Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καφές: ΦΠΑ 13% για take away και delivery αλλά 24% αν σας τον σερβίρουν στο τραπέζι

Τη μονιμοποίηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στον καφέ, αλλά μόνο για take away και delivery και στα ταξί αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στη σκιά της παρατεταμένης ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά. Ωστόσο, ο ΦΠΑ επανέρχεται στο 24% για τον σερβιριζόμενο καφέ, στο πρότυπο που ισχύει ήδη για τα αναψυκτικά.

Υπενθυμίζεται ότι από 1/1/2024 μονιμοποιήθηκαν οι μειώσεις του συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά αγαθών που εφαρμόστηκαν την περίοδο της πανδημίας όπως στις μεταφορές, τα γυμναστήρια, τις σχολές χορού, τους κινηματογράφους και σε μια σειρά αγαθών σχετιζόμενα με τη δημόσια υγεία με ετήσιο κόστος 305 εκατ. ευρώ. Επιπλέον επεκτάθηκε ο μειωμένος συντελεστής σε καφέ, κακάο, τσάι και χαμομήλι που προσφέρονται στην εστίαση και στα ταξί έως τις 30/06/2024 με εκτιμώμενο κόστος για το εξάμηνο 77 εκατ. ευρώ.

 

Διαβάστε περισσότερα για τη μονιμοποίηση του ΦΠΑ 13% για take away και delivery αλλά 24% αν σας τον σερβίρουν στο τραπέζι

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 2:45 pm


Πανηγυρικός εορτασμός στο εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Ρηγανά στην Τρίπολη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Φυσιολατρικός Όμιλος Τρίπολης σας προσκαλεί στις 23 και 24 Ιουνίου στον Πανηγυρικό εορτασμό του Αγίου Ιωάννη στο Σέχι.

Όπως αναφέρει η αφίσα, γιορτάζει το εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Ρηγανά στην Τρίπολη

Την Κυριακή 23 Ιουνίου, στις 20:00 θα ψαλεί Εσπερινός και την Δευτέρα 24 Ιουνίου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, με αρτοκλασία.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 2:16 pm


Τα σπουδαία φιλικά του Αστέρα στην Ιταλία

Δύο σπουδαία φιλικά για τον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στην Ιταλία στη διάρκεια της παραμονής του στο προπονητικό κέντρο Veronello Resort από τις 29 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου. Αντίπαλοί του η Bologna FC και η Hellas Verona FC.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση του ΑΣΤΕΡΑ  για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". 

Στις 29 Ιουλίου η ομάδα θα ταξιδέψει για την Ιταλία, έχοντας ως βάση της το Veronello Resort και έως τις 4 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει δύο σπουδαία φιλικά προετοιμασίας με ομάδες της Seria A!

ΦΙΛΙΚΑ

31 Ιουλίου: Bologna FC - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

3 Αυγούστου: Hellas Verona FC - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

* Οι έδρες και οι ώρες των φιλικών θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

BOLOGNA FC

Η Bologna FC είναι ομάδα που φέτος τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος Seria A της Ιταλίας και την προσεχή αγωνιστική περίοδο θα αγωνιστεί στο Champions League. 

Έχει κατακτήσει 7 φορές το πρωτάθλημα Ιταλίας και 2 φορές το Κύπελλο Ιταλίας, ενώ έχει και ευρωπαϊκές διακρίσεις. Στο παρελθόν κατέκτησε τρεις φορές το Κύπελλο Κεντρικής Ευρώπης, που αποτελεί την αρχαιότερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ το 1998 κατέκτησε το Κύπελλο Ιντερτότο. 

Οι εμπειρίες για την ομάδα μας που θα αντιμετωπίσει έναν τόσο σπουδαίο αντίπαλο, ο οποίος προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Champions League της νέας περιόδου θα είναι πολύτιμες!

HELLAS VERONA FC

Η Hellas Verona FC είναι ομάδα με έντονες ελληνικές ρίζες, αφού ιδρύθηκε από Έλληνες φοιτητές το 1903. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ αναζητούσε το συγκεκριμένο φιλικό με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, θέλοντας να δημιουργήσει δεσμούς τόσο με την πόλη, όσο και με έναν σύλλογο που έχει ελληνική καταβολή. 

Φέτος αγωνίστηκε στη Seria A, τερματίζοντας στην 13η θέση και εξασφαλίζοντας την παρουσία της στο κορυφαίο επίπεδο του ιταλικού ποδοσφαίρου και για τη νέα χρονιά. 

Η Hellas Verona FC έχει στο παρελθόν κατακτήσει μία φορά το πρωτάθλημα Ιταλίας. 

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Υπενθυμίζουμε τα φιλικά που έχουν προγραμματιστεί στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" για την περίοδο της προετοιμασίας:

20 Ιουλίου: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Λεβαδειακός

27 Ιουλίου: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Παναιτωλικός

11 Αυγούστου: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Athens Kallithea

* Οι ώρες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 2:03 pm


ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας: Οι τάσεις, οι διαφορετικές φωνές και η δίνη μιας «προεδρικής» κρίσης

Το ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής περνάει μετά τις ευρωεκλογές από τα σαράντα κύματα. Το Κίνημα μοιάζει να έχει χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα»: Τις ψύχραιμες φωνές, που αποτιμούν θετικά το συν 5% των ευρωεκλογών και το συν 4% από τις βουλευτικές εκλογές του 2019 και αναγνωρίζουν ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στον Νίκο Ανδρουλάκη -ο οποίος βρίσκεται στην προεδρία του Κινήματος δυόμισι χρόνια- και τις φωνές που αμέσως ζήτησαν αλλαγή ηγεσίας. Πρώτος, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών, και ύστερα ο Νίκος Παπανδρέου και ακολούθησαν αρκετά στελέχη, όπως ο Χάρης Δούκας,  που αμφισβητούν τον κ. Ανδρουλάκη, με τέτοια επιμονή που κάνει τους πολίτες και ειδικά τους ψηφοφόρους να αναρωτιούνται αν, τελικά, το πρόβλημα του ΠαΣοΚ είναι μόνο ένα κι αυτό είναι... η κεφαλή.

Χθες, κατά την πολύωρη κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ-Κινήματος Αλλαγής, το ιστορικό στέλεχος Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε «απογοητευμένος» από τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ, όπου έκανε λόγο για διαγραφές, και, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, είπε: «Αν δεν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόμματος, με δημοκρατία και διάλογο, να προχωρήσεις στις αναγκαίες διαδικασίες, εκλογή ηγεσίας από τη βάση». Όπως παρατηρήσαμε, οι διαρροές στα μέσα ενημέρωσης από τη συνεδρίαση περιορίζονταν στην κριτική που ασκήθηκε στον κ. Ανδρουλάκη, καθώς ελάχιστα είδαν το φως της δημοσιότητας από τις τοποθετήσεις των πιο ψύχραιμων φωνών, όπως του Δημήτρη Μάντζου, βουλευτή Επικρατείας.

Το ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής στην Αρκαδία καθρεφτίζει, με κάποιο τρόπο, την κατάσταση στην κεντρική πολιτική σκηνή: Από τη μια, οι φωνές που ζητούν αλλαγή προέδρου -ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων, έσπευσε να δηλώσει το «παρών» στις εξελίξεις, και μάλιστα σε σύγκλιση για μια ενιαία Κεντροαριστερά- και από την άλλη οι πιο ψύχραιμοι. Αυτό που επισημαίνουν οι δεύτεροι, είναι ότι ο κ. Ανδρουλάκης στην Πελοπόννησο έχει αποδείξει ότι χαράσσει αυτόνομη πορεία για το ΠαΣοΚ, καθώς στις περιφερειακές εκλογές «κατέβασε» ανεξάρτητο, δικό του υποψήφιο, τον κ. Δημήτρη Κουτσούλη, αποδεικνύοντας ότι... το εννοεί όταν μιλάει για την αυτόνομη πορεία του κόμματος, και ότι ο κ. Δούκας γνωρίζει τα ζητήματα των δήμων, αλλά όχι και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ως προς την αυτόνομη πορεία του ΠαΣοΚ, και κάνοντας την αυτοκριτική του, ο κ. Ανδρουλάκης στη δευτερολογία του σημείωσε χθες:

«Όταν είπα το 2021 αυτόνομη πορεία, ήξερα πολύ καλά τις δυσκολίες. Ήξερα πολύ καλά ότι υπάρχει η πιθανότητα η Νέα Δημοκρατία να μην είναι αυτοδύναμη. Όπως γνωρίζω και πολύ καλά πόσοι από εσάς μου λέγατε σε όλες τις ομιλίες: ''Βάλε ότι δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη''. Όλες οι επιλογές είχαν ρίσκο. Αυτό που είπα το 2021, αυτό υπηρέτησα μέχρι σήμερα. Έκανα λάθη; Έκανα λάθη σας το είπα. Αλλά αυτό υπηρέτησα, την ανανέωση, την πολιτική αυτονομία και την ενότητα. Και η ενότητα για μένα δεν είναι θεωρητική συζήτηση, είναι διαφάνεια και αξιοκρατικές επιλογές».

Ως προς τις διαγραφές δε, είπε το εξής: «Διαγραφές: Έχω κάνει τόσες πολλές που τι να πω; Τι να πω; Φοβερό! Δηλαδή τι θα κάνει ένα κόμμα, εάν πάρουν δημοκρατικά απόφαση τα όργανα, και την επόμενη μέρα έχουμε πάλι τα ίδια; Πρέπει να φτάσουμε εκεί που ήμασταν πριν 15 χρόνια;».

Επίσης, κατηγόρησε τους επικριτές του ότι δεν επέτρεψαν να φανεί ποιος είναι ο μεγάλος ηττημένος των Ευρωεκλογών, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας: «Το να προσπαθείς μία εβδομάδα τώρα με κάθε τρόπο να πάρεις τον προβολέα από τον μεγάλο ηττημένο, που θα έπρεπε να απολογείται, για μένα είναι τυχοδιωκτισμός. Δηλαδή δεν μπορούσαμε να τα κουβεντιάσουμε όλα αυτά εδώ σήμερα; Είναι τυχοδιωκτισμός. Ούτε δύο ώρες δεν επέτρεψαν κάποιοι να μπει προ των ευθυνών του ο Μητσοτάκης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Γιαννακούρας, στις 10 Ιουνίου, με τοποθέτησή του ζήτησε από τους αρχηγούς των κομμάτων της Κεντροαριστεράς να τα βρουν, προς όφελος μιας μεγάλης παράταξης π0ου θα κρατήσει τους πολίτες και δεν θα επιτρέψει τη διάσπαση. Και ο κ. Γιάννης Μπουντρούκας σε ανάρτησή του είχε επισημάνει, προτού γίνουν όλα αυτά, να «τα βρουν» η Πολιτική Επιτροπή με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

Ας μας επιτραπούν δύο παρατηρήσεις: Πρώτον, τα «συστημικά» μέσα ενημέρωσης σηκώνουν πολύ ψηλά τα εσωκομματικά του ΠαΣοΚ και κυρίως φιλοξενούν τα στελέχη εκείνα που ζητούν αλλαγή ηγεσίας εδώ και τώρα. Δεύτερον, εκτιμούμε ότι βεβιασμένες κινήσεις θα οδηγήσουν σε περαιτέρω κατακερματισμό την Κεντροαριστερά, τη στιγμή που περισσότερο από ποτέ οι πολίτες που ανήκουν στον χώρο της απογοητεύονται όλο και περισσότερο.

Και ένα υστερόγραφο: Τα προβλήματα της Αρκαδίας, και της χώρας, είναι τόσο μεγάλα που ίσως καλύτερα θα ήταν τα προβεβλημένα στελέχη, που έχουν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή, να ασχολούνταν κυρίως με αυτά.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 2:00 pm


Αποκαταστάθηκε η ζημιά σε κολώνα φωτισμού στο κέντρο της Τρίπολης

Στην επιδιόρθωση της ζημιάς που είχε προκληθεί από αγνώστους σε κολώνα φωτισμού στο κέντρο της Τρίπολης προχώρησε συνεργείο του Δήμου.

Όπως είχε αναφέρει το ArcadiaPortal.gr  σε προηγούμενη ανάρτησή του (δείτε εδώ) το καπάκι ασφάλειας είχε αφαιρεθεί με αποτέλεσμα τα καλώδια και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά κομμάτια της κολώνας να είναι εκτεθειμένα και να αποτελεί αιτία κίνδυνου ατυχήματος.

Άμεσα ο Δήμος Τρίπολης ανταποκρίθηκε και προχώρησε στην αποκατάσταση της ζημίας όπως βλέπεται και στην φωτογραφία και τοποθέτησε ξανά καινούργιο καπάκι.

Να αναφέρουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης είχε αναφέρει ότι είχαν γίνει παρεμβάσεις σε κολώνες ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Τρίπολης και δυστυχώς βλέπουμε να έχουν ήδη σημειωθεί οι πρώτοι βανδαλισμοί.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 1:43 pm


Ο Δήμος Τρίπολης διεκδικεί χρηματοδότηση για την ενίσχυση της πυροπροστασίας σε 50 χωριά με αντιπυρικές ζώνες (vid)

Στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» στον Άξονα Προτεραιότητας 6 που αφορά στην «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α' βαθμού με περιαστικά δάση», αναμένεται να ενταχθεί ο δήμος Τρίπολης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζίουμης σε συνέντευξή του, έχει υποβληθεί πρόταση ύψους 450.000 ευρώ που σκοπό έχει την δημιουργία έχει τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, στα όρια χωριών και της Τρίπολης.

Θα γίνει είτε ολική απομάκρυνση βλάστησης είτε «στεγαζόμενη» σε 50 από τα 78 χωριά του δήμου, αφού σε αυτά υπάρχει επικινδυνότητα βαθμού 3 και 4.

Η πρόσκληση για το έργο βγήκε πριν από 10 μέρες, έτσι είναι δύσκολο να εγκριθεί, να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί  σε εύλογο χρονικό διάστημα  μέσα σε αυτή την αντιπυρική περίοδο.

Ο κ., Τζίουμης πραγματοποίησε έκκληση προς τους πολίτες να κάνουν τον καθαρισμό των οικοπέδων και να τηρούν τα μέτρα πυροπροστασίας, διότι η χρονιά είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών του δήμου Τρίπολης

Video of ArcadiaPortal.gr Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών του δήμου Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 1:05 pm


Διακύρηξη διαγωνισμού για την Αποκομιδή απορριμμάτων Τεγέας

Διακήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την υπηρεσία «Αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών στη Δ.Ε. Τεγέας» Εκτιμώμενης αξίας 57.734,40 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του Ν. 4412/2016.

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο Δήμος Τρίπολης και η δαπάνη για τη σύμβαση θα βαρύνει τον προϋπολογισμό των οικονομικών ετών 2024 και 2025 του Δήμου.

Δείτε εδώ αναλυτικά την Διακήρυξη

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 12:45 pm


Εγκρίθηκαν όλες οι Αιτήσεις Συμμετοχής των παιδιών για τις κατασκηνώσεις του Δήμου

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν όλες οι Αιτήσεις Συμμετοχής των παιδιών - κοριτσιών - ηλικίας, 8-10 ετών – για την 2η κατασκηνωτική περίοδο από 25-06-2024 έως 03-07-2024, στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος ( Πίνακας Ανακοινώσεων του Δήμου ).

Τα παιδιά θα αναχωρήσουν με λεωφορείο από το Γήπεδο του Αστέρα στις 8.00 το πρωί της Τρίτης 25 Ιουνίου 2024 και θα επιστρέψουν στον ίδιο χώρο την Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024 και από ώρα 10.30-11.00 π.μ.

Για τυχόν διευκρινίσεις ή πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Δήμου 2713600425,2713610456.

 

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ

2η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ / ΚΟΡΙΤΣΙΑ 8 – 10 ΕΤΩΝ

Διάρκεια :

Τρίτη 25/06/2024 – Τετάρτη 03 / 07 / 2024

Επισκεπτήριο:

Σάββατο 29/06/2024

18.30 – 20.00 το απόγευμα

Τηλεφωνική Επικοινωνία:

Καθημερινά

12.00 – 13.30 το μεσημέρι

18.30 – 19.30 το απόγευμα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ : 27550-51400

Σημείωση:

Η απομάκρυνση των παιδιών από την κατασκήνωση κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, αλλά και γενικότερα από το χώρο της κατασκήνωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής του δεν επιτρέπεται.

Σε περίπτωση που συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος και οι γονείς πρέπει να πάρουν το παιδί τους από την κατασκήνωση, υπογράφουν τα αντίστοιχα έγγραφα που θα τους προσκομίσει ο αρχηγός.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 12:30 pm


Διάκριση για το ΓΕΛ Βυτίνας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning

Η ολοκλήρωση του σχολικού έτους 2023-24 σηματοδοτήθηκε για το ΓΕ.Λ. Βυτίνας από μια σπουδαία διάκριση, μοναδική για σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Αρκαδίας για αυτή τη χρονιά, καθώς βραβεύτηκε με την ευρωπαϊκή ετικέτα eTwinning σχολείου 2024-25. Το επιστέγασμα των κόπων, των προσπαθειών και των εμπειριών μαθητών και εκπαιδευτικών μιας ολόκληρης χρονιάς ήταν αυτή η βράβευση. Το ΓΕ.Λ. Βυτίνας υλοποίησε με επιτυχία τέσσερα ευρωπαϊκά προγράμματα κατά το σχολικό έτος 2023-24.

1ο πρόγραμμα το eTwinning project με τίτλο «Βιώσιμοι μαζί-Sustainable together»: συνεργάστηκαν 8 σχολεία, δημιούργησαν δεσμούς σεβασμού και φιλίας, προώθησαν τη μάθηση όχι θεωρητικά, αλλά έμπρακτα. Συνεργαζόμενα σχολεία τα: ΓΕ.Λ. Βυτίνας, ΓΕ.Λ. Λεβιδίου, ΓΕ.Λ. Τροπαίων, Ημερήσιο ΕΠΑΛ Θήβας, Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Θήβας, SECCIÓ IES CONSELLERIA στη Βαλένθια της Ισπανίας, Nazmiye Demirel Ortaokulu στην Ισπάρτα της Τουρκίας και Agrupamento de Escolas Gil Vicente στο Γκιμάρες της Πορτογαλίας. Ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών προέκυψε η βράβευση του σχολείου μας με την ευρωπαϊκή ταμπέλα σχολείου eTwinning 2024-2025 (Vytina Senior High  School, eTwinning School Label).

2ο πρόγραμμα Ambassador School Project-Πρόγραμμα "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" (EPAS). Βασικό κέρδος ήταν η εκμάθηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων που έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, η λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου και η ενημέρωση σχετικά με τις ευκαιρίες που παρέχονται από την ΕΕ στους Ευρωπαίους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους όπως το Erasmus και η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων.

3ο πρόγραμμα ECO SCHOOLS-Διεθνές Δίκτυο ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία»της ΕΕΠΦ:

«Στην Αυλή των Οικολογικών σχολείων σαν… στο σπίτι μας!»   Οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί και μαθητές δραστηριοποιήθηκαν στην έμπρακτη ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και την αλλαγή στάσης σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, με συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, ώστε οι μαθητές να υιοθετήσουν τη βιώσιμη περιβαλλοντική δράση σε θεωρητικό, παιδαγωγικό και πρακτικό επίπεδο στις βασικές ενότητες όπως: νερό, ενέργεια, απορρίμματα, σχολική αυλή, κ.ά.

4ο πρόγραμμα Erasmus με τίτλο: «Sustainable together»
Κατά το έτος 2023-24 πραγματοποιήθηκε στις 21-26 Απριλίου 2024 παρακολούθηση τρόπου εργασίας Job Shadowing στο συνεργαζόμενο σχολείο του Sessiό IES Conselleria στη Βαλένθια της Ισπανίας από τρεις εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, ενώ το δεύτερο έτος περιλαμβάνει επίσκεψη των
μαθητών/τριών το ΓΕ.Λ. Βυτίνας και εφαρμογή των στόχων δράσης σε σχολείο της Κροατίας, το οποίο υπηρετεί τη βιωσιμότητα.

Μέσα από τα προγράμματα μαθητές και οι εκπαιδευτικοί εμπλούτισαν τις ήπιες δεξιότητές τους: την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την επικοινωνία, την ομαδικότητα, την προσαρμοστικότητα, τη συναισθηματική νοημοσύνη, ποιοτικάχαρακτηριστικά που δημιουργούν καλύτερες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, μεγαλύτερη κατανόηση των αναγκών τους, βελτιωμένη παραγωγικότητα και απόδοση στο χώρο της εκπαίδευσης.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κρατημένος Ιωάννης (Διευθυντής), Πλατιά Δέσποινα, Καλοπίση Ελένη, Ψυχογιού Σταυρούλα, Βέρρου Ελένη.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 12:15 pm


Με απόλυτη επιτυχία το 4ο Προπαιδικό u10 στον όμιλο τένις της ΑΕΚ Τρίπολης

Με μεγάλη επιτυχία, ύστερα από το 2019 διοργανώθηκε από τον όμιλό τένις της ΑΕΚ Τρίπολης το 4ο Προπαιδικό open Juniors για αγόρια και κορίτσια κάτω των 10 ετών. Στις τενιστικές εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης περισσότεροι από 80 αθλητές ηλικίας 6-10 ετών από όλα τα μέρη της Πελοποννήσου αγωνίστηκαν σε ένα τριήμερο τουρνουά, το οποίο είχε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η ΑΕΚ Τρίπολης με την συμπαράσταση του Δήμου Τρίπολης έφερε τουρνουά Πανελλαδικού επιπέδου Ε3 για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια δίχως την στήριξη ιδιωτικών φορέων, το οποίο κατά γενική ομολογία των σωματείων που συμμετείχαν, οργανώθηκε από κάθε πλευρά άριστα.

Με χορηγούς το Agropolis του κ. Αποστολόπουλου, ο οποίος προσέφερε φρούτα σε όλα τα παιδιά όπου συμμετείχαν, το Merci  της κα. Αλιγέωργα, η οποία προσέφερε τα νερά στους αθλητές και τους Αρκάδες Διασώστες να καλύπτουν το υγειονομικό κομμάτι της διοργάνωσης, με την αγάπη τους για την προσφορά στον αθλητισμό, στον συνάνθρωπο, διδάσκοντάς όλους εμάς την έννοια και την σημασία του εθελοντισμού, κύλησαν 3 μέρες αγωνιστικού τένις στην Αρκαδική πρωτεύουσα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του πράσινου επιπέδου τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Αγόρια κάτω των 10 ετών:

1η θέση: Τριανταφύλλου Θάνος (ΑΕΚ Τρίπολης)

2η θέση: Παύλου Παναγιώτης (Αρκαδικό ΟΑ)

3η θέση: Κυμπουρόπουλος Γιάννης (Ρήγας ΑΟΑΑ) & Σκλήρης Αθανάσιος (Ζευς ΠΑΟ Κορίνθου)

Κορίτσια κάτω των 10 ετών:

1η θέση: Μπαρουξή Γαρυφαλλιά (ΑΕΚ Τρίπολης)

2η θέση: Παπακώστα Σοφία (ΑΕΚ Τρίπολης)

3η θέση: Καστραντά Αναστασία (ΑΕΚ Τρίπολης) & Ψυχογυιού Βασιλική (ΑΟΑ Σικυώνος)

ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ CONSOLATION ΤΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ :

1η θέση: Κοροδήμος Γιώργος (ΑΕΚ Τρίπολης)

2η θέση: Παπαδόπουλος Γιώργος (Ακαδημία Τένις Σπάρτης)

3η θέση: Σούντας Βασίλης (ΑΕΚ Τρίπολης

ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ CONSOLATION ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ :

1η θέση: Καραλή Νικολία (ΑΕΚ Τρίπολης)

2η θέση: Κουλεντιανού Αργυρώ (ΑΕΚ Τρίπολης)

3η θέση: Κεφαλά Βασιλεία (ΑΟΑ Σικυώνος) & Καλαντζή Χριστίνα (ΑΟΑ Σικυώνος)

Κατά την διάρκεια του πορτοκαλί επιπέδου οι αθλητές χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες, με παιδιά από όλα τα σωματεία, και έπαιξαν 1,5 ώρα διάφορά παιχνίδια συναγωνισμού μέσα σε ένα πραγματικά ηλιόλουστο αλλά συνάμα δροσερό απόγευμα. Την σκυτάλη πήραν τα παιδιά του Κόκκινου επιπέδου τα οποία έπαιξαν με τους ήρωες της Πέπας και του Spiderman κερδίζοντας για μια ακόμη φορά μετάλλια και αναμνηστικά από τους διοργανωτές. Η ΑΕΚ Τρίπολης θα ήθελα να ευχαριστήσει θερμά τους ομίλου του Athlisis Tennis Club. του Πόρου και του ΑΟΑ Σικυώνος Κιάτου για την συμμετοχή τους στο πορτοκαλί και κόκκινο επίπεδο παρουσιάζοντας σε όλους μας την Nouvelle Vague του τένις της Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της AEK TPIΠOΛHΣ κ. Bαλασόπουλος , το Δ.Σ., και η προπονητική ομάδα των κ. Παπαδόπουλου, Αρβανίτη και Δημητρόπουλου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους , όσους πήραν μέρος και μας τίμησαν με την παρουσία τους στο 4ο Προπαιδικό Open  της ΑΕΚ Τρίπολης, δίνοντας ραντεβού στο τελευταίο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές τουρνουά open του ομίλου μας με την Ονομασία ARCADIAN TENNIS OPEN 2024 το Σαββατοκύριακο 29-30/6/2024.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για περισσότερες φωτογραφίες του τουρνουά

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε τα ταμπλό

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 12:01 pm


Προφυλακίζεται ο Απόστολος Λύτρας

Προφυλακιστέος κρίθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ο Απόστολος Λύτρας.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι παραβίασε τον όρο της υποχρεωτικής μετοίκησης καθώς και της απαγόρευσης προσέγγισης και επαφής με την κ. Πολυζωγοπούλου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 11:47 am


Παράσταση με τίτλο «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα....» από το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης

Η θεατρική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης σας προσκαλεί στην  παράσταση με τίτλο  «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα....» την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:00 μ.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού  Σχολείου Τρίπολης (Νίκου Γκάτσου - περιοχή Φιλικών).

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 11:25 am


Ανεπανάληπτα τραγούδια χάρισε ο Στέλιος Ρόκκος στην συναυλία του στο VARCO’ στο Αθήναιο (pics,vid)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το καλοκαίρι για τους φίλους των συναυλιών οι οποίοι είχαν τη χαρά να απολαύσουν τον μοναδικό Στέλιο Ρόκκο στο VARCO’ στο Αθήναιο.

Ο Στέλιος Ρόκκος, με το που ανέβηκε στο ειδικά διαμορφωμένο stage το οποίο είχε τοποθετηθεί, καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο και έλαβε ένα τεράστιο κύμα αγάπης από όσους, μικρούς και μεγάλους, βρέθηκαν κοντά του και τραγούδησαν μαζί του.

Θύμισε σε όλους την υπέροχη διαδρομή του στο ελληνικό τραγούδι και απέδειξε, ως άψογος showman, πόσο καλά ανταποκρίνεται στο συναυλιακό κοινό.

Η συναυλία με τίτλο «Πάει» περιελάμβανε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια με το ενθουσιώδες κοινό να μην σταματάει για δύο ολόκληρες ώρες να χορεύει και να τραγουδάει με τον ακούραστο Στέλιο Ρόκκο επί σκηνής.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Η συναυλία του Στέλιου Ρόκκου στο VARCO’

Video of ArcadiaPortal.gr Η συναυλία του Στέλιου Ρόκκου στο VARCO’

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 11:03 am


Στο κόλπο και για τον Έκτορ Ερνάντες ο Αστέρας (vid)

Δεν είναι μόνο ο Κάι Τέγιαν που βρίσκεται στην μεταγραφική λίστα των στράικερ που παρακολουθεί ο Αστέρας Τρίπολης αφού και το όνομα του Έκτορ Ερνάντες έρχεται μέσα από δημοσιεύματα να σκάσει στο κιτρινομπλέ ρεπορτάζ.

Ο Έκτορ Ερνέντες είναι Ισπανός στην καταγωγή ωστόσο αγωνίζονταν στην Πορτογαλία με την φανέλα της Τσάβες με την οποία μάλιστα πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με 14 γκολ και 1 ασίστ σε 32 εμφανίσεις ωστόσο έμεινε ελεύθερος και αναζητά τον νέο προορισμό της καριέρας του μετά τον υποβιβασμό της ομάδας του.

Στην ποδοσφαιρική του διαδρομή ο Έκτορ Ερνάντες ήταν παιδί των ακαδημιών της Λας Πάλμας και της Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ έχει περάσει κατά το παρελθόν από Αλμπαθέτε, Μάλαγα, Έλτσε, Ράγιο Μαγαδαχόντα, Φουενλαμπράδα και Λεονέσα ενώ έχει διατελέσει διεθνής 4 φορές με 1 γκολ με την Κ19 της Ισπανίας.

Στα 28 του χρόνια με ύψος 1.80 ο Έκτορ Ερνάντες είναι μία από τις περιπτώσεις που οι άνθρωποι της αρκαδικής ομάδας έχουν ξεχωρίσει και εξετάζεται για την θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Φωτογραφία άρθρου: record.pt

Ειδήσεις: 
Video: 

Hector Hernandez - Bienvenido al Chaves

Video of Hector Hernandez - Bienvenido al Chaves

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 11:02 am


Κατάφωρη αδικία για τον Δήμο Μεγαλόπολης - Ως πότε θα είναι παιδί «κατώτερου θεού» η Αρκαδία;

Δήμος Μεγαλόπολης: Για πάνω από μισό αιώνα, οι λιγνιτικές μονάδες του στήριξαν την οικονομία όλης της χώρας και η τοπική οικονομία -η οικονομία ολόκληρης της Αρκαδίας, σε μεγάλο βαθμό- στηρίχθηκε στον λιγνίτη. Το 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη λαμβάνει την απόφαση να κλείσουν με «ξαφνικό θάνατο» οι λιγνιτικές μονάδες για να περάσουμε στην απολιγνιτοποίηση -η οποία, πάντως, σε άλλα κράτη, όπως στη Γερμανία, θα καθυστερήσει καμιά δεκαριά χρόνια...  Και ενώ κανείς δεν αντιτίθεται στην «πράσινη ανάπτυξη», οτιδήποτε γίνεται σε σχέση με τον Δήμο Μεγαλόπολης και με τη στήριξη που πρέπει να λάβουν οι άνθρωποι για να μείνουν στον τόπο τους, είναι... πράσσειν' άλογα!

Δηλαδή, παράλογα, σε σχέση με όλα αυτά που σχεδιάστηκαν (στα χαρτιά, τουλάχιστον), που ανακοινώθηκαν από μικροφώνου, σε σχέση τα έργα που θα έδιναν πνοή στον Δήμο Μεγαλόπολης μετά την οικονομική του καταστροφή και που τελικά σήμερα συνεχώς «μικραίνουν» και λιγοστεύουν οι προσδοκίες, αφού ο Δήμος Μεγαλόπολης αδικείται κατάφωρα.

Η Αρκαδία, και κυρίως η Μεγαλόπολη, παραμένει ριγμένη. Αν και ο Δήμος Μεγαλόπολης είναι ο λόγος για τον οποίον συρρέουν χρήματα στη χώρα μας, αντί να στηρίζεται όσο της αξίζει, ουσιαστικά παίρνει ψίχουλα, μπροστά σε άλλους Δήμους που δεν έχουν υποστεί ίσες  οικονομικές απώλειες. Τελευταίο παράδειγμα, το Έργο «Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης στην περιοχή εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης» της Πράξης «Ολοκληρωμένα Προγράμματα προώθησης στην απασχόληση στην περιοχή εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης» MIS 6001123, με σκοπό τη πλήρωση 1.000 εγκεκριμένων θέσεων.

Ωφελούμενοι του έργου, όπως διαβάζουμε στην προκήρυξη, είναι 1.000 άνεργοι της περιοχής εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης, οι οποίοι κατανέμονται ως ακολούθως:

    500 ωφελούμενοι για την ΠΕ Αρκαδίας των Δήμων Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Γορτυνίας &
    500 ωφελούμενοι για την ΠΕ Μεσσηνίας του Δήμου Οιχαλίας.

Δηλαδή: Ο Δήμος Μεγαλόπολης θα μοιραστεί 500 θέσεις με την Τρίπολη και τη Γορτυνία και η Οιχαλία(!) θα πάρει τη μερίδα του λέοντος για αυτό το πρόγραμμα!

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι θέσεις ήταν 500 ανά Επιμελητήριο. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας περιλαμβάνει τρεις Δήμους, ενώ της Μεσσηνίας, έναν. Ασφαλώς το Επιμελητήριο Αρκαδίας διεκδίκησε το μέγιστο που θα μπορούσε, δηλαδή χρήματα για 500 ωφελουμένους και πάλεψε για αυτά τα χρήματα, όπως παλεύει και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να εξασφαλίσει προγράμματα που θα βοηθήσουν τη μετάβαση στην μετα-λιγνιτική εποχή.

Και, ενώ ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος συνεχώς διαμαρτύρεται εντόνως για το πόσο κατάφωρα αδικείται η Μεγαλόπολη, διοργανώνει ημερίδες, παρακινεί παράγοντες, πολιτικούς και άλλους, να βοηθήσουν, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι καθυστερεί η χωροθέτηση του Βιομηχανικού Πάρκου και γενικά κάνει ό,τι μπορεί, δεν βλέπουμε την ίδια ζέση από άλλους παράγοντες, κυρίως πολιτικούς, του τόπου μας, κι ας έχει ζητηθεί πάμπολλες φορές η βοήθειά τους.

Στο κάτω - κάτω, υποτίθεται ότι για τον τόπο τους κόπτονται...

Ηλίου φαεινότερο ότι για την Οιχαλία... κάποιος φροντίζει ιδιαίτερα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 11:01 am


Μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο «Ο Attilio στην Ελλάδα - Η μουσική ζωή της Τρίπολης 1893-1940» (pics,vid)

Μία πολύ όμορφη εκδήλωση θα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουνίου από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη.

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της κυρίας Μάτας Κοτσιώνη «Ο Attilio στην Ελλάδα – Η μουσική ζωή της Τρίπολης 1893-1940», ο Φιλοτεχνικός ετοίμασε μοναδική εκδήλωση βασισμένη στην παλιά Τρίπολη και την μουσική.

Αφού πρώτα έγινε μία σύντομη εισήγηση στην θεματολογία του βιβλίου, ακολούθησε  μουσικοθεατρική παράσταση, στην οποία το κοινό που γέμισε ασφυχτικά το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την μουσική ζωή της Τρίπολης.

Για το βιβλίο της κυρίας Μάτας Κοτσιώνη «Ο Attilio» στην Ελλάδα μίλησε ο Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Φούλιας.

Στην μουσικοθεατρική παράσταση συμμετείχαν:

Μαριάννα Φιλοπούλου, Ελένη Αρτοπούλου, Θοδωρής Αρτόπουλος, Μαρία Παχνιστή, Γιώργος Κότσικας, Νάνσυ Κοτσιώνη, Μάτα Κοτσιώνη, το Χορωδιακό Σύνολο του Ορφέα Τρίπολης και την Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού σχολείου Τρίπολης, υπό την διεύθυνση της Χριστίνας Αθανασοπούλου και την συνοδεία του Γιώργου Μιχαλόπουλου.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο της Μάτας Κοτσιώνη

Video of ArcadiaPortal.gr Μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο της Μάτας Κοτσιώνη

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 10:36 am


Μπάσιμο για τον Ολλανδό φορ Κάι Τέγιαν κάνει ο Αστέρας (vid)

Μετά το τέλος της υπόθεσης του Χουάν Μιριτέλο ο Αστέρας Τρίπολης έχει βγει στην μεταγραφική αγορά και ψάχνει τον εκλεκτό για την επίθεση του και τον παίχτη εκείνον που πάρει την φανέλα με το νούμερο «9» την νέα αγωνιστική σεζόν.

Δημοσιεύματα φέρνουν το όνομα του Κάι Τέγιαν να βρίσκεται ψηλά στην κιτρινομπλέ μεταγραφική λίστα και μάλιστα την αρκαδική ομάδα να έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Ολλανδού επιθετικού.

Ο Κάι Τέγιαν είναι 27 ετών, είναι Ολλανδός, παίζει τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στα πλάγια, έχει ύψος 1,84, είναι αριστεροπόδαρος και αγωνιζόταν στην πολωνική Λοτζ έχοντας 7 γκολ και τον πρώτο σε ασίστ με 3 την περσινή χρονιά ενώ στο παρελθόν έχει παίξει στην Τοπ Ος, στην Σέριφ Τίρασπολ, στην Κουίκ Μπόις, την Κοζάκεν Μπόις, και την Φόλενταμ.

Η περίπτωση του είναι μια από αυτές που έχουν ξεχωρίσει οι άνθρωποι της αρκαδικής ομάδας με το όνομα του Κάι Τέγιαν να βγαίνει στην επιφάνεια και ο Αστέρας Τρίπολης να κινείται για την απόκτηση του.

Φωτογραφία άρθρου: Kay Tejan - Official Facebook

Ειδήσεις: 
Video: 

Kay Tejan - Top Oss (2022)

Video of Kay Tejan - Top Oss (2022)

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 10:23 am


«Με το φεγγάρι περπατώ, με τ' άστρι κουβεντιάζω» στο Στασινοπούλειο

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 - Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Αύριο βράδυ στις 8 μμ, η Μικτή Χορωδία Χορωδία του Ιδρύματος,  θα καλωσορίσει την πανσέληνο στον κήπο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 10:16 am


Έπεσε το ταβάνι σε ψυχιατρική δομή στα Χανιά - Τραυματίστηκε στο κεφάλι εργαζόμενος

Στο Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε εργαζόμενος από ψυχιατρική δομή στα Χανιά, μετά από πτώση σοβά στο κεφάλι του.

Το περιστατικό με τον σοβά που αποκολλήθηκε από το ταβάνι, σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη στις 6μ.μ κι ενώ ο εργαζόμενος βρισκόταν στο δωμάτιο ασθενή ο οποίος είναι κατάκοιτος.

Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε, αλλά επειδή ήταν πάνω από τον ασθενή τον έσωσε.

Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, έγιναν εξετάσεις και ευτυχώς είναι καλά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 10:04 am


Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης σε ευρωπαϊκό έργο eTwinning

Το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης συμμετείχε τη φετινή σχολική χρονιά σε ευρωπαϊκό έργο με τίτλο «Show U Care» σε συνεργασία με τα σχολεία: Escola Secundária de Barcelos από την Πορτογαλία, Baumanis Karlis Vilkene elementary school από τη Λετονία, IES Fernando de Rojas από την Ισπανία, Yeni şehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi από την Τουρκία και το Γυμνάσιο Τυχερού Έβρου με σκοπό  μια συναρπαστική εμπειρία.

Το έργο είχε ως στόχο οι μαθητές και οι μαθήτριες από διαφορετικά σχολικά περιβάλλοντα και διαφορετικές κουλτούρες, να συνεργαστούν για να σχεδιάσουν μικρά έργα, ώστε να γίνει η πόλη και ο τόπος τους ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουν. Οι δράσεις σχεδιάστηκαν με προοπτική να αναδειχθεί το  ενδιαφέρον των μαθητών για τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον. Αρχικά προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν κοινές δραστηριότητες και στη συνέχεια κάθε σχολείο ανέλαβε και εφάρμοσε δράσεις δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τη βελτίωση των συνθηκών των γύρω περιοχών του. Πιο συγκεκριμένα:

●    Η Λετονία καθάρισε από σκουπίδια μια ακτή στη Βαλτική θάλασσα.
●    Οι μαθητές της Ισπανίας συμμετείχαν σε δράσεις με ΜΚΟ, για την προστασία των ζώων και για άτομα με ψυχικές διαταραχές χωρίς αποκλεισμούς. Στο μάθημα της Βιολογίας δημιούργησαν κάποιο ειδικό μενού για άτομα με διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις και παχυσαρκία.
●    Η Πορτογαλία υποδέχτηκε στο σχολείο ηλικιωμένα άτομα, συζήτησαν για τη ζωή τους και πώς παραμένουν δραστήριοι και έπαιξαν μαζί τους boccia.
●    Το άλλο ελληνικό σχολείο του Τυχερού Έβρου, καθώς βρίσκεται  κοντά σε ένα φυσικό οικοσύστημα, που απειλήθηκε από τις περσινές πυρκαγιές, το Δάσος της Δαδιάς,  επισκέφτηκαν το δάσος ενημερώθηκαν για την κατάστασή του και τα παιδιά έκαναν ζωγραφιές για το δάσος και για την καταστροφή. Τέλος, έφτιαξαν μερικές ξύλινες φωλιές για μικρά και μεγαλύτερα άγρια πτηνά και τις τοποθέτησαν στο δάσος.
●    Το σχολείο της Τουρκίας διοργάνωσε bazaar και αγόρασε φαγητό για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής.
●    Το σχολείο μας διοργάνωσε bazaar με τίτλο Red Heartday, στις 14 Φεβρουαρίου και διαθέσαμε τα έσοδα στο ΕΛΕΠΑΠ, έναν οργανισμό που βοηθά παιδιά με αναπηρίες.

Συμμετείχαν συνολικά 126 μαθητές και μαθήτριες. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με αξιοποίηση συνεργατικών διαδικτυακών εργαλείων και της συνεργατικής Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Σχολικής Εκπαίδευσης (European SchoolEducationPlatform).
Μέσα από τις δράσεις του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες

●    ανέπτυξαν κοινωνικές και ομαδικές δεξιότητες
●    ενθαρρύνθηκαν να εξερευνήσουν τις προσωπικές και κοινωνικές τους αξίες
●    καλλιέργησαν την ατομική και συλλογική ευθύνη για ό,τι συμβαίνει γύρω τους.

Από το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης συμμετείχαν 26 μαθητές και μαθήτριες με υπεύθυνους  εκπαιδευτικούς την κ. Δελή Μαρία, την κ. Τζανή Ελένη, την κ. Μπίρη Σοφία, την κ. Κωτσιοπούλου Χριστίνα και τον κ. Γκικόπουλο Σπύρο.

Το τελικό προϊόν είναι ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που συγκεντρώνει όλες τις δράσεις κατά τη διάρκεια του έργου, καθώς και τα βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες και είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: OnlineFlipbook (heyzine.com)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το eTwinning έργο μας, μπορείτε να δείτε στην επίσημη  ιστοσελίδα του σχολείου μας: ΕΔΩ.

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 9:43 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας