1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πρόσω ολοταχώς για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ η Περιφέρεια Πελοποννήσου (video)

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 25 Μαΐου κλήθηκε να συνεδριάσει δύο φόρες,προκειμένου να λάβει απόφαση για το πολύ σημαντικό έργο της ΠεριφέρειαςΠελοποννήσου, αυτό της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ.
Η πρώτη συνεδρίαση ήταν ατελέσφορη,καθώς υπήρξαν ενστάσεις επί της δημοπράτησης με τη διαδικασία να κωλυσιεργεί. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου έδρασε αστραπιαία και μόλις λίγες ώρεςμετά, συνεδρίασε εκ νέου για να λάβει εν τέλει την απόφαση για να προχωρήσει το έργο.

Περίπου στις 15:00 άρχισε ξανά η συνεδρίαση, παρουσία της κυρίας Φακιολά,νομικής συμβούλου, η οποία ενημέρωσε τα μέλη για τους λόγους τους οποίους αποκλείστηκε ο εργολάβος ο οποίος έκανε την ένσταση από το έργο της αποκατάστασης, όπως ότι ο εργολάβος δεν είχε προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνταν από τον διαγωνισμό.

Στη συνέχεια, και έπειτα από διαλογική συζήτηση, το σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δώσει το έργο στον εργολάβο που έδωσε το μεγαλύτερο ποσοστόέκπτωσης ύψους 46,11% επί του προϋπολογισμού του έργου, που φθάνει στα 23,5 εκατ. ευρώ.

Η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κυρία Ντίνα Νικολάκου σε δηλώσεις της μετά τηλήξη της συνεδρίασης ανέφερε ότι το έργο αυτό συνέπεσε με την ίδια ημερομηνία που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης βγήκε νικητής στις εκλογές.

Video: 
Video of 3BvS2set1JY

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 9:11 pm


Αστέρας Τρίπολης: Με το μυαλό στον Ατρόμητο

 
 
 

Μετά την επιστροφή από τη Θεσσαλονίκη και τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική των play off της Super League, η αρκαδική ομάδα προπονήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (25/05, 18:00).

Το προπονητικό πρόγραμμα περιελάμβανε αποκατάσταση για όσους αγωνίστηκαν στην Τούμπα, ενώ οι υπόλοιποι δούλεψαν σε ασκήσεις ταχύτητας και παιχνίδια με μπάλα σε μικρούς χώρους.

Ο Αστέρας Τρίπολης θα προπονηθεί και πάλι το απόγευμα της Τρίτης (26/05) στις 18:00, ενώ στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα όπου την Τετάρτη (27/05, 17:15) θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο για την 3η αγωνιστική των play off.

Γι' αυτή την αναμέτρηση ο Στάικος Βεργέτης δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Νίκο Φερνάντεζ και Γιαννιώτα.

 
 
 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 9:01 pm


Επιτυχημένη η 3η Ημέρα Καριέρας στην Τρίπολη (video)

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας στην Τρίπολη η 3η Ημέρα Καριέρας του Έργου «ΒΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑ». Η Ημέρα Καριέρας υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 6 «Δικτύωση Α.Σ. και ωφελουμένων με τοπικούς και παραγωγικούς φορείς /Ημέρες καριέρας» και αποσκοπεί στη δικτύωση των επιχειρήσεων με τους συμμετέχοντες/καταρτιζόμενους του έργου «ΒΙΟ-ΑΡΚΑΔΙΑ», δίνοντας την ευκαιρία άμεσων επαφών και συνεντεύξεων με κατάλληλο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό για την κάλυψη των αναγκών σε θέσεις εργασίας.

Μέσω των Ημερών Καριέρας οι επιχειρήσεις της Αρκαδίας αποκτούν την ευκαιρία άμεσων επαφών και συνεντεύξεων με κατάλληλο και ειδικευμένο προσωπικό, για την κάλυψη των αναγκών τους σε θέσεις εργασίας.

Εκπρόσωποι από την Τεχνική Εκπαιδευτική Α.Ε., συμπράττων εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΒΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑ»,βρέθηκαν στην εκδήλωση και μίλησαν στους παρευρισκομένους οι οποίοι ωφελούνται από το πρόγραμμα λαμβάνοντας τις απαραίτητες γνώσεις για να καταξιωθούν στον χώρο εργασίας και να καταφέρουν να σταδιοδρομήσουν.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΒΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑ» κατόπιν σχετικής έγκρισης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Πελοποννήσου υλοποιεί το Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) με τίτλο «ΒΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑ» στο οποίο συμμετέχουν 100 ωφελούμενοι (90 άνεργοι, 10 αγρότες) της Π.Ε. Αρκαδίας.

Δείτε με τη σειρά στο βίντεο που ακολουθεί τον συντονιστή της συζήτησης δημοσιογράφο Σωτηρόπουλο Τριαντάφυλλο , τον γενικό γραμματέα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Νικόλαο Τότση, τον Παπαδόπουλο Ιωάννη, Πρόεδρος Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας, και τον Νίκο Θελερίτη, υπεύθυνο Επικοινωνίας της Τεχνικής Εκπαιδευτικής Α.Ε. και τον αντιδήμαρχο Τρίπολης κ. Βόσνο.

Video: 
Video of 5Yn4ZNbhKCo

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 8:18 pm


Τα ιερά Λείψανα της Αγίας Ακυλίνης της Ζαγκλιβερινής στην Τρίπολη

Σᾶς γνωρίζομε ὅτι τήν Κυριακή 7η Ἰουνίου 2015 καί ὥρα 7:30 μ.μ. Θά ἔχωμε τήν εὐλογία νά ὑποδεχθοῦμε στόν Ἱερό Ναό Προφήτου Ἡλιού – Νεομαρτύρων Τριπόλεως, τά ἱερά Λείψανα τῆς Ἁγίας ἐνδόξου Νεομάρτυρος Ἀκυλίνης τῆς Ζαγκλιβερινῆς, ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ἰερισσοῦ, Ἁγίου Ὄρους καί Αρδαμερίου, τά ὁποῖα θά τεθοῦν εἰς προσκύνησιν των μέχρι καί τό πρωἰ τῆς Κυριακῆς 14ης Ἰουνίου 2015.

Κατά τήν διάρκεια τῆς φιλοξενίας των στόν ὡς ἄνω Ἱερό Ναό θά τελοῦνται καθημερινῶς ἱερές Ἀκολουθίες, στίς ὁποῖες σᾶς προσκαλοῦμε νά συμμετάσχετε γιά νά συμπροσευχηθώμε καί νά λάβωμε τήν εὑλογία τῆς Ἁγίας.

 

Ἐκ τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Συμβουλίου

Πρόγραμμα

 

Κυριακή 7 Ιουνίου

7:30μ.μ. Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Ακυλίνης στὴ συμβολὴ των οδών Ειρήνης Μπακοπούλου & Δήμητρος (4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης) από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ και στη συνέχεια πομπή προς τον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού. Τα Ιερά λείψανα θα μεταφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ.

Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων

Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων προς τον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού Τριπόλεως με Στρατιωτικό όχημα, συνοδεία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του Χριστεπώνυμου Πληρώματος.

Ώρα 8:00μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ και Μαντινείας και Κυνουρίας
κ.κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Δευτέρα 8 Ιουνίου

Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ώρα 5:30μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκληση της Αγίας Ακυλίνης.

Ώρα 8:00μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Αγίας Ακυλίνης.

 

Τρίτη 9 Ιουνίου

Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 5:30μ.μ. Εσπερινός, Ιερά Παράκληση της Αγίας Ακυλίνης και στην συνέχεια ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ανδρέα Κονάνο με θέμα: «Ἀλήθειες πού συχνά ξεχνάμε».

Ώρα 8:00μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Αγίας Ακυλίνης.

 

Τετάρτη 10 Ιουνίου

Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 5:00μ.μ. Ακολουθία του Αγίου Ευχελαίου.

Ώρα 8:30μ.μ. Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Κοιμήσεως του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, όπου θα ψάλλει ο χορός των ψαλτών του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως.
Στην Ιερά Αγρυπνία θα τεθεί εις προσκύνηση η  Ιερά Εικόνα του Αγίου που περιέχει τμήμα της καρδιάς του.

 

Πέμπτη 11 Ιουνίου

Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Κοιμήσεως του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού.

6:00μ.μ. Εσπερινός, Ιερά Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού και στην συνέχεια ομιλία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Εφραίμ.

Ώρα 8:00μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Αγίας Ακυλίνης.

 

Παρασκευή 12 Ιουνίου

Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 5:30μ.μ. Εσπερινός, Ιερά Παράκληση της Αγίας Ακυλίνης.

Ώρα 8:30μ.μ. Ιερά Αγρυπνία, όπου θα ψάλλει ἡ Γερόντισσα Μαριάμ μέ τη συνοδεία της.

Σάββατο 13 Ιουνίου

Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 7:00μ.μ. Εσπερινός.

Ώρα 8:30μ.μ. Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τα χορευτικά συγκροτήματα  της Πόλης μας θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς προς τιμήν της άφιξης της Αγίας Ακυλίνης στην πόλη της Τρίπολης.

Κυριακή 14 Ιουνίου

Ώρα 7:00π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων για την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού.

 

Βίος Αγίας

 

Ἡ Ἁγία Ἀκυλίνα καταγόταν ἀπὸ τὸ χωριὸ Ζαγκλιβέρι τῆς Θεσσαλονίκης καὶ ἀνατράφηκε ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς. Ὁ πατέρας τῆς ὅμως, σκότωσε ἕνα Τοῦρκο, μετὰ ἀπὸ φιλονικία μαζί του. Γιὰ ν’ ἀποφύγει τὴν τιμωρία τοῦ θανάτου, δέχτηκε τὸν μουσουλμανισμό. Ἀλλὰ ἡ μητέρα τῆς ἔμεινε σταθερὴ στὸν Χριστὸ καὶ κάθε μέρα δίδασκε στὴν Ἀκυλίνα τὴν ἀρετὴ καὶ τὴν πίστη. Παρὰ τὶς ἐπίμονες προσπάθειες τοῦ πατέρα της καὶ τὶς ἀπειλὲς τῶν Τούρκων, ἡ Ἀκυλίνα δὲν ἀρνήθηκε τὸν Χριστό. Ὅταν τὴν ὁδηγοῦσαν στὸ μαρτύριο τὴν ἀκολουθοῦσε καὶ ἡ μητέρα της, ποὺ τὴν παρότρυνε σ’ αὐτό. Ἡ Ἀκυλίνα ἤλεγχε μὲ θάρρος τοὺς Τούρκους καὶ τὴ θρησκεία τους, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ πεθάνει μαρτυρικά, μετὰ ἀπὸ πολυήμερο ραβδισμό, στὶς 27 Σεπτεμβρίου 1764 μ.Χ. σὲ ἡλικία 19 ἐτῶν.

Κανεὶς δὲν γνωρίζει ποὺ ἐναπόθεσαν οἱ συντοπίτες τῆς τὸ τίμιο λείψανό της. Λέγεται πὼς οἱ Τοῦρκοι θέλησαν ἀκόμη καὶ νεκρὴ νὰ τὴν κάνουν δική τους, γι’ αὐτὸ καὶ διέταξαν νὰ τὴν θάψουν στὸ τούρκικο νεκροταφεῖο ποὺ ἦταν κοντὰ στὸ τζαμὶ γιὰ νὰ ἱκανοποιήσουν ἔτσι τὸν ἄσβεστο ἐγωισμό τους. Ἔτσι κι ἔγινε. Τὸ θεόσταλτο ὅμως φῶς, ποὺ σὰν ἄστρο κατέβηκε ἀπὸ τὸν οὐρανὸ καὶ στάθηκε πάνω ἀπὸ τὸν τάφο τῆς, ἦταν τὸ σημεῖο ποὺ ὑποχρέωσε τοὺς χριστιανοὺς συμπατριῶτες της νὰ κλέψουν τὸ σῶμα της καὶ νὰ τὸ ἐνταφιάσουν κάπου ὅπου θὰ ἦταν ἀσφαλές.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 7:33 pm


Το Mainalon Trail στην εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» της Δευτέρας 25 Μαΐου παρουσίασε το πρώτο διεθνώς πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα, το οποίο θα εγκαινιαστεί το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου, το Mainalon Trail.

Στην εκπομπή παραβρέθηκαν ο Γιάννης Λαγός, ο εμπνευστής τους εγχειρήματος, ο Τάσος Νικολόπουλος, μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών Βυτίνας, και η Μαρία Κουρεμένου, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας και εθελόντρια.
Ο Γιάννης Λαγός εξήγησε τι είναι το Mainalon Trail: «Είναι ένα συνεχές μονοπάτι 75 χλμ. που ενώνει εννέα οικισμούς. Ξεκινά από τη Στεμνίτσα περνά από την κοιλάδα του Λούσιου, περνά από το Παλαιοχώρι, φτάνει στη Δημητσάνα, στο Ζυγοβίστι, στην Ελάτη, στη Βυτίνα».

Το μονοπάτι έχει πέντε διαδρομές, ενώ πληροί τις 41 προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένα μονοπάτι για να πιστοποιηθεί διεθνώς. Όπως είπε ο κ. Λαγός, στην Ευρώπη έχουν πιστοποιηθεί μόλις οκτώ μονοπάτια. Και επεσήμανε ότι το 65% του μονοπατιού είναι φυσικό, εξηγώντας ότι, προκειμένου να πιστοποιηθεί ένα μονοπάτι, πρέπει να είναι φυσικό κατά 35%.

Η διαδρομή, εν ολίγοις, είναι: Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Φραγκοβούνι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μοναστήρι Κερνίτσας, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο και Λαγκάδια.
Στην εκπομπή, επίσης, ο κ. Τάσος Νικολόπουλος παρουσίασε παραδοσιακά προϊόντα από τη Βυτίνα.

Τέλος, η κυρία Κουρεμένου εξήγησε πώς πρέπει να εξοπλιστεί κανείς ώστε να είναι καθ' όλα έτοιμος για να ακολουθήσει το μονοπάτι.

Δείτε στο βίντεο  ΕΔΩ από το 1:09:30
 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 7:15 pm


Υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής στη Βυτίνα

Στην Βυτίνα Αρκαδίας και την ευρύτερη περιοχή του Μαινάλου  29-31 Μαίου 2015 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του πρώτου στην Ελλάδα διεθνώς πιστοποιημένου μονοπατιού μήκους 70 περίπου χιλιομέτρων.

Στα πλαίσια των πολλών εορταστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα , η ταβέρνα "η Παλιά Βυτίνα" υποστηρίζοντας τις εικαστικές τέχνες , παρουσιάζει την υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής της Αφροδίτης Κυριαζή  με θέμα «ο ήχος του χρόνου" και θα αποτελείται από έργα  παλιών οχημάτων που ταξιδεύουν στο χωρόχρονο.

Για την καλλιτέχνιδα Αφροδίτη Κυριαζή τα οχήματα πάντα φάνταζαν ως  πηγή έμπνευσης, οχήματα που ταξιδεύουν αθάνατα στο χρόνο γιατί κουβαλάνε πάντα μαζί τους το βαρύ φορτίο  των ιστοριών των εικόνων και των διαδρομών που έχουν γίνει πλέον για αυτά αναμνήσεις. Οι αναμνήσεις είναι αυτές που τα καθιστούν αθάνατα να ταξιδεύουν αιώνια μέσα στο χρόνο.

Η έκθεση θα λάβει χώρα κατά μήκος του πεζόδρομου, λίγα μόλις μέτρα από την κεντρική πλατεία της Βυτίνας στην παραδοσιακή ταβέρνα "η παλιά Βυτίνα"

 Διάρκεια έκθεσης  29-30-31 Μαίου 2015

 καθημερινά 12:00-22:00μμ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 6:56 pm


Πατούλης: Να αναβαθμίσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κάλεσμα στους δήμους της χώρας με αφορμή τον εφετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σε μια κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης Α' βαθμού σε ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με ανοικτή επιστολή σε όλους τους δημάρχους της χώρας.

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει στην επιστολή του ότι, παρά το γεγονός ότι η κεντρική εξουσία δεν έχει εκχωρήσει ουσιαστικές αρμοδιότητες στους Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού, πέραν της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, η Αυτοδιοίκηση οφείλει να διεκδικήσει νέους ρόλους και αρμοδιότητες. 

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Θέμα: Συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, αποτελεί
ευκαιρία για να αναδείξουμε στις τοπικές κοινωνίες μας ότι η προστασία του
περιβάλλοντος πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους.

Παράλληλα όμως, μας υπενθυμίζει την υποχρέωση που έχουμε ως θεσμός να
αναδεικνύουμε ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής μας τα ζητήματα που αφορούν το στρατηγικό σχεδιασμό και την εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών.
Παρά το γεγονός ότι η κεντρική εξουσία δεν έχει εκχωρήσει ουσιαστικές
αρμοδιότητες στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, πέραν της διαχείρισης των αστικών
απορριμμάτων, θεωρώ ότι οφείλουμε να διεκδικήσουμε νέους ρόλους και
αρμοδιότητες, δίνοντας προτεραιότητα στα παρακάτω πεδία δράσης:

 Χωροταξία- Πολεοδομικός Σχεδιασμός
 Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων - Ανακύκλωση
 Διαχείριση των φυσικών πόρων σύμφωνα με την αρχή της αειφορίας:
έδαφος, νερό, φυσικές περιοχές και παράκτιες ζώνες,
 Μείωση της κατανάλωσης μη ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και
προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,
 Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και βελτιωμένη διαχείριση των συγκοινωνιών
και των μεταφορών που θα περιλαμβάνει αποτελεσματικότερες και
περιβαλλοντικά ορθολογικότερες αποφάσεις
 Δέσμες μέτρων με τα οποία θα επιτευχθεί βελτίωση της ποιότητας του
περιβάλλοντος στις αστικές περιοχές,
 Βελτίωση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας,
 Πολιτική Προστασία, αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών,
 Ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σύνολο των δημοτικών
πολιτικών.

Στο πρόσφατο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. που διοργανώθηκε πριν μερικές ημέρες στη
Χαλκιδική, πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις οι οποίες αποτυπώνονται στα
ψηφίσματα που εκδόθηκαν.

Οι αποφάσεις αυτές μας δεσμεύουν και μας υποχρεώνουν να αναλάβουμε
πρωτοβουλίες, προκειμένου να περάσουμε από το επίπεδο των φραστικών
διακηρύξεων, στις πράξεις.

Μπορούμε μέσα από τη συνεργασία των Δήμων μας, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή εμπειρία και τις καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί αλλού αλλά και τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, να αναλάβουμε πλέον ουσιαστικές αρμοδιότητες και πρωτοβουλίες πάνω στα ζητήματα του περιβάλλοντος.

Χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθειά μας θα αποδειχθεί η Επιτροπή Χωροταξίας,
Υποδομών και Περιβάλλοντος της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία συγκροτήθηκε με σκοπό να
αποτελέσει εργαλείο παραγωγής πολιτικής για την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού.
Με αφορμή λοιπόν το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος
στις 5 Ιουνίου 2015, ας ξεκινήσουμε μια κοινή προσπάθεια, με σκοπό αφενός την
αναβάθμιση του θεσμικού μας ρόλου στα ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής,
αφετέρου, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών των τοπικών μας
κοινωνιών.

Για τη φετινή χρονιά το σύνθημα της Ευρωπαϊκής καμπάνιας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι ΦΥΣΗ – Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΟ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ.

Ας στηρίξουμε την εκστρατεία αυτή, με όλες μας τις δυνάμεις.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 6:28 pm


Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και την καλύτερη διαχείριση και βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2015, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

1. Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16.00 έως 22.00 και το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 για το ρεύμα εξόδου από ώρα 08.00΄ έως 13.00΄, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας  μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

ε) Στην Εθνική Οδό  Θεσσαλονίκης –Καβάλας  από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) έως την Χ.Θ. 97+650 ( μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα).

 

2. Την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από 16.00 έως 23.00΄ ώρας, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:   

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθη-νών – Θεσσαλονίκης.

ε) Στην Εθνική Οδό  Καβάλας- Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.

 

3. Την Κυριακή 31 Μαΐου 2015,  δεν ισχύουν απαγορεύσεις.

 

4. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά οχήματα  αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά οχήματα  που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα οχήματα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτά-κτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

ζ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

η)   Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».

θ)   Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

ι) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν  οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

ια) Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα  που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόσιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπον αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

ιβ) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα.

ιγ) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα τα οποία προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων γραμμών εξωτερικού, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά (συνήθη εμπορικά και τελωνειακά έγγραφα) στα οποία αναφέρεται το όνομα του πλοίου για το οποίο προορίζονται καθώς και το λιμάνι ελλιμενισμού του.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 6:24 pm


Προμήθεια τροφίμων στον δήμο Μεγαλόπολης

Περίληψη Διακήρυξης

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης διακηρύσσει Πρόχειρο Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή ανά είδος (επί τοις εκατό), για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» (Αρτοποιϊου - Ιχθειοπωλείου & Κατεψυγμένα, Κρεοπωλείου, Οπωροπωλείου, Παντοπωλείου) για τις ανάγκες του Δήμου Μεγαλόπολης (1ον.Της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρηση και 2ον. Της Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης), προϋπολογισμού 36.420,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

Ο Διαγωνισμός θα γίνει την 2 / 6 / 2015 και ώρα. 09,00΄ - 09,30΄ π.μ. (λήξη υποβολής προσφορών) στο 1ο Όροφο στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης, στην οδό Π. Κεφάλα 10 & Σταθοπούλου, ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής .

Η εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, θα είναι 2% επί του προϋπολογισμού εκτός ΦΠΑ και ορίζεται στο ποσό των εξακοσίων σαράντα τεσσάρων ευρώ και εξήντα λεπτών (644,60), κατατεθειμένη με Εγγυητική Επιστολή Τραπέζης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία (2ος Όροφος) του Δήμου Μεγαλόπολη, οδός Π. Κεφάλα 10 & Σταθοπούλου στο τηλέφωνο 2791 360 211, Γραφείο Προμηθειών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Διονύσιος Παπαδόπουλος

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 5:00 pm


Ο Κομίνης σφυρίζει στο Ατρόμητος - Αστέρας

Ο Γεώργιος Κομίνης του συνδέσμου Θεσπρωτίας θα είναι ο άρχων της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης για την 3η αγωνιστική των play off της Super League την Τετάρτη (27/5, 17:15) στο Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου.

Βοιηθοί το Γεώργιου Κομίνη θα είναι ο Γεώργιος Κάλφογλου επίσης του συνδέσμου Θεσπρωτίας και Νικόλαος Φαντόπουλος του συνδέσμου Πειραιά με τέταρτο τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη του συνδέσμου Μακεδονίας και παρατηρηρή του αγώνα τον Θεόδωρο Γκαϊτατζή του συνδέσμου Δράμας.

Στον άλλο αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό θα υπάρχει εκπροσώπηση του συνδέσμου διαιτητών Αρκαδίας με τον Τρύφων Πετρόπουλο μαζί με τον Πολυχρόνη Κωστάρα του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας να είναι βοηθοί του Δημήτρη Στυλιάρα επίσης του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά

(17:15) Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης: Κομίνης-Κάλφογλου-Φαντόπουλος
(19:30) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Στυλιάρας-Κωστάρας-Πετρόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 4:24 pm


Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης την Παρασκευή 29 Μαΐου  2015 ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημαρχείου Τρίπολης, (Εθνικής Αντίστασης 43), στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

1. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ» ιδιοκτησίας Μπουρτσουκλή Γεωργίου του Νικολάου που βρίσκεται επί της οδού Κύπρου 20 στην Τρίπολη.

2. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ» ιδιοκτησίας Γαλανακόπουλος Αντώνιος του Γεωργίου που βρίσκεται επί της οδού Καλαμάτας 3 στην Τρίπολη.

3. Ανάκληση της με αριθ. 101/2014 προηγούμενης απόφασης του Συμβουλίου Δ.Κ. και χορήγηση νέας προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ» ιδιοκτησίας Σούλη – Φωκά Διονυσίου του Γερασίμου που βρίσκεται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 52 στην Τρίπολη.

4. Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής σε κατάστημα «καφενείο» με την επωνυμία «Χρυσός Σταύρος του Γεωργίου – Το Μπρίκι», που βρίσκεται στη συμβολή της πλατείας Κολοκοτρώνη με την οδό Γεωργίου Α’ 2-4 στην Τρίπολη.

5. Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής σε κατάστημα «εστιατόριο – σνακ μπαρ» με την επωνυμία «Χαμπηλωμάτης Παναγιώτης του Γεωργίου», που βρίσκεται επί της οδού

Πετροπούλου 3 στην Τρίπολη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα θέματα

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 4:13 pm


Ημέρες Γαστρονομίας: Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός η Πελοπόννησος (photos+video)

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις είτε υπάρξει συμφωνία είτε οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη»

«Είμαστε παρόντες και στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Κανένας δεν θα μας σώσει, είτε επιτευχθεί συμφωνία, είτε υπάρξει οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη. Χρειάζεται σχέδιο και πολύ δουλειά και η ευθύνη των πολιτικών είναι να πραγματώσουν το όραμα των πολιτών» ήταν το μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο «Συνέδριο Γαστρονομικού Πολιτισμού και Τουρισμού: Μυθική Πελοπόννησος – Γεύσεις με Ιστορία» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ημέρες Γαστρονομίας, που είχε τιμώμενη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιήθηκε από τις 22 μέχρι τις 24 Μαΐου 2015.

«Ευλογημένη Περιφέρεια» χαρακτήρισε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την Πελοπόννησο, η οποία αφενός διακρίνεται για την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της και το απαράμιλλο φυσικό της κάλος, αφετέρου, έχει ως πρότυπο τους ανθρώπους της που στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και πιστεύουν στην αδιάκοπη προσπάθεια.

Η γαστρονομία της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, διακρίνεται για τα εξαιρετικά και υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα της Πελοποννησιακής γης, και αντικατοπτρίζει απόλυτα την πολιτισμική και κοινωνιολογική εξέλιξή της στο διάβα της ιστορίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης ότι η Πελοποννησιακή κουζίνα συνιστά το «μεγάλο όπλο» για τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας των Πελοποννησιακών προϊόντων και τόνισε ότι «όταν ξεκινήσαμε το 2011 η Πελοπόννησος ήταν αδύναμη στην προώθηση των αγροτικών της προϊόντων, ενώ τώρα έχουμε καθιερώσει τη διακριτή ταυτότητά μας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με βασικό γνώμονα την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας».

«Η Μυθική Πελοπόννησος αποτελεί απόρροια ολοκληρωμένου σχεδίου» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «η οποία είναι πλέον παρούσα σε όλα τα μεγάλα διεθνή γεγονότα και, μέσα στις δύσκολες παρούσες συνθήκες, αναδεικνύεται σε ένα δυναμικό προορισμό».

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη που έχει συστήσει την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, η οποία θα εισαγάγει νέες αντιλήψεις στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων και στις συμπράξεις παραγωγών, μεταποιητών, τυποποιητών και προωθητών των αγροτικών και τουριστικών προϊόντων.

Την ανάγκη διασύνδεσης αγροτικών προϊόντων, τουρισμού και πολιτισμού υποστήριξε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στη βάση ωστόσο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και κατέθεσε για ακόμη μία φορά την αποφασιστικότητα της Περιφερειακής αρχής για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Ημέρες Γαστρονομίας, με τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο οποίο συμμετείχαν με τα προϊόντα τους παραγωγοί απ’ όλη την Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις που περιλάμβαναν ενημερωτικές ημερίδες, εργαστήρια μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους, προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών και παρουσίαση του πολιτισμικού προϊόντος από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.    

Δελτίο Τύπου

Video: 
Video of kOu3uq8yb1I

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 3:50 pm


Διάλεξη του Δημήτρη Μπουραντά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Η Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet & τα ΠΜΣ στην «Οικονομική Ανάλυση» και στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, σας προσκαλούν σε ανοικτή διάλεξη του κ. Δημήτρη Μπουραντά, Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δευτέρα, 25/5/2015, ώρα 18.00, με θέμα: «Θεματικές Νοημοσύνες για Προσωπική και Επαγγελματική Αποτελεσματικότητα».

Η διάλεξη είναι ανοικτή στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στην τοπική κοινωνία και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής

Ο κάτοχος της Έδρας JeanMonnet

Καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 3:37 pm


Αυτοί είναι οι Ρομά που κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκων (photos)

Σε συνέχεια του από 22.5.2015 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σπάρτης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των τεσσάρων ημεδαπών ΡΟΜΑ, στις οικίες των οποίων, σε καταυλισμό στην Τραπεζοντή και τα Καλύβια Σόχας Λακωνίας, βρέθηκαν δύο ανήλικα παιδιά, αγόρι και κορίτσι, αντίστοιχα.

Πρόκειται για τους:

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Ιωάννη του Χρήστου και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε τo 1986 στη Σπάρτη Λακωνίας, κάτοικος Τραπεζοντής Λακωνίας

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Σοφία του Σπυρίδων και της Παναγιώτας, η οποία γεννήθηκε τo 1986 στη Σπάρτη Λακωνίας, κάτοικος Τραπεζοντής Λακωνίας

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Νεκτάριος-Κωνσταντίνος του Σωτηρίου και της Φρειδερίκης, ο οποίος γεννήθηκε το 1980 στη Σπάρτη Λακωνίας, κάτοικος Καλυβίων Σοχάς Λακωνίας

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Καλλιόπη του Νίκου και της Ελένης, η οποία γεννήθηκε το 1987 στη Σπάρτη Λακωνίας, κάτοικος Καλυβίων Σοχάς Λακωνίας

Σε βάρος όλων των ανωτέρω έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός (1) μήνα, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος, υπό τη μορφή της αποκάλυψης των πραγματικών γονέων των ανηλίκων και της αποκατάστασης της οικογενειακής τάξης.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και γενικότερα με τις συναφείς υποθέσεις των ανηλίκων, να επικοινωνήσει στους τηλεφωνικούς αριθμούς 27310-89610, 27310-89612 και 27310-89613 του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 3:03 pm


Ριζικές αλλαγές στη φορολόγηση Ι.Χ. αυτοκινήτων

Το Υπουργείο Οικονομικών προωθεί έξι παρεμβάσεις για μία δικαιότερη και αποτελεσματικότερη, όπως αναφέρει, φορολόγηση των αυτοκινήτων και ενός γενικότερου εξορθολογισμού του τομέα της αυτοκίνησης και σχεδιάζει:

1. Κατάργηση του κριτήριου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους. Αντί γι’ αυτό προτείνεται υπολογισμός της φορολογίας στη βάση της λιανικής τιμής (προ φόρων), με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης.

2. Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων και υπαγωγή στις διατάξεις της σχετικής φορολογίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.

3. Θέσπιση αντικινήτρων στην κυκλοφορία παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων (π.χ. για οχήματα άνω της  20ετίας) με ένα «τέλος περιβάλλοντος».

4. Αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης από ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης το οποίο θα επιδοτεί τα οχήματα χαμηλής τιμής αγοράς.

5. Ανάλογη  προσαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης σχετικά με τα αυτοκίνητα.

6. Αλλαγή του τρόπου ελέγχου ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων (π.χ. με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τους).

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει συναντήσεις με τους φορείς του χώρου της αυτοκίνησης προκειμένου και αυτοί να συνεισφέρουν με τις δικές τους προτάσεις στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 3:01 pm


Το πανηγύρι για τη γιορτή της Αναλήψεως στο Άστρος (video)

Ως είθισται κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι στο Άστρος Κυνουρίας, το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαΐου για τη γιορτή της Αναλήψεως του Κυρίου.

Υποτονική χαρακτήρισαν την κίνηση στο πανηγύρι οι μικροπωλητές, καθώς ο λιγοστός κόσμος που το επισκέφθηκε, προτίμησε να κάνει μόνο τη βόλτα του. Μάλιστα, μόνο οι ντόπιοι επισκέφθηκαν το πανηγύρι, καθώς δεν ήρθαν επισκέπτες από τις γύρω περιοχές. Επομένως, εφέτος η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη, αν και ο καιρός ήταν σύμμαχος.
Οι επαγγελματίες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συνέχιση του πανηγυριού, καθώς ο κόσμος, όπως είπαν, πλέον δεν έχει χρήματα και, εκτός των άλλων, υπάρχει και ο φόβος για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

Δείτε τα βίντεο που ακλουθούν από το astrosnews.gr

Video: 
Video of zcH2TdKkX34
Video of qNukxVhFnv8

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 2:20 pm


Αρκαδικός: Πρόωρη μεταγραφολογία χωρίς… ουσία

Η ομάδα μπάσκετ του Αρκαδικού ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την χρονιά καθώς κατάφερε να πάρει την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η περίοδος αυτή μιας και δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις ομάδες υπάρχει ως συνήθως η έντονη φημολογία αναφορικά με τα μεταγραφικά ζητήματα και με τις προσθαφαιρέσεις των ρόστερ για την νέα αγωνιστική σεζόν.

Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Αρκαδικού καθώς καθημερινά ηχούν σειρήνες για το ποιοι θα έρθουν η για το ποιοι θα αποχωρήσουν από την ομάδα με αρκετά ονόματα παικτών να κάνουν παρέλαση μέσω των μάνατζερ που τους εκπροσωπούν.

Εδώ όμως υπάρχει μία σημαντική διαφορά και αυτή είναι ότι η ομάδα της Τρίπολης λειτουργεί με μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και πλάνο σχετικά με τον σχεδιασμό του νέου Αρκαδικού της Α1 χωρίς ωστόσο να μπαίνει στο παιχνίδι κανενός δημοσιεύματος και ασφαλώς κανενός μάνατζερ.

Αυτή η φιλοσοφία και αυτό το πλάνο σε συνδυασμό με την  μεθοδική δουλειά που γίνεται στον ΣΕΦΑ  έχει οδηγήσει την ομάδα στις μεγάλες επιτυχίες με αποκορύφωμα φυσικά την άνοδο στην Α1.

Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε και τώρα με την διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο να είναι αυτοί που χειρίζονται αυτά τα θέματα έχοντας τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και φυσικά ξέροντας καλύτερα από τον καθένα τον τρόπο αλλά και τα υλικά χρειάζονται στα χέρια τους για να χτιστεί μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα.

Σίγουρα  είναι πολύ νωρίς ακόμα για μεταγραφικά ζητήματα στο μπάσκετ αν σκεφτεί κανείς πως το πρωτάθλημα της Α1 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα καθώς βρίσκεται στην ημιτελική φάση των play off όμως η διοίκηση και το staf  του Αρκαδικού ξέρουν σε ποια κατεύθυνση μπορούν να κινηθούν το επόμενο διάστημα.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 2:06 pm


Εθελοντικός καθαρισμός στη Δημητσάνα

Ο δήμος Γορτυνίας διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό στη Δημητσάνα. Με επιστολή του ο αντιδήμαρχος κ. Μπαξεβάνος ανακοινώνει ότι όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη εθελοντική καθαριότητα, παρακαλούνται να παρευρεθούν στην κεντρική πλατεία της Δημητσάνας την Τρίτη 26 Μαΐου στις 8:00 το πρωί φέροντας μαζί τους σκούπα και φαράσι.

Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6944961430

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 1:53 pm


Στο υπουργείο Εσωτερικών Τατούλης και οι δήμαρχοι της Περιφέρειας

H διαχείριση των απορριμμάτων συνεχίζει να μένει στο προσκήνιο για τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τις συναντήσεις των δημοτικών αρχών με τον υπουργό να πυκνώνουν. Την Δευτέρα 25 Μαΐου στις 12:30 ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνης δέχθηκε στο γραφείο του τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και όλους τους δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ακόμη, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο κ.Παναγιωτόπουλος, που ασκεί καθήκοντα γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και ειδικοί συνεργάτες και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ. Η συνάντηση αφορούσε στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την επιστολή που έλαβαν οι προσκεκλημένοι, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα των απορριμμάτων και οι κινήσεις στις οποίες οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου έχουν προβεί, αλλά και τις αποφάσεις που έχουν εκτελέσει το τελευταίο διάστημα αναφορικά με το κλείσιμο των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας την Παρασκευή 22 Μαΐου έθεσε στα μέλη τον ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό που έχει κάνει σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων σε συνδυασμό με τη δημοπράτηση του ανοιχτού διαγωνισμού και την απόφαση ανάθεσης της προσωρινής διαχείρισης μέχρι της εγκατάστασης του αναδόχου.Ο κ. Μαντάς επιδιώκει να γίνει πρωτοπόρος ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, με σημαντικά βήματα προόδου σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Να αναφέρουμε ότι ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας έθεσε τα βασικά ζητήματα για την προσέγγιση της μελέτης της διαχείρισης των απορριμμάτων. Μεταξύ αυτών είναι η υπηρεσία αποκομιδής, η ανακύκλωση υλικών και η διαλογή στην πηγή.

Οι δήμοι της Περιφέρειας θα παρουσιάσουν την πορεία και την πρόοδο που έχουν σημειώσει έως αυτή τη στιγμή, προκειμένου να καθοριστεί η πορεία που θα ακολουθήσει για την οριστική διαχείριση των απορριμμάτων, που είναι ένα αγκάθι για ολόκληρη την Περιφέρεια.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 1:44 pm


Αυξημένα μέτρα Τροχαίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, από και προς τα αστικά κέντρα, ενόψει της περιόδου εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2015, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Η εκπόνηση των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής. 
Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα  πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως: (βλ. αναλυτικά σχετικό Δελτίο Τύπου από 25-05-2015)

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015: 16.00-22.00
Σάββατο 30 Μαΐου 2015: 08.00-13.00
Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015: 16.00-23.00

Σε περίπτωση που κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οδηγοί παρακαλούνται:

να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου
να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους
σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 1:01 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: