Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αστέρας Τρίπολης: Γεμάτο γήπεδο με Πανιώνιο όπως με την ΑΕΚ

Ο Αστέρας Τρίπολης μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης κάνει το δικό του κάλεσμα στους φιλάθλους του για ένα γεμάτο γήπεδο όπως συνέβη και στον αγώνα με την ΑΕΚ για να πάρουν οι ποδοσφαιριστές ώθηση και η ομάδα να κατακτήσει την νίκη στο εντός έδρας αγώνα που ακολουθητέο με τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά

ΑΣΤΕΡΑΣ-Πανιώνιος: Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 16:00! Σας περιμένουμε να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα όπως στον αγώνα με την ΑΕΚ και να δώσουμε ώθηση στους ποδοσφαιριστές μας!

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 11:52 am


Επ' αυτοφόρω πιάστηκε διαρρήκτης στην Τρίπολη

Οι διαρρήξεις, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, έχουν γίνει μάστιγα για την πόλη της Τρίπολης αλλά και για την Αρκαδία.

Οι περισσότεροι διαρρήκτες δρουν τα πρωινά που ο κόσμος είναι στη δουλειά του. Ωστόσο, η προσπάθεια ενός νεαρού να διαρρήξει σπίτι στην Τρίπολη δεν είχε αίσιο τέλος για τον ίδιο, τον οποίον, μάλιστα, έπιασαν οι γείτονες και τον οδήγησαν στην Αστυνομία την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, επ' αυτοφόρω συνέλαβαν πολίτες στην Τρίπολη έναν νεαρό ο οποίος προσπάθησε να μπουκάρει σε σπίτι στην οδό Πλαπούτα και Φωτάκου, και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης.

Ο νεαρός πιάστηκε καθώς προσπαθούσε να σκαρφαλώσει τα κάγκελα οικίας, ώστε να μπει μέσα. Αλλά έγινε αντιληπτός από τους περιοίκους, οι οποίοι δεν δίστασαν και τον ακινητοποίησαν.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 11:30 am


Ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο στην Καμάρα Φαλαισίας (pics,vid)

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης σας παρουσιάζει σήμερα μια διαφορετική λαογραφική έκθεση στην Καμάρα Φαλαισίας.

Ο κ. Παπαγγελής Στάθης μας ξενάγησε στο ιδιωτικό του Λαογραφικό Μουσείο που έχει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην οικία του, στην Καμάρα Φαλαισίας. Μια ολόκληρη ζωή την έχει αφιερώσει να συγκεντρώσει διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητα τους οι πρόγονοι μας.

Αργαλειός, μηχανή παραγωγής ζυμαρικών, σκεύη κουζίνας, μαχαίρια, γεωργικά μηχανήματα και πολλά άλλα. Όλα μαζεμένα με πολύ κόπο και τοποθετημένα με πολύ μεράκι.

Ο κ. Παπαγγελής μας υποδέχθηκε στην λαογραφική του έκθεση και μας παρουσίασε τα εκθέματα του , μαζί με την ιστορία τους. Με το χαμόγελο στα χείλη άνοιξε τον χώρο του για λίγους επισκέπτες από την Μεγαλόπολη και τους συγχωριανούς του που καμαρώνουν για τα επιτεύγματα του.

Σίγουρα όλα αυτά τα αντικείμενα που είδαμε θα πρέπει να αξιοποιηθούν και να προβληθούν σε ένα μεγαλύτερο χώρο, να παρουσιαστούν όπως πρέπει. Να είναι πιο εύκολα προσβάσιμα και από πιο πολλούς ανθρώπους. Πιστεύουμε ότι κάποιοι αρμόδιοι θα πρέπει να κάνουν μια σοβαρή πρόταση στον κ. Παπαγγελή για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα μοιραστούμε μαζί σας αυτά που είδαμε, θέλοντας να σας μεταφέρουμε στο χώρο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Στάθη Παπαγγελή για την προσπάθεια του, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω και μας έδειξε πως οι πρόγονοι μας πάλευαν για την επιβίωση τους.

Video: 

Ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο στην Καμάρα Φαλαισίας

Video of Ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο στην Καμάρα Φαλαισίας

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 11:00 am


Αλλάζει ταχύτητα το Internet στην Αρκαδία

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αναβάθμισης του δικτύου του ΟΤΕ στην Τρίπολη με τοποθέτηση οπτικής ίνας και νέων ΚΑΦΑΟ.

Το γρήγορο Διαδίκτυο, εκτός από πηγή ψυχαγωγίας, είναι καθοριστικός παράγοντας για την τουριστική ανάπτυξη και για τη λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Αρκαδία.

Τους τελευταίους μήνες τα συνεργία του ΟΤΕ εργάζονται πυρετωδώς μέρα - νύχτα στις γειτονιές της πόλης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναβάθμισης του δικτύου πριν από το τέλος του χρόνου.

Υπάρχουν βέβαια και προβλήματα,καθώς για να γίνουν αυτές οι εργασίες απαιτείται επέμβαση στα πεζοδρόμιο, αλλά και στο οδόστρωμα της πόλης.Αρχικά, οι νέες καμπίνες που τοποθετούνται, επειδή είναι μεγαλύτερες  περιορίζουν τον χώρο του πεζοδρομίου, αλλά και οι οπτικές ίνες δημιουργούν ανωμαλία στο οδόστρωμα, καθώς η επούλωση αργεί να γίνει ή γίνεται πρόχειρα.

Το ArcadiaPortal.grσε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον όμιλο του ΟΤΕ κατάφερε να εξασφαλίσει για εσάς πλήρη ενημέρωση ως προς το πότε θα μπορείτε να κάνετε χρήση των νέων ταχυτήτων στην Αρκαδία, αλλά και για το πού θα γίνει αναβάθμιση στα δίκτυα ολόκληρης της Αρκαδίας έως το 2020.

Η συνεχής εξέλιξη του Internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη.

Αντιλαμβανόμενος τη σημασία των σύγχρονων ευρυζωνικών υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη και τις τοπικές επιχειρήσεις, ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει εντατικά σε Δίκτυα Νέας Γενιάς, αναπτύσσοντας υπερσύγχρονες τεχνολογικές υποδομές σε όλη τη χώρα. Μόνο την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις αυτές στη χώρα ξεπέρασαν τα €2 δισ. Επιπλέον, έχει ήδη εξαγγείλει επενδύσεις ύψους €1,5 δισ. έως το 2020 για να προσφέρει στους καταναλωτές ακόμα υψηλότερες ταχύτητες Internet και μεγαλύτερη κάλυψη στο σταθερό και το κινητό.

Σε ποιες περιοχές της Αρκαδίας (πόλεις και χωριά) έχουν γίνει αλλαγές στα ΚΑΦΑΟ με στόχο να αναβαθμιστεί το δίκτυο.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές στο νομό Αρκαδίας, έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση του έργου αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, εγκαθιστώντας οπτικές ίνες. Στο πλαίσιο αυτό έχουν τοποθετηθεί συνολικά 103 νέες υπερσύγχρονες καμπίνες στις παρακάτω περιοχές:

Τρίπολη
Αγ. Κωνσταντίνος Τρίπολης
Μερκοβούνι
ΒΙΠΕ Τρίπολης
Αλωνίσταινα
Στάδιο
Σκοπή
Ρίζες  
Τημένιο
Καρκαλού
Μεγαλόπολη 

Πέρα από τις νέες καμπίνες, πολύ γρήγορο Internet και αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες προσφέρονται μέσω Αστικών Κέντρων στην Τρίπολη, το Λεωνίδιο, τη Μεγαλόπολη και την Παραλία Άστρους.

Μέσα στο 2018, αντίστοιχες υπηρεσίες θα παρέχονται μέσω Αστικών Κέντρων στους ακόλουθους οικισμούς:

Δαβιά: Αλωνίσταινα
Τρίπολη: Άνω Δολιανά, Βέρβενα, Μαυρίκι, Μάκρη, Κάψια
Άγιος Πέτρος: Βούρβουρα
Δημητσάνα: Καρκαλού
Μεγαλόπολη: Σκορτσινός, Χράνοι
Λαγκάδια: Λευκοχώρι
Λεβίδι: Καρδαράς

Επιπλέον, ο Όμιλος ΟΤΕ συνεχίζει το έργο επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών και έως τον Οκτώβριο του 2019 θα έχει τοποθετήσει νέες καμπίνες στις παρακάτω περιοχές:

Κορακοβούνι Αγ. Ανδρέα
Χειμερινή ΜελιγούΆστρους
Άστρος
Παράλιο Άστρος
Νυμφασία Βυτίνας
Λεωνίδιο
Λάκκος Λεωνιδίου
Πλάκα Λεωνιδίου
Πουλίθρα
Πραματευτής
Παραλία Τυρού

Ποιες οι ταχύτητες που θα υπάρχουν μέσα στις πόλεις (Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Άστρος, Λεωνίδιο);

Σήμερα οι πόλεις της Τρίπολης, της Μεγαλόπολης, του Άστρους και του Λεωνιδίου απολαμβάνουν υπηρεσίες COSMOTEVDSL για ταχύτητες Internet έως 50Mbps. Πριν το τέλος του χρόνου οι κάτοικοι της Τρίπολης θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ταχύτητες 100Mbps, ενώ έως το 2019 ταχύτητες 100Mbps θα απολαμβάνουν και οι κάτοικοι του Άστρους και του Λεωνιδίου.

Οι ταχύτητες VDSL διευκολύνουν την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ κάθε χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Πότε θα ξεκινήσει πρακτικά η βελτίωση υπηρεσιών και η αναβάθμιση του δικτύου;

Η αναβάθμιση του δικτύου στην Τρίπολη έχει ολοκληρωθεί και πριν το τέλος του 2017 οι κάτοικοι θα έχουν πρόσβαση σε ακόμη γρηγορότερο Internet (τουλάχιστον 100Mbps).

Οι εργασίες αναβάθμισης στο Λεωνίδιο και το Άστρος συνεχίζονται και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2019.

Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο ΟΤΕ για την άμεση ανταπόκρισή του και τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις του στις ερωτήσεις της έρευνας του Arcadia Portal.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 10:48 am


Της φτώχειας και του πλούτου

Σκίτσο του Γιώργου Καπράνου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 10:44 am


Πεδουλάκης: Ο Κουστένης θα βοηθήσει τον Αρκαδικό και το μπάσκετ της περιοχής (vid)

Συνέντευξη του Αργύρη Πεδουλάκη στο ArcadiaPortal.gr

Ο Αργύρης Πεδουλάκης βρέθηκε στην Σπάρτη ως επίσημος καλεσμένος στην  συνέντευξη Τύπου των προπονητών της Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου και στο περιθώριο της εκδήλωσης μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr.

Ο Έλληνας coach υπογράμμισε ότι το μπάσκετ μέσα από τις Ενώσεις αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο του αθλητισμού που βοηθά τα νέα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν σε μια δύσκολη εποχή.

Παράλληλα, ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τον Έλληνα προπονητή να ξεχωρίζει ενώ, ερωτηθείς για τον Αρκαδικό και τον coach Κουστένη, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα της Τρίπολης και επεσήμανε πως ο Τζίμης Κουστένης, τον οποίον γνωρίζει πολύ καλά, μπορεί να βοηθήσει τόσο τον Αρκαδικό όσο και το μπάσκετ της περιοχής με την τεχνογνωσία του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης στο ArcadiaPortal.gr

Για την παρουσία του στην εκδήλωση:

Με κάλεσε η Ένωση για να βρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση για την έναρξη της νέας σεζόν. Αισθάνθηκα την ανάγκη να έρθω και είναι τιμή για μένα που βρίσκομαι εδώ. Αγαπώ τη Σπάρτη για την ιστορικότητά της και είμαι εδώ για να τιμήσω έναν άνθρωπο που κατάγεται από εδώ και έφυγε από τη ζωή, τον Παναγιώτη Νίκα, πριν από λίγο καιρό.

Για το αν οι Ενώσεις όπως η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ μπορούν να αποτελέσουν «κύτταρο» για το ελληνικό μπάσκετ:

Το έχω και πάλι πει ότι ο ενωσιακός αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει το πρώτο κύτταρο. Δεν έχουμε σχολικό αθλητισμό και ο ελληνικός αθλητισμός βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στα σωματεία. Η ομάδα της γειτονιάς αποτελεί τον πυρήνα και από εκεί έχουν αναδειχθεί πολλά μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, επιβάλλεται από την κοινωνία να καταλάβει ότι το σωματείο της πόλης είναι πολύ σημαντικό διότι κοινωνικοποιεί τα παιδιά, τα βγάζει από το σπίτι, τα κάνει να αθληθούν και να δουν νέα πράγματα, να γνωρίσουν νέους φίλους και να καταλάβουν τη χαρά και τη λύπη που μπορεί να σου προσφέρει ένα παιχνίδι. Στη σημερινή εποχή αυτά είναι δύσκολα και αυτό γιατί τα παιδιά πλέον είναι στα διαμερίσματα και τους λείπουν αυτά τα πράγματα. Ο αθλητισμός είναι μια σημαντική διέξοδος για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Για τους Έλληνες προπονητές και τα στοιχεία που τους κάνουν να ξεχωρίζουν:

Νομίζω τίποτα δεν γίνεται με παρθενογένεση. Έχει γίνει μια προσπάθεια χρόνων για να αποκτήσει ταυτότητα ο Έλληνας προπονητής. Καταλάβαμε ότι μπορεί να μην έχουμε τα πιο ψηλά παιδιά, αλλά έχουμε τη μεσογειακή ευφυΐα επενδύοντας στο μυαλό, στη δύναμη και στο διάβασμα και νομίζω αυτά είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στον Έλληνα προπονητή και έχουν έρθει επιτυχίες.

Για τον Αρκαδικό και τον coach Κουστένη:

Κατ' αρχάς θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Αρκαδικό. Η Τρίπολη είναι μια ιδιαίτερη περιοχή που αγαπάει το μπάσκετ. Ο Δημήτρης είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πάρα πολύ καλά το μπάσκετ. Θεωρώ ότι θα βοηθήσει πολύ τον Αρκαδικό και πιστεύω ότι με την τεχνογνωσία που έχει εκτός από την ομάδα του θα βοηθήσει και όλη την περιοχή στο να καταλάβουν και να βελτιωθούν στον τρόπο ανάπτυξης του μπάσκετ μάσα στο γήπεδο.

Αντώνης Χρονάκης

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πεδουλάκης: Ο Κουστένης θα βοηθήσει τον Αρκαδικό

Video of ArcadiaPortal.gr Πεδουλάκης: Ο Κουστένης θα βοηθήσει τον Αρκαδικό

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 10:32 am


Υποψήφιος στη Γερμανία για τις Ευρωεκλογές o Βαρουφάκης

Μετά τη δημιουργική ασάφεια, ο πρώην συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα λανσάρει την εποικοδομητική ανυπακοή...

Υποψήφιος στη Γερμανία για τις ευρωεκλογές του 2019, θα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ευρωπαϊκού ιστότοπου Euractiv.com, ο οποίος φιλοξενεί σήμερα συνέντευξή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος του Γ. Βαρουφάκη με την εν λόγω υποψηφιότητα, είναι «να δείξει ότι το ομοσπονδιακό μοντέλο είναι εφικτό, καθώς και ότι η πολιτική που ακολουθεί σήμερα η Γερμανία είναι επιβλαβής και για τους Γερμανούς».

Στη συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα το Euractiv, ο Γ. Βαρουφάκης στηρίζει τις προτάσεις του Γάλλου Προέδρου για ομοσπονδιακής κατεύθυνσης βήματα στη ζώνη του ευρώ, ωστόσο, εκφράζει τη θέση ότι μόνο μία πραγματική απειλή θα μπορούσε να μεταπείσει τη Γερμανία στο πλαίσιο των προτάσεων αυτών.

Ειδικότερα, ο Μακρόν θα πρέπει, κατά τη γνώμη του, να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ντε Γκολ, ο οποίος είχε αποσύρει όλους τους υπουργούς του από το Συμβούλιο της ΕΕ, ασκώντας εκ των πραγμάτων βέτο σε όλες τις αποφάσεις. Η διαφορά θα είναι, κατά την εισήγηση Βαρουφάκη, ότι ο νυν Πρόεδρος θα υιοθετήσει την τακτική της «κενής έδρας», μία πολιτική «εποικοδομητικής ανυπακοής», για να προωθήσει το ομοσπονδιακό μοντέλο και όχι για να προασπίσει τα εθνικά κράτη, όπως ο πρώτος διδάξας.

«Ο Μακρόν έχει κάποιες καλές ιδέες, αλλά έχει ήδη χάσει, έχει υποτιμηθεί από τη Γερμανία» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός, ενώ παραμένοντας στο θέμα της Γερμανίας ισχυρίζεται ότι η άνοδος του ακροδεξιού AfD στις πρόσφατες γερμανικές εκλογές προσφέρει στη Γερμανία την τέλεια δικαιολογία για να οπισθοχωρήσει στο επίμαχο ζήτημα.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 10:18 am


«Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια»

Ο κ. Γιώργος Παπαδάκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυμφασίας, με επιστολή του στο Arcadia Portal με αφορμή τις κινήσεις που δεν έγιναν από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης σε σχέση με τον θάνατο μιας σκυλίτσας στη Νυμφασία που βρέθηκε πεταμένη σε χαράδρα τον Ιούλιο (δείτε ΕΔΩ), επισημαίνει ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος στην ουσία κάνει μόνο δηλώσεις, ενώ όταν πρέπει να δράσει, επικαλείται τα αρμόδια όργανα του κράτους.

Ακόμη, ο κ. Παπαδάκης αναφέρει στην επιστολή του ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος δεν παρουσίασε ούτε κατέθεσε τα στοιχεία που ισχυριζόταν ότι είχε συγκεντρώσει.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Παπαδάκη:

Στις 2/7/2017, ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, διά στόματος του κ. Ζαφειράκη, δήλωνε με έμφαση: «Τις επόμενες ώρες θα κατατεθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου», για τον θάνατο ενός ζώου. Πληθώρα από κάτω τα υβριστικά σχόλια στην σελίδα του, στο Facebook. Στο όνομα της «φιλοζωίας», ομαδική παράκρουση. Και όποιος τολμά να κάνει αντίλογο, είναι κόκκινο πανί.

Έπειτα από ερώτηση μας δύο μήνες μετά (10/9/2017) για το έχει γίνει, ήρθε η δήλωση: «Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, όπως όλοι οι σύλλογοι οποιουδήποτε χαρακτήρα και ενδιαφέροντος, είναι εθελοντικές οργανώσεις πολιτών που δρουν παράλληλα και ως αρωγοί στο έργο των συνταγμένων οργάνων του κράτους. Συνεπώς, ας ενημερώσουμε τον κόσμο ότι ΔΕΝ είμαστε υπεύθυνοι για την συλλογή και περίθαλψη των αδέσποτων Σύμφωνα με τον νόμο, οι δήμοι έχουν έννομη υποχρέωση να οργανώσουν χώρους σύμφωνες με τις διατάξεις του νόμου και να περισυλλέγουν τα κάθε λογής αδέσποτα...».

Να την θυμόσαστε την δήλωσή σας, αγαπητοί του Φιλοζωικού Συλλόγου για να μην αυτοαναιρείστε. Την επόμενη φορά που θα πληροφορηθείτε για κάποιο ενδεχόμενο περιστατικό να παραπέμπετε αμέσως στα «συνταγμένα όργανα του κράτους» και όχι να αναλαμβάνετε ευθύνες που δεν μπορείτε να διεκπεραιώσετε.

Σήμερα, 4 μήνες μετά (14/10/2017) η διαφημιστική/δυσφημιστική καμπάνια, η δωρεάν παράσταση του Φιλοζωικού Συλλόγου έχει λάβει τέλος. Ούτε κατάθεση μηνύσεων «κατά γνωστών ή αγνώστων» με τα στοιχεία που υποτίθεται ότι είχαν (ποιος υπέδειξε το μέρος ανεύρεσης, τα αποτελέσματα της νεκροψίας αν ήταν φυσικός ή όχι θάνατος, κλπ.). Και βέβαια ούτε η παράδοση των υποτιθέμενων «στοιχείων» σε εμάς έγινε, παρά τις συνεχείς επικλήσεις μας, για να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Παρά μόνο υπεκφυγές και μπερδεμένα λόγια για το ποιος θα κάνει σε μήνυση σε ποιον. Πού είναι η αποφασιστικότητα σας,
εξατμίστηκε; Απλά λεονταρισμοί χωρίς αντίκρισμα. Όμως η ιστορία δεν θα τελειώσει έτσι απλά, σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε νόμιμα για να λάμψει η αλήθεια. 

Σας παρακαλούμε να περιοριστείτε λοιπόν κύριοι και κυρίες του Φιλοζωικού Συλλόγου στον εθελοντισμό σας και να αφήσετε τις μεγαλοστομίες, μην γίνεστε επιτιμητές των πάντων, μην κοροϊδεύετε όλους μας, λέγοντας ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, μην κάνετε τηλεδιαγνώσεις για δηλητηριάσεις, φόλες, κλπ., χωρίς αποδείξεις  (λες και μόνο η φόλα είναι η αιτία θανάτου κάποιου ζώου) και προπαντός σταματήστε να χρησιμοποιείτε εκβιασμούς, απειλές, ύβρεις και παραποίηση επαγγέλματος για την δημιουργία εντυπώσεων, είναι τακτικές που δεν αρμόζουν στον τόπο μας και στην χώρα μας.

Και μία συγνώμη στο τέλος, να έχετε υπόψη σας ότι είναι μία έντιμη και γενναία πράξη και δυναμώνει το ήθος και την υπόληψη ενός συλλόγου που έχει ταχθεί να υπερασπίζει τα ζώα.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Παπαδάκης

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 10:06 am


Με «λάμψη Πεδουλάκη» η συνέντευξη τύπου των προπονητών της Α ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (pics,vid)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του μουσείου ''Ελιάς και Λαδιού'' στην Σπάρτη η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου των προπονητών των 12 ομάδων της Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για την αγωνιστική χρονιά 2017-2018 που ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Επίσημος καλεσμένος της εκδήλωσης ο γνωστός coach Αργύρης Πεδουλάκης που έδωσε το παρών και με την παρουσία του έδωσε μια διαφορετική λάμψη στην εκδήλωση με τους προπονητές των ομάδων της Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν μαζί του απόψεις για θέματα που αφορούν το μπάσκετ.

Το παρών έδωσαν επίσης και μέλη του συμβουλίου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με τον πρόεδρο Γιάννη Κουτραφούρη, ο αντιπρόεδρος Σταύρος Κουκάκης και ασφαλώς ο εκ των διοργανωτών και ειδικός γραμματέας της ΕΚΑΣΚΣΕΝΟΠ Μιχάλης Βακαλόπουλος όπως επίσης διαιτητές αλλά και πολλά νέα παιδιά που θέλησαν να βρεθούν και να παρακολουθήσουν από κοντά την εκδήλωση σε μια άκρως ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Οι προπονητές των 12 ομάδων της Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τοποθετήθηκαν για τους στόχους και τις φιλοδοξίες των ομάδων τους στο εφετινό πρωτάθλημα ενώ στην συνέχεια το βάρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στα νέα παιδιά και στα κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν για να ασχοληθούν με το μπάσκετ αλλά και στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων των πόλεων.

Από την πλευρά του ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε ότι οι Έλληνες προπονητές με βάση την πολύ και στοχευόμενη δουλειά τους αποτελούν βρίσκονται στους κορυφαίους coach της Ευρώπης έχοντας ανεβάσει το επίπεδο και πως τοπ Ελληνικό μπάσκετ αποτελεί ένα από τα καλύτερα στοιχεία της χώρας μας.

Οι δύο εκπρόσωποι της Τρίπολης στην Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ είναι ο Απόλλωνας Τρίπολης  και οι Δρομείς με τον coach Γεννιά να ξεκαθαρίζει πως μεγάλος στόχος της ομάδας του είναι η παραμονή στην κατηγορία ενώ από την πλευρά του ο coach Μπαλής τόνισε οι Δρομείς κοιτούν ψηλά και έχουν πολλές πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Επίσης μετά τις ομιλίες των προπονητών των ομάδων ακολούθησαν βραβεύσεις. Αρχικά τιμήθηκε ο επίσημος καλεσμένος της εκδήλωσης Αργύρης Πεδουλάκης και στην συνέχεια αθλητές και προπονητές από την Λακωνία που με τη δική τους αγωνιστική δράση, έχουν συμβάλει διαχρονικά στην Ανάπτυξης της Καλαθοσφαίρισης στη Κεντρική & Νότια Πελοπόννησο.  

Τέλος η εκδήλωση έκλυσε με τους διαιτητές της Ένωσης  να παρουσιάζουν ειδικά βίντεο με τους νέους κανονισμούς που θα ισχύουν από την νέα αγωνιστική χρονιά με τον Μεσσήνιο κ. Αντώνη Αναστόπουλο διαιτητή Basket League να εξηγεί τα νέα δεδομένα των κανονισμών.

Αντώνης Χρονάκης

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη τύπου προπονητών ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Video of ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη τύπου προπονητών ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 9:42 am


Χάθηκε σκυλί στο Νεοχώρι

Χάθηκε ή πιθανόν εκλάπη από αυλή σπιτιού σκυλος 11 μηνών Σιμπας από το Νεοχώρι Αρκαδίας.

Όποιος τον εχει δει και ίσως μπορεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει στο τηλ 6945345242.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 9:40 am


Λεωνίδιο: Μία ελληνική περιπέτεια αναρρίχησης (vid)

Το Πάσχα του 2017 μια παρέα νέων από την Ελβετία, επισκέφτηκε το Λεωνίδιο, με σκοπό να περάσουν μία εβδομάδα κάνοντας το αγαπημένο τους σπορ, την αναρρίχηση. 

Μια εβδομάδα που όπως αναφέρουν ήταν σαν όνειρο. Ένα όνειρο αναρρίχησης. Ο αριθμός των απίστευτων τοποθεσιών αναρρίχησης, τα κόκκινα βράχια και ο ασβεστόλιθος που βρήκαν στην περιοχή μας, τους έκανε να χάσουν το μυαλό τους.

Φεύγοντας αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια σύντομη ταινία από τα υπέροχα σημεία που συνάντησαν, με την ελπίδα να εμπνεύσουν ακόμα περισσότερους λάτρεις της αναρρίχησης.

 

Απολαύστε παρακάτω το μοναδικό βίντεο:

Από το leonidion.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 9:21 am


Γιορτάζει ο Άγιος Αρτέμιος, προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας

H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του, στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, σας ενημερώνει ότι ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10.00’, θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης Αρκαδίας, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.

Μετά την Δοξολογία θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και θα ακολουθήσει Δεξίωση στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και των ενώσεων αποστράτων.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2017:

  • Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεώργιου, περί ώρα 10:00’, στo Ναύπλιο Αργολίδας και θα ακολουθήσει Δεξίωση στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.
  • Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου, περί ώρα 10:10’, στην Κόρινθο Κορινθίας και θα ακολουθήσει Δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Κορίνθου.
  • Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, περί ώρα 10.00’, στη Σπάρτη Λακωνίας και θα ακολουθήσει Δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Σπάρτης.
  • Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος, περί ώρα 09.00, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και θα ακολουθήσει Δεξίωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου Rex στην οδό Αριστομένους αριθμός 26.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 9:14 am


Ο 3ος αγώνας Πρωταθλήματος Motocross Ν. Ελλάδος στην πίστα της Μεγαλόπολης (pics,vid)

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου διοργανώθηκε  ο 3ος αγώνας του Πρωταθλήματος Motocross Νοτίου Ελλάδος για το 2017, στην πίστα της Μεγαλόπολης.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό η Α.Λ.Μ.Α. Μεγαλόπολης διοργάνωσε έναν πολύ επιτυχημένο αγώνα. Οι συμμετοχές ήταν 110 , ένας μεγάλος αριθμός και η παρουσία των φιλάθλων ικανοποιητική.

Πολλά συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, την ΑΛΜΑ , τον Δήμο Μεγαλόπολης, την ΔΕΗ, την ομάδα Διάσωσης και πολλούς εθελοντές.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης μετέδωσε ζωντανά όλα τα σκέλη του αγώνα.Ευχαριστούμε πολύ τον Κώστα Μπελόκα και τον Βασίλη Τσιντάρη για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Video: 

3ος αγώνας του Πρωτ. Motocross Ν. Ελλάδος - Aπονομές

Video of 3ος αγώνας του Πρωτ. Motocross Ν. Ελλάδος - Aπονομές

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 8:48 am


Η 3η Γιορτή της Γης στον Άγιο Πέτρο

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Οκτώβρη στην 3η Γιορτή της Γής στον όμορφο Άγιο Πέτρο.

Φέτος διοργανώνεται απο τον νεοσύστατο σύλλογο, με την επωνυμία "Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός σύλλογος Αγίου Πέτρου". Το διήμερο θα περιλαμβάνει:

■ Πεζοπορία μήκους 7χμ περίπου, μετρίου βαθμού δυσκολίας, με ώρα εκκίνησης 10 το πρωί της Κυριακής
■ Έκθεση τοπικών παρασοδιακών προιόντων απο παραγωγούς του χωριού μας στην κεντρική πλατεία
■ Ομιλίες - ενημέρωση για αγροτικές καλλιέργειες
■ Στην κεντρική πλατεία και τις δύο ημέρες θα διανέμονται δωρεάν κάστανα (ψητά, βραστά), βράσιμο και διανομή παραδοσιακού τραχανά, παραδοσιακές πίτες και γλυκά.

Σας περιμένουμε όλους!!

Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 8:42 am


Αγαστή συνεργασία Περιφερειών Πελοποννήσου - Αττικής για αποκατάσταση δρόμου

Στην αγαστή συνεργασία των Περιφερειών Πελοποννήσου και Αττικής για την υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης του δρόμου Σχίνος – Αλεποχώρι αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ευχαριστώντας για το λόγο αυτό την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρουγια τη συνεργασία, στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.

Η περιοχή του Σχίνου και του Αλεποχωρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο στο επίπεδο της οδικής σύνδεσης της Πελοποννήσου με την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, αλλά και στο επίπεδο του τουριστικού προϊόντος, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό της περιφερειακής αρχής θα ολοκληρωθούν τα πεζοπορικά μονοπάτι στα Γεράνεια όρη, ώστε να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους στο εναλλακτικό τουριστικό προϊόν.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στις άμεσες παρεμβάσεις που έχει κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου, αλλά και στο γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει ακόμα 8,5 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκληρωμένη παρέμβαση τόσο για τη διάβρωση του δρόμου, όσο και των καταπτώσεων.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 8:38 am


Επιχορηγούμενο ίντερνετ για πρωτοετείς φοιτητές

Ξεκίνησε σήμερα 16 Οκτωβρίου 2017 η δράση «εύρυ-where» που αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στους δικαιούχους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας, που εγγράφονται για πρώτη φορά σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017 - 2018.

Στόχοι της δράσης είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, και η βιώσιμη αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών στην χώρα μας.

Από τις 16/10/2017 όλοι οι δικαιούχοι πρωτοετείς φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα επισκεπτόμενοι τον δικτυακό τόπο της δράσης https://www.eury-where.gr/ να αποκτήσουν το προσωπικό τους κουπόνι, με το οποίο θα μπορούν να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή σημαντικής επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση [σταθερή ή κινητή (mobile)] για δώδεκα (12) μήνες.

Η υλοποίηση της δράσης πραγματοποιείται με τη μέθοδο Voucher (κουπόνι) σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2017-18. Η μέγιστη επιχορήγηση ανέρχεται στα πέντε ευρώ (5,00 €) ανά μήνα. Η συνολική αξία του κουπονιού καλύπτει κατά μέγιστο το ογδόντα τοις εκατό (80%) του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής (mobile) ευρυζωνικής σύνδεσης των δικαιούχων. Οι διαδικασίες απόκτησης του κουπονιού και σύναψης συμβολαίου είναι εξαιρετικά απλές και δίνουν σε κάθε δικαιούχο τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής παρόχου και συμβολαίου.

Φορέας Πρότασης είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Φορέας Υλοποίησης της Δράσης είναι το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Φορέας Χρηματοδότησης της Δράσης είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ο προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται στο ποσό των €3.062.000 σε δημόσια δαπάνη και χρηματοδοτείται στο σύνολό του από πόρους προερχόμενους από το αποθεματικό ταμείο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 10:11 pm


Πού θα γίνει διακοπή ρεύματος την Τετάρτη στην Αρκαδία

Tην Τετάρτη 18/10/2017, λόγω προγραμματισμένων εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στα Τ.Δ. Μαγούλιανα, Λάστα, Ράδου & Πυργάκι καθώς και στους οικισμούς Καρκαλού, Καμπέας & Μεθύδριο από τις 08:00 έως τις 15:00.
 
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναφερόμενη ώρα, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
 Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27950 / 243209
                                                 1050 (βλάβες)

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 9:02 pm


Τατούλης: Στόχος να γίνει ενεργειακά αυτόνομη η Πελοπόννησος

«Στόχος μας είναι η Ελαφόνησος να αποτελέσει το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Πελοποννήσου με αποκλειστική χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.

Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, η Περιφέρεια στοχεύει να εφαρμοστεί στην Ελαφόνησο το πρόγραμμα ενεργειακής αυτονομίας της Τήλου, το οποίο έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, «αξιοποιώντας προς όφελος των πολιτών τις δυνατότητες του νέου νόμου και προοδευτικά η Πελοπόννησος να γίνει περιφερειακά αυτόνομη ενεργειακά».  

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 8:15 pm


«Όρθιο» το Κιβέρι του Χατζόπουλου στο Αργολικό ντέρμπι

Το πρώτο Αργολικό ντέρμπι για τον 7ο όμιλο της νέας Γ' Εθνικής κατηγορίας δεν έβγαλε νικητή ανάμεσα στην Ένωση Ερμιονίδας και τον Ερμή Κιβερίου με το τελικό 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Νίκος Χατζόπουλος βρέθηκε στο βασικό σχήμα και ειγήθηκε της αμυντικής της γραμμής του Κιβερίου με την απόδοση του να είναι σε υψηλά στάνταρ συμβάλοντας και αυτός στο να πάρει η ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Ερμής Κιβερίου σε τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα του 7ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας έχει πέντε βαθμούς συνολικά με δύο εκτός έδρας ισοπαλίες και μια νίκη στην έδρα του.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 8:15 pm


Δωρεά Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας

Η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς (16 Οκτωβρίου) συνέπεσε με το γεγονός της χρονιάς για τη Δημητσάνα.

Την παραλαβή της δωρεάς ενός σύγχρονου Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του χωριού με την ελπίδα να παραμείνει αχρείαστο για τους κατοίκους και επισκέπτες του τόπου, αλλά και με τη βεβαιότητα και την ασφάλεια ότι αν χρειαστεί θα έχουμε ένα πανίσχυρο όπλο στη φαρέτρα μας!

Τίποτα από όλα αυτά, όμως, δεν θα είχε γίνει χωρίς την κινητοποίηση και την απόφαση του προέδρου του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου "ΑΕΤΟΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ" κ. Καζά Κων/νου και άλλων αφανών "ηρώων" που με ζήλο, μεθοδικότητα και αγάπη για τον τόπο και τον συνάνθρωπο κατάφεραν αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο!

Να γίνει δηλαδή η μικρή Δημητσάνα το δεύτερο σημείο στο χάρτη της Πελοποννήσου (μετά τη Στούπα Μεσσηνίας) με AED σε δημόσιο χώρο!

Από τη σελίδα Η Υγεία στην ορεινή Αρκαδία

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 7:25 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr