1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η παρακάμερα της μεγάλης νίκης του Αστέρα

Η παρακάμερα της μεγάλης νίκης του Αστέρα

Video: 
Video of Ks5qquUDLNw

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2014 | 10:19 am


Εκδήλωση για τα απορρίμματα – Πρόταση η διαλογή στην πηγή (video)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 44ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας ο Τεγεατικός Σύνδεσμος και οι εταιρείες Αρκαδική Εναλλακτική Α.Ε. και Λακωνική Βιοενεργειακή Α.Ε. συνδιοργάνωσαν την Τρίτη 19 Αυγούστου, ενημερωτική εκδήλωση συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Οικοκυρικής Σχολής.

Στην εκδήλωση οι δύο εταιρείες παρουσίασαν την υλοποίηση του οράματός τους για την διαχείριση των Απορριμμάτων με την ενεργό συμμετοχή των δημοτών και με διαλογή στην πηγή. Παρουσίασαν την μέχρι τώρα δράση τους και κάλεσαν τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα.

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών Βασίλης Γιόκαρης και Σταύρος Αργυρόπουλος συζήτησαν με τους παρευρισκομένους και εξέθεσαν τις προτάσεις τους για μια καθαρή πόλη. Στην εκδήλωση βρέθηκαν κάτοικοι από την Παλαιόχουνη και την Καλιρρόη όπου και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τη μονάδα διαχείρισης στερεών αποβλήτων η οποία θα κατασκευαστεί στην περιοχή τους. Οι κάτοικοι της Παλαιόχουνης μίλησαν για τα μεγάλα προβλήματα τα οποία θα δημιουργηθούν όπως τόνισαν  στη συγκεκριμένη περιοχή με την κατασκευή της μονάδας διαχείρισης.

Οι εκπρόσωποι από την άλλη είχαν να προτείνουν την διαλογή στην πηγή, επισημαίνοντας ότι απορρίμματα τα οποία και παράγουν οι ίδιοι πρέπει να τα διαχειριστούν σωστά και προς όφελος του περιβάλλοντος. Δεν είναι σκουπίδια ανέφεραν καθώς μπορούν να με το σωστό χειρισμό να τους εξασφαλίσουν μέχρι και χρήματα.

Video: 
Video of oE_bMR2P1Oo

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2014 | 10:01 am


Ευχάριστη έκπληξη από τα «Αστρογυρίσματα»

Aπό το astrosnews

Ευχάριστη έκπληξη με κέφι και διάθεση από τους διοργανωτές αλλά και με μαζική ανταπόκριση από το κοινό, τα χθεσινά «Αστρογυρίσματα» στο Παρ. Αστρος.

Ο πεζόδρομος της Ζαφειροπούλου είχε ξεχωριστό χρώμα, με ζωντανή ροκ μουσική, κεράσματα, χορό και τραγούδι. Η πρώτη απόπειρα μια προσπάθειας που μπορεί με την ανάλογη υποστήριξη να γίνει θεσμός είναι επιτυχημένη. Συγχαρητήρια στους επαγγελματίες του πεζόδρομου που πήραν την πρωτοβουλία και στους ιδιώτες ππου βοήθησαν να υλοποιηθεί.

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2014 | 9:29 am


Ευχαριστήριο του Αστέρα στους φιλάθλους

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας που ήρθε στο γήπεδο και υποστήριξε με τόση θέρμη τους ποδοσφαιριστές μας, δίνοντας παλμό στην κερκίδα, στην προσπάθεια που κατέβαλλαν για να φτάσουν στη μεγάλη αυτή νίκη.

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας θέλουμε κοντά μας και στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας μας!

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2014 | 9:25 am


Iερά Mονή Μαλεβής

 Πώς ενεφανίσθη το Άγιον Μύρον

Η πρώτη ίδρυσις της Μαλεβής εις τους Κανάλους
(Λαϊκή αφήγησις)
            Το πρώτο Μοναστήρι της Μαλεβής ήταν κτισμένο σε υψηλό μέρος του Μαλεβού που σήμερα το λέμε Κανάλους εκεί ήταν κτισμένο και απομονωμένο μέσα στα απάτητα δάση του Μαλεβού. Το πρώτο Μοναστήρι ιδρύθηκε το 717 επτακόσια δέκα επτά μ.Χ. στο βιβλίο χρονολογίας Ιερών Μονών αναφέρεται ότι το πρώτο Μοναστήρι ανηγέρθη το 717. Και μια χρονιά πέθαναν όλοι οι Μοναχοί οι ευρισκόμενοι εις το Μοναστήρι και ο τελευταίος από αυτούς βλέποντας το μοιραίον τέλος αφησε ένα σημείωμα που κατέληγε αποθνήσκω εν μέσω της βοής των ελάτων.

                      Αυτή τη φράση αυτολεξί έλεγαν οι επιστρέψαντες Μοναχοί από τα Μετόχια. Από τότε απεφάσισαν οι Μοναχοί να εγκαταλείψουν το Μοναστήρι των Καναλών και να κτίσουν άλλο χαμηλότερα.
Το όρος Πάρνων έχει υψόμετρο 1937 επάνω στην τεράστια έκτασι του Πάρνωνα ιδρύθηκαν στα παλαιά χρόνια και υπάρχουν σήμερα και αποδεικνύονται τα ερείπια 70 εβδομήντα περίπου χριστιανικών Μονών.
                                        Η Μονή επί του Πάρνωνος
Η επί του Πάρνωνος Μονή Μαλεβής είναι ένα από τα αρχαιότερα Μοναστήρια της περιοχής. Επειδή η τιμή και προσκύνησις της Θεοτόκου ήταν η πιο σπουδαιότερη γι αυτό και oι ασκηταί πολλά Μοναστήρια ίδρυσαν στη μνήμη της τιμώντας την γέννησιν της Θεοτόκου μεταξύ των Μοναστηριών πρός τιμήν της Παναγίας είναι η επί τον Πάρνωνος Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Επειδή τούτο ήταν παλαιότερα κτισμένο στην τοποθεσία Καναλόνι που πλησιάζει στην κορυφή του Μαλεβού. Έτσι και η Παναγία του Μαλεβού έγινε σιγά σιγά Παναγία Μαλεβή ή απλά Μαλεβή.
Η επανίδρυσις της σημερινής Μαλεβής καθώς 'τούτο σημειώνεται στην ιστορική επιγραφή του καθολικού της Μονής η οποία είναι εντοιχισμένη εις την πρόσοψιν της εκκλησίας έγινε από το Σιταινιώτη Ιερομόναχον Ιωσήφ Καρατζά. Γράφει δε λεπτομερώς ως εξής το περιεχόμενο της Πινακίδος
ΑΝΗΓΕΡΘΗΚΕΝ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ Ο ΘΕΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΠΤΟΣ ΝΑΟΣ ΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗΣ ΜΑΛΒΗΣ ΔΙΑ ΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΜΟΧΘΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΩΝ ΟΣΙΟΤΑΤΩΝ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΙΩΣΗΦ ΚΑΡΑΤΖΑ ΗΓΟΥΜΕΝΟΝ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟΝ ΣΙΤΑΙΝΑ 1916
 Η ενταύθα Ιερά Μονή αναγράφεται εις την πινακίδα ότε εκτίσθη το 1116 χίλια εκατόν δέκα έξι η παλαιά εκτίσθη το 717.
Η Θαυματουργός Εικών

 Η θαυματουργός Εικών όπως εκ παραδόσεως γνωρίζομεν είναι μία από τις εβδομήκοντα εικόνες που εζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Την εικόνα αυτή την έφεραν μαζί τους oι κάτοικοι του Αγίου Όρους που ήρθαν και εκατοίκησαν εδώ στην Κυνουρία. O ερχομός των δε εδώ αναφέρεται εις το 28ον κεφάλαιον του Τυπικού του Τσιμισκή το έτος 971.
                      Η εικόνα ήταν στο πρώτο Μοναστήρι εκεί ψηλά στους Κανάλους.
Μετά το τραγικό τέλος των Μοναχών που απέθαναν από το πολύ κρύο και την βοή του αέρα η εικόνα έφυγε μόνη της και ήρθε εις την θέσιν που είναι σήμερα.
Εδώ ήταν πολλά βάτα εκεί μέσα στα βάτα εκάθησε και δίπλα της έκαιγε ένα καντήλι.
Τι καντήλι ήταν αυτό; Ήταν καντήλι φυσικό;  Όχι, ήταν καντήλι θεϊκό που εφώτιζε τη νύκτα στη θέση που ήταν η εικόνα.

Τρεις φορές επήραν την εικόνα και την πήγαν στην θέση της στους Κανάλους και πάλι έφευγε και ερχόταν πάλι εδώ μέσα στα βάτα με το θεϊκό φως που την εφώτιζε.

Oι πατέρες τότε απεφάσισαν να κτίσουν το Μοναστήρι εδώ στη σημερινή του θέση και ετοποθέτησαν την εικόνα στη θέση που η ίδια είχε διαλέξει. Το έκτισαν δε το έτος 1116. Το ασημένιο δε επικάλυμα της εικόνος το έχουν βάλει από το έτος 1362 καθώς αναγράφεται επί της θαυματουργού εικόνος.

Πώς ενεφανίσθη το Άγιον Μύρον
Εκείνο το οποίον έχει βαθύτατα συγκινήσει την ψυχή μου και με έχει κυριολεκτικά ταράξη είναι το ουράνιον, το θείον Μύρο, το υπέρκόσμιον τούτο Μύρο το οποίον αναβλύζει εκ της θαυματουργού ταύτης εικόνος.
Πόσοι και πόσοι αλήθεια δεν ηθέλησαν να εξετάσουν και να βρουν την σύνθεσίν του στο τέλος έμειναν άφωνοι και κατησχημένοι διότι όσες προσπάθειες και αν έκαμαν έμειναν άπρακτοι.

Το Μύρον τούτο δεν έχει όμοιόν του επί της γης. Το Μύρον αυτό δεν ομοιάζει με το Μύρον το οποίον αναβλύζουν διάφοροι  Άγιοι.
Eίναι πρωτοφανές Μύρον το οποίον ο γλυκύς μας  Ιησούς εχάρισε ως πολυτιμώτατον δώρον εις την Αειπάρθενον Μητέρα Του.
Και ακούσατε πώς ενεφανίσθη. Το 1964 πριν ακόμα τρέξη το Άγιον Μύρον στην εικόνα της Θεοτόκου 20 ημέρας ευωδίαζε εξαίσια και υπερβολικά σε όλο το Μοναστήρι. Η εικόνα ευωδίαζε αλλά στην αρχή δεν καταλάβαμε ότι πρόκειται περί θαύματος και η μία ερωτούσε την άλλη «ερίξατε αρώματα στις εικόνες;». αλλά καμμιά δεν ήξερε τίποτα.
Ερωτήσαμε και τον Πατέρα Στυλιανό «τι σας μυρίζει Πάτερ;» «Τι μου μυρίζει: τα αρώματα που έχετε βάλει». «Πάτερ -είπαμε- δεν εβάλαμε τίποτα».
Ο Δημήτριος Καλίτσης που είχε έρθη από τον Άγιο Πέτρο μας είπε «η Παναγία μυρίζει». Η ευωδία συνεχιζόταν ήταν τόσο δυνατή που ήμουν ένα βράδυ έξω στην ταράτσα που είπα, «Παναγία μου τι είναι αυτό το πράγμα θά ανοίξη κανένα ποτάμι να μας πνίξη».
Την Παρασκενή των τελευταίων Χαιρετισμών 17 Απριλίου 1964 είχαν έρθει και προσκυνηταί για την Αγρυπνία. Ενεφανίσθησαν oι πρώτες σταγόνες. Η αδελφή Θεονύμφη τις είδε πρώτη, έτρεξαν και oι Προσκυνηταί και τις είδαν.
            Την Κυριακή Ε' τών νηστειών μετά τον εσπερινό ήρθε η αδελφή Θεοδούλη κάπως ταραγμένη και εκάθησε σε μια πολυθρόνα στο χειμωνιάτικο καί είπε «αδελφή Μαριάμ για πήγαινε στην εκκλησία στην Παναγία, κάπως σαν οφθαλμαπάτη μου φάνηκε, να δης τι είναι».
Εγώ δεν είχα πάει στον Εσπερινό λόγω υπηρεσίας. Ετρέξαμε στην εκκλησία, εγώ επήρα μια λαμπάδα και κύταγα την εικόνα και είδα την Παναγία να ανοιγοκλείνη το στόμα της και να τρέχη όπως τρέχει η βρύση μπούρπουλας. Όταν άνοιγε το στόμα της έτρεχε προς τα επάνω πολύ όπως τρέχει η βρύση και όταν έκλεινε το στόμα της εκοβόταν. Και όταν ξανάνοιγε το στόμα της έτρεχε πάλι σαν βρύση αλλά προς τα επάνω. Και το χρώμα του νερού ετρύπαγε το τζάμι σαν να μην ήτανε τίποτα καί έτρεχε κάτω. Το προσκυνητάρι είχε γεμίση αλλά έξω από το τζάμι που έτρεχε ήταν το χρώμα σάν γάλα.

Εταραχθήκαμε, εφοβηθήκαμε και είπαμε τι είναι αυτό το πράγμα, και δεν κοιμηθήκαμε τη βραδυά εκείνη. Την Δευτέρα το πρωί ήρθε ο Παναγιώτης Κολοβός Αγροφύλακας από τον Άγιο Πέτρο. Επήγε να προσκυνήση την Παναγία και ήρθε και μας είπε πως η Παναγία έχει σταγόνες έξω από το τζάμι. Επήγαμε οι αδελφές και είδαμε μερικές σταγόνες απ' έξω από το τζάμι και το χρώμα ήταν το χρώμα του ουρανού, γαλάζιο, αλλά η ευωδία μία ευωδία ήταν πολύ δυνατή.
Το απόγευμα ήρθε και η γερόντισσα Παρθενία που έλειπε και της διηγηθήκαμε τι είδαμε και έμεινε έκπληκτη, δεν ήξερε τι να μας πη. Τι ήταν αυτό το θαύμα; Διότι στα θαύματα της Παναγίας που έχουμε διαβάσει παρόμοιο θαύμα δεν είχαμε δει.
Την άλλη ημέρα πάλι έτρεξε η εικόνα μερικές σταγόνες που τις εβλέπαμε που έρχονταν από μέσα προς τα έξω. Δεν τις εμπόδιζε το τζάμι και έτρεχαν κάτω στο προσκυνητάρι. Το χρώμα ήταν σαν το κατακάθαρο διαμάντι και η ευωδία μία. Την άλλη μέρα την Τετάρτη αρχίζει συνέχεια να τρέχη κατά διαστήματα πολλές φορές την ημέρα. Το χρώμα ήταν σαν την χρυσή τη λίρα κίτρινο όπως είναι σήμερα κίτρινο σαν λάδι, έτρεχε πολλές φορές και πολύ τόσο που εβάλαμε σε ένα φιαλίδιο μέχρι μισό, το εσφραγίσαμε και την άλλη μέρα δεν είχε τίποτα το φιαλίδιο.

Στο πρωτοφανές τούτο θαύμα ετρομοκρατηθήκαμε και εκλαίγαμε. Δεν ηξέραμε τι σημείον ήταν αυτό και τι έννοια είχε; Καλό θά ήταν; Καταστροφή; τι να λέγαμε.

Η έκτη εβδομάς των Νηστειών η εβδομάς των Βαΐων ήταν για εμάς ημέρες θρήνων και κλαυθμών.
Μιά ημέρα εκτυπάγαμε τις καμπάνες όλη την ημέρα αλλά κανείς δεν ήρθε. Τις άκουγαν τις καμπάνες όπως μας είπαν αργότερα αλλά δεν ήρθαν. Είμαστε μόνες. Ειδοποιήσαμε την Μητρόπολη ήρθαν οι Ιερείς της Μητροπόλεως, έβγαλαν την εικόνα από το Προσκυνητάρι, την εσκούπησαν, την επιθεώρησαν και πληροφορήθηκαν οι ίδιοι με τα μάτια τους το θαύμα της Παναγίας.
Ήρθε η αστυνομία, ήρθε κόσμος, άρχισαν από τα χωριά να έρχονται κούρσες, μοτοσυκλέτες, άλλοι με ζώα, άλλοι πεζοί και προσκυνούσαν την Παναγία.
Η αστυνομία έβγαλε τον κόσμο έξω, έμεινε μόνη, έκλεισαν την εκκλησία, εμείς δεν είδαμε τι έκαμαν, ο ίδιος ο αστυνόμος μας επληροφόρησε ότι όταν την εσκούπισε την εικόνα του πέταξε η Παναγία το Μύρο στο πρόσωπό του καί είπε «πιστεύω Παναγία μου». Εμύρισαν oι εικόνες, εμύρισαν τα στασίδια, ολόκληρη η εκκλησία, ολόκληρο το Μοναστήρι. Τα αυτοκίνητα που έπαιρναν Άγιο Μύρο, ο κόσμος όλος ευωδίασε που έπαιρνε το Μύρο που τους δίναμε με βαμβάκι.

Η ευωδία έφθανε ως το δρόμο κάτω, πολύ δυνατή ευωδία. Ο τρόπος που έτρεχε η εικόνα πρώτα ήταν κατακάθαρο το τζάμι, συνέφιαζε μέσα από το τζάμι. Το βλέπαμε εγινόταν ύστερα σταγόνες μεγάλες, επέρναγε το τζάμι σαν να μην ήταν το τζάμι τίποτα και έτρεχε έξω. Έτρεχε κάτω στο προσκυνητάρι και πολλές φορές την ημέρα έφτανε κάτω στο δάπεδο και το εμαζεύαμε στα βαμβάκια και το έπαιρνε ο κόσμος. Ήταν μεγάλη η συγκίνησίς μας, διαβάζαμε συνέχεια Χαιρετισμούς της Παναγίας και Παρακλήσεις. Ήρθε η Μεγάλη Εβδομάδα και εδιαβάζαμε Χαιρετισμούς. Ελέγαμε «δεν χαιρετίζουν την Παναγία Μεγάλη Εβδομάδα» αλλά τόση μεγάλη ήταν η  συγκίνησίς μας που εδιαβάζαμε όλη την Μεγάλη Εβδομάδα. Έτρεχε η εικόνα κατά διαστήματα πολλές φορές την ημέρα. Το Άγιον Πάσχα εσταμάτησε να τρέχη. Την διακαινήσιμο εβδομάδα δεν έτρεχε, άρχισε και πάλι την εβδομάδα του Θωμά κατά τον ίδιο τρόπο.

Χρώματα μας άλλαζε τέσσερα, όπως είπα προηγουμένως, χρώμα σαν γάλα, χρώμα γαλάζιο, χρώμα σαν διαμάντι και το χρώμα το κίτρινο που έμεινε σταθερό, δεν ξανάλλαξε. Μια φορά είδα εγώ -έμεινα έως τα μεσάνυχτα στην Παναγία- εβγήκε μέσα από την εικόνα μια σταγόνα μεγάλη σαν αίμα κόκκινη και επέρασε το τζάμι σαν να μην ήταν τίποτα και εβγήκε απέξω, έμεινε εκεί, δεν την πείραξα το πρωί εσηκώθηκα πιο πρώτα από τις αδελφές, επήγα στήν εκκλησία η σταγόνα απέξω στην εικόνα ήταν ξερή. Μετά την Ακολουθία την εξύσαμε και εβγήκε ξερή σαν αίμα αλλά η ευωδία πάντα ίδια. Όταν έτρεχε η εικόνα έως κάτω στο δάπεδο πολλές φορές μου ερχόταν σαν ξίφος και μου έσκιζε τα μέσα μου. Έτρεχα και πήγαινα και προσκυνούσα την Παναγία τότε όπου και αν ευρισκόμουν αλλιώς δεν μπορούσα. Το Μύρο το μαζεύαμε από το έδαφος. Άλλοτε η ευωδία του Μύρου ερχόταν με άλλον τρόπο, ερχόταν κύματα-κύματα, το αισθανόσουν ότι δεν ήταν κάτι το φυσικό. Μια άλλη μυρωδιά φυσική είτε αρώματα ή ότι άλλο μυρίζει σταματά. Αυτή η ευωδία του Μύρου της Παναγίας δεν ήταν σαν και αυτές, δεν την εμπόδιζαν τα ντουβάρια να έβγη έξω είτε έξω να έρθη μέσα. Όπως ο Κύριος δεν τον εμπόδισαν oι σφραγίδες και ο λίθος του μνήματος. Το ίδιο δεν εμπόδισε την ευωδία και το Μύρο να έλθη από έξω προς τα μέσα ούτε από την εικόνα που την βλέπαμε που έβγαινε το Μύρο δεν το εμπόδισε το τζάμι και ο τρόπος της ευωδίας του Μύρου δεν ήταν φυσική ερχόταν κύματα-κύματα για να μην αφήση την παραμικρή αμφιβολία και στον πιο άπιστο.

Ασυγκίνητος δεν έμεινε κανείς, προσευχές και δεήσεις και ικεσίες και δάκρυα στην Παναγία σχεδόν όλοι oι προσκυνηταί, όλος ο κόσμος.
 Τοποτηρητής ήταν ο Χρυσόστομος Ναυπλίου μετά τον θάνατον του Δεσπότη Γερμανού Ρουμπάνη. Λίγο εκάθησε τοποτηρητής ο Δεσπότης Ναυπλίου και ήρθε τοποτηρητής ο Δεσπότης Σπάρτης Κυπριανός.
Ήλθε εδώ στη Μονή μας, επιθεώρησε την εικόνα, επληροφορήθη ο ίδιος το θαύμα και είπε «ευλογημένον το όνομα της Θεοτόκου. Το θαύμα της Θεοτόκου να διαδίδεται».
Αστυνομικοί και Χημικοί σπεύδουν να διαπιστώσουν την προέλευσιν του Αγίου Μύρου

 Το 1969 ήρθε ο ανώτατος διοικητής χωροφυλακής Τριπόλεως με τον διοικητή του Άστρους, επιθεώρησαν την εικόνα και όπως είπε στους  Αγιοπετρίτες ο διοικητής ότι ουδεμία νοθεία υπάρχει δεν ήταν και αυτός θεοφοβούμενος προηγουμένως αλλά όταν είδε ο ίδιος το θαύμα με τα δικά του μάτια είπε: «Μεγάλος Θεός υπάρχει».
Και ένας Χημικός Τριπόλεως επήρε να κάμη χημική ανάλυση στο Μύρο της Παναγίας είδε θαυματουργική δύναμη δεν είδε τίποτα το φυσικό ανεβόησε «Μέγας Θεός υπάρχει».
Το Μύρον της Παναγίας λίγα χρόνια ήταν κατ' αυτόν τον τρόπον όπως είπα παραπάνω. Όπως ήταν κατακάθαρο το τζάμι εσυνέφιαζε μέσα από το τζάμι εγινόταν σταγόνες μεγάλες και έβγαινε από το τζάμι, το ετρύπαγε, το βλέπαμε που έβγαινε και έτρεχε κάτω. Το μαζεύαμε με βαμβάκια και το δίναμε για ευλογία στον κόσμο ύστερα από λίγα χρόνια έγινε ένας μεγάλος σεισμός και από τότε τρέχει διαρκώς το τζάμι, είναι διαρκώς βρεμένο, δεν στεγνώνει, το σκουπίζουμε και σε λίγες ώρες πάλι γεμίζει.
Το θαύμα της Παναγίας δεν ήταν διαδεδομένο πολύ μακρυά. Η περιοχή γύρω το εγνώριζε και λίγο μακρύτερα. Ύστερα από 6 χρόνια ήλθε ο Δημήτριος Παναγόπουλος το 1970, Ιούλιον μήνα από τας Αθήνας άνθρωπος ευσεβής και κήρυξ του θείου λόγου. Ο πολύς κόσμος τον γνωρίζεt από τα κηρύγματά του και από την σεμνότητα του βίου του. Αυτός ο κήρυξ του Θείου λόγου διέδωσε το θαύμα της Θεοτόκου σε ολόκληρο τον κόσμο σε φυλλάδιον που εκδίδει μία φορά το μήνα «Αγία Μαρίνα». Αρχίζουν πλέον να έρχωνται προσκυνηταί από την πρωτεύουσα, από ολόκληρη την Ελλάδα και από το εξωτερικό και όσοι δεν μπορούν να έλθουν μας στέλνουν γράμματα και ζητούν το Άγιον Μύρο της Παναγίας. Το Άγιο Μύρο θαυματουργεί, πολλοί ασθενείς θεραπεύονται.

 

Πηγή: http://www.ecclesia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2014 | 9:23 am


Τροχαίο με ποδήλατο μπροστά στα μάτια της ομάδας Δίας

Ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό

Περίπου στις 11.00 μμ απρόσεκτη οδηγός εμβόλισε μικρό ποδηλάτη στο πεζοδρομημένο κέντρο της Τρίπολης στην συμβολή των οδών Δαρειώτου και Κένεντυ. Παρά την πινακίδα για όριο ταχύτητας 20χλμ στο συγκέκριμένο σημείο, λόγω του πεζοδρομημένου κέντρου, η οδηγός πέρασε με περισσότερα χιλιόμετρα και προκάλεσε το ατύχημα ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό του μικρού παιδιού.

Το τροχαίο ατύχημα συνέβη μπροστά σε μέλη της ομάδας Δίας, τα οποία βρίσκονταν στο σημείο και όπως αναμενόταν προχώρησαν στις απαραίτητες διαδικασίες.

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2014 | 11:51 pm


Ανακάλυψαν Ενετικό Προμαχώνα στο Ναύπλιο

ArgolidaPortal

Ενετικό προμαχώνα έξω από το δικαστικό μέγαρο στο Ναύπλιο αποκάλυψαν οι εργασίες που γίνονται για την ανάπλαση της οδού Βασ. Κωνσταντίνου

Εμφανείς είναι οι βάσεις των τειχών του ενετικού προμαχώνα που χρονολογούνται κατά την δεύτερη περίοδο της ενετοκρατίας στο Ναύπλιο. Επίσης αποκαλύφθηκε και μέρος του δικτύου ομβρίων υδάτων που είχαν κατασκευάσει και χρησιμοποιούσαν οι Ενετοί την εποχή 1686-1715 . Τα ευρήματα θα καταγραφούν από την αρχαιολογία και έπειτα θα συνεχιστούν τα έργα της πεζοδρόμησης.(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2014 | 9:02 pm


Τροχαίο με τραυματισμό 21χρονου στη Ρήγα Φεραίου στην Τρίπολη

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε την Παρασκευή 22 Αυγούστου το μεσημέρι στις 14:30 στην οδό Ρήγα Φεραίου στην Τρίπολη.

Όχημα ιδιωτικής χρήσης το οποίο οδηγούσε 38χρονος συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαινε 21χρονος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του νεαρού οδηγού αναβάτη του δίκυκλου οχήματος.

Ο 21χρονος αναβάτης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα τροχαίας Τρίπολης.

Για μία ακόμα φορά όμως θα πρέπει να επισημάνουμε πως καλό είναι οι ταχύτητες να είναι ανάλογες των συνθηκών.

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2014 | 8:14 pm


«Καιρός» για μελιτζανάκι από τον Συνεταιρισμό Γυναικών Λεωνιδίου

Στην ιστορική περιοχή της Τσακωνιάς στο γραφικό Λεωνίδιο, δραστηριοποιείται εδώ και 8 χρόνια ο Συνεταιρισμός Γυναικών Λεωνιδίου που αξιοποιώντας την πλούσια αγροτική παραγωγή της περιοχής  κατασκευάζει ποιοτικά προϊόντα όπως ζυμαρικά (χυλοπίτες τραχανά),  αρτοσκευάσματα, βουτήματα και παξιμάδια, δίπλες, αμυγδαλωτά, γλυκά ταψιού και φυσικά γλυκά του κουταλιού.

Η μεγάλη ποικιλία στα γλυκά του κουταλιού ξεκινά με το παραδοσιακό μελιτζανάκι και συνεχίζει με το βύσσινο, το σύκο και το πορτοκάλι. Επίσης κατασκευάζουν λικέρ από διάφορα φρούτα.

Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο κατασκευάζουν το φημισμένο γλυκό μελιτζανάκι το οποίο και διαθέτουν όπως και όλα τα άλλα προϊόντα τους στο περίπτερο του συνεταιρισμού στον παραποτάμιο δρόμο στο Λεωνίδιο.

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2014 | 7:29 pm


Επιστολή Σκαντζού κατοίκου Κορακοβουνίου προς Υπουργό Οικονομίας

Καλύβι στο Κοκάνι = μεζονέτα στο Κολονάκι;

Επιστολή Σκαντζού Νικολάου του Ηλία συνταξιούχου κατοίκου Κορακοβουνίου Κυνουρίας
Προς: τον Υπουργό Οικονομίας και συμπατριώτη Γκίκα Χαρδούβελη

Κύριε Υπουργέ και αγαπητέ Συμπατριώτη

Είστε Υπουργός Οικονομίας και είμαι ένας απλός πολίτης. Έχουμε όμως κάτι κοινό.
Κατάγεστε από από την Κυνουρία όπως και εγώ. Εσείς από μικρό  παραλιακό χωριό  τα Πούληθρα, εγώ από έναν ορεινό  αγροτοκτηνοτροφικό συνοικισμό το Κοκάνι, αποτελούμενο από 8 καλύβες.

Εγώ γνωρίζω τα Πούληθρα και τα έχω επισκεφθεί. Εσείς κύριε Υπουργέ πιθανότατα δεν γνωρίζετε το Κοκάνι.

Και πώς να το γνωρίζετε άλλωστε αφού είναι στη μέση του πουθενά και τι δουλειά μπορεί να είχατε για  να πάτε εκεί.

Δεν θα σας κατηγορήσω που πιθανότατα να μην το γνωρίζετε, αλλά και πώς θα μπορούσα άλλωστε.
Το Kοκάνι κύριε Υπουργέ κάποτε ήταν " ζωντανό ",τηρουμένων των αναλογιών, αφού το κατοικούσαν 8 αγροτοκτηνοτρόφοι με τις οικογένειές τους, τα κοπάδια τους και τα σταροχώραφά τους ( ο θεός να τα κάνει).

Είχαν κτίσει τα σπίτια τους (καλύβια) ,τα περισσότερα  με ξερότοιχους, που σημαίνει με σκέτη πέτρα και χωρίς ίχνος λάσπης δηλαδή.

Σήμερα δεν κατοικεί κανείς εκεί. Οι παλαιοί έχουν πεθάνει και από τα παιδιά τους οι περισσότεροι  είναι πλέον γέροι συνταξιούχοι και ζουν με μία σύνταξη πείνας του ΟΓΑ.

Εκεί γεννήθηκα και εγώ κύριε Υπουργέ, εκεί μεγάλωσα σε πολύ φτωχικές συνθήκες. Σε μία μικρή καλύβα 20 τετραγωνικών, με φωτισμό το λυχνάρι,  και θέρμανση τη φωτιά στο φωτογώνι όπως το λέγαμε. Ο ύπνος; Στρωματσάδα !
Για να πήγαινα στο σχολείο μαζί με τα άλλα παιδιά του συνοικισμού, έπρεπε κάθε μέρα (χιόνιζε ή έβρεχε) να διανύσουμε με τα πόδια μία απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων.
Παλιές εποχές ,με πρωινό και απογευματινό σχολείο και  ένα ξεροκόμματο ψωμί για μεσημεριανό.
Πέρασαν τα χρόνια και κάποια στιγμή ο 95χρονος πατέρας μου (μακαρίτης πλέον) πριν μου  μεταβιβάσει την καλύβα, μου ζήτησε να  βάλω ηλεκτρικό ρεύμα, με το επιχείρημα  ότι η δαπάνη ήταν πολύ μικρή. Και πράγματι έτσι ήταν. Η μικρή δαπάνη ήταν όμως και μία παγίδα, μία φάκα θα έλεγα ( όπως απεδείχθη εκ των υστέρων) με τυρί, την οποία τότε δεν είδαμε, γιατί δεν φαινόταν.

 Είδαμε μόνο το τυρί και "τσιμπήσαμε".

 Εγώ  βέβαια είχα τις αντιρρήσεις μου (και δικαιολογημένα) αφού πλέον η καλύβα ήταν ακατοίκητη και μισορημαγμένη και τι νόημα θα είχε (έλεγα,),να ήταν.......ηλεκτροφωτισμένη' αφού δεν επρόκειτο να κατοικίσει κανείς εκεί.
Μου είχε δε κάνει τότε μεγάλη κατάπληξη για το πως η ΔΕΗ αποφάσισε τόσο εύκολα, να δαπανήσει και να "φυτέψει" σειρά από κολώνες με γραμμές μεταφοράς ρεύματος για να φτάσει μέχρι το απομεμακρυσμένο Κοκάνι που είχε 8 καλύβες ακατοίκητες, όλες κι' όλες, για  τις οποίες βεβαίως δεν γνώριζε και πόσοι από τους ιδιοκτήτες θα αποφάσιζαν τελικά, να συνδέσουν με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
 Να γίνουν συνδρομητές της δηλαδή  και να εισπράττει και έσοδα.

Σημειώστε ότι από τις 8 καλύβες εντέλει μόνο 2 συνδέθηκαν και ηλεκτροφωτίστηκαν.
Εν πάση περιπτώσει για να μην  χαλάσω το χατίρι του πατέρα μου ( υπερήλικας γαρ), συναίνεσα και συνέδεσα την καλύβα με ρεύμα.
Και όταν λέμε σύνδεση μη φανταστείτε τίποτε σπουδαίο!  3 λάμπες των 40 wat ( 2 μέσα 1 έξω) και 1 πρίζα !!
Όπως ήταν φυσικό ξεκίνησαν να έρχονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ οι οποίοι αφού δεν υπήρχε κατανάλωση περιείχαν μόνο το πάγιο.

Περιείχαν βέβαια και Δημοτικά τέλη και Δημοτικό φόρο,  κρατήσεις υπέρ ΕΡΤ καθώς και μία κράτηση  της οποίας το όνομα δεν θυμάμαι. Θυμάμαι μόνο ότι πήγαινε υπέρ των Τελωνειακών σε αντικατάσταση των ΔΕΤΕ που έπαιρναν παλαιότερα από το Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο ανήκουν ,και τους τα έκοψαν μεν, αλλά συνέχισαν να τους τα δίνουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Φόρτωσαν δηλαδή  το βάρος στους καταναλωτές της. !! Αυτό λίγοι τον γνωρίζουν.
Εξωφρενικό !! Μία ετοιμόρροπη καλύβα στο Κοκάνι πλήρωνε τους τελωνειακούς του..... Πειραιά και των άλλων λιμανιών της Ελλάδος, ενώ οι κάτοικοί της δεν είχαν δεί ποτέ τους  θάλασσα !!

Περιττό να πούμε ότι ο τοπικός Δήμος(χιλιόμετρα μακριά) που εισέπραττε τα ανταποδοτικά τέλη όχι μόνο δεν είχε ανταποδώσει ποτέ και τίποτε, αλλά δεν ήξερε και κατά πού έπεφτε το Κοκάνι.

Σημειώστε κύριε υπουργέ ότι η χαρά του φωτισμού της καλύβας στο Κοκάνι κράτησε μόλις πέντε λεπτά, για μία και μοναδική φορά όταν ο ιδιοκτήτης έστριψε τον διακόπτη για να δει άν είχε πάει το ρεύμα όταν το συνέδεσαν.
 Ας είναι.
Όλα τα παραπάνω κύριε Υπουργέ  ήταν σχετικά υποφερτά για την καλύβα στο Κοκάνι και τον ιδιοκτήτη της, μέχρι τη στιγμή που ο προκάτοχός σας Στουρνάρας κάλεσε την καλύβα και τον  ιδιοκτήτη  να πληρώνει" λέει " και....... ΕΤΗΔΗΕ.!! Ήτοι:  500 Ευρώ το χρόνο παρακαλώ !!

Θα πρέπει να σας πληροφορήσω ότι με 500 Ευρώ αγοράζεις πέντε τέτοιες καλύβες. Βεβαίως δεν υπάρχουν ηλίθιοι την σήμερον ημέρα να τις αγοράσουν, την στιγμή που πουλιούνται παλάτια σε εξευτελιστικές τιμές  και κανείς δεν τα αγοράζει.

Συγχωρέστεμε για την έκφραση που θα χρησιμοποιήσω αλλά δεν είναι δική μου. Το παλιό ΕΤΗΔΗΕ, που σήμερα το λέτε ΕΝΦΙΑ, ο Λαός το λέει ΧΑΡΑΤΣΙ. Χρησιμοποιεί δηλαδή  την Τούρκικη λέξη και δικαίως ,αφού μόνον Τούρκος θα τολμούσε να βάλει ΧΑΡΑΤΣΙ, στην ετοιμόρροπη καλύβα των 20 τετραγωνικών στο Κοκάνι.

Το λυπηρό ήταν ότι ο Χαρατζής, δυστυχώς δεν ήταν Τούρκος, ήταν Έλληνας και άκουγε στο όνομα Στουρνάρας.
Η καλύβα πλήρωσε υποχρεωτικά τον πρώτο χρόνο το χαράτσι, αφού δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αλλά ως τόσο, έκοψε το ρεύμα και περίμενε.

Και τώρα που ήρθατε εσείς κύριε Υπουργέ σε αντικατάσταση του Στουρνάρα τι λέτε στην καλύβα απ'το Κοκάνι και στον ιδιοκτήτη της;
Τους λέτε συνέχισε να πληρώνεις και ας μην έχεις ρεύμα. Σκάσε και πλήρωνε δηλαδή.
 Γιατί;
Μάλλον  επειδή   είχε την "τύχη" εκεί στην ερημιά που βρίσκεται να φωτιστεί για μόλις 5 λεπτά με ηλεκτρικό φως κάποια στιγμή. Είναι αυτός λόγος κύριε Υπουργέ για να πληρώνει 500 ευρώ το χρόνο, χαράτσι;
Επί ποίας αντικειμενικής αξίας υπολογίζετε το χαράτσι ;

 Απ'όσο γνωρίζω δεν έχει πουληθεί ποτέ καλύβα στο Κοκάνι για να έχετε συγκριτικά στοιχεία.
Τελικά, τι αξία μπορούν να έχουν οι 500 πέτρες από τις οποίες αποτελείται και τα 100 κεραμίδια;
Εκτός και υπολογίζετε ότι τα δύο μικρά παράθυρα και η μία πόρτα που έχει, είναι τα στοιχεία εκείνα που δίνουν υψηλή αντικειμενική "αξία" στην καλύβα.

Για να μην σας κουράσω άλλο κύριε Υπουργέ θέλω να σας καταστήσω σαφές ότι σαν ιδιοκτήτης αδυνατώ να ανταποκριθώ και να πληρώσω το χαράτσι γιατί πλέον δεν έχω. Και δεν έχω, διότι την σύνταξη μου, το μοναδικό μου έσοδο( με το κόψε-κόψε) μού την καταντήσατε ποσό ελεημοσύνης ή και φιλοδώρημα.
Από το να πληρώσω, προτιμώ να επιβιώσω !

Κατά συνέπειαν σας λέω αυτό: ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ
Θα μου πείτε τι μένει;
Μένουν δύο τινά. Το πρώτο είναι να μεταβιβάσω στο Υπουργείο σας την "βίλα μου" και στην περίπτωση που δεν τη θέλετε, θα ακολουθήσει υποχρεωτικά το δεύτερο.
 Ποιό είναι αυτό;
  Μα να της βάλω φουρνέλο ή να την κάψω κύριε Υπουργέ.

 Και θα το κάνω, παρ'όλο που όταν την κοιτάζω μετράω επάνω της,  τους κόπους και τα βάσανα των γονέων μου,αλλά και τις ατελείωτες παιδικές μου αναμνήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2014 | 7:14 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: