Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: Προκηρύσσονται νέες θέσεις στο Νοσοκομείο Άμφισσας...

Δελτίο Τύπου
 της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας 
Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομειο αμφισσασ
 2868 θέσεις πανελλαδικά για τη στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας –ΤΟΜΥ
 (12 θέσεις στη Φωκίδα) 
 1135 προσλήψεις ανέργων στην υγεία 
(4 θέσεις στο Νοσοκομείο Άμφισσας)

Α. Πριν μερικές μέρες ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Με το νόμο αυτό διευρύνεται ο δημόσιος χώρος στην υγεία και προδιαγράφεται ο επικουρικός ρόλος του ιδιωτικού τομέα στην κατεύθυνση πάντα της καθολικής κάλυψης του πληθυσμού, της ισότητας στην πρόσβαση και της οικονομικής προστασίας ιδίως των πιο αδύνατων μελών της κοινωνίας.

Δημιουργούνται πανελλαδικά 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας (η μία εξ αυτών στη περιοχή μας) και στελεχώνονται με γιατρούς ειδικότητας γενικής ιατρικής,  παθολόγους, παιδιάτρους, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, επισκέπτες υγείας και διοικητικό προσωπικό.

Ειδικά για την περιοχή του Δήμου Δελφών έχουν προκηρυχθεί συνολικά 12 θέσεις. Συγκεκριμένα:

1)      4 θέσεις γιατρών Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας

2)      1 θέση παιδιάτρου

3)      2 θέσεις Νοσηλευτικής

4)      1 θέση κοινωνικού λειτουργού

5)      2 θέσεις Διοικητικού-Οικονομικού

6)      2 θέσεις επισκεπτών/τριών Υγείας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Υπουργείο Υγείας, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (tomy.moh.gov.gr) μέχρι την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 και ώρα 23:59.

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A850%CE%A0465%CE%A6%CE%A5%CE%9F-0%CE%98%CE%96?inline=true

Β. Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 1135 θέσεις απασχόλησης ανέργων σε νοσοκομεία κυρίως, θέσεις υπολειπόμενες από το πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 και αφορούσε 4000 θέσεις εργασίας με 12μηνη πρόσληψη.

            Συγκεκριμένα για το Νοσοκομείο της Άμφισσαςπροκηρύχτηκαν 4 θέσεις: Φυσικοθεραπείας, Ψυχολόγου, Μαιευτικής και Βοηθητικού Προσωπικού Γενικών Καθηκόντων.

Αιτήσεις μέχρι Δευτέρα 21/8 στις 12 το μεσημέρι. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.oaed.gr/-/eidiko-programma-apascholeses-1-135-anergon-sto-demosio-tomea-tes-ygeias-symphona-me-to-arthro-64-tou-n-4430-2016-a-205-opos-tropopoietheke-kai-ischye

Σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας και επιτροπείας και μετά τα διαλυτικά αποτελέσματα του ν. 4238/2014 της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έβαλε σε διαθεσιμότητα και οδήγησε στην έξοδο από το δημόσιο σύστημα υγείας 3000 έμπειρους γιατρούς, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για την ανάταξη του συστήματος υγείας με στόχο την καθολική κάλυψη με ισότιμο τρόπο των αναγκών υγείας του πληθυσμού ανεξάρτητα από την εργασία, την ασφάλιση, το εισόδημα.Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2017 | 2:48 pm


Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας εξαφανίζει το "Κόκκινο Σκαθάρι" από το παραλιακό μέτωπο της Ιτέας οριστικά... μαζί με τους Φοίνικες! παραδειγματικό σχέδιο εξυγίανσης...


Οι φωτο από Sot Risot
 
 Αυτό θα πει σχεδιασμός εξυγείανσης...... ή εξαφανίζεις το πρόβλημα ή το αφήνεις να σε πονοκεφαλιάζει...
... ευφυές και αποτελεσματικότατο...


...αφανίζονται οι Φοίνικες και μαζί τους, μοιραία το Κόκκινο Σκαθάρι...!
... "Πλαζ των Φοινίκων" τέλος!...  αλλάζεις και το όνομα... που τόσα χρόνια όσο νά'  ναι κουράζει...

... και πάμε γι' άλλα!!!...

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2017 | 2:37 pm


Με το "Αγιαθυμιά έχεις ταλέντο" και διαγωνισμό καραόκε ολοκληρώνονται αύριοτα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2017...


   Με το «Αγιαθυμιά έχεις ταλέντο» και διαγωνισμό καραόκε ολοκληρώνονται την Πέμπτη τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2017

   Με μια διπλή βραδινή εκδήλωση για τους νέους αλλά και για όσους αισθάνονται νέοιολοκληρώνονται την Πέμπτη 17 Αυγούστου, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Ευθυμίας, τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2017. 

  Πιο συγκεκριμένα: Στις 8.30 αρχίζει το «Αγιαθυμιά έχεις ταλέντο», όπου ο καθένας μπορεί να δείξει το ταλέντο που διαθέτει σε οποιονδήποτε τομέα: στο χορό, στο τραγούδι, στη μουσική, στη μίμηση κ.λπ. 

 Στη συνέχεια θα υπάρξει Διαγωνισμός Καραόκε.

 Είστε όλοι προσκεκλημένοι

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2017 | 1:53 pm


Χρόνια πολλά & Καλή Παναγιά...!!!

Εν τη Γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, 
εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε. 
Μετέστης προς την ζωήν,
 μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, 
και ταις πρεσβείαις ταις σαις λυτρουμένη,
εκ θανάτου τας ψυχάς ημών...

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2017 | 2:43 pm


Θερινό Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άμφισσας...


Αποτέλεσμα εικόνας για Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άμφισσας ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ 


Το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας ενημερώνει τους πολίτες για το θερινό πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας οργανώνει εθελοντικές αιμοληψίες σε διάφορα σημεία του Νομού, προκειμένου να διευκολύνει την προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών.Στηρίζεται στη μεγάλη ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών αλλά και στην πολύτιμη συμπαράσταση των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και των Τοπικών Φορέων.

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσαςκαλεί κάθε έναν και κάθε μια, που είναι υγιής, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, να μη διστάσει να δοκιμάσει τη χαρά, να δώσει στον άγνωστο συνάνθρωπό του, το καλύτερο δώρο, ένα κομμάτι ζωής.Σας περιμένουμε:*  Παρασκευή 11 Αυγούστου πρωί, στο Κροκύλειο και στους Πενταγιούς


*  Σάββατο 12 Αυγούστου απόγευμα, στο Μαυρολιθάρι

*  Κυριακή 13 Αυγούστου πρωί, στην Καλοσκοπή

*  Πέμπτη 17 Αυγούστου πρωί, στο Διακόπι

*  Παρασκευή 18  Αυγούστου πρωί, στην Αμυγδαλιά

*  Τετάρτη 30 Αυγούστου απόγευμα, στην Ιτέα

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2017 | 8:20 pm


Νίκη του Αστέρα Ιτέας σε όλα τα επίπεδα...! δυναμική έναρξη και αθλητικός πολιτισμός...

Καλές διακοπές από τον ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ:  Νικήσαμε 1-0 τον ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Κ-20) και αμέσως μετά καθαρίσαμε όλα τα σημεία που είχαν αφίσες και πανώ αλλά και το Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας.  Επιβάλουμε το ΗΘΟΣ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και δημιουργούμε ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ!


ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 
   Την ευκαιρία να βγάλει τα πρώτα χρήσιμα συμπεράσματα του είχε χθές το απόγευμα ο προπονητής της ομάδας μας,κ. Λίβας μετά την φιλική αναμέτρηση με μία αξιόμαχη και καλοδουλεμένη ομάδα,αυτην του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ Κ20. 

  Αν και μόλις 10 ημέρες απο την έναρξη της προετοιμασίας και κάτω απο υψηλές θερμοκρασίες τα πρώτα δείγματα για τον ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ ήταν θετικά παρουσιάζοντας πολυ καλή εικόνα και αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο και κανοντας αρκετές φάσεις για γκολ στην εστία των φιλοξενούμενων. 

  Για την ιστορία νικητής του αγώνα ήταν ο Αστέρας Ιτέας με το τέρμα που σημείωσε ο Αλεξίου στο 59' με κοντινό πλασέ μετα απο πολυ όμορφη ομαδική προσπάθεια απο τα δεξιά. 

  Την φιλική αναμέτρηση παρακολούθησε απο την "πρώτη γραμμή" ο Πρόεδρος του ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ καθώς και αρκετός κόσμος τόσο φίλαθλοι της ομάδος μας όσο και αρκετοί φιλαθλοι που ταξίδεψαν απο την γειτονική Λαμία. 

  Το Δ.Σ. του ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ ευχαριστεί θερμά την ομάδα του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 Κ20 που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας για τον φιλικό αυτό αγώνα και εύχεται καλή επιτυχία και καλή ποδοσφαιρική χρονιά τόσο στα τμήματα υποδομής της Λαμίας όσο και στην πρώτη ομάδα ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 στα σαλόνια της SuperLeague. 

  Για τον Αστέρα ξεκίνησαν οι: Μάλτζαρης,Κουτσούμπας, Dvali, Κοντογιώργος, Πανάκης, Αντωνόπουλος, Τοπούζι Α.,Bogdani,Αλεξίου, Χαρδαλούπας, Αντωνίου. Αγωνίσθηκαν ακόμα οι: Ζωμένος, Δαμιανός, Χαραλαμπίδης, Καρδαράς, Goura, Τοπούζι Μ., Λίβας Π. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ 
- ΜΙΑ ΠΟΛΗ - ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ - ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2017 | 8:18 pm


Ανοικτή Επιστολή της Γεωργίας Καπαρέλη – Καπούρου στον Δήμαρχο Δελφών με αφορμή την εκδήλωση του Αστέρα Ιτέας...

Ανοικτή Επιστολή 
Της Γεωργίας Καπαρέλη – Καπούρου 
Τοπικής Συμβούλου Κίρρας

 


12/8/2017


        ΠΡΟΣ

τον Δήμαρχο Δελφών

Κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο
Με αφορμή μια εκδήλωση…

Κύριε Δήμαρχε,  Έχοντας όλη την καλή διάθεση να λάβω υπ όψη ότι οι καιροί είναι ου μενετοί,  καταθέτω την έντιμη πρόθεσή μου προκειμένου να αντιληφθώ τον τρόπο που ένας αυτοδιοικητικός ταγός οφείλει και δύναται να αντιμετωπίζει τους δημότες του.

Μπορεί οι ιδέες μου να είναι παρωχημένες ή να μην προκύπτει από την αντίληψή μου η ορθή εικόνα των πραγμάτων.  Για τον λόγο αυτό θα επιθυμούσα πολύ να με διαφωτίσετε για την στάση σας απέναντι στην πόλη της Ιτέας και των περιοχών της.

 Προσωπικά κ. Δήμαρχε, θέλω να πιστεύω ότι έχετε τις καλύτερες των προθέσεων αλλά, σημασία έχουν τα γεγονότα.

Και τα γεγονότα δείχνουν ότι τα κονδύλια που διαθέτετε στην Ιτέα (Κίρρα – Τριταία) για πολιτιστικές εκδηλώσεις, στην μεγαλύτερη και πιο ενεργή πόλη του Δήμου Δελφών, είναι τα μικρότερα και δυσανάλογα της προσοχή σας προς άλλες περιοχές. Κι αυτό σ΄ ένα ευρύτερο πεδίο που δείχνει μια στάση κάπως «νωχελική» απέναντι στην αντιμετώπιση των πολλών και χρονιζόντων προβλημάτων της πόλης. Μιας Πόλης που δίνει στον Δήμο Δελφών: πρωταγωνιστική κρουαζιέρα, τουριστικό Λιμένα, μεταλλευτική βιομηχανία, διεθνή διασύνδεση, τουριστικό προϊόν, μεγάλο αναγνωρισμένο θαλάσσιο μέτωπο, την μεγαλύτερη οικιστική πυκνότητα, διεθνείς διοργανώσεις και πολλά άλλα.  Καθώς και την υψηλότερη οικονομική συνεισφορά στην συνένωση του Καλλικράτη.

 Υπάρχει κάποια άλλη Δημοτική Ενότητα (δεν αναφέρομαι στους παγκόσμιους Δελφούς, των οποίων άλλωστε αποτελεί διεθνή πύλη εισόδου μέσω του Λιμανιού) που να καθορίζει, να προσφέρει και να τροφοδοτεί με κάτι ανάλογο τον Δήμο Δελφών μέσα στα εδαφικά του όρια; Αυτό εσείς, κύριε Δήμαρχε, το έχετε αντιληφθεί;  Το έχετε έμπρακτα εκτιμήσει;

 Έχετε ασχοληθεί με τις υποδομές της περιοχής, τις ελλείψεις, τις ανάγκες, την διαβίωση των κατοίκων, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, την ανάπτυξή της ή στοχεύετε μόνο στις παροχές της;

 Σε ό,τι με αφορά, όντας Αμφισσιώτισσα κατά το ήμισυ(από την Μητέρα μου) μα και σύζυγος Αμφισσέα, αισθάνομαι  την ίδια αγωνία και έχω το ίδιο όραμα  για τον τόπο μου ενιαία. Κυρίως σε ό,τι αφορά την Άμφισσα και την Ιτέα.

 Ίσως δεν βλέπουν όλοι με τον ίδιο τρόπο την συνύπαρξη των δύο πόλεων. Ίσως υπάρχει αυτή η «κόντρα», η άμιλλα των δύο περιοχών… υπάρχουν οι θερμοκέφαλοι και από τις δύο πλευρές.

  Θεσμικά, ωστόσο, εσείς ως Δήμαρχος, έχετε το καθήκον να είστε ο συναινετικός, ο συνδετικός κρίκος, ο εφησυχαστικός καταλύτης μεταξύ των δύο πλευρών, επειδή δεν είστε απλά ένας Αμφισσιώτης!  Είστε επίσης και ο Δήμαρχος Δελφών, συνεπώς και Δήμαρχος της Ιτέας. Και κανείς δεν είναι σε θέση παρά μόνον εσείς να αποδείξει με ακρίβεια τις προθέσεις σας  απέναντι στην Ιτέα. Εκτός ίσως από τις πράξεις σας.

Και οι πράξεις, μας λένε ότι ο Δήμαρχος Δελφών,  διαθέτοντας ελάχιστα χρήματα για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Ιτέας, αντί να ευχαριστεί τους Συλλόγους που κάνουν αυτό που ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει, ξαφνικά ανακάλυψε την παράτυπη διαδικασία της αφισοκόλλησης  με αφορμή  την συναυλία του Αστέρα Ιτέας με τον καλλιτέχνη Μιχάλη Χαντζηγιάννη.  Και δόθηκε εντολή να κατέβουν οι αφίσες που είχαν αναρτηθεί στην Άμφισσα, πυροδοτώντας πολεμική ατμόσφαιρα με -τωρινή -αφορμή  την εκδήλωση της ομάδας.  Λέω τωρινή, γιατί τον χειμώνα ζήσαμε περιστατικά κοινωνικής ποδοσφαιροποίησης,  όπου Συνεργάτης σας και παράγοντας του Φωκικού συμμετείχε σε καταγγελίες κατά της ομάδας της Ιτέας και πυροδοτήθηκαν συγκρούσεις  ολκής… Και ποια μέτρα πήρατε εσείς για όλο αυτό; Δεν έγιναν αντιληπτά, πάντως! 

Με τέτοια δεδομένα, λοιπόν,  θα περίμενε κανείς από τον Δήμαρχό μας να είναι ο πυροσβεστικός καταλύτης και όχι να υποδαυλιστεί και να πυροδοτηθεί το κλίμα μεταξύ των δύο πόλεων με σχίσιμο αφισών, καταστροφή πανό και πολεμοχαρείς αναζωπυρώσεις ένθεν κακείθεν.  Δεν γνωρίζατε τι αποτέλεσμα θα είχε η εντολή σας;

Εάν αυτά τα έπραττε ένας οποιοσδήποτε πολίτης, μικρή σημασία θα είχαν. Αλλά, ο Δήμαρχος;! Ο Πρώτος Πολίτης που ορκίστηκε πίστη και αφοσίωση στους Δημότες του; Εκτός εάν ορκιστήκατε για μερικούς από αυτούς!

Στην περίπτωση που είμαι κατάφωρα άδικη, θα μπορούσατε πολύ εύκολα να περιγράψετε τις ενέργειες με τις οποίες υποστηρίξατε την εκδήλωση που ήταν σημαντική για την πόλη και τους επαγγελματίες της. Φροντίσατε να περιποιηθεί ο χώρος; Να καθαριστεί; Να οργανωθεί; Να ασφαλισθεί; Να διευκολύνετε τον Σύλλογο; Να προωθήσετε την εκδήλωση; Να την διαφημίσετε με τον τρόπο σας; Να συνεργαστείτε με το φιλοξενόν Λιμενικό Ταμείο για τις συνθήκες, ως ο επικεφαλής του Δήμου;…

 

 Κύριε Δήμαρχε,

Επιθυμώ διακαώς ως επίσης αυτοδιοικητική και αιρετός συντελεστής να έχω επικεφαλής στην Δημοτική Αρχή του τόπου μου ένα Δήμαρχο που αφ ενός να με εμπνέει, αφ ετέρου να εμπιστεύομαι τις προθέσεις του. Κάποιον που να εκτιμά τους εκλογείς του και να ισονομεύει απέναντί τους. Κάποιον που να αναγνωρίζει την αξία του τόπου και των κατοίκων του και να συμπεριφέρεται αναλόγως της θέσης του.

 Και όχι κάποιον που διαρκώς δίνει αφορμές και ενδείξεις ότι είναι «αναποφάσιστος» ακόμη και για την νόμιμη έδρα του Λιμενικού Ταμείου που ο ίδιος! διεκδικεί...

 Η εκδήλωση της ομάδας της Ιτέας στην Μαρίνα της πόλης, έδωσε ζωή και μια μικρή πνοή στον τόπο και τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.

  Κάποιοι άνθρωποι θεώρησαν ότι ήταν καθήκον τους να το κάνουν αυτό.

 Προσωπικά, κύριε Δήμαρχε, θα ήθελα να σας δω ανάμεσά τους…

Μπορώ;Με εκτίμηση

Γεωργία Καπαρέλη - Καπούρου


Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2017 | 4:43 pm


Με "χέρια ψηλά" συνεχίζει ο Αστέρας Φωκίδας μετά την επιτυχημένη του εκδήλωση...

 
   Σε πραγματική επιτυχία εξελίχθηκε η εκδήλωση του Αστέρα Ιτέας στην μαρίνα της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η "πολύκροτη" συναυλία του Μιχάλη Χαντζηγιάννη...

  Πέρα από τα χιλιάδες εισιτήρια που διατέθηκαν, πέρα από την αθρώα προσέλευση του κόσμου που διασκέδασε και απήλαυσε μια πραγματικά όμορφη βραδυά, αφήνοντας πίσω τα προβλήματά του, όλα τα καταστήματα της πόλης ήταν ασφυκτικά γεμάτα, τονώνοντας την τοπική οικονομία που τόσο το έχει ανάγκη! Η πόλη γιόρτασε ...

  Δεν θα σταθούμε στα όσα συνέβησαν ή ακούστηκαν... είναι φανερό ότι υπάρχει - ευτυχώς όχι απ' όλους - μια "συστημική" διάθεση αποβολής κάθε ανεξάρτητης, "αφιλτράριστης" προσπάθειας που αποβλέπει στο δημιουργικό καλό και στην αισιόδοξη ματιά της ζωής του τόπου...

    Αυτά θα έπρεπε κατά την ταπεινή μας άποψη να είναι πράγματα που μας ενώνουν...   

  Σε κάθε περίπτωση η περιοχή και οι άνθρωποί της, η οικονομία και ο αθλητισμός  κερδίζουν! 

  Καλή συνέχεια στον Αστέρα Φωκίδας...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2017 | 11:13 am


Δήμαρχος Δελφών: κατεβάσαμε τις αφίσες της εκδήλωσης του Αστέρα Ιτέας από την Άμφισσα διότι δεν είναι νόμιμος τρόπος διαφήμισης...!!


Κύριε Πρόεδρε, 
 


  Σε συνέχεια της από 09/08/2017 επιστολής που μας απευθύνατε σχετικά με την «επιλεκτική» όπως αναφέρατε καθαίρεση διαφημιστικού υλικού (αφίσες, πανό) που αφορούν την συναυλία του καλλιτέχνη κ. Μιχάλη Χατζηγιάννη που θα διεξαχθεί απόψε στην μαρίνα της Ιτέας προκειμένου να ενισχυθεί ο Αστέρας Ιτέας έχουμε να σας αναφέρουμε τα εξής: - Πράγματι ο κάθε αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τις οκτώ Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας μεταξύ των άλλων καθηκόντων του είναι επιφορτισμένος να μεριμνά για την καλαισθησία των δημοτικών χώρων που περιλαμβάνει και την αφαίρεση παράνομα τοποθετημένου διαφημιστικού υλικού άσχετα από το ποιος το έχει τοποθετήσει. 
  Άποψή μας δε είναι ότι ο συγκεκριμένος τρόπος διαφήμισης είναι παρωχημένος και μπορεί (σε ότι αφορά τους δημόσιους χώρους) να λειτουργεί μόνο σε περιορισμένα σημεία που έχουμε δημιουργήσει και μπορούμε να αυξήσουμε ανά δημοτική ενότητα. Σας καλούμε δε να συμβάλλετε στο συγκεκριμένο διάλογο με τις προτάσεις σας.

   - Πράγματι για την Δημοτική Ενότητα Άμφισσας ένας εκ των υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένος με τα παραπάνω καθήκοντα είναι ο κ. Γεώργιος Ξεπλάτης, ο οποίος όντως αφαίρεσε ύστερα από εντολή του Αντιδημάρχου Δελφών (αρμόδιου για την Δ.Ε. Άμφισσας) κ. Αριστείδη Αγγελόπουλου, αφίσες διάφορων φορέων που διαφήμιζαν συναυλίες, πανηγύρια και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και του Αστέρα Ιτέας από διάφορα σημεία της πόλης της Άμφισσας που αυτό απαγορεύεται όπως γνωρίζετε καλά λόγω και της επαγγελματικής σας ιδιότητας. 

  Σημειώνουμε δε ότι προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών, δεν καθαιρέθηκε το σύνολο, αλλά σε αρκετά σημεία παρέμειναν αφίσες, μπάνερ κτλ από όλες τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις, μολονότι τυγχάνει μη νόμιμος τρόπος διαφήμισης όπως προείπαμε. - Αιρετό όργανο, άρα και εκτεθειμένο στην λαϊκή βούληση και κρινόμενο από την τοπική κοινωνία είναι και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας, κ. Αριστείδης Αγγελόπουλος όπως και εγώ και οι υπόλοιποι αιρετοί συνεργάτες μου (Αντιδήμαρχοι ή μη). 

  Η κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη επαγγελματική εμπορική πορεία που περιλαμβάνει και το επάγγελμα του κλειδαρά τον κάνει ακόμα πιο σεβαστό από τους συμπολίτες του. Εκτιμώ ότι η πληροφόρησή σας σχετικά με το ποιος είναι ο «κλειδαράς» Αγγελόπουλος ήταν επαρκής πριν σας διαφωτίσουμε εμείς και όπως και η συγκεκριμένη δημόσια τοποθέτησή σας και ο χαρακτηρισμός του συγκεκριμένου και η δήθεν αναζήτηση του ποιος είναι «κλειδαράς» τυγχάνει ατυχής, υποτιμητική και ανεπίτρεπτη. - Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των αθλητικών συλλόγων της περιοχής μας (όπως συμβαίνει παρεμπιπτόντως και με τους πολιτιστικούς) από τον φορέα γίνεται με γνώμονα τις πραγματικές τους ανάγκες, ισόρροπα και ισότιμα. Υπογραμμίζουμε δε αυτή μας την στάση γιατί δεν ήταν πάντα αυτονόητη στο παρελθόν. 

    - Ο Αντιδήμαρχος Δελφών, κ. Νεκτάριος Μίχος, αρμόδιος μεταξύ των άλλων και για τις αθλητικές μας υποδομές, συνεργάζεται άψογα με τους συναδέλφους του Αντιδημάρχους όπως και με τον ομόλογό του, κ. Αριστείδη Αγγελόπουλο, σε κάθε δε περίπτωση η Δημοτική Αρχή αν χρειάζεται να εκφραστεί το πράττει με ευχέρεια και δεν χρειάζεται καμία ερμηνεία από οποιονδήποτε τρίτο. - 

  Δραττόμενοι της ευκαιρίας τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλάι του Αστέρα Ιτέας και του Διοικητικού του Συμβουλίου υπό την Προεδρία σας που αποτελεί αυτή την στιγμή τον κορυφαίο εκπρόσωπο του τοπικού μας ποδοσφαίρου στις Εθνικές κατηγορίες, όπως πράξαμε και στο παρελθόν και με τις υπόλοιπες τοπικές ομάδες. 

  Τον ίδιο σεβασμό και στήριξη επιδεικνύουμε και στα υπόλοιπα σωματεία τηρουμένων των αντικειμενικών συνθηκών και αναλογιών. Την συγκεκριμένη αναφορά την κάνουμε όχι για να αναδείξουμε το αυτονόητο αλλά για να υπογραμμίσουμε το ανόητο της συμπεριφοράς κάποιων (από όπου και αν προέρχονται) που διαρκώς ρίχνουν νερό στον μύλο ανύπαρκτων τοπικών αντιπαραθέσεων που ούτε εμάς ούτε εσάς αντιπροσωπεύουν και με την κοινή μας στάση πρέπει να απομονώνουμε για το καλό του Δήμου Δελφών και των συμπατριωτών μας που παρακολουθούν με απορία τις εμμονές όσων, ευτυχώς λίγων, το πράττουν. Αντί λοιπόν να σπαταλούμε λόγια και δυνάμεις σε στείρες αντιπαραθέσεις καλό είναι να συμβάλλουμε στο γόνιμο διάλογο και με πράξεις να επιτύχουμε την ανάπτυξη του τόπου μας.

   Ύστερα από τις ανωτέρω σαφείς τοποθετήσεις μας, σας καλούμε να επιδείξετε ψυχραιμία και σύνεση αφού είμαστε σίγουροι ότι ασπάζεστε την αγωνία μας και εμφορείστε από το ίδιο κίνητρο όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά του τόπου μας δηλαδή την διαρκή πρόοδο της τοπικής μας κοινωνίας μας και της χώρας μας.
   Είμαι διαρκώς στη διάθεσή σας όπως και κάθε συμπολίτη μου προκειμένου να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον παραπάνω κοινό και μοναδικό σκοπό.

 Θανάσης Παναγιωτόπουλος 
Δήμαρχος Δελφών

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2017 | 6:14 pm


Απίστευτη δήλωση Προέδρου: Η κ. Χαρίτου καταψήφισε ΟΛΑ τα έργα και κονδύλια για την Κίρρα… από τότε που απουσιάζει, το Τοπικό Συμβούλιο άρχισε να λειτουργεί …!!


 Αποτέλεσμα εικόνας για τοπικο συμβουλιο Κιρρας   Όπως φαίνεται η εκπαιδευτικός και Διευθύντρια 8θεσιου Δημοτικού σχολείου Γαλαξιδίου, διανύει την πορεία της στα κοινά αρκούμενη στα επικριτικά δημοσιεύματά της απέναντι στο πρόσωπο της Προέδρου της Κίρρας, ή της Δημοτικής Αρχής και αυτό ως εκπλήρωση των αυτοδιοικητικών της καθηκόντων, καθόσον στερείται προσωπικών θετικών ενεργειών, δράσεων ή προσφορών στη γενέτειρά της τοποθεσία. 


   Ας αναλογισθεί λοιπόν  η ίδια , μήπως αυτή η  ολοένα εριστική στάση της συνοδευόμενη από κακοπροαίρετη κριτική είναι αυτή που απομάκρυνε  τους πολίτες από τα τοπικά συμβούλια.
Από τα γραφόμενά  της διαπιστώνεται   ότι έχει  άγνοια των επίσημων εξελίξεων των θεμάτων του Δ. Σ. Δεν φρόντισε να ασκήσει τα καθήκοντά της ως Σύμβουλος και να ενημερωθεί ορθώς. Αντί αυτού μεταφέρει λανθασμένες πληροφορίες στους πολίτες είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα.  Για την αποκατάσταση της αλήθειας , αναφέρω τα εξής:
  *Για το Τεχνικό πρόγραμμα ποσού 4.000,00 ευρώ , έτους 2017  έχει γίνει η μελέτη , η διάθεση πίστωσης και βρίσκεται στο στάδιο της εκτέλεσης και της αγοράς αστικού εξοπλισμού.
·  *Περιπτώσεις καταπάτησης δημοτικής περιουσίας έχουν  καταγγελθεί επανειλημμένως και εγγράφως  από εμένα και όχι μόνο από  για τους  Ρομά αλλά και για   άλλους κάτοικους της Κιρρας όπως  και αντιμετωπίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο παρά την αντίθεση της ιδίας.
*    Το ενυπόγραφο έγγραφο των πολιτών που  κρυφά  και με δόλο κατατέθηκε  δια της κας Καπαρέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο,  μπορεί κατά μια έννοια να ήταν νόμιμο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 (παρ. 6,7) αλλά δεν τίμιο  και ηθικά σωστό. Έτσι αντιμετωπίστηκε  από το Δ.Σ., όπου ομόφωνα  αναβλήθηκε  η συζήτησή του για να προηγηθούν οι  αποφάσεις των τοπικών.
·         Το θέμα των Ρομά έγινε γνωστό στην κ, Σύμβουλο  διαβάζοντας το ως θέμα στην   (από 27-7-2017) πρόσκληση του τοπικού συμβουλίου μας
·         Τα τρία μέλη του τοπικού Συμβουλίου είμαστε πλέον σε θετικό κλίμα καλής συνεργασίας  για τα τοπικά μας θέματα, (από  το διάστημα απουσίας της Δημοτικής Συμβούλου). Σε αυτή την κατεύθυνση ορίστηκαν  συναντήσεις συνεργασίας και συντονισμού εργασιών  με τους υπευθύνους καθαριότητας, κλαδεμάτων του Λιμενικού Ταμείου και της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας
*  Ο κάθε ένας από τους  άλλους Δημοτικούς Συμβούλους και κυρίως της πλειοψηφούσες παράταξης, έχει  ήδη επιδείξει την  ενεργό  συμμετοχή του, κοντά στους  δημότες και πέραν των συμβουλίων, ενώ η συχνή ή μη παρουσία τους στα τοπικά δεν παρακωλύει το έργο των Τοπικών Συμβούλων ούτε συντελούν στη διαστρέβλωση των αποφάσεων  μας. 

Η κα Kαπαρέλη –Χαρίτου  όχι μόνο απουσιάζει από τα τοπικά Συμβούλια αλλά και στα Δημοτικά Συμβούλια δηλώνει απλώς «παρούσα» και εν συνεχεία αποκρύπτει την αλήθεια από τους πολίτες. Συγκεκριμένη περίπτωση:
·         Κατόπιν εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής, από τα μισθώματα μεταλλευτικών χώρων εγγράφτηκε   στον Προϋπολογισμό της Κιρρας,  επιπλέον:
·          4400,00  ευρώ για την κατασκευή ραμπών πρόσβασης  ΑΜΕΑ στην Πλατεία Κιρρας ( είναι στο στάδιο της ανάθεσης εργασιών)
·         40000,00 ευρώ για ασφαλτόστρωση της οδού Αγ, Ιωάννου Κιρρας
·         1500,00 ευρώ για ανάδειξη της ιαματικής Πηγής στη θέση «Αγιόνερο» Κιρρας
Τα ανωτέρω συζητήθηκαν  στο Δ.Σ. της 23-6-2017 (ΑΔΑ: 65ΝΜΩ9Θ-6Ρ7) και  η κυρία Καπαρέλη –Χαρίτου ψήφισε παρόν (λογίζεται ως αρνητική ψήφος σύμφωνα με το άρθρο 96 παρ. 5 του Ν.3463/2006 (ΔΚΚ).)  Η δημοτική Σύμβουλος  όχι μόνο τα καταψήφισε αλλά τα απέκρυψε από τους πολίτεςΑς αναρωτηθεί μήπως έχει κουράσει ο υπέρμετρος αρνητισμός της.

    Με την άρνηση και τη μη συνεργασία δεν πετυχαίνουμε τίποτα καλό για τον τόπο. Ευτυχώς που λόγω της ιδιότητας της  Πρόεδρου  Κοινότητας και της  ιδιοσυγκρασίας μου  λειτουργώ με ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας και  θετική σκέψη. Περίτρανο παράδειγμα καλής συνεργασίας, είναι  το έργο αξιοποίησης του κτηρίου Μακεδών στην Κίρρα Από αρχές του 2017 υποβλήθηκαν αιτήματά μου προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και προς το Δήμο Δελφών. Υπήρξε  θετική αποδοχή του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη. Ιδιαίτερα αποτελεσματική  στάθηκε η συμβολή και ο συντονισμός της Περιφερειακής και Ειδικής Συμβούλου  κ. Αραβαντινού, έτσι το έργο  έχει ήδη ενταχθεί  σε χρηματοδότηση στο περιφερειακό συμβούλιο του Απριλίου 2017.

* Τo έργο έχει ως εξής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Περιφερειακή Σύμβουλος:   « Αποκατάσταση κτιρίου «ΜΑΚΕΔΩΝ» στην Τ.Κ. Κίρρας, προϋπολογισμού 288.000 ευρώ. Το έργο προβλέπει την επισκευή του διωρόφου κτιρίου, καθώς και την προσθήκη κατ’ έκταση εξωτερικού κλιμακοστασίου και ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ. Στον Α΄ όροφο δημιουργείται ενιαία αίθουσα, ενώ στον ισόγειο χώρο δημιουργούνται δύο αίθουσες και βοηθητικοί χώροι. Η υλοποίηση του έργου κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη, γιατί αφενός θα αποκατασταθεί και θα αναδειχθεί το κτίριο χωρίς να αλλοιωθούν τα ιδιαίτερα μορφολογικά του στοιχεία και αφετέρου θα αναδειχθεί, με τη βοήθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, η σημαντική ιστορία του οικισμού, μέσα από μόνιμη έκθεση εξιστόρησης του ανασκαφικού έργου της Κίρρας. Ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως χώρος συνάθροισης κοινού, καλύπτοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για χώρο πολιτιστικών δρώμενων. Συντάσσεται η μελέτη του έργου και αναμένεται να δημοπρατηθεί στα μέσα του 2018.»

   Η  ολοκλήρωση και υλοποίηση ένας  τόσο σημαντικού  θέματος για την Κιρρα και τους  πολίτες εξαρτάται  απόλυτα από τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας και τη δική μου συμβολή.
    Κατόπιν των ανωτέρω δηλώνω ότι  δεν έχω σκοπό και χρόνο να απασχολούμαι με τα  φαιδρά δημοσιεύματα της Κας Καπαρέλη γιατί σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν  το ρόλο μου, όπως έχει ήδη  αποπροσανατολιστεί η ιδία,  σεβόμενη επιπλέον το γεγονός ότι και οι δύο υπηρετούμε το κράτος ως δημόσιοι Υπάλληλοι και οφείλουμε να κρατάμε  μια πιο αξιοπρεπή στάση  απέναντι στους πολίτες -  δημότες...

                             
   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  Τ.Κ. ΚΙΡΡΑΣ

                                   ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΤΑ 

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2017 | 11:03 pm


"Πρώτο Θέμα": Θεσμός το τουρνουά μπάσκετ 3on3 της Ιτέας...


 «Θεσμός» το τουρνουά μπάσκετ 3on3 της Ιτέας   Στο μικρό ανοιχτό γήπεδο στου «Καραγκούνη» κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 7 χρόνια μικροί και μεγάλοι δίνουν δυναμικό παρών...
 Πάμε να παίξουμε...
 Τρεις λέξεις είναι αρκετές να γεμίσουν το παρκέ, ο ιδρώτας να τρέχει, τα χαμόγελα να πλημμυρίζουν κάθε γωνιά, το ίδιο και τα χειροκροτήματα και μια ολόκληρη πόλη να ζει και να αναπνέει για το 3on3 το οποίο έχει γίνει πια θεσμός. 

Το ταξίδι στην όμορφη παραλιακή πόλη του Δήμου Δελφών, την Ιτέα την πόλη που οι γνωρίζοντες το άθλημα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις όσον αφορά στα τμήματα των υποδομών αφού φέτος ήταν Πρωταθλητές στους Εφήβους και στους Παίδες στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, δυο από τους ΄΄μικρούς΄΄ ήδη από φέτος θα βρίσκονται στον Ολυμπιακό, οι προπονητές των Εθνικών ομάδων παρακολουθούν την πορεία πολλών παιδιών της ομάδας και έτσι όπως λέει ο θυμόσοφος λαός ΄΄τίποτα δεν είναι τυχαίο΄΄ .  
Στο μικρό ανοιχτό γήπεδο στου «Καραγκούνη»  κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 7 χρόνια  μια ανάσα από την παραλία της Ιτέας το κάλεσμα του προπονητή Χρήστου Μωραϊτη δεν έχει μόνο ανταπόκριση αλλά ο ίδιος αναζητά περισσότερες ώρες και χρόνο για να καλύψει τις συμμετοχές αλλά και τις ανάγκες μιας διοργάνωσης η οποία σε οτι αφορά τη μαχητικότητα, τις επιδόσεις και το θέαμα που προσφέρει δεν έχει να ζηλέψει τίποτα .


«Ανιδιοτέλεια και αγάπη και όπως είπα στην αρχή ..Πάμε να παίξουμε «Με αυτή τη φράση ο 45χρονος κόουτς αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα της διοργάνωσης και το τι περιμένει απο τα παιδιά τα οποία απο τις έξι το απόγευμα μέχρι στις έντεκα το βράδυ για οκτώ ημέρες μοχθούν όχι μόνο να κερδίσουν το έπαθλο αλλά για να δεχθούν συγχαρητήρια για το παιχνίδι τους . ΄΄Είμαστε φίλοι πριν , κατά την διάρκεια , αλλά και μετά τους αγώνες . Είναιωραίο συναίσθημα να βλέπεις μικρά παιδιά να ζητάνε απο τους γονείς τους να έρθουν στην Ιτέα για να πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα . Πολλοί με ρωτάνε ποιο είναι το μυστικό των επιτυχιών. Ας μην γελιόμαστε το Μπάσκετ έχει χαρίσει και συνεχίζει να γεμίζει χαρές τους Έλληνες. Μπορεί να χρήματα να λιγοστεύουν αλλά προσπαθούμε με νύχια και με δόντια όχι μόνο εμείς αλλά εκαντοντάδες συνάδελφοι σε ολόκληρη τη χώρα να κρατήσουμε ανοιχτά τα γήπεδα για να έρθουν τα παιδιά αρχικά να παίξουν μπάσκετ , μετά να αθληθούν και γιατί όχι κάποια απο αυτά να διακριθούν ΄΄ τονίζει με νόημα .
«Δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή όταν ακούς και βλέπεις ανθρώπους που γνωρίζουν πολλά από το άθλημα να δίνουν συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας μας . Για εμένα είναι το μεγαλύτερο Έπαθλο .Τα υπόλοιπα έρχονται. Κάποια από τα παιδιά της Εθνικής που είδαμε πριν από λίγες ημέρες να κατακτούν την πρώτη θέση έτσι έχουν ξεκινήσει και μετά από πολλές θυσίες και προσπάθειες έχουν φτάσει να φορούν το Εθνόσημο και να κάνουν αυτό που αγάπησαν , ονειρεύτηκαν και συνεχίζουν να αγαπούν. Η πόλη μας έχει 5000 κατοίκους και κάθε απόγευμα το γήπεδο γεμίζει . Κάτι λέει αυτό . Είναι μια εκδήλωση που την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο .Και δεν είναι ομάδες και φίλαθλοι μόνο από την Ιτέα. Έχουν έρθει να παίξουν παιδιά απο την Άμφισσα και απο την Ερατεινή  από την Αράχωβα.  Ξεκινήσαμε δειλά αλλά γρήγορα βρήκαμε πολλούς δίπλα μας . Οι άνθρωποι του Δήμου, των εταιρειών, οι μικροί επιχειρηματίες της πόλης και του Δήμου . Κανείς δεν μπορεί από μόνος του. Και στο παρκέ κανείς δεν είναι μόνος. Το Μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα» συμπληρώνει .


 
«Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους βοηθούν στο να έρθει σε πέρας αυτό το τουρνουά αλλά ιδιαίτερα ευχαριστώ τους συνεργάτες τον Νασος Ντινόπουλος, τον Μάνο Καλαφάτη, τον Νίκο Δημολά  τον Γιάννη Γεωργαντά τον Δημήτρη Ντοσκουρη.  Εγώ θα το χαρακτήριζα όλο αυτό προίκα για το μέλλον . Βλέπεις αρκετοι Έφηβοι και παιδες μας παίζουν στην αντρική μας ομάδα !ολοι για έναν και ένας για όλους . Το πρωτάθλημα δεν είναι ο σκοπός μας . Αυτό έαν έρθει καλώς θα έρθει . Το κυριότερο είναι να καταφέρουμε να πείσουμε τα παιδια να αγαπήσουν το άθλημα , να το μάθουν , να ασχοληθούν , να αποφύγουν δρόμους που οδηγούν στο σκοτάδι , και να νιώσουν κομμάτι μιας ομάδας και να ζήσουν και να βιώσουν το πόσο σημαντικό είναι να είσαι σε μια ομάδα . Μόνο με ομαδική δουλειά μπορούμε να ατενίζουμε το αύριο με αισιοδοξία . Η γενιά μας έχει χρέος απέναντι στους μικρούς να τους βοηθήσει ώστε μέσα απο την εκπαίδευση και την παιδεία να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να σταθούν στα πόδια τους και να δημιουργήσουν. Για την ιστορία θα ήθελα να σας πω οτι οι φετινές ομάδες ειναι 35 ομάδες με ονομασίες εμπνευσμένες ακόμη και απο την επικαιρότητα . Είπαμε ΄«Πάμε να παίξουμε» τελειώνει 45χρονος προπονητής .

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2017 | 6:09 pm


Σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ στην Φωκίδα "έβγαλε" ο Κωστοπαναγιώτου για τους Δήμους Δελφών και Δωρίδας...


  Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας
   Έκτακτη ενίσχυση για το Δήμο Δελφών και Δήμο Δωρίδας στα πλαίσια στήριξης των ορεινών δήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών 


     Στα πλαίσια της στήριξης των μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων, το Υπουργείο Εσωτερικών κοινοποίησε σήμερα απόφαση με την οποία διατίθενται επιπλέον ενισχύσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόφαση προέκυψε από την καταγραφή των ειδικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι με τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά τους, τα οποία αυξάνουν τις απαιτήσεις για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργία τους και την απρόσκοπτη διαχείριση των καθημερινών αναγκών τους.
Ανάμεσα στους δήμους που λαμβάνουν την ενίσχυση είναι και οι δύο δήμοι του Ν. Φωκίδας. Συγκεκριμένα ο Δήμος Δελφών επιχορηγείται με ποσό 421.500 ευρώ και ο δήμος Δωρίδας με 310.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά διανέμονται ανταποδοτικά στους δήμους και προέρχονται από το τέλος διαφημίσεων και τον φόρο ζύθου. Με τα χρήματα αυτά οι δήμοι μπορούν να καλύψουν λειτουργικές ή αναπτυξιακές δαπάνες καθώς και δαπάνες για έργα υποδομής.

Η στήριξη των μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου και στην κατεύθυνση αυτή προωθούνται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο με στόχο να περιοριστούν στο μέλλον οι ανισότητες και οι δυσκολίες που προκύπτουν από τον τρόπο που μέχρι σήμερα χρηματοδοτούνται οι Δήμοι με αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις. Αυτά τα ζητήματα και τις δυσκολίες είχαν την ευκαιρία να θέσουν οι δήμαρχοι Δελφών και Δωρίδας και οι αυτοδιοικητικοί στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας με την παρουσία του βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου πριν δύο περίπου μήνες (24/5).

Η έκτακτη ενίσχυση αποτελεί και ένα προοίμιο των επερχόμενων παρεμβάσεων στο θεσμικό πλαίσιο με στόχο τον περιορισμό των ανισοτήτων


Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας


Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2017 | 6:08 pm


Η μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού στην Φωκίδα! ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στην Μαρίνα Ιτέας...!

Η προπώληση ξεκίνησε με πολύ γρήγορους ρυθμούς!

Τα εισητήρια είναι διαθέσιμα και στο Γαλαξείδι αλλά και σε
Ναύπακτο και Λειβαδιά...

Σημεία προπώλησης 

Ιτέα: 
Βιβλιοπωλείο Δομή
Pet care Γιάννης Δελής

Άμφισσα
Κατάστημα Γερμανός
Βιβλιοπωλείο Αναζήτησή

Γαλαξείδι:
Φαρμακείο Φωτεινής Χρυσοχόου

Λειβαδιά:
Κεντρο Ακοής Λειβαδιάς Πικασης Σπύρος

Ναύπακτος:
 Ntotsikas tours


Αστέρας -Μια πόλη - μια ομάδα - ένας Νομός

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2017 | 11:31 am


Σταρσπορτς - δηλώσεις φορέων για τα "Πυθία Καπ": Στην 3η θέση η Εθνική Νεανίδων...

"Πυθία Καπ": Στην 3η θέση η Εθνική Νεανίδων Την 3η θέση στο τουρνουά υδατοσφαίρισης «Πυθία Καπ» που φιλοξενήθηκε στο δημοτικό κολυμβητήριο Ιτέας κατέκτησε η εθνική μας ομάδα των νεανίδων. 

  
"Πυθία Καπ": Στην 3η θέση η Εθνική Νεανίδων
Την 3η θέση στο τουρνουά υδατοσφαίρισης «Πυθία Καπ» που φιλοξενήθηκε στο δημοτικό κολυμβητήριο Ιτέας κατέκτησε η εθνική μας ομάδα των νεανίδων. Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης η Ελλάδα νίκησε τη Ρωσία με 14-11. Το χρυσό μετάλιο κατέκτησε η Ολλανδία που νίκησε την Ιταλία με 8-5 στο μεγάλο τελικό. Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) του τουρνουά αναδείχθηκε η αρχηγός της ελληνικής ομάδας Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη. Στον όμιλο της η Ελλάδα έχασε από την Ιταλία με 9-8 και νίκησε την Αυστραλία 15-11. Στον ημιτελικό γνώρισε την ήττα από την Ολλανδία με 11-10.
 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
 
Ολλανδία
Ιταλία
ΕΛΛΑΔΑ
Ρωσία
Αυστραλία
Σερβία

Τις απονομές έκαναν, από τους τοπικούς φορείς, ο Δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, η Αντιδήμαρχος Ιτέας Λιάνα Πιλάλα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας Τεντ Γουόρθ, η Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογάννη, Πέγκυ Αραβαντινού, η Πρόεδρος του ΝΟ Ιτέας Σοφία Αναγνωστάκου, η Πρόεδρος Τοπικής Ενότητας Κίρρας Γεωργία Μαντά, ο Αντιδήμαρχος Άμφισσας Αριστείδης Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας Νικόλαος Βενετσάνης και η Πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Άμφισσας Βάσω Καλαντζάκου. Από την ΚΟΕ ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός.ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

Απόλυτα ικανοποιημένος και περήφανος για την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία του διεθνούς τουρνουά "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" στην Ιτέα δήλωσε αμέσως μετά το τέλος των αγώνων ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός, που τόνισε την αγαστή και άψογη συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους τοπικούς φορείς. Και υποσχέθηκε, τόσο αυτός όσο και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας πως το τουρνουά θα γίνει και πάλι θεσμός.

Ο Γιώργος Κατσαρός μας είπε: "Με τη λήξη του σπουδαίου αυτού τουρνουά στην πόλη της Ιτέας, αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι δικαιωνόμαστε που επαναφέραμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Ήταν μια γιορτή για το ιδιαιτέρως δημοφιλές άθλημά μας, σε έναν τόπο που αγαπάει τον Ναυταθλητισμό και υποσχόμαστε πως θα γίνει και πάλι θεσμός. Η άψογη συνεργασία της ΚΟΕ με τους τοπικούς φορείς, τον Δήμο Δελφών και τη συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνεπικουρούμμενοι και από ΝΟ Ιτέας, είχε ως αποτέλεσμα μια σπουδαία διοργάνωση. Ήταν ένα ραντεβού από ομάδες της ευρωπαϊκής ελίτ μαζί με την Αυστραλία. Αποτέλεσε ένα σπουδαίο τεστ για τις ευρωπαϊκές ομάδες εν όψει της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δώσαμε την ευκαιρία, εξάλλου, στα νιάτα της ελληνικής υδατοσφαίρισης, που πλαισιώνουν τις μικρές ηλικιακά ομάδες να δείξουν την αξία τους, αλλά και να αποδείξουμε ότι η Ομοσπονδία καλλιεργεί αυτό το άθλημα για να έχει επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτά τα νέα κορίτσια αποδεικνύουν ότι έχει μέλλον το γυναικείο πόλο, θα διατηρήσει την παράδοση, διότι πολύ σύντομα η Εθνική Γυναικών θα πλαισιωθεί από αυτά τα παιδιά και θα δρέψει δάφνες.".

Ο Δημήτρης Γιακουμάτος, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, που βρέθηκε στην Ιτέα, μας είπε: "Είναι σημαντικό ότι επανασυνδέθηκαν οι σχέσεις με τον Δήμο Δελφών. Αυτό χαροποιεί την Ομοσπονδία και τους ίδιους και έφερε την πετυχημένη διοργάνωση. Άνθρωποι σαν αυτούς της τοπικής Δημοτικής Αρχής προάγουν το αθλητικό ιδεώδες και ιδιαίτερα τον Ναυταθλητισμό, τον οποίο έχει ανάγκη η περιοχή. Ευχαριστούμε και τη Δημοτική αρχή και τον ΝΟ Ιτέας, ιδιαίτερα την αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο ΝΟΙ.

Ο Δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος τόνισε: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Κολυμβητική Ομοσπονδία και μαζί στηρίζουμε μια τέτοια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας. Καλή επιτυχία στα κορίτσια μας στις υποχρεώσεις τους".

Η Πρόεδρος του ΝΟ Ιτέας Σοφία Αναγνωστάκου δήλωσε:  "Τα Πύθια είναι μία διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας την οποία έχουμε την τιμή να φιλοξενεί ο Δήμος Δελφών στην πόλη της Ιτέας, στο Δημοτικό μας κολυμβητήριο. Ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας είναι πάντα διαθέσιμος για κάθε είδους συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και οποιαδήποτε διοργάνωση, η οποία βοηθά στην ανάπτυξη των αθλημάτων του υγρού στίβου στην περιοχή μας.

Η Αντιδήμαρχος Λιάνα Πιλάλα: "Η απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης του "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" ήταν αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας μας με την Ομοσπονδία. Ελπίζω ότι έμειναν όλοι ευχαριστημένοι. Πιστοί στην παράδοσή μας στον Ναυταθλητισμό θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να καθιερωθεί και πάλι ως ένας θεσμός που θα συμβάλει στην ανάδειξη του αθλήματος αλλά και στην προβολή της περιοχής μας διεθνώς."

Η Πέγκυ Αραβαντινού, περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας: "Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με την ΚΟΕ και τον ΝΟ Ιτέας για να έρχονται σε πέρας τέτοιες διοργανώσεις. Αποτελεί για μας πρότυπο και υποχρέωση στήριξης. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιου βεληνεκούς διοργανώσεις και αποτελούν για μας σημείο αναφοράς και προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Θέλω να τονίσω ότι και η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει την ιδιαίτερη στήριξη και του Περιφερειάρχη μας Κώστα Μπακογιάννη που είναι πάντα κοντά σας".«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΡΥΦΗ»

Τα κορίτσια αυτά που συνθέτουν την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων, παρότι βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες μαζί στην προετοιμασία, με τον προπονητή τους Κώστα Δήμου και τη συνεργάτιδα προπονήτρια Άντι Μελιδόνη, αποδεικνύουν ότι έχουν τσαγανό, αλλά και φιλοδοξίες. Κι η παρουσία τους στο διεθνές τουρνουά "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" τους δίνει το δικαίωμα να βάζουν ψηλά τον πήχη. Κι όχι μόνο το κάνουν αλλά λένε ότι στόχος τους στο Ευρωπαϊκό του Νόβισαντ είναι, γιατί όχι, η κορυφή, το χρυσό μετάλλιο.

Η Ειρήνη Νίνου το λέει ξεκάθαρα στις δηλώσεις που μας έκανε: "Το συγκεκριμένο τουρνουά ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα τα οποία δουλέψαμε στην προπόνηση. Πήραμε, εξάλλου, μια γεύση από τις άλλες ομάδες -όπως Ολλανδία- που θα τη συναντήσουμε στον Όμιλό μας στο Ευρωπαϊκό. Θα πάμε καλά προετοιμασμένες στο Νόβισαντ. Θα δουλέψοευμε ακόμα περισσότερο τις ημέρες που απομένουν, ώστε να πάμε εκεί και να βγάλουμε αυτά που έχουμε δουλέψει προπόνηση και να κατακτήσουμε την κορυφή. Ναι, στόχος μας είναι η πρώτη θέση. Το χρυσό μετάλλιο".

Η αδερφή της Παναγιώτα Νίνου μας είπε: "Είδαμε τις αδυναμίες μας και στον υπόλοιπο χρόνο της προετοιμασίας θα προσπαθήσουμε να τις καλύψουμε και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι μας ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στο στόχο. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλά δομημένη, ο κόσμος μας υποστήριξε εδώ, μας έδειξε τη αγάπη του".

Ο προπονητής Κώστας Δήμου δήλωσε: "Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση και είναι σημαντικό ότι έχει γίνει θεσμός. Αποτέλεσε ένα πολύ δυνατό τουρνουά προετοιμασίας για μας εν όψει των υποχρεώσεων που έχουμε στο Ευρωπαϊκό. Είναι θετικό ότι δώσαμε τέσσερα παιχνίδια με ανταγωνιστικές ομάδες, βγάλαμε συμπεράσματα για τη συνέχεια. Διότι αυτό ήταν το ζητούμενο. Όσον αφορά την πορεία της προετοιμασίας έχουμε φανερά σημάδια σηνατικής βελίωσης. Η ομάδα έχει ρυθμό, βγάζει υγεία. Θα δουλέψουμε το υπόλοιπο διάστημα σε αυτά που είδαμε ότι υστερούμε για να εμφανιστούμε πανέτοιμοι στο Ευρωπαϊκό. Είναι λογικό τα κορίτσια, όσο αγωνίζονται, να έχουν στόχο την κορυφή. Να είμαστε υγιείς για να εκπλήρώσουμε τα όνειρά μας".

Η συνεργάτιδα προπονήτρα Άντι Μελιδόνη τόνισε: "Έίχαμε την ευκαιρία να δώσουμε κάποια δυνατά παιχνίδια στο πλαίσιο μιας πολύ καλής προετοιμασίας. Τα κορίτσια έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε ευχαριστημένοι για την πορεία τους. Η εικόνα που έδειξαν εδώ τα κορίτσια εν όψει Ευρωπαϊκού ήταν ανταγωνιστική. Είμαστε πολύ κοντά στις ομάδες που θεωρούνται φαβορί. Βγήκαν πολλά και σημαντικά συμπεράσματα. Θα δουλέψουμε ακόμα δυο εβδομάδες και θα είμαστε απολύτως έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή".

Η έφορος της ομάδας και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Άννα Μαρκοπούλου είπε: «Το "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ", που αναβίωσε φέτος με τον πιο πετυχημένο τρόπο, ήταν ένα δυνατό τεστ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Νεανίδων. Η Εθνική μας ομάδα έχει μπει πλέον σε πολύ καλό δρόμο στην προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τα κορίτσια έχουν δουλέψει σκληρά μαζί με τους προπονητές τους. Είμαι σίγουρη ότι την κατάλληλη στιγμή η ομάδα θα εμφανιστεί πανέτοιμη για να διεκδικήσει μια ακόμα διάκριση για την ελληνική υδατοσφαίριση».

ΠΗΓΗ: koe.org.gr

Δημοσιεύθηκε στις 6 August 2017 | 9:27 pm


Ο Στρατιωτικός - Νομικός Ανδρέας Κούκος στα Σκαρίμπεια...! Με Εσπερινό, ομιλία του Προέδρου Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια για το 1821 και παραδοσιακούς χορούς της Ρούμελης συνεχίζουν την Κυριακή...


 Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Στρατιωτικός - Νομικός Ανδρέας Κούκος


   Με Εσπερινό, ομιλία του γνωστού μας Ανδρέα Κούκου για το 1821 και χορούς της Ρούμελης συνεχίζονται τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ την Κυριακή 6 Αυγούστου Τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2017 την Κυριακή μεταφέρονται στον φιλόξενο χώρο του Αγίου Ευθυμίου. 
  
   Έτσι, μετά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευθυμίου, θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις: Στις 8.15 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Ναού, ο Δρ Ανδρέας Κούκος(Ιστορικός, Νομικός, Πρόεδρος Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια) θα μιλήσει με θέμα «Προσεγγίζοντας το 1821: Η καταγραφή της ιστορίας μέσα από μύθους και πραγματικότητες». Με την ολοκλήρωση της ομιλίας το Χορευτικό της Αγίας Ευθυμίας θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της Ρούμελης. Παρακαλείσθε όπως τιμήσετε με την παρουσία σας το σύνολο των εκδηλώσεων. Οι διοργανωτές Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας/Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας - Δήμος Δελφών Τοπική Κοινότητα Αγίας Ευθυμίας - Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2017 | 7:16 pm


Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών: το ΔΣ του Δήμου Δελφών να μην αποδεχτεί την μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική διοίκηση…

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟΜΥ
  Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών 

   ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ 

    Υπερψηφίστηκε χθες από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ) και έγινε πλέον νόμος.Τι προβλέπει ο νόμος αυτός;

·        Προβλέπει τον οικογενειακό γιατρό, ο οποίος θα λειτουργεί σαν «κόφτης», αφού αυτό που ουσιαστικά καλείται να διασφαλίσει είναι ότι ο ασφαλισμένος θα στοιχίζει όσο το δυνατόν λιγότερο στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν θα υπερβαίνει το όριο των «πετσοκομμένων» προϋπολογισμών. Μάλιστα, σε περίπτωση που ξεπεράσει τα «όρια», προβλέπεται ποινή για το γιατρό, καθώς από την... «καλή διαγωγή» του θα κρίνεται η ανανέωση της σύμβασής του, ενώ για τη μονάδα, η ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμό της.Ήδη σε χώρες της ΕΕ, οι δημόσιες μονάδες ΠΦΥ που δεν “αξιολογούνται” θετικά, παύουν να χρηματοδοτούνται από το κράτος ή  τους δήμους.

·        Ως «κόφτες» θα λειτουργούν και τα διάφορα πρωτόκολλα που προβλέπονται -θεραπευτικά, διαγνωστικά, φαρμακευτικά- όσον αφορά εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, παροχή φαρμάκων, κλπ.

·        «Πυλώνας της μεταρρύθμισης» χαρακτηρίζονται οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).    Πρόκειται για μονάδες όπου ανά 10 με 12 χιλιάδες ασθενείς θα αντιστοιχεί ένας γιατρός, μαζί με τον νοσηλευτή και τον διοικητικό υπάλληλο.

- Είναι άγνωστο ακόμη αν θα υπάρχει ΤΟΜΥ στην Άμφισσα, λόγω πληθυσμού.

·        Όπως αναφέρεται στο νόμο, αυτοί οι τρεις καλούνται να παρέχουν υπηρεσίες «πρόληψης, προαγωγής της υγείας στην οικογένεια, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στους χρόνια πάσχοντες, στην προγραμματισμένη φροντίδα ενηλίκων και παιδιών, στην κατ' οίκον νοσηλεία, στην εκτίμηση ψυχικών νόσων» και πολλά ακόμα! Κι όλα αυτά ενώ δεν προβλέπεται χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από προγράμματα ΕΣΠΑ, που όταν αυτά τελειώσουν θα τα αναλάβει ο Δήμος και η Περιφέρεια...

Αυτές οι μονάδες θα συμπληρώνουν τις υπόλοιπες δημόσιες μονάδες της ΠΦΥ, δηλαδή τα ιατρεία του πρώην ΠΕΔΥ-ΕΟΠΥΥ, τα Κέντρα Υγείας. Αυτό θα ίσχυε, αν αυτές οι δημόσιες μονάδες ΠΦΥ ήταν στελεχωμένες με όλο το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμένες με μηχανήματα και εργαστήρια που λειτουργούν. Από αυτά όμως τίποτα δεν ισχύει σήμερα, μιας και τα δύο ΚΥ της περιοχής μας είναι υποστελεχωμένα, δουλεύουν μόνο πρωινές ώρες και δεν έχουν ούτε χαρτί να εκτυπώσουν τις συνταγές. Γιατροί στον ΕΟΠΥΥ είναι μόνον 6 και το νοσοκομείο βρίσκεται στο γνωστό πλέον χάλι, λειτουργώντας ως γραφείο κίνησης μεταφοράς ασθενών σε Αθήνα, Λάρισα ή Πάτρα.

Η σημερινή κυβέρνηση βάζει πλέον τη σφραγίδα της, όχι απλά σε μια υποβαθμισμένη και ανεπαρκή δημόσια Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) που παρέλαβε, αλλά και στην τυπική διάλυσής της.

Η αντιδραστική αναδιάρθρωση της ΠΦΥ έχει ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ήρθε η σημερινή να της δώσει ισχυρό πλήγμα, προκειμένου να στοιχίζει η υγεία της εργατικής τάξης όσο το δυνατόν λιγότερο στο κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους που αυτό υπηρετεί. Πάντα στο πλαίσιο που θέτει η στρατηγική της ΕΕ, του ΔΝΤ και συνολικά το κεφάλαιο, που θέλει φτηνούς εργαζομένους, με ελάχιστο επίπεδο υγείας για να είναι ικανοί προς εκμετάλλευση, ως προϋπόθεση για την αναθέρμανση της κερδοφορίας του. Με άλλα λόγια, αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι «η μείωση του μη μισθολογικού κόστους», στο οποίο εντάσσονται και οι δαπάνες για την Υγεία.

Από την άποψη αυτή,  είναι πρόκληση οι εξαγγελίες και η προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι με το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει «κοινωνικές ανισότητες» και πως προωθεί την ισότιμη, καθολική πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες Υγείας. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά η γνωστή επιχείρηση εξαπάτησης, όπως έκανε στους νόμους για τον σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, που τα παρουσίασε  ως προστασία των αδυνάμων.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών να μην αποδεχτεί και αυτή τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του κράτους στην τοπική διοίκηση, κάνοντας γνωστή αυτή τη θέση από τώρα στην κυβέρνηση.

Να το απορρίψουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, ως τμήμα αυτής ακριβώς της ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουν καθημερινά, διεκδικώντας την πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με Κέντρα Υγείας, πλήρως στελεχωμένα με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων, σύγχρονο εξοπλισμό που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, όλο το εικοσιτετράωρο, όλες τις μέρες του χρόνου.

Η κατεύθυνση της πάλης των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών να είναι η προοπτική της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών και στην Υγεία με προϋπόθεση μια οικονομική ανάπτυξη που θα έχει ως κριτήριο τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες και θα στηρίζεται στην κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό.

                                                        Άμφισσα, 04/08/2017


Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2017 | 7:09 pm


Πανηγυρική έναρξη στα παγκόσμια Πύθεια 2017 στην Ιτέα... χαιρετισμός της Αντιδημάρχου...


 Σχετική εικόνα

                     ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Ιτέας για τα   «ΠΥΘΙΑ 2017»

   Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε, στην πόλη της Ιτέας, τη νυφούλα του Κορινθιακού, το 17ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων «ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΥΘΙΑ 2017».

     Ο Δήμος Δελφών και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συνδιοργανώνουν από κοινού με την με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας από τις 4/8 έως και 6/8/2017 εδώ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας το Διεθνές Τουρνουά  Υδατοσφαίρισης Νεανίδων «ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΥΘΙΑ 2017.
Να τονίσουμε ότι είναι η μοναδική εκδήλωση παγκοσμίου ενδιαφέροντος στο νομό μας.Το  τουρνουά είναι προετοιμασίας για τις νεάνιδες που σε  λίγες μέρες θα μεταβούν στο Νόβισαντ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.Φέτος στο 17οΤουρνουά συμμετέχουν οι ομάδες από Αυστραλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρωσία, Σερβία και Ελλάδα.Τα Πύθια ήταν μία από τις 4 μεγαλύτερες γιορτές της αρχαίας Ελλάδας και  δεύτερη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.Η γιορτή, σύμφωνα με τη μυθολογία, θεσπίστηκε από το Θεό Απόλλωνα το 586 π. Χ. Το 582 π. Χ. μετά τον πρώτο Ιερό Πόλεμο όταν οι Δελφοί απελευθερώθηκαν από τον έλεγχο της πόλης Κίρρας, οι τελευταίοι αναδιοργάνωσαν τους αγώνες και  πρόσθεσαν αγωνίσματα που διεξάγονταν στο Κρισσαίο Πεδίο.Για περισσότερα από 150 χρόνια οι γιορτές των Πυθίων, λάμπρυναν την αρχαία Ελλάδα. Το ΠΥΘΙΑ CUP είναι αφιερωμένο σ ’αυτές.Η Δημοτική Ενότητα Ιτέας έχει αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος  αυτού του Διεθνούς Αθλητικού γεγονότος.Τέτοιοι διεθνείς αθλητικοί αγώνες προάγουν και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το αθλητικό ιδεώδες του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», το οποίο δεν αποτελεί μονάχα και αποκλειστικά θεμελιώδη αρχή των αθλητικών αγώνων, αλλά επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της ζωής γενικότερα.

Σήμερα το αθλητικό ιδεώδες προβάλλει περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Σε μια εποχή άκρατου ανταγωνισμού, υλικού ευδαιμονισμού, έκπτωσης των ηθικών αξιών, ο αθλητισμός μπορεί και οφείλει να αποτελέσει το αντίβαρο και μηχανισμό αντίστασης απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκμαυλισμού των αξιών, των προτύπων και των ηθών, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Ο αθλητισμός και η παιδεία, έννοιες άμεσα συνυφασμένες και αλληλοεξαρτώμενες σε όλες τις εποχές είναι και θα συνεχίσουν να είναι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της κοινωνίας και της εξέλιξης του πολιτισμού.

Πέρα, ωστόσο, από το αγωνιστικό κομμάτι, που παραμένει το ισχυρό κίνητρο που οι ομάδες με τους προπονητές τους είναι σήμερα εδώ, υπάρχει και ένας άλλος λόγος εξίσου σημαντικός, εκείνος της κοινωνικής συναναστροφής, της ανταλλαγής γόνιμων σκέψεων και προτάσεων, της αφορμής οι κολυμβητές να διδαχτούν ο ένας από τον άλλο.Επιπλέον τα ΠΥΘΙΑ αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή, αφού η φιλοξενία  αυτών των αγώνων αποτελεί  μεγάλη προβολή όλου του Δήμου Δελφών.

Προβολή της Φωκικής  φιλοξενίας και της ομορφιάς των φυσικών τοπίων και των ιστορικών μνημείων της περιοχής μας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ευχής όλων είναι να συνεχίσει η πολιτεία να στηρίζει με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα τέτοιους αθλητικούς θεσμούς που προάγουν τον πολιτισμό, προωθούν την ευγενή άμιλλα και τονώνουν το αίσθημα συναδελφικότητας και συνεργασίας.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2017 | 11:05 am


Ο εορτασμός στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου...


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ 
- ΣΚΑΛΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ 
ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 
Σχετική εικόνα

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

   Εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 5 & 6 Αυγούστου, 2017 

  Αγαπητοί μας αδελφοί 


          Σας προσκαλούμε στην Μεγάλη Εορτή και Πανήγυρη του Μοναστηριού της Μεταμορφώσεως, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Αυγούστου 2017. 
  Με την χάρη του Θεού θα εορτάσουμε την Εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, (στη Σκάλα, Δήμου Ναυπακτίας), πανηγυρίζοντας και για τα 40 χρόνια από την έναρξη των εργασιών της θεμελίωσης της Ιεράς Μονής (1977-2017).

Το Πρόγραμμα της Εορτής είναι το εξής:
Α.  Σάββατο απόγευμα, 5 Αυγούστου, ώρα 7 έως 9 μμ.

-         Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός,
-         Αρτοκλασία
υπέρ υγείας και σωτηρίας των δωρητών, ευεργετών, φίλων, κλπ. της Ιεράς Μονής,
-    Θείον Κήρυγμα
Β. Κυριακή πρωί, 6 Αυγούστου, ώρα 8:00 έως 11:00 πμ

-         Όρθρος Εορτής,  Αρτοκλασία,
-         Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, - Θείον Κήρυγμα.
Γ. Κυριακή απόγευμα, 6 Αυγούστου, ώρα 7 έως 8 μμ
-   Ιερά Παράκλησις & Κτητορικά (Μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των Κτητόρων, Ευεργετών, Δωρητών, Συνδρομητών και Αφιερωτών της Ιεράς Μονής).

Με ευχές και ευλογίες

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2017 | 9:24 pm


Πρόεδρος Κίρρας: πλήρης απαξίωση των τοπικών θεσμών από την κυρία Χαρίτου...

       
*  Άστραψε και βρόντηξε η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κίρρας Γεωργία Μαντά μετά την παρέμβαση δημοτικής Συμβούλου Δελφών, κατοίκου Κίρρας, η οποία προσπάθησε "παρακάμπτοντας τις διαδικασίες"  να συζητήσει στο όργανο τοπικό θέμα για το οποίο το Τοπικό Συμβούλιο της Κίρρας βρίσκεται στην διαδικασία της απόφασης...

  Πέραν των σοβαρών θεσμικών θεμάτων που θίγει η Πρόεδρος σχετικά με την "απαξίωση και υποβάθμιση" του Τοπικού Συμβουλίου των αιρετών της κοινότητας, αφήνει σαφείς αιχμές για προσωπική διαχείριση του θέματος, διερωτώμενη πώς "το ενυπόγραφο κείμενο των κατοίκων βρέθηκε μόνον στα χέρια της συμβούλου και κανείς από τα τέσσερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που κατοικούν στην Κίρρα και από τα τρία μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κίρρας, δεν γνώριζε τίποτα"...
 
                        ...

       Απάντηση στα δημοσιεύματα της κας Καπαρέλη για τα θέματα της Κίρρας… 

  Σχετικά με το ενυπόγραφο κείμενο των κατοίκων της Κίρρας που διοχετεύτηκε στο Δ.Σ. μέσω της δημοτικής Συμβούλου κ. Καπαρέλη έχω να επισημάνω τα εξής: 


   Η παρουσία και κατασκήνωση πολλών ρομά στην Κίρρα, σαφώς και είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας και για τον λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά έχουμε επανειλημμένως οχλήσει εγγράφως και τηλεφωνικώς το Α.Τ. Ιτέας και το Λιμεναρχείο Ιτέας για την άμεση συνδρομή τους.
   Ωστόσο το θέμα τέθηκε προς συζήτηση για λήψη αποφάσεων στο Τοπικό Συμβούλιο Κιρρας,  όπου από τις 27-7-2017 προσκλήθηκε ενυπόγραφα η κ. Γεωργία Καπαρέλη – Χαρίτου. Η κ. Δημοτική Σύμβουλος δεν καταδέχεται να παραστεί στα συμβούλια μας για την επίλυση των τοπικών μας θεμάτων ενώπιον των κατοίκων της  Κίρρας ενώ απέχει συστηματικά.
    Το περίεργο είναι ότι από τα τέσσερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που κατοικούν στην Κίρρα και από τα τρία μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κίρρας, η επιστολή έγινε γνωστή μόνο στη συγκεκριμένη Δημοτική Σύμβουλο, ενώ κανένα από τα άλλα μέλη δεν κλήθηκε να υπογράψει!

   Καθώς φαίνεται το κράτησε σαν επτασφράγιστο μυστικό με αποκλειστικό σκοπό την προσωπική της προβολή. 

   Ο Πρόεδρος και τα μέλη του κάθε τοπικού συμβουλίου έχουν το θεσμικό ρόλο τους και αυτός θα πρέπει να ενισχύεται όπως διατυμπάνιζε και η ίδια όταν υπήρξε τοπική σύμβουλος και όχι να υποβαθμίζεται με λανθασμένες ψηφοθηρικές τακτικές .

   Θα ήταν ηθικά πιο φρόνιμο να μην απαξιώνει το ρόλο του Τοπικού Συμβουλίου Κίρρας προσπαθώντας να παρακάμψει τη νόμιμη διαδικασία. Όφειλε να μας ενημερώσει, εφόσον ήταν ο μόνος αιρετός που γνώριζε την ύπαρξη επιστολής.

  Πρωτίστως, οι κάτοικοι της Κίρρας εκπροσωπούνται από την Πρόεδρο τους και το Τοπικό Συμβούλιο, τουλάχιστον μέχρι το πέρας της παρούσας θητείας.
 Ίσως στην επόμενη αυτοδιοικητική θητεία που πιθανολογείται η κατάργηση των τοπικών συμβουλίων να καθιερωθούν άλλες διαδικασίες για την λήψη αποφάσεων τοπικών θεμάτων.


  Εμείς ( Η Πρόεδρος της Κιρρας και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου ) δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας απαξιώσει και να παρακάμψει το ρόλο που μας εμπιστεύτηκε η πλειοψηφία των πολιτών της Κίρρας.
  

  Κανένα θέμα του χωριού μας στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν τις δικές μας Αποφάσεις!


  Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και την Αντιδήμαρχο Ιτέας που έβαλαν το θέμα στη σωστή κατεύθυνση !!

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΤΑ
                               ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΚΙΡΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2017 | 5:53 pm


Βίαιη ληστεία ηλικιωμένης σήμερα τα ξημερώματα στην Κίρρα Φωκίδος...


 Αποτέλεσμα εικόνας για ληστεια ηλικιωμενης και κακοποιηση


   Βίαιη ληστεία πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή της Κίρρας Φωκίδος… 

    Ένα ζευγάρι ημεδαπών, κατοίκων Κίρρας, λήστεψαν και κακοποίησαν ηλικιωμένη γυναίκα, επίσης κάτοικο Κίρρας...

  Οι δράστες έσπασαν με βαριοπούλα το τζάμι της οικίας 83χρονης ηλικιωμένης η οποία ζει μόνη της, κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Στην συνέχεια εισήλθαν στον χώρο φορώντας κουκούλες, έδεσαν την άτυχη ηλικιωμένη στο κρεββάτι, την φίμωσαν με γάζες και την χτύπησαν…
  Αφαίρεσαν το κινητό της και 50 ευρώ και μην μπορώντας να βρουν άλλα τιμαλφή την άφησαν δεμένη κι έφυγαν… 

  Η ηλικιωμένη γυναίκα με κάποιο τρόπο κατάφερε να λυθεί παρά την κατάστασή της, έτρεξε σε κάποια γειτόνισσα και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. 
  Οι Αστυνομικοί του Α.Τ. Ιτέας, εντόπισαν πολύ γρήγορα τους δράστες δεδομένου ότι πρόκειται για γνωστά εξαρτημένα άτομα και συνέλαβαν το ζευγάρι… 
 Η ηλικιωμένη που σημειωτέον βοηθούσε το ζευγάρι τοξικομανών γνωρίζοντας το πρόβλημά τους, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου αλλά σε άσχημη κατάσταση στο Νοσοκομείο Άμφισσας… 

  Εντύπωση προκαλεί η αγριότητα του περιστατικού, αφού μέχρι τώρα τα συγκεκριμένα άτομα (κυρίως ο άνδρας δράστης που νοσηλεύεται διαρκώς) ουδέποτε είχαν καταφύγει σε παρόμοιες μεθόδους… 

 Μήπως πρέπει να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες...;;

Πόσες βόλτες θα κάνει το συγκεκριμένο άτομο από το Τμήμα  στην Εισαγγελία και από το Νοσοκομείο στους δρόμους; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του;...

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2017 | 3:06 pm


Προσοχή! 30 δωρεάν εισiτήρια από την Ένωση Συνταξιούχων Φωκίδος για την παράσταση «Επτά επί Θήβας» στους Δελφούς... Προλάβετε!!!


Αποτέλεσμα εικόνας για Οι «Επτά επί Θήβας»

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
 ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

    ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ …  Π Α Μ Ε Θ Ε Α Τ Ρ Ο ! ! ! 

  Συνάδελφοι, 


Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ,  πέρα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εξασφάλισε και διανέμει (μέσω της Ένωσής μας) δωρεάν εισιτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών 2017 για τους συνταξιούχους της περιοχής μας, ανεξάρτητα εάν είναι γραμμένοι στο Σωματείο μας, αρκεί να είναι του ΙΚΑ, ώστε και οι συνταξιούχοι να μπορέσουν να απολαύσουν ορισμένα από τα αγαθά της πολιτιστικής ζωής του τόπου.

 

« Ε Π Τ Α     Ε Π Ι    Θ Η Β Α Σ »


Σάββατο 5 Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών,

  Θα δοθούν 30 εισιτήρια κατά  αυστηρή προτεραιότητα, ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ. 

 Διάθεση μέχρι Παρασκευή 4/8, στις 12,30. Τυχόν αδιάθετα θα δοθούν στο Σύνδεσμο συνταξιούχων του δημοσίου, να τα διανείμει στα μέλη του.

 

Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που ξεχώρισε και συγκίνησε, έρχεται στους Δελφούς.

Πρόκειται για μια δυνατή τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά. Η παράσταση ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Ο Γιάννης Στάνκογλου ερμηνεύει τον ρόλο του Ετεοκλή, η Κλειώ-Δανάη Οθωναίου την Αντιγόνη, η Ιώβη Φραγκάτου την Ισμήνη, ο Γιώργος Καύκας τον Αγγελο, ο Αλέξανδρος Τσακίρης τον Κήρυκα, ο Γιώργος Παπανδρέου τον Πολυνείκη και μαζί τους ένας 14μελής χορός ηθοποιών.


Η υπόθεση του έργου:


Το θέμα των «Επτά επί Θήβας » είναι η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα. Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε το θρόνο στους δύο γιους του, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Εκείνοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Ωστόσο, όταν ήρθε η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Αυτό προκάλεσε την οργή του Πολυνείκη, ο οποίος συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους  Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας . Επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάχτηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης. O Ετεοκλής και ο Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη......

 

Συνάδελφοι,

Για κράτηση εισιτηρίων στα τηλ. 22650 23048, 6978225865 από 9,00-12,30 τις εργάσιμες μέρες η  στο Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, ίδιες ημέρες και ώρες.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2017 | 11:57 am


«Επτά επί Θήβας» στο "Φρύνιχος" του ΕΠΚΕΔ! η απόλυτη επιτυχία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος...


 Αποτέλεσμα εικόνας για Οι «Επτά επί Θήβας» «ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ» ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΥΝΙΧΟΣ, ΔΕΛΦΟΙ 
Σάββατο 5 Αυγούστου 2017, στις 21.30                                    

  Οι «Επτά επί Θήβας», η απόλυτη επιτυχία του περσινού καλοκαιριού επιστρέφει για ένα νέο κύκλο παραστάσεων με μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και την Κύπρο.
Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που κέρδισε κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί το Σάββατο 5 Αυγούστου στο Θέατρο Φρύνιχος.
Στην εξαιρετικά επίκαιρη πολιτική τραγωδία του Αισχύλου, που σκηνοθετεί ο διεθνούς φήμης Λιθουανός Τσέζαρις Γκραουζίνις και μεταφράζει ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας, το ρόλο του Ετεοκλή ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου, η Κλειώ Δανάη Οθωναίου την Αντιγόνη, η Ιώβη Φραγκάτου την Ισμήνη, ο Γιώργος Καύκας τον Άγγελο, ο Αλέξανδρος Τσακίρης  τον Κήρυκα, o  Γιώργος Παπανδρέου τον Πολυνείκη και  μαζί τους ένας 14μελής χορός ηθοποιών.

ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΥΣ

Λίγα λόγια για το έργο
Η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα είναι το θέμα των «Επτά επί Θήβας». Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε τον θρόνο στους δύο γιους του, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Εκείνοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Ωστόσο, όταν ήρθε η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Αυτό προκάλεσε την οργή του Πολυνείκη, ο οποίος συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας. Επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάχτηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης. O Ετεοκλής και ο Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη.

Ο Ετεοκλής είναι ο μοναχικός κεντρικός ήρωας της τραγωδίας. Η Θήβα βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση πολιορκίας κι εκείνος προσπαθεί να οργανώσει την αντεπίθεση, σε μια μάχη καταδικασμένη να καταλήξει χωρίς πραγματικό νικητή.


Σημείωμα σκηνοθέτη
Φαίνεται πως όλοι μας –όχι μόνο οι Έλληνες αλλά όλοι όσοι μένουμε στην Ευρώπη– ζούμε με την αίσθηση πως κάποιοι εξαιρετικά απειλητικοί εχθροί στέκονται έξω από τα εύθραυστα τείχη της συνηθισμένης, μίζερης αλλά βολικής –ακόμη–  ζωής μας.

Δεν γνωρίζουμε το όνομα του εχθρού – ο εχθρός έχει πολλά προσωπεία, πολλά ονόματα. Μερικές φορές μοιάζει πως ο χειρότερος εχθρός μας έχει το δικό μας πρόσωπο, το δικό μας όνομα.

Χρειαζόμαστε μια τραγωδία, προκειμένου να ανακαλύψουμε ξανά ότι είμαστε άνθρωποι και ότι μας ενώνει η κοινή ανθρώπινη μοίρα. Το σίδερο και το ατσάλι θα γίνουν σκόνη, εμείς θα παραμείνουμε.

Όλοι οι συντελεστές των Επτά επί Θήβας αντιμετωπίζουμε την εξής πρόκληση: προσπαθούμε να ερευνήσουμε πώς το κοινό μας ένστικτο επιβίωσης μπορεί να συμβαδίσει με την ανάγκη που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας και είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε στα παιδιά μας, την ανάγκη να παραμείνουμε άνθρωποι, παρά τον φόβο, την ανασφάλεια, την απελπισία.
Τσέζαρις Γκραουζίνις


Έγραψαν για την παράσταση


[...] «Ήταν μία ευρωπαϊκή ματιά στο αρχαιοελληνικό δράμα. Μου θύμισε παραστάσεις του Berliner Ensemble σύγχρονων Γερμανών, Πολωνών σκηνοθετών...» σχολίαζαν "υποψιασμένοι" θεατές των πρώτων κερκίδων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βίκυ Χαρισοπούλου

[..] Νικητής; Απόλυτα. Το «Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος» που κατέβηκε στην Επίδαυρο με την τραγωδία του Αισχύλου, «Επτά επί Θήβας», μια καθόλου δημοφιλή τραγωδία.
ΕΘΝΟΣ, Αντιγόνη Καράλη

Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου που έκανε ο Τσέζαρις Γκραουζίνις με το ΚΘΒΕ επιβεβαιώνει ότι η αρχαία ελληνική τραγωδία τον αφορά: μία εξαιρετική παράσταση με συ-γκλο-νι-στι-κές στιγμές -η, έμπνευσής του, σκηνή της σύγκρουσης Ετεοκλή-Πολυνείκη ανεπανάληπτη. 
totetartokoudouni.blogspot.gr, Γιώργος Σαρηγιάννης

Εξαιρετικές στιγμές η πάλη μεταξύ των δύο αδελφών, του Ετεοκλή και του Πολυνείκη, που πολεμούν έχοντας στα χέρια αντί για σπαθιά μουσικά πιατίνια, αλλά και ο θάνατος και των δύο στο τέλος, που τους βρίσκει αγκαλιασμένους, ίσως σε μία προσπάθεια να εξορκιστεί από σκηνοθετικής πλευράς το εμφυλιακό πνεύμα, μάλιστα σε μία εποχή που η Ελλάδα ζει στον παλμό διαιρετικών φαινομένων.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Κυριακή Τσολάκη

Μια ποιητική μονομαχία έκλεψε την παράσταση
Στην καλύτερη μέχρι τώρα στιγμή των φετινών Επιδαυρίων ο Τσεζάρις Γκραουζίνις έθεσε αντιμέτωπους τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη, που ο Αισχύλος δεν θέλησε ποτέ να συναντηθούν επί σκηνής.
TA NEA, Μαρία Αδαμοπούλου


Και οι επτά ήσαν υπέροχοι
Ενθουσίασε η παράσταση του Τσέζαρις Γκραουζίνις «Επτά επί Θήβας» στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
 tovima.gr, Γιάννης Ζουμπουλάκης


Ο ποιητικός θανάσιμος εναγκαλισμός των Γιάννη Στάνκογλου - Χρίστου Στυλιανού
… Η συγκίνηση και η αυθόρμητη αποθέωση από το κοινό
 […] Και εκείνο που σίγουρα δεν θα ξεχάσει είναι το θερμότατο χειροκρότημα που του χάρισε τους χάρισε - το κοινό, έστω και λιγότερο από άλλες αστραφτερές και πολυδιαφημισμένες παραστάσεις, όρθιο. Ναι, όρθιο. […]
ΤΑ ΝΕΑ, Παύλος  Αγιαννίδης

“Ούτε η «επίκληση στους θεούς» δεν θα χάριζε αυτό το δώρο της φύσης στον σκηνοθέτη της αισχύλειας τραγωδίας Τζέζαρις Γκραουζίνις […] Καινοτόμος πρόταση με ξεχωριστές ερμηνείες πάνω σε ένα κείμενο, υπό τη φρέσκια μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα.”
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Γιώτα Μυρτσιώτη

Η παράσταση που έφτιαξε για το ΚΘΒΕ ο πολύτιμος Τσέζαρις Γκραουζίνις έχει πολλά ατού: «φώτισε» με συνέπεια το δυνατό έργο του Αισχύλου και τον ακριβό του λόγο -στην έξοχη μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα-κινώντας τους ηθοποιούς του σε ένα εξαιρετικά λιτό σκηνικό [Κέννυ ΜακΛέλλαν] με τρεις σκάλες και ένα σκαμπό, υπό των ήχο των μουσικών εξαίσιων του Δημήτρη Θεοχάρη.
enikos.gr, Βασίλης Μπουζιώτης

«ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ»
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά – Κουστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης
Χορογραφία – Κίνηση: Έντι Λάμε
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Μπάρλας
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Σαμαρτζίδου
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Μαρία Μυλωνά
Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου

ΔΙΑΝΟΜΗ: Γιάννης Στάνκογλου(Ετεοκλής), Γιώργος Καύκας (Άγγελος), Αλέξανδρος Τσακίρης(Κήρυξ), Κλειώ - Δανάη Οθωναίου (Αντιγόνη), Ιώβη Φραγκάτου(Ισμήνη), Γιώργος Παπανδρέου (Πολυνείκης).
ΧΟΡΟΣ: Λουκία Βασιλείου, Μομώ Βλάχου, Δημήτρης Δρόσος, Ελένη Θυμιοπούλου, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Σταυριάννα Παπαδάκη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αλεξία Σαπρανίδου, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιώργος Σφυρίδης, Ευανθία Σωφρονίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.


Θέατρο Φρύνιχος, Δελφοί
Σάββατο 5 Αυγούστου, στις 21.30

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
-       ΔΕΛΦΟΙ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ
-       ΑΜΦΙΣΣΑ: WIND
-       ΙΤΕΑ: Βιβλιοπωλείο «ΔΟΜΗ»
VIVA.GR | 11876 | Tickethour | SEVEN SPOTS | ΓΕΡΜΑΝΟΣ | OTESHOPS | MEDIA MARKT
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Ο.Γ.Α.


Πληροφορίες: www.ntng.gr


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ  
Τιμή προπώλησης μέσω ηλεκτρονικής κράτησης (έως και 15 ημέρες πριν από την παράσταση): 10 €
Τιμή προπώλησης: 12 €
Κανονικό εισιτήριο: 15 €
Φοιτητικό/ Άνω των 65 / Ομαδικό: 10 €
ΑΜΕΑ & Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8 €
ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
ΕΡΤ, ΕΡΤ3, EΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, 102 FM, 9,58 FM, TV 100, FM100

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
NOVA, ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94,5, ΕΡΩΤΙΚΟΣ 9,48, NEXT,
Στο κόκκινο, Rock 1055, FOCUS, E-radio,
 ΔΙΕΣΗ 101,3, ΑΘΗΝΑ 9,84, 96.9 rock fm,
 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, THESSΝΕΟ, MAKTHES.GR,
 Aυγή, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, Τύπος Θεσσαλονίκης, typosthes.gr, thessalonikicityguide, In2 Life, culturenow, monopoli, rejected, Kabusiness, Citylife24, ΕΞΩΣΤΗΣ, Φιλμ Νουάρ, Αυλαία, Art and Life, THESTIVAL, ARTIC.GR, E-RADIO, Lavart

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ELLINAIR

Με την υποστήριξη
INTERLIFE – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΕΛΤΑ, CAFÉ THEATRO,
ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104.9, TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗΤΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΘΒΕ
Προϊσταμένη Τμήματος: Ελπίδα Βιάννη, Τ. 2315.200009 &6973432362, Ε.e.vianni@ntng.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λένα Ευαγγέλου- Mαρία Γουγουτσά: Τ. 2315 200010 -2315 200024 /Ε.press@ntng.gr
www.ntng.gr/www.facebook.com/ntngreece
www.youtube.com/ntngreece/twitter@ntngreece

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2017 | 11:40 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr