Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το «χρυσό» καλοκαιρινό φεγγάρι στην Τρίπολη

Τα βράδια του καλοκαιριού συντροφιά με το φεγγάρι κοιτώντας σε μια γωνιά της Τρίπολης με την υπέροχη αυτή θέα να αγγίζει την κάθε ρομαντική ψυχή αυτής της πόλης.

Η φωτογραφία ανήκει στον Κ.Κ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 10:10 pm


Νέος προπονητής στο Λεωνίδιο ο Τάσος Ρεντούλης

Νέο ξεκίνημα για την ομάδα του Λεωνιδίου με τον Τάσο Ρεντούλη να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς για το πρωτάθλημα της Α’ Αρκαδίας.

Ο Τάσος Ρεντούλης λοιπόν είναι ο εκλεκτός για τον ερυθρόλευκο πάγκο με το Λεωνίδιο να ξεκινά επίσημα και τον σχεδιασμό του για την καινούρια σεζόν.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 9:31 pm


Κωτσίρας: Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό

Χαρούμενος για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Γιάννης Κώτσιρας στις πρώτες του δηλώσεις έπειτα από την παραμονή του στο τριφύλλι.

Αναλυτικά

«Από την πρώτη στιγμή προτεραιότητά μου ήταν να μείνω στον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που υπέγραψα νέο συμβόλαιο με την ομάδα και υπερήφανος που θα συνεχίσω να φοράω τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τη διοίκηση για την πρόταση που μου έκαναν. Από τη δική μου πλευρά, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω τον σύλλογο να διεκδικήσει τίτλους και να επιτύχει τους στόχους που θέτει κάθε σεζόν».

Φωτογραφία άρθρου: KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 9:27 pm


Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρίπολης (pics,vid)

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρίπολης διοργάνωσε Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής αυτής ημερίδας αναπτύχθηκαν όλα όσα προσφέρει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας σε όσους ανεξάρτητα από την ηλικία τους αποφασίσουν να φοιτήσουν σε αυτό.

Όπως διατυπώθηκε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι έχουν έναν και μοναδικό σκοπό που είναι αυτός της χαράς της μάθησης που δημιουργεί το αίσθημα της γνώσης.

Στη εκδήλωση το πρόγραμμα περιλάμβανε τις παρακάτω θεματικές θεματικές ενότητες οι οποίες ήταν:

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΔΕ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ: Αντωνία Δημογέροντα – Διευθύντρια. Δήμητρα Φαμελίτη – Υποδιευθύντρια. Ευθαλία Τσεγγελίδου – Σύμβουλος Σταδιοδρομίας.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ: – Έκθεση έργων των μελών του Τραίνου του Πολιτισμού και ποιήματα από τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ. – Θεατρικό δρώμενο από την Ομάδα ερασιτεχνικού θεάτρου – Δράστες.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΔΕ:

1. Απαγγέλλω – Δρω – Αναπλαισιώνω στο Σύμπαντης Ελληνικής Ποίησης – Εκπαιδεύτρια Φαμελίτη Δήμητρα.

2. «Ταξίδι» και «Η Αρκαδία ως τόπος οικείος και μυθολογικός» – Εκπαιδεύτρια Αργυροπούλου Παναγιώτα.

3. Ουδείς αγεωμέτρητος εισίτω – Εκπαιδευτής Σπυρόπουλος Γεώργιος.

4. Γνωρίζουμε και Κατασκευάζουμε τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας – Εκπαιδευτής Παναγιώτης Παπαδημητρίου ΠΕ79.

5. Είναι το Διαδίκτυο ασφαλής χώρος; – Εκπαιδεύτρια Λαουρέτα Στεργιοπούλου.

6. Εξέλιξη της ζωής – Εκπαιδευτής Καλασιούντας Σταμάτης.

7. Πολιτισμός και Μαγειρική – Εκπαιδεύτρια Κωστοπούλου Ιωάννα.

8. Χλωρίδα και πανίδα της ελληνικής υπαίθρου, εκπ/της Καντέλης Θεοδ.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε με συνοπτική ανασκόπηση της χρονιάς με τις εκδηλώσεις, τις δράσεις αλλά και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Ακολούθησε η απονομή τίτλων, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον αποχαιρετισμό με τραγούδι.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρίπολης

Video of ArcadiaPortal.gr Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 9:05 pm


Συγκλονιστικά βίντεο και εικόνα με το «πληγωμένο» Canadair που χτύπησε σε δέντρο

Η φωτογραφία με τη ζημιά στο πυροσβεστικό αεροσκάφος και τα βίντεο από την ριψοκίνδυνη ρίψη κόβουν την ανάσα.

Το βίντεο με το Canadair που «έξυσε» κορυφή πεύκου ενώ επιχειρούσε στη φωτιά, στη Ναύπακτο, είναι συγκλονιστικό.

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος κατέβηκε πολύ χαμηλά για να κάνει ρίψη νερού και μόλις ο πιλότος έκανε την κίνηση να ανεβάσει το αεροσκάφος, ένα κομμάτι από το αριστερό φτερό προσέκρουσε επάνω στο δέντρο με αποτέλεσμα να υποστεί φθορά.

Ωστόσο, η εμπειρία και η ψυχραιμία του πιλότου έπαιξαν καταλυτικό ρόλο ώστε να μην υπάρξει ατύχημα, με συνέπειες που κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει.

Η φωτογραφία που δημοσιεύει το flash.gr, είναι αποκαλυπτική: Το Canadair φαίνεται «πληγωμένο» στο αριστερό φτερό ενώ επάνω του είναι ακόμη τα «σημάδια» από το «κλάδεμα» της κορυφής του πεύκου.

Δείτε Εδώ περισσότερα

Φωτογραφία Eurokinissi

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 8:52 pm


Δημήτρης Πτωχός: Με συνέπεια και υπευθυνότητα ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας

«Η στρατηγική μας συνάδει με τις Ενωσιακές και Εθνικές πολιτικές, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες της Περιφέρειάς μας, τις οποίες θέτουμε ως προτεραιότητα. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε την Πελοπόννησο στην πορεία σύγκλισης με τις πιο ανεπτυγμένες περιφέρειες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027.

Επίσης, επεσήμανε, ζητήματα της νέας προγραμματικής περιόδου, τα οποία θα πρέπει να διευθετηθούν, προκειμένου το Πρόγραμμα να καλύψει τις σημαντικές αναπτυξιακές ανάγκες της Περιφέρειας, όπως η προστασία των ηλικιωμένων, η κάλυψη των άμεσων και σοβαρών αναγκών για μεταφορικές υποδομές και ο περιορισμός των οριζόντιων πολιτικών στα Περιφερειακά Προγράμματα, με εστίαση και χρηματοδοτική ένταση στην κάλυψη αναγκών της Περιφέρειας.

«Η μεγάλη αύξηση της τάξεως του 60% μας γεμίζει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά, σχετικά με την αύξηση των διαθέσιμων πόρων.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027, συνήλθε στην 3η Συνεδρίασή της, την Τρίτη 25 Ιουνίου στην Καλαμάτα, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, στην οποία παρέστησαν 41 μέλη με δικαίωμα ψήφου επί συνόλου 61 μελών (26 δια ζώσης και 15 διαδικτυακά), και 6 μέλη χωρίς δικαίωμα ψήφου επί συνόλου 9 μελών.

Κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών, ο προϊστάμενος της Γεωγραφικής Μονάδας Ελλάδα – Κύπρος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης, κος Rasmussen, εξέφρασε την ικανοποίησή του και συνεχάρει την Διαχειριστική Αρχή και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το υψηλό επίπεδο ολοκλήρωσης του ΕΠ «Πελοπόννησος» 2014-2020 και για τις υψηλές επιδόσεις (τις καλύτερες σε επίπεδο Ένωσης) του Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027.

Επίσης, ο προϊστάμενος της αντίστοιχης Γεωγραφικής Μονάδας της Γενικής Δ/νσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης, κος Paquet, επισήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα Εθνικά Σχέδια Δράσης είναι σε πολύ καλή θέση για σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων και κοινωνικής συνοχής, τομείς που στο ευρωβαρόμετρο φαίνεται ότι εστιάζουν οι ευρωπαίοι πολίτες.

Με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος ανέφερε ότι παρ’ όλο που κατά την περίοδο 2014-2020, παρουσιάσθηκαν σημαντικές δυσκολίες εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, όπως ανώριμα τεχνικά έργα και συνεχόμενες κρίσεις, τελικά τα Προγράμματα ολοκληρώθηκαν αποτελεσματικά, με ιδιαίτερες επιδόσεις το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητά του ότι θα υλοποιηθούν αποτελεσματικά και με επιτυχία τα Προγράμματα της περιόδου 2021-2027, με παράδειγμα το Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» 2021-2027, το οποίο παρουσιάζει πολύ υψηλές επιδόσεις, με δυναμικό ξεκίνημα.

Ακόμα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, επεσήμανε ότι τα Περιφερειακά Προγράμματα είναι πολύ σημαντικά, διότι αντιμετωπίζουν σοβαρά περιφερειακά και τοπικά προβλήματα.

Στη συνέχεια, παρουσιάσθηκε συνοπτικά από τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος, Αντώνη Ψαράκη, η πρόοδος εφαρμογής του Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την περίοδο 2014 – 2020 και οι προοπτικές ολοκλήρωσής του, οι οποίες καλύπτουν απόλυτα τις αντίστοιχες κανονιστικές διατάξεις.

Τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο εφαρμογής και τις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές ολοκλήρωσης του Προγράμματος.

Να σημειωθεί πως παρουσιάσθηκαν από τους αντίστοιχους δικαιούχος στα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης τα παρακάτω τέσσερα (4) έργα ιδιαίτερης αναπτυξιακής σημασίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» 2021-2027.

1)   Προστασία – Αποκατάσταση και ανάδειξη του Αρχαίου Διόλκου  /  Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας

2)   Μέτρα Σταθεροποίησης Βραχωδών πρανών Κάστρου Μονεμβασιάς / Περιφέρεια Πελοποννήσου.

3)   Συνέχιση Κέντρου Ημερήσιας  Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Ναυπλιέων / Δήμος Ναυπλιέων

4)   Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας και Κινητής Μονάδας στο Δήμο Τρίπολης με περιοχή ευθύνης την ΠΕ Αρκαδίας  / Δήμος Τρίπολης

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027 διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου» και στόχο την ενημέρωση φορέων και πολιτών για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020, την συμβολή του στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τις προοπτικές αξιοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων πόρων, όπως αυτές διαμορφώνονται στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου με ώρα έναρξης 09:30 π.μ. στο  Ξενοδοχείο Elite City Resort, Ναυαρίνου 237, στην Καλαμάτα.

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 8:30 pm


«Εκδηλώσεις της Κοινότητας Αγίου Πέτρου για τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων και την τελετή μνήμης υπέρ των Αμάχων Αγιοπετριτών»

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και η Κοινότητα Αγίου Πέτρου σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις εορτασμού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και την τελετή μνήμης υπέρ των Αμάχων Αγιοπετριτών που εκτελέστηκαν στις 28-29-30 Ιουνίου 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Το πρόγραμμα είναι ως εξής:
Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024
19:30 Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
07:30 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου
10:30 Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου
11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση και εκδήλωση στο Μνημείο των Πεσόντων στη θέση Ταρμίρι,

Ξηροκάμπι
- Εκφώνηση ιστορικού λόγου της ημέρας από τον κ. Νικόλαο Σακελλαράκη, Πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Πέτρου
- Προσκλητήριο Πεσόντων
- Κατάθεση στεφάνων
- Τήρηση ενός λεπτού σιγής
- Εθνικός Ύμνος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 8:15 pm


«Πάρε θέση»: Ο δήμαρχος Τρίπολης επικοινωνεί live με τους δημότες

Στις 8.00 το βράδυ της Κυριακής (30/6/2024) θα μιλήσει live ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, μέσα από το Facebook page του.

O Δήμαρχος Τρίπολης αξιοποιεί ένα σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας, μέσω των social media (facebook).

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 8:00 pm


«Βαρύ φορτίο» πλήρωσαν μέσω του ΦΠΑ τα ελληνικά νοικοκυριά

«Βαρύ φορτίο» πλήρωσαν μέσω του ΦΠΑ τα ελληνικά νοικοκυριά κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2024.

Συγκεκριμένα, η θετική επίδοση σε επίπεδο πρωτογενούς πλεονάσματος, στα 3,2 δισ. ευρώ, είχε την βάση της στην υπερείσπραξη φορολογικών εσόδων, με τον πολυσυζητημένο ΦΠΑ να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του στα οικονομικά των νοικοκυριών.

Έτσι, τα έσοδα από ΦΠΑ που εισέπραξε το κράτος στο διάστημα από Ιανουάριο έως Μάιο 2024 ανήλθαν σε 10,187 δισ. ευρώ όντας αυξημένα έναντι του στόχου κατά 296 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως μόνο ο ΦΠΑ έδωσε άνω του 40% των συνολικών φορολογικών εσόδων, που ήταν και αυτά που στήριξαν τον προϋπολογισμό για το εν λόγω διάστημα.

Η επαναλαμβανόμενη εικόνα των κρατικών εσόδων με τη δυσανάλογα ισχυρή συμβολή του ΦΠΑ σε αυτά, εξηγεί και την σταθερή άρνηση της κυβέρνησης να υποκύψει στις πιέσεις παρά την προσπάθεια μείωσης της ακρίβειας και των υψηλών τιμών.

Το κυβερνητικό επιτελείο είναι «διατεθειμένο» να επωμιστεί το πολιτικό κόστος διατήρησης ενός από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στην Ευρώπη, καθώς εκτιμά πως μείωση του ισοδυναμεί με δημοσιονομικό εκτροχιασμό σε επίπεδο προϋπολογισμού, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο ανακοίνωσε την μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ 13% σε ταξί και καφέ, χωρίς ωστόσο αυτό να αναιρεί πως βρισκόμαστε στη λίστα των χωρών με υψηλούς συντελεστές.

Ο μέσος βασικός συντελεστής ΦΠΑ της ΕΕ είναι 21,6%, περισσότερο από έξι ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερος από τον ελάχιστο βασικό συντελεστή ΦΠΑ που απαιτείται από τον κανονισμό της ΕΕ.

Την πρώτη τετράδα στην ΕΕ με τον ακριβότερο βασικό ΦΠΑ απαρτίζουν η Ουγγαρία (27%), η Κροατία, η Δανία και η Σουηδία (όλες στο 25%), με την Ελλάδα, την Φινλανδία και την Ισλανδία να ακολουθούν με 24%.

Το Λουξεμβούργο επιβάλλει τον χαμηλότερο βασικό συντελεστή ΦΠΑ στο 17%, ακολουθούμενο από τη Μάλτα (18%), την Κύπρο, τη Γερμανία και τη Ρουμανία (όλες στο 19%).

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 7:56 pm


Νέα αποχώρηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών

Οι Σπαρτιάτες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα καθώς αποχώρησε και ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Γεώργιος Ασπιώτης.

Την απόφασή του να λειτουργεί ως ανεξάρτητος βουλευτής, μη εντασσόμενος πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος «Σπαρτιάτες», δηλώνει, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο Γεώργιος Ασπιώτης.

Μετά την αποχώρηση του Γεωργίου Ασπιώτη, οι «Σπαρτιάτες» μένουν με πέντε βουλευτές και οι ανεξάρτητοι βουλευτές γίνονται έντεκα. Στην περίπτωση που οι «Σπαρτιάτες» μείνουν με κάτω από πέντε βουλευτές παύουν να είναι Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 7:30 pm


Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή στη Σπάρτη

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Πράσινο Ταμείο συνδιοργανώνουν το Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου LIFE-IP AdaptInGR.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης 26-28 Ιουνίου στην Αίθουσα Συσκέψεων Διοικητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη.

Το Σεμινάριο δομείται σε τέσσερις επιμέρους ενότητες, όπως φαίνεται και στο Πρόγραμμα που επισυνάπτεται.

Διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται η συμμετοχή σε όλες τις ενότητες του σεμιναρίου για την επιτυχή παρακολούθησή του.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: ΕΔΩ

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 7:15 pm


Νέα φωτιά στο Ορυχείο ΔΕΗ Μεγαλόπολη σβήστηκε εγκαίρως – Πρέπει να χαθούν ζωές για να ασχοληθεί κάποιος;

Πριν από λίγη ώρα ξέσπασε και πάλι φωτιά στον χώρο του ορυχείου ΔΕΗ Μεγαλόπολης, δίπλα σε κεφαλές ταινιοδρόμων. Ευτυχώς η άμεση αντίδραση εργαζομένου που ενημέρωσε την Πυροσβεστική υπήρξε σημαντική και δυνάμεις της Πυροσβεστικής που είναι στο χωριό Χωρέμη πήγαν γρήγορα και μαζί με εργαζομενους της ΔΕΗ την έσβησαν.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που ξεκινάει φωτιά μέσα στο ορυχείο της ΔΕΗ και όλοι είδαμε ποιες ήταν οι συνέπειες από την προηγούμενη, αφού κάηκε το χωριό Χωρέμη.

Η πρώτη στις 8 Ιουνίου, ή δεύτερη προχθές 21 Ιουνίου που έκαψε το Χωρέμη και η τρίτη σήμερα 25 Ιουνίου.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να ελέγξει τον χώρο της, δεν τον επιτηρεί και η έλλειψη προσωπικού μαζί με την εγκατάλειψη έχουν οδηγήσει σε αυτά που γίνονται τώρα. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες.

Αυτό που δεν βλέπουμε , είναι κάποια υπηρεσία και κάποιος αρμόδιος να ελέγχει την ΔΕΗ. Μια ΔΕΗ που δυστυχώς έχει καταντήσει μια ωρολογιακή βόμβα για τους πολίτες και πλέον αποτελεί καθημερινό κίνδυνο.

Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να γίνει, θα πρέπει να χαθούν ζωές για να υπάρχει έλεγχος της ΔΕΗ και της κατάστασης που επικρατεί στα ορυχεία;

Ακούει κανείς; Βλέπει; Θα επέμβει κανείς; Θα ασχοληθεί κανείς ;

Φωτογραφία Αρχείου

Από το kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 6:43 pm


Συντάξεις: Συνεχίζεται η καταβολή των αναδρομικών

Συνεχίζεται η καταβολή των αναδρομικών από τον ηλεκτρονικό ΕΦΚΑ μετά από ελέγχους για τον επανυπολογισμό των συνταξιούχων. Παρότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, όπως ανακοινώθηκε, μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των αναδρομικών μεγαλύτερου μέρους των συνταξιούχων.

Αναλυτικά:

Τον Ιούνιο του 2024 καταβλήθηκαν αναδρομικά ποσά ορθού επανυπολογισμού σε 7.002 συνταξιούχους του τέως ΤΑΠ-ΟΤΕ με ποσό που κατά μέσο όρο ανέρχεται στα 607€. Εκκρεμεί η καταβολή αναδρομικών επανυπολογισμού για ένα μέρος αυτής της κατηγορίας, το οποίο θα ελεγχθεί από τον τέως Φορέα με φυσικό φάκελο.

Σε στάδιο ελέγχου βρίσκεται ο ορθός επανυπολογισμός των συντάξεων της τέως ΤΣΠ-ΕΤΕ και δρομολογείται η πληρωμή μέρους του συνόλου των συνταξιούχων τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ποιες κατηγορίες συνταξιούχων είχαν καταβολές από αναδρομικά;

Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταβλήθηκαν αναδρομικά ποσά στις ακόλουθες κατηγορίες συνταξιούχων:

Τον Νοέμβριο του 2023 ολοκληρώθηκε η διόρθωση του τακτικού υπολογισμού για το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων πρώην εργαζομένων στην τέως Ολυμπιακή Αεροπορία, οι οποίοι ανάλογα με την ειδικότητά τους κατέβαλαν επιπλέον εισφορές. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία, το Μάρτιο του 2024 καταβλήθηκαν τα αναδρομικά ποσά του ορθού επανυπολογισμού. Εκκρεμεί καταβολή αναδρομικών επανυπολογισμού για ένα μέρος αυτής της κατηγορίας που παρουσιάζει ιδιαιτερότητες.

Τον Απρίλιο του 2024 καταβλήθηκαν αναδρομικά ποσά, κατόπιν ορθού επανυπολογισμού για τους συνταξιούχους του τέως ΗΣΑΠ.

Τον Μάιο του 2024 έγινε καταβολή των αναδρομικών ποσών ορθού επανυπολογισμού συνταξιούχων τέως ΤΣΠ-ΑΤΕ και τον Ιούνιο του 2024 για τους συνταξιούχους του τέως ΤΑΠΙΛΤ.

Για τους συνταξιούχους υπαλλήλους των ΝΠΔΔ, καταβλήθηκαν αναδρομικά ποσά ορθού επανυπολογισμού τον Απρίλιο του 2024 και τον Μάιο του 2024, για το χρόνο ασφάλισης για τον οποίο κατέβαλαν υπό την ισχύ του προϊσχύοντος νομοθετικού καθεστώτος εισφορές ανώτερες από τις προβλεπόμενες στο κοινό καθεστώς του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 6:15 pm


Γιώργος Καραϊβάζ: Ξεκινάει αύριο η δίκη - Απειλητικά μηνύματα στον δικηγόρο της οικογένειας

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ο οποίος έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Το flash.gr επικοινώνησε με τη σύζυγο του Γιώργου Καραϊβάζ που αύριο θα είναι στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. «Από εδώ και πέρα το λόγο έχει η δικαιοσύνη, όλα θα ειπωθούν στο δικαστήριο» είπε η Στάθα Αλεξανδροπούλου - Καραϊβάζ. 

Διαβάστε περισσότερα για το πότε ξεκινάει η δίκη του Γιώργου Καραϊβάζ και τι λέει ο δικηγόρος του για τα απειλητικά μηνύματα που δέχεται

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 6:01 pm


Ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΣΕΒΙΠΕΤ προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης

Με αφορμή την από άγνωστο λόγο πρόκληση επικίνδυνης πυρκαγιάς εντός των ορίων της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης την Κυριακή 23/6/24 και την άμεση κατάσβεσή της από την έγκαιρη παρέμβαση των τοπικών Πυροσβεστικών Δυνάμεων η Διοίκηση του ΣΕΒΙΠΕΤ θέλει να συγχαρεί δημόσια και να ευχαριστήσει θερμά τη Διοίκηση και το ένστολο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν.

Η έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση της Πυροσβεστικής περιόρισε στο ελάχιστο τις υλικές ζημιές από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ξαφνικά την Κυριακή 23/6/24 και απέτρεψε τον κίνδυνο επέκτασής της που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για πολλές εγκατεστημένες επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Παράλληλα η Διοίκηση του ΣΕΒΙΠΕΤ ευχαριστεί θερμάι τη Διεύθυνση και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που βρέθηκε γρήγορα στον τόπο της φωτιάς και συντόνισε άψογα όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκλειστεί αρχικά η επικίνδυνη περιοχή και να διευκολυνθεί η προσέγγιση των ειδικών οχημάτων της Πυροσβεστικής στο σημείο της πυρκαγιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν αμέσως αρκετά μέλη της Διοίκησης του ΣΕΒΙΠΕΤ κινητοποιώντας όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό και ο Δήμος Τρίπολης ανταποκρίθηκε άμεσα στέλνοντας αμέσως στη ΒΙΠΕ Τρίπολης μία υδροφόρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.Θερμές ευχαριστίες για τη συνεργασία και την υποστήριξη έστειλε η Διοίκηση του ΣΕΒΙΠΕΤ και προς το Δήμο Τρίπολης.

Με δήλωσή του στα ΜΜΕ της Αρκαδίας ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ κ. Νικόλαος Τότσης τόνισε την έγκαιρη παρέμβαση όλων έντσολων δυνάμεων ( Πυροσβεστική και Αστυνομία ) και του προσωπικού του Δήμου Τρίπολης που κινητοποιήθηκαν την Κυριακή και εξήρε τόσο τον επαγγελματισμό όσο και την αποτελεσματικότητά τους.

"Το ευχαριστώ που τους λέμε σήμερα σε αυτούς τους ανθρώπους είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για όλους αυτούς που με αυταπάρνηση και σωστό συντονισμό προστατεύουν τις περιουσίες μας, δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ κ. Νικόλαος Τότσης.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΒΙΠΕΤ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΤΣΗΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΡΙΟΥ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 5:45 pm


Αντίστροφα μετρά η πρεμιέρα για το κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Τέμενος» στη Λυσσαρέα Γορτυνίας

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Τέμενος» έρχεται για μια ακόμη φορά στη Λυσσαρέα Γορτυνίας, τόπο καταγωγής του Αμερικανού πρωτοποριακού κινηματογραφιστή Γκρέγκορι Μαρκόπουλος (1928-1992), από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου, με την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας.
Η Λυσσαρέα αναμένεται και φέτος να προσελκύει σινεφίλ απ' όλον τον κόσμο προκειμένου να απολαύσουν σε ολονύκτια προβολή το ανολοκλήρωτο εν ζωή έργο του Gregory J. Markοpoulos, υπό την επιμέλεια του εξαιρετικού κινηματογραφιστή και συνεργάτη του Ρόμπερτ Μπίβερς.

Άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος, συναντιούνται μετά από δύο χρόνια στην Γορτυνία για να ζήσουν την μαγεία της μεγάλης οθόνης και την παγκόσμια πρώτη προβολή των ενοτήτων XV-XVIII του «Ενιαίος», σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ύπαιθρο στη θέση «Φούσια» Λυσσαρέας. Ο θεατής καλείται να “αφεθεί” και να υποβληθεί στις προκλήσεις μιας ταινία της οποίας οι εικόνες είναι συχνά πολύ σύντομες για να είναι ευανάγνωστες.

Το συγκεκριμένο μέρος των προβολών του «Ενιαίος», της ενότητας ταινιών, πραγματοποιείται με τον τρόπο που είχε επιλέξει ο Μαρκόπουλος, σ’ αυτό που ο ίδιος ορίζει ως Τέμενος. Ο όρος χρησιμοποιείται στην παράδοση του Ασκληπιού και σημαίνει «αποκεχωρισμένο τεμάχιο γης» ή «τμήμα γης, κυρίως άλσος, με ναό ή βωμό, αφιερωμένο σε θεότητα ή ήρωα».
Η ιδέα γεννήθηκε από την ανάγκη του Μαρκόπουλος να δημιουργήσει ένα μόνιμο απομονωμένο χώρο προβολής απόλυτα εναρμονισμένο με την κινηματογραφική εικόνα, έτσι ώστε να επενεργεί σαν φιλοσοφική και ψυχολογική αποκάλυψη.

Επιθυμία και θέλησή του ήταν επίσης να προσφέρει μια βαθιά προσωπική κινηματογραφική εμπειρία στους θεατές του «Ενιαίος», ένα συναίσθημα πληρότητας με το όραμα της ιδανικής εναρμόνισης τοπίου και κινηματογραφικού έργου.

Οι προβολές θα αρχίσουν με τη δύση του ηλίου και θα συνεχιστούν μέχρι τη μία το πρωί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ύπαιθρο, το Τέμενος, κοντά στο χωριό της Λυσσαρέας.

Ο Δήμος Γορτυνίας στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του για την ανάδειξη της πλούσιας καλλιτεχνικής και πρωτοποριακής κληρονομιάς της Γορτυνίας, στηρίζει την προσπάθεια του Ρόμπερτ Μπίβερς και του Τέμενος και υποδέχεται την παραμονή της πρεμιέρας τους συντελεστές και τους επισκέπτες του φεστιβάλ, με εκδήλωση στη πλατεία Λυσσαρέας.

Γκρέγκορι Μαρκόπουλος:
Ο Γκρέγκορι Μαρκόπουλος από τη δεκαετία του 1940 μέχρι τη δεκαετία του 1990 πραγματοποίησε σχεδόν 100 φιλμ 8, 16 και 35 χιλιοστών. Αν και από την αρχή της πορείας του έλαβε υποστήριξη και αναγνώριση από τους κύκλους των πρωτοποριακών Αμερικανών κινηματογραφιστών, το ίδιο το έργο του δεν είχε την προβολή και την κυκλοφορία που του αντιστοιχούσε, λόγω της ιδιαίτερης θεματικής του. Η αναγνώριση του από ένα ευρύτερο κοινό ήρθε μετά τον θάνατό του με την αναδρομική έκθεση του έργου του από το Whitney Museum of American Art στη Νέα Υόρκη το 1996. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του επεξεργάστηκε εκ νέου το σύνολο του έργου του με σκοπό την δημιουργία μιας ταινίας ογδόντα ωρών, οργανωμένης σε 22 κύκλους, με τίτλο Ενιαίος, χωρίς δυστυχώς να προλάβει να ολοκληρώσει την παραγωγή του πανάκριβου, λόγω διάρκειας και πολυπλοκότητας, έργου.

Το Τέμενος είναι ο οργανισμός που ίδρυσε ο συνεργάτης του Ρόμπερτ Μπίβερς, επίσης σημαντικός κινηματογραφιστής με σκοπό την ολοκλήρωση και παρουσίαση του έργου του Μαρκόπουλου στον τόπο καταγωγής του, την Λυσσαρέα. Έχει αναδειχθεί σε μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία παγκόσμιας εμβέλειας με σεβασμό στον άνθρωπο και το τοπίο.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 5:30 pm


Ανανέωσε για ακόμα δύο χρόνια με τον Παναθηναϊκό ο Κώτσιρας

Ο Γιάννης Κώτσιρας θα συνεχίσει για ακόμα δύο χρόνια να φοράει το τριφύλλι στο στήθος με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον διεθνή Μεγαλοπολίτη άσο.

Μέχρι το 2026 στον Παναθηναϊκό

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ανανέωση συμβολαίου του Γιάννη Κώτσιρα. Ο διεθνής αμυντικός υπέγραψε την παραμονή του στο Τριφύλλι έως τον Ιούνιο του 2026.

Ο Γιάννης εντάχθηκε στο δυναμικό του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2021. Έχει καταγράψει συνολικά 106 συμμετοχές με τη φανέλα του συλλόγου μας.

Λίγο μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του, ο Γιάννης Κώτσιρας δήλωσε σχετικά:

«Από την πρώτη στιγμή προτεραιότητά μου ήταν να μείνω στον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που υπέγραψα νέο συμβόλαιο με την ομάδα και υπερήφανος που θα συνεχίσω να φοράω τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τη διοίκηση για την πρόταση που μου έκαναν. Από τη δική μου πλευρά, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω τον σύλλογο να διεκδικήσει τίτλους και να επιτύχει τους στόχους που θέτει κάθε σεζόν».

Φωτογραφία άρθρου: ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 5:24 pm


Νέος πρόεδρος στον Ορχομενό ο Δημήτρης Ζάβος

Πραγματοποιήθηκαν οι διοικητικές αρχαιρεσίες της ομάδας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείτε απο:

Πρόεδρος : Ζάβος Δημήτριος

Αντιπρόεδρος: Τσιώλης Αριστείδης

Γραμματέας : Γαλάνης Κωνσταντίνος

Ταμίας : Τρυφωνόπουλος Νικόλαος

Μέλος: Αγράφας Παναγιώτης

Μέλος: Ζαρμπαλάς Παναγιώτης

Μέλος : Βεργάκης Σπυρίδων

Καλούμε όλους τους φίλους της ομάδας μας να στηρίξουν την προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία της.

Σ.Σ.Α ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 5:10 pm


Παράταση στη διασύνδεση POS και νέος κύκλος χρηματοδότησης

Παράταση της διορίας για τη διασύνδεση των POS με ταμειακές και διαχείρισης πόρων (ERP) αναμένεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, είτε επισήμως είτε ανεπισήμως.

Η μέχρι στιγμής ισχύουσα διορία για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS - ERP έχει οριστεί για τις 30 Ιουνίου, όμως η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει με τους επιθυμητούς ρυθμούς και για αυτό το υπουργείο θα δώσει παράταση ενός μήνα, μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Η απόφαση για την παράταση ήρθε ύστερα από δύο συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Κωστής Χατζηδάκης με εκπροσώπους των Network Service Providers (NSPs), δηλαδή των εταιρειών τεχνολογίας που ασχολούνται με τα λογισμικά των POS.

Οι NSPs επισήμαναν στον υπουργό τα προβλήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τις διασυνδέσεις των POS-ταμειακών, καθώς ο αριθμός των κλήσεων που λαμβάνουν ημερησίως έχει πολλαπλασιαστεί από 3.000 σε 20.000 τους τελευταίους μήνες.

Αναζητούν λύσεις

Μάλιστα, στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι δεν αναμένεται μείωση των προβλημάτων, καθώς η διασύνδεση των POS με τα συστήματα ERP είναι μια ακόμα πιο πολύπλοκη διαδικασία, με αποτέλεσμα τα τηλεφωνικά κέντρα των NSPs να κατακλύζονται από τηλεφωνήματα στα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Η αυξημένη πίεση έχει μάλιστα οδηγήσει αρκετούς εργαζόμενους σε παραιτήσεις, ενώ οι εταιρείες επεξεργάζονται εναλλακτικές λύσεις, όπως είναι η δημιουργία τηλεφωνικών κέντρων εκτός Αθηνών, αλλά και η εισαγωγή τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης στην εξυπηρέτηση.

Για τον λόγο αυτό, και καθώς δυσκολεύονται ακόμα και να βρουν προσωπικό για τη στελέχωση των τηλεφωνικών κέντρων, οι NSPs ζήτησαν την υποστήριξη του υπουργείου προκειμένου να μπορέσει η διαδικασία να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν ομαλότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης άκουσε με προσοχή και κατανόηση τις αιτιάσεις των NSPs και φέρεται να έχει συμφωνηθεί η έναρξη νέου, πέμπτου κύκλου χρηματοδότησης της προμήθειας POS και της διαδικασίας διασύνδεσης μέσω πόρων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ωστόσο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έμποροι με τη διασύνδεση δεν αναμένεται να σταματήσουν να απασχολούν τους εμπλεκόμενους πριν απ' το τέλος του έτους και πιθανότατα ακόμα και πέρα από αυτό.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 5:05 pm


Στους 35,7 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Μεγαλόπολη, στους 37,4 Άργος

Υψηλές  θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη χώρα και ιδιαίτερα στα ανατολικά, την Τρίτη 25 Ιουνίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία  στο Αγρίνιο ήταν 38 , ενώ 37,4 έδειξε το θερμόμετρο στο Άργος.  Στην Μεγαλόπολη, το θερμόμετρο έδειξε 35,7 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, σύμφωνα με το meteo προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και πιθανόν της Πελοποννήσου. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 33 βαθμούς), 24 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία τοπικά έως 38 βαθμούς), 21 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 24 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά τις πρωινές ώρες στον Πατραϊκό Κόλπο από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 4:46 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας