1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η εορτή του Μητροπολίτη Μ&Κ κκ Αλέξανδρου στη γενέτειρα του (pics,vid)

Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Kυριακή 30 Αυγούστου τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό  Ναό Αγίου Νικολάου Πάπαρη Μαντινείας,  προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,  Μεσσηνίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Φωκίδος κ.κ ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΥ.

Στη γενέτειρα του Σεβ. Μητροπολίτου μας προσήλθε προκειμένου να ευχηθεί και να συμπροσευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και  Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, γεγονός που αποτελεί ξεχωριστεί τιμή τόσο για τον Επίσκοπό μας, όσο και για ολόκληρη την Ιερά μας Μητρόπολη.

Πλήθος Ιερέων, κόσμου, αρχόντων, φίλων και ενοριτών συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία συμπροσευχόμενοι   και εκδηλώνοντας τον σεβασμό και την τιμή τους στον εορτάζοντα Άγιο. Ενώ έψαλαν οι ψάλτες Νίκος Μπόγρης και Γεωργαράς.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους Αρχιερείς τους Κληρικούς και Λαϊκούς για την παρουσία και την αγάπη τους προς το πρόσωπό του και τις πολύτιμες ευχές τους.

Τέλος οι κάτοικοι του χωρίου Πάπαρη,  ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, φρόντισαν στον προαύλιο χώρο του Ναού να κεράσουν τους συνεορταστάς και παρευρισκόμενους χριστιανούς, προσφέροντάς τους ένα γλυκό ως ελάχιστη ανταπόδοση της μεγίστης προσφοράς του εορτάζοντος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου, πολλά τα έτη.

Video: 
Video of WbSrGKC-VaM

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2015 | 2:25 pm


Το πανηγύρι του Προδρόμου στον Άγιο Ιωάννη Αρτίκαινας (pics, vid)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αρκετοί πιστοί βρέθηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Αρτίκαινα.

Αφού τελέστηκε ο εσπερινός ο κόσμος απόλαυσε το βραστό από την επιτροπή που έχει εδώ και χρόνια αναλάβει την αναβίωση του πανηγυριού και τον κόσμο να χορεύει και να γλέντάει παραδοσιακά και όπως αρμόζει.

Ανήμερα τελέστηκε Θεία Λειτουργία και περιφορά της εικόνας του Αγίου.

Περισσότερες φωτογραφίες στο kwr.gr
 

Video: 
Video of U53E83szntc

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2015 | 1:11 pm


Ανακοίνωση από τον υπό σύσταση Σύλλογο Φίλων Ανάπτυξης Πραστού «Ο Καπετάν Γιωργάκης»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Σύλλογος Φίλων Ανάπτυξης Πραστού
«Ο Καπετάν Γιωργάκης»

Με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μας και αποκλειστικό στόχο την ανιδιοτελή προσφορά μας για το αγαπημένο μας χωριό, μια μεγάλη παρέα φίλων του Πραστού, αποφάσισε να αναλάβει τον συντονισμό για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου αναπτυξιακού συλλόγου.

Αντιλαμβανόμενοι τις ιδιαιτερότητες του χωριού μας και τις δυσκολίες των καιρών, νοιώθουμε την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, και να συμβάλουμε ενεργά στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του Πραστού. Σε αυτή την προσπάθεια ευπρόσδεκτοι είναι όλοι όσοι αγαπούν τον Πραστό και νοιώθουν ότι κάτι πρέπει να γίνει για να συνεχίσει το χωριό μας να υπάρχει αλλά και να παρουσιάσει σημάδια ανάπτυξης και προόδου.

Υπάρχουν αρκετά που μπορούν να γίνουν ώστε να γίνει ο Πραστός πόλος έλξης για τους πατριώτες, τους φίλους και τους επισκέπτες. Έργα που θα του δώσουν πιο ελκυστική εμφάνιση (π.χ. πλακόστρωση και φωτισμός του κεντρικού δρόμου εισόδου στο χωριό, καθαρισμός της φυτικής γης-χορτάρια, άνοιγμα δρόμων που έκλεισαν), που θα παρέχουν βασικές και σύγχρονες δυνατότητες (π.χ. διαδίκτυο), με στόχο να αναδείξουν την ιστορία, την φιλοξενία, την Τσακώνικη διάλεκτο, την μουσική παράδοση, την λαογραφία και την ομορφιά του τόπου μας.

Τείνουμε χείρα συνεργασίας προς όλους τους ιδιώτες και προς όλους τους συλλογικούς και δημόσιους φορείς για να δώσουμε ελπίδα και νέα πνοή στον τόπο που μας γέννησε, στον τόπο που αγαπάμε, στον τόπο που θέλουμε να ανακτήσει μέρος του μεγαλείου του . Είμαστε ανοικτοί σε ευρύτερες συνεργασίες και δεν αποκλείουμε κανέναν και καμία από αυτή την προσπάθεια. Κανείς δεν περισσεύει. Μοναδικό κριτήριο η αγάπη για το καλό του χωριού μας, του ιστορικού Πραστού.

Όποιος συμμερίζεται την αγωνία μας αλλά και την ανάγκη για δράση, άσχετα αν είναι γεννημένος ή όχι Πραστιώτης, μπορεί να συνεισφέρει με όποιο τρόπο νομίζει και μπορεί. Ο Σύλλογος Φίλων Ανάπτυξης Πραστού θα αποτελέσει τον συντονιστή και τον φορέα θετικών κινήσεων για μια οργανωμένη προσπάθεια ανάπτυξης του χωριού, συνεργαζόμενος κατά περίπτωση με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ζητάμε την ενεργή στήριξη και την έμπρακτn αγάπη όλων όσων πονούν το χωριό μας και νοιώθουν ότι αξίζει να παλέψουμε μαζί, γιατί μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Πραστός, 20 Αυγούστου 2015
Συντονιστική επιτροπή ίδρυσης Συλλόγου Φίλων Ανάπτυξης Πραστού

Υγ: Όσοι επιθυμείτε με οποιονδήποτε τρόπο να βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Συντονιστική επιτροπή.

από τo kwr.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2015 | 12:37 pm


Απεβίωσε ο Ηλίας Σιμόπουλος

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Μεγαλόπολης

Απεβίωσε ο πολυβραβευμένος μας ποιητής Ηλίας Σιμόπουλος σε ηλικία 102 χρονών.

Ο  Ηλίας Σιμόπουλος γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1913 στον Κραμποβό (σήμερα Καστανοχώρι) Μεγαλόπολης.Τελείωσε την Νομική Σχολή, και το Γαλλικό Ινστιτούτο. Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά και Ρώσικα. Από μαθητής στο γυμνάσιο είχε αρχίσει να γράφει ποιήματα και κείμενά του δημοσιεύονταν στη «Διάπλαση των Παίδων», την «Παιδική Χαρά» και άλλα έντυπα. Στο διάστημα 1934 – 1936 ήταν Γραμματέας της Καλλιτεχνικής Επιτροπής στην «Ενωτική Συνομοσπονδία των Εργατών Ελλάδας» και σκηνοθέτης στο Εργατικό της Θέατρο.
Το 1946 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή. Μεσολάβησε ο Εμφύλιος Πόλεμος. Με το τέλος του, κυκλοφόρησε το 3ο ποιητικό έργο του και έγινε μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών το 1959, και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών το 1960. Διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών και στα δυο Λογοτεχνικά Σωματεία.
Έχει δώσει σειρά διαλέξεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει δημοσιεύσει πλήθος μελετήματα σ” ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει πάρει μέρος και σε πολλά διεθνή συνέδρια. Βιβλία του μεταφράστηκαν και κυκλοφόρησαν σε Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία, Σουηδία, και ποιήματά του περιέχονται και σε πολλές ξένες ανθολογίες.
Πολλά από τα έργα του έχουν μελοποιηθεί από Έλληνες και ξένους συνθέτες.
Το 2011 η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών τον πρότεινε για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης  Διονύσιος Παπαδόπουλος , αναφέρει σε μήνυμα του για τον θάνατο του Ηλία Σιμόπουλου:

Ο ποιητής Ηλίας Σιμόπουλος σημάδεψε με την παρουσία του επί πολλές δεκαετίες την λογοτεχνική και εν γένει την πνευματική ζωή του τόπου.

Ποιητής από του σημαντικότερους της μεταπολεμικής γενιάς,  εμβριθείς δοκιμιογράφος, δυναμικός αγωνιστής στους κοινωνικούς και πνευματικούς αγώνες, μας αφήνει πίσω παρακαταθήκη ένα σπουδαίο λογοτεχνικό έργο αλλά και ένα σπουδαίο πρότυπο πνευματικού ανδρός.

Ειδικότερα εμείς οι Μεγαλοπολίτες έχουμε ένα παραπάνω λόγο να τον τιμούμε και ως συμπατριώτη μας. Ο Ηλίας Σιμόπουλος που στις επόμενες ώρες θα τον δεχθεί το χώμα του αγαπημένου του Καστανοχωρίου, όπως συμβαίνει πάντα με όλους όσους αφήνουν πίσω τους σπουδαίο πνευματικό έργο, θα μείνει ζωντανός στην καρδιά και στο μυαλό και όσων τον γνώρισαν και όσων νεότερων στο μέλλον θα τον γνωρίσουν από τα βιβλία του.

Στους οικείους του , τα παιδιά και τα εγγόνια του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου.

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2015 | 12:32 pm


Ο Τσίπρας... Προμηθέας δεσμώτης

Όχι, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αλλάξει καριέρα. Έκανε, όμως, έναν ενδιαφέροντα παραλληλισμό σε ό,τι αφορά στη σχέση του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τους μήνες που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες ότι με τους πρώην συντρόφους του Παναγιώτη Λαφαζάνη και Ζωή Κωνσταντοπούλου ένιωθε σαν τον «Προμηθέα Δεσμώτη», καθώς, όπως είπε:

Η Ζωή και ο Παναγιώτης μού έτρωγαν το συκώτι.

Και το δημοσίευμα συνεχίζει: «Ο παραλληλισμός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου αποτελεί μια από τις πιο συζητημένες παραστάσεις του καλοκαιριού. Στο σημείωμα της παράστασης αναφέρεται: ο Προμηθέας κραυγάζει πως η αμφισβήτηση της εξουσίας είναι πάντα ένα ρήγμα και ότι γίνεται έτσι η πρώτη φωνή στην ανθρώπινη ιστορία που δηλώνει ευθαρσώς: Είμαι ρεαλιστής γιατί ζητώ το αδύνατο. Και το ζητώ χωρίς άλλο λόγο από τον εαυτό μου».

Πάντως, ο τέως πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαιτέρως ψύχραιμος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Βήματος», ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια φάση αμηχανίας λόγω των αθρόων αποχωρήσεων από το κόμμα, και παραδέχεται ότι βιώνει «ένα σοκ διάσπασης». Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τους συνεργάτες του που επικαλείται το δημοσίευμα, θεωρεί ότι από εδώ και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιο συμβατός με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

(Η φωτογραφία, από την tribune)

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2015 | 12:00 pm


Μελωδική βραδιά κάτω από το φεγγάρι στο Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας (pics,vid)

Συναυλία «Τραγουδώντας στο αρχαίο φως του φεγγαριού» διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης στο αρχαίο θέατρο Μαντινείας το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου το Σάββατο 29 Αυγούστου, με τους Αθηνά Ρούτση, Λουκά Πανουργιά και Τάκη Κωνσταντακόπουλο.

Οι ερμηνευτές ταξίδεψαν το κοινό που βρέθηκε στο θέατρο με μουσικές των Χατζιδάκι, Poulenc, Kurt Weil, Astor Piazzolla, Almaran, Girand, κ.ά. αλλά και με μελοποιημένα ποιήματα του Αρκάδα ποιητή Νίκου Γκάτσου.

Μία βραδιά που το φως του φεγγαριού ήταν αρκετό!

Video: 
Video of ZXHkqDQNiQI

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2015 | 11:27 am


Οι νικητές των εισιτηρίων για Αστέρα Τρίπολης

Το Arcadia Portal σε συνεργασία με την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης κλήρωσε 2 εισιτήρια για τον αγώνα της Κυριακής  Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός στις 19:15.

Οι νικητές είναι:

-Ηλιόπουλος Γεώργιος

-Θωμάς Πλάκας

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2015 | 11:00 am


Ταξίδι στο παρελθόν με μουσικές υπό την Πανσέληνο στο Estella Festival (pics,vid)

Από το astrosnews.gr

Με όμοφες εικόνες, ξύπνημα αναμνήσεων και της συλλογικής ιστορικής μνήμης, αλλά και μελωδίες ολοκληρώθηκε το χθες το διήμερο Estella Festival με επίκεντρο το Κάστρο του Παραλίου Αστρους. Οι ξεναγήσεις συνεχίστηκαν με μεγαλύτερη συμμετοχή και χθες, στο χώρο του Κάστρου, ενώ αργότερα, υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, στο προαύλιο της Ευαγγελίστριας και στο Θέατρο οι θεατές ταξίδεψαν με μελωδίες από τη σοπράνο Φανή Αντωνέλου και τους γνήσιους παραδοσιακούς ήχους του Χρίστου Τσιαμούλη και της παρέας του, αντίστοιχα.

Ο κόσμος, κάτοικοι και επισκέπτες, αγκάλιασε ένα τριήμερο που σπάνια είχε τη δυνατότητα να απολαύσει στα μέρη μας, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο δύο πράγματα. Πρώτον, πως όταν ως όταν έχει την ευκαιρία ξέρει να εκτιμήσει την ποιοτική δουλειά και δεύτερον την κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να κινηθεί η τουριστική πολτική σε όλη την περιοχή.
Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αποσπάσματα από τις συναυλίες και τις ομιλίες του Δημάρχου κ. Π. Μαντά, του προέδρου της τ/κ Παρ. Αστρους και της προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κυρίας Αννα Καραπαναγιώτου.

Περισσότερα ΕΔΩ

Video: 
Video of zJ5xMMAJSoE

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2015 | 10:28 am


Μηνιαία μείωση των συντάξεων έως τον Δεκέμβριο

Κάθε μήνα περίπου 2,5 εκατ. συνταξιούχοι θα βλέπουν μειώσεις στις συντάξεις τους έως τον Δεκέμβριο. Ήδη λόγω της αυξημένης εισφοράς 6% για τον κλάδο ασθενείας έλαβαν μικρότερη σύνταξη για τον Σεπτέμβρη, ενώ η οι αναδρομικές κρατήσεις της παραπάνω εισφοράς για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα επιβληθούν σε τρεις δόσεις από τις συντάξεις του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι το σοκ των μειώσεων θα είναι συνεχές για ένα τρίμηνο έως ότου ολοκληρωθεί η αναδρομική κράτηση της αυξημένης εισφοράς ασθενείας που ισχύει από την 1η Ιουλίου.

«Η εισφορά στην κύρια σύνταξη θα υπολογίζεται επί του αρχικού ποσού δηλαδή επί της σύνταξης που είχαν οι δικαιούχοι στις 31/12/2009, πριν επιβληθούν οι περικοπές του Μνημονίου. Στη συνέχεια το ποσό που θα προκύπτει θα αφαιρείται από τη σύνταξη που παίρνουν σήμερα δηλαδή θα μπαίνει το 2% σε σύνταξη 2.000 ευρώ και τα 40 ευρώ της μείωσης που προκύπτει από την εισφορά αυτή, θα αφαιρούνται από τις καταβαλλόμενες συντάξεις. Στις επικουρικές η μείωση 6% επιβάλλεται στα καταβαλλόμενα ποσά δηλαδή στις συντάξεις που παίρνουν οι δικαιούχοι μετά από όλες τις περικοπές.»

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», συνταξιούχος με αρχική σύνταξη 1.000 ευρώ πλήρωνε μέχρι τον Αύγουστο εισφορά ασθενείας 4%, και έπαιρνε 960 ευρώ. Από το Σάββατο 29 Αυγούστου που μπήκε η αύξηση της εισφοράς κατά 2% η σύνταξη μειώθηκε κατά 20 ευρώ και πήρε 940 ευρώ.

Για τους επόμενους τρεις μήνες η σύνταξη θα μειώνεται κάθε φορά, καθώς θα κρατηθούν οι αναδρομικές χρεώσεις από την εισφορά ασθενείας για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δηλαδή θα έχει επιπλέον κράτηση 40 ευρώ που θα μοιραστεί σε 3 δόσεις, δηλαδή κάθε μήνα η σύνταξη θα μειώνεται κατά 13,33 ευρώ.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου που ο συνταξιούχος θα λάβει τη σύνταξη Οκτωβρίου, οι αποδοχές του θα μειωθούν στα 926 ευρώ, στο τέλος Οκτωβρίου η σύνταξη του Νοεμβρίου θα είναι ακόμη πιο κάτω στα 913 ευρώ και στη σύνταξη του Δεκεμβρίου, θα πάρει 900 ευρώ, οπότε θα έχει κλείσει και ο λογαριασμός των αναδρομικών μειώσεων.

Στο τέλος Δεκεμβρίου οι αποδοχές θα επανέλθουν στο συγκεκριμένο παράδειγμα στα 940 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2015 | 10:26 am


Ηλεκτρονικό Σύστημα Εποπτείας Αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο του Αστέρα

Σύμφωνα με το άρθρο 5, παράγραφος 4 της υπ΄αριθμ. ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΜΑΕ/229158/12878/1281/237 Κ.Υ.Α (ΦΕΚ Β΄/1802/20-8-2015), ανακοινώνεται ότι, στο γήπεδο του ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης, κατά την τρέχουσα αθλητική περίοδο (2015-2016), υπάρχει και λειτουργεί Ηλεκτρονικό Σύστημα Εποπτείας Αθλητικών εγκαταστάσεων, το οποίο εποπτεύει τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, τις κερκίδες, το διάδρομο των αποδυτηρίων και τους εξωτερικούς περιβάλλοντες χώρους.

Το δικαίωμα αντίρρησης και πρόσβασης που προβλέπεται στο Ν. 2472/1997, ασκείται στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2015 | 9:59 am


Δώδεκα χρόνια συνεχούς προσφοράς στη Ζώνη Αρκαδίας

Απ’ το 2003 με πολύ μεράκι και όραμα, δημιουργήθηκε ο Σύλλογός μας. Συγχωριανοί μας με περισσή αγάπη για το χωριό ένωσαν τις προσπάθειές τους για να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστό για το καλό του χωριού και των ανθρώπων του.

Κάθε χρόνο γίνονται συναντήσεις των Ζωναταίων και των φίλων τους με σκοπό την ψυχαγωγία. Έργα εξωραϊσμού – καλλωπισμού έγιναν με τις συνδρομές των μελών αλλά και τη στήριξη της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής: ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ως ένα βαθμό τα παραδοσιακά πέτρινα Πηγάδια του χωριού. ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ του νερού έγινε καλαίσθητη περίφραξη και κατασκευάστηκε πέτρινη βρύση. ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ με έγγραφη αίτηση προς τον Δήμο τοποθετήθηκε πυροσβεστικός κρουνός. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤ’ ΑΛΩΝΙΑ, που η χρήση του έχει παραχωρηθεί από το Δήμο στο Σύλλογο, έγινε ένας πάρα πολύ ωραίος χώρος αναψυχής, δημιουργικών συναντήσεων και κοινωνικών εκδηλώσεων. Με πολύ μεράκι, προσωπική εργασία και οικονομική στήριξη του Δήμου, των μελών και φίλων του Συλλόγου έγινε ένας χώρος χρήσιμος και καλαίσθητος εσωτερικά και εξωτερικά.

Το έργο του Συλλόγου μπορεί και πρέπει να γίνει ακόμα πιο δημιουργικό, πιο παραγωγικό. Επειδή όμως «ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη», χρειάζονται περισσότεροι άνθρωποι ν’ αγκαλιάσουν αυτές τις προσπάθειες και τα όνειρα. ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ.

Οι οικονομικές συνθήκες τώρα πια για όλους μας είναι από δύσκολες μέχρι αδιέξοδες. Ακόμα κι ο καλός ο Λόγος του καθένα κι η καλοπροαίρετη διάθεση, μπορεί να μας ενώσει και να μας κάνει πιο δυνατούς, πιο δημιουργικούς για το καλό του χωριού μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνοδοιπόρους μας κι όσους θα έρθουν πιο κοντά μας.

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παναγιώτης Παπαδημητρίου                   6977062586

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αναστάσιος Παν. Αναστόπουλος   6972615931

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Μαρία Λαγούδη - Καλομάλου 

                             27910 – 29226  και  6937174332

ΤΑΜΙΑΣ: Τάκης Λ. Χαρίτος    27910-29118  &  6977596485

ΜΕΛΟΣ: Εμμανουήλ Αθ. Αργυρόπουλος         6934790250

Αναπληρωματικά Μέλη: Αθανάσιος Παν. Αργυρόπουλος   6937216152

Γεώργιος Γεωργόπουλος                                   6938101192

Τα Μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής:

Ζαχαρούλα Παν. Γαϊτανάκη                    27910 - 29096

Ελένη Παν. Χαρίτου    27910 – 29118     &   6977596485

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2015 | 9:49 am


Και το όνομα αυτού, Δημοκρατική Συμπαράταξη

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega την Κυριακή 30 Αυγούστου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος επιβεβαίωσε τη συμπόρευση του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ έως της κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι δεν πρόκειται για «συγκόλληση κομμάτων» αλλά για μια δημοκρατική σύμπραξη και ανακοίνωσε το όνομα αυτής: Δημοκρατική Συμπαράταξη. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια ευρύτερη συνεργασία κομμάτων και προσώπων του χώρου.

Ακόμη, ο κ. Θεοχαρόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νέος σχηματισμός θα κατακτήσει την τρίτη θέση στις εκλογές, στο φόντο των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων μέσα στη ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης θεωρεί ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρέπει να κατεβεί στις επερχόμενες εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα παραχωρήσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου την Κυριακή 30 Αυγούστου, στις 12:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2015 | 9:44 am


Εσπερινός Αγίου Αλεξάνδρου στη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Τό Σάββατο 29 Αὐγούστου 2015, παραμονή τῆς μνήμης τοῦ ἁγίου Ἀλεξάνδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας καί Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ὁ ὁποῖος ἄγει τά ὀνομαστήριά του καί ἔχει προστάτη του τόν ἅγιο Ἀλέξανδρο, μετεῖχε στήν Ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ πρός τιμήν τοῦ ἁγίου Ἀλεξάνδρου στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Ἀλεξάνδρου, στό χωριό Κάτω Ἀσσέα μαζί μέ ἄλλους Ἀρχιερεῖς.

Στήν Ἀκολουθία χοροστάτησε ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος καί Ἀλμυροῦ κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ, καί μετεῖχαν συμπροσευχόμενοι οἱ Σεβ. Μητροπολίτες, Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, Πατρῶν κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Ἀργολίδος κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ὁ Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, ὁ ἑορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας καί Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Ἱερεῖς, ἄρχοντες τοῦ τόπου, κάτοικοι τῆς περιοχῆς καί τῶν πέριξ χωριῶν, ἀλλά καί ἀρκετοί ἐκ τῆς Τριπόλεως, οἱ ὁποῖοι τίμησαν μέ τήν παρουσία τους τή μνήμη τοῦ ἁγίου Ἀλεξάνδρου καί εὐχήθηκαν τά δέοντα στόν Σεβ. Μητροπολίτη μας.

Ἀνήμερα τῆς μνήμης τοῦ ἁγίου Ἀλεξάνδρου ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας καί Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, θά τελέσει τόν Ὄρθρο καί τήν Θεία Λειτουργία, στόν Ἐνοριακό Ἱερό Ναό Ἁγίου Νικολάου στήν γενέτειρά του, τό χωριό Πάπαρη Μαντινείας.

Εὐχόμεθα τά Ἀρχιερατικά αὐτοῦ ἔτη νά εἶναι πολλά καί εὐλογημένα, ὥστε νά λαμβάνουμε πάντες, τίς Ἀρχιερατικές αὐτοῦ πολύτιμες εὐχές καί εὐλογίες.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2015 | 9:25 am


Με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος

Ο Παναγιώτης Κοκκάλας με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος.

Την φωτογραφία ανέρτησε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη "Η φωτογραφία της ημέρας". Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδίας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2015 | 9:12 pm


Η αποστολή του Αστέρα για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό

Από 18 ποδοσφαιριστές αποτελείται η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης για τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό (30/08, 19:15) στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Η αρκαδική ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για την αναμέτρηση με τους Αγρινιώτες με στόχο να κάνει το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα της Super League και να δώσει συνέχεια στα θετικά της αποτελέσματα στην πρεμίερα της σε επίσημο παιχνίδι στην Τρίπολη.

Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ 
Θεοδωρόπουλος, Kosicky

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Goian, Ζησόπουλος, Sankare, Allocco, Γιαννούλης, Kitoko, Τσοκάνης

ΜΕΣΟΙ
Hamdani, Iglesias, Δημούτσος, Mazza, Lanzarote, Φούντας

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Γιάννου, Σκούρτης, Mucam

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2015 | 9:05 pm


Το 44ο Διεθνές Ράλλυ Παλαιού Αυτοκινήτου στην Τρίπολη

Το 44ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ - Φίλοι του Παλαιού Αυτοκινήτου, θα διεξαχθεί από τις 24 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2015 στις περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις διαδρομές των πιο γραφικών, ορεινών και παραθαλάσσιων περιοχών και να επισκεφθούν, μεταξύ άλλων υπέροχων αξιοθέατων, την Ολυμπία, την Αρχαία Μεσσηνία και τα Μεσαιωνικά Κάστρα της Πύλου και της Μεθώνης.

Το Rally θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και θα τερματίσει τo  Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν 3 διανυκτερεύσεις στο παραθαλάσσιο, 4-στερο, ξενοδοχείο MESSINA MARE (http://www.messinamare.com/el/) που βρίσκεται στην περίφημη για τις παρθένες αμμουδερές παραλίες της Μεσσηνίας.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ "touring class" και "regularity class". Και οι δύο κατηγορίες έχουν κοινή διαδρομή, με τη διαφορά ότι στην κατηγορία "regularity" οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν συνολικά 20 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας, ενώ στην κατηγορία "touring", θα έχουν μόνο 2 ημερησίως. Και στις δύο περιπτώσεις η μέση ωριαία ταχύτητα δεν θα ξεπερνάει τα 50 χλμ/ω, όπως ορίζεται και από τους κανονισμούς της FIVA και προσαρμόζεται στην ηλικία των αυτοκινήτων.   Οι βραβεύσεις είναι ξεχωριστές για τις δύο αυτές κατηγορίες. Ακόμα θα υπάρχει και συνοδευτικό όχημα Οδικής Βοήθειας που θα καλύψει όλη τη διαδρομή μαζί με τα αυτοκίνητα.

Το παράβολο της συμμετοχής είναι 400€ και περιλαμβάνει:

-       3 διανυκτερεύσεις στο Messina Mare με πρωινό

-       Γεύματα

-       Δείπνο συνοδευόμενοo με Ελληνική Βραδιά

-       Οργανωτικά έξοδα

-       Ασφαλιστική κάλυψη

-       Gala απονομής - δείπνο

Δήλωση Συμμετοχής

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2015 | 9:01 pm


Αστέρας - Παναιτωλικός: Οι αριθμοί και η φιέστα το 2006

Ο Αστέρας Τρίπολης θέλει να επιστρέψει στις νίκες επί του Παναιτωλικού, καθώς την περσινή αγωνιστική περίοδο διακόπηκε το νικηφόρο εντός έδρας σερί με το ισόπαλο 1-1. 

Στις 4 αναμετρήσεις που έχουν προηγηθεί στην Τρίπολη, ο Αστέρας μετρά 3 νίκες και μία ισοπαλία την περίοδο 2012-2013. Στα 4 παιχνίδια που έχουν προηγηθεί, τα 3 ήταν για την κανονική περίοδο της Super League (δύο νίκες και μία ισοπαλία) και το ένα για την Γ' Εθνική (2005-2006).

ΝΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ

Από τις 3 νίκες στην Τρίπολη, ο Αστέρας κέρδισε δύο φορές με ένα γκολ διαφορά (2-1 και 1-0), ενώ στις 30 Νοεμβρίου 2013 σημείωσε την πιο μεγάλη του σε έκταση νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό, με 3-0.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ

Στις 4 αναμετρήσεις της Τρίπολης, ο Αστέρας έχει σκοράρει επτά φορές σε βάρος του Παναιτωλικού εκ των οποίων τα έξι στο πρώτο ημίχρονο. Μόνο ο Carrasco σκόραρε στο β' ημίχρονο του αγώνα της 30ης Νοεμβρίου 2013.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στην Τρίπολη έγινε στις 20 Μαΐου 2006. Ο αγώνας ήταν βαθμολογικά αδιάφορος, όμως έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του Αστέρα, καθώς συνοδεύτηκε από τη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής και την άνοδο στη Β' Εθνική κατηγορία.

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο και σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, ο Αστέρας κέρδισε τον Παναιτωλικό με 2-1. Ο αρχισκόρερ των εθνικών κατηγοριών Μιχάλης Κλοκίδης άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό, ενώ στο 27' ο Πλατάκης με σουτ έκανε το 2-0. Ο Traore με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μείωσε σε 2-1 στο 33'. 

ΑΣΤΕΡΑΣ: Συμεωνίδης, Καλογιαννίδης, Massara, Γρηγορίου (59' Alen), Λαζαρίδης, Παπαδόπουλος, Παντελιάδης (77' Βαγγελόπουλος), Rogerio (67' Ranem), De Sousa, Πλατάκης, Κλοκίδης.

Παναιτωλικός: Καραγκούνης, Λίτσος, Κωνσταντόπουλος, Φόρσμπεργκ, Μπανιάς (78' Καρτσακλής), Κλάιτς (86' Τριανταφυλλάκης), Τεγούσης (22' Ζουλιώτης), Χατζής, Traore, Μπούνας, Κατσαρός

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2015 | 8:13 pm


Συγχαρητήρια Γιαννακούρα στον Παναγιώτη Κοκκάλα

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια δεχθήκαμε ως Αρκάδες την είδηση για τη μεγάλη διάκριση του Παναγιώτη Κοκκάλα, αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία.  
Η δική μου χαρά είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί ο Παναγιώτης είναι Δημοβαλτετσιώτης.
Το ασημένιο μετάλλιο και η δεύτερη θέση- πρώτη στην καρδιά μας- δεν αποτελεί έκπληξη, αφού ο Παναγιώτης δεν είναι η πρώτη φορά που διακρίνεται στο άθλημα του  Tae Kwon Do και παίρνει μετάλλιο. 
Η νέα  του επιτυχία όμως είναι αρκετά μεγάλη και αποδεικνύει πως όταν κανείς είναι πειθαρχημένος και αφοσιωμένος, όλοι οι υψηλοί στόχοι είναι εφικτοί αλλά και πως η Αρκαδική Ψυχή είναι δυνατή και ξεχωριστή, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε.
Παναγιώτη, τα λόγια ίσως δεν μπορούν να εκφράσουν τα ευχαριστώ που θέλουμε να σου απευθύνουμε, γιατί με την επιτυχία σου εκτός από το ότι μας ανέβασες και εμάς ψηλά, και προέβαλλες τον τόπο σου,  το κυριότερο είναι πως μας έκανες να αισιοδοξούμε για το αύριο.
Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχεις πάντα επιτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής σου και μακάρι να αποτελέσεις παράδειγμα μίμησης και για άλλα παιδιά του τόπου μας. Το ήθος σου και η αξιοπρέπεια σου μαζί με την επίπονη δουλειά σου έφεραν το καλύτερο αποτέλεσμα για εσένα!  Συνέχισε έτσι!
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αρκαδίας
 
 Βαγγέλης Γιαννακούρας
 

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2015 | 8:10 pm


Αρχή από την Κομοτηνή για την Κ-20 του Αστέρα

Για την Κομοτηνή αναχώρησε η  Κ-20 του Αστέρα Τρίπολης για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Νέων και τον αγώνα κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα του Πανθρακικού την Κυριακή (30/8).

Η ομάδα του Μίλαν Πάβλοβις θέλει να ξεκινήσει ιδανικά τις υποχρεώσεις της στην Super League με στόχο το θετικό αποτέλεσμα σε αυτή την δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής.

Οι κιτρινομπλέ λίγο πριν την αναχώρηση τους από τις εγκαταστάσεις του γηπέδου "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" έβγαλαν μία φωτογραφία που φανερώνει το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας η οποία και ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό του Αστέρα στο instagram αναφέροντας χαρακτηριστικά "Πρώτος σταθμός η Κομοτηνή".

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2015 | 7:08 pm


Μουσική εκδήλωση με τραγούδια που αγαπάμε στην Μεγαλόπολη

Η μουσική εκδήλωση "Τραγούδια που αγαπάμε" με την Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης μετά την αναβολή της αρχικής ημερομηνίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 και ώρα 21.00 μ.μ στην πλατεία Μεγαλόπολης.

Για το Δήμο

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος

Πολιτιστικών Θεμάτων

Μαρκολιάς Γεώργιος

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2015 | 6:46 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: