1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καμιά απάντηση της Περιφερειακής Αρχής για έργα που απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ 2007-2013

Για μια ακόμη φορά, αντί για απαντήσεις στους ελέγχους που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης εκτράπηκε στο να χαρακτηρίσει «καταδότες» όσους ζητούν ενημέρωση και διαφάνεια στην εκτέλεση έργων και στην oορθολογική χρήση του δημόσιου χρήματος.

Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη, η κοινωνία βοά και η Περιφερειακή Αρχή σιωπά. Συνεχίζει να αποκρύπτει στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα έργα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της OLAF. Ακόμη και σήμερα απαιτούμε να ενημερωθεί η Πελοποννησιακή κοινωνία για τη αλληλογραφία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Προφανώς, η απάντηση της κ. Νικολάκου, ότι δεν ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία από τον OLAF όσον αφορά τα επίμαχα έργα και ως εκ τούτου ο έλεγχος «προχωρά κανονικά», αποτελεί εμπαιγμό διότι ο όρος «κανονικά» δεν προσδιορίζει ούτε την αιτία του ελέγχου ούτε τα ευρήματα του.

Με την ίδια άρνηση ενημέρωσης αντιμετώπισε ο κ. Τατούλης την επερώτηση της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», σχετικά με την πορεία υλοποίησης ΕΣΠΑ 2007-2013 και τις ενέργειες εξυγίανσης και απένταξης. Αποδεικνύεται πλέον ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις προς δημάρχους και φορείς για ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ 2007-2013, εξυπηρετούσαν μονάχα ψηφοθηρικές μικροπολιτικές πρακτικές του κ. Τατούλη.  

Πελοπόννησος Πρώτα

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 8:06 pm


Δηλώστε συμμετοχή για διπλή πρόσκληση του Cine Ville Τρίπολης

Το Arcadiaportal.gr σε συνεργασία με το Cine Ville Τρίπολης, τον κινηματογράφο της πόλης θα κληρώσουν μια διπλή πρόσκληση για ταινία της αρεσκείας σας, οποιαδήποτε ημέρα.

To  πρόγραμμα της κινηματογραφικής εβδομάδας μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] :
Θέμα: Κλήρωση διπλής πρόσκλησης Cine Ville
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΑΡΙΘΜΟ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ
ΤΙΤΛΟΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ο νικητής θα ανακοινωθεί το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 8:03 pm


Ο Γατσόπουλος για την εκλογή συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης

Τάκης Γατσόπουλος – «Πελοπόννησος Πρώτα»- στο Πε. Συ. Πελοποννήσου:

Ι. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση των άρθρων 77 και 179 του Καλλικράτη ο θεσμός του συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, απέβλεψε στην καταπολέμηση… των πολυσυζητημένων προβλημάτων

της κακοδιοίκησης, της μεροληψίας και της επιλεκτικής πρόσβασης στα κέντρα αποφάσεων, που διαπιστώνεται ότι υπάρχουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Υποτίθεται ότι θα ήταν ένα όργανο με κύρος και ανεξαρτησία
και θα επιλέγεται γι΄αυτό πρόσωπο…. πέρα… από προσωπικούς και πολιτικούς ανταγωνισμούς, (σημειώστε το) όπως ακριβώς αναφέρεται στην εισηγητική αυτή έκθεση . 

         

Bασικές βέβαια αρχές της αυτοδιοίκησης είναι εκτός των άλλων, η εξασφάλιση του χαρακτήρα της εγγύτητας στη λήψη των αποφάσεων,

 η χρηστή διακυβέρνηση, η εποπτεία, ο άμεσος έλεγχος, η απόλυτη διαφάνεια,

η  ενίσχυση των δικαιωμάτων του πολίτη και όλα αυτά έπρεπε εννοείται να υπηρετήσει  ο νέος αυτός θεσμός, ως αυτοτελές όργανο, που θα λειτουργεί προς τα έσω ως ελεγκτικός μηχανισμός και προς τα έξω ως διαμεσολαβητής με την κοινωνία.

 

Σε μια άλλη Πολιτεία ……το πρόσωπο που θα υπηρετούσε το θεσμό αυτό θα έπρεπε ασφαλώς να επιλέγεται από τη μειοψηφία των αυτοδιοικητικών αρχών!!

ώστε να αποφεύγεται ο θερμός εναγκαλισμός του συμπαραστάτη, με την πλειοψηφία της οικείας Περιφέρειας που τον επέλεξε,

στην οποία Περιφέρεια άλλωστε, επαφίεται η διοικητική και οικονομική του υποστήριξη

 που καθιστά το θεσμό έτσι και αλλιώς τουλάχιστον αμφιλεγόμενο.

ΙΙ. Όμως και σε αυτό το θέμα η Περιφερειακή Αρχή έδειξε από την αρχή κιόλας της προηγούμενης θητείας της, ότι αντιλαμβάνεται εντελώς χρησιμοθηρικά τους θεσμούς:

Διαβάζω το site aftodioikisi.gr  στις 8-10-2010 που παραδίδω στο Προεδρείο: «….ο Γεώργιος Μπουλούκος δικηγόρος –πρώην υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. αναλαμβάνει τον Τομέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Βλέπετε και φωτογραφίες του της προεκλογικής εκστρατείας που παραδίδω στο Προεδρείο.

Γίνονται εκλογές. Κερδίζει η  «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Ας θυμηθούμε τι έγινε μετά:

Διαβάζωτο site Δυτικοί Κορινθιακοί ορίζοντες 19-7-2011, που παραδίδω στο Προεδρείο:

«Ο εκλεκτός  του Πέτρου Τατούλη…εξελέγη με την 5η πέμπτη ,..» !! (ενν. ψηφοφορία).

Φανταστείτε λοιπόν εμμονή!!!!! πέντε (5) μυστικές ψηφοφορίες ταλάνισαν το ΠΕ.ΣΥ. από αγωνία μη μείνει ο πολίτης της Πελοποννήσου δίχως συμπαραστάτη!!

ΙΙΙ. Όμως πέρασε η θητεία της Περιφερειακής αρχής,

 πέρασε και η ισόχρονη μετά την εκλογή του θητεία του Συμπαραστάτη,

χωρίς πανθομολογούμενα,

 ο θεσμός αυτός να αφήσει οποιοδήποτε ίχνος παρουσίας στη κοινωνία της Πελοποννήσου και παραμένει παντελώς άγνωστος, όπως και το πρόσωπο που τον υπηρέτησε, όπως τον υπηρέτησε….

Ρωτήστε τους πολίτες της Πελοποννήσου τι ξέρουν σχετικά;

Ποιός να ελέγξει άλλωστε ποιόν σύμφωνα με το προηγούμενο ιστορικό;

 Όταν μάλιστα τέθηκαν θέματα διαφάνειας στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο … Όμως ήταν κραυγαλέα απών από αυτό ή μάλλον άπαξ παρευρεθείς τόσα χρόνια …..σε τόσα συμβούλια….

Τυποποιημένες εκθέσεις  και μηδενικό σχεδόν έργο..

IV. Η  Περιφερειακή Αρχή όμως επιμένει και πάλι σήμερα και με την ίδια επιλογή προσώπου….

Μάλιστα επειγόμενη για την εκλογή , χωρίς να ενδιαφέρεται για τη λειτουργία του θεσμού, φέρνει το θέμα εσπευσμένα, ως και  οι πολίτες να σχηματίζουν ουρές έξω από το γραφείο-ποιο γραφείο  του συμπαραστάτη…

Μάλιστα δε δημοσιοποίησε προηγούμενα τα καθήκοντα και τις ανάγκες της θέσης … πόσες ώρες,  έστω ημέρες το μήνα;

Το κυριότερο,…. διέρρευσε τεχνηέντως την προειλημμένη επιλογή της για να αποθαρρύνει  άλλους υποψήφιους….

Δεν προχώρησε η Περιφερειακή Αρχή σε προηγούμενο διάλογο για το  θεσμό και το πρόσωπο με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς και κυρίως με τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Περιφέρειας, καθώς μάλλον από δικηγόρους, όπως και εκείνη αναγνωρίζει θα έπρεπε να γίνει η επιλογή του συμπαραστάτη….

Συνέχισε η Περιφέρεια την ίδια πολιτική απαξίωσης των μαχόμενων δικηγόρων της Πελοποννήσου με τετελεσμένα…

Εξηγούμαι: Προκήρυξε το 2011 διαγωνισμό για την πλήρωση δύο θέσεων από δικηγόρους Τριπόλεως  και αφού δεκάδες συνάδελφοι κατέθεσαν πλήρεις φακέλους τον ματαίωσε χωρίς εξήγηση…

Υπέγραψε στη συνέχεια έξι συμβάσεις με δικηγόρους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά 220.000 ευρώ, με τρείς μάλιστα δικηγόροι Πειραιά στεγάζονταν στην ίδια πολυκατοικία Σκουζέ !!!!

Κατά τα άλλα  ενισχύουμε την Περιφέρεια…

Σας παραδίδω οργισμένες ανακοινώσεις τριών συλλόγων της Περιφέρειας και δηλώσεις των προέδρων των υπόλοιπων δύο για το θέμα..

Δεν είναι συντεχνιακή ή τοπικιστική η άποψή τους είναι η απλή λογική!!

Διαβάζω βιογραφικό του υποψηφίου: Γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Από το 1996 γραφείο στην Αθήνα. Αμερικής 15. Συνδικαλιστής στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.. Υποψήφιος Βουλευτής 2004-2007 την τελευταία φορά στη Β΄Αθήνας.

Αυτός ήταν και προτείνεται και πάλι για συμπαραστάτης του πολίτη της Πελοποννήσου, που δεν είναι ο ίδιος πολίτης της Πελοποννήσου…….

Να υποβάλλει στην Περιφέρεια Αττικής την υποψηφιότητά του…αν θέλει να συμπαρασταθεί εκεί στους πολίτες της.

V. Συμπέρασμα-πρόταση

Η επιλογή αυτή σε ένα έτσι και αλλιώς προβληματικό θεσμό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ο ίδιος ο νόμος που ανέφερα στην αρχή έλεγε ότι ήθελε και απαιτεί ευρεία συναίνεση που δεν μπορεί να έχει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της πλειοψηφίας που δεν είναι μάλιστα πολίτης της Πελοποννήσου………

Όχι ανταποδοτικά πολιτικές και προσωπικές επιλογές χωρίς την κοινωνία.. 

Δυστυχώς αυτό που καταφέρνετε κ. Περιφερειάρχη με τη ψευδεπίγραφη λειτουργία τέτοιων θεσμών είναι να πλήττετε κι άλλο την αξιοπιστία και τη διαφάνεια στη δράση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ισχυρίζεστε ότι δήθεν υπηρετείτε.

Ζητάμε την ευρεία με σαφήνεια για τις ανάγκες της θέσης, δημοσιοποίησή της και τη γνωστοποίησή της και οπωσδήποτε στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Περιφέρειας και τον ανυπόκριτο  διάλογο μαζί τους από μηδενική βάση για το θεσμό και την εκλογή προσώπου- πολίτη της Πελοποννήσου..

Τάκης Γατσόπουλος

«Πελοπόννησος Πρώτα»

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 8:02 pm


Bloggers του Tbex στην Πελοπόννησο

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι εξοικείωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για  bloggers απο χώρες του εξωτερικού. Οι bloggers είχαν λάβει μέρος στη  Διεθνή Ετήσια Συνάντηση ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media, TBEX 2014, που  έλαβε χώρα στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής  από 23-25 Οκτωβρίου 2014 και η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Αθηναίων και το Υπουργείο Τουρισμού.

Το TBEX αποτελεί μια από τις πλέον περιζήτητες αλλά και απαιτητικές διοργανώσεις της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας, η οποία  συγκεντρώνει περισσότερους από 1.000 τουριστικούς δημοσιογράφους, bloggers, writers, content creators/contributors, καθώς και παράγοντες και επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς με έντονη δραστηριότητα στα social media από όλο τον κόσμο. 

Στο ταξίδι εξοικείωσης της Πελοποννήσου συμμετείχαν bloggers εξειδικευμένοι στο τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, της περιπέτειας, της φύσης και της γαστρονομίας. Οι συγκεκριμένοι blogger διαθέτουν προσωπικούς ιστοχώρους με αναγνωστικό κοινό που ξεπερνά τις 30.000 κάθε μήνα, ενώ διενεργούν και καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δημοσιογράφοι και bloggers είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες σε ειδικές μορφές τουρισμού, προωθώντας με σύγχρονο και δυναμικό τρόπο το τουριστικό μας προϊόν. Το ταξίδι των blogger στην Πελοπόννησο διήρκεσε από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου και είχαν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και Μνημεία UNESCO της Πελοποννήσου, να κάνουν trekking κατά μήκος του Λούσιου ποταμού καταλήγοντας στη Μονή Προδρόμου όπου δέχθηκαν τη φιλοξενία των καλογέρων, παρακολούθησαν επίδειξη  οινογνωσίας σε επισκέψιμο βιολογικό οινοποιείο, αλλά και παρασκεύασαν παραδοσιακή χορτόπιτα, μαγείρεψαν  Πελοποννησιακά γεύματα, ενώ επισκέφθηκαν σπήλαια και αστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου.

Στην όμορφη Βυτίνα τους καλωσόρισε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου και τους ζήτησε με τον δικό τους μοναδικό τρόπο να αποτελέσουν τους πρεσβευτές μας για τις εμπειρίες που έζησαν στην Πελοπόννησο. Οι bloggers από την πλευρά τους εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τη μοναδική εμπειρία που βίωσαν στους τόπους τους οποίους επισκέφθηκαν.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 7:38 pm


Ο Β. Κούβαλης στον πάγκο της Δόξας

Αλλαγή προπονητή στην Δόξα Μεγαλόπολης μετά την απομάκρυνση του Πέτρου Καλαντζή ο Βασίλης Κούβαλης επιστρέφει στον πάγκο των «κυανομπλέ» μετά από 2 χρόνια με στόχο να οδηγήσει την ομάδα σε πορεία πρωταθλητισμού.

Ο Βασίλης Κούβαλης θα έχει στο πλευρό του στον πάγκο της Δόξας ως άμεσο συνεργάτη τον  Μεγαλοπολίτη Ηλία Κατσούλα και όλοι μαζί στην ομάδα είναι έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 7:13 pm


Πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο

Πάνω από 900 συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και νεολαίας με αποφάσεις τους καλούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τις γυναίκες τη νεολαία σε ξεσηκωμό

Αναχώρηση λεωφορείων:    7:00 π.μ. από κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης

                                        7:45 π.μ. από πλ. Κολοκοτρώνη – Τρίπολη

Προσυγκέντρωση όλων των οργανώσεων του Ν.Αρκαδίας: 1030 π.μ. πλ. Καραϊσκάκη – Αθήνα

Οι ώρες αναχώρησης θα τηρηθούν αυστηρά. Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να βρίσκονται έγκαιρα στους χώρους συγκέντρωσης.

Τηλ. Επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής: 6974430637, 6973210954, 6973311610

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 7:06 pm


Λαϊκή Συσπείρωση για τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη

   Σε μια περίοδο που η εργατική – λαϊκή οικογένεια βιώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, έρχεται και ο θεσμός να υπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι θεσμός χειραγώγησης, ενσωμάτωσης της λαϊκής αγανάκτησης και διαμαρτυρίας, θεσμός κοινωνικού εταιρισμού.

    Οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα έχουν πικρή πείρα   από κοινωνικούς διαλόγους, συναινέσεις και διαβουλεύσεις. Είναι όχημα όλα αυτά για να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική, με την δήθεν συμμετοχή και ανοχή του λαού.

    Μετά από τέτοιες διαδικασίες οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι ΕΒΕ, μόνο χάσιμο δικαιωμάτων και κατακτήσεων μετρούν. Τα συμφέροντα των εργαζομένων έρχονται σε σύγκρουση με αυτά των επιχειρηματιών.

   Για αυτό καταγγέλλουμε αυτό τον θεσμό, σαν μέσο χειραγώγησης και αφοπλισμού του λαού. Έχουμε εμπειρία από ανάλογους θεσμούς.

   Δεν συμμετέχουμε στην διαδικασία επιλογής όχι μόνο εδώ αλλά και στις άλλες Περιφέρειες και στους Δήμους, καταγγέλλουμε το θεσμό και καταδικάζουμε με την ψήφο μας, ανεξάρτητα του προσώπου που επιλέγεται για αυτό το ρόλο.

    Όμως εδώ προκύπτει ζήτημα και με το πρόσωπο που προτείνετε. Προτείνετε για συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης ένα πολιτικό πρόσωπο που συμμετείχε πριν ένα χρόνο στο Μελιγαλά, όπου τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης της Χ.Α. προέβησαν στα γνωστά έκτροπα. Σήμερα  μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις σε πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη, σε μετανάστες έχει αποδειχθεί πλέον , πλατειά μέσα στο λαό ότι η Χ.Α. είναι μια φασιστική – ναζιστική οργάνωση γέννημα – θρέμμα του συστήματος, υμνητής του Χίτλερ και των ναζί με εγκληματική δράση ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

   Για αυτή τους την εγκληματική οργάνωση και  δράση παραπέμπονται σε δίκη ο αρχηγός τους, σύσσωμη η κοινοβουλευτική τους ομάδα και μια ομάδα πρωτοπαλίκαρων εγκληματιών τύπου Ρουπακιά. Δεν μπορεί να ξεγελάσουν κανένα, ούτε τα μουρτζοκλάμματα κάποιων ψευτοπαλληκαράδων όταν τους καλεί ο εισαγγελέας, ούτε οι αναδιπλώσεις άλλων και η απάρνηση της δράσης και της ιδεολογίας τους για να την γλιτώσουν.

    Μια είναι η ξεκάθαρη θέση και στάση. Πολιτική απομόνωση αυτού του μορφώματος. Όχι μόνο δεν πρέπει να υπερψηφιστεί, όχι μόνο δεν πρέπει πολιτικές δυνάμεις να κλείνουν το μάτι στη Χ.Α. για ψηφοθηρικούς λόγους και σκοπούς όπως έγινε στις πρόσφατες εκλογές, όχι  μόνο να μην κατεβαίνουν σε κοινά ψηφοδέλτια σε συνδικάτα, σε άλλους μαζικούς φορείς και σε Δήμους όπως έγινε στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, αλλά ούτε σε κοινές συναντήσεις – συσκέψεις και συνεδριάσεις δεν πρέπει να συμμετέχετε, και ας το προβλέπουν οι νόμοι, όπως κάνατε συνάδελφοι της αριστεράς, της κεντροαριστεράς και των οικολόγων πριν ενάμιση μήνα στις διαδικασίες εκλογής προεδρείου και οικονομικής επιτροπής.

     Είναι πρόκληση η συγκεκριμένη πρόταση που κατατέθηκε από την πλειοψηφία, αν συνδυαστεί και με την κάλυψη που πριν ένα χρόνο παρείχε ο Περιφερειάρχης δηλώνοντας  εδώ στο ΠΕ.ΣΥ. ότι επιτελούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα στο Μελιγαλά ο συμπαραστάτης του Πολίτη και της επιχείρησης στην Περιφέρεια, όταν ο ίδιος δεν βρήκε μια λέξη να καταδικάσει τις ναζιστικές αθλιότητες και τους πρωταγωνιστές.

   Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους   συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και ρωτάμε: Καλά το 2010 πρωτοστατήσατε σε αυτό το σχήμα προάγγελο της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, το 2014 συρθήκατε στο σχήμα με πρωτεργάτη τη ΝΔ, στην ΕΝΠΕ ψηφίσατε για πρόεδρο τον εκλεκτό της ΝΔ, θα συρθείτε τώρα σε αυτή την επιλογή για τον συμπαραστάτη; Δεν χρειάζεστε ούτε εσείς ούτε το ΠΕ.ΣΥ. ένα Μπαλτάκο για συμπαραστάτη. Καταδικάστε αυτή την επιλογή, αναζητήστε στα πλαίσια της δικιά σας πολιτικής μια άλλη επιλογή.

  Εμείς σταθερά και συνειδητά θα είμαστε απέναντι σε αυτές τις αθλιότητες.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 6:40 pm


Eurostar: ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στον Αστέρα

Στα κανάλια Novasports!

Οι «όμορφες» στιγμές του Αστέρα Τρίπολης στο Europa League, έρχονται σ’ ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα μόνο στα κανάλια Novasports. Οι συνδρομητές των αθλητικών καναλιών της Nova, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στις 23:00, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τα Novasports 1 και Novasports 1 HD, ένα ημίωρο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Eurostar», που ετοίμασε η κορυφαία δημοσιογραφική ομάδα των αθλητικών καναλιών της Nova.
  
Οι δημοσιογράφοι των καναλιών Novasports, κάνοντας πράξη το σλόγκαν «Όλα για την ομάδα σου», επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της Αρκαδίας, λίγο πριν το παρθενικό παιχνίδι στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με αντίπαλο την Παρτιζάν Βελιγραδίου και συνομίλησαν με όλους τους συντελεστές της φετινής πορείας. Από μέλη της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου, μέχρι απλούς φιλάθλους, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και τοπικούς δημοσιογράφους, οι οποίοι και ανέλυσαν τα αίτια της εξαιρετικής παρουσίας της ομάδας στο φετινό Europa League.
 
Το ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στον Αστέρα Τρίπολης, θα προβληθεί σε επανάληψη την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στις 21:00 από τα Novasports 2 και Novasports 2 HD και την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στις 18:00 από τα Novasports 1 και Novasports 1 HD. 

Πηγή: gazzetta.gr
 

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 6:19 pm


Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Νότιας Κυνουρίας

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 3η του μηνός Νοεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87).

Ημερήσια διάταξη

Θέμα 1: Διατύπωση εισήγησης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, για την αντιμετώπιση των παρακάτω εκτάκτων και επειγουσών αναγκών:
α) Κατάργηση του ΚΑ: 15-6236.002 με τίτλο: «Μίσθωση ακινήτου στην Πλάκα Λεωνιδίου για τη δημιουργία οργανωμένου παιδότοπου και χώρου αναψυχής ενηλίκων» και μεταφορά του ποσού 1.600,0 € στο αποθεματικό.
β) Ενίσχυση ΚΑ: 10-7135.005 με τίτλο: «Προμήθεια Φωτοαντιγραφικού μηχανήματος», με το ποσό των 1.600,0 € μέσω αποθεματικού.
γ) Μεταφορά ποσού 1.000,0 € από το Αποθεματικό για τη δημιουργία νέου ΚΑ: 00-6495.029 με τίτλο: «Έξοδα Ανανέωσης καρτών ψηφιακού ταχογράφου οδηγών του Δήμου Ν. Κυνουρίας».
δ) Μεταφορά ποσού 1.000,0 € από το Αποθεματικό για τη δημιουργία νέου Κ.Α. : 35-6692.001 με τίτλο: «Προμήθεια φυτών».
ε) Μεταφορά ποσού 12.300,0 € από τι αποθεματικό για τη δημιουργία νέου ΚΑ 70-6162.002 με τίτλο: Συμμετοχή Δήμου σε προγραμματική σύμβαση με την «Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Ανώνυμη Α.Ε. ΟΤΑ» για την υλοποίηση πράξης «Ανάπλαση πλατειών Πελετών».
στ) Μεταφορά ποσού 12.300,0 € από τι αποθεματικό για τη δημιουργία νέου ΚΑ 70-6162.003 με τίτλο: Συμμετοχή Δήμου σε προγραμματική σύμβαση με την «Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Ανώνυμη Α.Ε. ΟΤΑ» για την υλοποίηση πράξης «Αγροτικός δρόμος Κοσμά Φυλάτικα».

Θέμα 2: Αποδέσμευση ποσού 4.000,0 από τον ΚΑ 30-6414.002 και ανατροπή ανάληψης υποχρέωσης.

Θέμα 3: Περί εγκρίσεως δαπάνης και διάθεσης πίστωσης, ποσού 4.232,00 € σε βάρος του ΚΑ: 25-7135.008 του δημοτικού προϋπολογισμού, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια και τοποθέτηση αντλητικού συγκροτήματος για τη γεώτρηση Γυμνασίου ΔΕ Λεωνιδίου».

Θέμα 4: Περί εγκρίσεως δαπάνης και διάθεσης πίστωσης, ποσού 8.500,00 € σε βάρος του ΚΑ: 00-6331.002 του δημοτικού προϋπολογισμού, για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος Δήμου έτους 2014.

Θέμα 5: Περί εγκρίσεως δαπάνης και διάθεσης πίστωσης, ποσού 7.000,00 € σε βάρος του ΚΑ: 15-6262.011 του δημοτικού προϋπολογισμού, για την πληρωμή της εργασίας: «Διαμορφώσεις καθαρισμοί δημοτικών αρχαιολογικών χώρων».

Θέμα 6: Περί εγκρίσεως δαπάνης και διάθεσης πίστωσης ποσού 114.727,36 € σε βάρος του ΚΑ: 15-7326.004 για την εξόφληση του 12ου λογαριασμού του έργου: Αποπεράτωση κτιρίου Φάμπρικας για τη στέγαση του πνευματικού κέντρου προβολής της αγροτικής ιστορίας και των δρόμων της θάλασσας στην ανατολική Πελοπόννησο».

Θέμα 7: Περί εγκρίσεως δαπάνης και διάθεσης πίστωσης, ποσού 7.800,0 € σε βάρος του ΚΑ: 25-7135.006 του δημοτικού προϋπολογισμού, για την πληρωμή της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια και αντικατάσταση υλικών πλήρωσης αποσιδερωτή γεώτρησης Τ.Κ. Πουλίθρων».

Θέμα 8: Περί εγκρίσεως δαπάνης και διάθεσης πίστωσης, ποσού 9.800,0 € σε βάρος του ΚΑ: 25-7135.003 του δημοτικού προϋπολογισμού, για την πληρωμή της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια και αντικατάσταση αντλητικού μηχανήματος Τ.Κ. Πουλίθρων».

Θέμα 9: Περί εγκρίσεως δαπάνης και διάθεσης πίστωσης, ποσού 9.785,30 € σε βάρος του ΚΑ: 70-7331.009 του δημοτικού προϋπολογισμού, για την επιχορήγηση σχολικών επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με σκοπό την κάλυψη δαπανών επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων.

Θέμα 10: Περί εγκρίσεως δαπάνης και διάθεσης πίστωσης, ποσού 9.373,60 € σε βάρος του ΚΑ: 20-7325.100 του δημοτικού προϋπολογισμού με τίτλο: «Μετατοπίσεις – βελτιώσεις – επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού Δ.Ε. Δήμου» για την εκτέλεση των έργων που προβλέπονται στην υπ’ αριθ. 246/2014 απόφαση του Δ.Σ. .

Θέμα 11: Περί εγκρίσεως δαπάνης και διάθεσης πίστωσης, ποσού 502,47 € σε βάρος του ΚΑ: 20-7325.100 του δημοτικού προϋπολογισμού, για την πληρωμή του έργου: Επαύξηση ισχύος, από 8kva σε 25 kva, της δημοτικής παροχής με αριθμό: 32417908 που βρίσκεται στην Τ.Κ. παλαιοχωρίου.

Θέμα 12: Περί της απευθείας ανάθεσης του έργου: «Συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Πέρα Μελάνων ΔΕ Τυρού». Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, ποσού 6.000,0 € σε βάρος του ΚΑ: 25-7336.007.

Θέμα 13: Περί της απευθείας ανάθεσης του έργου: «Συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Σαπουνακαίικων», προϋπολογισμού 6.000,0 €.

Θέμα 14: Περί αποδοχής της δωρεάς με την ονομασία: «AMENDED AND RESTATED BOURNAKIS RESINEDENCE TRUST AGREEMENT DATED MARCH 27, 2007», των αποβιωσάντων δωρητών PETER & JULIA BOYRNAKIS, ύψους 40.000,0 δολαρίων ΗΠΑ. Εισήγηση αναμόρφωσης προϋπολογισμού για την εγγραφή του ποσού της δωρεάς.

Θέμα 15: Περί εγκρίσεως δαπάνης και διάθεσης πίστωσης, ποσού 2.460,0 € σε βάρος του ΚΑ: 00-6735.004 του δημοτικού προϋπολογισμού, για την επιχορήγηση του «Αρχείου Τσακωνιάς».

Θέμα 16: Έλεγχος οικονομικών στοιχείων (εσόδων-εξόδων) Γ΄ τριμήνου 2014 και υποβολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο έκθεσης για τον έλεγχο υλοποίησης του δημοτικού προϋπολογισμού.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας &
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Λυσίκατος Χαράλαμπος

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 5:55 pm


Για μικροπολιτικές σκοπιμότητες κάνει λόγο ο Μπουλούκος

 Μπουλούκος για ένταση στο Περιφερειακό συμβούλιο

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την ένταση που δημιουργήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο υποψήφιος για τη θέση του Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γεώργιος Αρ. Μπουλούκος δήλωσε:

«Θεωρώ ότι ο θεσμός του ́ ́Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ́ ́ είναι ιδιαίτερα σημαντικός και συμβάλλει στη βελτίωση
των σχέσεων της Διοίκησης με τον Πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό υπηρέτησα τη νεοσύστατη και καινοτόμο για την ελληνική πραγματικότητα δομή, εγκαινιάζοντας και χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη της Πελοποννήσου και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, συμβάλλοντας παράλληλα στην αμεσότερη και ταχύτερη λειτουργία
τους και στην αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας.

Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου προς το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή συνεδρίασή του, ως προβλέπεται από το Νόμο, ώστε να συνεχιστεί και να εμπεδωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησα κατά την προηγούμενη θητεία μου, εκθέτοντας και παρουσιάζοντας το καταγεγραμμένο και ουσιαστικό έργο που επιτελέστηκε. Θα ήθελα να
ευχαριστήσω θερμά το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ανταποκρίθηκε θετικά δίνοντας τη συντριπτικά αυξημένη πλειοψηφία των 30 ψήφων σε σύνολο 44 ψηφισάντων.

Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό μου από ελάχιστους συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι θέλησαν και προσπάθησαν με αυξημένη εμπάθεια να θίξουν την προσωπική και την επαγγελματική μου διαδρομή, χωρίς να εισφέρουν καμία άποψη ή πρόταση στη συζήτηση για τον εν λόγω θεσμό, θέλω μόνο να τονίσω ότι είναι
λυπηρό στη σημερινή εποχή να πιστεύουν κάποιοι ότι μπορούν με συκοφαντίες και προσωπικές ύβρεις να υπερασπίζονται μικροπολιτικές σκοπιμότητες και διχαστικές παθογένειες, που τίποτα θετικό δεν έχουν να προσφέρουν στη σημερινή κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας. 

Κατά την άποψή μου, το μόνο που κατάφεραν είναι να αποκαλύψουν για άλλη μία φορά ότι έχουν ταυτίσει την πολιτική και κοινωνική υπόστασή τους με την κομματική τους ταυτότητα.»

 

Σχετικό άρθρο : Δεν εξελέγη συμπαραστάτης του πολίτη ο Μπουλούκος (video)

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 5:46 pm


Ο Σπάθας σφυρίζει στο Αστέρας-Ολυμπιακός

Ο Ηλίας Σπάθας του συνδέσμου Πειραιά θα είναι τελικά ο άρχοντας της αναμέτρησης μεταξύ του Αστέρα και του Ολυμπιακού που θα γίνει το Σάββατο 1 Νοεμβρίου (19:30) στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Ο Πειραιώτης ρέφερι θα έχει βοηθούς τους κυρίους Χρήστο Σωτηρόπουλο του συνδέσμου Αχαΐας και Ιωάννη Κοντιζά επίσης του συνδέσμου Πειραιά ενώ 4ος είναι ο κύριος Τάσος Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα με παρατηρητή της αναμέτρησης τον κύριο Εμμανουήλ Γιανναδάκη από το Λασίθη.     

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 5:32 pm


Εκλογές στο ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου

Διεξάγονται την Κυριακή 2 Νοεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Στις κάλπες θα προσέλθουν για να ψηφίσουν όλοι οι γεωλόγοι, γεωπόνοι, δασολόγοι, ιχθυολόγοι και κτηνίατροι. Οι εκλογές στην Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά θα διεξαχθούν στις πρωτεύουσες των νομών και συγκεκριμένα στα γραφεία των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής. Εξαίρεση αποτελεί η Πάτρα στην οποία οι εκλογές θα διεξαχθούν στα γραφεία του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..

Στο Παράρτημα όργανα διοίκησης καλούνται να εκλέξουν περίπου 5.000 γεωτεχνικοί.

 

Από την Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος Π.Π.Δ.Σ.Ε.

Σωτ. Β. Λαμπρόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 5:19 pm


Ώρα αντεπίθεσης για τον Αρκαδικό

 Ο κόσμος χρειάζεται στο ΔΑΚ για να δώσει στους παίκτες την ώθηση 

Η αντεπίθεση του Αρκαδικού ξεκινάει το Σάββατο 01/11 17:00 απέναντι στον Ερμή Λαγκαδά για την 4η αγωνιστική της Α2 Ανδρών.

Μετά την τρομερή εμφάνιση κόντρα στην Δόξα Λευκάδας την πρώτη αγωνιστική, ο Αρκαδικός γνώρισε δυο σερί ήττες από το Λαύριο εντός και τον Αετό Εξαρχείων εκτός.  Πλέον ο αγώνας με τον Ερμή Λαγκαδά είναι κρίσιμος και μοναδικός στόχος είναι η νίκη για να ξεκινήσει η ομάδα την αντεπίθεση της για την διεκδίκηση της ανόδου στα σαλόνια της Α1 κατηγορίας

Μια νίκη που αν τελικά έρθει έχοντας και καλή εμφάνιση όπως την πρώτη αγωνιστική ο Αρκαδικός θα στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η ομάδα είναι εδώ και καλό θα ήταν να μην την ξεγράψει κάνεις.

Σε αυτό θα πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος του Αρκαδικού που μέχρι τώρα έχει δείξει ότι μπορεί και στηρίζει την ομάδα.  Όμως το Σάββατο το κλειστό της Τρίπολης θα πρέπει να είναι ασφυκτικά γεμάτο μιας και η ώρα βολεύει και αυτό γιατί ο Αστέρα παίζει με τον Ολυμπιακό την ίδια μέρα άλλα στις 19:30. Ο κόσμος χρειάζεται στο ΔΑΚ για να δώσει στους παίκτες την ώθηση που χρειάζονται για να επανέλθει η ψυχολογία στον σύλλογο άλλα και να πάρουν το μήνυμα τους αυτοί που πρέπει. Ο Αρκαδικός είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι έχει ένα από τα καλύτερα ράστερ και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο οποίοι και αν προσπαθήσουν να μπουν εμπόδιο στον δρόμο προς την Α1

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 5:19 pm


Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο στην Τρίπολη

Οι ανάγκες για αίμα στην πατρίδα μας ήταν και εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

   Στα πλαίσια της συνεργασίας της KNAUF με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό διοργανώνεται το Σάββατο 01 Νοεμβρίου 2014 πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία. Στην Τρίπολη η αιμοδοσία θα διενεργηθεί στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης από τις 08:30 έως 14:00.

   Η προσφορά όλων μας είναι πολύτιμη, προκειμένου να ενισχύσουμε τις Τράπεζες Αίματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ώστε να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε περισσότερους συνανθρώπους μας. 

   Ας αφιερώσουμε όλοι μαζί 10 λεπτά από το χρόνο μας για να δώσουμε με περίσσια αγάπη λίγο αίμα.

   Θα είμαστε εκεί για να σας ευχαριστήσουμε και να σας προσφέρουμε ένα αναμνηστικό μπλουζάκι.   

ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 4:58 pm


Σύσκεψη για τη Δ.Ε Φαλάνθου

Σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΤ με τα Τοπικά Συμβούλια και τους Εκπροσώπους  των  Τοπικών Κοινοτήτων, για πιο άμεση και πραγματική καταγραφή των προβλημάτων, σε θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και για ενημέρωση τους ως προς τον τρόπο συνεργασίας για το μέλλον, προγραμματίστηκε για την Παρασκευή 31-10-2014 και ώρα 18.00 να γίνει σύσκεψη, για τη Δ.Ε Φαλάνθου, στο Δημοτικό Μέγαρο, στις Δαβιές.

Καλούνται οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας, καθώς και Πολίτες, να προσέλθουν.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 4:35 pm


Κλιμάκιο Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα - Μουστού σε συναντήσεις εργασίας

Σε συνέχεια των συναντήσεων γνωριμίας του νέου Προέδρου ΔΣ κου Μήλιου Δημήτριου με υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά συσκέψεων, την Τετάρτη  29.10.2014, σε Κεντρικές Υπηρεσίες του Προέδρου του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού (ΦΔ) και στελεχών του ΦΔ.

Συγκεκριμένα, σε ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» όπου συζητήθηκε η πορεία των ενταγμένων έργων του ΦΔ και παρελήφθη η προέγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου που αφορά στην «Αποκατάσταση του κτιρίου στέγασης του Κέντρου Πληροφόρησης Λεωνιδίου για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα» προϋπολογισμού 600.000,00€, το οποίο θα υλοποιηθεί βάσει Προγραμματικής Σύμβασης από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.

Κατόπιν, και μέσα σε εγκάρδιο κλίμα έγινε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κα. Γιαννακοπούλου Νάντια όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την λειτουργία του ΦΔ.

Τέλος, το κλιμάκιο μετέβηκε στο  Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) όπου και συναντήθηκε με  την αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΓΠΑ κα. Μήλιου Ελένη και συζητήθηκε η ενδεχόμενη συνεργασία του ΦΔ με το ΓΠΑ πάνω σε θέματα διαχείρισης και προστασίας του υγροτόπου Μουστού.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 4:19 pm


Τρίπολη: Φυλακές υψίστης στοίβαξης ανθρώπων

Στις φυλακές της Τρίπολης, οι κρατούμενοι στοιβάζονται σε τρίπατα κρεβάτια, το ένα πάνω στο άλλο, τα οποία σε κάποια κελιά καταλαμβάνουν ακόμα και τους χώρους του διαδρόμου. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να κινηθούν καθόλου μέσα στο κελί τους, κάθονται συνεχώς στο κρεβάτι τους, δεν μπορούν τελικά ούτε να ανασάνουν. Σε μια φυλακή χωρητικότητας 65 ατόμων, κρατούνται αυτήν τη στιγμή 201 άνθρωποι. Αυτήν τη βάναυση και απάνθρωπη εικόνα αντίκρισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς και Βασιλική Κατριβάνου που επισκέφτηκαν τις φυλακές την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου. Η μεταχείριση αυτή αποτελεί αφ’ εαυτού βασανισμό και έναν από τους λόγους που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταδίκασε το ελληνικό κράτος για τις άθλιες και εξευτελιστικές συνθήκες κράτησης που επικρατούν στις φυλακές αυτές και επιδίκασε αποζημιώσεις 133.300 ευρώ σε βάρος του Δημοσίου. Αντίστοιχα καταδικάζει πλέον συστηματικά την Ελλάδα για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις ελληνικές φυλακές επιδικάζοντας ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η Ελλάδα, αντί να αναγκάζεται να καταβάλλει ως αποζημίωση αυτά τα χρήματα, θα μπορούσε να τα αξιοποιήσει για να βελτιωθούν οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης. Οι μισοί κρατούμενοι είναι άποροι, πράγμα που τους στερεί τη δυνατότητα να προμηθεύονται  βασικά είδη υγιεινής από το κυλικείο όταν τελειώνουν όσα τους παρέχει η φυλακή (π.χ. τρία χαρτιά υγείας στον καθένα για ολόκληρο το μήνα), αλλά κυρίως να αγοράζουν τηλεκάρτες ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με τους δικούς τους και τους δικηγόρους τους – όσοι βέβαια  έχουν την οικονομική δυνατότητα νομικής υποστήριξης. Εδώ και πολύ καιρό, δεν δίνονται άδειες στους κρατούμενους. Δεν υπάρχει κοινωνική υπηρεσία, παρά μόνο μία ψυχολόγος που αδυνατεί, βέβαια, να ανταποκριθεί στις ανάγκες θεραπείας και στήριξης όλων των κρατουμένων που χρειάζονται βοήθεια. Πολύ περισσότερο που η ίδια επιτελεί επιπροσθέτως και χρέη κοινωνικού λειτουργού.

Επειδή ο στόχος της φυλακής δεν είναι ασφαλώς το στοίβαγμα και η εξόντωση των κρατουμένων αλλά η προετοιμασία της επανένταξής τους στην κοινωνία, οι εξευτελιστικές και άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους στη φυλακή, όχι μόνο καταπατούν τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά αντιμάχονται και το συμφέρον ολόκληρης της κοινωνίας, μιας και δεν υπηρετούν ούτε τον σωφρονισμό με την απαραίτητη ψυχοκοινωνική στήριξη ούτε την επανένταξη των κρατουμένων.

Η πολιτεία δεν εφαρμόζει καν την ισχύουσα νομοθεσία για εναλλακτικούς τρόπους έκτισης των ποινών, δεν ενισχύει τον επιτυχημένο θεσμό των αγροτικών φυλακών, δεν εφαρμόζει τον νόμο για τα ναρκωτικά που ψηφίστηκε πριν ενάμιση χρόνο ούτε τον νόμο για την ηλεκτρονική επιτήρηση, που θα εξυπηρετούσαν την επανένταξη και θα ανακούφιζαν μεγάλο μέρος του κόσμου που κρατείται.

Είναι καιρός, και στην Τρίπολη και στη χώρα, να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Το απαιτεί το αίσθημα δικαίου, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου, το συμφέρον των κρατούμενων, των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά και όλης της κοινωνίας.

Δελτίο Τύπου για την πρόσφατη επίσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριά και Βασιλικής Κατριβάνου στις φυλακές της Τρίπολης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 3:52 pm


Nέο θεσμικό πλαίσιο για τις άδειες χρήσης νερού και την εκτέλεση έργων

Δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ (2878/Β/27102014) η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προώθησε ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς για την αδειοδότηση της χρήσης νερού και της εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδάτων. Πρόκειται για το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ισχύει εφεξής για κάθε χρήση ή έργο αξιοποίησης νερού όπως για παράδειγμα οι γεωτρήσεις (υδρευτικές, αρδευτικές κ.α.), και τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Το ΥΠΕΚΑ, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, προώθησε την αλλαγή της ανωτέρω διαδικασίας μετά από εκτεταμένη διαβούλευση τα τελευταία δύο χρόνια και μακρά συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τα συναρμόδια Υπουργεία. Η νέα ΚΥΑ με θέμα «Κατηγορίες αδειών χρήσης και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης των υδάτων. Διαδικασία και όροι έκδοσης ή τροποποίησης των αδειών, περιεχόμενο και διάρκεια ισχύος τους και άλλες διατάξεις» απλοποιεί και προτυποποιεί την αδειοδότηση για τη χρήση και τα έργα αξιοποίησης υδάτων, σε συνδυασμό με την καταγραφή όλων των σημείων υδροληψίας που ήδη προβλέπεται και εξελίσσεται με τη συγκρότηση του Εθνικού Μητρώου Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ).

Σχετικά με το θέμα, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς δήλωσε:

«Με τα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών που σύντομα ολοκληρώνονται για ολόκληρη τη χώρα, το Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας, τη νέα διαδικασία αδειοδότησης για τα δικαιώματα χρήσης νερού, δράσεις που υλοποιούνται από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, η χώρα αλλάζει πραγματικά σελίδα. Προωθούμε για πρώτη φορά την ολοκλήρωση μιας εθνικής πολιτικής για το νερό. Στόχος μας είναι η ορθολογική και αειφορική διαχείριση του πολύτιμου υδάτινου πόρου μας.

Η διαδικασία που ακολουθούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις για την αδειοδότηση κάθε χρήσης και έργου αξιοποίησης των υδάτων αλλάζει. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην απλοποίηση όλων των διαδικασιών, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στην εκτενή χρήση των νέων τεχνολογιών. Επιλύουμε προβλήματα δεκαετιών που αφορούν τη χρήση του νερού, μειώνουμε τη γραφειοκρατία, διευκολύνουμε τους πολίτες κυρίως στην Ελληνική περιφέρεια. Ταυτόχρονα βάζουμε οριστικό τέλος στην αυθαιρεσία. Κάθε έργο αξιοποίησης υδατικών πόρων και κάθε χρήση νερού οφείλει να καταγράφεται στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας και να αδειοδοτείται. Καλώ τους πολίτες που έχουν γεωτρήσεις ή άλλα σημεία υδροληψίας σε όλη τη χώρα να καταγραφούν στο ΕΜΣΥ μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς πρόστιμο, με μία απλή δήλωση και ακολούθως να αδειοδοτηθούν στις αρχές του 2015.»

Με τη νέα ΚΥΑ απλοποιούνται και προτυποποιούνται οι διαδικασίες και τα έντυπα, τίθενται δεσμευτικές προθεσμίες στη διοίκηση για απάντηση στην αίτηση του πολίτη, ξεκαθαρίζουν πλήρως οι αρμοδιότητες εποπτείας και ελέγχου ανάμεσα στις συναρμόδιες υπηρεσίες. Οι άδειες χρήσης νερού ή/και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων εκδίδονται από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Υδάτων.

Προβλέπεται η αξιολόγηση, πριν την αδειοδότηση, της συμβατότητας κάθε χρήσης με το Σχέδιο Διαχείρισης της περιοχής λεκάνης απορροής ποταμού, με τις τυχόν ισχύουσες κανονιστικές διατάξεις αλλά και με τη γενικότερη πολιτική διαχείρισης των υδάτων της περιοχής στο πλαίσιο επίτευξης των περιβαλλοντικών στόχων. Επιπλέον, με το σχέδιο ΚΥΑ επανακαθορίζονται τα ποσά των διοικητικών προστίμων για τους παραβάτες της διαδικασίας, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Οι διατάξεις της ΚΥΑ που τίθεται σε ισχύ αφορούν τις χρήσεις υδάτων από ενεργά σημεία υδροληψίας, τα έργα αξιοποίησης των υδατικών πόρων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες χρήσεις που περιγράφονται και τις υφιστάμενες υδροληψίες που έχουν ήδη κωδικό καταγραφής στο «Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ)». Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για την αδειοδότηση είναι η καταγραφή στο ΕΜΣΥ. Οι χρήσεις νερού για τις οποίες απαιτείται η έκδοση άδειας χρήσης είναι η ύδρευση, η αγροτική, η βιομηχανική χρήση, η ενεργειακή χρήση και η χρήση για αναψυχή. Οι χρήσεις αυτές μπορεί να αφορούν σε επιφανειακά ή υπόγεια ύδατα, τόσο ως απλές χρήσεις όσο και όταν έπονται έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων. Τα έργα αξιοποίησης υδατικών πόρων για τα οποία απαιτείται η έκδοση άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων είναι υδροληψίες από υδατορέματα, υδροληψίες από λίμνες, υδρομαστεύσεις πηγών, υδρογεωτρήσεις και φρέατα κάθε χρήσης καθώς και έργα αγωγών μεταφοράς νερού και δεξαμενές αποθήκευσης νερού που εξυπηρετούν τα ανωτέρω έργα. Δεν απαιτείται άδεια χρήσης ή/και εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις σημείων υδροληψίας.

 

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 3:35 pm


Καστρίτης: Μόνο η νίκη στο μυαλό μας

Ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Καστρίτης μίλησε για το Σαββατιάτικο παιχνίδι (17.00) πρωταθλήματος με τον Ερμή Λαγκαδά, τονίζοντας πώς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να είναι όλοι σκληροί, παθιασμένοι και πιστοί στο αγωνιστικό πλάνο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 32χρονου τεχνικού του Αρκαδικού έχουν ως εξής: «Αντιμετωπίζουμε στην έδρα μας τον Ερμή Λαγκαδά, μία ομάδα αξιόμαχη που καίγεται για βαθμούς. Από την πλευρά μας όμως, προερχόμαστε από δύο ήττες και στο μυαλό των παιδιών δεν υπάρχει κάτι άλλο πέραν της νίκης. Απαιτείται να είμαστε σκληροί, παθιασμένοι και απόλυτα πιστοί στο πλάνο μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα»

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 3:22 pm


Έπεσαν οι υπογραφές για τον εκσυγχρονισμό υποδομών Παιδικού Σταθμού Λεωνιδίου (video)

Υπογράφηκε σήμερα, 30-10-2014, στα γραφεία της Αναπτυξιακής Πάρνωνα. Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ, η Σύμβαση Κατασκευής του έργου "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ" μεταξύ του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπου Λυσίκατου, του Διευθύνοντα Συμβούλου της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Μαρίνη Μπερέτσου και του εκπροσώπου της αναδόχου Κοινοπραξίας κ. Γεωργίου Άσπρου.
Πρόκειται για Έργο Εκσυγχρονισμού των Υφισταμένων Υποδομών του  Παιδικού Σταθμού Λεωνιδίου του  Δήμου  Ν. Κυνουρίας, προϋπολογισμού 500.000,00€ στο Πλαίσιο της Ενταγμένης ομώνυμης Πράξης στο Ε.Π. «Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων» 2007 - 2013 συγχρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Συνοχής. 
Το εν λόγω κτίριο είναι ισόγειο με υπόγειο και κεραμοσκεπή συνολικού εμβαδού 598,44 m2 σε οικόπεδο περίπου 1,5 στρέμματος στην περιοχή «ΣΙΟΣ» στο Λεωνίδιο. 
Ενδεικτικά αναφέρονται οι  βασικές εργασίες παρέμβασης οι οποίες είναι η αντικατάσταση όλων των εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων, η μόνωση και η αντικατάσταση των κεραμιδιών της στέγης, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης-αποχέτευσης. Επιπλέον, θα αντικατασταθούν εξ’ ολοκλήρου οι χώροι υγιεινής, ιματισμού ο χώρος προετοιμασίας γευμάτων και θα κατασκευαστεί WC ΑΜΕΑ. Τέλος, όλοι οι χώροι του Παιδικού σταθμού θα ανακαινιστούν πλήρως (δάπεδα, οροφές, φωτισμός, χρωματισμοί), έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ευχάριστος  χώρος φιλοξενίας για τα παιδιά.
Μέσω του έργου παρέχεται η δυνατότητα για σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας του σχολείου, δίνοντας ένα πολύ καλό παράδειγμα στην τοπική κοινωνία για χρήση εναλλακτικής μορφής θέρμανσης.
 

Από το leonidion.gr

Video: 
Video of 64TXVFc3eY4

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 2:54 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: