Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εφτά συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για δύο υποθέσεις εμπρησμών

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, συνολικά -7- άτομα, για την –κατά περίπτωση- εμπλοκή τους σε δύο διαφορετικές υποθέσεις εμπρησμών, που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, την 15-05-2024 σε κατάστημα και ξενοδοχείο και την 18-06-2024 σε συναγωγή.

Προηγήθηκε ενδελεχής έρευνα, με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η οποία υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την ταυτοποίηση των εμπλεκομένων στις υποθέσεις εμπρησμών.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα, 46χρονος και 36χρονος αλλοδαπός καθώς και 25χρονη ημεδαπή, έχοντας ως συνεργό 44χρονο αλλοδαπό, πρώτες πρωινές ώρες της 15-05-2024, προκάλεσαν με τη χρήση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, εμπρησμό σε κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου συστεγάζονται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχείο.

Στη δεύτερη περίπτωση, 44χρονος ημεδαπός και 26χρονος αλλοδαπός, έχοντας ως συνεργό 30χρονο αλλοδαπό, πρώτες πρωινές ώρες της 18-06-2024, προσέγγισαν με κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα την κεντρική είσοδο κτηρίου -ομοίως στο κέντρο της Αθήνας-, στο οποίο στεγάζεται συναγωγή και προκάλεσαν πυρκαγιά ρίπτοντας εύφλεκτο υλικό σε αυτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών από τους οποίους μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, κατά συναυτουργία, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς τελεσθείσας με φωτιά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία καθώς και παράνομη οπλοφορία αεροβόλου όπλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών σε οικία και κελί καταστήματος κράτησης, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι, από τους ανωτέρω συλληφθέντες πέντε προφυλακίστηκαν και δύο αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 9:50 pm


Το πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΛΙΤΖΑΖΖ 2024 5 - 6 Ιουλίου

Γαστρονομική εκδήλωση και φαγητό αύριο το βράδυ, ημέρα Παρασκευή 05-07-2024 και ώρα 20:00 μ.μ., στο Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη όπου είστε όλοι προσκεκλημένοι (προσέλευση 19.45- 20.00).

Πρόσκληση στα Εργαστήρια του Διακρατικού Έργου Συνεργασίας “SAY CHEESE! BALKAN CHEESE” και του Στρογγυλού τραπεζιού: “Οι νέοι για τους νέους” και ελαφρύ φαγητό το Σάββατο το μεσημέρι στον Πολυχώρο εκδηλώσεων «Φάμπρικα Πολιτισμού».

Πρόσκληση σε Beach Party, με πλήρες menu στο bar Dorado, στην παραλία Πλάκα Λεωνιδίου την Κυριακή το μεσημέρι!

Φυσικά πέρα από τις παραπάνω προγραμματισμένες εκδηλώσεις φιλοξενίας η διοργάνωση περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεις συναυλίες κ.τ.λ. που κινούμαστε όλοι κατ’ επιλογή αλλά και θα συναντηθούμε σίγουρα.

Agenda_ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ_ΣΑΒΒΑΤΟ 06.07.2024 by Arcadiaportal.gr on Scribd

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 9:40 pm


«Εθνική Κοινωνική συμφωνία» για αλλαγές στο εργασιακό και το ασφαλιστικό προωθεί η κυβέρνηση

Μία “εθνική κοινωνική συμφωνία” για αλλαγές στο εργασιακό και το ασφαλιστικό προωθεί η κυβέρνηση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτελούν μέρη αυτή της συμφωνίας για ένα νέο εργασιακό και ασφαλιστικό οι οι κοινωνικοί εταίροι, δηλαδή από τη μεριά η ΓΣΕΕ (με αντιπροσωπεία της οποίας συναντήθηκε σήμερα 4 Ιουλίου η νέα Υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως) και από την άλλη οι εργοδοτικές ενώσεις, δηλαδή ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ, ο ΣΕΤΕ και ο ΣΕΒΕ.

Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να προβλέπει ορισμένες άξονες αλλαγών τόσο στις εργασιακές σχέσεις, όσο και στην κοινωνική ασφάλιση.

Από πλευράς αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων φέρεται να υπάρχει πρόθεση για όλες τις επερχόμενες αλλαγές στο εργασιακό και το ασφαλιστικό να υπάρχει έγκαιρη συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο Υπουργείο Εργασίας ανέφερε πως “θέλω να τονίσω την πολύ μεγάλη σημασία την οποία αποδίδουμε στον κοινωνικό διάλογο και να ενθαρρύνω εσάς και το επιτελείο σας να τον διεξάγετε ενεργά και πάντα με γνώμονα την εξεύρεση βέλτιστων λύσεων και για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους».

Όσον αφορά στην Υπουργό Εργασίας, κα Κεραμέως, ανέφερε πως “σε όλα αυτά τα ζητήματα, είτε μιλάμε για τις εργασιακές σχέσεις είτε μιλάμε για την κοινωνική ασφάλιση, θεωρούμε ότι οι καλύτερες λύσεις μπορούν να προκύψουν μέσα από το διάλογο. Μετά από εσάς, σήμερα κιόλας, θα συναντήσουμε τη ΓΣΕΕ, αύριο συναντούμε τη ΓΣΕΒΕΕ και τις επόμενες μέρες θα κάνουμε γύρο διαβουλεύσεων, συνεχών διαβουλεύσεων με όλους τους εταίρους. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα, κ. Πρόεδρε, να δούμε σε μια νέα βάση ένα νέο κοινωνικό σύμφωνο εργασίας».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως μετά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και σε κάθε περίπτωση πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, θα έλθουν δύο μεγάλα νομοσχέδια.Το ένα θα αφορά το ασφαλιστικό και το άλλο το εργασιακό.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 9:21 pm


Στρίμωγμα στον Τζιούμη για τα αδέσποτα - Τι απάντησε ο δήμαρχος για τις καταγγελίες της Save a Greek Stray και την εισαγγελική έρευνα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης συνεδρίασε την Πέμπτη 4 Ιουλίου. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα που έχει προκύψει με το καταφύγιο του αδέσποτων και του καταφυγίου στη Νεστάνη.

Ο εισηγητής του θέματος Γιάννης Σμυρνιώτης είπε: «Αναγκαστήκαμε να βάλουμε ένα θέμα, το οποίο είχε τεθεί και στη συνεδρίαση της 22ας Απριλίου όπου δεν πήραμε απάντηση. Λίγο αργότερα, ήρθε στο φως μια ανάρτηση της επικεφαλής της οργάνωσης Save a Greek Stray, με την οποία ο Δήμος είχε συνάψει εξάμηνο μνημόνιο συνεργασίας, η οποία συνεργασία ουσιαστικά διεκόπη στις 28 Μαρτίου, με κάποια υπονοούμενα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το καταφύγιο αλλά και η κατάσταση γενικά με τα αδέσποτα».

Στη συνέχεια, ο κ. Σμυρνιώτης ανέγνωσε την ανάρτηση. Θυμίζουμε ότι η κυρία Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση έκανε λόγο στην ανάρτησή της για 90 αποστεωμένα ζώα, τα οποία υποσιτίζονται και γενικά οι συνθήκες στις οποίες διαβιούν είναι απάνθρωπες.

«Η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, ήταν ότι η συνεργασία ήταν κακή με την οργάνωση και ίσως έβγαινε κάποια πικρία», είπε ο κ. Σμυρνιώτης, ο οποίος εξακολούθησε να αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης. «Μετά, με παρέμβαση της αρμόδιας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για ΕΔΕ για το θέμα, ήρθε η ανάρτηση της καθ' ύλην αρμόδιας Ειδικής Γραμματέως του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία διαπίστωσε ότι μεγάλος αριθμός ζώων δεν ήταν σε καλή θρεπτική κατάσταση, επιβεβαιώνοντας την καταγγελία της κυρίας Κούρκουλου».

Όπως είπε ο κ. Σμυρνιώτης, από την Ειδική Γραμματέα ζητήθηκε η φωτογράφιση των ζώων κατά την άφιξή τους στο καταφύγιο, αλλά και κατά την επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον.

Την ίδια μέρα, ακολούθησε και άλλη καταγγελία από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.

«Από την τοποθέτηση του αντιδημάρχου και μετά, η δημοτική αρχή ποιεί την νήσσαν. Όλα αυτά που λέγαμε από την περίοδο των εκλογών, το καταφύγιο έχει σοβαρότατα προβλήματα και δεν ανεχόμαστε να γίνονται δημόσιες αναρτήσεις που να εγκαλούν τον δήμαρχο της Τρίπολης και τους αντιδημάρχους και τους συνεργαζόμενους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και συμμορίας και να μην απαντάει κανένας. Μην μου πείτε ότι ''ο φάκελος έχει πάει στη Δικαιοσύνη και δεν μιλάω''».

Ακολούθως, ο κ. Βαγγέλης Γούργαρης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπέιρωσης», αναφέρθηκε στα κόστη που πληρώνουν οι δημότες για το καταφύγιο, σε ιδιωτικό χώρο, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος δεν βρήκε δημόσιο χώρο για το καταφύγιο... Στη συνέχεια, έβαλε εναντίον των ΜΚΟ και συγκεκριμένα της ΜΚΟ της κυρίας Κούρκουλου - Λάτση.

Ο κ. Τσιαμούλος θα καθίσει στο σκαμνί διότι μηνύθηκε από ΜΚΟ που συνεργαζόταν με τον Δήμο. Εκεί είχαμε φτάσει. Να παρεμβαίνουν οι ΜΚΟ στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Πριν από την ειδική γραμματέα, μια κυρία της ΝΔ είχε επισκεφθεί το καταφύγιο, που τα είχε βρει όλα τέλεια. Στο δίλημμα ποια κυρία έχει δίκιο, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε τη λύση, με την έρευνα. Ο Δήμος σε κάθε περίπτωση πρέπει να δώσει απαντήσεις. Η λήξη της σύμβασης με τον ιδιώτη είναι πολύ κοντά, τι θα κάνετε με τον χώρο;», είπε ο κ. Γούργαρης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπαδάτος είπε: «Από τη μεριά μας, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια. Να επισημάνω ότι δεν υπάρχει άλλος δήμος που να έχει κυνοκομείο - καταφύγιο. Έχει κτηνίατρο το καταφύγιο τώρα, είχε μια καθυστέρηση 4-6 μηνών, υπάρχουν οι φροντιστές για την καθαριότητα και υπάρχουν και οι ανάδοχοι για την περισυλλογή. Γενικά ακούγονται και λέγονται διάφορα. Αυτή τη στιγμή γίνεται εισαγγελική έρευνα, σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη και δεν θα πω τίποτα. Περιμένουμε το πόρισμα. Όλα θα τα απαντήσει η Δικαιοσύνη. Η κυρία Ψιμάρνη θα σας δώσει όλα τα στοιχεία που ζητήσατε, απλώς να πω ότι σας καλώ να το δείτε το καταφύγιο».

Ο κ. Ηλίας Αγγελάκος είπε: «Πολλά έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που είχαμε τη συνεδρίαση για τα αδέσποτα. Βγήκαν αυτά που βγήκαν στη δημοσιότητα και ποιήσατε την νήσσαν. Ζήτησα τις εκθέσεις αυτοψίας της κτηνιατρικής υπηρεσίας. Πήρα όλες τις εκθέσεις, στην αρχή μόνο πρότυπο καταφύγιο δεν ήταν, το 2020, βελτιώθηκαν σύμφωνα με τις εκθέσεις, αλλά θα πω τα εξής: Στην τελευταία έκθεση, αναφ΄ρεται ότι δεν υπήρχε πλήρες μητρώο εισερχόμενων και εξερχόμενων ζώων, αρχείο εμβολιασμών, αρχείο θνησιμότητας. Έρχεται χωρίς αυτά τα αρχεία η οργάνωση, και σας κατηγορεί για νεκρό σκυλί έξω από το καταφύγιο, για μεταφορά σκελετωμένων ζώων σε άλλα οικόπεδα, ιδιοκτησίας συγγενούς κτηνιάτρου, για μεταφορά σκύλου με Καλαζάρ σε κατοικημένη περιοχή, ότι δίνετε για υιοθεσία ζώα χωρίς να ελέγξετε κ.ά. Όλα αυτά ξεκινάνε από το γεγονός ότι δεν τηρούνται τα αρχεία. Δεν αναγράφεται ο ακριβής αριθμός ζώων! ''Τα ζώα'', αναφέρεται, ''είναι 140, όπως μου μετέφεραν προφορικά''. Αφού δεν υπάρχει αριθμός ζώων, πώς αγοράζονται οι τροφές; Έχετε 60.000 ευρώ φέτος για σκυλοτροφές. Πώς γίνεται με αυτές τις συμβάσεις, να μην σιτίζονται τα ζώα;».

Δεν μπορείτε να μας πείτε ούτε πόσα σκυλιά ζουν στο καταφύγιο! Πού είναι τα αρχεία; Φέρτε μας τα στοιχεία!

Επικράτησε ένταση στην αίθουσα.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης απάντησε: «Πρώτον, ό,τι στοιχεία ζητήσατε, σας τα έδωσε η υπηρεσία. Όποιος θέλει, ας μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα να δει πόσα ζώα είναι μέσα». 

Ο κ. Αγγελάκος εξανέστη: «Πήγα στην κτηνιατρική υπηρεσία και μου είπαν ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να δουν πόσα ζώα είναι εκεί!».

Ακολούθησε νέος γύρος έντασης, ανάμεσα τον Σωτήρη Παπαδημητρίου και τον Κώστα Τζιούμη, μετά την αναφορά του δημάρχου ότι επί δικής του θητείας η κατάσταση ήταν οικτρή.

Ο κ. Σμυρνιώτης είπε, παρεμβαίνοντας:

Ανέχεσαι να σε αποκαλούν εγκληματική οργάνωση!

με τον κ. δήμαρχο να λέει ότι κανένας δεν τον κατηγορεί για κάτι τέτοιο.

Ο κ. Τζιούμης, μετά την παρέμβαση του κ. Αναστόπουλου, είπε: «Είπε ο κ. Παπαδάτος ότι όλοι μιλούν για τον Δήμο Τρίπολης και κανένας δεν μας έχει πει τι κάνουν οι υπόλοιποι Δήμοι». 

Ο κ. Σμυρνιώτης διέκοψε φωνάζοντας, ότι δεν κρίνονται οι άλλοι Δήμοι, αλλά ο Δήμο Τρίπολης. «Δεν θέλω να σε ακούσω!», είπε ο δήμαρχος, με τον κ. Νίκήτα να εξανίσταται επίσης.

«Συγκρινόμενοι με άλλους Δήμους, έχουμε κάνει τεράστια δουλειά. Και όλο αυτό η παράταξη προσπαθεί να το μηδενίσει. Δεν θα τολμήσουν να κάνουν σύγκριση, με άλλες θητείες, γιατί είναι η μέρα με τη νύχτα. Τα ζώα που είναι μέσα, τα μετράς. Η κυρία Ψιμάρνη θα του δώσει του κ. Αγγελάκου όλα τα στοιχεία. Είπε ο κ  Αγγελάκος ότι δεν του δόθηκαν στοιχεία, αυτό είναι ψέματα. Για τις τροφές, ο Δήμος δίνει και σε φιλόζωους και σε χωριά. Αν δούμε στοιχεία, τα προηγούμενα χρόνια, που δεν είχαμε καταφύγιο και δεν φροντίζαμε ζώα, τα ποσά δεν έχουν μεγάλη διαφορά. Είμαι θεσμικός και περιμένω τον εισαγγελέα. Γίνεται η έρευνα, από εμάς ζητήθηκαν κάποια στοιχεία, και να πω ότι είναι η τρίτη φορά που έχουμε δώσει στοιχεία λόγω καταγγελιών και έχουν μπει στο αρχείο. Εγώ δεν θα πω τίποτα. Εμείς είπαμε τη θέση μας την πρώτη μέρα που βγήκε η καταγγελία. Από εκεί και πέρα, θα βγαίνουμε κάθε μέρα να μιλάμε; Γίνεται έρευνα, θα τα ελέγξει όλα».

Είμαστε σε μια διαδικασία που θα πρέπει να την σεβαστούμε και να περιμένουμε το αποτέλεσμα, να μην προτρέχουμε και να μην προσπαθούμε να επηρεάσουμε τη Δικαιοσύνη.

«Ο κ. Παπαδημητρίου είπε πριν ότι μας έκαναν νοικοκυραίους. Η ενοικίαση του χώρου, είχε γίνει από τη δημοτική αρχή Παυλή. Είναι αλήθεια ότι το καταφύγιο το πληρώναμε τότε και δεν λειτουργούσε. Όταν μας δόθηκε η δυνατότητα από την Πολιτεία να πάρουμε ένα άτομο, πήραμε κτηνίατρο, το 2020 ήταν αυτό. Ξεκινήσαμε και είπαμε ότι θα κάνουμε ένα σύγχρονο καταφύγιο. Έγινε μια προσπάθεια να πάρουμε κτηνίατρο από την πρώτη χρονιά. Η κτηνίατρος παρουσιάστηκε το 2023, μετά πήρε την άδειά της, μετά πήρε απόσπαση στην Πιερία, ως τοπική σύμβουλος, διότι αυτό λέει ο νόμος. Πήραμε ειδικό σύμβουλο κτηνίατρο και τώρα βρήκαμε κτηνίατρο και είναι μόνιμα εκεί και κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Υπάρχει στο site του Δήμου και στο μητρώο πλήρης καταγραφή και με φωτογραφίες. Μας βοήθησε πολύ η τεχνογνωσία της Save a Greek Stray. Για να συμμορφωθούμε με όσα λέει η νομοθεσία, παίρνουμε συνεχώς παρατάσεις και θα ξαναδοθεί παράταση, γιατί κανένας Δήμος δεν μπορεί να εναρμονιστεί».

Δεν βρίσκεις πουθενά δέκα ανθρώπους να δουλέψουν στο καταφύγιο. Δεν μπορώ να πω εγώ αν τα ζώα ήταν αδύνατα, δεν το ξέρω. Αλλά γίνεται δουλειά.

«Από τον Απρίλιο έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 42 στειρώσεις, γίνονται αποπαρασιτώσεις, όλα τα ζώα περνούν από έλεγχο», είπε ο κ. Τζιούμης.

Θα περιμένουμε και θα δούμε, είπε ο κ. δήμαρχος.

Ακολούθησε νέος κύκλος έντασης όταν τον λόγο έλαβε ο κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου, και απάντησε στις κατηγορίες του κ. Τζιούμη και του κ. Μακαρούνη ότι επί δικής του θητείας επικρατούσε μια απαράδεκτη κατάσταση.

Ακούστηκαν βαριές εκφράσεις ανάμεσα στον κ. Παπαδημητρίου και τον κ. Λαγό, με αποκορύφωμα τη φράση «είσαι νούμερο!».

Ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι είναι ντροπή η διαχείριση της δημοτικής αρχής και ότι νιώθει δικαιωμένος, επειδή είχε πολλές ενστάσεις όταν είχε έρθει το θέμα του μνημονίου με τη συγκεκριμένη οργάνωση προς ψήφιση.

Σας ζητώ να τους κάνετε εσείς μήνυση, είπε, απευθυνόμενος στον κ. Τζιούμη.

Ο κ. Νικήτας ζήτησε την παραίτηση του ανττιδημάρχου, επειδή διασύρεται ο Δήμος Τρίπολης. Όπως είπε, «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά».

Ο κ. Τζιούμης απάντησε ότι ο κ. Νικήτας κάνει ένα λογικό άλμα, και πέραν κάθε ορίου η σκέψη του, διότι με την καταγγελία δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι ένοχος. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι κατηγορούμενοι για διάφορα θέματα. «Ο κ. Παπαδημητρίου αδίκως ήταν κατηγορούμενος για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Έπρεπε να παραιτηθεί;», είπε. «Υπάρχει η αρχή της αθωότητας», υπογράμμισε.

Η κυρία Ψιμάρνη είπε ότι για το 2024 που λειτουργεί το Εθνικό Μητρώο Συντροφιάς, μπορεί όποιος θέλει να βρει όλα τα στοιχεία ηλεκτρονικά, καθώς είναι προσβάσιμα και από τους πολίτες και όλα είναι ενημερωμένα και στο site. «Για το 2023, υπάρχουν όλα στο γραφείο και σε αρχεία, μπορείτε να τα δείτε εκεί, να σας ανοίγω τους φακέλους», είπε η κυρία Ψιμάρνη στον κ. Αγγελάκο. «Έχουμε τα εξής στοιχεία ως υπηρεσία, και οι συμβεβλημένοι κτηνίατροι, 146 στειρώσεις από τους ιδιώτες κτηνιάτρους και όλες οι άλλες πράξεις, υπάρχουν σε ημερολόγια. 80 σκυλιά έχουν στειρωθεί σε τρεις μήνες, και 42 νωρίτερα».

Έχουμε επανεντάξεις νωρίτερα, ώστε να μην μένουν τα ζώα εκεί. Είμαι χρόνια σε αυτό το αντικείμενο και θα ήθελα να έρθετε να το δείτε το καταφύγιο και να δείτε τα ζώα.

Ο κ. Τζιούμης, κλείνοντας, είπε ότι η συνεργασία με την Save a Greek Stray ήταν επωφελής για τον Δήμο και ότι παρείχε απαραίτητη τεχνογνωσία.

Ο κ. Αγγελάκος πρότεινε να μιλήσει κάποιος εκπρόσωπος της πενταμελούς του Δήμου για τα αδέσποτα, τα μέλη της οποίας παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση.

Ο κ. Γούργαρης είπε ότι οι δημότες πληρώνουν σημαντικά ποσά, ότι τα ζώα εξακολουθούν να έχουν φυσικό περιβάλλον την Τρίπολη και τα χωριά, και ότι πέρασαν δύο ώρες με κανονικό σκυλοκαβγά και περιμένουμε τι θα βγάλει η εισαγγελική έρευνα.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 9:06 pm


Αστέρας - Προετοιμασία: Ο Γκότσης τους βγάζει το λάδι (vid)

Ο Αστέρας Τρίπολης συνεχίζει την προετοιμασία του ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς με καθημερινές προπονήσεις στο βοηθητικό των εγκαταστάσεων του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Το βάρος έχει πέσει στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης με τον Παύλο Γκότση κυριολεκτικά να βγάζει το λάδι στους ποδοσφαιριστές με το επίπεδο και την ένταση όπως είναι λογικό μέρα με την μέρα να ανεβαίνει.

Δείτε στο βίντεο πλάνα από την πρωινή προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης την Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Ειδήσεις: 
Video: 

Preseason: Η προπόνηση της Πέμπτης

Video of Preseason: Η προπόνηση της Πέμπτης

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 9:05 pm


Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης: Ξεκινά η περίοδος των θερινών εκπτώσεων την Δευτέρα 8/7

Από την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 ξεκινά η περίοδος των θερινών εκπτώσεων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024.

Κατά την περίοδο αυτή μπορούν οι εμπορικές επιχειρήσεις να πωλούν τα εμπορεύματά τους με μειωμένες τιμές, τις οποίες θα αναγράφουν σαφώς και μάλιστα σε αντιδιαστολή με τις προηγούμενες τιμές, τις οποίες μπορούν να αναγράφουν διαγραμμένες.

Οι προηγούμενες τιμές θα πρέπει να είναι οι χαμηλότερες τιμές που ίσχυαν κατά τις τελευταίες 30 ημέρες από την εφαρμογή των εκπτωτικών τιμών. Επίσης οι επιχειρήσεις μπορούν συμπληρωματικά να χρησιμοποιούν και ποσοστά που να δείχνουν τις εκπτώσεις.

Ο Εμποροβιομηχανικός σύλλογος Τρίπολης την Κυριακή 14/7/24 προτείνει τα καταστήματα της πόλης μας να είναι ΚΛΕΙΣΤΑ.

                                            Ο Πρόεδρος

                                             Θέμης Ζούζουλας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 8:53 pm


Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση θα δοθεί τα Χριστούγεννα στους συνταξιούχους

Τη μείωση της ανεργίας και την έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί στους συνταξιούχους τα Χριστούγεννα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το υπουργείο Εργασίας.

Χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις την τελευταία 5ετια και σταχυολογώ την εντυπωσιακή μείωση εργασίας, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Με αφορμή την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας τυου εργαζομένου. Αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Τα οφέλη στην αποτύπωση της πραγματικής υπερωριακής απασχόλησης είναι ήδη ορατά στους εργαζόμενους».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε, επίσης, «ειδική μνεία στην ανάγκη να κάνουμε βελτιώσεις για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας των γυναικών, των νέών, των συνταξιούχων των ΑμεΑ» σημειώνοντας ότι «170.000 συνταξιούχοι έχουν επιλέξει να συνεχίζουν την εργασία ενισχύοντας τα εισοδήματά τους και διεκδικώντας μεγαλύτερη σύνταξη στο μέλλον».

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι είναι σημαντικά τα προγράμματα της ΔΥΠΑ που «τρέχουν». «Μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπενθύμιε ότι «φέτος θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς και να θυμίσω ότι τα χρήματα προέρχονται από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 8:30 pm


Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή των Αγίων Αναργύρων στο Στενό (pics)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο χωριό μας καθώς κ ανήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία μετ αρτοκλασίας.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό προκειμένου και να λάβει την χάρη των Αγίων.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και εθελοντές φρόντισαν το εξωκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων να είναι όμορφα στολισμένο και καθαρό.

Ο Σύλλογος μας σε άψογη συνεργασία με το Συμβούλιο της Κοινότητας συμμετείχαν στην Αρτοκλασία, προσφέροντας τους άρτους.

Χρόνια πολλά στον Σύλλογο μας που φέρει την ονομασία των Αγίων Αναργύρων και Χρόνια πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 8:15 pm


Ανέλαβε τον Ηρακλή ο Ανδρέας Κασκαμπάς

Ο Ανδρέας Κασκαμπάς είναι ο εκλεκτός για να καθίσει στον πάγκο του Ηρακλή Βερβένων με τους «μπλε» να ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον έμπειρο Κυνουριάτη τεχνικό.

Δελτίο Τύπου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ηρακλή Βερβένων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη του προπονητή Ανδρέα Κασκαμπά!

Το βιογραφικό του Ανδρέα είναι γνωστό. Έχει διατελέσει προπονητής σε Πανθυρεατικό, Αχιλλέα Παραλίου Άστρους και Ηρακλή Βερβένων.

Επίσης έχει κατακτήσει αρκετά πρωταθλήματα ως παίκτης και προπονητής.

Το όνομα του έχει συνδεθεί με τις χρυσές σελίδες του Ηρακλή κατά το παρελθόν ως παίκτη.

Το ΔΣ σε συνεννόηση με τον προπονητή έχει βάλει σε εφαρμογή το πλάνο της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπου στόχος είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου που συνάμα θα παίζει όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Coach Ανδρέα καλώς ήρθες σπίτι σου!

Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία με υγεία και να πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι μας.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 8:14 pm


Διαλειμματική νηστεία: Τα καλά τα ξέρεις... Τα κακά;

Όταν όλες οι δίαιτες έχουν αποτύχει, η διαλειμματική νηστεία -δεν τρώω τίποτα όλο το βράδυ- φαντάζει μονόδρομος για να ετοιμάσεις το σώμα σου για τις διακοπές του Αυγούστου. Είναι όμως η παράλειψη γευμάτων η λύση ή κινδυνεύεις;

Πρόσφατη έρευνα ωστόσο θέτει ερωτήματα για το πόσο αποτελεσματικό είναι για όλους ανεξαιρέτως ένα πρόγραμμα που αποκλείει από την διατροφή ένα ολόκληρο γεύμα.

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά... Τι συμβαίνει όταν παραλείπουμε το βραδινό;

 

Διαβάστε περισσότερα για τη διαλειμματική νηστεία και τα «κακά» που μπορεί να προκαλέσουν

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 8:00 pm


ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ παραμένει ηθικά εκτεθειμένη

«Είναι αστείο ο Π. Μαρινάκης να παρουσιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ωσάν να κραδαίνει τη ρομφαία της ηθικής με αφορμή την περίπτωση Αυγενάκη», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το "νευρικό" πρώην υπουργό τον απέπεμψαν μόνο αφού δημοσιοποιήθηκε το σχετικό βίντεο και ενώ είχαν ενημερωθεί νωρίτερα, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε. Επιπλέον, μπορεί να λέει τώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι ο Λ. Αυγενάκης δεν θα πολιτευτεί ξανά με ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά αν είναι έτσι, γιατί δεν ανακοινώνουν κι επίσημα τη διαγραφή του από το κυβερνών κόμμα;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η ΝΔ παραμένει ηθικά εκτεθειμένη, και όχι μόνο για την περίπτωση Αυγενάκη. Να θυμίσουμε ξανά πώς καλύπτει η κυβέρνηση τα στελέχη της που εμπλέκονται π.χ. στην υπόθεση των μπαζώματος των Τεμπών;», συνεχίζει και καταλήγει:

«Για τα υπόλοιπα που είπε σήμερα ο Π. Μαρινάκης, περί κωλοτούμπας και αγάπης για την καρέκλα, μάλλον δεν χρειάζεται απάντηση. Η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να ξυπνήσει αντιΣΥΡΙΖΑ αντανακλαστικά είναι καταδικασμένη σε αποτυχία».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 7:45 pm


Συνελήφθη 24χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία

Αναγνωρίσθηκαν -22- ανήλικα και -2- ενήλικα θύματα, τα οποία απεικονίζονταν χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία, μέσω διαδικτύου.
Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος είχε πρόσφορο προς διαμοιρασμό μέσω διαδικτύου μεγάλο όγκο φωτογραφιών και βίντεο με πορνογραφικό υλικό γυναικών. Ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν -22- ανήλικα και -2- ενήλικα θύματα που απεικονίζονταν στο υλικό χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η συνέχιση της αυτεπάγγελτης αστυνομικής προανάκρισης, ενώ ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε η εμπλοκή του 24χρονου στην υπόθεση.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν -2- σκληροί δίσκοι, των οποίων ο ανωτέρω ήταν κύριος και αποκλειστικός χρήστης. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, από την εργαστηριακή εξέταση των οποίων προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον αρμόδιο Ανακριτή εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με το οποίο και συνελήφθη ο 24χρονος και οδηγήθηκε ενώπιόν του. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν
πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
 Τηλεφωνικά: 11188
 Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
 Μέσω twitter: @CyberAlertGR
 Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
 Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 7:20 pm


Η Ματούλα Ζαμάνη στις 18 Αυγούστου έρχεται στο Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Ανδρέα

Η Ματούλα Ζαμάνη έρχεται στο Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Ανδρέα Αρκαδίας την Κυριακή 18 Αυγούστου.. με καινούργιο ήχο καινούργια τραγούδια καινούργια χαρά

Σε έναν κόσμο που όλο μας στενεύει με μοναδικό όπλο την αγάπη και τη μοιρασιά…

Μαζί της :

Αποστόλης Μαλλιάς : Κλαρίνο, Φλογέρες Αποστόλης Γιάγκος : Πλήκτρα, Moog Ανδρέας Ανδρέου : Λαούτο, Ούτι Διονύσης Μακρής : Μπάσο Θωμάς Κωστούλας : Pads, Loops, Τύμπανα

Γιάννης Ταβουλάρης : Sound Εngineer Γιώργος Κολεβέντης : Monitoring Γιώργος Ρώμας : Φωτισμοί

Παραγωγή: flaskomilia · Βαγγέλης Ρόκας Artwork : Διασυνώ Πρωτοβρόχις

Συμμετέχει το Ξέφραγο Αμπέλι..

Το Ξέφραγο Αμπέλι είναι ένα μουσικό συγκρότημα με σαφείς επιρροές από την νησιωτική μουσική παράδοση.

Το κέφι, ο χορός και η διάδραση με το κοινό είναι τα δυνατα σημεία του σχήματος.

Με αφετηρία τη Σίφνο και γυρνώντας όλη την Ελλάδα, συνδυάζουν την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού με τη ζωντάνια, τον παλμό και την αμεσότητα της σύγχρονης διασκέδασης.

Σπυρος Λεμπέσης: βιολί

Γρήγορης Λεμπέσης: λαούτο

Αντιγόνη Σταππα: κιθαρα

Εμμανουήλ Παλιάκης: κρουστα, πνευστά

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΚαπΕλλας Μεζεδοπωλείον
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 6944809502

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 7:05 pm


Μητσοτάκης: Στόχος η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας παντού

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί το μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε όλους τους τομείς της Οικονομίας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν τη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, με την υπουργό Νίκη Κεραμέως. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος είναι να καταγράφεται και να αμείβεται ο πραγματικός χρόνος εργασίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε παράλληλα ότι είναι απολύτως εφικτός ο στόχος να φτάσει ο κατώτατος τα 900 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, προσθέτοντας «Να κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να τονώσουμε τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας νέους, γυναίκες αλλά και συνταξιούχους»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρέπει «να γεφυρώσουμε αυτή την κατάσταση που υπάρχει στην αγορά εργασίας και πρόσθεσε «η μετάκλιση εργαζομένων από το εξωτερικό είναι μια λύση ανάγκης, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα σε κρίσιμους τομείς της Οικονομίας, όπως ο πρωτογενής τομές και οι κατασκευές»

Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του γιατί οι πρόσφατες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους συνταξιούχους έχουν αποδώσει αποτελέσματα, με 170.000 να έχουν κάνει εγγραφή στην σχετική πλατφόρμα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 6:45 pm


Φορολογικές δηλώσεις 2024: Τρεις εβδομάδες προθεσμία για να διορθωθούν οι προσυμπληρωμένες

Eurokinissi

Με τη νέα διαδικασία, που εφαρμόζεται πρώτη φορά φέτος, οριστικοποιήθηκαν αυτόματα 422.878 δηλώσεις. Από αυτές:

- 132.222 φορολογούμενοι (31,3%) θα λάβουν επιστροφή φόρου, με μέσο όρο επιστροφής τα 128 ευρώ.

- Για 237.434 φορολογούμενους (56,2%) το αποτέλεσμα της δήλωσης ήταν μηδενικό.

- Επιπλέον φόρο καλούνται να πληρώσουν 109.699 φορολογούμενοι (25,9%), με το μέσο φόρο να διαμορφώνεται σε 402 ευρώ. Το συνολικό ποσό του επιπλέον φόρου ανέρχεται σε 44.098.998 ευρώ.

- Βάσει τεκμηρίων έχουν φορολογηθεί 93.204 υπόχρεοι και 5.093 σύζυγοι/Μέρη Συμφώνου Συμβίωσης.

Σε περίπτωση που απαιτείται διόρθωση ή συμπλήρωση των ανωτέρω δηλώσεων, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση χωρίς κυρώσεις από τις 2 Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου. Εφόσον λοιπόν ο φορολογούμενος δει το εκκαθαριστικό και το βρει αδικαιολογήτως «φουσκωμένο», υπάρχει χρόνος να διορθώσει τα στοιχεία που θεωρεί λανθασμένα.

Ταυτόχρονα, έως σήμερα έχουν αποσταλεί 8.036 μηνύματα σε φορολογούμενους που μεταβλήθηκαν τα δεδομένα τους και δεν κατέστη δυνατή η προσυμπλήρωση και η αυτόματη οριστικοποίηση της δήλωσής τους. Στο προσεχές διάστημα θα αποσταλούν μηνύματα για τον ίδιο λόγο, σε επιπλέον 6.930 φορολογουμένους.

Αντίστοιχα δρομολογείται και η ενημέρωση φορολογουμένων που υπέβαλαν δηλώσεις, αλλά εστάλησαν, μεταγενέστερα της υποβολής, στοιχεία από δημόσιους/ιδιωτικούς φορείς που μεταβάλλουν τα τελικά εισοδήματά τους. Οι φορολογούμενοι που έλαβαν ή θα λάβουν τα σχετικά μηνύματα πρέπει να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 26 Ιουλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 6:20 pm


Φωτιά στον Άγιο Βλάση

Φωτιά βρίσκεται αυτή την στιγμή (απόγευμα Πέμπτης 4 Ιουλίου) σε εξέλιξη στο πίσω μέρος του Αγίου Βλάση όπως ενημερωθήκαμε σε επικοινωνία μας με το συντονιστικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Μάλιστα δόθηκε ΄άμεσα σήμα να σηκωθούν εναέρια μέσα για να συνδράμουν την ίδια στιγμή που στο σημείο βρίσκονται επί τόπου ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και επιχειρούν.

18:30 Τελευταία Ενημέρωση: Λήξη συναγερμού. Υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο με την φωτιά να σβήνει έπειτα από την έγκαιρη επέμβαση των ισχυρών πρυσβεστικών δυνάμων στο σημείο.

18:20 Τελευταία Ενημέρωση: Η φωτιά ξέσπασε από κεραυνό. Η γρήγορη επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν κομβική για να μην επεκταθεί το μέτωπο

Φωτογραφία αρχείου ArcadiaPortal.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 6:02 pm


Χειροπέδες σε άνδρα για διακίνηση ναρκωτικών στα Νότια Προάστια της Αττικής

Eurokinissi

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών άνδρας για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στη σύλληψη άνδρα ο οποίος διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στα νότια προάστια της Αττικής, καθώς και σε χώρους εστίασης και αναψυχής, προέβη η δίωξη Ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν επίσης κεταμίνη, κοκαΐνη, παραισθησιογόνα μανιτάρια, MDMA, ναρκωτικά δισκία, πιστόλι, σιδηρογροθιά και μαχαίρια

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αερολιμένα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα νότια προάστια της Αττικής, καθώς και σε χώρους αναψυχής και εστίασης.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες παραλάμβανε μέσω ταχυδρομικών δεμάτων.

Η σύλληψη του ημεδαπού πραγματοποιήθηκε, μεσημβρινές ώρες, προχθές Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, μετά από αστυνομική επιχείρηση «ελεγχόμενης παράδοσης» ταχυδρομικού δέματος, το οποίο ο ίδιος είχε εισάγει στην ελληνική επικράτεια στις 28 Ιουνίου 2024 και εντός του οποίου βρέθηκαν -3- νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -3.010- γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, όπου εντοπίστηκαν επιπλέον ποσότητες ναρκωτικών καθώς και όπλα, νάιλον συσκευασίες και μηχανήματα σφράγισης συσκευασιών και εκτύπωσης ετικετών.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-12- κιλά και -61,2- γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,
-1.860- γραμμάρια κεταμίνη, πετσέτες εμποτισμένες με MDMA, βάρους -5.880- γραμμαρίων,
-1,7- γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα),
-28- ναρκωτικά δισκία,
-0,2- γραμμάρια ροζ κοκαΐνη,
-35- γραμμάρια παραισθησιογόνα μανιτάρια,πιστόλι,
-53- φυσίγγια,
-2- μαχαίρια και σιδηρογροθιά,
-3- ζυγαριές ακριβείας,
-3- κινητά τηλέφωνα,
- μηχανήματα πλαστικοποίησης και σφράγισης συσκευασιών, καθώς και εκτύπωσης ετικετών,
- ταχυδρομικό δέμα και πλήθος νάιλον συσκευασιών

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 6:00 pm


Σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να μειωθεί ελαφρώς στο 2,5% τον Ιούνιο του 2024, από 2,6% το Μάιο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Ιούνιο (4,1%, σταθερά σε σχέση με το Μάιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,5%, έναντι 2,6% το Μάιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,7%, σταθερά σε σχέση με το Μάιο) και την ενέργεια (0,2%, έναντι 0,3% το Μάιο).

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός εκτιμάται ότι παρέμεινε σταθερός στο 2,4% τον Ιούνιο, σε σχέση με το Μάιο. Το επίπεδο αυτό του πληθωρισμού είναι εντός του στόχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (κοντά στο 2%-2,5%).

Τον Ιούνιο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν το Βέλγιο (5,5%), η Ισπανία (3,5%) και η Κροατία και η Ολλανδία (και οι δυο 3,4%).

Τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Φινλανδία (0,6%), η Ιταλία (0,9%) και η Λιθουανία (1%).

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 5:40 pm


ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το επίδομα κατάρτισης των 400 ευρώ

Μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για συνολικά 50.000 ανέργους υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση ΕΔΩ

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 5:20 pm


ΕΦΚΑ: Ποιοι πρέπει να τα ρυθμίσουν χρέη μέχρι 21 Ιουλίου

Μέχρι τις 21 Ιουλίου μπορούν 40.000 οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) να ρυθμίσουν τα χρέη άνω των  150.000 ευρώ που έχουν προς τον ΕΦΚΑ χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα. Εάν δεν προβούν σε αυτήν την ενέργεια οι παραπάνω, τότε από τις 21 Ιουλίου ο ασφαλιστικός φορέας  θα δώσει εντός Αυγούστου στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία τους και τις οφειλές τους.

Oι οδηγίες:

Μάλιστα σύμφωνα με οδηγίες που έχει δώσει ο  ΕΦΚΑ προς τους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών θα πρέπει να μέχρι τις  21 Ιουλίου 2024 να τακτοποιηθούν 40.000 εκκρεμείς ασφαλιστικές υποθέσεις φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Επίσης επισημαίνεται πως οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ έχουν πάρει εντολές:

    να ελέγξουν και να επικαιροποιήσουν το Μητρώο Εργοδοτών e-ΕΦΚΑ για την ορθή καταχώριση της νομικής μορφής  για Δημόσιες Υπηρεσίες και ΝΠΔΔ λόγω της εξαίρεσης τους από τη δημοσιοποίηση.
    να οριστικοποιήσουν εκκρεμείς αποφάσεις Τοπικών  Διοικητικών Επιτροπών, Διοικητικών Δικαστηρίων κλπ οι οποίες επιφέρουν μείωση της βεβαιωμένης οφειλής.
    να  οριστικοποιήσουν εκκρεμείς αιτήσεις διαγραφής, εξαίρεσης κλπ με ταυτόχρονη ηλεκτρονική  αποστολή ΚΕΑΟ των σχετικών τροποποιητικών  πράξεων.
    να καταχωρίσουν στον ΟΠΣ/e-ΕΦΚΑ πληροφοριών αναστολής είσπραξης βάσει: δικαστικών πράξεων/αποφάσεων ή αιτήσεων θεραπείας επί υποβληθεισών καταγγελιών/δηλώσεων απασχόλησης
    να ελέγξουν την παραγραφή χρηματικών απαιτήσεων από μη  καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές, τομέων, κλάδων και λογαριασμών ενταχθέντων στον e-ΕΦΚΑ κατ΄εφαρμογή των γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων.
    να διενεργήσουν συμψηφισμούς( μέσω διενέργειας ελέγχου δηλωθέντων-καταβληθέντων ή της έκδοσης Αποφάσεων Συμψηφισμού ΑΠΣΥ)

Οι εξαιρέσεις

Εξαιρούνται από τη λίστα της δημόσιας διαπόμπευσης:

    Τα χρέη των νομικών προσώπων εντός του στενού ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα
    Οι οφειλές που έχει έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτες είσπραξης
    Οι οφειλές που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής.
    Οι οφειλές που τελούν υπό αναστολή καταβολής  με προσωρινή  διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου
    Οι  οφειλές που προέρχονται από αποβιώσαντες κι ανήλικους.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 5:00 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας