Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Συνεδρίασε η Επιτροπή επί θεμάτων Τουρισμού και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με σκοπό την ενημέρωση όλων των παρατάξεων για την πορεία των θεμάτων που αφορούν τον τομέα του Τουρισμού, συνεδρίασε την Πέμπτη 4 Ιουλίου, η σχετική Επιτροπή Ενημέρωσης και Διαβούλευσης, στην έδρα της Περιφέρειας, την Τρίπολη.

Κεντρικά ζητήματα ήταν η ενημέρωση για το περιεχόμενο της συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής Τουρισμού, που έγινε, την περασμένη εβδομάδα, στην Αθήνα, καθώς και η ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής, Αθανάσιος Μιχελόγγονας, ανέφερε: «Προχωρήσαμε στη συνεδρίαση με σκοπό την ενημέρωση όλων των παρατάξεων για όσα κάνουμε στον τομέα του τουρισμού.

Στόχος μας είναι η διασφάλιση ότι η περιφερειακή ανάπτυξη συμβαδίζει με τις τουριστικές προτεραιότητες και ευελπιστούμε στη συνεργασία όλων των φορέων.

Πραγματοποιήθηκε και ευρύτερη συζήτηση, όχι μονό περί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όπως η ταυτότητα του προορισμού, η στρατηγική της Περιφέρειας για θέματα πολιτισμού και οι μηχανισμοί συνεργασίας με άλλους εταίρους του οικείου οικοσυστήματος του Τουρισμού»

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 5:16 pm


Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή 7/7

Υψηλός κίνδυνος σε:

#Αττική & #Κύθηρα

#Βοιωτία #Κορινθία #Αργολίδα #Μεσσηνία

περιοχές #Φθιώτιδας #Αχαΐας #Ηλείας #Λακωνίας

#Εύβοια #Σκύρος #Κρήτη #Κυκλάδες νησιά #Δωδεκάνησα Β.Α. #Αιγαίου & #Ιονίου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 5:00 pm


Συνολικά έχουν υποβληθεί 574.000 δηλώσεις καθαρισμού ακαθάριστων οικοπέδων

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων για τα ακαθάριστα οικόπεδα στην πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr, αποφάσισε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μετά από σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων(ΠΟΜΙΔΑ), προκειμένου να ολοκληρωθεί η καθολική προσπάθεια καθαρισμών από τους πολίτες.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου από τις έως τώρα δηλώσεις στην πλατφόρμα του υπουργείου, διαφαίνεται ότι έχει αρχίσει να διαμορφώνεται «μία νέα κουλτούρα πρόληψης» στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας "Μόνο την πρώτη εβδομάδα της παράτασης που δόθηκε, πάνω από 75.000 πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα και δήλωσαν ότι έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους, ενώ απομένουν 10 ημέρες μέχρι την εκπνοή της νέας προθεσμίας. Συνολικά έχουν υποβληθεί 574.000 δηλώσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Έλληνες στηρίζουν έμπρακτα στο πεδίο της πρόληψης τη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες μας φέτος το καλοκαίρι.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 4:37 pm


Οι πυροσβέστες ζητούν επίλυση στα χρόνια εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που τους ταλαιπωρούν

Κύριοι της πολιτικής μας ηγεσίας,

Η ανάλγητη και αδιάλλακτη στάση σας, σε ότι αφορά την επίλυση των χρόνιων  εργασιακών και ασφαλιστικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους Συναδέλφους, μας ωθεί να βγούμε στο δρόμο για ακόμα μία φορά, στις 18 Ιουλίου 2024. 

Να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν περατώθηκε κανένα από τα ακόλουθα αιτήματά μας: 

A. ΕΠΟΧΙΚΟΙ – ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 

1. Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στο Πυροσβεστικό Σώμα όλων των  Εποχικών - Συμβασιούχων Πυροσβεστών, με προσωποπαγείς θέσεις ώστε να  καλυφθούν όλα τα κενά.  

Β. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ (Π.Π.Υ.) 1. Άμεση μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που  προσλήφθηκαν το 2019 και έχουν τα κριτήρια της Νομοθεσίας (Ν.3938/2011), όπως  συνέβη και με τους Συναδέλφους το 2020, το 2022 και όχι με την προσβλητική  παράτασή τους.  

2. Επειδή είναι αδύνατον οι Συνάδελφοι να ενταχθούν στις ευεργετικές προϋποθέσεις της  πλασματικής πενταετίας του Ν.4997/2022, που ψηφίστηκε πρόσφατα, εξαιτίας της  μακρόχρονης εργασιακής ομηρίας που προέκυψε από τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κατά τα έτη 1998 – 2012, ως προς το θέμα αυτό η θέση της Ομοσπονδίας είναι η εξής:  Οι Συνάδελφοι που βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης και έχουν  συμπληρώσει 7.500 ένσημα στο Δημόσιο, δηλαδή είκοσι πέντε (25) έτη εργασίας  είναι ελάχιστοι και γι’ αυτό χρειάζεται να γίνει τροπολογία του Ν.4997/2022,  ούτως ώστε οι Συνάδελφοι που είναι στο όριο της συνταξιοδότησης και έχουν συμπληρώσει  6.000 ένσημα, δηλαδή είκοσι (20) έτη εργασίας στο Δημόσιο, να δικαιούνται μάχιμη  τετραετία και αυτοί που έχουν συμπληρώσει 4.500 ένσημα, δηλαδή δεκαπέντε (15) έτη  εργασίας στο Δημόσιο να δικαιούνται μάχιμη τριετία. 

Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. 

3. Ένταξη των μαχίμων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στον κανονισμό  των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, με την αναγνώριση στα βαρέα του  χρόνου που έχει διανυθεί από την πρόσληψη μέχρι τη στιγμή της ένταξης, λόγω  της μεγάλης επικινδυνότητας του επαγγέλματος και της ανάγκης να εξέρχονται από το  επάγγελμα με συνταξιοδότηση στο 62ο έτος της ηλικίας τους.  

4. Χρηματική αποζημίωση ανά ώρα υπερεργασίας του Πυροσβέστη κι όχι αμοιβή με  ρεπό.  

5. Ίση μεταχείριση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, αντίστοιχα με το μόνιμο  προσωπικό, που τυχόν τεθούν λόγω τραυματισμού κατά την εκτέλεση υπηρεσίας  ή ένεκα αυτής σε καθεστώς υπηρεσίας γραφείου.  

6. Αναγνώριση του τίτλου σπουδών, σε περίπτωση που αποκτηθεί αυτός ο τίτλος  μεταγενέστερα, για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, έτσι ώστε να αμείβονται  βάσει αυτού.  

7. Κατάργηση του άρθρο του Ν.4662/2020, που δίνει το δικαίωμα σε κάθε  Περιφερειάρχη να μετακινεί υπηρεσιακά εντός νομού έως τέσσερις (4) μήνες ανά  έτος τον Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης. 

Γ. ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 

1. Χορήγηση του Επιδόματος της Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στο μόνιμο  προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

2. Χρηματική αποζημίωση ανά ώρα υπερεργασίας του Πυροσβέστη κι όχι αμοιβή με  ρεπό. 

3. Κατάργηση του άρθρο 162 του Ν.4662/2020 που αναφέρει το νέο κανονισμό  μεταθέσεων του χαμηλόβαθμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος (από  το βαθμό του Πυροσβέστη - Υπαρχιπυροσβέστη - Αρχιπυροσβέστη - Πυρονόμου),  δηλαδή ανά έξι (6) έτη να μετακινείται βάσει μορίων ο Πυροσβέστης μακριά από τον τόπο  συμφερόντων του, με αποτέλεσμα να διαλύεται ο οικογενειακός προγραμματισμός του. 

4. Επαναλειτουργία της Σχολής Αρχιπυροσβεστών (ανά έτος) σύμφωνα με τα  πρότυπα της ΕΛ.ΑΣ.. Αναλόγως με τα κενά που θα δημιουργούνται στο βαθμό αυτό, λόγω  προαγωγών ή αποστρατείας, να φοιτάει στη Σχολή Αρχιπυροσβεστών ο αντίστοιχος αριθμός  των κενών οργανικών θέσεων στο βαθμό αυτό. 

5. Βαθμολογική αναγνώριση από της αρχικής πενταετίας - (καθ’ όλα μάχιμης)  υπηρεσίας - των πρώτων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που  μονιμοποιήθηκαν με βάση το Ν.3938/2011 και στους οποίους απονεμήθηκε ο  βαθμός του Πυροσβέστη έχοντας πλέον ίση μεταχείριση και επαγγελματική σταδιοδρομία  με τους υπόλοιπους μόνιμους Πυροσβέστες. Τα έτη της (καθ’ όλα μάχιμης) υπηρεσίας τους  έχουν αναγνωριστεί πλήρως οικονομικά και συνταξιοδοτικά.  

Δ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

1. Πιστή τήρηση και εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την υγιεινή και την  ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 4:17 pm


Πρώτα η Πελοποννήσος: Αόριστες οι απαντήσεις της Περιφερειακής αρχής στα σημαντικά ερωτήματά μας

Στις 2 συνεδριάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου που έγιναν πρόσφατα η παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος” , ο επικεφαλής Μανώλης Μάκαρης και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Κορινθίας Γιάννης Σιάτος και Αργολίδας Παναγιώτης Μερμίγκης ζήτησαν εξηγήσεις από την Περιφερειακή Αρχή για μια σειρά από ζητήματα. Όμως παρόλο που τέθηκαν σημαντικότατα θέματα , λάβαμε ως απάντηση αόριστες απαντήσεις από την Περιφερειακή αρχή του κ. Πτωχού . 

Συγκεκριμένα θέσαμε τα εξής ζητήματα:  

1. Για την ανεπαρκή οδική σήμανση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου. Για τις μεγάλες ηλεκτρονικές ταμπέλες που δεν έχουν ακόμη συνδεθεί και κάποιες από αυτές ( πχ γέφυρα Βελίκας) βρίσκονται σε επικίνδυνη θέση .

2. Για το ανενεργό σιδηροδρομικό δίκτυο που αποτελεί αναξιοποίητη πολιτιστική κληρονομιά.  Ειδικά ο Προαστιακός Καλαμάτας και ο η γραμμή Κορίνθου - Άργους -Ναυπλίου είναι βιώσιμες .

3. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων διέλευσης των κατοίκων της Ανατολικής Κορινθίας που προέκυψαν από την κατεδάφιση της ανισόπεδης γέφυρας του Ισθμού μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου .

4.Για το θέμα που υπάρχει στη ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωτοβάθμιου Συλλόγου Μεσσηνίας και της ΟΣΥΑΠΕ (δεν απαντήθηκε από την περιφερειακή αρχή).

5.Για το πρόβλημα με τις βλάβες στο αντλιοστάσιο του Ανάβαλου στην Αργολίδα. 

6.Για το σημαντικό θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων  στην Πελοπόννησο και των υπαρκτών  σημαντικών προβλημάτων όπως οι χωματερές που ρυπαίνουν και μπορούν να αποτελέσουν εστίες ανάφλεξης και πυρκαγιά ς, την κόκκινη κάρτα από την ΕΕ για τα χαμηλά ποσοστά ανακύκλωσης κλπ (δεν συζητήθηκε το θέμα με ευθύνη της περιφερειακής αρχής).

7. Για την συνολική πολιτική της Περιφερειακής αρχής στο θέμα διαχείρισης των υδάτων. 

Πιο αναλυτικά: 

Ο κ. Μάκαρης αφού αντέδρασε για άλλη μια φορά για τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού συμβουλίου , στάθηκε στο γεγονός ότι όλα τα θέματα που θέτει η αντιπολίτευση, συζητιούνται στο Περιφερειακό συμβούλιο με μεγάλη καθυστέρηση.   Στην τοποθέτηση για τον σιδηρόδρομο έθεσε 7 ερωτήματα στην Περιφερειακή Αρχή που δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη απάντηση , ούτε κάποιο πλάνο. Το μόνο που ακούστηκε ως απάντηση είναι μια σύσκεψη με τον ΟΣΕ που θα γίνει τον Δεκέμβριο! Από την πλευρά του τόνισε πως η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου εκτός από το επιβατικό έργο που θα προσφέρει, θα συμβάλλει στην προστασία μιας μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς και στην ανάταση της Πελοποννησιακής υπαίθρου. Τόνισε δε πως στο εξωτερικό αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται παρόμοιες εγκαταστάσεις σε πολύ πιο δύστροπα γεωγραφικά ανάγλυφα σε σχέση με αυτά της Πελοποννήσου. 

Ο κ. Σιάτος, εξέφρασε την απογοήτευση του για την διαχείριση του έκτακτου προβλήματος στον Ισθμό, τόνισε ότι οι κάτοικοι τις πρώτες μέρες πλήρωναν διόδια, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής δεν απαλλάχτηκαν ποτέ από την συγκεκριμένη υποχρέωση. Αναφέρθηκε στο γεγονός πως η βυθιζόμενη γέφυρα στην Ισθμία είναι εδώ και 4-5 χρόνια συνεχώς προς επισκευή και οι κάτοικοι στο Καλαμάκι Κορινθίας έχουν αγανακτήσει. Τέλος επισήμανε ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος σύνδεσης της Αττικής με την Πελοπόννησο αυτή την στιγμή , αφού και ο δρόμος Σχίνος-Αλεποχώρι είναι κλειστός λόγω κατολισθήσεων . Τέλος επισήμανε ότι δρόμος χωρίς διόδια στην ουσία δεν υφίσταται για την σύνδεση της Πελοποννήσου με την Αθήνα αφού η μοναδική διαδρομή περνάει μέσα από τα βουνά του Λουτρακίου και από χωματόδρομους! 

Τέλος ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας  Παναγιώτης Μερμίγκης ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Ματζούνη που του απάντησε με απαράδεκτο και ειρωνικό τρόπο για το τεράστιο θέμα που έχει παρουσιαστεί με τις καλλιέργειες λόγω των προβλημάτων στα αντλιοστάσια του Αναβάλου. 

Ο κ. Μερμίγκης, ο οποίος είχε επισκεφτεί επί τόπου τα αντλιοστάσια και είχε πολλές συναντήσεις με τους προέδρους των ΤΟΕΒ και αγρότες τις περιοχής , αφού μετέφερε την αγωνία τους  στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συνέχισε λέγοντας  πως είχε επισημάνει από τον Ιανουάριο πως έπρεπε να παρθούν μέτρα για να μην υπάρχουν προβλήματα κατά την διάρκεια της σεζόν άρδευσης.

 Εντούτοις,  είχε λάβει ως απάντηση τις διαβεβαιώσεις του κ. Ματζούνη ότι όλα λειτουργούν άψογα. Μάλιστα είχε πολλές φορές θέσει το ίδιο ζήτημα και τους ανοιξιάτικους μήνες και έπαιρνε συνεχώς τις ίδιες απαντήσεις. 

Ζήτησε την συνδρομή τόσο της Περιφέρειας όσο και του Υπουργείου Γεωργίας για την διάθεση χρημάτων με σκοπό την επισκευή των αντλιών και τον προγραμματισμό για την άμεση τοποθέτηση νέας εφεδρικής αντλίας. 

 

Εκ μέρους της Περιφερειακής Παράταξης Πρώτα η Πελοποννήσος 

Μανώλη Μάκαρης (επικεφαλής) Π.Σ Μεσσηνίας
Γιάννης Σιάτος Π.Σ Κορινθίας
Παναγιώτης Μερμίγκης Π.Σ Αργολίδας

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 4:04 pm


Τρίτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Υγείας

Καλείστε στην 3η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί ΜΕ ΜΙΚΤΟ ΤΡΟΠΟ (και δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) την 8η Ιουλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:30, στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (πλ. Εθν. Μακαρίου), στην Τρίπολη, για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Θέματα ημερήσιας διάταξης :

Ενημέρωση για ΚΥ Μεσσήνης – Νεμέας – Λουτρακίου.

Ενημέρωση για Σταθμό ΕΚΑΒ στο ΠΙ Λογγά και για άλλους Σταθμούς ΕΚΑΒ στην Περιφέρειά μας.

Σύσταση πρότασης προς το Υπουργείο Υγείας για αναβάθμιση του ΠΙ Λογγά σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 3:45 pm


Λειτουργία στον Άι-Γιάννη στη Στεμνίτσα (pics)

Το καλοκαίρι στα ξωκκλήσια στα ορεινά μας χωριά γίνονται λειτουργίες. Οι ντόπιοι ανταμώνουν, οι επισκέπτες θυμούνται τον τόπο τους.

Ο Ιωάννης Λαγός ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφίες από τη λειτουργία που τελέστηκε στο ξωκκλήσι του Άι-Γιάννη στη Στεμνίτσα.

Ο ίδιος σημειώνει:

Στεμνίτσα 6.7.2024 Λειτουργία στον Αηγιάννη σήμερα με φόντο την πάλαι ποτέ "Χώρα Στεμνίτζα".
23 εκκλησίες και ξωκλήσια έχουν απομείνει τα οποία λειτουργιόνται έστω μια φορά τον χρόνο. (φώτο Ρ. Λαγού)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 3:15 pm


Σενάριο για Γερεμέγεφ και Αστέρα

Το όνομα του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ βρίσκεται μεταξύ των υποψήφιων για την θέση του επιθετικού στον Αστέρα Τρίπολης με το θέμα της απόκτησης του νέου φορ και αντικαταστάτη του Χουάν Μιριτέλο να είναι στην τελική του ευθεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αρκαδική ομάδα έχει κυκλώσει το όνομα του 30χρονου Σουηδού επιθετικού του Παναθηναϊκού ο οποίος παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με το τριφύλλι το μέλλον του δεν μοιάζει να είναι τέτοιο που θα τον κάνει να συνεχίσει στους πράσινους.

Μάλιστα ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ δοθεί δανεικός η έρθει κάποια πρόταση και σπάσει ο ίδιος το συμβόλαιο του με τον Παναθηναικό ωστόσο επιθυμία του Σουηδού στράικερ είναι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδα πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί στους Κυπελλούχους Ελλάδος με Ιωαννίδη και Σπόραρ μπροστά του.

Τα δημοσιεύματα που έχουν βγει στην επιφάνεια αναφέρουν επίσης ότι ο Αστέρας Τρίπολης έχει προχωρήσει μάλιστα ήδη σε επαφή με τον Παναθηναϊκό, κάνοντας μια πρώτη ανεπίσημη προσφορά, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να μην είναι αρνητικός σε ένα ενδεχόμενο να έρθει στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Το θέμα του επιθετικού είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα αυτή την στιγμή για τον Αστέρα Τρίπολης με τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ να μπαίνει στο κιτρινομπλέ μεταγραφικό κάδρο.

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi Sports

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 3:09 pm


Αιολικά πάρκα: Δεύτερη η Περιφέρεια Πελοποννήσου με παραγωγή 671MW

Επενδύσεις σε αιολικά πάρκα συνολικού ύψους άνω των 110 εκατ. ευρώ συνδέθηκαν στο δίκτυο κατά το Α’ εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με την Στατιστική της Αιολικής Ενέργειας που ανακοίνωσε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης με τις περιφέρειες με τα περισσότερα αιολικά πάρκα στη χώρα μας, με 671 MW, πίσω από τη Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΕΤΑΕΝ:

Το προηγούμενο έτος, 2023, αποτέλεσε το δεύτερο -μετά το 2019- καλύτερο έτος με τις περισσότερες αιολικές εγκαταστάσεις. Το πλήθος των εγκαταστάσεων που ολοκληρώθηκαν εντός του 2023, συνοδεύεται από μείωση του ρυθμού αύξησης στις αρχές του 2024.
Κατά το τέλος του Ιουνίου 2024 ήταν υπό κατασκευή ή είχαν συμβολαιοποιηθεί περί τα 970 MW νέων αιολικών πάρκων, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων αναμένεται να συνδεθούν στο δίκτυο εντός των επόμενων 18 μηνών. Ως αποτέλεσμα η συνολική αιολική ισχύς θα προσεγγίσει τα 6,5 GW εντός της επόμενης διετίας.
Σε επίπεδο Περιφερειών, η Στερεά Ελλάδα παραμένει στην κορυφή των αιολικών εγκαταστάσεων αφού φιλοξενεί 2.314 MW (43%) και ακολουθεί η Πελοπόννησος με 671 ΜW (13%) και η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη όπου βρίσκονται 535 MW (10%).
Κατά το Α’ εξάμηνο του 2024 εγκαταστάθηκαν νέες ανεμογεννήτριες μόνο σε έξι Περιφέρειες της χώρας: Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Ιονίου και Βορείου Αιγαίου.

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 2:45 pm


Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της εκπομπής στα Άνω Δολιανά για δεύτερη φορά

Από τα γυρίσματα της εκπομπής Κυριακή στο Χωριό Ξανά. Για δεύτερη φορά η εκπομπή βρίσκεται στον Δήμο μας, στα Άνω Δολιανά και καταγράφει τις παραδόσεις, τις ομορφιές και την ιστορία του χωριού.

Προβάλλουμε τον τόπο μας με κάθε τρόπο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 2:30 pm


Κορινθία: Συνελήφθη 30χρονος για περιπτώσεις κλοπών

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και το - κατά περίπτωση - αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους

Συνελήφθη, σήμερα (6.7.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών,
απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και το - κατά περίπτωση - αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων, η οποία περιλαμβάνει -2- ακόμη 30χρονους ημεδαπούς, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει συμμορία, με σκοπό την τέλεση κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Κατά την τέλεση των κλοπών χρησιμοποιούσαν οχήματα, στα οποία τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, ώστε να μη γίνονται εύκολα αντιληπτοί.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 5.7.2024 έως 6.7.2024, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, διέπραξαν -1- περίπτωση κλοπής σε οικία, όπου αφαίρεσαν διάφορα τρόφιμα.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων, πρώτες πρωινές ώρες της 6.7.2024, εντοπίστηκε όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσο διευκόλυνσης για τη διάπραξη κλοπών, να κινείται σε περιοχή του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Ο οδηγός του οχήματος, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα τη σύγκρουση με υπηρεσιακά αυτοκίνητα και την πρόκληση υλικών ζημιών. Ακολούθως,  το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ ένας εξ αυτών στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης, αντιστάθηκε σθεναρά ασκώντας βία σε αστυνομικό.

Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, εντοπίσθηκε και συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Τέλος, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 2:15 pm


Καστανίδης εναντίον Ανδρουλάκη

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι παρέλαβε από τη Φώφη Γεννηματά κόμμα και δεν θα παραδώσει παράταξη, αλλά και οι αιχμές για ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσαν πολλές συζητήσεις.

Ο Χάρης Καστανίδης, όμως, ήταν αυτός που σήκωσε το γάντι, περνώντας στην αντεπίθεση, ζητώντας από τον Νίκο Ανδρουλάκη να μιλήσει με ονόματα για το ποια στελέχη θέλουν τη ρευστοποίηση!

-Εγώ δεν ξέρω κανέναν από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που να μιλούν για ρευστοποίηση, είπε ο πρώην υπουργός. Ξέρω μόνον έναν μέσα από εδώ, που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στη ρευστοποίηση και το έκανε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά το 2012, με αποτέλεσμα να πάρει λίγο πάνω από 12%. Τον λέγανε ...Νίκο Ανδρουλάκη! Εσείς δεν ήσασταν Γραμματέας τότε;

Ο νυν πρόεδρος, πάντως, δε απάντησε!

dnews.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 2:00 pm


Στο gov.gr η έκδοση άδειας γάμου, βάπτισης και λύσης διαζυγίου

Οι ενδιαφερόμενοι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν την δυνατότητα να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με την Εκκλησία της Ελλάδος και να ολοκληρώνουν χωρίς γραφειοκρατία όλες τις σχετικές διαδικασίες για την τέλεση ενός μυστηρίου από τον υπολογιστή τους μέσω του gov.gr.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου «μια πολύ φιλόδοξη και αναγκαία προσπάθεια για περαιτέρω απλοποίηση διαδικασιών ξεκινά από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Εκκλησία της Ελλάδας. Οι διαδικασίες όπως εκείνες που αφορούν σε θρησκευτικούς γάμους και βαπτίσεις, διαδικασίες που σήμερα γίνονται μόνο με επίσκεψη σε κάποιο Ιερό Ναό, έως το τέλος του χρόνου θα γίνονται ψηφιακά. Προφανώς με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί κάποιος να πιστοποιεί και την τέλεση των παραπάνω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται μια εφαρμογή, την οποία θα διαχειρίζονται οι Μητροπόλεις, μέσω της οποίας θα γίνεται ηλεκτρονικά η υποδοχή και διεκπεραίωση των απαιτούμενων αιτήσεων για το μυστήριο του γάμου και βάπτισης.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μελετά μετά την τέλεση του μυστηρίου όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με τα ληξιαρχεία και τα δημοτολόγια των δήμων να εκτελούνται αυτόματα και οι ενδιαφερόμενοι να ειδοποιούνται είτε μέσω SMS στο κινητό τους ή με μήνυμα στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση σχετικά με το πιστοποιητικό που έχουν ζητήσει.

Συγκεκριμένα, τα μέχρι τώρα απαιτούμενα έγγραφα, τα οποία αναμένεται να απλοποιηθούν και να ψηφιοποιηθούν ώστε να διευκολύνουν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους είναι η έκδοση άδειας γάμου και βάπτισης, η αίτηση τέλεσης γάμου, η καταχώριση τελεσθέντος γάμου και βάπτισης, η δήλωση στο ληξιαρχείο και για τα δυο μυστήρια, ενώ ψηφιακά θα γίνεται και η ενημέρωση μερίδας στο δημοτολόγιο για γάμο και βάπτιση, αντίστοιχα.

Σε αυτά, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, θα προστεθεί και η έκδοση πιστοποιητικού τέλεσης θρησκευτικού γάμου και βάπτισης, ενώ ψηφιακά και με ένα κλικ προβλέπεται να γίνεται και η έκδοση πιστοποιητικού λύσης γάμου (αντικατάσταση του σημερινού διαζευκτηρίου).

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 1:26 pm


Συνελήφθη 29χρονος για κατοχή κάνναβης τύπου «σοκολάτα»

Συνελήφθη, χθες (5.7.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σικυωνιών, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας, 20χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και τρίφτη κάνναβης τα οποία κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνιών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 1:00 pm


Στα ημιτελικά Ισπανία και Γαλλία - Συνέχεια με παιχνίδια «φωτιά» στο Euro 2024

Ισπανία και Γαλλία πήραν την πρόκριση για τους «4» του Euro 2024 με τους Ίβηρες να αφήνουν έξω την οικοδέσποινα Γερμανία κερδίζοντας με 2-1 στην παράταση και τους Γάλλους αποκλείουν τους Πορτογάλους στην διαδικασία των πέναλτι (3-5).

Παρασκευή 5 Ιουλίου

Ισπανία – Γερμανία 2-1

Πορτογαλία-Γαλλία 0-0 (3-5 πεν.)

Σάββατο 6 Ιουλίου

19:00 Αγγλία-Ελβετία

10:00 Ολλανδία-Τουρκία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 12:45 pm


Γαστρονομική εκδήλωση παρουσία Δημήτρη Πτωχού στο Μελιτζάzz 2024 (pics,vid)

Μια γαστρονομική εκδήλωση με πρωταγωνίστρια την τσακώνικη μελιτζάνα, το ΠΟΠ προϊόν της Τσακωνιάς, έλαβε χώρα την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2024 στο Λεωνίδιο, στο πλαίσιο του φετινού Μελιτζάzz.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές του μεγάλου φεστιβάλ της Τσακωνιάς που προάγει τον πολιτισμό και που συνεχίζεται με τέτοια επιτυχία για δωδέκατη χρονιά.

Ακόμα, τον κόσμο καλωσόρισαν ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Μανώλης Δολιανίτης και ο Μαρίνης Μπερέτσος, της «Αναπτυξιακής Πάρνωνα».

Οι φωτογραφίες και το βίντεο, του συνεργάτη μας στη Νότια Κυνουρία Nigel Copage.


 

Video: 

Γαστρονομική εκδήλωση παρουσία Πτωχού στο Μελιτζάζζ

Video of Γαστρονομική εκδήλωση παρουσία Πτωχού στο Μελιτζάζζ

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 12:33 pm


Ναύπλιο: ΙΧ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό - Πέντε τραυματίες

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 5 άτομα, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, συγκρούστηκε με φορτηγό τα ξημερώματα στην Αργολίδα.

Ο οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο φορτηγό στην επαρχιακή οδό Ναυπλίου - Άργους, έξω από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, και στη συνέχεια προσέκρουσε σε μάντρα, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν πέντε άτομα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 12:13 pm


Δέκα τρόφιμα που πρέπει να διαγράψεις από τη διατροφή σου, κάποια δήθεν υγιεινά

Ακόμα τρως μαύρο ψωμί; Διάβασε γιατί πρέπει να το ξανασκεφτείς και 9 ακόμα περιπτώσεις παχυντικών τροφίμων.

Οι περιορισμοί δεν κάνουν καλό και έχουν συνήθως το αντίθετο αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι όμως ότι κάποια τρόφιμα απλά δεν πρέπει να υπάρχουν στο διαιτολόγιο σου. Γιατί μια δαγκωνιά πίτσα είναι τόσο καλή που φέρνει την επόμενη και ένα κομμάτι φέρνει δύο και στο τέλος μια ολόκληρη πίτσα έχει φαγωθεί πριν τελειώσει ο αγώνας του Euro. Εδώ συγκεντρώσαμε 10 τέτοιες περιπτώσεις που οπωσδήποτε πρέπει να διαγράψεις από το διαιτολόγιό σου. Κάποιες δεν τις έχεις καν φανταστεί.
 

Διαβάστε περισσότερα για τα 10 τρόφιμα που πρέπει να διαγράψεις από τη διατροφή σου, κάποια δήθεν υγιεινά

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 12:00 pm


Κορινθία: Μία σύλληψη 23χρονου για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη, προχθές (4.7.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του δήμου Κορινθίων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας, 23χρονος ημεδαπός, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα εισήλθε σε οικία με σκοπό την κλοπή, δίχως όμως να ολοκληρώσει την πράξη του καθώς έγινε αντιληπτός, ενώ αφαίρεσε από όχημα καπνικά είδη.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνιών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 11:27 am


Εγκαίνια στο «Black P-iNΚ» στην Τρίπολη (pics,vid)

Το «Black P-iNK» είναι ο νέος δικός σου ξεχωριστός πολυχώρος κατάλληλος για να δημιουργήσεις το δικό σου ξεχωριστό στυλ στην νέα εποχή κάνοντας με φινέτσα και άποψη σε όλα τα γούστα.

Εντυπωσιακές μπλούζες και κομμάτια για μια πολύ πρωτότυπη ένδυση, μοναδικά καπέλα που κάνουν την διαφορά, απίθανες μινιατούρες, τέλεια κοσμήματα για πίρσινγκ και ασφαλώς ένας νέος εξειδικευμένος χώρος για να κάνεις το τατουάζ σου.

Πιο συγκεκριμένα «Black P-iNK» έκανε τα λαμπερά του εγκαίνια την Παρασκευή 5 Ιουλίου ανοίγοντας τις πόρτες του για όλους όσους θέλουν να κάνουν «up» στο fashion style τους.

- Tattoo

- Body Pircing

- Brow Lamination

- Lash Lift & Tint

- Seminars (Brow Lamination-Lash Lift & Tint)

 

- Unisex Clothes

- Accessories

- Funko Pops

- Miniatures

- Action Figures

- Cosmetics

 

Το «Black P-iNk» βρίσκεται στην οδή 28ης Οκτωβρίου 5-7 στην Τρίπολη.

Instagram @black_pink_shop_tripoli_24

Email:[email protected]

Τηλέφωνο: 2714009634

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εγκαίνια στο «Black P-iNΚ» στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Εγκαίνια στο «Black P-iNΚ» στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 11:24 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας