Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τα χρώματα της άνοιξης στην Τεγέα

Η φωτογραφία ανήκει στη Βασιλική Βεργοπούλου.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στη στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδίας.

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 9:30 pm


Τζαβέλλας, Μπακασέτας και Σιώπης θέλουν να χορηγήσουν μία ΜΕΘ

Σε μία πράξη άξια πολλών συγχαρητηρίων προχωρούν χωρίς οι τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές Γιώργος Τζαβέλας, Τάσος Μπακασέτας και Μανώλης Σιώπης που αγωνίζονται στην Τουρκία.

Οι τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές βλέποντας τις ανάγκες που υπάρχουν σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή του κορωνοϊού, αποφάσισαν να έρθουν σε επαφή με συναδέλφους τους από ομάδες της χώρας μας, που έχουν την οικονομική δυνατότητα και να προχωρήσουν στην χρηματοδότησει μία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Μία πράξη ευαισθησία, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από τον Γιώργο Τζαβέλα, τον Τάσο Μπακασέτα και τον Μανώλη Σιώπη που είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 9:01 pm


Κορωνοϊός: Παράταση στην πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ

Η εξόφληση λογαριασμών παρατείνεται έως την 1η Ιουνίου 2020.

Η παράταση αυτή δεν συνεπάγεται κανένα πρόστιμο για τους καταναλωτές.

Η έκπτωση 15% -επί της αξίας του νερού- ισχύει και για την παραπάνω παράταση για όσους εμπροθέσμως ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Η εξόφληση λογαριασμών γίνεται μόνον ηλεκτρονικά ή μέσω Τραπέζης.
Η επάνοδος στην κανονικότητα θα γίνει γνωστή στους καταναλωτές μας με νέα γνωστοποίηση.

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 9:00 pm


ΟΑΕΔ: Ηλεκτρονικά η έκδοση του δελτίου ανεργίας και η αίτηση επιδότησης ανεργίας

Από αύριο ηλεκτρονικά η έκδοση του Δελτίου ανεργίας και η Αίτηση επιδότησης ανεργίας. ΄Ολες οι υπηρεσίες παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά

Στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης του Οργανισμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ταυτόχρονη μείωση του συγχρωτισμού, από αύριο για πρώτη φορά οι άνεργοι θα μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν δελτίο ανεργίας και να υποβάλλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Οι εγγραφές στο μητρώο για έκδοση δελτίου ανεργίας και οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αποτελούν περίπου τα 2/3 του συνολικού αριθμού επισκέψεων στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και είναι οι μόνες υπηρεσίες για τις οποίες οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού από τις 16 Μαρτίου και μετά. Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης στα ΚΠΑ2 με ραντεβού, καθώς όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται ηλεκτρονικά.
 Για όσους ανέργους έχουν ήδη προγραμματισμένα ραντεβού, μετά την ηλεκτρονική εγγραφή τους στο μητρώο ή/και την ηλεκτρονική αίτησή τους για το επίδομα ανεργίας, το ραντεβού τους θα ακυρώνεται.
 Για όσους ανέργους έχουν αιτηθεί ραντεβού που ακόμα δεν έχει προγραμματιστεί, μετά την ηλεκτρονική εγγραφή τους στο μητρώο ή/και την ηλεκτρονική αίτησή τους για το επίδομα ανεργίας, δεν θα προγραμματίζεται το ραντεβού.

Ραντεβού θα πραγματοποιούνται μόνο για όσους ανέργους δεν προχωρήσουν σε ηλεκτρονική εγγραφή ή/και αίτηση.

Ο ΟΑΕΔ έχει υλοποιήσει ένα εκτεταμένο σύνολο υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που περιλαμβάνει περισσότερες από 40 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για ανέργους, εργαζόμενους, εργοδότες, και επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται πως η πρόσβαση νέων χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους κωδικούς του TAXISnet.

Για να γίνετε νέος χρήστης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ πατήστε εδώ.
Για είσοδο σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ πατήστε εδώ.

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 8:44 pm


Έκλεισε το ιατρείο στον Άγιο Πέτρο

Αγαπητοί συμπατριώτες, σας ενημερώνουμε πως το αγροτικό ιατρείο του χωριού μας θα παραμείνει κλειστό επ' αόριστο.

Για την συνταγογράφηση των φαρμάκων σας, θα μπορείτε να εξυπηρετείστε από τον δήμο και απ' το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" (τηλ. 2755361200) όπου υπάλληλοι θα παίρνουν το βιβλιάριο υγείας, θα το μεταφέρουν στο κέντρο υγείας Άστρους και θα συνταγογραφούν κανονικά τα φάρμακα σας. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ακολουθώντας τις οδηγίες του παρακάτω συνδέσμου.

Χρειάζεστε τους κωδικούς του taxis net και το ΑΜΚΑ σας. Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία, μπορείτε με την επίδειξη του SMS που θα λάβατε, να πάτε στο φαρμακοποιό σας και να παραλάβετε τα φάρμακα. Εννοείται πως και τόσο εγώ ως πρόεδρος όσο και το συμβούλιο της κοινότητας θα είμαστε συμπαραστάτες όποτε μας χρειαστείτε.

Μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο της κοινότητας (27920 31498) ή στο κέντρο υγείας Άστρους (2755 022222).

Μένουμε σπίτι, αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Είναι ζήτημα ζωής..

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Νίκος Σακελλαράκης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 8:31 pm


Super League: Τηλεδιάσκεψη μέσα στην εβδομάδα

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα την Τετάρτη η την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη της Super League στην οποία όμως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια οριστική απόφαση.

Όπως σε όλη την Ευρώπη έτσι και στην Ελλάδα, κύριο μέλημα όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου είναι η ολοκλήρωση της σεζόν μέσα στο γήπεδο και ως προς αυτή την κατεύθυνση όλοι έχουν στραφεί.

Έτσι και στην Super League αναμένεται τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη όπου όμως δεν θα παρθεί κάποια οριστική απόφαση καθώς απόλυτος ρυθμιστής είναι η πορεία του κοροναϊού.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 8:15 pm


Περιφέρεια Πελοποννήσου: Στο ΕΣΠΑ η προμήθεια βαρέων μηχανημάτων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 η προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ με δικαιούχο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό θα γίνει προμήθεια, ενός γκρέιντερ, ενός οδοστρωτήρα, 2 φορτωτών (φορτωτές γαιών), 2 ερπυστριοφόρων και ενός τροχοφόρου εκσκαφέων, 4 φορτωτών – εκσκαφέων, 5 ανατρεπόμενων φορτηγών (ωφέλιμου όγκου πάνω από 15 κυβικά μέτρα), 2 ρυμουλκών οχημάτων μεταφοράς μηχανημάτων, ενός εκσκαφέα με μακρύ βραχίονα, 2 φορτωτών – εκσκαφέων (ελαστιχοφόρους), 2 πολυμηχανημάτων μικρού μεγέθους τύπου bobcat, 2 ανατρεπόμενων φορτηγών ωφέλιμου φορτίου 8 – 12 τόνων και ενός φορτωτή αρθρωτού 2,5 κυβικών μέτρων.

Η προμήθεια των παραπάνω οχημάτων/εξοπλισμού, όπως σημειώνεται, θα έχει ως φυσική συνέπεια την επαύξηση της συνεισφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, στους εξής τομείς:

-Στην υλοποίηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, με παράλληλες δυνατότητες διάσωσης και αποκατάσταση ζημιών.

-Στη δυνατότητα κατασκευής έργων και αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές και εγκαταστάσεις.

-Στη συντήρηση, διατήρηση ανοικτών οδικών αξόνων.

-Σε εργασίες πρόληψης φυσικών καταστροφών όπως αντιπυρικές ζώνες και αντιπλημμυρικά έργα.

Το ενδεικτικό χρονικό διάστημα υλοποίησης της προμήθειας είναι μεταξύ Απριλίου 2021 και Απριλίου 2022.

 

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ

Στην απόφαση επισημαίνονται, ειδικότερα, τα εξής:

“Οι Ενοπλες Δυνάμεις πέρα από το κύριο έργο τους για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και της εδαφικής της ακεραιότητας, συνδράμουν τις ομάδες πολιτικής προστασίας της χώρας, τόσο με τη διάθεση εξειδικευμένου ή όχι προσωπικού, καθώς και μέσων, ανταποκρινόμενες σε αυτά που προβλέπει το σχέδιο «Ξενοκράτης». Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης θα έχει ως άμεσο επακόλουθο τη διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων για την αποτροπή και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών, καθώς και την εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης, στο πλαίσιο πάντα του σχεδίου «Ξενοκράτης». Επιπρόσθετα, θα συμβάλλει σε δραστηριότητες κοινωνικής αρωγής και υποστήριξης των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά σε προμήθεια μηχανημάτων, κυρίως γεωτεχνικών έργων, που θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές μονάδες της Πελοποννήσου και θα μπορούν να επέμβουν άμεσα, για την αντιμετώπιση ή/και πρόληψη φυσικών καταστροφών ή καταστάσεων  έκτακτης ανάγκης καθώς και αποκατάσταση ζημιών. Τα υπόψη μηχανήματα αποτελούνται από διαφορετικούς τύπους, με σκοπό την πλήρη κάλυψη απαιτήσεων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Συγκεκριμένα, ανά τύπο μηχανήματος υφίστανται τα εξής βασικά, τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά:

1) Ενας Προωθητής Γαιών: Αποτελεί το βασικό μέσο για την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών σε ορεινές και δασικές περιοχές. Ενδείκνυται η χρήση του για ταχεία δημιουργία  προστατευτικών αναχωμάτων για διοχέτευση πλημμυρικών ροών. Δύναται να κατασκευάσει ή να καθαρίσει τάφρους και ρέματα καθώς και να απομακρύνει ερείπια κτηρίων.

2) Ενας Ισοπεδωτής Γαιών: Δύναται να χρησιμοποιηθεί για συντήρηση – αποκατάσταση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό – συντήρηση αγροτικών δρόμων, κατασκευή υδατοφρακτών και αναχωμάτων, απομάκρυνση φερτών υλικών και αποχιονίσεις.

3) Τρείς Φορτωτές Γαιών: Χρησιμοποιείται για τη φόρτωση κάθε είδους υλικού σε κατάλληλα προς τούτο οχήματα για την μεταφορά ή απομάκρυνσή τους. Εχει δυνατότητες κατασκευής – συντήρησης αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμού ρεμάτων και οδών και εκτέλεσης αποχιονίσεων. Επιπρόσθετα, δύναται να συνδράμει σε εργασίες καθαρισμού και κατεδαφίσεων μετά από σεισμούς ή άλλη φυσική καταστροφή.

4) Τρείς Εκσκαφείς Τάφρων – Τροχοφόρος Εκσκαφέας Τάφρων: Αποτελεί το πλέον κατάλληλο μέσο για τον καθαρισμό ρεμάτων και τη δημιουργία τάφρων για τη διοχέτευση υδάτων. Δύναται να εκτελέσει εργασίες εκσκαφής και φόρτωσης αδρανών υλικών για τη μεταφορά τους προς χρήση σε άλλη περιοχή. Δύναται να κατεδαφίσει κατεστραμμένα κτήρια και με κατάλληλο εξάρτημα να θραύσει πλάκες και οδούς σκυροδέματος, επιτρέποντας εν συνεχεία την απομάκρυνσή τους.

5) Εξι Φορτωτές – Εκσκαφείς: Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των δύο προαναφερομένων μηχανημάτων, με μικρότερες όμως δυνατότητες, λόγω του μεγέθους του. Ο συνδυασμός εκσκαφέα και φορτωτή, η ευελιξία του και εκ του γεγονότος ότι είναι τροχοφόρος, του επιτρέπει να ενεργεί αποτελεσματικά μέσα σε αστικό – ημιαστικό περιβάλλον.

6) Επτά Ανατρεπόμενα Οχήματα: Παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς αδρανών υλικών από και προς το σημείο εκτέλεσης του έργου καθώς και την απομάκρυνση φερτών υλικών μετά από πλημμύρες ή ερειπίων και λοιπών αδρανών υλικών, μετά από κάθε τύπου καταστροφή. Δύναται επίσης να μεταφέρει υλικό παντός τύπου.

7) Δύο Ρυμουλκά οχήματα, μεταφοράς μηχανημάτων: Αποτελεί το όχημα το οποίο μεταφέρει με ασφάλεια και ταχύτητα όλα τα προαναφερόμενα μηχανήματα έργου. Επιπλέον δύναται να χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά υλικών για παροχή βοήθειας σε πληγέντες (κοντέινερ για στέγαση, σκηνικό υλικό κτλ).

8) Ενας Εκσκαφέας Τάφρων με μακρύ βραχίονα: Αποτελεί το πλέον κατάλληλο μέσο για τον καθαρισμό ρεμάτων σε μεγάλη έκταση.

9) Δύο Πολυμηχανήματα μικρού μεγέθους: Πολυμηχάνημα μικρού μεγέθους τύπου bobcat: Εχουν κατασκευαστεί για χρήση σε αστικό περιβάλλον, όπου λόγω του πολύ μικρού μεγέθους τους επιτρέπουν την επέμβαση σε ιδιαίτερα δύσκολα σημεία, όπου ο διαθέσιμος χώρος εργασίας ή η πρόσβαση σε αυτόν είναι πολύ περιορισμένη”.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 8:00 pm


Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Διαγωνισμός για την προμήθεια υγρών καυσίμων θέρμανσης και κίνησης

Περίληψη διακήρυξης  του υπ’ αριθμ. 01 /2020 ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων για την προμήθεια υγρών καυσίμων θέρμανσης και κίνησης για τις ανάγκες του πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τα έτη 2020,2021 και 2022.

1. Αναθέτουσα Αρχή: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Ν.Π.Δ.Δ.) Ερυθρού Σταυρού 28 και Καρυωτάκη Τ.Κ.:22 131, Τρίπολη, Γενική Κυβέρνηση, με κύρια δραστηριότητα την Εκπαίδευση.

2. Αριθμός Διακήρυξης : 01/2020

3. Περιγραφή-Αντικείμενο ανοικτού τακτικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού: προμήθεια υγρών καυσίμων θέρμανσης και κίνησης για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τα έτη 2020, 2021 και 2022.

4. Κριτήριο Κατακύρωσης: η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής για το κάθε Τμήμα, λαμβάνοντας υπόψη το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της εκάστοτε μέσης τιμής λιανικής πώλησης των ειδών.

5. Προϋπολογισμός: 310.520,25 € (τριακόσιες δέκα χιλιάδες πεντακόσια είκοσι ευρώ και είκοσι πέντε λεπτά) χωρίς Φ.Π.Α. και 385.045,11 € (τριακόσιες ογδόντα πέντε χιλιάδες σαράντα πέντε ευρώ και έντεκα λεπτά) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 24%.

Η Σύμβαση υποδιαιρείται σε εφτά (7) Τμήματα με προϋπολογισμό ανά τμήμα όπως αναλύεται:
ΤΜΉΜΑ 1 – Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Τρίπολη, προϋπολογισμός τμήματος 39.195,00 € χωρίς Φ.Π.Α., 48.601,80 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.
ΤΜΗΜΑ 2 – Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στην Τρίπολη , προϋπολογισμός τμήματος 53.126,70 € χωρίς Φ.Π.Α., 65.877,11 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 24%.
ΤΜΗΜΑ 3 – Κτίριο ΟΑΕΔ στην Τρίπολη, προϋπολογισμός τμήματος 23.517,00 € χωρίς Φ.Π.Α., 29.161,08 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 24%.
ΤΜΗΜΑ 4 – Σχολή Σπάρτη,(Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού-Τμήμα Φυσικοθεραπείας) προϋπολογισμός τμήματος 52.258,41 € χωρίς Φ.Π.Α., 64.800,43 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 24%.
ΤΜΗΜΑ 5 – Τμήμα ΚΕΠ στην Κόρινθο, προϋπολογισμός τμήματος 30.619,14 € χωρίς Φ.Π.Α., 37.967,73 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 24%.
ΤΜΗΜΑ 6 – Πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου , προϋπολογισμός τμήματος 110.967,00 € χωρίς Φ.Π.Α., 137.599,08 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 24%.
ΤΜΗΜΑ 7 – ΤΙΑΔΠΑ Καλαμάτα, προϋπολογισμός τμήματος 837,00 € χωρίς Φ.Π.Α., 1.037,88 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 24%.

6. Πιστώσεις: Η δαπάνη για την εν λόγω σύμβαση βαρύνει την σχετική πίστωση του Τακτικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020, 2021 και 2022 και συγκεκριμένα τον ΚΑΕ 1611 «Προμήθεια Υγρών καυσίμων και λιπαντικών».

7. Χρόνος ισχύος σύμβασης: Η διάρκεια της σύμβασης από την ημερομηνία υπογραφής της έως τη συμπλήρωση του ποσού της σύμβασης και όχι πέραν της 31-12-2022.

8. Ταξινόμηση κατά CPV (κύριο αντικείμενο) : .
CPV : [09135100-5]-Πετρέλαιο Θέρμανσης
CPV : [09132100-4]-Βενζίνη (απλή αμόλυβδη)
CPV : [09134100-8]-Πετρέλαιο Κίνησης

9. Είδος σύμβασης προμηθειών: Σύμβαση υγρών καυσίμων θέρμανσης και κίνησης

10. Ημερομηνία δημοσίευσης της περίληψης της διακήρυξης στον Ελληνικό Τύπο: την 20η Μαρτίου 2020, ημέρα Παρασκευή

11. Ημερομηνία αποστολής για δημοσίευση στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 12η Μαρτίου 2020 ημέρα Πέμπτη.

12. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών: την 22α Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00μ.μ.

14. Ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών-διενέργειας του διαγωνισμού την 28η Απριλίου ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ. Το πιστοποιημένο στο ΕΣΗΔΗΣ, για την αποσφράγιση των
προσφορών αρμόδιο όργανο της Αναθέτουσας Αρχής (Επιτροπή Διαγωνισμού), προβαίνει στην έναρξη της
διαδικασίας ηλεκτρονικής αποσφράγισης των φακέλων των προσφορών, κατά το άρθρο 100 του ν. 4412/2016.

15. Δικαίωμα Συμμετοχής και όροι συμμετοχής: Περιγράφονται στις παραγράφους 2.1, 2.2, 2.3, 2.4 της Διακήρυξης. Οι συμμετέχοντες πρέπει να δραστηριοποιούνται με το αντικείμενο του διαγωνισμού.

16. Εναλλακτικές προσφορές ή αντιπροσφορές δεν γίνονται δεκτές.

17. Εγγυητική επιστολή συμμετοχής: Για την έγκυρη συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης, κατατίθεται από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς (προσφέροντες), εγγυητική επιστολή συμμετοχής, που ανέρχεται στο ύψος 2% επί της εκτιμώμενης αξίας, εκτός ΦΠΑ, στην περίπτωση υποβολής προσφοράς για όλα τα ΤΜΗΜΑΤΑ ανέρχεται στο ποσό των 6,210,41 € (έξι χιλιάδες διακόσια δέκα ευρώ και σαράντα ένα λεπτά). Στην περίπτωση υποβολής προσφοράς για ένα ή περισσότερα ΤΜΗΜΑΤΑ το ύψος της εγγύησης συμμετοχής όπως περιγράφεται στο άρθρο 2.2.2.1 της διακήρυξης.

18. Εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης: Για την υπογραφή της σύμβασης απαιτείται η παροχή εγγύησης καλής εκτέλεσης, σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. 1 β) του ν. 4412/2016, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε ποσοστό 5% επί της αξίας της σύμβασης, εκτός ΦΠΑ, και κατατίθεται πριν ή κατά την υπογραφή της σύμβασης.

19. Γλώσσα που θα συνταχθούν οι προσφορές: Ελληνική γλώσσα.

20. Χρόνος ισχύος των προσφορών: Οι υποβαλλόμενες προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους οικονομικούς φορείς για διάστημα 6 μηνών από την επόμενη της διενέργειας του διαγωνισμού, ήτοι έως 26/10/2020. Προσφορά η οποία ορίζει χρόνο ισχύος μικρότερο από τον ανωτέρω προβλεπόμενο απορρίπτεται.

21. Παροχή Διευκρινίσεων: Τα σχετικά αιτήματα παροχής διευκρινίσεων υποβάλλονται ηλεκτρονικά, το αργότερο μέχρι και δέκα (10) ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών και απαντώνται αντίστοιχα στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr , του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., το αργότερο έξι (6) ημέρες πριν από την ημερομηνία που έχει ορισθεί για την υποβολή των προσφορών.

22. Τρόπος λήψης εγγράφων: Οι ενδιαφερόμενοι έχουν πρόσβαση στα έγγραφα του διαγωνισμού ηλεκτρονικά στην διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του συστήματος ΕΣΗΔΗΣ και στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (http:/www.uop.gr).

Ο ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ
Οικονομικών Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καθηγητής Γεώργιος Λέπουρας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 7:42 pm


Πίνακα μεσοπρόθεσμων προβλέψεων αποστέλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο υπουργείο Ανάπτυξης

Την κατάρτιση εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου πίνακα μεσοπρόθεσμων προβλέψων, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2021 – 2024, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος σχετικά, δήλωσε προς το σώμα ότι η κατάρτιση του πίνακα γίνεται με κύριο στόχο “να έχει η Περιφέρεια λόγο μετά τις νέες καταστάσεις που θα δημιουργηθούν ως προς το τι επιδιώκαμε και να μην απέχουμε πολύ από τους στόχους που είχαμε θέσει”.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε και για το σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης προς τους περιφερειάρχες της χώρας, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Αξιότιμε κύριε περιφερειάρχη,

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξημένων κοινωνικών αναγκών της χώρας στον τομέα της δημόσιας υγείας και των οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση της νόσου COVID-19 επιβάλει τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση των διαθέσιμων πόρων καθώς και την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου. Σε αυτό το πλαίσιο το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 καλείται να συνδράμει με τους διαθέσιμους πόρους τις εθνικές πολιτικές για την

αντιμετώπιση της πανδημίας, τόσο αυτές που ήδη εφαρμόζονται όσο και αυτές που σχεδιάζονται καθώς και άλλες που ενδεχομένως θα απαιτηθούν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην πρωτοβουλία Coronavirus Response Investment Initiative (CRII) για την στοχευμένη και άμεση κινητοποίηση υφιστάμενων αλλά και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας συγκροτήθηκε σε κάθε κράτος – μέλος μία CRII Task Force, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής

Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, με σκοπό την ταχεία διερεύνηση ζητημάτων κρατικών ενισχύσεων, επιλεξιμοτήτων, κλπ., προκειμένου να δίνονται οι απαραίτητες διευκρινίσεις και να λαμβάνονται οι αναγκαίες αποφάσεις.

Ηδη δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19, σύμφωνα με το οποίο το κράτος – μέλος μετά από κοινοποίηση και άμεση έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να υλοποιήσει μέτρα Κρατικών Ενισχύσεων ειδικά σχεδιασμένα για το σκοπό αυτό.

Η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί σε πρώτη φάση μία δέσμη δράσεων για την αντιμετώπιση οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας, οι οποίες υλοποιούνται από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας. Οι πρώτες δράσεις αφορούν στην οικονομική ενίσχυση αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων, στις εγγυήσεις επιχειρησιακών δανείων κεφαλαίων κίνησης και στην επιδότηση επιτοκίων

δανεισμού για τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Τα μέτρα και οι δράσεις αυτές, καλύπτουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους και στην Περιφέρειά σας.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο διασφάλισης των απαιτούμενων αυτών πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων (ΕΔΕΤ), καλείται να συντονίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, προκειμένου τα μέτρα που σχεδιάστηκαν να

υλοποιηθούν σε κεντρικό επίπεδο και όχι αποσπασματικά ώστε να αποφευχθεί μία ενδεχόμενη σπατάλη δυνάμεων και αστοχία πόρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλώ για την συνδρομή και τη συνεργασία σας προκειμένου όλες οι ενέργειές σας που αφορούν εξειδικεύσεις μέτρων, προσκλήσεις και εντάξεις νέων έργων του προγράμματος σας, στο επόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη αυτής της περιόδου των ειδικών συνθηκών που διανύουμε, να γίνονται πάντοτε έπειτα από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ και την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού.

Επιπρόσθετα, παρακαλώ για τη συνδρομή σας στην εκχώρηση πιστώσεων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) προς τα τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, τόσο για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), εάν αυτό απαιτηθεί, για την αποτελεσματική υλοποίηση των συμφωνημένων δράσεων.

Από την πλευρά μου, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα παράσχουν κάθε δυνατή συνεργασία ώστε να επιτύχουμε τον κοινό μας στόχο, την αντιμετώπιση της πανδημίας και ακολούθως την ταχεία ανάκαμψη της χώρας”.

 

Την επιστολή του υφυπουργού μπορείτε να δείτε εδώ:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 7:11 pm


Διά περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τρίπολης

Σας καλούμε την 31η Μαρτίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.00 για λήψη αποφάσεων δια περιφοράς σε τακτική δημόσια Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τρίπολης.

Τα θέματα

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 6:56 pm


Χαρδαλιάς: Κλειστά μέχρι τις 11 Απριλίου τα καταστήματα

Παρατείνεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων έως τις 11 Απριλίου όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για την αντιμετώπιση του κορονοϊου.

Επίσης διευκρίνσε πώς η απόφαση αυτή αφορά τα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά καθώς τα υπόλοιπα θα παραμένουν ανοιχτά όπως σήμερα με τα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας.

Βαδίζουμε σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και οποιαδήποτε λάθος επιλογή μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 6:46 pm


Κορωνοϊός: Στους 38 οι θάνατοι στην Ελλάδα - 95 νέα κρούσματα

Την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 18:00 πραγματοποιήθηκε η ημερήσια ενημέρωση από τον ειδικό λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, σήμερα έχουμε 95 νέα κρούσματα, 1.156 συνολικά, 69 διασωληνωμένους ασθενείς και 38 συνολικά θανάτους στη χώρα.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό επέστησε την προσοχή των πολιτών στη χρήση της χλωροκίνης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 6:31 pm


Κορωνοϊός: Απαγόρευση λειτουργιών στις εκκλησίες μέχρι τις 11 Απριλίου

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, που δημοσιεύτηκε σήμερα Κυριακή 29 Μαρτίου, θα παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στους χώρους λατρείας.

Η μόνη τροποποίηση, σε σχέση με την προηγούμενη ΚΥΑ, αφορά στην προσθήκη δυνατότητας και διαδικτυακής μετάδοσης των λειτουργιών από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο το οποίο αναμεταδίδει τη λειτουργία.

Η εν λόγω ΚΥΑ θα έχει ισχύ ως τις 11 Απριλίου, δηλαδή μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου, και στη συνέχεια θα εκδοθεί νέα Απόφαση για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 6:03 pm


Έκπτωση 40% στο ενοίκιο χιλιάδων εργαζομένων - Ποιοι το δικαιούνται

Μείωση κατά 40% στην καταβολή του ενοικίου για κύρια κατοικία τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο θα έχουν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής σύμφωνα με την ΚΥΑ για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

Στην υπεύθυνη δήλωση που θα υποβάλλουν οι εργαζόμενοι από 1η Απριλίου στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ θα δηλώσουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης του 40%.

Οι εργαζόμενοι μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης για την χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα ενημερώνουν τον ιδιοκτήτη της κύριας κατοικίας που ενοικιάζουν ότι το ενοίκιο του Μαρτίου και του Απριλίου θα είναι μειωμένο κατά 40%.

Το μέτρο ΔΕΝ  αφορά στο σύνολο των ενοικίων αλλά μόνο σε αυτά επιχειρήσεων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Αφορά τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής η λειτουργία της και υποβάλλουν αίτηση για αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η καταβολή μισθώματος μειωμένου κατά 40% δεν δίνει στον ιδιοκτήτη δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης μίσθωσης.

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 5:45 pm


Οικονομία: Νέα μέτρα για τον Απρίλιο ανακοινώνει αύριο η κυβέρνηση

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον κορωνοϊό, αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το ολοκληρωμένο Σχέδιο της κυβέρνησης, θα ανακοινωθεί αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου, στις 10:00 πμ, από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνη Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου 'Ακης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 5:22 pm


Παράταση προθεσμιών σε προσκλήσεις ένταξης έργων και δράσεων στο ΕΣΠΑ

Παρατάθηκαν οι προθεσμίες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και υποβολής, από τους δικαιούχους, προτάσεων και μελετών έργων και δράσεων προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, για συνολικά 5 προσκλήσεις που είχαν εκδοθεί από την ΕΥΔΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, οι προσκλήσεις και οι νέες προθεσμίες που ορίστηκαν, είναι οι εξής:

1. Αναβάθμιση των υποδομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Κτηριακές Υποδομές (προϋπολογισμός 6.500.000 ευρώ), προθεσμία υποβολής μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020

2.Ενίσχυση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζόμενους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας Πελοποννήσου (προϋπολογισμός 3.800.000 ευρώ), προθεσμία υποβολής μέχρι τις 3 Ιουνίου 2020.

3.Συμβουλευτική υποστήριξη και κατάρτιση ανέργων σε επιχειρηματικές δεξιότητες οικονομικών δραστηριοτήτων της RIS3 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (προϋπολογισμός 800.000 ευρώ), προθεσμία υποβολής μέχρι τις 30 Ιουλίου 2020

4.Εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού νερού για ανθρώπινη κατανάλωση, καθώς και έργα διαχείρισης υδάτων και εξοικονόμησης πόσιμού νερού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (προϋπολογισμός 5.700.000 ευρώ), προθεσμία υποβολής μέχρι τις 26 Ιουνίου 2020.

5.Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), (προϋπολογισμός 5.000.000 ευρώ), προθεσμία υποβολής μέχρι τις 27 Ιουλίου 2020.

 

Λεπτομέρειες όσον αφορά τις πιο πάνω προσκλήσεις μπορείτε να δείτε στον διαδικτυακό τόπο της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου (www.eydpelop.gr/2014-2020/)

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 4:58 pm


Τουλάχιστον 28 εκατ. ευρώ επιπλέον σε μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων

Με εντολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου προχωρά στην ένταξη 25 νέων πράξεων συνολικού ποσού 28.312.000 €, στη δράση 4.2.1 που αφορά στη «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν γεωργικό» του υπομέτρου 4.2, με δικαιούχους πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, του αγροδιατροφικού τομέα. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Κατόπιν αυτού ο συνολικός προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων της δράσης 4.2.1 ανέρχεται σε 376.242.000 €.

Με την ένταξη και των νέων αυτών έργων, επιβεβαιώνεται έμπρακτα και ουσιαστικά ο βασικός προσανατολισμός του ΥΠΑΑΤ, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας και την εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων της πατρίδας μας.

Σημειώνεται ότι οι αιτούντες, που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της νέας απόφασης ένταξης στην ανωτέρω δράση θα ενημερωθούν σχετικά με την ένταξη της πράξης τους, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση, που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους στο ΠΣΚΕ , από την αρμόδια Δ/νση Προγραμματισμού και Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ.

Η απόφαση θα αναρτηθεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες http://www.minagric.gr, http://www.agrotikianaptixi.gr και http://www.espa.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 4:33 pm


Γλέντι «αλα ελληνικά» στα μπαλκόνια με «ρίξε στο κορμί μου» (vid)

Κάτοικοι της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο Αιγάλεω φαίνεται πως «ζήλεψαν» τις εικόνες από τα μουσικά μπαλκόνια της Ιταλίας και είπα να το «κάψουν» αλά ελληνικά με τραγούδια, χορό, κόρνες και χαρτοπετσέτες στον αέρα.

Με την μεγάλη επιτυχία των 90s "ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυπροληθώ" από την Κατερίνα Κούκα μια πολυκατοικία της Αθήνας άρχισε να θυμίζει μαγαζί της παραλιακής, μια ολόκληρη γειτονιά στα μπαλκόνια να τραγουδάει και όλο μαζί το σκηνικό αυτό να γίνεται ένα ξεχωριστό viral.

Μάλιστα, ένας από τους κατοίκους της συγκεκριμένης γειτονιάς, άρχισε να χορεύει πάνω σε ένα πεζούλι, με τους γείτονες να του πετάνε χαρτοπετσέτες και να τον αποθεώνουν σε μια μοναδική στιγμή το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαρτίου.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 4:29 pm


Εθελοντική αιμοδοσία στο Λεβίδι

Η Νεολαία Λέβιδίου, σε συνεργασία με Περιφερειακό Ιατρείο Λεβιδίου  και ΚΥ Δημητσάνας, στις δύσκολες μέρες που περνάμε πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία την Δευτέρα 30/03/2020  και ώρα 09:00  στο Περιφερειακό Ιατρείο Λεβιδίου.  Σε μια περίοδο με το παγκόσμιο «κραχ» στα συστήματα υγείας, πραγματικό ή επαπειλούμενο, οι εισαγωγές αίματος από το εξωτερικό θα μειωθούν αναπόφευκτα. Από την πλευρά μας οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε για την ανάγκη και την αξία αυτής της προσφοράς, θυμίζοντας ότι εθελοντική αιμοδοσία είναι ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ” Αν πραγματικά θέλεις να δώσεις ένα χέρι βοήθειας, τότε… άπλωσέ το !!! 

Η αιμοδοσία θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των υπεύθυνων ιατρών της Αιμοδοσίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως.

Στο χώρο του Ιατρείου θα έχει γίνει πρόνοια ώστε:

Να υπάρχουν κατάλληλα μέτρα αντισηψίας.
Η αιμοδοσία να γίνεται με την παρουσία ενός μόνο αιμοδότη στο χώρο της αιμοδοσίας.
Όσοι βρίσκονται σε αναμονή, θα στέκονται στον εξωτερικό χώρο του Ιατρείου (μόνο έως 2 άτομα) και ο επόμενος θα ειδοποιείται τηλεφωνικά για να έρθει στον κατάλληλο χρόνο.
Αποκλείονται από την αιμοδοσία όσοι έχουν συμπτώματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού και δεν πρέπει να εξέλθουν από το σπίτι τους.

ΤηλέΦ. επικοινωνίας: 27960-22390 (τηλ. Περιφερικού Ιατρείου)

6978184819 (Βασ. Βαρδιάμπαση, Ιατρού ΠΙ Λεβιδίου)

6973755754 (Δημ. Ζάβου)

Πρέπει να σταματήσουμε να περιμένουμε από τους άλλους ….

«ΠΑΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ»

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 4:16 pm


Κορωνοϊός: 65 παραβάσεις χθες στην Πελοπόννησο για άσκοπες μετακινήσεις

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 28 Μαρτίου:

 • για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.400) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
 • (547) στην Αττική,
 • (120) στην Κρήτη,
 • (104) στα Ιόνια Νησιά,
 •   (87) στη Θεσσαλονίκη,
 •   (72) στη Στερεά Ελλάδα,
 •   (71) στη Δυτική Ελλάδα,
 •   (66) στην Κεντρική Μακεδονία,
 •   (65) στην Πελοπόννησο,
 •   (62) στη Θεσσαλία,
 •   (60) στην Ήπειρο,
 •   (54) στο Νότιο Αιγαίο,
 •   (50) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 •   (23) στο Βόρειο Αιγαίο και
 •   (19) στη Δυτική Μακεδονία.

 

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (6.606) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

 

 • για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (7) παραβάσεις και συνελήφθησαν (7) άτομα, ως ακολούθως:

 

 • (3) στην Αττική,
 • (1) στην Πελοπόννησο,
 • (1) στην Κεντρική Μακεδονία,
 • (1) στην Ήπειρο και
 • (1) στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (286) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (296) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 4:01 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Σεισμός στην Αρκαδία (pics) - Newsbomb.gr

Σεισμός στην Αρκαδία (pics)  Newsbomb.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2020 | 9:00 am


Live: Α' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Live: Α' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2020 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι: