Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ρεντούλης: Ευχαριστώ το Λεωνίδιο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου

Την δική του τοποθέτηση για την έναρξη της προπονητικής του θητείας στον πάγκο του Λεωνιδίου έκανε ο Τάσος Ρεντούλης δηλώνοντας απόλυτα έτοιμος για την μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του.

Αναλυτικά

Μια καινούργια προπονητική διαδρομή ξεκάνει την φετινή χρονιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αθλητικό σύλλογο Λεωνιδίου και την διοίκηση του για την τιμή που μου κάνει , και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου να είμαι αυτός που θα είναι στο τιμόνι αυτής της προσπάθειας.

Στόχος μας να φτιάξουμε μια ομάδα ,με κυρίαρχο στοιχειό το ντόπιο έμψυχο δυναμικό που ο σύλλογος έχει, να προωθήσουμε και να αξιολογήσουμε παιδία από τις ακαδημίες μας που μπορούν και είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν στην πρώτη μας ομάδα.

Εύχομαι και ελπίζω σε αυτή μας την προσπάθεια να έχουμε την υπομονή και τη συμπαράσταση των αθλητών, φιλάθλων ,χορηγών, γονιών, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εύχομαι υγεία σε όλα τα παιδιά αθλητές του συλλόγου μας, σε κάθε τμήμα...που αγωνίζονται.

Καλή μας χρονιά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 7:15 pm


Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού, ως μέλος εγκληματικής ομάδας που διαπράττει κλοπές

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκε και συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, στο κέντρο της Αθήνας, 51χρονος διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός, ως μέλος εγκληματικής ομάδας που διαπράττει κλοπές.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριακών στοιχείων, η περαιτέρω διερεύνηση των οποίων οδήγησε στον εντοπισμό του σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας μαζί με ακόμη -14- άτομα, τα οποία και προσήχθησαν στην έδρα της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Όπως προέκυψε σε βάρος του 51χρονου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία, ενώ για την ταυτοποίησή του συνέδραμε το Τμήμα INTERPOL της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, καθώς κατά τον έλεγχο επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο με διαφορετικά στοιχεία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθη ένα από τα ανωτέρω καθώς κατείχε παράνομα πιστόλι με δύο γεμιστήρες με -15- φυσίγγια. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα καθώς και απείθεια, διότι αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί.

Περαιτέρω, για έτερο προσαχθέντα, διαπιστώθηκε ότι στερείται έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα και σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης. Κατά την εν λόγω διαδικασία, αρνήθηκε να προβεί σε δακτυλοσκόπηση και για το λόγο αυτό συνελήφθη για απείθεια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 7:08 pm


Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών: Η πρόληψη και η απεξάρτηση είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα

Η χρήση ναρκωτικών ουσιών τόσο στη χώρα μας όσο και πανευρωπαϊκά λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις χρόνο με το χρόνο, όσο εντείνονται τα αδιέξοδα κι η ανασφάλεια, όσο η κάλυψη ακόμα και στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών αντιμετωπίζεται εχθρικά, όσο οι εστίες του πολέμου- και μαζί οι οδυνηρές συνέπειές του- καίνε παντού στη γειτονιά μας. Σε αυτές τις συνθήκες, το μόνο «δικαίωμα», η μόνη «ελευθερία» που αναγνωρίζεται και προσφέρεται απλόχερα είναι να «το σκάει» η νέα γενιά από μια ζωή κενή και αβίωτη.

Οι “λύσεις” που προωθούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις στη χώρα μας διαχρονικά ρίχνουν λάδι στη φωτιά, στην προσπάθεια να συντηρήσουν την κοινωνική καταστολή που απορρέει από τη χρήση και την εξάρτηση, αλλά και ένα εμπόριο με αμύθητα κέρδη. Γι’ αυτό ιατρικοποιούν ένα πολυπαραγοντικό κοινωνικό φαινόμενο χωρίς να αγγίζουν τις κοινωνικές αιτίες που οδηγούν στην εμπλοκή με τις ουσίες, προβάλλοντας ως κυρίαρχη πολιτική τη μείωση της βλάβης που προκαλούν τα ναρκωτικά αντί της μείωσης της χρήσης τους με στόχο τη διατήρηση των χρηστών σε ένα επίπεδο στοιχειώδους «λειτουργικότητας».

Έτσι, ενισχύουν κι άλλο τα προγράμματα που χορηγούν υποκατάστατα και συντηρούν την εξάρτηση, επεκτείνουν τη δημιουργία Χώρων Ελεχγόμενης Χρήσης με κινητές μονάδες σε Αθήνα και Θεσ/κη, ενώ την ίδια στιγμή τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα σταθερά απαξιώνονται και στενάζουν από την υποστελέχωση, τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού και την ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία τους. Παράλληλα, προωθείται ακραία το εμπόριο κάνναβης μέσα από είδη πλατιάς κατανάλωσης στο όνομα των «θεραπευτικών» της ιδιοτήτων, σκευάσματα για τα οποία ο UNODC, το EMCDDA, ο DEA και άλλοι οργανισμοί που μελετούν το πεδίο των ναρκωτικών αναφέρουν συνεχώς ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα λόγω του διάτρητου ελεγκτικού πλαισίου παραγωγής και κυκλοφορίας τους.

Νέο επεισόδιο του ίδιου έργου είναι και η εμφάνιση ψυχοτρόπων – ψυχεδελικών ουσιών ως η νέα τάση για τη θεραπεία ψυχιατρικών διαταραχών, με την αποτελεσματικότητά τους ήδη να τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει τη χαριστική βολή στην Πρόληψη και την Απεξάρτηση μέσα από ένα νομοσχέδιο – οδοστρωτήρα που καταργεί όλους τους εγκεκριμένους φορείς πρόληψης και θεραπείας που λειτουργούν στη χώρα μας, πολλοί εκ των οποίων εντάσσονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και έχουν δώσει εδώ και δεκαετίες δείγματα γραφής πχ. ΚΕΘΕΑ, 18 Άνω, Ιανός, Διάπλους κλπ. και τους συνενώνει σε έναν υδροκέφαλο Οργανισμό, τον «ΕΟΠΑΕ», ο οποίος θα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και θα λειτουργεί με όρους οικονομικής αυτοτέλειας.

Στην «ομπρέλα» του ΕΟΠΑΕ τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα θα λειτουργούν πλάι στα προγράμματα χορήγησης υποκαταστάτων και τις δομές μείωσης βλάβης, κάτι το οποίο θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε περαιτέρω αποδυνάμωση της φιλοσοφίας τους. Θα λειτουργούν όμως και πλάι σε κάθε λογής ιδιώτη και ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο χώρο, για τους οποίους προβλέπεται παχυλή χρηματοδότηση απ’ ευθείας από το Ταμείο Ανάκαμψης, δηλαδή τη φορολογία των λαών της Ευρώπης. Με δυο λόγια : ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και περεταίρω υποβάθμιση των δημόσιων και δωρεάν παρεχόμενων υπηρεσιών. Παράλληλα, αφήνεται εντελώς μετέωρο το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης, ενώ εδραιώνονται απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις για τους εργαζόμενους, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το παρεχόμενο θεραπευτικό έργο.

Το νομοσχέδιο έχει ήδη απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην πρόληψη και την απεξάρτηση, τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων και τις οικογένειές τους, από εκατοντάδες ενώσεις και φορείς της κοινωνίας που με μία φωνή απαιτούν ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ.

Το πολυπαραγοντικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης είναι βαθιά κοινωνικό, άρρηκτα συνδεδεμένο με τους κοινωνικοοικονομικούς όρους διαβίωσης του ανθρώπου, τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους, τη θέση του μέσα στην κοινωνία και το πώς εκείνος επιδρά στην εξέλιξή της και ως τέτοιο χρειάζεται να αντιμετωπίζεται, με έμφαση στην Πρόληψη -τη Θεραπεία – την Επανένταξη και όχι την καταστολή.

Για το λόγο αυτό, η πάλη ενάντια στις εξαρτήσεις αλλά και ενάντια στις αιτίες που γεννούν και ενισχύουν το φαινόμενο όπως η λογική κόστους – οφέλους που διέπει κάθε πλευρά της ζωής μας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, της νεολαίας, της κοινωνίας συνολικά και σε άμεση σχέση με τον αγώνα για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Καλούμε τον λαό, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να μαζικοποιήσουν το ΕΣΥΝ για να δυναμώσει ο αγώνας για ουσιαστική θεραπεία και κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων και πάνω από όλα για μέτρα πρόληψης ώστε να σπάσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της αναπαραγωγής του φαινομένου.

Στο πλευρό του ευρύτερου λαϊκού κινήματος, διεκδικούμε:

Καμία κατάργηση – συγχώνευση προγραμμάτων, φορέων, υπηρεσιών στο χώρο της απεξάρτησης και της πρόληψης. Να αποσυρθούν τα σχέδια για δημιουργία του ΕΟΠΑΕ.

Ολόπλευρη ενίσχυση και στελέχωση των υπαρχουσών δομών θεραπείας με πόρους και προσωπικό, δημιουργία νέων προγραμμάτων θεραπείας των εξαρτήσεων με βάση τις τοπικές, πληθυσμιακές και επιστημονικές ανάγκες και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους για τη χρηματοδότησή τους.

Υιοθέτηση των «στεγνών» προγραμμάτων ως κύρια μορφή θεραπείας της εξάρτησης.

Ενίσχυση των προγραμμάτων σωματικής αποτοξίνωσης, σε διασύνδεση με τα δημόσια νοσοκομεία και τα “στεγνά” θεραπευτικά προγράμματα.

Αποφασιστική ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης, δημιουργία νέων όπου δεν υπάρχουν, με Ενιαίο Θεσμικό Πλαίσιο λειτουργίας.

Κατάργηση της ΠΝΠ για το ΚΕΘΕΑ και επαναφορά του αυτοδιοίκητου.

Καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών στην πρόληψη-θεραπεία-κοινωνική επανένταξη.

Εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης κατά των εξαρτήσεων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στα στρατόπεδα.

Μέτρα για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, την προστασία των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Ενίσχυση της δωρεάν αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των νέων ανθρώπων.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η «ΦΥΓΗ» // ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 6:43 pm


Νέος πρόεδρος της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Πρόεδρος της Super League εξελέγη και πάλι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έξι μήνες μετά την αποπομπή του με πρόταση μομφής από τη διοργανώτρια, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επικράτησε 7-6 του Γιάννη Αλαφούζου.

Καθοριστική για το αποτέλεσμα ήταν η λευκή ψήφος του Παναιτωλικού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις ομάδες που στήριξαν τον ιδιοκτήτη της ερυθρόλευκης ΠΑΕ ήταν και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στην αποχώρησή του προ καιρού.

Απούσα ήταν (ως είθισται) η ΕΠΟ, ενώ οι ομάδες ψήφισαν αναλυτικά ως εξής:

Athens Καλλιθέα: Αλαφούζος

ΑΕΚ: Αλαφούζος

Άρης: Αλαφούζος

Αστέρας Τρίπολης: Μαρινάκης

Ατρόμητος: Μαρινάκης

Βόλος ΝΠΣ: Μαρινάκης

Λεβαδειακός: Αλαφούζος

Ολυμπιακός: Μαρινάκης

ΟΦΗ: Μαρινάκης

Παναθηναϊκός: Αλαφούζος

Παναιτωλικός: Λευκό

Πανσερραϊκός: Μαρινάκης

ΠΑΟΚ: Μαρινάκης

Λαμία: Αλαφούζος

ΕΠΟ: Απούσα

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 6:05 pm


Ναύπλιο: Σύλληψη τεσσάρων ανηλίκων για κλοπή τσάντας

Συνελήφθησαν, χθες (25.6.2024) το βράδυ, στο Ναύπλιο Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, -2- ανήλικοι ημεδαποί, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα αφαίρεσαν τσάντα ημεδαπής, που περιείχε προσωπικά αντικείμενα και κινητό τηλέφωνο, το οποίο στη συνέχεια το παρέδωσαν στις μητέρες τους, ηλικίας 30 και 35 ετών, αντίστοιχα, οι οποίες και συνελήφθησαν. Ανωτέρω αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 6:01 pm


Ενημέρωση της ΔΕΥΑΒΚ για την ποιότητα ύδατος Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Σχετικά με αναφορές περί ακαταλληλότητας του νερού ύδρευσης των δικτύων του Δήμου μας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους καταναλωτές ότι η ποιότητα του ύδατος που παρέχεται στα δίκτυα ύδρευσης ελέγχεται περιοδικά και είναι κατάλληλο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Δ1(δ)/ΓΠ οικ.27829/ ΦΕΚ 3525 Β/ 25-05-2023.

Επίσης, το υδροφόρο όχημα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, διαθέτει σχετική Άδεια Μεταφοράς ύδατος, καθαρίζεται τακτικά, ελέγχεται (με Μικροβιολογικές και Χημικές αναλύσεις του περιεχομένου του) και ως αποτέλεσμα, δεν επηρεάζει την ποιότητα του περιεχόμενου ύδατος.

Για τα ως άνω, υπάρχουν διαθέσιμα πιστοποιητικά καταλληλόλητας του ύδατος, για κάθε ενδιαφερόμενο.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΒΚ

ημ/νία: 26-06-2024

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 5:49 pm


Δωρεά φωτοαντιγραφικού μηχανήματος στο 1ο ΓΕΛ Τρίπολης από την Genenis Pharma

Με την παρούσα θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την πολύτιμη δωρεά στο σχολείο μας, ενός φωτοαντιγραφικού μηχανήματος TASKalfa 4000i REF του οίκου KYOCERA MITA, συνολικής αξίας 1.488 ευρώ.
Η ευγενική σας αυτή δωρεά, αναβαθμίζει την υλικοτεχνολογική υποδομή του σχολείου μας, καλύπτοντας εκπαιδευτικές ανάγκες προς όφελος μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του, ιδιαίτερα δε την περίοδο των ενδοσχολικών και Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Η ανιδιοτελής σας αυτή χειρονομία, αποδεικνύει εμπράκτως, όχι μόνο τις αξίες και αρχές που διέπουν την εταιρεία σας, ως προς την κοινωνική της προσφορά, αλλά και την αγάπη και την ευαισθησία σας προς τη μαθητιώσα νεολαία και ιδιαίτερα των δημοσίων σχολείων, σε μια περίοδο οικονομικής δυσχέρειας για τη δημόσια εκπαίδευση, που λόγω της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης αδυνατεί να ικανοποιήσει ακόμη και βασικές της ανάγκες.

Για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας, η εκπαιδευτική κοινότητα του 1 ου ΓΕΛ Τρίπολης, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, γονείς και εγώ προσωπικά, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανιδιοτελή και αξιέπαινη πράξη σας, σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή εκφράζοντας για ακόμη μια φορά τις ευχαριστίες μας.

Επειδή τέτοιου είδους πράξεις χρειάζεται να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, για τον λόγο αυτό θα δημοσιεύσουμε την παρούσα επιστολή στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Με εκτίμηση
Η Δ/ΝΤΡΙΑ

ΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 5:30 pm


Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή στην Κόρινθο

Συνελήφθησαν, χθες (25.6.2024) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, -2- ημεδαποί, 17χρονος και ανήλικος, αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν -2- δίκυκλα μοτοποδήλατα, τα οποία
βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 5:15 pm


Έκκληση του Δήμου Γορτυνίας στους πολίτες να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού

Έκκληση στους πολίτες να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού απευθύνει με ανακοίνωση του ο Δήμος Γορτυνίας:

«Το 2024, αποτελεί την δεύτερη σε σειρά χρονιά με εξαιρετικά μειωμένες βροχοπτώσεις για την Γορτυνία. Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και των υψηλών θερμοκρασιών, ο κίνδυνος λειψυδρίας είναι έντονος και δεδομένου ότι στόχος μας είναι η ομαλή υδροδότηση όλων των οικισμών, θα πρέπει να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού και να το χρησιμοποιούμε με ορθολογικό τρόπο για οικιακή χρήση αποκλειστικά και μόνο.

Πρώτιστο γεγονός να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, ώστε να φροντίζουμε όλοι στο δυνατόν, για τη μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση του νερού ύδρευσης, ούτως ώστε, να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην διαρκή κι ομαλή υδροδότηση του δήμου μας.

Το νερό ύδρευσης πρέπει να περιοριστεί, μόνο για την ανθρώπινη κατανάλωση.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, κάνουμε έκκληση στους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες μας, να προσπαθήσουν όσο περισσότερο, στην εξοικονόμηση ποσοτήτων νερού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση κι εφαρμογή, τουλάχιστον στις παρακάτω προτεινόμενες ενέργειες εξοικονόμησης νερού.

Να μην χρησιμοποιούν νερό ύδρευσης, στην παρούσα περίοδο λειψυδρίας για πότισμα όποιων Αγροτικών Καλλιεργειών.

2. Να επισκευάζονται αμέσως όλες τις διαρροές, που διαπιστώνονται σε όλες τις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

3. Να μην υπάρχει σπατάλη νερού για το κατάβρεγμα αυλών, βεραντών, και λοιπών ομοειδών χώρων.

4. Οι βεράντες και τα σπίτια, να πλένονται με σφουγγαρίστρες και όχι με λάστιχα. Άμεση επισκευή όλων των καζανακιών. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει και οικονομικό όφελος στους λογαριασμούς.

5. Τα αυτοκίνητα να πλένονται σε αραιά χρονικά διαστήματα, χωρίς λάστιχο και με την χρήση κουβά και σφουγγαριού.

6. Βρύσες και βάνες ακόμη και για την προσωπική χρήση, να αποφεύγεται να ανοίγονται μέχρι τέρμα, καθότι καταναλώνονται υπέρογκες ποσότητες νερού, δίχως να απαιτείται.

7. Τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων να χρησιμοποιούνται μόνο όταν γεμίσουν και σε οικονομικά προγράμματα.

8. Να μην χρησιμοποιούνται οι παροχές νερού εκτός οικισμών, που δεν αφορούν σε κατοικίες, όταν εξυπηρετούν αγροτεμάχια με καλλιέργειες και να μην χρησιμοποιούν το νερό ύδρευσης, για την άρδευσή τους.

9. Να ενημερώνουν όλοι οι ξενοδόχοι, τους επισκέπτες τους και τους ενοικιαστές, για την αναγκαιότητα περιορισμού της κατανάλωσης νερού ύδρευσης και της αλόγιστης σπατάλης του.

10. Εν κατακλείδι, δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο, θα είναι όμως αναγκαίο να ληφθούν από το δήμο, ουσιαστικά μέτρα προστασίας και να εφαρμοστεί ο Κανονισμός Ύδρευσης, με ότι προβλέπει (διακοπή συνδέσεων, πρόστιμα κλπ), όπου διαπιστώνεται αυθαιρεσία, σπατάλη ή αλόγιστη χρήση του νερού ύδρευσης.

Ενημερώνουμε ότι η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και θα πρέπει όλοι οι δημότες να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο συλλογικά.
 

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 4:45 pm


OEE: Με σημαντικούς Έλληνες και ξένους ομιλητές το 5ο διεθνές συνέδριο

Σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει προσελκύσει, για ακόμα μια χρονιά, το διεθνές συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, πέμπτο στη σειρά.
Το συνέδριο έχει φέτος θέμα, Ο κόσμος σε μετάβαση, και πραγματοποιείται την Πέμπτη, 27 Ιουνίου, σε αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Οι θεματικές του συνεδρίου αφορούν την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην οικονομία, την κατάσταση και τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος, τις επιπτώσεις των παγκόσμιων γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων και το θέμα του χρηματοοικονομικού
αναλφαβητισμού.

Τις απόψεις τους καταθέτουν, μεταξύ άλλων, οι:
Chris Allen, Μόνιμος Οικονομικός Σύμβουλος στην Αθήνα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Carlo Capuano, Senior Vice President, Sector Lead, Global Sovereign Ratings, Morningstar
DBRS Ηλίας Παπαϊωάννου, Καθηγητής Οικονομικών, London Business School, Ακαδημαϊκός
Διευθυντής, Wheeler Institute for Business and Development Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)
Δημήτριος Τσάκωνας, Γενικός Διευθυντής, Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ)
Ιωάννης Τσουκαλάς, Συντονιστής, Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή – Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Σχολή Επιχειρήσεων Άνταμ Σμιθ, Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης
Χαράλαμπος Τσέκερης, Αντιπρόεδρος, Ελληνική Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής
Γιώργος Χουλιαράκης, Οικονομικός Σύμβουλος στον Διοικητή, Τράπεζα της Ελλάδος
Γιώργος Παγουλάτος, Πρέσβης της Ελλάδας, ΟΟΣΑ

Τον πολιτικό κόσμο της χώρας εκπροσωπούν οι:

Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Νίκος Παππάς, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ΣΥΡΙΖΑ
Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός, Βουλευτής Ηλείας, ΣΥΡΙΖΑ
Στέφανος Παραστατίδης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ΠΑΣΟΚ
Νίκος Καραθανασόπουλος, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ΚΚΕ
Οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου θα κλείσουν με δείπνο, με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό
Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και το συνέδριο, ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 4:15 pm


Οι υποσχέσεις χωρίς πράξεις για έργα επισκευής στον Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Άγιο Πέτρο

Δυστυχώς όπως βλέπεται και στην φωτογραφία οι Αγιογραφίες στον Ιερό της εκκλησίας μας έχουν κατστραφεί ολοσχερώς λόγω της υγρασίας. Η εικόνα που αντικρίζεις είναι αποκαρδιωτική,μια εκκλησία κόσμημα έχει αφεθεί στη μοίρα της.Αρκετά χρόνια ακούμε απο τους αρμόδιους υποσχέσεις για έργα επισκευής και συντήρησης αλλα απο πράξεις δεν έχουμε δει τίποτα. Σε τρεις μέρες θα μαζευτούμε να πανηγυρίσουμε την εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και αναρωτιέμαι το εξής : αν δεν γίνει κάτι ΑΜΕΣΑ για την εκκλησία μας πόσα χρόνια ακόμη θα μπορούμε να μαζευόμαστε ;;;; Αν άμεσα δεν ξεκινήσουν οι εργασίες σε 2-3 χρόνια θα μπορούμε να μπαίνουμε στην εκκλησία ή θα είναι επικύνδυνο ;;; Πολύ φοβάμαι ότι αν όλοι δεν κάνουμε κάτι ΤΩΡΑ η ζημια στην εκκλησία θα είναι μη αναστρέψιμη .

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 4:01 pm


Εικόνα ντροπής σε πλοίο της γραμμής: Τι απαντά το Λιμενικό για το παιδί ΑμεΑ που ταξίδεψε σε γκαράζ

Εικόνες ντροπής που υπερτονίζουν τις τραγικές ελλείψεις υποδομών για άτομα ΑμεΑ καταγράφηκαν σε δρομολόγιο φεριμπότ, καθώς μία μητέρα αναγκάστηκε να ταξιδέψει, μαζί με το παιδί της που κινείται με αμαξίδιο, στο γκαράζ του πλοίου.

Το απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή Καβάλας – Θάσος, με το παιδί να μένει στο γκαράζ, μέσα στη ζέστη, για 45 λεπτά επειδή δεν υπήρχε ράμπα για ΑμεΑ.

 

Διαβάστε περισσότερα για συμβάν σε πλοίο της γραμμής με παιδί ΑμεΑ που ταξίδεψε σε γκαράζ και την απάντηση του Λιμενικού για το συμβάν

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 3:40 pm


Μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ως καθιερώθηκε η 26η Ιουνίου από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., αποτελεί ημέρα σοβαρού προβληματισμού και κοινωνικού διαλόγου, διότι η χρήση ναρκωτικών ουσιών αποτελεί διαχρονικά μάστιγα για την κοινωνία μας και την παγκόσμια κοινότητα.
Το μείζον αυτό πρόβλημα, είναι συνυφασμένο με τα συνολικότερα ζητήματα που ταλανίζουν το κοινωνικό σύνολο, όπως η χαλάρωση των συνεκτικών δεσμών στα μέλη του, η αύξηση των ακραίων μορφών βίας, η ανεργία, οι ανισότητες, ιδιαίτερη ανησυχία δε, προκαλεί η παρατηρούμενη αύξηση τα τελευταία χρόνια, των υποθέσεων όπου καταγράφεται η χρήση ναρκωτικών και νέων ψυχοδραστικών ουσιών από ανήλικους.

Ταυτόχρονα, τα εγχώρια και διεθνή εγκληματικά δίκτυα καλλιέργειας, παρασκευής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, προσαρμόζουν τη μεθοδολογία δράσης τους στις γεωπολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις και τείνουν να αποτελέσουν μία σημαντική απειλή για τη
διασυνοριακή ασφάλεια.
Υπ' αυτές τις συνθήκες, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, η συντονισμένη δράση των Αρχών επιβολής του νόμου, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η Ελληνική Αστυνομία, έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας του προβλήματος και συναισθανόμενη το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί έναντι της ελληνικής
κοινωνίας, έχει εκπονήσει και υλοποιεί μεθοδικά, Επιχειρησιακό Σχέδιο, στα πλαίσια εφαρμογής του Στρατηγικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για τα έτη 2021-2025, του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής (2020-2024), σε πλήρη εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα Ναρκωτικά (2021-2025).

Η στόχευση της ενιαίας στρατηγικής μας είναι η συμβολή στη μείωση της διάθεσης ναρκωτικών στην παράνομη αγορά, καθώς και η παροχή συνδρομής στους συναρμόδιους Φορείς της Πολιτείας, στην κοινή προσπάθεια για μείωση της ζήτησης και τον περιορισμό των κινδύνων και των βλαβών που προκαλούν τα ναρκωτικά, στο πλαίσιο μιας ολιστικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ήδη το έτος 2024, η Ελληνική Αστυνομία με επαγγελματισμό και αυστηρή προσήλωση στην αποστολή της, καταγράφει εξαιρετικά αποτελέσματα στον αγώνα της για την καταπολέμηση του φαινομένου, αποτελεί δε, ισχυρή μας βούληση τα επόμενα έτη, να επιτύχουμε περισσότερα καίρια πλήγματα στα
παράνομα κυκλώματα, που οδηγούν τους νέους κυρίως ανθρώπους στη χρήση ναρκωτικών, στην κοινωνική περιθωριοποίηση, στη σωματική και ψυχική φθορά ή και στο θάνατο.

Συναισθανόμενος, ότι το βασικό όπλο για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών ουσιών και την αποτροπή χρήσης από ευάλωτες στις ουσίες αυτές πληθυσμιακές ομάδες, είναι η ευαισθητοποίηση των αρμόδιων Αρχών του Κράτους και της κοινωνίας των πολιτών, σας προτρέπω όλους μέσω αυτού του μηνύματος, να γίνει η αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών, καθημερινή μας υπόθεση επιστρατεύοντας οποιοδήποτε πρόσφορο και νόμιμο μέσο, με ειδική στόχευση τη νεολαία μας, στην οποία ουσιαστικά στηρίζεται το μέλλον της χώρας μας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 3:15 pm


Τράπεζα αίματος δημιουργεί ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Δημητσάνας

Ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Δημητσάνας, ανοίγει "Τράπεζα"!

Ο Σύλλογός μας, στα πλαίσια του κοινωνικού έργου του, αναγνωρίζοντας ότι τα αποθέματα αίματος μειώνονται αισθητά στη χώρα μας, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πράξη αλληλεγγύης και να δημιουργήσει μια παρακαταθήκη αίματος, για την ώρα ανάγκης που μπορεί να βρεθούμε, των συμπατριωτών μας, του καθ' ενός από εμάς, των ανθρώπων που είναι οικείοι μας.

Η "Τράπεζα αίματος" γίνεται πράξη στις 14 Αυγούστου, με την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Κ.Υ., τις ώρες 09:30 - 13:00, στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας και σας προσκαλούμε να "ανοίξετε λογαριασμό", "καταθέτοντας" λίγο από το αίμα σας, όπου θα το διαχειρίζεστε εσείς, όταν χρειαστεί, για τον εαυτό σας, είτε για τους οικείους σας, είτε θα το χαρίσετε σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

Κρατήστε την μέρα: 14 Αυγούστου

Ώρα: 09:30 - 13:00

Τοποθεσία: Κέντρο Υγείας Δημητσάνας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 3:00 pm


Συνελήφθη 39χρονου για ναρκωτικά στο Ναύπλιο

Συνελήφθη, χθες (25.6.2024) το βράδυ, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 39χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 2:40 pm


Προσυμπληρωμένες δηλώσεις: Ανατροπές για χιλιάδες φορολογούμενους - Γιατί στέλνει μηνύματα η εφορία

Σε επαγρύπνηση πρέπει να βρίσκονται οι φορολογούμενοι με «προκάτ» δηλώσεις και να ελέγχουν τα e-mail τους καθώς για πολλούς τα δεδομένα αλλάζουν και μπορεί είτε να βρεθούν εκτός του μέτρου της προσυμπλήρωσης και να χρειασθεί να υποβάλουν οι ίδιοι τη δήλωση, είτε να προχωρήσουν σε τροποποίηση των στοιχείων είτε να έχουν μεταβολές στον αρχικό λογαριασμό της εφορίας.

Ήδη η ΑΑΔΕ με «βροχή» από μηνύματα ενημερώνει φορολογούμενους ότι:

1. με βάση νεότερα στοιχεία που έχουν σταλεί από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς μεταβάλλεται η φορολογική τους υποχρέωση και θα πρέπει να επισκεφθούν ξανά την εφαρμογή και να δουν το νέο φορολογικό αποτέλεσμα,
 

Διαβάστε περισσότερα για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις και τα μηνύματα που στέλνει η εφορία σε χιλιάδες φορολογούμενους

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 2:21 pm


Η 24η Έκθεση Βιβλίου στην Τρίπολη

Η 24η Έκθεση Βιβλίου θα λειτουργήσει στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά 19:00 – 24:00 από τις 28 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουλίου 2024.

Υπό την αιγίδα του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης "ο Ερμής" και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 2:19 pm


Καμπισιούλης: Η εμμονή στο λάθος είναι λάθος, και το λάθος πολλές φορές είναι χειρότερο από το έγκλημα

Η Xώρα μας, όπως και το σύνολο των Xωρών της Eυρωπαϊκής Ένωσης ζουν σε ένα ασταθές ενεργειακό περιβάλλον με πολλές παραμέτρους.

Η ενεργειακή κρίση που άρχισε πριν μερικά χρόνια και επιδεινώθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, είχε ως αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας.
Μέσα σε αυτό το διαμορφωμένο και ευμετάβλητο ενεργειακό στάτους στη χώρα μας αναγγέλθηκε άρον, άρον η Απολιγνιτοποίηση και μάλιστα βίαιη, παραβλέποντας τα νέα δεδομένα και τους κινδύνους που απορρέουν από τέτοιου είδους αποφάσεις.

Στην αρχή με το πρώτο ΕΣΣΕΚ αναγγέλθηκε η πλήρης απανθρακοποίηση της χώρας μας ως το 2026. Πριν λίγες μέρες αυτό άλλαξε και αποφασίστηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ το άμεσο κλείσιμο της λιγνιτικής μονάδας 4 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης και του ΑΗΣ Μελίτης ως το τέλος του χρόνου.
Αναρωτιόμαστε όλοι μας, τι είναι αυτό που επείγει τόσο πολύ για το κλείσιμο των εν λόγω μονάδων;
Έχουν αναλογισθεί το ρίσκο που παίρνουν και τα αποτελέσματα που θα έχει αυτή η πολιτική στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης και στη Χώρα γενικά; Και συγκεκριμένα :

Τι θα γίνει με την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας, όταν θα εξαρτάται μόνο από εισαγόμενα καύσιμα; Τις τελευταίες μέρες ζούμε μια ενεργειακή κρίση στη γειτονιά μας, με αποτέλεσμα να ξαναμπούνε στο σύστημα οι λιγνιτικές μονάδες για να περισώσουν αυτό που δεν μπορούν τα άλλα
καύσιμα να κάνουν, να κρατήσουν «όρθιο» το σύστημα και την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Αποδεικνύεται έμπρακτα πόσο απαραίτητος είναι ο λιγνίτης για τις δύσκολες στιγμές.
 Χωρίς τον λιγνίτη μειώνεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από εγχώριες πηγές μόνο στο 6% των υδροηλεκτρικών μονάδων και σε μονάδες ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών, που εξαρτώνται από την ένταση των ανέμων και την ηλιοφάνεια.
Μέχρι να ευρεθεί τεχνικώς εύλογη και οικονομικά ανεκτή μέθοδος αποθήκευσης ενέργειας από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, η συνδυασμένη άπνοια και συννεφιά θα οδηγεί το ηλεκτρικό σύστημα σε κατάρρευση (black out), με τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

Έχουν αναλογισθεί αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις στα μεγάλα «σαλόνια» τι ακριβώς θα συμβεί στην πολύπαθη περιοχή της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής, όσον αφορά την απασχόληση, τις θέσεις εργασίας που χάνονται και γενικά τον οικονομικό μαρασμό που θα προέρθει από το κλείσιμο της λιγνιτικής μονάδας; Ουσιαστικά οδηγούν την περιοχή σε φτωχοποίηση και ερημοποίηση.
Γιατί αγνοούν τον ΑΔΜΗΕ τη στιγμή που δεν έχει πάρει κάποια απόφαση που να θέτει εκτός συστήματος τη λιγνιτική μονάδα;
Και μια απλή ερώτηση:
Γιατί εμείς να κλείσουμε τις λιγνιτικές μας μονάδες το 2024 - 2025 και η
Γερμανία το 2038 και η Πολωνία το 2050;
Είναι αυτές σοβαρές αποφάσεις που έχουν στόχο το κοινό συμφέρον ή είναι ασκήσεις επί χάρτου σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς;.
Για να αποτραπεί αυτή πολιτική πρέπει να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν όλοι όσοι έχουν ευθύνη και συμφέρον για τον τόπο τους.
Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών και όλοι κρινόμαστε.

Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ είναι ΛΑΘΟΣ, και το ΛΑΘΟΣ πολλές φορές είναι χειρότερο από το ΕΓΚΛΗΜΑ.

Ε.ΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ Κ.Η.Ε
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΜΕΓ/ΛΗΣ

 

                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο                                                               Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗΣ                       ΠΑΝ/ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 2:09 pm


Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού στον δήμο Τρίπολης (vid)

photo arcadiaportal

Ένα πλούσιο και ποικιλόμορφο πρόγραμμα γεμάτο καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα προετοίμασε ο δήμος Τρίπολης για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Ελένη Καρούντζου σε συνέντευξή της την Τετάρτη 26 Ιουνίου ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού για τον δήμο Τρίπολης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις τέχνης και κινηματογραφικές προβολές στην Τρίπολη και στα χωριά του δήμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τετάρτη 3 Ιουλίου με την χοροθεατρική παράσταση «Ο Γαργαληστής» στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου και συνεχίζονται για όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η κυρία Καρούντζου ανακοίνωσε ότι η αγαπημένη ερμηνεύτρια Έλενα Παπαρίζου θα συμμετέχει με μία μεγάλη συναυλία στην Τρίπολη, την «Λευκή Νύχτα», στις 29 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα κλείνει με το 3ο Tripolis Street Food με την συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας το τριήμερο 30 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου.

Δείτε το δελτίο Τύπου και το αναλυτικό πρόγραμμα

Σε ανακοινώσεις για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Τρίπολης προχώρησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελένη Καρούντζου.

«Το πολιτιστικό καλοκαίρι του δήμου μας θα αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία για όλους και θα συμβάλει στην διατήρηση του πολιτισμού και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» είπε η Αντιδήμαρχος.

Πρόκειται για ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλές εκδηλώσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Κινηματογραφικές προβολές θα γίνουν από τις 2 ως τις 28 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο και στο χώρο του ΟΣΕ.

Θεατρικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο της Αρχαίας Μαντινείας και του Αρχαίου Ορχομενού, στο θέατρο άλσους του Αγίου Γεωργίου και στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Μουσική παράσταση θα γίνει στα σπήλαια Κάψια, ενώ ο δήμος Τρίπολης θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Ασέας, στην Παμπελοποννησιακή Έκθεση, αλλά και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Παναρκάδων.

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική συναυλία του Κώστα Χατζή με την Ελπίδα και θεατρική παράσταση με τον Γιώργο Κιμούλη.

Εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες και σε κοινότητες του δήμου Τρίπολης.

Στις 28 και 29 Αυγούστου θα είναι οι Λευκές Νύχτες που συνδιοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Η Αντιδήμαρχος ανάφερε ότι υπάρχει συζήτηση με την Έλενα Παπαρίζου για μία μουσική συναυλία στην πόλη. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Στις 30- 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου θα γίνει το 3ο Tripolis Street Food Festival.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 27/6/2024 θα γίνει συναυλία με την Άννα – Μαρία Μπιλίδα στα Κλωνατζίδικα.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ

ΧΩΡΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

3 Ιουλίου 2024

21:00

Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

«Ο Γαργαληστής» Χοροθεατρική παράστασης

Dance Point

4 Ιουλίου 2024

21:00

Κλωνατζίδικα

«Η θυμωμένη μπετονιέρα» Αφήγηση από τον Δημ. Μπασλάμ

 

4 Ιουλίου 2024

21:00

Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

Παράσταση Θεάτρου Σκιών

 

8 Ιουλίου 2024

21:00

Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

«ΘέΡΩΣ» Χορευτική παράσταση

Λαογραφική Εστία Τρίπολης

10 Ιουλίου 2024

21:00

Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

«Πίτερ Παν» Παιδική Θεατρική παράσταση

 

15 & 16 Ιουλίου 2024

 

Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας

«ΣΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ Μαρτυρίες και ποιήματα φυλακισμένων γυναικών»

Υπ. Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2024»

17 Ιουλίου 2024

21:00

Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

«Αμέτι Μουχαμέτι» Θεατρική Παράσταση

 

18 Ιουλίου 2024

21:00

Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

Παράσταση Θεάτρου Σκιών

 

19 Ιουλίου 2024

21:00

Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

Κ. Χατζής - Ελπίδα

Συναυλία

 

20 Ιουλίου 2024

21:00

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

«ΟΘΕΛΛΟΣ»

 

22 Ιουλίου 2024

21:00

Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

«Ο λύκος και τα 7 κατσικάκια» Παιδική θεατρική παράσταση

 

24 Ιουλίου2024

21:00

Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

«Η σπασμένη στάμνα» με τον Γιώργο Κιμούλη

 

25 Ιουλίου 2024

21:00

Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

Μάγος Σανκάρα - magic show

 

29 Ιουλίου 2024

21:00

Πλατεία Πετρινού

Καλοκαιρινή συναυλία της Φιλαρμονικής

 

31 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2024

19:00

Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού

«Et in Arcadia Ego»

Θεατρική παράσταση

Υπ. Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2024»

3 Αυγούστου 2024

19:30

Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού

«Πλούτος» του Αριστοφάνη
 

Εθνικό Θέατρο

7 Αυγούστου 2024

21:00

Σπηλαιο Κάψια

Συναυλία των «Passepartout»

 

8 Αυγούστου 2024

21:00

Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

Παράσταση Θεάτρου Σκιών

 

10 Αυγούστου 2024

21:00

Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού

«Η Ελλάδα στα Βαλκάνια και στην Ανατολή» Μουσική παράσταση

 

11 Αυγούστου 2024

21:00

Ασέα

Συναυλία του Βαγγέλη Κορακάκη

 

19 Αυγούστου 2024

21:30

Παμπελοποννησιακή Έκθεση

Κυρατζήδες

 

23 Αυγούστου 2024

21:00

Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

«Ο θάνατος του Ιβαν Ίλιτς» Θεατρική παράσταση

 

28 - 29 Αυγούστου 2024

   

Λευκή Νύχτα

Λευκή Νύχτα – Συνδιοργάνωση με Εμπορικό Σύλλογο και Επιμελητήριο Αρκαδίας

29 Αυγούστου 2024

 

Πλατεία Πετρινού

Έλενα Παπαρίζου

 

30 /31 Αυγούστου & 1 Σεπτεμβρίου 2024

 

Πλατεία Άρεως

3ο Tripolis Street Food

Συνδιοργάνωση Επιμελητήριο Αρκαδίας με Δήμο Τρίπολης

 

Video: 

To πρόγραμμα για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Τρίπολης

Video of To πρόγραμμα για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 1:48 pm


«Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027 διοργανώνουν την εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου» και στόχο την ενημέρωση φορέων και πολιτών για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020, την συμβολή του στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τις προοπτικές αξιοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων πόρων, όπως αυτές διαμορφώνονται στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου με ώρα έναρξης 09:30 π.μ. στο  Ξενοδοχείο Elite City Resort, Ναυαρίνου 237, στην Καλαμάτα.

Μπορείτε να δείτε live την εκδήλωση στον σύνδεσμο που ακολουθεί. Εκεί θα υπάρχει και όλο το υλικό από τα θεματικά τραπέζια και τις ομιλίες.

Δείτε Εδώ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 1:30 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας