Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εγκαίνια για την έκθεση «Ταξίδι στην Τέχνη της Αναμονής» στον σιδηροδρομικό σταθμό Τρίπολης (pics,vid)

Τα εγκαίνια της έκθεσης  ζωγραφικής «Ταξίδι στην Τέχνη της Αναμονής» πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 15 Ιουνίου στην αίθουσας αναμονής του Σιδηροδρομικού σταθμού Τρίπολης.

Εικαστικοί καλλιτέχνες της πόλης μας αποφάσισαν να ανοίξουν τις κλειστές σκονισμένες και σκουριασμένες πόρτες της εγκαταλελειμμένης αίθουσας αναμονής του Σιδηροδρομικού σταθμού και να δώσουν πνοή στον χώρο παρουσιάζοντας έργα τους, ενώ παράλληλα θα γίνονται προβολές ταινιών.

Στην τελετή των εγκαινίων βρέθηκε ο διεθνούς φήμης Αρκάς  καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και μίλησε για τον συμβολισμό του σιδηροδρομικού σταθμού στην τέχνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 21 Ιουνίου 2019 (ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00-14:00 & 18:00-24:00)

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εγκαίνια για την έκθεση «Ταξίδι στην Τέχνη της Αναμονής»

Video of ArcadiaPortal.gr Εγκαίνια για την έκθεση «Ταξίδι στην Τέχνη της Αναμονής»

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 9:34 pm


Ο τελευταίος Φουστανελοφόρος του Πραστού!

Ο Ηλίας Ευαγγέλου Χονδρολέος γεννήθηκε το 1902 στον Πραστό. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το πέρασε στην περιοχή «Τσερπενά», επαγγελλόμενος τον αγροτοποιμένα. Το 1926 παντρεύτηκε την Παναγιώτα Σκαντζού, με την οποία απέκτησε επτά παιδιά. Τον Απρίλιο του 1997,και αφού είχε συμπληρώσει και το 95ο έτος της ηλικίας του, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Μπαρμπα-Λίας ήταν μία από τις πιο αγαπημένες φυσιογνωμίες της περιοχής. Άνθρωπος ενάρετος, με πλούσιο ψυχικό κόσμο. Η γενναιοδωρία του, η καλοσύνη του, η προθυμία να εξυπηρετεί γνωστούς και αγνώστους ήταν τα χαρακτηριστικά που τον διέκριναν.

Η παρουσία του ήταν πολύ έντονη, ιδιαίτερα λόγω της ενδυμασίας του. Από μικρό παιδί και με πολύ υπερηφάνεια φορούσε την παραδοσιακή ενδυμασία του: φουστανέλα, φέσι, πουκαμίσα, σελάχι, κάλτσες, καλτσοδέτες, τσαρούχια και το απαραίτητο μουστάκι. Παντού γινόταν θέαμα και αντικείμενο θαυμασμού. Κάθε άνθρωπος στην ενδυμασία του μπαρμπα-Λία αντίκριζε τον γενναίο και ανδρειωμένο Έλληνα, ταξιδεύοντας στα ένδοξα χρόνια που πέρασε η Ρωμιοσύνη.

Το 1997,προαισθανόμενος το τέλος του, έλεγε συχνά στα παιδιά του: «ήρθε ο καιρός για να φύγω, αλλά σας αγαπάω τόσο πολύ, που δεν θέλω να σας αποχωριστώ». Στις 2 Απριλίου, νιώθοντας κάποιο πόνο στην μέση, είπε τα τελευταία λόγια στην νύφη του: «μέχρι εδώ ήταν, γεια». Έμεινε τέσσερις μέρες στο κρεβάτι, περιτριγυρισμένος από τα παιδιά του και τους φίλους του. Στις 6 Απριλίου, άφησε την τελευταία του πνοή.
Έφυγε ήρεμα, ήσυχα και αθόρυβα. Πήρε τον δρόμο της αιωνιότητας, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, και άφησε πίσω έναν κόσμο που θα τον θυμάται πάντα.

Φουστανελάς
Ολόκληρος ο Πραστός τον αποχαιρέτησε μοιρολογώντας τον:

Κατακαημένε μου Πραστέ, που ’χεις τα πανηγύρια
που χόρευε η λεβεντιά, μ’ όλα τα παλικάρια.
Τώρα ο Πραστός ερήμαξε, και οι λεβέντες φύγαν,
εβγήκε ο χάρος στα βουνά, τους έφερε στον κάμπο,
στην κοκκινάτσα του γιαλού, που ‘ναι τα κυπαρίσσια.
Και εσείς, βουνά του Μαλεβού, ερήμωσε ο τόπος
φέτος μην κελαηδήσετε, μην φτιάξετε φωλίτσες πάνω ψηλά στα πεύκα.
Να πάτε να φτιάξετε φωλίτσες στα κυπαρίσσια,
να κελαηδάτε το πρωί, κι όλο το μεσημέρι
για να τ’ ακούνε οι λεβέντες και να ξεχνούν τον Άδη.
Ρήμαξαν τα λημέρια μας και του Πραστού το κάστρο.
Όλοι οι λεβέντες του Πραστού μεσ’ του γιαλού το χώμα.
Μπαρμπα-Λία, σε κλαίει η Τσερπενά, σε κλαίει το Χαχάϊ,
σε κλαίει η πηγή του Ροντινού, που έπινες νεράκι.
Περήφανος στη λεβεντιά, στο τρέξιμο καμάρι,
Η φουστανέλα σου όμορφη, σαν ήλιος, σα φεγγάρι.

Μαρία Καραπάνου στη σελίδα ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΧΟΡΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ -   HELLENIC  DANCE CENTER TRIPOLI ARKADIA

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 9:31 pm


Είκοσι πέντε χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζιδάκι

5 Ιουνίου 1994. Ο συγκλονιστικός Μανός Χατζιδάκις κλείνει τα μάτια του για πάντα και μαζί του σταδιακά κλείνει και ένας κύκλος νοσταλγικός μιας άλλης εποχής, μιας αθωότητας στο μεταίχμιο της Ελλάδας που άλλαζε και θα περνούσε στα χρόνια του θορύβου, και έπειτα στην εποχή της κατάρρευσης. 

Κάποια αστέρια προσγειώνονται στη γη για να απλώσουν πάνω μας έναν ουρανό τρυφερότητας, ελευθερίας, γενναιότητας και έπειτα φτερουγίζουν ξανά ψηλά, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουμε και μόνοι μας να ονειρευτούμε. 

Πόσα όνειρα όμως γεννήσαμε και πόσα ζήσαμε πραγματικά από τότε; Γιατί ο Μάνος Χατζιδάκις, αυτή η εμβληματική μορφή του πολιτισμού και της τέχνης έφυγε σε μια κομβική στιγμή της ελληνικής πραγματικότητας, που στα μάτια των πολλών ούτε καν αχνοφαινόταν, αλλά αποτελούσε την απαρχή μιας δομικής μετάλλαξης συμπεριφορών και προοπτικών. Χρόνο με το χρόνο, άρχισε να παγιώνεται η νοοτροπία του βολέματος, της εύκολης λύσης, του γρήγορου κέρδους, των αλόγιστων αστραφτερών επιλογών που μέσα σε μόλις μια δεκαπενταετία κατάφεραν να ροκανίσουν το στέρεο έδαφος των εντυπώσεών μας. 

Τα χρόνια που ακολούθησαν, δεν θύμιζαν σε τίποτα τον ρομαντισμό και την αγνότητα που διέθεταν οι σκονισμένες γειτονιές της δεκαετίας του ’50 με τα πάνινα τόπια και τα αληθινά χαμόγελα, που όμως είχαν ένα σκοπό, την αγωνία να χτίσουν γερά θεμέλια και δομές που θα άντεχαν τα όνειρα των νέων.
Αυτή την αγωνία που σταδιακά αντικαταστάθηκε τις δεκαετίες πριν τη κρίση, με τον ωχαδερφισμό, την έλλειψη μέτρου και περισυλλογής. Και έπειτα εμπλουτίστηκε το «λεξικό» του νεοέλληνα –ευτυχώς όχι του κάθε νεοέλληνα, γιατί υπήρξαν και κάποιοι που δεν παρασύρθηκαν από σειρήνες και τη δίνη της υπερβολής– με καινούργια αυτοκίνητα, πολυτελείς κατοικίες, διασκεδάσεις υπεράνω κόστους και αντικειμενικών δυνατοτήτων, λαμπερές συνήθειες, δάνεια, υπερδιόγκωση του δημοσιου τομέα και μια παράξενη επιδειξιομανία στα όρια της εμμονής. 

Και λίγο πριν γίνουν όλα αυτά διακριτά, λίγο πριν αρχίσουν να διογκώνονται οι χρονιές παθογένειες, κάπου μέσα σε όλα αυτά, ένα υπέροχο πνεύμα, ένα μοναδικό μυαλό φτερουγίζει στον ουρανό. Ένας άνθρωπος που με την έμπνευση, το έργο και τη μουσική του, έγινε μελωδία που συντρόφευε μαγικά εκατομμύρια ανθρώπους από τη μια άκρη του πλανήτη μέχρι την άλλη. Έφυγε δυστυχώς λίγο πριν ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, στο σημείο που τα πράγματα είχαν αρχίσει να δυσκολεύουν και σταδιακά θα κατάπιναν τούτο τον τόπο. Την υπερβολή και την αλαζονεία συνήθως διαδέχεται η απότομη προσγείωση.

Και το ερώτημα είναι, μπορούμε να φτιάξουμε δρόμους ονείρων, ελπίδας και προοπτικών; Πάντα η Ελλάδα μετά από μεγάλες κρίσεις ονειρεύεται. Αλλά τι υπόβαθρο εξέλιξης υπάρχει, αν δεν μάθαμε από τα λάθη μας; Τι μάθαμε από ανθρώπους-φάρους που ήταν σπουδαίοι αλλά λιτοί και απλοί, που ήταν ελεύθεροι αλλά με τεράστια κατανόηση, που δημιουργούσαν αλλά δεν εφησύχαζαν; Γράφτηκε κάποτε ότι ο Χατζιδάκις ανέφερε πως, εφόσον η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ, πάει να πει πως και ποτέ δεν θα αναστηθεί.

Από τότε μέχρι σήμερα πολλά πράγματα άλλαξαν σε αυτό τον τόπο. Χρόνια μετά, άλλα χάθηκαν, άλλα διαλύθηκαν, κάποια έσβησαν. Μετά τις απώλειες, τα μνημόνια και τη κρίση, ίσως είμαστε έτοιμοι να αναστηθούμε κοιτάζοντας αυτούς που έγραψαν ιστορία μέσα από οδούς ονείρων... 

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 8:45 pm


Στη φιλόξενη Πελοποννησιακή γη περιηγήθηκαν 26 τουριστικοί πράκτορες και δύο τουριστικοί δημοσιογράφοι από τη Ρουμανία

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Fam Trip που πραγματοποιήθηκε στην Πελοπόννησο 08-12 Ιουνίου 2019, με τη βοήθεια του ΕΟΤ Ρουμανίας, την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την συνεργασία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ), στο οποίο συμμετείχαν 26 τουριστικοί πράκτορες και 2 τουριστικοί δημοσιογράφοι από την Ρουμανία, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το σύνολο της Ρουμανικής τουριστικής αγοράς.

Κατά τη διάρκεια του Fam Trip, οι προσκεκλημένοι Ρουμάνοι Τουριστικοί Πράκτορες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ξεχωριστά σημεία της Πελοποννήσου, ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα με πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργανώθηκε την 10η Ιουνίου 2019 στο ξενοδοχείο Philoxenia-Grecotel της Καλαμάτας Workshop, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Ενώσεων και Συλλόγων Τουριστικών Καταλυμάτων από όλη την Πελοπόννησο. Στη συνάντηση εργασίας, μεταξύ άλλων συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Νότιας Κυνουρίας της Ένωσης Ξενοδοχείων Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου, εκπρόσωπος της Κοιν. Σ. Επ. 5ΕΝΤΕ, εκπρόσωπος της εταιρείας Fishing Trips και άλλοι. Οι συμμετέχοντες φορείς, μέσω ειδικών παρουσιάσεων, ανέδειξαν κρυφές γωνιές της Πελοποννήσου, προώθησαν το τουριστικό προϊόν της περιοχής τους και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες για τις ιδιαίτερες ανάγκες της ρουμανικής αγοράς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις θεματικού τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους των  τοπικών συλλόγων τουριστικών καταλυμάτων, όπου έγινε ιδιαίτερη μνεία σε ανερχόμενους προορισμούς της Πελοποννήσου όπως οι περιοχές της Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία, της Κορινθίας, της Λακωνίας αλλά και σε θεματικές μορφές τουρισμού (πεζοπορικά μονοπάτια-Menalon Trail, Fishing Trips, αναρριχητικό τουρισμό, δραστηριότητες άθλησης και περιπέτειας, θρησκευτικό τουρισμό κ.α.). Παράλληλα επιχειρηματίες του τουρισμού, που παρακολούθησαν το workshop είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους τουριστικούς πράκτορες και να προωθήσουν το προϊόν τους μέσω ειδικών
προσφορών.

Στο workshop χαιρετισμό απεύθυναν, ως συνδιοργανωτές, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κων/νος Μαρινάκος και ο Δ/ντής Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Κων/νος Ψυχάρης. Ο Πρόεδρος του ΤΟΠ κ. Κων/νος Μαρινάκος σε δήλωσή του επεσήμανε ότι «συνεχίζουμε όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι φορείς τις στοχευμένες δράσεις για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου. Τα τελευταία χρόνια τόσο ως ΤΟΠ όσο και ως τοπικές Ενώσεις Ξενοδόχων, έχουμε οργανώσει έναν αξιόλογο αριθμό Fam Trips, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε κάποια από αυτά. Θα συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό προς την κατεύθυνση αυτή, καθότι τα ταξίδια εξοικείωσης αποτελούν από τις πλέον δυναμικές ενέργειες προώθησης του τουριστικού προϊόντος ενός προορισμού. Μέσω της βιωματικής εμπειρίας, επιτυγχάνεται μια σημαντική επικοινωνιακή διείσδυση στις αγορές -στόχους, όπως αυτή της Ρουμανίας, μια χώρα η οποία επιδεικνύει ένα υψηλό ενδιαφέρον για την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια».

Τα σχόλια των μελών της αποστολής καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν πολύ θετικά για τους προορισμούς της Πελοποννήσου και για τους ανθρώπους της.
Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, τις παραλίες τα παραδοσιακά χωριά και από την φιλοξενία των κατοίκων.

Τα μέλη της αποστολής είχαν παράλληλα την ευκαιρία να επισκεφτούν ξεχωριστές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο και να γευθούν αγνά τοπικά προϊόντα της Πελοποννησιακής γης.
Σημαντικότατο ρόλο σε αυτό το επιτυχημένο ταξίδι έπαιξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το γραφείο του ΕΟΤ Ρουμανίας και όλοι οι εμπλεκόμενοι Συλλογικοί Τουριστικοί Φορείς τους οποίους και ευχαριστεί ο ΤΟΠ.

Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 8:27 pm


Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, από το Δήμο, από Συλλόγους και φορείς, από ιδιώτες και θιάσους.
 
Η ανανέωση θα είναι συνεχής καθώς το πρόγραμμα είτε θα εμπλουτίζεται, είτε θα υπάρχουν αλλαγές.
 
ΙΟΥΝΙΟΣ
Ημερομηνία
Ώρα
Εκδήλωση
Τοποθεσία
09
Κυρ
 
Εκδρομή Σοφικό Κορινθίας
 
 
 
 
Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου – με εισιτήριο
 
 
 
 
 
12
Τετ
09:00
Γιορτή Λήξης
Νηπιαγωγείο Λεωνιδίου
 
 
 
Διοργάνωση: Νηπιαγωγείο Λεωνιδίου
 
 
 
 
 
13
Πεμ
20:00
Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου
 
 
 
Διοργάνωση: Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου
14
Παρ
19:00
Πλατεία Αγ. Μαρίνας Τυρού
 
 
 
Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τυρού
 
 
 
 
 
16
Κυρ
 
Ποδηλατοδρομία
Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου
 
 
 
Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου
 
 
 
 
 
16
Κυρ
Όλη μέρα
Μαρί 
 
 
 
Διοργάνωση: Σύλλογος Απανταχού Μαριωτών
 
 
 
 
 
17
Δευ
21:00
Πραγματευτή 
 
 
 
Διοργάνωση: Τ.Κ. Πραγματευτής
 
 
 
 
 
19
Τετ
 
Εκδήλωση Λήξης μαθημάτων
Αρχοντικό Τσούχλου Λεωνιδίου
 
Διοργάνωση: Αρχείο Τσακωνιάς
 
 
 
 
 
20
Πεμ
20:30
Γιορτή γυμναστηρίου
Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου
 
 
 
Διοργάνωση: Γυμναστήριο "Ευεξία"
 
 
 
 
 
21
Παρ
19:30
Μουσική εκδήλωση
Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου
 
 
 
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος "Δαφνώνας"
 
 
 
 
 
22
Σαβ
20:00
Αγώνας μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια προς τιμήν Γεωργίου Κουνιά
Κλειστό γήπεδο μπάσκετ Λεωνιδίου
 
 
 
Διοργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Κ - Ομοσπονδία καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο
23
Κυρ
09:00
Μνημόσυνο αιρετών και δημοτών
 Κοιμητήριο Αγίων Πάντων Λεωνιδίου
 
 
 
 
 
23
Κυρ
20:00
Παραδοσιακοί χοροί
Πλατεία 25ης Μαρτίου Λεωνιδίου
 
 
 
Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Λεωνιδίου
 
 
 
 
 
23
Κυρ
 
Επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής
Ανοιχτό θέατρο Τυρού
 
 
 
 
 
28
Παρ
 
Παραδοσιακό πανηγύρι Πέτρου και Παύλου
Παλιόχωρα
 
 
 
 
 
29
Σαβ
19:00
Πλατεία Ηρώων Λεωνιδίου
 
 
 
Διοργάνωση: ΔΗΚΕΝΚ- Περιφέρεια Πελοποννήσου
 
 
 
 
30
Κυρ
 
Πανηγύρι Αγίων Αποστόλων
Πελετά
 
 
 
Διοργάνωση: T.K. Πελετών
 
 
 
 
 
 
 

Πηγή: leonidion.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 8:10 pm


Περιοδεία της Φώφης Γεννηματά σε Άργος και Ναύπλιο

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη ακόμα»

Από το κέντρο του Άργους ξεκίνησε την περιοδεία της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά συνοδευόμενη από τους υποψήφιους Βουλευτές Γιάννη  Μανιάτη, Ανδρέα Πουλά, Γιάννη Στεφάνου, Βούλα Νικολάου, Ματίνα Τάσσαινα, τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Λεωνίδα  Κουτσογιάννη , τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσο Χειβιδόπουλο και στελέχη του κόμματος. Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Πρότυπη Βιομηχανία Hλιακών Δήμα.

Η κυρία Γεννηματά από το Άργος δήλωσε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αφού δίχασαν με την ακραία πόλωση, τώρα συμπεριφέρονται λες και έχουν τελειώσει οι εκλογές, όμως ο ελληνικός λαός δεν έχει ψηφίσει, δεν έχει πει την τελευταία του λέξη».

Λίγο αργότερα είχε συνάντηση  με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και ακολούθησε συνάντηση με φίλους στο Moldus. (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο argolidaportal.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 7:46 pm


Σπουδαία νίκη για τις μικρές του ΑΣΠΕΤ στο Ναύπλιο

Με νίκη και σπουδαία εμφάνιση πέρασαν ο παγκορασίδες του ΑΣΠΕΤ από το Ναύπλιο επικρατώντας με 0-3  της Αλκυών που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ.

Τα κορίτσια της Τρίπολης  δεν ξεκίνησαν καλά το πρώτο σετ με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ με 8-1 , 10-4 και 12-8. κάπου εκεί βρήκαν την συγκέντρωσή τους και με όπλο το σέρβις αλλά και το υψηλό  ποσοστό σε τελειωμένες επιθέσεις  γύρισαν το παιχνίδι  και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 14-15 .Από εκείνο το σημείο και με ανεβασμένη την αυτοπεποίθηση τους  έκαναν ένα σερί πόντων για να κατακτήσουν το σετ με 16-25.

Στο δεύτερο σετ μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα και προηγήθηκαν 5-11,   6-16,  8-22 για να κερδίσουν και το δεύτερο 12-25 παίζοντας σπουδαίο βόλεϊ βγάζοντας πολύ ωραίες φάσεις. Στο τρίτο σετ ο ΑΣΠΕΤ προηγήθηκε με 8-12 αλλά η Αλκυών αντέδρασε ισοφαρίζοντας σε 13-13.Η ομάδα της Τρίπολης όμως είχε τις λύσεις  και προηγήθηκε ξανά με  18-21  και 21-23. Σε αυτό το σημείο του αγώνα ο ΑΣΠΕΤ ποιο ψύχραιμος ,αποφασιστικός και αποτελεσματικός πήρε τους 2 πόντους που ήθελε κατακτώντας και το τρίτο σετ με 23-25.                                                       
                                                                                                                                                                                                                

ΑΛΚΥΩΝ : (Κωστούρου) ΤΡΑΚΑ, ΚΑΛΚΟΥΝΟΥ, ΔΕΣΥΛΛΑ, ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ Σ. , ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΠΟΤΣΟΥ, ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ, ΚΟΥΜΟΥΣΗ, ΚΑΧΡΙΝΑΝΗ Μ., ΝΕΛΑ, ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ Ι.                                         
ΑΣΠΕΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Χρονόπουλος Γ.) ΧΡΟΝΟΥΠΟΥΛΟΥ,ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΡΑΛΕΚΑ,ΠΡΩΙΜΑΚΗ,ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΙΑΝΝΑ, ΔΗΜΟΥ, ΣΙΟΥΝΤΡΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ.
 

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 7:43 pm


Δημόσιο: Ανάκληση αδειών εν όψει εκλογών

Σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 106 του Π.Δ. 26/2012, απαγορεύεται η χορήγηση κάθε κανονικής άδειας απουσίας σε τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς/ένστολο προσωπικό και τακτικούς υπαλλήλους των Ο.Τ.Α., καθώς και στο προσωπικό με σχέση εργασίας Ι.Δ.Α.Χ., στο διάστημα που μεσολαβεί από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Προεδρικού Διατάγματος που ορίζει την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ήτοι εν προκειμένω από 11 Ιουνίου 2019 έως και 7 Ιουλίου 2019.

Οι κανονικές άδειες απουσίας που έχουν ήδη χορηγηθεί στο προσωπικό που εμπίπτει στην απαγόρευση λήψης κανονικής άδειας κατά την περίοδο των βουλευτικών εκλογών και ειδικότερα αφορούν στο διάστημα από την προκήρυξη των εκλογών (11-06-2019) μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών (07-07-2019), ανακαλούνται αυτοδικαίως, χωρίς να απαιτείται η έκδοση απόφασης της αρμόδιας αρχής και τα πρόσωπα που έχουν λάβει αυτές τις άδειες είναι υποχρεωμένα να επιστρέψουν στις θέσεις τους, χωρίς οποιαδήποτε ειδοποίηση.

Ωστόσο, τονίζεται ότι σε περίπτωση κατεπείγουσας ανάγκης, μπορεί να χορηγηθεί άδεια απουσίας, ύστερα από προηγούμενη έγκριση του αρμόδιου υπουργού ή του εξουσιοδοτουμένου από αυτόν οργάνου. Στους τακτικούς υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. η άδεια αυτή χορηγείται ύστερα από έγκριση του αρμοδίου προς τούτο οργάνου.

Τα αρμόδια όργανα, στο πλαίσιο της διακριτικής τους ευχέρειας, ιδίως στις υπηρεσίες που δεν εμπλέκονται στη διενέργεια των εκλογών, θα πρέπει να προβούν στην ουσιαστική εκτίμηση της επικαλούμενης ανάγκης και να αποφανθούν σχετικά με τη χορήγηση κανονικής άδειας ή την μη αναστολή της ήδη χορηγηθείσας άδειας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 7:32 pm


Πανελλαδικές: Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων 2019

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 21 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.

Για τα εξεταστικά κέντρα των μαθημάτων «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» και «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

 

Α. Αναλυτικό Πρόγραμμα Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων

Β. Εξεταστικά Κέντρα Αγγλικών

Γ. Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων (πλην Αγγλικών)

Δ. Εξεταστικά Κέντρα Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Ε. Οδηγίες προς τους υποψηφίους

Α. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

Οι εξετάσεις κατά  Ειδικό Μάθημα θα διενεργηθούν ως εξής:  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2019 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

 

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

21-6-2019

ΑΓΓΛΙΚΑ

10:00 π.μ

ΣΑΒΒΑΤΟ

22-6-2019

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

ΙΣΠΑΝΙΚΑ

08.30 π.μ.

15:30 μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ

24-6-2019

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

08.30 π.μ.

ΤΡΙΤΗ

25-6-2019

ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

08.30 π.μ

ΤΕΤΑΡΤΗ

26-6-2019

ΓΑΛΛΙΚΑ

08.30 π.μ.

ΠΕΜΠΤΗ

27-6-2019

ΑΡΜΟΝΙΑ

08.30 π.μ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

28-6-2019

ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

18.00 μ.μ.

ΤΡΙΤΗ

2-7-2019

ΙΤΑΛΙΚΑ

08.30 π.μ.

Β. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

 

Οι εξετάσεις στο Ειδικό Μάθημα ξένης γλώσσας «ΑΓΓΛΙΚΑ» θα διενεργηθούν στα εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Γ. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (ΠΛΗΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ)

 

1.  ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ

 

Στην ΑΘΗΝΑ θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου. Αναλυτικά, τα εξεταστικά αυτά κέντρα κατά Ειδικό Μάθημα για τους υποψηφίους αυτούς είναι:

 

 

Α) Για τα Ειδικά Μαθήματα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ» και «ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ» η κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα θα γίνει ως εξής:

 

         α) Για τους υποψηφίους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   ΑΤΤΙΚΗΣ:

 

1. Στο Ε.Κ. του 57ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (οδός Αστραπόγιαννου 3 και Βολανάκη, Τ.Κ. 11526 – Αθήνα - Ερυθρός Σταυρός) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Γ.

2. Στο Ε.Κ. του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών (οδός Αχιλλέως 37-41 και Μυλλέρου, Τ.Κ. 10436 - Αθήνα - Μεταξουργείο) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Δ μέχρι και ΚΑΠ.

3. Στο Ε.Κ. του συγκροτήματος του 1ου Γενικού Λυκείου Χαλανδρίου – 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου (οδός Διονύσου 20 και Καλλισπέρη, Τ.Κ. 152 34 - Χαλάνδρι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΑΡ μέχρι και ΛΕΚ.

4. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου (Λ. Κηφισίας 213, Τ.Κ. 151 24 - Μαρούσι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΛΕΜ μέχρι και Μ.

5. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου (οδός Στρ. Παπάγου 23, Τ.Κ. 17343, Άγιος Δημήτριος) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ν μέχρι και Ρ.

6. Στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 175, Τ.Κ. 176 73 - Καλλιθέα) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Σ μέχρι και Ψ.

 

         β) Για τους υποψηφίους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου:

 

1. Στο Ε.Κ. του 16ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (οδός Πανόρμου και Λαρίσης 47, Τ.Κ. 11524 – Αθήνα - Αμπελόκηποι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Ε.

2. Στο Ε.Κ. του 7ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (οδός Πρατίνου 19, Τ.Κ. 11634 - Αθήνα - Παγκράτι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ζ μέχρι και ΜΟΥ.

3. Στο Ε.Κ. του συγκροτήματος του 1ου Γενικού Λυκείου Παπάγου – 1ου Γυμνασίου Παπάγου (οδός Κύπρου 4, Τ.Κ. 15669 - Παπάγου) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΜΠ μέχρι και ΣΟΥ.

4. Στο Ε.Κ. του Γενικού Λυκείου Καλλίπολης (οδός Μαρίας Χατζηκυριακού 27, Τ.Κ. 18539 - Πειραιάς) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΣΠ μέχρι και Ψ.

 

 

 

Β) Για το Ειδικό Μάθημα ξένης γλώσσας «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ»

 

1. Στο Ε.Κ. του 16ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (οδός Πανόρμου και Λαρίσης 47, Τ.Κ. 11524 - Αθήνα – Αμπελόκηποι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΚΕ.

2. Στο Ε.Κ. του 5ου Γενικού Λυκείου Ηλιούπολης (Λ. Βουλιαγμένης 525, Τ.Κ. 16341 - Ηλιούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΙ μέχρι και ΠΑΝ.

3. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Παλαιού Φαλήρου (οδός Τερψιθέας 35, Τ.Κ. 17563 - Παλαιό Φάληρο) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΑΠ μέχρι και Ψ.

 

 

Γ) Για το Ειδικό Μάθημα ξένης γλώσσας «ΓΑΛΛΙΚΑ»

 

1. Στο Ε.Κ. του 9ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (οδός Τρώων 2, Τ.Κ. 11851 - Αθήνα -Θησείο) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΔΕ.

2. Στο Ε.Κ. του 26ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (οδός Μαρασλή 10, Τ.Κ. 10676 – Αθήνα -Κολωνάκι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΔΗ μέχρι και ΚΟ.

3. Στο Ε.Κ. του 8ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (Νικοπόλεως 33, Τ.Κ. 11253 - Αθήνα – Πλ. Κολιάτσου) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΡ μέχρι και ΠΕΡ.

4. Στο Ε.Κ. του 9ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου (οδός Πελασγών 42, Τ.Κ. 12135 - Περιστέρι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΕΤ μέχρι και Ψ.

 

 

Δ) Για το Ειδικό Μάθημα «ΑΡΜΟΝΙΑ»

 

1. Στο Ε.Κ. του 7ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου (οδός Ιωαννίνων 82, Τ.Κ. 12137 - Περιστέρι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Λ.

2. Στο Ε.Κ. του 1ου ΕΠΑΛ  Πετρούπολης (οδός Κωνσταντινουπόλεως και Βούτσαλη (είσοδος από Βούτσαλη), Τ.Κ. 13231 - Πετρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Μ μέχρι και Ψ.

 

 

Ε) Για το Ειδικό Μάθημα «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ»

 

1. Στο Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – αίθουσα «Jacqueline de Romilly» (Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι),  όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Μ.

 

2. Στο Ε.Κ. του 5ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας (οδός Εμμανουήλ Παππά 6 και Φιλελλήνων, Τ.Κ. 14234 - Νέα Ιωνία) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ν μέχρι και Ψ.

 

 

ΣΤ) Για το Ειδικό Μάθημα ξένης γλώσσας «ΙΤΑΛΙΚΑ»

 

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Σμύρνης (οδός Νικομηδείας 7- 9, Τ.Κ. 17124 - Νέα Σμύρνη).

 

 

Ζ) Για το Ειδικό Μάθημα ξένης γλώσσας «ΙΣΠΑΝΙΚΑ»

 

 Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο Ε.Κ. του Προτύπου Γενικού Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (οδός Σωτήρος Διός 17, Τ.Κ. 18535 - Πειραιάς).                 

        

 

2.  ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση - Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αναλυτικά, τα εξεταστικά αυτά κέντρα  κατά Ειδικό Μάθημα για τους υποψηφίους αυτούς είναι:

 

 

Α) Για τα Ειδικά Μαθήματα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ» και «ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ»

 

1. Στο Ε.Κ. του 14ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Θεμιστοκλή Σοφούλη 13 και Γεωργίου Παπανδρέου, Τ.Κ. 54655 - Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Ζ.

2. Στο Ε.Κ. του 30ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Στρατηγού Γενναδίου 53, Τ.Κ. 54250 - Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Η μέχρι και Λ.

3. Στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς (οδός Μ. Αλεξάνδρου και Αν. Θράκης, Τ.Κ. 55134 - Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Μ μέχρι και ΠΑ.

4. Στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου (οδός Παπάγου και Θεοδώρας, Τ.Κ. 56224 - Εύοσμος Θεσσαλονίκης) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΕ μέχρι και ΤΕ.

5. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης (οδός Πεσόντων Ηρώων 2, Τ.Κ. 56430 - Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΤΖ μέχρι και Χ.

 

 

Β) Για το Ειδικό Μάθημα ξένης γλώσσας «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ»

 

1. Στο Ε.Κ. του 20ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Κλεάνθους 30, Τ.Κ. 54453 - Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΚΙ.

2. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Συκεών (οδός Επταπυργίου 150, Τ.Κ. 56626 - Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΟ μέχρι και ΠΕ.  

3. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου (οδός Νεμέας και Θάλειας, Τ.Κ. 56224 - Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΙ μέχρι και Ψ.  

 

 

Γ) Για το Ειδικό Μάθημα ξένης γλώσσας «ΓΑΛΛΙΚΑ»

 

1. Στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Αποστόλου Παύλου 28, Τ.Κ. 54634 - Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Μ.

2. Στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης (οδός Ιθάκης - όρια Ευόσμου, Τ.Κ. 56431 - Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ν μέχρι και Ψ.

 

 

Δ) Για το Ειδικό Μάθημα «ΑΡΜΟΝΙΑ»

 

1. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Ικτίνου 5, Τ.Κ. 54622 - Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Κ.

2. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης (οδός Παπανικολή 42, Τ.Κ. 56430 - Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Λ μέχρι και  ΠΑ.

3. Στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Πολίχνης (αρχή Κηφισίας, Τ.Κ. 56532 -Πολίχνη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΕ μέχρι και  Ψ.

 

 

Ε) Για το Ειδικό Μάθημα «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ»

 

1. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Νεάπολης (Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, Τ.Κ. 56701 - Νεάπολη Θεσσαλονίκης) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α  μέχρι και Π.

2. Στο Ε.Κ. του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (Προέκταση Εγνατίας 118, Τ.Κ. 55535 – Πυλαία Θεσσαλονίκης) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ρ  μέχρι και Ψ.

 

 

ΣΤ) Για το Ειδικό Μάθημα ξένης γλώσσας «ΙΤΑΛΙΚΑ»

 

 Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο Ε.Κ. του 15ου  Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Καρόλου Ντηλ 24, Τ.Κ. 54623 - Θεσσαλονίκη).

 

 

Ζ) Για το Ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «ΙΣΠΑΝΙΚΑ»

 

 Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο Ε.Κ. του 31ου  Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Αναξιμάνδρου 79, Τ.Κ. 54250 - Θεσσαλονίκη).   

 

 

Δ. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

Α) Στην ΑΘΗΝΑ θα εξεταστούν οι Υποψήφιοι με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

 

1.  Εξεταστικό Κέντρο Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες των Ειδικών Μαθημάτων «ΑΓΓΛΙΚΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ», «ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ», «ΓΑΛΛΙΚΑ», «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ», «ΑΡΜΟΝΙΑ»  στην Αθήνα:

18o Γενικό Λύκειο Αθηνών (Λ. Ιωνίας & Δαίρπφελδ 11, Άνω Πατήσια, ΤΚ 11144)

 

2. Εξεταστικό Κέντρο Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες του Ειδικού Μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ»  στην Αθήνα:

5ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας (Εμμανουήλ Παππά 6 και Φιλελλήνων, Τ.Κ. 14234 - Νέα Ιωνία)

 

3.  Εξεταστικό Κέντρο Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες των Ειδικών Μαθημάτων «ΙΤΑΛΙΚΑ», «ΙΣΠΑΝΙΚΑ»  στην Αθήνα:

Στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 - Μαρούσι, Ισόγειο, Πτέρυγα Δ).

 

 

Β) Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ θα εξεταστούν οι Υποψήφιοι με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

1.  Εξεταστικό Κέντρο Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες των Ειδικών Μαθημάτων «ΑΓΓΛΙΚΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ», «ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ», «ΓΑΛΛΙΚΑ», «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ», «ΑΡΜΟΝΙΑ», «ΙΤΑΛΙΚΑ» στη Θεσσαλονίκη:

2ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς (Θεμιστοκλή Σοφούλη 114, ΤΚ 55131)

 

2.  Εξεταστικό Κέντρο Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες του Ειδικού Μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ»  στη Θεσσαλονίκη:

2ο Γενικό Λύκειο Νεάπολης (Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, Τ.Κ. 567 01 - Νεάπολη Θεσσαλονίκης)

 

3.  Ειδικά οι Υποψήφιοι με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες του ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ «ΙΣΠΑΝΙΚΑ» θα εξεταστούν ΣΤΗN ΑΘΗΝΑ

Στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 - Μαρούσι, Ισόγειο, Πτέρυγα Δ).

 

Ε. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

        

1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

 

2. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης  μέχρι τις  08.00 π.μ. για όλα τα ειδικά μαθήματα, εκτός των Αγγλικών για το οποίο πρέπει να προσέλθουν  μέχρι τις 09:30 π.μ., των Ισπανικών για το οποίο πρέπει να προσέλθουν  μέχρι τις 15:00 μ.μ. και του  Έλεγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων για το οποίο πρέπει να προσέλθουν  μέχρι τις 17:30 μ.μ.

 

3. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

- των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,

- των  Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό)  είναι έξι (6) ώρες,

- του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

 

4. Κατά την εξέταση στο «Γραμμικό Σχέδιο» δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,58 μ.. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης, διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, σε διάσταση περίπου Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ξύστρα - καμπάνα κ.λ.π.). Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει μεγεθυντικό φακό. Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιεί συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων και κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα : είκοσι, ένα : πενήντα κ.λ.π.), μοιρογνωμόνιο, καθώς και υπολογιστικές μηχανές (κομπιούτερς).

 

5. Κατά την εξέταση στο «Ελεύθερο Σχέδιο», δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ.. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης, διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα. Επίσης, επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση οργάνων σχεδίασης και η χρήση σπρέι.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 7:10 pm


Αντώνιος Ρέμος Καίσαρας

Πού 'σαι, Καίσαρα, να δεις! Ο Αντώνιος Ρέμος ο συνονόματος είπε ότι ο Μητσοτάκης δικαιούται να πάρει την ευκαιρία να κυβερνήσει.

Από το.... ρωμαϊκό δίκαιο προκύπτει η ευκαιρία που δικαιούται, Αντώνιε;

Ο Κυριάκος, Αντώνιε, στη δημοκρατία μας, Αντώνιε, δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα. Δεν δικαιούται να έχει την ευκαιρία να κυβερνήσει, διότι έχουμε εκλογές, Αντώνιε, και κυβερνά τη χώρα ο υποψήφιος που θα του δώσει διά της ψήφου την εντολή να κυβερνήσει ο λαός, Αντώνιε.

Τι είναι η διακυβέρνηση της χώρας; Είχε ο Αλέξης την ευκαιρία του και κυβέρνησε, τώρα καιρός είναι να έχει την ευκαιρία ο Κυριάκος;

«Εμείς οι καλλιτέχνες που είμαστε και πρότυπα και μέσα από τη μουσική μας επηρεάζουμε το κοινό, δεν πρέπει να δίνουμε γραμμή. Πολλοί συνάδελφοί μου κάνουν αυτό το λάθος, δικαιούμαι να πω τη γνώμη μου, όχι όμως να δώσω πολιτική γραμμή».

Μιλώντας στον Σρόιτερ τα είπε όλα αυτά ο Ρέμος. Έκανε και τις αναλύσεις του: είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα του 5% έγινε κυβέρνηση λόγω του θυμού. «Τελικά, ήρθε κάτι καινούργιο, αλλά έγινε ένας νέος διπολισμός. Η προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα μού φάνηκε ενδιαφέρουσα. Δυστυχώς, η εξουσία διαβρώνει».

Τάδε έφη Αντώνιος Ρέμος.

Res publica και αηδίες... Στον Κυριάκο η πρωθυπουργία γιατί το δικαιούται.

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 6:23 pm


Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία»

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία», στην Ειδίκευση: «Νέα Ελληνική Γλώσσα και Φιλολογία»

ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ - ΠΜΣ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ, ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΝΕΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ – Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος:
 

https://forms.gle/25G8w3uf2eUc64MQ8

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 5:55 pm


Ψηφίσματα συμπαράστασης στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδιας μεταλλωρύχων Ελλάδας

Ψηφίσματα συμπαράστασης στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδιας μεταλλωρύχων Ελλάδας και των Σωματείων μελών της στη Μεγαλόπολη

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Δείτε το ψήφισμα του Δ.Σ Μεγαλόπολης ΕΔΩ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συνάδελφοι η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας προκήρυξε Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας διεκδικώντας:

Υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας 2019-2021
Την αποτροπή κάθε αντεργατικής εργοδοτικής  ενέργειας.
Την Υγιεινή και Ασφάλεια στην  εργασία.
Την προστασία του Περιβάλλοντος.

Η συμμετοχή όλων μας στην 3ωρη ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13-6-2019, στην αρχή κάθε βάρδιας, είναι απαραίτητη!

Παλεύουμε για να διατηρηθεί ο μισθός μας όπως είναι σήμερα στο ορυχείο και για να εφαρμοστεί η ΣΣΕ σωστά και για όλους!

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Επειδή  η  υπογραφή  ΣΣΕ  είναι  και  αίτημα  όλου  του  συνδικαλιστικού  κινήματος και αφορά άμεσα την τοπική οικονομία καλέσαμε  ΣΕ  ΣΤΗΡΙΞΗ  ΚΑΙ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ,  όλους  τους  συνδικαλιστικούς  φορείς και τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας.

Την συμπαράστασή τους μας έχουν ήδη εκφράσει:

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος Διονύσιος

Ο επόμενος Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ.Χριστογιαννόπουλος Αθανάσιος

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»
Το Σωματείο ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών ΣΟΣ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Η Ε.Τ.Ε. / ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Η Στάση εργασίας στο  εργασιακό  χώρο της  ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ  Α.Ε  ,θα  πραγματοποιηθεί  ως  εξής:

Α’ ΦΥΛΑΚΗ : Από 23.00 της  Τετάρτης  12.6.2019  έως  02.00  της  Πέμπτης  13.6.2019

Β’  ΦΥΛΑΚΗ : Από 07.00 της  Πέμπτης 13.6.2019  έως  10.00  της  Πέμπτης  13.6.2019

Γ΄  ΦΥΛΑΚΗ :  Από 15.00 της  Πέμπτης 13.6.2019  έως  18.00  της  Πέμπτης  13.6.2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Το σωματείο Χειριστών ΔΕΗ Μεγαλόπολης στηρίζει τις κινητοποιήσεις της

ομοσπονδίας Μεταλορίχων Ελλάδος, και κατ’ επέκταση και τους συνάδελφους συμβασιούχους οκταμηνίτες για νέα υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

          ο γραμματέας                                                                ο πρόεδρος

   Ασημακόπουλος Κων/νος                                          Τσουμπλέκας Ευάγγελος

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Το ΔΣ του Σωματείου μας εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στις δράσεις της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) για την υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την σωστή εφαρμογή της προηγούμενης.

Καλούμε τα μέλη μας να στηρίξουν τον αγώνα των συμβασιούχων σήμερα και στο μέλλον.

Ο ΄΄ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ΄’ ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΣΣΥΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Κυνηγετικός Σύλλογος Μεγαλόπολης

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μεγαλόπολης εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του στον αγώνα των συμβασιούχων και εργολαβικών εργαζομένων στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την εφαρμογή της.

Μεγάλο μέρος των μελών του συλλόγου μας υπάγονται σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων και έτσι έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης

καταγγέλλουμε τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) για τη στάση του και καλούμε τα μέλη μας να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΙΝΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ                       ΚΑΡΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

Σύλλογος Γυναικών Μεγαλόπολης “Καλλιστώ”

Ο σύλλογος Γυναικών Μεγαλόπολης “Καλλιστώ” έχοντας επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και ειδικότερα οι 8μηνίτες και οι εργολαβικοί που εργάζονται στα Λιγνιτωρυχεία στον ΑΗΣ και τα Συνεργεία της ΔΕΗ συμπαραστέκεται στην πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε η Ομοσπονδίας μεταλλωρύχων Ελλάδος (ΟΜΕ) και τα σωματεία μελών της στη Μεγαλόπολη.

Μετά από ενημέρωση που είχαμε από το Σωματείο ενέργειας στη Μεγαλόπολη (ΣΕΕΝΠ) καταγγέλλουμε τον Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), για τη πλήρη αδιαλλαξία του και τα εκβιαστικά διλήμματα, όρους και προαπαιτούμενα, που βάζει στην ΟΜΕ προκειμένου να υπογραφεί νέα Σ.Σ.Ε .

 Παράλληλα καταγγέλλουμε και τη Διοίκηση της ΔΕΗ – ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ που δεν εφάρμοσε πλήρως και σε ορισμένους χώρους την ισχύουσα ΣΣΕ.

Καλούμε όλους τους φορείς να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους και στηρίζουμε τον αγώνα του εργαζόμενων που δουλεύουν με άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες και απαιτούμε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα τους που αφορούν την:

Άμεση υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας 2019-2021
Άμεση πληρωμή των εργαζομένων σε ΑΗΣ και ΣΒΟ με την σύμβαση της ΟΜΕ όπως έχει συμβεί και στους εργαζόμενους που εργάζονται στο ορυχείο.
Άμεση πληρωμή των εργολαβικών υπάλληλων που εργάζονται σε εργασίες για λογαριασμό της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.
Την πληρωμή των αναδρομικών των μελών του σωματείου ενέργειας (ΣΕΕΝΠ) από την 24 Ιανουαρίου καθώς και των αναδρομικών των μελών του σωματείου μεταλλωρύχων Αρκαδίας και όσων δεν ανήκουν σε κανένα από τα σωματεία από την 20 Φεβρουαρίου που έγινε η επεκτασιμότητα της σύμβασης.
Τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας καθώς από τη στιγμή που έφυγαν 250 εργαζόμενοι από το λιγνιτικό κέντρο μετράμε 4 ατυχήματα σε 3 μήνες.
Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να σταματήσουν οι εργασιακές σχέσεις – γαλέρας με 8μηνα και εργολαβικούς.

                                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΧΡΟΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεγαλόπολης

 Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεγαλόπολης εκφράζει την συμπαράστασή του  στον αγώνα της ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας  για  Άμεση υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας 2019-2021.
Είμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων που εργάζονται στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης οι οποίοι αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της Μεγαλοπολίτικης κοινωνίας, στον αγώνα τους για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την εφαρμογή της.

            Ο Πρόεδρος         Νίκος Αντώνακας                                

Ο Γραμματέας           Χ. Γεωργακόπουλος     

               

Σύλλογος Νέων Μεγαλόπολης “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”

Ο σύλλογος Νέων Μεγαλόπολης “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και ειδικότερα οι 8μηνίτες και οι εργολαβικοί που εργάζονται στα Λιγνιτωρυχεία του ΑΗΣ και τα Συνεργεία της ΔΕΗ, συμπαραστέκεται στην πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος (ΟΜΕ) και τα σωματεία μελών της στη Μεγαλόπολη.

Μετά από ενημέρωση που είχαμε από το Σωματείο ενέργειας στη Μεγαλόπολη (ΣΕΕΝΠ) καταγγέλλουμε τον Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), για τη πλήρη αδιαλλαξία του και τα εκβιαστικά διλήμματα, όρους και προαπαιτούμενα, που βάζει στην ΟΜΕ προκειμένου να υπογραφεί νέα Σ.Σ.Ε. Παράλληλα καταγγέλλουμε και τη Διοίκηση της ΔΕΗ – ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ που δεν εφάρμοσε πλήρως και σε ορισμένους χώρους την ισχύουσα ΣΣΕ.

Καλούμε όλους τους φορείς να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους και στηρίζουμε τον αγώνα του εργαζόμενων που δουλεύουν με άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες και απαιτούμε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα τους που αφορούν την:

Άμεση υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας 2019-2021
Άμεση πληρωμή των εργαζομένων σε ΑΗΣ και ΣΒΟ με την σύμβαση της ΟΜΕ όπως έχει συμβεί και στους εργαζόμενους που εργάζονται στο ορυχείο.
Άμεση πληρωμή των εργολαβικών υπάλληλων που εργάζονται σε εργασίες για λογαριασμό της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.
Την πληρωμή των αναδρομικών των μελών του σωματείου ενέργειας (ΣΕΕΝΠ) από την 24 Ιανουαρίου καθώς και των αναδρομικών των μελών του σωματείου μεταλλωρύχων Αρκαδίας και όσων δεν ανήκουν σε κανένα από τα σωματεία από την 20 Φεβρουαρίου που έγινε η επεκτασιμότητα της σύμβασης.
Τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας καθώς από τη στιγμή που έφυγαν 250 εργαζόμενοι από το λιγνιτικό κέντρο μετράμε 4 ατυχήματα σε 3 μήνες.
Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να σταματήσουν οι εργασιακές σχέσεις – γαλέρας με 8μηνα και εργολαβικούς.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

«ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 5:30 pm


Διαγωνισμός για την εκμίσθωση ξενοδοχείου στον Άγιο Πέτρο

ΠΕΡΙΛΗΨΗ της υπ’ αριθ. 216/04-06-2019 Προκήρυξης του Συλλόγου «Άγιος Πέτρος» 
Αγιοπετριτών Αττικής.

Ο Σύλλογος «Άγιος Πέτρος» Αγιοπετριτών και σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ 27/ 04-06-2019 προκηρύσσει διαγωνισμό με ανοιχτές έγγραφες προσφορές, για την  εκμίσθωση του Ξενοδοχείου «ΠΑΡΝΩΝ», το οποίο ευρίσκεται στη πλήρη και αδιαμφισβήτη κυριότητα, νομή και κατοχή του Συλλόγου «Άγιος Πέτρος» Αγιοπετριτών Αττικής (χάριν συντομίας θα αναφέρεται ως «ο Σύλλογος»). Το ως άνω ακίνητο-ξενοδοχείο ευρίσκεται στο κοινοτικό διαμέρισμα ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας, 1.100 m2 (συνολικής επιφανείας), 
αποτελούμενο από είκοσι δύο (22) δωμάτια, έκαστο των οποίων διαθέτει το κυρίως υπνοδωμάτιο και σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο λουτρό, δύο (2) σουίτες,  αποτελούμενες από σαλόνι, κυρίως υπνοδωμάτιο και λουτρό, αίθουσα καφετέριας και εστιατορίου επιφανείας εκατό πενήντα (150 m2) τετραγωνικών μέτρων, χώρο κουζίνας και χώρο υποδοχής (reception) στον οποίο υπάρχει διαθέσιμη επιφάνεια εβδομήντα (70 m2) τετραγωνικών μέτρων που λειτουργεί ως σαλόνι και καφετέρια. Περαιτέρω κάθε δωμάτιο διαθέτει εντοιχισμένη ιματιοθήκη (ντουλάπα), δύο μονά κρεβάτια, δύο κομοδίνα, έπιπλο τουαλέτας με καθρέπτη και σκαμπό, θήκη για βαλίτσες και ένα τραπέζι με δύο καρέκλες εξωτερικού χώρου για τον εξώστη (βεράντα). Κάθε δωμάτιο διαθέτει επίσης αυτόνομη θέρμανση, ζεστό νερό με κεντρική παροχή (boiler) , ως και πλήρη ιματισμό, ήτοι μετά πλήρους ξενοδοχειακού εξοπλισμού και λοιπών εγκαταστάσεων. Ως τιμή εκκίνησης προσφοράς μηνιαίου μισθώματος, για τη μίσθωση του παραπάνω Ξενοδοχείου ορίζεται το ποσό των οκτακοσίων ευρώ (800 €).

Κάθε διαγωνιζόμενος, φυσικό ή νομικό πρόσωπο συμμετέχει με μία μόνο προσφορά.

Βάσει του άρθρου 1 της 216/04-06-2019 προκήρυξης , ο επαναληπτικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αθήνα, την 18ην/06/2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 17.30-19:00 μμ.ενώπιον της εκλεγμένης, βάσει της απόφασης 27/04-06-2019 τριμελούς επιτροπής εκ του ΔΣ του Συλλόγου «Άγιος Πέτρος» Αγιοπετριτών Αττικής, στα γραφεία του Συλλόγου επί της οδού Κανιγγος 12 και Βερανζέρου Αθήνα 10677, 7ος όροφος. 
Για πληροφορίες της προκήρυξης (προυποθέσεις συμμετοχής, σχετικά έγγραφα που απαιτούνται, διάρκεια ελάχιστης μίσθωσης και προκαταβολή) και τυχόν διευκρινήσεις , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου «Άγιος Πέτρος» Αγιοπετριτών Αττικής κ. Γεώργιο Μερίκα ([email protected] )6937064801 , στον Ταμία κ. Μιχαήλ - Ερρίκο Χαλδούπη 6972931969, καθώς και το μέλος κ. Ευθύμιο Καράγιωργα ([email protected]) 6974908360 , ή ηλεκτρονικά στην διεύθυνση [email protected]. Το πλήρες κείμενο της Προκήρυξης θα αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους είτε ηλεκτρονικά,  είτε σε αντίγραφο με αποδεικτικό παραλαβής. H παρούσα περίληψη της προκήρυξης εστάλη προς δημοσίευση.

Αθήνα, 11/06/2019

Για το ΔΣ του Συλλόγου Άγιος Πέτρος Αγιοπετριτών Αττικής

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Μερίκας 
Η Γραμματέας Χαρίκλεια Γιαννοπούλου

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 5:02 pm


Πανηγύρι Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Παλαιοχώρι Δημητσάνας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου Δημητσάνας σας προσκαλεί στον πανηγυρκό εορτασμό της εκκλησίας του χωριού μας τη Παρασκευή 28.6.2019 παραμονή της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου να συνεορτάσουμε Εκκλησιαστικά και Πανηγυρικά κάτω από το πουρνάρι και να αναβιώσουμε το γλέντι που γινόταν για πολλά χρόνια στο χωριό μας.

Σας περιμένουμε!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 4:39 pm


Στην Αλάνιασπορ ο Μπακασέτας

Ποδοσφαιριστής της Τουρκικής Αλάνιασπορ είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Ιουνίου και επίσημα ο Τάσος Μπακασέτας.

Ο Έλληνας άσος υπέγραψε συμβόλαιο με τον τουρκικό σύλλογο ο οποίος ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας μαζί του και στη συνέχεια τον παρουσίασε στους εκπροσώπους του τύπου.

Ο "Μπάκα" υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την Αλάνιασπορ και κάπως έτσι ανοίγει ένα νέο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο για πρώτη φορά μακριά από την χώρα μας.
 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 4:38 pm


Πέθανε ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι

O Ιταλός σκηνοθέτης του κινηματογράφου, του θεάτρου και της όπερας Φράνκο Τζεφιρέλι, πέθανε σήμερα στο σπίτι του στη Ρώμη, σε ηλικία 96 ετών.

Ο Τζεφιρέλι «έσβησε ήσυχα μετά από μακρά ασθένεια που είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες», μεταδίδουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της οικογένειάς του.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης έχει χαρίσει στον παγκόσμιο κινηματογράφο αριστουργήματα, μεταξύ των οποίων οι ταινίες «The Taming of the Shrew (Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι,1967)» με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, «Romeo and Juliet (Ρωμαίος και Ιουλιέτα,1968), Fratello Sole Sorella luna (Αδελφός ήλιος,αδελφή σελήνη,1973), αλλά και την εξαιρετική δημοφιλή σειρά για την ζωή του Χριστού με τίτλο «Ιησούς από την Ναζαρέτ» (1977).

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 4:36 pm


Αφιέρωμα στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Σοφίας Κυνουρίας (pics)

Τέτοιες μέρες, περί τα μέσα Ιουνίου, πριν από σαράντα (40) και πλέον χρόνια, η καρδιά της ΑγιαΣοφιάς, χτυπούσε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού και στον περιβάλλοντα αυτού, χώρο.

Οι  Γυμναστικές επιδείξεις που πραγματοποιούνταν τέτοιο καιρό, ταυτοχρόνως με την απονομή των Ενδεικτικών και των Απολυτηρίων, ήταν μέρος της τελετής για τη λήξη του Σχολικού έτους.

Δεκάδες κάτοικοι του χωριού μας, συγκεντρώνονταν στο προαύλιο, για να παρακολουθήσουν τους μικρούς μαθητές, τα βλαστάρια του χωριού, στο τρέξιμο, στη σκυταλοδρομία, στη σακοδρομία (περπάτημα με σακούλα στα πόδια), στο άλμα εις μήκος και άλλα αθλήματα και ευρηματικές επινοήσεις του δάσκαλου, όπως η κουταλοδρομία (τρέξιμο με κουτάλι και αυγό στο στόμα) κ.α.

1

2

3

4

Η καλλιέργεια επίσης του λαχανόκηπου στο Β. Δ. μέρος του προαυλίου χώρου, ήταν μια απ΄τις πολλές δραστηριότητες των μαθητών. Συνέβαινε κυρίως κατά την άνοιξη και μέσα στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής ιστορίας. Οι μαθητές αφού διαμόρφωναν κατάλληλα σε μικρά πεζούλια το χώρο, φύτευαν διάφορα λαχανικά (καρότα, ραπανάκια, κοκκινογούλια κ.α.) φρόντιζαν για την ανάπτυξή τους και παρατηρούσαν τη συμπεριφορά τους, καταγράφοντα σημειώσεις τόσο γι αυτά, όσο και για την εξέλιξη της ανθοφορίας των δένδρων που υπήρχαν εκεί (βυσσινιά, αμυγδαλιές, φουντουκιές, ροδιές κ.α.).

5

Ο δάσκαλος είχε κατανοήσει ότι, για την σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού και την καλλιέργεια του πνεύματος, κρίνονταν απαραίτητη η εκγύμναση του σώματος και η ουσιαστική επαφή με τη μητέρα φύση και όλα τα στοιχεία της.

Οι παραπάνω δραστηριότητες (Γυμναστικές επιδείξεις, καλλιέργεια λαχανόκηπου) και πολλές άλλες ακόμα, Σχολικές εορτές, μαθητικά συσσίτια, μπάνιο την έκτη ημέρα της εβδομάδος κ.α. ήταν αποτέλεσμα της άρτιας Διοικητικής οργάνωσης του Δημοτικού μας Σχολείου, αλλά και κάθε Δημοτικού Σχολείου.

Κι όταν εννοούμε Διοικητική οργάνωση, εννοούμε όλο εκείνο το έργο που απαιτείται για την απρόσκοπτη και σωστή λειτουργία ενός Σχολείου, πλην από αυτό το παιδαγωγικό έργο που επιτελεί ο δάσκαλος.

6

12

Το κυριότερο Διοικητικό έργο ασκούσε η Σχολική Εφορία.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ

Η Σχολική Εφορία που ως θεσμός «έφυγε» από το χωριό μας, όπως το αυτόνομο Κοινοτικό Συμβούλιο, ήταν ένα νομικό πρόσωπο αποτελούμενο από τρία άτομα (τριμελής επιτροπή) το οποίο θεσπίστηκε και διέπετο από τις διατάξεις  του Ν. 5019/1931 και του Α.Ν. 1297/1938.

Μέλη της Σχολικής Εφορείας ήταν: α) ο Δάσκαλος του Σχολείου που εκτελούσε χρέη Γραμματέα και β) δύο έγκριτοι πολίτες του χωριού που ενδιαφέρονταν για τα προβλήματα του Σχολείου  (Πρόεδρος και Ταμίας). Αυτοί διορίζονταν κάθε δεύτερο Αύγουστο από το Νομάρχη, μέσα από  πίνακα έξι (6) πολιτών, οι οποίοι προτείνονταν από το δάσκαλο και τον Πρόεδρο του χωριού και οι οποίοι δεν έπρεπε να είναι συγγενείς μεταξύ τους μέχρι και τον 2ο βαθμό.

Η Σχολική Εφορία, ήταν αυτοδιοικούμενο  όργανο, ενεργούσε ελευθέρως εντός ορίων του Νομού, δεν επέμβαινε στο παιδαγωγικό έργο του δασκάλου και ουδεμία παρέμβαση Δημοσίας Αρχής ήταν επιτρεπτή στις ενέργειές της, παρά μόνο εκείνη που όριζε ο Νόμος, ή σε περίπτωση που υπήρχε παραβίαση του Νόμου.

Έργο της Σχολικής Εφορείας ήταν:

  1. Η φροντίδα για την είσπραξη των πόρων και την αύξηση της περιουσίας του Σχολ. Ταμείου.
  2. Η μέριμνα για την ανέγερση διδακτηρίου, ή την διασκευή ή την επισκευή του υπάρχοντος, έτσι ώστε να είναι σύμφωνο με τους όρους της Υγιεινής, της Παιδαγωγικής και της Σχολικής Αρχιτεκτονικής.
  3. Η καλή συντήρηση του διδακτηρίου και η φροντίδα για την καθαριότητα, τη θέρμανση και τον φωτισμό του.
  4. Ο εφοδιασμός του Σχολείου με τα απαραίτητα έπιπλα και σκεύη, καθώς και με τα αναγκαία διδακτικά όργανα.
  5. Η ίδρυση και ο πλουτισμός της Σχολικής και μαθητικής βιβλιοθήκης.
  6. Η παροχή στους άπορους και επιμελείς μαθητές, γραφικής ύλης, ενδυμάτων και υποδημάτων.
  7. Η παροχή μαθητικού συσσιτίου.
  8. Η λήψη κάθε μέτρου για την υγεία των μαθητών και την πρόοδό τους.

Για την επίτευξη του παραπάνω έργου η Σ.Ε. τηρούσε βιβλίο Αποφάσεων, Καταθέσεων-Αναλήψεων, Πρωτοκόλλου, Περιουσίας, Διπλότυπα είσπραξης, Διπλότυπο ενταλμάτων και διάφορα άλλα.

Για να κατανοήσει ο αναγνώστης το μείζον έργο που πρόσφερε στο Σχολείο μας και κατά συνέπεια στην κοινωνία του τόπου μας, δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από ένα Πρακτικό Συνεδρίασης αυτής. Είναι γεγονός όμως αδιασάλευτο, ότι το μεγαλύτερο έργο το είχε επιφορτιστεί ο δάσκαλος (ο Γραμματέας αυτής), διότι αυτόν έκοπτε τις περισσότερες φορές, η υλοποίηση όσων αποφασίζονταν.

Λαμβάνοντας κανείς γνώση του παρακάτω αποσπάσματος που επιλέξαμε τυχαία, μπορεί όχι μόνο να πληροφορηθεί πολλά ιστορικά στοιχεία, αλλά και να θαυμάσει για την αρτιότητα της Διοικητικής οργάνωσης και λειτουργίας του Σχολείου μας, την εποχή εκείνη, πριν από εβδομήντα (70) περίπου χρόναι. Μια οργάνωση αξιοθαύμαστη και ασύγκριτη, αν λάβει κανείς υπόψη ότι αφορούσε ένα μικρό Σχολειό σε ένα μικρό χωριό, αξιοζήλευτη ακόμα και στις μέρες μας.

ΠΡΑΞΙΣ 2α

Εν Αγία Σοφία σήμερον την 26ην του μηνός Φεβρουαρίου, ημέραν Κυριακήν και ώραν 11 π.μ. του έτους 1956, η Σχολική Εφορεία του Δημ. Σχολείου Αγίας Σοφίας, απαρτιζομένη εκ των μελών της, ΛΑΜΠΙΡΗ Γεωργίου του Αναστασίου ως Προέδρου, ΣΙΑΒΕΛΗ Γεωργίου του Βασιλείου ως Ταμίου και ΔΟΥΒΡΗ Κων/νου ως Γραμματέως, συνήλθε εις συνεδρίασιν εν τω γραφείο του Δημ. Σχολείου, ίνα συσκεφθεί και καταρτίσει τον προϋπολογισμόν εσόδων – εξόδων της Σχολικής Εφορείας δια το Οικον. Έτος 1956-57.

Αρξαμένης της συνεδριάσεως ο κ. Πρόεδρος εισηγείται τα εξής. Δια την κανονική λειτουργία του Σχολείου προτείνω όπως ο Προϋπ/σμός εσόδων και εξόδων τούτου, κατά το Οικ. Έτος 1956-57 καταρτισθεί ως κατωτέρω.

Ως προς τα έσοδα

Άρθρον 6ον. Εκ της εκποιήσεως προϊόντων του Σχολ. Κήπου, δρχ. 300. Η είσπραξις αυτή θα πραγματοποιηθεί εκ πωλήσεως των προϊόντων του δημιουργηθέντος Σχολικού κήπου (φυτώριον αμυγδαλεών – καρυδεών)

Άρθρον 8ον. Εκ Σχολικών εορτών, αγορών και θεατρικών παραστάσεων, δρχ. 750. Η είσπραξις αύτη θα πραγματοποιηθεί κατά τας εθνικάς εορτάς, των εξετάσεων, από τα κάλανδα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Άρθρον 9ον. Εκ προαιρετικού εράνου ενεργούμενον εις το εσωτερικόν, Δρχ. 2500. Η είσπραξις αύτη θα γίνει εκ προαιρετικού εράνου μεταξύ των κατοίκων της κοινότητος κατά την ελαιοπαραγωγήν, αφ’ ετέρου των κατοίκων της κοινότητας των διαμενόντων εις τας πόλεις.

Άρθρον 10ον. Εκ προαιρετικού εράνου ενεργούμενου εις το εξωτερικόν, Δρχ. 5000. Προβλέπω την είσπραξη ταύτη εκ μέρους των εν Αμερική διαμενόντων συμπατριωτών μας, οίτινες εξέφρασαν τοιαύτην επιθυμίαν υπέρ του Σχολείου μας.

Άρθρον 14ον. Εκ συνδρομών των Εκκλησιών 200 Δρχ. Προβλέπω την είσπραξιν ταύτην, καθόσον οι Εκκλησίες μας δημιουργούν κατ’ έτος αρκετές εισπράξεις

Άρθρον 15ον. Εξ εισφορών της Κοινότητος, Δρχ. 250. Προβλέπω την είσπραξιν ταύτην εξ αρωγής της Κοινότητος.

Άρθρον 18ον. Εκ προστίμου γονέων ή κηδεμόνων δια παράβασιν διατάξεων περί υποχρεωτικής φοιτήσεως Δρχ. 1000. Προβλέπω την είσπραξιν ταύτην, επειδή ένιοι των κατοίκων αδιαφορούντες δια την μόρφωσιν των τέκνων των, καθυστερούν ταύτα της φοιτήσεως.

Άρθρον 24ον. Εκ της χορηγίας του κράτους δια την επισκευήν του Διδακτηρίου, Δρχ. 10.000

Άρθρον 26ον. Εκ προαιρετικών εισφορών γονέων και κηδεμόνων κατά τας εγγραφάς των μαθητών, Δρχ. 400

Άρθρον 27ον. Εκ προαιρετικών εράνων μεταξύ των μαθητών κατά την χορήγησιν ενδεικτικών και απολυτηρίων, Δρχ. 400.

Ήτοι σύνολον εσόδων Δραχμές 20.8000.

Ως προς τα έξοδα

Άρθρον 3ον. Δια την συντήρησιν και επισκευήν του Διδακτηρίου, Δρχ. 10.000. Προς ανακεράμωσιν, επισκευήν, οροφής, αποχωρητηρίων, περιμάνδρωσιν προαυλίου και ισοπέδωση τούτου.

Άρθρον 4ον. Δια την προμήθεια επίπλων και την συντήρησίν των, Δραχ. 2.500. Προς κατασκευήν μιας βιβλιοθήκης προς διαφύλαξη του Αρχείου του Σχολείου, αγοράν σημαίας, καρεκλών, τραπέζης και επισκευήν υπαρχόντων.

Άρθρον 5ον. Δια την προμήθειαν γραφικής ύλης και ειδών γραφείου, Δρχ. 1000

Άρθρον 6ον. Δια την θέρμανσιν, καθαριότητα και φωτισμόν, Δρχ. 1.300 Προς αγοράν μιας θερμάστρας μετά σωλήνων, υδροχρωματισμόν σχολείου και αγορά σαρώθρων.

Άρθρον 7ον. Δια την ίδρυσιν και συντήρησιν του Σχολικού κήπου, Δρχ. 2.000. Προς ισοπέδωση τμήματος προαυλίου, ίνα τούτο χρησιμεύσει ως σχολικός κήπος και υδραυλικήν εγκατάστασιν εν αυτώ.

Άρθρον 8ον. Δια την ίδρυσιν και πλουτισμόν σχολικής βιβλιοθήκης, Δρχ. 1.200. Προς αγορά διαφόρων βιβλίων δια χρήσιν διδασκάλου και μαθητών.

Άρθρον 9ον. Δια την λειτουργία των μαθητικών συσσιτίων, Δρχ. 500. Προς τελειοποίησιν ημιτελούς εστιατορίου.

Άρθρον 10ον. Δια την προμήθεια διδακτικών οργάνων και την συντηρησίν των, Δραχ. 1384. Προς αγοράν διαφόρων χαρτών υδρογείου σφαίρας, οργάνων Φυς. Πειραματικής κ.λ.

Άρθρον 13ον. Δια την εκτέλεσιν μαθητικών εκδρομών, Δρχ. 400. Προς ενίσχυσιν απόρων μαθητών δι εκδρομήν

Άρθρον 14ον. Υπέρ μορφωτικού κινηματογράφου, Δρχ. 50.

Άρθρον 15ον. Υπέρ οργανισμού μαθητικής πρόνοιας, Δρχ. 416

Άρθρον 16ον. Υπέρ Νομαρχιακών υποτροφιών, Δρχ. 50.

Ήτοι σύνολον εξόδων δρχ. 20.800

Η Σχολική Εφορεία ακούσασα τας εισηγήσεις του Κ. Προέδρου Αποφασίζει ………………

Εφ ω συνετάγει το παρόν πρακτικόν, όπερ αναγνωσθέν υπογράφεται ως έπεται

Ο Πρόεδρος   Γ. ΛΑΜΠΙΡΗΣ      Ο Γραμματέας  Κ. ΔΟΥΒΡΗΣ         Ο Ταμίας Γ. ΣΙΑΒΕΛΗΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  ΜΑΘΗΤΩΝ

Σημαντική πηγή εσόδων του Σχολικού Ταμείου, αποτελούσαν οι πλείστες και ποικίλες δραστηριότητες των μικρών μαθητών.

Πληροφορούμεθα ότι, κατά το Σχολικό έτος 1956-57 οι μαθητές είχαν εισπράξει από τα κάλαντα 100 δραχμές και είχαν συγκεντρώσει 7  ¾ οκάδες λάδι, το οποίο πώλησαν Χ 25 δρχ. και εισέπραξαν 194 δραχμές. Επίσης από πώληση βάγιας (για την Κυριακή των Βαΐων) στην Εκκλησία του Παρθενίου, είχαν εισπράξει 80 δραχ, και 70 δραχ. από την Εκκλησία του Στενού.

Έσοδα υπήρχαν και από την πώληση μικρών δενδρυλλίων καρυδιάς και αμυγδαλιάς που καλλιεργούσαν στον κήπο του Σχολείου, μαζί με άλλα κηπευτικά, καρότα, ραπανάκια, κοκκινογούλια, μάπες κ.λ. Η καλλιέργεια των φυτών γινόταν στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Ιστορίας, όπου οι μαθητές μελετούσαν την ανάπτυξη των φυτών. Έως και εμείς οι νεώτεροι, θυμόμαστε  τις αξίνες που χρησιμοποιούσαμε, καθώς και κείνον το λάκκο που εναπόθεταν τσίπουρα και κοπριά για λίπασμα, επί διδασκαλίας Κυριάκου ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Εκτός από τις κρατικές επιχορηγήσεις, κύρια πηγή εσόδων της Σχολικής Εφορείας, ήταν και οι δωρεές, πολλές μάλιστα αρκετά υψηλές από τους κατοίκους του χωριού, καθώς και από την προαιρετική εισφορά των μαθητών κατά την χορήγηση Ενδεικτικών και Απολυτηρίων στο τέλος κάθε χρονιάς.

Σημαντική βοήθεια στο έργο της Σχολικής Εφορείας παρείχαν και οι κάτοικοι του χωριού μας, όπως πληροφορούμεθα από ένα πρακτικό συνεδρίασης της 1ης Απριλίου 1952.

 « Ε. Η κατασκευή των ανωτέρω έργων θα γίνει δι αυτεπιστασίας της Σχολικής Εφορεας, δεδομένου ότι η πλείστη εργασία, μεταφορά υλικών κ.λ. θα γίνει δια προσωπικής εργασίας των κατοίκων….

ΣΤ. Εξουσιοδοτεί τον Γραμματέα αυτής, όπως αντίγραφον της παρούσης αποστείλει αρμοδίως εις τον κ. Δασάρχην Μαντινείας δια την χορήγησιν ατελώς αδείας καύσης ασβεστοκαμίνου στην περιοχή της κοινότητός μας, προς κάλυψιν των ανωτέρω αναγκών εις άσβεστον……»

Από το αρχείο του Σχολείου μας, πληροφορούμεθα ότι την Σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου 1955, επί διδασκαλίας Χαρίλαου Καλοπίση, παρευρίσκοντο 116 ΑγιαΣοφίτες, οι οποίοι αγόρασαν από ένα λαχνό έκαστος προς 3 δρχ, καθώς και πολλοί άλλοι ακόμα, οι οποίοι δεν προμηθεύτηκαν από το αυτοσχέδιο λαχείο των μαθητών. Από κείνη τη λαχειοφόρο αγορά η Σ.Ε. είχε εισπράξει 348 δρχ.

11

9

7

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ

Εκτός από το παιδαγωγικό μεγάλο, σημαντικό ήταν και το μέγεθος του  φιλανθρωπικού έργου που προσέφερε ο δάσκαλος και η Σ.Ε. στους μικρούς μαθητές.

Στον προϋπολογισμό εξόδων, υπήρχε πάντα πρόνοια για τους άπορους μαθητές, γι αυτούς δηλαδή που στερούντο είδη πρώτης ανάγκης (ενδύματα και υποδήματα). Ας μην ξεχνάμε μαρτυρίες παλαιοτέρων, ότι πολλά Αγια Σοφιτόπουλα πήγαιναν ξυπόλυτα στο Σχολείο μας. Όπως πληροφορούμεθα από το αρχείο του Σχολείου μας, σ’ έναν τέτοιο έρανο που είχαν διενεργήσει οι μαθητές το 1957, συγκεντρώθηκαν 220 δρχ. εκ των οποίων οι 125 διατέθηκαν « δια την αγοράν  ενός ζεύγους υποδημάτων εις τον μαθητήν Αθανάσιον ΧΑΣΑΠΗ του Ευαγγέλου»,

Επίσης την 1η Φεβρουαρίου 1957, επί διδασκάλου Χαρίλαου Καλοπίση, είχε διενεργθεί έρανος από τους μικρούς μαθητές, υπέρ προικοδοτήσεως απόρων κορασίδων. Στον έρανο αυτό είχαν συμβάλλει 29 μαθητές του Σχολείου και είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 60 δρχ.

Υποδήματα

αγβ

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ

Σημαντική επίσης ήταν η προσφορά στους μαθητές από την παροχή των μαθητικών συσσιτίων, τα οποία καθιερώθηκαν από την Πολιτεία και παρέχονταν στους μαθητές μέσω του δασκάλου και της Σχολικής Εφορίας.

Ο σκοπός των μαθητικών συσσιτίων, ήταν η χορήγηση τροφής στους μαθητές στους οποίους  είχε αποδειχθεί ότι η χορηγούμενη στο σπίτι δεν ανταποκρινόταν σε ποσότητα και ποιότητα, λόγω των αυξημένων αναγκών του οργανισμού τους εξ αιτίας της απαιτήσεως της Σχολικής εργασίας. Τα μαθητικά συσσίτια ήταν ένα θετικό και αποτελεσματικό μέτρο για την πρόοδο των μαθητών και επιβλήθηκαν όχι μόνο για λόγους υγείας, αλλά και για κοινωνικούς και παιδαγωγικούς λόγους.

Οι λόγοι υγείας είναι κατανοητοί. Όσο για τους κοινωνικούς λόγους, ήταν γνωστό και κατανοητό, ότι η σκληρή εγκατάλειψη των παιδιών (λόγω αμέλειας και αδυναμίας των γονιών) από τα πρώτα βήματα της ζωής τους στην δυστυχία της πείνας, γεγονός για το οποίο αυτά δεν ήταν υπεύθυνα, θα δημιουργούσε στην ψυχή τους αισθήματα όχι αγαθά για τους γονείς τους και θα τα οδηγούσε σε σκέψεις και ενέργειες αντικοινωνικές.

Κι όσο για τους παιδαγωγικούς λόγους, ήταν κατανοητό, ότι οι πεινασμένοι μαθητές ήταν αδύνατο ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Σχολικής εργασίας και να συναγωνιστούν τους επαρκώς τρεφόμενους συμμαθητές τους. Ο υποσιτισμός του μαθητή, προκαλεί, συν τοις άλλοις και την μείωση της πνευματικής του λειτουργίας. Όπου είχαν λειτουργήσει μαθητικά συσσίτια, οι δάσκαλοι είχαν διαπιστώσει μια αξιόλογη πνευματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Η σίτιση των μαθητών γινόταν στο υπόγειο του Σχολείου μας, το οποίο είχε διαμορφωθεί κατάλληλα ως εστιατόριο και η παρασκευή του φαγητού γινόταν στην αποθήκη του Σχολείου ή σε ορισμένα παρακείμενα σπίτια (Σημάδη κ.α.)

Όλοι οι μαθητές που σιτίζονταν κατέβαλαν τυπικά κάποια οικονομική ετήσια εισφορά, η οποία το έτος 1961 ανερχόταν στο ποσό των 15 δρχ. για κάθε μαθητή. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο μαθητές αυτή τη χρονιά, λόγω της οικονομικής αθλιότητος που επικρατούσε στην οικογένειά τους, αντί του ποσού των 15 δρχ., κατέβαλαν…… κοπριά για την καλλιέργεια του λαχανόκηπου, την οποία μετέφεραν οι γονείς τους.

Άλλοι πάλι, που βρίσκονταν στην ίδια με αυτούς κατάσταση, απαλλάσσονταν εντελώς από την καταβολή της ετήσιας εισφοράς υπέρ του συσσιτίου. Να τι αναφέρει ένα σχετικό απόσπασμα από τη συνεδρίαση της Σχολικής Εφορείας την 2α Φεβρουαρίου 1955.

«Η Σχολική Εφορία…….αποφασίζει. Κρίνει τους κάτωθι μαθητάς, απόρους, ους και απαλλάσσει της εκ των δεκαπέντε (15) δραχμών εισφοράς υπέρ λειτουργίας συσσιτίων:

Ιωάννης Ευαγγέλου ΧΑΣΑΠΗΣ της Β΄τάξης

Χριστίνα Δημητρίου ΑΣΚΟΥΝΗ της Α΄τάξης

Δημήτριος Ιωάννη ΛΑΜΠΙΡΗΣ της Δ΄τάξης

Μαρία Αναστ. ΜΠΑΚΟΥΡΗ της ΣΤ΄τάξης

Δήμητρα Βας. ΡΟΛΛα της Β΄τάξης

Χριστίνα Βας. ΚΑΡΑΖΑΝΟΥ της Β΄τάξης και

Ευαγγελία Σοφ. ΣΙΑΒΕΛΗ της Γ΄τάξης….»

Η προμήθεια των αγαθών γινόταν από καταστήματα τροφίμων της Τρίπολης. Και όσο για το διαιτολόγιο σίτισης, αυτό άλλαζε κατά καιρό, ανάλογα με το ισχύον πρόγραμμα.

Συσσίτιο β

Συσσίτιο

8

10

ΕΚΘΕΣΗ  ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

Το ποικίλο και σημαντικό έργο που επιτελούσε ο δάσκαλος, φαίνεται και από την μηνιαία έκθεση λειτουργίας του Δημ. Σχολείου Αγίας Σοφίας, που συνέτασσε κάθε μήνα και απέστελλε στον εκάστοτε Επιθεωρητή.

«Ειργάσθην ανελλιπώς εις τα καθήκοντά μου κατά τον λήξαντα μήνα.

Η φοίτησις, η υγεία και η πρόοδος των μαθητων, υπήρξεν γενικώς καλή.

Εδαπανήθην δρχ. 2800 εκ Κρατικής αρωγής δια προήθειαν υλικών και πληρωμή τεχνιτών και εργατικών ημερομισθίων, προς αποπεράτωσιν μανδροτοίχου προαυλίου και αποχωρητηρίων.

Εν τω Σχολικώ κήπο, εγένοντο υπό των μαθητων εργασίαι περιποιήσεων ανθοκήπου.

Εφυτεύθη υπό των μαθητών τμήμα του λόφου του εξωκκλησιού «Άγιοι Ανάργυροι» δια πεύκων.

Ο Εκκλησιασμός των μαθητών εγένετο καθ’ όλας τας Κυριακάς, πλην της 17ης λήξαντος, λόγω απουσίας του Ιερέως.

Η λειτουργία του Κατηχητικού εσυνεχίσθη υπό του εφημερίου κανονικώς κατά Σάββατον 11.30 – 12.30 μεσημβρινή.

Η λειτουργία των συσσιτίων των μαθητών, εσυνεχίσθη κανονικώς με καθολική συμμετοχή των μαθητών.

Εγένετο μία συγκέντρωσις γονέων και κηδεμόνων την 20ην λήξαντος με θέμα «το νόημα της 25ης Μαρτίου 1821»

Η Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου εορτάσθη μεγαλοπρεπέστατα. Απηγγέλθησαν υπό των μαθητών ποιήματα και διάλογοι Εθνικού περιεχομένου

Εγένετο μία ημερησία εκδρομή εις Τρίπολην, την 5ην λήξαντος, ένθα οι μαθηταί παρηκολούθησαν ωφέλιμον κινηματογραφικήν ταινίαν

Εν Αγία Σοφία Σοφία 1 Απριλίου 1957

Ο Δ/ντής του Σχολείου Χαρίλαος ΚΑΛΟΠΙΣΗΣ

Τούτα, εν πολλή συντομία  και πολλά άλλα θαυμαστά, συνέβαιναν στο Δημοτικό Σχολείο του μικρού  μας χωριού, που τώρα παραμένει κλειστό, όπως και στα περισσότερα Δημοτικά Σχολεία της Χώρας μας.

Τούτα τα γεγονότα που εκτέθηκαν, είναι που προκαλούν νοσταλγία στους κατοίκους, για κείνα τα δύσκολα και συνάμα όμορφα χρόνια, που πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Και όχι μόνο νοσταλγία, αλλά και προβληματισμό για το πόσα άρτια οργανωμένα και λειτουργικά ήταν, συγκριτικά με το σήμερα, όχι μόνο τα Σχολεία, αλλά και εκείνες οι μικρές τοπικές κοινωνίες και ας στελεχώνονταν από ανθρώπους με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.

Χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Αγάπη όμως για τον τόπο τους, υψηλό φρόνημα, υψηλό ηθικό και πλούσια πνευματικά και ψυχικά χαρίσματα.

Απολυτήριο

φουντούκια

ΠΗΓΗ: agiasofiablog.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 4:23 pm


Υπεγράφη η απόφαση για τους όρους και τη διαδικασία αναγνώρισης, λειτουργίας και ελέγχου των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, παραμένοντας συνεπής στον αρχικό στρατηγικό στόχο που έθεσε από την ανάληψη των καθηκόντων του για την ανάπτυξη και προώθηση των συνεργατικών σχημάτων, υπέγραψε την απόφαση με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αναγνώρισης, λειτουργίας και ελέγχου των Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων. 

Ο Υπουργός δήλωσε σχετικά: «Ο βασικός κορμός του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία και την αναγνώριση των διεπαγγελματικών οργανώσεων χρονολογείται από το 2000. Εμείς θεωρούμε ότι οι διεπαγγελματικές, όταν επιτελούν τον ρόλο τους, δηλαδή την ισόρροπη εκπροσώπηση μεταξύ παραγωγών και μεταποιητών και εξαγωγέων, τότε είναι ένα πολύ καλό και χρήσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη του προϊόντος, του κλάδου που εκπροσωπούν. Με τη νέα αυτή απόφαση έχουμε σκοπό να ενισχύσουμε το πλαίσιο λειτουργίας τους, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τα εθνικά προϊόντα μας, όπως τη Φέτα, την Ελιά και το Ελαιόλαδο».

Πιο συγκεκριμένα στην απόφαση ορίζεται ότι οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις αποτελούνται από εκπροσώπους οικονομικών δραστηριοτήτων που συνδέονται: α) Με την εγχώρια παραγωγή προϊόντων σε έναν ή περισσότερους τομείς της παρ. 2 του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΕ) 1308/2013 και β) τουλάχιστον με ένα από τα στάδια της αλυσίδας εφοδιασμού, ήτοι τη μεταποίηση ή το εμπόριο, συμπεριλαμβανομένης της διανομής, στους ως άνω αναφερόμενους τομείς.

Ως Διεπαγγελματικές Οργανώσεις (ΔΟ) αναγνωρίζονται σε εθνικό επίπεδο νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με νομική προσωπικότητα, που συνιστώνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώρισή τους είναι να αποδεικνύουν ότι αντιπροσωπεύουν δια των μελών τους το 1/3 της συνολικής παραγωγής και το 1/3 της μεταποίησης ή της εμπορίας συμπεριλαμβανομένης της διανομής, σε κάθε τομέα για τον οποίο ζητείται η αναγνώριση. 

Για τη διαδικασία αναγνώρισης απαιτείται η υποβολή αίτησης στην καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του ΥπΑΑΤ ανάλογα με τον τομέα (προϊόν) ή τους τομείς για τους οποίους ζητείται η αναγνώριση. Στην αίτηση αναγνώρισης αναφέρονται υποχρεωτικά η επωνυμία και η έδρα της ΔΟ και πρέπει να συνοδεύεται από: 

• αντίγραφο του καταστατικού της ΔΟ και τα συστατικά έγγραφα των μελών της ανάλογα με τη νομική τους μορφή, νομίμως επικυρωμένα, 
• κατάσταση των μελών της, 
• νόμιμα επικυρωμένο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτουν τα όργανα διοίκησης και νόμιμης εκπροσώπησης της ΔΟ, 
• συγκεντρωτική κατάσταση, υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο της ΔΟ και από ορκωτό λογιστή, όπου θα βεβαιώνεται ο μέσος όρος των τριών προηγούμενων ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης των παραγόμενων και των εμπορευόμενων ή μεταποιημένων ποσοτήτων των σχετικών προϊόντων του τομέα  ή των τομέων για τους οποίους ζητείται η αναγνώριση.

Εν συνεχεία η αρμόδια αρχή διαπιστώνει τον βαθμό αντιπροσωπευτικότητας, αναζητώντας αυτεπάγγελτα τα αναγκαία στοιχεία κατ’ αρχήν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και από κάθε άλλη επίσημη πηγή και υπηρεσία και ελέγχει την πληρότητα του φακέλου. Η αναγνώριση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που εκδίδεται μετά από εισήγηση της αρμόδιας αρχής μέσα σε προθεσμία τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης αναγνώρισης. 

Η αρμόδια αρχή διενεργεί τακτικούς και έκτακτους ελέγχους προκειμένου να διαπιστώνει την τήρηση εκ μέρους της ΔΟ των προϋποθέσεων αναγνώρισής της και των υποχρεώσεων της. Αν από τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι η ΔΟ δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της ή ότι ένας ή περισσότεροι από τους όρους αναγνώρισης έπαυσαν να πληρούνται, η αρμόδια αρχή, θέτει στη ΔΟ προθεσμία συμμόρφωσης, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το χρονικό διάστημα των τεσσάρων μηνών. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία συμμόρφωσης, ανακαλείται προσωρινά η αναγνώριση της ΔΟ για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών. Αν διαπιστωθεί ότι μετά την παρέλευση του τετραμήνου της προσωρινής ανάκλησης, η ΔΟ δεν έχει συμμορφωθεί, ανακαλείται οριστικά η αναγνώρισή της.

Οι ΔΟ που έχουν αναγνωριστεί πριν την έναρξη ισχύος της απόφασης, οφείλουν να προσαρμοστούν στις διατάξεις της εντός προθεσμίας έξι μηνών, υποβάλλοντας στην αρμόδια αρχή, αίτηση αναγνώρισης σύμφωνα με την ανωτέρω διαδικασία, ειδάλλως  ανακαλείται η αναγνώρισή τους.

Με την ίδια απόφαση καταργούνται και οι αποφάσεις με τις οποίες επιβάλλονταν υποχρεωτικά ανταποδοτικά τέλη σε παραγωγούς και κτηνοτρόφους μη μέλη υπέρ των ΔΟ.

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 4:02 pm


Οι Βουρβουραίοι τιμούν τους νεκρούς τους (pics)

Φέτος, κλείνουμε 75 χρόνια από εκείνες τις φοβερές μέρες που πέρασε το χωριό μας.
 
Στις 26 και 27 του Ιούνη  του 44, ένα τάγμα Γερμανών Ναζί, πέρασε από το χωριό μας σκορπίζοντας τον πόνο στο χωριό μας και τον θάνατο σε 35 συμπατριώτες μας.
 Ο Αθλητικός Σύλλογος Βουρβούρων αποδίδει την οφειλόμενη τιμή στα θύματα της Γερμανικής θηριωδίας και επαναδημοσιεύει τις φωτογραφίες των Βουρβουραίων που εκτέλεσαν οι Ναζί. 
 
(Είχε γίνει αφιέρωμα στο  ημερολόγιο που εκδόθηκε από τον ΑΣΒ το 2015. Το ημερολόγιο του 2015 είχε και φωτογραφίες από τους Αγωνιστές των Βουρβούρων στον πόλεμο 1940-41 Μπορειτε να βρείτε αντίτυπα στα γραφεία του Συλλογου μας. Κόστίζουν 10€ και μπορείτε να απευθυνθείτε κα Αθηνά Πανοπούλου 693 272 43 95).
Επιλογή κειμένων, σχεδιασμός απο τον Γραφίστα Κώστα Αγγελόπουλο.
 
Οι φωτογραφίες είναι από το βιβλίο του Φιλόλογου Καθηγητή Ευάγγελου Π. Μαντζουράνη : ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΡΒΟΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ 26 ΚΑΙ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944, ΤΡΙΠΟΛΗ 2013
Αθλητικός Σύλλογος Βουρβούρων

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 3:42 pm


Συγκρότηση Εκλογικής Επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Νίκο Χουντή

Η Πολιτική Γραμματεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) υλοποιώντας την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου (09/06/2019) για συμμετοχή της ΛΑΕ στις Εθνικές Εκλογές τις 7ης Ιουλίου του 2019, συγκρότησε Εκλογική Επιτροπή με επικεφαλής τον Νίκο Χουντή και Γραμματεία τους Δημήτρη Στρατούλη, Μαριάνα Τσίχλη και Στάθη Λεουτσάκο για την εκπροσώπηση του κόμματος και την οργάνωση του προεκλογικού αγώνα.

Η Πολιτική Γραμματεία καλεί τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της ΛΑΕ να βγουν μπροστά και να δώσουμε όλοι μαζί αποφασιστικά την εκλογική μάχη.

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 3:37 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Αύριο στον Άκοβο τιμάται η 194η επέτειος της Μάχης της Δραμπάλας - Messinialive

Αύριο στον Άκοβο τιμάται η 194η επέτειος της Μάχης της Δραμπάλας  Messinialive

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΚΟΒΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 10:30 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεγαλόπολης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 12:00 am


Στη Νότια Κυνουρία ο υπ. βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού (pics) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Στη Νότια Κυνουρία ο υπ. βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού (pics) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Στις 15.6.2019, ο υπ. βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, επισκέφθηκε τη Νότια Κυνουρία.

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 10:56 pm


Δ. Τσιόδρας: «Oποιος υποτίμησε τον Μητσοτάκη το πλήρωσε στην κάλπη», του Γιώργου Π. Τερζή - Η Καθημερινή

Δ. Τσιόδρας: «Oποιος υποτίμησε τον Μητσοτάκη το πλήρωσε στην κάλπη», του Γιώργου Π. Τερζή  Η Καθημερινή

Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα», λέει ο Δημήτρης Τσιόδρας, υποψήφιος με τη Ν.Δ. στην Α΄ Αθήνας. | Η πολιτική επικαιρότητα, οι ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 7:15 pm


Ψηφίσματα συμπαράστασης στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδιας μεταλλωρύχων Ελλάδας - Arcadia Portal

Ψηφίσματα συμπαράστασης στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδιας μεταλλωρύχων Ελλάδας  Arcadia Portal

Ψηφίσματα συμπαράστασης στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδιας μεταλλωρύχων Ελλάδας και των Σωματείων μελών της στη Μεγαλόπολη ΔΗΜΟΣ ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 5:30 pm


Τι βρήκαν οι αστυνομικοί σε εφόδους που έκαναν στην Αργολίδα - Anagnostis

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί σε εφόδους που έκαναν στην Αργολίδα  Anagnostis

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 4:24 pm


Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει με 27 θέματα... - Argonafplia.gr

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει με 27 θέματα...  Argonafplia.gr

Με πρόσκληση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ηλία Στρατηγάκου καλούνται οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 11:35 am


Έντεκα συλλήψεις στην Αρκαδία σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση - Arcadia Portal

Έντεκα συλλήψεις στην Αρκαδία σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση  Arcadia Portal

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 11:25 am


«Πλανήθηκε» το ΥΠΠΟ στον Ορχομενό Αρκαδίας - ΘΑΡΡΟΣ

«Πλανήθηκε» το ΥΠΠΟ στον Ορχομενό Αρκαδίας  ΘΑΡΡΟΣ

Για το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του «Διαζώματος» τις προηγούμενες ημέρες και για την πληρέστερη ενημέρωση των ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 11:24 am


Ασέα Αρκαδίας: Η γενέτειρα του Ν. Γκάτσου με το μικρότερο ίσως αστεροσκοπείο στον κόσμο (Βίντεο) - TRAVEL - Εφημερίδα Ελευθερία

Ασέα Αρκαδίας: Η γενέτειρα του Ν. Γκάτσου με το μικρότερο ίσως αστεροσκοπείο στον κόσμο (Βίντεο) - TRAVEL  Εφημερίδα Ελευθερία

Ασέα Αρκαδίας, ένα χωριό άγνωστο σε πολλούς που όμως θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρη την χώρα. Είναι ένα χωριό κόσμημα που χάρη στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 9:30 am


Κτηματολόγιο 2019: Σε ποιες περιοχές ξεκινούν οι αιτήσεις - Πού δόθηκε παράταση - CNN Greece

Κτηματολόγιο 2019: Σε ποιες περιοχές ξεκινούν οι αιτήσεις - Πού δόθηκε παράταση  CNN Greece

Ειδήσεις - Στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Ιθάκη , ξεκινά την επόµενη Τρίτη 18 Ιουνίου η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηµατολόγιο , σύμφωνα µε ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 5:00 am


Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας - Arcadia Portal

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας  Arcadia Portal

Ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας ιδρύθηκε το 1992 και απαριθμεί πάνω από 500 μέλη στην Αρκαδία. Τα μέλη του αποτελούνται από διάφορες κατηγορίες αναπηριών.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 3:02 pm


Χρήματα από οφειλέτες και εκτός Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Notosport

Χρήματα από οφειλέτες και εκτός Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Notosport

Χρήματα από οφειλέτες που μένουν σε γειτονικούς νομούς, όπως στην Αρκαδία, προχωρώντας τις διαδικασίες κατασχέσεων κι εκεί, αναζητεί ο Δήμος Καλαμάτας...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 2:01 pm


Μπαράζ συλλήψεων στην Αρκαδία - flynews.gr

Μπαράζ συλλήψεων στην Αρκαδία  flynews.gr

Συνελήφθη, σήμερα (14.6.2019) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 1:53 pm


Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Αρκαδία - eklogika

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Αρκαδία  eklogika

Το ψηφοδέλτιο του ΝΔ για τις βουλευτικές εκλογές 2019 στην.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 1:24 pm


Εκλογές: Οι πιθανές υποψήφιες με τη ΝΔ στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Εκλογές: Οι πιθανές υποψήφιες με τη ΝΔ στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία, που αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 1:06 pm


Νέα - Τροποποιημένα και καλοκαιρινά δρομολόγια της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Νέα - Τροποποιημένα και καλοκαιρινά δρομολόγια της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Η ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε. ανακοινώνει την έναρξη από το ερχόμενο Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 των καθημερινών καλοκαιρινών δρομολογίων για Μπάνια ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 3:07 pm


Ποια είναι η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαύρα Σαραντοπούλου - Arcadia Portal

Ποια είναι η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαύρα Σαραντοπούλου  Arcadia Portal

Η Μαύρα Σαραντοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Κατάγεται από το Λεβίδι Αρκαδίας. Σπούδασε δημοσιογραφία, ενώ είναι φοιτήτρια επί πτυχίω του ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 11:00 am


Παράταση για το Κτηματολόγιο μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2019 - Arcadia Portal

Παράταση για το Κτηματολόγιο μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2019  Arcadia Portal

Παράταση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 δόθηκε για την υποβολή δηλώσεων για το Κτηματολόγιο , μεταξύ άλλων για τον Νομό Αρκαδίας. Η σχετική απόφαση ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 11:14 pm


Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος σε Αχαΐα και Λάρισα και σύντομα θα ανακοινωθεί και η τρίτη εκλογική ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 9:29 pm


Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ευθύνης στην εκλογική περιφέρεια Αρκαδίας - eklogika

Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ευθύνης στην εκλογική περιφέρεια Αρκαδίας  eklogika

Τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα από το κόμμα. Τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται αυτή την περίοδο σε αναβρασμό για την οριστική ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 6:32 pm


Αυτοψία Βλάση στις πληγείσες καλλιέργειες της Τεγέας (pics) - Arcadia Portal

Αυτοψία Βλάση στις πληγείσες καλλιέργειες της Τεγέας (pics)  Arcadia Portal

Στις πληγείσες καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση πραγματοποίησε αυτοψία την Τετάρτη 12 Ιουνίου ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Κώσας Βλάσης.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 6:09 pm


Καταστράφηκαν κηπευτικά, κεράσια και καρύδια από το χαλάζι στην Τρίπολη - AgroNews

Καταστράφηκαν κηπευτικά, κεράσια και καρύδια από το χαλάζι στην Τρίπολη  AgroNews

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το μεσημέρι της Τρίτης 11 Ιουνίου τις καλλιέργειες σε χωριά γύρω από την Τρίπολη και την Τεγέα. Το χαλάζι έπεφτε για 40 λεπτά και ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 1:45 pm


Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στηρίζει τον αγώνα των μεταλλωρύχων - Arcadia Portal

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στηρίζει τον αγώνα των μεταλλωρύχων  Arcadia Portal

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας στηρίζει και συμμετέχει στο δίκαιο αγώνα της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων που εργάζονται σε ιδιαίτερα δύσκολες ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 12:50 pm


«Κλείνουν» σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία; - Arcadia Portal

«Κλείνουν» σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία;  Arcadia Portal

Τα ψηφοδέλτια θα κλείσουν σε µεγάλο βαθµό σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουµουνδούρου σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου. Στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 11:14 am


Το Σωματείο εργαζόμενων στις εμπορικές επιχειρήσεις Αρκαδίας για τη συνέντευξη της Χρυσής Αυγής - Arcadia Portal

Το Σωματείο εργαζόμενων στις εμπορικές επιχειρήσεις Αρκαδίας για τη συνέντευξη της Χρυσής Αυγής  Arcadia Portal

Πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι έχει προγραμματιστεί ομιλία της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Τρίπολη και μάλιστα ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 7:43 am


Το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός της Ζωοδόχου πηγής στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (pics) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός της Ζωοδόχου πηγής στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (pics) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Οι μαθητές του προνηπιακού και νηπιακού τμήματος της Ζωοδόχος Πηγή Νηπιαγωγείο Και Παιδικός Σταθμός στα πλαίσια της θεματικής ενότητας της ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 6:04 pm


24 Ιουνίου η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας - Arcadia Portal

24 Ιουνίου η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας  Arcadia Portal

Με ανακοίνωση της η ΕΠΣ Αρκαδίας έκανε γνωστή την ημερομία όπου και θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων και των μελών.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 3:39 pm


Απολογισμός κοινοβουλευτικού έργου από τον βουλευτή Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Απολογισμός κοινοβουλευτικού έργου από τον βουλευτή Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο Γιώργος Παπαηλιού (Δικηγόρος-Διδάκτωρ Νομικής και Βουλευτής Αρκαδίας-ΣΥΡΙΖΑ) προχώρησε απολογισμό κοινοβουλευτικού έργου. 1) Η θητεία της ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 2:42 pm


«Κλειδώνει» η υποψηφιότητα Γιάννη Κατσίρη με τη ΝΔ στην Αρκαδία; - Arcadia Portal

«Κλειδώνει» η υποψηφιότητα Γιάννη Κατσίρη με τη ΝΔ στην Αρκαδία;  Arcadia Portal

Όπως φαίνεται, «κλειδώνει» η υποψηφιότητα του Γιάννη Κατσίρη για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 2:23 pm


Συσπείρωση, δύο έδρες και αυτοδυναμία το στοίχημα του Κώστα Βλάση - Arcadia Portal

Συσπείρωση, δύο έδρες και αυτοδυναμία το στοίχημα του Κώστα Βλάση  Arcadia Portal

Μία εβδομάδα μετά οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν περάσει πλέον σε δεύτερη μοίρα λόγω των επικείμενων βουλευτικών στις 7 Ιουλίου. Τα επιτελεία των ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 8:45 am


Τα αποτελέσματα της Αρκαδίας και η πρωτιά Γιαννακούρα σε όλη την Πελοπόννησο με 13 χιλιάδες σταυρούς - Arcadia Portal

Τα αποτελέσματα της Αρκαδίας και η πρωτιά Γιαννακούρα σε όλη την Πελοπόννησο με 13 χιλιάδες σταυρούς  Arcadia Portal

Δέκα μέρες μετά τις εκλογές και, αφού ο μετεκλογικός κουρνιαχτός αρχίζει να κάθεται, είπαμε να σχολιάσουμε κάποια αποτελέσματα σε επίπεδο Αρκαδίας, όσον ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 7:34 am


Ρουσιάς: Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η παράταση στο κτηματολόγιο - Arcadia Portal

Ρουσιάς: Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η παράταση στο κτηματολόγιο  Arcadia Portal

Μέσα από τα social media ο Μαρίνος Ρουσιάς, σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει πως η παράταση του κτηματολογίου θα ανακοινωθεί τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 9:15 pm


Τελετή μνήμης Πεσόντων Αεροπόρων Αρκαδίας - Arcadia Portal

Τελετή μνήμης Πεσόντων Αεροπόρων Αρκαδίας  Arcadia Portal

Ο Δήμος Τρίπολης σας προσκαλεί να παρευρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή μνήμης των πεσόντων ηρώων της αεροπορίας, που κατάγονται ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 1:27 pm


Εορτασμός 198ης Επετείου Α Πελοποννησιακής Γερουσίας στη Στεμνίτσα (pics,vid) - Arcadia Portal

Εορτασμός 198ης Επετείου Α Πελοποννησιακής Γερουσίας στη Στεμνίτσα (pics,vid)  Arcadia Portal

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Στεμνίτσα Γορτυνίας την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 για την 198η Επέτειο της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 8:59 am


Εκδήλωση λήξης τμημάτων Πολιτιστικού Κέντρου Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Εκδήλωση λήξης τμημάτων Πολιτιστικού Κέντρου Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Η εκδήλωση περιελάμβανε: Ομιλία από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, με θέμα: «Συμμετέχω και δημιουργώ στο χώρο της Εκκλησίας». Μουσικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 8:22 pm


Εκδρομή στις Κολλίνες Αρκαδίας για το 4° “Skiritida Run” - ΘΑΡΡΟΣ

Εκδρομή στις Κολλίνες Αρκαδίας για το 4° “Skiritida Run”  ΘΑΡΡΟΣ

Η Αρκαδική Οικολογική Φάρμα διοργανώνει το 4° “Skiritida Run” το οποίο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουνίου, στο εκπληκτικό τοπίο του ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 10:35 am


Στα κτήματα των Ιερών Μονών της Αρκαδίας ο Αρχιεπίσκοπος (pics) - Arcadia Portal

Στα κτήματα των Ιερών Μονών της Αρκαδίας ο Αρχιεπίσκοπος (pics)  Arcadia Portal

Τήν Ἱερά Μητροπόλη Μαντινείας καί Κυνουρίας ἐπισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 8 Ἰουνίου 2019, ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 8:30 am


Top 10 γκολάρες από την Α' Αρκαδίας (vid) - Arcadia Portal

Top 10 γκολάρες από την Α' Αρκαδίας (vid)  Arcadia Portal

Είναι γεγονός πως το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας σταδιακά ανεβαίνει και αυτό γίνεται τόσο από την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν τα σωματεία (σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 8:04 pm


Υπουργείο Πολιτισμού κατά Σταύρου Μπένου για το αρχαίο θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας - Ethnos

Υπουργείο Πολιτισμού κατά Σταύρου Μπένου για το αρχαίο θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας  Ethnos

Με τις υπογραφές της υπουργού και του υφυπουργού ανακαλείται προτέρα απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για την «αποδοχή δωρεάς» της εκπονηθείσας ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 8:43 am


Κέντρο Πρόληψης Ν. Αρκαδίας "Ανέλιξη": Ημερίδα με θέμα "Με συντροφιά τα παραμύθια" | Τρίπολη, 10 Ιουνίου 2019 - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Κέντρο Πρόληψης Ν. Αρκαδίας "Ανέλιξη": Ημερίδα με θέμα "Με συντροφιά τα παραμύθια" | Τρίπολη, 10 Ιουνίου 2019 - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Το Κέντρο Πρόληψης Ν. Αρκαδίας "Ανέλιξη" διοργανώνει και σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα "Με συντροφιά τα παραμύθια" η οποία θα πραγματοποιηθεί τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 4:33 pm


Νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Αρκαδίας ο Δήμος Αναστόπουλος - Arcadia Portal

Νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Αρκαδίας ο Δήμος Αναστόπουλος  Arcadia Portal

Με ανακοίνωση της η ΕΠΣ Αρκαδίας γνωστοποίησε την αλλαγή σελίδας στην Επιτροπή Διατησίας του νομού μας με τον Δήμο Αναστόπουλο να αντικαθιστά στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 2:43 pm


Κώστας Βλάσης: Να επουλώσουμε τις πληγές και να μονιάσουμε (vid) - Arcadia Portal

Κώστας Βλάσης: Να επουλώσουμε τις πληγές και να μονιάσουμε (vid)  Arcadia Portal

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Βλάσης στο Ξενοδοχείο Μαίναλον την Παρασκευή 7 Ιουνίου, εν όψει των ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 1:18 pm


«Καρφιά» Λυκουρέντζου: Η ΝΔ στην Αρκαδία λειτουργεί κατευθυνόμενη και έχει δεχθεί πλήγματα - Arcadia Portal

«Καρφιά» Λυκουρέντζου: Η ΝΔ στην Αρκαδία λειτουργεί κατευθυνόμενη και έχει δεχθεί πλήγματα  Arcadia Portal

Για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τις προοπτικές που έχει η Αρκαδία στην κατεύθυνση της ανάπτυξης αλλά και για τη σχέση του με ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 11:07 am


Φιλικό Πρωτάθλημα Κατάβασης 2019 στην Βυτίνα Αρκαδίας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Φιλικό Πρωτάθλημα Κατάβασης 2019 στην Βυτίνα Αρκαδίας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος ΑΕΚ Τρίπολης σε συνεργασία με τον ΜΤΒ Αρκαδίας διοργανώνουν αγώνα Open Downhill (Φιλικό Πρωτάθλημα Κατάβασης 2019).

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 10:49 am


Δεν έχει δοθεί επισήμως παράταση για το κτηματολόγιο στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Δεν έχει δοθεί επισήμως παράταση για το κτηματολόγιο στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Καμία παράταση δεν έχει επιβεβαιωθεί και δεν υπάρχει καμία υπουργική απόφαση ή επίσημη ανακοίνωση για νέα παράταση. Η προθεσμία λήγει την Τρίτη 18-6- ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα εκλογών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας (pics) - Arcadia Portal

Αποτελέσματα εκλογών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας (pics)  Arcadia Portal

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε η εκλογή των αντιπροσώπων του Συλλόγου μας για την 88η και 89η Γενική Συνέλευση του Κλάδου μας και είχαμε ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


Ευχαριστήριο του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας - Arcadia Portal

Ευχαριστήριο του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας  Arcadia Portal

O Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας ευχαριστεί θερμά την Εταιρία Παραγωγής "Α PRIORI", τους Συντελεστές και τους Ηθοποιούς της παράστασης "ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ" για ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


Αγρίνιο: Προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας της Αγίας Τριάδας στην Κορινθία και Αρκαδία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Αγρίνιο: Προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας της Αγίας Τριάδας στην Κορινθία και Αρκαδία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Με τη χάρη του Θεού η ενορία μας το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στα ιερά και ιστορικά μέρη της Κορινθίας και Αρκαδίας.

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 10:00 am


Επιστολή Συλλόγου Εστιατόρων Αρκαδίας προς τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους - Arcadia Portal

Επιστολή Συλλόγου Εστιατόρων Αρκαδίας προς τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους  Arcadia Portal

Ως Σύλλογος Εστιατόρων Αρκαδίας θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας για την εκλογή του στο νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου αλλά και σε όλους ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 10:00 am


Κάλεσμα ενίσχυσης της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Αρκαδίας (vid) - Arcadia Portal

Κάλεσμα ενίσχυσης της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Αρκαδίας (vid)  Arcadia Portal

Κάλεσμα ενίσχυσης της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Αρκαδίας. Ο εκπαιδευτικός και στέλεχος του ΠΑΜΕ Αρκαδίας Σπύρος Μαρίνης έκανε κάλεσμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 10:00 am


Δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αρκαδίας από Τρίπολη για μπάνια στο Παράλιο Άστρος - Arcadia Portal

Δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αρκαδίας από Τρίπολη για μπάνια στο Παράλιο Άστρος  Arcadia Portal

Από την ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. ανακοινώνεται ότι το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Ιουνίου 2019 θα εκτελεσθούν δρομολόγια από Τρίπολη – Παράλιο Άστρος (μπάνια ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 10:00 am


Γιαννακούρας: Η Αρκαδία και οι Αρκάδες θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα τους υπηρετώ από όπου και αν βρίσκομαι - Arcadia Portal

Γιαννακούρας: Η Αρκαδία και οι Αρκάδες θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα τους υπηρετώ από όπου και αν βρίσκομαι  Arcadia Portal

Δεκατρείς χιλιάδες ευχαριστώ απευθύνω στους Αρκάδες που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Ευχαριστώ και όλους αυτούς ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 7:44 pm


Όλα τα ονόματα που διεκδικούν θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας - Arcadia Portal

Όλα τα ονόματα που διεκδικούν θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας  Arcadia Portal

Οι βουλευτικές εκλογές πλησιάζουν, και τα κόμματα καταρτίζουν τα ψηφοδέλτιά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


Οριστικό: Καμία παράταση για το Κτηματολόγιο στην Αρκαδία - Τι να προσέξετε - Arcadia Portal

Οριστικό: Καμία παράταση για το Κτηματολόγιο στην Αρκαδία - Τι να προσέξετε  Arcadia Portal

Έμεινε στις εξαγγελίες η παράταση για το κτηματολόγιο – Λήγει τον Ιούνιο η προθεσμία. Με αργούς ρυθμούς προσέρχονται στα γραφεία Κτηματογράφησης οι ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας στην περιφέρεια Πελοποννήσου - Arcadia Portal

Τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας στην περιφέρεια Πελοποννήσου  Arcadia Portal

Δείτε τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας στην περιφέρεια Πελοπονήσου όπως αυτά ανακοινώθηκαν από το πρωτοδικείο Τρίπολης την Τρίτη 4 Ιουνίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


Δέκα ενδιαφερόμενοι για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Δέκα ενδιαφερόμενοι για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Ο κύριος Τάσος Παπαζαχαρίας με ανάρτηση που έκανε στα social media ανέφερε πως για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας υπάρχει ενδιαφέρον από δέκα ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


SKIRITIDA RUN: Έρχεται το απόλυτο φεστιβάλ της Αρκαδίας! - OnSports.gr - Onsports.gr

SKIRITIDA RUN: Έρχεται το απόλυτο φεστιβάλ της Αρκαδίας! - OnSports.gr  Onsports.gr

Το απόλυτο αθλητικό, πολιτιστικό φεστιβάλ της Αρκαδίας έρχεται για 4η χρονιά!

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Κτηματολόγιο: Λήγει η προθεσμία τον Ιούνιο για την Αρκαδία - Arcadia Portal

Κτηματολόγιο: Λήγει η προθεσμία τον Ιούνιο για την Αρκαδία  Arcadia Portal

Για τους κατοίκους εσωτερικού η καταληκτική ημερομηνία είναι στις 18 Ιουνίου 2019 - Για τους κατοίκους τους εξωτερικού στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 Από το ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Ποίημα για τον νέο δήμαρχο βρέθηκε σε κάλπη της Αρκαδίας (pic) - Arcadia Portal

Ποίημα για τον νέο δήμαρχο βρέθηκε σε κάλπη της Αρκαδίας (pic)  Arcadia Portal

Έγινε και αυτό σε χωριό του δήμου Τρίπολης! Οπωσδήποτε δεν το περίμενε η εφορευτική επιτροπή στο δημοτικό σχολείο Βουρβούρων όταν άνοιγε τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Οι νέοι δήμαρχοι στους δήμους της Αρκαδίας (pics) - Arcadia Portal

Οι νέοι δήμαρχοι στους δήμους της Αρκαδίας (pics)  Arcadia Portal

Αλλαγή σκυτάλης για την πλειοψηφία των δήμων της Αρκαδίας. Την αλλαγή των δημοτικών αρχών, των δήμων Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Βόρειας ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Αρκαδίας Βασίλειος: ''Αν δεν υπήρχε η Ρωσία, δεν θα υπήρχε η Συρία'' - romfea.gr

Αρκαδίας Βασίλειος: ''Αν δεν υπήρχε η Ρωσία, δεν θα υπήρχε η Συρία''  romfea.gr

Τον ιερό ναό του Αγίου Ναύαρχου Θεόδωρου Ουζακώφ στη βάση του ρωσικού ναυτικού στην Ταρτούς της Συρίας, επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Εκδήλωση για την ανάδειξη των Αξιών του Πολιτιστικού και Φυσικού Περιβάλλοντος της Αρκαδίας (pics) - Arcadia Portal

Εκδήλωση για την ανάδειξη των Αξιών του Πολιτιστικού και Φυσικού Περιβάλλοντος της Αρκαδίας (pics)  Arcadia Portal

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Επιστημονικό Συνέδριο στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, με θέμα: «Προς μία Αποτελεσματική ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2019 | 10:00 am


Στήριξη ΝΟΔΕ Αρκαδίας στον Παναγιώτη Νίκα - Arcadia Portal

Στήριξη ΝΟΔΕ Αρκαδίας στον Παναγιώτη Νίκα  Arcadia Portal

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στηρίζει τον επιτυχημένο αυτοδιοικητικό πολιτικό, τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


Επιμελητήριο Αρκαδίας: Παρουσιάστηκαν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για επιχειρήσεις και ανέργους - Arcadia Portal

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Παρουσιάστηκαν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για επιχειρήσεις και ανέργους  Arcadia Portal

Την ανάλυση και παρουσίαση των προγραμμάτων του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για επιχειρήσεις και ανέργους πραγματοποίησε ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


Αύριο η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ - Arcadia Portal

Αύριο η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ  Arcadia Portal

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει για την έγκαιρη ενημέρωση των μελών του διοργανώνει, σε συνεργασία με τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2019 | 10:00 am


Δράσεις του συλλόγου Α.με.Α. Αρκαδίας - ΕΡΤ

Δράσεις του συλλόγου Α.με.Α. Αρκαδίας  ΕΡΤ

Ο Σύλλογος Α.με.Α. Αρκαδίας, παρευρέθηκε στην «Φάμπρικα Πολιτισμού» του Λεωνιδίου, όπου ενημέρωσε τους δασκάλους και τους μαθητές του Νηπιαγωγείου ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Συνελήφθη στην Αλβανία ο «Μαραντόνα της Αρκαδίας», καταζητούμενος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου - Arcadia Portal

Συνελήφθη στην Αλβανία ο «Μαραντόνα της Αρκαδίας», καταζητούμενος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου  Arcadia Portal

Στο νοσοκομείο των Τιράνων νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Ένο Μάτα, ο καταζητούμενος από την Ελληνική Αστυνομία ως ο δεύτερος εκ των δολοφόνων του ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας (ΤΕΛΙΚΟ) - Newsbomb

Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας (ΤΕΛΙΚΟ)  Newsbomb

Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE Δήμος Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας: Τα… ψέματα τελείωσαν. Οι κάλπες έκλεισαν και η εκλογική διαδικασία των Δημοτικών και ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE: Δήμος Τρίπολης Αρκαδίας - Newsbomb

Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE: Δήμος Τρίπολης Αρκαδίας  Newsbomb

Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE Δήμος Τρίπολης Αρκαδίας: Τα… ψέματα τελειώνουν. Οι κάλπες κλείνουν και η εκλογική διαδικασία των Δημοτικών και ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Περιφερειακές εκλογές: Πόσους σταυρούς βάζουμε στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Περιφερειακές εκλογές: Πόσους σταυρούς βάζουμε στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Για τις Περιφερειακές Εκλογές, με το σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του:

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2019 | 10:00 am


Στη «Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου» βρέθηκε ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας - Arcadia Portal

Στη «Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου» βρέθηκε ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας  Arcadia Portal

Στις 23/5/2019 ο Σύλλογος Α.με.Α. Αρκαδίας παρευρέθηκε στην "Φάμπρικα Πολιτισμού" του Λεωνιδίου, όπου ενημέρωσε τους δασκάλους και τους μαθητές του ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


Αρκαδίας - Αποτελέσματα Βουλευτικών Εκλογών 2015 - Candia Doc

Αρκαδίας - Αποτελέσματα Βουλευτικών Εκλογών 2015  Candia Doc

Γίνετε, εσείς οι πολίτες, έστω για λίγο, ο δημοσιογράφος ή ο σχολιαστής για κάποιο πρόβλημα που εσείς εντοπίζετε. Στείλτε μας mail στo [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 1:38 pm


Στη θάλασσα της Αρκαδίας το πρώτο καταδυτικό πάρκο - Ethnos

Στη θάλασσα της Αρκαδίας το πρώτο καταδυτικό πάρκο  Ethnos

Το «πράσινο φως» για τη δηµιουργία του πρώτου καταδυτικού πάρκου στην Ελλάδα, το οποίο θα αναπτυχθεί στα διοικητικά όρια του δήµου Νότιας Κυνουρίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:00 am


ΚΤΕΛ Αρκαδίας: Εκπτώσεις λόγω εκλογών - ΕΡΤ

ΚΤΕΛ Αρκαδίας: Εκπτώσεις λόγω εκλογών  ΕΡΤ

Η ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό, ότι, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ και συμμετέχοντας ενεργά στην διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:00 am


Διευκρινίσεις Ψυχογυιού για το δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας - Arcadia Portal

Διευκρινίσεις Ψυχογυιού για το δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας  Arcadia Portal

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο κ. Βασίλης Ψυχογυιός σχετικά με το δελτίο Τύπου που αφορούσε στην επίσκεψη του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού στην Τρίπολη ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:00 am


Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας με φυλακτικό προσωπικό - Arcadia Portal

Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας με φυλακτικό προσωπικό  Arcadia Portal

Λειτουργία αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας με φυλακτικό προσωπικό ορισμένου χρόνου για το έτος 2019 Σας ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:00 am


Πως διαμορφώνονται οι κατηγορίες στην Ε.Π.Σ.Αρκαδίας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πως διαμορφώνονται οι κατηγορίες στην Ε.Π.Σ.Αρκαδίας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Με δώδεκα ομάδες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Ε. Π . Σ. Αρκαδίας για την ποδοσφαιρική χρονιά 2019-2020. Η ΑΕΚ Τρίπολης θα αγωνιστεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 10:00 am


Αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Π. βρέθηκε στην επέτειο εορτασμού της μάχης στο Βαλτέτσι Αρκαδίας (φωτο) - Patras Events

Αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Π. βρέθηκε στην επέτειο εορτασμού της μάχης στο Βαλτέτσι Αρκαδίας (φωτο)  Patras Events

Επίσης έδωσε το "παρών" στον Ιερό Ναό του στρατοπέδου "ΑΝΤΓΟΥ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ" στο Λουτράκι. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 10:00 am


Σύλληψη για ναρκωτικά από την Ο.Π.Κ.Ε. Αρκαδίας - Arcadia Portal

Σύλληψη για ναρκωτικά από την Ο.Π.Κ.Ε. Αρκαδίας  Arcadia Portal

Συνελήφθη, χθες (20.5.2019) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης , από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


Παράδοση αμαξιδίου από τον Σύλλογο Α.με.Α. Αρκαδίας - Arcadia Portal

Παράδοση αμαξιδίου από τον Σύλλογο Α.με.Α. Αρκαδίας  Arcadia Portal

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση ο Σύλλογος Α.με.Α. Αρκαδίας παρέδωσε ένα ακόμα αναπηρικό αμαξίδιο σε μια κυρία η οποία το είχε ανάγκη. Λόγω των ειδικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


Των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε χωριό της Αρκαδίας - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε χωριό της Αρκαδίας  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: Των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε χωριό της Αρκαδίας. Σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου 2019, εόρτασε τό ἱερό Ἐξωκκλήσιο τῶν ἁγίων, ἐνδόξων, ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας: Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς για άλλη μία φορά στο μεγαλείο του - Arcadia Portal

Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας: Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς για άλλη μία φορά στο μεγαλείο του  Arcadia Portal

Για 3η φορά ο Υπουργός Υγείας μας έκανε την τιμή να επισκεφθεί την πόλη μας (είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις 4/2016 & 1/2017). Κατανοητό βέβαια ειδικά σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


ΕΦΚΑ: Συναλλαγή με το κοινό για τους ασφαλισμένους του πρώην τομέα Υγειονομικών στον Ν. Αρκαδίας - Taxheaven.gr

ΕΦΚΑ: Συναλλαγή με το κοινό για τους ασφαλισμένους του πρώην τομέα Υγειονομικών στον Ν. Αρκαδίας  Taxheaven.gr

Αθήνα, 21 Μαΐου 2019. Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι λόγω παύσης λειτουργίας του Περιφερειακού Γραφείου Υγειονομικών Αρκαδίας από 22/4/2019, ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


Στηρίζει ανοιχτά τον Νίκα και απαντά σε... κατηγορίες ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ... - Εφημερίδα Ελευθερία

Στηρίζει ανοιχτά τον Νίκα και απαντά σε... κατηγορίες ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...  Εφημερίδα Ελευθερία

Κατηγορήθηκα από τον αντιπεριφερειάρχη του κ. Τατούλη για «προδοσία» του τόπου μου διότι δεν στηρίζω τον Τατούλη και στηρίζω την επιλογή του κόμματος...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 9:05 am


Η Ιωάννα Ηλιάδη συναντήθηκε με την Ένωση Στρατιωτικών Αρκαδίας - armyvoice.gr

Η Ιωάννα Ηλιάδη συναντήθηκε με την Ένωση Στρατιωτικών Αρκαδίας  armyvoice.gr

Η Ιωάννα Ηλιάδη συναντήθηκε με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών με φορείς. Συνάντηση με ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 11:08 am


Συνδικαιούχος το Επιμελητήριο Αρκαδίας στα Open Mall σε Τρίπολη και Λεωνίδιο - Arcadia Portal

Συνδικαιούχος το Επιμελητήριο Αρκαδίας στα Open Mall σε Τρίπολη και Λεωνίδιο  Arcadia Portal

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την έγκριση χρηματοδότησης σε ποσοστό 100%, των 59 προτάσεων δημιουργίας Ανοικτών ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:00 am


Επανεκλογή Βόσνου ως Πρόεδρος Φροντιστών Αρκαδίας-Λακωνίας - Arcadia Portal

Επανεκλογή Βόσνου ως Πρόεδρος Φροντιστών Αρκαδίας-Λακωνίας  Arcadia Portal

Μετά τις εκλογές στις 20 και 21 Απριλίου, αναδείχθηκε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών φροντιστηρίων Αρκαδίας - Λακωνίας, το οποίο κατά την πρώτη του ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:00 am


Βαγγέλης Γιαννακούρας: Ψηφίστε «Νέα Πελοπόννησο» για να μην ανακοπεί η ανοδική πορεία της Αρκαδίας (pics,vid) - Arcadia Portal

Βαγγέλης Γιαννακούρας: Ψηφίστε «Νέα Πελοπόννησο» για να μην ανακοπεί η ανοδική πορεία της Αρκαδίας (pics,vid)  Arcadia Portal

Στο χωριό Αθήναιο, λίγα χιλιόμετρα από την Τρίπολη, στον δρόμο προς Μεγαλόπολη, συναντήσαμε τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδία και υποψήφιο περιφερειακό ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:00 am


ΠΕ Αρκαδίας: Αποτελέσματα ιστού Εξετάσεις για απόκτηση άδειας Αρχιτεχνίτη Υδραυλικού - Arcadia Portal

ΠΕ Αρκαδίας: Αποτελέσματα ιστού Εξετάσεις για απόκτηση άδειας Αρχιτεχνίτη Υδραυλικού  Arcadia Portal

Από τη Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 23-5-2019 και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:00 am


Λαμπρόπουλος : Στο κέντρο της τουριστικής ανάπτυξης - In.gr

Λαμπρόπουλος : Στο κέντρο της τουριστικής ανάπτυξης  In.gr

Με τη νέα περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα στην Πελοπόννησο στοχεύουμε να εντάξουμε την Αρκαδία στον χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:00 am


Συνάντηση Δημήτρη Βόσνου με το Σύλλογο Εστιατόρων Αρκαδίας - Arcadia Portal

Συνάντηση Δημήτρη Βόσνου με το Σύλλογο Εστιατόρων Αρκαδίας  Arcadia Portal

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Βόσνος μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συναντήθηκε με το Σύλλογο Εστιατόρων Αρκαδίας μετά ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 10:00 am


Αρκαδία: Τροπολογία-ανακούφιση για ασφαλιστικές εισφορές πυρόπληκτων - ΕΡΤ

Αρκαδία: Τροπολογία-ανακούφιση για ασφαλιστικές εισφορές πυρόπληκτων  ΕΡΤ

Η τροπολογία που προτάθηκε από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Αρκαδίας, Γιώργο Παπαηλιού και άλλους τρεις συναδέλφους του, του Νομού Ηλείας και που ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 10:00 am


Στη Μεγαλόπολη ο Π. Νίκας με όλους τους υποψηφίους της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας (pics) - Arcadia Portal

Στη Μεγαλόπολη ο Π. Νίκας με όλους τους υποψηφίους της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας (pics)  Arcadia Portal

Συνοδεία των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της ΠΕ Αρκαδίας κκ. Τσατσαράγκου, Σκαντζού, Καμπισιούλη, Κατσίρη και Λαμπρόπουλου ο υποψήφιος ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα Εκλογών για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ στην ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αποτελέσματα Εκλογών για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ στην ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας. elmeekloges. Πάνος Ζαφειρόπουλος Ιωάννης Κρατημένος ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 10:00 am


Προσλήψεις 4 ατόμων στην ΠΕ Αρκαδίας - aftodioikisi.gr

Προσλήψεις 4 ατόμων στην ΠΕ Αρκαδίας  aftodioikisi.gr

Η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 10:00 am


Σχολικό έτος 2019 - 2020: Οι ειδικότητες στα ΕΠΑΛ της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Σχολικό έτος 2019 - 2020: Οι ειδικότητες στα ΕΠΑΛ της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Σχεδιασμός Δ φάσης Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας Ειδικότητες που δυνητικά θα λειτουργήσουν στα ΕΠΑΛ της περιφέρειας Πελοποννήσου το σχολικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι: