Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φωκίδας   >   Ιτεα Φωκιδας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ! – ΧΘΕΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ «ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΑΝ ΛΙΓΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ»!

Εθνικός εξευτελισμός, αν όχι άμεση παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και κίνηση ιστορικής μειοδοσίας από την ελληνική κυβέρνηση!

Τουρκία: Το τουρκικό ΥΠΑΜ ευχαριστεί την Ελλάδα για «τον σεβασμό στην εθνική τους δικαιοδοσία», αναφερόμενο σε ελληνικά θαλάσσια ύδατα!

Συντάκτης: Αλέξανδρος Ορφανίδης

Με χαλαρό… χιουμοράκι και φιλοτουρκικές ατάκες, σχολίασε ο απερίγραπτος Κυριάκος Μητσοτάκης την απαράδεκτη εθνική υποχώρηση στην τουρκική πρόκληση στην Κάσο! Η κυβέρνηση υπέκυψε στην de facto αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο και το μόνο που βρήκε να σχολιάσει ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός, ήταν ότι «μας ταλαιπώρησαν λίγο οι… φίλοι μας, αλλά τελικά όλα καλά»!

Αυτό το εξοργιστικό σχόλιο έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δεξίωση για την επέτειο των 50 χρόνων της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, έχοντας έναν σύντομο διάλογο με τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι Τούρκοι παραμένουν… φίλοι του, ακόμα και τώρα που η προκλητική ενέργεια στην Κάσο ουσιαστικά κόβει στα δύο την ελληνική υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο και κατοχυρώνει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο! Το ζήτημα αποτελεί εθνική ήττα τεραστίων διαστάσεων και ο πρωθυπουργός μιλάει απλά για… ταλαιπωρία από τους φίλους του!

«Χειρότερη και από την πρόκληση του Oruc Reis»

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Ιωάννης Μάζης, σχολιάζοντας το θέμα στο militaire.gr, δήλωσε ότι τα όσα κάνει η Τουρκία στην Κάσο, αποτελούν πολύ μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική πρόκληση, ακόμη και από το «σουλάτσο» του Oruc Reis, επί 82 ημέρες σε ύδατα ελληνικών συμφερόντων.

Ο κ.Μάζης εξηγεί ότι αυτή τη φορά η Τουρκία με 5 πολεμικά πλοία αμφισβητεί ευθέως κυριαρχικά δικαιώματα ακόμη και ελληνική κυριαρχία και εξηγεί ότι ουσιαστικά η Τουρκία εφαρμόζει στην πράξη το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» και χρησιμοποιεί την ανεκτικότητα της Αθήνας ως διαπραγματευτικό όπλο για ενδεχόμενες διεκδικήσεις σε διεθνή δικαστήρια. Και στην ουσία παραβιάζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη συμφωνία μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Μια συμφωνία που υπέγραψε η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη και σήμερα κοιτάζει με απάθεια τους «φίλους» Τούρκους να την καταπατούν στην πράξη!

Το γεγονός ότι η υποχώρηση στην Κάσο αποτελεί εθνική μειοδοσία είναι ότι το ιταλικό ερευνητικό πλοίο που εκτελούσε εργασίες για την πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου (για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Κύπρο) υπό την απειλή των 5 τουρκικών πλοίων, παρέμεινε εντός 6 μιλίων από την Κάσο και δεν εκτέλεσε το έργο του στο εύρος της προβλεπόμενης ελληνικής ΑΟΖ. Υπερίσχυσε η παράνομη NAVTEX των Τούρκων στην ελληνική ΑΟΖ, χωρίς η Αθήνα να εκδώσει αντι – NAVTEX ως όφειλε.

Με λίγα λόγια το ιταλικό ερευνητικό δεν ολοκλήρωσε το έργο του σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας, κι όμως η ελληνική κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ διακίνησαν το ψευδές αφήγημα ότι το ιταλικό πλοίο ολοκλήρωσε το έργο του!

Τουρκικό ΥΠΑΜ: «Ευχαριστούμε τις ελληνικές αρχές για τον σεβασμό τους στη δικαιοδοσία μας»!

Το ότι η Τουρκία επέβαλλε επί του πεδίου το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο (την ώρα που ο – εκτός τόπου και χρόνου – Μητσοτάκης μιλάει για… μικροταλαιπωρίες), αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας με την εξοργιστική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ,

το οποίο ευχαριστεί τις ελληνικές αρχές που σεβάστηκαν την δικαιοδοσία τους στην υφαλοκρηπίδα τους!

Μάλιστα αποκαλύπτουν ότι το ιταλικό ερευνητικό πλοίο IEVOLI Relume παρεμποδίστηκε από τα τουρκικά πολεμικά σκάφη, στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα, επικαλούμενοι το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο.

«Στις 21 Ιουλίου, η Ελλάδα εξέδωσε ανακοινώσεις ναυσιπλοΐας σχετικά με τις εργασίες που θα εκτελούσε το υπό ιταλική σημαία πλοίο R/V IEVOLI RELLUME για την τοποθέτηση καλωδίων, ορισμένες από τις οποίες εισέρχονταν στις Ζώνες Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας μας.

Για το θέμα αυτό εκδόθηκαν ανακοινώσεις ναυσιπλοΐας με αντιρρήσεις, ενώ δηλώθηκε ότι για την εκτέλεση εργασιών σε περιοχές που υπάγονται στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας απαιτείται η λήψη άδειας. Το εν λόγω πλοίο προειδοποιήθηκε να μην εισέλθει στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας στις 22 Ιουλίου και εμποδίστηκε από τουρκικά σκάφη.

Ως αποτέλεσμα του συντονισμού που έγινε αργότερα, του επετράπη να εκτελέσει εργασίες στις συντεταγμένες που δηλώθηκαν και εγκατέλειψε την υφαλοκρηπίδα μας ολοκληρώνοντας τη δραστηριότητά του υπό τη συνοδεία των πλοίων που ανήκουν στις Ναυτικές μας Δυνάμεις. Οι δραστηριότητες του εν λόγω πλοίου παρακολουθούνται στενά από τα στοιχεία των Ναυτικών μας Δυνάμεων στην περιοχή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ελληνικές και ιταλικές αρχές για τον σεβασμό τους στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία τους» αναφέρουν πηγές του τουρκικού υπουργείου σύμφωνα με την Καθημερινή.

Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί αυτός ο εθνικός εξευτελισμός, αν όχι άμεση παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και κίνηση ιστορικής μειοδοσίας από την ελληνική κυβέρνηση!



www.sportime.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2024 | 7:30 pm


"ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ...ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ;"


𝐏𝐫𝐨𝐤𝐚𝐥𝐢𝐩𝐭𝐢𝐤𝐚
Έτσι είναι οι φίλοι κ. Πρωθυπουργέ;
https://tovima.gr/2024/07/24/diplomatia/to-sxolio-mitsotaki-ston-arxigo-tou-polemikou-naytikou-gia-tous-tourkous/

«Μας ταλαιπώρησαν λίγο οι φίλοι μας, αλλά όλα καλά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης για όσα συνέβησαν στην Κάσο.
Σε αρκετά πηγαδάκια συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για την 50η επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ελλάδα που παρέθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Μιλώντας με τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά στον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τουρκική πρόκληση για την Κάσο λέγοντας «μας ταλαιπώρησαν λίγο οι φίλοι μας (σ.σ. εννοώντας προφανώς τους Τούρκους), αλλά τελικά όλα καλά».
Έπειτα μιλώντας για το θέμα του Επιτρόπου ήταν ξεκάθαρος. «Η χώρα θα έχει έναν Επίτροπο και το προνόμιο της επιλογής Επιτρόπου ανήκει αποκλειστικά στη χώρα μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις διαβουλεύσεις που είναι σε εξέλιξη με τις Βρυξέλλες και ανέφερε ότι η Αθήνα θα προτείνει ένα πρόσωπο. «Δεν ξέρουμε ακόμα το χαρτοφυλάκιο» προσέθεσε ακόμη
έλος, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το Παρίσι όπου θα παρευρεθεί την Παρασκευή στην τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η ελληνική παρουσία θα είναι επιτυχημένη. «Νομίζω ότι θα πάμε καλά» είπε αναφερόμενος στο τέννις, το πόλο γυναικών αλλά και τους κρίκους…

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2024 | 9:13 am


ΒΟΜΒΑ! Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΦΑΜΕΛΛΟ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Θοδωρής Καραγιαννίδης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, μόνο στους ενδιαφερόμενους, ριζικές αλλαγές στο σύστημα εξουσίας της Κουμουνδούρου αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ).

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν στη διάρκεια της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο κ. Κασσελάκης αλλάζει τον διευθυντή του πολιτικού του Γραφείου και τον επικεφαλής του οργανωτικού του κόμματος. Αλλά η αλλαγή που μπορεί να προκαλέσει τριγμούς είναι η αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από επικεφαλής της ΚΟ, μια εξέλιξη για την οποία ο ίδιος ο κ. Φάμελλος δεν έχει ενημερωθεί, όπως είπε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέχρι αργά το βράδυ, γίνονταν εντατικές προσπάθειες για να αλλάξει γνώμη ο πρόεδρος του κόμματος.

Οι αποφάσεις του αποτελούν συνέχεια του σοβαρού επεισοδίου της Τρίτης, με την αποχώρηση οχτώ στελεχών (Ραγκούσης, Γεροβασίλη, Φλαμπουράρης, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Καρκούλια, Συμεωνίδου, Νοτοπούλου) από τη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής. Η συνεδρίαση ήταν διαδικτυακή, καθώς ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται στις Σπέτσες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο τελευταίος σχεδιάζει να τοποθετήσει επικεφαλής της ΚΟ τον βουλευτή Αργολίδος Γιώργο Γαβρήλο. Απομακρύνεται επίσης ο διευθυντής του προεδρικού γραφείου κ. Καπνισάκης. Τη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Αποστολάκης, ενώ ο κ. Καπνισάκης μετακινείται στην ΚΟ.

Στο πλαίσιο των ίδιων αλλαγών ο συντονιστής του Οργανωτικού Γραφείου κ. Βουλγαράκης αντικαθίσταται από τον κ. Μπουρνού. Ο κ. Βουλγαράκης είχε αντικαταστήσει τον Μάρτιο τον κ. Βασιλειάδη.
Αν οι αντικαταστάσεις των Καπνισάκη- Βουλγαράκη αφορούν, σύμφωνα με το περιβάλλον Κασσελάκη, δυσλειτουργίες και λάθη στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, η αντικατάσταση Φάμελλου οφείλεται στη στάση που τήρησε στη διαμάχη της Τρίτης για την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου. Ο κ. Φάμελλος συντάχθηκε με στελέχη της εσωτερικής αντιπολίτευσης όπως η Ολγα Γεροβασίλη, που υποστήριξαν ότι είναι αντιδεοντολογικό το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ (6 Οκτωβρίου) όπως προτείνει ο κ. Κασσελάκης.

Ο τελευταίος θεωρεί ότι η πρόταση αναβολής σχετίζεται με τα σχέδια της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που θέλει να περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να συνεργαστεί με τον κ. Δούκα, αν εκλεγεί. Αποχωρώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ ή παρακάμπτοντας τον σημερινό πρόεδρο μέσα από ένα συμμαχικό σχήμα με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά.
Η πλευρά Κασσελάκη θεωρεί ότι η αντιπολίτευση δεν έχει σχέδιο και είναι «ετερόφωτη», περιμένοντας οι εξελίξεις να προέλθουν από το ΠΑΣΟΚ, ροκανίζοντας στο ενδιάμεσο διάστημα την προεδρική καρέκλα. Σύμφωνα με συνεργάτες του, αυτή ήταν η αιτία της έκρηξης του κ. Κασσελάκη, που δεν περίμενε την ανοιχτή διαφοροποίηση Φάμελλου στη χθεσινή συνεδρίαση και δήλωσε θυμωμένος ότι «όποιος δε συμφωνεί μαζί μου, να σηκωθεί να φύγει». Μέχρι αργά την Τετάρτη το βράδυ, γίνονταν προσπάθειες κατευνασμού από τον Νίκο Παππά και άλλα στελέχη του κόμματος, ώστε να αλλάξει τις αποφάσεις του.

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2024 | 9:10 am


«ΑΛΛΑΓΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ»! ΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ";

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Τον Ιούλη του 1974 έγινε...

«Αλλαγή ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής φρουράς στον τόπο μας»
50 χρόνια μετά, η αποικία Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο
υποταγμένη στο άρμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού...
Ξεπούλημα της Μακεδονίας, Κύπρος κατεχόμενη, Αιγαίο, Θράκη...
δουλική στράτευση στο πλευρό των βρεφοκτόνων σιωναζί,
του κοκαϊνομανή μικρού φύρερ των ουκροναζί,
την οικονομική γενοκτονία του ελληνικού λαού...

50 χρόνια από την Αλλαγή Φρουράς στην Ελλάδα, η κυρίαρχη ιδεολογία -με την πλήρη κάλυψη και στράτευση του λεγόμενου «εκσυγχρονισμού»- επιχειρεί αδιάκοπα να «αγιοποιήσει» τον άνθρωπο που επέλεξαν οι Αμερικανοί για τη... συνέχιση της κυριαρχίας τους στην Ελλάδα.

Μια ιστορική διαστρέβλωση και δυστυχώς με την ανοχή και συμπαράσταση της σημερινής Νατοϊκής αριστεράς.
Ακόμη και τα σχολικά βιβλία μιλούν για «εθνάρχη» Καραμανλή. Τον εκλεκτό των Αμερικανών το 1974, τον άνθρωπός τους μαζί με τη Φρειδερίκη, τον εφιάλτη της βίας και νοθείας να εμφανίζεται σήμερα ως εθνάρχης…
Ας τελειώνουν κι οι ξεπλυμένοι ψευτοπροοδευτικοί με την «άφεση αμαρτιών» στον κύριο εκπρόσωπο των Αμερικανών στην Ελλάδα!
Ας διατηρήσουμε το δικαίωμα στη μνήμη!
Ας μην επιτρέψουμε τη διαστρέβλωση της ιστορίας!
 
Ο μαύρος Ιούλης... «επέτειοι» με έναν κοινό στόχο:
την υποδούλωση του λαού, της πατρίδας & του έθνους!
Ιούλης 1974... «Αλλαγή ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής φρουράς στον τόπο μας»...
50 χρόνια μετά, η αποικία Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο υποταγμένη στο άρμα της αμερικανοκρατίας...
➥ Αποκατάσταση της "δημοκρατίας"... Ποιας δημοκρατίας;

«Ο Χίτλερ επέστρεψε. Χωρίς σβάστικες και μουστακάκι.
Ομιλεί την αγγλική κι επαναλαμβάνει πως “μας το ζητεί η Ευρώπη”,
η αποικία των ΗΠΑ. Καταδικάζει τις τραγωδίες του παρελθόντος,


για να νομιμοποιήσει το 4ο Ράιχ, τη Γενοκτονία & Εθνοκάθαρση
στην Παλαιστίνη, τον κοκαϊνομανή μικρό φύρερ των ουκροναζί,
τις οικονομικές γενοκτονίες που επιτελεί εναντίον των λαών,
την υγειονομική δικτατορία, την πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα,
τον Τρανσεξουαλισμό, την κλιματική αλλαγή...
πάντα στο όνομα της ελεύθερης αγοράς...
»

➥ Ας Ευρω-Παραιτηθούμε! Η Ευρώπη γεννήθηκε με τον όρκο «Ποτέ ξανά πόλεμοι μεταξύ μας»...

«Η ουσία του Ελληνικού προβλήματος είναι απλή.
Η πατρίδα μας είναι χώρα υπό κατοχή. Και η κατοχή είναι αμερικάνικη.
Μόνο οι στολές και η γλώσσα είναι ελληνική.
Και λύση του ελληνικού προβλήματος δεν υπάρχει καμία στο πολιτικό επίπεδο.
Η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν θα φθάσει, χωρίς την πραγματική, την ουσιαστική,
την χωρίς όρους απελευθέρωση της από τα δεσμά που χάλκευσε ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός
στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Γι’ αυτό ο αγώνας μας είναι εθνικοαπελευθερωτικός
»
Ανδρέας Παπανδρέου

«Το ταξικό μίσος πρέπει να αποκατασταθεί.
Οι ισχυροί μισούν τους προλετάριους, οι προλετάριοι πρέπει να κάνουν το ίδιο.
»
Edoardo Sanguineti

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2024 | 9:05 am


ΣΙΓΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Αφησαν αναπάντητες τις χυδαίες δηλώσεις Μπαχτσελί για Δένδια, Βανδή και Κύπρο

Του Βασίλη Γαλούπη

Η Δέσποινα Βανδή έκανε ό,τι θα έπραττε στη θέση της κάθε Έλληνας. Ακύρωσε τη συναυλία της στη Σμύρνη επειδή αναρτήθηκε αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ στον χώρο της εκδήλωσης. Η ίδια υπερασπίστηκε την πράξη της, επιδοκιμαζόμενη απ’ όλους, όπως ήταν λογικό: «Θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιουδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση με φόντο γιγαντοαφίσα – σημαία του Κεμάλ Ατατούρκ. Πόσο, μάλιστα, με την επέτειο 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο».

Η ελληνική κυβέρνηση, όμως, δεν ψέλλισε κουβέντα ακόμα μία φορά. Το Μαξίμου, που ξέρει μια χαρά να καθυβρίζει τη «δημοκρατία» επειδή αναδεικνύει την επικίνδυνη γύμνια του Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα, δεν βρήκε έστω έναν λόγο να πει για να εξάρει τη στάση της αλλά και τον χυδαίο πόλεμο που δέχεται η τραγουδίστρια από την απέναντι πλευρά. Όμως, η τουρκική συγκυβέρνηση δεν έπραξε το ίδιο. Επιτέθηκε με βαρβαρότητα στη Βανδή. Κι όχι μόνο, αλλά και στον Έλληνα υπουργό Άμυνας.

Το μπούλινγκ του Μπαχτσελί δεν είναι τυχαίο. Μπορεί να φέρεται σαν περιθωριακό στοιχείο, αλλά συγκυβερνά με τον Ταγίπ Ερντογάν. Δεν είναι απλά ο ηγέτης ενός κόμματος με ακραίες ανθελληνικές θέσεις. Χθες αποφάσισε να εκτοξεύσει δηλητήριο προς δύο πλευρές. Τόσο προς τη Βανδή όσο και προς τον Δένδια. Το μένος του συνεργάτη του «σουλτάνου» για την Ελλάδα είναι χρόνιο και ωμό. Δεν επιδιώκει καν να το καμουφλάρει,

«Μια Ελληνίδα τραγουδίστρια δεν έδειξε σεβασμό στη σημαία της Τουρκίας και την εικόνα του Ατατούρκ, και αυτό είναι μια απόδειξη της ανηθικότητας που δοκιμάζει την υπομονή μας». Κατά τον Μπαχτσελί, είναι ανήθικη η στάση της Βανδή, όχι το γεγονός ότι προσπάθησαν να της επιβάλουν από το πουθενά σε μια καλλιτεχνική εκδήλωση την αφίσα τού… Ατατούρκ.

Ο Μπαχτσελί δεν σταμάτησε εκεί. Χαρακτήρισε προκλητικά «ειρηνευτική επιχείρηση» τη σφαγή των Κυπρίων και την εισβολή στο ελληνικό νησί: «Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας είναι γεμάτες ασέβεια, αλαζονεία και παραλήρημα. Η ειρηνευτική επιχείρηση της 20ής Ιουλίου (σ.σ.: έτσι ονοματίζει η Άγκυρα την εισβολή στην Κύπρο) έβαλε τέλος στην προσπάθεια γενοκτονίας. Οι εχθροί της Τουρκίας έχουν χάσει τον ύπνο τους».

Η διαστρέβλωση της αλήθειας είναι η αγαπημένη συνήθεια του τυφλωμένου από το μίσος για την Ελλάδα Μπαχτσελί. Για την Αθήνα, όμως, ο Ερντογάν, που έχει για συμπαίκτη του τον «Γκρίζο Λύκο», παραμένει ένας καλός συνομιλητής. Οι φίλοι του «κατευνασμού» θεωρούν, ακόμα και μετά τις τελευταίες σοβαρές προκλήσεις της Τουρκίας συνολικά, ότι υπάρχει περιθώριο για… ειλικρινή διάλογο. Ουσιαστικά, εννοούν σημαντικές παραχωρήσεις, όπως όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί.

Για το Κυπριακό ο ανιστόρητος Μπαχτσελί είπε ότι «είναι ένα πρόβλημα για το οποίο ευθύνονται όσοι φοβούνται την επίλυσή του. Η ελληνική πλευρά ήταν πάντα αυτή που δεν είχε τη θέληση να βρεθεί μια λύση και πάντα σαμποτάρει κάθε τέτοια προσπάθεια». Επιμένοντας στη ρητορική περί δύο κρατών, δήλωσε ότι «το τουρκοκυπριακό… κράτος πρέπει να αναγνωριστεί. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική». Για να καταλήξει ότι «το οθωμανικό χαστούκι έπεσε στο πρόσωπό τους».

Παραμένει απορίας άξιον πως είναι δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση να ανέχεται την παρουσία Μπαχτσελί ως κυβερνητικού εταίρου τού «συνομιλητή» Ερντογάν. Μέχρι χθες το βράδυ δεν υπήρχε καν κάποια απάντηση στις ανιστόρητες και επικίνδυνες ανοησίες του Τούρκου σε βάρος ενός κυβερνητικού στελέχους της χώρας μας. Το Μαξίμου δεν ενοχλήθηκε που ένας συνεργάτης του Ερντογάν κι αρχηγός κόμματος επιτέθηκε με τέτοια βαναυσότητα στον Δένδια; Δεν βρήκε κουβέντα να πει για όσα ξεστόμισε για την Κύπρο; Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης τελικά; Μόνο να εξωραΐζει ως «καλό» συνομιλητή και «φίλο» τον Ερντογάν;

Ο Μπαχτσελί είναι γνωστός για τις ακρότητες και τις χυδαιότητές του. Συνήθως βάρος της Ελλάδας, αλλά όχι μόνο. Το 2015, ένα κινέζικο εστιατόριο με προσωπικό Ουιγούρων, τουρκικής ιδιοκτησίας, δέχτηκε επίθεση από Τούρκους εθνικιστές. Επιτέθηκαν και σε αρκετούς Νοτιοκορεάτες τουρίστες, πιστεύοντας ότι ήταν Κινέζοι.

Ο Μπαχτσελί δήλωσε τότε ότι οι επιθέσεις από τους Τούρκους νέους που συνδέονται με το MHP σε Νοτιοκορεάτες τουρίστες ήταν «κατανοητές», λέγοντας στη «Hürriyet»: «Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός Κορεάτη και ενός Κινέζου, ούτως ή άλλως; Και οι δύο έχουν σκιστά μάτια, καμία διαφορά».

Μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό Κοινοβούλιο, ο Μπαχτσελί είχε ξεστομίσει ότι οι απελάσεις των Αρμενίων ήταν «απόλυτα σωστές» και θα πρέπει να επαναληφθούν, εάν συμβεί παρόμοιο γεγονός. Όταν ο Τζο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Αρμενίων, το 2021, ο φίλος του Ερντογάν απείλησε με θάνατο τους Αρμενίους που ζουν στην Τουρκία κι όσους αναγνώρισαν τη Γενοκτονία.

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, ο Μπαχτσελί έχει στενούς δεσμούς με το αφεντικό της μαφίας στην Τουρκίας, Αλαατίν Τσακιτζί, που για χρόνια ήταν στη φυλακή. Είχε, μάλιστα, ζητήσει να του δοθεί γενική αμνηστία, αλλά ο Ερντογάν είχε απορρίψει το αίτημά του. Τον άφησε ελεύθερο, όμως, το 2020, με αφορμή την έκρηξη της… πανδημίας.

https://www.antinews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2024 | 9:01 am


Η ΑΤΙΜΩΣΗ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ

Του Μανώλη Κοττάκη

Οι μεγάλοι ηλεκτρονικοί πίνακες που υπάρχουν στα γραφεία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο Πεντάγωνο και δείχνουν σε real time την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό αρχιπέλαγος αναβοσβήνουν διαρκώς από προχθές το βράδυ.

Τουρκικά πολεμικά έχουν περικυκλώσει το ιταλικό ερευνητικό πλοίο που ποντίζει για λογαριασμό των Αθηνών και της Λευκωσίας το καλώδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου και στην ουσία ενώνει με έναν τρόπο την ελληνική με την κυπριακή ΑΟΖ.

Στην επίμαχη περιοχή πλησίον της νήσου Κάσου έχουν σπεύσει και ελληνικά πολεμικά πλοία για να προστατέψουν το ιταλικό πλοίο, στην πραγματικότητα όμως την άσκηση ελληνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Πολλοί αιφνιδιάστηκαν και μιλούν για ξαφνική ένταση. Ξαφνική κλιμάκωση. Λάθος. Όποιος παρακολουθεί προσεκτικά τους Τούρκους γνωρίζει ότι πριν από μια μεγάλη πολιτική διαπραγμάτευση προηγείται μια μεγάλη κρίση, η οποία έχει ως τελικό αποτέλεσμα την αποκόμιση κερδών χωρίς να πέσει κανονιά.

Το μέγα κέρδος της γείτονος από τα Ίμια ήταν η γκριζοποίηση ελληνικού εδάφους. Το μέγα κέρδος της από το «Ορούς Ρέιτς» ήταν το δόγμα Γεραπετρίτη ότι περιοριζόμαστε στα 6 ναυτικά μίλια χωρικά ύδατα, καθετί άλλο, ειδικώς τα 12 μίλια, «είναι εθνικισμός». Το μέγα κέρδος από τους πυροβολισμούς στον Έβρο είναι η χαλάρωση της υπεράσπισης των συνόρων στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Το μέγα κέρδος από την κρίση που άρχισε προχθές στην Κάσο και θα κλιμακωθεί στην ανατολική Μεσόγειο πιθανόν όλο το καλοκαίρι είναι η επί του πεδίου νομική έγερση όλων των θεμάτων που θα τεθούν τον Σεπτέμβριο στο τραπέζι του απευθείας διαλόγου μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Το Κυπριακό και η επώδυνος λύση του στην οποία πρέπει να συμπράξει η ελληνική κυβέρνηση μέσα από μια πενταμερή διάσκεψη θα είναι η πρώτη εστία δοκιμασίας,

αλλά όχι η μόνη. Στο μέτρο που το Κυπριακό θα επηρεάσει τον διαμοιρασμό του ενεργειακού πλούτου της Μεσογείου με παρότρυνση της Δύσης είναι βέβαιον ότι θα απασχολήσει ευθέως και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ήδη οι γείτονες διοχετεύουν προς τα έξω ότι ένα από τέσσερα βασικά σενάρια του πολιτικού διαλόγου θα είναι και η συνεκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Και μετά τη λέξη συνεκμετάλλευση ακολουθεί η λέξη συγκυριαρχία, η οποία ήδη υπάρχει στο τραπέζι.

Οι Τούρκοι εδώ και καιρό μας δοκιμάζουν διαρκώς. Δεχθήκαμε τον απευθείας διάλογο εφ’ όλης της ύλης σε επίπεδο πολιτικών ηγετών, χωρίς δίχτυ ασφαλείας, γεγονός πρωτοφανές μεταπολιτευτικά. Μπήκαμε σε συζήτηση μαζί τους για τα θαλάσσια πάρκα στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Ήμασταν χλιαροί στο άκουσμα της είδησης ότι η Μονή της Χώρας γίνεται και αυτή τζαμί μετά την Αγία Σοφία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε και παρακάθισε σε δείπνο με τον Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα. Ήμασταν απαθείς ως Ελλάς όταν μάθαμε ότι η Άγκυρα «κατεβάζει» μειονοτικό κόμμα στη Θράκη, με το οποίο αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι δοκιμασίες είχαν και προσωπικό χαρακτήρα. Τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως αποκαλύψαμε την προηγούμενη Κυριακή και ουδείς τόλμησε να το διαψεύσει, η Προεδρία της Δημοκρατίας αποδέχθηκε το αίτημα των μυστικών υπηρεσιών Ερντογάν να πραγματοποιηθεί έλεγχος ασφαλείας στο Προεδρικό Μέγαρο πριν από τη μετάβασή του εκεί για να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ορισμός της ατιμωτικής πράξης.

Προχθές ο Ερντογάν αποκάλυψε δημοσίως -χωρίς να διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση- ότι έθεσε στον πρωθυπουργό θέμα για μέλος της κυβέρνησής του, τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, και τον «διέταξε» να μην ομιλήσει στη Λευκωσία στο πνεύμα της πρόσφατης παρέμβασης του υπουργού του. Γεγονός που συνέβη, γιατί ο δικός μας του το υποσχέθηκε!

Άμα ο Τούρκος σε δοκιμάζει για να δει αν μπορεί να έχει λόγο στην κυβέρνησή σου και πώς στήνονται οι καρέκλες στο Προεδρικό σου Μέγαρο, τι είναι άραγε αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα πράξει αύριο το ίδιο στο πεδίο από τον Έβρο έως την Κάσο και από τη Ροδόπη έως την Κύπρο;

Η μόνη που δεν πέρασε το τεστ δουλικότητας με τη σημαία και τον Ατατούρκ ήταν η… Βανδή. Σε πολλά νησιά του βόρειου Αιγαίου που έχουν πνιγεί από Τούρκους τουρίστες σε κάθε «event», που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι, αυτή η σημαία κυματίζει. Με τον Ατατούρκ! Τι ψάχνουμε λοιπόν;

Θέλω να είμαι αισιόδοξος, αλλά τα γεγονότα δεν μας αφήνουν. Η αίσθηση ότι ζούμε την ατίμωση βήμα βήμα αυξάνεται. Και αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι όλες τις μεγάλες διευθετήσεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις επιχειρεί όταν οι ΗΠΑ δεν έχουν ηγεσία και είναι σε προεκλογική εκστρατεία, η αίσθηση αυτή μεγαλώνει. Ειδικώς τώρα που οι ΗΠΑ ζητούν άδεια από τον Ερντογάν για διέλευση υποβρυχίων του ΝΑΤΟ μέσω των Στενών του Βοσπόρου για την κλιμάκωση του πολέμου της Ουκρανίας.

Τώρα είναι που θα επενδύσουν στην «ελληνοτουρκική φιλία» και -γιατί όχι;- στη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρας δορυφόρου της Τουρκίας στο πλαίσιο της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ ως ενιαίου ζωτικού χώρου Τουρκίας – Ελλάδας – Κύπρου.

Και η ειρωνεία της ιστορίας: Στην ανατολική ακτή της αγαπημένης μου Κάσου, αυτή που βλέπει προς Τουρκία, κάποιοι στο παρελθόν «έστησαν» χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος ιστορικός λόγος ένα άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Επειδή του άρεσε να… κολυμπά εκεί. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα βρει δικαίωση αυτό το άγαλμα. Νομίζω λίαν συντόμως…

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2024 | 8:57 am


O ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΠΑΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο «σουλτάνος» κάνει αδιανόητες παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας, προκαλεί και προσβάλλει, γνωρίζοντας ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν θα αντιμιλήσει

Του Βασίλη Γαλούπη

Η κυβέρνηση της Αθήνας έχει αποκτήσει παιδονόμο. Κανείς δεν της τον επέβαλε, μόνη της θέλησε να φορέσει τον ζουρλομανδύα. Ο Ερντογάν ανακάλυψε το παιχνίδι του δημόσιου εξευτελισμού του πρωθυπουργού μέχρις εσχάτων και το απολαμβάνει με την καρδιά του. Δεν του αρέσει ο εκλεγμένος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν ανέχεται να αποκαλούνται «κατακτητές» οι εισβολείς και, γενικώς, δεν σηκώνει από την Αθήνα «δηλώσεις που να τον ενοχλούν». Όσοι Έλληνες δεν είναι επαρκώς κατευνασμένοι, ας παραδειγματιστούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός δείχνει τον δρόμο: είναι όλα πιο εύκολα αν δεν αντιμιλάς.

«Τον Δένδια ο Μητσοτάκης να τον βάλει στη θέση του» μάλωσε ο «σουλτάνος» τον πρωθυπουργό επειδή ο Έλληνας υπ. Άμυνας τόλμησε να χαρακτηρίσει κατακτητές τους Τούρκους κατακτητές. Υποτίθεται ότι δεν θα κάνουμε δηλώσεις που θα ενοχλούσαν ο ένας τον άλλον, θύμισε με νόημα στον Μητσοτάκη. «Είπε ότι σκέφτεται το ίδιο με εμένα» τον μαρτύρησε ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχει κυρίαρχο κράτος στον κόσμο ούτε καν κράτος σε εμπόλεμη κατάσταση που να δέχεται και να αποδέχεται τέτοιο χοντροκομμένο bullying από την κυβέρνηση άλλης χώρας. Ειδικά στην επέτειο μιας εισβολής. Η ακύρωση της χώρας από τον Ερντογάν περνάει στο εξής σε άλλη διάσταση. Τώρα πια δεν φτάνει ο έμπρακτος κατευνασμός. Πρέπει η Ελλάδα να παρακολουθεί τις επιδείξεις κυριαρχίας Ερντογάν και να το βουλώνει.

Όλα αυτά θα ήταν απλώς κωμικά αν η κυβέρνηση αντιδρούσε με το μίνιμουμ της αξιοπρέπειας που της υπαγορεύει το καθήκον της. Με μια απλή δήλωση σοβαρότητας θα έβαζε στη θέση του τον ξεσαλωμένο Ερντογάν. Αλλά η αλήθεια είναι πως η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται ανεπαρκής ακόμα και για τα στοιχειώδη.

Με αφορμή τον υποτιθέμενο ελληνοτουρκικό διάλογο και το «καλό κλίμα», που χειροκροτούν τα συμφέροντα που στηρίζουν τον Μητσοτάκη,

ο Ερντογάν έχει κορυφώσει τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, με πρωτοφανείς παρεμβάσεις και προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας:

1. Της ωμής παρέμβασης με την επίθεση στον Δένδια είχε προηγηθεί η φιέστα-ύβρις στα Κατεχόμενα την ημέρα της μαύρης επετείου των 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

2. Στα τέλη Μαΐου ο ιστορικός παραποιητής Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι αυτός αποκατέστησε την αρχική ταυτότητα της Αγίας Σοφίας επειδή 1.500 χρόνια μετά την έκανε ξανά… τζαμί.

3. Στις αρχές Μαΐου μετέτρεψε και τη Μονή της Χώρας σε τζαμί, με μηδενική αντίδραση από το Μαξίμου.

4. Στα τέλη Μαρτίου αποκάλεσε «συμμορίες» και «τρομοκράτες» τους Ποντίους, κατά των οποίων η Τουρκία έχει διαπράξει γενοκτονία.

5. Στα μέσα Απριλίου η Τουρκία απείλησε με casus belli για τα θαλάσσια πάρκα στην ελληνική θάλασσα. Από τότε ο υπάκουος Μητσοτάκης «πάγωσε» τα θαλάσσια πάρκα όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά ακόμα και στο… Ιόνιο!

6. Πριν από ένα δεκαήμερο η τουρκική ακτοφυλακή εξέδωσε προκλητική ανακοίνωση «σχετικά με την παρενόχληση τουρκικού αλιευτικού σκάφους από σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής» που έλαβε χώρα στη Ζουράφα, αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία στο ελληνικό νησί.

Ο Ερντογάν, με όλη του τη χυδαία βαρβαρότητα, καταφέρνει να αποκαλύπτει τα πραγματικά κυβικά αλλά και τις κρυφές μεθοδεύσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Και τον ξεμπροστιάζει διαρκώς, δείχνοντάς τον απελπιστικά λίγο. Η ικανοποίηση της Τουρκίας είναι πιο σημαντική για τον Μητσοτάκη από τις συνέπειες για την Ελλάδα. Οι στρατηγικοί στόχοι της χώρας θυσιάζονται για τα μητσοτακικά βραχυπρόθεσμα οφέλη. Και μόνον!

Το σύμφωνο «φιλίας», εκείνο το χαρτί χωρίς καμιά νομική υπόσταση που βιάστηκε περιχαρής να υπογράψει ο Μητσοτάκης για να ανοίξει τον δρόμο για τους εξοπλισμούς της Τουρκίας από το Κογκρέσο, έχει ήδη ακυρωθεί στην πράξη από τον Ερντογάν. Παρά ταύτα, η ελληνική κυβέρνηση αμελεί τόσο απροκάλυπτα τον ρόλο της, που επέτρεψε στην Τουρκία να της απαγορεύσει ακόμη και τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στις Κυκλάδες.

«Κατά καιρούς γινόμαστε μάρτυρες των προσπαθειών λαϊκιστών στην Ελλάδα να δυναμιτίσουν τις σχέσεις των δύο χωρών με τέτοιους λόγους» άρχισε το λογύδριο της… κατσάδας ο Ερντογάν, με μια φράση που θα μπορούσε να είχε γραφτεί από λογογράφο της σχολής Μητσοτάκη. Όσοι τολμούν ακόμη να αναγνωρίζουν την αντικειμενική ιστορική αλήθεια πρέπει να ακυρωθούν ως «λαϊκιστές». Στη γραμμή Ερντογάν έχουν στοιχηθεί και τα μητσοτακικά ΜΜΕ.

Κάτω από την ψευδεπίγραφη «καλή γειτονία» ο Ερντογάν απολαμβάνει, ελέω Μητσοτάκη, την αποδυνάμωση της Ελλάδας υπέρ της Τουρκίας, την εγκατάλειψη των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας υπέρ της γιγάντωσης μιας τουρκικής επιρροής, την προνομιακή μεταχείριση της Άγκυρας από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., την παράνομη αποστρατιωτικοποίηση των νησιών που απειλούνται και τις περίεργες μπίζνες για τουρκικούς ομίλους.

Αλλά ο Ερντογάν, όπως όλοι οι θρασύδειλοι, απαιτεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό όχι μόνο να εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα. Θέλει και να σπάει πλάκα μαζί του. «Όπως όλοι γνωρίζουν πολύ καλά, η Τουρκία διεξήγαγε την Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση για την ειρήνη για να θέσει ένα ξεκάθαρο και αιχμηρό τέλος στη γενοκτονία που άρχισε από την ελληνοκυπριακή πλευρά» είπε ο «σουλτάνος».

Μέχρι τουλάχιστον χθες το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είχε αντιδράσει ούτε καν με μια δημοσιοϋπαλληλική ανακοίνωση για τη «γενοκτονία» που αποδόθηκε στον ελληνοκυπριακό λαό από τους σφαγείς του.

https://www.antinews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2024 | 10:41 am


ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ…

Γράφει ο mitsos175

Ευρωεκλογές 2024, Δήμος Θήρας.
Εγγεγραμμένοι 16.170
Πήγαν παραλία κλπ: 10.206
Καλά έκαναν και πήγαν για μπάνιο, αλλά έπρεπε πρώτα να ψηφίσουν.
Η γαλάζια συμμορία πήρε 1.780 ψήφους (11% στο σύνολο) αλλά βγήκε πρώτη με δεύτερο τον κομιστή επιστολών του Ιησού (790 ψήφους)!

Είχαμε πει πως όσοι πήγαν παραλία και δεν πήγαν να ψηφίσουν κάνουν το τελευταίο μπάνιο δωρεάν.
Είναι γνωστό τι είπε ένας «λαγός»: Οι ντόπιοι ιθαγενείς να μην ενοχλούν τα τουριστάκια τα ζουμπουρλούδικα, μόνο να τα υπηρετούν.

Ε μετά από την πλύση, έρχεται το άπλωμα:
Η τοπική κοινότητα Θήρας καλεί τους κατοίκους της Σαντορίνης να ελαττώσουν τις μετακινήσεις τους για να μην ενοχλούν! Να ανασαίνουν μπορούν; Ίσως κατόπιν άδειας.

«Η Τοπική Κοινότητα Θήρας καλεί τους κατοίκους να ελαττώσουν τις μετακινήσεις για να μπορούν να κυκλοφορούν απρόσκοπτα οι τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια.
Δεν είναι αρκετό. Πρέπει και ειδικά αποσπάσματα από Πρωτοσάλτες να περιπολούν στους δρόμους και να διώχνουν τους ντόπιους».

Ή μπορεί να τους πετάνε στη θάλασσα μαζί με τα σκατά από τα κλαμπ.
«Ύστερα από τον θόρυβο που έγινε, η Τοπική Κοινότητα Θήρας κατέβασε το ποστ του ΦΒ όπου καλούσε τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους διότι έρχονται τα κρουαζιεράκια τα ζουμπουρλούδικα».

Μα γιατί να το κατεβάσουν; Δεν ψήφισαν αυτό ακριβώς; Για το καλό τους το κάνουν βρε! Μην κολλήσουν τίποτα και πρέπει να τρέχουν για γιατρό, φάρμακα… Που θα τα βρουν;
17.000 τουρίστες αποβιβάζονται στο νησί κάθε μέρα. Αυτοί, αν και ξένοι, δεν αλλοιώνουν πολιτισμό, έχουν λεφτά. Αντίθετα ξαναγεννιέται το αρχαίο «έθιμο» της δουλείας.

Πρωκτοσάλτε τι λες; Να τους βομβαρδίσουμε τους μαλάκες, που ενοχλούν τους τουρίστες; Τι τα πήραμε τα RAFALE;

Όσοι δεν είναι σκλάβοι, πούλο! Στη θάλασσα, να μείνει το νησί για τους φραγκάτους. Α στο διάλο πια με την πλέμπα!
Έρχεται ο τουρίστας να γαμήσει, βλέπει το νησιώτη και ξενερώνει! Μόνο όμορφα κωλαράκια από δω και πέρα!

Σας φαίνονται υπερβολικά τα παραπάνω; Συνεχίστε,

να βγάζετε πάνω καθάρματα και θα δείτε τι έρχεται μετά…

http://vathikokkino.gr/archives/156264

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 8:21 pm


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ...

Με πρόσχημα την παραβίαση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, η Αγκυρα ανέπτυξε τα τελευταία 24ωρα έως και πέντε πολεμικά πλοία σε περιοχή η οποία βρίσκεται μόλις έξω από τα όρια της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, όπου πλέει τις τελευταίες ημέρες το υπό ιταλική σημαία πλοίο «Ievoli Relume», με σκοπό έρευνες για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρύχιων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Κύπρου (Great Sea Interconnector-GSI).

Η ανατολική Μεσόγειος αγγίζει ευαίσθητες χορδές της τουρκικής διπλωματίας και ως φαίνεται οδηγεί στην επιλογή δημιουργίας συνθηκών έντασης, πρόσφατα κατά την πόντιση υποβρύχιου καλωδίου οπτικών ινών από το «Teliri» και τώρα με βάση τις έρευνες του «Ievoli Relume», οι οποίες εξ ορισμού δεν επηρεάζουν την υφαλοκρηπίδα. Στο σημείο πλέει τις τελευταίες ημέρες το υπό ιταλική σημαία ερευνητικό πλοίο «Ievoli Relume».
Η δημιουργία συνθηκών έντασης λίγο έξω από τα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων, πέρα από την πάγια τακτική της Αγκυρας να υπερασπίζεται στο πεδίο τις απόψεις περί εξωτερικών ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας -που κοινοποιήθηκαν με την επιστολή του πρώην μονίμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου της 18ης Μαρτίου 2020 (Α/74/757)-, καταγράφεται λίγες ημέρες μετά τη ρητορική ένταση για το Κυπριακό, αλλά και τις μάλλον άκομψες παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Ελλάδας με τις δημόσιες τοποθετήσεις και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια.
Συγκεκριμένα, η παρουσία του ερευνητικού πλοίου προκάλεσε σταδιακά την ανάπτυξη δύο φρεγατών και μιας κορβέτας από το τουρκικό ναυτικό και συγκεκριμένα των «Gokova», «Gokcu» και «Beykoz».
Αρχικά από την ελληνική πλευρά στην περιοχή των ερευνών βρισκόταν μόνο η κανονιοφόρος «Αήττητος», ενώ μετά την ενίσχυση της τουρκικής παρουσίας κρίθηκε απαραίτητη η αποστολή και της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» στα στενά Κάσου - Καρπάθου, σε ικανή δηλαδή απόσταση από τις έρευνες του ιταλικού πλοίου.

Μετά τις 7:00 χθες το απόγευμα, στην περιοχή έφτασαν δύο ακόμη πυραυλάκατοι του τουρκικού ναυτικού, δίνοντας την αίσθηση ότι η Αγκυρα επιθυμεί ακόμη και να ακυρώσει τις έρευνες του υπό ιταλική σημαία πλοίου. Από την Αθήνα επελέγη να μη δοθεί σήμα κλιμάκωσης, γι’ αυτό και στη συνέχεια απλά κατέπλευσε στην περιοχή ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.
Μάλιστα χθες καταγράφηκαν και τέσσερις παραβάσεις στο FIR Αθηνών από δύο ελικόπτερα και ένα UAV. Είναι, πάντως, ενδιαφέρουσα η επιλογή της Αγκυρας να ασκήσει πίεση στο συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο και, μάλιστα, για ένα έργο, το Great Sea Interconnector, το οποίο διχάζει την Αθήνα και τη Λευκωσία.
Το «Ievoli Relume» κινείται βάσει NAVTEX του σταθμού Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας (693/24), με στόχο «επιχείρηση έρευνας για την εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου» και, με βάση τουλάχιστον την πορεία που εγκρίθηκε, καλύπτει μια περιοχή η οποία ξεκινάει από το μέσο της απόστασης Κρήτης - Κάσου και φθάνει έως τα νότια της Καρπάθου.
Το σημείο στο οποίο έχει προκληθεί η ένταση με την αδικαιολόγητα υψηλή συγκέντρωση τουρκικών πολεμικών πλοίων βρίσκεται ουσιαστικά σε ένα μικρό κενό νότια του στενού Κάσου - Καρπάθου, το οποίο δεν καλύπτεται από ελληνικά χωρικά ύδατα που, όπως είναι γνωστό, έχουν έκταση 6 ναυτικών μιλίων.

Στον χορό ο Αδ. Γεωργιάδης...
Εν τω μεταξύ, χθες, στον χορό των αμφιλεγόμενων δηλώσεων για τα ελληνοτουρκικά εισήλθε και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι με τα F-35 η Πολεμική Αεροπορία μπορεί να απειλήσει ακόμη και την Αγκυρα, χωρίς τα αεροσκάφη να γίνουν αντιληπτά.
«Εγώ ακούω αυτά τα “θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά” και με πιάνουν τα γέλια. Με τα F-35 μόνο εμείς μπορούμε να πάμε μια νύχτα ξαφνικά στην Τουρκία. Είδατε στην Υεμένη τι έγινε; Εάν έχεις τα F-35, που δεν πιάνουν τα ραντάρ, μια νύχτα ξαφνικά μπορεί να βρεθείς στην Αγκυρα και να τα κάνεις γης Μαδιάμ», ανέφερε (τ/σ Οpen) ο κ. Γεωργιάδης.
Συμπλήρωσε: «Δεν λέω πως θα κάνουμε κάτι τέτοιο εμείς, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά όταν τα λέει ο Ερντογάν με πιάνουν τα γέλια. Με τι θα έρθεις μια νύχτα στην Ελλάδα; Με τα σαπάκια που έχεις; Αφού το ξέρουν όλοι πως η Τουρκία είναι μηδέν στην αεροπορία, επί πενταετίας Μητσοτάκη».

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 8:15 pm


ΙΟΥΛΙΟΣ, ΜΗΝΑΣ ΒΑΡΥΣ ΚΑΙ ΑΣΗΚΩΤΟΣ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...

Φίλους γνήσιους, αδελφικούς - πλην των ομογάλακτών μας Κυπρίων - είχαμε σπάνια εμείς οι Έλληνες, αν εξαιρέσουμε τις ιστορικούς συμμάχους που κάναμε αδελφοποιητούς σε περιόδους πολέμων. Πολέμων Παγκόσμιων που επέδρασαν καταλυτικά στην ατομική και συλλογική μνήμη μας, έτσι που να πηγαίνουμε αβίαστα εκεί όπου θέλει αυτή και όταν το θέλει.

Καταλυτικό ρόλο στη μνήμη όλων μας - κατά τους νεότερους χρόνους της εθνικής μας πορείας - έπαιξε και συνεχίζει να παίζει ένας μήνας του χρόνου, ο Ιούλιος, που είναι βαρύς και ασήκωτος από γεγονότα. Γεγονότα δυσάρεστα για τον Ελληνισμό. Δυσάρεστα και βαριά σαν ιστορία.

- [...] Άτιμο πράγμα η Ιστορία. Πέφτει πάνω στη ζωή και την πλακώνει..., λέει σ' ένα βιβλίο της η Σοφία Νικολαΐδου.

Κι εμάς τους Έλληνες μάς πλάκωσε για τα καλά η ιστορική μνήμη του Ιουλίου, γιατί στους μεν παλιούς (τους παππούδες μας) ξυπνάει κατ' έτος την''Ημέρα της Αποστασίας'', γνωστή και ως ''Ημέρα των Ιουλιανών'' (15 Ιουλίου 1965), στους δε νεότερους (τους πατέρες ή εμάς τους ίδιους μέσα από προφορικές και γραπτές μαρτυρίες της εποχής) το κίνημα της 15ης Ιουλίου του 1974 κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Κύπρο.

Κίνημα που συνδέεται άμεσα - ως πρόσχημα, αφορμή - με την απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων στην Μεγαλόνησο (''Αττίλας 1'', 20 Ιουλίου 1974). Με την ευκαιρία δηλαδή που δώσαμε εμείς οι Έλληνες (στρατιωτική δικτατορία 1967-'74) στην Τουρκία για να κάνει την εισβολή προφασιζόμενη (πίσω απ' τον φερετζέ της υποκρισίας) την ανάγκη να εφαρμόσει το άρθρο 4 της Συνθήκης Εγγυήσεων για να προστατέψει - δήθεν,

- απ' τους Ελληνοκύπριους τους Τουρκοκύπριους...,

Σαράντα Έξι χρόνια μετά την πιο μαύρη σελίδα στην νεότερη ιστορία της Κύπρου (και 200 χρόνια απ' τον Ιούλιο του 1821 όπουη Μεγαλόνησος πρόσφερε τον δικό της ''φόρο αίματος'' στην επαναστατημένη Ελλάδα με την μαρτυρική θυσία του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, όλων των Επισκόπων, των ηγουμένων και 400 προκρίτων), ο χρόνος σκάλισε άλλον ένα σκοτεινό στίγμα στην ιουλιανή λίστα.

Τη λίστα που αποδείχθηκε μακάβρια γιατί είναι γεμάτη από περιστατικά που συγκλόνισαν τον Ελληνισμό, όπως η πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου Βell-206 της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου το 2002, το οποίο είχε απογειωθεί απ' το αεροδρόμιο Λακατάμιας της Λευκωσίας για νυχτερινή εκπαιδευτική άσκηση με κατεύθυνση την αεροπορική βάση της Πάφου, για να μη φτάσει ποτέ εκεί.

Και δεν έφτασε ποτέ εκεί γιατί κατέπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κοντά στο χωριό Κούκλια (δύο χιλιόμετρα απ' την αεροπορική βάση της Πάφου) παρασύροντας στο θάνατο τον Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ευάγγελο Φλωράκη, τον Ταξίαρχο Στυλιανό Δεμέναγα,

τον Υποπλοίαρχο Νικόλαο Γεωργίου, και τα μέλη του πληρώματος, Σμηναγό Πάρη Αθανασιάδη και Υποσμηναγό Μιχάλη Σιακαλλή...

Δεκαοχτώ χρόνια μετά από τότε και ογδόντα έξι απ' την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Μουσείο από τον Κεμάλ (1934), ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετέτρεψε το σύμβολο της Ορθοδοξίας και πνευματικό σύμβολο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας σε τζαμί (Ιούλιος 2020) ανοίγοντας στους μουσουλμάνους τις πύλες της, παρά τις παγκόσμιες αντιδράσεις.

Και τώρα, Ιούλιο του 2021 (47 χρόνια απ' την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο), ο Νεο Oθωμανός ''σουλτάνος'' ετοιμάζει θριαμβική κάθοδο στα Κατεχόμενα, έτοιμος να δρομολογήσει νέες καταστάσεις με προσχεδιασμένα κατά γράμμα τα βήματα επικυριαρχίας του.

Και τα βήματα ξεκινούν, όπως όλα δείχνουν, με τονχαρακτηρισμό της περιοχής των Βαρωσίων από στρατιωτική σε κατοικημένη. Κάτι που σηματοδοτεί ταυτόχρονα αλλαγή καθεστώτος, ώστε να αναλάβει επίσημα τη διοίκησή της το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος υπό τον Ερσίν Τατάρ, το ανδρείκελο του Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο.

Ήδη απ' τον περασμένο Νοέμβριο (με αφορμή την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους) ο Ερντογάν είχε μπει στην ''περίκλειστη πόλη'' της Αμμοχώστου και έκανε λόγο για το άνοιγμα και τον εποικισμό της. Σχέδια που άρχισαν ήδη να υλοποιούνται ταχύτατα πιστοποιώντας την... εμβάθυνση της τουρκικής κατοχής, την οποία ετοιμάζεται να πανηγυρίσει κατά την επίσκεψή του στις 20 Ιουλίου στη Μεγαλόνησο.

Όσο δρομολογούνται αυτά, εντωμεταξύ, Ελλάδα και Κύπρος - προσδεδεμένες θανάσιμα στο άρμα του ξένου παράγοντα (ΗΠΑ-Γερμανία) και μυημένες ως το μεδούλι στην πολιτική του κατευνασμού που πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το ''Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα'' (ομφάλιο στρατηγικό λώρο μεταξύ των δύο χωρών) - ελπίζουν ακόμα στη λύση του Κυπριακού μέσω των διαπραγματεύσεων οι οποίες έχουν προγραμματιστεί, με προκαθορισμένο τον ρόλο του ''καλού παιδιού'' για αμφότερες τις αδελφές χώρες.

''Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις'', θα μου πείτε, γιατί ''σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει'' είτε πρόκειται για την Ελλάδα είτε για την Κύπρο.

Ωστόσο αυτήν τη φορά με έχουν ζώσει τα φίδια, το ομολογώ, όσο βλέπω την τουρκική στρατηγική περικύκλωσης Ελλάδας και Κύπρου να εξελίσσεται μεθοδικά φτάνοντας στο σημείο της εγκατάστασης βάσεωνdronesένα γύρω.

Με έχουν ζώσει τα φίδια και γιατί είναι περισσότερο από ποτέ ευδιάκριτο ότι αμφότερες οι αδελφές χώρες δεν έχουν ηγεσίες ικανές - τα πολλά τελευταία χρόνια έως και σήμερα - να αποτρέψουν την προέλαση των Τούρκων στα Βαρώσια και τον εποικισμό τους.

Για να μην πω ότι η Ευρώπη συλλήβδην δεν έχει ικανές ηγεσίες, για να αποτρέψουν τα τουρκικά σχέδια. Γι' αυτό και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ περιορίστηκε σε εκφράσεις ανησυχίας εσχάτως για τις κυοφορούμενες εξελίξεις στα Βαρώσια μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Πολύ περισσότερο δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές ηγεσίες για να ματαιώσουν την τουρκική πρόταση-λύση για δύο κράτη στην Κύπρο (που έχει ήδη την έγκριση της Βρετανίας, αν και την απέρριψε η ΕΕ). Πρόταση η οποία άρχισε να διακινείται απ' τον Νοέμβριο του '20 από την Τουρκία και ωρίμασε σταδιακά μέχρι την Άνοιξη του '21.

Τότε που προτάθηκε εκ μέρους της η εν λόγω λύση (με την ανοχή της Λευκωσίας, η οποία σύρθηκε στη Γενεύη υπό δυσμενείς συνθήκες) στην Πενταμερή Διάσκεψη η οποία συγκλήθηκε εκεί, για να απορριφθεί τελικά απ' την ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία.

- Είστε απαισιόδοξη και πολύ καχύποπτη, ακούω να μου λέτε κάποιοι.

Ίσως γιατί δε βλέπετε τα ''φίδια'' που βλέπω εγώ και τις παγίδες που μας στήνουν, θα σας έλεγα, παρά μόνο ερμηνεύετε καλοπροαίρετα (και καθαρά κομματικά) ως ατυχείς συγκυρίες τα εμπόδια στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη-Αναστασιάδη με θέμα τη λύση του Κυπριακού.

Του Κυπριακού που έχει καταντήσει πιο δυσεπίλυτος Γόρδιος Δεσμός κι από εκείνον του Μ. Αλεξάνδρου και γι' αυτό φορτίζει δικαιολογημένα την ελληνική πολιτική σκηνή. Πολύ περισσότερο, όταν δημιουργούνται ερωτηματικά γύρω από την περίεργη πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη (κατά την τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ, 14 Ιουνίου '21)''να επιλύουν τις διαφορές τους Ελλάδα-Τουρκία, χωρίς την παρέμβαση τρίτων''.

Κάτι που προσπέρασε αδικαιολόγητα γρήγορα ο ελληνικός Τύπος, αν και φάνηκε εξαρχής ότι ήταν θετικά διακείμενος σε αυτήν ο Έλληνας πρωθυπουργός. Όπερ σημαίνει ''αντίο'' στο κοινό αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου, πέραν του ότι έχουμε καταστήσει τον εαυτό μας μοναδικό συνομιλητή-αντίπαλο του Ταγίπ Ερντογάν, τη στιγμή που θα μπορούσε να έχει απέναντί του όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. έστω και κάτω από την επιρροή της φιλότουρκης Γερμανίας.

Κι αυτό κάθε άλλο παρά εθνικά περήφανους θα έπρεπε να μας έχει κάνει, γιατί ισοδυναμεί με γκάφα ολκής της Εξωτερικής μας πολιτικής, στο κρίσιμο θέμα της οποίας δείχνει να μην παίρνει θέση ο κ. Δένδιας προτιμώντας να παρακολουθεί υπό σκιάν την δεινή εξέλιξη στο Κυπριακό των διπλωματικών τεκταινόμενων.

Αυτό και μόνο πιστοποιεί όμως την παταγώδη διπλωματική αποτυχία μας, αν δεν το έχουν καταλάβει ακόμα εκεί στο Μαξίμου, που είναι αυστηρά προσανατολισμένοι στα υγειονομικής φύσεως θέματα, με αποτέλεσμα να αφήνουν ανενόχλητη την Τουρκία να κάνει παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο με τη δικαιολογία ότι διασφαλίζουμε έτσι ''ήσυχο καλοκαίρι'' μεταξύ μας.

Αφήνουν την Τουρκία να κόβει και να ράβει, ουσιαστικά, τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους στα μέτρα της, κάτι που εξυπηρετεί θαυμάσια τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν για τον επίσημο εποικισμό των Βαρωσίων/Αμμοχώστου (με βάση τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της κατοχικής δύναμης) την 20η Ιουλίου, ημέρα συμπλήρωσης 47 χρόνων από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

Και ημέρα - πολύ φοβάμαι - οριστικής ματαίωσης των ονείρων των κατοίκων της περιοχής για επιστροφή στις εστίες τους, αν η κυπριακή πλευρά πέσει στην παγίδα του παμπόνηρου Ερντογάν και απαντήσει θετικά στο κάλεσμα που αναμένεται να κάνει στους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες δίνοντάς τους τη δυνατότητανα κάνουν ''αίτηση αποκατάστασης, ανταλλαγής ή αποζημίωσης'' στη λεγόμενη επιτροπή του κατοχικού καθεστώτος, για να... αποκατασταθούν μερικώς σε οικονομικό επίπεδο από την απώλεια των ιδιοκτησιών τους.

Δόλια παγίδα του δόλιου Τούρκου Προέδρου, που θέλει απ' την μια να δείξει ''ανθρώπινο'' πρόσωπο στη διεθνή κοινή γνώμη κάνοντας ''μνημόσυνο'' με τα ''κόλλυβα'' των Ελληνοκυπρίων προσφύγων, κι από την άλλη να επισφραγίσει με την υπογραφή τους την αναγνώριση πλήρους δικαιοδοσίας του κατοχικού ψευδοκράτους στη Βόρεια Κύπρο, ώστε να προχωρήσει με αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας στο σχέδιό του για διχοτόμηση του νησιού και προσάρτησή του (βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα) στην τουρκική κυριαρχία...

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 10:45 am


ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ! ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ 27ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΦΑΣΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»...

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε να δικαστεί 27χρονος που συνελήφθη την Κυριακή για εξύβριση και απειλή στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, στη Θεσσαλονίκη,"θυμίζοντας" το περιστατικό  με τον Λ. Αυγενάκη ο οποίος όμως είχε άλλη αντιμετώπιση...


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 27χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος, εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση και απειλή, προσήλθε με καθυστέρηση στο χώρο ελέγχου εισιτηρίων προκειμένου να ταξιδέψει στο εξωτερικό και καθώς δεν έγινε δεκτός από την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, άρχισε να χτυπά προστατευτικά καλύμματα των γραφείων προκαλώντας τρόμο και ανησυχία στους υπαλλήλους.
Επιπρόσθετα, εξύβρισε αστυνομικούς κατά την άφιξη τους στο σημείο του συμβάντος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.
Αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψή του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 10:42 am


"Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ" - Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Μου είπαν: Είσαι μικρός. Αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν.
Είπα: Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιο μικρός (...)
(...) όσος μού έμεινε χρόνος ανήκει στον αγώνα για λευτεριά και δικαίωση.
Τότε μόνο θα αναπαυθώ ζωντανός ή νεκρός,
όταν λεύτεροι πορευτούμε στον λεύτερο Πενταδάκτυλο.
Εγώ θα ξανανέβω στον Πενταδάκτυλο.
Αν δεν προλάβω να με πάτε σεις. Μου το χρωστάτε!»
Βάσος Λυσσαρίδης


14 Αυγούστου 1974, Αττίλας ΙΙ... κι η περίφημη δήλωση του "εθνάρχη" της εθνοκτονίας, της Αμερικανοκρατίας: «Η Κύπρος κείται μακράν»!
Εδώ και 50 χρόνια η πόλη του Ευαγόρα και του Ονήσιλου προσμένει την επιστροφή των κατοίκων της. 
Δυστυχώς, όπως συνέβη κατά την πρώτη εισβολή, έτσι και κατά τη δεύτερη, η πατρίδα μας αφέθηκε ανοχύρωτη και... ανυπεράσπιστη. Με την έναρξη μάλιστα της δεύτερης φάσης της εισβολής, στις 14 Αυγούστου, δόθηκε η διαταγή αναδίπλωσης των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς στο ανατολικό μέτωπο των επιχειρήσεων και η συγκέντρωση των δυνάμεων στο χωριό Αγγλισίδες. Στις 16 Αυγούστου μετά τη λήξη της προέλασης των τουρκικών δυνάμεων ο Βάσος Λυσσαρίδης ζήτησε να γίνει έκκληση από το ΡΙΚ να επιστρέψουν οι κάτοικοι και να παραμείνουν οι δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς στην πόλη της Αμμοχώστου.
Η έκκληση ποτέ δεν μεταδόθηκε,
Στις 17 Αυγούστου σύμφωνα με καταθέσεις στην Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου, Τούρκος αξιωματικός και εκπρόσωπος του ΟΗΕ αναζητούσαν αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς για να διευθετηθεί η Γραμμή Κατάπαυσης του πυρός και δεν υπήρχε κανένας. Κάτω από αυτά τα δεδομένα ο στρατός κατοχής προχώρησε και κατέλαβε το σύνολο της πόλης της Αμμοχώστου.
Έκτοτε, το θέμα της Αμμοχώστου έχει τύχει εγκληματικά πρόχειρης διαχείρισης. Δόθηκε στην Τουρκία η ευκαιρία να αξιοποιεί το θέμα της Αμμοχώστου για να μας οδηγεί σε συνεχείς υποχωρήσεις και να κλιμακώνει την προκλητικότητά της.
Σήμερα όλο το εθνοκτόνο πολιτικό σύστημα μιλεί για "Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία" και μάλιστα τη ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ την υπερθεματίζουν ως νίκη, μιας κι είναι η "λύση" των ιμπεριαλιστών και πρωτίστως της νεοναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης του 4ου Ράιχ.
Που βρίσκεται το ψήφισμα 550 του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του ΟΗΕ του 1984, που καλεί την Τουρκία να επιτρέψει την επιστροφή των κατοίκων της κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ.
Αντί να διεκδικήσουμε την επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου, Κύπρο Κυρίαρχη Ανεξάρτητη... οι ελληνόφωνες πολιτικοί μας κραυγάζουν για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
Δεν ξεχνάμε πως η Κύπρος είναι κοιτίδα του Ελληνισμού!
Δεν ξεχνάμε τη γη που μας γέννησε!
Αγώνας μέχρι τέλους για την αληθινή Λευτεριά της Κύπρου μας!

Η Κύπρος είναι Ελλάδα... «Η Κύπρος ΔΕΝ κείται μακράν»!

Ούτε Διζωνική!
Ούτε Δικοινοτική!
Ούτε Ομοσπονδία!

Κάλιο, παιδί μου,

να πορεύεσαι με πίκρα
την πίκρα ενός οράματος που ξέφυγε,
παρά τη γλύκα μιας ανώφελης φυγής.

Βάσος Λυσσαρίδης

Αυτή η γη δεν είναι για πούλημα: αυτή η γη ανήκει στο λαό μας.
Κάποιοι είναι νεκροί, κάποιοι είναι ζωντανοί,
αλλά, πολλοί ακόμη δεν έχουν γεννηθεί!


Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2024 | 10:19 am


ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ! ΤΟ «ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ» ΤΗΡΕΙ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...

Greeksburg
"Όταν ακούσαμε από τα χείλη του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η Κύπρος κείται μακράν ήταν μια πλήρης απογοήτευση. Γιατί εμείς ξέραμε ότι ο Κίμων ήρθε με τριήρεις τον 5ο αιώνα πΧ να μας σώσει από τους Πέρσες!" 
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2024 | 10:11 am


ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Να μην ξεχνάμε ότι οι πραγματικοί προδότες της Κύπρου επιβραβεύθηκαν από τη μεταπολίτευση

Μπονάνος, Γαλατσάνος, Παπανικολάου, Αραπάκης: Η τετράδα της προδοσίας, που από τη μια πλευρά έκανε το πραξικόπημα και από την άλλη ΑΡΝΗΘΗΚΕ να υπεραπιστεί την Κύπρο και στον πρώτο και στον δεύτερο Αττίλα.
Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή   
Λες και ήταν χθες που μας ξύπνησε το βουητό των τουρκικών μαχητικών αεροπλάνων με τις βόμβες και τα πολυβόλα να ξερνούν αδιακρίτως τον θάνατο. Ο Πενταδάκτυλος σκοτείνιασε από τις φωτιές και τα τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη έριχναν ακατάπαυστα αλεξιπτωτιστές εντός του τουρκικού θύλακα βορείως της κυπριακής πρωτεύουσας. Και η θάλασσα της Κερύνειας γέμισε με τουρκικά αποβατικά που αποβίβαζαν ανενόχλητα πάνοπλους Τούρκους στρατιώτες και άρματα, σαν σε άσκηση και όχι σε πόλεμο! Την ίδια ώρα, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα (Ε.Δ.Ε.), Γρηγόριος Μπονάνος (στις 8.40 το πρωί της 20ής Ιουλίου 1974), δεν έδινε έγκριση στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς (Γ.Ε.Ε.Φ.) για απάντηση στην τουρκική επιθετική ενέργεια και ανάσχεση της εισβολής. Αντιθέτως καθησύχαζε τους επιτελείς της Εθνικής Φρουράς (Ε.Φ.) ότι πρόκειται για άσκηση του τουρκικού στρατού και συνιστούσε αυτοσυγκράτηση!
Οι επιτελείς των Ε.Δ.Ε. συνέστηναν αυτοσυγκράτηση την ίδια στιγμή που τα αποβατικά πλοία των Τούρκων ήταν ορατά με γυμνό μάτι από τη στεριά από το απόγευμα της 19ης Ιουλίου (μαρτυρία Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη, υπεύθυνου της Ελλαδικής Κ.Υ.Π. στην περιοχή της Κερύνειας, ο οποίος ενημέρωσε έγκαιρα όλους τους αρμοδίους για τις τουρκικές κινήσεις). Έτσι εξηγείται η επιβεβαίωση των ισχυρισμών των Τούρκων ότι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις για απόβαση χωρίς αντίσταση… Η μαχητικότητα, η γενναιότητα και το μένος των ηγητόρων του Γ.Ε.Ε.Φ. και της χούντας είχαν εξαντληθεί στο προδοτικό πραξικόπημα! Τώρα οι διαταγές προς τους αξιωματικούς του στρατεύματος ήσαν: «κύριοι πάτε για ύπνο»!

Οι αρχηγοί των τριών όπλων και των Ενόπλων Δυνάμεων, που συναποφάσισαν μαζί με την ηγεσία της χούντας το προδοτικό πραξικόπημα (με υπογραφή Γκιζίκη), δεν είχαν καμία διάθεση για πόλεμο. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Όταν η τουρκική εισβολή στην Κύπρο ήταν πλέον γεγονός, το Πολεμικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Φαίδωνα Γκιζίκη και τη συμμετοχή του «πρωθυπουργού» Αδαμάντιου Ανδρουτσόπουλου και του ταξίαρχου Δημήτριου Ιωαννίδη, έδωσε διαταγές στον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Γρ. Μπονάνο, στον Αρχηγό Στρατού αντιστράτηγο Ανδρέα Γαλατσάνο, στον Αρχηγό Ναυτικού αντιναύαρχο Πέτρο Αραπάκη και στον Αρχηγό Αεροπορίας πτέραρχο Αλέξανδρο Παπανικολάου για Γενική Επιστράτευση και άμεση ενίσχυση της Άμυνας της Κύπρου και συμφωνήθηκε όπως: α) Μια Μοίρα Καταδρομών πλήρως εξοπλισμένη θα μεταφερόταν αεροπορικώς από τη Σούδα στη Λευκωσία, β) τρία υπερσύγχρονα υποβρύχια θα έπλεαν στην Κύπρο σε μια προσπάθεια παρακώλυσης της απόβασης των Τούρκων, γ) το πλήρως εξοπλισμένο 573 Τάγμα Πεζικού με 550 Κύπριους εθελοντές θα μεταφερόταν με το επιταγμένο οχηματαγωγό πλοίο «Ρέθυμνο», δ) να εμπλακούν από αέρος τα 30 υπερσύγχρονα αεροπλάνα τύπου FANTOM που μόλις είχαν παραληφθεί. Κανένας από τους Αρχηγούς Όπλων δεν έφερε αντίρρηση εκείνη τη στιγμή στα μέτρα αυτά, που ήταν αυτονόητα και επιβάλλονταν από την κρισιμότητα της κατάστασης.

Από τις τέσσερις αυτές στρατιωτικές ενέργειες, πλην της αποστολής μιας Μοίρας Καταδρομών με το γνωστό τραγικό αποτέλεσμα, με απόφαση των Αρχηγών των Όπλων, καμία άλλη δεν πραγματοποιήθηκε. Όσον αφορά στην επέμβαση των υποβρυχίων, τη διαταγή για μεταφορά τους στην Κύπρο ανακάλεσε ο Αραπάκης και κατ’ άλλους ο Παπανικολάου! Ο απόπλους του εμπορικού πλοίου «Ρέθυμνο», που μετέφερε το 573 Τάγμα Πεζικού, ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της 21ης Ιουλίου για την Κύπρο. Αμέσως μετά τον απόπλου ο αρχηγός της αποστολής συνταγματάρχης Παπαποστόλου έλαβε δύο διαταγές ανάκλησης. Με προσωπική του ευθύνη παράκουσε τις διαταγές που έλαβε και το πλοίο έφθασε λίγα ναυτικά μίλια έξω από την Κύπρο. Τότε με νέο σήμα, ο Αλ. Παπανικολάου του έγραψε επί λέξει «…Σπεύσατε και αποβιβάσατε τα τμήματα εις την ΡΟΔΟΝ απειλούμενην υπό Τούρκων…». Ο Παπαποστόλου έσπευσε στη Ρόδο εγκαταλείποντας την αποστολή του, όπου όταν έφθασε, αντίκρισε ένα νησί που δεν είχε τεθεί καν σε επιφυλακή! Τα υπερσύγχρονα αεροπλάνα τύπου FANTOM βρίσκονταν στο αεροδρόμιο Καστελίου Κρήτης πλήρως εξοπλισμένα και έτοιμα για επέμβαση. Η διαταγή για επέμβασή τους στάλθηκε δύο φορές στις 22 Ιουλίου 1974 και ανακλήθηκε δύο λεπτά μετά με εντολή Παπανικολάου! 
Και οι τέσσερις αυτές επεμβάσεις σύμφωνα με το Πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων, είτε η κάθε μια μόνη της, πολύ περισσότερο σε συνδυασμό, θα μπορούσαν να μεταβάλλουν δραματικά τη στρατιωτική κατάσταση στη Μεγαλόνησο και θα οδηγούσαν σε αποτυχία την τουρκική εισβολή. Σύμφωνα πάντα με το Πόρισμα «…η μη έγκαιρη αποστολή υποβρυχίων και η εξ αυτής μη επίθεση κατά της αποβατικής τουρκικής δύναμης στέρησε από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις την ευκαιρία να καταγάγουν μια μοναδική νίκη επί της τουρκικής αποβατικής δύναμης…. Η ποιότητα και το αξιόμαχο των υποβρυχίων τα καθιστούσαν αποφασιστικό παράγοντα για την έκβαση της αποβατικής εχθρικής ενέργειας…». Για την μη επέμβαση των FANTOM, ομοίως αναφέρεται ότι: «…η μη αποστολή των αεροσκαφών χρήζει περαιτέρω έρευνας, γιατί αν είχε εκτελεστεί, η κατάσταση στην Κύπρο θα ήταν διαφορετική…».
Μια συνηθισμένη δικαιολογία που πρόταξαν οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν οι δήθεν πληροφορίες που είχαν για επίθεση από τη Βουλγαρία! Αμερικανός διπλωμάτης πιστεύει ότι «ο Αραπάκης (γνωστός για τον φιλοαμερικανισμό του και επιτήδειος στο να επιπλέει επί όλων των πολιτικών και μη καταστάσεων, ο οποίος ουσιαστικά έθεσε την ταφόπετρα στον Ιωαννίδη) ήταν αυτός που «εμπιστεύτηκε» την προβοκάτσια ότι επέκειτο επίθεση του βουλγαρικού στρατού εναντίον της Θράκης, για να αναγκάσει τον Ιωαννίδη να μην κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας» (Κ. Βενιζέλου Κώστας και Μ. Ιγνατίου, «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΤΖΕΡ», σελ 181).
Κι όμως οι τέσσερις ανώτατοι αξιωματικοί του στρατεύματος (Μπονάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου, Γαλατσάνος) που, μαζί με την ανώτατη ηγεσία της χούντας, προκάλεσαν το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και άφησαν την Κύπρο στο έλεος των ορδών του Αττίλα συμμετείχαν στην ιστορική σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό την προεδρία του Φαίδωνα Γκιζίκη στις 22 Ιουλίου 1974, κατά την οποία παρέδωσαν την εξουσία στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παρέμειναν μάλιστα στις θέσεις τους και χειρίσθηκαν με εγκληματικό τρόπο τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, όπου με μια απίστευτη επιμονή (τα σχετικά έγγραφα περιέχονται στο πόρισμα της Ελληνικής Βουλής) καλούσαν τον Καραμανλή να μην αντιδράσει στρατιωτικά… Και ο Καραμανλής ως γνωστό δεν τους χάλασε το χατίρι! Τέτοια ξεφτίλα δηλαδή! Όλα στημένα! Για να επανέλθουν οι πολιτικοί στις καρέκλες τους, έστω κι αν το τίμημα της επιστροφής τους ήταν η διχοτόμηση της Κύπρου!  
Έτσι εξηγείται πώς όλοι αυτοί οι εθνοπροδότες αποστρατεύτηκαν με βαθμό επί τιμή, απολαμβάνοντας τη σύνταξη και όλα τα προνόμια των συνταξιούχων στρατιωτικών… Δηλαδή, ο τότε αρχηγός της αεροπορίας Αλ. Παπανικολάου τιμήθηκε, όπως και ο αντίστοιχος του ναυτικού Π. Αραπάκης, με τον τίτλο του επιτίμου αρχηγού του όπλου του, που σημαίνει πως εκτέλεσε τα καθήκοντά του με άριστο τρόπο…
Υστερόγραφο: Από το 1945 και μετά (πλην μιας πολύ μικρής χρονικής περιόδου από το 1981 έως το 1983 με τον Ανδρέα Παπανδρέου), η Ελλάδα δεν απολαμβάνει καμίας απολύτως αυτονομίας. Αυτό λένε όλες οι επίσημες εκθέσεις της ΣΙΑ! Φαντάζομαι πως τώρα πια κανείς δεν αμφιβάλλει γιατί προδόθηκε η Κύπρος…

*Αναπλ. καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 
[email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2024 | 8:22 am


20 IΟΥΛΙΟY 1974: ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟTEΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ Σ΄ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ! ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΑΝ!

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΣ

ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
Προδότες χωρίς δισταγμούς Οι χουντικοί που παρίσταναν τους υπερπατριώτες -όπως και πολλοί νοσταλγοί τους- είχαν έγκαιρα ειδοποιηθεί για τις τουρκικές στρατιωτικές ετοιμασίες για την απόβαση στη Κύπρο. Αδιαφόρησαν απολύτως και γι΄ αυτό όλοι πια έχουν πειστεί ότι επρόκειτο για προδοσία. 


Μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου την 15 Ιουλίου 1974 όλοι θεωρούσαν πιθανή την επέμβαση των Τούρκων στην Κύπρο.

Η πιθανότητα κάθε μέρα, κάθε ώρα, μεγάλωνε και ενώ ή επέμβαση γινόταν πραγματικότητα οι εντολές από το Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Ε.Δ.) μέχρι τα μεσάνυχτα της 19ης Ιουλίου ήταν στερεότυπες: «Μην προβαίνετε σε επιστράτευση, μην κάνετε κινήσεις πού μπορούν να αποτελέσουν αφορμή επέμβασης από μέρους των Τούρκων, αυτοσυγκράτηση».

Πληροφορίες που έφταναν συνεχώς τις προηγούμενες μέρες, στο Α.Ε.Δ, έμειναν ανεκμετάλλευτες.
Η «ηγεσία» του συνόλου των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων κατά το πενθήμερο 15/7 έως 19/7 πού όλα έδειχναν ότι,

θα γίνονταν Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, εφησύχαζε στα θέρετρά της και δεν ελάμβανε κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του επικείμενου κινδύνου.

Σήμερα 42 χρόνια μετά δημοσιεύουμε το  έγγραφο-σήμα του ΓΕΕΦ προς το Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων που δυστυχώς αν και μιλούσε για την επικείμενη εισβολή,

έμεινε ανεκμετάλλευτο και δυστυχώς κανείς από τους συμμετέχοντες στην προδοσία και διχοτόμηση της Κύπρου δεν τιμωρήθηκε , πολλοί δε αναδείχθηκαν μέχρι και στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΣ

ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 1974, κάνει η αμερικανοκίνητη χούντα της Αθήνας το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο.
Την ίδια κιόλας νύχτα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας συνεδριάζει στην Αγκυρα και αποφασίζει εισβολή στην Κύπρο τη νύχτα της Παρασκευής 19 προς Σάββατο 20 Ιουλίου.
Την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, η Βρετανία -ως εγγυήτρια δύναμη βάσει της προδοτικής συνθήκης της Ζυρίχης- καλεί σε κατεπείγουσες διαβουλεύσεις την Ελλάδα και την Τουρκία.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο.
Εισηγείται στον Βρετανό πρωθυπουργό Χάρολντ Ουίλσον της κυβέρνησης των Εργατικών η Βρετανία και η Τουρκία να εισβάλουν από κοινού στην Κύπρο για να αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη που έχει ανατραπεί από το πραξικόπημα των χουντικών προδοτών, χρησιμοποιώντας μάλιστα τις βρετανικές βάσεις του Ακρωτηρίου και της Δεκελείας στη Mεγαλόνησο!
Στις 19 Ιουλίου 1974 συνέρχεται εκτάκτως,
στη Νέα Υόρκη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει το Κυπριακό.
Στις 3.30 το μεσημέρι,
εμφανίζεται ενώπιόν του μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων ο νόμιμος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Aρχιεπίσκοπος Μακάριος. Στην ομιλία του είναι καταπέλτης: «Το στρατιωτικόν καθεστώς της Ελλάδος παρεβίασεν αναισθήτως την ανεξαρτησίαν της Κύπρου... Ητο εισβολή κατά παράβασιν της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας» καταγγέλλει χωρίς περιστροφές. Η Σοβιετική Ενωση προτείνει να καταδικαστεί το πραξικόπημα από το Συμβούλιο Ασφαλείας ώστε να τεθεί φραγμός στην τουρκική εισβολή. Οι Αμερικανοί όμως, προβάλλουν βέτο! Τόσο το πραξικόπημα στην Κύπρο, που πραγματοποίησαν οι πράκτορές τους της ελληνικής χούντας των συνταγματαρχών όσο και η άμεσα αναμενόμενη να εκδηλωθεί τουρκική εισβολή στο νησί κινούνται στο πλαίσιο δικού τους σχεδίου!
Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Αγκυρας Τουράν Γκιουνές στέλνει προς όλες τις τουρκικές πρεσβείες του κόσμου το ακόλουθο κρυπτογραφημένο μήνυμα: «Συνεπεία του πραξικοπήματος στην Κύπρο έχει καταλυθεί το συνταγματικό καθεστώς. Η Τουρκία έθεσε σε κίνηση τον μηχανισμό διαβουλεύσεων της συνθήκης εγγυήσεως. Επειδή δεν επετεύχθησαν αποτελέσματα, την αυγή θα επέμβωμεν μονομερώς στην Κύπρο. Στοπ». Οντως το πρωί του Σαββάτου, 20 Ιουλίου 1974, αρχίζει η τουρκική εισβολή. Στις 6.30 το πρωί έχουν ήδη αποβιβαστεί κοντά στην Κερήνεια οι πρώτοι στρατιώτες των Τούρκων εισβολέων! Ωρα 8 το πρωί στην Αθήνα. Αρχίζει το πρώτο δελτίο ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών. «Με την ανατροπή του Μακαρίου έχει αποκατασταθεί η τάξη στην Κύπρο και η κατάσταση έχει ηρεμήσει. Δεν γίνεται λόγος για ξένη επέμβαση. Την Κύπρο περιμένει ένα καινούργιο και λαμπρό μέλλον υπό την προεδρία του Νίκου Σαμψών», μεταδίδει το ραδιόφωνο των προδοτών της χούντας, την ίδια ώρα που οι Τούρκοι αρχίζουν την κατάληψη της Κύπρου! Οι εισβολείς κάνουν περίπατο, κανείς από τους γελοίους πραξικοπηματίες δεν αντιστέκεται στο νησί. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με το υπ' αριθμόν 353 ψήφισμά του καταδικάζει ομόφωνα την τουρκική εισβολή και ζητάει την απομάκρυνση όλων των ξένων στρατευμάτων. Οι Τούρκοι, έχοντας το πράσινο φως από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τον ΟΗΕ και το ψήφισμά του. Στην Αθήνα εκτυλίσσονται κωμικοτραγικές σκηνές. Στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, 21 Ιουλίου 1974, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χούντας στρατηγός Μπονάνος (αρχηγός ΓΕΕΘΑ) καλεί στο γραφείο του τους αρχηγούς και τους υπαρχηγούς του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας και τους ανακοινώνει την απόφαση του κατάπτυστου δικτάτορα Ιωαννίδη και του φαιδρού οργάνου του, του κατ' όνομα «Προέδρου της Δημοκρατίας» στρατηγού Γκιζίκη, να... κηρύξουν τον πόλεμο της Ελλάδας κατά της Τουρκίας!!!
Σύσσωμοι οι αρχηγοί των τριών όπλων απαντούν ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις της χούντας κατά κανέναν τρόπο δεν είναι έτοιμες για πόλεμο! Αλλο πράγμα να στέλνουν οι δειλοί δικτάτορες τα τανκς τους, να ρίχνουν την πόρτα του Πολυτεχνείου και να πατούν άοπλους φοιτητές και εντελώς διαφορετική υπόθεση να εισβάλουν με τα τανκς αυτά στην Τουρκία, όπου τους περιμένει ο θάνατος. «Το τουρκικό προγεφύρωμα στην Κύπρο έχει πλέον εξασφαλιστεί. Το δεύτερο κύμα τουρκικών ενισχύσεων πρόκειται σύντομα να αποβιβαστεί. Και μετά την κατάπαυση του πυρός μπορείτε να συνεχίσετε την αποστολή ενισχύσεων» λέει τηλεφωνικά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ στον Ετσεβίτ στις 5 το απόγευμα, ώρα Αγκυρας, της 21 Ιουλίου 1974. Ολα έχουν κριθεί.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2024 | 7:53 am


OTAN H ΧΟΥΝΤΑ ΑΦΟΠΛΙΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ EΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ
Σε μια ιδιαίτερα οδυνηρή πλευρά του Κυπριακού αναφέρεται το  βιβλίο του στρατηγούΠανουργιά Πανουργιά.
O τίτλος και ο υπότιτλος προσδιορίζουν με ακρίβεια το αντικείμενο της μελέτης: «ΚΥΠΡΟΣ, H αποχώρηση της Ελληνικής Μεραρχίας την 29η Δεκεμβρίου 1967, Εθνική μειοδοσία».
Δυο λόγια για το ιστορικό αυτής της Μεραρχίας: 
Είχε σταλεί στην Κύπρο «κρυφά» επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου το 1964, κατά παράβαση των Συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου, με τη σύμφωνο γνώμη του Μακαρίου. 
Είχε δύναμη 10.000 ανδρών με αξιόλογο βαρύ οπλισμό.

Εστάλη ως απάντηση των τουρκοκυπριακών ενεργειών, που με τους περίφημους «θυλάκους» είχαν ουσιαστικά κηρύξει την «ανταρσία» κατά της νεοσύστατης Κυπριακής Δημοκρατίας, εγκαινίασαν τη διαδικασία της διχοτόμησης και σταδιακά διαμόρφωναν αυτό που, μετά την εισβολή του 1974, ονομάσθηκε «τουρκοκυπριακή επικράτεια». Από στρατιωτικής πλευράς, κατά κάποιο τρόπο ισορροπούσε την παρουσία ισχυρών τουρκικών δυνάμεων στα πολύ κοντινά παράλια της Μικράς Ασίας και απαντούσε στην απειλή της απόβασης.

Ηταν μια τολμηρή απόφαση που πράγματι ανέτρεπε τον μέχρι τότε συσχετισμό δυνάμεων στην Κύπρο. Ηδη, από τότε όμως, αιωρείται το ερώτημα κατά πόσο η αποστολή αυτής της Μεραρχίας, η οποία ουσιαστικά και με τρόπο μονομερή και δυναμικό ανέτρεπε τις Συμφωνίες του Λονδίνου και της Ζυρίχης, υπήρξε η ορθότερη πολιτική επιλογή. Οι συμφωνίες του Λονδίνου και της Ζυρίχης δεν ήσαν ασφαλώς η καλύτερη και λειτουργικότερη λύση και κυρίως ματαίωναν την Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα που εξακολουθούσε να είναι το κυρίαρχο σύνθημα του κυπριακού αγώνα. Ηταν όμως (ή θα έπρεπε να είναι) σαφές και το ανέφικτο της μονομερούς και δυναμικής ανατροπής ή αναθεώρησης εκείνων των Συμφωνιών. Θα αντιδρούσε δυναμικά όχι μόνο η Τουρκία, αλλά και σύσσωμη η αγγλική και η αμερικανική διπλωματία θα βρισκόταν στο πλευρό της. Πράγμα που τελικά έγινε. Από τη στιγμή όμως που, καλώς ή κακώς, η Μεραρχία εγκαταστάθηκε στην Κύπρο, η αποχώρησή της χωρίς κανένα αντάλλαγμα που θα διασφάλιζε την Κύπρο από την τουρκική απειλή, υπήρξε πράξη εθνικής μειοδοσίας της πατριδοκάπηλης χούντας.
Ο στρατηγός Πανουργιάς Πανουργιάς εκείνη την εποχή υπηρετούσε σε ανώτατες θέσεις του Γενικού Επιτελείου και έχει ιδία αντίληψη πολλών γεγονότων. Μετά την αποτυχημένη επέμβαση του βασιλιά Κωνσταντίνου στις 13 Δεκεμβρίου 1967, αποστρατεύτηκε και συνελήφθη, ο ίδιος και η γυναίκα του, και σε όλη τη διάρκεια της δικτατορίας υπήρξε «βαμμένος» αντίπαλος της Χούντας. H πρώτη, λοιπόν, πηγή ιστορικού υλικού ήσαν οι προσωπικές του εμπειρίες, αλλά δεν περιορίσθηκε σε αυτές.
Τα μεταγενέστερα χρόνια, προσπαθώντας να συγκεντρώσει στοιχεία για την ενεργό συμμετοχή των Ελλήνων αξιωματικών στον αντιδικτατορικό αγώνα (σημαντικότατη πτυχή της αντίστασης που παραμένει ανεξερεύνητη), «έπεσε πάνω» στα ανέκδοτα απομνημονεύματα του στρατηγού Γεωργίου Περίδη, διοικητού κατά την εξεταζόμενη περίοδο του ισχυρού Γ΄ Σώματος Στρατού, που εκάλυπτε την άμυνα του Εβρου και της Θράκης. O στρατηγός Περίδης, μετά την 13η Δεκεμβρίου συνελήφθη επίσης, κρατήθηκε επί εξάμηνο και κατόπιν εξορίσθηκε στη Σκύρο, όπου και έγραψε τα απομνημονεύματά του. Αναφέρεται στα πρόσφατα ακόμη γεγονότα, κυρίως από την πλευρά του Χούντας και της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας που τελικά οδήγησαν στην αποχώρηση της Ελληνικής Μεραρχίας.
Τα απομνημονεύματα αποτέλεσαν το έναυσμα της έρευνας και της μελέτης. O στρατηγός Πανουργιάς Πανουργιάς επεκτάθηκε σε ολόκληρη ή σε μεγάλο μέρος (δεν μπορώ να κρίνω) της μετέπειτα βιβλιογραφίας και των δημοσιευμάτων. Και τέλος, σε δική του αρχειακή έρευνα στις ΗΠΑ και στην Αγγλία.
Η αρετή όμως της μελέτης του στρατηγού Πανουργιά Πανουργιά έγκειται στην οργάνωση του πρωτογενούς ή δευτερογενούς υλικού σε μια πραγματικά δραματική και λιτή αφήγηση, που καλύπτει τα γεγονότα τριών κρίσιμων μηνών και ό,τι κρύβεται πίσω από τα γεγονότα: Από τον Σεπτέμβριο ώς το τέλος Νοεμβρίου του 1967.
Το τρίμηνο αυτό αρχίζει με την ανωτάτου επιπέδου ελληνοτουρκική συνάντηση του Εβρου, περνάει από τα δραματικά γεγονότα της Κοφίνου και των Αγίων Θεοδώρων στην Κύπρο, τα οποία έφεραν Ελλάδα και Τουρκία στο χείλος του πολέμου, τη διαμεσολάβηση του εκτάκτου Αμερικανού απεσταλμένου Σάιρους Βανς και καταλήγουν στην άτακτη υποχώρηση της Χούντας και την επονείδιστη απόφαση για την αποχώρηση της Ελληνικής Μεραρχίας και τον ουσιαστικό αφοπλισμό της Κύπρου. Για τους Τούρκους ήταν η γενική πρόβα της εισβολής. Για τη Χούντα η γενική πρόβα του πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου, με τις γνωστές οδυνηρές συνέπειες.
Ο αναγνώστης μένει κατάπληκτος από την εγκληματική επιπολαιότητα με την οποία η πατριδοκάπηλη χούντα και όσοι από φόβο ή από δουλικότητα, στρατιωτικοί και πολιτικοί (π.χ. ο Παν. Πιπινέλης), τη βοήθησαν, χειρίσθηκε την υπόθεση της Κύπρου. Και μένει τελικά η απορία, στον συγγραφέα, στον αναγνώστη και σε όλους, γιατί δεν διεξήχθη ποτέ η δίκη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Κύπρο και εις βάρος της Κύπρου και της εδαφικής της ακεραιότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2024 | 7:50 am


20 ΙΟΥΛΗ 1974... «ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗ ΜΙΣΟΥΝΕ…»!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ιούλης 1974...
«Αλλαγή ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής φρουράς στον τόπο μας»...

50 χρόνια μετά, η αποικία Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο
υποταγμένη στο άρμα του ιμπεριαλισμού...
Ξεπούλημα της Μακεδονίας, αλλαγή αμυντικού δόγματος (ΑΟΖ, 12 μίλια),
Κύπρος, Αιγαίο, δολοφονικά-παράνομα εμπάργκο εναντίον της Συρίας, του Ιράν,
της ανυπόταχτης Λατινικής Αμερικής, της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας...
ΚΑΙ... δουλική στράτευση στο πλευρό του Νατοϊκού κοκαϊνομανή των ουκροναζί!

Κύπρος...15 Ιούλη 1974... Αμερικανοκίνητο Νατοϊκό πραξικόπημα... Ατιμώρητοι οι φονιάδες!
Κι ήρθε η 20η Ιούλη 1974... Εισβολή και κατοχή σχεδιασμένη από το ΝΑΤΟ!

49 χρόνια Κατοχής, 49 χρόνια Αντίστασης! Η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής και κατοχής με τη στήριξη των ΗΠΑ και σχεδιασμένη από το ΝΑΤΟ!

Ποια «αποκατάσταση της δημοκρατίας», ποιας «δημοκρατίας» κι από ποιόν «εθνάρχη»;

Αρκετά με τον καθωσπρεπισμό των δήθεν "ρεαλιστών", των δεξιών και "αριστερών μεταρρυθμιστών" αβανταδόρων του νεοφιλελευθερισμού, των προστατών από τον κίνδυνο "κλιματικής αλλαγής", για "πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα, για μαζικούς υποχρεωτικούς "εμβολιασμούς" με τα τα πειραματικά σκευάσματα των πολυεθνικών, για αντιμετώπιση του "κινδύνου της κλιματικής αλλαγής", το κοινό Μέτωπο εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού, Τρανσεξουαλισμό ως "ανθρώπινο δικαίωμα"...

Τον Ιούλη του 1974 έγινε «Αλλαγή ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής φρουράς στον τόπο μας», όπως με σαφήνεια προσδιόρισε ο Ανδρέας Παπανδρέου!
48 χρόνια από την Αλλαγή Φρουράς στην Ελλάδα, η κυρίαρχη ιδεολογία -με την πλήρη κάλυψη και στράτευση του λεγόμενου «εκσυγχρονισμού»- επιχειρεί αδιάκοπα να «αγιοποιήσει» τον άνθρωπο που επέλεξαν οι Αμερικανοί για τη... συνέχιση της κυριαρχίας τους στην Ελλάδα.
Μια ιστορική διαστρέβλωση και δυστυχώς με την ανοχή και συμπαράσταση της σημερινής Νατοϊκής "αριστεράς".
Έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο τα σχολικά βιβλία θα μιλούν πράγματι για «εθνάρχη» Καραμανλή.
Ο εκλεκτός των Αμερικανών το 1974, ο άνθρωπός τους μαζί με τη Φρειδερίκη, ο εφιάλτης της βίας και νοθείας, εμφανίζεται σήμερα ως εθνάρχης…
Ας τελειώνουν κι οι ξεπλυμένοι ψευτοπροοδευτικοί με την «άφεση αμαρτιών» στον κύριο εκπρόσωπο των Αμερικανών στην Ελλάδα!
Ας διατηρήσουμε το δικαίωμα στη μνήμη!
Ας μην επιτρέψουμε τη διαστρέβλωση της ιστορίας!


15 Ιούλη 1965: να μην ξεχνάμε την αποσταCia, τους αποστάτες και τον εφιάλτη της δημοκρατίας...
Να μην ξεχνάμε την ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, το χρηματισμό βουλευτών της Ε.Κ., τους Αμερικανούς, το παλάτι και τον αρχιμάγειρα της αποσταCiaς Μητσοτάκη!

Ιούλης 1989... το «Βρώμικο '89»

«Μου είπαν: Είσαι μικρός. Αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν.
Είπα: Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιο μικρός (...)
(...) όσος μού έμεινε χρόνος ανήκει στον αγώνα για λευτεριά και δικαίωση.
Τότε μόνο θα αναπαυθώ ζωντανός ή νεκρός,
όταν λεύτεροι πορευτούμε στον λεύτερο Πενταδάκτυλο.
Εγώ θα ξανανέβω στον Πενταδάκτυλο.
Αν δεν προλάβω να με πάτε σεις. Μου το χρωστάτε!
»
Βάσος Λυσσαρίδης

 «Θα ξανανέβω στον Πενταδάκτυλο. Αν δεν προλάβω να με πάτε σεις. Μου το χρωστάτε!»

 Θα τον πάμε στον Πενταδάκτυλο! Το χρωστάει ο Ελληνισμός, το Έθνος!

Όποιος σήμερα έστρεψε αλλού το πρόσωπό του,
θα κριθεί και θα καταδικαστεί από την Ιστορία

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2024 | 7:48 am


ΤΟΝ "ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ" Η ΤΖΙΛ! O ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΤΑ ΕΧΑΣΕ (ΠΑΛΙ) ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΦΙΛΗΣΕΙ ΜΙΑ ...ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Ο Τζο Μπάιντεν εθεάθη έτοιμος να φιλήσει μια άλλη γυναίκα που φαινόταν να πίστευε ότι ήταν σύζυγός του μέχρι που τον σταμάτησε η Τζιλ Μπάιντεν.

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2024 | 6:45 pm


ΒΟΜΒΑ! ΑΔΕΛΦΟΣ (ΤΟΥ "ΓΑΛΑΖΙΟΥ" ΒΟΥΛΕΥΤΗ) Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΠΑΖΩΜΑ" ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ...

Nέα βόμβα! Αδελφός του γαλάζιου βουλευτή Λάρισας Μάξιμου Χαρακόπουλου είναι ο διευθυντής της διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας Αγάπιος Χαρακόπουλος, στον οποίο η εισαγγελέας εφετών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη μεταξύ άλλων για αυθαίρετες παρεμβάσεις στον τόπο του δυστυχήματος των Τεμπών. Είναι ένας ακόμη γαλάζιος συσχετισμός στην υπόθεση μπαζώματος του πολύνεκρου εγκλήματος.

Ο Αγάπιος Χαρακόπουλος διενεργούσε ως εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ και όφειλε να προφυλάσσει τον χώρο ενεργώντας ως προανακριτική Αρχή τουλάχιστον έως 2/3/2023. «Είχε την προστασία της σκηνής του συμβάντος, ώστε να είναι εφικτή η προανακριτική αξιοποίηση των κάθε λογής στοιχείων, ιχνών, και πειστηρίων» αναφέρεται στην σχετική διάταξη της εισαγγελέως.
Αντ’ αυτού, δεν προέβη σε καμία ενέργεια για να αποτρέψει την μεταφορά φορτηγών με πειστήρια και ανθρώπινο υλικό, όπως αποδείχθηκε. Κοντολογίς, παρενέβη αυθαίρετα «αλλοιώνοντας τον τόπο του συμβάντος και τον πέριξ αυτού χώρο», πράξη στην οποία προέβησαν δύο ακόμη πρόσωπα, στα οποία ασκήθηκαν επίσης διώξεις.

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2024 | 6:35 pm


ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: Η ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Η αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, που έγινε με την αποστολή πολεμικού υλικού και οχημάτων στην Ουκρανία, και η πιο ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο φαίνεται ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και με αποστολή Ελλήνων στρατιωτών!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», η Ελλάδα έστειλε στη δύναμη του ΝΑΤΟ μια διμοιρία επίλεκτων καταδρομέων της Ζ’ ΜΑΚ, η οποία επιτηρούσε κάποια μικρά νησιά στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αφού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή η διμοιρία βρίσκεται ήδη στην πόλη Ελμπλάγκ της Πολωνίας, στη Βαλτική Θάλασσα και εντάχθηκε στη δύναμη του ΝΑΤΟ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να την αποσπάσει από την επίβλεψη των μικρών νησιών που, όπως γνωστό, επιβουλεύονται οι Τούρκοι (βλέπε Ζουράφα κ.λπ.).

Δηλαδή, ενώ αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι σουλατσάρουν στο Αιγαίο, είτε με ψαράδες-πράκτορες είτε με δικά τους σκάφη, και συνεχώς αναφέρουν ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι τουρκικά, η Ελλάδα αποφασίζει να στείλει την πιο δυνατή επίλεκτη μονάδα αμφίβιων καταδρομών (βατραχάνθρωποι κ.λπ.) στην Πολωνία, για μια αποστολή που κανένας δεν γνωρίζει σε τι θα ωφελήσει την πατρίδα και πρέπει να βρίσκονται εκεί 30 επίλεκτοι κομάντος και όχι στο Αιγαίο.

Ζ’ ΜΑΚ

Ο ρόλος της Ζ’ ΜΑΚ είναι καθαρά επιθετικός, δηλαδή όταν εμφανίζεται ο εχθρός για να καταλάβει δικό μας χώρο, δεν αμύνεται, αλλά επιτίθεται στον εχθρό και τον εξοντώνει. Κι όμως, εμείς αυτούς του κομάντος τους στέλνουμε στην Πολωνία, προφανώς για να συμμετάσχουν σε κάποια άσκηση ή επίθεση (κανείς δεν ξέρει) του ΝΑΤΟ.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και καλείται το αρμόδιο υπουργείο να δώσει εξηγήσεις γιατί αποδυναμώθηκαν οι δύο λόχοι κρούσεως που διαθέτει, με τρεις διμοιρίες καθένας, στα νησιά του Αιγαίου, με αποτέλεσμα τώρα σε κάποιο σημείο όπου επιτηρούσε η συγκεκριμένη διμοιρία να υπάρχει κενό ασφάλειας για την πατρίδα μας.

Η Ζ’ ΜΑΚ είναι η ελίτ μονάδα των αμφίβιων καταδρομέων,

 και συγκροτήθηκε πρώτη φορά μετά τα Ίμια. Μάλιστα πρώτος διοικητής ήταν ο Κωνσταντίνος Φλώρος. Επίσης είναι η μονάδα που αναλαμβάνει τις πιο επικίνδυνες αποστολές, και όμως, οι «φωστήρες» αποφάσισαν να στείλουν τους κομάντος μιας διμοιρίας στην… Πολωνία, σήμερα που ο Τούρκος παραμονεύει και απειλεί σχεδόν καθημερινά.

Είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι στον ελληνικό λαό όσοι πήραν αυτή την απόφαση, για να αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα οποία ήδη έχουν σχεδόν αποστρατιωτικοποιηθεί.

Τι θέλουν να πετύχουν άραγε;

*εφημερίδα «δημοκρατία»

Η «χλιαρή» αντίδραση του ΓΕΕΘΑ

Πηγές του ΓΕΕΘΑ σημείωσαν, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ (το οποίο ωστόσο δεν αναφέρει το όνομα της εφημερίδας «δημοκρατία»), ότι «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» το δημοσίευμα για την Ζ’ ΜΑΚ που αφορά σε «αποστολή ομάδας της Ζ΄ ΜΑΚ στα ουκρανικά σύνορα».

Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι «δύο στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ θα μεταβούν στην Πολωνία το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνεκπαίδευση με τμήμα των πολωνικών Ειδικών Δυνάμεων, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε αντικείμενα χειρισμού Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (drones). Η εν λόγω δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο ανταπόδοσης αντίστοιχης συνεκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας (από 15 έως 25 Απριλίου 2024) με τις πολωνικές Ειδικές Δυνάμεις».

https://www.newsbreak.gr/ellada/653105/zmak-fylakes-aigaioy-polonia-komantos-oukrania/

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2024 | 9:22 am


ΟΤΑΝ Ο ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Εφαγε την “σκόνη” του Αρη Πορτοσάλτε η ιστοσελίδα Protagon -ξέρετε αυτό το δεξιό σάιτ με τους «μαϊμού» αρθρογράφους– που είχε επιχειρήσει να κάνει την αγιογραφία της υποψήφιας προέδρου του ΠΑΣΟΚ Αννας Διαμαντοπούλου.

Και εδώ που τα λέμε τι να σε κάνει μια κάποια δημοσιογράφος της σειράς ονόματι Ρέα Βιτάλη, που αρθρογραφεί στο Protagon, μπροστά στον “σαράντα χρόνια φούρναρη” υπάλληλο του Αλαφούζου; Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Πορτοσάλτε φιλοτεχνεί με αριστουργηματικό τρόπο, το πορτραίτο της Διαμαντοπούλου, στην στήλη του στην ιστοσελίδα liberal.

Τουλάχιστον εμετικός είναι ο τρόπος που εμφανίζει ο Πορτοσάλτε την προσωπικότητα της επιδόξου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Πάντως η πρόβλεψη η δικιά μας είναι ότι η Διαμαντοπούλου θα έχει την τύχη του Αντρέα Λοβέρδου, όταν κι αυτός επιθυμούσε να βρεθεί στο πόστο που επιδιώκει τώρα η Αννα της φωτοτυπίας.

Δεν ξέρουμε αν το έχετε προσέξει αλλά όλοι οι φιλελεύθεροι το πρώτο που επιδιώκουν είναι να σιτίζονται από τον κρατικό κορβανά

Την δημοσιογράφο Βιτάλη το “επιτελικό νεοδημοκρατικό κράτος”, με το που ανέλαβε την κυβερνητική εξουσία, εκτιμώντας την κομματική προσφορά της, την τοποθέτησε “εκπομπάρχισσα” -και κατά συνέπεια παχυλά αμειβόμενη στην κρατική τηλεόραση).

Ο Πορτοσάλτε προφανώς δεν το έχει ανάγκη φρόντισε όμως να τακτοποιήσει την γυναίκα του -την δημοσιογράφο Δέσποινα Κουτσομητροπούλου η οποία αρχικά δούλευε σε κρατικό ΜΜΕ και αποσπάστηκε στην συνέχεια στην Ν.Δ. (Τουλάχιστον έτσι έγραψε το Documento).

Δεν μπορέσαμε να βρούμε ποιο είναι το ύψος του μισθού που λαμβάνει από το κόμμα της Πειραιώς η σύζυγος του Πορτοσάλτε. Αμείβεται μόνο για τις υπηρεσίες που προσφέρει (;) και άρα ο άντρας της αφιλοκερδώς κατάντησε εμετικό παπαγαλάκι της Ν.Δ., σε βαθμό μάλιστα που να τον διαγράψει η ΕΣΗΕΑ για την ελεεινή στάση που κρατάει;
Από βίτσιο του, ή από κομματικό πατριωτισμό ο Πρωτοσάλτε γίνεται δημόσια ρόμπα αποκαλυπτόμενος ότι κάνει στημένες συνεντεύξεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
 

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2024 | 9:13 am


Η ΠΙΟ ΕΥΓΛΩΤΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...


Marka2
Η πιο εύγλωττη φωτογραφία από τη δεξίωση της πρεσβείας των ΗΠΑ για την 4η Ιουλίου που ήταν η τελευταία με πρέσβη τον Τσούνη. Ενθουσιασμός, πάθος, αγαπη, φιλία του ανηψιου του Κουλη, Δημητριαδη με τον αμερικανό πρέσβη. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2024 | 8:23 pm


ΔΥΟ «ΕΠΕΤΕΙΟΙ» ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ: ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ...

ΑΠΟΣΤΑCIA, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΧΟΥΝΤΑ...

Η οφειλόμενη απάντηση μπορεί να είναι μία και μοναδική:
άντως εμείς θα τους αντισταθούμε.
Όποιοι κι αν είναι.
Όσο δυνατοί κι αν είναι"
Δύο «επέτειοι» που σημαδεύουν και δυστυχώς σηματοδοτούν την εξάρτηση από τον ξένο παράγοντα, τους προστάτες...
Δύο «επέτειοι» με έναν κοινό στόχο: την υποδούλωση του λαού και της πατρίδας μας.
Η δεξιά που δεν θέλει ν’ απαρνηθεί το «ένδοξο» παρελθόν της και μια "εκσυγχρονισμένη ανανεωτική αριστερά" που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη δεξιά,

ειδικά στη... διχοτόμηση της Κύπρου μας, που την βαπτίζουν "διζωνική"...
► 15 Ιούλη 1965: να μην ξεχνάμε την αποσταCia, τους αποστάτες και τον εφιάλτη της δημοκρατίας
► 15 Ιουλίου 1974: η πρώτη μέρα ενός ακόμη εγκλήματος των ΗΠΑ με εκτελεστές τη χούντα της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2024 | 10:01 am


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ...


Tak
Δεν πείραξα τίποτα

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2024 | 9:57 am


ΖΩΑΡΑ! ΣΕ ΓΑΜΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΙΛΕΡ...

Στο Περτούλι βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ με αφορμή γάμο στενού φιλικού του ζευγαριού εφοπλιστών.
Σύμφωνα με το trikalavoice πρόκειται για ζευγάρι του εφοπλιστικού κύκλου από την Αθήνα, το οποίο θα ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου στην περιοχή, εκεί όπου και θα πραγματοποιηθεί και η δεξίωση.

Κασσελάκης και Τάιλερ σε πολυτελές 5άστερο ξενοδοχείο
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα φιλοξενηθεί σε πεντάστερο Αρχοντικό (Χατζηγάκη) που βρίσκεται στην καρδιά της Πίνδου, μέσα στο σπάνιας και μοναδικής ομορφιάς δάσος του Περτουλίου, στα ορεινά των Τρικάλων. Ο ιδιοκτήτης του Αρχοντικού υποδεχόμενος το διάσημο ζευγάρι ζήτησε και έβγαλε selfie μαζί τους.

To Αρχοντικό Χατζηγάκη, είναι σε περιβάλλον ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Κρυμμένο στις καταπράσινες πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, με εκπληκτική θέα προς το δάσος, το χωριό και τα περτουλιώτικα λιβάδια, το ξενοδοχείο είναι ένας μοναδικός προορισμός για ξεκούραση ή για απόδραση στη φύση, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του.

Επίσκεψη στην «Ταβέρνα του Παναγιώτη»
Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε την γνωστή «Ταβέρνα του Παναγιώτη» στο Περτούλι, όπου γευμάτισε με παρέα απολαμβάνοντας την ντόπια κουζίνα, σύμφωνα με το trikalain.gr.
Οι θαμώνες της ταβέρνας έσπευσαν να χαιρετήσουν τον κ. Κασσελάκη ο οποίος φωτογραφήθηκε και με τον ιδιοκτήτη της «Ταβέρνας του Παναγιώτη» Παναγιώτη Καραμπούλα.

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2024 | 8:05 pm


Ιτεα Φωκιδας - Ειδήσεις και Νέα

Στον τελικό ο Φωκικός! - Αγία Ευθυμία

Στον τελικό ο Φωκικός!  Αγία Ευθυμία

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 10:00 am


Σεισμός τώρα στην Ιτέα - Newsbeast.gr

Σεισμός τώρα στην Ιτέα  Newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2024 | 10:00 am


Απτά τ’ αποτελέσματα! - Η Ώρα της Φωκίδας

Απτά τ’ αποτελέσματα!  Η Ώρα της Φωκίδας

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2024 | 10:00 am


Πάμε Camping στον Αγιάννη Ιτέας! - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Πάμε Camping στον Αγιάννη Ιτέας!  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2022 | 10:00 am


Ιτέα, η πόλη των λίγων - Fokidanews

Ιτέα, η πόλη των λίγων  Fokidanews

Δημοσιεύθηκε στις 7 November 2020 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ιτεα Φωκιδας