Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φωκίδας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Συλλυπητήρια Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας για το μοιραίο εργατικό ατύχημα στο όρος Τελέθριο...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 


 

 Το ΔΣ του σωματείου μας, και σύσσωμος ο κλάδος των Ρετσινάδων – Δασεργατών - Υλοτόμων, εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του συναδέλφου που την Τρίτη 17/09 τραυματίστηκε θανάσιμα και κατέληξε, σε συνέχεια σοβαρού εργατικού ατυχήματος στο όρος Τελέθριο.


Ο θάνατος του συναδέλφου μας σήμερα, τα υπόλοιπα θανατηφόρα ατυχήματα των προηγούμενων ετών, τα ατυχήματα δεκάδων συναδέλφων που σακατεύονται κάθε μέρα στις πλαγιές και τις χαράδρες στα βουνά της περιοχής μας, μας γεμίζουν λύπη, αλλά μας γεμίζουν επίσης με ΟΡΓΗ & ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.

Λύπη, γιατί, πολλοί συνάδελφοι παλικάρια, αφήνουν πίσω οικογένειες συγγενείς και φίλους, γιατί αφήνουν πίσω δουλειά και υγεία σε περίπτωση τραυματισμών που συμβαίνουν κάθε μέρα.

Οργή και αγανάκτηση γιατί, όπως είναι γνωστό, το επάγγελμα μας έχει μεγάλη επικινδυνότητα και πρέπει επιτέλους να παρθούν μέτρα προστασίας και ασφάλειας με ευθύνη του κράτους, με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Πρέπει να γίνονται σεμινάρια, συνεχής εκπαίδευση, να μονιμοποιηθεί ο έλεγχος για την τήρηση των μέτρων ασφαλείαςώστε η τήρηση των μέτρων και κανονισμών να μην επαφίεται στον κάθε συνάδελφο ατομικά, στον κάθε εργολάβο ή στο κάθε συνεργείο.

Ταυτόχρονα να ενισχυθούν τα Κ.Υ. στην περιοχή, να υπάρχουν ασθενοφόρα, δυνατότητα αεροδιακομιδής ασθενών, ώστε να μπορούν έγκαιρα να αντιμετωπίζονται αντίστοιχα τέτοια βαριά περιστατικά.

Οι δασεργάτες – υλοτόμοι – ρετσινάδες είμαστε αυτοί που φροντίζουμε, ζούμε, ζούμε από το Δάσος. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας.

Το ΔΣ του σωματείου

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2024 | 11:25 pm


Αναγνωστόπουλος σε Ταγκαλή για τα ηλεκτρικά οχήματα: δεν επιτρέπουμε να διαχειρίζεστε το δημόσιο χρήμα κατά την "διακριτική σας ευχέρεια"...

Προμήθεια Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Δελφών του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης". 


 

   Σε ανακοίνωση της η Δημοτική Αρχή (17 Σεπτεμβρίου) αναφορικά με το θέμα της προμήθειας των ηλεκτρικών οχημάτων μέσω του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης" ποσού 1.227.818,83 ευρώ, ενημερώνει για πρώτη φορά ότι το πρώτο από τα τρία ηλεκτρικά σάρωθρα, το οποίο δοκιμάζονταν για αρκετούς μήνες, τελικά δεν παραλήφθηκε από την αρμόδια Δημοτική Επιτροπή μιας και το έτος κυκλοφορίας του ήταν το 2022 και όχι του 2023  ή μεταγενέστερο όπως απαιτούσαν οι τεχνικές προδιαγραφές. Με απλά λόγια δοκιμάζονταν τόσο καιρό κάτι το οποίο όμως δεν είχε παραγγελθεί!

 

   Είναι λοιπόν απορίας άξιο πως με τόση περιφρόνηση και αδιαφορία η δημοτική αρχή  και ο αρμόδιος θεματικός αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος απέρριψαν μετά βδελυγμίας την ερώτηση που κατέθεσε ο Στάθης Κάππος στο δημοτικό συμβούλιο λογοδοσίας της 27ης Ιουνίου 2024 αναφορικά με τα προβλήματα που είχαν ήδη παρουσιασθεί στο ηλεκτρικό σάρωθρο κατά τις δοκιμές καθώς και για την έλλειψη κλιματισμού εντός της καμπίνας του οδηγού. 

 Να σημειωθεί ότι το κάθε ένα σάρωθρο,  από τα τρία που παραγγέλθηκαν κοστίζει κοντά στα 270.000 ευρώ. Η μοναδική απάντηση ήταν ότι όλα βαίνουν καλώς και προφανώς η ερώτηση σκοπό είχε να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις στους συνδημότες μας. 

 Δυστυχώς όμως για αυτούς η πραγματικότητα τους διέψευσε σε σύντομο χρονικό διάστημα όταν και μετά την καταγγελία μας στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι το όχημα ήταν ακατάλληλο και εκτός τεχνικών προδιαγραφών. 

 Βεβαίως και θα μπορούσαμε να είχαμε προσφύγει νωρίτερα στο ΥΠΕΣ αλλά σκοπός της παρέμβασης μας στο δημοτικό συμβούλιο του Ιουνίου ήταν να δώσουμε την ευκαιρία να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Φευ όμως. Η παράταξή μας και ο ερωτών σύμβουλος Ευστάθιος Κάππος έπεσαν σε τοίχους ακλόνητους, όπου με επιμονή οι αρμόδιοι της διοίκησης αρνούνταν να αποκαλύψουν την αλήθεια! 

  Σήμερα λοιπόν τι έχουν να πουν για αυτήν την στάση τους; Ούτε μια στοιχειώδη συγνώμη, έστω μια παραίτηση μιας και οι ίδιοι μας παρέπεμπαν στις αρμόδιες επιτροπές όταν τους ζητούσαμε να δούμε από κοντά τα συγκεκριμένα οχήματα.

 

  Κύριοι και κυρίες της δημοτικής αρχής. Οφείλετε να λάβετε υπόψη σας ότι εσείς διοικείτε τον τόπο και πρέπει να πράττετε προς το συμφέρον του καθώς και των δημοτών του. 

  Το γεγονός ότι δεν επιθυμείτε να δίνετε αναφορά για το δημόσιο και δημοτικό χρήμα του λαού μας μέσω της φορολόγησής του, δεν είναι στην διακριτική σας ευχέρεια και σε κάθε περίπτωση εμείς ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης δεν θα σας το επιτρέψουμε...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2024 | 11:09 pm


Τουριστική Σχολή Γαλαξειδίου! από την υφυπουργό Έλενα Ράπτη...

 
ps://www.facebook.com/reel/2828966707268374
 
 https://www.facebook.com/share/r/wshyZeNfAnzMUqPJ/
 

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2024 | 10:23 pm


Στον Εισαγγελέα και στις Ανεξάρτητες Αρχές τα ηλεκτρικά οχήματα του Δήμου Δελφών...




  ΠΡΟΣ:

 


 

 ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ) 

 Υποδιεύθυνση Διαχείρισης και Υλοποίησης Ειδικών Αναπτυξιακών 

Προγραμμάτων του ΥΠΕΣ Μονάδα Α1 

 

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

 

  Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων

 Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας 

 Συνήγορο του Πολίτη 

 κ. Μπούγα Ιωάννη Υφυπουργό Δικαιοσύνης - Βουλευτή Φωκίδας 

 

 

ΘΕΜΑ: Τεχνικός έλεγχος των ηλεκτρικών οχημάτων του έργου του Δήμου     Δελφών με τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων Δήμου Δελφών» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

 

   Κύριοι, 


 Σύμφωνα με την Α.Π : 9590/2021 ΑΔΑ: Ρ1Ψ346ΜΤΛ6-644 αποφασίστηκε η ένταξη του έργου με τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων Δήμου Δελφών» στον Άξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

  Σύμφωνα με την Απόφαση  445/2023 Αριθμός συνεδρίασης 37 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών ΑΔΑ 6ΣΝΛΩ9Θ-ΖΥΥ ανακηρύχτηκε  οριστικός ανάδοχος του διαγωνισμού η εταιρεία Χ.Ν. ΠΑΥΛΟΥ ΜΟΝ ΙΚΕ, Δροσοπούλου 47, 11257 ΑΘΗΝΑ, ΑΦΜ 801403163, ΔΟΥ ΙΓ Αθηνών, και για τα δυο τμήματα της σύμβασης, σύμφωνα με τους  πίνακες που αναλυτικά περιγράφονται στην εν λόγω απόφαση.

  Σύμφωνα με την Απόφαση  του Δημάρχου του Δήμου Δελφών Αριθμ.Πρωτ.:25563 Αρ.Α.Α.Υ. :Α-1537 3/11/2023  ΑΔΑ Ψ90ΑΩ9Θ-ΑΓΝ εγκρίθηκε η δαπάνη και  δεσμεύτηκε  πίστωση ύψους Ενός Εκατ. Διακοσίων Είκοσι Επτά Χιλ. Οκτακοσίων Δεκαοκτώ κόμμα Ογδόντα Τριών Ευρώ (1.227.818,83 €) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού Εξόδων του ΚΑ 69-7132.011, οικονομικού έτους 2023 για το ΥΠΟΕΡΓΟ 1: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ).

 

Κατόπιν των ανωτέρω.

  Τα ηλεκτρικά οχήματα μεταφέρθηκαν στο αμαξοστάσιο  του Δήμου Δελφών και ένα από αυτά, το ηλεκτρικό σάρωθρο με αριθμό κυκλοφορίας ΜΕ 157963 έκανε  την εμφάνισή του για να καθαρίσει τους δρόμους της Άμφισσας.

   Μετά από ελάχιστες ώρες λειτουργίας, έπεσαν και έσπασαν και οι δύο καθρέφτες του συγκεκριμένου οχήματος, ενώ υπήρξε διαρροή λαδιών και κατά πληροφορίες μεταφέρθηκε στο συνεργείο.

  Επιπλέον ο θόρυβος που έκανε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, ήταν πολύ δυνατότερος από το προηγούμενο πετρελαιοκίνητο σάρωθρο, προκαλώντας την δυσφορία των κατοίκων.

  Το σημαντικότερο όμως είναι, πως το συγκεκριμένο ηλεκτρικό σάρωθρο που προμηθεύτηκε ο Δήμος Δελφών δεν έχει κλιματιστικό σύστημα,  κάτι που προβλέπεται στις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ των οχημάτων και συγκεκριμένα στη σελίδα 10 που επί λέξει αναφέρει

…Τα παρακάτω στοιχεία θεωρούνται ουσιώδη και απαράβατα, επί     ποινή αποκλεισμού.

  Ένα από τα στοιχεία που θεωρείται ουσιώδες και απαράβατο είναι       πως κάθε σάρωθρο θα διαθέτει σύστημα κλιματισμού στην καμπίνα    του, ώστε να εξασφαλίζεται η θερμική άνεση και οι ιδανικές συνθήκες οδήγησης και χειρισμού από τον χειριστή. (Σελ. 12)

  Τα παραπάνω προκάλεσαν την ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου κυρίου Ευστάθιου Κάππου στο Απολογιστικό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών.

  Η απάντηση που έλαβε από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος ήταν πως το συγκεκριμένο ηλεκτρικό όχημα έχει κλιματισμό, ενώ την επόμενη ημέρα που        του ζητήσαμε ως Συνδυασμός της Μείζονος Μειοψηφίας να μας δείξει πως το ηλεκτρικό σάρωθρο έχει κλιματισμό, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας.

  Μετά από αυτά, συναισθανόμενοι την υποχρέωση που έχουμε ως παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας να ασκήσουμε έλεγχο στα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου Δελφών και ειδικά σε προμήθειες μεγάλων ποσών που θα δεσμεύσουν τα οικονομικά του Δήμου για αρκετά χρόνια, 

 

                                                        ΖΗΤΟΥΜΕ  

 

  από την υπηρεσία σας να διερευνήσει αν  οι τεχνικές προδιαγραφές των ηλεκτρικών οχημάτων που περιγράφονται στην Τεχνική Έκθεση για την προμήθεια,  ταυτίζονται με αυτές των τεχνικών φυλλαδίων και του τύπου     έγκρισης των ηλεκτρικών οχημάτων που παραδόθηκαν στον Δήμο Δελφών.

 

 

ΑΜΦΙΣΣΑ 16 Σεπτεμβρίου 2024 

Πλατεία Κεχαγιά     

Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών»

 

Λουκάς Αναγνωστόπουλος

Στάθης Κάππος

Αλέξανδρος Κυριακίδης

Μαρίνος Λύτρας

Κρυσταλλία Κώνστα

Νεκτάριος Μίχος

Παντελής Σμαράγδης

Σοφία Αναγνωστάκου

Θανάσης Τσονάκας

Στάθης Κουβέλης

Χριστίνα Κορομπίλη

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2024 | 10:27 pm


Ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας σε προεκλογική περιοδεία στην Φωκίδα...

Χάρης Δούκας: «Η Χώρα χρειάζεται Αλλαγή Κατεύθυνσης» 


 

   Ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του, επισκέφθηκε την Φωκίδα. 

Ο Χάρης Δούκας στηριζόμενος από επιφανή στελέχη του κόμματος σε Φωκίδα και Στερεά Ελλάδα, δήλωσε: «Πιστεύω βαθιά ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης. Να υπάρξει κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Αυτό δεν σημαίνει να δώσεις ακόμα ένα επίδομα και ένα κουπόνι, καθώς ο κόσμος χρειάζεται αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. 

 Ζούμε με μισθούς του 2011, σε αισχροκέρδεια του 2024. Και ενώ έχουμε δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα χρήματα αυτά, τελικά, δεν πιάνουν τόπο και δεν βοηθούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. 50 δισεκατομμύρια δώσαμε, μέσα στην πανδημία και λέγαμε ότι θα βοηθήσουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και δεν πήγε σχεδόν τίποτα τελικά στους ανθρώπους αυτούς.    Αντιθέτως, ακούσαμε πάλι για κάποιο μικρό επίδομα, ενώ στην πραγματικότητα παθαίνουν εμφράγματα από την υπερκόπωση, και σε πολλά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές φοβάσαι να αρρωστήσεις». 

 Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε επίσης στα υπερκέρδη των τραπεζών, τα οποία έφτασαν τα 3 δις το πρώτο εξάμηνο του έτους και θα προσεγγίσουν τα 6 μέχρι το τέλος του χρόνου: «Βοηθήσαμε τις τράπεζες και τις ανακεφαλαιοποιήσαμε τρεις φορές με δισεκατομμύρια, δικά μας χρήματα, και τώρα είμαστε αποκομμένοι από τη χρηματοδότηση. 

 Τα επιτόκια είναι ληστρικά, και το «ληστρικά» δεν το λέω εγώ αλλά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς φτάνουν το 10%. Ανακοίνωσαν μπόνους που προσεγγίζουν το 1.000.000, με φορολόγηση κοντά στο 5%. Αυτό, λοιπόν, είναι μια κοινωνική αδικία, που πρέπει να αλλάξει». 

 Σχετικά με τον Τομέα της ενέργειας σχολίασε: «Όσοι έχουμε επιλέξει το πράσινο τιμολόγιο, όπως εγώ, γιατί αγαπάμε το πράσινο, μας πλήγωσε για άλλη μια φορά. Εμείς προτείναμε τόσο καιρό να μπει ένα πλαφόν στη λιανική για να μην μπορεί να ανεβοκατεβαίνει όποτε θέλει η τιμή της ενέργειας. 

 Δεν μπορεί να έχουμε δώσει 15 δις για την ενεργειακή μας ανακούφιση και να μην υπάρχει καμία ανακούφιση, παρά μόνο για τους 4 μεγάλους παρόχους και τη ΔΕΗ. Για να αλλάξουν αυτά δεν είναι θέμα καλών πρακτικών αλλά πολιτικής βούλησης. Αναδιανομής. Αυτός, λοιπόν, είναι ο στόχος»...

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2024 | 2:27 pm


Συνταξιούχοι Φωκίδας: οι “αυξήσεις” των συντάξεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αφορά σε … μυρμήγκια!!...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

 Για τις “αυξήσεις” των συντάξεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

 

  


   Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσαν τις περίφημες «αυξήσεις» των συντάξεων από το βήμα της ΔΕΘ, σε ποσοστά από 2,2% έως 2,5%, επιχειρώντας, αφ’ ενός να εξαπατήσουν τους συνταξιούχους, αφ’ ετέρου να τους εμφανίσουν και πάλι… ευνοημένους από την πολιτική των δήθεν παροχών της, όταν την ίδια ώρα χιλιάδες συνταξιούχοι διαδήλωναν στη Θεσ/νίκη, απορρίπτοντας τις αυξήσεις - κοροϊδία και απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

   Μαζί με την κυβέρνηση, σε αυτή την εκστρατεία, μια μερίδα των ΜΜΕ και του Τύπου προσπαθούν να σπείρουν αυταπάτες και να παρουσιάσουν ευρωστία όχι μόνο στους συνταξιούχους, αλλά και ευρύτερα στα λαϊκά στρώματα της που υποφέρουν  ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται θα λύνουν σταδιακά τα προβλήματα.

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

1). Οι λεγόμενες αυξήσεις που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός από 2,2 έως 2,5% στην ΔΕΘ, είναι κάτω και από τον επίσημο τιμάριθμο στο σύνολο των συνταξιούχων ενώ σε 700.000 συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά, με βάση τον ν.4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ γνωστός ως νόμο Κατρούγκαλου που κατά τα άλλα θα καταργούσε η Ν.Δ. δεν θα δώσουν πάλι καμιά αύξηση. Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν εφάπαξ το  επίδομα κοροϊδία των 100-200 ευρώ αντί για την 13 η  και 14 η   σύνταξη τους, που έχει για πολλά χρόνια περικοπεί από όλες τις κυβερνήσεις.  

2). Με την ισχύουσα επαίσχυντη  εισφορά αλληλεγγύης υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) η επακόλουθη αύξηση που δημιουργείται, ανεβάζει  λογιστικά το ποσό της σύνταξης και αλλάζει τα όρια παρακράτησης σε βάρος του συνταξιούχου. Έτσι αντί για αύξηση σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί μείωση στο τελικό ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης. Τα ποσά που έχουν συγκεντρωθεί σε αυτό το ταμείο από την εφαρμογή αυτής της διάταξης είναι στο ύψος των 18 δισεκατομμυρίων. 

3). Η «αύξηση», μόνο των κύριων συντάξεων αντιστοιχεί στο ποσό - ψίχουλο των 17-20 ευρώ  στην μέση κύρια σύνταξη των 817 ευρώ, δηλαδή των 0,56 ή 0,66 ευρώ την ημέρα!! Ωστόσο όσες από τις πενιχρές συντάξεις που δεν υπερβαίνουν το ποσό 9.200 ευρώ τον χρόνο, το οποίο είναι αφορολόγητο, και με τις λεγόμενες αυξήσεις  το υπερβούν αυτό το ποσό  με την πενιχρή αύξηση που θα λάβουν, αμέσως θα φορολογηθούν και θα πληρώσουν περισσότερα από την αύξηση που θα λάβουν. Επομένως αν δεν γίνει φορολογική αναπροσαρμογή οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα έχουν μείωση αντί για αύξηση.

4). Η μείωση κατά μια μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών και μέχρι το 2027 σε έξι μονάδες που η κυβέρνηση τολμά να προπαγανδίζει ως θετικό μέτρο, στην ουσία θα στερήσει από τον ΕΦΚΑ εκατοντάδες εκατομμύρια προς ωφέλεια των εργοδοτών με παραπέρα χειροτέρευση της θέσης των ασφαλισμένων..

5). Η «αύξηση»  σε όσους τελικά προκύψει, σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας, που τσακίζει στην κυριολεξία τους συνταξιούχους. Εκατοντάδες χιλιάδες βρίσκονται είτε κάτω είτε στα όρια του επιπέδου φτώχειας και η κατάστασή τους θα χειροτερεύει συνεχώς. Μόνο οι υπέρογκες ανατιμήσεις δεκάδων φαρμάκων, άκρως αναγκαίων για την υγεία - περίθαλψή τους, ακόμα και μέχρι 448% οδηγεί στην απόγνωση τους συνταξιούχους.

   Η λέξη «ψίχουλα» που χρησιμοποιούμε συνήθως για να χαρακτηρίσουμε τις εκάστοτε κυβερνητικές παροχές, είναι στην περίπτωση αυτή… υπερβολική!! Θα ταίριαζε αν είμαστε… μυρμήγκια… Αλλά δεν είμαστε μυρμήγκια. Είμαστε άνθρωποι. Οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου που έχουμε πληρώσει, ό,τι όλες οι κυβερνήσει μας έχουν αφαιρέσει και σήμερα μετά από όλες τις περικοπές δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις βασικές μας ανάγκες και τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οξύνει στο έπακρο οι αντεργατικές τους πολιτικές και δεν πρόκειται να ανεχθούμε  την ωμή περιφρόνηση της κατάστασής μας και της νοημοσύνης μας.

   Διεκδικούμε και απαιτούμε από την κυβέρνηση πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, που να αντιμετωπίζουν την ακρίβεια στο ρεύμα, στα τρόφιμα, στα φάρμακα.

·         Κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.

·         Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.

·         Επιστροφή των δώρων, των επικουρικών και απόδοση όλων των αναδρομικών. Πλήρεις συντάξεις χηρείας.

·         Κατάργηση της ΕΑΣ. Πλήρεις συντάξεις χηρείας.

·         Άμεση απόδοση δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους του 11μηνου 2015 - 2016.

·         Άμεσες προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικού προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας.

 

   Καθώς και το σύνολο των αιτημάτων μας που αναλυτικά έχουμε κοινοποιήσει στην κυβέρνηση.

Οι συνταξιούχοι δεν αποδεχόμαστε τη φτώχεια και τη μιζέρια, όπου μας ρίχνει η κυβέρνηση.

Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τους αγώνες μας για τα  δίκαια αιτήματά μας.

 

                      Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις               


Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2024 | 2:18 pm


Σχολικό βοήθημα 120 € μέσω της δράσης «αρχή…ΖΩ!» από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ 8η ΧΡΟΝΙΑ Σχολικό βοήθημα 120 € μέσω της δράσης «αρχή…ΖΩ!»

 

 Δράση, που χρηματοδοτείται μεπόρουςτουΕυρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ+) και αφορά στην παροχή σχολικών ειδών αξίας 120 ευρώεφάπαξ, μέσω κουπονιού αγορών (voucher) σε κάθε μαθητή - μέλος οικογένειας, μεοικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας.

 

Συγκεκριμένα απευθύνεται σε γονείς - κηδεμόνες μαθητών που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων και διαβιούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάτω από το λεγόμενο «όριο της φτώχειας», το οποίο έχει προσδιοριστεί από την «ΕΛΣΤΑΤ» σε 6.030 ευρώ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, προσαυξανόμενο κατά50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών και κατά 30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, το συγκεκριμένο όριο προσαυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ, ώστε να ενταχθούν ακόμη περισσότερες οικογένειες.

«Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά και συνδράμουμε όσο μπορούμε, ώστε κανένα “πρωτάκι” να μην αισθανθεί μειονεκτικά. Σήμερα, που ξεκινούν τα σχολεία, ανακοινώνουμε την υλοποίηση της δράσης «αρχή…ΖΩ!» για όγδοη συνεχή χρονιά. Δίνουμε ένα μικρό βοήθημα στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη, για την αγορά σχολικών ειδών. Εξετάσαμε τα δεδομένα προηγούμενων ετών και αποφασίσαμε να αυξήσουμε το βοήθημα στα 120 ευρώ και να προσαρμόσουμε το εισοδηματικό όριο των δικαιούχων κατά 1.000 ευρώ για να ωφεληθούν ακόμη περισσότερες οικογένειες και παιδιά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς, δήλωσε: «Συνεχίζουμε, για ακόμα μια φορά να στεκόμαστε δίπλα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αγορά των σχολικών ειδών για τη νέα σχολική χρονιά, ώστε να μην υπάρξει κανένας μαθητής και μαθήτρια που θα τα στερηθεί στην έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά από την ιστοσελίδα της Δομής “Γέφυρα” www.gefyra.com.gr και τα Περιφερειακά Γραφεία της Δομής Γέφυρα στις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα που ακολουθούν:

 

A/A

ΓΡΑΦΕΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

1.

ΛΑΜΙΑΣ

Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης – Δομή Γέφυρα

Πλατεία Ελευθερίας 3, 35131, Λαμία – 2ος όροφος

Τηλ.: 2231028725

2.

ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Διοικητήριο Π.Ε. Φωκίδας

Ι. Γιδογιάννου 31, 33100, Άμφισσα – Ισόγειο

Τηλ.: 2265350671

3.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Διοικητήριο Π.Ε. Ευρυτανίας (Κεντρικό Δημαρχείο)

Εθνικής Αντιστάσεως 1, 36100, Καρπενήσι

Τηλ.: 2237352306, 2237352304

4.

ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Διοικητήριο Π.Ε. Βοιωτίας

Φίλωνος 35-39, 32131, Λιβαδειά – Ισόγειο

Τηλ.: 2261350106

5.

ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας

Λ. Χαϊνά 93, 34132, Χαλκίδα – 1ος όροφος, Γραφείο 120 Β

Τηλ.: 2221353932, 2221353933, 2221353936, 2221353937

 

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@gefyra.com.gr

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2024 | 2:11 pm


Στο υπουργείο Εσωτερικών από το ΚΚΕ η αύξηση των τροφείων του Δήμου Δελφών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, κατόπιν υποβολής αιτήσεων!!..

ΕΡΩΤΗΣΗ 

 Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

 


  Θέμα: Για την αύξηση των τροφείων στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς του Δήμου Δελφών στην ΠΕ Φωκίδας 

 

  Στο Δήμο Δελφών, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2/9/2024, με τη μορφή του κατεπείγοντος και με το σκεπτικό του εμπλουτισμού με νέο προσωπικό και νέες δραστηριότητες των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών και με στόχο την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής χρηματοδότησης, ψηφίστηκε αύξηση των τροφείων για τους Σταθμούς του Δήμου, επιβαρύνοντας κατά πολύ τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των εργαζόμενων γονέων.  

  Πιο συγκεκριμένα, τα τροφεία αυξάνονται κατά 100% έως 350%, δηλαδή, από 30 ευρώ που ήταν μέχρι πέρυσι για όλα τα παιδιά, θα ανέρχονται φέτος στα 60 έως 120 ευρώ ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία, ενώ προβλέπεται και το ποσό των επιπλέον 15 ευρώ για τα βρέφη.   

 Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού έχουν ήδη ολοκληρωθεί από τις 10 Ιουνίου 2024 οι αιτήσεις των εγγραφών, κατά παράβαση του άρθρου 5 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (Υ.Α. 41087/2017/ΦΕΚ 4249/Β΄ 5.12.2017) που προβλέπει ότι «στην περίπτωση επιβολής οικονομικής συμμετοχής, αυτή πρέπει να είναι εύλογη και συμβολική, και να γνωστοποιείται με ανάρτηση πριν την έναρξη του χρονικού διαστήματος υποβολής των αιτήσεων για εγγραφή».

  Η κατάσταση αυτή ανατρέπει τελευταία στιγμή τους οικογενειακούς προγραμματισμούς, ενώ οι αυξήσεις αυτές σε καμία περίπτωση δεν είναι «εύλογες και συμβολικές», για αυτό προκαλούν οργή και αγανάκτηση στους εργαζόμενους γονείς, οι οποίοι προφανώς δεν είδαν αντίστοιχες αυξήσεις στους μισθούς τους.

   Και επειδή η  προσχολική αγωγή θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως καθολικό κοινωνικό δικαίωμα για γονείς και παιδιά και να παρέχεται δωρεάν, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από το κράτος και τους φορείς του πέρα από λογικές  ανταποδοτικότητας και υπολογισμούς κόστους- οφέλους

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα πρόκειται να πάρει για να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση προς το Δήμο Δελφών, ώστε  να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση που αφορά στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, να αποφευχθεί η οικονομική αφαίμαξη των γονέων και να καταργηθεί άμεσα η αύξηση στα τροφεία που αποφασίστηκε από τον Δήμο Δελφών.

 

      Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

      Δελής Γιάννης

Καραθανασόπουλος Νίκος

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2024 | 2:02 pm


Παρέμβαση της Σοφίας Αναγνωστάκου για το Ναυτικό Όμιλο Ιτέας! στην Δικαιοσύνη αρχαιρεσίες και προσωπικές απειλές...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 


 

ΠΡΟΣ τα ΜΕΛΗ της Γενικής Συνέλευσης του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΙΤΕΑΣ

 12/09/2024

 

 

Αγαπητά μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΝΟΙ, 

 

  έχω απευθυνθεί γραπτώς στις 23/07/2024 στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΙ με σκοπό να ενημερωθώ ουσιαστικά για το πότε θα διενεργηθούν, αν δεν έχουν ήδη διενεργηθεί αρχαιρεσίες από τις 22/07/2018, που από όσο γνωρίζω εγώ, ήταν οι τελευταίες. 

      Ουσιαστική απάντηση δεν έλαβα ποτέ, συνεπώς αιτήθηκα στις αρμόδιες υπηρεσίες και παρέλαβα: α) αναθεωρημένο καταστατικό του σωματείου, β) πρακτικό αρχαιρεσιών από τις 05/08/2022, επανήλθα με σχετική επιστολή μου στις 19/08/2024 και ζήτησα τα κάτωθι*. 


Το μόνο που έχω εκλάβει ως απάντηση είναι προσωπικές απειλές, μέσω τρίτων.

Ο ΝΟΙ είναι ναυταθλητικό σωματείο από το 1961 και σύλλογος όλων των Ιτιωτών με μακρά και έντονη ιστορία. Αν μη τι άλλο, αυτό που οφείλουμε σε αυτούς που τον ίδρυσαν και τον έφτασαν ψηλά, είναι η προσπάθειά μας να λειτουργεί σωστά.                                                                                                                                 

   Ως εκ τούτου, με το παρόν σας ενημερώνω ότι θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του σωματείου μας.


Με εκτίμηση, 
 

Σοφία Αναγνωστάκου
Πρώην Πρόεδρος του ΔΣ του ΝΟΙ
Μέλος της ΓΣ του ΝΟΙ
 

*1) Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) της 25/05/2022, με τις υπογραφές των μελών της ΓΣ, για την αναθεώρηση του καταστατικού.
2) Αντίγραφο της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) περί διενέργειας των εκλογών με τις υπογραφές των μελών του ΔΣ.
3) Έκθεση, η οποία έχει συνταχθεί και υπογραφεί από την Πρόεδρο και την Γενική Γραμματέα του ΔΣ, με βάση την οποία έχει τοιχοκολληθεί, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, η ημερομηνία της ΓΣ για τις αρχαιρεσίες και ο κατάλογος των μελών, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου.
3) Πότε έγινε ηλεκτρονικά η δημοσίευση του καταλόγου των μελών, καθώς το σωματείο έχει ιστότοπο και εφόσον συμβαίνει αυτό είναι υποχρεωτική και η ηλεκτρονική δημοσίευση του καταλόγου.
4) Την υπ' αριθ. 60/04-08-2022 Πράξη της Προέδρου του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Άμφισσας, σύμφωνα με την οποία ορίστηκε η Δικαστική Αντιπρόσωπος.
5) Το Πρακτικό της ΓΣ, με βάση την οποία διενεργήθησαν οι εκλογές με τις υπογραφές των μελών, που έλαβαν μέρος σε αυτήν.
6) Το Πρακτικό της 1ης συνεδρίασης του ΔΣ μετά τις αρχαιρεσίες, η οποία σημειωτέον ότι θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 10 ημερών, κατά την οποία κατανεμήθηκαν τα αξιώματα στα μέλη, με τις υπογραφές των μελών του ΔΣ.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2024 | 12:31 am


Δασικό Χωριό Άμφισσας: το χρονικό ενός εγκλήματος... Καψίτσα 2024...

 


 

Δασικό Χωριό Άμφισσας: 

το χρονικό ενός εγκλήματος...


... Περιοχή Καψίτσα Προσηλίου Γκιώνας... 

 

...ανηφορίζοντας σε υψόμετρο 1200 μέτρων...

 

...παραμυθένιο τοπίο...

...στις Αλπικές πλαγιές της Γκιώνας...  




...όπου πανέμορφοι υποδοχείς...
...καλωσορίζουν τους επισκέπτες...
...ειρηνικές εικόνες μιας άλλης ζωτικής έκφρασης...
... που ξαφνιάζεται παραπονεμένα...

...από την αλήθεια της πραγματικότητας...

...το ΣΟΚ της ανθρώπινης πρόθεσης...
...αποκαρδιωτικά απομεινάρια...
...γκρεμισμένες προσδοκίες...
...απόηχοι μιας άλλης ζωής...
...με το φάντασμα της ανάπτυξης...
...να σέρνει τις κουρελιασμένες μάνικες ...
...της πολύτιμης πυροπροστασίας...
...ακούγοντας την ανάσα του πανέμορφου δάσους...
...στο τρίξιμο των σπασμένων παραθυρόφυλλων..
...στο θρόϊσμα των ατζάμωτων κουρτινών...
...στην αγωνία της στέγης...
...στην επικίνδυνη απαξίωση...
...στην ταπείνωση της λογικής...
...πια, μόνο τα δέντρα σκύβουν με ορμή στα ερειπωμένα σαλέ...
...που απαρηγόρητα θυμούνται το παρελθόν...
...κρεμασμένα στον βράχο των υποσχέσεων...
...και στην απόγνωση της αδιαφορίας...
...στον ήχο των παιδικών φωνών...
...των όμορφων αναμνήσεων...
...της υποσχόμενης ευκαιρίας...
...που η πολιτεία με χρήματα των πολιτών...
...και την ενεργοποίηση των υπηρεσιών...
...δημιούργησε για την Φωκίδα...
...σωριάστηκαν και θάφτηκαν...
...με τις ευθύνες...
...την επιμονή στην ανευθυνότητα...

...την καταστροφή πανάκριβων υδροσυσκευών...
...περιοχή υδραγωγείου, στην άλλη άκρη του φαραγγιού...
...πολύ ψηλότερα, οι στέρνες συλλογής πολύτιμου νερού...


...που άλλοτε εξυπηρετούσαν όλο το Δασικό Χωριό...

...κατεστραμμένες...

...κενές, άδειες...


...χωρίς σκοπό...

...στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου...


... με μοναδικούς μάρτυρες...










...τα φαντάσματα των υποσχέσεων...



...περιφραγμένα πρόχειρα...










...με την επίσημη σήμανση των μονοπατιών...


...να κρύβουν κινδύνους σε κάθε βήμα...
... μπερδεύοντας την ανάβαση...
... με την κατάβαση...
...τις υποδομές...
...με την κατάρρευση...
...άσχημη προσγείωση...
...για τις προεκλογικές δεσμεύσεις...
...και τους ελλοχεύοντες κινδύνους...
...ίσως σκόπιμους...
...ίσως προκλητικούς...


...απέναντι σε τόση ομορφιά...
...όπου ο κύβος ερρίφθη...
...η απόφαση ελήφθη...
...με φόντο τα μεταλλεία...

...ο δρόμος της επιστροφής...






...χωρίς ακτίδα ελπίδας...

















...μόνο μια σιωπηλή κραυγή...

...σαν εικαστικό αντίο...



...στο Αλπικό τοπίο...

...Δασικό Χωριό Άμφισσας...

...Καψίτσα Γκιώνας 2024...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2024 | 12:31 am


Υποβάθμιση Δημοτικών Σχολείων Προκοπίου και Κηρίνθου!!... Έκτακτη σύσκεψη Γονέων & Κηδεμόνων στο Μαντούδι...

 


 

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ 

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 

ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ 

ΚΑΙ ΚΗΡΙΝΘΟΥ 

 

    Πριν από λίγες μέρες ενημερωθήκαμε αιφνιδιαστικά ότι η Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας προχώρησε σε υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων Προκοπίου και Κηρίνθου από εξαθέσια σε πενταθέσια, υλοποιώντας την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου που είχε παγώσει από το 2021.

 Αυτό έχει σαν συνέπεια την μείωση της λειτουργικότητας των σχολείων και δυσχεραίνει το έργο του εκάστοτε εκπαιδευτικού με την συγχώνευση τμημάτων και κατ’ επέκταση την δημιουργία κενών και ανεπαρκών γνώσεων.

   Σημειωτέον ότι δεν λαμβάνεται υπόψη ότι στα σχολεία μας υπάρχουν και μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες που έχουν την ανάγκη για επιπρόσθετη στήριξη.

   Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα υπάρχοντα κτιριακά προβλήματα, την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, τα μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών και δεκάδες κενά  διοριστέων  εκπαιδευτικών σε μία περιοχή πολύπαθη που παλεύει να ανακάμψει.

 

 

Καλούμε όλους τους γονείς των σχολείων μας, τους γονείς τους εκπαιδευτικούς, και  τους συγχωριανούς μας γενικότερα σε σύσκεψη συζήτηση στην Τετάρτη 11/9 και ώρα 8:00μ.μ στην αίθουσα  του δημοτικού συμβουλίου στο Μαντούδι για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.   

          ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!!!!!

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2024 | 8:17 am


Μαρίνος Λύτρας για τα ηλεκτρικά ποδήλατα: να κάνουμε πετάλι για τον Δήμο Δελφών και όχι να απαξιώνουμε την περιουσία του!...

  


 

 Ό𝝉𝜶𝝂 𝜼 𝜹𝜼𝝁𝝄𝝉𝜾𝜿ή 𝜶𝝆𝝌ή 𝜹𝜺𝝂 𝜺𝝅𝜺𝝂𝜹ύ𝜺𝜾 𝝈𝝉𝜼𝝂 𝝅𝝆ά𝝈𝜾𝝂𝜼 𝜷𝜾ώ𝝈𝜾𝝁𝜼 𝜿𝜾𝝂𝜼𝝉𝜾𝜿ό𝝉𝜼𝝉𝜶 𝜿𝜶𝜾 𝜹𝜺𝝂 𝜺𝝂𝜽𝜶𝝆𝝆ύ𝝂𝜺𝜾 𝝉𝜼𝝂 𝝌𝝆ή𝝈𝜼 𝝋𝜾𝝀𝜾𝜿ώ𝝂 𝝅𝝆𝝄ς 𝝉𝝄 𝝅𝜺𝝆𝜾𝜷ά𝝀𝝀𝝄𝝂 𝝁έ𝝈𝝎𝝂 𝜶𝝀𝝀ά 𝜿𝝆ύ𝜷𝜺𝝉𝜶𝜾 𝝅ί𝝈𝝎 𝜶𝝅𝝄 𝝁𝜾𝜶 "𝝎𝝌𝜶𝜹𝜺𝝆𝝋𝜾𝜿𝜼" 𝝈𝝉ά𝝈𝜼...

 

   Στα πλαίσια του ειδικού Δημοτικού Συμβουλίου της Λογοδοσίας της Πέμπτης 29/8, και όσον αφορά το ερώτημα σχετικά με το που βρίσκονται τόσο τα αρχικά τέσσερα ηλεκτρικά ποδήλατα (προμήθειας 2019) όσο και τα μετέπειτα δεκαέξι ηλεκτρικά ποδήλατα (προμήθειας 2022) η δημοτική αρχή απάντησε ότι τα μεν πρώτα τέσσερα προορίζονταν για αποκλειστική χρήση από τους αιρετούς, για τις μετακινήσεις τους, και τα επόμενα δεκαέξι (πρόκειται για τα γνωστά – πλέον - κόκκινα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία ήταν επί σχεδόν τετραμήνου αλυσοδεμένα επί της μαρμάρινης υπαίθριας σκακιέρας έξω από το Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας) προορίζονται για τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου αλλά πρώτα χρήζουν μεγάλης χρονοβόρας διαδικασίας … μέχρι να καταφέρουν να επισυνδέσουν ηλεκτρονικά το σύστημα δανεισμού και τυπικής χρέωσης αυτών (με επιστροφή του αντιτίμου με την επιστροφή του ποδηλάτου). 

  Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε το σώμα ότι η όλη διαδικασία θα χρειαστεί…πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα ρώτησε και το σώμα εάν υπάρχει κάποιος διαθέσιμος Ηλεκτρονικός Τεχνικός για να…βοηθήσει να ξεκολλήσει η όλη διαδικασία. 

  Σε επιπλέον διευκρίνιση γιατί τα εμφάνισαν αλυσοδεμένα επί σχεδόν τετραμήνου στο κέντρο της Άμφισσας, η απάντησή του ήταν ότι έπρεπε να "εμφανισθούν σε δημόσιο χώρο (όπως – όπως δηλαδή) γιατί ειδάλλως κινδύνευε να χαθεί (και στο συγκεκριμένο ζήτημα…) η χρηματοδότηση του προγράμματος".

Στεκόμενοι στην απάντηση της δημοτικής αρχής, και όσον αφορά τα αρχικά τέσσερα μαύρα ηλεκτρικά ποδήλατα, η οποία ήταν ότι τα δυο από αυτά βρίσκονται στο δημοτικό κτίριο της Οδού Ρήγα Κοντορήγα για την εξυπηρέτηση δυο συγκεκριμένων δημοτικών υπαλλήλων ενώ το τρίτο βρίσκεται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας και το τέταρτο σε δημοτική υπηρεσία της Τ.Κ. Ιτέας με σκοπό την εξυπηρέτηση στις μετακινήσεις των εκεί δημοτικών υπαλλήλων ή αιρετών.

Ερευνώντας περισσότερο το όλο ζήτημα διαπιστώθηκαν τα κάτωθι:

Τα δυο ποδήλατα που βρίσκονται στο δημοτικό κτίριο επί της Ρήγα Κοντορήγα στην Άμφισσα ΔΕΝ χρησιμοποιούνται από κανένα δημοτικό υπάλληλο αλλά είναι σε μακροχρόνια ακινησία όπως εξάλλου αποδεικνύεται περίτρανα και από τις φωτογραφίες 1-5.

Το ποδήλατο που βρίσκεται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (φωτογραφία 6) δεν χρησιμοποιείται και αυτό όπως θα έπρεπε μιας και η μπαταρία του έχει πρόβλημα με την διαδικασία της φόρτισης και έτσι ο αρμόδιος υπάλληλος αναγκάζεται και το χρησιμοποιεί περιστασιακά σαν συμβατικό ποδήλατο με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψης χρηστικότητας μιας και είναι αρκετά βαρύ και δεν γίνεται η χρήση του ηλεκτροκινητήρα του.

 Τουλάχιστον τρία από τα τέσσερα συνολικά, από τα πρώτα τέσσερα ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Δελφών που προμηθεύτηκαν το 2019 με σκοπό την αποκλειστική χρήση τους από τους αιρετούς, είτε δεν χρησιμοποιούνται καθόλου είτε χρησιμοποιείται ένα από αυτά περιστασιακά από υπάλληλο της υπηρεσίας και όχι από αιρετό.

Σε καμία λοιπόν περίπτωση τρία από τα τέσσερα αρχικά ηλεκτρικά ποδήλατα δεν χρησιμοποιούνται από αιρετό όπως αυστηρά ήταν το προαπαιτούμενο αυτών αλλά είτε έχουν αφεθεί στην μοίρα τους και στην σκόνη τους είτε χρησιμοποιούνται δυσμενώς. (Ουσιαστικά δεν χρησιμοποιούνται)!

Επί του συνόλου των είκοσι ηλεκτρικών ποδηλάτων του Δήμου Δελφών, τουλάχιστον τα δεκαεννέα από αυτά είναι σε στάσιμη κατάσταση και αχρηστία…είτε περιμένοντας κάποιον ηλεκτρονικό για την τεχνική βοήθεια είτε κάποιον τρόπο να επιτύχουν την φόρτιση των μπαταριών τους. Όλα αυτά από το 2019 και 2022 ευρισκόμενοι σήμερα στο 2024 και ακόμη είναι πρακτικά στο ΜΗΔΕΝ το όλο ζήτημα.

  

   Εάν κύριοι και κυρίες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δελφών πιστεύετε ότι σε αυτό το φαινομενικά απλό ζήτημα, με είκοσι ηλεκτρικά ποδήλατα, έχετε τέτοιου είδους αντίληψη, τρομάζουμε στην ιδέα των μεγαλύτερων και ουσιαστικότερων, στο πως τα αντιμετωπίζετε.

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η αποδέσμευση των πετρελαιοκινήτων hilux, η ουσία όμως είναι να κάνουμε πετάλι για τον Δήμο μας κυριολεκτικά και μεταφορικά από τα να απαξιώνουμε την περιουσία του.

 

ΛΥΤΡΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Ε. ΑΜΦΙΣΣΑΣ

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2024 | 8:08 am


Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: σοβαρό εργατικό ατύχημα στα «Τέμπη» των μεταλλείων Φωκίδας...

   


 

 Εργατικό ατύχημα συνέβη χθες σε στοά που εκμεταλλεύoνται τα μεταλλεία, όταν εργαζόμενος σε εργολαβία μεταφοράς βωξίτη, τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη ελαστικού φορτηγού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άμφισσας. 

 Ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση στο συνάδελφο και είμαστε στο πλευρό του σε οτιδήποτε χρειαστεί. 

 Είναι μονόδρομος σήμερα, που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε «Τέμπη» δημιουργώντας μια σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους, η ανάδειξη των ζητημάτων Υγιεινής και Ασφάλειας και πάνω απ’ όλα η πάλη για την τήρησή τους μέσα από τα Σωματεία και όσες δυνάμεις διαθέτουμε, γιατί δε θα δεχτούμε να γίνουν κανονικότητα οι όροι σφαγείου που διαμορφώνονται, για να γλυτώνουν τα κόστη τήρησης των μέτρων οι εργοδότες και να φουσκώνουν τα κέρδη τους.

  Οι ζωές μας μετράνε. 

  Η Δοίκηση 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2024 | 7:29 am


Απολυμένοι ΛΑΡΚΟ, καλούν Κυβέρνηση!! ξεπούλησες τον εθνικό κολοσσό, αφανίζεις οικογένειες, κινδυνεύεις την Στερεά, δεν καταβάλεις ούτε την εγγυητική των 11 εκατομ... μιλάς στην ΔΕΘ!...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ


 

 Απολυμένοι ΛΑΡΚΟ, καλούν Κυβέρνηση: 

 

 Βάλτε στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ 1000 ευρώ για κάθε μήνα χαμένου εισοδήματος. Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας. Εσείς μιλήσατε για «εξασφάλιση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων στις εργολαβίες».

Σ

Πέρασαν 55 ημέρες που:

 

1.     Η Κυβέρνηση έκλεισε την ΛΑΡΚΟ, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφαλείας απέναντι σε ένα πιθανό βιομηχανικό «ατύχημα».

2.     Οι οικογένειες των απολυμένων και οι τοπικές κοινωνίες βουλιάζουνε στην απόγνωση του χαμένου εισοδήματος.

3.     Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι σχολές και οι δραστηριότητες των παιδιών ξεκινούν. Τα δάνεια κοκκινίζουν, οι λογαριασμοί μένουν απλήρωτοι.

4.     Τα προγράμματα απασχόλησης για τους 55-, έχουν κολλήσει, ακόμη και αυτοί που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα, θα τους καταβληθεί μισθός τον Νοέμβριο.

5.     Ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης απέσυρε το ενδιαφέρον και με τις «πλάτες» της κυβέρνησης δεν έχει καταβάλει την εγγυητική των 11 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η απόφαση του ΣτΕ έκλεισε σχεδόν ένα έτος αναμονής.

6.     Η Κυβέρνηση έκανε τις διακοπές της έχοντας πάρει την δέσμευση για επίλυση των προβλημάτων μέχρι το τέλος Αυγούστου. Άλλα «μην τον είδατε τον Παναή».

7.     Στην συνέχεια είπε «τα ωραία της» στην ΔΕΘ, μίλησε για «ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, για ανάπτυξη της βιομηχανίας και μεταποίηση, για εξωστρέφεια» κτλπ, όμως την ΛΑΡΚΟ, την μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδερονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία το προϊόν παραγωγής ήταν 100% εξαγωγίσιμο και προσφέρεται για μεταποίηση τεράστιας προστιθέμενης αξίας, την έκλεισε.

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2024 | 7:16 am


Φάνης Σπανός για το ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2024: «Η Στερεά Ελλάδα έδωσε το πιο σκληρό ράλλυ στο καλεντάρι του WRC»...

 ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ ΤΟ “ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2024”

  ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ:  «Η Στερεά Ελλάδα έδωσε το πιο σκληρό ράλλυ στο καλεντάρι του WRC» 

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024”, στο οποίο πρωταγωνίστησε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά η Στερεά Ελλάδα, αφού τόσο η τελετή έναρξης, όσο και η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκαν στο “Service Park” της Λαμίας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Δεκάδες χιλιάδες θεατές και πάνω από 50 εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τον φετινό αγώνα, ο οποίος ξεχώρισε ακόμη περισσότερο για τις πολύ σκληρές ειδικές διαδρομές, που δοκίμασαν οδηγούς και αγωνιστικά αυτοκίνητα! Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις οδηγών που αναφέρθηκαν στο πιο δύσκολο ράλλυ των τελευταίων ετών!

 

Επισημαίνεται, ότι για να ξεχυθούν στα βουνά τα αγωνιστικά του “WRC” και να έχουμε έναν τόσο εντυπωσιακό αγώνα, χρειάστηκε εντατική προετοιμασία με στόχο την έγκαιρη διαμόρφωση των ειδικών διαδρομών, σύμφωνα πάντα με τις ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας της “FIA”.

 

Συγκεκριμένα, για τις ανάγκες του “ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024”, πέραν της οικονομικής στήριξης και άλλων πεδίων μέριμνας για τη διοργάνωση, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διέθεσε χωματουργικά μηχανήματα, όπως και συνεργεία εργατών για τις απαραίτητες κλαδοκοπές. Αντίστοιχες εργασίες εκτέλεσαν και οι εμπλεκόμενοι Δήμοι.

 

Επίσης, οριοθετήθηκαν “ζώνες θεατών”, που σηματοδοτούνται με πλέγματα ή κορδέλες. Τοποθετήθηκαν και προειδοποιητικές πινακίδες στις “απαγορευμένες θέσεις θεατών”, κυρίως στην εξωτερική πλευρά στροφών και σε άλλα επικίνδυνα σημεία.

 

Αποτέλεσμα ήταν να χαρούν άπαντες τις ειδικές διαδρομές «Άνω Παύλιανη» (22,47 χλμ.), «Δάφνη» ( 21.67 χλμ.), «Ταρζάν» (23,37 χλμ.), «Ρεγκίνι» (28,67 χλμ.), «Θήβα» (20.95 χλμ.), «Οινοχώρι» (17,47 χλμ.) και «Ελευθεροχώρι» (18,29 χλμ.).

 

Με την ολοκλήρωση του “ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024”, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Θριαμβευτική αυλαία για το “Ράλλυ των Θεών”, που -για πρώτη φορά- ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στην Λαμία, με μεγάλο νικητή τον σπουδαίο Βέλγο πιλότο Thierry Neuville. Μεγάλος κερδισμένος, όμως, ήταν και πάλι ο τόπος μας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που προβλήθηκε διεθνώς, αλλά και όλοι εμείς που βρεθήκαμε στα βουνά και απολαύσαμε σκόνη και θέαμα.

 

»Είχαμε την χαρά να δούμε από κοντά τους κορυφαίους οδηγούς, αλλά και να δεχτούμε για άλλη μια χρονιά τα εύσημα από διοργανωτές και αγωνιστικές ομάδες για τις μοναδικές ειδικές διαδρομές του τόπου μας! Η Στερεά Ελλάδα έδωσε το πιο σκληρό ράλλυ στο καλεντάρι του WRC!

 

»Ευχαριστούμε τον Αν. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, που πραγματικά αγκάλιασε τη διοργάνωση, τη “FIA” που μας εμπιστεύεται, τη “MotorsportGreece”, τον άριστο οικοδεσπότη Δήμο Λαμιέων, τους Δήμους Αμφίκλειας - Ελάτειας, Μακρακώμης, Καμένων Βούρλων, Καρπενησίου και Θηβαίων, που υποστήριξαν πολλαπλά και με ζέση τη διοργάνωση και φυσικά τους πολυάριθμους εθελοντές μας, που ήταν και πάλι εκεί και φρόντισαν να γίνουν όλα σωστά!»

 


Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2024 | 6:54 am


Στο Λύκειο Ευπαλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Δελμούζος και στο 3ο Δημοτικό Ιτέας η Π.Σ. Π. Αραβαβτινού για τον αγιασμό, σήμερα...

 


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

     Στο πλαίσιο του αυριανού σχολικού αγιασμού ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας, κ. Γεώργιος Ζ. Δελμούζος θα παραστεί στο Λύκειο Ευπαλίου και η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα. Μαρία – Παγωνίτσα (Πέγκυ) Αραβαντινού-Τζε θα παραστεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας. 

Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές/τριες, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς!

 

 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ζ. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2024 | 6:39 am


ΣΟΚ & ΔΕΟΣ με τις εκλογές του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας... δημόσια παρέμβαση του πρ. Εφόρου Υδατοσφαίρισης Μανώλη Καλαϊτζή!...

 

  





   - Απευθύνομαι στο επίσημο e-mail του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας, ως μέλος της Γενικής Συνέλευσης, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πολίτης της Ιτέας μιας και ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας ως γνωστόν, ανήκει στους Ιτιώτες.


 Από το 2018 που έγιναν οι τελευταίες εκλογές και η τελευταία Γενική Συνέλευση δεν έχω κάποια ενημέρωση για το πως λειτουργεί ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας από τότε και στο εξής και έχω κάθε δικαίωμα για αυτό, όπως και όλα τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης. 

Συνεπώς, ερωτώ τα εξής:

1. Για ποιο λόγο έχετε μπλοκάρει τον προσωπικό μου λογαριασμό στο facebook και δεν μπορώ να διαβάσω τις αναρτήσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας;

2. Ποια ήταν τα 45 μέλη που "ψήφισαν" στις 05/08/2022 με τις υπογραφές τους;

3. Ποια ήταν τα μέλη που "ψήφισαν" την τροποποίηση καταστατικού στις 25/05/2022 με τις υπογραφές τους;

4. Πού έχουν δημοσιοποιηθεί οι προσκλήσεις των δύο Γενικών Συνελεύσεων;

5. Ποια είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σήμερα;

Αναμένω τις απαντήσεις σας άμεσα και τον αριθμό πρωτοκόλλου της επιστολής μου. Αν δεν πάρω απάντηση εντός της εβδομάδας, θα προβώ με τα στοιχεία που έχω στον Εισαγγελέα, προκειμένου να πάρω απαντήσεις και να αποδοθούν ευθύνες. 

Είμαστε μια μικρή κοινωνία και το πρόσωπο του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας έχει αλλοιωθεί εξαιτίας σας με στοιχεία και με φήμες για προσωπικές απειλές σε όσους μάχονται να λειτουργεί σωστά ο σύλλογος. 
 
  Μετά τις φήμες για παραιτήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου πέρα από όλες τις άλλες παραβάσεις, είναι παράνομο να υφίσταται αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο
 
  Είστε υποχρεωμένοι να διενεργήσετε εκλογές το πολύ σε 3 μήνες.

   Μανώλης Καλαϊτζής

Μέλος ΝΟΙ

πρ. Έφορος Υδατοσφαίρισης 

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2024 | 5:18 pm


Τουριστική Σχολή Γαλαξειδίου: η μόνη στην Ευρώπη με δωρεάν φιλοξενία, σίτιση, εκπαίδευση & αμειβόμενη Πρακτική άσκηση!!...

  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Το Σ.Α.Ε.Κ. Στερεάς Ελλάδας ανήκει στις Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού. 

  Οι Σχολές είναι οκτώ τον αριθμό και υπάρχουν στην Αθήνα, Θεσ/νίκη, Κέρκυρα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Άργος, Αλεξανδρούπολη και Γαλαξείδι. 

 Ιδιαίτερα η Σχολή του Γαλαξειδίου είναι η μόνη Σχολή στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη που παρέχει στους σπουδαστές της, δωρεάν φιλοξενία, δωρεάν σίτιση, δωρεάν εκπαίδευση, αμειβόμενη Πρακτική άσκηση. 

 Η Σχολή απευθύνεται σε Απόφοιτους Λυκείου που θέλουν να σπουδάσουν Τουριστικά, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί άριστη λύση για την Ελληνική οικογένεια, που δυσκολεύεται να παρέχει στα παιδιά της σπουδές που απαιτούν ενοίκιο, σίτιση, μετακινήσεις κλπ. 

  Η Σχολή του Γαλαξιδίου λειτουργεί στις σημερινές σύγχρονες εγκαταστάσεις της από το Νοέμβριο του έτους 1992 και έχει στελεχώσει Ελληνικές και ξένες Τουριστικές Μονάδες με εκατοντάδες αποφοίτους. 

  Η Σχολή λειτουργεί με δύο (2) ειδικότητες, 2ετούς φοίτησης: 

  1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef) και 

  2. Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας 

  Η Σχολή συμμετέχει σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς τουριστικών σχολών και έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις, αναδεικνύοντας την αξιοπιστία, την δυναμική και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και προβάλλοντας διεθνώς την χώρα και την τοπική κοινωνία. 

  Ο τρόπος και η φιλοσοφία της εκπαίδευσης στην Σχολή του Γαλαξειδίου είναι η ακόλουθη: 

 μέσα από την λειτουργία των υποδομών φιλοξενίας, διαμορφώνεται μια κατάσταση «προσομοίωσης Τουριστικής Επιχείρησης - Ξενοδοχείου». 

 Οι σπουδαστές/τριες στα πλαίσια της εσωτερικής Πρακτικής άσκησής, μέσα από κατανομή ρόλων, συμμετέχουν υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους σε κάθε είδους εργασία που διεξάγεται εντός της “επιχείρησης”.

  Έτσι τόσο από απλές καθημερινές εργασίες (πχ το μαγείρεμα και σερβίρισμα φαγητού) όσο και από πιο σύνθετες και πολύπλοκες διεργασίες (πχ έλεγχος, διοίκηση), αποκτούν επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες που μέχρι την αποφοίτησή τους καθίστανται έτοιμοι και ικανοί επαγγελματίες Τουρισμού. 

 Αποτέλεσμα όλης αυτής της Πρακτικής και συνάμα Θεωρητικής Εκπαίδευσης, είναι να μεταμορφώνονται σε περιζήτητους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν προτάσεις για εργασία πριν καν αποφοιτήσουν. 

   Η Εκπαίδευση των σπουδαστών φυσικά ολοκληρώνεται και με την, “με απολαβές Πρακτική άσκηση”, που καλούνται να πραγματοποιήσουν σε επιλεγμένες Ξενοδοχειακές Μονάδας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, τόσο στο Α’ όσο και στο Β’ έτος φοίτησής τους.

  Επιπλέον των Θεωρητικών γνώσεων, εφοδιάζονται και με γνώσεις τουλάχιστον 2 ξένων γλωσσών.

  Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές σπουδάστριες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εισαγωγής τους στο site του υπουργείου Τουρισμού στον παρακάτω σύνδεσμο.

  http://www.mintour.edu.gr/index.php/anak-per-kat/anak-mathiton/prok-saek-2024


Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2024 | 2:10 pm


Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Άμφισσας διοργανώνει ημερίδα αξιοποίησης αγροδιατροφικών αποβλήτων στην Στερεά Ελλάδα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέμα: Έργο LIFE-IP CEI-Greece Διοργάνωση Ημερίδας Ενημέρωσης 

για την αξιοποίηση των αποβλήτων του τομέα αγροδιατροφής

 

    Το ΥΠΕΝ και το Τμήμα Περιφερειακής & Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΓΠΑ), οργανώνουν και σας προσκαλούν στην Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα«Ευκαιρίες αξιοποίησης αγροδιατροφικών αποβλήτων στη Στερεά Ελλάδα» στις13-09-2024 και ώρα 6:00 μ.μ, στην Άμφισσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, στο Νέο Κτίριο, Νέα Πόλη, στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».


  Το Έργο συντονίζεται από το ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους. Απώτερο στόχο του LIFE-IP CEI-Greece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

 

Η πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP CEI-Greece που μέσω της Δράσης C5: «Ανάπτυξη τοπικών/περιφερειακών συμμαχιών για τη διαχείριση αγροδιατροφικών αποβλήτων» προωθεί εθελοντικές συμφωνίες για την αξιοποίηση των αποβλήτων του τομέα αγροδιατροφής και την ανάδειξή τους ως ένα σημαντικό εργαλείο για την εφαρμογή της ιεράρχησης των αποβλήτων και τη μόχλευση της μετάβασης προς μια κυκλική οικονομία στην πράξη.

 

Αναγνωρίζοντας ως ρεύμα υψηλού δυναμικού κυκλικότητας τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα της γεωργοκτηνοτροφίας και της αγροβιομηχανίας που παράγονται στην περιοχή υιοθετείται η ανάπτυξηεθελοντικής συμφωνίας για την συλλογή, μεταφορά και ανάκτηση των αποβλήτων αυτών με απώτερο σκοπό την προώθηση και διάδοση της εφαρμογής της κυκλικής βιοοικονομίας σε τοπικό επίπεδο, την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινότητας προς μια ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων και την αξιοποίησή τους ως βιολογικό πόρο, που αναμένεται να αποφέρει ένα θετικό συνολικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την ανθρώπινη υγεία, την οικονομία και την κοινωνία.

Κατά την έναρξη των εργασιών θα απευθύνουν χαιρετισμό:

·         Μανώλης Γραφάκος – Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων ΥΠΕΝ

·         Σπυρίδων Κίντζιος –Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

·         Μαρίνα Σελήνη Κατσαΐτη – Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πρόεδρος, Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ακολούθως, θα διεξαχθούν εισαγωγικές ομιλίες από τους:

·         Πλατή Μαίρη – Project Manager Life-IP-CEI GREECE, Υπουργείο Περ/ντος & Ενέργειας

·         Σοφία Μαυρίκου – Επίκουρη Καθηγήτρια ΓεωπονικούΠανεπιστήμιου Αθηνών

·         Ζωή Γαϊτανάρου –Ειδικός διαχείρισης αποβλήτωνLife-IP-CEI GREECE, Πράσινο Ταμείο.

Η συμμετοχή γίνεται με φυσική παρουσία[όνομα αίθουσας].

 

Περισσότερες πληροφορίες για το LIFE-IPCEI-Greece είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδαwww.circulargreece.gr και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

·         https://www.facebook.com/CircularGreece/

·         https://twitter.com/CircularGreece

·         https://www.linkedin.com/company/life-ip-cei-greece-circular-greece/

·         https://www.instagram.com/circulargreece/

·         https://youtube.com/@circulargreece




 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2024 | 10:25 am


Γιώτα Καμπαφλή: κ. Ταγκαλή η επικοινωνία μας στο εξής να γίνεται γραπτώς! οπότε ενημερώστε με εγγράφως πότε σκοπεύετε να κάνετε τα Καμπάφλεια!...

ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΟΣ                                                                                            Δεσφίνα 31/8/2024 ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΣΦΙΝΑΣ 

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΣΦΙΝΑΣ 

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 Παναγιώτα Καμπαφλή - Μπαλακτάρη


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΡΟΣ.: 

Δήμαρχο Δελφών 

κ. Παναγιώτη Ταγκαλή


 

 

  Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Δελφών, 



   Με δεδομένη την συνέπειά σας και με σεβασμό στην άριστη θεσμική λειτουργία σας, όπως διαπίστωσα και προσωπικά όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς και των συνεργατών σας,

 προκειμένου να μην σας υποχρεώσω να αναβάλλετε ξανά τα Καμπάφλεια 2024, διότι είμαστε πλέον στην εποχή του Φθινοπώρου, και να μην υποβάλλω σε περαιτέρω ταλαιπωρία τους συνεργάτες σας οι οποίοι (κ. Σπυριδούλα Βασιλειάδου) με παρέπεμπαν στον Αντιδήμαρχο Δεσφίνας κ. Ματζώρο, που άλλωστε ήταν εξ αρχής ενήμερος για τα πάντα,

  ώστε να μην προκύψουν, ως αναφέρετε,  περαιτέρω θέματα συνεννόησης, έγκαιρου προγραμματισμού, προφανών ελλείψεων, κυρίως δε εξωθεσμικής λειτουργίας μου,

σας καλώ,

 προκειμένου να έχουν αποτέλεσμα και αξιοπιστία οι ενέργειές σας, η μεταξύ μας επικοινωνία εργασίας να γίνεται εγγράφως, προς αποφυγήν παρερμηνειών και προς όφελος της διοργάνωσης που θεσμικά ως Δήμαρχος Δελφών έχετε αναλάβει.

   Οπότε, περιμένω εγγράφως στα πλαίσια της θεσμικής μου λειτουργίας, τις γραπτές οδηγίες σας για τον επαναπρογραμματισμό των Καμπάφλειων 2024, τα οποία εσφαλμένα ανέφερα ότι ματαιώνονται - όπως επισημαίνετε-  ενώ εσείς απλά τα μεταθέσατε χρονικά προκειμένου η διοργάνωση να είναι άρτια.

   Πρωτίστως, εάν δεν είναι εξωθεσμικό το ερώτημά μου, θα ήθελα να με ενημερώσετε (εγγράφως) εάν έχετε υπ όψη σας κάποια νέα ημερομηνία για την διεξαγωγή των Καμπάφλειων 2024.

 

 

Η Πρόεδρος

 της Δημοτικής Κοινότητας Δεσφίνας

ΔΕ Δεσφίνας

Δήμου Δελφών

Παναγιώτα Καμπαφλή – Μπαλακτάρη

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2024 | 12:25 am


Αποκαλυπτήρια προτομής Νίκου Γκελεστάθη...

... Άννα Γκελεστάθη - ο Υπουργός - Ιωάννα Γκελεστάθη...

... η πρόσκληση της τελετής ...
...η πολύτιμη Άννα του με την Ελληνική Σημαία στα χέρια... (Νομικός Άννα Τσαγκόγιωργα)...

...κατάμεστος ο χώρος τιμής...

...σύμπασα η πολιτική & θρησκευτική  ηγεσία...
...απότιση φόρου τιμής στον Φωκέα πολιτικό...
...

...ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ενώπιον των τριών προτομών της οικογένειας Γκελεστάθη...
...τα αποκαλυπτήρια από τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γ. Δελμούζο...


 




...ο Υπουργός...


Από την Ιωάννα: 

 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗΣ
25.11.1930-30.08.2020
Γιός του γιατρού Αναστασίου Γκελεστάθη και της Ιωάννας Γκελεστάθη το γένος Παπαγεωργίου ο Νίκος Γκελεστάθης γεννήθηκε στη Δεσφίνα Φωκίδος μεσούσης της θητείας του πατέρα του στην Προεδρεία του χωριού μας. Το όμορφο χωριό μας έχει σήμερα μια πολύ μεγάλη πλατεία στο κέντρο του γύρω από την οποία έχει αναπτυχθεί ολόκληρη η κοινωνική και οικονομική ζωή του. Η πλατεία αυτή δημιουργήθηκε ταυτόχρονα με τη γέννηση του Νίκου Γκελεστάθη εν μέσω των θυελλωδών αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση του πατέρα του για την απαλλοτρίωση μερικών δεκάδων σπιτιών προκειμένου να καταστεί εφικτή η δημιουργία της πλατείας για την ύπαρξη της οποίας είναι σήμερα ευγνώμονες όλοι οι συγχωριανοί μας. Ήταν το πρώτο πολιτικό μάθημα που πήρε ήδη στην κούνια του. Ότι πολιτική σημαίνει να τολμάς να γίνεσαι πρόσκαιρα δυσάρεστος για να γίνεσαι μακροπρόθεσμα ωφέλιμος. Με τη λήξη της θητείας του πατέρα του η οικογένεια η οποία αποτελείτο ακόμη από τα αδέρφια του Ελένη, Αθανάσιο, Αικατερίνη, Γεώργιο και Μαρία μετακόμισε στην Αθήνα όπου και παρέμεινε μέχρι το 1940. Εκεί παρακολούθησε τις τέσσερις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Με την κήρυξη του πολέμου η οικογένεια μετακόμισε και πάλι στο χωριό μας για να αντιμετωπίσει προσφορότερα την πείνα και τις κακουχίες. Είναι τα χρόνια κατά τα οποία μαζί με τον αδερφό του Γεώργιο προκειμένου να συνεχίσουν το σχολείο ξεκινούσαν κάθε Δευτέρα πρωί από τη Δεσφίνα περπατούσαν τρεις ώρες μέχρι την Άμφισσα και φιλοξενούνταν σε συγγενικό σπίτι μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου όταν και έπαιρναν το δρόμο της επιστροφής στη Δεσφίνα που όμως ήταν ανηφορικός και η ανάβασή του χρειαζόταν τρεισήμισι ώρες. Είναι λογικό ότι αυτή η γενιά με αυτά τα βιώματα στην πορεία δεν πτοήθηκε από καμία αντιξοότητα, αντιπαρερχόταν κάθε εμπόδιο και ατένιζε πάντοτε αισιόδοξα τη ζωή. Με το τέλος του πολέμου ήρθε μια ακόμη αλλαγή. Η οικογένεια μετακόμισε εκ νέου στην Αθήνα και εκεί ο Νίκος Γκελεστάθης παρακολούθησε τις τέσσερις τελευταίες τάξεις του γυμνασίου. Στη συνέχεια φοίτησε στη Νομική Σχολή Αθηνών και αμέσως μετά υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό.
Η περίοδος που ακολούθησε ήταν πολύ παραγωγική καθώς μετά από ένα πέρασμα από το δικηγορικό γραφείο του Εμμανουήλ Μενεγάκη όπου πήρε το βάπτισμα του πυρός, εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών της εποχής όπως της Αλβέρτης Δημόπουλος και της Μονυάλ. Εξελίχθηκε σε πολύτιμο συνεργάτη τους και παράλληλα δημιουργήθηκε ο ίδιοςεπαγγελματικά, κοινωνικά, οικονομικά. Εργασιομανής, ικανός και αποτελεσματικός από τότε θυμούνται οι συνεργάτες του της περιόδου εκείνης. Κύριος, ευγενής και γενναιόδωρος διηγούνται οι φίλοι του της νυχτερινής διασκέδασης η οποία πάντοτε διεπόταν από την ευπρέπεια και την αρχοντιά της εποχής. Το μικρόβιο ωστόσο της πολιτικής τον είχε ήδη προσβάλει και παρασκηνιακά βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό του αδερφού του Αθανασίου, Βουλευτή Φωκίδος.
Ο ίδιος εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Φωκίδος το 1981 διαδεχόμενος τον αδερφό του Αθανάσιο και έκτοτε δεν έχασε σε καμία εκλογική αναμέτρηση. Οι συμπολίτες του τον τίμησαν με την ψήφο τους το 1985, τον Ιούνιο του 1989, τον Νοέμβριο του 1989, το 1990, το 1993, το 1996 και το 2000 οπότε και αποφάσισε να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα καίτοι η επανεκλογή του σε ενδεχόμενη νέα κάθοδό του το 2004 ήταν εξασφαλισμένη. Αν ισχύει αυτό που λέγεται, ότι δηλαδή ο μεγάλος πολιτικός οφείλει να ξέρει πότε πρέπει να αποσυρθεί τότε η οικειοθελής αποχώρηση του Νίκου Γκελεστάθη από την ενεργό πολιτική υπήρξε άλλο ένα δείγμα του πολιτικού του μεγέθους. Για την ιστορία θέλω να σημειώσω ότι κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1981 - 2004 στη δεύτερη έδρα του Νομού – τότε ο Νομός Φωκίδος ήταν διεδρικόςεναλλάχθηκαν εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ τέσσερα πρόσωπα προκειμένου να καταδείξω ότι η εδραίωση ενός Βουλευτή σε ένα μικρό Νομό στον οποίο όλοι τον γνωρίζουν με το μικρό του όνομα και όλους τους γνωρίζει με το μικρό τους όνομα μόνο απλή υπόθεση δεν είναι. Ο Νίκος Γκελεστάθης όμως όχι απλώς εδραιώθηκε αλλά κυριάρχησε πολιτικά στο Νομό εκπροσωπώντας την παράταξή μας. Και πώς να μην κυριαρχήσει; Ακάματα συνεπής, δεν έλειψε είκοσι τρία χρόνια ούτε από μία εθνική ή θρησκευτική εορτή της περιοχής, ούτε από μία κομματική εκδήλωση του Νομού, ούτε από μία οικογενειακή στιγμή χαράς ή λύπης φίλου του. Η δε ετήσια αυγουστιάτικη περιοδεία του κατά τη διάρκεια της οποίας επισκεπτόταν κάθε χωριό προκειμένου να εκφωνήσει λόγο στην πλατεία και στη συνέχεια να συνομιλήσει κατ’ ιδίαν με όποιον το επιθυμούσε έχει μείνει στην ιστορία κυρίως γιατί κανείς μας δεν είχε το κουράγιο να την ακολουθήσει από την αρχή μέχρι το τέλος. Υπήρξε πάντοτε παρών σε κάθε μικρότερο ή μεγαλύτερο προσωπικό πρόβλημα κάθε συμπατριώτη του που προσέφευγε σε εκείνον για βοήθεια και ευεργέτησε όποιον μπορούσε χωρίς ποτέ να αξιώνει την εκλογική εξαργύρωση της ευεργεσίας αυτής. Κυρίως όμως υπήρξε παρών στο δια ταύτα του Νομού. Όταν η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε την Κυβέρνηση, φρόντισε κατειλημμένος από πραγματική αγωνία και ευρισκόμενος σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα απορρόφησης εθνικών και κοινοτικών πόρων για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής στο Νομό. Και πράγματι επί ημερών του η Φωκίδα ασφαλτοστρώθηκε από τη μία ως την άλλη άκρη, δημιουργήθηκαν υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και βιολογικοί καθαρισμοί, κατασκευάστηκαν σχολικές μονάδες, γυμναστήρια και κολυμβητήρια, χτίστηκαν εργατικές κατοικίες, επεκτάθηκε το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, ιδρύθηκαν αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες. Σαν παιδάκι τον θυμάμαι να κόβει διαρκώς κορδέλες.
Η πολιτική δράση του Νίκου Γκελεστάθη ωστόσο δεν περιορίστηκε στα όρια της εκλογικής του περιφέρειας. Η παρουσία του στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ήταν καθημερινή. Όργωσε όλη την επικράτεια διαδίδοντας τις ιδέες της παράταξής μας. Κυρίως όμως έδωσε κοινοβουλευτικές μάχες καθώς θεωρούσε ότι η Βουλή είναι ο φυσικός και ο βασικός χώρος δράσης κάθε Βουλευτή. Η βαθιά γνώση της πολιτικής ιστορίας της πατρίδας μας και η άριστη ιδεολογική του συγκρότηση τον όπλιζαν με όρεξη να αγωνιστεί για τις αξίες του και να παλέψει για τα ιδανικά του. Υπηρέτησε τη Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Αβέρωφ δίπλα στον οποίο ανδρώθηκε πολιτικά τα σκληρά και έντονα χρόνια των μπλε και πράσινων καφενείων, υπό την ηγεσία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον οποίο συνδέθηκε άρρηκτα τόσο πολιτικά όσο και φιλικά και αργότερα υπό την ηγεσία του Μιλτιάδη Έβερτ και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Χωρίς αμφιβολία απόγειο της πολιτικής του σταδιοδρομίας υπήρξε η υπουργοποίησή του αρχικά στην Κυβέρνηση Τζαννή Τζαννετάκη στην οποία διετέλεσε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και στη συνέχεια στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην οποία διετέλεσε ένα διάστημα Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και ένα διάστημα Υπουργός Δημοσίας Τάξεως.
Η Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη χαρακτηρίστηκε Κυβέρνηση μπροστά από την εποχή της. Και πιστεύω ότι αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό της υπηρέτησε και ο Νίκος Γκελεστάθης τιμώντας την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε ο τότε Πρωθυπουργός.
Ο όγκος του έργου του στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών αποδεικνύεται από τον αριθμό των νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του. Όντας πολιτικός προϊστάμενος σχεδόν όλων των ΔΕΚΟ του Ελληνικού Δημοσίου εργάστηκε με στόχο το πέρασμα των υποδομών της χώρας στη νέα εποχή με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ότι επί των ημερών του δόθηκαν οι πρώτες άδειες κινητής τηλεφωνίας ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε με γνώμονα τη χρηστή διαχείριση του κρατικού χρήματος με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ότι επί των ημερών του έσπασε τη μέχρι τότε παράδοση και δεν προχώρησε ούτε σε μια πρόσληψη στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Εμβληματικότερη ίσως όμως στιγμή της παραμονής του στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών υπήρξε η υλοποίηση της πρώτης ιδιωτικοποίησης στην μεταπολιτευτική μας ιστορία αυτής των αστικών λεωφορείων η οποία δαιμονοποιήθηκε και πολεμήθηκε λυσσαλέα από την τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση και ανετράπη από αυτήν όταν στη συνέχεια ανέλαβε και πάλι την Κυβέρνηση. Ο σπόρος όμως είχε μπει. Η κοινωνία είχε καταλάβει ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος. Πριν μεταπηδήσει στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως φρόντισε να ονοματοδοτήσει όλα τα αεροδρόμια της χώρας προκειμένου να ονομαστεί και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αεροδρόμιο Μακεδονία και έτσι να κατοχυρωθεί η χρήση του ονόματος από τη χώρα μας ώστε οι βόρειοι γείτονές της να μην έχουν τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν σε δικό τους αεροδρόμιο. Άλλο ένα δείγμα διορατικότητας και πατριωτισμού.
Στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως άφησε επίσης έντονο το στίγμα του. Ορισμένοι τον χαρακτήρισαν αυστηρό. Αν υπήρξε αυστηρός όμως ήταν γιατί πίστευε βαθιά στην αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας και σεβόταν απεριόριστα τον Έλληνα Αστυνομικό. Ήθελε λοιπόν να βλέπει την Αστυνομία να ανταποκρίνεται πάντοτε στο ρόλο της και να καμαρώνει τον Αστυνομικό να αίρεται πάντοτε στο ύψος των περιστάσεων. Άλλωστε τα πεπραγμένα του είναι από μόνα τους δηλωτικά των προθέσεών του τόσο απέναντι στο Σώμα όσο και απέναντι στον εργαζόμενο, για δε τον τελευταίο αναφέρω ενδεικτικά ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του διορίστηκαν οι χήρες των φονευθέντων Αστυνομικών ως μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου και θεσμοθετήθηκε η κατάταξη στην Αστυνομία τέκνων εν ενεργεία, συνταξιούχων ή θανόντων Αστυνομικών σε ποσοστό 12% επί του συνόλου των εκάστοτε κατατασσόμενων.
Από την υπουργική θητεία του Νίκου Γκελεστάθη και στα δύο Υπουργεία αξίζει τέλος να μνημονευθεί το γεγονός ότι είχε καθιερώσει μία ημέρα της εβδομάδος κατά την οποία δεχόταν τους πολίτες χωρίς ραντεβού στο γραφείο του. Σεμνός και προσηνής ακόμη και όταν κατέλαβε τα ανώτατα αξιώματα, τα υπηρέτησε για τις ανάγκες της κοινωνίας, με απόλυτη επίγνωση της παροδικότητάς τους.
Το τέλος της ενεργού ενασχόλησης του με τα δημόσια πράγματα δε σήμανε και το τέλος της πραγματικής ενασχόλησής του με αυτά. Μέχρι προσφάτως συμμετείχε στα κοινά της Φωκίδας αλλά και στα δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας σαν να μη είχε φύγει ποτέ από την ενέργεια. Και μέχρι το τέλος ανταποκρινόταν σε όποιον του απευθυνόταν. Η μόνιμη επωδός του ήταν «ο κόσμος με τίμησε 8 φορές με την ψήφο του, τώρα που δεν την έχω πλέον ανάγκη να του γυρίσω την πλάτη;». Στην πραγματικότητα όμως νομίζω ότι δεν ήταν το αίσθημα φιλότιμου που τον κινητοποιούσε αλλά το γεγονός ότι δέθηκε βιωματικά με τον κόσμο και ο κόσμος δέθηκε βιωματικά μαζί του.
Συμπερασματικά στην πολιτική του διαδρομή υπήρξε τίμιος, προσηλωμένος στο καθήκον, μαχητικός, πιστός στις αρχές του, υπέρμαχος των ιδεών του όχι όμως δογματικός – απόδειξη οι φιλίες του με πολιτικούς και μη προερχόμενους από άλλους ιδεολογικούς χώρους, αυστηρός πρώτα με τον εαυτό του και μετά με τους συνεργάτες του με τους οποίους όμως ήταν ταυτόχρονα και πατρικά δοτικός, ακέραιος, άνθρωπος του αποτελέσματος και όχι της θεωρίας, άξιος.
Σε προσωπικό επίπεδο στάθηκε τυχερός να γνωρίσει τη μητέρα μου, δικηγόρο Άννα Τσαγκόγιωργα αλλά και η μητέρα μου στάθηκε τυχερή να γνωρίσει εκείνον. Παντρεύτηκαν και έζησαν μαζί μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος τρέφοντας αισθήματα αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης. Υπήρξαν υποδειγματικό ζευγάρι. Υποστήριξαν ο ένας τις φιλοδοξίες και τις επιθυμίες του άλλου και συνδέθηκαν άρρηκτα στο πέρασμα του χρόνου.
Ο Νίκος Γκελεστάθης είχε τέλος και μία ακόμη ιδιότητα αυτή του πατέρα. Το να γεννηθώ κόρη του υπήρξε η μεγαλύτερη ευλογία της ζωής μου. Με δίδαξε όχι με τα λόγια του αλλά με το παράδειγμά του. Του οφείλω ότι είμαι σήμερα. Θα είναι για πάντα το απόλυτο πρότυπό μου.
Ό
λη του τη ζωή υπήρξε επιβλητικά δυνατός. Τώρα λοιπόν μοιάζει απίστευτο ότι πρέπει να ευχηθώ: Πατέρα μου να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει...


 

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2024 | 10:28 am


Νομός Φωκίδας - Ειδήσεις και Νέα

Διακοπές στη Φωκίδα - Alpha TV

Διακοπές στη Φωκίδα  Alpha TV

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 10:00 am


Σεισμός στη Φωκίδα - Dnews

Σεισμός στη Φωκίδα  Dnews

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 10:00 am


Σεισμός τώρα στη Φωκίδα - in.gr

Σεισμός τώρα στη Φωκίδα  in.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας