Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Δ. Πτωχός: Στόχος μας η επέκταση της παραγωγικής βάσης και η ενίσχυση του αγροδιατροφικού κλάδου

Οι εργασίες του 30ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών ξεκίνησαν δυναμικά στην Καλαμάτα, από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024, με τη συμμετοχή νέων αγροτών, επιστημόνων και εκπροσώπων από τον αγροτικό τομέα, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών και εθνικών αρχών. 

Το συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), σε συνεργασία με τη Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανέδειξε τα κρίσιμα ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας στη σημερινή εποχή.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε τη σημασία της γεωργίας όχι μόνο ως πηγή παραγωγής τροφίμων, αλλά και ως θεμέλιο πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών αξιών. Υπογράμμισε τη δέσμευση της Περιφέρειας στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής μέσω της σωστής διαχείρισης υδάτων, της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και την ενίσχυση της ταυτότητας και του brand της Πελοποννήσου.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει αφετηρία για νέες προτάσεις και στρατηγικές που θα ενισχύσουν την παραμονή των νέων αγροτών στην ύπαιθρο και θα προάγουν τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη της χώρας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 12:22 pm


Συνελήφθησαν 6 άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας στην Αρκαδία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 16.9.2024 έως και χθες (19.9.2024), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε -1.085- άτομα, εκ των οποίων -877- ήταν ημεδαποί και -208- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -752-οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -80- άτομα, από τα οποία -55- ήταν ημεδαποί και -25-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -51 άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Αργολίδα:

Δεκατέσσερις (14) αλλοδαπός, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στην Αρκαδία:

Δύο (2) ημεδαποί, για κλοπή,

Έξι (6) ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,

Δύο (2) ημεδαποί, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου,

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στην Κορινθία:

Τρείς (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στη Λακωνία:

Τρείς (3) ημεδαποί, για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα,

Μία (1) ημεδαπή, για καταδικαστικό έγγραφο,

Τρείς (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στη Μεσσηνία:

Τέσσερις (4) ημεδαποί, για ναρκωτικά,

Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,

Δύο (2) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο,

Δύο (2) ημεδαποί, για στέρηση δελτίου ταυτότητας,

Δύο (2) ημεδαποί, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου,

Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) ημεδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,

Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -246- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -21,05- γραμμαρίων και -1-συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser), στη Λακωνία,

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -81,2- γραμμαρίων, -1- τσιγαριλίκι, -13,5- ναρκωτικά δισκία, -1- μεταλλικός λοστός, -1- φυσίγγιο, -70- υαλοκαθαριστήρες και -30- ηλιακοί προβολείς, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 12:00 pm


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που πουλούσε ναρκωτικά στη Μύκονο

Από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου σε συνεργασία με ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αποθήκευαν και διακινούσαν κάνναβη και κοκαΐνη στη Μύκονο. 

Σε αστυνομική επιχείρηση, η οποία έλαβε χώρα πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024, στη Μύκονο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν -3- άτομα, ηλικίας 48, 56 και 60 ετών, από τα οποία τα -2- μέλη της εγκληματικής ομάδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για εγκληματική συμμορία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, καθώς και για παραβίαση περιορισμών διαμονής. 

Τον σχεδιασμό και την οργάνωση της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου σε συνεργασία με Ειδικό Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και Αλλοδαπών Μυκόνου, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), καθώς και ειδικός σκύλος Κ-9 με συνοδό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ο 48χρονος και ο 56χρονος, από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, τουλάχιστον προ επταμήνου, συνέστησαν εγκληματική ομάδα με διαρκή, δομημένη και διακριτούς ρόλους δράση και  διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κάνναβης και κοκαΐνης, σε κατοίκους και επισκέπτες της Μυκόνου, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ειδικότερα, διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης προς -100- ευρώ το γραμμάριο και ποσότητες κάνναβης προς -20- ευρώ το γραμμάριο, σε κλειστό κύκλο πελατών, που διαβιούσαν ή επισκέπτονταν το νησί της Μυκόνου. 

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα διαδραμάτιζε ο 48χρονος, ο οποίος αφού προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, τις αποθήκευε είτε σε οικία του 56χρονου, είτε σε ειδικές κρυψώνες (καβάντζες) σε απόμερα σημεία κοντά σε αγροτικούς δρόμους. 

Έπειτα, διακινούσε και παρέδιδε τις ναρκωτικές ουσίες σε ενδιαφερόμενους «πελάτες» με δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του, λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης, ενώ ως αντίτιμο λάμβανε τα χρηματικά ποσά που είχαν προσυμφωνηθεί. 

Επιπλέον, ο 48χρονος κατηγορούμενος  είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών και σε βάρος του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι διαμονής, τους οποίους παραβίασε, καθώς όπως διακριβώθηκε, κατοικούσε σε διαφορετική διεύθυνση από την οποία όφειλε κατά τους περιοριστικούς όρους. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σωματικές και σε οικίες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

• -3- πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους -3.317- γραμμαρίων, καθώς και -8- δοχεία, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, καθαρού βάρους -83- γραμμαρίων,

• πλαστική συσκευασία, που περιέχει άγνωστη ουσία, λευκού χρώματος, μικτού βάρους -24- γραμμαρίων.

• -2- πλαστικοί και ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης,

• -3- ζυγαριές,

• -3- τηλεφωνικές συσκευές,

• -2- κινητά τηλέφωνα, 

• δίκυκλη μοτοσικλέτα και

• το χρηματικό ποσό των -3.527,7- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνα συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 11:38 am


Επίσκεψη της Εθνικής Σχολής Δικαστών στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος

Τις εγκαταστάσεις του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, -32- Ευρωπαίοι και Αμερικανοί Δικαστές και Εισαγγελείς, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανταλλαγής Δικαστικών Λειτουργών (EXCHANGE PROGRAMME) της Εθνικής Σχολής Δικαστών, όπου μεταξύ άλλων, ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Τους σπουδαστές υποδέχτηκε η Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης, Αστυνομικός Διευθυντής, Γιουβαννοπούλου Φανή, ενώ οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το ειδικά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό για το έργο, την αποστολή και τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας.

Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εξελίξεις του τομέα της σύγχρονης επιστημονικής διερεύνησης των εγκληματικών υποθέσεων και στις εξειδικευμένες δυνατότητες της εγκληματολογικής επιστήμης, ως υποβοήθηση του έργου του δικαστή, ενώ οι δύο πλευρές εξήραν το επίπεδο της μεταξύ τους συνεργασίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 11:19 am


Έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές»

Σας ενημερώνουμε για την προσεχή έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές» του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Το πρόγραμμα γίνεται εξ αποστάσεως με ελάχιστη φυσική παρουσία.

Στο ΠΜΣ «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές» γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων των Πανεπιστημίων της ημεδαπής, καθώς και Τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης, γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Α.Τ.Ε.Ι. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν. 3685/2008 (ΦΕΚ, τχ. Α΄, αρ. φ. 148). Η προθεσμία των αιτήσεων εγγραφής λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Τηλέφωνο επικοινωνίας με τη Γραμματεία του ΜΠΣ: 27210-65105 (9πμ-3μμ).

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 11:00 am


«Οφείλουμε να σκεφτόμαστε ως Πελοποννήσιοι»: Συνέντευξη του Γιάννη Τρουπή στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» (vid)

Για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην ιστορική κληρονομιά, την επιχειρηματικότητα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννης Τρουπής, σε συνέντευξη του στην εκπομπή του δημοσιογράφου Βασίλη Ζώη «Εδώ Πελοπόννησος» που μεταδίδεται  από τον Skai Αρκαδίας 102,8.

Παράδοση της χειρόγραφης επιστολής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Σύμβολο εθνικής και τοπικής κληρονομιάς χαρακτήρισε τη χειρόγραφη επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ο κ. Τρουπής και επεσήμανε ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου θα έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για την απόκτησή της, ακόμη κι αν το κόστος ξεπερνούσε τον προϋπολογισμό. Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι εκτός από την ιστορική της αξία, η επιστολή θα προσελκύσει επισκέπτες και θα ενισχύσει τον τουρισμό της Τρίπολης. Δεν παρέλειψε να  αναφερθεί στην άρτια συνεργασία που έχει το Επιμελητήριο με το Πολεμικό Μουσείο/ Παράρτημα Τρίπολης και για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στις 5:30 μ.μ., για την επίσημη παράδοση και έκθεση της χειρόγραφης επιστολής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. 

Place Brand Πελοπόννησος: Ενωμένοι για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου

Στη συνέχεια, ο κ. Τρουπής μίλησε για την εξαιρετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το «Place Brand», που στοχεύει στην προβολή της περιοχής ως ενιαίου τουριστικού και επιχειρηματικού προορισμού. «Πρόθεση όλων μας είναι να προωθήσουμε το προϊόν που λέγεται Πελοπόννησος. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις παλιές νοοτροπίες και να είμαστε ενωμένοι για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ταυτότητα αγοράς», τόνισε.

Επεσήμανε ότι στόχος είναι ο επισκέπτης να σκέφτεται την Πελοπόννησο ως ενιαία περιοχή με ποικίλες προσφορές, παρά να διαχωρίζει τα γεωγραφικά διαμερίσματα της. «Η Πελοπόννησος μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη. Ακόμα και τα ευρωπαϊκά προγράμματα και επιδοτήσεις αφορούν συνολικά την Πελοπόννησο, όχι ξεχωριστά τον κάθε νομό», σημείωσε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον προγραμματισμό εκθέσεων, στις οποίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων. Ανέφερε ότι οι επιχειρηματίες θα έχουν μόνο μια μικρή οικονομική συμμετοχή, ενώ η Περιφέρεια σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια θα συμβάλλουν σημαντικά στη διοργάνωση και προώθηση των εκθέσεων.

Αντιμετώπιση της Λειψυδρίας

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο κ. Τρουπής αναφέρθηκε στην κρίσιμη σημασία της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, υπογραμμίζοντας ότι «ο επόμενος πόλεμος θα είναι για το νερό, καθώς αυτό αφορά άμεσα τη διαβίωσή μας». Προειδοποίησε για την ανάγκη υπεύθυνης διαχείρισης της κατανάλωσης νερού και ζήτησε να αποφεύγονται οι άσκοπες σπατάλες. 
Επίσης τόνισε πως το Επιμελητήριο Αρκαδίας βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα έργα ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων που θα συμπεριληφθούν στο περιφερειακό της πρόγραμμα, ώστε να παρέχουν επάρκεια πόρων, ασφάλεια από ακραία καιρικά φαινόμενα και να ενισχύσουν αποτελεσματικά τον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί πυλώνα της επιχειρηματικότητας της Αρκαδίας.

Video: 

LIVE

Video of LIVE

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 10:40 am


Αναστάτωση στους Ιδιοκτήτες Ταξί για το Σήμα POS: Τι Ισχύει για τις Πληρωμές με Κάρτα

Γιατί οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί αρνούνται να παραλάβουν το σήμα από την ΑΑΔΕ!

Συγκρούσεις έχουν προκύψει ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί σχετικά με το νέο αυτοκόλλητο σήμα που δηλώνει ότι οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να δέχονται πληρωμές με κάρτα και να εκδίδουν αποδείξεις. Οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί αρνούνται να παραλάβουν το σήμα από την ΑΑΔΕ, χαρακτηρίζοντάς το ως ανεπιτυχές λόγω του μεγέθους του και επισημαίνοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια των πελατών. Ζητούν μικρότερες διαστάσεις και διαφορετική θέση για την τοποθέτηση του σήματος.

Διαβάστε αναλυτικά για την κόντρα οδηγών ταξί με το υπουργείο Οικονομικών.

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 10:19 am


Εκδήλωση με μουσική και χορό αφιερωμένη στους νεοσύλλεκτους Σμηνίτες στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη (pics,vid)

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «… με του Θεού την υπογραφή…» πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:00, στην 124 ΠΒΕ, με την διοργάνωση της 124 ΠΒΕ σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων - Παράρτημα Τριπόλεως και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση έγινε  στο πλαίσιο εορτασμού της 203ης Επετείου της Αλώσεως της Τριπολιτσάς ήταν αφιερωμένη στους Νεοσύλλεκτους Σμηνίτες της Γ΄2024 ΕΣΣΟ, οι οποίοι έχουν έρθει στην Τρίπολη από όλα τα μέρη της Πατρίδας μας για να λάβουν την Βασική Στρατιωτική τους Εκπαίδευση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον Διοικητή της 124 ΠΒΕ, ενώ στην συνέχεια έγινε προβολή ενός μικρού βίντεο- αφιερώματος της Ελληνικής Επανάστασης. 

Μετά την αφήγηση της κυρίας Δήμητρας Ασβού φιλολόγου και του Σμήναρχου κ Δημήτρη Φωτόπουλου ξεκίνησε το πρόγραμμα. 

Το Λύκειο Ελληνίδων παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα όπως:

Πόντος: Τικ Τόνγιας, Χαλάϊ, Κότσαρι, Πατούλα, Τάμζαρα, Ούτσαϊ, Σαμψών, Λέτση, Λετσίνα, Τρυγόνα Τραπεζούντας

Επτάνησα- Λευκάδα : Καραβάκια, Θειακός , Μπάλος Λευκάδας

Βόρεια Θράκη-Ανατολική Ρωμυλία: Μαύρο μου χελιδόνι (τραγούδι), Mπογδάνος , Mηλίσω, Kουκουνούδα, Στρεις ,Tσέστος, Kατσιβέλικος

Αιτωλικό: Πατινάδα, Συρτό στα τρία (Τρία μπαïράκια), Αργό Συρτό (μαραίνομαι ο καημένος), Τσάμικο (Ραστ), Χασαπιά Αιτωλικού, Συρτός (Σαν πήρα έναν κατήφορο)

Σέρρες: Αïντίν, Σελιανίκ, Γκάιντα – Σοπ γκάιντα, Ναστρίτζινι

Ήπειρος: Στη βρύση στα Tσερίτσιανα, Kρασί σε πίνω για καλό, Bαρέθηκα την ξενιτιά, Παδιώτικο, Pιχτό στα τρία

Κυκλάδες - Τζια: Βουργάρικος, Μαρούσα, Μπάλος, Πόλκα

Κρήτη: Πεντοζάλης, Aπανωμερίτης, Tριζάλης ,Aνωγειανός, Σούστα

Βόρειο Αιγαίο - Χίος: Πυργούσικος, Στην Αγιά Μαρκέλλα, Κλώσσα τα πουλιά, Κάτω χορός, Σιγανός τρεχάτος

Ρούμελη και Μοριάς: Σαββάτο βάλανε βουλή, Του Ανδρούτσου η μάνα, Λάμπουν τα χιόνια, Kορίτσια τι αγναντεύετε

Ακολουθεί σε λίγο βίντεο

Video: 

ArcadiaPortal.gr Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην 1124 ΠΒΕ στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην 1124 ΠΒΕ στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 10:15 am


Τριήμερο σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στα Τρόπαια

Σεμινάριο Βασικής ΚαρδιοΠνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/ AED seminar), πιστοποιημένο από την ΕΚΕ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC - European Resuscitation Council), οργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΟΕ ΚΑΡΠΑ/Εντατικής Θεραπείας και ΟΕ Νοσηλευτικής στην Καρδιολογία) στα Τρόπαια, στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου. 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την επίσκεψη του έμπειρου ιατρικού προσωπικού των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) στη Γορτυνία στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και είναι συνολικής διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

Στηρίζεται στις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες του 2021 στην ΚαρδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση και τις αρχές μάθησης και εκπαίδευσης ενηλίκων. Στη διάρκεια του σεμιναρίου πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης θα εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες στα ακόλουθα: 

- την ασφαλή προσέγγιση του θύματος και τη χρήση κατάλληλων μέτρων ατομικής προστασίας
- την αναγνώριση της καρδιακής ανακοπής 
- το σωστό τρόπος κλήσης του ΕΚΑΒ
 - την εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων διάσωσης σε ένα θύμα καρδιακής ανακοπής 
- τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) 
- τη συνεργασία δύο ατόμων στον αλγόριθμο της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και στη χρήση ΑΕΑ
 - την εφαρμογή του αλγορίθμου σε παιδιά 
- τη χρήση διαφόρων βοηθημάτων αερισμού 
- την τοποθέτηση αναίσθητου θύματος σε θέση ανάνηψης 
- την αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα 
- την αντιμετώπιση πνιγμού από υγρό στοιχείο 

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό ανανήπτη (BLS/AED provider) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC - European Resuscitation Council). 
Ανάλογα με τη συμμετοχή θα δημιουργηθούν ομάδες 8-10 ατόμων και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή έως 25/9/2024 ΕΔΩ

Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).


                                                                                 

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 9:47 am


Κόρινθος: Μία σύλληψη για εκκρεμή δικαστική απόφαση

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνελήφθη, χθες (20.9.2024) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 29χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 9:41 am


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει η ΔΟΥ Τρίπολης την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας των φορολογουμένων σάς ενημερώνουμε ότι οι υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Υ.Ε.Δ.Ε., Κτηματική Υπηρεσία, ΓΕΦ) των νομών Αρκαδίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 από ώρα 09:00 π.μ. για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι κατά την μετάβασή τους στην Καλαμάτα όπου θα διεξαχθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου μας.

Για  το  Δ.Σ

Ο  Πρόεδρος  Η Γεν. Γραμματέας            

 

Κοσμόπουλος  Απόστολος            ΚολοκούρηΠοτίτσα

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 9:26 am


«Η επέτειος της Άλωσης της Τριπολιτσάς ως κορύφωση του αγώνα των Ελλήνων για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Αυτοδιάθεση»

Η φετινή επέτειος της Άλωσης της Τριπολιτσάς, καταδεικνύει τη σημασία των αγώνων των Ελλήνων και αποτελεί την επέτειο ενός γεγονότος που απετέλεσε την κορύφωση του αγώνα τους για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Αυτοδιάθεση..

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ξεκινώντας από το Λιμποβίσι, το σύμβολο των αξιών που σφυρηλάτησαν την Ελληνική επανάσταση και απετέλεσε ένα μνημείο των ηρωϊκών τούτων γεγονότων που απήλλαξαν τους Έλληνες από τη σκλαβιά και την καταπίεση, υπήρξε ο πρωταγωνιστής του μοναδικού αυτού ηρωϊκού γεγονότος.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς, απετέλεσε την κορυφαία στγμή του αγώνα των Ελλήνων για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Αυτοδιάθεση.

Η γενναιότητα και η παληκαριά των Ελλήνων πολεμιστών, καθοδηγούμενες από την ευφυία και το στρατηγικό μυαλό του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, έδωσαν το στρατηγικό πλεονέκτημα στους Έλληνες οι οποίοι μάχονταν για την Ελευθερία της πατρίδος εναντίον μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης της εποχής.

Η Άλωση απετέλεσε το εφαλτήριο για την νίκη των Ελλήνων και υπήρξε το έναυσμα για την επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης, που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο και για την αρχή του τέλους της εποχής των Αυτοκρατοριών.

Οι επαναστάσεις προκαλούνται από τον ξεσηκωμό και την αντίσταση των καταπιεζομένων εναντίον των καταπιεστών τους.

Στην Ελληνική Επανάσταση, η μακραίωνη σκλαβιά του λαού μας, η καταπίεση που υφίσταντο οι Έλληνες, οδήγησε στο συνειδητό αγώνα τους προκειμένου να αποκτήσουν την Ελευθερία τους και το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους και τη χώρα τους.

Τιμούμε την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς στα πλαίσια της Ελληνικής Επανάστασης, ως τον αγώνα των Ελλήνων για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Αυτοδιάθεση.

Ως έκφραση της βούλησης ενός λαού που έζησε και δημιούργησε επί χιλιετίες στην περιοχή του, επιδιώκοντας και σήμερα να συμβιώσει με τους υπόλοιπους λαούς στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού και της τήρησης των διεθνών συνθηκών και δικαιωμάτων.

Χωρίς να απειλείται η εθνική κυριαρχία του και χωρίς η ισχύς του Συντάγματος του να αμφισβητείται από κανέναν.

Τρίπολη, 20-09-2024

Γεώργιος Φαράντος

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μέλος Περιφερειακής Παράταξης Πρώτα η Πελοπόννησος

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 9:15 am


Κεντρική μουσική παράσταση για τον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Τζιούμης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 203η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς.\

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Πλατεία Άρεως / ώρα 20:00

Πρόσκληση σε Γιορτή
Κεντρική μουσική παράσταση για τον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Μία μουσική παράσταση ανάμεσα στη μουσική και τον λόγο για τον βίο και τον αγώνα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Μια γιορτή για όλους, μικρούς και μεγάλους, με μουσική, τραγούδι, θέατρο, προβολές, χορό.
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ αφήγηση - ιστορική αναδρομή
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ γνήσιο παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή όλων μας

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Θοδωρής Λεμπέσης

ΣΥΛΛΗΨΗ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ, ΚΕΙΜΕΝΑ

Κωνσταντίνα Ψωμά

ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΣ

Νικολέτα Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Κολιός

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ

Κώστας Μπλουγουράς

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ

Ουρανία Αναγνωστοπούλου

ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Θοδωρής Τσάμης

ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Ζαχαρίας Καρούνης

ΑΦΗΓΗΤΗΣ

Γιώργος Γεροντιδάκης

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Χορωδία Ορφέας Τρίπολης

διδασκαλία: Χριστίνα Αθανασοπούλου

Παραδοσιακή Χορωδία Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

διδασκαλία: Λευτέρης Καρέτσος, Βασίλης Ζάχαρης

Συνοδεύει πολυμελής ορχήστρα κλασικών, παραδοσιακών και λαϊκών οργάνων

Καύση πυροτεχνημάτων

Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2024 | 9:00 am


Διακοπή νερού το Σάββατο στο Λεβίδι

Η ΔΕΥΑΤ, στην υπηρεσία και διάθεση των δημοτών κάθε στιγμή του εικοσιτετραώρου, γνωστοποιεί ότι το Σάββατο 21/9 θα υπάρξει διακοπή στην υδροδότηση της Τ.Κ. Λεβιδίου, από τις 9πμ έως τις 2μμ, λόγω επισκευής βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Βέβαιη για την κατανόηση και συνεργασία εκ μέρους των συμπολιτών ζητά συγγνώμη και ευχαριστεί.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 11:09 pm


Oι Active Member live στο Devero στις 21 Σεπτεμβρίου

Ο Μιχάλης Μυτακίδης, ευρύτερα γνωστός ως B.D. Foxmoor, η «καρδιά» του hip-hop/low bap συγκροτήματος Active Member θα βρεθεί στην Τρίπολη για μια άλλη μια μαγική βραδιά.

Στις 21 Σεπτεμβρίου οι αγαπημένοι μας Active Member θα ξεσηκώσουν το κοινό με ένα ξεχωριστό live

Που άλλου; Στο Devero!

Σας περιμένουμε

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6932321105

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 9:51 pm


Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Μακελελέ για την αναμέτρηση με το Παναιτωλίκο

Ο Κλόντ Μακελελέ στην πρώτη του αποστολή θα έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες που χρειάζεται .

Η αποστολή του Αστέρα Άκτωρ: Παπαδόπουλος, Τσιντώτας, Γραμματικάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Καστάνιο, Ντελί, Γκαρθία, Άλβαρες, Χουχούμης, Γκος, Γιαμπλόνσκι, Αλάγκμπε, Τζανδάρης, Μούμο, Ρέντζιτς, Μπαρτόλο, Παλάσιος, Άνταμ, Ρεγκίς, Καλτσάς, Ζουγλής

αστ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 9:32 pm


Τρίπολη: Παιδιά κάνουν γκράφιτι κάτω από ξεχαρβαλωμένες λαμαρίνες σε εγκαταλελειμμένο κτίριο (pics)

Πριν από έναν χρόνο, αναφερθήκαμε σε ένα επικίνδυνο κτίριο το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στην Τρίπολη, στην οδό Μίκη Θεοδωράκη, δίπλα από νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.
Τότε, είχαμε επισημάνει το γεγονός ότι οι λαμαρίνες της αυτοσχέδιας κατασκευής ήταν επικίνδυνο να πέσουν, καθώς κουνιούνταν με το παραμικρό φύσημα του αέρα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που τραβήξαμε χθες, οι λαμαρίνες υπέκυψαν στον άνεμο και πλέον έχουν αρχίσει να ξηλώνονται.

Το κακό είναι ότι διαπιστώσαμε πως κάτω ακριβώς από τις ξεχαρβαλωμένες λαμαρίνες, πρόσφατα, ανήλικοι έχουν κάνει γκράφιτι στον τοίχο, αγνοώντας τον κίνδυνο.

Είναι επιτακτική ανάγκη να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά, πλέον. Παιδιά παίζουν κοντά στη συγκεκριμένη κατασκευή, που κοντεύει να γκρεμιστεί και αλίμονο ποιος θα βρεθεί από κάτω εκείνη την ώρα.

Αν συγκρίνουμε δε, τις φωτογραφίες της 6ης Μαρτίου του 2023 (δείτε ΕΔΩ) με τις σημερινές, θα δούμε ότι σε ενάμιση χρόνο περίπου ξηλώθηκε μέρος της κατασκευής.

Ξαναρωτάμε, λοιπόν: Άραγε, έχει ενδιαφερθεί κάποιος για το κτίριο αυτό; Έχει ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης του; Έχει ευαισθητοποιηθεί κάποιος;

Πρέπει άμεσα να γίνει κάτι, προτού να είναι αργά.

Φωτογραφίες: arcadipaortal.gr

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 9:01 pm


Συνελήφθη αστυνομικός για τηλεφωνικές απάτες - Είχε λάβει μετάλλιο για εξαιρετική υπηρεσία

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ένας 40χρονος αστυνομικός συνελήφθη ως μέλος κυκλώματος που εξαπατούσε ηλικιωμένους κυρίως, μέσω τηλεφώνου.
Αυτό που έχει προκαλέσει σάλο στην ΕΛ.ΑΣ είναι το γεγονός ότι ο ίδιος αστυνομικός στα 36 του χρόνια είχε λάβει μετάλλιο, σε ειδική τελετή, καθώς κατά την καταδίωξη του Νίκου Μαζιώτη το 2014 στην Αχαΐα , είχε τραυματιστεί στο πόδι.

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, ο απόστρατος αστυνομικός, και ακόμη δύο άτομα φέρονται να καλούσαν πολίτες και να τους ανέφεραν πως συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και πως χρειάζονται χρήματα για την πραγματοποίηση χειρουργείων.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ένας άγνωστος κάλεσε μία γυναίκα και - προσποιούμενος ιατρό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών - απαίτησε 40.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα χειρουργείου της κόρης της, η οποία, όπως της ανέφερε, είχε χτυπήσει σοβαρά στο πόδι της και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.

Η γυναίκα πείστηκε και συμφώνησε στην καταβολή του χρηματικού ποσού, σε τοποθεσία που της υπέδειξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πράγματι, η γυναίκα μετέβη στο σημείο και παρέδωσε τα 40.000 ευρώ σε έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος αποχώρησε με μία μοτοσικλέτα.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το άτομο που παρέλαβε τα χρήματα από τη γυναίκα ήταν ο πρώην συνάδελφός τους. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 8:31 pm


Γορτυνία - Δίκαιη Μετάβαση: Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών από υποψήφιους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στο Έργο “Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης στην περιοχή εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης” της Πράξης “Ολοκληρωμένα Προγράμματα προώθησης στην απασχόληση στην περιοχή εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης” MIS 6001123 και θα διαρκέσει μέχρι τη συμπλήρωση ικανού αριθμού επιτυχόντων και επιλαχόντων υποψηφίων με σκοπό τη πλήρωση των 1.000 εγκεκριμένων θέσεων.

Ωφελούμενοι του έργου είναι 1.000 άνεργοι της περιοχής εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης, οι οποίοι κατανέμονται ως ακολούθως:

• 500 ωφελούμενοι για την ΠΕ Αρκαδίας των Δήμων Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Γορτυνίας &

• 500 ωφελούμενοι για την ΠΕ Μεσσηνίας του Δήμου Οιχαλίας.

Με την συμμετοχή τους στις δράσεις του έργου, οι ωφελούμενοι θα επωφεληθούν λαμβάνοντας:

• Υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

• Υπηρεσίες Επαγγελματικής Κατάρτισης και Πρακτικής Άσκησης

• Πιστοποίηση προσόντων (γνώσεων και δεξιοτήτων)

• Εκπαιδευτικό Επίδομα έως 2.200€

Η αναλυτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία περιγράφει τις προϋποθέσεις συμμετοχής, την διαδικασία υποβολής αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του έργου: https://arkadia.dek.gr/

Η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και η ανάρτηση των απαραίτητων δικαιολογητικών πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα του έργου: https://arkadia.dek.gr/

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για να υποβάλλετε την αίτησή σας για το έργο με τίτλο “Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης στην περιοχή εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης”  Υποέργα 1 & 2 της Πράξης «Ολοκληρωμένα Προγράμματα προώθησης στην απασχόληση στην περιοχή εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης», MIS 6001123, παρακαλούμε, όπως ακολουθήσετε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο 

https://arkadia.dek.gr:443/p/m/apply/el-

Σας ενημερώνουμε ότι κατά την υποβολή της αίτησης σας, θα πρέπει να έχετε σε ηλεκτρονική μορφή (μορφή pdf ή jpeg μέγιστου μεγέθους έως 3MB/ δικαιολογητικό), τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1. Αντίγραφο των δύο όψεων του Ατομικού Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή άλλου Πιστοποιητικού Ταυτοπροσωπίας

2. Βεβαίωση χρόνου Ανεργίας (Τρέχουσα Κατάσταση) η οποία εκδίδεται από το portal της ΔΥΠΑ https://eservices.oaed.gr/pls/apex με χρήση των προσωπικών του κωδικών. 

3. Ατομικό Σχέδιο Δράσης της ΔΥΠΑ το οποίο εκδίδεται από το portal της ΔΥΠΑ https://eservices.oaed.gr/pls/apex με χρήση των προσωπικών του κωδικών

4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο. Η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά μέσω https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/dieuthunse-kato...

5. Αντίγραφο τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου σπουδών σχολών της αλλοδαπής

6. Αντίγραφο του Ατομικού ή Οικογενειακού Εκκαθαριστικού της Εφορίας του τελευταίου φορολογικού έτους (2023)

7. Αντίγραφο επίσημου εγγράφου (Βεβαίωση Απογραφής) όπου αναγράφεται ο Α.Φ.Μ., ο Α.Μ.Κ.Α., και ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου. Για την επιβεβαίωση των προσωπικών στοιχείων Α.Φ.Μ., ΑΜΚΑ και ΑΜΑ εκτός από το έγγραφο Βεβαίωση Απογραφής, γίνεται αποδεκτό οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο που επιβεβαιώνει τα ανωτέρω όπως π.χ. Βεβαίωση απογραφής ΑΜΑ, Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης, Έγγραφο από Μητρώο ΑΕΔΕ κλπ

8. Πιστοποιητικό αναπηρίας από Κ.Ε.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), για την απόδειξη της αναπηρίας και του ποσοστού της.

9. Υπεύθυνη δήλωση από το http://www.gov.gr ή μέσω ΚΕΠ (ή άλλο Δημόσιο Φορέα) ή με απλή χειρόγραφη υπογραφή, η οποία θα απευθύνεται στην «Ένωση Εταιρειών Κ.Δ.Β.Μ. ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε.- ΣΑΡΩΝΙΣ ΑΤΕΒΕ» και στην οποία να δηλώνει ότι: 

a. Το ΑΦΜ μου είναι: ....

b. Το ΑΜΚΑ μου είναι: .....

c. Αποδέχομαι το σύνολο των όρων Συμμετοχής στο Πρόγραμμα

d. Δεν διατηρώ τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα

e. Τα προσκομιζόμενα έγγραφα είναι γνήσια αντίγραφα των πρωτοτύπων και τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στην αίτηση είναι αληθή.

f. Δεν έχω παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης με το ίδιο θεματικό αντικείμενο κατά την τελευταία διετία. 

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Τηλέφωνα: 2109996330 & 2710235544 ή μέσω e-mail : [email protected]

Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-17:00. 

 

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 8:16 pm


Νικολάκου: Μεγάλο πρόβλημα από τη «στάση πληρωμών» σε ΠΔΕ και ΕΣΠΑ

Eurokinissi

Η στάση πληρωμών για τα έργα της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού είναι πλέον δυστυχώς ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο, αφού αρκεί μία απλή έρευνα στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος του προβλήματος.

Οι επιπτώσεις της μη κανονικής χρηματοροής για την πληρωμή των έργων δεν επηρεάζει μόνο το έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)  αλλά και από το ΕΣΠΑ.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,  κάθε εβδομάδα στις συνεδριάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής χορηγούνται χρονικές παρατάσεις λόγω μη πληρωμής, αφού πλέον κανένα σχεδόν έργο δεν υλοποιείται εντός της αρχικής συμβατικής προθεσμίας.

Επανειλημμένα στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και στις ειδικές συνεδριάσεις Λογοδοσίας, έχουμε αναδείξει το θέμα  της στάσης πληρωμών, της διακοπής εργασιών αλλά και της διάλυσης εργολαβιών, προκειμένου η Περιφερειακή Αρχή να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, ώστε να μην γεμίσει η Πελοπόννησος έργα «κουφάρια».

Δυστυχώς η μόνιμη απάντηση που λαμβάνουμε εκ μέρους των αρμοδίων της Περιφερειακής Διοίκησης είναι υποσχεσιολογία χωρίς αντίκρισμα. 

Η διακοπή των εργασιών που οπωσδήποτε οδηγεί σε χρονικές παρατάσεις δημιουργεί προϋποθέσεις αποζημιώσεων προς τους εργολάβους, αφού οι εργασίες διακόπτονται χωρίς υπαιτιότητα τους και τα ποσά που προκύπτουν από τις αναθεωρήσεις και τις πιθανές συμπληρωματικές συμβάσεις μεγεθύνονται συνεχώς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν δύο σημαντικά αναπτυξιακά έργα της Π.Ε. Μεσσηνίας:

Συγκεκριμένα: 

1. To έργο της βελτίωσης της Εθνικής Οδού Κυπαρισσία-Φιλιατρά-Πύλος-Μεθώνη, του τμήματος Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι, με προϋπολογισμό 19.990.000€, όπου με δύο αποφάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων (ΑΔΑ: 6Δ0Β7Λ1-ΨΤΩ & ΑΔΑ: 68ΜΦ7Λ1-8ΜΑ), έχουν διακοπεί οι εργασίες χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου.

2. To έργο του υποτμήματος, της διέλευσης του αρχαιολογικού χώρου Πεταλιδίου, της Επαρχιακής Οδού Ριζόμυλος-Κορώνη, του τμήματος γέφυρα Τζάνε – έξοδος Καλαμακίου, με προϋπολογισμό 13.000.000€, όπου με την με αριθμ. πρωτ.161341/29-5-2024 απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων (ΑΔΑ: ΨΤΛ67Λ1-Η29) διεκόπησαν επίσης οι εργασίες. 

H συνέχιση και η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου παρουσιάζει μεγάλη  επισφάλεια, λόγω του υφιστάμενου νομικού πλαισίου που διέπει την διαχείριση των  συγχρηματοδοτούμενων έργων της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013. 

Παρόμοιος κίνδυνος για την μη ολοκλήρωση τους, παρουσιάζουν έργα τα οποία δεν μπορούν να μεταφερθούν στη νέα Προγραμματική Περίοδο επειδή αφορούν αναπλάσεις, όπως τα έργα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) της Δυτικής Μάνης. 

Οι δαπάνες για τα έργα αυτά μετά την 31-12-2023  θα πρέπει να πληρωθούν από Εθνικούς πόρους, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την χρηματοδότηση τους.

Πρόκειται για έργα για τα οποία οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των δύο αυτών περιοχών της Μάνης έχουν δεχθεί και δέχονται πληθώρα ψεύτικων υποσχέσεων από τους αρμόδιους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες, οι οποίοι τους αντιμετωπίζουν σαν πολίτες Β’ κατηγορίας. 

Συγκεκριμένα το έργο της βελτίωσης της παραλιακής οδού, του οικισμού Στούπας, με προϋπολογισμό 700.000€ καθώς και το έργο που αφορά την βελτίωση της παραλιακής οδού, της κοινότητας του Αγίου Νικολάου, με προϋπολογισμό 900.000€, έχουν γίνει και στα δύο έργα διακοπή των εργασιών λόγω μη πληρωμών.

 Ο κ. Πτωχός πέρα από έωλες υποσχέσεις για «πολλές και ακριβοπληρωμένες δουλειές», «πρότυπη Περιφέρεια» και «ολιστικές λύσεις», θα ήταν πιο φρόνιμο να παρουσιάσει συγκεκριμένες λύσεις και χρονοδιαγράμματα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν το σύνολο σχεδόν των έργων στην Αρκαδία, στην Αργολίδα, στην Κορινθία, στην Λακωνία και στην Μεσσηνία.

Οι καθημερινές του συναντήσεις, οι φωτογραφήσεις και οι χαριεντισμοί με  Κυβερνητικά στελέχη, μπορεί να θεωρεί ότι ενισχύουν το προσωπικό - κομματικό - πολιτικό του προφίλ αλλά η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών της Πελοποννήσου απαιτεί δυναμική διεκδίκηση και σκληρή δουλειά.     

 

Κωνσταντίνα Νικολάκου

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 7:58 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Live: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας - Arcadia Portal

Live: Στα Γήπεδα της Αρκαδίας  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2024 | 3:43 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας