Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας   >   Τρίπολη    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εγκαίνια για τη Νέα Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής Φιλοσόφου Γορτυνίας και οδοιπορία στην Παλαιά Μονή Φιλοσόφου (Κρυφό Σχολειό) με σκοπό την τέλεση των εγκωμίων της Παναγίας

20210823 195309Σειρά εκδηλώσεων έλαβε χώρα εχθές, Δευτέρα 23 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή Φιλοσόφου Γορτυνίας. Νωρίς το πρωί και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας Ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ.κ. Ιερεμίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Νέας Βιβλιοθήκης εντός των εγκαταστάσεων της Μονής.

Η βιβλιοθήκη αποτελεί δωρεά της οικογένειας Παναγιώτη Βαλασόπουλου. Ο κ. Βαλασόπουλος με καταγωγή από την Μεγαλόπολη Αρκαδίας, είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και πατέρας δυο αγοριών. Ζει και δραστηριοποιείται στην Τρίπολη. Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.κ. Ιερεμίας απένειμε στον κ. Βαλασόπουλο καθώς και στον καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Θανάση Χρήστου, το μετάλλιο του Αγίου Γρηγορίου Ε'. Ο καθηγητής κ. Χρήστου απηύθυνε ομιλία με θέμα «Η προσφορά της Ιεράς Μονής Φιλοσόφου στον Αγώνα».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μια ομάδα πιστών πρωτοστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Ιακώβου Κανάκη, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και Ηγούμενο της Ιστορικής Μονής Φιλοσόφου, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά στα χρονικά οδοιπορικό με κατεύθυνση την Παλαιά Μονή Φιλοσόφου (Κρυφό Σχολειό). Εκεί έγινε τέλεση των εγκωμίων της Παναγίας και δέηση υπέρ των ασθενούντων αδερφών μας. Ύστερα, οι συμμετέχοντες στο οδοιπορικό επέστρεψαν, με συντροφιά την ψαλμωδία των ιερωμένων, στην Νέα Μονή Φιλοσόφου όπου, οι μοναχοί, τους φίλεψαν απλόχερα, κεράσματα.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2021 | 9:38 am


Κώστας Τζιούμης: «Ευτυχής συγκυρία η Τρίπολη να αποκτά ένα Δημαρχείο που της αρμόζει, με τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης»

Κεντρική φωτογραφία

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάχθηκε το έργο «Αξιοποίηση και Επανάχρηση του Παλαιού Δημαρχείου Τρίπολης», με προϋπολογισμό 2.050.000 ευρώ.

Την απόφαση υπογράφει ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, εγκρίνοντας τη σχετική πρόταση του Δήμου Τρίπολης.

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2021 | 9:22 am


Πέτρος Τατούλης: «Η αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα μπορεί να αποτελέσει έναυσμα μιας νέας ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας και σημείο αναφοράς για την Πελοπόννησο»

tatoulis petros2

Με αφορμή την κήρυξη αναδόχου για το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝHΤΗ ΛΙΜΝΗ ΛΑΔΩΝΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ», ο πρ. Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σημαντική η μέρα αυτή για την Γορτυνία, την Αρκαδία και την Πελοπόννησο. Η αξιοποίηση της Λίμνης του Λάδωνα αποτέλεσε για εμένα προσωπικά ένα όραμα. Ένα προσωπικό στοίχημα, για το οποίο μόχθησα και πάλεψα επί σειρά ετών, από τις ημέρες της θητείας μου ως Βουλευτής ως και τη θητεία μου ως Περιφερειάρχης. Επί των ημερών μας, από κοινού με τον Βαγγέλη Γιαννακούρα, τον Γιώργο Ρουμελιώτη, την Κλειώ Κορώνη, τον Γιώργο Μπακούρη, τον Θόδωρο Ντάνο, την πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Ντίνα Νικολάκου και όλους τους συναδέλφους από όλη την Πελοπόννησο, καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια ενός δύσκολου εγχειρήματος, να ωριμάσουμε τις μελέτες, να εξασφαλίσουμε δεκάδες αδειοδοτήσεις, να εντάξουμε το έργο για χρηματοδότηση στο καινοτόμο πρόγραμμα «ΤΑΠΤΟΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020» με 1.180.000 ευρώ και σήμερα μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, ο εργολάβος να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις εργασίες. Βέβαια σε αυτόν αγώνα δεν ήμουν μόνος. Πολλοί και πολλές έχουν δώσει αγώνα προκειμένου αυτό το έργο πνοής να πάρει σάρκα και οστά.

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2021 | 9:03 pm


Κώστας Βλάσης: «Πολύ καλά τα νέα για τη Μεγαλόπολη! Αυξημένα ποσοστά περιφερειακών ενισχύσεων για την περίοδο 2022-2027».

βλασησ μεγαλοπολη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το νέο πλαίσιο για τις περιφερειακές ενισχύσεις, που θα ισχύσει από την αρχή του 2022 μέχρι το τέλος του 2027. Το νέο αυτό πλαίσιο περιλαμβάνει ειδική διάταξη που επιτρέπει την παροχή πρόσθετων ποσοστών κρατικών ενισχύσεων για τις περιοχές μετάβασης, σημαντικά αυξημένων σε σχέση με τα ισχύοντα σήμερα καθώς και σε σχέση με την αρχική πρόταση των υπηρεσιών της Επιτροπής.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2021 | 9:35 pm


Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΤΑΠ ΤοΚ | Υπογράφτηκε η σύμβαση, ξεκινούν τα έργα στην παραλίμνια περιοχή του Λάδωνα

thumbnail TAPTOK2021

Υπογράφτηκε την Τετάρτη (21/4/2021) το εργολαβικό συμφωνητικό για το έργο «Ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και βιώσιμη χρήση του οικοσυστήματος», ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και την ανάδοχο εργοληπτική εταιρεία του κ. Ευσταθίου Κότσιφα.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που σχεδίασε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρείας ΤΑΠΤοΚ (Αρκαδία 2020) και το οποίο πλέον περνά σε φάση υλοποίησης.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2021 | 8:13 pm


Τρίπολη - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Τρίπολη