Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ημαθίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Λουκέτα - εξπρές και πρόστιμα μέχρι 5.000 ευρώ για όσους δεν κόβουν αποδείξεις


Λουκέτα – εξπρές από 48 ώρες έως 1 μήνα αλλά και ειδικά χρηματικά πρόστιμα που ξεκινούν από 1.000 ευρώ και μπορεί να φθάσουν μέχρι 5.000 ευρώ θα επιβάλλουν οι... φορο-ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε επιχειρήσεις και καταστηματάρχες που εντοπίζονται να μην εκδίδουν αποδείξεις ή να παρεμποδίζουν το φορολογικό έλεγχο.

Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή τροποποιείται το καθεστώς αναστολής λειτουργίας των επαγγελματικών εγκαταστάσεων για τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής ενώ με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή μπορεί αντί της αναστολής λειτουργίας να επιβάλλεται ειδικό χρηματικό πρόστιμο. Το «λουκέτο» θα μπαίνει αποκλειστικά στην επαγγελματική εγκατάσταση στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος αντί του συνόλου των επαγγελματικών εγκαταστάσεων του επιτηδευματία που ισχύει σήμερα ενώ τα πρόστιμα θα επιβάλλονται σε ιατρεία, φροντιστήρια, πλανόδιους πωλητές, γηροκομεία.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει τα εξής:

Επιβάλλεται πλέον άμεσα ή αμελλητί από την αρμόδια εφορία, κατόπιν έκδοσης του διοικητή της ΑΑΔΕ η αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος και όχι όλων των επαγγελματικών εγκαταστάσεων του επιτηδευματίας όπως ίσχυε μέχρι σήμερα ως εξής:

- Άμεσα για 48 ώρες εφόσον από τον ίδιο μερικό επιτόπιο φορολογικό έλεγχο διαπιστώνεται η μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση πάνω από 10 παραστατικά πώλησης ή ανεξαρτήτως του πλήθους, η αξία των αγαθών ή των υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκε παραστατικό πώλησης ή αυτό εκδόθηκε ανακριβώς υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

- Αμελλητί για 96 ώρες εάν εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους από τη διαπίστωση των παραβάσεων διαπιστωθεί εκ νέου η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον 3 αποδείξεων πώλησης ανεξαρτήτως αξίας αυτών στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου.

- Αμελλητί για 10 ημέρες σε κάθε επόμενη διαπίστωση των παραβάσεων εντός δυο φορολογικών ετών από τη διαπίστωσή τους.

Αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης έως 1 μήνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η διενέργεια φορολογικού ελέγχου.

Επιπλέον 10 ημέρες αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης εφόσον παραβιάζεται το μέτρο του «λουκέτου».

Το μέτρο επιβάλλεται και εκτελείται ακόμη και στην περίπτωση αλλαγής στη νομική μορφή ή στο πρόσωπο του του φορέα της επιχείρησης ή διακοπής της επιχείρησης από το χρόνο διαπίστωσης μέχρι το χρόνο εκτέλεσης της απόφασης εφόσον στον ίδιο χώρο δραστηριοποιείται επιχείρηση με ίδιο ή παραπλήσιο αντικείμενο εργασιών ή σε αυτή συμμετέχουν ένα ή περισσότερα από τα αρχικά μέλη.

Αντί του «λουκέτου» με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ επιβάλλεται ειδικό χρηματικό πρόστιμο από 1.000 έως 5.000 ευρώ. Το πρόστιμο επιβάλλεται στις περιπτώσεις που καθίσταται δυσχερής η αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις όπως ενοικίαση σκαφών αναψυχής, πλανόδιοι πωλητές, γηροκομείο, ξενοδοχείο, φροντιστήριο, ιατρείο.

Πηγή: "Ημερησία"/Ρεπορτάζ: Μαρία Βουργάνα

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 9:30 am


Μη έκδοση αποδείξεων: Βαριές ποινές και λουκέτα-εξπρές


Τί αλλάζει σε πρόστιμα, σε αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων, στις περιπτώσιες παρεμπόδισης ελέγχου με τη χρήση βίας...
Πρόστιμα έως 5.000 ευρώ θα μπορεί να επιβάλλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για μη έκδοση αποδείξεων σε κατηγορίες επιχειρήσεων που θα προσδιοριστούν με αποφάσεις της.

Πρόκειται για κυρίως για επιχειρήσεις στις οποίες εντοπίζεται η μη έκδοση αποδείξεων, αλλά για διάφορους λόγους κρίνεται δυσχερής η επιβολή του μέτρου της αναστολής λειτουργίας που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Μεταξύ αυτών είναι οι επιχειρήσεις ενοικίασης σκαφών αναψυχής, οι πλανόδιοι πωλητές, τα γηροκομεία, τα ξενοδοχεία, τα φροντιστήρια και τα ιατρεία. Στις περιπτώσεις αυτές, οι οποίες θα προσδιορίζονται με αποφάσεις του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το μέτρο της αναστολής λειτουργίας θα μπορεί να αντικαθίσταται με την επιβολή χρηματικού προστίμου.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθές στη Βουλή με την οποία το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να ενισχύσει το οπλοστάσιό του στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι όσοι παραβιάζουν αποφάσεις της Φορολογικής Διοίκησης για αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους λόγω φοροδιαφυγής θα τιμωρούνται, κάθε φορά, με λουκέτο 10 ημερών. Επίσης θα επιβάλλεται λουκέτο διάρκειας έως και ενός μήνα στις περιπτώσεις παρεμπόδισης του ελέγχου με τη χρήση βίας στα όργανα της Φορολογικής Διοίκησης

Οι διατάξεις αυτές πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή απο την δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία, τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται για ανακριβή ή μη έκδοση αποδείξεων θα κυμαίνονται απο 1.000 έως 2.500 ευρώ στις περιπτώσεις που η παράβαση αφορά περισσότερες απο δέκα αποδείξεις, ή ανεξάρτητα απο το πλήθος τους στην περίπτωση που η συνολική αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Το πρόστιμο θα κυμαίνεται απο 2.501 ώς 5.000 ευρώ στην περίπτωση υποτροπής εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους και 5.000 ευρώ στην περίπτωση κάθε νέας υποτροπής.

Σημειώνεται οτι η ισχύουσα νομοθεσία για την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων προβλέπει λουκέτο για 48 ώρες σε περίπτωση ανακριβούς έκδοσης δέκα αποδείξεων, ή ανεξαρτήτως πλήθους εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ, 96 ώρες σε περίπτωση υποτροπής εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους ακόμα και για τρεις αποδείξεις χωρίς όριο αξίας, και έως δέκα ημέρες σε κάθε επόμενη διαπίστωση αντίστοιχης παράβασης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, στο εξής θα αναστέλλεται η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία έγινε η παράβαση, και όχι στο σύνολο των εγκαταστάσεων του επιτηδευματία. Το λουκέτο θα επιβάλλεται ανεξάρτητα απο τυχόν αλλαγή στην νομική μορφή της επιχείρησης ή στο πρόσωπο του φορέα της επιχείρησης που συντελέστηκε απο την ημερομηνία λήψης της απόφασης εως την ημερομηνία εκτέλεσής της, προκειμένου να αποφεύγονται καταχρηστικές πρακτικές απο τους υπόχρεους για τη μη επιβολή του μέτρου.

Επίσης προβλέπεται ότι στις περιπτώσιες παρεμπόδισης ελέγχου με τη χρήση βίας προς τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εκτός από τις ποινικές κυρώσεις θα επιβάλλεται και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης διάρκειας έως και ενός μήνα.

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 9:00 am


Ξενοδοχείο επιστρέφει τα έξοδα διαμονής σε περίπτωση διαζυγίου


Τι γίνεται αν πάτε να ξεκουραστείτε με τον αγαπημένο σας σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της σουηδικής αλυσίδας...
Countryside και μέσα σε ένα χρόνο χωρίσετε; Το ξενοδοχείο θα σας αποζημιώσει για τη δαπάνη διαμονής, όπως ανακοίνωσε ο σουηδικός όμιλος.

Με τη συγκεκριμένη εκστρατεία ενθαρρύνονται τα ζευγάρια να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο ο ένας στον άλλο, προτού να είναι πολύ αργά, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της σουηδικής εφημερίδας NWΤ.

Ελπίζουμε ότι «ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να επενδύει ο ένας στον άλλο πριν να είναι αργά για τη διάσωση της σχέσης» δήλωσε η υπεύθυνη μάρκετινγκ του ομίλου Άννα Μάτσεν. «Έχουμε υποδεχθεί ζευγάρια σε ξενοδοχεία και επαύλεις μας σε όλη τη Σουηδία και έχουμε δει πόσο ευεργετικό μπορεί να είναι, όταν ξεφεύγουν για λίγο και αφιερώνουν χρόνο ο ένας στον άλλο. Θέλαμε επίσης να διαδώσουμε τις πληροφορίες αυτές σε περισσότερους ανθρώπους και αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε μια ριζοσπαστική προσέγγιση» τόνισε.

Τα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν λοιπόν να κάνουν κράτηση για διαμονή στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείο υπό τη λεγόμενη «εγγύηση σχέσης». Αν χωρίσουν σε λιγότερο από 12 μήνες, θα πάρουν πίσω τα χρήματα για διήμερη διαμονή στα ξενοδοχεία του ομίλου, εφ΄όσον αποστείλουν τα έγγραφα του διαζυγίου ως αποδεικτικό στοιχείο. Η ιδέα είναι ότι αν τα ζευγάρια περνούν περισσότερο χρόνο μαζί, για παράδειγμα με μία κράτηση για διαμονή για ένα Σαββατοκύριακο σε ένα ξενοδοχείο, το διαζύγιο θα είναι λιγότερο πιθανό, έτσι προκύπτει ο όρος «εγγύηση σχέσης».

Η προσφορά τέθηκε σε ισχύ από τις 20 Μαρτίου και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν προκάλεσε αύξηση των κρατήσεων. «Αρκετοί άνθρωποι ήρθαν και ρώτησαν αν πραγματικά ισχύει η προσφορά» ανέφερε η κ. Μάτσεν και εξήγησε ότι στόχος της πρωτοβουλίας είναι να παρακινήσει τα ζευγάρια να αλλάξουν την καθημερινότητά τους. Το 2014 καταγράφηκαν στη Σουηδία 47.000 γάμοι και εκδόθηκαν 24.000 διαζύγια όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 8:30 am


7 φυσικοί τρόποι ανακούφισης από τους πόνους στην πλάτη


 
Ο πόνος είναι προσωπική υπόθεση και δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ακόμη τρόπος να εντοπιστεί ο βαθμός του. Ως εκ τούτου, ούτε ο γιατρός σας μπορεί να καταλάβει πώς ακριβώς αισθάνεστε, ώστε να μπορέσει να σας βοηθήσει.

Όπως... 
  

συμβαίνει με τη θερμότητα ή την ευχαρίστηση, ο βαθμός του πόνου διαμορφώνεται με βάση τις αισθητηριακές πληροφορίες που λαμβάνει ο εγκέφαλος από το σώμα σας.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το βαθμό του πόνου. Τέτοιοι είναι το άγχος, η κούραση, ακόμα και η προσδοκία του πόνου που αυξάνει ή μειώνει την αγωνία.


Ομοίως, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ανακουφιστείτε από τον πόνο, χωρίς να χρειαστεί να παίρνετε τα χάπια με τις χούφτες!

Δείτε κάποιους από αυτούς:

Περάστε χρόνο με φίλους

Η παρέα με τους αγαπημένους φίλους προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών, των μικρών αλυσίδων πρωτεϊνών (νευροπεπτίδια) που παράγονται στην υπόφυση και τον υποθάλαμο του εγκεφάλου. Οι ενδορφίνες αποτελούν σύμφωνα με τους ειδικούς το καλύτερο φάρμακο κατά της κακής διάθεσης και θεωρούνται ισχυρότατο παυσίπονο.

Κάθε δραστηριότητα που ευχαριστεί οδηγεί στην παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες μας ηρεμούν, γεννούν αίσθημα ευδαιμονίας, βελτιώνουν τη διάθεση και εξουδετερώνουν τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης, που προκαλεί το στρες.

Αντίθετα, η κοινωνική απομόνωση, συνδέεται με επιδείνωση του πόνου της πλάτης.

Ευθυμήστε

Το γέλιο είναι ισχυρός σύμμαχος στη μείωση του πόνου. Τα αστεία με φίλους ή μια αστεία ταινία προκαλούν την παραγωγή ενδορφινών και μεγαλώνουν την αντοχή στον πόνο.

Μασάζ

Μελέτη του 2015 έδειξε ότι ένα μασάζ μπορεί να εξαλείψει ή τουλάχιστον να μειώσει την αντίληψη του πόνου.

Οι υποδοχείς της πίεσης στο δέρμα ανταποκρίνονται στο άγγιγμα ενός άλλου ατόμου ενεργοποιώντας τα εγκεφαλικά νεύρα που ανακουφίζουν από το άγχος. Όταν μειώνεται το άγχος, ο πόνος είναι πιο ήπιος.

Ασκήσεις με κυλίνδρους

Η χρήση κυλίνδρων από αφρώδες υλικό μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τον πόνο στην πλάτη, ακόμη και αν δεν έρχεται σε επαφή με τον κύλινδρο το σημείο που πονάει. Ο βελονισμός μπορεί επίσης να μειώσει τον πόνο έως και κατά 55% σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Αεροβική γυμναστική

Αρκούν 25 λεπτά αεροβικής γυμναστικής όπως τρέξιμο, ποδηλασία ή κολύμπι για να μειωθεί ο πόνος κατά 28%, όπως έδειξε σχετική μελέτη. Είτε πρόκειται για πόνο χαμηλά στην πλάτη, είτε για χρόνιους πόνους (ινομυαλγία), η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά. Άλλη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αθλητές έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον πόνο σε σχέση με όσους δεν αθλούνται. Η άσκηση ενεργοποιεί τους υποδοχείς των οπιοειδών στον εγκέφαλο, που μειώνουν τον πόνο.

Διαλογισμός

Μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που έκαναν διαλογισμό και γιόγκα είδαν τη μεγαλύτερη βελτίωση (σε ποσοστό 61%) σε σχέση με όσους ακολούθησαν παραδοσιακή φαρμακευτική θεραπεία (44%) για την αντιμετώπιση του πόνου. Μετά από ένα έτος, όσοι είχαν κάνει διαλογισμό-γιόγκα ή ψυχοθεραπεία, συνέχιζαν να έχουν λιγότερους πόνους σε σχέση με όσους είχαν ακολουθήσει την παραδοσιακή φαρμακευτική οδό. Η έρευνα ενισχύει την αντίληψη ολοένα περισσότερων επιστημόνων ότι νους και σώμα αλληλοεπηρεάζονται και ότι ορισμένα τουλάχιστον προβλήματα του σώματος μπορούν να αντιμετωπισθούν πιο εύκολα με την κατάλληλη βοήθεια από το νου.

Γιόγκα – Διατάσεις

Μόλις μία ώρα γιόγκα ή stretching (διατάσεις) κάθε εβδομάδα μπορεί να σας ανακουφίσει από την οσφυαλγία. Οι συμμετέχοντες στη σχετική έρευνα έκαναν 55 λεπτά άσκησης κάθε εβδομάδα και σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, η γιόγκα ενισχύει τα οφέλη της τακτικής άσκησης.

Πηγή: onmed.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 7:30 am


Στο "σφυρί" περιουσιακά στοιχεία οφειλετών σε υπό εκκαθάριση τράπεζες


Στο σφυρί περιουσιακά στοιχεία οφειλετών σε υπό εκκαθάριση τράπεζεςΣτο «σφυρί» θα βγάζουν οι υπό εκκαθάριση τράπεζες περιουσιακά στοιχεία οφειλετών τους, εφόσον αυτοί δεν είναι συνεργάσιμοι, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας.
Η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε τον «εμπλουτισμό» των επιχειρησιακών σχεδίων των ιδρυμάτων αυτών, ώστε να περιλαμβάνει τις πολιτικές διαχείρισης και εκποίησης των υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων.
Σε περίπτωση μη συνεργάσιμου οφειλέτη, «ο ειδικός εκκαθαριστής οφείλει όπως ενεργήσει άμεσα προς το συμφέρον και την προστασία της ειδικής εκκαθάρισης», σύμφωνα με απόφαση της ΤτΕ.
Η ανακοίνωση της ΤτΕ
Η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο των κατά νόμο αρμοδιοτήτων της, προέβη σε τροποποιήσεις του κανονιστικού πλαισίου των ειδικών εκκαθαρίσεων, με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση της περιουσίας τους, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Ειδικότερα, με τις κάτωθι τρεις αποφάσεις της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος:
α) Θεσπίζεται η εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας του ν. 4224/2013 από τα υπό ειδική...

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 9:34 pm


Εληξε η αποχή στην Βέροια

Εληξε η αποχή στην ΒέροιαΤα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν την ομάδα της Βέροιας, είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση των ποδοσφαιριστών για αποχή από τη χθεσινή προπόνηση. Οι παίκτες έκαναν «χαλάρωμα» κι έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν, εφ' όσον η διοίκηση δεν ανταποκρινόταν στο αίτημά τους για πληρωμές.

Τελικά, σήμερα οι παίκτες ειδοποιήθηκαν ότι μπήκαν χρήματα στους λογαριασμούς τους και επέστρεψαν στις προπονήσεις, με τον Ράτκο Ντόστανιτς να έχει ορίσει διπλό πρόγραμμα για πρωί και απόγευμα.


Η ομάδα της Ημαθίας έχει μπροστά της ακόμη έναν «τελικό» στην προσπάθεια για παραμονή στην Super League, καθώς την ερχόμενη Κυριακή (15:00) φιλοξενείται από τον Λεβαδειακό, που έχει τον ίδιο στόχο, με τους Βοιωτούς να βρίσκονται σε σαφώς ασφαλέστερη θέση από την Βέροια.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 8:07 pm


Με πανελλαδικές εξετάσεις θα παίρνουν την ειδικότητα οι γιατροί
Mε νέο σύστημα εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο θα παίρνουν από τον Οκτώβριο την ειδικότητα οι γιατροί. Είναι ενδιαφέρον ότι η βαθμολογία τους θα μετρά για την πρόσληψή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ακόμα, θεσμοθετούνται νέες ειδικότητες που έως τώρα δίνονταν μόνο στο εξωτερικό.

Όπως... 

 
 
 
γράφει το «Έθνος», το υπουργείο Υγείας έχει δεχτεί γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), η οποία προβλέπει –μεταξύ άλλων– πανελλαδικές εξετάσεις για ειδικότητα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι σήμερα οι εξετάσεις γίνονταν στην Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) όπου ανήκε το νοσοκομείο ειδίκευσης κάθε γιατρού.

Οι εξετάσεις θα γίνονται τρεις φορές τον χρόνο και θα είναι γραπτές και προφορικές. Στις γραπτές εξετάσεις θα υπάρχει βαθμός. Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τη βάση στα γραπτά, η οποία θα είναι το «5», για να προχωρήσουν στα προφορικά.

Το τελικό αποτέλεσμα, μετά και την προφορική εξέταση, θα είναι δομημένο. Κάθε επιτυχώς εξετασθείς, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα λαμβάνει τίτλο ειδικότητας με βαθμό (Αριστα, Λίαν Καλώς, Καλώς). Η αξιολόγηση αυτή θα λαμβάνεται υπόψη σε μελλοντικές προκηρύξεις για κατάληψη θέσεων στο ΕΣΥ.

Κάθε εξεταστική υποομάδα θα απαρτίζεται από τρεις εξεταστές. Η επιλογή των εξεταστών θα είναι από ολόκληρη την Ελλάδα και θα πραγματοποιείται από κατάλογο εκπαιδευτών για τη διενέργεια της εξεταστικής διαδικασίας και σχεδιάζεται να αλλάζει σε κάθε εξεταστική περίοδο.

Θεσμοθετούνται, παράλληλα, νέες ιατρικές ειδικότητες, όπως η Κλινική Γενετική, νέες εξειδικεύσεις όπως η Επειγοντολογία και νέες ειδικότητες της Οδοντιατρικής όπως η Χειρουργική Στόματος. Θα δίνεται, παράλληλα, έμφαση στην ποιοτική και την ποσοτική βελτίωση των γενικών γιατρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν την υπό ανάπτυξη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 7:48 pm


ΑΔΕΔΥ: Συνεχίζονται οι καρατομήσεις στελεχών στη δημόσια διοίκησηΚαρατομήσεις στελεχών της δημόσιας διοίκησης και απευθείας τοποθετήσεις και αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης καταγγέλει, με ανακοίνωση της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Το τελευταίο κρούσμα που καταγράφει το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων, αφορά το υπουργείο Εξωτερικών και σημειώνει:
 

 
 
 
 
"Έναν και πλέον χρόνο μετά την ψήφιση του Ν4369/2016, με τον οποίο προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες για την επιλογή στελεχών στη δημόσια διοίκηση (προϊσταμένων, Διευθυντών, Γενικών Διευθυντών), η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίησή του, αλλά συνεχίζει την πολιτική των καρατομήσεων και των αναθέσεων για τις θέσεις ευθύνης στη δημόσια διοίκηση.

Τελευταίο κρούσμα στο Υπουργείο Εξωτερικών όπου, με απόφαση του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ανακλήθηκαν δύο αποφάσεις τοποθέτησης υπαλλήλου (3454/11-11-2015 και 3583/10-10-2016) σε θέση προϊσταμένου χωρίς, μάλιστα, καμία αιτιολογία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την κυβέρνηση και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης να σταματήσουν την τακτική των καρατομήσεων και των αναθέσεων και να προχωρήσουν στην επιλογή των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης με αντικειμενικά – αξιοκρατικά κριτήρια.

Καλεί, επίσης, τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών να ανακαλέσει την υπ’ αριθμόν 393/13-2-2017 άδικη και αναιτιολόγητη απόφασή του και να επανατοποθετήσει την υπάλληλο που καρατομήθηκε στη θέση που κατείχε".  

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 7:46 pm


Ενίσχυση των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας

Image result for του Νοσοκομείου ΝάουσαςΗ βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου είχε συνάντηση με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κ. Κύρκο παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας Τάκη Μαυρογιώργου σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν στις εφημερίες στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Νάουσας. Ήδη δρομολογήθηκε η ανανέωση της σύμβασης της επικουρικής γιατρού και στο εξής οι εφημερίες θα καλύπτονται κανονικά.

Με την ευκαιρία η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου δηλωσε τα εξής:
«Τελευταία επανέρχονται σχόλια και δήθεν σενάρια για κλείσιμο ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας. Αντίθετα, στα σχέδια του υπουργείου Υγείας δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ τέτοια πρόθεση. Το υπουργείο είναι υπέρ της ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου για την πιο εύρυθμη λειτουργία των κλινικών. Αυτό καταδεικνύεται και από τις μέχρι τώρα ενέργειες με την πρόσληψη για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ιατρικού προσωπικού στις κλινικές καρδιολογική, χειρουργική, ορθοπεδική, παιδιατρική και το ακτινολογικό τμήμα, ενώ προχωρεί και η πρόσληψη δυο γυναικολόγων για την επαναλειτουργία της μαιευτικής κλινικής.

Για την παθολογική κλινική, όπου πράγματι υπάρχει πρόβλημα, λόγω μετάθεσης γιατρού στην Κοζάνη, έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις διευθυντή και επιμελητή Β’. Αναμένονται οι κρίσεις και η δημοσίευση στο ΦΕΚ. Με την πρόσληψη των παραπάνω γιατρών το πρόβλημα θα λυθεί και εδώ.

Η σημερινή κυβέρνηση, ως πρώτο μέλημά της μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, έθεσε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ έγιναν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία (μεταξύ των οποίων στα δυο νοσοκομεία του νομού μας), ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια οι προσλήψεις είχαν παγώσει, οδηγώντας στην πλήρη υποβάθμιση του συστήματος υγείας. Είναι υποκριτικό συνεπώς να βγαίνουν βουλευτές, πολιτευτές και παράγοντες της ΝΔ και να ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για το Νοσοκομείο Νάουσας, όταν είναι γνωστό ότι επί δικής τους διακυβέρνησης ουδεμία πρόσληψη είχε γίνει στο παραπάνω ίδρυμα. Κι αυτό γιατί συνειδητή επιλογή της τότε κυβέρνησης ήταν το κλείσιμο του Νοσοκομείου Νάουσας.

Η ενίσχυση των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, παρά τα όποια δημοσιονομικά προβλήματα, τα γραφειοκρατικά εμπόδια και το ασφυκτικό νομικό πλαίσιο, παραμένει συνεχής ώστε η δημόσια υγεία να αναβαθμιστεί και να καλύπτει όλες τις ανάγκες των πολιτών.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 3:21 pm


ΟΑΕΔ: Ποιοι θα πάρουν επιταγή για τις δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις 2017

ΟΑΕΔ: Ποιοι θα πάρουν επιταγή για τις δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις 2017
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις δωρεάν κατασκηνώσεις 2017 με «επιταγή» από τον ΟΑΕΔ -  Εκδόθηκε η απόφαση με τους όρους χορήγησης της «επιταγής» - Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών των δικαιούχων για το έτος 2017 ανέρχεται σε 60.000 περίπου. -Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων παροχών υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Δια-δικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)

Εκδόθηκε η απόφαση του υπουργείου Εργασίας για την κατάρτιση προγράμματος διαμονής παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε κατασκηνώσεις που θα προκηρύξει άμεσα ο ΟΑΕΔ. Σκοπός του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις είναι η ψυχαγωγία των τέκνων χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις.   Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται γονείς ή ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) τέκνων που δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για το έτος 2017 εφόσον είναι: α) ασφαλισμένοι και έχουν πραγματοποιήσει ως εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας (συνεισπραττόμενες με τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ασφαλισμένες και έχουν λάβει κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας (άδειας του αρθρ. 142 του ν. 3655/2008, όπως εξειδικεύτηκε με την υπ' αριθ. 33891/606/09.05.2008/ΦΕΚ 833-B' υπουργική απόφαση). Ασφαλισμένοι και έχουν λάβει κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα). Ανεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών. Ο απαιτούμενος από τα στοιχεία α' έως γ' αναφερόμενος αριθμός ημερών μπορεί να προκύψει αθροιστικά από τις ημέρες και των τριών στοιχείων. Οι δικαιούχοι δηλώνουν υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική αίτηση του αρθρ. 7 της παρούσας, αν συμμετέχουν με την ιδιότητα των στοιχείων α'-β' (ιδιότητα εργαζομένου) ή με την ιδιότητα των στοιχείων γ' - δ' (ιδιότητα ανέργου). Δικαιούχοι που πληρούν παράλληλα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των εργαζομένων και αυτές των ανέργων ή δικαιούχοι που συγκεντρώνουν τον αναφερόμενο στα στοιχεία α' έως γ' αριθμό αθροιστικά από τις ημέρες και των τριών στοιχείων, συμμετέχουν στο πρόγραμμα αποκλειστικά με τη μία εκ των δύο ιδιοτήτων, την οποία και δηλώνουν στην αίτηση του αρθρ. 7. Για τους δικαιούχους και των τεσσάρων ως άνω στοιχείων το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΟΥ του φορολογικού έτους 2015, δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 28.000,00€. Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος ορίζονται Τα ανήλικα τέκνα των δικαιούχων που γεννήθηκαν από 01.01.2001 έως 14.06.2011, όπως η ηλικία τους αποδεικνύεται από αυτεπάγγελτη αναζήτηση μέσω αρμοδίου δημοσίου φορέα ή όπως από τη Δημόσια Πρόσκληση καθορίζεται. Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών με αποδεδειγμένη αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εξαρτάται απόλυτα από τον αριθμό των προσφερόμενων από τις κατασκηνωτικές επιχειρήσεις θέσεων για παιδιά της κατηγορίας αυτής. Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων παιδιών κατανέμεται σε ποσοστό 50% για τους δικαιούχους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την ιδιότητα του εργαζομένου και σε ποσοστό 50% για τους δικαιούχους που συμμετέχουν με την ιδιότητα του ανέργου. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για το έτος 2017 από την 15η Ιουνίου έως: α) την 3η Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) την 10η Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω. Το ως άνω χρονικό διάστημα δύναται να τροποποιηθεί με τη Δημόσια Πρόσκληση. Η διάρκεια διαμονής κάθε παιδιού ορίζεται έως 15 συνεχόμενες ημέρες κατ' ανώτατο όριο (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης). ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ 1.    Η «Επιταγή Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός της είναι η ανταλλαγή της με υπηρεσίες των παροχών του αρθρ. 5 της παρούσας για τη διαμονή των ωφελούμενων τέκνων των δικαιούχων σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης. 2.    Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου για τη διαμονή του τέκνου του σε παιδική κατασκήνωση, καλύπτει το ημερήσιο τροφείο του παιδιού του δικαιούχου για όλη τη διάρκεια διαμονής του στην κατασκήνωση. Το ημερήσιο τροφείο περιλαμβάνει τις υπηρεσίες διαμονής και γενικά τις υπηρεσίες που παρέχονται βάσει της υποχρεωτικής υποδομής και στελέχωσης των παιδικών κατασκηνώσεων εξοχών σύμφωνα με το Κανονιστικό Πλαίσιο Ίδρυσης και Λειτουργίας Παιδικών Κατασκηνώσεων Εξοχών και τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης. Το ημερήσιο τροφείο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ανέρχεται κατά περίπτωση: α) Στα 30,00€ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) στα 52,00 € ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων, για τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω. Τυχόν αναπροσαρμογή του ύψους του τροφείου για το έτος 2017 με νεότερη κοινή υπουργική απόφαση θα συνεπάγεται ισόποση αναπροσαρμογή στο αναφερόμενο στην παρούσα ύψος τροφείου. 3.    Η «Επιταγή Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού για κάθε ωφελούμενο τέκνο δικαιούχου, ο οποί   ος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πλη-ροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ και αποτυπώνεται με τα λοιπά στοιχεία του ωφελούμενου τέκνου και του δικαιούχου στα Μητρώα του αρθρ. 8 της παρούσας, ισχύει δε αποκλειστικά για τους σκοπούς του συγκεκριμένου προγράμματος μέχρι τη λήξη αυτού. 4. Η επιδότηση μέσω της «Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους παιδικών κατασκηνώσεων σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών τους. Ως «Πάροχοι» θεωρούνται οι κατασκηνωτικές επιχειρήσεις, που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΩΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ 1.    Με Δημόσια Πρόσκληση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ, που εκδίδεται εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης αυτής, προσκαλούνται οι δικαιούχοι και οι πάροχοι να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα. 2.    Με τη Δημόσια Πρόσκληση προσδιορίζονται: οι προ-ϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής των δικαιούχων-ωφελουμένων και των παροχών, η προθεσμία και η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και των απαιτουμένων δικαιολογητικών, η διαδικασία κατάρτισης των Μητρώων Δικαιούχων και του Μητρώου Παροχών, κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση του προγράμματος καθώς και κάθε άλλο στοιχείο ή πληροφορία διευκολύνει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Δημόσια Πρόσκληση. 3.    Η Δημόσια Πρόσκληση αναρτάται στους διαδικτυ-ακούς τόπους του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ -ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ -ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1.    Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), όπως καθορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζεται στην Πρόσκληση, η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη (ή απορρίπτεται). 2.    Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται μέσα στην προθεσμία που ορίζεται ρητά στην Πρόσκληση. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων. 3.    Οι δικαιούχοι δηλώνουν υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους την ιδιότητα με την οποία συμμετέχουν κατά την παρ. 1 του αρθρ. 3 της παρούσας. 4.    Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (ΦΕΚ Α' 775) για τα στοιχεία που διαλαμβάνονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. 5.    Η υποβολή αίτησης συμμετοχής συνιστά εξουσιοδότηση προς τον ΟΑΕΔ για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του αιτούντος και των ωφε-λουμένων τέκνων του αποκλειστικά για τους σκοπούς της απόφασης αυτής. 6.    Ο δικαιούχος είναι υπεύθυνος για την πλήρη και ορθή συμπλήρωση της ηλεκτρονικής του αίτησης. Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων - δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες αιτήσεις που υποβάλλονται έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων σε αντικατάσταση των προηγουμένων. 7.    Δικαιολογητικά των υποψηφίων που δεν δύναται να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως είτε επισυνάπτονται στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους είτε προσκομίζονται στα αρμόδια ΚΠΑ2, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει. 8.    Υποψήφιοι των οποίων οι ημέρες εργασίας του στοιχείου α' της παρ. 1 του αρθρ. 2 της παρούσας δεν δύναται να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως λόγω μη ένταξης τους στο μηχανογραφικό σύστημα του ΕΦΚΑ για οποιονδήποτε λόγο, υποχρεούνται είτε να επισυνάψουν στην ηλεκτρονική τους αίτηση τα σχετικά παραστατικά είτε να τα προσκομίσουν στα αρμόδια ΚΠΑ2, όπως καθορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση. 9.    Δικαιούχοι με ωφελούμενα τέκνα ανήκοντα στην κα-τηγορία ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω έχουν την υποχρέωση είτε να επισυνάψουν στην ηλεκτρονική τους αίτηση βεβαίωση πιστοποίησης αναπηρίας του ΚΕΠΑ σε ισχύ είτε να την προσκομίσουν στα αρμόδια ΚΠΑ2, όπως καθορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση, άλλως δεν έχει εφαρμογή η ρύθμιση της παρ. 3 του αρθρ. 8 της παρούσας. 10.    Μη επισύναψη στην ηλεκτρονική αίτηση ή μη προσκόμιση των δικαιολογητικών που ορίζονται από τη Δημόσια Πρόσκληση καθώς και μη πλήρωση των όρων της Δημόσιας Πρόσκλησης και αναντιστοιχία των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση με αυτά που υποβάλλονται ή που προκύπτουν από τα αυτεπαγγέλτως αναζητούμε-να δικαιολογητικά, συνεπάγεται αποκλεισμό του δικαιούχου από το Πρόγραμμα. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τις αιτήσεις και προβαίνει στη μοριοδότηση των υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις. Η μοριοδότηση των δικαιούχων στηρίζεται σε ειδικά κριτήρια, τα οποία είναι: Το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΟΥ του φορολογικού έτους 2015, για όλους τους δικαιούχους. Οι πληροφορίες σχετικά με το εισόδημα των δικαιούχων αναζητούνται με ηλεκτρονικό τρόπο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. β. Ο αριθμός των τέκνων ηλικίας έως 18 ετών. γ. Ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ, με μέγιστο όριο τους 36 μήνες, για τους δικαιούχους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την ιδιότητα του ανέργου. Οι πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας αναζητούνται από το Μητρώο Ανέργων του Οργανισμού. Τα μόρια ανά κριτήριο ορίζονται ως εξής: Για το α' κριτήριο: -    Για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους έως 7.000,00€: 100 μόρια, -    για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 7.001,00€ έως 10.000,00€: 90 μόρια, -    για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 10.001,00€ έως 12.000,00€: 80 μόρια, -    για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 12.001,00€ έως 14.000,00€: 70 μόρια, -    για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 14.001,00€ έως 16.000,00€: 60 μόρια, -    για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 16.001,00€ έως 18.000,00€: 50 μόρια, -    για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 18.001,00€ έως 20.000,00€: 40 μόρια, -    για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 20.001,00€ έως 22.000,00€: 30 μόρια, -    για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 22.001,00€ έως 24.000,00€:20 μόρια, -    για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 24.001,00€ έως 28.000,00€:10 μόρια. Για το β' κριτήριο: Από 25 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο. Για το γ' κριτήριο: Από 1 μόριο για κάθε μήνα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, με ανώτατο όριο τα 36 μόρια. Ωφελούμενα τέκνα με αποδεδειγμένη αναπηρία σε ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω δύναται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ανεξαρτήτως του αριθμού μορίων των δικαιούχων γονέων τους κατ' εξαίρεση των παρ. 1 και 2 του παρόντος, εφόσον κατά την κατάρτιση του Μητρώου Παροχών προκύψει ότι οι προσφερόμενες θέσεις για παιδιά με αναπηρία από τις συμμετέχουσες κατασκηνωτικές επιχειρήσεις επαρκούν για τη διαμονή όλων των ωφελουμένων τέκνων της κατηγορίας αυτής για τα οποία έχουν υποβληθεί αποδεκτές αιτήσεις. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής των κριτηρίων είναι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής που καθορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι βάσει της ιδιότητας με την οποία συμ-μετέχουν στο πρόγραμμα κατατάσσονται σε δύο προσωρινά Μητρώα, το Μητρώο «Δικαιούχων - Εργαζομένων» και το Μητρώο «Δικαιούχων -Ανέργων». Στα Μητρώα αναγράφονται: ο κωδικός αριθμός αίτησης των δικαιούχων, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους (ΑΦΜ) και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης τους (ΑΜΚΑ), το ονοματεπώνυμο των ωφελούμενων παιδιών ανά δικαιούχο και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) αυτών, ο συνολικός αριθμός μορίων των δικαιούχων, τα μόρια που αντιστοιχούν σε καθένα από τα κριτήρια κατάταξης της παρ. 2 του παρόντος, η σειρά κατάταξης των δικαιούχων με βάση τη συνολική μοριοδοτηση των κριτηρίων και ο μοναδικός ηλεκτρονικός κωδικός αριθμός της Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για κάθε ωφελούμενο τέκνο ανά επιλεγέντα δικαιούχο. Για τους δικαιούχους που δεν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, όπως αυτές εξειδικεύονται από τη Δημόσια Πρόσκληση, συντάσσεται προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων, με αναφορά στην ιδιότητα με την οποία συμμετέχουν και στον συγκεκριμένο λόγο αποκλεισμού τους. Τέκνα που δηλώθηκαν ως ωφελούμενα στην αίτηση, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 2 του αρθρ. 2 της παρούσας, δεν λαμβάνονται υπόψη κατά την κατάρτιση των Μητρώων Δικαιούχων και του Πίνακα Αποκλειομένων. Τα προσωρινά Μητρώα Δικαιούχων και ο προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων αναρτώνται στην διαδικτυ-ακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ανακοινώνεται η έκδοση τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής προς το ΔΣ του ΟΑΕΔ μίας και μόνο ηλεκτρονικής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων Δικαιούχων και του προσωρινού Πίνακα Αποκλειομένων εντός της αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσιεύσεως τους στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ. Λεπτομέρειες για την υποβολή και την εξέταση των ενστάσεων καθορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Μετά την εξέταση των ενστάσεων από το Δ.Σ. του Οργανισμού, καταρτίζονται τα Οριστικά Μητρώα «Δικαι-ούχων - Ανέργων» και «Δικαιούχων - Εργαζομένων» και ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων, τα οποία αναρτώνται στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ανακοινώνεται η έκδοση τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ. Σε περίπτωση που κατά την κατάρτιση των Μητρώων δεν προκύπτει η προβλεπόμενη ποσόστωση, οι κενές θέσεις του ενός Μητρώου πληρούνται από τους επιλαχόντες του άλλου. Τα προσωρινά και οριστικά Μητρώα Δικαιούχων και ο προσωρινός και οριστικός Πίνακας Αποκλεισμένων καταρτίζονται από τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ ή από το αρμόδιο όργανο που ορίζεται με απόφαση της. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ -ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων παροχών υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Δια-δικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) με τη χρήση   κωδικών πρόσβασης. Λεπτομέρειες για τη διαπίστευση των χρηστών, τη συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων καθώς και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθορίζονται με τη Δημόσια Πρόσκληση. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζεται ρητά στην Πρόσκληση, η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη (ή απορρίπτεται).  Η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται μέσα στην προθεσμία που ορίζεται ρητά στην Πρόσκληση. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων. Η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επέχει θέση δήλωσης αποδοχής των όρων και των προϋποθέσεων του προγράμματος καθώς και δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (ΦΕΚ Α' 75) για τα στοιχεία που διαλαμβάνονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Οι δυνητικοί πάροχοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης. Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων -δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες αιτήσεις που υποβάλλονται έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων σε αντικατάσταση των προηγουμένων. Οι πάροχοι οφείλουν να επισυνάψουν στην ηλεκτρονική αίτηση τους τα απαιτούμενα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δικαιολογητικά, όπως καθορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση, διαφορετικά αποκλείονται από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων των παροχών συντάσσεται το προσωρινό Μητρώο Παροχών. Για τους υποψηφίους που από τον έλεγχο των αιτήσεων προκύπτει ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, συντάσσεται προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων, με σαφή αναφορά στον συγκεκριμένο λόγο αποκλεισμού για κάθε υποψήφιο. Το προσωρινό Μητρώο Παροχών και ο προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων αναρτώνται στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ανακοινώνεται η έκδοση τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ. Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής προς το ΔΣ του ΟΑΕΔ μίας και μόνο ηλεκτρονικής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων του προσωρινού Μητρώου Παροχών και του προσωρινού Πίνακα Αποκλειομένων εντός της αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσιεύσεως τους. Λεπτομέρειες για την υποβολή και την εξέταση των ενστάσεων καθορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Μετά την εξέταση των ενστάσεων των παροχών από το Δ.Σ. του Οργανισμού, καταρτίζεται το οριστικό Μητρώο Παροχών και ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων. Το οριστικό Μητρώο Παροχών και ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων αναρτώνται στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ανακοινώνεται η έκδοση τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ. Το προσωρινό και οριστικό Μητρώο Παροχών και ο προσωρινός και οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων καταρτίζονται από τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ ή από το αρμόδιο όργανο που ορίζεται με απόφαση της. ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ  Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα δικαιούχων και παροχών, καθώς και οι λοιποί όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι συμπληρώνουν και υπογράφουν προτυποποιημένη, αναρτημένη στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ σύμβαση, η οποία βασίζεται στους όρους και τις προϋποθέσεις της Δημόσιας Πρόσκλησης. Η σύμβαση αυτή καθώς και τα δικαιολογητικά που σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση πρέπει να τη συνοδεύουν, διαβιβάζονται με ηλεκτρονική σάρωση στον ΟΑΕΔ. Οι διοικητικοί και επιτόπιοι έλεγχοι διενεργούνται από υπαλλήλους του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Οι αιτήσεις των παροχών και τα σχετικά δικαιολογητικά για την αποπληρωμή του προγράμματος, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, υποβάλλονται είτε από την πρώτη του μήνα που έπεται του μήνα λήξης της σύμβασης είτε από την επομένη της ημερομηνίας λήξης υλοποίησης του προγράμματος και μέχρι την 31.12.2017. Αιτήσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα απορρίπτονται. Αρμόδιο όργανο για την αποπληρωμή του προγράμ-ματος ορίζεται ο Προϊστάμενος του ΚΠΑ 2 της περιοχής αρμοδιότητας της έδρας της επιχείρησης/παρόχου. Δεν είναι δυνατή η αποπληρωμή πριν από τη διενέργεια του ελέγχου υπαγωγής του παρόχου στο πρόγραμμα ή στην περίπτωση αρνητικού ελέγχου υπαγωγής Κάθε διαφορά που προκύπτει κατά την υλοποίηση του προγράμματος επιλύεται με απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ ή του οργάνου που αυτό ορίζει, μετά από γνώμη της Επιτροπής Ε.Λ.Ε.Κ.Π. Με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού μετά από γνώμη της Επιτροπής Ε.Λ.Ε.Κ.Π. η παράβαση των όρων του προγράμματος από τους δικαιούχους και τους παρόχους, εκτός της διακοπής της επιδότησης, μπορεί να επιφέρει τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα έως τρία (3) χρόνια και έως πέντε (5) χρόνια αντίστοιχα.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 2:08 pm


Σήμερα η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης


Σήμερα η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση και εγκρίθηκαν εντός Φεβρουαρίου 2017, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το ποσό των 31.014.459,76 ευρώ θα καταβληθεί σε 142.087 δικαιούχους και αφορά συνολικά 328.220 άτομα. Η συγκεκριμένη πρώτη πληρωμή του ΚΕΑ κατ' εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί με πίστωση όλου του ποσού που τους αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους οποίους έχουν δηλώσει και όχι εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 1:55 pm


Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς στον Εύοσμο

Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς στον ΕύοσμοBαρύς φόρος αίματος στην άσφαλτο τα ξημερώματα της Τρίτης στον Εύοσμο, όπου τέσσερα νεαρά άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή έπειτα από τροχαίο.

Ακόμη ένας νεαρός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.


Ήταν περίπου 03.35, όταν Ι.Χ. που οδηγούσε 17χρονος προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε τσιμεντένιο τοιχίο πάνω από την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Σμύρνης.


Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν ακαριαία ο ανήλικος οδηγός και ακόμη τρεις νεαροί συνεπιβάτες στο μοιραίο Ι.Χ. Όσο για τον πέμπτο επιβάτη, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε έξω από το αυτοκίνητο βαριά τραυματισμένος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Όπως όλα δείχνουν, επρόκειτο για μια παρέα νέων, καθώς τα στοιχεία, εκτός από τον 17χρονο οδηγό, κάνουν λόγο για ακόμη δύο αγόρια ηλικίας 17 και 19 ετών και ένα άλλο άτομο, 21 ετών. Για το πέμπτο άτομο προς το παρόν δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του περιστατικού διενεργεί η Τροχαί

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 1:52 pm


Έτοιμοι να κατεβάσουν τους διακόπτες οι τεχνικοί της ΔΕΗ


Έτοιμοι να κατεβάσουν τους διακόπτες οι τεχνικοί της ΔΕΗΚινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.
Ο κ. Μανιάτης μιλώντας στο Νorth 98, σημείωσε ότι «την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα κάνουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν στην πώληση της ΔΕΗ αν τελικά εισαχθεί στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές».
Στην ερώτηση αν επαναληφθούν ίδιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ όπως στο παρελθόν με κατέβασμα του διακόπτη και τη διακοπή ρεύματος, απάντησε: «Φυσικά. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα της απεργίας όχι για τους εαυτούς τους αλλά για τη χώρα και την επιχείρηση».

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 1:25 pm


Το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Βέροιας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην ομάδα playback


Το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του

Δήμου Βέροιας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην ομάδα playback της

Βέροιας “coo-action” (μέλη: Αλέξια Κουκουνασούλη , η Ευση Αρζόγλου, η

Ελίζα Σιδερίδου, η Μαίρη Μεγγιάνη, η Κική Ταλαρά, η Υακίνθη Σταμπολή και

ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης) καθώς και στον ΣΟΦΨΥ Hμαθίας για την διάθεση

του χώρου στη δράση που πραγματοποίηθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου με

συντονίστρια την Ευφροσύνη Κιατικίδου.

Στην εν λόγω ενέργεια συμμετείχαν γυναίκες-ωφελούμενες του

Συμβουλευτικού Κέντρου όπου μέσα σε 2 ώρες αφηγήθηκαν τις δικές τους

ιστορίες που "ζωντάνεψαν" στη σκηνή του playback μέσα από τον

αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών.

Το playback θέατρο είναι ένα ιδιαίτερο είδος σκηνικής συν-δημιουργίας

(performance), όπου δεν υπάρχει έργο ή σενάριο, αλλά η ομάδα

διαδραματίζει αυτοσχεδιαστικά ιστορίες του κοινού. Η βάση της παράστασης

ήταν, λοιπόν, υλικό που διέθεσε το ίδιο το κοινό: ιστορίες, όνειρα, στιγμές,

προσδοκίες, μικρά και μεγάλα γεγονότα της καθημερινής ζωής, ζητήματα που

μπορεί όλους να μας αφορούν αλλά δεν παύουν να βιώνονται από τον

καθένα μας με ξεχωριστό τρόπο.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 1:19 pm


Τιμές ΣΟΚ στα κράνη από τα ΜΟΤΟ ΒΎΖΑΣ στην Βέροια

Νέες Αφίξεις κράνος για μηχανάκια... Τιμες ΣΟΚ στο ΜΟΤΟ ΒΥΖΑΣ στην Βέροια Θεσσαλονίκης 174.
Από 75 ευρώ μόνο 39 για αυτήν την εβδομάδα .
Τηλέφωνο 23310 20838


posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 11:43 am


Αντιπροσωπεία του νομού Χαργκίτα Ρουμανίας επισκέφθηκε την Π.Ε Ημαθίας

Αντιπροσωπεία του νομού Χαργκίτα Ρουμανίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου κ.Ξάμπα, τον αντιδήμαρχο της Οντορχέιου Σεκουέσκ κ.  Άρπαντ, τον νομαρχιακό σύμβουλο κ.Μπάλαζ και τον συνεργάτη του νομάρχη κ. Φέρενγκ, επισκέφθηκε, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας  κ.Καλαϊτζίδη την περιφερειακή μας ενότητα, το τριήμερο 24-26 Μαρτίου.

Οι προσκεκλημένοι  περιηγήθηκαν στις αρχαιότητες και τα αξιοθέατα της Ημαθίας, καθώς και σε επιχειρήσεις του τόπου μας, ενώ ο  κ. Ξάμπα συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ηςΜαρτίου στη Βέροια. Σε ευχαριστήρια επιστολή του προς τον κ. αντιπεριφερειάρχη, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου της Χαργκίτα επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη Κ. Καλαϊτζίδη

Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την υποδοχή της Αντιπροσωπείας του Νομού Χαργκίτα στην Π.Ε  Ημαθίας. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας  η συμμετοχή μας στις επετειακές εκδηλώσεις της Εθνικής σας Εορτής της 25ης Μαρτίου, που διοργάνωσε η Περιφερειακή σας Ενότητα. Επίσης θέλω να σας ευχαριστήσω για το άνοιγμά σας στην συνεργασία με τη δική μας περιοχή καθώς και να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε  στην  Περιφέρειά σας. Είναι πολύ σημαντική  για μας, η  ευκαιρία που μας δόθηκε  να γνωρίσουμε την κουλτούρα, την οικονομία καθώς και τα τουριστικά θέρετρα της περιοχής με την οποία επιθυμούμε να συνεργαστούμε μελλοντικά, ώστε να τεθούν υγιείς βάσεις συνεργασίας σε δράσεις  κοινού ενδιαφέροντος. Αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή η χρονική στιγμή που επιλέξατε να επισκεφθούμε την περιοχή σας και να συμμετάσχουμε δίπλα σας, στις λαμπρές αυτές πολιτιστικές  και εθνικές εκδηλώσεις».

Στα πλαίσια της συνεργασίας της Π.Ε Ημαθίας και του νομού Χαργκίτας ο κ. Ξάμπα   προσεκάλεσε τον κ. Καλαϊτζίδη να επισκεφθεί εκ νέου  την περιοχή του

posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 11:22 am


Οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βέροιας στο Κέντρο Αναφοράς του σωματείου «Πρωτοβουλία για το παιδί

Οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βέροιας στο Κέντρο Αναφοράς του σωματείου «Πρωτοβουλία για το παιδί» και στα γραφεία του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος».

Μαθητές της Α΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Βέροιας στα πλαίσια του μαθήματος Πολιτική Παιδεία και με αφορμή το αντικείμενο του εθελοντισμού, με διδάσκουσα την εκπαιδευτικό Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του σχολείου μας, κ. Τζήμα Συρμούλα, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το κέντρο αναφοράς της Πρωτοβουλίας για το παιδί και να ενημερωθούν από την κ. Θεοδώρα Νιώπα, κοινωνική λειτουργό, την κ. Πανταζή Μαρία , ψυχολόγο και την κ. Πητσιάβα Ολυμπία, παιδαγωγό για τις δομές που διαθέτει το σωματείο, για το προσφερόμενο έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εκάστοτε εθελοντές.
Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν τον χώρο του Εράσμου , όπου τους υποδέχτηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κ Παπαδοπούλου Παρθένα και κ. Μαυρίδου Κατερίνα. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Εράσμου και για το κοινωνικό έργο που προσφέρει σε κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά , όπως και στους πρόσφυγες,
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Τζήμα Συρμούλα και κ. Ακριβοπούλου Μαρία. Ο Δ/ντής, οι συνοδοί καθηγητές και οι μαθητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τον Πρόεδρο του Δ.Σ της Πρωτοβουλίας για το παιδί, κ. Σιδηρόπουλο Αριστοτέλη και την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Εράσμου κ. Φωστηροπούλου Γεωργία

posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 10:30 am


Τι κάνει στον οργανισμό το νερό με άδειο στομάχι το πρωί


Και ενώ φυσικά ένα ποτήρι νερό είναι καλό ανά πάσα στιγμή, αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως...
είναι ευεργετικό για την υγεία σας, όταν το πίνετε το πρωί με το που σηκώνεστε από το κρεβάτι. Δείτε γιατί:

Γενικά οφέλη

Το νερό είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη ζωή. Το σώμα σας εξαρτάται από αυτό για κάθε χημική αντίδραση που πραγματοποιεί. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι αντιστοιχεί σε περίπου 75% του συνολικού βάρους του σώματός μας.

Ευκολία

Η καθημερινότητα μπορεί να έχει τόσο γρήγορους ρυθμούς, ώστε απλά να ξεχάσετε να πίνετε υγρά, ακόμα και όταν διψάτε. Και το να πίνετε νερό μόνο μαζί με κάθε σας γεύμα δεν είναι ιδεατό, καθώς μπορεί να αποδυναμώσει τα πεπτικά υγρά και να διαταράξει το στομάχι σας, σύμφωνα με δρ Don Colbert, συγγραφέα του “Eat This Αnd Live”. Αυτός είναι ο λόγος που το να πιείτε νερό μόλις ξυπνήσετε είναι τόσο ιδανικό. Το στομάχι σας είναι άδειο και έτσι το νερό δεν θα εμποδίσει την πέψη.

Μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της οξύτητας του στομάχου

Εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν συχνές καούρες, μια κατάσταση που οφείλεται συνήθως στα υψηλά επίπεδα οξέων στο στομάχι. Το στομάχι σας είναι η κύρια πηγή υδροχλωρικού οξέος στο σώμα σας και το εκκρίνει όλη τη νύχτα. Χωρίς τροφές μέσα στο στομάχι, για να αραιώσουν το οξύ, η καούρα είναι πιο πιθανό να σας συμβεί κατά τις πρωινές ώρες. Αν πιείτε νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε, μπορεί να μειώσετε το επίπεδο της οξύτητας στο στομάχι σας και να ανακουφίσετε τυχόν συμπτώματα καούρας.

Βοηθά να έχετε τακτική κίνηση του εντέρου

Το νερό βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, και όταν πίνετε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνάτε το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει στην τόνωση της κινητικότητας του εντέρου. Το σώμα σας εξαρτάται τις τακτικές συσπάσεις που συμβαίνουν στο παχύ και λεπτό σας έντερο, προκειμένου οι τροφές να απορροφηθούν και να αποβληθούν. Αυτές οι συστολές εξαρτώνται από αυτό που είναι γνωστό ως γαστροκολικό αντανακλαστικό. Απλά, όταν γεμίζετε το στομάχι σας με φαγητό ή ποτό, το σώμα σας “ανιχνεύει” τις νέες ουσίες και στέλνει σήμα στο έντερο σας να προχωρήσει με την εκκένωση. Αυτό γίνεται μέσα από την κίνηση των εντέρων. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεστε αρκετό νερό.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 10:30 am


Διευκολύνσεις για τη συνταξιοδότηση οφειλετών του ΟΓΑ

Image result for ΟΓΑ)Το πρόβλημα μεγάλης μερίδας αγροτών που αδυνατεί να καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης λόγω συσσωρευμένων οφειλών στο ασφαλιστικό τους ταμείο (πρώην ΟΓΑ), αναδεικνύουν με ερώτησή τους στη Βουλή 64 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και οι βουλευτές Πιερίας Στέργιος Καστόρης, Μπέτυ Σκούφα και Χάρης Τζαμακλής.

Με την ερώτησή τους, που κατατέθηκε με...
 πρωτοβουλία του βουλευτή Ηλείας Μάκη Μπαλαούρα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την υπουργό Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  τον διπλασιασμό του  σημερινού ορίου οφειλής των 4.000 ευρώ, με το οποίο οι ασφαλισμένοι οφειλέτες του πρώην ΟΓΑ μπορούν να πάρουν σύνταξη  και τη δυνατότητα εξόφλησης  των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών σε 40 ισόποσες δόσεις, ή εναλλακτικά με ποσοστιαία παρακράτηση επί του μηνιαίου ποσού της σύνταξης. 

Αναλυτικά η ερώτηση

Με την έλευση της κρίσης, μεγάλο μέρος των μη μισθωτών απασχολούμενων, δηλαδή οι αγρότες και οι επαγγελματίες που πληρώνουν μόνοι τις ασφαλιστικές εισφορές τους στα ταμεία ΟΓΑ και ΟΑΕΕ αντίστοιχα, βρέθηκαν σε αντικειμενική αδυναμία να καταβάλουν στα ταμεία τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης.
Το πρόβλημα αυτό επιχειρήθηκε να λυθεί με διαδοχικούς νόμους. Αρχικά οι νόμοι 3863/2010 και 3996/2011 θέσπισαν μια ενιαία διαδικασία επίλυσης του προβλήματος για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ. Με τον νόμο 3863/2010, άρθρο 61, ορίστηκε ότι στις περιπτώσεις που ένας ασφαλισμένος έχει οφειλές προς τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ, μπορεί να πάρει σύνταξη εφόσον η οφειλή του δεν ξεπερνά τις 20 μηνιαίες συντάξεις κατώτατων ορίων, όπως ισχύει για καθένα ασφαλιστικό οργανισμό, περαιτέρω δε ότι η οφειλή συμψηφίζεται ή παρακρατείται από το ποσό της σύνταξης σε ίσες μηνιαίες δόσεις που δε μπορούν να ξεπερνούν τις 40. Με τον νόμο 3996/2011 (άρθρο 43), ανήλθε το κατώφλι επιτρεπόμενης οφειλής σε 30 μηνιαίες συντάξεις κατώτατων ορίων, όπως ισχύουν για κάθε ασφαλιστικό οργανισμό, με ανώτατο όριο το ποσό των 15.000 ευρώ.
Στη συνέχεια όμως, ακολούθησαν οι νόμοι 4075/2012 και 4044/2013 που διαφοροποίησαν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους οφειλέτες του καθενός από τα δύο ασφαλιστικά ταμεία. Με τον νόμο 4075/2012, άρθρο 32, για τους ασφαλισμένους οφειλέτες του ΟΑΕΕ ορίστηκε ότι μπορούν να πάρουν σύνταξη, συμψηφίζοντας ή παρακρατώντας τις οφειλές τους από τη σύνταξη σε 40 μηνιαίες δόσεις, εφόσον οι οφειλόμενες εισφορές τους δεν ξεπερνούν το ύψος 30 μηνιαίων συντάξεων κατώτατων ορίων λόγω γήρατος του ασφαλιστικού αυτού οργανισμού, και μέχρι του ανώτατου ποσού των 20.000 ευρώ μετά την προσαύξησή του με πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις. Με τον νόμο 4144/2013, άρθρο 68, ωστόσο, για τους ασφαλισμένους οφειλέτες του ΟΓΑ ορίστηκε ότι μπορούν να πάρουν σύνταξη, συμψηφίζοντας ή παρακρατώντας τις οφειλές τους από τη σύνταξη μόνον εφόσον το σύνολο των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί κατά τον χρόνο έκδοσης της απόφασης συνταξιοδότησης, δεν ξεπερνούν τις 4.000 ευρώ. Σε περίπτωση που η οφειλή ξεπερνά το ποσό των 4.000, ο ασφαλισμένος οφειλέτης του ΟΓΑ οφείλει να πληρώσει εφάπαξ το ποσό των άνω των 4.000 ευρώ, για να μπορεί να συνταξιοδοτηθεί.Το ίδιο ισχύει και για τους οφειλέτες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ, αλλά τα αντίστοιχα όρια γι’ αυτούς είναι πολύ υψηλότερα, 20.000 και 15.000 ευρώ αντίστοιχα.
Στις 6 Οκτωβρίου 2016, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιου Ακριώτη, με θέμα «αύξηση ορίου για τον συμψηφισμό οφειλών των ασφαλισμένων ΟΓΑ», αιτιολόγησε τα διαφορετικά όρια οφειλών για τη δυνατότητα συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων των τριών ως άνω ασφαλιστικών ταμείων, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ με βάση τις διαφορετικές δυνατότητες των ασφαλισμένων τους να αποπληρώσουν τις οφειλές τους εντός του εύλογου χρονικού διαστήματος των 3 ετών. Ο κ. Υφυπουργός εξήγησε μάλιστα ότι ως βάση υπολογισμού των διαφορετικών δυνατοτήτων των ασφαλισμένων είχε ληφθεί το διαφορετικό ύψος του μηναίου ασφαλίστρου που στον ΟΑΕΕ ήταν περίπου 5πλάσιο του ΟΓΑ. Είναι σημαντικό ωστόσο να ληφθεί υπόψη ότι στην πράξη το μέχρι στιγμής σύστημα δεν δούλεψε έτσι. Αντίθετα, ο ΟΓΑ επειδή έχει ακολουθήσει την πρακτική της παρακράτησης του συνόλου των χορηγούμενων συντάξεων των ασφαλισμένων οφειλετών του μέχρι να εξοφληθεί το σύνολο της οφειλής αντί της ρύθμισής τους  σε ισάριθμες μηνιαίες δόσεις εξοφλούμενες εντός 3ετίας όπως κάνουν ο ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ, εισπράττει στην πραγματικότητα τα οφειλόμενα πολύ πιο ασφαλώς και γρήγορα – μέσα  σε 1,5 περίπου χρόνο έναντι 3 χρόνων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ.   
Επειδή, οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ δικαίως διαμαρτύρονται για αυτή την ανισότητα, στην πράξη, μεταξύ των ιδίων και των ασφαλισμένων των άλλων Ταμείων, σε ότι αφορά το ύψος του ποσού που μπορεί να συμψηφιστεί ή να παρακρατηθεί από το ποσό της σύνταξής τους.
Επειδή, οι ασφαλισμένοι του πρώην ΟΓΑ διαμαρτύρονται επίσης για το γεγονός ότι δεν έχουν την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλόμενων εισφορών με δόσεις, αλλά παρακρατείται το σύνολο του ποσού της σύνταξης μέχρι εξόφλησης, ενώ οι αντίστοιχοι οφειλέτες άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές σε 40 δόσεις.
Επειδή, σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης, είναι παρά πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο για τους αγρότες που ασκούν μια οικονομική δραστηριότητα εξορισμού ευάλωτη στις καιρικές συνθήκες,  να βρουν και να καταβάλλουν εφάπαξ ποσά, που δημιουργήθηκαν από ανεξόφλητες εισφορές τελευταίων ετών.

Επειδή, αν δεν δοθεί σε αυτούς τους μεγάλης ηλικίας αγρότες οφειλέτες του πρώηνΟΓΑ η δυνατότητα συνταξιοδότησης, κινδυνεύουν να στερηθούν ακόμη και το μοναδικό εισόδημα στο οποίο έλπιζαν, τη σύνταξή τους.
Επειδή, από τις αρχές του 2017, έχουμε σε ισχύ νέο ασφαλιστικό σύστημα, τον ΕΦΚΑ, με πολύ πιο μεταβλητή γεωμετρία υπολογισμού εισφορών για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ και στο νέο ασφαλιστικό πλαίσιο, δεν έχει νόημα η αποτίμηση των διαφορετικών δυνατοτήτων των ασφαλισμένων διαφορετικών ταμείων να εξοφλήσουν διαφορετικά ύψη οφειλών, με βάση μη ισχύοντα – πλέον – ύψη ασφαλίστρων.  

Ερωτάται η κ. Υπουργός: 

-Προτίθεται να επανεξετάσει και να αυξήσει – έως και να διπλασιάσει – το σημερινό όριο οφειλής των 4.000 ευρώ, με το οποίο οι ασφαλισμένοι οφειλέτες του πρώην ΟΓΑ μπορούν να πάρουν σύνταξη, με παρακράτηση των οφειλών από τη σύνταξη ώστε να εξασφαλίζεται το δικαίωμα της συνταξιοδότησης, με πιο δίκαιους όρους για όλους, ανεξαιρέτως, τους ασφαλισμένους;
-Προτίθεται να δώσει το δικαίωμα και στους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, να εξοφλήσουν τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές σε 40 ισόποσες δόσεις, ή εναλλακτικά με ποσοστιαία παρακράτηση επί του μηνιαίου ποσού της σύνταξης, για λόγους ισονομίας με τους άλλους ασφαλισμένους;

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 10:00 am


Πραγματικότητα οι πρώτες αγροτικές φυλακές για γυναίκες
Ένα πάγιο αίτημα όχι μόνο του νομικού κόσμου αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας ικανοποιεί το υπουργείο Δικαιοσύνης με την απόφαση να δημιουργήσει το πρώτο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα για γυναίκες στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας, ύστερα και από την εισήγηση των μελών της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής, μέλος της οποίας είναι ο Χάρης Τζαμακλής.

Σύμφωνα με...

την απόφαση του υπουργού που υπεγράφη στις 7 Μαρτίου, η δομή θα οργανωθεί έτσι ώστε η καθημερινότητα των γυναικών να διαρθρωθεί γύρω από αγροτικές δουλειές, εργαστήρια, αλλά και κατασκευή προϊόντων και τροφίμων, ενώ για την εφαρμογή του καταλληλότερου για την περιοχή προγράμματος καλλιέργειας θα αξιοποιηθεί γεωπόνος του σωφρονιστηρίου.

Όπως υποστήριζαν και οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής στην έκθεση της Επιτροπής για την Α’ Σύνοδο της ΙΖ’ Περιόδου (03/10/2015-30/09/2016), η ενίσχυση του θεσμού των ανοικτών καταστημάτων κράτησης μπορεί παράλληλα να συμβάλει περαιτέρω στην αποσυμφόρηση των κλειστών καταστημάτων, ζωτικής σημασίας ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος. Το κυρίαρχο όμως πλεονέκτημα των αγροτικών καταστημάτων κράτησης είναι το γεγονός ότι αποτελούν τη μόνη ασφαλή οδό επανένταξης των κρατουμένων μέσω της αναγκαίας εκμάθησης δεξιοτήτων που τους παρέχεται και της καθημερινής εργασίας. Η δε μη λειτουργία ανοικτού καταστήματος κράτησης για γυναίκες επί σειρά ετών στη χώρα μας πλήττει προφανώς την αρχή της ίσης μεταχείρισης των κρατουμένων ανεξαρτήτως φύλου και αποτελεί ένδειξη ότι η διάσταση του φύλου στο σωφρονιστικό μας σύστημα πάσχει.


Άλλωστε, την ανάγκη δημιουργίας ανοικτού καταστήματος κράτησης για γυναίκες επιτείνει το γεγονός ότι υπάρχουν έγκλειστες μητέρες που ανατρέφουν τα παιδιά τους μέσα στα καταστήματα, στα οποία κρατούνται. Το Υπουργείο με αυτή του την απόφαση προτάσσει τη δυνατότητα να μεγαλώνει ένα παιδί σε ένα αγρόκτημα και να στηρίξει την έγκλειστη μητέρα στην ιερή αποστολή της ανατροφής του παιδιού της.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 9:30 am


ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ: ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ


 
Ο άτυχος οδηγός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Εκεί που παραμένει τραυματισμένη μια νεαρή μητέρα...
  

Υπέκυψε ο 49χρονος δικυκλιστής που χθες το βράδυ, έπεσε πάνω σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε μία νεαρή γυναίκα, στη διασταύρωση των οδών Κ. Καρτάλη και Λ. Βύρωνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα της Κυριακής, ο 49χρονος υπέστη ανακοπή με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός με τους γιατρούς να δίνουν μάχη και να καταφέρνουν να τον επαναφέρουν στη ζωή για λίγο όμως καθώς τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή. Ελαφρότερα τραυματισμένη είναι η νεαρή μητέρα που δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο αν και έχει υποστεί σοκ καθώς μέσα στο αυτοκίνητο εκτός από την ίδια επέβαινε και η μικρή κόρη της, στη θέση του συνεπιβάτη, χωρίς ευτυχώς να πάθει το παραμικρό.

Το σοβαρό τροχαίο έγινε στις 21.00 περίπου το βράδυ του Σαββάτου, στη διασταύρωση των οδών Κ. Καρτάλη και Λ. Βύρωνος (έναν δρόμο πάνω από την Αναλήψεως). Το δίκυκλο με οδηγό τον 50 χρονο κινούνταν στη Λ. Βύρωνος, όταν έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο με οδηγό τη νεαρή μητέρα που κινούνταν στην Κ. Καρτάλη. Σύμφωνα με την Τροχαία Βόλου που διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος, ο 49χρονος παραβίασε ρυθμιστική πινακίδα για αυτό και έπεσε πάνω στο Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Εξαιτίας της σύγκρουσης, η οδηγός του Ι.Χ. έχασε τον έλεγχο του τιμονιού. Το αυτοκίνητο καβάλησε το πεζοδρόμιο, από την δεξιά πλευρά του δρόμου και έπεσε με μεγάλη σφοδρότητα πάνω σε δέντρο. Η μπροστινή πλευρά του αυτοκινήτου έγινε σμπαράλια. Ασθενοφόρα μετέβησαν αμέσως στο σημείο για τη διακομιδή των δυο τραυματιών στο Νοσοκομείο, ενώ οι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 49 χρονος είχε αναχωρήσει προσωρινά από τσιπουράδικο, όπου βρισκόταν με παρέα, για να μεταβεί σε περίπτερο και θα επέστρεφε. Ωστόσο ενώ περνούσε η ώρα και δεν εμφανίζονταν οι φίλοι του άρχισαν να τον αναζητούν. Στην κλήση στο κινητό του τελικά απάντησαν οι άνδρες της Τροχαίας που ενημέρωσαν τους φίλους του να σπεύσουν στο Νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί όπως και η νεαρή μητέρα.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου,
taxydromos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 9:00 am


Απαραίτητη η αναγραφή της χώρας προέλευσης σε γάλα και κρέας - Ο έμπορος πρέπει να εξοφλήσει τον παραγωγό σε δύο μήνεςΓια διαβούλευση αναρτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων νομοσχέδιο για τη σήμανση, διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης για γάλα και για κρέας καθώς και πληρωμή του παραγωγού το αργότερο εντός εξήντα ημερών.

Βασικά σημεία του νομοσχεδίου με τίτλο: «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις» είναι τα εξής: 
Α) Ο έμπορος είναι υποχρεωμένος να εξοφλήσει στον παραγωγό νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων το αντίστοιχο τιμολόγιο σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 60 ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 30% της αξίας του τιμολογίου.

Β) Ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης στο γάλα και το κρέας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «το ΥΠΑΑΤ με τη νομοθέτηση αυτή ικανοποιεί το εκπεφρασμένο αίτημα των Ελλήνων καταναλωτών για ενημέρωση σχετικά με την προέλευση του γάλακτος ως κύριου συστατικού των μεταποιημένων γαλακτοκομικών τροφίμων και την ανάγκη προστασίας τους μέσω της διαφάνειας και ασφαλέστερης ιχνηλασιμότητας. Παράλληλα, προασπίζει τα συμφέροντα των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών κτηνοτρόφων σε μια περίοδο κρίσιμη για την κτηνοτροφία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμβάλλει στη διασφάλιση της ποιότητας των ελληνικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, απέναντι σε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού. Παρέχει εξάλλου, τόσο στους καταναλωτές όσο και στους παραγωγούς ασφαλές έδαφος για την ανάπτυξη καταναλωτικών και παραγωγικών πρακτικών οι οποίες μεσοπρόθεσμα θα διασφαλίσουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη στα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα».

Σύμφωνα με το υπουργείο «το άρθρο αυτό του νομοσχεδίου θεσπίζει μέτρα ελέγχου για τη διαφάνεια της αγοράς και την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων με σκοπό την προστασία της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής. Ειδικά για το κρέας προβλέπονται έλεγχοι σε όλη την επικράτεια για την εφαρμογή της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης στα εμπορικά έγγραφα και σε κάθε μορφής σήμανσης των προϊόντων των επιχειρήσεων/εκμεταλλεύσεων που διακινούν κρέας» αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 8:30 am


Ιβάν Σαββίδης: Ήρθε η ώρα να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ


«Το πιο σημαντικό είναι η πίστη και όλα θα γίνουν»


Αισιόδοξος στα όρια της σιγουριάς ότι δεν αργεί η ώρα που ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης, τονίζοντας ότι... 

με πίστη και υπομονή θα έρθουν οι επιτυχίες για τον «δικέφαλο του Βορρά» σε δηλώσεις του στο «Metropolis».

«Πρέπει να κερδίσουμε τα τρία ματς με τον Παναθηναϊκό», επεσήμανε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ για τα προσεχή παιχνίδια (δύο για το Κύπελλο, ένα για το πρωτάθλημα) με τους «πράσινους».

Αναλυτικά μίλησε για:
- τους Πόντιους ομογενείς που συνάντησε στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου: «Χάρηκα που φώναζαν "ζει ο Πόντος". Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος κουβαλάει στις ψυχές του τα συναισθήματα και τις ελπίδες και δείχνει ιδιαίτερη αγάπη στην ιστορική πατρίδα του».

- τις επικείμενες κόντρες με τον Παναθηναϊκό: «Θα έχουμε τρία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και πρέπει να κερδίσουμε και τα τρία. Ο ΠΑΟΚ είναι παντού και παντού. Εδώ σήμερα αισθάνθηκα το απόλυτο αίσθημα της Τούμπας. Ελπίζω ότι τα παιδιά που θα αγωνιστούν και κόντρα στον Παναθηναϊκό και κόντρα στις άλλες ομάδες στο Κύπελλο και το Πρωτάθλημα θα ακούσουν και θα καταλάβουν ότι χρειαζόμαστε Κύπελλο».

- το πότε θα πάρει ο ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα: «Η ώρα μας ήρθε ήδη. Το πιο σημαντικό είναι η πίστη και όλα θα γίνουν. Χρειάζεται υπομονή, συμβαίνουν αλλαγές και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο μέλλον μπροστά του».

Πηγή: sport-fm.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 7:30 am


Τα Μέλη από τις εκλογές της λέσχης καταδρομέων Νομού Ημαθίας


Στις πρόσφατες εκλογές της Λέσχης Καταδρομέων Ν. Ημαθίας, στις 18ης Μαρτίου 2017, εξελέγησαν από την Γενική Συνέλευση τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκροτήθηκαν σε σώμα με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες ως εξής:

Πρόεδρος - Λυκοστράτης Θωμάς
Αντιπρόεδρος - Παπάς Νικόλαος
Γ. Γραμματέας - Λούκας Κωνσταντίνος
Ταμίας - Μασδράκης Στέφανος
Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας - Παραστατίδης Κωνσταντίνος
Συντονιστής Ασκήσεων + Σχολείων - Μπάλκος Αναστάσιος
Αρχηγός Ομάδας Διάσωσης - Τάνος Βασίλειος
Υπεύθυνος εκδηλώσεων + social media - Χατζηκώστας Ιορδάνης
Έφορος υλικού - Τσιγαρίδας Αθανάσιος

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στα μέλη της Λέσχης μας για την τιμή να μας εμπιστευτούν και να μας αναθέσουν την διαχείριση των μελλοντικών μας δράσεων.

Ευελπιστούμε σε μια γόνιμη συνεργασία με όλα τα Μ.Μ.Ε., προκειμένου οι συμπολίτες μας να γίνουν κοινωνοί των προσπαθειών μας, αλλά και εμείς να μπορέσουμε να πετύχουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση αυτών.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λυκοστράτης Θωμάς Λούκας Κωνσταντίνος

posted from Bloggeroid

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2017 | 10:55 pm


Όλη η αλήθεια για τον καιρό που θα κάνει το Πάσχα - ΒΙΝΤΕΟ

Όλη η αλήθεια για τον καιρό που θα κάνει το Πάσχα - ΒΙΝΤΕΟ«Το σούβλισμα του οβελία θα γίνει με βροχές και χιόνια». «Φέτος θα έχουμε το πιο ψυχρό Πάσχα όλων των εποχών». Αυτά και πολλά ακόμη για θεομηνίες γράφονται το τελευταίο διάστημα κυρίως στο διαδίκτυο τρομοκρατώντας τους εκδρομείς, αλλά και όσους ασχολούνται με τον τουρισμό. Η αλήθεια είναι πως όσοι μιλούν για δραματική επιδείνωση του καιρού μάλλον το κάνουν για να κερδίσουν επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες τους, αλλά και για αυτοπροβολή, καθώς η επιστημονική μετεωρολογική κοινότητα τονίζει ότι ασφαλής πρόβλεψη 20 μέρες πριν από το Πάσχα, δεν υπάρχει.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Όλη η αλήθεια για τον καιρό που θα κάνει το Πάσχα από Enikos_gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2017 | 10:17 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Ημαθίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr