Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καραμανλή για πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνουν 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Αρκετοί είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που πλέον εκφράζουν ανοιχτά την προτίμησή τους σε αλλαγή προσώπου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μεταξύ αυτών και μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Όπως μεταφέρει το Mega, πλέον στις τάξεις των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, η επιθυμία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μια και ξεκάθαρη και ακούει στο όνομα Κώστας Καραμανλής.

Γύρω στους 25 είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που φέρεται να μην θέλουν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και επιθυμούν κάποιο άλλο πρόσωπο από τη Νέα Δημοκρατία. Περίπου 15 είναι οι βουλευτές που εκφράζουν ευθέως την επιθυμία τους για την εκλογή του Κώστα Καραμανλή ως νέου Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του πρώην πρωθυπουργού ακούγεται ως μια επιλογή για το ανώτατο αξίωμα της χώρας. Στο παρελθόν μάλιστα ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρόθυμος να στηρίξει μια επιλογή όπως αυτή του Κώστα Καραμανλή, σκέψη όμως που δεν είχε προχωρήσει τότε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλή γνώμη για την κυρία Σακελλαροπούλου, με το Μέγαρο Μαξίμου να κλείνει το θέμα, αναφέροντας πως δεν είναι της ώρας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 10:03 pm


Μουνάφο: Ήρθε η ώρα να φύγω - Σας ευχαριστώ όλους

Ο Χουάν Μουνάφο αποτελεί παρελθόν από τον Αστέρα Τρίπολης με τον ίδιο με δήλωση του να στέλνει το δικό του μήνυμα για την αρκαδική ομάδα με την οποία αγωνίστηκε για 9 χρόνια.

Αναλυτικά

Μετά από 9 χρόνια ήρθε η ώρα να φύγω από την ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες, κ. Μπάκο και κ. Καϋμενακη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο της Τρίπολης για την αγάπη, τη στήριξη και τον σεβασμό που είχαν απέναντί μου.

Στο τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του αγωνιστικού τμήματος και το προσωπικό της ομάδας, περάσαμε πολύ όμορφες και δύσκολες στιγμές, αλλά πάντα ήμασταν μαζί σαν μια οικογένεια.

Σίγουρα μετά από τόσα χρόνια δημιουργήσαμε σχέσεις ζωής. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την ομάδα για πάντα και σίγουρα κάποια στιγμή θα βρεθούμε πάλι.
 

Πάμε Αστέρα!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 9:38 pm


Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού από το φροντιστήριο «Άνοδος» (pics,vid)

Η δουλειά του σωστού εκπαιδευτικού και του σωστού φροντιστηρίου, στο οποίο επενδύουν οι γονείς αλλά και οι μαθητές για να ξεκινήσουν τις σπουδές τους, δεν ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών.

Ίσα-ίσα που μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο μαθητής χρειάζεται υπεύθυνη ενημέρωση, από τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του σε αυτή τη σημαντική δοκιμασία, για τη σωστή συμπλήρωση του δελτίου που θα τον οδηγήσει στην πιο κατάλληλη επιλογή σπουδών για τον ίδιο.

Το Φροντιστήριο «Άνοδος» για ακόμα μια χρονιά στέκεται με υπευθυνότητα δίπλα στον υποψήφιο φοιτητή, διοργανώνοντας την καθιερωμένη πλέον ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού, με ομιλητή τον κ. Θεοτάκη, σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού της εταιρίας Orientum.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου στο κατάμεστο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης παρουσιάζοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον από μαθητές και γονείς για το περιεχόμενο της.

Κατ’ αρχάς τον λόγο έλαβε ο κ. Δημήτρης Κούρος, ο οποίος μαζί με τον συνέταιρό του κ. Γιάννη Καρκαζή έχουν το Φροντιστήριο «Άνοδος» εδώ και 24 χρόνια και έχουν δει πάρα πολλά παιδιά να εισέρχονται στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.

Όπως τόνισαν οι κ.κ. Κούρος και Καρκαζής η εκδήλωση αυτή γίνεται από το 2008 και βοηθά τα παιδιά στην σωστή επιλογή κατεύθυνσης και στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους τονίζοντας παράλληλα την συλλογική προσπάθεια με σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης που παρέχει το φροντιστήριο για τους μαθητές.

Αμέσως μετά ο κεντρικός ομιλιτής της εκδήλωσης κ. Θοετόκης ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια όλα τα τεχνικά ζητήματα συμπλήρωσης του μηχανογραφικού αλλά και τους τρόπους κατεύθυνσης για τις επιλογές των σχολών.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού από το φροντιστήριο «Άνοδος»

Video of ArcadiaPortal.gr Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού από το φροντιστήριο «Άνοδος»

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 9:05 pm


Έτοιμος να καταθέσει μήνυση και αγωγή στον Παύλο Πολάκη είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μήνυση και αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη είναι έτοιμος να καταθέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως τόνισε μιλώντας στο Action24.

«Δεν μπορώ να τσακώνομαι συνέχεια με τον κ. Πολάκη, το θεωρώ χάσιμο χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας που στρέφεται νομικά κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού για τα όσα είχε πει σχετικά με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Με έψαχνε τέσσερα χρόνια η κυρία Τουλουπάκη, και όπως ξέρετε δεν βρέθηκε τίποτα, αρχειοθετήθηκε η υπόθεση από τον εισαγγελέα... Αυτό το ύφος του Πολάκη, αυτά τα "λαδέμπορα", αρχίζει και με ενοχλεί και αισθητικά. Εντάξει, είναι πολιτικός μου αντίπαλος. Τι θα έπρεπε να κάνω εγώ δηλαδή; Να απαντάω στο Twitter "έλα μαφιόζε"; Έτσι θα γίνεται η κουβέντα των πολιτικών στην Ελλάδα;... Θα αιτηθώ να με πληρώνει κάθε φορά που γράφει λαδέμπορα. Τουλάχιστον, να το γράφει, να πληρώνομαι. Να το ευχαριστιέται κι ο Παύλος, να παίρνω κι εγώ τα λεφτάκια μου. Θα τελειώσει αυτή η χαβούζα στην πολιτική», συμπλήρωσε.

Για τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με το «μαύρο» χρήμα από την ανάρτηση Κασσελάκη, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κασσελάκης «εκτελεί ένα είδος εκβιασμού στον Τσίπρα. «Αντιλαμβάνομαι ότι θεωρεί πως ο Τσίπρας είναι ενεχόμενος σε κάποια κίνηση ανατροπής του», πρόσθεσε.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 8:40 pm


«Σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση Κασσελάκη σε Τσίπρα

«Ήταν στραβό το κλίμα, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος» λέει ο θυμόσοφος λαός, και στον ΣΥΡΙΖΑ το βιώνουν ειδικά από χθες το βράδυ.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η μεταμεσονύχτια παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία περιελάμβανε ανοιχτή επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα με ένα ιδιότυπο γράψε-σβήσε.

Πλέον το λόγο έχουν τα όργανα. Αναμένονται σοβαρές εξελίξεις στις συνεδριάσεις της ΠΓ και της ΚΕ, 4 και 7 Ιουλίου αντιστοίχως, όπου θα γίνει διεξοδική συζήτηση.

Οι υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν πιο συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι από ποτέ, ενώ ερωτήματα προκαλεί η φρασεολογία του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία ερμηνεύτηκε ακόμη και ως...παραίτηση του ιδίου και κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να πάνε οι δύο τους σε εκλογική αναμέτρηση.

Παραίτηση ζητάει ο Θεοχαρόπουλος

«Απασφάλισε» ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζητώντας παραίτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε νέα επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προέβη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος...απολύθηκε πρόσφατα με απόφαση Κασσελάκη.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ερμήνευσε το χθεσινοβραδινό γράψε-σβήσε του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας: «Διαβάζοντας την πρώτη και δεύτερη ανάρτηση, προσπαθούσε να τον εμπλέξει. Αν έχει παραιτηθεί θα έπρεπε να το πει. Αν λέει ‘πάμε’, πού πάμε; Εγώ κατάλαβα ότι το ‘πάμε’ σημαίνει πάμε σε εκλογές. Προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε αυτά που δεν ερμηνεύονται».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 8:20 pm


Νέα παράταση στην υποχρεωτική εφαρμογή του προσωπικού γιατρού

Από τον Ιούλιο πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται η εκτέλεση της απόφασης για την εφαρμογή «ποινών» σε πολίτες που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί σε προσωπικό γιατρό, ωστόσο με νέα απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας θα ξεκινήσει στις αρχές του 2025, εάν δεν δοθεί και νέα αναβολή.

Η απόφαση για τον προσωπικό γιατρό, προβλέπει παράταση στα κίνητρα και αντικίνητρα προς τους γιατρούς για μη τήρηση της διαδικασίας παραπομπών.

Στα αντικίνητρα προς τους πολίτες για μη επιλογή προσωπικού γιατρού περιλαμβάνονται:

-η πρόσθετη συμμετοχή στα φάρμακα και σε διαγνωστικές εξετάσεις,
-η πρόσθετη συμμετοχή (κατά 10% επιπλέον του καθορισμένου ποσοστού) σε νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, όπως αυτές περιλαμβάνονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ.
Για τους μη εγγεγραμμένους σε «προσωπικό γιατρό» προβλέπεται η εξέταση σε νοσοκομεία μόνον των έκτακτων περιστατικών.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, στον προσωπικό γιατρό έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα 5.022.691 πολίτες, ενώ υπάρχουν ακόμη 1.560.227 κενές θέσεις.

Οι γιατροί που έχουν εγγραφεί στο σύστημα είναι 3.528, εκ των οποίων οι 1.315 είναι ιδιώτες και οι 2.213 είναι γιατροί δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πρόστιμα έως 30.000 ευρώ στους γιατρούς για τη συνταγογράφηση

Στους γιατρούς προβλέπεται αξιολόγηση της συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων, ιατρικών πράξεων, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και σκευασμάτων ειδικής διατροφής.

Σε περίπτωση μη επαρκούς αιτιολόγησης της παράβασης, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ επιβάλλει τις εξής διοικητικές κυρώσεις:

-Πρόστιμο κυμαινόμενο από 100 έως 30.000 ευρώ, αναλόγως με τη συχνότητα και τη βαρύτητα της παράβασης.
-Με την τρίτη επανάληψη της ίδιας παράβασης δύναται να επιβάλλεται σωρευτικά με το προαναφερόμενο χρηματικό πρόστιμο και προσωρινός αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως ένα έτος.

Κατά της απόφασης αυτής ο ιατρός δύναται να ασκήσει, μέσα σε 30 μέρες από την κοινοποίησή της, προσφυγή, ενώπιον του διοκητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 8:00 pm


e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ποιες πληρωμές θα γίνουν έως τις 5 Ιουλίου

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 1 έως 5 Ιουλίου, ανακοινώθηκε σήμερα (29.6.2024).

Κατά την περίοδο 1 έως 5 Ιουλίου, θα καταβληθούν 89.821.690 ευρώ σε 87.375 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Όπως αναφέρεται η ανακοίνωση οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ θα είναι οι εξής::

 Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ:

Από 1 έως 5 Ιουλίου θα καταβληθούν 29.800.000 ευρώ σε 1150 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Στις 3 Ιουλίου θα καταβληθούν 321.000 ευρώ σε 438 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

Στις 4 Ιουλίου θα καταβληθούν 12.700.690 ευρώ σε 28.737 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

 Από την ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

20 εκατ. ευρώ σε 33.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

4 εκατ. ευρώ σε 6.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

19 εκατ. ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

4 εκατ. ευρώ σε 50 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 7:25 pm


Τζίμας: Χαρούμενος που επέστρεψα «σπίτι» μου

Χαρούμενος για την μεταγραφή του στον Αστέρα Τρίπολης και την επιστροφή του στην αρκαδική ομάδα δήλωσε ο Παναγιώτης Τζίμας στο πλαίσιο της παρουσίασης τους.

Αναλυτικά

"Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στο σπίτι μου! Ευχαριστώ την διοίκηση που με εμπιστεύθηκε ξανά και μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι και πάλι στην ομάδα στην οποία μεγάλωσα. Από την πλευρά μου υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχουμε όλους τους στόχους μας".

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 7:05 pm


Περιφορά εικόνας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Άγιο Πέτρο (pics)

Μεγάλη θρησκευτική εορτή με τον Άγιο Πέτρο να γιορτάζει στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου αυτή την ημέρα και τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη να κάνει την παρακάτω ανάρτηση.

Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Άγιος Πέτρος Αρκαδίας. Χρόνια πολλά στο όμορφο χωριό μας.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και όλους τους εορτάζοντες.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 6:30 pm


40 επιπλέον παραλίες εντάσσονται στις «απάτητες» - Δείτε ποιες είναι και τι επιτρέπεται

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Οικονομικών, η διεύρυνση της λίστας πραγματοποιήθηκε αφού εξετάστηκαν αιτήματα πολιτών, Δήμων καθώς και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) που αφορούσαν τόσο σε εξαίρεση όσο και σε προσθήκη «απάτητων παραλιών».

Οι «απάτητες παραλίες» προσδιορίστηκαν με κριτήρια στα οποία περιλαμβάνονται:

1. Η σημαντική παρουσία οικοτόπων που προστατεύονται από την ενωσιακή ή την εθνική νομοθεσία, σπάνιων ενδημικών ειδών χλωρίδας και πανίδας,

Διαβάστε περισσότερα για τις 40 επιπλέον παραλίες εντάσσονται στις «απάτητες», ποιες είναι και τι επιτρέπεται

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 6:05 pm


Υψηλός Κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή στην Αρκαδία

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
Περιφέρεια Κρήτης
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας)

 

Οι υπεύθυνοι των ανωτέρω περιοχών, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 5:59 pm


Επίσκεψη του Νηπιαγωγείου της Μητρόπολης στην Τροχαία Τρίπολης

Το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης επισκέφτηκαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας & Κυνουρίας "Η Ζωοδόχος Πηγή"

Οι μικροί μας φίλοι, με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, αλλά και μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με καταρτισμένο αστυνομικό προσωπικό, ενημερώθηκαν για θέματα  οδικής_ασφάλειας και #κυκλοφοριακής_αγωγής, ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά περιπολικό όχημα.

Ανάρτηση της Αστυνομίας στο Facebook 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 5:30 pm


Μεγαλόπολη - Καλαμάτα καθημερινά για μπάνια με την «Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αρκαδίας Α.Ε.»

Η «Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αρκαδίας Α.Ε.», σας ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 καθημερινά θα εκτελούνται δρομολόγια ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Μπάνια Ημέρας) ως εξής:

08:15π.μ.: ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Ξενοδοχείο Filoxenia)

12:30μ.μ.: ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Ξενοδοχείο Filoxenia) – ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Η τιμή στο εισιτήριο από ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Μπάνια Ημέρας) με

Επιστροφή είναι ΟΚΤΩ ΕΥΡΩ (8,00€).

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 5:04 pm


Οδηγίες για την προσέλευση και την αναχώρηση στο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης

Για τη διευκόλυνσή σας καλό θα είναι η προσέλευση στο χώρο του φεστιβάλ να γίνεται από την όδο Σπάρτης, μετά τις γραμμές του τρένου στο πρώτο φανάρι στρίβετε δεξιά στην οδό Παμπούκη και ακολουθείτε τις πινακίδες.

Για την αναχώρηση, τα οχήματα φεύγουν αριστερά από την έξοδο του εξωκλησιού και ακολουθώντας τις πινακίδες οδηγούνται στην οδό Καλαμών, στη Μάκρη, απέναντι από το παλιό Ψυχιατρείο και ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό καταλήγουν στο 1ο Γυμνάσιο.

Παρακαλούμε όλες και όλους για την τήρηση των οδηγιών!
Θα διευκολυνθούν όλοι και κατά την προσέλευση και κατά την αναχώρηση από το φεστιβάλ!

Με εκτίμηση,
3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 4:46 pm


Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση κατοίκων από τη Νέα Ζωή

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Από το 112 εστάλη μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Νέας Ζωής προς Ασπρόπυργο λόγω της φωτιάς.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, καθώς στο σημείο όπου υπάρχουν ξερά χόρτα και σκουπίδια έσπευσαν και επιχειρούν 35 πυροσβέστες, 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 4:27 pm


Αναβάλλεται ο 8ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Δολιανών

Επείγουσα ανακοίνωση. Λόγω των μέτρων πολιτικής προστασίας αναβάλλεται ο 8ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Δολιανών !!! Θα επικοινωνήσουμε με όλους τους δρομείς για να τους ενημερώσουμε. Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία διοργάνωσης. Το ποσό συμμετοχής των δρομεων θα επιστραφεί. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση και πληροφορίες. Λυπούμαστε πολύ για την όποια ταλαιπωρία αλλά προέχει η ασφάλεια όλων μας.

Ανακοίνωση από την διοργάνωση 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 4:12 pm


Φωτιά στην Πάρνηθα - Μήνυμα του 112

Φωτογραφία αρχείου

 Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας. Για την πυρκαγιά υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων.

Στο σημείο αυξάνονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 110 πυροσβέστες με 40 έως 45 οχήματα και 10 υδροφόρες από την Περιφέρεια της Αττικής και του όμορους Δήμους.

Λόγω της πυρκαγιάς διενεργούνται εκτροπές: 

- Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Μερκουρίου

- Ιπποκράτους και Λ. Τυρταίου

- Τατοΐου και Χλόης

- Στη Γέφυρα Βαρυμπόμπ

Φωτογραφία αρχείου 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 4:04 pm


Από τον Κάι Τέγιαν στον Ζόρντι Σάντσες ο Αστέρας

Ανατροπή στην υπόθεση του Ολλανδού επιθετικού Κάι Τέγιαν είχαμε με τον Αστέρα Τρίπολης να στρέφει αλλού το ενδιαφέρον του έχοντας στην κορυφή της μεταγραφικής του λίστας τον Ισπανό φορ Ζόρντι Σάντσες.

Και ενώ ο Κάι Τέγιαν ήταν έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στην χώρα μας και να υπογράψει στην αρκαδική ομάδα προέκυψε ανατροπή της τελευταίας στιγμής φέρνοντας λοιπόν το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων μεταξύ των πλευρών.

Η απόφαση των κιτρινομπλε ήταν ακαριαία η αλλαγή ρότας στο κόλλημα που προέκυψε με τον Κάι Τέγιαν και κάπως έτσι ήρθε στο προσκήνιο ο Ζόρντι Σάντσες που η περίπτωση του είναι δύσκολη αλλά δουλεύεται από τους ανθρώπους της αρκαδικής ομάδας.

Πέραν όμως του Ζόρντι Σάντσες υπάρχουν και μια-δυο ακόμα περιπτώσεις επιθετικών που βρίσκονται σε back up λύσεις στο μπλοκάκι του Αστέρα Τρίπολης.

Φωτογραφία άρθρου: Kay Tejan - Official Facebook

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 4:03 pm


Ο Τάσος Ρεντούλης μοιάζει με… «δέντρο που όλοι το πετροβολούν γιατί είναι αυτό που έχει για να δώσει»

Αν υπήρχε ένα τραγούδι το οποίο θα χαρακτήριζε τον Τάσο Ρεντούλη αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το γνωστό λαϊκό άσμα του Νότη Σφακιανάκη «δέντρο που όλοι το πετροβολούν είναι αυτό που έχει για να δώσει» ταιριάζοντας στην προσωπικότητα και την πορεία του στον χώρο του Αρκαδικού ποδοσφαίρου.

Ο Τάσος Ρεντούλης ποτέ του ως τώρα δεν πήρε ούτε ένα ευρώ, δεν πήρε χρήματα από κανέναν και από πουθενά για να κάτσει στον πάγκο μιας ομάδας, αντίθετα είναι από εκείνους που δεν δίστασαν να δώσουν κάνοντας το με ψυχή και γενναιοδωρία τιμώντας με τον τρόπο αυτό την αγάπη και την τρέλα του για το τοπικό μας ποδόσφαιρο.

Και ναι, όντως, έχει μια μεγάλη αγάπη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το τοπικό της Αρκαδίας και μια τρέλα για το ποδόσφαιρο κάνοντας τον έναν ρομαντικό εραστή της μπάλας μιας παλαιάς κοπής με μια προσαρμοσμένη στα τωρινά δεδομένα ποδοσφαιρική κουλτούρα.

Έχει ακούσει (και ακούει) πολλά όμως συνεχίζει και όσες πέτρες και αν πέφτουν πάνω του σε σχόλια ο ίδιος φτιάχνει με αυτές τα δικά του ποδοσφαιρικά κάστρα έχοντας τώρα αυτή την στιγμή που γράφουμε ετούτες τις γραμμές μια τεράστια πρόκληση που είναι φυσικά η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Λεωνιδίου πριν λίγες μέρες.

Το προπονητικό του ξεκίνημα έγινε στον Ολυμπιακό Λεωνιδίου με τον ίδιο να αναλαμβάνει σε μια δύσκολη χρονική στιγμή με την ομάδα να φαντάζει ως πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό και με δεύτερο μισό που θύμισε πορεία πρωταθλητισμού η ομάδα έμεινε στην Α’ Αρκαδίας.

Εκείνη την χρονιά μάλιστα ο Ολυμπιακός Λεωνιδίου όχι απλά έμεινε κατηγορία αλλά έγινε και ο ρυθμιστής του πρωταθλήματος με το μεγάλο διπλό που πέτυχε το σύνολο του Τάσου Ρεντούλη στην Μεγαλόπολη που είχε κέρδος από αυτό ο μετέπειτα πρωταθλήτής Παναρκαδικός.

Ο Τάσος Ρεντούλης επιστρέφει ξανά στον Ολυμπιακό Λεωνιδίου έπειτα από την αποχώρηση του Ανέστη Βασιλειάδη αναλαμβάνοντας όλο το σωματείο πάνω του από την Β’ κατηγορία κατακτώντας αήττητο το πρωτάθλημα της Β’ Αρκαδίας και φτάνοντας στην άνοδο.

Η επιστροφή του Ολυμπιακού Λεωνιδίου στην Α’ Αρκαδίας με τον Τάσο Ρεντούλη στο τιμόνι μοιάζει με «άλλη εντελώς κατάσταση» καθώς ο ίδιος φέρνει στην ομάδα σειρά ποιτικών παιχτών ανεβάζοντας κατακόρυφα την ποιότητα του ρόστερ και το επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός Λεωνιδίου είναι μια σοβαρή δύναμη πρωταθλητισμού στην Α’ Αρκαδίας μετρώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετοχή στα ημιτελικά του Κυπέλλου και φτάνοντας μια ανάσα από τον τίτλο στην covid εποχή το 2020 στο φοβερό εκείνο «bra de fer» με τον Ερμή Μελιγούς.

Στην συνέχεια το κεφάλαιο κορωνοϊός παίρνει μαζί του και το κεφάλαιο Ολυμπιακός Λεωνιδίου στη όλη γενική αβεβαιότητα της εποχής με τον Τάσο Ρεντούλη να ανοίγει μια νέα σελίδα λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια από το Λεωνίδιο και δη στην Βόρεια Κυνουρία και στα Βέρβενα.

Η διετία του Τάσου Ρεντούλη στον Ηρακλή κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη με την ομάδα δεδομένης της αλλαγής εικόνας, της ποδοσφαιρικής μεταμόρφωσης, του πρεστίζ και της επίτευξης των στόχων αφήνοντας το στίγμα του και στα Βέρβενα.

Αυτός είναι ο νέος προπονητής του Λεωνιδίου που επιστρέφει στην πόλη του για μια μεγάλη πρόκληση αναλαμβάνοντας την ιστορική ομάδα της Νότιας Κυνουρίας έχοντας την ίδια πίστη, το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη.

Ο Τάσος πάει σχεδόν πάντα κόντρα στον άνεμο και την λογική βάζοντας μπροστά το μυαλό και την ψυχή του και αυτό αναμένεται να κάνει και τώρα στο Λεωνίδιο σε μια νέα εποχή για τον ίδιο αλλά και την ομάδα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 3:40 pm


Τέλος από τον Αστέρα ο Μουνάφο

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ για την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Juan Munafo.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Juan Munafo. Για 9 χρόνια υπήρξε ένας από τους σημαντικούς παίκτες της ομάδας μας και επέδειξε αγωνιστικότητα, αλλά και επαγγελματισμό!
Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ομάδα μας και τού ευχόμαστε καλή συνέχεια στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή.

ΔΗΛΩΣΗ JUAN MUNAFO

Μετά από 9 χρόνια ήρθε η ώρα να φύγω από την ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες, κ. Μπάκο και κ. Καϋμενακη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο της Τρίπολης για την αγάπη, τη στήριξη και τον σεβασμό που είχαν απέναντί μου. Στο τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του αγωνιστικού τμήματος και το προσωπικό της ομάδας, περάσαμε πολύ όμορφες και δύσκολες στιγμές, αλλά πάντα ήμασταν μαζί σαν μια οικογένεια. Σίγουρα μετά από τόσα χρόνια δημιουργήσαμε σχέσεις ζωής. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την ομάδα για πάντα και σίγουρα κάποια στιγμή θα βρεθούμε πάλι.
Πάμε Αστέρα!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 3:18 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre - Libre

Φωτιά στην Αρκαδία – Libre  Libre

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:57 pm


Πυρκαγιά στην Αρκαδία - Npress

Πυρκαγιά στην Αρκαδία  Npress

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 8:44 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας