Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Για το έργο της Αστυνομίας ενημερώθηκαν μαθητές του 1ου Δημοτικού Τρίπολης (pics)

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε μια επίσκεψη που διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, αποδεχόμενη την πρόσκληση των δασκάλων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να ενημερωθούν για το έργο του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, να ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, να παρακολουθήσουν σχετικό υλικό, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τη Σάρα, τον αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών Αρκαδίας.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών, το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης, η Ομάδα ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, η Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών Αρκαδίας.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από τη ζωηρή παρουσίαση, έκαναν πολλές ερωτήσεις και συμμετείχαν με ενδιαφέρον στην ενημέρωση.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 3:20 pm


«Δημιουργία, ξανά!»: Περιοδεία Τζήμερου και στην Αρκαδία

Γιατί η Σιγκαπούρη με έκταση όσο περίπου η μισή Ρόδος, έχει 277 δισ. ευρώ ΑΕΠ κι εμείς μόνο 178;
Γιατί οι επενδυτές θεωρούν παράδεισο για επενδύσεις χώρες με μέσο μισθό 4000 ευρώ και την Ελλάδα με τους “μισθούς πείνας” δεν θέλουν ούτε να τη μυρίσουν;
Γιατί είμαστε στη θέση 108 της παγκόσμιας κατάταξης οικονομικής ελευθερίας ενώ η Αλβανία είναι 34η;
Γιατί η Βουλγαρία δανείζεται με 1% επιτόκιο κι εμείς με 4,6%;
Πώς τα κατάφερε η Εσθονία, που το 1992 είχε τους πολίτες της στην ουρά με δελτίο για να μην λιμοκτονήσουν, να αντιστρέψει το κλίμα σε 6 μόλις μήνες και σε 2 χρόνια να καλπάζει;
Πώς έγινε η Νότια Κορέα η οικονομική υπερδύναμη με 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ ΑΕΠ;

Αυτά είναι τα θέματα που θα αναπτύξει ο Θάνος Τζήμερος, Πρόεδρος του κόμματος “Δημιουργία, Ξανά!" και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής στην περιοδεία του στην Πελοπόννησο, που θα γίνει από 18 έως 22 Οκτωβρίου, με κεντρικό θέμα: "Κι όμως γίνεται!"

Η “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ”, το κόμμα που το 2012 έκανε την έκπληξη με 2,2% και 136.000 ψήφους, οργώνει όλη τη χώρα μεταφέροντας ένα αισιόδοξο μήνυμα: πως είναι πολύ εύκολο να πετύχουμε - και ως άτομα και ως κράτος. Ο λόγος που δεν το έχουμε καταφέρει παρά τα τρία μνημόνια και την οικονομική ύφεση είναι διότι εφαρμόζουμε το λάθος μοντέλο: υπερφορολόγηση, τεράστια, αναποτελεσματική, απηρχαιωμένη και σπάταλη Δημόσια Διοίκηση, ανελεύθερη οικονομία, πολυνομία και κακονομία, διοικητικές υπερρυθμίσεις και δαιμονοποίηση του επιχειρείν. Καιρός να αλλάξουμε.
Η "Δημιουργία, ξανά!" η οποία θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές αυτόνομα είναι το μοναδικό κόμμα που υποστηρίζει την εκ βάθρων αλλαγή του Δημόσιου Τομέα με κατάργηση της μονιμότητας των Δ.Υ. και πλήρη εφαρμογή της Πληροφορικής, ακόμα και στις εκλογές. 

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ στην Πελοπόννησο είναι με ελεύθερη είσοδο και ελεύθερη συζήτηση μεταξύ των πολιτών, μετά την ομιλία του κ. Τζήμερου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής: Πέμπτη, 18-10-2018
• Συναντήσεις με επιχειρηματίες, φορείς και πολίτες στην Κόρινθο.
• 20:30-21:00 Συνέντευξη τύπου.
• 21:00-23:00 Ομιλία "Κι Όμως Γίνεται!" στο Επιμελητήριο Κορινθίας (Ερμού 2, 20131 Κόρινθος).

Παρασκευή, 19-10-2018
• Συναντήσεις με πολίτες και επιχειρηματίες στο Ναύπλιο.
• 13:00-15:00 Ναύπλιο, συνάντηση φίλων της Δημιουργίας Ξανά! στο καφέ "Φουγάρο"
• 19:30-20:00 συνέντευξη τύπου στο Άργος.
• 20:00-22:00 Άργος, εκδήλωση «Κι Όμως Γίνεται!» στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας (Ηφαίστου 5, 21231 Άργος, τηλ. 2751024353).

Σάββατο, 20-10-2018
• Συναντήσεις με πολίτες και επιχειρήσεις στην Τρίπολη.
• 12:30-14:00 Τρίπολη, συνάντηση φίλων της Δημιουργίας Ξανά! στο 
Galaxy Hotel, Πλατεία Αγίου Βασιλείου, 22100 Τρίπολη.
• 17:00-18:00 Συναντήσεις με πολίτες και επιχειρήσεις στη Σπάρτη. 
• 18:00-20:00 Σπάρτη, Εκδήλωση «Κι Όμως Γίνεται!» στο 
HOTEL ΜΕΝΕΛΑΪΟΝ

Κυριακή, 21-10-2018
• Συναντήσεις με πολίτες και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.
• 11:30-12:00 Συνέντευξη Τύπου στην Κυπαρισσία.
• 12:00-14:00 Κυπαρισσία, εκδήλωση «Κι Όμως Γίνεται!» στην σίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλλίας (Δημαρχείου 2, 24500 Κυπαρισσία Μεσσηνίας).
• Συναντήσεις με πολίτες και επιχειρήσεις στην Πύλο.
• 19:30-20:00 συνέντευξη τύπου στην Καλαμάτα.
• 20:00-22:00 Καλαμάτα, εκδήλωση «Κι Όμως Γίνεται!» στο ξενοδοχείο HOTEL REX
Δευτέρα, 22-10-2018 -----------------------------------------------
• Συναντήσεις με πολίτες και επιχειρήσεις της Καλαμάτας
• Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
• Συνάντηση με τον Πρόεδρο εστιατόρων.
και συνιδρυτή της σχολής τουρισμού (schooloftourism.gr).

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 3:02 pm


Τι είπε ο Μητσοτάκης για τους «γαλάζιους» συμβούλους του Τατούλη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί περιοδεία στο Νομό Κορινθίας. Ύστερα από επίσκεψή του στο Κιάτο, και αφού είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στον Νομό, έκανε τις εξής δηλώσεις. (απόσπασμα)

Δημοσιογράφος: Δυο λόγια σχετικά με τη στήριξη προς το πρόσωπο του νυν δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα;
 
Κ. Μητσοτάκης: Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που έχουμε σήμερα μαζί τον Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος και θα έχει τη στήριξή μας για να διεκδικήσει την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Παναγιώτης είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος, ένα στέλεχος με πολύ μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην Καλαμάτα. Και επειδή εμείς πιστεύουμε πραγματικά ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετείται από στελέχη τα οποία έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον κ. Νίκα για να μπορέσει να διεκδικήσει την περιφέρεια Πελοποννήσου. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή την οποία μπορούσαμε να κάνουμε. Και είμαι επίσης απολύτως σίγουρος ότι και οι κάτοικοι της Πελοποννήσου θα εμπιστευτούν αυτόν και την ομάδα του, ώστε η επόμενη μέρα για την Πελοπόννησο να είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη και πιο χαμογελαστή.
 
Δημοσιογράφος: Πολλά στελέχη της Ν.Δ. δεν είναι σήμερα εδώ, που είναι με τον κ. Τατούλη.
 
Κ. Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, όλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα παρέχουμε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2ου βαθμού. Άρα, οι περιφερειακές εκλογές είναι εκλογές που έχουν μια έντονη πολιτική διάσταση για τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό συμβαίνει διότι οι περιφέρειες σε μεγάλο βαθμό είναι αναπτυξιακός βραχίονας και θα πρέπει οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν την επόμενη μέρα, να μπορούν να συμμερίζονται το δικό μας συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα. Από εκεί και πέρα, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν επί μέρους διαφοροποιήσεις. Εμείς έχουμε κάνει την επιλογή μας. Θα τη στηρίξουμε και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι θα είναι, όχι απλά η σωστή επιλογή, αλλά θα είναι και η νικηφόρα επιλογή.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 2:18 pm


Μελέτη για την αποκατάσταση της «Κόκκινης Εκκλησίας» στο χωριό Λουκά

Πρὶν ἀπὸ λίγες ἡμέρες σὲ συνεργασία μὲ τὴν Ἐφορεία Βυζαντινῶν Ἀρχαιοτήτων Ἀρκαδίας καὶ κατόπιν τῶν ὑποδείξεων τῆς Προϊσταμένης κ. Ἄννας Καραπαναγιώτου, ἀνετέθη σὲ εἰδικὸ ἀρχιτέκτονα γιὰ τὶς ἀποκαταστάσεις ἐκκλησιαστικῶν μνημείων, ἡ ἐκπόνηση μελέτης γιὰ τὴν ἀποκατάσταση τοῦ ἱστορικοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ μνημείου «Κόκκινη Ἐκκλησιά», στοῦ Λουκᾶ.

Ὁ Ναὸς αὐτὸς ἀφιερωμένος στὴν Παναγία (Κοίμηση τῆς Θεοτόκου) εἶναι τὸ ἀρχαιότερο Ἐκκλησιαστικὸ μνημεῖο τῆς Ἀρκαδίας, σύμφωνα μέ τήν Ἐφορεία Βυζαντινῶν Ἀρχαιοτήτων.

Τὰ πρῶτα χρήματα γιὰ τὴν μελέτη κατετέθησαν ἀπὸ τὸν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας καὶ Κυνουρίας κ. Ἀλέξανδρο, ὅπως ὁ ἴδιος ἐξ΄ἄλλου τὸ ἀνεκοίνωσε κατὰ τὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ ποὺ ἐτελέσθη στὴν «Κόκκινη Ἐκκλησιὰ» μετὰ ἀπὸ σιγή αἰώνων, στὶς 16 Αὐγούστου 2018 καὶ ἀπὸ τὸν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρῶν κ. Χρυσόστομο, ὁ ὁποῖος μὲ τὴν κυριαρχικὴ ἄδεια καὶ εὐλογία τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας καὶ Κυνουρίας κ. Ἀλεξάνδρου, παρακολουθεῖ ἐκ τοῦ σύνεγγυς καὶ συντονίζει τὴν πορεία τῶν ἐργασιῶν. Ἐπίσης καί ἀδελφοί μας ἀπό τό Σικάγο προσέφεραν οἰκονομική ἐνίσχυση. Πιστεύομε ὃτι θά συγκεντρωθοῦν σύντομς τά ἀπαραίτητα χρήματα γιά τόν συγκεκριμένο σκοπό.

Ἡ μελέτη θὰ εἶναι ἕτοιμη σὲ πέντε περίπου μῆνες, θὰ κατατεθῆ στὴν ἁρμόδια Ἀρχαιολογικὴ Ὑπηρεσία Τριπόλεως, ἀπ’ ὅπου θὰ προωθηθῆ στὸ τμῆμα ἀναστηλώσεων Ἐκκλησιαστικῶν μνημείων τοῦ Ὑπουργείου Πολιτισμοῦ γιὰ νὰ καταλήξη στὸ ΚΑΣ (Κεντρικὸ Ἀρχαιολογικὸ Συμβούλιο) γιὰ τὴν τελικὴ ἔγκριση.

Πιστεύομε ὅτι μὲ τὴ χάρη τοῦ Θεοῦ καὶ διὰ πρεσβειῶν τῆς Παναγίας μας θὰ εὑρεθοῦν ὁπως ἀναφέραμε προηγουμένως, οἱ ἀπαραίτητοι οἰκονομικοὶ πόροι καὶ θὰ ξεπερασθοῦν τὰ ὅποια ἐμπόδια, ἴσως, παρουσιασθοῦν στὴν πορεία, ὥστε νὰ δοῦμε καὶ πάλι ὄρθιο τὸ ἱστορικὸ ἐκκλησιαστικὸ αὐτὸ μνημεῖο, τὴν «Κόκκινη Ἐκκλησιὰ» καὶ νὰ γίνη καί πάλι τὸ στολίδι τοῦ χωριοῦ μας καὶ ὅλης τῆς περιοχῆς, ὅπως ἦτο πρὶν ἀπὸ πολλοὺς αἰῶνες.

Γιὰ ὅποια πληροφορία παρακαλοῦμε νὰ ἀπευθύνεσθε στὸν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρῶν κ. Χρυσόστομο.

Απανταχού Λουκαΐτες

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 2:14 pm


Εν τούτω... Νίκα;..

Ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν. Τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας πόνεσαν πολύ κατά τη διαδικασία του «τοκετού» του «γαλάζιου» υποψηφίου για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές που θα σταθεί απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, με αξιώσεις να κερδίσει για λογαριασμό του κόμματος την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Και, δυστυχώς για τα μέλη του κόμματος, ο πόνος συνεχίζεται. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί, μέσα από ένα παλιό, στην κυριολεξία του προηγούμενου αιώνα, αυστηρά κομματικό αφήγημα να ενδυναμώσει μια υποψηφιότητα που μόνο.... νέα και φρέσκια δεν είναι, αφού ο Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος Καλαμάτας, μετράει 30 χρόνια στην αυτοδιοίκηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με την α λα παλαιά και «εμπρός... πίσω» πολιτική που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία, η οποία κατά τα άλλα ανανέωσε το λογότυπό της, πρόκρινε να δώσει το χρίσμα σε ένα στέλεχος που αμιγώς προέρχεται από τα σπλάχνα της, από το να στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη, όπως είχε κάνει στις προηγούμενες εκλογές, διά στόματος, μάλιστα, Αντώνη Σαμαρά.

Και πιέζει, αφόρητα, τα «γαλάζια» στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπο του νυν περιφερειάρχη και να στηρίξουν τον κ. Νίκα, μόνο και μόνο λόγω κομματικής πειθαρχίας, κάτι που ακούγεται στα αφτιά των πολιτών τουλάχιστον άτοπο.

Η «Νέα Πελοπόννησος» περιλαμβάνει στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο τους από την αυτοδιοικητική θέση στην οποία αναδείχθηκαν, και αυτή τη στιγμή επιχειρείται ένας υπόγειος αγώνας να αποσπαστούν βίαια όχι μόνο από το έργο τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και από την πολιτική θέση την οποία υπηρετούν σε συνεργασία με τον Πέτρο Τατούλη, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από μια περιφερειακή διακυβέρνηση ανεξάρτητη, ένας περιφερειακός θεσμός μακριά από στενά κομματικά όρια.

Η ενεργοποίηση όλων των παλαιών κομματικών μηχανισμών της Νέας Δημοκρατίας, που φθάνουν ως και στον εκβιασμό, στο στόχαστρο του οποίου βρίσκεται η κόρη του περιφερειάρχη Εύη Τατούλη, η οποία βέβαια έχει δική της αυτόνομη πορεία από τον Πέτρο Τατούλη, είναι πρακτική του παρελθόντος στην οποία οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ουδέποτε ο Πέτρος Τατούλης στάθηκε απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και κυρίως στους ψηφοφόρους της, ακόμα και το 2010, όταν το κόμμα επέλεξε να ρίξει στον στίβο τον κ. Δράκο. Και, επιπροσθέτως, ως προς τον εκβιασμό της κόρης του περιφερειάρχη, ας θυμίσουμε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε ξεκάθαρα απέναντι στο κόμμα της, δημιουργώντας δικό της.

Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία βάζει στο στόχαστρο την ίδια τη... δημοκρατία εν έτει 2018;

Ακούγεται, επίσης, ότι η ξαφνική «αγάπη» ανάμεσα στον κ. Νίκα και στον κ. Σαμαρά, έχει ενορχηστρωθεί από τον δεύτερο, προκειμένου να εκτοπίσει από τον Δήμο Καλαμάτας τον κ. Νίκα, επιτυχημένο δήμαρχο, ώστε να διεκδικήσει ο γιος του τον Δήμο στις επόμενες εκλογές.

Μέσα και πίσω από όλα αυτά, οι ίδιοι οι Μεσσήνιοι πολίτες απορούν τι παραπάνω θα κάνει ο κ. Νίκας για τη Μεσσηνία, εφόσον εκλεγεί, από ό,τι έκανε ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος, μέσα σε δέκα χρόνια, την κατέστησε κυρίαρχη στον τουριστικό κλάδο, στην οποία απορροφήθηκαν εκατομμύρια ευρώ για έργα υποδομών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σήμερα στις 16:00 αναμένονται, όπως ακούγεται, διαφοροποιήσεις στελεχών και ανεξαρτητοποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά: εκκρεμούν ο «Κλεισθένης», ο ακριβής χρόνος των εκλογών και πολλά άλλα.

Το βέβαιον είναι ότι ο αγώνας ξεκίνησε και είναι μακρός.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 2:13 pm


Πρώτες Βουδούρη και Λαμπροπούλου στο Ξυλόκαστρο

Ένα ακόμα τουρνουά, δύο ακόμα επιτυχίες για τις αθλήτριες του ομίλου μας Λαμπροπούλου Σήλια και Βουδούρη Μιλένα. Στο 22ο τουρνουά open του Ξυλοκάστρου τα κορίτσια του ομίλου μας αγωνίστηκαν στην κατηγορία, τόσο των διπλών γυναικών, όσο και των μικτών διπλών. Πιο συγκεκριμένα:

Την 1η θέση κέρδισαν στα διπλά των γυναικών η Βουδούρη με την Λαμπροπούλου επικρατώντας διαδοχικά μέχρι τον τελικό των Καπετάνου – Καρακούση και Ιωαννίτη – Καρτέρη με 2-0 σετ. Στον τελικό αντιμετώπισαν και κέρδισαν δύσκολα με 2-1 σετ των Αναγνωστοπούλου – Νικολοπούλου, κερδίζοντας την 1η θέση.

Στα μικτά διπλά η Λαμπροπούλου με συμπαίκτη τον Λιακόπουλο Φώτη κέρδισαν την 2η θέση του τουρνουά χάνοντας με 2-0 σετ στον τελικό από το ζευγάρι των Παπακυριάκου και Κίσσα. Μέχρι τον τελικό επικράτησαν των Κόρκά – Μανούκα και Παπαδιά – Αναγνωστοπούλου με 2-0 σετ.

Πολλά συγχαρητήρια από την οικογένεια της ΑΕΚ Τρίπολης στις δύο αθλήτριές μας αλλά και στην προπονητική τους ομάδα. Καλή συνέχεια στην δύσκολη συνέχεια του έτους, χωρίς τραυματισμούς και με πάθος για δουλειά!

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 2:02 pm


Το γκολ «τηλεγράφημα» του Παπαδόπουλου στο Δόξα - Πανθυρεατικός

Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας έμελε να είναι και ντέρμπι για την Δόξα και μάλιστα νικηφόρο καθώς  κέρδισε τον Πανθυρεατικό με 2-0 παίρνοντας το πρώτο της τρίποντο στην σεζόν.

Η φάση του 30ου λεπτού όπου οι κυανόλεκοι έκαναν το 2-0 αποτελεί την στιγμή της αναμέτρησης καθώς ο Τόλης Παπαδόπουλος έδειξε γιατί θεωρείται "σεσημασμένος" σουτέρ από μακρινή απόσταση στα Αρκαδικά γήπεδα βάζοντας την δική του πινελιά με έναν τρόπο που γνωρίζει πολύ καλά.

Στο φάουλ που κέρδισε η ομάδα του στα 15-20 μέτρα έξω από την αντίπαλη περιοχή ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση με την μπάλα αρχικά να σταματάει στο τείχος αλλά στο ριμπάουντ να έρχεται όπως πρέπει στο δεξί πόδι του επιτελικού χαφ της Δόξας για να εξαπολύσει τον "πύραυλο" προς το τέρμα του Πανθυρεατικού.

Το τρομερό αυτό σουτ του Τόλη Παπαδόπουλου έστειλε την μπάλα με πολύ δύναμη σε ένα σημείο όπου ο Γιάννης Σούρσος παρά την προσπάθεια που έκανε και την εκτίναξη του δεν μπόρεσε να αντιδράσει στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της κιτρινόμαυρης εστίας.

Απολαύστε το γκολ του Τόλη Παπαδόπουλου στον αγώνα της Δόξας Μεγαλόπολης με τον Πανθυρεατικό στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής της Α' Αρκαδίας.

Φωτογραφία: kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ο κεραυνός του Παπαδόπουλου στο Δόξα-Πανθυρεατικός

Video of ArcadiaPortal.gr Ο κεραυνός του Παπαδόπουλου στο Δόξα-Πανθυρεατικός

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 1:42 pm


Τρίπολη: Βοήθεια σε άπορες και ορφανές κοπέλες μέσω διαθήκης

O Νικόλαος Ζούζουλας, κάτοικος εν ζωή Τρίπολης, με την από 15-6-1963 ιδιόγραφη διαθήκη του, που δημοσιεύθηκε με το υπ'αριθμ. 4511966 πρακτικό του Πρωτοδικείου Τρίπολης, όρισε όπως τα χρήματα που θα εισπραχθούν από την πώληση δύο ακινήτων της ιδιοκτησίας του, διατεθούν προκειμένου να παντρευτούν τρία ορφανά και άπορα κορίτσια.

Η διαδικασία εκποίησης των ακινήτων έχει ολοκληρωθεί, τα δε χρήματα ευρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς στα υποκαταστήματα της Εθνιkής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς της Τρίπολης.

Με την παρούσα πρόσκληση καλούνται όσες κοπέλες πρόκειται να παντρευτούν, είναι δε άπορες και ορφανές να καταθέσουν σχετική αίτηση στην γραμματεία του Δικαστικού γραφείου Τρίπολης (Κύπρου 40-42,2ος όροφος, αρμόδια κ. Γιώτα Καραμάνη) μέχρι και την 30 Νοεμβρίου 201Β, επισυνάπτοντας και τα εξής δικαιολογητικά:

1) Πιστοποιητικό γεννήσεως
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3) Ληξιαρχική πράξη θανάτου του ενός ή και των δύο γονέων
4) Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος των πέντε τελευταίων ετών

Το χρηματικό ποσό που αναλογεί σε κάθε κοπέλα θα καταβληθεί μετά την προσκόμιση της ληξιαρχικής πράξης του γάμου της.

Πάτρα 8-10-2018

Οι εκτελεστές της διαθήκης του Νικ. Ζούζουλα

Δημήτριος Κανελλής

Ελένη Κωστάντη

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 1:34 pm


Η νέα Πολιτική Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Έληξαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση της πολιτικής απόφασης και την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας. Το νέο όργανο απαρτίζεται από τους εξής:

Αναγνωστοπούλου Σία
Βίτσας Δημήτρης
Βούτσης Νίκος
Γεροβασίλη Όλγα
Δούρου Ρένα
Δραγασάκης Γιάννης
Δρίτσας Θοδωρής
Θεοδωρακοπούλου Νατάσα
Καλαμαρά Έφη
Κνήτου Κατερίνα
Κοτσακάς Αντώνης
Λάμπρου Πάνος
Μπαλάφας Γιάννης
Μπαλτάς Αριστείδης
Παππάς Νίκος
Σβίγκου Ράνια
Σκορίνης Νίκος
Τζανακόπουλος Δημήτρης
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Φίλης Νίκος
Χριστοδουλοπούλου Τασία

Στην Πολιτική Γραμματεία συμμετέχουν επίσης ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και ο Γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 1:14 pm


Εκπαιδευτική αποστολή για τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης στην Πολωνία

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Συμπράξεων ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus+ διετούς διάρκειας 2018-2020, με τίτλο «THINK GLOBALLY, ACT LOCALLY», πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική αποστολή τριών εκπαιδευτικών και τεσσάρων μαθητών/τριών από την 01/10/2018 έως και 08/10/2018 στο σχολείο Szkoła Podstawowa Nr 9 Kołobrzeg στην πόλη Kołobrzeg της Πολωνίας. Τα συνεργαζόμενα εταιρικά σχολικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο Σχέδιο είναι (χώρα, πόλη, επωνυμία φορέα):

1. Ελλάδα, Τρίπολη, 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης
2. Πορτογαλία, Barcelos, Agrupamento De Escolas De Barcelos
3. Πολωνία, Kołobrzeg, Szkoła Podstawowa Nr 9 Kołobrzeg
4. Γερμανία, Ribnitz-Damgarten, Richard-Wossidlo-Gymnasium
5. Ιταλία, Trebisacce, Liceo Scientifico LS Trebisacce Sez. Cl. Ann.

Συντονίστριαχώρα: France, Tourcoing, Lycée privé Marie Noël
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των έξι σχολείων έδωσαν έμφαση στους πρώτους στόχους του Σχεδίου, ως εξής:

Παρουσίαση των χωρών, περιοχών, πόλεων και σχολείων των έξι συμμετεχόντων χωρών
Συγκριτική έρευνα και παρουσίαση των αποτελεσμάτων της χρήσης των μέσων μεταφοράς ανάμεσα στους μαθητές των έξι συμμετεχόντων σχολείων

Γνωριμία με τον τρόπο ζωής, τα ήθη και έθιμα και την καθημερινότητα των μαθητών Γυμνασίου στην Ευρώπη
Καθαρισμός της παραλίας της πόλης Kołobrzeg

Κατά τη διάρκεια της 1ης Σύντομης Επίσκεψης/Κινητικότητας μαθητών τέθηκαν οι βάσεις υλοποίησης του Σχεδίου, καθώς πραγματοποιήθηκε πλήρης οργάνωση των εγκεκριμένων δραστηριοτήτων για τα σχολικά έτη 2018-19 και 2019-20. Επίσης, τέθηκαν οι βάσεις για την προετοιμασία και οργάνωση των δραστηριοτήτων της 2ης Σύντομης Επίσκεψης/Κινητικότητας μαθητών κατά το σχολικό έτος 2018-19 στην Τρίπολη από τις 02-08/12/2018 και της 3ης Σύντομης Επίσκεψης/Κινητικότητας στην πόλη Ribnitz-Damgarten της Γερμανίας από τις 31/03 έως τις 06/03/2019. Η 1η Σύντομη Επίσκεψη/Κινητικότητα μαθητών αποτέλεσε ενεργή έναρξη της υλοποίησης του Σχεδίου και πρόσφερε πολύτιμη εμπειρία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο στην εκπαιδευτική μας κοινότητα, καθώς συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς. Τέλος, εδραιώθηκαν σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στους συντονιστές, οι οποίοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά και μπορούν πλέον να εγγυηθούν την ποιοτική και αποτελεσματική συνέχεια του Σχεδίου.

Τρίπολη 12/10/2018

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 1:00 pm


Βούτσης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές τον Μάιο

Ανοιχτό αφησε ο Νίκος Βούτσης στο ΘΕΜΑ 104,6 το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές τον Μάιο. «Είναι ανοιχτό να γίνουν εκλογές τον Μάιο, είτε έτσι είτε αλλιώς εξάλλου τότε θα γίνουν τριπλές εκλογές. Εφόσον, όμως, η επιλογή είναι η συνταγματική, δεν έχω κανέναν λόγο προτιμησιακό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα εξήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος «γιατί θέλει 2-3 μήνες να εξελιχθεί».

Όσον αφορά την ένταση στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου ο κ. Βούτσης είπε ότι «είναι καλό ότι έχουμε μπει σε μια φάση διευκρινίσεων από όλες τις πλευρές» τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός ήταν και είναι πολύ σαφής ότι η συνεργασία με του ΑΝΕΛ συνεχίζεται. Όλα αυτά θα κριθούν στην πορεία. Όταν φτάσουμε στην ψηφοφορία στην Ελληνική Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών τότε θα ξανασυζητήσουμε».

(ΠΗΓΗ: protothema.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 12:50 pm


Ημερίδα στην Τρίπολη για την απλούστευση διαδικασιών σε Δήμους και Περιφέρειες (pics,vid)

To Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας προχώρησαν στην υλοποίηση του προγράμματος οργάνωσης και εκσυγχρονισμού των 325 δήμων και 13 περιφερειών της χώρας.

Προτεραιότητα του προγράμματος είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των δήμων και των περιφερειών της χώρας, η παροχή σύγχρονων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τoυς πολίτες και τις επιχειρήσεις, καθώς και η διαφάνεια της συμμετοχής, συνδυάζοντας δράσεις απλούστευσης διαδικασιών και διοικητική μεταρρύθμισης σε σύγχρονες πλατφόρμες και εργαλεία πληροφορικής και επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης η Ε.Ε.Τ.Α.Α. διοργάνωσε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ημερίδα με θέμα «Απλούστευση Διαδικασιών – Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση» στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Η Ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου: «Αναδιοργάνωση & διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' & Β' Βαθμού – απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας ΟΤΑ Α ' και Β ' βαθμού – πιλοτική λειτουργία», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» 2014-2020.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε την παρουσίαση πλαισίου της Ημερίδας και των Έργων ΕΕΤΑΑ από τον κ. Γκοτσόπουλος Θ. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΕΤΑΑ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο κ. Σμυρνιώτης Γιάννης εκπροσωπώντας την ΠΕΔ Πελοποννήσου και ο Τσιάμης Ι, Μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ, Πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΚΕΔΕ.

Έφ.Κ

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Ημερίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 12:30 pm


Τα «κανόνια» της Α’ Αρκαδίας

Δεύτερη αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας στην οποία σημειώθηκαν 18 συνολικά τέρματα από 18 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές στους 6 αγώνες που πραγματοποιήθηκαν.

Μάλιστα κανένας δεν σκόραρε που είχε βρει δίχτυα στην πρεμιέρα και συνεπώς Γρηγόρης Τζαλγιτζόπουλος του Ορχομενού Λεβιδίου και Χρήστος Καραμπέτσος του Α.Ο. Τεγέας βρίσκονται στην κορυφή του σχετικού πίνακα με δύο γκολ σε δύο αγωνιστικές.

Αναλυτικά ο πίνακας των σκόρερ της Α' Αρκαδίας

2 γκολ: Καραμπέτσος (Α.Ο. Τεγέας), Γ. Τσαλγιτζόπουλος (Ορχομενός Λεβιδίου).

1 γκολ: Κολιόπουλος, Δήμος, Ανδριανός, Ε. Πετρόπουλος, Καψής (ΑΕΚ Τρίπολης), Λάγκας, Χατζόπουλος (Α.Ο. Τεγέας), Θ. Τσαλγιτζόπουλος, Σ. Μούστος (Ορχομενός), Π. Κυρίος, Α. Κυρίος, Γ. Λάτσης, Δολιανίτης, Τσεμπελής (Λεωνίδιο), Γ. Λαγός, Σ. Λαγός, Β. Κατσίρης, Παγούνης (Ερμής Μελιγούς), Μπούσγας, Παπαδάτος/Ρότζερ (Μαντινειακός), Α. Κουλεντιανός (Κορακοβούνι), Δρόσος, Παπαδόπουλος (Δόξα Μεγαλόπολης), Βλαχοπαναγιώτης (Βρασιές), Τζιανής, Κοσκολός (Απόλλωνας Τυρού).

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 12:14 pm


Τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας

Πραγματοποιήθηκαν  οι  εκλογές  του  Ιατρικού  Συλλόγου  Αρκαδίας  την  Κυριακή  14/10/2018.

Επί  συνόλου  350  συναδέλφων  στους  εκλογικούς  καταλόγους  οικονομικά  ταχτοποιημένοι  &  έχοντες  δικαίωμα  ψήφου  ήταν  160  συνάδελφοι.

ΨΗΦΙΣΑΝ  122  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.

ΝΕΑ  ΙΑΤΡΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  111  ΨΗΦΟΙ  &  11  ΕΔΡΕΣ

ΔΗΠΑΚ  8  ΨΗΦΟΙ  &  0  ΕΔΡΕΣ

 

ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΠΙΣ 

ΝΕΑ  ΙΑΤΡΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  83  ΨΗΦΟΙ  &  3  ΕΔΡΕΣ

ΔΗΠΑΚ  6  ΨΗΦΟΙ  &  0  ΕΔΡΕΣ

ΖΑΧΑΡΙΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ)  31  ΨΗΦΟΙ  &  1  ΕΔΡΑ

 

Δ.Σ.

ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ  ΘΕΟΧΑΡΗΣ-ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΚΑΡΛΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΑΤΡΑΝΗΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

ΒΕΡΡΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΣΕΝΗ  ΓΕΩΡΓΙΑ - ΓΕΝΙΚΗ  ΙΑΤΡΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  - ΩΡΛ

ΔΕΜΠΕΓΙΩΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ

 

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΛΕΒΗ - ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΜΕΛΗ

ΚΟΥΡΕΤΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΩΡΛ

ΧΡΟΝΟΠΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ - ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΓΡΑΣΣΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ  ΓΕΩΡΓΙΑ - ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

ΑΓΡΟΤΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ

 

ΠΙΣ

ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ -ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΚΟΥΡΕΤΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΖΑΧΑΡΙΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ - ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΣ

 

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ - ΩΡΛ

ΦΟΡΤΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ

ΔΗΜΑΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ- ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 12:00 pm


Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟ 4Ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018

Αυξημένη ζήτηση για επαγγελματίες του χώρου της Πληροφορικής θα πρέπει να αναμένεται κατά το 4ο τρίμηνο του 2018. Σύμφωνα με την έρευνα της ManpowerGroup, που ανακοινώθηκε από τη ManpowerGroup Ελλάδας, συνολικά, το 21% των εργοδοτών στην Ελλάδα προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων για τους επόμενους τρεις μήνες, το 9% αναμένει μείωση, ενώ το 66% δεν αναμένει κάποια αλλαγή. Η εταιρεία προβλέπει αύξηση των προοπτικών προσλήψεων για το προσεχές τρίμηνο, κυρίως για θέσεις εξυπηρέτησης πελατών και επίσης, για επαγγελματίες πωλήσεων, επαγγελματίες πληροφορικής και ηλεκτρολόγους. Εκτιμά δε ότι οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης για το επόμενο τρίμηνο διαμορφώνονται στο +16%, αποτελώντας τις υψηλότερες για 10 και πλέον χρόνια, παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

ECOFIN: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΦΠΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
Οι 28 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν να επιτρέψουν στα κράτη μέλη να επιβάλλουν μειωμένα, πολύ μειωμένα ή ακόμη και μηδενικά ποσοστά ΦΠΑ στις ψηφιακές εκδόσεις. Η κύρια ιδέα αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία υποστηρίχθηκε ευρύτατα από τη Γερμανία και τη Γαλλία, είναι να ευθυγραμμισθούν οι κανόνες αναφορικά με τον ΦΠΑ για τις ψηφιακές εκδόσεις (ηλεκτρονικά βιβλία και εφημερίδες στο Ίντερνετ) με εκείνους των έντυπων αντιστοίχων τους, σε μια εποχή που το χαρτί αντικαθίσταται όλο και περισσότερο από κάθε είδους οθόνες (smartphones και ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης).

  
ΕΣΟΔΑ 52,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009-2016
Ποσό 52,3 δισ. ευρώ συνεισέφερε άμεσα ο τουρισμός – ένας από τους 4 δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας – κατά την περίοδο 2009-2016 στα έσοδα του κράτους, σύμφωνα με συμπεράσματα μελέτης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Σύμφωνα με τη μελέτη, το 2016 τα φορολογικά έσοδα από τον τουριστικό τομέα αποτελούσαν το 10,5% των συνολικών φορολογικών εσόδων, ποσοστό υψηλότερο από το 8,3% της άμεσης συνεισφοράς του στην οικονομία. Επίσης, για την περίοδο 2009 – 2016, ο Τουρισμός παρήγαγε περισσότερα από 105 δισ. ευρώ Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (ΑΠΑ) και 92 δισ. ευρώ εισοδημάτων.
 
ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ  Ή ΦΠΑ ΜΕΧΡΙ 10.000 ΕΥΡΩ
Την άμεση επιστροφή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων ή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας φυσικών και νομικών προσώπων, συνολικού ποσού μέχρι 10.000 ευρώ, προβλέπει διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Η διάταξη αφορά σε υποθέσεις εκκρεμείς κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου αλλά, όπως εξήγησε η υφυπουργός Οικονομικών, κ. Παπανάτσιου, μιλώντας στη Βουλή, δεν θεωρούνται εκκρεμείς οι υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου.
 

ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΝΦΙΑ
Το δρόμο που διευκολύνει τις πωλήσεις ακινήτων από τους φορολογούμενους που χρωστούν στην Εφορία ΕΝΦΙΑ ή Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ανοίγει διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή. Η συγκεκριμένη διάταξη παρέχει τη δυνατότητα, εφόσον ο φορολογούμενος το επιθυμεί, στη φορολογική αρχή να παρακρατεί με τη σύμφωνη γνώμη του το συνολικό οφειλόμενο ποσό του φόρου ακίνητης περιουσίας ή του ΕΝΦΙΑ για όλα τα ακίνητα, χωρίς να χρειάζεται κάποια ρύθμιση.
 

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 11:53 am


Δέκα πάσες και γκολ από τον Ερμή (vid)

Ο Ερμής κέρδισε εύκολα τον Νικηταρά Δολιανών παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα έπειτα από δύο αγωνιστικές σε ένα παιχνίδι που πέραν των τριών βαθμών έπαιξε καλό ποδόσφαιρο βγάζοντας και όμορφες φάσεις συνεργασίες.

Το highlight λοιπόν της αναμέτρησης του Νικηταρά με τον Ερμή ήρθε στο 84ο λεπτό όταν η ομάδα της Μελιγούς σε ένα ρεσιτάλ ομαδικότητας κατάφερε να πετύχει ένα πολύ όμορφο τέρμα και μάλιστα με σκόρερ τον νεαρό Παγουνή.

Για να μπει το γκολ του Παγουνή οι ποδοσφαιριστές του Ερμή χρειάστηκε επιδείξουν υπομονή, να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα μεταφέροντας την από τις τρεις γραμμές του γηπέδου (άμυνα, κέντρο, επίθεση) και να βάλουν φαντασία για να μπορέσουν να βρουν το ρήγμα την κατάλληλη στιγμή στην αντίπαλη άμυνα και να φθάσουν στο γκολ.

Η φάση ξεκίνησε από την άμυνα του Ερμή, για να πάει στα δεξιά και ξανά στην άμυνα, από εκεί στα αριστερά με τον Καραγκούνη στην συνέχεια να κάνει μαγική ενέργεια να παίζει δύο φορές το ένα, δύο με τον Παγουνή και τον τελευταίο με ταχύτατη και οξυδέρκεια να πλαγιοκοπεί την περιοχή του Νικηταρά κάνοντας ιδανικό τελείωμα σε μια φάση υψηλού ομαδικού πνεύματος με τον Ερμή να αλλάζει συνολικά 10 πάσες για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Απολαύστε το γκολ του Παγουνή από την αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής της Α' Αρκαδίας ανάμεσα στον Νικηταρά Δολιανών και τον Ερμή Μελιγούς.

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadia Portal.gr Γκολ με δέκα πάσες από τον Ερμή

Video of Arcadia Portal.gr Γκολ με δέκα πάσες από τον Ερμή

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 11:09 am


Τέλη κυκλοφορίας 2019: Τι θα πληρώσετε στο τέλος του χρόνου

Εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν εντός του επόμενου διμήνου και έως το τέλος Δεκεμβρίου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019, τα οποία και φέτος παραμένουν αμετάβλητα.

 

Το Δημόσιο θα εισπράξει περίπου 1,2 δισ. ευρώ και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης. Εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάρτησης στο taxis και η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών.

Για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.

teli01

Με βάση τους ρύπους:

teli02

(ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 11:06 am


Ο ξενιτεμός, ο γυρισμός κι ένα ταξίδι από την Αϊτή στην Αρκαδία στον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης (pics,vid)

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου το βράδυ, το κοινό της Τρίπολης στις κατάμεστες αίθουσες του Κτιρίου Τσιχριτζή είχε τη χαρά να παρακολουθήσει την ενδιαφέρουσα παρουσίαση του βιβλίου του Ντανύ Λαφεριέρ «Το αίνιγμα τοου γυρισμού» ( μετάφραση Αναστασία Γιαννικοπούλου - Κατερίνα Σπυροπούλου, εκδόσεις Θίνες, 2018) την οποία διοργάνωσε ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης.

Το βραβευμένο με το Βραβείο Medicis έργο του Λαφεριέρ περιγράφει ένα προσωπικό ταξίδι γυρισμού στην πατρίδα, με αφορμή τον θάνατο του πατέρα. Το προσωπικό βίωμα του συγγραφέα, του ήρωα, γίνεται βίωμα του αναγνώστη, βίωμα όλων όσοι αποκόπηκαν από τον τόπο τους.

(Στον νου έρχεται η φράση: Η μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα σε δύο τόπους είναι ο χρόνος, του Τενεσί Ουίλιαμς.)

Η πρόεδρος του ΦΟΤ κυρία Άννα Μεντή παρουσίασε τις ομιλίτριες, την συγγραφέα κυρία Χρύσα Φάντη και τη φιλόλογο κυρία Αργυρώ Χατζηπαρασίδου. Ο κυρία Φάντη μάς ξενάγησε στις σελίδες του βιβλίου, διαβάζοντας συγκλονιστικά και γεμάτα αλήθειες και υπαρξιακά ερωτήματα που αγγίζουν κάθε άνθρωπο αποσπάσματα, ενώ η κυρία Χατζηπαρασίδου αντιμετώπισε την ουσία του βιβλίου, τον ξενιτεμό και τον γυρισμό, ως μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση, στην οποία η χώρα μας, όπως και η Αϊτή, έχει υποβληθεί τους τελευταίους αιώνες.

Η εκδότρια κυρία Ζιζή Σαλίμπα αναφέρθηκε σύντομα στο βιβλίο, λέγοντας ότι αποτελεί ένα πλήρες δοκίμιο που εριγράφει με ακρίβεια την πολιτική και οικονομική κατάσταση της Αϊτής, τη δημογραφία, τη φτώχεια, τη διαφθορά. Και σημείωσε ότι η Αϊτή, η οποία είχε αποκτήσει την ανεξαρτησία της από τους Γάλλους το 1804, ήταν η πρώτη χώρα που στήριξε τον ελληνικό αγώνα για την ανεξαρτησία ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, εμφορούμενη και η ίδια από τα ιδανικά της αμερικανικής και της γαλλικής επανάστασης.

Σε αυτό το σημείο, ας υπογραμμίσουμε ότι το κίνημα του φιλελληνισμού σάρωνε τον κόσμο στις αρχές του 19ου αιώνα. Η κυρία Σαλίμπα, μάλιστα, τόνισε ότι με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ένα πλοίο με άνδρες αναχώρησε από την Αϊτή για να πολεμήσουν στον ελλαδικό χώρο, ενώ οι Αϊτινοί έστειλαν ένα φορτίο 25 τόνων καφέ, προκειμένου οι αγωνιστές να το πουλήσουν και να αγοράσουν πολεμοφόδια.

Να, λοιπόν, που μια ιδέα συνδέει την Αρκαδία με τη μικρή μακρινή χώρα με τον μεγάλο πολιτσμό, που έχει βιώσει δικτατορίες -ύστερα από αμερικανική ανάμειξη- έχει βιώσει τον ξενιτεμό και την εξορία: η νοσταλγία, η αρρώστια της ξενιτιάς, όπως πολύ εύστοχα ανέφερε η κυρία Χατζηπαρασίδου, είναι παρούσα στον σύγχρονο πολιτισμό και στην Αϊτή και στη Ελλάδα, αλλά και στην Αρκαδία, από την οποία αναχώρησαν για άλλες πατρίδες χιλιάδες μετανάστες.

Η είδηση σκίζει τη νύχτα στα δύο. Το μοιραίο τηλεφώνημα που κάθε ώριμος άντρας δέχεται μια μέρα. Ο πατέρας μου μόλις πέθανε.

Το βιβλίο, γραμμένο στο πρώτο πρόσωποκαι σε γλώσσα προφορική, δεν είναι ένα εύκολο ανάγνωσμα, διότι απαιτεί «μοίρασμα» ανάμεσα στον αναγνώστη και στον συγγραφέα, αλλά και ένα εξαιρετικό δοκίμιο πάνω στο τι είναι χρόνος: Δεν διασχίζουμε δύο φορές το ίδιο ποτάμι, διότι ανάμεσα στις δύο αυτές φορές έχει μεσολαβήσει άλλος χρόνος. Τα παιδικά μας χρόνια είναι χρόνος, και όχι τόπος. Αλήθειες προσωπικές, μα πανανθρώπινες.

Οι εκδόσεις Θίνες,είναι ένας μικρός, ανεξάρτητος εκδοτικός οίκος με στόχο την έκδοση προσιτών καλαίσθητων και επιμελημένων βιβλίων, ανερχόμενων κατά κανόνα δημιουργών. «Είμαστε μια δεμένη και σφικτή οικογενειακή ομάδα ανθρώπων, με εξαίρετους συνεργάτες, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι φίλοι και φίλες μας κάθε ηλικίας και κάθε γούστου. Τρέφουμε μεγάλη αγάπη για το βιβλίο και την τυπογραφική ''τέχνη'' και διαθέτουμε όρεξη και μεράκι για τις εκδόσεις», όπως σημειώνεται στον ιστότοπο των εκδόσεων.

Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες παρουσιάσεις της εξαιρετικής δουλειάς των εκδόσεων στην πόλη μας. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην κυρία Αμαλία Γούλα, η οποία έντυσε μουσικά την εκδήλωση.

Γαλανιάδη Εύα

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Από την Αϊτή της Καραϊβικής στην Τρίπολη της Αρκαδίας»

Video of ArcadiaPortal.gr «Από την Αϊτή της Καραϊβικής στην Τρίπολη της Αρκαδίας»

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 10:46 am


Ο Ολυμπιακός την νίκη, η Κύμη του Καστρίτη το χειροκρότημα

Ο Ολυμπιακός πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την έδρα της Κύμης με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να κλέβει τις εντυπώσεις για την άκρως ανταγωνιστική εικόνα που έβγαλε στο παρκέ του κλειστού της Χαλκίδας.

Οι ερυθρόλευκοι χάρις στο τρίποντο του Τουπάν 17'' δευτερόλεπτα πριν από τέλος του αγώνα λύγισαν με 74-77 την Κύμη η οποία είχε την τελευταία κατοχή αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει γνωρίζοντας την ήττα σε ένα παιχνίδι με όλα τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι.

Η Κύμη φάνηκε απόλυτα διαβασμένη και έτοιμη πνευματικά για την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό προσεγγίζοντας άριστα τακτικά το παιχνίδι με τους παίχτες του Αρκά coach να καταθέτουν τεράστια αποθέματα ψυχής και ενέργειας παίρνοντας ώθηση και κίνητρο από το όνομα και το υψηλό επίπεδο του αντιπάλου.

Ουάσινγκτον με 24 πόντους, 4 τρίποντα και 9 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της Κύμης με τους Χόρντον με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ και Πουλιανίτη με 5 πόντους αλλά με εξαιρετική οργάνωση και άμυνες να είναι οι κορυφαίοι για την ομάδα της Κύμης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ αγκάλιασε μετά το τέλος του αγώνα τον Γιάννη Καστρίτη συγχαίροντας τον για την εμφάνιση και την εικόνα της ομάδας του  με τον Αμερικανοισραιληνό coach να μιλά με θαυμασμό στις δηλώσεις του για την ανταγωνιστικότητα της Κύμης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Καστρίτης στις δικές του δηλώσεις μοίρασε συγχαρητήρια στους παίχτες του για τον τρόπο που αγωνίστηκαν και την δουλειά τους σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας τονίζοντας πως σε τέτοιου είδους παιχνίδια που είναι κλειστά οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-18, 32-39μ 57-54, 74-77

ΚΥΜΗ (ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ):  Μπολντς 9 (1), Χόρτον 14 (6 ριμπάουντ), Σαγκς 8, Κάμφορτ 2. Ουάσινγκτον 24 (4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Πουλιανίτης 5, Στυλιανού 2, Μαραγκός 7, Τουντζιαράκης 3, Ουμπίλα,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΜΠΛΑΤ): Πρίντεζης 7, Μιλουτίνοβ 14 (6 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 10 (2), Γουίλιαμς-Γκος 15 (4/12 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6 ασίστ), Τουπάν 12 (1), Βεζένκοβ 7 (1), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 3 (1), Τίμα, ΛεΝτέι 6.

* Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Κύμης (gskimis.gr) και το φωτορεπορτάζ από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 10:03 am


Συνελήφθησαν αυτοί που έκλεψαν κινητά αθλητών στη Μεγαλόπολη

Λίγες ώρες μετά την κλοπή από τα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Μεγαλόπολης (πατήστε ΕΔΩ) η αστυνομία προέβη άμεσα σε συλλήψεις των των υπαίτιων της κλοπής.

Συνελήφθησαν, σήμερα (15.10.2018) και πρώτες πρωινές ώρες στο 37ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τρίπολης- Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, ένας (1) 36χρονος ημεδαπός και μία (1) 60χρονη ημεδαπή, γιατί, χθες (14.10.2018) το βράδυ αφαίρεσαν, από τα αποδυτήρια του κλειστού γηπέδου Μεγαλόπολης πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και μία (1) ηλεκτρονική συσκευή, που ανήκαν σε ανήλικους αθλητές, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 9:42 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Τα «κανόνια» της Α' Αρκαδίας

  1. Τα «κανόνια» της Α' Αρκαδίας  Arcadia Portal
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 12:14 pm


Live: Α' Αρκαδίας

  1. Live: Α' Αρκαδίας  Arcadia Portal
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 3:46 pm


Το κάστρο της Αρκαδιάς (α' μέρος)

  1. Το κάστρο της Αρκαδιάς (α' μέρος)  Notosport (Δελτίο Τύπου)
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2018 | 3:15 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας


Φιλικοί ιστότοποι: