Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Ημαθίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Επιστολή σχετική με την Λειτουργία του A.T.M. της Τράπεζας Πειραιώς, στην Δημ. Κοινότητα Μελίκης,



Επιστολή σχετική με την Λειτουργία του A.T.M. της Τράπεζας Πειραιώς, στην Δημ. Κοινότητα Μελίκης, απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Δ/Ε Μελίκης, κος Νικόλαος Γιαννάκης στα κεντρικά της Τράπεζας, όπως και στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Μελίκη.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“Στη Κοινότητα Μελίκης λειτουργεί υποκατάστημα της Τράπεζάς σας, και συγκεκριμένα μέσα στο γενικότερο πλαίσιο συρρίκνωσης των καταστημάτων σας, λειτουργεί δύο ημέρες την εβδομάδα για την εξυπηρέτηση τόσο πολιτών και κατοίκων της περιοχής, όσο και από όμορους δήμους.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να λειτουργεί τουλάχιστον ένα αναβαθμισμένο Α.Τ.Μ. που θα μπορεί να εξυπηρετεί και άλλες ανάγκες των πολιτών πέρα από την ανάληψη χρημάτων.

Το Α.Τ.Μ. που λειτουργεί κάθε 2η – 3η μέρα μένει χωρίς χρήματα, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και την οικονομική τους επιβάρυνση που προκύπτει από τις συναλλαγές μέσα από άλλη τράπεζα.

Ιδιαίτερα τις επίσημες γιορτές που οι καταναλωτικές απαιτήσεις είναι αυξημένες το Α.Τ.Μ. είναι πολλές φορές εκτός λειτουργίας.

Παρακαλώ όπως μεριμνήστε άμεσα για την συνεχόμενη λειτουργία του Α.Τ.Μ., γιατί η ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων της περιοχής, αντί να μειώνεται, δυστυχώς αυξάνεται.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση και επίλυση του αιτήματος μας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία απαιτηθεί”.

Ο Αντιδήμαρχος
Δ/Ε Μελίκης Δήμου Αλεξάνδρειας

Νικόλαος Γιαννάκης

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 6:20 pm


Δύναμη πυρός για την Ελλάδα με Τζιτζικώστα και Αυτιά μαζί στο Ευρωκοινοβούλιο

Συναντήθηκαν στο Ευρωκοινοβουλιο και κάθισαν δίπλα δίπλα. Ο Απόστολος Τζιτζικωστας αναφέρθηκε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές ενώ ο Πρόεδρος Βέμπερ ενημερώθηκε για το ρεκόρ Αυτιά στις Ευρωεκλογές που συζητείται ευρέως στις Βρυξέλες. Ο Γ Αυτιας ήταν από τους λίγους Ευρωβουλευτες που βρέθηκαν στην χθεσινή συνάντηση οινομικης κορυφής κάτι που σχολιάστηκε θετικά από τους Ευρωπαίους αξιωματουχους. Στα υπέρ της χθεσινής μέρας η εντυπωσιακή ομιλία Τζιτζικωστα στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που λέει πολλά για το μέλλον του Μακεδόνα πολιτικού

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 12:32 pm


Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας

Τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία «εφευρέτες» της λέσχης ρομποτικής Metashifters της Technology and Robotics Academy οι οποίοι έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους και παγκόσμιους διαγωνισμούς, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας.
Οι μαθητές που μαθαίνουν για την Τεχνητή Νοημοσύνη, τους αυτοματισμούς και τη ρομποτική, και την εφαρμογή τους σε πραγματικές συνθήκες παρουσίασαν στον Δήμαρχο, κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη και τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Καλλίστρατο Γρηγοριάδη τα ρομπότ που έχουν κατασκευάσει και έχουν διακριθεί. Πιο συγκεκριμένα οι Metashifters έχουν επιτύχει δύο σημαντικές νίκες το 2024, κατακτώντας:
• την 1η θέση στον διαγωνισμό UML (Άγνωστη Αποστολή)
• την 3η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό αθλητικής ρομποτικής
Το 2023:
• την 3η θέση στον διαγωνισμό UML (Άγνωστη Αποστολή)
• βραβείο καινοτομίας στον πανελλήνιο διαγωνισμό ΠΛΑΙΣΙΟ
Το 2022:
• την 3η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό αθλητικής ρομποτικής
Ο προπονητής – μέντορας, κ. Μιχάλης Παντελίδης και το μέλος της Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, κ. Ιγνάτιος Σαπτσόγλου και τα παιδιά της Metashifters δώρισαν στον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο από ένα μπρελόκ και στον Δήμαρχο ένα ρομπότ, σχεδιασμένα και εκτυπωμένα σε 3D printer.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 11:07 am


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ ΤΗΣ 13/6/24 ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ενέκρινε για το ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ την υποβολή δηλώσεων ζημιάς από ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ της 13/6/24.
Πληροφορίες και δηλώσεις ζημιάς για χωράφια του Μακροχωρίου θα γίνουν τις εργάσιμες μέρες και ώρες, με ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο 2331350528 και 2331351905.
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 26/6/2024 είναι η τελευταία μέρα δηλώσεων στον πρώην Δημαρχείο Μακροχωρίου, Αριστοτέλους 100 από 15:30 έως 16:30.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 10:11 am


Συντάξεις, προκαταβολές, εφάπαξ και επιδόματα από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι πληρώνονται από σήμερα

ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι πληρώ

Εφάπαξ, προκαταβολές συντάξεων και συντάξεις μηνός Ιουλίου από τον e-ΕΦΚΑ αλλά και μια σειρά επιδόματα από τη ΔΥΠΑ θα πληρωθούν από σήμερα, Δευτέρα, 25 Ιουνίου έως τις 28 του ίδιου μήνα στους δικαιούχους.

Αναλυτικά:

e-ΕΦΚΑ:

  • Σήμερα στις 25 Ιουνίου θα καταβληθεί το ποσό των  1.137.580.602 ευρώ σε 2.406.489 δικαιούχους για  τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Ιουλίου 2024. Αυτό αφορά τους ασφαλισμένους των τέως ταμείων των Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ. Επίσης σήμερα θα πιστωθούν και τα ποσά των κύριων συντάξεων που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχων μισθωτών & μη μισθωτών από 1.1.2017 και έπειτα) και όλα τα ποσά των επικουρικών συντάξεων του ιδιωτικού τομέα (μη Μισθωτών και μισθωτών).
  • Στις 27 Ιουνίου, θα καταβληθεί το ποσό των  1.127.466.860 ευρώ σε 1.731.961 δικαιούχους για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις  μηνός Ιουλίου 2024. Αυτό  αφορά τους ασφαλισμένους  των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ]. Επίσης την ίδια ημέρα θα δοθούν και τα ποσά των των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του Δημοσίου.
  • Την επομένη 28 Ιουνίου,  ο Φορέας θα πληρώσει το ποσό των θ 4.500.000 ευρώ σε 11.000 δικαιούχους για τις προκαταβολές  συνταξιούχων Ν. 4778/21 μηνός Ιουλίου 2024.
  • Από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου, θα καταβληθούν 13.400.000 ευρώ σε 650 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν:

  • 12 εκατ. ευρώ σε 20.000 δικαιούχους για επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα.
  • 700 χιλ. ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
  • 16 εκατ. ευρώ σε 15.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
  • 2 εκατ. ευρώ σε 200 φορείς για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα (πληρωμή εισφορών).
  • 6 εκατ. ευρώ σε 72 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου»

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 9:47 am


Μ. Χρυσοχοΐδης: 61 συλλήψεις χθες για ενδοοικογενειακή βία

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε 550 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο ΕΡΤΝews. Ανέφερε ότι εξ αυτών προέκυψαν 350 συλλήψεις, ενώ όπως σημείωσε χθες βράδυ σημειώθηκαν 61 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, από τα οποία τα μισά στην Αττική.

Ακολούθως, ανέφερε ότι υπάρχουν 63 γραφεία για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικά τμήματα σχεδόν ένα ανά νομό. Επίσης, ανά νομό υπάρχει ένα safe house τη διεύθυνση του οποίου γνωρίζει μόνο η αστυνομία, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και για παιδιά και για ηλικιωμένους να αποκτήσουν Panic button.


Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 9:39 am


Ανακοινώνεται από τον Δήμο Αλεξάνδρειας το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών για την εβδομάδα 25 έως 28 Ιουνίου 2024


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται από τον Δήμο Αλεξάνδρειας το πρόγραμμα Αστικής Επίγειας Καταπολέμησης Κουνουπιών για την εβδομάδα από Τρίτη 25, έως και την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024

Το προβλεπόμενο πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και υπάρχει δυνατότητα αλλαγών, ανάλογα με την εξέλιξη του έργου και τις καιρικές συνθήκες.

Προβλεπόμενο πρόγραμμα κίνησης συνεργείων

 

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 25/6

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/6

ΠΕΜΠΤΗ 27/6

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6

ΑΣΤΙΚΟ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ)

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Νο1

ΑΡΙΘ. ΟΧΗΜΑΤΟΣ: ΝΗΚ 8366

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ: ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ

ΤΚ: ΕΠΙΣΚΟΠΗ-ΚΑΛΟΧΩΡΙ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ: ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΤΚ: ΚΑΛΟΧΩΡΙ-ΝΗΣΣΕΛΙ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΤΚ: ΝΗΣΣΕΛΙ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ: ΠΛΑΤΕΟΣ

ΤΚ: ΠΛΑΤΑΝΟΣ

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΑΚΜΑΙΩΝ

(ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ –ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ

ΔΕ: ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ-ΜΕΛΙΚΗΣ

ΤΚ: ΣΤΑΥΡΟΣ –Π.ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ

ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ

ΔΕ: ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ-ΜΕΛΙΚΗΣ

ΤΚ:ΣΤΑΥΡΟΣ –Π.ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ

ΔΕ: ΠΛΑΤΕΟΣ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΤΚ: ΠΛΑΤΑΝΟΣ-ΝΗΣΕΛΛΙ

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ

ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ

ΔΕ: ΠΛΑΤΕΟΣ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΤΚ: ΠΛΑΤΑΝΟΣ-ΝΗΣΕΛΛΙ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ LV

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ

ΑΡΙΘ. ΟΧΗΜΑΤΟΣ: ΕΕΤ 1284

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ :

ΤΚ:

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ :

ΤΚ:

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ :

ΤΚ:

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ :

ΤΚ:

Υπεύθυνη Επιστήμονας εκτέλεσης και επικοινωνίας έργου:
Παπαστάμκου Μερόπη – Διπλ. Χημικός-Μηχανικός

Υπεύθυνος Συνεργείων:
Ρήγας Βασίλειος – Δειγματολήπτης

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 9:36 am


ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ 400€

Ανακοινώθηκε στη σελίδα της ΔΥΠΑ η έναρξη του νέου προγράμματος κατάρτισης Ανέργων με τίτλο:
"Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων για 25.000 ανέργους»"
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU".
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
 ✓ 80 ώρες κατάρτιση σε πράσινες δεξιότητεs
 ✓ Εκπαιδευτικό Επίδομα 400€,
✓ Πιστοποίηση σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΕΚΕΔΙΜ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ είναι επίσημος πάροχος κατάρτισης και πρόκειται να υλοποιήσει πρωινά & απογευματινά τμήματα.
Επικοινώνησε μαζί μας και ένας εργασιακός σύμβουλος του κέντρου μας θα σου δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις που χρειάζεσαι.
Γραμματειακή υποστήριξη ΕΚΕΔΙΜ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγ. Αντωνίου 20 και Καρατάσου γωνία, Βέροια
Τηλ: 2331021061 - 2331120331
Κιν: 6973928402
Ώρες επικοινωνίας 08:00- 21:00
Site: http://ekedim-verias.gr/
Fb: ΕΚΕΔΙΜ Βέροιας

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 9:35 am


«Πικρός» καφές από 1η Ιουλίου: Πόσο θα κοστίζει αν τον πιεις στο… τραπέζι


Ακριβότερο θα πληρώνουν τον καφέ τους από την 1η Ιουλίου όσοι θα επιλέγουν να τον απολαύσουν σε μια καφετέρια.

Ο καφές ετοιμάζεται και σερβίρεται στο γυάλινο ποτήρι. Πλέον όμως, οι καταναλωτές θα το σκεφτούν διπλά για να τον απολαύσουν στο τραπέζι, καθώς από 1η Ιουλίου ο ΦΠΑ επανέρχεται στο 24% στον σερβιριζόμενο καφέ, το τσάι και άλλα αφεψήματα.

Για όσους επιλέξουν να πιουν τον καφέ τους είτε μέσω delivery είτε με παραλαβή από κατάστημα, ο ΦΠΑ θα παραμείνει μειωμένος στο 13%.

Πόσο κοστίζει ένας καφές στο… τραπέζι

Ελληνικός Freddo espresso

ΓΛΥΦΑΔΑ 3,50 -5€ 4 – 6€

ΚΗΦΙΣΙΑ 2,50 – 3,50€ 3,50 – 4,70€

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 2,20 – 2,70€ 3,20 – 4,20€

ΑΛΙΜΟΣ 3,50 – 4€ 4 – 5€

ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 2 – 2,50€ 3,40 – 4€

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 2,10 – 3€ 3,20 – 3,80€

ΚΟΛΩΝΑΚΙ 2,20 – 3€ 3,70 -5,50€

ΝΕΑ
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 2,20 – 2,70€ 3,40 – 4,40€

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 10:32 pm


Έδεσσα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Άνω Γραμματικό – Στη “μάχη” δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο


Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση περιοχή του Άνω Γραμματικού στην Έδεσσα.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 2η και 8η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., δέκα οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 15:20 σε δύσβατο σημείο, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 7:19 pm


Καιρός: Yψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Δευτέρα (24/06) με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και κάποιες τοπικές βροχές.

Αναλυτικά αναμένεται να σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 38 και κατά τόπους στα ανατολικά έως 39 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 36 και στη νότια Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 με 37 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και Πελοποννήσου.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά βόρειοι 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και στη νότια Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 25-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους αραιές νεφώσεις στα βόρεια οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 26-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 27-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στη Μακεδονία και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 9:27 am


Αγίου Πνεύματος: Ποια καταστήματα και πού είναι ανοιχτά σήμερα – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ


Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος σήμερα και μπορεί δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες να είναι κλειστές, όμως τα καταστήματα πλην εξαιρέσεων λειτουργούν κανονικά.

Αν και η γιορτή του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η εορτή του Αγίου Πνεύματος έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης ή από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή. Έτσι, υπάρχουν καταστήματα, που του Αγίου Πνεύματος θα παραμείνουν κλειστά.

Τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ στη συντριπτική τους πλειονότητα λειτουργούν κανονικά σήμερα στην Αθήνα.

Κλειστά καταστήματα θα υπάρξουν μόνο σε περιοχές (Θράκη, Μακεδονία, Πάτρα), στις οποίες οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι έχουν ορίσει την ημέρα ως επίσημη αργία και για το λιανεμπόριο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις καταστήματα και σούπερ μάρκετ μένουν ανοιχτά, αλλά με ειδικό ωράριο, λόγω της ημέρας. Βενζινάδικα επίσης μένουν ανοιχτά. Κλειστά είναι τα φαρμακεία.

Κεντρική Μακεδονία

Όλα τα καταστήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστά σήμερα. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) ανακοίνωσε την απόφαση, καλώντας τις αρμόδιες αρχές να επιβλέψουν την τήρηση της νομιμότητας κατά τη διάρκεια της αργίας.

Στην ανακοίνωση του, ο ΕΣΘ υπενθυμίζει ότι η υποχρεωτική αργία των εμπορικών καταστημάτων την ημέρα του Αγίου Πνεύματος καθορίζεται σύμφωνα με την απόφαση Οικ. 380081(1068)/27-05-2022 του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2780/τ.Β/03-06-2022.

Πάτρα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, μέσα από ανακοίνωση του, γνωστοποιεί πως τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ανήμερα του Αγίου Πνεύματος 2024. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «ενημερώνουμε ότι τα εμπορικά καταστήματα στην εορτή του Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστά. Η μη λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα αυτή έρχεται να καλύψει τις επιπλέον ώρες του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων. Επειδή η ανωτέρω απόφαση λαμβάνεται κατά παράδοση κάθε χρόνο, παρακαλούμε να γίνει σεβαστή από το σύνολο της τοπικής αγοράς».

Θράκη

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα και στη Θράκη και, συγκεκριμένα, σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, καθώς και στην ανατολική Μακεδονία

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 9:25 am


Νάουσα: Έδωσε 15.000 ευρώ σε απατεώνες για δήθεν χειρουργείο της κόρης της

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος 84χρονης που έγινε τον προηγούμενο μήνα στην Νάουσα Ημαθίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 53χρονου άνδρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.


Ειδικότερα, το μεσημέρι της 10ης Μαΐου 2024 συνεργός του τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί. Ζήτησε χρήματα για να υποβληθεί δήθεν σε άμεση χειρουργική επέμβαση.


Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας.


Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

• Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.
• Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.
• Μην κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, χωρίς πρώτα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο προς επιβεβαίωση.
• Χρησιμοποιήστε άλλη τηλεφωνική συσκευή για την επικοινωνία με το οικείο σας πρόσωπο, καθώς ενδέχεται οι δράστες να βρίσκονται ακόμη στη «γραμμή».
• Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).
• Ενημερώνετε πάντα την Αστυνομία, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.



Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 8:48 pm


Τιμολόγια ρεύματος: Οι φθηνότερες επιλογές για το καλοκαίρι – Ποιο χρώμα σας συμφέρει


Τα μπλε (σταθερά) και τα κίτρινα (κυμαινόμενο) τιμολόγια ρεύματος αναδεικνύονται ως οι φθηνότερες επιλογές για τους οικιακούς καταναλωτές κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα “πράσινα” τιμολόγια στα οποία παραμένει η πλειονότητα των καταναλωτών είναι σχετικά ακριβότερα, χωρίς ωστόσο μεγάλες διαφορές, αλλά έχουν το πλεονέκτημα ότι παρέχουν στον καταναλωτή ορατότητα για την τιμή που πληρώνουν καθώς οι χρεώσεις κάθε μήνα ανακοινώνονται προκαταβολικά, την 1η κάθε μήνα.

Τα στοιχεία για την εξέλιξη των τιμών προέρχονται από το εργαλείο σύγκρισης των τιμολογίων ρεύματος της Ρυθμιστικής Αρχής (ΡΑΑΕΥ) για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου οπότε εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το “πράσινο” τιμολόγιο προκειμένου να γίνει ομαλά η μετάβαση στο περιβάλλον χωρίς επιδοτήσεις που ίσχυσαν κατά την περίοδο της ενεργειακής κρίσης.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι με εξαίρεση τον Ιανουάριο οπότε το φθηνότερο τιμολόγιο ήταν μπλε, τους επόμενους πέντε μήνες οι φθηνότερες προσφορές από τους παρόχους εντάσσονταν στο “κίτρινο” τιμολόγιο. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει επίσης ότι κατά το πρώτο πεντάμηνο οι τιμές του ρεύματος υποχώρησαν. Βασικές αιτίες της πτώσης ήταν η σχετικά χαμηλή ζήτηση λόγω του ήπιου χειμώνα και των φυσιολογικών θερμοκρασιών που επικράτησαν την άνοιξη, η αυξημένη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών στην κάλυψη του φορτίου και η συγκράτηση των τιμών του φυσικού αερίου σε επίπεδα χαμηλότερα από πέρυσι, παρά την άνοδο που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Οι συνθήκες έχουν αλλάξει το καλοκαίρι καθώς η ζήτηση αυξάνεται και οι θερμικές μονάδες συμμετέχουν περισσότερο στην κάλυψη του φορτίου. Η μέση τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας κατά το πρώτο 20ήμερο του Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 97 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι 81 ευρώ το Μάιο και 60 τον Απρίλιο. Αυτό σημαίνει ότι – αν δεν αλλάξει η εικόνα έως το τέλος του μήνα – τα κυμαινόμενα τιμολόγια (πράσινα και κίτρινα) του Ιουλίου θα είναι αυξημένα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  η εποχικότητα – εξαιτίας της υψηλής συμμετοχής των ΑΠΕ – θα κυριαρχεί στο εξής στο ηλεκτρικό σύστημα, με υψηλότερες τιμές τα καλοκαίρια, χαμηλότερες το Φθινόπωρο και την Άνοιξη και μεσαίες τιμές τον χειμώνα ανάλογα με τον καιρό.

Σύμφωνα με παράγοντες του ενεργειακού χώρου, οι καταναλωτές θα μπορούσαν να προσαρμόσουν ανάλογα την στρατηγική τους:

  • Είτε επιλέγοντας κυμαινόμενα τιμολόγια με χαμηλότερες χρεώσεις ορισμένους μήνες και υψηλότερες τους άλλους,
  • Είτε στρεφόμενοι στα σταθερά, τα οποία κατά τις περιόδους γενικής πτώσης των τιμών υποχωρούν επίσης (π.χ. τον Απρίλιο υπήρχε στην αγορά σταθερό τιμολόγιο εξάμηνης διάρκειας στα 8,8 σεντς ανά κιλοβατώρα). Τα σταθερά προστατεύουν από τις αυξήσεις αλλά δεν επιτρέπουν στον καταναλωτή να επωφεληθεί από τις μειώσεις κατά τη διάρκεια ισχύος τους. Επιπλέον σε αντίθεση με τα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια εμπεριέχουν ρήτρα πρόωρης αποχώρησης αν ο καταναλωτής επιλέξει να “σπάσει” το συμβόλαιο πριν από τη λήξη του.

Δείτε εδώ τον πίνακα με τις τιμές

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 9:55 am


Διπρόσωπος» ο καιρός σήμερα: Από τη μία 40άρια και από την άλλη βροχές και καταιγίδες


Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς και κατά τόπους τους 38 με 39 και στα δυτικά τους 40 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 24-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα βόρεια πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς και μόνο στη νότια Κρήτη θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα κυρίως στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης στο Ιόνιο από τις βραδινές ώρες.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, οι νεφώσεις πρόσκαιρα θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα βόρεια ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα διατηρηθούν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι νεφώσεις θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια, κυρίως ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα βορεία θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, με εξασθένηση τη νύχτα.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 9:54 am


Νέο στεγαστικό επίδομα: Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και μέχρι πότε


Μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος του εκπαιδευτικού έτους  2022-2023 στους καταρτιζόμενους των Δημοσίων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ – πρώην ΙΕΚ) . Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις για το επίδομα γίνονται είτε στην πλατφόρμα  https://stegastiko.minedu.gov.gr/ είτε μέσω του gov.gr στην κατηγορία «Εκπαίδευση» και η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται με τη χρήση κωδικών Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της https://iek-stegastiko.minedu.gov.gr/home η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο καταρτιζόμενος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο. Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο καταρτιζόμενος και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος. Κατ’  εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο καταρτιζόμενος εφόσον:

α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή

β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή

γ) είναι πάνω από  25 ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1996 ή

δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων και ψηφιακής διακυβέρνησης.

Οι αιτήσεις για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθούν βάσει των φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2022

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 10:12 am


Πόσες ημέρες αδείας καλοκαιριού δικαιούστε – Ποιοι εργαζόμενοι έχουν προτεραιότητα


Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών των εργαζομένων, το διάστημα όμως απουσίαςδεν είναι το ίδιο για όλους.

Για να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των ημερών αδείας λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία αναλόγως εάν αυτή έχει γίνει στον ίδιο ή σε οποιοδήποτε εργοδότη.

Ένα ακόμη στοιχείο που οφείλει να γνωρίζει κάθε υπάλληλος, είναι το ποια περίοδο έχει δικαίωμα να αιτηθεί και να λάβει την άδεια και τι δικαιώματα έχει εάν είναι γονέας ανήλικου τέκνου ή ΑμεΑ.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Εκείνο που είναι ξεκάθαρο είναι πως η ετήσια άδεια του εργαζόμενου χορηγείται σε συνεννόηση με τον εργοδότη ως προς το χρόνο χορήγησής της και σε κάθε περίπτωση εντός διμήνου από την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον εργαζόμενο.

 «Προτεραιότητα» σε όσους έχουν παιδιά

Οι εργοδότες οι οποίοι απασχολούν εργαζόμενους, που προστατεύουν παιδιά έως 16 ετών (φυσικά ή υιοθετημένα) και παιδιά άνω των 16 ετών με αναπηρία υποχρεούνται κατά τον προγραμματισμό του χρόνου χορήγησης των ετήσιων αδειών απουσίας του προσωπικού τους να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των εργαζομένων αυτών.

Ο εργοδότης υποχρεούται μέχρι την 31/03 του επόμενου ημερολογιακού έτους (άρθρο 61 Ν. 4808/2021), να χορηγήσει τμηματικά την ετήσια κανονική άδεια με αποδοχές, η οποία αναλογεί στο χρόνο απασχόλησης του στην υπόχρεη επιχείρηση.

Η χορήγηση της ετήσιας άδειας με αποδοχές των εργαζομένων υπολογίζεται με βάση το ημερολογιακό έτος.

Πώς υπολογίζεται η ετήσια άδεια με βάση τα έτη απασχόλησης

Ο εργαζόμενος δικαιούται αναλογία χρόνου ετήσιας άδειας από την έναρξη της απασχόλησής του σύμφωνα με το εβδομαδιαίο σύστημα εργασίας του (πενθήμερο ή εξαήμερο), χωρίς να απαιτείται να συμπληρώσει συγκεκριμένο διάστημα προϋπηρεσίας στον εργοδότη του.

Συγκεκριμένα,

  • κατά το πρώτο ημερολογιακό έτος που προσελήφθη ο εργαζόμενος ο εργοδότης υποχρεούται να του χορηγήσει μέχρι 31 Δεκεμβρίου αναλογία των ημερών αδείας που δικαιούται, σύμφωνα με τους μήνες απασχόλησής του.Κάθε εργαζόμενος με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, δικαιούται από την έναρξη της εργασίας του μέχρι τη συμπλήρωση δωδεκαμήνου να λάβει το ποσοστό της αδείας του. Η αναλογία αυτή υπολογίζεται στη βάση των 20 εργασίμων ημερών ετήσιας άδειας για όσους εργάζονται πενθήμερο και των 24 εργασίμων ημερών για όσους εργάζονται εξαήμερο.
  • Κατά το δεύτερο ημερολογιακό έτος, αφού ο εργαζόμενος συμπληρώσει δωδεκάμηνη εργασία, δικαιούται άδεια 21 ημερών (πενθήμερη εργασία) και 25 ημερών (εξαήμερη εργασία).
  • Για το τρίτο και τα επόμενα εργασιακά έτη ο εργαζόμενος δικαιούται από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους την κανονική ετήσια άδειά του με αποδοχές, δηλαδή 22 ημέρες (πενθήμερη εργασία) και 26 ημέρες (εξαήμερη εργασία).
  • Μετά τη συμπλήρωση 10 ετών εργασίας στον ίδιο εργοδότη ή προϋπηρεσίας 12 ετών σε οποιοδήποτε εργοδότη ο εργαζόμενος δικαιούται άδεια 25 εργασίμων ημερών (πενθήμερη εργασία) και 30 εργασίμων ημερών (εξαήμερη εργασία).
  • Μετά την συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας σε οποιοδήποτε εργοδότη οι εργαζόμενοι δικαιούνται μία επιπλέον ημέρα αδείας, δηλαδή 26 ημέρες (πενθήμερη εργασία) και 31 μέρες (εξαήμερη εργασία).

Στις ημέρες της ετήσιας άδειας υπολογίζονται μόνο οι εργάσιμες ημέρες. Ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνονται οι Κυριακές, οι επίσημες αργίες, οι κατ’ έθιμον αργίες, οι ημέρες ασθένειας και οι ειδικές άδειες που προβλέπονται από άλλες διατάξεις εάν συμπέσουν με αυτήν (πχ άδεια γάμου, άδεια γέννησης τέκνου, άδεια μητρότητας)

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 10:11 am


Ημαθία: Μία νεκρή και δύο σοβαρά τραυματίες από τη σφοδρή σύγκρουση τριών οχημάτων

Μια νεκρή και τρεις τραυματίες – δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση- είναι ο απολογισμός της σφοδρής σύγκρουσης τριών οχημάτων που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εγνατία Οδό, στην Ημαθία.Δύο ακόμα γυναίκες μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο ίδιο νοσοκομείο και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μία αναμένεται να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά της. Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη τραυματισμένη γυναίκα, αναμένεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 2:50 pm


Ημαθία Καραμπόλα σημειώθηκε στην Εγνατία

Καραμπόλα τριών αυτοκινήτων σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στην Εγνατία οδό από Αλεξάνδρεια προς ΣΕΑ ΠΛΑΤΑΝΩΝ..Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας υπάρχουν τραυματίες.
Στο σημείο έφτασε και μονάδα του ΕΚΑΒ με την αστυνομία 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 12:57 pm


ΔΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ-Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια,

Ο θάνατος του φίλου, συναδέλφου και συνεργάτη θανάση Παπαδόπουλου αφήνει συντετριμμένη όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Ο Θανάσης, γιατί έτσι τον γνωρίζουμε όλοι, δήλωνε πάντα παρών όπου υπήρχε ανάγκη και με προθυμία και ζήλο υπηρετούσε την δημόσια εκπαίδευση. Η καλοσύνη του, η ψυχική γενναιοδωρία του, το χαμόγελό του και η έμπρακτη έγνοιά του για μαθητές και συναδέλφους είναι τα χαρακτηριστικά που όλοι μνημονεύουμε αυτές τις δύσκολες ώρες.
Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όντας πεπεισμένοι ότι στην εκτίμηση του θρέφουμε στο πρόσωπο του πατέρα, συζύγου, αδερφού και υιού τους, θα βρουν μια μικρή παρηγοριά. Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει.
Αιωνία του η μνήμη.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 10:18 am


Δυναμικά μπαίνει στις μεταγραφές η ομάδα της Βέροιας

Με δύο σημαντικές προσθήκες ποδοσφαιριστών στο έμψυχο δυναμικό της, ξεκίνησε επίσημα η μεταγραφική περίοδος για τη «Βέροια 1960». Πρόκειται για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Πρόδρομο Κουτσούκη και την «επιστροφή» του Κωνσταντίνου Τρούπκου.

Ο Πρόδρομος Κουτσούκης μετά από μια πολύ καλή αγωνιστική περίοδο που έκανε στο περσινό πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής με τη βεροιώτικη ομάδα, κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της «βασίλισσας» του βορρά για να ανανεωθεί η συνεργασία και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.  

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως αριστερός μπακ χαφ και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της βεροιώτικης ομάδας. Στην συνέχεια «μετακόμισε» στην Κ19 της ΑΕ Λάρισας και πριν επιστρέψει πέρσι στη Βέροια, αγωνίστηκε με τον Απόλλωνα Λάρισας, τον Αλμυρό Βόλου, τον Ηρακλή Λάρισας και την Αγία Μαρίνα.  

Ο Κωνσταντίνος Τρούπκος είναι ένας ακόμη Ημαθιώτης ποδοσφαιριστής που διακρίνεται για τις ικανότητές τους και εντάχθηκε στο δυναμικό της «βασίλισσας». Αγωνίζεται ως πλάγιος επιθετικός και τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας. Στην συνέχεια ο 23χρονος ποδοσφαιριστής μεταπήδησε στα τμήματα υποδομής της Βέροιας με τα οποία αγωνίστηκε τόσο σ΄ αυτά, όσο και με συμμετοχές σε αγώνες της Γ΄ Εθνικής και της Football League2 με την επαγγελματική ομάδα.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω σπουδών, φόρεσε με επιτυχία τις φανέλες του Πανθρακικού και της Δόξας Σιδηροχωρίου (Γ΄ Εθνική) Κομοτηνής.

Καλωσορίζουμε τον Πρόδρομο και τον Κωνσταντίνο στην αγαπημένη του «βασίλισσα» του βορρά.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 10:14 am


Θερινές εκπτώσεις 2024: Πότε αρχίζουν, ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τι πρέπει να προσέχετε στις αγορές σας


Από τις 8 Ιουλίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι θερινές εκπτώσεις 2024 στα καταστήματα. Σημειώνεται δε πως την Κυριακή του Ιουλίου, δηλαδή στις 14 του μήνα αυτού τα καταστήματα αναμένεται να είναι ανοιχτά από τις 11 π.μ. μέχρι τις 8μμ.

Μάλιστα οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων:

  • Εάν παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, τότε επιβάλλεται η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης.
  • Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, τότε θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
  • Οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητάνε απόδειξη. Εκτός από λόγους φορολογικής εντιμότητας, σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος η απόδειξη είναι απαραίτητη για την επιστροφή των χρημάτων στους καταναλωτές.

Διαφορά εκπτώσεων και προσφορών

Οι εκπτώσεις συνήθως αφορούν τα προϊόντα της θερινής σεζόν ενώ οι προσφορές είθισται να αφορούν μη εποχικά είδη αφορούν συνήθως είδη παρωχημένης εποχής.

Στις προσφορές, οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να έχουν αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι πραγματοποιούνται προσφορές και στα προϊόντα που πωλούν θα πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα η αρχική τιμή και η τελική τιμή προσφοράς και σε καμία περίπτωση το ποσοστό έκπτωσης.

Οι καταναλωτές, όπως ορίζεται από το άρθρο 1 του ν. 2251/94, έχουν κάθε δικαίωμα να ρωτούν για την προέλευση και την ποιότητα του προϊόντος και οι έμποροι έχουν την υποχρέωση να απαντούν σε αυτά τα ερωτήματα.

Τι ισχύει για τις υπόλοιπες Κυριακές του έτους

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά:

  • Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων. (Εάν είναι αργία μετατίθεται στην επόμενη Κυριακή)
  • Την πρώτη Κυριακή μετά τη Black Friday
  • Την προτελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
  • Την τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
  • Η τελευταία Κυριακή του κάθε έτους. (Εάν πέφτει αργία τότε δεν είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 9:06 am


Ημαθία: "Έφυγε" στα 53 του ο Θεολόγος Αθανάσιος Παπαδόπουλο

Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, σε ηλικία 53 ετών, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κοπανού, Θεολόγος Εκπαιδευτικός και πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αθανάσιος Παπαδόπουλος

Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, στις 19.30, στο Ναό Αγ. Αναργύρων στον Στενήμαχο Δ. Νάουσας. 

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην εκπαιδευτική, και όχι μόνο, κοινότητα. Υπήρξε δραστήριο μέλος της κοινωνίας και άνθρωπος καλοσυνάτος και ταυτόχρονα μαχητικός. 

Πηγή InVeria.gr 


Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 9:03 am


Καιρός: Αίθριος με τον υδράργυρο στο «κόκκινο» και ισχυρούς ανέμους – Πού θα βρέξει


 Αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα νότια τμήματα των Δωδεκάνησων και την ανατολική Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 βαθμούς και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 με 37 βαθμούς και κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι το μεσημέρι στα νότια.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και πιθανόν στα νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ) 24-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 8:50 am


Έκτακτο επίδομα για συνταξιούχους: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και τι ποσά θα πάρουν


Η Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης επί των κερδών των διυλιστηρίων φέρνει και έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους.

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε αυτή την εξέλιξη μέσα από την συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Τα έσοδα που θα προκύψουν για το Κράτος θα διατεθούν σε ευάλωτες ομάδες, συνταξιούχους, αλλά και Δημόσιες Επενδύσεις. Υπολογίζεται πως το ποσό που θα μπει στον κρατικό κορβανά θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ και θα διευκολύνει την Κυβέρνηση στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα αξιοποιηθούν κυρίως για την χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε συνταξιούχους.Το εν λόγω επίδομα θα δοθεί στους δικαιούχους στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς και συγκεκριμένα λίγο πριν τα Χριστούγεννα του ‘24.

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν έκτακτο επίδομα και πόσο

Η έκτακτη ενίσχυση θα καταβληθεί σε εκείνους τους απόμαχους της εργασίας που δεν θα δουν πραγματική αύξηση στις συντάξεις τους, λόγω της προσωπικής διαφοράς. «Ανοιχτό» παραμένει και το ενδεχόμενο να δοθεί κάποιο ποσό και  στους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων, τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και γενικότερα σεευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ποια ήταν όμως τα ποσά που χορηγήθηκαν ως έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους την περασμένη χρονιά και πιθανότατα θα ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο και φέτος;

Η καταβολή επιδόματος προσωπικής διαφοράς, αφορούσε σε 750.000 συνταξιούχους (δηλαδή το 1/3 των απόμαχων της εργασίας) και το έλαβαν όσοι είχαν συντάξεις έως 1.600 ευρώ και προσωπική διαφορά μεγαλύτερη των 10 ευρώ.

Συγκεκριμένα το επίδομα προσωπικής διαφοράς κυμαινόταν από 100 έως και 200 ευρώ και χορηγήθηκε ως εξής:

  • για όσους λάμβαναν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ, δόθηκε ενίσχυση 200 ευρώ,
  • για όσους λάμβαναν άθροισμα κύριων συντάξεων από 700,1 έως 1.100 ευρώ, δόθηκε ενίσχυση 150 ευρώ,
  • για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.100,1 έως 1.600 ευρώ, δόθηκε ενίσχυση 100 ευρώ.

 Τι ποσά θα λάβουν οι υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες

Εάν και εφόσον τα χρήματα που θα εισπραχθούν από την Συνεισφορά Αλληλεγγύης των διυλιστηρίων επαρκούν θα χορηγηθεί έκτακτη ενίσχυση και σε μια σειρά από ευάλωτες ομάδες, αντίστοιχες με αυτές που είχαν εισπράξει έκτακτη ενίσχυση και την προηγούμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, ποσό 150 ευρώ έλαβαν 33.000 δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα, του ΟΠΕΚΑ.

Στα 200 ευρώ ανέβηκε η ενίσχυση με την μορφή επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύηςγια τους 225.000 δικαιούχους του επιδόματος ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ, όπως και του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ.

Έκτακτη ενίσχυση έλαβαν και οι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων Α21: Οι δικαιούχοι ήταν περίπου 800.000 και εισέπραξαν επιπλέον μιάμιση δόση του επιδόματος που λαμβάνουν.

Ενίσχυση έλαβαν και οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος: Τους χορηγήθηκε εκτάκτως ποσό το οποίο αντιστοιχούσε στο ήμισυ του μηνιαίου επιδόματος που τους αναλογεί

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 8:48 am


Νομός Ημαθίας - Ειδήσεις και Νέα

Προσποιήθηκε τον γιατρό και απέσπασε 15.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Ημαθία - Πρώτο Θέμα

  1. Προσποιήθηκε τον γιατρό και απέσπασε 15.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Ημαθία  Πρώτο Θέμα
  2. Ημαθία: Τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης - Της απέσπασαν 15.000 ευρώ - Zougla  Zougla
  3. Τηλεφωνική απάτη στην Ημαθία: Ταυτοποιήθηκε ο άντρας που πήρε 15.000 ευρώ από γυναίκα για δήθεν τροχαίο  NewsIT
  4. Ημαθία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης -Προσποιήθηκε τον γιατρό και της απέσπασε 15.000 ευρώ  iefimerida
  5. Ημαθία: Επιτήδειος απέσπασε προσποιούμενος τον γιατρό 15.000 ευρώ από ηλικιωμένη  Έθνος
  6. Ημαθία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης - Της απέσπασαν 15.000 ευρώ  Athens Voice
  7. ΕΛ.ΑΣ: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Ημαθία - Πώς ο δράστης της απέσπασε 15.000 ευρώ  Bankingnews
  8. Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Ημαθία  Bloko.gr
  9. Ημαθία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Προσποιήθηκε τον γιατρό και της απέσπασε 15.000 ευρώ  Reader.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 12:47 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Ημαθίας