Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μακελελέ: «Βλέπω θετικά στοιχεία, χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να περάσω πράγματα στους παίκτες»

Ο Αστέρας Τρίπολης ήρθε ισόπαλος 1-1 στην έδρα του Παναιτωλικού. Ο Κλοντ Μακελελέ έκανε το ντεμπούτο του στο πάγκο του Αστέρα και στις δηλώσεις του μίλησε για το ματς αλλά και τις πρώτες του εντυπώσεις.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το ματς: "Το πιο σημαντικό ήταν ότι δεν έχασαν οι παίκτες. Ήταν δύσκολο να προετοιμάσουμε το παιχνίδι σε τέσσερις μέρες. Βλέπω θετικά στοιχεία, χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να περάσω πράγματα σε αυτούς".

Για τις πρώτες του εντυπώσεις: "Είμαι χαρούμενος, είναι ένα οργανωμένο κλαμπ, μίλησα με τους ιδιοκτήτες και είμαι. Θέλω να προσαρμοστώ. Είμαστε στο ξεκίνημα, χρειάζεται υπομονή. Δεν θέλουμε μακρινές μεταβιβάζεις, να αλλάζουμε την μπάλα".

 

Φωτογραφία- Eurokinissi

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2024 | 12:45 am


Αστέρας Άκτωρ: Ισοπαλία για τους Αρκάδες στο ντεμπούτο του Μακελελέ

Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το παιχνίδι μεταξύ του Παναιτωλικού και του Αστέρα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League στο ντεμπούτο του Μακελελέ, με τους Αρκάδες να τελειώνουν το ματς με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της κόκκινης του Τριανταφυλλόπουλου.
 
Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης δείχνοντας την διάθεσή του για να απειλήσει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Την πρώτη κλασσική ευκαιρία στο ματς είχαν οι Αρκάδες με το σουτ του Χουχούμη να βρίσκει στο δοκάρι της εστίας του Τσάβες. Ο Αστέρας συνέχισε την πίεση που ασκούσε και στο 27ο λεπτό μέσα από ένα κόρνερ ο Ντέλι πήρε την κεφαλιά , η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Γιαμπλόνσκι πήρε το «ριμπάουντ» και έβαλε τους Αρκάδες μπροστά στο σκορ 1-0. Ο Παναιτωλικός ανέβασε στροφές και μετά από επτά λεπτά έφερε το ματς στα ίσα με γκολ του Λομόνακο και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
 
Στο δεύτερο μέρος, την πρώτη κλασσική ευκαιρία την είχε ο Παναιτωλικός με τον Παπαδόπουλο να αποτρέπει το 2-1 με μια εκπληκτική επέμβαση στο σουτ του Λομόνακο. Ο Αστέρας από το 68ο λεπτό έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Τριανταφυλλόπουλου. Ο διαιτητής είχε δείξει αρχικά κίτρινη κάρτα αλλά μέσω VAR την αναβάθμισε σε κόκκινη. Οι Αρκάδες με παίκτη λιγότερο στάθηκαν τυχεροί καθώς στο 82ο λεπτό ο Λιάβας σούταρε ένα πολύ δυνατό σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και ήταν η τελευταία φάση της αναμέτρησης καθώς τα επόμενα λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.
 
Έτσι λοιπόν ο Αστέρας δεδομένου των συνθηκών (κόκκινη κάρτα συγκέντρωσε έναν πολύτιμο βαθμό στο Αγρίνιο και έφτασε τους 5 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Επόμενη αγωνιστική το ματς με τον Λεβαδειακό.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες 90+1' Κουντούρης), Μπουζούκης (76' Λουίς), Μπελεβώνης (76' Κουρί), Ντίας (Ρόα), Λομόνακο (76' Μάντεβατς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ : Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Ντέλι, Κάστανο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (88' Τζανδάρης) , Μουνιόθ, Καλτσάς (88' Παλάσιος), Μπαρτόλο (71' Γκαρθία), Άνταμ (59' Αλάγκμπε), Κρέσπι

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 10:44 pm


Άνθη της Πέτρας: Ολοκληρώθηκε το εργαστήριο για Έλληνες και Ιάπωνες φοιτητές Αρχιτεκτονικής σε Λαγκάδια και Κοζάνη (pics)

Ολοκληρώθηκε, την περασμένη Δευτέρα, το εργαστήριο που διοργάνωσαν τα Άνθη της Πέτρας στα Λαγκάδια Αρκαδίας και στον Πεντάλοφο Κοζάνης, για τους Έλληνες και Ιάπωνες φοιτητές αρχιτεκτονικής, στο πλαίσιο των ευρύτερων εκπαιδευτικών εργαστηρίων "Υλικοί Πολιτισμοί: ο τρόπος του ξύλου και ο τρόπος της πέτρας", που προώθησε η πρεσβεία της Ιαπωνίας, με την υποστήριξη της Alberta Shipmanagement και της Kuma Lab. Στα Λαγκάδια υλοποιήθηκε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο εργαστήριο στην τοπική παραδοσιακή τέχνη της πέτρας, ενώ στον Πεντάλοφο και σε άλλα μαστοροχώρια της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, οι συμμετέχοντες μελέτησαν, μέσω εκπαιδευτικών επισκέψεων, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της ευρύτερης περιοχής.

Ο επίλογος των δράσεων στην Ελλάδα έλαβε χώρα στις 16 Σεπτεμβρίου, στο The Ellinikon Experience Centre, το οποίο φιλοξένησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους εκπαιδευόμενους από την Ιαπωνία και την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών εργαστηρίων, που πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά σε Ιαπωνία και Ελλάδα, και συντόνισαν ο κ. KUMA Kengo, ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο και ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Kengo Kuma & Associates και ο Βασίλης Γκανιάτσας, καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Την οργανωτική καθοδήγηση παρείχαν ο κ. Hirano Toshiki, Project Assistant Professor, Kuma Lab, University of Tokyo και ο κ. Άρης Καφαντάρης, Chief Project Manager, Kengo Kuma & Associates Tokyo.

Ακολούθησε η ομιλία του Kengo Kuma με θέμα «Η επανασύνδεση της Αρχιτεκτονικής με τη Φύση», στην οποία o ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο τόνισε ότι, η πολιτισμική ανταλλαγή υπήρξε πάντα κινητήριος δύναμη για τη δημιουργία νέων ιδεών, και φυσικά νέας αρχιτεκτονικής. Μέσα από μία σειρά έργων του γραφείου του σε Ιαπωνία, Ευρώπη και Αμερική, παρουσίασε τη διαρκή του προσπάθεια να αξιοποιήσει τοπικά υλικά και τεχνικές κατασκευής, στον εκάστοτε τόπο. Έργα με την υπογραφή του Kengo Kuma βρίσκονται σε περισσότερες από 50 χώρες. Προτείνει μια αρχιτεκτονική που ανοίγει νέες σχέσεις μεταξύ φύσης, τεχνολογίας και ανθρώπων. Μεταξύ των πολλών βραβείων και διακρίσεων που έχει λάβει, ο Kengo Kuma είναι ο μοναδικός αρχιτέκτονας που συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Time Magazine με τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες για το 2021, έχοντας σχεδιάσει έργα παγκοσμίου φήμης όπως το Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το εντυπωσιακό κτίριο The Exchange στο Σίδνεϊ.

ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 10:02 pm


ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου - Με 112 ψήφους πέρασε η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Πέρασε η εισήγηση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών ως την εκλογή προέδρου στο κόμμα. Κατά την πρώτη από τις συνολικά 5 ψηφοφορίες η απόφαση είναι:

Με ψήφους 112 (εισήγηση ΠΓ) - 62 (πλευρά Κασσελάκη) - 10 (Πολάκης) και 2 λευκά αποφασίστηκε:  

-Το Έκτακτο Συνέδριο να διεξαχθεί από την 1η ως τις 3 Νοεμβρίου, με αντικείμενο την έγκριση των υποψηφιοτήτων και κειμένου πολιτικής απόφασης.

-Η εκλογή συνέδρων να διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου, με μέτρο αυτό που ίσχυσε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών.

-Η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής να διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος για την προεδρική εκλογή, αυτός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

dnews.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 9:09 pm


Τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης

Τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριο Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εισηγήθηκε στον πρόεδρο της της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά».

Το συγκεκριμένο άρθρο που παραπέμπεται ο Μάριος Σαλμάς αφορά «την αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο βουλευτή».

Σημειώνεται ότι ο Μάριος Σαλμάς είχε αναφέρει σε πρόσφατες τηλεοπτικές συνεντεύξεις πως είχαν διενεργηθεί «φωτογραφικοί» διαγωνισμοί για τα κυλικεία στα υπουργεία Υγείας και Πολιτισμού, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση της Λίνας Μενδώνη.

Ο Μάριος Σαλμάς ήταν εντός των 11 βουλευτών της ΝΔ όπου συνυπέγραψαν την ερώτηση στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με τους δανειολήπτες. Μεταξύ άλλων ανέφεραν πως παραμένει απροστάτευτη η περιουσία των δανειοληπτών, εγγυητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιπροσθέτως, υπογράμμιζαν ότι νομοθετικό πλαίσιο που προστατεύει την πρώτη κατοικία των νοικοκυριών δεν υφίσταται.

Μάλιστα, ο Μάριος Σαλμάς, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Open, «καρφώνοντας» τον Κωστή Χατζηδάκη, υπογράμμισε ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 8:56 pm


«Είδωλα ραιβά»: Η πρώτη ποιητική συλλογή του Περικλή Β. Κατσαούνη παρουσιάστηκε στην Τρίπολη (pics)

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου το βράδυ στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Περικλή Β. Κατσαούνη «Είδωλα ραιβά» (εκδόσεις Περισπωμένη, 2024).

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος και καλός φίλος του συγγραφέα Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή, όπως είπε, παρουσιάζοντας τον συγγραφέα και τους Ηλία Χαλικία, φιλόλογο, και Μάρτυ Λάμπρου, συγγραφέα, οι οποίοι μίλησαν για το έργο του κ. Κατσαούνη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ο Γιάννης Αποστολόπουλος.

Τα «Είδωλα ραιβά» αποτελούν την πρώτη ποιητική συλλογή του κ. Κατσαούνη. Η ποιητική συλλογή αποτελείται από 35 ποιήματα μέσα από τα οποία ο συγγραφέας αναζητεί τα βαθύτερα νοήματα, τις διαστάσεις και τις συνέπειες των ιδεών και των συναισθημάτων.

Ο Περικλής Β. Κατσαούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968, αλλά κατάγεται από την Τρίπολη, όπου έζησε τα μαθητικά του χρόνια. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Georgetown των ΗΠΑ. Από το 1992 ασκεί ελεύθερη μαχόμενη δικηγορία ασχολούμενος ιδίως με το Εργατικό Δίκαιο.

Φωτογραφίες: aradiaportal.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 8:44 pm


Αστέρας Τρίπολης Κ17: Νίκη επί του Παναιτωλικού

Η ομάδα Κ17 του ΑΣΤΕΡΑ επικράτησε με 2-1 της αντίστοιχης του Παναιτωλικού σε εντός έδρας αγώνα για το πρωτάθλημα υποδομής της Super League.

 

Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ με τον Πιέρρο στο 16ο λεπτό, αλλά οι φιλοξενούνοι ισοφάρησαν γρήγορα στο 20'.
Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Κοντράσι στο 77ο λεπτό και έδωσε την νίκη στους κιτρινομπλέ.

 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Κριαράς, Μπάσδας (85' Κίκινας), Κόρο, Βουνάτσος (65' Νίκου), Αργειτάκης, Μηνασίδης (65' Ζόγκου), Μαυρέλης (77' Σκούτας), Αναστασόπουλος, Κοντράσι, Μανταζέλης (46' Άδαμος, Πιέρρος

φώτο Αστέρας Τρίπολης 

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 8:29 pm


Δύο 19χρονοι συνελήφθησαν για τσογαριλίκι κάνναβης

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθησαν, χθες (20.9.2024) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, -2- 19χρονοι ημεδαποί, γιατί κατείχαν τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 8:29 pm


Μηνιαία Απολογιστικά Οικονομικά Στοιχεία Δήμου Τρίπολης

Τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού για τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο 2024 ανακοινώνει ο Δήμος Τρίπολης.

Τα αναλυτικά στοιχεία υπάρχουν ΕΔΩ.

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 8:18 pm


Κύπελλο Αρκαδίας: Η «μπίλια» έπεσε στον Ορχομενό

Παιχνίδι για σκληρά νεύρα , με μια άγρια ομορφιά έγινε στο γήπεδο του Λεβιδίου ανάμεσα στον Ορχομενό και τον Νικηταρά , με τους πρώτους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στην ρώσικη ρουλέτα τον πέναλτυ.

 

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο μέρος και για τις δυο ομάδες με φάσεις και στις δυο πλευρές με την αναμέτρηση να διεξάγεται υπό καταρρακτώδη βροχή. Η ομάδα του Λεβιδίου μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τον Νικηταρά να βρίσκει τα πατήματα του μετά το 25’ και να ισορροπεί τον ρυθμό του αγώνα.

 

Στο δεύτερο μέρος και οι δυο ομάδες είχαν την ευκαιρία τους να σκοράρουν , με τους τερματοφύλακες να εξουδετερώνουν τους αντιπάλους επιθετικούς και οι ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

 

Στον έξτρα χρόνο ο παράγοντας κούραση είχε καταλυτικό ρόλο. Καμία από τις δυο ομάδες δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες με αποτέλεσμα να παραμείνει η λευκή ισοπαλία. Την μοναδική ευκαιρία την είχε ο Νικηταράς στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ,όμως η ομάδα των Δολιανών δεν μπόρεσε να σκοράρει και να αλλάξει τον δείκτη του σκορ, με αποτέλεσμα οι ομάδες να παίζουν την πρόκριση τους στην διαδικασία των πέναλτυ.

 

Σε αυτήν η ομάδα του Ορχομενού ήταν πιο εύστοχη και πανηγύρισε την νίκη  με σκορ 7-6 και συνεπώς την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 8:00 pm


Ρωσία: Η Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»

Eurokinissi

Τη λίστα της Ρωσίας με τις χώρες που επιβάλλουν «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες», ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος, έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν.

Η λίστα αποτελεί επανάληψη του καταλόγου των «μη φιλικών» προς τη Ρωσία χωρών, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την επιβολή αμοιβαίων κυρώσεων. Πέραν της Ελλάδας και της Κύπρου περιλαμβάνονται σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ πλην Ουγγαρίας και Σλοβακίας, καθώς και του ΝΑΤΟ, πλην Τουρκίας.

Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει συνολικά 47 χώρες και εδαφικές κτήσεις, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Μ.Βρετανία και όλες οι χώρες του λεγόμενου «δυτικού συνασπισμού», δηλαδή η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότιος Κορέα, αλλά και η Ταϊβάν.

Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 7:35 pm


Μαγνησία: Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία κάνναβης κοντά σε καταφύγιο άγριας ζωής

Το τμήμα δίωξης ναρκωτικών δυτικής Ελλάδας εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε δάσος σε περιοχή της Μαγνησίας.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν κοντά σε καταφύγιο άγριας ζωής, 4 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 35 και 21 χρονών, καθώς και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 40 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αλλοδαπών.

Κατά την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος, από κοινού με τους συγκατηγορούμενούς του, καλλιεργούσαν μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατο και απόκρημνο σημείο, το οποίο βρίσκεται σε έκταση που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο ίδιος για την εκτροφή βοοειδών.

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 7:17 pm


Συνελήφθη για κλοπή κινητού τηλεφώνου 19χρονος

Συνελήφθη, χθες (20.9.2024) το βράδυ, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 19χρονος ημεδαπός, γιατί  αφαίρεσε από ημεδαπό κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 24.8.2024 καθώς και την 12.9.2024, είχε διαπράξει ακόμα -2- περιπτώσεις κλοπών.

Τέλος, όπως προέκυψε ο 19χρονος δεν είχε προβεί στην έκδοση  δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 6:55 pm


Δύο 18χρονοι διέρρηξαν όχημα στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν, χθες (20.9.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, -2- 18χρονοι ημεδαποί, γιατί διέρρηξαν οχήματα σκοπό την κλοπή, δίχως όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 6:23 pm


Τροπολογία Τσακλόγλου για Σταματημένες Μειώσεις Συντάξεων Λόγω Εισφοράς Αλληλεγγύης

Ποιες περιπτώσεις συνταξιούχων που, ενώ δικαιούνται αύξηση, ενδέχεται να δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται λόγω αυτής της εισφοράς

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Action 24 ότι σύντομα θα προταθεί τροπολογία που θα περιορίζει τις μειώσεις συντάξεων εξαιτίας της εισφοράς αλληλεγγύης.

Ο Τσακλόγλου σημείωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις συνταξιούχων που, ενώ δικαιούνται αύξηση, ενδέχεται να δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται λόγω αυτής της εισφοράς. Με την προτεινόμενη ρύθμιση, αν κάποιος φτάσει σε ανώτερο κλιμάκιο εισφοράς, θα παραμένει στο ίδιο επίπεδο και δεν θα υποστεί μείωση.

Διαβάστε περισσότερα για τον περιορισμό στις μειώσεις συντάξεων λόγω εισφοράς αλληλεγγύης.

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 6:06 pm


Γερουλάνος: Ξέρω να φτιάχνω ομάδες με τους καλύτερους

Για την εμπειρία του από τις ομάδες που έχει δουλέψει και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν, μίλησε σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr και τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος. «Αν μπορώ να πω ότι κάνω κάτι καλά στη ζωή μου, διότι το έχω κάνει επανειλημμένα, αυτό είναι το να φτιάχνω ομάδες» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Έφτιαξα μια ομάδα και σώσαμε την εταιρεία μου από πτώχευση. Φτιάξαμε την ομάδα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, η οποία πραγματικά συνέβαλε στη μεγάλη νίκη του 2009. Στο Yπουργείο, πάλι, δουλέψαμε με ομάδες  και αφήσαμε ένα θετικό πρόσημο. Οι ομάδες παίζουν τεράστιο ρόλο και για να είναι καλές χρειάζονται ανθρώπους δυνατούς, οι οποίοι θα φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούν. Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ανοίξει, για να τραβήξει πίσω αυτούς τους εξαιρετικούς ανθρώπους που έχει ακόμα, οι οποίοι δεν άκουσαν τα κελεύσματα, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Είναι άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Τους χρειαζόμαστε όλους μέσα, αν θέλουμε να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη».

Ο κος Γερουλάνος, προχώρησε και στην ανάρτηση ενός σποτ, από την επίσκεψή του στη Ρόδο όπου και μίλησε με τους κατοίκους του νησιού, για την έλλειψη συντονισμού από το Κεντρικό Κράτος, που δημιουργεί πολλά προβλήματα στους Ροδίτες.

Στη ανάρτησή του, ο Παύλος Γερουλάνος έγραψε:

«Ένα σποτ αφιερωμένο στους κατοίκους της Ρόδου, που μας αγκάλιασαν με απίστευτη εμπιστοσύνη!

Ένα μοναδικό νησί που έχει τα πάντα, αλλά το κεντρικό κράτος δεν μπορεί να συντονίσει τίποτα. Και δεν πρόκειται η Ρόδος και κάθε νησί μας να βρει την ισορροπία που χρειάζεται, μεταξύ βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας, χωρίς τοπικό σχέδιο ανάπτυξης που έχουν πραγματική εξουσία να επεξεργαστούν και να υλοποιήσουν οι φορείς, αυτοδιοικητικοί, επαγγελματικοί, εκπαιδευτικοί κάθε γωνιάς του τόπου μας.

Όσο, όλη η πραγματική εξουσία βρίσκεται στα χέρια του κεντρικού κράτους, στο πρωθυπουργικό και κάποια υπουργικά γραφεία, τίποτα δεν θα αλλάξει. Ούτε βιώσιμη διαχείριση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων θα υπάρξει, ούτε παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, ούτε ολοκληρωμένες λύσεις σε ζητήματα υποδομών, ενέργειας, ύδρευσης, αποχέτευσης, μεταφορών και τηλεπικοινωνιών.

Το υπερσυγκεντρωτικό κράτος ερημώνει την ελληνική Περιφέρεια, υπονομεύει τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας.

Καιρός να αλλάξουμε ριζικά παράδειγμα, στο πώς διοικούμε αυτόν τον τόπο και στο πώς παράγουμε και διανέμουμε πλούτο. Καιρός, να γίνει υπόθεση όλων και όχι λίγων.

Καιρός για Αναγέννηση».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 5:42 pm


Χάθηκαν κλειδιά αυτοκινήτου στην Τρίπολη

Αναγνώστης μας επικοινώνησε μαζί μας και μας είπε ότι έχασε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του.

Τα κλειδιά χάθηκαν στη διαδρομή μεταξύ Ακαδημίας και Grand Challet στην πλατεία Άρεως.

Παρακαλείται όποιος τυχόν το εντοπίσει, να καλέσει στο 6989 433.007.

 

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 5:40 pm


Το Παραιβάσιο Μνημείο των Μεγαλοπολιτών - Δικαίωμα στο όνειρο

Όλα τα τελευταία χρόνια, κάνοντας συχνά τη διαδρομή Μεγαλόπολη – Καρύταινα, λίγο πριν φθάσω στον προορισμό μου, η προσοχή μου πάντα αποσπάται από τον χωματόλοφο της Αγίας Σωτήρας, στα δεξιά του δρόμου.  Κάτι μου λέει μέσα μου ότι ο λόφος αυτός έχει μια τεχνικότητα, μια συμμετρία, μια φυσική ομορφιά, που δεν μπορεί παρά να αποτελεί δημιούργημα ανθρώπινων χεριών.

Η φαντασία μου τρέχει πολύ πέραν από τις εμπεριστατωμένες ιστορικές αναλύσεις του φίλου και συμπατριώτη ιστορικού Γιάννη Αντωνόπουλου, που ασχολείται με το θέμα του Παραιβασίου Μνημείου των Μεγαλοπολιτών, εδώ και τουλάχιστον τριάντα χρόνια.  Δεν μπορεί παρά ο χωματόλοφος αυτός να εμπερικλείει  αυτό το σημαντικό Μνημείο.

Η περιγραφή του περιηγητή Παυσανία στα Αρκαδικά του, επακριβής, σαφέστατη και αναμφισβήτητη :

«Κατά δε την οδόν την εκ Γόρτυνος ες Μεγάλην Πόλιν πεποίηται μνήμα τοις αποθανούσιν εν τη προς Κλεομένην μάχη.  Το δε μνήμα τούτο ονομάζουσιν οι μεγαλοπολίται παραιβάσιον, ότι ες αυτούς παρεσπόνδησε ο Κλεομένης.  Παραιβασίου δε έχετε πεδίον εξήκοντα σταδίων μάλιστα και πόλεως ερείπια Βρένθης εστίν εν δεξιά της οδού, και ποταμός έξεισιν αυτόθεν Βρενθεάτης και όσον σταδίους προελθόντι πέντε κάτεσιν εις τον Αλφειόν.   Διαβάντων δε Αλφειόν χώρα τε καλουμένη Τραπεζουντία και πόλεως εστίν ερείπια Τραπεζούντος»

Η περιγραφή χωροθετεί επακριβώς το Μνημείο, δίπλα στον παραπόταμο Βρενθεάτη, ακριβώς πέντε στάδια πριν από την εκβολή του στον Αλφειό ποταμό. Ο μικρού μήκους παραπόταμος, με πάρα πολύ νερό από το κεφαλάρι του κάμπου της Καρύταινας, κινούσε στην μικρή διαδρομή του τρείς διαδοχικούς νερόμυλους και νεροτριβές, τα ερείπια των οποίων είναι ακόμη και σήμερα σε κοινή θέα.

Και πόσες φορές δεν πέρασα μέσα από  βάτα και καλαμιές για να επισκεφτώ την Αγία Σωτήρα. Διπλά στο ξωκκλήσι εμφανή τα  κατάλοιπα αρχαίου μνημείου.  Επεξεργασμένα από ανθρώπινο χέρι μεγάλα μέλη από τοπικό ασπρόμαυρο μάρμαρο, απόλυτα κυλινδρικά τμήματα αρχαίων κιόνων, δωρικού τύπου κιονόκρανο, και πολλά άλλα ευρήματα, αναμφισβήτητοι μάρτυρες του παρελθόντος.

Και μόνο η τοποθέτηση Χριστιανικού Ναού, ακριβώς στο κέντρο αρχαίων κατασκευών, σε εποχές θρησκευτικού φανατισμού και φονταμενταλισμού, επιβεβαιώνει την σημαντικότητα και σπουδαιότητα του αρχαίου Μνημείου που αναζητούμε.

Οι σκέψεις/διαλογισμοί που με βασανίζουν :

Το Μνημείο χτίστηκε για να τιμήσουν οι Μεγαλοπολίτες τους πολυάριθμους νεκρούς τους, από την κατά παράβαση της συνθήκης ειρήνης, εισβολή του Βασιλιά της Σπάρτης Κλεομένη.  Η θέση της Μεγαλόπολης τότε ιδιαίτερα σημαντική. Αποτελούσε την κραταιά πρωτεύουσα της Αρκαδίας, του περίφημου «Κοινού των Αρκάδων» και κοσμείτο από σπουδαία αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, όπως το Αρχαίο Θέατρο, το Θερσίλειο Βουλευτήριο, την Αρχαία Αγορά με την  Φιλίππειο στοά, το Ιερό του Διός Σωτήρος και πάρα πολλά άλλα.  Δεν μπορεί μια πόλη του επιπέδου της τότε Μεγαλόπολης να τίμησε του πολυπληθείς νεκρούς της με ένα απλό ταπεινό ταφικό μνημείο. Σίγουρα θα κατασκεύασε κάτι μεγαλοπρεπές, ανάλογο  της  αίγλης της κραταιάς πρωτεύουσας του  «Κοινού των Αρκάδων».

Η στενή συμμαχία των Μεγαλοπολιτών αρχικά με τους θηβαίους και στη συνέχεια με την Μακεδονία του Φιλίππου και του Αλέξανδρου, θεωρώ απίθανο να μην επηρέασε τους Μεγαλοπολίτες στην τεχνοτροπία κατασκευής των μνημείων τους.  Ήταν η εποχή που η κατασκευή τύμβων – μνημείων ήταν σχεδόν κανόνας στη Μακεδονία.  Γιατί όχι και στη στενή σύμμαχο  την Μεγαλόπολη ;

Εκτός από τους παραπάνω απλούς συλλογισμούς μου και μόνο το γεγονός ότι το μνημείο τράβηξε την ιδιαίτερη προσοχή του περιηγητή Παυσανία πείθει για την σημαντικότητα και μεγαλοπρέπειά του.

Το όνειρό μου.

Οι παραπάνω βασανιστικές σκέψεις μου, δεν με αφήνουν ήσυχο ούτε στον ύπνο μου. Πρόσφατα ονειρεύτηκα ότι επισκέφθηκα το Παραιβάσιο Μνημείο των Μεγαλοπολιτών. Ήταν χτισμένο υπόσκαφα, στο χωματόλοφο της Αγίας Σωτήρας, στα πρότυπα μακεδονικού τύμβου. Η κεντρική πύλη μεγαλοπρεπής, το βάθος και το περιεχόμενο του τύμβου δαιδαλώδες, με πολλές μαρμάρινες σαρκοφάγους, αλλά ασαφές μέσα στην αχλή του ονείρου.  Η γενική εικόνα θαυμασμού, μου θύμισε τον μακεδονικό τύμβο της Αμφίπολης, που τα τελευταία χρόνια αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη.  Ονειρικές υπερβολές ;   Ίσως.  Πάντως ξύπνησα ταραγμένος  αλλά  χαρούμενος.

Λέτε το όνειρό μου να έχει κάποια, έστω μικρή σχέση με την πραγματικότητα ;

Κυριακή κοντή γιορτή.   Με την απόλυτη συνεργασία και συμπαράσταση του Δήμου της Μεγαλόπολης και την ένθερμη θετική γνωμάτευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Αρκαδίας, σύντομα ξεκινούν οι εκτεταμένες γεωφυσικές έρευνες (ακτινογραφίες/γεωσκοπήσεις)  του υπεδάφους γύρω από το ξωκκλήσι, που ελπίζουμε ότι θα μας αποκαλύψουν όλα τα μυστικά που κρύβει ο χωματόλοφος.

Η επιστημονική έρευνα θα υλοποιηθεί από το εξειδικευμένο εργαστήριο Γεωφυσικής – Δορυφορικής Τηλεπισκόπισης και Αρχαιοπεριβάλλοντος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών (ΙΤΕ/ΙΜΣ) της Κρήτης, υπό την διεύθυνση του Διευθυντή Ερευνών Διδάκτορος Νίκου Παπαδόπουλου.

Τις δαπάνες της έρευνας θα καλύψει ο Σύλλογος των Καρυτινών «ο Θ. Κολοκοτρώνης».

Λέτε το όνειρο να βγει  αληθινό ;

Είθε,

Γιώργος Αδαμόπουλος
Πρόεδρος Συλλόγου Καρυτινών «ο Θ. Κολοκοτρώνης»
Αθήνα 20/09/2024

kafeneio-megalopolis.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 5:23 pm


Στα δικαστήρια η κόντρα Τζάκρη - Ραγκούση

«Ο κ. Ραγκούσης παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη», είπε η Θεοδώρα Τζάκρη μιλώντας σήμερα στο Mega για την κόντρα της με τον Γιάννη Ραγκούση.

«Παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου. Έχω μπροστά μου τη μήνυση την οποία θα την καταθέσω μεθαύριο εναντίον του κυρίου Ραγκούση στον εισαγγελέα και όπως αντιλαμβάνεστε η υπόθεση πηγαίνει ενώπιο των ακροατηρίων, όπου θα βρεθεί εκεί και εκεί θα μιλήσουμε όλοι για όλα» συνέχισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε για στάδιο τραμπουκισμού από πλευράς Θεοδώρας Τζάκρη ενώ δεν παρέλειψε για ακόμα μία φορά να τονίσει ότι όσα αναφέρει η βουλευτής Πέλλας αποτελούν συκοφαντίες εναντίον του.

«Ιδού λοιπόν η ποινικοποίηση της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, το ανώτατο στάδιο του τραμπισμού στην Ελλάδα, από την υπέρτατη πολιτική εκπρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.Η κ.Τζάκρη λοιπόν, όντως θα προσέλθει στην Ευελπίδων ως εναγόμενη υπογραμμίζω, για τις απρόκλητες, δημόσιες, συκοφαντικές, προσωπικές επιθέσεις της εναντίον μου. Αυτό που θα πρέπει να την απασχολεί όμως, είναι το πώς θα απέλθει από την Ευελπίδων …».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 5:09 pm


Το 5ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Σπάρτη

Ο φαρμακευτικός συνεδριακός θεσμός της Πελοποννήσου ισχυροποιείται, με τη συμμετοχή σε αυτόν και των Φαρμακευτικών Συλλόγων Ηλείας και Αιγιαλείας. Συμμετέχουν πλέον στη διοργάνωσή του εφτά Φαρμακευτικοί Σύλλογοι (Αιγιαλείας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας).

Οικοδεσπότης του 5ου Συνεδρίου Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι φέτος ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λακωνίας, με την ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση και των άλλων έξι Φαρμακευτικών Συλλόγων. Διοργανώνεται στην ιστορική πόλη της Σπάρτης, στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2024, στους χώρους του Πανεπιστημίου Σπάρτης

Με θέμα «Τα φαρμακεία στο πλευρό του πολίτη», το συνέδριο θα επικεντρωθεί τόσο στις υπηρεσίες και τη φαρμακευτική φροντίδα προς τους πολίτες, όσο και σε ευρύτερα ζητήματα και προκλήσεις της δημόσιας υγείας. Το συνέδριο απευθύνεται σε φαρμακοποιούς, φοιτητές Φαρμακευτικής και βοηθούς φαρμακοποιών πανελλαδικά.

Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύγχρονο φαρμακείο, να προτείνουν λύσεις και διεξόδους από την κρίση, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις για τον καθοριστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο φαρμακοποιός ως πάροχος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το πρόγραμμα ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 5:04 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Live: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Live: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 3:49 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας