Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Χαλασμός στους Δελφούς για την περίεργη διακοπή νερού με χιλιάδες τουρίστες στα καταλύματα και Α κατηγορίας!!!... καμία ενημέρωση από τον Δήμαρχο...

   Απίστευτη περιπέτεια βιώνουν το τελευταίο 24ωρο οι Δελφοί! 

    Για πρώτη φορά στα χρονικά σε επίπεδο φουλ σαιζόν έμεινε η πόλη, το Μουσείο, τα μαγαζιά και οι ξενοδοχειακές μονάδες χωρίς σταγόνα νερό!
 Αποτέλεσμα εικόνας για ηνιοχοσ δελφων επισημοι


   Οι Δελφοί υδρεύονται από πηγή και πληρώνουν κανονικά δημοτικά τέλη ύδρευσης στον Δήμο Δελφών. Υπάρχουν 3 αντλίες στην δεξαμενή, δύο κανονικές, η μια εφεδρική. Υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα αυτόματης ενημέρωσης σε περίπτωση διαφοροποίησης της στάθμης της δεξαμενής. Από χθες στις 11.00 περίπου το πρωί, όπως μας είπαν καταγγέλλοντες κάτοικοι και επιχειρηματίες, παρουσιάστηκε διακοπή νερού. Προφανώς δεν υπήρξε ειδοποίηση ή για κάποιο λόγο δεν λειτούργησε ο αυτοματισμός. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι ξέχασαν να βάλουν μία 10ευρη κάρτα στο μηχάνημα ώστε να λειτουργήσει. Άλλωστε μέχρι τώρα δεν το ξεχνούσαν.
   Έτσι, για πρώτη φορά στα χρονικά στο μέσον της φουλ σαιζόν έμεινε η πόλη, το Μουσείο, τα μαγαζιά και οι ξενοδοχειακές μονάδες, απροειδοποίητα,  χωρίς σταγόνα νερό! Αποτέλεσμα εικόνας για βρυση κασταλια δελφοι


 Επειδή ακολούθησε χαλασμός, δεδομένου ότι οι Δελφοί έχουν πληρότητα από τουρίστες που αγγίζει το 100% και οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι υψηλής κατηγορίας και επίσης είναι οι Δελφοί! διεθνής τουριστικός προορισμός, πληροφορούμεθα ότι έσπευσε ο Δήμαρχος Δελφών χθες εκεί πλην όμως κάποιο μπέρδεμα προέκυψε με τα κλειδιά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς διότι προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε σήμερα με τον δήμο, με τον Δήμαρχο και με τον Αντιδήμαρχο Δελφών και ουδείς απάντησε!

 Σήμερα μετά από 24 ώρες χωρίς σταγόνα νερό, ο Ομφαλός της Γης απέκτησε νερό στις βρύσες του πλην όμως  παρουσιάστηκε νέο πρόβλημα.

  Ακούγεται ότι η μία από τις δύο αντλίες έχει πάρει αέρα και για κάποιο λόγο δεν χρησιμοποιούν την εφεδρική… Αυτό σημαίνει ότι θα ξαναπροκύψει διακοπή νερού;

   Εξαιρετικά προβληματισμένος είναι και ο κ. Μπάμπης Κουρελής, Πρόεδρος Ξενοδόχων Δελφών… 

   Επικοινωνήσαμε με τον κ. Πρόεδρο ο οποίος επιβεβαίωσε την κατάσταση και επεσήμανε ότι η ζημιά είναι ανυπολόγιστη… χωρίς να αναφέρεται στο κόστος εξυπηρέτησης αναφέρθηκε στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών "όταν στους κατάμεστους Δελφούς με πληρότητα στα καταλύματα που αγγίζει το 100%,  δεν μπορούν οι τουρίστες ένοικοι ξενοδοχειακών μονάδων Α κατηγορίας να εξυπηρετηθούν σε επίπεδο προσωπικής υγιεινής! Μάλιστα υπήρξαν κρούσματα πελατών που ζήτησαν να διακόψουν τις κρατήσεις τους και να πάνε σε άλλη πόλη!!!  Αντιλαμβάνεσθε, τα ξενοδοχεία έχουν βυτία αλλά με προοπτική κατανάλωσης 5-6 ωρών!".

  Προβληματισμένοι είναι και οι κάτοικοι των Δελφών με την περίεργη υπόθεση διότι, ως γνωστόν η ευαισθησία τους για την ύδρευση είναι ιδιαίτερη αφού δεν ανήκουν στον Σύνδεσμο Διϋλιστηρίου Άμφισσας - Ιτέας - Γαλαξειδίου και ως εκ τούτου λειτουργούν εκτός ΕΥΔΑΠ... παρ όλο που το τελευταίο διάστημα εκφράστηκαν κάποιες σκέψεις να αναλάβει και την αυτόνομη υδροδότηση των Δελφών η ΕΥΔΑΠ...  

  Χρόνια πολλά για χθες, Ηλία...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2018 | 1:23 pm


ΣΕΑ Άμφισσας: εθελοντική αιμοδοσία προς τιμήν του μεγάλου Δάσκαλου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΚΡΑΚΗ...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ
 & ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ
  ΓΡΑΦΕΙΑ : ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ-
 ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΑΛΩΝΩΝ 26-Α
 ΜΕΛΟΣ ΠΟΣΕΑ 
seaamfissas.blogspot.com 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ  &  ΔΩΡΗΤΩΝ   ΟΡΓΑΝΩΝ  ΣΩΜΑΤΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ : ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ-ΤΚ :33100  -  ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΑΛΩΝΩΝ 26-ΑΜΦΙΣΣΑ-
ΜΕΛΟΣ  ΠΟΣΕΑ
email :seaamfissas@yahoo.gr
seaamfissas.blogspot.com
 
Πρόσκληση σε δυο (2) καλοκαιρινές αιμοδοσίες

       Σας προσκαλούμε όλους στις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνονται  από  το Δ.Σ του Σ.Ε.Α. Άμφισσας ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους .
1.στην ΕΠΤΑΛΟΦΟ (Άνω Αγόριαννη Παρνασσού)την Παρασκευή 27/07/2018 μετά  
    τις 18.30 στο κοινοτικό γραφείο με την συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων και   
    εις μνήμην του μεγάλου Δάσκαλου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΚΡΑΚΗ που έφυγε πρόσφατα.
2.στο ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ στο αγροτικό ιατρείο την Τρίτη 31/07/2018 ώρα 18.30 και μετά με την συμμετοχή του Συλ. Γυναικών Σερνικακίου  και του Πολιτιστικού Συλ. Απανταχού Σερνικακιωτών.
      Τις αιμοδοσίες υποστηρίζουν το Γεν. Νοσοκομείου Άμφισσας, η Υπ. Αιμοδοσίας ΓΝΑ αλλά και το ΕΚΑΒ.
     Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση και εγγραφές νέων δοτών μυελού των οστών στο  ΚΕΔΜΟΠ (www.xarisdezoi.gr).
      
Οι ανάγκες σε αίμα είναι συνεχής
Όλοι μαζί μπορούμε. Κάθε σταγόνα μετράει…

Με εκτίμηση τα ΔΣ


Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2018 | 12:46 pm


Συγκλονιστική έκκληση Δρόσου Παρασκευά στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος για τους δύο αιχμάλωτους Έλληνες Αξιωματικούς στην Ανδριανούπολη...

ΑΙΤΗΜΑ
                                                                                                                    Άμφισσα 19/7/2018

 ΠΡΟΣ:  
             1.      Ένωση Περιφερειών Ελλάδος

Πρόεδρο κ. Κων/ντίνο Αγοραστό
Περιφερειάρχη Θεσσαλίας


ΚΟΙΝ.:
1.      Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
& Αντιπρόεδρο  της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ
                     κ. Απόστολο Τζιτζικώστα
                        [email protected]


             2.     ΜΜΕ


     

 Κύριε Πρόεδρε,
 

    Με αφορμή τις διαρκείς  εξελίξεις στα Εθνικά μας θέματα  μα κυρίως την άδικη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών,  Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης και δεδομένης της καθολικής κινητοποίησης διπλωματών, φορέων και πολιτών, είχα ζητήσει να ενημερωθώ για τις προθέσεις της  οικείας Περιφέρειας καταθέτοντας επιστολή μου στον κ. Κώστα Μπακογιάννη και κοινοποιώντας την σε πληθώρα φορέων, εκτιμώντας ότι η Στερεά Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απλός θεατής.
  Προέβην στο συγκεκριμένο διάβημα διότι εκτός των διεθνών οργανισμών και του Ευρωκοινοβουλίου, αυτοδιοικητικοί οργανισμοί, επιχειρηματικοί κλάδοι, οργανώσεις  πολιτών καθώς και εκπρόσωποι του πολιτισμού και του δημοσιογραφικού χώρου,  αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, σε πεδία στοχευμένης χρήσης ταξιδιωτικών οδηγιών, οδικών μεταφορών, πολιτιστικής συνεργασίας κλπ. ως μέσο έκφρασης δικαιωμάτων για την απελευθέρωση των δύο Αξιωματικών μας.
  Ενδεχομένως και εμείς να έχουμε την δυνατότητα να διαμορφώσουμε μία συγχρονισμένη πρωτοβουλία στα πλαίσια τόσο της Ένωσής μας όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών.
  Πλην αντιμετώπισα αναίτια ειρωνικά σχόλια από συναδέλφους καθώς και την παντελή αγνόηση – ταύτιση του κ. Μπακογιάννη με επικεφαλείς παρατάξεων με τους οποίους δεν έχω πλέον κανένα σημείο συμπόρευσης για το συγκεκριμένο θέμα.
   Ως εκ τούτου, με την έκκληση να συνεισφέρουμε κι εμείς από την πλευρά μας το κατά δύναμιν, αιτούμαι να εισηγηθείτε το θέμα στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, κατά την εκτίμησή σας,  προκειμένου να αναληφθεί μία αποτελεσματική πρωτοβουλία αν και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά εν όψει της επικείμενης - σύμφωνα με την διπλωματία - δίκης των δύο Αξιωματικών μας.  Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για πρώτη φορά είπε δημόσια πως η Τουρκία «παίζει με ανθρώπινες ζωές στο παιχνίδι της διπλωματικής σύγκρουσης» και «πλέον σταματάει να είναι εντός των ορίων που πρέπει να κινούνται οι διεθνείς σχέσεις και περνάμε σε ένα εχθρικό πεδίο».
 Σε κάθε περίπτωση,  παρακαλώ όπως τυχόν αρνητική ή διαφορετική άποψη ας διατυπωθεί και ας εκφραστεί στις μητέρες των Αξιωματικών… δεν αφορά σε μένα.

Ευελπιστώντας για το καλύτερο,                                                     Με εκτίμηση

Δρόσος Παρασκευάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Τηλ.: 6908735468

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2018 | 9:42 pm


Αστυνομικοί Φωκίδας: δεν θα επιτρέψουμε άλλους "μπαρμπάδες" εν όψει των μεταθέσεων...

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ 


   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 


   Πραγματοποιήθηκε την 18/07/2018, συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ένωσής μας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδας, κ.ΝΤΑΛΑΧΑΝΗ Ιωάννη, με θέμα τις επικείμενες μεταθέσεις και τοποθετήσεις εντός Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας για το έτος 2018. 

    Η ένωσή μας, υπογράμμισε στον κ. Διευθυντή ότι στην παρούσα φάση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη αποκλειστικά και μόνο τα κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακή κατάσταση, χρόνια υπηρεσίας κ.λ.π) και τα υπηρεσιακά κριτήρια, χωρίς να γίνουν δεκτές οι όποιες εξωτερικές παρεμβάσεις, υπηρεσιακών και μη παραγόντων που μπορεί να υπάρξουν. 

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

    Για ακόμη μία φορά, οι φήμες και τα μηνύματα των τελευταίων ημερών είναι άκρως ανησυχητικά. Η ένωσή μας, προσπαθώντας να διαφυλάξει στο ακέραιο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των μελών της, έχοντας ως γνώμονα τα διαμορφωμένα για τον καθένα στην παρούσα φάση κοινωνικά, υπηρεσιακά και οικογενειακά κριτήρια, δεν συναινεί και δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να συνυπογράψει οτιδήποτε το εξόφθαλμο και το άδικο. 

   Ελπίζουμε να διαψευστούν από το επερχόμενο συμβούλιο μεταθέσεων και σε καμία περίπτωση να μην μετατεθεί συνάδελφός μας από οποιαδήποτε υπηρεσία, προκειμένου εκ του πονηρού να ανοίξει θέση για να μετατεθεί έτερος ενδιαφερόμενος συνάδελφος σε αυτή, καθώς επίσης και να μην πραγματοποιηθούν μεταθέσεις συναδέλφων άνευ αίτησής τους. 

    Για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Δ.Α. Φωκίδας, φυσικά και υπάρχουν λύσεις. Οι λύσεις όμως αυτές δε μπορεί να στηρίζονται στην άδικη αντιμετώπιση και τη μη αναγνώριση του έργου των συναδέλφων μας που υπηρετούν στη Φωκίδα, ενώ συνεχίζουν κάποιοι να παραμένουν εκτός Φωκίδας, με τις πατέντες των αποσπάσεων και των προσωρινών μετακινήσεων, ως δήθεν περισσότερο απαραίτητοι εκεί, παρά στην οργανική τους θέση. 


  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2018 | 9:26 pm


Αρχαιρεσίες Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Σας καλούμε την Τρίτη 24/07/2018 και ώρα από 21.00 έως στις 22.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Άμφισσα (πλατεία Κεχαγιά),όπου και θα διενεργηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπροσώπων στις Δευτεροβάθμιες Οργανώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας. 

   Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία ή επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα σε αυτή, μπορούν να λάβουν σχετικές πληροφορίες από τα παρακάτω μέλη έως την Παρασκευή 21/07/2018:

   Γερεντές Γεώργιος   6985013511
    Φαλίδα Μαρία         6948805808


 Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2018 | 7:30 pm


Νέα αρχή για τον πρωτογενή τομέα στην Δωρίδα από τη ΝΟΔΕ Φωκίδας...


  Μια νέα αρχή για τον πρωτογενή τομέα

    Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιοδεία κλιμακίου της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας στη Δωρίδα Στο πλαίσιο της Δράσης «Μια νέα αρχή για τον πρωτογενή τομέα», κλιμάκιο της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε περιοδεία στο Δήμο Δωρίδος, όπου επισκέφτηκε κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές μονάδες και μονάδες μεταποίησης προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και συναντήθηκε με κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αγρότες προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα που τους απασχολούν και να παρουσιάσει τις δεσμεύσεις της ΝΔ και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη για τον αγροτικό τομέα. 

   Η επίσκεψη – περιοδεία στην Δωρίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 και συμμετείχαν ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο πρώην υπηρεσιακός Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και πρώην Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτριος Μελάς, ο Διευθυντής της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων κ. Βασίλης Χριστοδουλάκης, η πρώην βουλευτής Φωκίδας κα. Ασπασία Μανδρέκα, ο πολιτευτής κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας κ. Δημήτρης Τζήμας, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δωρίδος κ. Γεώργιος Ξηρομάμος και τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας κ.κ. Σ. Θερμογιάννης και Στ. Μαλάκης, καθώς και άλλα πολιτικά στελέχη της περιοχής. Το κλιμάκιο συναντήθηκε αρχικά με τους κτηνοτρόφους της Δωρίδας, στο Δημοτικό Κατάστημα Λιδωρικίου, παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δωρίδος κ. Νίκου Ασημακόπουλου και του Αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνου Κουτσούπμπα. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τη κτηνοτροφική μονάδα Κουτσούμπα, και τη μελισσοκομική μονάδα «ΜΕΛΛΗΝ» του Κωνσταντίνου Ρέλλου στο Μαλανδρίνο. Ακολούθως επισκέφτηκε τη πτηνοτροφική μονάδα «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΥ» στη Μανάγουλη Ευπαλίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση με αγρότες της πεδιάδας του Μόρνου, στο Δημοτικό Κατάστημα Ευπαλίου. 

   Στις συναντήσεις με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της Δωρίδας, το κλιμάκιο της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων παρουσίασε τις θέσεις και τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας για τον πρωτογενή τομέα, τη μείωση της φορολογίας, την ενίσχυση των αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, της ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων και παράλληλα άκουσε τα προβλήματα και κατέγραψε τα αιτήματα και τα ζητήματα που απασχολούν τον Δωριέα κτηνοτρόφο και αγρότη, ως απόρροια της εμβαλωματικής πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η κτηνοτροφική και αγροτική παραγωγή, είναι από τα πιο ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας. Παρόλα αυτά οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. 

  Η σημερινή κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν είχε ποτέ πλάνο στήριξης του πρωτογενούς τομέα αλλά, απεναντίας, με την πολιτική της αποδυναμώνει όλο και περισσότερο τον μέσο παραγωγό, με την υπερφορολόγηση, τις ασφαλιστικές εισφορές, την αχαλίνωτη αύξηση του κόστους παραγωγής, Η Νέα Δημοκρατία μέσα από αυτές τις ανοιχτές συζητήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους που διοργανώνει, φιλοδοξεί να ανοίξει έναν εποικοδομητικό διάλογο γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξής του και την ανάδειξή του σε καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης της τοπικής και εθνικής οικονομίας. 

  Γιατί για τη Νέα Δημοκρατία η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι αδιαπραγμάτευτη συνθήκη ώστε η οικονομία της χώρας να επανέλθει σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης, με παράλληλη τόνωση της απασχόλησης.

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2018 | 11:12 am


5 χρόνια πριν... Το μεγάλο θαύμα της Αγίας Μαρίνας στον ελαιώνα των Δελφών!

Αποτέλεσμα εικόνας για fokidatv εκκλησια αγιας Μαρινας στον ελαιωνας αμφισσας

Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΕΠΑΦΗ ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ (ΦΩΤΟ Κ ΒΙΝΤΕΟ) makeleio από 


ΛΥΤΡΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ


Μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Νομό Φωκίδος, οι κάτοικοι ισχυρίζονται πως έγινε ένα θαύμα! Όλο το τοπίο σήμερα είναι τραγικό, ωστόσο το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, που βρισκόταν όπως αναφέρουν στην καρδιά της πυρκαγιάς, έμεινε ανέπαφο. Δείτε το email όπως το έστειλε στο makeleio κάτοικος της περιοχής καθώς επίσης και τις φωτογραφίες με το βίντεο που ακολουθεί και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...
Την Αγία Μαρίνα, το εκκλησάκι που είναι απέναντί από το χωρίο Σερνικάκι του νομού Φωκίδος, την είχαν όλοι ξεγραμμένη... πρόκειται για ένα μικρό εξωκκλήσι ριζωμένο στο βράχο, σε ιδιόκτητο κτήμα που οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαρίνας έχει κάνει πολλά θαύματα και εξακολουθεί. Μάλιστα κάποιοι μαρτυρούν ότι παρουσιάζεται με την μορφή μοναχής οπότε και έσωσε ένα άνδρα που έπεσε από μια ψηλή ελιά στην αυλή της...
Η πυροσβεστική υπηρεσία αδυνατούσε να μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο μιας και βρισκόταν στην καρδιά της φωτιάς και το κύριο μέλημα της ήταν ο περιορισμός της, η αποφυγή επέκτασής στο χωριό και η απώλειά ανθρωπινής ζωής...
Οι κάτοικοι βλέποντας το μέγεθος της καταστροφής είχαν βεβαιωθεί πως το εκκλησάκι θα είχε γίνει στάχτη... όλοι στεναχωριόντουσαν για την καταστροφή αλλά και ακόμα για το εκκλησάκι που θα είχε παραδοθεί στις φλόγες αβοήθητο..
Τα ξημερώματα της τρίτης όμως ήρθαν ευχάριστα νέα μέσα σε αυτό το καταθλιπτικό τοπίο που είχε δημιουργηθεί..
Στο πρώην Δελφικό τοπίο...
Το εκκλησάκι ως εκ θαύματος είχε μείνει ανέπαφο!!!
Σαν από θαύμα, ενώ γύρο του όλα είχαν γίνει κάρβουνο αυτό δεν το άγγιξε σπίθα! Μάλιστα ακόμα και τα δέντρα που ακουμπούσαν πάνω του και θα μπορούσαν να του είχαν μεταδώσει την φωτιά, είχαν μείνει ανέπαφα λες και ήταν ευλογημένα από την Αγία Μαρίνα!
Αυτό το μικρό-μεγάλο όμως γεγονός έδωσε ελπίδα και δύναμή στους κατοίκους του χωριού και του νομού γενικότερα που δοκιμάστηκε τόσο πολύ!
Οι ελάχιστοι ντόπιοι πυροσβέστες (λόγω περικοπών...) αλλά και πολλοί άλλοι που συνέδραμαν από τους γύρο νομούς και τα 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα, έδωσαν μεγάλη μάχη! Οι κάτοικοι ενώθηκαν και οργανώθηκαν στην απειλή, νέοι άντρες, γέροι αλλά και γυναίκες με κλαδιά στα χέρια και ότι άλλο μέσο είχαν έτρεξαν να σώσουν τον τόπο τους! Τις περιούσιες τους αλλά και τις περιούσιες των διπλανών τους, που πολλές φορές θα μπορούσαν να είχαν τσακωθεί κιόλας για μικροδιαφορές με τα χωράφια τους, (ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ).
ΗΤΑΝ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥΣ!
Πολλοί έτρεξαν να τους κατηγορήσουν και ίσως σε έναν βαθμό να έχουν δίκιο ως προς την αποψίλωση που έπρεπε να είχε γίνει...
Όμως μην μπερδευόμαστε.. δεν ήταν μόνο ιδιωτικές περιουσίες... το συγκεκριμένο Δελφικό Τοπίο, η συγκεκριμένη ελιά είναι κρατική!!! Ναι κρατική!!
Γιατί; Γιατί ενώ είναι στην κατοχή σου το στρέμμα δεν μπορείς με νόμο να φυτέψεις κάτι άλλο παρά μόνο ελιά! Πρέπει αναγκαστικά να έχεις μόνο ελιές! Ούτε να τις κόψεις μπορείς ούτε τίποτα!!!
Άρα από την στιγμή που το κράτος σου επιβάλει να έχεις μόνο ελιές για το λόγο του Δελφικού τοπίου θα έπρεπε να ήταν αρωγός..
Όταν οι παράγωγοι έχουν γονατίσει και είναι υποχρεωμένοι να έχουν ελιές που είναι πλέον 100% ασύμφορες οικονομικά και δεν βγάζουν ούτε τα ίδια τα μεροκάματα που κάνουν πως θα δώσει κίνητρο στον παραγωγό να βάλει πάλι το χέρι στην τσέπη για μεροκάματα και πετρέλαια για να καθαρίσει ένα στρέμμα που δεν του αποδίδει τίποτα πλέον εκτός από το λάδι στο τραπέζι του;
Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος που έγινε στην περιοχή της Φωκίδας. Τα προηγούμενα χρόνια δινόταν ένα κονδύλιο κάτω τον 50 ευρώ το στρέμμα για να καθαρίζονται τα χόρτα λόγο του Δελφικού Τοπίου ,αυτό όμως κόπηκε λόγο ''κρίσης'' και έτσι η κατάληξή ήταν να καταστραφεί το Δελφικό Τοπίο.
Τελικά είμαστε μονοι...
Αλλά όχι!!! Έχουμε τους γείτονες μας, τους συγχωριανούς μας, τους συμπολίτες μας... και πάνω από όλα την Αγία Μαρίνα και έναν Θεό που μας φυλάει ακόμα!
ΛΥΤΡΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ένας από τους τυχερούς που μεγάλωσε μέσα στον ελαιώνα.

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2018 | 1:50 pm


Ερώτηση - βόμβα Δρακάκη στο σημερινό Συμβούλιο Δελφών για τους Βιολογικούς Καθαρισμούς του Δήμου...

ΑΙΤΗΜΑ

 Του Γεωργίου Δρακάκη
 Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Δελφών 
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης 
Απολλώνιο Φως – Καθαρή λύσηΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών

ΚΟΙΝ.: 1. Δήμαρχο Δελφών
2. Αρμόδιους Αντιδημάρχους:

                                                   α) κ. Μαίρη Ανδρεοπούλου

                                                   β) κ. Νεκτάριο Μίχο

3. Δημοτικούς Συμβούλους


4. Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Γαλάζιες Σημαίες)  blueflag@eepf.gr


5. ΜΜΕ

  Παρακαλώ όπως θέσετε στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (17/7/208) προ ημερησίας διατάξεως προς συζήτηση το:  ΘΕΜΑ: ενημέρωση από τον Δήμαρχο και τους δύο αρμοδίους Αντιδημάρχους, σχετικά με τον φορέα, τον τρόπο και την ποσότητα διάθεσης της λυματολάσπηςτου Βιολογικού Καθαρισμού Ιτέας.  Κύριοι, 


   Κατόπιν δημοσιευμάτων σχετικά,  καλούμε, ως Δημοτική Παράταξη και φορολογούμενοι δημότες που πληρώνουν υψηλά τέλη και μόνιμοι κάτοικοι Δήμου Δελφών, ως έχοντες έννομο συμφέρον, τον Δήμαρχο Δελφών κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο, την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Μαίρη Ανδρεοπούλου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τις Γαλάζιες Σημαίες κ. Νεκτάριο Μίχο, να επιδείξουν ενώπιον των Δημοτικών Παρατάξεων στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών τα σχετικά έγγραφα (τιμολόγια, μεταφορικές, συμβάσεις και άλλα) που αποδεικνύουν σε ΠΟΙΟΝ ΦΟΡΕΑ και με ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ διαθέτουν την λυματολάσπη  των 6 μονάδων επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Δελφών, ώστε να αποδεικνύεται η λειτουργία των μονάδων, αρχής γενομένης από τον Βιολογικό Καθαρισμό της Ιτέας, του οποίου η λειτουργία βρίσκεται ήδη στην Δικαιοσύνη...
Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2018 | 1:41 pm


ΣΧΟ Ιτέας - Κίρρας: 78η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στο Κερκέτιο Όρος...


  Αναχώρηση από τον Σύλλογο 06΄00 στις 19-7-18 Πέμπτη για Κίσσαβο, περπάτημα την ίδια μέρα καταφύγιο Όσσας - κορυφή πρ. Ηλίας (1978 μ,) ώρες πορείας 3h πήγαινε- έλα 5,88 km σύνολο διαμονή στο καταφύγιο της Οσσας (1600 μ.) 

   Παρασκευή 20-7-18 διασχίσουμε το φαράγγι της Καλυψώς από κόκκινο νερό ώρες πορείας 3h σύνολο και διαμονή στο Κόκκινο νερό σε σκηνές, 

  Σάββατο πηγαίνουμε στο χώρο κατασκήνωσης της 78η Π.Ο.Σ στο Κόζιακα,υποδοχή στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και απο κεί περπάτημα 1:45’ μέχρι το χώρο κατασκήνωσης στο καταφύγιο του Κόζιακα (1750 μ.υψόμετρο) με τα πράγματα, δεν υπάρχει οδική πρόσβαση.

  Την Κυριακή περπάτημα Καταφύγιο –Τρύπιο Λιθάρι- Κορυφή Αστραπή 1901μ. - Καταφύγιο (2 ώρες),μετά τη λήξη της συνάντησης επιστροφή. 

 τηλ.επικ.2265032100  (20.00-22.00)
 κιν.6945703548. 

 Όσοι θα έλθουν μόνο το διήμερο για τη Π.Ο.Σ να ενημερώσουν το Σύλλογο για την συμμετοχή τους...
 
 78η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση 
Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας 
 Αναρρίχησης Κόζιακας
  21-22 Ιουλίου 2018

    Ο Σ.Ο.Χ. Τρικάλων σας προσκαλεί στην 78η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση (Π.Ο.Σ) η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Ιουλίου 2018

στο Κερκέτιο Όρος (Κόζιακας) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Τρικκαίων και του Δήμου Πύλης. Σημείο κατασκήνωσης και εκδηλώσεων είναι η περιοχή του «Καταφυγίου Κόζιακα» σε υψόμετρο 1750μ.
Χρήσιμες πληροφορίες:
Άφιξη- σημείο συνάντησης: Υποδοχή θα υπάρχει από τη διοργάνωση στο χώρο στάθμευσης του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου από όπου ξεκινά και το μονοπάτι για το σημείο κατασκήνωσης και εκδηλώσεων στο «Καταφύγιο Κόζιακα» 1750μ. (ώρες ανάβασης 1:45’). Το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται σε απόσταση 42 χλμ από τα Τρίκαλα και η οδική σήμανση είναι ευδιάκριτη μέσω Πύλης. Εναλλακτικά όσοι ταξιδεύουν από βόρεια Ελλάδα μέσω Εγνατίας, μπορούν να προσεγγίσουν το Χιονοδρομικό Κέντρο ακολουθώντας την σχετική σήμανση αφήνοντας την εθνική οδό λίγο πριν την Καλαμπάκα με κατεύθυνση το χωριό Χρυσομηλιά. Αναλυτικές πληροφορίες για την άφιξη αλλά και εναλλακτικές πεζοπορικές διαδρομές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.koziakas2018.com.
Χώρος Κατασκήνωσης: Χώρος κατασκήνωσης έχει οριστεί το οροπέδιο περιμετρικά του Καταφυγίου Κόζιακα σε υψόμετρο 1750 μέτρα.
Πρόσβαση το χώρο κατασκήνωσης: Δεν υπάρχει οδική πρόσβαση στο χώρο του καταφυγίου. Για την προσέγγιση του χώρου κατασκήνωσης και εκδηλώσεων ακολουθείτε ήπια πεζοπορική διαδρομή διάρκειας 1:45’. Ο κάθε ορειβάτης είναι υπεύθυνος για την μεταφορά του κατασκηνωτικού του εξοπλισμού.
Διατροφή: Από τη διοργάνωση θα χορηγηθεί ορειβατικό δείπνο το βράδυ του Σαββάτου και πρωινό το πρωί της Κυριακής. Όλοι οι ορειβάτες είναι απαραίτητο να έχουν τα ατομικά τους σκεύη καθώς το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την μείωση του οικολογικού αποτυπώματος της εκδήλωσης είναι η μη χορήγηση πλαστικών σκευών.
Νερό: Στο σημείο εκκίνησης ΔΕΝ υπάρχει τρεχούμενο νερό, υπάρχουν ωστόσο πηγές στη μέση περίπου της διαδρομής ανάβασης και στο Καταφύγιο.
Μειώνουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα
Η πρόσβαση στο χώρο κατασκήνωσης γίνεται μόνο με τα πόδια
Έχουμε τα ατομικά μας σκεύη φαγητού
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 78ης Π.Ο.Σ. Σάββατο 21 Ιουλίου 14:00 – 19:00 Προσέλευση στήσιμο σκηνών, δηλώσεις συμμετοχής στην γραμματεία. 19:00 – 20:00 Υποδοχή, χαιρετισμοί συλλόγων, ανταλλαγή αναμνηστικών (στο Καταφύγιο). 20:00 – 21:00 "Τα Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά του Κόζιακα". Ομάδα Φίλων Δασοβοτανικού Κήπου Α.Π.Θ., με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Δασικής Βοτανικής-Γεωβοτανικής του Α.Π.Θ. και του Ταμείου Διοίκησης Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Α.Π.Θ. 21:00 Δείπνο (ορειβατική φασολάδα)Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας ορειβατικά σκεύη (καραβάνα και μαχαιροπήρουνα) ΔΕΝ θα χορηγηθούν πλαστικά σκεύη. Στο χώρο κατασκήνωσης υπάρχει μία πηγή με τρεχούμενο νερό. Κυριακή 22 Ιουλίου 07:00 – 08:00 Πρωινό 08:00 Εκκίνησης πεζοπορικών διαδρομών. Προτεινόμενη διαδρομή Καταφύγιο –Τρύπιο Λιθάρι- Κορυφή Αστραπή 1901μ. - Καταφύγιο (2 ώρες) 12:00 Λήξη Συνάντησης

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2018 | 8:00 pm


Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Δελφών: το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση στην Βουλή για την διαγραφή χρεών των αδύναμων δημοτών...  ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ                     Άμφισσα 15/7/2018 

   Πρόσφατα το ΚΚΕ κατάθεσε πρόταση νόμου στη βουλή για να μπορούν οι ίδιοι οι δήμοι να διαγράφουν οφειλές δημοτών για χρέη τους προς το Δήμο όταν υπάρχει βεβαιωμένη αδυναμία του νοικοκυριού να ανταποκριθεί. 

  Ο Δήμος Πατρέων το έφερε στη βουλή, μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Παραθέτουμε το δελτίο τύπου του Δήμου και τη δήλωση του Πελετίδη.ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ    «Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης αφού καταρχάς υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ, αν η πρόταση αφορά σε χρέη γενικώς προς το Δημόσιο ή μόνο προς τους δήμους και αφού έλαβε τις σχετικές διευκρινίσεις, παρέπεμψε το θέμα σε μελλοντική διαβούλευση με την ΚΕΔΕ, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα κάποιου είδους ρύθμισης όπως αυτή που εφαρμόστηκε για λίγους μήνες πέρυσι για διαγραφή προσαυξήσεων, προστίμων για χρέη προς δήμους και τη δυνατότητα αποπληρωμής τους σε 100 δόσεις.

    Θα επιμείνουμε και θα επανέλθουμε με τη σχετική τροπολογία που καταθέσαμε, διότι θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο για να διασφαλιστεί το λαϊκό βιος, αλλά και οι εργαζόμενοι του δήμου από καταλογισμό. Επαναλαμβάνουμε δε, πως σε ό,τι μας αφορά ως Δημοτική Αρχή, δεν θα επιτρέψουμε για χρέη των 500 ευρώ στο δήμο, να βγάλουμε στο σφυρί τη λαϊκή περιουσία».Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ    Σε δήλωσή του για το θέμα, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ανέφερε: 

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ολοκλήρωσε με την ψηφοφορία στην βουλή χτες ένα ακόμη κύκλο αντιδραστικών αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων σε Δήμους και Περιφέρειες. Όσον αφορά την τροπολογία που έδωσε στα κόμματα η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και σειρά άλλων Δήμων και που αφορούσε στην δυνατότητα των δημοτικών συμβουλίων να ελαφρύνουν και διαγράφουν χρέη τσακισμένων από την φτώχεια και την αναδουλειά νοικοκυριών, με τον κυνισμό της απαξίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την απέρριψε, τα δε άλλα κόμματα (με εξαίρεση το ΚΚΕ που κατέθεσε και την τροπολογία), σιώπησαν!

   Για να μην χάσουν σπίτι και το βιός τους που τους έχει απομείνει για πενταροδεκάρες που χρωστάνε στους Δήμους όταν οι μεγαλοοφειλέτες μένουν στο απυρόβλητο και με την “βούλα” των νόμων τους!

     Δεν μας κάνει τελικά καμιά έκπληξη ο κυνισμός των χορτάτων και της εξουσίας τους. Τα σχέδια κυβέρνησης, Νέας Δημοκρατίας, Κινήματος Αλλαγής, για την επιχειρηματική τους λειτουργία και το πιο σφιχτό δέσιμο τους με τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων είναι ταυτόσημα και ενιαία και δεν αφήνουν χώρο για τις ανάγκες του φτωχού λαού και των εργαζόμενων.

     Είμαστε με τους καταφρονεμένους και θα παλέψουμε με ότι δυνάμεις έχουμε για την καταδίκη και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που διαπερνά σαν σφαίρα κράτος και τοπική διοίκηση χτυπώντας κατάστηθα την ζωή και το μέλλον του λαού μας».


Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2018 | 12:30 pm


Κόνσολας: "βουλιάζει" η κρουζιέρα στην Ελλάδα... Απαθής παρακολουθεί η κυβέρνηση την ελεύθερη πτώση ...

 
  Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τη νέα μείωση στις αφίξεις κρουαζιεροπλοίων το 2018, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

   «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παρακολουθεί απαθής, εδώ και δύο χρόνια, την πτωτική πορεία στην κρουαζιέρα. Μετά την ελεύθερη πτώση του 2017, οπότε σημειώθηκε μείωση κατά 20% των κρουαζιεροπλοίων που ήρθαν στην Ελλάδα, συνεχίζεται και το 2018 η υποχώρηση της Ελλάδας, ως προορισμού για την κρουαζιέρα. Είναι πια σαφές ότι με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να υπάρξει καμία προοπτική για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας».

    Πλήρης Δήλωση: 


   «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παρακολουθεί απαθής, εδώ και δύο χρόνια, την πτωτική πορεία στην κρουαζιέρα. Μετά την ελεύθερη πτώση του 2017, οπότε σημειώθηκε μείωση κατά 20% των κρουαζιεροπλοίων που ήρθαν στην Ελλάδα, συνεχίζεται και το 2018 η υποχώρηση της Ελλάδας, ως προορισμού για την κρουαζιέρα. 

   Με βάση τα πρώτα στοιχεία, το 2018 θα έρθουν 61 κρουαζιερόπλοια λιγότερα από το 2017 -χρονιά στην οποία παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη πτώση- ενώ θα υπάρξει και μείωση του αριθμού των επισκεπτών. 

   Η κρουαζιέρα στην Ελλάδα βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο, την ίδια ώρα που η Τουρκία επενδύει σε νέες υποδομές στο συγκεκριμένο τομέα και στην προοπτική του homeporting.

   Είναι πια σαφές ότι με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να υπάρξει καμία προοπτική για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. 

   Η Νέα Δημοκρατία έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας που περιλαμβάνει: 
 - Άρση των αντικινήτρων για την κρουαζιέρα και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών στα ελληνικά λιμάνια. 
  - Παραχώρηση λιμενικών εγκαταστάσεων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα προκειμένου να δημιουργηθούν νέες υποδομές.
  - Δημιουργία νέων ανταγωνιστικών προϊόντων, όπως η εφαρμογή νέων τουριστικών πακέτων “Cruise & Stay” και “Short Cruising”.
  - Νέο φορέα προβολής και προώθησης της κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα».

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2018 | 12:24 pm


Φωτιά στον Ελαιώνα της Άμφισσας στο ύψος της διασταύρωσης Σερνικακίου! επιστρέφουν οι μνήμες 5 χρόνια μετά...

 
   Φωτιά στον Ελαιώνα της Άμφισσας! επιστρέφουν οι μνήμες...

 Φωτιά είχαμε στον Ελαιώνα της Άμφισσας στο ύψος της διασταύρωσης του Σερνικακίου! 

 Μπαίνοντας στην διασταύρωση προς το χωριό, ο δρόμος περνά από την γέφυρα ενός χειμάρρου και ακριβώς από κάτω άρχισε η φωτιά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες το ρέμα ήταν εντελώς ακαθάριστο (από την Περιφέρεια προφανώς) και η φωτιά γιγαντώθηκε αμέσως καίγοντας 4 - 5 ελαιόδενδρα που γειτνίαζαν με την κοίτη. Ωστόσο οι αγρότες είχαν καθαρισμένα τα κτήματα γύρω από το σημείο και το σημαντικό, έσπευσαν από τα πρώτα λεπτά στην εστία. Ταυτόχρονα άμεση

 

(σε 5 λεπτά ήταν στο σημείο!)  ήταν η άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλοι μαζί κατάφεραν να ελέγξουν και να σβήσουν την φωτιά.  

 Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η γειτνιάζουσα γεώτρηση, της οποίας ο ιδιοκτήτης κινητοποιήθηκε άμεσα και ενεργοποίησε την ηλεκτροδότηση ενώ κατηύθυναν την ροή του νερού κατ' ευθείαν στην εστία. 
 Ευτυχώς! η φωτιά κατασβέστηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ελέγχει την κατάσταση.

 Όλοι οι κάτοικοι που βρίσκονται στο σημείο μιλούν για απόπειρα εμπρησμού... ενώ οι μνήμες ξύπνησαν αφού από την περιοχή του Σερνικακίου είχε ξεκινήσει και η μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε την καρδιά του Δελφικού Ελαιώνα στις 5 Αυγούστου του 2013...
  
 Μάλλον θα πρέπει να προσέχουμε περισσότερο...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2018 | 5:31 pm


Ζητάμε ως φορολογούμενοι δημότες ενημέρωση από τον Δήμο Δελφών σχετικά με την διάθεση της λυματολάσπης του Βιολογικού καθαρισμού Ιτέας...


φωτο αρχείου

   Δεν είναι μυστικό ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός της Ιτέας έχει προβλήματα. 
  Επί σειρά δεκαετιών και από μια σειρά μέσων αναφερόμαστε σε αυτά καθώς και στην γενεσιουργό αιτία τους. 
  Πάντοτε παρουσίαζε πρόβλημα αλλά η δυσοσμία των τελευταίων ημερών ξεπερνά κάθε προηγούμενο! 
  Ακόμη και σε όμορες Δημοτικές ενότητες δημιουργείται αφόρητη κατάσταση με επιπτώσεις στην δημόσια υγεία.
 Φυσικά ό,τι έχει να κάνει με δημόσια υγεία είναι αντικείμενο ενδιαφέροντος της Δικαιοσύνης.
  
  Δεν ήταν λίγες οι φορές το τελευταίο χρόνο που ασχοληθήκαμε με διάθεση στήριξης για το συγκεκριμένο θέμα και οι απαντήσεις ήταν πάντοτε ίδιες...

   Και επειδή μετά από 30 χρόνια ρεπορτάζ κουραστήκαμε να υποκρινόμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε με την ελπίδα ότι θα υπάρξει ευαισθησία, καθώς επίσης και μετά από δηλώσεις  των αρμοδίων στην δημόσια τηλεόραση προ μηνών, καλούμε την δημοτική Αρχή, ως δημότες που πληρώνουν τέλη και μόνιμοι κάτοικοι έχοντες έννομο συμφέρον, να επιδείξουν τα σχετικά έγγραφα (τιμολόγια, μεταφορικές, συμβάσεις κλπ κλπ) που να αποδεικνύουν σε ΠΟΙΟΝ ΦΟΡΕΑ και με ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ διαθέτουν την λυματολάσπη της μονάδας, πράγμα που αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή λειτουργεί τον Βιολογικό Καθαρισμό της Ιτέας. 
 
  Με την ευκαιρία δε αυτή, παρακαλούμε να κάνουν τον κόπο να μας ενημερώσουν σχετικά για το ίδιο ζήτημα που αφορά στον ΒΙΟΚΑ Γαλαξειδίου. Και γιατί όχι; Και της Άμφισσας. 

  Δεν θα είναι κάτι δύσκολο εκτός εάν η διάθεση της λυματολάσπης γίνεται σε διαφορετικούς υποδοχείς-φορείς και με διαφορετικό τρόπο.

 Ελπίζοντας σε μια καλή συνεργασία, ευχαριστούμε εκ των προτέρων αναμένοντας άμεση ενημέρωση...

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2018 | 3:43 pm


Δρόλαπας: πώς προέκυψε το πολύ ενδιαφέρον πολιτικό προξενιό μεταξύ Παναγιωτόπουλου - Φωτίου για τους ΡΟΜΑ;;... Ο Βουλευτής κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου μήπως γνωρίζει κάτι;


Αποτέλεσμα εικόνας για πρωτη η αμφισσα μετεγκατασταση ρομα

  Τους θέλουν (...Ρομά ) Μαντρωμένους, 
Ελεγχόμενους και Κατευθυνόμενους!

  Του Νίκου Δρόλαπα
Αποτέλεσμα εικόνας για αμφισσα μετεγκατασταση ρομα αντιδρασεις

    ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεν έδωσαν οι αρμόδιοι σε μία σειρά προβλημάτων που συνδέονται με το έργο στέγασης των Ρομά στη θέση Κάμινος της Άμφισσας. 
  ΚΟΛΛΗΣΕ μπροστά στα προβλήματα και τις εντονότατες αντιδράσεις των κατοίκων η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, με κυρίαρχα ζητήματα τη παραβατικότητα και την ατιμωρησία της εν λόγω κοινωνικής ομάδας.

   Ο ΜΟΝΟΣ που δεν κόλλησε και έλεγε τα δικά του, εξαντλώντας κάθε περιθώριο να εμφανίσει τη νύχτα μέρα, ήταν ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιωτόπουλος.
   Ο ισχυρισμός του ότι δεν πρέπει να χαθούν τα 2.868.517  ευρώ  δεν έπεισε κανένα,  γιατί ολόκληρο αυτό το ποσό θα πήγαινε για τους προκατασκευασμένους οικίσκους, το χαμηλό κόστος των οποίων, θα άφηνε μεγάλα περιθώρια κέρδους για τους  προμηθευτές,  χωρίς να περισσεύσει ούτε ευρώ για την αγορά της Άμφισσας.

       ΑΛΛΑ  και το πρόγραμμα δεν είχε μελετηθεί σωστά, τουλάχιστον για την Άμφισσα.   Παρουσίαζε τόσα κενά  πάνω σε σοβαρά ζητήματα, ώστε ανάγκασε την Ειδική Γραμματέα κα Γιάντσιου να παραδεχθεί ότι πριν επιλεγεί η σωστή λύση θα πρέπει να προηγηθεί η επίλυση άλλων  προβλημάτων, με πρώτο τη θύελλα της παραβατικότητας που χρόνια ταλανίζει τη περιοχή.

       ΒΕΒΑΙΑ ο Δήμαρχος, που όλα τα μετράει σε ψήφους, αν και έδειξε ότι υποχωρεί στην εφαρμογή του προγράμματος, δεν έπεισε κανέναν αφού τα ίδια έκανε και με το αποτυχημένο  κυκλοφοριακό της Άμφισσας,  που και σε αυτό είχε και έχει ολόκληρη τη τοπική κοινωνία απέναντί του και δεν το απέσυρε ακόμη, έχοντας γίνει θεατής και ο ίδιος  των Δικαστικών και Υπηρεσιακών απαγορεύσεων  που  το ακυρώνουν …λίγο  -  λίγο.

      ΑΚΟΜΗ  ένα  τεράστιο ζήτημα χειραγώγησης ψηφοφόρων αποκαλύφθηκε με την υπόθεση των Ρομά  και έγιναν πολλές σχετικές αναφορές στη μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων της Άμφισσας της 5ης Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο,  όσον αφορά τον αριθμό των εγγεγραμμένων  Ρομά στα Δημοτολόγια, οι οποίοι και κατά δήλωση του Δημάρχου φθάνουν τους χίλιους. 

      Το ζήτημα αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά για τη νομιμότητα των μεταδημοτεύσεων ή και των διπλοεγγραφών και τις τυχόν ευθύνες όσων Δημάρχων ή υπαλλήλων βεβαίωσαν ανακριβή στοιχεία  για τη ‘’νόμιμη’’  εγγραφή τους στα Δημοτολόγια.

      ΦΑΙΝΕΤΑΙ  λοιπόν, ότι  βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γενικότερο σχέδιο αλλοίωσης της πραγματικής θέλησης των Δημοτών δια του ψήφου των, δίδοντας μία ακόμη εξήγηση για τον τρόπο που επιπλέει τόσα χρόνια το τοπικό  ενιαίο σύστημα εξουσίας με τα ίδια και τα ίδια ακατάλληλα πρόσωπα στο τιμόνι του τόπου μας.

       ΘΕΛΟΥΝ  να έχουν τους Ρομά ‘’μαντρωμένους’’ ,  εξαθλιωμένους και μέσα στη παραβατικότητα,  για να τους ‘’ προστατεύουν’’, να τους έχουν στο χέρι και πολιτικά ελεγχόμενους και κατευθυνόμενους  για να τους οδηγούν ομαδικά στις κάλπες.

       ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ  ο σκοπός των τοπικών αιρετών.

       ΔΕΝ  ΤΟΥΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ  αν καταστρέψουν το αθλητικό Κέντρο τοποθετώντας πλάϊ του τον οικισμό των Ρομά,  ΟΥΤΕ αν θα επιτραπεί  να περάσει ο αγωγός αποχέτευσης του οικισμού επάνω από τον αγωγό του Μόρνου της….’’φίλης’’  ΕΥΔΑΠ  προς τον βιολογικό καθαρισμό.    

        ΒΕΒΑΙΑ,  δεν τους ενδιαφέρει  ΟΥΤΕ  καν  ο ανθρώπινος παράγων. Αφού δεν τους ενοχλεί,  αν μέσα στον οικισμό θα διέμεναν οικογένειες με παιδιά  μαζί με χρήστες ουσιών ή παραβατικούς,   ΟΥΤΕ  τι  θα απογίνουν οι υπόλοιποι που είναι Δημότες και αυτοί,  ΟΥΤΕ αν μεταξύ τους έχουν προβλήματα. 

      ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ  πράγματι να βελτιώσουν τη διαβίωσης των Ρομά, θα το είχαν κάνει ήδη  ενδυναμώνοντας τις προνοιακές δομές του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας.  Θα ακολουθούσαν το σίγουρο δρόμο επανένταξής τους στη κοινωνία με την διασπορά και τη συνεχή φροντίδα  που τόσα χρόνια με επιτυχία εφαρμόζει η Μονάδα Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδας. Όμως, αυτός ο δρόμος θέλει πολλή και συστηματική δουλειά  και αγάπη  γι αυτό που κάνεις, πράγμα που οι αιρετοί μας δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν.

     ΕΣΠΕΥΣΕ  λοιπόν ο Δήμαρχος, ως πρώτος  "πρόθυμος" εξ όλων των Δημάρχων της Χώρας να  φορτωθεί το πρόγραμμα και πολλοί διερωτώνται πως προέκυψε αυτή η αγαστή συνεργασία με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου;


     ΠΟΙΟΣ άραγε έκανε αυτό το πολύ ενδιαφέρον πολιτικό προξενιό; 


     Ο  Βουλευτής  κ. Ηλίας  Κωστοπαναγιώτου  μήπως  γνωρίζει  κάτι;

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2018 | 10:00 pm


Δημόσια επιστολή των εκπαιδευτικών Παπακωνσταντίνου - Σκορλέτου για τις ανυπόστατες φήμες σε βάρος τους, μετά την δημιουργία νέων Φροντιστηρίων σε Άμφισσα και Ιτέα... στην Δικαιοσύνη η υπόθεση!

   ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου του Δημητρίου, Μαθηματικού 

  Τις τελευταίες ημέρες, πληροφορήθηκα, προς μεγάλη μου έκπληξη και λύπη, ότι στην τοπική κοινωνία έχει αναπτυχθεί μία έντονη φημολογία περί παύσης λειτουργίας της επιχείρησής μου (φροντιστήριο) και αποχώρησής μου από το επάγγελμα που ασκώ επί τριάντα συναπτά έτη. 

  Ως φερόμενος δε λόγος εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, δήθεν σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω.
   Σεβόμενος τη μεγάλη ανησυχία που έχει προκληθεί στον οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό μου περίγυρο, αισθάνομαι την ανάγκη, για πρώτη φορά στην μέχρι τώρα πορεία μου, να τοποθετηθώ δημοσίως. 

  Πέρα, λοιπόν, από την αυτονόητη διάψευση των ανωτέρω συκοφαντικών διαδόσεων, οφείλω να ενημερώσω ότι έχω προβεί σε όλες τις απαιτούμενες κατά νόμο ενέργειες έναντι αυτής της κακοήθους «επίθεσης» που υφίσταμαι, η οποία μοναδικό σκοπό έχει να με πλήξει σε προσωπικό και κυρίως επαγγελματικό επίπεδο. 

  Ευκαιρίας δοθείσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που σπεύσατε να εκδηλώσετε το ειλικρινές ενδιαφέρον σας για το πρόσωπό μου και να δηλώσω ότι και τη νέα χρονιά θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό των μαθητών μου. 

   Άμφισσα, 13/7/2018

      Με εκτίμηση 
 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Παναγιώτη Σκορλέτου του Χριστόδουλου, Φυσικού 

    Με αφορμή φημολογία αντίστοιχη με του συναδέλφου και συνεργάτη Κώστα Παπακωνσταντίνου, περί αποχώρησής μου από το επάγγελμα που ασκώ επί τριάντα έτη, με την παρούσα δημόσια τοποθέτησή μου, δηλώνω ότι παραμένω ενεργός στο επάγγελμα του φυσικού. 
 Παρότι και μόνη η ίδρυση του φροντιστηρίου μου αποτελεί διάψευση των ανωτέρω φημών, που στόχο έχουν να σπιλώσουν την ιδιότητά μου ως εκπαιδευτικού, θεωρώ χρέος μου και αυτό τον τρόπο επικοινωνίας. 

  Ευχαριστώ για το ειλικρινές ενδιαφέρον προς εμένα και την οικογένειά μου. 

   Άμφισσα, 13/7/2018 
 Με εκτίμηση 


Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2018 | 9:41 pm


Οι Φίλοι της Μουσικής, η Οικογένεια Λιβανού και το ΕΠΚΕΔ διοργανώνουν ART CAMPUS με λυρικές τραγουδίστριες: Η Αριάδνη στους Δελφούς 16 με 22 Ιουλίου...


  Αποτέλεσμα εικόνας για Η Αριάδνη στους Δελφούς λυρικες τραγουδιστριες   Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, εξακολουθώντας να παρέχει τη στήριξή του στη μουσική και επαγγελματική εξέλιξη των νέων Ελλήνων μουσικών με την καθοδήγηση καταξιωμένων καλλιτεχνών - παιδαγωγών, διοργανώνει φέτος ένα ακόμη ART CAMPUS με τίτλο «Η Αριάδνη στους Δελφούς» στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (ΕΠΚεΔ) την εβδομάδα 16 με 22 Ιουλίου 2018.
     
Στο φετινό Art Campus συμμετέχουν νέες ταλαντούχες λυρικές τραγουδίστριες από όλη την Ελλάδα οι οποίες επελέγησαν κατόπιν ακρόασης. Το θέμα του πρωτότυπου εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ένα δραματοποιημένο μουσικό εργαστήρι που βασίζεται στο μαδριγάλι του Κλάουντιο Μοντεβέρντι «Ο Θρήνος της Αριάδνης» το οποίο ο μεγάλος αυτός συνθέτης της Αναγέννησης εμπνεύστηκε από τον γνωστό αρχαιοελληνικό μύθο του Θησέα και της Αριάδνης

 Στο ειδικά σχεδιασμένο επταήμερο εργαστήριο «Η Αριάδνη στους Δελφούς» οι νέες λυρικές τραγουδίστριες θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την θεατρική πλευρά ενός μουσικού δράματος, να εξοικειωθούν με τα βασικότερα στάδια προετοιμασίας μιας σκηνικής παραγωγής, εστιάζοντας εξ ίσου τόσο στο μουσικό όσο και στο υποκριτικό μέρος και θα έχουν την δυνατότητα με δραματουργικά, σκηνογραφικά και υποκριτικά εργαλεία να εξασκηθούν με διάφορες πρακτικές μεθόδους προκειμένου να κατανοήσουν και να εκτελέσουν μια σκηνοθετική προσέγγιση, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες σκηνικές ερμηνείες.

Το εργαστήριο θα κορυφωθεί με την  παρουσίαση του έργου στο Αμφιθέατρο «Κ.Καραμανλής» του Ευρωπαϊκού Πολτιστικού Κέντρου Δελφών, την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου.
Πληροφορίες για την παράσταση

Η Αριάδνη στους Δελφούς

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
Κυριακή 22 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ

Μουσική: Κλάουντιο Μοντεβέρντι (1567 - 1643): “Ο Θρήνος της Αριάδνης"
μαδριγάλι σε τέσσερα μέρη για 5 φωνές, VI βιβλίο μαδριγαλιών, SV 107
Λιμπρέτο-στίχοι: Οττάβιο Ρινουτσίνι (1562-1621)


Διδασκαλία, σκηνοθετική & σκηνογραφική επιμέλεια: Πάρις Μέξης
Μουσική διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης
Φωνητική προετοιμασία: Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης


Τραγουδούν: Δέσποινα Ανδρανιώτη, Στέλλα Βουτουφιανάκη,
Φωτεινή Καψετάκη, Μαρία Κονταξάκη, Παναγιώτα Κοντού, Μαρία Κοσοβίτσα, Μαριάννα Κουκουτσάκη, Αννα Μαθιουδάκη, Μαριάννα Μεσσαλά,
Μυρσίνη Μορέλλι, Σοφία Πουλοπούλου, Μαργαρίτα Σέμση, Αθηνά Σμερδή, Μαρκέλλα Τσαντλογιάννη, Χριστίνα Χρήστου

Κοντίνουο: Νίκος Λαάρης, Δημήτρης Μπουζάνης

Τηλ. για κρατήσεις θέσεων: 22650 82731-2

--------------------------------

Το Art Campus  πραγματοποιείται
με την ευγενική χορηγία της Οικογένειας Γ.Π.Λιβανού
και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών

Καλλιτεχνική εποπτεία:'Εφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου
Αντιπρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
και Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΣΦΜ

Διεύθυνση - Οργάνωση παραγωγής: Όλγα Καλογρηάδου


Επικοινωνία: [email protected]
Τηλ. 210-9849 563, 6974 108164

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ


Πάρις Μέξης - Διδασκαλία, σκηνοθετική & σκηνογραφική επιμέλεια

Ο Πάρις Μέξης είναι σκηνοθέτης, σκηνογράφος και creative director και εργάζεται στην όπερα, το θέατρο, το χορό, την τηλεόραση, το κινηματογράφο και την επικοινωνία στην Ελλάδα και διεθνώς. Παράλληλα σχεδιάζει εκθέσεις και corporate events και εργάζεται ως καλλιτεχνικός συνεργάτης στην ομάδα σχεδιασμού επικοινωνίας Beetroot Communication Design Agency. Είναι συχνός ομιλητής και παραδίδει διαλέξεις και σεμινάρια και διευθύνει εργαστήρια πάνω στα αντικείμενά του σε κολλέγια και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και διεθνώς. Διδάσκει σε σταθερή βάση στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Όμιλο (ΑΚΤΟ) και εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας στο ιδιωτικό σχολείο CGS και στο φεστιβάλ Mind the Fact.

Είναι πρόεδρος της Εταιρίας Σκηνογράφων και Ενδυματολόγων Ελλάδος, ιδρυτικό μέλος και μέλος της εταιρείας διαπολιτισμικής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης POLYPHONICA, που απευθύνεται σε παιδιά που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού για το Χορό και μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Σκηνογράφων και Τεχνικών (OISTAT).

Ο Πάρις Μέξης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε σκηνογραφία στο Λονδίνο, στο Central Saint Martins College of Art and Design (MA Scenography, BA Theatre: Design for Performance) και στην Πράγα, στο Divadelni fakulta Akademie Muzickych Umeni [DAMU] (Opera Design), Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και Διακόσμηση στον ΑΚΤΟ και στο Middlesex University (BA Interior Design, Έπαινος Άριστης Επίδοσης το 1998 και το 1999) και μουσική στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο.


Δημήτρης Μπουζάνης - Μουσική διδασκαλία

Ο Δημήτρης Μπουζάνης σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο.

Σπούδασε διεύθυνση χορωδίας και μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα στην Ουγγαρία.

Διετέλεσε λέκτορας μουσικοπαιδαγωγικών συστημάτων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Το 1992 συνέχισε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, απ’ όπου το 1996 αποφοίτησε με δίπλωμα διεύθυνσης χορωδίας.

Το 1993 ανέλαβε βοηθός μαέστρου της Bach choir του Μονάχου και το 1996 διευθυντής της ars musica choir - Μόναχο. To 2000 τιμήθηκε με το βραβείο Händel Ring στην τελετή λήξης του Bach Festival στο Schwerin για την πρώτη εκτέλεση της Missa Brevis του Janos Vaida με τη χορωδία ars musica Chor.

Έχει δώσει πολλές συναυλίες ως διευθυντής χορωδίας και ορχήστρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην Ελλάδα ήταν διευθυντής της χορωδίας της ΕΡΤ μέχρι το 2013. Από το 2012 διευθύνει την μικτή χορωδία ΟΤΕ Αθηνών την οποία εισήγαγε δυναμικά στο χώρο της καινοτομίας, ερμηνεύοντας σύγχρονα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών πολλά από αυτά σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα.


Τάσης Χριστογιαννόπουλος - Φωνητική προετοιμασία

Ο Tάσης Χριστογιαννόπουλοςγεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε πιάνο και τραγούδι.

Από το 1989 πρωταγωνιστεί στη Λυρική Σκηνή και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώ παράλληλα εμφανίζεται και σε μεγάλα θέατρα του εξωτερικού όπως Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βερσαλλίες, Μαδρίτη, Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Βουδαπέστη, Λονδίνο, Φλωρεντία, Τορίνο, Γενεύη, Γκλάϊντμπορν κ.α. ερμηνεύοντας Κουρέα της Σεβίλλης, Μάκβεθ, Ντον Τζοβάννι, Ντον Κάρλο, Τραβιάτα, Μαγικό Αυλό, Ευγένιο Ονιέγκιν, Φάουστ, Άμλετ, Μπάλλο ιν μάσκερα, Φάλσταφ, Τροβατόρε κ.α. και δίνοντας συναυλίες.

'Έχει ηχογραφήσει τις όπερες : Ταμερλάνος, Ιούλιος Καίσαρ (Χαίντελ), Ανδρομάχη, Το καραβάνι του Καϊρου (Γκρετρύ), Θησέας (Γκοσέκ), Δαναϊδες (Σαλιέρι), Τα μυστήρια της Ίσιδος (Λέκνιτς- Μότσαρτ), Φάλσταφ (Βέρντι) και τραγούδια των Φ. Νταβίντ, Μ. Γκοντάρ, Ε. Λαλό, Κ. Σεν- Σανς, Σ. Γκουνό κ.α.

Παράλληλα συνεργάζεται με Ελληνες συνθέτες και έχει ηχογραφήσει μεταξύ άλλων, έργα των Μάνου Χατζιδάκι :Αμοργός, Μίκη Θεοδωράκη : Αντιγόνη, Άξιον εστί Νίκου Μαμαγκάκη :Εαρινή Συμφωνία, Ερωτόκριτος, Ερωφίλη, Οδύσσεια, Μπολιβάρ, Παπαδιαμάντης, Ασκητική, Καβάφης, Όπερα των σκιών, Σαπφώ κ.α. Γιώργου Κουρουπού : Το Μονόγραμμα, Ηλία Ανδριόπουλου : Ωδαί, Μια Μουσική Διαδρομή, Θάνου Μικρούτσικου :Η επιστροφή της Ελένης, Γιάννη Μαρκόπουλου : Ερωτόκριτος και Αρετή. Ο Ταχύτατος κος Λούης, Νίκου Ξυδάκη : Rue Lepsius, και συμπράττει με τραγουδιστές όπως οι Μαρία Φαραντούρη, Σαβίνα Γιαννάτου, Έλλη Πασπαλά, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Μπάσης, Κώστας Μακεδόνας, Ελευθερία Αρβανιτάκη κ.α..

Επίσης γράφει μουσική ο ίδιος. Έργα του: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μικρός πρίγκηπας, χοροί για πιάνο, προσευχή για δυο φωνές, μικρός κύκλος τραγουδιών, τα μπαλέττα On the road και Labyrinth, Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, Παραμυθοϊστορίες, κύκλοι τραγουδιών για ορχήστρα και φωνή “e.e.cummings” και για πιάνο και φωνή “Thomas Moore”, Κλυταιμνήστρα, παίζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό...Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2018 | 6:37 pm


Συνταξιούχοι Φωκίδας: Το συνταξιουχικό κίνημα δεν κάνει πίσω! Δεν επαιτεί όπως μας θέλουν... σ' ένα θέατρο του παραλόγου!...

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Αποτέλεσμα εικόνας για συνταξιούχοι φωκίδασ
   Το ζήσαμε κι αυτό!! Την ίδια στιγμή που γινότανε η κοκορομαχία στη βουλή ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ή Τσίπρα – Μητσοτάκη, καθώς και όλους τους υπόλοιπους που ψήφιζαν τα προηγούμενα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα για τις περικοπές των συντάξεων, ο ΣΕΒ έστελνε το μήνυμα ότι  οι περικοπές πρέπει να γίνουν για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η φορολογία του κεφαλαίου!!
   Ο ΣΕΒ ζητάει το αυτονόητο ως κεφάλαιο. Ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία και ας πεθάνουν οι συνταξιούχοι και ας πεινάνε οι εργάτες και ας κλείνουν τα μαγαζιά τους οι επαγγελματίες. Τις κατευθύνσεις που δίνει τις αντλεί από τις αποφάσεις που πήρανε οι εκάστοτε κυβερνήσεις κατόπιν των εντολών  της ΕΕ και το ΔΝΤ.  Ζήτησε κι άλλα ο ΣΕΒ. Ζήτησε να αποφευχθεί η πολιτική πόλωση για να συνεχιστούν οι αποφασισμένες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, χωρίς υποχωρήσεις. Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι, χέρι - χέρι, οι δανειστές και η εγχώρια άρχουσα τάξη έχουν δρομολογήσει τις χειρότερες μέρες που έρχονται για συνταξιούχους και εργαζόμενους.
   Είναι πράγματι πρόκληση να μιλά η κυβέρνηση για «δίπολο ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση» η οποία κυβέρνηση σήμερα λαμβάνει επαίνους από τα επιτελεία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της αμερικανικής κυβέρνησης, δηλαδή των πολιτικών υπάλληλων του κεφαλαίου.
    Είναι πρόκληση να εμφανίζει ως βαθιές - τάχα - διαφορές με τη ΝΔ το αν θα αναστείλει για μερικούς μήνες στην ουσία, άντε μέχρι τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών, τις δεσμεύσεις της  να πετσοκοπούν οι συντάξεις.
   Είναι πρόκληση να εμφανίζονται ως υπέρμαχοι των συνταξιούχων χωρίς να κάνουν καμία αναφορά στις μέχρι τώρα περικοπές καθώς και στη 13η και 14η σύνταξη ή στην αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας.
    Το συνταξιουχικό κίνημα δεν κάνει πίσω. Δεν επαιτεί όπως μας θέλουν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις.
Απαιτεί:
* Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και    επικουρικές μας συντάξεις , κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (4387/16)
 
* Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
 
* Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
 
* Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.
 
   Καλούμε τους συνταξιούχους της Φωκίδας να είναι επι ποδός πολέμου. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, με το παραπάνω πλαίσιο αιτημάτων, ετοιμάζει κινητοποιήσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα. Το δικό μας παρών να είναι μαζικό είτε σε κινητοποιήσεις στην περιοχή είτε πανελλαδικού χαρακτήρα στην Αθήνα.
 
   Κανένας συνταξιούχος εκτός Σωματείου. Μαζικές εγγραφές, τώρα, για να κάνουμε το Σωματείο μας μετερίζι των αγώνων που έρχονται
Άμφισσα 6/7/2018
 
   Επισκεφτείτε στο internet το sintaxiouhosfokidas.blogspot.com ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2018 | 3:17 pm


Η σοβαρή και ρεαλιστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υποβάθμισης του ΤΕΙ Άμφισσας... αλήθεια, για τους ΡΟΜΑ δεν έχει καμία ανάλογη ανακοίνωση...;;


  Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας
  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: ΑΣ ΣΚΟΠΕΥΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΜΕ (μεταφορικά μιλώντας...) 

 

Το Υπουργείο Παιδείας με στόχο τη συγκρότηση ισχυρών θεσμών Ανώτατης Εκπαίδευσης που θα παρέχουν μόρφωση και κατάρτιση υψηλού επιπέδου και οι απόφοιτοι να βρίσκουν δουλειά, ακολούθησε μια διαφορετική διαδικασία από αυτήν των προηγούμενων κυβερνήσεων: αντί να επιβάλλει από τα πάνω ένα κουστούμι για όλους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, συγκρότησε επιτροπές Πανεπιστημιακών για να υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για να βγει το τελικό σχέδιο.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ


Το σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι της  επιτροπής Πανεπιστημιακών από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα (Λαμία), οι οποίοι (για τους δικούς τους λόγους) για την περιοχή μας προτείνουν τη δημιουργία του Κέντρου Διεθνούς Εκπαίδευσης στους Δελφούς χωρίς προπτυχιακό τμήμα.


 Όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου τον βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας, σύμφωνα με τη διαδικασία, θα ακολουθήσει η διαβούλευση με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

             
     Σταθερή επιδίωξή μας είναι σε συνδυασμό με το Κέντρο Διεθνούς Εκπαίδευσης, η λειτουργία τμήματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα βασίζεται στο διεθνούς απήχησης πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα του τόπου μας, θα στεγάζεται στις υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Άμφισσας που υπάρχουν στην πόλη και θα είναι εξ αρχής προικισμένο με όλα τα απαραίτητα που θα εγγυώνται τη βιωσιμότητα και την επιτυχία του.


  Ως ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας θεωρούμε ότι η θέση μας αυτή καλύπτει την ανάγκη για ένα δίκαιο και βιώσιμο αναπτυξιακό καταμερισμό στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Την καταθέτουμε στον δημόσιο διάλογο και εργαζόμαστε για την υλοποίησή της.

Άμφισσα, 5/7/2018

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2018 | 10:24 pm


Κατεπείγουσα έκκληση της Αντιπεριφέρειας Φωκίδος στο Υπουργείο για το κλείσιμο του ΤΕΙ...

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ 

 Αποτέλεσμα εικόνας για τει άμφισσας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ 
 Άμφισσα 06/07/2018                                                                                    Αρ.Πρωτ. :160187/666 Ταχ. Δ/νση : Γιδογιάννου 31 
Ταχ. Κώδικας : 33 100 Άμφισσα  ΠΡΟΣ: 
  Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 
  κ. Κων/νο Γαβρόγλου 

 ΚΟΙΝ: Βουλευτή Φωκίδας
  κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου 


 Θέμα: «Έκκληση για διάσωση του τεχνολογικού τμήματος και αναβάθμισή του σε πανεπιστημιακής εμβέλειας τμήμα, στην Άμφισσα Νομού Φωκίδας». Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα  υψίστης σημασίας ζήτημα, για εμάς και την κοινωνία της Φωκίδας που προέκυψε με τη δημοσίευση της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για τις "Eνέργειες ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στερέας", την πρόταση "Εύριπος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών" και την πρόταση του "Γεωπονικού για τις συνέργειες με το ΤΕΙ Στερεάς".

Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι, δε λήφθηκε υπόψη η θέληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων της για δημιουργία αυτόνομου Πανεπιστημίου Στερεάς, ότι όλα τα τμήματα του τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας εντάσσονται και αναβαθμίζονται εκπαιδευτικά σε κάποιο από τα τρία ιδρύματα (Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, Καποδιστριακό Αθηνών, Γεωπονικό Αθηνών) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ του Νομού Φωκίδας, όπου ουσιαστικά παύει να δουλεύει ως τριτοβάθμιο ίδρυμα – ΚΛΕΙΝΕΙ και αντικαθίσταται με ένα Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης διετούς φοίτησης. Ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται Κέντρο Διεθνούς Εκπαίδευσης σεμιναριακής λογικής, χωρίς καμία πανεπιστημιακή υποδομή και χωρίς να εντάσσεται σε κάποιο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ή μετα- διδακτορικό.  

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

          Για το υφιστάμενο τμήμα της Άμφισσας έχουν δοθεί από την κοινωνία της Φωκίδας διαχρονικές μάχες. Είναι ένα πάγιο αλλά και δίκαιο αίτημα του νομού. Η Φωκίδα αποτελούσε από την αρχαιότητα και μέχρι σήμερα το βασικό πνευματικό κέντρο του κόσμου – ήταν και είναι ο ΄΄Ομφαλός της Γης΄΄. Η αρχαιολογική κληρονομιά των Δελφών, η παγκόσμια αναγνωρισιμότητά του αλλά και η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών - αποτελεί μοναδική μαγιά για την ίδρυση ενός πανεπιστημιακού τμήματος παγκόσμιας απήχησης. Η μοναδικότητα της περιοχής μπορεί να σηκώσει ακόμα και πανεπιστημιακή σχολή με τμήματα. Η κτηριακή υποδομή υπάρχει, μιας και πριν από ένα χρόνο παραδόθηκε το καινούργιο πρότυπο πανεπιστημιακό κτίριο.

Η κοινωνία της Φωκίδας ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ. Καλούμε και τον Βουλευτή Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου να γίνει αρωγός μας στην προσπάθεια όλων μας, να διασωθεί η  πανεπιστημιακή δομή της Άμφισσας του νομού Φωκίδας. Είναι χρέος μας να αποδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μορφωτικό επίπεδο.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσετε στο ζήτημά μας, την ανάλογη προσοχή.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
           
Ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας

Ευάγγελος Κατσαγούνος

     Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

          Ευστάθιος Κάππος
Η Περιφερειακή Σύμβουλος

Μαρία-Παγωνίτσα Αραβαντινού-Τζε
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Χαράλαμπος Κατσαρός

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2018 | 7:34 pm


Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών για ΡΟΜΑ: οι πολίτες να καταδικάσουν κυβερνήσεις, δημοτικές αρχές, δυνάμεις που με την πολιτική τους άμεσα και έμμεσα ενισχύουν τέτοια φαινόμενα...


Αποτέλεσμα εικόνας για ρομα αμφισσα


  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


   Οι αντιπαραθέσεις που ξεκίνησαν γύρω από τα ζητήματα της περιθωριοποίησης, της παραβατικότητας και των συνθηκών διαβίωσης των ρομά στους καταυλισμούς της Άμφισσας με κύρια αφορμή τη δολοφονία του 13χρονου κοριτσιού, καλά κρατούν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Το πρόγραμμα κυβέρνησης και δήμου για την προσωρινή μετεγκατάσταση των ρομά που διαμένουν στους καταυλισμούς, σε νέο οικισμό στη θέση Κάμινος το οποίο ξεκίνησε να εφαρμόζεται αυτή την περίοδο, φούντωσε τη συζήτηση και όξυνε την αντιπαράθεση. 
    Η κατάσταση είναι γνωστή σε όλους και δεν εμφανίστηκε βέβαια σήμερα. Περιθωριοποίηση, παραβατικότητα, άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις κοινότητες των ρομά υπήρχαν και πριν. Σήμερα όμως εμφανίζονται πιο οξυμένα, όπως πιο οξυμένα εμφανίζονται η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση στα λαϊκά στρώματα της Άμφισσας και παντού. Τέτοια σοβαρά ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές, να κουκουλώνεται προσωρινά το πρόβλημα και να εμφανίζεται μετά εντονότερο. 

   Ακριβώς όπως είχε γίνει με το τελευταίο πρόγραμμα προσωρινής μετεγκατάστασης από τα παραπήγματα σε οργανωμένο οικισμό πριν μερικά χρόνια στην Άμφισσα. Πρόγραμμα το οποίο εγκαταλείφτηκε μόλις σταμάτησε η κρατική χρηματοδότηση. Αυτή την πραγματικότητα εκμεταλλεύεται κύρια η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της ΧΑ και τα στελέχη της για να σπείρουν το ρατσιστικό, φασιστικό τους δηλητήριο στα λαϊκά στρώματα της περιοχής, αποκρύπτοντας όμως ότι οι κορυφές των εγκληματικών κυκλωμάτων δεν βρίσκονται μέσα στους καταυλισμούς των ρομά. Λαλίστατοι σε τέτοια ζητήματα που στοχοποιούν τον αδύνατο, παθαίνουν αφωνία μπροστά στην άναρχη εκμετάλλευση των λαϊκών στρωμάτων, των φυσικών πόρων της περιοχής από τα μονοπώλια στα μεταλλεία, στις ιχθυοκαλλιέργειες, κ.λπ. Γίνονται κότες μπροστά στα συμφέροντα των αφεντικών τους, σαν πιστά μαντρόσκυλα του συστήματος που είναι, ενώ είναι εχθρικοί απέναντι στις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος. 

  Από κοντά και παράγοντες άλλων αστικών κομμάτων της περιοχής, που στον ανταγωνισμό με τους χρυσαυγίτες, προσπαθούνε να πλειοδοτήσουν σε ρατσισμό και μισαλλοδοξία, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες τοποθετήσεις και ανακοινώσεις τους. Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, ουσιαστική κοινωνική ένταξη, αντιμετώπιση των προβλημάτων διαβίωσης, περιθωριοποίησης κι εγκληματικότητας των ρομά στο σήμερα και όχι στη “δεύτερη παρουσία”, σημαίνει την πλήρη ευθύνη του κράτους σε ένα μακροχρόνιο, ολοκληρωμένο σχέδιο, με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση ώστε να ενθαρρυνθούν οι ρομά, αλλά να διεκδικήσουν και οι ίδιοι: 

   · Άμεσα να παρθούν μέτρα για μετεγκατάστασή τους σε σπίτια με πλήρεις υποδομές, σε εγκεκριμένο σχέδιο πόλης ή να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης οι περιοχές που κατοικούν με τη δημιουργία οδικού δικτύου και υποδομών, με παροχή ηλεκτροδότησης και νερού, δημιουργία ιατρείων, σχολείων, υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας, δημόσιων μέσων μεταφοράς, αλλά και οικοδόμησης κατοικιών, όπου απαιτείται.
  · Να υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα για τη μόρφωση όλων των παιδιών ρομά. Ένταξη στους παιδικούς σταθμούς, στα νηπιαγωγεία, στα σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, με τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας όπου χρειάζεται, ώστε να αντιμετωπιστεί και να ξεριζωθεί οριστικά ο αναλφαβητισμός. 
  · Πλήρη και σταθερή απασχόληση με ασφαλιστικά δικαιώματα, απλοποίηση των διαδικασιών για τη νομιμοποίηση όσων απ’ αυτούς ασκούν εμπορικές δραστηριότητες και να αξιοποιηθεί η σύγχρονη τεχνολογία, ώστε η εμπορική δραστηριότητα που ασκούν να μην έχει συνέπειες στο περιβάλλον και στην υγεία. 

   Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι τέτοια φαινόμενα όπως αυτά που βιώνουμε και στην περιοχή μας, ξεριζώθηκαν μόνο όταν ξεριζώθηκαν οι αιτίες που τα γεννούν και τα τροφοδοτούν, δηλαδή τα επιχειρηματικά καπιταλιστικά συμφέροντα και το κράτος τους. Και αυτό βεβαίως έγινε χάρη στην κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Έτσι λέμε πως και το εργατικό κίνημα, τα λαϊκά στρώματα της Άμφισσας, δίχως διακρίσεις και ρατσισμό, με σεβασμό στην κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των ρομά, σε αυτή την κατεύθυνση να κινηθεί. Αυτούς τους στόχους που αναφέραμε παραπάνω να βάλει και να παλέψει, αν θέλει να εξαλειφθούν φαινόμενα σαν αυτά που ζούμε στην Άμφισσα σήμερα. 

  Δηλαδή, μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς τους: 
  · Να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα που στρέφονται ενάντια στις αιτίες αυτών των φαινομένων και να παλέψουν συνολικά για να ξεριζώσουν όλο αυτό το σημερινό σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που μπροστά στο κέρδος δεν διστάζει σε κανένα έγκλημα. 
  · Να καταδικάσουν κυβερνήσεις, δημοτικές αρχές, δυνάμεις που με την πολιτική τους άμεσα και έμμεσα ενισχύουν τέτοια φαινόμενα. 
 · Να μην παγιδευτούν στη λογική ότι με την ενίσχυση των μέτρων καταστολής θα λυθούν τα προβλήματα, γιατί αύριο θα τα βρουν απέναντί τους ως απεργοί, ως εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές που κινητοποιούνται ενάντια στην αδικία, ενάντια στην εκμετάλλευση, διεκδικώντας το δίκιο τους, για τη ζωή τη δικιά τους και των παιδιών τους....

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2018 | 7:30 pm


Η ΔΗΜ.ΤΟ. Ν.Δ. Δελφών στήνει στον τοίχο τον Κωστοπαναγιώτου για το κλείσιμο του ΤΕΙ Άμφισσας: αφού δεν υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα της Φωκίδας, παραιτήσου!...


                          ΔΗΜ.Τ.Ο ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ                          

    Σήμερα Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 δόθηκε στη δημοσιότητα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (πρώην ΤΕΙ Λαμίας). 

  Το Τ.Ε.Ι  Άμφισσας που ιδρύθηκε μετά από πολυετείς προσπάθειες, όλων των θεσμικών παραγόντων του Νομού, ήτοι, Υπουργών, Βουλευτών, Νομαρχών, Δημάρχων, Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλων και την ισχυρή θέληση όλων των πολιτών της Φωκίδας, παύει να ανήκει στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μεταπίπτει από Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα τετραετούς φοίτησης σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Δελφών, με διετή Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σεμιναριακού τύπου.

   Τα διετή πλέον προγράμματα θα είναι,  Τεχνικών Μηχανολόγων-Μεταλλειολόγων, Ξεναγών, Ελαιοκομίας και Ελαιουργίας Συσκευασίας και Συντήρησης Τροφίμων δηλαδή  επί της ουσίας ΤΙΠΟΤΑ. 


  Προσχηματικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δώσει προς διαβούλευση για δεκαπέντε ημέρες τις προειλημμένες αποφάσεις της. 


Ως ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Δήμου Δελφών,
  

·           Τασσόμαστε κατά του σχεδίου νόμου που οδηγεί το Α.Τ.Ε.Ι Άμφισσας σε ουσιαστικό κλείσιμο και το Νομό Φωκίδας  σε  οικονομική και πληθυσμιακή εξόντωση.

·         
          Καλούμε κάθε Πολιτικό Φορέα, κάθε αιρετό Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής,  κάθε Σύλλογο, κάθε  πολίτη να ενεργοποιηθούν και συντεταγμένα να αποτρέψουμε αυτές τις Κυβερνητικές επιλογές.

·          
         Καλούμε  τον Βουλευτή κύριο Κωστοπαναγιώτου να λάβει την πλέον καθαρή θέση που είναι να παραιτηθεί του Βουλευτικού του αξιώματος, διότι δεν απέτρεψε ως όφειλε και με κάθε κόστος, τη δημιουργία αυτού του μορφώματος σχεδίου νόμου και δεν υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των πολιτών του Νομού Φωκίδας, που τον τίμησαν με την ψήφο τους...                                                                                                Ο Πρόεδρος

                                                              της ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Δήμου Δελφών  

                                                                                          Δεδούσης Αργύρης            

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2018 | 7:27 pm


Λαϊκή Συσπείρωση Δ Δελφών για ΤΕΙ Άμφισσας: όλα γίνονται για να "ταίσουν" εταιρίες με φτηνό προσωπικό...


Αποτέλεσμα εικόνας για λαικη συσπειρωση φωκιδασ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

     Όταν όλοι πανηγύριζαν για την ίδρυση, λειτουργία, και κατασκευή του κτηρίου του ΤΕΙ στην Άμφισσα, εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση ή οι συνδυασμοί που στήριζε τότε το ΚΚΕ δηλώναμε, σε κάθε δημοτικό συμβούλιο αλλά και με δημόσιες τοποθετήσεις ότι το ΤΕΙ θα είναι θνησιγενές γνωρίζοντας ποια ήταν και που προσανατολιζότανε η πολιτική της ΕΕ. 
   Η ίδρυση του ΤΕΙ, στηριζότανε εκείνες τις εποχές σε μια «δίκαιη ανάπτυξη» για την περιοχή μιας και διαχρονικά καμία πολιτική δύναμη δεν ήθελε να τα βάλει με τα μονοπώλια που λυμαίνονταν και λυμαίνονται τον τόπο μας. Και χρήματα θα έφερνε στον τόπο η κάθε είδους εκμετάλλευση των φοιτητών και των οικογενειών τους και η εκάστοτε κυβέρνηση θα έλεγε ότι έκανε το καθήκον της για τη Φωκίδα!!!

    Όλα μέλι γάλα λοιπόν μέχρι που ήρθε η καπιταλιστική κρίση να χτυπήσει καμπανάκι για το πώς και που πρέπει το κεφάλαιο να τοποθετήσει τα υπέρ συσσωρευμένα κέρδη του για να του φέρει κι άλλα κέρδη. Πεδίο δόξης λαμπρό η παιδεία και η υγεία (αυτά που βλέπουμε και θα δούμε με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα και στο νοσοκομείο). 

   Αυτή η πολιτική δεν έχει να κάνει με μνημόνια και με «καθαρή» έξοδο από αυτά. Στις 30 Μάη του ‘18, η κυβέρνηση ανάλυσε τη στρατηγική της κυβέρνησης στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, δηλαδή ανάλυσε τη στρατηγική της ΕΕ τη γνωστή Διακήρυξη της Μπολόνιας αποδεικνύοντας ότι η διαφαινόμενη κατάργηση των ΤΕΙ μέσω της ενσωμάτωσής τους στα πλησιέστερα Πανεπιστήμια ούτε τυχαία είναι, ούτε ανεξάρτητη από τις εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου ομολόγησε ότι «του τηλεφώνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ», προτείνοντάς του να ενισχύσει τις δομές διετούς φοίτησης, διότι για παράδειγμα «ένας μηχανολόγος απόφοιτος διετούς θα προτιμάται από έναν μηχανολόγο απόφοιτο ΤΕΙ τετραετούς φοίτησης», σύμφωνα με τα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας. 

  Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της «περιφερειακής ανάπτυξης», τοπικοί επιχειρηματικοί όμιλοι απαιτούν άμεση και ευέλικτη σύνδεση με το περιεχόμενο των διετών προγραμμάτων σπουδών, προκειμένου οι απόφοιτοι να έχουν την απαιτούμενη κατάρτιση που θα τους αυξήσει τα κέρδη και που βέβαια θα μπαίνουν άμεσα στην αγορά εργασίας με χαμηλούς μισθούς συμπαρασύροντας και τους υπάρχοντες μισθούς σε ακόμη χαμηλότατα επίπεδα. Για παράδειγμα, σε αυτήν την κατεύθυνση το υπουργείο προτίθεται να δημιουργήσει «Αμπελουργική Σχολή» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και «Γαλακτοκομική Σχολή» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ή εδώ στον τόπο μας, σχολή Τεχνικών Μηχανολόγων-Μεταλλειολόγων, Ξεναγών, Ελαιοκομίας και Ελαιουργίας Συσκευασίας και Συντήρησης Τροφίμων και ίσως αύριο μεθαύριο σχολή Χειριστών Μεταλλείων ή τεχνίτες συντήρησης ή λειτουργίας Ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων κλπ κλπ. Τζάμπα προσωπικό δηλαδή για τις εδώ επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα, η υποχρηματοδότηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά γενικεύονται, το περιεχόμενο σπουδών αδυνατίζει, η σίτιση και η στέγαση γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες για τα παιδιά των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, και το διδακτικό προσωπικό δεν φτάνει να καλύψει τα στοιχειώδη από τα προγράμματα σπουδών. 

  Οι όποιες δηλώσεις που θα διαβάσουμε ή θα ακούσουμε όλο το επόμενο διάστημα ΘΑ ΚΡΥΒΟΥΝ τη μια συγκεκριμένη πολιτική του κεφαλαίου όπως την εκφράζει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες όσες πέρασαν από την εξουσία τα τελευταία χρόνια. Εκφράσεις του στυλ αφορμή πολέμου «Casus Belli» που μας λέει ο κ. δήμαρχος ή άλλες που θα μας πιπιλίσουν οι εκλεγμένοι όλης της περιοχής της Στερεάς είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Συσκοτίζουν τις αιτίες, αποκρύβουν τους ενόχους, αθωώνουν την πολιτική των αφεντικών τους, της ΕΕ, του κεφαλαίου συνολικά. Είναι όλοι τους ταγμένοι στην υπηρεσία των αφεντικών και απλά τινάζονται που και που για να θολώνουν τα νερά με μόνο λόγο την επιβίωση του συστήματος που θρέφουν και τρέφονται από αυτό Μπροστά στη στρατηγική της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης, η καλύτερη απάντηση είναι η οργάνωση της πάλης από την πλευρά των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας και η προώθηση της δικής τους στρατηγικής.

   Αυτή η πολιτική είναι ταξική. Προετοιμάζει και δίνει φτηνό ευέλικτο, καταρτιζόμενο προσωπικό στις μεγάλο - εταιρείες, σκορπώντας τη φτώχεια στα λαϊκά νοικοκυριά. Αντιστεκόμαστε σε αυτή την ταξική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και μονοπωλίων και ταυτόχρονα ξεδιπλώνουμε την πρότασή μας για ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν, στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του.

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2018 | 7:24 pm


Δελτίο τύπου ΝΟΔΕ Φωκίδας για το ΤΕΙ Άμφισσας...

ΝΟΔΕ ΦΩΚΙΔΑΣ

           
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        

     Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου συγκροτήθηκε δεκαμελής «Επιτροπή για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας».    Το κείμενο «Η Νέα Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» αποτελεί σύνθεση των απόψεων της επιτροπής, δημοσιεύτηκε εχθές και θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και στις Συγκλήτους των τριών ιδρυμάτων. Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης θα ετοιμαστεί το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή. Σύμφωνα με τον νέο χάρτη των Τμημάτων, των Σχολών και των Ερευνητικών Δομών το ΤΕΙ της Άμφισσας οδηγείται σε κατάργηση με ολέθριες επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία της Άμφισσας και της Φωκίδας γενικότερα.


   Για τη Νέα Δημοκρατία, η ενίσχυση της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας συνιστά  κεντρικό πυλώνα του κυβερνητικού της προγράμματος για την Παιδεία. Η ενίσχυση και η αναμόρφωση της ανώτατης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες αποτελεί πρόταγμα, ώστε να καταστεί συνειδητή επιλογή, και όχι λύση ανάγκης για τους νέους. Για εμάς, η σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία, η καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και η αναστροφή του εκθετικά αυξανόμενου brain drain, αποτελούν εθνικούς στόχους, και θεωρούμε ότι η ενίσχυση της ανώτατης εκπαίδευσης είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέσο για την επίτευξή τους. Δυστυχώς, όμως το υπουργείο παιδείας διαχειρίζεται ένα ακόμη τόσο σοβαρό θέμα με προχειρότητα.Το υπό συζήτηση κείμενο βρίθει σημείων που κινούνται στην εντελώς λάθος κατεύθυνση από αυτήν που εμείς οραματιζόμαστε για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.

    Η υποβάθμιση του ΤΕΙ σε ΙΕΚ ή ΚΕΚ δηλαδή σε διετούς φοίτησης σχολές σε εξειδικευμένα επαγγέλματα, δεν έχουν καμία σχέση με τα ΤΕΙ που είναι σχολές τετραετούς φοίτησης, με μεταπτυχιακά, σύγχρονα προγράμματα σπουδών που προάγουν τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα, και διδακτικό προσωπικό που εκλέγεται με τα ίδια κριτήρια με αυτά των πανεπιστημίων. Έτσι η Άμφισσα θα είναι η μοναδική πόλη της Στερεάς Ελλάδας που θα μείνει χωρίς τμήμα. Αντίθετα μια εξίσου μικρή επαρχιακή πόλη (Καρπενήσι) μονοεδρικού Νομού (Ευρυτανίας)  κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει το τμήμα αλλά και να το αναβαθμίσει ενοποιώντας το με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.


   Ωστόσο, η Φωκίδα δεν έχει βουλευτή που θα προτάξει το συμφέρον της εκλογικής του περιφέρειας παρά την υποχρέωση του να λογοδοτεί στον κόσμο που τον εξέλεξε. Ας αφήσει, λοιπόν, τις φιέστες και τα πανηγύρια χορεύοντας αγκαζέ με τη Φωκίδα τον χορό του Ζαλόγγου και ας εργαστεί επιτέλους για την επίλυση των προβλημάτων της.

             

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ                                                                                                                                                                                                                  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΟΔΕ

ΤΖΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                                                                                                                                                                 ΚΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    

                                                                                  

    

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2018 | 7:22 pm


Λιάνα Πιλάλα- Τσακίρη: Κουρασμένη, παρακμιακή και επικίνδυνη πολύ πριν το «τέρμα» η πολιτική ηγεσία της Φωκίδας...


     Η καθημερινή πορεία των θεμάτων της Φωκίδας ιδίως το τελευταίο διάστημα, έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου  έχει πλέον ξεκάθαρα επιλέξει τον δρόμο της  απολιτίκ  απομόνωσης και δείχνει να έχει κουραστεί και να διαχειρίζεται(;) με το... ζόρι τις σημαίνουσες  υποθέσεις των πολιτών.

  Ο βουλευτής δείχνει εκ των πραγμάτων να αδυνατεί να παρουσιάσει μια συγκροτημένη, ρεαλιστική και κυρίως νομίμως εφαρμόσιμη πρόταση επίλυσης προβλημάτων ουσίας στα πλαίσια των καθηκόντων του. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και στις περιπτώσεις που συνάντησε συναίνεση από πλευράς των πολιτών, κατάφερε με την προχειρότητα (στην καλύτερη περίπτωση) με την οποία χειρίστηκε τα πράγματα να οδηγηθούν τα προβλήματα και πάλι σε αδιέξοδο και, βέβαια, να δημιουργήσει ισχυρότατα  «ρήγματα» στην εμπιστοσύνη των Φωκέων απέναντί του. Οι υστερικές και κυβερνητικά  εντεταλμένες απόπειρες δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν ούτε το Νοσοκομείο της Άμφισσας σε δευτεροβάθμια λειτουργία, ούτε τις μονάδες υγείας της Φωκίδας να λειτουργήσουν ως τέτοιες. Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές αντισταθμίζεται με το λουκέτο στην υγεία επί θητείας γιατρού βουλευτή;

   Τα ζωτικής σημασίας θέματα της Φωκίδας μέρα με τη μέρα οξύνονται, με άμεσες επιπτώσεις, όχι στην διαβίωση, ανάπτυξη κλπ. αλλά στην επιβίωση των κατοίκων.


    Η διαχείριση του ζητήματος των ΡΟΜΑ απέβη τραγική και για τις δύο πλευρές του νομίσματος.

  Η Αστυνομία της Φωκίδας φυλλορροεί! Διαλύεται. Η αστυνόμευση στο Νομό με τα σωφρονιστικά καταστήματα υψίστης ασφαλείας «διώκεται».
Μήπως ο ίδιος δεν διακήρυττε δημόσια, όταν προσπάθησα να σταματήσω αυτό που τελικά συνέβη με το Α.Τ. Ιτέας, ότι «έσωσε» την κατάσταση με παρέμβασή του στο αρμόδιο Υπουργείο;

  Μπροστά στην δικαιολογημένη οργή, το περιβάλλον του που φαίνεται να διαχειρίζεται την εικόνα του,  το μόνο που έχει πλέον να αντιτάξει είναι αλαζονεία, ειρωνείες και σχόλια πανικού.  Ο ίδιος απέχει. Εσχάτως δε επιδεικνύει και ένοχη σιωπή. Ποια είναι η παρέμβασή του για το κλείσιμο του ΤΕΙ Άμφισσας; Πώς δικαιολογεί ότι είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που υποβαθμίζεται στην χώρα;

  Αυτή η εικόνα της παρακμής με τα σημάδια της έντονης κόπωσης σε συνδυασμό με την «συμμόρφωση» σε κυβερνητικές εντολές που οδηγούν τους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες «στα κάγκελα» δεν αξίζει στην Φωκίδα ούτε στους ανθρώπους της. 

  Τουλάχιστον, ας φροντίσει στο διάστημα που απομένει μέχρι να παραδώσει την έδρα να διεκπεραιώσει τα βασικά τρέχοντα θέματα, με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, τα οποία στοιχίζουν όπως αποδείχθηκε, στους Φωκείς σε επίπεδο ζωής!  

Τριανταφυλλιά Πιλάλα - Τσακίρη
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος
Δημοτικής Ενότητας  Ιτέας
Δήμου ΔελφώνΔημοσιεύθηκε στις 6 July 2018 | 2:57 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr