Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φωκίδας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κλιμάκιο της «Ανανεωτικής Δύναμης Δήμου Δελφών» στους απεργούς αυτοκινητιστές των μεταλλείων...

Δελτίο Τύπου Ανανεωτικής Δύναμης 



 

 

 Σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου της δημοτικής παράταξης «Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών» στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Απασχολουμένων στην Εταιρία «ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟ Α.Μ.Ε.» που πραγματοποιούνται επί του 2ουχλμ Εθνικής Οδού Άμφισσας - Λαμίας.

 Από πλευράς της παράταξης συμμετείχαν ο επικεφαλής Λουκάς Αναγνωστόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρίνος Λύτρας και Παντελής Σμαράγδης καθώς και το μέλος της παράταξης Αργύρης Δεδούσης όπου και συναντήθηκαν με δεκάδες απεργούς αυτοκινητιστές και ενημερώθηκαν εκτενώς για τα αιτήματά τους.

 Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Λιόντος δήλωσε σχετικά :

“Λόγω της επικείμενης συγχώνευσης της εταιρίας «ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟ» με την μεταλλευτική εταιρία «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΜΟΝ/ΠΗ Α.Ε.», αποφασίστηκε η μεταφορά του βωξίτη να γίνεται στην Ιτέα και όχι στο εργοστάσιο στον Άγιο Νικόλαο στο Δίστομο. Από την Ιτέα μεταφέρεται με καράβι στο εργοστάσιο.

Πραγματοποιώντας για τέσσερις μήνες τις αλλαγές που μας επέβαλε η εταιρία, διαπιστώσαμε πως μειώθηκε ο τζίρος μας κατά 65%, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να ζήσουμε τις οικογένειές μας και να καλύψουμε τις όποιες φθορές ή βλάβες των φορτηγών μας.


Παρά τις επανειλημμένες επαφές μας με εκπροσώπους του Ομίλου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι εμπαιζόμαστε συνεχώς και για αυτό το λόγο αποφασίσαμε από τις 10 Οκτωβρίου να σταματήσουμε την μεταφορά και προχωρήσαμε σε απεργιακή κινητοποίηση εκφράζοντας την δυσαρέσκειά μας απέναντι στην εταιρία που έχει σκοπό την εκδίωξής μας, αφήνοντας στο δρόμο πάνω από 50 οικογένειες.”

Μετά την ενημέρωση που μας έγινε αποφασίσαμε ως παράταξη να προχωρήσουμε σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να συμπαρασταθούμε και να αναδείξουμε τα πολύ σημαντικά τους αιτήματα. Με πρωτοβουλία μας, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου θα αποστείλουμε επιστολή στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών προκειμένου να συμπεριληφθεί ως θέμα της ημερήσιας διάταξης στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα αυτό και να ληφθεί πολιτική απόφαση.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμμεριστεί τους συμπολίτες – επαγγελματίες της περιοχής μας που στηρίζουν για πάνω από 40 χρόνια την τοπική μας οικονομία.Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε, στο πλαίσιο των θεσμικών μας καθηκόντων, να προωθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο τα εύλογα και δίκαια αιτήματά τους.

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2024 | 7:29 pm


Συμμετοχή των εργαζομένων υγείας Φωκίδας στην μεγάλη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ για το "νέο ΕΣΥ" της ιδιωτικοποίησης!...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


 

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν ΑΜΦΙΣΣΑΣ & Κ.Υ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΙΣ 17/10/2024 

 Η κρατική εντολή είναι πάντα σαφής και διαχρονική. Οι Διοικήσεις ΥΠΕ και νοσοκομείων να προσπαθήσουν να μειώσουν το κόστος λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας πιέζοντας το υπάρχον ελλιπές εξαντλημένο προσωπικό σε υπερ εφημέρευση, διπλές βάρδιες, περικοπή ρεπό και αδειών, μετακινήσεις , αλλά και σε εφημερίες («τομέα») γιατρών σε τμήματα άσχετα με την ειδικότητά τους (π.χ. εφημερεύουν για την παθολογική κλινική καρδιολόγοι ή πνευμονολόγοι για Μονάδες Τεχνητού Νεφρού επίσης εφημερεύουν καρδιολόγοι ).

Η επιδείνωση αυτή των συνθηκών εργασίας επιφέρει δεκάδες παραιτήσεις και άγονες προκηρύξεις, τις οποίες το Υπουργείο επιδιώκει να μπαλώσει με τη μερική απασχόληση ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.

Η μη προκήρυξη θέσεων σε διάφορους τομείς οδήγησε στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών ( όπως καθαριότητας , φύλαξης , εστίασης , τοποθέτηση αυτόματου τηλεφωνικού κέντρου , ενώ στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η επέκταση και δε άλλους τομείς όπως τεχνική υπηρεσία διαγνωστικές εξετάσεις κ.α )

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού (στη ΔΕΘ) και του Υπουργού Υγείας (στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου) προμηνύουν επιδείνωση της κατάστασης για υγειονομικούς και ασθενείς από την επέκταση της ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων στα πλαίσια των κυβερνητικών σχεδίων για το «νέο ΕΣΥ». Στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων, τα νοσοκομεία θα αποζημιώνονται με βάση το παραγόμενο έργο, αξιοποιώντας ως εργαλείο κοστολόγησης τα DRGs. Με πρόσχημα τη μειωμένη πληρότητα, κοντινά νοσοκομεία  θα συγχωνευτούν, διαμορφώνοντας ένα νέο «χάρτη υγείας». Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας επιχειρείται -με τον προσωπικό γιατρό- να μετατραπεί σε «φραγμό» προς τα δημόσια νοσοκομεία. H μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε Ν.Π.Ι.Δ, η επέκταση των συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας, γενικά η εμβάθυνση της εμπορευματοποίησης της υγείας θα περιορίσει περαιτέρω την πρόσβαση χιλιάδων ασθενών σε δωρεάν περίθαλψη και θα υποβαθμίσει την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών στις δημόσιες δομές υγείας, με συνέπεια την έκθεση των ασθενών σε σοβαρούς κινδύνους είτε από την καθυστέρηση στη διάγνωση και θεραπεία τους είτε από τις επισφαλείς συνθήκες νοσηλείας τους. Εξαιτίας των αναμονών στα δημόσια νοσοκομεία, οι ασθενείς θα αναγκάζονται σε αυξανόμενες δαπάνες είτε στο επεκτεινόμενο ιδιωτικό τομέα είτε στην απογευματινή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, προκειμένου να υποβληθούν έγκαιρα σε μια ιατρική εξέταση, επέμβαση, μαγνητική, κ.α.  Αυξημένη θα είναι και η φαρμακευτική δαπάνη των ασθενών, εξαιτίας των μεγάλων ανατιμήσεων σε πολλά σκευάσματα.

 

Η κατάσταση στο Γ.Ν Άμφισσας και τα Κ.Υ του νομού δεν είναι διαφορετική από τις συνθήκες που περιγράφονται παραπάνω.

 Έπειτα και από την πολύ αναμενόμενη αλλαγή του οργανογράμματος του Γ.Ν Άμφισσας, η έλλειψη προσωπικού αποδεικνύεται ότι είναι ακόμη η σημαντικότερη αιτία, αδυναμίας  της καθημερινής εφημέρευσης όλων των ιατρικών ειδικοτήτων στο μοναδικό νοσοκομείο του νομού που εφημερεύει καθημερινά.

Ως ένα καλοστημένο ντόμινο η κακή λειτουργία του Γ.Ν Άμφισσας, συμπαρασύρει τα δύο κέντρα υγείας του νομού Φωκίδας, τα οποία σηκώνουν το βάρος της λειτουργικής εφημέρευσης του Γ.Ν Άμφισσας, μέσω της απόσπασης των γιατρών από εκείνα, καθιστώντας τα μη λειτουργικά, αφού μένουν εκείνα χωρίς γιατρό, δίχως να μπορούν να επιτελέσουν το ρόλο τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Και αν ληφθεί σοβαρά υπόψιν η σύνδεση της επισκεψιμότητας  και της πληρότητας των κλινών με την συγχώνευση των μονάδων το Γ.Ν Άμφισσας με ποσοστό πληρότητας κλινών περίπου στο 20% - 25%  κινδυνεύει με βέβαιη συγχώνευση.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν μόνο στην μειωμένη χρηματοδότηση του εθνικού συστήματος υγείας και την έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, αλλά και στην ανεπαρκή εσωτερική λειτουργία, όπως αυτή τελείται από τις Δ/νσεις των υπηρεσιών.

Και είναι συνήθης τακτική της κυβέρνησης κατά την γνώμη μας,  οι διευθυντές υπηρεσιών να  τοποθετούνται από τις ΥΠΕ , με κριτήριο το κατά πόσο διατεθειμένοι είναι οι ίδιοι να εξυπηρετήσουν την κυβερνητική  πολιτική.

Στο Γ.Ν Άμφισσας έχουμε  εγγράφως  αναφέρει ,  και καταγγείλει  παράνομα προγράμματα με on –call εφημέρευση νοσηλευτικών τμημάτων που απαγορεύονται από το νόμο,   απλήρωτες εφημερίες τεχνολόγων χειριστών του αξονικού τομογράφου που η διοίκηση  διαβεβαίωνε ότι με υπουργική απόφαση θα πληρωθούν ενώ η διευθύντρια οικονομικών δεν ενέκρινε την πληρωμή των εν λόγω υπαλλήλων , τμήματα που λειτουργούν με οριακή επάρκεια προσωπικού άρα  και οριακή ασφάλεια.

Έχουμε πολλάκις αναφέρει τις δυσκολίες των τμημάτων λόγω έλλειψης προσωπικού όπως το μικροβιολογικό τμήμα ( οι διοικήσεις στο παρελθόν επέτρεψαν την μετάταξή υπαλλήλων σε άλλα νοσοκομεία) που καλείται να εξυπηρετήσει διαγνωστικές εξετάσεις με βαρύνουσα σημασία για τους ασθενείς, τις γραμματείες εξωτερικών ιατρείων και το γραφείο κίνησης που αντί για αυτοτελή τμήματα λειτουργούν ως ένα και  καλούνται να κάνουν ακόμη και την δουλειά της τηλεφωνικής γραμμής 1535, την τεχνική υπηρεσία που δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες κάθε μέρα όμως, νεοδιόριστος υπάλληλος μετακινήθηκε πρόσφατα σε 'άλλο νοσοκομείο που επιθυμούσε , την έλλειψη συναδέλφων σε μαγειρεία, πλυντήρια, τηλεφωνικό κέντρο και άλλες ελλείψεις.

Μόνιμη πληγή παραμένει και η καθαριότητα στο ΓΝ Άμφισσας που οι εργολάβοι κάνουν πάρτι σε βάρος των εργαζομένων που δουλεύουν σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης.

Για όλα αυτά τα θέματα δεν αποδίδετε σε κανέναν και ποτέ καμία ευθύνη !!!

Oι κυβερνητικές πολιτικές έχουν σκοπό την αποδυνάμωση των δημόσιων δομών υγείας και όχι την ενίσχυση τους!

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα!

Πολίτες και υγειονομικοί καλούμαστε να δώσουμε συλλογικά τον αγώνα για ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ σύγχρονο σύστημα υγείας, που να ικανοποιεί καθολικά τις ανάγκες, αξιοποιώντας τις εξελίξεις της επιστήμης.

Διεκδικούμε:

Να μην συγχωνευτεί-καταργηθεί κανένα τμήμα, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Όχι στο νέο «χάρτη υγείας».

Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης.

Επικαιροποίηση οργανισμών νοσοκομείων με αύξηση οργανικών θέσεων και δημιουργία οργανισμών κέντρων υγείας. Ταυτόχρονη ανοικτή προκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών θέσεων με κίνητρα και επιτάχυνση της διαδικασίας πρόσληψης.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Όχι στις μετακινήσεις. Όχι στη μερική απασχόληση ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.

Προσλήψεις προσωπικού για το άνοιγμα των κλειστών και την ανάπτυξη νέων χειρουργικών αιθουσών.

Όχι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Δωρεάν ολοήμερη λειτουργία δημόσιων δομών υγείας.

Αυξήσεις μισθών υγειονομικών σε επίπεδα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού. Αύξηση αποζημίωσης εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

Κίνητρα αγόνων σε όλους τους υγειονομικούς με βάση το νόμο 1397/1983 προσαρμοσμένο στους σημερινούς βασικούς μισθούς, με προσαύξηση ανά έτος

Αύξηση χρηματοδότησης της υγείας αποκλειστικά από το κρατικό προϋπολογισμό.

Κατάργηση πληρωμών ασθενών για περίθαλψη. Κατάργηση κάθε συμμετοχής-πληρωμής σε φάρμακα, πλήρης αποζημίωση όλων των φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ με χρηματοδότηση 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις ΣΔΙΤ. Όχι στο "νέο ΕΣΥ". Όχι σε παραχώρηση καθαριότητας-σίτισης σε εργολάβους. Όχι σε παράδοση διαγνώσεων εργαστηρίων δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες. Όχι σε μεταφορά ασθενών από δημόσιες σε ιδιωτικές κλινικές.

Όχι στην κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ.

Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών.

 Αποφασίζουμε:

Τη στήριξη απεργιακών κινητοποιήσεων της  ΠΟΕΔΗΝ στις 17/10/2024 και καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε αυτή γιατί μόνο μέσα από τους αγώνες που κάνουμε ενωμένοι, μπορούμε να κερδίσουμε τα αυτοδίκαια αιτήματα μας για ασφαλής συνθήκες νοσηλείας και ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας.

 

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2024 | 7:53 pm


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ: μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο, κάλεσμα στις κινητοποιήσεις συλλόγων και φορέων για την υποβάθμιση των σχολείων...

 


    Η συνεχιζόμενη διάλυση του συστήματος δημόσιας παιδείας είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και αποφάσεων τόσο της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 Από αυτές τις πολιτικές επιλογές και αποφάσεις προέρχονται οι υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων και το τσουβάλιασμα των μαθητών σε τάξεις, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και οι αμοιβές “ψίχουλα”, τα άθλια και ακατάλληλα σχολικά κτίρια, τα κοντέινερ της ντροπής που υπάρχουν σε διάφορες σχολικές μονάδες. Τα κόμματα που κυβέρνησαν αλλά και όλα όσα στηρίζουν την πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας παιδείας έχουν συγκεκριμένες και μεγάλες πολιτικές ευθύνες. Τεράστιες ευθύνες όμως έχουν και οι εκπρόσωποι τους στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση.

  Οι παρατάξεις του κ. Σπανού της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Γκλέτσου - υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Μαρκόπουλου - πρώην υπουργού της ΝΔ και του κ. Αποστολίδη – πρώην υφυπουργού, από το “ΠΑΣΟΚ που δε θα πεθάνει ποτέ!”, όχι μόνο δεν μπορούν να δώσουν λύση ή να ασκήσουν πίεση για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά αποτελούν μέρος του προβλήματος. Και αυτό γιατί βάζουν πλάτη να περάσουν αυτές οι πολιτικές, όπως ξεκάθαρα φάνηκε και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στο σύνολό τους οι συγκεκριμένες παρατάξεις ούτε αμφισβήτησαν ούτε κατήγγειλαν τις συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις, αντίθετα περιορίστηκαν στο να καταθέσουν προτάσεις για καλύτερη διαχείριση τους.

  Πρότειναν να γίνει “παζάρι” στους πόσους μαθητές θα υποβαθμίζεται ένα σχολείο ή καταργείται ένα τμήμα, νομιμοποιώντας ουσιαστικά την πολιτική που αντιμετωπίζει τους μαθητές ως αριθμούς. Ως Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας δηλώνουμε ξεκάθαρα την στήριξή μας στα δίκαια αιτήματα των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονιών. 

 Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να κάνει και δική του υπόθεση τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που στερεί τη μόρφωση από τα παιδιά μας. 

 Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις των συλλόγων και φορέων, όπως τη συγκέντρωση που διοργανώνουν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της Εύβοιας ενάντια στην υποβάθμιση των σχολείων τους, την Τετάρτη 16 Οκτώβρη, στις 6:30μμ, στην υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2024 | 7:46 pm


Αθλητισμός και Πρόληψη, η δική μου "Διαδρομή"... Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων Φωκίδας...

Αθλητισμός και Πρόληψη, η δική μου ΄΄Διαδρομή΄΄


 

 

  Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, στα πλαίσια του 3ου StereaRun-4ος Ηνίοχος Δρόμος, στην παραλία της Ιτέας, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Φωκίδας «Διαδρομή», σε συνεργασία με παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζωγράφισαν επάνω σε t-shirts και επικοινώνησαν το μήνυμα του αθλητισμού ως μέσω πρόληψης της ψυχοκοινωνικής υγείας.

  Πλήθος παιδιών συμμετείχε στη δράση, μετά από παραγωγική συζήτηση των επιστημονικών στελεχών του κέντρου με τους μικρούς εικαστικούς, για τα οφέλη του αθλητισμού, ως δημιουργική ενασχόληση του σώματος και του μυαλού, την ανάλυση των καταβολών του κλασικού αθλητισμού για εμάς τους Έλληνες, την φιλοσοφία του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» ως στάση ζωής, καθώς και τη δυνατότητα που δίνει ο αθλητισμός ως ανασταλτικός παράγοντας κάθε είδους εξάρτησης. Οι μικροί μας φίλοι, απεικόνισαν με την δική τους πρωτόλεια ψυχοσύνθεση και οπτική, τις προσωπικές τους δημιουργίες. Πολλοί δε ήταν αυτοί, που συνεργάστηκαν σε ομάδες και έφεραν το ομαδικό πνεύμα της συνεργασίας ως ακόμα πιο σημαντικό θεμέλιο λίθο της δημιουργίας και έδωσαν το δικό τους μήνυμα.

 

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον αθλητικό σύλλογο ΄΄Ηνίοχο΄΄ για όλη την διοργάνωση αλλά και γιατί έδωσε τη δυνατότητα να πλαισιωθεί ο αγώνας από σημαντικές παράλληλες δράσεις, όπως αυτές του Κέντρου Πρόληψης ΠΕ Φωκίδας Διαδρομή, του Γραμματικοπούλειου Μπάλειου Τρίγκειου Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ιτέας κτλ 

 

Η  Περιφερειακή Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε Φωκίδας κα Πέγκυ Αραβαντινού-Τζε δήλωσε:

«Τα παιδιά αποτελούν την μικρογραφία της δικής μας αντανάκλασης. Η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η επικοινωνία είναι δομικά υλικά της Πρόληψης και δημιουργούν το πιο στέρεο τοπίο ασφάλειας για την κοινωνία μας. Ο αθλητισμός και μάλιστα ο κλασικός, αποτελεί το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο δίχτυ προστασίας για τα παιδιά μας. Όλες οι δράσεις μας αποσκοπούν στο να κοινωνήσουμε την έννοια και την ουσία της πρόληψης ως επιλογή ΄΄Διαδρομής΄΄ στη ζωής μας». 

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2024 | 7:31 pm


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΛ. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ: παράσταση διαμαρτυρίας για τις διώξεις νεοδιόριστων συναδέλφων...

 


  Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 

 

  Με ιδιαίτερη μαζικότητα, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου η παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας ενάντια στις διώξεις των συναδέλφων νεοδιόριστων.

 Στην κινητοποίησή εκδήλωσαν τη στήριξη της η ΔΟΕ, με την παρουσία τους, ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ζορμπάς Αχιλλέας και το μέλος Τάσος Γκαραγκάνης, όπως και πλήθος συλλόγων και σωματείων τους οποίους ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη που επέδειξαν, στοιχείο που καταδεικνύει το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Οι φορείς που συμμετείχαν με αποφάσεις Διοικητικών τους Συμβουλίων ήταν:

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, η ΕΛΜΕ Φωκίδας, Το Σωματείο Εργαζομένων στην Περιφέρεια, το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν. Άμφισσας, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, οι σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Άμφισσας, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, του 2ου Νηπιαγωγείου Άμφισσας και του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας και η Ομάδα Γυναικών Άμφισσας και Ιτέας- μέλος της ΟΓΕ.

Στη συγκέντρωσή μας η Πρόεδρος του Συλλόγου, Στεφανία Μελίδου, εξέφρασε την αποφασιστικότητα των συναδέλφων να μην κάνουν βήμα πίσω από τη συμμετοχή στη νόμιμα προκηρυγμένη από την Ολομέλεια των Προέδρων της ΔΟΕ απεργία- αποχή από την ατομική αξιολόγηση και επεσήμανε ότι το δίκαιο του αγώνα που αγκαλιάζεται από την κοινωνία, φαίνεται από τη στήριξη των συλλόγων, φορέων και σωματείων του τόπου που πήραν αποφάσεις και παρίσταντο στην κινητοποίηση. Στήριξη που δίνει κουράγιο στους συναδέλφους να συνεχίσουν αταλάντευτα  τη μάχη ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών εκπαιδευτικών και στην ιδιωτικοποίηση. Ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΔΟΕ, Αχιλλέας Ζορμπάς επεσήμανε ότι οι διώξεις των συναδέλφων έρχονται σε μια περίοδο που τα σχολεία αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων, με χιλιάδες κενά, συγχωνεύσεις, στεγαστικά και κτιριακά προβλήματα σε συνθήκες υποχρηματοδότησης, σε μια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί με τους πενιχρούς τους μισθούς παλεύουν να κρατήσουν το δημόσιο σχολείο όρθιο με ίδια μέσα χωρίς καμία στήριξη από κράτος και υπουργείο που στέλνοντας τους συναδέλφους σε πειθαρχικά τους «ανταμείβει» για την προσπάθεια τους να επιτελέσουν το έργο τους, να μορφώσουν τα παιδιά του λαού και να τα κάνουν σκεπτόμενους ανθρώπους. Ο δε Τάσος Γκαραγκάνης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η στόχευση της κυβέρνησης, μέσα από τέτοιες ενέργειες, είναι το χτύπημα στο καθολικό δικαίωμα στη δημόσια εκπαίδευση που γίνεται προσπάθεια  να επιτευχθεί έχοντας το δάσκαλο «σκυφτό». 

Στη συνάντηση των νεοδιόριστων συναδέλφων, των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και εκπροσώπων των συμπαριστάμενων φορέων με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης ζητήθηκε να παρθούν πίσω οι παραπομπές στο Πειθαρχικό καθώς είναι καθόλα νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα συμμετοχής σε μια προκηρυγμένη απεργία αποχή που δεν έχει κριθεί παράνομη από κανένα δικαστήριο, ενώ επισημάνθηκε η «βιασύνη» της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, με βάση και την πανελλαδική πείρα που μετέφεραν οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της ΔΟΕ. Από τη μεριά της η Διευθύντρια Εκπαίδευσης ισχυρίστηκε ότι όλοι οι Διευθυντές κινούνται σε συντονισμό και έχουν προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες (με την πραγματικότητα να τη διαψεύδει) και επέμεινε, υπερβαίνοντας και παραβαίνοντας κάθε υπηρεσιακό της καθήκον, να κρίνει από μόνη της παράνομη την απεργία- αποχή, άρα και τους συναδέλφους καταπατητές του νόμου, για να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες διώξεις.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας με το μέρος μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας αποφασιστικά, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω! θα νικήσουμε!

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2024 | 7:26 pm


Ευχαριστήρια πρόσκληση της οικογένειας Καμπαφλή!... Κυριακή 20 Οκτωβρίου στην Δεσφίνα...


 

 

Αγαπητοί φίλοι, 

 Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Δήμο Δελφών και στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για την πολύτιμη βοήθειά τους στη διοργάνωση της εκδήλωσής μας.  

 Η υποστήριξή σας είναι καθοριστική. Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας μας: 

 Hellenic Media Group, Hellenic News of America, Radio Strimonika και Galaxias Radio, 

 που μας βοήθησαν να προβάλλουμε το γεγονός σε ευρύτερο κοινό. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στους μεγάλους χορηγούς μας για την υποστήριξη και τα δώρα τους: το ταξιδιωτικό πρακτορείο 

 “Staikos Tours" από τη Ναύπακτο,

  την εταιρεία γυναικείων ενδυμάτων “Cossinelle Collection”,

  την "H2OnlyBATTERY" και την “Army Ballis. 

 Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές μας: τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δεσφίνας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», τον Αθλητικό Σύλλογο «ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ» και τον Αθλητικό Σύλλογο «ΗΝΙΟΧΟΣ». 

 Η συνεισφορά σας είναι ανεκτίμητη

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2024 | 7:03 pm


Καμπάφλεια 2024, Κυριακή 20 Οκτωβρίου στην Δεσφίνα!...


 

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2024 | 10:10 pm


Θρήνος στα Άγραφα και την Πυροσβεστική για τον χαμό του 45χρονου πυροσβέστη Γιώργου Κουτσοκώστα...

Θρήνος στην Πυροσβεστική Οικογένεια 


 

  Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια με τον άδικο χαμό του Υπαρχιπυροσβέστη Γιώργου Κουτσοκώστα.  Ο άτυχος πυροσβέστης γεννήθηκε το 1979 και κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2012.

Όλοι οι συνάδελφοί του δηλώνουν συντετριμμένοι από τον ξαφνικό χαμό του και κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο με πολλά όνειρα για τη δουλειά ,πολύ πάθος για την Πυροσβεστική και την βοήθεια στον συνανθρωπό του.

Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στην ΠΥ Ελευσίνας.

Εν τω μεταξύ, Προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διεξαχθεί, για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος που προκάλεσαν χθες τον θάνατο του πυροσβέστη και τον τραυματισμό ακόμη δύο πυροσβεστικών υπαλλήλων, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

 

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Χθες, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, βραδινές ώρες, το Π.Σ. 3263 όχημα της Π.Υ. Ελευσίνας στελεχωμένο με τρεις (3) Πυροσβεστικούς υπαλλήλους, κατά την επιστροφή στο σταθμό του από αστική πυρκαγιά, ανετράπη στο ύψος της γέφυρας του Ασπροπύργου Αττικής και επί της λεωφόρου Δημοκρατίας.

Από το Πυροσβεστικό όχημα απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένοι δύο (2) Πυροσβεστικοί υπάλληλοι ενώ ο τρίτος, οδηγός του οχήματος, ανασύρθηκε από Πυροσβέστες της Π.Υ. Ελευσίνας και της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., χωρίς τις αισθήσεις του.

Και οι τρεις (3) πυροσβεστικοί υπάλληλοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του οδηγού του Πυροσβεστικού οχήματος, Υπαρχιπυροσβέστη Γεώργιου Κουτσοκώστα, ετών 45.

Για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος που προκάλεσαν τον θάνατο ενός και τον τραυματισμό δύο ακόμη Πυροσβεστικών υπαλλήλων θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».


"Έφυγε σαν ήρωας"

"Σαν κεραυνός έπεσε στα χωριά των Αγράφων η θλιβερή είδηση του χαμού του 45 χρονου συμπατριώτη μας Πυροσβέστη Γιώργου Κουτσοκώστα χθες σε τροχαίο στον Ασπρόπυργο.

Αποτίουμε φόρο τιμής, σε έναν νέο άνθρωπο  που απροσδόκητα έφυγε σαν ήρωας από κοντά μας με πίστη στο καθήκον.Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην κοινωνική προσφορά και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Αιωνία του η μνήμη

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια" αναφέρει η Κίνηση Πολιτών Αγράφων σε αναρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα..

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2024 | 10:02 pm


Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων που εκφράζουν την εναντίωσή τους στον πόλεμο...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

  Στεκόμαστε στο πλευρό των νέων στρατευμένων που βρίσκουν τη δύναμη και το θάρρος να εκφράσουν με κάθε τρόπο την εναντίωσή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που κατασφάζουν τους λαούς, αλλά και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

   Καταδικάζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να φιμώσει αυτές τις φωνές ακόμα και με πειθαρχικές διαδικασίες και ποινές φυλάκισης. 

   Η κυβέρνηση είναι υπόλογη γιατί υπερασπίζεται τα γεράκια του ΝΑΤΟ και το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που σπέρνει τον όλεθρο σε όλη την περιοχή. 

 Οι φαντάροι μας όμως, τα παιδιά του λαού που υπηρετούν τη θητεία τους, υπηρετούν για να υπερασπιστούν τη χώρα μας, την εδαφική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα, και όχι το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. 

  Οι φαντάροι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους και να εκφράζονται, να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και πορείες μαζί με τον υπόλοιπο λαό και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε. Απαιτούμε να ανακληθούν οι ποινές και να σταματήσουν να τιμωρούνται οι στρατευμένοι που στέκονται απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. 

Η Διοίκηση 

 

 

Επιστολή φαντάρων από

 το 264 Μ/Κ ΤΕ Λέσβου

    Είμαστε φαντάροι στο στρατόπεδο 264 ΜΚ της Λέσβου και έχουμε βιώσει απίστευτες καταστάσεις στο διάστημα της θητείας μας, οι οποίες είναι πολύ γνώριμες με αυτά που μας έχουν διηγηθεί άλλοι φαντάροι. Βρισκόμαστε στη περίοδο του δεύτερου κύματος της πανδημίας του Covid-19 και τα μέτρα προστασίας είναι ανεπαρκή. Τουλάχιστον για 3 εβδομάδες δεν υπήρχε γιατρός στο στρατόπεδο. Έχουν δοθεί στους φαντάρους γάντια νάιλον σε μέγεθος XS με αποτέλεσμα να μην ταιριάζουν σε κανενός τα χέρια και να σκίζονται. Στους περισσότερους κλειστούς χώρους δεν τηρείται η χρήση μάσκας, καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχει συγχρωτισμός. 

Οι απολυμάνσεις γίνονται από τους ίδιους τους φαντάρους και όχι από ειδικά συνεργεία, ενώ οι προσπάθειες κάποιων στελεχών που προσπαθούν να βοηθήσουν και να βελτιώσουν την κατάσταση για εμάς τους φαντάρους πέφτουν στο κενό. Οι υπηρεσίες είναι ατελείωτες, πολλές φορές έχουμε υπηρεσίες συνεχόμενα και παράλληλα αγγαρείες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για ξεκούραση για τους φαντάρους. Πολλοί φαντάροι μπορεί να είμαστε με 4 ώρες ύπνο σε διάστημα 48 ωρών.

Στα μαγειρεία το σαπούνι έχει τύχει να μην υπάρχει ούτε για δείγμα και το πλύσιμο των δίσκων να γίνεται μόνο με νερό, χωρίς να αποστειρώνονται, όπως επίσης υπάρχουν συχνά διακοπές στο νερό. Στους θαλάμους βρέθηκε ποντικός ανάμεσα στα κρεβάτια μας, υπάρχουν κοριοί σχεδόν σε κάθε κρεβάτι, υπάρχουν μόνο δύο πλυντήρια για 40 φαντάρους, τα οποία χρειάζονται τουλάχιστον 3 ώρες για να κάνουν ένα πλύσιμο το καθένα.

Συνέβη ένα περιστατικό όπου ένας συνάδελφος λόγω οικονομικών προβλημάτων ζήτησε να πάρει αναβολή και δεν του την έδωσαν. Ο ίδιος αντέδρασε βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του. Με τον κόκκινο συναγερμό να έχει ενεργοποιηθεί στις ένοπλες δυνάμεις, ανακλήθηκαν όλες οι άδειες, ακόμα και στους ορκισμένους φαντάρους. Συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι όταν τους κάλεσαν από το στρατόπεδο και τους ενημέρωσαν να επιστρέψουν από την άδεια τους και εκείνοι απάντησαν ότι δεν έχουν χρήματα για τα εισιτήρια, η απάντηση που τους έδωσε το στέλεχος ήταν ότι καλά θα κάνουν να βρουν τα χρήματα αλλιώς θα έχουν πρόβλημα. 

Αντί να φροντίζουν τους φαντάρους και να παρέχουν όσα χρειάζονται για τη θητεία τους, ακόμα και σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, καλλιεργούν ένα κλίμα τρομοκρατίας και δεν υπολογίζουν τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργούνται στους φαντάρους και τις οικογένειές τους. Τα 8,62 ευρώ τον μήνα δεν είναι μισθός που αρμόζει σε έναν φαντάρο που κάνει τη θητεία του πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του και σε οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι μισθός πείνας. Είναι μισθός πείνας όταν ο φαντάρος παίρνει 8,62 ευρώ τον μήνα, ενώ η κυβέρνηση ενισχύει το ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά του σχέδια με δισεκατομμύρια. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τα δικαιώματά μας για αυτούς τους 9 μήνες της ζωής μας, ζητάμε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όλους τους φαντάρους και τις οικογένειές τους.

Φαντάροι από το 264 ΜΚ ΤΕ – Λέσβος

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2024 | 9:54 pm


Λουκάς Αναγνωστόπουλος: έχασε ο Δήμος Δελφών το πρόγραμμα για την λειψυδρία! (καθημερινότητα, παραγωγή, παραδοσιακός ελαιώνας... ούτε μία πρόταση!...

 


 

    Ολοκληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου η κατάθεση προτάσεων χρηματοδότησης στο Τομεακό Πρόγραμμα (ΤΠΑ) Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ), στον Άξονα Προτεραιότητας 2.6  "Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων", εκτέλεσης εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας. 

    Δυστυχώς ο Δήμος Δελφών για μια ακόμη φορά φαίνεται κατώτερος των περιστάσεων και δεν κατάφερε να καταθέσει πρόταση για αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα που ταλανίζει και την περιοχή μας.

 

Στο πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτούνται οι παρακάτω δράσεις:

 

1. Ανόρυξη και αξιοποίηση νέων ή αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων.

 

2. Υπηρεσία παροχής αφαλατωμένου νερού μέσω ενοικίασης συστημάτων αφαλάτωσης.

 

3. Υδρομαστεύσεις.

 

    Ύστερα και από τα παραπάνω και δεδομένου των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρονται από προγράμματα που τρέχουν, είναι απορίας άξιο πως ο Δήμος μας θα ανταποκριθεί στα άκρως σημαντικά θέματα της καθημερινότητας και της παραγωγής όπως είναι η αντιμετώπιση της λειψυδρίας και ειδικά στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας. 

 Να σημειωθεί ότι Δήμοι μικρότερου μεγέθους και δυναμικής από τον Δήμο μας, έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις προκειμένου να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2024 | 9:39 pm


Η Εφημερίδα του Συλλόγου των Απανταχού Αμφισσέων "ΤΑ ΣΑΛΩΝΑ"...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΦΙΣΣΕΩΝ ΤΑ ΣΑΛΩΝΑ...

 


 

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2024 | 9:28 pm


Συνταξιούχοι Φωκίδας: Απαιτούμε μαζί με τους δασκάλους να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών...

Δε φτάνει που τσάκισαν τις δικές μας ζωές …

 συνεχίζουν με τις ζωές των παιδιών μας και των εγγονιών μας! 


 

  Καλά εμάς μας ρίχνουν στον Καιάδα. Με το χάλι στην υγεία. Με τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις μας. Με το φάρμακο – φαρμάκι. Με τις συνεχείς ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης και αυτοί-εκεί στην κυβέρνηση- να χαίρονται για τα πρωτογενή πλεονάσματα, από  το δικό μας κλεμμένο ΦΠΑ και ΕΦΚ.

     Τα παιδιά μας; Πολλά άνεργα. Πιο πολλά φευγάτα στην ξενιτιά και ακόμη πιο πολλά με αμοιβές μισθούς – πουρμπουάρ. Όσοι δε από αυτούς τυχαίνει να είναι εκπαιδευτικοί και θέλουν αξιοπρέπεια στη δουλειά τους, με ικανοποιητικούς μισθούς, με διορισμούς σε μόνιμες θέσεις εργασίας, με τάξεις που τα παιδιά θα μπορούν να μαθαίνουν σε ανθρώπινα σχολεία και όχι ετοιμόρροπα πάρκινγκ, αυτοί τιμωρούνται. Τιμωρούνται γιατί είναι αντίθετοι (και το λένε…και εμπράκτως το πράττουνε, με τη συμμετοχή τους στους αγώνες του κλάδου) με την ιδιωτικοποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, των ίδιων των εκπαιδευτικών, των μαθητών – παιδιών μας, μέσα από τη λεγόμενη αξιολόγηση.

     Τα εγγόνια μας; Στοιβαγμένα σα σαρδέλες σε κονσερβοκούτια, σε σχολεία πάρκινγκ, με τεράστιες ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς. Που κάθε χρόνο όλο και αυξάνονται οι μαθητές ανα τάξη, με τις συνεχείς συγχωνεύσεις. Που αντί να κάνουν προσλήψεις, παίρνουν ωρομίσθιους, συμβασιούχους, αναπληρωτές, με τρείς και εξήντα, που πληρώνουν και από την τσέπη τους, που κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους. Που γενικά ΔΕ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ.

   Και αυτοί, στην κυβέρνηση, ως μπαμπούλες, κραδαίνουν τη σπάθη της τιμωρίας και της απόλυσης σε όσους εκπαιδευτικούς τολμούν να αγωνίζονται ενάντια σε όλα αυτά παραπέμποντας  σε πειθαρχικό νεοδιόριστους δασκάλους που συμμετέχουν στην απεργία.

Εμείς, οι συνταξιούχοι, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας, στεκόμαστε στη σωστή πλευρά του δίκιου. Είμαστε δίπλα τους. Απέναντι στους δημιουργούς του μαύρου.

   Απαιτούμε μαζί με τους δασκάλους να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.

  Παλεύουμε για το σχολείο του μέλλοντος, κάνουμε και δική μας υπόθεση το παρόν και το μέλλον των εκπαιδευτικών και των μαθητών – εγγονιών μας.

  

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας,

(αφού διεκπεραιώσουμε το καθήκον να πάρουμε τα εγγόνια μας

από τα σχολεία-πάρκινγκ,)

την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας

Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2024 | 11:39 pm


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»: ΟΡΓΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» 


 

  ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 

 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ! 

 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 10/10 ΣΤΗ 1.30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΕ 

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

 Τις προηγούμενες μέρες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και τρομοκρατίας έστειλε κλήσεις για παραπομπή σε πειθαρχικό στους νεοδιόριστους συναδέλφους που συμμετέχουν στη νόμιμα προκηρυγμένη απεργία –αποχή του κλάδου.

  Μια απεργία- αποχή που προκηρύχθηκε μετά από απόφαση χιλιάδων εκπαιδευτικών και πάνω και που με αυτή παλεύουμε ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, καθώς επίσης και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης που προωθείται μέσα από τη λεγόμενη «αξιολόγηση».

Αυτή  η εξέλιξη δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Έρχεται ως το αποκορύφωμα των εκβιασμών, των άμεσων και έμμεσων πιέσεων και απειλών και της απόπειρας τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και καταγγέλθηκαν από την πλευρά μας πολλές φορές. Απαράδεκτες ενέργειες που στρέφονται εναντίον όσων αγωνίζονται για να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους και τον παιδαγωγικό τους ρόλο, που παλεύουν για να μη μετατραπούν τα σχολεία σε πεδίο κερδοφορίας για εταιρίες και χορηγούς και να μη θεωρείται κόστος η μόρφωση των παιδιών και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα κενά που υφίστανται ακόμη σε γενική και ειδική αγωγή, μαρτυρούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ποια ακριβώς είναι η πρεμούρα και η προτεραιότητα κυβέρνησης, υπουργείου και ΔΙΠΕ Φωκίδας. Να προωθήσουν με την καταστολή και τη βία τα σχέδια τους για ένα σχολείο εμπορευματοποιημένο, όπου εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα θεωρούνται κόστος και αριθμοί και θα πρέπει μάλιστα να το δέχονται αυτό με σκυμμένο κεφάλι.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!

Δε θα τους περάσει!

Ο αταλάντευτος αγώνας που δίνουμε τα τελευταία χρόνια  για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση» θα συνεχιστεί μαζικά και ενωτικά, όσες προσπάθειες κι αν κάνει η κυβέρνηση, το υπουργείο και η ΔΙΠΕ να μας τρομοκρατήσει.

Όλοι μαζί ενωμένοι οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί της βάσης, που κρατάμε όρθια τα σχολεία και καταθέτουμε την ψυχή μας καθημερινά στο παιδαγωγικό μας έργο, θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε με τις αποφάσεις του κλάδου μας και από κοινού με τους γονείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε κόντρα στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και στο όργιο τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει και θα βγούμε νικητές.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!!

Ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο σωματείο μας γυρνάμε την πλάτη σε όσους σπέρνουν τον φόβο και επιχειρούν μαζί με τη ΔΙΠΕ να τρομοκρατήσουν και γινόμαστε μια γροθιά για να υπερασπιστούμε το δίκιο μας. Όλοι μαζί εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στους διωκόμενους συναδέλφους. ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ…ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ!  Είναι υπόθεση όλων μας να βγούμε μπροστά και να απαιτήσουμε να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι διώξεις.

 

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30 μ.μ.

στην παράσταση διαμαρτυρίας  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βαθμιας Εκπ/σης Φωκίδας «Αλέξανδρος Δελμούζος»

έξω από τα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Ν. Φωκίδας

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου για τη διευκόλυνση της συμμετοχής όλων των συναδέλφων προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας για την ίδια μέρα 12:00-14:00 για το πρωινό και 3ωρη στάση εργασίας 13:00-16:00 για το ολοήμερο.

 

Καλούμε επίσης, όλους τους φορείς της περιοχής, τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τους συλλόγους γονέων να πάρουν αποφάσεις στήριξης και να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

To Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2024 | 11:32 pm


Αποτελέσματα 1ου γύρου εκλογών ανάδειξης Προέδρου ΠΑΣΟΚ στην Φωκίδα... ενδιαφέροντα αποτελέσματα σε Ιτέα, Άμφισσα και Ευπάλιο...

  Αποτελέσματα 1ου γύρου εκλογών 

ανάδειξης Προέδρου ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 

 Τα αποτελέσματα του 1ου γύρου της 6η Οκτωβρίου σύμφωνα με την καταμέτρηση του συνόλου των εκλογικών τμημάτων της Χώρας και του Αποδήμου, έχουν ως εξής:




Συνολικά ψήφισαν 303.223 μέλη και φίλοι του Κινήματος.

Έλαβαν με σειρά κατάταξης ψήφους και ποσοστά:

Ανδρουλάκης Νίκος:        89.288 (29,64 %)

Δούκας Χάρης:                  64.490 (21,41%)

Γερουλάνος Παύλος:        63.632 (21,12%)

Διαμαντοπούλου Άννα:   58.809 (19,52%)

Κατρίνης Μιχάλης:            18.163 (6,03%)

Γιαννακοπούλου Νάντια:   6.890 (2,29%)

Για τον 2ο γύρο της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2024 προκρίνονται οι:

Ανδρουλάκης Νίκος

Χάρης Δούκας

Στη Φωκίδα με αυξημένο ποσοστό συμμετοχής κατά 19,48%, σε σχέση με τις εκλογές του 2021, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Έλαβαν μέρος 1.147 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, σε 6 Εκλογικά Κέντρα.

Τα τελικά αποτελέσματα ανά υποψήφιο Πρόεδρο έχουν ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης:         342 (29,87%)

Χάρης Δούκας:                    273 (23,84%) 

Παύλος Γερουλάνος:         263 (22,97%)

Άννα Διαμαντοπούλου:    202 (17,64%)  

Νάντια Γιαννακοπούλου:   36 (3,14%)

Μιχάλης Κατρίνης:               29 (2,54%)

 

 

 

 

Αναλυτικός πίνακας αποτελεσμάτων ανά Εκλογικό Κέντρο Φωκίδας

ΕΚΛΟΓΕΣ 1ου ΓΥΡΟΥ 6/10/2024

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΨΗΦΙΣΑΝ

ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ

ΕΓΚΥΡΑ

ΕΛΑΒΑΝ

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΟΥΚΑΣ

ΚΑΤΡΙΝΗΣ

ΑΜΦΙΣΣΑ

219

0

219

45

56

2

52

59

5

ΙΤΕΑ

310

1

309

86

94

8

50

63

8

ΜΑΡΙΟΛΑΤΑ

81

0

81

40

15

1

11

7

7

ΕΡΑΤΕΙΝΗ

111

0

111

33

13

3

23

38

1

ΕΥΠΑΛΙΟ

300

0

300

104

52

7

43

88

6

ΛΙΔΩΡΙΚΙ

126

1

125

34

33

15

23

18

2

ΣΥΝΟΛΟ

1.147

2

1.145

342

263

36

202

273

29

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αυξάνει τις δυνάμεις του.

για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας

Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2024 | 11:20 pm


Και πρωτοσέλιδα για τις "αμφισβητούμενες" εκλογές στον ιστορικό Ναυτικό Όμιλο Ιτέας... αληθεύουν τα περί εξωδίκων; ποιος ο ρόλος της Αντιπεριφέρειας Φωκίδος ;;...


  Πέραν των εύλογων και εύστοχων ερωτημάτων της εφημερίδας Ο ΑΓΩΝ της Ιτέας που αφορούν συγκεκριμένα σοβαρότατα ζητήματα, όπως:

- Με ποιο πρακτικό συγκρότησης σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούσε ο ΝΟΙ να εισπράττει επιχορηγήσεις (από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Δελφών κ.α.);

- Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας έλεγχε κάθε έτος τον φάκελλο με τα δικαιολογητικά ως όφειλε;  

ακούγεται ότι έχουν αποσταλεί εξώδικα. Ισχύει; 

Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2024 | 11:09 pm


Οι ΡΟΜΑ της Άμφισσας σε πανελλαδική εμβέλεια...


Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2024 | 10:40 pm


Συλλυπητήρια Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας για το μοιραίο εργατικό ατύχημα στο όρος Τελέθριο...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 


 

 Το ΔΣ του σωματείου μας, και σύσσωμος ο κλάδος των Ρετσινάδων – Δασεργατών - Υλοτόμων, εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του συναδέλφου που την Τρίτη 17/09 τραυματίστηκε θανάσιμα και κατέληξε, σε συνέχεια σοβαρού εργατικού ατυχήματος στο όρος Τελέθριο.


Ο θάνατος του συναδέλφου μας σήμερα, τα υπόλοιπα θανατηφόρα ατυχήματα των προηγούμενων ετών, τα ατυχήματα δεκάδων συναδέλφων που σακατεύονται κάθε μέρα στις πλαγιές και τις χαράδρες στα βουνά της περιοχής μας, μας γεμίζουν λύπη, αλλά μας γεμίζουν επίσης με ΟΡΓΗ & ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.

Λύπη, γιατί, πολλοί συνάδελφοι παλικάρια, αφήνουν πίσω οικογένειες συγγενείς και φίλους, γιατί αφήνουν πίσω δουλειά και υγεία σε περίπτωση τραυματισμών που συμβαίνουν κάθε μέρα.

Οργή και αγανάκτηση γιατί, όπως είναι γνωστό, το επάγγελμα μας έχει μεγάλη επικινδυνότητα και πρέπει επιτέλους να παρθούν μέτρα προστασίας και ασφάλειας με ευθύνη του κράτους, με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Πρέπει να γίνονται σεμινάρια, συνεχής εκπαίδευση, να μονιμοποιηθεί ο έλεγχος για την τήρηση των μέτρων ασφαλείαςώστε η τήρηση των μέτρων και κανονισμών να μην επαφίεται στον κάθε συνάδελφο ατομικά, στον κάθε εργολάβο ή στο κάθε συνεργείο.

Ταυτόχρονα να ενισχυθούν τα Κ.Υ. στην περιοχή, να υπάρχουν ασθενοφόρα, δυνατότητα αεροδιακομιδής ασθενών, ώστε να μπορούν έγκαιρα να αντιμετωπίζονται αντίστοιχα τέτοια βαριά περιστατικά.

Οι δασεργάτες – υλοτόμοι – ρετσινάδες είμαστε αυτοί που φροντίζουμε, ζούμε, ζούμε από το Δάσος. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας.

Το ΔΣ του σωματείου

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2024 | 11:25 pm


Αναγνωστόπουλος σε Ταγκαλή για τα ηλεκτρικά οχήματα: δεν επιτρέπουμε να διαχειρίζεστε το δημόσιο χρήμα κατά την "διακριτική σας ευχέρεια"...

Προμήθεια Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Δελφών του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης". 


 

   Σε ανακοίνωση της η Δημοτική Αρχή (17 Σεπτεμβρίου) αναφορικά με το θέμα της προμήθειας των ηλεκτρικών οχημάτων μέσω του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης" ποσού 1.227.818,83 ευρώ, ενημερώνει για πρώτη φορά ότι το πρώτο από τα τρία ηλεκτρικά σάρωθρα, το οποίο δοκιμάζονταν για αρκετούς μήνες, τελικά δεν παραλήφθηκε από την αρμόδια Δημοτική Επιτροπή μιας και το έτος κυκλοφορίας του ήταν το 2022 και όχι του 2023  ή μεταγενέστερο όπως απαιτούσαν οι τεχνικές προδιαγραφές. Με απλά λόγια δοκιμάζονταν τόσο καιρό κάτι το οποίο όμως δεν είχε παραγγελθεί!

 

   Είναι λοιπόν απορίας άξιο πως με τόση περιφρόνηση και αδιαφορία η δημοτική αρχή  και ο αρμόδιος θεματικός αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος απέρριψαν μετά βδελυγμίας την ερώτηση που κατέθεσε ο Στάθης Κάππος στο δημοτικό συμβούλιο λογοδοσίας της 27ης Ιουνίου 2024 αναφορικά με τα προβλήματα που είχαν ήδη παρουσιασθεί στο ηλεκτρικό σάρωθρο κατά τις δοκιμές καθώς και για την έλλειψη κλιματισμού εντός της καμπίνας του οδηγού. 

 Να σημειωθεί ότι το κάθε ένα σάρωθρο,  από τα τρία που παραγγέλθηκαν κοστίζει κοντά στα 270.000 ευρώ. Η μοναδική απάντηση ήταν ότι όλα βαίνουν καλώς και προφανώς η ερώτηση σκοπό είχε να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις στους συνδημότες μας. 

 Δυστυχώς όμως για αυτούς η πραγματικότητα τους διέψευσε σε σύντομο χρονικό διάστημα όταν και μετά την καταγγελία μας στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι το όχημα ήταν ακατάλληλο και εκτός τεχνικών προδιαγραφών. 

 Βεβαίως και θα μπορούσαμε να είχαμε προσφύγει νωρίτερα στο ΥΠΕΣ αλλά σκοπός της παρέμβασης μας στο δημοτικό συμβούλιο του Ιουνίου ήταν να δώσουμε την ευκαιρία να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Φευ όμως. Η παράταξή μας και ο ερωτών σύμβουλος Ευστάθιος Κάππος έπεσαν σε τοίχους ακλόνητους, όπου με επιμονή οι αρμόδιοι της διοίκησης αρνούνταν να αποκαλύψουν την αλήθεια! 

  Σήμερα λοιπόν τι έχουν να πουν για αυτήν την στάση τους; Ούτε μια στοιχειώδη συγνώμη, έστω μια παραίτηση μιας και οι ίδιοι μας παρέπεμπαν στις αρμόδιες επιτροπές όταν τους ζητούσαμε να δούμε από κοντά τα συγκεκριμένα οχήματα.

 

  Κύριοι και κυρίες της δημοτικής αρχής. Οφείλετε να λάβετε υπόψη σας ότι εσείς διοικείτε τον τόπο και πρέπει να πράττετε προς το συμφέρον του καθώς και των δημοτών του. 

  Το γεγονός ότι δεν επιθυμείτε να δίνετε αναφορά για το δημόσιο και δημοτικό χρήμα του λαού μας μέσω της φορολόγησής του, δεν είναι στην διακριτική σας ευχέρεια και σε κάθε περίπτωση εμείς ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης δεν θα σας το επιτρέψουμε...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2024 | 11:09 pm


Νομός Φωκίδας - Ειδήσεις και Νέα

“23 Οκτωβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!” - Fokidanews

“23 Οκτωβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!”  Fokidanews

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2024 | 10:33 am


Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Φωκίδα - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Φωκίδα  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2024 | 10:47 pm


Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Φωκίδα - Πρώτο Θέμα

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Φωκίδα  Πρώτο Θέμα

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2024 | 10:20 pm


Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Φωκίδα - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Φωκίδα  Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2024 | 10:00 am


Σεισμός τώρα στη Φωκίδα - Έθνος

Σεισμός τώρα στη Φωκίδα  Έθνος

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2024 | 10:00 am


Σεισμός στη Φωκίδα - ΤΑ ΝΕΑ

Σεισμός στη Φωκίδα  ΤΑ ΝΕΑ

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας