Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τζιούμης: Νέα απόφαση με αυξημένο προϋπολογισμό για τα αρδευτικά έργα Τάκας (pics)

Ένα σημαντικό αρδευτικό έργο υπεγράφη για την περιοχή μας  συνολικού προϋπολογισμού 26.100.000,00€. Η τροποποιητική απόφαση αφορά την ένταξη του υποέργου (με μια σειρά από υποέργα): «Αρδευτικά δίκτυα Τάκας Ν.Αρκαδίας», όπου με τη νέα απόφαση διαμορφώνεται εκ νέου μεγαλύτερο ποσό από το προηγούμενο.

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί για μας βασικό πυλώνα ανάπτυξης και παράλληλα στόχος μας είναι να στηρίζουμε ενεργά την αγροτική παραγωγή, τις νέες θέσεις εργασίας και τη ζωή στην ύπαιθρο. Με την ένταξη τέτοιων έργων επιταχύνεται η  ενεργειακή εκμετάλλευση με παράλληλη εξοικονόμηση ύδατος και ενέργειας.

Κώστας Τζιούμης, δήμαρχος Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:30 am


Μουσική βραδιά στον Τυρό με παραδοσιακή μουσική

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της Αγίας Μαρίνας στον Τυρό θα πραγματοποιηθεί γλέντι με παραδοσιακή ζωντανή μουσική με τους Μιχάλη Μπιστόλα, Αχιλλέα Πέρρο και Πάνο Μπιστόλα.

Δείτε την αφίσα

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:29 am


Αργολίδα: «Πιάστηκε» να οδηγεί κλεμμένο μοτοποδήλατο

Συνελήφθη, χθες (1.7.2024) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του δήμου Άργους-Μυκηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 48χρονος ημεδαπός, γιατί κατελήφθη να έχει στην κατοχή του δίκυκλο μοτοποδήλατο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 4.6.2024.

Ανωτέρω δίκυκλο κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:08 am


Εορτασμός του Αγίου Αθανασίου Αθωνίτη στο εξωκλήσι Αγίας Παρασκευής Τριποτάμου

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου εορτάζει ο Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης.
Στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής Τριποτάμου υπάρχει το προσκυνητάρι και η εικόνα του Αγίου.
Την Πέμπτη 4 Ιουλίου το απόγευμα στις 19:00 θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός
Την Παρασκευή 5 Ιουλίου το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Την Πέμπτη το απόγευμα στις 18.30 θα αναχωρήσει λεωφορείο από τον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης για το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:04 am


Παράταση επιχορήγησης δήμων και ΔΕΥΑ για την εξόφληση υποχρεώσεων

Στην παράταση του προγράμματος επιχορήγησης των Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) για την εξόφληση δικαστικών και συναφών υποχρεώσεών τους, μέχρι τις 31η Δεκεμβρίου 2024, προχώρησε με τροποποίηση αρχικής απόφασης του, ο υπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος.

Ειδικότερα στην νεότερη απόφαση, σημειώνεται:

Τροποποιούμε την υπ’ αρ. 26247/28.03.2023 (Β’ 2011) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών ως προς το άρθρο 6 το οποίο αντικαθίσταται ως εξής:

«Το παρόν πρόγραμμα επιχορήγησης ολοκληρώνεται κατά την 31η Δεκεμβρίου 2024. Τυχόν υπόλοιπο της επιχορήγησης που δεν χρησιμοποιείται μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος επιστρέφει στον Λογαριασμό Οικονομικής Ενίσχυσης ΟΤΑ».

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:00 am


Υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής στο πάρκο Φιλοδένδρων στην Τρίπολη

Ύστερα από την επιτυχημένη έκθεση ζωγραφικής στο πάρκο των Φιλοδένδρων (παραπλεύρως πλατείας Άρεως) το περσινό καλοκαίρι, η ομάδα «επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού» κάνει θεσμό το ίδιο εγχείρημα. 

Το πάρκο θα γεμίσει καμβάδες και καβαλέτα και θα στηθεί μια ακόμα ομαδική υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής ανάμεσα στα δέντρα γύρω από το συντριβάνι,δίνοντας έτσι μια μικρή πολύχρωμη δροσερή αναπνοή στους φιλότεχνους δημότες της Τρίπολης.

Διάρκεια έκθεσης 8, 9 &10 Ιουλίου 2024 (επισκέψιμες ώρες: 19:00 – 23:30).

Εγκαίνια έκθεσης Δευτέρα 8 Ιουλίου και ώρα 20:00, παρουσία των καλλιτεχνών/επιβατών της Ομάδας σε αυτή την στάση στο τρένο του πολιτισμού.

Την ίδια βραδιά έναρξης της έκθεσης φίλοι της ομάδας, μουσικοί  η Ιωάννα Σαμπαϊντά και ο Νικόλας Βλάχος θα πλαισιώσουν την εκδήλωση με φωνή και κιθάρα και θα δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα με μελωδίες αγαπημένων τραγουδιών

Καλεσμένοι όλοι όσοι αγαπούν την Τέχνη σε οποιαδήποτε μορφή της

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 8:40 am


«Φουλ» επίθεση Σαμαρά - Καραμανλή σε Μητσοτάκη: «Κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Βάσει όλων όσα είχαν προηγηθεί, ήταν αναμενόμενη η αυστηρή κριτική εκ μέρους των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Νέας Δημοκρατίας στον νυν πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο. Για την ακρίβεια, οι ομιλίες των δύο ανδρών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, ήταν καταπέλτες με στόχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική που ασκεί, η οποία για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς δεν είναι ούτε συμφέρουσα εθνικά, αλλά ούτε «νεοδημοκρατική»...

Και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί ζητούν «επιστροφή στις ρίζες» της Δεξιάς.

Και οι δύο έχουν εκφράσει σε κάθε τόνο την αντίθεσή τους στη «στροφή» της ΝΔ προς το κέντρο, ενώ έχουν διατρανώσει τις αντιρρήσεις τους στην προοδευτική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, ιδίως λόγω της νομοθέτησης της ισότητας στον πολιτικό γάμο. Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κώστας Καραμανλής επισημαίνουν, στην ουσία, ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επιστρέψει στην λαϊκή, παραδοσιακή Δεξιά.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι και καλείται να αποφασίσει εάν θα πάει σε πολιτική απομόνωση ή σε πολιτική ολοκλήρωση», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος υπογράμμισε ότι κατά τις Ευρωεκλογές αποδοκιμάστηκε η «γουόκ» Ευρώπη, η Ευρώπη της ακραίας λαθρομετανάστευσης και η Ευρώπη της κοινωνικής αποδιοργάνωσης. Μάλιστα, ο ίδιος βλέπει ότι στην Ευρώπη υπάρχει «πρωτόγνωρο έλλειμμα ηγεσίας» και επεσήμανε ότι «οι λαοί μίλησαν και δεν πρέπει να αγνοηθούν από ένα Διευθυντήριο, ξεκομμένο από τη λαϊκή βούληση». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και πάλι στη νομοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο, λέγοντας:

«Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος». Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως το κυβερνών κόμμα ανέκαθεν είχε «ανοιχτές τις πόρτες του, αλλά όχι ιδεολογικά αφύλαχτες».

Άλλο διεύρυνση και άλλο μετάλλαξη. Το ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε κέντρο δεν συνιστά πολιτική πρόταση. 

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε, μάλιστα, ότι «η επιστροφή στην πολιτική είναι μονόδρομος, είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να το κάνει, είναι δική του ευθύνη και δίκη μου ευθύνη να το επισημαίνω». Σε ό,τι αφορά στην εξωτερική πολιτική, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο «για τη μία ταπείνωση μετά την άλλη» και χαρακτήρισε χωρίς καμία λογική το σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία, την ώρα, που ο Ερντογάν διδάσκει στη νεολαία του τη «Γαλάζια Πατρίδα». 

Ακόμα, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για τη «μικρότερη και πιο φοβική» Νέα Δημοκρατία όλων των εποχών.

Ο ελληνικός λαός έκρινε, το ζήτημα είναι «ότι δεν έδινε κανείς σημασία από την κυβέρνηση, για όλα τα θέματα», συνέχισε, σημειώνοντας τα όσα είχε πει ο ίδιος και ο Κώστας Καραμανλής.

«Κι όχι μόνο δεν άκουγε ποτέ κανείς, αλλά αντιμετωπίστηκε με απαξίωση από την κυβέρνηση! Φτάσαμε στο σημείο, στο περιβόητο νομοσχέδιο για τον γάμο, να θέτω συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας, κι όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς αλλά οργανώθηκαν “κενά έδρανα” την ώρα που μιλούσα...», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αφού λοιπόν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρό της, γιατί να μην σας θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες, κύριοι;».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Καραμανλής ξεκίνησε την ομιλία του ως εξής;

«Τι άλλο να πω εγώ τώρα;». Στην ομιλία του συντάχθηκε με πολλές από τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά σε ό,τι αφορά τα προβλήματα της Ευρώπης, ενώ επεκτάθηκε καλύπτοντας το θέμα της Ουκρανίας αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Έκανε λόγο για «άκριτη υιοθέτηση επιλογών που θίγουν ταυτοτικά ζητήματα». 

Απόλυτος σεβασμός στην ελευθερία επιλογών και τρόπο ζωής, ναι. Όχι όμως αβασάνιστη αποδοχή ενός καταχρηστικού δικαιωματισμού, στο όνομα του οποίου θίγονται δικαιώματα και ευαισθησίες των ανθρώπων που επιμένουν να σέβονται τις αξίες και τις ρίζες τους, τον θεσμό της οικογένειας, την θρησκευτική τους πίστη και την εθνική τους ταυτότητα και υπερηφάνεια.

Έκανε λόγο για μεγάλο κίνδυνο αύξησης της έντασης, ακόμα και ανάφλεξης, στα Δυτικά Βαλκάνια. «Οι συμφωνίες του Dayton είναι στην ουσία γράμμα νεκρό, το Κόσοβο είναι σε αδιέξοδο, οι εθνικισμοί και μεγαλοϊδεατισμοί στην περιοχή, αντί σταδιακά να κάμπτονται, είναι και πάλι σε έξαρση».

«Ιστορικά κόμματα, που έπαιξαν επί πολλές δεκαετίες πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα των χωρών τους, εξαφανίζονται ή βρίσκονται σε φάση προϊούσας παρακμής», επεσήμανε. «Οι πολίτες απομακρύνονται από αυτά διότι έχασαν ή χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς αυτά, στις πολιτικές τους, στα προγράμματά τους».

Βλέπουν, οι πολλοί τουλάχιστον, το βιοτικό τους επίπεδο να επιδεινώνεται, τις κοινωνικές υπηρεσίες να συρρικνώνονται, τις βασικές παραδοσιακές τους αξίες να περιφρονούνται, στο όνομα μιας ασαφούς και στρεβλής παγκοσμιοποίησης.

«Απέναντι σε αυτή τη νέα ανησυχητική πραγματικότητα, θα περίμενε κανείς ότι οι ευρωπαϊκές ηγεσίες έλαβαν το μήνυμα», τόνισε. Δυστυχώς όμως «τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει, τουλάχιστον αυτές τις τρεις εβδομάδες από το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου».

Ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στην Τουρκία. «Οι ηγεμονικές βλέψεις της Τουρκίας, η συστηματική επιχείρηση εκ μέρους της διεύρυνσης της ατζέντας, η ευθεία αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας είναι δεδομένες και απροκάλυπτες. Μόνο εθελοτυφλούντες μπορούν να το αμφισβητούν» επεσήμανε.

«Πιστεύω ότι καμία Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα ήταν διατεθειμένη να υποχωρήσει σε μείζονα εθνικά θέματα και να αποδεχθεί ρυθμίσεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Πρώτον, διότι αποκλείω την πιθανότητα να το επιθυμεί. Αλλά επιπρόσθετα δεν θα μπορούσε, διότι θα βρισκόταν αντιμέτωπη με την ομόθυμη και σθεναρή αντίδραση των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

«Είναι λοιπόν αδύνατη και αδιανόητη η σύναψη συνυποσχετικού που θα κρύβει τεχνηέντως και εκ του πονηρού, υπό το πρόσχημα της προσφυγής στο ΔΔ της Χάγης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, την εκχώρηση με ασαφείς και διπλωματικά ευρηματικές διατυπώσεις, δικαιώματος στο ΔΔ να αποφανθεί περί του εύρους των χωρικών υδάτων ή ακόμα και της εδαφικής κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Υφέρπει όμως πάντα ο κίνδυνος, στο όνομα της ύφεσης, των χαμηλών τόνων και των ήρεμων νερών, να δημιουργείται σταδιακά η εντύπωση της αποδοχής της διευρυνόμενης τουρκικής ατζέντας και διεκδικήσεων, άρα βήμα-βήμα της δημιουργίας προηγούμενου. Με άλλα λόγια η δια της διαχρονικής διολίσθησης έκπτωση πάγιων εθνικών θέσεων που εδράζονται στέρεα επί του Διεθνούς Δικαίου. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται διαρκής εγρήγορση και ετοιμότητα, καθαρές απαντήσεις μη επιδεχόμενες παρερμηνεία, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική συνεχούς αναζήτησης ερεισμάτων στον διεθνή χώρο και βέβαια ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και αποτρεπτική ικανότητα. Πάνω απ' όλα όμως επιβάλλει εθνική ομοψυχία και υψηλό εθνικό φρόνημα από όλους μας».

 

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 8:20 am


Όμορφη και ήσυχη γραφική παραλία Θιόπαυτο στην Νότια Κυνουρία

Στον δρόμο πριν την Σαμπατική στην Νότια Κυνουρία βλέπουμε την πολύ όμορφη και ήσυχη, με ψιλό βότσαλο και λίγη άμμο, γραφική παραλία Θιόπαυτο.

Η φωτογραφία ανήκει στον Α.Μ

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 10:10 pm


Tέθηκε σε λειτουργία η νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραβάσεων

Στην προσπάθεια να βάλει ένα τέλος στο σβήσιμο των κλήσεων της Τροχαίας, η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ την ηλεκτρονική βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από σήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, τέθηκε σε λειτουργία το νέο σύστημα.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου «Smart Policing» και με χρήση κατάλληλης εφαρμογής, θα βεβαιώνουν ηλεκτρονικά την τροχονομική παράβαση, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα με την ολοκλήρωση των ενεργειών του αστυνομικού, θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του.

Παράλληλα, για τον Δήμο Αθηναίων θα παράγεται και κωδικός RF πληρωμής, ώστε εναλλακτικά οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά την κλήση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, που θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και αποτέλεσε μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου «Smart Policing» και με χρήση κατάλληλης εφαρμογής, θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά πλέον η τροχονομική παράβαση, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα με την ολοκλήρωση των ενεργειών του αστυνομικού, θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του.

Παράλληλα, για τον Δήμο Αθηναίων θα παράγεται και κωδικός RF πληρωμής, ώστε εναλλακτικά οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά την κλήση.

Η εφαρμογή σύντομα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη επικράτεια».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 9:21 pm


Φαβορί για τον πάγκο της Γυναικείας ομάδας του Αστέρα ο Γιώργος Αντωνόπουλος

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος αναμένεται και αυτός να επιστρέψει στην Τρίπολη και να αναλάβει το «τιμόνι» της Γυναικείας ομάδας του Αστέρα Τρίπολης στην θέση του Ντράγκαν Κνέζεβιτς.

Μάλιστα ο Γιώργος Αντωνόπουλος αυτή την στιγμή φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του κιτρινομπλέ συνόλου που βαδίζει στην δεύτερη του σεζόν στην Α’ Εθνική.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 9:04 pm


Κανελλόπουλος: Διόρθωση αστοχιών στο έργο ανάπλασης της οδού Δαρειώτου προχωρά ο Δήμος Τρίπολης

Στη διόρθωση αστοχιών που εντοπίστηκαν στο έργο ανάπλασης της οδού Δαρειώτου προχωρά αυτές τις ημέρες ο Δήμος Τρίπολης.

Στο σημείο όπου ήταν την Δευτέρα (1/7/2024) ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Αλέκος Κανελλόπουλος.

Σε δηλώσεις του, τόνισε: «Είναι υποχρέωση του εργολάβου. Για αυτές τις εργασίες δεν θα υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση του δήμου Τρίπολης. Είναι στη συμβατική υποχρέωση του εργολάβου για κάποιο χρονικό διάστημα, μετά την παράδοση του έργου, να είναι υπεύθυνος και να διορθώνει την όποια κακοτεχνία. Αυτό προβλέπει η νομοθεσία.

Σε όλη τη Δαρειώτου όπου είχε γίνει ανάπλαση και υπάρχουν αυτές οι κακοτεχνίες, θα διορθωθούν.

Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών διότι ο δρόμος πρέπει να μείνει κλειστός για περίπου μία εβδομάδα, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 9:00 pm


Συλλυπητήριο μήνυμα Δήμαρχου Γορτυνίας για το θάνατο του Σταύρου Δέμου

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του φίλου μου, τον Αρκά, επιχειρηματία – φαρμακοβιομήχανο, Σταύρο Δέμο και με συγκίνηση τον αποχαιρετώ.
Δραστήριος και εξέχων επιστήμονας με τεράστια συνεισφορά στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, διέπρεψε πέρα από τα όρια της Αρκαδίας, πέρα από τα όρια της Ελλάδας.
Τίμησε την Αρκαδική του καταγωγή, πάντα παρών και ενεργός πολίτης με διαρκές, έντονο ενδιαφέρον και συνεισφορά στα κοινά.
Συνδικαλιστής, φιλάνθρωπος και οικογενειάρχης υπήρξε πρότυπο αφοσίωσης και συνέπειας στα ιδανικά που πρέσβευε και δίδαξε ήθος σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του κερδίζοντας την αγάπη και την εκτίμηση όλων.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης
Δήμαρχος Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:45 pm


Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Κατρίνη για την προεδρία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Κατρίνη για την προεδρία.

Στην ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος Πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει. Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική. Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση: Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:30 pm


Υπογραφή Σύμβασης για το Έργο «Καθαρισμός κατά Τμήματα Διώρυγας Αναβάλου»

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση των εργασιών του έργου «Καθαρισμός κατά Τμήματα Διώρυγας Αναβάλου», με προϋπολογισμό 70.000,00€. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος των συστηματικών προσπαθειών της νέας Περιφερειακής Αρχής για τη βελτίωση της άρδευσης του Αργολικού πεδίου.

Ο Ιωάννης Μαντζούνης, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αργολίδας, δήλωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή είναι δεσμευμένη στη συνεχή βελτίωση των υποδομών άρδευσης, που είναι ζωτικής σημασίας για την αγροτική ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα και την ενίσχυση της παραγωγικότητας των τοπικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:15 pm


Τζιούμης: Στο Δ.Σ. το αίτημα του Αστέρα για χρήση του ΔΑΚ Τρίπολης από την ομάδα Β’ (vid)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης είναι αυτό που θα κληθεί να αποφασίσει στο αίτημα του Αστέρα Τρίπολης για χρήση του ΔΑΚ Τρίπολης από την ομάδα Β’ για το πρωτάθλημα στην Super League 2.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης ΚώσταςΤζιούμης στο πλαίσιο του ΔΕΗ Basketball 3x3 στην πλατεία Άρεως σε δηλώσεις του απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις και για τις αδειοδοτήσεις αθλητικών χώρων αλλά και για το ΔΑΚ Τρίπολης που είναι πιθανό να φιλοξενήσει την ομάδα Β’ του Αστέρα.

Όπως τόνισε ο Κώστας Τζιούμης έχουν ξεκινήσει οι επαφές μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας και πως είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπει οι αθλητικοί χώροι και οι υποδομές να αναβαθμιστούν και να εναρμονιστούν με τα όσα περιλαμβάνει ο αθλητικός νόμος και προς αυτή την κατεύθυνση οι αρμόδιοι φορείς κινούνται.

Αναφορικά με τον Αστέρα Τρίπολης ο Δήμαρχος Τρίπολης είπε:

Υπάρχει ένα αίτημα του Αστέρα Τρίπολης ώστε να παραχωρηθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου ώστε να παίζει η ομάδα Β’.Είμαστε θετικοί σε αυτό ωστόσο το θέμα θα περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο σημείο αυτό επειδή μου έρχονται κάποια μηνύματα ανησυχίας θα ήθελα να ενημερώσω τους ανθρώπους που κάνουν στίβο και που περπατούν στον χώρο αυτό πως με τον Αστέρα που μιλήσαμε μας απάντησαν πως θέλουν το γήπεδο για μία μέρα την εβδομάδα για πρωινή προπόνηση που δεν επηρεάζει κανέναν αυτό και για έναν αγώνα ανά 15 μέρες.

Νομίζω ότι τα ωφέλει ώστε να χρησιμοποιείται το ΔΑΚ Τρίπολης από τον Αστέρα για το πρωτάθλημα της Super League 2 είναι κάτι πολύ σημαντικό και εδώ να σημειώσουμε και την πρόθεση από πλευράς Αστέρα να αντικατασταθεί είτε όλος είτε το μεγαλύτερο κομμάτι του ο χλοοτάπητας.

Παράλληλα όμως με τον χλοοτάπητα εργασίες θα γίνουν και στα αποδυτήρια για να μπορεί το γήπεδο όντως να φιλοξενήσει αγώνες επιπέδου Super League 2.

Είμαστε θετικοί, το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί θα αποφασιστεί και νομίζω όλες οι παρατάξεις θα συμβάλουν για να περάσει.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Στο ΔΣ το αίτημα του Αστέρα για χρήση του ΔΑΚ Τρίπολης

Video of ArcadiaPortal.gr Στο ΔΣ το αίτημα του Αστέρα για χρήση του ΔΑΚ Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:05 pm


Συνελήφθη 30χρονος που φέρεται να έβαλε τη φωτιά χθες στο Λουτράκι

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog, χθες το βράδυ, αφού η φωτιά στον Περιφερειακό του Λουτρακίου τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, αστυνομικοί του ΑΤ Λουτρακίου όργωσαν την περιοχή για να εξακριβώσουν αν κάποιος έβαλε φωτιά ηθελημένα.

Από την έρευνά τους και σε συνεργασία πάντα με την Πυροσβεστική διαπιστώθηκε ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός. Κάποιος επιμελώς είχε βάλει τη φωτιά, χρησιμοποιώντας καρβουνάκια και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Αρκετά μέτρα μακριά, από το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά εντοπίστηκε σακίδιο, το οποίο περιείχε, επίσης καρβουνάκια, εύφλεκτα υλικά και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα 30χρονος, κάτοικος Αθηνών, ο οποίος παραδέχτηκε ότι το σακίδιο που βρέθηκε ήταν δικό του, ενώ τελεί υπό κράτηση.

Δείτε το βίντεο και το ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

1 Ιουλίου 2024

Video of 1 Ιουλίου 2024

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:01 pm


Παναρκαδική Ομοσπονδία: Συνολική παρουσία της Ομοσπονδίας σε εκδηλώσεις μηνός Ιουνίου 2024

Από το Γραφείο Τύπου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ανακοινώνεται κατά χρονολογοική σειρά, η συνολική παρουσία της Ομοσπονδίας σε εκδηλώσεις μηνός Ιουνίου 2024, στις οποίες ανταποκρίθηκε βάσει αντίστοιχων προσκλήσεων:

Συνδιοργάνωση με την «Ένωση Τριπολιτών Αττικής» εκδήλωσης, για την, παρουσίαση του βιβλίου του Π. Βέμμου «Τριπολιτσά, μαρτυρική πόλη», στην Αθήνα και στην αίθουσα της Ένωσης, στις 12.06.2024. Προλόγησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Π. Μπένος, ο οποίος συνοδευόταν από το μέλος του Δ.Σ. και τ. Πρόεδρο της Π.Ο.Ε., Χ. Τσούτσουβα. Παρών και ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην Πρόεδρος Π.Ο.Ε., Φ. Νικολόπουλος, ο οποίος συντόνισε και την εκδήλωση.

Παρουσία αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας στον εορτασμό για τη μάχη της Δραμπάλας, υπό τον Πρόεδρο Π.Μπένο, την Αντιπρόεδρο Μαντινείας, Ουρ. Αναγνωστοπούλου, το Γεν. Γραμματέα Π.Παγιώτα και το μέλος Αλ. Παντούλη. Πραγματοποιήθηκε κοινή κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο,
καθώς και τον Ομόλογό του της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, Χ. Τσιμογιάννη.

Παρουσία και κατάθεση στεφάνου από την Αντιπρόεδρο Μαντινείας Ουρ. Αναγνωστοπούλου, στον εορτασμό της μάχης των Τρικόρφων, στη θέση Τρίκορφα Σιλίμνας, στις 30.06.2024.

Παρουσία και κατάθεση στεφάνου από την Ειδ. Γραμματέα Κυνουρίας, Αν. Δάρρα, στους εορτασμούς των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου καθώς και της μνήμης υπέρ αμάχων Αγιοπετριτών της περιόδου Κατοχής, στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, στις 30.06.2024.
 Χαιρετισμός ( διαδικτυακά ) του Προέδρου Π. Μπένου, στην παρουσίαση του βιβλίου «Ταξίδι στο Πράσινο Αρκαδίας» του συμπατριώτη μας Θ. Τσιάκαλου, που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη από την Ένωση Ελλήνων

             Λογοτεχνών Αυστραλίας, στις 30.06.2024.
                              Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν Γραμματέας

Παναγιώτης Μπένος             Παναγιώτης Παγιώτας

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 7:34 pm


Κινητή Μονάδα Κέντρου Κοινότητας: Το πρόγραμμα Ιούλιος 2024 για τη Γορτυνία

Η Κινητή Μονάδα του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τρίπολης θα βρίσκεται στα Τρόπαια, την Τρίτη 2 Ιουλίου, την Τρίτη 9 Ιουλίου, την Τρίτη 16 Ιουλίου, την Τρίτη 23 Ιουλίου και την Τρίτη 30 Ιουλίου, στο πλαίσιο υλοποίησης της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου,
του Δήμου Τρίπολης και, των Δήμων – Εταίρων Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Νότιας Κυνουρίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι να συμβάλει στην ολοκληρωμένη προσέγγιση σχεδιασμού και εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρίπολης και η Κινητή Μονάδα παρέχει ενημέρωση και πληροφόρηση στους πολίτες για επιδόματα, παροχές και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, (όπως  Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), Στέγασης ( ενοικίου), Αναπηρικά/ προνοιακά, Ανασφάλιστων
Υπερηλίκων, Γέννησης) καθώς επίσης την παραπομπή και διασύνδεση  των πολιτών με άλλες δομές και υπηρεσίες απασχόλησης.
Οι πολίτες μπορούν επίσης να λαμβάνουν συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, σε ατομικό ή οικογενειακό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα:
                                         2979360247/248.

                                          Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 7:15 pm


Ο Στάικος Βεργέτης αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Β’

Ο Στάικος Βεργέτης επιστρέφει στο «σπίτι» του, επιστρέφει στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» αφού αυτός είναι ο “εκλεκτός” που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του νεοσύαστατου Αστέρα Τρίπολης Β’.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι περισσότεροι παίκτες του ρόστερ θα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της αρκαδικής ομάδας, με τον Αρκάδα τεχνικό να αναλαμβάνει τα ηνία και τους κιτρινομπλέ να εμπιστεύονται έναν δικό τους άνθρωπο για την θέση αυτή και ομάδα που έχει ορίζοντα και προορισμό το μέλλον.

Την τελευταία διετία ο Στάικος Βεργέτης ήταν προπονητής στην Ινδία έχοντας σημαντικές επιτυχίες με την ομάδα Παντζάμπ και πλέον αναμένεται να γίνει ο νέος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Β΄.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 7:02 pm


ΟΕΕ: Πρεμιέρα για την πλατφόρμα ενημέρωσης των επιχειρήσεων για επιδοτήσεις και ρυθμίσεις

Πρεμιέρα κάνει αύριο, Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024, η νέα πλατφόρμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για την αναλυτική, συνεχή και προσωποποιημένη ενημέρωση των επιχειρήσεων γύρω από πηγές άντλησης ρευστότητας και εξασφάλισης χρηματοδότησης και τρόπους διαχείρισης των
οφειλών τους.

Πρόκειται για έναν διαδραστικό μηχανισμό, που ανέπτυξε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα, απλά, άμεσα, και γρήγορα, να ενημερώνονται για το αν, πώς, πότε και από πού μπορούν να πάρουν χρηματοδότηση από κρατικές
ενισχύσεις, αλλά και να ρυθμίσουν ευνοϊκά τις όποιες υποχρεώσεις τους.

Η πλατφόρμα θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση, αύριο, Τρίτη, 2 Ιουλίου, στις 11:00, στο ξενοδοχείο Electra Palace, Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Αθήνα.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Υπουργός Ανάπτυξης,  Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά Εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 7:01 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας