Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η 8η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μεγαλόπολη

Ο Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 22 Αυγούστου, από τις 9 π.μ. έως τις 15 μ.μ. την 8η εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες να συμμετάσχουν για άλλη μια φορά  σε μιά έμπρακτη έκφραση κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.
Όσοι δημότες είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 50 ετών και θέλουν να ενημερωθούν  και να δώσουν δείγμα (λίγο σάλιο), θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής τους ως Εθελοντές Δότες Μυελού των οστών.

Δήμος Μεγαλόπολης - Δήμος αλληλεγγύης

Γεώργιος Κουρέτας
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Εθελοντισμού

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 11:32 am


Εκδήλωση τιμής και μνήμης του ΚΚΕ στον Άγιο Βασίλη

Oι Τομεακές Επιτροπές Αρκαδίας και Λακωνίας του ΚΚΕ και τα αντίστοιχα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, την Κυριακή 19 Αυγούστου, για την προσφορά των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου και της ευρύτερης περιοχής στην Αντίσταση και το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

11:30 π.μ. ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία του χωριού. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον χώρο του μνημείου δίπλα στη πλατεία.
Στο χώρο της πλατείας θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

(ΠΗΓΗ: leonidion.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 11:00 am


Μαντάς: Η ράμπα ΑμεΑ αναβαθμίζει τη Βόρεια Κυνουρία (vid)

Ιδιαιτέρως χαρούμενος και ικανοποιημένος είναι ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της τοποθέτησης της πρώτης ράμπας για την πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα στην ακτή «Καλλιστώ» στο Παράλιο Άστρος που έλαβε χώρα την Παρασκευή 17 Αυγούστου.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, η κοινωνία της Βόρειας Κυνουρίας είναι φιλόξενη και η εγκατάσταση της ράμπας αναβαθμίζει τον τόπο:

«Είμαστε εδώ από την αρχή της τοποθέτησης πριν από δύο ημέρες. Δημιουργήθηκε επιτέλους μια πύλη αξιοπρεπέστατης εισόδου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και αναβαθμίστηκε η παραλία».

Μπορούμε πια να δείχνουμε σε όλους ότι η προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι προτεραιότητα και στον δικό μας τον Δήμο.

«Ο Δήμος άμεσα θα αναλάβει τη λειτουργία του συστήματος, θα υπάρχουν πύλες που θα δώσουν την πληροφόρηση που είναι απαραίτητη.

»Φαίνεται ότι η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει την προσπάθεια και δείχνουμε την εικόνα ενός φιλόξενου τόπου που ενδιαφέρεται για όλους. Ο Δήμος έχει ζητήσει τη χρηματοδότηση τεσσάρων ακόμα παραλιών και ευελπιστούμε του χρόνου να είναι σε χρήση.»

(ΠΗΓΗ: astrosnews.gr)

Video: 

Δήλωση δημάρχου κ. Μαντά για την ηλεκτρική ράμπα ΑΜΕΑ

Video of Δήλωση δημάρχου κ. Μαντά για την ηλεκτρική ράμπα ΑΜΕΑ

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 10:43 am


Το ΕΕΕΕΚ Μαντινείας ευχαριστει τον αντιπερειφεριάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μαντινείας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) ευχαριστεί  τον Αντιπερειφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα  για την μεταφορά των 11 μαθητών  του σχολείου μας  και 10 συνοδών τους στην κατασκήνωση της ΠΟΣΚΑΜΕΑ,  Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου.

Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή των μαθητών μας στην κατασκήνωση λειτουργεί θετικά προς την κατεύθυνση της αυτονομίας τους και της ανάπτυξης δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης.

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 10:34 am


Πανελλαδικές 2018: Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2018 και τα ονόματα των επιτυχόντων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2018.

Συγκεκριμένα από τις 24 εως τέλη Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2018.

Ο ειδικός αναλυτής Γιώργος Χατζητέγας μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για πτώση των βάσεων στις ιατρικές και τις δημοφιλείς πολυτεχνικές σχολές, αλλά για «εκτόξευση» προς τα πάνω στα παιδαγωγικά τμήματα. Οι εκτιμήσεις βασίζονται στα στατιστικά από τις βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, τις προτιμήσεις των υποψηφίων στα μηχανογραφικά τους δελτία, τις αυξομειώσεις στους αριθμούς των εισακτέων ανά σχολή και τις συγκρίσεις όλων αυτών των δεδομένων με τα αντίστοιχα περσινά, με βάση τα στατιστικά.

Αναμένεται ταυτόχρονα άνοδος στις οικονομικές σχολές. Στις σχολές των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών θα υπάρχει μια σταθερότητα, σε σχέση με πέρυσι, με μικρές αυξομοιώσεις, κυρίως προς τα πάνω. Επίσης οι βάσεις των ΤΕΙ σε γενικές γραμμές θα κινηθούν πτωτικά ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η «βουτιά» θα ξεπεράσει και τα 1.000 μόρια.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 10:30 am


Πήρε Παπαδόπουλο και Γιαννόπουλο η Δόξα

Η Δόξα Μεγαλόπολης πραγματοποίησε δύο ακόμα μεταγραφές με τον Αποστόλη Παπαδόπουλο και τον Δημήτρη Γιαννόπουλο (Κουα) να φορούν τα κυανόλευκα την νέα αγωνιστική σεζόν στο πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Δόξα Μεγαλόπολης

Η διοίκηση του Α.Ο.Δόξα Μεγαλόπολης σε συνέχεια των μεταγραφικών κινήσεων για την ενίσχυση της, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Αποστόλη Παπαδόπουλο και Γιαννόπουλο Δημήτριο.

Ο Αποστόλης ο οποίος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν με ιδιαίτερη επιτυχία με τα χρώματα του Πανιωνίου Μεγαλόπολης ενώ και ο Δημήτρης ο οποίος αγωνίστηκε παλιότερα με τα χρώματα της Φαλαισίας ,όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής Αρκαδίας, στην συνέχεια μετεγγράφηκε στην ομάδα μας πριν πάει στον Πανιώνιο τα τελευταία 2 χρόνια.

Ευχόμαστε ολόψυχα και στους δύο ποδοσφαιριστές να είναι υγιείς, καλή επιτυχία στην επερχόμενη αγωνιστική σεζόν και να εκπληρώσουν τους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας!

Για το Δ.Σ.

Φωτογραφία: kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 10:19 am


Στον Ερμή Μελιγούς Μπάρλας και Χατζηγιάννης

Κώστας Μπάρλας και Ντίνος Χατζηγιάννης άλλαξαν "στρατόπεδο" και από τον Πανθυρεατικό την νέα αγωνιστική σεζόν θα φορούν την φανέλα του Ερμή με την ομάδα της Μελιγούς να ανακοινώνει την απόκτηση τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερμή Μελιγούς

Συνεχίζει την ενίσχυσή της η ομάδα του Ερμή, η οποία θέλει να φτιάξει ένα δυνατό ρόστερ.

Η ομάδα της Μελιγούς ανακοίνωνει την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών, του πολύπειρου επιθετικού Κώστα Μπάρλα και τον εξαιρετικό μεσοεπιθετικό Ντίνο Χατζηγιάννη.Οι δυο ποδοσφαιριστές την περσινή χρονιά στέφθηκαν πρωταθλητές Αρκαδίας.

Το Δ.Σ καλωσορίζει τους δύο Αθλητές στην οικογένεια του Ερμή και τους εύχεται καλή ποδοσφαιρική σεζόν με υγεία και επιτυχίες τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 9:42 am


Τατούλης: Θα τοποθετηθούν τρία ακόμα συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα σε παραλίες του Άστρους (pics)

Τοποθετήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου το πρώτο σύστημα αυτόματης πρόσβασης ΑΜΕΑ στην παραλία του Άστρους

Τοποθετήθηκε και τέθηκε ήδη σε λειτουργία στην παραλία του Άστρους το πρώτο σύστημα αυτόματης πρόσβασης ΑΜΕΑ με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία σε αγαστή συνεργασία με το σύλλογο ΑΜΕΑ Άστρους, το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και τους θεσμικούς φορείς της περιοχής υλοποίησε με συνέπεια μια κρίσιμη δέσμευσή της προς τους Πελοποννήσιους πολίτες.

«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας, γιατί βλέπουμε ότι η κοινωνική μας πολιτική έχει απτά αποτελέσματα που βελτιώνουν το επίπεδο ζωής όλων των συμπολιτών μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν τρία ακόμα τέτοια συστήματα σε παραλίες του Άστρους.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρών ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας κ. Γεώργιος Μπακούρης, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της περιφερειακής αρχής για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και την αγαστή συνεργασία με τους φορείς της περιοχής που εξασφάλισαν αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα. 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 9:13 am


Η αποστολή του Αστέρα για τον φιλικό αγώνα με τον Ατρόμητο

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ το Σάββατο (18/8, 19:00) αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, σε φιλική αναμέτρηση. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Κώτσιρας, Κάρδαρης, Angel, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Matricardi

ΜΕΣΟΙ

Bellocq, Valiente, Iglesias, Munafo, Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μπαστιάνος, Rolle

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Δουβίκας, Μανιάς

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 8:34 am


Κερδίστε δύο προσκλήσεις για τη μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Λεβίδι

Ο Ορχομενός Λεβιδίου σε συνεργασία με το Arcadia Portal σάς δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τη μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Λεβίδι τη Δευτέρα 20 Αυγούστου!

Στείλτε e-mail με το όνομά σας και το τηλέφωνό σας στη διεύθυνση [email protected] και διεκδικήστε δύο μονές προσκλήσεις για να απολαύσετε τα τραγούδια και τον ρυθμό του μεγάλου Βασίλη Παπακωνσταντίνου ως την Κυριακή 19 Αυγούστου.

Θα ενημερωθείτε για το αποτέλεσμα της κλήρωσης τη Δευτέρα στις 12:00.

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 9:23 pm


Και όμως: Υπήρξαν αντιδράσεις για την τοποθέτηση ηλεκτρικής ράμπας για ΑμεΑ στο Παράλιο Άστρος

Σε ποιον ανήκει η παραλία; Σε εμένα, σε εσένα ή στον διπλανό; Ποιος έχει, τέλος πάντων, δικαίωμα να απολαύσει το μπάνιο του στη θάλασσα και κάποιες στιγμές χαλάρωσης, με αξιοπρέπεια και με αυτονομία; Ερωτήματα που σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να τίθενται εν έτει 2018, δυστυχώς προβάλλονται και μάλιστα ως αξιώσεις...

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, και συγκεκριμένα το Παράλιο Άστρος, από την Παρασκευή 17 Αυγούστου σε μία παραλία του μπορεί, επιτέλους, να φιλοξενήσει συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα που έχουν αυτονόητα το δικαίωμα, όπως όλοι μας, να απολαύσουν το μπάνιο τους. Και μάλιστα με αυτονομία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα είπε στην κάμερα του astrosnews.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ν. Κωνσταντίνου, υπήρξαν αντιδράσεις στην τοποθέτηση της ράμπας από πλευράς διάφορων, οι οποίοι, προφανώς, θεωρούν και εκείνοι με τη σειρά τους, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, ότι η παραλία τούς ανήκει...

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε:

«Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα για τον πολιτισμό, ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου ΑμεΑ, είχε προγραμματιστεί από τον περασμένο Οκτώβριο, αυτός ο χώρος επελέγη ως ο πιο κατάλληλος. Αναφορικά με κάποιες αντιδράσεις, θα συμβούλευα να μορφωθούν, να ενημερωθούν και να μην αντιμετωπίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες σαν να μην τους αγγίζουν.»

Οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες είναι οι δικοί μας άνθρωποι, και πρέπει εκείνοι που έρχονται για τουρισμό, να έχουν πρόσβαση στην παραλία.

Μια κοινωνία για να είναι λειτουργική, οφείλει να αντιμετωπίζει ισότιμα τα μάλη της. Αυτή η βασική αρχή λησμονείται -και τούτο είναι αδιανόητο για τον αιώνα και για τον, υποτίθεται, φιλόξενο τόπο μας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 9:01 pm


Χρώμα, φαντασία και ανανέωση στο Δημοτικό Σχολείο Τυρού-Σαπουνακέικων (pics)

Άοκνα εργάζεται ο Δήμος Νοτιας Κυνουρίας για να ανακαινίσει και να ανανεώσει το εσωτερικό του Δημοτικού Σχολείου Τυρού-Σαπουνακέικων, προκειμένου οι μικροί μαθητές να ξεκινήσουν σε έναν φρέσκο, γεμάτο χρώμα και φαντασία χώρο τις δραστηριότητές τους το φθινόπωρο.

Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος δημοσιεύει φωτογραφίες από το υπό κατασκευή εσωτερικό του σχολείου και σχολιάζει:

Ανακαίνιση εσωτερικού χώρου δημοτικού σχολείου Τυρού-Σαπουνακέικων! Για να ξεκινήσουν ευχάριστα και με...χρώμα, τη νέα σχολική χρονιά οι μικροί μας μαθητές...

Η δημιουργία ενός ασφαλούς και όμορφου σχολικού περιβάλλοντος είναι απαραίτητη για να ξεκινήσουν με χαμόγελο και ξέγνοιαστα οι μικροί μαθητές το νέο σχολικό έτος. Μακάρι για όλα τα σχολεία της χώρας μας να υπήρχε ανάλογος ζήλος από πλευράς των Αρχών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 8:23 pm


Train Station Party απόψε στη Μεγαλόπολη

Tην Παρασκευή 17 Αυγούστου στις 21:00 διοργανώνεται το δεύτερο Open Summer Train Party! Για 2η συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Νέων Μεγαλόπολης «Εν Δράσει” σας περιμένει στον προαύλιο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μεγαλόπολης.

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Μεγαλόπολης από το Μάη του 1899 και μέχρι το Φλεβάρη του 1979 λειτούργησε ως ένας από τους βασικούς σταθμούς της σιδηροδρομικής γραμμής Λεύκτρου-Μεγαλόπολης, δίνοντας πνοή στην επαρχιακή κοινότητα της εποχής. Έκτοτε, συνέχισε να λειτουργεί ως εμπορευματικός σταθμός για μερικά ακόμα χρόνια και το 2010 έγινε το οριστικό κλείσιμο της γραμμής. Από τότε μέχρι και σήμερα παραμένει αναξιοποίητος. Η πυρκαγία που προκλήθηκε, κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες, το Νοέμβρη του 2012, οδήγησε στην κατάρρευση ενός μεγάλου κομματιού της στέγης του, βάζοντας οριστικά λουκέτο στο χώρο.

Όπως γίνεται κατανοητό λοιπόν, η επιλογή αυτού του χώρου από το Συλλόγο Νέων Μεγαλόπολης είναι πλήρως συνειδητή αλλά και συμβολική, δηλώνοντας έτσι τη στάση μας απέναντι στο σταδιακό μαρασμό τέτοιων χώρων με ιδιαίτερη ιστορική και κοινωνική σημασία.

(ΠΗΓΗ: kafeneio-megalopolis.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 8:01 pm


ΑΕΚ Τρίπολης Leagure Tour 2018

O επιτυχημένος θεσμός των leaguetouraektripolis2018 συνεχίζεται και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Για όσους έχουν ήδη επιστρέψει, η ΑΕΚ Τρίπολης διοργανώνει την LTA2018_3.

Καινούριες αγωνιστικές παρουσίες, εγγράφονται μέλη στον όμιλό με στόχο να μας κάνουν συντροφιά στους αγωνιστικούς στίβους.

Επιπλέον η league3 όπως κάθε χρονιά λειτουργεί σαν προπομπός προετοιμασίας του μεγαλύτερου τουρνουά της Πελοποννήσου, το οποίο ακούει στο όνομα ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ TRIPOLIS TENNIS OPEN 2018

Μέχρι 1/9 οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 7:35 pm


«Πρώτη» με φιλοδοξίες για την ΑΕΚ Τρίπολης (pics,vid)

Με αισιοδοξία, νέα πρόσωπα, υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες η ΑΕΚ Τρίπολης πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση για την νέα αγωνιστική σεζόν το απόγευμα της Παρασκευής 17 Αυγούστου στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών.

Παλιοί αλλά και νέοι ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων τα καινούρια μεταγραφικά αποκτήματα (Κολιόπουλος, Αρδάμης, Σαλαπάτας, Δήμος), προπονητικό επιτελείο αλλά και ο κ. Νίκου πρόεδρος της ΑΕΚ έδωσαν το παρών στην πρώτη συγκέντρωση του δικεφάλου της Τρίπολης ενώ να σημειωθεί ότι υπήρξαν και κάποιες δικαιολογημένες λόγω υποχρεώσεων απουσίες όπου θα ενσωματωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Οι κιτρινόμαυροι ρίχνονται στην δουλειά γνωρίζοντας πως τους περιμένει μια δυνατή προετοιμασία έτσι ώστε η νέα ανανεωμένη ΑΕΚ Τρίπολης να παρουσιαστεί έτοιμη με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της σε πρωτάθλημα και κύπελλο Αρκαδίας.

Η πρώτη προπόνηση περιλάμβανε τρέξιμο και ειδικές ασκήσεις φυσικής κατάστασης καθώς επίσης και μπάλα ενώ όσο περνούν οι ημέρες οι ρυθμοί και η ένταση των προπονήσεων θα ανεβαίνει.

Στις κάμερες των τοπικών ΜΜΕ μίλησε ο προπονητής της ΑΕΚ Τρίπολης Κώστας Καλογιαννίδης τονίζοντας πως επιθυμία είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου που θα μπορεί να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να βγάζει νέους ποδοσφαιριστές προσθέτοντας παράλληλα και εμπειρία έτσι ώστε η ομάδα να μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης κ. Νίκου επισήμανε πως πάντα στόχος της ομάδας αυτής είναι να πρωταγωνιστεί και να προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε προκλήσεις όπως αυτή την σεζόν που ξεκινά.

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadia Portal.gr Ξεκίνησε προετοιμασία η ΑΕΚ Τρίπολης

Video of Arcadia Portal.gr Ξεκίνησε προετοιμασία η ΑΕΚ Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 7:08 pm


Δήμος Τρίπολης: Κόψτε κλαδιά και χόρτα στα οικόπεδα και στα κτήματα

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης μέσα Αυγούστου καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων καθώς και οι εκμεταλλευτές παρόδιων ακινήτων εντός δέκα ημερών να κόψουν τα κλαδιά και τα ξερά χόρτα που εξέχουν από τις παρόδιες ιδιοκτησίες τους. Στην ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι οι παραβάτες θα τιμωρηθούν. Σημειωτέον ότι πληροφορηθήκαμε, ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σ. Παπαδημητρίου, πως είναι η τρίτη προειδοποίηση του Δήμου προς τους προέδρους να συμμορφωθούν.

Το καλοκαίρι δεν είναι ακριβώς πίσω μας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του έχει παρέλθει...

Η ειδοποίηση αναφέρει:

Σύμφωνα με το άρθρο 7 της αριθμ. 1/ΦΕΚ 1691/Β/22-8-2008 Αγρονομικής Διάταξης όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την απόφαση 1011/4/3στ/ΦΕΚ 993/Β/19-5-2009,

Καλούνται 

Οι ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές παρόδιων ακινήτων να προβούν, εντός 10 ημερών, στην κοπή των κλαδιών δέντρων και της αυτοφυούς βλάστησης που εξέχουν από τις παρόδιες ιδιοκτησίες τους (ιδιωτικά οικόπεδα και κτήματα που γειτονιάζουν με δρόμους) προς το αγροτικό, δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, τα οποία παρεμποδίζουν τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς και γενικώς εμποδίσουν την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών. 

Βάσει του άρθρου 16 τις ως άνω περιγραφόμενης αγρονομικής διάταξης….«οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43 ν.3585/2007 σε συνδυασμό με το άρθρο 458 Ποινικού Κώδικα… Η εφαρμογή της παρούσας ανατίθεται στο Προσωπικό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ….”

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 7:03 pm


Στις Βρυξέλλες συζητούν για... συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ;

Στην αποκάλυψη ότι στις Βρυξέλλες διερευνάται το σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ προχώρησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος.

Όπως είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πρόσωπα από την Ευρώπη, με δικαίωμα υπογραφής στα ελληνικά ζητήματα διερευνούν το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Ο ίδιος, όμως, εξήγησε ότι ένα τέτοιο σενάριο δεν έχει σχέση με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα και τη δυναμική, ούτε και με τους στόχους της ΝΔ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, μάλιστα, χαρακτήρισε ένα τέτοιο σενάριο ως «εξωπραγματικό» απαντώντας σε σχετικη ανάρτηση που είχε κάνει από τις 11 Αυγούστου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

(ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 6:24 pm


Το πρόγραμμα της Super League για τις δύο πρώτες αγωνιστικές

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος της Super League. Το Σάββατο 25 Αυγούστου ο Αστέρας θα αγωνιστεί στην Τούμπα, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου θα υποδεχθεί στην Τρίπολη την ΑΕΚ.

Πρόγραμμα 1ης Αγωνιστικής  

ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 19:15 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (EΡΤ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 19:15 Π.Α.Ο.Κ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (NOVA)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 21:30 Α.Ε.Κ. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (NOVA)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 21:30 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - Α.Ε.Λ. (EΡΤ) 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 19:15 Α.Ο ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (EΡΤ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 19:15 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Ο.Φ.Η. (NOVA)

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 21:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (NOVA)

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 21:30 ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ - ΑΡΗΣ (EΡΤ)
 
Πρόγραμμα 2ης Αγωνιστικής  
   
ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 19:15 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (EΡΤ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 21:30 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Α.Ε.Κ. (NOVA)

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 21:30 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - Α.Ο. ΞΑΝΘΗ (EΡΤ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 19:15 ΑΡΗΣ - Α.Ε.Λ. (EΡΤ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 19:15 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. (NOVA)

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 21:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (NOVA)

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 21:30 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (NOVA)

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 21:30 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - Ο.Φ.Η. (EΡΤ)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 6:09 pm


Γεγονός το σύστημα αυτόματης πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Το πρώτο σύστημα αυτόματης πρόσβασης ΑμεΑ στη Βόρεια Κυνουρία είναι γεγονός! Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα υα μπορούν να απολαμβάνουν τη θάλασσα όπως όλοι μας, χάρις στο αυτόματο σύστημα που εγκαταστάθηκε στην Ακτή «Καλλιστώ» την Παρασκευή 17 Αυγούστου, παρουσία του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτη Μαντά και του Περιφερειακού Συμβούλου κ.Γεώργιου Μπακούρη οποίος σε δήλωσή του σημείωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της περιφερειακής αρχής για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και την αγαστή συνεργασία με τους φορείς της περιοχής που εξασφάλισαν αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα.  

Ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος επέβλεψε τις εργασίες, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Οι παραλίες μας απέκτησαν το πρώτο σύστημα αυτόματης πρόσβασης ΑΜΕΑ στη Θάλασσα..Ύστερα από τη χρηματοδοτηση και υλοποίηση της προμήθειας του Συστήματος seatrack απο την περιφέρεια Πελοποννήσου, η αυτόματη πρόσβαση στην ακτή Καλιστώ, λειτουργεί από σήμερα. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση από το Δήμο για τη χρήση των τηλεχειρηστηρίων. Ενδεικτικά, τηλεχειριστήρια μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι από τα καταστήματα Del mar και Αύρα, από τον ναυαγοσώστη και από τα παιδιά της Γαλάζιας σημαίας της ακτής.. Περιμένουμε τη χρηματοδότηση τεσσάρων ακόμα συστημάτων , ένα για κάθε βραβευμένη παραλία του Δήμου μας..

Γιατί το δικαίωμα στην απλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση στις ακτές, είναι δικαίωμα όλων.

Ακολουθούν βίντεο και περισσότερο ρεπορτάζ.

(ΠΗΓΗ: astrosnews.gr)

Video: 

Astrosnews - Ράμπα ΑΜΕΑ στο Παράλιο Άστρος

Video of Astrosnews - Ράμπα ΑΜΕΑ στο Παράλιο Άστρος

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 5:43 pm


Ανοικτοί 27 φάροι για το κοινό την Κυριακή - Και στην Πελοπόννησο

Τη δυνατότητα να επισκεφθούν 27 φάρους στην ελληνική επικράτεια θα έχουν οι πολίτες την Κυριακή 19 Αυγούστου, με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας φάρων.

Παράλληλα θα ενημερωθούν για τη σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των φαροφυλάκων.

Οι φάροι που μπορεί να επισκεφθεί το κοινό από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ την Κυριακή 19 Αυγούστου είναι οι εξής:

Αγ. Νικόλαος - Κέα

Ακρωτήρι - Θήρα

Αρκίτσα - Φθιώτιδα

Μουδάρι - Κύθηρα

Βρυσάκι - Λαύριο

Γερογόμπος - Κεφαλονιά

Γουρούνι - Σκόπελος

Δρέπανο - Πάτρα

Δρέπανο - Χανιά

Κασσάνδρα - Χαλκιδική

Κατάκολο - Ηλεία

Κερί - Ζάκυνθος

Κρανάη - Γύθειο

Μεγάλο Έμβολο - Θεσσαλονίκη

Μελαγκάβι - Λουτράκι

Πλάκα - Λήμνος

Κόρακας - Πάρος

Κοκκινόπουλο - Ψαρά

Αλεξανδρούπολη - Αλεξανδρούπολη

Ταίναρο - Λακωνία

Κόπραινα - Άρτα

Κακή Κεφαλή - Χαλκίδα

Μονεμβασιά - Λακωνία

Λάκκα - Παξοί

Βασιλήνα - Εύβοια

Πάππας - Ικαρία

Σπαθί - Σέριφος

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 5:23 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι: