Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η εξέλιξη και η επιρροή των «ηλεκτρονικών» αθλημάτων στην εποχή μας

Σε παλαιότερες δεκαετίες τα παραδοσιακά αθλήματα ήταν στην ακμή τους και οι περισσότεροι νέοι ασχολούνταν με αυτά. Στην εποχή μας όμως οι άνθρωποι και μάλιστα οι νέοι πολλές φορές προτιμούν να ασχοληθούν με άλλα είδη διασκέδασης, τα οποία είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, ιδιαίτερα στο ίντερνετ και στην τηλεόραση. Έτσι κάποια παραδοσιακά αθλήματα αρχίζουν να εγκαταλείπονται ενώ και ο μέσος όρος ηλικίας όσων ασχολούνται με αυτά γίνεται μεγαλύτερος. Για αυτό τον λόγο υπήρξε  η ανάγκη να ληφθούν μέτρα έτσι ώστε η σχέση μας με τα αθλήματα να αναγεννηθεί.

Ένα τέτοιο μέτρο προσπάθησε να πάρει και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) προσθέτοντας στα αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκυο το καλοκαίρι του 2020, το σκέιτμπορντ και το σέρφινγκ, τα οποία είναι αγαπητά στις νεαρότερες ηλικίες σε όλο τον κόσμο. Παρ’ όλο που φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτό είναι ένα τέχνασμα για να προσελκύσουν το νεανικό κοινό, μπορεί και να βοηθήσει και περισσότερα άτομα στο να ασχοληθούν με αυτά τα αθλήματα.

Ένας άλλος τρόπος που χρησιμοποιούν μεγάλες λίγκες της Αμερικής, όπως το αμερικάνικο ποδόσφαιρο και το NBA, αλλά προσφάτως και η ελληνική Super League είναι η δημιουργία πρωταθλημάτων fantasy σπορ έτσι ώστε να προσελκύσουν νεαρούς φιλάθλους. Τα πρωταθλήματα fantasy είναι online παιχνίδια όπου οι παίκτες φτιάχνουν εικονικές ομάδες με αληθινούς αθλητές, μπαίνουν σε εικονικά πρωταθλήματα και ανταγωνίζονται τις υπόλοιπες ομάδες με βάση τα αληθινά στατιστικά των αθλητών από τους πραγματικούς αγώνες. Ο απώτερος σκοπός τους; Οι παίκτες λόγω ενδιαφέροντος να παρακολουθήσουν τον πραγματικό αγώνα για να δουν πόσους πόντους μαζεύει η ομάδα τους.

Η άνοδος των Ηλεκτρονικών Αθλημάτων

Μπορεί τόσο η ΔΟΕ όσο και οι μεγάλες λίγκες να προσπαθούν να προσελκύσουν τις νεαρότερες γενιές στα παραδοσιακά αθλήματα, όμως έχουν έναν σημαντικό ανταγωνιστή. Τα Ηλεκτρονικά Αθλήματα (eSports), που έχουν τεράστιο κοινό παγκοσμίως. Πρόκειται για διαγωνισμούς όπου οι συμμετέχοντες είναι επαγγελματίες παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Έχουν γίνει πάρα πολύ δημοφιλή, πράγμα που φάνηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Fortnite τον Ιούλιο του 2019. Ο διαγωνισμός αυτός έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και κατέγραψε εξωπραγματικά νούμερα

Για να πάρουν μέρος στις 3 ημέρες των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, 40 εκατομμύρια παίκτες πέρασαν από προκριματικούς γύρους και άλλα μεγάλα τουρνουά, διάρκειας 10 εβδομάδων, ξεκινώντας από τον Απρίλιο. Νικητής στο ατομικό ήταν ο Kyle Giersdorf, ένας 16χρονος από την Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών, που κέρδισε 30 εκατομμύρια δολάρια! Τον τελικό του ατομικού παρακολούθησαν μέσω YouTube και Twitch πάνω από 2,3 εκατομμύρια θεατές καθώς και σχεδόν 20.000 θεατές από τις εξέδρες του σταδίου τένις Arthur Ashe της Νέας Υόρκης.

Το Fortnite, ένα δωρεάν παιχνίδι που δημιουργήθηκε μόλις το 2017, έχει γίνει το δημοφιλέστερο ηλεκτρονικό παιχνίδι στον κόσμο, με έσοδα πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018! Βλέποντας αυτή την τεράστια επιτυχία, η εταιρία που το δημιούργησε, η Epic Games, αποφάσισε να το ανοίξει στο ευρύ κοινό και να το κάνει ένα "άθλημα" με θεατές, επενδύοντας τεράστια ποσά.

Θα παραμείνουν δημοφιλή στο μέλλον;

Η κίνηση της Epic για την οποία μιλήσαμε παραπάνω, μπορεί αρχικά να φάνηκε ότι δεν είναι απαραίτητη, καθώς ούτως ή άλλως το Fortnite ήταν πάρα πολύ επιτυχημένο, ωστόσο ήταν σημαντική, γιατί βοήθησε πολύ στην βελτίωση των ηλεκτρονικών αθλημάτων με θεατές, μέσω των τουρνουά που διοργάνωσε. Το μέλλον φαίνεται ευοίωνο καθώς ολοένα και περισσότερα άτομα ασχολούνται με το Fortnite σε καθημερινή βάση.

Η μεγάλη προοπτική που έχουν τα Ηλεκτρονικά Αθλήματα, έχουν κάνει τον κλάδο των σπορ να ενδιαφέρεται πάρα πολύ για αυτά. Ενώ τα παραδοσιακά αθλήματα έχουν αρχίσει να έχουν προβλήματα σχετικά με την προσέλκυση του νεανικού κοινού, αυτό δεν συμβαίνει καθόλου στα Ηλεκτρονικά Αθλήματα, τα οποία και προσελκύουν αλλά και διατηρούν τους φιλάθλους τους παγκοσμίως. Οι μεγάλες εταιρίες και τα ΜΜΕ θέλουν να είναι μέρος αυτής της τάσης και να επωφεληθούν από το τεράστιο αυτό κοινό, με όπλο τους τις χορηγίες και τη διαφήμιση. Πολλοί ερευνητές εκτιμούν πως τα Ηλεκτρονικά Αθλήματα θα έχουν έσοδα 2,5 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020.

Αρνητικά των Ηλεκτρονικών Αθλήματα

Όπως σε κανένα τομέα της ζωής δεν υπάρχουν μόνο τα θετικά, έτσι και στα Ηλεκτρονικά Αθλήματα, υπάρχουν και κάποια αρνητικά. Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Thomas Bach, υποστηρίζει πως τα Ηλεκτρονικά Αθλήματα δεν έχουν τις αξίες που διέπουν τα παραδοσιακά αθλήματα. Στα βιντεοπαιχνίδια υπάρχει αρκετή βία και σκοτωμοί και σε πολλά απο αυτά δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία κατά των διακρίσεων.

Στα Ηλεκτρονικά Αθλήματα επίσης εμφανίζονται προβλήματα ηθικής και πειθαρχίας, μπούλινγκ, λεκτική βία αλλά ακόμα και χρήση σε κάποιες περιπτώσεις ουσιών για αύξησης της απόδοσης. Η Διεθνής Ομοσπονδία Ηλεκτρονικών Αθλημάτων (IeSF) έχει θορυβηθεί από αυτό και για αυτό υπέγραψε τον Κώδικα του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και τον εφαρμόζει στα αθλήματά της, αν και τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα έχουν υπάρξει περιστατικά ντοπαρίσματος, πράγμα που όμως συμβαίνει δυστυχώς και στα παραδοσιακά σπορ.

Όπως είναι φυσικό η πολύωρη καθημερινή ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δημιουργεί επίσης προβλήματα στην υγεία. Ένα από αυτά είναι ο εθισμός των νεαρών ανθρώπων στο παιχνίδι, πράγμα που μπορεί να συγκριθεί με τον εθισμό στον τζόγο. Ναι μεν δεν χάνουν χρήματα αλλά μπορεί να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς, κοινωνικά ή συναισθηματικά προβλήματα, απομόνωση, κατάθλιψη, άγχος και άλλα.

Θετικά των Ηλεκτρονικών Αθλημάτων

Όλα τα παραπάνω αρνητικά μπορούν να προληφθούν. Εφόσον οι περισσότεροι παίκτες είναι νεαρά παιδιά, μπορούν στο μέλλον τα αθλήματα αυτά να ενταχθούν ακόμα και στη σχολική εκπαίδευση. Όπως υπάρχει η ομάδα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου, μπορεί να υπάρξει και η ομάδα Ηλεκτρονικών Αθλημάτων. Έτσι το παιδί θα μάθει να παίζει με έναν πειθαρχημένο και σωστό τρόπο.

Όπως και στα παραδοσιακά αθλήματα, έτσι και στα ηλεκτρονικά, τα παιδιά αναπτύσσονται τόσο κοινωνικά όσο και συναισθηματικά. Καλούνται να επιδείξουν δεξιότητες, ανταγωνιστικότητα και κρίση και να κάνουν συχνές προπονήσεις. Υπάρχουν πολλά επίπεδα παικτών και οι φίλαθλοι είναι παθιασμένοι.

Μέσω των ηλεκτρονικών αθλημάτων μπορεί επίσης να αναπτυχθεί και το ομαδικό πνεύμα και η συνεργασία, καθώς οι ομάδες παικτών συνεργάζονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Επίσης, παιδιά που δεν είναι σε κάποιες άλλες αθλητικές ομάδες, μπορούν να μπουν σε μία ομάδα ηλεκτρονικού αθλήματος και να κοινωνικοποιηθούν, να εκπαιδευτούν και να αναπτυχθούν σωστά.

Τι κρύβει το μέλλον;

Τα ηλεκτρονικά αθλήματα έχουν ραγδαία ανοδική πορεία, πράγμα που σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο ασχολούνται με αυτά και τα αγαπούν. Οπότε μάλλον ήρθε ο καιρός να τα αποδεχτούμε και ως κοινωνία. Το ίδιο σκέφτηκε και η ΔΟΕ τον Οκτώβριο του 2017, όταν άρχισε κάποιες δειλές συζητήσεις για το αν τα ηλεκτρονικά αθλήματα μπορούν να θεωρηθούν αθλητική δραστηριότητα, με τους παίκτες να κάνουν προετοιμασία και προπόνηση όπως και οι αθλητές των παραδοσιακών αθλημάτων. Ο Kyle Giersdorf, ο νικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, για παράδειγμα, προπονείται 6 ώρες τη μέρα. Για να γίνουν τα ηλεκτρονικά αθλήματα μέρος του ολυμπιακού ιδεώδους, υπάρχει φυσικά μεγάλος δρόμος, και σίγουρα θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες της ΔΟΕ, πράγμα που είναι όμως εφικτό. Το γεγονός ότι έχουν αρχίσει οι συζητήσεις πάνω στο θέμα μόνο θετικές μπορούν να θεωρηθούν και ίσως να μην είναι μακριά η μέρα που θα δούμε ακόμη και απονομή μεταλλίων σε κάποια από αυτά τα τουρνουά.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 1:12 pm


Άδειο το Γραφείο Κτηματογράφησης Τρίπολης...

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και το Γραφείο Κτηματογράφησης Τρίπολης είναι άδειο.

Η πολυπόθητη παράταση για τις δηλώσεις κτηματογράφησης δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και προφανώς καθησύχασε τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει την περιουσία τους.

Μόλις το 25% των ακινήτων έχει δηλωθεί στην Αρκαδία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ωστόσο η παράταση που έχει δοθεί ως τις 31 Οκτωβρίου δεν φαίνεται να έχει κινητοποιήσει τους πολίτες που πρέπει να σπεύσουν για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Οπωσδήποτε σε πολλές περιπτώσεις και εξαιτίας της γενικότερης «ανοργανωσιάς» στα κληρονομικά ζητήματα οι διαδικασίες ώσπου να φθάσει κάποιος να υποβάλλει τη δήλωσή του είναι χρονοβόρες. Όμως, δεν είναι δυνατόν όλες οι περιπτώσεις να είναι τόσο πολύπλοκες.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γ. Λυμπαράκης, εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας που εκτελεί το έργο του κτηματολογίου στην Αρκαδία, πριν από λίγες ημέρες μιλώντας στο Arcadia Portal απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν και να μην αφήσουν για την τελευταία στιγμή τις δηλώσεις τους.

Αν κρίνουμε από τη σημερινή εικόνα, και επειδή ο Έλληνας... σπεύδει βραδέως, μάλλον τις τελευταίες ημέρες πριν από τη λήξη και αυτής της παράτασης θα επικρατεί το αδιαχώρητο στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κάτι που θα φέρει μεγάλη ταλαιπωρία χωρίς κανέναν απολύτως λόγο...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:59 pm


Εξοικονομώ: Παρέμβαση Προέδρου ΤΕΕ για άμεση επίλυση προβλημάτων

Επιστολή για τον Β κύκλο του προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη έστειλε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, εκφράζοντας την αγωνία χιλιάδων μηχανικών ανά την Ελλάδα και το ενδιαφέρον των πολιτών, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ προχωρά σε συγκεκριμένες προτάσεις άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί εκ νέου με την έναρξη του Β κύκλου προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» και τη λειτουργία της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ζητώντας παράλληλα και την προώθηση της διαδικασίας για να υπάρξουν επιπλέον πόροι.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Γνωρίζετε καλά ότι ολόκληρη η αγορά και η κοινωνία ανέμεναν επί μήνες την ενεργοποίηση του Β κύκλου του προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» αλλά δυστυχώς, παρά την πολύμηνη προετοιμασία παρουσιάστηκαν και πάλι προβλήματα τα οποία πρέπει άμεσα να επιλυθούν.

Μπορεί αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τον πρώτο κύκλο, το πληροφοριακό σύστημα να μην κατέρρευσε αλλά χαρακτηρίστηκε ήδη από την πρώτες ώρες της πρώτης ημέρας από πολλά προβλήματα πρόσβασης, όπως και το ΥΠΕΝ αναγνώρισε με τη σχετική χθεσινή του ανακοίνωση, με την οποία ζητούσε από τους χρήστες «υπομονή».

Αυτά τα προβλήματα όμως δεν αφορούν απρόσωπα «κάποιους χρήστες αλλά προσωπικά χιλιάδες επαγγελματίες και επιστήμονες, στην πλειοψηφία τους μηχανικούς, που για λογαριασμό των πελατών τους ξενυχτούν πάνω από πληκτρολόγια και οθόνες, για να αντικρίσουν αρκετές φορές ένα σύστημα που δεν ανταποκρίνεται.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί αφόρητη πίεση μεταξύ επαγγελματιών και ιδιοκτητών ακινήτων, για κάτι που δεν φέρουν καμία ευθύνη, ενώ χιλιάδες μηχανικοί έχουν επωμιστεί τεράστιο φόρτο εργασίας και μεγάλες ευθύνες απέναντι στους πελάτες τους, οι οποίες είναι εξαιρετικά δυσανάλογες με την εξαιρετικά χαμηλή αμοιβή που προβλέπεται να επιχορηγεί το πρόγραμμα.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει την κατάσταση στις πραγματικές της διαστάσεις και να δώσει τώρα λύσεις, τεχνικά άρτιες, που να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της πλατφόρμας.

Κύριοι Υπουργοί,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο βασικός λόγος που δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα είναι η επιλογή την ένταξης στο πρόγραμμα με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων. Κάθε λογικός άνθρωπος που ενδιαφέρεται να ενταχθεί θέλει, μοιραία, να ενταχθεί στις πρώτες λίγες ώρες για να προλάβει. Δεδομένης της επιλογής για χρονική σειρά προτεραιότητας, η μη διαθεσιμότητα του συστήματος δημιουργεί αίσθημα αδικίας και έντονο εκνευρισμό.

Επίσης γνωρίζετε ότι κάθε πληροφοριακό σύστημα είναι τόσο δυνατό όσο το πιο αδύνατο σημείο του. Με την εμπειρία που όλοι έχουμε, πλέον, γίνεται ξεκάθαρο ότι  παρά τις βελτιώσεις το σύστημα που υποστηρίζει το πρόγραμμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον μεγάλο φόρτο.

Επειδή, όπως καλά γνωρίζετε, το ΤΕΕ όχι μόνο ενδιαφέρεται αλλά προωθεί ουσιαστικά την ενεργειακή εξοικονόμηση και την επίτευξη των σχετικών εθνικών στόχων τόσο απέναντι στην κοινοτική νομοθεσία όσο και στους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων, όπως αποδεικνύεται μεταξύ άλλων με τη συνεργασία μας στην έκδοση του νέου ΚΕΝΑΚ και των σχετικών Τεχνικών Οδηγιών του ΤΕΕ για την εφαρμογή του, σας ζητώ να εξετάσετε ορισμένες πρακτικές λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και να προχωρήσετε άμεσα σε όσες θεωρείτε ως τις πλέον κατάλληλες. Δεν είναι η ώρα να δούμε αν θα έπρεπε ή όχι να υπάρχει διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων όσον αφορά την επίτευξη ενεργειακών στόχων, καθώς όλη η αγορά έχει προσαρμοστεί στην κατεύθυνση που έχει δώσει το Υπουργείο σας, αλλά θα πρέπει να δούμε και αυτό το ζήτημα σύντομα και κυρίως ενόψει άλλων προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού τομέα.

Για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων που όλοι βλέπουμε, σας προτείνω:

1.    Να δοθεί νέα ημερομηνία υποβολής – έναρξης υποδοχής αιτήσεων για τις επόμενες περιφέρειες, εφόσον διαπιστωθεί το πληροφοριακό σύστημα είναι λειτουργικό και βεβαιωμένα έτοιμο για τον φόρτο εργασίας που θα υποδεχθεί. Στο μεσοδιάστημα οι αρμόδιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χρόνο για βελτίωση των υποδομών και των παραμέτρων.

2.    Να προβλεφθεί ΑΜΕΣΑ η πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα με διαφορετική ημερομηνία ανά κάθε μία Περιφέρεια. Ουδείς καταλαβαίνει ποιο λόγο εξυπηρετεί η ομαδοποίηση περιφερειών την ίδια ημέρα και ώρα καθώς κάθε Περιφέρεια έχει διακριτό προϋπολογισμό και θα μια τέτοια κίνηση θα εξομαλύνει τη λειτουργία και θα μειώσει τον φόρτο του συστήματος.

3.    Δεδομένων των προβλημάτων που έχουν ήδη δημιουργηθεί σε πολλούς χρήστες, και ιδιαίτερα αν τα ανωτέρω δεν προχωρήσουν από πλευράς σας άμεσα, πριν το 2ο και 3ο κύμα περιφερειών, προτείνω να τροποποιηθεί ο οδηγός του προγράμματος και οι σχετικές αποφάσεις από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα. Για παράδειγμα θα μπορούσε να προβλεφθεί, με τη διαδικασία της υπερδέσμευσης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ (καθώς η περίοδος και το ποσοστό απορρόφησης το επιτρέπει), ότι όσοι προσπάθησαν αλλά απέτυχαν λόγω προβλήματος πρόσβασης (κάτι που μπορεί ως στοιχείο να προκύπτει από διακριτό βήμα στην αρχή της αίτησης ή από τα δεδομένα που αποθηκεύει η βάση δεδομένων για την πρόσβαση ή από την έκδοση πρόσφατου πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης ή συνδυασμό των ανωτέρω) να ενταχθούν αμέσως μετά από επιπλέον πόρους που θα δοθούν ειδικά για αυτήν την περίπτωση, ώστε να μειωθεί η πίεση προς τους πολίτες και τους μηχανικούς να «προλάβουν» και ο φόρτος που δέχεται ταυτόχρονα το πληροφοριακό σύστημα.

4.    Κατά τη λειτουργία της πλατφόρμας να είναι εμφανής – όπως και θα έπρεπε εξαρχής – ποσοτική/στατιστική ανάλυση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, και κατά συνέπεια των χρημάτων που έχουν δεσμευτεί ανά περιφέρεια, σε πραγματικό χρόνο. Μια απολογιστική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ ανά ημέρα δεν εξυπηρετεί τη λειτουργία του συστήματος και η ενημέρωση από το σύστημα με απλή παροχή πληροφορίας ότι δεν είναι δυνατή η αίτηση λόγω εξάντλησης προϋπολογισμού κατά τη διάρκεια μάλιστα της σύνταξής της δεν εξυπηρετεί κανέναν και δημιουργεί περιττά προβλήματα.

5.    Να υπάρξει από πλευράς Υπουργείων-ΕΤΕΑΝ αξιόπιστος μηχανισμός υποστήριξης των μηχανικών και των πολιτών, με τη λειτουργία του helpdesk, ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά, που να μπορεί να υποδεχθεί το φόρτο εργασίας και τις σχετικές ερωτήσεις με αρτιότητα και αξιοπιστία.

6.    Σε δεύτερο χρόνο, προκειμένου να αποφορτιστεί το άγχος ιδιοκτητών και ενδιαφερομένων, σας καλώ να αποφασίσετε πολιτικά άμεσα και να ανακοινώσετε την πρόθεσή σας για αύξηση των πόρων για το Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον ΙΙ και μελλοντική νέα προκήρυξη, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ συνολικά, που σίγουρα θα πραγματοποιήσετε μετά την αξιολόγηση της προόδου των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, και για την οποία ένα πετυχημένο πρόγραμμα μπορεί μόνο να προσφέρει στον μείζονα στόχο της απορρόφησης των πόρων, σε συνδυασμό με τη σημασία της επίτευξης των εθνικών στόχων εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Γνωρίζετε ότι μοιραζόμαστε το στόχο της ουσιαστικής ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού τομέα της χώρας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να δικαιολογεί τη δυσφήμιση αυτού του στόχου μέσα από αστοχίες σε ένα πρόγραμμα που μόνο οφέλη έχει να δώσει στη χώρα.

Η εμπειρία του Α κύκλου του Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ θα έπρεπε να έχει κάνει όλους σοφότερους. Μπορείτε όμως, έστω και την ύστατη ώρα, να δώσετε ουσιαστικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Οι προτάσεις που σας κάνω συμβάλλουν ουσιαστικά στην επιτυχία του προγράμματος και στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, ενώ κινούνται με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και του δημοσίου.

Σας παρακαλώ να κάνετε αποδεχτές τις προτάσεις που σας καταθέτω και είμαι στη διάθεσή σας, τόσο εγώ όσο και το δυναμικό του ΤΕΕ, για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του «εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ» και την ουσιαστική προώθηση της ενεργειακής εξοικονόμησης στον κτιριακό τομέα της χώρας.

Αν το ΥΠΕΝ το επιθυμεί, το ΤΕΕ, με την τεχνογνωσία που έχει σε σύνθετα συστήματα, λόγω:

·         της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος καταγραφής της αυθαίρετης δόμησης, που εξυπηρετεί επί σχεδόν μία δεκαετία χιλιάδες μηχανικούς, και έχει πραγματοποιήσει εκατομμύρια συναλλαγές,

·         της λειτουργίας του συστήματος e-adeies για την ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών

·         του σχεδιασμού του συστήματος της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου,

·         τη συνεργασία με φορείς του δημοσίου σε πλήθος βάσεων δεδομένων και ηλεκτρονικών υπηρεσιών

μπορεί να συνδράμει τη Πολιτεία και στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την πλατφόρμα του νέου εξοικονομώ.

Η αγωνία χιλιάδων πολιτών που επιθυμούν να ενταχθούν και η ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μηχανικοί, δεν χρειάζεται να επαναληφθεί και καθορίζει την πορεία που οφείλουν να ακολουθήσουν τα συναρμόδια Υπουργεία. Πρέπει το πρόβλημα να λυθεί άμεσα, πριν δημιουργηθούν μη αναστρέψιμα αποτελέσματα και πριν ενταχθούν και οι άλλες περιφέρειες της χώρας.

 

Με εκτίμηση,

Γιώργος Ν. Στασινός

Πρόεδρος ΤΕΕ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:50 pm


Μητσοτάκης: Εντός τετραετίας θα λυθεί το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων

«Μέσα στην τετραετία θα έχει λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στην πρότυπη μονάδα μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων.

Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετείχε σε σύσκεψη όπου ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της μονάδας αλλά και από τους τοπικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση και την λειτουργία του έργου, υπογράμμισε ότι «η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι δέσμευση της κυβέρνησης για ένα πρόβλημα που της κληροδοτήθηκε από το παρελθόν αλλά που πρέπει να λυθεί με όρους μέλλοντος, με την αξιοποίηση της καλύτερης δυνατής τεχνολογίας αλλά και με τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να προχωρούν αυτού του είδους τα έργα».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμή κατά της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας ότι «όσοι όψιμα ανακάλυψαν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία τους καλώ να αναλογιστούν την κατάσταση που παρέδωσαν την χώρα αναφορικά με την αποκομιδή των σκουπιδιών».

Σημείωσε ακόμη ότι όσο εντυπωσιακό είναι το έργο στο Ελευθεροχώρι τόσο εξοργιστικό είναι ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών στην χώρα.

«Η μονάδα είναι πρότυπο συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα»

Ο πρωθυπουργός αφού συνεχάρη τους παράγοντες του έργου, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, σημείωσε ότι είναι ένα πρότυπο συνεργασίας του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα και πρόσθεσε ότι είναι το μοντέλο που πρέπει να ακολουθηθεί και στις άλλες περιφέρειες.

Σημείωσε δε, απευθυνόμενος στην περιφερειάρχη Ιονίων, Ρόδη Κράτσα, που βρισκόταν εκεί ότι αποτελεί και ένα μέτρο σύγκρισης για την Κέρκυρα.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο περιφερειάρχης κινήθηκε γρήγορα και αποφασιστικά, και έλυσε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αντίθετα στην Κέρκυρα υπήρξε αδράνεια με τη γνωστή συνέχεια. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι το ίδιο ισχύει και στην Αττική, και δείχνει ότι γενικότερα οι περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησαν όπως έπρεπε.

Όσον αφορά την συγκεκριμένη μονάδα στο Ελευθεροχώρι είπε ότι το έργο λειτουργεί και λειτουργεί καλά, θα πρέπει ακολούθως να ολοκληρωθούν οι σταθμοί μεταφόρτωσης και όλοι οι δήμοι να στέλνουν τα απορρίμματά τους.

Οι δηλώσεις των υπουργών Χατζηδάκη και Θεοδωρικάκου

Ο Κωστής Χατζηδάκης στην ίδια σύσκεψη σημείωσε ότι είναι ένα πρότυπο έργο και το μόνο που βραβεύθηκε από την ΕΕ. Σημείωσε ότι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου υπάρχουν από το ΕΣΠΑ 930 εκατ. ευρώ που είναι συμβολαιοποιημένα για παρόμοια έργα και πρέπει μέχρι το 2021 να συμβολαιοποιηθούν για να μην χαθούν. Το συγκεκριμέο στο Ελευθεροχώρι δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ο κ. Θεοδωρικάκος από την πλευρά του σημείωσε ότι τα ΣΔΙΤ εξασφαλίζουν ποιότητα ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, και είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ο πρόεδρος της Βουλής (και βουλευτής Ιωαννίνων) Κώστας Τασούλας έκανε μία ιστορική αναδρομή λέγοντας ότι το πρώτο έργο που βραβεύθηκε διεθνώς στη χώρα δεν ήταν η μονάδα, όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, αλλά το φράγμα του Μαραθώνα το 1931 επί Ελευθερίου Βενιζέλου που ήταν επίσης σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Αλλά μετά, πρόσθεσε, «αυτό τον δρόμο τον ξεχάσαμε».

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στην δήλωσή του σημείωσε ότι το έργο δείχνει ότι έχει αλλάξει μία σελίδα στην διαχείριση των απορριμμάτων και επίσης δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί μέσω των ΣΔΙΤ και σε άλλους τομείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:46 pm


Χωρίς Μπόρχα Φερνάντεζ και Σίτο ξεκίνησε προετοιμασία για Ατρόμητο ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League με τον Ατρόμητο το προσεχές Σάββατο (21/9, 19:30) στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Η προετοιμασία της αρκαδικής ομάδας άρχισε με τον Ισπανό τεχνικό να μην έχει στη διάθεση του τους Μπόρχα Χιμένεθ και Σίτο οι οποίοι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από θλάσης και όπως φαίνεται θα δώσουν αγώνα δρόμου κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Έπειτα από τρεις αγωνιστικές χωρίς θετικό αποτέλεσμα οι κιτρινομπλέ θα ψάξουν κόντρα στον Ατρόμητο τους πρώτους τους βαθμούς στο νέο πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι απέναντι σε έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:34 pm


Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο της Άλωσης στην Τρίπολη.

Ω, τι νύχτα ήταν εκείνη που την τρέμει ο λογισμός...

Η νύχτα της 23ης Σεπτεμβρίου 1821, που έφερε το ξημέρωμα και το φως και τον ήλιο τον ελευθερωτή στα άγια της Ελλάδος χώματα...
Στην Τριπολιτσά το στέριωμα της Μεγάλης του Γένους Επανάστασης, στην καρδιά του Μοριά καθιερώνεται και αναγνωρίζεται ο Ηγέτης και Εκφραστής της, ο σωσίπατρης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης…

Μνήμονες και δοξολογητές της Άλωσης της Τριπολιτσάς, που σήμανε και εγγυήθηκε την ελευθερία της πατρίδας, εορτάζουμε και τιμούμε, με σεβασμό τον πρέποντα και με λαμπρότητα την προσήκουσα, την 198η επέτειο αυτής.

Εορτάζουμε και τιμούμε ΟΛΟΙ, από τον πρώτο πολίτη της χώρας μέχρι τον τελευταίο Αρκάδα, μέχρι τον τελευταίο Έλληνα όπου γης.

Οι Τριπολίτες είμαστε υπερήφανοι για το παρελθόν μας, για την πόλη μας και αυτή την υπερηφάνεια διατρανούμε σεμνά με τις επετειακές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου 2019.

Κωνσταντίνος Τζιούμης
Δήμαρχος Τρίπολης

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Πολεμικό Μουσείο / ώρα 8:00 μ.μ.

Τιμώντας τον Θ. Κολοκοτρώνη
Φιλολογικό-μουσικό αναλόγιο με θέμα: «Ψηφίδες μνήμης και ιστορίας, αναζητώντας τον Θεόδωρο πίσω από τον Κολοκοτρώνη».
Ομιλήτρια η φιλόλογος-ιστορικός Ευαγγελία Ντούπα-Ζαχαροπούλου.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης.
Θα ακουστούν κολοκοτρωναίικα τραγούδια από τον Ιερέα Νικόλαο Ντάβο, με συνοδεία βιολιού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Μαλλιαροπούλειο Θέατρο / ώρα 8:00 μ.μ.
Εκδήλωση με τίτλο: «Προ των Πυλών της Άλωσης»

Θα εμφανιστεί το 40μελές ΜΙΚΤΟ τμήμα της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με πατριωτικό πρόγραμμα έξι τραγουδιών, υπό τη διεύθυνση της κ. Αμαλίας Γούλα.
Ομιλία για την Άλωση από τον κ. Νίκο Γαργαλιώνη. Απαγγελία από την κ. Μάνια Νταϊφώτη.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Αμφιθέατρο / ώρα 8:30 μ.μ.

Ο Δήμος Τρίπολης, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων και οι Εκδόσεις Θίνες σας προσκαλούν στην εκδήλωση για το βιβλίο του Αργύρη Πετρονώτη,
«Η μνήμη του νερού. Οι ροοκρήνες της Αρκαδίας»
Θα μιλήσουν οι: Νίκος Βατόπουλος, Δημοσιογράφος Βασίλης Καρδάσης, Ιστορικός, Πανεπιστήμιο Κρήτης Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Εύα Γαλανιάδη, δημοσιογράφος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Μαλλιαροπούλειο Θέατρο / ώρα 7:30 μ.μ.
Επετειακή εκδήλωση της IV Μεραρχίας Πεζικού «Πελοπόννησος».

Έκθεση Οπλισμού & Παραδοσιακών Φορεσιών της περιόδου 1700-1850 του Σπυρίδωνα Γ. Κατσίρα «ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από τον Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού «Πελοπόννησος» Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Λάλο και το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Τζιούμη.
Παραδοσιακά ακούσματα από μουσικό σύνολο της πόλης.
Μικρό θεατρικό δρώμενο και παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα «Πολιτιστική Κληρονομιά».

Διάρκεια Έκθεσης: 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2019, ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 & 18:00-21:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Επετειακή Ομιλία
«Ο ρόλος του κλήρου στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821» από τον Αρχιμανδρίτη κ.κ. Μελέτιο Κουράκλη, Διευθυντή της Δ/νσης του Θρησκευτικού Σώματος του ΓΕΣ.
Μουσική Συναυλία

Συναυλία από τη Στρατιωτική Μουσική της ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) με τη συμμετοχή της χορωδίας του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Λιμποβίσι / ώρα 11:00 π.μ.
Αρχιερατική δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου.
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Χρήστου, Αναπληρωτή καθηγητή νεότερης και σύγχρονης ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα: «Το έπος της Άλωσης της Τριπολιτσάς και ο εμπνευστής του Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά σύνολα της Τρίπολης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Πλατεία Άρεως / ώρα 8:30 μ.μ.
Μουσικοχορευτική παράσταση στην οποία συμμετέχουν η «Θεατρική Ομάδα Τρίπολης» και τα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης.
Μουσική επένδυση της εκδήλωσης από το μουσικό σχήμα του Γιώργου Δαλιάνη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ
Μητροπολιτικός Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου / ώρα 10:30 π.μ.
Πέρας προσέλευσης επισήμων 10.15 π.μ.
Άφιξη Προέδρου της Δημοκρατίας 10:30 π.μ.
Αρχιερατική δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου
Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Βασίλη Καρδάση, Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα: «Τις παραμονές του 1821»
Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων & Ανδριάντας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη / ώρα 11:15 π.μ.
Επιμνημόσυνη δέηση
Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Οδός Τάσου Σεχιώτη / ώρα 11:45 π.μ.
Παρέλαση αναπήρων πολέμου, φιλαρμονικών, μαθητών και μαθητριών των σχολείων, αντιπροσωπειών ιστορικών πόλεων, χορευτικών συνόλων, συλλόγων, των Προσκόπων, των Οδηγών, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πλατεία Άρεως / ώρα 8:30 μ.μ.

Μουσικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση με τραγούδια Νίκου Γκάτσου, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Γιάννη Μαρκόπουλου από τον ερμηνευτή Κώστα Μακεδόνα.
Συμμετέχει η χορωδία «Ορφέας Τρίπολης», καλλιτεχνική διεύθυνση - πιάνο: Γιώργος Παγιάτης.
Καύση πυροτεχνημάτων.
Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης.

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:23 pm


Προχωρεί η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα - Θα κάνει πίσω ο Καμπόσος με την προσωρινή διαχείριση;

Ο σχεδιασμός της προηγούμενης περιφερειακής αρχής για τη διαχείριση απορριμμάτων με ΣΔΙΤ έχει περάσει από σαράντα κύματα, με ευθύνη και της ΝΔ ως αντιπολίτευσης. Σήμερα, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός βρίσκεται στα Γιάννινα, στην πρότυπη μονάδα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με ΣΔΙΤ, όμοια με τη μονάδα που έχει σχεδιαστεί για την Πελοπόννησο, της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία της.

Δεν είναι μόνον συμβολική η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη μονάδα. Όπως δεν ήταν συμβολική η επίσκεψη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα τον Ιούλιο στα Γιάννινα, όπου είχε μεταβεί, για να δει πώς δουλεύει η μονάδα τον Ιούλιο.

Στην Πελοπόννησο έχουν καταλαγιάσει, πλέον, οι φωνές που εναντιώνονταν στη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων. Από την ημέρα που τη διακυβέρνηση της χώρας ανελήφθη από τη ΝΔ, όλα μοιάζουν... καλώς καμωμένα. Ο δήμαρχος Άργους, όμως, Δ. Καμπόσος, στη συνεδρίαση του ΔΣ Άργους - Μυκηνών χθες, είχε θέσει το θέμα «Περί παρατάσεως προθεσμίας περαίωσης του έργου: ''Κατασκευή μονάδας μηχανικής διαλογής στα πλαίσια προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων''». Θυμίζουμε ότι ο κ. Καμπόσος είχε σφόδρα εναντιωθεί στο έργο ΣΔΙΤ, «τρέχοντας» δική του προσωρινή διαχείριση, όταν περιφερειάρχης ήταν ο Π. Τατούλης.

Τώρα που, όπως φαίνεται, ο Παναγιώτης Νίκας θα προχωρήσει στη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων, εφόσον ο κ. Μητσοτάκης εγκρίνει, ο κ. Καμπόσος θα επιμείνει στη δική του διαχείριση; Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Καμπόσος είχε στηρίξει τον Παναγιώτη Νίκα στον προεκλογικό του αγώνα. Όπως επίσης να πούμε ότι ο κ. Καμπόσος είχε διαγραφεί από τη ΝΔ εξαιτίας της επίθεσής του στον Γιάννη Μπουτάρη.

Πάντως χθες, η παράταξη «Δυνατή Πόλη» με επικεφαλής τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο, όπως ήταν αναμενόμενο, καταψήφισε το θέμα της παράτασης προθεσμίας για το έργο «Κατασκευή μονάδας μηχανικής διαλογής στα πλαίσια προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων», εκφράζοντας την συνολική τους αντίθεση για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο χαρακτήρισαν άχρηστο για την πόλη και τους δημότες, αφού προχωρά άμεσα η κατασκευή της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης, όπως προβλέπεται από το ΣΔΙΤ, που έχει ολοκληρώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα πρέπει να μετατραπεί σε Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλωμένων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.), με νέο κόστος ανακατασκευής και συμπλήρωσης της εγκατάστασης, όπως προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑ).

Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του argolidaportal.gr για τα όσα έγιναν στο ΔΣ χθες.

 

Γαλανιάδη Εύα

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:13 pm


Κοντοζαμάνης: Στην Αθήνα το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων το 2023

Η Αθήνα επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το 2023 το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων και ανακοινώθηκε χθες στην Κοπεγχάγη όπου βρισκόμαστε.

Είναι ένα επίτευγμα και μια πρόκληση για την χώρα μας και οφείλεται στις συντονισμένες προσπάθειες του νέου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων Καθηγητή Βασίλη Παπαλόη, στον Καθηγητή Γιάννη Μπολέτη που εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου, στον Καθηγητή Ιωάννη Φούζα και άλλων εκλεκτών Ελλήνων ιατρών που συμμετέχουν ενεργά στις διεργασίες της Εταιρείας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την επιτυχία αυτή που ξανασυστήνει την Ελλάδα μας στην Οικουμένη ως σημαντική δύναμη στον ευαίσθητο τομέα των Μεταμοσχεύσεων και ξανατοποθετεί την Αθήνα στο χάρτη των μεγάλων συνεδρίων και του συνεδριακού τουρισμού.

Βασίλης Κοντοζαμάνης

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:04 pm


Ποδηλατάδα στο κέντρο της Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και δράσεις που θα διοργανώσει σε συνεργασία και με άλλους φορείς.

Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου 2019. Ποδηλατάδα (επίσημη διαδρομή από Καλαβρύτων ως το Δημοτικό Στάδιο και επιστροφή) , έναρξη 5μμ από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:58 am


ΔΕΗ: Τι αλλάζει στην έκπτωση συνέπειας

Απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, Μείωση του ΕΤΜΕΑΡ κατά 25% για τους οικιακούς καταναλωτές και 35% για τους λοιπούς καταναλωτές Χαμηλής Τάσης.

Η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ μαζί με τη μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα είναι τα δύο μέτρα που αντισταθμίζουν τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που εγκρίθηκαν από το ΔΣ της επιχείρησης την προηγούμενη Παρασκευή.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ενέργειας, με την απόφαση:

Η Χρέωση Βάσης για τα έτη 2019 και 2020 (και με ισχύ από 1.1.2019), ορίστηκε στα 17Euro/MWh. Αυτό συνεπάγεται μείωση του ΕΤΜΕΑΡ κατά 25% για τους οικιακούς καταναλωτές και 35% για τους λοιπούς καταναλωτές Χαμηλής Τάσης.
Καθορίζονται επίσης τα ποσοστά μειωμένων χρεώσεων για την ενεργοβόρο βιομηχανία, οι δε καταναλωτές αγροτικής χρήσης διατηρούν τις εκπτώσεις τους

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:45 am


Βοσκός συνελήφθη στην Ηλεία για φυτεία χασίς αξίας 750.000 ευρώ

Εκατοντάδες τεράστια χασισόδεντρα, το ύψος των οποίων έφτανε μέχρι και τα τέσσερα μέτρα και η πώληση της σοδειάς τους θα απέφερε πάνω από 750.000 ευρώ, αποτελούσαν τη φυτεία που καλλιεργούσαν σε ορεινή δασική περιοχή της Ηλείας στα όρια με την Αχαΐα τρεις άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω με επιχείρηση της Αστυνομάις.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ασφαλείας Πατρών αξιοποίησαν τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και έφτασαν ως την οργανωμένη φυτεία η οποία ποτιζόταν από μια δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500 λίτρων με λάστιχα ποτίσματος μεγάλου μήκους, την στιγμή που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν οι καλλιεργητές, ένας 34χρονος Έλληνας και δύο αλλοδαποί ηλικίας 33 και 37 χρόνων. Τους πέρασαν χειροπέδες και κατέσχεσαν τον εξοπλισμό και δύο ζυγαριές ακριβείας.

Στον χώρο υπήρχαν συνολικά 300 δενδρύλλια κάνναβης θηριωδών διαστάσεων, που ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με 20 τμήματα δενδρυλλίων τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της αποξήρανσης. Σε έρευνες στα σπίτια των τριών δραστών, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 5.500 ευρώ και τους παρέπεμψαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος τους για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πηγές του tempo24.news «εγκέφαλος» της οργανωμένης χασισοφυτείας είναι ο νεαρός Έλληνας, για τον οποίο οι αρχές είχαν πληροφορίες για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσίων. Τα δενδρύλλια ύψους 3,5 - 4 μέτρων, καλλιεργούνταν σε έκταση του 34χρονου, μάλιστα σε στάνη ιδιοκτησίας του διέμεναν οι δυο Αλβανοί που τα «φρόντιζαν». 

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:27 am


Κερδίστε 2 εισιτήρια για το ματς Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

Το Arcadia Portal σε συνεργασία με την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης κληρώνει 2 εισιτήρια για τον αγώνα μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και με τον Ατρόμητο το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 19:30 για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League

Στείλτε email "κλήρωση Αστέρα" στο [email protected] γράφοντας το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό ταυτότητάς σας.

Μπορείτε να στέλνετε email μέχρι την Παρασκευή (20/8) το πρωί. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:26 am


Εξαφανίστηκε 16χρονη

Στις 15/09/2019, και ώρα 18:00, εξαφανίστηκε από την πόλη της Θεσσαλονίκης, η Μιράντα Κ., 16,5 ετών. Για την εν λόγω εξαφάνιση, ενημερωθήκαμε σήμερα 16/09/2019 απογευματινές ώρες, όταν και λάβαμε τα απαραίτητα στοιχεία του παιδιού, προκειμένου να προβούμε στη δημοσιοποίησή τους.

Η Μιράντα Κ. έχει ύψος 1,70 μ., έχει 60 κιλά βάρος, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια.

Η Μιράντα Κ. φορούσε μαύρο κολάν, μαύρη αμάνικη μπλούζα και λευκά πέδιλα.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:14 am


Η Coca-Cola χρησιμοποιούσε παρανόμως τον Παρθενώνα στα μπουκάλια της

Περιθώριο 30 εργάσιμων ημερών έχει η Coca-Cola Hellas να αποσύρει τα μπουκάλια από την αγορά, τα οποία σχετίζονται με τη διαφημιστική επικοινωνία για τη συλλεκτική συσκευασία Coca Cola με θέμα την Αθήνα, και απεικονίζουν τον Παρθενώνα και τη Βουλή των Ελλήνων.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε χθες η δευτεροβάθμια επιτροπή του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας. Θυμίζουμε ότι η σχετική προσφυγή στην πρωτοβάθμια επιτροπή είχε γίνει από τις εταιρείες Βίκος, Έψα και Λουξ. Διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο περιθώριο ισχύει "για όσα υλικά δεν έχει ακόμη λήξει η προθεσμία της πρωτοβάθμιας επιτροπής". Στην ουσία, οι υπόλοιπες σχετικές προθεσμίες για κάθε είδους προβολή και διαφήμιση έχουν παρέλθει (με εξαίρεση το θέμα της συσκευασίας).

Η επιτροπή αναγνώρισε ότι η διαφημιστική εκστρατεία της Coca-Cola, κατά την έναρξή της, πληρούσε όλες τις απαιτήσεις της νομιμότητας. Διαπίστωσε, όμως, ότι, μετά τις 4/7/2019, υπάρχει η υποχρέωση λήψης αδείας, για χρήση αναπαραστάσεων με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο (άρα και των ελεύθερων σχεδίων) των μνημείων, που ανήκουν στο Δημόσιο και, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε ότι, από 4/7/2019 και εφεξής, η διαφημιστική εκστρατεία έρχεται σε αντίθεση με το άρ-θρο 1 του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας (ΕΚΔ-Ε).

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:06 am


Ερώτηση Οδ. Κωνσταντινόπουλου για τις χρεώσεις των τραπεζών προς τους πολίτες

Ερώτηση σε συνδυασμό με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής και Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, προς  τον Υπουργό οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα για την υψηλή επιβάρυνση που παρατηρούν οι καταθέτες κατά την διαδικασία ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και για τις χρεώσεις σε απλές διεκπεραιωτικές διαδικασίες καθώς και την επιβάρυνση των καταναλωτών με τη χρήση των πιστωτικών καρτών. Παράλληλα ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζητά από τον Υπουργό να καταθέσει τα σημερινά κόστη χρέωσης για τις αναλήψεις μέσω ΑΤΜ στις διάφορες Τράπεζες.
 
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ
Προς : Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα
Θέμα: Απαράδεκτες και αδικαιολόγητα υψηλές οι χρεώσεις τραπεζών για απλές διεκπεραιωτικές διαδικασίες, μεγάλη επιβάρυνση καταναλωτών με τη χρήση των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Με μια μεγάλη έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι οι επισκέπτες κυρίως των νησιών και των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, στις οποίες συνήθως λειτουργεί μόνο ένα τραπεζικό κατάστημα με ΑΤΜ, λόγω των πολύ υψηλών χρεώσεων στην ανάληψη μετρητών. Ενδεικτικά για μια συνηθισμένη ανάληψη μετρητών 20 ή 40 ευρώ από ΑΤΜ μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, δηλαδή από διαφορετική τράπεζα από αυτή που ο κάτοχος του λογαριασμού είχε τον λογαριασμό του, γίνεται πλέον παρακράτηση εξόδων 2,5 ή 3 ευρώ! Δηλαδή για το ποσό των 20 ευρώ το οποίο είναι το μικρότερο ποσό που κάποιος μπορεί να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, η χρέωση ανέρχεται στο 12,5% του ποσού που έκανε ανάληψη.
Την ίδια στιγμή οι καταθέτες βλέπουν τα επιτόκια των καταθέσεών τους να είναι σχεδόν μηδενικά ενώ σε μερικές περιπτώσεις το άνοιγμα ακόμα και η διατήρηση ενός κοινού λογαριασμού μισθοδοσίας, όπου κατατίθεται η μισθοδοσία των πολιτών έχει επιβάρυνση, δηλαδή αρνητική απόδοση!
Παράλληλα οι καταθέτες εάν είναι κάτοχοι πιστωτικών καρτών βλέπουν ότι για τα ποσά που χρησιμοποιούν για τις συνηθισμένες συναλλαγές τους π.χ. αγορές καταναλωτικών προϊόντων, υπόκεινται σε αρκετά μεγάλες χρεώσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τα πολύ μικρά επιτόκια που τους καταβάλουν οι τράπεζες για τις καταθέσεις τους. Το ύψος επιβάρυνσης των επιτοκίων των πιστωτικών καρτών ανέρχεται πολλές φορές σε πενταπλάσιο με δεκαπλάσιο ύψος. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ουδεμία έκπτωση ή ανταμοιβή γίνεται στους συνεπείς με τις υποχρεώσεις όσον αφορά την τακτική πληρωμή των καρτών τους πολίτες καταναλωτές.
Το ίδιο υψηλές παραμένουν και οι χρεώσεις πληρωμής των λογαριασμών κοινής ωφέλειας παρά το ότι πολλοί πολίτες καταναλωτές διεκπεραιώνουν μόνοι τους τις διαδικασίες μέσω του e-banking. Εάν λάβουμε υπόψη τον σημαντικό αριθμό λογαριασμών κοινή ωφέλειας μέσα σε μια οικογένεια, το ποσό αυτών των χρεώσεων δεν είναι αμελητέο.
Σε μια στιγμή που οι τράπεζες πρέπει να στηρίζουν την πραγματική οικονομία οι υψηλές αυτές χρεώσεις οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι αυτές όλο και περισσότερο διολισθαίνουν στην χρέωση μη παραγωγικών διαδικασιών για την οικονομία προκειμένου να καλύψουν απλά λειτουργικά τους έξοδα, αδιαφορώντας για την επιβάρυνση των καταναλωτών. Οι πολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις ανησυχούν διότι με την αύξηση του ποσού των συναλλαγών μέσω καρτών προκειμένου να τυγχάνουν της έκπτωσης φόρου από το αφορολόγητο ποσό, αυτό θα συνεπάγεται ένα επί πλέον κόστος των συναλλαγών και μείωση εισοδήματος.
Με δεδομένη την χρήση της νέας τεχνολογίας και την απουσία ενδιάμεσων στις αυτοματοποιημένες αυτές συναλλαγές, παραμένει αδικαιολόγητο το κόστος των συναλλαγών που επιβαρύνει τους πολίτες. Ειδικά για τους νέους το γεγονός αυτό παραμένει ανεξήγητο αφού γνωρίζουν ότι η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται με απλή ηλεκτρονική  μεταφορά κάποιων bits,

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια μέτρα θα λάβει ώστε να μειωθεί το κόστος των συναλλαγών από τις τράπεζες στις συναλλαγές μέσω ΔΙΑΣ ειδικά για τα μικρά ποσά αναλήψεων;
Πώς θα μειωθεί το κόστος συναλλαγών για την πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας;
Πώς θα μειωθεί το κόστος χρήσης των πιστωτικών καρτών και των καρτών στις συναλλαγές ώστε να ενθαρρυνθούν περαιτέρω οι πολίτες στην χρήση τους και να μειωθεί παράλληλα και η φοροδιαφυγή;

Και καλείται ο κ. Υπουργός να καταθέσει τα σημερινά κόστη χρέωσης για τις αναλήψεις μέσω ΑΤΜ στις διάφορες Τράπεζες.
 
 
Αθήνα, 17.09.2019
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:46 am


Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», το υπουργείο Οικονομικών ήδη σχεδιάζει αλλαγές στα γεωγραφικά κριτήρια καθώς και στις διαδικασίες καταβολής των δόσεων του επιδόματος θέρμανσης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», οι βασικές αλλαγές που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης είναι οι εξής:

- Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος θέρμανσης πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, τα οποία διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά νοικοκυριά τα οποία -λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο στις περιοχές αυτές– αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους πολύ πιο νωρίς από την υπόλοιπη χώρα.

- Να καταβάλλονται τα ποσά του επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση, ει δυνατόν από την αρχή της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τον Οκτώβριο, κι όχι από τον Ιανουάριο του εκάστοτε επόμενου έτους.

Κατά τις ίδιες πηγές, βάσει αυτού του σχεδιασμού, δεν αποκλείεται το επίδομα θέρμανσης -για τον ερχόμενο χειμώνα- να χορηγηθεί εντός του 2019.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:27 am


Τρίπολη: Του πήρε το κινητό μέσα από το αυτοκίνητο και συνελήφθη

Συνελήφθη, χθες (16.9.2019) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ανήλικος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, αφαίρεσε από όχημα ημεδαπού κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε και θα αποδοθεί στον κάτοχο του.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και μία (1) 35χρονη ημεδαπή, μητέρα του ανήλικου, για παραμέληση της εποπτείας του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:18 am


Αγιασμός στον Παναρκαδικό

Ττη Τετάρτη 18.09.2019 και ώρα 15:45 στο γήπεδο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός της ομάδος μας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ 
 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:09 am


Αλλάζει διοικητή το Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ καλεί σε Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την κάλυψη κενών θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.

Ανάμεσα στα νοσοκομεία και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

 

Προκήρυξη για τους διοικητές των νοσοκομείων by Arcadiaportal.gr on Scribd

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 9:52 am


Εκδήλωση για το βιβλίο του Αργύρη Πετρονώτη «Η μνήμη του νερού. Οι ροοκρήνες της Αρκαδίας» στην Τρίπολη

Ο Δήμος Τρίπολης, Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων και οι Εκδόσεις Θίνες σας προσκαλούν στην εκδήλωση για το βιβλίο του Αργύρη Πετρονώτη, «Η μνήμη του νερού. Οι ροοκρήνες της Αρκαδίας», την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, στις 8:30 μ.μ., στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης (Αμφιθέατρο Δημάρχου Θ. Σεχιώτη).

Θα μιλήσουν οι:

Νίκος Βατόπουλος, Δημοσιογράφος
Βασίλης Καρδάσης, Ιστορικός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Εύα Γαλανιάδη, δημοσιογράφος

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 9:49 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Tyros Τriathlon 2019 – Η multisport εμπειρία της Αρκαδίας έρχεται! - Run 'n Fun

Tyros Τriathlon 2019 – Η multisport εμπειρία της Αρκαδίας έρχεται!  Run 'n Fun

Οι μέρες πλησιάζουν και η αγωνία κορυφώνεται για το σπουδαίο τριαθλητικό γεγονός Tyros Τriathlon 2019 που και φέτος αναμένεται να χαρίσει πολλές ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:55 am


Κωνσταντινόπουλος κατά τραπεζών για υπέρογκες χρεώσεις - The TOC

Κωνσταντινόπουλος κατά τραπεζών για υπέρογκες χρεώσεις  The TOC

Ερώτηση σε συνδυασμό με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής και Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, προς τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:57 am


Βαγγέλης Γιαννακούρας: «Κάνετε κ. Νίκα μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα» - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Βαγγέλης Γιαννακούρας: «Κάνετε κ. Νίκα μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα» - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

TwitterΔιαβάζοντας πριν λίγες μέρες δελτίο τύπου της Περιφερειακής Αρχής αναφορικά με υπογραφή συμβάσεων δύο έργων της ΠΕ Αρκαδίας και συγκεκριμένα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 9:50 am


Κάλεσμα Παναγιώτας Πανούση στη σημερινή κινητοποίηση - Arcadia Portal

Κάλεσμα Παναγιώτας Πανούση στη σημερινή κινητοποίηση  Arcadia Portal

Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τον «αναπτυξιακό» νόμο που φέρνει, δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές»- επιχειρηματίες , επιδιώκει παράλληλα το τσάκισμα στα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 9:37 am


79 συλλήψεις, 132 προσαγωγές και 1052 έλεγχοι σε διάστημα τριών ημερών! - Εφημερίδα Φωνή

79 συλλήψεις, 132 προσαγωγές και 1052 έλεγχοι σε διάστημα τριών ημερών!  Εφημερίδα Φωνή

834 ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ, ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ 265 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ, ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΛΟΠΩΝ ΣΕ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 7:30 am


Αλέκος Τσουκόπουλος, το καθυστερημένο συγκλονιστικό κατευόδιο στον Άγιο Βασίλη Κυνουρίας στη 10ετία του 1950 - Arcadia Portal

Αλέκος Τσουκόπουλος, το καθυστερημένο συγκλονιστικό κατευόδιο στον Άγιο Βασίλη Κυνουρίας στη 10ετία του 1950  Arcadia Portal

Διευκρινίζω από την αρχή ότι η μικρή αυτή αναφορά δεν στοχεύει να υπερασπίσει κάποια πλευρά ή να στραφεί εναντίον άλλης, ούτε να δικαιώσει ή να ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:50 pm


Έφυγε 10 χρονών από τον Κοσμά Αρκαδίας και έγινε τοπικός μύθος σε πόλη της Αμερικής - Anagnostis

Έφυγε 10 χρονών από τον Κοσμά Αρκαδίας και έγινε τοπικός μύθος σε πόλη της Αμερικής  Anagnostis

Έφυγε πιτσιρικάς από ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας για μια καλύτερη ζωή. Ο Νεκτάριος Ρόρρης ήταν μόλις 10 χρονών όταν η οικογένειά του αποφάσισε να τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 9:39 pm


Συνάντηση Τζιούμη - Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας - Arcadia Portal

Συνάντηση Τζιούμη - Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας  Arcadia Portal

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Τζιούμης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 5:00 pm


Με επιτυχία το τουρνουά παλαίμαχων στην Χαλανδρίτσα - Gnomip.gr

Με επιτυχία το τουρνουά παλαίμαχων στην Χαλανδρίτσα  Gnomip.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το τουρνουά παλαίμαχων της Πάτρας που διεξήχθη στο πλαίσιο της 18ης Έκθεσης ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 12:38 pm


Το μεταγραφικό «πάρε - δώσε» της Α' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Το μεταγραφικό «πάρε - δώσε» της Α' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Σε φουλ ρυθμούς προγραμματισμού ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 είναι πλέον οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Α' ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 11:24 am


Hμέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας - Eθνικός Κήρυξ

Hμέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας  Eθνικός Κήρυξ

ΤΡΙΠΟΛΗ. H Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας τιμήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Φιλικών στην Τρίπολη, ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 7:35 pm


Αν δεν δημιουργήσω, αισθάνομαι ότι θα πεθάνω | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Αν δεν δημιουργήσω, αισθάνομαι ότι θα πεθάνω | Η Εφημερίδα των Συντακτών  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Είμαι ένας μαχητής πρώτης γραμμής. Πολεμώ συνεχώς, με τους εφιάλτες μου, τους φόβους μου, με τα κενά. Στον φόβο του θανάτου αντιπαραθέτω την τέχνη».

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 5:07 pm


Άνθη της Πέτρας - ένα εξαιρετικό δοκίμιο του Γιώργου Κοκκινάκου - Arcadia Portal

Άνθη της Πέτρας - ένα εξαιρετικό δοκίμιο του Γιώργου Κοκκινάκου  Arcadia Portal

Ομως στα Λαγκάδια Αρκαδίας στα τριώροφα και τετράωροφα πέτρινα σπίτια με τα ξύλινα μεσοδόκια, μετεωρίζεται η αρχιτεκτονική σε δυσθεώρητα ύψη..." Αρχές ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 3:52 pm


Κύπελλο Αρκαδίας: Τεγέα - ΠΑΟΚ Τρίπολης 4-0 (vid) - Arcadia Portal

Κύπελλο Αρκαδίας: Τεγέα - ΠΑΟΚ Τρίπολης 4-0 (vid)  Arcadia Portal

Με χατ τρικ του Θοδωρή Μπέλτσου και ένα γκολ του Χρήστου Καραμπέτσου η Τεγέα μπήκε με το δεξί στον θεσμό του Κυπέλλου Αρκαδίας επικρατώντας του ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 6:54 pm


Αρκαδία: 19 συλλήψεις - Πέντε για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας - Arcadia Portal

Αρκαδία: 19 συλλήψεις - Πέντε για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας  Arcadia Portal

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 11:15 am


Εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας - Arcadia Portal

Εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας  Arcadia Portal

Εγκρίθηκε η παράταση εννέα (09) ημερών ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας την Κυριακή 24η ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 7:16 pm


ΠΑΜΕ Αρκαδίας: Μαζική εξόρμηση - πικετοφορία στην Τρίπολη - Arcadia Portal

ΠΑΜΕ Αρκαδίας: Μαζική εξόρμηση - πικετοφορία στην Τρίπολη  Arcadia Portal

Ο “αναπτυξιακός” νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους "επενδυτές" με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 6:28 pm


Ξεκινούν οι εγγραφές στη σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Αρκαδίας - Arcadia Portal

Ξεκινούν οι εγγραφές στη σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Αρκαδίας  Arcadia Portal

Η σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Αρκαδίας ανοίγει και πάλι τις πόρτες με στόχο την ανάδειξη νέων διαιτητών ξεκινώντας της εγγραφές της. Τα μαθήματα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 3:04 pm


Κτηματολόγιο: Νέα παράταση για τις δηλώσεις στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Κτηματολόγιο: Νέα παράταση για τις δηλώσεις στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 12:41 pm


Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 11:38 am


Κοινή συνέντευξη τύπου των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου - AgroNews

Κοινή συνέντευξη τύπου των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου  AgroNews

Με αφορμή την έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» που θα πραγματοποιηθεί από 13 με 17 Νοεμβρίου στο κτίριο ΓΕΑ ΑΕ στη Βι.Πε Τρίπολης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 10:59 am


Καρποί ανάπτυξης και καινοτομίας στην Αρκαδία από τη συνεργασία Επιμελητηρίου Αρκαδίας - Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - Arcadia Portal

Καρποί ανάπτυξης και καινοτομίας στην Αρκαδία από τη συνεργασία Επιμελητηρίου Αρκαδίας - Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  Arcadia Portal

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της προώθησης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της στενής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 10:02 am


Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία και Αρκαδία - Εφημερίδα Φωνή

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία και Αρκαδία  Εφημερίδα Φωνή

ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ των κατοίκων όλων των Δήμων εφιστά σήμερα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 6:00 am


Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Σας ενημερώνουμε ότι για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-9-2019 ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι: Α) ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ (κατηγορία κινδύνου 4) για όλους τους Δήμους ΠΕ ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 3:06 pm


Τι λέει ο Γιάννης Λυμπεράκης για την παράταση στο Κτηματολόγιο της Αρκαδίας (vid) - Arcadia Portal

Τι λέει ο Γιάννης Λυμπεράκης για την παράταση στο Κτηματολόγιο της Αρκαδίας (vid)  Arcadia Portal

Στη φάση της τελικής ολοκλήρωσης έχει μπει το Εθνικό Kτηματολόγιο για την Αρκαδία. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες κτηματογράφησης σε 32 ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 2:05 pm


Πρεμιέρα για το Κύπελλο Αρκαδίας - Arcadia Portal

Πρεμιέρα για το Κύπελλο Αρκαδίας  Arcadia Portal

Οι επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων των τοπικών κατηγοριών του νομού μας ξεκινούν με το Κύπελλο Αρκαδίας να ανοίγει την αυλαία του το προσεχές Σάββατο ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 10:23 am


ΚΤΕΛ Αρκαδίας: Τροποποιήσεις & διακοπή δρομολογίων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΚΤΕΛ Αρκαδίας: Τροποποιήσεις & διακοπή δρομολογίων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αλλαγές στα δρομολόγια για Αθήνα και Πάτρα από την ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε. Από την ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε. γίνεται γνωστό ότι από την Κυριακή 15 ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 1:13 am


Καθησυχαστικός για την παράταση του Κτηματολογίου ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης - Arcadia Portal

Καθησυχαστικός για την παράταση του Κτηματολογίου ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης  Arcadia Portal

Αναστάτωση επικρατεί στους Αρκάδες που δεν έχουν δηλώσει ακόμη τις περιουσίες τους στο Κτηματολόγιο, καθώς η προθεσμία λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου. Το ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 9:00 pm


Το ανήσυχο πνεύμα των αρχαίων Αρκάδων παρουσιάστηκε στην «Magna Arcadia» (pics) - Arcadia Portal

Το ανήσυχο πνεύμα των αρχαίων Αρκάδων παρουσιάστηκε στην «Magna Arcadia» (pics)  Arcadia Portal

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη, κατά γενική ομολογία, επιτυχία η παράσταση της Ένωσης Αρκάδων Χαλανδρίου 《MAGNA ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 8:32 pm


Αρκαδία: Έναρξη του Σχολείου Βασικών Γνώσεων για εθελοντές διασώστες - Arcadia Portal

Αρκαδία: Έναρξη του Σχολείου Βασικών Γνώσεων για εθελοντές διασώστες  Arcadia Portal

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας (ΕΟΔ Αρκαδίας) ανακοινώνει την έναρξη του Σχολείου Βασικών Γνώσεων για Εθελοντές Διασώστες. Δήλωσε άμεσα ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 3:36 pm


Γιορτάζει η Αγία Θεοδώρα Βάστα – Το εκκλησάκι-θαύμα με τα 17 πλατάνια στην οροφή - newsbreak.gr

Γιορτάζει η Αγία Θεοδώρα Βάστα – Το εκκλησάκι-θαύμα με τα 17 πλατάνια στην οροφή  newsbreak.gr

Μια μεγάλη γιορτή τελείται σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου, στην Αρκαδία. Πρόκειται για την εορτή της Αγίας Θεοδώρας Βάστα, που τιμάται σε ένα εκκλησάκι το οποίο ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 2:38 pm


Τρύγος μελιού στο Ροεινό: Το γλυκό «χρυσάφι» της Αρκαδίας και τα μυστικά του (pics,vid) - Arcadia Portal

Τρύγος μελιού στο Ροεινό: Το γλυκό «χρυσάφι» της Αρκαδίας και τα μυστικά του (pics,vid)  Arcadia Portal

Πανάρχαιο, αναντικατάστατο, θρεπτικό, αντιοξειδωτικό, αντισηπτικό. Και πολύ γλυκό! Το μέλι, βασικό συστατικό της διατροφής και της παρασκευής φαρμάκων, ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 9:01 pm


Έγινε και η… 2η αρκαδική κολωτούμπα: Κανονικά και ο Παναρκαδικός! - sportstonoto

Έγινε και η… 2η αρκαδική κολωτούμπα: Κανονικά και ο Παναρκαδικός!  sportstonoto

Όπως γράφουμε συνεχώς και από την πρώτη ημέρα στο Sportstonoto.gr, Παναρκαδικός και ΑΕΚ Τρίπολης, θα συμμετείχαν κανονικά στο πρωτάθλημα της Γ' ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 8:52 pm


Συνάντηση Παναγιώτη Πούπουζα με την Ένωση Απόστρατων αστυνομικών της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Συνάντηση Παναγιώτη Πούπουζα με την Ένωση Απόστρατων αστυνομικών της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Εκπροσώπους της Ένωσης Απόστρατων αστυνομικών της Αρκαδίας συνάντησε σήμερα ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 7:00 pm


Με επιτυχία το επιμορφωτικό μάθημα των νέων κανονισμών διαιτησίας από την ΕΠΣ Αρκαδίας - Arcadia Portal

Με επιτυχία το επιμορφωτικό μάθημα των νέων κανονισμών διαιτησίας από την ΕΠΣ Αρκαδίας  Arcadia Portal

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης επιμορφωτική συνάντηση με ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:17 pm


Αρκαδία: Μεταφορά μαθητών για το σχολικό έτος 2019 - 2020 - Arcadia Portal

Αρκαδία: Μεταφορά μαθητών για το σχολικό έτος 2019 - 2020  Arcadia Portal

Από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών θα εκτελείται για το σχολικό έτος 2019-2020 από Τετάρτη 11 ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 6:01 pm


Δυναμική η παρουσία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στη ΔΕΘ - Arcadia Portal

Δυναμική η παρουσία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στη ΔΕΘ  Arcadia Portal

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της ΚΕΕΕ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 4:12 pm


Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Αρκαδίας και της Ηλείας - Cretalive.gr

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Αρκαδίας και της Ηλείας  Cretalive.gr

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά της Δημητσάνας.

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 1:00 am


Δευτεροβάθμια Αρκαδίας: Θέση υπεύθυνου Φυσικής Αγωγής - Arcadia Portal

Δευτεροβάθμια Αρκαδίας: Θέση υπεύθυνου Φυσικής Αγωγής  Arcadia Portal

Προκήρυξη πλήρωσης θέσεως Υπευθύνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της ΔΔΕ Αρκαδίας. Ο Διευθυντής Δ.Ε. Αρκαδίας προκηρύσσει την ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 4:41 pm


Κλοπές σε σπίτια και κατάστημα σε Αρκαδία, Κορινθία & Μεσσηνία - flynews.gr

Κλοπές σε σπίτια και κατάστημα σε Αρκαδία, Κορινθία & Μεσσηνία  flynews.gr

Κλοπές σπίτια κατάστημα Αρκαδία Κορινθία Μεσσηνία.

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 3:10 pm


Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας - Arcadia Portal

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας  Arcadia Portal

«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ EXPO 2019». ΟΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ Τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 10:37 am


Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Δημητσάνα Αρκαδίας - www.enikos.gr

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Δημητσάνα Αρκαδίας  www.enikos.gr

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3.9 ρίχτερ σημειώθηκε 16 χλμ ΒΒΔ της Δημητσάνας στην Αρκαδία σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το εστιακό βάθος ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 10:00 am


Σεισμός: 3,9 Ρίχτερ κοντά στη Δημητσάνα του νομού Αρκαδίας - Newsit

Σεισμός: 3,9 Ρίχτερ κοντά στη Δημητσάνα του νομού Αρκαδίας  Newsit

Σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής (8.9.2019) κοντά στη Δημητσάνα στο νομό Αρκαδίας.

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 10:00 am


Καθαρισμός καταβοθρών στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Καθαρισμός καταβοθρών στην Αρκαδία  Arcadia Portal

1. Η Περιφέρεια Πελ/σου - Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας προκηρύσσει Συνοπτικό «Ανοικτό Διαγωνισμό » για την ανάθεση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2019 | 10:00 am


Οκτώ συλλήψεις στην Αρκαδία σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση - Arcadia Portal

Οκτώ συλλήψεις στην Αρκαδία σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση  Arcadia Portal

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (5.9.2019), ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Ιδρυση τμήματος πρωτογενούς τομέα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας - AgroNews

Ιδρυση τμήματος πρωτογενούς τομέα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας  AgroNews

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και του Προέδρου ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


ΚΤΕΛ Αρκαδίας: Μέχρι την Κυριακή τα καλοκαιρινά δρομολόγια Τρίπολη - Παρ. Άστρος - Arcadia Portal

ΚΤΕΛ Αρκαδίας: Μέχρι την Κυριακή τα καλοκαιρινά δρομολόγια Τρίπολη - Παρ. Άστρος  Arcadia Portal

Η Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αρκαδίας Α.Ε. ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό ότι λόγω λήξης των θερινών δρομολογίων, τα δρομολόγια ΤΡΙΠΟΛΗ – ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


ΕΠΣ Αρκαδίας: Επιμορφωτική συνάντηση για τις αλλαγές κανονισμών - SoccerPlus.gr

ΕΠΣ Αρκαδίας: Επιμορφωτική συνάντηση για τις αλλαγές κανονισμών  SoccerPlus.gr

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 9-09-2019 και ώρα 19:30 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση προκειμένου ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


ΚΤΕΛ Αρκαδίας: Σύμπραξη για νέο σχεδιασμό και καλύτερη εξυπηρέτηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - Arcadia Portal

ΚΤΕΛ Αρκαδίας: Σύμπραξη για νέο σχεδιασμό και καλύτερη εξυπηρέτηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  Arcadia Portal

Συνάντηση και σύσκεψη έλαβε χώρα πρόσφατα μεταξύ του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κατσή Παύλου και του Προέδρου της ΚΤΕΛ Ν.

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ομάδων προσανατολισμού σε Λύκεια της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ομάδων προσανατολισμού σε Λύκεια της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού. Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αποφασίζει την ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Σε πυρκαγιά στη Μηλιά Αρκαδίας ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης (pics) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σε πυρκαγιά στη Μηλιά Αρκαδίας ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης (pics) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεύτερη ημέρα της θητείας για τον νέο Δήμαρχο, Κώστα Τζιούμη ο οποίος πήγε σε πυρκαγιά στην περιοχή της Μηλιάς. Μαζί και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Συνάντηση Τζιούμη με τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ Λαμπρόπουλο - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Συνάντηση Τζιούμη με τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ Λαμπρόπουλο - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σημερινή συνάντηση, του Δημάρχου Τρίπολης σε άριστο κλίμα, με τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ Λαμπρόπουλο. Διαπιστώθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Στον Δήμο Φαιστού ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας - Cretapost

Στον Δήμο Φαιστού ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας  Cretapost

Eπίσκεψη του Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ Μακαρίου στον Δήμο Φαιστού Τον Δήμο Φαιστού επισκέφτηκε σήμερα το πρωί , ο σεβασμιότατος ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 10:00 am


Μεγάλη επιτυχία για την Αρκαδία και την Τρίπολη η «επιστροφή» της Πελοπόννησος EXPO - Arcadia Portal

Μεγάλη επιτυχία για την Αρκαδία και την Τρίπολη η «επιστροφή» της Πελοπόννησος EXPO  Arcadia Portal

Ύστερα από έναν χρόνο «απουσίας», η μεγαλύτερη έκθεση στην Πελοπόννησο, η Πελοπόννησος EXPO, επιστρέφει στην Τρίπολη, στον χώρο της Βιομηχανικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 10:00 am


Το «ευχαριστώ» του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Αρκαδίας στον Κακλαμάνο - Arcadia Portal

Το «ευχαριστώ» του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Αρκαδίας στον Κακλαμάνο  Arcadia Portal

κ. Αναστάσιο Κακλαμάνο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρίπολης. Αξιότιμε Κύριε πρόεδρε. Σε εφαρμογή του ν. 4599/2019 ορίζετε ότι πρέπει να ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Υποχρεωτικά προπονητές με UEFA C στην Α' Αρκαδίας - Κίνδυνος για πρόστιμα - Arcadia Portal

Υποχρεωτικά προπονητές με UEFA C στην Α' Αρκαδίας - Κίνδυνος για πρόστιμα  Arcadia Portal

Ένα από τα θέματα με τις δικές προεκτάσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς για το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας φαίνεται πως είναι αυτό των προπονητών ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Εγγραφές στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας - Arcadia Portal

Εγγραφές στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας  Arcadia Portal

Γίνε Εθελοντής, Μην Μένεις Θεατής! Κάνε την διαφορά! Έλα στην μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης! Λάβε την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Λειτουργία τμημάτων πρωινής ζώνης μαθητών σε Δημοτικά Σχολεία της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Λειτουργία τμημάτων πρωινής ζώνης μαθητών σε Δημοτικά Σχολεία της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Συγκρότηση και λειτουργία “Τμημάτων Πρωινής Ζώνης Μαθητών” σε Δημοτικά Σχολεία της Δ.Π.Ε. Αρκαδίας σχολικού έτους 2019-2020. Ο Διευθυντής ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Ιστορίες του Kωλοσούρτη: Επιβιβαζόμαστε στα πρώτα δρομολόγια ΚΤΕΛ του νομού Αρκαδίας - Documento

Ιστορίες του Kωλοσούρτη: Επιβιβαζόμαστε στα πρώτα δρομολόγια ΚΤΕΛ του νομού Αρκαδίας  Documento

Αθήνα ώρα 9.00, αναχώρηση για Τρίπολη με μοτοσικλέτα. Αφιξη στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας στις 10.30. Γι' αυτά τα 158 χιλιόμετρα πριν από κάποια χρόνια ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Το πρόγραμμα της Α' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Το πρόγραμμα της Α' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο "Μέναλον" στην Τρίπολη η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας για την ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Ευχαριστήρια Επιστολ του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Αρκαδίας για το Δήμαρχο κ. Τζιούμη Κωνσταντίνο - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ευχαριστήρια Επιστολ του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Αρκαδίας για το Δήμαρχο κ. Τζιούμη Κωνσταντίνο - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να εκφράσουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας για την ένθερμη θέση σας για την εφαρμογή του ν.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Το πρόγραμμα της κλήρωσης του Κυπέλλου Αρκαδίας - Arcadia Portal

Το πρόγραμμα της κλήρωσης του Κυπέλλου Αρκαδίας  Arcadia Portal

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου η κλήρωση του Κυπέλλου Αρκαδίας για την αγωνιστική σεζόν 2019-2029 στην αίθουσα ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Έκλεψε τις εντυπώσεις το ΠΟΠ Μοσχοφίλερο Μαντινείας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας - AgroNews

Έκλεψε τις εντυπώσεις το ΠΟΠ Μοσχοφίλερο Μαντινείας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας  AgroNews

Στην ανάδειξη του επώνυμου τυποποιημένου κρασιού της Μαντινεία ΠΟΠ Μοσχοφίλερο στόχευσε το βιωματικό σεμινάριο Οινογευσίας – Οινογνωσίας που ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Γιορτή Κρασιού στο Ζευγολατιό: Γεύση Αρκαδίας με εξαιρετικό κρασί και πολύ χορό (pics) - Arcadia Portal

Γιορτή Κρασιού στο Ζευγολατιό: Γεύση Αρκαδίας με εξαιρετικό κρασί και πολύ χορό (pics)  Arcadia Portal

O Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοδένδρων Ζευγολατιού σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης καιυπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργάνωσε τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Το Σωματείο Εργαζομένων Αρκαδίας για τη Νύχτα Shock Price - Arcadia Portal

Το Σωματείο Εργαζομένων Αρκαδίας για τη Νύχτα Shock Price  Arcadia Portal

Οι λεγόμενες "Λευκές Νύχτες", το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, δεν "τόνωσαν την αγορά", δεν δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρ. Λαμπρόπουλος (pics,vid) - Arcadia Portal

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρ. Λαμπρόπουλος (pics,vid)  Arcadia Portal

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου ο νέος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2019 | 10:00 am


Εννέα συλλήψεις στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Εννέα συλλήψεις στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2019 | 10:00 am


Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα - Arcadia Portal

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα  Arcadia Portal

Σήμερα ήταν για μένα μία έντονα φορτισμένη μέρα. Τελείωσε η 9ετής θητεία μου στην τιμητική θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας. Μέρα αποχαιρετισμού με ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2019 | 10:00 am


Ο γρίφος των ομάδων του νέου πρωταθλήματος της Β' Αρκαδίας - Arcadia Portal

Ο γρίφος των ομάδων του νέου πρωταθλήματος της Β' Αρκαδίας  Arcadia Portal

Λίγες μόλις μέρες πριν από την κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αρκαδίας για να δούμε ποιες ομάδες από την Β' κατηγορία τελικά θα συμμετάσχουν στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2019 | 10:00 am


Δεν κατεβαίνει στην Β' Αρκαδίας η Ελπίδα, συνεχίζει κανονικά στο Παιδικό πρωτάθλημα - Arcadia Portal

Δεν κατεβαίνει στην Β' Αρκαδίας η Ελπίδα, συνεχίζει κανονικά στο Παιδικό πρωτάθλημα  Arcadia Portal

Η Ελπίδα Τρίπολης δεν θα κατέβει στο νέο πρωτάθλημα της Β' Αρκαδίας ωστόσο θα δηλώσει κανονικά το παρών στα ηλικιακά πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣ ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος & ο Επίσκοπος Χρύσανθος στην Αρκαδία - BEST News

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος & ο Επίσκοπος Χρύσανθος στην Αρκαδία  BEST News

Ευχήθηκαν για τα ονομαστήρια του στον Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας Αλέξανδρο - Παρέστη & ο Αρχειπίσκοπος. Με λαμπρότητα εορτάσθηκε & τιμήθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά στα Γυμνάσια και Λύκεια της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά στα Γυμνάσια και Λύκεια της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Τοποθέτηση εκπαιδευτικών της Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας ευρισκομένων στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, αποσπασμένων και λειτουργικά υπεραρίθμων σε λειτουργικά κενά.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Υπηρεσία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τους φοιτητές - παιδιά των μελών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας - Arcadia Portal

Υπηρεσία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τους φοιτητές - παιδιά των μελών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας  Arcadia Portal

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας συγχαίρουν όλους τους μαθητές και μαθήτριες που έδωσαν τη μάχη τους στις ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


ΑΔΜΗΕ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις θέσεις και στην Αρκαδία - Arcadia Portal

ΑΔΜΗΕ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις θέσεις και στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού & Υποστήριξης ανακοινώνει την πρόσληψη, ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος νέος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας - Arcadia Portal

Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος νέος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας  Arcadia Portal

Ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ ανακοίνωσε τον Χρήστο Λαμπρόπουλο ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Συγχαρητήρια ανακοίνωση της ΕΠΣ Αρκαδίας προς τους διαιτητές - Arcadia Portal

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της ΕΠΣ Αρκαδίας προς τους διαιτητές  Arcadia Portal

Με ανακοίνωση της η ΕΠΣ Αρκαδίας συγχαίρει τους διαιτητές του Συνδέσμου μας για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις που ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Κοντοζαμάνης: Θα αναβαθμίσουμε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Αρκαδίας (vid) - Arcadia Portal

Κοντοζαμάνης: Θα αναβαθμίσουμε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Αρκαδίας (vid)  Arcadia Portal

Στο Άστρος βρέθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντζοζαμάνης δίνοντας το «παρών» στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Με στόχο την προώθηση των προϊόντων ΠΟΠ Αρκαδίας το Επιμελητήριο πρωτοπορεί και ετοιμάζει σεμινάριο οινογνωσίας – οινογευσίας - Arcadia Portal

Με στόχο την προώθηση των προϊόντων ΠΟΠ Αρκαδίας το Επιμελητήριο πρωτοπορεί και ετοιμάζει σεμινάριο οινογνωσίας – οινογευσίας  Arcadia Portal

Σεμινάριο Οινογνωσίας-Οινογευσίας διοργανώνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας το οποίο αφορά επαγγελματίες της εστίασης. Στο πλαίσιο προώθησης της εκδήλωσης ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Συγχαρητήρια Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Παναγιώτη Κοκκάλα - Arcadia Portal

Συγχαρητήρια Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Παναγιώτη Κοκκάλα  Arcadia Portal

Θερμά συγχαρητήρια εκφράζουν το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο πρόεδρός του Γιάννης Τρουπής στον αθλητή Παναγώτη Κοκκάλα ια το χάλκινο στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


«Πρώτη» του ΠΑΟΚ Τρίπολης για την πρώτη του στην Α' Αρκαδίας (pics) - Arcadia Portal

«Πρώτη» του ΠΑΟΚ Τρίπολης για την πρώτη του στην Α' Αρκαδίας (pics)  Arcadia Portal

Σε ρυθμούς προετοιμασίας μπήκε ο ΠΑΟΚ Τρίπολης το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν και της πρώτης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας: Εργατικό ραντεβού στη ΔΕΘ - Arcadia Portal

Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας: Εργατικό ραντεβού στη ΔΕΘ  Arcadia Portal

Εργατικό Ραντεβού Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 στις 6 το απόγευμα να δώσουμε δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ. Συνάδελφοι - ισσες Στη ΔΕΘ για ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Λειτουργικά κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικών σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Λειτουργικά κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικών σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν.Αρκαδίας προσδιορίζει τα παρακάτω λειτουργικά κενά και πλεονάσματα ανά κλάδο και Σχολική Μονάδα προς διευθέτηση εκπαιδευτικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας: Πρώτοι ενημερώσαμε για το Σώμα Υπαξιωματικών - armyvoice.gr

ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας: Πρώτοι ενημερώσαμε για το Σώμα Υπαξιωματικών  armyvoice.gr

ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας: Πρώτοι ενημερώσαμε για το Σώμα Υπαξιωματικών τα μέλη μας – Η δυναμική πρωτοβάθμια οργάνωση απαριθμεί τα πεπραγμένα για τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 8:56 am


15 λόγοι για να πας στον Τυρό Αρκαδίας φέτος τον Σεπτέμβριο (pics) - Arcadia Portal

15 λόγοι για να πας στον Τυρό Αρκαδίας φέτος τον Σεπτέμβριο (pics)  Arcadia Portal

Μπορεί το καλοκαίρι να έφτασε στο τέλος του. Η άδεια το ίδιο. Όμως, ο Σεπτέμβρης είναι ακόμα ζεστός. Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ τα Σαββατοκύριακα δεν θα τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 August 2019 | 10:00 am


Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής πορτοφολιού σε χωριό της Αρκαδίας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής πορτοφολιού σε χωριό της Αρκαδίας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, περίπτωση κλοπής πορτοφολιού, που είχε γίνει προχθές (22.8.2019), σε τοπική ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2019 | 10:00 am


Τα 7 ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας. Υπέροχες εικόνες που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής - Newsitamea.gr

Τα 7 ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας. Υπέροχες εικόνες που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής  Newsitamea.gr

Μήπως λαχταρήσατε το δροσερό αεράκι του βουνού; Από τη Δημητσάνα έως την Στεμνίτσα και από τα Άνω Δολιανά έως την Καστάνιτσα, η Αρκαδία βάζει ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο - Τρία ακόμη πύρινα μέτωπα - Τα Νέα Οnline

Φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο - Τρία ακόμη πύρινα μέτωπα  Τα Νέα Οnline

Συναγερμός επικρατεί στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Παρασκευής, αφού εκτός από τη φωτιά στη Λέρο, τρείς νέες πυρκαγιές ξέσπασαν σε Ασπρόπυργο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Βραδιά μελοποιημένης ποίησης και λαϊκού τραγουδιού στο αρχαίο θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Βραδιά μελοποιημένης ποίησης και λαϊκού τραγουδιού στο αρχαίο θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Στο αρχαίο θέατρο του Ορχομενού πραγματοποιήθηκε μια από τις ωραιότερες συναυλίες του καλοκαιριού το βράδυ της 17ης Αυγούστου. Ο μεγάλος Λάκης ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά σε Κέρκυρα, Λέρο, Αρκαδία, Ηλεία, Ασπρόπυργο - www.star.gr

Φωτιά σε Κέρκυρα, Λέρο, Αρκαδία, Ηλεία, Ασπρόπυργο  www.star.gr

Συναγερμός στην πυροσβεστική για πυρκαγιές σε Λέρο, Αρκαδία, Ηλεία και Ασπρόπυργο. Έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας - www.enikos.gr

Φωτιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας  www.enikos.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 35 ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Αποκαλυπτήρια προτομής της «Αγρότισσας Μάνας» στο Μάναρη Αρκαδίας (video - pics) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αποκαλυπτήρια προτομής της «Αγρότισσας Μάνας» στο Μάναρη Αρκαδίας (video - pics) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής της «Αγρότισσας Μάνας» πραγματοποιήθηκαν σε μια σεμνή τελετή στο χωριό Μάναρη του Δήμου Τρίπολης.

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Φωτιές σε Διόνυσο και Αρκαδία - HuffPost Greece

Φωτιές σε Διόνυσο και Αρκαδία  HuffPost Greece

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για το Σάββατο.

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν για την πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας - Δυτικές ματιές

Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν για την πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας  Δυτικές ματιές

Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη, στην περιοχή Ίσαρης στη Μεγαλόπολη ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


15 λόγοι για να πας στον Τυρό Αρκαδίας φέτος τον Σεπτέμβριο - Athens Voice Online

15 λόγοι για να πας στον Τυρό Αρκαδίας φέτος τον Σεπτέμβριο  Athens Voice Online

15 λόγοι για να πας στον Τυρό Αρκαδίας τον Σεπτέμβρη. Από την Τσακώνικη μελιτζάνα και το μαγευτικό τοπίο εναλλαγής βουνού με θάλασσα μέχρι το Τρίαθλο.

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Φωτιές σε νέα Μανωλάδα και Μεγαλόπολη Αρκαδίας - The TOC

Φωτιές σε νέα Μανωλάδα και Μεγαλόπολη Αρκαδίας  The TOC

Πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, 22 πυροσβέστες και ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Συγκίνησε τους χωριανούς του στον Κοσμά Αρκαδίας 86χρονος Έλληνας της Αδελαΐδας - Neos Kosmos

Συγκίνησε τους χωριανούς του στον Κοσμά Αρκαδίας 86χρονος Έλληνας της Αδελαΐδας  Neos Kosmos

Ο 86χρονος ομογενής Γιώργος Πήλιουρας (Μουτζουρέας), ανέβηκε επί σκηνής στο πανηγύρι του χωριού και τραγούδησε ένα παλιό Κλέφτικο Κολοκοτρωνέικο ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2019 | 10:00 am


Γιαννακούρας: Η αγάπη μας για την Αρκαδία και τους ανθρώπους της είναι δεδομένη - Arcadia Portal

Γιαννακούρας: Η αγάπη μας για την Αρκαδία και τους ανθρώπους της είναι δεδομένη  Arcadia Portal

Νέα έργα ψηφίστηκαν ομόφωνα για την Αρκαδία λίγο προτού εκπνεύσει η θητεία της νυν περιφερειακής αρχής στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2019 | 10:00 am


ΚΤΕΛ Αρκαδίας: Ποια θερινά δρομολόγια διακόπτονται - Arcadia Portal

ΚΤΕΛ Αρκαδίας: Ποια θερινά δρομολόγια διακόπτονται  Arcadia Portal

Από την ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. γίνετε γνωστό ότι λόγω λήξης της θερινής περιόδου ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ τα εξής δρομολόγια: Από την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι: