Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Φωτιά στη Σαλαμίνα - Μήνυμα από το 112

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Σαλαμίνα, το πρωί του Σαββάτου (22/6).

Νωρίτερα, εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για να βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ρέστη Σαλαμίνας παραμείνετε σε ετοιμότητα» έγραφε το μήνυμα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 12:57 pm


Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ηλεία

Χωρίς ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το χωριό Μαστραντώνης Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία.

Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος.

Στην περιοχή επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα 56 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που έχουν διατεθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 12:55 pm


Σενάρια για «ένταξη» Κεφαλονιάς και Ζακύνθου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Σχέδιο για μείωση των Περιφερειών σε οκτώ

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν στη μείωση των αριθμών των Περιφερειών της χώρας.

Να θυμίσουμε ότι πολύ πρόσφατα, στην εκδήλωση για τον Δρόμο της Ανάπτυξης στη Μεγαλόπολη, ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έθεσε στο τραπέζι τη διοικητική ενοποίηση της Πελοποννήσου.

Ωστόσο, τα σενάρια στα οποία αναφερόμαστε, είναι πολύ διαφορετικά, αφού, σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει η σκέψη οι Περιφέρειες της χώρας να μειωθούν από 13 που είναι σήμερα σε οκτώ ως τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, τη μείωση των Περιφερειών της χώρας από 13 σε 8 προανήγγειλε σε δηλώσεις της, η πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, η οποία έχει διοριστεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτή την επιτροπή, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, τέθηκε η εκκολαπτόμενη «διοικητική αλλαγή στις Περιφέρειες της Ελλάδας οι οποίες από 13 που είναι τώρα θα γίνουν 8. Και αυτό θα γίνει μέχρι τις επόμενες περιφερειακές εκλογές».

Σύμφωνα με την ίδια η σχετική συζήτηση για διοικητικές αλλαγές στις Περιφέρειες της χώρας ξεκίνησε, και μάλιστα έφερε σαν παράδειγμα της διάσπαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η οποία όπως είπε  «θα διχοτομηθεί, με την Κέρκυρα και τη Λευκάδα να εντάσσονται στην Ήπειρο και την Κεφαλονιά και Ζάκυνθο στη Πελοπόννησο». Πάντως η κυρία Κράτσα ανέφερε ότι δεν πρόκειται για τελικές αποφάσεις, αλλά για συζητήσεις που γίνονται, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποια είναι η θέση της Ελλάδας στην επαπειλούμενη συρρίκνωση των περιφερειών. Και εν προκειμένω στην κατάργηση νησιωτικών περιφερειών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την τελική απόφαση για το αριθμό των Περιφερειών της κάθε χώρας, δεν την λαμβάνει όργανο της ΕΕ, αλλά οι κυβερνήσεις των κρατών μελών. Άρα, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μείωση των Περιφερειών.

«Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να διαψεύσει τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τη διάσπαση της Περιφέρειας Ιονίων» ανέφερε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, προειδοποιώντας ότι τα Ιόνια Νησιά δεν προσφέρονται για πεδίο πειραματισμών, προκειμένου να καλυφθεί η ένδεια της κυβέρνησης στην ενίσχυση των νησιών και των νησιωτών.

Η δήλωσή του:

Έξαφνα κι από το πουθενά προκύπτει θέμα διάσπασης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Σύμφωνα με δηλώσεις της πρ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρ. Κράτσα, η οποία μετέχει στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, η σχετική συζήτηση για διοικητικές αλλαγές στις Περιφέρειες της χώρας ξεκίνησε, με στόχο οι 13 Περιφέρειες να γίνουν 8. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα διχοτομηθεί, με την Κέρκυρα και τη Λευκάδα να εντάσσονται στην Ήπειρο και την Κεφαλονιά και Ζάκυνθο στη Πελοπόννησο.

Αυτά απεργάζονται κάποιοι να ισχύσουν πριν τις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές και η Κυβέρνηση της ΝΔ, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει, γιατί κορυφαία κομματικά στελέχη της είναι εκείνα που κάνουν τις ανακοινώσεις, ερήμην των Αυτοδιοικητικών αρχών, των φορέων και των τοπικών κοινωνιών.

Ρωτάμε λοιπόν, αποτελεί στόχο της κυβέρνησης η διάσπαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων; Με ποια νομιμοποίηση; Ποιους ρώτησαν; Πως αντιλαμβάνονται την ενίσχυση της νησιωτικότητας; Πως γίνονται τέτοιου περιεχομένου συζητήσεις πρόχειρα και χωρίς τις τοπικές κοινωνίες;

Και πολύ περισσότερο: Με ποιο δικαίωμα μια ιστορική, νησιωτική Περιφέρεια όπως τα Ιόνια Νησιά διαλύεται στα εξ ων συνετέθη για να καταστεί παράρτημα ηπειρωτικών περιφερειών, χάνοντας προνόμια νησιωτικότητας και ευρωπαϊκών ενισχύσεων και χρηματοδοτήσεων;

Καλούμε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να διαψεύσει τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σε άλλη περίπτωση δηλώνουμε ότι θα μας βρουν κάθετα αντίθετους σε αυτές οι επαπειλούμενες αλλαγές και προειδοποιούμε ότι τα Ιόνια Νησιά δεν προσφέρονται για πεδίο πειραματισμών, προκειμένου να καλυφθεί η ένδεια της Κυβέρνησης στην ενίσχυση των νησιών και των νησιωτών!!

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 12:47 pm


Η Καλαμάτα ανάμεσα στις 250 πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο

Τη λίστα με τις 250 πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο κατέγραψε ο δείκτης Happy City Index, ο οποίος αξιολογεί χιλιάδες διαφορετικούς παράγοντες, που αφορούν στην ποιότητα ζωής καταλήγοντας σε πέντε κατηγορίες: πολίτες, διακυβέρνηση, περιβάλλον, οικονομία και κινητικότητα.

Μεταξύ αυτών βρέθηκαν και πέντε ελληνικές, η Αθήνα, η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και η Καλαμάτα που κατέλαβαν την 126η, 150η, 178η, 203η και 236η θέση αντίστοιχα.

Η Ευρώπη κυριάρχησε πλήρως στην πρώτη 20άδα φέτος, καταλαμβάνοντας 19 από τις 20 πρώτες θέσεις, ενώ στην κορυφή βρέθηκε το Άαρχους, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας.

Το μέρος αυτό μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο η Κοπεγχάγη (η οποία κατέλαβε την όγδοη θέση), αλλά συμπτωματικά είναι ήδη γνωστό ως η “πόλη του χαμόγελου”, κυρίως χάρη στη χαρά που νιώθουν οι άνθρωποι απέναντι στη μοναδική τοποθεσία στην πλαγιά ενός λόφου.

Η Ζυρίχη κατέλαβε τη δεύτερη θέση, το Βερολίνο την τρίτη, το Γκέτεμποργκ την τέταρτη και το Άμστερνταμ την πέμπτη. Ωστόσο, υπήρξε και μία μη ευρωπαϊκή συμμετοχή: Η Μινεάπολη των ΗΠΑ, γνωστή για την καλλιτεχνική της σκηνή, κατέλαβε τη δέκατη όγδοη θέση.

Oι 20 πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο

Άαρχους

Ζυρίχη

Βερολίνο

Γκέτεμποργκ

Άμστερνταμ

Ελσίνκι

Μπρίστολ

Κοπεγχάγη

Γενεύη

Μόναχο

Στοκχόλμη

Ρότερνταμ

Όουλου

Βιέννη

Εδιμβούργο

Ρέικιαβικ

Άαλμποργκ

Μινεάπολη

Βασιλεία

Ώλεσουντ

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 12:27 pm


Με μπουγέλο και χαμόγελα οι ακαδημίες του F.C. Tripolis είπαν… Καλό καλοκαίρι (pics,vid)

Αν λοιπόν αξίζει κάτι να κερδίσεις από ένα παιδί τότε αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το χαμόγελο του το οποίο μαρτυρά την χαρά του για όσα αποκόμισε στην προκειμένη περίπτωση από μια ποδοσφαιρική ακαδημία.

Το F.C. Tripolis είπε καλό καλοκαίρι και ανανέωσε το ραντεβού του με τους μικρούς του φίλους για το φθινόπωρο με τον πιο όμορφο και ξεχωριστό τρόπο το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιουνίου στον δικό του χώρο και στις νέες ανακαινισμένες του εγκαταστάσεις.

Κάπως έτσι η ακαδημία ποδοσφαίρου F.C. Tripolis έκανε την δική της γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά της στο κλείσιμο της σεζόν αυτής η οποία είχε εποικοδομητικά πράγματα που αποτελούν εφόδια για το μέλλον όλων αυτών των νέων παιδιών που διδάσκονται τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου.

Η γιορτή του F.C. Tripolis είχε άπλετο παιχνίδι για τα παιδιά, ψήσιμο και φαγητό, υπέροχη διάθεση, χαμόγελα, μπουγέλο, αστεία, συζητήσεις και αγκαλιές που σου έδιναν την εντύπωση πως οι σχέση γονιών, παιδιών και ποδοσφαιρικών δασκάλων αγγίζει τα ευαίσθητα όρια της ειλικρινής «οικογενειακής» επαφής από όλες τις πλευρές.

Στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr μίλησαν οι Νίκος και Δημήτρης Χατζόπουλος που είναι υπεύθυνοι των ακαδημιών στέλνοντας αρχικά το δικό τους ευχαριστώ προς τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη και την τιμή που τους κάνουν να έχουν τα παιδιά τους στο F.C. Tripolis και ταυτόχρονα μας μίλησαν για την χρονιά αυτή που ολοκληρώθηκε σε επίπεδο ακαδημιών.

Το closing day του F.C. Tripolis ήταν ένα απόγευμα γεμάτο από συναισθήματα αυτής της αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην ακαδημία, τα παιδιά και τους γονείς.

Ραντεβού ξανά τον φθινόπωρο για ποδόσφαιρο, χαμόγελα και παιχνίδι! Καλό καλοκαίρι.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Γιορτή για το κλείσιμο της χρονιάς με μπουγέλο και barbeque στο F.C. Tripolis

Video of ArcadiaPortal.gr Γιορτή για το κλείσιμο της χρονιάς με μπουγέλο και barbeque στο F.C. Tripolis

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 12:08 pm


Κορινθία: Διέρρηξε κερματοδέκτη και συνελήφθη

Συνελήφθη, σήμερα (22.6.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στους Αγίους Θεοδώρους, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, 44χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα διέρρηξε μηχάνημα κερματοδέκτη και αφαίρεσε χρήματα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 12:00 pm


Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Φίλων του Παραλίου Άστρους (pics,vid)

Η συμβολή των πολιτιστικών συλλόγων στις τοπικές κοινωνίες είναι εξαιρετικά σημαντική για την καλλιέργεια της αγάπης για την τέχνη και για κάθε δραστηριότητα που ενεργοποιεί το πνεύμα αλλά και που τέρπει την ψυχή.

Με αυτό το πνεύμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Φίλων Παραλίου Άστρους εγκαινίασε το απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιουνίου την έκθεση ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων και των τμημάτων ενηλίκων του συλλόγου.

Η έκθεση θα διαρκέσει τρεις ημέρες, 21-22 και 23 Ιουνίου. Σάββατο και Κυριακή, τις ώρες 11:00-13:00 και 19:00-20:00. 

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν ο δήμαρχος Γ. Καμπυλης. ο αντιδήμαρχος Δ. Κόλλιας και ο πρόεδρος του Παραλίου Άστρους κ. Κουτσουμπού.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 11:30 am


Ο πολιτικός καύσωνας και το air condition της Γορτυνίας

Κάθε φορά που το πολιτικό σύστημα περνάει "καύσωνες", όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο με την αποδυνάμωση των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και τη θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο στο εσωτερικό τους, τίθεται σε αυτόματη λειτουργία το "air condition" της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, προκειμένου ο λαός να "δροσιστεί" με τις ίδιες ελπίδες και αυταπάτες.

Δεν ξέρουμε ακριβώς πού θα κάτσει η μπίλια, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τη συνένωση των κομμάτων της σοσιαλδημοκρατίας. Όλοι θα γίνουν ένα (άλλωστε δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους) μήπως και αποκτήσει ξανά το αστικό πολιτικό σύστημα ισχυρό πόλο στην κυβερνητική εναλλαγή.

Η αλήθεια είναι ότι θα δυσκολευτούν, γιατί ένα μεγάλο μέρος των πολιτών τούς έχει γυρίσει την πλάτη. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έδειξαν ότι σταθεροποιείται και διευρύνεται το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και των κομμάτων της. 

Δε μας έφτανε η ζέστη, βλέπουμε κάθε μέρα στα κανάλια και τον βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο (ο οποίος έχει πιάσει στασίδι στα τηλεπαράθυρα), να κατηγορεί τον πρόεδρο του κόμματός του, τον οποίο μάλιστα στήριξε με πάθος στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας συνεχώς ότι... "το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να μετατραπεί σε ΚΚΕ". Ας του πει κάποιος να μην ανησυχεί. Τα δύο κόμματα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Ούτε στις θέσεις αλλά ούτε και στο...ύφος.

Ευτυχώς τις θερμές αυτές μέρες, η Γορτυνία ετοιμάζεται να προσφέρει ανάσες δροσιάς με τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού αλλά και πολιτικού ενδιαφέροντος.

Από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Λαγκάδια ξεχωρίζω τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΚΕ για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Πλουμπίδη. Σίγουρα θα αποτελέσει ξεχωριστό γεγονός.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η έκθεση φωτογραφίας "Λαγκάδια, από το χθες στο σήμερα. Μια βόλτα στο χρόνο", που διοργανώνουν στο Πνευματικό Κέντρο ο Σύλλογος Γυναικών "Η Τρισεύγενη" και τα "Λαγκαδινά Νέα". Θα την επισκεφθώ όχι με διάθεση νοσταλγίας και προσκόλλησης στο παρελθόν, αλλά κυρίως για να προβληματιστώ μέσω της φωτογραφίας για το σήμερα και το αύριο του χωριού.

Ας απολαύσουμε λοιπόν, τις όμορφες στιγμές που θα μας χαρίσουν αυτό το καλοκαίρι οι συμπατριώτες μας στη Γορτυνία κι ας κλείσουμε έστω για λίγο το air condition του τεχνητού πολιτικού καύσωνα, γιατί προκαλεί "πολιτική ψύξη".

Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης 
Σάββατο, 22/6/24

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 11:15 am


Το πρόγραμμα του Σαββάτου 22 Ιουνίου στο Euro 2024

Νίκες για Ουκρανία και Αυστρία ενώ ισόπαλο έληξε το παιχνίδι της Ολλανδίας με την Γαλλία με το Euro 2024 με ακόμα τρεις τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σάββατο 22 Ιουνίου.

Παρασκευή 21 Ιουνίου

16:00 Σλοβακία – Ουκρανία 1-2

19:00 Πολωνία – Αυστρία 1-3

22:00 Ολλανδία – Γαλλία 0-0

Σάββατο 22 Ιουνίου

16:00 Γεωργία – Τσεχία, ΕΡΤ1

19:00 Τουρκία – Πορτογαλία, ΕΡΤ1

22:00 Βέλγιο – Ρουμανία, ΕΡΤ1

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 11:06 am


Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

Αναρτήθηκαν σήμερα, Σάββατο 22 Ιουνίου, οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων, Ωφελουμένων και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025 της ΔΥΠΑ στον ιστότοπο dypa.gov.gr

Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Επισημαίνεται ότι φέτος υποβλήθηκαν 536.000 αιτήσεις για 930.000 επιταγές, σημειώνοντας για μία ακόμη φορά ρεκόρ εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από σήμερα Σάββατο 22 Ιουνίου στις 08:00 έως τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 18:00 αποκλειστικά μέσω gov.gr στη διεύθυνση: ΕΔΩ

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ)

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης και σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.ο.κ) και να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών.

Η επισύναψη δικαιολογητικών απαιτείται σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν αφορά σε αυτεπαγγέλτως αναζητηθέντα στοιχεία, όπως αυτά της φορολογικής δήλωσης.

Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται στη Δημόσια Πρόσκληση, την οποία πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή επισύναψη των δικαιολογητικών: ΕΔΩ

Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 10:42 am


ΚΚΕ Αρκαδίας: Ποιος πληρώνει τα «καμένα» στο Χωρέμη

Δεν έφταναν στους κατοίκους της Μεγαλόπολης τα προβλήματα από την απολιγνιτοποίηση, ήρθε και η χτεσινή πυρκαγιά  για να αποτελειώσει σε μια περιοχή ότι απέμεινε.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε μέσα στο Ορυχείο της ΔΕΗ ΑΕ . Έπεσαν κολώνες λόγων των ανέμων -προφανώς ήταν αδύναμες και ελαττωματικές- προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και έπιασε φωτιά ο χώρος δίπλα στους ταινιόδρομους ο οποίος ήταν ακαθάριστος και τα ξερά χόρτα αμέσως φούντωσαν.
Η ΔΕΗ ΑΕ όχι μόνο δεν είχε καθαρίσει αλλά και όταν ξέσπασε η πυρκαγιά με μεγάλη καθυστέρηση κινητοποίησε το μηχανισμό με μηχανήματα ενώ αν είχε κινητοποιηθεί άμεσα θα μπορούσε να περιοριστεί η πυρκαγιά και να σβήσει πριν πάρει διαστάσεις.
Το αποτέλεσμα είναι με ευθύνη της ΔΕΗ ΑΕ και όλων των κυβερνήσεων και τοπικών αρχών που ομνύουν στο όνομα της πράσινης μετάβασης καταστράφηκαν σπίτια  στο  χωριό Χωρέμη , περιουσίες στάβλοι, ζωικό κεφάλαιο μελισσοσμήνη, 
 Από τη μια η κυβέρνηση απογειώνει την ατομική ευθύνη απειλώντας με βαριά πρόστιμα  όσους δεν καθαρίσουν τα οικόπεδά τους και από την άλλη «χαϊδεμένες» επιχειρήσεις σαν τη ΔΕΗ  ΑΕ κατακαίνε τον τόπο!
Άμεσα να ολοκληρωθεί η καταγραφή των καταστροφών από τις αρμόδιες δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες και να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% με έκτακτο κονδύλι από το κράτος. Με σύντομες διαδικασίες να βγει το πόρισμα της Πυροσβεστικής, για να αποδοθούν ευθύνες στη ΔΕΗ ΑΕ, ώστε να κινηθούν τα δικαστήρια για να εκδικαστεί η υπόθεση.

Δελτίο τύπου 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 10:33 am


Άργος: 62χρονη κατηγορείται για δύο απάτες με «λεία» 48.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, δύο (2) περιπτώσεις απατών στο Άργος.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται 62χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών,  εξακριβώθηκε ότι είχε συσταθεί εγκληματική ομάδα με σκοπό να εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες. Συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας τηλεφωνούσαν στα θύματά τους προσποιούμενους τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν προκαλέσει τροχαία ατυχήματα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου, απαιτούσαν χρηματικά ποσά προκειμένου οι συγγενείς τους να απαλλαχθούν από τις νομικές συνέπειες. 

Επιπλέον, οι δράστες που είχαν τον ρόλο της επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα, προκειμένου να αποφύγουν την ενημέρωση των οικείων ή των Διωκτικών Αρχών από τους παθόντες, τους μιλούσαν συνεχώς ώστε η γραμμή επικοινωνίας να παραμένει ανοιχτή, ενημερώνοντας παράλληλα την 62χρονη, που είχε τον ρόλο της παραλαβής των χρημάτων, για τον τρόπο παραλαβής τους.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 5.6.2024 έως και την 18.6.2024, η 62χρονη μαζί με άγνωστους συνεργούς της είχαν διαπράξει -2- περιπτώσεις απατών στο Άργος και από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος -48.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αργολίδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, για την ταυτοποίηση των συνεργών του ανωτέρω και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας  (www.hellenicpolice.gr) έχουν αναρτηθεί οι ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης: 

• Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων. 

• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας. 

• Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του. 

• Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης. 

• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.). 

• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι. 

• Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας. 

• Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού. 

• Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά. 

• Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει. 

• Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών. 

• Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν. 

• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.). 

• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών. 

• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 10:29 am


Συγχαρητήρια Δημάρχου Γορτυνίας στο ΓΕ.Λ. Βυτίνας

Με αφορμή την βράβευση του ΓΕ.Λ. Βυτίνας με ευρωπαϊκή ετικέτα eTwinning σχολείου 2024-25 και την ολοκλήρωση τεσσάρων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στο ΓΕ.Λ Βυτίνας για την σπουδαία διάκριση του, την βράβευση του με την ευρωπαϊκή ετικέτα eTwinning σχολείου 2024-25, μοναδική για σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Αρκαδίας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευόμενους και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς (Κρατημένος Ιωάννης (Διευθυντής), Πλατιά Δέσποινα, Καλοπίση Ελένη, Ψυχογιού Σταυρούλα, Βέρρου Ελένη) για την επιτυχή υλοποίηση τεσσάρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων (eTwinning project με τίτλο «Βιώσιμοι μαζί-Sustainable together», “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” (EPAS) - Ambassador School Project, Διεθνές Δίκτυο ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία» της ΕΕΠΦ: «Στην Αυλή των Οικολογικών σχολείων σαν… στο σπίτι μας!» (ECO SCHOOLS) και Erasmus - «Sustainable together»).

Τα οφέλη από τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα για τη μαθητική κοινότητα είναι πολλαπλά. Συμβάλλουν στην ενίσχυση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, στην ανάπτυξη διαπολιτισμικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, καθώς και στην ακαδημαϊκή ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό του μαθησιακού περιβάλλοντος.
Προσφέρουν μια πολύτιμη ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να προετοιμαστούν καλύτερα για το μέλλον τους. Τέτοιου είδους προγράμματα προωθούν την κοινωνική συνοχή και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Εύχομαι και τη νέα σχολική χρονιά το ΓΕ.Λ. Βυτίνας να συνεχίσει με την ίδια έμπνευση και την ίδια αγάπη να επενδύει στην ποιοτική εκπαίδευση και την ενίσχυση των ευρωπαϊκών συνεργασιών.»

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 10:15 am


Η επόμενη ημέρα της καταστροφής στο Χωρέμη (pics,vid)

Σάββατο 22 Ιουνίου, η επόμενη της καταστροφικής φωτιάς στο Χωρέμη Μεγαλόπολης, δείτε την εικόνα των ζημιών από την φωτιά.

Δείτε το βίντεο από το https://kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

Η επόμενη ημέρα της καταστροφής στο Χωρέμη

Video of Η επόμενη ημέρα της καταστροφής στο Χωρέμη

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 10:12 am


Πυρκαγιά στην Ηλεία - Για εμπρησμό κάνει λόγο ο δήμαρχος Πύργου

Eurokinissi

«Πραγματικά περάσαμε εφιαλτικές στιγμές το απόγευμα, οι άνεμοι ήταν δυνατοί» είπε μιλώντας στο Open ο δήμαρχος Πύργου για τη φωτιά στην Ηλεία.

Ο κ. Καννής μίλησε για τέσσερις εστίες πυρκαγιών που ξέσπασαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου μεταξύ τους. «Αυτό δείχνει ότι δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, ήταν προϊόν εμπρησμού αυτές οι πυρκαγιές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ύφεση, θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελείωσε το κακό.

Περιμένουμε ένα νέο μέτωπο από την Αχαΐα και κατευθύνεται στις ορεινές περιοχές της Ηλείας, έχουν σταματήσει οι άνεμοι, είμαστε σε επιφυλακή, οι κάτοικοι περιμένουν και είναι σε επιφυλακή. Πιστεύουμε να κυλήσει η νύχτα ομαλά, όσο γίνεται δηλαδή», κατέληξε.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 9:45 am


Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα Σάββατο

Eurokinissi

Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανώς στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39, τοπικά στα δυτικά και νότια τους 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν κατά τόπους στα ορεινά.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανώς στα ορεινά της Μακεδονίας να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν κατά τόπους στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 9:35 am


Τα ξεχασμένα παιχνίδια στις αλάνες της παλιάς Τρίπολης

Παιδιά που πάιζουν ποδόσφαιρο στην Τρίπολη - Φωτογραφία του Κώστα Σταθούλη

Στα παιδικά μας χρόνια, τότε που δεν υπήρχαν τάμπλετ, smartphones, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά και πιο παλιά  που δεν υπήρχε ούτε τηλεόραση, τέτοια εποχή ,γέμιζαν οι αλάνες από πιτσιρίκια που χαρούμενα έτρεχαν και χρωμάτιζαν τη  γειτονιά με τις φωνές και τα γέλια τους.

Άρχιζαν τα παιχνίδια, όλα ομαδικά, και φτιαγμένα όπου χρειαζόταν, με τα χέρια τους.Γίνονταν όλα μια ομάδα,μια συμμορία όπως έλεγαν ,αγόρια και κορίτσια μαζί αλλά και χωριστά όπου το παιχνίδι απαιτούσε .

Αυτό όμως που ξεχώριζε, ήταν η ευγενής άμιλλα, η προστασία των πιο αδύναμων,αλλά και η αγνότητα των ψυχών τους.

Στις αλάνες φτιάχτηκαν φιλίες δυνατές που κράτησαν και κρατούν μια ζωή με τις ψυχές το ίδιο αγνές όπως και τότε.

Ποιος δε θυμάται το  ένα παρά κρεμμύδι,στρατιωτάκια ακούνητα αγέλαστα,βόλους,κολοκυθιά κουτσό,κρυφτό,κυνηγητό,κλέφτες κι αστυνόμοι,μήλα,πινακωτή,λαστιχάκι,τυφλόμυγα,μακριά γαϊδούρα ,αλάτι χοντρό,μπιζζζ,περνά περνά η μέλισσα,πεντόβολα,τσιγκάκια,δεν περνάς κυρά

Μαρία,τσαμάκα τσιλίκι,πεντόβολα και άλλα πολλά .

Ας τραγουδήσουμε όλοι μαζί ένα από αυτα:

Ένα παρακρεμμύδι γκέο-βαγκέοΈνα παρακρεμμύδι φράγκους έφαγε
Και τι θα το κάνετε γκέο-βαγκέο
Θέλω να το πάντρεψω γκέο-βαγκέο
Και ποιον θα του δώσετε  γκέο-βαγκέο
Του δίνουμε του δίνουμε φλουρί Κωνσταντινάτο ,
Του δίνετε του δίνετε βαρέλι δίχως πάτο

Στο διάλειμμα για ξεκούραση οι  μαμάδες είχαν έτοιμη μια φέτα με ψωμί και ντομάτα πελτέ,η με λάδι και ρίγανη.

Τα έτρωγαν στα γρήγορα και χορτάτοι πια συνέχιζαν το παιχνίδι.

Νυχτώνοντας και μόλις άναβε η κολώνα της ΔΕΗ, νάτες  στα παράθυρα και στις πόρτες όλες, φωνάζοντας η καθεμία τα δικά της παιδιά.Άντε ντε..ελάτε μέσα νύχτωσε....αύριο πάλι.

Τι λέτε, βοηθήσαμε να ξυπνήσουν αναμνήσεις;

Θυμηθήκατε κι εσείς τα παιχνίδια αυτά;

Κι αν ξεχάσαμε κάποιο,πείτε μας να το θυμηθούμε...Ααααα..και για να μη ξεχνιόμαστε , αύριο πάλι όλοι στην αλάνα !!!

Της κυρίας Ασπασίας Μπιρμπίλη, από τη σελίδα Παλιές Φωτογραφίες και Γραφικοί Τύποι της Παλιάς Τριοπολιτσάς

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 9:28 am


Σε δύο περιοχές στην Ηλεία συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη η φωτιά που ξεκίνησε από το Μαστραντώνι Αχαΐας και κατευθύνεται στην ορεινή Ηλεία. Το μέτωπο παραμένει το πιο επικίνδυνο και σήμερα Σάββατο 22/6, ενώ οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν μέσα στη μέρα.

Η φωτιά αυτή έχει «σπάσει» σε δύο μέτωπα, έχει πολλές διάσπαρτες εστίες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν ολονύκτια μάχη.

Το 112 έχει ηχήσει τουλάχιστον 14 φορές στις περιοχές αυτές και αφορά σε εκκενώσεις οικισμών, το τελευταίο ήταν στις 01:25 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Λάττα προς Σιμοπούλο.

Σε δύο περιοχές δίνει η πυροσβεστική τη μάχη με τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες από την Αχαΐα και πέρασε στην Ηλεία σχηματίζοντας ένα μεγάλο μέτωπο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής λίγο μετά τις 7:20 το πρωί του Σαββάτου ήταν ότι η μάχη δίνεται κυρίως στα χωριά Λάτας και Πρόδρομος την ώρα που υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην περίμετρο της φωτιάς.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 120 πυροσβέστες από το έδαφος μαζί με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ενδεικτικό της έντασης της φωτιάς είναι ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκε να σταλεί νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση από Λάτα προς Σιμόπουλο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 9:00 am


«Η ΔΕΗ έκαψε σήμερα το Χωρέμη αλλά κανένας υπεύθυνος δεν ελέγχεται» (pics,vid)

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις η φωτιά έχει σβήσει όμως υπάρχουν δυνατοί άνεμοι και χρειάζεται πολύ προσοχή για αναζωπυρώσεις. Πριν από λίγη ώρα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κατάφεραν να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση και το Χωρέμη έχει ρεύμα , όπως και όλα τα χωριά προς Ίσαρη.

Θα γράψω τώρα γιατί είχαμε αυτή την καταστροφή σήμερα, 2-3 κολώνες της μέσης τάσης 20KV έπεσαν μέσα στο Ορυχείο της ΔΕΗ . Οι κολώνες έπεσαν λόγων των ανέμων γιατί προφανώς ήταν αδύναμες και ελαττωματικές. Στην συνέχεια προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και έπιασε φωτιά ο χώρος δίπλα στους ταινιοδρόμους ο οποίος ήταν ακαθάριστος και τα ξερά χόρτα αμέσως φούντωσαν.

Στις φωτό βλέπετε το αρχικό σημείο που έπεσαν οι κολώνες και ξεκίνησε η φωτιά.

Για αρκετή ώρα η φωτιά έκαιγε μέσα στο χώρο τους ορυχείου σε πολύ χαμηλή βλάστηση και λόγω των δυνατών ανέμων κατάφερε να φτάσει μέχρι το ποτάμι του Αλφειού. Αφού δεν μπόρεσαν να την σβήσουν και έφτασε στο ποτάμι , εκεί πήρε μεγάλη δύναμη και έκταση γιατί και το ποτάμι είναι ακαθάριστο και γεμάτο μεγάλα δένδρα.

Από εκεί και μετά η φωτιά ξέφυγε τελείως , άπλωσε και πήρε 3 κατευθύνσεις, μια ευθεία προς το χωριό Χωρέμη και άλλες δυο προς την 4η Μονάδα και προς Τριπόταμο και Νεοχώρι. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά έκαψε το Χωρέμη και συνέχισε στο δάσος. Τελικά με πολύ μεγάλη προσπάθεια δυνάμεων εναέριων και επίγειων αλλά και αλλαγών των ανέμων μετά από ώρες η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Ευτυχώς είχαμε πολύ καλή κινητοποίηση δυνάμεων, οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να σώσουν σπίτια, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και του Δήμου και αυτοί έκαναν σημαντικές προσπάθειες και η βοήθεια τους ήταν πολύτιμη. Επίσης είχαμε και σημαντική βοήθεια από εθελοντές.

Είναι δεδομένο ότι η τα λάθη και οι παραλείψεις της ΔΕΗ στο Ορυχείο είναι η βασική αιτία της σημερινής καταστροφής. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα αλλά έχουμε πολύ μεγάλες υλικές ζημιές και συμπολίτες μας που είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται.

Λυπόμαστε που θα το πούμε αλλά κανείς υπεύθυνος δεν συνελήφθη, κανείς δεν κλήθηκε καν να δώσει εξηγήσεις, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό γιατί ενώ είναι ολοφάνερο τι έχει γίνει , κανείς δεν πήγε να ενοχλήσει τους αρμόδιους της ΔΕΗ.

Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει αλλά η ΔΕΗ EΚΑΨΕ ΤΟ ΧΩΡΕΜΗ σήμερα και πρέπει οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν, πρέπει όσοι έπαθαν ζημιές να αποζημιωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Καφενείου Μεγαλόπολης , ήδη κάποιοι κάτοικοι που έπαθαν ζημιές επικοινώνησαν με νομικό σύμβουλο και ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά εναντίον της ΔΕΗ.

Πρέπει κάποια στιγμή όσοι ευθύνονται να πληρώνουν για τέτοιες καταστροφές.

Προς απόδειξη όσων γράφονται υπάρχει βίντεο και φωτογραφίες και σας τα παρουσιάζουμε.

Δείτε περισσότερα στο kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

Φωτιά στο Ορυχείο ΔΕΗ Μεγαλόπολης - Πως ξεκίνησε

Video of Φωτιά στο Ορυχείο ΔΕΗ Μεγαλόπολης - Πως ξεκίνησε

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 8:31 am


Δειλινό στη θάλασσα

Οι ομορφιές του καλοκαιριού, αυτές οι υπέροχες εικόνες με τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας να δημιουργούν τις δικές του αντιθέσεις όπως συμβαίνει σε αυτή την φωτογραφία από το Παράλιο Άστρος.

Η φωτογραφία της ημέρας Κ.Κ

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 10:10 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας