Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Φεστιβάλ φωτογραφίας Τρίπολης: Ανοιχτό κάλεσμα για όλους τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους

Ανοιχτό κάλεσμα για όλους τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους. Παρτε τη φωτογραφική σας μηχανή ή το κινητό σας, βγείτε στην πόλη, επιλέξτε 1 - 3 φωτογραφίες και στείλτε τις μέσω της φόρμας στο tripolisphotofest.anoixtodiktyo.gr για να συμμετέχουν στην επιλογή για το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Τρίπολης που θα γίνει στις 27 και 28 Ιουλίου στο πάρκο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης. Υποβολή μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024.

ΘΕΜΑ:

«Γωνιές της πόλης»

«Κάθε πόλη αναπνέει στις γωνιές της. Και κάθε γωνιά της πόλης χρωματίζεται από τους ανθρώπους που την κατοικούν - ή από τα φαντάσματά τους. Κάποιες γωνιές χαράζονται καθημερινά από τις αμέτρητες ιστορίες των ανθρώπων που τις κατακλύζουν. Σε άλλες γωνιές πάλι - ξεχασμένες στο χρόνο - ξεθωριάζουν ιστορίες ανθρώπων που κάποτε ήταν, πέρασαν και έφυγαν· και το μόνο που έμεινε είναι ο ψίθυρός τους.

Όσο οι μικρές μας μέρες περνούν, οι γωνιές της πόλης αλλάζουν. Ακόμα και μέσα στην ίδια μέρα, άλλες γωνιές ζωντανεύουν και άλλες βουβαίνονται. Όλες μαζί όμως είναι η πόλη - το σκηνικό ενός έργου στο οποίο εκτυλίσσονται οι ιστορίες όλων των μεγάλων και μικρών ηρώων, οι ιστορίες μας. Εκεί που ο καθένας μας αφήνει καθημερινά τα μικρά και μεγάλα σημάδια του. Η ελπίδα, ο φόβος, ο θυμός, η χαρά και η λύπη μας, η ομορφιά και η ασχήμια μας. Όλες οι ιστορίες μας - μεγάλες και μικρές - είναι χαραγμένες στις γωνιές της πόλης μας.» 

Γ. Π.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ:

Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Γιώργος Καραγιάννης

Βιβή Ζάγουρα

 

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2024:

Στην έκθεση θα συμμετέχουν επίσης το Εργαστήρι Φωτογραφίας του Φιλοτεχνικού Όμιλου Τρίπολης καθώς και η προσκεκλημένη φωτογράφος για το 2024, Βιβή Ζάγουρα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

tripolisphotofest.anoixtodiktyo.gr

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

[email protected]

Facebook: @ tripolisphotofest

Instagram: @ tripolisphotofest

 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

TRIPolis Rock Festival 2024

 

ΧΟΡΗΓΟΣ:

Κοιν.Σ.Επ. 5ente

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Ανοιχτό Δίκτυο

 

Με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης

 

*Φωτογραφία εξωφύλλου Γιώργος Καραγιάννης.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 12:51 pm


Ηλεία: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά στα καμένα της Αμαλιάδας

Ένα μακάβριο θέαμα αντίκρισαν χθες βράδυ οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν σε φωτιά που είχε ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κρινέικα, στον Προφήτη Ηλίας στην Αμαλιάδα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι πυροσβέστες εντόπισαν ανθρώπινα οστά στο πρανές του δρόμου.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφαλείας αλλά και το προσωπικό του Εγκληματολογικού Γραφείου Ερευνών του Τ.Α. Ήλιδας που έσπευσαν άμεσα στο σημείο.

Τα έμπειρα στελέχη της ΕΛΑΣ περισυνέλλεξαν τα οστά, τα οποία θα μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 12:51 pm


Σαν την πλατεία Άρεως πουθενά και για τα… Αθλητικά

Οι διοργανωτές του 3x3 ΔΕΗ Street Basketball έμειναν με το στόμα ανοιχτό όχι μόνο από την αρτιότητα του αθλητικού αυτού event αλλά και από το γεγονός πως η Τρίπολη αποτελεί την ιδανική πόλη για να φιλοξενήσει σπουδαία αθλητικά γεγονότα.

Η πλατεία Άρεως είναι ίσως η καλύτερη πλατεία για να φιλοξενήσει αυτούς τους αγώνες, για να γίνουν εκεί τα κορυφαία αθλητικά τουρνουά, και μιλάμε για event με πανελλήνιο χαρακτήρα που πέραν των άλλων διαφημίζουν την πόλη μας παντού.

Η επίπεδη και μεγάλη σε μήκος και έκταση πλατεία Άρεως δίνει την δυνατότητα να στηθούν εκεί γήπεδα είτε για αγώνες ανοιχτού μπάσκετ, είτε για αγώνες βόλεϊ (ακόμα και beach με μεταφορά άμμου), είτε γήπεδα για μίνι ποδόσφαιρο και ανοιχτό χάντμπολ, είτε γήπεδα για οποιασδήποτε άλλης αθλητικής χρήσης.

Το 3x3 όντως ήταν το κάτι διαφορετικό για το κοινό της πόλης μας και μάλιστα με την παρουσία υψηλού επιπέδου ονομάτων με την πλατεία Άρεως πέραν της γεωγραφικής της θέσης και του πολεοδομικούς της χαρακτήρα να δίνει και μια έξτρα πολιτιστική υφή μέσω της ιστορικότητάς της.

Η Τρίπολη μπορεί στην πλατεία Άρεως να φιλοξενήσει ακόμα και Ευρωπαϊκούς αγώνες επί παραδείγματι μπάσκετ 3x3 και αυτό ενδεχομένως να αποτελέσει το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας καθώς σε αυτό αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης.

Από την πλευρά του ο Δήμος Τρίπολης και δη ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης έχουν αποδείξει πως κινήσεις εξωστρέφειας για την πόλη μας σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι μια μεγάλη προτεραιότητα για την διαφήμιση και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Επιπροσθέτως ο Κώστας Τζιούμης είναι κοντά στον αθλητισμό και είναι αρωγός αθλητικών δραστηριοτήτων για την πόλη δείχνοντας θετικός στο να μπορέσει η Τρίπολη να μπει γιατί όχι και στον διεθνή χάρτη των διοργανώσεων.

Το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball είναι ένα από τα καλύτερα που έχουν γίνει με την πλατεία Άρεως να γίνεται πόλος που πρέπει να εκμεταλλευτεί για ανάλογα μεγάλα αθλητικά event με αφορμή τα πλεονεκτήματά της.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 12:49 pm


Προβολή παιδικής ταινίας «Λέο Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα» στην Τρίπολη

Προβολή παιδικής ταινίας
Προαύλιο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 - ώρα 21:00

Λέο Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα

Η ζωή κυλάει ήσυχα στο Βίντσι. Ο Λεονάρντο προσπαθεί να τα καταφέρει με τις απίστευτες εφευρέσεις του. Ο Λορέντζο τον βοηθάει και η Τζιοκόντα τους παρατηρεί διασκεδάζοντας. Οταν ένας μυστηριώδης παραμυθάς έρθει στην πόλη και μιλήσει για έναν κρυμμένο θησαυρό, μια περιπέτεια θα ξεκινήσει.
Ταινία κινουμένων σχεδίων που, αυτή την φορά, μας έρχεται από την Ιταλία και αντλεί την έμπνευσή της από έναν από τους πιο σημαντικούς εφευρέτες και καλλιτέχνες που υπήρξαν ποτέ, τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, εδώ ως ένα αγόρι γεμάτο ιδέες, φαντασία και αστείρευτο ταλέντο, που ζει ξέφρενες περιπέτειες μαζί με τους φίλους του.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 12:46 pm


Παπαηλιού: Δεν είναι συνταγματικό να μετακυλίεται η ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος και της περιουσίας από τις πυρκαγιές στους ιδιώτες

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή, διατάξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα …» ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γιώργος Παπαηλιού είπε:

Με το νομοσχέδιο, εισάγεται στην ελληνική έννομη τάξη η «ιδιωτική πρωτοβουλία» και στο πεδίο, της προστασίας των πολιτών και των περιουσιών τους από τις φυσικές καταστροφέςΘεωρείται η κερκόπορτα για την υποχρεωτική  οριζόντια ασφάλιση του συνόλου  της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών έναντι φυσικών καταστροφών.

 Το κράτος αποσύρεται από την ευθύνη να προστατεύει τους πολίτες και τις περιουσίες τους από τις φυσικές καταστροφές

 Η σχετική υποχρέωση μεταφέρεται  στους πολίτες βάσει της λογικής της «ατομικής ευθύνης».

 Δεν είναι συνταγματικά αποδεκτό να μετακυλίεται η ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος και της περιουσίας από τις πυρκαγιές στους ιδιώτες

 Στο Πυροσβεστικό Σώμα υπάρχουν 3.500 κενές οργανικές θέσεις

 Οι πυροσβέστες βρίσκονται σε μόνιμη επιφυλακή, η οποία δεν αποζημιώνεται, αλλά «ανταλλάσσεται» με ρεπό, που όμως και αυτά δεν χορηγούνται
 Οι εποχικοί πυροσβέστες, δεν έχουν ούτε μοριοδότηση για τον διαγωνισμό
 Η ύπαιθρος χώρα, εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκεται «στην απέξω» της όποιας ανάπτυξης
 Μιλώντας στην Ολομέλεια  της Βουλής, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή, διατάξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα …» είπα, μεταξύ των άλλων, τα εξής:
  Η συζήτηση του νομοσχεδίου «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή, διατάξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα …»  συμπίπτει με την έκρηξη  πυρκαγιών που, και φέτος, ταλανίζουν και  καταστρέφουν τη χώρα, τις ζωές και το βιος των ανθρώπων.
 Αντί λοιπόν η κυβέρνηση της ΝΔ να ενισχύει και να προωθεί  τις πολιτικές πρόληψης, εισάγει προς ψήφιση το εν λόγω νομοσχέδιο.
 Ο τομέας της πολιτικής προστασίας είναι ένας από τους τομείς, στους οποίους το Κράτος ασκεί το έργο που τον αφορά και τις αντίστοιχες αρμοδιότητες και βέβαια αναλαμβάνει τη σχετική ευθύνη. Αυτό (το έργο), αυτές (οι αρμοδιότητες) και βέβαια αυτή  (η ευθύνη) δεν μπορεί και δεν πρέπει να  εκχωρούνται σε ιδιώτες.
 Όμως από τον τίτλο του νομοσχεδίου «ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών ……»   προκύπτει ότι εισάγεται στην ελληνική έννομη τάξη η «ιδιωτική πρωτοβουλία» και σ΄ αυτό το πεδίο, της προστασίας των πολιτών και των περιουσιών τους από τις φυσικές καταστροφές.
 Πρόκειται για νομοσχέδιο, με το οποίο προβλέπεται η υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση μεγάλων επιχειρήσεων (με τζίρο άνω των 2 εκ. ευρώ) έναντι φυσικών καταστροφών. Αυτή η πρόβλεψη θεωρείται η κερκόπορτα για την υποχρεωτική  οριζόντια ασφάλιση του συνόλου  της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών έναντι φυσικών καταστροφών.
 Είναι προφανής η πρόθεση της κυβέρνησης, να αποσυρθεί σταδιακά το Κράτος από αυτό το βασικό πεδίο,  από την υποχρέωση και τις σχετικές αρμοδιότητες, να προστατεύει τους πολίτες και τις περιουσίες τους από τις φυσικές καταστροφές και το σχετικό έργο να μεταφερθεί  σ΄ αυτούς,  βάσει της λογικής της «ατομικής ευθύνης».
 Η αρχή γίνεται με τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά εκτιμάται, ότι σε επόμενες φάσεις θα επεκταθεί και στο σύνολο των ατομικών ιδιοκτησιών. Με τον τρόπο αυτό, οι ίδιοι οι πολίτες καθίστανται υπεύθυνοι για την ασφάλιση των περιουσιών τους.
 Σε αυτό το πλαίσιο, οι ανάγκες της κρατικής αρωγής μειώνονται, ενώ παράλληλα δημιουργείται μία τεράστια αγορά ασφαλιστικών υπηρεσιών, ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τις ασφαλιστικές εταιρίες.
 Εκτιμάται, ότι το νομοσχέδιο θα αποτύχει, όπως  ακριβώς συνέβη και με τις  πρόσφατες ρυθμίσεις για την πυροπροστασία, όπου ακόμη και ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει ότι: «δεν είναι συνταγματικά αποδεκτό να μετακυλίεται η ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος και της περιουσίας από τις πυρκαγιές στους ιδιώτες».
 Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η κατάρτιση «Εθνικής Στρατηγικής για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών». Δηλαδή, πρόκειται για σχεδιασμό ενίσχυσης της ασφαλιστικής αγοράς και προώθησης των συμφερόντων των ασφαλιστικών εταιριών.
  Εν μέσω της φετινής αντιπυρικής περιόδου με μεγάλες προκλήσεις και λόγω των κλιματικών συνθηκών,  η κυβέρνηση, αντί να έχει καλύψει ήδη τις 3.500 κενές οργανικές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος προκηρύσσει νέο διαγωνισμό για προσλήψεις, μία χρονοβόρα διαδικασία, και δεν αξιοποιεί τους εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι δεν έχουν ούτε μοριοδότηση για τον διαγωνισμό.  Παράλληλα εκκρεμεί η χρηματική αποζημίωση των οφειλόμενων ρεπώ και αδειών στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Συγκεκριμένα, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό, οι πυροσβέστες βρίσκονται σε μόνιμη επιφυλακή, η οποία δεν αποζημιώνεται, αλλά «ανταλλάσσεται» με ρεπό, που όμως και αυτά δεν χορηγούνται. Έτσι, το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος  αναγκάζεται σε απλήρωτη υπερεργασία και σε συγκέντρωση εκατοντάδων οφειλόμενων ρεπό. Επιπλέον συνεχίζεται η ομηρία των συμβασιούχων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, με νέα ανανέωση των συμβάσεών τους, χωρίς να υλοποιείται η κυβερνητική δέσμευση  για μονιμοποίησή τους.
 Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εποχικοί πυροσβέστες, που καλούνται τελικά να καλύψουν τα κενά των ελλείψεων  του Πυροσβεστικού Σώματος σε προσωπικό. Το πρώτο ζήτημα είναι η εργασιακή επισφάλεια, αφού οι εποχικοί πυροσβέστες πληρώνονται για τους έξι μήνες (Μάιο με Οκτώβριο) της αντιπυρικής περιόδου και στη συνέχεια «μπαίνουν» στο Ταμείο Ανεργίας για άλλους τρεις μήνες. Το υπόλοιπο διάστημα παραμένουν με μηδενικό εισόδημα. Το δεύτερο ζήτημα που αφορά στους εποχικούς πυροσβέστες, είναι τα κριτήρια πρόσληψης, με το σημαντικότερο να αφορά στο ηλικιακό όριο. Συγκεκριμένα, για τα μέλη των «Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων»,  τους δασοκομάντος το ηλικιακό όριο   καθορίζεται το πεντηκοστό  έτος, ενώ για τους εποχικούς πυροσβέστες το τριακοστό πέμπτο έτος.
 ‘Άμεση είναι η ανάγκη κάλυψης των πολλών κενών θέσεων για οδηγούς πυροσβεστικών οχημάτων. Ωστόσο, ακόμη και στους επιλαχόντες του τελευταίου διαγωνισμού δεν υπάρχουν αρκετοί οδηγοί.
 Με τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτείνεται να επεκταθεί η οικονομική ενίσχυση για επισκευαστικές εργασίες και την αντικατάσταση της οικοσκευής όχι μόνον σε κύριες κατοικίες αλλά και σε βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, υπόγεια).
 Αυτή η επέκταση αφορά κυρίως την ύπαιθρο χώρα, η οποία εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται «στην απέξω» της όποιας ανάπτυξης.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 12:45 pm


Τρίπολη: «Η Θυμωμένη Μπετονιέρα» στα Κλωνατζίδικα

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το "Dance Point"  παρουσιάζουν την Πέμπτη 4 Ιουλίου στα "Κλωνατζίδικα" (Σκάκι) στις 7:30 μ.μ  το παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ "Η Θυμωμένη Μπετονιέρα". Το κοινό της πόλης μας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την αφήγηση του βραβευμένου παραμυθιού ( Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2013) από τον ίδιο το δημιουργό του με τη συνοδεία κιθάρας...
Ένα παραμύθι που είχε συμπεριληφθεί στα 100 καλύτερα βιβλία της White Ravens του Μονάχου.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 12:44 pm


Το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού στην Νότια Κυνουρία

Ο δήμος Νότιας Κυνουρίας, παρουσιάζει το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού το οποίο περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, θερινό κινηματογράφο, καραγκιόζη, συναυλίες, φεστιβάλ και μουσικές βραδιές στα χωριά του δήμου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (1)-1 by Arcadiaportal.gr on Scribd

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 12:30 pm


«Αμέτι μουχαμέτι»: Η κωμωδία του Γιώργου Μακρή στην Τρίπολη

Το πιο τρελό παντοπωλείο κάνει στάση στην Τρίπολη

Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις G MAKRIS PRODUCTIONS ΜΟΝ/ΠΗ Ι.Κ.Ε

Προτείνουν για το 2024 την Θεατρική Παράσταση KΩMΩΔIA με τίτλο

AMETI MOY XAMETI

ΑΛΣΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 21.15

Είσοδος : 18€ - Προπώληση: 14€ - Άνεργοι ,Φοιτητές ,Γ’Ηλικία ,Ευπαθείς ομάδες : 12€

Προπώληση Εισιτηρίων Ασφαλιστικό Γραφείο BEST ADVICE ,Κύπρου 37 (ώρες καταστημάυων)

Υποστηρικτής Παράστασης : Κέντρο Αποκατάστασης ‘’ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ’’

ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ – ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΝΑΓΚΗ – ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΗ

( ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ )

Κείμενα – σκηνοθεσία -Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Μακρής

Φωτογραφία: Peter Tamas - Δημιουργοί Video : Make Art Astakos (cinematography) - Studio – Ηχογραφήσεων: Earth sound studio (Άκης Μελής)

Ενδυματολόγος: S.M - Τις Γυναίκες ηθοποιοί έντυσε : IQ FEMALE CLOTHING – Οι Άντρες ηθοποιοί τα κατάφεραν μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια.

Κατασκευή σκηνικών: Per. Pristouris - Σκηνικά - Yλικά: RAVAGO (BUILDING SOLUTIONS) - Χορογραφίες: Τζίνα Κωνσταντιδάκη – Ήχος -Φώτα: STUDIO GM

Τραγούδι Παράστασης – Μουσική -ενορχήστρωση – Στίχοι : Κυριάκος Γαληνός

Διασκευή Τραγουδιών –Ερμηνεία: Γιώργος Μακρής - Μουσική: Άκης Μελής

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων : G. MAKRIS Productions ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: G Makris Productions

Σας εγγυόμαστε ένα ρεσιτάλ ερμηνειών από όλους τους ήρωες ,ένα ρεσιτάλ ερμηνειών και κατάθεση ψυχής από όλους τους ταλαντούχους , αγαπημένους ηθοποιούς σε όλη την Ελλάδα.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΙΤΣΗΣ - ΜΑΙΡΗ ΒΛΟΥΤΗ – ΤΙΣΣΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΖΙΑΡΤΖΙΑΝΗ - ΑΡΕΤΗ ΤΣΙΑΜΠΟΚΑΛΟΥ

Guest Star: ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΖΕΣ

Μια θεατρική Παράσταση που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των θεατρικών παραστάσεων για το 2024 και η οποία ξεχωρίζει διότι είναι πρωτότυπη ,παραδοσιακή .Μια κωμωδία παλιάς κοπής αλλά τόσο επίκαιρη. Μια κωμωδία Παραδοσιακή. Μια θεατρική Παράσταση που πρέπει να απολαύσουν όλοι.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ Τ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

ΜΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ

ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΕΛΛΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΧΑΡΙΖΕΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΓΕΛΙΟ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ

ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΗ

Η σπαρταριστή Κωμωδία μας ,σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή ζώντας την πραγματική καθημερινότητα του σήμερα.!! Έξι ήρωες της φαντασίας που μπορεί όμως να είναι και πρωταγωνιστές της διπλανής μας πόρτας. Ξεσηκώνουν το κοινό μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις και ευτράπελα. Μια τόσο ρεαλιστική ιστορία που κάνει το θεατή να μην μπορεί να κρατηθεί από τα γέλια. Κύριο χαρακτηριστικό η ‘Παράδοση μας’. Η Παράδοσή μας σε όλα. Ο Σύζυγος και Πατέρας ( Χρυσόστομος Σωφρόνης ) ,ιδιοκτήτης Παντοπωλείου, ξέρει τα πάντα – για όλους και για όλα . Έχει λύση για κάθε πρόβλημα δημιουργώντας άλλα τόσα. Αθυρόστομος με ιδιομορφία γλώσσας (ντοπιολαλιά ) ,φιλάργυρος ,τσιγγούνης ,άπιστος , παραδοσιακός . Η σύζυγος (Πουλχερία Βουνοτρυπίδου ) πόντια που δε μιλάει ποντιακά αλλά και αυτό προσπαθεί να το κάνει ο Χρυσόστομος, γυναίκα με πολύ υπομονή, εργατική ,μητέρα πάνω από όλα, που κάνει τελικά την δική της επανάσταση με μια τρομερή ανατροπή στο έργο. Η Πανάγιο Σοφρώνη θυγατέρα και η επανάσταση στην Οικογένεια. Γιάγκος Σωφρόνης ο ιός ,αιώνιος φοιτητής ,τεμπέλης που όμως μέσα από τον έρωτά του για την Βίρνα Κουτσοκλανιότογλου σκαρφίζεται μια έξυπνη ιδέα. Οι δύο τους θα τρελάνουν τον Χρυσόστομο Σοφρώνη . Ο Βαγγέλης Σκώτης - συμβολαιογράφος και φίλος της οικογενείας ,νομίζει πως είναι Σκωτσέζος λόγο επιθέτου. Και τέλος η Αρετούσα Ποθητή – γυναίκα αμαρτία ,πελάτισσα του Παντοπωλείου. Και ο βοηθός του Χρυσόστομου ο Τέλης Βελόνης ο οποίος χώνει την μύτη του παντού ,τρυπώνει παντού όπως και η βελόνα.. Έρωτες ,περιουσιακά στοιχεία ,κληρονομιές ,αρραβώνες ,επιχειρήσεις, παρεξηγήσεις . Όλα τα υλικά μαζί τα οποία συνοδεύουν εκπληκτικές ερμηνείες , αβίαστο - ασταμάτητο γέλιο ,υπέροχος φωτισμός , μουσική και χορογραφίες σε συνδυασμό με την προβολή της παράδοσής μας - έχουν ως αποτέλεσμα την πιο επιτυχημένη συνταγή την KΩMΩΔIA ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ – Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Video: 

ΤΡΕΗΛΕΡ ΑΜΕΤΙ ΜΟΥ ΧΑΜΕΤΙ ΣΠΟΤ

Video of ΤΡΕΗΛΕΡ ΑΜΕΤΙ ΜΟΥ ΧΑΜΕΤΙ ΣΠΟΤ

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 12:26 pm


Επίσημο: Στον Αστέρα ο Μιγκέλ Μουνιόθ Μόρα

Ανακοίνωση συνεργασίας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ με τον ποδοσφαιριστή, Miquel Munoz Mora.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Miquel Munoz Mora. 

Ο Mumo όπως τον αποκαλούν, είναι γεννημένος στις 13 Απριλίου 1995 στην πόλη Girona της Ισπανίας. Αγωνίζεται ως μέσος και υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026 με την ομάδα μας. 

Καλωσορίζουμε τον Miquel Munoz Mora στην οικογένεια του ΑΣΤΕΡΑ και τού ευχόμαστε καλή επιτυχία. 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Real Madrid C 31-2

L' Hospitalet 29-2

Lleida Esportiu 28-1

Valencia B 57

Burgos 152-7

 

ΔΗΛΩΣΗ

"Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ μακριά από την πατρίδα μου και αυτό από μόνο του αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση για εμένα. Χαίρομαι για τη νέα προοπτική που μου δίνει ο ΑΣΤΕΡΑΣ στην καριέρα μου και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ. Ευχαριστώ τη διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο για την εμπιστοσύνη, νομίζω ξεκινάει μια συναρπαστική χρονιά για εμάς".

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 12:17 pm


Μιλένα Αποστολάκη: Νιώθω έτοιμη για πρωθυπουργός

Έτοιμη να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε η κυρία Μιλένα Αποστολάκη στην τηλεόραση του Action24, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την προεδρία του ΠαΣοΚ - Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Η Μιλένα Αποστολάκη τόνισε πως ο επόμενος πρόεδρος του Κινήματος, πρέπει να είναι και επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Σε ερώτηση αν αισθάνεται πως μπορεί να ανταποκριθεί στα πρωθυπουργικά καθήκοντα, αν κληθεί να τα υπηρετήσει μέσα στην επόμενη τριετία, η κ. Αποστολάκη απάντησε: «Νιώθω έτοιμη για μια τέτοια θέση, κι αυτό δεν είναι μια αλαζονική λογική του τύπου ''εγώ μπορώ καλύτερα''. Έχω μια κοινοβουλευτική εμπειρία, άρα είμαι μέσα στη Βουλή, γιατί θεωρώ πως αυτό είναι ένα κομβικό ζήτημα. Το κέντρο των πολιτικών αντιπαραθέσεων είναι η Βουλή. Εκεί είναι η μάχη, εκεί είναι η μεγάλη μάχη πάνω στην οποία κρίνονται πολιτικά ζητήματα, αλλά και η ετοιμότητα και η καταλληλότητα».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 12:11 pm


Ο Τριπολίτης δικηγόρος Περικλής Κατσαούνης εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή, «Είδωλα Ραιβά»

Ο γνωστός Τριπολίτης Δικηγόρος Περικλής Κατσαούνης μας ξάφνιασε ευχάριστα πριν από λίγες μέρες με την έκδοση της πρώτης ποιητικής του συλλογής που έχει τίτλο "Είδωλα ραιβά" από τις εκδόσεις "Περισπωμένη". Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας αυτή η εξαιρετική έκδοση να είναι καλοτάξιδη. Στον ίδιο τον Περικλή Κατσαούνη ευχόμαστε να έχει υγεία και να συνεχίζει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα με τέτοιες πρωτοβουλίες. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ποιητική συλλογή θα παρουσιαστεί επίσημα σε Αθήνα και Τρίπολη. Στην Τρίπολη η παρουσίαση θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αναμένεται να προλογίσουν τη συλλογή σημαντικά πρόσωπα από τον χώρο της παιδείας και του πολιτισμού. Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση αλλά και για τον ποιητή ακολουθούν παρακάτω:

Στην πρώτη του ποιητική συλλογή, αποτελούμενη από τριάντα πέντε αυτοτελή ποιήματα, ο Περικλής Β. Κατσαούνης περιδιαβαίνει, με ασκημένο λυρικό βήμα και ιδιαίτερη εικονοπλαστική δύναμη, όλο το φάσμα της συνείδησης, αναζητώντας την προέλευση, τις διαστάσεις και τις συνέπειες των ιδεών και των αισθημάτων. Ξεκινά από προσωπικά βιώματα, περνά από ιστορικά γεγονότα και εξικνείται μέχρι τα όρια φιλοσοφικών ερωτημάτων, όπως η «κινητικότητα» των φαινομένων και το δράμα της αιωνιότητας, τα ανεκπλήρωτα όνειρα και οι ημιτελείς αποστολές, η επιφανειακότητα της αντιμετώπισης των πραγμάτων, η σχετικότητα του χωροχρόνου, οι εσχατολογικές θεωρίες.
 

ΥΠΟΤΑΓΗ

Κι ύστερα
το καλοκαίρι γλίστρησε στα μαλλιά σου
και σου μισόκλεισε τα μάτια.
Είδες θολές σκιές, είδωλα απροσδιόριστα, κόκκους
κόκκινους και μαύρους, ανήσυχα μόρια
που κινούνταν χαοτικά
ξεχύνονταν μετά
από τις στενές κόγχες της ύπαρξής σου
και σε τραβούσαν μακριά.
Μην ανησυχείς.
Θα σ’ ακολουθήσω παντού
μέχρι εκεί που τελειώνει η γη
και αρχίζουν τα σύννεφα.
Πρέπει να σ’ ανακαλύψω.
Να παραδεχτώ τη χοϊκή ζωή μου

Ο Περικλής Β. Κατσαούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968, αλλὰ κατάγεται από την Τρίπολη, όπου έζησε τα μαθητικά του χρόνια. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κι έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Georgetown των Ηπα (LL.M. Common Law Studies). Από το 1992 ασκεί ελεύθερη, μαχόμενη δικηγορία, ασχολούμενος ιδίως με το Εργατικό Δίκαιο. Έχει θητεύσει Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρίπολης (2003–2006) και Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιριών Πετρελαιοειδών (2005–2010). Από τον Αύγουστο του 2020 είναι Πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Δόξα Μαραθώνα». Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πολλά νομικά άρθρα και μελέτες. Το 1989, ως φοιτητής ακόμη, συνέγραψε το βιβλίο ιστοριογραφικού περιεχομένου με τίτλο Ο Μαηθανασάκος κι ο Σύνδεσμος Ζαχαροπλαστών και Συναφών Επαγγελμάτων Τρίπολης.

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 11:58 am


Παπαθανάσης: Ελπιδοφόρο μήνυμα η υπερκάλυψη των πόρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι υποβολές των προτάσεων στο πλαίσιο των τεσσάρων δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που αφορούν στις ηπειρωτικές περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης για το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και για τους Δήμους Μεγαλόπολης, Οιχαλίας, Γορτυνίας και Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι δράσεις αυτές καλύπτουν υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, με τη συνολική δημόσια χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 280 εκατομμύρια ευρώ.

Κατατέθηκαν, συνολικά, 136 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων συνολικής υποβεβλημένης δημόσιας δαπάνης σχεδόν 393 εκατομμυρίων ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό στόχο κατά 40%.

Ειδικότερα, για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι υποβεβλημένες αιτήσεις για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας ξεπέρασαν το 118% της συνολικής διαθέσιμης δαπάνης, αγγίζοντας τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ, οι αντίστοιχες αιτήσεις για τους Δήμους Μεγαλόπολη, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας, ξεπέρασαν κατά 42% το σύνολο της διαθέσιμης δαπάνης, πλησιάζοντας τα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων νέων και υπό σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι υποβεβλημένες αιτήσεις για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας υπερκάλυψαν τις διαθέσιμες δημόσιες δαπάνες κατά 330%, ξεπερνώντας τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Οι αντίστοιχες υποβεβλημένες αιτήσεις για τους Δήμους Μεγαλόπολη, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας, ξεπέρασαν τα 42 εκατομμύρια ευρώ, υπερκαλύπτοντας τις δημόσιες δαπάνες κατά 216%.

Παράλληλα, για πρώτη φορά, ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ επιχειρεί την ενίσχυση μεγάλων επιχειρήσεων με βασικούς άξονες την καινοτομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συνολικά έξι μεγάλες επιχειρήσεις, τρεις νέες και τρεις υφιστάμενες, αξιοποιώντας τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Προγράμματος ΔΑΜ 2021-2027, υπέβαλαν επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 73 εκ. ευρώ για τις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, υπογράμμισε: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας, διοχετεύοντας στην οικονομία και στην κοινωνία των περιοχών της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κάθε διαθέσιμο ευρώ, με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την κάλυψη του επενδυτικού κενού που προκάλεσε η οικονομική κρίση, και, φυσικά, τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, αποδεικνύεται στην πράξη πως ανάλογες δράσεις, προωθούν την Πράσινη και την Ψηφιακή μετάβαση, συμβάλλοντας στη συνολική κοινωνική συνοχή και στην ευημερία της νέας εποχής.

Η υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων, και μάλιστα σε αυτά τα ποσοστά, σηματοδοτεί την κοινή συνισταμένη ανάμεσα στην έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρών και μεσαίων, από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και το υψηλό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την πλευρά της επενδυτικής κοινότητας. Συνεχίζουμε την απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματός μας με στόχο μια βιώσιμη ανάπτυξη για όλους τους συμπολίτες μας».

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης, τόνισε: «Η ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας αναδεικνύεται έμπρακτα πλέον σε μια μοναδική επενδυτική ευκαιρία για τις επηρεαζόμενες περιοχές. Με το πέρας της υποβολής των αιτήσεων επενδυτικών σχεδίων, καταδεικνύεται το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας για την ανάπτυξη των περιοχών ενεργειακής μετάβασης. Η υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων κατά 40% αποδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Με αυτές τις δράσεις, συμβάλλουμε στην οικονομική σταθερότητα και στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, διασφαλίζοντας ότι οι περιοχές δίκαιης μετάβασης μπορούν να αναπτυχθούν και να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας σε όλους τους πολίτες. Ενδεικτικά, τα υποβληθέντα επενδυτικά σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία άνω των 2500 θέσεων εργασίας, με τις 1800 να αφορούν στη Δ. Μακεδονία και τις 700 στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης. Η δέσμευσή μας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε αυτές τις περιοχές παραμένει ακλόνητη, καθώς αποτελούν κρίσιμο μοχλό για την οικονομική ευημερία και την κοινωνική συνοχή της χώρας μας».

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 11:45 am


Αστέρας - Προετοιμασία: Το βάρος στην φυσική κατάσταση

Ο Αστέρας Τρίπολης συμπληρώνει μια εβδομάδα από την έναρξη της προετοιμασίας του με τους ρυθμούς όπως είναι λογικό μέρα με την μέρα να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο.

Το βάρος την συγκεκριμένη χρονική στιγμή πέφτει στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης με τους ποδοσφαιριστές να ρίχνουν αμέτρητο ιδρώτα καθημερινά στο προπονητικό πρόγραμμα που ακολουθούν.

Ασφαλώς εκτός από τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης δεν λείπουν και τα παιχνίδια με μπάλα με τον Σέρβο τεχνικό με τους συνεργάτες του να βάζει τα νέα δεδομένα στην ομάδα του από την πρώτη στιγμή.

Η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για την νέα αγωνιστική χρονιά πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 11:43 am


Μπακογιάννη: Ο Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική του πικρία ότι «δεν τον παίζουν»

Eurokinissi

Την εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας στο Πολεμικό Μουσείο «κατέθεσε την προσωπική του πικρία, ότι εγώ ήμουν εκεί και δεν ήταν οι βουλευτές, «ότι δεν με παίζουν» εξέφρασε το πρωί της Τρίτης η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Αντίθετα για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, η βουλευτής της ΝΔ είπε στον ΣΚΑΪ ότι ήταν διαφορετική καθώς «έκανε μια ανάληψη για την Ευρώπη, τον διχασμό που αντιμετωπίζει».

Αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν οι παρουσίες, όπως είπε: «Ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση η παρουσία της κυρίας Θάνου που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Σαμαρά».

Σχολίασε ότι «το να πεις για τη ΝΔ του 41% με 156 βουλευτές ότι είναι πιο μικρή και φοβική ενώ έχουμε περάσει το 18% επί Σαμαρά... υπάρχει ένα μέτρο σε αυτά που λέει κανείς».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 11:27 am


Ο Αστέρας «χτυπάει» παντού - Πως έχει κινηθεί και τι θα κάνει μεταγραφικά στην συνέχεια

Ο Αστέρας Τρίπολης «χτυπάει» παντού και αισίως έχει φτάσει τις έξι μεταγραφές με τους Άντρια Ρέτζιτς, Νικολάι Άλχο, Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Παναγιώτη Τσιντώτα, Παναγιώτη Τζίμα και Φάνη Τζανδάρη να έχουν ντυθεί στα κιτρινομπλέ.

Οι τέσσερις από τις έξι ως τώρα μεταγραφές έχουν έντονο το ελληνικό στοιχειό γεγονός με την δική του σημασία και αξία με την αρκαδική ομάδα να βρίσκεται δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Οι κιτρινομπλέ έχουν ως τώρα έχουν ενισχύσει τα γκολποστ τους με τον Παναγιώτη Τσιντώτα, το κέντρο της άμυνας τους με τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, το δεξί άκρο της άμυνας με τον Νικολάι Άλχο, τον κεντρικό άξονα της μεσαίας τους γραμμής με τους Φάνη Τζανδάρη και Άντριαν Ρέτζιτς και τα άκρα της επίθεσης με τον Παναγιώτη Τζίμα.

Οι έξι αυτές μεταγραφές αποτελούν κομμάτια στο παζλ που έλειπαν ελέω των παιχτών που αποχώρησαν με τον Αστέρα Τρίπολης να προσθέτει νέες επιλογές ταυτόχρονα με την αναβάθμιση και την ποιότητα με αφορμή τις επιλογές του.

Ωστόσο, το καλοκαίρι δεν τελειώνει εδώ και ασφαλώς δεν τελέιώνουν εδώ και οι μεταγραφές για την αρκαδική ομάδα που αναμένεται με ακόμα πιο εντατικό τρόπο να κινηθεί για να κλείσει θέσεις με παίχτες που αυτή την στιγμή έχει ανάγκη.

Πως θα κινηθεί ο Αστέρας μεταγραφικά στην συνέχεια

Ο Μίλαν Ράσταβατς στην πρώτη προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης τόνισε πως θα γίνουν έξι με εφτά ακόμα κινήσεις και θεωρητικά οι κιτρινομπλέ πάνε για 2+1 ακόμα μεταγραφές έχοντας ανοιχτή γραμμή η ομάδα με παίχτες που έχουν τσεκαριστεί.

Ο Αστέρας Τρίπολης θα κινηθεί για έναν σέντερ φορ, για ένα παίχτη γκολτζή, συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που θα αντικαταστήσει τον Χουάν Μιριτέλο και η απόκτηση του αποτελεί την μεγάλη προτεραιότητα αυτή την στιγμή.

Οι κιτρινομπλέ πάνε για ένα ακόμα στόπερ και για έναν ακόμα χαφ στην μεσαία γραμμή με δημιουργικές περισσότερες αρετές που να μπορεί να παίξει κατά συνθήκη και στο πλάι της επίθεσης.

Πρώτος στόχος αυτή την στιγμή για την κορυφή της επίθεσης είναι ο Ισπανός φορ Ζόρντι Σάντσες, ενώ για τα χαφ ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Μούμο Μουνιόθ και σε ότι έχει να κάνει με το κέντρο της άμυνας έχει γραφτεί το όνομα του Κοσταρικανού Αλέξις Γκαμπόα.

Ασφαλώς και στην κιτρινομπλέ λίστα δεν είναι μόνο αυτοί καθώς το 2+1 που ακολουθεί μεταγραφικά έχει όπως είναι λογικό υπάρχει για κάθε περίπτωση το plan b με εναλλακτικές επιλογές.

Ο Αστέρας Τρίπολης δεδομένα κινείται πολύ δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι και είναι σαφές πως θα κάνει την υπέρβαση του για την επίθεση του με τον φορ που θα φέρει στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με απόφαση να είναι πως πάμε για μια πολύ δυνατή κίνηση.

Στόχος είναι η αρκαδική ομάδα με σύνεση και πλάνο να εμφανιστεί ακόμα πιο ανταγωνιστική την νέα σεζόν βάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για μια πιθανή επιστροφή στα play off ορίζοντας την διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 11:14 am


Μία ακόμα συζήτηση για την επαναλειτουργία του τρένου στην Πελοπόννησο - Πολιτικές ευθύνες για τον μαρασμό του

Η επαναλειτουργία του τρένου της Πελοποννήσου συζητήθηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 1η Ιουλίου.

O κ. Μανώλης Μάκαρης στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του ΠεΣυ έθεσε τον θέμα της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου, ρωτώντας την περιφερειακή αρχή για την θέση που έχει για αυτό το ζήτημα και για τις ενέργειες που έχει κάνει.

O αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Ανδρέας Τσουκαλάς για την επαναλειτουργία του τρένου και του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο ανέφερε ότι η Περιφέρεια έχει την διάθεση για συνεργασία με όλους τους φορείς. «Πρέπει να δούμε αν η επανεκκίνηση είναι βιώσιμη και με ποιο χαρακτήρα», είπε.

Το τρένο δεν μπορεί να έχει την λειτουργία που είχε, αφού ο κόσμος επιλέγει να κινηθεί μέσω του αυτοκινητοδρόμου, από τον έναν νομό στον άλλο. Με πρωτοβουλία του ΟΣΕ θα γίνει συνάντηση στο τέλος του χρόνου, για την επαναλειτουργία του τρένου στην Πελοπόννησο

Ο κ. Τατούλης τοποθετήθηκε χαρακτηρίζοντας την εισήγηση της περιφερειακής αρχής ως ατυχή, γιατί πατάει σε δύο ποδάρια, όπως είπε χαρακτηριστικά. Από την μία μας είπε ότι δεν είναι βιώσιμη και από την άλλη είπε ότι η περιφέρεια συζητεί και έχει ανοιχτά αφτιά.

Πρέπει να ξέρετε ότι δεν είστε σημερινοί, είστε χθεσινοί, πριν από τέσσερα χρόνια είχατε σημαία σας την επαναλειτουργία και την εγκαταλείψατε

Θεματική στόχευση πρέπει να είχε ο σιδηρόδρομος, για να έχει ζωή και αυτή πρέπει να είναι τουριστικού ενδιαφέροντος, να γίνουν αγώνες στο σιδηροδρομικό δίκτυο, είπε ο κ. Τατούλης, αναλύοντας τα βήματα που είχαν γίνει όταν ήταν στην διοίκηση τη περιφέρειας και τα οποία εγκαταλείφθηκαν από την επόμενη περιφερειακή αρχή.

Χάθηκαν τα 20 εκατ. ευρώ που μας διατέθηκαν για τον σιδηρόδρομο, τα αφήσατε να φύγουν όπως και πολλά άλλα χρήματα, λόγω αδυναμίας. Υπάρχουν προτάσεις.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δ. Πτωχός ανέφερε ότι πρέπει να είναι βιώσιμη η πρόταση για την επαναλειτουργία σιδηροδρόμου και αυτή να πρέπει να αποδεικνύεται, είπε συμφωνώντας με τον κ. Τατούλη, τονίζοντας ότι αυτή η μελέτη  βιωσιμότητας, για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου θα την κάνει ο ΟΣΕ και θα έχει θεαματικό χαρακτήρα, όπως έχει προφορικά συμφωνηθεί.

Ο κ. Κουτσούλης αναφέρθηκε στην πολύ κακή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, προτείνοντας να την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου καθώς η διαδρομές είναι μαγευτικές και θα δώσουν ζωή στα χωριά μας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπρούσαλης  Επικεφαλής της Κίνησης Φίλων Πελοποννησιακού σιδηροδρόμου, τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση, προσπαθώντας σε 3 λεπτά να περιγράψει τις προτάσεις του για την επαναλειτουργία του τρένου.

H κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι τραγική. Το τρένο στην Πελοπόννησο μπορεί να λειτουργήσει  και ως επιβατικό. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να αναλάβει δράση και να συντονίσει τους φορείς για την υπόθεση του σιδηροδρόμου.

Πρέπει η υπόθεση αυτή να μπει άμεσα στην ατζέντα της περιφέρειας. Υπάρχει πολιτική ευθύνη της περιφέρειας, αν δεν γίνει τίποτα και καταστραφεί εντελώς το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 11:09 am


«Κάηκε» η Πελοπόννησος τον Ιούνιο - Ασθενείς βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στην Αρκαδία

Ο Ιούνιος 2024 ήταν εξαιρετικά θερμός μήνας και μάλιστα, όπως αναφέρει το meteo.gr, στην Πελοπόννησο καταγράφηκε αύξηση της μέσης τιμής της θερμοκρασίας κατά 4,8 μονάδες σε σχέση με τα όρια της περιόδου 2010-2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πελοπόννησος μαζί με τη Στερεά Ελλάδα (+4,6) παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση θερμοκρασίας στη χώρα, όσον αφορά τη μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το meteo.gr η θερμοκρασία την Τετάρτη θα πέσει έως και εννέα βαθμούς Κελσίου στην Τρίπολη, αφού την Τρίτη 2 Ιουλίου το θερμόμετρο θα δείξει 36 βαθμούς, και την Τετάρτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 27 βαθμοί Κελσίου. Βροχές αναμένονται στην Τρίπολη από την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται ασθενής βροχόπτωση.

Στα πιο δροσερά Λαγκάδια, η θερμοκρασία την Τετάρτη θα φθάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου με βροχή, ενώ στο Λεωνίδιο από τους 36 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη και την Τετάρτη, θα πέσει στους 31 την Πέμπτη, με πρόγνωση για ασθενή βροχόπτωση. Ίδιο το σκηνικό του καιρού και στο Άστρος, όπου αναμένεται βροχή την Πέμπτη και πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 11:05 am


Οι νέες τιμές του ρεύματος για πράσινο και μπλε τιμολόγιο τον Ιούλιο

Αυξημένο κατά 14% είναι το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, έναντι αύξησης 22% στην τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας κατά το ίδιο διάστημα. Κύρια αιτία της ανόδου των χονδρικών τιμών που αντανακλάται ως ένα βαθμό στη λιανική είναι η αύξηση της ζήτησης λόγω καιρικών συνθηκών και η αυξημένη συμμετοχή των θερμικών μονάδων στην κάλυψη του φορτίου, καθώς και η διατήρηση σε σχετικά υψηλά επίπεδα των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου.

Όπως αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ όπου αναρτώνται τα προγράμματα των προμηθευτών για τα σταθερά τιμολόγια ήδη από τον Ιούνιο έχει σταματήσει η διάθεση κάποιων εξ’ αυτών με χαμηλές χρεώσεις, φθηνότερες από τα πράσινα, που πήραν την ανιούσα.

 Υπάρχουν πάροχοι που δίνουν σταθερά τιμολόγια, εξάμηνης διάρκειας με χρεώσεις από 9,75 λεπτά ανά κιλοβατώρα και 9,92 λεπτά ανά κιλοβατώρα και πάγια κοντά στα 10 ευρώ.

Το «πράσινο» τιμολόγιο της ΔΕΗ για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα διαμορφώνεται σε 13,557 σεντς ανά κιλοβατώρα έναντι 11,898 τον Ιούνιο. Αντίστοιχα οι χρεώσεις για υψηλότερη κατανάλωση (πάνω από 500 κιλοβατώρες το μήνα) είναι 14,385 σεντς ανά κιλοβατώρα από 12,642 και για το νυχτερινό 11,418 σεντς ανά κιλοβατώρα από 9,976 τον Ιούνιο.

Οι νέες τιμές έχουν ως εξής:

    ΕΛΙΝΟΙΛ 16,637 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    ΖΕΝΙΘ 20,525 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    Ήρων 15,879 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 13,99 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    ELPEDISON 14,874 σεντς ανά κιλοβατώρα οι πρώτες 100 κιλοβατώρες και 18,874 οι επόμενες.
    EUNICE 18,23 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    NRG 17,131 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    OTE Estate 18,81 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    Progeria 15,99 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    SOLAR ENERGY 17,472 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    VOLTERRA 17,213 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    VOLTON 15,88 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 10:37 am


Πλατεία Αγίου Βασιλείου: Υπαίθριο πάρκινγκ και το Σαββατοκύριακο... (pic)

Η πλατεία Αγίου Βασιλείου είναι ακόμα υπό κατασκευήν, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης. Ωστόσο, κάτι ώρες -αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, κάθε μέρα- οι πολίτες που κινούνται στην κεντρική πλατεία της πόλης νιώθουν ότι είναι τελικά ένα απέραντο πάρκινγκ, παρά πλατεία.

Καθημερινό είναι το φαινόμενο να παρκάρουν φορτηγά, ημιφορτηγά, αυτοκίνητα και κάθε λογής οχήματα πάνω στην πλατεία ή στους πεζοδρόμους. Ιδίως τα Σαββατοκύριακα, τώρα το καλοκαίρι, οι παραβάτες στην κυριολεξία «ξεσαλώνουν».

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, είναι από το Σαββατοκύριακο. Δύο αυτοκίνητα παρκαρισμένα στην πλατεία -και δεν ήταν μόνον αυτά, ασφαλώς.

Θεωρητικά, θα έπρεπε οι πολίτες να σέβονται τον δημόσιο χώρο. Θεωρητικά, εκείνοι που δεν σέβονται τον δημόσιο χώρο, θα έπρεπε να έρχονται αντιμέτωποι με το αντίστοιχο πρόστιμο.

Πρακτικά, για να γίνει αυτό, θα πρέπει η Αστυνομία να κόβει και καμιά κλήση. Ίσως, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, θα έπρεπε επί μία εβδομάδα να βρίσκεται στο σημείο, ώστε να καταλάβουν εκείνοι -οι πολλοί, δυστυχώς- ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 10:22 am


Πρόκριση για Γαλλία και Πορτογαλία στο Euro 2024

Γαλλία και Πορτογαλία πήραν την πρόκριση και συνεχίζουν με το Euro 2024 να βρίσκεται στην πιο κομβική του καμπή και το τηλεοπτικό πρόγραμμα των νοκ αουτ αγώνων να περιλαμβάνει ακόμα δύο δυνατές αναμετρήσεις την Τρίτη 2 Ιουλίου.

1 Ιουλίου

Γαλλία-Βέλγιο 1-0

Πορτογαλία-Σλοβενία 0-0 (3-0 παρ.)

2 Ιουλίου

Ρουμανία-Ολλανδία 19:00 (Μόναχο, Allianz Arena)

Αυστρία-Τουρκία 22:00 (Λειψία, Red Bull Arena)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 10:19 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας