Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ημαθίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου συνοδευόμενη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο
νομό μας επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας και συζήτησε με τη
διοίκηση και τους εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων στο πλαίσιο της
διαρκούς φροντίδας της για την κατάσταση στις δυο μονάδες και τις παρεχόμενες
υπηρεσίες στους πολίτες του νομού μας.
Οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων αναφέρθηκαν εκτενέστερα στα
προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τη λειτουργία των δυο μονάδων και τις ανάγκες
τους. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη για επιπλέον υλικοτεχνική αναβάθμιση καθώς και
ενδυνάμωση - στελέχωση του προσωπικού. Από τις συζητήσεις διαπιστώθηκε, κατά
γενική ομολογία, η αισθητά καλύτερη λειτουργία των δυο νοσοκομείων τα τελευταία
χρόνια, κι αυτό, όπως τονίστηκε, οφείλεται στην ενίσχυση του προσωπικού μέσω
των προσλήψεων που πραγματοποιεί το υπουργείο Υγείας.
Η βουλευτής άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα των εργαζομένων, δεσμεύτηκε να τα
προωθήσει στο αρμόδιο υπουργείο και να πράξει ότι καλύτερο προκείμενου να
αντιμετωπιστούν οι ανάγκες. Εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλεται, τόσο από τη
διοίκηση όσο και τους εργαζόμενους (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό
προσωπικό), για τη λειτουργία των δυο μονάδων και την εξυπηρέτηση των ασθενών,
στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας. Επίσης τόνισε ότι οι παρεμβάσεις
στα θέματα που αφορούν την υγεία θα συνεχιστούν με τον ίδιο ζήλο έτσι ώστε οι
κάτοικοι του νομού μας να έχουν τις δυο μονάδες άρτια στελεχωμένες σε έμψυχο
δυναμικό και επαρκή εξοπλισμό. Για τον αξονικό τομογράφο στο Νοσοκομείο
Νάουσας ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, ενστάσεις
δεν έχουν κατατεθεί και το νέο μηχάνημα αναμένεται να εγκατασταθεί τους
προσεχείς μήνες. Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μαυρογιώργος σημείωσε ότι
κλιμάκιο προέβει σε όλες τις τεχνικές εργασίες προκειμένου να γίνει ορθά η
αντικατάσταση και τοποθέτηση του νέου μηχανήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 9:23 pm


Στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας Πέτρος Τατσόπουλος και Αντώνης Πανούτσος..Το χρονικό δύο προαναγγελθεισών εισόδων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ επικυρώθηκε σήμερα, μετά από τη συνάντηση που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και ο αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος...


Από τη ΝΔ κάνουν λόγο για κίνηση διεύρυνσης που καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδει ο πρόεδρος του κόμματος σε πρόσωπα που δεν προέρχονται νομοτελειακά από τον γαλάζιο χώρο. Όπως έγινε γνωστό, ο Πέτρος Τατσόπουλος θα είναι υποψήφιος στον βόρειο τομέα της Β' Αθηνών και ο Αντώνης Πανούτσος στον δυτικό.

Όπως υπογραμμίζουν από τη ΝΔ «ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Αντώνης Πανούτσος με το γραπτό λόγο τους και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους στηρίζουν από καιρό την προσπάθεια της ΝΔ να φέρει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα και έτσι σήμερα αποδέχθηκαν με χαρά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενταχθούν στη ΝΔ και να τη στηρίξουν πλέον και στην πράξη».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και τον Ιανουάριο του 2014 αποχώρησε οριστικά από το εν λόγω κόμμα, καταγγέλλοντας τον τυχοδιωκτισμό της ηγετικής του ομάδας, τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, το στρατηγικό εναγκαλισμό του με τους ΑΝΕΛ και την ανοχή προς τα φαινόμενα βίας. Έχει μάλιστα καταγράψει τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στο ΣΥΡΙΖΑ στο βιβλίο του «Ήμουν κι εγώ εκεί». Η προσέγγισή του με τη ΝΔ έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες και είχε δώσει άλλωστε το παρών και στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος. Ο Αντώνης Πανούτσος από την πλευρά του έχει τη δική του διαδρομή στο χώρο της δημοσιογραφίας, κυρίως της αθλητικής, αλλά όχι μόνο, μιας και επί σειρά ετών αρθρογραφεί και για πολιτικά ζητήματα.

Εδώ και καιρό με την πολιτική αρθρογραφία του και τις δημόσιες παρεμβάσεις του δεν κρύβει τη στήριξη του στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο έχει συχνή επικοινωνία. Ο Αντώνης Πανούτσος πολιτεύεται για πρώτη φορά και, όπως χαριτολογώντας λέει κι ο ίδιος, «έφτασε η ώρα από σχολιαστής του παιχνιδιού να μπει επιτέλους και στο γήπεδο».

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 7:50 pm


Απεργιακή κινητοποίηση αύριο στις δημόσιες δομές Υγείας...Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο οι δημόσιες δομές Υγείας, αφού γιατροί και νοσηλευτές αποφάσισαν 24ωρη απεργία...


Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μεταξύ άλλων ζητά το σύνολο των αναδρομικών και την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ανθρώπινα ωράρια 5ήμερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση 10.00 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας διεκδικώντας «να διαγραφούν από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, αυξήσεις στους μισθούς, διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος, ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών»

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 7:47 pm


Δήμος Βέροιας συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση της Μελέτης

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 υπογράφηκε συμπληρωματική σύμβαση  για την ολοκλήρωση της μελέτης «Κτηματογράφηση, Πολεοδόμηση, Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας και πράξη εφαρμογής στις Π.Ε. 25 και σε τμήματα των Π.Ε. 15 και 7 πόλης Βέροιας» μεταξύ του Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, και του μελετητή κ. Ευάγγελου Αγγέλη ο οποίος εκπροσωπεί τους συνεργαζόμενους μελετητές και γραφεία μελετών Γεωχώρος Μελετητική Α.Ε., Delco ΕΠΕ, Ευάγγελος Αγέλης και Ναγκούλης Αθανάσιος. 


Κατά τη σύνταξη της μελέτης «Κτηματογράφηση, Πολεοδόμηση, Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας και πράξη Εφαρμογής στην Π.Ε. 25 και σε τμήματα των Π.Ε. 15 & 7 της πόλης Βέροιας του Δήμου Βέροιας» -η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη- με τη γεωλογική διερεύνηση της περιοχής αναδείχθηκαν δύο ρέματα. Λαμβάνοντας υπόψη το δίκτυο όμβριων της πόλης του οποίου η παροχή καταλήγει στο υδατόρεμα της ΠΕ 25, αυτά χρήζουν επιπλέον υδρολογικής-υδραυλικής μελέτης. Κατόπιν του ελέγχου που έγινε, προέκυψε ότι για την σωστή και ασφαλή λειτουργία του ρέματος απαιτείται η διευθέτησή του. 

 


Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 3:52 pm


Αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής του Α.Ο. Αλέξανδρος στο Δήμαρχο Βέροιας

Τη νεαρή αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής του Α.Ο. Αλέξανδρος, Φωτεινή Παυλίδου, η οποία συνοδευόταν από τη μητέρα της και την προπονήτρια συλλόγου, Μαργαρίτα Ατανάσοβα-Τούφα, είχε τη χαρά να υποδεχτεί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, με αφορμή την κλήση της αθλήτριας στην Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ (Ensemble) Νεανίδων. 

Στην Εθνική Ομάδα έχουν κληθεί συνολικά μόλις 10 αθλήτριες από τις οποίες θα επιλεγούν οι έξι προκειμένου να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στους Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής Νεανίδων 2019, γεγονός που συνιστά μεγάλη επιτυχία και επιβεβαιώνει τη συστηματική άνοδο του αθλήματος στη Βέροια. 

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τη νεαρή αθλήτρια για την επιλογή της στην Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ, σημειώνοντας πως θα πρέπει να νιώθει ιδιαίτερη περήφανη που οι κόποι και η εργατικότητά της ανταμείβονται μέσα από τη συμμετοχή της στην Εθνική Ομάδα, την υψηλότερη τιμή για έναν αθλητή. Επιπλέον, παρότρυνε την αθλήτρια να καταβάλλει την ίδια προσπάθεια και στις σχολικές της υποχρεώσεις ώστε να υπάρχει πάντα μια σχετική ισορροπία ανάμεσα στη μαθητική και αθλητική της ζωή. Τέλος, της ευχήθηκε υγεία και καλή επιτυχία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα εκπροσωπήσει τη Βέροια και τη χώρα επάξια. 


Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 3:47 pm


Δυναμικά ο Σαράντης για τον Δήμο Βέροιας

Δυναμικά έχει μπει στο παιχνίδι των εκλογών ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο Βέροιας με τον συνδυασμό του Αντώνη Μαρκούλη ο (γνωστός γιατρός) Σαράντης Πίτας.

Ο Σαράντης Πίτας είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την Ημαθία και όπως γράψαμε εδώ και καιρό ότι δεν αποκλείεται να κάνει και την μεγάλη έκπληξη,και για αυτό κάνει καθημερινά επαφές με όλους τους φίλους  και γνωστούς.

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί συνδυασμοί θα τον ήθελαν στο συνδυασμό τους αλλά αυτός επέλεξε τον Αντώνη Μαρκούλη σαν ικανότερο για δήμαρχο Βέροιας.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 1:24 pm


Δήμος Βέροιας: Ημερίδα για το ΤΕΒΑ

  

  Ο Δήμος Βέροιας στα πλαίσια του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)» καλεί τους ωφελούμενους του προγράμματος να προσέλθουν την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας για να παρακολουθήσουν την ημερίδα στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του ΤΕΒΑ που αφορούν την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση για θέματα που άπτονται τόσο της κοινωνικής ζωής όσο και της προσωπικής εξέλιξης των ίδιων των ωφελουμένων . 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

- Έναρξη - Χαιρετισμοί

- ΘΕΜΑ 1ο : Κοινωνική Υπηρεσία και παροχές του Δήμου Βέροιας 

 (Παρουσίαση προγραμμάτων Κοινωνικής  Υπηρεσίας  , ΚΕΠ Υγείας,   Κοινωνικού   Παντοπωλείου, Κοινωνικού Φαρμακείου, Κέντρο Κοινότητας , Κέντρου Συµβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυµάτων βίας, ΚΑΠΗ, Δημοτικού Ιατρείου, Βοήθεια στο σπίτι και  ΚΗΦΗ).

Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

- ΘΕΜΑ:  Πως δημιουργούμε και πως εφαρμόζουμε έναν λειτουργικό οικογενειακό προϋπολογισμό.

- ΘΕΜΑ: Κοινωνικός αποκλεισμός και αυτοαποκλεισμός σε δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης  .

Ερωτήσεις – Σχόλια

Β΄ΚΥΚΛΟΣ

- ΘΕΜΑ: Ο δρόμος προς την αγορά εργασίας .

- ΘΕΜΑ: Ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό.

Ερωτήσεις – Σχόλια 
Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 11:19 am


Επιμορφωτικό πρόγραμμα “Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση”


Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2,Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ- ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, σε μια αποκλειστική συνεργασία με το  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων δια βίου μάθησης, οργανώνει και υλοποιεί τον 1ο κύκλο εκπαίδευσης στη Πόλη της Βέροιας το επιμορφωτικό πρόγραμμα“Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” διάρκειας400 ωρών.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Υποστήριξη Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Δια Βίου Μάθησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με κωδικό έρευνας 12728.

Οι επιμορφούμενοι  που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα είναι σε θέση να καταταχθούν και να μοριοδοτηθούν στους επικουρικούς πίνακες:

διορισμού αναπληρωτών και να εργαστούν σε δομές της Ειδικής Αγωγής σύμφωνα με το Νόμο, Ν.4415/2016, ΦΕΚ. 159 Α/06.09.2016 και άρθρο 48,ο οποίος αναφέρει:

 


ως υποψήφια στελέχη εκπαίδευσης (Διευθυντών σχολικών μονάδων), σύμφωνα με το Νόμο Ν. 4473 Τεύχος 1ο /30/5/2017, ΦΕΚ 78/2017, ο οποίος αναφέρει:

 

Το πρόγραμμα έχει ως γενικό σκοπό την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, προκειμένου οι επιμορφούμενοι που θα το παρακολουθήσουν, να είναι σε θέση να αξιολογούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων και να σχεδιάζουν προγράμματα παρέμβασης.


Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε :


Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Νηπιαγωγοί,

Δάσκαλοι,

Φιλόλογοι,

Μαθηματικοί,

Φυσικοί,

Χημικοί,

Καθηγητές Φυσικής Αγωγής,

Πτυχιούχοι ανθρωπιστικών σπουδών, Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής κ.ά.,

Ειδικούς παιδαγωγούς

Αποφοίτους ΤΕΙ και ΙΕΚ

Κοινωνικής Εργασίας,

Βρεφονηπιοκόμοι,

Λογοθεραπευτές,

Φυσικοθεραπευτές,

Νοσηλευτές,

Ειδικής Προσχολικής Αγωγής κ.ά.

Φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ

και όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την ειδική αγωγή και εκπαίδευση.


Η μεθοδολογία εκπαίδευσης ακολουθεί το μοντέλο της «μεικτής μάθησης».Εξ αποστάσεως εκπαίδευση με μεθόδους ασύγχρονης εκπαίδευσης (268 ώρες), (100 ώρες) εξάσκηση σε μελέτες περίπτωσης, σύγχρονης On-lineτηλεκπαίδευσης (8 ώρες), μια δια ζώσης συμβουλευτική συνάντηση (4 ωρών) στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2,Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ-ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ στην Πόλη της Βέροιας και 20 ώρες για τη συγγραφή της τελικής εργασίας.


 Έναρξη τμήματος 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:            

 Αγ. Αντωνίου 20 & Καρατάσου Γωνία, Βέροια

 Τηλ:2331021061-6974338357                                              

 e-mail: [email protected]

fb: ΕΚΕΔΙΜ Βέροιας Θεοχαρόπουλος

 http://ekedim-verias.gr/


Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 11:15 am


Βενζίνη από τη Βουλγαρία; Όχι πια; Τέρμα η φθηνή βενζίνη για τους Έλληνες της Β. ΕλλάδαςΣτα 1.2 ευρώ/λτ. έφθασε η τιμή της βενζίνης στη γειτονική Βουλγαρία, οδηγώντας χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα να διαδηλώσουν χθες Κυριακή ενάντια στις υψηλές τιμές καυσίμων, αποκλείοντας την κυκλοφορία σε 20 πόλεις της χώρας και στους κύριους οδικούς άξονες μεταξύ των οποίων και στις προσβάσεις προς την Τουρκία και την Ελλάδα. 
Στη... 

 
 
Σόφια, χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, φωνάζοντας «Παραίτηση» και «Παλιάνθρωποι». Έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης μπλοκάροντας την κυκλοφορία σε πολλούς σημαντικούς οδικούς κόμβους.

«Πώς μπορούμε να πουλάμε στη χώρα μας τη βενζίνη τόσο ακριβά όσο στην Ισπανία και το Λουξεμβούργο, τη στιγμή που είμαστε η πιο φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!» δήλωσε ο Ιβάν Ναϊντένοφ, οδηγός ταξί.

Η βενζίνη και το ντίζελ κόστιζαν χθες περίπου 2,40 λέβα/λίτρο, (1,2 ευρώ/λίτρο) και οι τιμές τους παραμένουν σταθερές εδώ και μία εβδομάδα. Όμως έχουν ήδη αυξηθεί 5% από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο, μια αύξηση επώδυνη για τους Βουλγάρους, ο μέσος μισθός των οποίων είναι 575 ευρώ. Μάλιστα, μέχρι πρότινος κάτοικοι των γειτονικών ελληνικών πόλεων μετέβαιναν στη γειτονική χώρα για να επωφεληθούν από τη χαμηλή τιμή της βενζίνης (μέχρι πριν λίγο διάστημα κόστιζε λίγο πιο κάτω από 1 ευρώ/λτ.), όμως μετά τις πρόσφατες αυξήσεις αυτό καθίσταται ασύμφορο.

Οι χθεσινές διαδηλώσεις στρέφονταν επίσης κατά της αύξησης της φορολογίας των ρυπογόνων οχημάτων και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Οι διαδηλωτές υπογράμμιζαν το χαμηλό επίπεδο των μισθών και ζητούσαν την παραίτηση της συντηρητικής κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ.

Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς σημειώθηκαν στο Μπουργκάς, στη Μαύρη Θάλασσα, όπου ουρές δέκα χιλιομέτρων σχηματίσθηκαν στις εισόδους της πόλης που είχαν αποκλειστεί από τα αυτοκίνητα των διαδηλωτών, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοσταθμός BNR.

Τρεις αυτοκινητόδρομοι και πολλές οδοί παρέμειναν κλειστοί επί ώρες, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία στη νοτιοδυτική Βουλγαρία προς την Ελλάδα, νότια προς την Τουρκία και στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Το συνδικάτο της αστυνομίας υποστήριξε τις διαδηλώσεις με δήλωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Ένας βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο Εμίλ Ντιμιτρόφ, κατηγόρησε σήμερα τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση ότι βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις, οι οποίες οργανώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι φόροι τους οποίους επιβάλλει η Βουλγαρία στα καύσιμα είναι οι χαμηλότεροι στην ΕΕ.

Οι διαδηλωτές κάνουν ωστόσο λόγο για ένα μονοπώλιο της ρωσικής εταιρείας Lukoil, στην οποία ανήκει το μοναδικό βουλγαρικό διυλιστήριο και η οποία ελέγχει τις αποθήκες καυσίμων, πράγμα που της επιτρέπει να καθορίζει τις τιμές πριν από την επιβολή των φόρων. 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 10:00 am


Πιλότοι της Φόρμουλα 1 πιάστηκαν στα χέρια


 
Πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Φόρμουλα 1, το χθεσινό επεισόδιο μεταξύ των οδηγών Max Verstappen και Esteban Ocon, που πιάστηκαν στα χέρια, αμέσως μετά το τέλος του γκραν πρι στην Βραζιλία.

Στον... 

 
 
 
44ο γύρο και ενώ ο Max Verstappen ήταν πρωτοπόρος του αγώνα, ο Esteban Ocon, (που βρισκόταν ένα γύρο πίσω), προσπάθησε να τον περάσει από την εσωτερική.

Η μεταξύ τους σύγκρουση στέρησε τη νίκη από τον Verstappen που τελικά τερμάτισε δεύτερος ολοκληρώνοντας τον αγώνα της Βραζιλίας με την RB14 πληγωμένη, ενώ ο Ocon έλαβε ποινή στάσης 10 δευτερολέπτων στα pit καθώς κρίθηκε υπαίτιος του ατυχήματος. Έτσι έπεσε δέκατος πέμπτος.

«Τι ηλίθιος», ήταν η πρώτη αντίδραση του Verstappen μέσω team radio και παρότι από την ομάδα του, του ζήτησαν να αποφύγει τη συνάντηση με τον Ocon, ο θερμόαιμος Max, έσπευσε στο σημείο που οδηγοί ζυγίζονται μετά το τέλος του αγώνα και ζήτησε το λόγο.

«Ξαφνιάστηκα από τη συμπεριφορά του Max. Το να πρέπει να τον αποτρέψει η FIA από το να γίνει βίαιος, με έσπρωχνε και ήθελε να μου ρίξει μπουνιά, αυτά δεν είναι κινήσεις ενός επαγγελματία. Αλλά έχω συνηθίσει στους καυγάδες μαζί του, χρόνια τώρα», είπε ο Ocon.

Δείτε τι συνέβη στο παρακάτω βίντεο:


High drama after the chequered flag in Brazil on Sunday...#BrazilGP 🇧🇷 #F1pic.twitter.com/FLR86HC3Ou

— Formula 1 (@F1) November 12, 2018

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 9:30 am


Πότε θα γίνουν εκλογές – Οι συντάξεις κρίνουν την ημερομηνία που θα στηθούν κάλπεςTo επόμενο, έκτακτο EuroWorking Group της Πέμπτης μπορεί εκτός από τις συντάξεις να κρίνει και την ημερομηνία των εκλογών. Η περικοπή ή όχι των συντάξεων αποτελεί για την κυβέρνηση την «μητέρα όλων των μαχών» καθώς είναι δεδομένο ότι μια αρνητική εξέλιξη στο μέτωπο αυτό θα άνοιγε διάπλατα το δρόμο για να στηθούν άμεσα κάλπες.

Όπως... 

 
 
 
 
λένε πολιτικοί κύκλοι, αν οι δανειστές το επόμενο διάστημα αρνηθούν να ικανοποιήσουν το αίτημα Τσίπρα για αναστολή του μέτρου της περικοπής τότε ο μοναδικός δρόμος της κυβέρνησης είναι να πάει σε κάλπες κάνοντας ηρωϊκή έξοδο και καταγγέλλοντας την τρόικα.

Αν και όπως όλα δείχνουν το επικρατέστερο σενάριο είναι μια θετική εξέλιξη στο μέτωπο των συντάξεων, στην κυβέρνηση προσπαθούν να είναι ψύχραιμοι σε περίπτωση αρνητικών δεδομένων. Ανησυχία προκάλεσε αναφορά της Deutsche Welle ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διατηρεί επιφυλάξεις για την πρόθεση της Αθήνας να μην εφαρμόσει την περικοπή των συντάξεων. Κι αυτό έγινε μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Σολτς. Ενώ ανησυχία προκαλεί και η αποκάλυψη των «Νέων» της Δευτέρας για διάσωση μόνο των χαμηλών συντάξεων, επομένως περικοπές από κάποιο ποσό και πάνω. Αυτό το σενάριο θα μπορούσε από το Μαξίμου να εκληφθεί ως «εναλλακτικό», όμως, θα ακύρωνε την μέχρι τώρα ρητορική τους για οριστική και αμετάκλητη αναστολή του μέτρου επειδή τα οικονομικά της χώρας είναι ικανοποιητικά.

Το EWG θα πρέπει να πειστεί από την Ελλάδα ότι τα νούμερα βγαίνουν και να αποφασίσει να κάνει το «δωράκι» στην κυβέρνηση. Ένα «δωράκι» που θα ακυρώσει το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ακόμη και πριν έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρει το in.gr

Το επικρατέστερο σενάριο για τις εκλογές παραμένει ο Μάιος και όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», στο φουλ εργάζεται ο μηχανισμός του υπουργείου Εσωτερικών ώστε όλα να είναι έτοιμα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν παράλληλα με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019. Παρά τις ανησυχίες για το εάν θα αντέξει τεχνικά ή όχι το σύστημα, καθώς στις 26 Μαΐου είναι προγραμματισμένος ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης εμφανίζεται σε συνομιλητές του απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως ζήτημα. Στην πλατεία Κλαυθμώνος, ο φάκελος «εκλογές» είναι στην κορυφή καθώς πρέπει όλα να είναι έτοιμα έως το τέλος του έτους, για να μπορούν να γίνουν και οι απαραίτητες ασκήσεις-προσομοιώσεις. Αυτή τη στιγμή από τις 13 περιφέρειες είναι πανέτοιμες οι 8 και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, ύστερα από την ανάλογη πίεση του υπουργείου, να κλείσουν οι εκκρεμότητες. Και οι διαβεβαιώσεις από το υπουργείο είναι πως τεχνικά δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τρέχουν με τα εκλογικά τμήματα

Οι υπηρεσίες του υπουργείου «τρέχουν» και κινούνται με βάση όλα τα πιθανά σενάρια, δηλαδή ακόμα και να γίνουν ταυτόχρονα και βουλευτικές εκλογές, αν και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε προ ημερών ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αυτό δηλώνει σε όλους τους τόνους και ο αρμόδιος υπουργός, αλλά οι υπηρεσίες είναι προετοιμασμένες για όλα. Αν γίνουν ταυτόχρονα όλες οι εκλογές, θα απαιτηθούν επιπλέον εκλογικά τμήματα για να διευκολυνθεί η διαδικασία και να μην υπάρξουν προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι από περίπου 25.000 εκλογικά τμήματα σήμερα θα χρειαστούν περίπου 37.000 και άρα θα απαιτηθούν και επιπλέον εκλογικοί και δικαστικοί αντιπρόσωποι, αλλά και κάλπες. Επίσης, πρέπει να γίνει επανασχεδιασμός των εκλογικών τμημάτων και να επιλυθούν ζητήματα σχετικά την ψήφο των ετεροδημοτών, για να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους και για τις βουλευτικές εκλογές και για τις δημοτικές.

Στην επικείμενη εκλογική διαδικασία για την αυτοδιοίκηση, όπου θα εφαρμοστεί πρώτη φορά η απλή αναλογική, υπάρχει και η παράμετρος των νέων ψηφοφόρων, καθώς θα ψηφίσουν για πρώτη φορά οι 17άρηδες, κάτι που σημαίνει ότι θα προστεθούν στο εκλογικό σώμα περίπου 140.000 νέοι άνθρωποι που ενηλικιώθηκαν μέσα στα χρόνια της κρίσης».

Κι όλες οι προετοιμασίες ασφαλώς προβλέπουν και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το σύστημα.

Αν, λοιπόν, οι συντάξεις κρίνουν την ημερομηνία των εκλογών δύο είναι τα σενάρια:

Το πρώτο είναι να ανασταλεί το μέτρο των περικοπών ή να υπάρξει μια υβριδική λύση που θα κριθεί από το Μαξίμου ότι «περνάει» στην ελληνική κοινωνία θετικά. Τότε η κυβέρνηση θα πανηγυρίσει για την επιτυχία της και θα παραμείνει στην εξουσία για όσο μπορεί. Είτε με το να πάει στις κάλπες τον Μάιο είτε ακόμη και να εξαντλήσει την τετραετία και να κάνει εκλογές του χρόνου τον Οκτώβριο.

Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξει… γερμανικό μπλόκο στα σχέδια της κυβέρνησης να μην περικόψει τις συντάξεις, κάτι που μπορεί να συνδυαστεί με τη δημοσιονομική βόμβα των αναδρομικών.

Αν οι ξένοι θελήσουν να «αδειάσουν» την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (πολύ δύσκολο σενάριο) τότε θα τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια τους. Και ο μοναδικός δρόμος για να διασωθεί πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας είναι να πάει σε εκλογές ακόμη και μέσα στο 2018. Αλλά είπαμε: Αυτό το σενάριο είναι το πιο απίθανό… 
 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 9:00 am


Κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα: Από που βγήκε η έκφραση που χρησιμοποιούμε όλοιΦράσεις που καθιερώθηκαν στο παρελθόν και τις κληρονομήσαμε. Ποια είναι η προέλευσή τους έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιούμε πλείστες όσες φράσεις, τις οποίες, ωστόσο, τις περισσότερες φορές δεν ξέρουμε καν ποια είναι η προέλευσή τους. Μια τέτοια φράση είναι και... 

 
 
 
 
το «Κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα».

Σύμφωνα με προφορικές παραδόσεις το 1830, σ’ ένα χωριουδάκι της Κυνουρίας, στο Άστρος, παρουσιάστηκε ένας περίεργος άνθρωπος, που άρχισε να διαδίδει επίμονα ότι ήταν ο Άγιος Παντελεήμονας, που ήρθε να σώσει τον κόσμο από τις διάφορες αρρώστιες, που τον μάστιζαν.

Στην χριστιανική θρησκεία ο Άγιος Παντελεήμονας είναι ο προστάτης των ανάπηρων και οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι γιατρεύει, εκτός από τις άλλες παθήσεις και τις παραμορφώσεις του σώματος, καθώς και τους τυφλούς.

Ο άγνωστος του Άστρους όμως δεν έκανε το παραμικρό θαύμα.

Επειδή δεν ενοχλούσε κανέναν με την παρουσία, τον άφηναν να λέει ό,τι θέλει. Παρ όλ’ αυτά, η φήμη πως στο όμορφο χωριό της Κυνουρίας παρουσιάστηκε ο Άγιος Παντελεήμονας, απλώθηκε γρήγορα σε όλη την τότε Ελλάδα.

Όπως ήταν επόμενο, όσοι έπασχαν από τα μάτια τους, τ’ αφτιά τους, τα πόδια τους και από ένα σωρό άλλες ασθένειες, παράτησαν τα σπίτια τους και τις δουλειές τους και ξεκίνησαν να πάνε στο Άστρος, με την ελπίδα ότι θα γίνουν καλά.

Κι ήταν τόσοι πολλοί αυτοί οι ανάπηροι, ώστε από τα διάφορα χωριά που περνούσαν, έλεγαν οι άλλοι που τους έβλεπαν: «Κουτσοί, στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα»

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 8:30 am


Πέταξαν τρικάκια στο σπίτι του Τόσκα με συνθήματα για την Βόρεια Ηπειρο και τον Κωνσταντίνο ΚατσίφαΤρικάκια έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού Νίκου Τόσκα πέταξαν άγνωστοι με συνθήματα για τη Β. Ηπειρο και τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Σύμφωνα με... 

 
 
 
 
 
πληροφορίες δύο άτομα με μοτοσικλέτα, το βράδυ απόψε Δευτέρα έριξαν τρικάκια που έγραφαν «Η Βόρεια Ηπειρος είναι ελληνική» και «η Ελλάδα θα συνεχίσει να γεννά ήρωες όπως τον Κωνσταντίνο Κατσίφα».

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 7:30 am


Καταγγελία από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ – ΣΦΗΚΙΑΣ – ΔΑΣΚΙΟΥ και ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ :
 μας είπαν ότι έστειλαν οι εκπρόσωποι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ημαθίας για να μας καλύψουν 3 ολόκληρες μεγάλες διδακτικές ωωωρες!!!!!!!!!!!! χημείας, των πανελλαδικών εξετάσεων 2018-2019.
Καθώς διανύουμε τον 3ο μηνά του σχολικού έτους τα παιδιά δεν έχουν δει ούτε το εξώφυλλο του βιβλίου.
Δυστυχώς τα παιδιά του δυσπρόσιτου σχολειού ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ – ΣΦΗΚΙΑΣ – ΔΑΣΚΙΟΥ και ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ νομού ΗΜΑΘΙΑΣ μάλλον για κάποιους υπεύθυνους – ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ  υπαλλήλους είναι παιδιά κατώτερου θεού.
Το υπουργείο παιδείας σε αλλεπάλληλες και ατελείωτες συνομιλίες και ερωτήσεις, μας  ΑΠΑΝΤΗΣΕ ότι δυστυχώς ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός προσπαθεί και είναι θέμα χρόνου.
Δυστυχώς όμως ο χρόνος που πέρασε και περνά είναι ενάντια στα όνειρα και στις προσπάθειες πολλών ετών των παιδιών μας, τα οποία βλέπουν ότι την τελευταία και κρίσιμη σχολική χρονιά τα όνειρα τους γκρεμίζονται.
Θα έπρεπε τουλάχιστον η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ημαθίας μέχρι να καλυφτεί η θέση από το υπουργείο να μεριμνούσε έτσι ώστε να κάλυπτε προσωρινά τη θέση με κάποιον άλλον χημικό του νομού.
(ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ)
Εμείς λοιπόν σαν γονείς ξεκινάμε έναν αγώνα μαζί με τα παιδιά μας και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, μιας και το δικαίωμα στην μόρφωση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ολονών.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 9:19 pm


Προσοχή ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένα ψάρια


Στην ανάκληση μη ασφαλών κατεψυγμένων ιχθυηρών προχώρησε ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Επίσημος έλεγχος για την παρακολούθηση των επιπέδων βαρέων μετάλλων, ανόργανου κασσιτέρου και αρσενικού στα τρόφιμα", έτους 2018.

Ο ΕΦΕΤ προέβη σε δειγματοληψία για τον έλεγχο καδμίου, μολύβδου και υδραργύρου των κατεψυγμένων ιχθυηρών : "γλαύκος φέτα" και "ξιφίας σε φέτες" . Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του Γ.Χ.Κ., διαπιστώθηκε ότι η περιεκτικότητα σε υδράργυρο υπερβαίνει τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα στα παρακάτω δείγματα, τα οποία και χαρακτηρίστηκαν ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ.

Πρόκειται για τα προϊόντα τα οποία πωλούνται με την εμπορική ονομασία :

 1. "ΓΛΑΥΚΟΣ ΦΕΤΑ, Prionace Glauga, FAO 41, ΓΟΓΓΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.", με αριθμό παρτίδας 586255181 και ημερομηνία λήξης 10/09/19, το οποίο διακινήθηκε από την επιχείρηση ΓΟΓΓΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε., επί του 2ου χλμ. Εθν. Πέλεκα – Αλεπού, ΔΕΗ, στην ΚΕΡΚΥΡΑ και από το υποκατάστημα στο 1ο χλμ. της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων – Πεδινής, στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ.
 2. "ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ, FAO 71, SEA WORLD", με αριθμό παρτίδας 180416 και ημερομηνία λήξης 30/05/19, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία SEA WORLD A.E.B.E. επί του 3ου χλμ. Καρδίτσας – Τρικάλων και την επιχείρηση ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., με τη διακριτική ονομασία "ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", στην οδό Π. Μελά 15, στα Ιωάννινα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου των προϊόντων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν (το προϊόν "ξιφίας με δέρμα σε φέτες" απεικονίζεται κάτωθι).


Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 4:06 pm


Το Π.Σ Βέροια ευχαριστεί θερμά για την φιλοξενία

Το Π.Σ Βέροια ευχαριστεί θερμά για την φιλοξενία που μας παρείχε η διοίκηση του Εδεσσαϊκού, στον αγώνα μας την Κυριακή 11η Νοεμβρίου. Επιφυλασσόμαστε να της την ανταποδώσουμε στον δεύτερο γύρο. Ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός και το ευ αγωνίζεσθαι είναι κατάκτηση ιστορικών ομάδων με επίπεδο, όπως ο Εδεσσαϊκός και η Βέροια.

Για την διοίκηση του Π.Σ Βέροια

Ο Πρόεδρος

Στέφανος Αποστολίδης

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 3:53 pm


Γκολ και θέαμα από την ακαδημία Αστέρας Αλεξάνδρειας

Πολύ όμορφα,δυνατά με γκολ και θέαμα παιχνίδια και με το ταλέντο να ξεχειλίζει απ τους μικρούς ποδοσφαιριστές διεξήχθησαν για τα μεγαλύτερα τμήματα του Αστέρα το Σαββατοκύριακο.

•ΤΗΛΕΜΑΧΟΙ-ΑΣΤΕΡΑΣ 1-2 στον αγώνα της Κυριακής για την Κ14


Σκόρερς οι Μαντζουρίδης,Μπρινιάς για την ομάδα μας.


•Στο αγώνα του Σαββάτου στο Νησί για την Κ16 ΑΣΤΕΡΑΣ-ΤΗΛΕΜΑΧΟΙ 1-1

Σκόρερ ο Αριστάδης για τον Αστέρα


Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και για τις δύο ομάδες.

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 2:07 pm


1ο Βραβείο στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βέροιας.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βέροιας συμμετείχε στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον έλεγχο του καπνίσματος, στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδία για ένα κόσμο χωρίς κάπνισμα». Το σχολείο έλαβε μέρος με ένα έργο ζωγραφικής με θέμα « Η ζωή χωρίς κάπνισμα» και κατέκτησε το 1ο βραβείο στην κατηγορία των Ειδικών Σχολείων. Η παρουσίαση των βραβευμένων έργων και η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε την 6η Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον έλεγχο του καπνίσματος, το οποίο και έλαβε χώρα στα Τρίκαλα. 

Σήμερα, στο χώρο του Δημαρχείου και στο γραφείο του Δημάρχου της Βέροιας κ. Βοργιαζίδη Κωνσταντίνου, έγινε  η απονομή των βραβείων στους μαθητές αλλά και των χρηματικών επάθλων στις οικογένειες τους. 

Το παραγόμενο έργο ζωγραφικής αποτέλεσε προϊόν μιας ομαδικής προσπάθειας τεσσάρων μαθητών υπό την καθοδήγηση τριών καθηγητριών και την αρωγή του διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Παπαγεωργίου Κυριάκο. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συμμετοχής μας είναι ότι οι μαθητές πολλαπλασίασαν τα μαθησιακά τους οφέλη και ενημερώθηκαν για τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος. 

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και παρευρέθησαν μαζί με τις οικογένειες τους  είναι: Η Αντωνοπούλου Νικολέτα, ο Μπουζινόπουλος Ευστάθιος, ο Σαράφης Δημήτριος και ο Σιδηρόπουλος Βλαδίμηρος- Χρήστος, ενώ  οι καθηγήτριες που βοήθησαν τους μαθητές στον διαγωνισμό είναι: η Αθανασιάδου Ελένη ΠΕ25, η Κατσιγιαννοπούλου Σταματία ΠΕ08 και η Σπυροπούλου Μαρία ΠΕ02. Με την παρουσία του τίμησε την βράβευση ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας κ. Σοφιανίδης Γεώργιος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας κ. Στολτίδης Ηλίας. 


Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 1:36 pm


Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα:

«ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ: ΠΡΟΛΗΨΗ, ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ»

 πραγματοποιείται στο Δήμο Βέροιας την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6.30 μ.μ. στην Αντωνειάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας .

Η εκδήλωση υλοποιείται από το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Δήμου Βέροιας , το Ν.Π. ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας , την Κοινωφελή Επιχείρηση ΚΕΠΑ, το Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας),  τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας , τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Βέροιας , την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Βέροιας)  και τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας   .


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

- Έναρξη – Χαιρετισμοί.  

- Ομιλία: «Πρόληψη και έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού». 

Κυρόπουλος Γιώργος, Ακτινολόγος, εξειδικευμένος στις παθήσεις του μαστού.


- Ομιλία: «Διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού». 

Κασαράκης Δημήτριος, Δ/ντης Β’ Ογκολογικής Κλινικής Α.Ν.Θ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ».


- Ομιλία: «Χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού». 

Παυλίδου Φωτεινή, Χειρούργος μαστού, Δ/ντρια Χειρουργικό- Ογκολογικό Τμήμα Μαστού Α.Ν.Θ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»  .


 

- Συντονιστής: Χρήστος Κούτρας Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος

του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας, «Συντονιστής Δ/ντής Παθολογικής κλινικής Γ.Ν. Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας)».Ο Δήμαρχος Βέροιας 


Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης 

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη. 


Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 1:30 pm


450.000 αγρότες θα ωφεληθούν από την ψηφιακή γεωργία


Προκηρύσσεται άμεσα το έργο για την ψηφιακή γεωργία, από το οποίο αναμένεται να ωφεληθούν 450.000 αγρότες, όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Euroactiv.

«Η κυβέρνησή μας έχει θέσει ως κύριο στόχο τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας, άρα και του ελληνικού αγροτικού τομέα και της αγροτικής παραγωγής από την παραδοσιακή καλλιέργεια στις σύγχρονες μεθόδους, μέσα από την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχωρούμε με ταχύ ρυθμό. Εντός του μήνα προκηρύσσουμε το έργο και πολύ σύντομα το πρόγραμμα θα γίνει κτήμα 450.000 αγροτών» ανέφερε ο κ. Παππάς.

«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, 6.500 επίγειοι σταθμοί θα "παρακολουθούν" καλλιέργειες σε 15 εκατ. στρέμματα, θα συλλέγουν δεδομένα για το έδαφος, τον αέρα και το νερό, τα οποία στη συνέχεια θα αξιοποιούμε ώστε να δίνονται συμβουλές "κομμένες και ραμμένες" στα μέτρα κάθε χωραφιού» συνέχισε ο Ν. Παππάς και πρόσθεσε: «Ο αγρότης, πλέον, θα μπορεί να λαμβάνει με ένα απλό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο ενημερώσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα και συμβουλές άρδευσης, καθώς και προστασίας της παραγωγής του. Τα δε δεδομένα θα είναι ανοιχτά για ακαδημαϊκούς σκοπούς και με κάποιου είδους συνεργασία και για τον ιδιωτικό τομέα. Η δράση της ευφυούς γεωργίας, όπου έχει εφαρμοστεί πιλοτικά, έχει αποφέρει μείωση κόστους για τους αγρότες ως 45%. Δεν υπάρχει κανένας λόγος η επόμενη ημέρα, σε μια Ελλάδα χωρίς την μέγγενη των Μνημονίων, να μην έχει τον πρωτογενή τομέα που της αξίζει».

Χαρακτήρισε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα ως μονόδρομο, «έναν μονόδρομο στον οποίο καλούμαστε να συμπορευτούμε όλοι. Πολιτεία, ακαδημαϊκή κοινότητα, αγροτικές επιχειρήσεις, αγροτικοί συνεταιρισμοί, startups και φυσικά οι αγρότες, παλιοί και νέοι, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προοπτικές γεωργικής ανάπτυξης της χώρας στην κατεύθυνση της Κοινής Αγροτικής Παραγωγής μετά το 2020. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες είναι εκείνοι που θα ζητήσουν τη συνέχεια του έργου γιατί τους λύνει τα χέρια».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ανάπτυξης μικροδορυφόρων ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε: «η Ελλάδα επανακάμπτει στον τομέα του Διαστήματος. Θεωρούμε πως ο συγκεκριμένος τομέας λειτουργεί σαν πυλώνας, μέσω του οποίου θα στηρίξουμε το σύνολο της οικονομίας μας. Για αυτό τον λόγο εφαρμόζουμε την Ενιαία Εθνική Διαστημική Στρατηγική, ενώ, μεταξύ άλλων, προχωρούμε στην ανάπτυξη υποδομής και συστοιχίας μικροδορυφόρων. Σήμερα, η ανάπτυξη των μικροδορυφόρων στην Ελλάδα περιορίζεται σε εκτοξεύσεις που έχουν υλοποιηθεί από τα Πανεπιστήμια Πάτρας, Αιγαίου, Δημοκρίτειο και Πελοποννήσου, πανεπιστήμια τα οποία έχουν συμμετάσχει σε πραγματικές και επιτυχημένες αποστολές μικροδορυφόρων στο διάστημα μέσω της ΝΑSΑ και της ESA.

Το πρόγραμμα κατασκευής μικροδορυφόρων, που έχουμε δρομολογήσει, βρίσκεται σε τελικό στάδιο έγκρισης και περιλαμβάνει 11 μικροδορυφόρους, που θα κατασκευαστούν εξ' ολοκλήρου στην Ελλάδα και η χρήση τους θα αφορά σε τεχνολογίες αποκλειστικής χρήσης για τους πολίτες της χώρας, κυρίως σε downstream εφαρμογές από το διάστημα.

Το διαστημικό πρόγραμμα για την Παρατήρηση Γης, το Copernicus, έχει ως κατεξοχήν πεδίο δράσης τον τομέα της γεωργίας. Η αξιοποίηση των δεδομένων του από χρήστες που δραστηριοποιούνται στην αγροτική παραγωγή γίνεται διαρκώς αποδοτικότερη, χάρις και στις νέες δυνατότητες που προσφέρουν εφαρμογές της "έξυπνης" γεωργίας».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφέρθηκε στο έργο για την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο, ανακοινώνοντας ότι «μέσα στον Νοέμβριο θα έχουμε την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Το έργο για την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων σε όλο το Δημόσιο, ένα έργο - τομή για τη δημόσια διοίκηση, θα ολοκληρωθεί εντός του 2019. Αφορά 21.000 φορείς του Δημοσίου και συνδυάζεται με την παροχή 150.000 ψηφιακών υπογραφών στους δημόσιους υπαλλήλους. Αυτή τη στιγμή, στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ είμαστε πλήρως ψηφιοποιημένοι. Αυτό σημαίνει πως οι 600 άνθρωποι που εργαζόμαστε εκεί υπογράφουμε και διακινούμε κάθε έγγραφο μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του κινητού μας τηλεφώνου. Σύμφωνα με τις μελέτες, με την επέκταση του έργου σε όλο το Δημόσιο, θα εξοικονομούμε 400 εκατ. ευρώ ετησίως. Στόχος μας είναι να "δέσει" αυτό το έργο με την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, μέσω της οποίας θα οι συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων με το Δημόσιο θα ψηφιοποιηθούν πλήρως» υπογράμμισε.

Μιλώντας για το μέτρο του barcode στις εφημερίδες, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα έργο που ενισχύει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία στο χώρο του Τύπου, αλλά και τη διανομή της δημόσιας διαφήμισης στα έντυπα. Πλέον, βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών και ως το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουμε και τη σύμβαση με τον ανάδοχο. Ως Πολιτεία πράττουμε το καθήκον μας. Βγάζουμε τα "καπέλα" από τις πωλήσεις των εφημερίδων και καθιστούμε σαφές ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν σε όλα τα επίπεδα».

Απαντώντας στις κατηγορίες τις αντιπολίτευσης περί καθυστερήσεων, ο Ν. Παππάς υπογράμμισε: «με την αντιπολίτευση έχουμε διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, η Ελλάδα βρέθηκε ουραγός στις εξελίξεις περί τα ψηφιακά και κινδύνευσε να απολέσει σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους για έργα αυτής της κατηγορίας.

Σήμερα, η κατάσταση αυτή έχει αντιστραφεί. Με τα εργαλεία που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και εθνικούς πόρους, η Ελλάδα όχι μόνο καταφέρνει να κάνει τη διαφορά με συγκεκριμένα έργα, αλλά επιτυγχάνει -αυτό που λέμε στην Ελλάδα- τη δίκαιη ψηφιακή ανάπτυξη. Την ισότιμη, δηλαδή, συμμετοχή όλων στη νέα εποχή. Κάτι που θα πρέπει να αποτελέσει βασική μέριμνα ολόκληρης της ευρωπαϊκής οικογένειας

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 1:19 pm


Διακοπή νερού στην συνοικία Ταγαροχώρι του Δήμου Βέροιας, λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό.

Από τη Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας γίνεται γνωστό ότι: 

Μετά από βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, θα γίνει διακοπή νερού στην συνοικία Ταγαροχώρι του Δήμου Βέροιας σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, από την ώρα 09:00 έως 14:00. 

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να φροντίσουν για την συγκέντρωση των απαραίτητων ποσοτήτων νερού, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα λειψυδρίας το χρονικό διάστημα των εργασιών. 

Παράλληλα με την ανακοίνωση στα ΜΜΕ, πάγια τακτική της ΔΕΥΑΒ είναι, οι συμπολίτες μας να ενημερώνονται έγκαιρα με σχετική μεγαφώνιση. 

Τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών. 

Η ΔΕΥΑΒ ζητεί την κατανόηση των καταναλωτών-πελατών της για την αναστάτωση που θα υποστούν.  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 11:21 am


Καταλήψεις και στο γυμνάσιο και Λύκειο Ριζωμάτων

Οι καταλήψεις συνεχίζονται σε πολλά σχολεία στην Ημαθία τα προβλήματα είναι αρκετά άλλα σχολεία τα αιτήματά τους είναι ότι δεν υπάρχει μετακίνηση των μαθητών, και άλλα σχολεία δεν έχουν καθηγητές όπως παράδειγμα το γυμνάσιο και Λύκειο των ριζωμάτων που από νωρίς τα παιδιά έχουν κλείσει το οίκημα και κάνουν κατάληψη..

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 11:18 am


Γιάννενα: Νεκρός 32χρονος κυνηγός

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το κυνήγι αγριόχοιρων, για μια παρέα κυνηγών σε δασώδη περιοχή στην Καρίτσα του Δήμου Ζίτσας στα Γιάννενα.
Λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα, σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, ένας 32χρονος κυνηγός έπεσε νεκρός, μπροστά στους φίλους του.
Ο άτυχος άνδρας φέρει τραύμα στην πλάτη από πυροβόλο όπλο με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως το συμβάν οφείλεται σε ατύχημα. Οι έρευνες ωστόσο της αστυνομίας για την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 10:00 am


«Οι βουλευτές θα πάρουν αναδρομικά 24.442 ευρώ» - Ο Αλέξης Μητρόπουλος υποστηρίζει ότι το πετυχαίνουν με την ψήφιση του νόμου για τα ειδικά μισθολόγιαΤην εκτίμηση ότι οι βουλευτές θα πάρουν αναδρομικά κάνει ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας... 

 
 
 
 
 
 
 
στον Γιώργο Αυτιά στην εκπομπή «Καλημέρα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε: Διαβάζοντας την τροπολογία, το άρθρο 4, όπως ψηφίστηκε, που αναφέρεται στα αναδρομικά των δικαστών, διαπίστωσα ότι τα περισσότερα αναδρομικά θα τα πάρουν οι βουλευτές. Στην ουσία θα πάρουν 24.442 ευρώ, 1.111 ευρώ επί 22 μήνες».

Πρόσθεσε ακόμα: «Τα τελευταία χρόνια από το Σύνταγμα όταν παίρνει αναδρομικά ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου που είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος στην πατρίδα μας, αυτομάτως, αν δεν υπάρξει αρνητική ρύθμιση, ρητή ρύθμιση απαγόρευσης, παίρνουν και οι βουλευτές».

Ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε πως είναι πρόκληση να μην μεριμνήσουν οι βουλευτές να αυτόεξαιρεθούν από την επιστροφή των αναδρομικών.

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 9:30 am


Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τώρα ούτε στην επόμενη βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών«Έχω κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που διανύει η χώρα»

Από την ακριτική Καστοριά που σήμερα γιορτάζει 106 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον Οθωμανικό ζυγό και την ενσωμάτωσή της στο εθνικό κορμό της Ελλάδας ο... 

 
 
 
πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να αναφερθεί στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών την οποία χαρακτήρισε ως «επαίσχυντη» για τη χώρα και τον ελληνικό λαό και επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

«Από εδώ την ακριτική Καστοριά λέμε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή την συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη βουλή» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «λίγα χιλιόμετρα από τη λίμνη της Καστοριάς σε μια άλλη λίμνη που είναι γνωστή όχι για την απαράμιλλη ομορφιά της αλλά έγινε γνωστή σε όλους τους Έλληνες για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο κ Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και που εκχωρούν την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική εθνότητα στους γείτονες μας».


Πρόσθεσε δε ότι «σήμερα είμαστε στην Καστοριά για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους έδωσαν την ζωή τους για να μείνει η Μακεδονία ελεύθερη».

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε ακόμα ότι εδώ και καιρό «έχω κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που διανύει η χώρα και το κρεσέντο παροχών που έχει εξαπολύσει ο κ. Τσίπρας προκειμένου να καρπωθεί πολιτικά» και τόνισε ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη αχρείαστες προσλήψεις στο δημόσιο, χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις κι ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα κάνουν την μηχανή της πραγματικής οικονομίας να πάρει μπροστά».

Επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος «δεν διαθέτουν κανένα τέτοιο σχέδιο και αρκούνται στις χειρότερες συνήθειες της μεταπολίτευσης αυτές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία της χώρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «Τσίπρας και Καμμένος θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος αγκαλιασμένοι και εξαρτώμενοι από τις καρέκλες τους».

«Ιι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν ακριβά μια φορά την άνοδο του κ Τσίπρα στην εξουσία δεν χρειάζεται να πληρώσουν και την πτώση του» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, απάντησε ότι γνωρίζει αρκετά χρόνια τον Γιώργο Κασαπίδη και πως του έχει εμπιστοσύνη στο αναπτυξιακό σχέδιο που θα εκπονήσει για τη δυτική Μακεδονία, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η δυτική Μακεδονία θα είναι γαλάζια μετά τις περιφερειακές εκλογές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρακολούθησε την εορταστική λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Μηνά και την δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό της Καστοριάς, στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στην πλατεία Μακεδονομάχων, ενώ παρακολούθησε την παρέλαση μαθητικών τμημάτων από δημοτικά γυμνάσια και λύκεια της πόλης, αλλά και στρατιωτικών τμημάτων της περιοχής. 

newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 9:00 am


Νομός Ημαθίας - Ειδήσεις και Νέα

Πρωτοσέλιδο 14 Νοε. 2018

 1. Πρωτοσέλιδο 14 Νοε. 2018  Εφημερίδα ΛΑΟΣ (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 4:21 am


Γιατί κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους οι συνδυασμοί;

 1. Γιατί κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους οι συνδυασμοί;  Εφημερίδα ΛΑΟΣ (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 4:03 am


Ετοιμάζονται τα Χριστουγεννιάτικα Παζάρια

 1. Ετοιμάζονται τα Χριστουγεννιάτικα Παζάρια  Εφημερίδα ΛΑΟΣ (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 3:57 am


Ένας Βεροιώτης διαπρέπει στο Βερολίνο

 1. Ένας Βεροιώτης διαπρέπει στο Βερολίνο  Εφημερίδα ΛΑΟΣ (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 3:35 am


Δωρεάν οι μετακινήσεις στα ΜΜΜ για τους ενστόλους

 1. Δωρεάν οι μετακινήσεις στα ΜΜΜ για τους ενστόλους  Εφημερίδα ΛΑΟΣ (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 12:27 am


Πού θα βρέξει την Τετάρτη - Αναλυτική πρόγνωση

 1. Πού θα βρέξει την Τετάρτη - Αναλυτική πρόγνωση  Εφημερίδα ΛΑΟΣ (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 11:50 pm


Εορτασμός ημέρας ενόπλων δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου

 1. Εορτασμός ημέρας ενόπλων δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου  Εφημερίδα ΛΑΟΣ (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 3:22 pm


Λαμπερά εγκαινια για τα linasexclusive jewels στη Βέροια

 1. Λαμπερά εγκαινια για τα linasexclusive jewels στη Βέροια  Εφημερίδα ΛΑΟΣ (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 4:19 am


Ξενοδόχοι και οινοποιοί της Ημαθίας ευχαριστούν

 1. Ξενοδόχοι και οινοποιοί της Ημαθίας ευχαριστούν  Εφημερίδα ΛΑΟΣ (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 4:05 am


Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας στην απεργία της Τετάρτης 14 ...

 1. Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας στην απεργία της Τετάρτης 14 ...  InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας
 2. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ημαθίας για ...  Εφημερίδα ΛΑΟΣ (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 3. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 11:15 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Ημαθίας

Φιλικοί ιστότοποι: