Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: το κτιριακό του πρόβλημα του πρώην Πανεπιστημίου Στερεάς...


    Tο πρώην Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και νυν παράρτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τη Λαμία, ιδρύθηκε το 2003, με βασικό σκοπό να εξυπηρετήσει τους πολιτευτές του νομού Φθιώτιδας στη γνωστή διαδικασία εξαγοράς των ψήφων του ντόπιου πληθυσμού, αλλά και για την εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων πανεπιστημιακών δασκάλων. 

 
Η προχειρότητα και η ψηφοθηρία φαινόταν ανάγλυφα στο γεγονός πως το ίδρυμα αυτό είχε ένα γνωστικό αντικείμενο παγκοσμίως πρωτότυπο, στην καλύτερη περίπτωση αντικείμενο μεταπτυχιακών σπουδών, το οποίο θα έπρεπε να διδάσκεται σε κάποιο Πανεπιστήμιο με παράδοση πολλών ετών στη διδασκαλία της Ιατρικής και της Βιολογίας. 

Σαν να μην έφταναν οι στρεβλοί όροι δημιουργίας του Πανεπιστημίου, τo τμήμα αυτό δεν είχε και συνεχίζει να μην έχει, με ευθύνη όλων των κομμάτων εξουσίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, κλπ) μετά από τόσα χρόνια σοβαρές υποδομές και κτίρια, συνεχίζει να έχει ολιγάριθμο προσωπικό, το οποίο δεν επαρκεί για τις ανάγκες του, και το αντικείμενο και οι δραστηριότητές του παραμένουν τελείως ασύνδετες με την τοπική κοινωνία της Λαμίας και της Φθιώτιδας.  

Η Περιφερειακή μας Παράταξη Αριστερή παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, θεωρεί πως ο σχεδιασμός του χάρτη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας δεν μπορεί να γίνεται για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, αλλά πρέπει να γίνεται με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει αδίστακτα την καταστροφική πολιτική των μνημονίων με άμεσο αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και αποσάθρωση της Δημόσιας Παιδείας και τη συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων και ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και εκπαιδευτικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πάγια θέση της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα είναι πως η εκπαιδευτική πολιτική σε όλες τις βαθμίδες δεν μπορεί παρά να σχεδιάζεται κεντρικά, να είναι δημόσια, δωρεάν, να έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του λαού, και να έχει κατά νου τις προτεραιότητες και προοπτικές της κοινωνίας στο μέλλον, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Δεν είναι δυνατόν η τριτοβάθμια εκπαίδευση να σχεδιάζεται με γνώμονα τα κέρδη ιδιωτών και σίγουρα όχι με γνώμονα τα μικροκομματικά οφέλη επαρχιωτών πολιτευτών ή τα συντεχνιακά συμφέροντα πανεπιστημιακών δασκάλων.

Το κτιριακό πρόβλημα του Πανεπιστημίου θα μπορούσε π.χ. να λυθεί με την απομάκρυνση του στρατοπέδου του ΚΕΥΠ ή τη χρήση του χώρου της ΠΑΒΥΠ, και τη μετεγκατάσταση του Πανεπιστημίου στους χώρους αυτούς. Το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο που στεγάζεται στον χώρο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, εξυπηρετεί τον πληθυσμό της βόρειας Λαμίας και δεν πρέπει να απομακρυνθεί από εκεί, αλλά αντίθετα να επεκταθεί στα κτίρια του Πανεπιστημίου, ώστε να μειώσει την αναλογία δασκάλων-μαθητών και να του δοθεί η ευκαιρία να παρέχει ποιοτικότερη εκπαίδευση στους μαθητές του.

Περιφερειακά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όπως το πρώην Πανεπιστήμιο Στερεάς θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας εάν είχαν φτιαχτεί σε μια εντελώς διαφορετική βάση, εάν τα τμήματά του είχαν φτιαχτεί με βάση τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας. Για τη Φθιώτιδα, καθώς και τους όμορους Νομούς της Ευρυτανίας και της Φωκίδας, ένα Πανεπιστήμιο θα έπρεπε να έχει προπτυχιακό τμήμα Γεωπονίας και τμήμα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, λόγω του κάμπου και της λεκάνης του Σπερχειού και της αγροτικής του παραγωγής, τμήμα Γεωλογίας, λόγω του ορυκτού πλούτου της Οίτης και της Γκιώνας, και τμήμα Δασολογίας, λόγω των απέραντων δασών που καλύπτουν την Ευρυτανία, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Φωκίδας και της Φθιώτιδας.

Τέτοια Περιφερειακά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην αποκέντρωση του ανισοβαρούς αθηνοκεντρικού ακαδημαϊκού μοντέλου της χώρας, θα μπορούσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά τις τοπικές κοινωνίες στην παραγωγή και την έρευνα, και βέβαια θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια εξαιρετική εκπαιδευτική επιλογή για τον ντόπιο πληθυσμό, ειδικά για τους οικονομικά ασθενέστερους που δεν έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο τους.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη
Fb: Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 1:55 pm


Υποχρέωση καθαρισμού και αποψίλωσης ιδιοκτησιών στον Δήμο Δελφών...


 Αποτέλεσμα εικόνας για χορταριασμενα οικοπεδα

   Καλούνται οι ιδιοκτήτες – νομείς – επικαρπωτές αγροκτημάτων, οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός και εκτός πόλεων και αυτοτελών οικισμών για τον καθαρισμό και την αποψίλωση των ιδιοκτησιών τους από ξερά χόρτα, απορρίμματα (ακόμα και όταν προέρχονται από τρίτους) και λοιπές εύφλεκτες ύλες σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ν. 3852/2010 άρθρο 94 παρ.1 αριθμ.26 και του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου μας άρθρο 18.

   Επίσης καλούνται να κλαδεύσουν τα ελαιόδεντρα και γενικά τα δένδρα των οποίων οι κλώνοι επεκτείνονται σε δρόμο (περιφερειακό, δημοτικό, αγροτικό) και εμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων καθώς σε περίπτωση πυρκαγιάς μπορεί να εμποδίσουν και τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

   Σας υπενθυμίζουμε ότι η αντιπυρική περίοδο ξεκινά την 1η Μαΐου 2017 και τελειώνει στις 31 Οκτωβρίου 2017 στο διάστημα της οποίας σύμφωνα με την αριθ.1/2017 Πυροσβεστική Διάταξη απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας 


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 
 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
 ΜΑΡΙΑ Ζ.ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2017 | 5:16 pm


Το Παρθεναγωγείο Γαλαξειδίου αποκαθίσταται και ο δυτικός κόμβος της Ιτέας σχεδιάζεται...


Αποτέλεσμα εικόνας για δυτικός κόμβος της Ιτέας μεταλλεια


  Στην 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2017 εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ανακαίνιση, επισκευή και αποκατάσταση των εξής τεσσάρων κτιρίων:

   1) Επισκευή διώροφου κτίσματος (πρώην Ναυτικός Όμιλος) στη Δ.Ε. Γαλαξιδίου

  2) Αποκατάσταση κτιρίου «ΜΑΚΕΔΩΝ» στην Τ.Κ. Κίρρας

 3) Δημιουργία Κέντρου Εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστροφών (πρώην γήπεδο μπάσκετ Άμφισσας) στη Δ.Ε. Άμφισσας

 4) Άμεσα μέτρα αποκατάστασης Παρθεναγωγείου Γαλαξιδίου στη Δ.Ε. Γαλαξιδίου,

   καθώς και η χρηματοδότηση τεχνικών συμβούλων για τη δρομολόγηση των παρακάτω έργων: 

 1) Αποκατάσταση Πυρόπληκτων Κελιών και Καθολικού της Ι. Μονής Βαρνάκοβας, 

  2) Αποκατάσταση Κελιού Αθανασίου Διάκου Ι. Μονής Αγ. Ιωάννου Αρτοτίνας, 

 3) Σχεδιασμός Κόμβου Δυτικής Εισόδου και Εξόδου Ιτέας. Όλα τα παραπάνω έργα είναι εξαιρετικά σημαντικά για το νομό Φωκίδας.

   Η αποκατάσταση και ανάδειξή τους θα βοηθήσει στην αξιοποίηση της δυναμικής που έχει το κάθε ένα ξεχωριστά και όλα μαζί θα αποφέρουν πολλαπλή υπεραξία στο νομό. 

  Η Περιφέρεια στοχευμένα και προγραμματισμένα στηρίζει τα δυνατά σημεία της Π.Ε. Φωκίδας, δημιουργώντας υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2017 | 12:50 pm


Εργατική Πρωτομαγιά 2017 στην Άμφισσα...

Αποτέλεσμα εικόνας για Εργατική Πρωτομαγιά αμφισσα 2017ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

    Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ στην πλατεία Λαού, στην Άμφισσα

 Εργατική Πρωτομαγιά 2017Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχομεσαία αγροτιά, νέοι και νέες
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!
Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.
Κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, γειτονιά τη γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!
Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.
Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.
Όπου πήγε το ΝΑΤΟ έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή.
Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.
Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη
Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!
Τιμούμε την πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καλούμε τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία μαζί με τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώνεις των χωρών της ευρύτερης περιοχής.
Να απαιτήσουμε
·         Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
·         Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
·         Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
·         Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
·         Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας. Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας!
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά, την εργατική αλληλεγγύη!
Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική - λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!»

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2017 | 12:27 pm


Απόψε!!! Παρουσίαση βιβλίου του Υποστράτηγου ε.α. Νικολάου Καρατουλιώτη : "ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ" στον Χολαργό... Παρουσίαση βιβλίου 
 Υποστράτηγου ε.α. 
Νικολάου Καρατουλιώτη 
«ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ:
 Η Ελλάδα στο κέντρο των γεωστρατηγικών συγκρούσεων» 

ΠΑΠΑΓΟΥ- ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 
 Δευτέρα 24 Απριλίου 2017,  ώρα 6.30 μ.μ.

Ομιλητές: Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, Επίτιμος Αρχηγός  Στρατού
                  Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, εκδότης
           Κωνσταντίνος Γρίβας, Αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής
Συντονιστής:  Ανδρέας Μπελεγρής, δημοσιογράφος
Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό
Aίθουσα “Μελίνα Μερκούρη”, Δημαρχείο, Περικλέους 55 Χολαργός
Πληροφορίες: 2106540948

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2017 | 12:18 pm


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων προσφέρθηκε να αναλάβει το κόστος μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τους Αγίους Τόπους στην Ελλάδα...!!

   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε και πρότεινε να αναλάβει και να αναδεχθεί το κόστος μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τους Αγίους Τόπους αντικατοπτρίζοντας την θέληση και το κοινό αίσθημα όλης της μεγάλης Αστυνομικής οικογένειας, ενημερώνοντας τους αρμόδιους σχετικά. 

   Στις σημερινές δύσκολες στιγμές της ελληνικής κοινωνίας, είμαστε αρωγοί κάθε προσπάθειας ανάταξης και στήριξης των συμπολιτών μας και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί.

   Ευχόμαστε σε όλες και όλους
  Καλή Ανάσταση και κάθε καλό...

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2017 | 5:30 pm


Πιέζει η Αντιπεριφέρεια Φωκίδας για τον Ταμιευτήρα Χάρμισκο στην Τολοφώνα...


Αποτέλεσμα εικόνας για Χάρμισκο στην Τολοφώνα   Πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Ευάγγελου Κατσαγούνου σύσκεψη με θέμα την εξέλιξη της διαδικασίας ένταξης στο ΠΑΑ 2014-2020 του έργου «Κατασκευή Ταμιευτήρας Τολοφώνας στη θέση Χάρμισκο και αρδευτικού δικτύου». 

  Στη σύσκεψη την οποία συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχαν θεσμικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Φωκίδας καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου Δωρίδας.


   Από τη διαλεκτική συζήτηση που έγινε προέκυψε και διαπιστώθηκε από όλους τους συμμετέχοντες ότι  το έργο λόγω της φύσεως και της έκτασης του φυσικού του αντικειμένου παραμένει στην αρμοδιότητα του ΥΠ.Α.Α.Τ. .


   Η Π.Ε. Φωκίδας ακολουθώντας τη θεσμοθετημένη διοικητική διαδικασία, έχει αποστείλει ήδη δελτίο πρότασης έργων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που έχει την αρμοδιότητα της συγκέντρωσης και ομαδοποίησης των έργων αυτών, προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις για το Π.Α.Α 2014-2020  όταν δημοσιευτεί η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το αντίστοιχο μέτρο. 

   Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται στο δελτίο αυτό με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 12.000.000 €.


   Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φωκίδας σε προσωπικές του επαφές με τις πολιτικές και υπηρεσιακές αρχές του Υπ. Α. Α. και ανεξαρτήτως της επιλεξιμότητας του έργου, καθώς και με Υπηρεσιακά του σημειώματα, έχει θέσει επανειλημμένα το θέμα της αναγκαιότητας της κατασκευής του έργου αυτού...


Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2017 | 12:13 pm


Πρόσκληση ΚΙΔΗΣΟ - ΓΑΠ σε νέα μέλη...


 Σχετική εικόνα

     Είναι η ώρα να αποφασίσουμε το επόμενο βήμα. 
  Να οργανώσουμε Εθνική Συνδιάσκεψη όπου θα συναποφασίσουμε το προγραμματικό πλαίσιο και θα εκλέξουμε τα αντιπροσωπευτικά όργανα του Κινήματος. 

Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που αισθάνονται ότι αξίζει πέρα από τον προσωπικό ορίζοντα της καθημερινότητας να δίνει κάποιος μάχες εμπροσθοφυλακής για τη χώρα, ας δώσουν θετική απάντηση και ας σταθούν μαζί μας σ΄αυτόν τον αγώνα που είναι κοινός. 

Τους καλούμε να συμμετάσχουν σε αυτή την νέα σελίδα του εγχειρήματος.

Θέλουμε τις απόψεις τους, τις προτάσεις τους, τις συνέργειες διαφορετικών δημιουργικών ανθρώπων.

Το ΚΙΝΗΜΑ μας έχει γυρίσει την πλάτη του στη μάχη των αξιωμάτων και της θεσιθηρίας. Μας είναι αδιάφορο το παιχνίδι της εξουσίας για την εξουσία. 

Ιδρυθήκαμε και προχωράμε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας.

Εμείς το έχουμε αποδείξει.

Σας καλώ να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για μια Συνδιάσκεψη βάσης, χωρίς αποκλεισμούς, μακριά από λειτουργίες προσωπικών μηχανισμών και συσχετισμών.

Μια Συνδιάσκεψη ανοικτή προς την κοινωνία και το μέλλον. 

Μια Συνδιάσκεψη που καταξιώνει τη δημοκρατία και τη λαϊκή συμμετοχή. Αυτό που θέλουμε να είναι το ΚΙΝΗΜΑ μας. 

Το έχει ανάγκη η χώρα, το έχει ανάγκη ο Ελληνικός λαός. 

Συνδιάσκεψη, οικονομική αυτοτέλεια, οργάνωση εκδηλώσεων, επικοινωνία.

Γιώργος Α. ΠαπανδρέουΕγγραφή στη συνδιάσκεψη ως τις 23 Απριλίου από το link: http://www.tokinima.gr/iounios2017/iounios2017eggrafi/

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2017 | 11:26 pm


Έναρξη εκδηλώσεων της "Γιορτής της Πόλης" στην Άμφισσα - μέ έκθεση πινάκων από την Παλαιά Βουλή για τον Μακρυγιάννη, στην Οικία Πανουριά...!


  Αναβαθμίζεται περαιτέρω ο επετειακός κύκλος για τη γιορτή της πόλης της Άμφισσας

    Με ξεχωριστή έμφαση ο Δήμος Δελφών διοργανώνει και τη φετινή χρονιά τετραήμερο επετειακό κύκλο εκδηλώσεων γα την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων από τον τουρκικό ζυγό από την Πέμπτη 20 έως την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, με βάση τις προβλεπόμενες διατάξεις που ορίζει και προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. 
 
Πρόθεση του Δήμου Δελφών είναι η χρόνο με το χρόνο διαρκής αναβάθμιση των εορταστικών εκδηλώσεων για την κορυφαία γιορτή της πόλης της Άμφισσας, με τελική στόχευση αυτές να προσλάβουν τη διάσταση και τη βαρύτητα που αρμόζουν στην οφειλόμενη τιμή για το πρώτο Κάστρο που απελευθερώθηκε κατά το ξέσπασμα του αγώνα της εθνικής μας Παλιγγεννεσίας, στην προβολή και τη διάδοση της ιστορικής μνήμης, καθώς και στην συνολικότερη παιδευτική διάσταση που ενέχει αυτό καθ εαυτό το λαμπρό γεγονός.

Η έναρξη των εκδηλώσεων για την 196η επέτειο της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων πραγματοποιείται την Πέμπτη 20 Απριλίου στην οικία Πανουργιά στις 8 το βράδυ, η οποία δεξιώνεται τα εγκαίνια μιας ιδιαίτερα σημαντικής έκθεσης για τον τόπο μας που υλοποιείται με την πολύτιμη συμβολή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (


Παλαιά Βουλή). Η έκθεση είναι αφιερωμένη στο μεγάλο συντοπίτη μας αγωνιστή του 21 Στρατηγό Μακρυγιάννη. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν δια ζώσης τους 25 αυθεντικούς πίνακες του κορυφαίου δημιουργού της λαϊκής μας τέχνης Παναγιώτη Ζωγράφου, που εκτίθενται κατά παραχώρηση  για τις ανάγκες της έκθεσης από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και είναι βασισμένοι στις πολεμικές αναμνήσεις του Μακρυγιάννη, το χάλκινο εκμαγείο του στρατηγού, καθώς και πιστό αντίγραφο της σφραγίδας του Αρείου Πάγου των Σαλώνων.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως την Τετάρτη 26 Απριλίου. Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά 9:30. - 13:30 και 18:30 - 22:00.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πλαισιώνονται από ομιλία του του Καθηγητή του Παντείου και Δικηγόρου κ. Δημητρίου Σταθακόπουλου για ην προσωπικότητα του Ιωάννη Μακρυγιάννη και με θέμα "Το έργο του Στρατηγού Μακρυγιάννη, η προσφορά του και η σημασία των παρακαταθηκών του στη σύγχρονη συγκυρία". Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και θα ηχήσει το ακριβές αντίγραφο του ταμπουρά του Στρατηγού Μακρυγιάννη.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 21 Απριλίου ξεκινάει στις 11 το πρωί με εκπαιδευτική δράση για παιδιά του Δημοτικού από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άμφισσας με τον τίτλο:  «Η Ιστορία της Α’ Εθνοσυνέλευσης Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος και του Αρείου Πάγου» και συνεχίζεται το βράδυ της ίδιας μέρας στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης με ομιλία του συγγραφέα και εκδότη Σάββα Καλεντερίδη, που θα περιλαμβάνει και εμπεριστατωμένες αναφορές στις σύγχρονες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, ενώ ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά θα προσδώσει η συναυλία των χορωδιών του Ο.Τ.Ε. Πάτρας, του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας και της Δημοτικής Χορωδίας Άμφισσας.

Το Σάββατο 22 Απριλίου είναι προγραμματισμένο το ιστορικό δρώμενο της απελευθέρωσης του Κάστρου, που θα διαχυθεί σε διάφορα σημεία της πόλης και του οποίου η χρονική αφετηρία είναι στις πέντε και μισή το απόγευμα. Πρόκειται για ένα δρώμενο που βασίζεται στις καταγραφές για την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων και χαρακτηρίζεται από τη συμμετοχή τμημάτων με παραδοσιακές φορεσιές του Αγώνα του 21. Βασικά σημεία του η αναπαράσταση της κατάληψης των Πηγών και του Κάστρου, η ιστορική αφήγηση των γεγονότων και αναπτύσσεται με άξονες την Πλατεία Ησαία, την οικία Πανουργιά και τη συνοικία Πηγάδια. Κατάληξη του δρώμενου, που βασίζεται σε επιμέλεια του Δημήτρη Αποστόλου και αφήγηση του Γιάννη Καραπλή θα είναι στις επτάμιση το βράδυ το Θέατρο του Κάστρου, όπου θα λάβει χώρα η ολοκλήρωση της ιστορικής αφήγησης και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης του Κάστρου.

Κορύφωση του τετραήμερου του επετειακού κύκλου θα είναι η Κυριακή 23 του μήνα. Στο πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνεται η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστατούντος του Μητροπολίτου Φωκίδος, κ.κ. Θεόκτιστου,  η εκφώνηση Πανηγυρικού Λόγου από τον συγγραφέα και εκδότη κ. Σάββα Καλεντερίδη, κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα, στην Πλατεία Ησαΐα και τέλος η παρέλαση στην Λεωφόρο Σαλώνων. Πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων έχει οριστεί το βράδυ της Κυριακής με την υποστολή της σημαίας και τη λαμπαδηδρομία Προσκόπων και Οδηγών.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων αυτών υλοποιείται σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Επίσης συνεργάζονται η Ιερά Μητρόπολις Φωκίδος, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας, το Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας (Γιάγτζειο Ίδρυμα), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φωκίδας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φωκίδας, η Εταιρεία Φωκικών Μελετών, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Νομού Φωκίδας, το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Φωκίδας, ο Σύλλογος Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Νομού Φωκίδας και η Ένωση Γυναικών Φωκίδας.    

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2017 | 11:25 pm


Ευχές από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φωκίδας για το Πάσχα...


Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2017 | 12:51 am


Πασχαλινές Ευχές από την Αντιδήμαρχο Ιτέας...


Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2017 | 12:00 am


Ευχές από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ...


Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2017 | 11:58 pm


Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας σας εύχεται Καλό Πάσχα με εκδηλώσεις!...

Το Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας 
 σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα!
Οι επόμενες εκδηλώσεις με τις οποίες θα κλείσουμε το χειμερινό μας πρόγραμμα είναι:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/4/2017 στις 8.30μμ
Οι Τσιριτσάντσουλες παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση:
«Το νησί των λουλουδιών και άλλες ιστορίες γι’ αγρίους»
Μια σπονδυλωτή παράσταση βασισμένη σε κείμενα των Μικέλ ντε Θερβάντες, Δίωνος Χρυσοστόμου, J. Furtado και B. Traven.

Παρασκευή 28/4/2017 στις 9μμ
Προβολή της ταινίας
«Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» της Μαργαρίτας Μαντά
Ένας κινηματογραφικός περίπατος στην πολυτάραχη ζωή και στο πλούσιο έργο της συγγραφέως Άλκης Ζέη.
Στην προβολή θα παραβρεθεί η σκηνοθέτης Μαργαρίτα Μαντά.
Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο των Περιφερειακών Εκδηλώσεων του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ  Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2017 | 11:55 pm


Αντιδήμαρχος Άμφισσας: λαϊκιστικής και κατώτερος των περιστάσεων ο Ταγκαλής για την Γιορτή της Πόλης...!

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 
ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 
ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΑΓΚΑΛΗ   Ο κ. Ταγκαλής μπαίνει στον κόπο να ανακοινώσει στους συνδημότες μας ότι η παράταξή του καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δαπάνη για τον τετραήμερο εορτασμό της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων, η οποία ανέρχεται φέτος στο ποσό των 18.000 ευρώ.

Λησμονεί ο επικεφαλής της μειοψηφίας ότι ο ίδιος ως Αντιδήμαρχος Άμφισσας δαπάνησε το 2014 για τον ίδιο εορτασμό το ποσό των 16.000 ευρώ, σε ένα τριήμερο που είχε τόση μεγάλη εμβέλεια και οργανωτικό μόχθο, που σήμερα δεν ανευρίσκεται καν δημοσιευμένο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζουμε ότι επρόκειτο για μια χρονιά που ο Δήμος Δελφών ουσιαστικά βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, όπως αποδείκνυαν οι γνωστές εκθέσεις κινδύνου που λάμβανε την ίδια εποχή ο Δήμος μας από το Οικονομικό Παρατηρητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών, που μας απειλούσε με επιτροπεία. Μάλλον τότε όφειλε να νοιαστεί κυρίως για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Δελφών ο κ. Ταγκαλής.

Σήμερα η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας έχει βελτιωθεί ουσιαστικά και οι προϋπολογισμοί μας εκτελούνται σχεδόν υποδειγματικά, χάρη στις δύσκολες αποφάσεις και την επίμονη προσπάθειά μας και παρά τις γνωστές «τρικλοποδιές», στις οποίες έχουμε αναφερθεί παλιότερα.

Σχετικά με τον εορτασμό για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων, η δημοτική μας αρχή δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ουσιαστική αναβάθμιση αυτής της επετείου, που την θεωρούμε κορυφαία και πολύ σημαντική για την Άμφισσα και το Δήμο μας. Για το λόγο αυτόν παρουσιάζουμε φέτος, με τη βοήθεια πολλών συλλόγων και δεκάδων συμπολιτών μας, ένα καλά προετοιμασμένο, συνεκτικό και αξιόλογο πρόγραμμα ιστορικής μνήμης και τιμής στον Απελευθερωτικό Αγώνα των προγόνων μας.

Λυπούμαστε που τις άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα, αλλά και μέσα στην περίοδο που πλησιάζουμε στη μεγάλη επέτειο της πόλης μας, αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε άλλη μια φορά σε λαϊκιστικές και κατώτερες των περιστάσεων προσεγγίσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας
                                                      Αριστείδης Αγγελόπουλος


Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2017 | 11:48 pm


ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: η αλήθεια για τα οικογενειακά επιδόματα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας
 Σχετικά με τα οικογενειακά επιδόματα

Αποτέλεσμα εικόνας για τα οικογενειακά επιδόματα

            Τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2017 πιστώθηκε στους λογαριασμούς 725.000 οικογενειών δικαιούχων ως προκαταβολή, το 50% της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2017.

Όπως και το 2016, αποδόθηκε ως προκαταβολή το 50% της πρώτης δόσης. Και αυτό διότι δεν έχουν υποβληθεί ακόμα οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα των σχετικών αιτήσεων. Έτσι, αποφεύγεται η πληρωμή μη δικαιούχων που στη συνέχεια αναζητούνται.

Όσον αφορά στην πραγματικότητα:

Το σύνολο των δικαιούχων πολύτεκνων οικογενειών υπερβαίνει τις 101.000 (82.000 τρίτεκνοι, 19.000 πολύτεκνοι).   

Σε σχέση με πέρυσι έχει αυξηθεί το συνολικό ποσό που δίνεται κατά 8,5%.

Το συνολικό ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς ξεπερνά τα 101 εκατομμύρια ευρώ.

Τα αναδρομικά παλαιότερων ετών ξεπερνούν τα 29 εκατομμύρια ευρώ.

            Με την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων, οι δικαιούχοι θα πρέπει άμεσα να συμπληρώνουν την αίτηση Α21, ώστε στην επόμενη δόση να τους καταβληθεί το σύνολο των ποσών της 1ης και 2ης τριμηνιαίας δόσης.

Για να σταματήσει η παραπληροφόρηση μπορούν οι δικαιούχοι να απευθύνονται στο νέο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΓΑ 213 1519300 ή  στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), στην ένδειξη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2017 | 11:40 pm


ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΦΩΝ...


Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2017 | 11:36 pm


"ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ" από την Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας...   Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ σας παρουσιάζει την ταινία κινουμένων σχεδίων "ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ | SMURFS: THE LOST VILLAGE". 


      Σ’ αυτήν την νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική εκδοχή για τα «Στρουμφάκια», μόνο κινούμενα σχέδια πλέον, ένας μυστηριώδης χάρτης βάζει την Στρουμφίτα και τους καλύτερούς της φίλους, τον Σπιρτούλη, τον Σκουντούφλη και τον Προκόπη σε ένα συναρπαστικό αγώνα μέσα στο -γεμάτο μαγικά πλάσματα- Απαγορευμένο Δάσος για να βρουν ένα μυστηριώδες χαμένο χωριό πριν τα προλάβει ο μοχθηρός μάγος Δρακουμέλ. Επιβάτες ενός τρελού ταξιδιού, γεμάτου δράση και κίνδυνο, τα Στρουμφάκια βρίσκονται μπροστά στην ανακάλυψη του μεγαλύτερου μυστικού σε ολόκληρη την Στρουμφοιστορία...

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
ΤΡΙΤΗ 18/04 ΣΤΙΣ 18:30
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/04 ΣΤΙΣ 18:30
ΠΕΜΠΤΗ 20/04 ΣΤΙΣ 18:30

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2017 | 11:33 pm


Ευχές από την Εφορία Αρχαιοτήτων Φωκίδος...


Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2017 | 11:31 pm


Ευχές από τον Σεα "Άγιοι Ανάργυροι" Άμφισσας...


Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2017 | 11:29 pm


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΙΟΕΥΘΥΜΙΩΤΩΝ...


Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2017 | 11:27 pm


Νέα πτέρυγα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας...

Κατασκευάζεται νέα πτέρυγα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας με προϋπολογισμό 1.461.522,40 €. 


   Στην τελική ευθεία μπαίνουν 7 έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 8.575.805,40 ευρώ που εντάσσονται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 «Τέτοια είναι τα έργα που «τρέχουμε» για να εντάξουμε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Έργα που αφορούν στην δημιουργία νέων υποδομών και στον εκσυγχρονισμό αυτών που διαθέτουμε, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να αλλάξουμε τον μίζερο κανόνα που θέλει κακούς δρόμους, παλιές αίθουσες για τους μαθητές και γενικά μία κακή καθημερινή ζωή στην Στερεά Ελλάδα. Αυτό γίνεται βήμα βήμα και νομίζω ότι το καταφέρνουμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την ένταξη των έργων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2017 | 11:24 pm


Εργαζόμενοι Μεταλλείων: ποιοί συνάδελφοι βιάζονται να κάνουν ένα Κουφό, Τυφλό και Μουγκό Σωματείο...;;


 Αποτέλεσμα εικόνας για μεταλλεια βωξιτη  φωκιδα
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ» “ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ”

     ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
    Προς όλους τους συναδέλφους 

    Μια πολύ μικρή μερίδα συναδέλφων βιάζεται να γίνουν εκλογές στο Σωματείο μας. Γιατί άραγε; τους κυνηγάει ο χρόνος; Η θητεία του Σωματείου μας λήγει το Δεκέμβρη του 2018 και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε τη δράση μας διεκδικώντας:
    Να ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να γυρνάμε στα σπίτια μας σώοι και αβλαβείς από την έλλειψη μέτρων προστασίας της ζωής μας.
   Να διεκδικούμε καλύτερες αποδοχές
   Να παίρνουμε τις άδειές μας όταν τις έχει ανάγκη η οικογένειά μας.
   Να έχουμε τις αργίες που κατάκτησε το Σωματείο πριν από 10ετία  και πλέον.
  Αυτή η μικρή μερίδα συναδέλφων μας κάθε λίγο και λιγάκι βάζοντας στη διαδικασία των υπογραφών και άλλους συναδέλφους μας, συνεχώς με νομικίστικα μέσα ζητεί από το σωματείο εκλογές, αντίγραφα πρακτικών, βγάζει ανακοινώσεις περί δημοκρατίας κτλ. Ωστόσο ακόμα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!
Τέτοιο Σωματείο θέλουν!
Κουφό στο να ακούσει το συνάδελφο.
Τυφλό στο να μπορεί να δει τα προβλήματα.
Μουγκό για να μπορεί να βγάλει έστω και μια κουβέντα αντίστασης.
    Ως απάντηση σε προηγούμενο έγγραφο τους, που επιζητούσαν δημόσια έγγραφα του σωματείου μας, σας ανακοινώσαμε μέσα στην προθεσμία που μας δώσανε, ότι όποιος από τους υπογράφοντες  ήθελε να μελετήσει τα πρακτικά του σωματείου θα μπορούσε να το κάνει σε συνεννόηση με κάποια μέλη της διοίκησης. Δεν εμφανίστηκε κανείς. Τέτοια πρεμούρα για τα πρακτικά!!!!!
1)      Ως απάντηση στο έγγραφό τους για να δούνε (;;;;) τα οικονομικά δεδομένα του ταμείου του Σωματείου μας υπονοώντας προφανώς ατασθαλίες κάτι για το οποίο ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ είναι  ΚΑΘΑΡΟ και ας αφήσουν τις αθλιότητες για να συσπειρώσουν, κάτω από ψεύδη και συκοφαντίες, όσους υπογράφουν τα εν λόγω κείμενά, τους απαντάμε:
       Αν και είναι προφανές ότι οι σκοποί του αιτήματος τους δεν αποβλέπουν στο σκοπό του νόμου, αλλά προδήλως σε άλλες έξωθεν (και δη άνωθεν) μεθοδεύσεις «Σας καλούμε  λοιπόν να έρθετε, προς ενημέρωση την 20η Απριλίου 2017 και ώρα 19,00 από την έδρα του Σωματείου μας στο Εργατικό Κέντρο Φωκίδας οδός Κοττορού Γ. αρ.23 Άμφισσα Φωκίδας 33100» προκειμένου να λάβετε γνώση επί αυτών που ζητάτε.
2)      Στο για μια ακόμη φορά εκβιαστικό αίτημά τους για εκλογές, που πρέπει να γίνονται κατά την άποψή τους πάντα στο 51χλμ, πάντα με την παρουσία των ίδιων “εθελοντών” και των στελεχών της εταιρείας.
      Το καταστατικό ΡΗΤΑ προβλέπει διεξαγωγή εκλογών κάθε 3 χρόνια, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους. Συνεπώς, απόφαση της ΓΣ (ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι νομίμως συγκαλείται από 1/30 των μελών κλπ) που θα αποφασίζει εκλογές σε χρονικό σημείο μικρότερο (ή και μεγαλύτερο) από τα 3 χρόνια είναι αντίθετη με το καταστατικό και άρα άκυρη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  
 ΚΑΖΟΣ ΙΩΑΝ.                                                                   ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘ.

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ»
“ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ”
 Άμφισσα 08/04/2017
Αρ. Πρ.

Προς το
              
(Υπ’ όψιν και του Γεν. Γραμματέα)
·                    Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
·                    Κοινοποίηση: Βουλή των Ελλήνων (κοιν. Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ,    ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΑΝΕΛ
·                    Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος (OME)
Τα τελευταία δύο χρόνια τόσο το σωματείο μας όσο και μεμονωμένα οι συνδικαλιστές δεχόμαστε πιέσεις και ύβρεις τόσο από τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον διευθυντή, μερίδα των στελεχών καθώς και από συγκροτημένη μικρή μερίδα (10-12)εργαζομένων που με εκβιαστικούς τρόπους εκμαιεύει υπογραφές και από άλλους εργαζόμενους, τρομοκρατώντας τους. Αυτά ως γεγονότα είναι γνωστά και στον τοπικό εισαγγελέα αλλά και στο Υπουργείο εργασίας σε Υπόμνημα που κατέθεσε το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας στον Γεν. Γραμματέα, σε τριμερή συνάντηση στις 11/07/2016. Μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο αλλά η εταιρεία και οι προαναφερόμενοι άνθρωποί της στην κυριολεξία οργιάζουν. Τελευταίο κρούσμα είναι η εκδικητική τιμωρία- επιβολή ποινής σε συνάδελφό μας για τη συνδικαλιστική του δράση.
Πιο συγκεκριμένα:
στις 7/4/2017 συνεδρίασε η Επιτροπή Εργασίας ν. Φωκίδας (που συγκλήθηκε μετά από 5 χρόνια) για να εξετάσει την ένσταση δύο συνδικαλιστών εργαζομένων στα μεταλλεία της «ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ» που εκδικητικά τιμωρήθηκαν με ποινές αργίας από τη διεύθυνση της επιχείρησης.
Στον έναν εξ’ αυτών, ο οποίος είναι μέλος της διοίκησης της Ένωσής μας, η ποινή του από 2 ημέρες αργία έγινε μία ημέρα, με τις ψήφους της προέδρου, υπαλλήλου της Τοπικής Επιθεώρησης Εργασίας και του εκπροσώπου των εργοδοτών. Μειοψήφησε ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου. Δυστυχώς το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της εταιρείας και ποινικοποίησε τη συνδικαλιστική δράση για τον έναν εκ των δύο συναδέλφων.
Ποιος ο λόγος της τιμωρίας του;
Συγκεκριμένα η πρόφαση της εταιρείας για την τιμωρία του ήταν παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε (όχι με αποκλειστική του ευθύνη) ακριβώς τρείς μήνες νωρίτερα (δηλαδή στις 13/12/2016). Ο συνάδελφός μας, μία μέρα νωρίτερα της επιβολής της ποινής (δηλαδή στις 12/03/2017), κατήγγειλε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου ότι ο προϊστάμενος του, επιβλέπων μηχανικός μεταλλειολόγος, στα παράπονα του γιατί κάθε μήνα οι αποδοχές του μειώνονται μέχρις σημείου να εξισωθούν με αυτές του 2003, του απήντησε ότι είναι μέλος της διοίκησης του σωματείου και ότι βγάζει το σωματείο ανακοινώσεις!!!! Αυτό το επανέλαβε και την επομένη παρουσία και άλλων εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι ο εσωτερικός κανονισμός της εταιρίας παραμένει αναλλοίωτος από τη δεκαετία του 1960, επί βασιλευόμενης δημοκρατίας!!!!
  
Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΑΖΟΣ ΙΩΑΝ.                                          ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘ.

 

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2017 | 11:21 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr