Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φωκίδας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ για το Εργατικό Ατύχημα στον Άγιο Σπυρίδωνα Δωρίδας...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

 ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΓΣΕΕ) 

ΕΔΡΑ: ΑΜΦΙΣΣΑ – 33100 – ΚΟΤΤΟΡΟΥ 23

ΤΗΛ: 22650 23048 , 697 9569692

EMAIL: ekfokidas@yahoo.gr

 

 


Δελτίο Τύπου

Για Εργατικό Ατύχημα στον Άγιο Σπυρίδωνα

Η Διοίκηση της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης ανακοινώνει ότι άλλο ένα εργατικό ατύχημα προστέθηκε σήμερα στα εκατοντάδες που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε χώρους δουλειάς στη χώρα μας.

Το ατύχημα που σημειώθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2023 σε ιχθυοκαλλιέργεια, στις εγκαταστάσεις της στον Άγιο Σπυρίδωνα Δωρίδας, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά συνάδελφος και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο και την οικογένειά του και ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση.

Η πραγματική αιτία των εργατικών ατυχημάτων στους χώρους δουλειάς δεν μπορεί να αποδίδεται στην κακή τύχη αλλά στα συνεχόμενα ελλιπή μέτρα ασφάλειας για να διασφαλίζεται η κερδοφορία. Απαιτούμε να ελεγχθούν οι συνθήκες του ατυχήματος και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Να δυναμώσουμε τον ταξικό αγώνα όλων των εργατών, βάζοντας πάνω από όλα την υπεράσπιση της ζωής μας, απαιτώντας μέτρα ασφάλειας, ανθρώπινα ωράρια και αυξήσεις στους μισθούς μας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 12:51 am


Ψήφισμα συμπαράστασης του "Αλ. Δελμούζος" στην παράσταση διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων...ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΣΥΘ 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Φωκίδας «Αλέξανδρος Δελμούζος» στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του Πανελλήνιου ΕπιστημονικούΣυλλόγου Θεατρολόγων, όπως αναφέρονται στο πρόσφατο κάλεσμα του σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ και συγκεκριμένα:

1.      Κατεπείγουσα σύσταση νέων οργανικών θέσεων, προκειμένου να

v  Καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες διδασκαλίας των μαθημάτων από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς , ώστε να επιτευχθεί η ισότιμη πρόσβαση και το μέγιστο παιδαγωγικό όφελος όλων των μαθητών και μαθητριών

v  δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των συναδέλφων μας που παραμένουν αδιόριστοι και αναπληρώνουν επί σειρά ετών τους εαυτούς τους ή βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας σε αδιανόητα δύσκολες συνθήκες διαβίωσης

v  μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις των μόνιμων συναδέλφων μας που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε περιοχές μακριά από τις οικογένειες τους

2.      Σύσταση περισσότερων Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων, ώστε να έχουν πρόσβαση στη διδασκαλία των Τεχνών όλοι όσοι μαθητές και μαθήτριες το επιθυμούν

3.      Επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, διάχυση του στο Γυμνάσιο ως τρίτο πυλώνα της Αισθητικής Αγωγής και επαναφορά του μαθήματος της Καλλιτεχνικής Παιδείας στο Λύκειο

Στηρίζουμε τα μαθήματα των Τεχνών που στηρίζουν την Εκπαίδευση


 ΤΟ Δ.Σ.

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 12:42 am


Κοπή πίτας της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ 

 Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 6μμ 

Κοπή πίτας με καφεδάκι 

Στο καφε ΜΙΑΜΙ


 

Προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 6μμ στο καφέ ΜΙΑΜΙ να ανταλλάξουμε ευχές για το 2023 και να κόψουμε την πίτα μας.

 

Θα προβληθούν δύο ταινίες μικρού μήκους.

1)    Η ταινία animation «Από το μπαλκόνι» (12’) των Άρη Καπλανίδη-Ηλία Ρουμελιώτη στην οποία πρωταγωνιστεί η δικιά μας Κωνσταντίνα Γεωργαντά από τη Δεσφίνα. Ακούγονται επίσης οι φωνές των Γιάννη Οικονομίδη, Μαρίας Διακοπαναγιώτου, Ζωής Ρηγοπούλου κ.ά.

Η ταινία σκιαγραφεί με κωμικό τρόπο μια αθηναϊκή γειτονιά και τον μικρόκοσμό της. Κεντρικό πρόσωπο μια μεσήλικη γυναίκα που παρατηρεί πρόσωπα και καταστάσεις από το μπαλκόνι της.

Η ταινία πήρε το βραβείο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών (ΟΚΛΕ) στο Φεστιβάλ Δράμας. Ακολούθησαν 20 ακόμα βραβεία από φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

2)    Η ταινία «11.20πμ» (13’) του Δημήτρη Νάκου που κατάγεται από τον Πανουργιά Φωκίδας. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσορτέκης, Μαρία Καλλιμάνη

Ο Δ. Νάκος έχει σκηνοθετήσει 14 ταινίες μικρού μήκους που έχουν παρουσιαστεί και βραβευτεί σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης έχει συμμετάσχει ως παραγωγός και βοηθός σκηνοθέτη σε περισσότερες από 50 παραγωγές (μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ).    

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 12:34 am


Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι πυρόπληκτοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της Εύβοιας...ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ -ΣΗΜΕΡΑ!...

 Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι μελισσοκόμοι 

 


 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ 

 

ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/1 στις 10:30 ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ, ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ


 

Η αγανάκτηση μας να γίνει δύναμη αγώνα. Η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2021 μας επιβάρυνε δραματικά, η ακρίβεια, το κόστος παραγωγής, οι εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων που παράγουμε, μας οδηγούν στο να μη μπορούμε να ζούμε τις οικογένειες μας. Από την άλλη οι μεγαλέμποροι, οι μεγάλες αλυσίδες των σουπερ μαρκετ, οι βιομηχανίες και οι όμιλοι θησαυρίζουν πάνω στον δικό μας ιδρώτα που ποτίζει τα χωράφια και τα ζωντανά μας κάθε μέρα. Θέλουμε να γίνει γνωστό σε όλους, σε κάθε πόλη και χωριό, πως εμείς οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι διεκδικούμε αιτήματα και μέτρα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.         

 

Διεκδικούμε:

  Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε προϊόντα που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος (π.χ βαμβάκι αναπλήρωση στο ύψος 1 εύρω/κιλό ), στους ελαιοπαραγωγούς με βάση τα 5 τελευταία έτη.

  ΕΔΩ και ΤΩΡΑ μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά.

▬ Με ευθύνη του κράτους να συνεχιστεί η χορήγηση ζωοτροφών-μελισσοτροφών, που ετοιμάζονται να την σταματήσουν

▬ Οικονομική ενίσχυση στους μελισσοκόμους τις Β. Εύβοιας όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι  να αποζημιώνονται στο 100% των ζημιών,επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης

 Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.

 

        Το Δ.Σ του συλλόγου μας βασισμένο στην ανάγκη συντονισμού της πάλης σε Πανελλαδικό επίπεδο και μετά από την απόφαση που πήρε η Πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα σε Μπλόκα, σε αυτήν την κατεύθυνση προχωρά σε συσκέψεις στα χωριά για την ενημέρωση των συναδέλφων  και την οργάνωση του αγώνα.

 

 

Θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας!

 

 

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 12:27 am


ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ: κυβερνητικό φιάσκο οι ζωοτροφές των πυρόπληκτων ενώ οι αιρετοί μας χαριεντίζονται με τον Μπένο στο Μαξίμου!!...

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 

ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

 Κήρινθος 29/01/2023

 


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Ο χρυσός αποδείχτηκε άνθρακας 

 Δυστυχώς πριν από λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε από τους αρμόδιους στην διανομή των ζωοτροφών, ότι παρόλο που δεν έχει δοθεί όλη η ποσότητα, η διανομή διακόπτεται. 

Στην επικοινωνία μας με τον υπεύθυνο σε αναζήτηση απαντήσεων για το τι συμβαίνει, ουσιαστική απάντηση για το πότε θα επανεκκινήσει η διανομή δεν δόθηκε, αντιθέτως γρήγορα το μπαλάκι των ευθυνών πήγε στην κυβέρνηση.

Και όλα αυτά, περιμένοντας δύσκολο χειμώνα μπροστά μας.       

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο, η στάση κυβέρνησης και περιφέρεια απέναντι στον πυρόπληκτο λαό της  Β. Εύβοιας.

Καλούμε περιφέρεια και Δήμους αντί να χαριεντίζονται με τον Μπένο στο Μαξίμου, βγάζοντας φωτογραφίες με υπουργούς, να σκύψουν πάνω από τα  πραγματικά προβλήματα του τόπου μας.    

 

 Δεν θα ανεχτούμε άλλο να αφήνετε τα κοπάδια  μας στην τύχη τους!

 

·        Εδώ και τώρα να δοθούν οι ζωοτροφές σε όλους του κτηνοτρόφους

·        Να εξασφαλιστούν ζωοτροφές για όλο το διάστημα που θα ισχύει η απαγόρευση βοσκή.

·        Να εξασφαλιστούν μελισσοτροφές για όσο χρειάζεται στο ύψος τον αναγκών.    

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΝ  ΔΕΥΤΕΡΑ 30/1 10:30 ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΟΧΙ, ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

 

Θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας

 

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 12:18 am


Ξεκινούν οι αναβάσεις στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού από τον ΣΧΟ Ιτέας-Κίρρας...


Κυριακή 5-2-23 ξεκινάμε τις αναβάσεις στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού στη θέση Κελάρια

 οι γονείς των αθλητών να επικοινωνήσουν άμεσα με το σύλλογο 0226532100 -6946932088 κ. Μίχου Μαρία, να δηλώσουν την συμμετοχή τους και να φροντίσουν για τον εξοπλισμό.

Ωρα αναχώρησης απο το σύλλογο 07:00

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 12:06 am


Ρητινικαλλιεργητές Ευβοίας: τρομοκρατία η απόλυση του Προέδρου Σωματείου επιχείρησης στα Οινόφυτα... Να ανακληθεί!!...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

 Κουρκουλοί 29/01/2023 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


 Το ΔΣ του Σωματείου Ρητινικαλλιεργητών Δασεργατών Ευβοίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του απέναντι στην άδικη απόλυση του Προέδρου του Σωματείου εργαζομένων σε επιχείρηση στα Οινόφυτα. 

Η απόφαση αυτή πρέπει να ανακληθεί, να παρθεί τώρα πίσω. 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. 

Ο συνάδελφος Πρόεδρος του Σωματείου έχει δώσει σημαντικές μάχες στον χώρο δουλειάς για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων και η απόλυση του αποτελεί χτύπημα στο δικαίωμα των συναδέλφων να αγωνίζονται. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς καλή δύναμη. 

 Να παρθεί πίσω η απόλυση του Προέδρου του Σωματείου!!! 

 

Για το ΔΣ 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 Ε.ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ                                                  Χ.ΤΣΙΒΙΚΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 11:59 pm


Συνταξιούχοι Φωκίδας: μας «σπάσανε» στην κοροϊδία με τις αυξήσεις-κουπόνια!! Τα ψέματα τελείωσαν. Είμαστε ξανά στους δρόμους...

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

 ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 


 

 Ποιες αυξήσεις, σε ποιες συντάξεις;   

Ή όταν το ψέμα έχει κοντά ποδάρια 

 


    Τα ψέματα τελείωσαν. Τις επόμενες μέρες, που είναι μέρες πληρωμών των συνταξεων, κρατήστε μικρό καλάθι, καθώς δυστυχώς  θα επιβεβαιωθεί η εκτίμηση μας ότι η βροχή των χρημάτων με τις «αυξήσεις» της κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης για τους συνταξιούχους, που προπαγάνδιζαν όλες τις τελευταίες μέρες, ήταν και είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Ότι μας «σπάσανε» στην κοροϊδία.

 

      “Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι” 

  

   Πήραν από τις συντάξεις μας πάνω από 100 δις ευρώ τα τελευταία 13 χρόνια και δίνουν ψίχουλα από 1/1/2023 μόνο σε ένα αριθμό συνταξιούχων.

   Προπαγάνδιζαν και Προπαγανδίζουν ότι θα πάρουμε δύο ή τρεις ή και τέσσερις αυξήσεις! Ντροπή τους. Έχουν οδηγήσει, μεγάλο τμήμα συνταξιούχων, στη φτωχοποίηση  με τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση των πληρωμένων δώρων μας, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την γενικότερη πολιτική λιτότητας, και παρόλα αυτά έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν τους συνταξιούχους τους πιο ευνοημένους. 

    Η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, ο πληθωρισμός καλπάζει, οι τιμές σε ρεύμα - πετρέλαιο τινάζονται στα ύψη συμπαρασύροντας και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

    Το 2022 ο επίσημος πληθωρισμός ήταν 9,9%,  ο ανεπίσημος πολύ παραπάνω λόγω της αύξησης των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης και οι συνταξιούχοι πήραμε μηδέν αύξηση γι’ αυτή τη χρονιά. Σύμφωνα με έγκυρο ρεπορτάζ πανελλαδικής εφημερίδας το 2022 έκλεισε καταγράφοντας αύξηση έως και 44,88% στα προϊόντα διατροφής, ενώ βάσει της έρευνας της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, το περιεχόμενο έχει μειωθεί σε 238 προϊόντα, ειδικά μετά την πρεμιέρα του καλαθιού του νοικοκυριού. Εν ολίγοις, ψωνίζουμε ακριβότερα και τρώμε λιγότερο.

       Για το 2023 το 7,75% της αύξησης στις συντάξεις, ούτε τον επίσημο τιμάριθμο 9,9% δεν καλύπτει. Η αύξηση δεν αφορά τις επικουρικές οπότε στο σύνολο του εισοδήματος μας, κυρία και επικουρική, η αύξηση είναι 5 με 5,5%. Συνεχίζεται έτσι η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης. Οι δε επικουρικές χρόνο με το χρόνο, ακριβώς επειδή δεν θα μπαίνει η όποια αύξηση, θα βαίνουν μειούμενες μέχρι να γίνουν πραγματικά ψίχουλα.

   Κοντά 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι, που βγήκαν πριν το 2016, δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς ενώ 300.000 περίπου θα πάρουν λιγότερα από 7% μόνο στην κύρια σύνταξη. Δηλαδή ψίχουλα.

   Τα δε 250 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση δεν είναι αύξηση αλλά επίδομα για τις αγορές των Χριστουγέννων και πάει τελείωσε.

     Οι νέοι συνταξιούχοι μετά το 2016, αφού φρόντισαν να τους υπολογίσουν τη σύνταξή τους πολύ μικρότερη από τους παλιούς (και για αυτό δεν έχουν προσωπική διαφορά) θα πάρουν όλη την αύξηση του 7,75% στην κύρια σύνταξη αλλά και πάλι θα είναι μικρότερη από τις παλιές συντάξεις του πριν το 2016 και θα είναι μισό καλάθι της νοικοκυράς!

  

 

   Αυτά είναι τα αποτελέσματα των νόμων 4051/2012 και 4093/2012, 4024/2011 3865/2011 4387/2016 και 4670/2020 (Νόμοι Λοβέρδου – Κουτρουμάνη, Βρούτση, Κατρούγκαλου) δηλαδή όλων των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι σήμερα.

  

Όχι άλλες αυταπάτες από τους επίδοξους σωτήρες.

 

     Το «κοινωνικό» έργο της κυβέρνησης, εκθείασε χθες ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, το οποίο για τον λαό μεταφράζεται στα κουπόνια και τα άλλα ψίχουλα που θα περισσεύουν από τα αμύθητα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Επί της ουσίας επανέλαβε τον χρεοκοπημένο μύθο ότι η ανάπτυξη μπορεί να είναι «δίκαιη», τη στιγμή που η γενικευμένη ακρίβεια επιβεβαιώνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς φέρνει φτώχεια στους εργαζόμενους και τεράστια κέρδη στο κεφάλαιο. 

    Την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τον τουρισμό κι άλλου καταγράφουν ρεκόρ κερδών, ο λαός "πληρώνει" τα ρεκόρ στον πληθωρισμό, την ενεργειακή φτώχεια, τη φοροληστεία, την εκμετάλλευση, τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και "ανταμείβεται" με τα pass της κοροϊδίας, με τα προεκλογικά επιδόματα της εξαγοράς και με τα ψίχουλα σε μισθούς και συντάξεις που εξανεμίζονται, εξαιτίας της ακρίβειας, πριν καν δοθούν.

     Στη δεκαετία που συμπληρώθηκε, από το 2012 μέχρι σήμερα, ο λαός μας έζησε τα πάντα, την εναλλαγή κρίσης και ανάπτυξης, την εναλλαγή εκβιασμών και ψεύτικων υποσχέσεων, την εναλλαγή κυβερνήσεων κάθε απόχρωσης. Σε συνθήκες κρίσης πλήρωνε με μειώσεις μισθών και συντάξεων, τώρα πληρώνει με την ακρίβεια που οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα.

   Τα επιτελεία της κυβέρνησης της ΝΔ όπως και τα στελέχη (των επίδοξων κυβερνητών) του ΣΥΡΙΖΑ ήδη ξεκίνησαν, μαζί με τα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης, να ψάχνουν ξανά μανά για θύματα ανάμεσά μας. Δε φτάνει που πετσόκοψαν τις συντάξεις μας, τώρα μας παραμυθιάζουν για αναδρομικά με δόσεις, για επιταγές του Πάσχα, για επίδομα προσωπικής διαφοράς, για δελτία για οδοντίατρους και μέχρι την κάλπη θα γελάσει ο κάθε πικραμένος για το πόσα καθρεφτάκια και χάντρες θα μας χαρίζουνε όταν ήδη μας έχουν φτάσει, αυτοί, οι ίδιοι,  στον πάτο της εξαθλίωσης.

 

Είμαστε ξανά στους δρόμους του αγώνα

   Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κόψουμε την πίτα μας για τη νέα χρονιά, με ανοιχτή συγκέντρωση (καιρού επιτρέποντος), αγωνιστικά όπως πολύ καλά ξέρουμε:

·        Απαιτώντας  το 7,75% να δοθεί στο σύνολο των συντάξεων, κύριας και επικουρικής, σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προϋποθέσεις.

·        Επιστροφή των δώρων (13ης και 14ης σύνταξης) που είναι πληρωμένες εισφορές για 30-35 και 40 χρόνια.

·        Επιστροφή των αναδρομικών του  ενδεκάμηνου Ιούνης ’15 – Μάης ‘16 με τους νόμιμους τόκους (6%) σε όλους τους συνταξιούχους

·        Επιστροφή του ΕΚΑΣ

 

   Να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα. Θα ειδοποιηθείτε για τη συμμετοχή σας στη συγκέντρωση – κοπή πίτας, για τις ευχές μας για το 2023 


Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2023 | 12:17 am


Πρόσκληση εγκαινίων των νέων γραφείων του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο Ευπάλιο…

 


  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

 

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, την Παρασκευή 27/01/2023 και ώρα 11:00 π.μ., στο Ευπάλιο  (όπισθεν του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου).

Τα νέα γραφεία θα εγκαινιάσει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας

 

 

Γεώργιος Ζ. Δελμούζος

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2023 | 12:10 am


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ημερίδα και κοπή πίτας του Αγίου Βαλεντίνου… Τέτοιος έρωτας… Εκλογές ρεεεεεεεεεεεε!!!...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 


 Του Αγίου Βαλεντίνου… και ημερίδα και κοπή πίτας. Τέτοιος έρωτας… 

  Επιτέλους μια ημερίδα αναγκαία για τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής θα γίνει την Τρίτη 14-02-2023 (του Αγίου Βαλεντίνου…) σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της 24ης Ιανουαρίου 2023. Το θέμα της είναι ««Αρμοδιότητες Περιφέρειας - Εξυπηρέτηση πολιτών» με στόχο «τον καλύτερο συντονισμό και Υποστήριξη των Υπηρεσιών της ΠΑ και ταυτόχρονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Η ημερίδα που δεν έχει ούτε πρόγραμμα, χρονοδιάγραμμα, θεματολογία, ομιλητές κλπ, λέει ότι αφορά και τους 2000 υπαλλήλους!!!, χωρίς όμως να φαίνεται υποχρεωτική η συμμετοχή των υπαλλήλων… Η διοργάνωσή της θα κοστίσει 13.000 € και στο πλαίσιό της θα τιμηθούν από τον Περιφερειάρχη Αττικής οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτήθηκαν το προηγούμενο έτος και οι οποίοι θα λάβουν αναμνηστική πλακέτα. Η ημερίδα θα γίνει στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

«Δύο» σε ένα ή «μαϊμού» ημερίδα;

Το εντυπωσιακό είναι ότι την ίδια μέρα (του Αγίου Βαλεντίνου…), για τον ίδιο χώρο ο Περιφερειάρχης Αττικής στέλνει στις υπηρεσίες πρόσκληση για την κοπή πίτας των εργαζομένων της Περιφέρειας στη μία το μεσημέρι, αναφέροντας και πάλι ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν από τον Περιφερειάρχη και οι προσφάτως συνταξιοδοτηθέντες υπάλληλοι…

Υπάρχει δε σύσταση προς τους υπαλλήλους από τον Εκτελεστικό Γραμματέα, ότι εκτός του απολύτως απαραίτητου προσωπικού για να λειτουργούν οι υπηρεσίες, οι υπόλοιποι  μπορούν να παραστούν!!!! Ο  χώρος βέβαια χωράει 150-200 άτομα… Όμως δεν πειράζει έτσι κι αλλιώς «μπούγιο» χρειάζονται…  

Είναι γεγονός ότι δεν μας εκπλήσσουν οι απίστευτες επινοήσεις της Διοίκησης για δημόσιες σχέσεις. Οι μηχανές έχουν αρχίσει να δουλεύουν στο φουλ.

Εκλογές ρεεεεεεεεεεεε!!!!
                         

                                                   

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2023 | 11:57 pm


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ 2023 - ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ...


 

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2023 | 11:57 pm


Ρητινοκαλλιεργητές Εύβοιας: άμεση μονιμοποίηση του εποχικού προσωπικού των υποστελεχωμένων Δασαρχείων Λίμνης και Ιστιαίας...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ 

Κουρκουλοί 

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

 Στηρίζουμε την μονιμοποίηση του εποχικού προσωπικού του Δασαρχείου

    Όπως είναι γνωστό, τα Δασαρχεία Λίμνης και Ιστιαίας τα τελευταία χρόνια βρίσκονται υποστελεχωμένα  με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να φέρουν εις πέρας την διαχείριση των δασών της Βόρειας Εύβοιας. 

 Αυτή τη στιγμή στο Δασαρχείο Λίμνης καλύπτονται κάποιες θέσεις από 5 δασολόγους και 3 διοικητικούς,  με εποχιακές συμβάσεις, οι οποίες κοντεύουν να φτάσουν στο τέλος τους. Αυτό θα φέρει ακόμα μεγαλύτερα κενά στο ήδη υποστελεχωμένο δασαρχείο.

  Επαναφέρουμε το πάγιο αίτημα μας για την στελέχωση των δασαρχείων Λίμνης και Ιστιαίας  με το απαραίτητο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό στο ύψος των αναγκών της περιοχής και στην προκειμένη περίπτωση μετατροπή των συμβάσεων  των 8 εποχικών στο δασαρχείο Λίμνης σε αορίστου χρόνου. 

 Ειδικά τώρα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές η ανάγκη είναι ακόμα μεγαλύτερη ώστε να επιτευχθεί η σωστή διαχείριση, για την αναγέννηση και προστασία των δασών.

 

 

Για το ΔΣ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ε.ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χ.ΤΣΙΒΙΚΑΣ

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2023 | 11:53 pm


Επιστολή στήριξης και κάλεσμα σε σύσκεψη από τον Αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο Μαντουδίου...

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ Κήρινθος 

 


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αγρότες από όλη την χώρα που συμμετείχαν με τα τρακτέρ τους στις κινητοποιήσεις σε πλατείες των χωριών και κόμβους και συνεχίζουν να βάζουν τρακτέρ.

Χαιρετίζουμε και τους συναδέλφους καστανοπαραγωγούς για την μαζική κινητοποίηση στον κόμβο τις Γυρτώνης.

  

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός

 

 

 Το ΔΣ του συλλόγου, καλεί όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27/1 και ώρα 7:00μ.μ στην Κήρινθο στο μαγαζί ``ΛΑΪΟΣ`` με θέμα τα όλο και αυξανόμενα προβλήματα του κλάδου  και τον προγραμματισμό της δράσης μας για το επόμενο διάστημα.

 

Θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας!

 

Όλοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι με τον μαζικό μας σύλλογο, με τους μαζικούς φορείς της περιοχής με τις διεκδικήσεις μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

 

 

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2023 | 11:44 pm


Μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» 2023 Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 9:00 το πρωί...

Μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» 2023 Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 9:00 το πρωί 


 Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Υπάρχουν έξι διαφορετικά επίπεδα θεμάτων, ανάλογα με την τάξη του μαθητή.
 

 Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από την Β’ Δημοτικού έως και την Γ’ Λυκείου.

- Επίπεδο Β’ τάξης Δημοτικού,

- Επίπεδο 1: απευθύνεται σε μαθητές Γ’ και Δ’ τάξης Δημοτικού,

- Επίπεδο 2: απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτικού,

- Επίπεδο 3: απευθύνεται σε μαθητές Α’ και Β’ τάξης Γυμνασίου,

- Επίπεδο 4: απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου,

- Επίπεδο 5: απευθύνεται σε μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης Λυκείου.

Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά, είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού. Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται, δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις Μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια Βεβαίωση Συμμετοχής.

Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kangaroo.gr.

Εγγραφές μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2023

Υπεύθυνος εξέτασης για τη Φωκίδα

Μιχάλης Ηλιάδης

Μαθηματικός – Συγγραφέας

 

τηλ. επικοινωνίας: 22650-72211 & 6973735030

 e-mail: [email protected]

Διεύθυνση Εξεταστικού Κέντρου

ΚΕΚ ΣΠΟΥΔΗ: Κασούτσα 1 – Ακτή Ποσειδώνος - Κίρρα

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2023 | 7:02 pm


Εορτασμός Αγίου Ευθυμίου στην Αθήνα - Κοπή πίτας Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών - Βραβεύσεις...

Εορτασμός Αγίου Ευθυμίου στην Αθήνα-Κοπή πίτας Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών-Βραβεύσεις (Κυριακή 29 Ιανουαρίου) 

 


 Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 και από ώρα 9.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών, στο Νέο Φάληρο (Μικρολίμανο).

 Πιο συγκεκριμένα: Θα προηγηθεί ο εορτασμός του Αγίου Ευθυμίου στην Αθήνα, στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα Νέου Φαλήρου, δίπλα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σταθμός ηλεκτρικού: Φάληρο, υπάρχει και στάση του τραμ).

 Μετά την Λειτουργία με αρτοκλασία, θα ακολουθήσει, στην γειτονική αίθουσα εκδηλώσεων “Φαληρικόν” (Ακτή Δηλαβέρη 15, Μικρολίμανο), εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα κοπεί η πίτα του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών και θα προσφερθούν διάφορα μεζεδάκια και οι πατροπαράδοτοι σαρμάδες. 

Στην ίδια εκδήλωση θα βραβευτούν οι πρωτοετείς φοιτητές με καταγωγή από την Αγία Ευθυμία και θα τιμηθεί η Βασιλική Νικολοπούλου για την πολυετή προσφορά της στον Σύλλογο. 

Έχουμε καιρό να ανταμώσουμε στη Μυρτιδιώτισσα. Ο κορωνοϊός μάς κράτησε μακριά. Γι’ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προσκαλεί όλους τους Αγιαθυμιώτες και τους φίλους σ’ αυτό το αντάμωμα που πάντα έχει ξεχωριστή σημασία για όλους μας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2023 | 7:25 am


Σύλλογος Αγιευθυμιωτών: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ετοιμάζεται ο φετινός εορτασμός του πολιούχου Αγίου Ευθυμίου, στην Αγ. Ευθυμία...

 


19 και 20 Ιανουαρίου εορτάζει πανηγυρικά ο Άγιος Ευθύμιος, Πολιούχος της Αγίας Ευθυμίας 

   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί και ο φετινός εορτασμός του πολιούχου μας Αγίου Ευθυμίου την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023.

   Το πλήρες πρόγραμμα του εορτασμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκκλησιαστικού συμβουλίου, έχει ως εξής: 

 Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, θα τελεσθεί στις 5:30 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου. 

  Στις 8.30 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Ευθύμιο. 

 Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, από τις 7.30 π.μ. θα τελεσθούν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου. 

 Κατά τις Ιερές Ακολουθίες θα τεθούν σε προσκύνηση αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου και της Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2023 | 5:00 pm


Εκδήλωση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αγία Ευθυμία από τον Σύλλογο Αγιευθυμιωτών...

Αγία Ευθυμία 

παραμονή Πρωτοχρονιάς: 

Δρώμενα της Πρωτοχρονιάς από το μικρό χορευτικό-Δώρα στα μικρά παιδιά 


 

 

 Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και από ώρα 5 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Ευθυμίας, το χορευτικό των μικρών παιδιών της Αγίας Ευθυμίας, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Ζέφης Μιχαηλίδου, θα παρουσιάσει κάλαντα, χορούς και άλλα δρώμενα της Πρωτοχρονιάς. 

 Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να θαυμάσουμε την πρόοδο του μικρού χορευτικού που άρχισε να λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες. 

 Τα παιδιά με την δασκάλα τους υπόσχονται ότι θα μας παρουσιάσουν μια ωραία παράσταση και μας προσκαλούν για να την απολαύσουμε.

  Θα είμαστε εκεί για να τους χειροκροτήσουμε. 

 Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών θα προσφέρει δώρα σε όλα τα παιδιά του χωριού από μωρά έως μαθητές του Γυμνασίου.

 *  Η φωτογραφία είναι από την πρώτη εμφάνιση των παιδιών στα φετινά ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 30 December 2022 | 10:22 am


ΠΑΣΟΚ Φωκίδας: η ΝΔ με το βλέμμα στην κάλπη προσφέρει το ακριβότερο ρεύμα της Ευρώπης στους Έλληνες!!...

29 Δεκεμβρίου 2022

 


 

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η κοινωνία δεν αντέχει επιλογές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των λίγων.

Οι τιμές ηλεκτρισμού στην Ευρώπη σήμερα.


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιμένει σε επιλογές με το βλέμμα στις κάλπες,  ενώ οι άλλες χώρες της Ευρώπης προχωρούν σε πολιτικές, που ανακουφίζουν τους πολίτες.

Ο σημερινός πίνακας της Ρ.Α.Ε με τις τιμές ηλεκτρισμού για την επόμενη ημέρα το επιβεβαιώνει. Για μια ακόμα φορά η χώρα μας είναι κατά πολύ ακριβότερη από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Σχεδόν 6 φορές πάνω από την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Η εικόνα τιμών ηλεκτρισμού στις χώρες της Ευρώπης σήμερα, ισούται με χίλιες λέξεις.