Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ημαθίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εξαφανίστηκε από την εξέδρα ο Καλαϊτζίδης

Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται από την χθεσινή παρέλαση της απελευθέρωσης της Βέροιας...
Ξαφνικά από την εξέδρα των επισήμων ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης εξαφανίστηκε και την ώρα της παρέλασης δεν ήταν πάνω στους επισήμους..
Το ερώτημα που δημιουργείται είναι πόσο καλά τα πάει ο δήμος της Βέροιας με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα με τον αντιπεριφερειάρχη.
Ένα ατόπημα που έκανε ο δήμος της Βέροιας όπως είδαμε και από την αρχή της εκδήλωσης είναι ότι ο Κώστας Καλαϊτζίδης δεν Καθόταν δίπλα στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο τζιτζικώστα όπως όφειλε, Και γιατί οι διοργανωτές του δήμο της Βέροιας
είχαν στην άκρη της εξέδρας τον αντιπεριφερειάρχη όπου ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι..
Ήταν σκόπιμο ή ατόπημα?
Μήπως από τον Δήμο της Βέροιας προσπαθούν κάποιοι να εξαφανίσουν τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας?
posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 10:58 am


Κυκλοφοριακό μπάχαλο η Βέροια από συνειδητούς οδηγούς


Ένα πραγματικό μπάχαλο δημιουργείται καθημερινά στην οδό Μητροπόλεως στην Βέροια...
Ασυνείδητοι οδηγοι παρκάρουν δεξιά τα αυτοκίνητά τους με το αποτέλεσμα να δημιουργούν κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Σε εκείνο το σημείο σε όλη την οδό κανονικά η δημοτική αστυνομία πρέπει να είναι όλη μέρα και να γράφει όπως και η τροχαία της Βέροιας δεν μπορεί μερικοί ασυνείδητοι οδηγοί να δημιουργούν ένα μπάχαλο σε όλη την πόλη

posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 10:46 am


20 βουλευτές χάνουν τις έδρες τους...


 
Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά πολλοί περισσότεροι βουλευτές μαθαίνω ότι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα…
Όχι, μην πάει το μυαλό σας ότι ανησυχούν μήπως χρειαστεί να ψηφίσουν νέο μνημόνιο και μέτρα ή ότι βλέπουν σύντομα εκλογές και άρα πρέπει να σπεύσουν. Άλλος είναι ο λόγος…

 
 
 
 
 
Πληροφορήθηκαν ότι προ μερικών εβδομάδων, εντός του Σεπτεμβρίου, συζητήθηκε στο Εκλογοδικείο η ένσταση εις βάρος του βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα.

Απόφαση δεν βγήκε αμέσως, αλλά ο εισηγητής πρότεινε να γίνει αποδεκτή η ένταση και ο βουλευτής να χάσει την έδρα του.

Στο Εκλογοδικείο είθισται, διαχρονικώς, να γίνεται δεκτή σε τέτοιες περιπτώσεις η πρόταση του εισηγητή. Αυτό αναμένεται να συμβεί λοιπόν και τώρα...

Η πληροφορία ναι μεν δεν έχει λάβει δημοσιότητα έως τώρα αλλά έχει διαδοθεί με ταχύτητα αστραπής σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες. Και ιδού σε τι οφείλεται η γενικότερη ανησυχία...

Η ένσταση υποβλήθηκε από εκλογέα του νομού Πρεβέζης λόγω συνεργασίας του κ. Γιόγιακα, ο οποίος είναι καρδιολόγος, με τον ΕΟΠΥΥ. Και τούτο εκρίθη ότι συνιστά κώλυμα δοθέντος ότι ο ΕΟΠΠΥ ανήκει στο δημόσιο...

Στην ίδια κατηγορία με τον κ. Γιόγιακα όμως συγκαταλέγονται και πολλοί συνάδελφοι του, βουλευτές και συνάμα ιατροί, από σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

Μια πρόχειρη καταμέτρηση, όπως μου λένε, τους ανεβάζει περίπου στους είκοσι!

Μου λένε χαρακτηριστικά επίσης ότι μεταξύ των ανησυχούντων συμπεριλαμβάνεται ακόμη και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ –μικροβιολόγος στην ειδικότητα- Κώστας Τσιάρας…

Η απόφαση για τον κ. Γιόγιακα υπολογίζεται ότι θα εκδοθεί έως το τέλος του έτους. Και εφόσον γίνει αποδεκτή η εισήγηση, τότε ανοίγει αυτομάτως ο δρόμος για να υποβληθούν ανάλογες ενστάσεις στο Εκλογοδικείο εις βάρος και των άλλων βουλευτών με το ίδιο πρόβλημα ανά την επικράτεια...

Για την ιστορία, την έδρα στην Πρέβεζα περιμένει να πάρει, ως επιλαχών, ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας…  

Ρεπόρτερ 

press-gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 10:00 am


Επιστρέφεται έκτακτη εισφορά λόγω καταδίκης του ΥΠΟΙΚ από το ΣτΕ


 
Τη δυνατότητα να ζητήσουν την επιστροφή μέρους της εισφοράς αλληλεγγύης έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι πιάστηκαν τα δυο προηγούμενα χρόνια στην τσιμπίδα των τεκμηρίων διαβίωσης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας καταδίκασε το υπουργείο Οικονομικών για εφαρμογή αντισυνταγματικής διάταξης και... 

 
 
 
 
συγκεκριμένα του υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης με βάση το τεκμαρτό εισόδημα ακόμη και στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος το καλύπτει επικαλούμενος ανάλωση κεφαλαίου που αποταμιεύθηκε ή συσσωρεύτηκε τα προηγούμενα έτη.

Πιο συγκεκριμένα, η διάταξη του 2011 με την οποία επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης ορίζει ότι "2. Για την επιβολή της εισφοράς, λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο του φυσικού προσώπου ή σχολάζουσας κληρονομιάς. Tο τεκμαρτό εισόδημα λαμβάνεται υπόψη πριν από τις μειώσεις του άρθρου 19 του Κ.Φ.Ε.".

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος είχε το 2014 ετήσιο πραγματικό εισόδημα 5.000 ευρώ και τεκμαρτό 20.000. Αν και ο ίδιος επικαλέστηκε ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών ύψους 8.000 ευρώ, η εισφορά αλληλεγγύης για το έτος 2014 υπολογίστηκε για εισόδημα 20.000 ευρώ. Έτσι αντί να απαλλαγεί από την εισφορά η οποία έχει αφορολόγητο όριο 12.000 πλήρωσε τελικά το ποσό των 200 ευρώ.

Ωστόσο, με απόφαση του 2005, μετά από προσφυγές φορολογούμενων που δικαιώθηκαν, τα ποσά αυτά μπορούν να επιστραφούν αφού η εισφορά αλληλεγγύης θα πρέπει πλέον να υπολογίζεται με βάση το φορολογητέο εισόδημα, δηλαδή μετά από μειώσεις λόγω ανάλωσης κεφαλαίου.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν χρεωθεί υψηλότερη εισφορά αλληλεγγύης έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν την επιστροφή της για τα οικονομικά έτη 2014 και 2015, καθώς η απόφαση του ΣτΕ αφορά αυτά τα έτη και τα επόμενα. Η αίτηση της επιστροφής κατατίθεται στην αρμόδια εφορία που υπάγεται ο φορολογούμενος και υπάρχουν δυο πιθανότητες. Η πρώτη, εφόσον η εφορία δεν εκδώσει νέο εκκαθαριστικό με τη μειωμένη εισφορά θα πρέπει εντός 30 ημερών ο φορολογούμενος να προσφύγει στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όπου θα δικαιωθεί και θα του επιστραφούν τα χρήματα. Στην περίπτωση που η εφορία εκδώσει νέο εκκαθαριστικό που δεν θα περιλαμβάνει τη μείωση της εισφοράς θα πρέπει πάλι εντός 30 ημερών από την έκδοση του νέου εκκαθαριστικού να προσφύγει στην ΔΕΔ.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Οικονομικών καταδικάζεται από το ΣτΕ λόγω παράνομης υπερφορολόγησης. Έχουν προηγηθεί δεκάδες αποφάσεις με τις πιο πρόσφατες να αφορούν σε υπερβολικές αντικειμενικές αξίες σε τέσσερις δήμους της χώρας και στην αντισυνταγματικότητα της πρακτικής συνεχών παρατάσεων στην παραγραφή φορολογικών υποθέσεων.

capital.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 9:30 am


Τρόμος στον αέρα για 145 επιβάτες. Το αεροσκάφος έκανε βουτιά 20.000 πόδια - ΒΙΝΤΕΟ


 
Τον τρόμο έζησαν οι 145 επιβάτες μίας πτήσης από το Περθ της Αυστραλίας με προορισμό το Μπαλί, όταν το αεροσκάφος λίγο μετά την απογείωση έκανε βουτιά 20.000 πόδια.

"Όλοι λέγαμε αντίο ο ένας στον άλλο. Ήταν πραγματικά αγχωτικό. Αμέσως... 

προσπάθησα να στείλω μήνυμα από το κινητό μου τηλέφωνο στην οικογένεια μου" δήλωσε ένας από τους επιβάτες της πτήσης.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και το οποίο κατέγραψε ένας από τους επιβάτες, φαίνεται να έχουν πέσει οι μάσκες οξυγόνου μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση του προβλήματος που παρουσιάστηκε.Δείτε το βίντεο:Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 9:00 am


ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ! Νοθευμένα ή ακατάλληλα προς κατανάλωση χιλιάδες τρόφιμαΜεγάλη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ ) σχετικά με την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε. Εντός του 2017, το ΠΑΚΟΕ έχει λάβει περισσότερες από 3.000 καταγγελίες καταναλωτών για νοθευμένα και ακατάλληλα τρόφιμα, εκ των οποίων το 64% κρίθηκε ακατάλληλο προς κατανάλωση.
Την...

«μαύρη πρωτιά» στη λίστα με τα πλέον ακατάλληλα ή νοθευμένα τρόφιμα καταλαμβάνουν τα γαλακτοκομικά, τα αλλαντικά, τα αναψυκτικά, οι χυμοί και το λάδι. Η ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ αναφέρει πως, αξιολογώντας το περιεχόμενο των καταγγελιών μέσα από δειγματοληψίες, χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις, διαπίστωσε ότι σε διάφορα δείγματα τροφίμων που ελήφθησαν από σημεία πώλησης, το 64% εξ αυτών κρίθηκε νοθευμένο ή ακατάλληλο προς κατανάλωση.
Συγκεκριμένα:
«1. Σε διάφορα δείγματα τροφίμων που πάρθηκαν από σημεία πώλησης, το 64% των δειγμάτων για όλα σχεδόν τα προϊόντα βρέθηκε νοθευμένο ή ακατάλληλο για κατανάλωση.
2. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και σε ποσοστό 40% των δειγμάτων βρέθηκαν με ληγμένες ημερομηνίες και μολυσμένα με κολοβακτηρίδια, ενώ το 48% από αυτά είχαν σημαντική επιβάρυνση από αντιβιοτικά. Επίσης ένα 55% των δειγμάτων αυτών νοθεύτηκε με λιγότερη περιεκτικότητα σε λίπος, ενώ σε γιαούρτια διαπιστώθηκε ύπαρξη συντηρητικών και σε πολλά παγωτά η ανυπαρξία γάλακτος και η προσθήκη σκόνης γάλακτος και συνθετικών χρωμάτων.
Παρατηρήθηκε επίσης νοθεία στη φέτα που σερβίρεται σε ταβέρνες και εστιατόρια, η οποία παρότι είναι λευκό τυρί, πωλείται ως τυρί φέτα από αιγοπρόβειο γάλα. Δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός για να διαπιστώσει ότι, δυστυχώς, στην περίοδο του καλοκαιριού και μέχρι και το Νοέμβριο, κυκλοφορούν σε όλα τα μαγαζιά και super market γάλατα και γιαούρτια, πρόβειου και κατσικίσιου, πράγμα το οποίο απαγορεύεται επειδή την περίοδο αυτή δεν γαλακτοφορούν τα ζώα αυτά.
3. Στα αλλαντικά, σε ποσοστό 67% των δειγμάτων, η περιεκτικότητα σε νιτρώδη και νιτρικά βρέθηκε υψηλότερη κατά 150% του επιτρεπόμενου ορίου.
4. Στους χυμούς παρατηρήθηκαν σοβαρές παραπλανήσεις του καταναλωτικού κοινού ως προς το τι πραγματικά περιέχουν οι συσκευασίες που αναγράφουν για λόγους προώθησης του προϊόντος τη φράση «φυσικός χυμός», ενώ περιέχουν ένα μείγμα νερού και χρωστικών ουσιών με άρωμα από φρούτο.
5. Στα αναψυκτικά η περιεκτικότητα του φυσικού χυμού σε ποσοστό 72% των δειγμάτων, βρέθηκε χαμηλότερη κατά 50% από το επιτρεπτό όριο. Βρέθηκαν επίσης στην αγορά αναψυκτικά που μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν ως φαρμακευτικά προϊόντα ψυχοτρόπα και δεν θα έπρεπε να καταναλώνονται αβίαστα από παιδιά και να πουλιούνται σε καταστήματα που έχουν άδεια «μπακάλικου» (καταστήματα βιολογικών τροφών).
6. Στα εμφιαλωμένα νερά παρατηρήθηκαν σοβαρότατες παρατυπίες στους όρους διακίνησης, αποθήκευσης και διάθεσής τους. Ακόμα, σοβαρές ανακρίβειες που αναγράφονται στις ετικέτες και αφορούν τους ελέγχους του Γενικού Χημείου του Κράτους, οι οποίες μάλιστα χαρακτηρίζονται ελλιπείς, λόγω του ότι είναι εξαιρετικά περιορισμένες έως ελάχιστες για το πλήθος των εμφιαλωμένων νερών που κυκλοφορούν στην ελληνική επικράτεια.
Η διακίνηση δε και η διάθεση των εμφιαλωμένων νερών, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες και στις περιοχές των νησιών μας, γίνεται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, με ξεσκέπαστα φορτηγά κάτω από τον καυτό ήλιο και με θερμοκρασίες πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου, όταν το όριο είναι 18 βαθμοί Κελσίου.
Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το μικροβιακό φορτίο από κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους που βρήκαμε στα εμφιαλωμένα νερά, το οποίο ήταν επικίνδυνα υψηλό για τη δημόσια υγεία στο 20% των δειγμάτων.
7. Στα λαχανικά, από έρευνες που έγιναν, διαπιστώθηκε η ύπαρξη υψηλών συγκεντρώσεων φυτοφαρμάκων, νιτρικών, βαρέων μετάλλων (εξασθενές χρώμιο, μόλυβδος, υδράργυρος).
8. Στο ψωμί και στα αρτοσκευάσματα βρέθηκαν 4 απαγορευμένα βελτιωτικάκαι προσθετικά σε ποσοστό 40% των δειγμάτων που πήραμε.
9. Στο ελαιόλαδο διαπιστώθηκε νοθεία σε ποσοστό 75% των δειγμάτων (το πρόσφατο σκάνδαλο του ηλιέλαιου αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος. Η παραπλάνηση δε του καταναλωτή σε όσα αναφέρονται στις ετικέτες των φιαλών είναι απερίγραπτη. Διαπιστώθηκε ότι:
αναφέρονται ως ελαιόλαδα πυρηνέλαια, λάδια πολυκαιρισμένα με άσχημες οσμές αναμειγνύονται με λάδια νέας σοδειάς και κυκλοφορούν στην αγορά σαν ελαιόλαδα, παρατηρήθηκε η ύπαρξη καρκινογόνων χρωστικών σε ποσοστό 31% των δειγμάτων.
Το ΠΑΚΟΕ σημειώνει ότι έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να υπερασπιστεί την προστασία της δημόσιας υγείας. Συστήνει στους καταναλωτές, μεταξύ άλλων, να μελετούν πολύ προσεκτικά τις ημερομηνίες λήξεως και τις ετικέτες των προϊόντων. Να καταγγέλλουν κάθε τι που αντιλαμβάνονται σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες. Να μην αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες ευάλωτων τροφίμων και να ασχολούνται οι ίδιοι με το φαγητό των παιδιών τους».  

Πηγή: enikonomia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 8:30 am


ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ 63.898 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑΜετά τις τράπεζες και ο ΕΦΚΑ βγάζει στο σφυρί πρώτη κατοικία 64 τ.μ. της 62χρονης Δ.Κ. στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
 
Μπορεί οι τράπεζες, υποχωρώντας μετά και τον θόρυβο που σήκωσαν οι αποκαλύψεις του... 

 
 
 
 
 
 
 
 
«ΘΕΜΑτος» την περασμένη εβδομάδα, να αποφάσισαν να μη βγάζουν στο σφυρί μέχρι και το τέλος του χρόνου α’ κατοικία αξίας κάτω των 300.000 ευρώ, όμως στη σειρά περιμένουν για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς α’ κατοικίας τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο.

Πρόκειται για το σκληρό πρόσωπο του ελληνικού κράτους το οποίο, παρά τις πολλές κυβερνητικές υποσχέσεις, αποδεικνύεται ότι θα οδηγήσει σε κύμα απωλειών περιουσιακών στοιχείων.

Συγκεκριμένα, όπως παρουσιάζουμε σήμερα, σε αναγκαστική κατάσχεση α’ κατοικίας στη λαϊκή περιοχή του Ευόσμου, και όχι σε κάποιο ακριβό προάστιο της Θεσσαλονίκης, προέβη στις 3 Οκτωβρίου ο ΕΦΚΑ. Πρόκειται για ένα δυαράκι μιας 62χρονης με οφειλές προς το Ταμείο. Η εν λόγω περίπτωση αποδεικνύει την κρατική αναλγησία για περιπτώσεις φυσικών προσώπων που βρέθηκαν με οικονομικά ανοίγματα και οφειλές παρότι προσπάθησαν να ανταποκριθούν και δεν ήταν στρατηγικοί κακοπληρωτές ή μπαταχτσήδες.
Συγκεκριμένα, την κατοικία της κινδυνεύει να χάσει η επαγγελματίας Δ.Κ. από τη βόρεια Ελλάδα μετά από κατάσχεση που επέβαλε ο ΕΦΚΑ πριν από λίγες ημέρες λόγω οφειλών της στο ΙΚΑ. Ειδικότερα, η 62χρονη, που εργαζόταν από την ηλικία των 12 ετών, κατάφερε να δημιουργήσει μια ατομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα μια οικοτεχνία στον κλάδο της ένδυσης. Με αγώνες και κάτω από μεγάλες δυσκολίες, καθώς αναγκάστηκε να μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της, βλέπει τον κόσμο της να καταρρέει και να πετιέται κυριολεκτικά στον δρόμο. Επαγγελματίας με μακρά πορεία στον χώρο της, για χρόνια πάλευε να επιβιώσει. Ωστόσο κατά την πρώτη κρίση των τελών της δεκαετίας του ’90 δημιούργησε οφειλές στο ΙΚΑ, τις οποίες βέβαια κάλυπτε όπως μπορούσε. Η δεύτερη περίοδος προβλημάτων προέκυψε το 2007-2008, όταν η χώρα εισερχόταν στην κρίση, όμως η ίδια εξακολουθούσε να καταβάλλει μεγάλο τμήμα των οφειλών της, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επιδείξει καλό πρόσωπο και να μην αδιαφορήσει για τα χρέη της προς το ΙΚΑ που αφορούσαν εισφορές για εργαζομένους της. Η κρίση των τελευταίων ετών, όμως, την οδήγησε σε ασφυξία, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εξοφλήσει τα τελευταία 32.000 ευρώ από τις οφειλές της, οι οποίες με τις προσαυξήσεις ανήλθαν σε 63.898 ευρώ.
Η καθημερινότητα της Δ.Κ.

Σήμερα προσπαθεί καθημερινά να κρατήσει όρθια την επιχείρησή της διότι, έχοντας οφειλές στο πρώην ΤΕΒΕ, δεν μπορεί να συνταξιοδοτηθεί και πρέπει να κερδίζει τα προς το ζην για να μπορέσει να επιβιώσει η ίδια και το ένα της παιδί που έχει αναπηρία και το βοηθά οικονομικά. Κάπως έτσι, τον Οκτώβριο του 2017 κατασχέθηκε η πρώτη κατοικία της, ένα σπίτι στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης 64 τ.μ., αξίας μόλις 34.000 ευρώ, όπως αποδεικνύει και το κατασχετήριο από το Περιφερειακό ΚΕΑΟ Θεσσαλονίκης και τον τοπικό ΕΦΚΑ που της επιδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η οφειλέτρια μάλιστα βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση διότι το σπίτι το απέκτησε με δάνειο, αποτελεί την κύρια κατοικία της και το εξυπηρετεί με ρύθμιση, ενώ το ίδιο κάνει και με τα χρέη στην Εφορία, μια που είναι ενταγμένη στις 100 δόσεις. Το όλο της προφίλ δείχνει ότι πρόκειται για επαγγελματία που δεν είναι αδιάφορη για τις υποχρεώσεις της, αλλά προσπαθεί κάτω από το αρνητικό κλίμα της εποχής και της αγοράς να πληρώνει ό,τι και όπως μπορεί. Το πρόβλημα της οφειλέτριας, όμως, μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι συμβατικά προβλεπόμενη και πάγια πρακτική των τραπεζών, άρα και του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που δανειοδότησε την αγορά της κατοικίας της όταν επιβάλλεται κατάσχεση από τρίτο (εν προκειμένω από το ΙΚΑ), να καταγγέλλει τη δανειακή σύμβαση και να απαιτεί την εξόφληση ολόκληρου του υπολοίπου δανείου.

Η γυναίκα, επίσης, δεν μπορεί να τύχει προστασίας μέσω του νόμου Κατσέλη διότι έχει εμπορική ιδιότητα και πλέον διακινδυνεύει σοβαρά να χάσει το σπίτι της και να μείνει στον δρόμο. Και φυσικά η περιπέτεια δεν τελειώνει εδώ, διότι θα χάσει μεν το σπίτι της αλλά θα εξακολουθεί να οφείλει. Οπως αναφέρει η γνωστή νομικός και ακτιβίστρια σε θέματα κόκκινων δανείων και στέγης που αναδεικνύει αυτά τα θέματα, Αριάδνη Νούκα, «το περιστατικό αυτό ξεφεύγει από κάθε λογική και αποδεικνύει την αναλγησία του κράτους.

Καταρχήν αφορά την α’ κατοικία μιας 62χρονης γυναίκας που παλεύει με νύχια και με δόντια να επιβιώσει βοηθώντας οικονομικά και το ανάπηρο παιδί της. Η πεισματική και ακατανόητη άρνηση της Πολιτείας να νομοθετήσει την προστασία των οικονομικά αδύναμων πολιτών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους είναι παροιμιώδης. Η βασική αρχή του δικαίου “ουδείς υποχρεούται στα αδύνατα” αγνοείται προκλητικά. Στην περίπτωση αυτή, όμως, δημιουργούνται εύλογες απορίες αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο ο ΕΦΚΑ, υποβαλλόμενος μάλιστα και στα όποια έξοδα που βαρύνουν τον Ελληνα φορολογούμενο πολίτη, επέβαλε μια κατάσχεση από την οποία ουδόλως πρόκειται να ωφεληθεί, με δεδομένο ότι η οικία αξίας 34.000 ευρώ, που κατέσχεσε αποκτήθηκε με τραπεζική δανειοδότηση και υπάρχουν και άλλες οφειλές προς την Εφορία.

Αντί λοιπόν να κυνηγηθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που ζουν εις βάρος όλων των πολιτών και κατ’ αυτόν τον τρόπο να προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον, δέχονται επίθεση οικονομικά αδύναμοι πολίτες που δεν έχουν περιουσίες ούτε βίλες, αποκαλύπτοντας την αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι σε καταστάσεις για τις οποίες η ίδια έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στη δημιουργία τους».


Υποχώρησε η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις

Ολα αυτά συμβαίνουν στο περιθώριο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου με τραπεζικά στελέχη μετά το δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» την περασμένη εβδομάδα, το οποίο οδήγησε σε εξαίρεση από τις κατασχέσεις και την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών όσων ακινήτων έχουν αξία κάτω των 300.000 ευρώ. Συγκεκριμένα οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει να θέσουν τον πήχη υψηλότερα, προστατεύοντας όλα τα ακίνητα αξίας μέχρι 300.000 ευρώ μετά τις αποκαλύψεις μας ότι κατασχέθηκε κύρια κατοικία 48 μόλις τετραγωνικών μέτρων στο Κορδελιό, η οποία άνηκε σε 32χρονη περιστασιακά εργαζόμενη δανειολήπτρια.  
 

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 7:30 am


Στον μεζεδόκοσμο ο ΤΑΝΗΣ η Ά.Μαρμαρινού

Στον μεζεδόκοσμο ο ΤΑΝΗΣ στην Βέροια βρέθηκε χθες η λαϊκή τραγουδίστρια Α.Μαρμαρινού και απόλαυσε τους υπέροχους μεζέδες του νέου μεζεδοπωλείου της πόλης μας..
Ένα νέο κατάστημα άνοιξε στην Βέροια στην οδο Εδέσσης με καταπληκτικούς μεζέδες και όχι μόνο ..

posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 9:49 pm


Κλεφτρόνι έκλεψε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας μία κυρία στην παρέλαση στη Βέροια

Τα κλεφτρόνια έχουν αποθρασυνθεί για τα καλά δεν καταλαβαίνουν τίποτα μπροστά στα μάτια της αστυνομίας..
Σήμερα το πρωί πριν γίνει η παρέλαση στην οδό Μητροπόλεως και η αστυνομία ήταν παρατεταγμένοι σε όλη τη Μητροπόλεως 1 κλεφτρόνι περίπου 10 με 12 ετών έκλεψε από μία κυρία το κινητό της και άρχισε να τρέχει μέσα στα στενά ....
Η συγκεκριμένη κυρία φώναζε βοήθεια βοήθεια αλλά δυστυχώς δεν ταρακουνήθηκε κανένας να πάει να κυνηγήσει το ανήλικο...
Αλήθεια Ποιος είναι ο ρόλος της αστυνομίας και είναι παρατεταγμένες οι αστυνομικίνες και οι αστυνομικοί στις παρελάσεις;;

posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 7:38 pm


Τα τσούγκρισαν μπροστά στις κάμερες για το νοσοκομείο της Βέροιας Τζιτζικώστας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Ένας χαμός έγινε σήμερα ανάμεσα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και περιφερειάρχη κεντρικης Μακεδονίας για το νοσοκομείο της Βέροιας....
Αντιπαράθεση μπροστά στις κάμερες για τις καθυστερήσεις των νοσοκομείων της Ημαθίας...
Δείτε το βίντεο

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 5:19 pm


ΒΙΝΤΕΟ-Βολές Τζιτζικώστα προς τον διοικητή νοσοκομείου της Βέροιας,ένα χρόνο δεν σας έχω δει


Το νοσοκομείο της Βέροιας επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος τζιτζικώστας μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κύριο Καλαϊτζίδη και τους δύο περιφερειακούς συμβούλους Ημαθίας Καρατζιούλα και Τελληγιαννίδη....
Εκεί υπήρξαν μεγάλες διαφορές από ότι φάνηκε ανάμεσα στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Διοικητή του νοσοκομείου της Βέροιας για τα έργα τα οποία γίνονται στο νοσοκομείο της Βέροιας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν....

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 5:12 pm


Θέλεις να γευτείς υπέροχη πίτσα το «Casa di Pizza» σας περιμένειΑν θέλεις να γευτείς υπέροχη πίτσα, με χειροποίητη ζύμη, ψημένη σε πυρότουβλο, τότε το «Casa di Pizza» είναι η επιλογή σου. Με πολλές επιλογές γεύσεων και σούπερ προσφορές για να τις γευτείς όλες! Το "Casa di Pizza" αύριο Δευτέρα, λόγω της απελευθέρωσης, θα είναι εκτάκτως κοντά μας, από τις 13:00 έώς και τις 24:00. Δείτε τον κατάλογο με τις προσφορές και κάντε τις παραγγελίές σας στα τηλέφωνα 2331076365 ή 6980474839 (what's up
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΑ 2331076365 - 6980474839

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 5:00 pm


Που είσαι πρόεδρε


Μεγάλες χαρές έκανε ο τζιτζικώστας Όταν είδε τον υποψήφιο πρόεδρο για του Επιμελητήριο Ημαθίας τον Γιώργο Μπίκα...
Φώναξε μπροστά στους δημοσιογράφους που είσαι πρόεδρε....
Η στήριξη του Απόστολου τζιτζικώστα προς τον Γιώργο Μπίκα φάνηκε σήμερα

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 4:10 pm


Δείτε όλη την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση από την απελευθέρωση της Βέροιας


Δείτε την σημερινή μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την απελευθέρωση της Βέροιας που γιορτάστηκε με λαμπρότητα

posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 1:34 pm


Γιώργος Ουρσουζίδης:Σήμερα τιμούμε εκείνους που θυσιάστηκαν στον αγώνα

Στις 16 Οκτωβρίου του 2012 η Βέροια, στις 17 η Νάουσα, στις 18 η Αλεξάνδρεια, οι τρεις πόλεις μας η μία μετά την άλλη, αποκτούν την ελευθερία τους μετά από μακροχρόνια σκλαβιά γεμάτη αίμα και θυσίες.

Σήμερα τιμούμε εκείνους που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία, για την απελευθέρωση από το ζυγό της σκλαβιάς.

Οι μάρτυρες του αγώνα θα ζουν αιώνια στο μυαλό και στην καρδιά μας, οι ιερές μορφές τους έχουν ταυτιστεί, με ό,τι πολυτιμότερο ορίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,… την ελευθερία!

Μας δίδαξαν, πως η ελευθερία κατακτιέται, δε χαρίζεται.

Με βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης, θα τους τιμούμε πάντα και θα αποδίδουμε τον οφειλόμενο σεβασμό.

Αιωνία η μνήμη τους.
Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος
Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 9:41 am


Αυτά είναι τα νέα προϊόντα που θα πωλούνται στο εξής στη λαϊκήΤώρα πλέον, το καρότσι της λαϊκής δεν θα γεμίζει μόνον με φρούτα και λαχανικά αλλά και με γαλακτοκομικά προϊόντα, τυριά, τσίπουρο μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, παραδοσιακά ζυμαρικά, βότανα και μπαχαρικά μέχρι και αλλαντικά.

Το... 

 
 
 
 
υπουργείο Οικονομίας κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση των προϊόντων τους στις λαϊκές αγορές. Στόχος του ν/σ είναι να δώσει «ανάσα» δίνει στους μικρούς παραγωγούς γαλακτοκομικών και τυροκομικών και άλλων προϊόντων.

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου «κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων αποκλειστικά σε λαϊκές αγορές και από ιδιοκτήτες «μικρών επιχειρήσεων» παραγωγής τυροκομικών προϊόντων-μη κτηνοτρόφους, κατά την έννοια του άρθρου 1 της 3724/162303/22.12.2014 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Β΄ 3438), εφόσον δεν διαθέτουν εμπορικό κατάστημα λιανικής πώλησης».

Ποια είναι όλα τα νέα είδη που θα υπάρχουν στο εξής στις λαϊκές αγορές

- αυγά σφραγισμένα με το διακριτικό αριθμό του παραγωγού,

- λοιπά αγροτικά προϊόντα, όπως ελιές, καρύδια, κάστανα, όσπρια, ελαιόλαδο συσκευασμένο, οίνος εμφιαλωμένος,

- μέλι τυποποιημένο,

- πουλερικά και κουνέλια που πληρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων, νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας,

- προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων). Ειδικά για την πώληση χύμα τσίπουρου το υπουργείο οικονομίας θα προχωρήσει στη δημιουργία Μητρώου Μικρών Αποσταγματοποιών, με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο.

- άνθη, καλλωπιστικά φυτά, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και κηπευτικό χώμα, το οποίο δεν έχει υποστεί βιομηχανική επεξεργασία, καθώς και πολλαπλασιαστικό υλικό καλλιεργούμενων φυτικών ειδών, όπως φυτάρια κηπευτικών, δενδρύλλια οπωροφόρων και φυτά αμπέλου,

- προϊόντα οικοτεχνίας όπως γαλακτοκομικά, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, παραδοσιακά ζυμαρικά, βότανα, αρτύματα,

- αλλαντικά από παραγωγούς κτηνοτρόφους, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένες μονάδες, τηρουμένων των όρων υγιεινής και ασφάλειας,

- γαλακτοκομικά προϊόντα.

Οι αδειούχοι παραγωγοί πωλητές υπαίθριου εμπορίου μπορούν κατά τη διάρκεια διάθεσης των καλλιεργούμενων προϊόντων τους να διαθέτουν και άλλα μη επεξεργασμένα πρωτογενή προϊόντα που σχετίζονται με την κύρια παραγωγή τους. Ενδεικτικά αναφέρονται τα αμπελόφυλλα για τους αμπελοκαλλιεργητές, τα άνθη κολοκυθιού για τους αντίστοιχους καλλιεργητές, τα αυτοφυή φυτά που φύονται εντός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων των παραγωγών.

Βιομηχανικά είδη

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται γενικά βιομηχανικά είδη πλην ηλεκτροδοτούμενων ηλεκτρικών ειδών και παιχνιδιών, όπως είδη ένδυσης νεωτερισμών, ψεύτικα κοσμήματα (φο μπιζού), λευκά είδη, ψιλικά, είδη υπόδησης, δερμάτινα είδη (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια), αυτόνομα μη ηλεκτροδοτούμενα ηλεκτρικά είδη, εκκλησιαστικά είδη, είδη ατομικής καθαριότητας ή οικιακής φροντίδας, μέσα συσκευασίας (χάρτινες, πλαστικές σακούλες), είδη υαλοπωλείου, πλαστικά με το μέτρο, είδη χαρτιού, εργαλεία και βιομηχανικά είδη κηπουρικής και ανθοκομίας.

Άδειες

Στο νομοσχέδιο όμως υπάρχουν αρκετές ρυθμίσεις με κοινωνική ευαισθησία και καινοτομικό χαρακτήρα:

- Θεσμοθετούνται οι αγορές καταναλωτών, οι λεγόμενες αγορές χωρίς μεσάζοντες. Τις αγορές αυτές επιτρέπεται να διοργανώνουν ενώσεις καταναλωτών, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), καθώς και συλλογικοί φορείς πολιτών-καταναλωτών που δεν είναι κερδοσκοπικοί, αφορούν την ανάπτυξη της καταναλωτικής συνείδησης και προάγουν την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών.

- Επιτρέπεται σε επαγγελματίες που έχουν πτωχεύσει να ζητήσουν τη χορήγηση αδείας, ισχύος έως ενός έτους, και θέση σε λαϊκή αγορά για την πώληση αδιάθετων ειδών της επιχείρησης που διατηρούσαν. Η άδεια αυτή δεν μπορεί να ανανεωθεί ούτε και να μετατραπεί σε άδεια υπαίθριου εμπορίου.

- Ορίζεται σύστημα μοριοδότησης για την κατανομή και τοποθέτηση των παραγωγών πωλητών στις κενές θέσεις των λαϊκών αγορών. Προτεραιότητα έχουν οι συνεταιρισμοί και σε περίπτωση ισοβαθμίας εξετάζονται κριτήρια όπως ο βαθμός παραβατικότητας, ο αριθμός μελών, η παλαιότητα της άδειας.

- Το 60% των προκηρυσσόμενων αδειών επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου διατίθεται σε άτομα με αναπηρία τουλάχιστον 50%, σε πολύτεκνους και στα παιδιά τους, στους τρίτεκνους, σε γονείς ανηλίκων τέκνων με αναπηρία ή προστάτες ατόμων με αναπηρία, σε Ρομά, σε άτομα απεξαρτημένα, σε προστάτες μονογονεϊκών οικογενειών και σε αποφυλακισθέντες μετά την έκτιση μακρόχρονης ποινής. Το υπόλοιπο 40% χορηγείται σε ανέργους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις εφαρμόζεται σύστημα μοριοδότησης με βασικό κριτήριο το εισόδημα.

- Θεσπίζεται η λειτουργία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, μιας ηλεκτρονικής βάσης όπου θα καταγραφούν όλοι οι αδειούχοι πωλητές, είτε είναι παραγωγοί είτε επαγγελματίες, τα είδη και οι ποσότητες που διακινούν και τα πρόστιμα που ενδεχομένως τους επιβάλουν.

Το ΟΠΣ θα έχει μητρώο αδειών, μητρώο ελέγχων-προστίμων και λαϊκών αγορών. Για πρώτη φορά θα υπάρχει επίσημη εικόνα για το υπαίθριο εμπόριο και όσους δραστηριοποιούνται σε αυτό.

- Αδειες παραγωγών πωλητών. Τροποποιήσεις έρχονται στο καθεστώς της αδειοδότησης των παραγωγών αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές και στο λοιπό υπαίθριο εμπόριο. Οι παραγωγοί θα αδειοδοτούνται από τους δήμους κατοικίας τους αποσαφηνίζοντας το προηγούμενο θολό τοπίο της αδειοδοτούσας αρχής.

Παραμένει σε ισχύ η διάταξη πως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη η έκδοση και ανανέωση αδειών θα γίνεται από τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, αντίστοιχα.

Επιπλέον, άδεια παραγωγού θα μπορούν να παίρνουν, εκτός από τους επαγγελματίες αγρότες, αγροτικοί και γυναικείοι συνεταιρισμοί, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών.

Για πρώτη φορά άδειες παραγωγού θα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν και φυσικά πρόσωπα που παράγουν είδη λαϊκής τέχνης, κοσμήματα, καλλιτεχνήματα και λοιπά έργα πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Για αυτούς δεν θα επιτρέπεται η δραστηριοποίηση στις λαϊκές αγορές.

- Καταργείται η αυτοπρόσωπη προσέλευση στις λαϊκές αγορές, εφόσον ο παραγωγός αναπληρώνεται από τη σύζυγο ή τα τέκνα.

- Οι έλεγχοι για τις άδειες παραγωγών αγροτικών προϊόντων θα γίνονται εκ των υστέρων και δειγματοληπτικά. Αφού ο αγρότης θα υποβάλλει τα δικαιολογητικά του, θα παίρνει την άδεια, και στη συνέχεια θα γίνονται αυτοψίες (στις δηλωθείσες γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους) για να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει η παραγωγή των προϊόντων που δηλώνονται.

- Διακριτή σήμανση. Πράσινα ταμπελάκια στους πάγκους τους, με τα ονοματεπώνυμά τους θα φέρουν οι παραγωγοί και μπλε οι επαγγελματίες πωλητές.

- Κανόνες λειτουργίας επιδιώκεται να μπουν και στις λεγόμενες εμποροπανηγύρεις, κυριακάτικες, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές. Οι δήμοι είναι αρμόδιοι ώστε να θεσπίσουν κανόνες λειτουργίας και αδειοδότησης ενώ τίθενται σαφή χρονικά όρια λειτουργίας αυτών των αγορών.

- Επανακαθορίζονται ο τρόπος υπολογισμού και λοιπά θέματα σχετικά με το ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος, που υποχρεούνται να καταβάλλουν οι προσερχόμενοι στις λαϊκές αγορές. Το ύψος του ημερήσιου τέλους καθορίζεται ανά τρέχον μέτρο εκθετηρίου ανά ημέρα, είναι κοινό για παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές και καταβάλλεται μηνιαίως είτε σε ειδικά ορισμένο τραπεζικό λογαριασμό, είτε στο ταμείο του φορέα λειτουργίας.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας, για το υπαίθριο εμπόριο επιχειρείται να μπει τάξη στο πλαίσιο λειτουργίας αυτού του τύπου εμπορίου που στα χρόνια της κρίσης αποτελεί για αρκετούς μία επαγγελματική διέξοδο.

Το σχέδιο νόμου επιχειρεί να εξαλείψει όλα τα "γκρι" σημεία που ισχύουν σήμερα και εμποδίζουν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες να δραστηριοποιηθούν ενώ επέρχονται αλλαγές ως προς τον τρόπο χορήγησης των αδειών, καθώς θα εφαρμόζεται σύστημα μοριοδότησης, δίνεται η δυνατότητα σε αγροτικούς συνεταιρισμούς να πωλούν προϊόντα, έχοντας μέχρι 10 άδειες, και θα μπορούν και οι επαγγελματίες αγρότες να δραστηριοποιούνται σε πάσης φύσεως αγορές.

Σκοπός των νέων ρυθμίσεων είναι να καθοριστούν κανόνες όχι μόνο στον χώρο των λαϊκών αγορών, του στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, αλλά και στις εμποροπανηγύρεις, τις κυριακάτικες, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές ακόμη και στις κινητές καντίνες.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 9:00 am


Προσπάθησε να διασχίσει τις γραμμές και τον χτύπησε το ρεύμα


 
Σοβαρά τραυματισμένος με εγκαύματα στο 90% του σώματος του εντοπίστηκε ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 25 ετών, στις γραμμές του ΟΣΕ, σήμερα το βράδυ στην περιοχή Μεζούρλο της Λάρισας.

Το... 

 
 
 
 
περιστατικό έγινε γνωστό, καθώς ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά στο σημείο, με τους πυροσβέστες τελικά να εντοπίζουν τον τραυματισμένο άνδρα.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος, ενώ αναμένεται η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 8:30 am


Τράκαρε με αγελάδα!


 
Απίστευτο τροχαίο σημειώθηκε στο Δελβινάκι Ιωαννίνων με πρωταγωνιστή μια...  

 
 
 
 
 
 
 
αγελάδα.

Σύμφωνα με τοπικό site o οδηγός αιφνιδιάστηκε από την εισβολή του ζώου στο δρόμο και πριν προλάβει να κάνει οποιαδήποτε κίνηση έπεσε πάνω από στην αγελάδα.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε η συνοδηγός, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο... ενώ το αυτοκίνητο υπέστη σημαντικές ζημιές.

Δεν είναι πρώτη φορά όπου Ι.Χ. έρχεται αντιμέτωπο με ζώα τα οποία κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, χωρίς καμία επιτήρηση.

Πηγή: Epiruspost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 7:30 am


Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πολυδένδρι στην ταβέρνα Μακεδονία


Πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου στο Πολυδένδρι Ημαθίας στην ταβέρνα Μακεδονία ....
Στις 25 Οκτωβρίου ημέρα Τετάρτη Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ταβέρνα Μακεδονία για ένα αξέχαστο γλέντι μέχρι και το πρωί .....
Στο κλαρίνο ο Γιάννης Ζιάκος και τραγούδι η Ζέττα Λένα Στο βιολί ο Ανεπανάληπτος Έξαρχος .... ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ...ΤΗΛ ΚΡΑΤΉΣΕΩΝ 2331094266

posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2017 | 10:09 pm


Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις

Λίγες ημέρες απομένουν πριν από την έναρξη της δεύτερης ενδιάμεσης περιόδου εκπτώσεων με τους περισσότερους εμπόρους να κρατούν χαμηλά τον πήχη, καθώς μέχρι τώρα ούτε και οι εκπτώσεις έχουν δώσει την πολυπόθητη ανάσα στα ταμεία τους.

Την 1η Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εκπτώσεις για το Φθινόπωρο, ενώ δεν αποκλείεται η έναρξή τους και στις 30 Οκτωβρίου, καθώς το επιτρέπει η νομοθεσία.

Η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί με ανακοίνωση από τις αρμόδιες αρχές το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει στους εμπόρους πως σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.

Αν επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών.

posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2017 | 7:33 pm


Ετσι απλά. Ο άνθρωπος είναι... γαντζωμένος στην καρέκλα! ΒΙΝΤΕΟ...
"Η εκκλησία μου ζήτησε να μην παραιτηθώ (από πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων", είπε το πρωί ο Β. Λεβέντης στον Γ. Αυτιά, και τα "παραμύθια" περί παραίτησης του, έλαβαν τέλος. 
Ετσι απλά. Ο άνθρωπος είναι...

γαντζωμένος στην καρέκλα! "Είναι βλακεία να παραιτηθώ", ανεφερε, κι ας νιώθει "αηδιασμένος" και "πικραμένος" για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου.
 Το ομοφοβικό του παραλήρημα είχε και συνέχεια: Θεωρεί, πως, τα διεμφυλικά άτομα βρίσκονται σε μια "εγκεφαλική διαστροφή" και  αυτό νικιέται, μόνο "με την μετάνοια"!

Τέλος, ισχυρίστηκε, πως, "ειπα ότι θα παραιτηθώ και ηρθαν να μου πάρουν συνέντευξη απο 200 εφημερίδες. Επεσαν πάνω μου σαν υαινες"! 
Σιγά τα ωά...

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2017 | 4:38 pm


Συνελήφθη 49χρονος στην Ημαθία από την αστυνομία


Συνελήφθη χθες (14-10-2017) το βράδυ σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 49χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 συσκευασίες καπνού και 20 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ίσχυε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2017 | 4:16 pm


Σήμερα η Αννέτα Μαρμαρινού στις Αναμνήσεις στη Βέροια

Σήμερα Κυριακή παραμονή της απελευθέρωσης της Βέροιας στον κοσμικό κέντρο Αναμνήσεις θα βρίσκεται η μία και μοναδική Αννετα Μαρμαρινού...
Για ένα αξέχαστο γλέντι Όλοι οι δρόμοι σήμερα οδηγούν στο κέντρο Αναμνήσεις στα παπάκια στη Βέροια
posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2017 | 12:03 pm


Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου

δημοσιεύθηκε: 12/10/2017 07:48

ενημερώθηκε: 07:25

My money

share    


Από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων Νοεμβρίου στους δικαιούχους.

Ειδικότερα το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Το ΙΚΑ και το ΝΑΤ, τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας αλλά και οι Ενόπλες Δυνάμεων, Σώματα Ασφαλείας και Πυροσβεστικό Σώμα θα καταβάλουν επίσης τις συντάξεις Νοεμβρίου στις 30 Οκτωβρίου.

Ο ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ θα καταβάαλουν τις συντάξεις Νοεμβρίου την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.

Τέλος το ΕΤΕΑ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2017 | 11:37 am


Ποιος ήταν ο πρώτος φόρος του νεοελληνικού κράτους και σε τι αφορούσε


Γνωρίζετε ποιος ήταν ο πρώτος φόρος του νεοελληνικού κράτους και σε τι αφορούσε; Ο βασικός φόρος την περίοδο της Τουρκοκρατίας, ήταν εκείνος της «δεκάτης».

Τι σημαίνει αυτό; Σε κάθε 10 ίσα μέρη αγροτικής παραγωγής, το ένα μέρος το έπαιρνε ο εκπρόσωπος της Οθωμανικής εξουσίας. Στην ουσία θεωρείτο δικαίωμα ιδιοκτησίας, καθώς κύριος όλης της γης θεωρείτο ο Σουλτάνος.

Το κράτος υπενοικίαζε συνήθως το δικαίωμα είσπραξης της δεκάτης σε τοπικούς άρχοντες.

« … αμέσως μεν άμα τη Επαναστάσει το φορολογικόν σύστημα έμεινε προσωρινώς το αυτό, ως επί Τουρκοκρατίας, καταργηθέντος μόνον του κεφαλικού φόρου (χαράτζ), όστις είχε δουλικόν χαρακτήρα, ως και των αυθαιρέτων παραεισπράξεων, διά θεσπίσματος δε του Βουλευτικού (αρ. 10 από 26 Απριλίου 1822) ωρίσθησαν οι έγγειοι φόροι ως εξής:

α) Από καρπούς και γεννήματα και όλα τα προϊόντα το εν εις τα δέκα,

β) Από ορύζια δύο εις τα δέκα.

γ) Εξ’ εθνικών κτημάτων τρία εις τα δέκα » (1) .

Το 1880 καταργήθηκε ο φόρος της δεκάτης [ ο φόρος αυτός, σε συνδυασμό με το ενοίκιο που όφειλαν οι καλλιεργητές των Eθνικών Γαιών στο κράτος-ιδιοκτήτη συνέθεταν μια επιβάρυνση σχεδόν 25% ( 10% και 15% ) επί της ακαθάριστης παραγωγής ] αντικαταστάθηκε από τον «φόρο επί των αροτριώντων κτηνών» Νόμος 810 ( ΕτΚ αρ. 34 – 16/4/1880 )

Πηγή: taxheaven.gr

posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2017 | 11:37 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Ημαθίας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr