Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ημαθίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

BINTEO-Το είχαμε γράψει για τον Μιχάλη Χαλκίδη...


Επιβεβαιωθήκαμε απόλυτα οταν γράψαμε πριν μερικούς μήνες ότι ο Μιχάλης Χαλκίδης δέχτηκε πιέσεις να κατέβει για τον Δήμο της Βέροιας..
Κάποιοι νεόκοποι της πολιτικής έλεγαν ότι η  laikoyra.gr γράφει ότι θέλει για να κάνει κακό στη Νέα Δημοκρατία.. σήμερα διαψεύστηκαν ..Και το λέει και ο Χαλκίδης για τα γκάλοπ στην Βέροια που μερικοί νεόκοποι πήγαν να μας διαψεύσουν..
Στη σημερινή ερώτηση που κάναμε προσωπικά στον Μιχάλη Χαλκίδη απάντησε στους δημοσιογράφους ότι πραγματικά μέχρι και πριν λίγες μέρες δεχόταν πιέσεις για το δήμο της Βέροιας..
Δείτε το βίντεο

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 2:57 pm


Βιντεο-Αισιόδοξος ο Μιχάλης Χαλκίδης για την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή


Την κάθοδό του στον δημαρχιακό θώκο του δήμου Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε σήμερα στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μιχάλης Χαλκίδης.
Ο Μιχάλης Χαλκίδης άσκησε σφοδρή κριτική προς τον νυν Δήμαρχο και τον κατηγόρησε γεια ανικανότητα και πολλά άλλα.
Άφησε να εννοηθεί ότι η εκλογή του σαν δήμαρχος θα είναι από την πρώτη Κυριακή διότι στην πορεία Θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις.
Δείτε το βίντεο της συνεντεύξεις

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 2:32 pm


Σας ενδιαφέρει: Πότε θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 315.031 δικαιούχους

Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου αναμένεται να πιστωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους λογαριασμούς των 315.031 δικαιούχων και στην προπληρωμένη κάρτα τους.
Η πληρωμή του ΚΕΑ, όπως γίνεται κάθε φορά, θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και την προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις όπου το συνολικά καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης, το δηλούμενο εισόδημα κάθε νοικοκυριού που εντάσσεται στο πρόγραμμα χορήγησης ΚΕΑ δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 2:10 pm


Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαιτζίδη στα έργα διάνοιξης και συντήρησης αντιπυρικών ζωνών στα δάση Σελίου και Τσανακτσή

Συντονισμό των έργων διάνοιξης και συντήρησης αντιπυρικών ζωνών στα δάση Σελίου και «Τσανακτσή» στο Βέρμιο, πραγματοποίησε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαιτζίδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας. 

Το έργο, αφορά διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών και συντήρηση των ήδη υπαρχόντων, μήκους άνω των 14 χιλιομέτρων και πλάτους από 30 έως 60 μέτρα.

Ειδικότερα οι ζώνες που διανοίχθηκαν ή συντηρήθηκαν είναι οι εξής:Δάσος Θέση Μήκος (μ) Πλάτος(μ)

1 Σελίου Μαγούλα- Ρ. Μπιλίτσα 6.500 60

2 Σελίου Πέτρα- Φυλάκιο 3.000 32

3 Σελίου Καβάλα – Αγκάθι 1.600 30

4 Σελίου Χατζηναντίν – Παλιοπρίονο 2.100 30

5 Τσανακτσή Τρούλος – Ρέπα Υπαπαντή 1.100 50

  

Μετά την περιήγησή του στην περιοχή ο κ. Καλαιτζίδης δήλωσε τα εξής:

Η Π.Ε Ημαθίας αποδεικνύει στην πράξη, για μια ακόμη φορά, ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό των φορέων, αναφορικά με ζητήματα που αφορούν την προστασία του φυσικού μας πλούτου, αλλά και των συμπολιτών μας. Με την σύμπραξη των υπηρεσιών μας και την διάθεση των μηχανημάτων μας και τη συνεργασία μας με τον Συνεταιρισμό Αναγκαστικής Διαχείρισης του Δασοκτήματος Σελίου, ,υπό την καθοδήγηση του Πυροσβεστικού Σώματος και των αρμοδίων δασαρχείων, συντηρήσαμε την υφιστάμενη αντιπυρική υποδομή και διανοίξαμε νέα, όπου μας ζητήθηκε.Παρά την συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων πόρων από την κεντρική διοίκηση για την δασοπροστασία, η εντολή του περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα είναι να συνδράμουμε πάση δυνάμει σε οποιοδήποτε έργο προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Θέλω να ευχαριστήσω, τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού Αναγκαστικής Διαχείρισης Δασοκτήματος Σελίου, την ηγεσία και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας και του δασαρχείου και τους συνεργάτες μου στην διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας για αυτή την προσπάθεια.


Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 10:21 am


Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Δημοτική Κοινότητα Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας και στη συνοικία Λαζοχώρι της Βέροιας.

Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας γίνεται γνωστό ότι: 

Σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 θα γίνει διακοπή νερού από την ώρα 09:00 έως 14:30, στη δεξιά πλευρά (σε σχέση με την κεντρική οδό Αριστοτέλους) της Δημοτικής Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας και στο συνοικισμό Λαζοσώρι της πόλης Βέροιας, λόγω εργασιών αποκατάστασης σε βλάβες στους κεντρικούς αγωγούς του  δικτύου ύδρευσης. 

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να φροντίσουν για την συγκέντρωση των απαραίτητων ποσοτήτων νερού, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα λειψυδρίας το χρονικό διάστημα των εργασιών. 

Τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης καταβάλλουν προσπάθειες ώστε οι εργασίες να αποκατασταθούν το γρηγορότερο δυνατόν.  Η ΔΕΥΑΒ ζητεί την κατανόηση των καταναλωτών-πελατών της για την ολιγόωρη αναστάτωση που θα υποστούν.  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕ


Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 10:16 am


Σύγχυση με την αλλαγή της ώρας: Τι θα ισχύσει τελικάΣύγχυση επικρατεί σχετικά με την αλλαγή ώρας, αφού πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν θα αλλάξει η ώρα φέτος ή όχι. Η απάντηση είναι ότι... 

 
 
 
 
 
 
η ώρα θα αλλάξει κανονικά τον Οκτώβριο, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου θα αλλάξουμε τα ρολόγια μας πηγαίνοντας τους δείκτες μία ώρα πίσω, για να μπούμε στη χειμερινή ώρα.

Κι αυτό γιατί ναι μεν η αλλαγή ώρας από χειμερινή σε θερινή και το αντίστροφο με βάση την πρόταση της Κομισιόν θα πρέπει να καταργηθεί, αλλά η πρόταση είναι η αλλαγή ώρας να πάψει να ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2019.

Σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται ότι το μέτρο είναι υποχρεωτικό, ούτε και υπάρχει απόφαση για ενιαία επιλογή της χειμερινής ή της θερινής ώρας.

Μέχρι το τέλος Απριλίου 2019 θα πρέπει να αποφασίσουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ αν θα διατηρήσουν τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα.

Αν το χρονοδιάγραμμα που προτείνεται από τις Βρυξέλλες γίνει σεβαστό, η αλλαγή ώρας την 31η Μαρτίου 2019 θα είναι το τελευταίο υποχρεωτικό πέρασμα στη θερινή ώρα.

Οι χώρες που επιθυμούν να επιστρέψουν μόνιμα στη χειμερινή ώρα θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να την αλλάξουν μια τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019, καθώς στη συνέχεια οι εποχικές αλλαγές ώρας δεν θα είναι πλέον δυνατές.

Η Επιτροπή βασίζεται κυρίως στο αποτέλεσμα μιας διαβούλευσης που έγινε φέτος το καλοκαίρι στο Ίντερνετ και στην οποία απάντησαν 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι, το 84% των οποίων τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας.

madata.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 9:30 am


17χρονος έπαθε κρίση μέσα σε ίντερνετ καφέ: Άρχισε να παραμιλά και να φωνάζει με ακατάληπτες φράσειςΚρίση μέσα σε ίντερνετ καφέ έπαθε ένας 17χρονος στις 09.15 σήμερα το πρωί και εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο... 

του Βόλου.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού που είχε στο ίντερνετ καφέ, άρχισε να παραμιλάει και να λέει ακατάληπτες φράσεις σε υψηλό τόνο

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, το προσωπικό και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, αλλά και άλλοι θαμώνες, προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν αλλά δεν κατέστη εφικτό.

Για τον λόγο αυτό ειδοποιήθηκε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε στο σημείο για να εξετάσει την περίπτωση και να μεταφέρει τον νεαρό στο «Αχιλλοπούλειο» Βόλου.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 9:00 am


Πέντε τρόποι που το παιχνίδι λειτουργεί εκπαιδευτικά για τα παιδιά προσχολικής ηλικίαςΑν το μικρό σου είναι σε νηπιακή ηλικία, τότε σίγουρα θα έχετε ξεκινήσει είτε τον παιδικό σταθμό, είτε το νηπιαγωγείο. Αυτό με την σειρά του σημαίνει πως... 

το παιδί πηγαίνει καθημερινά στο σχολείο του και μαθαίνει συνεχώς καινούρια πράγματα. Προφανώς δεν διδάσκεται άλγεβρα και σύγχρονη ιστορία, αλλά φυσικά και αναπτύσσει τις γνωστικές, αντιληπτικές και κοινωνικές δεξιότητες και ικανότητές του, ενώ παράλληλα συντονίζει καλύτερα τις κινήσεις τους και αποκτά έλεγχο του σώματός του! Και μάλιστα, όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς να έχει μπροστά του βιβλία, δίχως να χρειάζεται να περνά από τεστ και ελέγχους επιδόσεων και άνευ ασκήσεων για το σπίτι! Θα αναρωτιόταν, λοιπόν, κανείς με ποιο τρόπο μπορεί ένα παιδί να διδάσκεται και να εξελίσσει τόσο πολύ τις ικανότητές του στο στάδιο της προετοιμασίας του για το δημοτικό σχολείο. Η μαγική απάντηση βρίσκεται στο παιχνίδι!

Γι’ αυτό και παρακάτω μπορείς να δεις μια λίστα με αντιστοιχίες ανάμεσα στα εκάστοτε παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, είτε στον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο, είτε στο σπίτι ή την ύπαιθρο, και στις ικανότητες που αναπτύσσει καθένα από αυτά τα παιχνίδια!

Μαθαίνοντας μαθηματικά με τα χρωματιστά τουβλάκια

Ένα από τα πιο απλά και συχνά παιχνίδια που συναντά κανείς στο σχολείο και το σπίτι είναι τα χρωματιστά τουβλάκια. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Εθνικό Όμιλο για την Εκπαίδευση Νεαρών Παιδιών της Αμερικής (NAEYC), μέσα από το παιχνίδι με τα τουβλάκια, τα παιδιά μαθαίνουν να λύνουν προβλήματα, να κοινωνικοποιούνται και να εκφράζονται. Επιπλέον, τα παιδιά εισάγονται στον κόσμο των μαθηματικών ως προς τα μεγέθη, την μέτρηση, την συμμετρία ή ακόμη και την άλγεβρα. Όπως, δηλαδή, τα μεγαλύτερα παιδιά διδάσκονται πως την εξίσωση 2×3=6, έτσι και τα νήπια μαθαίνουν πως τέσσερα μικρά τετράγωνα τουβλάκια που τοποθετούνται στην σειρά έχουν ίδιο μέγεθος με ένα μεγάλο ορθογώνιο τουβλάκι.

Αναπτύσσοντας κοινωνικές δεξιότητες με τα παιχνίδια ρόλων

Τα παιδιά πολύ συχνά παίζουν παιχνίδια ρόλων, όπου το καθένα μιμείται μια καθημερινή ρουτίνα που γνωρίζει καλά. Άλλοτε γίνονται μανάβηδες, άλλες φορές γιατροί ή ακόμη και τα μέλη μιας οικογένειας στο τραπέζι του φαγητού. Αυτή η αλληλεπίδραση, όμως, που παρατηρείται σε αυτού του είδους το παιχνίδι είναι εκείνη που τα διδάσκει πώς να μοιράζονται ρόλους και ευθύνες, πώς να συντονίζονται σε ομάδες και μεταξύ τους, αλλά και πώς να εκφραστούν σε γλωσσικό επίπεδο. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια ρόλων, τα παιδιά μπορούν να θέσουν τους δικούς τους κανόνες ή ακόμη και να “δουλέψουν” ένα προσωπικό άγχος τους, όπως είναι για παράδειγμα το εμβόλιο στο ιατρείο του παιδιάτρου.

Εξελίσσοντας τις κινητικές δεξιότητες με την πλαστελίνη

Κάθε παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο και σπίτι διαθέτει μια σειρά (ή πολλές περισσότερες) από χρωματιστές πλαστελίνες για τα παιδιά! Και ενώ μπορεί η πλαστελίνη να είναι… εφιάλτης για την μαμά που βρίσκει μικροσκοπικά κομμάτια κολλημένα σε κάθε επιφάνεια του σπιτιού, ωστόσο για τα παιδιά αποδεικνύεται ένας μικρός “θησαυρός”. Πέρα, λοιπόν, από την δημιουργικότητα που εμπνέουν οι πλαστελίνες, την ίδια στιγμή βοηθούν τα παιδιά να εξελίξουν τις κινητικές δεξιότητές τους, όπως για παράδειγμα την λαβή “τανάλια”, δηλαδή την ικανότητα να κρατήσουν ένα αντικείμενο μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα, απαραίτητη στην πορεία για να κρατήσουν το μολύβι τους! Επιπλέον, σύμφωνα με τον Εθνικό Όμιλο για την Εκπαίδευση Νεαρών Παιδιών της Αμερικής (NAEYC), οι πλαστελίνες εισάγουν επίσης μαθηματικές έννοιες, όπως το χρώμα, το σχήμα και το μέγεθος!

Μαθαίνοντας τις αλληλουχίες με τα τραγούδια

Θα έχεις προσέξει πως τα παιδικά τραγούδια που προορίζονται για μικρότερα παιδιά μιλούν αρκετά για τα μέρη του σώματος ή για τον συλλαβισμό κάποιας λέξης. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι μέσα από την ευχαρίστηση και την διασκέδαση του τραγουδιού, τα παιδιά μαθαίνουν συγκεκριμένες αλληλουχίες που υπάρχουν και ισχύουν γύρω τους. Η σειρά των γραμμάτων σε μια λέξη ή η ακολουθία κεφάλι-ώμοι-γόνατα-πόδια βοηθά τα παιδιά την έννοια της αλληλουχίας, δηλαδή την ικανότητα να βάζουν πράγματα και γεγονότα σε συγκεκριμένη σειρά. Μπορεί να είναι μια δεξιότητα που μοιάζει κοινή, αλλά είναι απαραίτητη στην καθημερινότητα, τόσο σε επίπεδο γραφής, όσο και μέτρησης και απλών κινήσεων.

“Ακονίζοντας” την μνήμη με παιχνίδια καρτών

Τα επιτραπέζια παιχνίδια και τα παιχνίδια καρτών είναι πράγματα που οπωσδήποτε θα βρεις σε έναν χώρο για παιδιά και ειδικά σε ένα σχολείο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι αυτά τα παιχνίδια προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο στα παιδιά να μάθουν μαθηματικά από την μία και από την άλλη να “ακονίσουν” την μνήμη τους, αφού καλούνται να θυμηθούν τις κάρτες που έχουν περάσει από το τραπέζι, για παράδειγμα μέσα από την προσπάθεια να βρουν τις αντιστοιχίες ανάμεσα σε κάρτες που είναι γυρισμένες ανάποδα.

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 8:30 am


Ψάχνουν κρυμμένους θησαυρούς με την ελπίδα ότι θα γίνουν πάμπλουτοιΙστορίες τρέλας με wannabe Ιντιάνα Τζόουνς, που «οργώνουν» την Ελλάδα με την ελπίδα ότι θα γίνουν πάμπλουτοι!

Εχουν πάρει πολύ ζεστά τον ρόλο τους ως σύγχρονοι Ιντιάνα Τζόουνς οι... 
 
 
 
 
 
τρελαμένοι χρυσοθήρες που «οργώνουν» την Ελλάδα ψάχνοντας σε σπηλιές, σκάβοντας σε μοναστήρια, ανοίγοντας τρύπες σε γεφύρια, ξηλώνοντας ερείπια, ακόμα και κόβοντας υπεραιωνόβια δέντρα, ευελπιστώντας να βρουν τον αμύθητο θησαυρό του Καραπιπέρη, τα σεντούκια με τις χρυσές λίρες του Αλή Πασά ή μπαούλα με χρυσάφι από το πλιάτσικο των Γερμανών στην Κατοχή, αλλά και λίρες που έκρυψαν οι αντάρτες στον Εμφύλιο!

Οι περισσότεροι δεν ακολουθούν τη νόμιμη οδό, ενώ άλλοι πάνε με το γράμμα του νόμου αποκτώντας τη σχετική άδεια για να αρχίσουν ανασκαφές, είτε με την παλιά τακτική της... τσάπας είτε για να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη, έχοντας προμηθευτεί ανιχνευτές μετάλλων τελευταίας τεχνολογίας, με τιμές που φτάνουν και τα 1.500 ευρώ. Ολοι, πάντως, κινούνται με βάση κάποιον θρύλο που έχουν διαβάσει, παλιές ιστορίες που έχουν ακούσει ή απλώς ακολουθώντας τη διαδρομή πλαστών χαρτών και, πολλές φορές, πιστεύοντας προβλέψεις επιτήδειων μέντιουμ! Το σίγουρο είναι ότι κανείς από τους επίδοξους «κυνηγούς» δεν έχει βρει, μέχρι στιγμής, κάποιον από τους πολυπόθητους θησαυρούς.

Μιλώντας στην «Espresso», ένας επιχειρηματίας από την Πάτρα είπε πως εδώ και δύο χρόνια περιμένει απάντηση στο αίτημα που έχει καταθέσει στην Κτηματική Υπηρεσία Καρδίτσας αλλά και στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων για να κάνει ανασκαφή και έρευνα προκειμένου να βρει τον θησαυρό του Αλή Πασά, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι υπάρχει στην περιοχή της Ιεράς Μονής Σπηλιάς: «Είμαι 100% βέβαιος ότι ο θησαυρός του Αλή Πασά υπάρχει θαμμένος σε συγκεκριμένο σημείο. Στις 5 Οκτωβρίου 2016 υπέβαλα αίτημα για να μου δοθεί η άδεια να σκάψω στη μονή. Από τότε, όμως, δεν έχω πάρει καμία απάντηση από τον ιδιοκτήτη (στην προκειμένη είναι η Ι.Μ. Σπηλιάς), ούτε αρνητική ούτε θετική» είπε ο Πατρινός επιχειρηματίας, θεωρώντας ότι κάποιοι καθυστερούν να δώσουν την απάντηση στο αίτημά του διότι... ψάχνουν εκείνοι για τον θησαυρό!

Ο ίδιος ανέφερε ότι βάσει του νόμου 6133/1934 το 50% των ευρέτρων το δικαιούται το Ελληνικό Δημόσιο και το υπόλοιπο 50% το μοιράζεται ο καταδείκτης με τον ιδιοκτήτη (αν είναι οικόπεδο, εκκλησία κ.λπ.): «Στην περίπτωση που πάρω την πολυπόθητη άδεια και βρω τις λίρες, μέρος αυτού που δικαιούμαι θα το δώσω σε φιλανθρωπίες. Είμαι σε επαφή με συλλόγους αναπήρων και πολυτέκνων και θέλω να τους βοηθήσω» λέει.

Υπάρχουν, όμως, δεκάδες άλλες τρελές ιστορίες, όπως αυτή έξι φίλων στην Καβάλα, οι οποίοι πίστεψαν μία... μάντισσα που τους είπε ότι, αν τρυπούσαν τον γρανιτένιο βράχο στο όρος Σύμβολο, θα έβρισκαν μια... διαμαντένια εκκλησία! Επί τρία χρόνια άνοιγαν σήραγγα με δυναμίτες, ώσπου κάποιος τους κατέδωσε στην Αστυνομία. Δυτικότερα, στο χωριό Φύσκα του Κιλκίς, ένας ιερέας πιάστηκε να σκάβει μέσα στον ναό του Προφήτη Ηλία ψάχνοντας για θησαυρό, αλλά συνελήφθη για βεβήλωση αρχαιολογικού μνημείου.

Στο Κουμαρίτσι Λαμίας μια παρέα χρυσοθήρων πίστεψε παλιές ιστορίες για θαμμένα σεντούκια με λίρες από την εποχή της Κατοχής. Οι φίλοι προμηθεύτηκαν ειδικό ανιχνευτή μετάλλων και άρχισαν τις έρευνες, αλλά βύθισαν το χωριό στο... σκοτάδι, αφού χτύπησαν τα χάλκινα καλώδια της ΔΕΗ!

Στη Θεσσαλία ιδίως οι θρύλοι για σεντούκια με λίρες δίνουν και παίρνουν. Χρόνια τώρα, ο Ελληνοαυστραλός Βαγγέλης Δήμου επιμένει πως κάπου στα Τρίκαλα υπάρχει κρυμμένος ο θησαυρός του Αλή Πασά.

Ο ηλικιωμένος έχει σκάψει μπόλικες φορές νόμιμα σε Βλαχάβα, Χρυσαυγή και Βασιλική, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σε μία από τις προσπάθειές του, μάλιστα, πίστευε ότι θα βρει... συγκρότημα με δωμάτια που θα ξεχείλιζαν από λίρες και κοσμήματα! Αντί γι' αυτό, όμως, το γεωτρύπανο βρήκε... νερό!

Τα Τρίκαλα φαίνεται πως έχουν τις περισσότερες ιστορίες, αφού έχουν επιχειρήσει πολλοί θησαυροκυνηγοί. Στη Γλυκομηλιά τρεις άνδρες με βενζινοπρίονα προσπάθησαν να ρίξουν τον αιωνόβιο πλάτανο, πιστεύοντας μια παλιά ιστορία ότι το εσωτερικό του ήταν κούφιο και γεμάτο λίρες. Εγιναν, όμως, αντιληπτοί από τους χωριανούς και εξαφανίστηκαν κακήν κακώς!

Espressonews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 7:30 am


Βίντεο-Υπέροχη θέα-Δείτε τα χωριά Ασώματα- Αμμο Αλιάκμονα και Μετόχι από ψηλά


Καθημερινή απόδραση από ένα υπέροχο μπαλκόνι με απίστευτη θέα.Πέρασμα πάνω από το χωριό Ασώματα με την σειρά φαίνονται τα χωριά Ασώματα Αμμος και φυσικά η γέφυρα του ποταμού Αλιάκμονα και η τεχνητή λίμνη κοντά στην Βέροια στο βάθος το χωριό Μετόχι. Απόσταση που διάνυσε το drone 1900 μέτρα περίπου.

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 9:46 pm


Στην γιορτή Κάστανου στην Φυτειά ο Τάσος Μπαρτζώκας

Γιορτή κάστανου στην φυτειά βρέθηκε ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας Αναστάσιος Mπαρτζώκας με την σύζυγό του..

Είναι γνωστό ότι η οικογένεια Mπαρτζώκα εδώ και πάρα πολλά χρόνια ασχολούνται με τα πολιτιστικά δρώμενα της Ημαθίας, Αφού ο πατέρας του είναι ένας σημαντικός λαογράφος. Που αγαπάει την παράδοση ...έτσι δεν θα μπορούσε μην κολλήσει το μικρόβιο της παράδοσης και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Mπαρτζώκας..

Έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό..

Η Ημαθία έχει ατελείωτες ομορφιές! Όσοι δεν την έχετε επισκεφθεί ακόμη χάνετε!...Γιορτή κάστανου στην ορεινή Φυτειά!

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 7:03 pm


Βίντεο-Τι είπαν οι δύο προπονητές για το σημερινό αγώνα Βεροια- Τρίγλια


Δείτε την συνέντευξη τύπου των δύο προπονητών της Βέροιας και της τρίγλιας τι σχολίασαν οι δύο προπονητές για τον σημερινό αγώνα

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 6:32 pm


Φωτορεπορτάζ-Δεν τα κατάφερε η Βέροια να νικήσειΈνας αγώνας χωρίς κανένα ενδιαφέρον διεξήχθη σήμερα στο δημοτικό στάδιο Βέροιας ανάμεσα ΒΕΡΟΙΑ-ΠΟ Τρίγλιας και ο αγώνας έληξε ισόπαλος 0-0.


Και οι δύο ομάδες δεν έδειξαν στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο Βέροιας κάτι το ενδιαφέρον.


Τα λάθη ήταν πάρα πολλά και από τις δύο ομάδες που δεν μπορούσαν να ανταλλάξουν πάσες στους συμπαίκτες τους.
Η ομάδα της Βέροιας είχε και ένα δοκάρι.


Η διοίκηση της ομάδας δεν έμεινε και ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από αυτό που έβλεπαν.Τουλάχιστον οι φίλαθλοι απόλαυσαν τα ωραία γλυκά που πρόσφερε το ζαχαροπλαστείο "Τρίγωνο"και ο Αργύρης Σακαλής στην ομάδα της Βέροιας


Φωτογραφίες
Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 5:51 pm


Βιντεο-Βολές Παυλίδη προς την δημοτική αρχή και όχι μόνο


Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα το πρωί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Παύλος Παυλίδης οι βολές ήταν αρκετές προς την δημοτική αρχή αλλά και στον πρόεδρο του . ΚΆΠΑ κύριο Διαμάντη

 Δείτε την συνέντευξη 

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 12:03 pm


Δύο αστυνομικοί σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών


Σε εξέλιξη είναι αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.

Η ... 

 
 
 
 
επιχείρηση όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ξεκίνησε το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με την Αστυνομία στο κύκλωμα εμπλέκονται και δύο αστυνομικοί.

Πληροφορίες, από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί ήδη μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Εκτός από τους δύο αστυνομικούς που εμπλέκονται στην δράση του κυκλώματος, οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές και άλλων ατόμων στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση του κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 9:30 am


Βίντεο – ντοκουμέντο από την δράση αλλοδαπών πορτοφολάδων στον ΗλεκτρικόΣε μάστιγα εξελίσσεται η δράση των πορτοφολάδων κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο κέντρο της... 

 
 
 
 
 
 
 
 
Αθήνας.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, πολίτης συλλαμβάνει επ’ αυτοφώρω τριμελής σπείρα πορτοφολάδων μέσα σε βαγόνι τρένου.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των σταθμών «Μοναστηράκι» και «Αττική». Τρεις πορτοφολάδες άρπαξαν 80 ευρώ από επιβάτη του Μετρό, ωστόσο εκείνος τους κατάλαβε και τους ακινητοποίησε.

Σύμφωνα με το βίντεο που δημοσιεύει το trapezounta.gr, οι τρεις πορτοφολάδες, ρουμανικής καταγωγής) κατάφεραν μέσα στο συνωστισμό να πάρουν από την τσέπη ενός επιβάτη 80 ευρώ.

Ο επιβάτης τους αντελήφθη και ζήτησε τα χρήματά του πίσω. Στο βίντεο φαίνεται ο ένας από τους τρεις να εκλιπαρεί το «θύμα» να μην τον πειράξει. Η κοπέλα που ήταν μαζί του δηλώνει άγνοια αλλά στη συνέχεια ξεσπά και κλωτσά έναν άλλο επιβάτη.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν. Δείτε το βίντεο  
 
 

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 9:00 am


Το πάμφθηνο κόλπο για ατσαλάκωτα ρούχα – Θα πετάξετε τη σιδερώστρα (βίντεο)Ο χρόνος για όλους είναι πολύ περιορισμένος. Εάν λοιπόν χρειάζεστε φρεσκοπλυμένα, καλοσιδερωμένα ρούχα, υπάρχει ένα απλό τέχνασμα για να πείτε αντίο στην σιδερώστρα.

Και...  

 
 
 
 
το καλύτερο από όλα, είναι ότι δεν κοστίζει τίποτα.

Το κόλπο είναι να τοποθετήσετε δύο – τρία παγάκια στο στεγνωτήριό σας και να το βάλετε σε υψηλή θερμοκρασία για μερικά λεπτά. Μόλις τα βγάλετε, θα δείτε ότι δεν θα έχετε ούτε μία ζάρα στα ρούχα. 
 
 


Αμέτρητοι άνθρωποι στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δοκιμάσει αυτή την ασυνήθιστη μέθοδο, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πώς λειτουργεί, όμως;Δύο παγάκια στο στεγνωτήριο και τα ρούχα θα βγουν ατσαλάκωτα

Η μαγεία συμβαίνει όταν ο πάγος λιώνει στην ζέστη του στεγνωτηρίου και μετατρέπεται σε νερό και στη συνέχεια σε ατμό, κάνοντας την ίδια δουλειά με το σιδέρωμα.

Το στεγνωτήριο κατά κύριο λόγο ατμίζει τα ρούχα ώστε να μην έχουν ζάρες. Σύμφωνα με όσα γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσοι επιχείρησαν αυτό το κόλπο, συνιστούν να μην γεμίζετε το στεγνωτήριο όταν χρησιμοποιείτε παγάκια. Μερικά πουκάμισα ή ένα δύο πουκάμισο και ένα παντελόνι, είναι μια καλή επιλογή.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόπου που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε το σιδέρωμα, συμπεριλαμβανομένου του κρεμάσματος μόλις βγουν από το στεγνωτήριο.Με το κόλπο αυτό θα γλυτώσετε πολλές ώρες σιδερώματος

Επίσης, παρόλο που μπορεί να ακούγεται προφανές, η χρήση μιας συγκεκριμένης ποσότητας απορρυπαντικού – όχι λιγότερο ή περισσότερο – είναι επίσης το κλειδί για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων.

Άλλοι λένε πως χρησιμοποιούν πιστολάκι αμέσως μόλις τα βγάλουν από το στεγνωτήριο και πως δεν χρειάζεται να σιδερώσουν τα ρούχα.

Αν πάλι θέλετε απαλές πετσέτες και σεντόνια, το ξίδι, αντί για μαλακτικό είναι η λύση. Αμέτρητοι ειδικοί καθαρισμού λένε επίσης πως το αλάτι στα ρούχα θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο ζωντανά τα χρώματα.

Φωτογραφίες: Shutterstock, YouTube

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 8:30 am


Σκοπιανός ποζάρει πίσω από εύζωνα φορώντας τη μπλούζα της «Μεγάλης Μακεδονίας» 
Σάλο είχε προκαλέσει μια νέα φωτογραφία που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα που απεικονίζει τουρίστα από τα Σκόπια να φοράει μπλούζα της «Μεγάλης Μακεδονίας» που περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη και... 

 
 
 
 
να ποζάρει δίπλα σε εύζωνα στο Σύνταγμα με σκοπό τον εξευτελισμό.

Η φωτογραφία έχει προκαλέσει σάλο με πολλούς να πιστεύουν ότι ο «τουρίστας» θα έπρεπε να συλληφθεί από τους αξιωματικούς που υπήρχαν εκείνη την στιγμή εκεί.

Αναλύσαμε την φωτογραφία με ειδικό πρόγραμμα και επιβεβαιώνουμε ότι η φωτογραφία δεν είναι επεξεργασμένη. 
  
 
24wro.com.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 7:30 am


Συννεφιές και βροχές την Κυριακή - Πού θα χρειαστούμε ομπρέλες


Άστατος θα είναι ο καιρός την Κυριακή με ασθενείς τοπικές βροχές στην Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 6 τοπικά έως 7 μποφόρ. Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού: Αττική Καιρός : λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλονίκη Καιρός: παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: άπω 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Μακεδονία, Θράκη Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτικοί Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Κυκλάδες, Κρήτη Άκαιρος: νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 22 και στη νότια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη. Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 12:23 am


Νέος γραμματέας στη ΔΗΜΑΡ......ποιοι εκλέγονται στα όργανα...

Σαρωτική ηλικιακή ανανέωση έκανε η ΔΗΜΑΡ με την εκλογή στη...
θέση του γραμματέα του 28χρονου Στέργιου Καλπάκη, έπειτα από ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος (με ποσοστό 95% στην 80μελή Κ.Ε και 5 λευκά). 

Επίσης, εκλέχθηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, η οποία αποτελείται από τους:

Θεοχαρόπουλο Θανάση, πρόεδρος
Καλπάκη Στέργιο γραμματέας Κ.Ε.
Αμοιρίδη Γιάννη 
Αναστασίου Φωτεινή
Γεωργάτο Γεράσιμο
Δαρσινό Τάσο
Μαντίκο Θάνο 
Μαργαρίτη Θόδωρο 
Μοβσεσιάν Χάρη
Μώρου Ισμήνη 
Παπανικολάου Φίλιππος
Σιακαντάρη Γιώργο
Σπίγγο Χρήστο
Ρεβίθη Στέλιο
Τσούκαλης Νίκος
Χαλαζωνίτη Δημήτρη
Χατζησωκράτη Δημήτρη

Στην πρώτη δήλωση μετά την εκλογή του ο νέος γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ δεσμεύτηκε να δουλέψει σκληρά με στόχο «έναν ισχυρό πόλο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου, πρωταγωνιστή στις πολιτικές εξελίξεις».

Το βιογραφικό του νέου γραμματέα της Κ.Ε.

Ο Στέργιος Καλπάκης είναι 28 ετών, εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής και ειδίκευση στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και τις Νέες Τεχνολογίες.

Το 2012 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου το 2016 ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής, με ειδίκευση Ανθρωπιστικές Σπουδές και Νέες Τεχνολογίες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εμπλοκή των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στη διδασκαλία της Ιστορίας. Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζεται ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα.

Η πολιτική και κοινωνική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια όπου διετέλεσε πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε ενεργά σε τοπικό επίπεδο σε αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και σε δράσεις υποστήριξης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Τον Ιούνιο του 2015, στο 4ο Συνέδριο του κόμματος, εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς. Έκτοτε, συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ως μέλος του Τομέα Νέας Γενιάς, και πλέον στο Κίνημα Αλλαγής, ως μέλος του Τομέα Πρόνοιας.

Έχει ενεργή κοινωνική δράση σε μια ευρεία σειρά ζητημάτων, όπως ο εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης και η διαγενεακή δικαιοσύνη, ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας και η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

efsyn.gr

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 9:24 pm


Όλοι αύριο στο γήπεδο στον αγώνα ΒΕΡΟΙΑ - ΠΟ Τριγλίας


Η διοίκηση οι ποδοσφαιριστές και όλοι οι παράγοντες της ομάδας της ΒΈΡΟΙΑΣ καλούν όλον τον κόσμο της Ημαθίας να παρευρεθούν αυριο 4 η ώρα στο δημοτικό στάδιο της Βέροιας στον μεγάλο αγώνα ΒΕΡΟΙΑ - ΠΟ Τριγλίας..
Όλοι μαζί για τη νέα προσπάθεια της ομαδας  μπορούμε να φτάσουμε την βασίλισσα εκεί που την ανήκει όλη η αύριο στο γήπεδο 4:00  η ώρα

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 7:42 pm


Φωτογραφίες- Αδέρφια στην Ημαθία είχαν ρημάξει μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Συνελήφθησαν 2 αδέλφια στην Ημαθία για κλοπή μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 2 ακόμα συνεργοί τους τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί


Συνελήφθησαν χθες (12 Οκτωβρίου 2018) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 2 αδέλφια ηλικίας 26 και 31 ετών, ημεδαποί, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.


Για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε ακόμα 2 ημεδαπούς συνεργούς τους ηλικίας 28 και 38 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.


Ειδικότερα, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, εντοπίστηκαν τα παραπάνω άτομα να προβαίνουν σε αποσυναρμολόγηση μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ, που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα.


Άμεσα ακινητοποιήθηκαν τα 2 αδέλφια και συνελήφθησαν, ενώ οι 2 συνεργοί τους διέφυγαν και αναζητούνται.


Στον χώρο βρέθηκαν περίπου 300 κιλά χαλκού, τμήματα πηνίων μετασχηματιστών και τμήματα ηλεκτρολογικού καλωδίου, τα οποία αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ, με την αξία των κλεμμένων μετασχηματιστών να εκτιμάται στις 10.000 ευρώ.


Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την απεγκατάσταση, αφαίρεση και αποσυναρμολόγηση των μετασχηματιστών.


Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας. 


Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 1:23 pm


Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσειςΞεκινούν σε λίγες μέρες οι ενδιάμεσες, φθινοπωρινές εκπτώσεις.

Αν και... 

οι ημερομηνίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος αναμένεται να αρχίσει σε είκοσι μέρες, δηλαδή την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου.

Θα διαρκέσουν 15 μέρες, επομένως μέχρι την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, ενώ κατά πάσα πιθανότητα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση της Περιφέρειας, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων.

Έτσι, ανάλογα με την περιοχή μπορεί οι ημερομηνίες αλλά και το ωράριο λειτουργίας να είναι διαφορετικά.

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 9:30 am


Την τραγική ιστορία του τραγουδιστή που αυτοκτόνησε στον σταθμό του ΗΣΑΠ αφηγείται δημοσιογράφος: «Έτσι, ο Βασίλης έμεινε ξεκρέμαστος...»


 
Με σάλτο μορτάλε στις ράγες του τρένου αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, ένας από τους πιο γνωστούς λαϊκούς τραγουδιστές της δεκαετίας... 
 

 
 
 
 
 
του '80, ο Βασίλης Καλούσης. Ωστόσο, πίσω από την απονενοημένη πράξη του καλλιτέχνη, κρύβεται το δράμα που ζούσε εξαιτίας της ανεργίας.

Η είδηση του θανάτου του, πάγωσε τόσο τους ελάχιστους συγγενείς του, που τον αναγνώρισαν με δυσκολία στο Νεκροτομείο Αθηνών, όπου μεταφέρθηκε, όσο και τους φίλους του. Η αναγνώριση του πτώματος έγινε με καθυστέρηση 10 ημερών, καθώς όλες αυτές τις μέρες βρισκόταν σε νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί ως "αγνώστου ταυτότητας".

Είναι 1η Οκτωβρίου. Ο σταθμός του ΗΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο σφύζει από κόσμο. Ανάμεσα στους επιβάτες που περιμένουν το τρένο, και ο τραγουδιστής. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας είναι βυθισμένος στις σκέψεις του. Όμως, κανείς δεν περιμένει τη συνέχεια. Ξαφνικά, ο άνδρας πέφτει στις γραμμές. Κανείς δεν προλαβαίνει να τον σταματήσει. Τα παγωμένα βλέμματα όλων, μαρτυρούν ότι ο άγνωστος άνδρας βρίσκεται διαμελισμένος κάτω από το τρένο. Η διεύθυνση του ΗΣΑΠ σταματάει για κάποιες ώρες την κυκλοφορία των τρένων και προς τις δυο κατευθύνσεις. Λίγη ώρα μετά ο απεγκλωβισμός του άτυχου άνδρα γίνεται από εφτά πυροσβέστες, που φτάνουν στο σημείο με δύο οχήματα.

Το δράμα της ανεργίας

Πίσω από το τραγικό φινάλε του άγνωστου άνδρα κρύβεται το δράμα ενός από τους πιο γνωστούς λαϊκούς τραγουδιστές της δεκαετίας του '80, με επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Του τραγουδιστή που από το 1982 έως τα μέσα της δεκαετίας του '90 γνώρισε μεγάλες δόξες, τόσο στα νυχτερινά κέντρα της Εθνικής Οδού, δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όσο και στην Αχαρνών. Τα φώτα για τον σεμνό καλλιτέχνη, έπεσαν νωρίς. Η ανεργία του είχε χτυπήσει πολλά χρόνια τώρα την πόρτα. Ο ίδιος δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τη ζωή του χωρίς τραγούδι. Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κουβελογιάννης, φίλος του από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, λίγο μετά την ταυτοποίηση του πτώματος, έγραψε τον λογαριασμό του, στο facebook:

«Τρομερό. Αυτοκτόνησε ο Βασίλης Καλούσης. Σήμερα αναγνώρισαν ένα κομματιασμένο πτώμα που μπόρεσαν να μαζέψουν από τις γραμμές του τρένου στον σταθμό του Αγίου Νικολάου προ δύο ημερών. ΚΑΙ δυστυχώς ήταν ένας φίλος, καλός τραγουδιστής που έδωσε τέλος στη ζωή του, προφανώς για λόγους κατανοητούς... Η ανεργία και το άγχος είναι σκληρές πραγματικότητες...».
Μιλώντας στην Espresso, ο δημοσιογράφος αναφέρεται με δάκρυα στα μάτια στον τραγουδιστή. "Προσπαθούσα μέχρι τελευταία να του βρω δουλειά του Βασίλη. Τελευταία φορά που τον είχα δει ήταν πριν από πέντε μήνες. Μου είχε πει ότι τον φιλοξενούσε ένας κουμπάρος του, ο οποίος όμως πέθανε από καρκίνο. Έτσι, ο Βασίλης έμεινε ξεκρέμαστος". Αλλά και ο Γιάννης Βασιλείου, ο οποίος είχε συνεργαστεί στα μέσα της δεκαετίας του '80, μιλά με μεγάλη συγκίνηση για τον παλιό φίλο και συνεργάτη του.

"Ήταν ένα από τα πιο καλά και ευγενικά παιδιά του χώρου. Θα σας έλεγα ότι πολλοί εκείνη την εποχή θέλαμε να του μοιάσουμε. Είχε πολύ καθαρή φωνή, που έμοιαζε μεταξύ Γαβαλά και Διονυσίου. Πανέμορφος άνδρας που δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Μάλιστα, όταν δούλευα σε μαγαζιά, ο Βασίλης ερχόταν και του έδινα το μικρόφωνο και σήκωνε όλο το μαγαζί στον... αέρα". 
 
 Espresso  


Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 9:00 am


«Κλείδωσαν» οι 10 υποψήφιοι περιφερειάρχες της ΝΔΤέσσερα πρόσωπα που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση θα διεκδικήσουν τις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με... 

 
 
 
πηγές της Πειραιώς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές «κλείδωσαν» οι εξής υποψηφιότητες: O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δημάρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης θα είναι στην Περιφέρεια Αττικής απέναντι στη Ρένα Δούρου.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου απέναντι στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δέδε και τον νυν περιφερειάρχη Π. Τατούλη.

Ο 34χρονος αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός θα διεδικήσει την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας απέναντι στον εκλεκτό της Κουμουνδούρου Δημήτρη η Αναγνωστάκη και ο 38χρονος περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας Νεκτάριος Φαρμάκης θα αναμετρηθεί με τον Απόστολο Κατσιφάρα τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές της εβδομάδας από την Αρτα στήριξε όλους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες, οι οποίοι είχαν κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές και είχαν υποστηριχθεί από την ΝΔ.

Πρόκειται για τους:

-Απόστολο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία,
-Χρήστο Μέτιο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Μακεδονία,
-Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία
-Αλέξανδρο Καχριμάνη στην Ήπειρο,
-Γιώργο Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο,
-Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 8:30 am


Νομός Ημαθίας - Ειδήσεις και Νέα

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

 1. ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ  Εφημερίδα ΛΑΟΣ (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 2:23 pm


Εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας

 1. Εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας  Εφημερίδα ΛΑΟΣ (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 1:35 pm


Διακοπή νερού στο Μακροχώρι (15/10)

 1. Διακοπή νερού στο Μακροχώρι (15/10)  InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 9:31 am


Διαβάστε στην ΚΕΡΚΙΔΑ που κυκλοφορεί 15/10

 1. Διαβάστε στην ΚΕΡΚΙΔΑ που κυκλοφορεί 15/10  Εφημερίδα ΛΑΟΣ (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 11:54 pm


Στην 6η θέση η Ελένη Ιωαννίδου στην Αργεντινή

 1. Στην 6η θέση η Ελένη Ιωαννίδου στην Αργεντινή  Εφημερίδα ΛΑΟΣ (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 11:29 pm


Νέα σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου στην Ημαθία

 1. Νέα σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου στην Ημαθία  InVeria.gr - Ειδησεογραφιικός Κόμβος Ημαθίας
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2018 | 4:15 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Ημαθίας


Φιλικοί ιστότοποι: