Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Ημαθίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα


Βγήκαν τα μαχαίρια σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας ανάμεσα στη Γεωργία Μπατσαρά και στο Χρήστο Τσιούντα....

Οι βολές του Τσιούντα πολλές στην αρχηγό την Γεωργία Μπατσαρά...

Στο συμβούλιο μίλησε για πλουτισμό μίλησε για θέσεις ο κύριος Τσιούντας αλλά χωρίς καμιά ουσία...

Η ουσία τελικά είναι φανερή... οι θέσεις και τίποτα άλλο, γιατί εσύ και όχι εγω...

Και επειδή πρέπει να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους και οι δύο (Μπατσαρά και Τσιούντας) μαλώνουν για τις θέσεις, για τον μισθό, για την μαρμίτα που λέει και ο απλός λαός ...

Ο Τσιούντας τόσο καιρό σιωπούσε, και η Μπατσαρά περίμενε Πότε να έρθει ο ανασχηματισμός να αναλάβει μία θέση, να διοριστεί μόνη της...


Άραγε γιατί τόσο καιρό ο Χρήστος Τσιούντας δεν μιλούσε και μιλάει τώρα?
Μα θα μου πείτε τώρα δεν τον έβαλε σε θέση !
Σωστό! 


Δηλαδή με λίγα λόγια... δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα... Γιατί ο αχυρώνας είναι του Βοργιαζίδη,και τους μάντρωσε καλά, και έτσι πρέπει ..

Απλως οι (γάιδαροι) μαλώνουν για μια μπάλα άχυρο.... αλλά και αυτή δεν ξέρουν πως θα την μοιράσουν,λες και τον κόσμο τον απασχολεί αν πήραν θέσεις, καταλαβαίνετε τώρα πώς θα πάει το δημοτικό συμβούλιο και πώς θα λυθούν τα προβλήματα που έχει ο κόσμος... 

Αλλά και η Γεωργία Μπατσαρά έχασε την μπάλα στην κυριολεξία, μα από Δήμαρχος κλητήρας;

Έκανες ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ, ΑΝΤΙΝΟΜΆΡΧΗΣ, πας τώρα αντιδήμαρχος;

Αντε τώρα και σε ανώτερα πρόεδρος στο Πολυδένδρι!

Αυτό ισχύει και για τον Χρήστο Τσιούντα που πας ωρε... Δήμαρχος ήσουν... παρακαλάς να υποβαθμιστείς μόνος σου;Να γίνεις τι αντιδήμαρχος; 
Αντε καλά κρασιά....
 Η ουσία είναι ότι ότι για άλλη μία φορά το δημοτικό συμβούλιο θα γίνει η παράσταση του Καραγκιόζη. 
Βρείτε τώρα εσείς ποιος είναι ο καραγκιόζης! 
Θα επανέλθουμε 


Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2020 | 11:13 pm


Έργο Ανέγερσης Νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ημαθίας


Κατόπιν του από 19-08-2020 Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, ξεκίνησε, παρουσία εκπροσώπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και της Ε.Α.Υ.Ν. Ημαθίας, αυτοψία και οριοθέτηση του χώρου της σκαπτικής ανασκαφής, στο πλαίσιο του έργου ανέγερσης του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ημαθίας. 


Γίνεται μνεία ότι το εν λόγω έργο θα υλοποιηθεί σε παραχωρηθέν τμήμα του Δημοσίου ακινήτου με Β.Κ. 342 και κατόπιν προγενέστερων ενεργειών που αφορούν τη σύνταξη ανάλογων μελετών και οικονομικών εγκρίσεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 
Πρόκειται για ένα έργο άκρως σημαντικό για την Ελληνική Αστυνομία καθ’ όσον με την υλοποίησή του διασφαλίζονται όχι μόνο προς το Αστυνομικό Προσωπικό αλλά και προς του πολίτες αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2020 | 12:14 pm


Ποιοι θα υπηρετήσουν 9 µήνες στον Στρατό Ξηράς - Όλες οι αλλαγές στη θητεία


 Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς από τους 9 στους 12 μήνες, με έξτρα μπόνους όμως την 9μηνη θητεία για όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο φαίνεται να κλειδώνει ενώ εξετάζεται να προωθηθεί και η υποχρεωτική στράτευση από τα 18 έτη. Με τρεις κινήσεις το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιδιώκει να θωρακίσει το έμψυχο δυναμικό των τριών όπλων σε μια περίοδο που η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους παρά το γεγονός ότι ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ των δυο χωρών.


Πέρα από τις προσλήψεις των 15.000 µόνιµων οπλιτών, στο υπουργείο Εθνικής Αµυνας θεωρούν ότι η αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς στους 12 µήνες, όπως ισχύει σήµερα σε Αεροπορία και Ναυτικό, είναι µια πρώτη αλλά άµεση λύση για την επάνδρωση στρατοπέδων, ειδικά στις παραµεθόριες περιοχές. Μάλιστα, τη σκέψη αυτή επιβεβαίωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες ηµέρες, κατά την παρέµβασή του στους παραγωγικούς φορείς. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η θητεία δεν θα αυξηθεί πέραν των 12 µηνών, ενώ αποκάλυψε πως εξετάζεται η υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2020 | 9:08 am


Έτσι θα κάνεις το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι… παιχνιδάκι

 


 
 
 
 
    Για πολλούς το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι αποτελεί μια απίστευτα εκνευριστική και βαρετή διαδικασία, αφού παίρνει χρόνο, είναι κουραστικό μια και... 
 
 
 
απαιτεί ορθοστασία, ενώ κάποια σκεύη δεν είναι πάντα εύκολο να καθαριστούν.

Ωστόσο, το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή οργάνωση και όλα τα άλλα γίνονται πιο απλά.

Μούλιασμα: Δεν υπάρχει πάντα διάθεση να πλύνεις τα πιάτα στην ώρα τους και για αυτό τα αφήνεις στο νεροχύτη. Η καλύτερη λύση, μετά το πλύσιμο, θα ήταν να τα ξεπλύνεις με νερό ώστε να μη μείνουν υπολείμματα και να τα αφήσεις με νερό να μουλιάσουν. Έτσι, δεν θα παιδευτείς και δεν θα χάσεις χρόνο τρίβοντας, όταν έρθει η ώρα να τα πλύνεις.

Σειρά προτεραιότητας: Για να μη σπαταλάς και χρόνο και σαπούνι, ξεκίνα να πλένεις τα πιάτα με τη σειρά. Η λογική λέει ξεκινάμε από το πιο καθαρό και καταλήγουμε στο πιο βρόμικο, έτσι ώστε όσο πλένεις να πέφτει νερό στα άπλυτα και να μαλακώνουν τα λίπη. Ξεκίνα να πλένεις τα ποτήρια, έπειτα τα μαχαιροπίρουνα, μετά τα πιάτα και τέλος τα μαγειρικά σκεύη. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα γλιτώσεις χρόνο, αλλά θα αποφύγεις να πάρουν άσχημες μυρωδιές π.χ. τα ποτήρια από τις κατσαρόλες.

Απορρυπαντικό πιάτων: Επίλεξε ένα υγρό πιάτων με τα σωστά συστατικά. Προμηθεύσου αντιβακτηριδιακό υγρό σαπούνι για τα πιάτα με γαλακτικό οξύ, ώστε να απομακρύνει τα βακτήρια και να κάνει το πλύσιμο πιο εύκολο.

Σφουγγάρι: Υπάρχουν σφουγγάρια που θα κάνουν τη διαδικασία του πλυσίματος πολύ πιο εύκολη. Στο εμπόριο θα βρεις σφουγγάρια που έχουν «σύρμα» από πλαστικό και λειτουργούν πολύ καλά στα πιάτα, χωρίς να αφήνουν γρατσουνιές.Έλεγξε τη θερμοκρασία: Εάν έχουν μείνει λίπη στα πιάτα που έχουν ξεραθεί και δεν φεύγουν, βάλε τα μέσα σε ζεστό νερό, για ακόμα πιο δραστικό αποτέλεσμα. Από την άλλη, χρησιμοποίησε κρύο νερό για να ξεκολλήσεις τα γαλακτοκομικά και τις αμυλούχες τροφές Εάν θέλεις για παράδειγμα να απομακρύνεις το βούτυρο, χρησιμοποίησε κρύο νερό. Το ζεστό θα το κάνει κολλώδες και θα είναι δύσκολο να βγει.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2020 | 9:01 am


Κάθε ψάρι στον καιρό του - Εσύ ξέρεις πότε είναι η εποχή τους;

  
Η εποχικότητα κάθε τροφής τείνει να αλλοιωθεί με την εντατική καλλιέργεια ανεξαρτήτως εποχής, καθώς... 
 
 
 
 
η ζήτηση για όλες τις τροφές όλες τις εποχές του χρόνου ολοένα αυξάνεται.

Ωστόσο, καλό θα ήταν τα ψάρια -όπως και τα φρούτα και τα λαχανικά- να καταναλώνονται σε συγκεκριμένη εποχή, ώστε να προσλαμβάνουμε τη μέγιστη θρεπτική αξία, ενώ με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε και το περιβάλλον.

Ιανουάριος: Λαυράκι, γόπες, τσιπούρες, σαργοί, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, σφυρίδα, βραστόψαρα, γλώσσα, λυθρίνια, ροφός, σκορπίνα, συναγρίδα, μαρίδα, χειλού, καλαμάρια, χταπόδι, στρείδια και μύδια.

Φεβρουάριος: Σιπούρες, σαργοί, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, λούτσος, βραστόψαρα, γλώσσα, γόπα, λυθρίνια, παλαμίδα, σαφρίδια, σκορπίνες, σπήρα, συναγρίδα, σφυρίδα, μαρίδα, χειλού χταπόδι, γαρίδες, καραβίδες, καλαμάρια, μύδια και στρείδια.

Μάρτιος: Συναγρίδες, σφυρίδες, γαύρος, λυθρίνια, τσιπούρες, σαργοί, χταπόδια, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, παλαμίδα, σπάρος, μαίνουλα, στήρα, ροφός και χέλι.

Απρίλιος: Τσιπούρες, σαργοί, μπαρμπούνια, μουρμούρα, αθερίνα, γαλέος, γαύρος, ζαργάνα, κουτσομούρες, λούτσος, λυθρίνια, παλαμίδα, σαρδέλα, σαφρίδια, σκορπίνες, σκουμπρί, συναγρίδα, σφυρίδα, τόνος, φαγκρί, σπάρος, μαίνουλα, στήρα, ροφός, χέλι, χταπόδι, γαρίδες, καραβίδες, καλαμάρια, μύδια, στρείδια και αστακός.

Μάιος: Τσιπούρες, σαργοί, χταπόδια, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, σκαθάρι, αστακός, αθερίνα, γαλέος, γαρίδες, γαύρος, γόπες, ζαργάνα, καλαμάρια, κολιός, κουτσομούρες, λυθρίνια, μαγιάτικο, μελανούρια, μπαρμπούνια, μύδια, ξιφίας, σαρδέλα, σαφρίδια, σκουμπρί, συναγρίδα, σφυρίδα, τόνος, φαγκρί, παλαμίδα, σπάρος, μαίνουλα, ροφός και χέλι.

Ιούνιος: Σαρδέλες, κολιούς, σκουμπριά, πελαγίσιος μπακαλιάρος, σαφρίδια, αστακός, γαρίδες, γαύρος, γόπες, μελανούρια, μπαρμπούνια, μύδια, ξιφίας, ροφός, σκουμπρί, τόνος, σουπιές, φαγκρί, σάλπα και συναγρίδα.

Ιούλιος: Σαρδέλες, γάβρους, κολιούς, σκουμπριά, πελαγίσιος μπακαλιάρο, γαύρος, αστακός, γαρίδες, γόπα, μαγιάτικο, μελανούρι, μύδια, ξιφίας, σαρδέλες, σαφρίδι, σκουμπρί, σουπιά, τόνος, ροφός, σάλπα και συναγρίδα.

Αύγουστος: Σαρδέλες, γάβρους, κολιούς, σκουμπριά, πελαγίσιος μπακαλιάρος, σαρδέλα, γαρίδες, αστακός, γόπα, μαγιάτικο, μελανούρι, κολιός, ξιφίας, σαφρίδι, τόνος, λούτσος, σάλπα και συναγρίδα.

Σεπτέμβριος: Πελαγίσιος μπακαλιάρος, μπαλάδες, γαύρος, μαγιάτικο, γόπα, μελανούρι, κολιός, λυθρίνι, σκουμπρί, ξιφίας, σαρδέλα, σαφρίδι, παλαμίδα, κοκάλια και συναγρίδα.

Οκτώβριος: Τσιπούρες, σαργοί, χταπόδια, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, παλαμίδα, κοκάλια και συναγρίδα.

Νοέμβριος: Τσιπούρες, σαργοί, χταπόδια, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, τόνος, παλαμίδα, κοκάλια και συναγρίδα.

Δεκέμβριος: Γόπες, τσιπούρες, σαργοί, χταπόδια, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, βραστόψαρα, γλώσσες, καλαμάρια, κουτσομούρες, λυθρίνια, μπαρμπούνια, σαφρίδια, στρείδια, συναγρίδα, σφυρίδα, χταπόδι, μαρίδα και χειλού.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2020 | 9:00 am


Οι λόγοι που το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα για τα παιδιά

  
  Τα παιδιά συνήθως αποφεύγουν το πρωινό και ειδικότερα όταν βρίσκονται σε μικρή ηλικία, όμως είναι το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας που δίνει στα παιδιά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Σύμφωνα με...  

 
 
μελέτες, τα παιδιά που τρώνε καθημερινά πρωινό, έχουν καλύτερο διατροφικό «προφίλ», λαμβάνοντας τις αναγκαίες ποσότητες βιταμινών, ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου και άλλων βασικών συστατικών.

Αντίθετα, τα παιδιά που παραλείπουν το πρωινό τους, έχουν αυξημένη πιθανότητα να μη λαμβάνουν τις αναγκαίες για την ανάπτυξή τους ποσότητες ζωτικών θρεπτικών συστατικών. Αυτό τουλάχιστον προειδοποιούν ερευνητές του Κολεγίου King's και της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη λέκτορα διατροφολογίας δρα Γκέρντα Ποτ, έκαναν μία σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό «British Journal of Nutrition», σύμφωνα με την οποία ως επαρκές πρωινό θεωρήθηκε η κατανάλωση τουλάχιστον 100 θερμίδων μεταξύ έξι και εννέα το πρωί. Η μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν ένα στα τρία παιδιά (32%) που παρέλειπαν το πρωινό, δεν λάμβαναν την ελάχιστη συνιστώμενη ποσότητα σιδήρου (έναντι ποσοστού μόνο 4% για τα παιδιά που έτρωγαν κανονικά το πρωί). Ανάλογες ελλείψεις υπήρχαν και για το ασβέστιο (19% έναντι 3%) και το ιώδιο (22% έναντι 3%).

«Η νέα μελέτη δείχνει ότι το πρωινό είναι το κλειδί για τους γονείς που θέλουν να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά τους κάνουν τη διατροφή που χρειάζονται», δήλωσε η Ποτ.

Στη Βρετανία, σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 6,5% των παιδιών τεσσάρων έως δέκα ετών δεν τρώνε ποτέ πρωινό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο (σχεδόν 27%) για τα παιδιά 11 έως 18 ετών.

Τα κορίτσια είναι πιθανότερο να μη φάνε πρωινό από ό,τι τα αγόρια, ενώ το ίδιο ισχύει επίσης για τα φτωχότερα παιδιά σε σχέση με τα πλουσιότερα. Ανεξαρτήτως ηλικίας, το 14% των αγοριών έναντι 19% των κοριτσιών δεν τρώνε ποτέ πρωινό, ενώ περίπου το 50% χάνουν το πρωινό κάθε λίγες μέρες.

Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης μελέτης ανέλυσαν στοιχεία για 802 παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως δέκα ετών και 884 ηλικίας 11 έως 18 ετών.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2020 | 8:59 am


Ποιο ελληνικό νοσοκομείο είχε φτιαχτεί με πανελλήνιο έρανο - Η ενδιαφέρουσα και άγνωστη σε πολλούς ιστορία

 


 
    Η ιστορία των παλιών δημόσιων κτηρίων της Ελλάδας είναι συχνά πολύ πιο πλούσια και σύνθετη απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Αρκεί...  

 
 
 
να διαβάσεις ιστορίες και γεγονότα και να καταλάβεις πόσο διαφορετικά ήταν όλα ακόμη και στις παραμικρές τους λεπτομέρειες πριν από κάποια χρόνια.

Ακόμη και πίσω από την κατασκευή κτηρίων όπως τα νοσοκομεία κρύβονταν μεγάλες προσπάθειες, δυσκολίες ακόμη και έρανοι. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με ένα ελληνικό νοσοκομείο στην Αττική το οποίο είχε φτιαχτεί στα τέλη του 1800 με πανελλήνιο έρανο. Ο λόγος για το Παίδων Αγία Σοφία.


 
Το νοσοκομείο στην Αττική που είχε φτιαχτεί με πανελλήνιο έρανο

Το νοσοκομείο Παίδων κατασκευάστηκε το φθινόπωρο του 1896 σε οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί λίγους μήνες νωρίτερα ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Ιεράς Μονής Πετράκη. Εκτός όμως από την παραχώρηση του οικοπέδου, καθοριστικής σημασίας ήταν και το πού βρέθηκαν τα χρήματα για την ανέγερσή του.

Όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, η πρωτοβουλία για την κατασκευή του ανήκε στην πριγκίπισσα Σοφία αλλά τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν έγιναν με πανελλήνιο έρανο. Αρχικά λειτούργησε εκεί η πρώτη Σχολή Αδελφών Νοσοκόμων διετούς φοίτησης ενώ τον Ιανουάριο του 1900 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ιδρυτικό καταστατικό του νοσοκομείου. Μέσα σε 60 μέρες το νοσοκομείο είχε ήδη 16 κλίνες και έγιναν και τα επίσημα εγκαίνιά του.

Τον Απρίλιο του 1900 εισήχθη για νοσηλεία το πρώτο άρρωστο παιδί. Το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία που στηρίχθηκε στα χρήματα από τον ελληνικό έρανο για να κατασκευαστεί θα αποτελούσε στο μέλλον ένα από τα πλέον ιστορικά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων το νοσοοκομείο αυτό στην Αττική επιτάχθηκε για να περιθάλψει τραυματίες πολέμου και το 1914 οι γιατροί του συμμετείχαν στην κατ΄ οίκον νοσηλεία των Μακεδόνων προσφύγων.

Η προσφορά του νοσοκομείου ήταν καταλυτική στον παιδικό πληθυσμό της χώρας. Κατά τη δεκαετία του 1980 προστέθηκαν νέα τμήματα στο νοσοκομείο ενώ τη δεκαετία του ’90 ιδρύθηκε η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.


Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2020 | 8:59 am


Τζόκερ: Στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης το τυχερό δελτίο των 4,6 εκατ. ευρώ - Ένας τυχερός και στην δεύτερη κατηγορία

 


 
 
 Σε πρακτορείο του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης συμπληρώθηκε το τυχερό δελτίο Τζόκερ που έκανε τον κάτοχό του πλουσιότερο κατά 4,6 εκατ. ευρώ μετά την κλήρωση της Κυριακής.

Ο... 


 

 

μεγάλος τυχερός κέρδισε άλλα 93.961 ευρώ καθώς το δελτίο με τις 42 στήλες είχε και μια επιτυχία στη δεύτερη κατηγορία.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2020 | 8:58 am


Οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο στην Ημαθία


Συνελήφθη προχθές (25 Σεπτεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίσθηκε να οδηγεί όχημα, που είχε αφαιρέσει νωρίτερα την ίδια ημέρα από πυλωτή πολυκατοικίας. Το κλεμμένο όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2020 | 2:12 pm


Απειλή χρεοκοπίας για το 20% των τουριστικών ομίλων

    
Κρίση επικών διαστάσεων βλέπουν οι ειδικοί στον κλάδο του τουρισμού. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το 2020 έχει χαθεί οριστικά, ενώ το 2021 θα κριθεί η επιβίωση πολλών τουριστικών μονάδων.

Μιλώντας...   

 
 
στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ο Ινγκο Μπούρμεστερ, υπεύθυνος Κεντρικής Ευρώπης στον όμιλο DER Touristik, τονίζει πως «το 2021 θα είναι χρονιά αποφάσεων». Από τον Σεπτέμβριο του 2019 ο κλάδος είχε δεχθεί γερό πλήγμα με τη χρεοκοπία του ομίλου Thomas Cook, ενώ η πανδημία του κορωνοϊού προκαλεί νέες αναταράξεις.

«Μόνον όταν βρεθεί το εμβόλιο θα ανακάμψει η ζήτηση», λέει ο Μπούρμεστερ. «Μέχρι τότε, στόχος μας είναι να σταθεροποιηθεί ο κλάδος, ώστε να μη βρεθούμε μπροστά σε κύμα μαζικών απολύσεων». Πιο αισιόδοξος ο Τόρστεν Κίρστγκες, ειδικός σε θέματα τουρισμού, υποστηρίζει ότι μέσα στο 2021 η κατάσταση θα εξομαλυνθεί κάπως. «Το αργότερο στα επόμενα δύο-τρία χρόνια θα αρχίσουν και πάλι οι κρουαζιέρες και τα ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς», εκτιμά ο Κίρστγκες, ο οποίος θεωρεί ότι «μεσοπρόθεσμα η συμπεριφορά του καταναλωτή δεν αλλάζει».

Το ερώτημα είναι βέβαια πόσοι θα καταφέρουν να επιβιώσουν μέχρι τότε. Τα έσοδα καταρρέουν και τα αιτήματα για επιστροφή χρημάτων από τις προκρατήσεις πληθαίνουν, εκτός βέβαια αν ο πελάτης έχει δεχθεί μια απλή αλλαγή της κράτησης για μελλοντική ημερομηνία ή ένα κουπόνι για άλλες υπηρεσίες.

Δύσκολες στιγμές και για τον Ινγκο Λις, ιδρυτή και επικεφαλής του τουριστικού οργανισμού Chamaleon, ο οποίος δηλώνει ότι επενδύει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με προτεραιότητα στη συνάντηση και αλληλεπίδραση των πολιτισμών, προσφέρει δηλαδή κατά κύριο λόγο ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς για ένα μάλλον περιορισμένο κοινό. Ο Λις λέει ότι κάθε μέρα που περνάει βάζει στην επιχείρηση 10.000 ευρώ από το απόθεμα που είχε συσσωρεύσει στις καλές εποχές. «Αυτή η χρονιά έχει τελειώσει, το θέμα είναι τι κάνουμε το 2021», λέει ο ίδιος. «Αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερες κρατήσεις από εκείνες που είχαμε στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019 για το 2020, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται απλώς για αλλαγές κρατήσεων».

Αυτή την τάση επιβεβαιώνει και ο Ινγκο Μπούρμεστερ της DER Touristik: «Συνολικά η ζήτηση θα είναι μικρότερη το 2021: από τις σημερινές κρατήσεις οι περισσότερες είναι αλλαγές παλαιότερων προκρατήσεων», λέει. Κατά την άποψή του, περίπου το 20% των επιχειρήσεων του κλάδου βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα χρεοκοπίας, ενώ μέχρι το 2021 «το ποσοστό θα αυξηθεί στο 50%

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2020 | 8:38 am


Νέα Δημοκρατία: Χωρίς Καραμανλή και Σαμαρά τα επόμενα ψηφοδέλτια


 

Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετατρέπει το κόμμα από «καραμανλικό» σε «μητσοτακικό»

Ιδίως σε περίπτωση που οι εκλογές διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας.

Το...  

 
 
 
«δόγμα» του Αχιλλέα Καραμανλή πως «όποιος και αν είναι αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα είναι καραμανλικό», φαίνεται να μην ισχύει πλέον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει το iEidiseis, με -αναίμακτη- τοποθέτηση σε θέση ευθύνης στο κόμμα «δικών του προσώπων» και χρησιμοποιώντας ως «όχημα» για τη μετεξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας και την κυβέρνηση, ώστε να αναδείξει νέα στελέχη, έχει πλέον μετατρέψει το -άλλοτε- «καραμανλικό» κόμμα σε «μητσοτακικό». Διαδικασία που συνεχίζει να εξελίσσεται και με την προσέλκυση «πασοκογενών» στελεχών, που κυρίως συνδέονται με το λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό» μπλοκ του κυβερνώντος κόμματος. Η ηγεμονία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, του επιτρέπει την ολοκλήρωση της «κατάληψης» και της μετεξέλιξης του κόμματος, χωρίς το παραμικρό κόστος και χωρίς καμιά αντίδραση, πέραν «κάποιας γκρίνιας» ορισμένων στελεχών στο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», πρόθεση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι να μην είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος -και συνεπώς στη νέα Βουλή- Οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Ιδίως στην περίπτωση που οι προσεχείς εκλογές διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, καθώς έως τότε η επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κόμμα εκτιμάται ότι θα είναι ολοκληρωτική, ενώ οι πρώην πρωθυπουργοί-σύμφωνα πάντα με τις ίδιες εκτιμήσεις- θα έχουν πολιτικά αποδυναμωθεί περαιτέρω.

Το πρόβλημα, σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα είναι ο Κώστας Καραμανλής, που εδώ και καιρό δείχνει πολύ προβληματισμένος για την κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό και δεν είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει σε εσωκομματικά ή άλλα παιχνίδια και αντιπαραθέσεις. «Χορτασμένος» από αξιώματα και έχοντας απορρίψει ακόμα και την πρόταση για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας που του έκανε το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας, έχει αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε να επανέλθει ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ούτε βεβαίως να εμφανίζεται ως αρχηγός μιας φράξιας και εν προκειμένω των… «καραμανλικών». Ο Κώστας Καραμανλής, μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, προσανατολίζεται ο ίδιος να μην είναι στην επόμενη Βουλή, καθώς δεν θεωρεί ότι -υπό τις παρούσες πάντοτε συνθήκες- κάτι τέτοιο έχει ιδιαίτερο νόημα.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν δείχνει τις ίδιες τάσεις με τον Κώστα Καραμανλή, ενώ παράλληλα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Χωρίς να έχει πρόθεση να δημιουργήσει εσωκομματικά προβλήματα, ιδίως μετά τη στάση του Μαξίμου στο θέμα της Novartis, δεν θα διστάσει να διαφοροποιηθεί στα ελληνοτουρκικά, εφόσον η κυβέρνηση απομακρυνθεί από τις πάγιες ελληνικές θέσεις- ήδη, με την προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τις τρεις συμφωνίες για τη Βόρεια Μακεδονία, στέλνει μήνυμα για το πώς θα κινηθεί στα ελληνοτουρκικά. Ο Αντώνης Σαμαράς, επίσης, εν αντιθέσει με τον Κώστα Καραμανλή, δεν έχει δώσει δείγματα ότι δεν επιθυμεί να είναι στην επόμενη Βουλή και επομένως θα είναι περισσότερο δύσκολος ο δικός του χειρισμός.

Με τυχόν «αποστρατεία» Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά ολοκληρώνεται ο κύκλος της προσπάθειας να περάσουν στη δεύτερη γραμμή κορυφαία στελέχη της «γαλάζιας παράταξης», ώστε η Νέα Δημοκρατία να μετατραπεί δε ένα «μητσοτακικό» κόμμα. Από τη «σφαγή των κορυφαίων» κατόρθωσε να …επιζήσει η Ντόρα Μπακογιάννη, που κάνει μεγάλο comeback, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πόσο μεγάλος πολιτικός και τι ισχυρή προσωπικότητα είναι, δευτερευόντως δε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η ολοκλήρωση της μετατροπής της Νέας Δημοκρατίας σε «μητσοτακικό» κόμμα, πάντως, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της κυβέρνησης: Εφόσον η κυβέρνηση πάει καλό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διαθέτει την πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία, τότε οι σχεδιασμοί του θα γίνουν ευκολότερα πράξη. Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθούν εν δυνάμει εσωκομματικοί αντίπαλοι.

Το βέβαιον είναι ότι τα δύσκολα τώρα ξεκινούν…

ΥΓ: Και όσον αφορά στις εκλογές, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να «κάψει» την απλή αναλογική- και κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί στο τέλος της τετραετίας. Επ’ αυτού, όμως, έχει λόγο πρωτίστως ο… κορονοϊός

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2020 | 8:37 am


Οδηγός σταμάτησε να βοηθήσει σε τροχαίο και σκοτώθηκε     
Ασύλληπτη τραγωδία το πρωί του Σαββάτου, στο Δερβένι, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 55χρονος άνδρας.

Εν...  

 
 
μέσω καταρρακτώδους βροχής, μία νταλίκα δίπλωσε πριν την έξοδο για Λαγυνά, στο ρεύμα προς Καβάλα, ενώ πάνω στο φορτηγό προσέκρουσε ΙΧ όχημα που δεν πρόλαβε να σταματήσει.

Βλέποντας την εικόνα, σύμφωνα με πληροφορίες, 55χρονος οδηγός, υπήκοος Γεωργίας, στάθμευσε το αυτοκίνητό του και κινήθηκε πεζός προς το σημείο ώστε να βοηθήσει τα άτομα που είχαν εμπλακεί στο ατύχημα.

Όμως, λόγω της χαμηλής ορατότητας και της έντονης βροχόπτωσης που επικρατούσε στην περιοχή, παρασύρθηκε από επερχόμενο όχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο 55χρονος διεκομίσθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παπανικολάου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο λίγο αργότερα κατέληξε

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2020 | 8:37 am


Φορτηγό γεμάτο ναρκωτικά! Άνοιξαν την καρότσα και προσπαθούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους 
Οι πληροφορίες των αστυνομικών για φορτηγό που έκρυβε ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη, αποδείχθηκαν σωστές…

 
 
 
 
Τρία άτομα, μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, συνελήφθησαν χθες το βράδυ (25-09-2020) και 500.000 ναρκωτικά δισκία ecstasy κατασχέθηκαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, η οποία πραγματοποιήθηκε στον νομό Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ ταυτοποιήθηκε, επίσης, η εμπλοκή στο κύκλωμα ακόμη ενός ατόμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τον Έλληνα, ο οποίος στάθμευσε το ΙΧ φορτηγό που οδηγούσε και μετέφερε ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια έρευνας οι αστυνομικοί εντόπισαν στο εσωτερικό του οχήματος δεκαοκτώ νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 180.000 ναρκωτικά δισκία ecstasy.

Ακολούθησε, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης η σύλληψη ακόμη δύο μελών του κυκλώματος, στο αυτοκίνητο των οποίων βρέθηκαν 57 επτά νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 320.000 ναρκωτικά δισκία ecstasy.

Στην κατοχή των φερομένων ως δραστών και στα σπίτια τους οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα περίστροφο κρότου, 5.200 ευρώ και κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα, κατασχέθηκαν το φορτηγό και το ΙΧΕ αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε από τη δράση της η οργάνωση υπολογίζονται στα 10.000.000 ευρώ. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

https://www.newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2020 | 8:36 am


Αυγά: Τελικά πόσο καιρό διατηρούνται φρέσκα στο ψυγείο;
 
  Αδιαμφισβήτητα, τα αυγά αποτελούν μια αρκετά φθηνή πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και ακόρεστων λιπαρών οξέων.

​Επίσης... 

 
είναι η πληρέστερη φυσική πηγή θρεπτικών στοιχείων, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα.

​Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσει κανείς την ημέρα του (πρωινό) αλλά και τη νύχτα του (ελαφρύ και με λίγες θερμίδες βραδινό).

Πόσο όμως «αντέχουν» τα αυγά; Πότε πρέπει να τα πετάξει κανείς από το ψυγείο του; Κάποιοι κρατούν τα αβγά τους στο ψυγείο για περισσότερες από 2 και 3 εβδομάδες. Κάνει όμως ή όχι;

Δυστυχώς, τα φρέσκα τρόφιμα, όπως τα αυγά δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής όπως άλλα τρόφιμα. Ορίστε τι λένε οι ειδικοί. Πόσο αντέχουν τα αυγά φρέσκα και πώς θα τα αποθηκεύσετε σωστά στο ψυγείο;

Πόσο αντέχουν τα αυγά;

Εάν αποθηκεύετε τα αυγά σας στη συνιστώμενη θερμοκρασία 4 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερη, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) συνιστά τη χρήση των αυγών σας εντός τριών εβδομάδων.

​Το Egg Safety Center ισχυρίζεται ότι μπορείτε ακόμα να τρώτε αυγά τέσσερις έως πέντε εβδομάδες μετά την ημερομηνία συσκευασίας τους, αλλά βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση όπως η Salmonella και το E-Coli μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου - οπότε είναι ίσως καλύτερο να πετάξετε τα παλαιότερα αυγά σας.

Όσο για τα σκληρά βραστά αυγά; Αυτά μπορούν να παραμείνουν στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα.

Πώς θα καταλάβει κανείς αν το αυγό που έχει στο ψυγείο του είναι καλό;

Εδώ θα πρέπει να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Αν ένα αυγό μυρίζει περίεργα ή απαίσια, τότε θα πρέπει να το πετάξετε.

​Ιδού μερικά ακόμη tips για να αναγνωρίζετε αν ένα αυγό είναι κατάλληλο για να το καταναλώσετε ή όχι.
 • Μυρίστε το: αν το αυγό μυρίζει άσχημα όταν το σπάσετε στο μπολ ή το τηγάνι, μη το φάτε.
 • Παρατηρήστε περισσότερο το τσόφλι του: είναι υγρό; Έχει ραγίσει; Αν ναι τότε αυτό ίσως μαρτυρά... βακτήρια.
Τα αυγά που έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα μπορεί να φαίνονται και να μυρίζουν κανονικά, οπότε φροντίστε να ελέγξετε ξανά την ημερομηνία παραγωγής τους και μέχρι πότε πρέπει να τα έχετε καταναλώσει.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύσετε τα αυγά σας 

Βάλτε τα αυγά σας στο μεσαίο ράφι και όχι πίσω. Μην τα βάζετε στην πόρτα του ψυγείου σας.

​Τα προϊόντα που φυλάσσονται στην πόρτα συχνά εκτίθενται σε διάφορες θερμοκρασίες ενώ τα είδη που διατηρούνται στη μέση του ψυγείου τείνουν να παραμένουν πιο κρύα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2020 | 8:35 am


Κινητοποίηση ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης

   
 
 
 
    Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τους, τουλάχιστον ως τις δύο μετά τα μεσάνυχτα, ζήτησαν με διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στο χώρο...  

 
 
του Λευκού Πύργου, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ψητοπωλείων, καφέ μπαρ και άλλων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του νομού Θεσσαλονίκης.

Οι καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου μετά το κλείσιμο των καταστημάτων τους τα μεσάνυχτα -τηρώντας τις αποστάσεις για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού- για να διαμαρτυρηθούν για το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας που έχει επιβληθεί σε νομούς της χώρας, λόγω της πανδημίας.

Οι καταστηματάρχες επικαλούνται τη μείωση του τζίρου τους και την απώλεια θέσεων εργασίας και ζητούν τροποποίηση του μέτρου και επέκταση του ωραρίου λειτουργίας

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2020 | 8:34 am


Τουρκικό drone έριξε κόκκινη μπογιά πάνω από την ελληνική σημαία στο Καστελόριζο 
  Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι, στοχοποιώντας για μία ακόμη φορά το Καστελόριζο.

Στις...  

 
 
07:00 το πρωί του Σαββάτου, αναστάτωση προκλήθηκε στους κατοίκους, από την πτήση άγνωστης προέλευσης drone που έπαιζε από τα ηχεία που έφερε, τον τουρκικό εθνικό ύμνο και οθωμανικά εμβατήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το drone πέταξε για παραπάνω από 40’ στον αέρα επάνω από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, πριν εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση. To ΟPEN TV μετέδωσε σχετικά πλάνα και πληροφορίες.

Το περιστατικό με το drone δεν ήταν το μοναδικό. Η μεγάλη ελληνική σημαία που υπάρχει ζωγραφισμένη στον βράχο επάνω από το λιμάνι του νησιού, και διακρίνεται ακόμη και από τα τουρκικά παράλια, υπέστη δολιοφθορά με κόκκινη μπογιά που άγνωστοι έριξαν πάνω της.

Έβαψαν με κόκκινη μπογιά την ελληνική σημαία

Μάλιστα το τουρκικό KARAR TV έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με πλάνα από drone τα οποία δείχνουν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία που φαίνεται, μετά τη δολιοφθορά με την κόκκινη μπογιά.

Οι Αρχές διερευνούν αν τα δύο περιστατικά συνδέονται, αν πρόκειται για το ίδιο drone που πέταξε στο Καστελόριζο από τα απέναντι τουρκικά παράλια, ή από κάποιον Τούρκο φανατικό ή από κάποιον επισκέπτη του νησιού και με ποιον τρόπο έγινε η δολιοφθορά κατά του εθνικού μας συμβόλου.

capital.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2020 | 8:34 am


Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε ηλικιωμένες γυναίκες που έγιναν σε Ημαθία και Πιερία


 

Προσποιούνταν ότι είναι γνωστές τους, τις αγκάλιασαν και αφαίρεσαν την αλυσίδα με το σταυρό που φορούσαν στον λαιμό τους


Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δύο κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.


Στην πρώτη περίπτωση, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας ημεδαπής, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου 2020 σε περιοχή της Πιερίας, αφαίρεσε από μία ηλικιωμένη γυναίκα, με το πρόσχημα της δήθεν γνωριμίας και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, ένα κόσμημα λαιμού αξίας 1.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.


Στη δεύτερη περίπτωση, από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας ημεδαπής, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, βραδινές ώρες της 28ης Αυγούστου 2020 σε περιοχή της Ημαθίας, με το πρόσχημα της δήθεν γνωριμίας προσέγγισε μία ηλικιωμένη γυναίκα και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού της αφαίρεσε ένα κόσμημα λαιμού αξίας 400 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:

 • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.

 • Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

 • Μην τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 • Να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

 • Μην πείθεστε και μη δίνετε χρήματα σε άγνωστα άτομα.

 • Μην επιτρέπετε να σας προσεγγίζουν άτομα την ώρα που πραγματοποιείται συναλλαγές σε ΑΤΜ.

 • Μην δίνετε πληροφορίες για τον αριθμό ΡΙΝ ή για το λογαριασμό σας.

 • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

 • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

 • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης ή κλοπής σε βάρος σας.

 • Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με τις παραπάνω συμβουλές, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2020 | 2:56 pm


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν 2 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις για διακίνηση ναρκωτικών


Στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Vector» 
Συνελήφθησαν χθες (25 Σεπτεμβρίου 2020) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για διακίνηση ναρκωτικών.
 
Στις έρευνες συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Vector» της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος.
 
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 119,4 γραμμαρίων, 4 μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 2 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, σε έρευνα της οικίας του αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 4,5 γραμμαρίων, 1 μικροδέμα με κοκαΐνη βάρους 0,2 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 715 ευρώ.
 
Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2020 | 12:04 pm


Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων;

 


 

Την ερχόμενη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΟΠΕΚΑ αναμένεται να πληρώσει εννέα επιδόματα και παροχές, μεταξύ των οποίων, και το επίδομα παιδιού Α21, το επίδομα ενοικίου, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα – ΚΕΑ κ.α.

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, αναμένεται να πληρωθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, τα οποία είναι τα εξής:


 
-η 4η διμηνιαία δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21

-το Επίδομα Γέννησης -τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα

– Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – ΚΕΑ

-το Επίδομα Ενοικίου (Στέγασης)

-το Στεγαστικής Συνδρομής

-το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων

-η «Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982»

-το Επίδομα Ομογενών «Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019»

ΟΠΕΚΑ: Αλλαγές στα κριτήρια για ΚΕΑ, Επίδομα παιδιού Α21 και Ενοικίου

Εν τω μεταξύ, αλλαγές αναμένονται στα κριτήρια χορήγησης του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού Α21, επίδομα ενοικίου και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σύμφωνα με όσα προβλέπει σχετική διάταξη του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με τη δημοσίευση του νέου νόμου θα αλλάξουν οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος παιδιού, του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) για όσους έχουν παιδιά που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ειδικότερα θα περιλαμβάνεται πλέον η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών δικαιούχων σε σχολείο, ενώ θα παίζει ρόλο ως προϋπόθεση η «συνέπεια» του παιδιού-μαθητή στην υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή να μη μείνει από απουσίες.

Έτσι, από φέτος, δηλαδή το σχολικό έτος 2020-2021, απαραίτητη θα είναι η όχι μόνο η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών όσων οικογενειών λαμβάνουν τα εν λόγω επιδόματα, αλλά και η εξέλιξή τους εκπαιδευτικά, ώστε να μην μένουν την ίδια τάξη.

Αναλυτικότερα, όσοι έχουν εξαρτώμενο τέκνο για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησής του στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το επίδομα χορηγείται υπό την προϋπόθεση αφενός της εγγραφής του σε σχολείο αφετέρου της πραγματικής φοίτησής του, η οποία θεωρείται ότι συντρέχει όταν το εξαρτώμενο τέκνο δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του.

Έτσι, όσοι καταθέτουν αίτηση για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού, του επιδόματος στέγασης και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πρέπει, εφόσον έχουν παιδιά που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση να δηλώνουν και το σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά τους. Για το επίδομα παιδιού Α21, η τέταρτη δόση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο η πληρωμή θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Υπενθυμίζεται προς όλους τους ενδιαφερομένους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.

Η αίτηση για το επίδομα στέγασης υποβάλλεται ηλεκτρονικά είτε από τους αιτούντες απευθείας, είτε μέσω των αρμοδίων οργάνων των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων στους οποίους διαμένουν οι αιτούντες.

Τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα και οι μονογονεϊκές οικογένειες υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στους Δήμους ή τα Κέντρα Κοινότητας. Η αίτηση υποβάλλεται από το πρόσωπο στο όνομα του οποίου έχει συναφθεί το μισθωτήριο συμβόλαιο της κύριας κατοικίας. Σε περίπτωση νοικοκυριού που απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο ή τον σύζυγο του υπόχρεου υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, για το σύνολο των μελών του νοικοκυριού. Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης το Α.Φ.Μ. και τον Α.Μ.Κ.Α.

Όλα τα δεδομένα που αφορούν σε προσωπικά στοιχεία, στη σύνθεση του νοικοκυριού, σε φορολογικά και οικονομικά στοιχεία προκύπτουν από διασυνδέσεις ή διασταυρώσεις με τις βάσεις δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε. της Η.Δ.ΙΚ.Α., του Ε.Φ.Κ.Α., του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Παιδείας, Εργασίας. Σε περίπτωση που προκύπτει αναντιστοιχία στοιχείων, η αίτηση παραμένει σε εκκρεμότητα και ο αιτών προσκομίζει στον Δήμο ή το Κέντρο Κοινότητας κάθε πρόσφορο δικαιολογητικό για την τεκμηρίωση της πραγματικής κατάστασης του νοικοκυριού.

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2020 | 8:20 am


Καταγγελία της μητέρας του 11χρονου που σκοτώθηκε με το ηλεκτρικό πατίνι: «Του το έδωσαν για 5 ευρώ» - «Ζητώ από το κράτος να τιμωρηθούν»

  

   Η μητέρα του 11χρονου παιδιού που τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που έκανε ηλεκτρικό πατίνι... 

 
 
στο Ηράκλειο, ζητάει δικαιοσύνη.

Το τροχαίο συνέβη τη Δευτέρα στην παλιά εθνική οδό, στη Χερσόνησο, όταν το παιδί επιχείρησε να διασχίσει με το ηλεκτρικό πατίνι το δρόμο και χτυπήθηκε από διερχόμενο ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μιλώντας στο Mega η μητέρα του παιδιού είπε αρχικά: «Του δώσανε το πατίνι για 5 ευρώ. Δίνουν και στα άλλα μικρά παιδιά, σκοτώσανε το παιδί μου. Ζητώ από το κράτος να τιμωρηθούν».

«Σήμερα πέθανε το παιδί μου, αύριο - μεθαύριο κάποιος άλλος. Πρώτον, είναι απαγορευμένο από το κράτος. Δεύτερον πως έδωσε το πατίνι σε ένα 11χρονο, χωρίς κράνος χωρίς να είναι δίπλα η μητέρα του. Ζητώ από το κράτος να τιμωρηθεί βαριά», ανέφερε μεταξύ άλλων η γυναίκα που πενθεί για τον άδικο θάνατο του γιου της.

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2020 | 8:19 am


Τι θα συμβεί αν βάλετε ένα αυγό σε ξίδι - ΒΙΝΤΕΟ

 


 
  Ένα πολύ απλό πείραμα… χημείας με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η διαδικασία είναι απλή:  

 

 

 

 Βάζουμε ένα αυγό στο ξίδι για δύο μέρες, το τρίβουμε ελαφρά και… δείτε στο βίντεο τι θα γίνει.


Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2020 | 8:18 am


Συνελήφθη καρδιοχειρουργός που ζητούσε «φακελάκια» - Είναι διευθυντής δημόσιου νοσοκομείου

 


  
Στη σύλληψη ενός καρδιοχειρουργού στην Αθήνα, ο οποίος είναι διευθυντής σε δημόσιο νοσοκομείο, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.


Η...   

 
Ελληνική Αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον 64χρονο ιατρό, κατηγορώντας τον για παράνομο χρηματισμό. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο καρδιοχειρουργός φέρεται να έχει πάρει από πέντε περιπτώσεις ασθενών «φακελάκια», συνολικού ύψους 1.600 ευρώ.

Ύστερα από καταγγελίες ασθενών, οι άνδρες της υπηρεσίας βρήκαν τα ίχνη του και τον συνέλαβαν, με τη βοήθεια ενός ασθενή με πρόβλημα στην καρδιά, ο οποίος αδυνατούσε να συγκεντρώσει τα χρήματα που του ζητούσε ο γιατρός. Τότε προχώρησε σε καταγγελία στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Όταν έδωσε τα προσημειωμένα χρήματα, ο 64χρονος συνελήφθη. Στο γραφείο του, ύστερα από έρευνα, βρέθηκαν συνολικά 50.000 ευρώ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ, στην οποία αναφέρει: «Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ιατρού δημοσίου νοσοκομείου της Αττικής, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο γιατρός, το διάστημα από 14 έως 24 Σεπτεμβρίου 2020, σε πέντε ταυτοποιημένες περιπτώσεις, έλαβε από ή για ασθενείς συνολικά 1.600 ευρώ, για ιατρικές πράξεις που είχε πραγματοποιήσει. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».  
 

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2020 | 8:17 am


Το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που έχει πέσει μετεωρίτης

 


  
Το 1818 ένας μετεωρίτης έπεσε στις Σέρρες και δίπλα στο σημείο πρόσκρουσης ήταν δύο Γερμανοί ταξιδιώτες που το ανέφεραν στον Οθωμανό διοικητή της περιοχής.

Ο...  

 
 
τελευταίος δεν εκτίμησε την πληροφορία και δώρισε τον μετεωρίτη στον Γερμανό γιατρό του. Έτσι ένα σπάνιας αξίας αποδεικτικό στοιχείο πέρασε τα σύνορα μας και σήμερα βρίσκεται στη κατοχή του γνωστού επιστημονικού μουσείου.

Αν ανατρέξει κανείς στο Διεθνές Δελτίο Μετεωριτών του Σεληνιακού και Πλανητικού Ινστιτούτου θα διαπιστώσει ότι αναφέρεται επίσημα ως μετεωρίτης ελληνικής καταγωγής. Το όνομα του είναι Seres

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2020 | 8:17 am


Μηχανή παρέσυρε ηλικιωμένη στο Μακροχώρι Βέροιας και την εγκατέλειψε


Λιγο μετά τις 7:00 το βράδυ στο Μακροχώρι του δήμου της Βέροιας μία μηχανή έχει παρασύρει μία γυναίκα, και δεν σταμάτησε για βοήθεια ο οδηγός..
Οι πληροφορίες μας λένε για μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία παρασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Βέροιας..
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ήδη ανθρωποκυνηγητό Και αναζητούν τον δράστη και από τις κάμερες Αλλά και από μαρτυρίες κατοίκων.

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2020 | 9:58 pm


'Ερχεται κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο...

 Αυξημένος είναι ο κίνδυνος για ισχυρή κακοκαιρία ξανά στο Ιόνιο, με τα νησιά να μετρούν ακόμη τις «πληγές» τους από το πέρασμα της «κακοκαιρίας Ιανός». Η νέα επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας αναμένεται να ξεκινήσει από τη νύχτα της Παρασκευής και να διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα, με... την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού, προειδοποιώντας για ισχυρά φαινόμενα.

 Ειδικότερα, δύο διαδοχικές διαταραχές από την Κεντρική Μεσόγειο θα επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, οι οποίες θα προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας αλλά και κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Όπως αναφέρεται στο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) ο καιρός από τη νύχτα της Παρασκευής θα παρουσιάσει μεταβολή από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα, που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια. Τα κύρια χαρακτηριστικά τους θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες καθώς και οι θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως έως 8 μποφόρ. Το Νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στην ανώτερη ατμόσφαιρα και οι διαδοχικές διαταραχές που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο θα είναι τα κύρια αίτια αυτής της μεταβολής του καιρού. 


Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα του meteo.gr κατά τη διάρκεια του Σαββάτου τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης υπάρχει έως το πρωί του Σαββάτου στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά και από το πρωί έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Με την πρώτη διαταραχή θα επηρεαστούν τη νύχτα της Παρασκευής (25/9) το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος και το Σάββατο (26/9) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Βαθμιαία επίσης θα επηρεαστεί από τα δυτικά η Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη, με εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες. Δεν αποκλείεται να επηρεαστεί η δυτική και η βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι. 

Έκτακτη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας 

 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων: Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά. Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών). Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια). Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr..

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2020 | 7:07 pm


Νομός Ημαθίας - Ειδήσεις και Νέα

Η πρόληψη σώζει... - Ημερήσια - Βέροια

Η πρόληψη σώζει...  Ημερήσια - Βέροια

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2020 | 11:46 am


Η Σμύρνη μάνα καίγεται... - Ημερήσια - Βέροια

Η Σμύρνη μάνα καίγεται...  Ημερήσια - Βέροια

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2020 | 10:00 am


Ο ...πόλεμος της μάσκας! - Ημερήσια - Βέροια

Ο ...πόλεμος της μάσκας!  Ημερήσια - Βέροια

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2020 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Ημαθίας

Φιλικοί ιστότοποι: