Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης: Ξεκινά η περίοδος των θερινών εκπτώσεων την Δευτέρα 8/7

Από την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 ξεκινά η περίοδος των θερινών εκπτώσεων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024.

Κατά την περίοδο αυτή μπορούν οι εμπορικές επιχειρήσεις να πωλούν τα εμπορεύματά τους με μειωμένες τιμές, τις οποίες θα αναγράφουν σαφώς και μάλιστα σε αντιδιαστολή με τις προηγούμενες τιμές, τις οποίες μπορούν να αναγράφουν διαγραμμένες.

Οι προηγούμενες τιμές θα πρέπει να είναι οι χαμηλότερες τιμές που ίσχυαν κατά τις τελευταίες 30 ημέρες από την εφαρμογή των εκπτωτικών τιμών. Επίσης οι επιχειρήσεις μπορούν συμπληρωματικά να χρησιμοποιούν και ποσοστά που να δείχνουν τις εκπτώσεις.

Ο Εμποροβιομηχανικός σύλλογος Τρίπολης την Κυριακή 14/7/24 προτείνει τα καταστήματα της πόλης μας να είναι ΚΛΕΙΣΤΑ.

                                            Ο Πρόεδρος

                                             Θέμης Ζούζουλας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 8:53 pm


Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση θα δοθεί τα Χριστούγεννα στους συνταξιούχους

Τη μείωση της ανεργίας και την έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί στους συνταξιούχους τα Χριστούγεννα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το υπουργείο Εργασίας.

Χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις την τελευταία 5ετια και σταχυολογώ την εντυπωσιακή μείωση εργασίας, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Με αφορμή την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας τυου εργαζομένου. Αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Τα οφέλη στην αποτύπωση της πραγματικής υπερωριακής απασχόλησης είναι ήδη ορατά στους εργαζόμενους».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε, επίσης, «ειδική μνεία στην ανάγκη να κάνουμε βελτιώσεις για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας των γυναικών, των νέών, των συνταξιούχων των ΑμεΑ» σημειώνοντας ότι «170.000 συνταξιούχοι έχουν επιλέξει να συνεχίζουν την εργασία ενισχύοντας τα εισοδήματά τους και διεκδικώντας μεγαλύτερη σύνταξη στο μέλλον».

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι είναι σημαντικά τα προγράμματα της ΔΥΠΑ που «τρέχουν». «Μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπενθύμιε ότι «φέτος θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς και να θυμίσω ότι τα χρήματα προέρχονται από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 8:30 pm


Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή των Αγίων Αναργύρων στο Στενό (pics)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο χωριό μας καθώς κ ανήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία μετ αρτοκλασίας.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό προκειμένου και να λάβει την χάρη των Αγίων.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και εθελοντές φρόντισαν το εξωκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων να είναι όμορφα στολισμένο και καθαρό.

Ο Σύλλογος μας σε άψογη συνεργασία με το Συμβούλιο της Κοινότητας συμμετείχαν στην Αρτοκλασία, προσφέροντας τους άρτους.

Χρόνια πολλά στον Σύλλογο μας που φέρει την ονομασία των Αγίων Αναργύρων και Χρόνια πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 8:15 pm


Ανέλαβε τον Ηρακλή ο Ανδρέας Κασκαμπάς

Ο Ανδρέας Κασκαμπάς είναι ο εκλεκτός για να καθίσει στον πάγκο του Ηρακλή Βερβένων με τους «μπλε» να ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον έμπειρο Κυνουριάτη τεχνικό.

Δελτίο Τύπου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ηρακλή Βερβένων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη του προπονητή Ανδρέα Κασκαμπά!

Το βιογραφικό του Ανδρέα είναι γνωστό. Έχει διατελέσει προπονητής σε Πανθυρεατικό, Αχιλλέα Παραλίου Άστρους και Ηρακλή Βερβένων.

Επίσης έχει κατακτήσει αρκετά πρωταθλήματα ως παίκτης και προπονητής.

Το όνομα του έχει συνδεθεί με τις χρυσές σελίδες του Ηρακλή κατά το παρελθόν ως παίκτη.

Το ΔΣ σε συνεννόηση με τον προπονητή έχει βάλει σε εφαρμογή το πλάνο της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπου στόχος είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου που συνάμα θα παίζει όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Coach Ανδρέα καλώς ήρθες σπίτι σου!

Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία με υγεία και να πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι μας.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 8:14 pm


Διαλειμματική νηστεία: Τα καλά τα ξέρεις... Τα κακά;

Όταν όλες οι δίαιτες έχουν αποτύχει, η διαλειμματική νηστεία -δεν τρώω τίποτα όλο το βράδυ- φαντάζει μονόδρομος για να ετοιμάσεις το σώμα σου για τις διακοπές του Αυγούστου. Είναι όμως η παράλειψη γευμάτων η λύση ή κινδυνεύεις;

Πρόσφατη έρευνα ωστόσο θέτει ερωτήματα για το πόσο αποτελεσματικό είναι για όλους ανεξαιρέτως ένα πρόγραμμα που αποκλείει από την διατροφή ένα ολόκληρο γεύμα.

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά... Τι συμβαίνει όταν παραλείπουμε το βραδινό;

 

Διαβάστε περισσότερα για τη διαλειμματική νηστεία και τα «κακά» που μπορεί να προκαλέσουν

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 8:00 pm


ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ παραμένει ηθικά εκτεθειμένη

«Είναι αστείο ο Π. Μαρινάκης να παρουσιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ωσάν να κραδαίνει τη ρομφαία της ηθικής με αφορμή την περίπτωση Αυγενάκη», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το "νευρικό" πρώην υπουργό τον απέπεμψαν μόνο αφού δημοσιοποιήθηκε το σχετικό βίντεο και ενώ είχαν ενημερωθεί νωρίτερα, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε. Επιπλέον, μπορεί να λέει τώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι ο Λ. Αυγενάκης δεν θα πολιτευτεί ξανά με ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά αν είναι έτσι, γιατί δεν ανακοινώνουν κι επίσημα τη διαγραφή του από το κυβερνών κόμμα;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η ΝΔ παραμένει ηθικά εκτεθειμένη, και όχι μόνο για την περίπτωση Αυγενάκη. Να θυμίσουμε ξανά πώς καλύπτει η κυβέρνηση τα στελέχη της που εμπλέκονται π.χ. στην υπόθεση των μπαζώματος των Τεμπών;», συνεχίζει και καταλήγει:

«Για τα υπόλοιπα που είπε σήμερα ο Π. Μαρινάκης, περί κωλοτούμπας και αγάπης για την καρέκλα, μάλλον δεν χρειάζεται απάντηση. Η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να ξυπνήσει αντιΣΥΡΙΖΑ αντανακλαστικά είναι καταδικασμένη σε αποτυχία».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 7:45 pm


Συνελήφθη 24χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία

Αναγνωρίσθηκαν -22- ανήλικα και -2- ενήλικα θύματα, τα οποία απεικονίζονταν χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία, μέσω διαδικτύου.
Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος είχε πρόσφορο προς διαμοιρασμό μέσω διαδικτύου μεγάλο όγκο φωτογραφιών και βίντεο με πορνογραφικό υλικό γυναικών. Ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν -22- ανήλικα και -2- ενήλικα θύματα που απεικονίζονταν στο υλικό χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η συνέχιση της αυτεπάγγελτης αστυνομικής προανάκρισης, ενώ ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε η εμπλοκή του 24χρονου στην υπόθεση.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν -2- σκληροί δίσκοι, των οποίων ο ανωτέρω ήταν κύριος και αποκλειστικός χρήστης. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, από την εργαστηριακή εξέταση των οποίων προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον αρμόδιο Ανακριτή εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με το οποίο και συνελήφθη ο 24χρονος και οδηγήθηκε ενώπιόν του. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν
πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
 Τηλεφωνικά: 11188
 Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
 Μέσω twitter: @CyberAlertGR
 Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
 Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 7:20 pm


Η Ματούλα Ζαμάνη στις 18 Αυγούστου έρχεται στο Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Ανδρέα

Η Ματούλα Ζαμάνη έρχεται στο Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Ανδρέα Αρκαδίας την Κυριακή 18 Αυγούστου.. με καινούργιο ήχο καινούργια τραγούδια καινούργια χαρά

Σε έναν κόσμο που όλο μας στενεύει με μοναδικό όπλο την αγάπη και τη μοιρασιά…

Μαζί της :

Αποστόλης Μαλλιάς : Κλαρίνο, Φλογέρες Αποστόλης Γιάγκος : Πλήκτρα, Moog Ανδρέας Ανδρέου : Λαούτο, Ούτι Διονύσης Μακρής : Μπάσο Θωμάς Κωστούλας : Pads, Loops, Τύμπανα

Γιάννης Ταβουλάρης : Sound Εngineer Γιώργος Κολεβέντης : Monitoring Γιώργος Ρώμας : Φωτισμοί

Παραγωγή: flaskomilia · Βαγγέλης Ρόκας Artwork : Διασυνώ Πρωτοβρόχις

Συμμετέχει το Ξέφραγο Αμπέλι..

Το Ξέφραγο Αμπέλι είναι ένα μουσικό συγκρότημα με σαφείς επιρροές από την νησιωτική μουσική παράδοση.

Το κέφι, ο χορός και η διάδραση με το κοινό είναι τα δυνατα σημεία του σχήματος.

Με αφετηρία τη Σίφνο και γυρνώντας όλη την Ελλάδα, συνδυάζουν την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού με τη ζωντάνια, τον παλμό και την αμεσότητα της σύγχρονης διασκέδασης.

Σπυρος Λεμπέσης: βιολί

Γρήγορης Λεμπέσης: λαούτο

Αντιγόνη Σταππα: κιθαρα

Εμμανουήλ Παλιάκης: κρουστα, πνευστά

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΚαπΕλλας Μεζεδοπωλείον
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 6944809502

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 7:05 pm


Μητσοτάκης: Στόχος η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας παντού

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί το μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε όλους τους τομείς της Οικονομίας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν τη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, με την υπουργό Νίκη Κεραμέως. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος είναι να καταγράφεται και να αμείβεται ο πραγματικός χρόνος εργασίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε παράλληλα ότι είναι απολύτως εφικτός ο στόχος να φτάσει ο κατώτατος τα 900 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, προσθέτοντας «Να κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να τονώσουμε τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας νέους, γυναίκες αλλά και συνταξιούχους»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρέπει «να γεφυρώσουμε αυτή την κατάσταση που υπάρχει στην αγορά εργασίας και πρόσθεσε «η μετάκλιση εργαζομένων από το εξωτερικό είναι μια λύση ανάγκης, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα σε κρίσιμους τομείς της Οικονομίας, όπως ο πρωτογενής τομές και οι κατασκευές»

Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του γιατί οι πρόσφατες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους συνταξιούχους έχουν αποδώσει αποτελέσματα, με 170.000 να έχουν κάνει εγγραφή στην σχετική πλατφόρμα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 6:45 pm


Φορολογικές δηλώσεις 2024: Τρεις εβδομάδες προθεσμία για να διορθωθούν οι προσυμπληρωμένες

Eurokinissi

Με τη νέα διαδικασία, που εφαρμόζεται πρώτη φορά φέτος, οριστικοποιήθηκαν αυτόματα 422.878 δηλώσεις. Από αυτές:

- 132.222 φορολογούμενοι (31,3%) θα λάβουν επιστροφή φόρου, με μέσο όρο επιστροφής τα 128 ευρώ.

- Για 237.434 φορολογούμενους (56,2%) το αποτέλεσμα της δήλωσης ήταν μηδενικό.

- Επιπλέον φόρο καλούνται να πληρώσουν 109.699 φορολογούμενοι (25,9%), με το μέσο φόρο να διαμορφώνεται σε 402 ευρώ. Το συνολικό ποσό του επιπλέον φόρου ανέρχεται σε 44.098.998 ευρώ.

- Βάσει τεκμηρίων έχουν φορολογηθεί 93.204 υπόχρεοι και 5.093 σύζυγοι/Μέρη Συμφώνου Συμβίωσης.

Σε περίπτωση που απαιτείται διόρθωση ή συμπλήρωση των ανωτέρω δηλώσεων, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση χωρίς κυρώσεις από τις 2 Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου. Εφόσον λοιπόν ο φορολογούμενος δει το εκκαθαριστικό και το βρει αδικαιολογήτως «φουσκωμένο», υπάρχει χρόνος να διορθώσει τα στοιχεία που θεωρεί λανθασμένα.

Ταυτόχρονα, έως σήμερα έχουν αποσταλεί 8.036 μηνύματα σε φορολογούμενους που μεταβλήθηκαν τα δεδομένα τους και δεν κατέστη δυνατή η προσυμπλήρωση και η αυτόματη οριστικοποίηση της δήλωσής τους. Στο προσεχές διάστημα θα αποσταλούν μηνύματα για τον ίδιο λόγο, σε επιπλέον 6.930 φορολογουμένους.

Αντίστοιχα δρομολογείται και η ενημέρωση φορολογουμένων που υπέβαλαν δηλώσεις, αλλά εστάλησαν, μεταγενέστερα της υποβολής, στοιχεία από δημόσιους/ιδιωτικούς φορείς που μεταβάλλουν τα τελικά εισοδήματά τους. Οι φορολογούμενοι που έλαβαν ή θα λάβουν τα σχετικά μηνύματα πρέπει να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 26 Ιουλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 6:20 pm


Φωτιά στον Άγιο Βλάση

Φωτιά βρίσκεται αυτή την στιγμή (απόγευμα Πέμπτης 4 Ιουλίου) σε εξέλιξη στο πίσω μέρος του Αγίου Βλάση όπως ενημερωθήκαμε σε επικοινωνία μας με το συντονιστικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Μάλιστα δόθηκε ΄άμεσα σήμα να σηκωθούν εναέρια μέσα για να συνδράμουν την ίδια στιγμή που στο σημείο βρίσκονται επί τόπου ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και επιχειρούν.

18:30 Τελευταία Ενημέρωση: Λήξη συναγερμού. Υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο με την φωτιά να σβήνει έπειτα από την έγκαιρη επέμβαση των ισχυρών πρυσβεστικών δυνάμων στο σημείο.

18:20 Τελευταία Ενημέρωση: Η φωτιά ξέσπασε από κεραυνό. Η γρήγορη επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν κομβική για να μην επεκταθεί το μέτωπο

Φωτογραφία αρχείου ArcadiaPortal.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 6:02 pm


Χειροπέδες σε άνδρα για διακίνηση ναρκωτικών στα Νότια Προάστια της Αττικής

Eurokinissi

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών άνδρας για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στη σύλληψη άνδρα ο οποίος διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στα νότια προάστια της Αττικής, καθώς και σε χώρους εστίασης και αναψυχής, προέβη η δίωξη Ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν επίσης κεταμίνη, κοκαΐνη, παραισθησιογόνα μανιτάρια, MDMA, ναρκωτικά δισκία, πιστόλι, σιδηρογροθιά και μαχαίρια

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αερολιμένα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα νότια προάστια της Αττικής, καθώς και σε χώρους αναψυχής και εστίασης.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες παραλάμβανε μέσω ταχυδρομικών δεμάτων.

Η σύλληψη του ημεδαπού πραγματοποιήθηκε, μεσημβρινές ώρες, προχθές Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, μετά από αστυνομική επιχείρηση «ελεγχόμενης παράδοσης» ταχυδρομικού δέματος, το οποίο ο ίδιος είχε εισάγει στην ελληνική επικράτεια στις 28 Ιουνίου 2024 και εντός του οποίου βρέθηκαν -3- νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -3.010- γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, όπου εντοπίστηκαν επιπλέον ποσότητες ναρκωτικών καθώς και όπλα, νάιλον συσκευασίες και μηχανήματα σφράγισης συσκευασιών και εκτύπωσης ετικετών.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-12- κιλά και -61,2- γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,
-1.860- γραμμάρια κεταμίνη, πετσέτες εμποτισμένες με MDMA, βάρους -5.880- γραμμαρίων,
-1,7- γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα),
-28- ναρκωτικά δισκία,
-0,2- γραμμάρια ροζ κοκαΐνη,
-35- γραμμάρια παραισθησιογόνα μανιτάρια,πιστόλι,
-53- φυσίγγια,
-2- μαχαίρια και σιδηρογροθιά,
-3- ζυγαριές ακριβείας,
-3- κινητά τηλέφωνα,
- μηχανήματα πλαστικοποίησης και σφράγισης συσκευασιών, καθώς και εκτύπωσης ετικετών,
- ταχυδρομικό δέμα και πλήθος νάιλον συσκευασιών

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 6:00 pm


Σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να μειωθεί ελαφρώς στο 2,5% τον Ιούνιο του 2024, από 2,6% το Μάιο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Ιούνιο (4,1%, σταθερά σε σχέση με το Μάιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,5%, έναντι 2,6% το Μάιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,7%, σταθερά σε σχέση με το Μάιο) και την ενέργεια (0,2%, έναντι 0,3% το Μάιο).

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός εκτιμάται ότι παρέμεινε σταθερός στο 2,4% τον Ιούνιο, σε σχέση με το Μάιο. Το επίπεδο αυτό του πληθωρισμού είναι εντός του στόχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (κοντά στο 2%-2,5%).

Τον Ιούνιο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν το Βέλγιο (5,5%), η Ισπανία (3,5%) και η Κροατία και η Ολλανδία (και οι δυο 3,4%).

Τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Φινλανδία (0,6%), η Ιταλία (0,9%) και η Λιθουανία (1%).

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 5:40 pm


ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το επίδομα κατάρτισης των 400 ευρώ

Μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για συνολικά 50.000 ανέργους υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση ΕΔΩ

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 5:20 pm


ΕΦΚΑ: Ποιοι πρέπει να τα ρυθμίσουν χρέη μέχρι 21 Ιουλίου

Μέχρι τις 21 Ιουλίου μπορούν 40.000 οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) να ρυθμίσουν τα χρέη άνω των  150.000 ευρώ που έχουν προς τον ΕΦΚΑ χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα. Εάν δεν προβούν σε αυτήν την ενέργεια οι παραπάνω, τότε από τις 21 Ιουλίου ο ασφαλιστικός φορέας  θα δώσει εντός Αυγούστου στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία τους και τις οφειλές τους.

Oι οδηγίες:

Μάλιστα σύμφωνα με οδηγίες που έχει δώσει ο  ΕΦΚΑ προς τους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών θα πρέπει να μέχρι τις  21 Ιουλίου 2024 να τακτοποιηθούν 40.000 εκκρεμείς ασφαλιστικές υποθέσεις φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Επίσης επισημαίνεται πως οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ έχουν πάρει εντολές:

    να ελέγξουν και να επικαιροποιήσουν το Μητρώο Εργοδοτών e-ΕΦΚΑ για την ορθή καταχώριση της νομικής μορφής  για Δημόσιες Υπηρεσίες και ΝΠΔΔ λόγω της εξαίρεσης τους από τη δημοσιοποίηση.
    να οριστικοποιήσουν εκκρεμείς αποφάσεις Τοπικών  Διοικητικών Επιτροπών, Διοικητικών Δικαστηρίων κλπ οι οποίες επιφέρουν μείωση της βεβαιωμένης οφειλής.
    να  οριστικοποιήσουν εκκρεμείς αιτήσεις διαγραφής, εξαίρεσης κλπ με ταυτόχρονη ηλεκτρονική  αποστολή ΚΕΑΟ των σχετικών τροποποιητικών  πράξεων.
    να καταχωρίσουν στον ΟΠΣ/e-ΕΦΚΑ πληροφοριών αναστολής είσπραξης βάσει: δικαστικών πράξεων/αποφάσεων ή αιτήσεων θεραπείας επί υποβληθεισών καταγγελιών/δηλώσεων απασχόλησης
    να ελέγξουν την παραγραφή χρηματικών απαιτήσεων από μη  καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές, τομέων, κλάδων και λογαριασμών ενταχθέντων στον e-ΕΦΚΑ κατ΄εφαρμογή των γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων.
    να διενεργήσουν συμψηφισμούς( μέσω διενέργειας ελέγχου δηλωθέντων-καταβληθέντων ή της έκδοσης Αποφάσεων Συμψηφισμού ΑΠΣΥ)

Οι εξαιρέσεις

Εξαιρούνται από τη λίστα της δημόσιας διαπόμπευσης:

    Τα χρέη των νομικών προσώπων εντός του στενού ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα
    Οι οφειλές που έχει έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτες είσπραξης
    Οι οφειλές που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής.
    Οι οφειλές που τελούν υπό αναστολή καταβολής  με προσωρινή  διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου
    Οι  οφειλές που προέρχονται από αποβιώσαντες κι ανήλικους.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 5:00 pm


Το βοηθητικό γήπεδο του Λεωνιδίου θα είναι κλειστό για το κοινό

Λόγω εργασιών στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, από αύριο 5 Ιουλίου 2024 και έως το τέλος των εργασιών απαγορεύεται η είσοδος.

Θα ενημερωθείτε εκ νέου με την ολοκλήρωση του.

Δήμος Νότιας Κυνουρίας

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 4:50 pm


Κηδεία του Σταύρου Ι. Ψιμούλη

Η κηδεία του Σταύρου Ι. Ψιμούλη θα γίνει αύριο Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα Τρίπολης.

Δείτε το πρόγραμμα

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, υιό, αδελφό και  ΣΤΑΥΡΟ  θανόντα κηδεύομε αύριο Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα Τρίπολης. 

Η σορός θα ευρίσκεται στον Ιερό Ναό από ώρα 6.30 μ.μ. Παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν να προσευχηθούν μαζί μας για την ανάπαυση της ψυχής του. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 4:43 pm


Απολογισμός δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών στην Αρκαδία (vid)

Με αφορμή στην 26η Ιουνίου, όπου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και η οποία σηματοδοτεί την συνεχή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εξάρτησης, πραγματοποιήθηκαν δράσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αρκαδίας «Ανέλιξη» και η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, με αφορμή την ολοκλήρωση της «Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη» πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 4 Ιουλίου στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης στην Τρίπολη.

Στις δηλώσεις τους ο κ. Δημήτρης Βόσνος, Πρόεδρος Δ.Σ. Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» η κυρία Μαρία Βουδούρη, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» και η κυρία Μαρία Οικονομάκου, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, έδωσαν το μήνυμά τους και ευχαρίστησαν όλους όσους συμμετείχαν στις δράσεις.
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Απολογισμός δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Video of ArcadiaPortal.gr Απολογισμός δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 4:39 pm


Αποστολάκη: Το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές πρέπει να διεκδικήσει να είναι πρώτο κόμμα

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, τους υποψηφίους στις εσωκομματικές εκλογές αλλά και τα σενάρια συνεργασίας στην Κεντροαριστερά μίλησε η Μιλένα Αποστολάκη, υποψήφια για τη θέση του προέδρου.

Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας και όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, δήλωσε η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη στον ΣΚΑΪ, ενώ θύμισε ότι στις εκλογές του 2017 οι υποψήφιοι ήταν εννέα.

Στη συνέχεια, η Μιλένα Αποστολάκη τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές πρέπει να διεκδικήσει να είναι πρώτο κόμμα, για να υλοποιήσει αυτό που θέλουν οι πολίτες.

Σημείωσε ότι η υποψηφιότητα για την ηγεσία αφορά την ευθύνη που είναι έτοιμος να αναλάβει κανείς και πρόσθεσε ότι το μήνυμα των Ευρωεκλογών είναι ότι έχει ωριμάσει η ανάγκη για πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα.

Υπογράμμισε ότι η απόσταση από το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πρέπει να επιβάλει νηφαλιότητα σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η ίδια δεν ήταν από τα στελέχη που έθεσαν θέμα ηγεσίας.

«Αλλά το θέμα ετέθη και ο Νίκος Ανδρουλάκης σήκωσε το γάντι» είπε χαρακτηριστικά. «Το ΠΑΣΟΚ με καθαρές θέσεις και με τη δυνατότητα να κάνει αυτό που έκανε πάντα στο παρελθόν, τη σύνθεση ευρύτερων κοινωνικών πλειοψηφιών, μπορεί να είναι η επόμενη προοδευτική κυβερνητική λύση για τον τόπο» σημείωσε η κ. Αποστολάκη και συμπλήρωσε ότι «μέσα από καθαρό σχέδιο και προτάσεις μπορούμε να κάνουμε συμμαχίες».

Άλλο οι κοινωνικές συμμαχίες και άλλο οι συμφωνίες κορυφής, είπε σχολιάζοντας τη συζήτηση για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στο μοντέλο των δημοτικών εκλογών, ενώ πρόσθεσε ότι οι συμμαχίες δεν μπορεί να έρθουν μέσα από συμφωνίες κορυφαίων στελεχών που αναζητούν ρόλο.

Τέλος, η κ. Αποστολάκη δήλωσε ότι με χαρά θα πήγαινε σε ντιμπέιτ.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 4:30 pm


Ο Χάρης Δούκας έχει θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές του Οκτωβρίου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Τέλος στα σενάρια για το μέλλον του στον Δήμο Αθηναίων, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βάζει ο Χάρης Δούκας.

«Θα παραμείνω δήμαρχος, σεβαστές όλες οι απόψεις, όμως έχω τεκμηριώσει τον διττό ρόλο, δεν είναι αντιπαραθετικό, είναι συμπληρωματικό, είναι συγκοινωνούντα δοχεία, ενδυναμώνει τον θεσμό. Προτάσεις και δράσεις που κάνω στην Αθήνα έχουν και εθνική εμβέλεια», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι».

«Δίνω μία μάχη με εθνικά χαρακτηριστικά» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι οι πρωτοβουλίες του θα δώσουν τη δυνατότητα στους Δήμους της χώρας να προβούν σε δράσεις αυτόνομα για τον σχεδιασμό της πόλης τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής με θετικό πρόσημο για την πόλη συνεχίζονται κανονικά καθώς, όπως είπε «τα θετικά έργα είναι θετικά έργα, δεν έχουν ιδεολογία».

Σχολιάζοντας την φράση του Νίκου Ανδρουλάκη «παρέλαβα από την Φώφη Γεννηματά κόμμα, δεν θα παραδώσω συνιστώσα», ο Χάρης Δούκας είπε: «συνιστώσα θα γίνουμε εάν δεν μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα ποσοστά μας. Γιαυτό και κάνω αυτή την προσπάθεια. Δεν κάνω αυτή την προσπάθεια για να κερδίσουμε τον Κασσελάκη αλλά για να γίνουμε η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης που θα κυβερνήσει την χώρα» και σημείωσε ακόμα ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα στα μεγάλα αστικά κέντρα».

«Έλαβα την απόφαση να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές, λόγω του αποτελέσματος», δήλωσε ακόμη, εξηγώντας τον διττό ρόλο του αποτελέσματος. «Μεγάλη μερίδα του κόσμου γύρισε την πλάτη στα κόμματα. Η αύξηση στα ποσοστά δεν αρκεί, χρειάζεται ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά το αν ο Χάρης Δούκας σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, θα εκπροσωπείται από τον Μανώλη Χριστοδουλάκη στη Βουλή, καθώς ο ίδιος δεν θα μπορεί να παρίσταται, επειδή είναι δήμαρχος Αθηναίων, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία συμφωνία» με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για να αναλάβει επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και πως αυτές «οι συζητήσεις για τις καρέκλες και τις θέσεις οδηγούν στην αποστροφή του κόσμου».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 4:16 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας