Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φωκίδας   >   Ιτεα Φωκιδας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΓΙΑ «ΜΠΑΖΩΜΑ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ...

Η «μάνα των Τεμπών» στέκεται και στο πλευρό των παιδιών που δίνουν Πανελλήνιες, αλλά και των γονιών τους, που έχουν κάνει τόσες θυσίες και όνειρα για το μέλλον τους, με αφορμή μια σοβαρότατη καταγγελία για τα όσα έγιναν στο μάθημα της Φυσικής.

Ειδικότερα, η Μαρία Καρυστιανού -καταγγέλλοντας ονομαστικά και με σθένος τον υπουργό Κ. Πιερρακάκη- καλεί τους πολίτες να λάβουν μέρος στο ψήφισμα «ΣΦΑΓΗ» ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: λάθος ή στοχευμένη; στον σχετικό ιστότοπο Avaaz, το οποίο ξεκίνησαν τρεις μητέρες που τα παιδιά τούς έδιναν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις σε συνθήκες καύσωνα, ερχόμενα, όπως και χιλιάδες άλλοι μαθητές Λυκείου από ολόκληρη τη χώρα, αντιμέτωπα με «τα χειρότερα θέματα από το 1993», όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους.

«Είμαστε εκπαιδευτικοί και γονείς και είμαστε πολύ εξοργισμένοι, γιατί μετά από σχεδόν τρία χρόνια κόπων και στερήσεων και μάλιστα κάτω από τις πιο άγριες συνθήκες ακρίβειας, ανεργίας και φτώχειας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή “σφαγή” των παιδιών μας», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην καταγγελία τους οι τρεις μητέρες, υποστηρίζοντας πως όλα γίνονται για να βρεθεί… πελατεία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 9:46 am


ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ

Γράφει ο mitsos175

Ένα από τα πειράματα που έγιναν στις ευρωεκλογές ήταν η επιστολική νοθεία, αλλά δε θα μιλήσουμε τώρα γι’ αυτό. «Όποιος έχει μάτια βλέπει» λέει ο λαός. Εδώ θα πούμε για το μεγάλο πείραμα.
Παρατηρήσατε πως, ενώ πριν τις ευρωεκλογές οι ΑΡΔ μιλούσαν για 70% αύξηση στο ρεύμα, τώρα έχουν μουγκαθεί; «Δε θα γίνει δηλαδή»; Θα γίνει, αλλά δε θα το λένε πια δημόσια, δε θα καμαρώνουν για τη ληστεία.

Πριν τις εκλογές οι χουντικοί της γαλάζιας εγκληματικής οργάνωσης δεν γνώριζαν τις αντοχές των ψηφοφόρων. Τα γίδια τους είχαν καταπιεί πολλά. Τη φυλάκιση στην πανδημία, τα πρόστιμα, τα σκάνδαλα, τις αυξήσεις σε βασικά αγαθά κοκ. Ήθελαν λοιπόν να δουν αν θα καταπιούν κι άλλα.
Είδαν με τρόμο πως έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Ακόμα και λούμπεν δικοί τους, που τους ψήφιζαν ό,τι κι αν έκαναν, τους μαύρισαν! Ήταν φυσικό, η μαύρη αγορά μας έγδαρε, αλλά ο Μητσοτάκης ήθελε να δει μέχρι που τον παίρνει να προχωρήσει.

Μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα συνεχίσει τη λεηλασία. Πιο ήσυχα αυτή τη φορά. «Σεμνά και ταπεινά» θα συνεχίσουν την καταστροφή και το ξεπούλημα. Ο μόνος τρόπος να έπαιρνε πίσω μερικά, ήταν να έρχονταν δεύτερος. Αυτό βέβαια θα άνοιγε και τον ασκό του Αιόλου στη συμμορία του, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, λόγω της γνωστής διάλυσης που επικρατεί στα άλλα κόμματα.

Οι της Νέας Αριστεράς έκαναν ό,τι μπορούσαν (και τα κατάφεραν) για να υπάρχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιος πρέπει να τους πάρει, αυτός είναι ο Μητσοτάκης, αυτόν βοήθησαν.

Οι μαυραγορίτες λοιπόν θα συνεχίσουν. Οι ΑΡΔ θα προσπαθήσουν να αποπροσανατολίσουν. Στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να προσέξουν μην τους φύγει καμιά… πορδή, γιατί θα ακούμε την κλανιά στο χαζοκούτι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, τουλάχιστο για ένα χρόνο!

Φυσικά θα τονίζουν πως ο Κασσελάκης είναι gay με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κατηγορηθούν για ομοφοβία, αλλά ταυτόχρονα να θυμίζουν στους φασίστες ποιος μπορεί να έρθει. Εννοείται πως η μόνη φοβία που έχουν είναι να μην χάσουν την κουτάλα, γι αυτό και θα κάνουν τα πάντα.
Ήδη θέλουν να βάλουν χέρι το ΠΑΣΟΚ,

ώστε να μην ενωθεί ποτέ με το άλλο ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ. Θα παίζουν τις διαφωνίες, τα λάθη των άλλων κομμάτων, ενώ θα κρύβουν τα δικά τους.

Στις ευρωεκλογές αυτές τρόμαξαν περισσότερο γιατί περίμεναν 1.500.000 ψήφους. Δεν είναι το χαμηλό ποσοστό που τους πείραξε τόσο, έτσι κι αλλιώς πρώτοι είναι λόγω της διάσπασης των άλλων.
1.500.000 υπογραφές όμως συγκέντρωσαν οι γονείς των δολοφονημένων στα Τέμπη. Ήλπιζαν λοιπόν να ξεπλύνουν το έγκλημα μέσω αυτών των εκλογών. 1.200.000 γίδια δε φτάνουν για μπάζωμα του εγκλήματος. Και τώρα τι; Θα τα ρίξει στον Καραμανλή που αναμφισβήτητα έχει ευθύνες; Θα συνεχίσει να στηρίζει το φονιά; Τα πράγματα ζόρισαν πολύ για το χουντικούλη.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2024 | 6:03 pm


ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ: ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Πηγή: newsbreak

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι καλά γνωρίζοντες όταν άκουσαν το όνομα του Βασίλη Σπανάκη κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων του Παύλου Μαρινάκη για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον τοποθέτησε αναπληρωτή υπουργό στο Υπουργείο Εσωτερικών…

Φαίνεται πως συνεχίζει να δείχνει την τεράστια συμπάθειά του σε κάποιον ο οποίος πριν από πέντε χρόνια είχε εμπλακεί σε υπόθεση καλπονοθείας καθώς είχε δώσει σε άλλον την ταυτότητά του για να ψηφίσει στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Προσόντα όπως η λαθροχειρία και η πλαστοπροσωπία θεωρούνται από τον Μητσοτάκη απαραίτητα για μόνιμη υπουργοποίηση!

Β.Κ: Να σημειώσουμε πάντως ότι ο Βασίλης Σπανάκης, είναι ένας πολύ θρησκευόμενο πρόσωπο -πιθανόν να έπαιξε ρόλο στην υπουργοποίησή του- αφού τον θυμόμαστε την εποχή έξαρσης του κορωνοϊού να μας λέει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη θεία κοινωνία.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2024 | 6:00 pm


ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ…

To είπε για το πιστέψει περισσότερο ο ίδιος, ο Κ. Μητσοτάκης, στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξή του ύστερα από την «σφαλιάρα» του 28% της περασμένης Κυριακής: «Δεν υπάρχει ζήτημα πρόωρων εκλογών στη χώρα, θα γίνουν το 2027». Αυτή η αφοριστική διατύπωση για να γίνει μάλιστα πιο πειστική συνοδεύεται από το γεγονός ότι μέσα στην προσεχή τριετία δεν υπάρχουν άλλες εκλογικές αναμετρήσεις και άρα η κυβέρνηση χωρίς να περάσει άλλη ενδιάμεση δοκιμασία έχει καθαρό χρόνο μπροστά της μέχρι το τέλος της τετραετίας. Εχουν όμως έτσι τα πράγματα; Όχι ακριβώς…
Αυτό στο οποίο σκοπίμως απέφυγε να αναφερθεί (αλλά ούτε και ρωτήθηκε) είναι τι θα κάνει με την προεδρική εκλογή η οποία δεν είναι πια και πολύ μακριά. Σε μερικούς μήνες…

Μπορεί να ισχυρίζεται λοιπόν ότι θα πορευτεί σε μια ευθεία, από εδώ και πέρα, έως το 2027, αλλά η ωμή πραγματικότητα είναι ότι στον ορίζοντα υπάρχει και αυτή η μεγάλη λακούβα την οποία θα είναι αρκετά δύσκολο να την ξεπεράσει. Ο,τι και να λέει σήμερα.

Από τυπικής πλευράς βεβαίως το Σύνταγμα επιτρέπει, ύστερα από την τελευταία αναθεώρησή του, την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας όχι κατ’ ανάγκην με αυξημένη ή έστω και απόλυτη πλειοψηφία αλλά -εντέλει- ακόμη και με σχετική.

Τα πολιτικά δεδομένα όμως έχουν μεταβληθεί θεαματικά ύστερα από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και την απώλεια 13-14 μονάδων για το κυβερνών κόμμα. Εάν ο κ. Μητσοτάκης βάδιζε προς τη διαδικασία αυτή έχοντας αναβαπτιστεί στη λαική ετυμηγορία, θα μπορούσε εύκολα να επιβάλει τις επιλογές του. Τώρα όμως;

Όταν είχε ερωτηθεί (προεκλογικά) για την Κατ. Σακελλαροπούλου, είχε μιλήσει εντελώς θετικά για το πρόσωπό της αποφεύγοντας όμως το «διά ταύτα», δηλαδή να δεσμευτεί για την επαναπρότασή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Ηδη πάντως το γεγονός και μόνο ότι η νυν πρόεδρος έχει τη χαμηλότερη δημοφιλία και αποδοχή σε σχέση με όλους τους προκατόχους της λέει πολλά και υποδηλώνει ακόμη περισσότερα. Ούτε εντός της ΝΔ δεν γίνεται πλέον αποδεκτή μια δεύτερη θητεία της…

Την ίδια ώρα, όσο κι αν καλλιεργούνται ελπίδες περί ανασύνταξης και ανάκαμψης, όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι εκλογές της Κυριακής ήταν το κρίσιμο σημείο καμπής μετά την πενταετία και το κλίμα δεν είναι πλέον αναστρέψιμο. Το μόνο ζητούμενο είναι ο ρυθμός της περαιτέρω φθοράς…

Αν δεν είχε μπροστά του την προεδρική εκλογή ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να συνεχίσει έστω και υπό αυτές τις συνθήκες. Μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς όμως θα πρέπει πλέον να επιλέξει εάν ενόψει της άνοιξης του 2025 θα θυσιάσει την κ. Σακελλαροπούλου -κάτι που θα είναι ωστόσο προσωπικό του Βατερλό από κάθε πλευρά- ή θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές μπας και περισώσει ο,τι (και αν) σώζεται…
Ο ΚΟΡΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2024 | 5:56 pm


ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΕΜΠΩΝ! ΒΡΕΘΗΚΕ (ΚΙ ΑΛΛΟ) ΟΣΤΟ ΝΕΚΡΟΥ ΠΕΤΑΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΖΑ...

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας κατέθεσαν οι συγγενείς του νεκρού του οποίου οστό, βρέθηκε σε οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα της τραγωδίας των Τεμπών.

Η νέα μήνυση κατατέθηκε από τα παιδιά του Γεωργίου Κυριακίδη, σύμφωνα με το thessaliatv.gr.

Το οστό βρέθηκε στην περιοχή Πηγάδια στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχαν μεταφερθεί χώμα και μπάζα από τον τόπο της τραγωδίας.

Όπως έχει προκύψει από την έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, βιολογικό υλικό που ταυτίζεται με επιβάτη της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική στα Τέμπη, εντοπίστηκε στο ιδιωτικό οικόπεδο, στη θέση «Πηγάδια».

Στις 6 Ιουνίου συγγενείς θυμάτων είχαν καταθέσει και νέο υπόμνημα για το έγκλημα των Τεμπών στον εφέτη ανακριτή Λάρισας.
Ειδικότερα οι συγγενείς ζητούσαν διευκρινίσεις αναφορικά με τα δείγματα των DNA που είχαν ληφθεί και τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, καθώς και επανάληψη της δειγματοληψίας στα συντρίμμια των βαγονιών που βρίσκονται στο Κουλούρι, από ειδικό μεταλλουργό, προκειμένου να εξεταστεί τα υλικά, για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στη έκρηξη και την φωτιά.
Στην ίδια έκθεση γίνεται γνωστό ότι εστάλησαν και εξετάστηκαν συνολικά 11 συσκευασίες με βιολογικό υλικό, εκ των οποίων οι τρεις αναμένεται να προωθηθούν σε ειδικό Δικαστικό Ανθρωπολόγο για περαιτέρω εξέταση.

https://www.press-gr.com/2024/06/blog-post_360.html

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2024 | 5:50 pm


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1945, Ο “ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ” ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

Του Γ. Γ 

Για τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, τον θρυλικό  Αρη Βελουχιώτη του οποίου η προσωπικότητα  κέρδιζε τον θαυμασμό  ακόμα και των πολιτικών του αντιπάλων  (στρατιωτική μεγαλοφυΐα τον θεωρούσε ακόμα και ο Βρετανός σύνδεσμος Κ. Γουντχάουζ), παραθέτουμε αρκετές αναφορές για όλη την ζωή και δράση του.

Μετά την κάθετη διαφωνία του Αρη στην υπογραφή της απαράδεκτης συμφωνίας της Βάρκιζας  μεταξύ του ΕΑΜ και της κυβέρνησης Πλαστήρα, ο Βελουχιώτης βρέθηκε σε ένα τρομερό δίλημμα. Απ’ την μια να υπακούσει στην κομματική πειθαρχία (οι αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε από την ηγεσία του ΚΚΕ τον οδήγησαν να υπογράψει μαζί με τον αρχηγό του ΕΛΑΣ, στρατηγό Στέφανο Σαράφη τη διαταγή της αποστράτευσης των ΕΛΑΣιτών στις 16 Φλεβάρη του 1945) και από την άλλη να μην προδώσει τα πιστεύω του.

Τελικά πήρε την οριστική απόφαση του. Από το Δίλοφο της Σπερχειάδας, κοντά στο σημείο στο οποίο είχε ξεκινήσει το αντάρτικο, με δημόσια ομιλία του, ο Αρης, κατάγγειλε ανοιχτά την ηγεσία του ΚΚΕ για προδοσία«Η Συμφωνία της Βάρκιζας είναι προδοσία. Ένα και ένα κάνουν δυο. Η ηγεσία δεν έκανε λάθη, δεν έκανε σφάλματα, διέπραξε εγκλήματα και γι’ αυτό το Πολιτικό Γραφείο με επικεφαλής τον Σιάντο πρέπει να περάσουν από στρατοδικείο επί εσχάτη προδοσία», δήλωσε ανοιχτά.

Διαχώρισε την θέση του από το ΚΚΕ και έκανε αυτό που του υπαγόρευε η επαναστατική του συνείδηση. Μαζί με τον αδελφό του Μπάμπη Κλάρα και τον Ακροναυπλιώτη δημοσιογράφο Τάκη Φίτσιο προχωρούν στην συγκρότηση ενός νέου ΕΑΜ. Του Μετώπου Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Διαβάζοντας το κάλεσμα του ΜΕΑ για νέο απελευθερωτικό αγώνα ενάντια στον «νέο κατακτητή»  εντυπωσιάζεσαι πόσο επίκαιρη είναι η θέση του για το εξωτερικό χρέος: «Η κατοχύρωσή της εθνικής ανεξαρτησίας εκτός από το να φύγουν οι νέοι κατακτητές από την χώρα μας, συμπεριλαμβάνει αναγκαστικά και την κατάργηση του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου,

το σβήσιμο όλων των εξωτερικών χρεών ως την Απελευθέρωση του 1944 και την κατάργηση των προνομίων των ξένων Εταιρειών στην Ελλάδα. Ετσι μόνο αποκτάει συγκεκριμένο περιεχόμενο ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας και με τέτοια συνθήματα -που συνθηκολογώντας με τον Αγγλικό ιμπεριαλισμό, έχει εγκαταλείψει το ΚΚΕ – ολοκληρώνεται με την πραγματοποίησή τους και όχι αφηρημένα η έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας». 

Η συνέχεια γνωστή. Η εφαρμογή της συμφωνίας της Βάρκιζας αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και για τον οργανωτικό γραμματέα του ΚΚΕ Βασίλη Μπαρτζιώτα το κόμμα έπρεπε να εκκαθαριστεί «από τα ασταθή στοιχεία». Επίσης με έγγραφο του ο Ιωαννίδη προς τις κομματικές οργανώσεις, ζητήθηκε να απομονωθεί ο Αρης.

Ηταν η εποχή που το ΚΚΕ απέρριπτε  κατηγορηματικά  την  συνέχιση του ένοπλου αγώνα και στηριζόμενο στην αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού καρατομούσε κάθε στέλεχος του που δεν υπάκουε στην εσωκομματική νομιμότητα, δηλαδή στο απόλυτο σεβασμό στην συμφωνία της Βάρκιζας.
Η Κ.Ε του ΚΚΕ αποκηρύσσει τον Βελουχιώτη και σαν σήμερα 12 Ιούνη 1945 για τον «Ριζοσπάστη» ο Αρης σταμάτησε να είναι ο θρυλικός πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, έγινε δηλωσίας και αποστάτης, ένας «μιζέριας», τυχοδιώκτης και ύποπτος …. 

***

“Ο Άρης κάνει πόλεμο, μ’ αντάρτες παλικάρια…”: Μισή και «μίζερη» αποκατάσταση

Η θρυλική μορφή του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Θανάση Κλάρα-Άρη Βελουχιώτη, από το βάραθρο της Μεσούντας όπου τέλειωσε τη ζωή του, έχει πια εκτοξευτεί σε άλλους γαλαξίες. Έχει περάσει στο μυαλό και στην καρδιά ολόκληρου του ελληνικού λαού, σύμβολο αιώνιο της αντίστασης, της ταξικής αξιοπρέπειας και του αγώνα, της σωστής σύνδεσης του εθνικοαπελευθερωτικού με το ταξικό, αιώνιο σύμβολο της επανάστασης, σύμβολο ελληνικό και ταυτόχρονα διεθνιστικό…

Στην πλατεία Λαού της Λαμίας, εκεί που βρίσκεται ο ανδριάντας του Άρη, λίγο πιο δίπλα από εκεί που εκφώνησε τον ιστορικό του λόγο, το ΚΚΕ προχώρησε στην «πολιτική- αλλά όχι κομματική…» – αποκατάστασή του. Πέρα από την «εξισορρόπηση» της αποκατάστασης του συκοφαντημένου Νίκου Ζαχαριάδη, το μήνυμα είναι σαφές: «Είχε δίκιο, όμως… δεν υπάκουσε στο κόμμα»! Και δεν είναι εποχές σήμερα για επιβραβεύσεις της κομματικής ανυπακοής…

 Έχει όμως και κάτι ανατριχιαστικό το μήνυμα αυτό: Μπορεί να είχε δίκιο, ορίστε που του αναγνωρίζεται σήμερα, με 66 έστω χρόνια καθυστέρηση, όμως ορθώς ακολουθήθηκε η πανθομολογούμενα πλέον σήμερα λανθασμένη κομματική γραμμή, ορθώς το μεγαλειώδες εαμικό κίνημα «ετελεύτησε εν στόματι μαχαίρας», αφού το προέχον είναι πάντοτε η ορθότητα της κομματικής γραμμής και το παπικό «αλάθητο» της ηγεσίας…

Αυτή η λογική πρυτανεύει στο ΚΚΕ και για τα μεγάλα και για τα μικρότερα. Από την παράδοση των κρατούμενων αγωνιστών της Ακροναυπλίας που δεν δραπέτευσαν και οδηγήθηκαν δέσμιοι στους Γερμανούς καταχτητές υπακούοντας στην ηγεσία, μέχρι τις μέρες μας.

Στη Λαμία «αποκαθηλώνεται» μεν συμβολικά το κεφάλι του Άρη από το φανοστάτη των Τρικάλων, για να μας εξηγήσει όμως ο Τηλέμαχος Δημουλάς γιατί δεν πρέπει να αποκατασταθεί κομματικά ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ κι ας είχε δίκιο. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, κάπως αντίστροφα θάπρεπε να είναι τα πράγματα…

Αναδημοσιεύουμε σήμερα παλαιότερο άρθρο του Τάσου Κατιντσάρου που λέει τα πράγματα «με τ’ όνομά τους».

 “Ο Άρης κάνει πόλεμο, μ’ αντάρτες παλικάρια…”

Του ΤΑΣΟΥ ΚΑΤΙΝΤΣΑΡΟΥ

Τραγική «σύμπτωση»! Στις 16 Ιουνίου 1945, την ίδια μέρα που το κρατικό ραδιόφωνο αναγγέλλει σε όλους τους Έλληνες το θάνατο του «αρχισυμμορίτη καπετάνιου του προδοτικού ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη», ο Ριζοσπάστης δημοσιεύει την απόφαση της διαγραφής του από το ΚΚΕ:

«Ο Κλάρας, αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ, γιατί λύγισε μπροστά στην τρομοκρατία του Μανιαδάκη, ξαναζήτησε στον καιρό του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα να ξαναγοράσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη που αναγνώρισε και καταδίκασε.

Σήμερα όμως, σε μία δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί πάλι, ξαναπροδίδει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση του, που μονάχα τον εχθρό ωφελεί».

Από τις 12 του Φλεβάρη του ’45 έχει υπογραφεί η επονείδιστη Συμφωνία της Βάρκιζας και έχουν παραδοθεί τα τιμημένα όπλα του ΕΛΑΣ, ενώ ο Άρης, έχοντας μαζί του μερικές δεκάδες λαϊκούς αγωνιστές, αρνείται να πειθαρχήσει, καταγγέλλει τη συμφωνία ως ξεπουληματική και διακηρύσσει την πρόθεσή του να συνεχιστεί ο αγώνας.

 Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα τα τελευταία χρόνια, με τη δημοσίευση μέρους του αρχείου του, έχει ετοιμάσει και την ιδρυτική διακήρυξη νέας οργάνωσης, του ΜΕΑ (Μέτωπο Εθνικής Ανεξαρτησίας), και νέου στρατού, του ΕΛΑΣ-Ν (ΕΛΑΣ-Νέος).

Η Κ.Ε. του ΚΚΕ τον έχει διαγράψει από τον Απρίλη του ’45, γιατί γνωρίζει πολύ καλά τις απόψεις του και τις καταγγελίες που της προσάπτει, αλλά έκρινε σκόπιμο να κρατήσει μυστική την απόφαση για δύο μήνες περίπου για ευνόητους λόγους…

Από τη μια μεριά, φοβούνται τη σχέση του Άρη με τους αγωνιστές και το λαό και, απ’ την άλλη, αισθάνονται πλήρη ασφάλεια μόνον όταν επιστρέφει ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός Νίκος Ζαχαριάδης, στα τέλη του Μάη του ’45 από το Νταχάου της Γερμανίας, και αναλαμβάνει αυτός με το κύρος του την εσωκομματική εκκαθάριση. Και απ’ το «ούτε νερό, ούτε ψωμί στον Άρη», εντολή που δόθηκε σε όλες τις κομματικές οργανώσεις και τα οργανωμένα μέλη του κόμματος, φτάσαμε στον «δειλό, φοβισμένο, προδότη Άρη»!

Ο Άρης (παρότι μάλλον αυτοκτόνησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες των εν ζωή συναγωνιστών του, στη γνωστή συμπλοκή με απόσπασμα εθνοφυλάκων στη Μεσούντα) ουσιαστικά δολοφονείται δυο φορές: μία από τους κυνηγούς κεφαλών του ελληνικού δωσιλογισμού και πραιτοριανούς των εγγλέζων ιμπεριαλιστών, και μία από την ηγεσία του κόμματος στο οποίο αφιέρωσε όλη τη ζωή και τη δράση του! Στο πρόσωπό του συμπυκνώνεται όλο το μεγαλείο και το δράμα του ελληνικού αντιστασιακού κινήματος, του μεγαλύτερου κινήματος Αντίστασης στην Ευρώπη τα χρόνια της Κατοχής.

Κι αν σήμερα, 60 χρόνια απ’ το θάνατό του, υπογραμμίζουμε αυτή την τεράστια αντίφαση που περικλείουν τα γεγονότα του θανάτου του Άρη, δεν το κάνουμε, ούτε γιατί θέλουμε να δώσουμε τεράστια σημασία σε μικρολεπτομέρειες, ούτε γιατί έχουμε στόχο να ενταχθούμε στην ομάδα των οπαδών του «αρχηγού των ατάκτων». Άλλωστε, ο ελληνικός λαός έχει τελεσίδικα αποφασίσει ποιος είναι ο Άρης Βελουχιώτης και τον έχει κατατάξει στις πιο τιμητικές θέσεις που βρέθηκε ποτέ λαϊκός ηγέτης.

Ο Άρης Βελουχιώτης έχει μπει στη λαϊκή συνείδηση ως ο αυθεντικότερος εκφραστής του επαναστατικού αγώνα στη χώρα μας οριστικά και αμετάκλητα. Γέννημα της εποχής της Οκτωβριανής Επανάστασης, κομμουνιστής από μικρή ηλικία, πήρε το παρατσούκλι «Μιζέριας» απ’ την εμμονή του να αναφέρεται στη μίζερη ζωή που κάνει ο έλληνας προλετάριος και ο φτωχός αγρότης. Πέρασε όλη τη διαδρομή της κλασικής κομμουνιστικής διαπαιδαγώγησης της Γ’ Διεθνούς της ηρωικής εποχής. Όπου ανακατεύθηκε βγήκε παλικάρι, είτε στον πειθαρχικό ουλαμό στο Καλπάκι, είτε στις φυλακές και στις εξορίες. Απ’ τους καλύτερους αγκιτάτορες του κόμματος (έχουν μείνει παροιμιώδεις οι αυτοσχέδιες ομιλίες του στις πλατείες της Αθήνας, τα χρόνια της «Τρίτης Περιόδου» και της «ηρωικής εφόδου στον καπιταλισμό»).

Αυτή την περίφημη αγκιτάτσια, θα χρησιμοποιήσει, μόνος και πρώτος απ’ όλους, αμέσως μετά την κατάληψη της χώρας απ’ τις δυνάμεις του Άξονα, για να σημάνει το προσκλητήριο του αγώνα στις νέες συνθήκες. Από τις συναναστροφές του με κομμουνιστές διανοούμενους του μεσοπολέμου και την ατίθαση προσωπικότητά του αποκτά και βαθιά κριτικό πνεύμα, θέλει ν’ αγωνιστεί για ν’ ανακαλύψει κι αυτός το νέο κόσμο μέσα από τη δική του πείρα, κριτικάρει και διαφωνεί με τα «ετοιμοπαράδοτα» προϊόντα…

 Όσο για το «κουσούρι» της «δήλωσης μετανοίας», δεν γνωρίζουμε ούτε και πρόκειται να μάθουμε ποτέ τι οδήγησε τον Άρη σ’ αυτή την ενέργεια. Από οποιαδήποτε σκοπιμότητα κι αν υπαγορεύτηκε η «δήλωση», εμείς ένα έχουμε να πούμε: όχι μόνο «ξαναγόρασε» με το αίμα του αυτή την πράξη (σαν πολλή αγορά δεν περιέχει άραγε η περίφημη διαγραφή του από την Κ.Ε;), αλλά κατάφερε ακόμα και την άρνηση να την κάνει θέση! Ο Θανάσης Κλάρας έγινε Άρης Βελουχιώτης μετά τη δήλωση! Βρήκε το ρόλο που του ταίριαζε γάντι, έγινε ο πρωτομάστορας, ο πρωτοκαπετάνιος, ο αδιαφιλονίκητος λαϊκός ηγέτης, ο άνθρωπος που αγαπήθηκε περισσότερο απ’ όλους απ’ όλη τη φτωχολογιά της Ελλάδας και μισήθηκε μέχρι θανάτου απ’ την πλουτοκρατία, τους προδότες και τους ξένους ιμπεριαλιστές.

 Η λαϊκή συνείδηση έχει «παραγράψει» την οποιαδήποτε «αμαρτία» του Άρη, είτε τη δήλωση, είτε την «υπερβολική σκληράδα» απέναντι σε εχθρούς και φίλους την εποχή του αντάρτικου, γιατί η ίδια η ιστορία απέδειξε με γεγονότα ότι ο Άρης ήταν όχι μόνο στρατιωτική ιδιοφυία στον παρτιζάνικο πόλεμο, αλλά είχε τη διορατικότητα και την τόλμη να χαράξει κατά βάθος μια σωστή πολιτική γραμμή, απέναντι στην αδιέξοδη και τελικά ξεπουληματική πολιτική των «ομαλών δημοκρατικών εξελίξεων» που ακολούθησε το ΚΚΕ. «Ό, τι συμφέρει το λαό συμφέρει και το κόμμα».

 Όσο κι αν οι καιροί δεν επέτρεπαν να αναγνωστεί η προγραμματική στροφή του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, που έγινε στα μέσα της δεκαετίας του ’30 με τα «λαϊκά μέτωπα» και τα σύμφωνα τύπου Σοφούλη-Σκλάβαινα, ο Άρης θέτει, έστω πρωτόλεια, το πραγματικό πρόβλημα: το πρόβλημα του «ποιος ποιον», το πρόβλημα της εξουσίας. Ο Άρης όχι μόνο δημιουργεί από το μηδέν τον αντάρτικο στρατό, αλλά διδάσκεται από τη λαϊκή πείρα, εμπνέεται από τους θεσμούς που δημιουργούνται σε απομονωμένα ορεινά χωριά, και τοποθετεί στα πρώτα καθήκοντα του ΕΛΑΣ την πάλη για να γεννηθούν και να ριζώσουν η λαϊκή αυτοδιοίκηση και η λαϊκή δικαιοσύνη στην Ελεύθερη Ελλάδα των βουνών.

 Η φιλοσοφική λυδία λίθος του Άρη είναι πεντακάθαρη: «Ό, τι συμφέρει το λαό πρέπει να συμφέρει και το κόμμα. Με αυτή τη βάση δεν θα βγούμε ποτέ μπερδεμένοι». (Πόση διαφορά, αλήθεια, απ’ τη φιλοσοφία που αποπνέει η απόφαση της διαγραφής του: για το ΚΚΕ πάνω απ’ όλα στέκεται το κομματικό αλάθητο και τα λαϊκά συμφέροντα πρέπει να υποταχθούν στην ακόμη και λαθεμένη κομματική γραμμή). Ο Άρης βλέπει την κοινωνική επανάσταση που συντελείται στην Ελλάδα, συνδυάζει με υποδειγματικό τρόπο το ταξικό με το εθνικοαπελευθερωτικό ζήτημα, ξέρει τα στρατόπεδα και παίρνει συνεχώς πρωτοβουλίες για να προωθήσει τις λαϊκές θέσεις.

Το ΚΚΕ παλινδρομεί, παρακαλάει τα αστικά ραμολιμέντα να συμμαχήσουν μαζί του, έχει τουλάχιστον αυταπάτες για το ρόλο των Εγγλέζων στη μετά-κατοχική Ελλάδα, ακόμα και στα Δεκεμβριανά, μετά από συνεχείς παλινωδίες και, ενώ έχουν προηγηθεί οι καταστροφικές συμφωνίες του Λιβάνου και της Καζέρτας (με τις οποίες αποδεχόταν τη διάλυση του ΕΛΑΣ και παρέδιδε την εξουσία στους «πατέρες του έθνους»), επιλέγει τη σύγκρουση με στόχο τη… συμφιλίωση, διώχνει τον κύριο όγκο των δυνάμεων του ΕΛΑΣ στην Ήπειρο για να μη λάβει μέρος στη Μάχη της Αθήνας!

 Άλλωστε, και το ίδιο το ΚΚΕ αναγκάστηκε απ’ τα πράγματα να ακολουθήσει τη γραμμή του Άρη, με καθυστέρηση βεβαίως δύο χρόνων (!), και να οικοδομήσει τον ΔΣΕ στον εμφύλιο ’46-’49, ασχέτως, βεβαίως αν και στον κολοφώνα της αντιπαράθεσης, στο Γράμμο και στο Βίτσι, η γραμμή του κόμματος μιλούσε πάλι για «ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις» και «εθνική συμφιλίωση». Ήταν επόμενο, λοιπόν, μετά και τη Βάρκιζα, ο Άρης να κατασταλάξει ως προς αυτά που συνέβησαν.

Τα παρακάτω είναι τα λόγια του Άρη, όπως τα καταγράφει στη μαρτυρία του ο συναγωνιστής του Γιώργος Χουλιάρας (Περικλής) μετά τη Βάρκιζα:

«Άκου, Περικλή, η συμφωνία της Βάρκιζας είναι προδοσία. Ένα κι ένα κάνουν δύο, η ηγεσία του Κινήματος δεν έκανε λάθη, δεν έκανε σφάλματα, διέπραξε εγκλήματα και γι’ αυτά πρέπει να δώσει λόγο, το Πολιτικό Γραφείο με επικεφαλής τον Σιάντο πρέπει να περάσει στρατοδικείο επί εσχάτη προδοσία. Εγώ δεν πρόκειται ν’ ακολουθήσω την ηγεσία στην Αθήνα, να γίνω, όπως με θέλουν, πρόεδρος των Εφεδρο-Ελασιτών για να πρωτοκολλάω τις σφαγές και τα βασανιστήρια, τους βιασμούς και τους εξευτελισμούς των αγωνιστών. Θ’ ακολουθήσω το δρόμο που χάραξα απ’ την αρχή κι όσοι πιστοί προσέλθετε».

Κατά τη γνώμη μας, ο Άρης Βελουχιώτης είναι όχι μόνο το πρότυπο του κομμουνιστή της τρίτο-διεθνιστικής ηρωικής εποχής, της εποχής που ξεκίνησε απ’ τον Οκτώβρη και έφτασε στην Κούβα και στο Βιετνάμ, αλλά και του σημερινού και του μελλοντικού επαναθεμελιωμένου κομμουνιστικού κινήματος.

Γι’ αυτό αγαπήθηκε απεριόριστα απ’ την ελληνική εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά. Η δράση του, η επαναστατική στάση του σε όλες τις δυσκολίες, η προλεταριακή αδιαλλαξία του, η ταύτισή του με τις θυσίες και τα βάσανα του λαού μας, η θέλησή του να μην πειθαρχήσει σε μια συμφωνία που πρόδιδε τα λαϊκά συμφέροντα, ο ηρωικός θάνατός του, αναδεικνύουν τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ σε φωτεινό παράδειγμα άξιου λαϊκού ηγέτη που ζει και θα ζει για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά του λαού μας.

Πηγή: ΠΡΙΝ, 19.6.2005

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 8:59 am


ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROSTAT! ΈΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ...

Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στην Ελλάδα και δύο στους δέκα στην ΕΕ ζουν στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2023 που δόθηκαν  στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, το 2023, 94,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ (21% του πληθυσμού) διέτρεχαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους: φτώχεια, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση ή/και διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας. Ο αριθμός των ανθρώπων αυτών μειώθηκε ελαφρά το 2023 σε σύγκριση με το 2022 (95,3 εκατομμύρια, 22% του πληθυσμού).

Τα ποσοστά των ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό διέφεραν μεταξύ των χωρών της ΕΕ το 2023. Οι υψηλότερες τιμές αναφέρθηκαν στη Ρουμανία (32%), τη Βουλγαρία (30%), την Ισπανία (27%) και την Ελλάδα (26%).

Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Τσεχία (12%), τη Σλοβενία (14%), τη Φινλανδία και την Πολωνία (αμφότερες από 16%).

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 8:45 am


ΦΑΓΟΠΟΤΙ! Η ΔΕΗ ΜΟΙΡΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΞΙΑΣ 2,57 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ 127 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ...

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, στις 10.6.2024, διατέθηκαν δωρεάν από την Εταιρεία, μέσω εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών, προς δικαιούχα – σύμφωνα με τα παρακάτω - στελέχη της Εταιρείας και της ΔΕH Ανανεώσιμες Α.Ε., ιεραρχικής στάθμης Διευθυντή και άνω (οι «Δικαιούχοι), συνολικά 231.897 ίδιες, κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 114 του Ν.4548/2018 σε συνδυασμό με το άρθρο 49 του αυτού νόμου.

Η συνολική αξία των άνω μετοχών ανήλθε σε € 2.574.057, βάσει της τιμής κλεισίματος €11,1 της μετοχής της Εταιρείας στις 10.6.2024 και διατέθηκαν σε συνολικά 127 Δικαιούχους, από τους οποίους τα παρακάτω πρόσωπα (που παρατίθενται κατά αλφαβητική σειρά) εμπίπτουν κατά την ανωτέρω ημερομηνία στο αρ. 19, παρ. 1 του Κανονισμού ΕΕ 596/2014:
- Αγγελόπουλος Ευάγγελος - Αλεξανδρίδης Κωνσταντίνος - Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης - Βλάχος Όμηρος - Γεραρής Ιωάννης - Γιαννακοπούλου Ελένη - Γκαβογιάννη Παρθένα - Χριστίνα - Γκότζου Ευαγγελία - Γορανίτου Θεανώ - Δαμάσκος Γεώργιος - Δημητριάδης Δημήτριος - Δημητρόπουλος Βασίλειος - Δήμτσα Σοφία - Ιωακειμίδης Αχιλλέας - Ιωάννου Αλέξανδρος - Καραγιαννάκη Βασιλική - Καρακούσης Γεώργιος - Κασίμης Άγγελος - Κεραμιώτης Χρήστος - Κοδέλλας Κωνσταντίνος - Κοφινάς Κυριάκος- Κρόμπα Δήμητρα - Λαμπρινού Μαρία - Λίμουρα Αικατερίνη - Λυμπέρη Κλειώ - Μακρυαλέας Φώτιος - Μαύρος Κωνσταντίνος - Μέντζος Βασίλειος - Μετικάνης Δημήτριος - Μπιστόλα Ασημίνα - Νάζος Κωνσταντίνος - Νάτσης Κωνσταντίνος - Οικονόμου Ανάργυρος - Παϊζης Αλέξιος - Παπαγεωργίου Αλεξάνδρα - Παπαποστόλου Χριστίνα - Πατεράκης Αλέξανδρος - Σκοτεινός Ηρακλής - Σουμελίδης Αλέξανδρος - Σπανός Άγγελος - Σταγάκης Ιωάννης - Στάσσης Γεώργιος - Στέφος Ιωάννης - Συνοδινός Χαράλαμπος - Τζανέτος Μιχαήλ - Τσαγιάννης Ιωάννης - Τσιφωτούδης Στέργιος - Φυσάκης Ανδρέας - Χατζημιχαήλ Σωτήριος - Χριστοδουλοπούλου Γεωργία - Χρυσάγης Κωνσταντίνος.
Η ως άνω διάθεση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της από 4.6.2021 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, με την οποία εγκρίθηκε η τότε Πολιτική Αποδοχών της Εταιρείας, όπου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η θέσπιση Προγράμματος Δωρεάν διάθεσης Μετοχών σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της Εταιρείας και της ΔΕH Ανανεώσιμες Α.Ε., υπό την προϋπόθεση της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων, η οποία διαπιστώθηκε με την από 27.5.2024 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
Οι ως άνω μετοχές αποκτήθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών της Εταιρείας, το οποίο είχε εγκριθεί δυνάμει της από 21.12.2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, κατ’ εφαρμογή της ως άνω Πολιτικής Αποδοχών.
Οι Δικαιούχοι παρέλαβαν τις μετοχές που τους αναλογούσαν άνευ χρηματικού ανταλλάγματος με υποχρέωση διακράτησης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι (6) μηνών από την ημερομηνία κτήσης τους.
Μετά και την προαναφερόμενη διάθεση, η Εταιρεία κατέχει συνολικά 22.105.329 ίδιες μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,7867% του συνόλου των μετοχών της.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 5:23 pm


ΦΩΚΙΔΑ : ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ 4 ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ


Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 5:16 pm


Η ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Του Μανώλη Κοττάκη

Στις 7 και 8 Απριλίου, ακριβώς δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, διεξήχθη στο Ζάππειο το πανηγυρικό συνέδριο για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Ν.Δ. Αν και οι δημοσκοπήσεις έδιναν τότε, υποτίθεται, «αέρα στα πανιά» της Ν.Δ., οι ομιλίες που εκφώνησαν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης υπερχείλιζαν από εκνευρισμό.

Μπροστά σε χιλιάδες συνέδρους, οι οποίοι έψελναν τα εξ αμάξης στα ορεινά στη θέα και μόνον πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ να εισέρχονται στην αίθουσα με το έμβλημα του… πυρσού στο πέτο τους, η ηγεσία του κόμματος επιδόθηκε σε άκρατη κινδυνολογία, η οποία επισφραγίστηκε από την απόφαση του κυρίου Μητσοτάκη να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα για το επώνυμο και το όνομά του.

Όπως είπε με αυταρέσκεια και απαράμιλλη αλαζονεία ο κύριος Μητσοτάκης, «πίσω από κάθε ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές είναι γραμμένο το όνομά μου και το επώνυμό μου». Τον καιρό που το είπε πίστευε τις μετρήσεις ότι αυτό είναι το μεγάλο του ατού στις εκλογές, το όνομά του, και πως με αυτό θα έσωζε τη δύσκολη παρτίδα που ερχόταν. Γιατί ήξερε καλά «τι» ερχόταν ειδικώς μετά τον γάμο των ομοφύλων, γι’ αυτό και μετέτρεψε αρχικώς τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα για το πρόσωπό του.

Πώς ξέρουμε ότι ήξερε, ήξεραν εκείνος και η κλειστή ομάς του Μαξίμου; Ας θυμηθούμε τι είπαν σε εκείνο το συνέδριο ο κύριος Μητσοτάκης και οι αντιπρόεδροί του. Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Βελόπουλου μιλώντας για «τηλεθαυματοποιούς και «κηραλοιφές», προσπαθώντας (όπως γράφαμε από τις 9/6/2024) «να κρατήσει το ποσοστό της Ν.Δ. πάνω από 30% για να παραμείνει το μεγαλύτερο από απόψεως ποσοστών κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη».

Εκείνη την ημέρα ο πρωθυπουργός έκανε κάτι,

που πρόδιδε το άγχος του: Επιχείρησε να εκβιάσει τους ψηφοφόρους του. Όχι μόνο μετατρέποντας τις κάλπες σε δημοψήφισμα για το επώνυμό του, αλλά και εξαπολύοντας ευθείες απειλές εναντίον τους. Απείλησε συγκεκριμένα «με ένα ανεπάντεχο πολιτικό σκηνικό, στο οποίο θα διακυβευτούν όλα όσα θεωρούν δεδομένα» και διαμαρτυρήθηκε για «την επικίνδυνη πολιτική βαβέλ» που συνασπίζεται εναντίον του.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «δεν χρειάζεται καμπανάκι για να καταλάβουμε τα λάθη μας» και ότι -άλλη απειλή- «το μήνυμα θα σταλεί εναντίον εκείνων που θα το στείλουν» γιατί «η Ελλάδα θα μπει στον κύκλο της κρίσης» (ξαναπές τα και σήμερα αυτά, Κωστή, αν μπορείς!). Την παράσταση όμως κέρδισε ο έτερος αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπερακόντισε τον Χατζηδάκη σε… νεομητσοτακισμό ως εξής: Απευθυνόμενος στους έκπληκτους συνέδρους διερωτήθηκε: «Προσπαθούν να ρίξουν τον Μητσοτάκη! Θα τους αφήσουμε;»

Σήμερα που ξέρουμε ότι 1.000.000 ψηφοφόροι εγκατέλειψαν τη Ν.Δ. μέσα σε έναν χρόνο τι λέει ο αντιπρόεδρος; Ότι… αφήσανε την αντιπολίτευση να τον… ρίξει; Ότι η βάση της Ν.Δ. συμμετείχε τάχα σε σχέδιο πτώσης του πρωθυπουργού; Γελοιότητες.

Τα πράγματα είναι απολύτως καθαρά. Την Κυριακή το βράδυ ζήσαμε την ήττα μιας κλειστής παρέας εξουσίας. Την ήττα μιας κλειστής παρέας που, ενώ είχε η ίδια την ευθύνη της αλλαγής της ταυτότητας της Ν.Δ. σε θέματα αξιών (γάμος), εξωτερικής πολιτικής (Ελληνοτουρκικά, Σκόπια, Θράκη), φορολογίας (ελεύθεροι επαγγελματίες), μεταναστών κ.ά., είχε την απαίτηση από ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο και από το κόμμα (που δεν συμμετείχαν ποτέ στις λανθασμένες αποφάσεις ούτε ρωτήθηκαν) να τις υπερασπίζονται μετά πάθους! Ακόμα κι αν δεν τις πίστευαν.

Ζήσαμε την ήττα που φέρει την προσωπική σφραγίδα του πρωθυπουργού από την ώρα που ο ίδιος αποφάσισε να θέσει σε δημοψήφισμα το επώνυμό του.

Ζήσαμε την ήττα του πρωθυπουργού ο οποίος απείλησε ευθέως βουλευτή του από την Καβάλα ότι δεν θα τον βάλει στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών αν δεν ψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών!

Το χειρότερο απ’ όλα: Από χθες το πρωί αυτή η κλειστή παρέα με επικεφαλής τον εισηγητή του νομοσχεδίου για τους ΛΟΑΤΚΙ υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και μερικούς άλλους υπουργούς και πρόθυμους βουλευτές κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους με όσα λένε στα κανάλια για να μην επαναπατριστεί αυτός ο κόσμος στη Ν.Δ. Κάνουν τα πάντα για να τον εξοργίσουν κι άλλο!

Πρώτον, διότι επιχειρηματολογούν ότι η Ν.Δ. δεν είχε διαρροές στα δεξιά της αλλά κυρίως στην αποχή. Γυαλιά, παρακαλώ! Δώστε τους ένα ζευγάρι γυαλιά επειγόντως για να δουν την πραγματικότητα.

Δεύτερον, διότι υποστηρίζουν ότι «όσοι πήγαν στην αποχή τούς λένε “εσάς θέλουμε αλλά προσπαθήστε περισσότερο”».

Θέσεις που δείχνουν παντελή άγνοια για το πώς σκέπτεται ο μέσος νεοδημοκράτης ψηφοφόρος. Ο οποίος, όταν επιλέγει την αποχή, προετοιμάζεται ψυχικά για το επόμενο βήμα του που είναι η καταψήφιση του κόμματός του. Ο οποίος δεν είπε «εσάς θέλουμε, ζητάμε περισσότερα». Είπε ότι «αν δεν αλλάξετε γρήγορα, δεν θα σας θέλουμε γενικώς». Αυτό είπε!

Τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια αλλά και σε λαϊκές περιοχές (Δυτική Αττική, Ανατολική Αττική, Β΄ Θεσσαλονίκης, Β΄ Πειραιώς) δείχνουν τεράστια δυσφορία στα λαϊκά στρώματα. Αλλά και με τους χειρισμούς τους στα θέματα των Τεμπών και των υποκλοπών τα μέλη της κλειστής παρέας έδειξαν να αγνοούν πώς σκέπτεται και ο κεντρώος, με ευαισθησίες για το κράτος δικαίου και τις ατομικές ελευθερίες, ψηφοφόρος.

Η υποκρισία στην πολιτική «φωνάζει» από μακριά. Δεν γίνεται να διώκεις την Εκκλησία, τις πατριωτικές ιδέες, τη σημαία, τον σταυρό, δεν γίνεται να δοξάζεις τους μετανάστες και τον «πολυδύναμο σημιτικό εκσυγχρονισμό» και εμπρός στις κάλπες να ντύνεσαι ορθόδοξος, πατριώτης, τσολιάς, Μακεδονομάχος που κρατά τον πυρσό της… Ν.Δ. στο αριστερό, τη γαλανόλευκη στο δεξί και φορά σταυρό στον λαιμό!

Εάν αντιμετωπίζει πρόβλημα η Ν.Δ. σήμερα, αυτό είναι διπλό: Λαμβάνονται αποφάσεις σε κλειστά δωμάτια χωρίς να ερωτώνται ποτέ για τη γνώμη τους τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και του κόμματος το οποίο έχει μετατραπεί, όπως έδειξε η υπόθεση διαρροής των e-mails, σε καθεστωτικό μηχανισμό διεκπεραίωσης εντολών. Λαμβάνονται αποφάσεις ξένες προς την ιστορική ταυτότητα της Ν.Δ.

Εάν αυτά αλλάξουν, υπάρχει ελπίς για επαναπατρισμό. Αν όμως η ηγετική ομάδα θέλει να κρύψει τις πομπές της ρίχνοντας ευθύνες σε τάχα «προσωπικές ατζέντες τρίτων», τότε ξέρουμε και την κατάληξη.

Την έχουμε ζήσει το 1993. Αλλά αυτή τη φορά θα γίνει ομαλά. Χωρίς εκτροπές. Η εποχή δεν είναι άτακτη. Αγαπά τα ώριμα φρούτα. Στο χέρι του πρωθυπουργού είναι να επαναφέρει τη Ν.Δ. στην τροχιά της. Τότε, ναι, όλα θα αλλάξουν. Αν όχι, θα πέσει κι άλλο σε ποσοστά. Σαν ώριμο φρούτο.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:10 am


XA XA XA! ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ (ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ...

Marka2
Ο Στέφανος επιλέγει, πάλι,τον Κουρτακη και τα αγαπημένα του παιδιά για την 1η μετεκλογική συνεντευξη 
Είναι ο εκδότης που πριν τις ευρωεκλογές έστηνε προβοκάτσιες και που καταδικάστηκε δικαστικά από τον Τσιπρα για κατάπτυστα ψέματα
 Αυτος που λυσσαλέα πολέμησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:05 am


ΑΠΗΥΔΙΣΜΕΝΟΣ! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ...

Την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής καθώς επίσης και από τη θέση του τομεάρχη του παθολογικού τομέα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου υπέβαλλε το πρωί της Δευτέρας ο κ. Γιάννης Ανδριώτης.
Όπως δήλωσε ο ίδιος  αυτό έγινε μετά από διένεξη που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τη Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος σχετικά με την κάλυψη των εφημεριών. “Έφτασαν να μου ζητήσουν την περασμένη Παρασκευή να καλύψω εφημερία με ‘εντέλλεσθε'” τόνισε μεταξύ άλλων  ο κ. Ανδριώτης, που τόνισε ότι θα επιμείνει και δεν κάνει πίσω από την απόφασή του αυτή.
“Η αξιοπρέπειά μου είναι υπεράνω θέσεων και οικονομικού οφέλους” αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής του προς τη Διοίκηση.

Όπως γράφει σχετικά ο κ. Ανδριώτης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

“Σήμερα υπέβαλα την παραίτησή μου από τη διεύθυνση της καρδιολογικής κλινικής καθώς επίσης και από τη θέση του τομεάρχη του παθολογικού τομέα.
Ολα αυτά τα χρόνια δεν συμπεριφέρθηκα ποτέ σαν δημόσιος υπάλληλος. Πάντα ήμουν εκεί είτε εφημερευα είτε όχι για το καλό των πολιτών.
Μαζί με τους συναδέλφους μου κρατήσαμε όρθια τη κλινική και το επιστέγασμα των προσπαθειών μας ήταν η κατάκτηση του αργυρού βραβείου πανελλαδικά. Αυτό από τη διοίκηση δεν εκτιμήθηκε.
Φεύγω από τη διεύθυνση της κλινικής με ήσυχη συνείδηση. Παραμένω προς το παρόν στη δύναμη της κλινικής αλλά από άλλο πόστο.
Ευχαριστώ όλους εσάς για τη δύναμη και τη συμπαράσταση που μου δώσατε όλα αυτά τα χρόνια”.Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 5:57 pm


ΠΟΙΟ 28,3%; ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ...11,4% ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΧΩΡΑ

Ποιο 28,31%; Για όποιον θέλει να είναι ειλικρινής και ρεαλιστής από χθες τα ξημερώματα -που ολοκληρώθηκε και η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων- η χώρα κυβερνάται από μια κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί ούτε το 12% του εκλογικού σώματος. Όχι βέβαια ότι είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση για την αντιπολίτευση.

Στις κάλπες της Κυριακής η ΝΔ πήρε 1.125.602 ψήφους με την αποχή να ανέρχεται τελικά στο 58,61%. Και για την ακρίβεια επί του συνόλου εγγεγραμμένων 9.814.685 ψηφοφόρων, η γαλάζια δύναμη δεν αντιστοιχεί στο 28,31% που έγραψε το «καντράν» αλλά μόλις στο 11,46%. Ναι, αυτό είναι το (πραγματικό) ποσοστό!

Βεβαίως «είθισται» να μην προσμετράται η αποχή (γιατί άραγε;), ούτε καν η «λευκή ψήφος», στα εκλογικά αποτελέσματα. Αυτό θα μπορούσε να ισχύει με βάση τα παλαιότερα πρότυπα. Από την εποχή των μνημονίων και εντεύθεν ωστόσο σε κάθε αναμέτρηση (δώδεκα πια στον αριθμό!) γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι η αποχή είναι πολιτική. «Το κόμμα της αποχής», παρά τον στρουθοκαμηλισμό, είναι υπαρκτό. Και πλέον το μεγαλύτερο…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα κατάφερε να σπάσει και το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ που κατείχε (από το 2012!) ο Αντώνης Σαμαράς. Ήταν τότε που κάνοντας την κωλοτούμπα υπέρ του μνημονίου και της κυβέρνησης Παπαδήμου, οδήγησε τη ΝΔ (τον Μάιο) στα τάρταρα με 1.192.103 ψήφους. Ακόμη και σε εκείνη τη συγκυρία, είχε πάρει 66.501 παραπάνω…

Για να μην θυμηθούμε πάλι ότι και στις εκλογές του 2009, που η ΝΔ έχασε από το ΠΑΣΟΚ και έπεσε στο 33,47%, σε απόλυτους αριθμούς είχε συγκεντρώσει 2.295.719 ψήφους. Υπερδιπλάσιους από όσους πήγαν προχθές στις κάλπες!

Πάμε και στην αντιπολίτευση; Με το 14,92% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποχώρησε απλώς κατά 2,91% σε σχέση με το 17,83% του Ιουνίου. Έχασε και (άλλους) 336.880 ψηφοφόρους. Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερο από το ένα τρίτο (το 36,2%) της περσινής εκλογικής του δύναμης. Αναλογικά, τεράστια απώλεια. Και επί του συνόλου του εκλογικού σώματος, οι 593.133 ψηφοφόροι της Κυριακής εκπροσωπούν όχι το 14,92% αλλά μετά βίας το 6%!!

Ίδια είναι στην πραγματικότητα και η τραγωδία του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να τσίμπησε κάτι σε ποσοστό κι από 11,84% να πήγε στο 12,79%, αλλά μέσα σε ένα χρόνο χάθηκαν 109.008 «πράσινοι» ψηφοφόροι. Δηλαδή το 17,6% της εκλογικής του δύναμης ή αλλιώς έναν στους έξι ψηφοφόρους του Ιουνίου του 2023. Κι όλο αυτό δεν αντιστοιχεί παρά στο …5% του όλου εκλογικού σώματος!

Κι αν τα συνυπολογίσει κανείς,

τότε προκύπτει ότι τα μέχρι σήμερα κόμματα εξουσίας (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) αθροιστικά δεν εκφράζουν πλέον παρά ένα ποσοστό της τάξης του 23% της ελληνικής κοινωνίας. Ούτε καν έναν στους τέσσερις…

Ο ΚΟΡΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 5:49 pm


… ΓΙΑ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ ΧΑΠΑΚΙΑ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΠΕΤΡΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ!

Του Κώστα Πρώιμου

Bγήκε η Νάντια να αμφισβητήσει τον Ανδρουλάκη. Ακολούθησαν και άλλοι όπως διαβάσαμε σχετικά. Επόμενο δεν είναι; Ένα τσούρμο μετα-Σημιτικών κυρίως στελεχών πήραν με μηδέν ευρώ την πολυθρύλητη μαρκίζα ενός πάλαι ποτέ πολιτικά κορυφαίου κόμματος και το εξευτελίζουν διαρκώς. Είναι σαν να έχεις βουτήξει το λογότυπο της Ferrari, να το έχεις κοτσάρει σε ένα διαλυμένο YUGO και να βγαίνεις στην πιάτσα για καμάκι. Μόνο κλαυσίγελο και κάνα γιαούρτι στο παρμπρίζ από τίποτα πλακατζήδες αλητήριους θα εισπράξεις εν τέλει.

Βλέπεις φερειπείν, τον συμπαθή κατά τα άλλα Χρηστίδη να περιφέρεται στα κανάλια και αναρωτιέσαι; Πού έχει τριφτεί κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, ώστε να είναι σε θέση να υπηρετήσει τα όσα με στόμφο ισχυρίζεται αν κληθεί από τις περιστάσεις; Γιατί αυτά που κατά καιρούς ονειρεύονται απαιτούν πέραν των πτυχίων και λίγο πεζοδρόμιο. Να είσαι και παιδί της πιάτσας, όχι μόνο του κομματικού σωλήνα… Ή ακούς κατά καιρούς  πρωτοκλασάτα στελέχη της Χ. Τρικούπη και απορείς. Σοσιαλιστές, κεντροαριστεροί με αύρα κατοίκων Κολωνακίου;

Εν πάση περιπτώσει, αυταπόδεικτα δεν κάνουν για τη δουλειά, το έχουμε ξαναγράψει.

Το μεγάλο ΠΑΣΟΚ σαν άλλος Τιτανικός της πολιτικής βυθίστηκε στην άβυσσο των μνημονίων και τι τραγική ειρωνεία, το μακάβριο ανακοινωθέν ειπώθηκε live από το Καστελόριζο δια στόματος του υιού του ιδρυτή του.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ επί Βενιζέλου λίγο έλειψε να εξαφανιστεί ως πολιτικός σχηματισμός από τα κιτάπια της Γ’ Ελληνικής δημοκρατίας. Μετά βίας 4,68% έγραψε σε εκείνες τις μοιραίες εθνικές εκλογές  του 2015  επί προεδρίας Μπένυ. Έκτοτε, παλεύει με τα οκτάρια και τα δεκάρια, σαν τον κακό μαθητή του γυμνασίου που προσπαθεί ίσα που να περάσει την τάξη. Πού να ξαναζήσουν τις χρυσές εποχές επί Ανδρέα όταν η μισή Ελλάδα λουζόταν με τον πράσινο ήλιο; Ακόμη και ο Σημίτης που ολοκλήρωσε επιτυχώς και δυστυχώς την ήδη διαγραφόμενη ιδεολογική μετάλλαξη του κόμματος πετύχαινε μέχρι τέλους αξιοζήλευτα εκλογικά ποσοστά.

Με τον Ανδρουλάκη εσαεί «εγκλωβισμένο» (γιατί άραγε;),

η ομάδα δε μπορεί να παίξει μπάλα ελεύθερα. Αλλά και να μπορούσε δε διακρίνεται στις τάξεις της η στόφα των παικταράδων. Υπήρχε ποτέ περίπτωση να «εγκλωβιστεί» έτσι ο Ανδρέας; Ή μήπως θα υπήρχαν γύρω του όλα αυτά τα απαίδευτα και άσχετα με την ουσία της πολιτικής παιδάκια; Ποιος δηλαδή από τους σημερινούς ή τις σημερινές δύναται να συγκριθεί με τον αείμνηστο Αλευρά, τον Τσοβόλα, τον Λαλιώτη, τον Καρχιμάκη, τον Αρσένη, τον Γεννηματά, τη Μελίνα; Ακόμη και τη Βάσω; Για τσιγάρα και καφέδες, παρατρεχάμενους θα τους είχαν όλους αυτούς που σήμερα διασύρουν την ταμπέλα ΠΑΣΟΚ ως περιοδεύων θίασος στα κανάλια, ξεστομίζοντας ό,τι αρλούμπα τους κατέβει στο κεφάλι.

Μέχρι και κάποιος Κασσελάκης που μέχρι πρότινος έκανε διακοπές στις Σπέτσες με ψαλιδόκωλους προβάλλοντας το σκυλάκι του και τον σύζυγό του κατάφερε να τους ρεζιλέψει.

Αν και δεν είμαστε φανατικοί της θεωρίας περί μεταθανάτιας ζωής, εν τούτοις αν ο Ανδρέας με την παρέα του βλέπουν από ψηλά τα όσα διαδραματίζονται από το 2009 και έπειτα στην Ελλάδα πιθανότατα να εκλιπαρούν τον Άγιο Πέτρο για μερικά ηρεμιστικά χαπάκια… Εκεί τους έχετε φτάσει!

antinews.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 5:42 pm


ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΕΛΟΣ

Του Απόστολου Διαμαντή

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι καθαρό. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν διαθέτει  πλέον πολιτική νομιμοποίηση, διότι με το 28% των ψήφων δεν μπορεί να ασκεί διακυβέρνηση. Είναι μικρή μειοψηφία. Δεν νοείται το 28% να κυβερνάει το 72%.

Μπορεί η ΝΔ να διαθέτει τυπικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά αυτό δεν αρκεί καθότι χθες μεσολάβησαν πανελλαδικές εκλογές. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ έχει απολύτως τυπικό χαρακτήρα, εφόσον ουσιαστικά το κυβερνών κόμμα δεν διαθέτει τη λαϊκή έγκριση. Και χωρίς αυτήν το κοινοβούλιο έχει πάψει να είναι αντιπροσωπευτικό και επομένως δεν μπορεί να νομοθετεί. Βρισκόμαστε δηλαδή, από σήμερα, σε καθεστώς πολιτικής ανωμαλίας.

Σε οποιαδήποτε δυτική χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί από χθες το βράδυ, η Βουλή θα είχε διαλυθεί και θα είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τα μέσα Ιουλίου. Όπως δηλαδή έγινε ήδη χθες στη Γαλλία, την Αυστρία και το Βέλγιο. Αντιθέτως, στην Ελλάδα που κυβερνάται από το καθεστώς Μητσοτάκη, ακούσαμε χθες πως η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά για άλλα 3 χρόνια. Με 28%!

Ποιες είναι όμως οι πραγματικές δυνατότητες παραμονής της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία; Καμία απολύτως. Μια τέτοια κυβέρνηση, που έχει αποδοκιμαστεί μαζικά, δεν είναι σε θέση να ρυθμίσει ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, δεν έχει τη δύναμη να προχωρήσει σε συμφωνίες με την Τουρκία, δεν μπορεί να φέρει στη Βουλή για κύρωση τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορεί φυσικά να εκλέξει πρόεδρο δημοκρατίας στις αρχές του 2025, δεν μπορεί να διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια,

δεν μπορεί να κάνει απευθείας αναθέσεις. Διότι, εάν τα κάνει όλα αυτά, θα βρίσκεται εκτός του κοινοβουλευτικού πλαισίου και θα έχει παραβιάσει όλες τις αρχές του κοινοβουλευτισμού.

Κάθε πρωθυπουργός, που θα σεβόταν πρώτα από όλα τον ίδιο του τον εαυτό, θα είχε αναγνωρίσει την ήττα του και θα είχε παραιτηθεί.  Εάν, παρόλα αυτά, ο Μητσοτάκης παραμείνει στη θέση του, είναι απολύτως βέβαιον πως η ΝΔ θα οδηγηθεί σύντομα σε πορεία κατάρρευσης και η λαϊκή αποδοκιμασία θα είναι τόσο έντονη, που δεν θα υπάρχει άλλη δυνατότητα από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αλλά από ακόμα χειρότερες θέσεις για την κυβέρνηση.

Μέσα σ΄αυτό το κλίμα της καθαρής και έντονης πολιτικής αποδοκιμασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, η συμμαχία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες που τη στήριζαν μέχρι σήμερα, δεν θα μπορεί απρόσκοπτα να συνεχιστεί, διότι προϋπόθεση αυτής της στήριξης είναι πάντα η πολιτική κυριαρχία. Εάν αυτή χαθεί τότε όλοι οι παράγοντες που κυριαρχούν στο τομέα της οικονομίας, του τύπου και της πολιτικής, είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν μια νέα διακυβέρνηση που θα διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση. Κανένας δεν έχει την παραμικρή διάθεση να στηρίζει μια κυβέρνηση που δεν τη θέλει ο λαός.

Το επιπλέον πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι πως έχει μετατραπεί σε μητσοτακικό κόμμα, το οποίο είναι προφανές πως δεν έχει πλέον τη στήριξη της παραδοσιακής καραμανλικής και σαμαρικής πτέρυγας, που συνιστούν εξάλλου την ουσιαστική της ηγεσία και την πολιτική της βάση.

Μια κυβέρνηση με υπουργούς  και συμβούλους που οι περισσότεροι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας -Γεωργιάδης, Βορίδης, Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Τσιόδρας, Φλωρίδης, Αγαπιδάκη, Σκυλακάκης, Στυλιανίδης, Μενδώνη, Πιερρακάκης, Λιβάνιος, Χρυσοχοΐδης κλπ, οι περισσότεροι προερχόμενοι από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ- δεν είναι σε θέση να συσπειρώσει την κεντροδεξιά παράταξη, καθώς ήδη την έχει μετατρέψει σε ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο, αντιλαϊκό κόμμα, το οποίο έχει εξοργίσει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, καθώς στηρίζει αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο, τραπεζίτες και καρτέλ και αφήνει τον λαό έρμαιο στη γενικευμένη κερδοσκοπία, ενώ  ταυτόχρονα το σύνολο των κρατικών δομών καταρρέουν. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση αυτή βαρύνεται με  σωρεία σοβαρότατων σκανδάλων, τα οποία βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση.

Η ΝΔ του Μητσοτάκη δεν διαθέτει κανένα απολύτως πολιτικό σύμμαχο αυτή τη στιγμή και δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει την πρωτιά στις επόμενες εθνικές εκλογές, καθώς τα τρία κόμματα της κεντροαριστεράς σύντομα θα προχωρήσουν στη δημιουργία κοινού εκλογικού μετώπου, εφόσον τα στελέχη τους, διαβλέποντας τη δυνατότητα εκλογικής νίκης, βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες επαφές.

Δεν μένει επομένως άλλος δρόμος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Όσο γρηγορότερα το κάνει, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο.

.antinews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 5:36 pm


ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ! ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ) ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ.....ο Άρης φωτογραφίζει Σαμαρά και Καραμανλή.....για το σημερινό Βατερλώ του Μητσοτάκη.....με σκοπό να τον ρίξουν.....

άρχισαν τα όργανα......!!!!

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 7:23 am


ΒΟΜΒΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ! "ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΦΛΩΡΙΔΗ..."

Πεν Νταλαούρα
Δίκασε τη ΝΔ ο Δημητρακόπουλος: 
«Ήταν αναμενόμενη η πτώση της ΝΔ όταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης βγαίνει κ λέει στους πολίτες της χώρας ότι όποιος τα βάζει με το κράτος τον ισοπεδώνει. 
Αναμενόμενη η ήττα της ΝΔ όταν σε λίγο η κυβέρνηση θα κλείσει τους μίσους Έλληνες στη φυλακή.
 Αναμενόμενη η ήττα της ΝΔ όταν απαξιώνουν οι υπουργοί της τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών» 
Φααααπππππ

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 7:19 am


Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ: «ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΛΕΩ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"...»

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ  ΤΑ «ΕΡΓΑ»  ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !!!

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και μελλοντικός πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε σήμερα πως στην επίσημη επικοινωνία μεταξύ των θεσμικών οργάνων του κράτους θα χρησιμοποιείται η συνταγματική ονομασία της χώρας (Βόρεια Μακεδονία), όμως, όπως είπε, ο ίδιος, στις δηλώσεις του θα αποκαλεί τη χώρα "Μακεδονία".

«Ό,τι εντάσσεται στη συμφωνία των Πρεσπών, συμπεριλαμβανομένου του σκέλους του ονόματος, η μελλοντική κυβέρνηση του VMRO-DPMNE θα το σεβαστεί. Μάλιστα και στις βεβαιώσεις όπου πιστοποιείται η θητεία των βουλευτών μας χρησιμοποιείται ο προσδιορισμός του ονόματος (σ.σ. Βόρεια). Ακόμη και το νομοσχέδιο που καταθέσαμε σήμερα το καταθέσαμε με αυτόν τον προσδιορισμό. Όμως το ανθρώπινο δικαίωμά μου, που κατοχυρώνεται από πολλές συμβάσεις, είναι το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Δεν θυμώνω με τους πολιτικούς όταν δεν λένε το πλήρες όνομα της χώρας τους. Για μένα η πατρίδα μου σε κάθε μου δήλωση είναι Μακεδονία και θα παραμείνει Μακεδονία. Η συνολική θεσμική επικοινωνία που είναι μέρος των νόμων και του Συντάγματος θα γίνεται σεβαστή όσο αυτοί ισχύουν. Δεν μπορείς να απαιτείς τήρηση των νόμων και να είσαι υποκριτής και να λες άλλα πράγματα. Στις δηλώσεις μου όμως το όνομα της πατρίδας μου θα είναι Μακεδονία» ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με το νομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα το κόμμά του για τη δημιουργία τριών επιπλέον υπουργείων στην επερχόμενη κυβέρνηση της χώρας. 

Σημείωσε, δε, ότι τα παραπάνω θα υποστηρίξει και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, εάν τεθεί τέτοιο θέμα. «Θα πω ακόμη ότι εμείς θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες φιλίας και συνεργασίας με το νότιο, ανατολικό, βόρειο και δυτικό γείτονά μας και ότι ο μακεδονικός λαός και οι πολίτες μας είναι φιλειρηνικοί και φιλόξενοι άνθρωποι και ότι θέλουμε συνεργασία και φιλία. Περιμένω από τους γείτονες να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Δεν σκοπεύω να συμπεριφέρομαι σαν Ταλιμπάν, ούτε περιμένω στον 21ο αιώνα συμπεριφορά Ταλιμπάν από κανέναν πολιτικό. Μπορούμε, όχι μόνο εκεί (σ.σ. στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ), αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο φόρουμ να ανοίξουμε μία συζήτηση για το ποια και πόσα έχει υλοποιήσει ο καθένας από τη Συμφωνία των Πρεσπών» πρόσθεσε ο Μίτσκοσκι.

Ακόμη, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE ισχυρίστηκε ότι «η υστερία που δημιουργείται στην Ελλάδα και μεταφέρεται και εδώ οφείλεται στην δική τους προεκλογική εκστρατεία (σ.σ. στην Ελλάδα)».

Τέλος, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι γνωστοποίησε πως αύριο θα λάβει από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα που διεξήχθησαν στις 8 Μαϊου και στις οποίες επικράτησε το VMRO-DPMNE.

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2024 | 2:32 pm


"ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 4!" Η ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΑ...

Areti Athanasiu
«Κατεβαίνει στις ευρωεκλογές, είναι το νούμερο 4, είναι ο δικός μας άνθρωπος, τον έχετε δει όλοι στην τηλεόραση, τώρα θα τον στείλουμε και στην Ευρωβουλή. Εντάξει παιδιά; Με τη βοήθειά σας, με την ψήφο».
 Ο Στέφανος Αποστολίδης, ιδιοκτήτης της «TASTY FRUIT» στην Ημαθία, υποδεικνύει στους εργαζόμενους της εταιρείας του να ψηφίσουν τον Γιώργο Αυτιά. 
Eτσι κάνει τις δουλειές της η ΝΔ. Με απύθμενο θράσος.

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2024 | 2:23 pm


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΠΟΧΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Ενας χαμός γίνεται και ο οποίος φέρνει μια απίστευτη μπόχα με αφορμή το καραγκιοζλίκι των λεγόμενων πόθεν έσχες Μητσοτάκη και Κασσελάκη.

Αλλά ας τα πιάσουμε τα πράγματα με την σειρά. Ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης, δεν μας είναι άγνωστος. Ανάμεσα στα άλλα, όπως είχε αποκαλύψει ο βρετανικός Guardian είχε αναλάβει μια «καραμπινάτη» απόπειρα προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων του γερμανικού κολοσσού της Bayer AG, μέσω του Τύπου. Το αναφέρουμε αυτό γιατί μια χθεσινή ανάρτηση στο “Χ” του συγκεκριμένου δημοσιογράφου αποτέλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο του “Ελεύθερου Τύπου” και το κύριο θέμα που σχολίασε σήμερα ο Νίκος Χατζηνικολάου στην ραδιοφωνική του εκπομπή.

Ο Δημάδης επικαλείται ότι έκανε “ενδελεχή και συστηματική έρευνα“, πάνω στα στοιχεία που αναφέρονται στο “ηλεκτρονικό μπακαλόχαρτο που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης ως πόθεν έσχες”. Σύμφωνα, λοιπόν με τα όσα επικαλείται ο δεξιός δημοσιολόγος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι “διπλά ψεύτης”, ο οποίος “φαίνεται να έχει την τέχνη να μην αποκαλύπτει ποτέ την πλήρη αλήθεια των πραγμάτων”. Αυτά με το πόθεν έσχες του Κασσελάκη.

Να μην παραλείψουμε πάντως να αναφέρουμε ότι όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία αναφέρει ότι “Το πληρωμένο πιστόλι του Μαξίμου, το Πρώτο Θέμα, και ο δημοσιογράφος κ. Δημάδης (γνωστός από το σκάνδαλο peruka-gate) επιδόθηκαν σήμερα σε μια ακόμη απελπισμένη προσπάθεια να ρίξουν λάσπη στον Στέφανο Κασσελάκη” και συμπληρώνει ότι “ο Στέφανος Κασσελάκης σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά του μέσου και του δημοσιογράφου, καθώς και εναντίον οποιουδήποτε άλλου επιμείνει στα συγκεκριμένα ψέματα”.

Ας δούμε τώρα και το το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη.

Μετά το σχετικό αναλυτικό δημοσίευμα που έκανε ο Κώστας Βαξεβάνης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του, σήμερα επανέρχεται με μια ενδιαφέρουσα ανάρτησή του στο “Χ”:

Σύμφωνα με το ΦΕΚ των νησιών Κέυμαν, η εταιρεία Eternia η οποία ανήκει στην οικογένεια Μητσοτάκη, ήταν ενεργή έως τον Μάρτιο του 2015. Στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού το 2015 δεν έχει δηλωθεί. Έχουμε λοιπόν δυο πολύ σοβαρά αδικήματα: 1. Ανακριβούς δήλωσης Πόθεν Εσχες 2. Κατοχής εταιρείας offshore που απαγορεύει ο νόμος για πολιτικούς Ο Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει γιατί δεν δήλωσε την offshore και η Δικαιοσύνη γιατί δεν τον δίωξε αφού είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο από το Documento .

Επίσης σε ο,τι αφορά την ουσία, ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει τι ήθελε η οικογένεια την offshore η οποία δεν εμφανίζεται να έχει κάποια παραγωγική δραστηριότητα. Για τι ακριβώς τη χρησιμοποιούσε;

Να αφήσει την καραμέλα του «όλα έχουν ελεγχθεί» και να απαντήσει δίνοντας εξηγήσεις.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι πάμε στις ευρωεκλογές με τα αστικά κόμματα να επικεντρώνονται σε μια κοκορομαχία πάνω σε ένα θέμα που ελάχιστα ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό.

Να τι έγραφε π.χ το “Εθνος”:

Με τον πιο επίσημο τρόπο η Βουλή «ομολόγησε» για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά αυτό που ήταν γνωστό εδώ και δεκαετίες. Οτι ο έλεγχος των «πόθεν έσχες» των 300 βουλευτών είναι διάτρητος και ότι υπάρχει αδυναμία πραγματικού ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών.

Ετσι για ακόμη μία φορά είχαμε δηλώσεις για το «έσχες» χωρίς το «πόθεν»,

καθώς καθίσταται αδύνατο να διασταυρωθεί αν η απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων δικαιολογείται από τα εισοδήματα του υπόχρεου”.

http://vathikokkino.gr/archives/153589

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 5:09 pm


"ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ..."

Γιάννης Παπουτσάνης
Όσοι πιστεύουν ότι οι κινήσεις του Κασσελακη είναι τυχαίες, πλανώνται. Η "αιφνίδια", από άτομα του προσωπικού περιβάλλοντός του, επίθεση στην "παλιά φρουρά" του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν συναλλαγή τους με τη ΝΔ ώστε να βγάλουν "λάδι" τον Μητσοτάκη κατά τον έλεγχο των "πόθεν έσχες" του, το αποδεικνύει. Ο Κασσελακης και το νέο διευθυντήριο που εγκατέστησε, επικαλούμενοι φήμες και διατυπώνοντας υπαινιγμους, ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιον πάρει η μπάλα. Επιχειρούν να καλύψουν γκάφες, όπως αυτή στη Θεσσαλονίκη, και επιδιώκουν να τελειώσουν μια και καλή με το κομματικό και κυβερνητικό "χθές".

 Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι στο στόχαστρο τους βρέθηκαν (και) αυτή τη φορά πρόσωπα της επιλογής Τσίπρα. Το διστακτικό "μάζεμα" του Θανάση Οικονόμου από την εκπρόσωπο Τύπου του "αδιαμεσολαβητου ηγέτη" ήταν: μ' άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Να δούμε, μετά την Κυριακή, ποιοι θα έχουν σειρά. Όποιο και να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 5:09 pm


ΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2023, τουλάχιστον ένας στους τέσσερις Έλληνες βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό. Για την ακρίβεια το 26,1% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή 2.658.400 άτομα. Το ποσοστό αυτό είναι αμετάβλητο σε σχέση μην προηγούμενη χρονιά...

Οι Έλληνες αυτοί ζουν (;) με λιγότερα από 475 ευρώ το μήνα τα μονομελή νοικοκυριά και με λιγότερα από 998 ευρώ το μήνα οι τετραμελείς οικογένειες...

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη και τα ποσοστά υψηλότερα στους νέους έως 17 ετών...

Επίσης 7 στους 10 Έλληνες ηλικίας 18-34 ετών (και κυρίως άνδρες) ζουν με τους γονείς τους όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στις χώρες της ΕΕ δεν ξεπερνά το 49,4%.

Μέσα στην τελευταία δεκαετία (της μνημονιακής και ...μεταμνημονιακής κρίσης) οι φτωχοί έχουν γίνει ακόμη φτωχότεροι και οι πλούσιοι ακόμη πλουσιότεροι. Και σε σχέση με το 2012 τα επίπεδα εισοδηματικής ανισότητας διαρκώς μεγαλώνουν...

Οι (νέοι) φόροι που έμειναν απλήρωτοι, την προηγούμενη χρονιά έφτασαν τα 6,276 δισ. ευρώ και το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος τον Φεβρουάριο είχε ανέλθει στο ιλιγγιώδες ποσό των 107,18 δισ. ευρώ...

Σχεδόν ένας στους δύο (3.931.625) εξακολουθούν να έχουν χρέη στην εφορία. Έχουν ήδη ληφθεί αναγκαστικά μέτρα σε 1.506.475 ενώ απειλούνται με κατασχέσεις και άλλοι 2.090.10.

Μεταξύ 40.000 και 50.000 αναμένεται να είναι οι πλειστηριασμοί που θα διενεργηθούν συνολικά το 2024. Σε πλειστηριασμό θα βγουν τα επόμενα 5 με 7 χρόνια συνολικά 250.000 ακίνητα, των οποίων η πλειονότητα αφορά κατοικίες.

Το 2023 η χώρα μας ήταν η μοναδική στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αρνητικό ποσοστό αποταμίευσης, μείωση καταθέσεων, προκειμένου να μπορέσουν οι Έλληνες να ανταπεξέλθουν λόγω και της ακρίβειας στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Ειδικά το τελευταίο τρίμηνο το αρνητικό ποσοστό ήταν σημαντικό (-8,9%).

Επιδεινώθηκε μέσα σε ένα χρόνο και ο δείκτης που αφορά τη δυνατότητα επάρκειας του εισοδήματος για τους Έλληνες. 19 ημέρες ήταν και πέρυσι,19 ημέρες και φέτος, αλλά αυξήθηκαν κατά 10% τα νοικοκυριά (6 στα 10 πλέον) που δεν τα βγάζουν πέρα μετά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα.

Το 15% των νοικοκυριών δεν μπορεί να αγοράσει ούτε τα βασικά αγαθά για τη διαβίωσή του σε επίπεδο τροφίμων...

Απαγορευμένες θα είναι και φέτος οι διακοπές για τους Έλληνες. Πέρυσι ένας στους δύο δεν πήγε και οι τέσσερις στους δέκα ...τυχερούς, που τα κατάφεραν, υποχρεώθηκαν σε περικοπές άνω του 50%.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης κάνουν (εν όψει των εκλογών της Κυριακής) καλλιστεία πλούτου με άφθονα εκατομμύρια, δεκάδες ακίνητα και ...τρύπια πόθεν έσχες.

Καλή ψήφο!
Ο ΚΟΡΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 5:07 pm


ΜΕΡΑ25 | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Όταν Κόκκαλης και Σταθάκης μιλούν για… Οικολογία


Με αφορμή μια τηλεοπτική συζήτηση, την Ημέρα του... Περιβάλλοντος
 

Αιχμηρή απάντηση στην πρόκληση που δέχτηκε από το γραφείο του Πέτρου Κόκκαλη μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΚΟΝΤRΑ, έδωσε χθες βράδυ ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι πιθανές συνεργασίες στον «προοδευτικό» χώρο όταν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως ο κ. Κόκκαλης ήταν μέχρι πρότινος σε ένα κόμμα που ψήφισε τις εξορύξεις. Η απάντηση από το γραφείο του κ. Κόκκαλη, μέσω των παρουσιαστών της εκπομπής, ήταν πως «ο Βαρουφάκης ψεύδεται ως συνήθως».

Για του λόγου το αληθές λοιπόν:

Οι συμβάσεις παραχώρησης των θαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο και στην Κρήτη προετοιμάζονταν μεθοδικά από την κυβέρνηση Τσίπρα σχεδόν από την ώρα της υπογραφής του τρίτου μνημονίου, το 2015.

Τον Αύγουστο του 2017 προκηρύχθηκαν από τον υπουργό Γ. Σταθάκη, οι διαγωνισμοί για τις εξορύξεις σε Ιόνιο και Κρήτη. Οι δύο πρώτες συμβάσεις για το Ιόνιο και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο υπογράφηκαν τον Απρίλιο του 2019 με την ισπανική Repsol.

Δύο χρόνια μετά τις προκηρύξεις και ένα μήνα μετά τις πρώτες υπογραφές, τον Μάιο του 2019 ο κ. Κόκκαλης εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς φυσικά να έχει εκφράσει καμία αντίρρηση για τις επιλογές του κόμματος με το οποίο εξελέγη.

Ακόμα έναν μήνα μετά, τον Ιούνιο του 2019 υπεγράφησαν και οι επόμενες συμβάσεις για εξορύξεις στην Κρήτη με τη γαλλική Total και την αμερικανική Exxon Mobil . Αυτές μάλιστα παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού, του Γ. Σταθάκη φυσικά αλλά και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα. Και πάλι ο κ. Κόκκαλης έλαμψε δια της σιωπής του,

όπως έκανε και σε όλους τους αγώνες του αντιεξορυκτικού κινήματος στην Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα.

Σήμερα, ειδικά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όλοι αυτοί που υπέγραψαν τις εξορύξεις, ντύνονται ξανά τον μανδύα της αριστεράς και της οικολογίας. Οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γ. Σταθάκης είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Αριστεράς ενώ ο κ. Κόκκαλης αναζητεί πολιτικό μέλλον για τον "ΚΟΣΜΟ" του προσπαθώντας να εμφανιστεί ως πρωτεργάτης των οικολογικών κινημάτων. Μόνο που αυτό δεν αγοράζεται με τα λεφτά του... Μοιάζει περισσότερο με έναν «Τραμπ της Οικολογίας» όπως τον χαρακτήρισε στην εκπομπή του ΚΟΝΤRΑ ο Γιάνης Βαρουφάκης. (Βίντεο)

Εμείς, στο ΜέΡΑ25, το μόνο πραγματικά «πράσινο» κόμμα στην Ελλάδα, παίρνουμε ξεκάθαρα θέση εναντίον των εξορύξεων, χωρίς αστερίσκους, χωρίς ψιλά γράμματα και κυρίως χωρίς να πατάμε ταυτόχρονα στις δύο βάρκες, της οικολογίας και των ολιγαρχών.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 4:52 pm


ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ! NEO ΒΑΤΕΡΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ...


Marka2
Βαλσαμωμενο πουλί να δώσεις στον Πιερρακακη θα του φυγει

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 8:25 am


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Με ευχολόγια δεν λύνεται το πρόβλημα του παράνομου οικισμού των ΡΟΜΑ.

Στο  Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης  Μαΐου με μοναδικό θέμα της ημερησίας διάταξης την « Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και την λήψη απόφασης επί των συμπερασμάτων της συσταθείσης επιτροπής με την αριθ. 07/19.01.2024 απόφαση Δ.Σ.» αναφορικά με τη μετεγκατάσταση του οικισμού των ΡΟΜΑ από την θέση «Νησί- Κουμπούλοι» επί της εθνικής οδού Άμφισσας-Λαμίας σε άλλη νόμιμη τοποθεσία, οι δημοτικοί σύμβουλοι της  παράταξή μας ψήφισαν  παρόντες.

Η στάση αυτή απορρέει από το γεγονός ότι η παράταξή μας ,τόσο κατά το πρόσφατο παρελθόν όσο και στην συνεδρίαση του περασμένου Δεκεμβρίου του 2023, προσήλθε στο δημοτικό συμβούλιο με συγκεκριμένες προτάσεις που σαφέστατα εάν υιοθετούνταν θα βελτίωναν κατά πολύ την σημερινή επικίνδυνη κατάσταση, αλλά που δυστυχώς δεν έτυχαν της σύμφωνης γνώμης των διοικούντων του Δήμου μας και ως εκ τούτου απορρίφθηκαν.  Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν η πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος κ. Π. Ταγκαλής που επί της ουσίας είναι η ίδια με τα συμπεράσματα της συσταθείσης επιτροπής, καταλήγοντας σε ένα ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ.

 

Δηλαδή η πρόταση του νυν δημάρχου είναι ναι μεν να μεταφερθούν στην μοναδική νόμιμη θέση «Κάμινος» αλλά υπό την αίρεση - μεταξύ άλλων - της σύμφωνης γνώμης των ΡΟΜΑ και των δύο καταυλισμών.

 

Με απλά λόγια χάθηκαν πάνω από δέκα χρόνια για να καταλήξουμε στο αυτονόητο,

δηλαδή ότι υπήρχε μόνο μια θέση που θα μπορούσαν να εγκατασταθούν με συνθήκες νομιμότητας και υπό την επίβλεψη των αρμοδίων υπηρεσιών. Συνεπώς είναι φανερό σε όλους μας,  δημότες και πολίτες αυτού του τόπου, ότι η κατάσταση θα παραμείνει δυστυχώς ως έχει μιας και νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και ορίζει ότι οι  Δήμοι υποδεικνύουν τους χώρους μετεγκατάστασης και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους συνδράμουν για την εξεύρεση λύσεων, κάτι που έγινε ωστόσο γνωστό μέσω των συσκέψεων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και στην Άμφισσα. Στις συσκέψεις αυτές προτάθηκε από τους κυβερνητικούς παράγοντες η συμμετοχή του Δήμου Δελφών σε  προγράμματα κοινωνικής ένταξης για την  οργανωμένη και ασφαλή διαβίωση του συγκεκριμένου πληθυσμού, κάτι που άφησε παγερά αδιάφορη τη δημοτική αρχή.

 

Μετά τα παραπάνω καλέσαμε τον κ. Ταγκαλή να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας και να προχωρήσει άμεσα στην λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων για την προστασία της ασφάλειας των πολιτών και των περιουσιακών τους στοιχείων. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο, μιας και είναι οι επιλογές του που  μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2024 | 8:14 am


Ιτεα Φωκιδας - Ειδήσεις και Νέα

Σεισμός τώρα στην Ιτέα - Newsbeast.gr

Σεισμός τώρα στην Ιτέα  Newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2024 | 10:00 am


Απτά τ’ αποτελέσματα! - Η Ώρα της Φωκίδας

Απτά τ’ αποτελέσματα!  Η Ώρα της Φωκίδας

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2024 | 10:00 am


«Hello Football Friend» στην Ιτέα - Starsports.gr

«Hello Football Friend» στην Ιτέα  Starsports.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2023 | 10:00 am


Πού Ψηφίζω στη Φωκίδα - Fokidanews

Πού Ψηφίζω στη Φωκίδα  Fokidanews

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2023 | 10:00 am


Πάμε Camping στον Αγιάννη Ιτέας! - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Πάμε Camping στον Αγιάννη Ιτέας!  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2022 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ιτεα Φωκιδας