Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Όμορφη και ήσυχη γραφική παραλία Θιόπαυτο στην Νότια Κυνουρία

Στον δρόμο πριν την Σαμπατική στην Νότια Κυνουρία βλέπουμε την πολύ όμορφη και ήσυχη, με ψιλό βότσαλο και λίγη άμμο, γραφική παραλία Θιόπαυτο.

Η φωτογραφία ανήκει στον Α.Μ

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 10:10 pm


Tέθηκε σε λειτουργία η νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραβάσεων

Στην προσπάθεια να βάλει ένα τέλος στο σβήσιμο των κλήσεων της Τροχαίας, η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ την ηλεκτρονική βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από σήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, τέθηκε σε λειτουργία το νέο σύστημα.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου «Smart Policing» και με χρήση κατάλληλης εφαρμογής, θα βεβαιώνουν ηλεκτρονικά την τροχονομική παράβαση, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα με την ολοκλήρωση των ενεργειών του αστυνομικού, θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του.

Παράλληλα, για τον Δήμο Αθηναίων θα παράγεται και κωδικός RF πληρωμής, ώστε εναλλακτικά οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά την κλήση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, που θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και αποτέλεσε μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου «Smart Policing» και με χρήση κατάλληλης εφαρμογής, θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά πλέον η τροχονομική παράβαση, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα με την ολοκλήρωση των ενεργειών του αστυνομικού, θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του.

Παράλληλα, για τον Δήμο Αθηναίων θα παράγεται και κωδικός RF πληρωμής, ώστε εναλλακτικά οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά την κλήση.

Η εφαρμογή σύντομα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη επικράτεια».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 9:21 pm


Φαβορί για τον πάγκο της Γυναικείας ομάδας του Αστέρα ο Γιώργος Αντωνόπουλος

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος αναμένεται και αυτός να επιστρέψει στην Τρίπολη και να αναλάβει το «τιμόνι» της Γυναικείας ομάδας του Αστέρα Τρίπολης στην θέση του Ντράγκαν Κνέζεβιτς.

Μάλιστα ο Γιώργος Αντωνόπουλος αυτή την στιγμή φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του κιτρινομπλέ συνόλου που βαδίζει στην δεύτερη του σεζόν στην Α’ Εθνική.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 9:04 pm


Κανελλόπουλος: Διόρθωση αστοχιών στο έργο ανάπλασης της οδού Δαρειώτου προχωρά ο Δήμος Τρίπολης

Στη διόρθωση αστοχιών που εντοπίστηκαν στο έργο ανάπλασης της οδού Δαρειώτου προχωρά αυτές τις ημέρες ο Δήμος Τρίπολης.

Στο σημείο όπου ήταν την Δευτέρα (1/7/2024) ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Αλέκος Κανελλόπουλος.

Σε δηλώσεις του, τόνισε: «Είναι υποχρέωση του εργολάβου. Για αυτές τις εργασίες δεν θα υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση του δήμου Τρίπολης. Είναι στη συμβατική υποχρέωση του εργολάβου για κάποιο χρονικό διάστημα, μετά την παράδοση του έργου, να είναι υπεύθυνος και να διορθώνει την όποια κακοτεχνία. Αυτό προβλέπει η νομοθεσία.

Σε όλη τη Δαρειώτου όπου είχε γίνει ανάπλαση και υπάρχουν αυτές οι κακοτεχνίες, θα διορθωθούν.

Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών διότι ο δρόμος πρέπει να μείνει κλειστός για περίπου μία εβδομάδα, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 9:00 pm


Συλλυπητήριο μήνυμα Δήμαρχου Γορτυνίας για το θάνατο του Σταύρου Δέμου

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του φίλου μου, τον Αρκά, επιχειρηματία – φαρμακοβιομήχανο, Σταύρο Δέμο και με συγκίνηση τον αποχαιρετώ.
Δραστήριος και εξέχων επιστήμονας με τεράστια συνεισφορά στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, διέπρεψε πέρα από τα όρια της Αρκαδίας, πέρα από τα όρια της Ελλάδας.
Τίμησε την Αρκαδική του καταγωγή, πάντα παρών και ενεργός πολίτης με διαρκές, έντονο ενδιαφέρον και συνεισφορά στα κοινά.
Συνδικαλιστής, φιλάνθρωπος και οικογενειάρχης υπήρξε πρότυπο αφοσίωσης και συνέπειας στα ιδανικά που πρέσβευε και δίδαξε ήθος σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του κερδίζοντας την αγάπη και την εκτίμηση όλων.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης
Δήμαρχος Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:45 pm


Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Κατρίνη για την προεδρία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Κατρίνη για την προεδρία.

Στην ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος Πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει. Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική. Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση: Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:30 pm


Υπογραφή Σύμβασης για το Έργο «Καθαρισμός κατά Τμήματα Διώρυγας Αναβάλου»

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση των εργασιών του έργου «Καθαρισμός κατά Τμήματα Διώρυγας Αναβάλου», με προϋπολογισμό 70.000,00€. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος των συστηματικών προσπαθειών της νέας Περιφερειακής Αρχής για τη βελτίωση της άρδευσης του Αργολικού πεδίου.

Ο Ιωάννης Μαντζούνης, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αργολίδας, δήλωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή είναι δεσμευμένη στη συνεχή βελτίωση των υποδομών άρδευσης, που είναι ζωτικής σημασίας για την αγροτική ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα και την ενίσχυση της παραγωγικότητας των τοπικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:15 pm


Τζιούμης: Στο Δ.Σ. το αίτημα του Αστέρα για χρήση του ΔΑΚ Τρίπολης από την ομάδα Β’ (vid)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης είναι αυτό που θα κληθεί να αποφασίσει στο αίτημα του Αστέρα Τρίπολης για χρήση του ΔΑΚ Τρίπολης από την ομάδα Β’ για το πρωτάθλημα στην Super League 2.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης ΚώσταςΤζιούμης στο πλαίσιο του ΔΕΗ Basketball 3x3 στην πλατεία Άρεως σε δηλώσεις του απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις και για τις αδειοδοτήσεις αθλητικών χώρων αλλά και για το ΔΑΚ Τρίπολης που είναι πιθανό να φιλοξενήσει την ομάδα Β’ του Αστέρα.

Όπως τόνισε ο Κώστας Τζιούμης έχουν ξεκινήσει οι επαφές μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας και πως είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπει οι αθλητικοί χώροι και οι υποδομές να αναβαθμιστούν και να εναρμονιστούν με τα όσα περιλαμβάνει ο αθλητικός νόμος και προς αυτή την κατεύθυνση οι αρμόδιοι φορείς κινούνται.

Αναφορικά με τον Αστέρα Τρίπολης ο Δήμαρχος Τρίπολης είπε:

Υπάρχει ένα αίτημα του Αστέρα Τρίπολης ώστε να παραχωρηθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου ώστε να παίζει η ομάδα Β’.Είμαστε θετικοί σε αυτό ωστόσο το θέμα θα περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο σημείο αυτό επειδή μου έρχονται κάποια μηνύματα ανησυχίας θα ήθελα να ενημερώσω τους ανθρώπους που κάνουν στίβο και που περπατούν στον χώρο αυτό πως με τον Αστέρα που μιλήσαμε μας απάντησαν πως θέλουν το γήπεδο για μία μέρα την εβδομάδα για πρωινή προπόνηση που δεν επηρεάζει κανέναν αυτό και για έναν αγώνα ανά 15 μέρες.

Νομίζω ότι τα ωφέλει ώστε να χρησιμοποιείται το ΔΑΚ Τρίπολης από τον Αστέρα για το πρωτάθλημα της Super League 2 είναι κάτι πολύ σημαντικό και εδώ να σημειώσουμε και την πρόθεση από πλευράς Αστέρα να αντικατασταθεί είτε όλος είτε το μεγαλύτερο κομμάτι του ο χλοοτάπητας.

Παράλληλα όμως με τον χλοοτάπητα εργασίες θα γίνουν και στα αποδυτήρια για να μπορεί το γήπεδο όντως να φιλοξενήσει αγώνες επιπέδου Super League 2.

Είμαστε θετικοί, το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί θα αποφασιστεί και νομίζω όλες οι παρατάξεις θα συμβάλουν για να περάσει.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Στο ΔΣ το αίτημα του Αστέρα για χρήση του ΔΑΚ Τρίπολης

Video of ArcadiaPortal.gr Στο ΔΣ το αίτημα του Αστέρα για χρήση του ΔΑΚ Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:05 pm


Συνελήφθη 30χρονος που φέρεται να έβαλε τη φωτιά χθες στο Λουτράκι

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog, χθες το βράδυ, αφού η φωτιά στον Περιφερειακό του Λουτρακίου τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, αστυνομικοί του ΑΤ Λουτρακίου όργωσαν την περιοχή για να εξακριβώσουν αν κάποιος έβαλε φωτιά ηθελημένα.

Από την έρευνά τους και σε συνεργασία πάντα με την Πυροσβεστική διαπιστώθηκε ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός. Κάποιος επιμελώς είχε βάλει τη φωτιά, χρησιμοποιώντας καρβουνάκια και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Αρκετά μέτρα μακριά, από το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά εντοπίστηκε σακίδιο, το οποίο περιείχε, επίσης καρβουνάκια, εύφλεκτα υλικά και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα 30χρονος, κάτοικος Αθηνών, ο οποίος παραδέχτηκε ότι το σακίδιο που βρέθηκε ήταν δικό του, ενώ τελεί υπό κράτηση.

Δείτε το βίντεο και το ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

1 Ιουλίου 2024

Video of 1 Ιουλίου 2024

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:01 pm


Παναρκαδική Ομοσπονδία: Συνολική παρουσία της Ομοσπονδίας σε εκδηλώσεις μηνός Ιουνίου 2024

Από το Γραφείο Τύπου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ανακοινώνεται κατά χρονολογοική σειρά, η συνολική παρουσία της Ομοσπονδίας σε εκδηλώσεις μηνός Ιουνίου 2024, στις οποίες ανταποκρίθηκε βάσει αντίστοιχων προσκλήσεων:

Συνδιοργάνωση με την «Ένωση Τριπολιτών Αττικής» εκδήλωσης, για την, παρουσίαση του βιβλίου του Π. Βέμμου «Τριπολιτσά, μαρτυρική πόλη», στην Αθήνα και στην αίθουσα της Ένωσης, στις 12.06.2024. Προλόγησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Π. Μπένος, ο οποίος συνοδευόταν από το μέλος του Δ.Σ. και τ. Πρόεδρο της Π.Ο.Ε., Χ. Τσούτσουβα. Παρών και ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην Πρόεδρος Π.Ο.Ε., Φ. Νικολόπουλος, ο οποίος συντόνισε και την εκδήλωση.

Παρουσία αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας στον εορτασμό για τη μάχη της Δραμπάλας, υπό τον Πρόεδρο Π.Μπένο, την Αντιπρόεδρο Μαντινείας, Ουρ. Αναγνωστοπούλου, το Γεν. Γραμματέα Π.Παγιώτα και το μέλος Αλ. Παντούλη. Πραγματοποιήθηκε κοινή κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο,
καθώς και τον Ομόλογό του της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, Χ. Τσιμογιάννη.

Παρουσία και κατάθεση στεφάνου από την Αντιπρόεδρο Μαντινείας Ουρ. Αναγνωστοπούλου, στον εορτασμό της μάχης των Τρικόρφων, στη θέση Τρίκορφα Σιλίμνας, στις 30.06.2024.

Παρουσία και κατάθεση στεφάνου από την Ειδ. Γραμματέα Κυνουρίας, Αν. Δάρρα, στους εορτασμούς των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου καθώς και της μνήμης υπέρ αμάχων Αγιοπετριτών της περιόδου Κατοχής, στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, στις 30.06.2024.
 Χαιρετισμός ( διαδικτυακά ) του Προέδρου Π. Μπένου, στην παρουσίαση του βιβλίου «Ταξίδι στο Πράσινο Αρκαδίας» του συμπατριώτη μας Θ. Τσιάκαλου, που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη από την Ένωση Ελλήνων

             Λογοτεχνών Αυστραλίας, στις 30.06.2024.
                              Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν Γραμματέας

Παναγιώτης Μπένος             Παναγιώτης Παγιώτας

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 7:34 pm


Κινητή Μονάδα Κέντρου Κοινότητας: Το πρόγραμμα Ιούλιος 2024 για τη Γορτυνία

Η Κινητή Μονάδα του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τρίπολης θα βρίσκεται στα Τρόπαια, την Τρίτη 2 Ιουλίου, την Τρίτη 9 Ιουλίου, την Τρίτη 16 Ιουλίου, την Τρίτη 23 Ιουλίου και την Τρίτη 30 Ιουλίου, στο πλαίσιο υλοποίησης της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου,
του Δήμου Τρίπολης και, των Δήμων – Εταίρων Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Νότιας Κυνουρίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι να συμβάλει στην ολοκληρωμένη προσέγγιση σχεδιασμού και εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρίπολης και η Κινητή Μονάδα παρέχει ενημέρωση και πληροφόρηση στους πολίτες για επιδόματα, παροχές και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, (όπως  Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), Στέγασης ( ενοικίου), Αναπηρικά/ προνοιακά, Ανασφάλιστων
Υπερηλίκων, Γέννησης) καθώς επίσης την παραπομπή και διασύνδεση  των πολιτών με άλλες δομές και υπηρεσίες απασχόλησης.
Οι πολίτες μπορούν επίσης να λαμβάνουν συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, σε ατομικό ή οικογενειακό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα:
                                         2979360247/248.

                                          Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 7:15 pm


Ο Στάικος Βεργέτης αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Β’

Ο Στάικος Βεργέτης επιστρέφει στο «σπίτι» του, επιστρέφει στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» αφού αυτός είναι ο “εκλεκτός” που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του νεοσύαστατου Αστέρα Τρίπολης Β’.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι περισσότεροι παίκτες του ρόστερ θα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της αρκαδικής ομάδας, με τον Αρκάδα τεχνικό να αναλαμβάνει τα ηνία και τους κιτρινομπλέ να εμπιστεύονται έναν δικό τους άνθρωπο για την θέση αυτή και ομάδα που έχει ορίζοντα και προορισμό το μέλλον.

Την τελευταία διετία ο Στάικος Βεργέτης ήταν προπονητής στην Ινδία έχοντας σημαντικές επιτυχίες με την ομάδα Παντζάμπ και πλέον αναμένεται να γίνει ο νέος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Β΄.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 7:02 pm


ΟΕΕ: Πρεμιέρα για την πλατφόρμα ενημέρωσης των επιχειρήσεων για επιδοτήσεις και ρυθμίσεις

Πρεμιέρα κάνει αύριο, Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024, η νέα πλατφόρμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για την αναλυτική, συνεχή και προσωποποιημένη ενημέρωση των επιχειρήσεων γύρω από πηγές άντλησης ρευστότητας και εξασφάλισης χρηματοδότησης και τρόπους διαχείρισης των
οφειλών τους.

Πρόκειται για έναν διαδραστικό μηχανισμό, που ανέπτυξε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα, απλά, άμεσα, και γρήγορα, να ενημερώνονται για το αν, πώς, πότε και από πού μπορούν να πάρουν χρηματοδότηση από κρατικές
ενισχύσεις, αλλά και να ρυθμίσουν ευνοϊκά τις όποιες υποχρεώσεις τους.

Η πλατφόρμα θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση, αύριο, Τρίτη, 2 Ιουλίου, στις 11:00, στο ξενοδοχείο Electra Palace, Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Αθήνα.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Υπουργός Ανάπτυξης,  Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά Εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 7:01 pm


Παράσταση " Στον Λαβύρινθο" του Υπουργείου Πολιτισμού στην Αρχαία Μαντινεία

ΣΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ

Μαρτυρίες και ποιήματα φυλακισμένων γυναικών

Μία μουσικοθεατρική παράσταση που ζωντανεύει ποιήματα, σκέψεις και μαρτυρίες φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών. Με όχημα παραδοσιακά τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κάτω Ιταλίας αναδεικνύονται οι συναισθηματικές διακυμάνσεις, οι εσωτερικές συγκρούσεις και ο ψυχικός αγώνας των γυναικών αυτών.

Στην σκηνή, επτά γυναίκες καλλιτέχνιδες - πέντε μουσικοί, μία ηθοποιός και μια χορεύτρια - δημιουργούν από κοινού μια ποιητική, μουσική, εικαστική αναπαράσταση του Λαβυρίνθου.
Μία σύγχρονη τελετουργία που συνδυάζει την αφήγηση, την live μουσική και τον χορό δημιουργώντας άλλοτε ένα καταιγιστικό, πυρετικό performing και άλλοτε μια πιο “δωρική” παραδοσιακή φόρμα διαφορετικών σκηνικών εκδηλώσεων, με σκοπό να ζωντανέψει επί σκηνής τον Λαβύρινθο που γεννιέται στο μυαλό και την ψυχή των έγκλειστων γυναικών.

Ένας ύμνος στην προσωπική διαδρομή κάθε ανθρώπου προς την πολυπόθητη ελευθερία.

Στον Αρχαιολογιοκό χώρο Μαντινείας Αρκαδία 15-16 Ιουλίου και ώρα 21:15

 

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 6:49 pm


Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης Την Τρίτη 2/7

Την Τρίτη (2/7/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής στην αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο του Νέου Δημαρχείου Επί της οδού Λαγοπάτη 45 και Αταλάντης σε τακτική δημόσια συνεδρίαση.

Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης Εδώ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 6:30 pm


Ακρίβεια: Παράταση μέτρων μέχρι τέλους του έτους

Μέχρι τέλος του έτους θα επεκταθούν οι παρεμβάσεις για τον έλεγχο των τιμών, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως πενταπλασιάζεται το ανώτατο όριο προστίμου για τις παραβάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι 1 εκατ. ευρώ που είναι τώρα, θα φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ. Οι εν λόγω διατάξεις και αρκετές ακόμα προωθούνται προς ψήφιση στη Βουλή με σχετική τροπολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ειδικότερα, οι διατάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι οι εξής:

Επεκτείνεται ο χρόνος εφαρμογής του πλαφόν του περιθωρίου κέρδους μέχρι 31.12.2024. Ως πλαφόν τίθεται το μικτό περιθώριο κέρδους που αποκόμιζε κάθε επιχείρηση από την πώληση κάθε βασικού προϊόντος πριν την 31.12.2021 (κλεισμένη χρήση 2021).

Επεκτείνεται η εφαρμογή της διάταξης και για τον έλεγχο του περιθωρίου κέρδους στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα». Λόγω των voucher που προσφέρονται στους δικαιούχους υπάρχει η πιθανότητα ορισμένες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να αυξήσουν τις τιμές που ζητούν για την προμήθεια και εγκατάσταση νέου θερμοσίφωνα αξιοποιώντας την αύξηση της ζήτησης που προκαλεί η έκδοση των vouchers περιορισμένης χρονικής διάρκειας.

Πενταπλασιάζεται το ανώτατο όριο προστίμου για την παράβαση των διατάξεων του πλαφόν και αυξάνεται από 1.000.000 ευρώ σε 5.000.000 ευρώ.

Tριπλασιάζεται το ανώτατο όριο προστίμου για παράβαση των διατάξεων περί απαγόρευσης προωθητικών ενεργειών όταν έχει προηγηθεί ανατίμηση και αυξάνεται από 2.000.000 σε 6.000.000 ευρώ.

Παρατείνεται «το καλάθι του νοικοκυριού» έως και την 31.12.2024.

Παρατείνεται η υποχρέωση ανακοίνωσης ανατιμήσεων των προμηθευτών από τα supermarkets προς το Υπουργείο Ανάπτυξης έως 31.12.2024.

Παρατείνεται η υποχρέωση ανακοίνωσης ενδεικτικών τιμών οπωροκηπευτικών προϊόντων από τα supermarkets προς το Υπουργείο Ανάπτυξης έως 31.12.2024.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 6:15 pm


Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Τρίπολη την Τρίτη 2 Ιουνίου

Σας ενημερώνουμε ότι στις 2/7/2024 θα είναι κλειστή η οδός Ναυπλίου, και η οδός Γρ. Λαμπράκη στο ύψος της οδού Μεταμορφώσεως και η οδός Μεταμορφώσεως από το ύψος της οδού Γρ. Λαμπράκη έως το ύψος της οδού Λαγοπάτη απο τις 7:00 μέχρι τις 19:00 λόγω εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο. Παρακαλούνται οι οδηγοί με σταθμευμένα οχήματα, όπως τα απομακρύνουν, λόγω των ασφαλτοστρώσεων που θα γίνουν στα σημεία αυτά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 5:43 pm


Δεκατρείς νίκες για την «Combat Team Tripolis» στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα kickboxing στο ΟΑΚΑ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα kickboxing 28-30/6/2024 ΟΑΚΑ ! 

Η ομάδα της COMBAT TEAM TRIPOLIS με 9 αθλητές Α και Β κατηγορία κατάφερε συνολικά με 13 νίκες να κατακτήσει:

2 χρυσα

3 ασημένια

4 χάλκινα

Ο προπονητής έμεινε ευχαριστημένος από την μαχητικότητα και την προσπάθεια όλων των αθλητών βλέποντας τα καλά στοιχεία αλλά και τι χρειάζεται βελτίωση για ακόμη καλύτερη απόδοση των αθλητών.

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 5:35 pm


Στην Ιταλία βρέθηκαν οι ακαδημίες του F.C. Tripolis (pics)

Οι ακαδημίες του FC Tripolis βρέθηκε στην Ιταλία με τα παιδιά να έχουν μια μοναδική εμπειρία και μια τεράστια ευκαιρία να δείξουν εκτός συνόρων το ομαδικό και προσωπικό ταλέντο τους.

Για πέντε μέρες οι ακαδημίες του FC Tripolis έδωσαν φιλικά παιχνίδια στην Νότια Ιταλία κόντρα στην San Vito, την Virtual Francavilla, την Prindisi αλλά και τον Παναθηναϊκό που ήταν επίσης εκεί.

Στο τουρνουά της Ιταλίας που έλαβαν μέρος οι ακαδημίες του FC Tripolis τα παιδιά έζησαν και ένιωσαν μια σπουδαία και πρωτόγνωρη εμπειρία, είδαν από κοντά ποδοσφαιρική κουλτούρα της χώρας, έπαιξαν παιχνίδια σε πολύ υψηλό επίπεδο και επέστρεψαν στην Τρίπολη με γεμάτες γνώσεις, κίνητρα και εφόδια για το ποδοσφαιρικό τους μέλλον.

Επιπλέον, με την συνολική τους παρουσία οι ακαδημίες του FC Tripolis κέρδισαν τα κολακευτικά λόγια και την αναγνώριση όλων όσων έλαβαν μέρος στο τουρνουά της Ιταλίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 5:29 pm


Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται - Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Οι «συνήθεις αποδοχές» παίζουν ρόλο σύμφωνα με το άρθρο 3 του Α.Ν. 539/45, για να υπολογιστεί το ποσό που δικαιούται ο μισθωτός εργαζόμενος κατά την καλοκαιρινή του άδεια. Σαφέστατα σημαντικό ρόλο παίζει και ο χρόνος εργασίας για τον υπολογισμό και των ημερών αδείας.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 3302/2004, κάθε μισθωτός ο οποίος συνδέεται με σύμβαση εξαρτημένης σχέσης εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου, δικαιούται να λάβει ετήσια άδεια με αποδοχές από την έναρξη της απασχόλησής του σε συγκεκριμένη υπόχρεη επιχείρηση.

Η άδεια αυτή χορηγείται από τον εργοδότη αναλογικά με βάση το χρονικό διάστημα που απασχολήθηκε ο εργαζόμενος στον εργοδότη. Η αναλογία της χορηγούμενης άδειας υπολογίζεται βάσει ετήσιας αδείας 20 εργάσιμων ημερών για πενθήμερη εργασία και 24 εργασίμων ημερών για εξαήμερη εργασία, η οποία αντιστοιχεί σε 12 μήνες συνεχούς απασχόλησης.

Ο εργοδότης υποχρεούται μέχρι την 31/03 του επόμενου ημερολογιακού έτους (άρθρο 61 Ν. 4808/2021), να χορηγήσει τμηματικά την ετήσια κανονική άδεια με αποδοχές, η οποία αναλογεί στο χρόνο απασχόλησης του στην υπόχρεη επιχείρηση.

Επίδομα αδείας: Τι δικαιούται οικονομικά ο εργαζόμενος

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της αδείας του ο μισθωτός δικαιούται να λάβει τις «συνήθεις αποδοχές», δηλαδή τις αποδοχές εκείνες που θα ελάμβανε εάν εργαζόταν στην επιχείρηση κατά τον αντίστοιχο χρόνο. Στις αποδοχές περιλαμβάνεται ότι καταβάλλεται στο μισθωτό τακτικά και μόνιμα ως αντάλλαγμα της εργασίας του.

Αποδοχές, μεταξύ άλλων, αποτελούν και :

Η αμοιβή για τακτική εργασία κατά Κυριακή, εορτές ή νύκτα.

Η αμοιβή για υπερεργασία, εφόσον αυτή παρέχεται τακτικά.

Η αμοιβή για νόμιμη τακτική υπερωρία που θα πραγματοποιούσε ο μισθωτός κατά το διάστημα της αδείας του, αν εργαζόταν κατά το διάστημα αυτό.

Στις αποδοχές αδείας, δεν υπολογίζονται, μεταξύ άλλων η αποζημίωση για παράνομη υπερωριακή εργασία ούτε η αναλογία των δώρων γιορτών. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αποδοχές αδείας συσχετίζονται με τις αποδοχές του διαστήματος της άδειας και όχι αορίστως με τις τακτικές αποδοχές όπως συμβαίνει με τα δώρα (επιδόματα) εορτών στα οποία υπολογίζεται η αναλογία του επιδόματος αδείας.

Επίδομα Αδείας

Εκτός από τις αποδοχές αδείας οι μισθωτοί δικαιούνται να λάβουν και «Επίδομα αδείας» (άρθρο 3 του Ν. 4504/66).

Το δικαίωμα λήψης επιδόματος αδείας, αποτελεί συνακόλουθο του δικαιώματος λήψης κανονικής αδείας και υπολογίζεται όπως και οι αποδοχές αδείας, είναι δηλαδή ίσο προς το σύνολο των αποδοχών αδείας με τον περιορισμό ότι δεν μπορεί να υπερβεί, για όσους μεν αμείβονται με μισθό, τον μισό μισθό, για όσους δε αμείβονται με ημερομίσθιο ή ωρομίσθιο ή ποσοστά, τα 13 ημερομίσθια.

Χρόνος καταβολής

Τόσο οι αποδοχές αδείας όσο και το επίδομα αδείας προκαταβάλλονται στον μισθωτό κατά την έναρξη της αδείας του, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 8 του Α.Ν. 539/45, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 παρ. 3 του Ν.Δ. 4547/1966.

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 5:15 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας