Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ημαθίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Επίδομα παιδιού: Έως αύριο οι αιτήσεις για τη β' δόση


Όσοι υποβάλλουν αίτηση Α21 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) (www.opeka.gr) και από την ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) (www.idika.gr) έως και την Τετάρτη, 20 Ιουνίου, στις 23:59, θα συμπεριληφθούν στην πληρωμή της β' δόσης του επιδόματος παιδιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου. Όσοι υποβάλλουν αίτηση Α21 μετά τις 20 Ιουνίου θα πληρωθούν με τις επόμενες δόσεις τα ποσά που δικαιούνται αναδρομικά από την αρχή του 2018. Η πλατφόρμα θα παραμείνει διαθέσιμη στους δικαιούχους που επιθυμούν να υποβάλλουν Α21 μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2018. Σε κάθε 2μηνιαία καταβολή θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί από την αρχή του 2018. Στις 25-27 Ιουλίου θα καταβληθεί η Γ δόση 2018 (για τους μήνες Μάιο - Ιούνιο), σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως και την 20η Ιουλίου. Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν με το ίδιο σύστημα οι επόμενες προβλεπόμενες διμηνιαίες δόσεις. Έως και τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου, στις 13:15, είχαν υποβληθεί σχεδόν 500.000 αιτήσεις, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η επεξεργασία για τις 430.000. Το 96% από αυτές είναι εγκριτικές.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:10 pm


Δείτε που θα έχει διακοπή ρεύματος στην Ημαθία

Διακοπές ρεύματος πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου η ΔΕΗ σε χωριά του δήμου Αλεξάνδρειας λόγω κατασκευών που κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ στο δίκτυό του.
Συγκεκριμένα:

Τρίτη 19 Ιουνίου:

08:00-14:30
 • ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ Π. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΜΠΑΙΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:55 am


Προς παράταση η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Παράταση μέχρι τα μέσα Ιουλίου εξετάζεται για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ενώ δεν αποκλείεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να εξαντλήσει τα περιθώρια και να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων μέχρι τις 30 Ιουλίου, χωρίς όμως να αλλάξει την ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης δηλαδή την 31 Ιουλίου.
Οι αρρυθμίες στη λειτουργία του Taxisnet, αλαλούμ με τις βεβαιώσεις του ΕΦΚΑ, προβλήματα με τους φιλοξενουμένους αλλά και τις δηλώσεις αγροτών και συνταξιούχων συνθέτουν τη φετινή εικόνα που εμφανίζει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Από την άλλη οι φορολογούμενοι δεν βιάζονται να υποβάλουν τη δήλωσή τους και το αφήνουν για την τελευταία στιγμή. Μέχρι την Δευτέρα 18 Ιουνίου είχε υποβληθεί το 47% των δηλώσεων ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 2.950.091. Δηλαδή πρέπει σε διάστημα 12 ημερών να υποβληθούν περισσότερες από τις μισές και συγκεκριμένα 3,3 εκατ. δηλώσεις ή διαφορετικά 275.000 δηλώσεις κάθε μέρα.
Να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσουν την διαδικασία υποβολής της δήλωσή τους οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, όσοι παντρεύτηκαν ή υπόγραψαν σύμφωνο συμβίωσης το 2016 αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν το 2017 ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων θα πρέπει να περάσουν από την εφορία.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:26 am


Έγινε η Δωρεάν διανομή παπουτσιών στο δήμο Βέροιας


Το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας στο πλαίσιο της πράξης  «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βέροιας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», σε συνεργασία  με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διένειμαν 208 ζευγάρια παπούτσια σε ωφελούμενα παιδιά της Δομής.

Η διανομή των παπουτσιών διεξήχθη κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους δικαιούχους, την Πέμπτη 14/6/2018 από τις 13:00 έως τις 15:00, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» επιλέχθηκε ως επίσημος συνεργάτης της εταιρίας Toms για τη διανομή  δωρεάν παπουτσιών στα παιδιά της Ελλάδας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες  για την  υποστήριξη  των οικονομικά αδύναμων οικογενειών οι οποίες εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας.


Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 10:51 am


ΕΚΕΔΙΜ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΤο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2,Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ- ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, σε μια αποκλειστική συνεργασία με το εκπαιδευτικό δίκτυο ATHINA και το  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων δια βίου μάθησης, οργανώνει και υλοποιεί τον 1ο κύκλο εκπαίδευσης στη Πόλη της Βέροιας το επιμορφωτικό πρόγραμμα “Διαπολιτισμική Εκπαίδευση” διάρκειας 500 ωρών.

Το πρόγραμμα έχει ως γενικό σκοπό την  παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, προκειμένου οι επιμορφούμενοι που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα να είναι σε θέση να αξιολογούν τις ανάγκες μαθητών με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων και να σχεδιάζουν προγράμματα παρέμβασης.

Οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα είναι σε θέση να μοριοδοτηθούν ή να αξιοποιήσουν το Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης ως συνεκτιμώμενο προσόν στις παρακάτω περιπτώσεις:

1) Ως υποψήφια στελέχη εκπαίδευσης (π.χ. Διευθυντών σχολικών μονάδων), σύμφωνα με το Νόμο Ν. 4473 Τεύχος 1ο /30/5/2017, ΦΕΚ 78/2017, ο οποίος αναφέρει:


2) Μετάθεσης στα Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το  Νόμο, Ν.4415/2016, ΦΕΚ. 159, τεύχος Α/06.09.2016 και άρθρο 23, ο οποίος αναφέρει ότι με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών συνιστώνται οι αναγκαίες θέσεις προσωπικού και κατά κλάδους ειδικότητες για τη λειτουργία των δημόσιων Πειραματικών Σχολείων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης:


3) Ως υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ). Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.  148440/ΓΔ5/7-9-2017, εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, στο Κεφάλαιο Δ΄ σχετικά με τα προσόντα των ΣΕΠ, αναφέρεται ότι επιλέγονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί εφόσον έχουν ένα τουλάχιστον από τα κάτωθι προσόντα με την ακόλουθη ιεράρχηση:


4) Διορισμού αναπληρωτών σε Τ.Υ. ΖΕΠ, Φ.Τ. ΖΕΠ και Δ.Υ.Ε.Π., στην περίπτωση δημιουργίας ξεχωριστών επικουρικών πινάκων (όπως έγινε με τις δομές της Ειδικής Αγωγής, Ν.4415/2016, ΦΕΚ. 159, τεύχος  Α/06.09.2016 και άρθρο 48, ο οποίος αναφέρει: αα) Είναι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών…»)

Με βάση τα ανωτέρω τεκμαίρεται ότι σκοπός του συγκεκριμένου επιμορφωτικού προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, ώστε οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωσή του να είναι σε θέση να απασχοληθούν στην εκπαίδευση παιδιών με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και να μπορούν να υποστηρίξουν απρόσκοπτα την ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικο-πολιτισμικό  πλαίσιο της χώρας υποδοχής.

Οι ειδικοί εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος αναφέρονται στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τα ακόλουθα:

Το πλαίσιο λειτουργίας της εκπαίδευσης μαθητών με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο

Τα βασικά χαρακτηριστικά των πολιτισμικά διαφορετικών μαθητών.

Την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο.

Τη γνωριμία με όλο το διαθέσιμο υλικό που κατά καιρούς έχει παραχθεί για την εκπαίδευση των μαθητών αυτών.

Την εξάσκηση των εκπαιδευομένων στην παραγωγή υλικού ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών τους.

 
Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε :

Διορισμένους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς Προσχολικής, Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μόνιμους εκπαιδευτικούς Πειραματικών Διαπολιτισμικών Σχολείων και Σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Εκπαιδευτικούς των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Φοιτητές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου.

Όσους απασχολούνται σε Κέντρα Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο και Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Πτυχιούχους ανθρωπιστικών σπουδών, Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής κ.ά.,

Ειδικούς παιδαγωγούς.

Αποφοίτους ΤΕΙ και ΙΕΚ (Κοινωνικής Εργασίας, Βρεφονηπιοκόμους, Λογοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Νοσηλευτές, Ειδικής Προσχολικής Αγωγής κ.ά.).

Όποιους ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν σε θέματα διαχείρισης και ένταξης ατόμων με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο.

 Η έναρξη του Προγράμματος γίνεται με δημόσια αναγγελία στο Διαδίκτυο όπου καθορίζονται οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ένταξη του ενδιαφερόμενου στο Πρόγραμμα. Αίτηση συμμετοχή μπορούν να υποβάλλουν όσοι ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες.

Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας  HYPERLINK "http://www.adet-uoa.gr/" www.adet-uoa.gr  Η αποδοχή ή η απόρριψή της αίτησης συμμετοχής ανακοινώνεται στον υποψήφιο εκπαιδευόμενο ατομικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.Η μεθοδολογία εκπαίδευσης ακολουθεί το μοντέλο της «μεικτής μάθησης».Εξ αποστάσεως εκπαίδευση με μεθόδους ασύγχρονης εκπαίδευσης (360 ώρες), (106 ώρες) εξάσκηση σε μελέτες περίπτωσης, σύγχρονης On-lineτηλεκπαίδευσης (10 ώρες), μια δια ζώσης συμβουλευτική συνάντηση (4 ωρών) στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2,Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ-ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ στην Πόλη της Βέροιας και 20 ώρες για τη συγγραφή της τελικής εργασίας.


Λήξη υποβολής αιτήσεων  10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018.

Έναρξη μαθημάτων 11 ΙΟΥΝΙΟΥ  2018.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:            

 Αγ. Αντωνίου 20 & Καρατάσου Γωνία, Βέροια

 Τηλ:2331021061-6974338357                                              

 e-mail: [email protected]

fb: ΕΚΕΔΙΜ Βέροιας Θεοχαρόπουλος

 http://ekedim-verias.gr/


Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 10:46 am


Η λειτουργία του κτηματολογίου στη Βέροια προοπτικές και προβλήματα


Ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με τον σύλλογο Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Ημαθίας, τον Δικηγορικό σύλλογο Βέροιας και το παράρτημα του ΤΕΕ Ημαθίας, διοργανώνει στην Βέροια την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στις 18:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, εσπερίδα με θέμα 

«Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ» 

Στην εσπερίδα θα γίνουν οι ακόλουθες εισηγήσεις:

«Λειτουργία Κτηματολογικών Γραφείων- Εμπειρία και προοπτικές», Μαρία Κασάπη, Διευθύντρια Κτηματολογίου

«Νομικά θέματα λειτουργίας Κτηματολογίου», Ρένα Κουκούτση, Προϊσταμένη Νομικής Υποστήριξης Κτηματολογίου

«Ενημέρωση Κτηματολογικών Διαγραμμάτων», Ερωφύλη Παπαδοπούλου, Υποδιευθύντρια Διαχείρισης Χωρικών Δεδομένων
Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 10:44 am


Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλάβης στις περιοχές Αγ. Τριάδα Πανοράματος-Γιοτζαλίκια-τέρμα 16ης Οκτωβρίου της Βέροιας.


Από τη Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας γίνεται γνωστό ότι: 

Σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 θα γίνει διακοπή νερού από την ώρα 09:00 έως 14:30, στις περιοχές Αγ. Τριάδα Πανοράματος-Γιοτζαλίκια-οδό Ρωμανίας-τέρμα 16ης Οκτωβρίου της Βέροιας, λόγω εργασιών αποκατάστασης σε βλάβη στον αγωγό ύδρευσης  της περιοχής. Η βλάβη παρουσιάστηκε σήμερα νωρίς το πρωί. 

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να φροντίσουν για τη συγκέντρωση των απαραίτητων ποσοτήτων νερού, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα λειψυδρίας το χρονικό διάστημα των εργασιών. Παράλληλα με την ανακοίνωση στα ΜΜΕ, πάγια τακτική της ΔΕΥΑΒ είναι, οι συμπολίτες μας να ενημερώνονται έγκαιρα με σχετική μεγαφώνιση. 

Οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την ώρα 14:30. Τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί το γρηγορότερο δυνατόν.  Η ΔΕΥΑΒ ζητεί την κατανόηση των καταναλωτών-πελατών της για την ολιγόωρη αναστάτωση που θα υποστούν.  

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 10:41 am


Προσλήψεις με 18μηνη σύμβαση στην Ελληνική Αστυνομία


Στην τελική ευθεία για την έκδοση προκηρύξεων με 18μηνες συμβάσεις εργασίας, προετοιμάζει η Ελληνική Αστυνομία. Σε πρώτη φάση θα προσληφθούν καθαρίστριες, για την πρόσληψη των οποίων δεν απαιτείται κανένας τίτλος σπουδών, όπως με σαφήνεια αναφέρει η υπουργική απόφαση. Ωστόσο, σύμφωνα με τα προσχέδια των προκηρύξεων είναι απαραίτητη η ετήσια εμπειρία Αμέσως μετά η ΕΛ.ΑΣ θα προχωρήσει – με διαφορετικές προκηρύξεις στην πρόσληψη επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 10:00 am


ΑΣΕΠ: 969 + 217 μόνιμοι με επτά προκηρύξεις


Επτά προκηρύξεις, εκ των οποίων οι τρεις άμεσα διαθέσιμες για υποβολή αίτησης, έχουν στην διάθεσή τους οι υποψήφιοι που διεκδικούν μόνιμη θέση διορισμού στο δημόσιο. Οι θέσεις απευθύνονται σε πτυχιούχους ΑΕΙ – ΤΕΙ και απόφοιτους Λυκείου – Γυμνασίου. Σε πλήρη εξέλιξη για υποβολή αιτήσεων βρίσκονται τρεις προκηρύξεις: Προκήρυξη 5Κ/2018: 37 στο ΕΚΑΒ ( Αιτήσεις έως το μεσημέρι της 19ης Ιουνίου) Προκήρυξη 6Κ/2018: 588 στο υπουργείο Δικαιοσύνης (Αιτήσεις έως τις 27 Ιουνίου) Προκήρυξη 7Κ/2018: 158 στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε (Αιτήσεις από 2 έως 17 Ιουλίου) Ακολουθεί: Προκήρυξη 8Κ/2018: 186 στο υπουργείο Πολιτισμού (Η προθεσμία θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα) Παράλληλα, προετοιμάζονται από το ΑΣΕΠ τρεις, ακόμη, διαγωνισμοί που θα δημοσιοποιηθούν σταδιακά τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Πηγή: workenter.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 9:00 am


668 νέες συμβάσεις σε φορείς του υπουργείου Εργασίας

Με 668 υπαλλήλους ενισχύονται άμεσα φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) θα προσληφθεί προσωπικό 18 ειδικοτήτων, ως εξής:
 • Συντονιστές (16 θέσεις)
 • Επιμελητές (41)
 • Ειδικοί Συνεργάτες – Ψυχαγωγοί Χειροτεχνίας (78)
 • Γυμναστές (36)
 • Ομαδάρχες (184)
 • Διαχειριστές (16)
 • Αποθηκάριοι (16)
 • Γιατροί (16)
 • Νοσηλευτές (16)
 • Μάγειροι (16)
 • Βοηθοί μαγείρων (16)
 • Εργάτες – Εργάτριες (132)
 • Οδηγοί (9)
 • Φύλακες (16)
 • Ειδικοί Τεχνίτες (16)
 • Ναυαγοσώστες (12)
 • Προσωπικό καθαριότητας (16)
Για την επιλογή του προσωπικού θα εφαρμοσθούν τα κριτήρια ΑΣΕΠ.
Πατήστε εδώ για να δείτε την Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Πηγή: workenter.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 8:30 am


ANEΛ: Ακόμη δώδεκα μέλη αποχωρούν..


Δημήτρης Καμμένος και Μανταλένα Παπαδοπούλου φαίνεται πως άνοιξαν την πόρτα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, δείχνοντας τον δρόμο της εξόδου σε ακόμη 12 μέλη...
του κόμματος.

Την προειδοποίηση πως αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν την πρόταση μομφής, θα αποχωρήσει από το κόμμα, έκανε πράξη ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, ενώ τον ακολούθησαν άλλοι 11 από την πόλη, όπως και ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας, Μανώλης Αλιφιεράκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Κατόπιν των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του κράτους των Σκοπίων, μιας συμφωνίας που σχεδόν σε όλα της τα σημεία παραβιάζει κάθε κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην βάση της προγραμματικής σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι η μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεών μας προς τα αρμόδια όργανα του Κινήματος». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Ο Πάνος Καμμένος, με τον οποίο ξεκινήσαμε ένα ταξίδι ψυχής με αποκλειστικό σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις αλυσίδες των μνημονίων, είναι ένας έντιμος και καθαρός πολιτικός ο οποίος όμως έκανε απολύτως λάθος εκτίμηση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και τελικώς της συμφωνίας με το κράτος των Σκοπίων.

Η αποχώρηση μας από το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μέσω της παρούσας παραίτησης, δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας ενάντια στη διαπλοκή και στους εκφραστές της σταματάει εδώ. Θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την τελική νίκη, απέναντι σε αυτούς που έφεραν την Πατρίδα μας όμηρο οικονομικών συμφερόντων και στο χείλος της καταστροφής.

Παραμένουμε Ανεξάρτητοι - Παραμένουμε Έλληνες.

Μάρκος Βύρλιος (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο)
Παναγιώτης Πλακεντάς (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο)
Γιάννης Γκουντιός (Συντονιστική Κοζάνης-Πολιτευτής)
Πέτρος Γώγος (Συντονιστική Φλώρινας-Γραμματεία Οργανωτικού/Δυτ. Μακεδονία)
Γιώργος Γκολιάς (Συντονιστική Κοζάνης)
Απόστολος Καλαϊτζόπουλος (Συντονιστική Κοζάνης)
Σπύρος Σπυρίδης (Συντονιστική Κοζάνης/Υπεύθυνος Τύπου)
Καρυοφύλλης Τσαμόγλου (Συντονιστική Κοζάνης)
Παύλος Τσότσος (Συντονιστική Κοζάνης)
Αναστάσιος Διαμαντής (Συντονιστική Κοζάνης)
Αναστασία Πράπα (Συντονιστική Κοζάνης)
Βασίλειος Χαρακίδας (Συντονιστική Κοζάνης)».

Παραιτήθηκε και ο Αλιφιεράκης

Παράλληλα, παραιτήθηκε ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας, Μανώλης Αλιφιεράκης.

Ο κ. Αλιφιεράκης με επιστολή του ζητά από τον Πάνο Καμμένο να κάνει δεκτή την παραίτησή του τόσο από την θέση που του έχει ανατεθεί όσο και από την θέση του απλού μέλους του κόμματος.

Όπως επισημαίνει θέλει να διαχωρίσει την θέση του σχετικά με τους χειρισμούς των ΑΝΕΛ στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς κ. Καμμένο Παναγιώτη
Θέμα : υποβολή παραίτησης

Κύριε πρόεδρε

Σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτηση μου από την θέση του αναπληρωτή γραμματέα υγείας των Αν. Ελ, καθώς και την θέση απλού μέλους του κόμματος σας.

Με τον τρόπο αυτό θέλω να διαχωρίσω την θέση μου σχετικά με τους χειρισμούς σας στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας.
Ήλθα στο κόμμα σας πιστεύοντας στις αρχές σας, τις ικανότητες και την βούληση σας να κυβερνηθεί σωστά η χώρα.

Στην πορεία διαπίστωσα σοβαρές υποχωρήσεις από τις θέσεις των ανεξαρτήτων Ελλήνων . Σε θέματα εθνικά, θέματα παιδείας, μεταναστευτικής πολιτικής.

Πιστεύω στην εθνική συμφιλίωση, στην πολιτική και οικονομική κάθαρση, όμως σε πολλές περιπτώσεις από την άλλη πλευρά της συγκυβέρνησης δεν έγιναν σεβαστές οι δικές μας ευαισθησίες ή εσείς δεν επιμείνατε αρκετά.

Τα τελευταία γεγονότα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μανώλης Ι.Αλιφιεράκης».

Την αρχή έκαναν οι Δημήτρης Καμμένος και Μανταλένα Παπαδοπούλου
Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο διαγράφηκε από τους ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος, αφού είχε ψηφίσει «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας.

Διαγραφή Δημήτρη Καμμένου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Χθες, Κυριακή, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα και η πρώην εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου. 

Αποχώρησε η Μανταλένα Παπαδοπούλου από τους ΑΝΕΛ

Όπως έγραφε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτηση της στο Facebook, «η συνείδησή μου επιβάλλει να αποχωρήσω από την ενεργό πολιτική και να γυρίσω στο σπίτι μου»...

cnn.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 7:30 am


Πρωινή προπόνηση το απόγευμα στο μουσείο η Veria Basketball Camp

ΠΡΩΪ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ, ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΝΘ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΙΚΟ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΤΑ

Την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από φωτογραφίες, βίντεο, φανέλες και τρόπαια είχαν τα παιδιά του Veria Basketball Camp το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουνίου αφού επισκέφτηκαν συνοδεία των προπονητών τους το μουσείο της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη.

Το Μουσείο Μπάσκετ ΧΑΝΘ,  το μοναδικό στην Ελλάδα και το 4ο στο είδος του στον κόσμο, φιλοξενείται στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ, στο foyer του γηπέδου «Μίμης Τσικίνας», στο σημείο ακριβώς, όπου βρισκόταν το παλιό ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της ΧΑΝΘ.

Τα παιδιά αφού ξεναγήθηκαν από την κα Τσάτσαρη Μαντώ, υπεύθυνη ξεναγήσεων του μουσείου, τους περίμενε άλλη μια μεγάλη έκπληξη καθώς κοντά τους βρέθηκαν δυο μεγάλες μπασκετικές προσωπικότητες, ο Νίκος Ζήσης και ο Νίκος Χατζηβρέττας. Τους δυο παλιούς συμπαίκτες και καλούς του φίλους προλόγισε ο Κώστας Τσαρτσαρής ενώ στη συνέχεια τους «παρέδωσε» στα παιδιά. 

«Αυτό που θέλω να θυμάστε είναι ότι το άθλημα μας είναι ομαδικό και χωρίς καλή συνεργασία και καλές σχέσεις των ανθρώπων που αποτελούν μια ομάδα και χωρίς μεγάλη προσπάθεια κανείς δεν πρόκειται να καταφέρει κάτι. Αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας και στην δική μας ομάδα. Ακόμη και σήμερα οι συναντήσεις μας μπορεί να είναι λίγες κατά την διάρκεια του χρόνου αλλά η εκτίμηση και η αγάπη τους ενός με τον άλλο παραμένουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι δεσμοί που αποκτούνται μέσα από τον αθλητισμό» τόνισε ο Νίκος Χατζηβρέττας.

«Βρέθηκα πολλές φορές στην θέση στην οποία βρίσκεστε εσείς σήμερα όταν ήμουν μικρός με παίκτες που είχαν κάνει καριέρα και μιλούσαν για το μπάσκετ.» τόνισε ο Νίκος Ζήσης και συνέχισε «Μπράβο σε όλους σας που ασχολείστε με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το μπάσκετ. Είναι πολύ σημαντικό και θα το καταλάβετε αργότερα είτε γίνεται επαγγελματίες, που σας το εύχομαι ολόψυχα, είτε όχι. Ο αθλητισμό προσφέρει πολλά πράγματα. Πρέπει να συνεργάζεστε με τους συμπαίκτες σας, να ακούτε τους προπονητές σας και να έχετε αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμό»Στην συνέχεια Ζήσης και Χατζηβρέττας φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά και υπέγραψαν αυτόγραφα. Τέλος ο Κώστας Τσαρτσαρής τους παρέδωσε δυο αναμνηστικές μπλούζες του Veria Basketball Camp 2018.

Όσον αφορά το σημερινό πρωϊνό πρόγραμμα της προπόνησης, στο πρώτο της μέρος περιείχε σταθμούς με τεχνικές χειρισμού της μπάλας, ξεμαρκάρισμα, μεθόδους ριμπάουντ κ.α, ενώ στο δεύτερο μέρος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν διαγωνιστικά παιχνίδια.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό και video καθώς και ενημέρωση στην σελίδα του Veria Basketball Camp στο facebook (http://www.facebook.com/

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:43 am


Ο Σαμαράς χτυπά τον Παυλόπουλο...... για να τα ακούει ο Καραμανλής...
Η επίθεση Σαμαρά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αφορμή το Μακεδονικό, μόνο τυχαία δεν είναι και φυσικά μόνο «αθώα» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Ο...
τέως πρωθυπουργός, που έκανε καριέρα ως μακεδονομάχος, με την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα στοχεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε δύο πράγματα: 

Πρώτον, να «ρίξει» στη δεξιά αρένα τον ΠτΔ και κορυφαίο παράγοντα της κεντροδεξιάς παράταξης. 

Δεύτερον, στέλνει μήνυμα στον Κώστα Καραμανλή (σ.σ.: κρατάει χρόνια αυτή η κόντρα), ότι θα είναι ο επόμενος στόχος του. Κι αυτό γιατί θεωρεί ότι ο κ. Καραμανλής «με τη στάση του βοηθά την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό». Αν και από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, εντούτοις ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει να μηρυκάζει τέτοιες ανυπόστατες φήμες. 

Τέλος, οι πληροφορίες θέλουν τον βουλευτή Μεσσηνίας αφενός να εμφανίζεται αμετανόητος και αφετέρου «έτοιμο» να «ξαναχτυπήσει» τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:16 am


ΒΙΝΤΕΟ-Βόμβα Εμμανουηλίδη-Να παραιτηθεί ο Παυλόπουλος και να πάμε σε εκλογές

Συνέντευξη στο laikoyra.gr σήμερα το μεσημέρι μας έδωσε ο πολιτευτής της ΝΔ Α.Εμμανουηλίδης ο οποίος μας μίλησε για όλους και για όλα,κυρίως για το Σκοπιανό...

Ο Α.Εμμανουηλίδης πολιτευτής της ΝΔ δεν δίστασε στην συνέντευξη να δηλώσει για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι πρέπει να παραιτηθεί για το Μακεδονικό.
Δείτε το βίντεο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 8:40 pm


UEFA Nations League: Μια ευκαιρία για την Εθνική Ελλάδος να συμμετέχει στο Euro2020;

Tο νέο ποδοσφαιρικό τουρνουά στο οποίο θα συμμετέχουν εθνικές ομάδες- μέλη του ευρωπαϊκού οργάνου διοίκησης ποδοσφαίρου, ονομάζεται «UEFA Nations League».  Θα διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και θα δίνει τα πολυπόθητα «εισιτήρια» για το EURO και το Μουντιάλ. Φέτος, θα είναι η πρώτη του χρονιά και θα διεξαχθεί από τον Σεπτέμβριο έως και τον Νοέμβριο του 2018.

Με αυτό το νέο πρωτάθλημα, η UEFA στοχεύει στη διεξαγωγή πιο ανταγωνιστικών αναμετρήσεων μεταξύ ομάδων ανάλογης δυναμικότητας. Μάλιστα, στις αναμετρήσεις αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και  χώρες χαμηλότερου επιπέδου προκειμένου να προκριθούν στα τελικά του EURO.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Στη νέα αυτή διοργάνωση, του UEFA Nations League θα συμμετέχουν 55 ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες, οι οποίες χωρίστηκαν αρχικά σε τέσσερα Γκρουπ Δυναμικότητας (League A, League B, League C, League D) με βάση την κατάταξή που προέκυψε έπειτα από την ολοκλήρωση των προκριματικών αγώνων για το Μουντιάλ του 2018.
Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στο SwissTech Convention Centre της Λωζάννης, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έκανε την κλήρωση για τη διαμόρφωση των τεσσάρων Γκρουπ Δυναμικότητας του νεοσύστατου UEFA Nations League. Έτσι οι ομάδες μοιράστηκαν σε ομίλους ως εξής:

League Α (12 ομάδες)

Group A1: Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία
Group A2: Βέλγιο, Ελβετία, Ισλανδία
Group A3: Πορτογαλία, Ιταλία, Πολωνία
Group A4: Ισπανία, Αγγλία, Κροατία

League B (12 ομάδες)

Group B1: Σλοβακία, Ουκρανία, Τσεχία
Group B2: Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία
Group B3: Αυστρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βόρεια Ιρλανδία
Group B4: Ουαλία, Ιρλανδία, Δανία

League C (15 ομάδες)

Group C1: Σκοτία, Αλβανία, Ισραήλ
Group C2: Ουγγαρία, Ελλάδα, Φινλανδία, Εσθονία
Group C3: Σλοβενία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Κύπρος
Group C4: Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία

League D (16 ομάδες)

Group D1: Γεωργία, Λετονία, Καζακστάν, Ανδόρα
Group D2: Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο
Group D3: Αζερμπαϊτζάν, Νήσοι Φερόες, Μάλτα, Κόσοβο
Group D4: ΠΓΔΜ, Αρμενία, Λίχτενσταϊν, Γιβραλτάρ

Ωστόσο, οι θέσεις των ομάδων που έχουν προκριθεί ήδη από τα προκριματικά, θα καλυφθούν από τις αμέσως επόμενες ομάδες.

Το τουρνουά θα διεξάγεται σε έξι αγωνιστικές που θα καθορίζουν την τελική μορφή  των ομίλων καθώς και το ποιες ομάδες θα ανεβαίνουν στην επόμενη League ή θα υποβιβάζονται.

Οι νικητές των τεσσάρων ομίλων της League A θα περάσουν απευθείας στο Final-4 του UEFA Nations League, τον Ιούνιο του 2019.
Οι δεκαέξι καλύτερες ομάδες από τα τέσσερα Γκρουπ  Δυναμικότητας θα προκριθούν στα πλέι-οφ του European Qualifiers τον Μάρτιο του 2020, για να διεκδικήσουν τις τέσσερις  τελευταίες θέσεις του EURO 2020.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ LEAGUE C

Κατά την κλήρωση, ο Φινλανδός, Γιάρι Λίτμανεν, τοποθέτησε την Ελληνική Εθνική ομάδα στον δεύτερο όμιλο του τρίτου Γκρουπ Δυναμικότητας (League C), όπου θα αντιμετωπίσει  την Ουγγαρία, τη Φινλανδία και την Εσθονία. Η νικήτρια ομάδα του ομίλου θα ανέβει στη League B, ενώ η τελευταία θα υποβιβαστεί στη League D.

Ωστόσο, αυτό το τουρνουά έρχεται μετά την αποτυχία της Ελλάδας να προκριθεί στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, έχοντας ηττηθεί από την Κροατία.

Επομένως, ο Μίχαελ Σκίμπε και το επιτελείο του έχουν πλέον πιο συγκεκριμένους στόχους· ο πρώτος είναι να περάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη φάση των πλέι-οφ του Ιουνίου του 2019 κι ο δεύτερος, αν τα καταφέρει στα πλέι-οφ, να προκριθεί στην τελική φάση του EURO 2020, όπου θα αντιμετωπίσει ομάδες φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπως η Γερμανία, η  Ισπανία και η Γαλλία.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 4:48 pm


Καταγγελία-Στο 10ο δημοτικό σχολείο Βέροιας είδατε την σημαία;

Γεια σας είμαι μητέρα μαθήτριας του 10ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας. Εδώ και περίπου 15 ημέρες παρατηρώ κάθε πρωί που πηγαίνω την κόρη μου τόσο εγώ αλλά και δεκάδες άλλοι γονείς στο σχολείο η Ελληνική σημαία να κρέμεται σε άθλια κατάσταση από τον ιστό γεμίζοντάς μας με θλίψη και απογοήτευση. Έχω την απορία κάθε πρωί στην πρωινή προσευχή η δντρια του σχολείου και οι περίπου 20 δάσκαλοι δεν το παρατήρησαν ?..... στα διαλλείματα οι επιτηρητές εκπαιδευτικοί η οι γυμναστές δεν το αντιλήφθηκαν ?..... τελικά μήπως ήμαστε ως Έλληνες άξιοι της μοίρας μας ?...... μάλλον το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να πάει 13.15μμ να σχολάσουμε και στις 31 του μηνός να πάμε στα ΑΤΜ να πληρωθούμε….. με τιμή Γ.Β.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 4:11 pm


Προσφορά εργασίας ζητούνται κοπέλες σε καφετέρια στη Βέροια

.com/-Puj2WY5in2A/WxqptM5EtVI/AAAAAAACUko/Y7FwKUZARokrSzkhakiOp78dZnF2AwSTQCHMYCw/
Ζητούνται κοπέλες για εργασία στην καφετέρια Χ6 στην πόλη της Βέροιας με εμπειρία στους καφέδες και στο σερβίς μισθός ικανοποιητικός με ένα πάρα πολύ καλό περιβάλλον
Τηλέφωνα επικοινωνίας κύριο Δημήτρη
6948369693

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 4:00 pm


Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με το νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας


Το νέο Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, Αντιπύραρχο, Νικόλαο Παλαμούτη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων του νέου Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στους αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Βοργιαζίδης συνεχάρη το νέο Διοικητή με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε ευδόκιμη υπηρεσία. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με το Δήμαρχο να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η παραδοσιακά καλή συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Βέροιας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα συνεχιστεί και με τη νέα Διοίκηση από τη στιγμή που υπάρχει κοινή βούληση προς αυτή την κατεύθυνση. 

Τέλος, ο Δήμαρχος χάρισε στον κ. Παλαμούτη το λεύκωμα της πόλης και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. 
Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 1:47 pm


Ο πιο ηλίθιος τουρίστας του κόσμου: Απλώνει το χέρι να χαϊδέψει... λιοντάρι - ΒΙΝΤΕΟ
Θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί ο ίδιος και όλη του η παρέα 

Το βραβείο του πιο ηλίθιου τουρίστα του κόσμου διεκδικεί επάξια ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος... 

 
 
 
 
θεώρησε καλή ιδέα να προσπαθήσει να χαϊδέψει ένα λιοντάρι, κατά τη διάρκεια ενός σαφάρι στη Νότια Αφρική.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο παράτολμος τουρίστας εμφανίζεται να βγάζει το χέρι από το ανοιχτό παράθυρο του οχήματός του και να το απλώνει προς το μέρος του μεγαλόσωμου αιλουροειδούς.

Σε εκείνο το σημείο, το λιοντάρι γυρίζει και βγάζει έναν απειλητικό βρηχυθμό, που όπως είναι φυσικό κόβει τα... ήπατα στον ανόητο τουρίτσα. Αμέσως κλείνει το παράθυρο και ξεφυσά ανακουφισμένος.

«Μόνο κάποιος που εργάζεται με άγρια ζώα γνωρίζει την ταχύτητα με την οποία θα μπορούσε να του ξεριζώσει το χέρι το λιοντάρι. Θα μπορούσε εύκολα να τον τραβήξει έξω από το παράθυρο και να τον σκοτώσει μπροστά στους φίλους του. Η πράξη του ήταν εξωφρενικά ανόητη», είπε ο ξεναγός Naas Smit που εργάζεται στο πάρκο όπου τρβήχτηκε το βίντεο.

Όπως επισημαίνει, εάν το λιοντάρι σκότωνε τον τουρίστα θα έπρεπε να θανατωθεί, κάτι που θα επηρέαζε σημαντικά τη ζωή της αγέλης αφού επρόκειτο για το κυρίαρχο αρσενικό. Κι όλα αυτά χάρη στην βλακεία ενός ανθρώπου που ρισκάρει τη ζωή του και τη ζωή της παρέας του για ένα βίντεο που θα ανεβάσει στο Facebook!
 
 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:00 am


Αποθέωσε την δήλωση Καραμανλή ο Αντώναρος...Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει για την τοποθέτηση Καραμανλή:

«Επειδή όπως είναι γνωστόν ούτε ομιλώ εκ μέρους του, ούτε εκπροσωπώ τον Κώστα Καραμανλή έχω το...
δικαίωμα να κάνω μια δυο παρατηρήσεις στη χθεσινή λιτή διαρροή από το γραφείο του:

- Με τη σύνεση, τον αυτοέλεγχο και τη διορατικότητα που τον διακρίνουν ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκανε τη χάρη σε όσους τον πίεζαν (φανερά ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΡΥΦΑ) να κάνει εκτενή δήλωση για την ουσία της συμφωνίας.

- Διευκρίνισε με αριστοτεχνικό τρόπο τα του Βουκουρεστίου πριν 10 χρόνια.

- Έστειλε πολλά, πάρα πολλά μηνύματα σε πολλούς παραλήπτες.

Οτιδήποτε άλλο θα ήταν περιττό.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 9:30 am


Όταν ο Μητσοτάκης ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας...Video...

Πριν από μόλις 11 μήνες, στις 11 Ιουλίου 2017, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όχι μόνο υπερασπιζόταν τη σύνθετη ονομασία που συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», αλλά και... 
πίεζε και την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι βάσει αυτής της «εθνικής θέσης» θα προχωρούσε σε διαπραγματεύσεις.

Με δυο λόγια, ο  πρόεδρος της ΝΔ είχε επί της ουσίας αποδεχτεί τον όρο «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, λέγοντας στη Βουλή:

«Επίσης -δεν θα αναφερόμουν στο ζήτημα αυτό εάν δεν είχε κάνει μια αναφορά ο κ. Λεβέντης, γιατί δεν αποτελεί το κύριο αντικείμενο της σημερινής συζήτησης- αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης ποια είναι η επίσημη θέση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

»Ο κ. Λεβέντης μπορεί να είναι παλιός στην πολιτική, είναι, όμως, νέος σε αυτή την Αίθουσα και προφανώς δεν θυμάται ότι υπάρχει επίσημη θέση της ελληνικής Κυβέρνησης, επικυρωμένη δις από την Εθνική Αντιπροσωπεία, για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, erga omnes.

»Αυτή είναι η επίσημη θέση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, όπως τουλάχιστον αποτυπώθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 και όπως επικυρώθηκε για άλλη μια φορά μετά τις διαπραγματεύσεις που έγιναν στο Βουκουρέστι.

»Το ερώτημα για εσάς, κύριε Πρωθυπουργέ, και για εσάς, κύριε Καμμένε, είναι αν αυτή η θέση αντιπροσωπεύει συνολικά την κυβερνητική πλειοψηφία.

»Είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών, διορθώστε με αν κάνω λάθος, κύριε Κοτζιά, τουλάχιστον έτσι παρουσιάζεται στις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου, είναι όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποσαφηνίσει ο κύριος Πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος αν αυτή είναι η επίσημη θέση όχι της Κυβέρνησης, αλλά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Ένα χρόνο μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άγεται και φέρεται από τη γραμμή Σαμαρά αλλά και τα ακροδεξιά και ακραία εθνικιστικά στοιχεία του κόμματός του, που θεωρούν τους εαυτούς τους  «μακεδονομάχους» και «υπερασπιστές του πολιτεύματος», κάνοντας παράλληλα «πλάτες» στις κορώνες του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Δείτε τι έλεγε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ιούλιο του 2017, συνεπικουρούμενος από τα χειροκροτήματα των όψιμων «προστατών» της χώρας:documentonews

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 9:00 am


Εμφύλιος στο Κίνημα Αλλαγής...


Την ώρα που η Φώφη Γεννηματά δηλώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας βάφτισε «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς, επισημαίνοντας τη θέση της απέναντι στη συμφωνία για το ονοματολογικό, η...
ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου της, Θανάση Θεοχαρόπουλου, τασσόμενη υπέρ της επίλυσης.

Όπως είχε αναφέρει στην εισήγησή του ο κ. Θεοχαρόπουλος, «η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερή στην υπεύθυνη στάση επίλυσης αυτού του χρόνιου ζητήματος, τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και την ανάγκη προώθησης της ευρωπαϊκής ενοποίησης, την αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και επιμονής στην πολιτική αυτονομία του Κινήματος Αλλαγής, όχι μόνο απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, αλλά και στον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση η ΝΔ, η οποία παραμένει βαθιά συντηρητική δύναμη και το αποδεικνύει καθημερινά στο Μακεδονικό, στα ανθρώπινα δικαιώματα στα εργασιακά κ.ά.».

Όσον αφορά ειδικά στο Κίνημα Αλλαγής, στην απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι συλλογικές διαδικασίες μαζί με ένα καινοτόμο πρόγραμμα, με ένα σύγχρονο και όχι παρωχημένο πολιτικό λόγο μακριά από το νεοσυντηρητισμό και με ρηξικέλευθες προοδευτικές θέσεις είναι τα στοιχεία που θα εκπέμψουν το στίγμα που θα κάνει διακριτό και πραγματικά νέο τον φορέα.

«Το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να σταθεί σθεναρά απέναντι στη μισαλλοδοξία, απέναντι στο πολωτικό διχαστικό κλίμα που διαμορφώνεται στη χώρα» σημειώνεται. Σύμφωνα με την απόφαση, η ενότητα και ο πλουραλισμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος και «η ΔΗΜΑΡ όπως συνέβαλε αποφασιστικά στη συσπείρωση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έτσι και τώρα θα προσπαθήσει να προστατεύσει τη συνοχή του Κινήματος Αλλαγής».

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 8:30 am


Με εκλογές θα απορριφθεί η συμφωνία...


Η απόρριψη αυτής της συμφωνίας θα επικυρωθεί στις εκλογές, δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά την...
υπογραφή της συμφωνία για το ονοματολογικό στις Πρέσπες.

«Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε και επίσημα τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπίων σε βάρος της Ελλάδας. Αποδείχθηκαν εκτός από εμμονικοί και μοιραίοι για τη χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα, υπογράφοντας μια 'συμφωνία' που ανοίγει νέες πληγές υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου μας. Η απόρριψη αυτής της 'συμφωνίας' θα επικυρωθεί στις εκλογές!», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 7:30 am


Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει ότι μαθητής έχασε τη χρονιά του επειδή δεν μπορούσε να μετακινηθεί με λεωφορείο


Στερεύουν οι λέξεις όταν συμβαίνουν γεγονότα όπως τα παρακάτω.

Μαθητής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Βέροιας, που έπρεπε να μετακινείται από και προς χωριό της περιοχής της Αλεξάνδρειας, αδυνατούσε να προσέλθει στο σχολείο μιας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν μπορούσε αρχικά να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς του μαθητή. Το πρόβλημα λύθηκε αργά, μετά τα Χριστούγεννα, με συνέπεια ο μαθητής να ξεπεράσει το μέγιστο αριθμό απουσιών, που απαιτείται προκειμένου η φοίτησή του να χαρακτηριστεί επαρκής.

Άμεσα η ΕΛΜΕ Ημαθίας πρόβαλε το θέμα προς τη ΔΙΔΕ Ημαθίας και προς το ΥΠΕΘ. Λάβαμε διαβεβαιώσεις από τη ΔΙΔΕ Ημαθίας, από το κυβερνητικό κλιμάκιο που συναντήσαμε εν όψει του αναπτυξιακού συνεδρίου της Θεσσαλονίκης αλλά και από τον ίδιο τον Υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη Δ. σε πρόσφατη επίσκεψη του στη Βέροια. Όλοι αναγνώρισαν το δίκιο του μαθητή και την ανάγκη να έχει θετική έκβαση η υπόθεση.

Όμως, φευ, ο μαθητής αυτός ΕΧΑΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ.

Σε τελευταία ανάλυση ένας μαθητής ειδικής κατάστασης, αν και δε φέρει ό ίδιος την ευθύνη της μη έγκαιρης προσέλευσης του, είναι αυτός που πλήρωσε αναίτια και τόσο βαριά τις αμέλειες και αδράνειες άλλων ! Τιμωρήθηκε αυτός αντί άλλων !

Είναι ως φαίνεται εύκολο να εξαντλείς το νόμο στους αδύναμους και δύσκολο να λύνεις το πραγματικό πρόβλημα.

Ζητάμε την θετική επίλυση του προβλήματος για την ανάκτηση της χρονιάς από τον μαθητή

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 11:22 pm


Mπορεί να πάει η ΝΔ στις εκλογές υπό τον Μητσοτάκη...μετά το Βατερλό στην πρόταση μομφής;..
Η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μορφής κατά της κυβέρνησης δίκην απόπερας ακύρωσης της συμφωνίας για το Μακεδονικό ,ανέδειξε περισσότερο από ποτέ την...
ανεπάρκεια της πολιτικής παρουσίας του. Για την ακρίβεια την ώρα που διαμορφώνεται η Ιστορία, αυτός έμεινε στα μετόπισθεν να πετροβολάει παρέα ,ε τους εθνικιστές τους πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Ο αντίπαλός του προτείνεται για Νομπελ Ειρήνης και αυτός κάνει συμπλεγματικά καλαπουράκια καφενείου εναντίον του. Αντιμετώπισε την – ιστορική οπως εξελίχθηκε- συζήτηση, που ο ίδιος προκάλεσε , σαν … επερώτηση για ψηφοθηρία.

Αυτη η συμπεριφορά εχει ήδη πολλές ερμηνείες. Μια σχετίζεται με τον ερασιτεχνισμό του επιτελείου του, που τον οδήγησε σε μια κίνηση που ωφελούσε εμφανώς την κυβέρνηση, ιδίως από τη στιγμή ο ίδιος δεν ήταν καν σε θέση να την υποστηρίξει, με την -ανερμάτιστη- παρουσία του στη Βουλή.

Η δεύτερη αποδίδει την πρόταση στην επιρροή της ομάδας Σαμαρά – Γεωργιάδη – Βορίδη που τον θέτει διαρκώς υπό χειραγώγηση με την απειλή της διάσπασης και τη συνδρομή παραγόντων εκτός κόμματος που τον βλέπουν απλώς ως μοχλό αντικυβερνητικής πίεσης. Μια τρίτη -και φιλικότερη γι’ αυτόν- είναι ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μέχρι την ψήφιση της συμφωνίας για να δει πώς θα αντιμετωπίσει τα δύο προηγούμενα.

Όποια από τις τρεις ερμηνείες και αν δεχθεί κανείς, η ουσία δεν αλλάζει: η συζήτηση της πρότασης αποδείχθηκε προσωπικό Βατερλό του. Ειδικά στο κλείσιμο της συζήτησης ο ίδιος ήταν μια τραγική φιγούρα που προσπαθούσε με νευρικότητα να σταθεί στο βήμα και έγινε περισσότερο από κάθε άλλη φορά εύκολος στόχος για τον Πρωθυπουργό που τον «λιάνισε».

Αυτή η συζήτηση ίσως αποδειχθεί μοιραία για τον σημερινό επικεφαλής της ΝΔ. Δεν ανέδειξε μόνο την πολιτική απειρία και τις προσωπικές αδυναμίες του στο χειρισμό μεγάλων θεμάτων -επιβεβαιώνοντας μια φράση του πατέρα του για έναν άλλο κληρονόμο : «Δε κάνει το παιδί».

Ανέδειξε -όταν δεν δημιούργησε- και το εσωκομματικό πρόβλημα της ΝΔ που την οδηγεί από στην αποδιάρθρωση και την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της, όπως επισημαίνει διαρκώς ο Βαγγέλης Αντώναρος, αλλά και στη διάσπαση τελικά, όπως το 1993.

Φάνηκε καθαρά ότι ο ίδιος είναι φτερό στον άνεμο ανάμεσα στη σκληρή και οργανωμένη φράξια Σαμαρά -που έχει τον έλεγχο των κινήσεων και επιβάλλει δια του Γεωργιάδη προσανατολισμό- και τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Πολλοί σημειώνουν άλλωστε ότι η σημερινή Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ διαμορφώθηκε από τον Σαμαρά και η επιρροή του Κυριάκου είναι περιορισμένη.

Εκ παράλληλου διαπιστώθηκε ο κατακερματισμός της παράταξης συνολικά. Ο κεντρικός άξονας παραμένει προσηλωμένος στον Κ. Καραμανλή που αρνήθηκε να υποκύψει στους δημόσιους εκβιασμούς και να αποκηρύξει τη συμφωνία τη βάση της οποίας διαμόρφωσε ο ίδιος το 2008.

Η διακριτή ομάδα των ακραίων και των εθνικιστών ενισχύεται και δεν επιβάλλει απλώς την πολιτική της, αλλά οργανώνεται με στόχο είτε να παραμερίσει τον Κυριάκο υπέρ του Σαμαρά -ακόμη και υπέρ του Άδωνι διακρίνουν ορισμένοι πολιτικοί παρατηρητές- είτε να προχωρήσει στη διάσπαση. Να εμφανιστεί στις επόμενες εκλογές με δικό της σχηματισμό -με την «εντολή των συλλαλητηρίων»- για να υπερασπιστεί όσα δεν μπορεί υπερασπιστεί ο Μητσοτάκης, όπως του αποδίδουν.

Η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη ανέδειξε τη διαρκή αντιπαλότητά της με τον Σαμαρά, στο όνομα του Κώστα Μητσοτάκη- και τον Γεωργιάδη. Επιβεβαίωσε τον άξονα της με τον Καραμανλή, με εμφανή την αντίθεση της στον Κυριάκο προσωπικά -κάνοντας απλώς χρήση του ασφαλώς ισχυρότερου ταπεραμέντου της και του ευρύτερου προσωπικού πολιτικού εκτοπίσματος της και της εμπειρίας της απέναντί του.

Χωρίς ταυτότητα και σχέδιο

Το σημαντικότερο συμπέρασμα των ημερών όμως είναι ότι η ΝΔ του Μητσοτάκη έχει κρίση ταυτότητας, έλλειψη στρατηγικής και αδυναμία πολιτικών χειρισμών. Ο ίδιος δεν μπορεί να επιβληθεί στις εσωτερικές φράξιες με πολιτικές προτάσεις και την επεξεργασία σχεδίου και πολιτικής. Επαφίεται κάθε φορά σε σκηνοθετημένες εμφανίσεις που τον εκθέτουν, καθώς δεν μπορεί να υπηρετήσει επί σκηνής τις απαιτήσεις τους.

Η ανάγνωση κειμένων που γράφουν άλλοι -με όλο και πιο ευτελές περιεχόμενο- τείνει να γίνει βασανιστική για τον ίδιο. Ιδίως στα σημεία που το κείμενο τον έστρεφε εναντίον της Ευρώπης, ή τον τοποθετούσε στον εθνικιστικό χώρο.

Το φιάσκο της πρότασης μομφής έκλεισε ένα κύκλο πολιτικών αποτυχιών και εσφαλμένων κινήσεων που ξεκίνησε από το πρόωρο αίτημα για πρόωρες εκλογές και συνεχίσθηκε με τις άστοχες επιδιώξεις να μην δοθούν τηλεοπτικές άδειες, να μην κλείσουν οι αξιολογήσεις για να βγει η χώρα από το Μνημόνιο και να μην υπάρξει συμφωνία στο Σκοπιανό,- ή ακόμη και να πέσει η κυβέρνηση από τη συμφωνία.

Απέτυχε σε όλα και έπεισε και τους πιο καλοπροαίρετους απέναντί του ότι δεν έχει στόφα και πολιτικά προσόντα να ηγηθεί κόμματος εξουσίας. Οι εξαρτήσεις του από μιντιακά και οικονομικά κέντρα, η χειραγώγησή του από τους ακραίους της σαμαρικής πτέρυγας, η αδύναμη δημόσια παρουσία του, το κενό πολιτικού λόγου και ιδεολογικού προσανανατολισμού -μαζί με τις διαδοχικές γκάφες και τα πολιτικά λάθη και τους σκελετούς στα ντουλάπια του- τον έχουν αποκαθηλώσει στη συνείδηση της κομματικής βάσης που τον είχε αποδεχθεί με μόνο κριτήριο την προοπτική της διακυβέρνησης.

Τώρα όλοι αντιλαμβάνονται ότι οδηγεί τη ΝΔ σε μια αναμέτρηση με λάθος διάταξη δυνάμεων, χωρίς σχέδιο και πολιτικό αφήγημα, απομονωμένη από τις συναφείς δυνάμεις στη Ευρώπη και με το στίγμα του εθνικισμού πλέον, χωρίς καν την προοπτική συμμαχιών με άλλες δυνάμεις- που επιδίωκε ως τώρα με μιντιακή συνδρομή, ενώ ο ίδιος περιέρχεται όλο και περισσότερο στο έλεος του Αλέξη Τσίπρα στις αναμετρήσεις τους.

Αβέρωφ ή Έβερτ;

Σ’ αυτό το σκηνικό της απογοήτευσης διευρύνεται περισσότερο μεταξύ των κομματικών στελεχών και των παλαιών πολιτικών παραγόντων της ΝΔ -αλλά και σε εξωτερικούς υποστηρικτές της που επενδύουν στην επικράτηση της-η ιδέα να ερευνηθει η αλλαγή ηγεσίας πριν από τις εκλογές, κατά το πρότυπο του Ευάγγελου Αβέρωφ το 1984.

«Αν δεν τον κάνουμε Αβέρωφ , θα γίνει μόνος του Έβερτ» λέει πεπειραμένος παράγοντας που θυμάται πόσο μεγάλη κομματική επένδυση είχε γίνει στο πρόσωπο του «Μπουλντόζα» – που ηταν συμπαθής εν αντιθεσει με τον Κυριάκο- και πήγε στράφι . Ηττήθηκε από τον Σημίτη, πρωτίστως λόγω των προσωπικών αδυναμιών του.

Στην περίπτωση Μητσοτάκη αυτές οι αδυναμίες είναι περισσότερες, εμφανέστερες και σε πολλά επίπεδα. Οι διορατικοί βλέπουν ήδη ότι ο σημερινός επικεφαλής της ΝΔ δεν θα αντέξει στις ασφυκτικές συνθήκες της προσεχούς προεκλογικής περιόδου . Ο αντιπαλός του δεν έχει στίγματα σε βάρος του και θα παρουσιάσει κατάλογο επιτυχιών με ευρωπαϊκή και διεθνή επικύρωση, θα καταθέσει σχέδιο για το μέλλον . Πρωτίστως του έχει παρει τον άέρα και έχει το ηθικό πλεονέκτημα, απέναντι σε σκάνδαλα και προβληματικές συμπεριφορές παραγόντων της ΝΔ που εναγκαλίζεται και καλύπτει ο Μητσοτάκης.

» Πως θα πάμε σε εκλογές όταν ακόμη και ένας ανακριτής μπορεί να μας τινάξει στον αέρα;» λένε κάποιοι στη ΝΔ. Αλλοι απορούν πως έφτασε η ΝΔ στο σημειο να …καταγγέλει τυην Ευρώπη επειδη στηρίζει την Έλλάδα και να διακηρύσεσει στη Βουλη ο επικεφαλής της οτι < το κάνουν για το δικό τους συμφέρον>.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί αν ο Μητσοτάκης -στηριζόμενος στον προσωπικό μηχανισμό των ερασιτεχνών που διαμορφώνει για να εξοβελίσει τους υπολοίπους-μπορεί να αντισταθεί στην ενδεχομένη αξίωση να εγκαταλείψει την ηγεσία για να πάει η ΝΔ στην επόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κιόλας , με ικανότερο αρχηγό. Ήτοι, να διαμορφώσει εγκαίρως προϋποθέσεις εκλογικής νίκης με πραγματικά πολιτικά δεδομένα και επαρκή ηγεσία που θα αναδεικνύει την ταυτότητά της -και όχι με διατεταγμένες δημοσκοπήσεις που δεν εμπιστεύεται κανείς.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό το καλοκαίρι θα είναι κρίσιμο για τον ίδιο, καθώς πρέπει να βρει τρόπο να αποφύγει τη διάσπαση και ταυτόχρονα να επαναβεβαιώσει τη θέση του ως πρόεδρος του κόμματος. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης...

Γ. Λακόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 10:57 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Ημαθίας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr