Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ημαθίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Στους 74 πλέον οι νεκροί από τη γρίπη...


Παραμένει σε υψηλή κυκλοφορία η εποχική γρίπη στη χώρα. Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) άλλοι 18 θάνατοι από γρίπη και τις...

επιπλοκές της προστέθηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας (10 έως 17 Φεβρουαρίου) στον μακρύ, θλιβερό κατάλογο της εφετινής περιόδου εποχικής γρίπης. Συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της εποχικής γρίπης ανέρχεται στους 74.

Κατά το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 274 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 264 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ο μη εμβολιασμός παραμένει η αχίλλειος πτέρνα για τους περισσότερους ασθενείς με γρίπη, καθώς από το σύνολο των ασθενών ήταν εμβολιασμένοι μόλις 36 (14%). Μάλιστα, οι 200 (75,8%) από τους 264 ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για τηνοποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Δέκα ασθενείς στην εφετινή περίοδο γρίπης έχουν καταλήξει εκτός ΜΕΘ, χωρίς να αποσαφηνίζεται για ποιο λόγο συνέβη αυτό, δηλαδή δεν εισήχθησαν γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι ή γιατί κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται εντατική νοσηλεία; Πρόκειται για 4 άνδρες και 6 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 35 έως 87 έτη. Ωστόσο, τα 9 (90%) από τα 10 προαναφερθέντα σοβαρά κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκαν σεκλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός. Κυρίαρχο στέλεχος παραμένει ο Α(Η1Ν1)...

protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 9:00 am


Τα δάνεια όλων των βουλευτών...


Ποιοι πήραν και ποιοι χρωστούν τα περισσότερα...

Την ώρα που το ζήτημα της δανειοδότησης των βουλευτών βρίσκεται στο επίκεντρο του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, μετά και το δάνειο του Παύλου Πολάκη και των όσων ακολούθησαν, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η...
συνολική καταγραφή των δανείων των όλων βουλευτών, όπως αυτά αποτυπώνονται στις δηλώσεις Περουσιακής Κατάστασης που έχουν κατατεθεί στις κατά τόπους εφορίες και οι οποίες φιλοξενούνται στο site της Βουλής.

Τα ποσά προκαλούν σε πολλές περιπτώσεις ιλίγγους, αλλά και ερωτηματικά, αφού αρκετές δανειοδοτήσεις έγιναν εν καιρώ κρίσης (από το 2010 και μετά), όταν δηλαδή οι τράπεζες έδιναν χρήματα στον κόσμο με το «σταγονόμετρο».

Αν τα δάνεια των κομμάτων ήταν και παραμένουν ένα τεράστιο κεφάλαιο προς διερεύνηση, το οποίο υπενθυμίζουμε πέρασε από το «μικροσκόπιο» της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο είναι τα δάνεια των βουλευτών ως φυσικά πρόσωπα και οι προϋποθέσεις και οι όροι χορήγησής τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες έτους 2016 (χρήση 2015) των βουλευτών, τις οποίες μπορεί ο καθένας να δει ΕΔΩ, προκύπτει ότι 138 βουλευτές (από τους 300 συνολικά) έχουν πάρει κάποιο δάνειο (στεγαστικό, επισκευαστικό, προσωπικό, καταναλωτικό, επιχειρηματικό, απόκτησης ΙΧ ή μηχανής, υπερανάληψη) για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Οι 138 βουλευτές (66 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 38 από τη Νέα Δημοκρατία, 14 από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, 2 από τη Χρυσή Αυγή, 6 από το ΚΚΕ, 2 από την Ένωση Κεντρώων και 10 Ανεξάρτητοι) έχουν πάρει συνολικά 25,09 εκατ. ευρώ, ενώ οφείλουν στα τραπεζικά ιδρύματα 20,62 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το θέμα στο altsantiri.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 8:30 am


Αυτή ήταν ψαριά...


Έπιασαν τόνους συνολικούς βάρους 300 κιλών...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Είναι να μη σου πάει καλά η ψαριά. Γιατί αν είσαι τυχερός (και επαγγελματίας βέβαια ώστε να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό) μπορείς να κάνεις... θαύματα. 

Όπως οι...
ψαράδες που βγήκαν με το αλιευτικό τους στα ανοικτά της Νάξου και επέστρεψαν στο νησί με ψαριά πάνω από 300 κιλά.


Σύμφωνα με το naxostimes.gr, τους έξι τεράστιους τόνους, από 35 έως 84 κιλά ο καθένας, ψάρεψε το αλιευτικό από την Κάρπαθο «Παναγία Πουλαριανή» στο πέλαγος του Νοτίου Αιγαίου και τους ξεφόρτωσε στο λιμάνι της Νάξου όπου ξαναφορτώθηκαν σε φορτηγό αυτοκίνητο για να πάνε στον προορισμό τους

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 7:30 am


Στα 650 ευρώ αυξάνεται η αμοιβή...
...σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας...

Στο ύψος του κατώτατου μισθού αυξάνεται η αμοιβή σεπρογράμματα κοινωφελούς εργασίας, με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.

Ταυτόχρονα καταργείται η...
χαμηλότερη αμοιβή που ίσχυε για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα προγράμματα.

Η αύξηση θα ισχύσει αναδρομικά από την 1/2/2019 και αφορά 40.000 εργαζόμενους και άλλους 14.000 που θα αρχίσουν να απασχολούνται το επόμενο διάστημα σε αντίστοιχα προγράμματα.

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για βελτίωση των μισθών των εργαζομένων και των νέων. Επιστρέφουμε στους εργαζόμενους ένα μέρος από όσα τους αφαίρεσαν οι πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων», τόνισε κατά την παρουσίαση της τροπολογίας στη Βουλή η κ. Αχτσιόγλου.

Επίσης, με το δεύτερο άρθρο της τροπολογίας δίνεται δυνατότητα παράτασης προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε δράσεις αντιπυρικής προστασίας. «Το σχεδιάσαμε πριν έναν χρόνο, περίπου 5.000 εργάζονται σε δράσεις πρόληψης αντιπυρικής προστασίας», ενημέρωσε σχετικά η υπουργός Εργασίας.

efsyn.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 9:05 pm


«Δε θα κάνουμε πίσω σε καμία περίπτωση»...
Προειδοποίηση κληρικών προς Γαβρόγλου...

Ολοκληρώθηκε στον ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών η γενική συνέλευση του ΙΣΚΕ.

Ο Εκπρόσωπος του ΙΣΚΕ πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου δήλωσε ότι...
η απόφαση των κληρικών εν΄όψει και της σύγκλησης της ιεραρχίας, είναι να παραμείνει στο δημόσιο η μισθοδοσία του κλήρου:

«Ολοκληρώθηκε η τακτική μας συνέλευση ,όσον αφορά το θέμα της μισθοδοσίας εμμένουμε στις θέσεις μας και στις αποφάσεις μας. Δε θα κάνουμε πίσω σε καμία περίπτωση» τόνισε.

Σε ερώτηση για το πως θα αντιδράσουν σε περίπτωση που κυβέρνηση προχωρήσει μονομερώς το σχέδιο Γαβρόγλου, απάντησε: «Υπάρχουν και οι ειρηνικές κινητοποιήσεις και έρχονται και εκλογές». Στη συνέλευση μετείχε και ο Νομικός σύμβουλος του ΙΣΚΕ Αλέξης Μητρόπουλος.

Πηγή: skai.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 9:03 pm


Eντός των ημερών το νομοσχέδιο για την προστασία της α' κατοικίας...
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας και έκλεισαν τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινίσεων, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Σημειώνουν ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα...
προχωρήσει στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι στη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκο, ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας και έκλεισαν τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινήσεων.

Προσθέτουν ότι στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 9:01 pm


ΒΙΝΤΕΟ-Σαράντης Πήττας- Η Βέροια δεν είναι καθαρή πόλη

Δείτε την συνέντευξη που έδωσε στο laikoyra.gr ο γνωστός γιατρός Σ.Πήττας που είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Α.Μαρκούλη...
Μίλησε για την κάθοδο του στο δήμο της Βέροιας αλλα και για το πρόγραμμα του Α.Μαρκούλη...
ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 3:35 pm


Πόπη Δεμερτζίδου-Παπαγιάννη-Κάποιοι από τους υποψηφίους που διεκδικούν "θώκο", κατά τη δική τους πολιτική νοοτροπία

Ο ΠΡΟΣΩΠΕΊΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ''ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΥ'' 


Κάποιοι από τους υποψηφίους που διεκδικούν "θώκο", κατά τη δική τους πολιτική νοοτροπία, και όχι τιμητικό αξίωμα, σύμφωνα με το Δέον, φόρεσαν το προσωπείο της κομματικής τους έπαρσης και αλαζονείας....το οποίο βεβαίως ουδέποτε απεκδύθηκαν, ωστόσο όμως η ανασφάλεια και ο πανικός της επερχόμενης εκλογικής τους ήττας και η ανικανότητά τους να συστήσουν επαρκή συνδυασμό, τους εξωθεί σε ξεπερασμένες και καταδικαστέες από την κοινή γνώμη παλαιοκομματικές τακτικές της δήθεν υποχρεωτικής κομματικής πειθαρχίας! 
Επιδίδονται σε επικλήσεις κομματικής υπακοής και σε δηλώσεις του τύπου "αν δεν συστρατευθείτε θα υποστείτε τις συνέπειες"..... Πόσο παλιακό και φθηνό συνάμα!!! 

Οι πολίτες όμως, στην επιλογή τους για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι συνειδητοποιημένοι, περισσότερο από κάθε άλλη φορά και λειτουργούν απαλλαγμένοι από κομματικά βαρίδια. Αυτή η άρνηση του κόσμου είναι που αντιτίθεται στη βαθιά ριζωμένη παλαιοκομματική τους ιδιοσυγκρασία και έχει εξαγριώσει τους κατά τα άλλα είναι "κακομαθημένους" χρισμένους.... 
Για άλλη μια φορά θα επαναλάβω, ότι η ΑΡΕΤΗ στους ΑΙΡΕΤΟΎΣ είναι δική μας ΕΠΙΛΟΓΉ... ημών των πολιτών!! 

Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε ανθρώπους έντιμους, καθαρούς, με όρεξη για δουλειά για τον τόπο τους και όχι για τιμητική αποστρατεία, κατά τη δήλωση ορισμένων, που επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν πολιτικό ήθος στα τοπικά δρώμενα, επιλέγοντας να δηλώσουν την παρουσία τους με καθαρό δημόσιο λόγο, με εκδηλώσεις ποιότητας που απέχουν μακράν των ξεπερασμένων κομματικών και πολιτικάντικων συναθροίσεων!!!  
                                                                                                                                                  Κείμενο από: Πόπη Δεμερτζίδου-Παπαγιάννη
                                                                                                                                                           Δικηγόρος

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 1:13 pm


Γ.Παπαγιάννης-Για το κολυμβητήριο Βέροιας απαιτεί βούληση και αποφασιστικότητα

Σε συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας το Δεκέμβριο του 2015 ο κύριος Βοργιαζίδης δήλωνε πως η διοίκηση του θα κάνει ό,τι μπορεί για την κατασκευή κολυμβητηρίου στην πόλη, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στο Υπουργείο Υποδομών για την αδυναμία χρηματοδότησης του έργου.

Σήμερα τέσσερα χρόνια μετά, η Βέροια διατηρεί το θλιβερό προνόμιο να είναι μία από τις λίγες πρωτεύουσες νομών στην ελληνική επικράτεια χωρίς δημοτικό κολυμβητήριο. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση μας, να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία σε βάρος της πόλης μας και των πολιτών, να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση ώστε να υλοποιηθεί ένα έργο μείζονος σημασίας που θα λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για την προώθηση του αθλητισμού, θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες και θα μας δώσει το δικαίωμα να φιλοξενήσουμε στο μέλλον διοργανώσεις του υγρού στίβου, στηρίζοντας και την τοπική οικονομία.

Η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου απαιτεί σχεδιασμό, επίβλεψη των βημάτων υλοποίησης του, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων, μα πάνω απ όλα, βούληση και αποφασιστικότητα. Χαρακτηριστικά που η νυν διοίκηση έχει αποδείξει πολλάκις πως δεν διαθέτει.

Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα χωρίς να το απαιτήσουμε. Έχουμε δικαίωμα για μια νέα Βέροια και θα το διεκδικήσουμε».

Γιάννης Παπαγιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 12:43 pm


Απο το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Εντοπίσθηκαν περισσότερα από 390 γραμμάρια κοκαΐνη

Επίσης κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 10.000 ευρώ 

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, συνελήφθησαν προχθές και χθες (19 και 20 Φεβρουαρίου 2019) στη Θεσσαλονίκη, τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 


Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 49 και 45 ετών και έναν 37χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν διαδοχικά τα παραπάνω άτομα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε να δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης. 


Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατάστημα και σε οικία του 45χρονου, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 113 γραμμαρίων,

ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 259,3 γραμμαρίων,

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

χρηματικό ποσό 4.700 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών,

νάιλον τεμάχια για τη συσκευασία των ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο.


Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 49χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 286,4 γραμμαρίων,

ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 346,7 γραμμαρίων και 

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.


Όπως διαπιστώθηκε, ο 45χρονος και ο 49χρονος προμηθεύτηκαν τις παραπάνω ναρκωτικές ουσίες από τον 37χρονο αλλοδαπό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 5.600 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ένα όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του.


Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης βάρους 399,4 γραμμαρίων, ποσότητες κάνναβης βάρους 606 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 10.300 ευρώ.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.  


Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 12:08 pm


Ο Σαράντης Πίτας στο laikoyra.gr ζωντανά σε μία Συνέντευξη που θα συζητηθεί

Σήμερα 3:00 μ.μ ο γνωστός γιατρός και νοσοκομείο της Βέροιας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Αντώνη Μαρκούλη Σαράντης Πίτας θα βρίσκεται ζωντανά στο studio του laikoyra.gr..

Σε μία συνέντευξη στην οποία θα συζητηθούν για όλα όσα συμβαίνουν στο δήμο της Βέροιας αλλά και για την κάθοδο του με τον συνδυασμό του Αντώνη Μαρκούλη.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:02 am


Δικαστική απόφαση- ανάσα: "Κούρεψαν" τα χρέη μητέρας με 14 δάνεια


Ανάσα για μια 56χρονη μητέρα από την Ιεράπετρα Κρήτης αποτελεί δικαστική απόφαση, με την οποία πέτυχε "κούρεμα" χρέους κατά 70% σε οφειλές που είχε από συνολικά... 14 δάνεια, τα οποία της είχαν εγκριθεί. Συγκεκριμένα, η 56χρονη που είναι ανάπηρη, διαζευγμένη και μητέρα ενός ανήλικου τέκνου όφειλε συνολικά 116.200 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τα εισοδήματα που διέθετε η γυναίκα ήταν 470 ευρώ από αναπηρική σύνταξη και 480 ευρώ από εκμίσθωση γαιών. Τα περιουσιακά της στοιχεία είναι μια κατοικία 120 τ.μ. σε οικόπεδο 6.496 τ.μ., μια υδροδεξαμενή 37,23 τ.μ. μια αποθήκη 16,7 τ.μ., ένα θερμοκήπιο 3.000 τ.μ. με πηγάδι κατά 50% καθώς και ένα αγρόκτημα 6.496 τ.μ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το δικαστήριο Ιεράπετρας έκανε δεκτή το αίτημα ένταξης στον νόμο Κατσέλη. Ταυτόχρονα ρύθμισε τα χρέη της και επέβαλε μηνιαία δόση 350 ευρώ για τρία χρόνια. Επίσης, κούρεψε το συνολικό χρέος κατά 70% δηλ. στα 35.367 ευρώ. Ακόμη, επέβαλε τη διάσωση της κατοικίας ποσό 22.767 ευρώ σε 120 δόσεις.

Πηγή πληροφοριών: Εφημερίδα Δημοκρατία

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 8:31 am


Απεργεί σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ - 24ωρο λουκέτο στους δήμους της χώρας


24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτύρεται για την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του επιδόματος.

Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Βασικό αίτημα είναι η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «κύριο ζήτημα για τον κλάδο αποτελεί η εξέλιξη που ουσιαστικά θα αφήσει χωρίς καταβολή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για τον μήνα Μάρτιο χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργεία των Δήμων». Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, αυτό ουσιαστικά αποτελεί «το προμήνυμα για την περικοπή του και την απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του επιδόματος, αφού οι εντολές των θεσμών θέλουν τουλάχιστον κατά 32% περικοπή της συγκεκριμένης δαπάνης».

Ζητεί ακόμα την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου των δαπανών των δήμων από το Ελεγκτικό Συνέδριο (καταργήθηκε με τον «Κλεισθένη») και την απαλλαγή των εργαζομένων των Οικονομικών Υπηρεσιών από κάθε πειθαρχική ή ποινική ευθύνη σχετική με την οικονομική διαχείριση, και την εφαρμογή της μόνο σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται βαριά αμέλεια ή δόλος

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 8:29 am


Η "Ωκεανίς" θα σαρώσει τη χώρα από το Σάββατο με πολικές θερμοκρασίες και καταιγίδες - Χιόνια και στην Αθήνα


Η κακοκαιρία "Ωκεανίς" αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 22/02/2019 και κυρίως το διήμερο Σάββατο 23/02/2019 - Κυριακή 24/02/2019.

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας λόγω της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τα βορειοδυτικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται εκ νέου η Κρήτη.

Παράλληλα, το διήμερο Σάββατο 23/02/2019 - Κυριακή 24/02/2019, πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες των φαινομένων που θα συνοδεύουν την "Ωκεανίδα" από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 22/02/2019 έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 25/02/2019.

Επισημαίνεται ότι τα προγνωστικά στοιχεία είναι ακόμη αρκετά ευμετάβλητα. Λεπτομέρειες σχετικά με τις περιοχές που θα δεχτούν τις σημαντικότερες χιονοπτώσεις, καθώς και τα υψόμετρα χιονόπτωσης ανά περιοχή (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) θα δοθούν σε νεότερες ανακοινώσεις.

Πηγή: meteo.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 8:28 am


Αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο


Αυξημένος κατά 22.083 άτομα ήταν ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων που αναζητούσαν εργασία τον Ιανουάριο του 2019, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). 

Συγκεκριμένα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία) τον Ιανουάριο του 2019 ανήλθε σε 957.532 άτομα από 935.449 άτομα τον Δεκέμβριο του 2018 (ποσοστιαία μεταβολή 2,36%).

Από αυτά, 486.016 (ποσοστό 50,76%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 471.516 (ποσοστό 49,24%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 364.801 (ποσοστό 38,10%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 592.731 (ποσοστό 61,90%).

Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), για τον Ιανουάριο του 2019, ανήλθε σε 169.557 άτομα από 181.367 άτομα, τον Δεκέμβριο του 2018. Δηλαδή, ο αριθμός μειώθηκε κατά 11.810 άτομα (ποσοστιαία μεταβολή -6,51%). Από αυτά, 54.880 (ποσοστό 32,37%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 114.677 (ποσοστό 67,63%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 62.666 (ποσοστό 36,96%) και οι γυναίκες σε 106.891 (ποσοστό 63,04%).

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον Ιανουάριο του 2019 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 198.712 άτομα, από τα οποία οι 101.299 (ποσοστό 50,98%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 97.413 (ποσοστό 49,02%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

Οι άνδρες ανέρχονται σε 87.625 (ποσοστό 44,10%) και οι γυναίκες σε 111.087 (ποσοστό 55,90%). Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, 78.803 (ποσοστό 39,66%) είναι κοινοί, 2.371 (ποσοστό 1,19%) είναι οικοδόμοι, 97.413 (ποσοστό 49,02%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, 19.429 (ποσοστό 9,78%) είναι εποχικοί λοιποί (αγροτικά), 470 (ποσοστό 0,24%) είναι εκπαιδευτικοί και 226 (ποσοστό 0,11%) είναι λοιποί.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων (αναζητούντων εργασία) ανήλθε σε 957.532 άτομα, τον Ιανουάριο του 2019, από 903.303 άτομα, τον Ιανουάριο του 2018,  ήταν δηλαδή 54.229 περισσότερα άτομα (ποσοστιαία αύξηση 6%), ενώ το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία) μειώθηκε κατά 19.465 άτομα (ποσοστιαία μεταβολή -10,30%). Συγκεκριμένα, το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία) ανήλθε σε 169.557, τον Ιανουάριο του 2019, από 189.022 άτομα, τον Ιανουάριο του 2018.

Διευκρινίζεται ότι στον ορισμό του «εγγεγραμμένου ανέργου» συμπεριλαμβάνονται το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, καθώς και όσοι από τους εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 11:11 pm


Γεωργία Μπατσαρά: Θα τιμήσουμε τη Μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Από τον Συνδυασμό «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη» της Υποψήφιας Δημάρχου Βέροιας Γεωργίας Μπατσαρά, έγινε η παρακάτω δήλωση: 

«Στις 19 Μαΐου 2019 όλος ο ελληνισμός τιμά τη Μνήμη των 100 χρόνων (1919-2019) της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ιδιαίτερα στον τόπο μας, την Ημαθία, όπου υπάρχει έντονο το ποντιακό στοιχείο, όλοι μας σκύβουμε το ευλαβικά  μπροστά στο Μνημείο του Ακρίτα που βρίσκεται στην πλατεία Καπετανίδη στη Βέροια.

Ο συνδυασμός μας «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη» θα παραστεί στις εκδηλώσεις Μνήμης που θα γίνουν τη μέρα αυτή, τιμώντας τα 353.000 θύματα που σφαγιάστηκαν από τους Νεότουρκους και τ ους  χιλιάδες που εκτοπίστηκαν από την περιοχή του Πόντου».


Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 9:49 pm


Δεύτερη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Trans European Water Sustainability»

Η δεύτερη βραχυπρόθεσμη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Trans European Water Sustainability» με θέμα την αειφορία του νερού, στο οποίο το 5ο  ΓΕ.Λ. Βέροιας συμμετέχει ως εταίρος, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ρίγα της Λετονίας. Μετέβησαν 25 συνολικά μαθητές από Ελλάδα, Δανία, Ιταλία, Τουρκία και Πορτογαλία οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των συμμαθητών/συνεργατών τους στην Λετονία.

Έτσι, πέντε μαθητές και δύο καθηγητές του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας επισκέφτηκαν το σχολείο Riga Secondary School No. 25, στην πόλη Ρίγα Λετονίας από την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019. Πρόκειται για την δεύτερη συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων· το θέμα της αφορούσε το πόσιμο νερό. Ήταν η συνέχεια της του θέματος της πρώτης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στο Usak της Τουρκίας της οποίας το θέμα ήταν οι πηγές των υδάτων και η υδροδότηση των πόλεων. 

Η ελληνική αποστολή έφτασε στη Ρίγα την Κυριακή 3/2 και οικογένειες υποδέχτηκαν τους φιλοξενούμενους μαθητές σε μια ζεστή εκδήλωση στο συνεργαζόμενο σχολείο. Από το επόμενο πρωί, Δευτέρα 4/2, οι φιλοξενούμενοι μαθητές έγιναν δεκτοί στο σχολείο σε μια θερμή τελετή με χορούς, τραγούδια της Λετονίας ερχόμενοι σε επαφή με τα τοπικά ήθη, έθιμα και τις συνήθειες της χώρας ενώ οι ίδιοι παρουσίασαν την χώρα τους, την πόλη και το σχολείο τους. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν οι δράσεις της κάθε ομάδας που είχαν προετοιμαστεί για την συγκεκριμένη συνάντηση. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στο σχολείο προκειμένου να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας του λετονικού σχολείου, ενώ οι καθηγητές-μέλη της παιδαγωγικής ομάδας ενημερώθηκαν στο υπουργείο Παιδείας από εκπρόσωπό του για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. 

   Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες διαφορετικών εθνικοτήτων συνεργάστηκαν   για την παραγωγή βίντεο με θέμα το πόσιμο νερό με συντονιστές μαθητές της χώρας υποδοχής της Λετονίας βιώνοντας την εμπειρία της συνεργασίας με συμμαθητές τους με κουλτούρα διαφορετική· επίσης, ξεναγήθηκαν στην πόλη της Ρίγας, γνώρισαν την τοπική κουλτούρα,  τα ήθη τα έθιμα, την παλαιότερη και την πρόσφατη ιστορία της περιοχής, γεύτηκαν την τοπική γαστρονομία και διασκέδασαν δοκιμάζοντας πατινάζ στον πάγο και σκι. Απόλαυσαν το χιόνι και το παγωμένο τοπίο ερχόμενοι σε επαφή με χιονισμένα τοπία και παγωμένες λίμνες και ποτάμια.   

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ..


Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 9:48 pm


Διέρρηξαν καταστήματα στην Αλεξάνδρεια

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο 21χρονων ημεδαπών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Αύγουστο του 2018 ενεργώντας από κοινού διέρρηξαν δύο καταστήματα σε περιοχή της Ημαθίας, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 3:41 pm


ΒΙΝΤΕΟ-Βολές καρολίδη σε Βοργιαζίδη και Μαυροκεφαλίδη στην συνέντευξη που έδωσε στο laikoyra.gr

Ο Δ.Καρολίδης μέλος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Π.Παυλίδη μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΗΠΕΘΕ και έριξε βολές για τον πρόεδρο κύριο Μαυροκεφαλίδη και χαρακτήρισε την διοίκηση Βοργιαζίδη Απόν από όλα τα θέματα..
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 3:36 pm


Η Εύα Καϊλή την Κυριακή στη Βέροια

Παρουσία της Ευρωβουλευτή Ε. Καϊλή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο Τουριστικό Περίπτερο «Ελιά» στις 12 το μεσημέρι πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής εν’ όψει του 2ου Συνεδρίου στις 30 – 31 Μαρτίου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 1:57 pm


Οι Πρόσκοποι Βέροιας θα συλλέξουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για ευπαθείς ομάδες πολιτών

Οι Πρόσκοποι Βέροιας θα συλλέξουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για ευπαθείς ομάδες πολιτών της πόλης μας, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, από τις 9πμ έως τις 2μμ, σε super market της Βέροιας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 1:56 pm


Πότε, πόσους και πώς θα ψηφίσουν οι Ευρωπαίοι στις ευρωεκλογές του Μαΐου - Το ελάχιστο ηλικιακό όριο για υποβολή υποψηφιότηταςΣτις εκλογές για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο του 2019 θα ψηφίσουν 27 κράτη, έναντι των 28 που ψήφισαν το 2014 και θα εκλέξουν 705 ευρωβουλευτές έναντι των 751, πριν την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα... κράτη-μέλη διαφοροποιούνται ως προς την ημέρα ψηφοφορίας (κυμαίνεται από την 23η ως την 26η Μαίου), ως προς τη δυνατότητα και τον τρόπο άσκησης της εκλογικής διαδικασίας - από άλλη χώρα αλλά εντός της ΕΕ - ως προς την ελάχιστη ηλικία υποβολής υποψηφιότητας, ως προς το ελάχιστο ποσοστό που πρέπει να συγκεντρώσει ένα κόμμα για να εκπροσωπηθεί και βεβαίως ως προς τον αριθμό των ευρωβουλευτών που εκλέγει κάθε κράτος.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσίευσε τα κάτωθι στοιχεία,σχετικά με τους αριθμούς των ευρωβουλευτών ανά χώρα:

Η Γερμανία εκλέγει 96 ευρωβουλευτές (= αριθμός με το 2014)

Η Γαλλία 79 (+5 έναντι της εκλογής του 2014)

Η Ιταλία 76 (+3)

Η Ισπανία 59 (+5)

Η Πολωνία 52 (+1)

Η Ρουμανία 33 (+1)

Η Ολλανδία 29 (+3)

Το Βέλγιο 21 (=)

Η Τσεχία 21 (=)

Η Ελλάδα 21 (=)

Η Ουγγαρία 21 (=)

Η Πορτογαλία 21 (=)

Η Σουηδία 21 (+1)

Η Αυστρία 19 (+1)

Η Βουλγαρία 17 (=)

Η Δανία 14 (+1)

Η Σλοβακία 14 (+1)

Η Φινλανδία 14 (+1)

Η Ιρλανδία 13 (+2)

Η Κροατία 12 (+1)

Η Λιθουανία 11 (=)

Η Λετονία 8 (=)

Η Σλοβενία 8 (=)

Η Εσθονία 7 (+1)

Η Κύπρος 6 (=)

Το Λουξεμβούργο 6 (=)

Η Μάλτα 6 (=)


Τρόποι ψηφοφορίας:

Τέσσερις χώρες δεν επιτρέπουν καθόλου τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών από το εξωτερικό. Είναι η Τσεχία, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Σλοβακία.

Με επιστολική ψήφο επιτρέπεται η ψηφοφορία στο Βέλγιο, τη Δανία, τη Γερμανία, την Εσθονία, την Ισπανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία και τη Σουηδία.

Στις πρεσβείες και προξενεία των χωρών της ΕΕ που κατοικούν μπορούν να ψηφίσουν οι πολίτες του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Δανίας, της Εσθονίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Κροατίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Δια πληρεξουσίου αντιπροσώπου μπορούν να ψηφίσουν μόνον οι πολίτες του Βελγίου, της Γαλλίας και της Ολλανδίας, ενώ ηλεκτρονική ψήφος είναι δυνατή μόνον για τους Εσθονούς.
Οριο εκλογής κόμματος με βάση την εθνική νομοθεσία

Το εκλογικό κατώφλι για την εκλογή ευρωβουλευτή είναι 5% για την Τσεχία, τη Γαλλία, την Κροατία, την Λιθουανία, τη Λετονία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία.Το 4% ισχύει για την Ιταλία, την Αυστρία και τη Σουηδία, 3% για την Ελλάδα και 1,8% για την Κύπρο. Οι υπόλοιπες χώρες δεν θέτουν ελάχιστο όριο.
Το ελάχιστο ηλικιακό όριο για υποβολή υποψηφιότητας

Στις περισσότερες χώρες ισχύει το 18ο έτος. Το 21ο ισχύει για το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, την Εσθονία, την Ιρλανδία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πολωνία, την Σλοβακία και την Κύπρο.Το 23ο ισχύσει για τη Ρουμανία και το 25ο για την Ελλάδα και την Ιταλία.
Ημέρα ψηφοφορίας

Στις περισσότερες χώρες μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα οι εκλογές θα γίνουν στις 26 Μαίου. Στις 23 θα γίνουν στην Ολλανδία, στις 24 στην Ιρλανδία, στις 25 στη Λετονία, Μάλτα και στη Σλοβακία.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 10:00 am


Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου
Από 27 Φεβρουαρίου αρχίζουν να καταβάλλονται οι συντάξεις Μαρτίου.

Συγκεκριμένα οι ημερομηνίες πληρωμής για όλους τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων είναι: 


  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου
  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου
  • Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Παρασκευή 01 Μαρτίου
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Παρασκευή 01 Μαρτίου

Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Μαρτίου την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Μαρτίου 2019 θα καταβληθούν την Τετάρτη 27 ΦεβρουαρίουTο ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Μαρτίου, στις 4 Μαρτίου ημέρα Δευτέρα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 9:30 am


Διακοπή νερού στις συνοικίες Λαζοχώρι, Ταγαροχώρι του Δήμου Βέροιας, λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό.

Από τη Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας γίνεται γνωστό ότι: 

Μετά από βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, έχει γίνει διακοπή νερού (από τις πρώτες πρωινές ώρες) στις συνοικίες Λαζοχώρι, Ταγαροχώρι του Δήμου Βέροιας σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, η βλάβη αναμένεται να αποκατασταθεί έως την ώρα 14:30. 

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να φροντίσουν για την συγκέντρωση των απαραίτητων ποσοτήτων νερού, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα λειψυδρίας το χρονικό διάστημα των εργασιών. 

Τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών. 

Η ΔΕΥΑΒ ζητεί την κατανόηση των καταναλωτών-πελατών της για την αναστάτωση που θα υποστούν.  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 9:21 am


Καταγγελίες - φωτιά από συνταξιούχους: Ο ΕΦΚΑ επιστρέφει αναδρομικά επιλεκτικά!


 
Επιστρέφουν Δώρα και αναδρομικά στις συντάξεις με αποφάσεις αλά καρτ και όχι για όλους όσοι δικαιώνονται.

Ο ΕΦΚΑ, όπως καταγγέλλουν οργανώσεις συνταξιούχων, εφαρμόζει κατά το δοκούν τις αποφάσεις δικαστηρίων, και σε άλλες ασκεί έφεση για να μην πληρώσει αναδρομικά, ενώ... 

 
 
σε ορισμένες σπεύδει να πληρώσει τα ποσά που επιδικάζουν τα δικαστήρια!

Σε δύο δικαιωθέντες συνταξιούχους ο ΕΦΚΑ πλήρωσε αναδρομικά με ποσά 3.400 και 3.600 ευρώ από τις μειώσεις του 2012 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, όπως τονίζεται από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σε σχετική επιστολή που έστειλε χθες σε κυβέρνηση, κόμματα και Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας να δοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους που κερδίζουν πρωτόδικες αποφάσεις.

Αναφέρεται στη σχετική επιστολή ότι ήδη καταβλήθηκαν ποσά σε ενάγοντες συνταξιούχους με την υπ’ αριθμ. 3429/2018 απόφαση του 8ου Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών ύστερα από γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη μη άσκηση ενδίκων μέσων, από τον ΕΦΚΑ, και ζητείται ανάλογη μεταχείριση για όσους έχουν δικαιωθεί ή πρόκειται να δικαιωθούν στο μέλλον με παρόμοιες αποφάσεις δικαστηρίων.

Την ίδια στιγμή, απόφαση του Μισθοδικείου του 2017 δικαίωσε συνταξιούχους δικαστικούς για τις αντισυνταγματικές περικοπές των νόμων 4051 και 4093 και επεστράφησαν όχι μόνον οι μειώσεις με αναδρομικά, από το 2015 και μετά, αλλά και η 13η και η 14η σύνταξη (Δώρα), η ολοσχερής κατάργηση των οποίων από το 2013 και μετά κρίθηκε επίσης αντισυνταγματική από τον Ιούνιο του 2015.

Νέες αποφάσεις

Πέραν αυτών, όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων που έχουν εκδοθεί μέσα στο 2018 (συνολικά 80 πρωτόδικες αποφάσεις), καθώς και οι πρώτες νέες αποφάσεις που έχουν βγει από τις αρχές του 2019 δικαιώνουν τους συνταξιούχους με το ίδιο σκεπτικό, ότι δηλαδή τα Ταμεία πρέπει να επιστρέψουν τις παρανόμως επιβαλλόμενες περικοπές, διότι κρίθηκαν αντισυνταγματικές και θα έπρεπε να διακοπούν από τις 10 Ιουνίου του 2015 και μετά.

Στις νέες αποφάσεις που εκδίδουν τα δικαστήρια, το χρονικό διάστημα επιστροφής των παράνομων περικοπών ορίζεται από 1ης Ιουλίου 2015 έως και 2018, δηλαδή έως 42 μήνες, καθώς για αυτή την περίοδο το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνωρίζει δικαίωμα αποζημίωσης (αναδρομικά) στους συνταξιούχους, εξαιτίας των παράνομων μειώσεων από τους νόμους 4051 και 4093.

Επανυπολογισμός

Το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι η υποχρέωση για επιστροφή αναδρομικών δεν πηγαίνει πέραν του Μαΐου του 2016, δηλαδή 11 μήνες (Ιούλιος 2015 – Μάιος 2016), με τον ισχυρισμό ότι από τον Μάιο του 2016 και μετά οι συντάξεις επανυπολογίστηκαν σε χαμηλότερα ποσά με τον νόμο Κατρούγκαλου και δεν περιλαμβάνουν τις παράνομες περικοπές!

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο επανυπολογισμός στις συντάξεις προβλέφθηκε μεν στο νόμο Κατρούγκαλου, αλλά εφαρμόστηκε όχι από τον Μάιο του 2016, αλλά από 1ης Ιανουαρίου του 2019. Στο διάστημα δηλαδή Μαΐου 2016 – Δεκεμβρίου 2019 οι συντάξεις καταβάλλονταν με τις παράνομες μειώσεις και μάλιστα ο επανυπολογισμός που έγινε στις αρχές του 2019 συμπεριέλαβε τις αντισυνταγματικές περικοπές, ενώ θα έπρεπε να επιστραφούν!

Η κυβέρνηση έκανε τον επανυπολογισμό για τις αποδοχές των παλαιών -μέχρι 12/5/2016- συνταξιούχων, διατηρώντας όμως τις μειώσεις συντάξεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Με το κόλπο αυτό, η παλιά σύνταξη με τις παράνομες μειώσεις συγκρίθηκε με την καινούργια, ενώ θα έπρεπε τα ποσά των παράνομων μειώσεων να προστεθούν στην παλιά σύνταξη και να επιστραφούν μέσω της προσωπικής διαφοράς!

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 9:00 am


Νομός Ημαθίας - Ειδήσεις και Νέα

Χρέος 30 χιλιάρικα για κάθε Έλληνα - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Χρέος 30 χιλιάρικα για κάθε Έλληνα  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Στα 29.700 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό του χρέους με το οποίο κάθε Έλληνας επιβαρύνεται έναντι δανειστών από το εξωτερικό, ποσό διπλάσιο...

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 4:22 am


«Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ» - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

«Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ»  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Γνωστή για εμάς τους μεγαλύτερους ,η ελληνική κοινωνική ταινία της Φίνος Φιλμ, με θεματολογία, την σύγχρονη διαφθορά της εποχής εκείνης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 4:08 am


Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.Η επιμόρφωση...

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 4:03 am


Δράσεις του ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ για οικολογική μετακίνηση τις πόλεις - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Δράσεις του ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ για οικολογική μετακίνηση τις πόλεις  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας ECOMOBILITΥ για οικολογική μετακίνηση στις πόλεις, το ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ πραγματοποίησε τις εξής δράσεις: 1. Την Πέμπτη 7...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:40 pm


Επανεμφανίστηκε η "μέλισσα-τέρας", η μεγαλύτερη του πλανήτη - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Επανεμφανίστηκε η "μέλισσα-τέρας", η μεγαλύτερη του πλανήτη  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Εδώ και 38 χρόνια οι επιστήμονες τη θεωρούσαν εξαφανισμένη. Σήμερα όμως η μεγαλύτερη μέλισσα του κόσμου, εντοπίστηκε ξανά.Το μέγεθός της...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:00 pm


Video Referee και στο χάντμπολ! - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Video Referee και στο χάντμπολ!  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΟΧΕ, ενημερώνει ότι μετά από συμφωνία και συνεργασία με την Δημόσια Τηλεόραση, θα εφαρμόσει το Video Referee...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 9:17 pm


Κοπή πίτας της SARANTOVRISES TENIS ACADEMY - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Κοπή πίτας της SARANTOVRISES TENIS ACADEMY  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο TENIS CLUB SARANTOVRISES, η ακαδημία τέννις έκοψε την βασιλόπιτά της. Ο πρόεδρος της ακαδημίας κ. Κυριακόπουλος ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 8:50 pm


Αλλάζουν όλα στα διπλώματα οδήγησης: Έρχονται κάμερες και... μικρόφωνα - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Αλλάζουν όλα στα διπλώματα οδήγησης: Έρχονται κάμερες και... μικρόφωνα  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

«Πέρασε» από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το νέο σύστημα χορήγησης αδειών οδήγησης οχημάτων.Υπέρ της.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 8:10 pm


Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό αντιπυρετικό φάρμακο - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό αντιπυρετικό φάρμακο  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Την ανάκληση της παρτίδας 800452 με ημερομηνία λήξης 1/2021 του φαρμακευτικού προϊόντος KARVOFIL 300mg/tab κατόπιν ανίχνευσης της ουσίας NDEA ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 7:36 pm


Αφιέρωμα της εκπομπής «Έκτη Αίσθηση» στον Βεροιώτη Χαράλαμπο Δαμιανίδη - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Αφιέρωμα της εκπομπής «Έκτη Αίσθηση» στον Βεροιώτη Χαράλαμπο Δαμιανίδη  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Η εκπομπή «Έκτη Αίσθηση» είναι η μοναδική εκπομπή στην Ελληνική Τηλεόραση, σε σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, που ασχολείται αποκλειστικά.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 6:50 pm


Βέροια: Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 1ου Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ημαθίας - Verianet

Βέροια: Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 1ου Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ημαθίας  Verianet

Στις 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12:00 μ. στο Δημαρχείο έγινε κοινή συνεδρίαση της τριμελούς επιτροπής ΤοΠΦΥ (Τομέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 6:00 pm


"Χέρι με χέρι" για το νοσοκομείο της Νάουσας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

"Χέρι με χέρι" για το νοσοκομείο της Νάουσας  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» διοργανώνει για 3η φορά την μουσικοχορευτική παράσταση, ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 5:20 pm


Ποια είδη καφέ προτιμούν οι Έλληνες - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ποια είδη καφέ προτιμούν οι Έλληνες  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Σημαντικά ευρήματα σχετικά με τις επιπτώσεις που έχουν προκύψει σε καταναλωτές και επιχειρηματίες του κλάδου από την επιβολή του Ειδικού.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 3:40 pm


«Λαϊκά & Αιρετικά»: Ανάπτυξη Ημαθίας μέσω… υπουργικών θώκων, ρωσικό εμπάργκο - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

«Λαϊκά & Αιρετικά»: Ανάπτυξη Ημαθίας μέσω… υπουργικών θώκων, ρωσικό εμπάργκο  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ακούστε στην εκπομπή «Λαϊκά και Αιρετικά» της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, με τους Ζήση Μ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη:- Το παραλειπόμενα και οι..

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 2:18 pm


Μπάσκετ Β'. Το Σάββατο με Έσπερο Λαμίας ο Φίλιππος - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Μπάσκετ Β'. Το Σάββατο με Έσπερο Λαμίας ο Φίλιππος  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το παιχνίδι Φίλιππος Βέροιας – Έσπερος Λαμίας για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα του...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 2:16 pm


Νέες επιτυχίες του ΑΟΡΓ στο κύπελλο Ελπίδων - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Νέες επιτυχίες του ΑΟΡΓ στο κύπελλο Ελπίδων  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα πάτησαν το αγωνιστικό ταπί οι κορασίδες του ΑΟΡΓ Βέροιας, Καλοϊδου Κωνσταντινα και Δουλκεριδου...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 2:00 pm


Τμήμα κοσμήματος ΚΕΠΑ : Εκπαιδευτική εκδρομή και …ανοδική πορεία! - Ημερήσια - Βέροια

Τμήμα κοσμήματος ΚΕΠΑ : Εκπαιδευτική εκδρομή και …ανοδική πορεία!  Ημερήσια - Βέροια

Οι μαθήτριες των τμημάτων αργυροχοίας και εικαστικού κοσμήματος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας με επικεφαλής τη δασκάλα τους, Μάρα Κοκκίνου, επισκέφθηκαν την ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 12:35 pm


Εκπαιδευτικό εργαστήριο πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βέροιας - Ημερήσια - Βέροια

Εκπαιδευτικό εργαστήριο πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βέροιας  Ημερήσια - Βέροια

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βέροιας πραγματοποίησε εκπαιδευτικό εργαστήριο σε επαγγελματίες, που εργάζονται με πληθυσμό προσφύγων. Αρχικά, η κα ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 12:27 pm


Προεκλογικά «πηγαδάκια»… - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Προεκλογικά «πηγαδάκια»… - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει», λέει η λαϊκή έκφραση. Οι ηλιόλουστες και ζεστές ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας, σίγουρο φτιάχνουν τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 11:19 am


Στα καλύτερα εστιατόρια για κρέας της Ελλάδας το «Βεργιώτικο»! - Ημερήσια - Βέροια

Στα καλύτερα εστιατόρια για κρέας της Ελλάδας το «Βεργιώτικο»!  Ημερήσια - Βέροια

8 εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα ήταν φιναλίστ στην κατηγορία «Εστιατόριο για κρέας» στα FNL Best restaurants Awards 2019, που απονεμήθηκαν την Τρίτη 5 ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 11:06 am


Επί ίσοις...ύψοις με τον Απόστολο! - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Επί ίσοις...ύψοις με τον Απόστολο! - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Στην εκδήλωση για την πολύτεκνη οικογένεια της Ημαθίας, που διοργάνωσε η Μητρόπολή μας και ο Σύλλογος Πολυτέκνων, βρέθηκε ο βουλευτής Απόστολος ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:50 am


Συνεχίζει στο «τιμόνι» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, για τρίτη χρονιά, ο Χρήστος Σιμούλης - Ημερήσια - Βέροια

Συνεχίζει στο «τιμόνι» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, για τρίτη χρονιά, ο Χρήστος Σιμούλης  Ημερήσια - Βέροια

Θετικά τα νέα για την Ημαθία, αφού κατά τη διάρκεια των ετήσιων κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, ο Χρήστος Σιμούλης συνεχίζει στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:37 am


Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων στο Δήμο Νάουσας - Ημερήσια - Βέροια

Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων στο Δήμο Νάουσας  Ημερήσια - Βέροια

Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του προγράμματος ανακύκλωσης ρούχων, που ξεκίνησε ο Δήμος Νάουσας, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Το σύνολο των ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:31 am


Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεαρού Χρήστου Πετρίδη - Ημερήσια - Βέροια

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεαρού Χρήστου Πετρίδη  Ημερήσια - Βέροια

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε, με πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, στο περιφερειακό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας στη Βέροια, ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:27 am


Στα Γιαννιτσά σταμάτησε το σερί της ΒΕΡΟΙΑΣ - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Στα Γιαννιτσά σταμάτησε το σερί της ΒΕΡΟΙΑΣ - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Στα Γιαννιτσά με αντίπαλο την τοπική ομώνυμη ομάδα σταμάτησε χθες το νικηφόρο σερί της ΒΕΡΟΙΑΣ. Το 0-0 της Βασίλισσας απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:06 am


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. «Μαλιακός - Κλειδί» - Ημερήσια - Βέροια

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. «Μαλιακός - Κλειδί»  Ημερήσια - Βέροια

Λόγω εκτέλεσης εργασιών δοκιμών / ελέγχων της κατάστασης της γέφυρας του ποταμού Αλιάκμονα στο Νότιο Κλάδο του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. με ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 9:31 am


Το...επιχειρείν είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό! - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Το...επιχειρείν είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό! - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Μπορεί να υπήρξαν επικεφαλής αντιπάλων συνδυασμών στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ημαθίας, το Δεκέμβριο του 2017,. η σχέση τους όμως, με κυρίαρχο ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 9:23 am


ex-Αιρετικά: Η "προφητική" φωτογραφία... - InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας

ex-Αιρετικά: Η "προφητική" φωτογραφία...  InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας

Φωτογραφία. Η αποτύπωση της στιγμής, παλαιότερα σε φιλμ και πλέον ψηφιακά, που κρατά για πάντα ζωντανό κάτι που διήρκεσε μόλις μερικά κλάσματα του ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 9:00 am


Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Βέροια - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Βέροια  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Από την παράταξη του υποψήφιου του «Κινήματος Αλλαγής», για την Περιφέρει Κ. Μακεδονίας κ. Χρήστου Παπαστεργίου γνωστοποιούνται τα παρακάτω σχετικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 8:30 am


«Ανακάλυψαν» την παράκαμψη του ρωσικού εμπάργκο - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

«Ανακάλυψαν» την παράκαμψη του ρωσικού εμπάργκο  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ακουγόταν στην πιάτσα και ήταν κοινό μυστικό ότι φορτία με ροδάκινα από την Ελλάδα(προφανώς και από την περιοχή μας) με τελικό προορισμό...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 8:00 am


Ξεκινάει την Τσικνοπέμπτη το Μελικιώτικο Καρναβάλι - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ξεκινάει την Τσικνοπέμπτη το Μελικιώτικο Καρναβάλι  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Την τσικνοπέμπτη ξεκινάει το Μελικιώτικο Καρναβάλι το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαρτίου, Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με το παρακάτω...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 4:27 am


Ο εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα: Επιδημία «ζόμπι» τρομοκρατεί τους Αμερικανούς - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ο εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα: Επιδημία «ζόμπι» τρομοκρατεί τους Αμερικανούς  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Με ταχύτατους ρυθμούς εξαπλώνεται η ασθένεια «chronic wasting disease» (CWD) –μια μορφή σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας- στον πληθυσμό των ελαφιών στις ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 11:55 pm


Ημαθία: Πήγε να μπει στο σπίτι του από το μπαλκόνι και έπεσε από ύψος 8 μέτρων - NewsBomb

Ημαθία: Πήγε να μπει στο σπίτι του από το μπαλκόνι και έπεσε από ύψος 8 μέτρων  NewsBomb

Ειδήσεις - Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του μετά την προσπάθειά του να μπει στο σπίτι του από το μπαλκόνι.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 11:31 pm


Google και Facebook στο στόχαστρο για τα πνευματικά δικαιώματα - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Google και Facebook στο στόχαστρο για τα πνευματικά δικαιώματα  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Κράτη-μέλη της ΕΕ ενέκριναν σήμερα μια αναθεώρηση των κανόνων της Ένωσης για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright), που θα αναγκάσουν την ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 11:00 pm


Ο Πούτιν απειλεί τις ΗΠΑ: Θα σας συντρίψουμε... - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ο Πούτιν απειλεί τις ΗΠΑ: Θα σας συντρίψουμε...  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Η Ρωσία θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ανάπτυξη από τις ΗΠΑ πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, βάζοντας στο στόχαστρο όχι μόνον τις χώρες στις...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 9:45 pm


Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων : Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στην...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 8:00 pm


ΕΠΣ Ημαθίας "πέρασαν" Τρίκαλα, Ροδοχώρι και Αγκαθιά - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

ΕΠΣ Ημαθίας "πέρασαν" Τρίκαλα, Ροδοχώρι και Αγκαθιά  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Στους επαναληπτικούς του κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας στο ντέρμπι της Α1 κέρδισε ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων με 2-1 την Νάουσα , ενώ η Αγκαθιά 3-1 το...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 6:35 pm


Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαρτίου - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαρτίου  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Στις 27 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι συντάξεις για τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα οι ημερομηνίες πληρωμής για όλους τους...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 1:14 pm


ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας: Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας… - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας: Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας…  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας αναφέρει: Δεν διστάζει σε τίποτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε τίποτα, προκειμένου να μετατρέψει στα μάτια της ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 11:20 am


Δράσεις που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Δράσεις που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ημαθίας φιλοξενούνται τα παρακάτω : Τα έργα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας : «Ανάπτυξη των ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 10:53 am


ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας: Για τη συνάντηση της ΔΟΕ με τον Υπ. Παιδείας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) Ημαθίας: Για τη συνάντηση της ΔΟΕ με τον Υπ. Παιδείας  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Δ.Σ. ΔΟΕ με τον Υπουργό Παιδείας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 14/2/2019, μετά από αίτημα της ΔΟΕ, και ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 11:10 pm


Τον ετήσιο χορό τους διοργανώνουν "Τα Παιδιά της Άνοιξης" - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Τον ετήσιο χορό τους διοργανώνουν "Τα Παιδιά της Άνοιξης"  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας και το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 10:35 pm


Η Ακαδημία Βέροιας έκοψε την βασιλόπιτα στο ΜΕΙΝΤΑΝΙ - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Η Ακαδημία Βέροιας έκοψε την βασιλόπιτα στο ΜΕΙΝΤΑΝΙ  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα του γνωστού εστιατορίου ΜΕΙΝΤΑΝΙ στην πόλη της Βέροιας, έκοψε το Σάββατο (16/2) την πρωτοχρονιάτικη πίτας της η Ακαδημία ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 5:23 pm


ΕΠΣ Ημαθίας . Οι διαιτητές των επαναληπτικών του Κυπέλλου - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

ΕΠΣ Ημαθίας . Οι διαιτητές των επαναληπτικών του Κυπέλλου  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές και βοηθοί που θα διευθύνουν τους επαναληπτικούς προημιτελικούς του Κυπέλλου Ημαθίας που θα διεξαχθούν την...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 2:15 pm


Ετήσιος χορός συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας - Πληροφοριοδότης

Ετήσιος χορός συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας  Πληροφοριοδότης

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας θα πραγματοποιηθεί την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 9μμ, στο κέντρο Σείριος στο Μακροχώρι.

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 12:19 pm


Σάλος στην Ημαθία με τους... αδειούχους χρυσοθήρες - www.enikonomia.gr

Σάλος στην Ημαθία με τους... αδειούχους χρυσοθήρες  www.enikonomia.gr

Χρυσοθήρες με άδεια... και ακολουθώντας το γράμμα του νόμου αναζητούν θαμμένο θησαυρό στα δάση της Καστανιάς Ημαθίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 10:52 am


Στη σκιά του τραγικού συμβάντος - Ημερήσια - Βέροια

Στη σκιά του τραγικού συμβάντος  Ημερήσια - Βέροια

Στη σκιά του τραγικού θανάτου του 17χρονου ποδοσφαιριστή της ΑΕ Χαρίεσσας Χρήστου Πετρίδη διεξήχθηκαν το περασμένο Σάββατο τα παιχνίδια της Α' ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 10:45 am


Τελωνείο Ημαθίας: Βρίσκει στέγη στην «Αμάλθεια» που παραχωρείται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων - Εφημερίδα Μακεδονία

Τελωνείο Ημαθίας: Βρίσκει στέγη στην «Αμάλθεια» που παραχωρείται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων  Εφημερίδα Μακεδονία

Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), παραχωρείται τμήμα του ακινήτου της εταιρίας «ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε.» προκειμένου να λειτουργήσει το τελωνείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 6:25 pm


Σε εξέλιξη φωτιά σε ξερά χόρτα στο Κεφαλοχώρι Ημαθίας - Thestival

Σε εξέλιξη φωτιά σε ξερά χόρτα στο Κεφαλοχώρι Ημαθίας  Thestival

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πυρκαγιά σε ξερά χόρτα στο Κεφαλοχώρι Ημαθίας, λίγο μετά την Αλεξάνδρεια.

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 4:20 pm


Φωτιά σε αγροτική αποθήκη στη Νάουσα - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Φωτιά σε αγροτική αποθήκη στη Νάουσα  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Πυρκαγιά σε αγροτική αποθήκη, στην περιοχή της Νάουσας ξέσπασε σήμερα στις 08.00 το πρωί.Στο συμβάν επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Η...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 1:10 pm


Στις φλόγες τυλίχθηκε αγροτική αποθήκη στη Νάουσα Ημαθίας - Voria

Στις φλόγες τυλίχθηκε αγροτική αποθήκη στη Νάουσα Ημαθίας  Voria

Στο σημείο επιχείρησαν 9 άτομα με τρία οχήματα της Πυροσβεστικής. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνον υλικές ζημιές.

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 12:35 pm


Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στο οικογενειακό κέντρο «Φλαμουριές» κόπηκε η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 11:59 am


Ο Χρήστος Βοργιάδης πρόεδρος του νεοσύστατου Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας - Ύπαιθρος Χώρα

Ο Χρήστος Βοργιάδης πρόεδρος του νεοσύστατου Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας  Ύπαιθρος Χώρα

Ο νεοσύστατος Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας πραγματοποίησε εκλογές πριν λίγες ημέρες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, εξελεγκτικής επιτροπής και ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 11:25 am


Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας: Στηρίζω Τζιτζικώστα, και εδώ οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια - iefimerida

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας: Στηρίζω Τζιτζικώστα, και εδώ οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια  iefimerida

Μετά τον Απόστολο Τζιτζικώστα που ξεκαθάρισε πως όσο θα είναι περιφερειάρχης δεν θα τοποθετηθούν στην περιοχή ευθύνης του πινακίδες με την ονομασία ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 11:16 am


MUSIC BLISS: Μια τέχνη μέσα από την τέχνη - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

MUSIC BLISS: Μια τέχνη μέσα από την τέχνη  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

O γνωστός ζωγράφος Πουρσανίδης Σάββας στο στουντιο του Άκου μας μιλάει για το έργο του. Unplugged. Ενα ξεχωριστό έργο με αφορμή τη μουσική και...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:40 am


Διαβάστε στη "ΒΕΡΟΙΑ" που κυκλοφορεί 18/2 - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Διαβάστε στη "ΒΕΡΟΙΑ" που κυκλοφορεί 18/2  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Σε σειρά αναμονής ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ - 1.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗΣήμερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 1:00 am


Θρήνος στην Ημαθία από τον άδικο χαμό του 17χρονου ποδοσφαιριστή που κατέρρευσε στο γήπεδο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Θρήνος στην Ημαθία από τον άδικο χαμό του 17χρονου ποδοσφαιριστή που κατέρρευσε στο γήπεδο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Χαρίεσσας και ο φίλαθλος κόσμος της Ημαθίας από το τραγικό συμβάν.

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 8:36 am


Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές σε Ημαθία, Πιερία και Θεσσαλονίκη - Δυτικές ματιές

Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές σε Ημαθία, Πιερία και Θεσσαλονίκη  Δυτικές ματιές

Δύο άνδρες ηλικίας 32 και 33 ετών συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, οι οποίοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2019 | 5:50 pm


ΕΠΣ Ημαθίας Οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου 16-17/2/2019 - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

ΕΠΣ Ημαθίας Οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου 16-17/2/2019  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Πλήρης αγωνιστική για τα παιχνίδια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Ημαθίας για το πρωτάθλημα της Α 1 της Β' και Γ' κατηγορίας Στην Α1...

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 4:57 pm


ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Προκρίθηκαν οι Παίδες της Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ : Προκρίθηκαν οι Παίδες της Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Με ένα γκολ που πέτυχε ο Μπεκιαρίδης η μικτή ομάδα των Κ-14 της Ένωσής μας κέρδισε εκτός έδρας την αντίστοιχη της Πέλλας και ισοβάθμισε με την ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 9:58 am


Στην επόμενη φάση του θεσμού η Κ14 της ΕΠΣ Ημαθίας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Στην επόμενη φάση του θεσμού η Κ14 της ΕΠΣ Ημαθίας  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Στην επόμενη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων προκρίθηκε η μικτή ομάδα Παίδων (Κ14) της ΕΠΣ Ημαθίας καθώς...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 9:53 pm


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και οι επιτροπές της ΕΠΣ Ημαθίας με πρόεδρο τον Στέργιο Μουρτζίλα - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και οι επιτροπές της ΕΠΣ Ημαθίας με πρόεδρο τον Στέργιο Μουρτζίλα  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Μετά την παραίτηση του κ. Βασίλη Φωτιάδη από το αξίωμα του Προέδρου του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της προχώρησε στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 3:52 pm


ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Κ-16 - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Κ-16 - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Το πρωτάθλημα των Κ-16 διεξάγεται για πρώτη φορά από την ΕΠΣ Ημαθίας και όπως ηδη αναφέραμε οι αγώνες του διεξάγονται το Σάββατο το πρωί κάτι που ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 10:49 am


Ποιοι είναι οι υποψήφιοι στους τρεις δήμους της Ημαθίας - Voria

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι στους τρεις δήμους της Ημαθίας  Voria

Σε συνολικά 18 ανέρχονται οι υποψήφιοι στους τρεις δήμους. Από επτά στους δήμους Βέροιας και Νάουσας και τέσσερις στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 6:17 am


Επίδειξη Τάεκβοντο του «Α.Σ. ΗΜΑΘΟΣ» στο χορό των Κρητικών Ν. Ημαθίας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Επίδειξη Τάεκβοντο του «Α.Σ. ΗΜΑΘΟΣ» στο χορό των Κρητικών Ν. Ημαθίας  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα, επίδειξη του συλλόγου Ταεκβοντό «Α.Σ. Ήμαθος» μετά από πρόσκληση του Συλλόγου ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 6:15 am


Επιτυχόντες 11ου Διαγωνισμού Καραθεοδωρή 2019 - InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας

Επιτυχόντες 11ου Διαγωνισμού Καραθεοδωρή 2019  InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ανακοινώνει τους επιτυχόντες του 11ου Ημαθιώτικου Μαθηματικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 12:40 am


Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Ημαθίας: Πρόσκληση για γενική συνέλευση - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Ημαθίας: Πρόσκληση για γενική συνέλευση  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του καταστατικού και την 2η/ 7-2-2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου,κ α λ ο ύ ν τ α ιόλα τα μέλη του ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2019 | 3:26 pm


Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας: Η μονταζιέρα των Παρεμβάσεων - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας: Η μονταζιέρα των Παρεμβάσεων  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:Σε ακόμα μια άθλια συκοφαντία κατέφυγαν οι Παρεμβάσεις...

Δημοσιεύθηκε στις 12 February 2019 | 3:41 pm


Γενική Συνέλευση Λέσχης Καταδρομέων Ημαθίας (16/2/19) - Verianet

Γενική Συνέλευση Λέσχης Καταδρομέων Ημαθίας (16/2/19)  Verianet

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Καταδρομέων Ημαθίας καλεί τα μέλη της Λέσχης σε τακτική Γενική Συνέλευση το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2019 | 9:07 pm


Α' ΕΠΣ Ημαθίας Έχασε βαθμούς το Ροδοχώρι Νίκες για Νάουσα, ΠΑΟΚ και Τρίκαλα - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Α' ΕΠΣ Ημαθίας Έχασε βαθμούς το Ροδοχώρι Νίκες για Νάουσα, ΠΑΟΚ και Τρίκαλα  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Με νίκες συνέχισαν την πορεία τους οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, με την ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2019 | 10:00 am


Γενική συνέλευση μελών καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Γενική συνέλευση μελών καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου στο Μακροχώρι την Κυριακή 17...

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2019 | 10:00 am


ΝΟΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ : Ο πρωτογενής τομέας για τη Νέα Δημοκρατία - Ημερήσια - Βέροια

ΝΟΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ : Ο πρωτογενής τομέας για τη Νέα Δημοκρατία  Ημερήσια - Βέροια

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην Ελληνική περιφέρεια και στις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητές της. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους αγρότες μας να ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2019 | 10:00 am


ΦΑΣ Νάουσας .Ευχές στο νέο Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Ημαθίας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

ΦΑΣ Νάουσας .Ευχές στο νέο Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Ημαθίας  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Με επιστολή του το Δ.Σ του ΦΑΣ Νάουσα συγχαίρει τον νέο πρόεδρο. της ΕΠΣ Ημαθίας κ. Στέργιο Μουρτζίλα Αναλυτικά . "Ο Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ, εύχεται στο.

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2019 | 10:00 am


ΕΠΣ Ημαθίας Οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου 9-10/2/2019 - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

ΕΠΣ Ημαθίας Οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου 9-10/2/2019  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Πρόγραμμα των αγώνων της 9/2/2019 Α Ερασιτεχνική (Πρωτάθλημα ) (18η αγωνιστική)-----------------------------------------Γήπεδο Νεοκάστρου 15.30 Φίλιππος ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2019 | 10:00 am


Κλείνουν δρόμους αύριο σε Κατερίνη και Ημαθία - 902.gr

Κλείνουν δρόμους αύριο σε Κατερίνη και Ημαθία  902.gr

Στην Κατερίνη, στις 11 π.μ. του Σαββάτου 9 Φλεβάρη, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, μετά από κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2019 | 10:00 am


Σεισμική δόνηση με επίκεντρο στα σύνορα Ημαθίας - Πιερίας - Voria

Σεισμική δόνηση με επίκεντρο στα σύνορα Ημαθίας - Πιερίας  Voria

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ημαθίας και της Πιερίας - Ακολούθησε κι άλλη μικρότερη, με επίκεντρο στην περιοχή της Αγκαθιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Μελέτη 66.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Π.Ε. Ημαθίας για την ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας - Ημερήσια - Βέροια

Μελέτη 66.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Π.Ε. Ημαθίας για την ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας  Ημερήσια - Βέροια

Στο περιφερειακό συμβούλιο κεντρικής Μακεδονίας της ερχόμενης Δευτέρας εισάγεται ως τακτικό θέμα από την Π.Ε. Ημαθίας, με εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Βέροια: Dj Disco πάρτυ από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ημαθίας (16/2/19) - Verianet

Βέροια: Dj Disco πάρτυ από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ημαθίας (16/2/19)  Verianet

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας συνδιοργανώνει μαζί με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο DJ Disco πάρτυ για τους υγειονομικούς και τους φίλους τους.

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας Το Μακροχώρι κέρδισε 1-0 την Αγκάθια "σπάζοντας το αήττητο της - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας Το Μακροχώρι κέρδισε 1-0 την Αγκάθια "σπάζοντας το αήττητο της  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Με ένα γκολ του Χολέβα στο 80' το ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ πήρε τη νίκη με 1-0 στην έδρα του από την ΑΓΚΑΘΙΑ, την οποία υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα σε επίσημο.

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Κτηνοτροφία Κλάδος - Πρωταγωνιστής στην Ημαθία, με Προβλήματα & Προοπτικές - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Κτηνοτροφία Κλάδος - Πρωταγωνιστής στην Ημαθία, με Προβλήματα & Προοπτικές  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Του ΘεόφιλουΤεληγιαννίδη*Στην Ημαθία, τον τόπο που γεννήθηκα, ζω και δραστηριοποιούμαι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τον βασικό μοχλό...

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας: Εκδηλώσεις Φεβρουαρίου - Verianet

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας: Εκδηλώσεις Φεβρουαρίου  Verianet

Μήνας κουτσός, αλλά όχι λειψός πολιτισμού, μήνας που οδηγεί στην Άνοιξη, ο Φλεβάρης είναι γεμάτος με εκδηλώσεις που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Νέος πρόεδρος στην ΕΠΣ Ημαθίας - MetroSport.gr

Νέος πρόεδρος στην ΕΠΣ Ημαθίας  MetroSport.gr

Σε εξαιρετικό κλίμα η τελετή παράδοσης παραλαβής της ΕΠΣ Ημαθίας. Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας.

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Ο ετήσιος χορός του Πήγασου Ημαθίας (17/2/19) - Verianet

Ο ετήσιος χορός του Πήγασου Ημαθίας (17/2/19)  Verianet

Ο εκπολιτιστικός αθλητικός σύλλογος "Πήγασος Ημαθίας" σας καλεί στον ετήσιο χειμερινό χορό του, που θα γίνει στο φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Λοζίτσι (1,5 ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας: ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας - Βέροια 1-4 - Verianet

Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας: ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας - Βέροια 1-4  Verianet

Ένα μέτριο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο δημοτικό στάδιο της Αλεξάνδρειας μεταξύ του τοπικού ΠΑΟΚ και της Βέροιας για τη φάση ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Ημαθία: Συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις (επιταγές - κλοπή) - InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας

Ημαθία: Συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις (επιταγές - κλοπή)  InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας

Ένας 50χρονος συνελήφθη χθες (4 Φεβρουαρίου 2019) το πρωί στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, διότι σε βάρος του ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2019 | 10:00 am


Αγρότες της Ημαθίας απέκλεισαν την Εγνατία Οδό - iefimerida

Αγρότες της Ημαθίας απέκλεισαν την Εγνατία Οδό  iefimerida

Υστερα από τις κινητοποιήσεις των αγροτών σε Ιόνια Οδό και Λάρισα, ήταν η σειρά των αγροτών της Ημαθίας να βγουν στους δρόμους.

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2019 | 10:00 am


Σε Λαγκαδά, Κουλούρα Ημαθίας και Μάλγαρα οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας (video) - ΕΡΤ

Σε Λαγκαδά, Κουλούρα Ημαθίας και Μάλγαρα οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας (video)  ΕΡΤ

Ενισχύουν τα μπλόκα τους οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας. Ανοιχτή εκδήλωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν το πρωί αγρότες της ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2019 | 10:00 am


Κινητικότητα στο ΚΙΝΑΛ Ημαθίας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Κινητικότητα στο ΚΙΝΑΛ Ημαθίας  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Κινητικότητα στο «Κίνημα Αλλαγής» αυτήν την εβδομάδα, σε επίπεδο Ημαθίας. Το ψηφοδέλτιο για τις βουλευτικές εκλογές θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2019 | 10:00 am


Κώστας Καλαϊτζίδης: “Όλη η Ημαθία συμμερίζεται τα προβλήματα των αγροτών” - Verianet

Κώστας Καλαϊτζίδης: “Όλη η Ημαθία συμμερίζεται τα προβλήματα των αγροτών”  Verianet

Το μπλόκο των αγροτών στην περιοχή της Κουλούρας επισκέφθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, θέλοντας να εκφράσει τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2019 | 10:00 am


Δράση της Λέσχης Καταδρομέων Ημαθίας - Verianet

Δράση της Λέσχης Καταδρομέων Ημαθίας  Verianet

Η Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας μαζί με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Δήμο Ηρωικής πόλεως Νάουσας, συνδιοργανώνει μια νέα δράση.

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2019 | 10:00 am


Στη Zootechnia 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης - Verianet

Στη Zootechnia 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης  Verianet

Η κτηνοτροφία είναι κινητήρια δύναμη της τοπικής οικονομίας” δήλωσε ο Κώστας Καλαϊτζίδης, με αφορμή τη “Zootechnia 2019” Τη διεθνή έκθεση “Zootechnia ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2019 | 10:00 am


ΕΠΣ Ημαθίας Συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα το Ροδοχώρι 0-2 στις Βαρβάρες - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

ΕΠΣ Ημαθίας Συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα το Ροδοχώρι 0-2 στις Βαρβάρες  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Με νίκες προχώρησαν οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, στην...

Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2019 | 10:00 am


Σύλληψη συμμορίας ληστών στην Ημαθία - ert.gr - ΕΡΤ

Σύλληψη συμμορίας ληστών στην Ημαθία - ert.gr  ΕΡΤ

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 4 άτομα ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2019 | 10:00 am


Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας κατά Μητσοτάκη και Συμφωνίας Πρεσπών - Pontos News

Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας κατά Μητσοτάκη και Συμφωνίας Πρεσπών  Pontos News

Την έντονη αντίθεση της στη Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει «για μια ακόμη φορά» η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, θεωρώντας τη Συμφωνία «κατάπτυστη, επαίσχυντη και ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2019 | 10:00 am


Ευχαριστήριο του Δ.Σ Νεφροπαθών Ημαθίας - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Ευχαριστήριο του Δ.Σ Νεφροπαθών Ημαθίας  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Νεφροπαθών Ημαθίας ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους φίλους που παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας και συνετέλεσαν στην.

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2019 | 10:00 am


Αγρότες με τα τρακτέρ τους και στον κόμβο Ημαθίας - Πρώτο ΘΕΜΑ

Αγρότες με τα τρακτέρ τους και στον κόμβο Ημαθίας  Πρώτο ΘΕΜΑ

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμές περίπου 50 αγρότες με 30 τρακτέρ.

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2019 | 10:00 am


Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας: Για φιλανθρωπικό σκοπό τα έσοδα του ετήσιου χορού (φωτό, βίντεο) - Verianet

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας: Για φιλανθρωπικό σκοπό τα έσοδα του ετήσιου χορού (φωτό, βίντεο)  Verianet

Το βράδυ της Παρασκευής (25/1) η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα στο Voice Live Clubbing στη Βέροια, όπου ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2019 | 10:00 am


Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Ληστές άρπαξαν τις εισπράξεις πρακτορείου ΟΠΑΠ - Πρώτο ΘΕΜΑ

Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Ληστές άρπαξαν τις εισπράξεις πρακτορείου ΟΠΑΠ  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι ληστές απείλησαν τον ιδιοκτήτη και τον υπάλληλο και άρπαξαν 2.000 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Ημαθίας

Φιλικοί ιστότοποι: