Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Σαράντα θέσεις φοιτητών σε ΠΜΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστη­μίου Πελοποννήσου, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 σαράντα (40) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας την μέθοδο της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης παράλληλα με την διαζώσης εκπαίδευση. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής φόρμας το διάστημα 12.04.2017-30.05.2017 στην ιστοσελίδα http://pmssm.uop.gr/ Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα. Άννα Κουρτεσοπούλου, Υπεύθυνη Γραμματείας του ΠΜΣ κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 –14:00, τηλέφωνο: 27310-89670, Φαξ: 27310-89656 και  email: [email protected].

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 12:08 pm


«Black list» με «αγκάθια» για τον Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται στην διαδικασία του σχεδιασμού για την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά με στόχο την δημιουργία μίας ομάδας ικανής να πρωταγωνιστήσει και πάλι στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Την δεδομένη χρονική στιγμή εκτός από τα ταξίδια σε Ισπανία και Σενεγάλη από τους Νίκο Γαλανακόπουλο και Στάικο Βεργέτη με το τσεκάρισμα μεταγραφικών στόχων μεγάλο βάρος έχει πέσει και στο κομμάτι των αποχωρήσεων ποδοσφαιριστών από το ρόστερ της ομάδας που σίγουρα θα κρίνει πολλά και στο ποιοι θα τους αντικαταστήσουν.

Το κομμάτι των αποχωρήσεων για τον Αστέρα Τρίπολης σίγουρα αποτελεί ένα από τα κορυφαία θέματα του φετινού καλοκαιριού αφού κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην black list ενόψει της νέας σεζόν και δεν υπολογίζονται δεσμεύονται με συμβόλαια με την αρκαδική ομάδα.

Το γεγονός αυτό όπως είναι λογικό δημιουργεί τα δικά του δεδομένα και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς με τους ανθρώπους της Αρκαδικής ΠΑΕ να έχουν ξεκινήσει την διαδικασία αυτή και τον πρώτο κύκλο επαφών με ποδοσφαιριστές όπου τα συμβόλαια τους δεν έχουν λήξει αλλά δεν βρίσκονται στα πλάνα για τον νέο Αστέρα.

Τα πρώτα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αυτά των Νίκου Καλτσά, του Ελίνη Δημούτσου και του Αλεξάντερ Στανισάβλιεβιτς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και ο Νίκος Ιωαννίδης φαίνεται να είναι στην ίδια λίστα συμπληρώνοντας έτσι ένα καρέ ποδοσφαιριστών με συμβόλαιο που δεν υπολογίζονται για την καινούρια ποδοσφαιρική χρονιά από τον Αστέρα.

Μάλιστα το μεγαλύτερο ''αγκάθι'' μοιάζει να είναι η περίπτωση του Νίκου Καλτσά καθώς το υπέρογκο συμβόλαιο του με τον Αστέρα Τρίπολης αποτελεί μείζον θέμα μιας και ο Έλληνας άσος δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί και να δείξει το ταλέντο του και τις προσδοκίες που υπήρχαν γύρο από το όνομα του την σεζόν που μόλις τελείωσε.

Ο Αστέρας Τρίπολης πάντως θα προσπαθήσει να βρει σε όλες τις περιπτώσεις την χρυσή τομή με όσους ακόμα δεσμεύονται με συμβόλαιο αλλά δεν βρίσκονται στα πλάνα της νέας χρονιάς σε ένα έτσι και αλλιώς όπως έχουμε αναφέρει ξανά ιδιαίτερα θερμό μεταγραφικό καλοκαίρι.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 11:43 am


Εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων στο Λεωνίδιο (pics,vid)

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και το Αρχείο Τσακωνιάς, στα πλαίσια των εθνικών - πολιτιστικών διαλέξεων "Σμιλεύοντας το Μέλλον" και της επετείου "Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου", διοργάνωσαν εκδήλωση μνήμης την Παρασκευή 19 Μαΐου στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης με θέμα: "Η καταστροφή, το ξερίζωμα, η προσφυγιά του Ελληνισμού - Λάθη και υπαίτιοι. Κεμάλ Ατατούρκ:"Επιτέλους τους ξεριζώσαμε" 

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η κυρία Παρθενία Αθανασοπούλου, ενώ την ομιλία προλόγισε η φιλόλογος κυρία Ελένη Πουτσελά.

(ΠΗΓΗ: leonidion.gr)

Video: 

Εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων στο Λεωνίδιο

Video of Εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων στο Λεωνίδιο

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 11:23 am


Ένα βήμα πιο κοντά στην αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου πρώην ΕΡΑ Τρίπολης

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου το ποσό των 45.250 ευρώ για τη μελέτη αποκατάστασης ιστορικού κτιρίου πρώην ΕΡΑ Τρίπολης της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας.

Η κατασκευή του άρχισε το 1935 και το 1938 στεγάστηκε Σχολή με χρήματα της «Φιλοπτώχου Αδελφότητος», όταν Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας ήταν ο Γερμανός Μεταξάς. Στα χρόνια της Κατοχής σταμάτησε η λειτουργία της Σχολής και το κτίριο αρχικά μετατράπηκε σε Ιταλικό Δικαστήριο. Έπειτα το πήραν οι Γερμανοί και το 1943-44 ήταν δικαστήριο στο ισόγειο και φυλακές στα υπόγεια. Το 1943 μάλιστα εγκαταστάθηκαν εκεί και τάγματα ασφαλείας, ο λόχος Κορινθίων (δείτε ΕΔΩ το αφιέρωμα του Χρήστου Η. Μήτσια στο Arcadia Portal).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της από 23/04/2015 Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ως Φορέα Υλοποίησης,  της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας & Κυνουρίας ως Κύριος του Έργου και της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ ως Σύμβουλος Υποστήριξης για να συγκεντρώσει, να οργανώσει και να παραδώσει στην Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου όλα τα στοιχεία εκείνα που θα την διευκολύνουν στην εκπόνηση όλων των απαραίτητων τεχνικών μελετών για την Αποκατάσταση του Ιστορικού Κτηρίου  «Πρώην ΕΡΑ Τρίπολη».

Το ιστορικό κτίριο αποτελεί σημείο αναφοράς της νεότερης ιστορίας της Τρίπολης και κατ’ επέκταση ολόκληρης της Αρκαδίας. Εκπέμπει τα χαρακτηριστικά της βαριάς πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, διατηρώντας ζωντανό τον πυρήνα της αρκαδικής και της ελληνικής παράδοσης.

Πρόκειται για κτίριο που έχει τρεις στάθμες (υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφος) με εμβαδόν κάτοψης ορόφου 250 τ.μ. Βρίσκεται στην Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου στην Τρίπολη, είναι γωνιακό και έχει πρόσοψη επί της πλατείας και της οδού Ερυθρού Σταυρού. Αποτελείται από φέρουσα τοιχοποιία με προσθήκες από οπλισμένο σκυρόδεμα που έγιναν στην διάρκεια λειτουργίας του κτιρίου. Το ύψος των ορόφων εκτιμάται περίπου στα 4,5μ και υπόγειο περίπου στα 3μ. Στην ψηλότερη στάθμη υπάρχει δώμα στο σύνολο της κάτοψης, στο οποίο έχουν εκτελεστεί εργασίες στεγάνωσης.

Στην έννοια της αρχιτεκτονικής του κληρονομιάς συνοψίζεται η ιδιαίτερη ιστορική, πολεοδομική, αρχιτεκτονική, λαογραφική, κοινωνική και αισθητική φυσιογνωμία και αξία μιας ολόκληρης εποχής.

Να αναφέρουμε ότι σε συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου το 2014 οι παρατάξεις τις μειοψηφίας μεταξύ άλλων είχαν σημειώσει ότι το κτίριο αυτό, λόγω της πλεονεκτικής του θέσης, καθώς βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα μπορούσε να διατεθεί για τη στέγαση υπηρεσιών ή παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Έφη Καστραντά

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 11:07 am


Το ΙΓΜΕ βρίσκεται σε πλήρη λειτουργική παραλυσία

To συνδικάτο ινστιτούτου γεωλογικών & μεταλλευτικών ερευνών ΙΓΜΕ σε δελτίο Τύπου αναφερει ότι οδηγείται στην απαξίωση

Συμπληρώνονται δύο μήνες που το ΙΓΜΕ βρίσκεται σε πλήρη λειτουργική παραλυσία:

με εργαζόμενους απλήρωτους επί δίμηνο,
χωρίς Διοίκηση και χωρίς ένα Ευρώ εκταμίευση του ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2017,
με μπλοκαρισμένα όλα τα έργα υπέρ τρίτων και σταματημένα ερευνητικά έργαΔήμων, Περιφερειών, Ιδιωτών και,
με παγωμένα τα ερευνητικά του προγράμματα του ΕΣΠΑ (Ορυκτοί Πόροι, Γεωθερμία, Καταστροφικά Γεωλογικά Φαινόμενα, Υπόγεια Ύδατα, Γεωλογικές Χαρτογραφήσεις, Ανοιχτά Ψηφιακά Δεδομένα) και των ανταγωνιστικών προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης,
με οικονομικές υποχρεώσεις προς συνταξιούχους βάσει τελεσίδικων δικαστικών  αποφάσεων αλλά και οικονομικές εκκρεμότητες προς προμηθευτές & αναδόχους

και, το κυριότερο με παγωμένες προσλήψεις, τις τόσο απαραίτητες για τη συνέχιση λειτουργίας του Ινστιτούτου

Το ΙΓΜΕ οδηγείται στην απαξίωση, χωρίς το εποπτεύον Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας να δεσμεύεται σε ένα στοιχειώδες χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης διοίκησης και χρηματοδότησης του Ινστιτούτου, αδιαφορώντας προκλητικά στις προτάσεις των εργαζόμενων, ενώ την ίδια ώρα που με ανακοινώσεις “παραγόντων”, αλλά και του Υπουργού στον ΣΜΕ, αναφέρονται σε “πολιτικές θωράκισης του ΙΓΜΕ”, σε θεσμικές αλλαγές στην λειτουργία του και σε “εκσυγχρονιστικές” δεσμεύσεις προς τους Μεταλλειοκτήτες & Λατόμους για το ρόλο

του ΙΓΜΕ, η πόρτα του ΥΠΕΝ παραμένει εφτασφράγιστη προς τους εργαζόμενους.Οι εργαζόμενοι απαντούν σε αυτή την εγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους και με δημοσιοποίηση των προβλημάτων του ΙΓΜΕ.

Στα πλαίσια αυτά το Συνδικάτο του ΙΓΜΕ οργανώνει Συνέντευξη Τύπου τη Πέμπτη 25  Μαΐου 2017, στις 11:30 π.μ., στο Ε.Κ. Αρκαδίας και καλεί τους εκπροσώπους των κομμάτων (πλην Χ.Α.), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Συνδικάτων, των Επιστημονικών και των θεσμικών φορέων της περιοχής να παραβρεθούν και να συνεχίσουν με τις παρεμβάσεις τους προς την κυβέρνηση για την ουσιαστική λειτουργία και συνέχιση του έργου του ΙΓΜΕ εκφράζοντας παράλληλα στην υποστήριξη του Αγώνα μας. Απαιτούμε τώρα:

Διορισμό Διοίκησης στο ΙΓΜΕ με τη παράλληλη αποδέσμευση των λογαριασμών του.
Άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζόμενων.
Καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους με βάση τις τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων.
Επαναλειτουργίας των ερευνητικών έργων που αφορούν φορείς αλλά και του νέου ΕΣΠΑ, όπως και της στελέχωσης του Ινστιτούτου

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 10:57 am


Χρήστος Καραμπέτσος: «Η καλύτερη μου χρονιά με τον Α.Ο. Τεγέας»

Με 11 γκολ σε 20 παιχνίδια, πολλές ασίστ και μεγάλη προσφορά στο δημιουργικό κομμάτι του Α.Ο. Τεγέας ο Χρήστος Καραμπέτσος αναδείχθηκε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και δεύτερος του πρωταθλήματος και σίγουρα ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν με την απόδοση τους την φετινή σεζόν στην Α' Αρκαδίας.

Στην πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του με την φανέλα του Α.Ο. Τεγέας ο ταλαντούχος εξτρεμ μιλώντας στο ArcadiaPortal.gr αναλύει την φετινή πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα, απαντά σε ερωτήσεις προσωπικές του επιδόσεις αλλά και για το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Παράλληλα ο Χρήστος Καραμπέτσος πλέκει το εγκώμιο του προπονητή του και κάνει ειδική αναφορά στον Πολ Χατζόπουλο για το γεγονός πως οι πράσινοι υπό τις οδηγίες του πραγματοποίησαν μία εξαιρετική χρονιά σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Καραμπέτσος στο ArcadiaPortal.gr

Για την φετινή σου παρουσία με τον Α.Ο. Τεγέας;

Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν η καλύτερη χρόνια μου στην Α΄ Αρκαδίας. Πηρά πολλά λεπτά συμμετοχής και ανέβασα την επαφή μου με τα δίχτυα περισσότερο από κάθε άλλη χρόνια. Μεγάλη ευθύνη γι αυτό έχει φυσικά ο Πολ Χατζοπουλος, προπονητής του Α.Ο. Τεγέας.

Για την πορεία της ομάδας σου στο πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας

Η πορεία της ομάδας μου τη φετινή χρονιά ήταν άκρως επιτυχημένη. Όλοι οι συμπαίκτες μου αξίζουν συγχαρητήρια. Όταν έχεις πρωταρχικό στόχο την παραμονή και μια όσο το δυνατόν καλύτερη θέση, και βγαίνεις δεύτερος, μόνο χαρά και υπερηφάνεια μπορείς να νιώσεις γι αυτό.

Αναδείχθηκες δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 11 τέρματα. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

Είμαι πολύ χαρούμενος για τα γκολ που πέτυχα, ήταν ένα προσωπικό ρεκόρ για μένα. Περισσότερο χαρούμενος νιώθω βεβαία που βοήθησα την ομάδα μου να τερματίσει τόσο ψηλά στην κατηγορία και να σημειώσει τα 56 συνολικά γκολ-τα περισσότερα της κατηγορίας.

Τερματίσατε δεύτεροι πίσω από το Λεωνίδιο. Επίσης είσαστε η καλύτερη επίθεση και δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Που νομίζεις ότι οφείλεται αυτό;

Η δεύτερη θέση, πιστεύω, μας ανήκε ολοκληρωτικά. Με τέτοιους συμπαίκτες δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τις επιδόσεις μας, σε άμυνα και επίθεση. Αυτό φαίνεται και από τους υπόλοιπους σκόρερ της ομάδας που ήταν και αυτοί ψηλά στην κατάταξη των γκολ. Όλοι μας βεβαία χρωστάμε πολλά στην βοήθεια και τις γνώσεις του προπονητή μας, Πολ Χατζοπουλου.

Ποια στιγμή ξεχωρίζεις και ποια θα ήθελες να ξεχάσεις από την σεζόν που ολοκληρώθηκε;

Σίγουρα θα ξεχωρίσω σαν στιγμή ,την πορεία πρωταθλητισμού που κάναμε στο δεύτερο γύρο. Όσο για το ποια θα ήθελα να ξεχάσω, είναι σίγουρα ο αποκλεισμός από το κύπελλο, όπως και η λανθασμένη, κατά τη γνώμη μου, ακύρωση δυο καθαρών γκολ.

Ποια η γνώμη σου για το Αρκαδικό ποδόσφαιρο αλλά και την Α' Αρκαδίας που αγωνίζεσαι τα τελευταία χρόνια;

Είναι δύσκολο να βρω θετικά στοιχειά. Με 11 ομάδες είναι το πιο φτωχό πρωτάθλημα από όσα γνωρίζω. Γήπεδα δεν υπάρχουν. Η φετινή μας έδρα, το γήπεδο της Κάρτσοβας, επιβαρύνεται καθημερινά από πολλές ομάδες. Επίσης το ότι το πρωτάθλημα τελειώνει τον Απρίλιο είναι ένα μείον. Πρέπει να αλλάξουν πολλά για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε τα πρωταθλήματα άλλων νομών.

Ποιοι είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

Όπως κάθε ποδοσφαιριστής, στόχος μου είναι το κάτι παραπάνω. Ένα παραπάνω βήμα θα ήθελα να το κάνω η' έστω να το προσπαθήσω. Αυτό θα συνεχίσω να προσπαθώ να πετύχω μέσα από τις προπονήσεις και τις επιδόσεις μου στο γήπεδο και ότι έρθει ,ευπρόσδεκτο.

Θα συνεχίσεις να αγωνίζεσαι με τα χρώματα της Τεγέας και στο νέο πρωτάθλημα;

Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά, από τώρα αυτό. Έχουμε 3 μήνες μπροστά μας. Μεγάλη προϋπόθεση θα είναι σίγουρα η παραμονή του φετινού προπονητή στην ομάδα, στον όποιο όπως είπα χρεωστάω πολλά για την προσωπική μου απόδοση. Όπως και η στήριξη της ομάδας από την διοίκηση, η όποια όλη την προηγούμενη ποδοσφαιρική χρονιά ήταν διπλά μας.

Τι να περιμένουμε από την Τεγέα την νέα σεζόν;

Η ομάδα της Τεγέας πιστεύω και ελπίζω ότι και του χρόνου θα έχει μια ανάλογα καλή πορεία, η όποια θα συνεχίσει να στηρίζεται σε νέα πολλά υποσχόμενα παιδιά, αλλά και σε παίχτες έμπειρους που στελεχώνουν για χρονιά την ομάδα. Αν φτιαχτεί και το γήπεδο της Τεγέας ,όπως ακούγεται, γιατί όχι και να στοχεύσει ακόμα και στην κατάκτηση του επόμενου πρωταθλήματος!

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 10:50 am


Ανοίγει το μεσημέρι η πλατφόρμα της ΕΕΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Ανοίγει την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι η πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» της περιόδου 2017-2018 της ΕΕΤΑΑ. Η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις, καθώς και την αποστολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, είναι στις 9.6.2017 στις 24:00 (περισσότερες πληροφορίες στο site της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr), καθώς και στο τηλέφωνο της ΚΕΔΧ, 2132047364 -8.00 με 15.00). Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετά και τη διαδικασία των ενστάσεων, τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται στα τέλη Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τρίτης.

Εφέτος αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ παιδιών που θα ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς, καθώς θα φτάσουν τις 100.000.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση «οι βασικές προϋποθέσεις για τις υποψήφιες μητέρες είναι το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και το εργασιακό προφίλ», ενώ αναφορικά με το οικογενειακό εισόδημα:

-Με ένα παιδί δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 27.000 ευρώ

-Με δυο παιδιά τις 30.000

-Με τρία παιδιά τις 33.000 ευρώ και

-Με περισσότερα από τρία παιδιά μέχρι 35.000 ευρώ.

Παράλληλα οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή
  • Να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο. Τα έγγραφα δυνάμει των οποίων βεβαιώνεται η ιδιότητα του ανέργου προσδιορίζονται στην Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. προς τους δυνητικά ωφελούμενους.
  • Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).Για την υποβολή των αιτήσεων οι μητέρες θα πρέπει να έχουν:–    την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 – 31/12/2016).–    Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 10:11 am


Εξαιρετικής ποιότητας τα νερά των παραλιών της Ελλάδας σε ποσοστό 97%

Στην πρώτη πεντάδα των ευρωπαϊκών χωρών που ελέγχθηκαν για την ποιότητα των νερών στις παραλίες και τις λίμνες τους βρέθηκε η Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Μόνο το Λουξεμβούργο, η Κύπρος και η Μάλτα έχουν υψηλότερα ποσοστά.

Στον αντίποδα «ανεπαρκής» αξιολογήθηκε το 2016 η ποιότητα των υδάτων στο 1,5 % (1,4% για τις χώρες της ΕΕ) των περιοχών κολύμβησης. Μεταξύ των κολυμβητικών περιόδων του 2015 και του 2016, ο απόλυτος αριθμός των υδάτων κολύμβησης που χαρακτηρίστηκαν «ανεπαρκούς ποιότητας» μειώθηκε, από 383 σε 318 (από 349 σε 302 για τις χώρες της ΕΕ).

Ο υψηλότερος αριθμός περιοχών κολύμβησης με ύδατα «ανεπαρκούς ποιότητας» καταγράφηκε στην Ιταλία (100 περιοχές κολύμβησης ή ποσοστό 1,8 %), στη Γαλλία (82 περιοχές κολύμβησης ή 2,4 %) και στην Ισπανία (39 περιοχές ή 1,8%).

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης συλλέχθηκαν αναλύσεις δειγμάτων υδάτων από περισσότερες από 21 000 παράκτιες και εσωτερικές περιοχές κολύμβησης και έτσι προκύπτει μια καλή ένδειξη των περιοχών που αναμένεται να έχουν την υψηλότερη ποιότητα υδάτων κολύμβησης αυτό το καλοκαίρι. Τα δείγματα των υδάτων κολύμβησης που συλλέγονται παρακολουθούνται για περιττωματική μόλυνση από λύματα και κτηνοτροφικά απόβλητα.

Το 2016, το 96,3 % των περιοχών πληρούσαν τις ελάχιστες απαιτήσεις «επαρκούς ποιότητας» που ορίζονται στην οδηγία της ΕΕ περί υδάτων κολύμβησης. Το ποσοστό αυτό είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το 96,1% που καταγράφηκε το 2015. Πάνω από το 85 % (85,5) των περιοχών κολύμβησης πληρούσαν τα αυστηρότερα πρότυπα «εξαιρετικής ποιότητας» των υδάτων που ορίζονται στην οδηγία, έναντι ποσοστού 84,4% το 2015.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 10:02 am


Δωρεάν ενημέρωση για τη χρησιμότητα της Γερμανικής Γλώσσας στην Τρίπολη

Δωρεάν ενημέρωση για τη χρησιμότητα της Γερμανικής Γλώσσας

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και ώρα 7:30-8:30μ.μ. στην Τρίπολη, Πλ. Αγ. Βασιλείου 5 και στη Μεγαλόπολη, Τουρλεντέ 51, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τζιούμη (δείτε ΕΔΩ) προσκαλεί τους μικρούς μαθητές να γνωρίσουν τα Γερμανικά!
 
Θα γίνει ενημέρωση για:
- τις ομοιότητες που έχουν τα Γερμανικά με την Ελληνική Γλώσσα,
- τον συσχετισμό Αγγλικών-Γερμανικών αφού και οι δύο γλώσσες ανήκουν στην ίδια γλωσσική οικογένεια.
 
Ας καταρρίψουμε το μύθο, ότι τα Γερμανικά είναι Δύσκολα!
 
Και μην ξεχνάμε...
 
Εάν τα Αγγλικά είναι το Must,
τα Γερμανικά είναι το Plus!
 
:: Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής ::
Τηλ. 2710 230470 - 6973507595
 
Τρίπολη: Πλ. Αγ. Βασιλείου 5
Μεγαλόπολη: Τουρλεντέ 51
 
http://www.tzioumiedu.gr
http://www.facebook.com/tzioumiedu
 
 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 10:00 am


Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο Δημήτρης Βίτσας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας μεταφέρθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε νοσοκομείο όταν υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο κ. Βίτσας μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε επέμβαση για την τοποθέτηση στεντ.

Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και, σύμφωνα με τους γιατρούς, αναρρώνει κανονικά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 9:45 am


Έρχεται εποχή οικοδομικής αναγέννησης για τον Συνοικισμό Κολοκοτρώνη (vid)

Βόσνος: «Μπαίνει σε μια τάξη ο πολεοδομικός σχεδιασμός της Τρίπολης»

Για την αναβάθμιση της περιοχής του συνοικισμού Κολοκοτρώνη μίλησε ο εντεταλμένος αντιδήμαρχος αρμόδιος για πολεοδομικά θέματα Δ. Βόσνος.

Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως είπε, «είναι να αποκαταστήσει τις αδικίες» στην περιοχή αυτή της Τρίπολης.

Ο κ. Βοσνός μίλησε για την επέκταση του σχεδίου της Τρίπολης στην περιοχή του Συνοικισμού, αναφέροντας ότι οι όποιες διαδικασίες είχαν παγώσει εδώ και χρόνια, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής και στα ιδιοκτησιακά ζητήματα.

Υπήρχαν και κάτοικοι οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση να μπουν στα σπίτια τους

Έως το τέλος του 2017 θα έχει λυθεί το ζήτημα, ανέφερε, επισημαίνοντας ότι σύντομα θα αναρτηθούν οι πίνακες ιδιοκτησιών για να γίνουν οι ενστάσεις από τους ενδιαφερομένους, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες σε αυτήν την περιοχή να οριστικοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους και ο Δήμος θα μπορεί να κάνει παρεμβάσεις, χάραξη δρόμων, οικοδομικά τετράγωνα, οροθέτηση κοινοχρήστων χώρων και πλατειών να γίνουν παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού.

Ο μελετητής έχει καταθέσει τη μελέτη και τις επόμενες εβδομάδες να αναρτηθούν οι πίνακες

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Βόσνος: Μπαίνει σε τάξη πολεοδομικά ο συνοικισμός Κολοκοτρώνη

Video of ArcadiaPortal.gr Βόσνος: Μπαίνει σε τάξη πολεοδομικά ο συνοικισμός Κολοκοτρώνη

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 9:34 am


Της παίρνουν μέτρα

Το Σκίτσο της Ημέρας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 9:24 am


Το παραδοσιακό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης στα δημοτικά σχολεία Μεγαλόπολης και Άστρους

Την Τετάρτη 10 Μαΐου στη Μεγαλόπολη και την Πέμπτη18 Μαΐου 2017στο 'Αστρος, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τους τελειόφοιτους των Δημοτικών Σχολείων, από ομάδα καθηγητών και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης. Στoπλαίσιο της ενημέρωσης, οι μαθητές της τελευταίας τάξης του δημοτικού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Μουσικό Σχολείο και τις διαφορές του από τα υπόλοιπα γυμνάσια.

Τα Μουσικά Σχολεία, βάσει σχετικού νόμου, μπορούν να καλύψουν την δωρεάν μετακίνηση των μαθητών μέχρι και 50χλμ μακριά από την έδρα τους, ώστε όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για ποιοτική εκπαίδευση, ανεξαρτήτως με το πού αυτοί κατοικούν.

Τελευταία ημέραγια τις αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις επιλογής για το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης έχει οριστεί η Τετάρτη 31η Μαΐου 2017. Οι εξετάσεις επιλογής θα πραγματοποιηθούν τηΔευτέρα 19 Ιουνίου 2017 στο κτίριο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Για το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης

Βασίλειος Μπιστόλας

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 9:08 am


Aπολογούνται οι συλληφθέντες από τον «σκουπιδοπόλεμο» στο Λεβίδι

Πάνε δυο χρόνια και κάτι μήνες από τότε που το χωριό ενωμένο, ξεσηκώθηκε στην απόφαση των διοικούντων του Δήμου για την μεταφορά των σκουπιδιών της Τρίπολης στην περιοχή της Μαγούλας, λίγο έξω από το Λεβίδι. Ποιός μπορεί να ξεχάσει τα ξενύχτια, την αγωνία και την θαρραλέα στάση των κατοίκων του Λεβιδίου, μικρών και μεγάλων, γέρων και νέων, και την αντίσταση που προέβαλλαν, αντιδρώντας στην απόθεση των σκουπιδιών δίπλα στα σπίτια τους και ζητώντας το οριστικό κλείσιμο της χωματερής και την αποκατάσταση της.

«Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν» λοιπόν σήμερα στα δικαστήρια της Τρίπολης καθώς  θα παιχτεί η τελευταία φάση (ελπίζουμε με θετική έκβαση) του έργου, με την απολογία των τριών  συλληφθέντων συγχωριανών μας, εκείνων των ημερών.

Από εκείνες τις μέρες καλό θα ήταν να μη ξεχάσουμε τον αγώνα που έδωσε όλο το χωριό για να διατηρήσει καθαρό τον τόπο του και  πιστεύουμε η προσπάθεια να είναι  καθημερινή  και όχι αποσπασματική.

Γιατί τότε αποδείξαμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε την εικόνα του χωριού μας όπως όλοι εμείς θέλουμε!

Πηγή: levidinews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 8:50 am


Πρόσκληση ενδιαφέροντος για Μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει ότι προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 διαγωνισμό εισαγωγής και φοίτησης σαράντα (40) μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων».  
 
Η αναλυτική προκήρυξη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Τμήματος Νοσηλευτικής: nosileftiki.uop.gr
 
Το ανωτέρω Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master of Science) στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων» στις παρακάτω δύο κατευθύνσεις:
 
Ι. «Επείγουσα Φροντίδα Υγείας» και ΙΙ. «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας».
 
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας την μέθοδο της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης παράλληλα με την δια ζώσης εκπαίδευση.
 
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων ορίζεται για το χρονικό διάστημα από 23.05.2017 έως και 16.06.2017. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στον παρακάτω δικτυακό τόπο
 
http://195.251.113.134/formtools/modules/form_builder/published/pmsnursa...
 
Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική αίτηση, ο/η υποψήφιος-α καλείται να υποβάλλει και ταχυδρομικά όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Προγράμματος, στον κ. Κωνσταντίνο Κορωνιό. Τηλέφωνο επικοινωνίας 27310 89726 & Fax 27310 89656. E-mail: [email protected]
 
Διεύθυνση: Γραμματεία Π.Μ.Σ. «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων» Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Λ. Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη και Πλαταιών, 23 100 Σπάρτη. 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 8:37 am


Το Μουσείο Υδροκίνησης δίνει τη δυνατότητα στην Δημητσάνα να απογειωθεί τουριστικά (pics)

Στην Αρκαδία έχουμε την τύχη πριν 20 χρόνια, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης να δημιουργηθεί, από την τότε ΕΤΒΑ, (σήμερα Τράπεζα Πειραιώς) το πρώτο θεματικό Μουσείο της χώρας, το γνωστό μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνολικά έχουν δημιουργηθεί 9 θεματικά μουσεία σε αντίστοιχες περιοχές.

Το Μουσείο Υδροκίνησης μέσα από το βυρσοδεψείο, την νεροτριβή και τον αλευρόμυλο, τον νερόμυλο και τον μπαρουτόμυλο αλλά και το ρακοκάζανο αναπαριστά παραδοσιακές εργασίες και δίνει στοιχεία για την τοπική οικονομία της περιοχής, ενώ παράλληλα δείχνει την σημασία του νερού και της υδροκίνησης, η οποία είναι διαχρονική.

Το Μουσείο Υδροκίνησης έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε σχέση με τα άλλα μουσεία και αυτό συμπεραίνεται από συγκεκριμένα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην πρώτη συνάντηση του Δικτύου των μουσείων των 9 πόλεων, που έγινε στη Δημητσάνα το διήμερο 19-20 Μαΐου.

Η Δημητσάνα άλλωστε αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό που συνδυάζει ιστορία, θρησκευτική παράδοση (μοναστήρια), πολιτισμό, φυσικό κάλλος και μία μοναδική αρχιτεκτονική.

Το Μουσείο Υδροκίνησης ήρθε να καλύψει το κενό σε αυτόν τον τομέα και αυτό καθ' εαυτό πρόσθεσε επισκεψιμότητα στην περιοχή και δίνει τη δυνατότητα στην Δημητσάνα αλλά και στην ευρύτερη Γορτυνία να απογειωθεί τουριστικά στο μέλλον.

Εμείς ως Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας θα βελτιώσουμε όσο μπορούμε τις οδικές υποδομές και ήδη ξεκίνησε η βελτίωση της Γέφυρας Σερά.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 8:34 am


Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, είναι όλες οι πληροφορίες εκείνες, οι οποίες αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο και το περιγράφουν. Προσωπικά δεδομένα θεωρούνται τα στοιχεία αναγνώρισης (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ηλικία κ.α.), το επάγγελμα, η οικονομική κατάσταση και πολλά ακόμα. Το φυσικό πρόσωπο ονομάζεται «υποκείμενο δικαιωμάτων».

Δεν αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα στοιχεία εκείνα από τα οποία δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση ενός συγκεκριμένου φυσικού προσώπου.

Τι είναι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;

Κάποια δεδομένα, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και χρήζουν αυστηρότερης προστασίας από το Νόμο γι’ αυτό και χαρακτηρίζονται ευαίσθητα. Τέτοια είναι  δεδομένα που αφορούν στη φυλετική ή εθνική προέλευση, στα πολιτικά φρονήματα, στις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, στη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην ερωτική ζωή, στα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες, καθώς και στη συμμετοχή σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων.

Τι είναι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων ;

Είναι κάθε εργασία ή σειρά εργασιών σε προσωπικά δεδομένα, η οποία πραγματοποιείται από κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, με τη βοήθεια αυτοματοποιημένων ή μη μεθόδων.

Τέτοιες εργασίες είναι η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διατήρηση ή αποθήκευση, η τροποποίηση, η εξαγωγή, η χρήση, η διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλης μορφής διάθεση, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, η διασύνδεση, η δέσμευση (κλείδωμα), η διαγραφή, ή καταστροφή.

Γιατί τα προσωπικά μας δεδομένα δεν είναι ασφαλή στο πλαίσιο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου;

Όταν πραγματοποιούμε ηλεκτρονικές αγορές, οι εκάστοτε ιστοσελίδες, μας ζητούν να καταχωρίσουμε προσωπικά δεδομένα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συναλλαγές μας. Πολλές φορές, λόγω και της ταχύτητας σύναψης αυτών των συμβάσεων, είναι πιθανό να μην ελέγξουμε την αξιοπιστία μιας ιστοσελίδας, αλλά και να μη δώσουμε την απαραίτητη προσοχή στην ύπαρξη ή μη πολιτικής προστασίας δεδομένων.

Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει ο κίνδυνος, τα προσωπικά μας δεδομένα, να μείνουν απροστάτευτα και πιθανόν να πέσουμε θύματα ακόμα και υποκλοπής τους, γεγονός το οποίο ενδέχεται να έχει δυσμενείς συνέπειες.

Τι είναι η παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα;

Είναι η παραβίαση της ασφάλειας που οδηγεί σε τυχαία ή παράνοµη καταστροφή, απώλεια, αλλοίωση, µη εξουσιοδοτηµένη διάδοση δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα που διαβιβάσθηκαν, αποθηκεύτηκαν ή υποβλήθηκαν κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο προς επεξεργασία.

Τι προβλέπει ο Νόμος για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων;

H επεξεργασία δεδομένων επιτρέπεται, μόνο εφ’ όσον έχουμε δώσει τη συγκατάθεσή μας. Ωστόσο, κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η επεξεργασία χωρίς τη συγκατάθεσή μας, όταν είναι απαραίτητη για την εκτέλεση μιας σύμβασης στην οποία είμαστε συμβαλλόμενο μέρος.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λαμβάνουμε ενημέρωση, για το είδος των δεδομένων που πρέπει να παραχωρήσουμε, το σκοπό, την έκταση της επεξεργασίας που θα υποστούν και τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών. Στο πλαίσιο επομένως των ηλεκτρονικών συναλλαγών, είναι πολύ σημαντική η ύπαρξη όρων πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων στην ιστοσελίδα κάθε ηλεκτρονικού καταστήματος.

Η επεξεργασία δεδομένων θα πρέπει να γίνεται στο μέτρο που είναι αναγκαία, για την εκτέλεση της σύμβασης.

Επιτρέπεται η μη ζητηθείσα επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικών μέσων, με σκοπό την προώθηση διαφημιστικών μηνυμάτων;

Είναι πλέον πολύ συχνό το φαινόμενο της μαζικής αποστολής μηνυμάτων μέσω e-mail, με σκοπό την προώθηση διαφημιστικών μηνυμάτων. Προτιμάται καθώς είναι εύκολος, γρήγορος και ανέξοδος τρόπος επικοινωνίας με το καταναλωτικό κοινό, με σκοπό τη διαφήμιση. Αυτή είναι η λεγόμενη μη ζητηθείσα επικοινωνία επιχειρήσεων με καταναλωτές.

Θα πρέπει βάσει του νομικού πλαισίου, προτού μια επιχείρηση προβεί στην αποστολή τέτοιου είδους μηνυμάτων, να ζητά τη ρητή συγκατάθεσή μας. Ωστόσο για τα μηνύματα μέσω e-mail, υπάρχει η εξής εξαίρεση : Όταν τα στοιχεία της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης έχουν αποκτηθεί από τον αποστολέα, στο πλαίσιο πώλησης προϊόντων ή άλλης συναλλαγής, τότε μπορεί να μας αποστέλλει προωθητικά μηνύματα τα οποία αφορούν παρόμοια προϊόντα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα πρέπει να μην έχουμε διαφωνήσει αρχικά με αυτή τη χρήση και σε κάθε μήνυμα, να μας παρέχεται σαφώς και ευδιάκριτα, η δυνατότητα να εκφράσουμε την άρνησή μας, για οποιαδήποτε τέτοιου είδους επικοινωνία στο μέλλον.

Πρακτικά επομένως, θα πρέπει κάθε φορά που λαμβάνουμε διαφήμιση προϊόντος μέσω e-mail να απαντούμε στο εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τέτοιου είδους διαφημίσεις.

Επιπλέον προϋποθέσεις στο πλαίσιο αποστολής προωθητικών μηνυμάτων

Απαγορεύεται η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που έχουν σκοπό την άµεση εµπορική προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, όταν δεν αναφέρεται ευδιάκριτα και σαφώς η ταυτότητα του αποστολέα ή του προσώπου προς όφελος του οποίου αποστέλλεται το µήνυµα, καθώς επίσης και µια έγκυρη διεύθυνση στην οποία ο αποδέκτης του µηνύµατος µπορεί να ζητήσει τον τερµατισµό της επικοινωνίας.

Πρακτικές Συμβουλές

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές έχουν απρόσωπο χαρακτήρα και δημιουργούν ένα έδαφος το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλές για τα προσωπικά μας δεδομένα. Θα πρέπει επομένως: 

• Να αναζητούμε την πολιτική προστασίας δεδομένων σε κάθε ιστοσελίδα

• Να διαβάζουμε προσεκτικά τους όρους

• Να δίνουμε όσα στοιχεία είναι απαραίτητα για την πραγματοποίηση της συναλλαγής

• Να μην παραχωρούμε προσωπικά δεδομένα εάν μας φανεί αναξιόπιστο ένα site

• Να μη δίνουμε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση επίσης οπουδήποτε μας τη ζητούν

• Για οποιοδήποτε πρόβλημα, να απευθυνόμαστε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ), που είναι η αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι θεμελιώδες συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα, το οποίο με τη ραγδαία εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, αντιμετωπίζει ολοένα και αυξανόμενους κινδύνους παραβίασης. Δε θα πρέπει να αγνοούμε την επικινδυνότητα που υπάρχει, όταν η στάση που διατηρούμε απέναντι στη διαφύλαξή του, είναι ελαστική.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα, παράπονο ή καταγγελία, που αφορά τις συναλλαγές σας, μπορείτε να απευθύνεστε στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος.

• Τel :  210-8817730

• Web: www.eeke.gr

• e-mail: [email protected]

• fb: www.facebook.com/enosikatanaloton/

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 8:27 am


Το ελληνικό τραγούδι που πέρασε τις 1 εκατομμύριο προβολές σε 5 μέρες

Το pop τραγούδι της Μαρίνας Σάττι έχει σπάσει τα κοντέρ στο youtube και έχει περάσει τις 1 εκατομμύριο προβολές σε μόλις 5 μέρες!

Μουσική / Στίχοι: Μαρίνα Σάττι / Μιχάλης ΜΕΘ Κουινέλης

 

Video: 

Μαρίνα Σάττι - ΜΑΝΤΙΣΣΑ

Video of Μαρίνα Σάττι - ΜΑΝΤΙΣΣΑ
Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 7:53 am


Καρδιακή ανακοπή, Αυτόματοι Απινιδωτές και ο Δήμος Μεγαλόπολης

H καρδιακή ανακοπή είναι ένα από τα λίγα προβλήματα υγείας για τα οποία ακόμη και ο μη ιατρός αντιλαμβάνεται γρήγορα και απολύτως τη σημασία τους. Από μικροί μαθαίνουμε ότι η φράση «έπαθε ανακοπή της καρδιάς» είναι σχεδόν ταυτόσημη με το αιφνίδιο θάνατο. Η καρδιακή ανακοπή σημαίνει ότι η καρδιά δεν μπορεί πλέον να επιτελέσει το σκοπό της, δηλαδή δεν μπορεί πλέον να στέλνει αίμα στον εγκέφαλο και στα άλλα όργανα. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί δεν πάλλεται καθόλου είτε (συχνότερα) γιατί πάλλεται με γρήγορο, αλλά ακανόνιστο, μη αποτελεσματικό ρυθμό (κοιλιακή μαρμαρυγή). Η καρδιακή ανακοπή λόγω μαρμαρυγής είναι ανατάξιμη στα περισσότερα θύματα, εάν αντιμετωπιστεί εντός λίγων λεπτών. Εάν ο καρδιακός ρυθμός αναταχθεί εντός του πρώτου λεπτού, η πιθανότητα επιβίωσης του ασθενούς είναι περίπου 90%. Για κάθε λεπτό που καθυστερεί η ανάταξη, η επιβίωση μειώνεται κατά 10%. Εάν ο φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός δεν αποκατασταθεί εντός 5-7 λεπτών, ο θάνατος είναι αναπότρεπτος. Η άμεση αντιμετώπιση λοιπόν της καρδιακής ανακοπής είναι σωτήρια.

Η αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής γίνεται με την καρδιοναπνευστική αναζωογόνηση και τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Η καρδιοναπνευστική αναζωογόνηση, δηλαδή η «τεχνητή αναπνοή» και οι εξωθωρακικές συμπιέσεις («καρδιακές μαλάξεις»), είναι ένα προσωρινό μέτρο, που παρέχει περιορισμένη ποσότητα οξυγονωμένου αίματος στον εγκέφαλο. Με την καρδιοναπνευστική αναζωογόνηση απλώς κερδίζεται χρόνος μέχρι να βρεθεί και εφαρμοστεί ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι μία ηλεκτρική συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει έναν παθολογικό γρήγορο ρυθμό (μαρμαρυγή) τόν μεταρέπει σε φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό με τη χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος (απινίδωση). Είναι μικρός σε μέγεθος και απλός στη χρήση του. Ανεξαρτήτως του κατασκευαστή, η μόνη απαραίτητη γνώση για να λειτουργήσει είναι να πιεστεί το κουμπί ‘’ON’’. Μόλις ο απινιδωτής τεθεί σε λειτουργία, ενημερώνει το διασώστη (με φωνή που παράγεται από υπολογιστή) για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Συνεπώς οποιοδήποτε μη ιατρός μπορεί να τόν χρησιμοποιήσει, αρκεί να έχει παρακολουθήσει ολιγόωρα ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια καρδιοναπνευστικής αναζωογόνησης.

Από όσα ειπώθηκαν, γίνεται κατανοητό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί ίσως να συμβάλλει στην πρόληψη θανάτων από καρδιακή ανακοπή. Ο Δήμος μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να εκπαιδευτούν υπάλληλοι και πολίτες στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, και να προμηθευτεί αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές. Δεν υπάρχει νομικό κώλυμα στην προμήθεια τέτοιων ιατρικών συσκευών. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οποιοσδήποτε πολίτης με βασικές γνώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης νομιμοποιείται να αγοράσει και να χειριστεί αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

Οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές συνηθίζεται να τοποθετούνται σε σημεία συγκέντρωσης πολλών ατόμων, ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα να φανούν χρήσιμοι. Πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμοι και με σαφή σήμανση, ιδανικά κοντά σε τηλέφωνα. Πρέπει να τοποθετούνται σε σημεία, ώστε το χρονικό διάστημα από την ανακοπή μέχρι την απινίδωση να μην είναι πάνω από 5 λεπτά.

Ειδικά στον Δήμο Μεγαλόπολης, χώροι οι οποίοι φιλοξενούν ενίοτε μεγάλο αριθμό ατόμων και στους οποίους ενδεχομένως να αποδειχθεί χρήσιμος ένας αυτόματος απινιδωτής, είναι:

Το Δημαρχείο
Το ΔΑΚ Μεγαλόπολης
Το Κλειστό Στάδιο Μεγαλόπολης
Το Πνευματικό Κέντρο
Το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ)
Στη Δημοτική Ενότητα Φαλαισίας το ΚΕΠ Λεονταρίου και
Στη Δημοτική Ενότητα Γόρτυνος το ΚΕΠ Καρύταινας.

Το κόστος προμήθειας κάθε απινιδωτή είναι περίπου στα 1500-2000€. Επιπλέον, ο περιοδικός έλεγχος των εν λόγω ιατρικών συσκευών, έτσι ώστε να είναι πλήρως λειτουργικοί ανά πάσα στιγμή, είναι αναγκαίος. Τέλος, θα πρέπει να οργανωθούν σεμινάρια, ώστε υπάλληλοι του Δήμου και ενδιαφερόμενοι πολίτες να εκπαιδευτούν στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και στη χρήση αυτόματων απινιδωτών. Αυτά τα σεμινάρια είναι ολιγόωρα, όχι δύσκολα, και εύκολα κατανοητά από οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο. Με αυτά, οποιοσδήποτε μη ιατρός αποκτά τα εφόδια να σώσει τη ζωή ενός συγγενή, φίλου ή συμπολίτη που έπαθε ανακοπή.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, εάν εκπαιδευτούν περισσότεροι στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και έχουν πρόσβαση σε απινιδωτές, θα σωθούν 100.000 άνθρωποι τον επόμενο χρόνο. Κάποιοι από αυτούς που θα σωθούν θα είναι συμπολίτες μας, αρκεί ο Δήμος να ενεργήσει για τη διοργάνωση σεμιναρίων αναζωογόνησης και την αγορά αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών.

 
Δημήτρης Ι. Σιέμπος
Ιατρός

_______________________________________

Σ.Σ. Διαχείρισης
Το  άρθρο γράφτηκε τον Απρίλιο και έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα ¨Νέα της Μεγαλόπολης» , στο φύλλο Μαΐου , αρκετές ημέρες μετά  ο Γ.Σ.Μ. Λύκαια και ο Ιατρός κ. Καρακύκλας δώρισαν έναν απινιδωτή στο κλειστό Γυμναστήριο Μεγαλόπολης.

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2017 | 7:34 am


Νίκος Χουντής: Υπάρχουν σκοπιμότητες και διαπλοκή στη διαχείριση των απορριμμάτων (vid)

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής με καταγωγή από τα Λαγκάδια, την Τρίτη 23 Μαΐου πραγματοποίησε περιοδεία στη Μεγαλόπολη και στην Τρίπολη όπου και συνάντησε τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Δ. Παπαδόπουλο, τοπικούς κοινωνικούς φορείς, τοπικά σωματεία της ΔΕΗ-ΓΕΝΟΠ και την Επιτροπή Κατοίκων Μεγαλόπολης κατά της κατασκευής ΧΥΤΕΑ.

Μέτα το πέρας της περιοδείας στη Μεγαλόπολη, βρέθηκε στην Τρίπολη όπου και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο στην Τρίπολη και στη συνέχεια ομιλία όπου παρουσίασε την πολιτική πρόταση της ΛΑΕ.

Ο κ. Χούντης στη συνέντευξη αναφέρθηκε στο Eurogroup και στη δεύτερη αξιολόγηση, επισημαίνοντας ότι ούτε συμφωνία επετεύχθη ούτε δόθηκε το «πράσινο φως» για τη συνέχεια.

«Κεντρικό αφήγημα της κυβέρνησης», όπως ανέφερε, «είναι να τελειώσει η επιτροπεία και αυτό είναι ψευδαίσθηση, καθώς η επιτροπεία θα συνεχιστεί μετά το 2018».

Να μην ζουν οι πολίτες με ψευδαισθήσεις. Η Ευρωζώνη είναι μια φυλακή.

Σε ερώτημα σχετικά με τα πρόστιμα για τα απορρίμματα και για την εικόνα που βγάζει η χώρα μας και η Πελοπόννησος όσον αφορά στα απορρίμματα και στη διαχείρισή τους, ανέφερε  ότι συνεχίζεται η ίδια πολιτική με πολιτικές αποφάσεις οι οποίες βάζουν ως προτεραιότητα την ταφή των απορριμμάτων.

Η διαχείριση απορριμμάτων ενδιαφέρει εταιρίες οι οποίες δεν ασχολούνται με τα απορρίμματα. Η  κερδοφορία που αυτά αποφέρουν, προσελκύει πολλές εταιρίες, είπε.

«Υπάρχει διαπλοκή και σκοπιμότητες στη διαχείριση των απορρίμματα»

Κλείνοντας, ο ευρωβουλευτής είπε ότι τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται υπάρχουν, αλλά τείνουν να ελαστικοποιηθούν, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Έφη Καστραντά

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Νίκος Χουντής: Υπάρχει διαπλοκή και σκοπιμότητες στην διαχείριση των απορριμμάτων

Video of ΑrcadiaPortal.gr Νίκος Χουντής: Υπάρχει διαπλοκή και σκοπιμότητες στην διαχείριση των απορριμμάτων

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 9:04 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr