Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φωκίδας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μήνυμα Θοδωρή Πλουμάκη υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Δελφών...

Αγαπητοί συνδημότες 

 

 


 αποφάσισα σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές να συστρατευτώ με τον υποψήφιο Δήμαρχο Δελφών ΛΟΥΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ με κύριο μέλημα μου την αλλαγή κλίματος και νοοτροπίας, ώστε η διαφάνεια, η επαφή με τον πολίτη, η καθημερινότητα, με την περισσότερη δυνατή βοήθειά μας στο τομέα υγείας, παιδείας και  πολιτισμού, να έχει και την σφραγίδα του Δήμου μας.

    Διοίκηση με ταπεινότητα, εντιμότητα και φυσικά αποτελεσματικότητα. Θέλω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών και να βάλω ένα λιθαράκι στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μου.

 Ο ρόλος μου εφόσον εκλεγώ, θα λειτουργεί ως ομπρέλα προστασίας στα συμφέροντα των δημοτών, τα οποία διέπονται σύμφωνα με τον νομοθέτη από τους κανόνες λειτουργίας μιας σύγχρονης ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ αρχής.

 Η εμπειρία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση με έμαθε να είμαι πιστός σε αρχές και αξίες, να δίνω αγώνες προς το συμφέρον της κοινωνίας στην οποία ζω, να συμμετέχω στα καθημερινά της προβλήματα με στόχο την λύση τους.

  Για τον λόγο αυτό ζητώ να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπο μου και να μου δώσετε την τιμή και την ευκαιρία να σας εκπροσωπήσω στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

  Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2023 | 12:40 pm


Έκθεση σε κίνδυνο από αμίαντο στό 1ο Δημοτικό Ιτέας;;;... ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ;;... την παραίτηση Ταγκαλή ζήτησαν Αναγνωστόπουλος - Κάππος- Δεδούσης...

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς 

 κ. Παναγιώτη Ταγκαλή 

 

 

 

 

  Κύριε Δήμαρχε του Δήμου Δελφών,

 κρύβετε τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας. 

  Παρουσιάζετε μία γλαφυρή έως ειδυλλιακή εικόνα των πεπραγμένων σας. 

 Ενώ στην πραγματικότητα οι χειρισμοί σας ήταν από εξοργιστικοί έως τραγικοί, με τις ανακοινώσεις σας παρουσιάζετε τις ενέργειές σας ως αποτέλεσμα βαθιάς μελέτης και λεπτομερούς προγραμματισμού. 

 Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του διδακτικού προγράμματος των σχολείων με εντολή σας και μόνο, μπήκε εργολάβος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας προκειμένου να προβεί σε εργασίες στις σχολικές αίθουσες. 

 Με το 20020/6-9-2023 έγγραφο του Δήμου Δελφών εγκρίνατε το έργο στο 1ο Δ.Σ Ιτέας με την κάτωθι περιγραφή: «Ανάθεση παροχής υπηρεσιών συντήρηση & επισκευή εσωτερικών χώρων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας του Δήμου Δελφών με αντικατάσταση φθαρμένων πλακών… σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Μελετών, Λειτουργίας & Συντήρησης Υποδομών του Δήμου…». 

 Πουθενά δεν αναφέρει η τεχνική περιγραφή του έργου ότι πρόκειται για πλακάκια αμιάντου που είναι καρκινογόνα όταν σπάζουν ή τρίβονται και είναι άκρως επικίνδυνα για την δημόσια υγεία. Αποξηλούνται δε από ειδικά συνεργεία και με εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων. 

 Εσείς ο ίδιος φωτογραφηθήκατε στον αύλειο χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου και με υπερηφάνεια ανακοινώσατε την απομάκρυνση των πλακιδίων αμιάντου. 

 Γνωρίζατε λοιπόν τον τεράστιο κίνδυνο που οι άλλοι αγνοούσαν,  ή αν και μηχανικός,  δεν είχατε ακούσει ξανά ότι τα πλακάκια αμιάντου είναι καρκινογόνα; Το συνεργείο του εργολάβου προφανώς μη γνωρίζοντας τον κίνδυνο, καθώς δεν αναφερόταν στην τεχνική έκθεση, συνέχισε να εργάζεται.

  Κι εδώ ξανατονίζουμε το γεγονός ότι ήταν μία απλή πρόσκληση εργολάβου. Ο πρώτος που κλήθηκε δεν ήρθε γιατί προφανώς κατάλαβε ότι πρόκειται για πλακάκια καρκινογόνου αμιάντου που χρειαζόταν άλλο πιστοποιημένο και εξειδικευμένο συνεργείο. Προφανώς το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο και θα αναγκαστείτε και τώρα να αναζητήσετε περισσότερα χρήματα γιατί το προϋπολογισθέν ποσό δεν επαρκεί. Σε λίγες ημέρες θα επιβεβαιωθούμε και σε αυτό αφού θα αναζητήσετε επιπλέον πιστώσεις. 

 Την επόμενη ημέρα, συνεργείο του Δήμου αποτελούμενο από τρεις υπαλλήλους και υπό τις οδηγίες του Αντιδημάρχου( επίσης πολιτικού μηχανικού ) καθάριζαν και σκούπιζαν τα σπασμένα πλακάκια του καρκινογόνου αμιάντου με γυμνά χέρια και χωρίς στοιχειωδώς μία μάσκα και αυτοί αγνοώντας τον κίνδυνο. 

 Και εδώ γεννάται τεράστιο ερώτημα: Γιατί οι υπάλληλοι του Δήμου σκούπιζαν και καθάριζαν τα πλακάκια αφού ήταν στο συμβατικό αντικείμενο του εργολάβου; Πρέπει να απαντήσετε κύριε Δήμαρχε. 

 Προσπαθούσατε δε να καθησυχάσετε και πείσετε τον σύλλογο γονέων και τον σύλλογο διδασκόντων ότι πρόκειται για πλακάκια βινυλίου. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τον σύλλογο γονέων, τον σύλλογο διδασκόντων, τον σύλλογο εκπαιδευτικών στείλατε δείγμα προς ανάλυση. Φυσικά ο σύλλογος γονέων έχει ζητήσει και εισαγγελική έρευνα. 

 Σεις παραδέχεστε πως το εργαστήριο απάντησε πως τα πλακάκια περιείχαν καρκινογόνο αμίαντο και πως λάβατε όλα τα μέτρα. 

 ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12-9-2023 ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΤΕ ΠΕΡΙΧΑΡΗΣ ΣΤΙΣ 6-9-2023. ΟΤΙ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΑΜΙΑΝΤΟ. 

 Και έρχεστε σήμερα, μια εβδομάδα μετά την έναρξη των εργασιών και προσπαθείτε να μας πείσετε με την ανακοίνωσή σας πως κάνατε άμεσες ενέργειες ανάθεσης καθαρισμού των χώρων σε ειδικό συνεργείο. 

  Κύριε Δήμαρχε του Δήμου Δελφών εσείς γνωρίζατε ότι πρόκειται για πλακάκια καρκινογόνου αμιάντου και όλοι εργάζονταν κανονικά. Εάν δεν υπήρχε αυτή η καθολική αντίδραση δεν θέλω να φανταστώ τις τραγικές συνέπειες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 

 Θα πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψιν ότι τα 2.000 περίπου βιβλία που θα εδίδοντο στους μαθητές θα πρέπει να αντικατασταθούν με καινούργια γιατί καμία μέτρηση δεν θα μπορεί να πιστοποιήσει την ασφάλεια των βιβλίων. Το ίδιο ισχύει για τα tablets τα computers τα περιφερειακά και δεν ξέρω τι άλλο.

  Θα πρέπει ακόμα να απαντήσετε που έχουν μεταφερθεί οι σακούλες που φόρτωσαν οι υπάλληλοι του δήμου στο ημιφορτηγό της πολιτικής προστασίας. Οι πληροφορίες μας λένε πως τα πήγατε στο αμαξοστάσιο της Αγ. Ευθυμίας. Αν ισχύει, έχετε καταφέρει να επιμολύνετε και το αμαξοστάσιο. 

 Είναι ύψιστο ζήτημα δημόσιας υγείας. Κύριε Δήμαρχε μετά από όλα αυτά δεν θα έπρεπε να βγάζετε δελτία τύπου. Θα έπρεπε έχετε ζητήσει συγνώμη και να έχετε παραιτηθεί. 

 Αλλά ούτε αυτό το πράξατε.

  Εμφανώς ο δημαρχιακός θώκος αποτελεί για σας στόχο και σας θέλγει περισσότερο από την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών. 

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ 

ΚΑΠΠΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 

ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2023 | 1:25 am


Κύριοι και Κυρίες της Περιφέρειας, πέρα από τις copy paste δηλώσεις α λα telemarketing - όπως Βελοπουλος, τα 6 εκατομμύρια για τον δρόμο της Μονής του Μουλατσιώτη ΓΙΑΤΙ δεν έπεσαν στο Νοσοκομείο της Άμφισσας ή στα σχολεία ή κατά της φτώχειας;;...

Κύριοι και Κυρίες της νυν Περιφερειακής Αρχής, 

 


 

 «τα καλά νέα» ξεκινούν από τις αλήθειες των πραγμάτων. 

  Διαβάζω στον τύπο τον απολογισμό - σχεδιασμό του νυν περιφερειάρχη & συνεργατών - υποψηφίων. Κατάλογοι έργων. 

Τι πρώτο, τι δεύτερο, τι γίνεται, τι όχι, ποια έργα σε επικίνδυνη ζώνη και με ποιά στοιχεία, στατιστικά, επιστημονικά, επιλέγονται οι κατάλογοι, ουδέν σχόλιο ή παράθεση κανόνων ορθής επιλογής.

Γιατί ήταν πιο ωφέλιμο κοινωνικά και αναπτυξιακά να συνδράμει η Περιφέρεια στο να χρηματοδοτηθεί δρόμος για Μοναστήρι του κ. Μουλατσιωτη και γιατί η Περιφέρεια δεν έδωσε μάχη για τα χρήματα αυτά, 6 εκατ. να πάνε στο νοσοκομείο Άμφισσας ή στην εντατική Λαμίας ή σε σχολεία ή σε πρόγραμμα στήριξης κατά της φτώχειας;;

Ποιος οικονομικός, αναπτυξιακός, κοινωνικός δείκτης ή αντίληψη σας έκανε να διαλέξετε την πρώτη επιλογή;; φυσικά και ψήφοι σας μόνο.

Σε βάρος της κοινωνίας και με χρήματα, όχι από την τσέπη σας, αλλά του ελληνικού λαού.

 

Συνεχίζουμε με τον απολογισμό - προγραμματισμό Περιφερειακής Αρχής και συνεργατών:

Που πιστεύουν ότι απευθύνονται; telemarketing όπως Βελοπουλος;

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτει το νέο περιφερειακό πρόγραμμα 2021- 2027, στα εισαγωγικά του κείμενα, είναι η τραγική απόσταση της Περιφέρειας Στερεάς, σε ζητήματα σχέσης επιστημών, τεχνολογίας, έρευνας με την επιχειρηματικότητα και Αυτοδιοίκηση στην περιοχή.

 

Η τραγική αυτή εικόνα είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ισχυρού Πανεπιστημιακού πόλου στη Στερεά, είναι αποτέλεσμα της μη συνεργασίας της Περιφερειακής Αρχής με τα τμήματα ανά πόλη πχ το Γεωπονικό στην Άμφισσα, είναι αποτέλεσμα της μη στήριξης των νέων επιστημόνων ή και την έλλειψη ερευνητικού κέντρου.

 

Και αν αναρωτιέται κάποιος "τι τα χρειαζόμαστε αυτά" ας σκεφτούμε ότι σε όλες τις βιοτεχνίες- βιομηχανίες - εξορυκτικό κλάδο κλπ θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, πέρα από την τεχνολογία στις μονάδες, προς όφελος των εργαζομένων, να αναπτύσσουμε και εξελίσσουμε τα καλύτερα δυνατόν συστήματα ασφαλείας.

 

Ή δίπλα στην παραγωγική γη, Σπερχειού, Κωπαΐδας, Ελαιώνα Άμφισσας, πεδιάδας Μόρνου, να υπάρχουν, συστηματικά επιστημονικά εργαστήρια και ανθρώπινο δυναμικό, για τη διαχείριση εδαφών, νερών, καλλιεργειών.

Ξέχασαν δε, οι της Περιφέρειας, να γράψουν και να πουν πως οι τεχνολογίες έξυπνης γεωργίας στη Φωκίδα δεν έχουν έρθει καν πειραματικά σε μικρές γεωγραφικές ενότητες...

 

Το δημογραφικό επίσης και η εγκατάλειψη της στερεάς από νέο κόσμο , έρχεται υψηλά ως πρόβλημα από τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτει το νέο περιφερειακό πρόγραμμα 2021- 2027.

Ποια η αναφορά, σχεδιασμός, οραματικό πολιτικό πλαίσιο του νυν περιφερειάρχη και συνεργατών του για αυτό;;

Θα δώσουν κουπόνι για αγορά σχολικών ειδών;; ΟΚ. Χρήσιμο αλλά ελάχιστο.

Που είναι τα μέτρα πχ ισχυρών σχολών μαθητείας τεχνικών επαγγελμάτων ή οι συνέργειες για την απασχόληση νέων επιστημόνων ή η ενίσχυση ιατρικής περίθαλψης σε ορεινές περιοχές;;

Προγράμματα μικρομεσαίων στοχευόμενα στα χαρακτηριστικά των περιοχών;

 

Η Στερεά, λένε Συνεργάτες & Σπανός, διπλασίασε μετά από "τρέξιμο" και προσπάθεια "τους" τους χρηματοδοτικούς πόρους για το 2021 - 2027 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Λες, και από τις δεκάδες περιφέρειες της Ευρώπης, πάνε οι περιφερειάρχες ή τα Χ πρόσωπα και κάνουν lobbying ή παρακαλάνε στα σκαλιά της commission για μερικά εκατομμύρια παρακάνω.

Μιλώ για τα συγκεκριμένα χρήματα, που αφορούν την χρηματοδότηση για το επιχειρησιακό της Στερεάς, που όπως σε κάθε περιοχή της Ευρώπης, υπολογίζεται αυστηρά με βάσει επίσημα στατιστικά στοιχεία ανά 10ετια.

 

Ναι, σίγουρα η Στερεά, όπως κάθε περιφέρεια, θα μπορούσε να ζητήσει και αντλήσει πλέον χρηματοδοτικούς πόρους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για ειδικά έργα ή συνθήκες ή σχεδιασμό, για παράδειγμα:

* Θα μπορούσε να ζητήσει πρόγραμμα χρηματοδότησης για την Χαρμαινα στο σύνολο της.

* Ή για να στηρίξει την μοναδικότητα περιοχών πχ ΔΕ Καλλιεων κ Βαρδουσίων, δημιουργώντας εκεί παραδοσιακούς οικισμούς σε περιβάλλον και καθεστώς εθνικών πάρκων.

* Η για να χτίσει ένα πολιτισμικό δίκτυο των ναυτικών, από Νορβηγία έως το Γαλαξειδι,

* Ή για να στηρίξει ένα πρόγραμμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών από όλη την Ευρώπη με κέντρο σπουδών και έρευνας γύρω από τους Δελφούς.

 

Τι έκανε η περιφερειακή Αρχή σε σχέση με πλέον πόρους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;; Τίποτε. Μηδέν

 

Κάπου λένε, σε μια copy paste συνέντευξη, Περιφερειάρχης κ Συνεργάτης - Υποψήφια για το Τσακορεμα, έργο που θα φτιάξουν Φωκίδα.

Βέβαια 8 χρόνια δεν ήταν αρκετά. Ούτε για αυτό, ούτε για τη συνέχεια του άξονα Αγ. Ευθυμία- Μαλανδρίνο- Λιδωρίκι (που εγώ ως βουλευτής έλυσα τα θέματα που είχε με χρόνιες καθυστερήσεις εργολαβίας και εκ νέου πήρε ρευστότητα, εν μέσω κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας).

 

Εδώ ακολουθεί ένα "αλλά..." Στην παρουσίαση του νέου Επιχειρησιακού Στερεάς πριν λίγους μόνο μήνες, Υπηρεσίες και Περιφερειάρχης στην Άμφισσα, δήλωσαν ότι δρόμοι όπως ο παραπάνω κ σημεία αυτού, πλέον δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν, εξαιτίας αλλαγής ευρωπαϊκών κανονισμών, από το πρόγραμμα 2021-2027...

 

Επίσης, μετά τις φοβερές καταστροφές στη Θεσσαλία, τη Ρόδο, Έβρο και Αττική καμένες σε υψηλά ποσοστά γης, περιμένει ο επιτελικός σχεδιασμός της Στερεάς χρηματοδοτικούς πόρους από Υπ. Υποδομών και Εθνικούς καθαρά πόρους, για καταλόγους έργων;;;

Και μαζί "με την ανάγκη για αντιπλημμυρικά" που λένε θα χωρέσουν και οι Χ και Ψ κατάλογοι έργων;

 

Παραμονή εκλογών, πείτε αλήθεια στο κόσμο. Κυβέρνηση κ Περιφερειάρχης.

 

Ποιος ο νέος οικονομικός σχεδιασμός και με ποιους πόρους;; Γιατί είναι σίγουρο, λόγω συνθηκών, ότι αδιάθετα, καθυστερήσεις, μη δεσμευμένα χρήματα πχ από υπογεγραμμένες συμβάσεις, θα κατευθυνθούν στην ανάταξη περιοχών που έχουν καταστραφεί.

Διαβάζω λοιπόν στις copy paste δηλώσεις, ότι θα ολοκληρωθούν "επιτέλους" αρδευτικό ελαιώνα Άμφισσας, έργο πεδιάδας Μόρνου, τα 5ο χιλ Βάργιανη 51ο χιλ ( μας το είχατε τάξει 4 χρόνια πριν...), ο κόμβος Τριταίας κλπ.

 

Ειλικρινά το "επιτέλους" ενοχλεί.

Δηλαδή φτάσαμε στο τέλος και κόβουμε κορδέλα ή είναι το " επιτέλους" της αγανάκτησης, που όμως δεν δικαιούστε να εκφέρετε, γιατί είστε στον πυρήνα του συστήματος που ευθύνεται για τις καθυστερήσεις, αστοχίες, αδιαφορία.

 

Ήρθε ο κ. Σπανός τις τελευταίες ημέρες αρκετές φορές στην περιοχή.

Για εκδηλώσεις όμως.

Δεν πήγε με τις υπηρεσίες του, τον αντιπεριφερειάρχη του, τους συνεργάτες του, να δει που βρίσκεται το έργο του Ελαιώνα. Τι έγινε μετά την πυρκαγιά.

Γιατί δεν υλοποιεί την μελέτη πυρασφάλειας που έχετε και ψάχναμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας και Άμφισσας, στην Αντιπεριφερεια, στο Υπουργείο, τελικά τη ζητήσαμε με κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά δεν τη δώσατε ούτε στη Βουλή...


Το ζήτημα για τις Χωρικές Ενότητες για Ορεινές περιοχές, νομίζω σε γνώση και του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Υπηρεσιών και των Δήμων στη Στερεά το έχω θέσει, εδώ και χρόνια, σε εσάς και προς εσάς. Δεν μιλούσατε καν για αυτό.

Το κατέθεσα στη διαβούλευση του προγράμματος.

Το θεωρώ λοιπόν και δική μου μικρή νίκη.

 

Ο Απολογισμός θητείας Περιφερειάρχη οφείλει, ηθικά απέναντι στην κοινωνία και το σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και τεχνοκρατικά, ώστε να υπάρχουν στοιχεία και συγκρίσιμα στοιχεία, να έχει συγκροτημένη, με στατιστικά στοιχεία, δείκτες σύγκρισης εικόνα για:

1. "Βιβλίο μελετών" της Περιφερειακής Αρχής .

- πόσες μελέτες, αντικείμενο, συνεχείς ή νέες,

- σε ποιους, ποίοι πήραν τι, ποσό κάθε μελέτης, συγκεντρωτικά πόσα,

- πόσες με διαγωνισμό, ποιες και γιατί με αναθέσεις χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, - κωδικοί χρηματοδότησης τους,

- ποιες σε εφαρμογή 2ου σταδίου πχ έργου

2. Τα στατιστικά των έργων.

- νέα και συνεχιζόμενα έργα και κατηγορίες αυτών πχ δρόμοι, οδική ασφάλεια, πολιτισμός, ενίσχυση μικρομεσαίων

- κλασσικά τις κατανομές χρηματοδότησης και το ποσοστό απορρόφησης,

- τα χρωστούμενα σε εργολάβους και τα υπόλοιπα ενισχύσεων,

3. Χρηματοδοτήσεις μέσω ΟΠΑΣΤΕ

Σαφώς οφείλετε να δώσετε δημόσια στοιχεία.

 

Δεν ήταν αυτή, όπως και η προηγούμενη θητεία Μπακογιάννη δημιουργική, με στρατηγικό προσανατολισμό, για τη Στερεά Ελλάδα.

Και αυτό όλους μας λυπεί και μας επηρεάζει αρνητικά.

Για αυτό χρειάζεται αλλαγή στην Περιφέρεια.

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2023 | 12:33 am


Φορείς πυρόπληκτων-πλημμυροπαθών Εύβοιας: Φτάνει πια! Μας κάψατε, μας πνίξατε, θα σας πνίξει η οργή μας!...

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓ.ΑΝΝΑΣ

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΤΑ Β. ΕΥΒΟΙΑ

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΒΙΩΝ 

ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ-ΔΑΦΝΟΥΣΑΣ

 ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΝΗΣ 

 

  Φτάνει πια! Μας κάψατε, μας πνίξατε,

 θα σας πνίξει η οργή μας! 

 

  Μέσα σε 15 μέρες πλημμυρίσαμε δυο φορές. 

. Η τελευταία βροχόπτωση άφησε πίσω  τις σπίτια πλημμυρισμένα, κάποια από αυτά έτοιμα να καταρρεύσουν, αποκομμένα χωριά χωρίς νερό και ρεύμα, καταστραμμένες καλλιέργειες, απροσπέλαστους δασικούς και αγροτικούς δρόμους.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι φοβόμασταν, ήταν όλα αναμενόμενα και όλα θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί.

Μετά την καταστροφική φωτιά του 2021 το πρώτο αίτημα που διεκδικούσαμε ήταν τα αντιπλημμυρικά έργα. Αντιπλημμυρικά έργα με ολοκληρωμένη επιστημονική μελέτη  που να προστατεύει κάθε χωριό και κάθε πόλη.

Κυβέρνηση δήμος και περιφέρεια μας καθησύχαζαν, μας κορόιδευαν! Αυτά τα 2 χρόνια είδαμε μόνο φιέστες για σχέδια «ανασυγκρότησης», ψευτοέργα για να γίνουν μπίζνες στα καμένα που μετατράπηκαν «πλημμυρικά». Τα πήρε όλα το ρέμα και μας έθαψε στη λάσπη!

Φτάνει πια!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

ΚΡΑΤΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ!!!

Ζυγίζουν σαν κόστος τις ζωές μας και σαν κέρδος τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και των μεγάλων επιχειρήσεων που κάνουν πάρτι στην περιοχή μας.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ!

Δεν θα τους αφήσουμε να γίνουν τα αποκαΐδια και η λάσπη  κανονικότητα!!!

Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς,τους κάτοικους της περιοχής σε συγκέντρωση διεκδίκησης και διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο τις Λίμνης την Τρίτη 3 Οκτώβρη και ώρα 6:00μ.μ.

 

Απαιτούμε :

·                Άμεσα αποκατάσταση όλων των ζημιών σε υποδομές και σε όλο το οδικό και δασικό δίκτυο

·                Αποζημιώσεις σε όλους τους  πληγέντες στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·                Ουσιαστική αντιπλημμυρική θωράκιση που να βασίζεται σε ολοκληρωμένη  επιστημονική μελέτη

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2023 | 12:22 am


Υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές Δήμου Δελφών ο ΠολυΒαλκανιονίκης ΒΑΔΗΝ Μαρίνος Λύτρας!...

     


Ονομάζομαι Λύτρας Μαρίνος και οι γονείς μου είναι ο Ιωάννης και η Δήμητρα.

    Γεννήθηκα τον Απρίλιο του 1980 και μέχρι την ενηλικίωση μου έζησα στην περιοχή μας υπηρετώντας τον Αθλητισμό και τον Εθελοντισμό.

   Κατατάχθηκα και υπηρέτησα τη θητεία μου στο στρατό ως μέλος των ειδικών δυνάμεων και απολύθηκα ως έφεδρος αξιωματικός με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

  Λόγω των σπουδών μου στην Νοσηλευτική, εργάστηκα στην εταιρεία "ΚΛΙΜΑΚΑ" υπηρεσιών ψυχικής υγείας και προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού. 

 Η επιθυμία για ανιδιοτελή προσφορά όχι μόνο στον συνάνθρωπο αλλά και στο περιβάλλον, με οδήγησε στα μονοπάτια του εθελοντισμού, τα οποία με υπερηφάνεια περπάτησα ως εθελοντής πυροσβέστης κατά το παρελθόν αλλά και περπατώ ως μέλος εθελοντικών ομάδων. 

 Σήμερα, ζω στην Άμφισσα με την οικογένειά μου και υπηρετώ τον τόπο μου ως αστυνομικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας κατέχοντας το βαθμό του Αρχιφύλακα, ως πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου απανταχού Σερνικακιωτών, και ως αιρετός, εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος της Κοινότητας Σερνικακίου.

  Η αγάπη μου για τον αθλητισμό είναι διαχρονική και συνοδεύεται από πλούσια αθλητική δραστηριότητα με συμμετοχές και μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ αλλά και με πρωτιές σε διεθνείς αγώνες της ΟΕΒΑΣ στους οποίους έχω συμμετάσχει αλλά και εξακολουθώ να συμμετέχω παραμένοντας ενεργός αθλητής στίβου.

  Οι διακρίσεις που κατέκτησα υπολείπονται μπροστά στα τεράστια οφέλη που έχω αποκομίσει ως αθλητής. Συνέπεια, πειθαρχία, αφοσίωση, επιμονή, είναι μόνο κάποιες από τις αρετές που εξαιτίας του αθλητισμού έχω καλλιεργήσει.

  Επιστρέφοντας στον τόπο μου μετά από αρκετά χρόνια, δυστυχώς διαπίστωσα πως τον βρήκα όπως τον άφησα, με λιγότερους κατοίκους και ευκαιρίες. Στόχος μου είναι να βελτιωθεί ουσιαστικά η λειτουργία και η εικόνα του, όπως οι σύγχρονοι δήμοι της χώρας μας.

  Προτεραιότητα μου και όλων μας, η τοπική αγορά του Δήμου Δελφών που παλεύει να ζήσει, η καθαριότητα, τα καλοσυντηρημένα οδικά και αγροτικά δίκτυα, τα αδέσποτα, η διασύνδεση των τουριστών που επισκέπτονται τους Δελφούς με όλο τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας, η εγκληματικότητα και η επίλυση της χρόνιας γκετοποίησης των Ρομά.

  Επιπλέον, οι σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και η φροντίδα στις υπάρχουσες, η στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων, η ανάπτυξη του αγροτουρισμού σε έναν καθεαυτού τόπο που θα μπορούσε να ευδοκιμήσει. Επίσης τα πρότυπα πάρκα για την οικογένεια, η αντικατάσταση του οδοφωτισμού με σύγχρονα led και γενικά η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα των δημοτών, μέρος των οποίων είναι η οικογένειά μου, οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι συμπολίτες, είναι το ζητούμενο που θα επιδιώξω και για το οποίο θα αγωνιστώ στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με σχεδιασμό και αναπτυξιακό πλάνο.

 Ο τόπος μας πρέπει να ικανοποιεί πρώτα εμάς τους ίδιους για να μπορέσει να προσελκύει επισκέπτες. Πυξίδα και γνώμονας των επιλογών μας αποτελεί ο άνθρωπος και το ευρύτερο καλό. 

 Με στοχευμένα έργα και παρεμβάσεις ο δήμος μας μπορεί να αναγεννηθεί και να αποτελέσει σημείο αναφοράς. Ποτέ δε φοβήθηκα να αναλάβω ευθύνες. Αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά και να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, προκειμένου να συμβάλλω στη δημιουργία των αναγκαίων και ικανών συνθηκών ώστε ο δήμος Δελφών να αποτελεί επιλογή και προορισμό για όλους. 

 Γνωρίζοντας από κοντά τον Λουκά Αναγνωστόπουλο, ένα άνθρωπο προσιτό, που ακούει τους προβληματισμούς σου και διαπιστώνοντας ότι έχει πρόγραμμα και μπορεί να βάλει σε μια σειρά την αταξία του δήμου μας, αποφάσισα να συμπαραταχθώ μαζί του. 

 Πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα από την "Ανανεωτική δύναμη Δελφών" θα μπορέσω να υλοποιήσω συντεταγμένα τις προσδοκίες μου για την καθημερινότητα, την ασφάλεια, τις ίσες ευκαιρίες, τον παραδοσιακό πολιτισμό και τον αθλητισμό προς όφελος δικό μας και των παιδιών μας, βοηθώντας με τις δυνάμεις μου στην πραγματοποίηση του συνολικού οράματος του συνδυασμού. Γιαυτό λοιπόν, ζητώ την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. 

 Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να τιμήσω την εμπιστοσύνη που θα μου δείξετε, ισότιμα προς όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Δελφών, έχοντας ως μοναδικό φάρο και οδηγό, το καλύτερο για τον τόπο μας! 

                   Σας ευχαριστώ

                                                 Λύτρας Μαρίνος

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2023 | 11:25 pm


Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!! ΜΑΖΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 

ΜΑΣ ΠΝΙΞΑΝ - ΜΑΣ ΚΑΨΑΝ - ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ! 

ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 π.μ. , ΠΛ. ΛΑΟΥ (ΑΜΦΙΣΣΑ) 

ΤΩΡΑ, ΜΑΖΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! 

 


   Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά νεκρούς και υποφέρει μέσα στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ σε ολόκληρες περιοχές της χώρας είναι ανοικτές ακόμα οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενος 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.

  Αίσχος! 

 

Η πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει αυτό το τερατούργημα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η εγκληματική πολιτική της, δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει ολόκληρους νομούς της χώρας μας.

Η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι η απόλυτη προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης όπως και κάθε αστικής κυβέρνησης. Αυτή γεννά τα εγκλήματα στα Τέμπη, στη Δαδιά, στη Θεσσαλία, τους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, τη φτώχεια και την ακρίβεια που κατατρώει τις ζωές μας.

Δε θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα!

Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσει το νέο τους έγκλημα! Η εργατική τάξη της χώρας μας, τα συνδικάτα, όλος ο λαός, δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Μαζί με την οργάνωση της αλληλεγγύης στους πληγέντες στη Θεσσαλία, θα οργανωθεί η αντίσταση και ο απεργιακός ξεσηκωμός:

·         Για να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

·         Για να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα. Υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι η Ε.Ε., η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι

·         Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης

Καμιά ανοχή στην εγκληματική τους πολιτική!

Ή οι ΖΩΕΣ μας ή τα ΚΕΡΔΗ τους!

Αυτό το σύνθημα θα κυριαρχήσει και πάλι στους αγώνες του λαού μας!

 

Η Διοίκηση

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2023 | 9:36 am


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Αποστολή αλληλεγγύης συνδικάτων της Αττικής στους πλημμυροπαθείς...

 

 

Παραδόθηκαν σε πλημμυροπαθείς των χωριών των Τρικάλων Λόγγος, Αγία Κυριακή και Καλύβια το Σάββατο 16/9 τα είδη πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώθηκαν από τους εργαζομένους στην Περιφέρεια και σε Δήμους της Αττικής.

Στα τρία χωριά, οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με τις Συντονιστικές Επιτροπές που έχουν συγκροτήσει οι κάτοικοι τους, αφού σε όλα σχεδόν τα χωριά οι πλημμυροπαθείς οργανώνονται, συντονίζουν την διανομή των ειδών που συγκεντρώνονται και βέβαια διεκδικούν την αποκατάσταση των ζημιών.

Την Κυριακή επίσης πήγε σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας (σε χωριά της Καρδίτσας Παλαμά, Καλύβια, Μαραθέα, Μεταμόρφωση, Κοσκινά, Βλοχό κ.α, σε χωριά της Μαγνησίας κ.λπ.) νέα αποστολή από συνδικάτα της Αττικής, που εκτός από την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, βοήθησε τους πληγέντες να καθαρίσουν τα σπίτια τους από τις λάσπες, να αποκαταστήσουν όσο είναι δυνατό τις ζημιές κ.ά.

Στην αποστολή, που ξεπέρασε τα 250 άτομα και ξεκίνησε τα χαράματα από την Αθήνα συμμετείχαν και 20 γιατροί.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

 «Οι εξελίξεις δείχνουν ότι το σημαντικότερο μάθημα της ζωής μας είναι το πως και εάν μαθαίνουμε να μένουμε όρθιοι και να παλεύουμε με πείσμα, με αξιοπρέπεια, πιστοί σε ιδανικά και αξίες σε όλες τις μικρές και μεγάλες αντάρες της ζωής»

  Με αυτά τα λόγια η Πρόεδρος του Συλλόγου υποδέχτηκε και συγχάρηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες που πέρασαν φέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και όλους γενικά που πέρασαν από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων. 

 Σε μια ιδιαίτερα όμορφη βραδιά με κέφι, χαμόγελα, νιάτα και ζωντάνια, με τις υπέροχες μελωδίες του μουσικού σχήματος του Συλλόγου μας βραβεύσαμε και φέτος τα παιδιά μας, όλα μαζί και ένα – ένα χωριστά και τους προτρέψαμε «να μην κάνουν έκπτωση στα θέλω τους και στα όνειρα τους» και να συνεχίσουν να δίνουν τις μάχες της ζωής τους βάζοντας ψηλά τον πήχη των απαιτήσεών τους.

  Στον «πάπυρο επιβράβευσης», που τους δώσαμε γράφουμε: «Να αγαπήσετε τη σχολή σας, να κερδίσετε τη γνώση, να συμβάλετε μέσα από τη επιστήμη σας στην προκοπή του τόπου μας, στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας όπου κάθε νέος-νέα θα εργάζεται στο αντικείμενο του, θα προσφέρει τις γνώσεις του για το καλό του λαού. 

 Ο αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης γίνεται πιο όμορφος όταν συνδυάζεται με τον καθημερινό αγώνα για τη μόρφωση και τους όρους σπουδών και δουλειάς που μας αξίζουν.»

  Για το Δ.Σ. 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                        ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2023 | 9:24 am


Αυτοδιοικητικές εκλογές στην Φωκίδα...


Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2023 | 11:13 pm


ΑΓΡΟΤΙΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓ. ΑΝΝΑΣ: Βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας...

ΑΓΡΟΤΙΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓ. ΑΝΝΑΣ 

 


  Άλλη μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με εικόνες ανείπωτης καταστροφής με νεκρούς αγνοούμενους κατεστραμμένες υποδομές , χιλιάδες πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες αλλά και την εξοργιστική προσπάθεια να κρυφτούν οι ευθύνες.

    Όμως οι αίτιες του εγκλήματος δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από την λάσπη . ΘΕΣΣΑΛΙΑ , ΣΠΟΡΑΔΕΣ , Β. ΕΥΒΟΙΑ ΠΝΙΓΗΚΑΝ Σίγουρα δεν φταίει ο «κακός μας ο καιρός» για τις πληγές που δεν προλαβαίνει να μετράει ο λαός αλλά η ακραία πολιτική που θεωρεί περιττή πολυτέλεια και κόστος την προάσπιση της ζωής του λαού.

  Κυβέρνηση Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές επικαλούνται «φυσικά φαινόμενα που όμοια τους δεν έχουμε ξαναδεί στην χώρα» προκειμένου να κρύψουν τη διαχρονική ανυπαρξία σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων άλλα και κρίσιμων υποδομών και δικτιών , τη μη λήψη έστω και των στοιχειωδών μέτρων , πολύ περισσότερο μάλιστα που το μέγεθος της κακοκαιρίας είχε προβλεφθεί έγκαιρα. ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟ «112» ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ 

 Όταν ο λαός της Εύβοιας δοκιμάστηκε σκληρά με τις πυρκαγιές του 2021 η Θεσσαλία όπως και όλος ο ελληνικός λαός στάθηκαν πλάι μας, ,ακλόνητο στήριγμα δίνοντας μας δύναμη ,να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις μαχητικής ανάτασης για τους αγώνες που θα ακολουθούσαν. Με την σειρά μας σήμερα θα σταθούμε εμείς δίπλα τους αλληλέγγυοι βοηθώντας τους να ορθοποδήσουν.

  Ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ Άννας μαζί με άλλους φορείς της περιοχής καλούμε τον λαό της Β. Ευβοίας να συνδράμουν από το υστέρημα τους αγοράζοντας

 Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες

κομπόστες κ.α.) φρυγανιές- παξιμάδια, μπισκότα -

κρουασάν – μπάρες δημητριακών , γάλα

 Εμφιαλωμένο νερό , χυμοί.

 Είδη ατομικής υγιεινής ( πάνες , μωρομάντιλα ,χαρτί

υγείας κ.τ.λ.

 Φακοί όρασης

 Κουβέρτες , κλινοσκεπάσματα , υπνόσακοι

Η συγκέντρωση ειδών γίνεται σε επικοινωνία με τα

τηλέφωνα

1. 6984941948 Μπάμπης Τσιβίκας

2. 6972935712 Βάσω Παλιοβρυσιώτη

 


Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2023 | 5:27 pm


Στο πλευρό των πλημμυροπαθών Θεσσαλίας οι Ρετσινάδες της Εύβοιας!...

         ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ 

 

  Τώρα είναι η ώρα να σταθούμε και εμείς με την αλληλεγγύη μας δίπλα στον λαό της Θεσσαλίας. 

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών που έπληξε και την περιοχή μας αφήνοντας πίσω μεγάλες καταστροφές έπληξε με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα τον απροστάτευτο από τον κρατικό μηχανισμό λαό της Θεσσαλίας, αφήνοντας πίσω νεκρούς και ολοκληρωτική καταστροφή.

Εμείς οι ρετσινάδες έχουμε νιώσει στο πετσί μας τί πάει να πει καταστροφή με φωτιές και με πλημμύρες.

Τα καραβάνια αλληλεγγύης μετά την  φωτιά του 2021 απο τη  Θεσσαλία και από άλλες περιοχές είναιν αυτά που εκείνες τις δύσκολες ώρες μας έδωσαν την δύναμη να σταθούμε όρθιοι και να αγωνιστούμε για να μείνουμε στον τόπο μας.

Έτσι κι εμείς τώρα καλούμε όλους τους συναδέλφους, φορείς και κατοίκους της περιοχής να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας που τώρα δοκιμάζονται.

 

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι τα εξής:

 

l  Κουβέρτες,κλινοσκεπάσματα,μαξιλάρια,υπνόσακοι

l  Εμφιαλωμένα νερά (κατα προτεραιότητα), χυμοί

l  Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση(κονσέρβες,κομπόστες κ.α),φρυγανιές,παξιμάδια,μπισκότα,κρουασάν,παστέλια,μπάρες δημητριακών,γάλα σε σκόνη

l  Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες,μωρομάντηλα,σερβιέτες,χαρτικά,χαρτιά υγείας)

l  Φακοί

 

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται κατόπιν συνεννόησης στα παρακάτω τηλ:

Βαγγέλης Γεωργαντζής 6936192058

Μπάμπης Τσιβίκας       6984941948

Θανάσης Τσιβίκας        6951166098

 
 

 

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2023 | 5:15 pm


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς... Μόνο ο λαός σώζει το λαό!!...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

 Μόνο ο λαός σώζει το λαό!

Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς της περιοχής μας (Λαμία, Δομοκός, Εύβοια) και στους νομούς της Θεσσαλίας που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές 


 

 

   Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μίας ανείπωτης καταστροφής. Ήδη από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, καταστροφές σπιτιών, περιουσιών.

Χωριά σε ολόκληρη την Θεσσαλία πνίγονται από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, την ανυπαρξία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, τα ακαθάριστα ρέματα.

Είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά. Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Συγκεντρώνουμε πανελλαδικά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία) είδη πρώτης ανάγκης με τελική αποστολή τα Εργατικό κέντρα Λάρισας, Λαμίας και Εύβοιας. Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό συνολικά της Φωκίδας να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, να δώσουν από το υστέρημα τους ό,τι μπορούν για να στηριχτούν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα  εξής:

- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια , υπνόσακους,

- Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς,

- Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη,

- Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας),

- Φακούς

Ώρες παράδοσης υλικών: Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00-13:30

ή και κατόπιν άλλης συνεννόησης στα τηλέφωνα 2265023048, 6980674296

 

Στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, Κοττορού 23, Άμφισσα

 

Η Διοίκηση


Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2023 | 1:26 pm


Έως την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 η υποβολή αιτήσεων στα Δημόσια ΙΕΚ Άμφισσας…

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Ι.Ε.Κ.

 


  Στο Σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δ.Ι.Ε.Κ https://diek.it.minedu.gov.gr μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας μέχρι την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 15:00 για θέση καταρτιζομένου σε Δ.Ι.Ε.Κ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και αφορά στο Α' εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2023. 

Ειδικότητες του ΔΙΕΚ ΑΜΦΙΣΣΑΣ για το χειμερινό εξάμηνο 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.

 

ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

 


 

2.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

 

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 

 

 


 

4.

 

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΥΞΗΣ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

 

 

 


 

5.

 

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ

 

 

 

Οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση επιλογής στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από ένα πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών.

Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες θέσεις απασχόλησης.

Μπορείτε να αναζητήσετε τους Οδηγούς Σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ του Ν.4186/2013 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://gsvetlly.minedu.gov.gr/dimosia-institoyta-epaggelmatikis-katartisis-d-i-e-k/odigoi-katartisis-spoudon

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ.ΣΕ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

 Οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. που θέλουν να εγγραφούν στο Γ’ εξάμηνο σε συναφή ειδικότητα με του πτυχίου τους, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση απ’ ευθείας στο Ι.Ε.Κ. στο οποίο λειτουργεί σε Γ’ εξάμηνο η ειδικότητα που επιθυμούν.

Εάν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. δεν επιθυμούν εγγραφή απευθείας στο Γ' εξάμηνο συναφούς ειδικότητας, συνεχίζουν τη διαδικασία συμπλήρωσης ηλεκτρονικής αίτησης για επιλογή σε Α' εξάμηνο, σε οποιαδήποτε ειδικότητα επιθυμούν.

 

Διεύθυνση: Λ. Σαλώνων 44, 33100Άμφισσα

(κτίριο ΕΠΑ.Λ.)

Στοιχεία Επικοινωνίας Δ.Ι.Ε.Κ. Άμφισσας:                            

22650-72024

iekamfissas.blogspot.gr

[email protected]

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 August 2023 | 10:19 am


ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2023: Τα αποτελέσματα της λαχειοφόρου αγοράς του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών...

Τα αποτελέσματα της λαχειοφόρου αγοράς του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών 

 


 Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η λαχειοφόρος αγορά του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών η οποία είχε ως σκοπό την κάλυψη μέρους των δαπανών των φετινών ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΩΝ.

 
Η ηλεκτρονική κλήρωση των 130 δώρων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ProvenceCafe της Λένας Λαλλά-Δρόλαπα. Οι αριθμοί που προέκυψαν είναι οι εξής:

 

 

Οι αριθμοί αντιστοιχούν στην κατάσταση των δώρων που ο Σύλλογος είχε από χθες αναρτήσει. Έτσι, το υπ' αρ.1 δώρο κέρδισε ο λαχνός 1835, το υπ' αρ.2 ο λαχνός 716 κ.ο.κ. Οι κιτρινισμένοι αριθμοί αντιστοιχούν σε ενδιάμεσους λαχνούς που δεν είχαν διατεθεί (1351-1500 και 2571-2600). Για τα 8 αυτά δώρα έγινε νέα ηλεκτρονική κλήρωση σήμερα το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει θερμά:

  • Την Μάρθα Βλαχοδήμου, την ΒίλληΚαρανάσου, την Ρούλα Κουτσού, τον π. Σταμάτη Λαλλά, την ΚορνηλίαΜπετεινάκη και την Μαίρη Τζανάκη που βοήθησαν σημαντικά στη διάθεση των λαχνών.
  • Όλους όσοι πρόσφεραν δώρα ενισχύοντας την λαχειοφόρο αγορά μας.
  • Όλους όσοι αγόρασαν λαχνούς συμβάλλοντας έτσι στην ιδιαίτερα πετυχημένη λαχειοφόρο αγορά του Συλλόγου.

Συγχαρητήρια σε όσους στάθηκαν τυχεροί. Στους υπόλοιπους ευχόμαστε να είναι τυχεροί την επόμενη φορά. Σε όλους ευχόμαστε υγεία και ευτυχία.

Για την παραλαβή του δώρου σας μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 6943070765.

Μπορείτε να δείτε τους τυχερούς λαχνούς στο συνημμένο αρχείο.

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 August 2023 | 10:08 am


Γιώργος Ιωσηφίδης-Πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας: Δεν θέλουμε Δημάρχους που τάζουν δρόμους, παιδικές χαρές και αναμορφώσεις πλατειών! ενώ αποδείχθηκαν κουφοί, τυφλοί και άλαλοι στα προβλήματά μας...

  Άρθρο παρέμβαση

 Γιώργου Ιωσηφίδη 

« Προέδρου Ένωσης συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Φωκίδας» 

 Οι συνταξιούχοι μπροστά στις επερχόμενες τοπικές εκλογές.

      Οι τοπικές εκλογές είναι εδώ και αυτό το καταμαρτυρούν τα εκατοντάδες βιογραφικά που βλέπουμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (και στα γραμματοκιβώτιά μας).  Σπουδές, πτυχία, επαγγελματική καριέρα, οικογένεια κλπ είναι τα «προσόντα» που προβάλουν οι «ανεξάρτητοί» υποψήφιοι, στους δήθεν υπερκομματικούς συνδυασμούς που ανήκουν! Συνδυασμούς που αλληλο-ανακυκλώνονται, προς δόξα της κυρίαρχης πολιτικής που και οι δύο στηρίζουν.

   Είναι αυτοί που ξαφνικά αφουγκράζονται τους πολίτες όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ήτανε στην κυριολεξία κουφοί, τυφλοί και άλαλοι στα προβλήματά μας. Απόντες από τη δική μας καθημερινότητα. Παρόντες….., χορηγοί των μεγαλοεπιχειρηματιών της περιοχής. Για το καλό του Δήμου!!!

 ….και εμείς 12 χρόνια τώρα να ζούμε με μειώσεις των συντάξεών μας κατά 40 και 50%. Με κομμένο το ΕΚΑΣ από τους πλέον φτωχούς συναδέλφους μας. Με τη ακρίβεια να φουντώνει όχι μέρα με τη μέρα αλλά ώρα με την ώρα, στα σούπερ μάρκετ, στα φαρμακεία, στα βενζινάδικα.

   Όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιήσαμε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια. Για τις περικοπές των συντάξεων, για τους γιατρούς που δεν έχουμε, για το ανύπαρκτο νοσοκομείο, για τα χαράτσια εφορίας, νερού και ηλεκτρισμού, για τα προβλήματα των εργαζόμενων παιδιών μας μαζί με το Εργατικό κίνημα και δίπλα μας ποτέ δεν είδαμε κανέναν από αυτούς τους δήθεν ανεξάρτητους και υπερκομματικούς υποψήφιους που  έχουν τη στήριξη, κρυφά ή φανερά, αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος. Η δικαιολογία τους: Είναι κομματικά όλα αυτά!!

  Έρχεται το Φθινόπωρο και μαζί του και οι νέες «ακομμάτιστες» ανατιμήσεις στο ρεύμα (χωρίς πλέον επιδότηση των νοικοκυριών), που θα φέρουν κι άλλες «ακομμάτιστες» ανατιμήσεις σε όλα τα είδη ανάγκης, μαζί και οι «ακομμάτιστες» κατασχέσεις σπιτιών από τα funds των τραπεζών αλλά και από την ΑΑΔΕ.

   ….και εμείς να περικόπτουμε τα φάρμακά μας στη μισή δόση, το κρέας, τη φέτα, τη διασκέδαση, τις διακοπές, ακόμη και το λάδι που πλέον είναι είδος πολυτελείας!

 

Τι μας τάζουν ότι θα φτιάξουν όλοι αυτοί οι «υπερκομματικοί»;

    Δρόμους που κάθε διετία θα σκάβονται είτε για ύδρευση, είτε για αποχέτευση, είτε για οπτικές ίνες, είτε για φυσικό αέριο, είτε για ρεύμα. Παρεμπιπτόντως οι λακκούβες τους χάσκουν ακόμη ανοιχτές! Παιδικές χαρές (όταν και όποτε) για τα παιδιά και τα εγγόνια μας που όλα όμως πήραν των ομματιών τους και μη αντέχοντας τη χαμοζωή τράβηξαν το δρόμο τους για εξωτερικό και στην καλλίτερη περίπτωση Αθήνα. Καθαριότητα που σε λίγο θα την πληρώνουμε με το κιλό (μιας και αυτός είναι ο προγραμματισμός τους αλλά και η πολιτική των ανώνυμων εταιρειών που στηρίζουνε (ΦΟΔΣΑ). Καλλίτερο φωτισμό που όμως και αυτόν όπως και κάθε υπηρεσία θα την πληρώνουμε πανάκριβα στη λογική της ανταποδοτικότητας που όλοι τους πρεσβεύουν! Αναμορφώσεις πλατειών κλπ χωρίς καμία σχεδόν χρηστικότητα, για να  κάνουν πάρτι οι εργολάβοι.

    Σαφώς και θέλουμε και καθαριότητα και δρόμους και καλό φωτισμό για να μπορούμε να περπατάμε και εμείς που η όρασή μας πλέον, λόγω ηλικίας,  δε μας βοηθάει. Όμως θέλουμε να περπατάμε και περήφανοι. Για τον τεράστιο πλούτο που παρήγαμε που και τότε και τώρα γευόμαστε τα ψίχουλα που χρόνο με το χρόνο λιγοστεύουν. Να μπορούμε να χαρτζιλικώσουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας που τα ετοιμάζουν στα σφαγεία των 16 ωρών δουλειάς, των ελαστικών μορφών δουλειάς - δουλείας, με δίωρα, με 8μηνα, με σύνταξη στα 80 και στα 85!

  Γι αυτά, απ’ τους «υπερκομματικούς» έχει κηρυχθεί σιωπητήριο. Εικόνα αυτού του συστήματος  είναι, όλοι ανεξαιρέτως, και ανεξάρτητα απ’ τα πρόσημα που βάζουν οι επικεφαλής των συνδυασμών δεν παύουν να δείχνουν σε όλους τους τόνους την πίστη τους στην κυρίαρχη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Πίστη στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής. Στα μεταλλεία, στις ιχθυοκαλλιέργειες, στους ιδιοκτήτες των ανεμογεννητριών με νέες παραχωρήσεις γης και θάλασσας, στα σούπερ-μάρκετ, στους μεγάλο-εργολάβους και μεγαλοξενοδόχους.

 

Εκεί δηλαδή που η ζωή είναι αντιμέτωπη με το κόστος των αφεντικών, που ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις, που τσακίζεται το μεροκάματο. Όλοι αυτοί που σπρώχνονται υπέρ της μερικής απασχόλησης (8μηνα, προγράμματα κλπ) ενάντια στις μόνιμες θέσεις εργασίας προκειμένου να κρατάν σε ομηρία τη νεολαία της περιοχής μας.

   Είναι οι ίδιοι που αυξάνουν τα δημοτικά αλλά και τα τέλη ακίνητης περιουσίας, την ύδρευση, ασκώντας ΟΛΟΙ μαζί τη διοίκηση της ΔΕΥΑΔ που σε πρώτη ευκαιρία και μπροστά στην αδυναμία κάποιου νοικοκυριού να πληρώσει τα χαράτσια τους, κόβουν το νερό!

   Είναι οι ίδιοι που δώσανε τα αποθεματικά του δήμου στις κυβερνήσεις αφήνοντας γυμνά τα ταμεία του, προσφεύγοντας στις χορηγίες των  μεγάλο-επιχειρηματιών της περιοχής, εκδίδοντας μάλιστα και ευχαριστήρια, το ένα πίσω από το άλλο, για την δική τους ανικανότητα και την «προσφορά» της επιχειρηματικότητας! Φτάσανε και σε σημείο να χρήζουν τους εργοδότες που έχουν διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις ακόμη και επίτιμους δημότες. Τόση δουλοπρέπεια!

  Είναι αυτοί που στέλνουν στην ΑΑΔΕ τα χρέη των νοικοκυριών και θα πανηγυρίζουν και από πάνω όταν τα κοράκια των real estate θα μας παίρνουν τα σπίτια για ένα κομμάτι ψωμί, ξεπουλώντας τα στους ξένους «επενδυτές» που ήδη κάνουν αγορές ακινήτων σε Ιτέα, Χρισσό, Δελφούς και Άμφισσα.

Στεκόμαστε απέναντι:

·         Στην όποια δημοτική αρχή εκλεγεί, που στα μέχρι τώρα ψηφοδέλτιά τους φιγουράρουν σύμβουλοι που υπηρέτησαν με ζήλο την κυρίαρχη πολιτική. Στελέχη κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) που κυβέρνησαν τη χώρα και τσάκισαν το λαό μας. Που συμμετέχουν ακόμη και νεοναζί (κρυφοί ή φανεροί). Που πολλοί από αυτούς είναι ορκισμένοι απέναντι στον «εχθρό λαό» φτάνει να μπορούν να υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου της περιοχής.

·         Στην πολιτική χρηματοδότησης του δήμου, που στηρίζεται όλο και περισσότερο στα "ίδια έσοδα"- ανταποδοτικότητα (δηλαδή το ξεζούμισμα του δημότη) για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με την κρατική χρηματοδότηση να συρρικνώνεται.(...)

·         Στην ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών, τομέων (ύδρευση-καθαριότητα κλπ) που είναι στην ευθύνη του δήμου, η οποία έχει στόχο τη συρρίκνωση του μόνιμου προσωπικού και οδηγεί στην πλήρη υποστελέχωση των κρίσιμων υπηρεσιών, αλλά και στην άλωση των εργασιακών σχέσεων.

 

Τι δημάρχους και συμβούλους θέλουμε:

   Εμείς θέλουμε δημάρχους και συμβούλους λαϊκούς αγωνιστές (όπως αυτούς που γνωρίσαμε, προηγούμενων δεκαετιών). Μπροστάρηδες στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας. Να είναι απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσής μας και όχι να στρουθοκαμηλίζουν λέγοντάς μας ότι δεν μπορούμε γιατί αυτά είναι κομματικά! Που να είναι μαζί μας, δίπλα μας,  στις διεκδικήσεις μας για καλύτερη σύνταξη, ενάντια στην ακρίβεια, στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, στη χαμοζωή που μας καταδικάζουνε!

   Να είναι με τους εργάτες και τους φτωχούς επαγγελματίες του Δήμου μας που τους τσακίζουν αυτές οι πολιτικές απαλύνοντάς τους από υπέρογκα δημοτικά τέλη. Να παλεύουν μαζί μας για … «κανένα σπίτι σε χέρια αρπακτικού ή τραπεζίτη».

   Που να μην παραχωρούνε γη και ύδωρ με το τίποτα, στις μεταλλευτικές, στις ιχθυοκαλλιέργειες, στις εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών κάνοντας τον τόπο μας στην κυριολεξία χαβούζα με το πρόσχημα της επιχειρηματικότητας.

   Να είναι δίπλα στα εγγόνια μας μαθητές και τους γονείς τους, για σχολεία, όχι ετοιμόρροπα όπως το ΕΠΑΛ, αλλά αντισεισμικά με σύγχρονα προγράμματα σπουδών.

   Να έχουν πάρει όλα τα μέτρα για αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία με χρήματα απαιτητά από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι φορτώνοντάς τα σε εμάς μέσα από τα δημοτικά τέλη

   Που να το εννοούν όταν λένε ότι το νερό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό πρεσβεύοντας πολιτική του χαμηλότερου αντίτιμου και όχι φορτώνοντας τα νοικοκυριά με συνεχείς ανατιμήσεις ανά χρόνο!

   Να λειτουργούν (έστω και σε μικρό ποσοστό) σα το δήμο της Πάτρας. Δίπλα στο λαό.

   Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή θεωρούμε ότι τα προγράμματα που ήδη έχουν ανακοινώσει οι υποψήφιοι  είναι βαθύτατα πολιτικά, με πρόσημο μάλιστα τα θέλω και τις επιθυμίες του κεφαλαίου της περιοχής σε βάρος της ζωής μας, εμείς τασσόμαστε δίπλα σε αυτούς που στάθηκαν κοντά μας όλα αυτά τα δίσεκτα χρόνια. Στους υποψήφιους της «ΛΑΙΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Που αφουγκράστηκαν τις ανάγκες μας, που πάλεψαν μαζί μας για να τις ικανοποιήσουμε. Γιατί όταν αυτοί είναι μαζί μας, μόνον τότε εμείς, ο φτωχός λαός, θα είμαστε πιο δυνατοί.!

Δημοσιεύθηκε στις 25 August 2023 | 9:59 am


Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Μπασδέκης για την εκτεταμένη ακαρπία και την απώλεια εισοδήματος των ελαιοκαλλιεργητών…

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Δήλωση 

του Κώστα Μπασδέκη υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»       Το γεγονός ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη για την ελαιοκαλλιέργεια προκύπτει πέρα απ’ το αυξημένο κόστος παραγωγής, την ακρίβεια και από την εκτεταμένη ακαρπία που υπάρχει σε όλους τους νομούς της Στερεάς, αλλά και σε αρκετές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων που επηρέασαν την ελαιοκαλλιέργεια.

     Αυτό επιβεβαιώνουν και η υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που όπως φαίνεται  η παραγωγή στο σύνολο της βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτω του 20% και μόνο σε πολύ μικρή έκταση υπάρχει κάποια υπολογίσιμη παραγωγή, αυτό προέκυψε και από τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στην Αντιπεριφέρεια Φθιώτιδας στα μέσα του Ιούλη  με φορείς των αγροτών και υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΑΟΚ.

Είναι αναγκαίο άμεσα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να συντάξει φάκελο που να τεκμηριώνει το γεγονός της εκτεταμένης ακαρπίας και της απώλειας εισοδήματος, ώστε να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση αποζημιώσεων, αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος που όπως φαίνεται θα είναι δεδομένο για πολύ μεγάλο τμήμα των ελαιοπαραγωγών.

Αυτό απαιτούν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών, σε αυτό το αίτημα συντάσσονται και οι δυνάμεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ώστε ταχύτατα να υπάρξουν οι αναγκαίες ρυθμίσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για την αναπλήρωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών.

Και επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αφορά μόνο τη Στερεά αλλά αγγίζει πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι αναγκαίο να υπάρξει συντονισμένος αγώνας των συνδικαλιστικών φορέων των αγροτών από όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές, με αίτημα την αναπλήρωση του εισοδήματος τους, εμείς θα είμαστε στο πλευρό των ελαιοπαραγωγών σε αυτόν τον αγώνα.

 


Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2023 | 12:23 am


Βραδιά σκακιού την Παρασκευή στα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2023...

 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2023 και σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Άμφισσας,

 την Παρασκευή 18 Αυγούστου και από ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί «βραδιά σκακιού» στην πλατεία Σταθοπούλου της Αγίας Ευθυμίας, 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Εκμάθηση βασικών αρχών και κανόνων σκακιού από την Ένωση Σκακιστών Άμφισσας 

• TουρνουάBlitz (Μπλίτζ), χρόνος σκέψης 3’ + 3’’/κίνηση για κάθε παίκτη

 • Επίδειξη σκακιού-σιμουλτανέ (ένας ισχυρός παίκτης αντιμετωπίζει πολλούς αντιπάλους ταυτόχρονα)


 Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2023 | 12:14 am


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ»: είμαστε στο έλεος των μεταλλειοκτητών- ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ 16ΩΡΟ...

ΟΤΑΝ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ" ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ – ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ 16ΩΡΟ

 

  Μετά το έκτρωμα που εισήγαγε από την πίσω πόρτα τη δουλειά μέχρι τα 74, η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Εργασίας Γεωργιάδη, προανήγγειλε ότι θα φέρει νομοσχέδιο με το οποίο θα γίνει νόμιμη η 16ωρη εργασία την ημέρα, με βάση το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» όπως είπε σε πρωινή εκπομπή,  επικαλούμενος Οδηγία της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, της Ένωσης δηλαδή των μονοπωλίων που θα ενσωματωθεί στο ελληνικό εργατικό "δίκαιο". Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν νύχτα με νύχτα για όσο τους βαστάν τα πόδια τους! Αυτή την πραγματικότητα θέλουν να διαμορφώσουν προκειμένου να αυξάνονται τα ματωμένα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα, ο υπουργός είχε το θράσος να επικαλεστεί και την "ελευθερία" της επιλογής  από τον εργαζόμενο. Δηλαδή ή θα δουλεύεις ένα 8ωρο και θα πεινάς ή δύο και θα φεύγεις. Αυτή είναι η περιβόητη ελευθερία που επικαλούνται.

    Ο υπουργός και η κυβέρνηση έρχονται να νομιμοποιήσουν την υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία, κατ' απαίτηση αυτών των εργοδοτών που τάχα θα κυνηγήσει, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι για να τα βγάλουν πέρα ήδη εργάζονται παραπάνω από ένα 8ωρο σε διαφορετικούς εργοδότες. Το νέο αυτό μέτρο, που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέλει να μας γυρίσει πίσω στον 19ο αιώνα.

    Και τι κάνανε όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με όλους τους προηγούμενους νόμους;

    Πρώτο: Νομοθέτησαν την πτώχευση του λαού, περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις, τριετίες δώρα και επιδόματα. Δηλαδή νομοθέτησαν να μη μας φτάνουν τα λεφτά από τον πλούτο που παράγουμε.

    Δεύτερο: Αφού δε φτάνουν λοιπόν τα χρήματα που αυτοί οι ίδιοι κόψανε, τώρα νομοθετούνε να συμπληρώνεις (αυτά που σου κόψανε) δουλεύοντας από νύχτα σε νύχτα, από τον έναν εργοδότη στον άλλον, μέχρι τα βαθιά γηρατειά ή μέχρι τον τάφο.

    Οι μεταλλειοκτήτες, οι εργολάβοι τους, οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, οι εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχοι αλλά και όσοι καρπώνονται την υπεραξία που παράγουμε στήνουν ήδη πάρτι και πανηγύρια για τον επι πλέον πλούτο που θα καρπωθούν, για το τσάκισμα της ζωής μας!

     Εμείς λοιπόν επιλέγουμε τις ζωές μας και όχι τα κέρδη τους.

    Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα μέλη μας αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους να υψώσουμε τείχος αντίστασης στον νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο δρόμος του αγώνα είναι για εμάς μονόδρομος. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό το νέο έκτρωμα στη Βουλή!.

Να απαιτήσουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες

§     35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο.

§     Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

 

 

 

H ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2023 | 6:59 pm


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΣΠΑΝΟΥ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: 

«Συνεργαζόμαστε, ανανεώνουμε και ενισχύουμε την ομάδα μας και συνεχίζουμε για τη Στερεά Ελλάδα που μας αξίζει» 

 


 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μετά την αναγγελία της εκ νέου υποψηφιότητάς του και το κάλεσμα που απηύθυνε σε όλους τους Στερεοελλαδίτες, ανακοινώνει 6 ακόμη υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης: «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας».

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

Νικόλαος Αν. Μαυροειδής

Οινολόγος – Τεχν. Τροφίμων - MSc Οινολογία & Ζυθοποιεία – Διοίκ. Επιχειρήσεων  (Πάντειο)

 

Φάνης Παπαθανασίου

Δημοσιογράφος

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

 

Ανδρέας Δαύρης

Ιατρός Ορθοπεδικός - Επιμελητής Γ.Ν. Θηβών - Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας

 

Χρυσάντα Τριανταφύλλου

Επιχειρηματίας - Απόφοιτη Διοίκησης Επιχειρήσεων & Marketing

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

Ελένη Ιντέρνου

Μουσικοπαιδαγωγός - Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ωδείου Άμφισσας - Υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ

 

Ευθύμιος (Μάκης) Σκρέκας

Επιχειρηματίας

 

«Εργαζόμαστε αδιάκοπα για το καλό του τόπου. Είμαστε εκεί, στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις υπηρεσίες μας, στα εργοτάξια. Τιμούμε τη λαϊκή εντολή που λάβαμε το 2019 και παράλληλα ανανεώνουμε και ενισχύουμε την παράταξη για τη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας!», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:  

 

«Παρουσιάζουμε σήμερα 6 ακόμη υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους. Συνεργαζόμαστε με ανθρώπους γεμάτους όρεξη για δημιουργία, που προέρχονται από την κοινωνία, την αγορά, τον τόπο μας· ανθρώπους έτοιμους να υπηρετήσουν με όλες τους τις δυνάμεις τη Στερεά Ελλάδα!»


Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2023 | 6:53 pm


Στις 13 Αυγούστου - Γιάννης Καλπούζος στην Αγία Ευθυμία...

   Ο Γιάννης Καλπούζος γεννήθηκε το 1960 στο χωριό Μελάτες της Άρτας και από το 1983 ζει μόνιμα στην Αθήνα.

 Έχει γράψει δέκα μυθιστορήματα:«Ιμαρέτ»,«Σάος», «Άγιοι και δαίμονες», «Ουρανόπετρα», «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Ραγιάς», «Σέρρα», «Γινάτι»,«Εράν» και «Καλντερίμι».Το «Ιμαρέτ»κυκλοφορεί και διασκευασμένο σε εφηβικό μυθιστόρημα(για παιδιά άνω των 10 ετών), με


εικονογράφηση του σκηνογράφου Αντώνη Χαλκιά. 

Επίσης έχει γράψει τρεις ποιητικές συλλογές, οι οποίες εμπεριέχονται μαζί με πενήντα νέα ποιήματα στον τόμο:«ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ ΠΟΙΗΣΗ 2000-2017», τη συλλογή διηγημάτων:«Κάποιοι δεν ξεχνούν ποτέ» και στίχους για 80 τραγούδια, πολλά από τα οποία έγιναν μεγάλες επιτυχίες, όπως το:«Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», που ερμήνευσε η Γλυκερία, και το:«Γιατί πολύ σ’ αγάπησα», με τον Ορφέα Περίδη.

Η παραλογή «Ο λύκος», που εμπεριέχεται στη συλλογή διηγημάτων, βραβεύτηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του πανεπιστημίου του Παλέρμο Ιταλίας. 

 Το μυθιστόρημα «Σέρρα» τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο Μυθιστορήματος Μικρασιατικού Περιεχομένου για τα έτη 2016-2018 και έχει μεταφραστεί στα αλβανικά. Τα μυθιστορήματα«Γινάτι» και «Εράν» τιμήθηκαν με το Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public 2019 και 2021 αντίστοιχα. 

 Το μυθιστόρημα«Ιμαρέτ»τιμήθηκε το 2009 με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και έχει μεταφραστεί στα πολωνικά, στα τουρκικά, στα αραβικά, στα αγγλικά και στα αλβανικά. 

Πλέον όλα τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2023 | 6:47 pm


ΤΑ ψηφοδέλτια των Περιφερειακών και Αυτοδιοικητικών εκλογών του ΚΚΕ στην Φωκίδα...

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 


 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΑΣ. 

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023, ώρα 1:00μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών στην Άμφισσα δόθηκε συνέντευξη τύπου όπου ανακοινώθηκαν επίσημα οι υποψήφιων δήμαρχοι των δήμων της Φωκίδαςμε τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στον δήμο Δελφών υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Στάθης Λεοντίου, ηλεκτρολόγος μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος και στον δήμο Δωρίδας ο Γιώργος Καραχασάνης, εκδότης.

Οι 6 πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση από την Φωκίδα είναι οι:

1.      Γεωργούση Βιολέττα, φιλόλογος.

2.      Δρόσος Χρήστος, δημοτικός σύμβουλος Δωρίδας, συνταξιούχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

3.      Καλαντζάκου Γεωργία, Ψυχολόγος στο ΚΕΔΑΣΥ Φωκίδας.

4.      Λάιος Γιάννης, δημοτικός σύμβουλος Δωρίδας, συνταξιούχος ΛΑΡΚΟ.

5.      Μακρή Γεωργία, φιλόλογος.

6.      Τριανταφύλλου Χρήστος, συνταξιούχος βιολόγος.

Την παρουσίαση έκανε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς με την Λαϊκή Συσπείρωση. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Απέναντι στην ζοφερή καθημερινότητα που βιώνουμε, το διακύβευμα των τοπικών εκλογών είναι το πόσο ισχυροποιημένες θα βγουν οι δυνάμεις της εργατικής λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης που εκφράζονται με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης κόντρα στις δυνάμεις της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που σε Δήμους και Περιφέρειες στηρίζουν τις επιλογές του κεφαλαίου ανεξάρτητα με ποιο σχήμα εμφανίζονται στις εκλογές.

Ενισχύουμε το ρεύμα αμφισβήτησης της αστικής πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, του κράτους του κεφαλαίου.

Ο λαός της Στερεάς αξιολογώντας πολιτικές θέσεις υπεράσπισης των συμφερόντων του, έχει την επιλογή, να εμπιστευτεί και να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι με τη  Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της Στερεάς υπερασπιζόμενοι τους αγώνες που αναπτύχθηκαν, το δικαίωμα του λαού να ζει με βάση τις δυνατότητες που δίνει η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας στον 21ο αιώνα. Θέτουμε ως βασικό κριτήριο το ερώτημα «ανάπτυξη από ποιόν και για  ποιόν;» και το απαντάμε προτάσσοντας την ικανοποίηση  των σύγχρονων αναγκών του λαού της Στερεάς.

Δυναμώνουμε την εργατική - λαϊκή αντίσταση και αντιπολίτευση! Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας»

Την συζήτηση έκλεισε ο Αντώνης Αλεξός, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδας του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, ο οποίος σημείωσε ότι «...η Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί και πρέπει να εκφράσει τα συμφέροντα της κοινωνικής συμμαχίας στην Περιφέρεια Στερεάς και στους δήμους της Φωκίδας, πρώτος σταθμός για να υλοποιηθεί αυτό είναι η όσο το δυνατόν καλλίτερη στελέχωση τους με υποψήφιους και υποψήφιες καθώς και η ενίσχυση με κάθε τρόπο, τόσο οικονομικά όσο και με κάθε άλλη αποδοτική μορφή».

Για να γίνουν τα επόμενα βήματα, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Σε Περιφέρεια και Δήμους ψηφίζουμε - στηρίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ.

 

Το Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2023 | 6:43 pm


Σάββατο 12 Αυγούστου η Γωγώ Τσαμπά στην Αγία Ευθυμία... ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2023!...

Σάββατο 12 Αυγούστου η Γωγώ Τσαμπά στην Αγία Ευθυμία


 

  Σάββατο 12 Αυγούστου από τις 11 το βράδυ ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών σας προσκαλεί στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Ευθυμίας για να περάσετε μια αξέχαστη βραδιά με τους κορυφαίους του δημοτικού τραγουδιού: την αξεπέραστη Γωγώ Τσαμπά, τον αυθεντικό Γιάννη Τσαπρούνη και τον Γιάννη Παρούση. Στο κλαρίνο ο σολίστας Πάνος Κοτρώτσος.

Τιμές λογικές 

Και φυσικά ο χορός ελεύθερος 

Σάββατο 12 Αυγούστου, στην Αγία Ευθυμία για όσους ξέρουν να απολαμβάνουν… 

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης θα έχει, όπως πάντα, ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών.

Σας περιμένουμε. 

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2023 | 6:33 pm


Νομός Φωκίδας - Ειδήσεις και Νέα

ΑΓΓΕΛΙΑ: Πωλείται οικόπεδο - Η Ώρα της Φωκίδας

ΑΓΓΕΛΙΑ: Πωλείται οικόπεδο  Η Ώρα της Φωκίδας

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2023 | 8:50 am


Ο ΑΣ Ηνίοχος ευχαριστεί - Fokidanews

Ο ΑΣ Ηνίοχος ευχαριστεί  Fokidanews

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2023 | 4:40 pm


Και η Φωκίδα ψήφισε Κασελάκη - Αγία Ευθυμία

Και η Φωκίδα ψήφισε Κασελάκη  Αγία Ευθυμία

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2023 | 10:00 am


Κασελάκη έβγαλε η Φωκίδα! - Fokidanews

Κασελάκη έβγαλε η Φωκίδα!  Fokidanews

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2023 | 10:00 am


UEFA Grassroots Week 2023 - Fokidanews

UEFA Grassroots Week 2023  Fokidanews

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2023 | 10:00 am


Επιλογή υψηλού ρίσκου! - Fokidanews

Επιλογή υψηλού ρίσκου!  Fokidanews

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2023 | 10:57 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας