1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΕΡΤ1
 2. ΕΡΤ2
 3. ΕΡΤ3
 4. ΑΝΤ1
 5. ΑΛΦΑ
 6. ΣΚΑΪ
 7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι του Αγίου Ανδρέα (vid)

Έργα με σκοπό την αποκατάσταση των βαθών ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης 31/5 στο Λιμάνι του Αγίου Ανδρέα.

Μία σειρά εργασιών που θα διορθώσουν κάπως την κατάσταση από τα μπαζώματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της κακοκαιρίας και θα λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες της περιοχής.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς σε δηλώσεις του στο astrosnews.gr ανέφερε ότι στο χώρο αυτό έχουν γίνει σειρά παράνομες και αυθαίρετες εργασίες που έχουν δημιουργήσει ένα εκδικητικό περιβάλλον. Υπάρχουν πρωτόκολλα κατεδάφισης όλων σχεδόν των λιμενικών κατασκευών του Αγίου Ανδρέα, υπάρχουν διαφωνίες και έγγραφα από την αρχαιολογική υπηρεσία που απαγορεύουν τη νομιμοποίησή τους, αλλά υπάρχει και η πραγματική εικόνα που συνάδει κατά την άποψη του δημάρχου με αυτά τα έγραφα.

«Δεν μπορεί μια λιμενική εγκατάσταση να χτίζεται νύχτα, να φτιάχνεται με τοίχους με αδυναμία να αντέξουν στις φορτίσεις από τις καιρικές συνθήκες»

Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι η λύση που πρέπει να δοθεί σε αυτό το χώρο πρέπει να είναι ριζική. Θα πρέπει πρώτα να αρθούν όλες οι παράνομες κατασκευές, να πάψει να υπάρχει ο χαρακτήρας του ημι-μόνιμου ημι-παράνομου χώρου για να προχωρήσουν κάποια στιγμή στην εκτέλεση έργων που θα αναβαθμίσουν το λιμάνι του Αγίου Ανδρέα.

Ένα λιμάνι που βρίσκεται δίπλα σε έναν αρχαιολογικό χώρο που πρέπει να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα του αλιευτικού καταφυγίου για τουριστικούς λόγους, αλιείας και γιατί είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, τόνισε κλείνοντας ο δήμαρχος.

Φωτογραφίες και βίντεο astrosnews.gr

Video: 
Video of OUae1vX6mnQ

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 9:00 pm


Ο υπεύθυνος του Δήμου Τρίπολης στην κατασκήνωση

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής αποφάσιε και ορίζει υπεύθυνο υπάλληλο του Δήμου Τρίπολης για την παιδική κατασκήνωση του Δήμου στο Παράλιο Άστρος, τον κ. Ψυχογιό Παναγιώτη ΔΕ30 Τεχνιτών (Ξυλουργών).

Ο κ. Ψυχογιός θα μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που προβλέπονται στο άρθρο 10 του Εσωτερικού Οργανισμού Λειτουργίας Παιδικής Κατασκήνωσης Δήμου Τρίπολης στο « Παράλιο Άστρος» και για το χρονικό διάστημα που λειτουργεί η ανωτέρω δομή του Δήμου.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 8:31 pm


Εξαφανίστηκε 16χρονη

Στις 30/05/2016 και ώρα 22:00 , εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην περιοχή του Αμαρουσίου, η Μαρία Κ., 16 ετών .

Η Μαρία έχει ύψος 1,54 μ., ζυγίζει 48 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε γκρι βερμούδα , άσπρη μπλούζα και άσπρα παπούτσια. Έχει μαζί της μαύρη σχολική τσάντα.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες:

 

Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά

Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000

e mail: [email protected]

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 8:28 pm


«Καμπάνα» Τατούλη 40.000 ευρώ στον Δήμο Τρίπολης για τα απορρίμματα

Την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στο Δήμο Τρίπολης αποφάσισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Μεταξύ άλλων, ύστερα από αυτοψία του Κ.Ε.Π.ΠΕ σε παλιό λατομείο στη θέση «Τεπέ», περιοχή Αγ. Βλάση, εκτός σχεδίου Δ.Κ. Τρίπολης, του Δήμου Τρίπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας ο περιφερειάρχης αποφάσισε την επιβολή στο Δήμο Τρίπολης προστίμου σαράντα χιλιάδων ευρώ ( 40000 € ) επειδή:

1. Στο χώρο του παλιού λατομείου έχει γίνει απόθεση Α.Σ.Α. περίπου οκτώ χιλιάδων κυβικών μέτρων, χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές άδειες.

2. Ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος και η ποσότητα των απορριμμάτων έχει αποτεθεί ανεξέλεγκτα σε μη στεγανό δάπεδο.

Τα ανωτέρω συνιστούν:

α) Παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας όσον αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση, όπως προβλέπεται από το άρθρο 4 του Ν. 1650/1986, όπως ισχύει σήμερα, σε συνδυασμό με το άρθρο 4 της Υ.Α. 1958/2012(ΦΕΚ21Β) που κατατάσσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και μεταφόρτωσης στερεών μη επικινδύνων αποβλήτων στο Παράρτημα IV, Ομάδα 4η, α/α 7 και απαιτεί τη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την έκδοση ΑΕΠΟ ή τη δήλωση Υπαγωγής και έκδοση ΠΠΔ, με τη διαδικασία που προβλέπεται στο Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ209Α) και

στην ΥΑ 171914/13 (ΦΕΚ-3072 Β). Επίσης για κάθε παρέκκλιση από τον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ απαιτείται απόφαση Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης σύμφωνα με το Ν.4316/14, αρ.84, παρ. 7 (ΦΕΚ 270Α/14). Ακόμη, για να εξαιρεθεί ένα έργο από απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων θα πρέπει να εκδοθεί απόφαση υπουργού ΠΕΚΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 47 του Ν. 4042/12. (10000€)

β) Ανεξέλεγκτη απόθεση αστικών απορριμμάτων, κατά παράβαση των αρ. 4 και 10 της ΚΥΑ ΗΠ/50910/2727/2003 (ΦΕΚ 1909Β) και παράβαση του αρ. 12 του 1650/86 με συνέπεια τη ρύπανση του περιβάλλοντος και τον κίνδυνο ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα. (30000€)

Ο Δήμος Τρίπολης καλείται να παύσει τη λειτουργία του χώρου και να μεταφέρει τα υπάρχοντα απορρίμματα σε αδειοδοτημένη εγκατάσταση, εντός μηνός, αλλιώς θα επιβληθούν εκ νέου διοικητικές κυρώσεις του Ν.1650/86. Μέχρι να παύσει τη λειτουργία του χώρου θα πρέπει να γίνει προσωρινή περίφραξη του χώρου για την αποφυγή κινδύνων για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Από το ποσό αυτό ποσοστό 60% θα εισπραχθεί υπέρ ΕΤΕΡΠΣ (Πράσινο Ταμείο) (κωδ. 3517) και 40% υπέρ Δημοσίου (κωδ. 3739).

Ο φάκελος της υποθέσεως να διαβιβασθεί στη δικαιοσύνη στα πλαίσια των άρθρων 28 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του ν 4042/2012 και ισχύει και 29 του Ν. 1650/86 για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων.
Κατά της απόφασης αυτής, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να ασκήσει προσφυγή στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια, εντός 60 ημερών από την ημέρα κοινοποίησής της στον παραβάτη, σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (άρθρο 53, Ν. 3900/2010, ΦΕΚ 213/Α/2010 και άρθρο 98, παρ. 12, Ν. 1892/1990, ΦΕΚ 101/Α/90, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το άρθρο 66, Ν. 2717/1999, ΦΕΚ 97/Α/1999 κ' ως ισχύουν).

πίσης, κατά της απόφασης αυτής, όσον αφορά τη νομιμότητα έκδοσής της, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ασκήσει προσφυγή ενώπιον του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας & Ιονίου μέσα σε 15 ημέρες, από τη δημοσιοποίησή της, ή αφότου έλαβε γνώση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 227 & 238 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α).

Σε περίπτωση που το πρόστιμο εξοφληθεί με βάση την ειδοποίηση αυτή και κατόπιν σχετικής δήλωσης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. (οίκοθεν είσπραξη) ο υπεύθυνος της επιχείρησης υποχρεούται να μας αποστείλει αντίγραφα των διπλότυπων είσπραξης προκειμένου να μας γνωστοποιήσει την εξόφλησή τους.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 8:18 pm


Το «βέτο» του Δήμου Τρίπολης για τους πρόσφυγες

Η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Τρίπολης για τους πρόσφυγες

Ύστερα από τρεις ώρες συνεδρίασης, το ΔΣ Τρίπολης αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει ψήφισμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το ζήτημα της εγκατάστασης των προσφύγων στον Δήμο Τρίπολης.

Συναποφασίστηκαν πέντε άξονες από όλες τις παρατάξεις:

Πρώτον, ότι αποδέχονται τη φιλοξενία του αριθμού των προσφύγων που αναλογούν στην πόλη, και όχι πάνω από 500 άτομα στην Αρκαδία.

Δεύτερον, η φιλοξενία να περιλαμβάνει σίτιση, στέγαση και διερμηνεία, περίθαλψη.

Τρίτον, να ακυρωθεί η απόφαση για φιλοξενία προσφύγων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης διότι εκεί δεν καλύπτονται οι προϋποθέσεις και αντίκειται στους όρους δόμησης και χρήσης της περιοχής.

Τέταρτον, ο Δήμος Τριπολης και το ΔΣ δεσμεύετει να συμβάλει στην εξεύρεση χώρων απορρίπτοντας κάθε τελεσίγραφο έως την 6η Ιουνίου που έχει θέσει ο κ. Βίτσας και γι' αυτό καλεί πολίτες και φορείς να προτείνουν κατάλληλους χώρους ως την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Πέμπτον, να ενισχυθεί το Παναρκαδικό με ιατροφαρμακευτικό υλικό, προσωπικό, εξοπλισό και υλικά, και ο Δήμος Τρίπολης να ενισχυθεί με κονδύλια για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες φιλοξενίας.

Έφη Καστραντά
 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 7:41 pm


Η 3η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου «Άξιον Εστί»

Στις 2 και 3 Ιουνίου 2016 ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ν. Αρκαδίας "Άξιον εστί" θα πραγματοποιήσει την 3η εθελοντική αιμοδοσία του στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Τρίπολη.

Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί από κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία".

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί και τις δύο μέρες από τις 11:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα.

Video: 
Video of Z0CoZMAXbFk

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 7:36 pm


Σύλληψη στην Τρίπολη για ναρκωτικά

Όπως ενημερώνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα βεγγαλικά στην Τρίπολη.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη, σήμερα (31.5.2016) το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και δύο (2) κροτίδες.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 6:58 pm


«Το Παναρκαδικό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των προσφύγων»

Μεταξύ των φορέων της Αρκαδίας που βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 31 Μαΐου για με μοναδικό θέμα της εγκατάσταση προσφύγων στην Αρκαδία, ήταν και ο πρόεδρος τους Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Βασίλης Ψυχογιός ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων στην Τρίπολη.

Ο ιατρός κ. Ψυχογιός μίλησε για την υγειονομική κατάσταση η οποία θα υπάρξει στον χώρο εγκατάστασης των προσφύγων, αλλά και για την αδυναμία του Παναρκαδικού Νοσοκομείο να περιθάλψει έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος τους ΙΣΑ είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ στενά, επειδή αφορούν σε μια πολιτική απόφαση και δυστυχώς δεν θα υπάρχει πολύς χρόνος για να γίνουν όλα όπως πρέπει.
Για τον αριθμό των προσφύγων και για την οικογενειακή τους κατάσταση κράτησε μια επιφύλαξη αναφέροντας:

Εμάς θα μας βόλευε να μην έρθουν οικογένειες, επειδή οι οικογένειες έχουν επιβαρυμένες υγειονομικές ανάγκες

Στη συνέχεια, ο κ. Ψυχογιός επεσήμανε ότι αν δεν γνωρίζουμε το νούμερο των προσφύγων που θα έρθουν, καθώς και πολλά άλλα στοιχεία, δεν μπορούμε να δούμε πώς μπορούμε να τους προσφέρουμε τις κατάλληλες υγειονομικές υπηρεσίες.

Ακόμη, απέκλεισε το ενδεχόμενο το Παναρκαδικό με την κατάσταση ως έχει να μπορέσει να εξυπηρετήσει έναν μεγάλο αριθμό ατόμων μαζικά.

«Το Παναρκαδικό αδυνατεί με τις υπάρχουσες υποδομές να αντεπεξέλθει σε αυτή την ανάγκη. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές, των οποίων δεν γνωρίζουμε καν το ιατρικό ιστορικό. Δεν δημιουργούνται εύκολα οι επιδημίες ούτε μπορούμε να μιλάμε για υγειονομική βόμβα. Αλλά πρέπει να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση και να μην μείνουν οι άνθρωποι αυτοί σε ακατάλληλο χώρο με κακές συνθήκες, σε σκηνές στο χώμα. Πρέπει να υπάρξουν προϋποθέσεις», τόνισε και υπογράμμισε:

Το πρόβλημα δεν θα είναι οι πρόσφυγες, αλλά το συνονθύλευμα που θα έρθει.
 

Έφη Καστραντά

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 6:31 pm


Επίλεκτοι ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ μόνο από την Μεσσηνία;

Ένας σπουδαίος διεθνής φιλικός αγώνας αναμένεται να διεξαχθεί στο κλειστό της Τέντας την Τετάρτη (1/6, 19:00) ανάμεσα σε επικέκτη ομάδα καλοθοσφαιριστών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και του Αμερικανικού Πανεπιστημίου "ST. OLAF΄΄΄ ST. .PAUL MINNESOTA".

Όμως όπως φαίνεται η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τα έκανε μαντάρα σχετικά με την στελέχωση της ομάδας επιλέκτων που θα αναμετρηθεί με το Αμερικανικό κολλέγιο καθώς έγιναν κλήσεις μόνο σε αθλητές που αγωνίζονται σε Μεσσηνιακούς συλλόγους.

Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και η αρμόδια επιτροπή που ορίσθηκε για την δημιουργία της ομάδας επιλέκτων παρέβλεψε η ξέχασε επειδικτικά τους υπόλοιπου δύο νομούς που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα (Αρκαδία-Λακωνία).

Η Αρκαδία μάλιστα την περσινή σεζόν εκπροσωποίθηκε και θα έχει και στο νέο πρωτάθλημα της Α ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ δύο ομάδες τους Δρομείς με τον Απόλλωνα με τους Δρομείς μάλιστα να φθάνουν μέχρι και το τελικό του πρωταθλήτος όντας μια απο τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.

Με βάση λοιπόν αυτό η ομάδα δεν μπορεί να λογίζεται ως επίλεκτη ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αλλά προφανώς ως μικτή Μεσσηνίας με τις Αρκαδικές και τις Λακωνικές ομάδες να αισθάνονται δικαίως ενοχλημένες από το τρόπο με τον οποίο χειριστηκε το θέμα αυτό η διοργανώτρια αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και οι αποστολές των δύο ομάδων:

Στα πλαίσια Προβολής & Ανάπτυξης της Καλαθοσφαίρισης, η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., θα φιλοξενήσει στην Καλαμάτα, τη Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016, την ομάδα Ανδρών Καλαθοσφαίρισης του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου ΄΄ST. OLAF΄΄΄ ST. .PAUL MINNESOTA.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στη Καλαμάτα, προγραμματίστηκε να διεξαχθεί φιλικός αγώνας, με αντίπαλη την Επίλεκτη ομάδα Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο ΄΄ΤΕΝΤΑ΄΄ Καλαμάτας, την Τετάρτη 01/06/2016, και ώρα 19:00.

Προπονητές της ομάδας ΄΄ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ΄΄, θα είναι οι κ.κ. Αβδάλας Δημήτριος – Αλειφέρης Νικόλαος και αυτής του Πανεπιστημίου ΄΄ST. OLAF΄΄ , ΚΟΣΜΟΣΚΙ ΝΤΑΦ.

Οι Συνθέσεις των ομάδων είναι :
 

ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ : (ΑΒΔΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

ΒΟΥΓΙΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡ., ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓ., ΓΚΙΟΥΡΤΖΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛ., ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘ., ΦΡΑΓΚΕΑΣ ΝΙΚΟΛ., ΚΑΤΣΑΡΕΑΣ ΠΑΝ., ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΓΙΑΝ., (Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980), ΚΟΝΔΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ. (Α.Π.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ), ΣΚΟΠΕΤΟΣ ΑΡΗΣ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ., ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓ., ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝ. (Α.Π.Σ. ΑΚΑΔΗΜΟΣ), ΟΟΥΝΤΕ-ΜΠΟΣ ΣΤΕΦ. (ΑΠΟΜ Ο ΠΗΓΑΣΟΣ),
 

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ST. OLAF (ST. PAUL - MINNESOTA: (ΚΟΣΜΟΣΚΙ ΝΤΑΝ)

ΛΑΓΚΟΥΣ ΣΑΜ, ΣΕΦΛΕΥ ΜΠΕΝ, ΣΤΕΝΣΓΚΑΡΝΤ ΣΑΜ, ΠΑΡΧΑΜ ΡΙΛΕΥ, ΚΟΡΜΠΑ ΩΣΤΙΝ, ΜΑΤΖΕΣΚΙ ΩΣΤΙΝ, ΛΑΙΛ ΤΖΕΙΚ, ΤΟΜΠΡΟΞΕΝ ΡΟΜΠΕΡΤ, ΝΤΙΛΕΙΝΙ ΦΡΑΝΚ, ΒΙΛΜΟΤ – ΣΝΤΡΟΥΤ ΜΑΤ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 6:08 pm


Πώς αντιμετωπίζουν οι δημοτικές παρατάξεις την εγκατάσταση προσφύγων στην Τρίπολη

Οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτη 31 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη με μοναδικό θέμα αυτό της εγκατάστασης προσφύγων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Δύο ώρες περίπου πριν από τη συνεδρίαση ο κ. Τατούλης περιφερειάρχης Πελοποννήσου μαζί με αντιπροσωπία της Περιφέρειας βρέθηκαν στην Αθήνα όπου και συνάντησαν τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα, δεν υφίσταται θέμα για 1.700 πρόσφυγες στη ΒΙΠΕ, αλλά για προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων έως 8 μήνες. Θα τηρηθεί η αναλογία ανά περιφερειακή ενότητα, 500-600 πρόσφυγες σε κάθε Νομό της Περιφέρειας Πελοποννήσου πλην της Κορινθίας, δηλαδή θα μοιραστούν σε Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία και Αργολίδα. Έως τη Δευτέρα θα επανεξεταστούν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όλες οι προτάσεις για χώρους.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής με δελτίο Τύπου που απέστειλε το μεσημέρι της ίδιας μέρας ανακοίνωσε ότι ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βίτσα ο οποίος ζήτησε από τον δήμαρχο Τρίπολης να υποβάλει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις εναλλακτικές προτάσεις του Δήμου για την επίλυση του θέματος.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΣΕΒΙΠΕΤ κ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μπουντρούκας, όπως και επίσης ο κ. Σύριος μέλος του ΔΣ.

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής ο οποίος έκανε μία πρώτη ενημέρωση στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για το τι έχει γίνει έως τώρα, για τους χώρους που είχαν ακουστεί για την εγκατάσταση αλλά και για όλες τις διαδικασίες τις οποίες αυτός ακολούθησε προκειμένου να αποτρέψει την εγκατάσταση.

Επίσης αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ στην οποία υπήρχε ομόφωνη απόφαση για το θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων και συμπλήρωσε ότι θα έρθουν πρόσφυγες και συγκεκριμένα οικογένειες Σύρων από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η Τρίπολη θα είναι από τις πρώτες πόλεις στην Πελοπόννησο που έχουν επιλεγεί, αναφέροντας ότι από εδώ και μετά πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε.

Έπειτα τον λόγο έλαβε ο κ. Μπουντρούκας ο οποίος μίλησε για το θέμα συμπληρώνοντας στα όσα ανέφερε ο κ. Παυλής ότι μέχρι τη Δευτέρα αν μπορέσουν οι τοπικοί φορείς να προτείνουν κάτι, ή κάποιος ιδιώτης προτείνει νέο χώρο, ευχαρίστως να τον εξετάσουν, με προϋπόθεση ότι μπορεί να γίνουν δεκτά ως δύο κτίρια.

Αν δεν βρεθεί χώρος εμείς και θα αντιδράσουμε με τη λύση της ΒΙΠΕ.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος κατ’ αρχάς επεσήμανε ότι η συνεννόηση τόσες ημέρες γίνεται εν κρυπτώ και εξακολούθησε λέγοντας: «Στην Αρκαδία κάθε οικογένεια έχει και τουλάχιστον από έναν μετανάστη και ξέρουμε τι σημαίνει μετανάστευση. Αλλά είναι εξωφρενικά τρελό να θέλει κάποιος να φιλοξενήσει πρόσφυγες ή μετανάστες ή κάθε καρυδιάς καρύδι, στη ΒΙΠΕ. Πού θα γίνει η απογείωση της ανάπτυξης αν δεν γίνει στη βιομηχανική περιοχή; Υπάρχουν κτίρια για να πάνε. Η Ύπατη Αρμοστεία πληρώνει για διαμερίσματα. Οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε να έχουν αποκατασταθεί ήδη κάπου.

Έπειτα τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Σμυρνιώτης ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Παυλής άφησε να περάσει πολύτιμος χρόνος από όταν πληροφορήθηκε για την εγκατάσταση προσφύγων.

Επέρριψε ευθύνες στον δήμαρχο για κωλυσιεργία ο οποίος πλέον, όπως είπε, εμπαίζει τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους πολίτες.
Φανταστείτε την εικόνα της Τρίπολης και της Πελοποννήσου όταν από τον αυτοκινητόδρομο θα φαίνονται οι σκηνές στη ΒΙΠΕ όπου θα είναι 300 σκηνές σε έναν μικρό χώρο.

Αυτοί οι άνθρωποι θα αυξήσουν κατά 7% τον πληθυσμό της Τρίπολης.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον δήμαρχο, είπε: «Κύριε Παυλή, συντελείτε σε ένα έγκλημα για την πόλη και τις επιχειρήσεις και για τους κατοίκους, γνωρίζατε και δεν μιλήσατε».
«Κάποιοι παρατρεχάμενοι προσπαθούν εδώ και καιρό να πείσουν επιχειρηματίες για να αποδεχθούν την εγκατάσταση προσφύγων», είπε ο κ. Σμυρνιώτης, αναφέροντας ότι η παράταξή του είναι δίπλα στους κατοίκους σε αυτό το κρίσιμο θέμα.

Ο κ. Παυλής απαντώντας ανέφερε ότι κ. Σμυρνώτης απέχει από την πόλη αυτή, δεν βλέπει το σημαντικό πρόβλημα, και ότι σημασία έχει τι γίνεται από εδώ και πέρα.
 

Ο κ. Τζιούμης από την πλευρά του ήταν κατηγορηματικός ως προς την ανάκληση της απόφασης του ΓΕΑ που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, ενώ δήλωσε με αποφασιστικότητα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να αποδεχθεί τον εκβιασμό εκ μέρους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ως προς την εύρεση εναλλακτικού χώρου εντός έξι ημερών.

«Το θέμα είναι σοβαρό. Εδώ και ενάμιση - δύο μήνες είχαμε ακούσει πληροφορίες ότι θα έρχονταν πρόσφυγες στην περιοχή μας, αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι ότι δεν είχαμε το ΔΣ καμία επίσημη ενημέρωση. Ενημερωθήκαμε για ένα τελεσίγραφο πριν από μερικές ημέρες, δεν κληθήκαμε να λάβουμε απόφαση. Υπήρχε μια ομοφωνία και αυτά που ειπώθηκαν στη σύσκεψη της Παρασκευής μέσες - άκρες.

Κατ' αρχάς, ο Δήμος Τρίπολης θα αναλάβει να φιλοξενήσει ένα ποσοστό από το ποσοστό που θα φιλοξενήσει ολόκληρος ο Νομός Αρκαδίας και όχι και τους 500-600 που θα αναλάβει ολόκληρος ο Νομός.

»Ο κ. Βίτσας δεν μας είπε για την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων. Έχουμε ένα Παναρκαδικό Νοσοκομείο πληγωμένο και υποστελεχωμένο, πώς θα περιθάλψει 1.500 ανθρώπους; Αν είναι να διώξουμε από το Ελληνικό 1.500 ανθρώπους επειδή θέλουμε να το πουλήσουμε και αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρηθούν, όχι, αυτό δεν το θέλουμε καθόλου.

»Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, μετά την επιστολή του κ. Βίτσα, πρώτον, πρέπει να ξεκαθαρίσει αν όντως έχει αποφασιστεί η δημιουργία ενός κέντρου για 1.700 πρόσφυγες. Αν θέλει ο υπουργός να μιλήσουμε, η απόφαση αυτή θα πρέπει να ακυρωθεί. Δεν μπορεί από τη μία να λέει η απόφαση για 1.700 άτομα.

»Δεύτερον, δίνει μια εβδομάδα αναστολή. Δεν δεχόμαστε άλλον έναν εκβιασμό του τύπου βρέστε μου έναν χώρο σε πέντε μέρες αλλιώς θα πάω στη ΒΙΠΕ.
»Επομένως: Ακυρώνεται η απόφαση της ΒΙΠΕ, στο πλαίσιο της ανθρωπιάς είμαστε διατεθειμένοι να φιλοξενήσουμε το ποσοστό που μας αναλογεί. Γιατί να μην βρεθούν παραπάνω από τρία κτίρια, και όχι ένα ή δύο; Να μοιραστούν σε κτίρια διότι η Αρκαδία έχει βαρύ χειμώνα και ζεστό καλοκαίρι. Δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό να βρούμε χώρο σε έξι ημέρες».

Ο κ. Τσιαμούλος από την πλευρά του επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις στο άρπα - κόλα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ενώ ζήτησε ολόκληρη η κοινωνία και οι φορείς να συναποφασίσουν ώστε και οι πρόσφυγες να βρουν ανθρώπινες συνθήκες στέγασης αλλά και η Τρίπολη να μην χάσει την ιστορικότητά της.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν είναι θέμα για πολιτική αντιπαράθεση. Είναι θέμα ειδικής φύσεως το προσφυγικό και συνδέεται ακόμα και με την ίδια μας την ταυτότητα. Ως πρόεδρος του Σωματείου των Φιλικών, ας μην ακουστεί εγωιστικό, αλλά γνωρίζω τι σημαίνει ξεριζωμός.

»Τα περιθώρια για λανθασμένες επιλογές δεν υπάρχουν, δεν έχουμε δικαίωμα το προσφυγικό να το εντάξουμε σε προσωπικά ή πολιτικά παιχνίδια. Ήρθε η ώρα των έργων. Ήρθε η ώρα να κατατεθεί μια εμπεριστατωμένη πρόταση από όλους τους φορείς, να πέσει στο τραπέζι μια πρόταση για κάθε πλευρά. Καταδικάζουμε τις μονομερείς ενέργειες και δεν θέλουμε να λάβουμε αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή της κοινωνίας.

Αποφάσεις στο άρπα - κόλα δεν είναι δυνατόν να ληφθούν.

»Ο κ. Κακλαμάνος να αναλάβει την πρωτοβουλία για να ληφθούν αποφάσεις μετά την κατάθεση προτάσεων από ολόκληρη την κοινωνία».

Η κυρία Αντωνία Γιαννούλη η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω της απόστασης, απέστειλε επιστολή στην οποία εξήγησε ότι η πρόσκληση για το κατεπείγον ΔΣ δεν της άφησε τα περιθώρια να παρευρεθεί, όπως είπε, ενώ υποστήριξε ότι το ΔΣ θα πρέπει να αποφασίσει πάντα με γνώμονα το καλό των πολιτών και σύμφωνα με την πολιτική της αλληλεγγύης.

Ο κ. Λάζαρης από την πλευρά του υπογράμμισε ότι το όλο πρόβλημα ξεκινάει από την κυβέρνηση η οποία καθυστέρησε να το αντιμετωπίσει και εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης έγιναν όλα αυτά που αφορούν και στη ΒΙΠΕ Τρίπολης.
Υπάρχουν πολλά συμφέροντα πίσω από τη φιλοξενία των προσφύγων, δείτε τις ΜΚΟ.

Στη συνέχεια, ο κ. Λάζαρης επεσήμανε ότι μπορεί ο φιλοξενούμενος πρόσφυγας να μισήσει τον τόπο στον οποίον φιλοξενείται αν οι συνθήκες δεν είναι σωστές.
Ακολούθως, αναφέρθηκε στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας που βρήκαν καταφύγιο στη Συρία, λέγοντας ότι η τωρινή φιλοξενία μπορεί να είναι ανταπόδωση για τη γενναιοδωρία τους τότε.

Με τη σειρά του ο κ. Λάζαρης είπε ότι δεν αναγνωρίζει τελεσίγραφα σε ό,τι αφορά τον χρόνο, ενώ, από την άλλη, ζήτησε να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων και να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε οι συνθήκες φιλοξενίας τους να είναι ανθρώπινες.

O κ. Νικολάου, τέλος, επεσήμανε ότι οι άνθρωποι που θα έρθουν να φιλοξενηθούν εδώ είναι άνθρωποι που ξέφυγαν από μια εμπόλεμη κατάσταση, οι οποίοι ξόδεψαν τις περιουσίες τους για να φθάσουν ως εδώ. Και τόνισε ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε την ασφαλή μετακίνησή τους, την υγειονομική τους περίθαλψη, όχι μέσω των ΜΚΟ αλλά από την κυβέρνηση, και να καλέσει το ΔΣ τον ελληνικό λαό να συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη και να καταδικάσει την κυβέρνηση για τη στάση που τηρεί απέναντι στο προσφυγικό.

Ακόμη, κάλεσε τους δημότες να απομονώσουν τις ρατσιστικές εκδηλώσεις, τονίζοντας ότι οι ρατσιστικές συμπεριφορές πρέπει να σταματήσουν επειδή πρόκειται για οικογένειες με παιδιά. Και σημείωσε ότι την όποια παραβατικότητα ευθύνονται οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Στη συνέχεια, καταδίκασε και ο ίδιος την πρόταση για εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙΠΕ και πρότεινε να υπάρξει μέριμνα για τις μητέρες και τα παιδιά, για την υγεία των ανθρώπων που θα φιλοξενηθούν και για αυτόν τον σκοπό να ενισχυθεί το Παναρκαδικό και να ενισχυθεί σε προσωπικό ο Δήμος Τρίπολης, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ της μη ανάμειξης των ΜΚΟ. Τέλος, ζήτησε να δοθεί άμεσα άσυλο σε όλους όσοι προέρχονται από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση και υπογράμμισε ότι αν τηρηθούν αυτές οι προϋποθέσεις να φιλοξενηθεί στην πόλη και στον Νομό ένας αριθμός προσφύγων που να είναι διαχειρίσιμος.

Έφη Καστραντά

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 5:49 pm


Πρόστιμα για την παράνομη αφισοκόλληση στην Τρίπολη

Σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης εδώ και έναν χρόνο, γίνεται προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου της παράνομης αφισοκόλλησης στην πόλη της Τρίπολης. Κατ επανάληψη έχουν ενημερωθεί οι διαφημιζόμενοι για το παράνομο της πράξης τους και έχουν υποχρεωθεί στην αποψίλωση τους.

Οι ενέργειες ενημέρωσης των διαφημιζομένων γίνονταν στα πλαίσια καλής θέλησης για να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμο λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα και οι πολίτες. Σε μεγάλο βαθμό έχει περιοριστεί το φαινόμενο αυτό, παρ' όλα αυτά, κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της ελαστικότητας στην επιβολή προστίμων συνεχίζουν την παραβατική αυτή συμπεριφορά. Επίσης στην άσχημη εικόνα της πόλης συντελεί το graffitiαπό άγνωστα άτομα σε ιδιόκτητους και μη χώρους. Ακόμα και αν κάποιο graffitiεικαστικά έχει θεματικό αντικείμενο, όταν γίνεται αυθαίρετα χωρίς έγκριση, επίσης συνιστά παραβατική πράξη και επισύρει διοικητικό πρόστιμο.

Στα πλαίσια της εξάλειψης των φαινομένων αυτών, κατόπιν αυτοψίας είτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες είτε από καταγγελίες, θα επιβάλλονται στους παραβάτες τα εκ του νόμου οριζόμενα πρόστιμα χωρίς καμία πρωτίστως ενημέρωση τους, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 5:36 pm


Εγγυητής της συμφωνίας για τον αριθμό των προσφύγων η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευθύνη του Δήμου Τρίπολης ο χώρος φιλοξενίας

Στην επιβεβαίωση της συμφωνίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας για την προσωρινή φιλοξενία περί των 2000 προσφύγων επιμερισμένων στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, εξαιρουμένης της Κορινθίας, όπου ήδη λειτουργεί «Κλειστό Προαναχωρησιακό Κέντρο» προχώρησαν Πέτρος Τατούλης και Δημήτρης Βίτσας κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ την Τρίτη το πρωί.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Στεφανόπουλος και η Διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αγγελική Πουλοπούλου, καθώς και μετά από πρόσκληση του Πέτρου Τατούλη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας και ο πρόεδρος του ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ κ. Γεώργιος Καραγιάννης.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι βάσει της πρόσκλησης του ΥΠΕΘΑ για την Πελοπόννησο μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες, επιλέχθηκαν χώροι οι οποίοι ελέγχθηκαν για την καταλληλότητά τους να φιλοξενήσουν για διάρκεια 4-6 μηνών, 500-600 πρόσφυγες και σε καμία περίπτωση μεγαλύτερα νούμερα που έχουν ακουστεί.
 
Απαντώντας δε στις ανησυχίες των φορέων της Αρκαδίας για την καταλληλότητα του χώρου που έχει επιλεγεί στην ΒΙΠΕ Τρίπολης ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επιβεβαίωσε από κοινού με τον Πέτρο Τατούλη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο εγγυητής της διττής συμφωνίας που αφορά τον αριθμό των προσφύγων και τον αποκλεισμό των ΜΚΟ από την διαδικασία, και ότι το Υπουργείο Άμυνας φέρει την ευθύνη για την τελική επιλογή του χώρου φιλοξενίας στη βάση των προδιαγραφών που θέτει.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας ωστόσο έδωσε χρόνο μέχρι την Δευτέρα 6/6/2016 για αντιπροτάσεις από τους φορείς της Αρκαδίας (Δήμος Τρίπολης, Επιμελητήριο, ΣΕΒΙΠΕΤ) σχετικά με άλλους χώρους φιλοξενίας που και αυτοί όμως θα ελεγχθούν για την καταλληλότητα τους βάση των προδιαγραφών.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 5:20 pm


Mε επιτυχία η παρουσίαση βιβλίου «Ο Φύλλος» στην Τρίπολη (pics)

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών-Οικολόγων (ΣΑΟΟ), ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Αρκαδίας και οι Εκδόσεις Θίνες θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους, μικρούς και μεγάλους, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου, στα γραφεία του ΣΑΟΟ, για το βιβλίο της Έλενας Γλωσσιώτη,   «Ο  Φ ύ λ λ ο ς», με εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά. Ευχαριστούν, ιδιαιτέρως, για τη συμβολή τους, την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας – χορηγό της εκδήλωσης και τους ομιλητές.

Η Άννα Τσαντήλα, εκπαιδευτικός-φιλόλογος, έκανε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του βιβλίου, σχολιάζοντας ιδιαίτερα τα μηνύματά του, όπως ο σεβασμός για το περιβάλλον, η κατανόηση της διαφορετικότητας, η αξία της φιλίας και της συνεργασίας. Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος, συγγραφέας, ανέδειξε ιδιαίτερα το ζήτημα της διαφορετικότητας και την αποδοχή της από την κοινωνία. Ακολούθησε συζήτηση που εστιάστηκε στα θέματα του βιβλίου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δημιουργικό παιχνίδι για τα παιδιά και κέρασμα.

 

Ο Φύλλος είναι ένα νεανικό βιβλίο φαντασίας, που ευαισθητοποιεί το αναγνωστικό κοινό σε αξίες όπως ο σεβασμός στη φύση, η φιλία, η αλληλεγγύη, ο αγώνας για την ελευθερία, η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 4:52 pm


Είδατε εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα; Ενημερώστε το δήμο Τρίπολης

Στην προσπάθεια εντοπισμού εγκαταλελειμμένων οχημάτων στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης και για τις περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες για την απομάκρυνση τους, παρακαλούνται οι δημότες που εντοπίζουν οχήματα εγκαταλελειμμένα, να ενημερώνουν για την θέση τους το γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας μέχρι την 30η Ιουνίου 2016 με τους εξής τρόπους:

Τηλεφωνικά στο 2713 600 421
Με emailστο [email protected]

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συλλογής θα ενημερωθεί η Διεύθυνση Τροχαίας Τρίπολης, για να προβεί στις ενέργειες χαρακτηρισμού των οχημάτων ως εγκαταλελειμμένα. Κατόπιν η λίστα με τα χαρακτηρισμένα οχήματα θα τεθεί στις υπηρεσίες του Δήμου για την απομάκρυνση τους.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 4:48 pm


Επίσκεψη του Αρχηγού ΠΣ στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Το Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς.

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει το Πυροσβεστικό Σώμα στον τομέα της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, ο Αρχηγός ΠΣ ζήτησε εκ νέου από τον Αρχιεπίσκοπο τη συνδρομή της Εκκλησίας με την ανακοίνωση οδηγιών και συμβουλών από τους ιερείς προς το ποίμνιο τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος επικρότησε την κοινωνική προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος και διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία συμβάλλει ενεργά στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο που επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 4:08 pm


Ο Παυλής αποφασίζει πού θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις εν όψει και της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης για το προσφυγικό.

Το μεσημέρι της Τρίτης 31 Μαΐου ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής εξέδωσε δελτίο Τύπου (δείτε ΕΔΩ) με το οποίο πληροφορεί τους πολίτες ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα στον οποίον και διαμαρτυρήθηκε για τον αποκλεισμό του Δήμου Τρίπολης από τη διαδικασία εύρεσης χώρου φιλοξενίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι αντίθετος με τη διαμόρφωση χώρου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Ως αποτέλεσμα, «παγώνουν» όλες οι διαδικασίες σε σχέση με την προετοιμασία της εγκατάστασης στον ιδιόκτητο χώρο στη ΒΙΠΕ και αναμένονται προτάσεις για πιο κατάλληλο χώρο στέγασης των προσφύγων.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, από την πλευρά του, μετέβη την Τρίτη στην Αθήνα μαζί με εκπροσώπους των φορέων της Αρκαδίας, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, τον πρόεδρο του ΣΕΒΙΠΕΤ, όπου και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η συμφωνία που είχε γίνει στην Τρίπολη με τον κ. Βίτσα και ο υπουργός δέχθηκε απολύτως την τήρηση της συμφωνίας των τεσσάρων σημείων την οποία έχει περιγράψει ο κ. Τατούλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνα Νικολάκου, δεν υφίσταται θέμα για 1.700 πρόσφυγες στη ΒΙΠΕ, αλλά για προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων έως 8 μήνες. Θα τηρηθεί η αναλογία ανά περιφερειακή ενότητα, 500-600 πρόσφυγες σε κάθε Νομό της περιφέρειας Πελοοποννήσου πλην της Κορινθίας, δηλαδή θα μοιραστούν σε Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία και Αργολίδα. Έως τη Δευτέρα θα επανεξεταστούν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όλες οι προτάσεις για χώρους.

Σημειωτέον ότι ο αναπληρωτής υπουργός κ. Βίτσας κατά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη πριν από μερικές εβδομάδες είχε τονίσει ότι οι έως 2.000 πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν στην Πελοπόννησο θα διαμοιραστούν στους Νομούς της Πελοποννήσου (εκτός της Κορινθίας, η οποία ήδη φιλοξενεί ικανό αριθμό προσφύγων), ενώ είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στους δύο άνδρες ότι δεν θα εμπλακούν ΜΚΟ στην όλη διαδικασία.

Όπως δείχνουν οι εξελίξεις, ο κ. Βίτσας θα τηρήσει τη συμφωνία των τεσσάρων σημείων για την οποία είχε κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή, ενώ ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής παίρνει πρωτοβουλίες για την εξεύρεση χώρου ώστε να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες στον Δήμο Τρίπολης επ' ωφελεία τους και για το καλό της πόλης και ολόκληρου του Δήμου, παρά τα όσα ακούστηκαν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Περιοχής Τρίπολης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανικών Περιοχών τη Δευτέρα 30 Μαΐου.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 4:04 pm


Ετοιμάζει πρόταση για Γιαννούλη η Γούλβς

Ο Κώστας Γιαννούλης λίγες ημέρες πριν έλαβε μέρος στις προπονήσεις της Γούλβς δοκιμάστηκε από την Αγγλική ομάδα και όπως φαίνεται έπεισε τους ανθρώπους της για τις ικανότητες τους.

Ο Κατερινιώτης μπακ σύμφωνα με Αγγλικά δημοσιεύματα από την «Express & Star» άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και έτσι ο προπονητής Κένι Τζέκετ θεωρεί ότι είναι ο κατάλληλος για να αντικαταστήσει τον Σκοτ Γκόλμπουρν στο αριστερό άκρο της άμυνας της Γούλβς που θα αποτελέσει παρελθόν το επόμενο διάστημα.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί εξελίξεις καθώς η Γούλβς είναι έτοιμη να καταθέση επίσημη πρόταση στον Αστέρα Τρίπολης για τον Γιαννούλη ο οποίος δεσμέυεται με συμβόλαιο με τους κιτρινομπλέ μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Απομένει να δούμε τις επόμενες ημέρες το αν θα έρθει η επισημη πρόταση από την Γούλβς στον Αστέρα και το κατά πόσο θα ικανοποιεί οικονομικά την αρκαδική ομάδα για την παραχώρηση του Γιαννούλη η όχι.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 3:02 pm


Εξαρθρώθηκε σπείρα για διακίνηση ναρκωτικών και στην Αρκαδία

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πολυμελής εγκληματική ομάδα, που ενέχεται στην καλλιέργεια κάνναβης και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας και Μεσσηνίας και της Αττικής.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν από χθες (30.5.2016) το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και της Αττικής, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν συνολικά είκοσι εννέα (29) άτομα, είκοσι επτά (27) ημεδαποί, ηλικίας από 22 έως 78 ετών και δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 49 ετών, αντίστοιχα, ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και άλλους χώρους.

Από τους συλληφθέντες, οι είκοσι επτά (27) είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ δύο (2) ημεδαποί κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τέσσερα (4) άτομα, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 43, 44, 45 ετών, αντίστοιχα και ένας (1) 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι τυγχάνουν έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης Κορυδαλλού, Ναυπλίου και Μαλανδρίνου, αντίστοιχα, για παρόμοια αδικήματα.   

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ επιπλέον η δικογραφία περιλαμβάνει και κατηγορίες σε βάρος ατόμων για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.

Επιπλέον, σε βάρος των είκοσι επτά (27) μελών της εγκληματικής ομάδας, που συνελήφθησαν, εκκρεμούσαν και ισάριθμα Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον από τις αρχές του μηνός Αυγούστου του έτους 2015, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την καλλιέργεια κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης), σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Αττικής.

Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons).

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθήκες, αγροτεμάχια, υπαίθριους χώρους, οχήματα κ.λπ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητα κάνναβης, βάρους -1.278,5- γραμμαρίων,
-27- δενδρύλλια κάνναβης,
ποσότητα κοκαΐνης, βάρους -158,2- γραμμαρίων,
τρία (3) ναρκωτικά δισκία,
το χρηματικό ποσό των -6.240- ευρώ, 
πέντε (5) ζυγαριές ακριβείας,
τρία (3) κυνηγετικά όπλα,
δέκα (10) φυσίγγια,
επτά (7) σουγιάδες,
σπρέι πιπεριού,
-39- κροτίδες,
τέσσερα (4) οχήματα και
πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συλληφθεί δώδεκα (12) άτομα και είχαν κατασχεθεί πάνω από τέσσερα (4) κιλά κάνναβης, πάνω από ένα (1) κιλό κοκαΐνης, δενδρύλλια κάνναβης, χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις -13.000- ευρώ κ.α., τα οποία συνδέονται με διαφόρους τρόπους με την εγκληματική οργάνωση (Σχετικά τα από 26.8.2015 (πρώτη περίπτωση), 6.10.2015, 11.10.2015, 12.10.2015, 12.11.2015, 3.12.2015, 21.12.2015, 27.12.2015 και 3.4.2016 Δελτία Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, η οποία έχει συστηματικό χαρακτήρα, είχαν διακινήσει πάνω από είκοσι πέντε (25) κιλά κάνναβης και πάνω από πέντε (5) κιλά κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -700.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας, κατά περίπτωση.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 2:35 pm


Το όραμα για την Επιδαύρεια γη

Για το Δήμο Επιδαύρου και τους δημότες του αρχίζει ένα υπερτοπικόφιλόδοξο αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό και πολιτισμικό όραμα, η ύπαρξη του οποίου σηματοδοτεί το τέλος των εμποδίων και ταυτόχρονα την αρχή της ανάπτυξης (κάθε μορφής).

Το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα (φύση, βιοποικιλότητα και αρχαιολογικές αξίες) προσφέρουν διαχρονικά ανεκτίμητα αγαθά και αναδύουν νέους προορισμούς. Ο κάθε ταξιδευτής, Έλληνας ή από άλλους μακρινούς τόπους, αρκεί να αντικρύσει μια φορά αυτό το τοπίο για να το νοσταλγεί και να ξαναγυρίσει.

Η Αρχαία Επίδαυρος,ανέκαθεν γνωστή, είναι ένα από τα σημαντικότερατοπόσημα. Τόσο η χερσαίαόσο και η θαλάσσια περιοχήτης πουαποτελεί την πύλη εισόδου, αλλά και το επίκεντρο του κοινωνικού και επιχειρησιακού γίγνεσθαι.Παρ΄ όλα αυτά, για πολλά χρόνια αντιμετωπίζει έναν «ιδιότυπο αποκλεισμό» (1970-2016) και δέχεται μια ασφυκτική πίεση στο μέτωπο Πόλη-Θάλασσα.

Από το 2010, επί δημαρχείας Κωνσταντίνου Γκάτζιου, αρχίζει η έρευνα για την επίλυση των προβλημάτων στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου. Με πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ Κ.Α.Ε.Σ(1) το 2012 γίνεται αντικείμενο έρευνας, με κυρίαρχη κατεύθυνση,εκ νέου,το Λιμάνι της. Ηταν μια δουλειά επίπονη, αλλά με επιμονή συγκεντρώθηκαν όλα τα υπάρχοντα αρχεία, προκειμένου να διαμορφωθεί μια βάση τεκμηρίωσης για περαιτέρω διερεύνηση. Έτσι, αναλαμβάνει το ΔΙΚΤΥΟ. την προαπαιτούμενη ερευνητική συνδρομή τεκμηρίωσης. Παράλληλα κρίνεται απαραίτητη η συσχέτιση με τον γενικότεροΧωρικό Σχεδιασμό Πόλης – Παράκτιας Ζώνης (σύμφωνα και με την κοινοτική οδηγία για την ανάπτυξη των Παράκτιων Ζωνών).

Μετά από συγκροτημένες και τεκμηριωμένες προτάσεις το 2015 προσδιορίζεται η αναγκαιότητα της σύνταξης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε δύο πυλώνες στήριξης. Ο πρώτος αφορά την προστασία και ανάδειξη του Αξιακού Θαλάσσιου και Χερσαίου Αρχαιολογικού Αποθέματος. καιο δεύτερος την αποσυμπίεση της λειτουργίας της Πόλης και την ανεμπόδιστη επικοινωνία με τη θάλασσα.

Στις αρχές του 2016, με έγγραφό της, η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων εκφράζει την σύμφωνη άποψή της για την σύνταξη της Μ.Π.Ε. και των περαιτέρω ενεργειών που στηρίζονται στις εισηγήσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ με τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής.

Μεταξύ των άλλων η επίλυση του προβλήματος δημιουργεί ευκαιρίες καινοτομίας με την εφαρμογή καλών πρακτικών, που συμβάλλουν στην τοπική οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και στήριξη των τοπικών επιχειρηματιών.Με την αρχικήστόχευση επιτυγχάνεται ηισόρροπη ανάπτυξη παράλληλων παραγωγικών τομέων, όπως η αγροτροφική διαδικασία, η προσβασιμότητα για όλους τους πολίτες,η ευέλικτη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε θέματα αναψυχής και ψυχαγωγίας Σε όλη αυτή την προετοιμασία εργάστηκαν πολλοί επιστήμονες, εμπειρογνώμονες, με την τοπική υποστηρικτική συνδρομή του Τεχνικού Γραφείου του Ν. Μανιαδάκη.

Η εξέλιξη της μελέτης παρέχει τη δυνατότητα να «εντάξει» κάθε νέα ιδέα και πρόταση, που θα έχει συμβατότητα και θα είναιαποτέλεσμα συμμετοχικότητας και συναντίληψης όλων των δημοτών.

"Η Αρχή έγινε...". Και έγινε χάρη στην καθοριστική συμβολήτης καθ’ ύλην αρμόδιας περιφερειακής υπηρεσίας του ΥΠΟΑ, της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων (ΕΕΑ), με προϊσταμένη την Δρ. Αγγελική Σίμωσι,τον Αρχαιολόγο-ΚαθηγητήΔρ.Βασίλη Λαμπρινουδάκη και την αρμόδια, για την χερσαία ζώνη, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας με προϊσταμένη την Δρ.Άλκηστις Παπαδημητρίου.

Η Μελετητική ομάδα και ο Δήμος από κοινού με τους Αρχαιολόγους και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς στοχεύουν, εκτός της προστασίας του αρχαιολογικού αποθέματος, στην νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων,στην προστασία του όρμου από τον κυματισμό και την περαιτέρω διάβρωση. Κύρια κατεύθυνση είναι να συνταχθεί ένα ειδικό διαχειριστικό προγραμματικό σχέδιοτης ευρύτερης Καλλικρατικής περιοχής, με δυνατότητα παροχής κινήτρων μικρών επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Στην όλη προσπάθεια ένας σημαντικός φορέας – εταίρος,με δυναμική παρουσία, είναι η αναπτυξιακή εταιρεία «ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ», που μέσω του σχεδιαζόμενου «ClusterΛιμενικών Εγκαταστάσεων Ανατολικής Πελοποννήσου», επιχειρεί την σύνδεση όλων των τουριστικών λιμένων της περιοχής. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ο φορέας που μέσω των δραστηριοτήτων της θα δημιουργήσει έναν θετικό υποδοχέα για επενδυτικές πρωτοβουλίες των επιχειρηματιών-επαγγελματιών, με υπερτοπικό ενδιαφέρον αλλά και θα συνδυάσει με το συγκεκριμένο Cluster την τόνωση της βιωσιμότητας και κοινωνικής  ανταποδοτικότητας για την ευρύτερη περιοχή των Ανατολικών Aκτών της Πελοποννήσου.

Τα προβλήματα θα ξεπεραστούν με εντατικοποίηση της κοινής προσπάθειας, στηριζόμενοι στο θεσμικό πλαίσιο.Με απόλυτη προσήλωση στοKοινόΌραμα για την Επιδαύρια γη, θα ξεπεραστεί το σήμερα και θα διασφαλιστεί ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές.

Για περισσότερες πληροφορίες:parnonas.gr/3594/news/to-orama-gia-tin-epidavria-gi/

(1)ΔΙΚΤΥΟ Κ.Α.Ε.Σ. (Καινοτόμος Αναπτυξιακός Ενεργειακός Σχεδιασμός). Συγκροτείται από μελετητές (μηχανικούς, γεωτεχνικούς, οικονομολόγους), ερευνητές, εικαστικούς, αρχαιολόγους και συνεργεί με καθηγητές ΑΕΙ – ερευνητικά κέντρα. Συνεργάζεται με νομικούς, με τοπικές επιστημονικές ομάδες, με συμβούλους ανάπτυξης και τεχνογνωσίας καθώς και διαχειρίζεται την υλοποίηση βιώσιμων παραγωγικών έργων. Οι βασικοί άξονες ενασχόλησης του ΔΙΚΤΥΟΥ είναι το Περιβάλλον και ο Πολιτισμός (σε κάθε τομέα και μορφή του) με στόχευση την κοινωνική και οικονομική προστιθέμενη αξία. Τα πεδία δράσεων του είναι η αξιοποίηση του ανενεργού χερσαίου και θαλάσσιου αποθέματος συνδυαζόμενη με την βελτίωση του υφιστάμενου. Με καλές πρακτικές (θεσμικό πλαίσιο, συναίνεση, παραγωγικότητα, βιωσιμότητα, ανταποδοτικότητα κ.α.), ερευνά, σχεδιάζει και υλοποιεί ολοκληρωμένες προτάσεις, τεκμηριωμένες για να συμβάλλουν στην διεύρυνση του «περιβαλλοντικού – οικονομικού γίγνεσθαι» αλλά και να δημιουργήσουν, μέσω του χωρικού σχεδιασμού και της Ανάπτυξης, Επενδυτικό Τοπίο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 2:15 pm


Eξελίξεις στο θέμα των προσφύγων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Παγώνουν όλες οι ενέργειες του προεπιλεγμένου ακινήτου στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης

Οι εξελίξεις για το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στη Βιομηχανική Περιοχή "τρέχουν".

Στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί και η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ σύμφωνα με επιστολή του αρμόδιου υπουργείου στον Δήμο Παγώνουν όλες οι ενέργειες του προεπιλεγμένου ακινήτου στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης μετέβη σήμερα στην Αθήνα μαζί με εκπροσώπους των φορέων της Αρκαδίας, για να συναντηθεί με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η συμφωνία που είχε γίνει στην Τρίπολη με τον κ. Βίτσα και ο Υπουργός δέχθηκε απολύτως την τήρηση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με την θεματική αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνα Νικολάκου δεν υφίσταται θέμα για 1700 πρόσφυγες στη ΒΙΠΕ, αλλά για προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων έως 8 μήνες. Θα τηρηθεί η αναλογία ανά περιφερειακή ενότητα, 500-600 πρόσφυγες σε κάθε νομό της περιφέρειας Πελοοποννήσου πλην της Κορινθίας, δηλαδή θα μοιραστούν σε Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία και Αργολίδα. Μέχρι τη Δευτέρα θα επανεξεταστούν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όλες οι προτάσεις για χώρους.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Τρίπολης αναφέρει:

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή, στο φλέγον θέμα της εγκατάστασης  προσφύγων στο Δήμο Τρίπολης.

Μετά την επιστολή που απέστειλε στο αρμόδιο Υπουργείο, σε βουλευτές και εμπλεκόμενους φορείς, ο Δήμαρχος Τρίπολης είχε σήμερα 31/5/2016 και ώρα 11:00, τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ Δημήτρη Βίτσα, στην οποία ο  Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παυλής διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον αποκλεισμό του Δήμου Τρίπολης από όλες τις σχετικές διαδικασίες που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα, τονίζοντας το γεγονός ότι ο Δήμος Τρίπολης είναι πρόθυμος να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίλυση του προσφυγικού ζητήματος επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την ανθρωπιστική του διάσταση.

Ξεκαθάρισε και πάλι, ότι είναι κάθετα αντίθετος με την πρόταση μετεγκατάστασης προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης. Στο πέρας της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Δημάρχου Τρίπολης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα, υπήρξε η δέσμευση από πλευράς του Υπουργείου ότι:

 • Παγώνουν όλες οι ενέργειες του προεπιλεγμένου ακινήτου στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης.
 • Μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των φιλοξενούμενων προσφύγων στο Δήμο Τρίπολης ο οποίος δεν θα ξεπερνά τα 500-600 άτομα, από τα 1700 που αρχικά είχε αποφασιστεί.
 • Διευκρινίστηκε ότι στο Δήμο Τρίπολης θα φιλοξενηθούν μόνο οικογένειες προσφύγων προερχόμενες από τη Συρία και το Ιράκ, οι οποίες είναι επίσημα καταγεγραμμένες.   

Τελειώνοντας την τηλεφωνική συνομιλία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, ζήτησε από τον Δήμαρχο Τρίπολης να υποβάλει σε σύντομο χρονικό διάστημα, τις εναλλακτικές προτάσεις του Δήμου για την επίλυση του θέματος.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης όλων των θεσμικών φορέων της Αρκαδίας, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος τον πληροφόρησε ότι και ο ίδιος συνομίλησε για το συγκεκριμένο θέμα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και ότι έχει ήδη κατατεθεί σχετική πρόταση στη Βουλή.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 2:06 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: