Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Ημαθίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Βασικά έργα υποδομής βρίσκονται στην κορυφή του προγραμματισμού του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» - Περιοδεία Κώστα Βοργιαζίδη και υποψήφιων συμβούλων σε Λαζοχώρι, Ταγαροχώρι και Πατρίδα

Συνεχείς και αδιάλειπτες είναι οι συναντήσεις του νυν και εκ νέου υποψ. Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη με κατοίκους της υπαίθρου. Η ολοκληρωμένη πρότασή της παράταξης «Δράση με Γνώση» για όλους τους πολίτες σε κάθε γωνιά του δήμου παρουσιάστηκε στους δημότες του Λαζοχωρίου, του Ταγαροχωρίου και της Πατρίδας το απόγευμα της Τρίτης 3 Οκτωβρίου. Οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» περιλαμβάνουν τη δρομολόγηση σειράς σημαντικών έργων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στα χωριά, με κύρια πηγή εισοδήματος την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
«Στηρίζουμε τις τοπικές μας κοινότητες βελτιώνοντας την ενδοδημοτική και αγροτική οδοποιία για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας και των αγροτικών εργασιών με έργα ύψους τουλάχιστον 3.500.000€» υπογράμμισε ο Κώστας Βοργιαζίδης αναφερόμενος στην Αγροτική οδοποιία στο Λαζοχώρι, στο Ταγαροχώρι και την Πατρίδα, έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000€.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Λαζοχώρι ο υποψ. Δήμαρχος μίλησε για τα
βασικά έργα υποδομής που βρίσκονται στην κορυφή του προγραμματισμού για τη δημοτική αρχή και για την εμπιστοσύνη των πολιτών πάνω στην οποία έχει στηριχθεί όλο το παρόν έργο και οι στόχοι του μέλλοντος.
«Βάσει των διεκδικήσεων σε χρηματοδοτικούς πόρους, ο Δήμος Βέροιας στοχεύει στην αύξηση της απασχόλησης, της παραγωγικότητας, της κοινωνικής συνοχής και των υποδομών, επιδιώκοντας το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για όλους τους δημότες» σημείωσε ο Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση».
Στη συνέχεια των επισκέψεων του Κώστα Βοργιαζίδη και υποψήφιων συμβούλων του στο Ταγαροχώρι επισημάνθηκε το έως σήμερα έργο του Δήμου με έμφαση στη διεκδίκηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων ύψους 100.000.000€ και την υλοποίηση έργων άνω των 70.000.000€.
«Η συνεχής παρουσίαση και εκτέλεση έργων υποδομής στον Δήμο Βέροιας προέρχεται από συνεχή δουλειά των υπηρεσιών και κύρια πηγή πόρων τα χρηματοδοτικά εργαλεία από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα» επισήμανε ο Κώστας Βοργιαζίδης αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην οδό Βέροιας – Ταγαροχωρίου, ενώ άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις επισημάνσεις των κατοίκων όσον αφορά την παιδική χαρά, το στέγαστρο και την καθημερινότητα του χωριού.
«Προχωρούμε στην υλοποίηση ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για την πόλη μας με μικρά και μεγάλα έργα προσαρμοσμένα στις σύγχρονες απαιτήσεις» τόνισε ο Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση» κατά την επίσκεψή του μαζί με κλιμάκιο του συνδυασμού στην Πατρίδα.
Σε μία περιοχή με οικιστική ανάπτυξη ο Κώστας Βοργιαζίδης υπογράμμισε τα σημαντικά έργα της Έγκρισης χωροθέτησης και ίδρυσης του νέου κοιμητηρίου Βέροιας σε αγρόκτημα της Τ.Κ. Πατρίδας και της πρόσφατης υπογραφής σύμβασης για τη Διαμόρφωση αυλής κοινοτικού καταστήματος Πατρίδας που περιλαμβάνει ορατές αλλαγές με κατασκευή χαμηλών τοιχίων, νέα δάπεδα μαρμάρου, κυβόλιθων και χλοοτάπητα, καθιστικών, στεγάστρου στάσης, εξοπλισμού με κάδους ανακύκλωσης και φυτεύσεις θάμνων και δέντρων. Επίσης αναφέρθηκε στα έργα που προγραμματίζονται όπως είναι η Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, το σκέπαστρο του γηπέδου, το έργο Αγροτικής οδοποιίας Τριλόφου και η Κατασκευή του Φράγματος στη θέση Πέτρα – Βράνα Τριλόφου, η μελέτη του οποίου αγγίζει τα 3,4 εκατ. ευρώ.
#συνεχίζουμε_ακόμα_πιο_ψηλά
#ΔΡΑΣΗ_ΜΕ_ΓΝΩΣΗ
#ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ_ΚΩΣΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 7:25 pm


Στάθης Σαρηγιαννίδης για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη

2014-2019. Χρόνια περίεργα, ιδιαίτερα, με εντάσεις και αγώνες. Είχαμε όμως αρχηγό. Είχαμε τον κόουτς. Ήσουν έντιμος, καθαρός, άνθρωπος με αρχές και πυγμή. Θυμάμαι όλες εκείνες τις φορές που μαλώσαμε, γελάσαμε, αστειευτήκαμε και επίσης θυμάμαι την κλασσική σου απάντηση : “τι κάνουμε κόουτς;” “- Τα νόμιμα!” Να είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει! Καλό παράδεισο! Συλλυπητήρια στην οικογένειά σου! Είναι πραγματικά τιμή μου που μπορώ να λέω πως ήμουν και εγώ κάποτε στην ομάδα σου! Αγάπη, σεβασμός και τον Θεό ψηλά, αυτά μου έμαθες...   

Με τιμή Σαρηγιαννίδης Στάθης


--

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 6:57 pm


Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Θεσπίζουμε αλλαγές που ενδυναμώνουν Δήμους και Περιφέρειες και αυξάνουν τη διαφάνεια στους ΟΤΑ.

Με χθεσινή του τοποθέτηση στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Τάσος Μπαρτζώκας τόνισε, ότι κλείνει εντελώς το κεφάλαιο της απλής αναλογικής στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή ενός συστήματος που έφερε στα όρια της ακυβερνησίας Δήμους και Περιφέρειες. 
Ο Βουλευτής στήριξε την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να φέρει πριν από τις εκλογές της επόμενης Κυριακής το επίμαχο νομοσχέδιο προς ψήφιση, επισημαίνοντας, ότι αυτό είναι το σωστό, για να γνωρίζουν οι επόμενες Διοικήσεις των ΟΤΑ το νομικό πλαίσιο που θα εφαρμόσουν και να μην βρεθούν προ εκπλήξεως. 
Επίσης, ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι μεγαλώνει ο βαθμός λογοδοσίας σε Δήμους και Περιφέρειες, καταγράφονται οι επιδόσεις τους και αυξάνει η διαφάνεια.
Τέλος, ο Τάσος Μπαρτζώκας επεσήμανε, ότι η κυβερνητική πολιτική στέκεται μακριά από την παλιά λογική του «μπαλώματος» και επικεντρώνεται στο να αντιμετωπίζει στη ρίζα τους όλα όσα δυσλειτουργούν. 

Παρατίθεται link της σχετικής ομιλίας του Βουλευτή:

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 5:43 pm


Δίπλα σε παραγωγούς, εμπόρους και μικροπωλητές της Λαϊκής Αγοράς Βέροιας ο Κώστας Βοργιαζίδης – Περιοδεία του Επικεφαλής και υποψηφίων του συνδυασμού «Δράση με Γνώση»

Συνεχίζει τις επιτυχημένες περιοδείες και επαφές του με τους δημότες ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης. Κλιμάκιο του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» με επικεφαλής τον ίδιο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 3 Οκτωβρίου στη Λαϊκή αγορά Βέροιας. Ο Κώστας Βοργιαζίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς, εμπόρους και μικροπωλητές για την επαγγελματική τους ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα και το εμπόριο αλλά και με καταναλωτές με τους οποίους συζήτησε για τη δυνατότητα των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες.
Ο υποψ. Δήμαρχος τόνισε την ύψιστη προτεραιότητά του όλα τα χρόνια παρουσίας ως ο εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού στην Βέροια, για την αναβάθμιση και την επέκταση των υποδομών του Δήμου και το σχέδιο του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» για μια πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη και βιώσιμη που να προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής και αληθινές ευκαιρίες ανάπτυξης στους δημότες της.
«Η Βέροια κάνει σταθερά και ουσιαστικά βήματα μπροστά. Σας θέλουμε συνοδοιπόρους, εσάς τους δημότες μας»
Διασχίζοντας τη Λαϊκή αγορά της Βέροιας ο Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση» έφτασε μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού στον Κυκλικό κόμβο του Προμηθέα, ένα έργο που εντάσσεται στις βελτιώσεις κινητικότητας σε περιοχές πέριξ σχολικών συγκροτημάτων και αναβαθμίζει το τοπικό αστικό τοπίο.
«Ο Προμηθέας απολαμβάνει ένα ακόμα εμβληματικό έργο μας. Την Ολοκληρωμένη Γέφυρα Αδελφών Κούσιου, τη μεγαλύτερη αστική γέφυρα στην Ελλάδα, η οποία αναμόρφωσε την περιοχή και διασφάλισε την αξιοπιστία του Δήμου μας. Στα σχέδια μας ακολουθεί η Διαπλάτυνση της οδού Ακροπόλεως γύρω από τη γέφυρα Κούσιου από την πλευρά του Προμηθέα» είπε ο Κώστας Βοργιαζίδης.
Στις επαφές του με κόσμο της πόλης ο υποψ. Δήμαρχος υπογράμμισε τα σταθερά και ουσιαστικά βήματα της δημοτικής αρχής που φέρνουν την Βέροια μπροστά. «Όχι με λόγια, αλλά με έργα. Σας θέλουμε συνοδοιπόρους σε αυτή την πορεία. Εσάς τους δημότες μας που δείχνετε την εμπιστοσύνη σας στη συνέπεια και τη σταθερότητα» δήλωσε ο Κώστας Βοργιαζίδης στο τέλος της περιοδείας του στην Λαϊκή αγορά της πόλης.
#συνεχίζουμε_ακόμα_πιο_ψηλά
#ΔΡΑΣΗ_ΜΕ_ΓΝΩΣΗ
#ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ_ΚΩΣΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 5:17 pm


Ημαθία-Μετέφερε παράνομα από τραπεζικό λογαριασμό ημεδαπής γυναίκας, στον τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 23.205 ευρώ.

 


Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού

άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούλιο του 2023, μετέφερε

παράνομα από τραπεζικό λογαριασμό ημεδαπής γυναίκας, στον τραπεζικό του

λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 23.205 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 1:54 pm


Διακοπή νερού στην Κοινότητα Φυτειά του Δήμου Βέροιας, λόγω εργασιών καθαρισμού-συντήρησης στην Δεξαμενή Ύδρευσης.


Από τη Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας (ΔΕΥΑΒ) γίνεται γνωστό ότι, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου από την ώρα 09:00 έως 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στην Κοινότητα Φυτειά του Δήμου Βέροιας, λόγω τακτικών εργασιών καθαρισμού-συντήρησης στη Δεξαμενή Ύδρευσης της Κοινότητας.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να φροντίσουν για την συγκέντρωση των απαραίτητων ποσοτήτων νερού, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα λειψυδρίας το χρονικό διάστημα των εργασιών.
Τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης θα καταβάλλουν προσπάθειες για την ολοκλήρωση των εργασιών όσο το δυνατόν ενωρίτερα .
Η ΔΕΥΑΒ ζητεί την κατανόηση των καταναλωτών-πελατών της για την αναστάτωση που θα υποστούν.
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 1:44 pm


Προσλήψεις καθηγητών: Ανακοινώθηκαν οι κατάλογοι των αναπληρωτών, του ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού – Πότε παρουσιάζονται

 


Οι προσλήψεις 10.753 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στην Γενική Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για το διδακτικό έτος 2023-2024, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Τρίτη 10 έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023. Οι αναπληρωτές θα πληροφορηθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS τη σχολική μονάδα τοποθέτησής τους τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2023-2024 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές:

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

 • (α) 4.977 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), και
 • (β) 3.128 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Γενική Εκπαίδευση.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

 • (α) 1.278 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ),
 • (β) 1.276 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Γενική Εκπαίδευση, και
 • (γ) 91 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01 και ΤΕ16 σε Μουσικά Σχολεία για τη διδασκαλία μουσικών ειδικεύσεων.

Επιπλέον, διατέθηκαν για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, τρεις (3) προσωρινοί αναπληρωτές κλάδων ΠΕ04.01 και ΠΕ86.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Τρίτη 10 έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023.

Επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες (για τις περιπτώσεις που απαιτείται) και ανάληψης υπηρεσίας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να ανατρέξουν στην διεύθυνση www.minedu.gov.gr/anaplirotes όπου έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις 2.026 μελών ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι προσλαμβάνονται 2.026 μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ ως προσωρινοί αναπληρωτές με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου πλήρους ωραρίου για το διδακτικό έτος 2023-2024 ως εξής:

 • Στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  (ΣΜΕΑΕ) → 604
 • Στην Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη (παράλληλη) → 1.263
 • Στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) → 37
 • Στα Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) στα ΚΕΔΑΣΥ → 74
 • Στις Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ → 48

Οι προσλαμβανόμενοι/ες οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Tρίτη 10 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023.

Στην διεύθυνση www.minedu.gov.gr/anaplirotes έχουν αναρτηθεί πληροφορίες και διευκρινίσεις επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες και ανάληψης υπηρεσίας.

Το αρχείο με τα ονόματα ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 12:32 pm


Για ποια προϊόντα και υπηρεσίες μειώνεται ο ΦΠΑ από την 1η Νοεμβρίου – Όλα όσα αναφέρει η νέα τροπολογία

 


Μειώνεται από την 1η  Νοεμβρίου 2023 ο συντελεστής  ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων ή/και υπηρεσιών, όπως αυτό προκύπτει από σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για την τροπολογία στην οποία συμπληρώνονται οι διατάξεις του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Κώδικας Φ.Π.Α. – ν.2859/2000):

 • Προβλέπεται η εισαγωγή ενός επιπλέον συντελεστή Φ.Π.Α. ήτοι του συντελεστή 4% για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων ή/και υπηρεσιών.
 • Εισάγεται ειδική ρύθμιση για μείωση στο 13% των συντελεστών Φ.Π.Α. σε είδη που χρησιμοποιούνται κυρίως ή αποκλειστικά για τη γεωργία, την κτηνοτροφία ή τη δασοκομία (όπως σε γεωργικούς ελκυστήρες και ελκυστήρες δασών, γεωργικές μηχανές, συσκευές και εργαλεία, αντλίες για υγρά, κινητά σιλό, κλπ.).
 • Προβλέπεται η εφαρμογή υπερμειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. 4%  σε πράξεις παροχής υπηρεσιών βάσει συμβάσεων για εργασίες που προορίζονται αποκλειστικά για την υπέρβαση ή απομάκρυνση αρχιτεκτονικών εμποδίων που περιορίζουν την κινητικότητα ατόμων με αναπηρία, σε κτίρια δημόσια ή ιδιωτικά ή κτίρια που εξυπηρετούν δημόσιο συμφέρον.

Ποιους φορείς ή πληθυσμιακές ομάδες αφορά;

Η δυνατότητα εφαρμογής μειωμένου συντελεστή σε αγροτικά μηχανήματα και λοιπά βασικά αγροτικά είδη αφορά τους αγρότες.

Τι αναφέρει η προτεινόμενη διάταξη

Η προτεινόμενη διάταξη  του άρθρου 2  με τίτλο “Συντελεστές Φόρου Προστιθέμενης Αξίας – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 21, προσθήκη παρ. 55 στο Κεφάλαιο Α και προσθήκη παρ. 11 στο Κεφάλαιο Β του Παραρτήματος III του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας” αναφέρει τα εξής:

Στην παρ. 1 του άρθρου 21 του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α. – ν. 2859/2000, Α’ 248), α) στο δεύτερο εδάφιο διαγράφονται οι λέξεις «κατ’ εξαίρεση», β) το τρίτο εδάφιο τροποποιείται, προκειμένου να προβλεφθεί επιπλέον συντελεστής φόρου τέσσερα τοις εκατό (4%), και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Ο συντελεστής του φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.) ορίζεται σε είκοσι τέσσερα τοις εκατό (24%) στη φορολογητέα αξία.

Για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα III του παρόντος, ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε δεκατρία τοις εκατό (13%).

Για τα αγαθά και τις υπηρεσίες για τα οποία υπάρχει ειδική πρόβλεψη στο Παράρτημα III του παρόντος, ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%) και σε τέσσερα τοις εκατό (4%) κατά περίπτωση.

Ο συντελεστής Φ.Π.Α. που ορίζεται για τα αγαθά και τις υπηρεσίες του Παραρτήματος III δεν εφαρμόζεται στις ηλεκτρονικά παρεχόμενες υπηρεσίες, με την εξαίρεση εκείνων που εμπίπτουν στην παρ. 8 του Κεφαλαίου Β. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του Παραρτήματος III.».

2. Στο Κεφάλαιο Α. ΑΓΑΘΑ του Παραρτήματος III του Κώδικα Φ.Π.Α., προστίθεται παρ. 55 ως εξής:

«55. Γεωργικοί ελκυστήρες και ελκυστήρες δασών (ΔΚ ΕΧ 8701), γεωργικές μηχανές, συσκευές και εργαλεία (ΔΚ ΕΧ 8201, ΕΧ 8413, ΕΧ 8419, ΕΧ 8424, ΕΧ 8432, ΕΧ 8433, ΕΧ 8434, ΕΧ 8435, ΕΧ 8436, ΕΧ 8437), αντλίες για υγρά (ΔΚ ΕΧ 8413), αεραντλίες & αεροσυμπιεστές για δεξαμενές ψαριών (ΔΚ ΕΧ 8414), κινητά σιλό (ΔΚ ΕΧ 8716), θερμοκήπια (ΔΚ ΕΧ 9406), δεξαμενές για ιχθυοκαλλιέργειες από γυαλί (ΔΚ ΕΧ 7020), κελύφη συσσωρευτών (ΔΚ ΕΧ 8479), πλωτές κατασκευές εκτροφής ψαριών (ΔΚ ΕΧ 8907), τα οποία από τη φύση τους και τα χαρακτηριστικά τους προορίζονται κυρίως ή αποκλειστικά για τη γεωργία, την κτηνοτροφία ή τη δασοκομία. Στην κτηνοτροφία περιλαμβάνεται κάθε δραστηριότητα εκτροφής ζώων, πτηνών, εντόμων ή ψαριών. Δεξαμενές αποθήκευσης νερού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αποθήκευση νερού για την άρδευση ή τη στράγγιση ή την πυρόσβεση ή στις ιχθυοκαλλιέργειες (ΔΚ ΕΧ 3925, ΕΧ 3926, ΕΧ 6810, ΕΧ 6811, ΕΧ 7309, ΕΧ 7310, ΕΧ 7611, ΕΧ 7612). Από την παρούσα εξαιρούνται τα μέρη και τα εξαρτήματα των παραπάνω αγαθών.».

3. Στο Κεφάλαιο Β. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του Παραρτήματος III του Κώδικα Φ.Π.Α., προστίθεται παρ. 11 ως εξής:

«11. Η παροχή υπηρεσιών βάσει συμβάσεων για εργασίες που προορίζονται αποκλειστικά για την υπέρβαση ή απομάκρυνση αρχιτεκτονικών εμποδίων που περιορίζουν την κινητικότητα ατόμων με αναπηρία, σε κτίρια δημόσια ή ιδιωτικά ή κτίρια που εξυπηρετούν δημόσιο συμφέρον. Ο συντελεστής του φόρου για τις υπηρεσίες της παρούσας ορίζεται σε τέσσερα τοις εκατό (4%).».

4. Το παρόν ισχύει από την 1η Νοεμβρίου 2023.

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 12:31 pm


Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η ομιλία του υποψήφιου δήμαρχου Βεροιας Κώστα Παλουκίδη

 Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ,

πραγματοποιή

θηκε χθες βράδυ, η κεντρική προεκλογική ομιλία του συνδυασμού

ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ. Ο κόσμος υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τον υποψήφιο

δήμαρχο Βέροιας, Κώστα Παλουκίδη, διακόπτοντάς τον αρκετές φορές με το

αυθόρμητο χειροκρότημά του.

Ακολουθεί η ομιλία του.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Αγαπητοί συμπολίτες μου.

Σας ευχαριστώ για τη συγκλονιστική σας παρουσία στην αποψινή συγκέντρωση.

Μια παρουσία που μας δίνει

το μήνυμα της ελπίδας,

το μήνυμα της αισιοδοξίας,

το μήνυμα της μεγάλης νίκης και της μεγάλης ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στις εκλογές της

Κυριακής.

Απόψε, σ΄ αυτήν την αίθουσα χτυπά η καρδιά του δήμου μας.

Του τόπου που αγαπάμε.

Του τόπου που θέλουμε κάθε μέρα να γίνεται και καλύτερος.

Απόψε οι πολίτες της Βέροιας αποφάσισαν.

Μας αξίζει μια καλύτερη ζωή.

Μας αξίζει μια καλύτερη Βέροια.

Για εμάς και τα παιδιά μας.

Αγαπητοί συμπολίτες μου.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Αυτή την Κυριακή παίρνετε την τύχη στα χέρια σας.


Εσείς θα αποφασίσετε αν θα μείνει ο Δήμος στη μιζέρια, στην απραξία και τη

στασιμότητα ή θα κάνει το άλμα προς τα εμπρός.

Εσείς θα αποφασίσετε για το εάν θέλετε να συνεχιστεί το παρακμιακό

κατεστημένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής ή θα φέρετε την αλλαγή σελίδας

στο δήμος μας.

Φίλες και φίλοι

Δεν είμαστε άγνωστοι μεταξύ μας.

Ούτε γνωριζόμαστε σήμερα.

Οι πορείες, οι διαδρομές μας και οι ζωές μας

συναντώνται σήμερα εδώ,

με ένα κοινό στόχο.

Να παλέψουμε μαζί

για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Να συγκρουστούμε με νοοτροπίες και πρακτικές

που έφεραν το δήμο μας στη σημερινή μίζερη κατάσταση.

Καταθέτουμε την ψυχή μας, καθημερινά σ΄αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, με

όρεξη, μεράκι, αυθορμητισμό, θετική σκέψη, ιδέες, όραμα, σχέδιο και αισιοδοξία.

Εισπράττουμε καθημερινά από κάθε έναν από εσάς, συμπαράσταση, στήριξη,

καλά λόγια και την αγάπη σας που μας συγκινεί.

Αγαπητοί μου συμπολίτες.

Είστε ικανοποιημένοι από την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά στο

δήμο μας ;

Τι άλλαξε στην εικόνα της πόλης και του δήμου την τελευταία δεκαετία;

Είναι η πόλη μας πιο καθαρή;

Είναι πιο φιλική στον επισκέπτη και στον τουρίστα;

Τα παιδιά μας έχουν ευκαιρίες ώστε να μην ξενιτευθούν και να μείνουν στην

πόλη μας;


- Ποια ήταν τα έργα που έγιναν τις δύο θητείες που ήταν δήμαρχος ο κ.

Βοργιαζίδης;

- Μήπως η καθαριότητα έγινε καλύτερη;

- Πόσα χρόνια έχουν να πλυθούν οι κάδοι των σκουπιδιών και οι δρόμοι της

πόλης μας;

-Μήπως έγιναν δημοτικές τουαλέτες στο βήμα του Απ. Παύλου;

-Μήπως ασχολήθηκαν με την πλατεία Ωρολογίου;

-Μήπως προχώρησαν κάτι σε σχέση με το κολυμβητήριο;

-Μήπως ασχολήθηκαν με την Μπαρμπούτα,

-Μήπως ασχολήθηκαν με την Κυριώτισσα την οποία αντιθέτως απέκλεισαν με

λαμαρίνες, τούνελ και τείχη ;

-Μήπως ασχολήθηκαν με τον Τριπόταμο, τον οποίο ανακάλυψαν πριν από

λίγους μήνες;

-Μήπως ασχολήθηκαν με την πλατεία Ελιάς και το απαράδεκτο σιντριβάνι και

τους κυβόλιθους στους οποίους σκοντάφτουν καθημερινά οι συμπολίτες μας;

-Μήπως ασχολήθηκαν με τα ετοιμόρροπα κτίρια;

-Μήπως ασχολήθηκαν με τον Αλιάκμονα;

-Μήπως ασχολήθηκαν με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων;

-Μήπως ασχολήθηκαν με τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού που ο τρόπος

λειτουργίας του αποτελεί σκάνδαλο;

-Μήπως ασχολήθηκαν με την τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας;

-Μήπως ασχολήθηκαν με την ανάπτυξη των χωριών μας και τόσα άλλα.

Για να αντιληφτείτε την ανικανότητά τους, σας θυμίζω ότι μετά κόπων και

βασάνων ολοκληρώθηκε η γέφυρα Κούσιου μετά από 12 και πλέον χρόνια και με

χρήματα εξασφαλισμένα 2.000.000 ευρώ που είχαν αφήσει οι δωρητές και

μεγάλοι ευεργέτες της πόλης Αδερφοί Κούσιου. Και έχουν το θράσος να το

παρουσιάζουν στο πρόγραμμά τους ως «μεγάλο επίτευγμα».

- Παντού ανικανότητα, εγκατάλειψη και απραξία.


- Ζητάμε εδώ και καιρό να γίνει μια παιδική χαρά για παιδιά με ειδικές ανάγκες και

ο απερχόμενος δήμαρχος σφυρίζει αδιάφορα.

-Τι έκανε για το ασανσέρ στην Ελιά και τις κυλιόμενες σκάλες ώστε να

λειτουργήσουν με ασφάλεια για τους συμπολίτες και να μην κινδυνεύουν από

βανδαλισμούς;

-Τι έκανε για να δημιουργηθούν νέοι χώροι στάθμευσης;


Η απάντησή μας είναι μία και μόνο μία.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Προσπαθούν να πείσουν το βεροιώτικο λαό ότι έχουν προτάσεις,

παρουσιάζοντας το «προγραμματικό τους σχέδιο και τους άξονές του» σε

πολυτελή φυλλάδια που μοιράζουν προεκλογικά.

Δεν πείθουν όμως κανέναν με τις εκθέσεις ιδεών που συγγράφουν.

Παρουσιάζονται λες και εμφανίζονται τώρα για πρώτη φορά στα δημοτικά

πράγματα.

Λες και δεν είχαν ξαναπαρουσιάσει τους άξονές τους το 2014 και το 2018 στα

προγράμματά τους, από τα οποία ελάχιστα υλοποίησαν.

Και κατόρθωσαν δυστυχώς να πείσουν και άλλους υποψηφίους συμβούλους του

χώρου μας, να συμπορευτούν μαζί τους, λες και ο κ. Βοργιαζίδης εμφανίστηκε

τώρα για πρώτη φορά στο προσκήνιο, λες και δεν ήταν δήμαρχος δύο τετραετίες.

Αυτοί δεν ήταν υποψήφιοι στο παρελθόν με άλλους συνδυασμούς και ασκούσαν

αρνητική κριτική κατά του απερχόμενου δημάρχου;

Τι άλλαξε;

Είδαν κάποιο μεγάλο έργο που δεν είδαμε εμείς οι υπόλοιποι;

Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι ο «κουρασμένος» δήμαρχος θα βάλει μπροστά τις

μηχανές που τόσα χρόνια ήταν σβηστές;

Ο απερχόμενος δήμαρχος και η παρέα του είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι,

οι οποίοι γαντζωμένοι στις καρέκλες τους τόσα χρόνια, παλεύουν να μην

τις χάσουν, τάζοντας, διορίζοντας, χρησιμοποιώντας τις απευθείας

αναθέσεις.

Και έρχονται σήμερα σε εσάς για να ζητήσουν και πάλι την ψήφο σας.


Παρουσιάζοντας τι άραγε σαν έργο;

Απολύτως τίποτα.

Και κάντε τη σύγκριση.

Από τη μια όλοι εμείς, εσείς, οι απλοί πολίτες, που πιστεύουμε στο καινούριο,

που φέρνουμε την ελπίδα, που προσπαθούμε να αλλάξουμε την πορεία αυτού

του δήμου, και από την άλλη «οι επώνυμοι», οι προβεβλημένοι παντού, που επί

χρόνια με το μόνο που ασχολούνται είναι οι δημόσιες σχέσεις, οι απευθείας

αναθέσεις και το πώς θα επανεκλεγούν.

Από τη μια όλοι εμείς που φέρνουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο,

φέρνουμε το νέο, το άφθαρτο, το αληθινό χαμόγελο και από την άλλη το γκρίζο

και μουντό, το μίζερο και στάσιμο, το ψεύτικο προσωπείο.

Είναι τα ίδια κουρασμένα και φθαρμένα πρόσωπα, η ίδια «παρέα» που επί τόσα

χρόνια διοικεί το δήμο, με αλαζονεία και έπαρση, προσβάλλοντας τους πολίτες με

το να μην δίνουν καμία απάντηση στα ερωτήματα που τους απευθύνουμε, για να

μην δώσουν συνέχεια και έκταση σε θέματα που πλήττουν την «εικόνα» και

προκαλούν φθορά στον κ. Βοργιαζίδη.

Και τι να ισχυριστεί άλλωστε ο απερχόμενος δήμαρχος, όταν ο κάθε πολίτης

βλέπει γύρω του και ζει καθημερινά την πραγματικότητα που τον διαψεύδει για το

δήθεν «μεγάλο» έργο του.

Όταν ζει καθημερινά την ανυπαρξία και τη στασιμότητα της απερχόμενης

δημοτικής αρχής.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

δεν μας προξενεί εντύπωση η στάση του απερχόμενου δημάρχου.

Γιατί αυτός ήταν και ο τρόπος που πολιτεύθηκε όλα αυτά τα χρόνια στο δήμο.

Αδιάφορος, άχρωμος, άοσμος, χωρίς φαντασία και κανένα όραμα, «βαρύς»,

εσωστρεφής και υπερόπτης, χωρίς πολιτικά αντανακλαστικά, διεκπεραιωτής μόνο

των τελείως απαραίτητων πραγμάτων για το δήμο.

Όμως τι να περιμένουν άλλο οι πολίτες, από έναν τέτοιο «κουρασμένο»

δήμαρχο;

Σίγουρα πάντως όχι να πάει τη Βέροια «πιο ψηλά».

Ας πάει να ξεκουραστεί!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ !

Αγαπητοί μου συμπολίτες, τα ψέματα τελειώνουν.

Δεν μπορούν πλέον να παραπλανήσουν κανέναν.

Οι μάσκες τους έπεσαν.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Βάζουμε τέλος στο παρελθόν.

Όσο και αν προσπαθούν με λόγια και κινήσεις εντυπωσιασμού να κοροϊδέψουν

το βεροιώτικο λαό.

Όσο και αν προσπαθούν να εκφοβίσουν με πιέσεις και εκβιασμούς, για να

διασώσουν τις καρέκλες τους,

η αλλαγή στο δήμο έφθασε.

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Στέκομαι εδώ, απέναντί σας, και σας κοιτώ στα μάτια,

με βλέμμα καθαρό,

με καρδιά γεμάτη από αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του,

με όρεξη για προσφορά,

πάνω και πέρα από κόμματα και συμφέροντα,

και σας ζητώ να μας εμπιστευθείτε με την ψήφο σας.

Να αλλάξουμε μαζί σελίδα στο δήμο Βέροιας.

Φτάνει πια στην μιζέρια.

Φτάνει πια στην παρακμή.


ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Ποιο είναι το όραμά μας και οι προτάσεις μας;

Κατ΄ αρχάς πρέπει να φέρουμε νέο κόσμο στην πόλη μας και χρήμα.

Πως θα γίνει αυτό;

Φέρνοντας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ και ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.


Για να φέρουμε όμως τουρίστες πρέπει να εξασφαλίσουμε πάρκινγκ στα

λεωφορεία, άνετη κίνηση μέσα στην πόλη, τον ιστορικό περίπατο μέσα στην πόλη

και άλλα πολλά πράγματα.

-Προχωρούμε σε ενέργειες για την ίδρυση και λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού

Πανεπιστημίου στην Ελλάδα με έδρα την Βεργίνα.

-Αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη του ποταμού ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ που διασχίζει την

πόλη.

-Φροντίζουμε για την ανάδειξη του ποταμού ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ σε συνεργασία με

τους εμπλεκόμενους φορείς.

-Προχωρούμε στην ανάδειξη των παραδοσιακών συνοικιών της Κυριώτισσας και

της Μπαρμπούτας με ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ. Όχι στις

λαμαρίνες και τα τούνελ που εγκατέστησε η απερχόμενη δημοτική αρχή με

απευθείας αναθέσεις.

-Φροντίζουμε για την ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ, της ΠΛ. ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ με

την ανάδειξή της σε θεματική πλατεία, στην οποία θα κατασκευάσουμε το ρολόι-

και την αναμόρφωση της πλατείας ΕΛΙΑΣ

-Δρομολογούμε την κατασκευή και λειτουργία ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ. Είμαστε από

τις ελάχιστες ίσως πόλεις στην Ελλάδα, που δεν έχουμε κολυμβητήριο.

-Δημιουργούμε ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, με πράσινο, αθλητικούς χώρους,

νερά, παιδικές χαρές κλπ.

-Δημιουργούμε δημοτικό ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ για μικρά και μεσαία αεροσκάφη.

-Δημιουργούμε ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ.

-Προβάλουμε πανελλαδικά την ΒΕΡΟΙΑ ως την πόλη των νερών,

κατασκευάζουμε ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΣΕ όλα τα ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ τις ΠΛΑΤΕΙΕΣ της πόλης.

-Φροντίζουμε συστηματικά για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, την

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, με ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, τρισδιάστατες διαβάσεις -

εύκολη πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε πεζοδρόμια και υπηρεσίες.

-Αγωνιζόμαστε για την ολοκλήρωση του ΚΑΘΕΤΟΥ ΑΞΟΝΑ της ΕΓΝΑΤΙΑΣ και

τη ΣΥΝΔΕΣΗ του ΜΕ την ΒΕΡΓΙΝΑ.

-Παλεύουμε για τη ΧΑΡΑΞΗ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ το ΝΟΜΟ

ΠΙΕΡΙΑΣ και την ΚΑΤΕΡΙΝΗ.


-Αγωνιζόμαστε να φέρουμε τη Θεσσαλονίκη πιο κοντά στη Βέροια, με την

λειτουργία ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να

αναβαθμίσουμε πρώτα την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού που βρίσκεται

σε τριτοκοσμική κατάσταση.

-Ενισχύουμε τον εθελοντισμό και δημιουργούμε εθελοντικές ομάδες για το

περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό κλπ.

-Στόχος μας είναι η Διαρκής πολιτιστική κίνηση καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου

με εκδηλώσεις στη Βέροια και στα χωριά, τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, τις

Αποκριές, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο.

-Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ, δημιουργώντας τις

προϋποθέσεις για να βρίσκουν δουλειά, με την στήριξη νέων και νεοφυών

επιχειρήσεων, την στήριξη του αγροτικού τομέα, την στήριξη καινοτόμων

δράσεων και επιχειρήσεων.

Φίλες και φίλοι

Οι προτάσεις μας και το όραμά μας για ένα καλύτερο δήμο δεν σταματούν

εδώ.

Είναι πάνω και πέρα από κόμματα, συμφέροντα και σκοπιμότητες, γιατί

είναι κάτι πιο βαθή.

Είναι οι αξίες μας και τα πιστεύω μας,

είναι η αγάπη μας για τον τόπο και τους ανθρώπους του,

για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Σας καλώ να προχωρήσουμε μαζί, με ενθουσιασμό, με μεγαλύτερη

αποφασιστικότητα και αγωνιστική διάθεση, να πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό την

πρώτη Κυριακή, βάζοντας τις βάσεις για την τελική νίκη τη δεύτερη Κυριακή.

Σπίτι- σπίτι, πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά, διαδώστε το μήνυμα ελπίδας

του ΙΣΧΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ για ένα καλύτερο αύριο, κινητοποιήστε τους συγγενείς

σας, τους φίλους σας, τους γνωστούς σας, τους γείτονές σας, για την τελική μας

νίκη.

Όπλα μας είναι το πρόγραμμά μας και η αγάπη μας για τον τόπο.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για τα παιδιά μας,

ψηφίζουμε για τη ζωή μας.

Ψηφίζουμε «ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ».


Απευθύνουμε προσκλητήριο συμπαράταξης, συσπείρωσης και νίκης σε

όλους τους συμπολίτες μας, σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν, σε όποια ιδεολογία

και αν ανήκουν.

Τους θέλουμε όλους μαζί μας, για μια καλύτερη Βέροια, για έναν δήμο όπου

θα έχουν λόγο όλοι.

Καμία ψήφος χαμένη.

Κλείστε τα αυτιά σας σε ψιθύρους, πιέσεις, υποσχέσεις και απειλές απ΄

όπου και αν προέρχονται.

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί για τη νέα Βέροια με τον ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ.

Προχωρούμε μπροστά όλοι μαζί ενωμένοι για την αλλαγή σελίδας, με

δυναμισμό και όραμα.

Η νίκη μας θα είναι νίκη των πολιτών, θα είναι νίκη της Βέροιας.

Σας ευχαριστώ

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 11:47 am


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της δια βίου μάθησης, οργανώνει και υλοποιεί σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΠΟΨΗ σε όλη την επικράτεια και σε κύκλους, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ» διάρκειας 200 ωρών.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με την υποστήριξη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ΕΚΕΔΙΜ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ.
Με το συγκεκριμένο Σεμινάριο εξασφαλίζετε απευθείας συμμετοχή στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ!!!
Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση αποτελεί ερευνητικό αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΠΠ).
Οι απόφοιτοι του προγράμματος πέραν της ενίσχυσης των ικανοτήτων , δεξιοτήτων και της Εκπαιδευτικής Επάρκειας τους στην εκπαίδευση ομάδων ενηλίκων, στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους, προετοιμάζονται για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών της μη τυπικής εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΔΩ!!!
Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε :
• Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης
• Αποφοίτους όλων των εκπαιδευτικών αντικειμένων οι οποίοι θα απασχοληθούν στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων
• Εκπαιδευτές Ενηλίκων ανεξαρτήτως κλάδου και αντικειμένου
• Παιδαγωγούς, Συμβούλους Σχεδιασμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
• Εκπαιδευτές και Στελέχη Συνεχιζόμενης Κατάρτισης και Δια βίου Μάθησης
• Στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να ασχοληθούν με την Εκπαίδευση Ενηλίκων
• Εργαζόμενους σε Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς
• Σε όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους.
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης:
Η μεθοδολογία εκπαίδευσης ακολουθεί το μοντέλο της «μεικτής μάθησης» (Blended Learning) και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων 180 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης, 12 ώρες σύγχρονης εκπαίδευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν on line τηλεκπαίδευση και 8 ώρες δια ζώσης παρουσία και συμμετοχή στο διαδραστικό εργαστήριο μικροδιδασκαλίας, στο οποίο προσομοιώνονται οι διαδικασίες που ακολουθούνται στις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).
Διδακτικές ενότητες:
• Το Θεωρητικό Πλαίσιο – Οι Αρχές και οι Ομάδες Στόχοι της Εκπαίδευσης Ενηλίκων
• Διάγνωση Εκπαιδευτικών Αναγκών
• Σχεδιασμός Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων
• Αξιολόγηση Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων
• Εκπαιδευτικές Μέθοδοι και Τεχνικές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων
• Εκπαιδευτικά Μέσα και Υποδομές
• Υλοποίηση Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων
• Χρήση Καινοτόμων Εργαλείων και Σύγχρονων Τεχνολογιών στα Προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων
• Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ECVET)
• Σχεδιασμός και Υλοποίηση Μικροδιδασκαλίας
• Βασικές Ικανότητες – Φύλο και Διαπολιτισμικότητα
• Αρχές Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση Ενηλίκων
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος πατήστε ΕΔΩ
Παροχές Προγράμματος:
• Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Πειραιά
• Εγγραφή σε Μητρώο Εκπαιδευτών Δημόσιου Φορέα
• Απευθείας Συμμετοχή στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ
• Συμβουλευτική Υποστήριξη στην κατάρτιση της αίτησης -φακέλου πιστοποίησης για τις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ
• Πραγματοποίηση Μικροδιδασκαλίας στο πρότυπο της Πρακτικής Εξέτασης στον ΕΟΠΠΕΠ
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΔΩ!!!
Εγγραφές Καθημερινά…
Γραμματειακή υποστήριξη ΕΚΕΔΙΜ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγ. Αντωνίου και Καρατάσου Γωνία, Βέροια
τηλ: 2331021061 - 2331120331
κιν: 6973928402
ώρες επικοινωνίας 08:00- 21:00
site: http://ekedim-verias.gr/
FB:Εκεδιμ Βεροίας- Θεοχαρόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 10:36 am


Η πρώτη έντυπη εφημερίδα στην Ελλάδα – Εκδόθηκε το 1821 και κυκλοφόρησε μόνο τρία φύλλαΚι όμως δεν εκδόθηκε στην Αθήνα

Η Σάλπιγξ Ελληνική υπήρξε η πρώτη έντυπη εφημερίδα στην Ελλάδα. Κυκλοφόρησαν μόνο 3 φύλλα (1, 5 και 20 Αυγούστου 1821) τα οποία σώζονται στη βιβλιοθήκη της Βουλής, από δωρεά του Τιμολέοντα Φιλήμονα.

Ποιος... 

 
την εξέδωσε; Η έκδοση ανατέθηκε στον λόγιο Θεόκλητο Φαρμακίδη, ο οποίος ορίστηκε «επιστάτης και εκδότης» αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Ο Δημήτριος Υψηλάντης, όταν ήρθε από την Τεργέστη στην Ελλάδα ως Πληρεξούσιος του Αλέξανδρου Υψηλάντη, έφερε μαζί του και ένα μικρό τυπογραφείο, γνώρισε τον Ιάκωβο Τομπάζη, ο οποίος του σύστησε τον Κωνσταντίνο Τόμπρα που είχε μάθει τη δουλειά του τυπογράφου στο Παρίσι και εγκαταστάθηκε μέσα σε ένα τζαμί στην Καλαμάτα φτιάχνοντας το «Εθνικόν Τυπογραφείον». Εκεί τυπώθηκε λοιπόν και το πρώτο φύλλο της Σάλπιγγος Ελληνικής την 1η Αυγούστου 1821. Ο Θεόκλητος Φαρμακίδης ήταν έμπειρος εφημεριδογράφος καθώς είχε συμμετάσχει και στην έκδοση του περιοδικού Ερμής ο Λόγιος, στη Βιέννη οπότε ήταν εκείνος που επιμελήθηκε την έκδοση.

Η πρώτη εφημερίδα στην Αθήνα

Το 1822 εκδίδεται στη Στερεά Ελλάδα η χειρόγραφη εφημερίδα “Αιτωλική” ενώ το 1824 ο Ελβετός φιλέλληνας Ιάκωβος Μάγερ εκδίδει την εφημερίδα “Ελληνικά Χρονικά” στο Μεσολόγγι.

Η πρώτη εφημερίδα στην Αθήνα ήταν η “Εφημερίς των Αθηνών” που εκδόθηκε το 1824 από το Γεώργιο Ψύλλα και η οποία γράφεται στη δημοτική και δημοσιεύει σειρά κειμένων για την πνευματική δραστηριότητα της εποχής. Το 1825 εκδίδεται στο Ναύπλιο με διευθυντή τον Θεόκλητο Φαρμακίδη η “Γενική Εφημερίς της Ελλάδας”, που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε “Εφημερίς της Κυβερνήσεως” και εκδίδεται μέχρι σήμερα.

Γιατί η Σάλπιγξ έβγαλε μόνο τρία φύλλα;

Ο Δημήτριος Υψηλάντης θεωρούσε ότι η Σάλπιγξ Ελληνική όφειλε να εξυπηρετεί αποκλειστικά το συμφέρον του Αγώνα και ότι θα έπρεπε να ελέγχει και να κατευθύνει ο ίδιος το περιεχόμενό της, έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι εκάστοτε στρατιωτικές και πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο Θεόκλητος Φαρμακίδης, υποστηρίζοντας την αρχή της ελευθεροτυπίας, αντέδρασε στην προσπάθεια του Υψηλάντη να υποβάλει την εφημερίδα σε λογοκρισία. Έτσι, ο Φαρμακίδης αρνήθηκε να συνεχίσει την έκδοση

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 9:11 am


Πρωτοφανής κλοπή 37 τόνων ελαιολάδουΣε καταγγελία για την εξαφάνιση 37 τόνων λαδιού προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιουργίας... 

 
στον Πολύγυρο, στη Χαλκιδική, το πρωί της Τρίτης 3 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα δεδομένα της Ελλάδας, αφού όπως αναφέρεται στην καταγγελία, άγνωστοι εισέβαλαν στον συνεταιρισμό Ελαιουργίας και άρπαξαν όσο περισσότερο λάδι μπορούσαν.
Την ώρα που η τιμή του ελαιολάδου έχει φτάσει στα ύψη, επιτήδειοι βρήκαν τρόπο να αποσπάσουν μια ποσότητα – μαμούθ από την αποθήκες του συνεταιρισμού.

Η καταγγελλόμενη κλοπή, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού Ελαιουργίας Πολυγύρου, πραγματοποιήθηκε στους χώρους που στεγάζεται το απόθεμα του Συνεταιρισμού, όπως και των μελών του.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν άδειους τους πάτους των βαρελιών, καθώς η φερόμενη κλοπή αφορά σχεδόν 37 τόνους ελαιόλαδου, με τη ζημιά να ξεπερνά τις 370.000 ευρώ.

Η κλοπή φέρεται να πραγματοποιήθηκε από τον χώρο που φυλάσσουν οι παραγωγοί το λάδι τους. Τα μέλη του Συνεταιρισμού προχώρησαν σε μήνυση, ενώ αργά το μεσημέρι της Τρίτης, άτομα από το Διοικητικό Συμβούλιο του κλήθηκαν να καταθέσουν στην αστυνομία για το περιστατικό, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες. Κάλεσαν, μάλιστα, την ΕΛΑΣ να εξετάσει τις κάμερες της περιοχής.

Το τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ως προς την υπόθεση και τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η φερόμενη κλοπή. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος που αφαιρέθηκαν οι τόνοι λαδιού 

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 9:08 am


Ξέφυγαν οι τιμές των λαχανικών – «Αγγίζουν» τα τρία ευρώ το κιλό οι ντομάτεςΠόσο κοστίζει πια το ένα μαρούλι
 
Ραγδαία είναι η αύξηση που παρατηρείται στις τιμές πολλών οπωροκηπευτικών προϊόντων, ειδικότερα μετά και τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες που προξένησαν τεράστιες ζημιές στην παραγωγή, ειδικά στον θεσσαλικό κάμπο.

 
Η τιμή της ντομάτας έχει φτάσει ακόμα και στα 2,80 ευρώ το κιλό σε ράφια των σούπερ μάρκετ.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (4/10) σε σχετικό της ρεπορτάζ η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» εκπρόσωποι της αγοράς αναφέρουν ότι ναι μεν η φετινή παραγωγή είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι λόγω των καιρικών συνθηκών, ωστόσο δεν δικαιολογούνται τόσο μεγάλες ανατιμήσεις, και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, καταγγέλλοντας κερδοσκοπικά παιχνίδια.
«Κοκκίνησε» η τιμή της ντομάτας

Ντομάτες ελληνικές (κιλό) – ΠΗΓΗ: ΟΚΑΑ

Πριν την κακοκαιρία Daniel (4/9/2023)
 • Χονδρική τιμή: 0,90 ευρώ
 • Λιανική τιμή: 1,70 ευρώ – 1,80 ευρώ & 2,20 ευρώ μανάβικα

Στις 2/10/2023

 • Χονδρική τιμή: 1,20 ευρώ
 • Λιανική τιμή: 2,12 ευρώ – 2,70 ευρώ (σούπερ μάρκετ και λαϊκή αγορά)
  *Έως 3 ευρώ σε μανάβικα της γειτονιάς
  *Βόρεια – Νότια προάστια: πάνω από 3 ευρώ

Οι πληθωριστικές πιέσεις που δέχεται η ντομάτα

Α)Μειωμένη η εγχώρια παραγωγή (κλιματικές συνθήκες – έλλειψη εργατών)

Β)Αυξημένη η ζήτηση

*Θεσσαλικός κάμπος – κηπευτικά: παράγει το 7% της εγχώριας παραγωγής

Το «παράδοξο» του μαρουλιού Μαρούλι (τεμάχιο)

Από το χωράφι φεύγει 0,25 ευρώ – 0,30 ευρώ -> καταναλωτής το αγοράζει 1 ευρώ (*έως 1,20 ευρώ στα μανάβικα)

«Άλμα» στις τιμές των λαχανικών μέσα σε έναν χρόνο (σε μανάβικο της γειτονιάς)
Οκτ. 2022 Οκτ. 2023

Λεμόνια (κιλό)

 • εισαγωγής Αργεντινής: 2 ευρώ 2,60 ευρώ
 • ελληνικά 1,70 ευρώ 2,20 ευρώ
 • Αγγουράκια (κιλό): 2,20 -2,40 ευρώ 2,95 ευρώ
 • Μπρόκολο (κιλό): 3,20 ευρώ 3, 90 ευρώ
 • Κολοκύθι ανθού (κιλό): 2,50-2,80 ευρώ έως 4 ευρώ

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 9:07 am


Δήμοι: Ποιες αλλαγές έρχονται με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ


Σήμερα αποφασίζει η Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης των ΟΤΑ ( δήμων). Με τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου  «θα βελτιωθεί το μοντέλο οργάνωσης και διακυβέρνησης των ΟΤΑ», «θα δημιουργηθούν αποτελεσματικότερες οργανωτικές και διοικητικές δομές» και «θα είναι αποτελεσματικότερη και διαφανέστερη η διαχείριση των πόρων και του προσωπικού», όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση

Με το σχέδιο νόμου καταργούνται νομοθετικές ρυθμίσεις που είχαν εισαχθεί ειδικά για τη μεταβατική αυτοδιοικητική περίοδο 2019- 2023, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής, προβλήματα που δεν επέτρεπαν επίτευξη πλειοψηφιών ικανών για να διοικήσουν.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2023 | 9:50 pm


Δυναμική παρουσία και αποδοχή του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» του Κώστα Βοργιαζίδη – Περιοδεία σε Π. Λυκογιάννη και Ν. Νικομήδεια

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη νίκη στις 8 Οκτωβρίου ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης συνεχίζει να συνομιλεί με δημότες, παρουσιάζοντας το όραμα και το σχέδιο για το αύριο της Βέροιας και των χωριών του Δήμου.
Επόμενος σταθμός των περιοδειών του Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση», το απόγευμα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, ήταν η Π. Λυκογιάννη και η Ν. Νικομήδεια. Ο Κώστας Βοργιαζίδης έγινε δεκτός από δημότες που άκουσαν με προσοχή τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού και κατέθεσαν τις απόψεις τους στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου.
«Η αύξηση του προϋπολογισμού άνω του 50% σε μία μόλις τετραετία, ο τετραπλασιασμός των προβλεπόμενων έργων και η μείωση των δανειακών υποχρεώσεων αποτελεί την επιβράβευση της πολιτικής μας συνέπειας μεταξύ λόγου και έργου» σημείωσε ο Κώστας Βοργιαζίδης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα για την ύπαιθρο και τα χωριά και τις προοπτικές ανάπτυξής τους.
«Μέχρι σήμερα σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε και δρομολογήσαμε μια σειρά έργων και πρωτοβουλιών συνολικού προϋπολογισμού 4,9 εκατ.€ που περιλάμβαναν κυρίως έργα αγροτικής οδοποιίας και αρδευτικά δίκτυα, μεταξύ αυτών και της αγροτικής οδοποιίας Μακροχωρίου και Ν. Νικομήδειας. Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αγροτικών οδών αποτελεί στόχο της Δημοτικής αρχής για την επόμενη πενταετία ως έμπρακτη στήριξη στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας» είπε ο υποψ. Δήμαρχος.
Ο Κώστας Βοργιαζίδης υπογράμμισε ένα από τα κορυφαία έργα, αυτό της Κατασκευής εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης σε Ν. Νικομήδεια και Π. Λυκογιάννη και τη σύνδεσή τους με την Ε.Ε.Λ. Βέροιας, ύψους 2,6 εκατ. ευρώ.
«Ένα έργο πνοής που αλλάζει την ποιότητα ζωής και διασφαλίζει την υγεία των δημοτών και την προστασία του περιβάλλοντος, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης» δήλωσε ο Κώστας Βοργιαζίδης.
Οι έως τώρα παρεμβάσεις και οι μελλοντικές στοχεύσεις του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» για την επόμενη πενταετία, σε υποδομές σχετικές με την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό περιλαμβάνουν:
• Τη Συντήρηση – Επισκευή – Αναβάθμιση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Νικομήδεια με παράλληλη δημιουργία εκθετηρίου τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που βρήκε ανταπόκριση από τη Δημοτική αρχή.
• Την Προμήθεια και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων σε αντικατάσταση, το γηπέδου ποδοσφαίρου Ν. Λυκογιάννης
• Την Προμήθεια σε αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων του Δημοτικού Σχολείου Ν.Νικομήδειας.
#συνεχίζουμε_ακόμα_πιο_ψηλά
#ΔΡΑΣΗ_ΜΕ_ΓΝΩΣΗ
#ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ_ΚΩΣΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2023 | 9:05 pm


ΟΠΕΚΑ: Την Παρασκευή αρχίζει η αναδιανομή αδιάθετων βιβλίων – Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα ποσά

 


Την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023 θα αρχίσει η αναδιανομή των αδιάθετων βιβλίων του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων για το 2023, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Η αναδιανομή των βιβλίων θα γίνει από τον ΟΠΕΚΑ. Όπως επισημαίνεται, θα ακολουθείται σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα συμβεβλημένα, με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, σε όσους δικαιούχους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και δεν κληρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων δικαιούχων που δεν παρέλαβαν τα βιβλία τους έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την παραλαβή των δωρεάν βιβλίων

Για την παραλαβή των δωρεάν βιβλίων, οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

 •  Απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του ιδίου του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του:

α) Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και

β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

 •  Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αδυνατεί να παραλάβει αυτοπροσώπως τα βιβλία, η παραλαβή μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο, το οποίο πρέπει να διαθέτει, εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, και εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου από οποιαδήποτε δημόσια αρχή.
 • Επιτρέπεται μόνον η επιλογή βιβλίων και όχι άλλων ειδών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και χρήσιμες πληροφορίες και για τον κατάλογο των συμβεβλημένων, με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, βιβλιοπωλεία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (Αγροτική Εστία – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες http://apps.opekaservices.gr/agrotiki_estia/bibliopoleia_list/bibliopoleia.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2023 | 6:37 pm


(VIDEO) Το αποτύπωμα του Κώστα Καλαϊτζίδη στην Ημαθία των έργων και της ανάπτυξη

Όταν λέμε ότι δίνουμε λύσεις στα προβλήματα της Ημαθίας εννοούμε λύσεις στην πράξη, όχι θεωρητικές και στα λόγια, αλλά λύσεις ουσιαστικές και χειροπιαστές. Αυτό αποδεικνύεται από το έργο μας παντού.


Βάλαμε την Ημαθία στα πρωτοσέλιδα για καλές ειδήσεις που είναι αντάξιες του τόπου και των ανθρώπων του, για τα σπουδαία έργα που χρηματοδοτήσαμε και έγιναν πανελλήνια είδηση, έργα για τα οποία μας έδωσε συγχαρητήρια ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.


Στηρίξαμε έμπρακτα την τοπική κοινωνία στην κρίση, με αποζημιώσεις στους πληγέντες της αγοράς, με δράσεις υποστήριξης προς ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.

Δώσαμε αξία και συνέχεια στο έργο των προηγούμενων Νομαρχών της Ημαθίας, είτε ολοκληρώνοντας έργα που ξεκίνησαν να σχεδιάζονται πριν από τη θητεία μας, αλλά είχαν μείνει στάσιμα, είτε προσθέτοντας ακόμη περισσότερα σε δράσεις που μπορούσαν να εξελιχθούν.

Υλοποιήσαμε μικρά και μεγάλα έργα μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας χρηματοδοτήσεις Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Έργα – ορόσημα για τον τόπο αλλά και έργα χρήσιμα για την καθημερινότητα των πολιτών.

Το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι ότι έχουμε αναπτύξει μια ειλικρινή σχέση συνεργασίας με τους πολίτες της Ημαθίας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Το γραφείο και το τηλέφωνό μου είναι πάντα ανοικτά για όλους.

Εμείς, λοιπόν, αποδείξαμε ότι μπορούμε! Κι αυτό είναι το αποτύπωμα που αφήνουμε για την Ημαθία. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και η βάση μας για τη συνέχεια, για να συνεχίσουμε ΜΑΖΙ, κάνοντας την Ημαθία ακόμη πιο δυνατή.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2023 | 6:18 pm


Βοργιαζίδης:«Άξονας 7ος: Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη»

Το Πρόγραμμα του Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη για την επόμενη πενταετία (2024-2028)
Η καθημερινότητα είναι το στοίχημα και ίσως το δυσκολότερο θέμα που έχει να αντιμετωπίσει κάθε Δημοτική Αρχή. Και παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος, αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για μια πιο φιλική και ανθρώπινη πόλη. Στην κατεύθυνση αυτή, φροντίζουμε την καθαριότητα και το δημόσιο χώρο της πόλης και των χωριών μας με έργα και δράσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.
Τι πετύχαμε μέχρι σήμερα:
Προχωρήσαμε στη σύνταξη Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων
Ανακατασκευάσαμε, αναβαθμίσαμε και πιστοποιήσαμε σχεδόν το σύνολο των παιδικών χαρών
Αναβαθμίσαμε το δημόσιο χώρο με παρεμβάσεις σε πάρκα και χώρους πρασίνου με φυτεύσεις, τοποθέτηση καθιστικών και οργάνων άθλησης
Προχωρήσαμε σε απαλλοτριώσεις για την απόκτηση και διαμόρφωση νέων ελεύθερων κοινωφελών χώρων στην πόλη της Βέροιας
Λειτουργήσαμε συνεργείο επισκευής και συντήρησης κάδων απορριμμάτων και μεριμνήσαμε για την πλύση-απολύμανση των κάδων με τη λειτουργία καδοπλυντηρίου
Εφαρμόσαμε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε συνεργασία με τοπικές περιβαλλοντικές ομάδες
Εκδώσαμε δεκάδες στοχευμένα δελτία τύπου για την ενημέρωση των πολιτών γύρω από την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων με στόχο τη διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη
Διοργανώσαμε πολλές εθελοντικές και ενημερωτικές δράσεις («Η ώρα της Γης», «Χάρισε ένα δώρο στον άγνωστο φίλο σου» κτλ.) στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης του κοινού ως προς τη διαχείριση των αποβλήτων και τη διατήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστούς χώρους
Εκπονούμε μελέτη για τη χωροθέτηση και ίδρυση νέου κοιμητηρίου Βέροιας στο αγρόκτημα Πατρίδας και προχωρούμε με τις σχετικές διαδικασίες αδειοδότησης
Επισκευάσαμε και συντηρήσαμε τους παλιούς και κατασκευάσαμε νέους κλωβούς φιλοξενίας στο καταφύγιο ζώων συντροφιάς
Και προχωράμε:
Καθαριότητα- Ανακύκλωση
• Ίδρυση γραφείου ανακύκλωσης – κυκλικής οικονομίας
• Δημιουργία Κέντρου Συλλογής - Αποθήκευσης – Προετοιμασίας για Διάθεση Ανακυκλώσιμων Αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων και των Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.), υπολειμμάτων ξύλου και Χρησιμοποιημένων ελαστικών οχημάτων
• Ολοκλήρωση Κεντρικού Πράσινου Σημείου στη Βέροια
• Δημιουργία Μικρών Πράσινων Σημείων στις Δημοτικές Ενότητες Αποστόλου Παύλου, Βεργίνας, Δοβρά, και Μακεδονίδος
• Δημιουργία Δικτύου Γωνιών Ανακύκλωσης για χωριστή συλλογή 4 ρευμάτων στην ανακύκλωση (χαρτί, γυαλί, μέταλλο, πλαστικό),
• Δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ) - Στην πόλη της Βέροιας θα δημιουργηθεί σημείο όπου θα γίνεται συλλογή και επαναχρησιμοποίηση ειδών καθημερινής χρήσης (έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ιματισμού και υπόδησης, παιχνίδια, σκεύη, κλπ)
• Δημιουργία Πάρκου Ανακύκλωσης – Κυκλικής Οικονομίας που θα περιλαμβάνει αίθουσα προβολής και εκπαίδευσης, με διαδραστικά παιχνίδια με βιωματικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, ώστε να γίνουν κατανοητά τα οφέλη της ανακύκλωσης. Θα απευθύνεται σε σχολεία και δημότες με στόχο της ενίσχυση της ενασχόλησης με την ανακύκλωση, την διαλογή των υλικών στο σπίτι και την διάκριση των τεσσάρων ρευμάτων, με μελλοντικό στόχο την κοινωνία μηδενικών αποβλήτων (zero waste)
Αναβάθμιση Δημόσιου Χώρου
• Αναβάθμιση και συνέχιση διαδικασίας αδειοδότησης υφιστάμενων παιδικών χαρών με την προσθήκη οργάνων ΑΜΕΑ
• Ολοκλήρωση πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων Δήμου Βέροιας», η οποία αφορά στην αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων στους οικισμούς Μακροχωρίου, Αγίου Γεωργίου και Διαβατού, όπου θα τοποθετηθούν, μεταξύ άλλων, και όργανα υπαίθριας άσκησης ενηλίκων και επίσης στη διαμόρφωση του πρώτου πολυχώρου υπαίθριας άσκησης ΑΜΕΑ (ενηλίκων και ανηλίκων) στη Βέροια
• Τοποθέτηση «Οργάνων για όλους» στην πλειονότητα των παιδικών χαρών
• Δημιουργία νέων Παιδικών χαρών όπου απαιτείται
Κοιμητήρια
• Επικαιροποίηση κανονισμού λειτουργίας Κοιμητηρίων σύμφωνα με τα νέα δεδομένα
• Νέα Κοιμητήρια - Συνέχιση και ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων μελετών και διαδικασιών αδειοδότησης των νέων κοιμητηρίων, μετά τη λήψη γνωμοδοτήσεων από τους αρμόδιους φορείς.
Δράσεις Πολιτισμού
Η Βέροια βρίσκεται εδώ και χρόνια στην πρωτοπορία των επαρχιακών πόλεων στο πεδίο του πολιτισμού. Συνεχίζοντας την παράδοση αυτή και παρά τους περιορισμούς που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια σήμερα η διαρκής προσπάθεια μας να διευρύνουμε τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Βέροιας καρποφορεί. Ήδη από το τρέχων έτος έχουμε εντάξει στο σχεδιασμό μας νέες δράσεις και φεστιβάλ που στοχεύουν στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της πόλης μας όπως:
• Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού με δραστηριότητες για τα παιδιά και όλη την οικογένεια
• Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου
• Φεστιβάλ Γεύσεων «Street Food Festival» που θα περιλαμβάνει ένα γευστικό διήμερο με διαφορετικές κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο και μουσική από μπάντες, μαζί με DJs της πόλης
• Φεστιβάλ «Street Art Festival» που θα περιλαμβάνει διάφορα είδη μουσικής, street art, street dance, actions sport και πολλά ακόμη. Με ειδικά διαμορφωμένες πιστοποιημένες πίστες για τα actions sports bmx, skateboard και parkour. Ειδικά κατασκευασμένες επιφάνειες για την δημιουργία graffiti, με καλεσμένους καλλιτέχνες του είδους από όλο τον κόσμο.
• Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Βέροιας με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών που θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τα ντοκιμαντέρ τους στο κοινό και τους επισκέπτες της πόλης
• Φεστιβάλ Μουσικών Πανεπιστημίων Ελλάδας με τη συμμετοχή τμημάτων ανώτερης και ανώτατης μουσικής εκπαίδευσης της χώρας και τοπικών ωδείων
• Δημιουργία «εικαστικών τοίχων» σε συνεργασία με τοπικούς καλλιτέχνες (street artists) για την κάλυψη δημόσιων τοίχων από μπετόν με καλαίσθητες καλλιτεχνικές δημιουργίες
Παιδεία
• Συνέχιση των επιτυχημένων θεσμών Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων και Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων
• Συμμετοχή στα χρηματοδοτούμενα από την EE προγράμματα Erasmus Plus για την υποδοχή στη Βέροια μικρών ομάδων παιδιών από 7-10 χώρες της Ευρώπης μέσω προγραμμάτων αθλητικού-ορειβατικού-αρχαιολογικού-μουσικού-ιστορικού-
βυζαντινού ενδιαφέροντος
#συνεχίζουμε_ακόμα_πιο_ψηλά

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2023 | 6:14 pm


Ποια είναι η Τζωρτζίνα Αθανασίου υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό Τζιτζικώστα

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1976 και είχα την χαρά να μεγαλώσω παντού. Με πατέρα στρατιωτικό είχα την ευκαιρία να ζήσω σε πόλεις της Ελλάδας όπως η Θεσσαλονίκη, η Νάουσα, η Αθήνα, η Βέροια, το Σουφλί, ο Βόλος μα και του εξωτερικού, όπως οι Βρυξέλλες και το Παρίσι. Στο Παρίσι ολοκλήρωσα την φοίτηση στο λύκειο και στην συνέχεια, συμμετέχοντας στις εξετάσεις του Baccalaureat έγινα δεκτή στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Paris IV όπου σπούδασα Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία.

Στο ίδιο Πανεπιστήμιο, το 1999, απέκτησα τον πρώτο μεταπτυχιακό τίτλο στη Συγκριτική Γραμματολογία, ενώ στο Πανεπιστήμιο της Mons απέκτησα το δεύτερο
μεταπτυχιακό στη Μετάφραση.

Το 2004 ολοκλήρωσα την διδακτορική μου διατριβή και αναγορεύτηκα Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Paris IV στην Γλωσσολογία με ειδίκευση στην Σημειωτική.

Το 2018 απέκτησα τον τρίτο μεταπτυχιακό τίτλο, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Δημόσια Διοίκηση, εκπονώντας το Στρατηγικό Αναπτυξιακό
Σχέδιο του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας 2019-2023
(https:/dspace.lib.uom.gr/bitstream/2159/22886/1/AthanasiouGeorgiaMsc2019.pdf )

Στο πλαίσιο των Ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων μου, έχω συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια, μεταξύ άλλων και του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου με παρουσίαση εργασιών, και με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ συμμετείχα σε πλήθος επιμορφωτικών προγραμμάτων από τα οποία ξεχωρίζω το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπό την ευθύνη του καθηγητή Ηλία Κουσκουβέλη που άπτεται της Διοίκησης, της διαχείρισης κρίσεων και τις διαπραγματεύσεις.

Έχω την τιμή να είμαι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού, καθώς και Γενική Γραμματέας της Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Κυριακίδης». Είμαι μέλος της Εταιρίας Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών για την Unesco, μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας, των Φίλων του Νοσοκομείου Νάουσας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παράρτημα Ναούσης, της
Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Βέροιας, του δημιουργικού εργαστηρίου "Υφάδι" και του πολιτιστικού Σωματείου «Αίρεσις».

Άρθρα μου έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο στα «Μακεδονικά Νέα» και στην ηλεκτρονική εφημερίδα faretra.gr.

Ζω στην Νάουσα, είμαι παντρεμένη με τον δικηγόρο Σταύρο Βαλσαμίδη, έχουμε δύο παιδιά 15 και 17χρονών. Εργάζομαι στο Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπηρετώντας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ημαθίας με έδρα την Βέροια.

Καταθέτοντας την υποψηφιότητα μου για Περιφερειακός Σύμβουλος ευελπιστώ να κερδίσω την εμπιστοσύνη σας ώστε να εργαστώ με σκοπό η #Ημαθία να αποτελέσει υπόδειγμα Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Ενότητας στην οποία κάποιος θα
επιδιώκει να ζει.

#tzitzi2023
#allileggii
#empistosini
#Τζωρτζίνα
#tzitzi_tzo

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2023 | 5:32 pm


Νάουσα: Μεγάλη συγκέντρωση γυναικών για την υποστήριξη του Κώστα Καλαϊτζίδη


 Νάουσα: Μεγάλη συγκέντρωση γυναικών για την υποστήριξη του Κώστα Καλαϊτζίδη


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των γυναικών της Νάουσας στην πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη και εκ νέου υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου, Κώστα Καλαϊτζίδη, όπου το απόγευμα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου από το ασφυκτικά γεμάτο καφέ «Dellagio» έστειλαν το πιο ισχυρό μήνυμα στήριξης και εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Κώστα Καλαϊτζίδη και το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα.

 

Γυναίκες κάθε ηλικίας από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, γυναίκες του εθελοντισμού και της προσφοράς, γυναίκες εργαζόμενες και νοικοκυρές, γυναίκες που αγωνιούν για το «αύριο» του τόπου βρέθηκαν εκεί με το μήνυμα του Κώστα Καλαϊτζίδη να ενώνει τις κοινές αγωνίες και ελπίδες τους.  

 

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης, ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε τις παραβρισκόμενες για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν, τονίζοντας πως γι’ αυτήν την εμπιστοσύνη που εκφράζουν έμπρακτα στο πρόσωπό του, δε θα τις απογοητεύσει ποτέ. Κατά την ομιλία του, επίσης αναφέρθηκε στις νέες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών αλλά και για τις δράσεις πρόληψης για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας που πλήττει όλες τις σύγχρονες κοινωνίες.

 

Παρουσίασε, παράλληλα, τα σημαντικότερα έργα που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αντιπεριφερειάρχης στην Ημαθία και μίλησε εν συντομία για τους στόχους και τα έργα που σχεδιάζονται για την επόμενη πενταετία και αποσκοπούν στην ανάπτυξη του τόπου και την ευημερία του πολίτη σε κάθε γωνιά του νομού.

 

Η ενασχόληση με τα κοινά, όπως σημείωσε, «είναι ένας δρόμος δύσκολος, που πρέπει να σε κάνει να κοιτάς μπροστά, να υπηρετείς με συνέπεια και ήθος το σκοπό σου, για να δικαιώνεις διαρκώς όλους εκείνους που σ’ εμπιστεύτηκαν». «Το δικό μου στοίχημα», υπογράμμισε, «είναι να καταφέρω να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου, μέσα από μια αξιοπρεπή και έντιμη παρουσία,


χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς στρογγυλέματα
» ενώ πρόσθεσε πως «επέλεξα την ενασχόληση με τα κοινά μόνο από αγάπη και προσφορά για τον τόπο μου χωρίς δεύτερες σκέψεις γιατί πολιτική για εμένα είναι να λες λίγα και να κάνεις πολλά. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, εάν οι πολίτες της Ημαθίας μ’ εμπιστευτούν με τη ψήφο τους και μου δώσουν ξανά την πρωτιά». Κλείνοντας, τις ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά για τη συγκινητική παρουσία τους, δηλώνοντας πως θα βρίσκετε και ο ίδιος πάντα στο πλευρό τους. 

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2023 | 1:16 pm


Εκλογικές αποζημιώσεις έως και 3.500 ευρώ για τις Αυτοδιοικητικές – Πώς διαμορφώνονται τα ποσά

 


Από 230 έως και 3.500 ευρώ διαμορφώνεται η εκλογική αποζημίωση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και τις επαναληπτικές της 15ης Οκτωβρίου, σε Περιφέρειες και Δήμους: Τα ποσά καθορίστηκαν με κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και αφορούν τα ειδικά εκλογικά συνεργεία που θα απασχοληθούν κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Δήμων καθορίζεται στο ποσό των 230  ευρώ ανά υπάλληλο και των Περιφερειών/Περιφερειακών Ενοτήτων, καθορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ, ανά υπάλληλο, υπάρχουν όμως και κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων που λαμβάνουν διαφορετικά ποσά.

Ποιοι υπάλληλοι είναι δικαιούχοι των αποζημιώσεων

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση η  ειδική εκλογική αποζημίωση των κατηγοριών των υπαλλήλων που αναφέρονται στην υπ’ αρ. 82203/ 29.9.2023 κοινή απόφαση καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €) ανά υπάλληλο, με την επιφύλαξη των επομένων εδαφίων:

α) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας  – Θράκης) καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200 €), ανά υπάλληλο.

β) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης καθορίζεται στο ποσό των πεντακοσίων εξήντα ευρώ (560 €), ανά υπάλληλο.

γ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των απασχολουμένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα Γραφεία του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στους τομείς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), ανά υπάλληλο,

και η ειδική εκλογική αποζημίωση των απασχολουμένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στον τομέα Μακεδονίας – Θράκης καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200 €), ανά υπάλληλο.

δ) i. Η ειδική εκλογική αποζημίωση για την Επίτροπο καθώς και για τους υπαλλήλους της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), ανά υπάλληλο, και η ειδική εκλογική αποζημίωση για τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Επιτρόπου Υπουργείου Εσωτερικών «Τομέα Μακεδονίας – Θράκης» και «Τομέα Παιδείας» καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200 €), ανά υπάλληλο.

Μεσότιτλος: Ποιοι θα λάβουν ποσά που διαμορφώνονται στα 3.500 ευρώ

Για τη Γενική Συντονίστρια «Αττική II» (της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη) η ειδική εκλογική αποζημίωση καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500 €) και για τη Γενική Συντονίστρια Ελέγχου Κεντρικής Μακεδονίας (της Υπηρεσίας Επιτρόπου Υπουργείου Εσωτερικών ‘’Τομέα Μακεδονίας-Θράκης’’ και ‘’Τομέα Παιδείας’’) η ειδική εκλογική αποζημίωση καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500 €).

ε) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του e-Ε.Φ.Κ.Α. (τ. Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.) καθορίζεται στο ποσό των τετρακοσίων ευρώ (400 €), ανά υπάλληλο.

στ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθορίζεται στο ποσό των τριακοσίων εβδομήντα ευρώ (370 €), ανά υπάλληλο.

ζ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Περιφερειών/Περιφερειακών Ενοτήτων, καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), ανά υπάλληλο.

η) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Δήμων καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων τριάντα ευρώ (230 €), ανά υπάλληλο.

θ) Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέα Εσωτερικών) που υπηρετούν ή απασχολούνται στις Διευθύνσεις Διοικητικής Υποστήριξης έως εβδομήντα (70) άτομα, Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης έως είκοσι τρία (23) άτομα, Προμηθειών και Υποδομών έως τριάντα τρία (33) άτομα, Εκλογών έως σαράντα επτά (47) άτομα, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έως πενήντα δύο (52) άτομα, Οργάνωσης και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης έως τριάντα επτά (37) άτομα, Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης έως τριάντα (30) άτομα, συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων Γενικών Διευθυντών, στις λοιπές Διευθύνσεις και μονάδες του Υπουργείου Εσωτερικών έως τριάντα (30) άτομα, καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500 €), ανά άτομο, λόγω της ιδιαιτέρως βεβαρημένης εργασίας που επιτελούν κατά την προπαρασκευαστική περίοδο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και των επαναληπτικών τους της 15ης Οκτωβρίου 2023, καθώς και για τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2023 | 1:14 pm


Νομός Ημαθίας - Ειδήσεις και Νέα

Η τρίτη ηλικία - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Η τρίτη ηλικία  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 6:10 am


Η Ημαθία πάει στην ΔΕΘ - Pliroforiodotis.gr

Η Ημαθία πάει στην ΔΕΘ  Pliroforiodotis.gr

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2023 | 3:44 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Ημαθίας