Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

«Ζητιάνος Παράδεισος»... του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου! στο πλευρό του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός...


   Φάνης Σπανός:  Ας ξεφύγουμε για λίγο από την καθημερινότητά μας... 
 Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, παπούτσια και εσωτερικός χώρος, πιθανό κείμενο που λέει "Passion"


 Ξεφυλλίζοντας και μόνο την ποιητική συλλογή «Ζητιάνος Παράδεισος» είδα να ξεδιπλώνεται μπροστά μου ένας ολόκληρος κόσμος γεμάτος βαθιές έννοιες, δυνατές εικόνες, φλογερά συναισθήματα. 
  Ένας κόσμος πλασμένος από τη αεικίνητη διάνοια του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου, που με τίμησε με την πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου του και -το κυριότερο- με τιμά διαρκώς με τη φιλία του!

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 9:52 am


ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: ο Τσίπρας ζητά την ανανέωση των συμβάσεων και ο Μητσοτάκης αρνείται να υπογράψει το ΚΕΘΙΑΠ Άμφισσας!...Θα επιτρέψουμε να το κάνουν πάλι ένα άδειο κουφάρι στην Άμφισσα;;...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ 

  Η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) στην Άμφισσα σε κίνδυνο!
 Ακούει κανείς; 

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, με αίσθημα ευθύνης στο δίκαιο και χρόνιο αίτημα και τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας, κατάφεραν ώστε το κλειστό κτίριο του ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής αποκατάστασης) να ανοίξει πριν από ένα χρόνο.

Το κτίριομε τα κόκκινα τούβλα στην είσοδο της Άμφισσας, που ολοκληρώθηκε το 2005, άλλαζε ονόματα (ΚΕΚΑΜΕΑ, ΚΕΣΑΜΕΑ, ΚΕΦΙΑΠ), αλλά παρέμενε κλειστό. Από το 2005, επί 14 χρόνια, πέρασαν κυβερνήσεις, πέρασαν βουλευτές στη Φωκίδα, πέρασαν κονδύλια, αλλά κανείς δεν στάθηκε ικανός να εξασφαλίσει τη λειτουργία αυτής της δομής υγείας στη Φωκίδα (με σύγχρονο εξοπλισμό στα κιβώτια),  που κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο πάνω από ΕΝΑ (1) εκατομμύριο Ευρώ!Οι ασθενείς συμπολίτες μας υποβάλλονταν σε πρόσθετα έξοδα και ταλαιπωρία μετακίνησης πολλών χιλιομέτρων.

Με βάση τις προτάσεις της επιστημονικής επιτροπής που συστάθηκε το 2018, από το Υπουργείο Υγείας (Ξανθός-Πολάκης):

     1)    Προκηρύχθηκε μόνιμη θέση ειδικού γιατρού για το ΚΕΦΙΑΠ Άμφισσας (φυσίατρος) με τα κίνητρα που δίνει ο χαρακτηρισμός του Νοσοκομείου ως άγονο Α’.

     2)    Προσλήφθηκαν για ένα χρόνο από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ για άνεργους πτυχιούχους 11 νέοι/νέες από το νομό μαςλόγω κριτηρίου εντοπιότητας στις προσλήψεις (λογοθεραπευτής, νοσηλευτές/τριες, κοινων. λειτουργός, γυμνάστρια ειδ. αγωγής, διοικ. προσωπικό κλπ)

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΕΦΙΑΠ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ!


ΣΗΜΕΡΑ

    Ενώ ολοκληρώθηκε η πρόσληψη του φυσίατρου και αναλαμβάνει υπηρεσία, λίγες μόνο ημέρες πριν την λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων νέων πτυχιούχωνη κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να τις ανανεώσει (όπως έχει γίνει με άλλα προγράμματαστην υγεία)ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ στην πόλη μας.

Με ερώτησή τους(14/11) στον Υπ. Εργασίας 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη συνέχιση του προγράμματος, χωρίς να λάβουν απάντηση από τον Υπουργό.

Επίσης στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας (14/1/20) προς τον Κ. Μητσοτάκη για τα εργασιακά, ζητά την ανανέωση των συμβάσεων. 


Φίλες και φίλοι,

Θα ξαναγυρίσουμε πίσω;

Θα τους επιτρέψουμε να κάνουν πάλι το ΚΕΦΙΑΠ ένα άδειο κουφάρι στην Άμφισσα;  


Φίλες και φίλοι,

Για την υγεία όσα και να κάνεις είναι λίγα.

Ας αγωνιστούμε να μην γίνουν ακόμη λιγότερα.20/1/20

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣΔημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 10:25 pm


Παρέμβαση και από το ΚΙΝΑΛ στην Βουλή για το ΚΕΦΙΑΠ Άμφισσας...

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
 ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 

 ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τους Υπουργούς:   
  
                                                           Υγείας, κ. Β. Κικίλια
Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη 
Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση 
  Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο

Θέμα: «Αίτημα Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ ΦΩΚΙΔΑΣ για την συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Ιατρικής και Φυσικής Αποκατάστασης ΑΜΦΙΣΣΑΣ»

Κύριοι Υπουργοί, 

Με επιστολή τους προς τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, οι Γονείς και Κηδεμόνες ΑΜΕΑ Φωκίδας, θέτουν το ζήτημα της συνέχισης λειτουργίας του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Άμφισσας και ζητούν την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων του Κέντρου.
Πρόκειται για ένα Κέντρο που ολοκληρώθηκε το 2005 αλλά μέχρι το 2019 δεν έχει λειτουργήσει για το σκοπό τον οποίο κατασκευάστηκε. Παρότι κατά καιρούς έγιναν απόπειρες να αποκτήσει διοίκηση, να τοποθετηθούν κάποια STAGE, αλλά καμιά από αυτές δεν ευοδώθηκε, αφού αυτό που δεν είχαν εξασφαλίσει ήταν το απαραίτητο για τη λειτουργία του επιστημονικό προσωπικό. Μάλιστα, για να αποφύγουν την κριτική για το κτίριο, το παραχώρησαν στην Ψυχιατρική Μονάδα για δυο χρόνια, παραχώρηση που έληξε προ πολλού, προκειμένου να μην παραμένει προκλητικά κλειστό.
Το 2018-2019, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στη διαδικασία στελέχωσης του Κέντρου, μέσω ΟΑΕΔ και κοινοτικού προγράμματος, με 21 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να καλυφθούν οι περισσότερες εξ αυτών και να λειτουργεί το ΚΕΦΙΑΠ Άμφισσας.
Επειδή, αν και όχι πλήρως στελεχωμένο, το κέντρο λειτούργησε και οι χρόνια πάσχοντες και τα άτομα με αναπηρία απέκτησαν την δυνατότητα πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες αποκατάστασης, αποθεραπείας και ψυχοκοινωνικής φροντίδας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και χωρίς την ταλαιπωρία μετακίνησης, που μέχρι πρότινος ήταν εφικτή και δυνατή μόνο μέσω υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα, με απαγορευτικό κόστος.
Επειδή οι συμβάσεις του προσωπικού που απασχολείται μέσω του προγράμματος ΟΑΕΔ πρόκειται να λήξουν.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν – έως την εκπόνηση τελικής, ουσιαστικής λύσης – ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Ιατρικής και Φυσικής Αποκατάστασης στην Άμφισσα;
  2. Δύναται να διατεθούν πόροι του Κοινωνικού Ταμείου και από Τομεακά Προγράμματα, αλλά και πόροι του ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας, για την συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Κέντρου;
  3. Δύναται να διατεθούν πόροι του Κοινωνικού Ταμείου και από Τομεακά Προγράμματα, αλλά και πόροι του ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας, για προγράμματα που θα υποδειχθούν με διαβούλευση με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ, όπως για παράδειγμα ΚΔΑΠ και προγράμματα εκπαίδευσης και απασχόλησης;
  4. Πως σκοπεύει το Υπουργείο Υγείας συνολικά να αντιμετωπίσει το χρόνιο αίτημα ομαλής και συνεχούς λειτουργίας των Κέντρων Ιατρικής και Φυσικής Αποκατάστασης με το κατάλληλο προσωπικό σε όλη την Ελλάδα;

                                                  Οι Ερωτώντες Βουλευτές

                                                            Γιώργος Μουλκιώτης
                                                 Δημήτρης Κωνσταντόπουλος 
                                                            Βασίλης Κεγκέρογλου                                                     
                                                            Ευαγγελία Λιακούλη
                                                               Ανδρέας Πουλάς
                                                               Κώστας Σκανδαλίδης

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 10:24 pm


Παρέμβαση Μαίρης Καπαρέλη για την επίθεση της Μαντά στον Ταγκαλή, τον οποίο χαρακτηρίζει "φούσκα": ας μην εκνευρίζεται η πρ. πρόεδρος Κίρρας που δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της!... να πάρει μαθήματα από τη νέα διοίκηση!...


   Είναι λογικό η κα Γώγα Μαντά, ως Πρόεδρος της Τ.Κ.Κίρρας, να μην γνωρίζει τα θέματα του Δήμου, αφού μετά βίας ανταποκρινόταν στις δικές της Τοπικές υποχρεώσεις!

  Οφείλουμε όμως, εμείς να την ενημερώσουμε ότι: 

   Το έργο της Αποχέτευσης της Κίρρας,  η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με την οποία είχε εκλεγεί, το βρήκε ενταγμένο, φρόντισε να απενταχθεί μετά από κάκιστους χειρισμούς, επανεντάχθηκε μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας και έφτασε ως εδώ "μετά κόπων και βασάνων"! 
   Οι παροχές της αποχέτευσης έπρεπε να είχαν δημοπρατηθεί πέντε χρόνια πριν και να εκτελούνταν παράλληλα με το κυρίως έργο, όμως ξεχάστηκαν. 
    Η νέα Δημοτική αρχή φρόντισε άμεσα να το δημοπρατήσει και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει. 

   Η ΔΕΥΑ αντιμετωπίζει προβλήματα, όμως αυτό που σίγουρα είναι άξιο αναφοράς, είναι ότι σε τέσσερις μόλις μήνες καθάρισε όλα τα φρεάτια του Δήμου και όλες τις δεξαμενές που είχαν να καθαριστούν χρόνια και ανταποκρίνεται στις βλάβες εντός 24 ωρών, τη στιγμή που πριν απαιτούνταν βδομάδες ή μήνες... 

   Το συμπόσιο του Yale καθώς και το Intereg κι όλες τις δράσεις εξωστρέφειας στηρίχθηκαν από το νυν Δήμαρχο, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. 

  Καλό λοιπόν, είναι η κ.  Γώγα Μαντά, πρώην Πρόεδρος της Τ.Κ. Κίρρας να μην εκνευρίζεται και να παίρνει μαθήματα από τη νέα διοίκηση... 


 Η Πρόεδρος 
Κοινότητας Κίρρας
 Μαρία Καπαρέλη

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 3:52 pm


Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας: Ο νόμος -λαιμητόμος ''Κατρούγκαλου - Βρούτση"...

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 

  Ο νόμος ''λαιμητόμος'' μετονομάζεται πλέον σε νόμο
''Κατρούγκαλου - Βρούτση'       Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της κυβέρνησης για την προώθηση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, καθώς αύριο, Δευτέρα 20/1, ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να πάει στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό (είχε οριστεί για την περασμένη Παρασκευή αλλά αναβλήθηκε), ενώ τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται το τελικό σχέδιο να δοθεί σε «δημόσια διαβούλευση» και αμέσως μετά να κατατεθεί στη Βουλή.

Κλιμακώνοντας την αποπροσανατολιστική προπαγάνδα τους για το αντιλαϊκό περιεχόμενο του νομοσχεδίου, όπως συμβαίνει πάντα πριν από κάθε χτύπημα στο Ασφαλιστικό, τα κυβερνητικά στελέχη όλο το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, κάνοντας λόγο για ένα «θετικό νομοσχέδιο» που θα δώσει τις «πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 10 χρόνια»...

Ο νόμος - λαιμητόμος μετονομάζεται πλέον σε νόμο Κατρούγκαλου - Βρούτση

    Αυτό που επιχειρούν με κάθε τρόπο να συσκοτίσουν είναι ότι το «νέο Ασφαλιστικό» που φέρνουν, θα θωρακίσει το νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, προωθεί προσαρμογές για να τον καταστήσουν ακόμα πιο γρήγορο και αποτελεσματικό στην ισοπέδωση συντάξεων και δικαιωμάτων, προετοιμάζοντας παράλληλα το έδαφος για τα επόμενα χτυπήματα.

    Αποκαλύπτοντας το πραγματικό περιεχόμενο του «νέου Ασφαλιστικού» το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ εφαρμόζει κατά γράμμα το νόμο Κατρούγκαλου, προσπαθώντας να ξεπεράσει τα νομικά κενά. Η αρχιτεκτονική του νόμου Κατρούγκαλου παραμένει απαράλλαχτη. Ο νόμος Κατρούγκαλου αποτέλεσε έως και σήμερα την κορύφωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, καθώς ενσωμάτωσε όλες τις ανατροπές σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Σήμερα έρχεται η ΝΔ να θωρακίσει αυτόν το νόμο, να κλείσει νομικά κενά ώστε να μη βγαίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές οι διατάξεις του, να τον εφαρμόσει επιθετικά και γρήγορα για να ισοπεδώσει συντάξεις και δικαιώματα. Να ανοίξει το δρόμο σε νέα επιδρομή, με τους τρεις πυλώνες του συστήματος Πινοσέτ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, δηλαδή, όχι μόνο τον διατηρεί αλλά τον προχωρά ένα βήμα παραπέρα, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι και το νόμο - λαιμητόμο νόμο - σωτηρία. Ο νόμος Κατρούγκαλου απέκτησε και δεύτερο νονό και μετονομάζεται σε νόμο Κατρούγκαλου - Βρούτση».

Το ψέμα για «αυξήσεις στις συντάξεις»... με μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης!

    Ο κάλπικος ισχυρισμός για «αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια» επιχειρεί να παγιδεύσει συνταξιούχους και ασφαλισμένους, να δημιουργήσει κλίμα ψευδαισθήσεων και αναμονής ότι μετά από τόσα χρόνια περικοπών και ανατροπών κάτι καλύτερο έχουν τάχα να περιμένουν...

    Με ορισμένες επιμέρους προσαρμογές - «τυράκια», η κυβερνητική προπαγάνδα επιχειρεί να επιβάλει τη λογική «περασμένα - ξεχασμένα» για όλες τις τεράστιες περικοπές και ανατροπές του νόμου Κατρούγκαλου και των προηγούμενων αντιασφαλιστικών χτυπημάτων που ενσωματώνει και θωρακίζει με το νέο νομοσχέδιο.

    Επιχειρεί η κυβέρνηση να συσκοτίσει το ότι η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου που διασφαλίζει με το «νέο Ασφαλιστικό» θα φέρει σε όλους τους νέους συνταξιούχους λεπίδα πολύ μεγαλύτερη από τα όποια «τυράκια» διαφημίζει σήμερα.

    Για να στηρίξει την απάτη, η κυβερνητική προπαγάνδα επικαλείται τα εξής: Μια αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης στον υπολογισμό της κύριας σύνταξης για ασφαλισμένους πάνω από 30 χρόνια και τη δήθεν «αποκατάσταση των αδικιών» του νόμου Κατρούγκαλου, την κατάργηση των περικοπών στις επικουρικές στις περιπτώσεις συνταξιούχων που το άθροισμα κύριας και επικουρικής ήταν πάνω από 1.300 ευρώ - σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (Οκτώβρης 2019) - μαζί και την επιστροφή των αναδρομικών από τον ίδιο μήνα (και όχι από την επιβολή των περικοπών), τη δημιουργία ενός «μόνιμου μηχανισμού στήριξης χαμηλοσυνταξιούχων», τη μείωση του «πέναλτι» (ποινή) που επιβάλλεται στις συντάξεις των συνταξιούχων οι οποίοι αναγκάζονται να εργάζονται (σήμερα ανέρχεται στο 60% της αποδιδόμενης σύνταξης) και τη δημιουργία του e-ΕΦΚΑ, με την ενοποίηση του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική σύνταξη και εφάπαξ).

    Μόνο που όλες αυτές οι «αλλαγές» που ανακοινώνει η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν οδηγούν σε «αυξήσεις των συντάξεων», όπως ισχυρίζεται.

    Τα ίδια τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού και του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ για το 2020 «κάνουν σκόνη» την κυβερνητική προπαγάνδα: Με βάση τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ για φέτος, το κονδύλι για τις κύριες συντάξεις αναμένεται να μειωθεί παραπέρα, κατά 155 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας όχι μόνο ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις, αλλά και ότι η τάση μείωσης των συντάξεων συνεχίζεται απρόσκοπτα. Οσον αφορά στις επικουρικές, και εδώ το συνολικό κονδύλι για το 2020, όπως προκύπτει και από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα μειωθεί κατά 71 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2019! Κατά συνέπεια, στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε μια ανακατανομή της συνολικής δαπάνης, η οποία σε κάθε περίπτωση βαίνει μειούμενη. Αυτό αποτυπώνεται και στους προϋπολογισμούς (στον κρατικό και του ΕΦΚΑ) που διαμορφώνονται για τη συνολική πορεία των συντάξεων. Επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα ντοκουμέντα της ΕΕ, στα οποία εκτιμάται ότι η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μειωθεί από 17,3% το 2016 στο 14% το 2020, στο 13% το 2025 και στο 12,5% το 2030!

Σε πλήρη εφαρμογή το λεπίδι και προετοιμασία εδάφους για τα επόμενα...

    Γίνεται λοιπόν φανερό ότι ορισμένα «μερεμέτια» που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ στον νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, όπως η περιορισμένη αύξηση των συντελεστών αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις, μόνο γι' αυτούς που έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση το χάσμα των τεράστιων περικοπών που άνοιξε η εφαρμογή του 4387/2016 για το σύνολο των συνταξιούχων, σε σχέση με το παλιό σύστημα (υπολογισμός συντάξεων πριν από τις 13/5/2016) ακόμα και αν η σύγκριση γίνει με τα ποσά όπως είχαν διαμορφωθεί μετά τις περικοπές που είχαν προηγηθεί. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στα ποσά των συντάξεων μετά τον επανυπολογισμό τους και τις λεγόμενες «προσωπικές διαφορές» που προέκυψαν, όπως προέβλεπε και ο νόμος Κατρούγκαλου.

    Μιλούν προκλητικά για «δικαιότερα ποσοστά αναπλήρωσης» για πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, όταν η διαρκής γενίκευση της «ευελιξίας» και της υποαπασχόλησης, η πολύχρονη υψηλή ανεργία κατά τη διάρκεια της κρίσης αλλά και στη φάση της ανάκαμψης καθιστούν τη συγκέντρωση αυτών των ενσήμων όνειρο θερινής νυκτός για τεράστια τμήματα των εργαζομένων, που θα συμπιέζονται όλο και περισσότερο στα ψίχουλα της «εθνικής σύνταξης»...

    Τα ίδια ισχύουν και στην περίπτωση των επικουρικών, καθώς η περιορισμένη επιστροφή περικοπών σε αυτές για έναν αριθμό παλιών συνταξιούχων με βάση την απόφαση του ΣτΕ δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση την ολοκληρωτική «σφαγή» των επικουρικών όλα τα προηγούμενα χρόνια, που επισφραγίστηκε με τον νόμο Κατρούγκαλου. Επιπλέον, παραμένουν σε ισχύ και οι αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις του νόμου 4152/2012 για τη δημιουργία του ΕΤΕΑ, επί της προηγούμενης θητείας Βρούτση, και βέβαια του νόμου 4387/2016, που μετέτρεψαν τις επικουρικές σε ψίχουλα, επιβάλλοντας το σύστημα των «καθορισμένων εισφορών», στο πλαίσιο της κεφαλαιοποίησης και του «ατομικού κουμπαρά».

    Αλλωστε, όπως προκύπτει και από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις των στελεχών του υπουργείου Εργασίας, το όποιο επιπλέον κόστος προκύψει είτε από την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων είτε για την περιορισμένη αλλαγή των συντελεστών αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις, αλλά και για τη δημιουργία του λεγόμενου «μηχανισμού στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων», αυτό θα καλυφθεί μόνο από το κονδύλι που είχε δοθεί πέρυσι το Πάσχα και βαφτίστηκε ψευδεπίγραφα από τον ΣΥΡΙΖΑ «13η σύνταξη». Μια «σύνταξη» η δαπάνη για την οποία αντιστοιχούσε μόλις στο 40% της κανονικής, για την καταβολή της οποίας και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σειρά του είχε χρησιμοποιήσει τα ποσά που στέρησε από τους χαμηλοσυνταξιούχους με την κατάργηση του ΕΚΑΣ...

    Αντίστοιχα προκλητική είναι και η προπαγάνδα που παρουσιάζει ως... «αύξηση» (!) τη μείωση του «πέναλτι» στις συντάξεις όσων συνταξιούχων εργάζονται. Αυτό που δεν λένε βέβαια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων που αναγκάζονται να εργάζονται καταφεύγει σε μια τέτοια απόφαση ακριβώς επειδή το εισόδημα από τη σύνταξη δεν φτάνει για να ζήσει αξιοπρεπώς. Αυτό που παρουσιάζεται ως «διευκόλυνση» των συνταξιούχων, είναι στην πραγματικότητα μια ακόμα αντιλαϊκή κατεύθυνση της ΕΕ, του ΟΟΣΑ κ.ο.κ., για να διασφαλίσει το κεφάλαιο άλλη μια δεξαμενή «ευέλικτης» και ειδικευμένης εργατικής δύναμης, ανάλογα με της ανάγκες του.

    Τέλος, η «ενοποίηση» ΕΦΚΑ - ΕΤΕΑΕΠ και η δημιουργία του e -ΕΦΚΑ γίνονται για να διευκολυνθεί σε επόμενη φάση η προώθηση της ιδιωτικής επικουρικής σύνταξης και να αντιμετωπιστεί το «κόστος μετάβασης», που έτσι κι αλλιώς θα φορτωθεί στο λαό. Οπως δήλωνε και ο μέχρι πρότινος αρμόδιος υφυπουργός Ν. Μηταράκης,«η ψηφιακή ενοποίηση σε κάθε περίπτωση θα δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή διοικητική βάση για τη μετάβαση στη νέα κεφαλαιοποιητική επικουρική σύνταξη, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 1/1/2021, καθώς βάζει τέλος στην όποια συζήτηση γινόταν για πιθανές αστάθειες του κόστους μετάβασης».

    Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά τον θωρακίζει παραπέρα και βάζει τις βάσεις για το επόμενο βήμα, για την υλοποίηση της αξίωσης του κεφαλαίου για πλήρη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που με τη σειρά της θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε για την ιδιωτικοποίηση και της κύριας ασφάλισης και όλου του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Πρόνοιας!    


Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2020 | 7:10 pm


Νέο Προεδρείο & κοπή της πίτας των Πολιτικών Συνταξιούχων Φωκίδας...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΠΗ ΠΙΤΑςΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

 Καλούνται τα Μέλη και οι Φίλοι του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ το ΣΆΒΒΑΤΟ 08/02/2019 και ώρα 20.00' σε ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ με ζωντανή ορχήστρα και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίττας στο κέντρο 'Αριστογεύσεις hall' στην Άμφισσα (διασταύρωση Λεωφ.Καραμανλή και Γιδογιάννου) 
  Παρακαλούνται, όσοι επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή ως και στις 02/02/2019 στα τηλέφωνα 6948502096, 6945992341, 6947818839 τιμή συμ/χής 14 ευρώ / άτομο 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΝ.ΛΑΓΓΟΥΡΑΝΗΣ

                                  AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


   Μετά τις αρχαιρεσίες του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛ. ΣΥΝΤ/ΧΩΝ Ν ΦΩ-ΚΙΔΑΣ στις 8-12-2019 η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ., που προέκυψε ομόφωνα, έχει ως εξής :


       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        ΛΑΓΓΟΥΡΑΝΗΣ    ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ

       ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ              ΙΝΤΕΡΝΟΥ   ΓΙΟΥΛΗ

       ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                  ΑΡΜΑΟΥ    ΕΛΕΝΗ

       ΤΑΜΙΑΣ                               ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ    ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ

       ΜΕΛΟΣ                                ΔΙΑΜΑΝΤΗ  ΡΕΝΑ

                                            


                                                                            ΤΟ Δ. Σ
Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2020 | 6:58 pm


ΣΤΟΧΟΙ και ''STOXOI' της νέας χρονιάς... της Παναγούλας Χατζησεβαστού Πάντσου...


 Βαδίζουμε ήδη την καινούργια χρονιά. 
  Με νέους στόχους και οράματα θα προσπαθήσουμε, παρά τις τεράστιες δυσκολίες να φθάσουμε ψηλά και να αγγίξουμε τ' αστέρια.


  Με το ξεκίνημα της κάθε ημέρας ένας μικρός στόχος οδηγεί την σκέψη, απελευθερώνει και ενεργοποιεί δυνάμεις φέρνοντας την επιτυχία πολλάκις δε ένα τρίποντο ή ένα ρεκόρ.

   Αναμφισβήτητα και οι μικροί και οι μεγάλοι στόχοι καθώς και η γοητεία της επιδίωξης κάνουν τη ζωή μας σπουδαία. 

  Όμως πριν λίγο καιρό με την άλλη έννοια της λέξης ''σ τ ό χ ο ς'', στο ΙΡΑΝ ένας άνθρωπος, σπουδαίος στρατηγός όπως λέγεται, έγινε στόχος της υπερδύναμης με ένα εξαιρετικής ακρίβειας πολεμικό πυραυλικό όπλο.

   Την ίδια στιγμή και πάλι στο Ιράν ένας άλλος στόχος που χαρακτηρίστηκε ''λάθος'' με την κατάρρευση του Boeing στοίχισε την ζωή σε 176 αθώους πολίτες. 

  Τραγικά γεγονότα από σκοτεινές πολιτικές, προπαγάνδα και λάθος στόχους. 
   Η προσπάθεια επιρροής των πολιτικών συστημάτων ξένων κρατών από τις Μεγάλες Δυνάμεις μαζί με γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα δημιουργούν αποσταθεροποίηση, εμφυλίους και χάος.

  Εμείς πάντως θέλουμε να βάζουμε σωστούς και υπέροχους στόχους...

  Παναγούλα Χατζησεβαστού Πάντσου 


   Γεγονότα του 2019
 
 Με ένα ρόδι για καλή τύχη και χαρμόσυνα κάλαντα για καλή χρονιά υποδεχόμαστε την έλευση του καινούργιου χρόνου.
  Από τρελά όνειρα, δώρα και πολλή τύχη είναι γεμάτος ο βαρύς σάκκος του Αη Βασίλη, όπως ένα τζόκερ, ένα λαχείο, ένας μεγάλος έρωτας, αλλά και ένα χαμόγελο στο δυστυχισμένο, ένα κομμάτι ελεύθερου ουρανού στον ξεριζωμένο, ένα παιχνίδι στο μικρό παιδί και το 2019 είναι παρελθόν.
 Ένας χρόνος με πολλά και δύσκολα γεγονότα:
-25 Ιανουαρίου 2019: Επικύρωσης από το ΝΑΤΟ της ήδη υπογραφείσης συμφωνίας των Πρεσπών.
-2 Μαίου 2019: Διπλές εκλογές Ευρωκοινοβουλίου και αυτοδιοίκησης.
- 3 Ιουλίου 2019: Εθνικές εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης.
-Το προσφυγικό θέμα γίνεται τεράστιο με σοβαρές επιπτώσεις στη χώρα μας.
Η διεκδικητική πολιτική της Τουρκίας γιγαντώνεται. Διαλύει τους Κούρδους και συνάπτει συμφωνίες με την Λιβύη για τις ΑΟΖ. 
 Οι διεθνείς συνθήκες καταπατώνται με το ''έτσι θέλω''.
  Η χώρα μας τρέχει και προσπαθεί. Είναι η χώρα της δημοκρατίας και της ειρήνης ενός λαμπρού πολιτισμού, μιας τεράστιας ιστορίας αιώνων και όποιο ψήφισμα της Ευρώπης ή όποια αλλόκοτα λόγια της Υπερδύναμης δεν είναι ικανά να ανατρέψουν ακραία εχθρικά σχέδια.
  
 Τα λάθη και οι παραλήψεις διαχρονικά είναι ολέθρια όσον αφορά την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.
  ''ΠΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΕΝΟΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ!''
 Εμείς οι λίγοι έναντι εκατομμυρίων απέναντι, ευχόμαστε ο καινούργιος χρόνος να κυλίσει ειρηνικά  και να φωτίσει τα ανόητα μυαλά που αιματοκυλίζουν λαούς και κλέβουν ξένες πατρίδες στο βωμό του αισχρού κέρδους και των συμφερόντων.
Χρόνια πολλά, ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!
Παναγούλα Χατζησεβαστού Πάντσου

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2020 | 6:54 pm


Επανέρχεται στον στίβο μετά από βαρύ τραυματισμό ο πρωταθλητής βάδην Μαρίνος Λύτρας...


   Μετά από βαρύ τραυματισμό ο πρωταθλητής βάδην Μαρίνος Λύτρας αρχίζει σιγά σιγά να επανέρχεται... ξεκινά εκπροσωπώντας την ΕΛ.ΑΣ. στους αγώνες Ενόπλων δυνάμεων...

Ο ίδιος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb:


     Στις 2 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, πρώτα ο Θεός, θα έχω την τιμή να εκπροσωπήσω ξανά την ΕΛ.ΑΣ στους αγώνες Ενόπλων δυνάμεων και Σωμάτων ασφαλείας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ενόπλων 10χλμ.

   Έλαβα την τιμητική πρόσκληση για την στελέχωση της 10μελης plus ομάδος μετά από αρκετό καιρό τραυματισμών και κακοτυχίας. 

  Οι φωτογραφίες είναι ακριβώς πριν 8 χρόνια από τους αγώνες που έγιναν το 2012 στο Τατόι από την ίδια διοργάνωση.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 10:42 pm


Παρέμβαση της Αφροδίτης Παπαθανάση στο υπουργείο Περιβάλλοντος για τα μεταλλεία της Φωκίδας...


 Αποτέλεσμα εικόνας για αφροδιτη παπαθαναση

   Υπάρχουν στιγμές και θέματα, που στις τοπικές μας κοινωνίες μπορούμε να συμφωνήσουμε, ότι αξίζει κοινή προσπάθεια για να πάμε παρακάτω.

Σε συνέχεια της Κοινοβουλευτικής Ερώτησης  του Κινήματος Αλλαγής για τον Μεταλλευτικό Κλάδο,  μίλησα τις τελευταίες μέρες με στελέχη της Διοίκησης και της Αγοράς. 

 Υπάρχουν τα οριζόντια ζητήματα ασφαλείας, ελέγχων και τα ζητήματα που αναδεικνύει η τεχνολογική εξέλιξη- ζητήματα εργασίας,  που είναι μπροστά μας. Για αυτά τα θέματα περιμένουμε απαντήσεις από συναρμόδια υπουργεία. 

Στις συναντήσεις που είχα- και οφείλω να ενημερώσω - με στελέχη της Διοίκησης στο Υπ. Περιβάλλοντος, στις 14 και 15/1, έθεσα τα ζητήματα:

1. Για την δυνατότητα αύξησης του ποσοστού του 20% που αποδίδεται σήμερα στους Δήμους, εντός των ορίων των όποιων ασκείται μεταλλευτική δραστηριότητα, από τα έσοδα του Δημοσίου, από τα μισθώματα δημόσιων μεταλλείων και την είσπραξη τελών υπέρ του Δημοσίου από τα ιδιωτικά μεταλλεία.

1.1 Αν τα παραπάνω χρήματα προς τους Δήμους, με οδηγίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, διατίθεται σε αμιγώς περιβαλλοντικούς σκοπούς, θα ήταν μεγάλο βήμα.

2. Αξιοποίηση ΕΣΠΑ σε Μεταλλευτικό Κλάδο, ειδικά σε μέτρα τεχνολογιας και αυτοματισμών για την ασφάλεια και υγιεινή της εργασίας.

3. Ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία, 
3.1.Τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών, τόσο στην Τριτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια εκπαιδευτική βαθμίδα, για την κατανόηση σε βάθος των νέων τεχνολογιών και των νέων περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Μεταλλευτικός Κλάδος.
3.2. Επίσης ζητήματα που πλεόν είναι επίκαιρα, λόγω και της 4ης τεχνολογικής επανάστασης, της δια βίου εκπαίδευσης των εργαζομένων στον κλάδο.

4. Και σε Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο πρέπει να δει η κάθε περιοχη - και με τις οδηγίες του ΥΠΕΝ - ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση και την "διαφορετική χρήση" των ανενεργών πλέον εκμετάλλευσεων και μεταλλευτικών στόων.
4.1. Για όσες περιοχές έχουν περάσει ήδη στα Δασαρχεία και η αποκατάσταση τους είναι προβληματική, ας εξετάσουμε λύσεις, συμβατές και με την διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, όπως αναδασώσεις ή χρηση τους για ηλιακά πάρκα, μειώνοντας χρόνους διαχείρισης και αδειοδοτήσεων μεταξύ υπηρεσιων.
4.2. Η πολιτιστική κληρονομιά στο χώρο της Μεταλλείας, θα μπορούσε να αναδειχθεί με εκπαιδευτικά προγράμματα και πάρκα.

5. Στη Φωκίδα υπάρχει, από την Περιφερειακή Αρχή, μελέτη αποκατάστασης νταμαριών, (δίδυμο έργο απο ΕΠΠΕΡΑΑ αντίστοιχο με έργο ΔΕΗ σε Κοζάνη - που υλοποιήθηκε) που όμως δεν είχε τύχη. Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε εκ νέου δυνατότητα έργου αποκατάστασης;

 Αφροδίτη Παπαθανάση

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 10:09 pm


ΚΕΦΙΑΠ Άμφισσας: γιατί δεν έχει ανανεώσει ακόμη η κυβέρνηση τις συμβάσεις;;... παρέμβαση ΑΜΕΑ...!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΕΦΙΑΠ Άμφισσας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΜΕΑ Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΩΝ
Σαλώνων  29- 33100 Άμφισσα
Τηλ: 6972731236 (Σιδηροπούλου Αριστέα)
E mail: ersi_sidiropoulou@yahoo.gr
Αρ. Πρωτ. 1                                                                                   Άμφισσα, 13/01/2020

ΠΡΟΣ:
- τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας,
   κ. Φώτη Σερέτη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια
- τον Βουλευτή Ν.Φωκίδας, κ. Ιωάννη Μπούγα
- την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας,
   κ. Ευφροσύνη Αυγερινού

Θ Ε Μ Α:«Ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων, απαραίτητων για την λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Άμφισσας»

Αξιότιμε κ. Διοικητά

             Ο σύλλογός μας, εδρεύει στην Άμφισσα από το 2006 και στόχο έχει την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών μας, τα οποία είναι άτομα με αναπηρία. Στον νομό μας δυστυχώς δεν υπάρχουν επαρκείς δομές για να προσφέρουν υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας και ψυχοκοινωνικής στήριξης, στα άτομα που τις έχουν ανάγκη. Μία πολύ θετική κίνηση είχε γίνει πριν ένα χρόνο, όταν μέσω ενός προγράμματος του ΟΑΕΔ προκηρύχτηκαν κάποιες  ειδικότητες, για την στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ Άμφισσας. Ήταν για την περιοχή μας, μια πολύ σημαντική και χρήσιμη δομή που κάλυπτε βασικές ανάγκες των ατόμων του συλλόγου μας αλλά και του ευρύτερου πληθυσμού της Φωκίδας. Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν ήταν οι εξής:
 -  1Διοικητικού   ΤΕ    
-   1 Εργοθεραπευτών  ΤΕ   
-   1 Κοιν/Λειτουργών  ΠΕ/ΤΕ       
-   1 Λογοθεραπευτών  ΠΕ/ΤΕ
-   10 Νοσηλευτών  ΤΕ    
-    1 Παιδαγ.Ειδικής Αγωγής ΠΕ   
-    1 Πληροφορικής ΠΕ   
-    1 Φυσικής Αγωγής ΠΕ   
-    3 Φυσικοθεραπευτών ΤΕ    
-    1 Ψυχολόγων ΠΕ
Ωστόσο, δεν υπήρξε αντίστοιχη εκπροσώπηση και βασικές θέσεις δεν καλύφθηκαν, όπως οι τρεις φυσικοθεραπευτές, ο εργοθεραπευτής, ο καθηγητής πληροφορικής και ο ψυχολόγος. Στην προκήρυξη ανταποκρίθηκαν πέντε νοσηλευτές, γυμναστής, κοινωνική λειτουργός, λογοθεραπευτής, ειδική παιδαγωγός και διοικητικός. Οι θέσεις που βγήκαν άγονες προσπάθησαν να καλυφθούν από έναν φυσικοθεραπευτή και έναν ψυχολόγο, από το ήδη υπάρχον προσωπικό του νοσοκομείου. Επιπλέον, μόλις πριν λίγες ημέρες προσλήφθηκε και ένας φυσίατρος, μια ειδικότητα που ήταν πραγματικά, εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί. 
Έτσι, το κέντρο, επιτέλους για πρώτη φορά μετά από πολυετή αγώνα για να λειτουργήσει, επιτέλους στελεχώθηκε. Η πολιτεία προχώρησε στην ίδρυση του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης Άμφισσας, με ανοιχτή νοσηλεία, σε εξωτερικούς ασθενείς. Οι χρόνια πάσχοντες και τα άτομα με αναπηρία απέκτησαν την δυνατότητα πρόσβασης σε  δημόσιες υπηρεσίες αποκατάστασης, αποθεραπείας και ψυχοκοινωνικής φροντίδας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και χωρίς την ταλαιπωρία μετακίνησης, που μέχρι πρότινος ήταν εφικτή και δυνατή μόνο μέσω υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα, με απαγορευτικό κόστος.
Είναι πολύ άδικο, οι προσπάθειες που έγιναν μέχρι σήμερα να μην έχουν συνέχεια.
Προτίθεται η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί στην ανανέωση των συμβάσεων που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του κέντρου;
Τι σκοπεύει να κάνει ώστε να μην κινδυνεύσει η συνέχιση της εξυπηρέτησης  των πολιτών από το ΚΕΦΙΑΠ;
Ευελπιστούμε η πολιτεία, ανταποκρινόμενη με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, στο δίκαιο και χρόνιο αίτημα και τις ανάγκες των πολιτών της, να συνεχίσει την λειτουργία, αυτής της τόσο απαραίτητης δομής για τον τόπο μας.
Επιθυμία μας είναι να έχουμε και μια προσωπική επικοινωνία μαζί σας, ώστε να συζητήσουμε το θέμα εκτενέστερα.


Με εκτίμηση,


Η Πρόεδρος
Α. Σιδηροπούλου


 

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 4:29 pm


Με την παρουσία τεσσάρων Μητροπολιτών ο φετινός εορτασμός του Αγίου Ευθυμίου στην Αγία Ευθυμία...

 
  Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία τεσσάρων Μητροπολιτών θα πραγματοποιηθεί και ο φετινός εορτασμός του Αγίου Ευθυμίου την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στην Αγία Ευθυμία. 
   Το πλήρες πρόγραμμα του εορτασμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκκλησιαστικού συμβουλίου, έχει ως εξής: 

   Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, θα τελεσθεί στις 6:00 μ.μ. Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Στις 9.00 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Ευθύμιο.

   Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, από τις 7.00 π.μ. θα τελεσθούν Όρθρος και Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος. 

  Εφέτος θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εορτή του Αγίου Ευθυμίου οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, Θηβών και Λεβαδείαςκ.κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Τεγέας κ.κ. Θεόκλητος και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος. 

  Κατά τις Ιερές Ακολουθίες θα τεθούν σε προσκύνηση αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου και της Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος. 

   Ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών, για τον εορτασμό του Αγίου Ευθυμίου, δρομολογεί λεωφορείο, χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους επιβάτες, με αναχώρηση από την Αθήνα το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, το πρωί και επιστροφή από το χωριό την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, το απόγευμα...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 3:48 pm


Η Δωρική Αδελφότητα κόβει την πίτα της...


Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 2:56 pm


Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Φωκίδας είχε η Κοινότητα Σερνικακίου...


  Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδας κ κ. Θεόκτιστο, είχε συνάντηση στις 14 Ιανουαρίου 2020 το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Σερνικακίου. 

   Η συνάντηση διεξήχθη στους χώρους της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδας, σε ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα και πέρα από τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα, συζητήθηκαν θέματα κοινού θρησκευτικού περιεχομένου, που αφορούν την ενορία μας αλλά και ευρύτερα την κοινότητας μας.

   Η συνάντηση τελείωσε με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου, εκφράζοντας την αγάπη και την έμπρακτη κατανόηση του. 

  Από την πλευρά μας του ευχηθήκαμε καλή δύναμη στο ποιμενικό του έργο και του μεταφέραμε τις ευχαριστίες των κατοίκων της κοινότητας καθώς και τις προσωπικές μας. 

 Λύτρας Αθανάσιος 
Λύτρας Μαρίνος 
Τοπικοί Σύμβουλοι

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 2:54 pm


Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: ξεσηκωμός για την κοινωνική ασφάλιση...

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας απευθύνει πλατύ κάλεσμα στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ την Κυριακή 19 Γενάρη στις 6.30μ.μ. με θέμα: η νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση -
 η απάντηση του λαϊκού κινήματος

H κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας το ήδη διαμορφωμένο αντιασφαλιστικό οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και ιδιαίτερα το νόμο – έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, το νόμο Κατρούγκαλου,προχωρά βήμα-βήμα στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.
Με τεχνάσματα και την «βοήθεια» των ΜΜΕ, βαφτίζουν τις μειώσεις στους μισθούς, αυξήσεις, με την μείωση των εισφορών. Αυτό που κρύβουν είναι ότι οι εισφορές που καταβάλλονται από τους εργοδότες και με το νομοσχέδιο απαλλάσσονται, είναι κομμάτι του εργατικού μισθού που θα μένει στην τσέπη τους.
Η κυβέρνηση λέει ότι η ανταποδοτικότητα είναι στοιχείο ισότητας, ενώ στην πραγματικότητα σημαίνει πως και τυπικά πλέον η Κοινωνική Ασφάλιση μετατρέπεται σε εμπόρευμα,ως ένας ψυχρός οικονομικός δείκτης, ο οποίος δεν παίρνει υπόψη ότι οι εργαζόμενοι εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές έχουμε δώσει τα νιάτα μας, τη ζωή μας, την υγεία μας, κατά τη διάρκεια του εργάσιμου βίου.
Θέλουν να μετατρέψουν τη ζωή μας σε τζόγο που οι κόποι μας θα επενδύονται σε χρηματιστηριακές λοταρίες, μέσα από τα Επαγγελματικά Ταμία, που αποτελούν μορφή τζόγου και έχουν την στήριξη ακόμα και της ξεπουλημένης και απαξιωμένης ηγεσίας της ΓΣΣΕ. Από το ίδιο το καταστατικό των Επαγγελματικών Ταμείων που έχουν δημιουργηθεί ως τώρα γίνεται σαφές ότι ενώ οι εισφορές θα είναι προκαθορισμένες, οι καρποί που θα λάβουμε πίσω οι εργαζόμενοι θα αποτελούν μυστήριο.
Είναι προφανές πως όταν αναφερόμαστε στις μελλοντικές συντάξεις, μιλάμε για τους κόπους μιας ζωής, που εξασφαλίζουν το μοναδικό οικονομικό στήριγμα μετά το τέλος του εργάσιμου βίου. Για αυτό και δεν επιτρέπεται να αφήσουμε να υπάρχει τζόγος, «ρίσκο» και «επένδυση» πάνω στις ζωές μας.
Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν έχει να κάνει μόνο με τη σύνταξη. Το ασφαλιστικό περιλαμβάνει την προστασία μας στους χώρους δουλειάς, τα ΒΑΕ, παροχές που προστατεύουν τη μητρότητα, παροχές υγείας και πρόνοιας, εργαστηριακές εξετάσεις, τα φάρμακα. Είναι η ομπρέλα που βρίσκεται πάνω από την εργατική οικογένεια, μια δέσμη δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν μέσα από αιματηρούς αγώνες. Η Υγεία – Πρόνοια πρέπει να είναι, με ευθύνη του κράτους, καθολική, υποχρεωτική, δημόσια και δωρεάν για όλους.
Είναι αγώνας ζωής και θανάτου για την εργατική τάξη η διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Απαντάμε με οργάνωση του αγώνα.Συσπειρωνόμαστε στο Συνδικάτο μας. Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στην απεργία και όποια άλλη αγωνιστική πρωτοβουλία παρθεί το επόμενο διάστημα για να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια ΕΕ – μεγαλοεργοδοσίας – κυβέρνησης.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
§  Ενιαίο, καθολικό, δημόσιο και υποχρεωτικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης – Καμία ιδιωτική δραστηριότητα στον χώρο της Ασφάλισης.
§  Να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες, καθώς και για τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.
§  Να καταργηθεί κάθε η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας.
§  Την πλήρη προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας.
Ειδικά για τις συντάξεις:
§  Κατώτερη σύνταξη στο 80% του βασικού μισθού. Ή στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.
§  Πλήρη συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Στα 55 και 50 χρόνια αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
§  Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4050 ημέρες ασφάλισης.
§  Με 9000 ημέρες ασφάλισης ή 30 χρόνια δουλειάς συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας.
Η ενίσχυση της χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης πρέπει να βαραίνει το κράτος και την εργοδοσία και ιδιαίτερα το μεγάλο κεφάλαιο.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 2:50 pm


Παναγιωτόπουλος: θλιβερός ο Ταγκαλής... Έχει καημό, στόχο ή όραμα πώς θα μηδενίσει το έργο μας…


Eργασιακό «Βullying» από «διορισμένους» προϊσταμένους καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Δελφών


  Καταντάει πλέον μονότονο (και είναι θλιβερό
 για τον τόπο…) 

     Είναι πραγματικά θλιβερό για τον τόπο να παρακολουθείς έναν δήμαρχο που δεν έχει άλλον καημό, στόχο ή όραμα για τον τόπο, παρά μόνο πώς θα μηδενίσει το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής. 
      Ο απαράβατος κανόνας σε όλες τις ανακοινώσεις του Δήμου πλέον είναι ένα λογικό άλμα από το 2014 στο σήμερα (και οι απαξιωτικές αναφορές στην ενδιάμεση θητεία). 


Περίπτωση 1η: Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Ιτέας. Στην ανακοίνωση του Δήμου γίνεται αναφορά στην αρχική ένταξη του έργου το 2011 και μετά απευθείας στην υπογραφή σύμβασης προ ολίγων εβδομάδων. 
 Η αλήθεια όμως είναι ότι το έργο με την νυν χρηματοδότησή του εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΥΜΠΕΡΑΑ από εμάς το Φεβρουάριο του 2018 και μάλιστα σε μια πολύ ανταγωνιστική πρόσκληση με πολλούς αποκλεισμούς άλλων Δήμων που ζήτησαν χρηματοδότηση. 
 Η σύμβαση προετοιμάστηκε πλήρως από εμάς, εστάλη για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, πέρασε επιτυχώς τον προσυμβατικό έλεγχο και ο νυν δήμαρχος απλά έθεσε την υπογραφή του σ’ αυτήν (με αρκετή μάλιστα καθυστέρηση).


Περίπτωση 2η: Ανταλλαγή ακινήτων για την απόκτηση κτιρίου δίπλα στο Ναυτικό Μουσείο Γαλαξιδίου. Όλο το συμβόλαιο είχε πλήρως προετοιμαστεί από εμάς μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια. 
 Απλά για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα οι αντισυμβαλλόμενοί μας (οικογένεια Δέδε) βρίσκονταν σε αδυναμία έκδοσης κάποιων απαραίτητων προσαρτώμενων στα συμβόλαια πιστοποιητικών (φορολογικές ενημερότητες κ.λπ.). 
 Ο κ. δήμαρχος στην ανακοίνωσή του το παρουσιάζει ωσάν να μην είχε γίνει τίποτε ανάμεσα στο 2013 και σήμερα. Ουδέν ψευδέστερο.


Εν πάση περιπτώσει, στις δύο αυτές περιπτώσεις ας διευκρινίσει με στοιχεία η δημοτική αρχή τι συγκεκριμένα έκανε για τις συμβάσεις αυτές (ποια ειδικότερη ενέργεια πέραν του να βάλει την υπογραφή του ο κ. Ταγκαλής), αφού τόσο πολύ τις πανηγυρίζει ως δικά της έργα.

Άμφισσα, 14 Ιανουαρίου 2020

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της

 «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»       Παναγιωτόπουλος Θανάσης

Αγγελόπουλος Άρης

Αναγνωστάκου Σοφία

Αναγνωστόπουλος Λουκάς

Ανδρεοπούλου Μαίρη

Κυριακίδης Αλέξανδρος

Κώνστα Κρυσταλλία

Μίχος Νεκτάριος

Ραβάνης Δημήτρης

Τσονάκας Θανάσης

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 2:19 pm


Συνελήφθη σεσημασμένος αλλοδαπός στην πλατεία Γαλαξειδίου... εμπλέκεται στην χασισοφυτεία στον Αθ. Διάκο...


 Αποτέλεσμα εικόνας για χασισοφυτεία στον Αθ. Διάκο

   Συνελήφθη σήμερα κατά τις πρωϊνές ώρες αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Λαμίας. 

  Το ένταλμα αφορούσε εντολή σύλληψης για υπόθεση ναρκωτικών και συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία στην γνωστή υπόθεση χασισοφυτείας στον Αθανάσιο Διάκο (Μουσουνίτσα) Φωκίδας. 
  Τότε είχαν συλληφθεί δύο Αλβανοί που διέμεναν για πολλά χρόνια στον Αθανάσιο Διάκο, σε φυτεία με πάνω από 150 χασισόδεντρα και την υπόθεση χειρίστηκε η Ασφάλεια Λαμίας.

   Ο κακοποιός εντοπίστηκε και συνελήφθη από άνδρες της Β΄ΟΠΚΕ Φωκίδος στην … πλατεία του Γαλαξειδίου, αμέριμνος… 

   Η προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ. Ιτέας και εξετάζεται εάν εμπλέκεται και σε παρόμοια παράνομη δραστηριότητα σε περιοχές της Φθιώτιδας που γειτνιάζουν με την Φωκίδα όπου έχει εντοπιστεί η οργανωμένη δράση των κακοποιών. 

  Αυτή την ώρα κρατείται στην Δ/νση Αστυνομίας Φωκίδας προκειμένου να οδηγηθεί στον Ανακριτή…

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2020 | 2:46 pm


50 κούτες με τρόφιμα και καινούργια είδη ρουχισμού στο ίδρυμα της Μονής Δουραχάνης Ιωαννίνων για παιδιά, από την Ι. Μητρόπολη Φωκίδας...

Εκτρατεία αγάπης του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος 

  Με εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου μας Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πραγματοποίησε εκστρατεία αγάπης για το
ίδρυμα της Μονής Δουραχάνης Ιωαννίνων, που φιλοξενεί σήμερα 72 παιδιά ηλικίας 6 έως 18 ετών.

   Εμπνευστής και ιδρυτής του ιδρύματος είναι ο Ηγούμενος π. Αθανάσιος Χατζής, ο οποίος έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στην υπηρεσία της Μονής και της αγάπης προς τα παιδιά. 

  Το Γραφείο Νεότητος με την προτροπή του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κινητοποίησε όλους τους νέους και τις νέες που συμμετέχουν στις ενοριακές συναντήσεις και συνέλεξαν τρόφιμα, καινούργια ενδύματα, καινούργια παπούτσια και ότι άλλο χρειαζόντουσαν οι νέοι στο ίδρυμα της Μονής. 

  Συνολικά συλλέχθηκαν 50 κούτες με τρόφιμα και καινούργια είδη ρουχισμού και αθλητισμού, τα οποία μετέφεραν στα Ιωάννινα οι νέοι των κατηχητικών μας σχολείων μαζί με τον υπεύθυνο Νεότητος Αρχιμ. Αυγουστίνο Σύρρο. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2020 | 8:31 am


ΑΥΡΙΟ: Με Κεφαλονίτικες καντάδες η κοπή της πίτας του "Δεσμού" στο Κυριακοπούλειο Ιτέας...!


  Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Ομίλου Ιτέας «Ο ΔΕΣΜΟΣ», με χαρά, σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που θα λάβει χώρα το Σάββατο 11/01/2020 και ώρα 19:00 μ.μ. στο  Κυριακοπούλειο - Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας

 Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από την παρέα των Κεφαλλονίτικων κανταδόρων...

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2020 | 7:39 pm


Νομός Φωκίδας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι: