Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αναβάλλεται ο 8ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Δολιανών

Επείγουσα ανακοίνωση. Λόγω των μέτρων πολιτικής προστασίας αναβάλλεται ο 8ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Δολιανών !!! Θα επικοινωνήσουμε με όλους τους δρομείς για να τους ενημερώσουμε. Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία διοργάνωσης. Το ποσό συμμετοχής των δρομεων θα επιστραφεί. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση και πληροφορίες. Λυπούμαστε πολύ για την όποια ταλαιπωρία αλλά προέχει η ασφάλεια όλων μας.

Ανακοίνωση από την διοργάνωση 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 4:12 pm


Φωτιά στην Πάρνηθα - Μήνυμα του 112

Φωτογραφία αρχείου

 Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας. Για την πυρκαγιά υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων.

Στο σημείο αυξάνονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 110 πυροσβέστες με 40 έως 45 οχήματα και 10 υδροφόρες από την Περιφέρεια της Αττικής και του όμορους Δήμους.

Λόγω της πυρκαγιάς διενεργούνται εκτροπές: 

- Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Μερκουρίου

- Ιπποκράτους και Λ. Τυρταίου

- Τατοΐου και Χλόης

- Στη Γέφυρα Βαρυμπόμπ

Φωτογραφία αρχείου 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 4:04 pm


Από τον Κάι Τέγιαν στον Ζόρντι Σάντσες ο Αστέρας

Ανατροπή στην υπόθεση του Ολλανδού επιθετικού Κάι Τέγιαν είχαμε με τον Αστέρα Τρίπολης να στρέφει αλλού το ενδιαφέρον του έχοντας στην κορυφή της μεταγραφικής του λίστας τον Ισπανό φορ Ζόρντι Σάντσες.

Και ενώ ο Κάι Τέγιαν ήταν έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στην χώρα μας και να υπογράψει στην αρκαδική ομάδα προέκυψε ανατροπή της τελευταίας στιγμής φέρνοντας λοιπόν το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων μεταξύ των πλευρών.

Η απόφαση των κιτρινομπλε ήταν ακαριαία η αλλαγή ρότας στο κόλλημα που προέκυψε με τον Κάι Τέγιαν και κάπως έτσι ήρθε στο προσκήνιο ο Ζόρντι Σάντσες που η περίπτωση του είναι δύσκολη αλλά δουλεύεται από τους ανθρώπους της αρκαδικής ομάδας.

Πέραν όμως του Ζόρντι Σάντσες υπάρχουν και μια-δυο ακόμα περιπτώσεις επιθετικών που βρίσκονται σε back up λύσεις στο μπλοκάκι του Αστέρα Τρίπολης.

Φωτογραφία άρθρου: Kay Tejan - Official Facebook

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 4:03 pm


Ο Τάσος Ρεντούλης μοιάζει με… «δέντρο που όλοι το πετροβολούν γιατί είναι αυτό που έχει για να δώσει»

Αν υπήρχε ένα τραγούδι το οποίο θα χαρακτήριζε τον Τάσο Ρεντούλη αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το γνωστό λαϊκό άσμα του Νότη Σφακιανάκη «δέντρο που όλοι το πετροβολούν είναι αυτό που έχει για να δώσει» ταιριάζοντας στην προσωπικότητα και την πορεία του στον χώρο του Αρκαδικού ποδοσφαίρου.

Ο Τάσος Ρεντούλης ποτέ του ως τώρα δεν πήρε ούτε ένα ευρώ, δεν πήρε χρήματα από κανέναν και από πουθενά για να κάτσει στον πάγκο μιας ομάδας, αντίθετα είναι από εκείνους που δεν δίστασαν να δώσουν κάνοντας το με ψυχή και γενναιοδωρία τιμώντας με τον τρόπο αυτό την αγάπη και την τρέλα του για το τοπικό μας ποδόσφαιρο.

Και ναι, όντως, έχει μια μεγάλη αγάπη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το τοπικό της Αρκαδίας και μια τρέλα για το ποδόσφαιρο κάνοντας τον έναν ρομαντικό εραστή της μπάλας μιας παλαιάς κοπής με μια προσαρμοσμένη στα τωρινά δεδομένα ποδοσφαιρική κουλτούρα.

Έχει ακούσει (και ακούει) πολλά όμως συνεχίζει και όσες πέτρες και αν πέφτουν πάνω του σε σχόλια ο ίδιος φτιάχνει με αυτές τα δικά του ποδοσφαιρικά κάστρα έχοντας τώρα αυτή την στιγμή που γράφουμε ετούτες τις γραμμές μια τεράστια πρόκληση που είναι φυσικά η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Λεωνιδίου πριν λίγες μέρες.

Το προπονητικό του ξεκίνημα έγινε στον Ολυμπιακό Λεωνιδίου με τον ίδιο να αναλαμβάνει σε μια δύσκολη χρονική στιγμή με την ομάδα να φαντάζει ως πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό και με δεύτερο μισό που θύμισε πορεία πρωταθλητισμού η ομάδα έμεινε στην Α’ Αρκαδίας.

Εκείνη την χρονιά μάλιστα ο Ολυμπιακός Λεωνιδίου όχι απλά έμεινε κατηγορία αλλά έγινε και ο ρυθμιστής του πρωταθλήματος με το μεγάλο διπλό που πέτυχε το σύνολο του Τάσου Ρεντούλη στην Μεγαλόπολη που είχε κέρδος από αυτό ο μετέπειτα πρωταθλήτής Παναρκαδικός.

Ο Τάσος Ρεντούλης επιστρέφει ξανά στον Ολυμπιακό Λεωνιδίου έπειτα από την αποχώρηση του Ανέστη Βασιλειάδη αναλαμβάνοντας όλο το σωματείο πάνω του από την Β’ κατηγορία κατακτώντας αήττητο το πρωτάθλημα της Β’ Αρκαδίας και φτάνοντας στην άνοδο.

Η επιστροφή του Ολυμπιακού Λεωνιδίου στην Α’ Αρκαδίας με τον Τάσο Ρεντούλη στο τιμόνι μοιάζει με «άλλη εντελώς κατάσταση» καθώς ο ίδιος φέρνει στην ομάδα σειρά ποιτικών παιχτών ανεβάζοντας κατακόρυφα την ποιότητα του ρόστερ και το επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός Λεωνιδίου είναι μια σοβαρή δύναμη πρωταθλητισμού στην Α’ Αρκαδίας μετρώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετοχή στα ημιτελικά του Κυπέλλου και φτάνοντας μια ανάσα από τον τίτλο στην covid εποχή το 2020 στο φοβερό εκείνο «bra de fer» με τον Ερμή Μελιγούς.

Στην συνέχεια το κεφάλαιο κορωνοϊός παίρνει μαζί του και το κεφάλαιο Ολυμπιακός Λεωνιδίου στη όλη γενική αβεβαιότητα της εποχής με τον Τάσο Ρεντούλη να ανοίγει μια νέα σελίδα λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια από το Λεωνίδιο και δη στην Βόρεια Κυνουρία και στα Βέρβενα.

Η διετία του Τάσου Ρεντούλη στον Ηρακλή κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη με την ομάδα δεδομένης της αλλαγής εικόνας, της ποδοσφαιρικής μεταμόρφωσης, του πρεστίζ και της επίτευξης των στόχων αφήνοντας το στίγμα του και στα Βέρβενα.

Αυτός είναι ο νέος προπονητής του Λεωνιδίου που επιστρέφει στην πόλη του για μια μεγάλη πρόκληση αναλαμβάνοντας την ιστορική ομάδα της Νότιας Κυνουρίας έχοντας την ίδια πίστη, το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη.

Ο Τάσος πάει σχεδόν πάντα κόντρα στον άνεμο και την λογική βάζοντας μπροστά το μυαλό και την ψυχή του και αυτό αναμένεται να κάνει και τώρα στο Λεωνίδιο σε μια νέα εποχή για τον ίδιο αλλά και την ομάδα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 3:40 pm


Τέλος από τον Αστέρα ο Μουνάφο

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ για την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Juan Munafo.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Juan Munafo. Για 9 χρόνια υπήρξε ένας από τους σημαντικούς παίκτες της ομάδας μας και επέδειξε αγωνιστικότητα, αλλά και επαγγελματισμό!
Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ομάδα μας και τού ευχόμαστε καλή συνέχεια στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή.

ΔΗΛΩΣΗ JUAN MUNAFO

Μετά από 9 χρόνια ήρθε η ώρα να φύγω από την ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες, κ. Μπάκο και κ. Καϋμενακη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο της Τρίπολης για την αγάπη, τη στήριξη και τον σεβασμό που είχαν απέναντί μου. Στο τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του αγωνιστικού τμήματος και το προσωπικό της ομάδας, περάσαμε πολύ όμορφες και δύσκολες στιγμές, αλλά πάντα ήμασταν μαζί σαν μια οικογένεια. Σίγουρα μετά από τόσα χρόνια δημιουργήσαμε σχέσεις ζωής. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την ομάδα για πάντα και σίγουρα κάποια στιγμή θα βρεθούμε πάλι.
Πάμε Αστέρα!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 3:18 pm


Βόρεια Κυνουρία: Συνελήφθη ανήλικος γιατί οδηγούσε χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη, χθες (28.6.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Βόρειας Κυνουρίας,  από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Αρκαδίας, ανήλικος  ημεδαπός, γιατί κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσυκλέτα, στερούμενος αδείας ικανότητας οδηγήσεως. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, πατέρας του ανήλικου, για παραμέληση της εποπτείας του. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 3:00 pm


Δημήτρης Πτωχός: «Όταν επενδύουμε στην πρόληψη, επενδύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους»

«Η πρόληψη είναι η βάση για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Είναι μια συνεχής διαδικασία που ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Μέσα από την πρόληψη, δίνουμε στους νέους μας τη δυνατότητα να αναπτύξουν υγιείς συνήθειες, να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. της ΠΕ Μεσσηνίας.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, παιδιά και έφηβοι συμμετείχαν ενεργά, μεταφέροντας το θετικό μήνυμα της πρόληψης και της αγάπης για τη ζωή.

«Το φετινό μήνυμα, “Θέλω να ονειρεύομαι, να δημιουργώ και να πλέω στις θάλασσες της ζωής μου… ελεύθερα”, αντικατοπτρίζει την ουσία των δράσεων που πραγματοποιούνται αυτό το διήμερο. Η συμμετοχή σας σε αυτές τις δραστηριότητες δείχνει τη δέσμευση όλων μας να προάγουμε τη θετική στάση ζωής και την αποφυγή των εξαρτήσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Οι δράσεις πρόληψης υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Καλαμάτας, των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του ΕΚΑΒ Καλαμάτας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Μεσσηνίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 2:41 pm


Επίσημο: Ο Παναγιώτης Τζίμας επέστρεψε στον Αστέρα

Ανακοίνωση συνεργασίας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ με τον ποδοσφαιριστή, Παναγιώτη Τζίμα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Παναγιώτη Τζίμα. Ο Παναγιώτης είναι γεννημένος στις 12 Μαρτίου 2001, είναι ποδοσφαιριστής "προϊόν" των Ακαδημιών του συλλόγου μας και αγωνίζεται ως επιθετικός. Υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΑΣΤΕΡΑ έως το καλοκαίρι του 2027.  
Καλωσορίζουμε τον Παναγιώτη Τζίμα και πάλι στην οικογένεια του ΑΣΤΕΡΑ και τού ευχόμαστε καλή επιτυχία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 16-1

ΠΑΣ Γιάννινα 51-3

ΠΑΟΚ Β' 30-8

ΔΗΛΩΣΗ

"Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στο σπίτι μου! Ευχαριστώ την διοίκηση που με εμπιστεύθηκε ξανά και μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι και πάλι στην ομάδα στην οποία μεγάλωσα. Από την πλευρά μου υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχουμε όλους τους στόχους μας".

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 2:37 pm


Ημερήσια μπάνια στο Άστρος με το ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Από 15 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι το ΚΤΕΛ Αρκαδίας καθημερινά παρέχει την δυνατότητα στους πολίτες να μετακινηθούν στο Άστρος για να απολαύσουν τα μπάνια τους.

Η αυθημερόν τιμή μετακίνησης είναι στα 8 ευρώ.

Πληροφορίες 2710-222560

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 2:03 pm


Νέα Διοίκηση στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Δημητσάνας

Η συγκρότηση και ο ορισμός των μελών του νέου πενταμελούς Εφορευτικού Συμβουλίου, ως νέα διοίκηση της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Δημητσάνας - Μουσείο και Ιστορικό Αρχείο Γορτυνίας, ορίστηκε με απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,
κος Κυριάκος Πιερρακάκης, στις 4 Ιουνίου και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με Αρ.Φύλλου 607, τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ./13.6.2024.

Τα μέλη του πενταμελούς Εφορευτικού Συμβουλίου, τριετούς θητείας είναι:

1. Ευσταθίου Νικηφόρος (κ.κ. Αθανάσιος) του Αναστασίου, Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Αγγελίδη Ιωσήφ (κ.κ. Ιωάννη) του Νικολάου, Αρχιμανδρίτη - Εφημέριο.

2. Παναγιωτακοπούλου Αναστασία του Αθανασίου, τραπεζική υπάλληλος,
ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Θεοχάρη Γεώργιο του Παναγιώτη, ερευνητή.

3. Κούλης Ευστάθιος του Χαραλάμπους, Δήμαρχος Γορτυνίας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Καζά Δημήτριο του Χρήστου, Αντιδήμαρχο Γορτυνίας.

4. Γιανναροπούλου Ιωάννα του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος φιλόλογος,
ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Μαλεβίτη Νικόλαο του Θεοδώρου, ηλεκτρολόγο μηχανικό.

5. Λάμπρος Κωνσταντίνος του Νικολάου, συνταξιούχος, ως τακτικό μέλος,
με αναπληρωτή τον Μπαξεβάνο Χαράλαμπο του Νικολάου, επιχειρηματία.

Ως Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Προέδρου και Αντιπροέδρου, ορίστηκε προσωρινά από τον αρμόδιο Υπουργό ο κος Ευσταθίου Νικηφόρος και ως Αντιπρόεδρος
η κα Παναγιωτακοπούλου Αναστασία.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 1:29 pm


Συνελήφθη 25χρονος με μικρή ποσότητα κάνναβης στην Τρίπολη

Συνελήφθη, χθες (28.6.2024) το βράδυ, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, 25χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -9,4- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. 

Δελτίο τύπου 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 1:10 pm


Τα αμερικανικά Πανεπιστήμια που βγάζουν δισεκατομμυριούχους

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ζουν περισσότεροι από 700 δισεκατομμυριούχοι και, όπως είναι αναμενόμενο, έχουν φοιτήσει σε κάποια από τα κορυφαία Πανεπιστήμια της χώρας.

Το περιοδικό, Forbes, έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα με τα Κολέγια στα οποία έχουν φοιτήσει τουλάχιστον 11 δισεκατομμυριούχοι και, φυσικά, τα Πανεπιστήμια της γνωστής και ως Ivy League είναι αυτά που κυριαρχούν, με εξαίρεση το Brown, στο οποίο έχουν φοιτήσει λιγότεροι.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Έλον Μασκ, είναι μόνο ένας από τους 36 δισεκατομμυριούχους που αποφοίτησαν από το University of Pennsylvania. Με περιουσία 211 δισεκατομμύρια δολάρια, ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX σπούδασε οικονομικά και φυσικά. Ενώ μεταξύ των άλλων αποφοίτων συγκαταλέγονται ο πρώην Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και οι κληρονόμοι της Estée Lauder, Λέοναρντ, Γουίλιαμ, Αερίν και Ρόναλντ.

Διαβάστε περισσότερα για τα αμερικανικά Πανεπιστήμια που βγάζουν δισεκατομμυριούχους

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 1:07 pm


Οριστική συμφωνία με Μούμο Μουνιόθ ο Αστέρας

Ο Μούμο Μουνιόθ θα πρέπει να λογίζεται ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης καθώς οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα, έδωσαν τα χέρια και ο 29χρονος Ισπανός μέσος έρχεται άμεσα στην χώρα μας για να πέσουν οι υπογραφές και να ανακοινωθεί.

Η αρκαδική ομάδα ολοκλήρωσε την συμφωνία της μας μαζί του και έτσι ο Μιγκέλ Μουνιόθ Μόρα «Μούμο» όπως είναι το πλήρες όνομα του προβάρει την κιτρινομπλέ φανέλα μιας και απομένουν μόνο τα τυπικά για να ολοκληρωθεί και επίσημα η μεταγραφή.

Ο Μιγκέλ Μουνιόθ Μόρα «Μούμο», αγωνίζεται στην χώρα του και πιο συγκεκριμένα στην Μπούργος έχει ύψος 1.80 και μπορεί να παίξει και ως «8» και ως επιτελικός αλλά και κατά συνθήκη στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Ο Ισπανός είναι ένας από τους παίχτες εκείνους που τσέκαρε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ιβηρική ο Μίλαν Ράσταβατς μαζί με τον Νίκο Γαλανακόπουλο και ο Αστέρας Τρίπολης προχωράει για την απόκτηση του.

Ο Μούμο έχει ξεκινήσει την καριέρα του από την Ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια έπαιξε σε Χοσπιταλέτ, Βαλένθια Μεστάγια και από τη σεζόν 2019-2020 φοράει την φανέλα της Μπούργκος, με την οποία μετράει τις τελευταίες τρεις σεζόν 67 συνολικά συμμετοχές.

Φωτογραφία άρθρου: burgosfc.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 12:39 pm


Ο ΣΑΟΟ στα Τρίκορφα στην 199η Επέτειο της Μάχης των Τρικόρφων

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα τιμήσει τη μνήμη των ηρώων που έπεσαν στο πεδίο της μάχης των Τρικόρφων (23/6/1825), συμμετέχοντας με τον δικό του τρόπο στον εορτασμό της 199 ης επετείου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024.
Θα γίνει μια εύκολη πορεία - προσκύνημα από το Mνημείο της Μάχης μέχρι την καλύβα και το παρατηρητήριο [βίγλα] του Κολοκοτρώνη, διάρκειας 1.30’ περίπου, που βρίσκονται στον λόφο Καστρί, πάνω από το οροπέδιο της Τρίπολης, κοντά στη Σιλίμνα.
Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8.45’ το πρωί και θα ακολουθήσει αρχικά χωματόδρομο και στη συνέχεια μονοπάτι, το οποίο καθάρισαν και σηματοδότησαν μέλη του ΣΑΟΟ.
Η μετάβαση στο Μνημείο θα γίνει με ίδια μέσα.
Σημειώνουμε ότι ο εορτασμός θα αρχίσει στις 10.30΄π.μ., στον χώρο του Μνημείου [5 ο χλμ της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Δαβιάς, λίγο πριν τη Σιλίμνα].

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 12:15 pm


Σέντρα στα νοκ αουτ παιχνίδια του Euro 2024

Η φάση των «16» του Euro 2024 ξεκινάει το Σάββατο Ιουνίου με τα δύο μεγάλα παιχνίδια αυτό της Ελβετίας με την Ιταλία (19:00) και της Γερμανίας με αντίπαλο την Δανία (22:00).

29 Ιουνίου

Ελβετία-Ιταλία 19:00 (Βερολίνο, Olympiastadion)

Γερμανία-Δανία 22:00 (Ντόρτμουντ, Signal Iduna Park)

30 Ιουνίου

Αγγλία-Σλοβακία 19:00 (Γκελζενκίρχεν, Arena AufSchalke)

Ισπανία-Γεωργία 22:00 (Κολωνία, RheinEnergieStadion)

1 Ιουλίου

Γαλλία-Βέλγιο 19:00 (Ντίσελντορφ, Merkur Spiel-Arena)

Πορτογαλία-Σλοβενία 22:00 (Φρανκφούρτη, Waldstadion)

2 Ιουλίου

Ρουμανία-Ολλανδία 19:00 (Μόναχο, Allianz Arena)

Αυστρία-Τουρκία 22:00 (Λειψία, Red Bull Arena)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 12:08 pm


Κωνσταντινόπουλος: Θα ανακαλέσει η Κυβέρνηση την απόφαση της για φορολόγηση του σερβιριζόμενου καφέ;

Με ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χατζηδάκη και Ανάπτυξης κ. Θεοδωρικάκο, ζητάω να ανακαλέσει η Κυβέρνηση την απόφαση της για φορολόγηση του σερβιριζόμενου καφέ, καθώς και την προγενέστερη απόφαση φορολόγησης των σερβιριζόμενων αναψυκτικών, με ΦΠΑ 24% εισακούγοντας την ένσταση του κλάδου της εστίασης, ώστε να μη φαίνεται για ακόμη μια φορά ανακόλουθος ο κ.Μητσοτάκης σε σχέση με όσα υπέγραφε και εξήγγειλε στο παρελθόν.

O κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε υπογράψει ο ίδιος και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Χατζηδάκη, τη βουλευτική τροπολογία 2183/19014/5/2019 με την οποία μεταξύ άλλων καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών.

ΘΕΜΑ: Θα ανακαλέσει η Κυβέρνηση την απόφαση της για φορολόγηση του σερβιριζόμενου καφέ, καθώς και την προγενέστερη απόφαση φορολόγησης των σερβιριζόμενων αναψυκτικών, με ΦΠΑ 24% εισακούγοντας την ένσταση του κλάδου της εστίασης;

Με την από 20 Ιουνίου 2024 ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώθηκε η πρόθεση του Υπουργού Οικονομικών για επαναφορά του βασικού συντελεστή ΦΠΑ (24%) έναντι του μειωμένου συντελεστής ΦΠΑ (13%) στα σερβιριζόμενα προϊόντα καφέ, κακάο, τσάι και χαμομήλι, με εκτιμώμενη ωφέλεια για τον Προϋπολογισμό 43 εκ. ευρώ.

Όπως είναι δυνατόν η απόφαση αυτή έχει εξοργίσει τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης. Ενδεικτικά, με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) με την οποία σημειώνει ότι η «αύξηση του ΦΠΑ στο 24% στον σερβιριζόμενο καφέ, γυρίζει την εστίαση στα σκληρά χρόνια των μνημονίων» και μετέφερε το αίτημα της ίδιας καθώς και δεκάδων ενώσεων και συλλογών εστίασης σε όλη την Ελλάδα να τεθεί σε ισχύ ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών.

Μάλιστα με αιχμηρό τρόπο η ΠΟΕΣΕ υπενθύμισε στον κ. Μητσοτάκη ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε υπογράψει ο ίδιος και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Χατζηδάκη, τη βουλευτική τροπολογία 2183/19014/5/2019 με την οποία μεταξύ άλλων καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών.

Μάλιστα το 2018 σε συνάντηση με νέους εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί «για την άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και σε δεύτερο χρόνο στο 11%».

Πέρα όμως από την Κυβερνητική ανακολουθία υπάρχει και το μείζον ζήτημα που ενδεχομένως να προκύπτει με την επιβολή του αυξημένου ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ με τη στρέβλωση του ανταγωνισμού εντός του κλάδου της εστίασης. Είναι ότι σίγουρο ότι ο διαφορετικός ΦΠΑ να δίνει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα σε επιχειρήσεις του κλάδου που δίνουν έμφαση στην παράδοση αγαθών (take away και delivery) για τις οποίες θα συνεχίσει να ισχύει ο μειωμένος συντελεστής, έναντι των επιχειρήσεων που εστιάζουν στο σερβίρισμα του καφέ που θα εφαρμοστεί ο κανονικός συντελεστής.

Αυτό δεν είναι ένας αβάσιμος φόβος δεδομένου ότι υπάρχει εκτεταμένη επιστημονική έρευνα για την επίδραση διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ εντός ενός κλάδου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η απόφαση αυτή είναι η 2η αύξηση Κυβερνητική επιλογή ήταν από τον Ιανουάριο του 2024 να ισχύει ο αυξημένος ΦΠΑ και στα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά), χυμούς και ροφήματα.

Επειδή, βάσει των ανωτέρω, οι ανωτέρω αποφάσεις της Κυβέρνησης για επαναφορά του βασικού συντελεστή ΦΠΑ:

ακυρώνουν ένα θεμιτό και δίκαιο αίτημα του κλάδου της εστίασης για ενιαίο και μειωμένο συντελεστή,

αναιρούν βασικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας ως αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά στη συνέχεια και ως Κυβέρνησης,

αποτελούν σοβαρή πρόκληση καθώς στη στιγμή που ολιγοπωλιακοί κλάδοι και τραπεζικό σύστημα σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν τα όρια της αισχροκέρδειας να αναζητούνται έσοδα από την κατανάλωση καφέ και αναψυκτικών ακόμα και των λιγότερο προνομιούχων Ελλήνων,

ακυρώνουν το αφήγημα των βιώσιμων δημόσιων οικονομικών όταν αποπνέουν την αίσθηση ότι από τον προϋπολογισμό λείπουν 43 εκ. ευρώ που πρέπει να βρεθούν «παντί τρόπω»

ενδεχομένως να υποκρύπτουν την πρόθεση να μειωθεί ο αριθμός των πολύ μικρών επιχειρήσεων εστίασης προς όφελος μεγάλων αλυσίδων εστίασης.

Ερωτάται οι κ. Υπουργοί:

Θα εισακούσει τις ενστάσεις του κλάδου της εστίασης και θα ανακαλέσει την απόφαση για φορολόγηση του σερβιριζόμενου καφέ (κακάο, τσάι και χαμομήλι), καθώς και την προγενέστερη απόφαση φορολόγησης των σερβιριζόμενων μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά), χυμούς και ροφήματα, με ΦΠΑ 24% εισακούγοντας την ένσταση του κλάδου της εστίασης, ώστε να μη φαίνεται για ακόμη μια φορά ανακόλουθος ο κ.Μητσοτάκης σε σχέση με όσα υπέγραφε και εξήγγειλε στο παρελθόν;

Έχουν εκπονήσει μια μελέτη, σε συνεργασία και με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για το αν ο διαφορετικός συντελεστής ΦΠΑ στο σερβίρισμα και στην παράδοση (take away και delivery) καφέ στρεβλώνει τον ανταγωνισμό εντός του κλάδου της εστίασης;

Θα καταστήσει οριστική πραγματικότητα τον ενιαίο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών, όπως ζητάει σύσσωμος ο κλάδος της εστίασης;

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 11:43 am


Παράταση για την υποβολή δηλώσεων καθαρισμού των ακαθάριστων οικοπέδων

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων για τα ακαθάριστα οικόπεδα στην πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr, αποφάσισε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μετά από σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων(ΠΟΜΙΔΑ), προκειμένου να ολοκληρωθεί η καθολική προσπάθεια καθαρισμών από τους πολίτες.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου από τις έως τώρα δηλώσεις στην πλατφόρμα του υπουργείου, διαφαίνεται ότι έχει αρχίσει να διαμορφώνεται «μία νέα κουλτούρα πρόληψης» στη χώρα.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα 18 Ιουλίου και ώρα 19.00, 459.252 πολίτες έχουν δηλώσει στην πλατφόρμα ότι έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους.

Ακαθάριστα οικόπεδα: Επιπλέον χρηματοδότηση σε δήμους για το μάζεμα των ξερών χόρτων

Μόνο τις τελευταίες 4 ημέρες υποβλήθηκαν πάνω από 189.500 δηλώσεις, που αποδεικνύει ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται πόσο κρίσιμο είναι να καθαρίζουν τις περιουσίες τους. «Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τις ιδιοκτησίες μας, τους γείτονές μας και τον τόπο μας και συμβάλλουμε καθοριστικά στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κατά τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο που διανύουμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα ακαθάριστα οικόπεδα

Μετά και την παράταση που δόθηκε, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται κοντά, ή μέσα σε δασικές εκτάσεις θα πρέπει έως τις 15 Ιουλίου να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις, που αφορούν τα κλαδέματα δέντρων, θάμνων και την απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών και να καταθέσουν τη σχετική έκθεση συμμόρφωσης του Κανονισμού Πυροπροστασίας.

Στη συνέχεια θα πρέπει να το δηλώσουν στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr.

Δηλώσεις

Οι δηλώσεις κατατίθενται είτε χειρόγραφα, είτε με e-mail από τους αρμόδιους επιστήμονες μηχανικούς, τοπογράφους, δασολόγους ή γεωπόνους που συντάσσουν για λογαριασμό των ιδιοκτητών τις εκθέσεις.

Το νέο εργαλείο που δημιουργήθηκε θα απλοποιεί τις διαδικασίες, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθεί εάν τηρούνται οι κανόνες ως προς τον καθαρισμό των ακάλυπτων χώρων που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνοι για την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες.

Με επιτόπιους ελέγχους οι Δήμοι θα εντοπίζουν τα ακαθάριστα οικόπεδα και στη συνέχεια μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας θα μπορούν να διασταυρώνουν, εάν οι πολίτες έχουν υποβάλει δήλωση καθαρισμού και να τους ενημερώσουν για την υποχρέωσή τους να προχωρήσουν σε εργασίες.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 11:39 am


Πρόγραμμα Κινητής Μονάδας για το μήνα Iούλιο στο Λεωνίδιο

Για τον μήνα Ιούλιο η κινητή μονάδα του Κέντρου Κοινότητας θα βρίσκεται στο Λεωνίδιο με ωράριο 10:00 - 13:00 τις εξής μέρες: 5, 12, 19 και 26/7

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 11:30 am


«Ναυάγιο» με Τέγιαν και φουλ για Ζόρντι Σάντσες ο Αστέρας (vid)

Ένα ακόμα από την μεταγραφική λίστα του Αστέρα Τρίπολης έρχεται στο φως της δημοσιότητας και πρόκειται για αυτό του Ζόρντι Σάντσες και αφορά την ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Και Τέγιαν βρίσκεται στον δρόμο για την Τρίπολη ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής οδήγησε την περίπτωση του σε «ναυάγιο» και κάνει τον Αστέρα Τρίπολης να στρέψει την προσοχή του προς την περίπτωση του Ζόρντι Σάντσες.

Ο Ζόρντι Σάντσες είναι 29 χρονών είναι σέντερ φορ και την τελευταία διετία αγωνίστηκε Βίτζεβ Λοτζ έχοντας 65 συμμετοχές με 19 γκολ και 10 ασίστ με τους αριθμούς του μαρτυρούν και τις πολύ καλές του ποδοσφαιρικές σεζόν.

Ο Ισπανός φορ έχει αγωνιστεί επίσηςαπό Μπανταλόνα, Νουμάνθια, Ίμπιζα, Μούρθια, Καστεγιόν, Αλμπαθέτε και Βαλένθια Β’, ενώ μικρός αγωνιζόταν στην της Μπαρτσελόνα.

Πλέον ο Ζόρντι Σάντσες είναι στην pole position για την θέση του επιθετικού ωστόσο υπάρχουν και οι back up περιπτώσεις με άλλα ονόματα φορ.

Φωτογραφία άρθρου: widzewtomy.net

Ειδήσεις: 
Video: 

【救世主】ジョルディ・サンチェス プレー集 コンサドーレ札幌移籍へ Jordi Sánchez

Video of 【救世主】ジョルディ・サンチェス プレー集 コンサドーレ札幌移籍へ Jordi Sánchez

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 11:06 am


Συνελήφθη 23χρονος από την ΟΠΚΕ Αρκαδίας με ναρκωτικά και όπλα

Συνελήφθη, σήμερα (29.6.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 23χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -19,5- γραμμαρίων και -1- μαχαίρι με μήκος λάμας -6- εκατοστά,  τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Δελτίο τύπου 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 10:50 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre - Libre

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre  Libre

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:57 pm


Πυρκαγιά στην Αρκαδία - Npress

Πυρκαγιά στην Αρκαδία  Npress

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:44 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας