Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Ημαθίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους – Αναλυτική πρόγνωση


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το απόγευμα στα δυτικά και από τις προμεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά το Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και από τις προμεσημβρινές ώρες στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και μέχρι το βράδυ στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της, όπου θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στα νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου και μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στις Σποράδες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 06-10-2024

Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ εκτός από τη Θράκη όπου και εκεί τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.Το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς (στη δυτική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου 3-4 βαθμούς χαμηλότερη) και στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 με 29 και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Μόνο τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 08-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, το βράδυ στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 09-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός στα ανατολικά και τα νότια. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια δυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 9:06 am


ΟΠΕΚΑ: Αρχίζει τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου η διανομή 66.978 βιβλίων


Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας  με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ενημερώνουν ότι τη  Δευτέρα  7/10/2024 και ώρα 12:00, θα αρχίσει η αναδιανομή των αδιάθετων Βιβλίων του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων έτους 2024.

  • Συνολικός αριθμός βιβλίων : 130.000
  • Έχουν διατεθεί : 63.022
  • Αδιάθετα βιβλία: 978

Ακολουθείται σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, για όσους δικαιούχους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και δεν κληρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων δικαιούχων που δεν παρέλαβαν τα βιβλία τους ως και τις  30/09/2024.

Για την παραλαβή των δωρεάν βιβλίων, οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • Απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του ιδίου του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του:
  • Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του και
  • Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αδυνατεί να παραλάβει αυτοπροσώπως τα βιβλία, η παραλαβή μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο, το οποίο πρέπει να διαθέτει, εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά και εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου από οποιαδήποτε δημόσια αρχή. Για την παραλαβή της παροχής δωρεάν βιβλίων, η εξουσιοδότηση παραδίδεται στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία ή εκδοτικούς οίκους.

Επιτρέπεται μόνο η επιλογή βιβλίων και όχι άλλων ειδών.

Ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με το ποσό των 20,00 ευρώ κατά ανώτατο όριο, ανά δικαιούχο, το οποίο αντιστοιχεί στην τιμή του βιβλίου/βιβλίων, αφού αφαιρεθεί έκπτωση σε ποσοστό 10%.

Η έκπτωση υπολογίζεται επί της αναγραφόμενης στο βιβλίο τιμής λιανικής πώλησης. Συμπληρωματικά,  ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, επιδοτεί για βιβλία κάθε τέκνο δικαιούχο του ΛΑΕ με το ποσό των 30,00 ευρώ. Σε περίπτωση που η τιμή του βιβλίου ή των βιβλίων (υπολογιζόμενης και της έκπτωσης 10%), υπερβαίνει το ποσό των 20,00 ή 30,00 ευρώ αντιστοίχως, την πρόσθετη διαφορά καταβάλει ο δικαιούχος, χωρίς καμία υποχρέωση του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Ο κατάλογος με τα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ: https://opeka.gr/agrotikiestia/ilektronikesypiresies/

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 8:11 am


Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινάει η περίοδος διάθεσης – Πού θα κυμαίνεται η τιμή


Αν και ο χειμώνας δεν έχει δείξει ακόμη για τα καλά τα «δόντια» του, εντούτοις δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα χρειαστεί να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης είτε επειδή άφησαν άδειες τις δεξαμενές τους την περασμένη χρονιά, είτε επειδή ζουν σε βόρειες περιοχές της χώρας, όπου το κρύο κάνει πιο αισθητή την παρουσία του σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σε λίγες μέρες από σήμερα λοιπόν, ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε τιμή χαμηλότερη ακόμη και 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Αυτό βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή δεν θα προκαλέσουν σοβαρές αναταράξεις στις διεθνείς τιμές του «μαύρου χρυσού» και θα διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα. Ως τώρα πάντως, η πορεία της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές έχει επιδείξει μια σταθερή συμπεριφορά με «λελογισμένες» αυξομειώσεις και χωρίς σοβαρές αναταράξεις, ενώ κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα έναντι του Οκτωβρίου του 2023.

Που θα κυμανθούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης

Έτσι, η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου, με χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με πέρυσι και με βάσει τα σημερινά δεδομένα, κάτι που ισχύει και για το φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης υπολογίζεται πως θα κυμαίνεται μεταξύ 1,09 ευρώ/λίτρο και 1,11 ευρώ/λίτρο τουλάχιστον στις αστικές περιοχές, «ψαλιδισμένη» κατά 18% σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή έναρξης της προηγούμενης χρονιάς (15 Οκτωβρίου), η οποία ήταν 1,35 ευρώ ανά λίτρο.

Σε ευρώ ανά κιλοβατώρα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης υπολογίζεται στα 0,1107 ευρώ (26 Σεπτεμβρίου), έναντι 0,1347 ευρώ που ίσχυε στις 15 Οκτωβρίου πέρυσι.

Η τιμή που θα έχουν τελικά όσοι προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι χαμηλότερη εάν συνυπολογιστεί και το επίδομα θέρμανσης. Μέσα στον τρέχοντα μήνα τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος θα λάβουν τις αποφάσεις σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο ενίσχυσης της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα.

Έρχονται και αποφάσεις για το επίδομα θέρμανσης

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τους όρους για το επίδομα θέρμανσης θα αφορά όλα τα είδη καυσίμων και αναμένεται να εκδοθεί εντός του Οκτωβρίου, χωρίς σημαντικές τροποποιήσεις στα κριτήρια χορήγησης σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το επίδομα θα διατεθεί σε φυσικά πρόσωπα που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης, με δικαιούχους όσους πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ειδικότερα, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 16.000 ευρώ για άγαμους και τις 24.000 ευρώ για έγγαμους, με αύξηση ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων. Η ακίνητη περιουσία των δικαιούχων δεν πρέπει να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για άγαμους και τις 300.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογονεϊκές οικογένειες.

Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ, ενώ σε περιοχές με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες το ποσό μπορεί να φτάσει έως και τα 1.000 ευρώ. Προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος είναι η πραγματοποίηση αγορών διπλάσιας αξίας από το δικαιούμενο ποσό μέχρι τις 31 Μαρτίου 2025

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 8:09 am


Ημαθία: Αγρότης καταπλακώθηκε από τρακτέρ

75χρονος Ναουσαίος αγρότης καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του και ξεψύχησε

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το  μεσημέρι στη Νάουσα, με θύμα έναν ηλικιωμένο άνδρα. 

 
Συγκεκριμένα, ο 75χροος βρισκόταν στο κτήμα του σε περιοχή λίγο πάνω από την Νάουσα(κάτω από της Χώρας το Νερό) και εκτελούσε αγροτικές εργασίες με το τρακτέρ του, όταν αυτό, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ανετράπη και τον καταπλάκωσε με αποτέλεμα ο ηλικιωμένος να τραυματιστεί θανάσιμα.
 
Άμεσα στο συμβάν έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας με 2 οχήματα και 6 Πυροσβέστες που επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό του, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον ηλικιωμένο χωρίς τις αισθήσεις του. Στο σημείο και η Αστυνομία, που ερευνά τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.
 
Φωτο αρχείου
Πηγή φωνή Νάουσας 

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2024 | 8:24 pm


Νέα δημοσκόπηση...


Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ το οποίο παγιώνεται στη δεύτερη θέση, όπως προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Προβάδισμα καταγράφει ο Νίκος Ανδρουλάκης λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, με τον Χάρη Δούκα όμως να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής...

H πρόθεση ψήφου

  • ΝΔ: 21,9%
  • ΠΑΣΟΚ: 12,2%
  • Ελληνική Λύση:8,3%
  • ΚΚΕ: 7,7%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 7,5%
  • Φωνή Λογικής: 3,6%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%

  • ΜέΡΑ25: 3,1%
  • Νίκη: 3%
  • Νέα Αριστερά: 2,1%
  • Αδιευκρίνιστη ψήφος: 23%

Η πρόθεση ψήφου με αναγωγή

  • ΝΔ: 28,4%
  • ΠΑΣΟΚ: 15,8%
  • Ελληνική Λύση:10,8%
  • ΚΚΕ: 10%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 9,7%
  • Φωνή Λογικής: 5,7%

  • Πλεύση Ελευθερίας: 4,5%
  • ΜέΡΑ25: 4,0%
  • Νίκη: 3,9%
  • Νέα Αριστερά: 2,7%

Περί ΠΑΣΟΚ

Στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ -με δείγμα όσους απαντούν πως μάλλον θα ψηφίσουν- τα ποσοστά των υποψήφιων καταγράφονται ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης: 26,4%
Χάρης Δούκας: 24,7%
Άννα Διαμαντοπούλου: 17,3%
Παύλος Γερουλάνος: 17,2%
Μιχάλης Κατρίνης: 4,8%
Νάντια Γιαννακοπούλου: 3,1%

Στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ -με δείγμα όσους απαντούν πως σίγουρα θα ψηφίσουν- τα ποσοστά των υποψήφιων καταγράφονται ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης: 27,3%
Χάρης Δούκας: 25,7%
Άννα Διαμαντοπούλου: 16,9%
Παύλος Γερουλάνος: 17,9%
Μιχάλης Κατρίνης: 3,4%
Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,5%

Περί αλλαγής προέδρου

Όσοι μάλλον θα ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ απαντούν σε ποσοστό 63,2% πως θέλουν αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα, ενώ το 31,4% απαντά πως δεν θέλει.

Από την άλλη, όσοι σίγουρα θα ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, απαντούν σε ποσοστό 64,8% πως θέλουν αλλαγή ηγεσίας, ενώ το 30,8% απαντά πως δεν θέλει.

Ποιος υποψήφιος έκανε την καλύτερη προεκλογική εκστρατεία

Στην ερώτηση για το ποιος από τους υποψήφιους για το ΠΑΣΟΚ έκανε την καλύτερη εκλογική καμπάνια, όσοι μάλλον θα ψηφίσουν στις εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος, απάντησαν:

Νίκος Ανδρουλάκης: 21,1%
Χάρης Δούκας: 14,5%
Άννα Διαμαντοπούλου: 12,4%
Παύλος Γερουλάνος: 10%
Μιχάλης Κατρίνης: 4,6%
Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,9%

Από την άλλη, όσοι θα ψηφίσουν σίγουρα στις εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος, απάντησαν:

Νίκος Ανδρουλάκης: 21,7%
Χάρης Δούκας: 15,6%
Άννα Διαμαντοπούλου: 11,8%
Παύλος Γερουλάνος: 9,8%
Μιχάλης Κατρίνης: 5,6%
Νάντια Γιαννακοπούλου: 3%.

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2024 | 5:50 pm


Λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι με τους διαγωνισμούς για τα σχολικά κυλικεία ζητάει Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι αναφορικά με τη διαδικασία εκμίσθωσης σχολικών κυλικείων, έπειτα από την κατάργηση των σχολικών επιτροπών, ζητάει ο Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με σχετική Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,

Όπως υπογραμμίζει, πολλές σχολικές μονάδες τη φετινή χρονιά δεν έχουν λειτουργούντα κυλικεία λόγω της λήξης της σύμβασής τους (στον Δήμο Βέροιας υπάρχουν τέσσερις τέτοιες μονάδες), με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διευκόλυνση της διατροφής των μαθητών στα σχολικά ωράρια.

Ο λόγος είναι έπειτα από την απόφαση για κατάργηση των σχολικών επιτροπών των Δήμων από 29/06/2024 και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των επιτροπών αυτών στους Δήμους, όπως ορίστηκε στην εγκύκλιο 1160/2023, υπάρχουν ακόμη σημεία της ΚΥΑ 64321/16-5-2008 (φεκ 1003Β/2008) που διέπουν την δημοπρασία των κυλικείων από τις σχολικές επιτροπές, τα οποία φαίνεται να είναι ασύμβατα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο ΠΔ 270/81 που ορίζει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι δημοπρασίες από τους Δήμους.

Ως αποτέλεσμα αυτού του κενού στη διενέργεια των πλειοδοτικών διαγωνισμών για όσα κυλικεία η σύμβαση έχει λήξει, οι Δήμοι δεν προχωρούν στους απαραίτητους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για τη μίσθωσή τους.

Τα εν λόγω σημεία – όπως επισημαίνει ο κ. Τσαβδαρίδης στην Ερώτησή του - είναι τα εξής:

1)   Ενώ στην ΚΥΑ του 2008 ζητείται έγγραφη οικονομική προσφορά που εμπεριέχει το προσφερόμενο ποσό σε ευρώ για κάθε μαθητή, η οποία θα τοποθετείται σε ξεχωριστό από τα άλλα δικαιολογητικά κλειστό αδιαφανή φάκελο, εντούτοις, οι δημοπρασίες των δήμων είναι φανερές και προφορικές με βάση το ΠΔ 270/81

2)   Ενώ μεταξύ των δικαιολογητικών που απαιτούνται σύμφωνα με την εγκύκλιο του 2008 είναι και το Πιστοποιητικό προϋπηρεσίας σε εκμίσθωση σχολικού κυλικείου από την αντίστοιχη σχολική επιτροπή, εντούτοις παρατηρείται το φαινόμενο να απορρίπτονται προσφορές με μεγαλύτερη προσφορά γιατί ο προσφέρων δεν έχει προϋπηρεσία σε εκμίσθωση σχολικού κυλικείου. Επιπρόσθετα δε σε αυτό, εγείρεται και το ερώτημα του ποιος θα δίνει το Πιστοποιητικό προϋπηρεσίας αφού δεν υπάρχει σχολική επιτροπή.

Κατόπιν τούτων και με δεδομένη την ευαισθησία που δείχνει η Κυβέρνηση της ΝΔ για την εύρυθμη αλλά κυρίως ποιοτική λειτουργία των κυλικείων στις σχολικές μονάδες, όπως αυτή καταδείχθηκε και στην πρωτοβουλία που ανέλαβε πριν λίγους μήνες για τον εκσυγχρονισμό του καταλόγου με τα τρόφιμα που διατίθενται στα σχολικά κυλικεία,

ο Βουλευτής Ημαθίας ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς να διευκρινίσουν αν και πότε προτίθενται να προχωρήσουν σε τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ αναφορικά με το καθεστώς που θα ισχύει στους Δήμους στους οποίους έχουν καταργηθεί οι σχολικές επιτροπές, προκειμένου να μπορούν πλέον απρόσκοπτα οι Δήμοι να προχωρήσουν στη διενέργεια διαγωνισμών εκμίσθωσης κυλικείων.

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2024 | 5:45 pm


Έγινε ή δεν έγινε παρέμβαση από τόν διοικητή του νοσοκομείου Βέροιας κύριο Πλιόγκα στην Ημερίδα, να μην εκφωνηθεί ο χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας

Σήμερα το πρωί έγινε Νοσηλευτική ημερίδα  στην στέγη γραμμάτων καί τεχνών στη Βέροια όπου την διοργάνωσε η νοσηλευτική υπηρεσία, και μάλιστα όπως μάθαμε είχε και μεγάλη επιτυχία..

Εκεί λοιπόν στη συγκεκριμένη ημερίδα έγιναν και ευτράπελα....
 Και θα σας πούμε τι εννοούμε ευτράπελα..

Στη στέγη γραμμάτων και τεχνών ηταν αρκετός κόσμος καλεσμένος  από την τοπική αυτοδιοίκηση, απλώς κόσμο,ς και να φανταστούμε και βουλευτές....

Καλεσμένος ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης όπου για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε να παραστεί... αλλά έστειλε εκπρόσωπο από την περιφέρεια να εκφωνήσει το χαιρετισμό.... 

Και το ευτράπελο τώρα αρχίζει..... 

Αν και η υπεύθυνη προϊστάμενη της νοσηλευτικής ενημερώθηκε ότι θα γίνει ένας χαιρετισμός από τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας μέσω εκπροσώπου.. και μάλιστα μπήκε και η σειρά που θα εκφωνηθεί ο χαιρετισμός.... 
Κάποια στιγμή η υπεύθυνη της νοσηλευτικής λέει στην εκπρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη ότι το χαιρετισμό του αντιπεριφερειάρχη...δεν θα τον κανει η εκπρόσωπος αλλά μία νοσηλεύτρια.... 

Άκουσον άκουσον...

 Δηλαδή με λίγα λόγια δόθηκε εντολή όπως μάθαμε από τον διοικητή του νοσοκομείου κ Πλιόγκα να μην εκπροσωπηθεί ο χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας από τον νόμιμο εκπρόσωπο  της περιφέρειας... αλλά από μία νοσηλεύτρια....

Δηλαδή στην συγκεκριμένη ημερίδα η νοσηλεύτρια πήρε εντολή από τον διοικητή του νοσοκομείου;

Γιατί κάπου τα πράγματα μπερδεύονται αν είναι έτσι... Γιατί εδώ φαίνεται ότι επικρατεί ο φόβος και ο πανικός.... Δεν εξηγείται αλλιώς..

Την ημερίδα δεν τη διοργάνωσε το νοσοκομείο ... Αλλά την διοργάνωσε η νοσηλευτική ίσως με κάποιους χορηγούς....

Με ποιο δικαίωμα έγινε η συγκεκριμένη παρέμβαση από τον διοικητή του νοσοκομείο της Βέροιας αν έγινε;

Και με ποιο δικαίωμα η ίδια υπεύθυνη της νοσηλευτικής υπάκουσε την εντολή του διοικητή από τη στιγμή που την ημερίδα δεν την διοργάνωσε το νοσοκομείο ;

Γιατί και ο ίδιος ο διοικητής ήταν καλεσμένος όπως όλοι στη συγκεκριμένη  ημερίδα...

Είναι γνωστό ότι ο κύριος Πλιόγκας ότι έχει αντιπαράθεση με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας .... Αλλά εδώ τα πράγματα ξεφεύγουν αν είναι έτσι όπως λέει το ρεπορτάζ...
Εδώ μιλάμε για ωμή παρέμβαση....

Εμείς θα περιμένουμε την απάντηση από τούς διοργανωτές της ημερίδας ακόμα και από τον διοικητή να μας απαντήσουν τι έγινε τελικά..

Έγινε ή δεν έγινε παρέμβαση από το διοικητή του νοσοκομείο;

Γιατί κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι κυριαρχία τα πάντα...

Και οι διοργανωτές πρέπει να έχουν το στένος να διοργανώνουν σωστά αυτό που κάνουν...

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2024 | 12:38 pm


Εφορία: Ποιες υποθέσεις μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» λόγω παραγραφής


«Φύλλο και φτερό» κάνει η εφορία τις εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, αναδρομικών, απλήρωτων τελών κυκλοφορίας, ΦΠΑ, φορολογίας ακινήτων που παραγράφονται στο τέλος του έτους.

Εκείνο που επιδιώκουν οι ελεγκτικές αρχές είναι να κοινοποιήσουν έγκαιρα-δηλαδή πριν το τέλος του 2024- την επιβολή προστίμου και οριστικού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, πριν την εκπνοή του έτους στους υπόχρεους.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Οι υποθέσεις που κινδυνεύουν με παραγραφή αφορούν στο έτος 2018, δεδομένου ότι ισχύει ο κανόνας της πενταετούς παραγραφής. Εντούτοις σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να αφορούν ακόμα και χρήσεις του 2013 ή και του 2008, καθώς ο χρόνος παραγραφής γίνεται δεκαετής στις περιπτώσεις που προέκυψαν νέες πληροφορίες στις οποίες δεν είχε πρόσβαση νωρίτερα ο ελεγκτικός μηχανισμός.

Ποιες υποθέσεις βάζει στο «μικροσκόπιο» η Εφορία

Στη λίστα με τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, που στις 31 Δεκεμβρίου 2024 είναι μεταξύ άλλων:

  • Οι υποθέσεις του φορολογικού έτους 2018 (φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ), για τις οποίες έχουν υποβληθεί αρχικές εμπρόθεσμες δηλώσεις ή για τις οποίες έχουν υποβληθεί αρχικές εκπρόθεσμες δηλώσεις το αργότερο μέχρι τις 31-12-2023. Οι συγκεκριμένες υποθέσεις υπάγονται στον κανόνα της 5ετούς παραγραφής.
  • Οι υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος που αφορούν τη χρήση 2016, αλλά οι επιτηδευματίες «ξέχασαν» να υποβάλουν έγκαιρα φορολογικές δηλώσεις και τις υπέβαλαν εντός του 2022.
  • Οι υποθέσεις τελών κυκλοφορίας του έτους 2019.
  • Οι υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ της χρήσης του 2013, για τις οποίες προέκυψαν «συμπληρωματικά» στοιχεία.
  • Οι υποθέσεις ΦΠΑ της φορολογικής χρήσης του έτους 2013 για τις οποίες δεν υποβλήθηκε εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ.
  • Οι υποθέσεις του έτους 2008. Στις περιπτώσεις που για κάποιο έτος δεν υποβλήθηκε δήλωση φορολογίας εισοδήματος η προθεσμία παραγραφής είναι 15ετής.

Πότε ασκεί τα δικαιώματά του το Δημόσιο στις υποθέσεις παραγραφής

Για να μπορέσει να ασκήσει το δικαίωμα επιβολής φόρων στις υποθέσεις που πλησιάζουν σε παραγραφή το δημόσιο πρέπει να προβλέψει χρονικό περιθώριο 20 ημερών που προβλέπει ο νόμος για τον φορολογούμενο προκειμένου να καταθέσει τυχόν διαφωνία με τα ευρήματα των ελεγκτών και τα προς καταβολή ποσά.

Εν συνεχεία η φορολογική αρχή εντός 10ημέρου θα πρέπει να εξετάσει τα νέα δεδομένα και να κοινοποιήσει την οριστική πράξη προσδιορισμού φόρου στον ελεγχθέντα φορολογούμενο. Αυτές οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την 31.12.2024 εξ’ ου και η εγρήγορση από τους μηχανισμούς της ΑΑΔΕ.

Η παραγραφή αφορά στο χρόνο εντός του οποίου η φορολογική-ελεγκτική αρχή έχει το δικαίωμα να καταλογίσει φόρους και πρόστιμα και όχι να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο.

Η παραγραφή δεν διακόπτεται εάν δεν έχει κοινοποιηθεί πράξη προσδιορισμού φόρου στον φορολογούμενο πριν από τη λήξη της προθεσμίας παραγραφής, ακόμη κι αν η πράξη έχει εκδοθεί.

Επίσης, το δημόσιο μπορεί υπό προϋποθέσεις να διενεργεί φορολογικούς ελέγχους και μετά το πέρας της πενταετίας ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, όπως για εισοδήματα ή συναλλαγές του εξωτερικού, η παραγραφή μπορεί να ξεπεράσει αυτό το όριο και να φτάσει στη δεκαετία

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2024 | 10:30 am


Επίδομα 534 ευρώ: Ανοίγει σήμερα το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για τις αιτήσεις-Ποιους αφορά


Από σήμερα, Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου του 2024 έως και τις 9 του ίδιου μήνα θα πρέπει ορισμένες επιχειρήσεις να υποβάλλουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ” ΕΡΓΑΝΗ” την υπεύθυνη δήλωση για τις συμβάσεις εργασίας  του προσωπικού τους που θα τεθεί σε καθεστώς αναστολής για ολόκληρο τον Οκτώβριο ή για ένα διάστημα αυτού προκειμένου να λάβει το επίδομα των 534 ευρώ.

Το μέτρο αυτό αφορά στις επιχειρήσεις – εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Γουνοποιίας που πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 67806/19-7-2022 (Β’ 3796) ΚΥΑ. Η ισχύς της παρατάθηκε με την υπ’ αριθμ. 42740/13-8-2024 (Β’ 4745) όμοιά της.

Σημειώνεται δε πως οι ΚΑΔ που εντάσσονται στον εν λόγω μέτρο είναι οι εξής:

  • 01.49.19.02 «Εκτροφή γουνοφόρων ζώων (αλεπούς, μινκ, μυοκάστορα, τσιντσιλά και άλλων)
  • 01.49.3 «Παραγωγή ακατέργαστων γουνοδερμάτων και διάφορων ακατέργαστων προβιών και δερμάτων
  • 14.20 «Κατασκευή γούνινων ειδών»
  • 15.11 «Κατεργασία και δέψη δέρματος κατεργασία και βαφή γουναρικών»
  • 46.42.11.27 «Χονδρικό εμπόριο δεψασμένων ή κατεργασμένων γουνοδερμάτων»
  • 46.42.11.29 «Χονδρικό εμπόριο ειδών ένδυσης, εξαρτημάτων ρουχισμού και άλλων ειδών από γουνόδερμα (εκτός από καλύμματα κεφαλιού)»
  • 46.42.11.36 «Χονδρικό εμπόριο εξαρτημάτων ρουχισμού από γουνόδερμα (εκτός από καλύμματα κεφαλιού)»
  • 46.42.11.40 «Χονδρικό εμπόριο ημιέτοιμων γουναρικών»
  • 46.42.11.58 «Χονδρικό εμπόριο χονδράδων (αποκομμάτων) γουναρικών »

 Επίδομα των 534 ευρώ: Πώς υπολογίζεται και πώς φορολογείται

Το επίδομα των 534 ευρώ χορηγείται στους εργαζόμενους που θα μπουν σε καθεστώς αναστολής  και το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 30 ημέρες, είναι κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους.  Επίσης επισημαίνεται πως το επίδομα είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένου και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43 Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167), δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2024 | 10:27 am


Εργασία: Ποιοι επαγγελματίες πληρώνονται έως και 4 φορές περισσότερο σε σχέση με το 2018


Τετραπλάσιες αμοιβές σε σχέση με το 2018 καλούνται σήμερα να καταβάλλουν οι εταιρίες κατασκευής κτιρίων όπως αποκάλυψε μιλώντας στο 5ο συνέδριο θεσμικής διαχείρισης που διοργανώνει η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο επικεφαλής του ομίλου Dimad κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ένας ελαιοχρωματιστής σήμερα λαμβάνει μεροκάματο 160 ευρώ και την ίδια στιγμή υπάρχει πρόβλημα στην ανεύρεση προσωπικού που να γνωρίζει τις συγκεκριμένες εργασίες.

Η τάση που υπάρχει είναι να αυξηθούν περαιτέρω οι αμοιβές καθώς το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί η κατασκευαστική δραστηριότητα στο μεγάλο έργο του Ελληνικού το οποίο είναι ακόμα στην αρχή. Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Prodea όταν θα αρχίσουν να προχωρούν οι εργασίες στους ορόφους των κτιρίων τότε η ζήτηση για εργατοτεχνίτες θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος θεωρεί ότι τα ενοίκια που καλπάζουν σήμερα αναμένεται να φρενάρουν τα επόμενα δύο με τρία χρόνια καθώς η προσφορά θα αρχίσει τότε να καλύπτει τη ζήτηση για στέγη και γραφεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Έλενα Σιαπάνη διευθύνουσα σύμβουλος της MIBS Group μιλώντας στο συνέδριο ανέφερε ότι η ζήτηση  για ακίνητα  από ξένους και Έλληνες αγοραστές είναι υψηλή και πως οι ξένοι προτιμούν το παραλιακό μέτωπο από την Γλυφάδα , έως Βούλα και  Βουλιαγμένη  ενώ οι Έλληνες αναζητούν  ακίνητα σε άλλες πιο φθηνές περιοχές.

Η αναλογία Ελλήνων με ξένων σε σχέση με το παρελθόν έχει μεταβληθεί και είναι 50-50 ενώ οι Έλληνες αγοραστές έχουν ίδια κεφάλαια και δανείζονται ελάχιστα

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2024 | 10:25 am


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

 


Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας,

θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της

Εγνατίας Οδού στην Ημαθία, λόγω διέλευσης συρμού υπερμεγέθους φορτηγού

μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννήτριας).

Συγκεκριμένα, από τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας έως τον ανισόπεδο κόμβο

Πολυμύλου, με κατεύθυνση προς Κοζάνη, θα ισχύει περιορισμός της

ταχύτητας (βραδυπορία) όλων των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση

διενέργειας προσπεράσματος των οχημάτων του ανωτέρω συρμού́, για το

χρονικό διάστημα από ώρα 05.00 έως ώρα 06.15 περίπου, κατά τις ημέρες:

 Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024,

 Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024,

 Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024,

 Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024,

 Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 και

 Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024.

Η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής

κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο

και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2024 | 11:41 am


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Αλεξάνδρειας για την υποδοχή της “Φλόγας της αγάπης” της 22ης Λαμπαδηδρομίας της ΠΟΣΕΑ



Με κάθε επισημότητα υποδέχθηκε ο Δήμος Αλεξάνδρειας την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 τη ‘’Φλόγα της αγάπης’’ της 22ης Λαμπαδηδρομίας, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) με τη συμμετοχή τοπικών αθλητικών ομάδων και συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Αλεξάνδρειας.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ευχαριστεί θερμά:

  • Το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας που συνέβαλε στην ομαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας στην πόλη μας
  • Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας, το οποίο παρείχε υγειονομική κάλυψη κατά την πορεία της Λαμπαδηδρομίας και της εκδήλωσης.
  • Τους Αθλητικούς συλλόγους , τις ομάδες, τους συλλόγους αιμοδοτών που γι άλλη μια φορά ανταποκρίθηκαν με προθυμία και συμμετείχαν ενεργά στη Λαμπαδηδρομία.
  • Το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας , την προισταμένη και τον νοσηλευτή του τμήματος που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
  • Τις Δομές Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
  • Το προσωπικό του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και των Τμημάτων της (Τμήμα πρόνοιας, Βοήθεια στο σπίτι, Παιδείας και Πολιτισμού).
  • Την παιδική-νεανική χορωδία ‘’Μελισσάνθη’’ του Δήμου Αλεξάνδρειας που ταξίδεψε το κοινό με αγαπημένα τραγούδια υπό τη διεύθυνση της μαέστρου και του πιανίστα της.
  • Όλους όσους συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης καθώς και τους Δημότες που μας τίμησαν πέραν του δέοντος με τη συμμετοχή τους.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη λαμπαδηδρομία.

Η
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΛΕΝΗ

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2024 | 10:28 am


Κόκκινα» αγροτικά δάνεια: Πώς θα ρυθμιστούν – Τι θα προβλέπει η ρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση


Μέσα στον Οκτώβριο θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας.

Βάσει του σχεδιασμού που έχει κάνει η Κυβέρνηση η νέα ρύθμιση θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις αρχές του 2025. Το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων που θα περιλαμβάνει διαγραφή οφειλών για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών της παλαιάς «Αγροτικής Τράπεζας».

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας και ο Υπουργός Επικρατείας Μαυρουδής Βορίδης, είχαν παρουσιάσει νωρίτερα στο Υπουργικό Συμβούλιο πλαίσιο ρυθμίσεων για τη βελτίωση της διαχείρισης των κόκκινων δανείων αγροτών και αγροτικών συνεταιρισμών και την αποτελεσματική ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εκκαθάρισης, που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του εκκαθαριστή, της παλαιάς «Αγροτικής Τράπεζας».

Ποιους αφορά η ρύθμιση για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά απαιτήσεις που ανέρχονται σε 3,8 δισ. ευρώ δανείων, περισσότερους από 750 αγροτικούς συνεταιρισμούς, και περίπου 21.000 αγρότες, ενώ είναι δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία, αν υπήρχε δυνατότητα να αξιοποιηθούν σε πολλές περιπτώσεις θα έλυναν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιάρας, αρχικά θα δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο διαχείρισης από φορείς που έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία χρηματοδότησης στον πρωτογενή τομέα.

Μέσω του πλαισίου αυτού, θα δίνεται η δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και μείωσης επιτοκίου δανείων, ενώ παράλληλα θα προβλέπονται, η διαγραφή τόκων, η απομείωση του δανείου, η αναχρηματοδότηση του δανείου αλλά και η μερική ή ολική διαγραφή αυτού.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο εκκαθαριστής θα μπορεί να καθορίζει τους όρους συμβιβασμού ή ρύθμισης και για περισσότερες από μια περιπτώσεις που θα έχουν ομοιόμορφα χαρακτηριστικά.

Τα χαρακτηριστικά της ρύθμισης

Η Κυβέρνηση αναφέρει πως σκοπός των ρυθμίσεων είναι η επιτυχής διευθέτηση των δανειακών απαιτήσεων έναντι των αγροτών και των αγροτικών συνεταιρισμών, η οποία συνιστά κεφαλαιώδες ζήτημα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μέσω της αποδέσμευσης ανθρώπινων και περιουσιακών πόρων, την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και του πρωτογενούς τομέα μέσω νέων βιώσιμων συνεταιρισμών, καθώς και τη διατήρηση του αρραγούς κοινωνικού ιστού.

Όπως προαναφέρθηκε, σήμερα οι απαιτήσεις αυτές αφορούν σε 3,8 δισ. ευρώ δανείων, περισσότερους από 700 αγροτικούς συνεταιρισμούς, και περίπου 21.000 αγρότες, ενώ είναι δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,7 δισ. ευρώ.

Έτσι, εντός του Οκτωβρίου θα υπάρξει ολοκληρωμένη νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων στο πλαίσιο όσων εξαγγέλθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Μέσω του πλαισίου αυτού, θα δίνεται η δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και μείωσης επιτοκίου δανείων, ενώ παράλληλα θα προβλέπονται:

  • η διαγραφή τόκων,
  • η απομείωση του δανείου,
  • η αναχρηματοδότηση του δανείου αλλά και
  • η μερική ή ολική διαγραφή αυτού

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2024 | 8:04 am


ΟΠΕΚΑ: «Χάνουν» τα επιδόματα που έπαιρναν δύο στους 10 δικαιούχοι


Ναι μεν «φουσκώνει» το ποσό του επιδόματος τέκνων που χορηγείται στις οικογένειες με παιδιά, εντούτοις δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα το χάσουν μετά τους «κόφτες» που θα υιοθετηθεί το αρμόδιο Υπουργείο.

Όσοι έχουν ένα όχημα μεσαίου κυβισμού θα βρεθούν ξαφνικά προ εκπλήξεως, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με εκείνους που διαθέτουν ένα ακίνητο … λογικής αξίας.

Δεδομένου, ότι «κόφτες» θα καθοριστούν και σε άλλα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ υπολογίζεται πως δύο στους 10 σημερινούς δικαιούχους θα τα χάσουν.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Το στίγμα των εξελίξεων το είχε δώσει πάντως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Η φράση «κλειδί» για την «τύχη» των επιδομάτων κατά την ομιλία του ήταν η εξής: «Τα τρία βασικά κοινωνικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ: το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα στέγασης, το επίδομα παιδιού θα γίνουν πιο δίκαια, αποτελεσματικά και στοχευμένα».

Ποιοι «κόφτες» υιοθετούνται για την χορήγηση επιδομάτων

Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ανακοινώθηκε ήδη η αναπροσαρμογή προς τα πάνω των ποσών τα οποία θα χορηγούνται σε κάθε νοικοκυριό που δικαιούται τα συγκεκριμένα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, όπως και το ότι θα εισαχθούν νέα περιουσιακά κριτήρια για τον εξορθολογισμό τους.

Στα περιουσιακά στοιχεία που θα ελέγχονται για την χορήγηση των βασικών επιδομάτων περιλαμβάνονται η ακίνητη περιουσία, οχήματα, καταθέσεις και τοποθετήσεις σε μετοχές και ομόλογα.

Ο «κόφτης» για τη χορήγηση του επιδόματος τέκνων, που θεσπίζεται για πρώτη φορά, καθορίζεται για μια οικογένεια με δύο παιδιά στα 210.000 ευρώ για την αξία της ακίνητης περιουσίας ενώ για τα αυτοκίνητα το όριο είναι τα 1.600 κυβικά. Έτσι, όσοι έχουν οχήματα και ακίνητα που υπερβαίνουν αυτά τα όρια θα χάνουν τα επιδόματα.

Εκτός από το επίδομα παιδιού και στο επίδομα στέγασης εισάγεται το κριτήριο της κινητής περιουσίας που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα.

Ποια επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα αυξηθούν και πόσο

Όσοι παραμείνουν δικαιούχοι πάντως θα δουν τα επιδόματα που λαμβάνουν να «φουσκώνουν» και σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας:

  • Αυξάνεται περαιτέρω το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από 216 ευρώ και 54 ευρώ, σε 250 ευρώ και 75 ευρώ για κάθε παιδί. Είχε προηγηθεί ήδη το Δεκέμβριο του 2023 αύξηση του ΕΕΕ από 200 σε 216 ευρώ (αύξηση 8%).
  • Ενισχύεται και το επίδομα στέγασης από τα 70 ευρώ, σε 125 ευρώ και 75 ευρώ, αναλόγως της εισοδηματικής κλίμακας, πλέον αύξησης 30% για κάθε τέκνο.
  • Ενοποιείται η δεύτερη και τρίτη εισοδηματική κλίμακα του επιδόματος παιδιού σε μία, και έτσι αυξάνεται το επίδομα παιδιού της τρίτης εισοδηματικής κλίμακας από τα 28 ευρώ ανά τέκνο σε 45 ανά τέκνο και 90 ευρώ για τρίτο παιδί και επόμενα.
  • Αυξάνεται η πρώτη κλίμακα όσο είναι και η νέα κλίμακα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 75 ευρώ και περαιτέρω σε 150 ευρώ και τρίτο παιδί και επόμενο. Επιπλέον, εισάγονται περιουσιακά κριτήρια κινητής και ακίνητης περιουσίας που σήμερα δεν υπάρχουν, τα οποία θα είναι διευρυμένα σε σχέση με τα άλλα επιδόματα.
  • Δεν θα προσµετράται στα εισοδηματικά όρια ώστε να υπάρχει κίνητρο προς εργασία το ποσοστό του εισοδήματος από μισθωτή εργασία (20% σε Επίδομα Παιδιού και Στέγασης και 30% στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2024 | 8:02 am


Τάσος Μπαρτζώκας: Στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για αποζημίωση των καταστροφών από τις βροχοπτώσεις Αυγούστου και ενίσχυση του προσωπικού στο Υπ/μα του ΕΛΓΑ Ημαθίας-Πέλλας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζο, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, από κοινού με τον Βουλευτή Πέλλας, Λάκη Βασιλειάδη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα που αφορούν τις δύο περιοχές σε σχέση με τις αποζημιώσεις των αγροτών και των παραγωγών από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές που υπέστησαν ενώ η παραγωγή τους βρίσκονταν σε φάση συγκομιδής ή λίγο πριν από αυτή.



Συγκεκριμένα, οι δύο Βουλευτές έθεσαν στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά τις άκαιρες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν μέσα στον Αύγουστο και είχαν ως αποτέλεσμα εκτεταμένες ζημιές κυρίως σε πυρηνόκαρπα -και άλλα προϊόντα-, που βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής ή λίγο πριν από αυτό. Όπως τόνισαν οι Βουλευτές, είναι επιτακτική ανάγκη να αναγνωριστεί το ζημιογόνο αίτιο και να προχωρήσει τελικά η διαδικασία με τις σχετικές αναγγελίες μέσω ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.



Επίσης, θα πρέπει να εξασφαλισθεί η ένταξη στον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ της ζημίας από έντονες και ακραίες βροχοπτώσεις, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία για τους παραγωγούς που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια λόγω των ακραίων καιρικών αυτών φαινομένων.


Επιπλέον, ο Τάσος Μπαρτζώκας έθεσε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Ημαθίας-Πέλλας, αίτημα στο οποίο ο κ. Λυκουρέντζος ανταποκρίθηκε θετικά, ενημερώνοντας πως στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει πρόσληψη επιπλέον προσωπικού με τριετείς συμβάσεις και δυνατότητα ανανέωσης για ακόμα τρία έτη.


Ο Τάσος Μπαρτζώκας επεσήμανε για ακόμη μια φορά το σύνολο των ζημιών που έχουν υποστεί οι αγρότες της Ημαθίας εξαιτίας καιρικών φαινομένων, όπως οι έντονες βροχοπτώσεις στα τέλη Μαρτίου 2024, αλλά και η καταστροφική ανεμοθύελλα στις αρχές Ιουνίου 2024, και τόνισε ότι για όλα τα περιστατικά θα πρέπει να υπάρξει επίσπευση στην έκδοση των πορισμάτων και τελικά στις αποζημιώσεις.


Ο στόχος της επίσκεψης αλλά και της όλης προσπάθειας από πλευράς των δύο Βουλευτών όλο αυτό το διάστημα από τις αρχές του καλοκαιριού είναι αφενός να εξασφαλιστεί η αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών από τις καταστροφές που τους οδήγησαν σε απώλεια της παραγωγής και του εισοδήματός τους, και αφετέρου, να γίνει πράξη η ένταξη της αιτίας αυτής ξεκάθαρα στον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία της διεκδίκησης των αποζημιώσεων από τους αγρότες και οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται τώρα. Η ανάγκη να δημιουργηθεί το πλαίσιο αυτό είναι επιτακτική δεδομένου πως τα φαινόμενα αυτά έχουν παγιωθεί και γίνονται όλο και συχνότερα.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2024 | 5:41 pm


Τιμολόγια ρεύματος: Αναλυτικά οι χρεώσεις του Οκτωβρίου...




Μειωμένα από 6 έως 17 % είναι τα “πράσινα” οικιακά τιμολόγια ρεύματος για τον Οκτώβριο ενώ δύο προμηθευτές (Ήρων και Protergia) κράτησαν σταθερές τις τιμές για τέταρτο συνεχόμενο μήνα...

Οι τιμές διαμορφώνονται από 13,974 έως 18,558 σεντς ανά κιλοβατώρα ενώ στα 12,062 σεντς είναι η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι πάροχοι οι χρεώσεις για το ειδικό ή πράσινο τιμολόγιο χωρίς να συνυπολογιστεί η επιδότηση για τον Οκτώβριο είναι:

ΔΕΗ

Το Γ1/Γ1Ν για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης έχει χρέωση στα 0,14960 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,15940 ευρώ ανά κιλοβατώρα που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Η νυχτερινή χρέωση είναι στα 0,12062 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,12840 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Για τον Σεπτέμβριο η τελική τιμή με επιδότηση είχε διαμορφωθεί στα 0,1454 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η τιμή του παγίου είναι στα 5 ευρώ.

ΗΡΩΝ

Το Basic Home έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,15879 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας, όσο ήταν και τον Σεπτέμβριο.

Με την επιδότηση η τελική χρέωση είχε διαμορφωθεί τον περασμένο μήνα στα 0,14479 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η τιμή του παγίου είναι στα 5 ευρώ.

Protergia

Το οικιακό Value Special έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,1599 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας, όσο ήταν και τον Σεπτέμβριο.

Με την επιδότηση η τελική χρέωση είχε διαμορφωθεί τον περασμένο μήνα στα 0,1459 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η τιμή του παγίου είναι στα 4 ευρώ.

Elpedison

Το ειδικό οικιακό τιμολόγιο για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,15850 ευρώ ανά κιλοβατώρα, όσο ήταν και τον Σεπτέμβριο.

Η τελική τιμή με επιδότηση για τον Σεπτέμβριο ήταν στα 0,1445 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Από την 101η κιλοβατώρα και πάνω η ανταγωνιστική χρέωση χωρίς επιδότηση για τον Οκτώβριο είναι 0,18558 ευρώ ανά κιλοβατώρα, όταν τον Σεπτέμβριο ήταν στα 0,19950 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η τιμή του παγίου είναι στα 4 ευρώ.

NRG

Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση 0,15838 ευρώ ανά κιλοβατώρα όταν τον Σεπτέμβριο ήταν στα 0,18731 ευρώ ανά κιλοβατώρα με ebill και πάγια εντολή και έκπτωση συνέπειας.

Τον Σεπτέμβριο η τελική τιμή με επιδότηση ήταν στα 0,17331 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Το πάγιο είναι στα 3,5 ευρώ.

Volton

Το ειδικό τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση 0,1789 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,1948 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Σεπτέμβριο με έκπτωση συνέπειας και δώρο το ρεύμα του πρώτου μήνα.

Τον περασμένο μήνα η τελική τιμή με επιδότηση ήταν στα 0,18079 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Το πάγιο είναι στα 4,90 ευρώ.

Φυσικό Αέριο Ελλάδος

Το ειδικό ενιαίο τιμολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,159,15 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,1735 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας, τον Σεπτέμβριο.

Τον περασμένο μήνα η τελική τιμή του Σεπτεμβρίου με επιδότηση ήταν στα 0,1595 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.

ΖΕΝΙΘ

Το Power Home Smart έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,14904 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,15833 ευρώ ανά κιλοβατώρα, τον περασμένο μήνα.

Η τελική τιμή με επιδότηση τον περασμένο μήνα ήταν στα 0,14433 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.

Ελιν

Το Power On! Home Green έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,13974 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,15987 ευρώ ανά κιλοβατώρα, τον περασμένο μήνα.

Η τελική τιμή με επιδότηση τον Σεπτέμβριο ήταν στα 0,14587 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2024 | 2:14 pm


Τους έδειξε πώς γίνεται...




Τις προτάσεις «για γρηγορότερες και μεγαλύτερες αποζημιώσεις σε πληγέντες λόγω φυσικών καταστροφών», τις οποίες είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Γιώργος Αυτιάς, ως γενικός εισηγητής, υπερψήφισε η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου...

Πρόκειται για «μία πρώτη μεγάλη νίκη, που πέτυχε η Ελλάδα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καθώς, σε σύνολο 33 ευρωβουλευτών, που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη Επιτροπή από όλα τα κράτη-μέλη, 30 υπερψήφισαν, δύο καταψήφισαν και ένας ευρωβουλευτής απείχε.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Έλληνα ευρωβουλευτή είναι οι εξής:

  •     Η επέκταση του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των χωρών που πλήττονται.
  •     Η αύξηση του αποθεματικού Αλληλεγγύης και Βοήθειας έκτακτης ανάγκης.
  •     Η χρηματοδότηση από το Ταμείο να μην είναι σε βάρος της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, που λαμβάνουν τα κράτη-μέλη, στο πλαίσιο άλλων πολιτικών της ΕΕ.
  •     Η οικονομική ενίσχυση του ταμείου να μην συμψηφίζεται με άλλες ευρωπαϊκές ενισχύσεις.
  •     Οι αποζημιώσεις να είναι άμεσες και να μειωθεί ο χρόνος αποδέσμευσης των προκαταβολών.
  •     Οι χρηματοδοτήσεις να φτάνουν άμεσα και έγκαιρα στις πληγείσες περιοχές.

Ο κ. Αυτιάς, αφού ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους σκιώδεις εισηγητές των πολιτικών ομάδων του ΕΚ, τόνισε ότι «η κλιματική αλλαγή δεν γνωρίζει σύνορα και, επομένως, πρέπει, όλοι μαζί, πέρα από τις πολιτικές και κομματικές διαφορές, να εργαστούμε σκληρά και να βρούμε τρόπους για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων και τη δημιουργία μηχανισμών για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ο «φάκελος του κ. Αυτιά», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο, στο Στρασβούργο.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2024 | 9:11 am


ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΠΟΨΗ, οργανώνει και υλοποιεί τα εξής επιμορφωτικά προγράμματα:
• Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
• Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Θεωρία και Πράξη
• Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης
• Διοίκηση και Οργάνωση στα Σχολεία 2ης Ευκαιρίας.
διάρκειας 500 ωρών.
Τα προγράμματα υλοποιούνται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και με την υποστήριξη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ΕΚΕΔΙΜ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ.
1.Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Το πρόγραμμα έχει ως γενικό σκοπό την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, προκειμένου οι αναμορφούμενοι που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα να είναι σε θέση να αξιολογούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων και να σχεδιάζουν προγράμματα παρέμβασης.
Το εν λόγω επιμορφωτικό πρόγραμμα εκτός της υψηλής ποιότητας επιμόρφωσης προσδίδει την εξής μοριοδότηση εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης:
• 2 Μόρια στο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ – αναπληρωτές υποψήφιοι)
• 0,5 Μόρια στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης (Nόμος 4547 (ΦΕΚ Α’ 102/12.06.2018 , Άρθρο 24,περίπτωση ββ και άρθρο 21, α)
• 0,5 Μόρια σε υποψήφιους Διευθυντές και Υποδιευθυντές (Nόμος 4547 (ΦΕΚ Α’ 102/12.06.2018 , Άρθρο 24,περίπτωση ββ και άρθρο 21, α)
• 10 μόρια για διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ
• Μοριοδότηση σε εκπαιδευτές ενηλίκων σε προκηρύξεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Οι επιμορφούμενοι θα είναι σε θέση να καταταχθούν και να μοριοδοτηθούν σε επικουρικούς πίνακες
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
Αίτηση Εγγραφής ΕΔΩ
2.Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Θεωρία και Πράξη
Το Πρόγραμμα έχει ως γενικό σκοπό την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, προκειμένου οι επιμορφούμενοι που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα να είναι σε θέση να αξιολογούν τις ανάγκες μαθητών με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων και να σχεδιάζουν προγράμματα παρέμβασης.
Οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα είναι σε θέση να μοριοδοτηθούν ή να αξιοποιήσουν το Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης ως συνεκτιμώμενο προσόν στις παρακάτω περιπτώσεις:
• Ως υποψήφια στελέχη εκπαίδευσης, σύμφωνα με το Νόμο Ν. 4473 Τεύχος 1ο /30/5/2017, ΦΕΚ 78/2017.
• Μετάθεσης στα Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το Νόμο, Ν.4415/2016, ΦΕΚ. 159, τεύχος Α/06.09.2016 και άρθρο 23
• Ως υποψήφιοι Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ). Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 148440/ΓΔ5/7-9-2017, εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, στο Κεφάλαιο Δ΄ σχετικά με τα προσόντα των ΣΕΠ.
• Διορισμού αναπληρωτών σε Τ.Υ. ΖΕΠ, Φ.Τ. ΖΕΠ και Δ.Υ.Ε.Π., στην περίπτωση δημιουργίας ξεχωριστών επικουρικών πινάκων (όπως έγινε με τις δομές της Ειδικής Αγωγής, Ν.4415/2016, ΦΕΚ. 159, τεύχος Α/06.09.2016 και άρθρο 48
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
Αίτηση Εγγραφής ΕΔΩ
3.Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης
Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και εξοικείωση των εκπαιδευτικών , των διευθυντών και των στελεχών της εκπαίδευσης σε ιδιαίτερα σημαντικά θέματα και ζητήματα που αφορούν την άσκηση του διευθυντικού ρόλους σε μια σύγχρονη εκπαιδευτική μονάδα.
Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει στο να παράσχει τα απαραίτητα εφόδια σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τη διοίκηση μιας εκπαιδευτικής μονάδας, είτε αυτή ανήκει στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και δευτεροβάθμιας δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, είτε στο χώρο της μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Το εν λόγω επιμορφωτικό πρόγραμμα εκτός της υψηλής ποιότητας επιμόρφωσης προσδίδει την εξής μοριοδότηση εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης:
• 2 Μόρια στο σύστημα διορισμών – προσλήψεων εκπαιδευτικών
• 10 Μόρια για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ (ΦΕΚ 2 Απριλίου 2019)
• 0,5 Μόρια στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης (Nόμος 4547 (ΦΕΚ Α’ 102/12.06.2018 , Άρθο 24,περίπτωση ββ και άρθρο 21, α)
• 0,5 Μόρια στους υποψήφιους Διευθυντές (Nόμος 4547 (ΦΕΚ Α’ 102/12.06.2018 , Άρθο 24,περίπτωση ββ και άρθρο 21, α)
• 0,5 Μόρια Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
• Μοριοδοτείται επίσης με τα μέγιστα μόρια (2) για διευθυντές και υποδιευθυντές σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και σε ΔΙΕΚ
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
Αίτηση Εγγραφής ΕΔΩ
4.ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και εξοικείωση των εκπαιδευτικών σε σχολεία 2ης Ευκαιρίας, των διευθυντών και των στελεχών της εκπαίδευσης σε ιδιαίτερα σημαντικά θέματα και ζητήματα που αφορούν την άσκηση του διευθυντικού ρόλους σε μια σύγχρονη εκπαιδευτική μονάδα.
Το πρόγραμμα στοχεύει στο να παράσχει τα απαραίτητα εφόδια σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τη διοίκηση σε σχολεία 2ης Ευκαιρίας.
Το εν λόγω επιμορφωτικό πρόγραμμα εκτός της υψηλής ποιότητας επιμόρφωσης προσδίδει την εξής μοριοδότηση εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης:
• 2 Μόρια στο σύστημα διορισμών – προσλήψεων εκπαιδευτικών
• 10 Μόρια για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ (ΦΕΚ 2 Απριλίου 2019)
• 0,5 Μόρια στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης (Nόμος 4547 (ΦΕΚ Α’ 102/12.06.2018 , Άρθο 24,περίπτωση ββ και άρθρο 21, α)
• 0,5 Μόρια στους υποψήφιους Διευθυντές (Nόμος 4547 (ΦΕΚ Α’ 102/12.06.2018 , Άρθο 24,περίπτωση ββ και άρθρο 21, α)
• 0,5 Μόρια Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
• Μοριοδοτείται επίσης με τα μέγιστα μόρια (2) για διευθυντές και υποδιευθυντές σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και σε ΔΙΕΚ
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
Αίτηση Εγγραφής ΕΔΩ
Γραμματειακή υποστήριξη ΕΚΕΔΙΜ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγ. Αντωνίου και Καρατάσου Γωνία, Βέροια
τηλ: 2331021061-2331120331
κιν: 6973928402
ώρες επικοινωνίας 08:00- 21:00
site: http://ekedim-verias.gr/
FB:Εκεδιμ Βεροίας- Θεοχαρόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2024 | 9:09 am


«Κόκκινα» αγροτικά δάνεια: Πώς θα ρυθμιστούν – Τι θα προβλέπει η ρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση


Μέσα στον Οκτώβριο θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας.

Βάσει του σχεδιασμού που έχει κάνει η Κυβέρνηση η νέα ρύθμιση θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις αρχές του 2025. Το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων που θα περιλαμβάνει διαγραφή οφειλών για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών της παλαιάς «Αγροτικής Τράπεζας».

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας και ο Υπουργός Επικρατείας Μαυρουδής Βορίδης, είχαν παρουσιάσει νωρίτερα στο Υπουργικό Συμβούλιο πλαίσιο ρυθμίσεων για τη βελτίωση της διαχείρισης των κόκκινων δανείων αγροτών και αγροτικών συνεταιρισμών και την αποτελεσματική ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εκκαθάρισης, που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του εκκαθαριστή, της παλαιάς «Αγροτικής Τράπεζας».

Ποιους αφορά η ρύθμιση για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά απαιτήσεις που ανέρχονται σε 3,8 δισ. ευρώ δανείων, περισσότερους από 750 αγροτικούς συνεταιρισμούς, και περίπου 21.000 αγρότες, ενώ είναι δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία, αν υπήρχε δυνατότητα να αξιοποιηθούν σε πολλές περιπτώσεις θα έλυναν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιάρας, αρχικά θα δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο διαχείρισης από φορείς που έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία χρηματοδότησης στον πρωτογενή τομέα.

Μέσω του πλαισίου αυτού, θα δίνεται η δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και μείωσης επιτοκίου δανείων, ενώ παράλληλα θα προβλέπονται, η διαγραφή τόκων, η απομείωση του δανείου, η αναχρηματοδότηση του δανείου αλλά και η μερική ή ολική διαγραφή αυτού.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο εκκαθαριστής θα μπορεί να καθορίζει τους όρους συμβιβασμού ή ρύθμισης και για περισσότερες από μια περιπτώσεις που θα έχουν ομοιόμορφα χαρακτηριστικά.

Τα χαρακτηριστικά της ρύθμισης

Η Κυβέρνηση αναφέρει πως σκοπός των ρυθμίσεων είναι η επιτυχής διευθέτηση των δανειακών απαιτήσεων έναντι των αγροτών και των αγροτικών συνεταιρισμών, η οποία συνιστά κεφαλαιώδες ζήτημα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μέσω της αποδέσμευσης ανθρώπινων και περιουσιακών πόρων, την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και του πρωτογενούς τομέα μέσω νέων βιώσιμων συνεταιρισμών, καθώς και τη διατήρηση του αρραγούς κοινωνικού ιστού.

Όπως προαναφέρθηκε, σήμερα οι απαιτήσεις αυτές αφορούν σε 3,8 δισ. ευρώ δανείων, περισσότερους από 700 αγροτικούς συνεταιρισμούς, και περίπου 21.000 αγρότες, ενώ είναι δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,7 δισ. ευρώ.

Έτσι, εντός του Οκτωβρίου θα υπάρξει ολοκληρωμένη νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων στο πλαίσιο όσων εξαγγέλθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Μέσω του πλαισίου αυτού, θα δίνεται η δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και μείωσης επιτοκίου δανείων, ενώ παράλληλα θα προβλέπονται:

  • η διαγραφή τόκων,
  • η απομείωση του δανείου,
  • η αναχρηματοδότηση του δανείου αλλά και
  • η μερική ή ολική διαγραφή αυτού

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2024 | 8:52 am


Δίπλωμα οδήγησης: Ποιες αλλαγές έρχονται στις εξετάσεις


Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε  στη λειτουργία μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα  κλείνουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους οι υποψήφιοι οδηγοί που θέλουν να προγραμματίσουν τη θεωρητική και πρακτική τους εξέταση αλλά και οι οδηγοί που επιθυμούν επέκταση του διπλώματος.

Αυτό γίνεται  στο πλαίσιο των δράσεων  της Περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών της. Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται σε οποιαδήποτε από τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής, είτε οι ίδιοι είτε οι εξουσιοδοτημένοι εκπαιδευτές τους, έχουν πλέον τη δυνατότητα να εισέρχονται από το κινητό τηλέφωνο (smart phone), το tablet ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://drivingexams.attica.gov.gr και να επιλέγουν την ημέρα και ώρα της θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης οδήγησης που επιθυμούν.

Η εφαρμογή «Ψηφιακού προγραμματισμού θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών»

Η εφαρμογή «Ψηφιακού προγραμματισμού θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών» αναπτύχθηκε μετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών με τη συνδρομή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου που ενημερώθηκαν οι σχολές οδηγών για την επικείμενη λειτουργία της πλατφόρμας, έχουν καταχωρηθεί πάνω από 700 κέντρα εκπαίδευσης, οι εκπρόσωποι των οποίων παρακολούθησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία και σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο. Τα δε αιτήματα για ραντεβού εξέτασης υποψηφίων οδηγών θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης ξεπερνούν ήδη τις 4.700.

Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων, προκύπτει πως το 62,2% των ραντεβού που κλείστηκαν από τις σχολές οδηγών αφορά θεωρητικές εξετάσεις και το 37,8% πρακτικές εξετάσεις. Τέλος, αναφορικά με τις περιοχές πραγματοποίησης των εξετάσεων, η πλειοψηφία αφορά τον Κεντρικό και Δυτικό Τομέα Αθηνών και ακολουθούν κατά σειρά ο Νότιος Τομέας Αθηνών, ο Πειραιάς, ο Βόρειος Τομέας Αθηνών, η Ανατολική Αττική και η Δυτική Αττική.

Η δήλωση Χαρδαλιά

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας αναφέρει ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής κάνει σήμερα ένα σημαντικό βήμα προς τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί. Με την νέα πλατφόρμα ψηφιακού προγραμματισμού εξετάσεων για τους υποψήφιους οδηγούς, εξαλείφουμε την ταλαιπωρία των πολιτών, βελτιώνουμε την ποιότητα των υπηρεσιών και καταπολεμάμε τα φαινόμενα διαφθοράς».

Και προσθέτει: «Η διαφάνεια και η αξιοπιστία αποτελούν βασικές προτεραιότητές μας. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους πολίτες του λεκανοπεδίου, εξαλείφοντας τα όποια φαινόμενα διαπλοκής. Πλέον, οι υποψήφιοι οδηγοί και οι εκπαιδευτές τους θα μπορούν να προγραμματίσουν τις εξετάσεις τους εύκολα, γρήγορα και με απόλυτη διαφάνεια, χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας και πολύπλοκων διαδικασιών. Η Περιφέρεια Αττικής θα προσφέρει συνεχώς σύγχρονες, φιλικές και αξιόπιστες λύσεις

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2024 | 8:50 am


ΒΙΝΤΕΟ-Σοκ στην Βέροια, στο πόδι η Ημαθία, χιλιάδες ευρώ χάθηκαν.


Σοκ στην Βέροια, στο πόδι η Ημαθία, χιλιάδες ευρώ χάθηκαν.
Όλοι ξέρουν κάποιο που έχασε λεφτά, όλοι ψάχνουν που πήγαν και όλοι αναρωτιούνται αν θα πάρουν πίσω κάποια έστω από τα χαμένα.

Είναι μια διαφημιστική εταιρεία, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, στο Σαν Φρανσίσκο και η οποία αυτό το οποίο έχει εξελίξει είναι την προηγμένη έξυπνη διαφήμιση και την τεχνολογία αυτής της διαφήμισης στην παγκόσμια αγορά.

Tι λένε τα θύματα της απάτης στο Live News
Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα με την υπόσχεση μεγάλων κερδών, οι καταγγέλλοντες θα πουν πως τους υποσχέθηκαν πολλά λεφτά μέσω πληρωμένων likes, views και εικονικών παραγγελιών σε sites.

«Διήρκησε την εβδομάδα της πληρωμής των συντάξεων. Μαζέψανε τις συντάξεις του κόσμου με λίγα λόγια», δήλωσε θύμα της πυραμίδας.

Γρήγορα όμως το όνειρο έγινε εφιάλτης και η πλούσια ζωή έγινε χάσιμο χρημάτων.

«Με αυτό το τέχνασμα των προσφορών και όταν οι άνθρωποι αυτοί μπαίνανε που διπλασιαζόντανε τα λεφτά τους και ζητούσαν αναλήψεις στις αναλήψεις είχαμε αυτό το τέτοιο που λέει είναι υπό έλεγχο», εξήγησε θύμα της απάτης.

Η υπόσχεση ήταν όσα λεφτά μπουν τόσα να χαριστούν ως μπόνους, ενώ η τυχερή κατάθεση έδινε τα δεκαπλάσια όλα τα ποσά είναι σε κρυπτονόμισμα, το οποίο από την αρχή του χρόνου καταρρέει συνέχεια.

«Κανένας δεν έχει πάρει λεφτά μα κανένας», τόνισε θύμα της απάτης.

Στην τοπική κοινωνία λένε πως η ιστορία ήταν γνωστή για μήνες και μιλάνε για μια πυραμίδα που ξεκίνησε από την Νάουσα και συνεχίστηκε στην Βέροια.

«Το πιο βασικό είναι σκοτώνονται μεταξύ τους οι συγγενείς και οι φίλοι γιατί τώρα από την στιγμή που έφυγε ο αρχηγός τώρα ο ένας λέει εσύ με έβαλες εσύ ρε ξάδελφε εσύ γιατί αδελφή με παρέσυρες», σημείωσε θύμα της απάτης.

Τις τελευταίες ημέρες οι επενδυτές άρχισαν να ”κλαίνε” τα λεφτά τους και άλλοι να ψάχνουν που πήγαν τα -ευτυχώς- μόλις 100 ευρώ της αρχικής επένδυσης και άλλοι να ψάχνουν χιλιάδες ευρώ που είχαν επενδύσει προσδοκώντας κέρδη μαμούθ σε κρυπτονομίσματα.

Οι ίδιοι θα πουν πως ως την τελευταία στιγμή τους κορόιδευαν δείχνοντας ένα μήνυμα που τους καλούσε να κάνουν υπομονή, «όλοι θα πάρετε τα λεφτά σας» καταλήγει το μήνυμα.

Η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης με τους κατοίκους της Βέροιας να ψάχνουν κάποιο τρόπο να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

«Πώς έχασα 2.500 ευρώ» – Η περιγραφή θύματος στο Live News
Ένας από τους ανθρώπους που έχασε χρήματα -συγκεκριμένα 2.500 ευρώ- λόγω της συγκεκριμένης απάτης – «πυραμίδα», μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο λέγοντας:

«Μας είχαν παρουσιαστεί ως μία εταιρεία, η οποία είναι πλήρως νόμιμη και είχε ως έδρα της την Καλιφόρνια. Μας διαβεβαίωναν κάθε μέρα για την νομιμότητα της εταιρείας. Μας έλεγαν ότι όσα περισσότερα χρήματα κατέθετε κάποιος, τόση περισσότερη προμήθεια θα έπαιρνε από τις διαφημίσεις που θα παρακολουθούσε ή εάν έβαζε άτομα στη ομάδα του».

Αξίζει δε τονιστεί, ότι -όπως ανέφερε ο καταγγέλλων- περίπου 3 – 4 χιλιάδες άτομα στην Βέροια έχουν πέσει θύματα της συγκεκριμένης απάτης

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2024 | 2:47 pm


Ζητείται προσωπικό για σούπερ μάρκετ της Βέροιας


Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΙΚΕ-GREEN MARKETS αναζητά υπαλλήλους για τη
στελέχωση καταστήματος σούπερ μύρκετ στην πόλη της Βέροιας ,στις θέσεις :

 1)Ταμείο-Ράφια 2) Αποθήκη 3) Θέσεις
ευθύνης-διοίκησης 4) Τμήμα
πάγκου κοπής αλλαντικών 5)Τμήμα φούρνου(μαγειρική-αρτοζαχαροπλαστική)
6)Θέση Λογιστηρίου-βοηθός λογιστή

 Αποστολή βιογραφικών : [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2024 | 2:22 pm


Nέα προκήρυξη ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο: Μπείτε εδώ για να δείτε τα οριστικά αποτελέσματα-Ποιες ειδικότητες αφορά


Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης του ΑΣΕΠ (4Κ/2023)  για τις μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο.

Όπως επισημαίνεται, σήμερα εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 4Κ/2023 (Φ.Ε.Κ. 40/τ. Α.Σ.Ε.Π./31.10.2023) που αφορά, μεταξύ άλλων, στην πλήρωση 2  θέσεων μόνιμου προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ ΑΕ), στο Υπουργείο Εσωτερικών (τ. Εσωτερικών, τ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ΕΚΔΔΑ), στην Ακαδημία Αθηνών, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), στη Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμφίκλειας, στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας, στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Δημητσάνας & Μουσείο της Ελληνικής Σχολής Δημητσάνας Ιστορικό Αρχείο Γορτυνίας, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μουσείο Ληξουρίου Ιακωβάτων, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, φορείς του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση και την υπ’ αριθ. 2/2020 γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:

α) Οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.) υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται και στην ηλεκτρονική τους αίτηση και

β) Τα στοιχεία ταυτοποίησης των υποψηφίων που εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες δεδομένων εμφανίζονται με αστερίσκους. Πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία έχουν μόνο οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην εν λόγω προκήρυξη.

Μπείτε εδώ για να δείτε τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2024 | 9:23 am


ΘΕΛΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ?

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΕΚΕΔΙΜ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, οργανώνει και υλοποιεί εξ αποστάσεως ταχύρυθμα μαθήματα πληροφορικής για απόκτηση πτυχίου αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ, μέσω του φορέα πιστοποίησης I-SKILLS.
Η πιστοποίηση της πληροφορικής είναι απαραίτητη σε όλους του διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και μοριοδοτούμενο κριτήριο για τους διορισμούς εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες του υπουργείου παιδείας.
Μέγιστη ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ!!!
Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε 2 επίπεδα:
• Το Basic επίπεδο, το οποίο αποτελεί και βασική προϋπόθεση για όλες τις προκηρύξεις, αποτελούμενο από τις 3 ενότητες:
1. Word
2. Excel
3. Internet
• Το Advanced επίπεδο, το οποίο αποτελεί και ένα ολοκληρωμένο πακέτο κατοχής πτυχίου, αποτελούμενο από τις 6 ενότητες:
1. Word
2. Excel
3. Internet
4. PowerPoint
5. Βάσεις Δεδομένων:Access
6. Windows
Εξετάσεις Κάθε εβδομάδα!!
 Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:
• δωρεάν βιβλία
• δωρεάν έκδοση πτυχίου
• δωρεάν επανεξέταση
• πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό
• πρόσβαση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα για εξάσκηση στο σπίτι
• Επιπλέον ενισχυτικά μαθήματα πριν από τις εξετάσεις
Δωρεάν Επανεξέταση!!
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
 Η εμπειρία τόσων ετών, οι πολυάριθμοι ωφελούμενοι αυτών των προγραμμάτων μαζί με τη σωστή ποιότητα διδασκαλίας αποτελούν εγγύηση για την απόκτηση πτυχίου.
Πληρώνετε μόνο τα εξέταστρα.
Αίτηση Εγγραφής ΕΔΩ
Έγγραφές Καθημερινά…
Γραμματειακή υποστήριξη ΕΚΕΔΙΜ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αγ.Αντωνίου 30 και Καρατάσου γωνία, Βέροια
τηλ: 2331021061-233120331
κιν: 6973928402
ώρες επικοινωνίας 08:00- 21:00
site: http://ekedim-verias.gr/
fb: ΕΚΕΔΙΜ Βέροιας

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2024 | 9:21 am


Νομός Ημαθίας - Ειδήσεις και Νέα

Πρωτοσέλιδο 5/10/2024 - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Πρωτοσέλιδο 5/10/2024  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 6:10 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Ημαθίας