Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

«Θα παραμείνω δήμαρχος», λέει ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠαΣοΚ, Χάρης Δούκας

Φωτογραφία: Facebook, Χάρης Δούκας

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και τους «Αταίριαστους», μίλησε για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, για την επόμενη μέρα στο δήμο Αθηναίων σε περίπτωση εκλογής του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για τη «μάχη» ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και για την απόφασή του να θέσει υποψήφιος παρά τη στήριξη του Νίκου Ανδρουλάκη προς το πρόσωπό του.

«Θα παραμείνω δήμαρχος, σεβαστές όλες οι απόψεις, όμως έχω τεκμηριώσει τον διττό ρόλο, δεν είναι αντιπαραθετικό, είναι συμπληρωματικό, είναι συγκοινωνούντα δοχεία, ενδυναμώνει τον θεσμό. Προτάσεις και δράσεις που κάνω στην Αθήνα έχουν και εθνική εμβέλεια», δήλωσε.

«Δίνω μία μάχη με εθνικά χαρακτηριστικά» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι οι πρωτοβουλίες του θα δώσουν τη δυνατότητα στους Δήμους της χώρας να προβούν σε δράσεις αυτόνομα για τον σχεδιασμό της πόλης τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής με θετικό πρόσημο για την πόλη συνεχίζονται κανονικά καθώς, όπως είπε «τα θετικά έργα είναι θετικά έργα, δεν έχουν ιδεολογία».

Σχολιάζοντας την φράση του Νίκου Ανδρουλάκη «παρέλαβα από την Φώφη Γεννηματά κόμμα, δεν θα παραδώσω συνιστώσα», ο Χάρης Δούκας είπε: «συνιστώσα θα γίνουμε εάν δεν μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα ποσοστά μας. Γιαυτό και κάνω αυτή την προσπάθεια. Δεν κάνω αυτή την προσπάθεια για να κερδίσουμε τον Κασσελάκη αλλά για να γίνουμε η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης που θα κυβερνήσει την χώρα» και σημείωσε ακόμα ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα στα μεγάλα αστικά κέντρα».

«Έλαβα την απόφαση να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές, λόγω του αποτελέσματος», δήλωσε ακόμη, εξηγώντας τον διττό ρόλο του αποτελέσματος. «Μεγάλη μερίδα του κόσμου γύρισε την πλάτη στα κόμματα. Η αύξηση στα ποσοστά δεν αρκεί, χρειάζεται ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά το αν ο Χάρης Δούκας σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, θα εκπροσωπείται από τον Μανώλη Χριστοδουλάκη στη Βουλή, καθώς ο ίδιος δεν θα μπορεί να παρίσταται, επειδή είναι δήμαρχος Αθηναίων, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία συμφωνία» με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για να αναλάβει επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και πως αυτές «οι συζητήσεις για τις καρέκλες και τις θέσεις οδηγούν στην αποστροφή του κόσμου».

«Δεν θα κάνει «πάρτι» ο Μητσοτάκης, επειδή υπάρχουν πολύ αξιόλογα στελέχη τόσο στη Βουλή και εκτός Βουλής στο ΠΑΣΟΚ και αυτό που πρεσβεύω είναι μία συμμετοχική διαδικασία και ένα ενωτικό, δημοκρατικό κόμμα μελών με διακριτούς ρόλους.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 1:23 pm


Χίος: 15.000 στρέμματα έγιναν στάχτη (pics)

Το αποτύπωμα της καταστροφικής πυρκαγιάς της Σιδηρούντας, η οποία κατέκαψε έκταση κυρίως δασική και αγροτική συνολικής επιφάνειας άνω των 15.000 στρεμμάτων, είναι πραγματικά μεγάλο, εφόσον έγινε στάχτη έναν από τους ωραιότερους πνεύμονες πρασίνου της Δυτικής Χίου.

Η πυρκαγιά μέσα σε διάρκεια 48 ωρών κατάφερε να προκαλέσει καταστροφές, από το ύψος της Σιδηρούντας μέχρι και την παραλία της Ελίντας, με τη φυσική ομορφιά της παραλίας Μετόχι, να αποτελεί πλέον παρελθόν.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την εφημερίδα «Πολίτης της Χίου».

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 1:05 pm


Μπρούσαλης: Να υπάρξει επιτέλους έμπρακτη πολιτική βούληση για τη διάσωση του σιδηροδρόμου

Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που έγινε στην Τρίπολη την προηγούμενη Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024 συζητήθηκε το θέμα του σιδηροδρόμου Πελοποννήσου. Ερωτών εισηγητής υπήρξε ο περιφερειακός
σύμβουλος Μεσσηνίας κ. Μανώλης Μάκαρης o οποίος έθεσε σειρά ερωτημάτων και μετά μίλησε εκ μέρους της πλειοψηφίας ο κ. Ανδρέας Τσουκαλάς. Παρέμβαση έγινε και από τον Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Πτωχό ο οποίος πέραν του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφτηκε στην ελβετική πρεσβεία ανέφερε ότι έχει συμφωνήσει με τον ΟΣΕ για να πραγματοποιηθεί σχετική μελέτη από τον Οργανισμό.

Από την αντιπολίτευση μίλησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ Πέτρος Τατούλης, Δημ. Κουτσούλης, Κων. Νικολάκου, Αγγ. Παπαγγελόπουλος, Παν. Μερμήγκης και Ευάγ. Γιανακούρας. Η συνεδρίαση έκλεισε με την παρέμβαση του κ. Κωνσταντίνου
Μπρούσαλη ως εκπροσώπου του Κινήματος Διάσωσης κι Επαναλειτουργίας του Σιδηροδρόμου Πελοποννήσου.

Ο Κωνσταντίνος Μπρούσαλης κάνοντας δραματική έκκληση στο Περιφερειακό Συμβούλιο τόνισε το ζητούμενο: να υπάρξει επιτέλους έμπρακτη πολιτική βούληση για τη διάσωση του μετρικού σιδηροδρόμου. Αναφέρθηκε σε διεθνή παραδείγματα και στις πραγματικές δυνατότητες τις ανακαινισθείσας γραμμής και επεσήμανε με έμφαση την ανάγκη να σταματήσει η παραπομπή του θέματος σε προσδοκίες με διαφυγή μέσω μελετών όταν είναι πασιφανής και ολοφάνερη η συντελούμενη ραγδαία καταστροφή ιδιαίτερα από την επιθετική δασοποίηση που εξαφανίζει τη γραμμή.

Για να γίνει οτιδήποτε είπε, προϋπόθεση είναι να υπάρχει η γραμμή.
Κάλεσε σε υπέρβαση από την πεπατημένη σκέψη κι αναφέρθηκε στην τεράστια απορρόφηση πόρων για φαραωνικούς αυτοκινητόδρομους που θεωρήθηκαν αναπτυξιακή πανάκεια ενώ επεσήμανε την ήδη παρούσα κλιματική καταστροφή.
Ζήτησε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να μην σέρνεται μόνο πίσω από πρωτοβουλίες τρίτων όπως του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης κλπ. το οποίο χαρακτήρισε σύμμαχο στον αγώνα του ΚΙ.Δ.Ε.ΣΙ.Π. καλώντας την να διεκδικήσει δυναμικά από την κεντρική εξουσία έναν άμεσο ρόλο για τη διάσωση του καταστρεφόμενου σιδηρόδρομο της περιοχής. Πρόβαλλε τη βαρύτατη πολιτική ευθύνη του Περιφερειακού θεσμού στην υπόθεση και ζήτησε από την Περιφερειακή Αρχή, ως το πιο αρμόδιο όργανο εκπροσώπησης των συμφερόντων της Πελοποννήσου να συντονίσει τους συναρμόδιους φορείς για να προωθηθεί άμεσα η προληπτική συντήρηση της γραμμής γιατί άμα συνεχιστεί η απραξία το κόστος ανάταξής της μελλοντικά θα γίνει απαγορευτικό και θα αποτελεί το διαρκές απαγορευτικό άλλοθι για την οριστική εγκατάλειψή της. Άμα δεν υπάρξει σύντομα δράση η υπόθεση τελείωσε είπε χαρακτηριστικά.

Από το ΚΙ. Δ.Ε. ΣΙ.Π.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 1:01 pm


Τρίπολη: Θερινό Σινεμά 2024 - Δείτε το πρόγραμμα

Οι προβολές των παιδικών ταινιών θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και ώρα 21:00 στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Η ταινία "Αγέλη Προβάτων" θα προβληθεί την Κυριακή 28 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Τρίπολης. 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 12:50 pm


ΕΣΠΑ - ΠΔΕ: Απλήρωτες οι Τεχνικές Εταιρείες - «Απειλούν» με οριστική διακοπή των έργων σε Δήμους και Περιφέρειες

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμός Τεχνικών Εταιρειών με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών Ν. Παπαθανάση προειδοποιεί ότι σύντομα θα γίνουν οριστικές διακοπές στα έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, αφού μένουν απλήρωτα.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο: «…είναι πολυάριθμες και έντονες οι διαμαρτυρίες από τις εταιρείες – μέλη που διαπιστώνουν ότι κατά το χρονικό διάστημα των πρόσφατων 3 μηνών πολλοί λογαριασμοί έργων ΕΣΠΑ παραμένουν απλήρωτοι, ειδικά των έργων μικρού και μεσαίου προϋπολογισμού. Επιπλέον χαρακτηρίζεται δυσχερέστατη η κατάσταση στα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ, καθώς το πρόβλημα μη πληρωμής λογαριασμών διαρκεί από την προηγούμενη χρονιά».

Τα εν λόγω έργα τα οποία βαρύνουν απλήρωτοι λογαριασμοί, είναι έργα που κατά τεκμήριο έχουν αναλάβει να εκτελέσουν μεσαίες και μικρές εργοληπτικές εταιρείες.

Ακόμα, εργοληπτικές εταιρείες  που έχουν αναδειχθεί ανάδοχοι σε έργα που ανέμεναν να συμβασιοποιηθούν, πληροφορούνται ότι αίρεται η δυνατότητα χρηματοδότησής τους με την απένταξη αυτών από το ΕΣΠΑ.

«Με δεδομένο ότι η τραπεζική χρηματοδότηση των εταιρειών αυτής της κλίμακας είναι ουσιαστικά κλειστή – παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις σε διάφορα fora και ομιλίες τόσο των εκπροσώπων του τραπεζικού κλάδου, όσο και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου – ο κίνδυνος τα έργα να διακοπούν οριστικά είναι υπαρκτός και όχι θεωρητικός!».

Η επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ζαχαρίας Αθουσάκης και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλειος Θεοδωρόπουλος καταλήγει με την σημείωση:

Οι εταιρείες-μέλη μας ουδέποτε ενημερώθηκαν ότι δεν θα πληρωθούν σύμφωνα με τα εγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα των έργων και κατά συνέπεια αδυνατούν εκ των υστέρων να ενσωματώσουν στον επιχειρηματικό τους σχεδιασμό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Παρακαλούμε για την άμεση και οριστική επίλυση του οξύτατου προβλήματος και τη δυνατότητα συνάντησής μας για την καλύτερη ενημέρωσή μας».

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 12:46 pm


Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 στην Αττική

Πλησιάζει η κακοκαιρία και την Αττική, ενώ μέχρι το απόγευμα αναμένονται σφοδρές καταιγίδες με κεραυνούς. Πριν από λίγο, ήχησε και μήνυμα του 112 με προειδοποιήσεις για επικίνδυνα φαινόμενα.

«Σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους κεραυνούς στην Αττική, αναμένεται να υπάρχει στα βόρεια και στα δυτικά του νομού.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 12:34 pm


Μαθήματα Ελαιοκομίας στο Άστρος στις 5 και 6 Ιουλίου

Τα μαθήματα της Ελαιοκομίας συνεχίζονται και θα πραγματοποιηθούν , την Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Ιουλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Άστρους από τις 17:00-20:15.

Οι θεματικές ενότητες που θα διδαχθούν θα αφορούν τις καλλιεργητικές πρακτικές , όπως είναι η άρδευση, το κλάδεμα , η λίπανση και η διαχείριση του εδάφους. Εκπαιδευτής της συγκεκριμένης ενότητας θα είναι ο κ. Δημήτρης Ψαθάς.

Ο Δημήτριος Ψαθάς είναι λέκτορας στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης σε θέματα που αφορούν την Καλλιέργεια της Ελιάς και Συστημάτων Επεξεργασίας Ελαιολάδου. Ως Ιδρυτής της Klea Premium Goods, έχει ηγετικό ρόλο στη διασφάλιση ποιότητας των προϊόντων. Με πολυετή εμπειρία ως Σύμβουλος Γεωπόνος, έχει συμβάλει σημαντικά στην καλλιέργεια ελαιώνων και την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Είναι πιστοποιημένος δοκιμαστής ελαιόλαδου και έχει διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς και ερευνητικά προγράμματα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 12:22 pm


Ο Αλέξης Κάρδαρης στον Αστέρα Β'

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή, Αλέξη Κάρδαρη, ο οποίος εντάσσεται στην Ομάδα Β' του συλλόγου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο ποδοσφαιριστής, Αλέξης Κάρδαρης εντάσσεται στο δυναμικό της Β' Ομάδας του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Ο Κάρδαρης ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα Τμήματα Υποδομής του συλλόγου μας και υπέγραψε με την ομάδα μας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Καλωσορίζουμε τον Αλέξη και πάλι στην οικογένεια του ΑΣΤΕΡΑ και τού ευχόμαστε καλή επιτυχία. 

 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Όνομα: Αλέξης Κάρδαρης

Θέση: Αμυντικός

Ημερομηνία Γέννησης: 14/01/2001

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 12:04 pm


Τρίπολη: Ακυρώνεται η αποψινή παράσταση θεάτρου σκιών στο θέατρο άλσους Αγ. Γεωργίου

Η παράσταση θεάτρου σκιών του Ανάργυρου Αθανασίου που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί σήμερα 4 Ιουλίου 2024 στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου ακυρώνεται λόγω των επικείμενων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην περιοχή κατά τις απογευματινές ώρες σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΜΥ.

 

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 11:59 am


Η παράσταση «Η θυμωμένη Μπετονιέρα» θα γίνει στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης

Η παράσταση αφήγησης παραμυθιού του Δημήτρη Μπαλσάμ «Η θυμωμένη Μπετονιέρα» αλλάζει χώρο και θα παρουσιαστεί σήμερα 4 Ιουλίου 2024 και ώρα 19:30 στο χώρο του Ψηφιακού Μουσείου Τρίπολης, λόγω των επικείμενων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην περιοχή κατά τις απογευματινές ώρες σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΜΥ.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 11:51 am


Ανακοινώθηκαν 10.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας Παιδείας και της ενίσχυσης της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, ανακοινώνουν 10.000 νέους μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025.

Οι 10.000 νέες θέσεις μόνιμων διορισμών από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ διαρθρώνονται ως ακολούθως:

Α) 4.451 θέσεις προς κάλυψη με βάση τον δημοσιονομικό κανόνα μία πρόσληψη για μία αποχώρηση (4.050 αποχωρήσεις μόνιμων εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού μετά το πέρας του σχολικού έτους 2023-2024, και 401 ήδη υφιστάμενα κενά λόγω αποχωρήσεων μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού κατά το σχολικό έτος 2022-2023).

Β) 5.549 επιπλέον θέσεις, καθώς μετά από μελέτη των στοιχείων προκύπτει ανάγκη κάλυψης κενών. Η συνολική δαπάνη κάλυψης των νέων θέσεων, ύψους 110 εκ. ευρώ θα καλυφθεί αποκλειστικά από εθνικούς πόρους που μέχρι τώρα διατίθενται για προσλήψεις αναπληρωτών.

Η μόνιμη κάλυψη 10.000 θέσεων συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός σταθερού πυρήνα στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και αποτελεί βασική προϋπόθεση για περαιτέρω επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο μέσω στοχευμένων επιμορφώσεων. Η αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας Παιδείας απαιτεί συνεκτικό πλαίσιο και ολιστική αντιμετώπιση των αναγκών που εντοπίζονται οριζόντια σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης.

Στην κατεύθυνση αυτή θα διενεργηθούν διορισμοί με έμφαση:

- στην ειδική αγωγή όπου θα καλυφθούν περισσότερες από τετραπλάσιες σε σχέση με το προηγούμενο έτος θέσεις ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οκταπλάσιες θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, δεδομένου ότι την προηγούμενη χρονιά οι διορισμοί αφορούσαν αποκλειστικά ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς,

- στις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού σε υπάρχουσες και νεοσυσταθείσες θέσεις ειδικοτήτων τοποθετούνται πενταπλάσιοι σε σχέση με πέρσι εκπαιδευτικοί, ενώ συνολικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι διορισμοί θα ξεπεράσουν τους 2.800.

- στην κάλυψη αναγκών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου θα γίνουν άνω των 5.000 προσλήψεων σε όλες τις ειδικότητες.

Ο ακριβής αριθμός των διορισμών ανά ειδικότητα θα προσδιοριστεί το αμέσως προσεχές διάστημα, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε σχετικά: «Η επένδυση στη δημόσια Παιδεία αποτελεί την πιο επικερδή επένδυση που μπορεί να κάνει ένα σύγχρονο κράτος. Η χώρα μας δεν έχει χρόνο για χάσιμο και πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμιστικές τομές το συντομότερο. Έχουμε χρέος να προσφέρουμε στα παιδιά μας την υψηλότερη δυνατή ποιότητα δημόσιας Παιδείας, ενώ οφείλουμε στους εκπαιδευτικούς, τη ραχοκοκαλιά του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον όπου θα μπορούν να εξελιχθούν και θα ασκούν απρόσκοπτα το λειτούργημά τους. Σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών δημιουργήσαμε τον χώρο για να προχωρήσουμε στον υψηλότερο αριθμό μόνιμων διορισμών των τελευταίων ετών και δεσμευόμαστε ότι αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Ο Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος δήλωσε σχετικά: «Η δημόσια Παιδεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Η στήριξη των σχολείων μας, με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση και ένα αυτονόητο βήμα για να προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τους μαθητές όλων των βαθμίδων, αλλά ταυτοχρόνως και οι εκπαιδευτικοί να έχουν τη δυνατότητα να αφοσιωθούν στο διδακτικό τους έργο».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε: «Η ανακοίνωση 10.000 διορισμών στην εκπαίδευση αποδεικνύει εμπράκτως τη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας. Συνεχίζουμε απαρέγκλιτα την υλοποίηση όλων των δεσμεύσεών μας απέναντι στους συμπολίτες μας, κυρίως απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τις οικογένειες, τη νέα γενιά, τις νέες και τους νέους που αποτελούν το μέλλον του τόπου».

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 11:32 am


Παναρκαδικός: Κραυγή αγωνίας από παίκτες και προπονητή για το μέλλον της ομάδας

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση το προπονητικό επιτελείο και οι παίχτες του Παναρκαδικού στέλνουν το δικό τους μήνυμα και εκφράζουν δημόσια την αγωνία τους για όσα έχουν συμβεί ως τώρα στο ιστορικό Σωματείο της Τρίπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με μεγάλη απογοήτευση και ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από την ομάδα μας. Σε μια απόλυτα πετυχημένη χρόνια με μόλις δυο ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις , με κατακτήσεις πρωταθλήματος και κυπέλλου και με αήττητη παρουσία στα μπαράζ ανόδου με μόλις μια ισοπαλία και 5 νίκες (!) ,ο επίλογος δυστυχώς δεν ήταν αυτός που περιμέναμε σαν ηθική ικανοποίηση των κόπων μας και του ιδρώτα μας όλη τη χρόνια.

Δυστυχώς από τις 26/5 μετά την τελευταία νίκη της ομάδας μας ενάντια στον Ξενοφών Κρέστενων αντί να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί παίκτες, προπονητής, γενικός αρχηγός, διοίκηση, χορηγοί για την αξέχαστη αυτή χρόνια που επανέφερε την ομάδα που αγαπάμε στην κατηγορία που της αξίζει, γινόμαστε αποδέκτες συζητήσεων περί ανέμων και υδάτων ,παραφιλολογίας χωρίς να έχουμε κάποια ουσιαστική ενημέρωση για το μέλλον της ομάδας συλλογικά και επιπλέον το ατομικό μας μέλλον.

Ακούμε για πρωτοδικεία, ακούμε για ομάδα χωρίς διοίκηση, ακούμε για χορηγούς και σχήματα που θα αναλάβουν την ομάδα αλλά δυστυχώς μόνο εκεί. Οι μέρες περνούν ,η ανησυχία μεγαλώνει και ζητάμε υπεύθυνα από ανθρώπους που αποκαλούνται ως οι επόμενοι στυλοβάτες του Παναρκαδικού να μας ενημερώσουν όπως θεωρούμε ότι θα έπρεπε να έχει ήδη συμβεί.

Σε μια χρόνια που απόλυτοι πρωταγωνιστές είμαστε εμείς καθώς καταφέραμε τόσα πολλά εντός αγωνιστικού χώρου δε θα έπρεπε η ομάδα να περιέρχεται σε καταστάσεις μιζέριας και τοξικών νοοτροπιών που μόνο βλαβερές είναι για τη λειτουργία του Σωματείου.

Σε μια χρόνια που θα έπρεπε να αποτελεί την αρχή μιας νέας και πιο αισιόδοξης σελίδας στην ιστορία του Παναρκαδικού με κόσμο ξανά στο γήπεδο ,με ρόστερ και τεχνικό επιτελείο από την Τρίπολη ποτέ δε φανταζόμασταν ότι οι εξελίξεις θα είναι κόντρα σε όλα αυτά που αναφέρουμε.

Κλείνοντας θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ξανά ότι δεν ασκούμε κριτική σε ΚΑΝΕΝΑΝ, απλώς δε μπορούμε να μένουμε άλλο αμέτοχοι σε όλο αυτό .

Καταφέραμε με την αγωνιστική μας παρουσία να φέρουμε στο γήπεδο διαφορετικές γενιές φιλάθλων του Παναρκαδικού και τους δώσαμε χαρά.

Εκφράζουμε λοιπόν την αγωνία μας για το μέλλον της ομάδας που πονέσαμε ,πανηγυρίσαμε , τσακωθήκαμε, τραυματιστήκαμε και στο τέλος βγήκαμε πρωταθλητές και ζητάμε μια υπεύθυνη στάση ώστε να γνωρίζουμε όλοι ποιο θα είναι το μέλλον μας εντός η εκτός ομάδας.

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι ,είναι σχέσεις που μένουν και ενώνουν ανθρώπους και η χρόνια που πέρασε όσο και να προσπαθούν να απαξιώσουν κάποιοι για μας θα είναι πάντα κάτι μοναδικό και το οποίο θα λησμονούμε και θα διηγούμαστε μετά από χρόνια.

Ο προπονητής και οι παίκτες της ομάδας του φετινού Παναρκαδικού.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 11:30 am


Το έσκασε από το Ψυχιατρείο και παραλίγο να κάψει την Τρίπολη - Στο εδώλιο ο 30χρονος που έβαλε φωτιά στο Μαίναλο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου αναμένεται να καθίσει ο 30χρονος από το Λεβίδι Αρκαδίας, ο οποίος κατηγορείται για την πρόκληση πυρκαγιάς στην Τρίπολη, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, που παραλίγο να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο κατηγορούμενος, που εντοπίστηκε και συνελήφθη την ίδια ημέρα, μέσα σε δασική έκταση κοντά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, βρίσκεται υπό προσωρινή κράτηση στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός άνδρας το «έσκασε» από την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, στην οποία είχε φτάσει, ζητώντας να εξεταστεί. Όταν του ανακοινώθηκε ότι η κατάστασή του επιβάλει τη νοσηλεία του, εκείνος εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι Αρχές.

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια στο γεμάτο πεύκα αλσύλλιο, πίσω από το νοσοκομείο, χρησιμοποιώντας πευκοβελόνες που είχε συγκεντρώσει και έναν αναπτήρα. Όσο οι συγγενείς και οι γιατροί του τον αναζητούσαν, εκείνος ακολούθησε δασικό μονοπάτι μέχρι την περιοχή του Αγίου Βλάση, με τη δεύτερη εστία να ξεπηδά εκεί με διαφορά 30 λεπτών από την πρώτη. Από την πυρκαγιά, που παραλίγο να πάρει διαστάσεις, κάηκαν 70 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης.

«Νοσηρή κατάσταση πνευματικών λειτουργιών»

Για άτομο που είχε μειωμένη ικανότητα να αντιληφθεί τι ακριβώς κάνει, λόγω σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων, κάνουν λόγο οι δύο ψυχίατροι - πραγματογνώμονες από τους οποίους εξετάστηκε, όσο βρίσκεται έγκλειστος στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα πορίσματα - τα οποία εμπεριέχονται στο κατηγορητήριο - ο 30χρονος βρισκόταν υπό νοσηρή διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών, η οποία θα είχε αποφευχθεί αν λάμβανε συστηματικά φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθούνταν από γιατρούς.

Τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων καταρρίπτει η εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση, την πρόταση της οποίας υιοθετεί πλήρως το δικαστικό συμβούλιο. Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος στο παρελθόν μπορούσε να εργάζεται και να είναι λειτουργικός, υποδεικνύει ότι είχε επίγνωση των πράξεών του. «Η νόσος του ουδέποτε στάθηκε εμπόδιο στην κοινωνική και εργασιακή του πορεία (...), άρα ήταν μικρής έντασης», αναφέρει η εισαγγελική λειτουργός.

Στο βούλευμα - καταπέλτη, ο 30χρονος - ο οποίος ενώπιον του ανακριτή επικαλέστηκε ότι δε θυμάται τα όσα έκανε - περιγράφεται ως άτομο με προσωπικότητα που έχει έντονα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας με σοβαρές εγκληματικές τάσεις, έναντι των οποίων δε λειτουργούν σοβαροί ηθικοί ή άλλοι φραγμοί.

«Από τη Δικαιοσύνη δεν εξαιρούνται όσοι νοσούν»

Για άτομο με χρόνια και σοβαρά ψυχικά προβλήματα κάνει λόγο ο συνήγορος του κατηγορούμενου, κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος. «Προβληματίστηκα για το αν θα αναλάβω την υπεράσπιση ενός ανθρώπου που επιχείρησε να κάνει κακό στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ωστόσο, όταν με προσέγγισε η οικογένειά του και μου εξιστόρησε τι πραγματικά έχει συμβεί στη ζωή αυτού του παιδιού, αποφάσισα να συνδράμω ώστε να βοηθηθεί η δικαιοσύνη και ο εντολέας μου να λάβει μια δίκαιη απόφαση. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που τα τελευταία χρόνια μπαινοβγαίνει στις ψυχιατρικές κλινικές των μεγαλύτερων νοσοκομείων της Αθήνας. Τα όσα έχει αντιμετωπίσει ο ίδιος και η οικογένειά του, σε μια χώρα η οποία είναι γνωστή για το χαμηλό επίπεδο παροχών υγείας σε ψυχιατρικούς ασθενείς είναι για να γραφτεί βιβλίο. Από τη δικαιοσύνη δεν εξαιρούνται όσοι νοσούν, ωστόσο είναι λεπτά τα όρια μεταξύ του τι αρμόζει ως τιμωρία, και τι ως θεραπεία», αναφέρει ο ποινικολόγος.

Ο 30χρονος θα βρεθεί ενώπιον του ακροατηρίου στις 25 Ιουλίου 2024, ενώ για την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία την οποία αντιμετωπίζει απειλείται με ποινή κάθειρξης έως και 15 χρόνια.

Ρεπορτάζ: Ιάσονας Τσόλης, δημοσιογράφος, Tlife και NewsIt

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 11:20 am


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας συντάσσεται με το αίτημα 120 Σωματείων Εστίασης και της ΠΟΕΣΕ για μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Τρουπής, σε επιστολή που απέστειλε προς την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), ζητά την άμεση παρέμβασή της προς την κυβέρνηση με σκοπό τη μείωση του ΦΠΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης.
Η επιστολή αναφέρει:

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει αποδέκτες διαμαρτυριών από τα μέλη μας – επιχειρήσεις εστίασης- για την αύξηση του ΦΠΑ 24%, για τον σερβιριζόμενο καφέ, ροφήματα, αναψυκτικά.

Η νέα διευκρινιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, θέτει ένα ακόμα εμπόδιο στον κλάδο της εστίασης που αποτελεί ένας από τους βασικούς πυλώνες της βιομηχανίας του τουρισμού για την ελληνική οικονομία.
Οι εξαγγελίες και δεσμεύσεις της κυβέρνησης, με την υπογραφή βουλευτικής τροπολογίας 2183/19014/5/2019 που είχε κατατεθεί, δεν υλοποιήθηκαν, γεγονός που προκαλεί έντονη αναστάτωση από τα μέλη μας.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από 120 πρωτοβάθμια σωματεία εστίασης πανελλαδικά, που ζήτησαν την καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 13% για όλη την εστίαση, εξαιρουμένων των αλκοολούχων ποτών, η πρόσφατη ανακοίνωση οδηγεί σε οικονομική εξάντληση τα καταστήματα
εστίασης, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και προκαλεί αυξήσεις τιμών που επιβαρύνουν τον τελικό καταναλωτή.

Βάσει των παραπάνω συντασσόμαστε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προς την κυβέρνηση για τη μείωση του ΦΠΑ, ώστε να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης.

Με εκτίμηση,

               ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                    ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 11:13 am


Παρελθόν από τον Ηρακλή ο Μπάρλας

Παρελθόν από τον Ηρακλή αποτελεί ο Κώστας Μπάρλας με την ομάδα των Βερβένων μέσω ανακοίνωσης της στα σόσιαλ μίντια να γνωστοποιεί το τέλος της συνεργασίας της με τον έμπειρο επιθετικό.

Δελτίο Τύπου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ηρακλή Βερβένων ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Κώστα Μπάρλα.

Ο Κώστας ήταν πιστός στρατιώτης της ομάδας τα τελευταία 5 χρόνια. Βοήθησε από τα πόστα του προπονητή τα πρώτα 2 χρόνια και στην συνέχεια του βοηθού προπονητή και αρχηγού της ομάδας για τις επόμενες 3 χρονιές.

Συνέβαλλε τα μέγιστα έτσι ώστε η ομάδα να φτάσει σε αυτό το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα, δημιουργώντας μια όμορφη ποδοσφαιρική οικογένεια.

Κώστα θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για την πολυετή προσφορά σου στην ομάδα. Σου ευχόμαστε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία!

Εις το Επανιδείν.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 11:03 am


Συνεχίζει με Νέζο - Γεωργακόπουλο ο Αετός Δάρα και «καρέ» ανανεώσεων στο ρόστερ

Τον σχεδιασμό του για την νέα αγωνιστική χρονιά έχει ξεκινήσει ο Αετός Δάρα και για την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ Αρκαδίας με το προπονητικό δίδυμο των Δημήτρη Νέζου καιΑλέξανδρου Γεωργακόπουλου να παραμένει στην τεχνική ηγεσία.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η ομάδα μέσα από τα social media παραμένουν και την καινούρια ποδοσφαιρική χρονιά στο Δάρα οι Ηλίας Ρουμελιώτης, Βασίλης Τσέκος, Γιώργος Παπακώστας και Γιώργος Φιλόπουλος.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 10:36 am


«Τεγέας Ψίθυροι» στο Θεατράκι Ριζών την Κυριακή

Την Κυριακή 7 Ιουλίου στο Θεατράκι Ριζών στην Τεγέα παρουσιάζεται η μουσικοχορευτική παράσταση «Τεγέας Ψίθυροι» στην Τεγέα του χθες, στην Τεγέα του σήμερα.

Ώρα έναρξης: 21:15

Είσοδος ελεύθερη

Κοινωφελές Ίδρυμα «Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος» - ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 10:32 am


«Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης, στον 7ο ουρανό όλοι αδέρφια» (pics,vid)

20 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας από την Εθνική Ελλάδος με την 4η Ιουλίου του 2004 να γίνεται η ιστορική ημερομηνία ορόσημο του Ελληνικού αθλητισμού.
 
Το βράδυ της 4ης Ιουλίου του 2004 η  Εθνική ομάδα της Ελλάδας νίκησε με 1-0 την οικοδέσποινα Πορτογαλία με γκολ στο 56ο Λεπτό του  Άγγελου Χαριστέα στο γήπεδο "Da  Luz" της Λισσαβόνα και κατάκτησε το βαρύτιμο κύπελλο.

Πρόκειται  για ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στην ιστορία του Ποδοσφαίρου και γενικότερα στον παγκόσμιο Αθλητισμό. Η Ελλάδα που μέχρι το Euro της Πορτογαλίας είχε ελάχιστες εμφανίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις και δεν είχε σημειώσει ποτέ της νίκη.

Ουσιαστικά ήταν μόλις η δεύτερη παρουσία της "γαλανόλευκης" σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πρώτη μετά από 24 χρόνια και βέβαια αγνοούσε φυσικά την πρώτη νίκη της σε τέτοιο επίπεδο (1 ισοπαλία-2 ήττες ο μέχρι τότε απολογισμός), ενώ ήταν η πρώτη εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση μετά την τραγική εμπειρία του Μουντιάλ του 1994, με τον απολογισμό των 3 ηττών σε ισάριθμα ματς με Αργεντινή, Βουλγαρία και Νιγηρία  και των 0-10 τερμάτων.

Από το καλοκαίρι του 2004 πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια από την στιγμή που Ότιο Ρεχάγκελ έμπαινε στις καρδιές όλων των Ελλήνων ως ο νέος «Ηρακλής» και οι ποδοσφαιριστές της γαλανόλευκης  ως νέοι «Θεοί» γράφοντας την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ποδοσφαίρου και βέβαια βγάζοντας στους δρόμους για δύο εβδομάδες μία ολόκληρη χώρα.

 Το διάστημα από την 12η Ιουνίου μέχρι την 4η Ιουλίου του 2004 ήταν η πιο ονειρεμένη περίοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο, με την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ να κάνει το ένα θαύμα μετά το άλλο και να αποκλείει ένα-ένα τα μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Ελλάδα κέρδισε δύο φορές στην πρεμιέρα και στον τελικό την οικοδέσποινα και διοργανώτρια του Euro 2004 Πορτογαλία του Σκολάρι του Φίγκο και του νεαρού τότε Κριστιάνο Ρονάλντο με σκορ 1-0. Στην φάση των ομίλων ήρθε ισόπαλη με 1-1 με την Ισπανία και στην μοναδική της ήττα που παρόλα αυτά δεν της στοίχησε χάρις στο γκολ του Βρύζα έχασε από την Ρωσία με 2-1.

Στα νοκ άουτ παιχνίδια η Εθνική βάλθηκε να τρελάνει όλο τον πλανήτη και τα κατάφερε. Θύμα πρώτο η Γαλλία του Ζινεντίν Ζιντάν και των μεγάλων άλλων αστέρων των «Τρικολόρ». Η κεφαλιά του Χαριστέα ρίχνει στο καναβάτσο τους Γάλλους και η Ελλάδα επικρατώντας με 1-0 περνάει στα ημιτελικά.

Στους «4» θα βρει στον δρόμο την Τσεχία του Πάβελ Νέντβεντ που για πολλούς ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί καθώς είχε μία από τις καλύτερες φουρνιές ποδοσφαιριστών της ιστορίας της. Το παιχνίδι συγκλονιστικό, η Ελλάδα αντέχει στους κραδασμούς και στην παράταση χτυπά σαν την κόμπρα με στυλ «Κολοσσιαίο». Κόρνερ ο Τσιάρτας η μπάλα χαμηλά στο πρώτο δοκάρι, κεφαλιά ο Δέλλας και η Ελλάδα στον τελικό. Απίστευτο, μοναδικό, ανεπανάληπτο…

Στα 4 Ιουλίου η μεγάλη στιγμή. Η Ελλάδα στον τελικό του Euro 2004. 90’ λεπτά για το Άγιο δισκοπότηρο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τώρα που είμαστε εδώ δεν χάνουμε τίποτα το τρόπαιο το κυρίαρχο αίσθημα όλων των Ελλήνων και αυτό έγινε. Déjà vu της πρεμιέρας αλλά αντί για το πόδι του Καραγκούνη το κεφάλι Χαριστέα. Κόρνερ ο Μπασινάς και ο Άγγελος της Εθνικής μας καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα με την γαλανόλευκη με το αγαπημένο της 1-0 να γράφει τον επίλογο του Έπους και να κατακτά το Euro.

Πανηγυρισμοί, κλάματα, τραγούδια, ντελίριο και η φωνή του Κώστα Βερνίκου να ανατριχιάζει όλους τους Έλληνες την στιγμή που ο αρχηγός Θοδωρής Ζαγοράκης σήκωνε το τρόπαιο στον ουρανό του ‘’Da Louz’’ με το ανεπανάληπτο «Πάμε. Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης, στο 7ο ουρανό όλοι αδέρφια»!

Το ρόστερ της Εθνικής Ελλάδος 

1 Αντώνης Νικοπολίδης Τερματοφύλακας 14/01/1971 (33 ετών)

6

0

Flag of Greece.svg Παναθηναϊκός
2 Γιούρκας Σεϊταρίδης Αμυντικός 04/06/1981 (23 ετών)

6

0

Flag of Greece.svg Παναθηναϊκός
3 Στέλιος Βενετίδης Αμυντικός 19/11/1976 (27 ετών)

3

0

Flag of Greece.svg Ολυμπιακός
4 Νίκος Νταμπίζας Αμυντικός 03/08/1973 (30 ετών)

0

0

Flag of England.svg Λέστερ
5 Τραϊανός Δέλλας Αμυντικός 31/01/1976 (28 ετών)

6

1

Flag of Italy.svg Ρόμα
6 Άγγελος Μπασινάς Μέσος 03/01/1976 (28 ετών)

5

1

Flag of Greece.svg Παναθηναϊκός
7 Θοδωρής Ζαγοράκης αρχηγός Μέσος 27/10/1971 (32 ετών)

6

0

Flag of Greece.svg ΑΕΚ
8 Στέλιος Γιαννακόπουλος Μέσος 12/07/1974 (29 ετών)

4

0

Flag of England.svg Μπόλτον
9 Άγγελος Χαριστέας Επιθετικός 09/02/1980 (24 ετών)

6

3

Flag of Germany.svg Βέρντερ Βρέμης
10 Βασίλης Τσιάρτας Μέσος 12/11/1972 (31 ετών)

4

0

Flag of Greece.svg ΑΕΚ
11 Ντέμης Νικολαΐδης Επιθετικός 17/09/1973 (30 ετών)

4

0

Flag of Spain.svg Ατλέτικο Μαδρίτης
12 Κώστας Χαλκιάς Τερματοφύλακας 30/05/1974 (30 ετών)

0

0

Flag of Greece.svg Παναθηναϊκός
13 Φάνης Κατεργιαννάκης Τερματοφύλακας 16/02/1974 (30 ετών)

0

0

Flag of Greece.svg Ολυμπιακός
14 Τάκης Φύσσας Αμυντικός 12/06/1973 (31 ετών)

6

0

Flag of Portugal.svg Μπενφίκα
15 Ζήσης Βρύζας Επιθετικός 09/11/1973 (30 ετών)

5

1

Flag of Italy.svg Φιορεντίνα
16 Παντελής Καφές Μέσος 24/06/1978 (25 ετών)

0

0

Flag of Greece.svg Ολυμπιακός
17 Γιώργος Χ. Γεωργιάδης Μέσος 08/03/1972 (32 ετών)

0

0

Flag of Greece.svg Ολυμπιακός
18 Γιάννης Γκούμας Αμυντικός 24/05/1975 (29 ετών)

0

0

Flag of Greece.svg Παναθηναϊκός
19 Μιχάλης Καψής Αμυντικός 18/10/1973 (30 ετών)

6

0

Flag of Greece.svg ΑΕΚ
20 Γιώργος Καραγκούνης Μέσος 06/03/1977 (27 ετών)

4

1

Flag of Italy.svg Ίντερ
21 Κώστας Κατσουράνης Μέσος 21/06/1979 (24 ετών)

6

0

Flag of Greece.svg ΑΕΚ
22 Δημήτρης Παπαδόπουλος Επιθετικός 20/09/1981 (22 ετών)

2

0

Flag of Greece.svg Παναθηναϊκός
23 Βασίλης Λάκης Μέσος 10/09/1976 (27 ετών)

2

0

Flag of Greece.svg ΑΕΚ
C Ότο Ρεχάγκελ Προπονητής 09/08/1938 (65 ετών)

-

-

Flag of Greece.svg
Ειδήσεις: 
Video: 

EURO 2004 - ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ | Ο Θρίαμβος των Πρωταθλητών Ευρώπης

Video of EURO 2004 - ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ | Ο Θρίαμβος των Πρωταθλητών Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 10:15 am


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την ΠΕ Αργολίδας

Eurokinissi

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται έως αργά το απόγευμα σήμερα Πέμπτη (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Σήμερα Πέμπτη (04-07-24)
α. Στην ανατολική Μακεδονία και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης) έως τις μεσημβρινές ώρες.
β. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες από τις πρωινές έως τις απαγευματινές ώρες.
γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια από τις μεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες.
Τα φαινόμενα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και στην ιστοσελίδα της www.emy.gr

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας απόκινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
•    Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
•    Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
•    Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
•    Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
•    Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
•    Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
•    Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι:
•    Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.
•    Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο:
•     Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
•    Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
•    Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
•    Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:
•    Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
•    Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
•    Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.
•    Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.
•    Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
•    Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
•    Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
•    Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
•    Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδατης Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣΠ.Ε ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΑΝΤΖΟΥΝΗΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 10:02 am


Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Εθνική στο Προολυμπιακό Τουρνουά

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Εθνική Ελλάδας στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Στο ΣΕΦ στην δική της πρεμιέρα επικράτησε 109-82 της Δομινικανής Δημοκρατίας. Η ελληνική ομάδα έκλεισε το παιχνίδι με 16/31 τρίποντα, τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Νικ Καλάθη “διπλό” με 12 πόντους και 11 ασίστ. Η συνέχεια θα γραφτεί για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αύριο (4/7) στις 21.00 απέναντι στην Αίγυπτο.

Ένα καλύτερο πρώτο βήμα έκανε η Ελλάδα με τους Παπαγιάννη και Γιάννη Αντετοκούνμπο να οδηγούν στο 4-9 (3’20’’) νωρίς στο παιχνίδι. Η άμυνα, οι καλές συνεργασίες και η διάθεση των Ελλήνων παικτών έδωσε διψήφια τιμή στη διαφορά (15-25) με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Η ελληνική ομάδα συνέχισε στον δικό της ρυθμό, ο Γιάννης έδωσε λύσεις κοντά στο καλάθι, όπως και ο Μήτογλου, ενώ δεν φοβήθηκε το μακρινό σουτ. Έφτασε στο 22-36 (13’15’’) και επέστρεψε όταν η Δομινικανή Δημοκρατία προσπάθησε να επιστρέψει (29-39, 15’). Τα τρίποντα των Χαραλαμπόπουλου και Παπαγιάννη έγραψε το 37-51 (18’20’’). Το μακρινό τρίποντο του Καλάθη και η εξαιρετική συνεργασία Παπανικολάου – Παπαγιάννη που κατέληξε στο κάρφωμα του δεύτερου έγραψε τον ιδανικό επίλογο στο πρώτο μισό της αναμέτρησης για την Ελλάδα και το 41-56.

Το τρίποντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο έφερε την Ελλάδα στο +20 (41-61, 21’10”). Η απάντηση ήρθε με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Φελίζ και Λουζ (47-61, 22΄25”), αλλά ο Βασίλης Σπανούλης είδε τους παίκτες του να αντιδρούν ιδανικά για το 49-67 (25′). Το σκηνικό επαναλήφθηκε (55-69, 25’45”) και το 65-75 (28’40”). Οι πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Γουόκαπ έδωσαν μια ανάσα επιθετικά για την Ελλάδα (29’25”).

Χαραλαμπόπουλος και Καλαϊτζάκης συνδυάστηκαν για να δώσουν ώθηση στην Ελλάδα με συνεχόμενους πόντους με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να οδηγεί τη διαφορά και πάλι στους 20 πόντους (67-88, 32’20”). Περίπου τρία λεπτά αργότερα με 32 πόντους σε 18’10” συμμετοχής και 11/11 εντός πεδιάς κατευθύνθηκε προς τον πάγκο με το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου να τον συνοδεύει και τον Σπανούλη να τον αγκαλιάζει. Η Ελλάδα δεν σταμάτησε να “εκτελεί” για να φτάσει ως την τελική επικράτηση με 82-109 στον πρώτο της αγώνα στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Διαιτητές: Βάζκεζ (Πουέρτο Ρίκο), Σάλινς (Λετονία), Μπόνερ (ΗΠΑ)

Δεκάλεπτα: 15-25, 41-56, 65-80, 82-109

Ελλάδα (Σπανούλης): Γουόκαπ 17 (3), Λαρεντζάκης (2), Μωραϊτης, Τολιόπουλος 8 (2), Καλάθης 12 (2τρ. 11 α.), Καλαϊτζάκης 4, Παπαγιάννης 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 6 (2), Παπανικολάου 3 (1), Αντετοκούνμπο Γ. 32 (1), Αντετοκούνμπο Κ. 4, Μήτογλου 7 (1)

Φωτογραφία άρθρου: ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

 

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 9:57 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας