Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Aστέρας Κ17- Επιβλητική νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό

Η Κ17 του Αστέρα γνώρισε την νίκη επί του Λεβαδειακού εκτός έδρας με το ευρύ 4-0.
 
Έτσι για τους κιτρινομπλέ αυτή είναι η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα και μετράνε συνολικά 7 βαθμούς.
 
Οι σκόρερ για την ομάδα της Τρίπολης ήταν ο Πιέρρος, ο Άδαμος, ο Κωνσταντόπουλος και ο Κοντράκης.
 
Η σύνθεση του Αστέρα: Κριαράς, Μπάσδας (46′ Άδαμος), Κόρο, Νίκου, Αργειτάκης, Ζόγκου, Μαυρέλης (73′ Κίκινας), Αναστασόπουλος (73′ Καλογιαννίδης), Κοντράσι (67′ Κωνσταντόπουλος), Μανταζέλης (73′ Σκούτας), Πιέρρος
 
 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 4:05 pm


Εκδηλώσεις στο Λιμποβίσι για την επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς (pics,vid)

Στο Λιμποβίσι «χτύπησε η καρδιά» των εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης, το πρωί του Σαββάτου, για την επέτειο της Άλωσης.

Αρχικά, τελέστηκε Αρχιερατική δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Στη συνέχεια, τον πανηγυρικό της ημέρας έκανε η κυρία Σταματίνα Γκουζιούλη πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πιανιωτών.

Τέλος εκδηλώσεις έκλεισαν με Κολοκοτρωνέικα τραγούδια από την κυρία Μηλιώνη και με χορούς από την Αρκαδιανή.

Ακολουθεί βίντεο

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 4:03 pm


Κατρίνης: «Δεν κάνουμε εκλογές για να μην αλλάξει τίποτα. Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο σημερινός»

Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στον Πειραιά, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης ήταν απόλυτα ξεκάθαρος βάζοντας το πραγματικό και ουσιαστικό δίλημμα της επόμενης μέρας. 

«Δεν κάνουμε εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για να μην αλλάξει τίποτα και να παραμείνουμε στην ίδια θέση που είμαστε σήμερα. 

Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπορεί να κάνει ότι δεν κατάφερε να κάνει ο σημερινός Πρόεδρος. 

Δηλαδή:
-Να ανοίξει το κόμμα, να γίνει κόμμα μελών, ενεργού συμμετοχής των πολιτών, να συνδεθεί το ΠΑΣΟΚ με τους παραγωγικούς φορείς και την κοινωνία. Αυτό θέλει ατελείωτη, κοπιώδη προσπάθεια, εξωστρέφεια.

-Να ασκήσει αντιπολίτευση, να γίνει το ΠΑΣΟΚ η αντιπολίτευση που δεν έχει αυτή τη στιγμή η χώρα. Η αντιπολίτευση ασκείται τεκμηριωμένα, ανυποχώρητα, με τόλμη, να λες τα πράγματα με το όνομα τους.

-Να αναλάβει ανοιχτές πολιτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία Μεγάλης Παράταξης. Το 13% δεν θα γίνει 40% μόνο και μόνο επειδή κάποιος λέει ότι θα νικήσει το Μητσοτάκη».

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε επίσης και στην τεχνητή ένταση ανάμεσα σε δύο συνυποψηφίους του, λέγοντας:

«Αυτή η πλασματική σύγκρουση δεν είχε και δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Το αντίθετο, έχει παραπολιτικά χαρακτηριστικά.

Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν μια τεχνητή πόλωση, ενώ ουσιαστικά έχουν τέτοιες ομοιότητες μεταξύ τους που αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Το πρόβλημα είναι οι πολιτικές, ό,τι πρέπει να πεις κάτι στον πολίτη. Όταν αυτά δεν υπάρχουν, τότε επιλέγεται η τεχνητή σύγκρουση με παραπολιτικά χαρακτηριστικά.

Θα συνιστούσα σε όλους να διατηρήσουμε τη σοβαρότητά μας.
Να μην κάνουμε στις τελευταίες εβδομάδες το ΠΑΣΟΚ να μοιάζει με το ΣΥΡΙΖΑ και όσα συμβαίνουν εκεί».

Αναφερόμενος στο δικό του αιχμηρό λόγο στο debate, o Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

«Η αντιπαράθεση είναι πολιτική, δεν είναι προσωπική. Ήμουν υποχρεωμένος να πω ότι κάποια πράγματα που ακούω δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ.

Να υπενθυμίσω επίσης ότι δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ σημαίνει σύνθεση, συμπερίληψη, ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό αλλά με σαφή και συγκεκριμένη στρατηγική.

Έτσι έγινε μεγάλο το ΠΑΣΟΚ και έτσι μπορεί να ξαναγίνει.

Προϋπόθεση η συμφωνία όλων μας σε ένα πλαίσιο που θα περιγράφει με ποιους είναι το ΠΑΣΟΚ, ποιων τα συμφέροντα εκπροσωπεί και με ποιους δεν είναι.
Αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα στους πολίτες».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 3:54 pm


Μεσσηνία: Συνελήφθη 34χρονος για απόπειρα κλοπής

Eurokinissi

Συνελήφθη, χθες (27.9.2024) το πρωί, στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς της του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, 37χρονος ημεδαπός, γιατί προσπάθησε να εισέλθει σε κατάστημα με σκοπό την κλοπή, δίχως όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 3:26 pm


Βασίλης Σιδέρης: Σχολικός αθλητισμός – πυλώνας ανάπτυξης και ευεξίας για τα παιδιά μας

Με αφορμή την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024, η οποία γιορτάζεται σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού, Βασίλης Σιδέρης, προχώρησε σε δήλωση, τονίζοντας τη σημασία του αθλητισμού για την προσωπική ανάπτυξη των παιδιών και την προώθηση των αθλητικών ιδεωδών. Συμμετέχοντας παράλληλα και στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει το σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή», προτρέποντας τους νέους να ενσωματώσουν την άσκηση στη ζωή τους.

Σήμερα 27 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024, συμμετέχοντας παράλληλα και στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ενώ μεταδίδουμε το κοινό σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή».

Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας και του συναγωνισμού.

Είναι μια ημέρα που στοχεύει να ενδυναμώσει και να αναδείξει την αγάπη για τα αθλήματα, την αναγνώριση της προσπάθειας, την ουσία του αγώνα και της συμμετοχής, την αξία της νίκης και το όφελος της ήττας, μια ημέρα γεμάτη από τη χαρά της ζωής, του αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθαι, της συνεργασίας και της δημιουργίας.

Μια ημέρα αφιερωμένη στα οφέλη της άσκησης, στα αθλητικά ιδεώδη και στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μέσα στο ελληνικό σχολείο, το σχολείο των δεξιοτήτων, των εκπαιδευτικών καινοτομιών και των παιδαγωγικών μεταρρυθμίσεων.

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό ή ακόμα και η απλή άσκηση είναι καλό να είναι μέρος της ζωής όλων μας και ειδικά των παιδιών μας και θα πρέπει να τα οδηγούμε με όποιον τρόπο μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ημέρα με χαμόγελα σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας, ημέρα χαράς και ελπίδας, βλέποντας τα παιδιά μας να διασκεδάζουν μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων, να γιορτάζουν τον σχολικό αθλητισμό, την αγάπη για την άθληση, τη ζωή και την υγεία, μεταλαμπαδεύοντας έτσι το πνεύμα και το ιδεώδες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 3:04 pm


Ευρωπαϊκή εποπτεία: Επιστρέφουν οι Θεσμοί στην Αθήνα

Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στην Αθήνα θα βρεθούν το διάστημα 8 με 11 Οκτωβρίου και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ESM, στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής εποπτείας της ελληνικής οικονομίας.

Οι συστάσεις των θεσμών όπως είχαν αποτυπωθεί στην έκθεση προόδου του Ιουνίου εστιάζουν στη δημοσιονομική βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και τη διαχείριση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που θέτουν οι θεσμοί είναι η καλύτερη διαχείριση της κρατικής περιουσίας. Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), που διαχειρίζεται πολλές δημόσιες επιχειρήσεις, καλείται να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων, ώστε να γίνουν πιο ευέλικτες και αποδοτικές. Αυτό περιλαμβάνει την αλλαγή στις διαδικασίες προμηθειών και προσλήψεων, ενώ η ΕΕΣΥΠ θα πρέπει επίσης να ενισχύσει την επενδυτική της εμπειρία. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα νέο Ταμείο Ανάπτυξης που θα προσελκύσει επενδύσεις, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, με έμφαση σε τομείς όπως η πράσινη ανάπτυξη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

dikaiologitika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 2:22 pm


Εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων - 10.000 ψηφοφόροι ετών... 116

Στους εκλογικούς καταλόγους έχει διαπιστωθεί πως οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι άνω των 80 ετών είναι περισσότεροι από τον πραγματικό αριθμό τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ενδεικτικό είναι πως υπάρχουν πάνω από 10.000 εγγεγραµµένοι ηλικίας... 116 ετών, ενώ έχουν εντοπιστεί ήδη περισσότερες από 1.300 διπλοεγγραφές. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εκκαθάρισης των καταλόγων µε ορίζοντα έως τις αρχές του έτους να έχει ολοκληρωθεί. Η εκκαθάριση είναι σηµαντική, για να υπάρχει ακριβής εικόνα του σώµατος των ψηφοφόρων, αλλά και προκειµένου να εξάγονται σωστά συµπεράσµατα για το ύψος της αποχής.

Και όµως, στη χώρα µας υπάρχουν 10.000 πολίτες που έχουν γεννηθεί το 1908, είναι δηλαδή 116 ετών και... ψηφίζουν ακόµη κανονικά. Αυτό λένε οι επίσηµοι εκλογικοί κατάλογοι της χώρας, την εκκαθάριση των οποίων επιχειρεί να κάνει για πρώτη φορά συντονισµένα το υπουργείο Εσωτερικών και ο αρµόδιος υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος. Πρόκειται για κάτι απόλυτα αναγκαίο, καθώς οι σωστοί εκλογικοί κατάλογοι είναι ζήτηµα δηµοκρατίας, καθώς διαφορετικά προκύπτουν λανθασµένα πολιτικά συµπεράσµατα για την αποχή και άλλα ποιοτικά στοιχεία, δίνοντας λανθασµένη εικόνα στους πολιτικούς αναλυτές και στα κόµµατα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 1:55 pm


Καλαμάτα: Μία σύλληψη για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (27.9.2024) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 47χρονος ημεδαπός γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -23,6- γραμμαρίων.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 1:26 pm


Eπέστρεψε στο Λεωνίδιο ο Καλκανάκος

Ο Πέτρος Καλκανάκος επέστρεψε στο Λεωνίδιο για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας.
 
Ο παίκτης την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Λιοσίων.
 
Ο Καλκανάκος είχε αγωνιστεί με το Λωνίδιο και την σεζόν 2022-2023 που είχε κατακτήσει και το πρωτάθλημα έχοντας βάλει 15 γκολ. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή στην επίθεση για την ομάδα του κόουτς Ρεντούλη.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 1:24 pm


Δωρεάν Προληπτικές Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Δήμο Γορτυνίας

Δωρεάν Προληπτικές Οδοντιατρικές Εξετάσεις για παιδιά/μαθητές του Δήμου Γορτυνίας θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 στο πλαίσιο της δράσης προληπτικής οδοντιατρικής που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002.
Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.
Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του Οργανισμού, στην οποία καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.
Οι Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά/μαθητές, κατόπιν επισκέψεων της Κινητής Μονάδας του Οργανισμού στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση στους μαθητές για τη φροντίδα της στοματικής τους υγιεινής, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς τους και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Τα παιδιά θα εξετάζονται στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Γορτυνίας κατόπιν ραντεβού και το πρόγραμμα λειτουργίας της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας του Οργανισμού θα είναι το εξής:

- Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024: Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων
- Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024: Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Δημητσάνας
- Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024: Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας 

Ώρες λειτουργίας: 09:00 π.μ. – 13:15 μ.μ. 

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Κοντοβάζαινας και Δημοτικού Σχολείου Βαλτεσινίκου μπορούν να μετακινηθούν για να εξετασθούν, σε κάποια από τις ανωτέρω τοποθεσίες με αποκλειστική ευθύνη των γονέων, ύστερα από σχετική συνεννόηση με το διδακτικό προσωπικό. 
Πιο συγκεκριμένα:
1. Όλες  οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του εκάστοτε σχολείου, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των γονέων με 15 λεπτά διαφορά.
2. Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης,  ασφάλειας και υγιεινής.
3. Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας.
4. Θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται πριν την εξέταση του κάθε παιδιού.
5. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.
Σε προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά, τα οποία έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης. 
 Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 166.905 παιδιά.

Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.
Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία επισκέπτονται Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 1:00 pm


Πότε ανακοινώνονται τα νέα τιμολόγια ρεύματος

Eurokinissi

Σταθεροποίηση ή και μειώσεις των τιμολογίων του ρεύματος για τον Οκτώβριο σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα προοιωνίζεται η αισθητή αποκλιμάκωση των τιμών στο Χρηματιστήριο ενέργειας τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη 1η Οκτωβρίου οπότε θα έχει «κλείσει» η μέση τιμή του Σεπτεμβρίου στο Χρηματιστήριο που αποτελεί σημαντική συνιστώσα για τη διαμόρφωση των «πράσινων» τιμολογίων.

Την Παρασκευή η μέση τιμή του μήνα Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 116,94 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 129,83 τον Αύγουστο ενώ στην εξίσωση πρέπει να συνυπολογιστεί και η μειωμένη κατανάλωση την τρέχουσα περίοδο καθώς στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν υπάρχει ανάγκη για ψύξη ή θέρμανση.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 12:42 pm


Νέα διοίκηση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βυτίνας

Η συγκρότηση και ο ορισμός των μελών του νέου πενταμελούς Εφορευτικού Συμβουλίου, ως νέα διοίκηση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βυτίνας, ορίστηκε με απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, στις 3 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με Αρ.Φύλλου 978, τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ./11.09.2024.

Τα μέλη του πενταμελούς Εφορευτικού Συμβουλίου, τριετούς θητείας είναι:

1. Γόντικα Αθηνά του Αποστόλου, φιλόλογος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γόντικα Ιωάννη του Γεωργίου, ελεύθερο επαγγελματία.

2. Σταυροπούλου Θεοδώρα του Γεωργίου, εκπαιδευτικός, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Γιαβή Ρεβέκα του Σταύρου, πολιτικό μηχανικό. 

3. Παπαλάμπρου Μαρία του Ιωάννη, Γενική Γραμματέας του Δήμου Γορτυνίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Παπαλάμπρου Κωνσταντίνα του Αποστόλου, ελεύθερη επαγγελματία. 

4. Αναγνωστοπούλου Ευαγγελία του Λεωνίδα, ελεύθερη επαγγελματίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αναγνωστοπούλου Ηλιάνα του Αντωνίου, ιδιωτική υπάλληλο. 

5. Δημάκο Σταύρο του Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος- Αντιδήμαρχος του Δήμου Γορτυνίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κουρεμένο Θεόδωρο του Παναγιώτη, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βυτίνας.

Ως Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Προέδρου και Αντιπροέδρου, ορίστηκε προσωρινά από τον αρμόδιο Υπουργό η κα Γόντικα Αθηνά του Αποστόλου και ως Αντιπρόεδρος  η κα Σταυροπούλου Θεοδώρα του Γεωργίου.

 

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 12:25 pm


ΑΕΚ Τρίπολης: Προσωρινές λίστες συμμετοχής στα Κολοκοτρώνεια Tripolis Tennis Open 2024

Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων “Κολοκοτρώνεια” Tripolis Tennis Open 2024 και η Διοίκηση της ΑΕΚ Τρίπολης θα ήθελαν να ενημερώσουν για τις προσωρινές λίστες συμμετοχής στις κατηγορίες των μονού και του διπλού.

Αύριο Σάββατο θα γίνει update συμμετοχών καθώς όλο και περισσότεροι αθλητές εκδηλώνουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο τουρνουά μας,

Οι τελικές λίστες θα ανέβουν την Κυριακή 29/9 στις 18:00, όπου θα γίνει και η κλήρωση των αγώνων.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ

TRIPOLIS TENNIS OPEN 2024

ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ 30+

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΩΗ

ΓΙΑΚΟΥΜΗ

ΜΑΡΙΤΙΝΑ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΒΛΑΣΗ

ΙΩΑΝΝΑ

ΚΑΤΣΟΥΛΑ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΦΗ

ΓΚΙΚΑ

ΛΙΝΑ

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ INTERMΕDIATE

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΩΗ

ΓΙΑΚΟΥΜΗ

ΜΑΡΙΤΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΝΑ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΦΗ

ΓΚΙΚΑ

ΛΙΝΑ

ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΡΑΙΦΟΡΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ 40+

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΤΡΑΙΦΟΡΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΤΣΟΥΡΔΙΝΗ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΙΚΗ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΡΟΥΛΑ

ΒΛΑΣΗ

ΙΩΑΝΝΑ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΝΑ

ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

ΑΝΝΑ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ OPEN

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΒΟΥΔΟΥΡΗ

ΜΙΛΕΝΑ

ΚΟΡΑΚΗ

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

ΔΟΥΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΑ

ΚΑΡΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΜΑΡΙΑ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΩΗ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΝΑ

ΚΟΤΣΟΝΗ

ΕΛΕΝΗ

ΚΥΡΙΑΖΗ

ΖΩΗ

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΗΛΙΑ

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ 50+

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΖΩΗ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΙΚΗ

ΚΑΡΑΒΙΑ

ΒΙΒΙΑΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ROOKIES

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΤΣΑΚΙΡΤΖΗ

ΜΕΛΙΝΑ

ΤΕΡΝΑΚΟΥ

ΚΑΙΤΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΩΣΤΟΥΛΑ

ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ

ΤΟΝΤΟΡΟΒΑ

ΒΑΝΙΑ

ΤΟΥΜΠΟΥΛΙΔΟΥ

ΒΕΝΕΤΙΑ

ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΗ

ΜΑΡΙΛΕΝΑ

ΚΑΡΑΒΙΑ

ΒΙΒΙΑΝ

ΜΠΑΡΛΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΣΕΡΔΑΡΗ

ΣΟΦΙΑ

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΔΡΕΣ ROOKIES

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

 

ΤΣΟΥΤΣΟΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΑΖΟΤΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΗΣ

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΡΑΤΖΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΡΑΝΙΚ

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΕΝΕΣ

ΧΡΗΣΤΙΟΣ

ΚΕΧΑΓΙΑΣ

ΠΑΝΟΣ

ΚΑΡΔΑΡΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΑΝΔΡΕΣ 50+

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΛΙΜΟΝΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΠΕΝΤΕΡ

ΧΑ’Ι’ΝΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ

ΗΛΙΑΣ

ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΡΚΑΛΑΤΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΛΑΖΑΡΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΟΚΟΣΙΕΛΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΟΥΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΑΝΔΡΕΣ 30+

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΦΛΙΝΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΒΛΧΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:INTERMΕDIATE

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΠΑΝΤΕΛΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΚΟΚΚΙΝΗΣ

ΗΛΙΑΣ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ

ΗΛΙΑΣ

ΜΠΑΖΟΤΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ

ΧΑΡΗΣ

ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ

ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΟΤΟΚΗΣ

ΚΑΡΑΜΑΣΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΔΡΕΣ OPEN

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ

ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΛΑΧΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΡΟΥΣΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΝΕΜΕΤ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΔΡΕΣ 40+

ΟΝΟMAΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΚΑΡΑΜΑΣΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΟΚΚΙΝΗΣ

ΗΛΙΑΣ

ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΡΚΑΛΑΤΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ

ΧΑΡΗΣ

ΓΕΡΕΑΡΔΡΟΣ

ΠΑΥΛΟΣ

ΛΑΜΠΙΡΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ

ΔΟΥΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΛΑΧΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 12:01 pm


Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου 28-29/9

Πλούσια είναι η αγωνιστική δράση στην Αρκαδία τόσο σε ποδόσφαιρο όσο και σε μπάσκετ κυρίως στις μικρές κατηγορίες.
 
Αναλυτικά:
 
Super League 1
28/9, 20:00 Αστέρας- Λεβαδειακός
 
Super League 2
29/9, 15:00 Παναχαική- Αστέρας Β΄
 
Κύπελλο Αρκαδίας
28/9 , 15:30 Νέοι Τρίπολης – ΑΕΚ
29/9, 15:30 Ερμής-Ηρακλής
29/9, 15:30 Λεωνίδιο-Ορχομενός
29/9,15:30 Αετός Δάρας-ΜΑΝΟ Αχιλλέας
 
ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
28/9 ,20:00 ΓΑΟ Τρίπολης-Πελασγός (παιδικό)
29/9,20:00 Αρκαδικός-Πολύβιος (παιδικό)
28/9,15:30 Πολύβιος-ΓΑΟ Τρίπολης (εφηβικό)
 
ΕΣΚΑΚ
28/9,13:00 Πήγασος-Δόξα (παιδικό)
29/9, 15:00 Πήγασος-Αργειακός (εφηβικό)

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 11:53 am


Υπογραφή σύμβασης για την ανόρυξη γεώτρησης στην περιοχή Καμαρίου

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «Ανόρυξη Γεώτρησης στην Περιοχή Καμαρίου», συνολικού προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή.

Το έργο αυτό εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών ύδρευσης, καθώς και για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών της περιοχής, ιδιαίτερα σε περιόδους λειψυδρίας. Η συγκεκριμένη γεώτρηση στην περιοχή του Καμαρίου αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της διαθέσιμης ποσότητας νερού, εξυπηρετώντας τόσο τις ανάγκες των κατοίκων όσο και των αγροτικών δραστηριοτήτων που είναι ιδιαίτερα έντονες στην περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 11:24 am


Μεσσήνη: 84χρονη παρασύρθηκε από φορτηγό

Χθες (27.9.2024) το απόγευμα, στη Μεσσήνη, Ι.Χ. φορτηγό, το οποίο οδηγούσε 53χρονος ημεδαπός, παρέσυρε 84χρονη ημεδαπή, η οποία κινείτο πεζή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 84χρονης.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 11:13 am


Καρκίνος του Προστάτη – Δωρεάν προληπτικός έλεγχος PSA στο Medanalysis

Παγκόσμια Ημέρα αφύπνισης κατά του καρκίνου του προστάτη!

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον ανδρικό πληθυσμό σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει από τον καρκίνο του προστάτη.

 

Το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ MEDANALYSIS προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ προληπτικό έλεγχο του προστάτη, για άνδρες 50 – 70 ετών.

Η ενέργεια υλοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη (15 Σεπτεμβρίου) και απευθύνεται σε άνδρες ηλικίας 50-70 ετών, στους οποίους δίδεται η δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση μέτρησης του Ολικού Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA)

Από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, έως και την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου, κατόπιν ραντεβού.

Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2710-224245.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ του ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Ο προστάτης είναι ένας από τους σημαντικότερους αδένες στον οργανισμό των ανδρών. Βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και έχει σχήμα και μέγεθος κάστανου.

Ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός διότι:

Α> Βοηθά στην καλή λειτουργία της κύστης κατά την ούρηση

Β> Βοηθά στη διαδικασία της γονιμοποίησης ( παράγει το προστατικό υγρό το οποίο βοηθά στη μεταφορά και βιωσιμότητα των σπερματοζωαρίων μετά την εκσπερμάτιση).

Ο Καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται συνήθως στις μεγάλες ηλικίες και είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους άνδρες των δυτικών κοινωνιών ενώ αποτελεί τη δεύτερη μετά τον καρκίνο του πνεύμονα, αιτία θανάτου από νεοπλασματική νόσο.

Περίπου 20% των ανδρών θα προσβληθούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους αλλά μόνο το 1% του ανδρικού πληθυσμού παγκοσμίως θα πεθάνει από καρκίνο του προστάτη.

Στην χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας αντιστοιχεί στο 13% του συνόλου των καρκίνων.

Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με προληπτικές εξετάσεις (screening tests) και συγκεκριμένα με τη μέτρηση του Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA) παράλληλα με δακτυλική εξέταση.

Με μία απλή εξέταση αίματος μπορεί να προσδιορισθεί το PSA, μία ουσία η οποία παράγεται φυσιολογικά από τον προστάτη και βοηθάει στη ρευστοποίηση του σπέρματος. Το PSA είναι φυσιολογικό να εισέρχεται σε μικροποσότητες στην κυκλοφορία του αίματος. Εάν όμως βρεθούν στην εξέταση αίματος επίπεδα υψηλότερα του φυσιολογικού, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη προστατίτιδας, καλοήθους υπερπλασίας ή καρκίνου του προστάτη. Κακοήθεις όγκοι του προστάτη προκαλούν συνήθως μεγαλύτερη αύξηση της τιμής του PSA απ’ ότι η καλοήθη υπερπλασία.

Προσοχή όμως!!! Το PSA είναι ειδικό για τον προστάτη και όχι ειδικό για τον καρκίνο του προστάτη. Υψηλές τιμές PSA είναι ενδεικτικές και όχι αποδεικτικές της νόσου καθώς μπορεί να σχετίζονται με άλλες παθολογικές καταστάσεις του προστάτη όπως αναφέρθηκε. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα, λοιπόν, πρέπει να συνεκτιμάται αποκλειστικά από τον Ουρολόγο σας.

Σήμερα υπάρχουν θεραπείες αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση της νόσου όταν εντοπίζεται σε πρώιμα στάδια. Η αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών έχει επιφέρει μείωση της θνητότητας από τη νόσο κατά 40%!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.medanalysis.gr.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 11:00 am


Κορινθία: Τέσσερις γυναίκες συνελήφθησαν για κλοπή προϊόντων από σούπερ μάρκετ

Συνελήφθησαν, χθες (27.9.2024) το βράδυ, στο Βραχάτι, από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Βέλου-Βόχας, -4- ημεδαπές, ηλικίας από 18 έως 33 ετών, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσαν από κατάστημα σούπερ-μάρκετ διάφορα προϊόντα. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 10:45 am


Ναύπλιο: Έκκληση για βοήθεια για να βρεθεί ο κ. Ευγένιος

Θερμή παράκληση στους κατοίκους του Ναυπλίου και ειδικά της Άριας να μας βοηθήσουν να βρούμε τον Ευγένιο ο οποιος χάθηκε χθες 27.9. Δε βλέπει καλά έχει ύψος 1.90, φοράει μπεζ μπλούζα,  μαύρο παντελόνι και μαύρα παπούτσια. Πέρασε τη νύχτα έξω και λόγω ηλικίας και προβλημάτων του είναι αποπροσανατολισμένος και κουρασμένος. Μάλλον πρέπει να έχει μπει σε κάποιο χώρο για να προφυλαχτεί δεν έχει αντίληψη να βγει έξω. Ίσως πάρκινγκ, πυλωτες. Παρακαλούμε ελέγξτε τους χώρους και αν είναι δυνατό και τους κοντινούς σε εσάς.

Όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε θερμά να επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα +306980072724 και 6975602408.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 10:44 am


«Κάνουμε εκλογές στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν πείσαμε 2,5 εκατομμύρια πολίτες που έφυγαν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να μας εμπιστευτούν»

Βασικά σημεία της συνέντευξής μου στο MEGA και την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»
 
Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Το 2021 οι δημοσκοπήσεις που έβγαζαν τα κανάλια δεν έπεσαν μέσα, διαφορετικά σήμερα θα είχαμε άλλον Πρόεδρο.
Επειδή με ρωτάτε ποιος θα είναι στον δεύτερο γύρο, εγώ το λέω ξεκάθαρα και σας βάζω στοίχημα ότι θα είναι ο Χάρης Δούκας.

Γιατί πάμε σε εκλογές;
Εμείς ήμασταν δεύτεροι πριν τις Ευρωεκλογές και χάσαμε τη δεύτερη θέση και πήγαμε τρίτοι και ο Πρόεδρός μας τόνισε ότι η Τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα.
Επομένως με τη σημερινή εικόνα όπου η ΝΔ είναι στο 30% και 15% το ΠΑΣΟΚ μιλάμε για ένα πολιτικό σύστημα που δεν έχει αξία.
Αυτή τη στιγμή λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε αρχηγό και τις πολιτικές προτεραιότητες έτσι ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει η παράταξη. Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Δεν υποτιμούμε την προσπάθεια που έκανε η Φώφη Γεννηματά και πήγε το ΠΑΣΟΚ στο 8,5% ούτε την προσπάθεια του Ανδρουλάκη που πήγε το ΠΑΣΟΚ στο 12,8%.
Πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουμε στα δημοκρατικά κόμματα ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του και θα τις εκφράζει δημόσια.
Είναι αυτονόητο για εμάς που μείναμε στην παράταξη στα πιο δύσκολα χρόνια ότι όποιος και να εκλεγεί θα είμαστε στην πρώτη γραμμή. Το ίδιο πιστεύω και για τον κ. Ανδρουλάκη εάν εκλεγεί ο Χάρης Δούκας.

Για ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια διαδικασία που δεν ξέρεις με ποιόν να συνεννοηθείς. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθυνθεί σε συγκεκριμένο κόσμο.
Στο ΠΑΣΟΚ κάνουμε εκλογές γιατί δυόμιση εκατομμύρια ψηφοφόροι που έφυγαν από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψήφισαν ούτε στις εθνικές εκλογές, ούτε στις Ευρωεκλογές ΠΑΣΟΚ.
Αυτό το μεγάλο ακροατήριο που αναζητά μια κεντροαριστερή λύση είναι πολύ πιθανό εάν δεν την βρει να δούμε το επόμενο διάστημα ως αξιωματική αντιπολίτευση την ακροδεξιά. Κατά την άποψή μου ο κ. Δούκας μπορεί να επιτύχει αυτό που πέτυχε στην Αθήνα σε μικρογραφία. Στην Αθήνα κέρδισε τη ΝΔ παίρνοντας ψήφους και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ. Αυτό που θέλουμε σήμερα είναι έναν ηγέτη και όχι έναν μεσσία, ο οποίος θα κερδίσει τον απλό λαϊκό κόσμο, τα λαϊκά συμφέροντα και θα να κάνει το ΠΑΣΟΚ πλειοψηφικό κόμμα.

Για την παιδική εγκληματικότητα

Υπάρχουν καλλιτέχνες που με τα τραγούδια τους στέλνουν τον κόσμο στη βία, υπάρχουν όμως και καλλιτέχνες που αγαπούν τα παιδιά, υπάρχουν είδωλα. Αυτοί, μαζί με την πολιτεία πρέπει να βγουν μπροστά και να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια, διαφορετικά δεν θα πετύχουμε.

 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΠαΣοΚ Αρκαδίας

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 10:17 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Live: Στα γήπεδα της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Live: Στα γήπεδα της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2024 | 3:49 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας