Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του Αστυνομικός του ΑΤ Ευπαλίου πριν λίγο...


Αποτέλεσμα εικόνας για νεκρος αστυνομικός στο σπιτι του  Νέο πένθος για την ΕΛΑΣ...Αποτέλεσμα εικόνας για νεκρος αστυνομικός στο σπιτι του

   Τραγικό συμβάν έχει συνταράξει την περιοχή Ευπαλίου Δωρίδας...
  Αστυνομικός του ΑΤ Ευπαλίου εντοπίστηκε σήμερα το πρωί νεκρός στο σπίτι του στην Ναύπακτο, όπου διέμενε μόνος του... οι αρχές μιλούν για αυτοχειρία πράγμα που επιβεβαιώνεται από το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε πριν το απονενοημένο διάβημα όπου γράφει μεταξύ όλων: "σας αγαπώ όλους...".

 Ο 47χρονος   Ι. Α.  ήταν άγαμος και είχε μία αδελφή ενώ το τελευταίο διάστημα υπήρχαν φήμες για οικονομικά προβλήματα.

 Το σώμα του άτυχου Αστυνομικού βρέθηκε στο μπάνιο του σπιτιού του με το πιστόλι του πεσμένο πλάϊ. Ο θάνατος προήλθε από το δικό του όπλο...

 Συντετριμμένοι είναι οι Αστυνομικοί της Φωκίδας και οι συνάδελφοί του... Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 2:13 pm


«Κλείνουν» ανερυθρίαστα το ΑΤ Ιτέας… καταδικάζοντας 4 περιοχές της Φωκίδας…!!


 Αποτέλεσμα εικόνας για τμημα εξουδετερωσησ εκρηκτικων μηχανισμων
   Χωρίς συστολή ή έστω πολιτική διορατικότητα, προχωρούν ανερυθρίαστα στο κλείσιμο με το "σύστημα" της αφαίμαξης του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας! 
  
  Παίρνουν από αύριο ΔΕΚΑ (10 !!!) άτομα από τους μάχιμους αστυνομικούς του ΑΤ Ιτέας ενώ μειώνονται οι άντρες σε Γραβιά και Δελφούς κατά το ήμισυ… 

   Χωρίς πλέον ούτε την πρόφαση «εφαρμογής» του Καλλικράτη και γράφοντας την...συνήθη! δημόσια διαβούλευση εκεί που γνωρίζουμε, έχουν αποφασίσει αύριο Τετάρτη να προχωρήσουν με συνοπτικές διαδικασίες στην πλήρη αφαίμαξη, ουσιαστικά δηλαδή στο κλείσιμο της πλέον νευραλγικής Υπηρεσίας Δημοσίας Τάξεως στην πιο κομβική περιοχή του τόπου... 

   Το ΑΤ Ιτέας καλύπτει τρεις  δήμους του Καλλικρατικού Δήμου Δελφών και ένα της Δωρίδας! 
  - Ιτέας, 
 Δεσφίνας, 
 Γαλαξειδίου, 
 Τολοφώνας-Ερατεινής 
 και των Δημοτικών Διαμερισμάτων τους... 

   Το Τμήμα Ιτέας, γνωστό στο πανελλήνιο από το τρομοδέμα των «Πυρήνων της Φωτιάς» με τον μεγάλης ισχύος εκρηκτικό μηχανισμό που είχε σκοπό να σκοτώσει! έχει αποδειχθεί ανάχωμα και επίκεντρο αστυνομικών εξελίξεων… 

   Από το ελικόπτερο του Παλαιοκώστα στο παλιό γήπεδο του Αστέρα και το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο της γυναίκας μυστήριο, με τις γνωστές αποδράσεις του Μαλανδρίνου, τις σεσημασμένες ληστείες, ΡΟΜΑ κλπ είναι κόμβος και μοναδική διαφυγή με δυνατότητες εναέριες, οδικές και πλωτές. Ο ρόλος του στην κάλυψη της μοναδικής διασύνδεσης Κεντρικής και Νότιας Ελλάδος είναι μόνο ένας από τους τομείς που καλύπτει. 

   Η υποχρεωτική ύπαρξή του Αστυνομικού Τμήματος μόνο για το Λιμάνι Ιτέας που είναι διεθνής πύλη εισόδου συνθήκης Σένγκεν όσο και για την έντονη ...κινητικότητα της περιοχής (ορμητήριο Παρνασσού κλπ)... είναι αυταπόδεικτη! 

   Το εξαιρετικά δύσκολο και δύσβατο ανάγλυφο της τεράστιας περιοχής, το παραλιακό μέτωπο, η υψηλή τουριστική κίνηση, οι βαρέας λειτουργίας μεταλλευτικές εγκαταστάσεις καθιστούν απαγορευτική και την σκέψη της κατάργησής του με τον τρόπο της υποβάθμισης! 

  Το πλέον σκανδαλώδες είναι ότι μιλάμε για αφαίμαξη ΜΟΝΟ μάχιμων Υπηρεσιών και ΚΑΝΕΝΟΣ Γραφείου!!! 

   Ήδη ενημερώνονται οι φορείς για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα που αφορά άμεσα την ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων ενός τεράστιου τμήματος της Φωκίδας. 

   Ρωτάμε: 
 Ποιος παίρνει τις αποφάσεις και κάνει ασκήσεις επί χάρτου για την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών μας;;; 

 Είναι πολιτικός; 
 Είναι θεσμικός; 
 Είναι στρατηγός; 
 Είναι Δ/ντής; 

 Ψάχνουμε Ο Ν Ο Μ Α …!

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 12:21 pm


Παναγιωτόπουλος: ο Ταγκαλής προσπαθεί να κάνει το ΔΣ Δελφών θέατρο στην σκιά γνωστών κύκλων με έκδηλη την εκδικητικότητα στελεχών του παλιού κομματοκρατικού συστήματος...!!


 

* Σκληρή ανακοίνωση του Δημάρχου Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλου ...  για πρώτη φορά δείχνει δημόσια τους "περιβάλλοντες παλαιοκομματικούς κύκλους" του επικεφαλής της μειοψηφίας Παναγιώτη Ταγκαλή...

 Θεατρικό σόου Ταγκαλή-Δρακάκη-Μαρκάτου με κατανομή ρόλων μεταξύ τους στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο...

    Άλλη μια φορά ο κ. Ταγκαλής απέδειξε ότι δε μπορεί ή δεν θέλει να σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου. 

  Χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, προέβη, σε προμελετημένη (όπως ομολόγησε ο ίδιος) σύμπραξη με τον κ. Δρακάκη υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του κ. Χάρη Μαρκάτου (ο οποίος ενθάρρυνε από το βάθος της σκηνής…), σ’ ένα πρωτοφανές θεατρικού τύπου σόου. 

Επικαλούμενος δήθεν ότι του απεκρύβησαν σημαντικά στοιχεία από το Δήμαρχο Δελφών σχετικά με τη λήψη δύο αποφάσεων στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο (με τις οποίες ζητήσαμε από τον Υπουργό Εσωτερικών να διατηρήσει αυτοτελές το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδίου, ενώ ταυτόχρονα θα ιδρύεται Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δελφών με έδρα την Ιτέα), προέβη σε αποχώρηση από τη συνεδρίαση μαζί με τη δημοτική του ομάδα (παρόντες ήταν τη στιγμή εκείνη ο κ. Μανανάς και η κ. Καπαρέλη) και ενώ είχε προαναγγείλει ότι την τοποθέτηση επί της ουσίας θα κάνει ο κ. Δρακάκης (σε ρόλο εισηγητή, όπως ξεκάθαρα είχαν προσυνεννοηθεί).

Ο κ. Δρακάκης λοιπόν (ως εισηγητής, όπως τον έχρισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πριν αποχωρήσει και αυτός) μας εξύβρισε, ονομάζοντας μας «πολιτικούς απατεώνες» και «μαυρογυαλούρους» (απευθυνόμενος μάλιστα ειδικά προς το Δήμαρχο, την κ. Αικατερίνη Καραδήμα και τον κ. Αθανάσιο Τσονάκα), αποκαλύπτοντας δήθεν κρυφά έγγραφα, που ωστόσο του τα είχαμε δώσει εμείς, αυθημερόν μόλις μας τα ζήτησε. 

Τον κ. Δρακάκη δεν τον σχολιάζουμε. Απευθυνόμαστε στον κ. Ταγκαλή:

Ερώτημα 1: Εφόσον θεωρείτε ότι παραπλανηθήκατε στη λήψη Απόφασης και ότι τα στοιχεία που σας «απεκρύβησαν» ήταν ουσιώδη (γιατί εμείς θεωρούμε το αντίθετο), σημαίνει ότι σήμερα έχετε αλλάξει άποψη; Αν δεν ήταν ουσιώδη τα δήθεν αποκρυβέντα στοιχεία, προς τι ο θόρυβος; Μόνο εφόσον οδηγηθήκατε σε απόφαση που δεν πιστεύετε πλέον, έχει νόημα η στάση σας.

Ερώτημα 2 (εύλογη συνέχεια του 1ου): Δεν είστε πλέον (με βάση τα νέα στοιχεία που ανακάλυψε ο «δαιμόνιος» κ. Δρακάκης) υπέρ του αιτήματος προς τον Υπουργό Εσωτερικών να διατηρήσει την αυτοτέλεια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου στην νομική βάση που προτείναμε; Έχετε προσχωρήσει πλέον στη «γραμμή Δρακάκη» ή όχι; Καλύτερα να μιλήσετε ανοιχτά και καθαρά, παραμερίζοντας τα μικρό-τοπικιστικά γαργαλήματα, στα οποία τελευταία έχετε επιδοθεί (συμπαραστεκόμενος σε γνωστούς κύκλους), σε μια στάση πρωτοφανή από τη σύσταση του καλλικρατικού Δήμου Δελφών για έναν αρχηγό μείζονος μειοψηφίας και εμφανώς επικίνδυνη για τον τόπο μας.

Ερώτημα 3: Ποιος άλλος δήμαρχος που ξέρετε, έχει τόσες πολλές φορές καλέσει στο γραφείο του τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για μείζονος σημασίας θέματα; Ποια άλλη δημοτική αρχή έχει κάνει τόσες πολλές ανοιχτές διαβουλεύσεις (και με εσάς παρόντες) για τόσα πολλά ουσιώδη θεάματα; Προσπαθείτε να παρουσιάσετε το άσπρο μαύρο και να πείσετε τον κόσμο περί αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων της δημοτικής μας αρχής; Για θυμίστε μας, σας παρακαλούμε, μία (μόνο) ανάλογη δημοκρατική και ανοιχτή ενέργεια που πράξατε εσείς στην τετραετή σας θητεία ως αντιδήμαρχος.

Είναι προφανές ότι ο κ. Ταγκαλής έχει επιλέξει συνειδητά να ανεβάζει τους τόνους με κάθε ευκαιρία ή αφορμή. Να δημιουργεί κλίμα σύγκρουσης και έντασης, ακολουθώντας ακραίους κύκλους και αδιαφορώντας για τις αρνητικές συνέπειες στον τόπο.                                                                                                                                             
       Χθες βέβαια είχε πολλούς λόγους (με τη λογική που τον διέπει) για να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, εκτός από αυτόν που προφασίστηκε. Στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ήταν μια σειρά θεμάτων πολύ μεγάλης σημασίας για το Δήμο μας, ως αποτέλεσμα συστηματικής μας δουλειάς, που αποτελούν απαντήσεις και δίδουν λύσεις σε μεγάλα και χρονίζοντα ζητήματα της τοπικής μας κοινωνίας. 
 Η ένταξη της πτέρυγας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Ε.Σ.Π.Α. (αίτημα εικοσαετίας), η κατασκευή κυκλικού κόμβου στον παλιό περιφερειακό της Άμφισσας (αίτημα πολλών δεκαετιών), η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Δεσφίνας, η μονοδρόμηση τμήματος της οδού Φρουρίου στην Άμφισσα, το έργο μετατροπής του πρώην Γυμνασίου Πολυδρόσου σε δημοτικό κτήριο με πολλές συστεγαζόμενες ωφέλιμες χρήσεις, η εγκατάσταση τουριστικού περιπτέρου στην είσοδο των Δελφών, η αναβάθμιση του πεζοδρόμου του Γυμνασίου στην Άμφισσα, η κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στην Τριταία, η τσιμεντόστρωση του δρόμου προς τον Άγιο Μηνά, σημαντικές βελτιώσεις για το κτήριο του Λυκείου Ιτέας, η ίδρυση του «Δικτύου Δελφών» για τον πολιτισμό και τον τουρισμό (από κοινού με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Δωρίδας) και αρκετά ακόμη.

Μάλλον ήταν πολλά και βαριά για να τα αντέξουν κάποιοι σε μία μόνο συνεδρίαση…

Αυτή η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει θέματα δεκαετιών και δίνει λύσεις, παρά τις αντιξοότητες. Επιμένει στον δημόσιο και δημοκρατικό διάλογο και αγωνίζεται για την ομαλή λειτουργία των θεσμών, σε πείσμα κάποιων που προσπαθούν να τους υπονομεύσουν.

Δεν φοβόμαστε την ένταση (η παράταξή μας εξελέγη δια πυρός και σιδήρου, δίχως τα παραδοσιακά κομματικά σπρωξίματα και από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζει την οργή και την εκδικητικότητα στελεχών του παλιού κομματοκρατικού συστήματος, χωρίς να λυγίζει), αλλά δεν τη θεωρούμε συμφέρουσα για τον τόπο και δεν την επιθυμούμε ακριβώς για το λόγο αυτόν. 
 Καλούμε τον κ. Ταγκαλή να μεταβάλει στάση άμεσα...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 12:06 pm


Οι Παλαίμαχοι του Φωκικού συγχαίρουν τον Αστέρα Ιτέας για την φετεινή κατάκτηση του πρωταθλήματος...!


Αποτέλεσμα εικόνας για παλαιμαχοι φωκικου σαββας γιαννοσπυρος


«ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Α.Σ. ΦΩΚΙΚΟΣ»                                                          Άμφισσα 22 Μαΐου 2017 Θόαντος Αρ.16
 331 00 ΑΜΦΙΣΣΑ   

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

   Ο Σύλλογος μας  εκφράζει τα θερμά  του συγχαρητήρια στην ομάδα του Αστέρα Ιτέας (Διοίκηση-παίκτες-προπονητή-φιλάθλους) , για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος  ποδοσφαίρου  της  Ε.Π.Σ. νομού Φωκίδας, την περίοδο 2016-17.

Ευχόμαστε ακόμη πιο σημαντικές επιτυχίες στην ομάδα της Ιτέας  και  καλή πορεία  στο πρωτάθλημα της  Γ΄ εθνικής  κατηγορίας ,  που θα συμμετέχει την νέα  ποδοσφαιρική περίοδο.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                  ΣΑΒΒΑΣ  ΓΙΑΝΝΟΣΠΥΡΟΣ                             ΜΑΚΗΣ  ΒΑΚΛΑΙΔΗΣΔημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 10:41 pm


Εκδήλωση Μνήμης και τιμής στο Κλήμα Ευπαλίου του Συντάγματος 5/42 Δημητρίου Ψαρρού...


    Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση Μνήμης και τιμής σύμφωνα με το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα, στην μνήμη του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων στο "Σταυρό" του Κλήματος Δωρίδος... 

 

  Τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων προς τους Μαχητές του Συντάγματος και τον Συνταγματάρχη Δημήτριο Ψαρρό... 

 
  Παραβρέθηκαν επίσημοι φορείς οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνια, 

 
 ο Δωριέας Πάνος Ευσταθίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μπάμπης Κατσαρός,  ο πρώην Δήμαρχος Ευπαλίου Τάσος Παγώνης και πολλοί ακόμη πολιτικοί παράγοντες και φορείς, τα μέλη του Συλλόγου 5/42 ΣΕ, συγγενείς απόγονοι των πεσόντων και πλήθος κόσμου...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 10:38 pm


"Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" του Λόρκα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αποστόλου στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας...  Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα είναι θεατρικό έργο του Ισπανού συγγραφέα και ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. 
 Είναι το τελευταίο έργο που έγραψε ο Λόρκα, το 1936, και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1945. Μαζί με τη "Γέρμα" και το "Ματωμένο Γάμο" αποτελούν την τριλογία της "ισπανικής υπαίθρου" του συγγραφέα.

* Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και ώρα 21:00 Παρουσιάζετε στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ 
ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ
σε απόδοση ,διασκευή κειμένου, μουσική επιμέλεια και Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αποστόλου

   * Το εργο περιγράφει τα γεγονότα κατά την περίοδο πένθους σε ένα σπίτι στην Ανδαλουσία, όπου η 60χρονη Μπερνάρντα Άλμπα κατέχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στις κόρες της: Αγκούστιας, Μαγκνταλένα, Αμέλια, Μαρτίριο και Αδέλα. Στο σπίτι ζουν επίσης η Πόνθια, η οικονόμος, κι η Μαρία Χοσέφα, μητέρα της Μπερνάρντα. Στο έργο δεν εμφανίζεται επί σκηνής κανένας ανδρικός χαρακτήρας. Ακόμα κι ο Πέπε Ρομάνο, το αντικείμενο του πόθου για τις κόρες της Μπερνάρντα και μνηστήρας της Ανγκούστιας, δεν εμφανίζεται ποτέ.
* Το έργο επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, του συμβιβασμού και του πάθους και την επιρροή των ανδρών στις γυναίκες. Η τυραννία της Μπερνάρντα απέναντι στις κόρες της προμηνύει τη φύση του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο στην Ισπανία, λίγο αφού τελειώσει το έργο του ο Λόρκα.
* Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 18 Νοεμβρίου 1954 στο θέατρο "Κοτοπούλη" σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή, σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Τσαρούχη. Το ρόλο της Μπερνάρντα Άλμπα ερμήνευσε η Κατίνα Παξινού.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2017 | 8:55 pm


Πανηγυρίζει το νησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιτέα! ...


 Πανηγυρίζει  η Ιτέα την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης...εορτή που τιμάται ιδιαίτερα στην περιοχή λόγω του ομώνυμου ναίσκου στο νησάκι του  Αγίου  Κωνσταντίνου.


   Το πανέμορφο νησί του Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου της Ιτέας, του Κρισσαίου Κόλπου.   Το εκκλησάκι των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης,  σώζεται από τους πρωτοβυζαντινούς αιώνες,  είναι  δρομικής κατασκευής με μικρό καμπαναριό και εικόνες παλαιότατες.

    Δίπλα από το καμπαναριό,  σύμφωνα με το “Χρονικό του Γαλαξιδίου”,  υπήρχε κρυφό σχολειό και κρυφό  νοσοκομείο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και μάλιστα υπάρχει μαρτυρία ότι σε αυτό είχε καταφύγει ο κλεφταρματωλός Γιάννης Βουνιχωριώτης πληγωμένος από μια συμπλοκή στα Κιούσκια Σαλώνων, όπου και τελικά εξέπνευσε.

 

  Επίσης αναφέρεται και σαν καταφύγιο το 1827 της φρεγάτας “Καρτερία”  αλλά και άλλων πλοίων  ενώ κατά την εποχή της τουρκοκρατίας,  λειτουργούσε εκεί  και κρυφή εκκλησιαστική σχολή.
Άλλωστε οι  βραχονησίδες Άγιος Κωνσταντίνος και Άγιος Αθανάσιος που ενώνονταν στο παρελθόν μεταξύ τους με πέτρινη γέφυρα,  η οποία είναι ακόμη και σήμερα ορατή κάτω από το νερό, καθώς και ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού  είχαν χρησιμοποιηθεί ως καταφύγια κατά τους λεγόμενους “σκοτεινούς” πρωτοβυζαντινούς αιώνες αλλά και από διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα που έρχονται στο φως κατά καιρούς. 
   Τα νησιά αυτά αναφέρονται από όλους σχεδόν τους περιηγητές που πέρασαν με πλοίο από την περιοχή.
 https://efpalio.files.wordpress.com/2012/05/ag-konstantinos.jpg
 
  

       Ο εορτασμός των  θαυματουργών  Αγίων στο νησί αποτελεί μεγάλο θρησκευτικό γεγονός, τελείται κάθε χρόνο με μεγάλη  επισημότητα και μεγαλοπρέπεια ως αναπόσπαστο έθιμο της Εκκλησιαστικής και κοινωνικής ζωής όλης της περιοχής.


 Σήμερα, παραμονή, το καίκι θα μεταφέρει από και προς το νησί  εκατοντάδες πιστούς που θέλουν να παρακολουθήσουν τον Εσπερινό, θυμίζοντας τους παλιούς καιρούς που οι προσκυνητές αγρυπνούσαν στο ναίσκο όλη τη νύχτα. 


 
    Παλαιά υπήρχε πλοιάριο που εκτελούσε δρομολόγια, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες, ιδιωτικά σκάφη και ψαροκάικα  μεταφέρουν τους πιστούς στο γραφικό, ιστορικό εκκλησάκι.
    Οι καμπανοκρουσίες  θα ακουστούν σε όλο τον όρμο της Ιτέας ενώ θα τελεστεί  Μέγας πανηγυρικός εσπερινός, λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και αρτοκλασία...
  Εκατοντάδες προσκυνητές  αναμένεται να κατακλύσουν το νησί  υπό την επίβλεψη του Λιμεναρχείου Ιτέας... ενώ αύριο Κυριακή 21 Μαίου,  ανήμερα της μνήμης των Αγίων θα τελεσθεί  ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

    Οι κάτοικοι θεωρούν και τιμούν τους Αγίους ως προστάτες τους και πολλοί από αυτούς εκτός από τα τάματα που κάνουν  επισκέπτονται το νησί με τα ιδιωτικά σκάφη τους συχνά…
  Ο ναός ανήκει στην ενορία του Αγίου Χαραλάμπους Ιτέας. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2017 | 2:15 pm


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Δελφών: το Νοσοκομείο Άμφισσας πνέει τα λοίσθια...

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομειο αμφισσας
  ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΝΕΟΥΝ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ. 

  Τα φαινόμενα στο Νοσοκομείο της Άμφισσας με το κλείσιμο κλινικών, με την αδιαφορία για επισκευή βλαβών σε επιστημονικό ή μη εξοπλισμό, την ανυπαρξία ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σύμφωνα με το οργανόγραμμά του, έχουν να κάνουν ακριβώς με την πολιτική που θέλει το σύστημα. 

  Θέλουν να πετάξουν από την ευθύνη του τις δαπάνες για την υγεία (το ίδιο και για την παιδεία όπως και για την πρόνοια). Θέλουν τα όποια χρήματα γλυτώσουν από τέτοιου είδους "παροχές" να τα κατευθύνουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την υποτιθέμενη ανάπτυξη και ας πεθαίνει ο φτωχός λαός.
   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί -με επιταχυνόμενους ρυθμούς- και στον τομέα της Υγείας μια πολιτική, συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ανεξάρτητα με τις επιμέρους διαφοροποιήσεις και ιδιαίτερα μετά το 4ο μνημόνιο,
  Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο η σημερινή συγκυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, μεταφέρει την ευθύνη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Τοπική Διοίκηση, όπως έκαναν με τη χρηματοδότηση από τους δήμους και τις Περιφέρειες της πρόσληψης επικουρικού προσωπικού, την παροχή επιδομάτων ως "κίνητρα" για την κάλυψη σοβαρών ελλείψεων σε γιατρούς κ.ά. Όλα αυτά δηλαδή που βλέπαμε να γίνονται καθημερινά πάνω από τα πτώματα των Κέντρων Υγείας Ιτέας, Λιδορικίου και προ παντώς πάνω από το πτώμα του Νοσοκομείου Άμφισσας που συνεχίζουν να του δίνουν ζαχαρόνερο (ούτε καν μια ασπιρίνη) για να αντιμετωπίσουν τις επάρατες νόσους του.
   Ανοίγει λοιπόν παραπέρα ο δρόμος της επιπλέον επιβάρυνσης του λαού μας με δημοτικά τέλη και φορολογία, προκειμένου να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα, με το επιχείρημα ότι είναι σε όφελος της Υγείας του λαού.
 Πρόσφατα, η κυβέρνηση νομοθέτησε, βάζοντας τη σφραγίδα όχι απλά μιας υποβαθμισμένης και ανεπαρκούς δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) όπως είναι σήμερα, αλλά και την τυπική διάλυσή της. Με την καθιέρωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ),με υποδομές και προσωπικό που δεν θα επιβαρύνουν το κράτος και με παροχές στους ασθενείς, που επίσης θα "κοστίζουν" ελάχιστα σε κράτος και ασφαλιστικά ταμεία.
  Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς;
  Οτι για 10.000 έως 12.000 πληθυσμό προβλέπουνε κατ' ελάχιστο έναν γιατρό (παθολόγο ή γενικό γιατρό ή παιδίατρο), έναν νοσηλευτή ή έναν Επισκέπτη Υγείας ή έναν διοικητικό;
  Δηλαδή, οι πιο πάνω θα δουλεύουν και θα παρέχουν υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας! Αλλά και σε κάθε βάρδια να υπάρχει αυτός ο αριθμός, αντιμετωπίζονται έτσι οι ανάγκες;
   Κι όταν αρρωσταίνουν ή παίρνουν άδειες αυτοί οι εργαζόμενοι, τι θα γίνεται; Ποιον κοροϊδεύουνε;
Είναι ζήτημα αν αυτές οι ομάδες θα μπορούν έστω να συνταγογραφούν, ενώ η μέτρηση ακόμα και της πίεσης θα θεωρείται πολυτέλεια!!! Αυτό είναι ακρωτηριασμός της έννοιας και της αποστολής της ΠΦΥ. Λένε ότι αυτές οι ομάδες θα συμπληρώνουν τις υπόλοιπες δημόσιες μονάδες της ΠΦΥ, δηλαδή τα ιατρεία του ΠΕΔΥ, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία.  Αυτό θα ίσχυε αν αυτές οι δημόσιες μονάδες ήταν στελεχωμένες με όλο το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμένες και με μηχανήματα και με εργαστήρια, που να λειτουργούν βέβαια. Από αυτά, όμως, σχεδόν τίποτα δεν ισχύει, όχι μόνο στη Φωκίδα αλλά σε ολόκληρη την επικράτεια!
  Στην ουσία, δεν συμπληρώνετε το δημόσιο σύστημα ΠΦΥ, αλλά και αυτό το ελαχιστότατο που υπάρχει, το κάνουνε ακόμα χειρότερο. Για δε την Άμφισσα δεν προβλέπεται να γίνει ΤΟΜΥ, γιατί εδώ πλεονάζουν(!!!) όλες οι δομές υγείας (και ο πληθυσμός είναι μικρός)!
  Ούτε καμία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προβλέπεται. Το αντίθετο, στρώνεται το έδαφος, αυτές οι μονάδες το επόμενο διάστημα να περάσουν στην πλήρη ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης και της επιβολής τοπικής φορολογίας προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν.
   Στην πράξη οι ασθενείς υποχρεώνονται να πληρώνουν "για να έχουν".
   Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Δελφών καλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανώσουμε  την πάλη μας για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, για όλο το λαό, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας μας. Γι’ αυτό ο αγώνας του λαού μας για ένα τέτοιο σύστημα Υγείας πρέπει να στοχεύει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Με την γιγάντωση μιας μαχητικής λαϊκής συμμαχίας των εργατών και όλων των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων, που έχουν συμφέρον, θέλουν και μπορούν να ανατρέψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που κάνουν σκοτάδια την δική μας μα και τη ζωή των νέων γενεών. Για να κρατήσουμε στα χέρια και για λογαριασμό μας τον πλούτο που παράγουμε, για τις δικές μας ανάγκες και όχι για την κερδοφορία των εκμεταλλευτών μας...
 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2017 | 2:01 pm


Συνταξιούχοι Φωκίδας: Ενταφιάζουν την ζωή μας...


 Αποτέλεσμα εικόνας για Συνταξιούχοι Φωκίδας

       ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 
  Ενταφιάζουνε τη ζωή που γνωρίσαμε τον 20ο και 21ο αιώνα 

 Συνάδελφοι συνταξιούχοι, 

  Αυτές τις μέρες, του 4ου μνημονίου, όλα μας επιβεβαιώνουν ότι δεν θα ξαναδούμε τις συντάξεις μας στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι, με βάση τις εισφορές μας σε όλο τον εργασιακό μας βίο...

 
Είναι πλέον με «νόμους» μειωμένες, μέχρι σήμερα, κατά 50% και από τις 18 Μαΐου  κατά 70%, ενώ η 13η και 14η σύνταξη, είναι όνειρο, πλέον, θερινής νύχτας.
 
«Μας πιάνει εμάς;». Το ερώτημα αυτό πλέον δεν υφίσταται για κανέναν. Κι αυτό γιατί είναι καθαρό ότι από την καθολική επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου με το 4ο μνημόνιο δεν εξαιρείται κανείς.
 
Οι συνταξιούχοι, στο μεγάλο πετσόκομμα που έχουμε δοκιμάσει από το 2011, θα δοκιμάσουμε και νέο τσεκούρι μέχρι και 18% με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς». Είναι 2 ολόκληρες ακόμη συντάξεις που θα γίνουν στάχτη και μπούρμπερη εν ονόματι της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
 
Το νέο φορολογικό και η «εισπραξιμότητα» από το κράτος, για τις οποίες «δεσμεύεται» η κυβέρνηση, σηματοδοτεί νέα αφαίμαξη από το εισόδημα μας κατά 11/2 σύνταξη ακόμη αλλά  και κατασχέσεις ακινήτων. Σε αυτά προστίθενται οι περικοπές στα προνοιακά επιδόματα: ΕΚΑΣ, επίδομα ανεργίας και θέρμανσης, παροχές αναπηρίας κ.λπ., που όλα αυτά εξανεμίζονται.
 
Η καθολική αυτή επίθεση που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα έχει και κερδισμένους. Αυτοί είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια. Βεβαίως, ο χαρακτήρας της επίθεσης και η στόχευσή της δείχνουν και κάτι άλλο: Οτι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί πιο αποφασιστικά η κοινή πάλη όσων πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, όσων βρίσκονται στην «αντίπερα όχθη» από αυτή του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων: Των εργατών, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των παιδιών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων.
 
Η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και το κεφάλαιο πρέπει σήμερα να οργανωθεί όχι μόνο ενάντια στα νέα μέτρα, αλλά με επίκεντρο τη διεκδίκηση επιστροφής όλων των απωλειών των τελευταίων ετών, που η κυβέρνηση μας καλεί να τις ξεγράψουμε για πάντα. Με τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών, στον αντίποδα του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, που είναι φτιαγμένος για να ικανοποιεί τις ανάγκες μιας χούφτας καπιταλιστών.
 
               «Ως εδώ, περνάμε στην αντεπίθεση!»
 
   Την ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΙΟΥ, στις 10,30 το πρωί, στην αίθουσα της δημαρχίας (πλ.Κεχαγιά) θα είναι στην Άμφισσα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) που αποτελείτε από τις Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ για να κάνουμε συζήτηση για το νέο νόμο και την οργάνωση του αγώνα μας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2017 | 1:53 pm


Κυριακή 21 Μαίου 2017 μνημόσυνο του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων Δημητρίου Ψαρρού στο Κλήμα Δωρίδας...

 


  Την Κυριακή 21 Μαίου 2017 
τελείται 
στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κλήματος 
Δ.Ε. Ευπαλίου 
του Δήμου Δωρίδας  Νομού Φωκίδας 


 μνημόσυνο στην μνήμη 
των υπέρ Πατρίδας Αγωνισθέντων 
 
κατά τα έτη 1941-1944 του 5/42 
Συντάγματος Ευζώνων Δημητρίου Ψαρρού... 


Ο Δημήτριος Ψαρρός (1893-1944) ήταν Συνταγματάρχης,

αρχηγός της αντάρτικης ομάδας της ΕΚΚΑ, του 5/42 Ευζώνων. 
Αποτέλεσμα εικόνας για δημητριος Ψαρρος  5/42 
  Γεννήθηκε στη Ρούμελη και έφηβος ακόμη πήρε μέρος ως εθελοντής στο βαλκανικό πόλεμο 1912-1913. Μετά τον πόλεμο φοίτησε στη Σχολή Ευελπίδων. Στη συνέχεια έλαβε μέρος στον α’ παγκόσμιο πόλεμο και τη μικρασιατική εκστρατεία. Ως επιτελής της Στρατιάς Έβρου, οργανώνει το καινούριο υπουργείο Αεροπορίας. 
   Το 1935 αποτάσσεται για τη συμμετοχή του στο βενιζελικό κίνημα, ενώ ύστερα από την επιβολή της δικτατορίας του Μεταξά εξορίζεται. Το 1941, μετά την κατάρρευση του μετώπου της Αλβανίας, πηγαίνει στη Μακεδονία, για να οργανώσει τον αγώνα κατά του κατακτητή. Γυρίζει στην Αθήνα άπρακτος, κυνηγημένος από Γερμανούς και Βούλγαρους.

Το 1942 ιδρύει την ΕΚΚΑ (Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση) με πολιτικό αρχηγό το Γ. Καρτάλη.  Αποφασίζει να ιδρύσει ένοπλες ομάδες, για να χτυπήσει τον κατακτητή. Τον Ιούλιο του 1942 ανεβαίνει στην Γκιώνα, επικεφαλής του 5/42, μιας δύναμης 300 αντρών.
   Δημοκράτης, με ακέραιο χαρακτήρα και πολύ καλός αξιωματικός, ο Ψαρρός οργανώνει μικρές ευέλικτες μονάδες, που «πιάνουν» στρατηγικά σημεία στον Παρνασσό, στην Γκιώνα και στον Ελικώνα. Εκεί θα δώσουν τις μάχες τους οι δυνάμεις του 5/42, με Γερμανούς και Ιταλούς. Το Δεκέμβριο του 1942 ο Ψαρρός κατατροπώνει τους Ιταλούς στη Δοβρουβίστα.  Έχει προηγηθεί ο Γοργοπόταμος.


Σπουδαίος επιτελικός ο Ψαρρός, πρώτος σχεδίασε την ανατίναξη του Γοργοπόταμου. Ο Ζέρβας, ο Βελουχιώτης και οι Άγγλοι βασίστηκαν πολύ στο σχέδιο αυτό. Από το Σεπτέμβριο του 1943 ως και τον Απρίλιο του 1944, οι δυνάμεις του 5/42 θα δώσουν πολλές μάχες και θα ελευθερώσουν το Λιδορίκι, την Άμφισσα, την Ιτέα, τα Αντίκυρα.
Το Σεπτέμβριο του 1943 γίνεται η μάχη στο Λιδορίκι με τους Ιταλούς και στο Χρυσό με τους Γερμανούς. Τον Οκτώβριο ο Ψαρρός χτυπάει τους Γερμανούς στα Σάλωνα και τον Ιανουάριο του ’44, οι δυνάμεις του 5/42 στη Γραβιά και στη Δαύλεια, ματαιώνοντας έτσι τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που είχε προγραμματίσει ο κατακτητής για το αντάρτικο.

Οπωσδήποτε, οι δυνάμεις του Ψαρρού θα είχαν μεγαλύτερη δράση, αν δεν είχαν έλθει σε προστριβές με τον ΕΛΑΣ, που ήθελε την ένταξη του 5/42 στη δύναμή του.  Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο ο Ψαρρός είχε διαλύσει δύο φορές το τμήμα του.

Μετά το Φεβρουάριο του 1944 ο Ψαρρός εγκαταλείπεται από πολλούς δικούς του. Στο μεταξύ ο ΕΛΑΣ έχει αποφασίσει να τον εξουδετερώσει. Τον Απρίλιο του 1944 σε μια άνιση μάχη μεταξύ του ΕΛΑΣ και των ανδρών του Ψαρρού, στο χωριό Κλήμα Δωρίδας, δολοφονείται ο Ψαρρός. Μετά το θάνατό του προάγεται από την πολιτεία σε στρατηγό.

(Εγκυκλοπαίδεια «Μαλλιάρης-παιδεία»).

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2017 | 4:37 pm


Καμίαν κι' ανασπάλω σε... 19η Μαίου - η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από τους τούρκους...Αποτέλεσμα εικόνας για 19 μαιου ποντοσ


 


  Γενοκτονία... 
     Ένας όρος που ήρθε στη δίκη της Νυρεμβέργης το 1945 καθώς πριν από αυτή υπήρχε η κατηγορία για «εγκληματα κατά της ανθρωπότητας». Ο όρος σημαίνει τη μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας. Πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις.


 

  

Ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι. Αυτό συνέβη και την περίοδο 1914-1923 από το κίνημα των Νεότουρκων εναντίων των Ελλήνων του Πόντου, επειδή έκαναν το «έγκλημα» να είναι Έλληνες και χριστιανοί...
  

   Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα. 

 Η οικονομική τους ανάκαμψη συνδυάστηκε με τη δημογραφική και την πνευματική τους άνοδο. Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το υψηλό τους πνευματικό επίπεδο. 

Το 1915 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον ποντιακό ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Τη χρονιά εκείνη, και ενώ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη είχαν εμπλακεί στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Τούρκοι εκπόνησαν ένα σχέδιο εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας. Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε η εξορία και στη συνέχεια η σφαγή των Αρμενίων, ενώ αρχίζουν οι πρώτες βιαιοπραγίες εναντίον του ποντιακού στοιχείου.
   Τον Δεκέμβριο του 1916 εκπονήθηκε από τους Τούρκους στρατηγούς Εμβέρ και Ταλαάτ σχέδιο εξόντωσης του άμαχου ελληνικού πληθυσμού του Πόντου που προέβλεπε «Άμεση εξόντωση μόνον των ανδρών των πόλεων από 16 έως 60 ετών και γενική εξορία όλων των ανδρών και γυναικόπαιδων των χωριών στα ενδότερα της Ανατολής με πρόγραμμα σφαγής και εξόντωσης».

 
 

 Οι Τούρκοι εκτόπιζαν και εξόριζαν τους Έλληνες μέσα στην βαρύτερη κακοκαιρία, χωρίς να τους επιτρέπουν να παραλάβουν ούτε τρόφιμα ούτε στρώματα. Τα κυβερνητικά όργανα που συνόδευαν τους εκτοπιζόμενους δεν επέτρεπαν στα θύματά τους να σταθμεύουν σε κατοικημένα μέρη, αλλά μόνο σε μέρη έρημα και εκτεθειμένα στις χειμερινές συνθήκες. Ο σκοπός ήταν διπλός: πρώτα να μην μπορούν να στεγασθούν και έπειτα να μην μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα. Δεν επέτρεπαν για κανένα λόγο να δώσουν βοήθεια στους γέρους γονείς ή στα ανήλικα παιδιά και στους αρρώστους, οι οποίοι εγκαταλείπονταν στα φαράγγια και στα δάση και πέθαιναν από την πείνα ή αποτελειώνονταν από την λόγχη των Τούρκων. Σε διάφορα μέρη της χώρας ιδρύθηκαν λουτρώνες δήθεν για στρατιωτικούς λόγους. Τα κυβερνητικά και αστυνομικά όργανα που οδηγούσαν τους μετατοπιζόμενους εξανάγκαζαν τους δυστυχείς για λόγους δήθεν υγιεινής να λουστούν. Έβαζαν κατά εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά στα λουτρά, γυμνούς, με θερμοκρασία 40 βαθμών. Τα ενδύματα των δυστυχών λεηλατούνταν. Όταν έβγαιναν από το λουτρό, τους εξανάγκαζαν να παρατάσσονται στο χιόνι και με θερμοκρασία κάτω του μηδενός και να περιμένουν επίσκεψη του αστυνόμου για καταμέτρηση, ο οποίος ποτέ δεν ερχόταν πριν από μία ώρα. Έπειτα άλλη μία ώρα περίμεναν τον γιατρό για ιατρική επιθεώρηση.
Κατά την επιθεώρηση χαρακτηρίζονταν άρρωστοι οι νεότεροι και υγιέστεροι, οι οποίοι θανατώνονταν κατά την αποστολή στο νοσοκομείο...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2017 | 4:22 pm


ΠΑΣΟΚ Φωκίδας: το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης...

     Από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου το Συνέδριο
της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 

   Με ομόφωνη απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το Προγραμματικό και Πολιτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου με κεντρικά θέματα:


1.    Τον προσδιορισμό, τη φυσιογνωμία, τη στρατηγική και τις κεντρικές επιλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου καθώς και τις κατευθύνσεις για την έξοδο από την κρίση.
2.    Το Πρόγραμμα Ελλάδα με τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και σε νέες θέσεις εργασίας.
3.    Τον καθορισμό, τις αρχές λειτουργίας και την οργανωτική δομή της Συμπαράταξης.
4.    Την επεξεργασία, του οδικού χάρτη για το νέο ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης.
Το Συνέδριο θα είναι ανοιχτό είναι σε όλα τα κόμματα, τους φορείς, τα στελέχη και τους πολίτες του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου. Είναι ευπρόσδεκτοι να καταθέσουν τις απόψεις τους σε όλες τις διαδικασίες διαλόγου και να συμβάλλουν  στη συνδιαμόρφωση  των αποφάσεών του.
 Η Σύνθεση Συνεδρίου
Η συγκρότηση του Συνεδρίου θα γίνει με βάση την ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού.
Οι Σύνεδροι θα είναι κατά 50% θεσμικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και φορέων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κατά 50% αιρετοί, από τους πολίτες στα Μαζικά Κινήματα, τις Επαγγελματικές Οργανώσεις και την Αυτοδιοίκηση, που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης.
Προσυνεδριακός Διάλογος (28/05-25/06)
·         Η Διαδικασία διαλόγου για τις εισηγήσεις του Συνεδρίου θα διεξαχθεί σε κάθε Νομό και στους μεγάλους Δήμους.
·         Οι Θεματικές και οι Περιφερειακές Αναπτυξιακές Ημερίδες οργανώνονται όπως παρακάτω:
 α) Περιφερειακές Αναπτυξιακές Ημερίδες για το Πρόγραμμα Ελλάδα με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων της περιφέρειας. Θα διεξαχθούν τα Σαββατοκύριακα 10-11/06 και 17-18/06 σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
         β) Θεματικές Ημερίδες, προγραμματίζονται για Παιδεία, Αγροτικά, Υγεία,
        Ναυτιλία, Ορυκτό πλούτο, πλουτοπαραγωγικές πηγές κλπ.
Εργαστήρια Πολιτικής
Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργήσουν τα παρακάτω Εργαστήρια Πολιτικής:
  • Θεσμοί, Διαφάνεια, Αξιολόγηση, Λογοδοσία, Ανεξάρτητες Αρχές, Δικαιοσύνη
  • Νέες Τεχνολογίες, Σύνδεση με Ανάπτυξη, Απασχόληση, Ζητήματα Δημοκρατίας
  • Αλλαγές στο Κράτος, Δημόσια Διοίκηση, Αυτοδιοίκηση, Αποκέντρωση, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
  • Πολιτικές για τη Νέα Γενιά
  • Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μεταναστευτικό, Προσφυγικό
Με το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
ü  Θέτουμε καθοριστικές βάσεις για το μέλλον και ενδυναμώνουμε τη σχέση μας με την Ελληνική κοινωνία.
ü  Προχωρούμε με νέες ιδέες, με τόλμη και υπερβάσεις.
ü  Δίνουμε πειστικές απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας.
ü  Με το εναλλακτικό μας σχέδιο φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε την ελπίδα στους πολίτες και να αποτελέσουμε καθοριστικό παράγοντα για την προοπτική της Ελλάδας.
ü  Ας εργαστούμε όλοι μαζί για την επιτυχία των στόχων μας.Γραφείο Τύπου
Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φωκίδας

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2017 | 12:37 pm


ΑΝΕΛ: ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ «ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...


 Αποτέλεσμα εικόνας για μιχαλιτσης κωστας ανελ


   Η οικονομική κρίση που πλήττει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια οδηγεί ορισμένους εργοδότες να εκμεταλλευτούν το φόβο και την ανασφάλεια των υπαλλήλων τους για να μη χάσουν τη δουλειά τους (λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας), και τους αμείβουν με «έναντι» της κανονικής αμοιβής τους. 

 Παράγοντες όπως το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών και οι ισχύοντες φορολογικοί συντελεστές αποτελούν οικονομικό «κίνητρο» για την υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών από ορισμένους εργοδότες.

 Η Γραμματεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εισηγείται στο Υπουργείο Εργασίας τις παρακάτω προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού:
 1. Μείωση της διάρκειας της δοκιμαστικής περιόδου από 12 μήνες (ν.3899/2010) σε ένα (1) μήνα για τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και σε μια εβδομάδα για τις εποχικές επιχειρήσεις.
2. Ενσωμάτωση στους ελέγχους της αδήλωτης εργασίας από τα μεικτά κλιμάκια και τον έλεγχο των μισθοδοτικών καταστάσεων του προσωπικού με υποχρέωση εμφάνισης πληρωμής μέσω τραπεζικού λογαριασμού συνδεδεμένου με την επιχείρηση. Παράλληλα εντατικοποίηση των ελέγχων αυτών.
3. Απλοποίηση των διαδικασιών απαίτησης δεδουλευμένων και μείωση των δικαστικών εξόδων αγωγής διεκδίκησης τους. Δέσμευση μη απόλυσης από τον εργοδότη σε περίπτωση καταγγελίας ή επίσχεσης εργασίας.
4. Σύνδεση της επίσχεσης εργασίας με αυτόματη καταγγελία στον ΣΕΠΕ και το αντίστροφο, με επιβολή προστίμου υπό αίρεση μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων ή είσπραξης του μετά την πάροδο της συμφωνηθείσας ημερομηνίας και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων.
5. Καθολική απαγόρευση της χρήσης κουπονιών για αποζημίωση εργασίας.
6. Καμπάνια ενημέρωσης των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους.
 Θεωρούμε άμεση και επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων που θα εντοπίσουν και θα εξαλείψουν την παραβατικότητα αυτή.

                Ο Γραμματέας
Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης &
         Κοινωνικής Αλληλεγγύης
       των Ανεξάρτητων Ελλήνων

           Κων/νος Μιχαλίτσης

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2017 | 12:32 pm


Από απόψε στο Μουσείο Δελφών οι εκδηλώσεις για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2017...

 Αποτέλεσμα εικόνας για μουσειο δελφων

                    Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017- Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος 
   Πρόσκληση για ανοιχτή συζήτηση Στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων που έχει ως κεντρικό θέμα για το 2017 
  το θέμα: «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» σας προσκαλούμε την Παρασκευή 19 Μαϊου 2017, ώρα 19.00, στο αρχαιολογικό μουσείο Δελφών, στην εκδήλωση με θέμα «Από το Καστρί στους Δελφούς. Άνθρωποι, μνημεία και μνήμες».
 
   Με θεματικό πυρήνα την πορεία από το Καστρί στους Δελφούς, την απομάκρυνση των κατοίκων προς όφελος της Μεγάλης ανασκαφής, τις αναφορές των ξένων περιηγητών, τα παλαιά έθιμα, τη μετεγκατάσταση στους σημερινούς Δελφούς και τη σχέση των κατοίκων με τον αρχαιολογικό χώρο θα γίνει μία δημόσια συζήτηση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της τοπικής κοινωνίας με τα μνημεία που την περιβάλλουν. 
 
  Σχολιάζουν: Λουκάς Αναγνωστόπουλος, αντιδήμαρχος ΔΕ Δελφών, Αθανασία Ψάλτη, αρχαιολόγος, Γιάννης Χριστόπουλος, ξενοδόχος – συλλέκτης φωτογραφικού υλικού, Κρυσταλλία Κώνστα, φιλόλογος, Λουκάς Παπαλεξανδρής, τοπογράφος – συλλέκτης αρχειακού υλικού, Όλγα Κουρελή, εκπαιδευτικός.
  Συμμετέχουν ο Χορευτικός Όμιλος Δελφών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «ΕΥΑ». Με την υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Δελφών. 

  Παράλληλα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος και η Ομάδα Κεραμέων Ίχνη, την οποία απαρτίζουν οι κεραμίστες Βασίλης Αναστασόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Μαριλένα Λιβιεράτου, Βασίλης Παπαϊωάννου και Ηλίας Χριστόπουλος, συνδιοργανώνουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών την 4η έκθεση κεραμικής από 20/5/2017 έως 10/7/2017. 

   Οι Δελφοί, ως ο ομφαλός της γης και ως το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο του αρχαίου ελληνισμού έδωσαν στην Ομάδα "Κεραμέων Ίχνη" την ιδέα να διοργανώσει, επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων 2017, την έκθεση αυτή με θέμα "Δελφοί". 
 Τριάντα Έλληνες και ξένοι Κεραμίστες προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα, εμπνεόμενοι απ' αυτόν τον ιερό τόπο των μύθων. Τα εκθέματα, με διαφορετική τεχνική ως προς τη φόρμα, τη διακόσμηση και το ψήσιμο, απηχούν τις σύγχρονες τάσεις της κεραμικής τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
  Οι συμμετέχοντες κεραμίστες είναι οι: Βασίλης Αναστασόπουλος, Γιώργος Βαβάτσης, Γιώργος Γκοτσόπουλος, Βούλα Γουνελά, Βούλα Δασκαλοπούλου, Βάσσος Δημητρίου (Κύπρο), Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου, Μάρω Κερασιώτη, Χαρούλα Κοροπούλη, Ιωσηφίνα Κοσμά ,Μαριλένα Λιβιεράτου, Χριστίνα Μόραλη, Δώρα Μόρφη, Λίλη Μπακογιάννη, Χαρά Μπαχαρίου, Χρυσάνθη Νόττα, Γωγώ Παπαβασιλείου, Βασίλης Παπαϊωάννου, Αγγελίκη Πολίτη, Φοίβος Πουλτσιάκης, Κλεάνθη Ρεβύθη, Νίκος Σκλαβενίτης, Βασιλική Φράγκου, Ηλίας Χριστόπουλος, Θεοδώρα Χωραφά, Adam Csaba Szabo (Ουγγαρία), Kadir Erturk (Τουρκία), Martin McWilliam (Γερμανία), Rafa Pérez (Ισπανία), Velimir Vukicevic (Σερβία).

  Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 και ώρα 14:00. 

 Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου.
  Η είσοδος την ημέρα των εγκαινίων στο χώρο της έκθεσης είναι δωρεάν. 
 Χορηγοί έκθεσης: - Λουκουμοποιία Σκιαδαρέσης - Χαρτοποιία Elite - Coffee Island - Πολυχώρος Επίκεντρο Χορηγοί επικοινωνίας: - Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ - gnomip.gr Πληροφορίες: Τηλ.: Μαριλένα Λιβιεράτου 6977173435, Ηλίας Χριστόπουλος 6972725077

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2017 | 11:57 am


Προσφυγή Δρακάκη για το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας...!

  ΑΜΦΙΣΣΑ:   9/05 /2017 


 ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
  Σωκράτους 111, Λάρισα 413 36 

1) Γενικό Γραμματέα: Κον Ηλία Τσέλιγκα 
2) Τμήμα Διοικητικό – Οικονομικό Φωκίδας 
Σταλλού 9, 33100, Αμφισσα 
 Κα Φουσέκα. 

    ΕΝΩΠΙΟΝ

 ΤΟΥ κ. Γ.Γ. ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΠΡΟΣΦΥΓΗ

    1)    Γεωργίου ΔρακάκηΔημοτικού Συμβούλου, επικεφαλή παράταξης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δελφών, κατοίκου Δημοτικής κοινότητας Ιτέας  Καποδιστρίου 11 Τηλ  6972235391.
    2)    Ηλία Λύτρα ιδιοκτήτη τοπικής εφημερίδας «Αγών Ιτέας» κατοίκου Ιτέας Ηρώων 25, 33200Τηλ . 2265032444
    3)    Χαράλαμπου Μαρκάτου ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού Galaxiasfm κατοίκου Αμφισσας Καλογήρου 5 Τ.Κ : 33100 Τηλ. 6974856113
    4)    Ευσταθίου Μαλάκη κατοίκου Ιτέας Λεωφ. Αστιγγος3 Τηλ. 6974046919
Προσφεύγουμε ενώπιων σας και ζητούμε την ακύρωση των προβαλλομένων αποφάσεων 8/130/27.04.2017 (Σχετικό 1) και 8/131/27.04.2017 (Σχετικό 2) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών , για τους παρακάτω νόμιμους, βάσιμους και αληθινούς λόγους :
     1.     Λήψη απόφασης κατά τις διατάξεις της παρ. 3, του άρθρου 103 του Ν. 3852/2010 για την διατήρηση του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Δελφών με την επωνυμία: «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδίου», ως αυτοτελούς.

Ο Νόμος 3852/2010 άρθρο 103 παρ. 3 αναφέρει ότι : Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ύστερα από αίτηση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, επιτρέπεται να διατηρηθούν ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου δήμων εκείνα των οποίων η δραστηριότητα από πλευράς ευρύτερης αναγνώρισης, εξειδικευμένου αντικειμένου, μακροχρόνιας απόδοσης έργου και γενικότερης καταξίωσης της προσφοράς τους δικαιολογεί τηνανωτέρω διατήρηση.

Στην περίπτωση του Δημοτικού Λιμενικού Γαλαξειδίου δεν συντρέχουν οι ανωτέρω λόγοι καθόσον  δεν πρόκειται περί δραστηριότητας ευρύτερης αναγνώρισης , εξειδικευμένου αντικειμένου και μακροχρόνιας απόδοσης έργου και γενικότερης καταξίωσης κλπ . Το δημοτικό λιμενικό Γαλαξειδίουσυστάθηκε όπως όλα τα δημοτικά λιμενικά στην χώρα και μάλιστα ενεργοποιήθηκε προσφάτως με την διαπιστωτική πράξη 45/4327 22-01-2015 (Σχετικό 3) της αποκεντρωμένης διοίκησης  θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Η εισήγηση του δημάρχου για την αιτιολόγηση της αυτοτέλειας σύμφωνα  με την οποία το συγκεκριμένο Δημοτικό Λιμενικό Λειτουργεί υποδειγματικά (εισπράττει τα οφειλόμενα κλπ) ουδόλως δικαιολογεί την αυτοτέλεια παρά πρόκειται για θέματα διοίκησης της καθημερινότητας , επίσης η ιστορικότητα στην οποία αναφέρεται ο Δήμαρχος για την ναυτική παράδοση του Γαλαξειδίου εκφράζεται μέσω του Ναυτικού ΚΑΙ Ιστορικού Μουσείου Γαλαξειδίου και ουδεμία σχέση έχει με την ύπαρξη και αυτοτέλεια λιμενικού ταμείου! Επίσης  την ζώνη λιμένα Γαλαξειδίου  έως την ανάληψη αρμοδιοτήτων από τον ΔΗΜΟ το 2015 σύμφωνα με την διοικητική διαίρεση της χώρας διαχειριζόταν επί δεκαετιών το Νομαρχιακό Λιμενικό Φωκίδας .

  Επίσης  ο Δήμος  Δελφών σύμφωνα με την ΑΡΧΙΚΗ απόφαση 13/2012 (Σχετικό 4)«Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξειδίου« (και με τις μετέπειτα τροποποιητικές αποφάσεις περί συγκρότησης διοικητικού συμβουλίου  15/281/2014 κ 18/353/2014 –(Σχετικά 5, 6)) ΔΕΝ είχε αποφασίσει περί ΑυτοτέλειαςΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ !! Σκοπός ΗΤΑΝ Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ με την απορρόφηση της  ζώνης λιμένα της Ιτέας και μετονομασία αυτού σε ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝδηλαδή η μετάλλαξή του από Δημοτικό Λιμενικό Γαλαξειδίου σε Δημοτικό Λιμενικό Δήμου Δελφών .


   Αυτή δε η διακηρυγμένη θέση ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ τόσο από την εισήγηση της απόφασης 13/2012 (σχετικό 4) αλλά και από την απόφαση 13/265/13.08.2012 (σχετικό 7) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για τον χερισμό ζητήματος ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντα του Δήμου (Δημοτικά λιμενικά ταμεία) …» όπου σύμφωνα με την σχετική απόφαση  ο Δήμος Δελφών ανέθεσε  στον πληρεξούσιο δικηγόρο Αθηνών κ. Αγγελο Πραγιάτηνα κινηθεί εξωδίκως εκπροσωπώντας τον Δήμο σε όλα τα Υπουργεία και τις υπηρεσίες  προκειμένου να ολοκληρωθεί αρχικά η μετάβαση στο Δημοτικό Λιμενικό Γαλαξειδίου αλλά ΚΥΡΙΩΣ να πραγματοποιήσει τις ίδιες ενέργειες  κλπ προκειμένου να επιτευχθεί η ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ του Δημοτικού Λιμενικού Δήμου Δελφών που θα καλύπτει  ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΩΝ ΖΩΝΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ έναντι αμοιβής 3000 ευρώ εις βάρος του κωδικού 00-6111 του προυπολογισμού του 2012.  Και μάλιστα θα καταβληθεί τμηματικά με την πρόοδο των εργασιών και πάντως το μισό του εγκεκριμένου ποσού θα καταβληθεί στον δικηγόρο με την ολοκλήρωση και παράδοση της ανατεθειμένης εργασίας και κυρίως την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δελφών. (Σχετικό 7)

Η απόφαση αυτή ουδέποτε ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ  ή τροποποιήθηκε !

Συνεπώς για όλους τους ανωτέρω λόγους δεν δικαιολογείται η Αυτοτέλεια .


     2.     Λήψη απόφασης για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας στο Δήμο Δελφών (άρθρο 28 Ν.2738/99) και τη σύσταση Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δελφών» και έδρα την Δημοτική Κοινότητα Ιτέας.

Βάσει του Ν. 3852/2010 Κάθε Δήμος μπορεί να συνιστά ή να έχει Ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου για τη διοίκηση και διαχείριση ζώνης λιμένα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. η οποιαδήποτε τυχόν επιπλέον ίδρυση ΝΠΔΔ για κατ’ εξαίρεση λόγους δεν αφορά την δυνατότητα ίδρυσης περισσοτέρων του ενός  Λιμενικών ταμείων . Δεδομένου ότι ο Δήμος Δελφών έχει ήδη συστήσει και λειτουργεί το Δημοτικό Λιμενικό Γαλαξειδίουμε την διαπιστωτική πράξη της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας 65/4327 22-01-2015 (Σχετικό 3) Δεν δύναται να ιδρύσει και δεύτερο Δημοτικό Λιμενικό 

Άρθρο 103

Σύσταση - Συγχώνευση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου
1. Κάθε δήμος μπορεί να συνιστά ή να έχει:
α) Έως δύο (2) νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ένα για τους τομείςαρμοδιοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και παιδείαςκαι ένα για τους τομείς πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος,όπως αυτοί προβλέπονται στο άρθρο 75 του ν. 3463/2006, όπως ισχύει. Εάν ο δήμος διαθέτει κοινωφελή επιχείρηση τότε μπορεί να έχειέως ένα (1) νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
Στους δήμους με πληθυσμό άνω των τριακοσίων χιλιάδων (300.000)
κατοίκων, μπορεί να λειτουργούν έως δύο(2) νομικά πρόσωπα για καθέναν από τους τομείς αρμοδιοτήτων πουαναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο.
β) Ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου για τη διοίκηση και διαχείριση ζώνης λιμένα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Είναι σαφές ότι ο Δήμος Δελφών προσπαθεί τεχνιέντως με τις αποφάσεις 8/130/27.04.2017 και 8/131/27.04.2017 να δημιουργήσει τετελεσμένα και να συμπαρασύρει την δημόσια διοίκηση σε παράνομες αποφάσεις και να ιδρύσει δύο λιμενικά ταμεία σπαταλώντας πολύτιμους δημοτικούς πόρους .

Για τους παραπάνω λόγους προσφεύγουμε ενώπιων σας και ζητούμε, νόμιμα και εμπρόθεσμα, την ακύρωση των προσβαλομένων αποφάσεων .


Οι προσφεύγοντες

1)    Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ
2)    Η. ΛΥΤΡΑΣ
3)    Ε. ΜΑΛΑΚΗΣ   
4)    Χ.  ΜΑΡΚΑΤΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2017 | 1:30 pm


Σοκ! με μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το Νοσοκομείο Άμφισσας ανοίγει τον Φάκελλο "ΥΓΕΙΑ" στην Φωκίδα ο γνωστός ποινικολόγος και πολιτικός Πέτρος Μαντούβαλος...!!


 Αποτέλεσμα εικόνας για fokidatv στο νοσοκομειο αμφισσας ο πετρος μαντουβαλος

             Σοκ στον χώρο υγείας της Φωκίδας! 

   Ο γνωστός ποινικολόγος και πολιτικός Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος θα πολιτευτεί στην Φωκίδα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, προσέφυγε στην Δικαιοσύνη και προχώρησε σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για το κλείσιμο των Κλινικών του Νοσοκομείου Άμφισσας... 

  Δεδομένου ότι η κατάσταση στην μονάδα έχει φθάσει στο απροχώρητο και  έχουν γίνει πλέον "καθεστώς" οι παραιτήσεις των γιατρών ακόμη και των νεοδιορισμένων... 
 και δεδομένου ότι δεν λειτουργεί η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου εδώ και δύο χρόνια! υποβαθμίζοντας την μονάδα από την νοσοκομειακή περίθαλψη...  
  ενώ παράλληλα οι φυσικοί προϊστάμενοι,  ήτοι  ο πρώην Αναπληρωτής Διοικητής, η νυν ορισμένη Διοικήτρια και ο ΥΠΕάρχης Θεσσαλίας -Στερεάς έχουν ερωτηθεί επανειλημμένα και δημόσια τόσο για την εσωτερική λειτουργία της μονάδας όσο και για την κεντρική διαχείριση, η Δικαιοσύνη έχει πεδίο δόξης λαμπρό να αναζητήσει τις αιτίες αυτής της κατάληξης...
 αφού βρέθηκε ένας ισχυρός και παράλληλα κοινωνικά ευαίσθητος άνθρωπος να ανοίξει τον Φάκελλο "ΥΓΕΙΑ" στην Φωκίδα...

  
        Το καταληκτικό απόσπασμα της μήνυσης: 
"... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣΑΙΤΟΥΜΑΙ-Όπως διενεργηθεί κατεπειγόντως κάθε νόμιμη απαιτούμενη ενέργεια από Εσάς, και ιδίως όπως διενεργηθεί τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων ή και παραλείψεων της Διοικήσεως του Νοσοκομείου αλλά και των κεντρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, που κωφεύουν ως προς την στελέχωση και τις ελλείψεις τόσο στην Οφθαλμολογική Κλινική αλλά και σε όλες τις Κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, κατά παντός υπευθύνου, οι οποίες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή και την υγεία πολλών συμπολιτών μας.Άμφισσα 16-5-2017

Με σεβασμό

Ο Καταγγέλλων"

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2017 | 11:45 pm


Στην Β' Εθνική η ομάδα Γυναικών Βόλλευ του Αθλητικού Συλλόγου Ιτέας...!


  Στην Β' Εθνική  ανεβαίνει η ομάδα του Αθλητικού Συλλόγου Ιτέας Γυναικών Βόλλευ! 


Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2017 | 5:47 pm


Ανοιχτή επιστολή των Αστυνομικών Φωκίδας προς τον Βουλευτή του Νομού...


 Αποτέλεσμα εικόνας για αστυνομικοι φωκιδασ

ΠΡΟΣ: 
Βουλευτή Ν.Φωκίδας κ.ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ηλία.

  ΚΟΙΝ: 1) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων 
 2) Μέλη Ε.ΑΣ.Υ.Φ.
 3) Μ.Μ.Ε. 

   Ανοιχτή επιστολή προς το Βουλευτή Ν.Φωκίδας κ.ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ηλία. 

   Κύριε Βουλευτά, 
  Η Κυβέρνηση, χωρίς καμία δικαιολογία, διαψεύδοντας τα ίδια της τα στελέχη που υπόσχονταν διάλογο και όχι αιφνιδιασμούς, προώθησε στη Βουλή την ολοκληρωτική ανατροπή του ισχύοντος ειδικού μισθολογίου για τα σώματα ασφαλείας, με διατάξεις που εισάγουν μια νέα «φιλοσοφία» με καταφανή στόχευση τον περιορισμό της μισθολογικής δαπάνης και όχι την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012, όπως ξεκάθαρα επιτάσσουν οι τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και γνωρίζουν πολύ καλά οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών. 
  Θα γνωρίζετε ασφαλώς τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ένστολος σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο, εξαιτίας των συνεχών περικοπών από το 2009 μέχρι και σήμερα,  χωρίς να υπολογίζουμε τις πρόσφατες απώλειες από «το πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων και του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας.
.  Μια νέα καρατόμηση θα σημάνει αυτόματα την από όλες τις απόψεις ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗμας,
με ότι αυτή συνεπάγεται πρωτίστως για την ελληνική κοινωνία και θα δώσει συνέχεια στην δική μας προσωπική  και οικογενειακή  απαξίωση, την δική μας υποβάθμιση και  την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών  προς τους πολίτες.
Προστατέψτε την εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας που καθημερινά αποδίδει, το δικό της φόρο αίματος, το φόρο που θα μπορούσε να ήταν ο φόρος αίματος των δικών σας παιδιών, για να διασφαλίσει το δικαίωμα του πολίτη στο ύψιστο αγαθό της ασφάλειας.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προτεινόμενο μισθολόγιο-φτωχολόγιοκαι να δεσμευτεί ότι θα ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος με μόνο αντικείμενο την εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ, σεβόμενη τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όπως αρμόζει στα πραγματικά Δημοκρατικά Πολιτεύματα.

 


 
    Κύριε Βουλευτά,
  Οφείλετε να αφουγκραστείτε τα δίκαια αιτήματά μας και να μην γίνετε κι εσείς συνεργός σε ένα διαρκές έγκλημα που τελείται σε βάρος μας. Δική σας η απόφαση, δική σας και η ευθύνη.ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                        -Ο-                                                                                                   -Ο-
                 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος                                                                            ΝΤΕΛΗΣ Χρήστος-
                                  -Ο-                                                                                                     -Ο-
                      ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 ΤΑΜΙΑΣ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Βασίλειος                                                ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ Βησσαρίων                                   -Ο-                                                  -Το-                                                  -Το-
              ΟΡΓ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                             ΜΕΛΟΣ                                          ΜΕΛΟΣ

                   
 ΣΠΥΡΟΥ Δημήτριος           ΤΟΥΦΕΚΟΥΛΑΣ Κωνσταντίνος      ΚΑΚΑΝΑΣ Φώτιος


                                                 
 

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2017 | 5:47 pm


Κυκλοφόρησε! η Φρουτοβιταμινοχώρα της ταλαντούχας Μαρίας Γεωργίου... εικονογραφημένο από την ίδια...!

    Ασθένεια εξαπλώνεται στον κόσμο, καθώς έχουν εισβάλει τα μικρόβια στη Φρουτοβιταμινοχώρα και σπέρνουν τη διχόνοια σε φρούτα και βιταμίνες. Οι κάτοικοι της Λαχανικοχώρας συμφιλιώνουν τα φρούτα και τις βιταμίνες σταματώντας έτσι την κακή επίδραση των μικροβίων. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό βιβλίο, γραμμένο σε στιχάκια με ομοιοκαταληξία, το οποίο έχει ως στόχο να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την υγιεινή διατροφή...
Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2017 | 10:48 pm


Αύριο οι Αστυνομικοί Φωκίδας στην Ένστολη Πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας...!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Αποτέλεσμα εικόνας για αστυνομικοι φωκιδας Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εν ενεργεία και συνταξιούχοι,  

Η Ένωσή μας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων θα συμμετάσχει στην Ένστολη Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 17:00 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα.
 
                                                                                    ΚΑΛΟΥΜΕ
 
  Όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες  Αστυνομικούς, Πυροσβέστες, Λιμενικούς
 εν ενεργεία και συνταξιούχους να δώσουν δυναμικό παρών.
   Ζητούμε την άμεση κατάργηση του προτεινόμενου ειδικού μισθολογίου των σωμάτων ασφαλείας. 
Τα ψέματα τελείωσαν.
Ο σεβασμός των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε είναι μονόδρομος.
     Παρακαλούνται οι κ. κ. Συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετέχουν, να δηλώσουν συμμετοχή
 στα μέλη του Δ. Σ. μέχρι την 15.00 της Τρίτης  16 Μαΐου 2017.
  Η αναχώρηση θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο την 12.30 της 17/05/2017, έμπροσθεν του μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας.
      ΓΙΑ  ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                           Ο                                                                                           Ο
              Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                             ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                    ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος                      ΝΤΕΛΗΣ Χρήστος

                                           Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2017 | 5:28 pm


Έρχεται στην Άμφισσα ο Γραμματέας του Εσωτερικών για τις αλλαγές του Καλλικράτη στην Φωκίδα...!

Αποτέλεσμα εικόνας για καλλικρατης ιτεα
   Εκδήλωση 
της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας 
για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

   Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας 
σας προσκαλεί
 την Τετάρτη 24/5/2017 και ώρα 6.30μμ 
στην ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση 
που διοργανώνει με θέμα 
«Πρόταση αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» 

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Κώστας Πουλάκης, Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών. 

  Θα χαιρετίσει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου. 

Αίθουσα του Δημαρχείου Δ. Δελφών, Πλ. Κεχαγιά
 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2017 | 5:18 pm


Ο Χουλιάρας Πρόεδρος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων Ελλάδος...


 Αποτέλεσμα εικόνας για Εταιρείας Συγγραφέων χουλιαρας γιωργος

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων 


Μετά τις αρχαιρεσίες της 7ης Μαΐου 2017, που έγιναν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας Συγγραφέων για την ανάδειξη μελών διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής,
και την εισδοχή νέων μελών, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Για μεν το Διοικητικό Συμβούλιο, εξελέγησαν οι Γιώργος Χουλιάρας (Πρόεδρος), Γιώργος Βέης (Αντιπρόεδρος), Αγγελική Στρατηγοπούλου (Γενική Γραμματέας), Ηρώ Νικοπούλου (Ταμίας),
Μαρία Κούρση (Μέλος Δ.Σ.), Λιάνα Σακελλίου (Μέλος Δ.Σ.), Μάκης Τσίτας (Μέλος Δ.Σ.), και αναπληρωματικά μέλη οι Μαρίζα Ντεκάστρο και Γιώργος Γώτης.

Μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής είναι οι: Ιωσήφ Βεντούρας, Νίκος Δαββέτας και Γιάννης Στεφανάκις, αντεπιστέλλοντα μέλη οι Ντέιβιντ Μέισον, Κρίστοφερ Μέριλ, Κρίστοφερ Μπάκεν και Μαουρίτσιο Ντε Ρόζα,
επίτιμο μέλος ο Σταύρος Ζουμπουλάκης και τακτικά μέλη οι Λεωνίδας Κακάρογλου, Βασίλης Παπαθεοδώρου και Δημήτρης Φύσσας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2017 | 5:17 pm


ΣΧΟ Ιτέας-Κίρρας: πορεία στο Μοναστήρι του Μακρυγιάννη Δεσφίνας...


Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα
   Σάββατο 20-5-17
 περπατάμε, προσκυνάμε, κάνουμε μπάνιο...

  Από Δεσφίνα:  παλιό Μοναστήρι Αγ.Γιάννη - Χουρχουρόρεμα - 
παραλία Βάλτος...

  Ώρα αναχώρησης από τον Σύλλογο 07.00πμ.

 Τηλ. 22650 32100 
κιν.6971568882.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2017 | 5:14 pm


Σεμινάρια φωτογραφίας στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών...


 Αποτέλεσμα εικόνας για ηνιοχος δελφοι


   Την Παρασκευή 26 Μαίου 2017 αρχίζει στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στους Δελφούς η 2η Περίοδος του Σεμιναρίου Φωτογραφίας σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Κύκλο. Το θέμα του Σεμιναρίου είναι Η ιερότητα ως περιεχόμενο της φωτογραφίας και του κινηματογράφου όπου  διδάσκει ο φωτογράφος - συγγραφέας Πλάτων Ριβέλλης.

 
Συμμετέχουν 65 άτομα, τα οποία κατά το τετραήμερο του Σεμιναρίου  τις πρωινές ώρες θα φωτογραφίσουν διάφορα θέματα με στόχο να εκφράσουν μέσα από την φωτογραφία τη "μεταφυσική" διάσταση του συγκεκριμένου θέματος. Τις απογευματινές ώρες θα παρακολουθούν το σεμινάριο (12 ώρες συνολικά) και θα προσκομίζουν την φωτογραφική τους εργασία για σχολιασμό, κριτική και υποδείξεις.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, όσοι συμμετείχαν σε αυτό μπορούν να συνεχίσουν την αποστολή σχετικών φωτογραφιών με στόχο τη συγκέντρωση υλικού για τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας.
 
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών  στους Δελφούς . 

Την επιμέλεια της έκθεσης θα έχει ο Πλάτων Ριβέλλης.
                                                                          Από το Γραφείο Τύπου του Ε.Π.Κε.Δ.


Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2017 | 5:09 pm


«ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ» Φωκίδας: ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΑΚΑΡΙΤΕΣ...

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ Αποτέλεσμα εικόνας για μεταλλεια  φωκιδα

«ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ» ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΑΚΑΡΙΤΕΣ 


  Καταγγελία Άμφισσα    Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του σωματείου μας για τις συνθήκες εξόρυξης σε ορισμένες στοές. Οι συνάδελφοί μας μέλη της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας όχι μόνο έγιναν μάρτυρες ενός παρ’ ολίγον ατυχήματος αλλά παραλίγο να χάσουν και την ίδια τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν την 9/5/2017 στη στοά 610, στη θέση Κρυσταλλίδη. Συγκεκριμένα αποκολλήθηκε κομμάτι της οροφής διαστάσεων 1,50x0.60 ακριβώς δίπλα από τον πρόεδρο της επιτροπής Αργύρη Μπραούζο. Στην ίδια στοά παλιότερα, σε προηγούμενους ελέγχους που είχαν γίνει από την Επιθεώρηση Μεταλλείων η στοά κρίθηκε ως παράνομη μιας και δεν είχε την απαιτούμενη άδεια.
    Την Παρασκευή 12/5 έγινε συνάντηση με τη διεύθυνση όπου τα μέλη της επιτροπής ανέφεραν τις διαπιστώσεις από τους ελέγχους που έκαναν. Αναφέροντας βεβαίως και το παραπάνω περιστατικό.
    Σαν να μην έφταναν αυτά,  μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε στον πρόεδρο του σωματείου και μέλους της επιτροπής Γιάννη Κάζο ποινή 5 μέρες αργία με πρόσχημα ότι δυσφήμησε την εταιρία με ψευδείς διαδόσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σε συγκεκριμένη στοά εξόρυξης. Για το ίδιο ακριβώς γεγονός η εταιρία είχε τιμωρήσει τον αντιπρόεδρο του σωματείου χειριστών, αλλά ύστερα από την προσφυγή του στην Επιθεώρηση Εργασίας και με τη στήριξη του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας δικαιώθηκε και απορρίφθηκε η ποινή.
Όσο και εάν προσπαθούσε την Πέμπτη 11/5/2017 ο διευθύνων σύμβουλος να πείσει τους δημοτικός συμβούλους ότι όλα πάνε καλά στα μεταλλεία, διαψεύδεται από την πραγματιστικά γεγονότα που δεν είναι αλλά από τις αξεσκάρωτες στοές……….
     Την ιδία ώρα η εταιρία επιμένει να τιμωρεί συνδικαλιστές για συμμόρφωση και παραδειγματισμό προς τους υπολοίπους. Τιμωρεί όποιον αντιστέκεται και αποκαλύπτει τα κακός κείμενα.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ 
ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

     Απαιτούμε να σταματήσουν οι εργασίες σε όλες τις στοές που είναι αξεσκάρωτες και έχουν σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ να πάρει πίσω η εταιρία την ποινή από τον πρόεδρο του σωματείου μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ,  επι τέλους, να σταθεί η εταιρεία με σοβαρότητα, στις κατά καιρούς καταγγελίες μας για αξεσκάρωτες στοές προφυλάσσοντας τις ζωές και τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας.  
Την Τετάρτη 17 Μαΐου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας ενάντια στην εξαθλίωση και τη φτώχεια που μας έχουν οδηγήσει. 

ΟΛΟΙ στη απεργιακή συγκέντρωση 
του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας 
στις 10 το πρωί της Τετάρτης
 στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2017 | 5:04 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr