Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φωκίδας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αφροδίτη Παπαθανάση: Ο βωξίτης αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως «κρίσιμη πρώτη ύλη»... τί θα κάνουμε στην Φωκίδα με τα δικαιώματά μας;;...

 Τι σημαίνει η αναγνώριση του βωξίτη απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως κρίσιμη ύλη για την κλιματική αλλαγή; 

 * Τι σημαίνει για τη Φωκίδα;;

* Πόσο θα επηρεάσει εξελίξεις για την "ευκολία " ή μη λήψης κοιτασμάτων;; 
* Ποιοι και πως θα μιλήσουμε για την ανάγκη ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης και για την ανάγκη να αφήσουμε κοιτάσματα και για τις επόμενες γενεές;; 
* Ποιοι θα μιλήσουμε για το τι επιφυλάσσει η τέταρτη τεχνολογική επανάσταση στο κλάδο και στις θέσεις εργασίας στη Φωκίδα;;
* Το 2012 με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε για πρώτη φορά να νομοθετηθεί διαδικασία για  #ανταποδοτικα προς τους Δήμους για τη μεταλλευτική δραστηριότητα.
* Τώρα ποιές οι προθέσεις;; 
* Επαναφέρουμε τη συζήτηση.
Προσωπικά γράφω συστηματικά για την ανάαφ
γκη ολιστικής αντιμετώπισης της Μεταλλευτική δραστηριότητας στη Φωκίδα και στη Στερεά.  
Εργασία με δικαιώματα, Κοινωνία με δικαιώματα.  

* Άμεση νομοθέτηση για αύξηση των ανταποδοτικών που λαμβάνουν οι Δήμοι. 
* Γνώση και γνώμη των Αυτοδιοικητικών και Περιφερειακών Αρχών για εξελίξεις στις αδειοδοτήσεις, έλεγχο για αποκαταστάσεις, εναλλακτικές χρήσεις για μη ενεργές στοές και νταμάρια.  

Οι εξελίξεις που καθορίζουν Φωκίδα κ Βοιωτία με το Βωξίτη, τρέχουν.  
Ή θα καθορίσουν μόνες τους οι Μεταλλευτικές Εταιρίες το τι θα γίνει στην περιοχή ή - το σωστό- θα μιλήσουμε και εμείς.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2020 | 8:47 pm


Στερεά Υπεροχής: Οι πολίτες της Περιφέρειας νιώθουν πλέον ανασφαλείς... δεν αντιμετωπίζονται οι τραγωδίες με επικοινωνιακή διαχείριση...

  Η Στερεά Υπεροχής στις πληγείσες περιοχές της Φθιώτιδας.

Η «Στερεά Υπεροχής»  με τους περιφερειακούς της συμβούλους,  Σπύρο Λάμπου και Γιώργο Σκούρα, βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές της Φθιώτιδας.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι συνομίλησαν με κατοίκους των περιοχών και δεσμεύτηκαν, εκ μέρους της «Στερεά Υπεροχής» και στο μέτρο των θεσμικών δυνατοτήτων της παράταξης, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια στην αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων, που δημιουργήθηκαν μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που κατέστρεψαν κόπους μιας ζωής.

Όλοι οι κάτοικοι, που συνομίλησαν με τα μέλη του κλιμακίου, ζήτησαν τα αυτονόητα:

 • Άμεση καταγραφή των υλικών ζημιών.
 • Άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.
 • Γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων.
 • Να πραγματοποιηθούν όλα τα αναγκαία και απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε:

«Εκφράζουμε  την ειλικρινή συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, εν μία νυκτί.

Οι καταστροφές που έχουν συμβεί είναι πρωτοφανείς και ανυπολόγιστες, τόσο σε επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και κυρίως σε αγροτικές καλλιέργειες. Αυτό που προέχει είναι η γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και η επούλωση των πληγών.  Όταν έρθει η ώρα θα δούμε και τις ευθύνες, για όσα έπρεπε να έχουν γίνει και δυστυχώς δεν έγιναν.

Κάποιοι έχουν ευθύνες, κάποιοι επιτέλους πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι όλα
επικοινωνιακή διαχείριση. Οι πολίτες της Στερεάς νιώθουν πλέον ανασφαλείς, αφού η μία τραγωδία διαδέχεται την άλλη. Επιβάλλεται να βρεθούν άμεσα λύσεις».

Το Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2020 | 8:32 pm


Εκδήλωση ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Φωκίδας στην Ιτέα...


 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2020 | 8:15 pm


"Σερνικάκι Πρώτα": Η Εβδομάδα Κινητικότητας γίνεται… εκτός! του σχετικού πλην εγκαταλελειμμένου Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Δελφών! το θυμούνται μόνο όταν εγκρίνεται κονδύλι για… φύτευση λουλουδιών!...

Τις τελευταίες ημέρες ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ότι θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις του δήμου Δελφών για την εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητικότητας

 και με έκπληξη είδαμε ότι δεν περιλάμβανε καμία δραστηριότητα - εκδήλωση στο κάθε αυτού σχετικό με την εκδήλωση τόπο που δεν είναι άλλος από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που βρίσκεται στην κοινότητας μας.

Διερωτόμαστε γιατί εξαιρέθηκε ο συγκεκριμένος χώρος;

Πέρα του ότι  είναι εγκαταλελειμμένος όλο τον χρόνο με το χορτάρι που φτάνει το ενάμισι μέτρο, έχουν ξεχάσει και ότι υπάρχει στο  δήμο Δελφών.  

Το θυμούνται μόνο όταν εγκρίνεται κάποιο κονδύλι για φύτευση λουλουδιών μέχρι και αυτά να τα σκεπάσουν ξανά τα αγριόχορτα. Φωτίζεται όμως ανελλιπώς όλο το χρόνο με χρήματα των δημοτών προκειμένου να μας θυμίζει την εγκατάλειψη του και τη νύχτα.

Δόθηκαν τελικά τόσα χρήματα να φτιαχτεί  για να μην ανοίγει ούτε την εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητικότητας;

Ποιος τελικά ο λόγος ύπαρξης του;

 

ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 

 

Λύτρας Μαρίνος, 

Λύτρας Αθανάσιος.

ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ ΠΡΩΤΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 9:49 pm


Παναγιωτόπουλος: Ο Δήμος Δελφών πέτυχε το αδιανόητο! Να απέχει από τον εορτασμό των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης...

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - Travelling News

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Δυστυχώς θα απουσιάσουμε… 


Στην αρχή δεν το πιστέψαμε ούτε κι εμείς… Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια. Ο Δήμος Δελφών πέτυχε το αδιανόητο: Να απέχει κατά τον εθνικό εορτασμό των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Εκατόν δεκαοκτώ (118) ελληνικοί Δήμοι υπέβαλαν προτάσεις για συμμετοχή στο εθνικό πρόγραμμα. Ο Δήμος Δελφών αδιαφόρησε…

Ποιος Δήμος; Ο Δήμος Δελφών που γέννησε τους μεγάλους ηρώες της Επανάστασης (Αθανάσιος Διάκος, Δεσπότης Ησαΐας, Πανουργιάδες, Γιάννης Δυοβουνιώτης, Γιάννης Γκούρας, Κομνάς Τράκας κ.α.), ο Δήμος με πρωτεύουσα τα θρυλικά Σάλωνα, αδιαφιλονίκητη έδρα του επαναστατικού αγώνα της Ρούμελης. Ο Δήμος που συμπεριλαμβάνει τη Γραβιά, τη Δεσφίνα, το Γαλαξίδι, την Αγόριανη και τη Σουβάλα, τον Αθανάσιο Διάκο και τον Πανουργιά, τον όρμο της Αγκάλης στην Ιτέα, το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Χρισσό…

Και μόνο η αναφορά στα ονόματα αυτά συγκινεί και συνεγείρει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα!

Πώς είναι δυνατόν να απουσιάσει ο Δήμος Δελφών από μια τέτοια εθνική επέτειο;

Δυστυχώς προσπάθειες πολλών ετών και πολλών ανθρώπων είναι εύκολο να καταρρεύσουν, όταν δεν υπάρχει ευαισθησία και δημιουργική διάθεση.

Ακόμη και σήμερα οφείλει η δημοτική μας αρχή να σπεύσει για να διασώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί.

Ακόμη και σήμερα (παρά το πέρας όλων των προθεσμιών) οφείλει ο Δήμος μας να κινητοποιηθεί και να εντάξει τον ιστορικό μας τόπο στον κορμό του εθνικού προγράμματος για το 2021.

-------------------------------------------------------------------------------

Άμφισσα, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της

 «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»

Παναγιωτόπουλος Θανάσης

Αγγελόπουλος Άρης

Αναγνωστάκου Σοφία

Αναγνωστόπουλος Λουκάς

Ανδρεοπούλου Μαίρη

Κυριακίδης Αλέξανδρος

Κώνστα Κρυσταλλία

Μίχος Νεκτάριος

Ραβάνης Δημήτρης

Τσονάκας Θανάσης

Και τα υπόλοιπα στελέχη της δημοτικής παράταξης

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 9:20 pm


Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Ιτέας Μανδρέκα Παναγιώτη από τον Αντιδήμαρχο Ιτέας Γ. Τσατσαρώνη...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

 ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ 

Γραφείο Αντιδημάρχου 

 

  


Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Ιτέας Μανδρέκα Παναγιώτη


 

Ο Παναγιώτης Μανδρέκας  υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και ένας σπάνιος άνθρωπος που ξεχώρισε για το ήθος του, ένας ακούραστος εργάτης της αυτοδιοίκησης, με αναμφισβήτητη προσφορά στον τόπο του , στην αυτοδιοίκηση και γενικότερα στο δημόσιο βίο .

Για πολλά χρόνια υπηρέτησε τον τόπο του, κάνοντας αγώνα και σκοπό της ζωής του την προάσπιση των αιτημάτων των συμπολιτών του.

Άφησε πίσω του σημαντικό έργο και άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος Ιτέας .

Η είδηση του θανάτου του μας γεμίζει όλους με θλίψη.

Εκ μέρους της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας  και όλου του προσωπικού της, τον αποχαιρετούμε  με συγκίνηση, εκτίμηση και σεβασμό για όλα, όσα προσέφερε.

Στην οικογένεια του εκφράζουμε  τα θερμά μας  συλλυπητήρια.

 

Ο Αντιδήμαρχος Δελφών

Δημοτικής Ενότητας Ιτέας

 

Γεώργιος Δ. Τσατσαρώνης

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 9:15 pm


Αφροδίτη Παπαθανάση: Συγνώμη που ταράζουμε την ηρεμία της Περιφερειακής Αρχής, αλλά μήπως να προγραμματίσει την στήριξη των επιχειρήσεων που πεθαίνουν;;...

Συγνώμη που ταράξαμε την ηρεμία της Περιφερειακής Αρχής. 

  Είναι κοινή αλήθεια ότι:

  • Οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από covid 19 πρέπει να ενισχυθούν, διαφορετικά θα έχουμε λουκέτα, ένταση και αύξηση χρεών και ανεργίας. 

 • Δεν υπάρχουν δομές ή επιχειρήσεις ή ικανές επενδύσεις να απορροφήσουν τον κόσμο που βγαίνει στην ανεργία, όπως και δεν υπάρχει ικανοποιητικό πλαίσιο να βοηθήσει τον κόσμο που έμεινε χωρίς δουλεία, κύρια τους τελευταίους μήνες από ξενοδοχειακές μονάδες και εστίαση.

·         Ακόμη είμαστε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με ερωτηματικά για το τι γίνει στο δεύτερο με την πτώση της θερμοκρασίας το χειμώνα.

 

Τι συμβαίνει με αδιάθετα ποσά ΕΣΠΑ σε άλλες, εκτός της ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Περιφέρειες:

·         Σταδιακά Περιφέρειες ξεκινούν να ενεργοποιούν ειδικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων των περιοχών τους, όπως η Κεντρική Μακεδονία και σε συνέχεια η Θεσσαλία και η Δυτική Ελλάδα. Πρόγραμμα ενίσχυσης ανακοίνωσε πως προετοιμάζεται και από την Περιφέρεια Κρήτης.

·         Είτε από αδιάθετα ΕΣΠΑ, είτε με μόχλευση χρημάτων και από άλλους πόρους, δίνουν στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από covid 19,  με κριτήρια και κανόνες, από 5 έως 50 χιλ. ευρώ, τα όποια ΔΕΝ επιστρέφονται από τις επιχειρήσεις προς τις περιφέρειες.

 

Τι θα πράξει η δική μας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΑΣ;

Υπήρξαν δημοσιεύματα στον κεντρικό και τοπικό περιφερειακό τύπο για τις δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων των άλλων Περιφερειών, όπως και ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του ΕΣΠΑ.

 

Κατέθεσα ως πολίτης επιστολή, στις 11.09.2020, προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Η. Σανίδα και προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Στερεάς με θέμα «την εξέταση του θέματος της δημιουργίας πλαισίου χρηματοδότησης των ΜΜΕ που επλήγησαν από COVID-19 και στη ΣΤΕΡΕΑ, από πόρους της Στερεάς  ή και με  διαδικασία μόχλευσης πόρων, από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας».

Απάντηση με δημόσια ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς για το αν σκοπεύει, πως και ποτέ να στηρίζει τις επιχειρήσεις της Στερεάς, δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε δει.

·         Την αναμένουμε όμως, ένα ναι ή ένα όχι, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

·         Υποχρεούται η Περιφερειακή Αρχή, σε δημόσια ενημέρωση προς τους πολίτες και τον επιχειρηματικό κλάδο.

 

·         Υποχρεούται να συνεργαστεί με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης  και τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να καταθέσει, εισηγηθεί  στο Περιφερειακό Συμβούλιο πρόγραμμα στήριξης.

 

Τοποθέτηση των Βουλευτών της Ν.Δ. για την ανάγκη ή όχι ενίσχυσης των επιχειρήσεων της ΣΤΕΡΕΑΣ, ακόμη δεν έχουμε δει. Κυριαρχεί η άποψη το «να μην εκτεθούμε» με τις καθυστερήσεις. Αναμένουμε.

 

Όπως αναμένουμε την δημόσια τοποθέτηση και ανακοίνωση των θεσμικών εκπροσώπων επιχειρήσεων και πολιτών, σε σχέση με το αίτημα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. 

 ΦΩΚΙΔΑ TV.GR: Παρέμβαση της Αφροδίτης Παπαθανάση στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τα μεταλλεία της Φωκίδας...

Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι και παρατάξεις οφείλουν να εξαντλήσουν με θέσεις και προτάσεις πίεση για λειτουργικά , ολοκληρωμένα προγράμματα στη Στερεά.  «Το είπα αλλά πέρασε καιρός και τίποτε δεν έγινε», εκθέτει μεν την Περιφερειακή Αρχή, αλλά δεν βοηθά στο δια ταύτα και πολύ.

Δεν καθυστερεί η Περιφερειακή Αρχή μόνο στα θέματα κινήσεων για ενίσχυση της αγοράς.

Καθυστερεί σε ζητήματα υιοθέτησης και ανάπτυξης συστημάτων ευφυούς  γεωργίας, σε συστήματα νέων τεχνολογιών για την περιβαλλοντική προστασία και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Καθυστερεί σε παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας, την στήριξη της κοινωνικής οικονομίας. Θέλουμε σε λίγα χρόνια να έχουμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε παραγωγική γη, σε Κωπαΐδα, Μόρνο, Ελαιώνα Άμφισσας και όχι έργα να σέρνονται.

 

Γνωρίζουμε πως συνολικά κυριαρχεί η επιλογή της επικοινωνιακής διαχείρισης καταστάσεων.

Είναι εύκολο οι θεσμικοί εκπρόσωποι επιχειρήσεων και πολιτών «μοιράζουν», απλόχερα τα «ευχαριστήρια και τις φωτογραφίες» .

Όμως, σε περίοδο κρίσης, οφείλουν δημόσια να θέτουν διεκδικήσεις.

Δεν είναι δηλαδή ούτε το θέμα ούτε οι εποχές για να σκεφτόμαστε μην ταράξουμε τις εσωκομματικές ισορροπίες.

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 9:11 pm


Ψήφισμα της Κοινότητας Ιτέας για τον θάνατο του παλαιού Κοινοτάρχη & Δημάρχου Ιτέας Παναγιώτη Μανδρέκα...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  Ιτέα 18/09/2020

ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                         

ΔΗΜΟΣ  ΔΕΛΦΩΝ                                        

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ                                     

    …………..

 

                                     

            Ψήφισμα Συμβουλίου Κοινότητας Ιτέας σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Ιτέας Παναγιώτη Μανδρέκα

 

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Ιτέας του Δήμου Δελφών , κατά την έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του της Παρασκευής 18ης Σεπτεμβρίου 2020, μετά την εισήγηση του Προέδρου Ιτέας κ. Ιωάννη Λύτρα εξέδωσε ,σε συνέχεια την υπ’ αριθμ. 08/44/2020 Ομόφωνης Απόφασης του  το παρακάτω ψήφισμα ,σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα πρώην δήμαρχο Ιτέας Παναγιώτη Μανδρέκα.

 

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
του Συμβουλίου Κοινότητας Ιτέας αποφασίζει ομόφωνα

·         Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιτέας  στην οικογένεια του εκλιπόντος.

·         Να παραστούν τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Ιτέας στην κηδεία του την  Σάββατο 19/09/2020  και ώρα 16.00 στην Ιτέα .

·          Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας.

·         Να κατατεθεί στεφάνι .

·         Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, από τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιτέας, κατά την πρώτη μετά τον θάνατό του δια ζώσης τακτική συνεδρίαση.

·         Να επιδοθεί το ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

                                                                      ΛΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 7:50 pm


Συλλυπητήρια Ανακοίνωση ΝΟΔΕ για τον θάνατο του Τάκη Μανδρέκα...

   Στην είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Μανδρέκα, στελέχους της παράταξής μας, η ΔΕΕΠ ΝΔ Φωκίδας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

 

   


Ο Παναγιώτης Μανδρέκας γεννήθηκε στους Δελφούς, από μητέρα Δελφιώτισσα και πατέρα Ιτιώτη.

Μεγάλωσε στην Ιτέα όπου και ολοκλήρωσε τη βασική και μέση Εκπαίδευση. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Πεζικού. 
Στη συνέχεια, διετέλεσε, επί σειρά ετών, Ανώτερο Στέλεχος της Τραπεζικής Εταιρείας με την επωνυμία «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας Α.Ε», (Τμηματάρχης Α΄), καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Βιομηχανία Αλουμίνας – Ε.Λ.Β.Α Α.Ε».
   Στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς του είχε ειδικευθεί στις Δημόσιες Σχέσεις, στο Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ, στα Οικονομικά καθώς και σε Νομικά θέματα, θέματα Εργασιακών και Ανθρωπίνων Σχέσεων και θέματα που αφορούσαν στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Ένωση, (Ε.Ο.Κ). Ήταν παντρεμένος με την Αμφισσαία, Μίνα Αθ. Γρίβα, με την οποία είχε αποκτήσει μία κόρη, την Ασπασία, δικηγόρο και πρ. Βουλευτή Φωκίδας και ένα γιο, τον Κωνσταντίνο, που είναι γιατρός.
Ο Παναγιώτης Μανδρέκας εκτός των άλλων εν συντομία υπηρέτησε: 
 
• Δήμαρχος Δήμου Ιτέας και πριν Πρόεδρος Κοινότητας Ιτέας, (Πρόεδρος Κοινότητας Ιτέας: 1979-1982, 1987-1990, Δήμαρχος Ιτέας: 1991-1994),
• Κοινοτικός Σύμβουλος Ιτέας, (1983-1986),
• Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν.Α Φωκίδας, (2007-2010),
• Νομαρχιακός Σύμβουλος Ν.Α Φωκίδας, (1995-1998, 1999-2002, 2003-2006, 2007-2010),
• Υποψήφιος Βουλευτής Φωκίδας (1996),
• Εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας στην Ε.Ν.Α.Ε (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας),
• Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Τ.Ε.Δ.Κ Φωκίδας (Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων),
• Εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ Φωκίδας στην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας),
• Εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ Φωκίδας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας,
• Εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Φωκίδας,
• Εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ στο Δ.Σ του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Άμφισσας,
• Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Ιτέας, Κίρρας, Γαλαξειδίου, Δεσφίνας, Τριταίας (1 τετραετία),
• Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Συνδέσμου Διυλιστηρίου (2 τετραετίες),
• Πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρεύσεως εννέα (9), Κοινοτήτων του Ν. Φωκίδας, (2 τετραετίες),
• Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ο.Τ.Ο.Ε,
• Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γ. Γραμματέας και Μέλος πολλών Συλλόγων και Σωματείων,
• Ιδρυτικό Μέλος Συλλόγων και Σωματείων.
Ο Παναγιώτης Μανδρέκας υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση και τη Νέα Δημοκρατία με πάθος και άφησε το δικό του έντονο αποτύπωμα στα πολιτικά πράγματα της περιοχής μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ιτέας , που αγάπησε και υπηρέτησε.

--
Για την Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Φωκίδας
Ο πρόεδρος 
Τζήμας Δημήτριος
...

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 7:44 pm


Ευχαριστήρια επιστολή προς τις Επιστημονικές προσωπικότητες του Νοσοκομείου Άμφισσας κ.κ. Γεώργιο Καράμαλη και Χριστόφορο Παπαδόπουλο...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

 

  ΠΡΟΣ: 

 Τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας

 Κοιν.: 

1. Υπουργό Υγείας  

2.  Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο 

3.  Πανελλήνιο Σύλλογο Νοσοκομειακών γιατρών


 

ΘΕΜΑ:  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


 
Προς τις Επιστημονικές προσωπικότητες του Νοσοκομείου Άμφισσας κ.κ. Γεώργιο Καράμαλη και Χριστόφορο Παπαδόπουλο

 

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

 με την παρούσα επιστολή επιθυμώ τόσο εγώ, όσο και η οικογένειά μου, να εκφράσουμε από καρδιάς και δημοσίως τις πιο θερμές ευχαριστίες και την βαθιά μας ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπό σας. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου  διαπίστωσα την άψογη οργάνωση του Νοσοκομείου σας και έγινα αποδέκτης της ιδιαίτερα ανθρώπινης συμπεριφοράς και ευαισθησίας από Ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, γεγονός για το οποίο σας είμαι ειλικρινά ευγνώμων.

  Ιδιαίτερα, όμως, θα ήθελα να αναφερθώ στον σπουδαίο Μαιευτήρα Γυναικολόγο Χειρούργο Ιατρό κ. Γεώργιο Καράμαλη, Διευθυντή της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής καθώς και στον εκλεκτό Ιατρό Διευθυντή Αναισθησιολόγο κ. Χριστόφορο Παπαδόπουλο οι οποίοι πραγματικά κοσμούν την μονάδα.

  Μια επέμβαση στάθηκε αφορμή να διαπιστώσω την ποιότητα αυτών των ΑΝΘΡΩΠΩΝ οι οποίοι ευτυχώς στελεχώνουν και προσφέρουν το ιερό λειτούργημά τους ακούραστα,  με αγάπη και ανθρωπιά μέσα στο Νοσοκομείο Άμφισσας.  

  Ευχαριστώ τον εξαίρετο χειρούργο Γυναικολόγο- Μαιευτήρα για τον άριστο επαγγελματισμό του, την υψηλή επιστημονική του επάρκεια και κυρίως το ανθρώπινο ήθος και την ανιδιοτελή προσφορά του. Για την προσωπική προσπάθεια και προσοχή που επέδειξε για την κατάσταση της υγείας μου όσο και για τα επόμενα βήματά μου.

  Ευχαριστώ τον σπουδαίο Ιατρό Αναισθησιολόγο για την αμέριστη φροντίδα και συμπαράσταση, την υψηλή επιστημονική του επάρκεια και πλήρη ανταπόκριση στις δυσκολίες μου και κυρίως το ανθρώπινο ήθος και την ανιδιοτέλεια με την οποία προσέγγισε την περίπτωσή μου. Διαπίστωσα ότι η περίσσεια ανθρωπιάς που επιδεικνύουν ανιδιοτελώς οι δύο αυτές ιατρικές προσωπικότητες  υπερκεράζει τυχόν προβλήματα και ελλείψεις που παρουσιάζονται στην μονάδα στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

  Κύριε Καράμαλη - Κύριε Παπαδόπουλε,

  η προσφορά σας, το ήθος, ο επαγγελματισμός, η ανιδιοτέλειά σας αποτελούν φωτεινό παράδειγμα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και αναδεικνύουν το αίσθημα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, κυρίως δε την ακριβοθώρητη Πίστη στον Όρκο του Ιπποκράτη.

Αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και τις προσπάθειες που καταβάλλετε, σας εύχομαι υγεία και δύναμη. Όσα «ευχαριστώ» είναι λίγα. Να είστε καλά που μας φροντίζετε, να έχετε δύναμη και να συνεχίζετε να προσφέρετε με τον ίδιο ζήλο, σε πείσμα των καιρών!

Να τονίσω ακόμη το ενδιαφέρον τους για όλους τους ασθενείς, πάντα με υπομονή, σεβασμό, απλότητα και ευγένεια!

Επίσης ευχαριστώ θερμά όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής και του Χειρουργικού Τομέα, για τη φροντίδα, αγάπη, διακριτικότητα, το χαμόγελο, την ευγένεια και το σεβασμό προς τον ασθενή και άνθρωπο.

Αν υπάρχουν τέτοιοι επιστήμονες τότε είμαι αισιόδοξη για την υγεία στην περιοχή μας και την Ελλάδα.

 Κύριε Διοικητά,

 Παρακαλώ εσάς και το Υπουργείο για την δημόσια αναγνώριση των δύο αυτών εξεχουσών επιστημονικών προσωπικοτήτων του ΕΣΥ.

 

Ειλικρινά ευγνώμων

Ι. Λ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 11:43 am


Κοινότητα Κίρρας προς Αντιδήμαρχο Ιτέας: πάρτε την αυτοδιοικητική σας ανηθικότητα και ακυρώστε την ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ! Σας απαγορεύουμε την εκδήλωση που προσβάλλει και αμαυρώνει την Ιστορία! θα κλείσουμε το Ιστορικό μονοπάτι μας με μαύρες σημαίες...

Κίρρα, 16-09-2020 

 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΙΡΡΑΣ 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ. 

 

 Η Κοινότητα Ιτέας (ως κρατίδιο του Δήμου Δελφών!) διοργανώνει εκδήλωση-δράση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, την Κυριακή 20 Σεπτέμβρη με θέμα:   
ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ και τερματισμό στο μώλο της Ιτέας.

   Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στην διοργάνωση της εκδήλωσης, καθότι οι Κοινότητες δεν αποτελούν αυτόνομες αυτοδιοικητικά οντότητες αλλά εντάσσονται εντός των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών και εμείς εντέχνως απουσιάζουμε με αυτοδιοικητική συναίνεση. 

 Η Κοινότητα Κίρρας ενίσταται αναφορικά με την διοργάνωση της εκδήλωσης, που δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί εάν είχε ζητηθεί και η γνώμη μας, αφού χωροταξικά το Αρχαίο μονοπάτι αλλά και ως Ιστορικό Μνημείο, ανήκει στην Κοινότητά μας. 

Δεν είναι στα όρια ευθύνης σας.  ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ, απαντήστε στα ερωτήματά μας:

 

  1. Για ποιο Αρχαίο Μονοπάτι αναφέρεστε λοιπόν, δεν έχει ονομασία και γιατί δεν το κατονομάζετε; Θα έχετε τους λόγους σας!  Ίσως το «Ιστορικό αποτύπωμα» είναι τόσο ισχυρό που σας «ζαλίζει»; 

  2. Γνωρίζετε ότι το Επίνειο των Δελφών ήταν το Λιμάνι της Κίρρας και τα απομεινάρια του «δεσπόζουν» σε κεντρικό σημείο της πόλης μας, όπου είναι και ο τερματισμός της πορείας του Αρχαίου Μονοπατιού Δελφών-Κίρρας ή Κίρρας-Δελφών;

  3. Γιατί δεν δρομολογήσατε ενδιάμεση στάση και με την συνδρομή υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας ή σχετικής ειδικότητας, θα ενημερώνει τους συμμετέχοντες για το ανεξάντλητο ιστορικό αποτύπωμα; Θα είχατε τους λόγους σας!      

 Αποφασίσαμε λοιπόν κατόπιν της Ιστορικής προσβολής και της αυτοδιοικητικής ανηθικότητας που επέδειξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, να ΜΗΝ ΣΑΣ Επιτρέψουμε την διέλευση, γιατί ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. 

   Αυτό αποτελεί Απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου και λαϊκή απαίτηση των δημοτών της Κοινότητας Κίρρας, της μεγαλύτερης πληθυσμιακά πρώην Τοπικής Κοινότητας του Νομού Φωκίδας αλλά και της αρχαιότερης Φωκικής πόλης. 

 Θα τοποθετήσουμε μαύρες σημαίες και εμπόδια κατά μήκος του Αρχαίου μονοπατιού και ανακοινώσεις για να συνειδητοποιήσετε το αυτοδιοικητικό ατόπημα, για να είστε Υπερήφανοι για τις πράξεις σας.  

  Ζημιώσατε την ιστορική διαδρομή της Ιστορίας της Κίρρας, με πράξεις αλλά και έντεχνες παραλείψεις και οφείλετε να επανακαθορίσετε την αυτοδιοικητικήτ οποθέτησή σας . ------------------------------------------------------------------------------------ ΑΚΥΡΩΣΤΕ την εκδήλωση. 

Άλλωστε η κοινή γνώμη επί του θέματος έχει διαμορφώσει άποψη, αποσιωπήσατε το γεγονός από την «Οικοδέσποινα» Πόλη και θα αφήνατε τα απορρίμματάσας! 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ....ΙΣΤΟΡΙΑ, 

ποτέ άλλωστε δεν είναι αργά για ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ. 

  Η Πρόεδρος                                 Τα μέλη 

ΜαρίαΚαπαρέλη         Προκόπης Κατσαγούνος 

                                          Ευγενία Λαμπροπούλου

                                              Κονδυλία Λούρμπα 

                            Παναγιώτης-ΕυστάθιοςΘεοχαρόπουλος 

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΡΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 11:36 am


Δραματική έκκληση των εργαζομένων Μεταλλείων Φωκίδας στην εταιρεία: παραβιάζοντας κάθε εργασιακή συνέπεια μας τσακίσατε! κι ακόμη αρνείστε έστω μια συνάντηση!...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 

ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ 

ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 

 

   Προς τη διοίκηση του μεταλλείου βωξίτη

 

  Συνάδελφοι, εργαζόμενοι,

 Vagonetto: Το Μεταλλευτικό Πάρκο της Φωκίδας | Onparnassos

     Ζητάμε, εδώ και αρκετούς μήνες συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας, προκειμένου να εκθέσουμε μέρος των προβλημάτων που μας απασχολούν σαν κλάδο αλλά και γενικότερα και αυτή (η διοίκηση) είτε επικαλούμενη τον κορωναϊό είτε άλλους λόγους δεν μας δέχεται, στέλνοντάς μας κάποια γραφήματα και κάποιους αριθμούς για να μας δείξει ότι στο «βασίλειό» της οι αριθμοί ευημερούν!!

     Μας δείχνουν για παράδειγμα ότι από την αρχή της χρονιάς τα μηχανήματα στην υπόγεια εκμετάλλευση είναι όλο και πιο διαθέσιμα για εργασία, είναι δηλαδή σε συνεχή ετοιμότητα όταν γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι μηχανήματα που ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ τη μία βάρδια, με υπηρεσιακό σημείωμα για βλάβη, την άλλη βάρδια ως εκ θαύματος εργάζονται όταν «πείθονται» οι συνάδελφοι να τα δουλέψουν «για να μην υπάρξουν προβλήματα».

    Είναι παγκοίνως γνωστό ότι μηχανήματα με μεγάλη παραγωγή καυσαερίων που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ λόγω μόλυνσης του κλειστού περιβάλλοντος στις θέσεις εργασίας, αυτά θεωρούνται ως παραγωγικά και τίθενται σε εργασία με ότι κινδύνους συνεπάγονται για την υγεία των συναδέλφων μας!!

     Είναι επίσης γνωστό ότι ακόμη και μηχανήματα που έχουν εμφανή προβλήματα στη λειτουργία τους αναγκάζονται οι συνάδελφοι να τα εργαστούν και κυρίως αυτή η διαδικασία γίνεται από την επόμενη βάρδια. Δηλαδή η μία βάρδια βγάζει το μηχάνημα  off και η επόμενη αναγκάζεται να το δουλέψει.

    Ακόμη δε και να αντισταθεί κάποιος συνάδελφος αρνούμενος να εργαστεί το μηχάνημα που ό προηγούμενος το έδωσε σε βλάβη έρχονται κάποιοι εκ των προθύμων επιστατών-γομωτών-χειριστών-οδηγών (των συναδέλφων εκείνων δηλαδή που η εταιρεία τους έκανε παντός καιρού και παντός διπλώματος) να κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά.

    Με λίγα λόγια βάζει η διεύθυνση συναδέλφους απέναντι σε συνάδελφους. Ευημερεί βάζοντας εμάς «να βγάλουμε τα μάτια μας». Χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο για την υγιεινή και την ασφάλειά μας.

    Είναι δε τόσο το ενδιαφέρον της εταιρείας για την ασφάλεια μας ώστε μας «τσιπάρουνε» με gps ακόμη και μέσα στις γαλαρίες σαν κυνηγάρικα σκυλιά προκειμένου να κυνηγήσουμε το πρόγραμμα της παραγωγής που οι προϊστάμενοι βγάζουνε μετά από μελέτη επι χάρτου πάντα, αγνοώντας τις πραγματικές συνθήκες σε εκατοντάδες μέτρα μάσα στη γή με εκατομμύρια τόνους βράχων πάνω από τα κεφάλια μας!!

    Η ασφάλεια για όλους αυτούς και κυρίως για την ίδια την εταιρεία εξαντλείται σε ποινές σε συναδέλφους επειδή δεν φορούσαν είτε το κράνος είτε τα γυαλιά εργασίας ακόμη και έξω από τη γαλαρία. Ναι μας θέλουν να πηγαίνουμε ακόμη και στα σπίτια μας με κράνη και γυαλιά(!) ενώ στα  «κοντέινερ» δεν υπάρχουν ακόμη και στοιχειώδη για την προσωπική υγιεινή αλλά και πόρτες ή air condition’s.

    Mε το κυλιόμενο πενθήμερο αλλά και το εξαήμερο που ΕΠΙΒΑΛΛΑΤΕ με τους γνωστούς τρόπους έχετε τσακίσει τη ζωή μας. Την οικογενειακή μας γαλήνη. Τον οικογενειακό μας προγραμματισμό. Όλα αυτά που ήδη έχουν λήξη (με τη διαβούλευση) εδώ και 5 μήνες και που εσείς με το έτσι θέλω συνεχίζεται και μάλιστα με τρείς χειρότερους ρυθμούς!!!

    Έχουμε την εντύπωση ότι εκμεταλλεύεστε με το χειρότερο τρόπο το φιλότιμό μας, την ανάγκη για εργασία, για το μεροκάματο, και βάζετε τον έναν συνάδελφο απέναντι στον άλλον.

     Παρ όλα αυτά εμείς πιστεύοντας ακόμη ότι μπορούμε να συνδιαλλαγούμε σας καλούμε να μας δεχθείτε σε συνάντηση προκειμένου να διατυπώσουμε τα παραπάνω δια ζώσης τεκμηριώνοντας τα με συγκεκριμένα στοιχεία.  

 

Για το Σωματείο Χειριστών Βοηθών κ.λ.π. Νομού Φωκίδας

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 11:07 am


Πρόσκληση προς γονείς μαθητών από την ΕΛΜΕ Φωκίδας: Δυστυχώς, δεν είναι όλα στη θέση τους, όπως διαβεβαίωνε η υπουργός Παιδείας...

ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ 

 Η ΕΛΜΕ Φωκίδας συμμετέχει στις 30 Απρίλη στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο | Alfavita

   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ 

 

6:30μμ Δευτέρα 21/9/2020 στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Ιτέας στις 6:30μμ 

 

   Αγαπητοί γονείς 

 


Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και εμείς, οι καθηγητές των παιδιών σας δε μπορούμε να σας κρύψουμε την ανησυχία και τον προβληματισμό μας με αφορμή την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid19 αλλά και αυτά που προέκυψαν με το πρώτο κουδούνι του σχολείου.

 Δυστυχώς, δεν ήταν όλα στη θέση τους, όπως διαβεβαίωνε η υπουργός Παιδείας.

Οι δύο μάσκες  έγιναν «μία», και μάλιστα τεραστίων διαστάσεων, που κυριολεκτικά μοιράστηκαν μία ανάσα πριν το πρώτο κουδούνι.  

 Όλοι οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν στη θέση τους αφού έχουν προσληφθεί συνολικά μέχρι τώρα μόνο 24.927 εκπαιδευτικοί από τους περίπου 42.000 που δούλεψαν πέρσι. Ενδεικτικά τα κενά που παραμένουν στα σχολεία της Φωκίδας είναι : ΠΕ 02  90 ώρες     ΠΕ 03  56 ώρες    ΠΕ 04    55ώρες    ΠΕ05  27 ώρες  ΠΕ  06  19 ώρες    ΠΕ 08 15 ώρες     ΠΕ 78,80  18 ώρες    ΠΕ 79  6 ώρες  κενά στο ΕΠΑΛ, σε ειδικότητες του Μουσικού Σχολείου κλπ.)

Όλοι οι μαθητές είναι στοιβαγμένοι σε φορτωμένα τμήματα των 20-25-27 μαθητών, σε αίθουσες λίγων τετραγωνικών και χωρίς αποστάσεις μεταξύ τους. Όπως ακριβώς συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους στα σχολεία καθώς στοιβάζονται στα λεωφορεία προκειμένου να εξοικονομηθούν δρομολόγια από τον ανάδοχο.

Και η καθαριότητα στο πάζλ της έλλειψης οργάνωσης και σχεδιασμού σε μια περίοδο που είναι επιτακτική ανάγκη να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και καθαριότηταςΟ Δήμος Δελφών ζήτησε 33 υπαλλήλους για την καθαριότητα,  προσλήφθηκαν 29 - οι 28 τρίωρης απασχόλησης-  για 25 σχολικές μονάδες.

Τον Μάιο , και με τα ημερήσια κρούσματα να κυμαίνονται σε διψήφιο αριθμό (περί τα 20 καθημερινά) τα σχολεία άνοιξαν με μειωμένο αριθμό μαθητών και βάρδιες. Τρεις μήνες μετά, τα παιδιά στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα, ενώ παράλληλα η μάσκα έχει αναχθεί σε πρώτιστο μέτρο που σώζει ζωές.

 

Από την πρώτη στιγμή οι εκπαιδευτικοί διεκδικήσαμε το αυτονόητο:

Τμήματα με μέγιστο αριθμό 15 μαθητές-τριες . Διορισμούς εκπαιδευτικών.

Επαρκή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.  Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.  

Τα αιτήματα αυτά είναι πλέον σαφές και κατανοητό σε όλους πως είναι τα μόνα ενδεδειγμένα.

Τα σχολεία σήμερα είναι οι μόνοι χώροι όπου επιτρέπεται ο συγχρωτισμός χωρίς τήρηση αποστάσεων και οι δηλώσεις περί «ατομικής ευθύνης» συνεπάγονται την απεμπόληση της κρατικής ευθύνης και την μετακύληση όλης της ευθύνης για τη λειτουργία των σχολείων στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

 

Αγαπητοί γονείς,

Τα σχολεία τα θέλουμε ανοικτά  για όλους τους μαθητές, με κανόνες υγιεινής, με ασφάλεια και με ουσιαστικό μαθησιακό και παιδαγωγικό ρόλο .

Σας καλούμε να ενώσετε τις δυνάμεις μαζί μας και να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τους αναγκαίους και επαρκείς όρους όχι μόνο για την απλή επιβίωσή μας αλλά και για την ποιότητα της ζωής μας και των παιδιών μας γιατί η ζωή μας είναι πάνω από τους οικονομικούς υπολογισμούς:

Ø  Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές

Ø  Εξεύρεση ή ακόμα και επίταξη διαθέσιμων ελεύθερων χώρων και λειτουργία τους ως σχολεία

Ø  Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού. Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Ø  Πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για την καθαριότητα.

Ø  Δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ø  Δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού

Ø  Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος

Για το λόγο αυτό σας καλούμε στην σύσκεψη –ενημέρωση που θα πραγματοποιήσουμε ως ΕΛΜΕ Φωκίδας

(τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας)

Την Πέμπτη 17/9/2020 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Άμφισσας στις 6:30μμ για τους  Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Άμφισσας, Γραβιάς, Δελφών, Λιδορικίου .    

Την Δευτέρα 21/9/2020 στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Ιτέας  στις 6:30μμ

για τους  Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Ιτέας, Γαλαξιδίου, Δεσφίνας, Ερατεινής, Ευπαλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 9:37 am


Συνεχίζονται δραματικά τα ατυχήματα ενώ το "πάρτυ" της κυβέρνησης καλά κρατεί! Σήμερα Γενική Συνέλευση-νέα κινητοποίηση...

 Συμπαράσταση και Αλληλεγγύη στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ - STEREA NEWS

Δελτίο τύπου

  Σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020,  στο εργοστάσιο  στη Λάρυμνα συνέβη το τέταρτο (4) μέσα σε 15 ημέρες παραλίγο εργατικό δυστύχημα. Η ηλεκτροκάμινος Ν5 (δύο μέρες μετά από την επαναλειτουργία του) τρύπησε ακριβώς στο ίδιο σημείο. Σκαπτικό μηχάνημα και χειριστής που πραγματοποιούσε εργασίες ακριβώς από κάτω, καθάριζε τα υπολείμματα της προηγούμενης ζημιάς, από θαύμα δεν ψήθηκαν. Την ώρα που τα πάντα έχουν ανακαταληφθεί, δεν γίνονται επισκευές, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά,  την ίδια ώρα  με  εντολή του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα  υπογραφόντουσαν από την «ειδική διαχείριση της εξυγίανσης»  ρουσφέτια της Νέας Δημοκρατίας 

 Το συνδικάτο μας μέσα σε αυτό το δεκαπενθήμερο έχει στείλει τέσσερις (4) επιστολές στις αρμόδιες υπηρεσίες να έρθουν να ελέγξουν. Καμία απάντηση. Ούτε ίχνος, ούτε φωνή.

 Μία μέρα πριν (15/09/2020) δηλώσαμε στον ειδικό διαχειριστή να μην προχωρήσει σε καμία προαγωγή γιατί το μόνο που κάνει είναι να συγχύζει τους εργαζόμενους. Τονίσαμε ότι σε ένα εργοστάσιο που με βάση το νόμο  το Φλεβάρη του 2020 θα πτωχεύσει, που οι εργαζόμενοι δεν έχουνε μέτρα ατομικής προστασίας (φόρμες, άρβυλα κτλπ), που καθημερινά κινδυνεύουμε, ζούμε την ανασφάλεια του μεροκάματου,  είναι πρόκληση να πραγματοποιούνται με τη χρηματοδότηση του ελληνικού λαού κομματικά ρουσφέτια. Είναι ντροπή να μην έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στις οικογένειες των συναδέλφων που έχουν χάσει τη ζωή τους και την ίδια στιγμή να εξυπηρετούνται κομματικά συμφέροντα για να μειωθεί το πολιτικό κόστος του εγκλήματος της παραπέρα ιδιωτικοποίησης.

  Είναι υποχρεωμένοι κυβέρνηση και «διαχείριση» να μας ενημερώσουν για το μέλλον, να διασφαλίσουν την συνέχιση της ενιαίας παραγωγικής λειτουργίας όλων των χώρων, με όλους τους εργαζόμενους. Τους δηλώσαμε να σταματήσουν τα ρουσφέτια, να σταματήσουν την  απαξίωση της εταιρείας. Έχουν την ευθύνη για την ζωή των εργαζομένων.

Ο ειδικός διαχειριστής επάνω στον εκνευρισμό του δήλωσε «εγώ θα τις κάνω, θα τις κάνω, θα τις κάνω», χτυπώντας τα χέρια του στα μπούτια του σαν μικρό παιδί.

 Η πλειοψηφία των εργαζομένων καταδικάζει αυτή την πολιτική που εφαρμοζόταν  με τις εκάστοτε  διορισμένες διοικήσεις, εφαρμόζεται και σήμερα με την «ειδική διαχείριση της deloitte, των ειδικών στις εξυγιάνσεις,  των ορκωτών λογιστών». Τι Θανάσουλας, τι Σκρέκας, τι Μελέτης, ορκωτές λογιστές και deloitte , ένα και το ίδιο.

  Η πλειοψηφία των εργαζομένων απαιτεί να σταματήσουν τα ρουσφέτια. Να παρθούν πίσω αυτά που έγιναν. Να διασφαλιστεί η λειτουργία με ασφάλεια, να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, να επιστρέψουν όλες οι περικοπές, να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και μετά, υπηρεσιακά μόνο και όχι με κομματικές παρεμβάσεις, βάση οργανογράμματος και με το αντίτιμο στο μισθό να γίνουν μεταβολές - προαγωγές -  αναβαθμίσεις.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε για προσχηματικούς λόγους δεν έχουν ρωτηθεί οι επικεφαλής των τμημάτων για τις μεταβολές που γίνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές από αυτές  τις μεταβολές δεν τις υπογράφει  η διεύθυνση παραγωγής του εργοστασίου που έχει και την ευθύνη για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων. Υπογράφονται μόνο από τον προσωπάρχη και την διοικητική διευθύντρια.

  Στόχος τους είναι να μην πραγματοποιηθεί η νέα κινητοποίηση που προτείνουν τα σωματεία για κάθοδο στην Αθήνα. Να προκαλέσουν σύγχυση στους εργαζόμενους και απομάκρυνση από τις γενικές συνελεύσεις, τους αγώνες.

 Δεν θα τους γίνει το χατίρι. Καλούμε τους εργαζόμενους στη γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων την Παρασκευή 13:00 το μεσημέρι στην πύλη του εργοστασίου.

 Καλούμε τους εργαζόμενους να απορρίψουν και αυτούς που αναμειγνύονται με τα ρουσφέτια και αυτούς που τα αξιοποιούν και λένε «όχι κινητοποιήσεις, διάλογο με ρεαλισμό». Όλοι το παιχνίδι της κυβέρνησης παίζουνε.

 Καλούμε την ΕΜΝΕ έστω και προσχηματικά να έρθει να ελέγξει. Χτυπούμε «καμπανάκι» πριν ακούσουμε την καμπάνα πένθιμα.

 Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας έστω και προσχηματικά να έρθει να καταγράψει τις μεταβολές που γίνονται. Είναι βλαπτικές και οι εργαζόμενοι θέλουν να πάνε και στα δικαστήρια. Θέλουν την καταγραφή από την αρμόδια υπηρεσία. Ενώ οι «ειδικοί ορκωτοί λογιστές» δεν θέλουν να χαλάσουν τα χατίρια της Κυβέρνησης, ας πληρώσει ο ειδικός διαχειριστής και η deloitte από την τσέπη της τα χρήματα των μεταβολών.

 Καλούμε σωματεία και φορείς να καταδικάσουν το έγκλημα. 

 Την Πέμπτη 17/09/2020  στις 08.30  το πρωί τα σωματεία που δραστηριοποιούνται  θα διαμαρτυρηθούν στο Υ.Π.ΕΝ.  Καλούμε τα σωματεία της Αττικής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

  

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 9:28 am


Διαψεύδει τις λιποθυμίες και τις ρινορραγίες των παιδιών ο Δ/ντής του 1ου Δημ. Σχολείου Άμφισσας...! απλή ζάλη τριών μαθητών, στο ένα μόνο παρασχέθηκε βοήθεια...

    Μετά από επικοινωνία με τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας κ. Νίκο Φουσέκη, για τα περιστατικά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας,  ο κ. Διευθυντής μας είπε επί λέξει: 

Μαρκίδειο 1ο Δ. Σ. Άμφισσας | 9/θεσιο Δημοτικό Σχολείο
φωτο από blogs.sch.gr

Μαρκίδειο 1ο Δ. Σ. Άμφισσας


  Δεν υπήρξε καμία λιποθυμία και καμία ρινορραγία στους μαθητές! Προέκυψε μία απλή ζάλη,  3 παιδιά ζαλίστηκαν,  οδηγήθηκαν στην σκιά, παρενέβη γιατρός - γονέας σε ένα μόνο από τα παιδιά, τα οποία συνέχισαν, παρέμειναν μέχρι το τέλος της τελετής έναρξης και μετά αποχώρησαν με τους γονείς τους αφού πήραν την μάσκα τους, το παγουρίνο και το γλυκό που προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων... Παρόντες ήταν η Δ/ντρια Εκπαίδευσης Φωκίδας, εκπρόσωποι του κλήρου, το ΔΣ Συλλόγου Γ&Κ, γονείς και εκπαιδευτικοί.


 Σημειώνουμε εδώ πως η προσωπική μας άποψη για τον Δ/ντή είναι πως πρόκειται για τον πλέον έντιμο και αξιόλογο εκπαιδευτικό. 

 Κατανοούμε τους γονείς και στεκόμαστε με απόλυτο σεβασμό δίπλα τους σε κάθε προβληματισμό. Προερχόμενη από εκπαιδευτική οικογένεια, πιστεύω ακράδαντα ότι η μέριμνα των δασκάλων ταυτίζεται με των γονέων... εκείνοι που αποφασίζουν, νομοθετούν και επιβάλλουν είναι ξέχωρη υπόθεση.

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2020 | 4:59 pm


Ανάσταστοι οι γονείς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας... μασκοφορεμένα παιδάκια λιποθύμησαν, μάτωναν οι μύτες τους, ένταση με την Διεύθυνση...


     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με λιποθυμίες και ρινορραγίες τουλάχιστον σε 3 παιδάκια! 
   Τα παιδιά φορώντας την μάσκα λιποθύμησαν ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν συμπτώματα ρινορραγίας...
Χωρίς κατηγορία | Μαρκίδειο 1ο Δ. Σ. Άμφισσας | Σελίδα 4
φωτο από blogs.sch.gr

Μαρκίδειο 1ο Δ. Σ. Άμφισσας

  Συμπτωματικά, βρέθηκε εκείνη την ώρα ιατρός – γονέας ο οποίος κλήθηκε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες.
 Ανάστατος ο γονέας ενός από τα παιδάκια ζήτησε ευθύνες από τον Δ/ντη του Σχολείου και ακολούθησε ένταση.

  Στην συνέχεια εξαιρετικά ανήσυχοι οι γονείς των ταλαιπωρημένων παιδιών τα πήραν από το σχολείο και επέστρεψαν σπίτι...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2020 | 4:21 pm


Παρέμβαση Αφροδίτης Παπαθανάση: η Περιφέρεια οφείλει να υλοποιήσει Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων Στερεάς που επλήγησαν από τον COVID-19...

ΦΩΚΙΔΑ TV.GR: Αφροδίτη Παπαθανάση: Δεν είναι εποχές να παίζουμε παιχνίδια εξουσίας...Καλή δύναμη σε όλους μας!...


ΑΦΡΟΔΙΤΗ Κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ 
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 
 ΑΜΦΙΣΣΑ 33100 
Τηλ . 2265023775 - 6944322845 
 ΠΡΟΣ 
 ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, κ. Η. ΣΑΝΙΔΑ 
ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ Ε.Π. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Κ. ΛΕΜΑ

 Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ και ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ των ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ της ΣΤΕΡΕΑΣ που ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ από COVID-19.


 

Η κρίση της πανδημίας και η ένταση και εξέλιξη αυτής επηρεάζει και θα επηρεάσει δραματικά την ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πόσο μάλλον όταν χρηματοδοτικά εργαλεία όπως ΤΕΠΙΧ ΙΙ κρίνονται έως τώρα αναποτελεσματικά καθώς δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε κριτήρια που να καλύπτουν δυνατότητες χρηματοδότησης των  ΜΜΕ και οι χρόνοι ελέγχων και χρηματοδότησης παραμένουν αργοί.  Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει να εξετάσει πλαίσιο και μέτρα χρηματοδότησης προς τις ΜΜΕ της ΣΤΕΡΕΑΣ, χρησιμοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία από ΕΣΠΑ ή και να δημιουργήσει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία με την μόχλευση ΕΣΠΑ και πόρων Αναπτυξιακής Τράπεζας , ώστε να προλάβει εξελίξεις που θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν την παραγωγική βάση και τις επιχειρήσεις εμπορίου και υπηρεσιών της Στερεάς.

Ήδη ανάλογο πρόγραμμα έχει υιοθετήσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Κεντρική Μακεδονίας,με δημόσια πρόσκληση προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το μοντέλο του προγράμματος περιλαμβάνει :

- μη επιστρεπτέα επιχορήγηση που καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019,

- ελάχιστο πόσο επιχορήγησης 5.000 ευρώ και μέγιστο 50.000 ευρώ.

- το κεφάλαιο που θα καταβληθεί θα πρέπει να αναλωθεί εντός του 2021.

Παρακαλώ πολύ για την εξέταση του θέματος της δημιουργίας πλαισίου χρηματοδότησης των ΜΜΕ που επλήγησαν από COVID-19 και στη ΣΤΕΡΕΑ, από πόρους της Στεράς  ή και με  διαδικασία μόχλευσης πόρων, από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας.

Με εκτίμησηΑφροδίτη Παπαθανάση

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2020 | 9:07 am


Αστυνομικοί Φωκίδας: πρόταση αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης - μείωση ποσοστού εισφοράς...


 ΦΩΚΙΔΑ TV.GR: Αστυνομικοί Φωκίδας:δεν αντέχουμε την αφαίμαξη και για προληπτικές αγροτικές κινητοποιήσεις! εκτός που μας εξαθλιώνετε, ζημιώνετε και το δημόσιο!!!...

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ 


  ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων κ.ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη.

  ΚΟΙΝ:
 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχαήλ. 
 2) Βουλευτή Φωκίδας κ.ΜΠΟΥΓΑ Ιωάννη. 
3) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. 
4) Μέλη Ε.ΑΣ.Υ.Φ. 5) Μ.Μ.Ε. 

ΘΕΜΑ: «Προτεινόμενη τροπολογία αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης-Μείωση ποσοστού εισφοράς». 

Κύριε Υπουργέ, 

 Σας υποβάλλουμε συνημμένα σχετική τροπολογία, με την οποία επιδιώκεται η μείωση του κόστους εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης του Ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, δεδομένου του ειδικού μισθολογικού και υπηρεσιακού καθεστώτος του, του Ν.3883/2010 και της ρύθμισης του άρθρου 22 παρ.4 Ν.3865/2010.
    Η προσδοκώμενη μείωση της εισφοράς για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης, δεν επηρεάζει το ύψος της χορηγούμενης ανταποδοτικής σύνταξης και μπορεί και πρέπει να εφαρμοσθεί και επί των εκκρεμών αιτήσεων αναγνώρισης πλασματικού χρόνου. 

 ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 

  Από την έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου, τροποποιείται η διάταξη του άρθρου 5παρ. 1 του ν. 4387/2016 και προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής: «Από την ............. και εφεξής και υπό την επιφύλαξη του άρθρου 15, παρ. 1β, εδ. β και γ του παρόντος νόμου η αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης του Ένστολου Προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας θα γίνεται με την καταβολή για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης εισφοράς με ποσοστό 6,67%υπολογιζόμενης επί των αποδοχών του ασφαλισμένου κατά το μήνα υποβολής της αίτησης εξαγοράς. 

   Η παρούσα διάταξη εφαρμόζεται και επί των εκκρεμουσών αιτήσεων αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης.Από την έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου, τροποποιείται η διάταξη του άρθρου 15, παρ. 1β, εδ. β και γ του ν. 4387/2016 και αντικαθίσταται ως εξής: «Όπου για την αναγνώριση των πλασματικών αυτών χρόνων ασφάλισης προβλέπεται καταβολή εισφοράς, η αναγνώριση γίνεται με την καταβολή από τον ασφαλισμένο για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης της εισφοράς ασφαλισμένου και εργοδότη στο ποσοστό που ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς. 
    Εξαίρεση αποτελεί η αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης του Ένστολου Προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, η οποία θα γίνεται με μόνη την καταβολή από τον ασφαλισμένο για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης εισφοράς με ποσοστό 6,67% επί των αποδοχών του κατά τον μήνα υποβολής της αίτησης εξαγοράς. 

 Η ως άνω εισφορά υπολογίζεται επί των αποδοχών του ασφαλισμένου κατά το μήνα υποβολής της αίτησης εξαγοράς και, εφόσον έχει λυθεί η υπαλληλική σχέση, επί των αποδοχών του τελευταίου μήνα υπηρεσίας.Από την έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου καταργείται κάθε αντίθετη με τα ανωτέρω διάταξη νόμου Υπουργική Απόφαση, απόφαση συλλογικού ή ατομικού οργάνου, εγκύκλιος ή εν γένει διάταξη. 

 Για τις έως την ημέρα έναρξης ισχύος του παρόντος άρθρου αιτήσεις αναγνώρισης πλασματικού χρόνου που δεν έχουν ήδη διεκπεραιωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αυτές θα κριθούν αυτεπαγγέλτως σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη. 

 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 

 Με τις διατάξεις των υπό κρίση άρθρων επιδιώκεται η μείωση του κόστους εξαγοράς πλασματικού χρόνου του Ένστολου Προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, δεδομένου του ειδικού μισθολογικού και υπηρεσιακού καθεστώτος του, του ν. 3883/2010καιτηςρύθμισης του άρθρου 22 παρ. 4 ν. 3865/2010.Η μείωση κατά τα ανωτέρω της εισφοράς εξαγοράς για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης δεν επηρεάζει το ύψος της χορηγούμενης ανταποδοτικής σύνταξης των ανωτέρω.
 Η παρούσα τροποποίηση θα εφαρμοστεί και επί των εκκρεμών αιτήσεων αναγνώρισης πλασματικού χρόνου

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2020 | 9:06 am


Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδος με τον Δήμαρχο Δωριέων Γεώργιο Καπεντζώνη...


 ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

 Συνάντηση με Δήμαρχο Δωριέων 

  Αντιπροσωπεία της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δωριέων Κ. Καπετζώνη Γιώργο.Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί η δημοτική αρχή για τις θέσεις του  ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σχετικά με τα θέματα που απασχολούν το Δήμο Δωρίδας και το Νομό μας, επίσης να ενημερωθούμε  από τον Δήμαρχο για τα μείζονα προβλήματα του Δήμου.

 Τέθηκαν τα εξής θέματα:

Α)  Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άμφισσας: Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και του τοπικού Βουλευτή κ. Μπούγαοδηγείται σε συγχώνευση και υποβάθμιση σε Κέντρο Υγείας.

Β) Η αναστολή της υλοποίησης της διαγωνίου Θερμοπυλών- Αντιρρίου έργο ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του  Νομού μας, έργο το οποίο προεκλογικά έταζαν και ο Περιφερειάρχης κ.Σπανός αλλά και ο κ. Μπούγας.

Γ) Ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο για τα εν εξελίξει  έργα τα οποία είχαν σχεδιαστεί επί ΣΥΡΙΖΑ (πχ. Χάρμισκο).

Δ) Ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ: αφορά το φυσικό πόρο της περιοχής  μας, «το νερό». Ζητήσαμε να συνταχθεί ο Δήμος Δωρίδας στον αγώνα ώστε να μην υλοποιηθούν τα νεοφιλελεύθερά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.Ο κ. Δήμαρχος τάχθηκε εναντίον της ιδιωτικοποίησης των φυσικών πόρων της περιοχής μας.

Επίσης  ζήτησε την συμπαράσταση από τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας στο δίκαιο αίτημα του για αντισταθμιστικά οφέλη υπέρ του Δήμου. Εδώ να σημειώσουμε ότι κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με πρωτοβουλία του Ηλ. Κωστοπαναγιώτου υπήρξε συνεχής διαβούλευση με το Υπ. Υποδομών και την ΕΥΔΑΠ για το θέμα. Για μας τααντισταθμιστικά οφέλησυνδέονται με έργα ανάπτυξηςγια την περιοχή από τους παραπάνω φορείς. Όσον αφορά τον λεγόμενο «παραλίμνιο» στην εποχή της κυκλικής οικονομίας τέτοια φαραωνικά έργα είναι απαράδεκτα.Σχετικά με τις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού με πρωτοβουλία του τότε Υπ. Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλου και συνεννόηση με Υπ. Υγείας και Υπ. Δικαιοσύνης προκρίθηκεεγκατάσταση επεξεργασίας με επαναχρησιμοποίηση στην άρδευση.Τα παραπάνω στα πλαίσια και ενός συνολικού αναπτυξιακού σχεδίου θα πρέπει να είναι οι διεκδικήσεις για την περιοχή.

Στον παρακάτω σύνδεσμο η τοποθέτηση του Σ. Φάμελλου, τομεάρχη Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής στις 17/6/20 σχετικά με αυτά τα θέματα.https://www.youtube.com/watch?v=yctidVdLD7U&t=6s

Η ΝΕ  ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας θα  συνεχίσει και την ενημέρωση και την προσπάθεια πίεσης  για θετικές λύσεις στα προβλήματα  του Νομού μας, με την προώθηση όλων των κρίσιμων θεμάτων και μέσω της κοινοβουλευτικής του ομάδας.


ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2020 | 9:01 am


Συγχαρητήρια ανακοίνωση των συλλόγων εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ Άμφισσας για τους επιτυχόντες σε Πολυτεχνικές, Πανεπιστημιακές, Στρατιωτικές και Ναυτιλιακές Σχολές...


ΦΩΚΙΔΑ TV.GR: Η φρίκη του ΕΠΑΛ 'Αμφισσας: τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού....


  Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας και του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας συγχαίρουν τις μαθήτριες και τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας που κατάφεραν την εισαγωγή τους σε Πολυτεχνικές, Πανεπιστημιακές, Στρατιωτικές και Ναυτιλιακές Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2019-2020 και τους εύχονται καλή επιτυχία στις σπουδές τους. 1sekamfi>

  Επίσης, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας και του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας εύχονται σε όλους/όλες τους/τις αποφοίτους του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, μια νέα δημιουργική πορεία στη ζωή τους, με επιτυχίες στις μελλοντικές τους επιλογές. 1sekamfi>

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2020 | 9:00 am


Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας για το άνοιγμα των σχολείων...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ 
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τι θα μπορούσε να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων - Αντιδράσεις στο σχέδιο του υπ. Παιδείας - ΤΑ ΝΕΑ 
Η νέα σχολική χρονιά είναι εδώ, διαφορετική, αλλά εκρηκτική! Εκρηκτική ως προς τα τεράστια προβλήματα που συναντούν οι μαθητές, που φέτος θα είναι ακόμα μεγαλύτερα! Ουσιαστικά, το άνοιγμα των σχολείων γίνεται χωρίς εξασφάλιση της προστασίας της υγείας των μαθητών, των οικογενειών και καθηγητών τους. Είναι κυριολεκτικά εκτεθειμένοι!

Η έλλειψη καθαριστριών και στο Δήμο Δελφών και στο Δήμο Δωρίδας (6 τον αριθμό για όλο το Δήμο Δωρίδας) σε συνδυασμό με τις γενικότερες ελλείψεις σε καθηγητές και σχολικές αίθουσες καθιστούν τουλάχιστον «επικίνδυνη» την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς! Με τη δημοτική αρχή και στους δύο Δήμους να «νίπτει τας χείρας της», καθώς ρίχνει το φταίξιμο στο Υπουργείο. Έτσι μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών, αντί να γίνουν μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και όχι προσλήψεις με ελαστικές μορφές εργασίας.

Τουλάχιστον «δολοφονική» μπορούμε να κρίνουμε την κατάσταση σε νηπιαγωγείο της Ερατεινής που στοιβάζονται 22 παιδιά σε κοντέινερ, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση τους το Δημοτικό σχολείο Τολοφώνα που παραμένει κλειστό από το 2012.

Επίσης, δεν έχει εξασφαλιστεί η μετακίνηση των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες που μέχρι στιγμής γίνονταν με λεωφορεία, που εκτελούσαν και άλλα δρομολόγια (γραμμής) μέσα στη μέρα εντός και εκτός περιοχής , με ανοιχτό το ερώτημα εάν απολυμαίνονταν για να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές.

Η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο (χρόνος που κερδήθηκε από τις τεράστιες θυσίες που έκανε ο λαός καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας) να προετοιμάσει το άνοιγμα των σχολείων, αλλά δεν το έκανε. Τα σχολεία ανοίγουν στις ίδιες αίθουσες, στα ίδια κτίρια, στα ίδια προαύλια, με τον ίδιο -μπορεί και λιγότερο- αριθμό καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας. Επέλεξε -και σε αυτές τις συνθήκες- να θεωρεί τους μαθητές “κόστος”. Η υπουργός Παιδείας, μάλιστα, το ομολόγησε χωρίς ίχνος ντροπής! Μέσα στο καλοκαίρι, όμως, η χρηματοδότηση, οι φοροαπαλλαγές και τα οικονομικά χατίρια της κυβέρνησης σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, τραπεζίτες πήγαν σύννεφο... Όπως και τα τεράστια ποσά (πάνω από 4 δισ. ευρώ) στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, για να οργανώνουν αποτελεσματικότερα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ επιθετικές ενέργειες σε βάρος των λαών.

Απαιτούμε:

-Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας καθηγητών, μαθητών και των οικογενειών τους

-Να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη.

-Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη σε 15 για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

-Να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

- Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του κράτους.

Το Δ.Σ.
Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2020 | 8:31 am


ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: εξωφρενική κατάσταση στα τεστ covid-19- ζεστό χρήμα σε ιδιώτες υγείας! αυτοί ήρθαν όχι για να κυβερνήσουν αλλά για τις «δουλίτσες» τους!!


 Κορονοϊός: 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα τεστ | HuffPost Greece

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ 

   Ο συνδυασμός ανικανότητας και εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία Πριν μερικές μέρες το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το μεγαλύτερο δημόσιο εργαστήριο που διενεργεί αξιόπιστες και με χαμηλό κόστος μοριακές εξετάσεις για covid-19, ενημέρωσε ότι τελείωσαν τα αντιδραστήρια και σταμάτησε τη διενέργεια τεστ.
Και μάλιστα με την εξωφρενική αιτιολόγηση ότι υπήρξε «αλόγιστη χρήση εξετάσεων»! Δηλαδή, λέει ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ που έχει ορίσει η κυβέρνηση, ότι τα δείγματα που αποστέλλουν οι γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία και τα συνεργεία του ΕΟΔΥ είναι περιττά και γίνονται χωρίς λόγο! Να σημειώσουμε ότι εκτός από τις περιπτώσεις με ύποπτα συμπτώματα, το τεστ είναι υποχρεωτικό για όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις, για εισαγωγή σε ΜΕΘ, για τους εργαζόμενους σε δομές υγείας-πρόνοιας κλπ ενώ η έναρξη της σχολικής χρονιάς (και με τις συνθήκες που γίνεται) θα αυξήσει τις ανάγκες.

Ανικανότητα; Αβλεψία; Αδιαφορία; Η απάντηση ήρθε άμεσα, όταν έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Υγείας έδωσε οδηγίες στα νοσοκομεία να προχωρήσουν σε συμβάσεις με συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, στο οποίο επιστημονικά υπεύθυνος είναι μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία!

Την ώρα που η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, δίνει αγώνα επιβίωσης χωρίς στήριξη από την κυβέρνηση
Την ώρα που βασικοί κλάδοι της εγχώριας οικονομίας, όπως η εστίαση και οι επαγγελματίες του τουρισμού, κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, αβοήθητοι από την Κυβέρνηση

Την ώρα που η Κυβέρνηση άφησε σχεδόν 2 εκατομμύρια εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες για έξι μήνες κρίσης με μόλις 101 ευρώ το μήνα επίδομα και άλλα 37 ευρώ ως εισφορές

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση μεθοδεύει με αδιαφανή και σκανδαλώδη τρόπο να δώσει ζεστό χρήμα σε ιδιώτες της υγείας σε βάρος της Δημόσιας υγείας. 

Αυτοί δεν ήρθαν για να κυβερνήσουν.. Για να κάνουν τις «δουλίτσες» τους ήρθαν!!
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2020 | 8:30 am


ΣΧΟ Ιτέας - Κίρρας: μονοπάτι των κενταύρων στο Πήλιο 19-20 Σεπτεμβρίου... Πορταριά, Κισσός, Χάνια, Τσαγκαράδα, καταρράκτες...

Σάββατο-Κυριακή 19,20-9-20 περπατάμε στο Πήλιο.
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ | Τα ωραιότερα μυστικά του Πηλίου
 Αναχώρηση από το σύλλογο Σάββατο 07.00 περπάτημα στο μονοπάτι των κενταύρων στη Ποταριά 1h σύνολο, κατόπιν πηγαίνουμε στο Κισσό και περπατάμε στους καταρράκτες σύνολο 2h και όποιος θέλει μπάνιο στις βάθρες, κατόπιν επιστρέφουμε στο καταφύγιο του ΠΑΝ Βόλου στα Χάνια όπου και διαμένουμε.

 Κυριακή 
           α) ομάδα περπάτημα από Χάνια Τσαγκαράδα 14 χιλ.εύκολη κατηφορική διάσχιση από τα 1400μ στα 550μ. 6-7h σύνολο.
              β) ομάδα περπάτημα κυκλική διαδρομή καταφύγιο σανατόριο καταφύγιο 3-4h σύνολο.

    Κόστος για μεταφορά,διαμονή και πρωινό 45€ για τα ενεργά μέλη και 48€ για τους φίλους.

 Η θέση κλείνει με πληρωμή όλου του ποσού με προτεραιότητα για ενεργά μέλη ως την 13-9 και κατόπιν οι φίλοι.

   Στις διαδρομές και στην φιλοξενία θα μας βοηθήσουν οι φίλες του ΠΑΝ Βόλου Γεωργία και Κατερίνα.

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2020 | 12:07 pm


ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ: μαζί για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΖΙ
 ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!
 Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ! 

     Οι μαθητές μας, οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και η προστασία της τοπικής κοινωνίας θα πρέπει να είναι πάνω από το οποιοδήποτε κόστος.Λίγες μέρες μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας και των «ειδικών» σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα προστασίας λόγω εξέλιξης της πανδημίας, καθηγητές, μαθητές  και  γονείς διακατεχόμαστε από ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ανησυχίας και αγωνίας.

Με τα κρούσματα να είναι καταφανώς περισσότερα από όσα τον Μάιο,  κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) ανακοινώνουν το άνοιγμα των σχολείων σε πλήρη λειτουργία με 27 μαθητές ανά τμήμα, ανά 2 σε θρανίο, με  δύο  μόνο πάνινες μάσκες και ένα παγουρίνο (!!!) για κάθε παιδί. Το Μάιο, με μερικές δεκάδες διαπιστωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα, το «επιστημονικά ενδεδειγμένο» ήταν να ανοίξουν τα σχολεία με 15 μόνο μαθητές ανά τάξη, ενώ σήμερα- με τριψήφιο νούμερο κρουσμάτων καθημερινά- τα σχολεία ανοίγουν και θα συνυπάρξουν σε καθημερινή βάση για ένα εξάωρο 25 και  27 μαθητές/τριες σε αίθουσες των…25 τμ.!!! με μόνο προστατευτικό μέσο  τη μάσκα! Τη στιγμή μάλιστα που τα περιοριστικά μέτρα σε χώρους εστίασης αυστηροποιούνται,  θεωρείται ασφαλές το στοίβαγμα στις τάξεις.

Η υπουργός Παιδείας, Κεραμέως,  με  τις αλχημείες περί μέσου όρου 17 μαθητών στις τάξεις (αθροίζει τους 7 μαθητές των Φούρνων Ικαρίας, της Ανάφης, της Σερίφου, της Κιμώλου κλπ  με τους 27  στοιβαγμένους μαθητές των αστικών κέντρων  ώστε 7+27=34:2=17!) εξαφανίζει  τις  χιλιάδες τάξεις στις οποίες στοιβάζονται κατά κανόνα  πάνω από 25 μαθητές  σε ακατάλληλες  και μικρές αίθουσες  ή κοντέινερ (το 74% των μαθητών φέτος έκαναν μάθημα σε τμήματα με περισσότερα από 17 άτομα). Χωρίς καμία αναστολή, όμως, προχώρησε  στην αύξηση του αριθμού μαθητών 25 ανά τάξη σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά  με το ν. 4692/20 που ψήφισε κατακαλόκαιρο με τα σχολεία κλειστά.
 Τι συνέβη άραγε  και οι μαθητές  θεωρούνται τώρα ασφαλής ομάδα, όταν το Μάρτιο  θεωρούνταν «υγειονομικές βόμβες»;
Πως γίνεται οι 25 νέοι στην πλατεία να αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και να αντιμετωπίζονται ακόμα και με καταστολή (ΜΑΤ) ενώ οι 25 μαθητές στον κλειστό χώρο της τάξης να μπορούν να κάνουν κανονικά το μάθημα απλά φορώντας μάσκα!!!
Το Υπουργείο  θεωρεί φυσιολογικήτη διδασκαλία 6-7 ωρών με χρήση μάσκας(η ίδια η Κεραμέως στην πρώτη συνέντευξη της με μάσκα αναγκάστηκε να την κατεβάσει στα πρώτα λεπτά ομιλίας), υποτιμώντας και τη φύση της μαθησιακής διαδικασίας  που απαιτεί ένταση, χρώμα φωνής , κίνησης προσώπου κλπ. και  τιμωρώντας,  μάλιστα, το μαθητή με αποβολή αν ξεχάσει να φορέσει τη μάσκα;
Ο κορονοϊός μπορεί «να πάρει αποβολή» από όλα τα σχολεία!
Όχι οι μαθητές μας!
Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας αγνόησαν  και δεν υλοποίησαν καμία από  τις προτάσεις των εκπαιδευτικών σωματείων και των Συλλόγων Γονέων που κατατέθηκαν εγκαίρως, από  την περίοδο της πρώτης φάσης της επιδημίας. Προτάσσοντας την  «ατομική ευθύνη» αποποιούνται τη δική τους ευθύνη την οποία μετακυλύουν στις πλάτες εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους.
Σπατάλησαν το χρόνο μετά την πανδημία χωρίς  τη λήψη ουσιαστικών μέτρων  :
Για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας  με μαζικές  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιουργία  Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και δωρεάν διενέργεια τεστ σε όλους . Μισό εκατομμύριο κάτοικοι της περιφέρειας Στερεάς συνεχίζουν να εξυπηρετούνται από 12 κρεβάτια ΜΕΘ στη Λαμία!
Για την ασφαλή  επανέναρξης των σχολείων,τη στήριξη και προστασία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών. Το όφελος από τον περιορισμό του ιού το θυσίασαν στα μηδαμινά οικονομικά αποτελέσματα των τουριστικών επιχειρήσεων που οδήγησε φυσικά στην  κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων.
Για την ανάπτυξη των σχολικών υποδομώνκαι την δημιουργία νέων σχολικών τάξεων είτε αξιοποιώντας σχολεία που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια είτε με την εξεύρεση  άλλων κατάλληλων χώρων.
Για να εξασφαλίσουν μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία. Μόλις 29 καθαρίστριες προσελήφθησαν στο Δήμο Δελφών φέτος ( μία πλήρους ωραρίου και οι υπόλοιπες  τρίωρης απασχόλησης) για να καθαρίζονται τα 25 σχολεία του Δήμου με τους όρους του ΕΟΔΥ σε δύο βάρδιες , όταν την προηγούμενη χρονιά είχαν προσληφθεί 31 !
Και βέβαια για την πρόσληψη του απαιτούμενου και αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών  για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στα σχολεία τάξεις με 12-15 μαθητές αλλά και να καλύψουν τα τεράστια κενά μαθημάτων. Προσλήφθηκαν φέτος πανελλαδικά μόλις 21.000 αναπληρωτές όταν την προηγούμενοι χρονιά προσλήφθηκαν 38.000. Αντίστοιχα στη Φωκίδα ήρθαν φέτος μόνο 30 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όταν πέρσι ήρθαν πάνω από 80 και χωρίς να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά.
Στο αίτημα εκπαιδευτικών και γονέων για μείωση των μαθητών στα τμήματα- κανένα τμήμα με πάνω από 15 μαθητές, απαντούν με το εξωφρενικό «επιχείρημα» ότι θα διασπαρεί κι άλλο ο ιός αν χωρίσουμε τα τμήματα!!!  Όταν μια σειρά χώρες όπως Ιταλία-Ισπανία-Γαλλία, Φιλανδία, Κύπρος κ.α. προχώρησαν στο σπάσιμο  των τάξεων και προσέλαβαν επιπλέον εκπαιδευτικούς (η Ιταλία 40.000 μόνιμους ).
Από την άλλη, εξάντλησαν όλη τους την προσπάθεια στη νομοθέτηση αλλεπάλληλων αντιλαϊκών- αντιεκπαιδευτικών νόμων και εκτρωματικών διατάξεων (πολυνομοσχέδιο για την Παιδείαν. Κεραμέως 4692/20, νόμος για τα ιδιωτικά σχολεία, για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τροπολογία και ΠΝΠ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση -που αποδείχθηκε περίτρανα ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ζωντανό μάθημα στην τάξη και τις κάμερες στην τάξη- που σύσσωμα η εκπαιδευτική κοινότητα απέρριψε  κ.α.). 

 Η ίδια η υπουργός Παιδείας αποκάλυψε στη Βουλή: οι προσλήψεις εκπαιδευτικών και η δημιουργία νέων υποδομών «κοστίζουν» και τα δημοσιονομικά του κράτους «δεν αντέχουν».
Εμείς απαντάμε
Τα σχολεία μας δεν είναι  παρκινγκ  για  τη φύλαξη των μαθητών, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η «αγορά» με το λιγότερο κόστος και το μεγαλύτερο κέρδος για τις επιχειρήσεις. 
Η δημόσια δωρεάν υποχρεωτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά καθώς και η ασφαλής πρόσβαση σε αυτή είναι δικαίωμα των μαθητών και των εκπαιδευτικών  κι υποχρέωση του κράτους.
Άλλωστε εκπαιδευτικούς που περιμένουν χρόνια στην ουρά για να διοριστούν έχουμε σε υπεραφθονία.
Και χρήματα επίσης, αλλά επιλέγουν να τα δίνουν αλλού
950.000 ευρώ για να στηθεί ξανά η αποτυχημένη Τράπεζα Θεμάτων στα σχολεία
72 δις από την ΕΕ για τις επιχειρήσεις- τα 2 από αυτά θα αρκούσαν για υγεία –παιδεία
63 εκατ. για τον ανθρωποφράχτη  στον Έβρο αλλά και
μπόλικα δις για την αγορά πολεμικών αεροπλάνων από τη Γαλλία….

Καλούμε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουμε από κοινού  :
Ø  Καθημερινή λειτουργία των σχολείων με ολιγομελή τμήματα από 12-15 μαθητές ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.
Ø  Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων  δωρεάν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Ø  Μόνιμους  διορισμούς επιπλέον εκπαιδευτικών άμεσα για την κάλυψη όλων των αναγκών.
Ø  Εύρεση\ διαμόρφωση \χρήση των απαραίτητων δημόσιων χώρων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται.
Ø  Επανακαθορισμό  δρομολογίων για τη μεταφορά των μαθητών με τους αναγκαίους όρους υγιεινής και ασφάλειας.
Ø  Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
Ø  Πρόσληψη   σχολιάτρων, σχολικών νοσηλευτών καθώς και ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για την αναγκαία επικοινωνία με το οικογενειακό περιβάλλον
Ø  Κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου (4692/20) , ο οποίος ανάμεσα στα άλλα αντιεκπαιδευτικά  μέτρα προβλέπει  αύξηση ορίου μαθητών στους 25-27 μαθητές ανά τμήμα.
Ø   Κατάργηση της τροπολογίας και της ΠΝΠ που αφορά τις κάμερες και την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» . Το μάθημα είναι ζωντανή διαδικασία και απαιτεί διδασκαλία
Ø  Δημιουργία όλων των απαραίτητων δομών ενισχυτικής διδασκαλίας (παράλληλη, κατ΄ οίκον, πρόσθετη) για τους μαθητές που δε μπορούν λόγω πανδημίας να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης διαδικασία και παραμένουν περιορισμένοι στο σπίτι.
Ø  Δωρεάν διενέργεια τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς , διάθεση του αναγκαίου υλικού προστασίας στα σχολεία (μάσκες ειδικά  «ανεμπόδιστης επικοινωνίας» όπου φαίνονται τα χείλη- ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς- γάντια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας, θερμομετρήσεις). Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.
Ø  Έγκριση όλων των τμημάτων ολιγομελών στα ολοήμερα σχολεία καθώς και σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ .
Ø  Αύξηση των δαπανών για την παιδεία  με έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ø  Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των οικογενειών με άνεργους γονείς μαθητών -τριων.

                                                                                                                                    Σεπτέμβριος 2020

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2020 | 12:05 pm


Νομός Φωκίδας - Ειδήσεις και Νέα

Νέα εκτίμηση πορείας του ΙΑΝΟΥ - STAR Κεντρικής Ελλάδας

Νέα εκτίμηση πορείας του ΙΑΝΟΥ  STAR Κεντρικής Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 10:47 am


Ελλάδα - kathimerini.com.cy

Ελλάδα  kathimerini.com.cy

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2020 | 8:31 pm


Φωτιά στη Στρόμη Φωκίδας - thepressroom.gr

Φωτιά στη Στρόμη Φωκίδας  thepressroom.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2020 | 6:05 pm


Φωτιά στη Φωκίδα - NewsIT

Φωτιά στη Φωκίδα  NewsIT

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2020 | 5:50 pm


Φωτιά ΤΩΡΑ στη Φωκίδα - www.enikos.gr

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Φωκίδα  www.enikos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2020 | 1:52 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι: