Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας   >   Τρίπολη    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τις Πασχαλινές εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης ανακοίνωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Καρούντζου.

avga pasxa xorio aftodioikisi 1280x720

Σε ανακοινώσεις για τις προγραμματισμένες Πασχαλινές εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης προέβη, την Παρασκευή (23/4/2021), η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελένη Καρούντζου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Η Αντιδήμαρχος, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και Καλό Πάσχα σε όλους τους πολίτες, εξήγησε ότι το πρόγραμμα διαμορφώθηκε, προσαρμοσμένο στους περιορισμούς που προβλέπονται, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Μ.ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ

 

Θα μεταδίδονται διαδικτυακά και δια μέσω του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης (www.drt915.gr) οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας

 

M. ΔΕΥΤΕΡΑ:
Πολυφωνική θρησκευτική μουσική από τα θρησκευτικά φεστιβάλ της χορωδίας Τρίπολης υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αλεξοπούλου, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου.

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2021 | 9:32 pm


Πέτρος Τατούλης: «Η αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα μπορεί να αποτελέσει έναυσμα μιας νέας ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας και σημείο αναφοράς για την Πελοπόννησο»

tatoulis petros2

Με αφορμή την κήρυξη αναδόχου για το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝHΤΗ ΛΙΜΝΗ ΛΑΔΩΝΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ», ο πρ. Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σημαντική η μέρα αυτή για την Γορτυνία, την Αρκαδία και την Πελοπόννησο. Η αξιοποίηση της Λίμνης του Λάδωνα αποτέλεσε για εμένα προσωπικά ένα όραμα. Ένα προσωπικό στοίχημα, για το οποίο μόχθησα και πάλεψα επί σειρά ετών, από τις ημέρες της θητείας μου ως Βουλευτής ως και τη θητεία μου ως Περιφερειάρχης. Επί των ημερών μας, από κοινού με τον Βαγγέλη Γιαννακούρα, τον Γιώργο Ρουμελιώτη, την Κλειώ Κορώνη, τον Γιώργο Μπακούρη, τον Θόδωρο Ντάνο, την πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Ντίνα Νικολάκου και όλους τους συναδέλφους από όλη την Πελοπόννησο, καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια ενός δύσκολου εγχειρήματος, να ωριμάσουμε τις μελέτες, να εξασφαλίσουμε δεκάδες αδειοδοτήσεις, να εντάξουμε το έργο για χρηματοδότηση στο καινοτόμο πρόγραμμα «ΤΑΠΤΟΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020» με 1.180.000 ευρώ και σήμερα μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, ο εργολάβος να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις εργασίες. Βέβαια σε αυτόν αγώνα δεν ήμουν μόνος. Πολλοί και πολλές έχουν δώσει αγώνα προκειμένου αυτό το έργο πνοής να πάρει σάρκα και οστά.

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2021 | 9:03 pm


Κώστας Βλάσης: «Πολύ καλά τα νέα για τη Μεγαλόπολη! Αυξημένα ποσοστά περιφερειακών ενισχύσεων για την περίοδο 2022-2027».

βλασησ μεγαλοπολη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το νέο πλαίσιο για τις περιφερειακές ενισχύσεις, που θα ισχύσει από την αρχή του 2022 μέχρι το τέλος του 2027. Το νέο αυτό πλαίσιο περιλαμβάνει ειδική διάταξη που επιτρέπει την παροχή πρόσθετων ποσοστών κρατικών ενισχύσεων για τις περιοχές μετάβασης, σημαντικά αυξημένων σε σχέση με τα ισχύοντα σήμερα καθώς και σε σχέση με την αρχική πρόταση των υπηρεσιών της Επιτροπής.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2021 | 9:35 pm


Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Η «Οδύσσεια» της ανάδειξης της Λίμνης Λάδωνα

λαδωνασ

Πέρασαν 6 χρόνια από την ημέρα που υπέγραψα ως Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τη χρηματοδότηση του έργου και μόλις σήμερα ορίστηκε ανάδοχος για την υλοποίησή του.

Παρακάτω διαβάστε όλο το χρονικό των ενεργειών έως σήμερα:

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2021 | 7:18 pm


Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΤΑΠ ΤοΚ | Υπογράφτηκε η σύμβαση, ξεκινούν τα έργα στην παραλίμνια περιοχή του Λάδωνα

thumbnail TAPTOK2021

Υπογράφτηκε την Τετάρτη (21/4/2021) το εργολαβικό συμφωνητικό για το έργο «Ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και βιώσιμη χρήση του οικοσυστήματος», ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και την ανάδοχο εργοληπτική εταιρεία του κ. Ευσταθίου Κότσιφα.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που σχεδίασε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρείας ΤΑΠΤοΚ (Αρκαδία 2020) και το οποίο πλέον περνά σε φάση υλοποίησης.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2021 | 8:13 pm


Τρίπολη - Ειδήσεις και Νέα

Από την Τρίπολη στην Καμπούλ - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Από την Τρίπολη στην Καμπούλ  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2021 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Τρίπολη