Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φωκίδας   >   Ιτεα Φωκιδας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ “ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

Νομίζουμε ότι αξίζει να παραθέσουμε το παρακάτω παραπολιτικό σχολιάκι. Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ αποφεύγει να ανακατεύεται είτε με δημοσιεύματα στον “Ριζοσπάστη” -εκτός των καθαρά ειδησεογραφικών χαρακτήρα- είτε με δηλώσεις στελεχών του, όταν υπάρχει εσωτερική φαγωμάρα στα πολιτικά κόμματα. Γι’ αυτό θεωρούμε αξιοπρόσεκτο το κάλεσμα που κάνει ο Νίκος Σοφιανός στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν “φυτεμένο, ξένο σώμα” τον Κασσελάκη στο κόμμα της Κουμουνδούρου.

Δηλώνει σε τηλεοπτική του παρουσία ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας:

«Ενας κόσμος που βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ. και που οι εξελίξεις αυτές ήταν η σταγόνα που βγήκε από το ποτήρι, να καταλάβει ότι είναι μια πορεία ενσωμάτωσης και μετατρο­πής σε κόμμα του αστικού πολιτικού συστή­ματος. Αυτός ο κόσμος πρέπει να είναι μαζί μας. Ασχετα αν δεν συμφωνούμε σε όλα. άσχετα αν διαφωνούμε σε αρκετά».

Εδώ να προσθέσουμε ότι σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε χτες στην “ΕφΣυν” ο Νόκος Σοφιανός μας αποκάλυψε “ότι ο κυβερνητικός δήμαρχος δεν έχει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Του την έδωσαν σε κρίσιμες αποφάσεις, που αφορούν εργολαβίες εκατομμυρίων («Μεγάλος Περίπατος», «Διπλή Ανάπλαση», «Αθήνα πόλη – πρότυπος τουριστικός προορισμός»), οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και φυσικά το αποσιωπούν”.

Ανεξάρτητα τι αποτελεσματικότητα θα έχει η παρότρυνση Σοφιανού προς κάποιους Συριζαίους Ψηφοφόρους να θ8υμίσουμε ότι προηγούμενο διάστημα είδαμε παλιά στε­λέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζουν ή να συνεργάζονται με τον Περισσό, π.χ. Γιάννης Μηλιάς, Μίνα Ξηροτύρη. Κωνσταντίνα Κούνεβα κ.ά.

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 8:22 am


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ


 

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 8:18 am


ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ YENI ŞAFAK! «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ...»


Δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας ρίχνει «βόμβα» αναφορικά με την πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Νέα Υόρκη και τι συμφωνήθηκε σε αυτήν για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Η φιλοκυβερνητική Yeni Şafak κάνει λόγο για «κίνηση έκπληξη» από την Ελλάδα, η οποία «αποστρατιωτικοποιεί νησιά». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου.
«Βήμα έκπληξη από την Αθήνα: Σταμάτησε ο εξοπλισμός των νησιών» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Yeni Şafak.

«Ένα θετικό βήμα ήρθε από την Ελλάδα, η οποία έδωσε ενδείξεις ομαλοποίησης με την Τουρκία. Η κυβέρνηση της Αθήνας σταμάτησε να εξοπλίζει τα νησιά, τις βραχονησίδες και τους βράχους, των οποίων η κυριαρχία δεν καθορίζεται με συνθήκες, κάτι που ήταν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών. Πηγές επισημαίνουν ότι θα υπάρξουν νέες θετικές εξελίξεις, καθώς οι συνομιλίες αποκτούν δυναμική» αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Στο δημοσίευμα προστίθεται:
«Η διαδικασία εξομάλυνσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας προχωρά θετικά. Η κυβέρνηση της Αθήνας σταμάτησε να εξοπλίζει τα νησιά, τις βραχονησίδες και τους βράχους (ΕΓΕΑΥΔΑΑΚ) των οποίων η κυριαρχία δεν καθορίζεται με συνθήκες, που αποτελούν μια από τις προβληματικές περιοχές.
Τα βήματα εξομάλυνσης των δύο χωρών, που ξεκίνησαν μετά τις καταστροφές του Φεβρουαρίου, ενισχύθηκαν περαιτέρω με την συνάντηση του προέδρου των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Tayyip Erdogan και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Σεπτέμβριο. Θετικές εξελίξεις αναμένονται στο νησιωτικό ζήτημα, που αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, μέχρι την σύνοδο των ηγετών που θα επαναληφθεί τον Δεκέμβριο».


Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 7:58 am


Η ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΟ...

Η αυτογελοιοποίηση ενός τραγικού Αρχιεπισκόπου: Την ώρα που η εισαγγελέας του Α.Π. Γεωργία Αδειλίνη ψάχνει προς πάσα κατεύθυνση για τις ευθύνες όσων χειρίστηκαν χρήματα αντιπλημμυρικών έργων στη Θεσσαλία ο Ιερώνυμος εξέφραζε την βεβαιότητα του στον Αγοραστό πως στις επερχόμενες εκλογές θα καταφέρει να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προσδοκίες του κόσμου - Οι πολίτες απαιτούν την παραίτησή σας Μακαριώτατε

Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό συναντήθηκε σήμερα στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο Αρχιεπίσκοπος και ο κ. Αγοραστός είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές πολλές περιοχές της Θεσσαλίας και τους τρόπους διαχείρισης της καταστροφής.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε στον κ. Αγοραστό πως όλες οι δομές της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Οργανισμός "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι στη διάθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για την ανακούφιση των πληγέντων.

"Επισκεφτήκαμε τον Μακαριώτατο και είχαμε την δυνατότητα να αναλύσουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές και να βρούμε τους τρόπους συνεργασίας με την Εκκλησία" τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του γιατί, όπως είπε, για ακόμη μία φορά του δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Αρχιεπίσκοπο.

"Κάθε φορά που συναντιόμαστε έχουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε από τη σοφία του" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος αφού τόνισε στον κ. Αγοραστό πως η Εκκλησία στέκεται δίπλα στην Περιφέρεια κάνοντας ότι μπορεί για να καλύψει τις ανάγκες των πληγέντων, ευχήθηκε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας καλό αγώνα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές εκφράζοντας για ακόμη μία φορά την βεβαιότητα πως θα καταφέρει να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προσδοκίες του

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 7:54 am


ΒΓΗΚΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ! Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ «ΔΙΝΕΙ» ΣΤΕΓΝΑ ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΑΚΑ...

Να βγει από τον κάδρο των ευθυνών για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το ΟΑΚΑ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη επιχειρεί ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος έδωσε στεγνά τον Λευτέρη Αυγενάκη, λέγοντας ότι ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού ήταν αυτός που είχε την ευθύνη.

«Η μοναδική συμμετοχή του υπουργείου Υποδομών ήταν η τεχνική έκθεση συμβούλου που ζήτησε τον Ιούλιο του 2019 και αφορούσε τις κερκίδες. Η έκθεση αυτή ξεκίνησε να παραδίδεται τμηματικά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον Νοέμβριο του 2020 και ο πλήρης φάκελος διαβιβάστηκε τον Μάρτιο του 2021 στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το ΟΑΚΑ» αναφέρει ο Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη.

Πρόκειται για την έκθεση με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου 2020 που έλεγε ότι στο ΟΑΚΑ «εντοπίστηκαν προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και ιδιαίτερης διαχείρισης». Μάλιστα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο  «ο όγκος και η φύση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά την αναγνώριση των εγκαταστάσεων ήταν μεγαλύτερα του αναμενόμενου και αφορούσαν πλήθος διαφορετικών και ετερόκλητων κατηγοριών (στατικά, οικοδομικά, ηλεκτρομηχανολογικά κλπ.)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίμαχο έγγραφο είχε φτάσει στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επέλεξε να επιρρίψει αλλού τις ευθύνες. Κατά τα άλλα ο Κώστας Καραμανλής βλέπει «εμπαθή επίθεση» του Στέφανου Κασσελάκη και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ «να καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, ώστε να λάμψει και εκεί η αλήθεια».

Η απάντηση του Κώστα Καραμανλή
«Λυπάμαι πολύ που ο νέος - μόνο στην ηλικία, αλλά όχι στην νοοτροπία - πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τα ψεύδη στοχοποιώντας με προσωπικά για ένα θέμα με το οποίο δεν έχω καμία σχέση, όπως αυτό του ΟΑΚΑ. Είναι όπως φαίνεται άξιος συνεχιστής του πολιτικού τυχοδιωκτισμού του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα.
Πριν του απαντήσω όμως επί προσωπικού, όπως έκανε αυτός, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά για να τα μάθει. Kαθότι είναι είτε άπειρος, είτε πρόθυμος διακινητής fake news, ή το πιο πιθανό και τα δύο. Θα του συνιστούσα δε, να ξεκινήσει να ενημερώνεται και από άλλες πηγές, πέραν των εκπομπών ελαφριάς ψυχαγωγίας.
Η μοναδική συμμετοχή του Υπουργείου Υποδομών ήταν η τεχνική έκθεση συμβούλου που ζήτησε τον Ιούλιο του 2019 και αφορούσε τις κερκίδες. Η έκθεση αυτή ξεκίνησε να παραδίδεται τμηματικά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον Νοέμβριο του 2020 και ο πλήρης φάκελος διαβιβάστηκε τον Μάρτιο του 2021 στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το ΟΑΚΑ.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η πρώτη από το 2004 που προβαίνει σε έλεγχο στατικότητας του ΟΑΚΑ.
Όσον αφορά την εμπαθή επίθεση στο πρόσωπό μου για το όνομα το οποίο φέρω, να πω και στον ίδιο και τους συμβούλους του, πως αυτό δεν αποτελεί μομφή, αλλά τιμή. Και είναι χρέος για εμένα να υπηρετώ την πατρίδα μου με διαχρονικές αξίες, από τις οποίες ο ίδιος απέχει πολύ.
Και κάτι τελευταίο, επειδή η χώρα αυτή είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε: τυμβωρυχία με το δυστύχημα των Τεμπών που μας συγκλόνισε όλους, δεν δέχομαι.
Έκανα αυτό που επιτάσσει η συνείδησή μου και παραιτήθηκα.
Σε κάθε περίπτωση, προκαλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, ώστε να λάμψει και εκεί η αλήθεια»

http://www.press-gr.com/2023/10/blog-post_800.html

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 7:50 am


ΡΟΜΠΕΣ! Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΑΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΑ (ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ) ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ...

Marka2
Ο Αυτιάς ξανακάλεσε για δευτερη φορά τον Μπακογιάννη μεσα σ ένα μήνα και δεν ειχε τι να τον ρωτήσει. Τα παιδιά του luben σε ένα βίντεο που οι πρωταγωνιστές του προτάθηκαν για Όσκαρ γλίτσας 

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2023 | 7:47 am


ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Δυο αγώνες δρόμου είχε χθες στην Αθήνα. Τον Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα και -κυρίως- το Greece Race for the Cure, που γίνεται για την «ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της πρόληψης» και συγκεντρώνει πολύ κόσμο (πώς και γιατί δεν θα το εξετάσουμε εδώ). Ο ΣτέΚας, όμως, πήρε τον σύντροφό του και πήγαν να τρέξουν στο Spetses Mini Marathon, έναν αγώνα για σελέμπριτι και τουρίστες πολυτελείας.

Εμεινε επί τριήμερο στις Σπέτσες, όπου η οικογένειά του έχει βίλα, φωτογραφίστηκε σε γυμναστήριο να κάνει δυναμικές ασκήσεις, να τρέχει και να τερματίζει στα 5 χλμ., να βγάζει σέλφι με «γκρούπις», να φιλάει σκυλιά, γενικά του ‘δωσε και κατάλαβε. Τα ίδια, όμως, θα μπορούσε να τα κάνει και στην Αθήνα και να έχει μεγαλύτερη προβολή, επαφή με πολύ περισσότερο κόσμο και τα credits ότι έτρεξε «για καλό σκοπό». Αυτός, όμως, προτίμησε να πάει στις Σπέτσες, κόντρα σε αυτά που επιβάλλει η προπαγανδιστική αποτελεσματικότητα. Γιατί;

Γιατί οι Σπέτσες είναι το νησί των εφοπλιστών που δε γουστάρουν τις φασαρίες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, ούτε έχουν ανάγκη να προβληθούν στην «Ελλαδίτσα», όταν όσοι απ’ αυτούς γουστάρουν την προβολή φιγουράρουν στα διασημότερα lifestyle περιοδικά του εξωτερικού. Μερικές από τις πιο ισχυρές εφοπλιστικές οικογένειες έχουν βιλάρες σε οικόπεδα εκατοντάδων στρεμμάτων στο «νησί της Μπουμπουλίνας».

Οι Νιάρχοι έχουν την ιδιόκτητη Σπετσοπούλα και ακριβώς απέναντι μια βίλα σε έκταση 50 στρεμμάτων στις Σπέτσες. Ο Κασσελάκης, όπως ο ίδιος λέει,

πήγε στις ΗΠΑ από 14 ετών με προσωπική υποτροφία του «αφεντικού» του Ιδρύματος Νιάρχου. Οι Νομικοί έχουν βίλες στις Σπέτσες κι ένας από δαύτους ήταν συνέταιρος του Κασσελάκη στις μπίζνες που έκανε στις ΗΠΑ. Οι Δαυίδ, οι Λαιμοί, οι Εμπειρίκοι, οι Ελευθερουδάκηδες, οι Σπανοί («Βιοϊατρική») και άλλες ισχυρές οικογένειες εφοπλιστών και καπιταλιστών έχουν βίλες στις Σπέτσες και έχουν αγοράσει και ανακαινίσει τα παλιά καπετανόσπιτα.

Αυτά ως τροφή για σκέψη…

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ


Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2023 | 9:35 am


"ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ" ; ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΗ...

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Νίκο Φίλη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ενώ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει φορτισμένο, με τις φήμες που θέλουν την αριστερή πτέρυγα του κόμματος να ετοιμάζεται για αποχώρηση να επιμένουν.

Το ραντεβού των δύο πολιτικών ανδρών θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του είχε αναφερθεί στον Νίκο Φίλη προαναγγέλλοντας, κατ’ ουσίαν, τη συνάντηση. Ο πρώην υπουργός Παιδείας αποτελεί έναν από τους πιο σκληρούς επικριτές του Στέφανου Κασσελάκη.

Εκτιμάται ότι στη συνάντηση ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιχειρήσει να εκτονώσει το κλίμα έντασης εντός του κόμματος, μια εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Κασσελάκης είναι προφανές ότι δεν επιθυμεί αυτή τη χρονική στιγμή εντάσεις εντός του κόμματος, με αποτέλεσμα να τείνει χέρι φιλίας στα στελέχη που τοποθετούνται πλησίον της «Ομπρέλας» ή/και της Έφης Αχτσιόγλου στις πρόσφατες εκλογές.

«Ύφος Τραμπ»
Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας αποτελεί έναν από τους πιο σκληρούς επικριτές του κ. Κασσελάκη, καθώς, τον είχε παρομοιάσει με τον Μπέπε Γκρίλο και τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι κάτι πιο σύνθετο. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή, ακόμη χειρότερα, είδα τον τρόπο της εκφοράς του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ – όχι στην ουσία, αλλά ένα ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι »δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε εγώ και ο λαός»», είχε τονίσει.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται φυσικά και η προ ημερών διαδικτυακή συνδιάσκεψη μελών και στελεχών πλησίον της «Ομπρέλας», όπου, συζήτησαν τις επόμενες κινήσεις τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

http://www.press-gr.com/2023/10/3.html

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2023 | 9:29 am


Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΟΝ Λ.ΠΑΣΧΟ-”ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ” ΤΟΝ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ

Μια αποκαλυπτική συζήτηση τπυ Π.Λαφαζάνη με τον Λάμπρο Πάσχο που ξεσκεπάζει το ”
βελούδινο μεταμοντέρνο πραξικόπημα” με το οποίο κέντρα των ΗΠΑ και η εγχώρια μιντιοκρατία θέλουν με λύσσα και ”πλύση εγκεφάλου” να επιβάλλουν τον εκλεκτό τους Στ.Κασσελάκη στην αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

iskra

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2023 | 9:25 am


ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ! ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 330 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ (ΣΤΗΝ SINGULAR LOGIC) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2023...

Οι τρεις εκλογικές διαδικασίες του 2023 αναμένεται να εκτινάξουν τις δαπάνες σε πάνω από 330 εκατ. ευρώ, το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί, ιστορικά, σε ένα έτος για τις κάλπες στην Ελλάδα. Οι απευθείας αναθέσεις «τρέχουν» και για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, όπως συνέβη και στις δυο βουλευτικές αναμετρήσεις, έχοντας αγγίξει ήδη τα 11 εκατ. ευρώ μια εβδομάδα πριν από τον α’ γύρο της 8ης Οκτωβρίου.

Όμως, μια βασική αιτία της κατακόρυφης αύξησης των φετινών δαπανών αποτέλεσε η ειδική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε στις 10 Απριλίου 2023.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία αυξήθηκαν τα ποσά της χορήγησης ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για κάθε εκλογική διαδικασία από 60 εκατ. που ήταν το 2019 σε 77 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αφορούν στο έμψυχο δυναμικό όλων των τομέων και φορέων του κρατικού μηχανισμού που ασχολούνται κάθε φορά με τις εκλογές.

Η πρώτη έρευνα των Data Journalists απέδειξε ότι στις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου 2023 δαπανήθηκαν τουλάχιστον 94.169.610 ευρώ (Πόσο κοστίζουν οι κάλπες 2023). Τα ποσά αυτά προήλθαν από την «ειδική εκλογική αποζημίωση» για τους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και τις απευθείας αναθέσεις για σάκους, παραβάν, σφραγίδες, καρέκλες, την Singular για τη συγκέντρωση – μετάδοση των αποτελεσμάτων κ.α.
Η απόφαση απευθείας ανάθεσης για τα παραβάν στις 19 Σεπτεμβρίου 2023
Στις εκλογές του Ιουνίου 2023 το ποσό ξεπέρασε τα 85 εκατ. (77 εκατ. για ειδικές αποζημιώσεις, συν τις ανελαστικές δαπάνες για την διεξαγωγή της διαδικασίας).
Το κόστος για τον α’ γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών στις 8 Οκτωβρίου είναι ήδη στα 88 εκατ. (77 εκατ. για ειδικές αποζημιώσεις, συν τις εγκεκριμένες απευθείας αναθέσεις άνω των 11,2 εκατ.).
Το κόστος για τον β’ γύρο δεν μπορεί να προβλεφθεί, αφού, εξαρτάται απόλυτα από τα εκλογικά αποτελέσματα του α’ γύρου στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Αναμένεται να φτάσει σε τουλάχιστον 65-70 εκατ. ευρώ, ενδεχομένως και υψηλότερα, επειδή αρκετές δαπάνες θεωρούνται ανελαστικές και «ακολουθούν» κάθε εκλογική διαδικασία. Να σημειωθεί, πάντως, ότι έχουν δοθεί ήδη κάποιες απευθείας αναθέσεις που αφορούν και στους δυο γύρους.

Αν και δεν έχει κλείσει ακόμα ο λογαριασμός, το κόστος των φετινών εκλογών αναμένεται να κυμανθεί από 330-350 εκατ.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, που αναφέραμε και στην προηγούμενη σχετική έρευνά μας, οι τρεις εκλογικές διαδικασίες του 2015 (δυο βουλευτικές εκλογές και δημοψήφισμα) κόστισαν περί τα 115 εκατ. ευρώ. Το κόστος των βουλευτικών εκλογών Ιανουαρίου 2015 έφτασε τα 55 εκατ. ευρώ, ενώ οι δεύτερες βουλευτικές του Σεπτεμβρίου άγγιξαν τα 33 εκατ. ευρώ. Το δημοψήφισμα είχε κοστίσει περίπου άλλα 27 εκατομμύρια ευρώ.


Από τις πιστώσεις του υπουργείου Εσωτερικών προκύπτει ότι οι τρεις κάλπες του 2019 (ευρωεκλογές, βουλευτικές εκλογές, αυτοδιοικητικές) έφτασαν στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Ενδεικτικά, οι τελευταίες εκλογές προ οικονομικής κρίσης, αυτές του 2009, είχαν ξεπεράσει τα 68 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι στις βουλευτικές εκλογές εκείνης της χρονιάς περισσότεροι από 160.000 υπάλληλοι (υπουργείο Εσωτερικών, δικαστικοί υπάλληλοι, δημοτικοί υπάλληλοι, σώματα ασφαλείας κ.ά.) έλαβαν εκλογικό επίδομα. Την επόμενη χρονιά, το 2010, το εκλογικό επίδομα μειώθηκε κατά 20% στις αυτοδιοικητικές του Νοεμβρίου, όπως και ο αριθμός των υπαλλήλων, σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί το κόστος λόγω μνημονίου.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 καταγράφηκε, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, μια μικρή πτώση, με το κόστος να φτάνει στα 60 εκατομμύρια, ενώ το 2014 που διενεργήθηκαν ταυτόχρονα οι δημοτικές – περιφερειακές εκλογές και οι ευρωεκλογές-, ξοδεύτηκαν 90 εκατ. ευρώ.

Το παράδοξο των παραβάν

Εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, το ΥΠΕΣ ενέκρινε στις 22.4.2023 τη «δέσμευση πίστωσης για ποσό 177.320 ευρώ, για να καλυφθεί η δαπάνη για προμήθεια ειδικών διαχωρισμάτων (παραβάν) για τις ανάγκες των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών εντός του 2023».

Όμως, στις 19 Σεπτεμβρίου, κι εν όψει πια των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» απευθείας ανάθεση για την προμήθεια 10.000 τεμαχίων ειδικών διαχωρισμάτων (παραβάν), για τις ανάγκες της αρχικής και της επαναληπτικής ψηφοφορίας (α’ και β’ γύρου) των επερχόμενων εκλογών των περιφερειακών και δημοτικών αρχών του 2023. Το ύψος της δαπάνης φτάνει στα 1.463.200 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Με δεδομένο ότι τα εκλογικά τμήματα θα είναι τα ίδια (21.262 στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου) με αμελητέες διαφοροποιήσεις, το εύλογο ερώτημα είναι γιατί κρίθηκαν αναγκαία επιπλέον 10.000 νέα παραβάν, όταν μόλις λίγους μήνες πριν έχουν προηγηθεί δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Μια λογική φθορά ακούγεται δικαιολογημένη ως επιχείρημα, αλλά τα 10.000 παραβάν δεν είναι ένας αριθμός που ανταποκρίνεται εύκολα σε ένα τέτοιο επιχείρημα.

Θα μπορούσε ενδεχομένως ένα μέρος της ποσότητας παραβάν να αφορά στη Θεσσαλία, λόγω των καταστροφών που έγιναν και σε αποθήκες φύλαξης στις δύο πρόσφατες κακοκαιρίες, όμως δεν υπάρχει τέτοια ειδική αιτιολόγηση στα σχετικά έγγραφα που κοινοποιήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών για την απευθείας ανάθεση.

Όλες οι έως τώρα απευθείας αναθέσεις για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023

Το χρονολόγιο των αποφάσεων του υπουργείου Εσωτερικών με τις απευθείας αναθέσεις για τις φετινές Αυτοδιοικητικές Εκλογές είναι:28 Ιουλίου 2023: Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. 66980/12-10-2022 απόφασης απευθείας ανάθεσης παροχής υπηρεσιών έργου ανάπτυξης Πληροφοριακού Συστήματος «Διαφάνεια» Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, εντός του Ολοκληρωμένου Συστήματος Υποστήριξης Εκλογικών Διαδικασιών (ΟΣΥΕΔ). Ύψος δαπάνης 142.600 ευρώ, με ΦΠΑ. Ανάδοχος: SingularLogic.
4 Αυγούστου 2023: Απευθείας ανάθεση για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς του εκλογικού υλικού (έως 500 δρομολόγια). Ύψος δαπάνης 54.560 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ανάδοχος: Ένωση Μακεδονίας Ανώνυμη Μεταφορική.
4 Αυγούστου 2023: Απευθείας ανάθεση για την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών ΕΛΤΑ για την μεταφορά πάσης φύσεως εκλογικού υλικού για τις ανάγκες των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023, με δυνατότητα προσαύξησης 10%. Ύψος δαπάνης 400.000 ευρώ, με ΦΠΑ. Ανάδοχος: ΕΛΤΑ.Η απευθείας ανάθεση λόγω εκλογών, ύψους 400.000 ευρώ, στα ΕΛΤΑ4 Αυγούστου 2023: Απευθείας ανάθεση για την παροχή υπηρεσιών ταχυμεταφοράς ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης και της 15ης Οκτωβρίου 2023, με δυνατότητα προσαύξησης 10%. Ύψος δαπάνης 200.000 ευρώ με ΦΠΑ. Ανάδοχος: ΕΛΤΑ Courier.
14 Σεπτεμβρίου 2023: Απευθείας ανάθεση υπηρεσιών αποθήκευσης του εκλογικού υλικού του ΥΠ.ΕΣ για διάρκεια τεσσάρων ετών. Ύψος δαπάνης 410.737 ευρώ. Ανάδοχος: «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΠΕ».
19 Σεπτεμβρίου 2023: Απευθείας ανάθεση για τη σύναψη σύμβασης προμήθειας 120.000 εκλογικών σάκων για τις ανάγκες της αρχικής και της επαναληπτικής ψηφοφορίας (α’ και β’ γύρου) των επερχόμενων εκλογών των περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Ύψος δαπάνης 89.280 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ανάδοχος: «THRACE POLYFILMS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 για την προμήθεια 120.000 εκλογικών σάκων, ο ανάδοχος και η δαπάνη 89.280 ευρώ19 Σεπτεμβρίου 2023: Απευθείας ανάθεση για την προμήθεια 10.000 τεμαχίων ειδικών διαχωρισμάτων (παραβάν), για τις ανάγκες της αρχικής και της επαναληπτικής ψηφοφορίας (α’ και β’ γύρου) των επερχόμενων εκλογών των περιφερειακών και δημοτικών αρχών του 2023. Ύψος δαπάνης 1.463.200 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ανάδοχοι: Στην εταιρεία με την επωνυμία «ΦΟΥΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» με το διακριτικό τίτλο «VIOFIL», «LATERN CONSTRUCTION COMPANY Ανώνυμη Τεχνική».
21 Σεπτεμβρίου 2023: Απευθείας ανάθεση για τη σύναψη σύμβασης για την προμήθεια 22 εκατομμυρίων εκλογικών φακέλων. Ύψος δαπάνης 1.152.158 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ανάδοχοι: «A AND G PAPER ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ», «Β. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» και «ΙΩΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ».
26 Σεπτεμβρίου 2023: Απευθείας ανάθεση για την προμήθεια υλικών καθαριότητας ενόψει των επικείμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών Οκτωβρίου 2023. Ύψος δαπάνης 6.154 ευρώ. Ανάδοχος: Clean by Daily Fresh.
27 Σεπτεμβρίου 2023: Απευθείας ανάθεση υπηρεσιών συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023. Ύψος δαπάνης 6.820.000 ευρώ, με ΦΠΑ. Ανάδοχος: SingularLogic.
Στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε η απευθείας ανάθεση 6.820.000 ευρώ στην SingularLogic27 Σεπτεμβρίου: Απευθείας ανάθεση για τη σύναψη σύμβασης προμήθειας επίπλων για το ΥΠΕΣ για τις ανάγκες των δυο γύρων των επερχόμενων περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Ύψος δαπάνης: 7.192 ευρώ, με ΦΠΑ. Ανάδοχος: Άγγελος Γ. Μαθιουδάκης ΟΕ.

Έρχονται κι άλλες
Σε εκκρεμότητα βρίσκονται ακόμα αρκετές απευθείας αναθέσεις για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Έχουν ήδη εγκριθεί σημαντικά κονδύλια τουλάχιστον 500.000 ευρώ ακόμα που αναμένουν… αναδόχους τις προσεχείς ημέρες. Ενδεικτικά:– 19.840 ευρώ για προμήθεια 20 λάπτοπ
– 37.124 ευρώ για προμήθεια τόνερ και καταστροφέων εγγράφων
– 29.140 ευρώ για τόνερ και μελανιών
– 28.520 ευρώ για επισκευαστικές εργασίες στο υπουργείο Εσωτερικών
– 8.680 ευρώ για ανταλλακτικά επισκευής
– 49.452 ευρώ για παροχή υπηρεσιών με έκδοση ΧΕΠ στο Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 για την προμήθεια 120.000 εκλογικών σάκων, ο ανάδοχος και η δαπάνη 89.280 ευρώ
– 150.283 ευρώ για αγορά αγαθών με έκδοση ΧΕΠ στον Άρειο Πάγο, στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου, στο Πρωτοδικείο Αθηνών κ.α.
– 13.000 ευρώ για φωτοτυπικό χαρτί κ.α.

Η τροποποίηση για τα «πάγια» 77 εκατ. ευρώ

Με ειδική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε στις 10 Απριλίου 2023, αυξάνονται τα ποσά των αποζημιώσεων σε όσους εργαστούν στα 77 εκατ. ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση, όπως αναφέρεται στο άρθρο 3 για την «Χορήγηση ειδικής εκλογικής αποζημίωσης – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 131 π.δ. 96/2007»:

«1. Στους λειτουργούς και υπαλλήλους των Υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του Εθνικού Τυπογραφείου, του γραφείου του Νομικού Συμβούλου του Κράτους Υπουργείο Εσωτερικών, Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του πρώην ΕΤΑΑ, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών και των δήμων, καθώς και στους εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, τους αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και στους γραμματείς και διερμηνείς των εφορευτικών επιτροπών, που αποδεδειγμένα απασχολούνται για προπαρασκευή και διεξαγωγή των βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και κάθε άλλης εκδήλωσης λαϊκής ετυμηγορίας, συγκέντρωση, και έκδοση των σχετικών αποτελεσμάτων, χορηγείται ειδική εκλογική αποζημίωση, που υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις και Φορολογία εισοδήματος, ύψος και τρόπος καταβολής οποίας, καθορίζονται κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών. Με την ίδια απόφαση ορίζεται και αριθμός των ανωτέρω λειτουργών και υπαλλήλων που απασχολούνται κάθε φορά. Η συνολική κάθε φορά δαπάνη, με εξαίρεση τους υπαλλήλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των εξήντα εκατομμυρίων (62.000.000) ευρώ και η συνολική δαπάνη για τους υπαλλήλους των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των δεκαπέντε εκατομμυρίων (15.000.000) ευρώ».

Στις εκλογές του 2019 το ανώτατο προβλεπόμενο κόστος για την καταβολή των εκλογικών αποζημιώσεων σε όλους πλην των αστυνομικών ήταν 50 εκατ. ευρώ, ενώ τα κονδύλια για την καταβολή αποζημιώσεων στους αστυνομικούς αλλά και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας έφταναν στα 10 εκατ. ευρώ.

Ο εκλογικός νόμος για τις απευθείας αναθέσεις
Το Άρθρο 130 του 2007 στον εκλογικό νόμο προβλέπει για τις προμήθειες εκλογικών ειδών και τις απευθείας αναθέσεις τα εξής:Για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των εκλογών Εθνικής Αντιπροσωπείας, συμπεριλαμβανομένης και της γρήγορης συγκέντρωσης, έκδοσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων αυτών, η προμήθεια των μηχανημάτων για την οριστικοποίηση και εκτύπωση των εκλογικών καταλόγων, των αναγκαίων βιβλίων, εντύπων, σφραγίδων, ειδών γραφικής ύλης και παντός είδους λοιπού υλικού, γίνεται με αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών. Με όμοιες αποφάσεις είναι δυνατό να ορίζεται:
α) Η εκτέλεση κάθε εκτυπωτικής ή άλλης εργασίας,
β) η μίσθωση κάθε μεταφορικού μέσου αναγκαίου για τη διακίνηση προσωπικού ή τη μεταφορά υλικού,
γ) η χρησιμοποίηση εργατών και κάθε ειδικότητας τεχνικών και
δ) η διενέργεια κάθε εργασίας ή δαπάνης που εξυπηρετεί τους σκοπούς, που αναφέρονται στο πρώτο εδάφιο της παρούσας παραγράφου περιλαμβανομένης και της διαφώτισης και ενημέρωσης των Ελλήνων και κοινοτικών εκλογέων μόνο για τη διαδικασία άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες κ.λπ.). Η διάταξη αυτή ισχύει από 21ης Φεβρουαρίου 1994.
ε) Η ανάπτυξη, υλοποίηση και συντήρηση της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 4 του ν. 4648/2019 (Α΄ 205), καθώς και η ανάπτυξη, υλοποίηση και συντήρηση των εφαρμογών που προβλέπονται στον ίδιο νόμο.Όλες γενικά οι προμήθειες, εργασίες, μεταφορές και μισθώσεις, που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο, γίνονται με απευθείας ανάθεση και έγγραφη συμφωνία, κατά παρέκκλιση των περί δημοσίου λογιστικού και περί προμηθειών του Δημοσίου διατάξεων, σύμφωνα με όσα ορίζονται με τις αποφάσεις της παραγράφου 1. Οι μισθώσεις μεταφορικών μέσων για τη διακίνηση προσώπων ή τη μεταφορά εκλογικού υλικού ενεργούνται κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ν.δ. 2396/1953 (Α΄ 117) και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθεισών αποφάσεων του Πρωθυπουργού ή του εξουσιοδοτημένου από αυτόν Υπουργού. Με τις αποφάσεις της παραγράφου 1 ορίζονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κάθε πληρωμή.

Πηγή www.datajournalists.co.uk

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2023 | 9:21 am


ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ! "ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ..."

Καθίκι

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, Mariana Mazzucato: Η προσπάθειά μας να εμβολιάσουμε ολόκληρο τον πλανήτη απέτυχε, η «κλιματική αλλαγή» είναι «πολύ αφηρημένη» για να καταλάβει ο κόσμος, αλλά η επερχόμενη κρίση του νερού είναι κάτι που όλοι θα αντιμετωπίσουν.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2023 | 9:16 am


ΑΡΘΡΟ 21 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Η ανθρώπινη οικογένεια είναι μια θεσμοθετημένη βιο-κοινωνική μονάδα (biological group) που αποτελείται από δύο ενήλικα άτομα, μη συγγενικά εξ αίματος που έχουν συζευχθεί (αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο) καθώς και τέκνα αυτών, η καλούμενη έτσι και "πυρηνική οικογένεια".


MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα

'Αρθρο 21: (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)

****1. Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους. Το Κράτος μεριμνά για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών μέσω ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως νόμος ορίζει.
2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτος.
3. Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
4. H απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Kράτους.
**5. O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
**6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.
_______________________

** Με δύο αστερίσκους δηλώνονται τα σημεία της Αναθεώρησης που αναγράφονται στο Ψήφισμα της 6ης Απριλίου 2001 της Ζ'  Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων

**** Με τέσσερις αστερίσκους δηλώνονται τα σημεία της Αναθεώρησης που αναγράφονται στο Ψήφισμα της 25ης Νοεμβρίου 2019 της Θ΄ Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2023 | 9:11 am


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ...


Marka2
Η φωτογραφία που δημοσιευει ο @Makis_Tr από την στέγη Καλατραβα στο ΟΑΚΑ αποτυπώνει τη σύγχρονη Ελλάδα. Σκουριασμένη. Σαπισμένα. Σε πλήρη (δια)φθορά ΥΓ. Ο Μητσοτακης κυβερνά ηδη 4,5 χρονια

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2023 | 8:18 am


ΟΛΑ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ! ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ, ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ, ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...

Στις αυτοδιοικητικές κάλπες της ερχόμενης Κυριακής είναι στραμμένα τα βλέμματα όχι τόσο για τα πρόσωπα που θα επικρατήσουν όσο για τα πολιτικά συμπεράσματα που θα προκύψουν τρεις μήνες ύστερα από τις εκλογές του Ιουλίου και μόλις δύο εβδομάδες μετά τη νίκη του Στεφ. Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ενώ οι συστημικές δημοσκοπήσεις καταγράφουν (στην πρόθεση ψήφου) μια ραγδαία υποχώρηση περίπου δέκα ποσοστιαίων μονάδων για το κυβερνών κόμμα και η νευρική κρίση δείχνει να απλώνεται σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα αφού ενεργοποιούνται τα ένστικτα αυτοσυντήρησης, σε πρώτη φάση η μάχη θα δοθεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την επικράτηση στο χώρο της αντιπολίτευσης.
Η επόμενη ημέρα έχει φέρει, από επικοινωνιακής μεν πλευράς, τα πάνω κάτω στην Κουμουνδούρου αλλά η εσωτερική κατάσταση βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη και τα μέτωπα αντί να κλείνουν πολλαπλασιάζονται, με άκρως ενδιαφέρουσα και τη στάση που τηρεί πλέον ο Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια ώρα στην Χαριλάου Τρικούπη, μετά την αρχική έκπληξη και σαστιμάρα από την εκλογή Κασσελάκη, αρχίζουν να διαμορφώνονται συνθήκες πανικού σε βαθμό που ακούγονται πλέον ανοικτά και οι πρώτες φωνές εσωτερικής αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη και μάλιστα εκ μέρους μέχρι πρότινος φίλων του όπως ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ η εσωκομματική περιδίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, το επικοινωνιακό τσουνάμι είναι τόσο ισχυρό στους όμορους χώρους που αναζητούνται -με αμηχανία μέχρι στιγμής- τα αναγκαία “αντίδοτα”. Πάντως ο κ. Κωνσταντινόπουλος έθεσε από τώρα ψηλά τον πήχη για τον κ. Ανδρουλάκη λέγοντας σαφώς ότι εάν στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ δεν έρθει δεύτερο διεκδικώντας ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προκύψει θέμα ηγεσίας...

Από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης ενστερνίστηκε αμέσως τη σημασία των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής και γι αυτό οι πρώτοι με τους οποίους συναντήθηκε ήταν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής Γ. Ιωακειμίδης και τον δήμο της Αθήνας Κ. Ζαχαριάδης καθώς θα είναι μια “πολύ καλή αρχή” (με φόντο τις ευρωεκλογές) η ανάδειξή τους στη δεύτερη θέση απέναντι στον Ν. Χαρδαλιά και τον Κ. Μπακογιάννη αντίστοιχα. Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με τις αναμενόμενες ρωγμές σε αξιοσημείωτο αριθμό περιφερειών για τη ΝΔ (σε αντίθεση με το 2019), τότε δεν αποκλείεται στις ερχόμενες δύο εβδομάδες να διαφανεί ένα νέο πολιτικό τοπίο.

Προς το παρόν όμως η Κουμουνδούρου παραμένει εσωτερικά πεδίο μάχης, όχι μόνο λόγω της αμφισβήτησης από το στρατόπεδο των ηττημένων αλλά και διότι ο νέος αρχηγός δεν έχει ανοίξει ακόμη όλα τα χαρτιά του και δεν έχει αποκαλύψει πλήρως τις προθέσεις του.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι -εκτός από τις πρώτες αλλαγές που ανακοινώθηκαν- ο κ. Πολάκης, εν αναμονή του νέου ρόλου που θα αναλάβει, κυκλοφορεί ήδη στη Βουλή όλες αυτές τις ημέρες, ως ο νέος αρχικουμανταδόρος του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλοντας “πολύ σκληρή αντιπολίτευση”. Σε συνδυασμό μάλιστα με την τοποθέτηση της -έμπειρης και από δημοσιογραφικής πλευράς- Δώρας Αυγέρη στη θέση της νέας εκπροσώπου Τύπου πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα το σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ. Κατά πόσο βέβαια αυτό θα μπορέσει να το ισορροπήσει με τη δική του “life style” παρουσία ο κ. Κασσελάκης -ο οποίος σε συνέχεια όλων των άλλων βρίσκεται ήδη από την Πέμπτη με τον σύντροφο του Τάιλερ Μακμπέθ για long week end και για συμμετοχή σε αγώνα δρόμου στις Σπέτσες- αποτελεί ασφαλώς μια δύσκολη εξίσωση. Αν και είναι πρόωρο άλλοι εκτιμούν ότι θα εξελιχθεί σε παρωδία ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι, αν πετύχει το εγχείρημα, θα έχει αμφίπλευρα οφέλη. Πάντως με την ουσιαστική εκχώρηση της κοινοβουλευτικής πρωτοκαθεδρίας στον κ. Πολάκη -παρά τις ενστάσεις που ήδη διατυπώνονται- και την επερχόμενη αψύτητα στις αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση, θα επιδιωχθεί και η δημιουργία αναχωμάτων προς τα αριστερά καθώς -πέραν της εσωκομματικής αντιπολίτευσης- καραδοκούν τόσο το ΚΚΕ, όσο και η Πλεύση Ελευθερίας αλλά και το ημιθανές ΜέΡΑ 25 του κ. Βαρουφάκη για να επωφεληθούν από τις αποχωρήσεις στελεχών και ψηφοφόρων.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, μετά τις πρώτες επινίκιες δηλώσεις και συναντήσεις, από το σκηνικό αυτό παίρνει αποστάσεις και ο κ. Τσίπρας για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θέλει “να ταυτίζεται” με τον κ. Κασσελάκη και ει δυνατόν ακόμη και να μην εμφανίζεται σε κοινά φωτογραφικά ή τηλεοπτικά πλάνα μαζί του. Επίσης στο ίδιο πλαίσιο αποκτά σημασία και αυτό που “διευκρινίζεται” από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού ότι η συμμετοχή του στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν προέκυψε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κασσελάκη την Δευτέρα αλλά ήταν δική του επιλογή την οποία είχε κάνει προ εβδομάδων.

Γενικότερα, η στάση του κ. Τσίπρα απέναντι στο διάδοχό του θα αποτελέσει κατά πολλούς ένα μυστήριο, όπως μυστηριώδες παραμένει και το παρασκήνιο των τελευταίων δύο μηνών. Ο ίδιος εξακολουθεί να εγκαλείται -λόγω και του πολυήμερου ταξιδιού του στην Αμερική τον Αύγουστο- ότι “φύτεψε” τον κ. Κασσελάκη, στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής του “να έχει δύο γραμμές” για όλα τα θέματα ανάλογα με τις εξελίξεις, προκειμένου να μην παραδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της κ. Αχτσιόγλου στην επιρροή του άσπονδου εχθρού του Ευκλ. Τσακαλώτου.

Παρά τους τακτικισμούς, ο πρώην πρωθυπουργός πάντως φαίνεται ότι ούτως ή άλλως έχει αποφασίσει να μην “αποστρατευθεί” και γι' αυτό προτιμά, στη νέα φάση των πραγμάτων, να κρατά ισορροπίες με όλες τις πλευρές διατηρώντας ανοικτή τη φιλοδοξία να επανέλθει “ενωτικά” εάν τελικώς το πείραμα Κασσελάκη δεν περπατήσει. Από την πλευρά του όμως και ο νέος αρχηγός φέρεται να μην κρύβει, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της επικράτησης του, τις έντονες τάσεις χειραφέτησής του προς πάσα σχεδόν κατεύθυνση με μοναδική ίσως εξαίρεση (λόγω και των παλαιών κοινών δεσμών με τον δικηγόρο Μαν. Καπνισάκη που ανέλαβε και διευθυντής του γραφείου του) τον κ. Πολάκη. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε έχει διαμηνύσει ότι εάν η εσωκομματική αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας τα καταστατικά παράθυρα υπερβεί τα “εσκαμμένα”, δεν θα διστάσει να προβεί και σε θεαματικές εσωτερικές ανατροπές ή και “διαλύσεις” στα όργανα του κόμματος επικαλούμενος την “αδιαμεσολάβητη”, όπως την χαρακτηρίζει, σχέση του με τη βάση.

 Ανδρέας Καψαμπέλης

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2023 | 8:15 am


Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΛΙΤΣΑΣ...

Γιώργος Λύκος 
«Την Πανεπιστημίου την φτιάξατε...»  Δεν έχω δει μεγαλύτερο γλίτσα από τον Αυτιά!!!

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2023 | 8:09 am


Σ.Χ.Ο. ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ


Ο Σχο Ιτέας-Κίρρας προτίθεται να καλλιεργήσει το άθλημα της αναρρίχησης βράχου.Το άθλημα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους απο 7 ετών έως και 87. Θα ακολουθήσει προσεχώς και μετά από επικοινωνία με 
τους ενδιαφερόμενους, ημερομηνία αναγνωριστικής συνάντησης στο αναρριχητικό πεδίο όπου οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίσουν το άθλημα με τον εκπαιδευτή, ο βασικός εξοπλισμός παρέχεται. 
Πληροφ. 2265032100 -6981454477--6942688015.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2023 | 8:04 am


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ (ΔΗΘΕΝ) «ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ»

Του 

Ηλία Παπαναστασίου
 

Διαβάσαμε –και είδαμε– πολλά 

τους τελευταίους τρεις μήνες «προεκλογικής κονταρομαχίας και υβρεολόγιου» στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάθαμε πως η Έφη Αχτσιόγλου –«Μαρία Αντουανέτα των Γιαννιτσών»– μαζί με τον Ευκλείδη αποτελούν την τσιμεντένια και ηρωικώς φυλασσόμενη πτέρυγα του «Αριστερού, ριζοσπαστικού» ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Κασσελάκης είτε είναι είτε μέλλει να αποδειχτεί «άνθρωπος των Αμερικανών και μάλιστα του Βαθέως κράτους». Ας τα πάρουμε με την σειρά.
 
Στην χώρα όχι της «Φαιδράς πορτοκαλέας» άλλα της «Φαιδρής φαιδρότητας και του ασύλληπτου γελοίου» πρέπει να αρχίζεις από το παρελθόν «ακτινογραφώντας» την πρόσφατη σχετικά Νεοελληνική Πολιτική Ιστορία. Και ας αρχίσουμε από τους «υπερ-αριστερούς» που διαμαρτύρονται για την «αρπαγή» της ελληνικής αριστεράς από τον Κασσελάκη. Γι αυτό ας γυρίσουμε στο 1974, για να μην πάμε πολύ παλιότερα.
 
Ήταν οι πρώτες εκλογές (Νοέμβρης 1974) μετά την πτώση 
της Χούντας και η ήδη διασπασμένη Τριτοδιεθνιστική 
Αριστερά των ΚΚΕ, ΚΚΕεσ και της ΕΔΑ, υπό την σκέπη της 
«Ενωμένης Αριστεράς» συμμετείχαν στις εκλογές του 1974. 
Στα Γραφεία της Ενωμένης Αριστεράς Θεσσαλονίκης, οι 
περισσότεροι αν όχι όλοι, θεωρούσαν τον πρωτοεμφανιζόμενο σαν Σοσιαλιστή, Πρόεδρο Κόμματος Ανδρέα Παπανδρέου σαν «Άνθρωπο των Αμερικανών» και πολύ πιθανόν και «άνθρωπο της CIA» που ήρθε από την Αμερική» για να εμποδίσει την «Ελληνική Αριστερά» να πάρει την εξουσία! Ακούγαμε και πολύ χειροτέρα για την γυναίκα του που ήταν Αμερικανή, όταν έγινε Πρωθυπουργός αλλά και για την πολιτική του παρόλο που η μόνη πρώτη Αριστερή Κυβέρνηση ήταν αυτή του ΠΑΣΟΚ και η περίοδος 1981–89,

η πλέον ριζοσπαστική, σχεδόν επαναστατική της Νεώτερης
 Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας.


 

Ποια ήταν η στάση της πέραν του ΠΑΣΟΚ Αριστεράς; Συμμετείχε, με κριτική διάθεση στο έργο του ΠΑΣΟΚ ή μήπως όχι; Μήπως θυμόμαστε την αποχή σημαντικής μερίδας Αριστερών ψηφοφόρων ούτως ώστε οι Μεγάλοι Δήμοι – Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη– να πέσουν στα χέρια της Νεοφιλελεύθερης Μητσοτακικής Δεξιάς; Στην Θεσσαλονίκη ο Κούβελας και η Νέα Δημοκρατία κέρδισαν τον Δήμο –Οκτώβρης 1986– με αποχή κρίσιμου ποσοστού των αριστερών ψηφοφόρων του Στέλιου Νέστορα

 

 με αποτέλεσμα η ΝΔ να κυριαρχήσει 24 ολόκληρα χρόνια έως το 2010. Ο Στέλιος Νέστορας την κρίσιμη παραμονή της Δεύτερης Κυριακής δεν έκανε ξεκάθαρη δήλωση υποστήριξης του Θεοχάρη Μαναβή. Τα αποτελέσματα γνωστά. Δεν τελειώσαμε, έχουμε πολλά άλλα να σας θυμήσουμε...


 

Τι έκανε η Αριστερά του ΚΚΕ και της ΕΑΡ (πρώην ΚΚΕ εσωτερικού) έως τις εκλογές του 1989; Πολέμησε την ανερχόμενη και εξαιρετικά επιθετική Νεοφιλελεύθερη Δεξιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (Πατέρα του σημερινού     Πρωθυπουργού); Κατέβηκε «στα χαρακώματα» πολεμώντας τον Νεοφιλελευθερισμό που ήρθε στην Ελλάδα ως «ταύρος εν υαλοπωλείω»; Πολύ έξυπνα και απίστευτα «διπλωματικά» προς την πλευρά της πανηλίθιας Αριστεράς του νεοϊδρυθέντος «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς και της Προόδου», ο Μητσοτάκης (πατέρας) τότε πλησίασε την Αριστερά του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ διακηρύσσοντας το «φιλικό του προφίλ» με τους κομμουνιστές. «Ήμουν ο μόνος αστός πολιτικός με πολύ καλές σχέσεις με τους αριστερούς» (ΒΗΜΑ – Οκτώβριος 1986) τόνιζε πανέξυπνα προς όλες τις κατευθύνσεις. Για την ιδεολογία του δεν κρύφτηκε ο άνθρωπος! Στις εκλογές του 1977 συμμετείχε στις εκλογές με κόμμα που τιτλοφορούνταν «Κόμμα Νεοφιλελευθέρων», όσο για την «Δυτικοδουλεία και Αμερικανοδουλεία» του δήλωσε χαρακτηριστικά «Η Ελλάδα δεν ανήκει στη Δύση, είναι Δύση» (ΒΗΜΑ – Οκτώβριος 1986). Όμως ο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ τι έκανε τότε; Πολέμησε τον τεράστιο κίνδυνο του Νεοφιλελευθερισμού/Φιλελευθερισμού που εισήγαγε ο Μητσοτάκης μετά την Θάτσερ (1979) και Ρήγκαν (1980); Αντιστάθηκε; Για απολαύστε την συνέχεια, έχει ενδιαφέρον...


 

 Εκμεταλλευόμενος ευφυέστατα ο Μητσοτάκης το σκάνδαλο ενός ανθρώπου που όντως «ήλθε και κατέφυγε» στην Αμερική (Γ. Κοσκωτάς), έκανε μια δελεαστική πρόταση στην «ξελιγωμένη για εξουσία» Αριστερά του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ συνεργαζόμενοι –Νέα Δημοκρατία και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ– εκμεταλλευόμενη το σκάνδαλο («υπαρκτό και ανύπαρκτο») και να πάρουν από την «πίτα του ΠΑΣΟΚ», ένα μεγάλο κομμάτι η Δεξιά και ένα εξίσου μεγάλο κομμάτι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ. Ο Μητσοτάκης ήξερε πως με το πολιτικό κλίμα που δημιουργήθηκε και την «όσμωση των εκλογικών σωμάτων» ΝΔ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ –εδώ φαίνονται και οι ευθύνες των απλών ψηφοφόρων– θα μακροημερεύσει διαλύοντας το ΠΑΣΟΚ. Όντως, από τα τέλη του 1988 έως τις εκλογές της 18/6/1989 επικρατούσε κλίμα υστερίας και ανθρωποφαγίας εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και στην Αθήνα, η αγορά φιλο–ΠΑΣΟΚ εφημερίδας –«Επικαιρότητα», «Δημοκρατικός Λόγος», «ΝΙΚΗ»– προξενούσε καχύποπτες ματιές. Το γνωστό παλικάρι της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –Υπουργός Άμυνας επί Τσίπρα, Παναγιώτης Καμμένος– κυκλοφόρησε βιβλίο το 1992 που κατηγορούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου σαν αρχηγό της 17 Νοέμβρη, κατηγορία που «υποβοηθήθηκε» λόγω του κλίματος της εποχής με την δολοφονία του Μπακογιάννη (26/9/1989) τρία χρόνια νωρίτερα.


 

Ήδη το πρώτο εξάμηνο του 1989 θα μείνει στην Ιστορία του Τύπου σαν το χυδαιότερο και φρικωδέστερο εξάμηνο. Από το «ΑΝΤΙ» και την «ΑΥΓΗ» της λεγόμενης «Ανανεωτικής Αριστεράς» έως τον «Ελεύθερο Τύπο» κυκλοφορούσαν με τρομοκρατικά και χυδαιότατα οκτάστηλα. «Ο απατεώνας και το τσόκαρο» (Για τον Ανδρέα και την Δήμητρα), τίτλος του «Ελευθέρου Τύπου», «Η Δήμητρα και τα κορίτσια παρακολουθούν την συγκέντρωση του Ανδρέα στην Καβάλα», έγραφε η «σοβαρή» «Ελευθεροτυπία», αλλά και ανάλογες δηλώσεις ανθρώπων κοντά στην «Αριστερά» τότε,  όπως «Πρέπει να φύγουν οι ενδιάμεσοι Γύφτοι και να συνεννοηθούν μεταξύ τους η Αριστερά με την Δεξιά» (Δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου, ανεκδιήγητος και φρικτά «φιλομητσοτακικός» από τότε...)


 

Και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ; Διαμαρτυρήθηκαν οι ευαίσθητες ψυχούλες του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για τα υβρεολόγια και ειδικότερα εναντίον μιας γυναίκας (Δήμητρα Λιάνη); Μήπως αντιμετώπισαν ανθρώπινα τουλάχιστον την συγκλονιστική απολογία του «Γιού του Αγωγιάτη» (Δημήτρης Τσοβόλας) στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Ή μήπως κοιτούσαν με ειρωνικό βλέμμα, χαμόγελα και χάχανα (Στέλιος Νέστωρ, Μίμης Ανδρουλάκης) την ψυχική τραγωδία του αγνότατου Δημήτρη Τσοβόλα; Δεν ξεχνιούνται φυσικά και οι παραπομπές του Ανδρέα Παπανδρέου από το Ειδικό Δικαστήριο με Προεδρία του Προέδρου του Αρείου Πάγου, του Βασίλη Κόκκινου. Ας γυρίσουμε πίσω.


 

Μετά τις εκλογές της 18/6/1989, ο Ανδρέας Παπανδρέου –με 39,15 % που πήρε το ΠΑΣΟΚ– έκανε πρόταση Κυβερνητικής Συνεργασίας στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, καθιερώνοντας μάλιστα την απλή αναλογική. Τι απάντηση πήρε; Πρόταση «Συνεργασίας Προοδευτικών Δυνάμεων»; Ηρεμήστε, έχουμε εξελίξεις...


 

Παρόλο που πήρε 13,12% ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, το 1/3 δηλαδή του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, θεώρησε πως «Κρατούσε τον Πάπα από τα μανουάλια» και πιστεύοντας πως θα διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ αφού δικαστεί, απέρριψε την πρόταση. Τόσους μήνες μέχρι τις εκλογές αλλά και λίγο μετά, φωνάζοντας διαρκώς στον Μητσοτάκη «Θέλω Γάμο! Θέλω Γάμο!», τι να κάνει τότε ο πανέξυπνος Μητσοτάκης που φλέρταρε σε βαθμό «Σεξουαλικής Παρενόχλησης» τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, απάντησε θετικά «Εντάξει, θα παντρευτούμε με παππά και κουμπάρο»! Και έτσι, το «Ους ο Θεός συνέζευξε, άνθρωπος μη χωριζέτω» κατέληξε στην Κυβέρνηση ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗ, το μεγαλύτερο πολιτικό, κοινωνικό και ιδεολογικό κατάντημα μιας γελοίας «Αριστεράς» (Του ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου που σήμερα «κάνει την πάπια» ή λέει απίστευτα ψέματα γι’ αυτή την περίοδο). 174 ψήφους υπέρ πήρε η Κυβέρνηση Τζαννετάκη στις 9/7/1989, εκ των οποίων οι 27 ήταν του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, συμπεριλαμβανομένων και των δύο κομμάτων του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που ήταν η ΕΑΡ και το ΚΚΕ.


Ο μόνος που καταψήφισε και αποχώρησε ήταν ένα αληθινό παλικάρι, ένας λεβέντης αληθινός κομμουνιστής, ο Κώστας Κάππος 
παλαιός βουλευτής του ΚΚΕ. Ακολούθησαν κι άλλα.


 

 Κάποια χρόνια μετά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –περιόδου 2007 έως 2009– Κοροβέσης κατήγγειλε για χρηματισμό τον Συνασπισμό για την υπόθεση Siemens. Έτσι,


 

«Τον Αύγουστο του 2009 σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά, ο Βουλευτής του Συνασπισμού της Α΄ εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας (2007–2009), Περικλής Κοροβέσης αποκάλυπτε πως: «επί της κυβερνήσεως Τζαννετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά και δεν αντέδρασε»! Τίτλος τής, όχι τυχαίας εφημερίδος την εποχή εκείνη, «Ελευθεροτυπίας» (18/8/2009)! Η οποία συνέχιζε στο ρεπορτάζ της: Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens τόνισε πως το σκάνδαλο αναφερόταν και στην Κυβέρνηση Τζαννετάκη και στην Κυβέρνηση Ζολώτα.» Ο Koροβέσης δεν έμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ πέραν του 2009 και οι καταγγελίες του έμειναν αναπάντητες.

 

Όμως τα κατορθώματα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ –το ΚΚΕ μετέχει κανονικότατα ακόμη έως την άνοιξη του 1991– συνεχίζονται με την Ιδιωτική Τηλεόραση και την οποία υποτίθεται «πολέμησε» η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ας δούμε πως ξεκίνησαν «τα έργα και οι ημέρες» του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ –ΕΑΡ και ΚΚΕ– και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον φάκελο «Ιδιωτική Τηλεόραση».


 

Η αριστερά και ο τότε ενιαίος Συνασπισμός υποστήριξε τη δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης και δη το ρόλο των εκδοτών. Θετικός ήταν ο Χαρίλαος Φλωράκης και φυσικά και ο Κύρκος. «Και η αριστερά εκδότης είναι», είχε πει χαρακτηριστικά ο εισηγητής του κόμματος Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος να θυμίσουμε στους νεότερους ότι ναι, τότε ήταν στο Συνασπισμό της Αριστεράς.


 

Η στάση αυτή οφειλόταν σε «αντιπασοκική λογική», καθώς οι δυνάμεις της αριστεράς είχαν πρωτοστατήσει και στην ελεύθερη ραδιοφωνία, με αριστερούς δημάρχους στην πρωτοπορία, ενώ μην ξεχνάμε επίσης ότι την εποχή εκείνη το σκάνδαλο Κοσκωτά κυριαρχούσε τεχνητά και συνάσπιζε δυνάμεις από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ μέχρι τη δεξιά εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου.

 

Το κρατικό μονοπώλιο όμως εξακολούθησε να ισχύει ως το 1989. Επί κυβερνήσεως Τζαννή Τζαννετάκη, στην οποία συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, το άρθρο τέσσερα του νόμου 1866/89 έδωσε τη δυνατότητα δημιουργίας μη κρατικής τηλεόρασης σε όσους είχαν εμπειρία και παράδοση στα ΜΜΕ. Σε ποιους δηλαδή;

 

Δηλαδή στους εκδότες: «Μεταξύ των κριτηρίων για τη χορήγηση και ανανέωση της άδειας συνεκτιμώνται η πληρότητα και η ποιότητα του προγράμματος και η εμπειρία και παράδοση των μετόχων της εταιρείας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως επίσης και η ιδιότητα του οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης». Δόθηκε επίσης προσωρινή άδεια λειτουργίας σε δύο ιδιωτικά κανάλια, στο Mega και στη Νέα Τηλεόραση.


 

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε, γιατί κατηγορούσε τη ΝΔ πως ουσιαστικά δημιουργεί ένα εξαρτημένο φιλικό προς εκείνη σύστημα. Από το ΠΑΣΟΚ εξέφραζαν ανησυχίες για υπερβολική συγκέντρωση δύναμης στα χέρια των καναλαρχών–εκδοτών και είχε κατατεθεί μάλιστα η πρόταση να δοθεί δυνατότητα ίδρυσης τηλεοπτικών σταθμών και σε συνδικαλιστικά όργανα όπως η ΓΣΕΕ και συνεταιριστικούς φορείς, που θα ήταν βέβαια φίλα προσκείμενοι στο Προοδευτικό και αριστερό κοινό. Πρόταση τελείως διαφορετική από αυτήν των ΝΔ–ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.


 

Την ιστορική απόφαση για το Mega υπέγραψαν στις 28 Αυγούστου 1989 οι υπουργοί της κυβέρνησης Τζαννετάκη, Αθανάσιος Κανελλόπουλος, Αντώνης Σαμαράς, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Νίκος Γκελεστάθης. Η προσωρινή άδεια δόθηκε χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει σχετικός νόμος, με βάση ευρωπαϊκή σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ένα νόμο του 1972, δηλαδή επί Χούντας, για λειτουργία πειραματικών σταθμών με σκοπό την πρόοδο της επιστήμης!


Πρώτος παρουσιαστής Δελτίου του 
MEGA ήταν η Λιάνα Κανέλλη, λαλίστατη σήμερα βουλευτίνα του ΚΚΕ.


 

Έως σήμερα, καμιά κριτική και αυτοκριτική εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε τότε στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και κυρίως ως ΕΑΡ δεν είδαμε πουθενά. Αλλά ούτε και από το ΚΚΕ είδαμε «κάτι» ανάλογο εκτός από την τακτική του «Κινέζου» που συνηθίζεται στην χώρα μας.


 

Μετά την παράθεση των συγκλονιστικών γεγονότων εκείνης της περιόδου, θα πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματά  μας. Ειδικότερα για την πρώτη δεκαπενταετία 1974–1989 μετά την πτώση της χούντας.


 

Αυτά τα δεκαπέντε χρόνια είχαμε την παντοδύναμη κυριαρχία του Δημόσιου Μοντέλου των ΔΕΚΟ δηλαδή των μεγάλων επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας. Παράλληλα ως «σοσιαλμανή» κατηγορούσαν τον Υπουργό Παπαληγούρα της Κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή ήδη από το 1975–76. Μετά την Κρατικοποίηση της Ολυμπιακής, Εμπορικής και άλλων επιχειρήσεων, είχε ήδη κατοχυρωθεί στην πρακτική των Κυβερνήσεων και ειδικότερα του ΠΑΣΟΚ ο Δημόσιος Τομέας της Οικονομίας. Από την 1/9/1984 δηλαδή την εκλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η αντίληψη της Κυβερνητικής Πολιτικής «φιλελευθεροποιείται» στην Ηγεσία της ΝΔ σύμφωνα με τα πρότυπα Θάτσερ-Ρήγκαν. Κυριαρχεί πλέον ο άκρατος «Αμερικανισμός», σκαπανέας του οποίου ήταν ο Πατέρας Μητσοτάκης με ανάλογη ενσωμάτωση στελεχών από τους Νεοφιλελευθέρους του Κέντρου. Το περιοδικό «ΕΠΟΠΤΕΙΑ» προωθεί την Αμερικανική Πολιτική και τον άκρατο αντι-σοβιετισμό σε επίπεδο ιδεολογίας, οι πρώτες διαδηλώσεις του 1983–84 από τους εκπροσώπους του Επιχειρηματικού Νεοφιλελευθερισμού μέσω του Συμβουλίου Ιδιωτικής Πολιτικής, οι Κένταυροι και οι Ρέηντζερ ως «παρακρατικές ομάδες κρούσης» πλέον μαζικοποιούνται στα φοιτητικά αμφιθέατρα και οι Νεοφιλελεύθεροι του Μητσοτάκη καταφέρνουν να μαζικοποιηθούν φτάνοντας έως της παρυφές της «Αριστεράς» την οποία έξυπνα «κορτάρουν» και προσεταιρίζονται. Καταλήγουμε στον «Γάμο και την νομιμοποίηση του Παράνομου Έρωτα» με την Κυβέρνηση Τζαννετάκη, την καθιέρωση της Ιδιωτικής Τηλεόρασης από μια άθλια Νεοφιλελεύθερη Δεξιά και μια αθλιότερη (δήθεν) «Αριστερά». Παράλληλα με τις «καραμπινάτες» καταγγελίες του Περικλή Κοροβέση και οι οποίες έμειναν αναπάντητες (Περιμένατε κάτι καλύτερο;).


 

Από αυτή την περίοδο και ειδικότερα την Κυβέρνηση Τζαννετάκη ξεκινά η Κυβερνητική νομιμοποίηση, ιδεολογική Ηγεμονία και η Κομματική Κυριαρχία του Νεοφιλελευθερισμού/Φιλελευθερισμού. Ο πατέρας Μητσοτάκης γίνεται Πρωθυπουργός μέσω της Κυβέρνησης Τζαννετάκη, υποβοηθούμενος με αίσχιστο τρόπο από την υπονομευτική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Ο ιός του Νεοφιλελευθερισμού «μολύνει» και το ΠΑΣΟΚ, κυρίως μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου και την νέα περίοδο Σημίτη, με τις συνέπειες από τα βορβορώδη πολιτικά απόνερα να μας ταλαιπωρούν έως σήμερα. Όσοι λοιπόν, μιλούν για «Νεοφιλελεύθερο ΣΥΡΙΖΑ» σήμερα χωρίς να αναφέρονται στην Ιστορία που προηγήθηκε από το 1989 κυρίως, είτε είναι αφελείς και ανιστόρητοι είτε «εγκεφαλικά ακατανόμαστοι». Όσοι κατηγορούν μόνο τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο «Νεοφιλελευθεροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ» ας διαβάσουν Ιστορία, ας μάθουν τι προηγήθηκε και πως αλώθηκε η «Αριστερά», ήδη από την δεκαετία του 1980. Όταν η συντριπτική πλειοψηφία της Ηγεσίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ «αλληθώριζε» προς τα πολύ έντονα «ερωτικά φλερτ» του Πατέρα Μητσοτάκη –ΕΑΡ και ΚΚΕ συνάμα– αλλά και της Ηγεσίας του ΚΚΕ που είχε «διπλό αλληθωρισμό» και προς Μητσοτάκη αλλά και προς Γκορμπατσόφ («Η περεστρόικα κάνει πιο συμπαθή τον σοσιαλισμό στις μάζες», δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα στην συνάντησή της με τον Γκορμπατσόφ, πέντε (!) μόλις μήνες πριν καταρρεύσει η Σοβιετική Ένωση. Για τέτοια προβλεψιμότητα μιλάμε...).


 

 

Το αστείο της ιστορίας είναι οι αντιδράσεις των δημοσιολόγων και «θεωρητικών» της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ. Καταρχάς, δεν θα κρίνουμε τον Κασσελάκη από την χώρα προέλευσής του ή από την εμφάνισή του ή και από λεγόμενά του. Θα τον κρίνουμε από τα πεπραγμένα του και μέχρι τότε θα είμαστε επιφυλακτικοί και υπομονετικοί. Αν δεν πανηγυρίζουμε –κάθε άλλο– για πολλά στοιχεία της προσωπικότητάς του, για την επιχειρηματικότητά του κλπ. αναμένουμε «υπαρκτά στοιχεία» των πεπραγμένων του και όχι «αποχρώσες ενδείξεις». (Αν θυμόμαστε καλά με «Αποχρώσες ενδείξεις» κατηγορήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο ο Ανδρέας Παπανδρέου και αθωώθηκε). Ας αρχίσουμε με κάποια «δήθεν αριστερής ταυτότητας» στοιχεία–κατηγορητήρια.


 

«Ήρθε από την Αμερική». Αναφερθήκαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας πως από την Αμερική ήρθε ο Ανδρέας Παπανδρέου και στην οκταετία 1981–89 «χόρτασαν ψωμάκι» μέχρι και οι γάτες στου Ψυρρή, με αυξήσεις μισθών και συντάξεων από 50% έως 90% τον πρώτο χρόνο. Μετά 30 περίπου χρόνια κάποιος Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, συγνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, ονόματι Κατρούγκαλος θεσπίζει την «Προσωπική Διαφορά» και πετσοκόβει Συντάξεις. Κάποιος Δεξιός –δεν μπορεί, μόνο Δεξιός θα πρέπει να το έκανε– ονόματι Τσακαλώτος κόβει το ΕΚΑΣ των πολυεκατομμυριούχων συνταξιούχων και τους εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο. Ταυτόχρονα ο ίδιος, καθιερώνει τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς χάριν της Ψηφιοποίησης του Κράτους –κοιμάσαι ιδιοκτήτης και ξυπνάς χωρίς σπίτι, τόσο απλά...– και δηλώνει μάλιστα πως οι «Πλειστηριασμοί είναι κοινωνικά ωφέλιμοι». Ένας διαφωνών Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε το 2015, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αγωνίζεται ενάντια στους Πλειστηριασμούς, συλλαμβάνεται και φορτώνεται σε βάρος του τον μισό Ποινικό κώδικα, σχεδόν ολόκληρη την Ποινική Δικονομία και προσπαθούμε να μάθουμε ποιους άλλους Κώδικες φορτώθηκε.


 

Εκτός από τον «κομμουνιστή» –κατά δήλωσή του– Γιώργο Κατρούγκαλο, μέντορα, γκουρού και διαλεκτικό φιλόσοφο του Εργατικού Δικαίου και ο οποίος προώθησε με φρενήρη ρυθμό


την Έφη Αχτσιόγλου, ξεπερνώντας σε ταχύτητα –προώθησης– ακόμη και τον 
Speedy Gonzales, έχουμε και άλλον εκπρόσωπο της «Αριστερής, Ριζοσπαστικής, Μη-Συστημικής αλλά συστηματικά Αντι-συστημικής Πτέρυγας» του ΣΥΡΙΖΑ, τον προαναφερθέντα Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πανεπιστημιακό Βρετανικού Επίπεδου και Οξφορδιανής προφοράς, οπαδό του Μαρξ τον οποίο προβάλλει διαρκώς χωρίς όμως να ρωτήσει τον Μαρξ αν θέλει να προβάλλεται από τον Ευκλείδη (Λόγοι ευγένειας το απαιτούν, να ρωτάμε πρώτα!).


 

Θα προσθέσουμε σαν επίλεκτο μέλος της «Αριστερής Ομάδας» του Champion League τον Νίκο Φίλη, γνωστό υπερ-πατριώτη της Πατριωτικής και Ορθόδοξης Αριστεράς του οποίου κάθε δήλωση εναντίον του Πατριωτισμού αυξάνει τα ποσοστά της Άκρας Δεξιάς σε διψήφια βάση.


 

Τέλος, η Έφη Αχτσιόγλου που ψήφισε τους παρακάτω νόμους για όσους έχουν ασθενή μνήμη.

 

 

 

Διαβάστε λίγο παρακάτω:


  

«Οι νόμοι 4512/2018 και 4564/2018 ονομάστηκαν »Νόμοι Αχτσιόγλου–Βρούτση» καθώς αποτυπώνουν τη θεσμική σύμπλευση των μνημονιακών συγκυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και ΝΔ–ΠΑΣΟΚ στο αντεργατικό οπλοστάσιο. Με το νόμο 4512 η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατάφερε να ξεπεράσει τον αλήστου μνήμης υπουργό Εργασίας Κωνσταντίνο Λάσκαρη της πρώτης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης της ΝΔ στο χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος. Ενώ με το νόμο 4564 έθεσε σε εφαρμογή τις «Διατάξεις για τον κατώτατο μισθό», του ν.4172/2013 του Γιάννη Βρούτση, υπουργού Εργασίας της συγκυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο καταργούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις!» (Από άρθρο του Γιώργου Μούσγα στην ιστοσελίδα Ατέχνως).


 

 

 

 Επιστρέφοντας στην κατηγορία του «Αμερικανόφιλου» μην ξεχνάμε πως εκτός από τον πρώτο Σοσιαλιστή Πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου, που ήρθε από την Αμερική και τουλάχιστον στην οκταετία 1981–89 επετέλεσε ένα τεράστιο έργο προς χάριν του ελληνικού λαού, ήταν και ο Γεράσιμος Αρσένης ο οποίος ήλθε από την Αμερική και συγκεκριμένα από τον ΟΗΕ, επιτελώντας σαν «Τσάρος της Οικονομίας» ένα τεράστιο έργο με τον ΟΑΕ (Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων) και σώζοντας θέσεις εργασίας χρεωκοπημένων επιχειρήσεων, επιδοτώντας τες.


 

 

 

Το σεκταριστικής προέλευσης επιχείρημα πως οι εξ Αμερικής προερχόμενοι είναι εκ προοιμίου «ύποπτοι» χωλαίνει και δεν έχει καμιά βάση. Πολλοί Υπουργοί, βουλευτές και στελέχη Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ «ήρθαν» από Αμερική ή εργάστηκαν σ’ αυτή. Ο αριστερός Σοσιαλιστής Στέφανος Τζουμάκας, αφού χρημάτισε επί σειρά ετών Υπουργός Κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, εργάστηκε από το 2000 για ένα χρονικό διάστημα στην Αμερική σαν δικηγόρος όπως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Νέας Υόρκης.


 


 

 

Αλλά και για Μέσα Ενημέρωσης ακούσαμε πως υποστήριζαν τον Κασσελάκη. Λυπούμαστε αλλά έχουμε άλλη άποψη. Ακούσαμε επίσης πως τον υποστήριξαν σχεδόν όλα (!) τα δεξιά Μέσα Ενημέρωσης. Επίσης διαφωνούμε, συνέβη το εντελώς αντίθετο. Όλα τα Δεξιά Μέσα που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία είχαν απέναντι τους τον Κασσελάκη και βαρούσαν «αλύπητα»! Την Αχτσιόγλου, καθημερινά την υμνολογούσαν.


 

  

Από τον Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΙ έως τον Γιώργο Αυτιά, από τον ΣΚΑΙ έως τον ALPHA ή το STAR και το MEGA, όλα, μα όλα σας λέμε, τα Τηλεοπτικά Κανάλια έψελναν εν χορώ το υμνολόγιο υπέρ της Αχτσιόγλου, των υποτιθέμενων προσόντων της, εστιασμένα κυρίως στα ακριβά ρούχα που ψωνίζει έως την καλλίγραμμη σιλουέτα της. Μιλάμε για πολύ «αριστερά» κριτήρια...


 

 

 

Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για τις εφημερίδες από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Στέφανου Χίου έως το Πρώτο Θέμα, ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, τα γυναικεία περιοδικά του Νεοφιλελευθέρου Φεμινισμού, ανάλογα sites γυναικείου και ακραιφνώς φεμινιστικού περιεχόμενου έως τον ίδιο τον Μητσοτάκη (!) ο οποίος στη Βουλή απεκάλεσε την Αχτσιόγλου πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχουν γίνει εκλογές!


 


 

 

Για τους δημοσιογράφους δεν μιλάμε, σχεδόν έχουν σχηματίσει «Λόμπυ Αχτσιόγλου», άνδρες και γυναίκες. Οι άνδρες γιατί φαίνεται έχουν γοητευτεί από την εμφάνισή της οι δε γυναίκες γιατί θεωρούν «γυναικεία» και «φεμινιστική» κατάκτηση την αρχηγία ενός πολιτικού κόμματος, πιστεύοντας στην «γυναικεία» εκπροσώπηση της πολιτικής. Εμείς έχουμε άλλη άποψη, ενθυμούμενοι την Μάργκαρετ Θάτσερ, την Μαντλίν Ολμπράιτ, την Κοντολίζα Ράις, την Χίλαρυ Κλίντον, την Τανσού Τσιλλέρ, την Σάνα Μαρίν, την Τερέζα Μέη, την Ντόρα Μπακογιάννη, την Γερμανίδα Αναλένα Μπέρμποκ και πολλές άλλες «συμπαθέστατες» υπάρξεις που ξεκίνησαν σαν «ειρηνόφιλες γατούλες που θα έφερναν την αλλαγή» και κατέληξαν κλασσικές λυσσασμένες και φιλοπόλεμες ύαινες του χειρίστου είδους... Ας προσθέσουμε στους οπαδούς της Αχτσιόγλου και την Αφροδίτη Λατινοπούλου, εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη... 

 

Το να μιλάνε σαν «αριστεροί», άνθρωποι όπως η Αχτσιόγλου,   ο Τσακαλώτος ή ο Φίλης που έχουν δεχτεί την κατάργηση του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 και ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο στις 14/8/2015, ψήφισαν αντεργατικούς νόμους όπως η Αχτσιόγλου, κατάργησαν το ΕΚΑΣ για τους δυστυχείς χαμηλοσυνταξιούχους, καθιέρωσαν τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς και «ρήμαξαν» τα εισοδήματα Μικρομεσαίων μαζεύοντας 37 δις όπως ο Τσακαλώτος είτε λειτουργούν εθνομηδενιστικά και «παθαίνουν εγκεφαλικό» ακόμη και στο άκουσμα της λέξης «Πατρίδα» όπως ο Φίλης, το να παριστάνουν λοιπόν οι προαναφερθέντες κύριοι τους «Αριστερούς» με τέτοιο βεβαρημένο παρελθόν καταντάει ανέκδοτο. Χειρότερο ανέκδοτο όμως είναι να τους υπερασπίζονται άνθρωποι αξιόλογοι κατά τα άλλα, θεωρώντας την εκλογή Κασσελάκη «απαγωγή, κλοπή ή βιασμό της Αριστεράς». Ας μάθουν λοιπόν πως η Πρώτη απαγωγή της «Αριστεράς» έγινε με την Κυβέρνηση Τζαννετάκη.


Τότε νομιμοποιήθηκε στην συνείδηση πλατειών στρωμάτων ο Νεοφιλελευθερισμός του Μητσοτάκη με την σημαδιακή και θεμελιακή υποστήριξη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΟ 1989, σήμερα ΣΥΡΙΖΑ. Από τότε «ξεκινά το κακό» κύριοι! Από τότε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ καλόμαθε υπακούοντας στην ένδοξη και σοφή αρχή «Μάθε Τέχνη κι άστηνε κι άμα πεινάσεις πιάστηνε»! Από την εποχή της Κυβέρνησης Τζαννετάκη όταν η λιγούρικη «Αριστερά» του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ έβγαλε όλα τα απωθημένα της εναντίον του ΠΑΣΟΚ έως την περίοδο 2012–15, προβάλλοντας ένα ιδεολόγημα Μικροαστικού Κινηματισμού χωρίς καμιά επεξεργασία με αποτέλεσμα σε έξι μήνες –από 25/1/2015 έως 13/7/2015– να «καθίσει στα αβγά του» σαν φρόνιμο παιδί. Ας είναι καλά οι ΠΑΣΟΚοι ψηφοφόροι που τους έβγαλαν Κυβέρνηση με 36,3% το 2015 όταν το επίσημο ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 4,64%. Όπερ σημαίνει πως το 80-90% των ΠΑΣΟΚων ψηφοφόρων του 2009 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Οι αχάριστοι και αχαρακτήριστοι «Αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ –Τζανακόπουλος– χαρακτήρισε «σιχάματα» τους ΠΑΣΟΚους. Ακόμη τους θεωρείτε «Αριστερούς» αυτούς τους καριερίστες, αριβίστες και πολιτικά ανήθικους που αυτοαποκαλούνται «αριστεροί»;


 

Και μια και το θυμηθήκαμε, ο Βαρουφάκης δεν ήρθε από την Αυστραλία; Τότε όμως, περίοδος 2012–2015, αποτελούσε τον «Αριστερό Κευνσιανό» και Ίνδαλμα του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωνε πως το «70% των μέτρων της Τρόικα είναι σωστά»( 20/2/2015, μόλις τρεις εβδομάδες μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση!). Αυτός ο κύριος λοιπόν που ήρθε από Αυστραλία όπως και ο Τσακαλώτος που ήρθε από Μ. Βρεττανια και οι οποίοι υποστήριξαν και νομοθέτησαν την σκληρή Πολιτική του 3ο Μνημονίου δεν μπορούν εύκολα να υποδυθούν τον ρόλο του «Αριστερού Κήρυκα»! Ειδικότερα ο Τσακαλώτος που ρήμαξε την «Μικρομεσαία ραχοκοκαλιά» της Ελληνικής Κοινωνίας.


 

Και μια και μιλάνε διάφοροι «αριστεροί», υποστηρικτές των πιο Δεξιών του ΣΥΡΙΖΑ, για «Αμερικανοφιλία» Κασσελάκη λόγω χώρας προέλευσης, το να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεξιάς» ή «αριστερής» πτέρυγας για αντι-αμερικανισμό είναι ανέκδοτο. Η Κυβέρνηση που άρχισε πρώτη τη διαπραγμάτευση για τις Αμερικανικές Βάσεις, η            Κυβέρνηση που εξεδίωξε πρώτη Ρώσους Διπλωμάτες –υπερηφανεύτηκε γι αυτό χωρίς ντροπή η Όλγα Γεραβασίλη σε τηλεοπτική εκπομπή– η Κυβέρνηση που έκανε το χατίρι των Αμερικανών και Γερμανών για τα Δυτικά Βαλκάνια υπογράφοντας την Συμφωνία των Πρεσπών, η Κυβέρνηση που είχε τις καλύτερες σχέσεις με τους Αμερικανούς έως σήμερα κατά δήλωση του πρώην Αμερικανού πρεσβευτή Τζίφρα Πάιατ, αυτή λοιπόν η Κυβέρνηση –εννοούμε του ΣΥΡΙΖΑ– δεν μπορεί σήμερα να μιλά για «Αμερικανοφιλία» του Κασσελάκη. Ο ίδιος ο Τσίπρας εκστασιάστηκε όταν πήγε στην Αμερική και συνάντησε τον Τραμπ και σε τελευταία ανάλυση ο Κασσελάκης δεν υπέγραψε 3ο Μνημόνιο ούτε 400 εφαρμοστικούς Νόμους που υπέγραψαν οι Μνημονιακές Κυβερνήσεις με τελευταία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτή την άποψη ο Κασσελάκης είναι «ανυπόγραφος και άφθαρτος». Τι θα κάνει, που θα καταλήξει ή καταντήσει, κανείς δεν ξέρει, τουλάχιστον από τώρα. Το να κάνουμε κριτική χωρίς «τα πεπραγμένα του», είναι το πιο εύκολο δεν παύει όμως να είναι άδικο.


 

Όσο για το επιχείρημα «Δεν μας έχει πει τις θέσεις του» και μάλιστα για έναν άνθρωπο που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του πριν 28 ημέρες, είναι το λιγότερο υπερβολικό. Τα λίγα που ακούσαμε για το Δικαστικό Σώμα, τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους αλλά και οι προτάσεις Φορολογικής Μεταρρύθμισης που διαβάσαμε στα sms που έστειλε στην Αχτσιόγλου δεν μπορούμε να πούμε πως μας δυσαρέστησαν ιδιαίτερα (Και τα οποία sms η Αχτσιόγλου τα έκρυψε, ούτε καν τα αποκάλυψε. Όπως έκρυψε και τα «Αντιμνημονιακά κείμενα» μόλις έγινε «ρουκετοειδώς» Υπουργός το 2016 κατά πως γράφει η Χριστίνα Ταχιάου στο Protagon. Σοβαρεύτηκε και τα «κακά κείμενα» έπρεπε να κρυφτούν…).


 

Μια κουβέντα για τους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ. Είναι τόσο απογοητευμένοι και συντετριμμένοι μετά από δυο συνεχώς «κατραπακιές» στις εκλογές που «γαντζώνονται» από όποιον ακούνε και βλέπουν μια χαραμάδα ελπίδας. Κακό είναι; Για σταθείτε, αυτό δεν έγινε το 2015, όταν ένα 36,3% –πάνω από 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι– «γαντζώθηκαν» από τον Τσίπρα γιατί οργιστήκαν, αγανάκτησαν και «γαντζώθηκαν» από πάνω του; Τι πίστεψαν δηλαδή, το γελοίο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» του 2014 ή μήπως εντρύφησαν στα «Διαλεχτά Έργα» του Γκράμσι και τα «Άπαντα» των Μαρξ-Ένγκελς; Και σε τελευταία ανάλυση, όσοι μιλάτε για επίπεδο, τα «τελευταία» 49 χρόνια, ποιο ήταν το τόσο τρομερό «επίπεδο» της Αριστεράς; Έχει καμιά σχέση η σημερινή εν πολλοίς αστοιχείωτη, αγράμματη και απαίδευτη «Αριστερά» με την Αριστερά των δεκαετιών 1950–1980;


 

Είδαν ελπίδα οι άνθρωποι –τουλάχιστον έτσι νομίζουν– και την αρπάζουν όπως ο ναυαγός που κολυμπά στην μέση του πελάγους και «αρπάζει» αστραπιαία το σωσίβιο! Τα αποτελέσματα των εκλογών θέλουν ανάλυση και κάποια αποτελέσματα που έχουμε από Φιλόθεη και Ψυχικό έβγαζαν πρώτη την Αχτσιόγλου. Σημαδιακό εάν επιβεβαιωθεί πανελλαδικά, δείχνει πως οι «χορτάτοι» των Βορείων Προαστίων δεν έχουν «ανάγκη γρήγορων λύσεων» (Βλ. Pronews, 23/9, 24/9). Προτιμούν τις ευειδείς εκπροσώπους του γυναικείου φύλου που έχουν τα χαρακτηριστικά επίδειξης μόδας...


 

Τέλος, να μην απογοητευόμαστε με τον Κασσελάκη λες και έγινε «Αντεπανάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ» γιατί το πράγμα καταντά γελοίο. Όσοι το λένε, ξεχνούν πως ο Κασσελάκης «δεν τον πήγε δεξιά» τον ΣΥΡΙΖΑ, τον βρήκε δεξιό. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «Ποινικό Μητρώο» με το Δημοψήφισμα που «αναποδογύρισε καταργώντας το ΟΧΙ» αλλά και το 3ο Μνημόνιο που υπέγραψε με τις περικοπές συντάξεων και ΕΚΑΣ, μισθών και Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών, πώληση Κοινωφελών Οργανισμών –πώληση ΟΣΕ για 45 εκατομμύρια– αλλά και για την υποτέλεια στους Αμερικανούς ακόμη και όταν οι Ναζί του Τάγματος Αζόφ μιλούσαν στην Ελληνική Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποχώρησε αλλά κάθισε και τους άκουγε σαν ήσυχη κλωσούλα.


Όσοι λοιπόν πιστεύουν πως οι «δεξιοί» του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν Κασσελάκη και οι «αριστεροί» ψήφισαν Αχτσιόγλου, μάλλον βλέπουν «ανάποδα» τα πράγματα ή έχουν αχρωματοψία. Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος και Φίλης υπήρξαν οι δεξιότεροι όλων στον Κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ τηρώντας το ρηθέν υπό του Ανιέλλι της Φίατ και Πρόεδρου των Ιταλών Βιομηχάνων «Εάν θέλετε να εφαρμόσετε σκληρά μέτρα βάλτε μια «Αριστερή» και ΟΧΙ μια Δεξιά Κυβέρνηση». Μια «Αριστερή» καλύτερη της Δεξιάς για τα μεγάλα συμφέροντα. Τέτοια ήταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τους προαναφερθέντες σαν τα πρώτα «αστέρια».


https://resaltomag.blogspot.com/2023/09/blog-post_29.html

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2023 | 2:44 pm


ΜΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΝΤΙΛ ΜΕΤΑΞΥ Ν.Δ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΘΗΡΙΩΔΕΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΥΟ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ

Η βουλή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων. Μια τεράστια βιομηχανία ρυθμίσεων που ευνοούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Πότε τα καπιταλιστικά συμφέροντα ως συνόλου και πότε τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων καπιταλιστών, ενώ δεν απουσιάζουν και οι περιπτώσεις που αποτελεί πεδίο ώστε τα αστικά κόμματα να έρχονται σε συμφωνίες που αφορούν το “καθάρισμα” οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Στην τελευταία περίπτωση εντάσσετε και το πρόσφατο αλισβερίσι Ν. Δ. και Ελληνικής Λύσης.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από άρθρο της “ΕφΣυν”

Σε ένα προκλητικό θεσμικό και αριθμητικό πραξικόπημα προχώρησε χθες η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, προκειμένου να αντικαταστήσει τα μέλη ανεξάρτητων αρχών που είτε ερευνούν το σκάνδαλο των υποκλοπών (ΑΔΑΕ), είτε ελέγχουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Παρ’ όλο που δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μία μέρα πριν η ΑΔΑΕ συνεδριάσει για να επιβάλει πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ για τη μη συνεργασία της στη διαλεύκανση του σκανδάλου με την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, η Ν.Δ. χέρι χέρι με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου έφτιαξε τη δική της πλειοψηφία των 3/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Παρ’ όλο που αριθμητικά οι 16 βουλευτές στους 27 υπολείπονται από το ποσοστό αυτό και επειδή όμως άλλος πρόθυμος δεν υπήρχε, «βαφτίστηκε» πλειοψηφία το… 2,9/5.

Αίσθηση προκάλεσε και η παραδοχή του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Χήττα,

ότι το κόμμα του επιδίωκε την αλλαγή των μελών του ΕΣΡ και ειδικά του προέδρου του, Αθ. Κουτρομάνου, καθώς εκκρεμεί ένα θηριώδες πρόστιμο δύο εκατ. ευρώ στον Κυρ. Βελόπουλο.

Αφού είχαν ζητήσει αναβολή της συνεδρίασης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν παρασκηνιακή συμφωνία Βελόπουλου – κυβέρνησης, αφήνοντας υπόνοιες ότι με τη νέα σύνθεση του ΕΣΡ θα «ρυθμιστεί» το πρόστιμο.

«Το ντιλ δεν είναι μικρό, είναι πολλά τα λεφτά» σχολίασε η Ευαγγελία Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ). «Η ζωή θα δείξει αν υφίσταται κάτι παραπάνω από πολιτική συμφωνία με τη διαγραφή του προστίμου» πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ).

http://vathikokkino.gr/archives/144752

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2023 | 8:08 am


NOMAΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ.

         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                           29 Σεπτεμβρίου 2023
Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας 
Στελέχωση Περιφερειακού Ιατρείου Ερατεινής 
με ιατρικό προσωπικό. 
Συνεχής παρουσία ιατρών στα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία του Νομού Φωκίδας καθ’ όλο το 24ωρο.
 
            ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
         Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου
        Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας
Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2023
                     
                  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Θέμα: Στελέχωση Περιφερειακού Ιατρείου Ερατεινής Νομού Φωκίδας με          ιατρικό προσωπικό. Συνεχής παρουσία ιατρών στα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία του Νομού Φωκίδας καθ’ όλο το 24ωρο.
Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, σε μουσικοχορευτική βραδιά εστιατορίου στην παραλία Τολοφώνας περιοχής ευθύνης του Περιφερειακού Ιατρείου Ερατεινής, κάτοικος της περιοχής κατέρρευσε από ξαφνική αδιαθεσία, μπροστά στους 200 και πλέον παρευρισκόμενους ενώ χόρευε.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, ενώ          προσέτρεξαν για πρώτες βοήθειες, παρευρισκόμενοι που είχαν σχετικές γνώσεις. Επειδή δεν ανέκαμπτε, εφάρμοσαν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Παράλληλα ενημερώθηκε ιδιοκτήτης εστιατορίου της Ερατεινής που διέθετε     απινιδωτή και αμέσως άρχισε η διαδικασία της απινίδωσης, από κάτοικο με τις απαραίτητες γνώσεις, διότι δεν υπήρχε ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο             Ερατεινής, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται δύο (2) αντίστοιχες θέσεις και το ιατρείο είναι κλειστό.
Μετά από τις συνεχείς προσπάθειες απινίδωσης, ο ασθενής έδειξε σημεία ζωής και άρχισε να επανέρχεται.
Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε σε μία (1) ώρα περίπου, παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας. Στη συνέχεια τον μετέφερε από την Άμφισσα σε Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου και εισήχθη στη μονάδα      εντατικής θεραπείας
Στο Περιφερειακό Ιατρείο Ερατεινής που υπάγεται στο Γενικό Νοσοκομείο             Άμφισσας, προβλέπονται δύο (2) θέσεις αγροτικών ιατρών σε 24ωρη βάση και δεν υπάρχει κανένας, διότι εργάζονται στο υποστελεχωμένο Νοσοκομείο               Άμφισσας. 
Επιπρόσθετα στο κτίριο του Περιφερειακού Ιατρείου υπάρχει διαμέρισμα, που   διατίθεται δωρεάν για κατοικία των ιατρών.
Στο Περιφερειακό Ιατρείο Ερατεινής είναι απολύτως αναγκαίος ο εξοπλισμός για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, όπως αυτός της απινίδωσης.
Οι μόνιμοι κάτοικοι της Ερατεινής και των πέριξ Κοινοτήτων που βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, αριθμούν σύμφωνα με την τελευταία απογραφή 1.531 άτομα. Να σημειωθεί το γεγονός ότι τους καλοκαιρινούς μήνες και τις         περιόδους των εορτών, αργιών και Σαββατοκύριακων, τετραπλασιάζονται,        δηλαδή αριθμούν 6.124 άτομα.
Στα άτομα αυτά πρέπει να προστεθούν και οι τουρίστες που διαμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για διακοπές, στο μεγαλύτερο ξενοδοχειακό          συγκρότημα της Φωκίδας το DELPHI BEATCH στην παραλία Τολοφώνας,              δυναμικότητας 420 κλινών
Το σύνολο των 6.544 αυτών ατόμων στερείται τακτικής και έκτακτης υγειονομικής φροντίδας, καθώς και πρώτων βοηθειών όλο το 24ωρο, λόγω της απουσίας των ιατρών, που ενώ έχουν προσληφθεί για το Περιφερειακό Ιατρείο Ερατεινής,    προσφέρουν υπηρεσίες στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.
Ανάλογα προβλήματα έχουν σημειωθεί σε όλες τις περιοχές του Νομού Φωκίδας, που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το Νοσοκομείο Άμφισσας και μάλιστα έχουν αποβιώσει συνάνθρωποί μας από έλλειψη παροχής πρώτων βοηθειών π.χ τσιμπήματα σφήκας ή άλλα αίτια.
Τα Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου, τα Περιφερειακά και τα Αγροτικά Ιατρεία δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγειονομική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Νομού Φωκίδας
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
Τι θα πράξετε, ώστε να υπάρχει συνεχής παρουσία ιατρών στο            Περιφερειακό Ιατρείο Ερατεινής καθ’ όλο το 24ωρο.
Ποιος είναι ο εξοπλισμός που υπάρχει σήμερα στο Περιφερειακό       Ιατρείο Ερατεινής.
Ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός που πρέπει να διαθέτει το           Περιφερειακό Ιατρείο Ερατεινής.
Γιατί δεν υπάρχει απινιδωτής στο Περιφερειακό Ιατρείο Ερατεινής.
Γιατί χάθηκαν πολύτιμες ώρες (τουλάχιστον 2) για την ζωή του ασθενούς, που θα μπορούσαν να είναι μοιραίες, με τη μεταφορά του από την      Ερατεινή στο Νοσοκομείο Άμφισσας και στη συνέχεια τη διακομιδή του σε Νοσοκομείο των Πατρών, ενώ θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί αμέσως από την Ερατεινή στην Πάτρα.
Τι θα πράξετε, ώστε να υπάρχει συνεχής παρουσία ιατρών στα           Περιφερειακά καθώς και στα Αγροτικά Ιατρεία του Νομού Φωκίδας καθ’ όλο το 24ωρο.
Η ερωτώσα Βουλευτής

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

 
Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2023 | 8:03 am


ΜΑΖΙΚΗ ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ! ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ (από 1η Ιανουαρίου 2024) ΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ...

ΒΙΝΤΕΟ! Ο ΜΕΛ ΓΚΙΜΠΣΟΝ καταγγέλλει την Τουρκία για την νέα γενοκτονία των Αρμενίων...

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ θα πάψει να υπάρχει ως «Δημοκρατία» – μη αναγνωρισμένη έτσι κι αλλιώς διεθνώς – από την 1η Ιανουαρίου 2024, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο βίας και αίματος που σφράγισε τον μετασοβιετικό χώρο και σφραγίζοντας την γεωπολιτική αναβάθμιση του Αζερμπαϊτζάν, σε βάρος, φυσικά και της Αρμενίας.
Το διάταγμα υπογράφηκε από τον πρόεδρο της μη αναγνωρισμένης δημοκρατίας, Σαμβέλ Σαχραμανιάν.


«Η απόφαση ελήφθη: Διαλύονται όλοι οι κρατικοί θεσμοί και οι οργανισμοί μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024 και η Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρτσάχ) παύει να υπάρχει», αναφέρει το διάταγμα.

Το έγγραφο τονίζει ότι αυτό γίνεται με βάση την προτεραιότητα της διασφάλισης της φυσικής ασφάλειας και των ζωτικών συμφερόντων του λαού του Καραμπάχ και λαμβάνοντας υπόψη τη συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με αυτό, σε όλους τους κατοίκους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού προσωπικού που έχει καταθέσει τα όπλα, παρέχεται δωρεάν, εθελοντική και ανεμπόδιστη διέλευση κατά μήκος του διαδρόμου του Λατσίν.

Ο πληθυσμός του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων εκτός των συνόρων του, καλείται να «εξοικειωθεί» με τις συνθήκες επανένταξης που θα παράσχει το Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να αποφασίσει ανεξάρτητα στο μέλλον τη δυνατότητα παραμονής στην περιοχή. Το διάταγμα τίθεται σε ισχύ αμέσως μετά τη δημοσίευσή του.

Τι προηγήθηκε
Στις 19 Σεπτεμβρίου, το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, την οποία ονόμασε «αντιτρομοκρατικά μέτρα τοπικής φύσης» για την «αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης».

Το Ερεβάν, η πρωτεύουσα της Αρμενίας, τόνισε ότι δεν υπάρχουν αρμενικές στρατιωτικές μονάδες στο Καραμπάχ.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, κάλεσε τα εμπλεκόμενα μέρη να παύσουν αμέσως το πυρ και να επιστρέψουν στην εφαρμογή των τριμερών συμφωνιών του Νοεμβρίου 2020.

Μια μέρα αργότερα, με τη μεσολάβηση Ρώσων ειρηνευτικών δυνάμεων, το Μπακού και το Στεπανακέρτ – η άτυπη πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ – κατέληξαν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Ένας από τους όρους της εκεχειρίας ήταν ο αφοπλισμός των αρμενικών δυνάμεων και η απόσυρση του βαρέως εξοπλισμού από το Καραμπάχ.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, στην πόλη Yevlakh του Αζερμπαϊτζάν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των Αρμενίων του Καραμπάχ με την αντιπροσωπεία του Αζερμπαϊτζάν, για την ενσωμάτωση της περιοχής.

Την επόμενη μέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ένοπλοι σχηματισμοί του Καραμπάχ άρχισαν να παραδίδουν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό υπό τον έλεγχο ειρηνευτικών δυνάμεων.

Από το πρωί της Πέμπτης, περισσότεροι από 65.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2023 | 6:12 pm


ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ… “ΤΡΩΝΕ” ΤΟΝ ΧΡ. ΡΑΜΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

Του Γ. Γ.

«Είναι φανερό πως δε μπορούμε να μιλάμε για “καθαρή δημοκρατία” όσο υπάρχουν διαφορετικές τάξεις, εκτός πια αν κοροϊδεύουμε την κοινή λογική και την ιστορία. Μονάχα για ταξική δημοκρατία μπορούμε να μιλάμε. Ας πούμε σε παρένθεση πως “καθαρή δημοκρατία”» δεν είναι μόνο μια φράση αμαθούς που δεν καταλαβαίνει τίποτα από ταξική πάλη, ούτε από τη φύση του κράτους, αλλά και μια φράση τρεις φορές κούφια, γιατί στην κομμουνιστική κοινωνία η δημοκρατία, αφού εκφυλιστεί και γίνει συνήθεια, θα σβήσει χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ «καθαρή δημοκρατία» 

 Βλαντίμιρ Λένιν: “Προλεταριακή επανάσταση και ο αποστάτης Κάουτσκι”.

Απ’ τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ότι έχουμε μια αστική δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα είναι το σημερινό δημοσίευμα της Δήμητρας Κρουστάλλη -μια απ’ τις ποιο έντιμες φωνές που υπάρχουν στο συγκρότημά του ΜΟΛ- και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του “Βήματος”. Εχει τίτλο “Γιατί η κυβέρνηση «τρέχει» να αντικαταστήσει μέλη της ΑΔΑΕ”, και μας αναφέρει άλλη μια μεθόδευση για να μπει οριστική ταφόπλακα σε άλλο ένα καραμπινάτο σκάνδαλο. Αυτό των ηλεκτρονικών υποκλοπών. Θύμα αυτής της μεθόδευσης και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστος Ράμμος.

Αναφερόμαστε σε ένα πρόσωπο, “υπηρέτη του αστικού συστήματος”, που για δεκαετίες θήτευσε στο συμβούλιο της Επικρατείας,

και έφτασε μέχρι το να γίνει αντιπρόεδρος του, και ως εκ τούτου δεκάδες αντιλαϊκές αποφάσεις φέρουν και την υπογραφή του. Βρέθηκε σ’ αυτή την θέση με την σύμφωνη γνώμη Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Τώρα γιατί ο Χρ. Ράμμος έχει γίνει κόκκινο πανί για την κυβέρνηση, δεν μπορεί να ξέρουμε. Μπορεί να υποθέσουμε ότι επιδιώκει την υστεροφημία του, λίγο πριν τον τερματισμό του εργασιακού του βίου. Ισως πάλι να τα έχει πάρει στο κρανίο με τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις του Ντογιάκου και της καμαρίλας του Μεγάρου Μαξίμου να πέσει ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών με ολοκάθαρη υποτίμηση στη επιτροπή που προΐσταται και στο πρόσωπό του.

Σε κάθε περίπτωση, το παρακάτω δημοσίευμα της Δήμητρας Κρουστάλλη είναι αποκαλυπτικό:

  Γιατί η κυβέρνηση «τρέχει» να αντικαταστήσει μέλη της ΑΔΑΕ Το πρόστιμο των 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ και ο υπό παραίτηση Χρήστος Ράμμος.

Με διαδικασία fast track επιχειρεί η κυβέρνηση να αντικαταστήσει μέλη της ΑΔΑΕ ώστε να μην επιβληθεί στην ΕΥΠ πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ για απόκρυψη στοιχείων στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων.

Από την περασμένη Παρασκευή που έγινε γνωστή η ημερήσια διάταξη για τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιείτο σήμερα, αλλά λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκε για μεθαύριο, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να αντικατασταθούν τα τρία μέλη των οποίων η θητεία έχει λήξει και των αναπληρωματικών τους. Το θέμα αυτό, όπως και για άλλες ανεξάρτητες αρχές ήταν σε εκκρεμότητα πριν από τις βουλευτικές εκλογές και αφέθηκε να τακτοποιηθεί σε μετεκλογικό χρόνο εξαιτίας και των διαφωνιών της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα έχει οριστεί για αύριο συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να αλλάξει η σύνθεση της ΑΔΑΕ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ενημερωθεί σχετικά, αλλά εικάζεται ότι, για να υπάρχει τέτοια σπουδή, ο Πρόεδρος της Βουλής έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 3/5.

Να σημειωθεί ότι η ΕΥΠ όχι μόνο αρνήθηκε από την αρχή κάθε συνεργασία με την ανεξάρτητη Αρχή αλλά κατέστρεψε και αρχεία. Από τα τρία μέλη της τακτικής σύνθεσης της ΑΔΑΕ των οποίων έχει λήξει η θητεία θα αντικατασταθούν τα δύο. Ο τρίτος, ο οποίος θεωρείται ότι ενστερνίζεται τις κυβερνητικές απόψεις για το θέμα των παρακολουθήσεων και βρίσκονταν εδώ και μήνες σε συγκρουσιακή σχέση με τον πρόεδρο της Αρχής Χρήστο Ράμμο, θα αναβαθμιστεί σε αντιπρόεδρο.

Η αναβάθμιση είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνει ένα μέλος σε ανεξάρτητη Αρχή εφόσον έχει συμπληρώσει την εξαετή θητεία του. Υπό αυτές τις συνθήκες ο κ. Ράμμος, ο οποίος συγκρούστηκε έντονα με την κυβέρνηση επιμένοντας ότι είναι καθήκον της Αρχής να διεξάγει τους ελέγχους, θα αδυνατεί να επιτελέσει το έργο που του ανατέθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες τελεί υπό παραίτηση.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2023 | 5:42 pm


ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ! Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ...


M Triantafyllopoulos
Άκουσα πολλές γκρίνιες, δέχτηκα επιθέσεις, πρόστιμα στη «Ζούγκλα» και πολλά άλλα που δεν χρειάζεται να αναλύσω περισσότερο τούτη την ώρα. Μετά λύπης μου λοιπόν, αισθάνομαι δικαιωμένος για την στάση μου απέναντι στην παρέα του Αλέξη Τσίπρα. Ένας εσμός καιροσκόπων άσχετων με την ρομαντική Αριστερά, πολύ σχετικών όμως με τον αυτοσκοπό της Εξουσίας. Για να διασωθεί πολιτικά ο ίδιος πούλησε τον κόσμο που τον στήριξε. Έβαλε μπροστά το ερμαφρόδιτο πολιτικά φάντασμα του Κασσελάκη και διαλύει τον Σύριζα για την ίδρυση νέου κόμματος. Δοξάστε τον.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2023 | 5:37 pm


ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ, ΕΝΑ ΓΙΝΗΚΑΜΕ ΟΥΛΟΙ!

Maria Nazer
Αι εφοπλισταί συνεχάρηκαν. Πολύ... αριστερίλα έπεσε.
Είπε και το άλλο. " Τα Χανιά δυο έχουν: τον Μητσοτάκη και το Κασσελάκη."
Από που κι ως που θεωρούνται χανιώτες και προκαλεί το πατριωτικό συναίσθημα? Πως οικειοποιούνται με υπαινιγμούς μια ηρωική αιματοβαμμένη ιστορία? Μήπως θα παίξουν και το "πέμπτο ζάλο" σαν άλλοι Δασκαλογιάννηδες?
Και δε ντρεπόμαστε που τους ακούμε λέω εγώ

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2023 | 5:36 pm


ΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ ΑΝΔΡΑ ΘΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Πόλεμος στα αιδοία, ειρήνη στις κωλοτρυπίδες!
Εμβληματικός ο αείμνηστος Θύμιος Παπανικολάου...

η καρδιά κι η ψυχή του "Ρεσάλτο" που μας άφησε νωρίς...
Έγραφε στις 16 Δεκέμβρη του 2015, για το ζήτημα που απασχολούσε
από το 1869 τους "ομόφοβους ρατσιστές"  Ένγκελς και Μαρξ:
Το σύνθημα θα είναι τώρα Guerre aux cons, paix aus trous-de-cul [Πόλεμος στα αιδοία, ειρήνη στις κωλοτρυπίδες] Η ομοφυλοφιλία, ο Ένγκελς και οι «αριστεριστές»

"Για την υπεράσπιση της οικογένειας ψηφίστε Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας"... Σήμερα η "νέα εποχή", που όμως είναι πολύ παλιά...

Εννιά πρώτες κυρίες κι ένας/μία κύριος/α...

Μπροστάρης στον αγώνα των ατομικών δικαιωμάτων ήταν πάντα το ΝΑΤΟ, αυτός ο προοδευτικός αμυντικός οργανισμός των πολιτισμένων δυτικών που προστατεύει τη "δημοκρατία" στον πλανήτη κι αυτό το αποσιωπούν όλοι...  6 Νοέμβρη 2017: Ο ρατσισμός κι ο ναζισμός ωχριούν μπροστά στο χθεσινό καρναβάλι!

Athens Pride 2023! Το γενικό πρόσταγμα είχε ο Πρωθυπουργός Τζώρτζ Τσούνης...  Athens Pride 2023! Μία κυβέρνηση "εθνικής ενότητας & ομοψυχίας" είναι εφικτή!

«Οι Διεμφυλικοί (Τρανσέξουαλ) αποτελούν την ψυχή του αμερικανικού έθνους...»
Λευκός Οίκος, Τζο Μπάιντεν, 
Πρόεδρος των ΗΠΑ, 31 Μάρτη 2023
 Διεθνής Ημέρα Διεμφυλικής Ορατότητας; Ποιος από τους προστάτες θα μας προστατεύσει ποιος...

Στέφανος Κασσελάκης, νέος ηγέτης της αριστεράς (συριζα), για τον άνδρα του: «Ο Τάιλερ έχει να δώσει πολλά στον τόπο»!
 
Έτσι... ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από νέο αρχηγό, απέκτησε "δύο σε ένα"... πήρε πακέτο και σώγαμπρο!
Απευθυνόμενος στα αγγλικά στον σύζυγό του Τάιλερ, ο Στέφανος Κασσελάκης του είπε: «Τάιλερ, σε ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου, είσαι ο λόγος που είμαι εδώ»
Να που η αριστερά θα πρέπει να οφείλει αιώνια ευγνωμοσύνη και στον άνδρα του νέου αρχηγού του...
Απευθυνόμενος μετά στις κάμερες, και στους συγκεντρωμένους και αναφερόμενος στον σύντροφό του είπε ότι «έχει να προσφέρει πολλά στον τόπο μας και ευχαριστώ ολόψυχα που τον έχετε υποδεχθεί και αγκαλιάσει τόσο πολύ»

«ΡΕΛΑΝΣ» από τον Αλέξη Πατέλη, Διευθυντή του Γραφείου Οικονομικών του Κούλη Μητσοτάκη: «ΕΙΜΑΙ και εγώ παντρεμένος με άνδρα!»

Μήπως... θα λέγαμε μήπως... απασχολεί την κοινωνία πότε γ@μηθηκε για πρώτη φορά ο πολιτικός άνδρας;  Ο αγαπημένος Χατζιδάκις προέτασσε το μυαλό και την κουλτούρα... εσύ τι;

«Τι τρομερή εποχή...
αυτή όπου ηλίθιοι κυβερνούν τυφλούς
»
Ουίλιαμ Σαίξπηρ, 
"Βασιλιάς Ληρ" (1609)
 "Η επιβολή κάποιου Κασσελάκη, είναι μια τεράστις ατλαντική επιτυχία!"

Μήπως... θα λέγαμε μήπως... όλη αυτή η ετεροφοβία οδηγεί στον φασισμό;

Με την ευκαιρία... ας σημειώσουμε έναν μεγάλο "ρατσιστή κι ομόφοβο" για τα σημερινά νέα δεδομένα... τον ΠρωτοΚαπετάνιο: «Αποκάλυψη του αστικού παραδείσου»!

Άρης Βελουχιώτης... ο ομόφοβος! Επίκαιρος όσο ποτέ σήμερα: «Μπορεί ένας κίναιδος δικαστικός να εγγυηθεί στους πολίτες "ανεξάρτητη" δικανική κρίση;»

«Οι ανήθικοι αυτοί που έχουν λερωμένη τιμή, μιλάν για ηθική και συκοφαντούν του κομμουνιστές πώς θα χαλάσουν την οικογένεια. Ξεσκίζουμε τον οχετό της ανηθικότητας, της λέρας των εκμεταλλευτών της φτωχολογιάς. Μετά τον Αλεξανδρή, υπουργό επί της γεωργίας, νέος άσσος της αστικής ηθικής, ο υπουργός δικαιοσύνης. Ο Αβραάμ αποκαλύφθηκε, συλληφθείς επ’ αυτοφώρο με το βουλευτή Αιγίνης Χατζή και με δυο ναύτες στην αγία Παρασκευή.
Ο κ. Αβραάμ είναι κίναιδος, δηλαδή μπινές. Συνελήφθη επ' αυτοφώρω σ' ένα σεπαρέ έξω από την Αγία Παρασκευή μαζί με τον βουλευτή Αιγίνης Χατζή, κίναιδο κι αυτόν, και με δυο ναύτες να εκτελούν το ηθικό τους έργο. Τους έπιασαν μ' άλλα λόγια καβάλα, όπως λέει ο εργάτης και ο χωρικός
»
... έγραφε ο Θανάσης Κλάρας, ο Αρης Βελουχιώτης, ο μετέπειτα ΠρωτοΚαπετάνιος του ΕΛΑΣ, στο «Ριζοσπάστη» 11 Αυγούστου 1931, με τίτλο: «Αποκάλυψη του αστικού παραδείσου»!

«Όποιος ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι το κούνημα του θυμιατού
των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με το θυμιατήρι του Σαμανισμού
είναι μόνον μια ιδεολογική πρόθεση νομιμοποίησης
της μονομερής ιμπεριαλιστικής παρέμβασης,
είναι στ' αλήθεια μια περίπτωση απελπισίας.
Με αυτούς που μπερδεύουν τους αγγέλους με τους διαβόλους
δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καμία θεολογική αντιπαράθεση
»
Costanzo Preve
La quarta guerra mondiale, εκδόσεις Veltro, 2008, σελ. 172
 30 Απρίλη 2018: Οι ομοφυλόφιλοι είναι ακροδεξιοί ή αριστεροί;

 
«Χωρίς μια σταθερή και ευτυχισμένη οικογένεια δεν μπορεί να υπάρξει προσωπική ευτυχία,
ούτε σωστή εκπαίδευση της νέας γενιάς.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πρόγραμμα του κόμματός μας αποδίδει μεγάλη σημασία
στην περαιτέρω ενίσχυση της σοβιετικής οικογένειας
»
«Politicheskoe Samoobrozavanie»
 ("Πολιτική αυτο-μόρφωση"), όργανο του ΚΚΣΕ - 1962

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2023 | 5:33 pm


Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ... ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ...

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης συνομιλεί με τον... Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, Σωκράτη Φάμελλο, όταν ξαφνικά συναντούν τον βουλευτή της ΝΔ Ιάσωνα Φωτήλα.
Για λόγους πολιτικού πολιτισμού ο βουλευτής της ΝΔ, συγχαίρει τον κ. Κασσελάκη για την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και του εύχεται «κάθε καλό στα νέα σας καθήκοντα με τα οποία ενδύεστε».
Ο κ. Κασσελάκης δεν εκπλήσσεται, λέει ένα «ευχαριστώ» και αμέσως αρχίζει τις… προτροπές προς τον κ. Φωτήλα: «Θέλω να συνεργάζεστε στενά με τον κ. Φάμελο…», αποκαλύπτει η ίδια πηγή.
Τόσο ο κ. Φωτήλας, όσο και ο κ. Φάμελλος κοίταζαν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αμήχανα, με τον κ. Φωτήλα να διευκρινίζει: «Μα εγώ είμαι βουλευτής της ΝΔ…». Ήταν η σειρά του κ. Κασσελάκη να κοιτάζει τον συνομιλητή του αμήχανα, είπε ένα «άαα» και απομακρύνθηκε.
Η σκηνή που περιγράφει ο ΒΗΜΑτοδότης συνέβη στον πρώτο όροφο της Βουλής, κοντά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2023 | 5:26 pm


Ιτεα Φωκιδας - Ειδήσεις και Νέα

2o Sterea Run - 3ος Ηνίοχος Δρόμος - Runner Magazine

2o Sterea Run - 3ος Ηνίοχος Δρόμος  Runner Magazine

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2023 | 10:00 am


Πάμε Camping στον Αγιάννη Ιτέας! - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Πάμε Camping στον Αγιάννη Ιτέας!  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2022 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ιτεα Φωκιδας