1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη την πολύ μεγάλη ανταπόκριση των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στη Δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», ανακοινώνει ότι θα προβεί στην αύξηση του προϋπολογισμού του Α΄ Κύκλου από τα 32,5 εκ. ευρώ στα 50 εκ. ευρώ. Η υποβολή των επενδυτικών σχεδίων για τη Δράση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και η καταληκτική της ημερομηνία, κατόπιν της παράτασης που έχει ήδη δοθεί, είναι η 10η Μαΐου 2016.

Επιπροσθέτως, μετά το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από το κοινό, παρατείνεται μέχρι την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 και ώρα 17:00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων για τη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης χρηματοδοτείται η δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων από άνεργους και αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση. Ζητούμενο είναι η μέγιστη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερόμενων, κάτι που προϋποθέτει την βελτίωση πρόσβασης στην πληροφόρηση και την απλοποίηση των διαδικασιών. Για τον λόγο αυτό υπήρξαν σημαντικές καινοτομίες στις ίδιες τις διαδικασίες και τη λειτουργία του συστήματος ΕΣΠΑ, με τη διαδικασία των προδημοσιεύσεων, την μεγαλύτερη αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τη μείωση του χρόνου και κόστους υποβολής πρότασης (κατατίθεται ηλεκτρονικά, δεν απαιτούνται δικαιολογητικά στη φάση υποβολής κ.α.). Αλλαγές εισήχθησαν και στη φάση αξιολόγησης, με σκοπό την απόλυτη διαφάνεια, τη μείωση της γραφειοκρατίας, του κόστους και του χρόνου αξιολόγησης, αλλά και στη διαδικασία εκταμίευσης της ενίσχυσης με τη σημαντική πρωτοβουλία δημιουργίας καταπιστευτικού λογαριασμού που επιτρέπει την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας χωρίς την υποχρέωση καταβολής εγγυητικής επιστολής.

Από πλήθος παραγωγικών και κοινωνικών φορέων αλλά και από πολίτες μέσω των κοινωνικών δικτύων δεχτήκαμε πλήθος αιτημάτων για παράταση της προθεσμίας υποβολής. Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι παραπάνω πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομίας κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Ενημερώνουμε επίσης ότι οι τέσσερις συγκεκριμένες δράσεις για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που υλοποιεί το Υπουργείο μας είναι οι πρώτες του είδους που ενεργοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 στο σύνολο των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού εντάσσονται – μεταξύ άλλων - η ενθάρρυνση της δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων και η ενίσχυση των Δομών Στήριξής τους, όπως είναι οι θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων (businessincubators) - με θεματική ή μη εξειδίκευση. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία του Μητρώου Δομών Ενεργού Στήριξης της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας που θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τους δικαιούχους της δράσης που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε θερμοκοιτίδες και να αξιοποιήσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, εκμεταλλευόμενοι και τις σχετικές δυνατότητες χρηματοδότησης της Δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 3:44 pm


Με κατάνυξη η περιφορά των επιταφίων στο Λεωνίδιο (pics,vid)

Με κατάνυξη έγινε χτες το βράδυ η περιφορά των επιταφίων από τις τέσσερις ενορίες του Λεωνιδίου.

Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στο Θείο Πάθος ακολουθώντας τους επιταφίους στους δρόμους και τα σοκάκια της όμορφης αρκαδικής κωμόπολης, που για μία ακόμη χρονιά ήταν φωτισμένα με χιλιάδες αυτοσχέδια φαναράκια από νεράντζια που ετοίμασαν εθελοντές και φορείς του τόπου.

Πηγή: leonidion.gr

Video: 
Video of R16q_UzhUr0

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 3:31 pm


Μεγάλη Παρασκευή στην Τρίπολη (pics)

Τήν Μεγάλη Παρασκευή 29η Ἀπριλίου 2016, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας καί Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, προεξῆρχε καί τέλεσε τίς παρακάτω ἱερές Ἀκολουθίες, παρουσίᾳ Κλήρου, Λαοῦ καί  Ἀρχόντων,  στίς 3.30 μ.μ. τήν Ἀκολουθία τοῦ Ἐπιταφίου στόν Ἱ. Ν. Ἁγ. Σπυρίδωνος, Θεραπευτηρίου Ψυχικῶν Παθήσεων Τριπόλεως. Στίς 4.30 μ.μ., τήν Ἀκολουθία τοῦ Ἐπιταφίου στόν Ἱ. Ν. Ἁγ. Νικολάου Δεκαζείου Γηροκομείου Τριπόλεως. Στίς 5.30 μ.μ., τήν Ἀκολουθία τοῦ Ἐπιταφίου στόν Ἱ. Ν. Ἁγ. Γεωργίου Ἄλσους Τριπόλεως  και τέλος στίς 7.00 μ.μ. τήν Ἀκολουθία τοῦ Ἐπιταφίου στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Ἁγίου Βασιλείου Τριπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 3:14 pm


Στις 20:30 το «κάψιμο του Ιούδα» στην πλατεία Φιλικών

Την Κυριακή 1η Μαΐου στις 20:30  ο Σύλλογος Φιλικών «Η Πανπροσφυγική Ένωση Αρκαδίας» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης θα έχουν ψησταριά στην πλατεία Φιλικών.

Ζωντανή ορχήστρα, πασχαλινά εδέσματα και πολύ χορό. Επίσης μετά από 4 χρόνια θα αναβιώσει το έθιμο με το «κάψιμο του Ιούδα».

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 3:03 pm


Έτοιμος να παραδοθεί στην πυρά ο Ιούδας στον Πλάτανο Κυνουρίας

Από τη Μεγάλη Παρασκευή οι Πλατανίτες έχουν κατασκευάσει το ομοίωμα του Ιούδα και το έχουν κρεμάσει στη Βρύση, στην πλατεία του χωριού με τα πολλά νερά που καταλήγουν στον καταρράκτη στις Χαρές, στην είσοδο του Πλατάνου.

Το έθιμο θα αναβιώσει στο μικρό μαγικό χωριό της Βόρειας Κυνουρίας που είναι όμορφο κάθε εποχή, αλλά την άνοιξη λάμπει από τα αγριολούλουδα και τα πράσινα δέντρα. όσοι βρεθούν στον Πλάτανο αυτές τις ημέρες θα απολαύσουν ένα κατανυκτικό παραδοσιακό Πάσχα μέσα στην πλούσια φύση του Πάρνωνα.

Η φωτογραφία, από τη σελίδα του Δημητρίου Λάτση στο Facebook.

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 2:23 pm


Η πρώτη Ανάσταση στην Ιερά μονή Λουκούς Κυνουρίας (vid)

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης ακούγεται από σήμερα το πρωί, Μ. Σάββατο, στους ναούς. 

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος χοροστάτησε στην πρώτη Ανάσταση το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην Ιερά Μονή Λουκούς στη Βόρεια Κυνουρία. ΟΙ καμπάνες χτύπησαν πανηγυρικά και ο κ.κ. Αλέξανδρος έρανε τους πιστούς με λουλούδια υπό τις αναστάσιμες ψαλμωδίες.

(ΠΗΓΗ: astrosnews.gr)

Video: 
Video of BPH9vFrZpZg

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 12:38 pm


Μια περίεργη συνήθεια του Μ. Σαββάτου που έγινε θεσμός! (vid)

Tequila party στην Τρίπολη

Μεγάλο Σάββατο στην Τρίπολη. Ημέρα νηστείας, αφού ακόμη και το λάδι καταλύεται όλα τα Σάββατα εκτός του Μεγάλου, και περισυλλογής. Ημέρα, επίσης, που οι ετοιμασίες για τις σούβλες και τα κοκορέτσια δίνουν και παίρνουν σε κάθε σπίτι. Και επειδή το βράδυ της Ανάστασης οι περισσότεροι δεν βγαίνουν αλλά επιστρέφουν σπίτι τους μετά την Ανάσταση για να γευθούν την παραδοσιακή μαγειρίτσα και να τσουγκρίσουν τα αβγά τους με την οικογένεια και τους οικείους τους, ο απογευματινός καφές το Μεγάλο Σάββατο με τα φιλαράκια επιβάλλεται.

Εκεί κοντά στο 2000, όμως, το καφεδάκι έγινε... τεκίλα και το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου με τα χρόνια καθιερώθηκαν στην πόλη της Τρίπολης τα tequila parties, στα οποία ο νεαρόκοσμος από νωρίς το απόγευμα έπινε τεκίλα και όχι μόνο και χόρευε στους ρυθμούς της μουσικής που έπαιζε δυνατά.

Όλη η ιστορία ξεκίνησε από το παλιό «Μικρό Καφέ». Το μαγαζί έκλεινε και ο τότε ιδιοκτήτης άνοιγε ένα μπουκάλι τεκίλα για 15-20 φίλους του. Γρήγορα, όμως, η συνήθεια επεκτάθηκε και κοντά στο 2001-2002 άρχισε να γίνεται θεσμός. Οι επισκέπτες της Τρίπολης τότε δεν πίστευαν στα μάτια τους που το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα, πριν από την Ανάσταση, τα μπαρ ήταν γεμάτα, οι μουσικές στη διαπασών, ο κόσμος χόρευε και έπινε γιορτάζοντας.

Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε μια ιστορία να θυμηθείτε από τα χρόνια εκείνα, που μετά την απογευματινή φιέστα έπρεπε να γυρίσετε σπίτι και να βοηθήσετε στις προετοιμασίες για την Ανάσταση ουσιαστικά... τύφλα στο μεθύσι και τους γονείς να σας κυνηγάνε. Τα πάρτι διαρκούσαν ως και δέκα λεπτά προτού ακουστεί το «Χριστός Ανέστη»!

Τα tequila parties εξακολουθούν να διοργανώνονται στην Τρίπολη. Εμείς σας φρεσκάρουμε τη μνήμη με ένα βίντεο από το 2009. Και το πάρτι συνεχίζεται...

Video: 
Video of SER_aemkb5s

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 12:30 pm


Νεκρός 23χρονος μετά από εκτροπή οχήματος στο Λεωνίδιο

Χθες (29.4.2016) το βράδυ, στο 3,5 χιλιόμετρο της Εθνική Οδού Πλάκας- Λεωνιδίου, επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 21χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε 23χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Οι τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου σήμερα (30.4.2016) και πρώτες πρωινές ώρες, ο 23χρονος υπέκυψε στα τραύματα του.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λεωνιδίου.

Φωτογραφία αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 11:18 am


Περιφορά Επιταφίου στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν και φέτος στο Παράλιο Αστρος για την περιφορά του Επιταφίου. Κάτοικοι και επισκέπτες ξεκίνησαν από τον Αγιο Βασίλειο και συνόδεψαν τον Επιτάφιο στους δρόμους γύρω από την πλατεία με επιστροφή και πάλι στο Νησί.

Από το astrosnews.gr

Video: 
Video of 70Vs2-rHqvw

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 10:45 am


Φιλικός αγώνας αγάπης και ελπίδας (pics,vid)

Επίλεκτοι στελεχών του ΑΣΤΕΡΑ αντιμετώπισαν ρεπόρτερ και επίλεκτους δημοσιογράφους σε φιλική αναμέτρηση για την ενίσχυση των προσπαθειών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας "Άξιον Εστί".

Μία ξεχωριστή φιλική αναμέτρηση διεξήχθη τη Μεγάλη Παρασκευή στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" που σκοπό είχε την αφύπνιση και τη συμπόρευση συμπολιτών και φιλάθλων στις ενέργειες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας "Άξιον Εστί".

Επίλεκτοι στελεχών του ΑΣΤΕΡΑ αντιμετώπισαν ρεπόρτερ και επίλεκτους δημοσιογράφους σ' ένα παιχνίδι που προσέφερε γκολ, θέαμα, ατάκες και συγκίνηση. Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο αποφάσισε τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα με το φετινό ματς να γίνεται παρουσία πολλών φιλάθλων.

Η αναμέτρηση έδωσε την ευκαιρία σε στελέχη της ομάδας μας και σε δημοσιογράφους-ρεπόρτερ να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο γήπεδο όπου έχουν κληθεί να εργαστούν για αγώνες Πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Europa League. 

Οι αναμνήσεις και οι προσπάθειες "μίμησης" γνωστών φάσεων της ομάδας μας που άφησαν εποχή μπορεί να μην στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, όμως ο σκοπός πέτυχε καθώς αναδείχθηκαν ξανά οι ενέργειες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας "Άξιον Εστί".

Οσο για το σκορ της αναμέτρησης, επισήμως ολοκληρώθηκε με νίκη των στελεχών μας με 4-2, όμως η αντίπαλη ομάδα προχώρησε στην κυκλοφορίας φήμης περί αντίθετου αποτελέσματος!

Διαιτητής του αγώνα ήταν και τη φετινή χρονιά ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ, Γιώργος Μποροβήλος. 

Video: 
Video of -kym0kOw1F4

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 10:28 am


Λεβέντης από Τρίπολη: Τώρα χρειάζεται ενότητα στη χώρα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης παρακολούθησε την περιφορά του επιταφεου του Γηροκομείου Τρίπολης τη Μεγάλη Παρασκευή, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.

Μετά το πέρας της κατανυκτικής τελετής, ο κ. Λεβέντης σε δηλώσεις που παραχώρησε στους δημοσιογράφους επέμεινε για άλλη μία φορά στην ανάγκη της «πιο καθαρής λύσης» της οικουμενικής κυβέρνησης για τη χώρα.

«Οι ώρες για τη χώρα είναι δύσκολες. Η άποψή μου είναι γνωστή για την ανάγκη σύστασης οικουμενικής κυβέρνησης. Βέβαια, παίζουν και άλλα σενάρια, όπως η Φώφη Γεννηματά να στηρίξει τον Τσίπρα και να διευρυνθεί το κόμμα προς το ΠαΣοΚ, αλλά η οικουμενική κυβέρνηση είναι η πιο καθαρή λύση. Διότι, αν δεν χρειάζεται ενότητα τώρα η χώρα, πότε θα την χρειαστεί;», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι δεν είναι τώρα η ώρα για τακτικισμούς, αλλά είναι η ώρα να λυθούν τα προβλήματα του κόσμου και ευχήθηκε μετά το Πάσχα να φωτίσει ο Θεός τους πολιτικούς, διότι, όπως είπε,

οι πολιτικοί χρειάζονται περισσότερη φώτιση από τον κόσμο.

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 10:06 am


Του λιναριού τα πάθη...

Το σκίτσο του Γιώργου Καπράνου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 9:49 am


Επιτάφιοι στο Λεωνίδιο (pics)

Περισσότερες φωτογραφίες στο leonidion.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 9:41 am


Θα κάψουν τον Ιούδα στο Λεβίδι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σωματικής Αγωγής «Ο Ορχομενός Λεβιδίου» σάς προσκαλεί στην αναβίωση του εθίμου του καψίματος του Ιούδα την Κυριακή του Πάσχα 1.5.16 και ώρα 21:30 στο Δημοτικό Γήπεδο Λεβιδίου.

Το Σάββατο 30/4 και ώρα 10:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Λεβιδίου θα ξεκινήσει η κατασκευή του ομοιώματος. Όλοι οι εθελοντές να βρίσκονται εκεί.

Καλή Ανάσταση!

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 9:37 am


Τι ώρα θα κλείσουν τα καταστήματα το Μ. Σάββατο στην Τρίπολη

Σύμφωνα με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης «Ερμής», το Μεγάλο Σάββατο τα καταστήματα θα μείνουν ανοικτά στην πόλη από τις 09:00 έως τις 16:00.

Τη Μεγάλη Παρασκευή η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Τρίπολης ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά την Κυριακή του Πάσχα, ενώ τη Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου και την Τρίτη του Πάσχα είναι αργία. 

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 9:31 am


Περιφορά επιταφίων σε χωριά της Αρκαδίας (pics, vid)

Άγιος Πέτρος

Ανανεώνεται

Μ. Παρασκευή στην Παλαιοπαναγιά
Mε περισσή κατάνυξη και τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών τελέστηκε η ακολουθία του Επιταφίου και στο μοναστήρι της Παλαιοπαναγιάς.

Άγιος Πέτρος

Η συνάντηση των επιταφίων στο Λεβίδι

Ο Επιτάφιος στον Αγιάννη (astrosnews.gr)

Ο Επιτάφιος στον Άγιο Ανδρέα (astrosnews.gr)

Περιφορά επιταφίου στη Νυμφασία

Περιφορά επιταφίου στα Βέρβενα

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2016 | 9:19 am


Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης η περιφορά Επιταφίων της Τρίπολης (pics,vid)

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών οι οποίοι συνέρεαν από ολόκληρη την πόλη της Τρίπολης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά των Επιταφίων των ενοριών της Τρίπολης στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Η περιφορά ξεκίνησε με τον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου και ακολούθησαν οι άλλοι επιτάφιοι των ενοριών της πόλης. Οι πιστοί, μικροί και μεγάλοι, παρακολούθησαν την περιφορά των επιταφίων κρατώντας κεριά στα χέρια και με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα.

«Η ζωή εν τάφω κατετέθης Χριστέ...» ακούστηκε από τους ψάλτες και τις χορωδίες που συνόδευαν τους επιταφίους, ενώ ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος τέλεσε το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών. Φυσικά οι χορωδίες της Τρίπολης, Χορωδία “Ορφέας” και Χορωδία Τρίπολης «έντυσαν» την καταπληκτική αυτή βραδιά με ύμνους της Μ. Παρασκευής.

Το βράδυ της Παρασκευής η πλατεία Αγίου Βασιλείου γίνεται το κέντρο του ενδιαφέροντος ολόκληρης της Τρίπολης αλλά και των γύρω περιοχών καθώς όλοι οι επιτάφιοι της Τρίπολης περνούν επιβλητικά από την κυκλική πλατεία μαγνητίζοντας τα βλέμματα του κόσμου ο οποίος παρακολουθεί στωικά τη θρησκευτική αυτή τελετή.

Ακολουθεί βίντεο

Έφη Καστραντά

Video: 
Video of WFKvlE4I_fk

Δημοσιεύθηκε στις 29 April 2016 | 10:47 pm


Περιφορά Επιταφίου στο Άλσος Αγίου Γεωργίου Τρίπολης (pics,vid)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος ως ορίζει η θρησκευτική παράδοση της πόλης, λειτούργησε στην Ακολουθία και στην Περιφορά του Επιταφίου στο  Άλσος Αγίου Γεωργίου Τρίπολης.

Αρκετοί πιστοί μέσα σε κλίμα βαθιάς θρησκευτικής κατάνυξης παρακολούθησαν την τελετή και προσκύνησαν το Σώμα του Κυρίου.

Για ακόμη μία χρονιά όσοι βρέθηκαν στο καταπράσινο άλσος του Αγίου Γεωργίου παρακολούθησαν μια εντυπωσιακή περιφορά του Επιταφίου μέσα στο δασάκι.

Video: 
Video of H_JaVcrfnnM

Δημοσιεύθηκε στις 29 April 2016 | 7:44 pm


Η ανεργία μειώνεται στην ΕΕ, αυξάνεται στην Ελλάδα

1,6 εκατ. οι άνεργοι στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2016

Στο 24,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2016, έναντι 24,3% το Δεκέμβριο του 2015 και από 25,7% τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην ευρωζώνη, το Μάρτιο του 2016 η ανεργία διαμορφώθηκε στο 10,2% (έναντι 10,4% το Φεβρουάριο), καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011. Στην ΕΕ των «28» η ανεργία μειώθηκε στο 8,8% σε σχέση με 8,9% το Φεβρουάριο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009.

Έναν χρόνο πριν, το Μάρτιο του 2015, η ανεργία στην ευρωζώνη ήταν 11,2% και στην ΕΕ 9,7%. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα το Μάρτιο και τον Φεβρουάριο του 2016. Συνολικά, τον Μάρτιο καταγράφονται 21,4 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 16,4 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (24,4% τον Ιανουάριο) και στην Ισπανία (20,4% το Μάρτιο). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχική Δημοκρατία (4,1%) και στη Γερμανία (4,2%).

Ειδικότερα, στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε σε 1,16 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 21,1% και στις γυναίκες στο 28,7%.

Εξάλλου, άνοδο κατέγραψαν τα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα από 49,3% το Δεκέμβριο του 2015 σε 51,9% τον Ιανουάριο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων καταγράφονται στην Ελλάδα (51,9%), στην Ισπανία (45,5%), στην Κροατία (39%) και την Ιταλία (36,7%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (6,9%), την Τσεχία και τη Μάλτα (9,8%).

Τον Φεβρουάριο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 21,2% και στην ΕΕ στο 19,1%.

Δημοσιεύθηκε στις 29 April 2016 | 7:03 pm


Η περιφορά του Ιερού Επιταφίου στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης (pics,vid)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ετελέσθη και εφέτος η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου του Δεκάζειου Γηροκομείου Τριπόλεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, ενώ πλήθος κόσμου παρέστη στη σεμνή τελετή.

Στην ακολουθία αυτή έψαλε και η Χορωδία “Ορφέας”  και γεμίσε την ψυχή των διαβιούντων του ιδρύματος με θαλπωρή και αγάπη την οποία απλόχερα δίνουμε ο ένας στον άλλον αυτές τις ημέρες. Οι γέροντες και οι γερόντισσες προσκύνησαν με ευλάβεια τον επιτάφιο και συμμετείχαν σε αυτή την κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Μετά το πέρας της περιφοράς, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ο κ.κ. Αλέξανδρος έδωσε τις ευχές του για το Πάσχα.

Επίσης στο βίντεο που ακολουθεί ευχήθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Β. Γιαννακούρας, και πολιτευτής Αρκαδίας κυρία Εύη Τατούλη.

Ακόμη, παρόντες ήταν ο ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού,  ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ. Ρουμελιώτης και Κατσίρης, ο δήμαρχος Τρίπολης Δ.Παυλής,  η εντεταλμένη σύμβουλος του Δεκάζειου Γηροκομείου κυρία Θεοδώρα Μπρακουμάτσου ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τρίπολης κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος, ο υπεύθυνος Τύπου του Δήμου Τρίπολης κ. Παπαδημητρίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Σμυρνιώτης.

Έφ.Κ

Video: 
Video of t0kp6OyZgXA

Δημοσιεύθηκε στις 29 April 2016 | 6:10 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: