Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καβάλα: Λιτανεία της εικόνας του Αποστόλου Παύλου - Βίντεο & Φωτογραφίες

Την Παρασκευή (28/06), έγινε η λιτανεία της εικόνας του Αποστόλου Παύλου, του πολιούχου Αγίου της Καβάλας.

Η λιτάνευση της εικόνας άρχισε από την εκκλησία του Αποστόλου Παύλου, μετά τον εσπερινό, και κατέληξε στον Άγιο Νικόλαο.

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 9:45 pm


Καβάλα: Οι περιοχές που θα γίνουν εργασίες για το φυσικό αέριο από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου

Ο Δήμος Καβάλας ενημέρωσε για την εξέλιξη των εργασιών της εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου, και για τις περιοχές που θα γίνουν εργασίες από τις αρχές Ιουλίου.

 

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει τα εξής:

“Προγραμματισμός εργασιών κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου της Enaon EDA στην πόλη της Καβάλας, για το χρονικό διάστημα από 01.07.2024 έως 15.07.2024:

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ 

  • Εκσκαφή, εγκατάσταση αγωγού, επίχωση και ασφαλτική αποκατάσταση στις οδούς Μακεδονομάχων, Εγνατίας, Ειρήνης Αθηναίας, Αισώπου, Ναυπλίου, Φιλαδελφείας, Αρκαδίου, Ακρίτα, Βουλγαροκτόνου, Αλαμάνας και Πάροδος Ζαλόγγου

 

ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ 

  • Εκσκαφή, εγκατάσταση αγωγού, επίχωση και ασφαλτική αποκατάσταση σε οδούς σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΚτΕ”

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 9:18 pm


ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: “Το σχέδιο της Ν.Δ. για υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης ξεδιπλώνεται"

Την αντίθεση του τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και την πρόταση της διευθύντριας εκπαίδευσης ΠΕ Καβάλας, για τις συγχωνεύσεις τάξεων Δημοτικών σχολείων, στις περιπτώσεις όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες σε μία τάξη δε θα ξεπερνούν τα 25 παιδιά.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Το επιτελικό σχέδιο της Ν.Δ. για υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης με λιγότερα τμήματα, σχολεία και εκπαιδευτικούς, ξεδιπλώνεται κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο.

 

Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα με όσα ευτράπελα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες και στον νομό Καβάλας, με τις αναχρονιστικές και αντιπαιδαγωγικές εισηγήσεις της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, που αποφάσισε (Φ.11.2/2563 - 20/06/2024) αιφνιδιαστικά και μονομερώς την υποβάθμιση σωρείας Δημοτικών Σχολείων του νομού. 

 

Συγκεκριμένα, το 7ο Δημοτικό Σχολείο (Παναγία), το 14 ο Δημοτικό Σχολείο (Προφήτης Ηλίας), το 17 ο Δημοτικό Σχολείο (Αγ. Παρασκευή) και το Δημοτικό Σχολείο Ποταμιάς Θάσου υποβαθμίζονται από 6θέσια σε 5θέσια, το Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων από 6θέσιο σε 4θέσιο, το Δημοτικό Σχολείο Καλλιράχης από 4θέσιο σε 3θέσιο, το Δημοτικό Σχολείο Παναγίας Θάσου από 3θέσιο σε 2θέσιο, ενώ υποβαθμίζονται και πολλά Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παγγαίου.

 

Παράλληλα προτάχθηκε ως προτεραιότητα η απολύτως αντιπαιδαγωγική συγχώνευση της Α΄ και Β΄ τάξης των θιγόμενων Δημοτικών Σχολείων.

 

Η συγχώνευση τμημάτων και η συρρίκνωση των σχολικών μονάδων πρακτικά σημαίνει συνδιδασκαλία των μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και απώλεια θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών. 

 

Ουσιαστικά σημαίνει την υποβάθμιση του παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού έργου, καθώς οι πιο μικροί μαθητές, ακριβώς στο ξεκίνημα της σχολικής τους ζωής, θα βρεθούν στριμωγμένοι σε πολυπληθή τμήματα και θα αντιμετωπίσουν σωρεία δυσμενέστατων συνθηκών και σε επίπεδο μάθησης αλλά και στο πεδίο της ομαλής ένταξής τους στο εκπαιδευτικό σύστημα. 

 

Βραχυπρόθεσμα, η συγχώνευση διαμορφώνει και τις συνθήκες για την κατάργηση, το κλείσιμο, Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων στο εγγύτατο μέλλον. 

 

Το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας (και του νομού μας) εκτιμούμε ότι είναι αδιανόητο να προτάσσεται ως αιτία για τις συγχωνεύσεις. 

 

Πρόκειται για τη νεοφιλελεύθερη πολιτική επιλογή της ΝΔ, που εφαρμόζοντας κατά γράμμα το σχέδιο Πισσαρίδη, προωθεί πολιτικές ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης απαξιώνοντας το δημόσιο σχολείο. 

 

Οι δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία παραμένουν στο 2,8% του ΑΕΠ, καταγράφοντας μάλιστα και μια μικρή πτώση (-0,1) από το περσινό ποσοστό (2,9%), όταν ο μέσος ευρωπαϊκός δείκτης στις δαπάνες αυτές κυμαίνεται στο 5,5%. 

 

Αυτό είναι το όραμα για την Παιδεία των Μητσοτάκη,

Πιερρακάκη και των λοιπών «εκσυχρονιστών», που κατά τ’ άλλα μιλούν για «ανοιχτό αναβαθμισμένο σχολείο».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας καταγγέλλει απερίφραστα την πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στις αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για συγχώνευση τάξεων και κατάργηση σχολικών μονάδων και ζητά την άμεση ανάκλησή τους.

 

Διεκδικούμε σταθερά και απαρέγκλιτα την αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία, τη μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα και την επαρκή επάνδρωση και στελέχωση των σχολικών μονάδων με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

Καθήκον και υποχρέωση της κοινωνίας, των εκπαιδευτικών, καθώς και των Ενώσεων και Συλλόγων Γονέων είναι η υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, με επίκεντρο πάντα τον μαθητή και την υπηρέτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων του.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 8:36 pm


Δήμος Παγγαίου: Σε λειτουργία οι ειδικές ράμπες "Sea Access" - Φωτογραφίες

Ο Δήμος Παγγαίου ενημέρωσε πως ειδικές ράμπες "Sea Access" που βοηθούν τα ΑΜΕΑ, ώστε να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στην θάλασσα, έχουν μπει σε λειτουργία σε διάφορες περιοχές, όπως η Νέα Ηρακλείτσα, η Νέα Πέραμος και η παραλία Οφρυνίου.

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

“Οι Ειδικές Ράμπες Sea Access, βρίσκονται σε λειτουργία! Αποτελούν αντικείμενα προς χρήση των ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα ΑΜΕΑ, ώστε να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στην θάλασσα!

 

Τα τηλεχειριστήρια για τα μηχανήματα πρόσβασης βρίσκονται στα εξής σημεία:

 

Ν. Ηρακλείτσα

Parking Ν. Ηρακλείτσας

Beach Bar Θάλασσα

 

Ν. Πέραμος

Καφέ Εδέμ

 

Οι κατασκηνώσεις Νέας Περάμου διαθέτουν ανάλογη ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

Παραλία Οφρυνίου

Beach Bar Barbarella

Beach Bar Pueblo

 

Από 1/7/24 τηλεχειριστήρια θα υπάρχουν και στα κέντρα πληροφοριών Ν. Περάμου (παλιό τελωνείο) και Παραλίας Οφρυνίου.

 

Δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του συνόλου των πολιτών!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 8:08 pm


Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: “Να καταργηθεί ο νόμος που εκτοξεύει τη φορολογία των επαγγελματιών”

Ο Εμπορικός σύλλογος Καβάλας, αναφέρει σε ανακοίνωση του πως έγινε η πρεμιέρα του άδικου νόμου 5073/2023 που με την τεκμαρτή φορολόγηση και την υποχρεωτική εφαρμογή των mydata, επεκτείνεται η φορομπηχτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων σε βάρος των επαγγελματιών.

 

Είχε προηγηθεί η κατάργηση του αφορολόγητου και η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ και μια σειρά από αδίκους έμμεσους φόρους, τονίζει ο σύλλογος.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων ξεδιπλώνονται οι αδικίες του νέου φορολογικού νόμου της κυβέρνησης, αφήνοντας όλους τους συναδέλφους άναυδους με τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν. 

 

Είναι η πρεμιέρα του άδικου νόμου 5073/2023 που ψήφισε πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση και εφαρμόζεται σήμερα. Με την τεκμαρτή φορολόγηση και την υποχρεωτική εφαρμογή των mydata, επεκτείνεται η φορομπηχτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων σε βάρος μας. Είχε προηγηθεί η κατάργηση του αφορολόγητου και η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ και μια σειρά από αδίκους έμμεσους φόρους.

 

Η κυβέρνηση παρά το εκλογικό αποτέλεσμα συνεχίζει αμετανόητη, βαφτίζοντας το μαύρο άσπρο, να μιλά για φορολογική δικαιοσύνη. Στη πραγματικότητα ένας στους δύο επαγγελματίες καλείται να πληρώσει φόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα καθώς έχει δηλώσει έσοδα μικρότερα από το τεκμαρτό όριο.

 

Την ίδια στιγμή συνεχίζουμε να πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ σε έμμεσους φόρους και βλέπουμε το εισόδημά μας να περιορίζεται από την εκτίναξη των τιμών σε ρεύμα, νοίκια, πρώτες ύλες, οικογενειακές ανάγκες.

 

«Χείρα βοήθειας» προσφέρει και ο διοικητής της ΤτΕ κ. Στουρνάρας που μας εμπαίζει λέγοντας: «Σιγά τον φόρο που μπήκε». 

 

Ο κεντρικός τραπεζίτης που συνεχώς μιλάει για την φοροδιαφυγή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, δεν λέει κουβέντα για τα τεράστια κέρδη των τραπεζών οι οποίες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τα λεφτά μας (μνημόνια), και μέχρι σήμερα απολαμβάνουν τον αναβαλλόμενο φόρο. 

 

Κανένα σχόλιο επίσης για αυτούς που λυμαίνονται την οικονομία, όπως οι εφοπλιστές με την εθελοντική φορολογία και άλλοι στρατηγικοί επενδυτές που έχουν φοροαπαλλαχθεί για χρόνια. 

 

Είναι οι ίδιοι που κατέχουν το 0,2% των ΑΦΜ που χρωστάνε 85 δις ευρώ, με τις κυβερνήσεις διαχρονικά να τα θεωρούν «ανεπίδεκτα είσπραξης»!

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο Ν.5073/2023 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΚΜΑΡΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ 12.000 ΕΥΡΩ, ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ”

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 7:35 pm


Πάνθηρες Καβάλας: Ανανέωση συνεργασίας με την Ντέπυ Παπαδοπούλου

Οι Πάνθηρες Καβάλας μετά τις Τσάντα, Απούλτση και Μαραβέγια, ανανέωσαν τη συνεργασία τους και με την Ντέπυ Παπαδοπούλου.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η δυναμική Καβαλιώτισσα Forward, Ντέπυ Παπαδοπούλου, ανανεώνει το συμβόλαιό της με την ομάδα μας, θέτοντας ακόμα υψηλότερους στόχους για την χρονιά που ακολουθεί!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 7:06 pm


Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από το Δημοτικό συμβούλιο Θάσου να υπογράψει ψήφισμα για να μην υποβαθμιστούν τα σχολεία

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου ζήτησε την υπογραφή ψηφίσματος διαμαρτυρίας από το Δημοτικό συμβούλιο, για τις συγχωνεύσεις τάξεων στα δημοτικά, και τονίζει πως μετά από την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη με την παράλληλη αύξηση του ωραρίου των καθηγητών, οι κατά τόπους Διευθύνσεις προχωρούν στην υποβάθμιση των σχολείων.

 

Γίνεται κάλεσμα προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα να δράσει ώστε να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση που όπως τονίζει το συμβούλιο πλήττει πρώτα από όλα τους μαθητές, τους γονείς, τους δασκάλους αλλά και το σύνολό της κοινωνίας της Θάσου.

 

 

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει τα εξής:

“Πληροφορηθήκαμε για την αποφαση μετα απο εισηγηση της Διευθυντριας Πρωτοβάθμιας εκπαιδευσης για την Υποβαθμιση 4 σχολείων στο Νησι της Θάσου.

 

Δημοτικό Σχολείο Θεολόγου Ποτου απο 6 θέσιο - 5 θέσιο

Δημοτικο Σχολειο Καλλιραχης από 4 θέσιο - 3 θέσιο

Δημοτικό Σχολείο Ποταμιάς απο 6 θέσιο- 5 θέσιο

Δημοτικο Σχολείο Παναγίας απο 3 θέσιο – 2 θέσιο

 

H αποφαση αυτη πάρθηκε με μοναδικό γνώμονα την μείωση των μαθητων στα παραπανω τοπικα διαμερίσματα.

 

Είναι σοβαρός λόγος όμως μια μείωση μαθητών για να υποβαθμιστεί το σχολείο;

 

Πρέπει να αντιπαλέψουμε στην ψυχρή αυτή απόφαση. Όλη αυτή την περίοδο οι γονείς φορτώθηκαν στην πλάτη τους το βάρος της τηλεκπαίδευσης, χωρίς να ληφθεί καμία μέριμνα για την αντιμετώπιση των μαθησιακών κενών που γιγαντώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και για τη ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών μετά τον δίχρονο εγκλεισμό τους. 

 

Συγχώνευση τάξεων, που ούτως ή άλλως παρακωλύει την ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία που οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται καθημερινα να προσφέρουν στα παιδια μας, θα χειροτερέψει περισσότερο την κατάσταση.

 

Δημογραφικά όλα τα χωρια όπου υποβαθμίζονται, συγχωνεύονται και καταργούνται σχολεία, δεν θα εγκατασταθούν οικογένειες, ή νέα ζευγάρια, από άλλες περιοχές. 

 

Αλλά και οι κάτοικοι, θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν με αποτελεσμα να ερημώσουν. Υπάρχουν ήδη προβλήματα στην μεταφορά των μαθητών τα οποια θα αυξηθουν.

 

Με την μετακίνηση των μαθητών σε άλλα σχολεία θα αυξηθούν τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν. Τα κοντέινερ θα αυξηθούν για να καλύψουν τις νεες ανάγκες.

 

Επομένως, η υποβάθμιση, συγχώνευση και κατάργηση σχολείων, είναι αντικίνητρο.

 

Οι συγχωνεύσεις είναι πολιτική της ΕΕ και των Κυβερνησεων που βλέπουν τα πάντα ως κόστος όφελος.

 

Τα παιδιά και οι μορφωτικές τους ανάγκες δεν μπαίνουν στο ζύγι της εμπορευματικής λειτουργίας ενός εκπαιδευτικού συστήματος που η αποστολή του θα έπρεπε να είναι η δωρεάν και υψηλού επιπέδου μόρφωση, η ολοκληρωμένη και πλήρης παιδαγωγική στήριξη, η εκπλήρωση των στόχων της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών του λαού.

 

Zητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να υπογράψει Ψήφισμα Διαμαρτυρίας και να κατατεθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες που ελαβαν αυτη την αποφαση καρμανιόλα για εκπαιδευτικούς γονείς και παιδιά.”

 

Το προτεινόμενο ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

“Ως Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου εκφράζουμε την αντίθεση μας στην υποβάθμιση σχολείων του νησιού. Αυτή η απόφαση είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις αντι- εκπαιδευτικές πολιτικές οι οποίες εφαρμόζονται εδώ και χρόνια. 

 

Μετά από την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη με την παράλληλη αύξηση του ωραρίου των καθηγητών, οι κατά τόπους Διευθύνσεις προχωρούν στην υποβάθμιση των σχολείων.

 

Αυτές οι πολιτικές έχουν άμεσο αντίκτυπο στο κοινωνικό ιστό του νησιού, καθώς η υποβάθμιση των σχολείων, μπορεί να αποτελέσει παράγοντας ερημοποίησης των χωριών. Ταυτόχρονα οι υποδομές των σχολείων μπορούν να καλύψουν μόνο τις ανάγκες του κάθε χωριού. 

 

Η μετακίνηση επιπλέον μαθητών στα κοντινά σχολεία, θα δημιουργήσει πρόσθετα κτιριακά προβλήματα. Τέλος θεωρούμε ότι η επέκταση ή η καθιέρωση του καθεστώτος της συνδιδασκαλίας υποβιβάζει τις ανάγκες των μαθητών του νησιού και τις γυρνάει σε περασμένες δεκαετίες.

 

Καλούμε κάθε εμπλεκόμενο φορέα να δράσει ώστε να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση που πλήττει πρώτα από όλα τους μαθητές, τους γονείς, τους δασκάλους αλλά και το σύνολό της κοινωνίας της Θάσου.”

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 6:38 pm


Καταιγίδες στα ορεινά του Νομού Καβάλας

Στην περιοχή του Βουνοχωρίου αλλά και σε άλλες ορεινές περιοχές του Νομού Καβάλας, ξέσπασαν καταιγίδες το απόγευμα της Παρασκευής (28/06).

 

Το meteokav.gr αναφέρει για τις καταιγίδες τα εξής: 

“Ο καταιγιδοπυρήνας στην ορεινή περιοχή του Βουνοχωρίου πριν λίγο μέσα από την κάμερα της Ελευθερούπολης με εντυπωσιακή κατακόρυφη ανάπτυξη και δομή. 

 

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Βουνοχωρίου κατέγραψε 15,4mm σε λιγότερο από μισή ώρα και μέγιστη ραγδαιότητα 350mm/h.

 

Όπως αναμέναμε εκ νέου τοπικές μπόρες εκδηλώνονται εδώ και λίγη ώρα στα ορεινά και γύρω από αυτά για ζωντανή ενημέρωση www.meteokav.gr.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 6:12 pm


Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 13χρονο κορίτσι από κεραυνό

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 13χρονη στο Ποσείδι Χαλκιδικής, όταν κεραυνός την έπληξε με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό της.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κοριτσάκι περπατούσε στην παραλία του Φάρου μαζί με την μητέρα του, όταν κεραυνοβολήθηκε. Στην περιοχή επικράτησε αναστάτωση και κλήθηκε ασθενοφόρο.

 

Η 13χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όμως δυστυχώς ήταν ήδη αργά.

 

πηγή: news247.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 5:45 pm


Πολιτικολογίες: Στραπατσάδα….

γράφει ο

Γιώργος Καρανίκας

 

Οι εκλογές στη Γαλλία ανοίγουν πολλά θέματα για το μέλλον των κομμάτων στην γηραιά Ήπειρο!

 

Οι συνασπισμοί και ο χυλός των ιδεολογιών και των διαχωριστικών γραμμών που ξεθώριασαν πια στα παραδοσιακά κόμματα θα είναι κάτι που αποτελεί μονόδρομος για τις μελλοντικές κυβερνήσεις.

 

Στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε μια ισχυρή αμφισβήτηση είναι απότοκος μιας σειράς ενεργειών που χρησιμοποίησε ο πρόεδρός της και πρωθυπουργός για να κρατηθεί στην εξουσία απέναντι σε μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση η οποία ενισχύθηκε από μια ισχυρή στήριξη από τα συστημικά ΜΜΕ.

 

Το ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης που πλέον δεν μασά τα λόγια του με το γνώριμο ύφος και την ανάλυσή του, στην ΚΟ της ΝΔ παρόντος του Κυριάκου…

 

Η τοποθέτησή του περί των «παραδοσιακών αξιών» της ΝΔ και της αναγκαιότητας της επιστροφής στις ρίζες ήταν συγκεκριμένη αναφερόμενος στην ιδεολογική μετάλλαξη της ΝΔ λέγοντας «μη στρουθοκαμηλίζουμε, είμαστε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντά: «Δεν φεύγουμε ποτέ από αυτό το έχουμε ξαναπεί είμαστε πιστοί στις αξίες και τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

 

Παράλληλα σε πηγαδάκι στο περιστύλιο της Βουλής, σημείωσε ότι είναι υπέρ της διεύρυνσης, όχι όμως της μετάλλαξης, κάνοντας λόγο πως «είναι δύο διαφορετικά πράγματα και χρειάζεται προσοχή».

 

Ο γαλάζιος βουλευτής είπε επίσης να δούμε τι γίνεται στη Γαλλία, όπου ο κεντρώος Μακρόν που επιχειρούσε διαρκώς αμφίπλευρη διεύρυνση, καταποντίστηκε τελικά.

 

Έντονος ήταν ο διάλογος με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά.

 

«Εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των λίγων έναντι των πολλών», είπε ο βουλευτής και έφερε ως παράδειγμα φωτογραφικό διαγωνισμό στο υπουργείο Πολιτισμού. «Δεν θα δεχτώ τέτοιου είδους υπονοούμενα ότι εξυπηρετούμε τους λίγους», ήταν η απάντηση σε έντονο ύφος του πρωθυπουργού.

 

Επίσης, ο Θεόδωρος Καράογλου, διερωτήθηκε αν ελήφθη το μήνυμα των ευρωεκλογών και ζήτησε να μην υπάρξει ιδεολογικός ευνουχισμός της παράταξης. Μίλησε για «αλαζονικές συμπεριφορές στην κυβέρνηση» και κλειστές πόρτες. Για τα ομόφυλα ζευγάρια είπε ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών κόστισε στη ΝΔ όπως και το επινίκιο γλέντι.

 

Αλαζονεία καταλόγισε σε κυβερνητικά στελέχη και ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός, παραμελημένος δήλωσε ο βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης.

 

Την κριτική του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έκανε και βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και παρομοίασε τους βουλευτές της ΝΔ με σάκο του μποξ ενώ έκανε και αναφορά στο γάμο των ομόφυλων τονίζοντας: «Δεν πρέπει να επιβραβεύσουμε αυτούς που πανηγύριζαν για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών».

 

Ο βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης… κάρφωσε συνεργάτες του πρωθυπουργού. "Κρινόμαστε στην κοινωνία και όχι στα excel”, είπε και σημείωσε πως ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι δεξιός.

 

Προειδοποίηση για τη στάση του εφεξής απηύθυνε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Βλάχος. Τόνισε πως δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ψήφος του σε κανένα νομοσχέδιο και ότι δεν πρόκειται να ξανά ψηφίσει τίποτα που δεν θα του εξηγηθεί αναλυτικά.

 

Η αιχμή περιλαμβάνει και την ψήφο του στο πρόσωπο της προεδρίας της Δημοκρατίας.

 

Τέλος με αναφορές στο γάμο των ομοφυλοφίλων ζευγαριών, αλλά και με επισημάνσεις γα την ιδεολογική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας οι τοποθετήσεις του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

 

Ο βουλευτής Ροδόπης εστίασε την παρέμβαση του στις καθυστερήσεις στις επιδοτήσεις των αγροτών, καθώς και στο φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών.

 

"Η Ακροδεξιά τελείωσε με την Χρυσή Αυγή. Δεν πρέπει να την αναστήσουμε, γιατί βολεύει σε κάποιους. Δείτε που οδηγήθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν που επιδίωξε να εκμεταλλευτεί την ενίσχυση της ακροδεξιάς και την πολυδιάσπαση των παραδοσιακών κομμάτων. Κινδυνεύει να τον καταπιεί η ιστορία με απίστευτες συνέπειες για τη Γαλλία και για την Ευρώπη", ανέφερε, με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση να προκαλεί ακόμη μία παρέμβαση του πρωθυπουργού.

 

"Δεν έχουμε καμία σχέση με τον Μακρόν. Εμείς κερδίσαμε στις ευρωεκλογές με 15 μονάδες διαφορά. Εκείνος έχασε με 15 μονάδες διαφορά. Η ΝΔ είναι ισχυρό κόμμα. Ο Μακρόν δεν έχει κάτι αντίστοιχο... Όταν λέμε μπροστά, εννοούμε μπροστά στις μεταρρυθμίσεις, χωρίς να ξεχνάμε την ιδρυτική μας διακήρυξη”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Τελικά η ΝΔ είναι μια στραπατσάδα η οποία δεν έχει γεύση, αν και οι βουλευτές της θέλουν να ρίξουν αρωματικά φυτά για να νοστιμίσει, εκτός κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προτιμά ανάλατη και …μπλουμ!

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:40 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας