Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Θυσιαστήριο

Σκίτσο του Γιώργου Καπράνου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 9:33 am


Η ιστορία του ραδιοφωνικού σταθμού της Τρίπολης, 1949-1980

ΕΔΩ ΤΡΙΠΟΛΙΣ-Ρ.Σ.Ε.Δ. ( ΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ )

Το οικόπεδο, όπου πρωτολειτούργησε στην Τρίπολη Ραδιοφωνικός Σταθμός (πλατεία Ανεξαρτησίας), ανήκει στην Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και το κτήριο χτίστηκε για να στεγαστεί η Οικοκυρική Σχολή Απόρων Κορασίδων. Η κατασκευή του άρχισε το 1935 και το 1938 στεγάστηκε Σχολή με χρήματα της «Φιλοπτώχου Αδελφότητος»-Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας ο Γερμανός Μεταξάς. Στα χρόνια της Κατοχής σταμάτησε η λειτουργία της Σχολής και το κτήριο αρχικά μετατράπηκε σε Ιταλικό Δικαστήριο. Έπειτα το πήραν οι Γερμανοί και το 1943-44 ήταν δικαστήριο στο ισόγειο και φυλακές στα υπόγεια. Το 1943 μάλιστα εγκαταστάθηκαν εκεί και τάγματα ασφαλείας, ο λόχος Κορινθίων

Μετά την πόλεμο άρχισε από εκεί να εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Στρατός Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Ρ.Σ.Ε.Δ. φτιάχτηκε το 1949 από δύο στρατιώτες των διαβιβάσεων, τον Μαζαράκη και τον συμπατριώτη μας Αλκισθένη Θεοφανόπουλο. Την έναρξη λειτουργίας κήρυξε ο στρατηγός Θ. Πεντζόπουλος. Ο Σταθμός ανήκε στην Στρατιωτική Διοίκηση Πελοποννήσου και εποπτευόταν από ανώτερο αξιωματικό.

Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του είχε τρία τρίωρα προγράμματα (πρωί, μεσημέρι και βράδυ). Η πρωινή εκπομπή ήταν 07.00-10.00, η μεσημεριανή 11.30-14.30 και η βραδινή 19.00-22.00. Ακούγαμε «Ντούο Κιθάρα»- κιθάρα και τραγούδι από τους Κανέλλο-Καρώνη-Λάχανη. Ακόμα ακούγαμε συχνά τη μικρή Αγγελική Αποστολοπούλου στο Δημοτικό Μοραΐτικο τραγούδι, την ορχήστρα του Τάκη Μωράκη να τραγουδά Νένα Νέζερ, τη Χορωδία Κορίνθου, την ορχήστρα του ΚΕΝ Τρίπολης, δημοτικό τραγούδι από τον Δημήτριο Κακουργιώτη ή Γκίτζια, τη χορωδία του ΜΟΤ Τριπόλεως και νέα σουξέ από τον στρατιώτη Κουτουλογιάννη.

Την ευθύνη για την λειτουργία και την συντήρηση του Ρ.Σ. είχε τοπική επιτροπή από τους Φάνη Τζαβέλα, Θέμη Ιατρού κ.α. Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο Μητροπολίτης Γερμανός. Το προσωπικό απαρτιζόταν από τους Αλκισθένη Θεοφανόπουλο, Ιωάννα Παλαία, Ευαγγελλία Ζουλίνου, τεχνικός ο Δημήτριος Κακουργιώτης ή Γκίτζας (τσαγκάρης το επάγγελμα).

Ο Σταθμός εξέπεμπε σε μεγάλη εμβέλεια, στα βραχέα και ακουγόταν σε όλη την Πελοπόννησο. Το πρόγραμμά του ήταν ποικίλο, με εκπομπές κλασικής μουσικής και όπερας, ιδιαίτερα με τον Γιάννη Σπανίδη ο οποίος ήταν στο τεχνικό επιτελείο της ανέγερσης του Νοσοκομείου. Ο Σπανίδης ηχογραφούσε από μεγάλους σταθμούς μουσικές, τις αναμετέδιδε στον σταθμό της Τρίπολης και έκανε παρουσιάσεις συνθετών, σολίστ κ.α. Συνεργάτες του σταθμού στα προγράμματα ήσαν ο κιθαρίστας Νίκος Καρώνης, η Χορωδία Τρίπολης υπό την διεύθυνση των Φώτη Τσαντήλα και Νικηφόρου Κανελλόπουλο, ο Μίμης Σούντρης, ο Λυκούργος Νταιφώτης, ο Μίμης Παπαντωνόπουλος,  κ.α. Ακόμα υπήρχε η εκπομπή «Ο Κινηματογράφος στο Ραδιόφωνο» με σχόλια και ενημέρωση για το πρόγραμμα των τοπικών κινηματογραφικών αιθουσών (Αύρα, Μαλλιαροπούλειο. Αελλώ, Αρκαδία κ.α.). Η δισκοθήκη του σταθμού ήταν πάντα ενήμερη με τα νέα κομμάτια, χάρη στον Αλκισθένη Θεοφανόπουλο και την συνεργασία του με την εταιρεία Ε.Μ.Ι. (Αφοί Λαμπρόπουλοι). Έτσι οι ακροατές του σταθμού άκουγαν Γούναρη, Μωράκη, Μπελίντα, Μαρούδα, Πολυμέρη και κλασσική μουσική με δεσπόζουσα την Ουγγρική Ραψωδία του Λιστ ή τις Τέσσερες Εποχές του Βιβάλντι. κ.α.

Αυτή είναι η ιστορία του ραδιοφωνικού σταθμού της Τρίπολης.

Το ωραίο αυτό κτήριο στέκει πάντα στην Πλατεία Ανεξαρτησίας και μας θυμίζει την παλιά Τριπολιτσά.

ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΜΗΤΣΙΑΣ

Για να επικοινωνήσετε με τον κ. Μήτσια στείλτε του email στο [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 9:10 am


Τι είναι η εύκαμπτη νεφροσκόπηση;

RIRS (retrogade intrarenal surgery)

Η εύκαμπτη νεφροσκόπηση είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική για την αντιμετώπιση των λίθων του νεφρού. Ουσιαστικά πρόκειται για ανιούσα ενδονεφρική χειρουργική (RIRS, retrogade intrarenal surgery), όπου ενδοσκοπικά, διαμέσου της ουρήθρας, της κύστης και του ουρητήρα αντιμετωπίζονται οι λίθοι του νεφρού. Αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο με υψηλά ποσοστά επιτυχίας και σύντομο διάστημα νοσηλείας.

Ποιες είναι οι ενδείξεις της επέμβασης ;

Η επέμβαση αυτή γίνεται για την αντιμετώπιση της λιθίασης του νεφρού.

Νεφρικοί λίθοι έως 2cm
Παχυσαρκία
Σκελετικές ανωµαλίες
Aιµορραγική διάθεση
Λήψη αντιπηκτικών

 

Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης ;

Για την επέμβαση απαιτείται γενική ή ραχιαία αναισθησία.  Πραγματοποιείται από εξειδικευμένο ουρολόγο με εμπειρία στην ανιούσα ενδονεφρική χειρουργική. Ένα ουρητηρικό θηκάρι πρόσβασης (ureteral access sheath) τοποθετείται πάνω σε οδηγό σύρμα υπό συνεχή ακτινοσκοπικό έλεγχο. Στη συνέχεια το εύκαμπτο ουρητηροσκόπιο (ένα πολύ λεπτό και ευέλικτο όργανο) προωθείται στο νεφρό μέχρι το σημείο που βρίσκεται ο λίθος. Μέσα από το όργανο αυτό εισάγονται οι λιθοτρίπτες που θρυμματίζουν το λίθο, αλλά και οι ειδικές λαβίδες που τον συλλαμβάνουν και τον αφαιρούν. Συνήθως στο τέλος του χειρουργείου τοποθετείται ένας ουρητηρικός καθετήρας (pig-tail) στον ουρητήρα και ένας καθετήρας στην κύστη.

 

Ποια είναι η μετεγχειρητική παρακολούθηση ;

Ο ασθενής μπορεί να εξέλθει την ίδια ημέρα, αλλά η συνήθης πρακτική απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο για ένα βράδυ. Ο καθετήρας αφαιρείται συνήθως 24 ώρες μετά την επέμβαση. Ο ασθενής εξέρχεται με οδηγίες για :

Λήψη αντιβιοτικής αγωγής
Ενυδάτωση (κατανάλωση 1500-2000ml υγρών την ημέρα)
Αποφυγή έντονης σωματικής κόπωσης για 7 ημέρες
Αφαίρεση του ουρητηρικού καθετήρα (pig-tail) σε 10-15 ημέρες

 

Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει :

  • αίσθημα καύσους στην ουρήθρα
  • αιματουρία
  • συχνουρία, επιτακτική ούρηση
  • άλγος στην οσφύ

 

Ποια  είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου ;

  • Ενδοσκοπική επέμβαση χωρίς τομή
  • Ποσοστό επιτυχίας:  95% - 98%
  • Ποσοστό επιπλοκών:  1%
  • Προβλεπόμενος χρόνος νοσηλείας:  5-24 ώρες
  • Γρήγορη επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες

 

Δείτε video σχετικά με την επέμβαση :

https://www.youtube.com/watch?v=a9dK84wpeLM

https://www.youtube.com/watch?v=I2QtsIftSSQ

 

Ιωάννης Σ. Μπουζαλάς

Χειρουργός  Ουρολόγος – Ανδρολόγος

Διευθυντής Ουρολογικού Τμήματος Βιοκλινικής Αθηνών

 

Ιατρείο: Λ.Κηφισίας 102, 11526 Αθήνα
Τηλ: 210 7222942    Fax: 210 7222953

Ιατρείο: Κ.Παλαιολόγου 7, 22100 Τρίπολη
Τηλ./Fax: 2710 223202   
e-mail : [email protected]     [email protected]

website: www.bouzalas-urology.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 8:51 am


Αναβλήθηκε η εκδήλωση στο Άστρος για τους δασικούς χάρτες

H προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα «Ανάρτηση Δασικών Χαρτών 2017-Ασαφής νόμος, προβληματική εφαρμογή», που θα πραγματοποιείτο την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, στο Παράλιο Άστρος Βόρειας Κυνουρίας αναβάλλεται.

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Στύλιος, πρέπει να παρασταθεί στην κοινή σύσκεψη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος στην Αθήνα.

Η κοινή αυτή σύσκεψη αφορά στο θέμα των δασικών χαρτών καθώς και στην ανάληψη νέας πρωτοβουλίας του Κόμματος για την ενημέρωση και υποβολή νέων προτάσεων σχετικά.

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 8:29 am


ΚΕΔΗΤ: Η νέα διοίκηση και ο προϋπολογισμός

Τέσσερα ήταν τα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης όσον αφορά την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.

Ο ορισμός μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τρίπολης (Κ.Ε.ΔΗ.Τ.)., η έγκριση του ετήσιου προγράμματος δράσης της Κ.Ε.ΔΗ. Τρίπολης οικονομικού έτους 2017, η έγκριση εισηγητικής έκθεσης του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία : «Κ.Ε.ΔΗ. Τρίπολης» προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την τεκμηρίωση εσόδων- εξόδων και η έγκριση προϋπολογισμού και ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης της Κ.Ε.ΔΗ. Τρίπολης οικονομικού έτους 2017.

Όσον αφορά τη διοίκηση η κα Μπρακουμάτσου παραμένει πρόεδρος με την ίδια στην τοποθέτησή της να αναφέρει ότι η Επιχείρηση θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε πληρωμές των υπαλλήλων.

Το νέο ΔΣ:

Πρόεδρος

Μπρακουμάτσου Θεοδώρα

Αντιπρόεδρος

Δημόπουλος Σπύρος

Τακτικά μέλη

Κώτσινας Ιωάννης

Νίκου Παρασκευάς

Ταλούμης Κώνσταντίνος

 

Αναπληρωματικά μέλη

Αλεξάκης Βασίλειος

Αυδής Ανδρέας

Καλδής Αναστάσιος

Παπαχρόνης Παναγιώτης

Σταμάτης Χαράλαμπος

 

Τακτικά μέλη (δημότες)

Καρζή Παναγιώτα

Παρασκευόπουλου Σύριου Χριστίνα

Προκοπίου Νικόλαος

Ρουσιώτης Γρηγόριος

 

Ανπαληρωματικά μέλη (δημότες)

Αθανασούλης Σπήλιος

Λιαμπότης Αθανάσιος

Τρανός Δημήτριος

Χλέπας Παναγιώτης

 

Εκπρόσωποι εργαζομένων

Τακτικό μέλος

Δημοσθένους Νίτσα

 

Αναπληρωματικό μέλος

Αποστολάτου Στάμω

 

Επαγγελματικοί φορείς

Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό, το σχέδιο δράσης και την εισηγητική έκθεση του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία : «Κ.Ε.ΔΗ. Τρίπολης» προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την τεκμηρίωση εσόδων- εξόδων ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία. Ο κ. Νικολάου ψήφισε παρών και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας θετικά.

Να θυμίσουμε ότι η αντιπολίτευση πλην του κύριου Νικολάου είχε αποχωρήσει, αφού είχαν ζητήσει αναβολή των θεμάτων μέχρι να δοθούν διευκρινιστικές απαντήσεις για το τι γίνεται στην Επιχείρηση (δείτε ΕΔΩ)

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 8:20 am


Αφήνουμε πίσω όσα πλήγωσαν τον σύλλογο και όσα δίχασαν τους φοιτητές

Μετά από δέκα μήνες απαξίωσης και απραξίας, ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος οικονομικών επιστημών επανέρχεται στην κανονική του ροή.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συμφοιτητές μας, ο οποίοι σήμερα έδωσαν την δική τους απάντηση σε εκείνους που έριξαν «Μαύρο» στο φοιτητικό μας σύλλογο. Με την μεγάλη τους συμμετοχή στις σημερινές εκλογές ,απέδειξαν ότι στις δημοκρατικές διαδικασίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Χωρίς φόβο αντιστάθηκαν, στις γνώριμες πλέον, πρακτικές συκοφάντησης και τρομοκρατίας.
Σήμερα όλοι μαζί βάλαμε τέλος σε μια από τις μελανότερες σελίδες στην ιστορία του φοιτητικού συλλόγου. Οι πρακτικές νοθείας, ανομίας και απαξίωσης ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. 
Για τον επόμενο χρόνο δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των συμφοιτητών μας. Δεσμευόμαστε να επανενεργοποιήσουμε τον σύλλογο προς όφελος του συνόλου των φοιτητών. Αφήνουμε πίσω όσα πλήγωσαν τον σύλλογο και όσα δίχασαν τους φοιτητές.
Για τον επόμενο χρόνο προσβλέπουμε στην γόνιμη και έντιμη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στα κοινά του συλλόγου προς όφελος όλων.

 

OMAΔΑ (Ανεξάρτητοι Φοιτητές Τρίπολης)

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 7:33 am


Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τρίπολης ξανά ο Θ. Καραλής

Λόγω της λήξης της προηγούμενης θητείας του προέδρου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Τρίπολης το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του, την Τρίτη 28 Μαρτίου λίγο μετά τις 23:30 ψήφισε νέο 15μελες.

Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Τρίπολης παρέμεινε ο κ. Θεόδωρος Καραλής και αντιπρόεδρος ορίστηκε μετά από πρόταση της διοίκησης ο κ. Παρασκευόπουλος.

Το ευχαριστήριο του κύριου Καραλή:

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον  Δήμαρχο Τρίπολης  κ. Δημήτρη Παυλή  και  τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου έκαναν για δεύτερη φορά, χθες το βράδυ ( 28/3/2017 ) ανανεώνοντας  την θητεία μου παραμένοντας  στη θέση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου  ( ΝΠΔΔ ) του Δήμου Τρίπολης για άλλα δυόμισι χρόνια.  Το έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου έχει γίνει αποδεκτό από όλες τις παρατάξεις του Δήμου Τρίπολης γεγονός που γεμίζει ευθύνες εμένα και τους συνεργάτες μου. 

Ευχαριστώ,

Ο Πρόεδρος του 

Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Τρίπολης,
ΚΑΡΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

  

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 11:32 pm


Την πλάτη στον Παυλή γύρισε η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης

Συσπειρώθηκε η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, ζητώντας να μάθει τι έχει γίνει στην Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Τρίπολης, γιατί υπάρχουν υπόνοιες για οικονομικό σκάνδαλο.

Όλους αυτούς τους μήνες το θέμα της ΚΕΔΗΤ απασχολεί έντονα το σώμα του δημοτικού συμβουλίου , χωρίς όμως να υπάρχουν σαφής απαντήσεις από πλευράς του δημάρχου.

Το θέμα επανέρχεται στο ΔΣ με τα μέλη της αντιπολίτευσης να ζητούν την αναβολή του θέματος προκειμένου η διοίκηση να βάλει σε μία σειρά και να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.

Όπως ανέφερε ο κ. Σμυρνιώτης μιλώντας για τον προϋπολογισμό δράσης της ΚΕΔΗΤ για το 2017 η έγκριση του ετήσιου προγράμματος δράσης καθώς και η τεκμηρίωση των εσόδων και των εξόδων της κοινωφελούς επιχείρησης, ζήτησε να αναβληθεί και να πραγματοποιηθεί νέο συμβούλιο σε 6 μέρες προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

«Να αναβληθούν τα θέματα 2-3-4 της ημερήσιας διάταξης τα οποία αφορούν τον οικονομικό απολογισμός 15 και 16 και να δοθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΚΕΔΗΤ» ζήτησαν  τα 16 μέλη της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης πλην της κας Γιαννούλη η οποία απουσίαζε.

Ο κ. Σμυρνιώτης κατέθεσε το αίτημα στο προεδρείο σημειώνοντας ότι πρέπει σοβαρά να συζητηθεί το θέμα και να αποδοθούν οι ευθείες, γιατί το θέμα που έχει δημιουργηθεί και δεν λύνεται με την καρατόμηση του κύριου Τσούκα.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και να κινδυνεύει με αφανισμό η επιχείρηση

Ο κ. Παυλής ανέφερε ότι μετά χαράς δέχεται την αναβολή των θεμάτων  αναφέροντος ότι η διοίκηση θα ετοιμάσει τις απαντήσεις σε επόμενο συμβούλιο, σημειώνοντας ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού ως θέμα ημερήσιας διάταξης δεν αναβάλλεται.

Τα λεπτά έντασης που ακολούθησαν δημιούργησαν μία κόντρα μεταξύ του προεδρείου και της αντιπολίτευσης.

Τέλος όταν ο δήμαρχος αποφάσισε να μην αναβάλει τα θέματα της ΚΕΔΗΤ και η αντιπολίτευση αποχώρησε στην πλειοψηφία της, πλην του κύριου Νικολάου. Οι  παρατάξεις του κ. Σμυρνιώτη, Τζιούμη, Τσιαμούλου και της κυρίας Γιαννούλη αποχώρησαν αφήνοντας τον δήμαρχο να τοποθετείται επί του προϋπολογισμού της ΚΕΔΗΤ.

Έφ.Κ

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 10:31 pm


Ο «Νικολάκης» ανέβασε τους τόνους στο ΔΣ Τρίπολης (vid)

Το χέρι στο τραπέζι χτύπησε ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε τα δεδομένα» και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσιαμούλος, διαμαρτυρόμενος για τα λεγόμενα του προέδρου του ΔΣ κ. Κακλαμάνου.

Ο έλεγχος χάθηκε μεταξύ των δύο αντρών την ώρα που θίχτηκε το θέμα της ΚΕΔΗΤ και για το αν θα συζητιόταν ο προϋπολογισμός της επιχείρησης. Ο κ. Κακλαμάνος αποκάλεσε τον κ. Τσιαμούλο «Νικολάκη» με τον ίδιο να αντιδρά εντόνως για τον τρόπο του, αναφέροντας ότι αυτός ο χαρακτηρισμός δεν του αρέσει και δεν αρμόζει στην συνεδρίαση του ΔΣ.

Αν και η ένταση που υπήρξε ήταν λίγων δευτερολέπτων τα πνεύματα ηρέμισαν και δεν δόθηκε κάποια συνέχεια στο θέμα.

Φωτογραφία αρχείου

Video: 
Video of SJUuXMhHs2M

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 10:18 pm


Αιχμές Τσιαμούλου για αυθαιρεσίες στα Σπήλαια του Κάψια

Μία ενημέρωση για τα Σπήλαια του Κάψια ζήτησε ο κ. Τσιαμούλος από τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ρωτώντας για το αν έχει ιδέα τι συμβαίνει εκεί και για το πώς λειτουργούν.

Για το ποιοι υπάλληλοι κάνουν ξενάγηση, αν είναι ασφαλισμένοι, αν είναι ευχαριστημένοι από τους επισκέπτες.

«Είστε ικανοποιημένος για το πώς  λειτουργεί αυτό το κόσμημα που έχουμε»,  είπε κλείνοντας;

Ο δήμαρχος απάντησε ότι εργάζονται υπάλληλοι της ΚΕΔΗΤ, αλλά και δύο από τα γύρω χωριά.

Την εβδομάδα αυτή προσλαμβάνονται νέα άτομα τα οποία και θα εργαστούν. Ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη και υπάρχει και αρκετός κόσμος που ενδιαφέρεται να πάει.

Για τα όσα ακούγονται ότι τα σπήλαια ήταν κλειστά, ο κ. Παυλής ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο κ. Τσιαμούλος συνέχισε στην δευτερολογία  του ότι είναι καλό ο δήμαρχος να κάνει μία αιφνιδιαστική επίσκεψη στα Σπήλαια προκειμένου να διαπιστώσει αν όλα κυλούν άρτια, γιατί έχει ενδείξεις ότι κάποιοι αυθαιρετούν.

Έφ.Κ

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 9:13 pm


Στόχος να κλείσουν όλες οι λακκούβες της Τρίπολης σε 15 ημέρες

Ο κ. Τζιούμης έθιξε το θέμα της κατάστασης των δρόμων του δήμου Στη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης, σημειώνοντας ότι στην οικονομική επιτροπή ψηφίστηκε η προμήθεια ψυχρής πίσσας ύψους 5.000 ευρώ.

 Ρώτησε γιατί να γίνει αυτό, την στιγμή που οι εργασίες επούλωσης που γίνονται αυτή την στιγμή δεν γίνονται με ψυχρή πίσσα καθώς ο καιρός είναι καλός.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής ανέφερε ότι η ψυχρή πίσσα είναι οκτώ φορές πιο ακριβή, τονίζοντας ότι ενημέρωσε την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ να λάβουν τα μέτρα τους και να αποκαταστήσουν τις λακκούβες και τις κακοτεχνίες που έχουν δημιουργήσει.

Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έως το Πάσχα θα έχουν κλείσει οι λακκούβες στον δήμο Τρίπολης. Επεσήμανε ότι οι λακκούβες στην πόλη της Τρίπολης θα κλείσουν όλες και σε 15 ημέρες τα συνεργεία θα μεταβούν και στα χωριά.

Έφ.Κ

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 8:59 pm


Οι νέοι αγωγοί της ΔΕΗ προβλημάτισαν το ΔΣ Τρίπολης

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

 Πριν το σώμα εισέλθει στα θέματα ημερήσιας διάταξης ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε ότι οι κάτοικοι την δημοτικών ενοτήτων τον ενημέρωσαν ότι θα περάσει αγωγός της ΔΕΗ από χωριά μεταξύ αυτών, και από τα χωριά Λουκά, Σάγκα, Σκοπή, Μηλιά και σε πολλά ακόμη. Ρώτησε τον δήμαρχο να τον ενημερώσει για το ζήτημα καθώς οι πολίτες ανησυχούν.

Όπως σημείωσε ο κ. Σμυρνιώτης η  ΔΕΗ προτίθεται να κατασκευάσει την γραμμή προς την Αττική, επισημαίνοντας ότι αυτό το έργο χρειάζεται περιβαλλοντική μελέτη γιατί πιθανότατα θα περνά από ιδιοκτησίες, και έτσι πρέπει να υπάρχουν οι λιγότερες καταπατήσεις.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι η ΔΕΗ εκπροσωπείται από δικηγόρο και ότι έχουν βγει κάποιες αποζημιώσεις, από όσο είναι σε θέση να γνωρίζει. Τέλος, είπε ότι έχει ζητήσει από τον νομικό που παρακολουθεί την υπόθεση να τον ενημερώσει.

«Η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει στα χωριά και έχει βγάλει και αποζημίωση για τα μέτρα που θα απαλλοτριωθούν»

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 8:55 pm


Οδικά έργα στην Αρκαδία για τη βελτίωση καθημερινότητας των πολιτών (pics, vid)

Σημαντικά οδικά έργα πραγματοποιούνται στην Π.Ε. Αρκαδίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ είναι σε εξέλιξη πολλές εργολαβίες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα.

Έργα σημαντικά που θα προσδώσουν άλλη εικόνα στον τόπο μας, βοηθώντας τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες στην πρόσβασή τους σε διάφορες περιοχές, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 28 Μαρτίου.

Τα έργα αυτά θα αλλάξουν και την εικόνα των περιοχών, όπως είναι το έργο, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, που αφορά στις 4 εισόδους της Τρίπολης. Ένα έργο πολύ σημαντικό αφού θα υπάρξει ασφαλτόστρωση, σήμανση, ηλεκτροφωτισμός και μπάρες στις 4 εισόδους της Πρωτεύουσας της Αρκαδίας και έδρας της Περιφέρειας.

Ο κόμβος Αρχαίας Μαντινείας, ένα έργο που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας και βοηθά στην ανάδειξη και του Αρχαίου Θεάτρου ενώ βελτιώνει την ασφάλεια των οδηγών.

Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο εντάχθηκαν και άλλα σημαντικά έργα, όπως για τον κόμβο του Τυρού, για το δρόμο Βλαχοκερασιά -Κολλίνες, ενώ συντάσσεται μελέτη που θα λύσει το σοβαρό πρόβλημα στα Τριπόταμα-Παραλογγοί.

Ακόμα θα γίνει και προμήθεια 220 πυλώνων ηλεκτροφωτισμού που θα τοποθετηθούν σε κόμβους και σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Αρκαδίας.

Στόχος της Π.Ε. Αρκαδίας η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και η προσέλκυση επισκεπτών. Έργα στην Τρίπολη, στην Κυνουρία, στη Γορτυνία, στη Μεγαλόπολη που περίμεναν οι κάτοικοι να υλοποιηθούν πολλά χρόνια.

Τέλος τοποθετούνται πυλώνες ηλεκτροφωτισμού σε κόμβους και σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Αρκαδίας.

Video: 
Video of 7JqlYwhY7ik

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 8:00 pm


Αντίθετη η ΛΑ.Ε. στη δημιουργία ΧΥΤΕΑ Επικίνδυνων Αποβλήτων στη Μεγαλόπολη

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 αντιπροσωπεία της «Λαϊκής  Ενότητας» με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε., πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας και τους Σαράντο Αλεξανδρή Η Περιφερειακό Σύμβουλο Πελοποννήσου και Θανάση Μάντη και Γιάννη Σταθόπουλο  μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αρκαδίας της ΛΑ.Ε. Αρκαδίας  συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης.

Στην συνάντηση η  αντιπροσωπεία  της  ΛΑ.Ε.  ζήτησε ενημέρωση για το θέμα που έχει προκύψει από την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία χώρου διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στην Μεγαλόπολη.

Εκ μέρους του Δημάρχου υπήρξε ενημέρωση στην αντιπροσωπεία  της  ΛΑ.Ε.  για το ζήτημα αυτό   και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής για την αποτροπή δημιουργίας του ΧΥΤΕΑ στην Μεγαλόπολη.

 Η  αντιπροσωπεία  της  ΛΑ.Ε.  εξέφρασε  την κατηγορηματική   αντίθεση του  κόμματος στη δημιουργία ΧΥΤΕΑ Επικίνδυνων Αποβλήτων στην Μεγαλόπολη, σε μια κρίσιμη περίοδο για την προοπτική του Ενεργειακού Κέντρου της ΔΕΗ και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

Τόνισε  ότι στηρίζει  κάθε πρωτοβουλία αντίστασης και αγώνα από την Αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες που αποτελεί το μόνο δρόμο για την ακύρωση δημιουργίας του ΧΥΤΕΑ.

Επιπλέον  στην συνάντηση η  αντιπροσωπεία  της  ΛΑ.Ε.  τόνισε  στον Δήμαρχο ότι η διαφαινόμενη  επιλογή της κυβέρνησης να παραδώσει στους ιδιώτες λιγνινιτικές και υδροηλεκτρικές Μονάδες της ΔΕΗ αποτελεί την κορυφαία πράξη ξεπουλήματος της χώρας, των υποδομών της και του δημόσιου πλούτου της.

Τέλος κάλεσε τη   Δημοτικής αρχή  να  πρωταγωνιστήσει σε συνεργασία με τα Συνδικάτα στο λεκανοπέδιο και τους κοινωνικούς φορείς - όπως και στο παρελθόν – ώστε  να αναπτυχτεί μαζικός  και  δυναμικός  κοινός αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί στη διάλυση και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Ο αγώνας για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι υπόθεση που αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Το Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 7:54 pm


Στην Τρίπολη το 42ο Προσυνέδριο Πολιτιστικών Κέντρων ΟΤΕ Νοτιοδυτικής Ελλάδας

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων & Συνταξιούχων ΟΤΕ νομού Αρκαδίας, συνδιοργανώνει, από κοινού, με την  Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τρίπολης, το 42ο Προσυνέδριο των Πολιτιστικών Κέντρων ΟΤΕ Νοτιοδυτικής Ελλάδας, στην Τρίπολη την 31/3 & 1/4/2017, με θέμα «Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και Σύγχρονη Ελλάδα».

Τις συνεδριακές εργασίες θα πλαισιώσουν δράσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη της πολιτισμικής συνέχειας, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, στην περιοχή της Αρκαδίας. Ειδικότερα:

Την Παρασκευή 31-3-2017, ώρα 20.00, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, θα γίνει,  με ελεύθερη είσοδο,  η προβολή της ταινίας του Αρκαδικής καταγωγής σκηνοθέτη κ. Αλ. Παπαηλίου «Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία», παρουσία του ιδίου.

Το  Σάββατο, 1-4-2017, ώρα 11.00  στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, θα μιλήσει ο ιδρυτής του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης & Ιστορίας με θέμα «Η σημασία της Αρκαδίας, από την αρχαιότητα, ως σήμερα», ενώ θα έχει προηγηθεί επίσκεψη -ξενάγηση των συνέδρων στον αρχαιολογικό χώρο της Τεγέας και το βραβευμένο Μουσείο της Αλέας Τεγέας.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 7:15 pm


Παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ ζητούν οι δικηγόροι

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Β. Αλεξανδρής, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ Αθ. Μπακαλέξη, η οποία κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αν. Πετρόπουλο καθώς και στη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Στ. Βρακά, επαναφέρει το αίτημα για παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των Δικηγόρων έτους 2016, έως τις 30 Ιουνίου 2017 και ζητεί να ληφθεί η σχετική απόφαση στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ.

«Η ως άνω παράταση καθίσταται επιβεβλημένη, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι μας αδυνατούν να καταβάλουν σωρευτικά τις ασφαλιστικές εισφορές του περασμένου έτους και τις τρέχουσες του έτους 2017 με βάση τον ν. 4387/2016», τονίζεται, μεταξύ άλλων στην επιστολή.

                                                                        

                                         

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 6:31 pm


Η εξωστρέφεια της Πελοποννήσου στο επίκεντρο της συνάντησης Νικολάκου με τον Ιταλό Πρέσβη

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Λουίτζι Μάρα και το Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Τσώνη Γιώργο πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Νικολάκου Κωνσταντίνα στο δημαρχείο της Μεσσήνης τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017.

Τον Πρέσβη συνόδευαν η επίτιμη πρόξενος της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο κα. Μαργαρίτα Μποβιτσέλι, ο οικονομικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. EnricoBarbato, και η Αντιδήμαρχος Μεσσήνης κα. Γεωργία Παναγοπούλου.

 Η κα. Νικολάκου ενημέρωσε τον Πρέσβη για το έργο και τις δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κυρίως για τις δράσεις εξωστρέφειας για την ενίσχυση τόσο του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, όσο και για τα ποιοτικά αγροτικά της προϊόντα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, όπου  εκφράστηκε η επιθυμία για στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιταλίας σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και ανταλλάχθηκαν απόψεις για την  προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου  διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα, σπουδαίο πολιτιστικό απόθεμα, πανέμορφα τοπία με ιδιαιτερότητες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Λουίτζι Μάρα απευθυνόμενος στην Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κα. Νικολάκου κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Η κα. Νικολάκου έθεσε την εξωστρέφεια ως το βασικό στοιχείο για τη δημιουργία  ενός δικτύου διεθνών συνεργασιών. Ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη για την πολιτική ενίσχυση του θεσμού της Περιφέρειας που προωθεί στοχευμένα και δυναμικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έτσι ώστε οι Περιφέρειες να αποτελούν τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης του τόπου τους αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με κυρίαρχα  στοιχεία την  αξιοπιστία, τις συνεργασίες, την εργατικότητά της δείχνει ότι  είναι μια Περιφέρεια που μπορεί να προσεγγίσει το στόχο της να μετατραπεί σε Ευρωπαϊκή Περιφέρεια της αειφορίας.

Η κα Νικολάκου έδωσε ακόμα έμφαση στις χώρες της Μεσογείου και στα κοινά χαρακτηριστικά των δύο λαών και τόνισε την αναγκαιότητα για την ανάπτυξη των σχέσεων και των συνεργασιών στην προώθηση των προϊόντων από τις περιοχές της Πελοποννήσου στην Ιταλία και από την Ιταλία στην Πελοπόννησο, αντίστοιχα.

Δελτίο τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 5:45 pm


Ευχαριστήριο για την Αναπαράσταση της Μάχης της Καρύταινας

Η χαρά, ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση μας με αφορμή την προχθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καρύταινα, είναι απερίγραπτη!

Στην πετυχημένη, κατά κοινή ομολογία, 2η Αναπαράσταση της πρώτης νικηφόρου μάχης της Επανάστασης  του 1821, που αρκετοί δεν γνώριζαν ότι είχε γίνει στην περιοχή της Καρύταινας, συνέβαλαν πολλοί!!!

Ευχαριστούμε από καρδιάς, τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και ιδιαίτερα τον Δέσποτα της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο οποίος με την παρουσία του νιώσαμε ότι ευλόγησε την εκδήλωσή μας, όπως 200 χρόνια πριν, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ευλόγησε την Επανάσταση.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους, τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου κυρίους Μπαλάφα Ιωάννη και Παπαηλιου Γιώργο.

Τους εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου μας καθώς και την πολιτευτή Αρκαδίας κα. Εύη Τατούλη.
Την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης την οφείλουμε και στη συμμετοχή της θεατρικής ομάδας Μεγαλόπολης, που εξαρχής αγκάλιασε και υποστήριξε την ιδέα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΡΥΤΙΝΩΝ, και με υπερβάλλοντα ζήλο, βοήθησε να αναδειχτεί ένα τόσο σπουδαίο γεγονός.

Το ευχαριστώ είναι λίγο τόσο για τη θεατρική ομάδα, όσο και για τον χορευτικό όμιλο Μεγαλόπολης, όπου χωρίς δεύτερη σκέψη, δέχτηκε να εμπλουτίσει και να δώσει μια άλλη νότα στην εκδήλωσή μας. Η άψογη, ενδυματολογικά παρουσία τους, το ταλέντο τους στο χορό, η ενσωμάτωσή τους στο δρώμενο και ο αβίαστος ενθουσιασμός τους, απογείωσαν το εθνικό μας συναίσθημα!!

Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, όπως και πέρσι, υποστήριξε και ανέδειξε την εκδήλωσή μας, με άρθρα, video και φωτογραφίες, ώστε να μοιραστούμε τις στιγμές που βιώσαμε και με ανθρώπους που αδυνατούσαν να παραβρεθούν.

Νιώθουμε ευγνώμονες απέναντι  τους και χαιρόμαστε που αφουγκράζονται και στηρίζουν πρωτοποριακές πρωτοβουλίες συλλόγων.

Την σπουδαιότητα της εκδήλωσης αναγνώρισε και η ΕΡΤ και με την παρουσία της στον τόπο μας , την ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς μας, που μας εμπιστεύονται γιατί γνωρίζουν ότι τα χρήματα ή τα προϊόντα που μας προσφέρουν, αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο σε όλες μας τις εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους κατοίκους της Καρύταινας, μικρούς και μεγάλους, που ο καθένας έδωσε τον καλύτερο εαυτό  του, στον τομέα που του είχε ανατεθεί, με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της εκδήλωσης!!!
Τέλος, ευχαριστούμε όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ο ενθουσιασμός και τα καλά τους λόγια, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε!!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ « ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΡΥΤΙΝΩΝ»

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 4:55 pm


Συνεδρίαση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Η 5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στις
3 Απριλίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 5.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Ένταξη της διεθνούς έκθεσης τουρισμού «ΤΑΞΙΔΙ 2017» στο εγκεκριμένο πρόγραμμα «Δράσεις Τουριστικής Προβολής και προβολής – προώθησης αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έτος 2017».
ΕΙΣΗΓΗΣΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου.
2. Έγκριση Κανονισμών Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, Ευάγγελος Γιαννακούρας, Πελοπίδας Καλλίρης, Αδαμαντία Τζανετέα και Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση.
3. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Σταθμός ξηράς σταθερής Τηλεφωνίας» της εταιρείας «ΟΤΕ Α.Ε» με κωδικό θέσης «ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ Π/Κ-0350219» που βρίσκεται στην Τ.Κ. Χάρακος, Δ.Ε. Ζάρακα του Δήμου Μονεμβασίας της Π.Ε. Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αδαμαντία Τζανετέα.
4. Έγκριση παράτασης της από 19-6-2015 Προγραμματικής Σύμβασης για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης στην Π.Ε. Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας
5. Έγκριση της Οριστικής Μελέτης με τίτλο: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ Π.Ε.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΠΑΤΡΩΝ ΑΠΟ Ι.Κ. ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΩΣ Ι.Κ ΛΕΧΑΙΟΥ».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης.
6. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Οιχαλίας για την εκτέλεση του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΔΩΡΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση.
7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεσσήνης για την εκτέλεση του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ 9η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΕΩΣ ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΩΝ Τ.Κ. ΧΡΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση.
8. Έγκριση 10ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων υποέργων, του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ - ΣΑΕΠ526, «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (2014-2017)» με κωδικό 2014ΕΠ52600007.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση.
9. Έγκριση 4ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του έργου 2014ΕΠ52600024 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση.
10. Αίτηση διατήρησης της απαλλοτρίωσης εδαφικών εκτάσεων για την κατασκευή του έργου: «ΝΕΑ ΧΑΡΑΞΗ Ν. ΤΙΡΥΝΘΑ – ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ» στην Π.Ε. Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 4:13 pm


Με το υπάρχον σύστημα οι προσλήψεις αναπληρωτών υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ

Με αφορμή ανησυχίες και αντιδράσεις σχετικές με τη διάταξη που αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι η προτεινόμενη ρύθμιση σκοπεύει στη διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ για τα επόμενα 2 σχολικά έτη. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει και δεν έρχεται σε αντίθεση με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης που αφορά την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση η τροπολογία προβλέπει την έκδοση ΥΑ για τον καθορισμό κριτηρίων πρόσληψης, όπως προβλεπόταν και στο ν.4186/2013. Σε αντίθεση με τον προαναφερόμενο νόμο η συγκεκριμένη εξουσιοδότηση ορίζει το σαφές νομοθετικό πλαίσιο που θα κινηθεί η ΥΑ και είναι αυτό του πρόσφατα ψηφισθέντος ν.4415/2016.

Ειδικά για τους απόφοιτους του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, με κατεύθυνση την εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζεται το πτυχίο τους και αναγνωρίζει το ρόλο και τη συμβολή τους στη λειτουργία των δομών ΕΑΕ, όπως και των αναπληρωτών όλων των κλάδων και παράλληλα οφείλει να λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες για την κάλυψη των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών. Οι 2.300 αναπληρωτές απόφοιτοι των παραπάνω τμημάτων δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (4.888 αναπληρωτές κλάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσλήφθηκαν φέτος συνολικά στην ΕΑΕ, εκ των οποίων οι 635 προέρχονται από τους πίνακες της γενικής εκπαίδευσης).

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο μεγάλος αριθμός προσλήψεων σε όλες τις δομές ΕΑΕ και αυτό αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, ιδρύσαμε 531 Τμήματα Ένταξης στα γενικά σχολεία και 3 Ειδικά Νηπιαγωγεία, 9 Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, 5 Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και 9 Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια. Ακόμα ιδρύσαμε 12 Λυκειακές Τάξεις στα υπάρχοντα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια. Αυτό δημιούργησε επιπλέον ανάγκες σε προσωπικό. Για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες, κατά το τρέχον σχολικό έτος, πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις άνω των 10.700 αναπληρωτών όλων των κλάδων. Οι αντίστοιχες προσλήψεις στην ΕΑΕ τα προηγούμενα χρόνια ήταν 6.308 το 2014-15 και 8.623 το 2015-16.

Το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να λάβει υπόψη τους τις παρατηρήσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων, θα αναρτήσει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο της ΥΑ για τον καθορισμό κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην ΕΑΕ, αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 4:08 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr