Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Ημαθίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος λόγω της συντριβής του ΦάντομΜε εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός...  

 
που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε:

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα.

H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας»

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 8:46 pm


Επίδομα παιδιού και γέννησης: Πότε θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα για τους δικαιούχους
Όλες οι πληροφορίες
 
Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε επίσημα την πληρωμή του επιδόματος παιδιού 2023 στους δικαιούχους, αλλά και του επιδόματος γέννησης.

Η...  

 
καταβολή θα γίνει σε 19.283 δικαιούχους και αφορά συνολικό ποσό 14.461.099 ευρώ.

Η επίσημη ημέρα πληρωμής είναι η τελευταία εργάσιμη του μήνα, δηλαδή η Τρίτη 31/1. Ωστόσο, τα λεφτά για το επίδομα θα μπουν νωρίτερα, από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, ανάλογα με την τράπεζα που είναι ο λογαριασμός του δικαιούχου.

Την ίδια ημέρα θα καταβληθεί και το επίδομα γέννησης σε 11.634 δικαιούχους και αφορά συνολικό ποσό 11.671.000 ευρώ

Ποια επιδόματα πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΑ

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, ως είθισται άλλωστε, θα καταβληθούν τα εξής επιδόματα στους δικαιούχους:

Επίδομα Στέγασης, δικαιούχοι 270.148 – 32.571.990 ευρώ
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, δικαιούχοι 218.136 – 46.370.002 ευρώ
Αναπηρικά, δικαιούχοι 176.754 – 79.025.894 ευρώ
Στεγαστική Συνδρομή, δικαιούχοι 767 – 241.575 ευρώ
Επίδομα Ομογενών, δικαιούχοι 5.935 -209.399 ευρώ
Ανασφ. Υπερ. Σύνταξη, ν. 1296/1982 , δικαιούχοι 16.708 – 6.125.379 ευρώ
Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων, δικαιούχοι 18.632 -6.162.117 ευρώ
Έξοδα κηδείας, δικαιούχοι 104 -82.353 ευρώ
Επίδομα Γέννησης, δικαιούχοι 11.634 – 11.671.000 ευρώ
Επίδομα Παιδιού, δικαιούχοι 19.283 -14.461.099 ευρώ
Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών, δικαιούχοι 67 – 30.600 ευρώ
Κόκκινα Δάνεια, δικαιούχοι 2.106 -156.138 ευρώ
Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές, δικαιούχοι 5 – 5.000 ευρώ
Πρόγραμμα Γέφυρα, δικαιούχοι 332 -130.865 ευρώ
Επίδομα Αναδοχής, δικαιούχοι 484 -243.764 ευρώ
Σύνολο δικαιούχων: 740.611

Σύνολο καταβολών: 197.243.411 ευρώ

Τι είναι το Επίδομα Παιδιού

Το Επίδομα Παιδιού είναι ένα από τα βασικά μέτρα στην πολιτική για την στήριξη της οικογένειας και την ενδυνάμωσή της. Είναι ένα μη ανταποδοτικό επίδομα. Χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.

Τα πεδία της αίτησης Α21 προσυμπληρώνονται, αντλώντας στοιχεία από τον ΑΜΚΑ. Κατά το στάδιο της υποβολής, μέσω on line διασύνδεσης της ΗΔΙΚΑ με την ΑΑΔΕ, προσυμπληρώνονται στην αίτηση τα ετήσια εισοδήματα των μελών της οικογενείας που συμμετέχουν στο Α21.

Το επίδομα παιδιού παρέχεται σε πάνω από 900.000 οικογένειες και αφορά πάνω από 1.5 εκ. παιδιά, ενώ η ετήσια δαπάνη ανέρχεται σε περίπου 1.050.000.000 ευρώ. Καταβάλλεται σε 6 διμηνιαίες δόσεις με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 8:45 pm


Φρόσω Kαρασαρλίδου: Η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να ευνοηθούν οι τράπεζεςΗ ΝΔ είναι το κόμμα που χρωστά πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ, με ένα υπουργικό συμβούλιο που χρωστά σχεδόν 13 εκ. ευρώ. και μια κυβέρνηση του «ναι σε όλα» στις τράπεζες. Στις τράπεζες που είναι στη ζωή με τα χρήματα του ελληνικού λαού και τις επαναλαμβανόμενες ανακεφαλαιοποιήσεις.
 
Τα πρωτοσέλιδα μας ενημέρωσαν για τους πολύωρους καυγάδες του κ. Σταϊκούρα με τους τραπεζίτες, που θύμωσαν και έθιξαν τον κ. Μητσοτάκη. 
 
Πάμε να θυμηθούμε: 
• Ποιος νομοθέτησε την ασυλία στα τραπεζικά στελέχη για το αδίκημα της απιστίας;
• Ποιος νομοθέτησε το ακαταδίωκτο στα στελέχη του ΤΧΣ για να πωλούν μετοχές που έχει το ελληνικό Δημόσιο, κάτω από τη χρηματιστηριακή τους αξία;
• Ποιος δρομολόγησε τις εξελίξεις στην Πειραιώς, ώστε να ζημιωθούν Δημόσιο και μικροεπενδυτές, την ώρα που κέρδιζαν οι μεγάλοι;
• Ποιος μείωσε τη φορολογία για εισόδημα που προέρχεται από stock options;
• Ποιος πέρασε νομοθεσία που άνοιξε τον δρόμο στις τράπεζες να δίνουν χρυσά bonus στα στελέχη τους, χωρίς να μπορεί πλέον το ΤΧΣ να θέσει βέτο; 
 
Η σημερινή κυβέρνηση έχει πάρει σειρά αποφάσεων στην κατεύθυνση της συγκέντρωσης πλούτου από μεριάς των τραπεζών, που σωρεύουν κέρδη από την αύξηση των επιτοκίων και οδηγούν τους δανειολήπτες σε απελπισία.  

Η σημερινή κυβέρνηση έχει νομοθετήσει στην κατεύθυνση της απομάκρυνσης του Δημοσίου από οποιονδήποτε έλεγχο και της ζημίας του δημοσίου συμφέροντος. 
 
Η σημερινή κυβέρνηση έχει διακόψει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό και έχει οργανώσει τον αποκλεισμό τους από το Ταμείο Ανάκαμψης. 
 
Την επόμενη των εκλογών, με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, η χώρα θα έχει μια κυβέρνηση με την πολιτική βούληση να νομοθετεί μέτρα προστασίας, να βάζει κανόνες, να επιβάλλει πραγματική φορολόγηση και έκτακτη εισφορά στα άδικα κέρδη των ολιγοπωλίων

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 5:04 pm


Πήρε φόρα ο Χαλκίδης και ετοιμάζει εκ νέου ανακοινώσεις ονομάτων


Πολλές οι εμφανίσεις σε διάφορα σημεία του δήμου Βέροιας βρίσκεται ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Μιχάλης Χαλκίδης...
Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι στα μέσα Φεβρουαρίου θα παρουσιάσει άλλους 25 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που θα είναι στον συνδυασμό του...
Αναμένουμε εξελίξεις γενικά στον δήμο της Βέροιας και από άλλους συνδυασμούς..

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 3:32 pm


Τρικ: Πώς να ανοίξεις το βάζο με τη μαρμελάδα που δεν ανοίγει με τίποτα

 


 

Δεν υπάρχει κάποιος που να μην την έχει πατήσει και να έχει μείνει με τη... λιγούρα, επειδή εκείνο το βαζάκι με τις ελιές, τη μαρμελάδα, το μέλι και ό,τι άλλο, δεν άνοιξε ποτέ.

Πόσοι...  


 

δεν έχουν παλέψει στην κουζίνα βάζοντας το ένα πόδι για αντίσταση πάνω στον πάγκο, εγκλωβίζοντας το βαζάκι ανάμεσα στα πόδια του, επιστρατεύοντας πετσέτες και τραπεζομάντιλα και φυσικά... σιχτιρίζοντας τον ύποπτο, αυτόν δηλαδή που τελευταίος το είχε ανοίξει άρα και τελευταίος το είχε κλείσει βάζοντας όλη του τη δύναμη.

Ας αφήσουμε, όμως, στην άκρη και τα νεύρα και τα κασκαντεριλίκια, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα βρεθείτε με το βάζο σπασμένο, τη μαρμελάδα χαμένη και πιθανότατα τα δάχτυλά σας σκισμένα.

Για να ανοίξει το βαζάκι με τη μαρμελάδα δεν χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος. Και ένα βαθύ μπολ, μια πετσέτα και ζεστό νερό. Ζεστό όχι καυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το βαζάκι.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το ζεστό νερό στο βαθύ μπολ και να βάλετε μέσα το βαζάκι με τη μαρμελάδα, με το καπάκι προς τα κάτω.

Υστερα από πέντε λεπτάκια βγάζετε το βάζο με τη μαρμελάδα από το μπολ και με τη βοήθεια της πετσέτας γυρνάτε το καπάκι και... φλοπ, άνοιξε! 

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 12:53 pm


Αυξήσεις φωτιά στα δύο πιο αγαπητά φαγητά των Ελλήνων

 Αυξήσεις φωτιά στα δύο πιο αγαπητά φαγητά των Ελλήνων
 
Το χέρι βαθιά στην τσέπη πρέπει πλέον να βάλει ο Έλληνας καταναλωτής για να φάει ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά, το σουβλάκι. Σύμφωνα με...  

 
το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ένα τυλιχτό φτάνει πια τα 3,40 ευρώ, εκτός και αν σε κάποιον η τιμή φανεί τσουχτερή και αποφασίσει να βγάλει από την πίτα το κρέας, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 2,5 ευρώ.

«Το είχαμε 3 ευρώ, το πήγαμε 3,40. Νομίζω ότι είναι σχετικά καλή τιμή σε σχέση με άλλα καταστήματα. Ακούμε παράπονα από τον κόσμο» είπε ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου. «Έτρωγα 4-5 σουβλάκια, τώρα τρώω ένα εγώ, ένα η γυναίκα μου και από δύο τα παιδιά» είπε ένας καταναλωτής.

«Αλμυρή» έχει γίνει και η πίτσα με τις αυξήσεις στο κόστος των πρώτων υλών. «Μπορεί να κοστίσει από 10-16 ευρώ, έχουμε προσπαθήσει να σταθεροποιήσουμε την τιμή» λένε στον ΣΚΑΪ. Ακριβή είναι η πίτσα και στη γενέτειρά της, την Ιταλία, που φτάνει τα 8-8,5 ευρώ η μαργαρίτα ή αυτή που έχει μόνο ντομάτα και ρίγανη, χωρίς τυρί και οι ακριβές από 13-15 ευρώ. Η τιμή της είναι αυξημένη κατά 1-1,5 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 12:52 pm


Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας, έκοψε την Βασιλόπιτα του


Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας, έκοψε την Βασιλόπιτα του, την Παρασκευή 27/01/2023 και αντάλλαξε ευχές με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τους οποίους και τίμησε με αναμνηστικό δίπλωμα, τιμή ένεκεν, για την πολύτιμη προσφορά τους στον οργανισμό.

Ακολούθησε γλέντι μέχρι πρωίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο υφυπουργός οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος, ο βουλευτής κ. Μπαρτζώκας, ο δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ. εύχονται καλή χρονιά σε όλους.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 10:59 am


Κατσικίσιο γάλα: Τα οφέλη του στην υγεία – Γιατί πρέπει να το βάλεις στη διατροφή σουΤο κατσικίσιο γάλα δεν προκαλεί αλλεργίες λόγω της σύνθεσης των πρωτεϊνών του

Η Ελλάδα είναι η πρώτη από τις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης σε πληθυσμό αιγών (6.000.000) και παράγει... 


 

450.000 τόνους γάλακτος τον χρόνο.

Το κατσικίσιο γάλα δεν προκαλεί αλλεργίες λόγω της σύνθεσης των πρωτεϊνών του.

Χωνεύεται εύκολα, γιατί η σύστασή του είναι παρόμοια με αυτή των υγρών του στομάχου, και δεν φουσκώνει. Όσοι προτιμούν το κατσικίσιο γάλα θα σας πουν ότι το βρίσκουν πιο εύπεπτο από το αγελαδινό. Αυτό συμβαίνει γιατί η περιεκτικότητά του σε λακτόζη είναι μικρότερη από εκείνη του αγελαδινού.

Έτσι, σε περιπτώσεις ελαφριάς δυσανεξίας στο αγελαδινό, συστήνεται η χρήση κατσικίσιου. (Αν όμως υπάρχει έντονη δυσανεξία στη λακτόζη, θα πρέπει να στραφείτε σε γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι εντελώς απαλλαγμένα από αυτήν.) Το κατσικίσιο γάλα, συγκριτικά με το αγελαδινό, περιέχει ακόμα αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό ινοσιτόλης, μιας ουσίας που εμπλέκεται στο μεταβολισμό των λιπαρών οξέων, γεγονός που το κάνει πιο εύπεπτο.

Συμβάλει στην θεραπεία του γαστρικού έλκους. Είναι το πιο πολύτιμο γάλα για την ανάπτυξη των παιδιών μετά το μητρικό.

Συμβάλει στην κατασκευή γερού σκελετού, ιστών και μυικού συστήματος γιατί είναι το πιο πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο. μέσω του κατσικίσιου γάλακτος μεταβολίζονται καλύτερα μεταλλικά στοιχεία, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος και ο φώσφορος, και στη συνέχεια επιτυγχάνεται καλύτερη απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Αυτό το πλεονέκτημα του κατσικίσιου γάλακτος είναι που το κάνει αποτελεσματικότερο στην αντιμετώπιση της σιδηροπενίας και της οστεοπόρωσης συγκριτικά με το αγελαδινό.

Το κατσικίσιο γάλα είναι πλουσιότερο σε σχέση με το αγελαδινό σε ασβέστιο. Περιέχει κατά μέσο όρο τουλάχιστον 10% περισσότερο (Σε 100 γρ. γάλακτος, το κατσικίσιο έχει 129 γρ. ασβεστίου ενώ το αγελαδινό 117 γρ.)

Είναι το μοναδικό γάλα που περιέχει βιοργανικό νάτριο και σελήνιο. Συγκεντρώνει τις υψηλότερες ποσότητες βιταμινών (βιταμίνες Α, Β2, C, D, νιασίνη) και περιέχει καροτίνη που λειτουργεί προληπτικά ενάντια στον καρκίνο.

Είναι το γάλα με τα μικρότερα λιποσφαιρίδια, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από την αρτηριοσκλήρυνση.

Περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα απαραίτητων λιπαρών οξέων που συνιστώνται σε θεραπείες ασθενειών όπως στεφανιαίες νόσοι, εντερικές διαταραχές και κυστική ίνωση. Επίσης αυτά τα λιπαρά οξέα έχουν το ιδιαίτερο μεταβολικό πλεονέκτημα να προσφέρουν ενέργεια ενώ συγχρόνως μειώνουν την ποσότητα χοληστερόλης.


Σύγκριση των συστατικών του κατσικίσιου και του αγελαδινού γάλακτος

Κατσικίσιο Αγελαδινό
Πρωτεΐνη% 3.0 3.0
Λιπαρά % 3.8 3.6
Θερμίδες/100 ml 70 69
Βιταμίνη A (i.u.*/gram fat) 39 21
Βιταμίνη B1 (θειαμίνη), (µg/100 ml) 68 45
Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη), (µg/100( ml) 210 159
Βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ), (mg /100 ml) 2 2
Βιταμίνη D (i.u.*/gram fat) 0.7 0.7
Χοληστερόλη (mg/100 ml) 12 15
* i.u = international unit

Σύγκριση των μετάλλων του κατσικίσιου και αγελαδινού γάλακτος

Κατσικίσιο * Αγελαδινό *
Ασβέστιο 1215.2 1031.5
Φώσφορος 843.3 731.3
Μαγνήσιο 82,5 76.3
Σίδηρος 1,13 0.61
Χαλκός 0,42 0.11
Ψευδάργυρος 4.15 3.72
* mg/100 g λυοφιλιωμένου γάλακτος

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 9:00 am


Πώς να υπολογίζετε πότε «πέφτει» το ΠάσχαΤο Πάσχα είναι μία κινητή εορτή και εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο της εαρινής ισημερίας (με το παλαιό ημερολόγιο)

Αρχικά, η εορτή ορίσθηκε από... 

 
τους Χριστιανούς, κατά τροποποίηση του εβραϊκού Πάσχα. Οι Εβραίοι γιόρταζαν το πέρασμα από την Ερυθρά θάλασσα με επικεφαλής τον Μωυσή την 14η μέρα του μήνα Νισάν, δηλαδή ανήμερα της πρώτης εαρινής πανσελήνου.

Οι πρώτοι Χριστιανοί συνήθιζαν να γιορτάζουν το Πάσχα μαζί με τους Εβραίους. Έγιναν πολλές συζητήσεις μεταξύ εκπροσώπων της Ανατολής και της Δύσης για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής ημέρας εορτασμού του Πάσχα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Θέλοντας, λοιπόν, οι Χριστιανοί να συνδέσουν το Πάσχα με την αναστάσιμη ημέρα, την Κυριακή, αποφάσισαν να το γιορτάζουν την πρώτη Κυριακή μετά την ανοιξιάτικη πανσέληνο ούτως ώστε να μην συμπίπτει με το εβραϊκό.

Η Πρώτη Οικουμενική Σύνοδος, που συνήλθε το έτος 325 στη Νίκαια της Βιθυνίας, αποφάσισε, όπως γράφει ο ιστορικός της Εκκλησίας Ευσέβιος, «τήν ἁγιωτάτην τοῦ Πάσχα ἑορτήν μιᾷ καί τῇ αυτῇ ἡμέρᾳ συντελεῖσθαι. Οὐδέ γάρ πρέπει ἐν τοσαύτῃ ἁγιότητι εἶναι τινά διαφοράν» (PG 20, 1077). Αποφασίστηκε να αποκλεισθεί ο συνεορτασμός του Πάσχα «μετά τῶν κυριοκτόνων» Ιουδαίων και «πάντες οἱ ἐξ Ἑώας ἀδελφοί», οι πιστοί δηλαδή της Ανατολής, να εορτάζουν το Πάσχα «σύμφωνα Ρωμαίοις», όπως στη Δύση. Καθορίστηκε δε ως ημέρα να είναι πάντοτε Κυριακή, και μάλιστα η Κυριακή, η οποία ακολουθεί την πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία. Ανατέθηκε δε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, λόγω της καλλιέργειας των μαθηματικών και αστρονομικών επιστημών σ’ αυτή την πόλη, να γνωστοποιεί κάθε χρόνο με ειδικό γράμμα, το οποίο ονομαζόταν «πασχάλιον γράμμα», στις άλλες Εκκλησίες την ημέρα του εορτασμού του Πάσχα.

Με την αλλαγή του ημερολογίου το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, όπως και η Εκκλησία της Ελλάδος εγκολπώθηκαν και ακολούθησαν το νέο Ημερολόγιο, χωρίς όμως να θίξουν το Πασχάλιο. Τον καθορισμό του Πάσχα τον συνεχίζουν βάσει του παλαιού Ημερολογίου, γι’ αυτό και δεν συμπίπτει πάντοτε με το Πάσχα των Παπικών, οι οποίοι προσάρμοσαν το Πασχάλιο βάσει του νέου Ημερολογίου.

Σύμφωνα λοιπόν με το Πασχάλιο της Ορθοδοξίας, η ημερομηνία της εορτής του Πάσχα θα κυμαίνεται πάντοτε μεταξύ της 4ης Απριλίου και 8ης Μαΐου, με το νέο ημερολόγιο

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 8:30 am


Το νέο κοίτασμα που θα δώσει ζωή σε εκατομμύρια αυτοκίνηταΠληθαίνουν τα εξορυκτικά πρότζεκτ που θα βοηθήσουν την Ευρώπη να παράγει εκατοντάδες χιλιάδες μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μειώνοντας ταυτόχρονα την εξάρτησή της από την Κίνα.

Εκ... 

 
 
βάθρων αλλαγές έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί στον αυτοκινητικό κόσμο η απαγόρευση των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2035, στην Ευρώπη, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να στρέφουν την προσοχή τους στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων.

Όπως αναφέρει το carandmotor.gr, η ραγδαία αύξηση της δημοτικότητας για μηδενικών ρύπων επαναφορτιζόμενα οχήματα έχει φέρει στο προσκήνιο νέες ανάγκες, με σημαντικότερη την εξεύρεση των απαραίτητων ποσοτήτων λιθίου, ενός στοιχείου που είναι απαραίτητο για την κατασκευή μπαταριών.

Το τελευταίο διάστημα, δυναμική δραστηριοποίηση στον κλάδο της εξόρυξης λιθίου έχει αρχίσει να επιδεικνύει η Γαλλία όπου πριν από λίγους μήνες ανακαλύφθηκε ένα νέο κοίτασμα στα κεντρικά της χώρας το οποίο θα το εκμεταλλευτεί ο βιομηχανικός όμιλος Imerys.

Την περασμένη Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, η Γαλλία έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα με την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης (MoU) μεταξύ του γαλλικού εξορυκτικού ομίλου Eramet και της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Electricité de Strasbourg για την διεξαγωγή ερευνών σχετικά με την παραγωγή λιθίου από γεωθερμικές πηγές στην Αλσατία, με χρονικό ορίζοντα το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Στόχος των δύο εταίρων είναι να παράγονται περί τους 10.000 τόνους ανθρακικού λιθίου ετησίως, μία ποσότητα που θα μπορούσε να καλύπτει τις ανάγκες κατασκευής περίπου 250.000 μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον χρόνο.

Στην πραγματικότητα, καθένα από τα δύο μέρη θα έχει έναν αποκεντρωμένο ρόλο σύμφωνα βάσει της δικής του ειδίκευσης: Η Electricité de Strasbourg θα προσφέρει τις γνώσεις της πάνω στη γεωλογία της βόρειας Αλσατίας και του υπεδάφους της, με την Eramet να παρέχει τις καινοτόμες υπηρεσίες της πάνω στη διαδικασία εξόρυξης λιθίου, καθώς και την τεχνογνωσία της πάνω στη διύλιση, παραγωγή και εμπορία του μετάλλου.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή Κίνα αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή στην παραγωγή μπαταριών, με την Ευρώπη να εξαρτάται έντονα από την ασιατική χώρα. Η εξάρτηση από την Κίνα απασχολεί την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θέλει να ενισχύσει την αυτονομία της και να αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη στον τομέα των πρώτων υλών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 8:00 am


15χρονος έπαιζε κρυφτό, μπήκε σε κοντέινερ και βρέθηκε σε άλλη χώραΑπίστευτο περιστατικό που μοιάζει με ταινία συνέβη στην πραγματικότητα με έναν 15χρονο από... 

 
το Μπαγκλαντές που έπαιζε κρυφτό με τους φίλους του, να ξυπνάει σε άλλη χώρα!

Το παιδί, που αναγνωρίστηκε μόνο με το μικρό του όνομα, Φαχίμ, έπαιζε με φίλους στο λιμάνι της πόλης Chittagong στις 11 Ιανουαρίου και κρύφθηκε σε ένα κοντέινερ, κάτι που αποδείχθηκε εξαιρετικά λανθασμένο, γιατί ετοιμάζονταν να το στείλουν στη Μαλαισία.

Τι συνέβη

Όταν κρύφτηκε μέσα στο κοντέινερ, ο Φαχίμ αποκοιμήθηκε, σύμφωνα με τους India Times. Στη συνέχεια, το κοντέινερ φορτώθηκε σε εμπορικό πλοίο με προορισμό τη Μαλαισία, όπου το αγόρι ανακαλύφθηκε στο West Port έξι ημέρες αργότερα, στις 17 Ιανουαρίου.

Δεν είχε καθόλου φαγητό και νερό. Τελικώς εντοπίστηκε όταν ακούστηκαν οι φωνές του μέσα από το κοντέινερ και απελευθερώθηκε.

Πλάνα τον δείχνουν να βγαίνει από το κοντέινερ, αποπροσανατολισμένος και κουρασμένος. Πλην των άλλων, αδυνατούσε και να επικοινωνήσει με τα άτομα που του χάρισαν και πάλι την ελευθερία του.

Αποκοιμήθηκε

«Το αγόρι όταν μπήκε στο κοντέινερ για να μην τον βρουν οι φίλοι του στο κρυφτό, αποκοιμήθηκε και βρέθηκε εδώ», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Μαλαισίας, Saifuddin Nasution Ismail, σύμφωνα με το μαλαισιανό πρακτορείο ειδήσεων Bernama.

Αρχικά οι Αρχές υποπτεύθηκαν ότι είχε πέσει θύμα εμπορίας ανθρώπων, αλλά δεν υπήρχαν αποδείξεις για την τέλεση του εγκλήματος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παραμένει σε σταθερή κατάσταση. Πλέον, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία του επαναπατρισμού του.

Τον Οκτώβριο, η Αστυνομία είχε βρει το σώμα ενός 15χρονου αγοριού σε αποσύνθεση που είχε κλειδωθεί σε ένα κοντέινερ και έκανε παρόμοιο ταξίδι από το Chittagong στο λιμάνι Penang της Μαλαισίας, σύμφωνα με τους India Times.

πηγή: in.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 7:30 am


Έρχεται μπαράζ πλειστηριασμών...

 Κινδυνεύουν χιλιάδες οικογένειες...

Με διπλό χτύπημα πλειστηριασμών απειλούνται χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, ιδίως εφόσον η τελική απόφαση του Αρείου Πάγου «λύσει» τα χέρια των servicers (εκπρόσωποι των funds) σε σχέση με τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Ωστόσο, την ίδια στιγμή και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ξεκινάει ένα μπαράζ πλειστηριασμών για χρέη προς την εφορία. Αναφορικά... με τους servicers, τα πράγματα θα είναι ιδιαιτέρως αρνητικά εάν η έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου είναι στη λογική της εισήγησης που έκανε και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Πάνος Παναγιωτόπουλος. Βάσει αυτής, οι εταιρείες διαχείρισης μπορούν να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα και τους δύο νόμους (2003 και 2015) και άρα νομιμοποιούνται να πραγματοποιούν δικαστικές ενέργειες.


Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου καλείται να αποφασίσει (μέσα στο επόμενο διάστημα) και να άρει τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί από αντικρουόμενες αποφάσεις σχετικά με το αν νομιμοποιούνται οι servicers να προβαίνουν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμούς) για λογαριασμό των funds που έχουν αποκτήσει τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες. Πρακτικά, περί τα 700.000 ακίνητα, που αποτελούν εμπράγματες εξασφαλίσεις για δάνεια ύψους περίπου 45 δισ. ευρώ, θα βρεθούν στο έλεος τραπεζών, funds και διαχειριστών δανείων (servicers).

Η συντριπτική πλειονότητα των ακινήτων αυτών είναι κατοικίες διαφόρων κατηγοριών, αλλά και μικρά βιομηχανικά και βιοτεχνικά ακίνητα, εμπορικά καταστήματα κ.ά. Πρακτικά, η εφαρμογή του Πτωχευτικού Νόμου της κυβέρνησης χωρίς κωλύματα θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Ένα ανελέητο κυνηγητό έχει ξεκινήσει η εφορία σε οφειλέτες που χρωστούν στο Δημόσιο. Με όπλο τους πλειστηριασμούς, η ΑΑΔΕ επιχειρεί να περιορίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τα οποία τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν στο ποσό των 113 δισ. ευρώ. Στο 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου δημιουργήθηκαν νέα χρέη ύψους 7,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,7 δισ. ευρώ αφορούν απλήρωτους φόρους. Συνολικά, χρέη στην εφορία έχουν 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι, ενώ σε 1.378.297 έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.


Το μέτρο «φωτιά»

Στην απέλπιδα προσπάθεια της είσπραξης των οφειλών η κυβέρνηση επιστρατεύει το μέτρο των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα χιλιάδες δανειολήπτες να κάθονται πάνω σε αναμμένα κάρβουνα. Τα funds στα οποία έχουν περάσει, πλέον, τα χαρτοφυλάκια των συστημικών τραπεζών βγάζουν στο ηλεκτρονικό σφυρί ακίνητα, οικόπεδα, ακόμη και επαγγελματικές στέγες. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές και φορολογικές τους υποχρεώσεις και λόγω των λογαριασμών ρεύματος, αφού τα τιμολόγια που έφτασαν στα χέρια τους το προηγούμενο διάστημα ήταν διπλάσια και τριπλάσια των περσινών. Το 2023 θα αποδειχτεί σκληρό για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που θα αποχωριστούν το «κεραμίδι» τους, όταν η διαδικασία του πλειστηριασμού ξεκινήσει στη γνωστή πλατφόρμα e-auction.gr.

Από τον Φεβρουάριο το πρόγραμμα των πλειστηριασμών παίρνει «φωτιά» και στη λίστα του… Σίντλερ βρίσκονται οικόπεδα, αγροτεμάχια, διαμερίσματα και εργοστάσια. Κανείς δεν φαίνεται να γλιτώνει, καθώς με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το TAXIS, το TAXISnet, το ICISnet και το Elenxis, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μπορούν να παρακολουθούν σε real time το προφίλ κάθε οφειλέτη, τα περιουσιακά και τα εισοδηματικά του στοιχεία. Και τότε τι συμβαίνει; Κάθε φορά που το χρέος γίνεται ληξιπρόθεσμο, με αυτοματοποιημένο τρόπο παράγεται ηλεκτρονικό ενημερωτικό μήνυμα προς τον φορολογούμενο και εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση ρύθμισης της οφειλής, τότε επίσης αυτοματοποιημένα ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης από τις τράπεζες. Όμως αν ο οφειλέτης ενταχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών, μπορεί να επιτευχθεί ακύρωση του πλειστηριασμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν γίνεται κατάσχεση ακινήτων, καθώς και κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη, κατά των οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από κάθε αιτία συνολικού ποσού 500 ευρώ

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 6:59 pm


Με μάνατζερ και επιστημονική ομάδα ο Φώτης Κουτσουπιάς

 


Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται η παρουσίαση της επιστημονικής ομάδας του συνδυασμού του υποψήφιου Δημάρχου Φώτη Κουτσουπιά. Η επιστημονική αυτή ομάδα κάνει το πρόγραμμα της ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας του συνδυασμού για όλα όσα προκειται να γίνουν στην πόλη και στα χωριά. 

Τα μελη αυτής της επιστημονικης ομάδας σύντομα θα ανακοινωθούν. 

 Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες είναι στην επιστημονική ομάδα και πολύ γνωστός μάνατζερ από Αθήνα που έχει αναλάβει την προεκλογική καμπάνια του συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου Φώτη Κουτσουπιά, με αυτον και με άλλους ακόμα θα συναντηθεί το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Φώτης Κουτσουπιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 6:55 pm


Σε απόγνωση οι καταναλωτές – Ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα

 Η ακρίβεια άλλαξε τις συνήθειες πολλών καταναλωτών, που δεν κάνουν πια τα ψώνια της εβδομάδας σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, αλλά αγοράζουν... όσα αντέχει η τσέπη τους.
Οι καταναλωτές έχουν μειώσει τις αγορές τους στα απολύτως απαραίτητα.

Σύμφωνα με... 
 
 
την ΕΚΠΟΙΖΩ το 72% των καταναλωτών έχει μειώσει τις δαπάνες σε βασικά αγαθά.

Τα προΪόντα που αυξήθηκαν περισσότερο είναι τα γαλακτοκομικά (25,6%), το ψωμί με (18,1%), τα κρέατα (17,8%) και τα λαχανικά (13,1%).

Βερεσέ και στο ψωμί

Στα αρτοποιεία της γειτονιάς, η αγοραστική κίνηση έχει μειωθεί κατά 30%, οι καταναλωτές αγοράζουν τη φρατζόλα κομμένη στη μέση, ενώ πολλοί ζητούν βερεσέ.

Όλα αυτά την ώρα που ο χειμώνας δεν δίνει άλλη παράταση και το πετρέλαιο θέρμανσης δείχνει να ανεβαίνει.

Η μέση τιμή της βενζίνης σήμερα πλησιάζει τα 1.90 ευρώ, με τους πρατηριούχους θα δηλώνουν ότι πολλοί οδηγοί έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 5:52 pm


Το μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή Θανάση Δέλλα μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου


Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου λοιπόν για ένα νέο πολιτικό εγχείρημα.
Από σήμερα συμμετέχω επίσημα στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ημαθίας.
Από την ηλικία των δεκατριών ετών υπηρέτησα και υπηρετώ τον πολιτικό φορέα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και εξέφρασε και εκφράζει ιστορικά τον σοσιαλισμό και την σοσιαλδημοκρατία.
Είναι μεγάλη η τιμή όπως και η συγκίνηση μου, να συμμετέχω μαζί με ισάξιους και αξιόλογους συνυποψηφίους στην προσπάθεια που γίνεται ώστε ο πολιτικός μας χώρος να γίνει ξανά πρωταγωνιστής.
Οι λαϊκές τάξεις, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι έχουν υψηλές προσδοκίες από το κόμμα μας αλλά και από εμάς τους υποψηφίους ως πρόσωπα.
Να δώσουμε λοιπόν έναν έντιμο αγώνα για το καλό των πολιτών της Ημαθίας και της πατρίδας μας.
Σας θέλω στο πλάι μου, συναγωνιστές, συντρόφους και συμπαραστάτες.
Τιμή στους πολιτικούς μου προγόνους της ιδιαίτερης πατρίδας μου των Ριζωμάτων που έφυγαν από την ζωή.
Ο αγώνας μου θα δοθεί και για την δική τους πολιτική δικαίωση.
Όσοι φίλοι θέλουν να συμπράξουν και βοηθήσουν την δύσκολη προσπάθεια μας, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου με πολλούς τρόπους. Προσωπικά, τηλεφωνικά, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή και μέσω της ιστοσελίδας μου που θα βγει στην δημοσιότητα από αύριο.
Καλό μας αγώνα!

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 4:20 pm


Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην ΗμαθίαΚάποιες περιφέρειες εκκρεμούν, ενώ το Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθεί λίγο πριν τις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χειρίζεται ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τα ψηφοδέλτια, έχουν ένα σημαντικό ποσοστό ανανέωσης με πολλούς νέους επιστήμονες αλλά και ανθρώπους που έχουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο και έχουν δώσει μεγάλους αγώνες για την παράταξη. Ανάμεσα στα νέα ονόματα, είναι πρόσωπα δημοφιλή στην κοινωνία.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση τη μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων βουλευτών στην επικράτεια.


Στην Ημαθία θα δώσουν τον αγώνα με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος, με αλφαβητική σειρά, οι:
Αποστόλου Ολυμπία
Γκιόνογλου Χαράλαμπος
Δέλλας Αθανάσιος
Πάσχου Σοφία
Σιδηρόπουλος Αναστάσιος
Τσιαμήτρος Νικόλαος

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 4:15 pm


«Σπίτι μου»: Πότε θα αρχίσει το πρόγραμμα για φθηνά δάνεια σε νέους – Τι ισχύει για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»

 ακίνητα

Τη νέα στεγαστική πολιτική και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη της ιδιοκτησίας και την αύξηση της προσφοράς στέγης, όπως το πρόγραμμα “Σπίτι μου”  παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Ο υπουργός τόνισε ότι σήμερα, έπειτα από πολλά χρόνια, το κράτος επαναδραστηριοποιείται στον τομέα της στέγασης με το πρόγραμμα «Σπίτι μου», που θεσμοθετήθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.

«Εμείς θεωρούμε ότι η έλλειψη στέγης αντιμετωπίζεται με παραγωγή στέγης και όχι με περιορισμούς που οδηγούν τελικά σε περαιτέρω όξυνση του προβλήματος. Αρνηθήκαμε να θεσπίσουμε διοικητικά μέτρα, πλαφόν, αναγκαστικές παρατάσεις και ενοικιοστάσια περασμένων δεκαετιών, που δεν επιτρέπουν να λειτουργήσει η αγορά και να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων», υπογράμμισε.

Επεσήμανε δε πως η κυβέρνηση δεν ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα «Σπίτι μου» λύνει το πρόβλημα, αλλά αποτελεί μια ουσιαστική επανεκκίνηση, με προϋπολογισμό 1,775 δισ. ευρώ και θα συμπληρωθεί, μετά τις εκλογές με άλλα μέτρα που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σε μεγαλύτερη έκταση.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Σπίτι μου», ο κ. Χατζηδάκης στάθηκε:

Στα άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια πρώτης κατοικίας, με επιδότηση από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για νέους με χαμηλά εισοδήματα, που θα δοθούν για την αγορά υφιστάμενων κατοικιών, αξίας έως 200.000 ευρώ, εμβαδού έως 150 τ.μ. και με παλαιότητα τουλάχιστον 15 ετών. Το πρόγραμμα θα αρχίσει να «τρέχει» έως τις αρχές Μαρτίου, ενώ ο προϋπολογισμός θα είναι κατ’ αρχήν 500 εκατ. ευρώ, με πρόβλεψη για διπλασιασμό, εφόσον εξαντληθούν τα κονδύλια.

Στο πρόγραμμα «Κάλυψη», μέσω του οποίου θα φιλοξενούνται σε ιδιωτικές κατοικίες νέοι 25-39 ετών, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Το πρόγραμμα αυτό βασίζεται κατ’ αρχήν στις κατοικίες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εστία» για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο σε αστικά διαμερίσματα, το οποίο έχει ολοκληρωθεί. Όσοι ιδιοκτήτες επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν στο νέο πρόγραμμα, συνεχίζοντας να εισπράττουν το ενοίκιο από το κράτος. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση με τη ΚΕΔΕ, με στόχο και αυτό το πρόγραμμα να ξεκινήσει τον Μάρτιο.

Στη δράση «Ανακαινίζω-Νοικιάζω», που απευθύνεται άμεσα στους ιδιοκτήτες κλειστών κατοικιών, με ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην ένταξη των κενών κατοικιών στη μισθωτική αγορά με την επιδότηση των ιδιοκτητών για την αναβάθμισή τους. Το ακίνητο πρέπει να έχει εμβαδόν έως 100 τ.μ. και να βρίσκεται σε αστική περιοχή και το πρόγραμμα παρέχει επιδότηση 40% της δαπάνης επισκευής και ανακαίνισης έως 10.000 ευρώ, με προϋπόθεση την εκμίσθωση του ακινήτου για τουλάχιστον τρία χρόνια.

 Στην κοινωνική αντιπαροχή, μέσω της οποίας ιδιώτες αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν κτίρια κατοικιών με αντάλλαγμα την εκμετάλλευσή τους για ορισμένο χρονικό διάστημα και παράλληλη υποχρέωση να εκμισθώνουν ένα μέρος τους σε προσιτές τιμές.

Τα μέτρα αυτά, όπως σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, αντιμετωπίζουν έως έναν βαθμό το πρόβλημα των νέων ζευγαριών και το δημογραφικό, ενώ στηρίζουν την αγορά κατοικίας και τους ιδιοκτήτες με τρόπο υγιή, σύγχρονο και ευρωπαϊκό.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε σειρά δράσεων που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στους τομείς ευθύνης του, όπως τα προγράμματα «Εξοικονομώ», που ξεκίνησαν το 2009 και αποτελούν σήμερα κεντρικό πυλώνα της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την εξοικονόμηση ενέργειας, η πρόσφατη αναγνώριση των νόμιμων ιδιωτικών δικαιωμάτων και η πρόοδος στους δασικούς χάρτες και το κτηματολόγιο, καθώς και η απελευθέρωση των νέων εμπορικών μισθώσεων, που έγινε το 2014. 

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 9:30 am


Πλήρωσε ηλεκτρονικά 11.000 ευρώ για αυτοκίνητο που δεν ήρθε ποτέ

 


Θύμα απάτης έπεσε ένας άνδρας στην... 


 

Πάτρα ο οποίος πλήρωσε ηλεκτρονικά 11.000 ευρώ για αυτοκίνητο και… ακόμα το περιμένει.

Σύμφωνα με το pelop, ο άνδρας εντόπισε την αγγελία σε γνωστή σελίδα πώλησης οχημάτων στο διαδίκτυο και αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κάτοχο, στη συνέχεια κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό μέρος της αξίας του αυτοκινήτου.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε σήμερα Παρασκευή (27/01) στην Ασφάλεια Πατρών, όπου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 9:00 am


Νέα απάτη με ηχογραφημένο μήνυμα από την «αστυνομία» – Τι να προσέξουν οι πολίτες

 


Επιτήδειοι βρήκαν τρόπο να αποσπούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μέσω τηλεφωνικών κλήσεων

Μία νέα απάτη έκανε την εμφάνισή της στη...  

 
Ρόδο, αυτή την φορά με στόχο ανυποψίαστους πολίτες.

Συγκεκριμένα, επιτήδειοι βρήκαν τρόπο να τους αποσπούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, οικονομικά στοιχεία ή και κωδικούς ασφαλείας μέσω τηλεφωνικών κλήσεων.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις πραγματοποιούνται από σταθερά ή κινητά τηλέφωνα με χρήση ηχογραφημένου μηνύματος στην αγγλική ή την ελληνική γλώσσα.

Οι δράστες, προσποιούμενοι αστυνομικές Αρχές, προτρέπουν συνήθως τους πολίτες να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να ενημερωθούν για ποινικά αδικήματα που δήθεν εκκρεμούν σε βάρος τους.

Τις προηγούμενες ημέρες, σε κλήσεις που έγιναν σε υποψήφια θύματα στη Ρόδο, τους ενημερώνουν ότι δήθεν έχουν χάσει την ταυτότητά τους και για να την επανεκδώσουν θα πρέπει να πατήσουν το πλήκτρο 1 στο κινητό τους για να συνδεθούν με την αρμόδια υπηρεσία.

Για την ασφάλειά τους η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστά στους πολίτες:

Να είναι προσεκτικοί με τέτοιου είδους τηλεφωνικές κλήσεις.
Να κρατούν τον αριθμό τηλεφώνου από τον οποίο τους έχουν καλέσει.
Να μην καλούν πίσω έναν αριθμό που τους γνωστοποιήθηκε μέσω φωνητικού μηνύματος, να είναι επιφυλακτικοί.
Να μη συζητούν με οποιονδήποτε τους καλεί και ζητάει ευαίσθητες πληροφορίες.
Να μην αποκαλύπτουν τους κωδικούς της ηλεκτρονικής τραπεζικής, τα στοιχεία της κάρτας τους ή άλλα ευαίσθητα στοιχεία µέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου.
Να μη δίνουν, σε καμία περίπτωση, τον κωδικό «PIN» της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ή τον κωδικό πρόσβασης του τραπεζικού λογαριασμού τους μέσω e-banking

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 8:30 am


«Καμπάνα» 250.000 σε 72χρονο που εγκατέλειψε νεογέννητα κουτάβια σε δάσος

 


Πολύ βαριά ήταν η «καμπάνα» που έπεσε σε έναν 72χρονο για την εγκατάλειψη κουταβιών στο δάσος της...  

 
Μαραθιάς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το ilialive.gr, ο ηλικιωμένος μετέφερε με φορτηγάκι και εγκατέλειψε στο δάσος οκτώ κουτάβια λίγων ημερών και τη μητέρα τους.

Για το περιστατικό έγινε καταγγελία από πολίτη στην Αστυνομία που αναζήτησε και εντόπισε τα κουτάβια και τη μάνα τους, αλλά και τον 72χρονο που συνέλαβε και αναμένεται να οδηγήσει στον Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Το διοικητικό πρόστιμο που του επιβλήθηκε είναι πάρα πολύ βαρύ, στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς και την κακοποίηση τους. Συνολικά για τα οκτώ κουτάβια και τη μητέρα και το σύνολο των παραβάσεων το ποσό έφτασε τις 249.300 ευρώ.

Τα κουτάβια και η μάνα τους τα παρέλαβε ο υπεύθυνος του καταφυγίου του δήμου Ήλιδας

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 8:00 am


Δήμος Βέροιας-Σ.Ζεΐμπέκη δεν με ενδιαφέρει υποψηφιότητα


Πολλά τα ονόματα που ακούγονται ότι θα κατέβουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για το δήμο της Βέροιας...
Ένα από τα ονόματα που ακούγεται δυνατά είναι αυτό της Σόφιας Ζεϊμπέκη γνώστης δικηγόρου της Βέροιας....
Εμείς επικοινωνήσαμε με την κυρία Ζεϊμπέκη και την ρωτήσαμε αν θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος του δήμου της Βέροιας με κάποιον συνδυασμό.... Η απάντησή της ήταν ότι αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει να κατέβω υποψήφια δημοτική σύμβουλος κοιτάω τη δουλειά μου και τίποτα παραπάνω....

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2023 | 8:19 pm


Νέα απάτη: Γυναίκα μετέφερε 8.000 ευρώ από το λογαριασμό βιοτέχνη ..

 Προκαταρκτική έρευνα διενεργεί η Ασφάλεια...  

 
Βόλου μετά τη μήνυση που υπέβαλε ένας 60χρονος ιδιοκτήτης βιοτεχνίας ειδών ένδυσης, σε βάρος μιας άγνωστης γυναίκας που εμφανίστηκε ως πελάτισσα και έβαλε «χέρι» στον τραπεζικό λογαριασμό του αποσπώντας μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όπως κατήγγειλε το θύμα, η δράστιδα του τηλεφώνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και έκανε παραγγελία διαφόρων προϊόντων σημαντικής αξίας, τα οποία ζήτησε να καταθέσει ηλεκτρονικά στον λογαριασμό του. Ο 60χρονος δεν είχε εξοικείωση με την χρήση του e-banking και ακολούθησε τις οδηγίες που του έδινε τηλεφωνικά η «πελάτισσα», στην οποία έδωσε τα απόρρητα στοιχεία και τον προσωρινό κωδικό που έλαβε με sms.

Έτσι, της παραχώρησε πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, από τον οποίο μετέφερε σε άλλους το ποσό των 8.000 ευρώ. Η Ασφάλεια ερευνά την υπόθεση αναζητώντας την πορεία των χρημάτων και σχημάτισε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή σε βάρος αγνώστου

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2023 | 9:00 am


Nέο επίδομα Πάσχα για ευάλωτα νοικοκυριά: Ποιοι το δικαιούνται

 


Με έκτακτο δώρο Πάσχα ύψους από 250 έως 300 ευρώ θα ενισχύσει τα νοικοκυριά η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους αρμόδιους φορείς αναμένεται να πληρωθεί την Μεγάλη Εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα... 

 
τη Μεγάλη Τετάρτη του Πάσχα. Ακόμα, στο τραπέζι βρίσκεται μείωση ή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση εισφορών αλλά και καταβολή αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους.

Εκτιμάται ότι το βοήθημα θα το λάβουν οι δικαιούχοι του αναπηρικού επιδόματος, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού.

Το ύψος και το εύρος των νέων μέτρων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, θα εξαρτηθούν από την πορεία των τιμών της ενέργειας, όμως η κύρια στόχευση της κυβέρνησης είναι οι παρεμβάσεις να κατευθυνθούν προς την ενίσχυση των εισοδημάτων.
Νέα επιταγή ακρίβειας το Πάσχα

2,3 εκατ. δικαιούχοι

Χαμηλοσυνταξιούχοι

Ετήσιο ατομικό εισόδημα: 9.600€ (800€/μήνα)

Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: 16.800€

Αξία ακίνητης περιουσίας έως 300.000€
  • Ανασφάλιστοι υπερήλικες
  • ΑμεΑ
  • Μακροχρόνια άνεργοι (από 12 έως 24 μήνες)
  • Διπλό ΚΕΑ σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • Μιάμιση δόση σε δικαιούχους του επιδόματος παιδιού

Καταβολή ποσού: Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2023 | 8:30 am


Ο ΕΟΦ ανακαλεί body lotion της «Παπουτσάνης» - Η εταιρεία αποσύρει όλες τις παρτίδες

 


Ανακαλείται από την αγορά, με απόφαση του ΕΟΦ αλλά και της εταιρίας Παπουτσάνης, παρτίδα γνωστού body lotion.
 
Πρόκειται για...  

 
το προϊόν με την ονομασία «Olivia Beauty & The Olive Tree Pomegranate Grenade Fusion – body lotion», της εταιρίας Παπουτσάνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα (27.01.2023), ο ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, «τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, για την παρτίδα 073126, δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τις ουσίες Linalool και Cinnamyl Alcohol, οι οποίες δεν αναγράφονται στην επισήμανση του προϊόντος«.

Μετά από αυτό, η ίδια η Παπουτσάνης. ενημέρωσε περί απόφασής της να ανακαλέσει όλες τις παρτίδες του προϊόντος.


Όλη ανακοίνωση του ΕΟΦ

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ, την ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος ‘Olivia Beauty & The Olive Tree Pomegranate Grenade Fusion – body lotion’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, για την παρτίδα 073126, δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τις ουσίες Linalool και Cinnamyl Alcohol, οι οποίες δεν αναγράφονται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται, εφόσον η συγκέντρωσή τους βρέθηκε να υπερβαίνει το 0,001%.

Με την σχετική αλληλογραφία η εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ενημέρωσε περί απόφασής της να ανακαλέσει όλες τις παρτίδες του προϊόντος.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά».

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2023 | 8:00 am


ΑΣΕΠ: Στις 4 Μαρτίου ξεκινάει η διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

 Θα διεξαχθούν σε 43 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας
 
Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθεί ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός που αφορά στη...  

 
διαδικασία κατάταξης υποψηφίων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.4765/2021, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) της πρόσκλησης-προκήρυξης 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 75/τ. Α.Σ.Ε.Π./21.11.2022).

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 43 Περιφερειακές Ενότητες που περιλαμβάνονται στον σχετικό πίνακα.

Τα εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα διαγωνιστούν οι 108.229 υποψήφιοι (τελικός αριθμός υποψηφίων κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας ελέγχου παραβόλων) καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων, θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2023 | 7:00 am


Νομός Ημαθίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Ημαθίας