετηρία περισυλλογής, ευθύνης και προόδου. Ενωμένοι οι Έλληνες, οικοδομούμε μια καλύτερη Ελλάδα. Την Ελλάδα που μας αξίζει. Με αλήθεια, σχέδιο, δουλειά και αποτέλεσμα. Προχωρούμε μπροστά!». 

 

46 χρόνια μετά, θυμόμαστε και διδασκόμαστε, μετατρέποντας την ιστορική μνήμη σε δημιουργικό παρόν. Τιμούμε τους αγώνες για Δημοκρατία με περισσότερη και καλύτερη Δημοκρατία. Αφήνουμε πίσω διχαστικά συνθήματα. Κάνουμε την φετινή επέτειο του #Πολυτεχνείου αφετηρία προόδου. pic.twitter.com/6pceownISb

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 17, 2019

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 8:15 pm


Πάνω από 80 τρίτεκνες οικογένειες απειλούνται από το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Η 1η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου(ΠΕΤΠ) για το 2019 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Μέγαρο της Μεγαλόπολης με απολυτή επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες και επαναβεβαιώθηκε ότι πρώτη προτεραιότητα στις διεκδικήσεις μας απέναντι στην πολιτεία αποτελεί η εξομοίωση με τους πολυτέκνους. 

Με ομόφωνη απόφαση στο διευρυμένο Περιφερειακό συμβούλιο  συμφωνήθηκε πως θα αποτελεί την  επίσημη φωνή των Τριτέκνων της περιφέρειας σε θέματα που άπτονται με τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης καθώς και με ζητήματα που απαιτούν συντονισμένες δράσεις . Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης   Χρήστος Κορομηλάς έκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα της Ένωσης και τόνισε ότι οι σύλλογοι μας σε επίπεδο περιφέρειας θα αποδείξουν πως τοπικιστικές ή άλλες διαφορές σε κεντρικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και ιδιαίτερα τις πολυμελής οικογένειες δεν υφίστανται ‘η ισχύς είναι εν τη ενώσει’ είπε χαρακτηριστικά. Επίσης επεσήμανε πως χρέος όλων των συλλόγων μας είναι να αποδείξουμε πως υποστηρίζουμε τα μέλη μας που δοκιμάζονται περισσότερα αυτή την περίοδο.

Στην διευρυμένη συνάντηση των τριτέκνων συμμετείχαν σύλλογοι Τριτέκνων από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου καθώς και την περιφερειακή  ενότητα Ηλείας, Αχαΐας, και Αττικής. Κατά την συνάντηση τέθηκαν πολλά προβλήματα και δυσχέρειες  που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες της Πελοποννήσου. 

Τέθηκαν προς ψήφιση και ψηφίστηκαν ομόφωνα οι εξής προτάσεις: 

1) Πλήρης εξομοίωση των Τριτέκνων με τους Πολυτέκνους. 

2) Πρόταση για συνένωση των δύο Ομοσπονδιών για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων με χρονοδιάγραμμα έξι μηνών. 

3) Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας ΟΧΙ δια μέσου του προσφυγικού (μεταναστευτικού ρεύματος) αλλά με πολιτικές προστασίας των πολυμελών οικογενειών .

4) Άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη της Πελοποννήσου για θέματα των Τριτέκνων που άπτονται με τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης.

5) Τέλος με ψήφισμα που θα αποσταλεί αρμοδίως με ομόφωνη απόφαση όλων των συλλογών της Μεγαλόπολης, Μεσσηνίας, Λακωνίας, της Τρίπολης, Κορίνθου, Πάτρας, Ηλίας, Ανατολικής Αττικής και Περιφέρειας Αττικής «Ζητούμε την συνέχιση της λειτουργίας της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη καθώς απασχολεί πολλούς εργαζόμενους (80 και πλέον Τρίτεκνες οικογένειες) και το κλείσιμο της επιχειρήσεις αποτελεί βαρύτατο χτύπημα στην τοπική οικονομία και κοινωνία». 

Θερμά ευχαριστούμε για την παραχώρηση του Δημαρχιακού Μεγάρου την Δημοτική Αρχή και τον Δήμο Μεγαλόπολης. 

                                                                                                       ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ ΠΕΤΠ

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 7:45 pm


4 ρίχτερ ταρακούνησαν την Κυνουρία

Σεισμός μεγέθους 4.0 R σημειώθηκε στις 17-11-2019 19:14 με επίκεντρο: 40 χλμ Νοτιοδυτικά της Ύδρας και εστιακό βάθος: 10 χλμ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κυνουρία. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 7:42 pm


Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Κυριακής. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα κινηθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η μεταβολή του καιρού θα είναι πάντως σύντομη και από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, αρχικά στα δυτικά και έως το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές, τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει. Σύμφωνα πάντως με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 7:21 pm


Γιουκούδης... at the buzzer για ένα «χρυσό» τρίποντο (vid)

Είναι το 94ο λεπτό του αγώνα του Παναρκαδικού με τον Αιολικό με τον Δημήτρη Γιουκούδη σαν απομηχανής Θεός να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο για κάνει το 2-1 και για να χαρίσει ένα σπουδαίο τρίποντο στο τριφύλλι.

Όλα ξεκίνησαν από την οξυδέρκεια του Μπάρδου που πίεσε τον αντίπαλο αμυντικό, κέρδισε μπάλα, είχε την απόλυτη ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση σε εκείνο το χρονικό σημείο να κάνει μια υπέροχη ντρίπλα, να σεντράρει με τον Νάνο με αυτοθυσία να βρίσκει την μπάλα τόσο όσο για να έρθει στα πόδια του Γιουκούδη και αυτός από κοντά να την στείλει στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

Ο Γιουκούδης βάση της εικόνας του σε όλο το παιχνίδι δικαιώθηκε στο φινάλε με το τέρμα αυτό, ο Μπάρδος είναι ο X-Factror της νίκης μιας και εκτός της συμμετοχής του στο δεύτερο γκολ από τα δικά του πόδια μετά από ένα άψογα εκτελεσμένο φάουλ έρχεται το πρώτο γκολ του Γκαντιάγκα και ο Νάνος που πέρασε δύο λεπτά πριν την κανονική διάρκεια του αγώνα σε ρόλο δεύτερου επιθετικού δίπλα στον Γιουκούδη κάνει αυτό για το οποίο μπήκε σε εκείνο το σημείο στην αναμέτρηση.

Ο Θανάσης Στάικος έχει δύο αλλαγές με καθοριστική συμβολή στο παιχνίδι (Μπάρδος-Νάνος) μα πάνω απ' όλα έχει περάσει στους ποδοσφαιριστές του το πνεύμα να τα δίνουν όλα μέχρι το φινάλε, να έχουν πλάνο και καθαρό μυαλό για να δημιουργήσουν καταστάσεις προς την αντίπαλη εστία.

Και αν ο Γιουκούδης είναι ο at the buzzer της νίκης και οι αλλαγές των Μπάρδου και Νάνου καθοριστικές να προσθέσουμε και τον πραγματικό "κέρβερο" Ντουντούμη κάτω από την πράσινη εστία που δήλωσε παρών όταν χρειάστηκε και κράτησε την ομάδα του.

Ο Παναρκαδικός πήρε ένα αποτέλεσμα που ήθελα πάρα πολύ και μια νίκη τεράστιας σημασίας αρχικά σε βαθμολογικό επίπεδο και επιπλέον (βάλε και με τον τρόπο που ήρθε) στον τομέα της ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Σε αυτή την ομάδα υπάρχουν ρόλοι ξεκάθαροι. Σήμερα ήταν αυτοί που βγήκαν πιο μπροστά, στον επόμενο αγώνα κάποιοι άλλοι. Ο Παναρκαδικός είναι σύνολο με αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι του και στο φινάλε παίρνει αυτό που δικαιούται.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Γιουκούδης... at the buzzer για ένα «χρυσό» τρίποντο

Video of ArcadiaPortal.gr Γιουκούδης... at the buzzer για ένα «χρυσό» τρίποντο

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 7:18 pm


Πρόταση της Αδελφότητας Δημητσανιτών για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Δημητσάνας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ Α.Τ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ

Επειδή η Αδελφότητα Δημητσανιτών γίνεται αποδέκτης παραπόνων για το κυκλοφοριακό πρόβλημα κατά τις αργίες από τους συμπατριώτες και τους επισκέπτες της Δημητσάνας, επιβάλλεται η λήψη των κατωτέρω μέτρων.

1) Κατά τις αργίες και σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής να απαγορεύεται το παρκάρισμα των αυτοκινήτων κατά μήκος του δρόμου της αγοράς, με την παρουσία αστυνομικών οργάνων για την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων, δεδομένου ότι η Δημητσάνα αποτελεί προορισμό υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος με μεγάλη επισκεψιμότητα.
2) Την τοποθέτηση 2 σηματοδοτών, τον ένα πριν από την γέφυρα εισόδου και τον άλλον μετά την διασταύρωση προς Παλαιοχώρι, ούτως ώστε ο δρόμος να μονοδρομείται κατά τις ώρες που υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα.
3) Την δημιουργία πάρκινγκ εντός της Δημητσάνας για την διευκόλυνση της στάθμευσης των οχημάτων.

Η λήψη των ανωτέρω μέτρων είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα είναι έντονο εν όψει της ανερχόμενης τουριστικής ανάπτυξης της Δημητσάνας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 6:57 pm


Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας συγκροτεί τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ως ακολούθως:

1. κ. Αρφάνης Αλέξιος (Δημοτικός Σύμβουλος), Πρόεδρος.

2. κ. Κωνσταντόπουλος Νικόλαος (Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα – Πραστού), τακτικό μέλος, ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, με αναπληρωματικό μέλος την κα Λαγονίκου Σοφία (Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Παρ. Άστρους).

3. κ. Κολοβός Βασίλειος (Διευθυντής ΕΠΑΛ Άστρους), τακτικό μέλος, ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, με αναπληρωματικό μέλος την κα Φάκλαρη Μαρία (Διευθύντρια Γενικού Λυκείου Άστρους).

4. κ. Κόσσυβας Βασίλειος (Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Άστρους), τακτικό μέλος, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας, με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Παινέση Πέτρο (Εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου Άστρους).

5. κ. Αδάμης Ανδρέας (Εκπαιδευτικός Γυμνασίου Άστρους), τακτικό μέλος, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αρκαδίας (ΕΛΜΕ), με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Κοντογιαννόπουλο Ηλία (Εκπαιδευτικός Γενικού Λυκείου Άστρους).

6. κ. Σαβούρδος Χρήστος, τακτικό μέλος, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Άστρους, με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Αδάμη θεόδωρο.
7. κ. Ιατρίδης Ηλίας, τακτικό μέλος, ως εκπρόσωπος του Σωματείου Επαγγελματιών Άστρους «Ο Καρυτσιώτης», με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Μπάρλα Δημήτριο.

8. κ. Καραγιάννης Παναγιώτης, τακτικό μέλος, ως εκπρόσωπος του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Δολιανών, με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Λιαμπότη Γεώργιο.
Κατά τις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ασκεί καθήκοντα γραμματέα η δημοτική υπάλληλος Πουλημένου Ανθούλα με αναπληρωτή της τον δημοτικό υπάλληλο Κουρμπέλη Δημήτριο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 121/2018 απόφαση Δημάρχου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 6:51 pm


Συνάντηση Νίκα με τους εμπειροτέχνες εργολάβους

Με εκπροσώπους από τη διοίκηση του Συνδέσμου Εργολάβων Κατασκευαστών Εμπειροτεχνών Δημοσίων Εργων συναντήθηκε, την Παρασκευή, στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου και δήλωσε ότι από την πλευρά της η Περιφέρεια θα τον στηρίξει όσο είναι δυνατόν.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 6:11 pm


Μια φωτοβολίδα ο Πριόβολος σκάει... (vid)

Ο Μαντινειακός πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό κόντρα στον Πανθυρεατικό μετά το ισόπαλο μεταξύ τους 1-1 την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στο Δημοτικό γήπεδο Κάρτσοβας στην Τρίπολη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας.

Η ομάδα του Μαντινιακού παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ αντέδρασε και με ένα φανταστικό γκολ του Πρίοβολου πέντε λεπτά μετά το γκολ που δέχθηκε από τον Αγγελόπουλο έγραψε το τελικό 1-1 με τρόπο άκρως εντυπωσιακό.

Ο Πριόβολος με ένα κοντρόλ έφερε την μπάλα μπροστά του και με το κουντεπιέ έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ με την μπάλα να παίρνει πολλά φάλτσα στον αέρα και να καταλήγει στην συνέχεια με δύναμη στην εστία του Πανθυρεατικού.

Δείτε το γκολ του Πριόβολου και την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στην αθλητική εκπομπή "Στα Γήπεδα της Αρκαδίας" όλα τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από το παιχνίδι του Μαντινειακού με τον Πανθυρεατικό.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal,gr Μια φωτοβολίδα ο Πριόβολος σκάει

Video of ArcadiaPortal,gr Μια φωτοβολίδα ο Πριόβολος σκάει

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 6:06 pm


Στο ρετιρέ της Β' Αρκαδίας οι Βρασιές

Ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Αρκαδίας με τις Βρασιές μετά την νίκη τους και επί της Νεστάνης να απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής και τον Αχιλλέα με τον Ηρακλή να ακολουθούν.

Αποτελέσματα

Σάββατο (16/11)

ΑΕ Μαρίου-Αχιλλέας 1-2

Α.Ο. Νέων Τρίπολης-Ηρακλής Βερβένων 1-2

Κυριακή (17/11)

Βρασιές-Νεστάνη 1-0

Πανιώνιος Μεγαλόπολης-Κανδήλα 3-0 α.α.

Ρεπό: Νικηταράς Δολιανών

Βαθμολογία

1. Βρασιές 12

2. Αχιλλέας 10

3. Ηρακλής 9

4. ΑΟ Νέων Τρίπολης 7

5. Νεστάνη 6

6. ΑΕ Μαρίου 3

7. Νικηταράς 3

8. Πανιώνιος Μεγαλόπολης 3

9. Κανδήλα -

Επόμενη αγωνιστική

Ηρακλής Βερβένων-Νικηταράς Δολιανών

Νεστάνη-Α.Ο. Νέων Τρίπολης

Αχιλλέας-Πανιώνιος Μεγαλόπολης

Βρασιές-ΑΕ Μαρίου

Ρεπό: Κανδήλα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 5:31 pm


Αφιέρωμα στους Αρκάδες που έλαβαν μέρος στους απελευθερωτικούς αγώνες της Μακεδονίας (pics,vid)

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τον «Τεγεατικό Σύνδεσμο», την «Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» και την «Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου»,συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, διήμερο ιστορικό αφιέρωμα στους Αρκάδες Αγωνιστές που έλαβαν μέρος στους απελευθερωτικούς αγώνες της Μακεδονίας, κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908) και τους Βαλκανικούς Πολέμους(1912-1913).

Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στον Τεγεάτη Ταγματάρχη Νικόλαο Γεωργούλη, που έπεσε ηρωικά στη Μάχη των Γιαννιτσών στις 19 Οκτωβρίου 1912.

Όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 17 Νοεμβρίου  στο Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης είδαν την έκθεση κειμηλίων και φωτογραφικό πανόραμα Αρκάδων αγωνιστών, που πολέμησαν στους απελευθερωτικούς αγώνες της Μακεδονίας  και παρακολούθησαν τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Ο  Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας Παπαλαζάρου Ιωάννης ανέπτυξε το θέμα «Αρκάδες Αγωνιστές στους Απελευθερωτικούς Αγώνες της Μακεδονίας»

Έπειτα ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου, Ταξίαρχος της  Πολεμικής Αεροπορίας Γεωργόπουλος Παναγιώτη παρουσίασε το θέμα «Ένας Τεγεάτης Ήρωας στην Μάχη των Γιαννιτσών» και τέλος η μαθήτρια Ειρήνη Παπαναστασίου μίλησε για το «Πως γνώρισε τον τρις προπάππου της, μέσα από τις μνήμες της οικογένειας»,

Το πρόγραμμα έκλεισε με  Βυζαντινούς Ύμνους από τον Βυζαντινό Χορό της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας

«Ο Άγιος Νεοϊερομάρτυς Λάζαρος ο Τριπολίτης»

Ακολουθεί βίντεο

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Αφιέρωμα στους Αρκάδες που πολέμησαν στην Μακεδονία

Video of ΑrcadiaPortal.gr Αφιέρωμα στους Αρκάδες που πολέμησαν στην Μακεδονία

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 5:25 pm


Σε εξέλιξη η πορεία του Πολυτεχνείου

Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα  «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», κατευθύνονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, η πορεία του «μπλοκ» της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

kathimerini.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 5:19 pm


Νεκρές οι 17χρονη και η μητέρα της που είχαν εξαφανιστεί από την Κατερίνη

Νεκρές σε χαράδρα εντοπίστηκαν η 17χρονη και η μητέρα της που είχαν εξαφανιστεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου από την Κατερίνη (δείτε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι σοροί τους εντοπίστηκαν σε χαράδρα, βάθους 120 μέτρων, κοντά στην ορεινή περιοχή Φωτεινά, απ’ όπου διέρχεται η παλιά εθνική οδός Κατερίνης - Ελασσόνας.

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε στις 11:40 το πρωί από μικτό κλιμάκιο πυροσβεστών, ανδρών της ΕΜΑΚ και αστυνομικών που και με τη βοήθεια drones ερευνούσαν εξονυχιστικά την περιοχή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 5:04 pm


Κορυφή το Λεωνίδιο, άνετα η Δόξα, ισοπαλία στο Μαντινειακός - Πανθυρεατικός

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στην Α' Αρκαδίας

Ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας με το Λεωνίδιο να περνάει στην κορυφή μετά την νίκη του επί της Τεγέας. Γκέλα για τον Πανθυρεατικό στην Τρίπολη κόντρα στον Μαντινειακό, άνετα η Δόξα τον ΠΑΟΚ.

Α' Αρκαδίας (7η αγωνιστική)

Σάββατο (16/11, 15:00)

Ερμής Μελιγούς-Κορακοβούνι 1-1

45' Μάζης - 38' Παναγιωτόπουλος

Δημητσάνα-Ορχομενός Λεβιδίου 2-0

27', 38' Δημάκος

Απόλλων Τυρού-Ολυμπιακός Λεωνιδίου 0-1

75' Καλογέρης

Κυριακή (17/11, 15:00)

Λεωνίδιο-Τεγέα 2-0

30', 62' Σ. Γιαννούσης

Δόξα Μεγαλόπολης-ΠΑΟΚ Τρίπολης 3-0

Σταθούρος, Βίγκνιεβιτς, Αλεξανδρής

Μαντινειακός-Πανθυρεατικός 1-1

69' Πριόβολος- 64'' Αγγελόπουλος

Βαθμολογία

1. Λεωνίδιο 17

2. Ερμής Μελιγούς 16

3. Ολυμπιακός Λεωνιδίου 15

4. Πανθυρεατικός 14

5. Δημητσάνα 13

6. Δόξα Μεγαλόπολης 10

7. Κορακοβούνι 8

8. Τεγέα 7

9. Μαντινειακός 7

10. Απόλλωνας Τυρού 5

11. Ορχομενός 4

12. ΠΑΟΚ Τρίπολης 0

Επόμενη αγωνιστική

Λεωνίδιο-Ερμής Μελιγούς

Κορακοβούνι-Δόξα Μεγαλόπολης

Τεγέα-Δημητσάνα

ΠΑΟΚ Τρίπολης-Μαντινειακός

Ορχομενός Λεβιδίου-Απόλλων Τυρού

Πανθυρεατικός-Ολυμπιακός Λεωνιδίου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 5:00 pm


Αποτελέσματα και βαθμολογία στον όμιλο Παναρκαδικού και ΑΕΚ

Ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 6ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας με τον Παναρκαδικό να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Παραμένει στην ουρά χωρίς βαθμό η ΑΕΚ Τρίπολης.

Αποτελέσματα

Σάββατο (16/11)

Παλληνιακός-ΑΕΚ Τρίπολης 2-0

Θύελλα Ραφήνας-Μαρκό 0-3

ΑΟ Υπάτου-Αήττητος Σπάτων 5-0

Κόρινθος 2006-Αχαρναϊκός 1-0

ΑΣ Ρόδος-ΑΟ Ν. Αρτάκης 1-0

Κυριακή (17/11)

Παναρκαδικός-Αιολικός 2-1

Ρεπό: ΠΑΣ Κιθαιρών Καπαρελλίου

Βαθμολογία

1. Ρόδος 19

2. Μαρκό 17

3. Παναρκαδικός 14

4. Κόρινθος 2006 13

5.  ΑΟ Υπάτου 13

6.  Αήττητος Σπάτων 12

7. Θύελλα Ραφήνας 11

8. Αχαρναικός 10

9. Παλληνιακός 10

10. Νέα Αρτάκη 9

11. Κιθαιρών Καπαρελίου 9

12. Αιολικός 8

12. ΑΕΚ Τρίπολης 0

Επόμενη αγωνιστική

Θύελλα Ραφήνας-Παλληνιακός

ΑΕΚ Τρίπολης-ΑΟ Υπάτου

Μαρκό-Κόρινθος 2006

Αχαρναϊκός-ΑΣ Ρόδος

Κιθαιρών Καπαρελλίου-Αιολικός

ΑΟ Ν. Αρτάκης-Παναρκαδικός

Ρεπό: Αήττητος Σπάτων

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 4:29 pm


Μια αγκαλιά και «ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ» δυνατά (vid)

Στο γνωστό σημείο, για τον ίδιο λόγω για την συνήθεια που αποτελεί λατρεία, για την αποθέωση των ποδοσφαιριστών, γιατί ο Παναρκαδικός είναι μια μεγάλη οικογένεια όπου με ένα μαγικό τρόπο κάνει ομάδα και κερκίδα ένα.

Το τριφύλλι πήρε μια τεράστιας σημασίας νίκη με γκολ στο 94ο λεπτό στην τελευταία φάση του αγώνα μέσα σε ντελίριο πανηγυρισμών έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι κόντρα στον Αιολικό με 2-1 με σκόρερ τους Γκαντιάγκα και Γιουκούδη.

Το τέλος της συναρπαστικής αυτής αναμέτρησης βρήκε τους φιλάθλους στην πόρτα του γηπέδου να περιμένουν τους θριαμβευτές για να τους αγκαλιάσουν και όλοι μαζί να φωνάξουν δυνατά τρεις φορές ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ!

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr 1,2,3 Παναρκαδικός

Video of ArcadiaPortal.gr 1,2,3 Παναρκαδικός

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 4:04 pm


Τσίπρας για Πολυτεχνείο: Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έστειλε το δικό του μήνυμα για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου

«46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, την έφοδο των παιδιών του Νοέμβρη στον ουρανό και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Αλλά και όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο “Όχι” στην αμερικανοκίνητη χούντα, όταν αυτό το “Όχι” κόστιζε διωγμούς, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες», έγραψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί. Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα. Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας. Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 4:01 pm


Παναρκαδικός - Αιολικός 2-1 (vid)

Με γκολ buzzer beater στην τελευταία φάση του αγώνα στο 94ο λεπτό από τον Γιουκούδη ο Παναρκαδικός πήρε τεράστια νίκη με 2-1 επί του Αιολικού στην Τρίπολη στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας.

Η ομάδα του Θανάση Στάικου σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι προηγήθηκε στο 67' με τον Γκαντιάγκα με τον Αιολικό να ισοφαρίζει στο 70' με τον Λαζαρίδη και τον αγώνα να παίρνει μορφή θρίλερ στα τελευταία λεπτά.

Στο 94ο λεπτό μια καταπληκτική ενέργεια του Μπάρδου από τα αριστερά, μια κεφαλιά στρώσιμο του Νάνου που είχε περάσει ως αλλαγή στο 88' έδωσαν την δυνατότητα στον Γιουκούδη μέσα από την περιοχή να γράψει το τελικό 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Δείτε στο βίντεο τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από την μεγάλη νίκη του Παναρκαδικού επί του Αιολικού με 2-1.

Παναρκαδικός: Ντουντούμης, Γκαντιάγκα, Γιουκούδης, Διαμαντόπουλος, Καναβέτας (Μπάρδος), Λυμπερόπουλος Ν. (Νάνος), Μπινιώρης (Καπετανάκης), Στασινόπουλος, Στρέμπας, Τρέσα, Τσιώλης.

Αιολικός: Σφυρλάς, Αγριμάκης, Καλαφάτης, Κρητικός, Βάλλιος, Τσομπανέλλης, Λαζαρίδης, Κατσίκης, Κόρνερφ (Τσίπας), Μπουρούς (Μπάρκας), Σπόλιαριτς.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Παναρκαδικός-Αιολικός 2-1

Video of ArcadiaPortal.gr Παναρκαδικός-Αιολικός 2-1

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 3:41 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Live: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Live: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 12:35 pm


Επικαιρότητα - Arcadia Portal

Επικαιρότητα  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 10:38 am


Φωτιά στην Αρκαδία - CNN Greece

Φωτιά στην Αρκαδία  CNN Greece

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2019 | 9:00 am


Live: Α' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Live: Α' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι: