Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Συνάντηση Δημάρχου Μεγαλόπολης με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής

Συνάντηση εργασίας στο γραφείο του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Καπέλιο Βασίλειο είχαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, κ.Διονύσης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,κ. Βασίλειος Χίνης το απόγευμα της Πέμπτης 08-12-2016.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του θέματος της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εντός της πόλης της Μεγαλόπολης και οριστικοποιήθηκε ένα βασικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών. Ο Δήμος Μεγαλόπολης για άλλη μια φορά, δια των πλέον επίσημων εκπροσώπων του, δήλωσε την επιθυμία του να παραμείνει η Υπηρεσία στην πόλη, γι’αυτό και θα κάνει τις εναπομείνασες ενέργειες που απαιτούνται από πλευράς του για την τελική ρύθμιση της μετεγκατάστασης, η οποία όμως εκ των πραγμάτων είναι θέμα απόφασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Απομένει από πλευράς Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η παραχώρηση μέρους του χώρου που ανήκει στο Υπουργείο απ’ευθείας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο κ.Αρχηγός ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους του Δήμου ότι παράλληλα με την εγκατάσταση της Υπηρεσίας στο νέο χώρο εντός της πόλης, θα δημιουργηθεί και μικρό κλιμάκιο Πυροσβεστικής στον νέο αυτοκινητόδρομο πλησίον της πόλης.

Στο τέλος της συνάντησης και οι δύο πλευρές έμειναν σύμφωνες ότι η ήρθε η ώρα η συγκεκριμένη Υπηρεσία, μεγάλης δημόσιας ωφέλειας και κοινωνικής προσφοράς, να εγκατασταθεί σε νέο σταθμό εντός της πόλης, άνετο και λειτουργικό, και μάλιστα δίχως την επιβάρυνση μισθώματος.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 8:43 pm


Γιορτάζει το Παρεκκλήσι Αγίου Σπυρίδωνα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Σπυρίδωνος του Ψυχιατρικού Τομέα του Γ.Π.Ν.  Τρίπολης  « Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Κυριακή 11η Δεκεμβρίου στις 17:30 θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας.

Τη Δευτέρα 12η Δεκεμβρίου, ημέρα της εορτής, από τις 7:00 θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θα ψαλεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του Ιδρυτού του Νοσοκομείου Σπυρίδωνος Τσακόπουλου, των κεκοιμημένων υπηρετησάντων υπαλλήλων και ασθενών του Ιδρύματος.

Προσκαλείται ο φιλόχριστος Λαός να προσέλθει και να μετάσχει με κατάνυξη στις Ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου.

 

Ο Διοικητής του Γ.Π.Ν. Τρίπολης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Π.Ν. Τρίπολης

Μεταφορά των πολιτών θα πραγματοποιείται κάθε μισή ώρα από την πλατεία του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης με το λεωφορείο του Ψυχιατρικού Τομέα, τόσο κατά την παραμονή, όσο και κατά την ημέρα της εορτής.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 8:27 pm


Λεωφορείο με «κάλτσες» στην Τρίπολη

Μέρες που είναι, οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν ολοταχώς και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους στην Ελλάδα είναι η αυξημένη παρουσία, στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων, επαιτών αλλά και ατόμων που προσπαθούν να πουλήσουν παράνομα, διάφορα αντικείμενα, κυρίως απομιμήσεις, σε διερχόμενους πολίτες.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να «σκάνε» λεωφορεία με διάφορες εθνικότητες ανθρώπων οι οποίοι μαζικά, ρίχνονται στους δρόμους της Τρίπολης και πωλούν τα προϊόντα τους, ή ασκούν την επαιτεία.
Ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως τον Δεκαπενταύγουστο ή σε λοιπές γιορτές, ξαφνικά περνούν από μπροστά σου δεκάδες άνθρωποι οι οποίοι κατά διαβολική σύμπτωση πωλούν το ίδιο αντικείμενο, ή ακόμα και ζητιανεύουν μόνοι τους είτε με τη συνοδεία κάποιου ανηλίκου παιδιού είτε ακόμα και βρέφους στην αγκαλιά.

Ένα τέτοιο πουλμανάκι πρέπει να ξεφόρτωσε μαζικά ανθρώπινες ψυχές την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου σε απόμερη περιοχή της Τρίπολης, ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν το μεροκάματο.
Το απόγευμα λοιπόν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Τρίπολης έκαναν γυναίκες μαντηλοφορούσες ή και όχι, οι οποίες μεταξύ των μικροαντικειμένων που κρατούσαν στα χέρια τους, είχαν και κάλτσες.

Δεδομένου ότι στην Τρίπολη κάνει κρύο, οι ζεστές μάλλινες κάλτσες θεωρούνται καλό προϊόν το οποίο θα βρει σίγουρα μερικούς αγοραστές και θα αποφέρουν ένα γενναίο μεροκάματο στους πλανόδιους.

Πιο σπάνια, παράνομοι πλανοδιοπώλες και επαίτες δραστηριοποιούνται και εκτός πόλεων, χτυπώντας πόρτες ανυποψίαστων πολιτών που ζουν σε χωριά.

Έχει παρατηρηθεί, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, μια αύξηση αυτού του πληθυσμού στους δρόμους της Τρίπολης.

Έφ.Κ

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 8:02 pm


Οι μικρομεσαίοι αγρότες στο πλευρό των ναυτεργατών

Οι μικρομεσαίοι αγρότες που αυτό το διάστημα πραγματοποιούμε  κατά τόπους  κινητοποιήσεις και θα τις κλιμακώσουμε με πανελλαδικό συντονισμό, στεκόμαστε αγωνιστικά στο πλευρό των ναυτεργατών που απεργούν, εκφράζουμε τη μαχητική συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους.

Με τους ναυτεργάτες έχουμε κοινά προβλήματα, τους ίδιους αντιπάλους - τα μονοπώλια, τους εφοπλιστές, τους εμποροβιομήχανους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις  και τα κόμματα που εφαρμόζουν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική  -  και κοινά αιτήματα.

Με το φορολογικό η κυβέρνηση ληστεύει τους ναυτεργάτες, αφού τους φορολογεί με 45% συντελεστή - και 9%  η εισφορά  αλληλεγγύης φτάνει στο 54% - ενώ την ίδια στιγμή οι εφοπλιστές έχουν 56 φοροαπαλλαγές. Το ίδιο συμβαίνει και με τους αγρότες, που μας ληστεύει με τα τεκμήρια διαβίωσης. Το αφορολόγητο όριο που κι εμείς, όπως οι ναυτεργάτες, το κερδίσαμε με σκληρό αγώνα στους δρόμους, μας απειλούν να το πάρουν πίσω.

 Με το Ασφαλιστικό διαλύουν το ΝΑΤ, όπως διαλύουν και τον ΟΓΑ.  Οι συντάξεις που θα παίρνουμε θα είναι ψίχουλα, ενώ πολλοί και από τους αγρότες και από τους ναυτεργάτες κινδυνεύουμε να μην πάρουμε σύνταξη και να μην έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , αφού αδυνατούμε να πληρώσουμε τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές.

 Η κυβέρνηση, όπως  γινότανε με τα μπλόκα, έτσι και τώρα προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό για να χτυπήσει τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών. Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους ναυτεργάτες. Για τα προβλήματα συγκοινωνίας που αντιμετωπίζουν στα νησιά όπως και με το κλείσιμο των δρόμων με τα μπλοκα, δεν φταίει ο αγωνιζόμενος λαός , οι απεργίες, αλλά η κυβέρνηση που δεν ικανοποιεί τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά τους κι όσοι τους ληστεύουν το μόχθο.

Δεν θα επιτρέψουμε την κυβέρνηση να σπείρει την αντιπαράθεση ανάμεσα στους αγρότες  και τους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες.  Όπως πολλές φορές ζητήσαμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους δικούς μας αγώνες από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα και την είχαμε, με αποτέλεσμα η πάλη μας να είναι πιο δυνατή και να έχει προοπτική, έτσι τώρα εκφράζουμε τη δική μας συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στην πάλη των εργαζομένων των αγωνιζόμενων ναυτεργατών.      

  Αν μας χωρίσουν, θα μας διαλύσουν. Όλοι μαζί είμαστε πολύ πιο δυνατοί.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 7:45 pm


Γραφειοκρατικό το πρόβλημα με την άδεια του ανοικτού σταδίου Μεγαλόπολης

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης επικοινώνησε σήμερα με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης,  με το Δ.Σ. της ομάδας της Δόξας Μεγαλόπολης και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας,  σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την άδεια λειτουργίας  του ανοικτού σταδίου Μεγαλόπολης.

Από όλα όσα μπορέσαμε να μάθουμε , προκύπτει ότι το πρόβλημα με την μη χορήγηση άδειας και ειδικότερα με τις κερκίδες του σταδίου είναι γραφειοκρατικό . Συγκεκριμένα η παρατήρηση της επιτροπής που δεν επιτρέπει να εκδοθεί άδεια,  έχει να κάνει με το ότι  θα πρέπει για να καλύπτονται οι απαιτήσεις της νομοθεσίας να μπει η κατασκευή των κερκίδων και των αποδυτηρίων στο πρόγραμμα νομιμοποίησης αυθαιρέτων κτισμάτων. Σε ότι αφορά την στατικότητα και την ασφάλεια των κερκίδων υπάρχει η πιστοποίηση 2 μηχανικών ότι είναι ασφαλείς.

Παρόλα αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν πολύ μεγάλα ερωτήματα σχετικά με τις κινήσεις της επιτροπής ελέγχου. Συγκεκριμένα την Μεγαλόπολη επισκέφτηκαν όλα τα μέλη της επιτροπής στις 3 Οκτωβρίου και εξέτασαν τους χώρους του σταδίου. Από όλα τα μέλη της επιτροπής έγιναν παρατηρήσεις . Στην συνέχεια η επιτροπή συνεδρίασε μετά από κάποιες μέρες , χωρίς την παρουσία 2 μελών της και έβγαλε το πόρισμα που όλοι γνωρίζουμε.

Το γήπεδο όμως της Μεγαλόπολης έχει άδεια τέλεσης αγώνων, με την τελευταία να εκδοθεί για την χρονιά του 2006. Από τότε και μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 υπάρχει η ΚΥΑ που σας δημοσιεύσαμε χθες και η οποία δίνει παράταση στην ισχύ της άδειας. Κάτι που ισχύει για όλα τα γήπεδα. Παρόλο λοιπόν που υπήρχαν όλα αυτά και το γήπεδο της Μεγαλόπολης είχε κανονικά άδεια τέλεσης αγώνων, η επιτροπή ήρθε για έλεγχο , γνωρίζοντας ότι δεν έπρεπε να έρθει. Για κάποιον λόγο που ξέρουν μόνο οι ίδιοι, έκαναν έλεγχο και προέβησαν σε ενέργειες χωρίς να απαιτείται από τον νόμο και χωρίς να τους το ζητήσει κάποιος. Και βέβαια μετά έφτιαξαν και το πρακτικό τους , ζητώντας άδεια δόμησης σε μια κατασκευή που έγινε πριν 40 χρόνια και γνώριζαν ότι δεν υπάρχει.

Και το ακόμα πιο παράξενο είναι ότι το συγκεκριμένο πρακτικό δεν έχει υπογραφεί  από 2 μέλη της επιτροπής . Την ίδια στιγμή η επιτροπή αυτή καθησύχαζε τους πάντες ότι με την ΚΥΑ που υπάρχει και την παράταση που δίνεται , υπάρχει χρόνος για τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων.Και μετά βγάζει απόφαση να μην δοθεί άδεια.

Με λίγα λόγια από ότι φαίνεται η επιτροπή αυτή με όσα έκανε , στην ουσία παραλίγο να μπλοκάρει την λειτουργία του γηπέδου της Μεγαλόπολης και τις δραστηριότητες όλων των ομάδων της Μεγαλόπολης.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμα πιο παράξενο και πιο ύποπτο. Οι κινήσεις και τα έγγραφα που έγιναν για να μην δοθεί άδεια λειτουργίας δεν κοινοποιήθηκαν ποτέ ΠΟΥΘΕΝΑ, ούτε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , ούτε σε καμία ομάδα , ούτε βέβαια στον Δήμο Μεγαλόπολης, η δε απόφαση από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια της 5ης  Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει έρθει ακόμα και σήμερα στον Δήμο. Κάποια έγγραφα όμως κυκλοφόρησαν  σαν ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ στο διαδίκτυο,  χθες Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Είναι φανερό ότι  κάποιος  γνώριζε και  περίμενε αυτή την εξέλιξη και φρόντισε για όλα.

Τι θα γίνει τώρα.

Το γήπεδο της Μεγαλόπολης σύμφωνα με τα έγγραφα που βρήκαμε , έχει άδεια τέλεσης αγώνων η οποία εμπίπτει στους όρους παράτασης που υπάρχουν. Η διαδικασία δεν θα έπρεπε να έχει γίνει   και σύντομα θα πρέπει να υπάρχει ανάκληση της απόφασης.

Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι το γήπεδο της Μεγαλόπολης έχει πολλά ανοιχτά προβλήματα και θα πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή της πόλης να αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με την επίλυση τους. 2 χρόνια και μερικούς μήνες τώρα δεν έχει γίνει καμία σοβαρή παρέμβαση. Ένα παράδειγμα είναι η απαράδεκτη εικόνα των αποδυτηρίων και των χώρων υγιεινής.  Ίσως είναι μια καλή αφορμή τα όσα έγιναν τώρα να τρέξει άμεσα η οριστική επίλυση των προβλημάτων. Αν αύριο το πρωί αλλάξει κάτι στην νομοθεσία δεν θα μπορεί να δοθεί άδεια. Οπότε θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες.

Δείτε την χθεσινή μας ανάρτηση ΕΔΩ

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 6:56 pm


71η εθελοντική αιμοδοσία του Δ.ΙΕΚ Πελοποννήσου

Με την 71η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του Δ.ΙΕΚ Πελοποννήσου κλείνουν οι προγραμματισμένες αιμοδοσίες του συλλόγου μας για το 2016 .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους σπουδαστές , τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή της σχολής για την μεγάλη προσφορά τους .
Μας δώσατε σήμερα τόσο μεγάλη χαρά, δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε. Βάζοντας έτσι υψηλότερους στόχους για το νέο έτος .

Ευχαριστούμε από καρδιάς εσάς και όλους τους εθελοντές αιμοδότες που και αυτή την χρονιά στηρίξατε τις δράσει μας .

για το Δ.Σ.
ο Β΄αντιπρόεδρος 
Νικόλαος Σιαχάμης
 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 6:56 pm


Το «Μελιχωριό» ανοίγει τις πύλες του στη Μελιγού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιγούς καλεί μικρούς και μεγάλους στην κεντρική πλατεία του χωριού για να γράψουν γράμμα στον Άη-Βασίλη, να στολίσουν το δέντρο της πλατείας και να επισκεφθούν το Bazaar του συλλόγου με τις χειροποίητες δημιουργίες την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 13:30.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 6:31 pm


«Απορίες» δημιούργησαν στους δανειστές οι εξαγγελίες Τσίπρα

«Δεν είμαστε αποικία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Από το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου ούτε ένας από τους εταίρους και δανειστές μας δεν βρήκε κάτι καλό να πει για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη «13η σύνταξη». Το αντίθετο: Το Βερολίνο πρώτο-πρώτο παρατήρησε ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν συζητήθηκαν στο Eurogroup. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση της Deutsche Welle είπε ότι «είναι υπόθεση των θεσμών να αξιολογούν τέτοιου είδους μέτρα», ενώ η εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» γράφει: «Η μεγαλοψυχία του Τσίπρα λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα προκαλέσει προφανώς κριτική στην Ευρώπη. Εσωπολιτικά ο αριστερός πολιτικός βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Ο λαός έχει απογοητευτεί γιατί ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να εμποδίσει ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Οι πολίτες κρίνουν ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει σε σχέση με πέρυσι και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι εάν γίνονταν εκλογές θα τις κέρδιζε η ΝΔ».

Μετά το Βερολίνο, και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνισε ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με τους δανειστές για την καταβολή επιπλέον σύνταξης, αφήνοντας αιχμές ότι ίσως αυτό υπονομεύει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα. «Δημιουργείται αριθμός ερωτημάτων» σημειώνει. Πιο ήπια ήταν πάντως η στάση της Κομισιόν.

Δεν υπήρξε διαβούλευση με τους δανειστές της χώρας αναφορικά με τα σχέδια της Ελλάδας για την καταβολή μιας επιπλέον σύνταξης στους συνταξιούχους πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ΕΣΜ), Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Περιμένω ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στην αγορά ομολόγων αρκετά πριν από το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο 2018, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε σήμερα σε ομιλία του στο Ελσίνκι ο επικεφαλής του ΕΣΜ Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Στο πλαίσιο αυτό, οι ανακοινώσεις που έγιναν χθες βράδυ από τον Έλληνα πρωθυπουργό χωρίς διαβούλευση με τους θεσμούς δημιουργούν αριθμό ερωτημάτων», πρόσθεσε.

«Δεν είμαστε αποικία» και «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει πίσω τις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα, ακόμη και αν πιέσουν οι δανειστές» διαμήνυσε το πρωί της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο Star, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι «τέτοιες πιέσεις δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής, και πως η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να διαθέσει όπως νομίζει τις δαπάνες της και το πλεόνασμα της». 

Σε ερώτηση αν γνώριζαν οι δανειστές αυτή την απόφαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Τώρα όλοι το γνωρίζουν».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί νέα μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος. «Σε όλους τους τόνους έχουμε δηλώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούμε μέτρα 4,2 δισ ευρώ, αυτό που ζητάει το ΔΝΤ, δηλαδή μέτρα μετά την λήξη του προγράμματος» επισήμανε.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελικά «θα βρεθεί σημείο ισορροπίας ανάμεσα στον κύριο Σόιμπλε και το ΔΝΤ, και αν βρεθεί σημείο ισορροπίας αυτό δεν θα είναι νέα μέτρα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 6:16 pm


Ξεκινούν οι αιτήσεις για 4.000 προσλήψεις στην Υγεία

Ξεκινά την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 η υποβολή αιτήσεων μακροχρόνια ανέργων για συμμετοχή στο πρόγραμμα 4.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης στο δημόσιο Τομέα της Υγείας, του άρθρου 64 του ν.4430/2016 (Α’205), για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών. Η σχετική Δημόσια Πρόσκληση Νο 13/2016, θα εκδοθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και θα αναρτηθεί στο portal του ΟΑΕΔ.

Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης, που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Ειδικότερα, το ανωτέρω Πρόγραμμα αποσκοπεί:

στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των μακροχρόνια ανέργων,
στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,
στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών
στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών των φορέων Υγείας
στην βελτίωση των υποδομών των δημόσιων νοσοκομείων και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας
στην αναβάθμιση των προσόντων των μακροχρόνια ανέργων
στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των μακροχρόνια ανέργων με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της Δημόσιας Πρόσκλησης με αριθμό 13/2016, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, έχουν μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή στις 22 Δεκεμβρίου 2016.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μακροχρόνια άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης και από μία μέχρι τρεις Υπηρεσίες Τοποθέτησης των Φορέων Υποδοχής.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο -αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου-στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Προϋπόθεση αποτελεί όσοι υποβάλουν αίτηση να είναι πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, προκειμένου να εισάγουν τους κωδικούς πρόσβασης τους σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Για την διευκόλυνση τους, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), και συγκεκριμένα από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες- ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ- Οδηγίες για την απόκτηση Κωδικών Πρόσβασης.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ  μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (22-12-2016), έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι α) μακροχρόνια άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών, β) μακροχρόνια άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και γ) οι εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι γονείς εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ.

Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.).

Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης των μακροχρόνια ανέργων

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Μακροχρόνια Ανέργων με βάση τα εξής οκτώ αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης μακροχρόνιας ανεργίας Ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των μακροχρόνια ανέργων της ανωτέρω κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.
Ηλικία.
Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Εγγραφή στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
Δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Εντοπιότητα.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 5:43 pm


Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, 08 Δεκεμβρίου 2016, σε περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής με τη συνδρομή Εισαγγελικών Λειτουργών, συνελήφθησαν συνολικά (11) ημεδαποί, ηλικίας από 25 έως 35 ετών, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων μελών περιλαμβάνεται ένα από τα δύο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης καθώς και Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.  

Επιπλέον αναζητείται για να συλληφθεί το δεύτερο αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα –κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, της νοθείας τροφίμων, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, για τα όπλα, τα ναρκωτικά, για πλαστογραφία, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της υπόθαλψης εγκληματία.
Για την πλήρη αποδόμηση και διακρίβωση όλου του εύρους της παράνομης δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και τον εντοπισμό των χώρων παρασκευής και αποθήκευσης των αναβολικών φαρμάκων, προηγήθηκε πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, με τη συμβολή Υπηρεσιών πληροφοριών του Σώματος.
 
 
 Στο πλαίσιο της έρευνας αξιολογήθηκαν και αναλύθηκαν όλα τα στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν, ενώ αξιοποιήθηκαν και ειδικές ανακριτικές τεχνικές και τεχνολογικά μέσα.
Πιο αναλυτικά, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον την τελευταία πενταετία, έχοντας διακριτούς ρόλους και δομημένη δράση, ενώ η μεθοδολογία δράσης τους,  εντοπίζεται σε τρία επίπεδα.
Πιο αναλυτικά, στο πρώτο επίπεδο της εγκληματικής τους δράσης, τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν τις πρώτες ύλες, με παραγγελίες μέσω διαδικτύου, τις παραλάμβαναν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών από χώρες από Η.Π.Α., Καναδά και Κίνα και πραγματοποιούσαν τις πληρωμές, μέσω εμβασμάτων σε διεθνή εταιρεία μεταφοράς χρημάτων.
Στο δεύτερο επίπεδο, προέκυψε ότι παρασκεύαζαν τα αναβολικά αρχικά σε αποθήκη, σε περιοχή της Αττικής, ενώ στη συνέχεια, λόγω αύξησης της παραγωγής και του κύκλου εργασιών, η παρασκευή τους επεκτάθηκε και σε μονοκατοικία, στα νότια προάστια.
Και στους δύο (2) χώρους, χρησιμοποιούσαν κατάλληλο ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό για παρασκευή δισκίων χαπιών, γέμισμα φιαλιδίων – αμπουλών και τοποθέτηση των φαρμάκων σε καρτέλες.
Σημειώνεται ότι στους παραπάνω χώρους, αποκλειστική πρόσβαση είχαν τα δύο (2) αρχηγικά μέλη της οργάνωσης και (4) άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης τους, τα οποία  εργάζονταν επί πληρωμή για την παρασκευή και τη συσκευασία των αναβολικών.
Μάλιστα,  για την αύξηση της παραγωγικότητας τους, τα παραπάνω μέλη εκτός από τους  προαναφερόμενους χώρους, εκτελούσαν επιμέρους εργασίες και από τις οικίες τους (επικόλληση ετικετών στις αμπούλες, πακετάρισμα συσκευασιών κ.λπ).
Το τρίτο και τελευταίο επίπεδο αφορά στην περαιτέρω διακίνηση και διάθεση των αναβολικών στην εγχώρια αγορά και το εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, για την εμπορική τους δραστηριότητα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, οι εμπλεκόμενοι προμήθευαν με ποσότητες αναβολικών,  άτομο, που είχε το ρόλο του μεσάζοντα. Στη συνέχεια το άτομο αυτό τα διακινούσε σε άλλα άτομα (dealers), τα οποία με τη μέθοδο της πυραμίδας αναλάμβαναν την περαιτέρω διάθεση και πώληση τους στους τελικούς χρήστες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, στην Αττική καθώς και μεμονωμένα άτομα.
Τις αποστολές εκτός Αττικής (Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα, Ζάκυνθος, Θήβα, Λάρισα, Τρίκαλα, Κόρινθος κ.α.) και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Μάλτα, Ιταλία κ.α.), πραγματοποιήσουν τα αρχηγικά μέλη και ένας εργαζόμενος, χρησιμοποιώντας εταιρείες ταχυμεταφορών.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει πάνω από (500) αποστολές στο εξωτερικό και αντίστοιχες στο εσωτερικό.
Αξιοσημείωτα είναι επίσης, τα μέτρα που λάμβαναν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την αποφυγή της σύλληψής τους, καθώς χρησιμοποιούσαν κώδικα επικοινωνίας, ενεργοποιούσαν τις τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν σε στοιχεία αλλοδαπών, ενώ στις αποστολές των δεμάτων χρησιμοποιούσαν ψευδή στοιχεία αποστολέα.
Στα δύο παρασκευαστήρια της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    ειδικός μηχανολογικός εξοπλισμός για την επεξεργασία, παρασκευή και τυποποίηση αναβολικών ουσιών και πρώτων υλών αυτών
•    χιλιάδες σκευάσματα αναβολικών ουσιών, τυποποιημένων σε μορφή χαπιών – φιαλιδίων,
•    πλήθος, κενού περιεχομένου, χάρτινες συσκευασίες δισκίων – αμπουλών - φιαλιδίων,
•    ηλεκτρονικός υπολογιστής συνδεδεμένος με ειδικό εκτυπωτή, από τον οποίο παράγονταν αυτοκόλλητες ταινίες, στις οποίες αναγράφονταν εμπορικές επωνυμίες χαπιών, οι οποίες επικολλούνταν στις συσκευασίες,
Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της οργάνωσης:  
•    Στην οικία του αρχηγικού μέλους, που συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 84.310 Λίρες Αγγλίας, 20.000 Ευρώ, 1.785 δολάρια Καναδά, 4 δολάρια Η.Π.Α., ναρκωτικά δισκία, φιαλίδια ναρκωτικών ουσιών και υλικά συσκευασίας αυτών, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, πλαστό δελτίο ταυτότητας και πολυτελές αυτοκίνητο.
•    Στην οικία του μεσάζοντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.920 Ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και μικροποσότητα κάνναβης.
•    Σε οικία μεταπωλητή (dealer) βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αναβολικών σκευασμάτων και υλικών για την παρασκευή αυτών και το χρηματικό ποσό των 5.830 Ευρώ.
•    Στις οικίες των έμμισθων μελών της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αναβολικών σκευασμάτων και υλικών για την τυποποίηση αυτών και το χρηματικό ποσό  των 5.000 Ευρώ.

Όσον αφορά την εμπλοκή του Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας προέκυψε ότι προμηθευόταν αναβολικά από το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης που συνελήφθη, ενώ κατά το χρονικό διάστημα που ήταν σε εξέλιξη η έρευνες, του ζήτησε να παράσχει πληροφορίες που ανάγονται στο υπηρεσιακό απόρρητο.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Σημειώνεται ότι η ελάχιστη τιμή που διατίθενται τα ανωτέρω σκευάσματα, ανέρχεται για τις αμπούλες στα είκοσι (20€) με σαράντα (40€) ευρώ ανά συσκευασία, ενώ για τα δισκία στα δέκα (10€) ευρώ.
Με βάση τα δεδομένα αυτά θα προσδιοριστεί το κέρδος που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση και η ταυτόχρονη ζημία του Δημοσίου από την φοροδιαφυγή και την απόκρυψη των παράνομων εσόδων.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Οι έρευνες συνεχίζονται και στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της οργάνωσης.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 5:16 pm


Η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη της «μίζας»

Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά της Διαφθοράς ο Economist δημοσίευσε χάρτη με τις πιο διεφθαρμένες χώρες του πλανήτη. Ο χάρτης της εταιρείας Trace μετρά τη διαφθορά και τις δωροδοκίες με μια κλίμακα από το 0 έως τις 100. Οι χώρες με το σκούρο μπλε χρώμα είναι οι πιο διεφθαρμένες, με πρωταθλήτρια τη Νιγηρία, με βαθμολογία 99 στα 100. Η Ελλάδα – στην αμέσως πιο ανοικτή απόχρωση – βρίσκεται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου δωροδοκίας που κυμαίνεται από 60 έως 80 μονάδες.

Όπως δείχνει η έρευνα, ο «κίνδυνος δωροδοκίας» αυξήθηκε στο 60% των χωρών του πλανήτη σε σχέση με προηγούμενη έρευνα που έγινε το 2014.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η διαφθορά και η δωροδοκία αποτελούν μια πραγματική και αυξανόμενη τροχοπέδη για την παγκόσμια οικονομία, καθώς περίπου 1.5 τρισεκατομμύρια «μαύρα» δολάρια αλλάζουν χέρια κάθε χρόνο, ή περίπου 5 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ. Επίσης, αυτές οι πρακτικές ευννοούν την ανάπτυξη άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, όπως το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και την εμπορία ανθρώπων.

(ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 5:11 pm


Παπαηλιού: Ο προϋπολογισμός του 2017 θέτει ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους

 O βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό έτους 2017, μεταξύ των άλλων, είπε :  
 
1) Ο Προϋπολογισμός έτους 2017 αποτελεί ένα μικρό, αλλά σημαντικό βήμα, στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, με προτεραιότητα την ανάπτυξη, την ανακατανομή των φορολογικών βαρών και την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη της κοινωνικής πολιτικής.
 
Ο υπό ψήφιση προϋπολογισμός στηρίζεται σε τρεις πυλώνες συνδυαστικά, στη δημοσιονομική ισορροπία, στην αναπτυξιακή διάσταση και στην κοινωνική δικαιοσύνη, διαμορφώνοντας παράλληλα :   
 
α) ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από ευελιξία,  
 
β)  δικλείδες που διασφαλίζουν την ομαλή εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μακροπρόθεσμα,  
 
γ) στήριξη ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου, που θα έχει κατεύθυνση την παραγωγή, με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας που, μετασχηματιζόμενα σε αναπτυξιακούς άξονες, θα επιτρέψουν την κάλυψη της εσωτερικής αγοράς και την προοπτική εξωστρέφειας   
 
δ)  στοχευμένα μέτρα ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.
 
Η εξειδίκευση των αναπτυξιακών και κοινωνικών στοιχείων του προϋπολογισμού συνιστούν παράλληλες δράσεις που ήδη έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται.  
2) Η επιτευχθείσα μικρότερη δημοσιονομική προσαρμογή  απελευθερώνει χώρο για τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας, αυξάνοντας την αξιοπιστία του προγράμματος και ενσωματώνοντας, μεταξύ άλλων, δύο κρίσιμες πολιτικές της κυβέρνησης :
 
α)  Την πλήρη επέκταση του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ) συνολικού ύψους 760 εκατομμυρίων ευρώ και  
 
β) Την αύξηση του εθνικού σκέλους του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά διακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ, μέσω του οποίου αποτυπώνεται η αναπτυξιακή διάσταση του κυβερνητικού σχεδίου.  
 
Έτσι στηρίζεται ο σχεδιασμός της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης, που δεν περιορίζεται στην ποσοτική αλλά στην ποιοτική διάσταση των προγραμμάτων που εφαρμόζονται χρηματοδοτώντας επενδυτικά εγχειρήματα, αφού σκοπείται η αξιοποίηση και όχι απλά η απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων.
 
Σ΄  αυτό το πλαίσιο επιχειρείται αναπροσανατολισμός του παραγωγικού προτύπου, με στροφή και έμφαση στην παραγωγή.
 
3) Και ο Γιώργος Η. Παπαηλιού κατέληξε λέγοντας  :  
 
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επιδίδονται, με τις τοποθετήσεις τους, σε  
 
ασκήσεις αυτοεκπληρούμενης προσδοκίας και προφητείας.
 
Αυτές οι ασκήσεις είχαν ξεκινήσει προ των εκλογών Ιανουαρίου  2015 και  
 
συνεχίστηκαν μετά από αυτές, την πιστωτική ασφυξία που είχαν  
 
προετοιμάσει για τη χώρα προεκλογικά ενόψει της ήττας τους, την  
 
υπονόμευση των ελληνικών θέσεων κατά τη διαπραγμάτευση, το «ναι» σε  
 
όλα στο δημοψήφισμα και την προσδοκία για ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές  
 
του Σεπτεμβρίου 2015. Συνεχίζονται ακόμη και σήμερα με την προσδοκία να  
 
αποτύχει η αξιολόγηση και να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερή παρένθεση.       
 
 
Και όλες οι προσδοκίες τους διαψεύστηκαν και θα εξακολουθήσουν να  
 
διαψεύδονται, όσο δεν αναλύουν την ξεροκέφαλη πραγματικότητα. Αυτή που  
 
γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Δηλαδή, ό τ ι την ευθύνη, για την κατάσταση στην  
 
οποία έχει περιέλθει η χώρα, έχουν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ό τ ι η  
 
κυβέρνηση «το παλεύει» και ό τ ι η μόνη εναλλακτική θέση που η ΝΔ  
 
προτείνει είναι ο νεοφιλελευθερισμός, δηλαδή περισσότερη λιτότητα,  
 
περικοπές, ανεργία και κοινωνική αναλγησία.      
       
Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 4:45 pm


Στον Πάρνωνα εξορμά ο ΣΑΟΟ

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (Σ.Α.0.0.) εξορμά το Σαββατοκύριακο 10-11/12/2016 στον Πάρνωνα. Με χαρά περιμένουμε τις φίλες, τους φίλους και τα μέλη μας να ορειβατήσουμε μαζί.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Πορεία Σαββάτου 10.12.2016 : Βαμβακού - Καταφύγιο ΕΟΣ Σπάρτης. 
Ώρες Πορείας 2:30, Κατηγορία : Α 
Πορείες Κυριακής 11.12.2016 
Πορεία Α: Καταφύγιο ΕΟΣ Σπάρτης - Κανέλια - Διάσελο Ρούσας Πέτρας - Στραβόραχη. Ώρες Πορείας : 4, Κατηγορία : Α+ 

Πορεία Β: Καταφύγιο ΕΟΣ Σπάρτης - Κανέλια - Διάσελο Ρούσας Πέτρας -Κορυφή Ρούσα Πέτρα - Καστάνιτσα. Ώρες Πορείας: 6, Κατηγορία: Β.

Αναχώρηση λεωφορείου: 13:00 π.µ. από Πλατεία Αγίου Βασιλείου.   Διαμονή στο Καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης.Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Β.Δεκάζου 9-11, τηλ. 2710234980, e-mail: [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 4:31 pm


Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΈΝΤΑΞΗ ΣΗΜΕΡΑ».

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η ΟΕΒΕΑ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας) συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με θέμα: «Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και η Εργασιακή Ένταξη Σήμερα».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναλυθούν και θα εξηγηθούν σημαντικά θέματα που αφορούν στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και θα δοθεί έμφαση: 

Στην κατανόηση του νέου νόμου της κοινωνικής και αλληλέγγυας Οικονομίας και τις ευκαιρίες στον νέο αναπτυξιακό νόμο
Στην εύρυθμη λειτουργία των Κοιν.Σ.Επ., με στόχο την κερδοφορία και την επένδυση στην απασχόληση
Στις ευκαιρίες για ανάπτυξη εργασιών των Κοιν.Σ.Επ. με στόχο την εργασιακή ένταξη των μελών τους  
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΙΟΒΕ: 200.000 ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟ 2015 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σε περίπου 200.000 ανέρχονται οι επιχειρηματίες οι οποίοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα το 2015, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την επιχειρηματικότητα του  ΙΟΒΕ. Βάσει των ευρημάτων της έρευνας με τίτλο «Επιχειρηματικότητα 2015–2016: Κρίσιμη καμπή για την αναπτυξιακή δυναμική του επιχειρηματικού συστήματος», το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει πως έχει διακόψει ή αναστείλει την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 2015 ανέρχεται στο 3% του πληθυσμού (περίπου 200.000 άτομα), οριακά υψηλότερα από το αντίστοιχο ποσοστό του 2014 (2,8%), αλλά πολύ υψηλότερα από το μέσο όρο των χωρών καινοτομίας (1,8%). Επτά στους δέκα δηλώνουν ως βασικότερο λόγο διακοπής ή αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης την έλλειψη κερδοφορίας.

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016 ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Τον τρόπο καταβολής για το δώρο Χριστουγέννων 2016, με αναλυτικά στοιχεία για το ποιοι δικαιούνται τη συγκεκριμένη παροχή, όπως επίσης και τον υπολογισμό για μισθωτούς και ωρομίσθιους, περιλαμβάνει σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ. Δώρο χριστουγέννων θα λάβουν και οι επιδοτούμενοι άνεργοι από τον ΟΑΕΔ.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ «ΜΑΪΜΟΥ»

ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Καμπανάκι κινδύνου για τις οικονομικές επιπτώσεις στην ΕΕ, από τη διακίνηση προϊόντων «μαϊμού», χτυπά το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) ενόψει των εορταστικών αγορών. Μόνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι άμεσες απώλειες ανέρχονται κάθε χρόνο σε 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 15,6% του συνόλου των πωλήσεων και σε άμεση απώλεια τουλάχιστον 24.600 θέσεων εργασίας στους εν λόγω τομείς. Τα καλλυντικά και τα φάρμακα είναι οι κλάδοι που πλήττονται περισσότερο.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (με ξεχωριστό τίτλο: Κάθε χρόνο χάνονται 83 δισεκατομμύρια ευρώ και 790 000 θέσεις εργασίας σε όλη την ΕΕ λόγω προϊόντων παραποίησης/απομίμησης και πειρατείας)

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 3:18 pm


Τεχνικό Πρόγραμμα και απορρίμματα στο ΔΣ Τρίπολης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τίπολης θα πραγματοποιηθεί την 15η Δεκεμβρίου 2016  ημέρα Πέμπτη και ώρα 20.00 στην αίθουσα Αλεξόπουλου Παναγιώτη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης, στο δεύτερο (β) όροφο προς λήψη απόφασης για τα πιο κάτω θέματα:

 1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Τρίπολης έτους 2017.
 2. Αποστολή απόφασης της με αριθμό 109/2016 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Τρίπολης με θέμα «Έκπτωση στις εμπρόθεσμες πληρωμές των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ και τροποποίηση τιμολογίου (επί προσαυξήσεων των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών)».
 3. Περί έγκρισης επιχορήγησης της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Επικοινωνίας Δήμου Τρίπολης.
 4. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την αποδοχή δωρεάς του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαρμαριάς.
 5. Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την εκτέλεση της προμήθειας : «Προμήθεια λαμπτήρων Δημοτικού Φωτισμού και ηλεκτρολογικού υλικού για Δ.Ε.Μαντινείας».
 6. Παραχώρηση σχολικού χώρου.
 7. Μίσθωση χώρου για καταφύγιο αδέσποτων ζώων.
 8. Παραχώρηση χρήσης γηπέδου Λεβιδίου για διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα.
 9. Έγκριση της με αριθμό 102/2016 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα «Κοπή Ελάτου για τα Χριστούγεννα».
 10. Έγκριση μελέτης για την εκτέλεση του έργου : «Κατασκευή μανδρών μπροστά από ιδιοκτησίες στον οικισμό Μαρμαριάς Τ.Κ.Αθήναιου Δ.Ε.Βαλτετσίου και καθορισμός όρων κατασκευής του».
 11. Ορισμός Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Κατασκευή ταφών στο κοιμητήριο Τ.Κ.Θάνα».
 12. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου : «Κατασκευή αργολιθοδομών κοινόχρηστων χώρων στην Τ.Κ. Καλτεζών».
 13. Έγκριση της με αριθμό 106/2016 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα «Κοπή δέντρου σε δημοτικό δρόμο της Τ.Κ. Βλαχοκερασιάς».
 14. Έγκριση της με αριθμό 107/2016 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα «Κοπή δέντρου στην πλατεία της ΤΚ Αλέας».
 15. Έγκριση της με αριθμό 108/2016 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα «Κοπή δύο πεύκων στην πλατεία της ΤΚ Νεστάνης».
 16. Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη (τοποθέτηση) ειδών οπωροπωλείου σε κατάστημα «Οπωρολαχανοπωλείο – Πώληση κατεψυγμένων προϊόντων» ιδιοκτησίας Αναγνωστοπούλου Αικατερίνη του Παναγιώτη το οποίο βρίσκεται επί της πλατείας Πετρινού 4 στην Τρίπολη.
 17.  Περί έκτακτης επιχορήγησης ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης.
 18. Λήψη απόφασης για την εκτέλεση της πράξης με τίτλο «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Δήμου Τρίπολης» και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της εν λόγω πράξης.
 19. Λήψη απόφασης σχετικά με την επιλογή της θέσης «Μεγαβούνι» Τ.Κ. Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης, ως χώρος για το έργο «Προσωρινή μεταβατική λύση διαχείρισης απορριμμάτων Δήμου Τρίπολης».

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 2:31 pm


Παγκόσμια Ημέρα Βουνού στο Μαίναλο

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού και σας καλεί στην πεζοπορική εξόρμηση που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή στις 11 Δεκεμβρίου 2016, στις πλαγιές της Οστρακίνας, στο Μαίναλο!
 
Ελάτε για μια εύκολη πεζοπορία, για να χαρούμε όλοι μαζι την ομορφιά της Αρκαδικής Φύσης στο Ελατοσκέπαστο Μαίναλο!
 
Η διαδρομή θα είναι κυκλική, θα ξεκινήσει από το Ορειβατικό Καταφύγιο Μαινάλου "Παναγιώτης Αλεξόπουλος" του συλλόγου και θα τερματίσει πάλι σε αυτό.
 
Ωρες πορείας 2.00' και δυσκολία A' (εύκολη).
 
Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής και ώρα 11.00 π.μ. από τα εντευκτήρια του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης (Λαγοπάτη 43).
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του συλλόγου.
 

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 2:14 pm


Διαμαντάκος: Θα παίξει ρόλο ο χαρακτήρας των παικτών

Κατά την αναχώρηση της αποστολής του Αρκαδικού για την Λάρισα, ο προπονητής μας, Γιάννης Διαμαντάκος έκανε την παρακάτω δήλωση, αναφερόμενος στο παιχνίδι του Σαββάτου.

«Ο αγώνας απέναντι στον ΓΣ Λάρισας, για εμάς αποτελεί άλλη μία ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή απέναντι σε μια ομάδα που μάχεται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι και περιμένουμε το ίδιο να πράξει και το Σάββατο, καθώς το αποτέλεσμα γι' αυτήν μπορεί να είναι και καθοριστικό. Σε τέτοια παιχνίδια παίζει μεγάλο ρόλο ο χαρακτήρας των παικτών αλλά και παράλληλα ποιο εκ των δύο συνόλων θα επιδείξει περισσότερο ομαδικό πνεύμα καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και σε όλες τις πτυχές αυτής».

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 2:02 pm


Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 9-11 Δεκεμβρίου

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

«Το εργαστήρι του Άι Βασίλη» στο Λεωνίδιο

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Νότια Κυνουρία

Απονομή Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας για το έτος 2016

Το Πολυφωνικό τραγούδι στο Μαλλιαροπούλειο από 250 εκτελεστές!

Το καλάθι του πτωχού αδελφού περιμένει και φέτος την εκδήλωση αγάπης μας

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από τον Σύλλογο Γυναικών Μεγαλόπολης «Καλλιστώ»

Αναβίωση εθίμου γουρουνοχαράς στο Άγαλι

Η παρουσίαση του βιβλίου «Ημερολόγιο των Μικρών Θαυμάτων» στην Τρίπολη

Χριστουγεννιάτικη jazz συναυλία στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Αθλητισμός

Σάββατο 10/12

Super League

-(15:00) Αστέρας Τρίπολης-Βέροια

Α2 Μπάσκετ Ανδρών 17:00

- ΓΣ Λαρισαίων - Αρκαδικός

Α' Αρκαδίας 15:00

-Τεγέα-Ορχομενός

-Ολυμπιακός Λεωνιδίου-Κορακοβούνι

Β' Αρκαδίας (2ος όμιλος)

-Νικηταράς-Φορτούνα

-Αχιλλέας-Ηρακλής

Κυριακή 11/12

Γ' Εθνική κατηγορία (3ος όμιλος)

- Παναρκαδικός – Αστέρας Αμαλιάδας

- ΑΟ Χαλκίς – Δόξα Μεγαλόπολης

Α2 Κατηγορία Μπάσκετ Γυναικών

-(12.00) Ελευθερία Μοσχάτου-Δρομείς Qatar Gus

Α' Αρκαδίας 15:00

- Μαντινειακός-Απόλλων Τυρού

-Βρασιές-Πανθυρεατικός

-Λεωνίδιο-ΑΕΚ Τρίπολης

 Β' Αρκαδίας (1ος όμιλος)

-(11:00) Ελαιοχώρι-Νεστάνη

-(15:00) Άρης Τρίπολης-Ελπίδα

-(15:00) Κορύθιο-Μέγας Αλέξανδρος

Β' Αρκαδίας (2ος όμιλος)

- Ερμής Μελιγούς-ΑΕ Μαρίου

 Δείτε ολόκληρη την αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου ΕΔΩ

Κινηματογράφος

Η ΑΦΙΞΗ

Δώδεκα εξωγήινα σκάφη θα προσγειωθούν στην Γη δίχως κανείς να γνωρίζει τι θέλουν. Ο στρατός θα αναθέσει σε μια γλωσσολόγο να αποκρυπτογραφήσει τη γλώσσα των εξωγήινων πριν ξεσπάσει αναταραχή σε κάθε χώρα. (Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Εξόρμηση

Πραστός

Παλιά πρωτεύουσα Τσακωνιάς. Πλούσια Μεσαιωνική Πόλη.  Το χαμένο μεγαλείο του ορεινού χωριού της Τσακωνιάς αποτυπώνεται στο τραγούδι «Πραστέ μου πού ‘ναι οι πύργοι σου, πού ‘ναι η αρχοντιά σου». Βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρα, απέχει 20 χιλιόμετρα από το χωριό Άγιος Ανδρέας,  με μία διαδρομή δύσκολη που όμως αποζημιώνει τον επισκέπτη με την ομορφιά που διαθέτει και την ιδιαίτερη τοπική αρχιτεκτονική του.

Τα πυργόσπιτα είναι χαρακτηριστικά στο χωριό και σώζονται του Σαραντάρη, του Καλημέρη, του Μερίκα, του Καραμάνου, του Γούνελου, ενώ υπάρχουν υπολείμματα βυζαντινών ναών όπως των Ταξιαρχών, του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας που ήταν η Μητρόπολη. Στο δρόμο προς το χωριό από τον Άγιο Ανδρέα συναντά ο επισκέπτης το μοναστήρι της Αρτοκωστάς ενώ κανείς μπορεί να δει και την παλιά μονή Εγκλειστουρίου (κτίσμα του 1733). Το χωριό γειτνιάζει με το ορεινό Κορακοβούνι, ενώ κοντά είναι και το φαράγγι της Μαζιάς, όπου κανείς μπορεί να δει νερόμυλους και νεροτριβές. Από τον Πραστό καταγόταν ο Μανώλης Δούνιας που πρωτοστάτησε στην Άλωση της Τριπολιτσάς το 1821. Στο χωριό υπάρχει προτομή του.

Πληροφορίες από το discoverkynouria.gr

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 1:51 pm


Ποιοι θα πάρουν τη «13η σύνταξη» στις 22/12

Σύμφωνα με σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου σε συνέχεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για την “13η σύνταξη”: «Ο αριθμός των δικαιούχων συνταξιούχων ανέρχεται σε 1,6 εκατ. σε σύνολο 2,7 εκατ. συνταξιούχων. Το ποσοστό των δικαιούχων είναι 60,32% στο σύνολο των συνταξιούχων.

Αναλυτικά:

Από 500 έως 830 ευρώ θα λάβει περίπου το 10% των συνταξιούχων (περίπου 270 χιλιάδες συνταξιούχοι).
Από 300 έως 500 ευρώ θα λάβει περίπου το 20% των συνταξιούχων (περίπου 570 χιλιάδες συνταξιούχοι).
300 ευρώ θα λάβει περίπου το 30% των συνταξιούχων (περίπου 750 χιλιάδες συνταξιούχοι).
Το ποσό που θα διανεμηθεί είναι 4,7 φορές μεγαλύτερο από το ποσό του ΕΚΑΣ που περικόπηκε το 2016.

Τα ποσά θα πιστωθούν στους δικαιούχους στις 22 Δεκεμβρίου, μαζί με τις συντάξεις του Ιανουαρίου.»

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 1:27 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr