Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αναβάλλεται το Skiritida Run και η συναυλία Ρουβά - Αυτή είναι η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των περιοριστικών μέτρων αναβάλουμε την διεξαγωγή του πολυαναμενόμενου αγώνα SkiritidaRun και την συναυλία με τον Σάκη Ρουβά για την επόμενη εβδομάδα, ημέρα Κυριακή 7 Ιουλίου στις ίδιες ώρες.

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 5:26 pm


Έρχεται η ετήσια χορευτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρού

Την Κυριακή 1 Ιούλίου και ώρα 21:00 η ετήσια χορευτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρού ο Απόλλων στο ανοιχτό θέατρο Τυρού ΄΄ Μελίνα Μερκούρη ΄΄.

Είσοδος ελεύθερη.

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 5:15 pm


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Γορτυνία το Σάββατο 29 Ιουνίου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο, Σάββατο 29 Ιουνίου, μεταξύ άλλων στη Γορτυνία, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμος Γορτυνίας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παραμένει σε ισχύ το Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.λ.π. Υπενθυμίζεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 και στα τηλέφωνα: 6977615011 Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος Γορτυνίας,
6936947007 Δημήτριος Καζάς, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γορτυνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 5:08 pm


SkiritidaRun: Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την διεξαγωγή ή μη του αγώνα και της συναυλίας

Η υπαγωγή της περιοχής μας σε κλίμακα 4 από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υποδηλώνει αυξημένο κίνδυνο και πιθανόν απαιτεί ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης.

Θα χρειαστεί να περιμένετε για την επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την διεξαγωγή του αγώνα και της συναυλίας, καθώς οι αποφάσεις θα ληφθούν λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και παρευρισκόμενων.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω πληροφορίες και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά σας!

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:53 pm


Φωτιά στην Γαρέα – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Ιουνίου στην Γαρέα.

Το μέτωπο βρίσκεται σε αγροτική έκταση και επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

17:48 Νεότερη Ενημέρωση: Σε ύφεση η φωτιά, τα εναέρια μέσα αποχώρησαν και συνεχίζουν να επιχειρούν  οι επίγειες δυνάμεις. Αρκετά βελτιωμένη η εικόνα.

17:20 Νεότερη Ενημέρωση: Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς με τους πυροσβέστες να επιχειρούν στο μέτωπο.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 28 #πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο και γίνεται συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:48 pm


Σε συντονιστική σύσκεψη υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια ο Δ. Πτωχός

Συντονιστική Σύσκεψη προετοιμασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σε συνέχεια του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που ισχύει για τις ερχόμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, Βασίλη Κικίλια, την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Σκοπός της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν διαδικτυακά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Λάμπρος Τζούμης ήταν η ανασκόπηση και ο συντονισμός των δράσεων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς και συζητήθηκαν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την ανάγκη για άμεση και συντονισμένη δράση από όλους τους φορείς και υπογράμμισε τη σημασία της ετοιμότητας και της συνεργασίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στις περιοχές που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και επεσήμανε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υποστήριξη των τοπικών αρχών και την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης κατάστασης.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:45 pm


«Μη Ναρκώνεις τα όνειρά σου, Μείνε Καθαρός, Μείνε δυνατός» Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών στην Βυτίνα

Με ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Βυτίνας, όπου έγινε διαμοιρασμός έντυπου ενημερωτικού υλικού και ενημέρωση- πληροφόρηση διερχόμενων πολιτών για θέματα που αφορούν την πρόληψη του εθισμού στα ναρκωτικά, ο Δήμος Γορτυνίας συμμετείχε ενεργά στην «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για
την Πρόληψη» που πραγματοποίησε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας ''Ανέλιξη'', σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου - Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, το Περιφερειακό Παρατηρητήριο
Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Πελοποννήσου -Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης και όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, 26η Ιουνίου.

H 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού γύρω από το φαινόμενο των εξαρτήσεων. Το φετινό «μήνυμα» του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για την ημέρα εστιάζεται στην υποχρέωση και ανάγκη να
επενδύσουμε στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση του πληθυσμού κυρίως των νέων, αλλά και των οικογενειών τους ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα για συλλογική δράση, με στόχο την ομαλή επανένταξη των ατόμων στο κοινωνικό σύνολο.

Μόνη της, όμως, η μέρα αυτή δεν αρκεί για να μας προβληματίσει και να μας κινητοποιήσει προς θετικές επιλογές και υγιείς στάσεις ζωής.

Η πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών και η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας χρειάζεται να είναι διαρκής και να αφορά στην ευαισθητοποίηση του καθενός από εμάς ξεχωριστά και όλων μαζί για το τι συμβαίνει γύρω μας, καθώς και στη συνειδητοποίηση της ευθύνης που μας αναλογεί ως άτομα και ως σύνολα.

Η πρόληψη είναι μια δυναμική διαδικασία με στόχο να αποτρέψει ή να αναβάλει την έναρξη της χρήσης ουσιών ή άλλων εξαρτητικών συμπεριφορών, να βοηθήσει όσους έχουν ήδη ξεκινήσει τη χρήση να μην αναπτύξουν διαταραχές χρήσης ουσιών (εξάρτηση) και τα προβλήματα υγείας
και κοινωνικά προβλήματα που απορρέουν από αυτή, όπως και να ενθαρρύνει την υγιή και ασφαλή ανάπτυξη των παιδιών και των νέων, ούτως ώστε να πραγματώσουν τα ταλέντα και τις δυνατότητές τους. Αυτό επιτυγχάνεται συμβάλλοντας στην ανάπτυξη θετικών σχέσεων με την
οικογένεια, το σχολείο, τους συνομήλικους, τον χώρο εργασίας και την κοινωνία, με επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις.

Οι δείκτες θνησιμότητας, από χρήση κάποιου είδους εξαρτησιογόνων ουσιών, κατατάσσουν την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο με συλλογική δράση, ολιστική προσέγγιση, και επενδύοντας στην πρόληψη και ενημέρωση του πληθυσμού, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Η θεραπευτική προσέγγιση πρέπει να είναι ψυχοκοινωνική, να στοχεύει στις ρίζες του προβλήματος, υποστηρίζοντας ολοκληρωμένα και ολιστικά τον άνθρωπο, εμπλέκοντας τον ενεργητικά στη διαδικασία της προσωπικής του αλλαγής. Τα άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών χρειάζονται όραμα,
ενθάρρυνση, στήριξη και σεβασμό στο δικαίωμα βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:30 pm


Στον «Μπακαλόγατο της Ελένης» το γλέντι του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Αρκαδίας

Λόγω της πρόβλεψης για υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για πρόκληση πυρκαγιάς και σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ' αριθμ. πρώτ. 136675/25-4-2024 απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας, η προγραμματισμένη για σήμερα 28-6-2024, εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζόμενων Ο.Τ.Α. Ν. Αρκαδίας μεταφέρεται από το χώρο της Αγ. Σοφίας Φτέρης της Μηλιάς Τρίπολης στο κατάστημα "ο Μπακαλόγατος της Ελένης", στον κόμβο Νεστάνης.

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:29 pm


Συνελήφθησαν έντεκα άτομα για παράνομο τζόγο στην Καλαμάτα

Συνελήφθησαν έντεκα άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομο τυχερό παίγνιο στη Μεσσηνία

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια και για το - κατά περίπτωση - αδίκημα της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλαστικές μάρκες και χρήματα

Συνελήφθησαν, προχθές (26.6.2024) το βράδυ στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -10- ημεδαποί, ηλικίας από 28 έως 63 ετών, αντίστοιχα και 41χρονος αλλοδαπός.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια και για το - κατά περίπτωση - αδίκημα της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Ειδικότερα, προχθές (26.6.2024) το βράδυ, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ανωτέρω αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας πραγματοποίησαν έρευνα σε Σωματείο όπου εντοπίσθηκε χώρος στον οποίον, σε
ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, διεξαγόταν με μάρκες και τραπουλόχαρτα, παράνομο τυχερό παίγνιο.

Πιο συγκεκριμένα, ανωτέρω αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 38χρονος συλληφθείς, πρόεδρος του Σωματείου, είχε επιτρέψει στους υπόλοιπους -10- συλληφθέντες τη διεξαγωγή με χρήματα του τυχερού παιγνίου. Επιπλέον, η είσοδος στο Σωματείο γίνονταν μέσω κεντρικής θύρας, ακολούθως μεσολαβούσε
προθάλαμος με έτερη θύρα, η οποία ήταν με ηλεκτρονικό κωδικό ασφαλισμένη, προκειμένου να δυσχεραίνεται ο τυχόν έλεγχος από τις διωκτικές αρχές.

Παράλληλα, στο χώρο υπήρχαν τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά κάμερες καταγραφής ώστε να υπάρχει διαρκής επιτήρηση για τυχόν επικείμενο έλεγχο των αστυνομικών αρχών.
Τέλος, κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστικών μαρκών, τράπουλα και το χρηματικό ποσό των -220- ευρώ.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:15 pm


Διακοπές διαρκείας από το ΤΖΟΚΕΡ – Κέρδη 5,3 εκατ. ευρώ για μεγάλο νικητή του παιχνιδιού σε κατάστημα ΟΠΑΠ στη Νίκαια

Αποσκευές για …μόνιμες διακοπές ετοιμάζει ο υπερτυχερός παίκτης του ΤΖΟΚΕΡ στη Νίκαια, που κέρδισε το αστρονομικό ποσό των 5.370.155,51 ευρώ στη χθεσινή κλήρωση του παιχνιδιού. Ο μεγάλος νικητής κατέθεσε το «χρυσό» δελτίο του στο κατάστημα ΟΠΑΠ του Γιώργου Σταυριανάκου, που βρίσκεται στην οδό Διστόμου 21. «Όλη η Νίκαια μιλάει σήμερα για το ΤΖΟΚΕΡ και τον νικητή που βρέθηκε στο κατάστημά μας. Από χθες το βράδυ δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε τα τηλέφωνα.  Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέραμε τύχη σε κάποιον πελάτη μας», τονίζει κος Σταυριανάκος.

Ποδαρικό στις επιτυχίες

Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία που καταγράφει το κατάστημα ΟΠΑΠ του κου Σταυριανάκου στα περίπου δώδεκα χρόνια λειτουργίας του. «Ακόμα προσπαθούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Δεν γνωρίζουμε τον νικητή, αλλά σίγουρα θα μπορεί πλέον να ατενίζει ξέγνοιαστα το μέλλον. Αναμφίβολα θα θυμάται για πάντα το καλοκαίρι του 2024 και θα κάνει μόνιμες διακοπές», αναφέρει ο κ. Σταυριανάκος. Σχετικά με το τυχερό δελτίο υπογραμμίζει: «Το τυχερό δελτίο είχε συμπληρωμένη μια στήλη με αριθμούς προσωπικής επιλογής και κόστισε μόλις ένα ευρώ».

Τους 96 έφτασαν οι τυχεροί 5άρηδες

Η χθεσινή κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ ανέδειξε ακόμα 1 νικητή στη δεύτερη κατηγορία, ο οποίος κέρδισε το ποσό των 100.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα, το ΤΖΟΚΕΡ έχει αναδείξει συνολικά 96 τυχερούς 5άρηδες, οι οποίοι  με 5 σωστές προβλέψεις αριθμών, έχουν κερδίσει έπαθλα 100.000 ευρώ ο καθένας.

18+ επίγειο, 21+ ψηφιακό |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 1114 | Παίξε Υπεύθυνα

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:14 pm


Τέμπη: Εντοπίστηκε το κοντέινερ της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας που αναζητούσαν οι αρχές

Εξελίξεις σημειώθηκαν στις έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη. 

Σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε το κοντέινερ της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας που αναζητούσαν οι ιδιώτες εμπειρογνώμονες και ο εφέτης ανακριτής, το οποίο  ήταν έμφορτο όταν συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. 

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας για την τραγωδία στα Τέμπη παραμένει το ενδεχόμενο ύπαρξης εύφλεκτης ουσίας σε βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με έγγραφό του ο εφέτης ανακριτής έχει δώσει εντολή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας να μεταφερθεί με ασφάλεια σήμερα κιόλας στο Κουλούρι Λάρισας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα στοιχεία της υπόθεσης. 

Την προηγούμενη εβδομάδα συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να  οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες ώστε να εξεταστούν τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και η επιβατική.

Πηγή: skai.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:09 pm


Νικολάου: Πρέπει να τελειώσει ο εμπαιγμός σχετικά με τα αναγκαία αρδευτικά έργα της λίμνης Τάκα

Στο επερχόμενο συμβούλιο λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής αναμένουμε απαντήσεις σε ερώτηση που έχουμε υποβάλει σχετικά με τα αρδευτικά δίκτυα στη λίμνη Τάκα.  

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης: 

Έχει επανειλημμένως τεθεί τα τελευταία χρόνια η αναγκαιότητα ωρίμανσης και επίσπευσης των αρδευτικών δικτύων της λίμνης Τάκα. Ωστόσο η κωλυσιεργία και η δυστοκία τους αποδεικνύεται επιεικώς απογοητευτική και προκαλούν το αίσθημα του εμπαιγμού προς τους πολίτες της Αρκαδίας και ειδικά τους περίπου 2.000 αγρότες που υπολογίζεται να ωφελήσει το αρδευτικό δίκτυο της λίμνης.

Από το 2016 ζητούνταν δεσμεύσεις ένταξης των αναγκαίων αρδευτικών έργων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αναγκαίων αρδευτικών έργων για την ενίσχυση της τοπικής αγροτικής παραγωγής δεδομένου ότι είχε ολοκληρωθεί ήδη από το 2012 το φράγμα αποταμίευσης νερού στη λίμνη.

Μάλιστα, 3 έτη μετά, το έργο βρισκόταν ακόμα στο στάδιο της εξαγγελίας. Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2019, μετά από συνάντηση με τον τότε Δήμαρχο Τρίπολης, ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Σταύρος Αραχωβίτης εξήγγειλε την ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 του έργου «Αρδευτικά δίκτυα λίμνης Τάκα νομού Αρκαδίας», εγκεκριμένου προϋπολογισμού 20.050.000€, που αφορά στο έργο άρδευσης της λίμνης Τάκα, και δεσμεύτηκε ότι το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2019.

Μετά τις εκλογές του 2019, η Νέα Δημοκρατία και η Περιφερειακή Αρχή που πρόσκειται σε αυτήν συνέχισαν να αντιμετωπίζουν με την ίδια αναποτελεσματικότητα το θέμα αυτό. Ο Υφυπουργός κύριος Κώστας Σκρέκας διαβεβαίωνε ότι το έργο «Αρδευτικά δίκτυα λίμνης Τάκα Νομου Αρκαδίας» εντάχθηκε «στη δράση 4.3.1. του ΠΑΑ 2014 - 2020 με την υπ’ αριθ. πρωτ. 4702/2/7/2019 Απόφαση ένταξης της Πράξης, συνολικού προϋπολογισμού 20.050.000 € και θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2023» ότι «έχει εγκριθεί προϋπολογισμός ύψους 600.000€ για Υποέργο Απαλλοτριώσεων». Ωστόσο όμως το εν λόγω χρονοδιάγραμμα αποδείχτηκε εντελώς ανεδαφικό ενώ έχουν γίνει επανειλημμένως εξαγγελίες για το έργο που επιτείνουν το αίσθημα εμπαιγμού των κατοίκων της Αρκαδίας.

Χαρακτηριστικά ο πρώην Περιφερειάρχης κύριος Παναγιώτης Νίκας τον Οκτώβριο του 2020 αναφέρθηκε στην προοπτική η λίμνη Τάκα, να λειτουργήσει και ως υδατοδρόμιο, ένα σενάριο που διατηρήθηκε ανοικτό έως τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης τον Οκτώβριο του 2023 και που ευτυχώς, εν τέλει, απαξιώθηκε ως σενάριο από τη νέα Περιφερειακή Αρχή.

Οι εξαγγελίες συνεχίζονται, την σκυτάλη παίρνει τον Απρίλιο του 2021 ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κύριος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος υπογράμμιζε χαρακτηριστικά ότι « στις αρχές  του 2022 θα είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε ένα έργο συνολικά πολύ αναπτυξιακό και πολύ ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή». Τόσο αναπτυξιακό και τόσο ενδιαφέρον, όπου σε άλλη μία εξαγγελία, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κύριος Δημήτριος Παπαγιαννίδης, τον Δεκέμβριο του 2023 « εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Τρίπολης να ανακοινώσει και επισήμως ότι μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου 2024 θα έχει δημοπρατηθεί το έργο των αρδευτικών δικτύων της λίμνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος Πρωθυπουργός συμπεριέλαβε, ως εξαγγελία, εκ νέου τον Δεκέμβριο του 2022, μαζί με τον τότε Περιφερειάρχη κύριο Νίκα, τα αρδευτικά έργα της λίμνης Τάκα στη μεγαλεπίβολη λίστα των 200 παρεμβάσεων του αναπτυξιακού σχεδίου στην Πελοπόννησο. Το μόνο βέβαια που κατάφεραν από αυτά τα μεγαλεπίβολα σχέδια, είχε να κάνει με το ζήτημα της αξιοποίηση του νερού της λίμνης, όπου ο κ. Νίκας ενημέρωσε στις 3 Μαΐου 2023 ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατάφερε «τελικά, μετά από προσπάθεια 3,5 χρόνων, να λάβει άδεια από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για χρήση των υδάτων της».

Συνοψίζοντας, και για να έρθουμε τώρα στις εξαγγελίες της νυν Περιφερειακής Αρχής, στις 29 Απριλίου 2024 ο νυν Περιφερειάρχης κύριος Δημήτρης Πτωχός δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι έχει ασκήσει πίεση για την προώθηση των έργων στη λίμνη Τάκα και ότι σύμφωνα με τη σχετική πληροφόρηση το έργο ενδεχομένως να δημοπρατηθεί έως τον Ιούνιο. Ούτε αυτό έγινε! Μάλιστα στην πρόσφατη ημερίδα για την προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή ο κύριος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε « μια σειρά από κλειστά δίκτυα που …προσπαθούμε… να κάνουμε είτε με πόρους της Περιφέρειας, είτε με πόρους της Κυβέρνησης » χωρίς να αναφερθεί σε σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου του δικτύου άρδευσης και πλήρωσης της λίμνης Τάκα, πράγμα το οποίο έκανε για τα λοιπά έργα - δράσεις διαχείρισης υδάτων, υποβαθμίζοντας το σκοπίμως, κατά την προσωπική μου άποψη.

Όμως, αντ’ αυτής της πρόβλεψης, με την 2489/14-06-2024 του Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών πριν από λίγες μέρες επήλθε η 5η τροποποίηση αριθμ. πρωτ. 4702/2-7-2019 απόφαση ένταξης με μια μικρή αύξηση του προϋπολογισμού του έργου στα 26.100.000 €. Σημειώνεται ότι η απόφαση ένταξης είχε τροποποιηθεί ήδη τέσσερις [4] φορές στο διάστημα των τελευταίων πέντε [5] ετών με τις υπ’ αρ. 2085/03-06-2021, 2504/04-07-2022, 377/21-02-2023 και 4624/27-12-2023 αποφάσεις.

Ωστόσο ακόμα και σήμερα στην ενημερωτική ιστοσελίδα erga.gov.gr ακόμα και σήμερα το έργο «Αρδευτικά δίκτυα λίμνης Τάκα Νομού Αρκαδίας» φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμα «σε εξέλιξη διαδικασίες ωρίμασης» και ότι φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Επειδή πρέπει να τελειώσει ο εμπαιγμός σχετικά με τα αναγκαία αρδευτικά έργα της λίμνης Τάκα Νομού Αρκαδίας ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

  

1.         Γιατί παρουσιάζεται αυτή η τεράστια δυστοκία στην δημοπράτηση των αρδευτικών δικτύων της λίμνης Τάκα και γιατί διαψεύστηκαν με τόσο παταγώδη τρόπο οι προβλέψεις ότι αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2023 τη στιγμή που σήμερα δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα η διακήρυξη του έργου;

2.         Ποιες είναι οι προπαρασκευαστικές ενέργειες ωρίμανσης του έργου που αναλογούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πόσες από αυτές υλοποιήθηκαν, πότε και πως;

3.         Σε τι φάση βρίσκονται οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις με δεδομένο ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκαν τα κτηματολογικά διαγράμματα;

4.         Πότε επιτέλους θα γίνει η διακήρυξη του έργου, από ποιον φορέα και με πιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης;

5.         Ποίες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου προκειμένου να προσδώσει προστιθέμενη αντικειμενική αξία στην περιοχή και να βοηθήσει αναπτυξιακά τον ευρύτερο αγροτικό τομέα;

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:06 pm


Κλείνει η οδός Δαρειώτου στην Τρίπολη λόγω έργων

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω εργασιών επισκευής του οδοστρώματος, θα παραμείνει κλειστή η οδός Δαρειώτου, από το ύψος της Γρηγορίου Ε’ έως τη Σπετσεροπούλου. 

Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και θα ολοκληρωθούν σε χρόνο που θα ανακοινωθεί εκ νέου.

Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών

Κανελλόπουλος Αλέξανδρος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:00 pm


Η Τρίπολη στο επίκεντρο με κορυφαίες εκδηλώσεις όπως η «Έκθεση Βιβλίου» οι «Λευκές Νύχτες» και το «Tripolis Street Food Festival» (vid)

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τρίπολης και οι Σύλλογοι, Εμποροβιομηχανικός Τρίπολης, Καφεστιατόρων Αρκαδίας και Σύνδεσμος Ζαχαροπλαστών και Συναφών Επαγγελμάτων Αρκαδίας πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 28 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Σκοπός της ενημέρωσης ήταν η παρουσίαση και η προβολή τριών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα το καλοκαίρι στην Τρίπολη και συγκεκριμένα αφορούν την «Έκθεση Βιβλίου» τις «Λευκές Νύχτες» και το «Tripolis Street Food Festival».

Ο κ. Γιάννης Τρουπής πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, άνοιξε την συνέντευξη ευχαριστώντας όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην συνέντευξη και στηρίζουν τις παραπάνω δράσεις.

Η 24η Έκθεση Βιβλίου θα λειτουργήσει στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη καθημερινά 19:00 – 24:00 από τις 28 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουλίου 2024.

Στις 28 και 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι Λευκές Νύχτες στην Τρίπολη και στις 30- 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου θα γίνει το 3ο Tripolis Street Food Festival.

Ο κ. Τρουπής ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί ένα πενθήμερο εκδηλώσεων το οποίο θα προσελκύσει πλήρως επισκεπτών από την Αρκαδία, αλλά και από ολόκληρη την περιφέρεια. Εξέφρασε την ικανοποίησή του που το «Tripolis Street Food Festival», βρίσκεται στο επίσημο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του δήμου Τρίπολης.

Ο κ. Μανδρώνης είπε ότι οι εκδηλώσεις αυτές, θα φέρουν την Τρίπολη, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και θα φέρουν κόσμο και εκτός της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η κυρία Καρούντζου τόνισε ότι ακόμα δεν είναι επίσημη η ανακοίνωση της συναυλίας της κ. Παπαρίζου αναφέροντας χαρακτηριστικά «Ο δήμος Τρίπολης, συζητά με τα την εταιρία όμως ακόμα δεν έχει υπογραφεί το συμφωνητικό»

Ο κ. Ζούζουλας από τον Εμπορικό Σύλλογο μίλησε για την στήριξη του Συλλόγου στις δράσεις, δίνοντας ευχές για την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Ο κ. Κατσικερός από τον Σύλλογο Καφεστιατόρων έκανε μία αναδρομή στις προηγούμενες διοργανώσεις του Tripolis Street Food Festival επισημαίνοντας ότι το Επιμελητήριο πέτυχε να διοργανώσει μία άψογη εκδήλωση στην οποία να προβάλλονται και τοπικά προϊόντων

Τέλος ο κ. Σταματόπουλος ευχαρίστησε όλους για την άψογη συνεργασία και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Έκθεση Βιβλίου» οι «Λευκές Νύχτες» και το «Tripolis Street Food Festival»

Video of ArcadiaPortal.gr «Έκθεση Βιβλίου» οι «Λευκές Νύχτες» και το «Tripolis Street Food Festival»

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 3:42 pm


Δήμος Τρίπολης: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Μαινάλο - Σκιρίτιδα και αλσύλλια το Σάββατο

Την 29/06/2024 ο κίνδυνος πυρκαγιών θα είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) .

Α] Ενημερώνουμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και τους κατοίκους της περιοχής εν γένει, για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια (χρήση πυρός για καύση χόρτων και κλαδιών, χρήση εργαλείων που δημιουργούν σπινθήρες πχ. ηλεκτροκολλήσεις, κάπνισμα μελισσών, υπαίθριες ψηταριές, πέταμα αναμμένου τσιγάρου).

Β] Απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο εν γένει, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση, καθώς και η οργάνωση και διενέργεια, οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής ψυχαγωγικής, θρησκευτικής κ.λπ., εντός Δήμου Τρίπολης, σύμφωνα με την αριθ. 136675/25-04-2024 απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας με ΑΔΑ ΨΡ0Ρ7Λ1-ΤΧ1, στις περιοχές που αναφέρονται παρακάτω:

Στον ορεινό όγκο Μαινάλου που ορίζεται από τους οικισμούς: Τρίπολη, Σκοπή, Κάψια, Νέος Καρδαράς, Λεβίδι, Βλαχέρνα, Βυτίνα, Αλωνίσταινα, Λιμποβίσι, Χρυσοβίτσι, Τσελεπάκος, Αραχαμίτες, Δόριζα, Μάκρη, Τρίπολη.

Στον ορεινό όγκο του Δάσους Σκιρίτιδας που ορίζεται από τους οικισμούς: Κερασιά, Ε.Ο Τρίπολης – Σπάρτης από 18ο -40ο ΚΜ, Αχούρι, Ευρώτας, Αγριακόνα, Μαυρόγιαννη, Λαγκάδα, Βλαχοκερασιά.

Τα περιαστικά αλσύλλια: Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, Μάη Θανασάκο, καθώς και το πευκοδάσος στη Δ.Κ. Ριζών του Δήμου Τρίπολης.

Γ] Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τη διέλευση και την παραμονή σε άλση-πάρκα που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού της Τρίπολης (πλατείας Άρεως, Πνευματικού, Αγίου Τρύφωνα, Δεξαμενής) καθώς και των λοιπών Δημοτικών Κοινοτήτων, δεδομένου ότι, λόγω των ισχυρών ανέμων, υπάρχει πιθανότητα πτώσης δένδρων και πρόκλησης τραυματισμού.

Το παρόν ισχύει για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει το φαινόμενο.

Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης

Γεώργιος Οικονομόπουλος

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 3:17 pm


Τρίπολη: Γιορτάζει το εξωκκλήσι του Άγιου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, στο Ιερό Εξωκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη των Δικαστικών, που βρίσκεται στη θέση «Άλσος Θέμιδος» στο 2ο χιλ. επί της επαρχιακής οδού Τριπόλεως – Συλίμνας, θα τιμήσουμε την μνήμη των Αγίων Πάντων με την τέλεση Θείας Λειτουργίας με αρτοκλασία.

Προσκαλούμε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς της πόλεώς μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη των Αγίων Πάντων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 3:14 pm


Συνελήφθη 50χρονη για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (27.6.2024) το μεσημέρι, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, 50χρονη ημεδαπή, γιατί διαπιστώθηκε να κατέχει σκύλο για τον οποίο δεν πληρούταν οι κανόνες ευζωίας του. Στην ανωτέρω επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά,πρόστιμα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 3:01 pm


Γιατί είναι ακριβά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια; Τι απαντούν οι πλοιoκτήτες στον υπουργό Ναυτιλίας

ην «ανηφόρα» έχουν πάρει οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μια ακόμη χρονιά με αυξήσεις μάλιστα που σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας Vivanoda φτάνουν ακόμα το 101%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, οι έξι διαδρομές που είχαν την μεγαλύτερη άνοδο (μέση τιμή ανά άτομο για ταξίδι 100 χλμ) ήταν:

Πάρος – Σύρος: 101%
Λέρος – Λειψοί: 73%
Σίφνος – Φολέγανδρος: 68%
Μύκονος – Κουφονήσια: 58%
Νάξος – Κουφονήσια: 29%
Πάτμος – Πυθαγόρειο: 27%

Διαβάστε περισσότερα για τους λόγους που είναι ακριβά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τί λενε οι πλοιοκτήτες

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 2:35 pm


Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρίπολης στους Νηπιαγωγούς της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, κατόπιν αιτήματος και εγκρίσεως από τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό , πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών διάρκειας δύο ωρών στους Νηπιαγωγούς των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας (σύνολο 68 ).

Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά τόσο στη θεωρητική όσο και στην πρακτική άσκηση και ενημερώθηκαν για όλα τα νέα πρωτόκολλα.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τη Νοσηλεύτρια-Προϊσταμένη Τομέα Υγείας Ε.Ε.Σ. κα. Μαρία Σταματοπούλου, παρουσία Εθελοντών του Τομέα Υγείας.

Ευχαρίστησε και έκανε χαιρετισμό η σύμβουλος Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών Αρκαδίας και Λακωνίας κα. Ειρήνη Τσάρα.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης ευχαριστεί τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και το διδακτικό προσωπικό για την εμπιστοσύνη, την άψογη συνεργασία, αποδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της γνώσης των Πρώτων Βοηθειών που διαπνέονται από την επιθυμία να είμαστε χρήσιμοι στους άλλους.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 2:20 pm


Ο Χουάν Μουνάφο συνεχίζει και η σημαία παραμένει στον ιστό της

Η σημαία στον ιστό της και την νέα αγωνιστική χρονιά με τον Χουάν Μουνάφο να παραμένει στο κιτρινομπλέ ρόστερ αφού υπάρχει συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο 36χρονος Αργεντινός κεντρικός μέσος και αρχηγός του Αστέρα Τρίπολης θα παίξει ακόμα έναν χρόνο ποδόσφαιρο απαντώντας θετικά στην πρόταση της διοίκησης και έτσι θα προσφέρει λύσεις και επιλογές στην μεσαία γραμμή και την καινούρια περίοδο.

Ο Χουάν Μουνάφο έχει 277 συμμετοχές με τα κιτρινομπλέ και είναι οι περισσότερες από κάθε άλλον με το κοντέρ να είναι έτοιμο να γράψει ακόμα πιο πολλές.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 2:06 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Πυρκαγιά στην Αρκαδία - aftodioikisi.gr

Πυρκαγιά στην Αρκαδία  aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 5:39 pm


Φωτιά στη Γαρέα Αρκαδίας - Npress

Φωτιά στη Γαρέα Αρκαδίας  Npress

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 5:06 pm


Φωτιά στη Γαρέα Αρκαδίας - Newsbomb.gr

Φωτιά στη Γαρέα Αρκαδίας  Newsbomb.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:51 pm


Φωτιά στην Αρκαδία – Libre - Libre

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre  Libre

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:57 pm


Πυρκαγιά στην Αρκαδία - Npress

Πυρκαγιά στην Αρκαδία  Npress

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:44 pm


Φωτιά στην Αρκαδία - Newsbomb.gr

Φωτιά στην Αρκαδία  Newsbomb.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:34 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας