Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φωκίδας   >   Ιτεα Φωκιδας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΝΕΟ ΣΚΆΝΔΑΛΟ ΣΥΓΚΛΟΝΊΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΦΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

ΣΚΆΝΔΑΛΟ ΣΥΓΚΛΟΝΊΖΕΙ ΤΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Φόνος και δισεκατομμύρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ΤΟΥ ΦΕΡΡΥ ΜΠΑΤΖΌΓΛΟΥ, ΑΘΉΝΑ

Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί επιτέλους μετά από δέκα χρόνια η έρευνα για ένα τεράστιο σκάνδαλο στοιχημάτων και μια νέα υπόθεση συγκλονίζει τον ελληνικό αθλητισμό. Η αφετηρία της έρευνας είναι μάλλον μια δολοφονία. Περίπου 60 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ένα σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος και στοιχήματος συγκλονίζει τον ελληνικό αθλητισμό. Όπως μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο ιδιωτικός αθηναϊκός τηλεοπτικός σταθμός "Open TV", η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες της Αθήνας, με επικεφαλής τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη, αποκάλυψε πανελλαδική εγκληματική οργάνωση. Αυτή φέρεται να δραστηριοποιείται από το 2012. Στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 60 άτομα, μεταξύ των οποίων πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές και γνωστοί προπονητές, καθώς και εκπρόσωποι των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου Super League 1 και 2 και διαφόρων ερασιτεχνικών συλλόγων, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Σύμφωνα με το "Open TV", η αφετηρία ήταν η δολοφονία του Έλληνα επιχειρηματία Γιάννη Μακρή το 2018. Ο Μακρής ήταν Έλληνας που ζούσε προηγουμένως για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αυστραλία. Εκεί υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα ελληνικής καταγωγής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ο Μακρής - με το παρατσούκλι "ο Αυστραλός" - είχε εμπλακεί σε διακίνηση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της παραμονής του "Down Under". Επισήμως, θεωρούνταν επιχειρηματίας. Στις 31 Οκτωβρίου 2018 πυροβολήθηκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο έξω από το ακίνητό του στο πλόυσιο προάστιο της Βούλας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, άτομα που είχαν συνεργαστεί στενά με τον Μακρή τέθηκαν υπό έλεγχο για τον λόγο αυτό. Οι έρευνες της αρχής καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στρέφονταν κατά της πλειονότητας των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της έρευνας, το παράνομο στοίχημα έχει ξεπλύνει παράνομα κεφάλαια συνολικού ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Αυτό δεν αφορούσε μόνο τον παράνομο στοιχηματισμό σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά και άλλα αθλήματα, όπως το σκάκι.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η 200σέλιδη έκθεση Βουρλιώτη έχει ήδη διαβιβαστεί στις ελληνικές διωκτικές αρχές, αναφέρει το "Open TV". Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς όλες τις περίπλοκες διαδρομές που ακολουθεί το μαύρο χρήμα σε αμέτρητες παράνομες συναλλαγές.

Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει ήδη συγκλονιστεί από ένα σκάνδαλο στοιχημάτων την τελευταία δεκαετία. Επηρέασε δεκάδες αγώνες στα ελληνικά επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Η ποινική έρευνα για την υπόθεση που βαφτίστηκε "Κοριόπολις" από τα μέσα ενημέρωσης - ένα λογοπαίγνιο με το ιταλικό σκάνδαλο στοιχημάτων του 2006, γνωστό ως "Calciopoli" και την ελληνική λέξη για την "υποκλοπή" - διήρκεσε περίπου οκτώ χρόνια και έληξε τον Ιανουάριο του 2019 σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Εφετείου Αθηνών.

Από τους αρχικά περισσότερους από εκατό υπόπτους και κατηγορούμενους, 26 άτομα βρέθηκαν τελικά ενώπιον του Εφετείου Αθηνών. Από αυτούς, μόνο έντεκα άτομα που εμπλέκονται σε παράνομο στοίχημα κρίθηκαν ένοχα. Έλαβαν ποινές με αναστολή. Η υψηλότερη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε σε έναν πρώην ιδιοκτήτη λέσχης. Ωστόσο, κατάφερε να αποφύγει την ποινή φυλάκισης των 27 μηνών με αντάλλαγμα την καταβολή πέντε ευρώ την ημέρα - συνολικά 4.100 ευρώ. Επιπλέον, επεστράφη η εγγύηση που είχαν προηγουμένως καταβάλει και οι έντεκα καταδικασθέντες.

http://www.press-gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2024 | 5:04 pm


ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ...


Απειλές για τη ζωή του φέρεται να δέχεται ένας από τους βασικούς μάρτυρες για την τραγωδία στα Τέμπη, ο σταθμάρχης από τον Παλαιοφάρσαλο, Γιώργος Ζήντρος.

Ο Γιώργος Ζήντρος ήταν ο έμπειρος σταθμάρχης που βρισκόταν το μοιραίο βράδυ στον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων. Ήταν ο άνθρωπος που έφτασε πρώτος στον σταθμό της Λάρισας μόλις αντιλήφθηκε ότι έγινε το δυστύχημα. Ο σταθμάρχης φαίνεται πως είναι αναστατωμένος και συνδέει τις απειλές με την έρευνα που γίνεται για τα Τέμπη και τα στοιχεία που καταθέτει. Υποστηρίζει πως κάποιοι προσπαθούν να τον εκφοβίσουν για να μην μιλήσει.

Όλον αυτόν τον καιρό καταθέτει στοιχεία στον εφέτη ανακριτή σχετικά με την απουσία τηλεδιοίκησης στη Λάρισα αλλά και για τις ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Με απείλησαν τηλεφωνικά»
Ο Γιώργος Ζήντρος μίλησε στο STAR για τις απειλές που δέχθηκε.
«Στο τηλέφωνο, με απόκρυψη. Καλέσανε τρεις φορές. Την τρίτη φορά το σήκωσα και μου έβαλε το τραγούδι ΄΄Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο΄΄. Κατευθείαν, το έκλεισα. Δε με ξαναενόχλησαν βέβαια», είπε ο σταθμάρχης. Στην ερώτηση εάν το κατήγγειλε στην αστυνομία, ο ίδιος απάντησε καταφατικά.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2024 | 4:58 pm


ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΓΕΛΙΑ ΤΟ «ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΑΝ» ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση φαίνεται ότι ενθουσίασε υπέρμετρα κάποιους βουλευτές της ΝΔ. Μία γαλάζια παρέα, με επικεφαλής τον Δημήτρη Μαρκόπουλο κατευθύνθηκε αμέσως μετά την παρέμβαση του πρώην υπουργού, στο καφενείο της Βουλής και έστησε μία εύθυμη κουβέντα, παραγγέλνοντας ουίσκι και άλλα ποτά, σαν να ήταν γιορτή!


Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής φαινόταν όντως να το «διασκεδάζει», έχοντας κοντά του κι άλλους στην ίδια χαλαρή διάθεση, όπως τον Ιάσωνα Φωτήλα και τον Θάνο Πλεύρη. Μάλλον το βρήκαν πολύ εκτονωτικό και χαλαρωτικό όλο αυτό, την ώρα που οι οικογένειες των 57 θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών προσπαθούν και μέσα από τη Βουλή να βρουν απαντήσεις και δικαίωση…

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2024 | 4:55 pm


ΤI ΘΡΑΣΟΣ EINAI AYTO ΡΕ ;


Πεν Νταλαούρα
Αδιανόητο!!! Δείτε εδώ τον Άδωνι ενθουσιασμένο να αποθεώνει κ να σφίγγει το χέρι του Καραμανλή. Συγχαίρει τον δολοφόνο των Τεμπών. Τι θράσος είναι αυτό ρε;

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2024 | 4:53 pm


ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ! "ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΞΥΛΟΛΙΟ..."

Marka2
Όσο πάει γίνεται καλυτερο. Εθελοντής στο γραφείο του Μητσοτάκη ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε το ξυλόλιο. Τι γνωρίζει ο Πρωθυπουργός για την εμπορική αμαξοστοιχία Τι γνωρίζει για το φορτίο της; Ποιος το φόρτωσε και ποιος θα το παραλάμβανε;

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2024 | 5:39 pm


ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΕΡΑ ΝΙΚΗΤΗ;

Στον Τραμπ απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο, μεταξύ άλλων επειδή διατηρούσε στην κατοχή του, σε ιδιωτικό χώρο, απόρρητα έγγραφα. «Δεν θα με δίωκαν εάν δεν ήμουν εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος», λέει ο ίδιος.


Και μάλλον έχει δίκιο. Διότι τόσο οι κυβερνώντες Δημοκρατικοί όσο και οι «μετριοπαθείς» Ρεπουμπλικάνοι φοβούνται ότι οι επόμενες προεδρικές εκλογές μπορεί να σημάνουν την επιστροφή του «Κακού» (άρα και της διαφορετικής πολιτικής του για την ανακοπή της πτώσης της αμερικανικής ισχύος) στον Λευκό Οίκο. Το πρόβλημα είναι ότι με αυτού του τύπου τις «στοχευμένες» και τραβηγμένες από τα μαλλιά διώξεις ο Τραμπ μάλλον διευρύνει το κοινό του, και φανατίζει τους πιο αποφασισμένους οπαδούς του.

Ιδίως όταν απέναντί του έχει έναν εμφανώς καταπτοημένο Μπάιντεν, που δεν τα πάει καλά πια ούτε στις δημοσκοπήσεις. Και πώς να τα πάει όταν, με τη βοήθεια υποστηρικτών του Τραμπ, ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια υποθέσεις όπως αυτή του χρηματισμού του επιεικώς προβληματικού γιου του, αλλά και του ίδιου, από Ουκρανούς ολιγάρχες και μαφιόζους; Το βαθύ κράτος καταβάλλει βέβαια σκληρές προσπάθειες για να τον κρατήσει στο απυρόβλητο: η βασική μάρτυρας κατηγορίας, χήρα Ουκρανού «μπίζνεσμαν» που πέθανε καιρό πριν υπό ύποπτες συνθήκες, είχε κι αυτή με τη σειρά της έναν «περίεργο» θάνατο. Για χρόνια η αμερικανική δικαιοσύνη αρνιόταν να εξετάσει τις κατηγορίες και τα αποδεικτικά στοιχεία που αυτή διατεινόταν ότι κατείχε. Τώρα, λίγες μέρες πριν επιτέλους καταθέσει στις αμερικανικές αρχές, η βασική μάρτυρας βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της…

Στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικάνων πάντως (ή, ακριβέστερα, της εκλογικής τους βάσης) ο Τραμπ φαίνεται έτοιμος να επικρατήσει εύκολα. Η απόπειρα ακόμη και… Δημοκρατικών να αναδείξουν σε αντίπαλο δέος,

τον ακροδεξιό Ρον ΝτεΣάντις δεν τραβάει. Το 81% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων θεωρεί «πολιτικά υποκινούμενες» τις κατηγορίες κατά του Τραμπ. Ακόμη και μετά την επίσημη απαγγελία τους, το 62% δηλώνει ότι θα στηρίξει τον Τραμπ για το χρίσμα, έναντι 23% που εκφράζεται υπέρ του ΝτεΣάντις. Οι υπόλοιποι διεκδικητές, περιλαμβανομένου του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς, περιορίζονται σε ποσοστά κάτω του 4%. Η αντιπαράθεση στο εσωτερικό των ΗΠΑ καλά κρατεί, και υπόσχεται ενδιαφέρον!

https://edromos.gr/ena-diaforetiko-synedrio/

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2024 | 6:51 pm


Η ΑΘΛΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ, Η ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ, Ο ΖΟΦΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΕΝΟΣ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

 Του Ηλία Παπαναστασίου



Έπρεπε να έλθει η εθνική μας επέτειος για να συνειδητοποιήσουμε το όνειδος της εθνικής μας χαμέρπειας που συγκαταβατικά και αρκούντως διπλωματικά αποκαλείται «εθνική αχαριστία απέναντι στην Ρωσία», δημιουργώντας μιας χλαλοή, μια «χλαπαταγή αρνητικών συναισθημάτων αιδούς» για το μέγεθος της οποίας σαν λαός αισθανόμαστε –όσοι από εμάς αισθανόμαστε...– μια διαρκή αιδημοσύνη προς έναν λαό στον οποίο οφείλουμε την κρατική μας υπόσταση.



Ο έπαρχος της Αμερικανικής Αποικίας που ονομάζεται «Ελλάδα» μαζί με τον χιλίαρχό του και οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ» αντίστοιχα, δεν θεωρήσαν πρέπον (!) να προσκαλέσουν για τον εορτασμό της 203ης επετείου της Επανάστασης του 1821 την Ρωσική Κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της, ως όφειλαν εάν και εφόσον είχαν μια στοιχειώδη ευπρέπεια Ηθικών κανόνων, μια ευκοσμία συμπεριφορά ή μια κοσμιότητα κανόνων διπλωματικής εθιμοτυπίας. Ήταν η καταλληλότερη μέρα του συνθήματος Carpe diem (Άδραξε την ημέρα) της Εθνικής μας επετείου για μια –έστω μερικού χαρακτήρα...– «αποκατάσταση» ενός φιλικότερου κλίματος μεταξύ της χώρας μας και της Ρωσίας, της μεγάλης χώρας των Ρως, χάριν στην γενναιότητα της οποίας  και τα νικηφόρα όπλα της, οι κυριότεροι παράγοντες κατά την διάρκεια του Ρωσο/Τουρκικού Πολέμου του 1828-29,  υποχρέωσε τον Σουλτάνο να δεχθεί την Ανεξαρτησία της Ελλάδος, τσακίζοντας τον Οθωμανικό στρατό και φθάνοντας 40 χιλιόμετρα έξω από την Κωνσταντινούπολη.


Ταπεινωμένος ο Σουλτάνος και μετά τις πετυχημένες και άοκνες προσπάθειες του πρώην Υπουργού του Τσάρου και τότε Κυβερνήτη της χώρας, Ιωάννου Καποδίστρια υπέγραψε –εκών άκων– την Συνθήκη της Αδριανουπόλεως στις 14/9/1829, αναγνωρίζοντας την ελληνική ανεξαρτησία και την οποία έως τότε αρνιόταν ο ίδιος μετά βδελυγμίας, προτείνοντας μέχρι την υπογραφή της συνθήκης της Αδριανούπολης «Φόρου Υποτελές» κράτος όπως την πρόσταζε η φιλο/Τουρκική ύαινα της Μεσογείου, η Μ. Βρετανία.


Εννοείται πως τίποτε από τα παραπάνω δεν συνέβη. Η Ελλάδα, πιστή στην παράδοση της Βρεττανο/Αμερικανικής Αποικιοκρατίας των τελευταίων 200 ετών και πιστότερη στην «Κουλτούρα Αχαριστίας και διαρκούς Αγνωμοσύνης» η οποία χαρακτηρίζει όχι μόνο την «επίσημη Ελλάδα» αλλά και ένα πολύ μεγάλο τμήμα του λαού της, έκλεισε κάθε δίαυλο επικοινωνίας με την Ρωσία, συμπεριφερόμενη ως η «αγαπημένη Γκέισα του Αυτοκράτορα» και «ευνοούμενη του χαρεμιού», με τον λεγόμενο «Δυτικό κόσμο» ως χαρέμι και τον Αμερικανό Προέδρο ως Σουλτάνο. O tempora o mores!


 

Έτσι, η χώρα όπου «ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα» ασκεί τα διπλωματικά της καθήκοντα υπακούοντας στα κελεύσματα των Αμερικανο/Βρεττανών, λειτουργώντας ως «πρόθυμος ηλίθιος» και προμηθεύοντας αναφανδόν με όπλα τον «απατεώνα και τοκογλύφο της γειτονιάς» που είναι ο Ζελένσκυ, εξασθενώντας παράλληλα την άμυνά της προς όφελος της Τουρκίας του Ερντογάν –η σύγκριση Ερντογάν με Μητσοτάκη ισοδυναμεί με σύγκριση Ναπολέοντα και δεκανέα λόχου διοικήσεως στον Έβρο– και στοχοποιώντας παντί τρόπω την Ελλάδα στα αντίποινα της Ρωσίας σε επικείμενο πόλεμο που πιθανότατα θα καταλήξει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα. Ωραιότατη εξέλιξη δεν νομίζετε; 

 

Όμως δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά περισσότερα για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης και την οποία «ψυχαναλύσαμε πολιτικά» τα τελευταία πέντε χρόνια, χωρίς βέβαια να λησμονούμε και τον «αριστερό φιλο/αμερικανισμό» (!) του Τσίπρα και άλλων λεβεντόπαιδων της «Αριστεράς» και οι οποίοι αποδείχθηκαν «βασιλικότεροι του βασιλέως». 


 

Όμως ας έλθουμε και στην «Αριστερά».


   

Εικοσιπέντε (25) μήνες πολέμου στην Ουκρανία –Πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Αμερικανο/Ευρώπης είναι και όχι μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές– όπως έχει φανεί μέχρι σήμερα, δεν έχουν διδάξει απολύτως τίποτε στην ελληνική «Αριστερά». Δεν έχουν καταλάβει– ούτε στο παραμικρό– πως εάν νικηθεί η Ρωσία και «φύγει από την μέση» τεμαχιζόμενη ή διαλυόμενη, όλα τα «Αριστερά» κόμματα, κομματίδια και ανθυποκομματίδια, θα εξαφανιστούν από τον χάρτη γιατί απλούστατα θα επιβληθεί μια απόλυτη κυριαρχία για τους επόμενους αιώνες των Αγγλοσαξόνων και ειδικότερα των Αμερικανών. Η Ελλάδα δεν θα συνεχίσει να υπάρχει ως Αμερικανική Αποικία όπως ακριβώς είναι σήμερα αλλά σαν Πολιτεία των ΗΠΑ δηλαδή σαν έδαφος «Απόλυτης Κυριαρχίας του μοντέλου Δικτατορικής Ψευδο-Δημοκρατίας και ασύδοτου νεοφιλελεύθερου Καπιταλισμού χωρίς κανένα φραγμό και έλεος για τους «κάτω» όπως ακριβώς είναι εγγεγραμμένο αυτό το μοντέλο Κοινωνίας στο DNA του «Καπιταλισμού της Παρακμής» δηλαδή της λεγομένης «Δύσης» που καταρρέει και προκειμένου να μην χαθούν τα προνόμια της Ελίτ, δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε Πυρηνικό Πόλεμο.


Το να εξισώνεις την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον πόλεμο που διεξάγει και ο οποίος πόλεμος από μεριάς της Ρωσίας είναι πόλεμος για την ύπαρξη και επιβίωσή της με την δόλια, ύπουλη και υποχθόνια παρέμβαση των Αμερικανο/Ευρωπαίων είτε μέσω αποστολής στρατευμάτων –Μισθοφόροι, αξιωματικοί και τακτικά στρατεύματα από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία κλπ.– άφθονου πολεμικού υλικού, εκατοντάδων δις και διαρκών, συνεχών, καθημερινών και ακατάπαυστων προκλήσεων και παρεμβάσεων, δεν είναι απλώς «αφελές» αλλά στρατηγικά ηλίθιο, πολιτικά εγκληματικό και ιδεολογικά παράλογο.


Η ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή «Αριστερά» όχι μόνο υποστήριξε και συνεχίζει να υποστηρίζει το εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας αλλά η ανεκδιήγητη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη γελώντας (!) πριν μερικούς μήνες είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή της σε γνωστό Τηλεοπτικό Σταθμό πως «Εμείς –δηλαδή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ– διώξαμε πρώτοι τους Ρώσους!!!».


Ακόμη και μετά την εγκληματική ενέργεια στο στάδιο της Μόσχας όπου εκτελέστηκαν εν ψυχρώ σχεδόν 150 –νέοι ως επί το πλείστον– από τους πληρωμένους εγκληματίες των Ουκρανών και πιθανότατα Αμερικανο/Ευρωπαίων, τα υποκριτικά «συλλυπητήρια» των «Αριστερών» κομμάτων δεν απευθυνθήκαν στην Ρωσία σαν Κυβέρνηση, Κρατική οντότητα ή Έθνος αλλά μόνο στις οικογένειες των θυμάτων!!! Λες και δεν υπήρχε Ρωσία σαν Κρατική οντότητα αλλά μόνο δολοφονημένοι αθώοι Ρώσοι που δεν έχουν Κράτος, Κυβέρνηση ούτε ανήκουν σε κάποιο Έθνος! Φοβούνται να αναφέρουν ακόμη και το όνομα της Ρωσίας σαν ανεξάρτητης χώρας μη τους κάνουν «ντα» οι Αμερικανοί! 



Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε εκ νέου την μνημειώδη και κατάπτυστη «απαγόρευση» πρόσκλησης στην Ρωσική Κυβέρνηση για να συμμετέχει στους εορτασμούς της 203ης επετείου της Επανάστασης του 1821 από μέρους της Κυβέρνησης της Αμερικανικής Αποικίας που λέγεται Ελλάδα. Όμως τα «Αριστερά» κόμματα γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν; Γιατί δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση; Λησμονήσαν οι δήθεν «Αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας «Αριστεράς» ή του ΚΚΕ την τεράστια και καθοριστική συνεισφορά της Ρωσίας μέσω του Ρωσο/Τουρκικού Πολέμου του 1828/29, της συντριβής των Τούρκων και της Συνθήκης της Αδριανούπολης πως μόνο έτσι δημιουργήθηκε το ξεχωριστό Ελληνικό Κράτος; Λησμονήσαν τι έγραφαν οι (αληθινά) Αριστεροί Ιστορικοί και Ιστοριογράφοι για τον απίστευτα θετικό ρόλο της Ρωσίας μέσω της Συνθήκης του Κιουτσούκ Καϊναρτζή (1774) όταν μέσω της συνθήκης αυτής δημιούργησαν οι Έλληνες Πολεμικό Στόλο που χρησιμοποίησαν στην Επανάσταση του 1821 και όλα αυτά αποκλειστικά με την δυναμική παρέμβαση και με την μεσολάβηση της Ρωσίας; Μήπως «λησμόνησαν» την Ίδρυση ξεχωριστού Ελληνικού Κράτους μέσω της Συνθήκης της Αδριανούπολης το 1829 και πάλι με τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Τουρκίας;  


 


Μήπως λησμόνησαν οι πανάθλιοι γιάπηδες της «Αριστεράς» και τα 27 εκατομμύρια των Ρώσων που σκοτώθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συντρίβοντας τον Χίτλερ; Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας ή της Ευρώπης εάν νικούσε ο Χίτλερ; Και φυσικά της ίδιας της Αριστεράς; 


 

Οι αμνήμονες και αγνώμονες της ελληνικής «Αριστεράς» που μιλούν για «παράνομη και βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» δεν γνωρίζουν πως οι Αμερικανο/Ευρωπαίοι υποσχέθηκαν από το 1990 στον Γκορμπατσώφ και Γιέλτσιν πως δεν θα επεκταθούν στη Α. Ευρώπη μέσω του ΝΑΤΟ ούτε θα εντάξουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, όπου μέσω της Ουκρανίας ο στόχος ήταν να εγκαταστήσουν Πυραύλους Πυρηνικούς εναντίον της Ρωσίας και οι οποίοι λόγω μικρής απόστασης από Μόσχα και Α. Πετρούπολη θα έφθαναν στην Μόσχα σε 15 δευτερόλεπτα; (Για να μην μιλήσουμε για τους 14.000 χιλιάδες Ρώσους που εξόντωσαν στην Ανατολική Ουκρανία οι Ναζί Ουκρανοί. Σύμφωνα με τους Έλληνες «αριστερούς» θα έπρεπε οι Ρώσοι να «κοιτάζουν» τον σφαγιασμό των συμπατριωτών τους και να μην βγάζουν τσιμουδιά...). Αλήθεια, τι θα έκανε η Αμερικανική Κυβέρνηση εάν εγκαθιστούσε η Ρωσία στα σύνορα του Μεξικού ή του Καναδά Πυρηνικούς Πυραύλους που θα έφταναν στην Ν. Υόρκη σε 20 δευτερόλεπτα; Δεν θα επενέβαινε, δεν θα έκανε στρατιωτική επέμβαση ή μήπως θα κερνούσε τους Ρώσους καφέ; Δεν έγινε το ίδιο το 1962 όταν ζήτησαν απειλητικά οι Αμερικανοί από τους Ρώσους να αποσύρουν τους Πυραύλους από τη Κούβα και οι Ρώσοι αμέσως συμφωνήσαν και απέσυραν τους Πυραύλους; 


 

Ας έλθουμε και στο –εξίσου– ανεκδιήγητο ΚΚΕ. Σύμφωνα με το ΚΚΕ και την ψευδο-ανάλυσή του –ας σημειώσουμε πως το ΚΚΕ δεν έχει σχεδόν καμμιά σχέση με την διαλεκτική/Μαρξική θεωρία την οποία έχει «δολοφονήσει»– σύμφωνα λοιπόν με το ΚΚΕ, τα κράτη που έχουν καπιταλιστική οικονομία ανήκουν «πυραμιδωτά» στον Ιμπεριαλισμό, συνεπώς λίγο-πολύ συμμετέχουν μέσω των «αστικών τους τάξεων» στον Ιμπεριαλιστικό Καταμερισμό. Ουσιαστικά για τους φωστήρες του ΚΚΕ όλα τα κράτη του ΟΗΕ –περίπου 200– εφόσον είναι καπιταλιστικά είναι και «οιονεί ιμπεριαλιστικά». Οπότε οι επαναστάτες με την «κόκκινη σημαία στην ούγια» θα πρέπει να τηρούν ουδέτερη στάση στους Ανταγωνισμούς μεταξύ των Ιμπεριαλιστικών χωρών, σχεδόν όλων των χωρών του Πλανήτη δηλαδή. 


 

Έτσι, εάν η Μαδαγασκάρη –πρώην Γαλλική αποικία με «καπιταλισμό»– πολεμήσει με την Γαλλία, πρώην μητροπολιτική κυρίαρχη χώρα και νυν ούλτρα–Ιμπεριαλιστική, η σωστή στάση θα ήταν «Ενάντια στον Πόλεμο, ενάντια στις δυο Αστικές Τάξεις Μαδαγασκάρης-Γαλλίας»! (Με λίγα λόγια, η καθημαγμένη αποικία Μαδαγασκάρη, εξισώνεται με τον δήμιό της, την μητροπολιτική Γαλλία). Πως σας φαίνεται αυτό το «μαργαριτάρι», υποψήφιο για Βραβείο Νόμπελ Γεωστρατηγικής;


 

Σύμφωνα με την λογική του ΚΚΕ, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Σοβιετική Ένωση θα έπρεπε, όταν χτυπήθηκε από τους Γερμανούς Ναζί, να αρνηθεί κάθε βοήθεια από τους Αγγλο/Αμερικανούς, κάθε συμμαχία μαζί τους και κάθε «κατηγοριοποίηση» του αντιπάλου (Άλλο «Φασιστική Δύναμη», άλλο Αστική/Καπιταλιστική Δύναμη με αστικό δημοκρατικό χαρακτήρα υποστήριζαν οι Σοβιετικοί τότε και πολύ σωστά. Πολεμάμε τους Φασίστες, συμμαχούμε με τους Αστούς Δημοκράτες εναντίον των Φασιστών ήταν η τακτική τους και πάλι σωστά). Σύμφωνα με το ΚΚΕ, θα έπρεπε να πει η Σοβιετική Ηγεσία και ειδικότερα ο Στάλιν «Α πα πα! Δεν θέλουμε καμμιά συμμαχία με τους Αγγλο/Αμερικανούς Ιμπεριαλιστές! Πολεμάμε τους Ναζί και παράλληλα πολεμάμε και τους Αγγλο/Αμερικανούς!» . Είσαστε σίγουροι πως θα άντεχαν οι Σοβιετικοί – τότε– δυο μέτωπα και όχι ένα;


 

Μετά την πτώση του Σοβιετικού κρατικού σοσιαλισμού και την κυριαρχία ενός διαρκώς και περισσότερο ελεγχόμενου –εποχή Πούτιν– καπιταλισμού, ο πόλεμος σύμφωνα με το ΚΚΕ είναι «Πόλεμος Δυο Αστικών Τάξεων, της Δυτικής και της Ρωσικής» οπότε το ΚΚΕ, ζηλεύοντας την δόξα του Πόντιου Πιλάτου μετά 2.000 χρόνια, παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο Νο 2 χωρίς να ενδιαφέρεται ποιος θα νικήσει. Λησμονώντας πως η Ρωσία, δεν υπήρξε ποτέ αποικιοκρατική Δύναμη γι’ αυτό έχει τους λαούς της Αφρικής και Ασίας με το μέρος τηςΔεν εκμεταλλεύτηκε οικονομικά λαούς και ό,τι κατάφερε οικονομικά, κοινωνικά, επιστημονικά και τεχνολογικά το κατάφερε μόνη της και με το σπαθί της.


  

Η Ρωσία δεν υπήρξε ποτέ «κλασσική χώρα» του Καπιταλισμού. Ακόμη και μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, δεν συγκρίνεται η καπιταλιστική κυριαρχία και παντοδυναμία των Αμερικανικών και Δυτικών Εταιρειών με τις δικές της που είναι και πολύ περισσότερο ελεγχόμενες. 


 

Στο Οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό υποσυνείδητο και DNA των Ρώσων διατηρείται η «Κοινοτική και συμβιωτική παράδοση του Κοινοτισμού της Κοινότητας του Μιρ» αλλά και το «Κοινοτιστικο/σοσιαλιστικό χαρακτηριστικό του Ορθοδόξου Κολεκτιβιστικού Χριστιανισμού» που δεν έχει καμμιά σχέση με τον Προτεσταντικό Χρηματοπιστωτικό Καπιταλισμό. Τέλος, 


 

Το να συγκρίνεται ο Ναζιστικός, Φασιστικού τύπου Καπιταλισμός των Ναζί Ουκρανών του Αζόφ με την Ρωσία και το χειρότερο να εξισώνονται σαν δυο όμοια μεγέθη, δεν δείχνει μόνο πλήρη ιστορική άγνοια αλλά έναν απερίγραπτο «ιδεολογικό κρετινισμό» στρατηγικού τύπου που θυμίζει τις χειρότερες περιόδους του ελληνικού Τροτσκισμού. Εκεί κατέληξε το ΚΚΕ, σαν μια Τροτσκιστική παραφυάδα που ζει μόνη της σε «διακριτό Σύμπαν», σε «Άλλο Κόσμο» και η οποία επικοινωνεί με τον πραγματικό κόσμο μέσω επικίνδυνων φαντασιώσεων. 


 

Όποιος δεν παίρνει θέση στη σημερινή σύγκρουση μεταξύ Αμερικανο/Ευρωπαίων και Ρωσίας παριστάνοντας τον «ουδέτερο» ή τον Πόντιο Πιλάτο, ουσιαστικά ταυτίζεται με τον κύριο και μοναδικό πόλο, αυτόν του Αμερικανό/Ευρωπαϊκού Ιμπεριαλισμού που ζητά και επιδιώκει την Παγκόσμια Κυριαρχία και απειλεί μάλιστα με Πόλεμο Πυρηνικών όπλων εάν χάσει –όπως χάνει –τον πόλεμο στο Ουκρανικό έδαφος.


Ας το έχει υπόψη του ο ελληνικός λαός και ειδικότερα η Κυβέρνησή του που νομίζει πως θα «την γλυτώσει», παριστάνοντας κουτοπόνηρα και δουλοπρεπώς τον εαυτό της ως «Αμερικανότερο των Αμερικανών» και δεχόμενοι άκριτα και οι δυο τους, την ψυχοπαθολογικού και υστερικού τύπου αντι/Ρωσική προπαγάνδα, ας το έχει επίσης υπόψη της η ελληνική «Αριστερά» που θα εξαϋλωθεί σε χρόνο dt στην απίθανη περίπτωση Ρωσικής ήττας/εξαφάνισης και Αμερικανικής νίκης. Ούτε όλοι οι ΛΟΑΤΚΙ+ του Γαλαξία δεν θα σώσουν τους Κασσελάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ ή τους Βαρώνους και τις Μαρίες Αντουανέτες της Νέας Αριστεράς (Οι Αριστεριστές δεν «χρήζουν μνείας», απλά αρκετοί από αυτούς με αυτά που γράφουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον λυσσαλέο αντι/Ρωσισμό που αποπνέουν, μάλλον ψυχολόγο και ψυχοθεραπευτή χρειάζονται). Τέλος, ας σοβαρευτεί και το ΚΚΕ – γνωρίζουμε πως του βάζουμε «δύσκολα καθήκοντα» αλλά η προσπάθεια μετράει...– αναλογιζόμενο, έστω και μια φορά, πως γίνεται κάθε φορά που κινδυνεύει με κατάρρευση η Κυρίαρχη Τάξη –1944, 1946, 1989, 2015 αλλά και 2022-24 λόγω πολέμου– με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του να της προσφέρει «σωσίβιο σωτηρίας» και να μας «κουφαίνει όλους» με τα απίθανα που σερβίρει πλασάροντάς τα μάλιστα ως Ταξική και «Μαρξιστική» (!!!) ανάλυση; Εντάξει, τον Μαρξ δεν τον ρώτησε αφήνοντας τα κόκκαλά του να τρίζουν στον τάφο του, εκεί μακριά στο Heygate του Λονδίνου, εμείς όμως τι φταίμε να ταλαιπωρούμαστε και υποφέρουμε διαβάζοντας τις ψευδο-αναλύσεις του; Ψυχή δεν έχουμε;


 

   

ΥΓ. Στο «Ριζοσπάστη» της 23/3/24 –επ’ ευκαιρία των 25 ετών από τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας έχει γραφτεί κατά λέξη το εξής:  «Ο κατακερματισμός της Γιουγκοσλαβίας ήταν αναγκαίος για να προχωρήσει ο ευρωατλαντικός σχεδιασμός στα Βαλκάνια ειδικά απ’ όταν η καπιταλιστική πλέον Ρωσία δεν έδειχνε διατεθειμένη να παραιτηθεί από τα οικονομικά και πολιτικά ερείσματά της στην Βαλκανική».

  


Bondsteel, πιο σύγχρονη αμερικάνικη βάση που εμφυτεύτηκε στην Ευρώπη

 Όπως το καταλαβαίνετε  κι εσείς αγαπητοί αναγνώστες, σύμφωνα με το ΚΚΕ, ο σχεδιασμός του ΝΑΤΟ του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας ήταν αναγκαίος «επιταχύνθηκε» όμως  η αναγκαιότητά του ειδικά από όταν η Ρωσία δεν έδειχνε «διατεθειμένη (!) να παραιτηθεί(!) από τα ερείσματά της στη Βαλκανική»(!). Προηγουμένως κατηγορήσαμε ευθέως  το ΚΚΕ σαν δεκανίκι της Κυρίαρχης Τάξης σε κρίσιμες περιόδους, όποτε η Κυρίαρχη Ελίτ «βλέπει τον Χάρο με τα μάτια της». Με την υποστήριξη σε στυλ Ποντίου Πιλάτου που παρέχει σήμερα στον Αμερικανό/Ευρωπαϊκό Ιμπεριαλισμό στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε βάρος της Ρωσίας, τώρα βλέπουμε πως παρέχει υποστήριξη, άμεσα και έμμεσα και με «αναδρομική ισχύ» και στο έγκλημα των Δυτικών κατά της Σερβίας. Όπως διαβάζετε και στο προαναφερθέν απόσπασμα, οι ευθύνες για την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας σύμφωνα με το ΚΚΕ «Διαμοιράζονται μεταξύ ευρωατλαντικών και Ρωσίας», εάν δε προσέξουμε και την λέξη «ειδικά» τότε όπως φαίνεται και στο κείμενο, η Ρωσία του 1999 ήταν «πιο υπεύθυνη» (!) για τον Βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας από την Αμερικανο/Ευρώπη.
Φαίνεται πως το ΚΚΕ, κάθε δεκαετία «αναβαθμίζεται». Από «δεκανίκι της Άρχουσας Τάξης» έχει πάρει προαγωγή σε «δεκανίκι των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ». Και σ’ ανώτερα!

 


 


 

 Διαβάστε και εδώ:

 Η Συνθήκη της Αδριανουπόλεως (1829) – Μήπως την γνωρίζει ο κ. Πρωθυπουργός;

https://resaltomag.blogspot.com/2022/12/1829.html


http://resaltomag.blogspot.com/2024/03/blog-post_26.html#more

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2024 | 6:39 pm


ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ "ΣΠΑΕΙ ΤΑΜΕΙΑ" (VIRAL), ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΙΝΤΕΝ!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ, το 57% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο...

Μπάιντεν είναι διανοητικά ανίκανος και δεν μπορεί να είναι πρόεδρος.
Το βίντεο με τις "γκάφες" του Μπάιντεν έχει σπάσει κάθε ρεκόρ!

«Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν εκπροσωπεί ένα κράτος.
Είναι ο διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρίας και πίσω από αυτόν υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο,
που εκπροσωπεί τις μεγάλες εταιρίες, οι οποίες είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των Ηνωμένων Πολιτειών:
εταιρίες πετρελαίου και όπλων, τράπεζες και άλλα λόμπι
»
Μπασάρ Αλ Άσαντ
, Πρόεδρος της Συρίας

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2024 | 6:32 pm


ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ! "ΑΔΙΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Πεν Νταλαούρα
Αδιανόητες απειλές από το παρακράτος Μητσοτάκη. 
Δείτε εδώ δημοσίευμα που απειλεί ευθέως τον Ανδρουλάκη ότι, στην πρόταση δυσπιστίας, θα αποκαλυφθούν στοιχεία εναντίον του από την…. νόμιμη παρακολούθησή του από την ΕΥΠ. Και που το ξέρει αυτός ο κύριος; Κι αφού το ξέρει γιατί δεν το λέει αλλά προτιμά να απειλεί; 
Ο Ανδρουλάκης οφείλει απαντήσεις σε κάθε περίπτωση.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2024 | 6:23 pm


Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ- Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΗΣΑΪΑΣ!

Όσο κι αν ψάξουμε τις σελίδες του '21 δεν θα βρούμε άλλο δεσπότη να λαβαίνει μέρος σε μάχες. 
Ιεράρχες μάρτυρες ήταν αρκετοί στον Αγώνα. 
Πολεμιστής όμως παραμένει μοναδικός, ο Δεσφινιώτης Ησαΐας!
Δεν αρκούν λίγες σελίδες για να περιλάβουν το βίο και το έργο του Ησαΐα. 
Ο αγνός αυτός πατριώτης, ο πολεμάρχης κληρικός και 
εθνικός κήρυκας της Επανάστασης του '21, ο επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας, υπήρξε όντως μια μεγάλη μορφή του Αγώνα.
       Σε αδίκησε η ιστορία, Σε λησμόνησε η Πατρίδα».

Σαν παραμύθι μοιάζει η ιστορία που ακολουθεί παραμύθι γιατί περιέχει τη γοητεία της υπερβολής και του μεγαλείου, που γαλουχώντας διαδοχικά γενιές των προγόνων μας φτάνει κάποτε ως τις μέρες μας.

Γύρω στα 1750, καθώς ξημέρωναν Χριστούγεννα, ένας 
λεβεντόπαπας από τη Δεσφίνα, ο παπα-Στάθης, γύριζε βιαστικά από την Αντίκυρα, καβάλα στο μουλάρι του, να λειτουργήσει στης Δεσφίνας την εκκλησιά. Το χιόνι έπεφτε πυκνό τριγύρω. Ξάφνου άκουσε μια φωνή να ζητάει βοήθεια. Πλησίασε και βρήκε μέσα σε μια σπηλιά τον Αρβανίτη Αλή, ζαμπίτη της Αντίκυρας, να καίγεται στον πυρετό. Ο παπα-Στάθης φόρτωσε τον Αλή στο μουλάρι, τον ανέβασε στη Δεσφίνα και τον περιποιήθηκε στο σπίτι του σώζοντάς τον από βέβαιο θάνατο. «Βουνό με Βουνό δεν συναντιέται, άνθρωπος με άνθρωπο ανταμώνουν», είπε όταν συνήρθε ο Aρβανίτης Αλής στον παπα-Στάθη.. 
Όμως οι δυο τους δεν έλαχε ποτέ να επανανταμώσουν. 
Ο θρύλος σταματάει εδώ για να συναντήσει αργότερα την ιστορία. 
Ο παπα-Στάθης της Δεσφίνας,είχε γυναίκα την Αρχόντω,
τρεις γιους και δύο κόρες. Ο μεγάλος γιος, ο Γιάννης,
έγινε τσοπάνης. ο δεύτερος, ο Θεοδόσης, πήγε καλόγερος στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά. Το τρίτο παιδί γεννήθηκε το.1778.0 παπα Στάθης του 'δωσε το όvομα Ηλίας και θέλησε να τονε κάνει. παπά. Δεκαοχτώ χρονώ τον έστειλε στα Σάλωνα, όπου δίδασκε ο καλόγερος - δάσκαλος του -Γένους- Γεράσιμoς Λύτσικας , να μάθει λίγα γράμματα. Το 1797 έφυγε από τα Σάλωνα και γίνεται καλόγερος στο μοναστήρι του Προδρόμου της Δεσφίvας λαμβάνοντας το όνομα Ησαΐας, που διατήρησε σ' όλη του τη ζωή. Όμως η δίψα του για μάθηση τον έσπρωχνε σε κάτι καλύτερο. Έτσι μια μέρα εγκαταστάθηκε στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά όπου μόναζε και ο αδελφός του. Εκεί, μέσα στη βιβλιοθήκη τoυ νέου μοναστηριού συμπλήρωσε ο Ησαίας τn μόρφωσή του τις ώρες της σχόλης. Για την αφοσίωσή του στα θεία και το ζήλο του, γρή­γορα έγινε διάκος. Τότε ξυπνάει μέσα του ο πόθος για τη λευτεριά όλης της Ρωμιοσύνης. Όμως οι γνώσεις που είχε αποκτήσει δεν του αρκούσαν. Τα Γιάννενα, το φημισμένο κέντρο με σχολειά και δασκάλους σαν τον Μπαλάνο και τον Ψαλίδα, ασκούσαν στoν Ησαΐα μια ακατανίκητη έλξη και γοητεία, Για 'κεί εκίνησε ο ανήσυχος καλόγερος του Οσίου Λουκά.

Πέρασαν πολλά χρόνια απ' τη χριστουγεννιάτικη εκείνη νύχτα που ο παπα-Στάθης είχε σώσει τον Αρβανίτη, τώρα αυτός ο Αρβανίτης αφέντευε τα Γιάννενα. έτσι μας λέει ο θρύλος. Είναι ο Αλή Πασάς απ' το Τεπελένι. Ο παντοδύναμος δυνάστης δεν ξέxασε το καλό που του 'χε κάνει ο παπάς της Δεσφίνας. Έστειλε απεσταλμένο με «γραφή» στον Ζαμπίτη της Δεσφίνας που τον πρόσταζε να στείλει στα Γιάννενα τον παπα-Στάθη. Όμως ο παπάς δεν ζούσε και σύμφωνα με την προσταγή πήρανε τα δυο του παιδιά, τον Γιάννη και τον Ηλία. Ο Αλής θέλοντας να εκπληρώσει το καλό στα παιδιά του σωτήρα του τα έβαλε να του ζητήσουν ό,τι ήθελαν για να προστάξει να γίνει. Ο Γιάννης αρνήθηκε. Ο Ηλίας ζήτησε απ' το βεζίρη να τον βοηθήσει να σπουδάσει. Ο Αλής δέχτηκε με χαρά του. Τον έμπασε τρόφιμο σ' ένα καλό ελληνικό σχολείο κι ύστερα τον έστειλε γι' ανώτερες σπουδές στην Πόλη. Η αληθινή αιτία που έφτασε στ' αυτιά του Αλή το όνομα του Ησαΐα ήταν η φήμη που απέκτησε καλλιεργώντας στενές σχέσεις με επίσημα πρόσωπα. Ο Αλής τον γνώρισε πρώτα κι εκτιμώντας το ήθος και το χαρακτήρα του θέλησε να τον βοηθήσει στη στα­διοδρομία του, στέλνοντάς τον να τελειώσει τις σπουδές του στην Πόλη. 
Στην Κωνσταντινούπολη ο Ησαΐας απέκτησε πολλές γνωριμίες, ειδικά με τους Φαναριώιες, και συνδέθηκε με το Πατριαρχείο. Εκεί γνώρισε τον πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε' κι απέκιησε στενό σύνδεσμο μαζί του. Όμως ο προορισμός του ήταν άλλος. Σύντομα γύ­ρισε στο χωριό του τη Δεσφίνα ως ιερέας να εκπληρώσει την ιερατική του αποστολή. Ο Αλής τον διόρισε συγχρόνως διοικητή της περιφέρειας. Στο διάστημα αυτό έγραψε «Εκκλησιαστικούς λόγους» κι ένα «Χρονικό της Ρούμελης» που χάθηκε και στέρησε την ιστορία μας ίσως από ένα σπουδαίο έργο.
Μετά το θάνατο του επισκόπου Σαλώνων Ιωακείμ η επισκοπή έμεινε ορφανή από αρχιερέα. Όλης της επαρχίας των Σαλώνων τότε η προσοχή στράφηκε αυθόρμητα στον Δεσφινιώτη Ησαΐα. Ο Αλή πασάς, θέλοντας να δημιουργήσει περιβάλλον από δικούς του αφοσιωμένους ανθρώπους, στέλνει γράμματα στον πατριάρχη και τον παρακαλεί να δο­θεί η θέση του Ιωακείμ στον Ησαΐα. Μα κι ο πατριάρχης γνωρίζει καλά τον Ησαΐα. Έχει κιόλας εκτιμήσει τα προσόντα του. θ' αποκτούσαν τα Σάλωνα δεσπότη αρεστό στο σατράπη. ’λλωστε θα μπορούσε να μεσιτεύει για ν' αποφεύγουν οι χριστιανοί τις ραδιουργίες του 

Έτσι το 1818 ο πατριάρχης χειροτονεί δεσπότη τον Ησαΐα. «Ησαΐας επίσκοπος Σαλώνων ή Σόλωνος». Για το δεσπότη αρχίζει ένα νέο στάδιο δράσης προς όφελος των καταφρονεμένων Χριστιανών της επαρχίας. Eπαναφέρει στα Σάλωνα την έδρα της επισκοπής η οποία για μερικά χρόνια είχε μεταφερθεί στο Χρισσό. Mοιράζει κατόπιν όλα τα εισοδήματά του στους φτωχούς, δανείζεται από τους πλούσιους Σαλωνίτες χρήματα, τα μοιράζει κι αυτά. Τα ανθρωπιστικά του αισθήματα τον κάνουν αγα­πητό και λατρευτό σ' όλη την επαρχία. Ο Πανουργιάς, αρματολός της περιοχής, τον κάνει φίλο του και τον αποκαλεί δεξί του χέρι. Στο δεύτερο χρόνο της χειρoτονίας του δέχεται το μυστικό της Φιλικής Εταιρείας. Σης παραμονές του Αγώνα μαζεύει χρήματα, αγοράζει όπλα και τ' αποθηκεύει μυστικά στα Σάλωνα. Τα όπλα μετέφερε απ' την Ευρώπη με τα δυο του καράβια ο Γαλαξιδιώτης ναυτικός Φούντας ή Γκανούτας.

Κείνο τον καιρό είχε φτάσει στην επαρχία των Σαλώνων κάποιος παπα-Ανδρέας Μόρης απ' την Κουκουβίστα. Ζωσμένος τ' άρματα πάνω από τα ράσα παρενοχλούσε τους Τούρκους κάθε τόσο. Εκείνοι διαμαρτύρονταν στο δεσπότη, ενώ ο Αλή πασάς ζητούσε επίμονα τον παπα-Ανδρέα. Η θέση του ιεράρχη έγινε δύσκολη. Ήθελε να βοηθήσει τον παπα-Ανδρέα χωρίς να δυσαρεστήσει τους Τούρκους και τον Αλή, μην τύχει και τους κινήσει υποψίες. Γράφοντας ο Ησαΐας στον πατριάρχη Γρηγόριο του ζητούσε μεταξύ των άλλων τη συμβουλή του για το θέμα του παπα-Ανδρέα. Ο πατριάρχης τού απάντησε με επιστολή που έφερε ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 1820- να υπερασπίζεται κρυφά τον γενναίο Κουκουβιστιανό αγωνιστή και συγχρόνως να υποκριθεί άγνοια στο Βεζίρη, να τον καταπραΰνει με λόγια και υποσχέσεις, αλλά να μην παραδώσει τον Μωρή εις λέοντος στόμα. Ο Ησαΐας πράγματι περιέθαλψε τον παπα­Ανδρέα Μόρη σαν Κουκουβιστιανό όπως του άξιζε. Και κείνος, μόλις ξέσπασε η Επανάσταση, βρέθηκε πλάι στον Πανουργιά και πολέμησε λιονταρίσια. Συγχρόνως ο πατριάρχης καλούσε μ' απεσταλμένο τον Ησαΐα στην Κωνσταντινούπολη να του μεταβιβάσει τις τελευταίες εντολές για τη μεγάλη στιγμή που πλησίαζε. 
Για να θολώσει τα νερά και να μην υποψιαστούν οι αγάδες της Ρούμελης για το ξαφνικό ταξίδι του δεσπότη, συγκάλεσε το ηγουμενικό συμβούλιο του Οσίου Λουκά -που υπαγόταν τότε στην επισκοπή Σαλώνων- για τις εκκρεμείς υποθέσεις του μοναστηριού, μαζί με ων Ησαΐα. Έτσι τις πρώτες μέρες του1821 ο επίσκοπος βρισκόταν, μαζί με τον αδελφό του Θεοδόσιο και τον ηγούμενο Χατζή, στην Πόλη κι έπαιρνε οδηγίες από τον πατριάρχη. Στις 11 Μαρτίου, σ' ένα απόμερο σημείο του κόλπου της Αντίκυρας, αποβιβάστηκε ο ταξιδιώτης δεσπότης κι από 'κεί έφτασε στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά, όπου, ειδοποιημένος, τον περίμενε ο Θανάσης Διάκος. Όλα είναι έτοιμα. Μετά τον εσπερινό ο Ησαΐας ορκίζει τα παλικάρια πάνω στο ευαγγέλιο. Ύστερα αναχώρησε για τα Σάλωνα, μάζεψε τους προύχοντες και τους προκρίτους και τους ανέθεσε την οργάνωση. Την εκτέλεση θ' αναλάμβανε ο καπετάνιος της επαρχίας ο γέρο Πανουργιάς. Πολεμοφόδια μεταφέρονται από το Γαλαξίδι και μοιράζονται στα σπίτια των προυχόντων­, χωρίς οι τούρκοι να αντιληφθούν το παραμικρό. Η Επανάσταση είχε μπει στο δρόμο της. Ζήτημα ημερών το ξέσπασμά της. Στις 24 Μαρτίου , στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, ο Ησαΐας συγκέντρωσε τον Πανουργιά με τα παλικάρια του και τους προεστούς των Σαλώνων Αναγνώστη Γιαγτζή, Ρήγα Κοντορήγα και Αναγνώστη Κεχαγιά, έκαναν δοξολογία και ύψωσαν τη σημαία της Επανάστασης στην περιοχή των Σαλώνων. Ο πόθος του ιεράρχη είχε εκπληρωθεί οι κόποι του είχαν καρποφορήσει.
Στις 26 Μαρτίου ο Ησαΐας ξαναβρίσκεται στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά με τον Θανάση Διάκο. Και στο χάραμα της άλλης μέρας οι καλόγεροι έψαλαν την δοξολογία. Ήταν το γλυκό χάραμα της λευτεριάς. Έτσι κηρύχτηκε η Επανάσταση και στη Βοιωτία. Ο αρχηγός Θανάσης Διάκος είχε πάρει την ευλογία του δεσπότη και ξεκιvούσε με τα παλικάρια του για το μεγάλο Αγώνα. Ο Ησαΐας κατέθεσε τα άμφιά του στον Όσιο Λουκά, αρματώθηκε και ξεκιvώvτας για τα Σάλωνα έριξε μια στερνή ματιά στο μοναστήρι. Δυο δάκρυα κύλησαν από τα μάτια του δεσπότη και κατάβρεξαν ης ροδόχροες παρειές του. 

Δύο μέρες έμεινε ο ιεράρχης στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία να παρακολουθήσει την Επανάσταση που είχε ξεσπάσει στα Σάλωνα αυθημερόν. Σαν έμαθε πως όλα πήγαιναν καλά και πως οι Σαλωνί­τες κλείσανε τους Τούρκους στο Κάστρο, έφυγε για τη Λιβαδειά, όπου έφτιαξε μ' άλλους δύο ιεράρχες την Επαναστατική Επιτροπή. Είναι το μόνο σωζόμενο έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Ησαΐα.

Ο επίσκοπος γύρισε σύντομα στα Σάλωνα. Έπρεπε να ετοιμάσει την άμυνα. Ο Πανουργιάς με 500 άνδρες είχε πάρει το Κάστρο (10 Απριλίου 1821, ανήμερα του Πάσχα). Από τ:α λάφυρα αρματώθηκαν οι Σαλωνίτες του Πανουργιά κι έτρεξαν να συναντήσουν τους Διάκο και Δυοβουνιώτη που βρίσκονταν στα όρια του Ζητουνιού, περιοχής Λαμίας. Μαζί τους ακολουθούσε ένας ακόμη αρματωμένος πολεμιστής. Ήταν ο δεσπότης Ησαΐας.


Όσο κι αν ψάξουμε τις σελίδες του '21 δεν θα βρούμε άλλο δεσπότη να λαβαίνει μέρος σε μάχες. Ιεράρχες μάρτυρες ήταν αρκετοί στον Αγώνα. Πολεμισιής όμως παραμένει μοναδικός ο Ησαΐας! 

Ούτε να ιερουργήσει δεν κάθησε το πρώτο ελεύθερο Πάσχα στα Σάλωνα. Δεν προλάβαινε. Στο πολεμικό συμβούλιο που έγινε στους Κομποτάδες στις 19 Απριλίου αποφασίστηκε ο Πανουργιάς να κρατήσει το κέντρο. Έπιανε τον ξεροπόταμο Ντούνο κι όλο το κάτω μέρος της Χαλκωμάτας. Στο χωριό Μουσταφάμπεη έστειλε ο Πανουργιάς τον Κομνά Τράκα και τον παπα-Ανδρέα με τα παλικάρια του. Ο ίδιος με τους υπόλοιπους και τον Μαμούρη θα μένανε στη Χαλκωμάτα. Ο Ησαΐας την κρίσιμη εκείνη στιγμή έμεινε κοντά στο σαλωνίτικο σώμα, δίνοντας κουράγιο στους Έλληνες που αντίκριζαν από μακριά το πολυάριθμο στρατόπεδο του εχθρού.
Στη μάχη που ακολουθεί στη Χαλκωμάτα ο πολυάριθμος κι εμπειροπόλεμος στρατός του Βρυώνη κατατροπώνει τους λιγοστούς Έλληνες αγωνιστές. Ο Πανουργιάς τραυματίζεται. Ένα εχθρικό βόλι βρίσκει και τον Ησαΐα. Ο αδελφός του ο παπα-Γιάννης πέφτει κι αυτός νεκρός. Ένα παλικάρι, ο έφορος του στρατού Μαρκόπουλος, βλέποντας τον ιεράρχη να μένει πίσω λαβωμένος, τον σηκώνει στον ώμο του κι αρχίζει να τρέχει. Ο Ησαΐας τον παρακαλεί: «Αφησέ με τέκνον μου και σώσε τουλάχιστον σεαυιόν ως χρησιμότερον». Ο ανήφορος του Καλλίδρομου, στητός, εξουθενώνει τον Μαρκόπουλο. Και αποθέτει κοντά στην πηγή της Χαλκωμάτας το «πολύτιμον φορτίον». Φεύγοντας ο Μαρκόπουλος άκουσε τον Ησαΐα να φωνάζει: «Παναγία μου, σώσον τουλάχιστον την Πατρίδα». Αυτά ήταν τα τελευταία του λόγια. Οι Τούρκοι καταφθάνουν κι αποτελειώνουν τον ιεράρχη. Όταν την άλλη μέρα οι Τούρκοι παλούκωσαν τον Διάκο, βάλανε γύρω από την σούβλα περίπου 80 κεφάλια που 'χαν κόψει στη μάχη της Αλαμάνας. Ένα από αυτά ήταν και του Ησαΐα. 



Ο Βαλαωρίτης ως επίλογο στο τρίτο άσμα του Διάκου βάζει αυτούς τους στίχους: «... Στ' αγέρι κρεμασμέvα ωσάv καντήλια τ' ουραvού, απoβραδίς δυο φώτα εφάvnκαv στη σκοτειvιά.... Καvείς δεv τάχε αvάψει. Κ' έvας που πέρασε απεκεί, καλόγερος, διαβάτnς, κ' είδε το θάμμα κ' έδραμε, στα λάμψη δυο κεφάλια ηύρε που πλάγιαζαv γλυκά.... τώvα του Παπαγιάvvn και τάλλο του Δεσπότη του. Γοvατιστός εμπρός τους έμειv' ο γέρος κ' έκλαψε. Τους έρριξε τρισάγιο τα φίλnσε στο μέτωπο και με το δοκαvίκι έσκαψε λάκκο κ' έθαψε τ' αχώριστα τ' αδέλφια. Βλογάει το χώμα τpεις φοραίς.... Εκαμε το σταυρό του και χάvεται στnv ερnμιά. Eσβήστηκαv τα φώτα». 

Ο Ησαΐας παραμένει ένα αγνό σύμβολο του αδούλωτου Ελληνισμού. Το μαρμάρινο άγαλμά του στήθηκε από τους Αμφισσείς τον Ιούλιο του 1931 στη μεγάλη πλατεία της ’μφισσας που από τότε φέρει τ' όνομά του. Σ' εκείνα τ' αποκαλυπτήρια ο γυμνασιάρχης του Γυμνασίου της πόλης σε προσφώνησή του κατέληξε με τούτα τα πικρά λόγια:


«Σε αδίκησε η Ιστορία...



Σε λησμόνησε η Πατρίδα».


Το κείμενο ανήκει στον Ερευνητή - Ιστορικό Δρόσο Κραββαρτόγιαννο

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2024 | 9:14 am


ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (Γ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ) ΤΗΣ ΝΔ! «ΘΑ ΕΙΧΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...»

Μια σοκαριστική δήλωση έκανε ο βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Σταμάτης, σχολιάζοντας την τραγωδία των Τεμπών και ειδικότερα τη στάση του παραιτηθέντος Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.Ειδικότερα, τοποθετούμενος στο Attica TV και σχολιάζοντας δήλωση έτερου βουλευτή της πλειοψηφίας, του Λευτέρη Κτιστάκη, ο οποίος είπε πως θα παραιτούνταν της ασυλίας εάν ήταν στη θέση του κ. Καραμανλή, ο κ. Σταμάτης ξεκαθάρισε, αφήνοντας άφωνους τους υπόλοιπους καλεσμένους: «Και εγώ θα σας πω ότι μπορεί να είχα αυτοκτονήσει».

Μάλιστα επέμεινε στη θέση του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «σας το λέω και εγώ μπορεί να είχα αυτοκτονήσει αν μου είχε συμβεί αυτό. Αλλά σας λέω δεν πρέπει να λέμε τι θα κάναμε εμείς γιατί έτσι...».

«Τι εννοείτε;» ρώτησε η Δώρα Αυγέρη για να της απαντήσει ο κ. Σταμάτης: «εγώ δεν θα άντεχα αν μου είχε συμβεί αυτό το πράγμα, είναι ξεκάθαρο. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που χρειάζεται ερμηνείας».
«Απλά νομίζω, στην απάντηση τι θα κάναμε εμείς, είναι σαν να αδειάζουμε αυτόν που δεν κάνει αυτό που είτε θέλουμε εμείς, είτε θέλει η κοινωνία», τόνισε ο βουλευτής.

Ολόκληρος ο διάλογος:
-Δώρα Αυγέρη: Συγγνώμη, αλλά εμένα με σοκάρει αυτό που λέτε.
-Γιώργος Σταμάτης: Να μην σας σοκάρει καθόλου.
-Αυγέρη: Όταν λέει κάποιος ότι δεν θα μπορούσε να αντέξει, άρα φαντάζομαι στο ελάχιστο θα είχατε παραιτηθεί της ασυλίας σας.
-Γιώργος Σταμάτης: Ο κάθε άνθρωπος είναι τελείως διαφορετικός, διαχειρίζεται τελείως διαφορετικά. Επειδή ήμουν ο αρμόδιος γενικός γραμματέας όταν συνέβη αυτό, να επικοινωνήσω με τις οικογένειες, αντιλαμβάνεστε ότι ήταν για εμένα πάρα πολύ οδυνηρό. Σηκώνοντας το τηλέφωνο κάποιος που έχασε τον άνθρωπό του, να μην ξέρεις τι θα του πεις. Απλά να του λες ότι είσαι εδώ ως κράτος και αν κρίνει, όποτε κρίνει, αν χρειάζεται κάτι.

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2024 | 5:59 pm


ΣΕ ...ΤΡΟΧΑΙΟ! "ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ..." -ΒΙΝΤΕΟ

Στο παρακάτω βίντεο (Απρ. 2023), πρώην ελεγκτής καταγγέλει πως ο φίλος του (και ήδη νεκρός τότε) διευθ. κυκλοφορίας του ΟΣΕ, συμμετείχε μετά από πιέσεις στην παραποίηση των συνομιλιών. Ο ΟΣΕ ζήτησε γραπτές αποδείξεις και 3 μέρες πριν γίνει η κατάθεση, σκοτώθηκε.

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2024 | 5:44 pm


VIRAL! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΟΛΦΟ ΧΙΤΛΕΡ...

Sigma Total 
Κοίτα να δεις πράματα..... όλως τυχαίως 
Μια φωτογραφία της γιαγιάς της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Αδόλφο Χίτλερ γίνεται viral στα social media

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2024 | 8:52 am


ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ! ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (ΟΛΗ) ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ...

Στην πλήρη καταγραφή της περιουσίας του προχωράει για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος συστήνοντας ειδικό μητρώο με συνεχή ενημέρωση για τις αλλαγές και το ύψος της αξίας των πάγιων στοιχείων.

Η απογραφή περιλαμβάνει από έπιπλα, γραφεία , καρέκλες και κτίρια μέχρι μηχανήματα, πλωτά και μεταφορικά μέσα ,σιδηροδρομικές άμαξες, αεροσκάφη, υποβρύχια, πολεμικά πλοία, φρεγάτες, στρατιωτικά αεροσκάφη, τανκς, πυραύλους και εκτοξευτήρες.
Σε εγκύκλιο της η γενική γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Παυλίνα Καρασιώτου καλεί την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα Υπουργεία τους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης και τις Αποκεντρωμένες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην πλήρη καταγραφή των ενσώματων και άυλων παγίων περιουσιακών του στοιχείων.
Τα ενσώματα και άυλα πάγια που πρέπει να συμπεριληφθούν στο ειδικό μητρώο παγίων χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:
Κτίρια και συναφείς υποδομές: Ακίνητα, βελτιώσεις γης, κατοικίες, κτίρια, υποδομές μεταφορές.
- Μηχανήματα και εξοπλισμός: Μηχανήματα και εργαλεία, μεταφορικά μέσα, εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, έπιπλα, γραφεία , καρέκλες, κ.α
- Οπλικά συστήματα: υποβρύχια, πολεμικά πλοία, φρεγάτες, στρατιωτικά αεροσκάφη, τανκς, πύραυλοι, εκτοξευτήρες.
- Προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας: Έρευνες ορυκτών πόρων, Λογισμικό υπολογιστών και βάσεις δεδομένων, μη παραγόμενα περιουσιακά, ορυκτά και ενεργειακά αποθέματα,μη καλλιεργούμενοι βιολογικοί πόροι, υδάτινοι πόροι, ηλεκτρομαγνητικό φάσμα (ραδιοφάσμα), λοιποί φυσικοί πόροι, κ.α

Ποια πάγια στοιχεία καταγράφονται
Ενδεικτικά ορισμένες κατηγορίες καταγραφής προβλέπουν:
1.Υποδομές μεταφορών (Transportation infrastructure). Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει όλες τις υποδομές που σχετίζονται με τις επίγειες, θαλάσσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες. Τυπικά παραδείγματα είναι οι αυτοκινητόδρομοι, οι οδοί, οι δρόμοι, οι γέφυρες, οι υπερυψωμένοι αυτοκινητόδρομοι, οι σήραγγες οδικού δικτύου, οι σιδηροδρομικές γραμμές, οι υπόγειοι σιδηρόδρομοι, τα πλωτά κανάλια, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.
2.Μηχανήματα και εξοπλισμός (Machinery and equipment). Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τα μηχανήματα και εργαλεία, το μεταφορικό εξοπλισμό, τον εξοπλισμό πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, τα έπιπλα, καθώς και τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό που δεν εντάσσονται σε άλλη κατηγορία. Μηχανήματα και εξοπλισμός που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος ενός κτιρίου ή άλλης υποδομής περιλαμβάνονται στην αξία του κτιρίου ή της υποδομής και όχι στα μηχανήματα και τον εξοπλισμό. Φθηνά εργαλεία που αποκτώνται με σχετικά σταθερό ρυθμό, όπως τα εργαλεία χειρός, δεν θεωρούνται πάγια περιουσιακά στοιχεία, εκτός εάν αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος (ουσιώδες μέγεθος) του συνόλου των μηχανημάτων και του εξοπλισμού. Μηχανήματα και εξοπλισμός που αποκτώνται για στρατιωτικούς σκοπούς, εκτός από τα οπλικά συστήματα, ταξινομούνται επίσης στην κατηγορία αυτή. Τα οπλικά συστήματα αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία
3. Λοιπά κτίρια (Buildings other than dwellings).
Στα λοιπά κτίρια περιλαμβάνονται ολόκληρα κτίρια ή μέρη κτιρίων που δεν ορίζονται ως κατοικίες. Περιλαμβάνονται επίσης τα εξαρτήματα, οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Για τα νέα κτίρια, περιλαμβάνεται το κόστος καθαρισμού και προετοιμασίας της γης μέχρι το κτίριο να καταστεί λειτουργικό. Παραδείγματα τύπων κτιρίων που περιλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία είναι τα γραφεία, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα κτίρια για δημόσια αναψυχή, οι αποθήκες και τα βιομηχανικά κτίρια, τα εμπορικά κτίρια, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια. Περιλαμβάνονται επίσης τα δημόσια μνημεία που δε χαρακτηρίζονται ως κατοικίες.
Οι φυλακές, τα σχολεία και τα νοσοκομεία θεωρούνται κτίρια εκτός κατοικιών, παρά το γεγονός ότι μπορεί να φιλοξενούν άτομα. Τα κτίρια που αποκτώνται για στρατιωτικούς σκοπούς συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω κατηγορία, στο βαθμό που η οικονομική τους ζωή είναι μεγαλύτερη του έτους.
4. Μηχανήματα και εργαλεία (Machinery and tools). Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει 7 περιουσιακά στοιχεία όπως είναι τα γενικού και ειδικού σκοπού μηχανήματα, γραφειακό και λογιστικό εξοπλισμό, ηλεκτρικά μηχανήματα, ιατρικές συσκευές, όργανα ακριβείας, οπτικά όργανα, μουσικά όργανα, κλπ. β.
5. Μεταφορικά μέσα (Transport equipment). Τα μεταφορικά μέσα περιλαμβάνουν τον εξοπλισμό για τη μετακίνηση ανθρώπων και αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων των μηχανοκίνητων οχημάτων, των ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων, των πλοίων, των σιδηροδρομικών αμαξών και του τροχαίου υλικού, των πολιτικών αεροσκαφών, των μοτοσικλετών και των ποδηλάτων.
6. Οπλικά συστήματα (Weapons systems). Τα οπλικά συστήματα περιλαμβάνουν εξειδικευμένα οχήματα και εξοπλισμό, όπως πολεμικά πλοία, υποβρύχια, στρατιωτικά αεροσκάφη, τανκς, φορείς πυραύλων, εκτοξευτήρες, κλπ.
Τα οπλικά συστήματα αντιμετωπίζονται ως πάγια περιουσιακά στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε συνεχή βάση για την παροχή υπηρεσιών άμυνας, ακόμη και εάν η χρήση τους σε καιρό ειρήνης απλώς εξασφαλίζει αποτροπή.
Ως εκ τούτου, η ταξινόμηση τους ως πάγια περιουσιακά στοιχεία πρέπει να βασίζεται στα ίδια κριτήρια όπως και των λοιπών παγίων περιουσιακών στοιχείων που παράγονται για χρήση σε επαναλαμβανόμενη ή συνεχή βάση για περισσότερο από ένα έτος. Τα περισσότερα όπλα μιας χρήσης, όπως πυρομαχικά, πύραυλοι, ρουκέτες, βόμβες, κλπ., αντιμετωπίζονται ως αποθέματα στρατιωτικού εξοπλισμού.
7. Ορυκτά και ενεργειακά αποθέματα (Mineral and energy reserves).
Τα ορυκτά και τα ενεργειακά αποθέματα περιλαμβάνουν αποθέματα ορυκτών κοιτασμάτων που βρίσκονται πάνω ή κάτω από την επιφάνεια της γης προ εξόρυξης, που είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμα δεδομένης της τρέχουσας τεχνολογίας και των σχετικών τιμών. Τα δικαιώματα ιδιοκτησίας επί των ορυκτών και ενεργειακών πόρων είναι συνήθως διαχωρίσιμα από εκείνα της ίδιας της γης.
Τα αποθέματα μπορεί να βρίσκονται πάνω ή κάτω από την επιφάνεια της γης, συμπεριλαμβανομένων των αποθεμάτων κάτω από τη θάλασσα, αλλά πρέπει να είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμα. Οι ορυκτοί και ενεργειακοί πόροι είναι γνωστά αποθέματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα, μεταλλευμάτων (συμπεριλαμβανομένων των σιδηρούχων, μη σιδηρούχων και πολύτιμων μεταλλευμάτων), και μη μεταλλικών ορυκτών αποθεμάτων (συμπεριλαμβανομένων λατομείων πέτρας, πηλού και άμμου, αποθεμάτων χημικών και λιπασμάτων, 10 αποθεμάτων άλατος, χαλαζία και γύψου, φυσικής πέτρας, ασφάλτου, πίσσας, και τύρφης). Φρεάτια ορυχείων, πηγάδια και άλλες εγκαταστάσεις εξόρυξης στο υπέδαφος, είναι πάγια περιουσιακά στοιχεία που εντάσσονται στις λοιπές υποδομές και όχι στα περιουσιακά στοιχεία υπεδάφους.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2024 | 8:44 am


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Σάββατο 23/3 στις 7.30μμ

«1821 Άνεμος ελευθερίας» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου

(η προβολή θα γίνει με την παρουσία του σκηνοθέτη Στ. Χαραλαμπόπουλου)

Μια ιστορία για το μεγαλείο των Ελλήνων επαναστατών και τον αγώνα τους για την ελευθερία

Η ταινία παρακολουθεί τον Ιωάννη Φίλωνα, έμπορο και στέλεχος  της Φιλικής Εταιρείας στην Μάνη, Μεσσηνία, Τεργέστη, Βιέννη, Κωνσταντινούπολη ενώ παράλληλα παρουσιάζονται πληροφορίες για την κοινωνία των αρχών του 19ου αιώνα, για την οικονομία, την καθημερινή ζωή, τις κοινωνικές συγκρούσεις· όλα προϊόν επίμονης ιστορικής έρευνας.

Μαζί μας θα είναι για δεύτερη φορά στην Ιτέα ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, βαθύς γνώστης του σινεμά αλλά και της ιστορίας. Η πρώτη ήταν πριν μερικά χρόνια για την προβολή της κλασικής πλέον ταινίας του «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη».

Μετά την προβολή θα συζητήσουμε με τον Στ. Χαραλαμπόπουλο τι τον ώθησε να κάνει σήμερα μια ταινία για το ’21, γιατί χρησιμοποίησε το μικτό είδος μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, μπορεί άραγε να «μιλήσει» το ’21 στο σήμερα και πώς και πολλά ακόμα.    

Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=--KPBFWa_vY&t=2s

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Χρ. Μήτσης, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ «Ευρηματικός συνδυασμός μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, ο οποίος αναζητά τις περίπλοκες συνιστώσες που οδήγησαν στην ελληνική επανάσταση. Η αφηγηματική καθαρότητα και ακρίβεια αναδεικνύει έναν μεστό ιστορικοπολιτικό λόγο και τοιχογραφεί μια ολόκληρη εποχή.»

Γιάννης Ζουμπουλάκης, ΤΟ ΒΗΜΑ «Αυτή η ταινία είναι το όμορφα διατυπωμένο και υπέροχα κινηματογραφημένο σχόλιο του σκηνοθέτη Στ. Χαραλαμπόπουλου προς την δράση της Φιλικής Εταιρίας πριν από την επανάσταση του 1821, σαν φόρος τιμής προς τους «ανώνυμους» αγωνιστές που έδωσαν τις δικές τους μάχες για την απελευθέρωση.»


Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2024 | 8:44 am


«WOKE CULTURE»: ΑΦΥΠΝΙΣΗ; Ή Ο ΠΛΗΡΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ;


  

Του Γ. Σιώζου

Πως να αντιμετωπίσει η λογική και ο ορθολογισμός μια θρησκεία, που πιστεύει στις εξ αποκαλύψεως αλήθειες και δεν επιδέχεται καμία άλλη που να βασίζεται σε πραγματολογικά δεδομένα;

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το Μπαράζ μεταφυσικών απόψεων που ξερνούν τα ΜΜΕ οι «ειδικοί επιστήμονες» και οι κήνσορες της «Αριστεράς»;

Με την αμφισβήτηση των νομοτελειών της φύσης, την ιστορική ανάπτυξη και δομή των κοινωνιών, με την αλλαγή και εξέλιξη των παραγωγικών δυνάμεων, την δημιουργία νέων κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων, που αντανακλώνται στο εποικοδόμημα, συγκροτώντας τις κοινωνίες ταξικά, πολιτιστικά, πολιτισμικά και ηθικά;

Οι «Μορμόνοι»• όλων αυτών των αμφισβητήσεων συνθέτουν σήμερα το λεγόμενο κίνημα «Woke culture» που σε Ελληνική μετάφραση σημαίνει «κίνημα αφύπνισης».

Μια «ιδεολογία» και ένα «κίνημα» που γεννήθηκε στις ΗΠΑ και σήμερα είναι κυρίαρχο στα Πανεπιστήμια, καταδυναστεύοντας ιδεολογικά, ακόμη και γλωσσικά, την Ακαδημαϊκή, την πνευματική και την κοινωνική ζωή της χώρας αυτής.

Το «κίνημα» πέρασε τον Ατλαντικό και σήμερα τείνει να γίνει κυρίαρχο και στην Ευρώπη.

Κατά παράδοξο τρόπο η χώρα μας παρότι ουραγός των Ευρωπαϊκών εξελίξεων, σε αυτό το ζήτημα πρωτοπορεί.

Η Ελληνική βουλή εν δόξη και τιμή, ψήφισε τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Όπως κατά τον Όργουελ στο βιβλίο του 1984, μας επισημαίνει πως για τις κυρίαρχες πολιτικές και ιδεολογικές ελίτ, η ειρήνη σημαίνει πόλεμος, έτσι και για την «Woke culture» η αφύπνιση προσπαθεί μέσω του ανορθολογισμού που διακονεί, να επιβάλει στις κοινωνίες ένα βαθύ ύπνο.

Ένας ύπνος και μια ύπνωση, που είναι απαραίτητες στις κυρίαρχες καπιταλιστικές ολιγαρχίες μέσω της βιοτεχνολογίας, της τεχνολογίας και της επιστήμης που ελέγχουν και χειραγωγούν, να πραγματοποιήσουν εκείνες τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, οδηγώντας τις κοινωνίες σ’ έναν Τεχνοφασιστικό Μεσαίωνα.

Έτσι λοιπόν, το νέο όπιο η «Woke culture» χρησιμοποιείται ως αναλγητικό.

Στο αρχικό στάδιο υποστήριξαν την πολυπολιτισμική κοινωνία με την ανάμιξη των πληθυσμών, στοχεύοντας στην διάρρηξη της συνοχής των εθνών και των εθνικών ταυτοτήτων.

Εργαλείο; Οι μεταναστευτικές ροές, από χώρες που τις διέλυαν μέσω πολεμικών επιχειρήσεων και της αρπαγής του πλούτου τους, με την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους.

Στη συνέχεια «φιλανθρωπικές» Μ.Κ.Ο. αναλάμβαναν ως σύγχρονοι δουλέμποροι με ανθρωπιστικό επίχρισμα, να τις μεταφέρουν στην «Γη της επαγγελίας», την άγρια Δύση.

Τα έθνη θα πρέπει να εξαϋλωθούν, τα κράτη ως όργανα των μεγάλων οικονομικών κολοσσών θα υφίστανται, ως υπηρέτες της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων και φτηνού εργατικού δυναμικού, και ως σιδηρούς βραχίονας καταστολής κοινωνικών εξεγέρσεων.

Όταν λοιπόν «ξεμπέρδεψαν» με τις εθνικές ταυτότητες, στο στόχαστρό τους μπήκαν οι Σεξουαλικές.

Τα φύλα είναι κοινωνικές κατασκευές, δεν είναι βιολογικές και άρα μπορούν να κατασκευαστούν.

Με «αρωγό» την πλαστική χειρουργική και την «ορμονοθεραπεία» μπορούμε μέσω της αιδοιοπλαστικής και της φαλλοπλαστικής να κατασκευάζουμε κατά βούληση φύλα.

Η αλλαγή φαινότυπου, μέσω της φρεναπάτης τους, τους οδηγεί στην αντίληψη ότι αλλάζουν φύλο.

Το φαντασιακό εδώ υποκαθιστά το αντικειμενικό και το παράλογο απαιτούν να γίνει κοινωνικά αποδεκτό.

Σκοπός τους ο ανορθολογισμός να γίνει κυρίαρχος, γιατί έτσι μόνον μπορεί να προκληθεί χάος και ρευστοποίηση, τόσο στην ανθρώπινη νόηση, όσο και στην κοινωνία.

Μια χαοτική κατάσταση που το κάθε άτομο θα πιστεύει στην δική του αλήθεια, θα διεκδικεί τον «αυτοπροσδιορισμό του», απορρίπτοντας την φυσική και αντικειμενική πραγματικότητα που υπάρχει ανεξάρτητα από την θέλησή του.

Μια νοητική, ψυχολογική και κοινωνική Βαβέλ που μάλιστα θα επιβάλλεται νομοθετικά, και θα επιτηρείται από την αστυνομία της σκέψης και της γλώσσας.

Σε αυτήν την προσπάθεια ρευστοποίησης και αποδόμησης της ψυχοδιανοητικής λειτουργίας των ατόμων και της κοινωνίας, πρωτοστατεί η «κοινότητα LOATKI +».

Συνήθως όταν αναφέρονται σε αυτήν την «κοινότητα» εννοούν τους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες, αποφεύγοντας επιμελώς να μας αποκαλύψουν, τί περιλαμβάνει αυτό το + συν ή νεοελληνικά Plus.

Ε λοιπόν περιλαμβάνει τους παιδεραστές, τους κτηνοβάτες, τους νεκρόφιλους, τους κοπρολάγνους, τους σαδιστές, τους μαζοχιστές και ουκ έστιν αριθμός, σε αυτό το αόριστο συν.

Κατά την άποψή τους, αυτές οι «ιδιαιτερότητες» δεν συνιστούν ψυχική διαταραχή και όσοι ισχυριστούν κάτι τέτοιο, χαρακτηρίζονται συντηρητικοί, ομοφοβικοί, σεξιστές, φαλλοκράτες κ.ά. και μάλλον εμπίπτουν στις διατάξεις ενός νέου ποινικού κώδικα που «ορθοτομεί τον λόγο» και θα επιβάλλει την απόρριψη της πραγματικότητας.

Για την «Woke culture» ο άνδρας είναι φύση και εν δυνάμει βιαστής και τύραννος των γυναικών, μιάς και όπως διατείνονται, η Πατριαρχεία είναι καταγεγραμμένη στο DNA του φύλου του.

Εδώ η Πατριαρχεία αποκτά βιολογικά χαρακτηριστικά -ενώ όλως παραδόξως το φύλο είναι κοινωνική κατασκευή- και δεν είναι μια ιστορική περίοδος που έπεται της Μητριαρχίας και συντίθεται από ένα πλέγμα κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων.

Για την «Woke culture» στο στόχαστρο μπαίνει και η Ιστορία με την αναθεώρηση και την ακύρωσή της.

Ποια αποικιοκρατία, ποιος Ιμπεριαλισμός.
Γι’ αυτούς, η σωστή ανάγνωση της Ιστορίας είναι και εδώ η καταγεγραμμένη στο DNA της Φύσης του λευκού άντρα, η εκμετάλλευση των Μαύρων και ο Ρατσισμός!

Βεβαίως δεν τους ενδιαφέρει εάν από αυτή την ανάγνωση αναδύεται ένας αντεστραμμένος ρατσισμός εναντίον των Λευκών.

Το αντίθετο, αυτό επιδιώκουν.

Ο εξοβελισμός και η ακύρωση της φύσης, και της Ιστορίας, η συσκότιση και η απάρνηση των ταξικών και κοινωνικών αντιθέσεων που δημιούργησαν και δημιουργούν την Ιστορία, η ίδια η κοινωνία ένα άγραφο χαρτί, που μπορεί ελεύθερα να αφοδεύει ο κάθε ιδεοληπτικός κρετίνος.

Οι άλλοτε προσχηματικοί Ηρακλείς του Δόγματος Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια Νεοδημοκράτες, προσχωρούν δυναμικά στην ιδεολογία της ρευστοποίησης των ακρογωνιαίων λίθων της «Ιδεολογίας τους», η δε «Αριστερά» κοινοβουλευτική και το μεγαλύτερο μέρος της εξωκοινοβουλευτικής ακιζόμενοι, εγκαταλείπουν την υλιστική πρόσληψη της Ιστορίας και της ατομικής και κοινωνικής εξέλιξης, προσχωρώντας στην Μεταφυσική και τον Ιδεαλισμό.

http://resaltomag.blogspot.com/2024/03/woke-culture.html#more

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2024 | 5:51 pm


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΒΑΛΚΑΝΙΕ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΕ;


Το πρώτο που σκέφτηκα,  μπέσα για μπέσα,  όταν έμαθα για το υπέρογκο πρόστιμο στην εταιρεία "Αίνος", η οποία πουλάει κατεψυγμένα λαχανικά πολύ φτηνότερα από τη γνωστή εταιρεία "Μπάρμπα Στάθης", ήταν ότι ο Μπαρμπαστάθης με κάποιον τρόπο είναι συμφερόντων του ΚΩΛΟΣΟΓΟΥ.

Μετά είδα αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω. Εντάξει,  δεν έπαθα Αλζχάιμερ ακόμα, μέσα έπεσα. Οι σαρανταενατακατοί όμως ούτε που νοιάζονται, τα θεωρούν όλα αυτά "φυσιολογικά".

✅ Η εταιρία «Μπάρμπα Στάθης» πουλάει τα φασολάκια 5,67€ το κιλό (από 8,05 που τα πουλούσε πριν την «εφαρμογή» της μείωσης των τιμών με το «πρόγραμμα» του υπουργείου)

✅ Η εταιρία «Αίνος» πουλάει τα ίδια φασολάκια 2,34€ το κιλό. Σταθερά. Σε συσκευασία του κιλού, στην ίδια σχεδόν τιμή που ο Μπάρμπα Στάθης πουλάει τα 420 g. 

✅ Το υπουργείο επέβαλε, σε μια από τις δυο εταιρίες, πρόστιμο ύψους 742,000€ για «αθέμιτη κερδοφορία».

✅ Η εταιρία «Μπάρμπα Στάθης» ανήκει στη «Vivartia», η οποία με τη σειρά της ανήκει στη «CVC Capital Partners», μέσω εξαγοράς της από τη «Marfin Investment Group». Στην CVC στην οποία εργάζεται η κόρη Μητσοτάκη, συνεπώς ήταν λογικό το πρόστιμο να επιβληθεί στην εταιρία «Αίνος»
✅ Επίσης, για να μην έχετε κενά, η CVC funds ανήκει στον ίδιο όμιλο που θα φτιάξει το ιδιωτική σχολή Ιατρικής και για αυτήν ετοιμάστηκε το φωτογραφικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

✅ Τι δεν καταλαβαίνεις βαλκάνιε δουλοπάροικε;

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/share/p/qWH5AAgXXELbZu5T/

Ανάρτηση από:https://geromorias.blogspot.com/ 
 
To αλιεύσαμε απ΄εδώ:
http://resaltomag.blogspot.com/2024/03/blog-post_16.html#more

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2024 | 5:48 pm


ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Συγκλονιστικό το χτεσινό ρεπορτάζ της κυρίας Δεναξά. Πρόκειται για το αποκορύφωμα της εξάρτησης της ντόπιας άρχουσας τάξης στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, το μεγάλο αφεντικό της από το 1947 ως σήμερα. Πρόκειται για το άκρον άωτον της υποτέλειάς της αστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με όλα όσα συνέβησαν πάνω στο ζήτημα αυτό στα πενήντα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή μετά το 1974.

Το μητσοτακικό αντιδραστικό καθεστώς, καθεστώς των πιο αδίστακτων παραδοσιακών λακέδων της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των πατρώνων της, φτάνει ξανά την Ελλάδα σε καταστάσεις που θυμίζουν ξανά την εποχή του Βαν Φλητ και του Πιουριφόι.

Αν σήμερα στην Ελλάδα όλες οι πραγματικά αριστερές δυνάμεις είχαν σωστή ανάλυση της κατάστασης που βιώνουμε και δεν είχαν πέσει στη λούμπα της πολύχρονης αστικής προπαγάνδας για μια… “ισχυρή” ακόμη και… “ιμπεριαλιστική” για ορισμένους Ελλάδα (κι άλλες τέτοιες φαντασιώσεις, που ακούγονται από μερικούς αδαείς νεοφώτιστους ως η σούπερ ταξική ανάλυση), τότε θα είχαν σπεύσει να συγκροτήσουν ήδη το λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο της πιο δυναμικής πάλης, ενάντια στην μετατροπή αυτού του τόπου σε προτεκτοράτο και στρατιωτική βάση των Γιάνκηδων. Με μια σωστή πολιτική ανάλυση της σύγχρονης πραγματικότητας αυτού του δύστυχου καθημαγμένου τόπου μας, η πρωτοπορία αυτού του αριστερού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, δηλαδή ένα πραγματικά άξιο του ονόματος, της αποστολής του και της ιστορίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, θα ξεσκέπαζε καθημερινά, χωρίς περιστροφές το κατάντημα της χώρας και τον προδοτικό για τον τόπο μας ρόλο των ντόπιων μεγαλοαστών κεχαγιάδων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα. Και θα καλούσε κάθε πραγματικό πατριώτη και δημοκράτη αυτής της χώρας να συστρατευθεί με τους κομμουνιστές για τη λευτεριά και την εθνική ανεξαρτησία, την απαλλαγή του τόπου από τα πολλαπλά ιμπεριαλιστικά δεσμά, μια απαλλαγή που είναι προϋπόθεση και για τη νίκη και της σοσιαλιστικής επανάστασης στη χώρα μας.

Αλλά δυστυχώς στην πιο κρίσιμη αυτή στιγμή βρέθηκαν εδώ ορισμένα πρόσωπα, πασίγνωστοι ρεβιζιονιστές επί δεκαετίες, αλλά με ηγετικούς τίτλους σε αυτό που θέλει να λέγεται σήμερα “κομμουνιστικό κόμμα της Ελλάδας”, πρόσωπα τα οποία θέλησαν επίσημα να ξεπλύνουν όχι
μόνο την εξάρτηση και την υποτέλεια, που τις βάπτισαν ανύπαρκτες,

αλλά ακόμη και τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών στην επιβολή της χούντας του 1967…

Εδώ και πολλά χρόνια τα ίδια αυτά ηγετικά πρόσωπα έχουν μεταχειριστεί κάθε μέσο για να σβήσουν από τη λαϊκή συνείδηση την ιδέα ότι ο τόπος μας βρίσκεται δεμένος στα πλέον ιμπεριαλιστικά δεσμά, οικονομικά και στρατιωτικά, τα οποία πρέπει να συντρίβουν, αν θέλουμε να δούμε μια άσπρη μέρα.

Πάντως η τωρινή εξέλιξη των πραγμάτων, όταν η θατσεροχουντική “κυβέρνηση των πιράνχας” του Μητσοτάκη, έγινε κι επίσημα πλέον το στρατιωτικό πιόνι των ξένων αφεντικών της, έθεσε σαφέστατα οριστικό τέλος στα παραμύθια που αντιλαμβάνονται τον κόσμο με τη μορφή μιας πυραμίδας ιμπεριαλιστών, μεγάλων και μικρών, Αμερικάνων και Ρωμιών κι Ουγκαντέζων, ενώ αποδείχνει ξεκάθαρα σε όποιον έχει μάτια για να βλέπει, πως η πραγματικά λενινιστική θεώρηση του ιμπεριαλισμού, με τις κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αφενός και αφετέρου μια ολόκληρη σειρά εξαρτημένων, υποτελών χώρων που αρμέγουν κι απομυζούν οι ιμπεριαλιστές σε συνεργασία με μια ντόπια πλουτοκρατική ολιγαρχίας υποτελών, η αντίθεση δηλαδή του πραγματικού ιμπεριαλισμού και των λαών που – όταν αφυπνίζονται- τον αντιμάχονται με σημαία τους τη λευτεριά και την ανεξαρτησία, είναι όχι απλώς επίκαιρη αλλά η μόνη επιστημονικά σωστή και στον 21ο αιώνα.

http://vathikokkino.gr/archives/150809

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2024 | 9:43 am


ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΕΚΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ. ΉΤΑΝ ΟΛΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ


Το f/b μας έφερε στην μνήμη μια ανάρτηση “προφητική που είχαμε δημοσιεύσει σαν σήμερα πριν ένα χρόνο.

Απόλυτα εύστοχη η τοποθέτηση του χρήστη του twitter Hero Grigorak o οποίος παραθέτει βίντεο με τα χθεσινά λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη και σχολιάζει τις δηλώσεις του.

“Ήταν όμως “αποστροφή του λόγου”;
Εδώ το βίντεο, όπως το κατέγραψα εγώ χτες ζωντανά, και η αποδελτίωση του τι ακριβώς είπε.
Οπότε ας το αναλύσουμε:

1. Το αποκάλεσε “ατύχημα” – μέχρι και τα ΑΡΔ του φροντίζουν να το λένε δυστύχημα, αφού στοίχισε ανθρώπινες ζωές.

2Είπε 56 νεκροί. Δε μπορεί να μην ξέρει πόσοι είναι οι επίσημα ανακοινωμένοι θάνατοι. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας ΠΘ μπορεί να κάνει λάθος σε κάτι τόσο σημαντικό.

3Είπε “θυσία”. Θυσία. Σε τι; Στον Μολώχ των σιδηροδρόμων; Επέλεξαν να θυσιαστούν ώστε να το φτιάξουμε;;;

4Η καλύτερη δικαίωση για τους θανάτους, σύμφωνα με τον Κυριάκο, ΔΕΝ είναι να βρεθούν οι ένοχοι, φυσικοί κ ηθικοί αυτουργοί, να αποδοθεί δικαιοσύνη κ να επιρριφθούν ευθύνες. Όχι. Είναι να μην ξαναγίνει.

Επαναλαμβάνω:

Η δικαιοσύνη προφανώς ΔΕΝ είναι δικαίωση, κατά τη γνώμη του.

Όταν λοιπόν έχει κάνει μέσα σε κυριολεκτικά 2 προτάσεις 4 ας τα πούμε φάουλ, μπορούμε εμείς να μιλάμε για “εκ παραδρομής”; Για “επικοινωνιακό λάθος”;

Σήμερα, στο καθιερωμένο κυριακάτικο FB post του (ασχολίαστο) επιχείρησε να το μαζέψει,
“τραγικό δυστύχημα”, “άδικος θάνατος 57 ανθρώπων”, “συντριπτικό γεγονός”, “ανέλαβα και αναλάβαμε ως κυβέρνηση τις ευθύνες μας”.
Αλλά κι εδώ, ούτε λόγος για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Όχι,

δεν μπορούμε. Δεν ήταν λεκτικό λάθος. Ήταν όλα επίτηδες κ συνειδητά. Ξέρει τι είπε, τι κάνει και γιατί.”

http://vathikokkino

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2024 | 9:41 am


ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΧΟΥ: Ο ΛΑΪΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ

Του Γ.Γ

Σε ανύποπτο χρόνο, Μάης του ’18. είχα γράψει μια ανάρτηση με τον σαρκαστικό τίτλο: Κάτω τα χέρια από τους λειτουργούς της Θέμιδας, “αναρχοάπλυτοι! Ερέθισμα είχε αποτελέσει η ανακοίνωση της Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά εικαστική παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» και άλλων αναρχικών αναλογικοτήτων, στο κτίριο που στεγάζεται.

Σήμερα και μετά έξη μόλις χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τότε που έγραφα τις εκτιμήσεις μου για τους λειτουργούς της Θέμιδας, δεν θα μπορούσα να φανταστώ την απαξίωση της αστικής δικαιοσύνης στα επίπεδα έχει φτάσει. Και πως να γινόταν διαφορετικά μετά την αγόρευση της Εισαγγελέας η οποία με την πρόταση της η οποία ουσιαστικά «έβγαλε» από το κάδρο των πρωταγωνιστών της εκπόρνευσης του παιδιού, τον 55χρονο Ηλία Μίχο, για τον οποίο ζήτησε παράλληλα απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για βιασμό της 12χρονης, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία.

Δυο σημειώσεις. Μιά Εισαγγελέας, η οποία μάλιστα υπηρέτησε στην Εισαγγελία Ανηλίκων, ζητεί να απαλλαγεί ένας κατηγορούμενος καθόλου τυχαίος, αν κρίνουμε από τις φωτογραφήσεις του με δεκάδες πολιτικούς και παπάδες για ειδεχθή εγκλήματα. Πάμε παρακάτω. Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2007 για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση (Σύμβαση Λανζαρότε) ζητά από τα συμβαλλόμενα κράτη να ορίσουν ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για τη σεξουαλική συναίνεση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ένα παιδί. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη.

Ηρθε όμως ένα πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη, που κατατέθηκε την Τετάρτη 7 Φλεβάρη του 2024 για την παραβατικότητα των ανήλικων και αλλάζει εντελώς το σκηνικό. Η νέα ρύθμιση μειώνει κατά 2 έτη το όριο ηλικίας καταλογισμού ποινικών ευθυνών σε ανήλικους παραβάτες, και έτσι θα βλέπουμε να αποδίδονται ποινικές ευθύνες σε παιδάκια από 10 χρόνων αντί των 12, που ήταν μέχρι σήμερα. Σ αυτή την διάταξη βασίστηκε και η εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του Η. Μίχου από μια σειρά βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται, χρεώνοντας στο παιδάκι ότι είχε πλήρη συνείδηση για ότι έκανε.

ΥΓ: Το ξέρατε ότι,

ζούμε σε κράτος δικαίου και ότι οι εισαγγελείς έχουν ελεύθερο και ανεξάρτητο φρόνημα; Αν όχι διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

http://vathikokkino.gr/archives/150736

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2024 | 8:53 am


ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ! ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Ν. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ CEO ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΧΡ. ΜΕΓΑΛΟΥ...

Ειδικού Συνεργάτη

Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο με τα emails και η απομάκρυνση του γεν. γραμματέα Μιχ. Σταυριανουδάκη απειλούν να συμπαρασύρουν και την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα όμως η απομάκρυνση και του Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου ανοίγει θέμα για ολόκληρη την Γραμματεία αυτή του κυβερνώντος κόμματος. Τα ερωήματα είναι ήδη πολλά. Οι διαρροές προσωπικών δεδομένων ήταν κάτι που χειριζόταν μόνο ο Ν. Θεοδωρόπουλος ή είχαν γνώση και άλλα μέλη της Γραμματείας; Και μόνο η περίπτωση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου υπήρχε ή και άλλες; Ήδη η δικαστική έρευνα που ξεκίνησε πρόκειται να στραφεί προς διάφορες κατευθύνσεις και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν ο,τι γνωρίζουν όλα τα εμπλεκόμενα, είτε άμεσα είτε με έμμεσο τρόπο, πρόσωπα
Μάλιστα έχει ενδιαφέρον ότι τα μέλη της Γραμματείας που προΐστατο ο Ν. Θεοδωρόπουλος ήταν επίλεκτα. Χαρακτηστικά αναφέρεται ότι μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και η Ρούμπη Γεωργακοπούλου η οποία είναι και σύζυγος του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου
Γι αυτό και ο ίδιος ο Ν. Θεοδωρόπουλος  την είχε καλωσορίσει με ιδιαίτερη θέρμη όταν εντάχθηκε στην Γραμματεία Αποδήμων. "Καλωσορίζουμε τη Ρούμπη Γεωργακοπούλου στην ομάδα της Νέας Δημοκρατίας που θα συνεργαστούμε με την Ορ. Ρουσσέτου για να ενισχύσουμε την ελληνική ομογένεια στο Λονδίνο πάντα σε συνεργασία με τον Γραμματέα μας @Stergiou_G . Προχωράμε!" έγραφε φωτογραφιζόμενος μαζί της έξω από τα γραφεία του κόμματος. Λόγω της εμπειρίας και των γνωριμίων της στην Βρετανία και όχι μόνο, άλλωστε, λειτουργούσε ως "δεξί χέρι" του στην Γραμματεία Αποδήμων. 
Επίσης είναι χαρακτηριστικό ως προς αυτό ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο μίλησε και σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ. Εκεί είχε φωτογραφηθεί και είχε δώσει προσωπικά συγχαρητήρια σε αμφοτέρους που ήταν δίδυμο: "Νίκο (Θεοδωρόπουλε), σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ρούμπη (Γεωργακοπούλου), συγχαρητήρια για άλλη μία εξαιρετική συγκέντρωση. Αλέξανδρε, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια με συγκίνησαν ιδιαίτερα", είχε πει μάλιστα στην αρχή του χαιρετισμού του

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2024 | 7:36 am


Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ! ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ! (ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1900)

Της Αλέκας Ζορμπαλά

“Την πολιτεία, που έγινε πορνείο
μαστρωποί και πολιτικές διαλαλούν σάπια
θέλγητρα… φυραίνει ο τόπος ολοένα
χωματένιο σταμνί… το φως είναι 
σφυγμός ολοένα πιο αργός, θαρρείς πως 
πάει να σταματήσει… ” *

Γιώργος Σεφέρης, ο αστός κοσμοπολίτης, ο διακεκριμένος διπλωμάτης, ο αισθαντικός, μελαγχολικός στοχαστής-ποιητής.
Ο ποιητής, που «έσμιξε ποίηση και ελευθερία, αισθητική και ηθική»

Γεννήθηκε στη Σμύρνη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σαν σήμερα, το 1900.
Πέθανε στις 20/9/1971, στο Λονδίνο και θάφτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Στα χρόνια της Χούντας, στις 28/3/1969, και ύστερα από παρότρυνση αντιστασιακών διανοουμένων και καλλιτεχνών, μεταδόθηκε μήνυμα του κατά της Χούντας από το BBC, την Γαλλική Ραδιοφωνία, την Deutshe Welle, την Σοβιετική Ραδιοφωνία, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί ο τίτλος του πρέσβη επί τιμή.

Η κηδεία του αποτέλεσε μια από τις πρώτες, μαζικές, συλλογικές πράξεις αντίστασης, καθώς έλαβε χαρακτηριστικά διαδήλωσης (απαγορευμένες εκείνη την εποχή), με μαθητές, φοιτητές και νέους εργάτες να προπορεύονται και να ακολουθούν χιλιάδες ανθρώπων, που τραγουδούσαν απαγορευμένα από τη Χούντα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Γ. Σεφέρη.

Η έντονη διπλωματική του καριέρα συνυπήρχε ταυτόχρονα με το ασίγαστο, από τα 14 χρόνια του, πάθος του για την ποίηση, μια χειμαρρώδη και λυρική ποίηση, μια «ταξιδιάρικη» ποίηση, με έντονη αναφορά στο «εθνικό» στοιχείο, μια ποίηση, που ξέφυγε κατά πολύ από τα στενά αισθητικά πρότυπα της εποχής του, μια ποίηση, που χάρη σε αυτή του απονεμήθηκε το 1963 το βραβείο Νομπέλ.

Ακόμα και οι ποιητικά “απαίδευτοι” τον είχαν, τον έχουν και θα τον έχουν στο νου και στα χείλη τους, τραγουδώντας τους στίχους του.

* στίχοι, σκόρπιοι, από το Θερινό Ηλιοστάσιο

____________

Διαβάστε επίσης

«Ο Σεφέρης για τη χούντα», και τα γκάλοπ της “νοσταλγίας’…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ: Η Ελλάδα δεν τον πλήγωσε μόνο…. τον αγάπησε και πολύ …!!

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2024 | 9:13 am


Ο "ΑΓΙΟΣ" ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ....

Κώστας Καψής
Ο "ΑΓΙΟΣ" τού Κολωνού....
Αυτός ο.. άνθρωπος καθ'ομολογία τού βίαζε τη 12χρονη με τη...θέλησή της.
Αυτός ο...άνθρωπος βρέθηκε να κατέχει λίστα με 250 άτομα προγραμματισμένα να.. ..βιάσουν κι αυτά με τη σειρά τους τη μικρή πάλι με τη θέλησή της!!!
Αυτός ο..άνθρωπος σύμφωνα με εισήγηση τού αρμόδιου δικαστή είναι αθώος και εισηγείται την απαλλαγή του.!!!!
Έτσι απαλλάσσονται και οι μέχρι τώρα συλληφθέντες γιατί κι αυτοί ...βίασαν το παιδί με τη...συναίνεσή του.
Για όλα φταίει το παιδί.Η δωδεκάχρονη.!!!!
Κάτι μου λέει πως κάπως έτσι έπρεπε να γίνει γιατί πίσω από αυτή την υπόθεση που οσμίζει βρώμικα,υπάρχουν αποδείξεις και ονόματα που επ'ουδενί δεν πρέπει να βγουν προς τα έξω.
ΚΡΊΜΑ.....

ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας για την πρόταση αθώωσης του Μίχου...

Σήµερα όλη η κοινωνία παρακολουθεί οργισµένη την εισαγγελέα Μαρία-Ελένη Νικολού να ξεπλένει µε την πρόταση της τον παιδοβιαστή και µαστρωπό Ηλία Μίχο και τους υπόλοιπους παιδοβιαστές ενώ την ίδια στιγµή κατηγορεί τη µητέρα της 12χρονης ότι εξέδιδε το παιδί της.

Το σύστηµα δουλεύει συντεταγµένα και το αποδεικνύει ακόµα µία φορά. Η αστυνοµία εµπλεκόµενη προφανώς σε µαφιόζικα κυκλώµατα όπως έχουµε δει από µία σειρά υποθέσεων που το αποδεικνύουν (υπόθεση Greek mafia, υπόθεση Ηλιούπολης) όχι µόνο δεν συνέλλεξε στοιχεία για την ενοχή του κατηγορούµενου. Όχι µόνο δεν ερεύνησε τον οίκο ανοχής που η 12χρονη κατήγγειλε ότι την εξέδιδε ο Μίχος αλλά κάθε φορά αποθάρρυνε τη µητέρα της 12χρονης και όλα τα συγγενικά πρόσωπα να προβούν σε όποια καταγγελία ήθελαν να προβούν.

Τα ΜΜΕ µε το δικό τους πάντα ρόλο, εκείνον του χτισίµατος ενός καλού προφίλ και ενός εύπεπτου αφηγήµατος για κάθε παιδοβιαστή και βιαστή, έπλεκαν το εγκώµιο του καλού αφεντικού και του ευυπόληπτου πολίτη τόσο για τον Μίχο, όσο και για τους υπόλοιπους παιδοβιαστές. Και έτσι στρωµένος ο δρόµος από κάθε παράγοντα ισχύος αυτής της κοινωνίας φτάνει σήµερα µέχρι την πρόταση της εισαγγελέως, ώστε και η δικαιοσύνη µε τη σειρά της να βάλει το δικό της λιθαράκι στην καταδίκη όλων των φτωχών και ευάλωτων επιζώντων ατόµων αυτής της κοινωνίας. Γιατί το µόνο πόρισµα που µπορεί να βγει από αυτή την εισαγγελική πρόταση είναι ότι τα φτωχά και ευάλωτα άτοµα αυτής της κοινωνίας είναι έκθετα, µπορεί να τους συµβεί οτιδήποτε. Μπορεί να σκοτωθούν σε κάποιο τρένο ή από τις κλωτσιές κάποιου αφεντικού ένα µεσηµέρι στην Οµόνοια, να βιαστούν, να κακοποιηθούν, να απειληθούν και να τιµωρηθούν τελικά που µίλησαν, που όρθωσαν ανάστηµα. Η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εµπλεκόµενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια αποµόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύµα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλµησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής. Το ίδιο βέβαια επιφυλλάσσει η δικαιοσύνη και για τη µητέρα της που τόλµησε να σπάσει την οµερτά και τον κύκλο της καταπίεσης του παιδιού της.

Όµως, η πραγµατική δύναµη αυτής της κοινωνίας είµαστε εµείς, εµείς που µένουµε στις φτωχογειτονιές, που δουλεύουµε για τρεις κι εξήντα και δεν µπορούµε να βγάλουµε το µήνα, εµείς που κουραστήκαµε να φοβόµαστε για µας τους ίδιους και τις ίδιες, για τις φίλες µας, για τους γνωστούς µας, για τα παιδιά µας, τα παιδιά των φίλων µας αν είναι καλά, αν θα γυρίσουν σώα σήµερα το βράδυ, εµείς που δεν βρίσκουµε το δίκιο µας πουθενά, οι πιο ευάλωτοι από µας, εµείς είµαστε οι πιο οργισµένες και κανένα δικαστήριο δεν µπορεί να µας παρακάµψει. Στις γειτονιές µας και σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας µαστρωποί, βιαστές, παιδοβιαστές έχουν ήδη κριθεί ένοχοι και δεν χωράνε, χωρίς απόφαση κανενός αστικού δικαστηρίου. Εµείς περιφρουρούµε τις γειτονιές µας, εµείς περιθάλπτουµε και χτίζουµε πλέγµα αλληλεγγύης για τα θύµατα και τις επιζώσες και η οργή µας θα τους σαρώσει.
Στηρίζουμε και καλούμε στις κινητοποιήσεις που θα καλεστούν

Όλες/οι Πέμπτη 14/3 7μμ Προπύλαια και στις κατά τόπους/πόλεις συγκεντρώσεις!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΕΠΙΖΩΣΑ ΚΑΙ ΤΑ Α∆ΕΛΦΙΑ ΤΗΣ
ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΘΩΩΣΗΤΟΥ ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣΤΡΟΠΟΥ ΜΙΧΟΥΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΑΙ∆ΟΒΙΑΣΤΩΝ
ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η πρόεδρος Η γραμματέας
Τάσσου Δήμητρα Κάιλα Μυρσίν

https://www.sylaristotelis.com/products/aristotelis-allileggyi-mechri-teloys-sti-12chroni-epizosa-kai-ta-adelfia-tis-oles-oi-pempti-14-3-7mm-propylaia-kai-stis-kata-topoys-poleis-sygkentroseis/

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2024 | 9:07 am


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ (ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ) ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΝΣ ΑΝΔΡΑΣ...


 Είναι πράγματι άντρας η πρώτη κυρία της Γαλλίας!
 Ο Μακρόν είναι ομοφυλόφιλος. Σύμφωνα με έναν ερευνητή, η Brigitte Macron γεννήθηκε ως Jean-Michel Trogneux, άνδρας. Όμως η σύζυγος του προέδρου Μακρόν είπε ότι στοχοποιήθηκε από μια τρανσφοβική φήμη και ότι θα υποβάλει καταγγελία. 
Η πηγή αυτών των πληροφοριών για την προηγούμενη ζωή της Μπριζίτ Μακρόν βρισκόταν σε άρθρα που δημοσιεύθηκαν τον Σεπτέμβριο στο περιοδικό Faits et Documents που αναφέρουν εκτενή στοιχεία για μια μαζική συγκάλυψη για μια τρανς φιγούρα στα Ηλύσια.
 Η πρώτη κυρία της Γαλλίας το απέρριψε ως θεωρία συνωμοσίας. Στα γαλλικά κοινωνικά δίκτυα το hashtag #JeanMichelTrogneux είναι trend εδώ και αρκετές εβδομάδες. Στις 7 Νοεμβρίου, ο λογαριασμός Twitter «Le journal de la macronie», ξεκίνησε την αναζήτηση για την εύρεση του «χαμένου αδερφού» της Brigitte που έχει εξαφανιστεί χωρίς ίχνη. Το hashtag έχει δημιουργήσει σχεδόν 80.000 αναφορές, ιδίως σε «λογαριασμούς κατά της φορολογίας και της ακροδεξιάς», σημείωσε ο ιστότοπος Visibrain. 
Ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός ζήτησε έρευνα για τις φήμες.
 Η δημοσιογράφος Natacha Rey, η οποία είναι η συγγραφέας, είπε ότι είχε σταθερές αποδείξεις ότι η πρώτη κυρία γεννήθηκε ως Jean Michel Trogneux, ένας τρανς άνδρας. Η Ρέι ερευνά το σκιερό παρελθόν της Μπριζίτ και την περίεργη εξαφάνιση του υποτιθέμενου «αδερφού» της.
 Ο Jean Michel Trogneux εθεάθη για τελευταία φορά στην παρέα του άκρως αμφιλεγόμενου Joseph Doucé (από τότε που βρέθηκε δολοφονημένος) στα τέλη του ογδόντα του προηγούμενου αιώνα, περίπου την εποχή που εμφανίστηκε η Brigitte, είπε ο Rey. Ο πάστορας ήταν ο πρώτος υπέρμαχος των γάμων ομοφυλοφίλων και των τρανς χειρουργείων και επικεφαλής ενός κυκλώματος παιδεραστών. Πολλοί υποψιάζονται ότι ο Doucé είχε παίξει έναν ρόλο παρόμοιο με αυτόν του Jeffrey Epstein: Εκβιάζοντας όσους βρίσκονται στην εξουσία.

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2024 | 8:59 am


ΠΑΣΟΚ:ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΕΒ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΟΝ «ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΆΜΦΙΣΣΑΣ»

Χριστίνα Σταρακά: Ερώτηση για την συμμετοχή εκπροσώπων ΤΟΕΒ και επιστημονικού δυναμικού της Περιφερειακής Διοίκησης Φωκίδας στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Φορέα Διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας»

Η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας  του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής  κα Χριστίνα Σταρακά, υπέβαλε ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αυγενάκη αναφέροντας τα εξής :

«Με τον νόμο 5035/2023 (ΦΕΚ A 76 – 28.03.2023) ορίστηκε η σύσταση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και με το άρθρο 32 του νόμου η διοίκηση του Φορέα. Με τα ως τώρα οριζόμενα, στη διοίκηση του Φορέα, απουσιάζουν οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ Χρισσού και ΤΟΕΒ Άμφισσας.

Επίσης απουσιάζουν επιστημονικά στελέχη της Περιφερειακής Διοίκησης Φωκίδας, ή επιστημονικά Στελέχη από την περιοχή, με βαθιά γνώση του Ελαιώνα.

Ο Φορέας πρέπει να καταφέρει να απαντήσει στα ερωτήματα ενός ολιστικού σχεδίου διαχείρισης του Παραδοσιακού Ελαιώνα και για το σκοπό αυτό, πρέπει και το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής και οι Αγρότες-παραγωγοί να συνδράμουν και όχι να αποκλείονται.

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1)    Προτίθεται να συμπληρωθεί στο άρθρο 32 του Ν. 5035/2023,

στη διοίκηση του Φορέα, η υποχρέωση της συμμετοχής εκπροσώπων των ΤΟΕΒ Χρισσού και ΤΟΕΒ Άμφισσας;

2)    Προτίθεται να συμπληρωθεί στο άρθρο 32 του Ν. 5035/2023, στη διοίκηση του Φορέα, η υποχρέωση της συμμετοχής επιστημονικών στελεχών με εξειδίκευση στην ελαιοκομική παραγωγή από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Διοίκησης Φωκίδας;

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2024 | 8:55 am


Ιτεα Φωκιδας - Ειδήσεις και Νέα

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Ιτέα - Cretalive

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Ιτέα  Cretalive

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2024 | 10:00 am


Φωκίδα: Σεισμός στην Ιτέα - Ant1news

Φωκίδα: Σεισμός στην Ιτέα  Ant1news

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2024 | 10:00 am


Σεισμός τώρα στην Ιτέα - Newsbeast.gr

Σεισμός τώρα στην Ιτέα  Newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2024 | 10:00 am


Σεισμός τώρα στην Ιτέα - Οδηγός του Πολίτη

Σεισμός τώρα στην Ιτέα  Οδηγός του Πολίτη

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2024 | 10:00 am


Πού Ψηφίζω στη Φωκίδα - Fokidanews

Πού Ψηφίζω στη Φωκίδα  Fokidanews

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2023 | 10:00 am


Πάμε Camping στον Αγιάννη Ιτέας! - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Πάμε Camping στον Αγιάννη Ιτέας!  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2022 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ιτεα Φωκιδας