Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καστανίδης εναντίον Ανδρουλάκη

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι παρέλαβε από τη Φώφη Γεννηματά κόμμα και δεν θα παραδώσει παράταξη, αλλά και οι αιχμές για ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσαν πολλές συζητήσεις.

Ο Χάρης Καστανίδης, όμως, ήταν αυτός που σήκωσε το γάντι, περνώντας στην αντεπίθεση, ζητώντας από τον Νίκο Ανδρουλάκη να μιλήσει με ονόματα για το ποια στελέχη θέλουν τη ρευστοποίηση!

-Εγώ δεν ξέρω κανέναν από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που να μιλούν για ρευστοποίηση, είπε ο πρώην υπουργός. Ξέρω μόνον έναν μέσα από εδώ, που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στη ρευστοποίηση και το έκανε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά το 2012, με αποτέλεσμα να πάρει λίγο πάνω από 12%. Τον λέγανε ...Νίκο Ανδρουλάκη! Εσείς δεν ήσασταν Γραμματέας τότε;

Ο νυν πρόεδρος, πάντως, δε απάντησε!

dnews.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 2:00 pm


Στο gov.gr η έκδοση άδειας γάμου, βάπτισης και λύσης διαζυγίου

Οι ενδιαφερόμενοι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν την δυνατότητα να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με την Εκκλησία της Ελλάδος και να ολοκληρώνουν χωρίς γραφειοκρατία όλες τις σχετικές διαδικασίες για την τέλεση ενός μυστηρίου από τον υπολογιστή τους μέσω του gov.gr.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου «μια πολύ φιλόδοξη και αναγκαία προσπάθεια για περαιτέρω απλοποίηση διαδικασιών ξεκινά από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Εκκλησία της Ελλάδας. Οι διαδικασίες όπως εκείνες που αφορούν σε θρησκευτικούς γάμους και βαπτίσεις, διαδικασίες που σήμερα γίνονται μόνο με επίσκεψη σε κάποιο Ιερό Ναό, έως το τέλος του χρόνου θα γίνονται ψηφιακά. Προφανώς με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί κάποιος να πιστοποιεί και την τέλεση των παραπάνω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται μια εφαρμογή, την οποία θα διαχειρίζονται οι Μητροπόλεις, μέσω της οποίας θα γίνεται ηλεκτρονικά η υποδοχή και διεκπεραίωση των απαιτούμενων αιτήσεων για το μυστήριο του γάμου και βάπτισης.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μελετά μετά την τέλεση του μυστηρίου όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με τα ληξιαρχεία και τα δημοτολόγια των δήμων να εκτελούνται αυτόματα και οι ενδιαφερόμενοι να ειδοποιούνται είτε μέσω SMS στο κινητό τους ή με μήνυμα στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση σχετικά με το πιστοποιητικό που έχουν ζητήσει.

Συγκεκριμένα, τα μέχρι τώρα απαιτούμενα έγγραφα, τα οποία αναμένεται να απλοποιηθούν και να ψηφιοποιηθούν ώστε να διευκολύνουν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους είναι η έκδοση άδειας γάμου και βάπτισης, η αίτηση τέλεσης γάμου, η καταχώριση τελεσθέντος γάμου και βάπτισης, η δήλωση στο ληξιαρχείο και για τα δυο μυστήρια, ενώ ψηφιακά θα γίνεται και η ενημέρωση μερίδας στο δημοτολόγιο για γάμο και βάπτιση, αντίστοιχα.

Σε αυτά, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, θα προστεθεί και η έκδοση πιστοποιητικού τέλεσης θρησκευτικού γάμου και βάπτισης, ενώ ψηφιακά και με ένα κλικ προβλέπεται να γίνεται και η έκδοση πιστοποιητικού λύσης γάμου (αντικατάσταση του σημερινού διαζευκτηρίου).

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 1:26 pm


Συνελήφθη 29χρονος για κατοχή κάνναβης τύπου «σοκολάτα»

Συνελήφθη, χθες (5.7.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σικυωνιών, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας, 20χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και τρίφτη κάνναβης τα οποία κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνιών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 1:00 pm


Στα ημιτελικά Ισπανία και Γαλλία - Συνέχεια με παιχνίδια «φωτιά» στο Euro 2024

Ισπανία και Γαλλία πήραν την πρόκριση για τους «4» του Euro 2024 με τους Ίβηρες να αφήνουν έξω την οικοδέσποινα Γερμανία κερδίζοντας με 2-1 στην παράταση και τους Γάλλους αποκλείουν τους Πορτογάλους στην διαδικασία των πέναλτι (3-5).

Παρασκευή 5 Ιουλίου

Ισπανία – Γερμανία 2-1

Πορτογαλία-Γαλλία 0-0 (3-5 πεν.)

Σάββατο 6 Ιουλίου

19:00 Αγγλία-Ελβετία

10:00 Ολλανδία-Τουρκία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 12:45 pm


Γαστρονομική εκδήλωση παρουσία Δημήτρη Πτωχού στο Μελιτζάzz 2024 (pics,vid)

Μια γαστρονομική εκδήλωση με πρωταγωνίστρια την τσακώνικη μελιτζάνα, το ΠΟΠ προϊόν της Τσακωνιάς, έλαβε χώρα την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2024 στο Λεωνίδιο, στο πλαίσιο του φετινού Μελιτζάzz.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές του μεγάλου φεστιβάλ της Τσακωνιάς που προάγει τον πολιτισμό και που συνεχίζεται με τέτοια επιτυχία για δωδέκατη χρονιά.

Ακόμα, τον κόσμο καλωσόρισαν ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Μανώλης Δολιανίτης και ο Μαρίνης Μπερέτσος, της «Αναπτυξιακής Πάρνωνα».

Οι φωτογραφίες και το βίντεο, του συνεργάτη μας στη Νότια Κυνουρία Nigel Copage.


 

Video: 

Γαστρονομική εκδήλωση παρουσία Πτωχού στο Μελιτζάζζ

Video of Γαστρονομική εκδήλωση παρουσία Πτωχού στο Μελιτζάζζ

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 12:33 pm


Ναύπλιο: ΙΧ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό - Πέντε τραυματίες

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 5 άτομα, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, συγκρούστηκε με φορτηγό τα ξημερώματα στην Αργολίδα.

Ο οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο φορτηγό στην επαρχιακή οδό Ναυπλίου - Άργους, έξω από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, και στη συνέχεια προσέκρουσε σε μάντρα, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν πέντε άτομα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 12:13 pm


Δέκα τρόφιμα που πρέπει να διαγράψεις από τη διατροφή σου, κάποια δήθεν υγιεινά

Ακόμα τρως μαύρο ψωμί; Διάβασε γιατί πρέπει να το ξανασκεφτείς και 9 ακόμα περιπτώσεις παχυντικών τροφίμων.

Οι περιορισμοί δεν κάνουν καλό και έχουν συνήθως το αντίθετο αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι όμως ότι κάποια τρόφιμα απλά δεν πρέπει να υπάρχουν στο διαιτολόγιο σου. Γιατί μια δαγκωνιά πίτσα είναι τόσο καλή που φέρνει την επόμενη και ένα κομμάτι φέρνει δύο και στο τέλος μια ολόκληρη πίτσα έχει φαγωθεί πριν τελειώσει ο αγώνας του Euro. Εδώ συγκεντρώσαμε 10 τέτοιες περιπτώσεις που οπωσδήποτε πρέπει να διαγράψεις από το διαιτολόγιό σου. Κάποιες δεν τις έχεις καν φανταστεί.
 

Διαβάστε περισσότερα για τα 10 τρόφιμα που πρέπει να διαγράψεις από τη διατροφή σου, κάποια δήθεν υγιεινά

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 12:00 pm


Κορινθία: Μία σύλληψη 23χρονου για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη, προχθές (4.7.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του δήμου Κορινθίων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας, 23χρονος ημεδαπός, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα εισήλθε σε οικία με σκοπό την κλοπή, δίχως όμως να ολοκληρώσει την πράξη του καθώς έγινε αντιληπτός, ενώ αφαίρεσε από όχημα καπνικά είδη.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνιών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 11:27 am


Εγκαίνια στο «Black P-iNΚ» στην Τρίπολη (pics,vid)

Το «Black P-iNK» είναι ο νέος δικός σου ξεχωριστός πολυχώρος κατάλληλος για να δημιουργήσεις το δικό σου ξεχωριστό στυλ στην νέα εποχή κάνοντας με φινέτσα και άποψη σε όλα τα γούστα.

Εντυπωσιακές μπλούζες και κομμάτια για μια πολύ πρωτότυπη ένδυση, μοναδικά καπέλα που κάνουν την διαφορά, απίθανες μινιατούρες, τέλεια κοσμήματα για πίρσινγκ και ασφαλώς ένας νέος εξειδικευμένος χώρος για να κάνεις το τατουάζ σου.

Πιο συγκεκριμένα «Black P-iNK» έκανε τα λαμπερά του εγκαίνια την Παρασκευή 5 Ιουλίου ανοίγοντας τις πόρτες του για όλους όσους θέλουν να κάνουν «up» στο fashion style τους.

- Tattoo

- Body Pircing

- Brow Lamination

- Lash Lift & Tint

- Seminars (Brow Lamination-Lash Lift & Tint)

 

- Unisex Clothes

- Accessories

- Funko Pops

- Miniatures

- Action Figures

- Cosmetics

 

Το «Black P-iNk» βρίσκεται στην οδή 28ης Οκτωβρίου 5-7 στην Τρίπολη.

Instagram @black_pink_shop_tripoli_24

Email:[email protected]

Τηλέφωνο: 2714009634

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εγκαίνια στο «Black P-iNΚ» στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Εγκαίνια στο «Black P-iNΚ» στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 11:24 am


Ένταξη της πράξης «Ενίσχυση Πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας»

Με απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας «Ενίσχυση Πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας» στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024» στον Άξονα Προτεραιότητας 6 (Α.Π. 6) «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΕ ΟΤΑ Α’ ΒΑΘΜΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ ΔΑΣΗ» για τη δράση «Χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου είναι 80.000€ με δυνατότητα πρόσθετης χρηματοδότησης εφόσον προκύψει ανάγκη από τις εγκεκριμένες από το Δασαρχείο Τεχνικές Εκθέσεις. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Η πράξη αφορά τη διαχείριση της καύσιμης ύλης πέριξ των οικισμών του Δήμου καθώς και του αστικού ιστού, με την εφαρμογή των απαραίτητων παρεμβάσεων προκειμένου να δημιουργηθούν ζώνες που θα επιβραδύνουν ή και θα ανακόψουν μια πυρκαγιά προς κατοικημένες περιοχές. Η πρόταση περιλαμβάνει ζώνες αποψιλωτικής υλοτομίας και ζώνες με καθαρισμούς δασών και δασικών εκτάσεων περιμετρικά των οικισμών.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν είναι οι εξής:
• Καθαρισμοί, κλαδεύσεις και φρυγανεύσεις σε συνολική επιφάνεια 40,00 στρ.
• Θρυμματισμός προϊόντων καθαρισμού – κλαδεύσεων σε συνολική επιφάνεια 91,00 στρ.
• Υλοτομία δένδρων και θάμνων, μεταφορά και στοίβαξη προϊόντων δασικής βιομάζας, κατεργασία εδάφους σε συνολική επιφάνεια 51,00 στρ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 11:01 am


Ανέβασαν την ένταση οι Μωζάικ στο Λεωνίδιο (pics,vid)

Δυναμικά συνεχίστηκε την Παρασκευή 6 Ιουλίου το 12ο Φεστιβάλ Μελιτζάzz στο Λεωνίδιο.

Αργά το βράδυ στην Πλατεία 25ης Μαρτίου οι Μωζάικ, η μπάντα με τους εξαιρετικούς μουσικούς, που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την εκπομπή “Μουσικό Κουτί” της ΕΡΤ1, έδωσαν μία μοναδική συναυλία και ανεβάζοντας την ένταση και ξεσηκώνοντας όλους για χορό.

Οι  Μωζάικ συνδυάζοντας indie και pop, balkan και παραδοσιακά, λαϊκά και έντεχνα, Duran Duran και Ξυλούρη, 50Cent και ρεμπέτικο μέσα από καλοδουλεμένες ενορχηστρώσεις, παρουσίασαν  ένα “μωσαϊκό” μουσικών, με τις φωνές του Βύρωνα Τσουράπη και του Λάμπη Κουντουρόγιαννη που αναλαμβάνουν χρέη frontmen, αλλά και τις συγκινητικές ερμηνείες του Στέλιου Φραγκούς σε επιλεγμένα κομμάτια.

Οι μουσικοί ήταν:

Γιάννης Δίσκος – κλαρίνο, σαξόφωνο, φωνητικά

Δημήτρης Καζάνης – βιολί, φωνητικά

Λάμπης Κουντουρόγιαννης – φωνή, ηλεκτρική κιθάρα

Θανάσης Τσακιράκης – ντραμς, φωνητικά

Βύρωνας Τσουράπης – φωνή, μπάσο

Στέλιος Φραγκούς – φωνή, πλήκτρα

Να αναφέρουμε ότι στο Λεωνίδιο και στην συναυλία βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος συνάντησε τον ο δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας και Πρόεδρο του ΔΣ της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και κ. Μανώλη Δολιανίτη και τον ο Διευθύνων Σύμβουλο της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Μαρίνη Μπερέτσο.

Ο κ. Πτωχός δήλωσε ενθουσιασμένος με το πανέμορφο Λεωνίδιο και με το φεστιβάλ ‘Μελιτζάζ 2024’, το οποίο, όπως ανέφερε αντλεί την έμπνευσή του από την περιπλάνηση των Τσακώνων στον κόσμο, λόγω της μετανάστευσης και της ξενιτιάς, σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής.

Αυτές οι περιπλανήσεις, γεμάτες δυσκολίες και προκλήσεις, αλλά και ελπίδα και όνειρα, μας θυμίζουν τις αξίες της επιμονής, της εργατικότητας και της αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας.

Video: 

Αrcadiaportal.gr - Μάγεψαν οι Μωζάικ στο Μελιτζάζζ 2024

Video of Αrcadiaportal.gr - Μάγεψαν οι Μωζάικ στο Μελιτζάζζ 2024

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 11:01 am


Τζιούμης: Το Skiritida Run αποτελεί γεγονός αθλητικό, πολιτιστικό, οικονομικό – κοινωνικό

Το Skiritida Run αποτελεί γεγονός αθλητικό, πολιτιστικό, οικονομικό – κοινωνικό τελικά. Γι’ αυτό και εδραιώθηκε, γι’ αυτό και καθιερώθηκε. Είναι η 6η διοργάνωση, όπου πραγματοποιείται το skiritida run στο υπέροχο, στο μοναδικό δάσος της Σκιρίτιδας. Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχεται ευχαρίστως και στηρίζει ευλόγως μια εξαιρετική εκδήλωση, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ηλικίες και βιώνουν μια ημέρα αξέχαστη. Στην skiritida, στην Arcadia et ego.

Κώστας Τζιούμης

Δήμαρχος Τρίπολης

Εκκινήσεις αγώνων 

Η εκκίνηση του Ημιαραθωνίου Δρόμου, των 5χλμ και των 1.000μ. είναι με κατεύθυνση προς την Αρκαδική Οικολογική Φάρμα. Όλοι οι αγώνες τερματίζουν εντός της Φάρμας και συγκεκριμένα στο ειδικά διαμορφωμένο στάδιο.

Ώρες εκκινήσεων αγώνων

Ημιμαραθόνιος (21,1 χλμ) στις 17:00

5 χλμ και 1000μ. στις 17:30

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 11:00 am


Συνελήφθη 22χρονος στον Δήμο Τρίπολης για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (5.7.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 22χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 10:28 am


Κων. Μιχόπουλος: «Ύστατο χαίρε» στον σπουδαίο Αρκάδα άνθρωπο και επιχειρηματία, Σταύρο Δέμο

Με βαθιά θλίψη η Αρκαδία αλλά και όλη η Ελλάδα πληροφορήθηκαν την είδηση του θανάτου του Σταύρου Δέμου, ενός σπουδαίου ανθρώπου και επιχειρηματία, το έργο του οποίου έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του όσο και στη χώρα.

Ο Σταύρος Δέμος, γεννηθείς στην Τρίπολη, γιος βιοπαλαιστών, προικισμένος με το Αρκαδικό επιχειρηματικό ιδεώδες, ήταν ο ιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα, της DEMO, η οποία σήμερα εξάγει τα πρωτοποριακά φάρμακα που παράγει στην Ευρώπη και κατέχει ηγετική θέση σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό τομέα της βιομηχανίας, ενώ παράλληλα προωθεί την έρευνα και την καινοτομία.

Πνεύμα ανήσυχο, ο Σταύρος Δέμος, με όραμα και σκληρή δουλειά, αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στη χώρα, τιμώντας και τον τόπο που τον γέννησε. 

Η Αρκαδία είχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, και αυτό το απέδειξε έμπρακτα, με την κατασκευή του εργοστασίου στην Τρίπολη, ένα έργο που θα δώσει θέσεις εργασίας και νέα πνοή σε όλη την Αρκαδία.

Ήταν, όμως, και ένας προσηνής, γλυκός άνθρωπος, ένας αγαπημένος πατέρας, ένας εργοδότης που έχαιρε της αγάπης και του σεβασμού των ανθρώπων που εργάζονταν μαζί του.

Η Αρκαδία έχασε έναν πραγματικό ευπατρίδη που αφήνει πίσω του σπουδαίο έργο. 

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στη μεγάλη οικογένεια της DEMO.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης
Κων/νος Μιχόπουλος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 10:06 am


Πρωτιά Ανδρουλάκη στο ΠαΣοΚ δείχνει δημοσκόπηση της GPO

Πρωτιά Ανδρουλακη στο ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά. Ακολουθούν αλλά δεν πλησιάζουν Δούκας και Γερουλανος.

Καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν συμπεριλαμβάνονται στους υποψηφίους της έρευνας τα ονόματα της κ. Γιαννακοπούλου και του κ. Κανελλάκη, που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι αφότου είχε ξεκινήσει η παρούσα ερευνητική διαδικασία. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζονται τόσο στο σύνολο της κοινής γνώμης όσο και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, η πλειοψηφία των οποίων, άλλωστε, θα έχει και τον τελικό λόγο για την επόμενη μέρα στο κόμμα τους.

Στην πρώτη ενότητα διερευνήθηκε ο αντίκτυπος των πρόσφατων ευρωεκλογών, με το 71,8% του συνόλου να αποτιμά αρνητικά το αποτέλεσμα, τη στιγμή που οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν σε ποσοστό 46% ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό, έναντι 52% που πιστεύει ότι, παρά τη μικρή εκλογική άνοδο, δεν επιτεύχθηκαν οι πολιτικοί στόχοι που είχαν τεθεί. Στη διεξοδική «ακτινογράφηση» των χαρακτηριστικών των υποψηφίων που επιχειρήσαμε, περιλαμβάνονται η κ. Αποστολάκη και οι κ. Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Δούκας και Κατρίνης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 9:45 am


Σύλλογος Δανειοληπτών: Μια φορά παραβίαση δεν είναι παραβίαση για τις συστημικές τράπεζες!

Μια φορά παραβίαση δεν είναι παραβίαση εάν κρίνονται οι πρακτικές συστημικών τραπεζών!!
 
«…Από τις πληροφορίες που διαβιβάσατε, δεν προκύπτει ότι υπάρχει γενική πρακτική ή συστημική μη συμμόρφωση με το άρθρο 267 τρίτο εδάφιο της ΣΛΕΕ. Ως εκ τούτου, εντός  των ορίων που χαράσσει η νομολογία, δεν υπάρχει λόγος να διερευνηθεί περαιτέρω το ζήτημα αυτό…».
 
Κι όμως… αυτή είναι η επίσημη απάντηση του διορισμένου πολιτικού (όχι δικαστικού) οργάνου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής & της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης και Καταναλωτών επί της καταγγελίας των πολύπαθων χιλιάδων δανειοληπτών με ρήτρα ελβετικού φράγκου καθώς δεν έτυχαν δίκαιης δίκης (άρνηση αποστολής προδικαστικού ερωτήματος στο Δικαστήριο της Ε.Ε για 1η φορά από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, τον Άρειο Πάγο)!
 
Δηλαδή μια φορά δεν μετρά, δεν είναι παραβίαση!
 
Μια φορά δεν… αρκεί για να πειστούν οι «πολιτικά» διορισμένοι εκπρόσωποι της Επιτροπής. Ειδικά δε όταν έμμεσα ή άμεσα θίγονται συμφέροντα πολιτικά και οικονομικά, τραπεζικών ιδρυμάτων και πρακτικών που εξαθλίωσαν και διατάραξαν τη ζωή και την υγεία χιλιάδων οικογενειών!
 
Εν κατακλείδι, τι λένε προκειμένου να μην πειράξουν τις ιερές αγελάδες και τα ΥΠΕΡ- κέρδη τους;
 
Ότι χρειάζεται γενική πρακτική ή συστημική μη συμμόρφωση για να πειστούν!
 
Να πειστούν όμως ποιοι;
Όταν η Ελλάδα είναι ουραγός στην αποστολή προδικαστικών ερωτημάτων (ενδεικτικά για το 2022 στην Έκθεση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ότι από τις 546 προδικαστικές παραπομπές που καταγράφηκαν μόνο 4 (!) προήλθαν από τα ελληνικά δικαστήρια).
Όταν η Ελλάδα είναι η μονή χώρα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε που κινείται αντίθετα, αγνοώντας την  σχηματισθείσα ευρωπαϊκή νομολογία (αποφάσεις ΔΕΕ), για το κοινό με όλες τις χώρες της Ε.Ε ζήτημα του δανεισμού με ρήτρα ελβετικού φράγκου.
 
Τι και αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στη γνωστή υπόθεση Γεωργίου κατά Ελλάδας εξέδωσε απόφαση η οποία είναι πράγματι κόλαφος για τη χώρα μας. Αφού η Ελλάδα καταδικάσθηκε με αυστηρούς όρους από το Δικαστήριο του Στρασβούργου για προσβολή του δικαιώματος για δίκαιη δίκη, επειδή ο Άρειος Πάγος ως ανώτατο δικαστήριο αρνήθηκε να υποβάλει προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο του Λουξεμβούργου.
 
Τι και αν οι ελληνικές τράπεζες καταγράφουν για δεύτερη κατά σειρά χρονιά υψηλά κέρδη καθώς στην τελική γραμμή του ισολογισμού τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους που αντιστοιχούν στους μετόχους διαμορφώθηκαν για το έτος χρήσης 2023 στα 3,65 δις ευρώ.
 
Τελικά, αναρωτιούνται οι δανειολήπτες με ρήτρα ελβετικού φράγκου που… ‘’έμειναν Ευρώπη’’… μήπως δεν πρέπει για κανέναν λόγο να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) το ζήτημα της σχηματισθείσας νομολογίας στην Ελλάδα περί δανεισμού σε ελβετικό φράγκο, καθώς κάτι τέτοιο θα άλλαζε την πορεία της εκκρεμούς εκδίκασης των αγωγών των υπολοίπων τραπεζών;
Μήπως θα εξανεμίζονταν ακόμη και το άλλοθι της εκάστοτε κυβέρνησης του τόπου μας περί αδυναμίας νομοθετικής επίλυσης λόγω σχετικής εκδοθείσας νομολογίας του Αρείου Πάγου, η οποία δικαιώνει τις πρακτικές των τραπεζών;
 
Ωστόσο η συγκεκριμένη «επιλογή» απάντησης και συνολικής διαχείρισης της καταγγελίας από την  αρμόδια πολιτική Επιτροπή έχει και μια άλλη ανάγνωση αρκετά ενθαρρυντική όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι και οι δανειολήπτες, αφού η επιτροπή κλείνει το μάτι για έναν άλλον δρόμο. Από την απάντησή της προκύπτει παραδοχή μεμονωμένης παραβίασης (αφού δεν… προκύπτει ότι υπάρχει γενική πρακτική…) από πλευράς Αρείου Πάγου, για την οποία αφού δεν παραπέμπει στο ΔΕΕ την καταγγελία χιλιάδων Ελλήνων δανειοληπτών, ταυτόχρονα δεν διστάζει να τους επισημάνει την επιλογή να κινηθούν δικαστικά κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, ώστε το κράτος να αποκαταστήσει τη ζημία που υπέστησαν οι δανειολήπτες από την παραβίαση του δικαίου της Ε.Ε. η οποία του καταλογίζεται.
 
Στα πλαίσια αυτά ο πανελλήνιος σύλλογος δανειοληπτών ελβετικού φράγκου ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ., προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας για αποκατάσταση της ζημίας που έχουν υποστεί, τονίζοντας σε ανακοίνωση, ότι:
‘’ Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το γάντι και να ακολουθήσουμε «ευλαβικά» την προτροπή τους! Γεννάτε πλέον η υποχρέωση και όχι η επιλογή να πράξουμε και εμείς όπως σχετικά έπραξαν πολλές κοινωνικές, εργασιακές ομάδες της χώρας μας (συνταξιούχοι, ένστολοι, γιατροί, οι ίδιοι οι δικαστικοί κ.α.) και να στραφούμε κατά της ελληνικής δημοκρατίας, ώστε η ίδια, με γενναιότητα να αποκαταστήσει τη ζημία που υποστήκαμε! ’’

Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 9:28 am


«Spring and Fall»: Η νέα δουλειά της σοπράνο Γεωργίας Μπαλαμπίνη από την Τρίπολη (vid)

Η σοπράνο Γεωργία Μπαλαμπίνη έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική στην Τρίπολη και σήμερα έχει κατακτήσει το διεθνές στερέωμα. Από το  Απολλώνιο Ωδείο και την παιδική χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, συνέχισε τις σπουδές της στο Αττικό Ωδείο Αθηνών και αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί λαμβάνοντας το πρώτο της βραβείο. Από τότε ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα ως λυρική σοπράνο με έμφαση στο Ορατόριο-Λιντ, την παλαιά μουσική και το Μπαρόκ (δείτε συνέντευξή της στο arcadiaportal.gr ΕΔΩ).

Η Γεωργία Μπαλαμπίνη συμμετέχει στο άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο «Spring and Fall», μαζί με πολύ αξιόλογους ερμηνευτές (Ερασμία Μακρίδη, Jason Crosby Mistsis και Αμαλία Τζίτζη), τρεις πολύ ιδιαίτερες νέες φωνές, και περιλαμβάνει πέντε τραγούδια πάνω σε πέντε ποιήματα κλασσικών ποιητών, σε σύνθεση-μελοποίηση του πολύ εμπνευσμένου δημιουργού Chris Sake και στο πιάνο με τον εξαιρετικό συνθέτη πιανίστα-ενορχηστρωτή Στάθη Άννινο.

Απολαύστε το άλμπουμ ΕΔΩ.

Video: 

Christos Sakellariou- Spring And Fall (by Gerard Manley Hopkins) ft. Georgia Balabini

Video of Christos Sakellariou- Spring And Fall (by Gerard Manley Hopkins) ft. Georgia Balabini

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 9:17 am


Τρίπολη: Συνελήφθη 49χρονος για παράνομη μεταφορά μεταναστών

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθη, χθες (5.7.2024) και πρώτες πρωινές ώρες στην Αρκαδία, 49χρονος αλλοδαπός, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στην Τρίπολη, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 49χρονος, όπου διαπιστώθηκε να επιβαίνουν σε αυτό ακόμη -2- αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 47 ετών, αντίστοιχα.

Άπαντες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, όπου από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο ανωτέρω 49χρονος μετέφερε τους -2- αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη Χώρα, από την Ηλεία στην Αργολίδα.

Τέλος, κατασχέθηκαν το όχημα της παράνομης μεταφοράς, -1- κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των -800- ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Αρκαδίας.

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 9:07 am


Νέος προπονητής στην Δημητσάνα ο Γιάννης Αποστολόπουλος

Ο Γιάννης Αποστολόπουλος επιστρέφει στους πάγκους και αναλαμβάνει προπονητής στην Δημητσάνας όντας αυτός ο εκλεκτός της διοίκησης της Γορτυνιακής ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Αναλυτικά

Η Διοίκηση της Αθλητικής Ένωσης Δημητσάνας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Γιάννη Αποστολόπουλο, στην θέση του επικεφαλής του προπονητικού team του συλλόγου.

Ο Κος Αποστολόπουλος είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή επιπέδου: "UEFA B", με πλούσια εμπειρία στις τοπικές αλλά και στις εθνικές κατηγορίες.

Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Εκ της Διοίκησης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 9:02 am


Στο Μελιτζάzz ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός (pics)

Το Λεωνίδιο, όπου αυτές τις ημέρες διοργανώνεται το 12ο Μελιτζάzz, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός. Ο ίδιος σε ανάρτησή του σημειώνει:

Είχα τη χαρά να επισκεφθώ το πανέμορφο Λεωνίδιο με αφορμή το φεστιβάλ ‘Μελιτζάζ 2024’, το οποίο κάθε χρόνο μας φέρνει πιο κοντά στις ρίζες μας, στην παράδοσή μας και στους ανθρώπους που με την προσφορά τους κρατούν ζωντανή την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Το φετινό φεστιβάλ αντλεί την έμπνευσή του από την περιπλάνηση των Τσακώνων στον κόσμο, λόγω της μετανάστευσης και της ξενιτιάς, σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής.
Αυτές οι περιπλανήσεις, γεμάτες δυσκολίες και προκλήσεις, αλλά και ελπίδα και όνειρα, μας θυμίζουν τις αξίες της επιμονής, της εργατικότητας και της αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας.
‘Μελιτζάζ’ σημαίνει πέντε ημέρες γεμάτες πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσική, γεύσεις και ενέργεια!
Και φυσικά κόσμο από κάθε γωνιά της χώρας!
Συγχαρητήρια σε όλους! 
Και του χρόνου!

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 8:45 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας