Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Και είν΄ όλα μαύρα, είν΄ όλα μαύρα

Το σκίτσο του Γιώργου Καπράνου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 9:46 am


Οι σημερινοί αγώνες του Μουντιάλ

Ένατη αγωνιστική μέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο με το πρόγραμμα της Παρασκευής 22 Ιουνίου να περιλαμβάνει 3 πολύ ενδιαφέροντες αναμετρήσεις στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα αγώνων για την Παρασκευή (22/6)

Παρασκευή 22/6, 15:00 Βραζιλία – Κόστα Ρίκα (ΕΡΤ1 Saint Petersburg Stadium, Αγία Πετρούπολη)

Παρασκευή 22/6, 18:00 Νιγηρία – Ισλανδία (ΕΡΤ1 Volgograd Arena, Βόλγογκραντ)

Παρασκευή 22/6, 21:00 Σερβία – Ελβετία (ΕΡΤ1 Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 9:21 am


Τρίπολη: Αποκατάσταση ζημιών αγροτικών δρόμων από τη θεομηνία της 25ης Ιουνίου 2016

Ο Δήμος Τρίπολης προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, μόνο βάσει τιμής, για την ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών αγροτικών δρόμων Δήμου Τρίπολης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και κατολισθήσεων από τη θεομηνία της 25ης Ιουνίου 2016», με προϋπολογισμό μελέτης 1.900.000,00 €.

Το έργο ανήκει στην κατηγορία Οδοποιία, με προϋπολογισμό 1.529.610,40 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ & ΟΕ και απρόβλεπτα).

2. Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ως άνω συστήματος.

3. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών : 22-06-2018 και ώρα 10:00 πμ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών : 16- 07- 2018 και ώρα 10:00 πμ.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα διενεργηθεί στις 20/ 07 / 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 πμ. και από την Δ/νση Τ.Υ. & Πολεοδομίας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γ.Σ.Υ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΕΣΥ

ΕΤΕΠ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Σ.Α.Υ.

ΤΕΥΔ

ΤΕΥΔ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Φ.A.Y

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 9:16 am


Σμυρνιώτης: Χωρίς γιατρό η κατασκήνωση - Ανίκανοι και επικίνδυνοι...

Το γεγονός ότι ο Δήμος Τρίπολης προκήρυξε θέση γιατρού και νοσηλευτή τρεις ημέρες αφού έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της η κατασκήνωση του Δήμου στο Άστρος, σχολίασε με ανάρτησή τπυ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Σμυρνιώτης.

Αναλυτικά έγραψε:

Δηλαδή οι κατασκηνώσεις ξεκίνησαν και λειτουργούν κοντά μια βδομάδα - αν είναι δυνατόν - χωρίς γιατρό και/ή νοσηλευτή.

Ανίκανοι και επικίνδυνοι ακόμα και για το αυτονόητο...

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 8:51 am


Ο «Ορφέας» Τρίπολης στον 19ο εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής

Η Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης συμμετέχει στον 19ο εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής

Έλα, Βίωσε, και Νιώσε πριν απαντήσεις, «Τί είναι για σένα η Μουσική;»

Την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, η χορωδία ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του εθνικού εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής. Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται σε διάφορες ελληνικές πόλεις το τετραήμερο 21-24 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, το παιδικό τμήμα του ΟΡΦΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, θα παρουσιάσει ένα θεματικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο, «Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΦΩΝΩΝ». Την χορωδία διδάσκει και διευθύνει η μουσικός κα. Χαρά Πίσχου και στο πιάνο συνοδεύει ο Γιώργος Μιχαλόπουλος. Η εκδήλωση τελεί υπό την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης.

ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ)
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 | Ώρα έναρξης: 21:00

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή η παρουσία σας, στο καλλιτεχνικό χώρο της πόλης, ευχόμενοι ότι θα απολαύσετε την σημαντική προσπάθεια που γίνεται στον «καλλιτεχνικό μας κήπο», όπου εξελίσσεται και αναπτύσσεται και διαμορφώνεται το φυτώριό μας, το παιδικό τμήμα.

Σας περιμένουμε.

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 8:35 am


Πρόσληψη εργατών πυρασφάλειας στη Νότια Κυνουρία

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δύο (2) ατόμων  για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών  με αντικείμενα δράσης πυρασφάλειας κατά την θερινή περίοδο  έτους 2018 (Από 15-06-2018 έως 15-09-2018).

 
Ειδικότητα
 Αριθμός
Ειδικά
Τυπικά Προσόντα
Χρονική
Διάρκεια
ΥΕ
– ΕΡΓΑΤΕΣ  ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
2
ΔΕΝ
ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ
 ΕΩΣ
ΤΡΕΙΣ (3) ΜΗΝΕΣ
 
Α.  ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
 1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
 2. Να έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
 3. Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του υπαλληλικού κώδικα (καταδίκη, υποδικία δικαστική συμπαράσταση) με την επιφύλαξη της επόμενης εξαίρεσης
Εξαίρεση: Οι υποψήφιοι για θέσεις ανειδίκευτου προσωπικού υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει την ποινή ή τα μέτρα  ασφαλείας που τους έχουν επιβληθεί έχουν αρθεί ή έχουν απολυθεί υπό όρο Ν. (Ν. 2207/1994  άρθρο 4 παρ. 6)
 
Β. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ  ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στο Πρωτόκολλο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας Νομού Αρκαδίας στο Λεωνίδιο από 22-06-2018 έως 28-06-2018 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 
Γ. ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
 
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση τους πρέπει να  υποβάλλουν υποχρεωτικά  τα εξής δικαιολογητικά:
 1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
 2. Υπεύθυνη  δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο  8 του Υπαλληλικού Κώδικα: α)ότι δεν έχουν  καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία ) απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία,  απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία , παράβαση καθήκοντος , καθ’ υποτροπή , συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας  ζωής β) ότι δεν είναι υπόδικοι και δεν έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα  για κακούργημα ή για πλημμέλημα της προηγούμενης περίπτωσης, έστω  και αν το αδίκημα παραγράφηκε γ)ότι δεν έχουν λόγω καταδίκης στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί  η στέρηση αυτή, ότι δεν τελούν υπό δικαστική συμπαράσταση.
 3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνει ο υποψήφιος αν το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο από την υποβολή αιτήσεως του έχει απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 παρ. 1 του Νόμου 2190/1994 για την αντιμετώπιση καταπείγουσων αναγκών, προκειμένου να κριθεί εάν έχει κώλυμα πρόσληψης ή όχι. Σε περίπτωση που έχει απασχοληθεί να δηλώνει την υπηρεσία στην οποία απασχολήθηκε και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησης του  (έναρξη και λήξη).
Η παρούσα  ανακοίνωση να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στον πίνακα ανακοινώσεων  και στην ιστοσελίδα του Δήμου μας.
 
 
 
Ο Δήμαρχος
 
Χαράλαμπος Ν. Λυσίκατος

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 8:11 am


«Ανάπτυξη ορεινής περιοχής, η περίπτωση της Γορτυνίας» (pics)

Πραγματοποίηση Ημερίδας για την «Ανάπτυξη ορεινής περιοχής, η περίπτωση της Γορτυνίας», από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Νυμφασίων Αρκαδίας».

Οι εργασίες της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 και φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο «Nymfasia Arcadia Resort», στη Νυμφασία Αρκαδίας

Η Ημερίδα απευθύνθηκε στους τοπικούς συλλογικούς φορείς, επαγγελματίες της περιοχής καθώς και στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας Πελοποννήσου και του νομού Αρκαδίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν:

Γιώργος Παπαδάκης Πρόεδρος Συλλόγου Νυμφασίας, Παναγιώτης Σπηλιώτης Τοπικός Εκπρόσωπος Κοινότητας Νυμφασίας, Γιάννης Γιαννόπουλος Δήμαρχος Γορτυνίας, Παυλής Δημήτρης Δήμαρχος Τρίπολης, Ιωάννης Σαμπράκος Πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού του Επιμελητήριου Αρκαδίας, Τατούλη Εύη Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, Στέφανος Παναγιώτης Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ,

Μεταξύ των συμμετεχόντων, ήταν και οι εξής:

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γ. Μποροβήλος, ο Μ. Δαμόπουλος Γραμματέας Ένωσης Ξενοδόχων Πελοποννήσου, Γ. Κέντρος Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Δ. Βόσνος, Γ. Θεοδωρακόπουλος Τοπικός Εκπρόσωπος Τρίπολης, η Αναγνωστοπούλου Ουρανία γεν. γραμματέα του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου, ο Δημοτικός σύμβουλος Π. Παρασκευόπουλος, ο Δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης Π. Παπαχρόνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γορτυνίας & επικεφαλής παράταξης Ευστ. Κούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γορτυνίας Θ. Τρυφωνόπουλος, ο πρόεδρος Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης Ν. Αντζινάς, ο πρόεδρος Επαγγελματιών Βυτίνας Μ. Τσατσουλής, ο Αλεξόπουλος Άγ. πρόεδρος Συλλόγου Μαγουλιάνων, αντιπρόσωπος της Mainalon trail Τ. Καρατασάκης καθώς και ο πρ. Δήμαρχος Βυτίνας Κ. Κουντάνης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Υποτροφιών Νυμφασίας και αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής Ένωσης Τρ. Λατάνης και πρ. πρόεδροι της κοινότητας και του συλλόγου Νυμφασίας. Επίσης παρευρεθήκαν αρκετοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής.

Κύρια σημεία ομιλιών

«Προοπτικές και ανάπτυξη αγροτικής οικονομίας» Δρ. Χαράλαμπος Κασίμης, Γενικός γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην ομιλία του ο κ. Κασίμης, ανέπτυξε δράσεις του υπουργείου, οικονομικά μεγέθη ανταγωνιστικότητας, καθώς και πολιτικές ανάπτυξης που θα εφαρμοστούν, όπως: Στήριξη αγροτικών προϊόντων που ή αύξηση τους αγγίζει το 70%, αύξηση στα 400 εκ. € των προγραμμάτων Leader, χρηματοδότηση ευρυζωνικότητας, αγροτική οδοποιία, μοριοδότηση συλλογικών αγροτικών επιχειρήσεων, επιστροφή καινοτόμου και μορφωτικού δυναμικού στην ύπαιθρο.

«Ποιες οι προϋποθέσεις για να περάσει η Ελλάδα σε διατηρήσιμη ανάπτυξη», Δρ. Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Σαχινίδης μίλησε για το γενικό πλαίσιο της ελληνικής οικονομίας, όπως έχει διαμορφωθεί, πρότεινε την εφαρμογή συναινετικών πολιτικών από όλα τα κόμματα, στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές για ανακούφιση και ανάπτυξη, η υπερφορολόγιση είναι ανασταλτικός παράγοντας ανάπτυξης και πρότεινε την αξιοποίηση κρατικής περιουσίας στην ύπαιθρο και γενικότερα για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η ευρύτερη ανάπτυξη της χώρας, οδηγώντας αντίστοιχα και την περιοχή μας.

«Ο τουρισμός στην Αρκαδία σε μια διαλεκτική σχέση με τη φύση και τον πολιτισμό», από τον Δρ. Κωνσταντίνο Μαρινάκο, Προέδρο Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Καθηγητής Τουριστικού Μάνατζμεντ, Ε.Α.Παν/μίου. Στην ομιλία του ο κ. Μαρίνακος, παρέθεσε αρκετά στατιστικά στοιχεία για τον τουρισμό και τα χαρακτηριστικά των επισκεπτών στην Γορτυνία, μίλησε για σύνδεση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Αρκαδίας, αναφέροντας αρκετά παραδείγματα φυσιολατρικών και πολιτιστικών θεμάτων της περιοχής. Τόνισε την ανάγκη προβολής της φυσιολατρείας και της παραδοσιακής φιλοξενίας, όπως επίσης και την πεποίθηση του ότι η Αρκαδία προβάλλεται και προχωράει σταθερά στον δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης.

«Σύγχρονες θερμοκηπιακές καλλιέργειες προϊόντων αιχμής, με έξυπνη θερμοκηπιακή μονάδα» από τον Δημήτριο Καραμουσαντά, Διδάκτωρ-Μηχανικό, Καθηγητή-Κοσμήτορα Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, όπου παρουσίασε πρότυπη θερμοκηπιακή μονάδα με 5 εναλλακτικές πηγές ενέργειας (αιολική, γεωθερμία, ηλιακή, βιομάζα, βιοκαύσιμα). Επίσης ο κ. Άγγελος Δημητρακόπουλος Καθηγητής Εφαρμογών, έκανε μία σύντομη περιγραφή της λειτουργίας θερμοκηπίων στη Πελοπόννησο, των διάφορων συνδυασμών τους (πχ. ενυδροπονία) καθώς και των παραγόμενων προϊόντων τους.

«Σπάζοντας την γεωγραφική και παραγωγική απομόνωση». από τον Χρήστο Μέγα, δημοσιογράφο, Πρόεδρο του Ομίλου για τα Κοινωνικά και Εργασιακά Δικαιώματα (ΟΚΕΔ). O κ. Μέγας μίλησε για τα συγκριτικά στοιχεία της νέας ορμητικής και αειφόρου ανάπτυξης: το περιβάλλον, τον τουρισμό και την κατανάλωση ντόπιων προϊόντων, τις νέες τεχνολογίες, τις διατροφικές ιδιαιτερότητες της περιοχής, την ποιότητα και αυθεντικότητα προέλευσης των διατροφικών συστατικών, τον αγροτουρισμό, και την προβολή με κάθε μέσο του τόπου.

«Ασφαλιστική κάλυψη επιχειρηματικότητας και προϊόντων», ανέπτυξε ο κ. Γιώργος ΠαΪκόπουλος, Επιθεωρητής Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής και μέλος ΔΣ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο ομιλητής περιέγραψε την αναγκαιότητα κάλυψης προσωπικών και επιχειρηματικών κινδύνων, παρουσίασε τα μεγέθη του κλάδου, έκανε ιστορική αναδρομή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα της ασφαλιστικής συνείδησης και την έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τα ασφαλιστικά οφέλη.

Προτάσεις που διαμορφώθηκαν

Στις βασικές υποδομές, καταγράφηκε η κατασκευή οδικού άξονα που θα ενώνει το Λεβίδι με την Ολυμπία, παρακάμψεις των Λαγκαδίων και της Δημητσάνας και η συντήρηση του ορεινού οδικού δικτύου της περιοχής. Τέθηκε επίσης η δημιουργία αρδευτικών έργων για την διευκόλυνση της γεωργίας

Καινοτομία παραγωγής και εκπαίδευση. Στη κατηγορία αυτή εντάσσεται και το αίτημα μας, για την δημιουργία «έξυπνης» θερμοκηπιακής μονάδας στην Νυμφασία, η οποία θα συνδυάζει, παραγωγή, εκπαίδευση και καινοτομία. Μία μονάδα, Με την αιγίδα του ΤΕΙ Πελοποννήσου και την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα παράγει προϊόντα και θα δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Στη κατηγορία της αξιοποίησης του αγροτικού τοπίου η πρόταση για περαιτέρω ανάπτυξη της λίμνης του Λάδωνα, με την δημιουργία ακόμη και μονάδας εκτροφής βουβαλιών, και λοιπών παρεμβάσεων. Όπως επίσης και η δημιουργία προστατευμένων ζωνών για το κυνήγι στο Μαίναλο, ώστε να είναι ασφαλής η χρήση του από τους επισκέπτες. Επίσης συντήρηση των υπαρχόντων και διάνοιξη νέων μονοπατιών για την διευκόλυνση των περιηγήσεων.

Επιχειρηματικές ιδέες, όπως η αξιοποίηση των άφθονων πουρναριών και βελανιδιών της περιοχής ως εμπορεύσιμη καύσιμη ύλη (πχ. πέλετ). Επίσης η χρήση βιομάζας που υπάρχει στη περιοχή ως πηγή ενέργειας. Όπως επίσης και συνεταιριστικά σχήματα για την καλύτερη διαχείριση και εμπορία των προϊόντων.

Στο πολιτιστικό πεδίο, προτάθηκε η δημιουργία μουσείων παραδόσεων όπως πχ. μουσείο ποιμένων Νυμφασίας.

Ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού, με την αποκατάσταση των υπαρχόντων αθλητικών κέντρων και τη δημιουργία νέων στην περιοχή.

Χρήση του νέου ευρυζωνικού δικτύου, που αναπτύσσεται, για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, ειδικών γνώσεων και πρακτικών στους κατοίκους.

Πληροφόρηση/επικοινωνία, με δημιουργία κρατικών/περιφερειακών, γραφείων πληροφόρησης για την δυνατότητα ενημέρωσης των κατοίκων και τοπικών επιχειρηματιών σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 10:14 pm


1ο Θερινό Σχολείο «Ο Αγροτικός Χώρος ως Πολιτιστική Κληρονομιά» στη Δημητσάνα

Mε ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από κοινού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας και άλλους τοπικούς φορείς και πολίτες της Δημητσάνας πρόκειται να πραγματοποιήσει στη Δημητσάνα (28 Ιουλίου-5 Αυγούστου 2018) το 1ο Θερινό Σχολείο με θέμα «Ο Αγροτικός Χώρος ως Πολιτιστική Κληρονομιά».

Η Πρόσκληση απευθύνεται σε:

 • μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες κοινωνικής ανθρωπολογίας, εθνολογίας, λαογραφίας, πολιτισμικών σπουδών, πολιτιστικής διαχείρισης και συναφών επιστημονικών πεδίων,
 • στελέχη πολιτιστικών φορέων και μουσείων νεότερου πολιτισμού,
 • στελέχη οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμων και περιφερειών) αγροτικών περιοχών που διαχειρίζονται θέματα πολιτισμού,
 • στελέχη αγροτικών και γυναικείων συνεταιρισμών που ενδιαφέρονται να εργαστούν για την ανάδειξη τοπικών παραδοσιακών διατροφικών προϊόντων και παραδόσεων ως πολιτιστική κληρονομιά,
 • εκπαιδευτικούς αρμόδιους για τη σχεδίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Το Πρόγραμμα του Α΄ Θερινού Σχολείου

Αίτηση_Συμμετοχής

Κύριοι εκπαιδευτικοί στόχοι του Θερινού Σχολείου είναι:

• Να εισαγάγει συστηματικά τους συμμετέχοντες στη Σύμβαση για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003), καθώς και στις άλλες σχετικές συμβάσεις της UNESCO, και να αναδείξει τις δυνατότητες που παρέχουν για τη μελέτη, διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του αγροτικού χώρου.
• Να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και γόνιμου προβληματισμού μεταξύ διοίκησης, επαγγελματιών που διαχειρίζονται ποικιλοτρόπως την πολιτιστική κληρονομιά του αγροτικού χώρου και ειδικών επιστημόνων.
• Να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στην ανάγκη αναβάθμισης των τοπικών μουσείων, προκειμένου αυτά να αναδειχθούν σε φορείς που θα συνδράμουν στην ανάδειξη του αγροτικού χώρου ως πολιτιστικής κληρονομιάς με τρόπο σύγχρονο και δημιουργικό.
• Να αναδειχθεί η σημασία της ανάδειξης των τοπικών αγροδιατροφικών παραδόσεων ως πολιτιστικής κληρονομιάς.
• Να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στην έννοια του πολιτισμικού τοπίου και της ερμηνείας περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας και τις δυνατότητες επαγγελματικής απασχόλησης που παρέχονται στον τομέα αυτό.
• Να συνδράμει στη δημιουργία γόνιμου προβληματισμού για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του αγροτικού χώρου στο εγχώριο και διεθνές κοινό και να αναζητηθούν τρόποι για την αναβάθμισή της.
• Να αποτελέσει ένα πειραματικό εργαστήριο διαλόγου με την τοπική κοινωνία με σκοπό τον σχεδιασμό και την εφαρμογή δράσεων για την πολιτιστική κληρονομιά με συμμετοχική και δημοκρατική διάσταση.

Οι απόφοιτοι του Θερινού Σχολείου αναμένεται:

• να αποκτήσουν σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη για τις δυνατότητες που δίνει η Σύμβαση για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (2003) στη μελέτη, διαφύλαξη και ανάδειξη του αγροτικού χώρου ως πολιτιστικής κληρονομιάς,
• να εισαχθούν στα ζητήματα (δεοντολογικά, μεθοδολογικά κ.ά.) και στον προβληματισμό που προκύπτουν από τις πολιτικές διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς του αγροτικού χώρου,
• να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την πολιτιστική κληρονομιά οι φορείς που καλούνται να ασκήσουν σχετικές δημόσιες πολιτικές,
• να σχηματίσουν εμπεριστατωμένη άποψη για τις πολλές και ποικίλες όψεις της πολιτιστικής κληρονομιάς και για την ανάγκη να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη ως παράγοντας που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βιώσιμη και ενδογενή ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών.

 

Σημαντικές Ημερομηνίες
21 Ιουνίου: Έναρξη υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
28 Ιουνίου: Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής
3 Ιουλίου: Ανακοίνωση στον ιστότοπο http://ayla.culture.gr  (κατηγορία ΝΕΑ) των σπουδαστών του Θερινού Σχολείου 
10 Ιουλίου: Καταβολή του προβλεπόμενου χρηματικού ποσού εκ μέρους των υποψηφίων
28 Ιουλίου: Έναρξη του Θερινού Σχολείου

 

Το Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το 2ο Εργαστήριο της Τέχνης της Πέτραςτο οποίο θα έχει ως αντικείμενο τη διαφύλαξη και μετάδοση στις νεότερες γενιές της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας, καθώς και τη μελέτη, καταγραφή και προβολή της συμβολής και των επιδράσεων της τέχνης των Λαγκαδινών μαστόρων στην ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και οργανώνεται από την Κίνηση Πολιτών «Άνθη της Πέτρας» και άλλους φορείς στα Λαγκάδια Αρκαδίας από 30 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2018.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 9:15 pm


Με αγώνα μπάσκετ τιμούν τον Γιώργο Κουνιά στο Λεωνίδιο

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο διοργανώνουν αγώνα καλαθοσφαίρισης στη μνήμη του Γιώργου Κουνιά, αθλητή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο, Γενικός Γραμματέας της ΟΣΕΚΑ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 20:00 στο Δημοτικό Κλειστό Γήπεδο Λεωνιδίου.

 

 

 


 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 8:41 pm


Λαμπρόπουλοι και Παπαγιαννόπουλος της ΑΕΚ Τρίπολης Τένις με πρωτιές στο Άργος

Οι σπουδαίες καλοκαιρινές εμφανίσεις συνεχίζονται για την αγωνιστική ομάδα του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης. Σε ένα ακόμα τουρνουά όπου συμμετείχαν αθλητές μας κατάφεραν να φέρουν διακρίσεις για μια ακόμη φορά στην Τρίπολη. Πιο συγκεκριμένα τα αδέρφια Λαμπρόπουλοι (Άγγελος και Μιχάλης) καθώς και ο Παπαγιαννόπουλος Νίκος κατέκτησαν την 2η , την 3η και την 1ηθέση στο consolation draw  στο 7ο Open Junior Athlisis Cup 2018 αντίστοιχα.

Σε 32άρι ταμπλό τα αδέρφια Λαμπρόπουλοι πέρασαν επιτυχώς τρεις γύρους στο ταμπλό, πριν βρεθούν σε εμφύλια οικογενειακή μάχη στα ημιτελικά, όπου το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ύστερα από ανατροπή στο σκορ, σε 1,5 ώρα παιχνίδι υπέρ του Μιχάλη (24, 42 11-9). Ο Μιχάλης φανερά καταβεβλημένος από την κούραση του ημιτελικού δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα στον τελικό και ηττήθηκε από τον Κακουρίδη με 42, 40.

Από την άλλη ο Παπαγιαννόπουλος στο Consolation Draw κατέκτησε την 1η θέση κερδίζοντας τρεις γύρους αγώνων.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους μας τους παίχτες και καλή τους συνέχεια στο τουρνουά που διοργανώνει το Sparti Tennis Club και ήδη είναι σε εξέλιξη.

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 8:15 pm


Πότε καταβάλλεται το ΚΕΑ

Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, ανακοινώθηκε η πληρωμή του ΚΕΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2018.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 8:00 pm


Τζιτζικώστας - Πατούλης εναντίον της συμφωνίας για το Σκοπιανό

Κοινή συνέντευξη τύπου για το ζήτημα των Σκοπίων παραχώρησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι «η Αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά», ώστε να μην επικυρωθεί η «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτήρισε, «συμφωνία των Πρεσπών» με τα Σκόπια «και το κείμενο αυτό να μείνει στην ιστορία ως ένα κείμενο που απλά υπέγραψαν κάποτε ένας κύριος Κοτζιάς με έναν κύριο Ντιμιτρόφ».

Η πρώτη πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Περιφέρεια, όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι η σύγκληση την επόμενη Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στη Θεσσαλονίκη, κοινής – διευρυμένης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τα Δημοτικά Συμβούλια των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας και με προσκεκλημένους τους φορείς, τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. «Ένας και μόνο είναι ο στόχος μας, να μην επικυρωθεί η ‘συμφωνία των Πρεσπών’», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

«Σήμερα, δεν ερχόμαστε μοιρολατρικά να αποδεχτούμε ως τετελεσμένα τα γεγονότα και τα αποτελέσματα της κατάπτυστης ‘συμφωνίας των Πρεσπών’. Σήμερα είμαστε εδώ ενωμένοι όσο ποτέ για να αποτρέψουμε να μετατραπούν τα γεγονότα και τα αποτελέσματα αυτά, σε τετελεσμένα. Ξεκάθαρα, επαναλαμβάνω αυτό που είπα δημόσια και το Σάββατο, πριν την υπογραφή της ‘συμφωνίας’: Η Αυτοδιοίκηση στη Μακεδονία και σε ολόκληρη την χώρα θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε αυτή η συμφωνία να μην επικυρωθεί ποτέ. Τα ψέματα τελείωσαν. Η βουβή και κρυφή διπλωματία τελείωσε. Η ώρα της ευθύνης για όλους και για τον καθένα ξεχωριστά ξεκίνησε», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε τα διαδοχικά λάθη της Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση και γενικότερα στο χειρισμό του ζητήματος των Σκοπίων.

«Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια δεν αποτελεί λύση, αλλά εθνική ήττα. Αποδείχθηκαν, εκτός από εμμονικοί, και μοιραίοι για τη χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα, υπογράφοντας μια ‘συμφωνία’ που ανοίγει νέες πληγές υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου μας. Και μάλιστα αρνούνται και στερούν από τον ελληνικό λαό το δικαίωμά του να εκφραστεί δημοκρατικά για αυτή τη ‘συμφωνία’, είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κουνάνε και το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία, λοιδορώντας και καθυβρίζοντας τους πολίτες που αντιδρούν. Ακόμα όμως και η προπαγάνδα έχει όρια. Δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό, υπόγειο και οργανωμένο σχέδιο. Οι αντιδράσεις της κοινωνίας είναι απόρροια αποκλειστικά και μόνο των λαθών της κυβέρνησης και της κατάπτυστης συμφωνίας που υπέγραψε, αγνοώντας την ισχυρή πλειοψηφία του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και η Αυτοδιοίκηση της χώρας βγαίνει μπροστά. Κάνουμε το πρώτο βήμα» και ανακοίνωσε τη σύγκληση κοινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με όλους τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hotel στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Στην κοινή αυτή διευρυμένη συνεδρίαση θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς, τα Επιμελητήρια, τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, οι Ιερές Μητροπόλεις, οι Σύλλογοι και οι Ενώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης θα προσκληθούν οι Περιφέρειες και τα Δημοτικά Συμβούλια Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

«Δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο να παραδώσουμε στα Σκόπια, ‘μακεδονική’ ταυτότητα, γλώσσα, και όνομα, να δώσουμε δηλαδή, υπόσταση στον αλυτρωτισμό. Δεν αποδεχόμαστε τη συμφωνία, δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα. Ενωμένη η αυτοδιοίκηση θα εκφράσει τον ελληνικό λαό για το θέμα. Καλά θα κάνει, έστω και τώρα, έστω και αργά η Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα πολιτικά κόμματα, και κάθε Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου ξεχωριστά, να ακούσουν τον ελληνικό λαό. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά έχει πλέον την εθνική και ιστορική ευθύνη για το παρόν και το μέλλον της χώρας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Αυτοδιοίκηση όλης της χώρας είναι ενωμένη, με στόχο να ενώσει κι όχι να διχάσει τους Έλληνες, να συμβάλει θετικά, «ώστε να μπορέσουμε ως χώρα και ως λαός να σηκώσουμε ξανά ψηλά το κεφάλι». «Διαπιστώνω ότι οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, όχι μόνον της Μακεδονίας, αλλά όλης της Ελλάδος, είναι εξοργισμένοι, γιατί κάποιοι βάφτισαν ρεαλισμό την υποχωρητικότητα. Είναι εξοργισμένοι γιατί βαφτίστηκε το ξεπούλημα της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας, ως αναγκαία υποχώρηση και μέρος της λύσης σε ένα πρόβλημα που χρόνιζε. Διαφωνούμε απόλυτα με τη συμφωνία που υπέγραψε η Κυβέρνηση. Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να έχει ισχύ, αν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής και του ελληνικού λαού. Τονίσαμε την ανάγκη για ένα τόσο σοβαρό θέμα, την τελική απόφαση να την πάρει όχι η Βουλή, αλλά ο ίδιος ο λαός, με τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος. Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι μονόδρομος. Είναι δημοκρατική διέξοδος. Γνωρίζουμε καλά ότι δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν με βάση τις θεσμικές μας αρμοδιότητες να κάνει δημοψήφισμα. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να κινητοποιήσουμε τις τοπικές κοινωνίες , ώστε να απαιτήσουν αυτές το δημοψήφισμα. Αυτό επίσης που μπορούμε να κάνουμε είναι να απαιτήσουμε από όλα τα πολιτικά κόμματα να δεσμευθούν ότι δεν θα επικυρώσουν καμία τέτοια συμφωνία με την ψήφο τους, αν και όταν έρθει στη Βουλή η συμφωνία».

Ο κ. Κυρίζογλου επισήμανε: «Μετά μια εξάμηνη διαπραγμάτευση, χωρίς να αποφανθεί η Βουλή επί του θέματος, χωρίς δημοψήφισμα χωρίς εκλογές, χωρίς τη δημοκρατική νομιμοποίηση, υπογράφηκε μια συμφωνία, την οποία δεν αποδεχόμαστε. Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε στο πλαίσιο του νόμου και του Συντάγματος. Θέλω να καταγγείλω την ακραία στάση της αστυνομίας , αλλά και την αλαζονεία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά για τους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά ανήμερα της συμφωνίας στις Πρέσπες. Δεν μπορεί να επιδεικνύεται τέτοια αγριότητα σε πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά. Αυτό δείχνει μια καθεστωτική και αντιδημοκρατική νοοτροπία. Αν τολμήσουν να μας συκοφαντήσουν και να παραχαράξουν τα όσα λέμε, τους απαντάμε: Δεν σας φοβόμαστε. Πρόκειται για ένα θέμα που υπερβαίνει τα κόμματα και τις συμφωνίες. Η συμφωνία που υπογράφηκε είναι απαράδεκτη και η συνείδηση του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να τη δεχτεί. Το πατριωτικό αυτό ζήτημα υπερβαίνει κόμματα και ιδεολογίες».

Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος τόνισε την αντίθεσή του στη «συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ», όπως είπε και σημείωσε ότι «η συμφωνία δεν είναι αποδεκτή επειδή εκτός των άλλων δεν αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα του ζητήματος των Σκοπίων, τον αλυτρωτισμό. Πιστεύουμε σε ένα κοινό μέλλον ειρήνης, ασφάλειας και φιλίας και στη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε πεδίο διασυνοριακής συνεργασίας και ανάπτυξης, αλλά με όρους αποδεκτούς».

Την αντίθεσή τους στη «συμφωνία» δήλωσαν στη συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Ευάγγελος Λαμπάκης και η Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Βρυσίδου, ενώ το παρών έδωσαν και πολλοί Δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 7:41 pm


Οι 6 ενδιαφερόμενοι για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ) ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης ή/και Μεγαλόπολης.

Ειδικότερα, φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν εμπρόθεσμα, σύμφωνα με την από 31.05.2018 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, τα ακόλουθα έξι (6) Ενδιαφερόμενα Μέρη (με αλφαβητική σειρά):

1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (CONSORTIUM)
2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
3. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ENERGETICKÝ Α PRŮMYSLOVÝ HOLDING, Α.S. (“EPH”)
5. INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED
6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Οι σύμβουλοι της Δ.Ε.Η Α.Ε. αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν το πόρισμά τους προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Η τελική απόφαση για τους υποψηφίους που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 7:20 pm


Περιφέρεια Πελοποννήσου και νέα δεδομένα της ΑΟΖ

Το Σάββατο 23/6/2018 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τριπόλεως και ώρα 18.00μμ θα πραγματοποιηθεί Masterclass με τίτλο «Περιφέρεια Πελοποννήσου και νέα δεδομένα της ΑΟΖ» με ομιλητές τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον κύριο Ηλία Κονοφάγο Χημικό Μηχανικό του Ελβετικού Ομόσπονδου Πολυτεχνείου της Λοζάνης και τον κύριο Νίκο Λυγερό Στρατηγικό Σύμβουλο.   
Αντικείμενο της διοργάνωσης αυτής αποτελεί η ΑΟΖ και τα νέα δεδομένα για το θαλάσσιο οικόπεδο 11 που αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι εξελίξεις που υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο, λόγω των διαπραγματεύσεων και των συμφωνιών που πέτυχε η Ελλάδα, δημιουργούν ένα θετικό πεδίο δράσης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Τα δεδομένα της Ελληνικής ΑΟΖ αποτελούν μια τεράστια καινοτομία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και είναι σημαντικό μέσω από τη διοργάνωση αυτού του masterclass να ενημερωθούν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα και για τα τεχνικά και για τα επιστημονικά θέματα.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 7:02 pm


«Sunshine on Leith» - Αυτή είναι η κερκίδα της Χιμπέρνιαν (pics,vid)

Οι φανατικοί οπαδοί των «Hibs» και η ατμόσφαιρα στο «Ίστερ Ρόουντ»

Η Χιμπέρνιαν είναι πιθανή αντίπαλος του Αστέρα Τρίπολης στην 2η προκριματική φάση του Europa League αφού είναι το μεγάλο φαβορί στον πρώτο γύρο κόντρα στην αδύναμη Ρούναβικ από τους Νήσους Φερόες.

Η ''Hibs'' είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Σκωτίας αποτελώντας ένα κλασικό Βρετανικό club το οποίο μάλιστα έχει την θερμή υποστήριξη των φιλάθλων του οι οποίοι έχουν τον τρόπο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να δίνουν το δικό τους σόου από την εξέδρα.

Φανατικοί, γεμάτοι πάθος για την αγαπημένη τους ''Hibs'', ενθουσιώδεις με πολλά χαρακτηριστικά τραγούδια ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές όπου τα πράγματα ξεφεύγουν με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα επεισόδιο στον τελικό του Σκωτσέζικου Cup με τους οπαδούς της Ρέιντζερς όπου βρήκε νικήτρια και Κυπελλούχο την ομάδα του Εδιμβούργου με 3-2.

Το Ίστερ Ρόουντ των 22. 421 θέσεων είναι πάντα, σε κάθε παιχνίδι της Χιμπέρνιαν σχεδόν γεμάτο με τους green funs του Λιθ να δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα για χάρη της αγαπημένης τους ομάδας τους μπαίνοντας στην εξίσωση των αγώνων και αυτοί με τον δικό τους βέβαια ξεχωριστό τρόπο.

Τα εντός έδρας παιχνίδια έχουν την μορφή της γιορτής για τους φιλάθλους της Χιμπέρνιαν οι οποίοι δεν σταματούν στιγμή να τραγουδούν και το γήπεδο με την εξαιρετική ακουστική που έχει ως γνήσια Βρετανική ποδοσφαιρική αρένα να μετατρέπεται σε ένα πράσινο ποτάμι.

Οι ''Hibs Funs'' εκτός από το Εδιμβούργο ακολουθούν παντού πιστά την ομάδα τους και μάλιστα με ιδιαίτερα μαζικό τρόπο είτε πρόκειται για αγώνες της Χιμπέρνιαν εκτός Σκωτίας είτε πρόκειται αναμετρήσεις εκτός έδρας.

Τα υψωμένα κασκόλ σε πράσινο και λευκό φόντο και το ''Sunshine on Leith'' που τραγουδάει όλο το γήπεδο είναι σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά που δημιουργούν οι ''Hibs Funs'' κάνοντας το Ίστερ Ρόουντ να δονείται κυριολεκτικά.

Σε περίπτωση που η Χιμπέρνιαν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και τον ρόλο του φαβορί κόντρα στην Ρούναβικ και βρεθεί τελικά στον δρόμο του Αστέρα όσοι αποφασίσουν από την Αρκαδία να κάνουν το ταξίδι στο Εδιμβούργο στις 26 Ιουλίου είναι σίγουρο πως θα είναι για αυτούς μια άκρως συναρπαστική και αξέχαστη ποδοσφαιρική εμπειρία.

Όσοι δεν θα μπορέσουν να πάνε στην Σκωτία να δουν τον Αστέρα και να ζήσουν από κοντά την ατμόσφαιρα ενός τέτοιου γηπέδου θα έχουν την ευκαιρία στις 2 Αυγούστου να πάρουν γεύση από την πράσινη εξέδρα στο γήπεδο ''Θεόδωρος Κολοκοτρώνης''.

Δείτε στα βίντεο στιγμές από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο Ίστερ Ρόουντ και γνωρίστε καλύτερα τους funs της Χιμπέρνιαν.

Αντώνης Χρονάκης

Ειδήσεις: 
Video: 

Sunshine on Leith Aberdeen v Hibernian Scottish Cup semi

Video of Sunshine on Leith Aberdeen v Hibernian Scottish Cup semi

Hibs fans - Sunshine on Leith/I'm on my Way - vs Hearts Feb 2016

Video of Hibs fans - Sunshine on Leith/I'm on my Way - vs Hearts Feb 2016

Hibs fans sing Glory Glory

Video of Hibs fans sing Glory Glory

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 7:00 pm


ΔΕΥΑΤ: Αθωωτικές οι δικαστικές αποφάσεις για μη σύννομη λειτουργία του βιολογικού

Η Δ.Ε.Υ.Α.Τ στο πλαίσιο της συνεχούς και διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών και συνδρομητών της σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών της και με αταλάντευτο γνώμονα την διασφάλιση του πολυτίμου αγαθού της Δημόσιας Υγείας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι σύμφωνα με δύο πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις του Μον/λους Πλημ/κειου Τρίπολης, κρίθηκαν αθώοι ,ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Τ κ. Γεώργιος Καρώνης και ο υπεύθυνος του βιολογικού καθαρισμού κ. Παν. Κοτσιώνης , οι οποίοι μετά από σχετικό έλεγχο των Αρμόδιων Αρχών είχαν κατηγορηθεί για μη σύννομη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και για υποβάθμιση του περιβάλλοντος .

Αποδείχθηκε στα Δικαστήρια και επικυρώθηκε με τις δυο αθωωτικές αποφάσεις ότι ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ή ΒΛΑΒΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ καθώς οι τιμές των μετρήσεων των δειγμάτων που έλαβαν οι αρμόδιοι ελεγκτές ήταν όχι απλά εντός των νομίμων ορίων άλλα πολύ κάτω από αυτά.  Η απόδοση της επεξεργασίας των λυμάτων ήταν εξαιρετικά υψηλή, μεγαλύτερη του 99% , καθώς το BOD5 βρέθηκε μικρότερο από 1 mg/lt όταν το επιτρεπόμενο όριο της νομοθεσίας είναι 25 mg/lt, έτσι ώστε το περιβάλλον να προστατεύεται αποτελεσματικά, αποδεικνύοντας ότι η ΔΕΥΑΤ εφαρμόζει αυστηρή πολιτική προστασίας της Δημόσιας Υγείας , ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 6:44 pm


Με την κλίμακα μισθωτών η φορολόγηση εσόδων από αγροτική δραστηριότητα

Τα κέρδη από ατομική αγροτική δραστηριότητα φορολογούνται αυτοτελώς με την κλίμακα των μισθωτών, χωρίς, δηλαδή, τα εισοδήματα αυτά να αθροίζονται με τυχόν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα και από μισθούς και συντάξεις.

Επιπλέον σε εγκύκλιό της η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι o φόρος που προκύπτει για το εισόδημα από ατομική αγροτική επιχείρηση μειώνεται κατά το ποσό που προβλέπεται στο άρθρο 16 του ν. 4172/2013. Η μείωση του φόρου εφαρμόζεται μόνο για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, όπως αυτοί ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον τουλάχιστον το 50% του εισοδήματός τους προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα.

«Στο συνολικό εισόδημα του προηγούμενου εδαφίου δεν περιλαμβάνονται η κύρια σύνταξη από ΟΓΑ, οι αμοιβές από παροχή εργασίας με εργόσημο, οι αμοιβές εργαζομένων που υπάγονται στην ασφάλιση ΟΓΑ σε τυποποιητήρια, συσκευαστήρια και σε συναφείς χώρους, για έως εκατόν πενήντα (150) ημερομίσθια ανά έτος, καθώς και οι αμοιβές μελών αγροτικών ή/και γυναικείων συνεταιρισμών, που απασχολούνται περιστασιακά και υπάγονται στην ασφάλιση ΟΓΑ. Σημειώνεται ότι ο χαρακτηρισμός του κατ’ επάγγελμα αγρότη προκύπτει από επίσημη ταυτοποίηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (αριθ. ΠΟΛ 1068/2018 Απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε)», αναφέρει η ΑΑΔΕ.

Επιπλέον τονίζεται ότι κατά την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για όσους δηλώσουν εισόδημα από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του εντύπου Ε3 (Πίνακας ΣΤ’), ανεξάρτητα από το αν υπάρχει απαλλαγή ή όχι από την τήρηση βιβλίων των Ε.Λ.Π. και από την ένταξή τους ή όχι στο ειδικό ή στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α.. Το αποτέλεσμα του καθαρού εισοδήματος από άσκηση ατομικής αγροτικής δραστηριότητας, όπως αυτό προκύπτει στο έντυπο Ε3, μεταφέρεται στο έντυπο Ε1, στον Πίνακα Γ1 Εισόδημα από Αγροτική Επιχειρηματική Δραστηριότητα. Διευκρινίζεται ότι η ΕΠΙΛΟΓΗ 1 ΣΤΟΝ ΚΩΔ. 009 του εντύπου Ε3, συμπληρώνεται για τις αγροτικές επιχειρήσεις τις υπαγόμενες στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α.. Η ΕΠΙΛΟΓΗ 2 για το ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. (άρθρο 41 του ν. 2859/2000 – Α’ 248) και η ΕΠΙΛΟΓΗ 3 για το αφανές καθεστώς αγροτών (χωρίς ΚΑΔ).

(ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 6:43 pm


Φυγάδευσαν τον Σώρρα από τα δικαστήρια - Αρνείται τις κατηγορίες

Εκατοντάδες οπαδοί του τού συμπαραστάθηκαν στην Ευελπίδων

Υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό πήρε το δρόμο για τις φυλακές ο Αρτέμης Σώρρας. Οι άνδρες των ΜΑΤ τον απομάκρυναν από την Ευελπίδων μέσα από το πάρκο, προκειμένου να αποφύγουν να έρθει κοντά στους περίπου 500 οπαδούς του που παρέμεναν έξω από τα δικαστήρια από νωρίς το πρωί. 

Εξω από το κτίριο 10 του δικαστικού συγκροτήματος όπου απολογήθηκε βρέθηκαν περίπου 10 υποστηρικτές του, στους οποίους φώναξε «στα χέρια σας όλα τώρα». Ο Σώρρας κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς είναι ύποπτος φυγής με δεδομένο ότι ήταν φυγόποινος και φυγόδικος επί 15 μήνες και με την προφυλάκισή του κλείνει η δικογραφία για τη δράση της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις. Πλέον θα κριθεί αν θα παραπεμφθούν και ποιοι σε δίκη. 

Σύμφωνα με πληφορίες ο Αρτέμης Σώρρας αρνήθηκε ενώπιον του ανακριτή το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει υποστηρίζοντας ότι είναι έωλο. Μάλιστα προτίθεται να ζητήσει την άρση της προφυλάκισης του με προσφυγή που προτίθεται να καταθέσει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο στο επόμενο πενθήμερο.

(ΠΗΓΗ: protothema.gr)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 6:20 pm


«Λευκή Νύχτα» τον Αύγουστο στην Τρίπολη

Συνάντηση Παυλή με τον Εμπορικό Σύλλογο για τα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21/06/2018 μεταξύ του Δημάρχου και του Εμπορικού Συλλόγου, σχετικά με την κατάθεση της πρότασης του Δήμου Τρίπολης στο πλαίσιο της Δράσης με τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» Open Mall και την πιθανή συνεργασία τους, με βασική επιδίωξη την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, που αναπτύσσεται σε στοχευμένες εμπορικές περιοχές της Τρίπολης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης ενημέρωσε τον Εμπορικό Σύλλογο για τις μέχρι στιγμής ενέργειές του αλλά και για τις προϋποθέσεις ένταξης και τις ιδιαίτερες παρεμβάσεις ανάπλασης που πρόκειται να γίνουν στο πλαίσιο δράσης του έργου.

Παράλληλα έγινε και μια πρώτη συζήτηση για την οργάνωση της επόμενης λευκής νύχτας στην Τρίπολη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

 

Λίγα λόγια για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου – Open Mall

H δράση των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου – «Οpen Mall», έχει ως στόχο την καλύτερη αξιοποίηση καταστημάτων σε συγκεκριμένα σημεία κάθε πόλης ανά την Ελλάδα, με τη χρηματοδότηση και του ΕΣΠΑ.

Ο «Μεγάλος Πρωταγωνιστής της Ανάπτυξης», έχει ως στόχο να αλλάξει ριζικά την αρχιτεκτονική όψη των κέντρων των πόλεων.

Ο προϋπολογισμός ξεκινάει από τα 50 εκατ. ευρώ και αφορά σε παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα. Θα κληθούν οι δήμοι σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους σε κοινά σχήματα να καταθέσουν κοινή πρόταση που θα αφορά στη δημιουργία ανοικτού κέντρου εμπορίου στο δήμο. Σε περίπτωση που ο εμπορικός σύλλογος δεν συμφωνεί, τότε ο δήμος θα μπορεί να καταθέσει σχετική πρόταση από κοινού με το επιμελητήριο της περιοχής.

Σημειώνεται ότι προϋποθέσεις συμμετοχής έχουν τουλάχιστον 50 επιχειρήσεις ακόμη κι αν δεν είναι μέλη του συλλόγου, όπως επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, κινηματογράφοι, ιατρεία, κέντρα αισθητικής κ.λπ.

Δελτίο Τύπου

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 6:02 pm


Καταστροφικό χαλάζι στο χωριό Σέρβου Γορτυνίας

Καταστροφικό ήταν το χαλάζι που με σφοδρότητα έπληξε το χωριό Σέρβου στη Γορτυνία την Πέμπτη 21 Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, δηλαδή την ημέρα που σηματοδοτεί την αρχή του καλοκαιριού.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕ Γορτυνίας κυρία Μαρίνα Διαμαντοπούλου «ανέβασε» μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook με τα απογοητευτικά αποτελέσματα της χαλαζόπτωσης στα κηπευτικά:

Σέρβου Γορτυνίας
Θερινό Ηλιοστάσιο 2018 σήμερα ...
μ' αυτές τις απαγοητευτικές εικόνες...
Ό,τι απέμεινε από το προχθεσινό χαλάζι καταστράφηκε με το σημερινό.

Σημειωτέον ότι ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση έπληξε και τα Λαγκάδια (δείτε ΕΔΩ).

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 5:51 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr