Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Φωτογραφικές στιγμές από την προετοιμασία του Αστέρα

Τα γκάζια στο τέρμα και οι μηχανές στο φουλ θα μπορούσε να πει κάποιος από τον τρόπο με τον οποίο κυλά η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης με διπλές καθημερινές προπονήσεις και με την ένταση όπως είναι απόλυτα λογικό μέρα με την μέρα να αυξάνεται και να ανεβαίνει όλο και περισσότερο.

Δείτε φωτογραφικές στιγμές από την προετοιμασία της αρκαδικής ομάδας στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» όπως τις κατέγραψε ο φακός.

 

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 9:34 pm


Τα βραβεία 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής 2024

Στο κατάμεστο θέατρο Παραμυθίας έλαβε χώρα ο τελικός του 3ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής που διοργανώνει η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη συμβολή του θεάτρου Παραμυθίας και της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Αγρινίου, Ακτίου Βόνιτσας, Αλεξανδρούπολης, Αμφίκλειας - Ελάτειας, Αμφιλοχίας, Ανατολικής Σάμου, Αργοστολίου, Άργους, Άρτας, Βέροιας, Βισαλτίας, Βόλου, Διρφύων-Μεσσαπίων, Δράμας, Δωδώνης, Έδεσσας, Εορδαίας, Ζωγράφου, Ηρακλείου, Ηρακλείου Αττικής, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορδελιού-Ευόσμου, Κορίνθου, Κύμης - Αλιβερίου, Λαμιέων, Λάρισας, Λεβαδειάς, Λήμνου, Λοκρών, Δυτικής Μάνης, Μαραθώνος, Μεγαρέων, Μεσολογγίου, Μοσχάτου-Ταύρου, Μυτιλήνης, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Νάουσας, Νέας Προποντίδας, Νοτίου Πηλίου, Ορχομενού, Παιανίας, Πάρου, Πάτρας, Πύργου, Ραφήνας-Πικερμίου, Σερρών, Σκύδρας, Σπάρτης, Τεμπών, Τήνου, Τρικκαίων, Τρίπολης, Παλαιού Φαλήρου, Φλώρινας, Χαϊδαρίου, Χαλκίδας, Χανίων, Χερσονήσου, Χίου, Ωραιοκάστρου και την υποστήριξη των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βεροίας, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κοζάνης, Κομοτηνής, Λάρισας, Πατρών, Ρούμελης, Σερρών, του ΔΙΚΑΔΙΜΕ, Θεσσαλικού Θεάτρου, Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα, ΠΟΑΚΕ κ.ά.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

 

1ο Βραβείο Η τέως Συγγραφέας/Ερμηνευτής Γιάννης Πανουτσόπουλος (Πάτρα)                                                      

 

2ο Βραβείο Το όνομα Συγγραφέας: Σωτήρης Στέφανόπουλος Ερμηνευτής: Νικόλας Γεωργανής (Θήβα)

 

3ο Βραβείο Το τίποτα η απλώς ανυπαρξία Συγγραφέας: Πέτρος Λενούδιας Ερμηνεύτρια: Νάνση Ράπτη (Αθήνα)

 

Βραβείο Ερμηνείας: Γιάννης Πανουτσόπουλος Η τέως (Πάτρα) 

 

Βραβείο κειμένου: Ραλλού Ντόκα Τα λουλούδια του δάσους (Αθήνα)

                                              

Έπαινοι (ισότιμοι-αλφαβητικά) 

Τα λουλούδια του δάσους Συγγραφέας: Ραλλού Ντόκα Ερμηνεύτρια: Ηλέκτρα Σαρρή (Αθήνα)

Μια ωραία πεταλούδα Συγγραφέας: Αμαλία Ρένιου  Ερμηνευτής: Κωνσταντίνος Καραμέτος (Λαμία)

Η συνάντηση Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης Ερμηνευτής: Μαρία Ματσίκα (Θεσσαλονίκη)

 

Έπαινος κειμένου: Γιάννης Πανουτσόπουλος Η τέως (Πάτρα)

 

Στον τελικό μετείχαν επίσης: Η κυρία της καθαριότητας  Συγγραφέας: Άρης Ζησιμάτος Ερμηνεύτρια: Έφη Κεραμίδα (Πάτρα) 

 

Καίτοι προκριθέντες δεν μετείχαν στον τελικό για λόγους ανωτέρας βίας: Ελπίζω Συγγραφέας: Βίκυ Πρεβεδούρου Ερμηνευτής: Δημήτρης Παπαλέξης (Κύμη Ευβοίας)

                                    

Κριτική επιτροπή:
Κώστας Παπαπέτρος, σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

Γκρέης Ιωαννίδη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Τζένη Κοσμίδου, σεναριογράφος, θεατρική συγγραφέας, γενική γραμματέας της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

Λουκάς Κούτρας, ηθοποιός, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

Θάνος Τσάμπρας, σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής, μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, ο θεατρικός συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης, τα μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλμπέρτα Τσοπανάκη, Γιάννης Βολιώτης μέλος Δ.Σ., Κλεοπάτρα Σβανά, Ηλίας Φλωράκης και τα μέλη της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού Κατερίνα Καράμπελα, Βάσια Σκυλακάκη, Νούλη Τσαγκαράκη, Μαρία Μαλταμπέ.

 

Την τελετή απονομής οργάνωσε και παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς

Σκηνοθεσία/μοντάζ: Αδαμάντιος Πετρίτσης, μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

Δ/νση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κρητικός, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού Ε.Σ.Ε.

Φωτισμοί: Χρήστος Πουσίνης, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού Ε.Σ.Ε.

Φωτογραφίες: Έλενα Γκοντσάροβα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 9:00 pm


Ο Δημήτρης Μυστακίδης και η Banda Entopica έρχονται σε μια μοναδική συναυλία στον Άγιο Ανδρέα

  Ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι Banda Entopica στο Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Ανδρέα Αρκαδίας στις 10 Αυγούστου..

 ~ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ~
 
Φέτος το καλοκαίρι ο Δημήτρης Μυστακίδης περιοδεύει με την μπάντα του, με όσα αγαπάμε και για όσα τον αγαπάμε. 

Πάντα ανήσυχος και δημιουργικός, αιώνιος εραστής του ρεμπέτικου και των παραδοσιακών ήχων, παντρεύει τα δικά του τραγούδια από τον νέο του δίσκο «Μόρσο», με διαχρονικά διαμάντια της λαϊκής μας παράδοσης, με τραγούδια από τις πολυετείς συνεργασίες του με τον Θανάση Παπακωνσταντίνουκαι τον Νίκο Παπάζογλου και με ό,τι προκύψει κάθε φορά.
 

Με γνώμονα το πάθος και τις ευαισθησίες του, οι κοινωνικές παραδοξότητες και οι καθημερινές ιστορίες συλλογικής και ατομικής τρέλας, δίνουν τη σκυτάλη στο γλέντι και την παρέα για την ύστατη εκτόνωση.
 

Φέτος το καλοκαίρι ο Δημήτρης Μυστακίδης και η μπάντα του θα σταθούν όρθιοι στη σκηνή και θα μας θυμίσουν ότι στη μουσική (όπως θα 'πρεπε και στη ζωή) δεν υπάρχουν σύνορα, ταμπέλες ή αποκλεισμοί.
 

Μαζί του ο Μιχάλης Ατσάλης στις κιθάρες, το μπουζούκι και το τραγούδι, ο Γιώργος Μακρής στη γκάιντα, την τσαμπούνα και το καβάλ, η Έλενα Αβραμιώτη στο βιολί και το τραγούδι, ο Πέτρος Λαμπρίδης στο μπάσο και ο Πρόδρομος Μυστακίδης στα τύμπανα.
 

Ηχοληψία: Τάκης Σπυρόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Fishbowl Music Tank

~BANDA ENTOPICA~Η

Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, τρομπέτα, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. 

Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ. Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας – είτε ως τραγούδι, είτε ως χορός – κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση.

Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά και δίνει στον κόσμο την δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη. To 2021 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους CD με τον ομώνυμο τίτλο “Banda Entopica” που περιλαμβάνει κατά βάση χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας όπως και της Θράκης, καθώς και μια πρωτότυπη σύνθεση του Φίλιππου Φασούλα.
 

Οι Banda Entopica είναι:Φίλιππος Φασούλας - Κλαρίνο Νίκος Φουτάκης - ακορντεόν
Αργύρης Καραγκούνης - τρομπέτα Μπίλης Μαλεγκάνος - Κρουστά Ειρήνη Γκουτζάκη- Τραγούδι Γιάννης Γκουντάνος - Ηχοληψία
 
Παραγωγή: Fishbowl Music Tank
Διοργάνωση: ΚαπΕλλας Μεζεδοπωλείον
Πληροφορίες: 6944809502

​​

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 8:42 pm


Αποδυναμωμένη πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση

Η ακρίβεια αναδεικνύεται το μείζον πρόβλημα των πολιτών, με την κυβέρνηση να αποτιμάται αρνητικά από την πλειοψηφία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

To 46% τοποθετεί την ακρίβεια ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, με τους ερωτηθέντες της Metron Analysis να δηλώνουν σε ποσοστό 65% ότι αισθάνονται πως η χώρα κινείται προς λανθασμένη κατεύθυνση.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διψήφιο προβάδισμα νίκης, ωστόσο καταγράφει πτώση στα ποσοστά της, έχοντας χάσει σχεδόν τέσσερις μονάδες σε διάστημα έξι μηνών.

Στην εκτίμηση ψήφου της έρευνας, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 30,4%

ΣΥΡΙΖΑ: 13,8%

ΠΑΣΟΚ: 12,9%

ΚΚΕ: 9,9%

Ελληνική Λύση: 9,2%

Πλεύση Ελευθερίας: 5,7%

ΜέΡΑ25: 3,2%

Φωνή Λογικής: 3,1%

Νίκη: 3%

Νέα Αριστερά: 2,8%

Σπαρτιάτες: 1,1%

Κόσμος: 1%

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 33% έναντι του Στέφανου Κασσελάκη που έχει 7%. Ο Κυριάκος Βελόπουλος ακολουθεί με 6%, ενώ Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας έχουν από 4%.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 8:41 pm


Ο Τατούλης για την υποβάθμιση του Συλλογικού Οργάνου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στην πρόσφατη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε κατ’αρχήν στην υποβάθμιση που έχει υποστεί το Συλλογικό Όργανο του Περιφερειακού Συμβουλίου, με ευθύνη της Κυβέρνησης και της μεθοδευμένης προσπάθειας της για την γενικότερη απαξίωση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Ο πρ. Περιφερειάρχης με αφορμή την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Περιφέρεια με δεδομένες τις μεγάλες καθυστερήσεις χρηματοροών εκ μέρους της Κεντρικής Κυβέρνησης, δήλωσε χαρακτηριστικά  πως τα οικονομικά της Χώρας μας είναι σε τραγική κατάσταση. 

Κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι ήδη έχει πάρει όλες τις προκαταβολές του ΕΣΠΑ 2021-2027, του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και τα κεφάλαια των ασφαλιστικών ταμείων και των υπόλοιπων δομών και παρόλα αυτά παρουσιάζει έλλειμμα 58,5 δισ. ευρώ (στην τριετία 2021-2022-2023) και έχει προσφύγει σε εσωτερικό δανεισμό, χρεώνοντας με repos τους οργανισμούς της Γενικής Κυβέρνησης.

Ο κ. Τατούλης τέλος επεσήμανε ότι η στάση πληρωμών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή του δείκτη κινητικότητας της ρευστότητας μιας Κυβέρνησης αποδεικνύει την πολύ δύσκολη θέση που βρίσκεται η Χώρα μας, γεγονός το οποίο πιθανότατα να μας οδηγήσει σε δυσμενείς επιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκ μέρους της Περιφερειακή Αρχής δεν δόθηκε καμία σαφή απάντηση στα κρίσιμα θέματα που έθεσαν τα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» στην Συνεδρίαση Λογοδοσίας.

Συγκεκριμένα:

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βαγγέλης Γιαννακούρας αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα και τις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζει ο οδικός άξονας Παραλογγοί-Τριπόταμα, στον τέως Δήμο Κοντοβάζαινας στην Γορτυνία, ένα έργο προϋπολογισμού  2.500.000€. 

Τον Οκτώβριο του 2019 ξεκίνησε το έργο και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα,      απεναντίας υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του.

Ο κ. Γιαννακούρας, κάνοντας αυστηρή κριτική για την αδιαφορία που επιδεικνύει η Περιφερειακή Αρχή για ένα τόσο σημαντικό θέμα της Γορτυνίας, τόνισε πως αντί να δοθούν σαφείς απαντήσεις εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, υπήρξε προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών σε τεχνικά προβλήματα, χωρίς να αναλάβει για ακόμα μια φορά, καμία απολύτως ευθύνη. 

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την διακοπή πλήθους εργολαβιών εκτέλεσης έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω μη πληρωμής των λογαριασμών που έχουν κατατεθεί για εργασίες που έχουν εκτελεστεί.

 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Νικολάκου παρότι επανειλημμένα έχουν ακουστεί υποσχέσεις για την αποκατάσταση της μεγάλης καθυστέρησης στις χρηματοροές των έργων, δυστυχώς το πρόβλημα συνεχώς γιγαντώνεται, με αποτέλεσμα τις συνεχιζόμενες χρονικές παρατάσεις αλλά και την αβεβαιότητα για την ολοκλήρωση τους.

Το πρόβλημα της δυστοκίας των πληρωμών αναγνωρίστηκε πλήρως από την Περιφερειακή Αρχή, η οποία παρέμεινε σε απλές διαπιστώσεις και δεν είχε ούτε μία πρόταση για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος, ούτε ενός ενδεικτικού χρονοδιαγράμματος ομαλοποίησης των χρηματοροών.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φίλιππος Πήλιουρας αναφέρθηκε στην διαχείριση των υδάτινων πόρων και στα αρδευτικά ζητήματα, θέτοντας επί τάπητος το σοβαρότερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Πελοπόννησος. 

Ο κ. Πήλιουρας πρότεινε λύσεις για μεγαλύτερη εξοικονόμηση νερού σε ό,τι αφορά τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών μας για την άρδευση.

Οι απαντήσεις της Περιφερειακής Αρχής περιορίστηκαν σε εκθέσεις ιδεών και αόριστες υποσχεσιολογίες, χωρίς να δεσμευθούν για πρωτοβουλίες και δράσεις.

Δελτίο τύπου 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 8:23 pm


Οι Βρασιές αποφασίζουν την συμμετοχή τους η όχι στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Αρκαδίας

Οι Βρασιές κάνουν κάλεσμα για την κρίσιμη Γενική Συνέλευση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιουλίου και εκεί θα ξεκαθαρίσει συμμετοχή η όχι της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Αρκαδίας.

Αναλυτικά

Κάλεσμα του ΑΜΣ Βρασιές για έκτακτη Γενική Συνέλεση στις 13 Ιουλίου με θέμα την συμμετοχή του Συλλόγου στο πρωτάθλημα της Α’ Αρκαδίας για την αγωνιστική σεζόν 2024-2025.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 8:17 pm


Το πρόγραμμα του Μελιτζάzz για την Κυριακή

Συνεχίζεται την Κυριακή το 12ο Μελιτζάzz, το φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός για τον τόπο μας και για την Αρκαδία και που προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από το εξωτερικό.

Δείτε το πρόγραμμα για την Κυριακή

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, 11:00-14:00, Παλαιό Γυμνάσιο

Το Animasyros International Animation Festival, ένα από τα πιο γνωστά φεστιβάλ animation διεθνώς, υλοποιεί στο Μελιτζάzz ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο κινουμένων σχεδίων – animation workshop, ταξιδεύοντας στην ιστορία και τον πολιτισμό της Τσακωνιάς.

Το εργαστήριο θα προσεγγίσει πολυμεσικά/ψηφιακά νέες νοηματοδοτήσεις της τσακώνικης παράδοσης και κληρονομιάς.

Επιμέλεια εργαστηρίου: Βασίλης Καραμητσάνης, Nicoletta Barbata (Animasyros).

Εκπαιδευτής: Αγησίλαος Ρόμπολας

Το εργαστήριο διεξάγεται σε δύο 3ωρες συνεδρίες, το Σάββατο 6/7 και την Κυριακή 7/7/24, ώρες 11:00-14:00.

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, 20:00
Φάμπρικα Πολιτισμού

Εκδήλωση-συζήτηση για τη διαφύλαξη των αρχείων και των ιδιωτικών συλλογών και την αξία τους για την ιστορική έρευνα.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Χρήστος Χρυσανθόπουλος, Ιστορικός-Αρχειονόμος, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι οικογενειών από την Τσακωνιά που διαθέτουν αρχειακά τεκμήρια.

Συμμετέχει και υποστηρίζει το Αρχείο Τσακωνιάς.

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, 21:30
Αρχοντικό Τσούχλου

Βραβευμένη δραματική και ηθογραφική ταινία («υπερπαραγωγή» για τα ελληνικά δεδομένα) με θέμα το ταξίδι 700 γυναικών, Ελληνίδων, Τουρκάλων, Ρωσίδων, από την Κωνσταντινούπολη προς τη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντήσουν τους άντρες που πρόκειται να παντρευτούν, και τον έρωτα μίας από αυτές τις γυναίκες και ενός Αμερικανού φωτογράφου.

Παραγωγή: 2004. Διάρκεια: 128′
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Σενάριο: Ιωάννα Καρυστιάνη
Επιμέλεια παραγωγής: Μάρτιν Σκορτσέζε
Μουσική: Σταμάτης Σπανουδάκης
Παίζουν: Ντέμιαν Λιούις, Αντρέα Φερεόλ, Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Εβελίνα Παπούλια, Στίβεν Μπέρκοφ, Δημήτρης Καταλειφός, Κώστας Σόμμερ, Υρώ Μιχαλακάκο

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, 21:30
Πλατεία Ουράνη

Οι Grey River and the Smoky Mountain είναι ένα φολκ συγκρότημα με έδρα την Αθήνα. Ο ήχος τους περιγράφεται ως Αμερικάνα, συνδυάζοντας διάφορα αμερικανικά, ιρλανδικά και ευρωπαϊκά φολκ στοιχεία και είδη, συμπεριλαμβανομένων του bluegrass, του φολκ, της country και των blues, και συνδέοντας μουσικά ακούσματα και κόσμους.

Έχουν εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως το Caravan Sessions Vol.1 (συνδιοργανωτές), το Prairie & Rust Fest Vol. 3, το 7th Music Highway Festival και το 3rd LET IT BEET FESTIVAL. Το 2019 εμφανίστηκαν ζωντανά στην εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα”, ενώ τον Απρίλιο του 2024 εμφανίστηκαν στην Νέα Υόρκη με το GRis Festival.

Τον Μάρτιο του 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο τους 4-track EP με τίτλο “Something’s Wrong”, τον Δεκέμβριο του 2017 το debut LP “Captain Death”, τον Φεβρουάριο του 2020 το δεύτερο LP “Live to Tell the Tale”, από την Ikaros Records. Το τρίτο τους άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025.

Οι μουσικοί είναι:

Ρένα Παπαγεωργίου (φωνή, μαντολίνο)

Σαράντος Γκουμάκος (κιθάρα, φωνή)

Τάσος Γουσέτης (βιολί)

Μελέτης Πόγκας (μπάντζο)

Γιάννης Βουτσινάς (κοντραμπάσο)

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 8:00 pm


Επέστρεψε στην Ισπανία ο Ατιένθα

Ο Πίτσου Ατιένθα επέστρεψε στην χώρα του την Ισπανία έπειτα από το τέλος της συνεργασίας του με τον Αστέρα Τρίπολης βρίσκοντας στην Αλκογιάνο τον νέο ποδοσφαιρικό σταθμό της καριέρας του.

Η Αλκογιάνο είναι ομάδα που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του Ισπανικού ποδοσφαίρου με τον 34χρονο κεντρικό αμυντικό να ανακοινώνεται από τον νέο του σύλλογο.

Με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης ο Πίτσου Ατιένθα πραγματοποίησε 61 συμμετοχές, με 2 γκολ και 1 ασίστ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 7:50 pm


Συναυλία «Καροτσιέρη Τράβα» στο Μελιτζάzz 2024 (pics,vid)

Μια ιδιαίτερη παράλληλη μουσική συνάντηση όπου το Scoala Populara de Arte, η Σχολή Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης στο Tâ rgu Jiu της Ρουμανίας, παρουσιάζει εντυπωσιακούς παραδοσιακούς χορούς και μουσικές της Ρουμανίας, ενώ το Χορευτικό Συγκρότημα Λεωνιδίου παρουσιάσε χορούς και τραγούδια της Τσακωνιάς και της Ελλάδας, υπό τις παραδοσιακές μουσικές του συγκροτήματος Κυρατζήδες.

Ο τίτλος της μουσικής αυτής παράστασης ήταν «Καροτσιέρη Τράβα» και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου στο πλαίσιο έκδηλώσεων του Μελιτζάζζ 2024 στο Λεωνίδιο.

Το μουσικό αυτό δρώμενο καθήλωσε το κοινό με τους πρωταωνιστές του να εισπράττουν το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Βίντεο - Φωτογραφίες Nigel Copage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συναυλία με τους Καροτσιέρη Τράβα στο Λεωνίδιο

Video of ArcadiaPortal.gr Συναυλία με τους Καροτσιέρη Τράβα στο Λεωνίδιο

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 7:38 pm


Μεσσηνία: Έκλεψε 4 τόνους καρπούζι και προσπάθησε να το πουλήσει

Τέσσερις τόνους καρπουζιού έκλεψε – πιθανότατα με συνεργούς – ένας 47χρονος Ρομά από καλλιέργεια στο Πήδημα.

Το περιστατικό συνέβη από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου, όταν και η 35χρονη ιδιοκτήτρια του αγροκτήματος διαπίστωσε ότι από την καλλιέργεια καρπουζιού που είχε έλειπαν όλοι οι καρποί. Συνολικά είχαν κλαπεί 4 τόνοι καρπουζιού, αξίας 2.500 ευρώ

Ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας η υπόθεση εξιχνιάσθηκε και την Πέμπτη ο 47χρονος εντοπίσθηκε στην Καλαμάτα να διαθέτει προς πώληση περίπου 400 κιλά καρπουζιού με ένα φορτηγό.

Τα φρούτα κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στην παθούσα, ενώ σε βάρος του 47χρονου σχηματίστηκε δικογραφία.

tharrosnews.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 7:20 pm


Εκπλήξεις στο νέο ΔΣ της ΑΕΚ Τρίπολης

Η ΑΕΚ Τρίπολης δεν είναι μόνο ένας αθλητικός σύλλογος αλλά ένας ζωντανός οργανισμός με την δική του κοινωνική κι πολιτιστική προσφορά με το νέο ΔΣ με την στελέχωση του να επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές λαμβανοντας υπόψη μας το πώς έχει στελεχωθεί ο διοικητικός κορμός.

Παράλληλα ο «δικέφαλος» της Τρίπολης δημιουργεί και ταυτόχρονα πρωτοτυπεί για τα δεδομένα του νομού μας το δικό του πολιτιστικό τμήμα γεγονός με την δική του ξεχωριστή αξία και σημασία.

Με νέα και αξιόλογα ονόματα το νέο ΔΣ της ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου αναλαμβάνει να τρέξει ο Κώστας Λιακόπουλος με τον Ρένο Πετρόπουλο και τον Κυπριανό Θεοδωρόπουλο.

Γνωστοί και σε όλους οι δυο πρώην ποδοσφαιριστές και συμπαίκτες της ΑΕΚ Τρίπολης, μαζί με έναν παλαιότερο ποδοσφαιριστή του συλλόγου και αξιόλογο άνθρωπο ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την διατήρηση και περεταίρω εξέλιξη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η ομάδα των «τριών» έχει ήδη πιάσει δουλειά και με την όρεξη και την αγάπη που έχουν για την ΑΕΚ Τρίπολης τα αποτελέσματα μόνο θετικά μπορεί να είναι.

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται κυρίως από την στελέχωση του πολιτιστικού τμήματος με ονόματα που μόνο επιτυχημένα κρίνονται σε αυτόν τον τομέα. Το πρώτο βήμα έγινε με τον κ. Παναγιώτη Πιτερό. Έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις, την πολυετή εμπειρία του από το πολιτιστικό τμήμα του Δήμου Τρίπολης και την θητεία του στο ΔΣ του φιλοτεχνικού ομίλου Τρίπολης, είναι σίγουρο πως θα αφήσει το δικό του στίγμα στην ΑΕΚ Τρίπολης.

Το παζλ της επιτυχίας του πολιτιστικού τμήματος έκλεισε όταν έγινε δεκτή η πρόταση του προέδρου κ. Παναγιώτη Βαλασόπουλου από τον κ. Νίκο Φλωρο να μετέχει στο ΔΣ του συλλόγου. Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του εδώ και αρκετά χρόνια κάνοντας περήφανη την πόλη μας με τα έργα του.

Τη λίστα των νέων προσώπων στο ΔΣ της ΑΕΚ Τρίπολης συμπληρώνει η κ. Γαρυφαλιά Αληγέωργα. Πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Τρίπολης και επιτυχημένη επιχειρηματίας με ανεπτυγμένο το κοινωνικό αίσθημα θα βοηθήσει στο πολιτιστικό κομμάτι του συλλόγου.

Η οικογένεια της ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ μεγαλώνει… Σαν κάτι καλό να γίνεται εκεί τα τελευταία χρόνια.

Παναγιώτης Βαλασόπουλος Πρόεδρος Δ.Σ.

Εμμανουήλ Καγιάννης Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Πέτρος Αλμπάνης Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.

Ιωάννης Καγιάννης Ταμίας Δ.Σ.

Ιωάννης Μπουντρούκας Υπεύθυνος ΔημοσίωνΣχέσεων

Γεώργιος Νίκου Υπεύθυνος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Θεμιστοκλής Ζούζουλας Υπεύθυνος Τμήματος Ποδηλασίας

Κυπριανός Θεοδωρόπουλος Έφορος Ποδοσφαιρικού Τμήματος

Κωνσταντίνος ΛιακόπουλοςΥπεύθυνος Ακαδημιών Ποδοσφαιρικού Τμήματος

Ρένος Πετρόπουλος Υπεύθυνος Ακαδημιών Ποδοσφαιρικού Τμήματος

Παναγιώτης Πιτερός ΥπεύθυνοςΠολιτιστικής Διατήρησης

Νικόλαος Φλώρος Υπεύθυνος Πολιτιστικών Δράσεων

Γαρυφαλιά Αλιγιώργα Υπεύθυνη Κοινωνικών Δράσεων

Αντώνιος Φαρφαράς Αναπληρωματικό Μέλος

Γεώργιος Συνοδινός Αναπληρωματικό Μέλος

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 7:05 pm


Γλέντι στη Μηλιά Μαντινείας

Γλέντι στις 22 Ιουλίου στη Μηλιά Μαντινείας με ζωντανή μουσική.

Το γλέντι θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλιάς

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 6:51 pm


Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Αυγούστου

Eurokinissi

Ο ΕΦΚΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Αυγούστου στις 26 Ιουλίου για τους μη μισθωτούς και στις 30 Ιουλίου για τους μισθωτούς.

Η πληρωμή θα γίνει με βάση το πλαίσιο καταβολής των συντάξεων σε δύο δόσεις:

Κύριες συντάξεις

ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ:

– Παρασκευή 26 Ιουλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ

Κατάθεση: Απόγευμα Πέμπτης 25/7

ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:

– Τρίτη 30 Ιουλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ

Επικουρικές συντάξεις

Μισθωτοί (Ιδιωτικού τομέα) & Μη μισθωτοί

– Παρασκευή 26 Ιουλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ

Κατάθεση: Απόγευμα Πέμπτης 25/7

Μισθωτοί Δημοσίου

– Τρίτη 30 Ιουλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ

Κατάθεση: Απόγευμα Δευτέρας 29/7

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 6:27 pm


Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Ρουπάκι στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 6:06 pm


Σαν σήμερα δύο πιτσιρίκια γνωρίστηκαν σε ένα πανηγύρι... και άλλαξαν την ιστορία της μουσικής

Τοποθεσία: Αγγλία και συγκεκριμένα μία εκκλησιαστική εμποροπανήγυρη που γινόταν στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Ο 15χρονος Πολ γνωρίζει τον 16χρονο Τζον που έπαιζε μουσική με το συγκρότημα στη χοροεσπερίδα. Και η αγάπη (και το ταλέντο) που είχαν για τη μουσική τους έκανε να «κολλήσουν». Α, ναι! Όλα αυτά εκτυλίχθηκαν στο Γούλτον, ένα προάστιο του Λίβερπουλ.

Για τους λίγους που δεν έχουν καταλάβει ακόμα για ποιους μιλάμε, ο λόγος φυσικά γίνεται για τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ και τον Τζον Λένον, τους θρυλικούς «Beatles», οι οποίοι γνωρίστηκαν, σαν σήμερα, στις 6 Ιουλίου το μακρινό 1957, σε μία συνάντηση που έμελλε να αποδειχθεί από τις σημαντικότερες για την πορεία της ποπ κουλτούρας.

 

Διαβάστε περισσότερα για τα δύο πιτσιρίκια που γνωρίστηκαν σε ένα πανηγύρι... και άλλαξαν την ιστορία της μουσικής

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 6:00 pm


Δημήτρης Πτωχός για Μελιτζάζ 2024: «Επιτυχημένο παράδειγμα βιωματικής εμπειρίας γεμάτο έμπνευση και ενέργεια»

Το Λεωνίδιο Αρκαδίας, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, με αφορμή την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ Μελιτζάζ 2024, «ενός φεστιβάλ που κάθε χρόνο μας φέρνει πιο κοντά στις ρίζες μας, στην παράδοσή μας και στους ανθρώπους που με την προσφορά τους κρατούν ζωντανή την πολιτιστική μας κληρονομιά», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δήλωσε γοητευμένος από το μέρος, εντυπωσιασμένος από τη διοργάνωση και χαρακτήρισε το φεστιβάλ ως την ενσάρκωση της «βιωματικής εμπειρίας» που έρχεται να προστεθεί στις πολλές αξιόλογες δράσεις που γίνονται το καλοκαίρι στην Περιφέρειά μας.

Η φετινή διοργάνωση με κεντρικό άξονα τον «Νόστο», αποδίδει φόρο τιμής στους Τσάκωνες της διασποράς και τη συνεισφορά τους στον παγκόσμιο πολιτισμό, με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, να σχολιάζει πως «αυτές οι περιπλανήσεις, γεμάτες δυσκολίες και προκλήσεις, αλλά και ελπίδα και όνειρα, μας θυμίζουν τις αξίες της επιμονής, της εργατικότητας και της αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας».

Το πενθήμερο πρόγραμμα που υποστηρίζεται ενεργά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκληρώνεται στις 7 Ιουλίου και περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη μουσική και πολιτιστική ποικιλομορφία.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με εκδηλώσεις λόγου, προβολές ταινιών και μια ειδική τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Γιώργο Σαραντάρη. Οι δράσεις λαμβάνουν χώρα σε ιστορικά κτίρια και γραφικά σοκάκια του Λεωνιδίου, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία.

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 5:50 pm


Πολλές εκπλήξεις στο πρόγραμμα του Μελιτζάzz το Σάββατο

Συνεχίζεται το Σάββατο 6 Ιουλίου το 12ο Μελιτζάzz, το φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός για τον τόπο μας και για την Αρκαδία και που προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από το εξωτερικό.

Δείτε το πρόγραμμα για σήμερα Σάββατο

Σάββατο 6 Ιουλίου, 20:00
Φάμπρικα Πολιτισμού

«Με πανί, σχοινί, κορδέλα, κούκλα φτιάχνω… Έλα!»

Βιωματικό κουκλοθεατρικό παιχνίδι και κατασκευή κούκλας για παιδιά.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, 20:00
Παλαιό Γυμνάσιο Λεωνιδίου

“Είμαστε καμωμένοι από ουρανό” – Γιώργος Σαραντάρης

Μια συζήτηση για την προσωπικότητα και το έργο του Λεωνιδιώτη ποιητή και διανοούμενου Γιώργου Σαραντάρη.

Συμμετέχουν οι Γιώργος Παπαθανασόπουλος (δημοσιογράφος, συγγραφέας) και Βασίλης Ρούβαλης (εκδότης, συγγραφέας).

Συντονίζει η δημοσιογράφος Κυριακή Μπεϊόγλου.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, 21:15
Πλατεία Ηρώων

Συναυλία

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο Μελιτζάzz 2024 διασκευάζει και επανεκτελεί με τον δικό του τρόπο ρεμπέτικα τραγούδια που κυκλοφόρησαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική, με την ιδιαίτερη τεχνική της «τσιμπητής» κιθάρας και τα παιξίματα του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Δούσα και του Κώστα Μπέζου.

Πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους πολυοργανίστες μουσικούς της ελληνικής σκηνής που ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική εδώ και τριάντα χρόνια. Σε αυτή την πολυετή πορεία έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες (συνθέτες, μουσικούς, ερμηνευτές) και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 ηχογραφήσεις δίσκων.

Παίζει λαϊκή κιθάρα, ερευνά τη λαϊκή κιθάρα, διδάσκει λαϊκή κιθάρα, γράφει βιβλία για τη λαϊκή κιθάρα, εκδίδει δίσκους για αυτήν. Και με αφορμή αυτήν. Προκειμένου να την αποκαταστήσει στη συνείδηση του κόσμου, να αναδείξει τη σημαντικότητά της και τον πλούσιο χαρακτήρα της. Να μας κάνει να τη γνωρίσουμε ή να τη ξαναθυμηθούμε. Και να την αγαπήσουμε, όπως την αγαπάει και ο ίδιος.

Με την κιθάρα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, επεμβαίνει στο ρεμπέτικο ρεπερτόριο, όχι μόνο ενορχηστρώνοντάς το αποκλειστικά για κιθάρα, αλλά παράλληλα βάζοντας τον δικό του εσωτερικό πλούτο, ορμή και ευαισθησία, δίνοντάς μας απλόχερα την ευκαιρία να ξανακούσουμε και να τραγουδήσουμε τα παλιά αγαπημένα τραγούδια μέσα από μια σύγχρονη, φρέσκια και άκρως ενδιαφέρουσα οπτική, έχοντας ενσωματώσει τη βαθιά γνώση του οργάνου και του ρεπερτορίου με τις επιρροές του από άλλα μουσικά είδη.

Από το 1994 ως το 2004 συμμετείχε στη μπάντα «Λοξή Φάλαγγα» του Νίκου Παπάζογλου παίζοντας κιθάρα και λαούτο, ενώ από το 2002 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Από το 2001 είναι καθηγητής στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, όπου διδάσκει λαϊκή κιθάρα, λαούτο και σύνολα, ενώ από το 2014 διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα της Σχολής Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στον δίσκο του «Amerika», που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017, περιλαμβάνονται τραγούδια της πρώιμης περιόδου του ρεμπέτικου που γράφτηκαν από Έλληνες μετανάστες στην Αμερική και είναι όλα διασκευασμένα με την τεχνική της «τσιμπητής» κιθάρας, μιας τεχνικής που είναι σαφώς επηρεασμένη από την fingerpicking τεχνική των Αφροαμερικάνων μουσικών των Blues.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, 22:30
Παραποτάμιος δρόμος Λεωνιδίου

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2007 και διατρέχει τα αμερικανικά blues σε όλο τους το φάσμα.
Ξεκινώντας από τα blues των αρχών του 20ού αιώνα (Robert Johnson, Big Bill Broonzy κ.ά.), τα blues της Νέας Ορλεάνης, τα swing των δεκαετιών ’30 και ’40 του Μεσοπολέμου, τα early jazz του D. Ellington και της E. Fitzgerald, τα Chicago blues (1940-1970) και τα jazz-blues της Νέας Υόρκης, φτάνει μέχρι τα βρετανικά blues των ’60s και την πιο rock εκδοχή τους, J. J. Cale, Eric Clapton, Ten Years After, Rory Gallagher, Tom Waits.

Οι μουσικοί είναι:

Μελέτης Πόγκας (κιθάρα, φωνή)

Γιώργος Κουβαράς (πιάνο, φυσαρμόνικα, φωνή)

Φώτης Δασκαλάκης (μπάσο)

Γιάννης Χριστόπουλος (τύμπανα).

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, 24:00
Κεντρικός δρόμος Λεωνιδίου

Ο ανερχόμενος DJ και παραγωγός Rezo (Κωνσταντίνος Γκότσης) έχει από νεαρή ηλικία ένα ανήσυχο πάθος για την ηλεκτρονική μουσική, με επιρροές που πηγάζουν κατά κύριο λόγο από House ήχους.

Ως resident DJ του Dybbuk και του Bolivar έχει βρεθεί πίσω από τα decks μαζί με ονόματα – θρύλους της House μουσικής σκηνής, όπως Dennis Ferrer, Guy Gerber, Damian Lazarus, Κiko Navarro, Kevin Yost, Oxia, Deborah De Luca.

Με ένα set ρυθμικών και χορευτικών μουσικών θα μετατρέψει τον κεντρικό δρόμο του Λεωνιδίου σε ένα μεγάλο υπαίθριο club!

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 5:17 pm


Συνεδρίασε η Επιτροπή επί θεμάτων Τουρισμού και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με σκοπό την ενημέρωση όλων των παρατάξεων για την πορεία των θεμάτων που αφορούν τον τομέα του Τουρισμού, συνεδρίασε την Πέμπτη 4 Ιουλίου, η σχετική Επιτροπή Ενημέρωσης και Διαβούλευσης, στην έδρα της Περιφέρειας, την Τρίπολη.

Κεντρικά ζητήματα ήταν η ενημέρωση για το περιεχόμενο της συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής Τουρισμού, που έγινε, την περασμένη εβδομάδα, στην Αθήνα, καθώς και η ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής, Αθανάσιος Μιχελόγγονας, ανέφερε: «Προχωρήσαμε στη συνεδρίαση με σκοπό την ενημέρωση όλων των παρατάξεων για όσα κάνουμε στον τομέα του τουρισμού.

Στόχος μας είναι η διασφάλιση ότι η περιφερειακή ανάπτυξη συμβαδίζει με τις τουριστικές προτεραιότητες και ευελπιστούμε στη συνεργασία όλων των φορέων.

Πραγματοποιήθηκε και ευρύτερη συζήτηση, όχι μονό περί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όπως η ταυτότητα του προορισμού, η στρατηγική της Περιφέρειας για θέματα πολιτισμού και οι μηχανισμοί συνεργασίας με άλλους εταίρους του οικείου οικοσυστήματος του Τουρισμού»

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 5:16 pm


Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή 7/7

Υψηλός κίνδυνος σε:

#Αττική & #Κύθηρα

#Βοιωτία #Κορινθία #Αργολίδα #Μεσσηνία

περιοχές #Φθιώτιδας #Αχαΐας #Ηλείας #Λακωνίας

#Εύβοια #Σκύρος #Κρήτη #Κυκλάδες νησιά #Δωδεκάνησα Β.Α. #Αιγαίου & #Ιονίου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 5:00 pm


Συνολικά έχουν υποβληθεί 574.000 δηλώσεις καθαρισμού ακαθάριστων οικοπέδων

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων για τα ακαθάριστα οικόπεδα στην πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr, αποφάσισε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μετά από σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων(ΠΟΜΙΔΑ), προκειμένου να ολοκληρωθεί η καθολική προσπάθεια καθαρισμών από τους πολίτες.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου από τις έως τώρα δηλώσεις στην πλατφόρμα του υπουργείου, διαφαίνεται ότι έχει αρχίσει να διαμορφώνεται «μία νέα κουλτούρα πρόληψης» στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας "Μόνο την πρώτη εβδομάδα της παράτασης που δόθηκε, πάνω από 75.000 πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα και δήλωσαν ότι έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους, ενώ απομένουν 10 ημέρες μέχρι την εκπνοή της νέας προθεσμίας. Συνολικά έχουν υποβληθεί 574.000 δηλώσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Έλληνες στηρίζουν έμπρακτα στο πεδίο της πρόληψης τη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες μας φέτος το καλοκαίρι.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 4:37 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά στην Αρκαδία - Documento - Documento

Φωτιά στην Αρκαδία - Documento  Documento

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας