Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φωκίδας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ε Ρ Γ Ο Τ Α Ξ Ι Α Κ Ο: Κάλεσμα των εργαζομένων στα μεταλλεία για Γενική Συνέλευση στις 27 Σεπτέμβρη...

 

  ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ 

  Ε Ρ Γ Ο Τ Α Ξ Ι Α Κ Ο 

 

  Δυναμώνουμε το Σωματείο μας - Συμμετέχουμε στις διαδικασίες 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  27 Σεπτέμβρη (10,00 έως 14,00) στην Συνέλευση 

  Συνάδελφοι,

    την  Κυριακή 27 Σεπτέμβρη το Σωματείο μας προχωρά σε Γενική Συνέλευση για εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, ώστε να συνεχίσει με τις αρχαιρεσίες  προκειμένου να  εκλεγεί νέα Διοίκηση.

Συμφωνία Eldorado Gold-Κυβέρνησης για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας | CORFU VOICE
φωτό από  corfuvoice.gr

 

    Λόγω πανδημίας δεν θα γίνει η διαδικασία όπως την ξέραμε, άρα δεν θα γίνει Γενική συνέλευση με την παρουσία όλων, μέσα στην αίθουσα. Άρα δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε απολογισμό για τους 6 μήνες που οριστήκαμε διοίκηση από το Πρωτοδικείο. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να σας πούμε ότι αυτό το διορισμένο Συμβούλιο, προσπάθησε. Έξη μήνες και μάλιστα σε καθεστώς πανδημίας, λειτουργήσαμε όπως δεν λειτούργησε η προηγούμενη διοίκηση για όλο το χρόνο της θητείας της. Δεν συμβιβαστήκαμε με την «προίκα» που μας άφησε αυτή, όπως το 6ήμερο, όπως το 7ήμερο, όπως οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

     Αντισταθήκαμε στο βαθμό που μπορούσαμε (και μας ήτανε επιτρεπτό από την πράξη διορισμού). Κοινοποιήσαμε όλες μας τις ενέργειες πρώτα σε εσάς, στα μέλη μας, αλλά και στη Βουλή, στα αρμόδια υπουργεία, στις υπηρεσίες, στα μέσα ενημέρωσης.

     Δεν σκύψαμε το κεφάλι, ούτε παρακάμψαμε τα προβλήματα που έβαζε η εργοδοσία με την αιτιολογία «είμαστε διορισμένοι και δεν μπορούμε να παρέμβουμε» όπως ήθελε η εταιρεία και μια μερίδα κάποιων «συναδέλφων». Είμασταν παρόντες προσπαθώντας να λύσουμε αυτά τα προβλήματα.

    Σε αυτό τον πρόχειρο και γρήγορο απολογισμό μας δεχόμαστε την όποια καλοπροαίρετη κρητική από οποιονδήποτε συνάδελφο και σας υποσχόμαστε ότι αυτή την κρητική, σε πρώτη ευκαιρία, θα την δημοσιοποιήσουμε και θα τη βάλουμε στο τραπέζι του διαλόγου. Προς το παρών όμως έχουμε την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής.

   Την Κυριακή 27 Σεπτέμβρη και από τις 10,00 έως τις 14,00 μπορείτε να προσέρχεσθε στο Εργατικό Κέντρο όπου θα τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου  να ψηφίσετε για Εφορευτική Επιτροπή για να διεξάγει τις εκλογές καθώς και για να αντιπροσωπευθεί το Σωματείο μας στη ΓΣΕΕ μέσα από το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας. Αυτή την πρόταση σας καλούμε να υπερψηφίσετε μιας και αυτό είναι καθημερινό μας στήριγμά μας και απαντοχή μας!!

   Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να είναι εφορευτική επιτροπή να ζητήσει αίτηση δήλωση υποψηφιότητας από τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου μας την οποία θα καταθέσει σε αυτούς έως το Σάββατο 26 Σεπτέμβρη στις 18,00.

   Η παρουσία όλων μας, είναι απαραίτητη τόσο την Κυριακή 27/9 όσο και την ημέρα των αρχαιρεσιών που θα ψηφίσουμε για νέα διοίκηση στο Σωματείο μας. Με την παρουσία μας ενισχύουμε τη δύναμή μας. Βάζουμε φρένο σε όσους επιζητούν την απραξία και ανυπαρξία του Σωματείου.

 Τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από το Σωματείο

   ΟΛΟΙ θα είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ !!  ΟΛΟΙ θα είμαστε ΕΚΕΙ !!  

                        

   Η διοίκηση                      

(Κούκος Χρήστος, Ποντίκας Γιάννης, Αγγελόπουλος Θύμιος, Γλυμής Γιώργος, Πολυζογόπουλος Θοδωρής, Γρίβας Νίκος, Δούσμανης Κώστας, Παπαϊωάννου Λουκάς και Λιάπης Σπύρος) 

 * Σε όλους τους παραπάνω μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση δήλωση για Εφορευτική Επιτροπή. Όποιοι είναι εφορευτική επιτροπή δεν έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας 


Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2020 | 11:26 am


ΕΛΜΕ Φωκίδας: ΣΗΜΕΡΑ! πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία... στα Προπύλαια! οργή στον εκπαιδευτικό κόσμο για την συμπεριφορά της κυβέρνησης...

  ΠΡΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 

 

 Η ΕΛΜΕ Φωκίδας στηρίζει τον αγώνα νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών | Αγία Ευθυμία

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 

 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

  Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές όλοι στον αγώνα για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία. 

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας υιοθετεί το κείμενο-κάλεσμα της ΟΛΜΕ και συμμετέχει στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 24/9! 

 Συγκέντρωση στα Προπύλαια 11:30! Την ώρα που φουντώνει η πανδημία και αυξάνεται με ταχύτητα ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάρει την πολιτική απόφαση να μη δώσει ούτε 1€ προκειμένου να διασφαλίσει στοιχειωδώς τους όρους για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους.

  Ακόμα και στις περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα covid -19 τα μέτρα που παίρνονται είναι ανεπαρκή, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε ακόμα και τα τεστ από την τσέπη μας. Μέσα σε αίθουσες κλουβιά, με 25αρια τμήματα, ακόμα και 2ώρες συνεχόμενες στην τάξη με τη μάσκα, εκπαιδευτικοί και μαθητές παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς καμία στήριξη! 

 Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήρε ούτε ένα μέτρο, δεν ικανοποίησε ούτε ένα αίτημα ώστε να διασφαλιστούν οι χώροι και το προσωπικό (εκπαιδευτικό και βοηθητικό) ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη.

  Σα να μην έφτανε αυτό τη στιγμή που όλοι οι ειδικοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η πανδημία βρίσκεται σε φάση που μπορεί η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη, ειδικά στην Αττική, τη στιγμή που συστήνουν αποστάσεις σε κάθε χώρο (ΜΜΜ, μαγαζιά κλπ) η κυβέρνηση πεισματικά αρνείται οποιοδήποτε αίτημα για σπάσιμο τμημάτων και έγκριση ολιγομελών. 

 Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κλειστές αίθουσες στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται την αξιοποίηση τους με την δημιουργία νέων τμημάτων. 

 Προκαλεί οργή στον εκπαιδευτικό κόσμο η τακτική της κυβέρνησης να αφήνει απροστάτευτους εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα. 

 Αρνείται ακόμα και τα τεστ στους εκπαιδευτικούς και μαθητές φορτώνοντας το κόστος στις πλάτες τους.

 Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. 

• Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου. 

• Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.

 • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων. 

• Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων. Συμμετέχουμε μαζικά μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς. (διευκολυντική 3ωρη στάση εργασίας από ΕΛΜΕ 8:00 με 11:00 και από ΟΛΜΕ 11:00 με 14:00)

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2020 | 9:25 am


ΣΧΟ Ιτέας-Κίρρας: χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων - Μέγα σπήλαιο...

  Κυριακή 4-Οκτωβρίου-2020

 

 περπατάμε το μονοπάτι χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων-Μέγα σπήλαιο

 Ήπια διαδρομή μέσα σε ελατόδασος του Χελμού, 13km- 6h υψομετρικά από τα 16
40m στα 900m.

Ώρα αναχώρησης 06.00 πμ από τον Σύλλογο. 

 Μετά το περπάτημα θα γίνει επίσκεψη στο κτήμα Φωκαέων (cherryland) στη Κερκινίτσα.

 Κόστος γύρω στα 20€ περίπου αναλόγως των συμμετεχόντων, η θέση κλείνει με πληρωμή όλου του ποσού.

 Τηλ.2265032100-6945703548.

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2020 | 9:12 am


«ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΗΣ»... "ενδεής" φέτος ο εορτασμός στην Ιτέα λόγω... κορωνοϊού! διαφορετικά θα ξεσαλώναμε...

Πολεμικό Ναυτικό - Επίσημη Ιστοσελίδα - Εκδηλώσεις Εορτασμού Ναυμαχίας της Αγκάλης Επέτειος εορτασμού της «ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΗΣ»

  Ο Δήμος Δελφών διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για την ιστορική επέτειο της «Ναυμαχίας της Αγκάλης» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, με το ακόλουθο πρόγραμμα: -


-      08:00 π.μ.  Έπαρση Σημαίας στο Λιμάνι της Ιτέας

-      10:00 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», Πανηγυρικός της ημέρας

-      10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Ναυμαχίας της Αγκάλης. Κατάθεση στεφάνων, Ενός λεπτού σιγή, Εθνικός Ύμνος

Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση διασποράς του κορωνοϊού.

               

Την 17η Σεπτεμβρίου του 1827 ο Φραγκίσκος Άστιγξ, ως κυβερνήτης του ατμόπλοιου Καρτερία και επικεφαλής ναυτικής δύναμης αποτελούμενης από έξι πλοία, αγκυροβόλησε έξω από τον όρμο της Αγκάλης. Εκεί είχαν προσορμιστεί ήδη εννέα τούρκικα πλοία και τρία αυστριακά, τα οποία μετέφεραν πολεμοφόδια και τρόφιμα για τους Τούρκους. Ο Άστιγξ επιτιθέμενος κατέστρεψε επτά από τα εννέα τούρκικα πλοία και κατάσχεσε τα αυστριακά.

Με την καθοριστική αυτή παρέμβαση αποκαταστάθηκε η ελληνική κυριαρχία στον Κορινθιακό Κόλπο. Επίσης η Ναυμαχία της Αγκάλης υπήρξε η κύρια αφορμή για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, καθώς ο Ιμπραήμ σκόπευε να βγει από το Ναυαρίνο για να τιμωρήσει τον Άστιγγα.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2020 | 9:02 am


Πλειοδοτική δημοπρασία για το "Μόστρα" από το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος...

 Mostra - Καφέ Παραλία Ιτέας Φωκίδας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

 ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

  Το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ» που εδρεύει στην Ιτέα της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας του Δήμου Δελφών της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, ως φορέας διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα Ιτέας 

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ 

 Δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με ενσφράγιστες προσφορές, για την παραχώρηση της χρήσης έναντι ανταλλάγματος του κτίσματος με εγκαταστάσεις 221,57τ.μ. και τον περιβάλλοντα χώρο έκτασης 710,54τ.μ., για την εκμετάλλευση επιχείρησης εστιατορίου ή καφέ ή αναψυκτηρίου ή κέντρου διασκέδασης ή μπαρ, που ευρίσκονται στη θέση έναντι της συμβολής των οδών 28ης Οκτωβρίου με Λεωφόρο Ηρώων, εντός της ζώνης λιμένα Ιτέας, όπως περιγράφονται κατωτέρω και απεικονίζονται στο από Αύγουστο 2020 τοπογραφικό διάγραμμα των Συνεργαζόμενων Μηχανικών: "Παπανδρέου Ειρήνη – Κασούτσα Παρασκευή". 

   Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ενώπιον της αρμόδιας κατά νόμο τριμελούς επιτροπής στην Ιτέα στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Νομού Φωκίδας (αίθουσα συνεδριάσεων Λιμενικής Επιτροπής) στις 14 του μηνός Οκτωβρίου, 2020 έτους, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην αναλυτική διακήρυξη.

  Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας στην οποία περιλαμβάνονται και οι λοιποί όροι του διαγωνισμού και είναι αναρτημένη στην ιστοστοσελίδα μας στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: 6ΟΔΛΟΡ0Θ-8Ψ7, παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και μεταξύ των ωρών (08:30π.μ-14.00μ.μ.) από την Υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας (τηλ. 2265032279, 6973051216). 

Η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας 

Αναγνωστάκου Σοφία

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2020 | 8:56 am


Βουλευτής Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτης: Ερώτηση στην Βουλή για το Νοσοκομείο Άμφισσας...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Γιώργος Μουλκιώτης

Βουλευτής Βοιωτίας 

Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

 Γιώργος Μουλκιώτης: «Ζητώ πλήρη ενημέρωση της κατάστασης προσωπικού των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Φωκίδας και Ευρυτανίας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας»

 

Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης των σχετικών εγγράφων από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο πανεθνικής καμπάνιας του Κινήματος Αλλαγής, παρεμβαίνει αυτή τη φορά ο βουλευτής  Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, σε σχέση με την κατάσταση προσωπικού των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Φωκίδας και Ευρυτανίας της 5ης ΥΠΕ, επισημαίνοντας τα εξής:

 

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας εδώ και δεκαετίες αποτελεί το θεματοφύλακα της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας εξασφαλίζοντας επάξια την υγειονομική περίθαλψη των Ελλήνων πολιτών. Ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού που διανύουμε οι δημόσιες δομές υγείας, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας αστικού (ΠΕΔΥ) και περιφερειακού τύπου και ΤΟΜΥ, παρόλες τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, καλούνται να ανταποκριθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην περίθαλψη και νοσηλεία των κρουσμάτων COVID-10 σε συνθήκες εντελώς πρωτόγνωρες υγειονομικά για τη χώρα μας.

 

Επιπλέον, η περίοδος της πανδημίας του κορωνοϊού έφερε στην επιφάνεια με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια τις μονάδες υγείας, τις οποίες η κυβέρνηση αρκείται να καλύπτει με προχειρότητες, μπαλώματα, και υποσχέσεις για προσλήψεις προσωπικού που παραμένουν λόγια του αέρα.

 

Στον πάνω από ένα χρόνο διακυβέρνησής της η Νέα Δημοκρατία, συνεχίζει την πεπατημένη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την εμβαλωματική πολιτική και το μόνο που έχει κάνει στην κατεύθυνση της στελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας είναι οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και προσωπικού ορισμένου χρόνου, οι διαρκείς παρατάσεις συμβάσεων, πολιτική που προκαλεί μείζονα προβλήματα, ενώ δεν διστάζει να εντάξει στο ΕΣΥ τους ιδιώτες γιατρούς από το παράθυρο, ενισχύοντας έτσι την αντίληψη ότι βασικός πυλώνας της πολιτικής της είναι η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Η αποψίλωση και η αποδόμηση του ΕΣΥ όμως θα έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία και την ποιότητα ζωής των Ελλήνων. Συνεπώς, χρειάζεται άμεσα να ανασυγκροτηθεί και να ενισχυθεί με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει αρχικά την καταγραφή των ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με βάση τα οργανογράμματα των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας αστικού (ΠΕΔΥ) και περιφερειακού τύπου, των ΤΟΜΥ και των ΥΠΕ, ιδιαιτέρως πλέον για την αντιμετώπιση του COVID-19.

 

Σε αυτό το πλαίσιο ζητώ να ενημερωθώ για το: 

1) Πόσες είναι οι οργανικές θέσεις ανά ειδικότητα ιατρικού προσωπικού ανά Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας αστικού (ΠΕΔΥ) και περιφερειακού τύπου και ΤΟΜΥ των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Φωκίδας και Ευρυτανίας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας»  και πόσες απ’ αυτές είναι καλυμμένες (μόνιμοι ή αορίστου) ανά ειδικότητα και με ποια σχέση εργασίας; 

2) Πόσες είναι οι οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό ανά μονάδα υγείας σε κάθε περιφερειακή ενότητα της Στερεάς Ελλάδας της 5ης ΥΠΕ και ποιες απ’ αυτές είναι καλυμμένες (μόνιμοι ή αορίστου) ανά ειδικότητα και με ποια σχέση εργασίας; 

3) Πόσες και ποιες αποχωρήσεις (λόγω συνταξιοδότησης κλπ.) ανά μονάδα υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Φωκίδας και Ευρυτανίας της 5ης ΥΠΕ και ανά κατηγορία και ειδικότητα αναμένονται για τα επόμενα δύο (2) χρόνια; 

4) Πόσες και ποιες προσλήψεις προσωπικού (μόνιμου και αορίστου) ανά κατηγορία και ειδικότητα έχουν προκηρυχθεί (και με ποιες προκηρύξεις) ανά μονάδα υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Φωκίδας και Ευρυτανίας της 5ης ΥΠΕ  και πόσες και ποιες έχουν προγραμματισθεί και πότε συγκεκριμένα θα προκηρυχθούν; 

5) Τι άλλο προσωπικό έχει διατεθεί σε κάθε μονάδα υγείας σε κάθε περιφερειακή ενότητα της Στερεάς Ελλάδας της 5ης ΥΠΕ που δεν αντιστοιχεί σε οργανικές θέσεις και για πόσο διάστημα; 

6)Πόσες οργανικές θέσεις ανά ειδικότητα προβλέπονται για τις υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ και πόσες απ’ αυτές είναι καλυμμένες (μόνιμοι ή αορίστου) και τι άλλο προσωπικό που δεν είναι ενταγμένο σε οργανικές θέσεις έχει διατεθεί στις υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ και με ποια σχέση εργασίας και για ποιο διάστημα; 

7) Ποια είναι η εκτίμηση της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ για την ανάγκη αναμόρφωσης των Οργανισμών Νοσοκομείων κλπ. για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών;

 

Στο πλαίσιο των παραπάνω ερωτημάτων παρακαλώ όπως μου καταθέσετε το σύνολο των εγγράφων και στοιχείων σχετικά με τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Φωκίδας και Ευρυτανίας της 5ης ΥΠΕ, ανά Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας αστικού (ΠΕΔΥ) και περιφερειακού τύπου και ΤΟΜΥ. 

 

Από το Πολιτικό Γραφείο

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2020 | 8:49 am


ΠΡΟΣΟΧΗ! Διακόπτεται η κυκλοφορία Ε.Ο. Λιανοκλαδίου - Λουτρά Υπάτης, λόγω κατάρρευσης οδοστρώματος... εναλλακτική διαδρομή μέσω Επαρχιακής Οδού Κομποτάδες - Μεταξιάτες - Λιανοκλάδι...

Λουτρά Υπάτης: Κατέρρευσε ο δρόμος Λιανοκλάδι - Λουτρά (Δείτε φωτό) - MAG24 

 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Μετά από τον επιτόπιο έλεγχο των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΣΤΕ, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Θανάση Καρακάντζα, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Επαρχιακό Οδό Λιανοκλαδίου - Λουτρά Υπάτης, λόγω κατάρρευσης τμήματος του οδοστρώματος. 

 Οι οδηγοί μπορούν να ακολουθήσουν την εναλλακτική διαδρομή της Επαρχιακής Οδού Κομποτάδες - Μεταξιάτες - Λιανοκλάδι.

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2020 | 4:28 pm


Στις 16 Οκτωβρίου υποβάλλονται οι δεσμευτικές προσφορές για τη Μαρίνα Ιτέας... ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ επιθυμεί την αξιοποίηση της Μαρίνας;;... τα "γαϊδουράγκαθα"...

ΜΑΡΙΝΑ ΙΤΕΑΣ : εκεί που ο μύθος συναντά την ωμή πραγματικότητα… | ΕΥΠΑΛΙΟ καθ΄οδόν

 

   Στις 16 Οκτωβρίου θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τη Μαρίνα Ιτέας. 

 (Σ.bl: πληροφορούμεθα ότι ο... δρόμος έχει κάτι αγκαθάκια που φυτρώνουν σε γνωστές περιοχές... γαϊδουράγκαθα θαρρώ τα λένε! Σε "κάποιους" έχει πέσει βαρειά η ανάπτυξη της Ιτέας. Κυρίως το τουριστικό κομμάτι, το ζούμε στην καθημερινότητά μας. Ψέμματα;).

 

Αποκρατικοποιήσεις: Ποιες τρέχουν, ποιες παγώνουν λόγω κορονοϊού...


  Του Κώστα Κετσιετζή

  
 

 

  Στο… "χέρι" της πανδημίας βρίσκεται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς από τη μια η αβεβαιότητα που επικρατεί στην οικονομία και από την άλλη οι πρακτικές δυσκολίες όπως η συγκέντρωση εγγράφων και η αδυναμία ωρίμανσης έργων δυσχεραίνουν το έργο του ΤΑΙΠΕΔ. 

 

  Οι ημερομηνίες υποβολής προσφορών σε μια σειρά διαγωνισμούς μεταβάλλονται συνεχώς, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η προκήρυξη νέων διαγωνισμών. Στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν μόνο οι αποκρατικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, οι αποτιμήσεις των οποίων δεν επηρεάζονται άμεσα αρνητικά από την πανδημία του κορονοϊού. Έτσι, σε εκκρεμότητα παραμένει η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος". 

  Όπως αναφέρεται στο επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan /ADP) του ΤΑΙΠΕΔ, που εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), "η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης επηρεάζει τον χρονικό σχεδιασμό του διαγωνισμού". Αλλά και στις περιπτώσεις διαγωνισμών που προχωρούν παρά την πανδημία καταγράφονται αναβολές και καθυστερήσεις. Για παράδειγμα, πίσω πάνε οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων, η πώληση της έκτασης 590 στρεμμάτων στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, καθώς και η αξιοποίηση της έκτασης των 345 στρεμμάτων στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης. 

 Στις 16 Οκτωβρίου θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τη Μαρίνα Ιτέας.

  Οι ημερομηνίες-κλειδιά 

 

   Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το τέλος του 2020 είναι γεμάτο. Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου Καβάλας. 

 Στις 2 Οκτωβρίου υποβάλλονται οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την πώληση των μετοχών των Οργανισμών Λιμένος Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας, καθώς και για την υποπαραχώρηση του λιμανιού της Καβάλας.


  Για τα τέλη Δεκεμβρίου προγραμματίζονται οι δεσμευτικές προσφορές για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας και έναν μήνα αργότερα θα ακολουθήσουν οι δεσμευτικές προσφορές για τη ΔΕΠΑ Υποδομών. Για τις 11 Δεκεμβρίου μετατέθηκε η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Ωστόσο, θα πρέπει να ολοκληρωθούν προϋποθέσεις από το ελληνικό Δημόσιο (αδειοδότηση σηράγγων, ανανέωση αδειών κ.λπ.), καθώς και από την Εγνατία Οδός Α.Ε. (κατασκευή πλευρικών σταθμών διοδίων, εγκατάσταση εξοπλισμού κ.λπ.). 

 Για την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του Ελληνικού, εκτός από την παραχώρηση της άδειας καζίνο, εκκρεμεί η διανομή δικαιωμάτων πλήρους κυριότητας μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ επί της έκτασης και σύσταση δικαιώματος επιφάνειας υπέρ ΤΑΙΠΕΔ καθώς και η μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό Α.Ε.

 

 Επιπλέον απαιτείται η κύρωση της σύμβασης εισφοράς των εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. από τη Βουλή. Τέλος, απομένει η εγγραφή των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) χωροθέτησης στο Κτηματολόγιο. 

 

  Οι επόμενοι διαγωνισμοί 

 

  Περιορισμένος είναι ο αριθμός και των διαγωνισμών που αναμένεται να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες. Το ΤΑΙΠΕΔ εμφανίζεται έτοιμο να ξεκινήσει εντός του 2020 τις διαδικασίες για την πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες, αλλά και για το Ιππικό στο Μαρκόπουλο, μόνο που εξετάζεται οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί να πάνε πίσω, λόγω της πανδημίας. Μέχρι το τέλος του 2020 μπορεί να προχωρήσει και η πώληση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημοπρασιών e-auction, δύο νέων χαρτοφυλακίων ακινήτων (VIII και IX). Για την Αττική Οδό αναμένεται πρόσληψη συμβούλων προκειμένου να προετοιμαστεί ο διαγωνισμός για τη νέα παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου μετά τη λήξη της υφιστάμενης παραχώρησης, το 2014. 

 

 Η έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών τοποθετείται στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Στο δεύτερο μισό του επόμενου έτους σχεδιάζονται και οι προκηρύξεις των διαγωνισμών για τα ακίνητα των ιαματικών πηγών. Πρόκειται για το ακίνητο της Λουτρόπολης των Καμμένων Βούρλων, έκταση 470 στρεμμάτων, καθώς τις εγκαταστάσεις των πρώην camping που βρίσκεται σε έκταση 850 στρεμμάτων, επίσης στα Καμμένα Βούρλα. Τέλος, πωλητήριο αναμένεται να μπει και στην έκταση 627 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι με το ΤΑΙΠΕΔ να επεξεργάζεται διάφορα σχέδια για το συγκεκριμένο ακίνητο. Μεταξύ των πιθανών σεναρίων αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης βρίσκεται και η δημιουργία πίστας φόρμουλα 1 και γκολφ.

 Στις 11 Δεκεμβρίου οι προσφορές για την Εγνατία Οδό

    H υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού πήρε άλλη μια παράταση και ορίστηκε πλέον για τις 11 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, όπως αναφέρεται και στο ADP του ΤΑΙΠΕΔ, παραμένουν αρκετές εκκρεμότητες που πρέπει να λυθούν για να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Ειδικότερα, θα πρέπει να προχωρήσει η αδειοδότηση του συνόλου των σηράγγων του αυτοκινητοδρόμου από τη Διοικητική Αρχή́ Σηράγγων (απεριόριστη ή εκτός επικίνδυνων φορτίων κατά́ περίπτωση). 

  Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού στις σήραγγες από την Εγνατία Οδό Α.Ε. Εκκρεμεί ακόμη η έκδοση αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για ορισμένα σημεία του αυτοκινητοδρόμου, που έχουν λήξει ή αναμένεται να λήξουν. Σύμφωνα με το ADP, η Εγνατία Οδός Α.Ε. υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις και μελέτες στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η ΔΙΠΑ με τη σειρά της πρέπει να προβεί στην έκδοση νέων ΑΕΠΟ (για τις άδειες που έχουν λήξει) ή να ανανεώσει εκείνες που λήγουν σύντομα. Από την πλευρά της Εγνατία Οδός Α.Ε. θα πρέπει ακόμη να ολοκληρωθεί η κατασκευή των μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων. 

 

 Επίσης, η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει στον λεπτομερή καθορισμό όλων των ενεργειών ή κατασκευαστικών εργασιών που απαιτούνται για την αποκατάσταση των γεφυρών, καθώς και του κόστους αυτών. Θα πρέπει ακόμη να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα των εκκρεμών συμβάσεων υλοποίησης των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Ελευθεροχωρίου, Ωραιοκάστρου, Αρδανίου και Σώστη, που είναι ανενεργές από το 2011. Τέλος, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις για τις επικείμενες εργασίες που περιγράφονται στη Σύμβαση Παραχώρησης και ειδικά για την αναβάθμιση των κάθετων αξόνων.

capital.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2020 | 11:34 am


Πρόεδρος Κίρρας Μ. Καπαρέλη: για τους ερασιτέχνες της γραφής, που αποσκοπούν σε "εισπρακτικά" οφέλη: Η Ιστορία έχει αποτυπωθεί στο αρχαίο μονοπάτι Κίρρας - Δελφών...

ΑΤΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,  ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ. 

 


 Η Ιστορία έχει αποτυπωθεί, με το αρχαίο μονοπάτι Κίρρας - Δελφών (διεθνές μονοπάτι Ε4 ) να κατευθύνει τους προσκυνητές από την Κίρρα στους Δελφούς, έχοντας σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό και με ιστορική - φυσική κατάληξη το λιμάνι της Κίρρας. 

   "Επιστρέφω με το ίδιο "ταχυδρομείο" την ανύπαρκτη αιτιολόγηση και την προβολή απόψεων περί τοπικιστικού παραληρήματος στους ερασιτέχνες της γραφής, που αποσκοπούν σε "εισπρακτικού" τύπου οφέλη. 

    Παραθέτω λοιπόν στους διοργανωτές του φετινού πολιτιστικού ατοπήματος, την διοργάνωση της πρώην Νομαρχίας Φωκίδας την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 στον περίπατο αγάπης «FOKIDA CHARITY TREK».

   Ο τερματισμός της εκδήλωσης ήταν - που αλλού- στο Λιμάνι της Κίρρας. 

 

Η Πρόεδρος Κίρρας 

Μαρία Καπαρέλη

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2020 | 4:45 pm


Αφροδίτη Παπαθανάση: Ο βωξίτης αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως «κρίσιμη πρώτη ύλη»... τί θα κάνουμε στην Φωκίδα με τα δικαιώματά μας;;...

 Τι σημαίνει η αναγνώριση του βωξίτη απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως κρίσιμη ύλη για την κλιματική αλλαγή; 

 * Τι σημαίνει για τη Φωκίδα;;

* Πόσο θα επηρεάσει εξελίξεις για την "ευκολία " ή μη λήψης κοιτασμάτων;; 
* Ποιοι και πως θα μιλήσουμε για την ανάγκη ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης και για την ανάγκη να αφήσουμε κοιτάσματα και για τις επόμενες γενεές;; 
* Ποιοι θα μιλήσουμε για το τι επιφυλάσσει η τέταρτη τεχνολογική επανάσταση στο κλάδο και στις θέσεις εργασίας στη Φωκίδα;;
* Το 2012 με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε για πρώτη φορά να νομοθετηθεί διαδικασία για  #ανταποδοτικα προς τους Δήμους για τη μεταλλευτική δραστηριότητα.
* Τώρα ποιές οι προθέσεις;; 
* Επαναφέρουμε τη συζήτηση.
Προσωπικά γράφω συστηματικά για την ανάαφ
γκη ολιστικής αντιμετώπισης της Μεταλλευτική δραστηριότητας στη Φωκίδα και στη Στερεά.  
Εργασία με δικαιώματα, Κοινωνία με δικαιώματα.  

* Άμεση νομοθέτηση για αύξηση των ανταποδοτικών που λαμβάνουν οι Δήμοι. 
* Γνώση και γνώμη των Αυτοδιοικητικών και Περιφερειακών Αρχών για εξελίξεις στις αδειοδοτήσεις, έλεγχο για αποκαταστάσεις, εναλλακτικές χρήσεις για μη ενεργές στοές και νταμάρια.  

Οι εξελίξεις που καθορίζουν Φωκίδα κ Βοιωτία με το Βωξίτη, τρέχουν.  
Ή θα καθορίσουν μόνες τους οι Μεταλλευτικές Εταιρίες το τι θα γίνει στην περιοχή ή - το σωστό- θα μιλήσουμε και εμείς.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2020 | 8:47 pm


Στερεά Υπεροχής: Οι πολίτες της Περιφέρειας νιώθουν πλέον ανασφαλείς... δεν αντιμετωπίζονται οι τραγωδίες με επικοινωνιακή διαχείριση...

  Η Στερεά Υπεροχής στις πληγείσες περιοχές της Φθιώτιδας.

Η «Στερεά Υπεροχής»  με τους περιφερειακούς της συμβούλους,  Σπύρο Λάμπου και Γιώργο Σκούρα, βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές της Φθιώτιδας.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι συνομίλησαν με κατοίκους των περιοχών και δεσμεύτηκαν, εκ μέρους της «Στερεά Υπεροχής» και στο μέτρο των θεσμικών δυνατοτήτων της παράταξης, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια στην αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων, που δημιουργήθηκαν μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που κατέστρεψαν κόπους μιας ζωής.

Όλοι οι κάτοικοι, που συνομίλησαν με τα μέλη του κλιμακίου, ζήτησαν τα αυτονόητα:

 • Άμεση καταγραφή των υλικών ζημιών.
 • Άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.
 • Γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων.
 • Να πραγματοποιηθούν όλα τα αναγκαία και απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε:

«Εκφράζουμε  την ειλικρινή συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, εν μία νυκτί.

Οι καταστροφές που έχουν συμβεί είναι πρωτοφανείς και ανυπολόγιστες, τόσο σε επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και κυρίως σε αγροτικές καλλιέργειες. Αυτό που προέχει είναι η γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και η επούλωση των πληγών.  Όταν έρθει η ώρα θα δούμε και τις ευθύνες, για όσα έπρεπε να έχουν γίνει και δυστυχώς δεν έγιναν.

Κάποιοι έχουν ευθύνες, κάποιοι επιτέλους πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι όλα
επικοινωνιακή διαχείριση. Οι πολίτες της Στερεάς νιώθουν πλέον ανασφαλείς, αφού η μία τραγωδία διαδέχεται την άλλη. Επιβάλλεται να βρεθούν άμεσα λύσεις».

Το Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2020 | 8:32 pm


Εκδήλωση ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Φωκίδας στην Ιτέα...


 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2020 | 8:15 pm


"Σερνικάκι Πρώτα": Η Εβδομάδα Κινητικότητας γίνεται… εκτός! του σχετικού πλην εγκαταλελειμμένου Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Δελφών! το θυμούνται μόνο όταν εγκρίνεται κονδύλι για… φύτευση λουλουδιών!...

Τις τελευταίες ημέρες ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ότι θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις του δήμου Δελφών για την εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητικότητας

 και με έκπληξη είδαμε ότι δεν περιλάμβανε καμία δραστηριότητα - εκδήλωση στο κάθε αυτού σχετικό με την εκδήλωση τόπο που δεν είναι άλλος από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που βρίσκεται στην κοινότητας μας.

Διερωτόμαστε γιατί εξαιρέθηκε ο συγκεκριμένος χώρος;

Πέρα του ότι  είναι εγκαταλελειμμένος όλο τον χρόνο με το χορτάρι που φτάνει το ενάμισι μέτρο, έχουν ξεχάσει και ότι υπάρχει στο  δήμο Δελφών.  

Το θυμούνται μόνο όταν εγκρίνεται κάποιο κονδύλι για φύτευση λουλουδιών μέχρι και αυτά να τα σκεπάσουν ξανά τα αγριόχορτα. Φωτίζεται όμως ανελλιπώς όλο το χρόνο με χρήματα των δημοτών προκειμένου να μας θυμίζει την εγκατάλειψη του και τη νύχτα.

Δόθηκαν τελικά τόσα χρήματα να φτιαχτεί  για να μην ανοίγει ούτε την εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητικότητας;

Ποιος τελικά ο λόγος ύπαρξης του;

 

ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 

 

Λύτρας Μαρίνος, 

Λύτρας Αθανάσιος.

ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ ΠΡΩΤΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 9:49 pm


Παναγιωτόπουλος: Ο Δήμος Δελφών πέτυχε το αδιανόητο! Να απέχει από τον εορτασμό των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης...

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - Travelling News

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Δυστυχώς θα απουσιάσουμε… 


Στην αρχή δεν το πιστέψαμε ούτε κι εμείς… Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια. Ο Δήμος Δελφών πέτυχε το αδιανόητο: Να απέχει κατά τον εθνικό εορτασμό των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Εκατόν δεκαοκτώ (118) ελληνικοί Δήμοι υπέβαλαν προτάσεις για συμμετοχή στο εθνικό πρόγραμμα. Ο Δήμος Δελφών αδιαφόρησε…

Ποιος Δήμος; Ο Δήμος Δελφών που γέννησε τους μεγάλους ηρώες της Επανάστασης (Αθανάσιος Διάκος, Δεσπότης Ησαΐας, Πανουργιάδες, Γιάννης Δυοβουνιώτης, Γιάννης Γκούρας, Κομνάς Τράκας κ.α.), ο Δήμος με πρωτεύουσα τα θρυλικά Σάλωνα, αδιαφιλονίκητη έδρα του επαναστατικού αγώνα της Ρούμελης. Ο Δήμος που συμπεριλαμβάνει τη Γραβιά, τη Δεσφίνα, το Γαλαξίδι, την Αγόριανη και τη Σουβάλα, τον Αθανάσιο Διάκο και τον Πανουργιά, τον όρμο της Αγκάλης στην Ιτέα, το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Χρισσό…

Και μόνο η αναφορά στα ονόματα αυτά συγκινεί και συνεγείρει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα!

Πώς είναι δυνατόν να απουσιάσει ο Δήμος Δελφών από μια τέτοια εθνική επέτειο;

Δυστυχώς προσπάθειες πολλών ετών και πολλών ανθρώπων είναι εύκολο να καταρρεύσουν, όταν δεν υπάρχει ευαισθησία και δημιουργική διάθεση.

Ακόμη και σήμερα οφείλει η δημοτική μας αρχή να σπεύσει για να διασώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί.

Ακόμη και σήμερα (παρά το πέρας όλων των προθεσμιών) οφείλει ο Δήμος μας να κινητοποιηθεί και να εντάξει τον ιστορικό μας τόπο στον κορμό του εθνικού προγράμματος για το 2021.

-------------------------------------------------------------------------------

Άμφισσα, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της

 «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»

Παναγιωτόπουλος Θανάσης

Αγγελόπουλος Άρης

Αναγνωστάκου Σοφία

Αναγνωστόπουλος Λουκάς

Ανδρεοπούλου Μαίρη

Κυριακίδης Αλέξανδρος

Κώνστα Κρυσταλλία

Μίχος Νεκτάριος

Ραβάνης Δημήτρης

Τσονάκας Θανάσης

Και τα υπόλοιπα στελέχη της δημοτικής παράταξης

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 9:20 pm


Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Ιτέας Μανδρέκα Παναγιώτη από τον Αντιδήμαρχο Ιτέας Γ. Τσατσαρώνη...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

 ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ 

Γραφείο Αντιδημάρχου 

 

  


Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Ιτέας Μανδρέκα Παναγιώτη


 

Ο Παναγιώτης Μανδρέκας  υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και ένας σπάνιος άνθρωπος που ξεχώρισε για το ήθος του, ένας ακούραστος εργάτης της αυτοδιοίκησης, με αναμφισβήτητη προσφορά στον τόπο του , στην αυτοδιοίκηση και γενικότερα στο δημόσιο βίο .

Για πολλά χρόνια υπηρέτησε τον τόπο του, κάνοντας αγώνα και σκοπό της ζωής του την προάσπιση των αιτημάτων των συμπολιτών του.

Άφησε πίσω του σημαντικό έργο και άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος Ιτέας .

Η είδηση του θανάτου του μας γεμίζει όλους με θλίψη.

Εκ μέρους της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας  και όλου του προσωπικού της, τον αποχαιρετούμε  με συγκίνηση, εκτίμηση και σεβασμό για όλα, όσα προσέφερε.

Στην οικογένεια του εκφράζουμε  τα θερμά μας  συλλυπητήρια.

 

Ο Αντιδήμαρχος Δελφών

Δημοτικής Ενότητας Ιτέας

 

Γεώργιος Δ. Τσατσαρώνης

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 9:15 pm


Αφροδίτη Παπαθανάση: Συγνώμη που ταράζουμε την ηρεμία της Περιφερειακής Αρχής, αλλά μήπως να προγραμματίσει την στήριξη των επιχειρήσεων που πεθαίνουν;;...

Συγνώμη που ταράξαμε την ηρεμία της Περιφερειακής Αρχής. 

  Είναι κοινή αλήθεια ότι:

  • Οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από covid 19 πρέπει να ενισχυθούν, διαφορετικά θα έχουμε λουκέτα, ένταση και αύξηση χρεών και ανεργίας. 

 • Δεν υπάρχουν δομές ή επιχειρήσεις ή ικανές επενδύσεις να απορροφήσουν τον κόσμο που βγαίνει στην ανεργία, όπως και δεν υπάρχει ικανοποιητικό πλαίσιο να βοηθήσει τον κόσμο που έμεινε χωρίς δουλεία, κύρια τους τελευταίους μήνες από ξενοδοχειακές μονάδες και εστίαση.

·         Ακόμη είμαστε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με ερωτηματικά για το τι γίνει στο δεύτερο με την πτώση της θερμοκρασίας το χειμώνα.

 

Τι συμβαίνει με αδιάθετα ποσά ΕΣΠΑ σε άλλες, εκτός της ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Περιφέρειες:

·         Σταδιακά Περιφέρειες ξεκινούν να ενεργοποιούν ειδικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων των περιοχών τους, όπως η Κεντρική Μακεδονία και σε συνέχεια η Θεσσαλία και η Δυτική Ελλάδα. Πρόγραμμα ενίσχυσης ανακοίνωσε πως προετοιμάζεται και από την Περιφέρεια Κρήτης.

·         Είτε από αδιάθετα ΕΣΠΑ, είτε με μόχλευση χρημάτων και από άλλους πόρους, δίνουν στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από covid 19,  με κριτήρια και κανόνες, από 5 έως 50 χιλ. ευρώ, τα όποια ΔΕΝ επιστρέφονται από τις επιχειρήσεις προς τις περιφέρειες.

 

Τι θα πράξει η δική μας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΑΣ;

Υπήρξαν δημοσιεύματα στον κεντρικό και τοπικό περιφερειακό τύπο για τις δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων των άλλων Περιφερειών, όπως και ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του ΕΣΠΑ.

 

Κατέθεσα ως πολίτης επιστολή, στις 11.09.2020, προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Η. Σανίδα και προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Στερεάς με θέμα «την εξέταση του θέματος της δημιουργίας πλαισίου χρηματοδότησης των ΜΜΕ που επλήγησαν από COVID-19 και στη ΣΤΕΡΕΑ, από πόρους της Στερεάς  ή και με  διαδικασία μόχλευσης πόρων, από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας».

Απάντηση με δημόσια ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς για το αν σκοπεύει, πως και ποτέ να στηρίζει τις επιχειρήσεις της Στερεάς, δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε δει.

·         Την αναμένουμε όμως, ένα ναι ή ένα όχι, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

·         Υποχρεούται η Περιφερειακή Αρχή, σε δημόσια ενημέρωση προς τους πολίτες και τον επιχειρηματικό κλάδο.

 

·         Υποχρεούται να συνεργαστεί με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης  και τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να καταθέσει, εισηγηθεί  στο Περιφερειακό Συμβούλιο πρόγραμμα στήριξης.

 

Τοποθέτηση των Βουλευτών της Ν.Δ. για την ανάγκη ή όχι ενίσχυσης των επιχειρήσεων της ΣΤΕΡΕΑΣ, ακόμη δεν έχουμε δει. Κυριαρχεί η άποψη το «να μην εκτεθούμε» με τις καθυστερήσεις. Αναμένουμε.

 

Όπως αναμένουμε την δημόσια τοποθέτηση και ανακοίνωση των θεσμικών εκπροσώπων επιχειρήσεων και πολιτών, σε σχέση με το αίτημα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. 

 ΦΩΚΙΔΑ TV.GR: Παρέμβαση της Αφροδίτης Παπαθανάση στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τα μεταλλεία της Φωκίδας...

Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι και παρατάξεις οφείλουν να εξαντλήσουν με θέσεις και προτάσεις πίεση για λειτουργικά , ολοκληρωμένα προγράμματα στη Στερεά.  «Το είπα αλλά πέρασε καιρός και τίποτε δεν έγινε», εκθέτει μεν την Περιφερειακή Αρχή, αλλά δεν βοηθά στο δια ταύτα και πολύ.

Δεν καθυστερεί η Περιφερειακή Αρχή μόνο στα θέματα κινήσεων για ενίσχυση της αγοράς.

Καθυστερεί σε ζητήματα υιοθέτησης και ανάπτυξης συστημάτων ευφυούς  γεωργίας, σε συστήματα νέων τεχνολογιών για την περιβαλλοντική προστασία και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Καθυστερεί σε παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας, την στήριξη της κοινωνικής οικονομίας. Θέλουμε σε λίγα χρόνια να έχουμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε παραγωγική γη, σε Κωπαΐδα, Μόρνο, Ελαιώνα Άμφισσας και όχι έργα να σέρνονται.

 

Γνωρίζουμε πως συνολικά κυριαρχεί η επιλογή της επικοινωνιακής διαχείρισης καταστάσεων.

Είναι εύκολο οι θεσμικοί εκπρόσωποι επιχειρήσεων και πολιτών «μοιράζουν», απλόχερα τα «ευχαριστήρια και τις φωτογραφίες» .

Όμως, σε περίοδο κρίσης, οφείλουν δημόσια να θέτουν διεκδικήσεις.

Δεν είναι δηλαδή ούτε το θέμα ούτε οι εποχές για να σκεφτόμαστε μην ταράξουμε τις εσωκομματικές ισορροπίες.

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 9:11 pm


Ψήφισμα της Κοινότητας Ιτέας για τον θάνατο του παλαιού Κοινοτάρχη & Δημάρχου Ιτέας Παναγιώτη Μανδρέκα...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  Ιτέα 18/09/2020

ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                         

ΔΗΜΟΣ  ΔΕΛΦΩΝ                                        

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ                                     

    …………..

 

                                     

            Ψήφισμα Συμβουλίου Κοινότητας Ιτέας σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Ιτέας Παναγιώτη Μανδρέκα

 

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Ιτέας του Δήμου Δελφών , κατά την έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του της Παρασκευής 18ης Σεπτεμβρίου 2020, μετά την εισήγηση του Προέδρου Ιτέας κ. Ιωάννη Λύτρα εξέδωσε ,σε συνέχεια την υπ’ αριθμ. 08/44/2020 Ομόφωνης Απόφασης του  το παρακάτω ψήφισμα ,σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα πρώην δήμαρχο Ιτέας Παναγιώτη Μανδρέκα.

 

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
του Συμβουλίου Κοινότητας Ιτέας αποφασίζει ομόφωνα

·         Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιτέας  στην οικογένεια του εκλιπόντος.

·         Να παραστούν τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Ιτέας στην κηδεία του την  Σάββατο 19/09/2020  και ώρα 16.00 στην Ιτέα .

·          Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας.

·         Να κατατεθεί στεφάνι .

·         Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, από τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιτέας, κατά την πρώτη μετά τον θάνατό του δια ζώσης τακτική συνεδρίαση.

·         Να επιδοθεί το ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

                                                                      ΛΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 7:50 pm


Συλλυπητήρια Ανακοίνωση ΝΟΔΕ για τον θάνατο του Τάκη Μανδρέκα...

   Στην είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Μανδρέκα, στελέχους της παράταξής μας, η ΔΕΕΠ ΝΔ Φωκίδας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

 

   


Ο Παναγιώτης Μανδρέκας γεννήθηκε στους Δελφούς, από μητέρα Δελφιώτισσα και πατέρα Ιτιώτη.

Μεγάλωσε στην Ιτέα όπου και ολοκλήρωσε τη βασική και μέση Εκπαίδευση. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Πεζικού. 
Στη συνέχεια, διετέλεσε, επί σειρά ετών, Ανώτερο Στέλεχος της Τραπεζικής Εταιρείας με την επωνυμία «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας Α.Ε», (Τμηματάρχης Α΄), καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Βιομηχανία Αλουμίνας – Ε.Λ.Β.Α Α.Ε».
   Στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς του είχε ειδικευθεί στις Δημόσιες Σχέσεις, στο Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ, στα Οικονομικά καθώς και σε Νομικά θέματα, θέματα Εργασιακών και Ανθρωπίνων Σχέσεων και θέματα που αφορούσαν στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Ένωση, (Ε.Ο.Κ). Ήταν παντρεμένος με την Αμφισσαία, Μίνα Αθ. Γρίβα, με την οποία είχε αποκτήσει μία κόρη, την Ασπασία, δικηγόρο και πρ. Βουλευτή Φωκίδας και ένα γιο, τον Κωνσταντίνο, που είναι γιατρός.
Ο Παναγιώτης Μανδρέκας εκτός των άλλων εν συντομία υπηρέτησε: 
 
• Δήμαρχος Δήμου Ιτέας και πριν Πρόεδρος Κοινότητας Ιτέας, (Πρόεδρος Κοινότητας Ιτέας: 1979-1982, 1987-1990, Δήμαρχος Ιτέας: 1991-1994),
• Κοινοτικός Σύμβουλος Ιτέας, (1983-1986),
• Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν.Α Φωκίδας, (2007-2010),
• Νομαρχιακός Σύμβουλος Ν.Α Φωκίδας, (1995-1998, 1999-2002, 2003-2006, 2007-2010),
• Υποψήφιος Βουλευτής Φωκίδας (1996),
• Εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας στην Ε.Ν.Α.Ε (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας),
• Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Τ.Ε.Δ.Κ Φωκίδας (Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων),
• Εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ Φωκίδας στην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας),
• Εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ Φωκίδας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας,
• Εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Φωκίδας,
• Εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ στο Δ.Σ του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Άμφισσας,
• Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Ιτέας, Κίρρας, Γαλαξειδίου, Δεσφίνας, Τριταίας (1 τετραετία),
• Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Συνδέσμου Διυλιστηρίου (2 τετραετίες),
• Πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρεύσεως εννέα (9), Κοινοτήτων του Ν. Φωκίδας, (2 τετραετίες),
• Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ο.Τ.Ο.Ε,
• Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γ. Γραμματέας και Μέλος πολλών Συλλόγων και Σωματείων,
• Ιδρυτικό Μέλος Συλλόγων και Σωματείων.
Ο Παναγιώτης Μανδρέκας υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση και τη Νέα Δημοκρατία με πάθος και άφησε το δικό του έντονο αποτύπωμα στα πολιτικά πράγματα της περιοχής μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ιτέας , που αγάπησε και υπηρέτησε.

--
Για την Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Φωκίδας
Ο πρόεδρος 
Τζήμας Δημήτριος
...

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 7:44 pm


Ευχαριστήρια επιστολή προς τις Επιστημονικές προσωπικότητες του Νοσοκομείου Άμφισσας κ.κ. Γεώργιο Καράμαλη και Χριστόφορο Παπαδόπουλο...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

 

  ΠΡΟΣ: 

 Τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας

 Κοιν.: 

1. Υπουργό Υγείας  

2.  Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο 

3.  Πανελλήνιο Σύλλογο Νοσοκομειακών γιατρών


 

ΘΕΜΑ:  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


 
Προς τις Επιστημονικές προσωπικότητες του Νοσοκομείου Άμφισσας κ.κ. Γεώργιο Καράμαλη και Χριστόφορο Παπαδόπουλο

 

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

 με την παρούσα επιστολή επιθυμώ τόσο εγώ, όσο και η οικογένειά μου, να εκφράσουμε από καρδιάς και δημοσίως τις πιο θερμές ευχαριστίες και την βαθιά μας ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπό σας. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου  διαπίστωσα την άψογη οργάνωση του Νοσοκομείου σας και έγινα αποδέκτης της ιδιαίτερα ανθρώπινης συμπεριφοράς και ευαισθησίας από Ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, γεγονός για το οποίο σας είμαι ειλικρινά ευγνώμων.

  Ιδιαίτερα, όμως, θα ήθελα να αναφερθώ στον σπουδαίο Μαιευτήρα Γυναικολόγο Χειρούργο Ιατρό κ. Γεώργιο Καράμαλη, Διευθυντή της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής καθώς και στον εκλεκτό Ιατρό Διευθυντή Αναισθησιολόγο κ. Χριστόφορο Παπαδόπουλο οι οποίοι πραγματικά κοσμούν την μονάδα.

  Μια επέμβαση στάθηκε αφορμή να διαπιστώσω την ποιότητα αυτών των ΑΝΘΡΩΠΩΝ οι οποίοι ευτυχώς στελεχώνουν και προσφέρουν το ιερό λειτούργημά τους ακούραστα,  με αγάπη και ανθρωπιά μέσα στο Νοσοκομείο Άμφισσας.  

  Ευχαριστώ τον εξαίρετο χειρούργο Γυναικολόγο- Μαιευτήρα για τον άριστο επαγγελματισμό του, την υψηλή επιστημονική του επάρκεια και κυρίως το ανθρώπινο ήθος και την ανιδιοτελή προσφορά του. Για την προσωπική προσπάθεια και προσοχή που επέδειξε για την κατάσταση της υγείας μου όσο και για τα επόμενα βήματά μου.

  Ευχαριστώ τον σπουδαίο Ιατρό Αναισθησιολόγο για την αμέριστη φροντίδα και συμπαράσταση, την υψηλή επιστημονική του επάρκεια και πλήρη ανταπόκριση στις δυσκολίες μου και κυρίως το ανθρώπινο ήθος και την ανιδιοτέλεια με την οποία προσέγγισε την περίπτωσή μου. Διαπίστωσα ότι η περίσσεια ανθρωπιάς που επιδεικνύουν ανιδιοτελώς οι δύο αυτές ιατρικές προσωπικότητες  υπερκεράζει τυχόν προβλήματα και ελλείψεις που παρουσιάζονται στην μονάδα στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

  Κύριε Καράμαλη - Κύριε Παπαδόπουλε,

  η προσφορά σας, το ήθος, ο επαγγελματισμός, η ανιδιοτέλειά σας αποτελούν φωτεινό παράδειγμα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και αναδεικνύουν το αίσθημα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, κυρίως δε την ακριβοθώρητη Πίστη στον Όρκο του Ιπποκράτη.

Αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και τις προσπάθειες που καταβάλλετε, σας εύχομαι υγεία και δύναμη. Όσα «ευχαριστώ» είναι λίγα. Να είστε καλά που μας φροντίζετε, να έχετε δύναμη και να συνεχίζετε να προσφέρετε με τον ίδιο ζήλο, σε πείσμα των καιρών!

Να τονίσω ακόμη το ενδιαφέρον τους για όλους τους ασθενείς, πάντα με υπομονή, σεβασμό, απλότητα και ευγένεια!

Επίσης ευχαριστώ θερμά όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής και του Χειρουργικού Τομέα, για τη φροντίδα, αγάπη, διακριτικότητα, το χαμόγελο, την ευγένεια και το σεβασμό προς τον ασθενή και άνθρωπο.

Αν υπάρχουν τέτοιοι επιστήμονες τότε είμαι αισιόδοξη για την υγεία στην περιοχή μας και την Ελλάδα.

 Κύριε Διοικητά,

 Παρακαλώ εσάς και το Υπουργείο για την δημόσια αναγνώριση των δύο αυτών εξεχουσών επιστημονικών προσωπικοτήτων του ΕΣΥ.

 

Ειλικρινά ευγνώμων

Ι. Λ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 11:43 am


Κοινότητα Κίρρας προς Αντιδήμαρχο Ιτέας: πάρτε την αυτοδιοικητική σας ανηθικότητα και ακυρώστε την ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ! Σας απαγορεύουμε την εκδήλωση που προσβάλλει και αμαυρώνει την Ιστορία! θα κλείσουμε το Ιστορικό μονοπάτι μας με μαύρες σημαίες...

Κίρρα, 16-09-2020 

 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΙΡΡΑΣ 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ. 

 

 Η Κοινότητα Ιτέας (ως κρατίδιο του Δήμου Δελφών!) διοργανώνει εκδήλωση-δράση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, την Κυριακή 20 Σεπτέμβρη με θέμα:   
ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ και τερματισμό στο μώλο της Ιτέας.

   Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στην διοργάνωση της εκδήλωσης, καθότι οι Κοινότητες δεν αποτελούν αυτόνομες αυτοδιοικητικά οντότητες αλλά εντάσσονται εντός των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών και εμείς εντέχνως απουσιάζουμε με αυτοδιοικητική συναίνεση. 

 Η Κοινότητα Κίρρας ενίσταται αναφορικά με την διοργάνωση της εκδήλωσης, που δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί εάν είχε ζητηθεί και η γνώμη μας, αφού χωροταξικά το Αρχαίο μονοπάτι αλλά και ως Ιστορικό Μνημείο, ανήκει στην Κοινότητά μας. 

Δεν είναι στα όρια ευθύνης σας.  ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ, απαντήστε στα ερωτήματά μας:

 

  1. Για ποιο Αρχαίο Μονοπάτι αναφέρεστε λοιπόν, δεν έχει ονομασία και γιατί δεν το κατονομάζετε; Θα έχετε τους λόγους σας!  Ίσως το «Ιστορικό αποτύπωμα» είναι τόσο ισχυρό που σας «ζαλίζει»; 

  2. Γνωρίζετε ότι το Επίνειο των Δελφών ήταν το Λιμάνι της Κίρρας και τα απομεινάρια του «δεσπόζουν» σε κεντρικό σημείο της πόλης μας, όπου είναι και ο τερματισμός της πορείας του Αρχαίου Μονοπατιού Δελφών-Κίρρας ή Κίρρας-Δελφών;

  3. Γιατί δεν δρομολογήσατε ενδιάμεση στάση και με την συνδρομή υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας ή σχετικής ειδικότητας, θα ενημερώνει τους συμμετέχοντες για το ανεξάντλητο ιστορικό αποτύπωμα; Θα είχατε τους λόγους σας!      

 Αποφασίσαμε λοιπόν κατόπιν της Ιστορικής προσβολής και της αυτοδιοικητικής ανηθικότητας που επέδειξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, να ΜΗΝ ΣΑΣ Επιτρέψουμε την διέλευση, γιατί ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. 

   Αυτό αποτελεί Απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου και λαϊκή απαίτηση των δημοτών της Κοινότητας Κίρρας, της μεγαλύτερης πληθυσμιακά πρώην Τοπικής Κοινότητας του Νομού Φωκίδας αλλά και της αρχαιότερης Φωκικής πόλης. 

 Θα τοποθετήσουμε μαύρες σημαίες και εμπόδια κατά μήκος του Αρχαίου μονοπατιού και ανακοινώσεις για να συνειδητοποιήσετε το αυτοδιοικητικό ατόπημα, για να είστε Υπερήφανοι για τις πράξεις σας.  

  Ζημιώσατε την ιστορική διαδρομή της Ιστορίας της Κίρρας, με πράξεις αλλά και έντεχνες παραλείψεις και οφείλετε να επανακαθορίσετε την αυτοδιοικητικήτ οποθέτησή σας . ------------------------------------------------------------------------------------ ΑΚΥΡΩΣΤΕ την εκδήλωση. 

Άλλωστε η κοινή γνώμη επί του θέματος έχει διαμορφώσει άποψη, αποσιωπήσατε το γεγονός από την «Οικοδέσποινα» Πόλη και θα αφήνατε τα απορρίμματάσας! 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ....ΙΣΤΟΡΙΑ, 

ποτέ άλλωστε δεν είναι αργά για ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ. 

  Η Πρόεδρος                                 Τα μέλη 

ΜαρίαΚαπαρέλη         Προκόπης Κατσαγούνος 

                                          Ευγενία Λαμπροπούλου

                                              Κονδυλία Λούρμπα 

                            Παναγιώτης-ΕυστάθιοςΘεοχαρόπουλος 

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΡΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 11:36 am


Δραματική έκκληση των εργαζομένων Μεταλλείων Φωκίδας στην εταιρεία: παραβιάζοντας κάθε εργασιακή συνέπεια μας τσακίσατε! κι ακόμη αρνείστε έστω μια συνάντηση!...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 

ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ 

ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 

 

   Προς τη διοίκηση του μεταλλείου βωξίτη

 

  Συνάδελφοι, εργαζόμενοι,

 Vagonetto: Το Μεταλλευτικό Πάρκο της Φωκίδας | Onparnassos

     Ζητάμε, εδώ και αρκετούς μήνες συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας, προκειμένου να εκθέσουμε μέρος των προβλημάτων που μας απασχολούν σαν κλάδο αλλά και γενικότερα και αυτή (η διοίκηση) είτε επικαλούμενη τον κορωναϊό είτε άλλους λόγους δεν μας δέχεται, στέλνοντάς μας κάποια γραφήματα και κάποιους αριθμούς για να μας δείξει ότι στο «βασίλειό» της οι αριθμοί ευημερούν!!

     Μας δείχνουν για παράδειγμα ότι από την αρχή της χρονιάς τα μηχανήματα στην υπόγεια εκμετάλλευση είναι όλο και πιο διαθέσιμα για εργασία, είναι δηλαδή σε συνεχή ετοιμότητα όταν γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι μηχανήματα που ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ τη μία βάρδια, με υπηρεσιακό σημείωμα για βλάβη, την άλλη βάρδια ως εκ θαύματος εργάζονται όταν «πείθονται» οι συνάδελφοι να τα δουλέψουν «για να μην υπάρξουν προβλήματα».

    Είναι παγκοίνως γνωστό ότι μηχανήματα με μεγάλη παραγωγή καυσαερίων που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ λόγω μόλυνσης του κλειστού περιβάλλοντος στις θέσεις εργασίας, αυτά θεωρούνται ως παραγωγικά και τίθενται σε εργασία με ότι κινδύνους συνεπάγονται για την υγεία των συναδέλφων μας!!

     Είναι επίσης γνωστό ότι ακόμη και μηχανήματα που έχουν εμφανή προβλήματα στη λειτουργία τους αναγκάζονται οι συνάδελφοι να τα εργαστούν και κυρίως αυτή η διαδικασία γίνεται από την επόμενη βάρδια. Δηλαδή η μία βάρδια βγάζει το μηχάνημα  off και η επόμενη αναγκάζεται να το δουλέψει.

    Ακόμη δε και να αντισταθεί κάποιος συνάδελφος αρνούμενος να εργαστεί το μηχάνημα που ό προηγούμενος το έδωσε σε βλάβη έρχονται κάποιοι εκ των προθύμων επιστατών-γομωτών-χειριστών-οδηγών (των συναδέλφων εκείνων δηλαδή που η εταιρεία τους έκανε παντός καιρού και παντός διπλώματος) να κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά.

    Με λίγα λόγια βάζει η διεύθυνση συναδέλφους απέναντι σε συνάδελφους. Ευημερεί βάζοντας εμάς «να βγάλουμε τα μάτια μας». Χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο για την υγιεινή και την ασφάλειά μας.

    Είναι δε τόσο το ενδιαφέρον της εταιρείας για την ασφάλεια μας ώστε μας «τσιπάρουνε» με gps ακόμη και μέσα στις γαλαρίες σαν κυνηγάρικα σκυλιά προκειμένου να κυνηγήσουμε το πρόγραμμα της παραγωγής που οι προϊστάμενοι βγάζουνε μετά από μελέτη επι χάρτου πάντα, αγνοώντας τις πραγματικές συνθήκες σε εκατοντάδες μέτρα μάσα στη γή με εκατομμύρια τόνους βράχων πάνω από τα κεφάλια μας!!

    Η ασφάλεια για όλους αυτούς και κυρίως για την ίδια την εταιρεία εξαντλείται σε ποινές σε συναδέλφους επειδή δεν φορούσαν είτε το κράνος είτε τα γυαλιά εργασίας ακόμη και έξω από τη γαλαρία. Ναι μας θέλουν να πηγαίνουμε ακόμη και στα σπίτια μας με κράνη και γυαλιά(!) ενώ στα  «κοντέινερ» δεν υπάρχουν ακόμη και στοιχειώδη για την προσωπική υγιεινή αλλά και πόρτες ή air condition’s.

    Mε το κυλιόμενο πενθήμερο αλλά και το εξαήμερο που ΕΠΙΒΑΛΛΑΤΕ με τους γνωστούς τρόπους έχετε τσακίσει τη ζωή μας. Την οικογενειακή μας γαλήνη. Τον οικογενειακό μας προγραμματισμό. Όλα αυτά που ήδη έχουν λήξη (με τη διαβούλευση) εδώ και 5 μήνες και που εσείς με το έτσι θέλω συνεχίζεται και μάλιστα με τρείς χειρότερους ρυθμούς!!!

    Έχουμε την εντύπωση ότι εκμεταλλεύεστε με το χειρότερο τρόπο το φιλότιμό μας, την ανάγκη για εργασία, για το μεροκάματο, και βάζετε τον έναν συνάδελφο απέναντι στον άλλον.

     Παρ όλα αυτά εμείς πιστεύοντας ακόμη ότι μπορούμε να συνδιαλλαγούμε σας καλούμε να μας δεχθείτε σε συνάντηση προκειμένου να διατυπώσουμε τα παραπάνω δια ζώσης τεκμηριώνοντας τα με συγκεκριμένα στοιχεία.  

 

Για το Σωματείο Χειριστών Βοηθών κ.λ.π. Νομού Φωκίδας

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 11:07 am


Πρόσκληση προς γονείς μαθητών από την ΕΛΜΕ Φωκίδας: Δυστυχώς, δεν είναι όλα στη θέση τους, όπως διαβεβαίωνε η υπουργός Παιδείας...

ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ 

 Η ΕΛΜΕ Φωκίδας συμμετέχει στις 30 Απρίλη στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο | Alfavita

   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ 

 

6:30μμ Δευτέρα 21/9/2020 στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Ιτέας στις 6:30μμ 

 

   Αγαπητοί γονείς 

 


Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και εμείς, οι καθηγητές των παιδιών σας δε μπορούμε να σας κρύψουμε την ανησυχία και τον προβληματισμό μας με αφορμή την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid19 αλλά και αυτά που προέκυψαν με το πρώτο κουδούνι του σχολείου.

 Δυστυχώς, δεν ήταν όλα στη θέση τους, όπως διαβεβαίωνε η υπουργός Παιδείας.

Οι δύο μάσκες  έγιναν «μία», και μάλιστα τεραστίων διαστάσεων, που κυριολεκτικά μοιράστηκαν μία ανάσα πριν το πρώτο κουδούνι.  

 Όλοι οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν στη θέση τους αφού έχουν προσληφθεί συνολικά μέχρι τώρα μόνο 24.927 εκπαιδευτικοί από τους περίπου 42.000 που δούλεψαν πέρσι. Ενδεικτικά τα κενά που παραμένουν στα σχολεία της Φωκίδας είναι : ΠΕ 02  90 ώρες     ΠΕ 03  56 ώρες    ΠΕ 04    55ώρες    ΠΕ05  27 ώρες  ΠΕ  06  19 ώρες    ΠΕ 08 15 ώρες     ΠΕ 78,80  18 ώρες    ΠΕ 79  6 ώρες  κενά στο ΕΠΑΛ, σε ειδικότητες του Μουσικού Σχολείου κλπ.)

Όλοι οι μαθητές είναι στοιβαγμένοι σε φορτωμένα τμήματα των 20-25-27 μαθητών, σε αίθουσες λίγων τετραγωνικών και χωρίς αποστάσεις μεταξύ τους. Όπως ακριβώς συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους στα σχολεία καθώς στοιβάζονται στα λεωφορεία προκειμένου να εξοικονομηθούν δρομολόγια από τον ανάδοχο.

Και η καθαριότητα στο πάζλ της έλλειψης οργάνωσης και σχεδιασμού σε μια περίοδο που είναι επιτακτική ανάγκη να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και καθαριότηταςΟ Δήμος Δελφών ζήτησε 33 υπαλλήλους για την καθαριότητα,  προσλήφθηκαν 29 - οι 28 τρίωρης απασχόλησης-  για 25 σχολικές μονάδες.

Τον Μάιο , και με τα ημερήσια κρούσματα να κυμαίνονται σε διψήφιο αριθμό (περί τα 20 καθημερινά) τα σχολεία άνοιξαν με μειωμένο αριθμό μαθητών και βάρδιες. Τρεις μήνες μετά, τα παιδιά στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα, ενώ παράλληλα η μάσκα έχει αναχθεί σε πρώτιστο μέτρο που σώζει ζωές.

 

Από την πρώτη στιγμή οι εκπαιδευτικοί διεκδικήσαμε το αυτονόητο:

Τμήματα με μέγιστο αριθμό 15 μαθητές-τριες . Διορισμούς εκπαιδευτικών.

Επαρκή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.  Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.  

Τα αιτήματα αυτά είναι πλέον σαφές και κατανοητό σε όλους πως είναι τα μόνα ενδεδειγμένα.

Τα σχολεία σήμερα είναι οι μόνοι χώροι όπου επιτρέπεται ο συγχρωτισμός χωρίς τήρηση αποστάσεων και οι δηλώσεις περί «ατομικής ευθύνης» συνεπάγονται την απεμπόληση της κρατικής ευθύνης και την μετακύληση όλης της ευθύνης για τη λειτουργία των σχολείων στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

 

Αγαπητοί γονείς,

Τα σχολεία τα θέλουμε ανοικτά  για όλους τους μαθητές, με κανόνες υγιεινής, με ασφάλεια και με ουσιαστικό μαθησιακό και παιδαγωγικό ρόλο .

Σας καλούμε να ενώσετε τις δυνάμεις μαζί μας και να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τους αναγκαίους και επαρκείς όρους όχι μόνο για την απλή επιβίωσή μας αλλά και για την ποιότητα της ζωής μας και των παιδιών μας γιατί η ζωή μας είναι πάνω από τους οικονομικούς υπολογισμούς:

Ø  Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές

Ø  Εξεύρεση ή ακόμα και επίταξη διαθέσιμων ελεύθερων χώρων και λειτουργία τους ως σχολεία

Ø  Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού. Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Ø  Πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για την καθαριότητα.

Ø  Δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ø  Δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού

Ø  Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος

Για το λόγο αυτό σας καλούμε στην σύσκεψη –ενημέρωση που θα πραγματοποιήσουμε ως ΕΛΜΕ Φωκίδας

(τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας)

Την Πέμπτη 17/9/2020 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Άμφισσας στις 6:30μμ για τους  Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Άμφισσας, Γραβιάς, Δελφών, Λιδορικίου .    

Την Δευτέρα 21/9/2020 στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Ιτέας  στις 6:30μμ

για τους  Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Ιτέας, Γαλαξιδίου, Δεσφίνας, Ερατεινής, Ευπαλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 9:37 am


Συνεχίζονται δραματικά τα ατυχήματα ενώ το "πάρτυ" της κυβέρνησης καλά κρατεί! Σήμερα Γενική Συνέλευση-νέα κινητοποίηση...

 Συμπαράσταση και Αλληλεγγύη στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ - STEREA NEWS

Δελτίο τύπου

  Σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020,  στο εργοστάσιο  στη Λάρυμνα συνέβη το τέταρτο (4) μέσα σε 15 ημέρες παραλίγο εργατικό δυστύχημα. Η ηλεκτροκάμινος Ν5 (δύο μέρες μετά από την επαναλειτουργία του) τρύπησε ακριβώς στο ίδιο σημείο. Σκαπτικό μηχάνημα και χειριστής που πραγματοποιούσε εργασίες ακριβώς από κάτω, καθάριζε τα υπολείμματα της προηγούμενης ζημιάς, από θαύμα δεν ψήθηκαν. Την ώρα που τα πάντα έχουν ανακαταληφθεί, δεν γίνονται επισκευές, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά,  την ίδια ώρα  με  εντολή του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα  υπογραφόντουσαν από την «ειδική διαχείριση της εξυγίανσης»  ρουσφέτια της Νέας Δημοκρατίας 

 Το συνδικάτο μας μέσα σε αυτό το δεκαπενθήμερο έχει στείλει τέσσερις (4) επιστολές στις αρμόδιες υπηρεσίες να έρθουν να ελέγξουν. Καμία απάντηση. Ούτε ίχνος, ούτε φωνή.

 Μία μέρα πριν (15/09/2020) δηλώσαμε στον ειδικό διαχειριστή να μην προχωρήσει σε καμία προαγωγή γιατί το μόνο που κάνει είναι να συγχύζει τους εργαζόμενους. Τονίσαμε ότι σε ένα εργοστάσιο που με βάση το νόμο  το Φλεβάρη του 2020 θα πτωχεύσει, που οι εργαζόμενοι δεν έχουνε μέτρα ατομικής προστασίας (φόρμες, άρβυλα κτλπ), που καθημερινά κινδυνεύουμε, ζούμε την ανασφάλεια του μεροκάματου,  είναι πρόκληση να πραγματοποιούνται με τη χρηματοδότηση του ελληνικού λαού κομματικά ρουσφέτια. Είναι ντροπή να μην έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στις οικογένειες των συναδέλφων που έχουν χάσει τη ζωή τους και την ίδια στιγμή να εξυπηρετούνται κομματικά συμφέροντα για να μειωθεί το πολιτικό κόστος του εγκλήματος της παραπέρα ιδιωτικοποίησης.

  Είναι υποχρεωμένοι κυβέρνηση και «διαχείριση» να μας ενημερώσουν για το μέλλον, να διασφαλίσουν την συνέχιση της ενιαίας παραγωγικής λειτουργίας όλων των χώρων, με όλους τους εργαζόμενους. Τους δηλώσαμε να σταματήσουν τα ρουσφέτια, να σταματήσουν την  απαξίωση της εταιρείας. Έχουν την ευθύνη για την ζωή των εργαζομένων.

Ο ειδικός διαχειριστής επάνω στον εκνευρισμό του δήλωσε «εγώ θα τις κάνω, θα τις κάνω, θα τις κάνω», χτυπώντας τα χέρια του στα μπούτια του σαν μικρό παιδί.

 Η πλειοψηφία των εργαζομένων καταδικάζει αυτή την πολιτική που εφαρμοζόταν  με τις εκάστοτε  διορισμένες διοικήσεις, εφαρμόζεται και σήμερα με την «ειδική διαχείριση της deloitte, των ειδικών στις εξυγιάνσεις,  των ορκωτών λογιστών». Τι Θανάσουλας, τι Σκρέκας, τι Μελέτης, ορκωτές λογιστές και deloitte , ένα και το ίδιο.

  Η πλειοψηφία των εργαζομένων απαιτεί να σταματήσουν τα ρουσφέτια. Να παρθούν πίσω αυτά που έγιναν. Να διασφαλιστεί η λειτουργία με ασφάλεια, να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, να επιστρέψουν όλες οι περικοπές, να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και μετά, υπηρεσιακά μόνο και όχι με κομματικές παρεμβάσεις, βάση οργανογράμματος και με το αντίτιμο στο μισθό να γίνουν μεταβολές - προαγωγές -  αναβαθμίσεις.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε για προσχηματικούς λόγους δεν έχουν ρωτηθεί οι επικεφαλής των τμημάτων για τις μεταβολές που γίνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές από αυτές  τις μεταβολές δεν τις υπογράφει  η διεύθυνση παραγωγής του εργοστασίου που έχει και την ευθύνη για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων. Υπογράφονται μόνο από τον προσωπάρχη και την διοικητική διευθύντρια.

  Στόχος τους είναι να μην πραγματοποιηθεί η νέα κινητοποίηση που προτείνουν τα σωματεία για κάθοδο στην Αθήνα. Να προκαλέσουν σύγχυση στους εργαζόμενους και απομάκρυνση από τις γενικές συνελεύσεις, τους αγώνες.

 Δεν θα τους γίνει το χατίρι. Καλούμε τους εργαζόμενους στη γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων την Παρασκευή 13:00 το μεσημέρι στην πύλη του εργοστασίου.

 Καλούμε τους εργαζόμενους να απορρίψουν και αυτούς που αναμειγνύονται με τα ρουσφέτια και αυτούς που τα αξιοποιούν και λένε «όχι κινητοποιήσεις, διάλογο με ρεαλισμό». Όλοι το παιχνίδι της κυβέρνησης παίζουνε.

 Καλούμε την ΕΜΝΕ έστω και προσχηματικά να έρθει να ελέγξει. Χτυπούμε «καμπανάκι» πριν ακούσουμε την καμπάνα πένθιμα.

 Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας έστω και προσχηματικά να έρθει να καταγράψει τις μεταβολές που γίνονται. Είναι βλαπτικές και οι εργαζόμενοι θέλουν να πάνε και στα δικαστήρια. Θέλουν την καταγραφή από την αρμόδια υπηρεσία. Ενώ οι «ειδικοί ορκωτοί λογιστές» δεν θέλουν να χαλάσουν τα χατίρια της Κυβέρνησης, ας πληρώσει ο ειδικός διαχειριστής και η deloitte από την τσέπη της τα χρήματα των μεταβολών.

 Καλούμε σωματεία και φορείς να καταδικάσουν το έγκλημα. 

 Την Πέμπτη 17/09/2020  στις 08.30  το πρωί τα σωματεία που δραστηριοποιούνται  θα διαμαρτυρηθούν στο Υ.Π.ΕΝ.  Καλούμε τα σωματεία της Αττικής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

  

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2020 | 9:28 am


Διαψεύδει τις λιποθυμίες και τις ρινορραγίες των παιδιών ο Δ/ντής του 1ου Δημ. Σχολείου Άμφισσας...! απλή ζάλη τριών μαθητών, στο ένα μόνο παρασχέθηκε βοήθεια...

    Μετά από επικοινωνία με τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας κ. Νίκο Φουσέκη, για τα περιστατικά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας,  ο κ. Διευθυντής μας είπε επί λέξει: 

Μαρκίδειο 1ο Δ. Σ. Άμφισσας | 9/θεσιο Δημοτικό Σχολείο
φωτο από blogs.sch.gr

Μαρκίδειο 1ο Δ. Σ. Άμφισσας


  Δεν υπήρξε καμία λιποθυμία και καμία ρινορραγία στους μαθητές! Προέκυψε μία απλή ζάλη,  3 παιδιά ζαλίστηκαν,  οδηγήθηκαν στην σκιά, παρενέβη γιατρός - γονέας σε ένα μόνο από τα παιδιά, τα οποία συνέχισαν, παρέμειναν μέχρι το τέλος της τελετής έναρξης και μετά αποχώρησαν με τους γονείς τους αφού πήραν την μάσκα τους, το παγουρίνο και το γλυκό που προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων... Παρόντες ήταν η Δ/ντρια Εκπαίδευσης Φωκίδας, εκπρόσωποι του κλήρου, το ΔΣ Συλλόγου Γ&Κ, γονείς και εκπαιδευτικοί.


 Σημειώνουμε εδώ πως η προσωπική μας άποψη για τον Δ/ντή είναι πως πρόκειται για τον πλέον έντιμο και αξιόλογο εκπαιδευτικό. 

 Κατανοούμε τους γονείς και στεκόμαστε με απόλυτο σεβασμό δίπλα τους σε κάθε προβληματισμό. Προερχόμενη από εκπαιδευτική οικογένεια, πιστεύω ακράδαντα ότι η μέριμνα των δασκάλων ταυτίζεται με των γονέων... εκείνοι που αποφασίζουν, νομοθετούν και επιβάλλουν είναι ξέχωρη υπόθεση.

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2020 | 4:59 pm


Νομός Φωκίδας - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά τώρα στη Φωκίδα - Sputnik Ελλάδα

Φωτιά τώρα στη Φωκίδα  Sputnik Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2020 | 6:01 pm


Φωτιά στη Φωκίδα - NewsIT

Φωτιά στη Φωκίδα  NewsIT

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2020 | 10:00 am


Φωτιά ΤΩΡΑ στη Φωκίδα - www.enikos.gr

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Φωκίδα  www.enikos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2020 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι: