Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καλό ταξείδι στον Παράδεισο των Μαρτύρων, άγγελέ μου…

 
  ... Σε κυνήγησαν και ζήτησες καταφύγιο… και κει που ζήτησες βοήθεια σε είπαν ληστή! 
  
   Ένας ληστής χωρίς όπλα, χωρίς κλοπιμαία! Ο ληστής του Σταυρού! 

   Σε κυνήγησαν από παιδάκι… ΓΙΑΤΙ; 
   Επειδή υπήρξες η πιο ευγενική και γλυκειά ψυχή που έχω γνωρίσει ποτέ μου… έτσι κυνήγησαν και τον ΑΛΕΞ… για την ευγένεια, τα ταλέντα και την ηπιότητα του χαρακτήρα του…  η παιδική σκληρότητα που "γεννούν" οι τοπικές κοινωνίες και η εκμετάλλευση του κόσμου των "μεγάλων" οδηγεί τις επιλογές των ευαίσθητων παιδιών… Ψέματα;;; 

   Και οι αξιοπρεπείς, μαρτυρικοί γονείς σου σιωπούν…

    Ατέρμονο κυνηγητό μέχρι τέλους…      Συκοφαντία μέχρι «πετροβολισμού»… 
 Και ξύλο μέχρι θανάτου… 

   Στα 33 πέτρινα χρόνια σου δεν ένιωσες την ΑΓΑΠΗ που απολαμβάνεις τώρα δικαιωμένος στην αγκαλιά της Παναγιάς, σαν μάρτυρας…


   Καλό Παράδεισο να έχεις,  άγγελέ μου…

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2018 | 1:35 pm


Χρήστος Μουτσιανάς: Έγγραφη ερώτηση στον Δήμο Δελφών για την ανάθεση προμήθειας σκυροδέματος σε Γραβιά, Παρνασσό και Καλλιείς...

 Μουτσιανάς Γ. Χρήστος
Πολύδροσος Παρνασσού 

                                                                                           Πολύδροσος 5-9-2018
                                                                                           Αρ. πρωτ.17189/5-9-2018 Προς:  τον
ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ
Δ/νση Περιβάλλοντος &
Πολιτικής Προστασίας
         Άμφισσα

Κοινοποίηση:
 - Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Παρνασσού
 κον Βασίλειον Πανάγου
 -  Τοπικούς Προέδρους Πολυδρόσου,
Επταλόφου, Λιλαίας.                                             


  Θέμα: Ενημέρωση για την προμήθεια σκυροδέματος

  Σύμφωνα με την απόφαση της αντιδημάρχου Δήμου Δελφών κυρίας Μαρίας Ανδρεοπούλου της 30ης Αυγούστου 2018, και όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια (ΑΔΑ: 61ΘΨΩ9Θ - Τ95), εγκρίθηκε η ανάθεση της προμήθειας σκυροδέματος για τις Δ.Ε. Γραβιάς, Παρνασσού και Καλλιέων, σε πολιτικό μηχανικό (αναφέρονται στοιχεία)-Ε.Δ.Ε,  αντί ποσού 23.999,89 € με τον ΦΠΑ.
3. Η προμήθεια περιλαμβάνει:
-  215 m3 σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 προς 78 €/ m3 χωρίς τον ΦΠΑ.
-  Τη μεταφορά 10.339 m3 σκυροδέματος προς 0,25€/km χωρίς τον ΦΠΑ.
Ως πολίτης της ΔΕ Παρνασσού θα ήθελα να με ενημερώσετε:
1.       Τι προβλέπεται για την ΔΕ Παρνασσού και που θα τοποθετηθεί το σκυρόδεμα.
2.      Αν υπάρχουν σχετικές αποφάσεις των Τοπ. Κοινοτήτων της ΔΕ Παρνασσού και ποιες είναι οι προτάσεις τους.
3.      Εάν η συγκεκριμένη προμήθεια σκυροδέματος και η μεταφορά της υπερ-πολλαπλάσιας ποσότητας επίσης σκυροδέματος έχει προταθεί και εγκριθεί για τα Τεχνικά Προγράμματα και των τριών Δ.Ε. και τι ποσότητες από αυτά αναλογούν στην Δ.Ε. Παρνασσού.
4.      Πότε προβλέπετε να αρχίσει να υλοποιείται η συγκεκριμένη προμήθεια σκυροδέματος και  εάν θα παραδοθεί στο σύνολό της, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Ως δημότης της ΔΕ Παρνασσού προβληματίζομαι αν τελικά αυτή η τραγική κατάσταση με τις λακκούβες στους δρόμους της περιοχής μου, θα αποκατασταθεί άμεσα με σκυρόδεμα, ή με κάτι άλλο.  
 Γιατί η Πολύδροσος, η Επτάλοφος και η Λιλαία σαν χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί, περιμένουν επισκέπτες το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα και δεν θα πρέπει η κατάσταση των δρόμων, να είναι έτσι όπως είναι τώρα.
Παρακαλώ για την ενημερωτική σας απάντηση.


Χρήστος Μουτσιανάς

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2018 | 2:43 pm


Έκτακτη Γενική Συνέλευση στον ΣΧΟ Ιτέας - Κίρρας...


Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2018 | 2:09 pm


Το Σ.Ε.Κ. Άμφισσας για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών...


  Στα πλαίσια της επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης (περιλαμβανομένων των υπηρετούντων αναπληρωτών), αλλά και εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων, καθώς και αποσπασμένων στο εξωτερικό εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ελληνικά σχολεία της ομογένειας, στην Εισαγωγική Επιμόρφωση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε. Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. (4η περίοδος), σας ενημερώνουμε πως στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Άμφισσας έχουν εγκριθεί προγράμματα για όλες τις «συστάδες» ομοειδών κλάδων βάση του «μεικτού» μοντέλου μάθησης συνολικά 36 ωρών για κάθε πρόγραμμα (12 σύγχρονες τρίωρες εξ αποστάσεως – χωρίς φυσική παρουσία - συναντήσεις). 

  Οι συστάδες κλάδων που έχουν εγκριθεί είναι: 
 Β1.1 ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ 
 Β1.2 ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ 
 Β1.3 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ 
 Β1.4 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ιδιαίτερα για τη συστάδα
 Β1.4 (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση) προσφέρεται και επιλογή προγράμματος με 10 σύγχρονες εξ αποστάσεως συναντήσεις και 2 δια ζώσης στους χώρους του 1ου Ε.Κ. Άμφισσας. 

   Επίσης, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες που δεν διαθέτουν κωδικούς εισόδου στο Πληροφοριακό σύστημα της Πράξης (πχ. εκπαιδευτικοί κλάδου Πληροφορικής, εκπαιδευτικοί άλλων κλάδων που δεν έχουν διεξέλθει τη διαδικασία πιστοποίησης Α’ επιπέδου Τ.Π.Ε. και κατ’ εξαίρεση έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην παρούσα περίοδο επιμόρφωσης) ή που δεν θυμούνται τους κωδικούς που τους είχαν αποδοθεί κατά την πιστοποίηση Α’ επιπέδου ΤΠΕ, να ακολουθήσουν άμεσα την αντίστοιχη διαδικασία που περιγράφεται στον σχετικό Οδηγό Απόκτησης ή Ανάκτησης Κωδικών, προκειμένου να έχουν έγκαιρα στη διάθεσή τους τον κωδικό πρόσβασης που είναι απαραίτητος για την υποβολή της αίτησής τους. 

  Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες εκπαιδευτικοί μπορούν μέχρι την Παρασκευή 28/9/2018 και ώρα 16.00 (α’ φάση αιτήσεων) να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα της 4ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. που πρόκειται να διεξαχθούν από τον Οκτώβριο 2018 έως τον Ιανουάριο 2019. 
 Οι φάσεις των αιτήσεων είναι οι ακόλουθες: 20 ως 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 16.00 (Α’ φάση υποβολής αιτήσεων και κατανομής των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης με διαδικασία ηλεκτρονικής κλήρωσης), 01 έως 05 Οκτωβρίου 2018 στις 16.00 (δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων Α’ Φάσης και Β’ Φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας).
  Η επιμόρφωση Β1 επιπέδου ΤΠΕ συνιστά Εισαγωγική Επιμόρφωση για την Εκπαιδευτική Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. και υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο. 

  Λεπτομέρειες για τα υλοποιούμενα προγράμματα και τον τρόπο λήψης κωδικών πρόσβασης και καταχώρησης ηλεκτρονικής αίτησης στο σχετικό πληροφοριακό σύστημα προσφέρονται στο δικτυακό τόπο http://e-pimorfosi.cti.gr/mis (Ανακοινώσεις). Πληροφορίες: 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Άμφισσας Τηλέφωνο/φαξ: 22650-72740, 72449 Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: [email protected] Ιστολόγιο: http://blogs.sch.gr/1sekamfi/

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2018 | 2:07 pm


Συνταξιούχοι Φωκίδας: Ίσως το επόμενο βήμα του «αριστερού» … Χάρου - Τσίπρα να είναι η επιδοτούμενη (στους συγγενείς) ευθανασία μας… !!

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
 ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ


 «ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΗ ΤΟΥ 2016 ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ!!
 ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ!!» 


Αποτέλεσμα εικόνας για Συνταξιούχοι Φωκίδας:
      

   Από το 2010 ειδικά, αλλά και παλιότερα, οι συνταξιούχοι ήμασταν πάντα τα υποζύγια που στην πρώτη δυσκολία ή οι ίδιοι ή τα ταμεία μας δεχόμασταν την κλοπή από το κράτος των τραπεζιτών και των εφοπλιστών. Το κράτος του κεφαλαίου.
    Τώρα και αφού όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων μείωσαν τις συντάξεις μας κατά 45% και τα εισοδήματά μας κατά 60% μας έχουν στη πρίζα ή αλλιώς παίζουν μπιλιάρδο στις πλάτες μας με τις - γίνονται δεν γίνονται -  οι προαποφασισμένες από τους ίδιους, περικοπές του 2019.
     Τι θέλουνε και μας το λένε!!! Μας θέλουν να πεθαίνουμε όσο γρηγορότερα γίνεται!!!!
      1οςδιδάξας ο γνωστός Λοβέρδος, μνημονιακός υπουργός εργασίας που διάλυσε τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό (νόμος Λοβέρδου). Τι είπε; “Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουνε κιόλας, ζουν
πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους”. Τι κρίμα αλήθεια!!! Ο κ. αυτός μετά ανέλαβε το υπουργείο υγείας και μετά στο παιδείας όπου διάλυσε ότι κοινωνικό υπήρχε ακόμη, προς δόξα των επιχειρηματιών και των «θεσμών»
     2ος ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ το είπε λίγο πιο…. γλυκά, αφού άλλωστε δηλώνει «αριστερός». Περιέγραψε πώς θα υπερασπιστεί στους «εταίρους στην Κομισιόν» τους συνταξιούχους και τις συντάξεις τους: «Είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό, γιατί αφορά στην προσωπική διαφορά. Αφορά δηλαδή κάποια μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια – ας το πούμε έτσι – περικοπή δαπανών δεν είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου» 
     3ος ο Τσακαλώτος, μόλις προχθές..«Δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος»
   Είναι κυνικοί. Ξεδιάντροπα ωμοί. Πολιτικοί τυχοδιώκτες που επιδιώκουν να πείσουν ότι θέλουν δήθεν να μην προχωρήσουν στην περικοπή των συντάξεων – τις οποίες έχουν συμφωνήσει από το 2017 – όπως τους «κάρφωσε» το ΔΝΤ. 
     Φαίνεται ότι στα κυβερνητικά επιτελεία έχουν κάνεις τους μακάβριους υπολογισμούς τους… Ο «αριστερός» …Χάρος βγήκε παγανιά και δεν γλυτώνει τίποτα από το δρεπάνι του…
  Ανεξαρτήτως, πάντως, από τον τρόπο που το λένε το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς είναι πως… γι αυτούς όλους, για το σύστημά τους, κοστίζει οι συνταξιούχοι να ζούνε και μέχρι τα βαθιά γεράματα
Το επόμενο βήμα ίσως να είναι η επιδοτούμενη (στους συγγενείς) ευθανασία μας !!
   Πραγματικά, απορούμε:
Πώς βρίσκουν τον τρόπο και τα λένε αυτά (είτε άγαρμπα, είτε… γλυκά και «αριστερά»);
Πώς τα καταφέρνουν κι επιχειρηματολογούν για το χρόνο ζωής των συνταξιούχων και για το εάν πεθαίνουν ή …δεν πεθαίνουν;;;

ΕΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΙ
 
Το μόνο που μας μένει είναι να τους το αποδεικνύουμε!!
 
Με  την οργάνωσή μας στο Σωματείο μας και μέσα από αυτό και την Ομοσπονδία μας να τους το καταθέτουμε ότι είμαστε ζωντανοί. 

 Ότι αγωνιζόμαστε. Ότι διεκδικούμε ότι μας έχουνε κλέψει. Τον ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής. Το ΕΚΑΣ, τα δώρα, τα επικουρικά, τις συντάξεις μας, την αξιοπρέπειά μας, την υγεία μας.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2018 | 1:56 pm


Ο Γιώργος Δρακάκης για τήν απάντηση του δημάρχου Δελφών: ο Ψευτοδήμαρχος...!!

     
   
      
Γιώργος Δρακάκης


Ενδεικτική του τρόπου λειτουργίας του απερχομένου δημάρχου Δελφών η απολογητική «απάντηση» στην προσφυγή μας για την ανήκουστη επιλογή του να μην εφαρμόζει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών ακόμη και μετά τις δεύτερες συστάσεις – οδηγίες του Υπουργείου! 

Ο δήμαρχος απέστειλε λάθος διατυπωμένα το  Αποφασιστικό για την ίδρυση του δημοτικού λιμενικού ταμείου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει Προεδρικό Διάταγμα. Το υπουργείο του ζήτησε συμπλήρωση- ορθή επνάληψη δηλαδή να αναφέρεται λεπτομερώς η προβλεπόμενη διαδικασία μεταφοράς α) εναπομεινουσών αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Τ. Φωκίδας στο Δημοτικό Λιμενικό Γαλαξειδίου β) η αλλαγή έδρας γ) μετονομασία σε δημοτικό λιμενικό δήμου Δελφών και ο ίδιος το αρνείται, διαψεύδοντας την  Προϊσταμένη του τμήματος Νομικών προσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών, την κ. Κατσίκα, η οποία χειρίζεται το θέμα!

  Και προσπαθεί να πει, τι; Να κάνει, τι; 

Ότι δήθεν αντέγραψε αυτούσια την απόφαση της Δ.Ε Ιτέας και την απέστειλε στο Υπουργείο; Η Δ.Ε. Ιτέας είναι υπεύθυνη κε Δήμαρχε και Κα Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου για την σύνταξη των αποφάσεων προς αποστολή στα Υπουργεία; ή ο Δήμος Δελφών;
Η πολιτική σας απάτη  έχει ξεπεράσει κάθε όριο!!!

 Επίσης, παραθέτοντας τις αδιάψευστες σχετικές Αποφάσεις των Οργάνων της Αυτοδιοίκησης… ένα μόνο μπορούμε να πούμε εμείς: 

 Κατανοούμε τις «επιταγές», τις υποχρεώσεις, τις συγγένειες, τους σώγαμπρους και τις απαιτήσεις.

 Αλλά λυπόμαστε για την κατάντια του θεσμού και του τόπου… και των ανθρώπων του. 

Μα σε λίγο που τελειώνει αυτή η … περιπετειώδης θητεία, κάποιοι θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους με όρους ακόμη πιο λυπηρούς…ΑΠΟΔΕΙΞΗ:

1.     ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΣ Ιτέας
2.   ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΣ Κίρρας
3.   ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΣ Τριταίας
+ 350 υπογραφές

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 9:47 pm


Απάντηση του Δημάρχου Δελφών στην προσφυγή Δρακάκη για το Λιμενικό Ταμείο...


Αποτέλεσμα εικόνας για παναγιωτόπουλος δημαρχος δελφων

Απάντηση στην προσφυγή Δρακάκη για το Λιμενικό Ταμείο απέστειλε ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
                                                                         ΑΜΦΙΣΣΑ, 21.09.2018 
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά 
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα 
Τηλέφωνο: 2265350027
 FAX: 2265350021 
 Α.Δ.Τ.: 43/2018 

   Θέμα: «ΨΕΥΔΕΣΤΕ (ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ), κ. ΔΡΑΚΑΚΗ». 


  Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών της 31ης.05.2018, μετά από μακρά συζήτηση τέθηκαν σε ψηφοφορία 2 προτάσεις: 
 Η μεν μία γραπτή του Δημάρχου Δελφών, η δε άλλη (με πρόταση και διαβίβαση της τότε Αντιδημάρχου κ. Πιλάλα – Τσακίρη) υπέρ της απόφασης που μόλις προ ολίγων ημερών είχε λάβει το Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας, όπως ζητούσαν και οι αιτούντες πολίτες, με βάση το αίτημα των οποίων είχε εισαχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη. 

  Η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να αλλάξει ούτε μια λέξη από την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας δημοσίευσε την απόφαση με αριθμό 195/2018, την ανάρτησε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» σε γνώση των πάντων και διαβίβασε την απόφαση αμέσως μετά, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτή την απόφαση κοινοποίησε τόσο στο Βουλευτή Φωκίδας όσο και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων δηλαδή και σε εσάς. 

 Ουδέποτε κανείς διαμαρτυρήθηκε μέχρι σήμερα ότι δήθεν η απόφαση είχε γραφτεί εσφαλμένα και είναι σαφές ότι, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, κάποιος από εσάς θα το είχε επισημάνει τότε, διότι το θέμα ήταν στα φώτα όλης της δημοσιότητας επί πολλές εβδομάδες και εσείς το παρακολουθούσατε (και το παρακολουθείτε) μέρα προς μέρα. 
  Είχατε άλλωστε κάθε δικαίωμα να ζητήσετε άμεσα διόρθωση τυχόν εσφαλμένης διατύπωσης της απόφασης (με ορθή επανάληψη), αλλά δεν το πράξατε.
  Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα σεβάστηκε τη διατύπωση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας, αφού αυτό είχε ψηφίσει η πλειοψηφία των συμβούλων δίχως να αυθαιρετήσει με δική της ερμηνευτική διατύπωση.
  Αν θεωρούσατε ότι η απόφαση είχε συνταχθεί λάθος, έπρεπε να το δηλώσετε εγκαίρως εσείς που εισηγηθήκατε και υπερψηφίσατε την απόφαση αυτή. 
 Η παράταξη της δημοτικής αρχής εισηγήθηκε άλλη (πιο οργανωμένη και πιο ωφέλιμη) πρόταση, αλλά δυστυχώς απορρίφθηκε κατά την ψηφοφορία. 
  Επίσης ουδεμία απάντηση λάβαμε μέχρι σήμερα από το Υπουργείο Εσωτερικών, μολονότι το αιτηθήκαμε. 

   Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει το δικαίωμα να ζητήσει κάθε διευκρίνιση που του χρειάζεται και εμείς ευχαρίστως να τη χορηγήσουμε (αν δήθεν τους προβληματίζει η διατύπωση), εφόσον έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά δεν έχει πράξει τίποτε μέχρι σήμερα. 

  Συνεπώς για ακόμη μια φορά ψεύδεσθε προς άγραν πολιτικών εντυπώσεων. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
 Εκ του Γραφείου Τύπου 


Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 9:43 pm


Σάλος με το Λιμενικό Ταμείο! Προσφυγή Δρακάκη για την διαδικασία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...!! ακυρώνει την Ιτέα, "χρησιμοποιεί" το Γαλαξείδι ο δήμαρχος... νέα ταπείνωση του Δήμου Δελφών μετά την ΕΥΔΑΠ...!

   Ενώπιον παντός αρμοδίου φορέα

 Άμφισσα
 21/09/2018 

 ΠΡΟΣ:
 Δήμαρχο Δελφών 
 Κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο 

ΚΟΙΝ.: 

      1.     Υπουργείο Εσωτερικών

     2.   Πρόεδρο ΔΣ

     3.   Δημοτικούς Συμβούλους

     4.   ΜΜΕΘΕΜΑ: «Μη εκτέλεση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών»                                                                                     

Κύριε Δήμαρχε,Κατόπιν επικοινωνίας με το αρμόδιο υπουργείο, προέκυψε ότι έχετε αποστείλει λανθασμένη σύνταξη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών για την δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στον Δήμο μας. Στην συνέχεια αν και έχετε από καιρού ενημερωθεί αρμοδίως, ουδεμία διόρθωση έχει γίνει από πλευράς σας προκειμένου να αποκατασταθεί το «λάθος» σας.

Συγκεκριμένα, αποστείλατε το κάτωθι Αποφασιστικό:

 


Στην συνέχεια, από το αρμόδιο τμήμα Νομικών προσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών, η προϊσταμένη Κυρία Κατσίκα, σας εξήγησε ότι θα πρέπει να διατυπώσετε ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, διότι στο Αποφασιστικό που αποστείλατε στο Υπουργείο Εσωτερικών για την έκδοση Προεδρικού διατάγματος θα έπρεπε να εμπεριέχεται επακριβώς η νόμιμη διαδικασία υλοποίησης  της πράξης.

Δηλαδή:

… ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 28 Ν. 2738/1999 αφορά «Δημοτικά Νομαρχιακά Λιμενικά Ταμεία και γραφεία - Μεταφορά Αρμοδιοτήτων κλπ.

1 )ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

2) ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ .Δηλαδή το περιεχόμενο των διευκρινίσεων και εγγράφων του Υπουργείου που βασίζεται στον Ν. 2738/1999 αρ.28

ΚΑΙ σαφώς δεν ιδρύεται νέο δημοτικό λιμενικό ταμείο, παρά γίνεται μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ήδη υπάρχον Γαλαξειδίου, μετονομασία και αλλαγή έδρας. 


 Ώστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπογράψει όσα αναγράφονται ΣΕ ΝΑ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΟ Αποφασιστικό! 


Τι Αποφασιστικό στείλατε για να υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;;


Είναι αδιανόητο και κατάφωρα προσβλητικό για δημοτική αρχή να μην γνωρίζει τον τρόπο σύνταξης αποφάσεων του Δ.Σ. ή να γνωρίζει και να ενεργεί δολίως για να μην υλοποιούνται οι αποφάσεις, είναι βαρύτερο όταν οι αποφάσεις αυτές θα αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό την έκδοση Προεδρικού διατάγματος, όπως στην απόφαση 195/31-05-2018 ΑΔΑ : ΨΒΤΦΩ9Θ-ΚΧ0καθώς συζητήθηκε στην διαλογική συζήτηση του  Δημοτικού Συμβουλίου  στις  31/05/2018προκειμένου για ίδρυση του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Δήμου Δελφών.


Και εσείς  ΔΕΝ κάνετε ΤΙΠΟΤΑ! 


Ας αποφασίσει το αρμόδιο Υπουργείο και ο λαός του Δήμου Δελφών για τις αποδείξεις των ενεργειών σας, εάν είναι εκ του πονηρού με σκοπό την κατ’ εξακολούθηση αναβολή σύστασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Δελφών, εξυπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα, εάν όλα αυτά τα χρόνια με διάφορα προσχώματα και αστείες δικαιολογίες ναρκοθετείται κάθε φορά η όλη διαδικασία, με αποτέλεσμα ο Δήμος να γίνεται πανελλαδικώς περίγελως, να προσβάλλεται και να απαξιώνεται συστηματικά σε όλα τα όργανα της πολιτείας... και να ταπεινώνεται όπως έγινε με την ΕΥΔΑΠ! 


Σας παραδίδω στην κρίση όλων για την παραβατική και δόλια συμπεριφορά. 


 Και  περιμένω μαζί με το Υπουργείο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αποστολή της ΟΡΘΗΣ απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ΟΡΘΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΗ, αυτή την φορά. 
 Πόσο ακόμη πρέπει να  περιμένουμε, κύριε δήμαρχε;


Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

«Απολλώνιο Φως – Καθαρή Λύση»

Δήμου Δελφών


Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 11:54 am


Σήμερα: Εθελοντική αιμοδοσία από τους Αστυνομικούς της Φωκίδας...


 Αγαπητά μέλη, 

   στα πλαίσια της προσφοράς μας στο κοινωνικό σύνολο ως Διεθνής Ένωση Αστυνομικών / Τ.Δ. Φωκίδας, αποφασίσαμε από κοινού με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας σε συνεργασία και με τον Δήμο Δελφών, να οργανώσουμε εθελοντική αιμοδοσία.
 Σας περιμένουμε την Τετάρτη 19/09/2018 μετά τις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών στην Άμφισσα, στην πλατεία Κεχαγιά. Οι ανάγκες για αίμα είναι διαρκείς και η προσφορά μας πολύτιμη.

Επίσης, την Παρασκευή 21/09/2018 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί Λαμπαδηδρομία στους δρόμους της Άμφισσας, στα πλαίσια της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της Φλόγας της Αγάπης, με αφετηρία της το κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, και θα συμμετέχουμε ενεργά μαζί με άλλους φορείς της περιοχής μας.

Servo  Per  Amikeco

(Υπηρετώ διά της Φιλίας)

Για  το Διοικητικό  ΣυμβούλιοΟ  ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας


Ιωάννης ΛΑΜΠΑΔΑΡΗΣ
Ανάργυρος
ΖΩΜΕΝΟΣ
--

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2018 | 12:17 pm


Ο διεθνής Μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης συμμετέχει στην επιλογή Καλλιτεχνικού Δ/ντή του Δήμου Δελφών... Άραγε πώς θα αντιμετωπιστεί η αίτησή του;...

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ (ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΥΝΑΦΘΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΣΕΛIΔΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ) έχει υποβάλλει εκ νέου ο γνωστός διεθνής Μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης, δημιουργός του Ορφέα Ιτέας, του Φεστιβάλ Δελφών ( έχει πραγματοποιήσει 7 μέχρι σήμερα αν και αγνοήθηκε στο φετεινό που διοργάνωσε ο Δήμος Δελφών...), Πρόεδρος του Πανελληνίου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας κλπ... 

  Άραγε θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα σεβασμό η αίτησή του;...Κάποια στοιχεία από το πλούσιο βιογραφικό του

ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ
Διεύθυνση Γραφείου: Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας, 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τηλέφωνο: 2441075440, 24441042896

Φαξ: 2441021970

Εmail:nke@otenet.gr

Διεύθυνση κατοικίας:Ευμένους 24, 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τηλέφωνο: 24441076667

Κινητό : 6944/442532

         

            Ο Νίκος Ευθυμιάδης, κάτοχος Master of Arts στη διεύθυνση συμφωνικής ορχήστρας έχει σπουδάσει Μουσική στην Ελλάδα, Ιταλία και Γιουγκοσλαβία.

         Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, έχει υπηρετήσει επί 8 χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι ένας Ενεργός Πολίτης στο Νομό Καρδίτσας, καταθέτοντας τις απόψεις του και συνεισφέροντας τις δυνάμεις του πολλαπλώς, από διάφορες θέσεις. Εκλεγμένο μέλος στην αντιπροσωπία του Τ.Ε.Ε. Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

  Είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, Πρόεδρος της Διαβαλκανικής Εκτελεστικής Επιτροπής Μουσικής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής για επτά (7) χρόνια του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δελφών, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ελληνοїταλικής Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας και Ωδείων. Ειδικός Σύμβουλος για θέματα Μουσικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων.

           Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1200 συναυλίες σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη – Η.Π.Α.) διευθύνοντας συμφωνικές ορχήστρες, χορωδίες , γνωστούς σολίστ με πολλές πρώτες εκτελέσεις σε έργα Ελλήνων Συνθετών.

Έχει πρωτοστατήσει στη διάδοση της κλασσικής πολυφωνικής  μουσικής(Μαδριγάλια-Μοτέτα κλπ) στην Ελλάδα διαμέσου πολλαπλών χορωδιακών εργαστηρίων, συναντήσεων, Φεστιβάλ (Καρδίτσα, Δελφοί, Λιβαδειά, Κηφισιά κ.α.), διαγωνισμών (Καρδίτσας) και σεμιναρίων Διεύθυνσης στα οποία έχει διδάξει τόσο στην Ελλάδα(Αθήνα, Ρόδος, Σύρος κλπ) όσο και στο εξωτερικό(Λευκωσία κλπ).

Εκδότης – Διευθυντής του πρωτοποριακού περιοδικού μουσικής εκπαίδευσης, χορωδιακής μουσικής και μουσικολογίας ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΙΝΑ (ΝΕΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ).

Συνεργάτης της ΕΡΤ τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση με εκπομπές κλασικής και χορωδιακής μουσικής.

Σήμερα ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ωδείων, Διεθνών Φεστιβάλ και Χορωδιών δίνει καθημερινά την μάχη για την ανάπτυξη της  Μουσικής στην Ελλάδα.

Μέλος της Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μουσικών, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο (1994-1996).

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην υπογραφή του Καταστατικού Χάρτη των Μουσικών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Επιστημονικές του εργασίες και άρθρα έχουν δημοσιευτεί στο εξωτερικό σε έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες.

Έχει φροντίσει την ελληνική έκδοση του πρωτοποριακού μουσικοπαιδαγωγικού βιβλίου «ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ» του Ρομπέρτο Γκόιτρ.

Μέλος Συντακτικών Επιτροπών και Επιτροπών Κρίσης Μουσικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Μέλος εξεταστικών επιτροπών του Υπουργείου Παιδείας για τις εξετάσεις πρόσληψης καθηγητών μουσικής στο Δημόσιο.

Συμμετέχει σε κριτικές επιτροπές Παγκοσμίων Φεστιβάλ και Διαγωνισμών.Για την προσφορά του στη μουσική και σύσφιξη των Ελληνογιουγκοσλαβικών σχέσεων του έχουν απονεμηθεί τα ανώτατα χρυσά παράσημα από την Προεδρία της Γιουγκοσλαβίας (1991).

Ο Δήμος Τιράνων τον τίμησε καθώς και πολλοί σημαντικοί  φορείς στην Ελλάδα ( Τ.Ε.Ε., Ιερά Μητρόπολη  Δημητριάδος κ.α.) και στο εξωτερικό.

Ως Μαέστρος, ως καθηγητής Μουσικής, ως μουσικοπαιδαγωγός, ως καλλιτεχνικός Διευθυντής Ωδείων και Φεστιβάλ, ως Επιστήμων και ως Καλλιτέχνης, ως Ενεργός Πολίτης συνεχίζει να εργάζεται ασταμάτητα και αποτελεσματικά για μια σύγχρονη μουσική εκπαίδευση, για μια Ελλάδα περισσότερο αναπτυγμένη πνευματικά, για τη δημιουργία μόνιμων πολιτιστικών θεσμών στην Ελλάδα και την προώθηση τους σ’ όλο τον κόσμο, για τη σύγχρονη Ελληνική δημιουργία που πρωτοπορεί και στο εξωτερικό.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2018 | 12:15 pm


Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους Ρομά και στους δρόμους της Άμφισσας...


 Αποτέλεσμα εικόνας για τροχαιο μεσα σε πολη


  Ανεξέλεγκτη η κατάσταση και στους δρόμους της Άμφισσας...
   Τροχαίο σημειώθηκε μέσα στην πόλη της Άμφισσας μπροστά στην Τράπεζα της Γιούρομπανκ, όταν ΙΧ στο οποίο επέβαιναν 3 νεαροί ΡΟΜΑ συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο ενός ζευγαριού, μόνιμων κατοίκων της πόλης...

 Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεαροί Ρομά ήταν σε κατάσταση πλήρους μέθης με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω στο όχημα του ζευγαριού. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι Ρομά τραυματίσθηκαν ελαφρά αλλά έσπευσαν να εξαφανισθούν και αναζητούνται από την Αστυνομία μέχρι αυτή την ώρα.

  Το όχημα του ζευγαριού υπέστη εκτεταμένες υλικές ζημιές και όπως είναι επόμενο, δεν υπάρχει κάποιος που να επιβαρυνθεί την αποζημίωση και αποκατάσταση...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2018 | 10:18 pm


Ο Ν. Ευθυμιάδης φέρνει τον διάσημο κορυφαίο Ιταλό πιανίστα FRANCESCO RADDATO στην Φωκίδα...! μια μοναδική, σπάνια συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο...παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας!!...


  Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7:30 το βράδυ 
ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ 
ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΙΤΑΛΟΥ FRANCESCO RADDATO 
ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ 


   Μια πολύ σημαντική και σπάνια συναυλία υψηλών προδιαγραφών διοργανώνει την
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7:30 το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, ο Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας και τη Μικτή Χορωδία "Ορφέας" Ιτέας. 

   Συγκεκριμένα, θα εμφανιστεί ο πολυβραβευμένος, διακεκριμένος, Ιταλός πιανίστας FRANCESCO RADDATO, σε μια ανεπανάληπτη συναυλία υψηλού επιπέδου που θα περιλαμβάνει έργα των Σοπέν, Ραχμάνινωφ και Λιστ. 

    Ο Francesco Raddato ανήκει στη νέα γενιά των σημαντικών Ιταλών ερμηνευτών του πιάνου, με πολύ σπουδαία καριέρα και πάνω από 20 πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. 

   Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης έχει ο Πανελλήνιος ΕλληνοΪταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων και υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδος, το Δήμο Δελφών και το Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας.

   Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο κορυφαίος, Αλέξης Κωστάλας. Ένα σπάνιο ρεσιτάλ πιάνου με έναν μεγάλο Ιταλό ερμηνευτή θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι φιλόμουσοι του Δήμου Δελφών του Νομού Φωκίδος και της ευρύτερης περιοχής την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7:30 το βράδυ στην αίθουσα Συναυλιών του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας. 


       Η είσοδος είναι ελεύθερη...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2018 | 8:13 pm


Δρόλαπας: Βογγάει η αγορά της Άμφισσας από την κυκλοφοριακή ζημιά του "ΓΙΑ(λα)ΓΤΖΗ" δημάρχου... ενώ το συμβολαιογραφείο του στεγάζεται επάνω από το αρχαίο τείχος της πόλης...!!


 

   Πώς γίνεσαι Δήμαρχος ΓΙΑ(λα)ΓΤΖΗ

                                                                 
                                                            Του Νίκου Δρόλαπα 
   
   
   Να είναι κολλημένος με τη καρέκλα κάποιος επαγγελματίας της πολιτικής, έστω κι αν είναι μηδενικής αποτελεσματικότητας, είναι σύνηθες φαινόμενο. Απορριπτέο από τους πολίτες. 
  Το να είναι κολλημένος με ένα δρόμο, έστω και αν ο δρόμος αυτός έχει τη δική του ιστορία, αυτό δεν έχει προηγούμενο...

   Ο λόγος βέβαια για την οδό Γιαγτζή στην Άμφισσα και τον Δήμαρχο,  που επιμένει να τη κρατάει δέσμια,  όταν μάλιστα, σύσσωμη η τοπική κοινωνία, τη πεζοδρόμησή της αποτάσσει ως τον σατανά, αφού προκάλεσε τόση κακοδαιμονία στη πόλη.
         Βογγάει η αγορά της Άμφισσας και αυτός παριστάνει ότι δεν έχει την παραμικρή αίσθηση της ζημιάς που προκάλεσε.  Απομάκρυνε το αγοραστικό κοινό από τα μαγαζιά της Άμφισσας και το έστειλε προς τα σούπερ μάρκετ και τις γειτονικές πόλεις.  
          Ακόμη και μέσα στην Άμφισσα, δεν αφήνει την αγορά να λειτουργήσει ελεύθερα.  Την χειραγωγεί.   Απαγόρευσε τη στάθμευση των αυτοκινήτων στη κάτω πλατεία, επιτρέποντας όμως τη στάθμευση στην επάνω πλατεία, αφού έτσι εννοεί την ισονομία μεταξύ των Δημοτών και επαγγελματιών.           
        Επεδίωξε την κατασκευή σιδηρών αψίδων στην οδό Γιαγτζή,  με τη θεμελίωση να φθάνει σε βάθος τα δύο μέτρα, αν και γνώριζε ότι στα σημεία εκείνα υπάρχει το αρχαίο τείχος της Άμφισσας.
         Το γεγονός αυτό, το απέκρυψε από τους Δημότες της πόλης.
         Το άκρον άωτο δε της ιστορίας είναι,  ότι ο κ. Δήμαρχος στεγάζει το (πρώην) συμβολαιογραφείο του σε ιδιόκτητο κτίριο, δηλαδή επάνω από το αρχαίο τείχος. 
          Όπως ήταν φυσικό, η αρμόδια υπηρεσία της Αρχαιολογίας  απαγόρευσε τη κατασκευή των σιδηρών αψίδων και  ήρθε στο φως η υποχρέωση των ιδιοκτητών  να τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο του κτιρίου τους πινακίδες με τα στοιχεία του τείχους, τις ημέρες και τις ώρες ελεύθερης επισκεψιμότητας.  Αυτή την υποχρέωση των ιδιοκτητών, πρέπει να γνώριζε η κάτοικος Άμφισσας και υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δελφών με θέση Αρχαιολόγου.

         Αλλά δεν υπάρχουν μόνο  ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ, υπάρχουν και ΤΑ ΝΕΑ ευρήματα.
           Βέβαια, το αν λόγω ασυμβιβάστου ο κ. Δήμαρχος,  δεν πρέπει να ασκεί τα καθήκοντα του συμβολαιογράφου ή να στεγάζει εκεί το αρχείο του συμβολαιογραφείου του, ας το απαντήσει ο ίδιος.  Οφείλει όμως να απαντάει σε όλα τα ερωτήματα των Δημοτών, γιατί και αυτό είναι ένα ζήτημα, αφού εισπράττει τον όχι και τόσο ευκαταφρόνητο μισθό του από τον Δήμο, ο οποίος Δήμος, επιβαρύνεται και με  όλες τις ασφαλιστικές του εισφορές.
           Όμως, δεν είναι μόνο αυτό.  Στο κτίριο που στεγάζεται το συμβολαιογραφείο του, υπάρχει ένα κατάστημα στο ισόγειο και άλλα δύο γραφεία, ένα στον 1ο και ένα στον 2ο όροφο, τα οποία υδρεύονται από ΕΝΑ ΜΟΝΟ ρολόϊ  ύδρευσης. 
          Δεν γνωρίζουμε σε ποίου το όνομα είναι η παροχή ύδρευσης και πως είναι κατανεμημένα τα έξοδα.  Δεν έπρεπε όμως να υπάρχουν δύο ακόμη υδρομετρητές για να εισπράξει ο Δήμος το τέλος σύνδεσης και το τέλος υδρομέτρου, ώστε να καταβάλλονται  πλέον και τρία πάγια;  Αυτά ας τα ξεκαθαρίσει ο κ. Δήμαρχος.
           Αλλά, ας επανέλθουμε στο θέμα  που απασχολεί σχεδόν αποκλειστικά τον κ. Δήμαρχο, την οδό  ΓΙΑΓΤΖΗ.
           Η ακύρωση των αψίδων δεν είναι η μόνη κατάργηση που επιβλήθηκε στη κυκλοφοριακή μελέτη που συνέταξε, κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος ο κ.  Δήμαρχος, γιατί αυτή την αταίριαστη για τη πόλη μελέτη,  αποκλείεται να την έχει συντάξει μηχανικός συγκοινωνιολόγος.        
             Γι΄αυτό και  με Δικαστική απόφαση ξηλώθηκε η γελοιότητα των πλαστικών οριοδεικτών που είχαν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης. 
              Για τον ίδιο λόγο παρέμειναν και  κρέμονται αχρησιμοποίητες, οι πέντε σιδηρόφρακτες κατασκευές στους πεζοδρόμους Γιανν. Δελμούζου και Νικ. Κορδώνη.   
              Σχεδόν, δεν απέμεινε ΤΙΠΟΤΑ  από τη κυκλοφοριακή μελέτη, παρά μονάχα η πεζοδρόμηση της οδού Γιαγτζή.
              Υπάρχουν όμως αναπάντητα και  άλλα σημαντικά ερωτήματα.                 
              ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ,  αν ο μελετητής ήταν εγγεγραμμένος στο Μητρώο Μελετητών όταν συνέτασσε τη μελέτη, γιατί αυτό δεν αναγράφεται στη σφραγίδα του.  
              ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ,  αν ο φερόμενος ως μελετητής πήρε ως αμοιβή  ΜΟΝΟ  τρείς χιλιάδες ευρώ.
              ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ,  ούτε υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση,  για τις πληρωμές που έγιναν προς την υποστηρικτική ομάδα του μελετητή, αν πρόκειται και για ποία παροχή υπηρεσιών.   Αν,  οι πληρωμές αυτές είναι συμπληρωματικές της αμοιβής του μελετητή, γεγονός που θα διευκόλυνε την απ΄ευθείας ανάθεση της μελέτης, προκειμένου να επιλεγεί  ο  μελετητής  που θα δεχόταν να υπογράψει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επιθυμούσε ο κ. Δήμαρχος.  Γιατί όπως φάνηκε στη συνέχεια, σε όλες τις εναλλακτικές προτάσεις  και όλα τα σενάρια,  περιλαμβανόταν  η πεζοδρόμηση της οδού  ΓΙΑΓΤΖΗ.
               ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ  ποιο είναι το συνολικό ύψος των δαπανών που πήγαν χαμένες και τις επιβαρύνθηκαν οι Δημότες και αν τα ποσά αυτά θα καταλογισθούν εις βάρος και ποίων υπευθύνων.  
               Οι  δαπάνες προέρχονται από:   
 α)  την προμήθεια των αποξηλωθέντων πλαστικών  οριοδεικτών,   
 β)  τα  ακυρωθέντα και άχρηστα  πλέον  πέντε σιδεροφράγματα στους πεζοδρόμους  Νικ. Κορδώνη και Δελμούζου, που τοποθετήθηκαν για να περικλείουν και να ξεχωρίζουν οι εκεί αριστοκρατικές κατοικίες, από τη λαϊκή κατοικία όλων ημών των ιθαγενών, γιατί άλλον σκοπό δεν είχαν   
γ)  την αποζημίωση  του αναδόχου εργολάβου του έργου των αψίδων της οδού Γιαγτζή,  το οποίο  ματαιώθηκε και 
δ)  τη δαπάνη έκδοσης των διαφημιστικών  φυλλαδίων  της κυκλοφοριακής περιπέτειας.          
               Ένα ακόμη ζήτημα προέκυψε από το αποτυχημένο αυτό εγχείρημα του απερχομένου Δημάρχου. 
               Αφορά τους χειρισμούς ελέγχου της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη, από πλευράς του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, του αποκαλουμένου πλέον "Συντονιστή" , του διορισμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποίος,  έχει τη δικαιοδοσία να εγκρίνει ή να απορρίπτει τις αποφάσεις όλων των Δημοτικών Συμβουλίων της ως άνω διευρυμένης Περιφέρειας, ως και των Περιφερειακών Συμβουλίων.
           Ο  Συντονιστής, στον οποίον υποβλήθηκαν πλήρως τεκμηριωμένες  Προσφυγές των Δημοτών Άμφισσας  κατά της απόφασης του Δ.Σ.  Δελφών, διείδε ότι η προτεινόμενη προς έγκριση  μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ήταν διάτρητη από κάθε άποψη, νομική, λειτουργική, κοινωνική και οικονομική  και όφειλε να την ακυρώσει απορρίπτοντας τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
           Και όμως, αντί  να την απορρίψει - την ενέκρινε -,  χωρίς να προέλθει  στον  αυτεπάγγελτο έλεγχο ουσίας και Νομιμότητας.
           Πολλοί οι λόγοι ακυρότητας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.  Με δύο  λόγια, ενδεικτικά:
           Η μελέτη που εγκρίθηκε από τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου, διορθώθηκε στη συνέχεια κατά  τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οι διορθώσεις αυτές έμειναν στον αέρα, αφού δεν εγκρίθηκαν και αυτές από τη τεχνική υπηρεσία, με αποτέλεσμα, να στείλουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και άλλη μελέτη  και όχι αυτή που εγκρίθηκε. Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να απορριφθεί η μελέτη στο σύνολό της.
          Ο Αντιδήμαρχος Άμφισσας, αντί να δηλώσει κώλυμα και να απέχει των συνεδριάσεων, γιατί είχε άμεσο και έμμεσο επαγγελματικό    οικονομικό συμφέρον λόγω καταστημάτων, έδωσε θετική ψήφο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό αποτελεί, όχι μόνο λόγο ακύρωσης, αλλά και ελεγχόμενη πράξη.
          Επίσης σοβαρός λόγος ακυρότητας ήταν και οι πολλαπλές παραβάσεις άρθρων  του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως η πορεία στη πλατεία της Ι. Μητροπόλεως, οι οριοδείκτες που αφαιρέθηκαν Δικαστικά, οι σιδηρόφρακτες κατασκευές, κ.ά.
           Εκδόθηκε το πρώτο  Φ.Ε.Κ. - και παρά τον όρο της αυτοδίκαιης ανάκλησης των ρυθμίσεων σε περίπτωση μη τήρησης των όρων, τίποτα δεν έγινε μέχρι σήμερα.
            Με το δεύτερο Φ.Ε.Κ. και τις εκ των υστέρων τροποποιήσεις και λάθη,  τα οποία ο Συντονιστής τα βαφτίζει  "επικαιροποίηση" και πάλι έκλεισε τα μάτια στη νομιμότητα και τα εγκρίνει και μάλιστα κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι Δημότες να μην ασκήσουν τα δικαιώματά τους ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
            Ο κ. Δήμαρχος βέβαια,  δεν γνωριζόταν και από χθες με  τον Συντονιστή της Περιφέρειας,  ώστε αυτός να του επιδαψιλεύσει ένα ρουσφέτι  ιδιαίτερης σημασίας για τους πέντε φίλους του.  Κάποιος άλλος έβαλε το χεράκι του.
          
    Τώρα,  από το κυκλοφοριακό, έμεινε μόνο ο κ. Δήμαρχος να είναι ταυτισμένος  με τη πεζοδρόμηση της  οδού Γιαγτζή, την οποία αν δεν την αποσύρει ο ίδιος, όπως οφείλει, θα την καταργήσει ο Λαός της Άμφισσας... 

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2018 | 2:06 pm


Επίσκεψη του Βουλευτή Φωκίδας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άμφισσας...


 Την Δευτέρα 3/9 ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας.

   Είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Φωκίδας κ. Δ. Κεφαλά σχετικά με την επιχειρησιακή δυνατότητα των υπηρεσιών και τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας. 

  Επίσης ενημερώθηκε για την ενίσχυση της υπηρεσίας με τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου καθώς και ενός τέταρτου οχήματος το οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα. 

   Ο Βουλευτής συνομίλησε με το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για θέματα σχετικά με τη στελέχωση της υπηρεσίας και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις. Τέλος ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου συνεχάρη τον Διοικητή και το προσωπικό για την αποτελεσματική παρέμβασή τους στα περιστατικά πυρκαγιών στην περιοχή μας κατά την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε...

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2018 | 12:55 pm


Αγία Ευθυμία: 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου τριήμερος εορτασμός της Παναγίας...

  Τριήμερος και Πανηγυρικός θα είναι ο εορτασμός του Ενοριακού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Αγία Ευθυμία. 

  Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
  Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου  Ώρα 7.00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη, Πρωτοσύγκελου της Ι. Μ. Φωκίδας.
 Ώρα 8.30 μ.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας στους δρόμους του χωριού 

 Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου Ώρα 7.30 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος υπό του Αιδεσιμιολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Καραγιάννη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μ. Φωκίδας.
 Ώρα 7.00 μ.μ.: Μέγας Αναστάσιμος Εσπερινός 

 Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου Ώρα 7.30 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος

 Θα είμαστε όλοι εκεί

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2018 | 12:52 pm


Μαστροκωστόπουλος: η "αυτόματη" αυτοαναίρεση του δημάρχου Δελφών...


    Μοναδικό παράδειγμα "αυτόματης"  αυτοαναίρεσης αυτοδιοικητικού: 


 του Κ. Μαστροκωστόπουλου

    Διαβάζοντας στο facebook της Σελίδας του Δήμου Δελφών την εκτιμητέα απόπειρα του δημάρχου να κάνει «άνοιγμα» προς πάσα κατεύθυνση, σχεδιάζοντας την υποψηφιότητά του για το νέο "Κλεισθενικό" Δήμο Δελφών και παρακολουθώντας την άψογη θεσμική λειτουργία του, ιδανική σχεδόν, όπως περιγράφει αυτοθαυμαζόμενος, στάθηκα σε μια φράση του και έγραψα ένα σχόλιο, το οποίο παραθέτω: 


    «Είναι γνωστό τοις πάσι ότι εμείς ως Δημοτική Αρχή ουδέποτε ξεχωρίσαμε Προέδρους ή Συμβούλια Κοινοτήτων σε φιλικά ή εχθρικά, αλλά συνεργαστήκαμε άψογα με όλους, σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και χωρίς κανέναν διαχωρισμό, εκτός από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις αιρετών που οι ίδιοι δεν ήθελαν να συνεργαστούν." 
 - Εσύ κύριε Δήμαρχε, μπορεί, λέω, μπορεί, να το τήρησες… ρώτησε και τα Τοπικά Συμβούλια αν το τήρησαν οι αντιδήμαρχοι σου… 


   Προφανώς οι λίγες αυτές απλές και ειλικρινείς λέξεις, που με προβληματισμό έγραψα, ενόχλησαν το δημοκρατικό συναίσθημα του δημάρχου και θόλωσαν την εικόνα που τρέφει στο μυαλό του…
  οπότε οι άψογες συνεργασίες, οι υψηλές δυνατότητες και η απουσία διαχωρισμών πήγαν περίπατο… 

   Εντελώς αντιθεσμικά, αντιδημοκρατικά και αντιαυτοδιοικητικά, ο διαχειριστής της Σελίδας του Δήμου Δελφών διέγραψε την… τρομερή φράση του δημότη του και με μπλόκαρε!!! 

    Ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο δήμαρχος αυτοαναιρείται τόσο προκλητικά και τόσο άμεσα. 

   Εκτός αν δεν είναι ο ίδιος διαχειριστής… σε κάθε περίπτωση ο διαχειριστής, είτε ο ίδιος, είτε άλλος, είτε άλλη, προφανώς ενοχλήθηκε από την αναφορά για συμπεριφορές Αντιδημάρχου σε Τοπικό Συμβούλιο… 

    Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς τέτοια στάση απέναντι σε δημότη και δη επιχειρηματία, που τυγχάνει να έχει και πολιτική ιδιότητα; 
 Ιατρικά;… 


   Κωνσταντίνος Μαστροκωστόπουλος
 Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις 
Κάτοικος Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων 
Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ Φωκίδας

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2018 | 12:13 am


Πάνος Ευσταθίου: όλη η αλήθεια για την κουνουποκτονία και την εξάπλωση του ιού Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα...

Ελλείψεις Στρατηγικού Σχεδιασμού 
στην αντιμετώπιση 
του ιού του Δυτικού Νείλου, 
με συνέπειες στην Δημόσια Υγεία... 


    Πάνος Α. Ευσταθίου* 

  
   Είναι γνωστό ότι μέσω των κουνουπιών είναι δυνατόν να μεταφερθούν σοβαρές ασθένειες με επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως η ελονοσία, ο ιός του δυτικού Νείλου κ.α.

     Τον τελευταίο χρόνο απασχόλησε σημαντικά την Ελληνική κοινωνία, η μη ορθή διαχείριση (στρατηγικές ελλείψεις και αποφάσεις) της απεντόμωσης των κουνουπιών που μεταφέρουν τον ιό του Δυτικού Νείλου.
   Είναι σημαντικό ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επανειλημμένες ανακοινώσεις είχε εντοπίσει τα προβλήματα για το συγκεκριμένο θέμα. 
  
  Ωστόσο σήμερα έχουμε 17 νεκρούς, 11 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείαςκαι νοσηλεύονται 30 άτομα όπως δείχνει και ο πίνακας της εβδομαδιαίας ανάλυσης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

          Αν και τα περισσότερα θύματα έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Αττικής και της Δυτικής Μακεδονίας, αυτό δεν σημαίνει ότι, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μία επέκταση της επιδημίας δεν μπορεί να απειλήσει και την υπόλοιπη Ελλάδα. 
  Είναι χαρακτηριστικό ότι η υφιστάμενη κατάσταση έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας για τη χώρα μας, με αποτέλεσμα η περίοδος αυτή να είναι καταστροφική για τις συγκεκριμένες περιοχές.

          Εάν εκτιμήσουμε ότι τα τελευταία 5 χρόνια, η ύπαρξη θανάτων - κρουσμάτων ήταν από μηδενική (2015, 2016)  έως ελάχιστη (2013, 2014)...  η καταμέτρηση για το έτος 2018 των περιστατικών που έχουν πεθάνει και νοσήσει από τον συγκεκριμένο ιό, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει για τις περιοχές στις οποίες ανιχνεύεται,  ως επιδημικό φαινόμενο!
(*Πηγή ΚΕΕΛΠΝΟ).

  Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στις δύο σημαντικές επιπτώσεις οι οποίες δεν αναφέρονται από το Υπουργείο Υγείας, αλλά και από άλλους φορείς,
 και αφορούν:


1. Την ύπαρξη ενός μεγάλου αριθμού ατόμων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. (Είναι γνωστό το πρόβλημα της έλλειψης των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας).

2. Την αδυναμία «Αιμοδοσίας» στις περιοχές όπου ενδημεί ο ιός του Δυτικού Νείλου. (Είναι γνωστόν ότι η Ελλάδα για τις ανάγκες των μονάδων αίματος αναγκάζεται να παίρνει μονάδες από το εξωτερικό λόγω έλλειψης προσφοράς αιμοδοσίας).

 Για όλα τα ανωτέρω θα μπορούσαμε να επισημάνουμε:
 

·        . Δεν έγιναν οι σωστοί ψεκασμοί, τον συγκεκριμένο χρόνο (περίοδο προνυμφών) έτσι ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των κουνουπιών

·        . Δεν υπήρξε συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων (των υγειονομικών τμημάτων τους) για το συγκεκριμένο θέμα 

·  Δεν υπήρξε η κατάλληλη επικοινωνιακή πολιτική για την ενημέρωση του πληθυσμού και την λήψη προστατευτικών μέτρων·        . Καθυστέρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας να ενεργοποιηθούν για τις συγκεκριμένες ελλείψεις        .   …και το κυριότερο στην φάση αυτή, δεν έχει υπάρξει χαρακτηρισμός έκτακτης κατάστασηςγια την Δημόσια Υγεία (αν και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πρότεινε έκτακτη Σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα).

          
   Συνεπώς: η συνεχής ύπαρξη θυμάτων και η συνεχής μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου καταδεικνύουν:    

 α) ολιγωρία συγκεκριμένων ατόμων και υπηρεσιών,   

 β) δείχνουν την αδυναμία εφαρμογής  Στρατηγικού Σχεδιασμού σε έκτακτη κατάσταση, 

  γ) και ευθύνες οι οποίες θα πρέπει να καταλογιστούν.


*Πάνος Α. Ευσταθίου

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

 Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών 
                                     ExpertAdvisor PHEOC –NET,WΗΟ                                                                 
 Πρόεδρος
 Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2018 | 9:37 pm


Κόνσολας: η κυβέρνηση δεν δίνει σύνταξη στους ΑΜΕΑ που χρωστούν στα ασφαλιστικά Ταμεία...!


   Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Κόνσολας, αναδεικνύοντας ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί τα Άτομα με Αναπηρία που έχουν συμπληρώσει το όριο συνταξιοδότησης. 
Αποτέλεσμα εικόνας για «Αποκλεισμός των ΑμεΑ με οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, από τη δυνατότητα χορήγησης σύνταξης»


   Συγκεκριμένα, τα ΑμεΑ που τυγχάνει να έχουν χρέη πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ προς ασφαλιστικούς οργανισμούς, δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη, ακόμα και αν οι οφειλές που έχουν πάνω από αυτό το όριο ανέρχονται σε πέντε ή και δέκα χιλιάδες ευρώ.
  Με βάση τις ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα, απαιτείται η εφάπαξ καταβολή του ποσού που υπερβαίνει το χρέος των 20.000 ευρώ για να μπορεί να γίνει διακανονισμός για το ποσό των 20.000 ευρώ και να χορηγηθεί η μειωμένη, έστω, σύνταξη.

   Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι η Πολιτεία οφείλει να διαφοροποιήσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση για ευπαθείς ομάδες, όπως τα ΑμεΑ αφού είναι φύσει αδύνατον να διαθέσουν, αυτοί οι άνθρωποι, το εφάπαξ ποσό ακόμα και αν πρόκειται για πέντε ή και για δέκα χιλιάδες ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν σύνταξη και να οδηγούνται στην απόγνωση.

   Ο κ. Κόνσολας ζητά από το Υπουργείο να δώσει τη δυνατότητα στα ΑμεΑ να εντάσσονται στο διακανονισμό της παρακράτησης από το ποσό της σύνταξης, ακόμα και αν η συνολική οφειλή τους υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ. Σε μια τέτοια περίπτωση, βέβαια, θα πρέπει να τεθεί ένα λογικό πλαφόν για το συνολικό ποσό της οφειλής, με βάση το οποίο τα ΑμεΑ θα εντάσσονται στη ρύθμιση αφού θα πρέπει να διευκολυνθούν αυτοί που πραγματικά βρίσκονται σε αδυναμία και όχι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. 

 Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα. 


Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2018 

Αρ. Πρ.: 1195/4.9.2018  Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

   Προς Κυρία Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 


  ΘΕΜΑ: «Αποκλεισμός των ΑμεΑ με οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, από τη δυνατότητα χορήγησης σύνταξης» 

   Κυρία Υπουργέ, 

    Η συνταξιοδότηση των ΑμεΑ που τυγχάνει να έχουν χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς άνω των 20.000 ευρώ, όπως το πρώην ΤΕΒΕ, καθίσταται απαγορευτική με τις σημερινές συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, με βάση τις ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα, απαιτείται η εφάπαξ καταβολή του ποσού που υπερβαίνει το χρέος των 20.000 ευρώ για να μπορεί να γίνει διακανονισμός για το ποσό των 20.000 ευρώ και να χορηγηθεί η μειωμένη, έστω, σύνταξη. 
   Με δεδομένη τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει αυτοί οι άνθρωποι, είναι φύσει αδύνατον να διαθέσουν το εφάπαξ ποσό, ακόμα και αν πρόκειται για πέντε ή και για δέκα χιλιάδες ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν σύνταξη και να οδηγούνται στην απόγνωση και στο κοινωνικό περιθώριο. 

   Η Πολιτεία οφείλει να διαφοροποιήσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση για ευπαθείς ομάδες, όπως τα ΑμεΑ. Πρέπει να τους δώσει τη δυνατότητα να εντάσσονται στο διακανονισμό της παρακράτησης από το ποσό της σύνταξης, ακόμα και αν η συνολική οφειλή τους υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ. Σε μια τέτοια περίπτωση, βέβαια, θα πρέπει να τεθεί ένα λογικό πλαφόν για το συνολικό ποσό της οφειλής, με βάση το οποίο τα ΑμεΑ θα εντάσσονται στη ρύθμιση. 

  Θα πρέπει να εντάσσονται στη ρύθμιση αυτοί που πραγματικά βρίσκονται σε αδυναμία και όχι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

  Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτάται η Κυρία Υπουργός

  1. Εάν προτίθεται να τροποποιήσει την ισχύουσα ρύθμιση για τα ΑμεΑ με οφειλές προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, προκειμένου να τους δώσει τη δυνατότητα να ενταχθούν σε διακανονισμό και να τους χορηγηθεί σύνταξη, με τις ανάλογες παρακρατήσεις. 


  Ο Ερωτών Βουλευτής 

 Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου


Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2018 | 9:03 pm


Εκλογές στους Συνταξιούχους ΙΚΑ Φωκίδας...


Αποτέλεσμα εικόνας για καλπη

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΕΚΛΟΓΕΣ 
την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

   Συνάδελφοι, 


  Καμία αυταπάτη, από κανέναν μας, ότι δήθεν δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα για την νέα σφαγή των συντάξεών μας, που λένε στελέχη της κυβέρνησης ή ότι θα καταργήσουνε το ν. Κατρούγκαλου που μας λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης!!!
    Μπροστά μας έχουμε και τις περικοπές των συντάξεων για το 2019, και τη μείωση του αφορολόγητου αλλά και τον «αυτόματο κόφτη» που θα κόβει την ΚΑΘΕ σύνταξη στο ύψος των 384,00 ευρώ που είναι η λεγόμενη εθνική σύνταξη. Νέες περικοπές στην υγεία με γιατρούς, φάρμακα και νοσοκομεία που θα τα χρυσοπληρώνουμε!!
     Για όλα αυτά θα συζητήσουμε στη Γενική μας Συνέλευση, για να προετοιμαστούμε για τις επιθέσεις που ήδη ψηφίσανε και θα εφαρμόσουνε. Να συσπειρωθούμε στο Σωματείο μας
 
Στις 10,00 το πρωί αρχίζει η Συνέλευση με εκλογή εφορευτικής επιτροπής – ενημέρωση- απολογισμό διοικητικό, οικονομικό.  (Υποψηφιότητες δεκτές έως τις 10,30) και οι εκλογές από τις 11,00  μέχρι τις 2,30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο
 
Δενοείταικανείςσυνταξιούχοςναλείπειαπότησυνέλευσηκαιαπότιςεκλογές.
 
(Για τη συμμετοχή στις εκλογές απαιτείται ταυτότητα, βιβλιάριο ασθενείας και η οικονομική τακτοποίηση με συμβολική συνδρομή)
 
(Όσοι συνάδελφοι ΔΕΝ είναι μέλη, μπορούν να εγγραφούν την ίδια μέρα)

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2018 | 9:00 pm


Το ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας συγχαίρει τους επιτυχόντες μαθητές του...


Αποτέλεσμα εικόνας για Το ΕΠΑ.Λ.  Άμφισσας

   O σύλλογος διδασκόντων του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Άμφισσας, συγχαίρει τους επιτυχόντες μαθητές και τις επιτυχούσες μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σχολές όπως Ιατρική, Πολυτεχνείο, T.E.I., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., κ.ά. 

   Σημειώνεται, ότι πρώτη φορά εισήχθησαν μαθητές των ΕΠΑ.Λ. στα Α.Ε.Ι. με ποσόστωση 10%. Επίσης, ο σύλλογος διδασκόντων ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας εύχεται σε όλους και όλες τις αποφοίτους του σχολικού έτους 2017-2018 καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στη ζωή τους. 


  Ο Διευθυντής
 Νικόλαος Αναγνωστόπουλος
 κλ. ΠΕ04.01

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2018 | 8:56 pm


Κόνσολας: στην Βουλή οι διακοπές ρεύματος στα νησιά... "Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση"...

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, μετά τις διακοπές ρεύματος στα νησιά. Υπάρχει ζήτημα ελλιπούς συντήρησης στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στα νησιά»    Ζήτημα πλημμελούς συντήρησης στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στα νησιά , θέτει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
  Επισημαίνει ότι η πολύωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης για πάνω από 35 ώρες σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ύδρα, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό όπως θέλει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση, αφού καταγράφονται, ταυτόχρονα, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και σε άλλα νησιά όπως η Σκόπελος, η Τήνος, η Σαντορίνη ενώ προβλήματα έχουν καταγραφεί και σε νησιά της Δωδεκανήσου. 

  Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η ένταση και η συχνότητα των προβλημάτων αναδεικνύει ζητήματα πλημμελούς συντήρησης των δικτύων, αλλά και έλλειψης παρεμβάσεων και νέων υποδομών στο δίκτυο διανομής. 

  Αναφέρει ότι, τα περισσότερα από τα νησιά του Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, συνδέονται με υποθαλάσσια καλώδια και η ελλιπής συντήρηση του δικτύου εγκυμονεί κινδύνους για πολύωρες διακοπές που θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις, όχι μόνο στην καθημερινότητα των πολιτών σε αυτά τα νησιά, αλλά και στον τουρισμό. «Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. 

  Η κυβέρνηση δεν μπορεί να οχυρώνεται πίσω από απαντήσεις για τη διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο που και αυτή έχει καθυστερήσει, όπως στην περίπτωση της Κρήτης, ενώ σε μια άλλη περίπτωση, όπως αυτή της Δωδεκανήσου, δεν υπάρχει καμία προοπτική προς το παρόν. 
 Αυτό που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση και από ό, τι φαίνεται δεν το κάνει, ούτε εποπτεύει τους οργανισμούς που είναι εντεταλμένοι να το κάνουν, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, είναι να συντηρεί επαρκώς τα δίκτυα», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου. 

  Ο Μάνος Κόνσολας θέτει δύο ερωτήματα προς την κυβέρνηση: 
 1. Ποια ποσά έχουν διατεθεί για τη συντήρηση των δικτύων στα νησιά, από το 2014 έως σήμερα και ανά έτος.
  2. Ποια είναι τα ποσά που έχουν διατεθεί σε επενδύσεις στα δίκτυα διανομής από το 2014 έως σήμερα και ανά έτος. 

                                                 Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα. Αθήνα, 29 Αυγούστου 2018
 Αρ. Πρ.: 1035/29.8.2018 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η 

 Προς Κύριο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας 

ΘΕΜΑ: «Έλλειψη συντήρησης και επενδύσεων στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στα νησιά προκαλούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες και στον τουρισμό» 

 Κύριε Υπουργέ, 

    Η πρόσφατη πολύωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης για πάνω από 35 ώρες σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ύδρα, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, όπως θέλει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση. Έχουμε, παράλληλα, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και σε άλλα νησιά, όπως η Σκόπελος, η Τήνος, η Σαντορίνη, ενώ προβλήματα έχουν καταγραφεί και σε νησιά της Δωδεκανήσου. Η ένταση και η συχνότητα των προβλημάτων αναδεικνύει ζητήματα πλημμελούς συντήρησης των δικτύων, αλλά και έλλειψης παρεμβάσεων και νέων υποδομών στο δίκτυο διανομής. Το πρόβλημα της Ύδρας με την ταυτόχρονη βλάβη στο υποθαλάσσιο καλώδιο και στο εναέριο, είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί σε κάθε νησί αν δεν υπάρχει επαρκής συντήρηση. Επισημαίνουμε ότι κάποια από τα νησιά του Αιγαίου και της Δωδεκανήσου συνδέονται με υποθαλάσσια καλώδια και η ελλιπής συντήρηση του δικτύου εγκυμονεί κινδύνους για πολύωρες διακοπές που θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις, όχι μόνο στην καθημερινότητα των πολιτών σε αυτά τα νησιά, αλλά και στον τουρισμό. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και η κυβέρνηση δεν μπορεί να οχυρώνεται πίσω από απαντήσεις για τη διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο που και αυτή έχει καθυστερήσει, όπως στην περίπτωση της Κρήτης, ενώ σε μια άλλη περίπτωση, όπως αυτή της Δωδεκανήσου δεν υπάρχει καμία προοπτική προς το παρόν. Αυτό που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση και από ό, τι φαίνεται δεν το κάνει, ούτε εποπτεύει τους οργανισμούς που είναι εντεταλμένοι να το κάνουν, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, είναι να συντηρεί επαρκώς τα δίκτυα. 

  Κατόπιν των ανωτέρω 

 Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός 
 1. Ποια ποσά έχουν διατεθεί για τη συντήρηση των δικτύων στα νησιά, από το 2014 έως σήμερα και ανά έτος; 
2. Ποια είναι τα ποσά που έχουν διατεθεί σε επενδύσεις στα δίκτυα διανομής από το 2014 έως σήμερα και ανά έτος; 

                                                              Ο Ερωτών Βουλευτής 
                                                                 Μάνος Κόνσολας
                                                             Βουλευτής Δωδεκανήσου

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2018 | 11:07 am


Εκπληκτικές εξορμήσεις στα "μυθικά όρη" προγραμματίζει ο ΣΧΟ Ιτέας-Κίρρας για όλο το Φθινόπωρο...!


 Αποτέλεσμα εικόνας για οι καλυτερες φωτο των βουνων της φωκιδας
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ
ΟΡΕΙΒAΤΩΝ
ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ

ΜΕΛΟΣ:ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Δ/νση: ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 107 ΙΤΕΑΤ.Κ33200
Tηλ:22650 32100e-mail: sxoiteas@gmail.comΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 1-9-18 ΕΩΣ 31-12-18
1.15-09-18 ΓΚΙΩΝΑ Α)ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΥΚΙΑ- ΠΥΡΑΜΙΔΑ
                   Β)ΟΜΑΔΑ ΣΥΚΙΑ- ΒΑΘΕΙΑ ΛΑΚΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ(ΛΑΖΟΡΕΜΑ)
2.  30-09-18 ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, ΦΤΕΡΟΛΑΚΚΑ-ΛΙΑΚΟΥΡΑ
3.  06-10-18 ΣΕΡΓΟΥΛΟΡΕΜΑ
4.  21-10-18  ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ Α)ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΟΟΑ-ΚΟΡΑΚΑΣ
                                      Β) ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ- ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
5.  11-11-18  ΟΙΤΗ, ΒΡΥΖΕΣ-ΠΥΡΑ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ
6.   25-11-18  ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ,ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ- ΓΚΙΟΖΑ
7.   09-12-18  ΒΑΡΙΑΝΗ-ΓΕΡΟΛΕΚΑΣ(ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ)
8.   16-12-18  ΑΓΟΡΙΑΝΗ-ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

ΤΟ  ΔΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2018 | 10:58 am


Σ.Ε.Α. Άμφισσας ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: εθελοντική αιμοδοσία στην Τοπόλια...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ  &  ΔΩΡΗΤΩΝ   ΟΡΓΑΝΩΝ  ΣΩΜΑΤΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ : ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΓΝΑ -ΤΚ :33100  -  ΛΕΩΦ. ΣΑΛΩΝΩΝ 26- ΜΕΛΟΣ  ΠΟΣΕΑ

email : seaamfissas@yahoo.gr  ---- seaamfissas.blogspot.gr

Πρόσκληση σε  εθελοντική αιμοδοσία στον Ελαιώνα (Τοπόλια)

       Το Δ.Σ του Σ.Ε.Α. Άμφισσας ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ  με την αρωγή της Υπηρ. Αιμοδοσίας ΓΝΑ διοργανώνει  την 8η εθελοντική  αιμοδοσία  στην Τοπόλια  την  Δευτέρα  3/09/2018 από τις 18.00 έως 21.00  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στην οποία συμμετέχουν το Δ.Σ.και τα μέλη του Πολιτιστικού  Συλλόγου Ελαιώνα.
      Οι ανάγκες σε αίμα είναι συνεχής. Σας προσκαλούμε όλους σας…
     

Με εκτίμηση το ΔΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2018 | 10:49 am


Νομός Φωκίδας - Ειδήσεις και Νέα

Πρώιμες οι μετακινήσεις των κτηνοτρόφων

  1. Πρώιμες οι μετακινήσεις των κτηνοτρόφων  Ύπαιθρος Χώρα (Ιστολόγιο)
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2018 | 10:18 am


Απόσπαση στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άμφισσας

  1. Απόσπαση στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άμφισσας  AlfaVita (Σάτιρα) (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2018 | 4:18 pm


Ανασυγκρότηση ΠΥΣΔΕ Φωκίδας

  1. Ανασυγκρότηση ΠΥΣΔΕ Φωκίδας  AlfaVita (Σάτιρα) (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2018 | 1:28 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας


Φιλικοί ιστότοποι: