Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μοναδική θέα από το Κάστρο του Παραλίου Άστρους

Από το Κάστρο του Παραλίου Άστρους ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τη θέα προς τον Αργολικό κόλπο, το Ναύπλιο και την πεδιάδα του Άστρους.

Μια μοναδική θέα που όποιος βρεθεί στο Άστρος είναι αδύνατον να μην επισκεφτεί..

Η φωτογραφία ανήκει στην Κ.Κ 

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 10:10 pm


Ομόφωνη έγκριση της ΕΕΑ για την ομάδα B' του Αστέρα Τρίπολης

Μετά την ομόφωνη έγκριση της Λίγκας το αίτημα του Αστέρα Τρίπολης για τη σύσταση ομάδας Β' πέρασε ομόφωνα και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε και τυπικά την ομόφωνη έγκριση της στο αίτημα του Αστέρα Τρίπολης για σύσταση δεύτερης ομάδας, η οποία θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Superleague 2.

Οι κιτρινομπλέ είχαν το δικαίωμα να κατεβάσουν ομάδα Β' από τη στιγμή που υποβιβάστηκαν τόσο ο Παναθηναϊκός Β' όσο και ο Ολυμπιακός Β' και προχώρησαν σε αυτή την κίνηση.

Στον Αστέρα Τρίπολης θέλουν να δώσουν χρόνο και χώρο σε παιδιά των ακαδημιών να πάρουν μέρος σε ένα σκληρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 10:04 pm


Καλάμια στα μάτια μας

Ένα κορίτσι 17 ετών παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε. Επί αρκετή ώρα,κανείς δεν σταμάτησε να την βοηθήσει. Περνούσαν τα αυτοκίνητα δίπλα της και οι οδηγοί συνέχιζαν τον δρόμο τους.

Πέρασε, κι αυτό, στη ροή των ειδήσεων, οι χρήστες ξεθύμαναν στα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με μια μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό.

Πριν από μερικές μέρες στη Ζάκυνθο, φωτιά έκαιγε στην Αγία Μαρίνα. Μεγάλη και επικίνδυνη φωτιά.

Ήταν, όμως, και των Αγίων Πάντων.

Και των Αγίων Πάντων στήνεται παραδοσιακό πανηγύρι.

Καίτοι δεν προβλέπεται σε αυτή τη γιορτή δρώμενο με αναστενάρηδες ή πυροβάτες, το γλέντι που είχε στηθεί για τους Αγίους Πάντες, μεγάλη η χάρη τους, δεν σταμάτησε.

«Βρέχει φωτιά στη στράτα μου» και τα ρέστα, και δώσ' του ο χορός στην πίστα, ενώ η πυρκαγιά μαινόταν κάτι εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα.

Οι πυροσβέστες έκαναν τη δουλειά τους, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, και οι γλεντοκόποι τη δική τους ως τα μεσάνυχτα που σχόλασε το πανηγύρι.

Από την 1η Ιουλίου εφαρμόζεται στη χώρα μας η εξαήμερη εργασία. Την ίδια ώρα, κάτι ψευτοφυλλάδες και κάποια μέσα ενημέρωσης όπως ο Guardian, απορούν που θεσπίζεται ένα μνημονικό ουσιαστικά μέτρο -έμπνευση του Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος έχει μεγάλη αγάπη στους «κάφρους» -δεν φταίω εγώ, με αυτό το κοσμητικό έλουσε εργαζομένους στην Υγεία που διαμαρτύρονταν για τα αυτονόητα- την ώρα που στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ πολλές εταιρίες εφαρμόζουν το τετράωρο με τις ίδιες αποδοχές. Η εν λόγω παλιοφυλλάδα, λοιπόν, χαρακτηρίζει «φιλοεπιχειρηματική» την κυβέρνηση και λέει ότι πρόκειται για ένα «ανορθόδοξο βήμα» που έχει ως στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

«Το μέτρο, που καταδικάστηκε ως “βάρβαρο” από τα συνδικάτα, τέθηκε σε ισχύ από τη Δευτέρα» σημειώνει η βρετανική εφημερίδα δηλώνοντας πως «δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας, έχουν πειραματιστεί με την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, με συντριπτικά θετικά αποτελέσματα όπως βελτιωμένη παραγωγικότητα, υψηλό ηθικό και ομαδική κουλτούρα».

Μπα;

Εδώ, οι «τεμπέληδες Έλληνες», οι οποίοι εργάζονται περισσότερες ώρες από όλους τους Ευρωπαίους και αμείβονται λιγότερο σε σχέση με εκείνους, σε κάποιους κλάδους θα εργάζονται 48 ώρες εβδομαδιαίως και μάλιστα χωρίς να διασφαλίζονται εκ μέρους της κυβέρνησης οι συνθήκες ή τα όποια δικαιώματα τούς έχουν απομείνει. Θα διασφαλίζονται τα δικαιώματά τους, λέει η κυβέρνηση, με την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Εν τω μεταξύ, ήδη έχουν βρεθεί χίλιοι τρόποι για να παρακάμπτεται το ψηφιακό κράτος - φερετζές όλης της αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης.

Έχει κι άλλο.

Αξιοποιώντας κοινοτικές οδηγίες περί ενεργού και μη ενεργού χρόνου, αλλά κυρίως επικαλούμενη Προεδρικό Διάταγμα του 1932, η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, με ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε εξαιρεί μία ώρα από τον χρόνο εργασίας του βιομηχανικού εργάτη ή υπαλλήλου και τη δωρίζει ως απλήρωτη εργασία στους επιχειρηματίες βιομηχάνους.

Και φτάνουμε στον τσαμπουκά του Αυγενάκη με τον υπάλληλο ο οποίος δεν κατόρθωσε να... σταματήσει την πτήση ώστε να επιβιβαστεί ο βουλευτής που μπέρδεψε τις πύλες και μετά του έφταιγε ο υπάλληλος, το κινητό, ένα γραφείο, κάτι καλώδια, ένα τάμπλετ και όλος ο κόσμος.

Και τι έγινε;

Τίποτα.

Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε μύδρους, ο Πολάκης τον πέρασε γενεές δεκατέσσερις (ε, βέβαια, με το... δίκιο του. Ο αψύς Κρητικός απλώς είχε απειλήσει τους δημοσιογράφους ότι θα τους έχωνε τρία μέτρα κάτω από τη γη, δεν είχε πάρει δα και το φτυάρι...), όλοι φρίττουν και ξεσπούν στα προφίλ τους για τη συμπεριφορά του υπουργού. Ο Μητσοτάκης, τι να κάνει, υπάρχει βίντεο, αν δεν υπήρχε θα ήταν αλλιώς τα πράγματα, παρέπεμψε τον βουλευτή του για διαγραφή, και φυσικά ο ίδιος ο βουλευτής δεν παραδίδει την έδρα.

Μα, χαζός είναι να την παραδώσει;

Υπάρχει σύστημα.

Είναι το ίδιο σύστημα που τον συνάδελφό του πρώην υπουργό Μεταφορών ο οποίος φώναζε στη Βουλή ότι τα τρένα είναι ασφαλή, ο οποίος δεν έλαβε ποτέ υπόψη του τις προειδοποιήσεις των μηχανοδηγών και των εργαζομένων, ο οποίος πιθανόν νόμιζε ότι η σύμβαση 717 του ΟΣΕ ήταν μισθωτήριο για το γκαράζ του, ξέρω 'γώ, επανεξελέγη βουλευτής εις τας Σέρρας μετά τα Τέμπη και τον τραγικό θάνατο 57 ανθρώπων.

Ναι, υπάρχει σύστημα.

Αλλά ο κάθε πολιτικός που δεν κατορθώνει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων -η πλειονότητα, δηλαδή, δυστυχώς- δεν ποντάρει μόνο στο σύστημα.

Ποντάρει κυρίως στο γεγονός ότι όταν οι άνθρωποι σε μια χώρα που έχει θρηνήσει εκατοντάδες θύματα πυρκαγιών, γλεντοκοπούν με τη φωτιά να καίει τα πάντα σε απόσταση αναπνοής.

Ποντάρει στο γεγονός ότι θα αφήσουν αιμόφυρτο ένα νέο κορίτσι γιατί πού να μπλέκουν τώρα, μη σκεπτόμενοι ότι αύριο μπορεί το παιδί τους να πεθάνει αβοήθητο.

Ποντάρει στο γεγονός ότι δεν θα έχει καμία, μα καμία επίπτωση η συμπεριφορά του, παρά το γεγονός ότι πλέον οι παραγγελίες του Αρείου Πάγου εκδίδονται διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, αρκεί να φαίνεται ότι η Δικαιοσύνη κάτι κάνει.

Και, το χειρότερο: Ξέρει ότι ενδεχομένως κάποτε λόγω του... τιτανοτεράστιου έργου του θα χαρίσει το όνομά του σε μια οδό, σε ένα αθλητικό κέντρο, σε μια βιβλιοθήκη, σε ένα κάτι, τέλος πάντων.

Μπορεί μέχρι να γκριζάρουν τα μαλλιά του, να συνηθίζουν και οι πρώην υπουργοί να ιδρύουν ινστιτούτα με το όνομά τους όπως οι τόσο επιτυχημένοι μας και κυρίως βαθυστόχαστοι πρώην πρωθυπουργοί της τελευταίας εικοσαετίας που έσωσαν τη χώρα μας καμιά εκατοστή φορές και σωτηρία δεν έχουμε δει ακόμα.

Στη φωτογραφία: Η στάση «Καλάμια» στην Τρίπολη, όπου κάποτε υπήρχε το γνωστό εξοχικό κέντρο, από το οποίο έχει απομείνει μόνο ένα τμήμα του μωσαϊκού του -και κάποια καλάμια.

Καλάμια που άλλοι τα καβαλάνε και καλπάζουν, κι άλλοι τα μπήγουμε στα μάτια μας.

Η μόνη ελπίδα που έχουμε, ίσως, είναι να βρούμε τον εαυτό μας όπως ο Οιδίποδας, που μόνο όταν τυφλώθηκε, είδε και το ποιος ήταν και την αλήθεια.

 

Γαλανιάδη Εύα

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:45 pm


Φορολογικές δηλώσεις: Προθεσμία υποβολής ως τις 26 Ιουλίου 2024

Περιθώριο 23 ημερών έχουν τα νομικά πρόσωπα για να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις ώστε να συγχρονιστούν οι δηλώσεις τους χρονικά με τα φυσικά πρόσωπα, με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Λόγω της μετάθεσης της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, τα φυσικά πρόσωπα που μετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, έχουν περιθώριο να υποβάλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματός τους μέχρι τις 16 Αυγούστου 2024.

Πώς πραγματοποιείται η καταβολή φόρου εισοδήματος

Η καταβολή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται έως 31/7/2024 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, ενώ των φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες με απλογραφικά βιβλία, πραγματοποιείται σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται έως 30/9 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Ειδοποιήσεις για 13.637 εργαζόμενους ώστε να επισκεφθούν ξανά την εφαρμογή

Για πρώτη φορά φέτος, όπως έχει ανακοινωθεί από την ΑΑΔΕ, εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα στοιχεία προεκκαθάρισης για την αυτόματη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2023.

Ήδη έχουν ειδοποιηθεί 13.637 φορολογούμενοι, για τους οποίους έχουν σταλεί νεότερα στοιχεία από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που μεταβάλλουν τη φορολογική τους υποχρέωση, για να επισκεφθούν ξανά την εφαρμογή και να δουν το νέο φορολογικό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, δρομολογείται η ενημέρωση άλλων περίπου 8.000 φορολογουμένων, που με βάση μεταγενέστερες δικές τους ενέργειες ή νεότερα στοιχεία που εστάλησαν για αυτούς, δεν εμπίπτουν πλέον στην προεκκαθάριση και πρέπει να κάνουν τη φορολογική τους δήλωση οι ίδιοι μέχρι τις 26 Ιουλίου 2024.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:20 pm


Δυο μέρες απέμειναν για τις αιτήσεις δικαιολογητικών για το επίδομα παιδιού

Δυο μέρες απέμειναν για τις αιτήσεις δικαιολογητικών για το επίδομα παιδιού. Η διμηνιαία δόση, που αφορά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο, θα καταβληθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα μαζί με τα υπόλοιπα επιδόματα.

Μετά τις 3 το μεσημέρι της 5ης Ιουλίου 2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της 3ης διμηνιαίας δόσης.

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις την Τετάρτη 31 Ιουλίου και ώρα 8 το πρωί.

Δικαιούχοι του επιδόματος Παιδιού είναι:

Έλληνες πολίτες

Ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς

Πολίτες κρατών – μελών της ΕΕ

Πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και Ελβετοί πολίτες

Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα κ.ά.

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται ότι δεν έχει υποβληθεί και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Πως υποβάλλετε την αίτηση

Η αίτηση υποβάλλεται κάθε χρόνο ηλεκτρονικά από τον /την υπόχρεο ή τον /την σύζυγο ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης του υπόχρεου υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ με τα διαπιστευτήρια TaxisNet πατώντας τον σύνδεσμο (link) που ακολουθεί μετά τις οδηγίες.

Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή τα δικά σας, του/της συζύγου ή του αντισυμβαλλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων παιδιών σας.

Μετά την είσοδο, θα εμφανισθεί φόρμα όπου θα πρέπει να επιλέξετε την τρέχουσα οικογενειακή σας κατάσταση. Παντρεμένοι και όσοι βρίσκονται σε διάσταση θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου.

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα επιδόματα και να ενημερωθείτε για ότι δικαιούστε.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:05 pm


Ετήσιο Μνημόσυνο Αγνής Λαουδιά

Ετήσιο Μνημόσυνο τελούμε την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 και ώρα 09:00 στον Ι.Ν Αγίου Ιωάννου Κυρα Βρύσης Ίσθμιων υπέρ αναπαύσεως της λατρεμένης μας συζύγου, μητέρας, αδελφής και γιαγιάς Αγνής Λαουδιά.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 8:49 pm


Σε δημόσια διαβούλευση το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

Τίθεται από σήμερα, 3 Ιουλίου 2024 σε δημόσια, ηλεκτρονική διαβούλευση το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό (ΕΧΠ) και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) αυτού, από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού.

Για τη διατύπωση απόψεων από τους ενδιαφερόμενους, παρέχεται χρόνος έως τις 15 Σεπτεμβρίου, υπερκαλύπτοντας τη νομικά προβλεπόμενη προθεσμία των 35 ημερών. Το αποτέλεσμα της Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης του ΕΧΠ θα είναι η ενσωμάτωση στο Σχέδιο όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του Περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη του τουριστικού τομέα της χώρας μας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, οι σχετικές προτάσεις που διατυπώθηκαν θα αξιολογηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να ληφθούν υπόψη στην οριστική διαμόρφωση του νέου ΕΧΠ για τον τουρισμό. Θα ακολουθήσει η γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας του άρθρου 4 του N. 4447/2016 (Α’ 241) όπως ισχύει, προκειμένου να προωθηθεί στη συνέχεια η έγκριση του νέου ΕΧΠ για τον τουρισμό και της ΣΜΠΕ αυτού, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 8:45 pm


Υπεγράφη η σύμβαση για την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας

Υπεγράφη η σύμβαση για την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή.

Η υλοποίηση αυτού του έργου αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την ενίσχυση της ασφάλειας στις μετακινήσεις και την παροχή φωτισμού στην περιοχή. Ο κόμβος της Αρχαίας Νεμέας αποτελεί έναν σημαντικό σημείο πρόσβασης τόσο στον αρχαιολογικό χώρο όσο και στην ίδια την Αρχαία Νεμέα, και η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού θα συμβάλει σημαντικά στην εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να επενδύει σε έργα υποδομής που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα εξασφαλιστεί η απαραίτητη φωτεινότητα και ορατότητα, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια και την αισθητική αναβάθμιση του χώρου.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 8:21 pm


Συνελήφθη 31χρονος για κλοπή στην Σπάρτη

Συνελήφθη, χθες (2.7.2024) το πρωί, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, 31χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου, για
κλοπή και διακεκριμένη κλοπή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 8:03 pm


Και ο Παλάσιος νέα μεταγραφή είναι για τον Αστέρα

Ο Χουάν Παλάσιος ήρθε στην Τρίπολη στα τέλη του περασμένου Ιανουάριου με καλό όνομα και εξαιρετικές ποδοσφαιρικές συστάσεις ωστόσο δεν κατάφερε να δείξει στοιχεία του πλούσιου ταλέντου του στον βαθμό που και ο ίδιος θα ήθελε.

Πλέον ο Αργεντινός άσος μοιάζει σαν μια νέα, καινούρια μεταγραφή για την αρκαδική ομάδα με τον ίδιο να λαμβάνει μέρος στην προετοιμασία από την αρχή δείχνοντας τεράστια διάθεση και όρεξη από τις πρώτες κιόλας μέρες των προπονήσεων.

Ο 25χρονος επιτελικός μέσος αναμένεται να αποτελέσει έναν παίχτη που θα έχει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο από τον Μίλαν Ράσταβατς με στόχο να βοηθήσει στο κομμάτι της δημιουργίας είτε πίσω από τον φορ είτε παίζοντας στο πλάι της επίθεσης.

Ο ίδιος ο Χουάν Παλάσιος έχει προσαρμοστεί για τα καλά στις συνθήκες και τα δεδομένα του Αστέρα Τρίπολης και δείχνει πως μπορεί να γίνει αυτό για το οποίο αποκτήθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 7:58 pm


Υποδοχή της πρώτης πτήσης της αεροπορικής εταιρείας AIR FRANCE στον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στελέχη της αεροπορικής εταιρείας AIR FRANCE, η διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και οι φορείς τουρισμού του Νομού, θα υποδεχθούν τους επιβάτες της πρώτης πτήσης από Παρίσι με την αεροπορική εταιρεία Air France, το Σάββατο 6 Ιουλίου και ώρα άφιξης στις 12:30.

Η υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους της Air France από Παρίσι, θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, με μία τελετή, παρουσία στελεχών της Περιφέρειας που θα καλωσορίσουν τους επισκέπτες προσφέροντας τοπικά προϊόντα και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Στο πλαίσιο της πρώτης πτήσης της Air France, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 και ώρα 18:30, επίσκεψη και ξενάγηση των παιδιών του ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Καλαμάτας στον Διεθνή Αερολιμένα, μία δράση η οποία υλοποιείται με πρωτοβουλία της Air France και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 7:45 pm


Ο κανονίστας Μανώλης Χριστοδούλου στο Μελιτζάzz

Ο Μανώλης Χριστοδούλου είναι κανονίστας και συνθέτης με έδρα την Αθήνα. Το κουιντέτο του δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα μέλη του τα ενώνει η κοινή αγάπη για τις παραδόσεις τόσο της Ελλάδας όσο και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Στις συνθέσεις υπάρχουν επίσης σαφείς επιρροές και στοιχεία της δυτικής μουσικής και αρμονίας. Η έλλειψη του στίχου δίνει τη δυνατότητα στους ακροατές να φτιάξουν έναν δικό τους κόσμο, βασισμένο στα ηχοχρώματα και την ατμόσφαιρα που δημιουργείται.

Το κανονάκι, ένα όργανο με πλούσιες εκφραστικές δυνατότητες και όργανο αναφοράς της μουσικής της Ανατολικής Μεσογείου, συμπράττει με όργανα της δυτικής αλλά και ανατολίτικης παράδοσης και η αρμονία της κλασσικής και της jazz μουσικής μπλέκεται με την τροπικότητα της ανατολίτικης μουσικής.

Οι μουσικοί είναι:

Μανώλης Χριστοδούλου – κανονάκι

Νίκος Κόχιλας – βιολί

Πτολεμαίος Αρμάος – κιθάρα

Γιώργος Βεντουρής – κοντραμπάσο

Βαγγέλης Καρίπης – κρουστά

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, 21:15
Πλατεία Μερικάκη

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 7:30 pm


Κικίλιας: Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας, όπως δήλωσε κι ο Βασίλης Κικίλιας.

Μετά την έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου σε έκτακτη σύσκεψη το πρωί μας ενημέρωσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρές καταιγίδες και πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις τα μεγαλύτερα προβλήματα θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τις όμορες περιοχές (δηλαδή οι νότιες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και οι Σποράδες), ενώ από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα επεκταθούν σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία και Αργολίδα.

Ειδικά για αυτή την κακοκαιρία χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά τους κεραυνούς σε στεριά και θάλασσα. Για καλύτερη ενημέρωση σχετικά με την προστασία από τους κεραυνούς, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το site της Πολιτικής Προστασίας.
 

Επίσης, κάτοικοι και επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα μπουρίνια στη θάλασσα, που γνωρίζουμε όλοι πόσο επικίνδυνα είναι, ενώ στις περιοχές που θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ρέματα.

Το γεγονός ότι μέχρι χθες αντιμετωπίζαμε μεγάλες πυρκαγιές και αύριο καλούμαστε να διαχειριστούμε ακραίες βροχοπτώσεις αποτυπώνει το μέγεθος της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε πλέον στη χώρα μας.

Σε λίγο θα συνεδριάσει το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΕΛΑΣ, φυσικά οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού να βρίσκονται στη μέγιστη ετοιμότητα».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 7:15 pm


Μητσοτάκης για την επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας: Οι πολίτες θα δουν σύντομα αλλαγές

«Η δραστική μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας είναι από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και αυτό το φαίνεται από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σημερινή του επισκεψη στο υπουργείο Υγείας.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Υγεία κατά την περίοδο της πανδημίας, ενώ τόνισε ότι πλέον από δω και στο εξής οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν τις αλλαγές που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση.

«Μετά τον κορωνοϊό φάνηκαν προβλήματα κι εμείς από τη πλευρά μας φροντίσαμε να αφήσουμε πίσω τις δυσκολίες και να προσωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις που οι πολίτες θα αρχίσουν να τις βλέπουν στην καθημερινότητά τους.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 7:05 pm


Φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στην Κορινθία

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελίσσι της Κορινθίας.

Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελίσσι, #Κορινθία.
Επιχειρούν 27 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα και 2 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 3, 2024

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 6:43 pm


ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταγγελία σε Δημοτική Αρχή για την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης στο αμαξοστάσιο

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής του κ. Γιάννη Μώραλη να εγκαταστήσει σύστημα βιντεοεπιτήρησης-βιντεοπαρακολούθησης (κάμερες) στους χώρους εργασίας του Αμαξοστασίου του Δήμου Πειραιά, επί της οδού Ρετσίνα 45.
Η ενέργεια αυτή της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, θίγει κατάφωρα την ελευθερία των εργαζομένων και παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων και δικαιωμάτων τους.
Η λήψη, αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων εικόνας και ήχου ατόμου στο χώρο και κατά το χρόνο παροχής της εργασίας του, μέσω συστήματος βιντεοεπιτήρησης-βιντεοπαρακολούθησης, που λειτουργεί μόνιμα, συνεχώς ή κατά τακτά χρονικά διαστήματα, στο χώρο της εργασίας του, αποτελεί σαφώς
επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τον Ν.2472/1997 για την «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Η λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης-βιντεοπαρακολούθησης σε χώρους εργασίας και η μέσω αυτού λήψη δεδομένων εικόνας ή και ήχου εργαζόμενου, συνιστά περιορισμό του ατομικού δικαιώματος προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών
δεδομένων, όπως το εν λόγω δικαίωμα συνταγματικώς κατοχυρώνεται στο άρθρο 9Α του Συντάγματος.
Η βούληση της Δημοτικής Αρχής για την τοποθέτηση καμερών βιντεοπαρακολούθησης εντός των χώρων εργασίας του Αμαξοστασίου δεν προστατεύει κανέναν εργαζόμενο ή Δημόσιο αγαθό, γίνεται ξεκάθαρα για την παρακολούθηση των εργαζομένων.

Όφειλε να γνωρίζει η Δημοτική Αρχή Πειραιά ότι απαγορεύεται ρητά η χρησιμοποίηση συστήματος βιντεοεπιτήρησης-βιντεοπαρακολούθησης σε χώρους εργασίας για τον σκοπό επιτήρησης των εργαζομένων εντός των χώρων αυτών. Όπως ρητά απαγορεύεται και η χρησιμοποίηση των δεδομένων που τυχόν
έχουν συλλεγεί μέσω συστήματος βιντεοεπιτήρησης-βιντεοπαρακολούθησης ως κριτήρια για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς και της αποδοτικότητας των εργαζομένων.

Όφειλε επίσης η Δημοτική Αρχή Πειραιά να λάβει σοβαρά υπόψη της την κάθετη αντίθεση και τις παρεμβάσεις των Συλλόγων-Σωματείων Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και όχι αυταρχικά να προχωρήσει στην τοποθέτηση συστήματος βιντεοεπιτήρησης-βιντεοπαρακολούθησης στους χώρους εργασίας του Αμαξοστασίου, καταπατώντας θεμελιώδεις δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη να πάρει πίσω κάθε ενέργεια τοποθέτησης συστήματος βιντεοεπιτήρησης-βιντεοπαρακολούθησης στους χώρους εργασίας, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «μέτρο προστασίας» των εργαζομένων.

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει τα Μέλη της, Συλλόγους- Σωματεία Εργαζομένων στο Δήμο Πειραιά και καλύπτει συνδικαλιστικά τις αποφάσεις οποιασδήποτε μορφής αγώνα λάβουν.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 6:20 pm


Γεωργιάδης: Nέα κίνητρα θα δοθούν στους γιατρούς ώστε να καλύψουν υγειονομικά άγονες περιοχές της χώρας

Στα νέα κίνητρα που θα δοθούν στους γιατρούς ώστε να καλύψουν υγειονομικά, άγονες περιοχές της χώρας, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην παρέμβαση του στο 28th Annual Economist Government Roundtable. Μεταξύ άλλων, όπως είπε, ήδη είναι έτοιμες προς υπογραφή σήμερα δύο κυβερνητικές αποφάσεις (ΚΥΑ), από τις οποίες η μία αφορά τους γιατρούς του ΕΣΥ, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν και ιδιωτικό έργο, και η δεύτερη στη νέα μορφή κινήτρων για να καλυφθούν τα κενά σε γιατρούς στις άγονες περιοχές της χώρας και τα νησιά.

Όπως είπε, αναφερόμενος στο νησί της Κω, «είναι αδιανόητο να έχουμε προκήρυξη 14 φορές, 4 θέσεις για παθολόγους στο νοσοκομείο και να μην υπάρχει ενδιαφέρον, την ίδια ώρα που έχουμε πολλούς ιδιώτες παθολόγους στο νησί, οι οποίοι προφανώς αδιαφορούν για το αν υπάρχουν παθολόγοι να στηρίξουν την δημόσια υγεία».

Ο κ. Γεωργιάδης άφησε να εννοηθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μια νέα αυστηρή παρέμβαση από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, ώστε να εξομαλυνθεί αυτή η κατάσταση που παρατηρείται, τονίζοντας ότι «το σύστημα υγείας είναι ένα πράγμα», υπονοώντας ότι ακολουθούν αποφάσεις που θα ρυθμίσουν αυτό το ζήτημα οριστικά.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα παραγωγικό πεντάμηνο στη θέση του υπουργού Υγείας, ενώ όπως υποστήριξε, ότι ο στόχος είναι «το 2025 το ΕΣΥ να είναι εντελώς διαφορετικό, βελτιωμένο σύστημα». Αναφερόμενος στο σύστημα Υγείας, είπε ότι ήδη καταγράφεται μείωση των δαπανών κατά 1,5% σε σχέση με πέρυσι, όταν καταγραφόταν αύξηση όλα τα προηγούμενα χρόνια. «Έχει γίνει ο μεγαλύτερος αριθμός χειρουργικών επεμβάσεων. Με τις λιγότερες δυνατές δαπάνες έχουμε επιτύχει αύξηση της παραγωγικότητας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «και η φαρμακευτική δαπάνη έχει πάει πολύ καλά και δεν έχει ξεφύγει το 2024». Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει διαφάνεια στην φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ και πως «είναι ήδη εμφανής στην αγορά η προσπάθεια που γίνεται από το υπουργείο Υγείας να περιοριστούν οι ελλείψεις τα φάρμακα».

Τέλος, τόνισε ότι λόγω του Ταμείου Ανάπτυξης, το υπουργείο Υγείας κατάφερε να θέσει σε προτεραιότητα την πρόληψη στο γενικό πληθυσμό, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν την ψηφιακή υγεία, είπε ότι έχουμε καταφέρει σε ποσοστό 100% να υπάρχει άυλη συνταγογράφηση και καλύτερος έλεγχος των δαπανών.

Όπως προέβλεψε, η μεγαλύτερη πρόκληση στο μέλλον για τα συστήματα υγείας τόσο της χώρας μας όσο και της Ευρώπης θα είναι η έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, καθώς, όπως εξήγησε, «ήδη υπάρχει έλλειψη ενάμιση εκατομμυρίου γιατρών και ενάμιση εκατομμυρίου νοσηλευτών σε όλη την Ευρώπη». Το φαινόμενο αυτό συνοδεύεται και από αύξηση μισθών για τους υγειονομικούς στις βόρειες χώρες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα αυτοί να «μεταναστεύουν» σε αυτές και να γίνεται πιο έντονο το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στις νότιες χώρες της Ευρώπης, όπως και στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Adrian Van den Hoven, γενικός διευθυντής της Medicines for Europe επισήμανε το ρόλο που διαδραματίζει πλέον η φαρμακοβιομηχανία στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι το 70% των συνταγών είναι γενόσημα, την ίδια ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην Αμερική αγγίζει το 89%. Ο ίδιος έκανε λόγο για ανάγκη αύξησης της παραγωγής γενόσημων φαρμάκων και πρόσθεσε ότι από τα 300 φάρμακα που θεωρεί η ευρωπαϊκή επιτροπή πολύ κρίσιμα για το μέλλον της Ευρώπης, το 66% είναι γενόσημα. Όπως επισήμανε, είναι σημαντική η αύξηση της χρήσης των γενόσημων φαρμάκων και στη χώρα μας, η οποία, όπως είπε, είναι μία χώρα από τις σημαντικότερες στην παραγωγή γενόσημων στην Ευρώπη. Κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό τόνισε, καθώς η παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη με στόχο πιο φθηνά και πιο αποτελεσματικά φάρμακα θα είναι το ζητούμενο στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, έκανε λόγο για ένα άλλο μοντέλο για το φάρμακο στην Ευρώπη. Μίλησε για το επενδυτικό κενό της δεκαετίας της κρίσης στην χώρα μας, το οποίο, όπως είπε, πρέπει με γρήγορα βήματα να καλυφθεί και τόνισε ότι ο στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής, η οποία θα οδηγήσει σε μείωση των ελλείψεων και διασφάλιση των πολιτών όσον αφορά την θεραπευτική τους κάλυψη. Επίσης, υπενθύμισε ότι το 10% της εργοστασιακής παραγωγής φαρμάκων στην Ευρώπη γίνεται στη χώρα μας και έκανε λόγο για 1,23 δισ. επενδύσεις, αλλά και επενδύσεις σε ανθρώπινο κεφάλαιο και γνώση, που είναι μονόδρομος για τα επόμενα χρόνια.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 6:19 pm


Δήμος Τρίπολης: Ανακοίνωσε 48 προσλήψεις σε σχολικές μονάδες

Την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων 48 ατόμων ανακοίνωσε ο Δήμος Τρίπολης

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-23 by Arcadiaportal.gr on Scribd

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 6:12 pm


Δήμος Τρίπολης: Επιλογή αναδόχου για το έργο «Αισθητική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός οδού Καραϊσκάκη»

Ο Δήμος Τρίπολης δ ι α κ η ρ ύ σ σ ε ι ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου:

" Αισθητική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός οδού Καραϊσκάκη (τμήμα Άλσος Αγ. Γεωργίου-

Κέντρο)" εκτιμώμενης αξίας 1.427.419,35 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24% ).

Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, ΕΔΩ.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 6:11 pm


Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής σε οικία στην Κορινθία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνιών, -1- περίπτωση κλοπής σε οικία, που έγινε την 1.7.2024 σε τοπική κοινότητα του
δήμου Σικυωνιών. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 6:05 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre - Libre

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre  Libre

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:57 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας