Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ημαθίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Λήστεψαν γραφείο τελετών – Σε κρίσιμη κατάσταση 83χρονος περαστικός

teletai

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Αχαρνών 209 σε γραφείο τελετών. Ένας σεσημασμένος Γεωργιανός επιχείρησε να ληστέψει το γραφείο όμως έγινε αντιληπτός από τον κόσμο που τον κυνήγησε. Στην προσπάθεια του να διαφύγει, ο ληστής έσπρωξε με βία έναν 83χρονο ο οποίος έπεσε και χτύπησε σοβαρά.
Τελικά ο δράστης με τη βοήθεια του κόσμου, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Ο 83χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:19 pm


Νεκρός 30χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο


1


Ένας 30χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του ύστερα από τροχαίο που συνέβη χθες στις 17:45 το απόγευμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας στο ύψος των Νέων Κερδυλίων.
H δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο άτυχος άνδρας συγκρούστηκε με αυτοκίνητο. Αρχικά, ο 30χρονος διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας, όπου και κατέληξε τις βραδινές ώρες.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν σοβαρά η 19χρονη συνεπιβάτιδα της δίκυκλης μηχανής και η 52χρονη οδηγός του οχήματος, οι οποίες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και στο νοσοκομείο «Γ.Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:18 pm


Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα - Οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις


Ενεργοποιείται από σήμερα στις 12 μ.μ. η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο του "Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον", το οποίο παρέχει επιχορήγηση και άτοκα δάνεια για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, για ερωτήσεις που αφορούν στο πρόγραμμα και τη διαδικασία υποβολής της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-1001616 και 2310-804004.

Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων θα γίνει τμηματικά ανά ομάδα Περιφερειών:

- Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας από 16/9/2019

- Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης από 19/9/2019

- Αττικής, Νοτίου Αιγαίου από 23/9/2019.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 275 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν πάνω από 25.000 αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:05 am


Προστασία πρώτης κατοικίας: Πόσοι "κόκκινοι δανειολήπτες" έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης


Πάνω από 19.000 "κόκκινοι" δανειολήπτες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία προετοιμασίας της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία, στις 11 εβδομάδες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, αθροιστικά από 1η Ιουλίου 2019 έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2019:

- Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 28.424 χρήστες.

- Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 19.149 χρήστες.

- Έχουν υποβληθεί 40 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.

- Έχουν δοθεί 16 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες.

- Έχουν ήδη γίνει αποδεκτές 3 προτάσεις ρύθμισης από δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των υπολοίπων.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:04 am


Το Δημόσιο παίρνει τις περιουσίες ενός χωριού λόγω... Κτηματολογίου


Τα κλειδιά των περιουσιών τους θα πρέπει να παραδώσουν στο Δημόσιο έως το τέλος του 2020 οι κάτοικοι του Λάγιου Λακωνίας. Το Λάγιο είναι ένα μικρό χωριό με μόλις 165 κατοίκους που ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την καλλιέργεια της ελιάς.

Αιτία του... κακού; Ο συνδυασμός της δημιουργίας κτηματολογίου και τεκμηρίου κυριότητας υπέρ του Δημοσίου. Η διαδικασία κατάρτισης του κτηματολογίου από το 2004 μετέτρεψε το Λάγιο σε χωριό ακτημόνων, αφού τα κτήματα των κατοίκων καταχωρίστηκαν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου κατά 52%.

Το Λάγιο δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτο Παραδιά, έγκειται στο τεκμήριο κυριότητας υπέρ του κράτους σε όλα τα εκτός σχεδίου ακίνητα της χώρας. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση αμφισβήτησης της ιδιοκτησίας από οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να βρουν τίτλους ιδιοκτησίας από τον... προπερασμένο αιώνα!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Βριλησσίων, όπου πριν από έναν χρόνο κοινοποιήθηκαν σε 150 ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αγωγές από το υπουργείο Οικονομικών. Και το θέμα εκκρεμεί ακόμα. Προβλήματα ωστόσο υπάρχουν και στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης με το κυριότερο να είναι η συχνή ανυπαρξία ιδιοκτησιακών τίτλων.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

Όσοι δεν επιθυμούν να δηλώσουν το ακίνητό του. Αυτοί θα πρέπει να το ξεχάσουν και να το αφαιρέσουν από το Ε9 ώστε να μην φορολογείται το ακίνητο. Και αυτό επειδή το επόμενο βήμα θα είναι η διασταύρωση του Κτηματολογίου με το Ε9 ώστε να εντοπιστούν όσοι δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους και να καταβάλουν το αντίστοιχο παράβολο/ πρόστιμο.

Όσοι επιθυμούν να το σώσουν αλλά είναι αμελείς. Αυτοί θα πληρώσουν πρόστιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Κτηματολόγιο υπάρχει εισήγηση προς το υπουργείο Περιβάλλοντος τα πρόστιμα αφενός να μειωθούν και αφετέρου να επιβάλλονται κλιμακωτά και να μην είναι κάθετα όπως είναι σήμερα.

Εάν ένας ιδιοκτήτης δεν δηλώσει το ακίνητό του και θέλει να το κάνει μετά την περίοδο υποβολής τους:

1. Το πιο πιθανό είναι να μην ενημερωθεί για την ανάρτηση της μελέτης και έτσι δεν θα μπορεί να υποβάλει ένσταση για το ακίνητο. Επομένως χάνει το δικαίωμα αλλαγής μιας λανθασμένης πρώτης εγγραφής για το ακίνητό του.

2. Ακόμη κι αν δεν χάσει το δικαίωμα να υποβάλει ένσταση, το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο, διότι απαιτείται υποχρεωτικά εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα, γνωστοποίηση στο Δημόσιο της ένστασης και υπόμνημα νομικής θεμελίωσης και στήριξης του δικαιώματός του.

3. Υπάρχει επιπλέον κίνδυνος στην περίπτωση που κάποιος άλλος έχει δηλώσει το ίδιο ακίνητο, η επιτροπή εξέτασης των ενστάσεων να προκρίνει αυτόν στις πρώτες εγγραφές και στη συνέχεια να απαιτείται η προσφυγή στα δικαστήρια ώστε να αλλάξουν οι πρώτες εγγραφές.

4. Όλη αυτή την περίοδο η εγγραφή του ακινήτου δεν μπορεί να μεταβιβαστεί ή να εκδοθεί οικοδομική άδεια και στην ουσία το ακίνητο είναι "δεσμευμένο"

Πηγή πληροφοριών εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:04 am


120 δόσεις: Άνοιξε η εφαρμογή και για όσους είχαν ενταχθεί στην αρχική ρύθμιση


'Ανοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για την ένταξη στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων και για όσους είχαν ενταχθεί στην αρχική μορφή της.

Όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η εφαρμογή για τη ρύθμιση των 120 δόσεων λειτουργεί πλέον πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να υποβάλουν αίτηση και όσοι είχαν ενταχθεί στη αρχική της μορφή, δηλαδή πριν τις βελτιώσεις που έγιναν τον Αύγουστο.

Οι βελτιώσεις αυτές αφορούν, μεταξύ άλλων, στη μείωση της ελάχιστης δόσης από 30 σε 20 ευρώ, στη μείωση του ετήσιου επιτοκίου από 5% σε 3% καθώς και στη δυνατότητα ρύθμισης σε έως 120 δόσεις (αντί για έως 36) των οφειλών επιχειρήσεων με βασική οφειλή έως 1 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:02 am


ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί το επίδομα 1.000 ευρώ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες - Ποια τα κριτήριαΣύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου να καταβληθεί το επίδομα των 1.000 ευρώ, σε πολύτεκνες και τρίτεκνες ασφαλισμένες μητέρες του ΟΓΑ.
Πρόκειται... 

 
 
 
για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 1.000 ευρώ σε 1000 πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ και το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων 700 ευρώ σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες, οι οποίες έχουν τα εξής κριτήρια:
  • Είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2018) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.
  • Εχουν, κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων, οι μεν τρίτεκνες μητέρες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες μητέρες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών,εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί κλήρωση όμως, όπως όλα δείχνουν, επειδή ο αριθμός των αιτήσεων είναι μικρότερος από τις προσφερόμενες θέσεις θα δοθεί σε όλες τις ασφαλισμένες.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:00 am


Ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου που άφησαν εποχή (βίντεο)


 
Οι ατάκες που μεγάλωσαν γενιές και γενιές από αλησμόνητες ταινίες!

 
 
Διαβάστε περισσότερα στο sdna.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 9:30 am


Άγριο ξύλο για ένα τραπέζι


 
Επεισοδιακά γράφεται το φινάλε της ταραχώδους φετινής τουριστικής περιόδου στο κυκλαδίτικο νησί της Μυκόνου, όπου μαζί με τις ληστείες, τις κλοπές και τα τροχαία σημειώθηκαν και άγριες συμπλοκές μεταξύ εύπορων τουριστών για ασήμαντες αφορμές.

Φέτος... 

 
 
 
η Μύκονος δεν βούλιαξε μόνο από τις ορδές των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών, αν και οι επιχειρηματίες γκρινιάζουν επειδή δεν έφτασαν τα γερά πορτοφόλια που ήλπιζαν, με αποτέλεσμα να πέσουν οι τζίροι σε σχέση με πέρυσι, αλλά και από τις στρατιές των σωματοφυλάκων που πάτησαν το πόδι τους στο νησί με σκοπό να πουλήσουν προστασία σε όσους είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

Επαγγελματίες bodyguards, άρτια εκπαιδευμένοι αλλά και ερασιτέχνες, φυσιογνωμίες της νύχτας με προϋπηρεσία σε μαγαζιά της πρωτεύουσας μετανάστευσαν στο νησί όπως κάνουν τα αποδημητικά πουλιά ακολουθώντας απαρέγκλιτα τους νόμους της φύσης.

H Μύκονος κατά τη διάρκεια της μέρας ήταν γεμάτη από Ρώσους, Ουκρανούς και Αζέρους, με βαλίτσες γεμάτες μετρητά, τις οποίες κουβαλούσαν οι σωματοφύλακές τους στις παραλίες για να πληρώνονται οι λογαριασμοί στα beach bars.

Τα βράδια, οι ίδιοι πελάτες συνωστίζονταν στα μπαρ της Χώρας, επιδιώκοντας πάντα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Hθελαν το καλύτερο τραπέζι, να μην ενοχλούνται από τους γύρω, έχοντας στο πλευρό τους θηριώδεις bodyguards για παν ενδεχόμενο.

Κι όταν σε έναν χώρο λίγων τετραγωνικών μέτρων συνωστίζονται πολλοί, με το αλκοόλ να ρέει, το κακό δεν αργεί να γίνει.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε μπορείτε να διακρίνετε δύο άνδρες που βρίσκονται σε μπαρ της Χώρας να συνομιλούν μεταξύ τους σχεδόν αγκαλιασμένοι. Ο εύσωμος άνδρας στα αριστερά είναι ένας επιχειρηματίας από τις Σέρρες που κάνει δουλειές στο Μεξικό και στα δεξιά ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος Nikita Ruchijatko που ασχολείται με κατασκευές εμπορικών κέντρων στη Γερμανία - συγκεκριμένα στο Βερολίνο.

Ο Ρώσος είχε βγει για να διασκεδάσει με τη σύντροφό του, ενώ μαζί τους ήταν ο σωματοφύλακάς του Νίκος Αραβαντινός - επαγγελματίας bodyguard με πλούσιο πελατολόγιο, μεταξύ των οποίων ο εκκεντρικός Νταν Μπιλζέριαν, η Αντριάνα Λίμα και ο Ινδός Γκαουτάμ Σινγκάνια, πρόεδρος του ομίλου Raymond με περιουσία 300 εκατ. δολαρίων.

Ο Σερραίος επιχειρηματίας, όπως μπορείτε να διακρίνετε στις φωτογραφίες, είναι μαζί με πολυμελή παρέα και ανθρώπους της ασφάλειάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρεξήγηση προκλήθηκε λόγω του συνωστισμού, μια και τα τραπέζια απείχαν μερικά εκατοστά το ένα από το άλλο. Ετσι η μια κουβέντα έφερε την άλλη και στο τέλος τον λόγο πήραν οι γροθιές και οι κλωτσιές.

Το πρώτο χτύπημα το έδωσε ο Ρώσος, με τον Σερραίο επιχειρηματία να απαντά δευτερόλεπτα μετά. Σε εκείνο το σημείο η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Ο Ρώσος δεχόταν γροθιές απ’ όλα τα μέλη της παρέας του Ελληνα, ο οποίος διακρίνεται μάλιστα να εκσφενδονίζει προς το μέρος του Ruchijatko ένα μπουκάλι βότκα.

Μέσα σε αυτόν τον πανικό ο Νίκος Αραβαντινός προσπαθούσε να προστατέψει τον πελάτη του. Αλλωστε, σωματοφύλακες του δικού του επιπέδου πληρώνονται 750 ευρώ την ημέρα για να παρέχουν ασφάλεια στα πρόσωπα που συνοδεύουν.

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο ίδιος στο protothema.gr, τη δεδομένη χρονική στιγμή το πρώτο πράγμα που του πέρασε από το μυαλό ήταν πώς θα καταφέρει να τραβήξει τον Ρώσο επιχειρηματία από το σημείο της συμπλοκής, δεχόμενος μάλιστα πρώτος τα χτυπήματα αντί του πελάτη του.

«Εκείνες τις στιγμές λειτουργείς με το ένστικτο και αξιοποιείς όσα έχεις μάθει στην εκπαίδευση», λέει ο Ελληνας bodyguard και συνεχίζει: «Η χειρότερη επιλογή που είχα ήταν να εμπλακώ στον καβγά. Κάτι τέτοιο θα έβαζε σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του πελάτη μου, ο οποίος δεχόταν επίθεση ταυτόχρονα από πέντε ίσως και περισσότερα άτομα. Επρεπε λοιπόν να καταφέρω να τον απεγκλωβίσω από τον όχλο και να τον μεταφέρω έξω με ασφάλεια».

Πράγματι, ο σωματοφύλακας κατάφερε να τον τραβήξει και να τον μεταφέρει εκτός μαγαζιού σχεδόν σηκωτό. Βγαίνοντας έξω και καθώς τον συνόδευε στο όχημά του μαζί με τη σύντροφό του, αντελήφθη ότι ο μεγιστάνας αιμορραγούσε στην πλάτη.

«Τον είχαν τραυματίσει με κομμένο ποτήρι», λέει ο σωματοφύλακας.

Αναγκάστηκε, δε, να τον οδηγήσει στην τουαλέτα παραπλήσιου μαγαζιού προκειμένου να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες δένοντας το τραύμα με αιμοστατικές γάζες και στη συνέχεια τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν το μοναδικό που απασχόλησε φέτος τη Μύκονο. Αρκετοί VIP τουρίστες δημιουργούσαν φασαρίες δι’ ασήμαντον αφορμήν, βάζοντας τους σωματοφύλακες να καθαρίσουν, αδιαφορώντας μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος σοβαρά, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει και τη φήμη του νησιού, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την άγρια δολοφονία του Αυστραλού τουρίστα Ντουζόν Ζαμίτ στις 28 Ιουνίου 2008.

Το καλοκαίρι που μας άφησε η Μύκονος θύμιζε βραδυφλεγή βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως το beach bar-restaurant «Scorpios», αναγκάστηκαν μάλιστα να στείλουν email στους ιδιοκτήτες των τουριστικών γραφείων και στους concierges προκειμένου να τους ενημερώσουν ότι οι σωματοφύλακες των πελατών τους δεν μπορούν να περιφέρονται ή να στέκονται ανάμεσα στον κόσμο, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά κυρίως για λόγους ασφάλειας.

Πηγή: protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 9:00 am


Έτσι θα διώξεις την υγρασία από το μπάνιο σου


Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις καθημερινά στο σπίτι σου είναι αυτό της υγρασίας του μπάνιου.

Το... 

μπάνιο ανήκει στα δωμάτια του σπιτιού που συγκεντρώνει αυξημένη υγρασία και θεωρούμε πως είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτή.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι υδρατμοί και οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας που γίνονται στον χώρο αυτόν, δημιουργούν συνθήκες ώστε να είναι πιο έντονη και ενοχλητική η υγρασία. Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να περιορίσεις την υγρασία με έναν εύκολο και πολύ οικονομικό τρόπο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε σε ένα μικρό μπολ μία ποσότητα ρυζιού και να το αφήσετε κάπου μέσα στο μπάνιο, κυρίως στα σημεία που εντοπίζετε περισσότερη υγρασία.

Μούχλα στο ταβάνι του μπάνιου;

Εντοπίζουμε το σημείο ή τα σημεία στα οποία έχει εμφανισθεί μούχλα. Για την απομάκρυνσή της χρησιμοποιούμε διάλυμα χλωρίνης και χλιαρού νερού. Βρέχουμε ένα σφουγγάρι στο διάλυμα και περνάμε την επιφάνεια (μία ή περισσότερες φορές) έως ότου εξαλείψουμε το πρόβλημα. Εκτός από τον τρόπο αυτό, υπάρχουν στη διάθεσή μας ειδικά προϊόντα σχεδιασμένα για να απομακρύνουν τη μούχλα και να διασφαλίζουν τη μη επανεμφάνισή της για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Κατά την εφαρμογή των προϊόντων αυτών καλό είναι να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που περιγράφονται με λεπτομέρεια στις συσκευασίες των προϊόντων και να φοράμε γάντια και προστατευτικά γυαλιά. Αν το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί μπορούμε να βάψουμε το ταβάνι ή και το σύνολο του χώρου, επιλέγοντας την κατάλληλη βαφή για τις συνθήκες (υψηλής υγρασίας) του χώρου αυτού.

Ο επιμελής εξαερισμός του χώρου βοηθά στην αποτροπή δημιουργίας μούχλας. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση η μούχλα να έχει δημιουργηθεί εξαιτίας διαρροής νερού από σωληνώσεις, κάτι που απαιτεί κατάλληλη διάγνωση και επισκευή.

Πηγή: limeandlife.com

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 8:30 am


Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν ναούς πάνω σε σεισμικά ρήγματα; Τι λέει Βρετανός καθηγητήςΤον λόγο που οι αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν ναούς πάνω σε σεισμικά ρήγματα, προσπάθησε να εξηγήσει Βρετανός γεωεπιστήμονας.

Ο λόγος για... 

 
 
 
 
 
τον Καθηγητή Ίαν Στιούαρτ, διευθυντή του Ινστιτούτου Βιώσιμης Γης του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ, ο οποίος σε έρευνά του -που ανέλυσε σε σχετικό ντοκιμαντέρ στο ΒΒC, εξηγεί γιατί οι πρόγονοί μας επέμεναν να χτίζουν ναούς και άλλα αγάλματα ως ένδειξη λατρείας σε περιοχές που γνώριζαν ότι έχουν «χτυπηθεί» από σεισμούς.

Στη μελέτη του, ο Ιαν Στιούαρτ υποστήριξε πως ο σεισμός για τους αρχαίους είχε ιερή και θεϊκή προέλευση γι’ αυτό και επέμεναν να χτίζουν ναούς σε σεισμογενείς περιοχές.

Ο Στιούαρτ βασίστηκε στη θεωρία παλιών επιστημόνων, οι οποίοι είχαν αναφέρει πως οι Δελφοί έγιναν ιερό μέρος για τους αρχαίους επειδή εκεί υπήρχε μια ιερή πηγή που εκλύονταν από ένα σεισμικό ρήγμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι παρότι ένας σεισμός κατέστρεψε το ιερό των Δελφών το 373 π.Χ., ο ναός κτίσθηκε ξανά στο ίδιο σημείο.

Ο Στιούαρτ θεωρεί όμως ότι οι Δελφοί δεν αποτελούσαν εξαίρεση και ότι κι άλλες τοποθεσίες -όπως οι Μυκήνες, η Έφεσος, η Κνίδος και η Ιεράπολις- είχαν, επίσης, αποκτήσει ξεχωριστό «στάτους», εξαιτίας της παρουσίας γειτονικών ρηγμάτων.

«Πάντα θεωρούσα ότι ήταν κάτι περισσότερο από σύμπτωση το γεγονός πως πολλές σημαντικές τοποθεσίες στον κόσμο του Αιγαίου βρίσκονται ακριβώς πάνω από ρήγματα που προκλήθηκαν λόγω σεισμικής δραστηριότητας.

Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν μεγάλη αξία στις θερμοπηγές που δημιουργούνται από σεισμούς, ίσως, όμως, η κατασκευή ναών και πόλεων κοντά σε αυτά τα μέρη να ήταν πιο συστηματική από ό,τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί», είχε δηλώσει στο BBC.

Στην μελέτη του είχαν καταγραφεί αντιστοιχίες μεταξύ ενεργών ρηγμάτων και αρχαίων ελληνικών πόλεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου, στη σημερινή δυτική Τουρκία.

«Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν απίστευτα έξυπνοι άνθρωποι και πιστεύω πως θα είχαν αναγνωρίσει αυτή τη σημασία των σεισμών και θα ήθελαν οι πολίτες τους να επωφεληθούν από αυτούς» κατέληξε ο Στιούαρτ

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 7:30 am


Πότε αρχίζει ο δεύτερος κύκλος του "Εξοικονομώ Κατ' Οίκον" - Το χρονοδιάγραμμα για τις αιτήσεις ανά Περιφέρεια


Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον". Από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου αρχίζει τμηματικά, ανά ομάδα Περιφερειών, η υποβολή αιτήσεων. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος και τη σχετική ιστοσελίδα για τον β' κύκλο όπου παρέχονται αναλυτικές Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Οι αιτήσεις ανά Περιφέρεια θα υποβάλλονται με το εξής χρονοδιάγραμμα:

  • Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας από 16 Σεπτεμβρίου.
  • Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης από 19 Σεπτεμβρίου.
  • Αττικής, Νοτίου Αιγαίου από 23 Σεπτεμβρίου.

O προϋπολογισμός του Β΄ Κύκλου ανέρχεται σε 275 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν πάνω από 25.000 αιτήσεις. Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία.

Η επιχορήγηση του προγράμματος θα δοθεί με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια του φορολογικού έτους 2018 (εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας).

Πηγή: enikonomia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 12:21 pm


Κτηματολόγιο: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις και μετά τσουχτερά πρόστιμα


Με πρόστιμα που φτάνουν ακόμη και τα 1.500 ευρώ ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης υποβολής της δήλωσης στο Κτηματολόγιο, θα έρθουν αντιμέτωποι οι ασυνεπείς ιδιοκτήτες ακινήτων μετά την εκπνοή των προθεσμιών των τελευταίων παρατάσεων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής.

Ήδη την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος παρατάσεις διάρκειας 15 ημερών έως και δύο μηνών για τις υπό κτηματογράφηση περιοχές των οποίων οι προθεσμίες έληγαν αυτές τις ημέρες.

Ωστόσο, διαμηνύεται σε όλους τους τόνους ότι αυτές θα είναι οι τελευταίες παρατάσεις που θα δοθούν στις περιοχές, στις οποίες έχουν εξαντληθεί οι προβλεπόμενες παρατάσεις των 3+3 μηνών.

Ως εκ τούτου, αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν εμπρόθεσμα και χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση την ακίνητη περιουσία τους.

Σύμφωνα με το Έθνος, το υπουργείο έχει έτοιμη δέσμη μέτρων για την επιτάχυνση της διαδικασίας κτηματογράφησης καθώς ο μέσος όρος υποβολής δηλώσεων σε όλη τη χώρα δεν ξεπερνά το 27%, ποσοστά τα οποία ωστόσο δεν πρόκειται να ανακοινωθούν επισήμως πριν από την συνάντηση με τους Θεσμούς που έχει προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι το υπουργείο δεν έχει πρόθεση να αιφνιδιάσει τους ιδιοκτήτες, καθώς πριν από την επιβολή προστίμων θα έχουν προηγηθεί παρατάσεις, πληροφόρηση και ενημερωτική καμπάνια. Όμως, είναι εξίσου κατηγορηματικός και ως προς το ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στις συνεχείς παρατάσεις ώστε το Κτηματολόγιο να ολοκληρωθεί το 2021, αφού αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, με τη χώρα να κινδυνεύει με επιστροφή ευρωπαϊκών πόρων ύψους 84 εκατ. ευρώ.

Έτσι μετά τη λήξη των παρατάσεων σειρά θα έχουν τα πρόστιμα, τα οποία σύμφωνα με πηγές του Κτηματολογίου που επικαλείται η εφημερίδα, μπορούν να φτάσουν και τα 1.500 ευρώ, καθώς με βάση το θεσμικό πλαίσιο, ύστερα από εισήγηση της διοίκησης του φορέα και σχετική υπουργική απόφαση, δίνεται σχετική δυνατότητα. «Το πρόστιμο κατά τα οριζόμενα δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο των 50 ευρώ και μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ, ανάλογα με το είδος και την αξία των ακινήτων» αναφέρεται.

Στόχος είναι, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές στο Έθνος, τα πρόστιμα να μην είναι υψηλά και να μην έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά να κινούνται στη λογική της επιτάχυνσης της διαδικασίας. Αν και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, η φιλοσοφία που θα ακολουθηθεί είναι η σύνδεση των προστίμων με τον βαθμό ασυνέπειας των ιδιοκτητών.

«Δεν θα ήταν λογικό να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο όσοι έχουν καθυστερήσει την υποβολή δήλωσης για έναν μήνα λόγω αντικειμενικών δυσκολιών όπως η μη ύπαρξη συμβολαίων και εκείνοι που μπορεί να έχουν αδιαφορήσει για χρόνια» σημειώνουν οι αρμόδιες πηγές.

Μέχρι σήμερα, για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις προβλέπονται πρόστιμα έως 250 ευρώ τα οποία πάντως δεν επιβάλλονται , δεδομένου ότι είχε εκτιμηθεί πως κάτι τέτοιο θα ναρκοθετούσε ακόμη περισσότερο την ήδη χαμηλή προσέλευση των ιδιοκτητών για την υποβολή των αιτήσεων, ορισμένοι εκ των οποίων δυσκολεύονταν στα μνημονιακά χρόνια να πληρώσουν ακόμα και το τέλος κτηματογράφησης των 35 ευρώ για τις αστικές περιοχές.

Η απροθυμία των ιδιοκτητών να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους, η οποία «χτύπησε κόκκινο» τους καλοκαιρινούς μήνες, αναμένεται να επιφέρει και σειρά άλλων μέτρων, με το υπουργείο να εξετάζει ήδη τη σύνδεση του αριθμού του Κτηματολογίου για κάθε ακίνητο με διοικητικές πράξεις, όπως πχ. την έκδοση οικοδομικών αδειών, ώστε για αδήλωτα γεωτεμάχια να μην μπορεί να εκδοθεί άδεια οικοδόμησης.

Το ποινολόγιο

Τα προβλεπόμενα πρόστιμα που αναγράφονται και στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου είναι

Δικαίωμα εντός αστικής περιοχής

Για αδόμητο γεωτεμάχιο κάτω των 400 τ.μ. – Πρόστιμο 70 ευρώ

Για αδόμητο γεωτεμάχιο άνω των 400 τ.μ. – Πρόστιμο 120 ευρώ

Για γεωτεμάχιο με κτίσμα μέχρι 200 τ.μ. – Πρόστιμο 150 ευρώ

Για γεωτεμάχιο με κτίσμα άνω των 200 τ.μ. – Πρόστιμο 250 ευρώ

Για διηρημένη ιδιοκτησία μέχρι 200 τ.μ. – Πρόστιμο 100 ευρώ

Για διηρημένης ιδιοκτησίας άνω των 200 τ.μ. – Πρόστιμο 250 ευρώ

Για βοηθητικό χώρο (αυτοτελούς ιδιοκτησίας) – Πρόστιμο 50 ευρώ

Δικαίωμα σε αγροτική περιοχή

Για αδόμητο γεωτεμάχιο κάτω των 4.000 τ.μ. – Πρόστιμο 70 ευρώ

Για αδόμητο γεωτεμάχιο άνω των 4.000 τ.μ. – Πρόστιμο 100 ευρώ

Για γεωτεμάχιο άνω των 4.000 τ.μ. με κτίσμα – Πρόστιμο 200 ευρώ

Για κάθε άλλο δικαίωμα (π.χ. δουλεία κλπ ) – Πρόστιμο 70 ευρώ

Πηγή πληροφοριών: Έθνος της Κυριακής

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 12:20 pm


Σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ η Γιάννα Πασά θα σας απογειώσει


Σήμερα το βράδυ όλοι οι δρόμοι οδηγούν οδηγούν στις ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ στην Βέροια για ένα αξέχαστο Σαββατόβραδο....


Η λαϊκή φωνάρα Γιάννα Πασά μαζί με το επιτελείο από της ΑΝΑΜΝΉΣΕΙΣ  θα σας κάνει να θυμάστε αυτό τό Σαββατόβραδο για πάντα....

Μία τραγουδίστρια που ξέρει να ξεσηκώνει τους θαμώνες και θα σας ταξιδέψει με τα τραγούδια της ..
Άλλωστε η πρόσφατη ανακαίνιση του Μαγαζιού θα σας εκπλήξει..

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 5:34 pm


Στοιχεία-σοκ: Λειτουργικά αναλφάβητοι οι μισοί μαθητές
Στοιχεία σοκ για τον κίνδυνο σχεδόν οι μισοί μαθητές των Λυκείων να έχουν αυξημένη πιθανότητα να είναι λειτουργικά αναλφάβητοι περιλαμβάνει έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που παρουσιάζει σε ρεπορτάζ του... 

 
 
 
Απόστολου Λακασά η «Καθημερινή».

Η ΑΔΙΠΠΔΕ επικαλείται για το συμπέρασμά της αυτό τα στοιχεία από τις απογοητευτικές επιδόσεις των μαθητών της Β Λυκείου σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2017-2018. Είναι ενδεικτικό ότι στα Γενικά Λύκεια στη Φυσική. ένας στους δύο μαθητές βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση. Στην Άλγεβρα το ποσοστό των βαθμολογιών κάτω από τη βάση ήταν 38,9% και στη Γεωμετρία 44,2%. Στη Γλώσσα το 7,1% των μαθητών βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση.

Χειρότερη είναι η εικόνα στα επαγγελματικά λύκεια: Ένας στους πέντε πήρε κάτω από τη βάση στη Γλώσσα. Το 52,7% πήρε κάτω από τη βάση στην Άλγεβρα και το 51,3% στη Γεωμετρία. Στο 41% οι βαθμολογίες κάτω από τη βάση στη Φυσική και στο 40,8% στη Χημεία.

Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν, σύμφωνα με την Καθημερινή, ότι «τα προβλήματα που εμφανίζονται στο λύκειο, σε σύγκριση με το δημοτικό και το γυμνάσιο, δεν είναι προβλήματα αποκλειστικά του λυκείου αλλά όλων των βαθμίδων, τα οποία συσσωρευτικά κατέληξαν στο λύκειο.

Τι είναι ο λειτουργικός αναλφαβητισμός

Πρόκειται για τη γνώση που δεν αφομοιώνεται, δεν γίνεται κατανοητή και άρα δεν εφαρμόζεται από μία προσωπικότητα που συρρικνώνεται, διαστρεβλώνεται και εκφυλίζεται και η έκφραση που αδυνατεί να εκδηλωθεί και να παράγει αποτελέσματα. Με την λέξη «λειτουργικός» νοείται αυτός που διαθέτει όχι γνώση, αλλά επίγνωση της γνώσης, είναι ικανός να ενεργεί και να αναλαμβάνει έλεγχο κι ευθύνη του ελέγχου, αυτός που είναι ικανός να χειρίζεται καταστάσεις και πράγματα. Εύκολα διαφοροποιεί ανομοιότητες, δεν ταυτοποιεί ανόμοιους συσχετισμούς και κατανοεί αφηρημένες έννοιες.

Πηγή: Kαθημερινή

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 9:30 am


Κρατάς με το ένα χέρι το τιμόνι;Το να κρατάς το τιμόνι με τον δικό σου ιδιαίτερο τρόπο μπορεί να μη σου βγει σε καλό. Πώς να το κρατάς σωστά και γιατί.

Ο τρόπος που καθόμαστε στο αυτοκίνητο είναι μια περίπτωση συνήθειας που δεν αλλάζει εύκολα. Δεν καταλαβαίνουμε ότι κάνουμε κάτι λάθος μέχρι, μετά από χρόνια επανάληψης, είτε... 
 

 
 
το σώμα να αρχίσει να διαμαρτύρεται είτε οι υπόλοιποι οδηγοί γύρω μας, οι οποίοι βλέπουν το λάθος χειρισμό που κάνουμε στο όχημα. Η αλήθεια είναι ότι η εκπαίδευσή μας γύρω από το πώς καθόμαστε εμπρός από το τιμόνι είναι μηδενική. Κι αν βρέθηκε κάποιος φωτισμένος δάσκαλος να μας πει ένα-δυο πραγματάκια για το πώς θα βάλουμε τα χέρια μας πάνω στο βολάν, οι πιθανότητες να το θυμόμαστε και να το τηρούμε είναι επίσης πολύ περιορισμένες. Ας δούμε ορισμένα βασικά στοιχεία μόνοι μας λοιπόν.

Κλειδώστε το ρολόι στις 9 και 15!

Θυμάστε ότι ρυθμίζουμε τη θέση των χεριών σα να είναι το τιμόνι το καντράν ενός ρολογιού; 9 και τέταρτο λοιπόν. Αυτή είναι η ιδανική θέση και αν δε μπορούμε εμείς να σας πείσουμε τότε δεν έχετε παρά να δείτε πώς κρατάνε το τιμόνι οι οδηγοί αγώνων και ειδικά των Ράλλυ. Αυτό δεν εξασφαλίζει μόνο καλό και όσο το δυνατόν πιο άμεσο έλεγχο του οχήματος αλλά και ξεκούραστη θέση. Αυτή η τοποθέτηση των χεριών χαλαρώνει τους ώμους και εξασφαλίζει πολύ πιο ξεκούραστη θέση από ότι αν κρατάμε το τιμόνι από ψηλά στο κέντρο, με ένα ή δύο χέρια.

Η ξεκούραστη θέση, είναι θέμα γωνίας 

Μία γωνία λίγο πάνω από 90 μοίρες στους αγκώνες και αντίστοιχα μια γωνία 100-110 μοιρών στη μέση και την πλάτη θεωρούνται ότι μπορούν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση μιας σωστής θέσης οδήγησης. Ρυθμίζουμε λοιπόν τιμόνι και έδρα με τέτοιο τρόπο ώστε ούτε τα χέρια μας να τεντώνονται πολύ για να φτάσουν το τιμόνι ούτε και τα πόδια μας, τα οποία πρέπει να μπορούν να πατήσουν μέχρι το τέρμα και τα τρία πεντάλ χωρίς να τεντώνουν πολύ αλλά μόνο να δημιουργείται μια μικρή γωνία στο γόνατο. Σε ό,τι αφορά τα χέρια μπορείτε να ελέγξετε τη θέση ως εξής: επιχειρώντας να στρίψετε το τιμόνι, οι ωμοπλάτες θα πρέπει να μην ανασηκώνονται, ή έστω όχι πολύ, από την πλάτη του καθίσματος. Το δε προσκέφαλο πρέπει να καλύπτει καλά το κεφάλι: μία επιλογή είναι το άνω μέρος της κεφαλής μας να έρχεται στην ίδια ευθεία με το άνω μέρος του προσκέφαλου.

Η οδήγηση δεν θα πρέπει να πιέζει κανένα μέρος του σώματος

Μια ένδειξη ότι κάτι μπορεί να μην έχουμε ρυθμίσει σωστά σε ό,τι αφορά τη θέση οδήγησης είναι όταν ένα μέρος του σώματός μας νιώθει να του ασκείται σχετικά αυξημένη πίεση. Το πίσω μέρος του γονάτου μας δεν πρέπει να νιώθει ότι πιέζετε πολύ. Χαμηλώστε λίγο την έδρα να έρθει ο μηρός σε μια πιο ίσια θέση για να λυθεί το θέμα. Αντίστοιχα η μέση και η πλάτη: αν πιέζονται πολύ πρέπει να ανοίξει λίγο η γωνία του καθίσματος ή να έρθει όλο το κάθισμα λίγο πιο πίσω. Αν υπάρχει στο κάθισμά μας η δυνατότητα οσφυϊκής στήριξης θα πρέπει να παρέχει ακριβώς αυτό: «στήριξη». Όχι να πιέζει υπερβολικά. 
 
autoagora

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 9:00 am


Απίστευτο περιστατικό με μετανάστες: Τους ξεγύμνωσαν στη Βουλγαρία και τους «πέταξαν» στην Ελλάδα (εικόνες)Ένα περιστατικό που είναι επαναλαμβανόμενο και δεν τιμά όχι μόνο τους Βούλγαρους, αλλά τους ανθρώπους γενικότερα, σημειώθηκε στον Έβρο και συγκεκριμένα στο χωριό Ορμένιο.

Όπως γράφει το... 
 

 
 
 
 
Εθνος, 26 Αφγανοί και Πακιστανοί μετανάστες εμφανίστηκαν στο χωριό σχεδόν γυμνοί. Κάποιοι φορούσαν μόνο εσώρουχα και κάποιοι άλλοι είχαν δημιουργήσει αυτοσχέδια εσώρουχα για να μην είναι ολόγυμνοι. Όλοι τους είχαν καθίσει γύρω από φωτιά που άναψαν για να ζεσταθούν και για καλή τους τύχη κάποιοι κάτοικοι τους πρόσφεραν βοήθεια και λίγο φαγητό, το οποίο κατανάλωσαν με μανία όσο περίμεναν τη συνοριοφυλακή, προκειμένου να μεταφερθούν σε κάποιον στεγασμένο χώρο και να τους δοθούν ρούχα.Οι μετανάστες εξήγησαν στις αρχές ότι δεν είχαν τίποτα επάνω τους, ούτε καν τα χαρτιά τους. Κι αυτό διότι στη Βουλγαρία, τα σύνορα της οποίας με την Ελλάδα απέχουν 500 μέτρα αοπό τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ορμενίου, βούλγαροι διακινητές τους έκλεψαν όλα τους τα υπάρχοντα και τους έσπρωξαν στη χώρα μας.Οι 26 μετανάστες μεταφέρθηκαν τελικά στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύνταξης της δικογραφίας και στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου για καταγραφή και ταυτοποίηση.Το περιστατικό, δε, ερευνούν τόσο οι τοπικές αρχές όσο και η Frontex.Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 8:30 am


Γιατί την τουαλέτα στο στρατό την ονομάζουν «Καλλιόπη»;
Για όσους έχουν υπηρετήσει την πατρίδα, είναι ένα από τα πρώτα παρατσούκλια που μάθαμε, μαζί με το «χοσέ κουέρβο» και το «μπιφτέκι».

Όπως...
 
ξέρουμε λοιπόν η αγαπημένη μας τουαλέτα δεν λέγεται… λεκάνη αλλά «Καλλιόπη». Ο λόγος μάλιστα δεν είναι καθόλου τυχαίος.Κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε να διακοσμήσει τους αεραγωγούς εξαερισμού που βρίσκονταν...επάνω στην πλατεία της Ομόνοιας γιατί θεωρούσαν ότι το θέαμα ήταν εντελώς αποκρουστικό για τη μεγαλύτερη πλατεία της πρωτεύουσας.

Έτσι σκέφτηκαν να βάλουν τα αγάλματα των μουσών.Όμως οι μούσες ήταν εννέα και οι αεραγωγοί μόνο οκτώ.Μην θέλοντας να αφήσουν την μία μούσα να πάει σε κάποιο άλλο μέρος ή πλατεία, την τοποθέτησαν στο υπόγειο, δίπλα στις δημόσιες τουαλέτες.Όποτε κάποιος περαστικός ρωτούσε, "Πού είναι οι δημόσιες τουαλέτες;" η απάντηση ήταν, "Κάτω, στην Καλλιόπη."

Έτσι έμεινε μεταφορικά η ονομασία που χρησιμοποιείται, κυρίως στο στρατό, μέχρι σήμερα.


ratpack

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 7:30 am


Ευχαριστήριο στην αστυνομία της Βέροιας


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την Ελληνική Αστυνομία , που άμεσα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες , απεγκλώβισε τους ενοίκους πολυκατοικίας στο κέντρο της Βέροιας, οι όποιοι είχαν εγκλωβιστεί από παράνομο σταθμευμένο όχημα , ακριβώς μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας τους, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ , ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ!!!  Ευχαριστούμε και πάλι και μπράβο για το ζήλο των εργαζομένων  σε όλες τις υπηρεσίες της αστυνομίας (από τους τηλεφωνητές στο 100 μέχρι και τους αστυνομικούς που βρίσκονται περιπόλια κλπ)

Κάτοικοι της οδού Βερμίου – Βέροια.


 

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 4:39 pm


Συνελήφθη χθες 43χρονος από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας

Συνελήφθη χθες (12 Σεπτεμβρίου 2019) το πρωί στην Αλεξάνδρεια,
από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 43χρονος
ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του
Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την
οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 10 μηνών, για
διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, σύσταση συμμορίας και
παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 12:32 pm


Πρόγραμμα Εκμάθησης γραφής Braille στο ΕΚΕΔΙΜ ΘεοχαρόπουλοςΤο ΕΚΕΔΙΜ  Θεοχαρόπουλος , στα πλαίσια της συνεργασίας με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας, υλοποιεί τμήματα εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης  Braille για  τυφλούς με πιστοποίηση.

Τι είναι ο κώδικας Braille;
Πρόκειται για σύστημα γραφής και ανάγνωσης - και όχι γλώσσα όπως αρκετοί πιστεύουν - των τυφλών, το οποίο έχει αναγνωριστεί επίσημα από την πολιτεία με τον νόμο 36/99 του 2008. Δημιουργήθηκε από τον Louis Braiile το 1829, ο οποίος έχασε την όρασή του ενώ ήταν ακόμα παιδί στο εργαστήριο του πατέρα του το 1824 σε ηλικία 15 χρονών. 

Βασίζεται σε έξι ανάγλυφες κουκίδες, το λεγόμενο εξάστιγμο, από τις οποίες προκύπτουν 63 συνδυασμοί. Από τους συνδυασμούς αυτούς μπορεί κανείς να σχηματίσει το αλφάβητο σε οποιαδήποτε γλώσσα, αριθμούς, ακόμα και μουσικές νότες. Η κάθε γλώσσα έχει φυσικά και τις ιδιομορφίες της στο σύστημα αυτό. 

Ποιους αφορά;
«Συνήθως  καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να διδάξουν ή ανήκουν στην κατηγορία της ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης.
Μαθήματα braille,  κάνουν επίσης και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες όπως κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές ψυχολόγοι, οι οποίοι διορίζονται ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. 
«Tα  μαθήματα παρακολουθούν και αρκετοί γονείς. Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς των παιδιών με αναπηρία ή κάποιος αδερφός ή συγγενής να γνωρίζουν τη γραφή ώστε να μπορούν να βοηθούν τα παιδιά με τα μαθήματα στο σπίτι.

Πόσο διαρκεί ο κύκλος μαθημάτων;
Η εκμάθηση διαρκεί 52 ώρες, περίπου 2 μήνες. Περιλαμβάνει  θεωρία από εξειδικευμένη καθηγήτρια ειδικής αγωγής  και πρακτική εξάσκηση πάνω σε γραφομηχανές ειδικά κατασκευασμένες για τυφλούς.
Στο τέλος των μαθημάτων δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης απαραίτητη για τις εξετάσεις πιστοποίησης από το ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών)  χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.

Με την πιστοποίηση αυτή, μπαίνετε στον πίνακα αναπληρωτών  με επιπλέον μόρια.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας! 
Ολιγομελή τμήματα!!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά τις ώρες 09:00 - 21:00 στα τηλέφωνα 2331021061, 6974338357.
fb: ΕΚΕΔΙΜ Βέροιας Θεοχαρόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 12:05 pm


Ιερόσυλοι έκλεψαν τάματα από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στη Βέροια


Ιερόσυλοι έκλεψαν τάματα και σταυρούς από την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου στη Βέροια.

Οι δράστες, όπως ανέφερε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής στο romfea.gr, αφού υπνώτισαν πρώτα τα σκυλιά, ξεφούσκωσαν τα λάστιχα από τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα από έξω.

Οι ιερόσυλοι αφού ξήλωσαν το κάσσωμα από τη βορεινή πύλη του νάρθηκα, μπήκαν μέσα και άρπαξαν τα τάματα από εικόνα της Παναγίας και από την εικόνα του Τιμίου Προδρόμου, ενώ από το ντουλάπι του ιερού πήραν πέντε με έξι επιστήθιους σταυρούς.

Σύμφωνα με τον καθηγούμενο, η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται στα 5.000 ευρώ.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: romfea.gr

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 11:39 am


Σχοινοβατώντας χωρίς ασφάλεια σε 1.000 μέτρα ύψος - ΒίντεοΟ Friedi Kühne είναι ένας τολμηρός σχοινοβάτης που τόλμησε κάτι που θα έκαναν ελάχιστοι. Περπάτησε πάνω σε σχοινί χωρίς κανέναν ιμάντα ασφαλείας, σε ύψος... 

1.000 μέτρων πάνω από μια κοιλάδα. Το σίγουρο είναι ότι αν κάποιος έχει υψοφοβία, θα δυσκολευτεί να το δει... 

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 10:00 am


Το «διπλό παιχνίδι» της κυβέρνησης με τον εκλογικό νόμο – Πως επιχειρεί να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ


 
Να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ στα σχοινιά στο θέμα του εκλογικού νόμου επιδιώκει η κυβέρνηση, τόσο με την ψήφο των αποδήμων όσο και με την κατάργηση της απλής αναλογικής. Στόχος είναι... 

 
 
 
να εξασφαλιστεί η συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον στο σκέλος της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, δεδομένου ότι οι συνταγματικές επιταγές ορίζουν σ’ αυτή την περίπτωση πως η πλειοψηφία των 200 βουλευτών είναι απαραίτητη όχι απλώς για να ισχύσει η ρύθμιση από τις μεθεπόμενες εκλογές, αλλά για να μην απορριφθεί και «θαφτεί» οριστικά.

Για την ψήφο των αποδήμων θα «κληρώσει» έως το τέλος Οκτωβρίου, όταν και θα έλθει στη Βουλή το εν λόγω νομοσχέδιο. Σε μια προσπάθεια, μάλιστα, ν’ απαντηθούν οι αιτιάσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται από την κυβέρνηση αφενός πως το τελικό κείμενο θα λαμβάνει υπόψη όλες τις συζητήσεις που έγιναν πριν από τις εκλογές, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην «επιτροπή Πουλάκη» (σ.σ.: του επί ΣΥΡΙΖΑ γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών). Αφετέρου ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αλλοίωσης των εκλογικών καταλόγων, όπως ισχυρίζονται από την Κουμουνδούρου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι τελικές ρυθμίσεις να εξασφαλίζουν ότι οι Έλληνες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα έχουν καλύτερη πρόσβαση και δυνατότητες για ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο της κατοικίας τους, ώστε να μη χρειάζεται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο μελετάται και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να εφαρμοστεί η επιστολική ψήφος.


Από την άλλη πλευρά, σε ό,τι αφορά την κατάργηση της απλής αναλογικής, αυτή θεωρείται δεδομένη – όπως και η διαφωνία επ’ αυτού με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μολαταύτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ έκλεισε το μάτι στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς με τα λεγόμενά του υπενθύμισε ότι και το δεύτερο κόμμα έχει μόνο να κερδίσει από τις προτάσεις της ΝΔ για το νέο εκλογικό σύστημα.

Η προοπτική, εξάλλου, με τη συνταγματική αναθεώρηση ν’ απαιτούνται πλέον 180 και όχι 200 ψήφοι προκειμένου να ισχύσει ο νέος εκλογικός νόμος άμεσα – παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε ως ενδεχόμενο από τον κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – μεταφέρει ουσιαστικά την μπάλα στο γήπεδο του ΚΙΝΑΛ.

Αριθμητικά, με τις ψήφους των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ και δίχως να υπάρξουν απώλειες, εξασφαλίζεται οριακά η πλειοψηφία των 180 κι έτσι η απλή αναλογική μπορεί να καταργηθεί από τις επόμενες κιόλας εκλογές. Το βλέμμα, λοιπόν, του Μαξίμου είναι μοιραία πια στραμμένο στη… Χαριλάου Τρικούπη, με την πρόταση της ΝΔ που έχει ήδη διαρρεύσει για τον νέο εκλογικό νόμο να είναι πάρα πολύ κοντά σ’ αυτή που είχε κάνει το ΚΙΝΑΛ στην προηγούμενη Βουλή και από την οποία δεν δείχνει να έχει μετακινηθεί: απλή αναλογική μεν και με πλαφόν 3% για την είσοδο ενός κόμματος στο Κοινοβούλιο, αλλά με κλιμακωτό μπόνους έως και 30-35 εδρών, εφόσον το πρώτο κόμμα ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο με τα ποσοστά του, το οποίο κατά μέσο όρο βρίσκεται πολύ κοντά στο 40%.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μητσοτάκης έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι ένα κόμμα που συγκεντρώνει 40%, δικαιούται να κυβερνήσει τον τόπο με αυτοδυναμία. Συνεπώς, οι διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές φαινομενικά είναι μικρές και γι’ αυτό το πρέσινγκ προς την πλευρά του ΚΙΝΑΛ έχει ξεκινήσει και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην συμπράξει με τη ΝΔ για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Πηγή: www.newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 9:30 am


«Καμπανάκι» Κνάους για το Προσφυγικό: Η κατάσταση στα νησιά είναι αφόρητη για την Ελλάδα


 
«Η κατάσταση στα νησιά είναι αφόρητη για την Ελλάδα», ανέφερε ο Γκέραλντ Κνάους, ερευνητής για θέματα μετανάστευσης και πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σταθερότητας», σε εκπομπή του δεύτερου δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου (ZDF), σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων που έρχονται στη χώρα μας.

Η ... 

 

 
κατάσταση ήταν πάντοτε οριακή, είχε πολύ λίγους γιατρούς, μικρή ασφάλεια, κακό εφοδιασμό. Οι Έλληνες εντούτοις έχουν τις περισσότερες κατά κεφαλήν αιτήσεις ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να καταφέρουν μόνοι τους να επεξεργάζονται γρήγορα αυτές τις αιτήσεις, επισήμανε ο κ. Κνάους, για να προσθέσει: «Τώρα, οι ροές αυξήθηκαν και πάλι, έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι και οι Έλληνες συνειδητοποιούν ότι αν δεν λάβουν περισσότερη υποστήριξη, το σύστημα ασύλου τους θα καταρρεύσει εντελώς τους επόμενους μήνες».

Και ο οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Pro Asyl» ζητά να βελτιωθεί η κατάσταση λόγω του αυξανόμενου αριθμού των μεταναστών / προσφύγων στα ελληνικά νησιά κατά το dpa: «Το νόμιμο δικαίωμα των προσφύγων στο Αιγαίο στην προστασία, συστηματικά αγνοείται», κατά τον διευθυντή του, τον Γκίντερ Μπούρκχαρντ. Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι στα ελληνικά νησιά, εκ των οποίων περίπου το 40% είναι ανήλικοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ο οργανισμός «Pro Asyl» ζητά την κατανομή προσφύγων από τα ελληνικά νησιά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την πρόσβασή τους σε μια δίκαιη διαδικασία χορήγησης ασύλου εντός αυτής. Ειδικά για τους ανήλικους θα πρέπει να καταστεί δυνατή η συνέχιση του ταξιδιού τους σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 9:00 am


Νομός Ημαθίας - Ειδήσεις και Νέα

Η μικρότερη...μικροσελήνη της χρονιάς το περασμένο Σάββατο! - Ημερήσια - Βέροια

Η μικρότερη...μικροσελήνη της χρονιάς το περασμένο Σάββατο!  Ημερήσια - Βέροια

Πανσέληνος το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και στον ουρανό ήταν η μικρότερη της χρονιάς!Η Σελήνη φιανόταν μικρότερη στον ουρανό από ό,τι σε προηγούμενες ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:52 pm


Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Δυσκολεύθηκαν τα φαβορί - Ημερήσια - Βέροια

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Δυσκολεύθηκαν τα φαβορί  Ημερήσια - Βέροια

Δεύτερη αγωνιστική και τα αποτελέσματα της ανέτρεψαν τα συμπεράσματα, που βιαστήκαμε, όπως φαίνεται, να βγάλουμε από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:33 pm


Μάνα και αξιωματικός! - Ημερήσια - Βέροια

Μάνα και αξιωματικός!  Ημερήσια - Βέροια

Διπλό το καθήκον της, ως μάνας και αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, για την Αστυνόμο κα. Νίκη Λιάγκα, που συνόδευσε τον γιο της Κωνσταντίνο στον αγιασμό του ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:30 pm


Έναρξη εγγραφών στα τμήματα του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας - Ημερήσια - Βέροια

Έναρξη εγγραφών στα τμήματα του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας  Ημερήσια - Βέροια

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη των εγγραφών στα τμήματα του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας για την περίοδο 2019-2020.Οι εγγραφές θα γίνονται ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:25 pm


Γενική συνέλευση και εκλογές του Παραρτήματος Ημαθίας της Ε.Μ.Ε. - Ημερήσια - Βέροια

Γενική συνέλευση και εκλογές του Παραρτήματος Ημαθίας της Ε.Μ.Ε.  Ημερήσια - Βέροια

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ στη συνεδρίασή της την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου αποφάσισε τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:13 pm


Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας και επικαιρότητα, στις «Πρωινές Σημειώσεις - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας και επικαιρότητα, στις «Πρωινές Σημειώσεις  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Στις «Πρωινές Σημειώσεις» (10.00 – 11.00) της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου με τη Σοφία Γκαγκούση:-Σοφίας, Αγάπης ,Πίστεως και Ελπίδας! Τι...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:59 am


Δωρεάν τρόφιμα για δικαιούχους ΤΕΒΑ στην Ημαθία - Typosthes

Δωρεάν τρόφιμα για δικαιούχους ΤΕΒΑ στην Ημαθία  Typosthes

Πού και πότε θα γίνει η διανομή – Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι δικαιούχοι.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:40 am


Πρωτοσέλιδο 17 ΣΕΠΤ. 2019 - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Πρωτοσέλιδο 17 ΣΕΠΤ. 2019  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Πρώτο "κουδούνι" χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ΒέροιαςΑγιασμός στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλου από...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 4:02 am


Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Μικρά και σύντομα της συνεδρίασης - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Μικρά και σύντομα της συνεδρίασης  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Π. Παυλίδης: Συνεχίζουν οι ειδικοί συνεργάτες του Δήμου και ποιοι είναι αυτοί;Δήμαρχος: Στη Διαύγεια έχουν αναρτηθεί όλα τα ονόματα.Ν....

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 3:51 am


Εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία των Μικρασιατών από την Π.Ε. Ημαθίας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία των Μικρασιατών από την Π.Ε. Ημαθίας  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 3:45 am


Η Ελλάς δεν είναι μόνη! - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Η Ελλάς δεν είναι μόνη!  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

του Μάξιμου ΧαρακόπουλουΟ εξ ανατολών γείτονάς μας, αν και στο παρελθόν σπάνια απείχε από προκλήσεις, το τελευταίο διάστημα έχει...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 2:32 am


Έναρξη των μαθημάτων παραδοσιακού χορού του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβαδου - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Έναρξη των μαθημάτων παραδοσιακού χορού του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβαδου  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ξεκινάνε τα μαθήματα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου, στο 1ο Δημοτικό Βέροιας, τον Οκτώβριο (1-10-19), κάθε Τρίτη και ώρα 9 μμ.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:51 pm


Άρχισαν οι αγώνες του Κυπέλλου Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΜ - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Άρχισαν οι αγώνες του Κυπέλλου Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΜ  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Για την 1η Αγωνιστική του Κυπέλλου Ανδρών, η ΑΠΣ ΚΟΥΠΑ ΚΙΛΚΙΣ, επικράτησε του ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ με σκορ 74-71, ενώ ο ΜΠΑΣ ΕΡΓΟΝΑΘΛΟΣ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 4:44 pm


Η Α.Δ. Ημαθίας προειδοποιεί τους οδηγούς για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας Οδού - Εφημερίδα Μακεδονία

Η Α.Δ. Ημαθίας προειδοποιεί τους οδηγούς για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας Οδού  Εφημερίδα Μακεδονία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2019, για τη διέλευση συρμού υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 3:00 pm


Βέροια: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας - Verianet

Βέροια: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας  Verianet

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που διοργανώνει ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 2:31 pm


Τ. Παντζαρτζίδης: «Η επιλογή Αναπληρωτών Εκπ/κών, αντί μονίμων, έγκειται στο να υπάρχει καλύτερη - Ημερήσια - Βέροια

Τ. Παντζαρτζίδης: «Η επιλογή Αναπληρωτών Εκπ/κών, αντί μονίμων, έγκειται στο να υπάρχει καλύτερη  Ημερήσια - Βέροια

«Θετικό» έκρινε ο Τάσος Παντζαρτζίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας, «το ότι πριν το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς προσλήφθηκαν φέτος ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 12:09 pm


Έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Ζιάκας - InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας

Έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Ζιάκας  InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας

Απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών ο Κυριάκος Ζιάκας. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 στις 5μμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 12:00 pm


Δωρεάν μετακίνηση της Β' Μοίρας Καταδρομών με τα Αστικά Νάουσας ζήτησε ο Λ. Τσαβδαρίδης - Ημερήσια - Βέροια

Δωρεάν μετακίνηση της Β' Μοίρας Καταδρομών με τα Αστικά Νάουσας ζήτησε ο Λ. Τσαβδαρίδης  Ημερήσια - Βέροια

Από το πολιτικό γραφείο του Αν. Γεν. Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση :

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 11:19 am


Παράταση εγγραφών στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Βέροιας - Ημερήσια - Βέροια

Παράταση εγγραφών στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Βέροιας  Ημερήσια - Βέροια

Στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Βέροιας θα εισαχθούν 88 σπουδαστές-τριες στις ακόλουθες ειδικότητες: Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ (Α΄εξ) 22 ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 11:15 am


Μέσα πάμε καλά... - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Μέσα πάμε καλά... - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Στο 1,5% περίπου το επιτόκιο του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου στην αγορά. Δείγμα ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα άμεσα νομοθετήματα της, ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 11:07 am


Προσφυγικά αφηγήματα - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Προσφυγικά αφηγήματα - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Η στήλη αυτή έχει ως σκοπό της να διατηρήσει και να επαναφέρει στην μνήμη μας, όλα αυτά που τόσα χρόνια μας έχουν διηγηθεί οι πρόγονοί μας, γύρω από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:35 am


Εκλογές στην Μαθηματική Εταιρεία Ημαθίας - Πληροφοριοδότης

Εκλογές στην Μαθηματική Εταιρεία Ημαθίας  Πληροφοριοδότης

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη συνεδρίασή της την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου αποφάσισε τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 7:35 pm


ΕΠΣ Ημαθίας Α1. Κέρδισαν εκτός έδρας ΦΑΣ Νάουσα, ΠΑΟΚ Αλεξ. Ροδοχώρι - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

ΕΠΣ Ημαθίας Α1. Κέρδισαν εκτός έδρας ΦΑΣ Νάουσα, ΠΑΟΚ Αλεξ. Ροδοχώρι  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Έγινε το Σάββατο η 2η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας , με νίκες των φαβορί. Όμως και άλλες ομάδες έκαναν το 2 στα 2 και υπάρχει...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 9:18 am


Ημαθία: Στον «αέρα» η μεταφορά προσφυγόπουλων στα σχολεία - Verianet

Ημαθία: Στον «αέρα» η μεταφορά προσφυγόπουλων στα σχολεία  Verianet

Δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων από τις δομές Φιλοξενίας στα σχολεία. Δεν χτύπησε το πρώτο κουδούνι για περίπου ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 11:04 pm


Ξεκινούν τα Τμήματα χορού στον Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ημαθίας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ξεκινούν τα Τμήματα χορού στον Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ημαθίας  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ημαθίας, ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων των τμημάτων Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού και Χορωδίας, που θα γίνει ως ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 11:55 am


ΕΠΣ Ημαθίας. Πρόγραμμα 2ης αγωνιστικής Σάββατο 14/9 - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

ΕΠΣ Ημαθίας. Πρόγραμμα 2ης αγωνιστικής Σάββατο 14/9  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Με τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί το Σάββατο, στις 5μμ, το πρωτάθλημα στην Α' ερασιτεχνική. Στα ματς της ημέρας, η Νάουσα θα...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 10:18 pm


Λ.Τσαβδαρίδης: "Άμεσα θέση επικουρικού αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Νάουσας" - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Λ.Τσαβδαρίδης: "Άμεσα θέση επικουρικού αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Νάουσας" - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Από το πολιτικό γραφείο του Αν. Γεν. Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση : Σε άμεση αντιμετώπιση ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 12:59 pm


Συνελήφθη 58χρονος στην Ημαθία για καλλιέργεια κάνναβης - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Συνελήφθη 58χρονος στην Ημαθία για καλλιέργεια κάνναβης - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Συνελήφθη χθες (11 Σεπτεμβρίου 2019) το μεσημέρι στη Βέροια, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 11:33 am


Ιερόσυλοι έκλεψαν το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας! - Ημερήσια - Βέροια

Ιερόσυλοι έκλεψαν το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας!  Ημερήσια - Βέροια

11η Σεπτεμβρίου, αποφράς ημέρα και για τον Τίμιο Πρόδρομο.Δούλεψαν με σχέδιο. Υπνώτισαν τα σκυλιά, που ξαναγαύγισαν στις 6.00 το απόγευμα. Όλη μέρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 11:06 am


Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας : Άνετη επικράτηση του Ροδοχωρίου - Ημερήσια - Βέροια

Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας : Άνετη επικράτηση του Ροδοχωρίου  Ημερήσια - Βέροια

Στον εξ αναβολής αγώνα της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων που πραγματοποιήθηκε στο Ροδοχώρι ο τοπικός ΓΑΣ νίκησε την ομάδα του ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 10:56 am


Χρονιά...αποστρατείας για τον Διονύση Διαμαντόπουλο! - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Χρονιά...αποστρατείας για τον Διονύση Διαμαντόπουλο! - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

"Αν ο χρόνος είναι κυκλικός, όπως έλεγε ο Ηρόδοτος, τότε με τον σημερινό Αγιασμό στο 1ο Δημ. Σχολείο Μελίκης (όπου φοίτησα ως μαθητής και εργάστηκα ως ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 10:53 am


Στο όνειρο μιας θέσης αναπληρωτή στα σχολειά μας! - Ημερήσια - Βέροια

Στο όνειρο μιας θέσης αναπληρωτή στα σχολειά μας!  Ημερήσια - Βέροια

Δεκάδες ήταν οι νεαροί εκπαιδευτικοί που συμπλήρωναν, τις προηγούμενες μέρες, τα χαρτιά τους στα σκαλιά της.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 10:25 am


Έναρξη μαθημάτων των τμημάτων του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας - Πληροφοριοδότης

Έναρξη μαθημάτων των τμημάτων του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας  Πληροφοριοδότης

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ημαθίας, ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων των τμημάτων του (Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού και Χορωδίας), που θα γίνει ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 11:06 pm


ΕΠΣ Ημαθίας Τα ζευγάρια της 2ης φάσης του Κυπέλλου - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

ΕΠΣ Ημαθίας Τα ζευγάρια της 2ης φάσης του Κυπέλλου  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Πραγματοποιηθηκε στα Γραφεία της Ένωσης η κλήρωση της 2ης αγων. ημέρας του ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019/20 και τα ζευγάρια που προέκυψαν θα αγωνισθούν...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 9:38 pm


Ασφαλτοστρώθηκαν αγροτικοί δρόμοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας - Voria

Ασφαλτοστρώθηκαν αγροτικοί δρόμοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας  Voria

Το έργο πραγματοποιήθηκε στους δρόμους Λαζοχωρίου και Μακροχωρίου - Επιτόπιος έλεγχος από τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και τον δήμαρχο Βέροιας.

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 11:53 am


Επίσκεψη του Τάσου Μπαρτζώκα σε ΕΛΓΑ, ΕΦΚΑ και Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Επίσκεψη του Τάσου Μπαρτζώκα σε ΕΛΓΑ, ΕΦΚΑ και Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών του με φορείς της Ημαθίας, ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας επισκέφθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 το ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 11:14 am


Σύλλογος Μικρασιατών Ν.Ημαθίας : Εκδηλώσεις Μνήμης για τα 97 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή - Ημερήσια - Βέροια

Σύλλογος Μικρασιατών Ν.Ημαθίας : Εκδηλώσεις Μνήμης για τα 97 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή  Ημερήσια - Βέροια

Σύλλογος Μικρασιατών Ν.Ημαθίας : ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 97 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Η 14η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 11:06 am


Γ' Εθνική : Την επόμενη Κυριακή ξεκινάει το πρωτάθλημα - Ημερήσια - Βέροια

Γ' Εθνική : Την επόμενη Κυριακή ξεκινάει το πρωτάθλημα  Ημερήσια - Βέροια

Πραγματοποιήθηκε χθες λίγο πριν το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής το οποίο θα ξεκινήσει την επόμενη Κυριακή ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 10:55 am


Φυλλάδιο κυκλοφοριακής αγωγής για γονείς και μαθητές από την ΕΛ.ΑΣ και την Ημαθία - Ημερήσια - Βέροια

Φυλλάδιο κυκλοφοριακής αγωγής για γονείς και μαθητές από την ΕΛ.ΑΣ και την Ημαθία  Ημερήσια - Βέροια

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας μοίρασαν την πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής περιόδου, αστυνομικοί, σε μικρούς μαθητές ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 10:20 am


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Ακαδημία Ρομποτικής Βέροιας - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Ακαδημία Ρομποτικής Βέροιας - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Για μαθητές 5-99 ετών! Εγγραφές καθημερινά 18:00 - 20:00, Πιερίων 67 Η Ακαδημία Ρομποτικής ΠΑ.ΜΑΚ. Βέροιας ανακοίνωσε και επισήμως την έναρξη των ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 10:01 am


Κατάληψη στο camp προσφύγων στις Βαρβάρες Ημαθίας (φωτο) - Voria

Κατάληψη στο camp προσφύγων στις Βαρβάρες Ημαθίας (φωτο)  Voria

Πρόσφυγες που διαμένουν στο camp, έκλεισαν τις πόρτες του στρατοπέδου απαγορεύοντας την είσοδο σε εργαζόμενους, ΜΚΟ και υπουργείο.

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 8:30 am


Εκδηλώσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Εκδηλώσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Εγώ, όταν μεγαλώσω θα γίνω Σεπτέμβριος έλεγε ο ΑύγουστοςΚική Δημουλά Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας αποχαιρετά το καλοκαίρι και...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 7:10 am


Συνάντηση του Αν. Γεν. Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας Λ.Τσαβδαρίδη με τον Υφ. Αθλητισμού Λ.Αυγενάκη - Ημερήσια - Βέροια

Συνάντηση του Αν. Γεν. Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας Λ.Τσαβδαρίδη με τον Υφ. Αθλητισμού Λ.Αυγενάκη  Ημερήσια - Βέροια

Από το Πολιτικό Γραφείο του Αν. Γεν. Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη ανακοινώθηκε :

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 12:01 pm


Συνάντηση του βουλευτή Ημαθίας Λ. Τσαβδαρίδη με το Σωματείο Πυροσβεστών Μακεδονίας - Ημερήσια - Βέροια

Συνάντηση του βουλευτή Ημαθίας Λ. Τσαβδαρίδη με το Σωματείο Πυροσβεστών Μακεδονίας  Ημερήσια - Βέροια

Συνάντηση με το Σωματείο Πυροσβεστών Μακεδονίας, προκειμένου να συζητήσουμε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους Πυροσβέστες μας και τα οποία ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 11:24 am


Προσφορά σχολικών ειδών από την Ένωση Αστυνομικών Ημαθίας στα τέκνα των μελών της - Ημερήσια - Βέροια

Προσφορά σχολικών ειδών από την Ένωση Αστυνομικών Ημαθίας στα τέκνα των μελών της  Ημερήσια - Βέροια

Τη Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον στη Βέροια, η Ένωση μας πραγματοποίησε Ημερίδα για τους γονείς αστυνομικούς τα τέκνα των ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 11:21 am


ΒΕΡΟΙΑ: Προετοιμάζεται για την πρεμιέρα - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

ΒΕΡΟΙΑ: Προετοιμάζεται για την πρεμιέρα - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Ο χρόνος για την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League μετράει πλέον αντίστροφα. Μάλιστα έχει διαρρεύσει και το παιχνίδι που θα μεταδώσει στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 11:14 am


Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας - Verianet

Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας  Verianet

Φίλοι και φίλες εκπαιδευτικοί, αγαπητά μου παιδιά μαθητές και μαθήτριες, με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 10:27 am


Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων της Ημαθίας : Ροδοχώρι – Μακροχώρι - Ημερήσια - Βέροια

Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων της Ημαθίας : Ροδοχώρι – Μακροχώρι  Ημερήσια - Βέροια

Σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της Ημαθίας με τον αγώνα του ΓΑΣ Ροδοχωρίου με ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 9:53 am


Δήλωση του βουλευτή Ημαθίας ΝΔ κ.Τάσου Μπαρτζώκα με αφορμή το πρώτο κουδούνι… - Ημερήσια - Βέροια

Δήλωση του βουλευτή Ημαθίας ΝΔ κ.Τάσου Μπαρτζώκα με αφορμή το πρώτο κουδούνι…  Ημερήσια - Βέροια

Ο βουλευτής Ημαθίας και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Τάσος Μπαρτζώκας, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 9:47 am


Μήνυμα του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Ημερήσια - Βέροια

Μήνυμα του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Ημερήσια - Βέροια

"Αγαπητοί μαθητές, γονείς και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,. Ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά. Αρχίζει ένα νέο ταξίδι γνώσεων και εμπειριών με στόχο τη μάθηση και την ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 9:33 am


ΕΠΣ Ημαθίας : Τι έδειξε η πρεμιέρα - Ημερήσια - Βέροια

ΕΠΣ Ημαθίας : Τι έδειξε η πρεμιέρα  Ημερήσια - Βέροια

Μπορεί οι ομάδες της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας, να πέρασαν μόλις από τον πρώτο σταθμό και να απομένουν άλλοι εικοσιεννέα για την ολοκλήρωση της ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 9:20 am


Βραδυνή...ληστεία σε σπίτι ιερέα! - Ημερήσια - Βέροια

Βραδυνή...ληστεία σε σπίτι ιερέα!  Ημερήσια - Βέροια

Βραδυνή ληστεία επιχείρησε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ομάδα 3 με 5 κακοποιών, τις πρωινές ώρες σε σπίτι ιερέα κοινότητας της Ημαθίας.

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 9:17 am


Η Ένωση των Ξενοδόχων Ημαθίας στην σύσκεψη των φορέων της Περιφέρειας στην ΔΕΘ - Ημερήσια - Βέροια

Η Ένωση των Ξενοδόχων Ημαθίας στην σύσκεψη των φορέων της Περιφέρειας στην ΔΕΘ  Ημερήσια - Βέροια

Η Ένωση των Ξενοδόχων της Ημαθίας στα πλαίσια της 84ης Δ.Ε.Θ. συμμετείχε δια του προέδρου κ Μάντσιου Δημήτρη, στη σύσκεψη των φορέων της Π.Κ.Μ. για ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 12:47 pm


Αγωνιστική Συσπείρωση Εκαπιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας: Μαχητκό το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών στην 84η ΔΕΘ. - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκαπιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας: Μαχητκό το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών στην 84η ΔΕΘ.  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Δ.Τ.: Οι αναπληρωτές διαδήλωσαν ενάντια στην αδιοριστία και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στη χρόνια περιπλάνηση και στην ομηρεία που και αυτή η ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 12:47 pm


Κύπελλο Ελλάδος : Με Διαγόρα η ΒΕΡΟΙΑ - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Κύπελλο Ελλάδος : Με Διαγόρα η ΒΕΡΟΙΑ - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ, στο πάρκο Γουδί, η κλήρωση της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος στην οποία όπως είναι γνωστό ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 12:29 pm


ΕΠΣ Ημαθίας, Α' κατηγορία : Πρεμιέρα με πολλά γκολ - Ημερήσια - Βέροια

ΕΠΣ Ημαθίας, Α' κατηγορία : Πρεμιέρα με πολλά γκολ  Ημερήσια - Βέροια

Πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Ένωσης μας με πολλά γκολ και δίχως ισοπαλία. Αυτό σημαίνει ότι είχαμε οκτώ νικητές ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 11:01 am


Μαθητική έκθεση ζωγραφικής με θέμα την αντίδραση στον εκφοβισμό - Ημερήσια - Βέροια

Μαθητική έκθεση ζωγραφικής με θέμα την αντίδραση στον εκφοβισμό  Ημερήσια - Βέροια

Έχεις τη δύναμη, πες όχι στη βία.. Μίλα μη φοβάσαι… Όχι στον εκφοβισμό.. Ένας για όλους και όλοι για έναν... ..είναι μόνο μερικά από τα συνθήματα που ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 10:57 am


Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ο.Π. Ημαθίας: «Σήμα κινδύνου» εκπέμπει ο αγροδιατροφικός κλάδος λόγω κλιματικής αλλαγής - Ύπαιθρος Χώρα

Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ο.Π. Ημαθίας: «Σήμα κινδύνου» εκπέμπει ο αγροδιατροφικός κλάδος λόγω κλιματικής αλλαγής  Ύπαιθρος Χώρα

Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή - Προκλήσεις για τον πρωτογενή τομέα και μέτρα στήριξης", ο κ. Γιαννακάκης περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα το παρόν ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 2:56 pm


ΠΕ Ημαθίας : Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών έως την 30η Νοεμβρίου 2019 - Ημερήσια - Βέροια

ΠΕ Ημαθίας : Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών έως την 30η Νοεμβρίου 2019  Ημερήσια - Βέροια

Σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων καταγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο, με αμπελοτεμάχια μονοκαλλιέργειας ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 12:50 pm


Η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας στην σύσκεψη των φορέων της Περιφέρειας στην ΔΕΘ - Πληροφοριοδότης

Η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας στην σύσκεψη των φορέων της Περιφέρειας στην ΔΕΘ  Πληροφοριοδότης

Η Ένωση των Ξενοδόχων της Ημαθίας στα πλαίσια της 84ης Δ.Ε.Θ. συμμετείχε δια του προέδρου κ Μάντσιου Δημήτρη, στη σύσκεψη των φορέων της Π.Κ.Μ. για ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 9:31 am


Πλάτανος Ημαθίας: Πρώτο θανατηφόρο κρούσμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σε απόγνωση οι κάτοικοι! (βίντεο) - Verianet

Πλάτανος Ημαθίας: Πρώτο θανατηφόρο κρούσμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σε απόγνωση οι κάτοικοι! (βίντεο)  Verianet

Θέμα χρόνου όπως διαφαινόταν το τελευταίο καιρό, ήταν το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα της λοίμωξης του ιού Δυτικού Νείλου στο δήμο Αλεξάνδρειας.

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2019 | 10:00 am


Πρεμιέρα μόνο με νίκες στα παιχνίδια της Α ΕΠΣ Ημαθίας και ομοβροντία τερμάτων! - Verianet

Πρεμιέρα μόνο με νίκες στα παιχνίδια της Α ΕΠΣ Ημαθίας και ομοβροντία τερμάτων!  Verianet

Εκκίνηση σήμερα στην Α Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Ημαθίας, με 33 γκολ συνολικά σε 8 αγώνες! Με 4.13 γκολ ανά αγώνα, ένα καρέ τερμάτων (Γιώργος Κίτσας) αλλά ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2019 | 10:00 am


Κάλεσμα του Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ημαθίας στο συλλαλητήριο το Σάββατο 7/9/2019 στη Θεσσαλονίκη - Ημερήσια - Βέροια

Κάλεσμα του Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ημαθίας στο συλλαλητήριο το Σάββατο 7/9/2019 στη Θεσσαλονίκη  Ημερήσια - Βέροια

Το Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ημαθίας συμμετέχει και καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα, στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7/9/2019 ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:31 am


ΒΕΡΟΙΑ: Σήμερα φιλικό με τον Βόλο - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

ΒΕΡΟΙΑ: Σήμερα φιλικό με τον Βόλο - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Την ευχάριστη έκπληξη των δύο πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος της Super League ΝΠΣ Βόλος, αντιμετωπίζει σε φιλικό παιχνίδι σήμερα Παρασκευή η ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Στη Βέροια σήμερα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στην Ημαθία - 902.gr

Στη Βέροια σήμερα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στην Ημαθία  902.gr

Οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στον νόμο Ημαθίας κορυφώνονται στην Βέροια σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη, ώρα 20.30 στην πλατεία ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Στην Ημαθία ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσκεκλημένος του Απόστολου Βεσυρόπουλου - Ημερήσια - Βέροια

Στην Ημαθία ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσκεκλημένος του Απόστολου Βεσυρόπουλου  Ημερήσια - Βέροια

Στην Ημαθία θα βρεθεί την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου ο υπουργός ανάπτυξης,. Άδωνις Γεωργιάδης, προσκεκλημένος του Ημαθιώτη υφυπουργού οικονομικών, ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Συμμετοχή του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ημαθίας-Μονάδα Νάουσας στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ - Ημερήσια - Βέροια

Συμμετοχή του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ημαθίας-Μονάδα Νάουσας στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ  Ημερήσια - Βέροια

Το Δ.Σ. των εργαζομένων δηλώνει ότι συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ. Η πορεία θα γίνει την Παρασκευή 06/09/2019 στη Θεσσαλονίκη ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 12:59 pm


Σύσκεψη της ηγεσίας του υπ.εσωτερικών με τους δημάρχους των ΠΕ Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής - Ημερήσια - Βέροια

Σύσκεψη της ηγεσίας του υπ.εσωτερικών με τους δημάρχους των ΠΕ Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής  Ημερήσια - Βέροια

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου συγκαλεί την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019 σύσκεψη εργασίας με τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Ημερίδες της ΕΠΣ Ημαθίας για τις αλλαγές κανονισμών στο ποδόσφαιρο - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ημερίδες της ΕΠΣ Ημαθίας για τις αλλαγές κανονισμών στο ποδόσφαιρο  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Η ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαιτησίας θα πραγματοποιήσει ημερίδες, με θέμα την ενημέρωση για τις νέες αλλαγές του κανονισμού στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Ημαθία: «Επιτήδειοι» διέθεταν τσιμεντένιους πασσάλους στήριξης χωρίς σίδερα σε αγρότες - Ύπαιθρος Χώρα

Ημαθία: «Επιτήδειοι» διέθεταν τσιμεντένιους πασσάλους στήριξης χωρίς σίδερα σε αγρότες  Ύπαιθρος Χώρα

Καλλιεργητές ακτινιδίων από τον Παλαιό Πρόδρομο, έπεσαν θύματα επιτηδείων που τους διέθεσαν τσιμεντένιους πασσάλους στήριξης, για τα ακτινίδια, χωρίς ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Για τη μόλυνση της Τάφρου 66 που διασχίζει Πέλλα και Ημαθία - 902.gr

Για τη μόλυνση της Τάφρου 66 που διασχίζει Πέλλα και Ημαθία  902.gr

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης για τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Μείζονα και φλέγοντα τα ζητήματα που ελπίζουμε να θέσουν οι δήμαρχοι της Ημαθίας σε Θεοδωρικάκο και Καράογλου - Ημερήσια - Βέροια

Μείζονα και φλέγοντα τα ζητήματα που ελπίζουμε να θέσουν οι δήμαρχοι της Ημαθίας σε Θεοδωρικάκο και Καράογλου  Ημερήσια - Βέροια

Μείζονα και φλέγοντα τα ζητήματα που ελπίζουμε να θέσουν οι δήμαρχοι της Ημαθίας, στη συνάντησή τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Τραγωδία στην Ημαθία: 46χρονος πέθανε από ηλεκτροπληξία έξω από το σπίτι του - Πρώτο ΘΕΜΑ

Τραγωδία στην Ημαθία: 46χρονος πέθανε από ηλεκτροπληξία έξω από το σπίτι του  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο 46χρονος έκανε ηλεκτροσυγκόλληση όταν χτυπήθηκε από το ρεύμα – Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στη Βέροια όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


ΕΡΑ - ΠΕ Ημαθίας: Όλοι στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ - Verianet

ΕΡΑ - ΠΕ Ημαθίας: Όλοι στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ  Verianet

Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ., που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, απέδειξε τους δύο μήνες της διακυβέρνησής της, πως αποτελεί ένα συνονθύλευμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 10:00 am


Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας : Ορίστηκε ο αγώνας Ροδοχώρι – Μακροχώρι - Ημερήσια - Βέροια

Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας : Ορίστηκε ο αγώνας Ροδοχώρι – Μακροχώρι  Ημερήσια - Βέροια

Από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ Ημαθίας, που συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ορίστηκε ο αγώνας Κυπέλλου μεταξύ του ΓΑΣ Ροδοχωρίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 10:00 am


Ο Κώστας Καλαϊτζίδης εκ νέου αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης εκ νέου αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης, ο πρώτος εκλεγμένος σε ψήφους στις περιφερειακές εκλογές της Ημαθίας, θα είναι εκ νέου, για την επόμενη διετία, αντιπεριφερειάρχης ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 10:00 am


Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας : Αγροτικός Αστέρας - ΑΕ Καψόχωρας 4 - 0 - Ημερήσια - Βέροια

Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας : Αγροτικός Αστέρας - ΑΕ Καψόχωρας 4 - 0  Ημερήσια - Βέροια

Νικήτρια αναδείχθηκε η ανδρική ομάδα του Αγροτικού Αστέρα στον «εντός» έδρας αγώνα που έδωσε στο γήπεδο της Καψόχωρας, με αντίπαλο την τοπική ομάδα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 9:53 am


«Το Μακεδονικό σήμερα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών» : εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

«Το Μακεδονικό σήμερα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών» : εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Στα πλαίσια της επίσκεψης και ομιλίας του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Π.Ε. Ημαθίας : Μέτρα προστασίας κατά των κουνουπιών - Ημερήσια - Βέροια

Π.Ε. Ημαθίας : Μέτρα προστασίας κατά των κουνουπιών  Ημερήσια - Βέροια

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ημαθίας, λόγω των συνεχιζόμενων για την εποχή υψηλών θερμοκρασιών και με αφορμή την ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Σύμπραξη Γκυρίνη-Πανταζόπουλου στην Αλεξάνδρεια - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Σύμπραξη Γκυρίνη-Πανταζόπουλου στην Αλεξάνδρεια - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Και ο τρίτος δήμος της Ημαθίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, θα διοικηθεί, παρ΄ ότι μετά τις τροποποιήσεις του υπουργείου Εσωτερικών στον «Κλεισθένη», δεν ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Αθλητική συνάντηση...κορυφής στη Βέροια! - Ημερήσια - Βέροια

Αθλητική συνάντηση...κορυφής στη Βέροια!  Ημερήσια - Βέροια

Το καφεδάκι τους απόλαυσαν με καλή παρέα σε καφέ της Βέροιας ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας, Στέργιος Μουρτζίλας και ο Αριστείδης Ματσούκας, που δεν ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Δημήτρης Μάνος: Ο... Γκόμεζ της Ημαθίας! (video) - novasports.gr

Δημήτρης Μάνος: Ο... Γκόμεζ της Ημαθίας! (video)  novasports.gr

Το novasports.gr σας παρουσιάζει τον πρωταγωνιστή του ΟΦΗ στο θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μάνο. Η διαδρομή από τα γήπεδα της Βέροιας στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Σεισμική δόνηση "ταρακούνησε" την Ημαθία - Verianet

Σεισμική δόνηση "ταρακούνησε" την Ημαθία  Verianet

Σεισμική δόνηση έγινε έντονα αντιληπτή στην Ημαθία στις 3 η ώρα τη νύχτα του σαββάτου 31 Αυγούστου. Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2019 | 10:00 am


Πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγίου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (ΦΩΤΟ) - romfea.gr

Πανηγύρισε ο Ι.Ν. Αγίου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (ΦΩΤΟ)  romfea.gr

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Αλεξάνδρειας, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Ημαθία: Το σπίτι του ήταν γεμάτο όπλα και λαθραία τσιγάρα - Newsit

Ημαθία: Το σπίτι του ήταν γεμάτο όπλα και λαθραία τσιγάρα  Newsit

Μίνι οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι άνδρα 29 ετών, σε περιοχή του νομού Ημαθίας, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


ΝΟΔΕ Ημαθίας: Εκδήλωση με θέμα “Το Μακεδονικό σήμερα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών” (2/9/19) - Verianet

ΝΟΔΕ Ημαθίας: Εκδήλωση με θέμα “Το Μακεδονικό σήμερα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών” (2/9/19)  Verianet

Στα πλαίσια της επίσκεψης και ομιλίας του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Σχολές διαιτησίας και κριτών στη Βέροια - Ημερήσια - Βέροια

Σχολές διαιτησίας και κριτών στη Βέροια  Ημερήσια - Βέροια

Η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΧΚΜ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Χειροσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας (ΣΔΧΚΜ) ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Ημαθίας του Κ.Κ.Ε. - Ημερήσια - Βέροια

Ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Ημαθίας του Κ.Κ.Ε.  Ημερήσια - Βέροια

Τραγική είναι πλέον η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας.Κάθε μέρα νέα προβλήματα προστίθενται στα παλαιότερα. Νέες ελλείψεις σε προσωπικό, ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 9:53 am


Αύριο η τελευταία, σε επίπεδο Ημαθίας, τελετή ορκωμοσίας νέας δημοτικής αρχής - Ημερήσια - Βέροια

Αύριο η τελευταία, σε επίπεδο Ημαθίας, τελετή ορκωμοσίας νέας δημοτικής αρχής  Ημερήσια - Βέροια

Την αρχή έκανε ο Δήμος Βέροιας. Ακολούθησε την περασμένη Κυριακή ο Δήμος Αλεξάνδρειας και αύριο Πέμπτη, 29 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η τελευταία, ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Σύλλογος ερασιτεχνών ψαράδων Ημαθίας : Απαγορεύεται η αλιεία στους ποταμούς Τριπόταμο και Αράπιτσα - Ημερήσια - Βέροια

Σύλλογος ερασιτεχνών ψαράδων Ημαθίας : Απαγορεύεται η αλιεία στους ποταμούς Τριπόταμο και Αράπιτσα  Ημερήσια - Βέροια

Ενημερώνουμε όλα τα μέλη του συλλόγου ότι, σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας Ημαθίας, απαγορεύεται η αλιεία με κάθε ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Η μηδενική χορήγηση αδειών φύτευσης στο νομό Ημαθίας οδηγεί σε συρρίκνωση άλλη μια καλλιέργεια - Ημερήσια - Βέροια

Η μηδενική χορήγηση αδειών φύτευσης στο νομό Ημαθίας οδηγεί σε συρρίκνωση άλλη μια καλλιέργεια  Ημερήσια - Βέροια

Ανάστατος είναι ο αγροτικός κόσμος του νομού Ημαθίας, αφού η διαμόρφωση των κριτηρίων οδήγησε σε σκανδαλώδη εξαίρεσή του από τη χορήγηση νέων ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μακροχώρι Ημαθίας - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μακροχώρι Ημαθίας - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Λόγω των εκδηλώσεων εορτασμού του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου στο Μακροχώρι Ημαθίας από 27 Αυγούστου 2019 έως 30 Αυγούστου 2019, αποφασίζεται ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Συμβάσεις δύο σημαντικών νέων έργων οδοποιίας για την Π.Ε. Ημαθίας, υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Κ.Καλαϊτζίδης - Ημερήσια - Βέροια

Συμβάσεις δύο σημαντικών νέων έργων οδοποιίας για την Π.Ε. Ημαθίας, υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Κ.Καλαϊτζίδης  Ημερήσια - Βέροια

Συμβάσεις δύο σημαντικών νέων έργων οδοποιίας για την περιφερειακή μας ενότητα, υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 26-08-2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ημαθίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ : Σήμερα Δευτέρα η κλήρωση - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ : Σήμερα Δευτέρα η κλήρωση - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου στο κέντρο Πολιτεία στο Νεόκαστρο θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ημαθίας με θέματα το ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


ΚΤΕΛ Ημαθίας: Ετήσια Γενική Συνέλευση (7/9/19) - Verianet

ΚΤΕΛ Ημαθίας: Ετήσια Γενική Συνέλευση (7/9/19)  Verianet

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της "ΚΤΕΛ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ Α.Ε." θα πραγματοποιήσει την ετήσια γενική συνέλευση με 4 θέματα.

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Συνάντηση στελεχών της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Συνάντηση στελεχών της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Το πρωί της Πέμπτης, 22 Αυγούστου 2019, ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» σε 16 δημοτικά σχολεία της Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» σε 16 δημοτικά σχολεία της Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Την επέκταση του προγράμματος «Σχολικά γεύματα» σε 1.227 δημοτικά σχολεία όλης της χώρας ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την υπουργική ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Η πρώτη «Καλλικρατική» ορκωμοσία! - Ημερήσια - Βέροια

Η πρώτη «Καλλικρατική» ορκωμοσία!  Ημερήσια - Βέροια

Ήταν Δεκέμβριος του 2010, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη, «Καλλικρατική» ορκωμοσία, των τριών, συσταθέντων από τους 12 «Καποδιστριακούς» δήμους, ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2019 | 10:00 am


Διοικητής νοσοκομείου Ημαθίας: «Ναι, τους ζήτησα να υπογράψουν για να μην έχω ευθύνη» (vid) - Ethnos

Διοικητής νοσοκομείου Ημαθίας: «Ναι, τους ζήτησα να υπογράψουν για να μην έχω ευθύνη» (vid)  Ethnos

Το ρεπορτάζ του ethnos.gr για τον διοικητή στο νοσοκομείο Ημαθίας επιβεβαίωσε απόλυτα ο ίδιος ο διοικητής μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του OPEN και στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Ημαθίας

Φιλικοί ιστότοποι: