Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρούσα στην εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση των ευρημάτων και συστάσεων πολιτικής του έργου με τίτλο: «Προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα: Υποστηρίζοντας την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων και τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του TSI «Recharge & Refuel».

Η εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη 13 Ιουνίου, διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Διεθνές Φόρουμ Μεταφορών (ITF) και τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG REFORM) της ΕΕ, με στόχο την ενημέρωση ελληνικών και διεθνών φορέων της κοινότητας των μεταφορών για τα αποτελέσματα και τις συστάσεις του έργου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εμπειρογνώμονες και ειδικοί σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας και ηλεκτροκίνησης.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Αναστάσιος Γανώσης, με την παρουσία του να υπογραμμίζει τη συνεισφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας. «Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε σε ένα καθαρότερο και βιώσιμο μέλλον για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το έργο αναπτύχθηκε από τον ITF σε συνεργασία με τη DG REFORM και επικεντρώθηκε στην υποστήριξη της Ελλάδας στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου τομέα μεταφορών και την προώθηση της καθαρότερης κινητικότητας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 8:14 pm


Καπλάνης: Προτεραιότητα η λειτουργία όλο το χρόνο του Πυροσβεστικού κλιμακίου Τροπαίων

Σχόλιο του Γιώργου Καπλάνη για την αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου Τροπαίων:

Η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Τροπαίων η ενίσχυση και η λειτουργία του όλη τη διάρκεια του χρόνου, αποτελεί ζωτικής σημασίας προτεραιότητα για την πολιτική προστασία του Δήμου. 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 7:40 pm


Καδάς: Ευχαριστώ την Δημητσάνα και πάντα θα είναι στην καρδιά μου

Ο Γιάννης Καδάς σε επικοινωνία του με το ArcadiaPortal.gr αναφορικά με το τέλος της συνεργασίας του με την Δημητσάνα έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα για την Γορτυνιακή ομάδα και τους ανθρώπους της.

Αναλυτικά όσα λέει ο Γιάννης Καδάς

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την διοίκηση της Δημητσάνας για τα πολύ όμορφα λόγια που εξέφρασαν για εμένα μέσω της ανακοίνωσης γεγονός που με τιμά γιατί δείχνει την αξία και το επίπεδο των ανθρώπων της ομάδας και πως ξέρουν να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν.

Η Δημητσάνα θα είναι μια ομάδα που πάντα θα έχω στην καρδιά μου γιατί εκεί έκλεισα την ποδοσφαιρική μου καριέρα και εκεί άνοιξα το κεφάλαιο της προπονητικής με τον κ. Μπαξεβάνο και την υπόλοιπη διοίκηση να με στηρίζουν έμπρακτα και με εμπιστοσύνη τους.

Με την Δημητσάνα με πολύ δουλειά και εργατικότητα χτίσαμε σιγά, σιγά το δικό μας ποδοσφαιρικό μοντέλο, κερδίζοντας η ομάδα τον σεβασμό της ποδοσφαιρικής Αρκαδίας και την αναγνώριση των φιλάθλων.

Παράλληλα, με την Δημητσάνα γράψαμε ιστορία οδηγώντας την ομάδα στην ιστορική στιγμή της κατάκτησης του Κυπέλλου Αρκαδίας δίνοντας χαρά και υπερηφάνεια σε μια περιοχή που έχει ανάγκη την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Ωστόσο, όλα τα ωραίο έχουν ένα τέλος και με την Δημητσάνα οι δρόμοι μας χωρίζουν αποχωρώντας σαν φίλος από μια ομάδα που θα έχει την θέση της στην καρδιά μου γνωρίζοντας ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα και θα με συνδέουν για πάντα δεσμοί φιλίας.

Ευχαριστώ πολύ την διοίκηση της Δημητσάνας, τους παίχτες, τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας και εύχομαι κάθε καλό για την Δημητσάνα την έχει ανάγκη το Αρκαδικό ποδόσφαιρο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 7:20 pm


Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο Ευστάθιος Κούλης

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Χαρ. Κούλης συμμετείχε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., στη συνεδρίαση του την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στην Χαλκίδα, όπου συζητήθηκαν, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο: «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή», η άναρχη χωροθέτηση και κατασκευή αιολικών πάρκων, η χρηματοδότηση για κατασκευή ενεργειακής κοινότητας ανά δήμο, η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των δήμων, η επαρκής χρηματοδότηση για την πυροπροστασία, έργα διαχείρισης απορριμμάτων και η νομοθετική πρόταση της ΚΕΔΕ για τις προσλήψεις διασωστών - πλήρωμα ασθενοφόρων από τους Δήμους ή τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς.

«Θεωρώ επιβεβλημένη τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ τόσο στο Παρατηρητήριο όσο και την Εθνική Στρατηγική για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών. Οι Δήμοι εδώ και πολλά χρόνια έχουμε αναλάβει σημαντικό ρόλο σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας με σημαντικές αρμοδιότητες σε θέματα τοπικών υποδομών, πολεοδομικών θεμάτων ρύθμισης, αδειοδότησης, επιχειρήσεων. Σηκώνουμε ένα μεγάλο και ειδικό βάρος στο πρώτο μετακαταστροφικό στάδιο στην καταγραφή ζημιών, στις διοικητικές διαδικασίες και στην μεσολάβηση μεταξύ των πληγέντων (ιδιωτών, επιχειρήσεων, αγροτών κτλ.) και των αρμόδιων αρχών», δήλωσε ο Δήμαρχος Γορτυνίας, ταυτιζόμενος με την τοποθέτηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρου Κυρίζογλου, ο οποίος είπε: «Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης των πυρκαγιών, που η ίδια η ζωή μας έδειξε, είναι να γυρίσουν στα δάση οι δασικοί υπάλληλοι, να συντηρηθούν οι αντιπυρικές ζώνες, να γυρίσουν στα δάση οι παραδασόβιοι πληθυσμοί, να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν οι δασικές υπηρεσίες». 

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 7:17 pm


Πανελλαδικές 2024: Ξεκινούν οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα

Την έναρξη των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των αγωνισμάτων, καθώς επίσης και την ολοκλήρωση των εξετάσεων σε ΕΠΑΛ (Πανελλαδικές) και γυμνάσια σηματοδοτεί η εβδομάδα που αρχίζει από αύριο, Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων θα αρχίσουν με τα Αγγλικά (Τρίτη 18 Ιουνίου) και θα συνεχιστούν με τα Γερμανικά (Τετάρτη 19 Ιουνίου). Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στο Ελεύθερο (Πέμπτη 20 Ιουνίου) και το Γραμμικό Σχέδιο (Παρασκευή 21 Ιουνίου). Η πρώτη εβδομάδα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με την εξέταση του μαθήματος «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» (Σάββατο 22 Ιουνίου).

Κατά τη δεύτερη εβδομάδα, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα: Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (Τρίτη 25 Ιουνίου), Γαλλικά (Τετάρτη 26 Ιουνίου), Ισπανικά (Πέμπτη 27 Ιουνίου) και Ιταλικά (Παρασκευή 28 Ιουνίου)

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 (Γερμανικά, Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά). Για το μάθημα των Αγγλικών, με ώρα εξέτασης 12:00, θα πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 11:30. Για το μάθημα Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία με ώρα εξέτασης 11:30, το πέρας προσέλευσης έχει οριστεί στις 11:00.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες. Για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4΄ έως 6΄ λεπτά ανά υποψήφιο, ενώ για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία», η εξέταση συνολικά έχει διάρκεια τρεις ώρες και 30΄ λεπτά.

Παράλληλα, από αύριο, Δευτέρα 17 Ιουνίου, έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 θα διεξάγονται οι Υγειονομικές Εξετάσεις και Πρακτικές Δοκιμασίες των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Στα τελευταία μαθήματα ειδικότητας θα εξεταστούν αύριο, Δευτέρα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Πιο αναλυτικά, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 7:00 pm


Ανησυχητική για τους Πράσινους – Οικολογία, η επίθεση Μητσοτάκη στο ΑΣΕΠ

Άκρως ανησυχητική αισθάνονται οι Πράσινοι - Οικολογία την επίθεση αμέσως μετά τις εκλογές, του πρωθυπουργού κ Κ. Μητσοτάκης για τις καθυστερήσεις των διαδικασιών πρόσληψης στο ΑΣΕΠ. Καθυστερήσεις που οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο, ο οποίος αρνείται πεισματικά να στελεχώσει επαρκώς την Ανεξάρτητη Αρχή και να την κάνει γρήγορη και αποτελεσματική.
 
Οι Πράσινοι - Οικολογία υποψιάζονται ότι η ανεξήγητη αυτή επίθεση, εντάσσεται σε μια γενικότερη μέθοδο που ακολουθεί η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα της θητείας της όπου οι δημόσιες υπηρεσίες αποστελεχώνονται για να απαξιωθούν ως αναποτελεσματικές στην συνείδηση της κοινωνίας και στην συνέχεια να ιδιωτικοποιηθούν ή να καταργηθούν.
Η ίδια ακριβώς μέθοδος που εφαρμόστηκε στις πολεοδομίες, στους δήμους και στην υγεία όπου λειτουργίες τους ανατέθηκαν σε ιδιώτες και στα σώματα επιθεωρητών εργασίας, δημοσίων έργων και δημόσιας διοίκησης που καταργήθηκαν.
 
Ειδικά το ΑΣΕΠ επιφορτίστηκε με πολλές συμπληρωματικές αρμοδιότητες και ευθύνες χωρίς καμία πρόσληψη και αποτέλεσε βασικό εργαλείο καθυστερήσεων ακόμη και για αυτήν την ισχνή  στελέχωση του δημοσίου τομέα που ήταν προγραμματισμένη.
 
Οι Πράσινοι - Οικολογία απαιτούν: 
 
•      Πλήρη στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών
•      Άμεση ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση χωρίς παρεμβάσεις και αλλοιώσεις, σε όλες τις ενέργειες που επαναλαμβάνονται στις προσλήψεις.
•      Ανοιχτά δεδομένα στην δημόσια διοίκηση έτσι ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια η αξιοκρατία και ο κοινωνικός έλεγχος.
•      Κατάργηση κάθε άλλης διαδικασίας προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ χωρίς αξιοκρατικά και κοινωνικά κριτήρια.
•      Να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι προσλήψεις που έχουν προκύψει από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ 
•      Να σταματήσει η απαράδεκτη και κοστοβόρα ομηρία των συμβασιούχων. 
 
Η αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση και η δημοκρατική διαχείριση των κοινών, αποτελεί βασική προϋπόθεση δίκαιης κοινωνικής ευημερίας και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. 

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 6:45 pm


Μαίναλο: Περιπέτεια με αίσιο τέλος για ζευγάρι περιπατητών στην Ελάτη

Μια μικρή περιπέτεια με αίσιο τέλος επιφύλασσε η πεζοπορία για ένα ζευγάρι στην Ελάτη το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουνίου.

Το ζευγάρι χθες το απόγευμα, αντί να κατευθυνθεί προς τη Βυτίνα, προχώρησε προς Ζυγοβίστι και έχασε τον προσανατολισμό του.

Οι δύο πεζοπόροι εντοπίστηκαν το βράδυ περίπου στις 22:00, σώοι και αβλαβείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη διαδρομή, αρκετοί πεζοπόροι μπερδεύονται και κατευθύνονται προς το βουνό, ανάποδα, δηλαδή, αντί να πάνε προς Βυτίνα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 6:25 pm


Αρχή με Παρασκευόπουλο και το 4+1 που ακολουθεί στα μεταγραφικά του Πανθυρεατικού

Ο Πανθυρεατικός έκανε την αρχή με τον Άκη Παρακσευόπουλο να είναι το πρώτο του μεταγραφικό απόκτημα με την ομάδα του Άστρους να βάζει στο δυναμικό της έναν από τους καλύτερους παίχτες του περσινού πρωταθλήματος της Α’ Αρκαδίας.

Η πληροφορίες μας από την Βόρεια Κυνουρία όμως δεν σταματούν εδώ καθώς οι κιτρινόμαυροι που έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό τους ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν βάζουν πλώρη για τις επόμενες κινήσεις τους.

Τοπ ρεπορτάζ μας από το Άστρος αναφέρει πως ο Πανθυρεατικός αναμένεται να πραγματοποιήσει τουλάχιστον ακόμα τέσσερις μεταγραφές το επόμενο διάστημα έχοντας τσεκάρει τους στόχους για τους οποίους πηγαίνει.

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται να αποκτήσουν έναν τερματοφύλακα, έναν στόπερ, έναν κεντρικό μέσο και έναν μεσοεπιθετικό ενώ ανοιχτό παραμένει αν η ομάδα κινηθεί και για την απόκτηση ενός κεντρικού επιθετικού.

Οι άνθρωποι του Πανθυρεατικού και ο Κώστας Καλογιαννίδης είναι σε προχωρημένες επαφές με παίχτες για τις θέσεις που προαναφέραμε και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να έχουμε και τα επόμενα «χτυπήματα».

Στόχος των Αστρινών η δημιουργία ενός πολύ ανταγωνιστικού συνόλου με υψηλές φιλοδοξίες με την ομάδα να έχει μπει σε μια νέα διαδικασία που αφορά την εξέλιξη της σε όλα τα επίπεδα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 6:23 pm


Βερβεσός: Πειθαρχικός έλεγχος κατά του πολύ γνωστού ποινικολόγου που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του

Κατόπιν των ραγδαίων εξελίξεων που έχουν προκύψει από τη σύλληψη πολύ γνωστού ποινικολόγου για άγρια σωματική κακοποίηση της συζύγου του (δείτε ΕΔΩ), ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Δημήτρης Βερβεσός ζητά από τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, κ. Ζήση Κωνσταντίνου να εκκινήσει πειθαρχικό έλεγχο εναντίον του 52χρονου δικηγόρου.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται πως ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, επίσης γνωστή δικηγόρο Αθηνών. Στις 08.00 το πρωί της Δευτέρας (17/6) απολογείται ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας ο γνωστός ποινικολόγος. Ο 52χρονος επέστρεψε με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατείται μέχρι την απολογία του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 6:11 pm


Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ελβετία

Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία, στο Μπέργκενστοκ της Ελβετίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο Πατριαρχείο, ενώ εκφράστηκε ικανοποίηση για το γεγονός ότι υπάρχει θετική κινητικότητα για το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Βαρθολομαίο για την πρόθεσή του να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Κωνσταντινούπολη για ζητήματα που αφορούν στο Πατριαρχείο και στην ομογένεια.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 6:00 pm


Ενάντια στην ΔΕΑΒ η Super League

Η Super League στέκεται ενάντια στην Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, ζητώντας την αφαίρεση αρμοδιοτήτων ή την αλλαγή των μελών και αφουγκράζεται το κλίμα και τα παράπονα που έχουν εκφράσει αρκετές ομάδες και στέκεται απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα.

Η Λίγκα επιθυμεί την αφαίρεση των νέων αρμοδιοτήτων από την ΔΕΑΒ, διότι αναφορικά με τα πειθαρχικά ζητήματα «οι ΠΑΕ τιμωρούνται από τακτικά δικαιοδοτικά όργανα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που απαρτίζονται αμιγώς από τακτικούς δικαστές. Έτσι μια Π.Α.Ε. μπορεί να υφίσταται διπλή κύρωση για ένα πραγματικό περιστατικό / μία παράλειψη. Παράλληλα οι εν λόγω νομοθετικές προβλέψεις αντίκεινται καταφανέστατα στη βασική αρχή (των καταστατικών FIFA και UEFA) περί ανεξαρτησίας και αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου».

Αν δεν αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες της ΔΕΑΒ, η Super League θα ζητήσει την αντικατάσταση των μελών: «Ο διορισμός των μελών της πρέπει να γίνεται με τρόπο που εγγυάται την αμεροληψία αλλά και ανεξαρτησία αυτών. Ως εκ τούτου θεωρούμε πως ο διορισμός αυτών πρέπει να γίνεται κατόπιν θετικής γνώμης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ή της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ή με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής (ως για παράδειγμα ισχύει επί διορισμού μελών των περισσότερων ανεξάρτητων διοικητικών αρχών) και όχι με απλή απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 5:38 pm


Δουδωνής: Ο Ανδρουλάκης ανέλαβε το κόμμα στο 8% και τώρα είναι στο 13%

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη ήταν σήμερα ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και συνταγματολόγος, Παναγιώτης Δουδωνής.

Σε ερώτηση για τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Δουδωνής σημείωσε «καταρχάς σήμερα έχω τα γενέθλιά μου και επειδή προσπαθώ να σκεφτώ σαν ένας λογικός τριαντατετράχρονος, σκέφτομαι τι θα ήθελε ένας προοδευτικός άνθρωπος στην ηλικία μου από το ΠΑΣΟΚ. Θα ήθελε να είναι ένα φιλόξενο σπίτι για κάθε νέο άνθρωπο, ο οποίος θέλει την πατρίδα που αξίζει, γιατί πραγματικά αξίζουμε καλύτερα.

Σε ερώτηση αν αυτό μπορεί να το πετύχει ο κ. Ανδρουλάκης ο κ. Δουδωνής απάντησε: «Φυσικά και μπορεί».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 5:29 pm


Τι αλλάζει σε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα θα συγχωνευθούν σε ένα ενιαίο πιστοποιητικό, το οποίο θα εκδίδεται ταχύτατα μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr.
Το νέο πιστοποιητικό θα είναι αποδεκτό για κάθε νόμιμη χρήση από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, καταργώντας την ανάγκη για ξεχωριστά έγγραφα.

Η διαδικασία έκδοσης θα γίνεται μέσω μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας, όπου οι πολίτες θα υποβάλλουν την αίτησή τους. Η πλατφόρμα θα ελέγχει αυτόματα τα υποβληθέντα στοιχεία και, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, θα εκδίδει το πιστοποιητικό. Το πιστοποιητικό αυτό θα ενσωματώνει τόσο τα στοιχεία φορολογικής όσο και ασφαλιστικής ενημερότητας και θα είναι σε ψηφιακή μορφή.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα μπορεί να υποβάλει αίτηση μέσω της ειδικής πλατφόρμας στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr).

Το ενιαίο πιστοποιητικό θα είναι υποχρεωτικά αποδεκτό από όλους τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και από δικαστήρια και εισαγγελίες, όπου απαιτείται από το νόμο.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 5:00 pm


Σε διοικητικό αδιέξοδο το Λεωνίδιο

Επειδή ο Αθλητικός Σύλλογος ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ βρίσκεται σε διοικητικό αδιέξοδο λόγω παραιτήσεων μελών του και ο χρόνος για την νέα περίοδο τρέχει και επιπλέον θα πρέπει να συζητηθεί η εξασφάλιση οικονομικών πόρων για τη νέα περίοδο ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του Συλλόγου, καλούμε τα μέλη του Συλλόγου σε

Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 20:30 στην αίθουσα της

Βιβλιοθήκης με θέματα:

1) Πορεία του Συλλόγου

2) Οικονομικές Προοπτικές

3) Λειτουργία ή οχι τμηματων

4) Παραιτήσεις του Δ.Σ. και πιθανή προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 4:58 pm


Σε λειτουργία η ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα

Το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» αρχίζει το ταξίδι του. Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού.

«Φιλοδοξούμε να εκφράζουμε με όρους ιδεών, αλλά και πρωτοβουλίας, τη λογική της αισιοδοξίας, από την οποία έχει ανάγκη η εποχή μας. Την αισιοδοξία της βούλησης, που ξέρει και μπορεί να συνδυάζεται με την απαισιοδοξία της νόησης» σημειώνει o Αλέξης Τσίπρας στο προσωπικό του μήνυμα στην νέα ιστοσελίδα του «Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα», intsipras.gr , λίγες ώρες πριν την έναρξη της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και των Βιώσιμη Ανάπτυξη που ξεκινά την Δευτέρα 17 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών.

Ολόκληρο το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:

Έβλεπα τώρα

Πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω

Πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.

Οι στίχοι του Μανόλη Αναγνωστάκη συμπυκνώνουν το νόημα της δημιουργίας αυτού του Ινστιτούτου.

Μια «φωλιά νερού» στην άνυδρη εποχή μας.

«Φωλιά» ιδεών, σκέψης, διαλόγου, αλλά και πρωτοβουλίας και πράξης για τα κρίσιμα ζητήματα που συγκροτούν σήμερα τη μεγάλη εθνική και υπερεθνική αγωνία: Την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Ισότητα λαών και ανθρώπων.

Σε ένα κόσμο που τον κατακερματίζουν οι πόλεμοι, το χάσμα ανάμεσα στην πλειοψηφία και τις ελίτ, η συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος και εσχάτως η έφοδος της άκρας Δεξιάς, το Ινστιτούτο μας θέλει να δώσει το δικό του μήνυμα: Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Οφείλουμε να δώσουμε χώρο στη σκέψη, τον προβληματισμό, το διάλογο που αμφισβητεί τα στερεότυπα και αναζητά το νέο.

Που μελετά την πραγματικότητα με στόχο να προτείνει ρεαλιστικούς τρόπους και να ανοίξει δρόμους για την αλλαγή της.

Σχεδιάζοντας, αποφασίζοντας, καλλιεργώντας, διεκδικώντας, αναπτύσσοντας, προστατεύοντας, οικοδομώντας, αγκαλιάζοντας, ενώνοντας. Οι ενεργητικές αυτές μετοχές εκφράζουν τη διάθεση και την απόφαση να μετέχουμε ενεργά, με το δικό μας τρόπο και τα δικά μας μέσα, στη μεγάλη προσπάθεια, που εκδηλώνεται με πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο. Που οραματίζεται και επιδιώκει μια άλλη αντίληψη και ένα άλλο πρότυπο για την ανάπτυξη, που πρέπει να είναι βιώσιμη και να καρπώνεται από όλους και όλες, με δικαιοσύνη.

Μια ηθική προσέγγιση στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της εποχής μας, τις κοινωνικές αντιθέσεις, τα ζητήματα ειρήνης και πολέμου, τις κυρίαρχες πρακτικές, που απειλούν ακόμα και τη ζωή στον πλανήτη.

Καλωσορίζουμε και φιλοξενούμε τον πλούτο των απόψεων, την ενέργεια του διαλόγου, την κινητήρια δύναμη της διαφορετικότητας και της αντιπαράθεσης. Γιατί φιλοδοξούμε να εκφράζουμε με όρους ιδεών, αλλά και πρωτοβουλίας, τη λογική της αισιοδοξίας, από την οποία έχει ανάγκη η εποχή μας. Την αισιοδοξία της βούλησης, που ξέρει και μπορεί να συνδυάζεται με την απαισιοδοξία της νόησης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 4:28 pm


Με τιμές ήρωα η ταφή των οστών του έφεδρου ανθυπασπιστή Αναστασίου Κρατημένου στο Καλονέρι (pics,vid)

Στην πατρώα γη επέστρεψαν σήμερα, Κυριακή 16 Ιουνίου, τα λείψανα του ήρωα Αναστάσιου Κρατημένου. Σε ένα έντονα φορτισμένο από συγκίνηση κλίμα, το Καλονέρι Γορτυνίας υποδέχτηκε τα οστά του Αρκά οπλίτη, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA, 50 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα λείψανα του εφέδρου Ανθυπασπιστή Αναστάσιου Κρατημένου επαναπατρίστηκαν την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

Ο έφεδρος Ανθυπασπιστής Αναστάσιος Κρατημένοw υπηρετούσε από τον Ιανουάριο του 1974 την στρατιωτική του θητεία στην ΕΛ.ΔΥ. Κ. όπου το τριήμερο 14, 15 και 16 Αυγούστου εξελίχθηκε η δεύτερη φάση της Τουρκικής εισβολής ΑΤΤΙΛΑΣ Β.

Στις 16/8/1974 έγιναν επικές μάχες με επίκεντρο το στρατόπεδο της ΕΛ.ΔΥ. Κ. για την κατάληψή του από τους εισβολείς.

Ο Κρατημένος υπερασπιζόταν με αυτοθυσία την κεντρική πύλη της ΕΛ.ΔΥ. Κ. ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσε να μετακινήσει σε ασφαλέστερη θέση δύο τραυματίες οπλοπολυβολητές του λόχου του. Τότε ένα βλήμα οδήγησε και τους τρεις γενναίους μαχητές στο Πάνθεον των ηρώων.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Καλονέρι Γορτυνίας πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του ΓΕΣ η τιμητική τελετή και ταφή των οστών του ήρωα.

Η εξόδιος ακολουθία για τον Αρκά ήρωα, που έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, πραγματοποιήθηκε κάτω από έντονο κλίμα συγκίνησης, στο ναό της Αγία Μαρίνας στο Καλονέρι, γενέθλιο τόπο του ήρωα. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο αδερφός, η αδερφή και πολλοί συγγενείς για να πουν το στερνό αντίο στον ήρωα.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κκ Νικηφόρος.

Πριν την ταφή, μέσα στον Ιερό Ναό έγιναν και οι ομιλίες, με πρώτη την ανάγνωση βιογραφικού, ενώ επικήδειο λόγο εκφώνησε η κυρία Χριστίνα Κρατημένου. Εκ μέρους της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, μίλησε ο αναπληρωτής αρχηγός διπλωματικής αποστολής κ. Κωνσταντίνος Νεόφυτος, επίσης ο Διοικητής της 4ης Μεραρχίας Πεζικού Πελοπόννησος υποστράτηγος κ. Απόστολος Τσουλουβής και ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος. Στην συνέχεια εκ μέρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου ο κ. Δούλας Αντώνιος, ανέβηκε στο βήμα και τις ομιλίες έκλεισε ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Κούλης Ε. με τον αδερφό του Αναστάσιου Κρατημένου κ. Παναγιώτη Κρατημένο να ευχαριστεί όλους όσους βρέθηκαν στην τελετή.

Το παρών έδωσαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, καθώς και πλήθος κόσμου, ενώ το στρατιωτικό άγημα της 4ης Μεραρχίας Πεζικού, απέδωσε τιμές.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Tιμητική τελετή και ταφή των οστών του ήρωα Αναστασίου Κρατημένου

Video of ArcadiaPortal.gr Tιμητική τελετή και ταφή των οστών του ήρωα Αναστασίου Κρατημένου

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 4:22 pm


Ο Πανσερραϊκός απέρριψε πρόταση του Αστέρα για τον Άλεξιτς

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει ήδη αποκτήσει τον Αϊντίν Ρέτζιτς, ενώ έχει κλείσει τους Άλχο, Τριανταφυλλόπουλο και Τσιντώτα ωστόσο δημοσιεύματα αναφέρουν πως έκανε κίνηση για την απόκτηση του Κόστα Άλεξιτς από τον Πανσερραϊκό.

Ο Κόστα Άλεξιτς έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025 με την ομάδα των Σερρών με τα δημοσιεύματα να γράφουν πως οι κιτρινομπλέ έκαναν πρόταση για την απόκτηση του με την απάντηση όμως που τελικά έλαβαν να είναι αρνητική.

Πιο συγκεκριμένα ο Κόστα Άλεξιτς έχει κάνει μία γεμάτη σεζόν στην πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματο καθώς πέτυχε εννιά γκολ, ενώ είχε και τρεις ασίστ.

Φωτογραφία άρθρου: ΠΑΕ Πανσερραϊκός - Facebook

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 4:02 pm


Υποψήφιος για την ηγεσία του ΠαΣοΚ ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας

Ο Χάρης Δούκας, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Dnews, έχει αποφασίσει να καταθέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν κινηθούν επισήμως οι διαδικασίες, καθώς ήδη τάσσονται στο πλευρό του βουλευτές και στελέχη, ενώ δείχνει να έχει διείσδυση τόσο στα δεξιά του ΠΑΣΟΚ, όσο και στα αριστερά του.

Επιπλέον, έχοντας ως προηγούμενο την εκλογή του στο Δήμο της Αθήνας μέσω της συνεργασίας με την «Ανοιχτή Πόλη» και τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Χάρης Δούκας όταν θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει Δήμαρχος Αθηναίων, όπως Δήμαρχος Αθηναίων θα παραμείνει ακόμα και αν εκλεγεί. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, ότι για το πρωί της Κυριακής υπήρχε προγραμματισμένη σύσκεψη με τους αντιδημάρχους και άλλα στελέχη ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου, που αποτελεί και το μεγάλο του προσωπικό στοίχημα.

Διαβάστε περισσότερα στα dikaiologitika.gr

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 4:00 pm


Ένα στα 20 ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» - Από τέλος Νοεμβρίου περνούν στο Δημόσιο

Eurokinissi

Βάσει του νόμου 5076/2023, μετά τις 30ή Νοεμβρίου τα ακίνητα που έχουν χαρακτηριστεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» θα αρχίσουν να περιέρχονται στο Δημόσιο, το οποίο, όπως φαίνεται, δεν έχει ακόμη σχέδιο για τη διαχείριση και αξιοποίησή τους. Η διαδικασία αυτή αφορά επίσης και τα 450.000 ακίνητα που περιήλθαν στο κράτος λόγω μαζικών κληρονομικών αποποιήσεων την περίοδο της κρίσης.

Σημειώνεται ότι σε 111 περιοχές της Ελλάδας, εκτιμάται πως από τα 7.090.110 δικαιώματα (ιδιοκτησίες), τα 389.836 (ποσοστό 5,50%) είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Εάν δεν διορθωθούν οι ανακριβείς πρώτες εγγραφές μέχρι την εν λόγω προθεσμία, οι ιδιοκτήτες θα χάσουν οριστικά κάθε δικαίωμα ιδιοκτησίας και θα μπορούν μόνο να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση από τα δικαστήρια. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου το δικαστήριο προκρίνει την επανάκτηση του ακινήτου αντί της αποζημίωσης.

Μέχρι στιγμής, 14.484 ακίνητα έχουν ήδη περιέλθει στο Δημόσιο, κυρίως γεωτεμάχια σε 36 περιοχές της χώρας.

Οι περιοχές με τα περισσότερα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα

Οι περιοχές με τα περισσότερα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα είναι το Κορωπί Αττικής (σχεδόν 10.300), ο Δήμος Θεσσαλονίκης (σχεδόν 8.200), οι Αχαρνές (6.100), η Μάνδρα Αττικής (5.800) και η Πάτρα (5.300).

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι περισσότερα απο 1 στα 20 ακίνητα στο νομο Αργολιδας ειναι «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Συγκεκριμένα, σε ποσοστά, οι περιοχές με τα περισσότερα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα είναι η Αργολίδα (Ελληνικό) με ποσοστό 27,2%, το Ρέθυμνο (Πρασιές) με 15,6%, η Μεσσηνία (Ελαιοχώρι) με 15,4% και η Ευρυτανία (Μουζίλο) με 14%.

Αντίθετα, η Φλώρινα, η Καστοριά, η Δράμα και η Κοζάνη έχουν ελάχιστα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη», κάτω από τρία τοις χιλίοις με μονοψήφιους πραγματικούς αριθμούς.

Εκτός από τις γνωστές 36 περιοχές όπου οριστικοποιήθηκαν οι εγγραφές το 2018 χωρίς καμία παράταση, και με το πρόσφατο νομοθέτημα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δόθηκε λύση στην υπόλοιπη χώρα, ένα ακίνητο χαρακτηρίζεται «αγνώστου ιδιοκτήτη» για τις περιοχές των παλαιών προγραμμάτων αν δεν έχει δηλωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, και για τα νέα (από το 2008 και μετά), αν δεν δηλωθεί σε οκτώ χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου.

Με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα, ο ιδιοκτήτης που δεν συμπεριλήφθηκε στις αρχικές εγγραφές, μπορεί να διεκδικήσει δικαστικά μόνο χρηματική αποζημίωση λόγω αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα για την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης εκ μέρους του κράτους μπορεί ο ενδιαφερόμενος να ζητήσει την αυτούσια απόδοση του ακινήτου (εν είδει αποζημίωσης).

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 3:29 pm


Εν αναμονή της απάντησης για Μιριτέλο με έτοιμο το plan b ο Αστέρας

Ο Χουάν Μιριτέλο είναι η απόλυτη προτεραιότητα με τον Αστέρα Τρίπολης από την πλευρά του να προσπαθεί να κάνει εκ νέου την μεγάλη υπέρβαση όντας σε ανοιχτή γραμμή με την Ντεφένσα για να ντύσει στα κιτρινομπλέ ξανά τον Αργεντινό περσινό του πρώτο του σκόρερ.

Η πρόταση της αρκαδικής ομάδας ανέρχεται σε ένα ποσό λίγο πάνω από τις 700 χιλ. ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή και με ποσοστό μελλοντικής μεταπώλησης του 24χρονου φορ θα λάβει το 30% των χρημάτων.

Κάπως έτσι ο Αστέρας Τρίπολης είναι εν αναμονή της τελικής απόκρισης της Ντεφένσα για τον Χουάν Μιριτέλο ωστόσο υπάρχει ενεργό και το plan b σε περίπτωση που τα πράγματα δεν έχουν αίσιο τέλος.

Ο Μίλαν Ράσταβατς έχει στο μπλοκάκι του δύο περιπτώσεις επιθετικών από το εξωτερικό που έχει ξεχωρίσει ο Σέρβος τεχνικός ανάλογης ποοδοσφαιρικής ποιότητας με αυτής του Χουάν Μιριτέλο.

Αυτή την στιγμή ο Αστέρας Τρίπολης είναι εν αναμονή της τελικής απόφασης της Ντεφένσα έχοντας έτοιμο και το back up πλάνο του για κάθε περίπτωση.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 3:18 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Επιστροφή στην Αρκαδία - newsbreak

Επιστροφή στην Αρκαδία  newsbreak

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 5:00 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας