Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πρωτοφανής επίθεση στην Ιτέα από τον Αντιδήμαρχό της με φόντο τον κυβερνητικό βουλευτή...! Απάντηση Δρακάκη: το ξέρει ο υπουργός;;;...


Video από fb https://web.facebook.com/xvandoros/videos/2016453191779101/

 
   Αγαπητέ κ. Λουκά Αναγνωστόπουλε,    Δεν είναι ανάγκη να βροντοφωνάζεις την θέση που έχει η Ιτέα στις προτεραιότητές σου!  Πού την τοποθετείς και που την κατατάσσεις και κυρίως ότι πανηγυρίζεις την κυβερνητική βούληση εναντίον του τόπου αντί να διεκδικείς το καλό του, είναι γνωστό!


  Εμείς γνωρίζαμε αυτή σου την επιλογή γι αυτό και σε αποκαλέσαμε «εισαγόμενο Αντιδήμαρχο». Το γιατί εσύ επιλέγεις να το επιβεβαιώνεις σε όλους τους Ιτιώτες και σε όλους τους δημότες, είναι απορίας άξιο!


   Προφανώς το να γίνεσαι μέτοχος στην παράβαση της Δημοτικής Αρχής σε ικανοποιεί και μπορεί… να σε εξυπηρετεί, ίσως…;;   Αυτό το έδειξες άλλωστε και με το θέμα των ΡΟΜΑ και με το κυκλοφοριακό της Άμφισσας. Στην Ιτέα θα σκοντάψουμε;


    Εντελώς φιλικά, κ. Λουκά, σας ενημερώνω ότι πολύ εύκολα κρίνεται ΠΟΙΝΙΚΑ ο χαρακτηρισμός των εγγράφων του ΥΠΕΣ ως «ψευδή»Εμείς παρουσιάζουμε ΕΓΓΡΑΦΑ, κύριε Λουκά.

Εσείς;;

   Δεν θα ασχοληθώ με το πανικό σας αλλά λύστε μου μία απορία:

Πώς γνώριζε ο δήμαρχος Δελφών κι εσείς κ. Αναγνωστόπουλε, την πρόθεση των Γραμματέων, «να αξιολογηθεί πλήρως και να περάσει από αναλυτική διαβούλευση σχετική μελέτη που εκπονείται για λογαριασμό του Υπουργείου» ΜΟΝΟΝτο Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας απ όλη την  χώρα (διότι όλα τα άλλα έχουν γίνει δημοτικά);

   Σας είχε ενημερώσει κανείς, το έχει ζητήσει ο δήμαρχος, το συζητήσατε με κάποιον από τους τοπικούς ή κεντρικούς παράγοντες; Πώς το γνωρίζατε; Ο υπουργός το γνωρίζει;   Η διαφορά μας, κ. Λουκά είναι ότι πέρα από την κατανόηση στους κυβερνητικούς κομματισμούς, προσωπικά , επιλέγω να επιζητώ το καλό του τόπου μου και να το διεκδικώ. 
 

  Εσείς επιλέγετε χάριν της καρέκλας να εξυπηρετείτε κομματικά συμφέροντα.  Ασφαλώς, πάντα μαζί με τον απερχόμενο δήμαρχο. Και επιζητάτε και την αποδοχή με θριαμβευτικό τρόπο!  Αν είναι ο στόχος σας, να σας συγχαρούμε! ΜΠΡΑΒΟ και εις ανώτερα!

  Πέραν αυτού, καλούμε όλους τους πρώην Δημάρχους και Αντιδημάρχους Ιτέας να πάρουν θέση επί του ζωτικού θέματος της μεταφοράς των απομεινουσών αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας στον Δήμο Δελφών, ζήτημα που αποτελεί αίτημα δεκαετιών για τον τόπο. 

  Δεν το έχετε ξανακούσει εσείς αυτό, κ. Λουκά, ε;
Εισαγόμενος, είπαμε…


         Γεώργιος Δρακάκης
Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης 
Δήμου Δελφών


Αυτό το κείμενο αναρτήθηκε στο προφίλ του Δήμου Δελφών στο fb

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, κ. ΔΡΑΚΑΚΗ
Από τα πιο επίσημα χείλη, χθες βράδυ 16 Νοεμβρίου εδώ στην Ιτέα, κατακρημνίστηκε το παραμύθι του κ. Δρακάκη και κάποιων άλλων «προθύμων», ότι δήθεν η δημοτική αρχή παρεμποδίζει την ίδρυση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Ιτέα.
Οι δύο γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, κ.κ. Τεμπονέρας και Λαμπρίδης, παρουσία και της νομικής συμβούλου του Υπουργείου, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου με κατηγορηματικό τρόπο και κατ’ επανάληψη δήλωσαν ότι αποτελεί επίσημη σταθερή κυβερνητική πολιτική να μην υπάρξει καμία μεταβολή στις υφιστάμενες δομές των Λιμενικών Ταμείων ανά τη χώρα, μέχρι να αξιολογηθεί πλήρως και να περάσει από αναλυτική διαβούλευση σχετική μελέτη που εκπονείται για λογαριασμό του Υπουργείου.
Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα ότι αυτά που ισχυριζόταν ο Δήμος μας (περί διαφορετικής κυβερνητικής πολιτικής) ήταν και είναι αληθή, ενώ αυτά που ισχυριζόταν ο κ. Δρακάκης και οι συν αυτώ (ότι δήθεν τα Υπουργεία είναι πρόθυμα, αλλά ο Δήμος καθυστερεί σκόπιμα και προσχηματικά να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις) είναι ψευδή!
Τέλος λοιπόν η σπέκουλα για κάποιους! Ο δράκος του παραμυθιού δεν υπάρχει στην πραγματικότητα…
Κι όμως, επί 6-7 μήνες ολόκληρος ο Δήμος Δελφών χόρεψε πάνω στο ρυθμό της παράνοιας και της συνωμοσιολογίας, που κάποιοι προσπάθησαν να εγκαταστήσουν ως κεντρικό εργαλείο για την πολιτική τους επιβίωση, εις βάρος των πραγματικών συμφερόντων του τόπου μας. Κρίμα!
Υ.Γ. Οφείλουμε να δηλώσουμε ότι η επίσκεψη των δύο γενικών γραμματέων (πρωτοβουλία του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας) υπήρξε ιδιαιτέρως ουσιαστική και παραγωγική, αφού θίχτηκαν ζητήματα μεγάλης αξίας για τις δύο ζώνες λιμένων του Δήμου μας (Ιτέας και Γαλαξιδίου) και δόθηκαν απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν τόσο τους θεσμικούς φορείς, όσο και τους επαγγελματίες. Επιβεβαιώθηκε ταυτόχρονα η εγκατεστημένη πλέον άριστη συνεργασίατου Δήμου μας με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προς όφελος του τόπου μας.
Ιτέα, 17/11/2018
Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας και Δελφών
Λουκάς Αναγνωστόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2018 | 5:57 pm


Άρωμα εκλογών στην Φωκίδα... Μεγάλη συγκέντρωση στο "Αμαλία" Δελφών με υψηλά στελέχη της ΝΔ και κεντρικό Ομιλητή τον Χρήστο Σταϊκούρα...!

Πρόσκληση


   Η ΝΟΔΕ Φωκίδας, προσκαλεί στην ανοιχτή πολιτική συζήτηση που διοργανώνει με θέμα: «Οικονομία, Ανάπτυξη και Καινοτομία».

    Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στους Δελφούς, στην αίθουσα Απόλλων του ξενοδοχείου ΑΜΑΛΙΑ, την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. 

  Ομιλητές θα είναι ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, Σύμβουλος του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα μεταρρυθμίσεων και ο κ. Μενέλαος Σπυράκος, Commercial Director της εταιρίας Fuelics και μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. 

   Την συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος,κ. Γιώργος Μιχαηλίδης, διευθυντής του EleftherosTypos.gr 

   Θα ακολουθήσει δείπνο στο εστιατόριο Ηνίοχος, στους Δελφούς.

  Με τιμή, 

Για τη ΝΟΔΕ Φωκίδας, 
Ο Πρόεδρος Δημήτριος Τζήμας

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2018 | 3:59 pm


Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών: οι θέσεις της παράταξης στο ΔΣ στις 12Νοέμβρη 2018...

 Αποτέλεσμα εικόνας για λαικη συσπειρωση δελφων
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
 ΤΗΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 

    1. Στο αίτημα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο που να τους αναγνωρίζεται πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, η Λαϊκή Συσπείρωση που από το καλοκαίρι ζητούσε να μπει το θέμα στην ημερήσια διάταξη, τόνισε πως: 

    Προκειμένου να βγει κοινό ψήφισμα-απόφαση που να καλύπτει τους εργαζομένους, οφείλουμε να πάρουμε καθαρή θέση. Είμαστε με τον αγώνα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», γιατί έχουμε την αγωνία το πρόγραμμα και να συνεχιστεί και να αναπτυχτεί. Σήμερα που χιλιάδες συνταξιούχοι παλεύουν να επιβιώσουν μέσα άπω τις τσακισμένες συντάξεις τους, που τα παιδιά τους παραδέρνουν μεταξύ της ανεργίας και υποαπασχόλησης, που οι δημόσιες δομές φροντίδας των ηλικιωμένων, ΑμεΑ είναι σχεδόν ανύπαρκτες και η φροντίδα τους αποκλειστική έγνοια του νοικοκυριού δεν μπορεί να χαθεί και η ελάχιστη δυνατότητα ανακούφισής τους:
 • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” χωρίς όρους και προϋποθέσεις επειδή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 • Νέες προσλήψεις για τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. 
 • Απεμπλοκή του προγράμματος από ΜΚΟ και δημοτικές επιχειρήσεις. 
 • Ενίσχυση και γενναία χρηματοδοτημένη του προγράμματός ώστε να μπορέσει να επεκταθεί και να καλύψει ολοκληρωμένα τις ανάγκες των ηλικιωμένων και ΑμεA. 

     2. Στο αίτημα του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Άμφισσας για συμπαράσταση στον αγώνα τους για κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, που απειλούνται απ’ τις «μεταρρυθμίσεις» Γαβρόγλου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στάθηκαν στο πλευρό των φοιτητών, τονίζοντας:

   Τι ζητάνε οι φοιτητές του ΤΕΙ Άμφισσας, όπως αυτό εκφράστηκε στην από 24-10-2018 απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου τους; Τα αυτονόητα που πρέπει να παρέχει το κράτος στη νεολαία του. Δωρεάν ποιοτική τριτοβάθμια εκπαίδευση με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους, να σπουδάζουν πάνω στο αντικείμενο που επέλεξαν και όχι να γίνονται μπαλάκι στις παλινωδίες του κάθε υπουργού παιδείας, σχολές με τις απαραίτητες υποδομές, εργαστήρια, εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών, δωρεάν στέγαση και σίτιση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που επιλέγουν να σπουδάσουν. Φυσικά και ο καθένας στέκεται αλληλέγγυος σε αυτές τις διεκδικήσεις και στον αγώνα των φοιτητών. Το σύνολο των αιτημάτων τους, περιγράφει γλαφυρά την κατάσταση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας σήμερα. Δηλαδή την υποβάθμιση των σπουδών και την υποχρηματοδότηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την πλήρη ευθύνη του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του, που μόνο σκοπό έχει την παραγωγή φτηνού κι ευέλικτου εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Απέναντι σε αυτά πρέπει να παλέψουν και οι φοιτητές του τμήματος της Άμφισσας για δωρεάν ποιοτικές σπουδές με κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. 

   3. Στο ζήτημα του ανοιχτού κέντρου εμπορίου (OPEN MALL), η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε, παραθέτοντας την απόφαση και τη θέση της δημοτικής αρχής Πατρών (Λαϊκή Συσπείρωση) για το ζήτημα και επισημαίνοντας για την πόλη της Άμφισσας: 

   Η ανάπλαση και η αναμόρφωση με βάση τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Άμφισσας έχει φέρει σε πλήρη αναστάτωση όλη σχεδόν την υπό ανάπλαση αγορά αλλά και την πλειοψηφία των κατοίκων. Αποδεχόμενοι το OPEN MALL, είναι σαν να αποδεχόμαστε και τις ρυθμίσεις τις οποίες καταψηφίσαμε. Να μην έχει καμία αυταπάτη, κανένας αυτοαπασχολούμενος, έμπορος, επαγγελματίας ότι όλο αυτό το εγχείρημα θα δώσει ώθηση στους εργαζόμενους, υπαλλήλους, συνταξιούχους να τρέχουν στο OPEN MALL με τα άδεια τους πορτοφόλια να ψωνίζουν. Εκτός αν θεσπίσετε μαζί με το OPEN MALL και τεφτέρια στους εμπόρους για να γράφουν τα δανικά, που σίγουρα και αγύριστα θα είναι. 

  4. Με παρόμοιο σκεπτικό στάθηκε και στο ζήτημα του μνημονίου συνεργασίας των ΟΤΑ Στερεάς, ορειβατικών συλλόγων και ΟΑΣΕ, καταψηφίζοντας την εισήγηση, διότι: 

  Δε διαφωνούμε να αναδειχθούν και να προβληθούν τα ορεινά μονοπάτια της Στερεάς. Είμαστε αντίθετοι στην ανάθεση τέτοιων προγραμμάτων σε ανώνυμες εταιρίες όπως ο Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας. Και αυτό γιατί οι σκοποί εταιριών σαν τον ΟΑΣΕ είναι: η προώθηση της επιχειρηματικής, οικονομικής και γενικότερα βιώσιμης ανάπτυξης των Δήμων και Κοινοτήτων της Στερεάς Ελλάδας. Δηλαδή των επιχειρήσεων και μόνο αυτών λέμε εμείς, όλα τα άλλα είναι για στάχτη στα μάτια. Είναι εργαλείο για τα γνωστά τρωκτικά του δημοσίου χρήματος να ροκανίσουν κονδύλια από διάφορα προγράμματα όπως κάνουν εδώ και πολλές δεκαετίες πανελλαδικά αλλά και στην περιοχή μας. Για εμάς, είναι ευθύνη και αντικείμενο των Δήμων και της Περιφέρειας αυτή η δουλειά. 

   5. Στο ζήτημα της μεταβίβασης δημόσιας περιουσίας στο «υπερταμείο» στα πλαίσια του Γ’ Μνημονίου, αποκαλύψαμε την υποκρισία της δημοτικής αρχής να ζητήσει την εξαίρεση απ’ αυτό μόνο όσων ακινήτων θεωρεί με θολά κριτήρια ως δημόσιας ωφελείας:

    Απαράδεκτη για εμάς είναι κάθε μεταβίβαση δημόσιας ή δημοτικής περιουσίας στο υπερταμείο, όχι μόνο αυτά που εσείς χαρακτηρίζετε ως «δημόσιας ωφελείας». Κάθε δημόσιο ή δημοτικό ακίνητο αποτελεί περιουσία του λαού μας, την οποία αυτός πρέπει να τη διαχειρίζεται προς δικό του όφελος. Όχι να μπαίνει ενέχυρο στους δανειστές για να κερδίζει φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια το κεφάλαιο, να μετακυλύει τις ζημιές του στο λαό και να ξεπουλάνε την περιουσία του και τον ιδρώτα του οι αστικές κυβερνήσεις. Να θυμίσουμε εδώ πως το υπερταμείο δεν έπεσε από τον ουρανό. Αποτελεί μέτρο του 3ου μνημονίου, αυτού που αισχρά μας προπαγανδίζει η κυβέρνηση πως τελείωσε τον Αύγουστο, αλλά τα μέτρα του τώρα εφαρμόζονται και φυσικά το ψήφισαν με χέρια και με πόδια ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ και όλοι οι πρόθυμοι και που μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε και αντιπάλεψε στο δρόμο, στο κίνημα. Μόνο αν ζητήσουμε να βγουν από τη λίστα του υπερταμείου όλα τα δημόσια ακίνητα της περιοχής του Δήμου μας θα υπερψηφίσουμε την πρότασή σας, αλλιώς αυτή είναι «κολοβή». 

   6. Τέλος, στήριξε το αίτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Παράρτημα Φωκίδας για την τοποθέτηση προτομής στην πόλη της Άμφισσας του δικηγόρου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, στελέχους του ΚΚΕ, που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς την περίοδο της λευκής τρομοκρατίας το 1946, Φώτη Τσίγκα. 

 Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει σήμερα το Συμβούλιο να αποφασίσει την τοποθέτηση του μνημείου που ήδη υπάρχει αποθηκευμένο και η τοποθέτησή του χρονίζει εδώ και μια τριακονταετία περίπου. Ακολούθως σήμερα, να συσταθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή και να επιλέξει το χώρο για να τοποθετηθεί το μνημείο. Σε διαφορετική περίπτωση πολύ φοβούμαστε ότι θα παραπεμφθεί στις καλένδες.

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2018 | 3:52 pm


Δικαίωση Δρακάκη: Παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών στον Δήμο Δελφών για το Λιμενικό Ταμείο...!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Γιώργου Δρακάκη 
Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Δελφών
 Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης


 • Παρέμβαση του ΥΠΕΣ στον Δήμο Δελφών
 για το Λιμενικό Ταμείο!

  
   Επιβεβαιωνόμαστε, δυστυχώς, γι άλλη μια φορά! 

  Ο λόγος για τον τρόπο άσκησης εξουσίας στον Δήμο Δελφών και την παράβαση του Νόμου περί εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

   Το Υπουργείο Εσωτερικών μετά τις αλχημείες της δημοτικής αρχής και την αποστολή τροποποιημένης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, όπως προέκυψε από τα Πρακτικά για την σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, υποχρεώθηκε στις 5/11/2018 δια της Διευθύντριας κ. Μαρίας Μαυραγάνη να «υπενθυμίσει» για πολλοστή φορά εγγράφως στον δήμαρχο Δελφών, ξανά τις οδηγίες για την μεταφορά των εναπομεινουσών αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας στον Δήμο Δελφών! 

   Μάλιστα του «υπενθυμίζει» ότι η σχετική απόφαση για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, είναι κοινή υπουργική των Υπουργών Εσωτερικών και Ναυτιλίας!

   Είναι απορίας άξιο ότι υπάρχει αιρετός που σε τέτοιο βαθμό διασύρει τον Δήμο και τους θεσμούς . 


 Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε την εφαρμογή του Νόμου… 


  Το έγγραφο του ΥΠΕΣ:

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 2:43 pm


Ντοκουμέντο Δρακάκη: Ποιο είναι το μυστικό του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας με τον Δήμο Δελφών;;...


Δημόσια Επιστολή

 
Γεωργίου Δρακάκη
Επικεφαλής Δημοτικής Παρατάξεως
Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών
14/11/2018Προς:
  Δήμαρχο Δελφών


Κοιν.:
     1.   Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας
     2.   Νομικό Τμήμα Υπουργείου Εσωτερικών
     3.   Ελεγκτή Νομιμότητας Αυτοδιοίκησης ΥΠΕΣ
     4.   ΜΜΕ  
   Επιτέλους, μετά από τόσους μήνες τα απομαγνητοφωνημένα Πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών της 31/5/2018 για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δελφών, βρίσκονται επίσημα στα χέρια μας. Ήδη τα έχουμε ταυτοποιήσει με ηχητικό ντοκουμέντο που επίσης ως αποδεικτικό στοιχείο βρίσκεται στην διάθεσή μας. 
   Οι αποδείξεις και οι αποκαλύψεις είναι σοκαριστικές.
Πολύ καθαρά διαπιστώνεται από τα απομαγνητοφωνημένα Πρακτικά πως το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση: 

 
Ταγκαλής: Μισό, μισό, επιτρέψτε μου σας παρακαλώ, σας παρακαλώ Κα πρόεδρε, παράκληση, να ξεκαθαριστεί η πρόταση, πού καταλήγει, να διαβαστεί σας παρακαλώ πολύ. Μη κάνει κανείς άλλος παρέμβαση, η ώρα είναι περασμένη, σας παρακαλώ να κλείσουμε.


   Πιλάλα: Η πρόταση λοιπόν είναι: απόφαση για μεταφορά αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Νομού Φωκίδος στο Δήμο Δελφών και συγχώνευση με το υπάρχον Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδίου και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για μετονομασία και έδρα την Ιτέα.

Πρόεδρος: Λοιπόν, ναι, παρακαλώ πολύ, παρακαλώ πολύ. Οι Σύμβουλοι, για να μπει το θέμα σε ψηφοφορία. Καθίστε στις θέσεις σας να με διευκολύνετε στην ψηφοφορία… 

Επισυναπτόμενο από τα πρακτικά σελ. 79
 

   Όμως!  ο δήμαρχος απέστειλε στο υπουργείο αποσπασματική απόφαση από τα Πρακτικά της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας, γνωρίζοντας καλώς –σύμφωνα με το υπ αριθμ. 15266 – 6/6/2017 έγγραφο- οδηγία  υπουργείου Εσωτερικών ότι αυτό δεν περνάει για ΦΕΚ!

    Η εσκεμμένη υποβολή λανθασμένης απόφασης και η επιμονή σε προφάσεις ακόμη κι όταν αποκαλύπτεται με ντοκουμέντα η διαδικασία παρακώλησης ή παραποίησης ουσιαστικά, τί σημαίνει;  
Περιφρόνηση των θεσμών; Παραπλάνηση των αρχών; 
Τιμωρία των δημοτών; Εμπάθεια κατά της πόλης;
Παράβαση του άρθρου 58 του Νόμου 3852;   Όπως ορίζει:  
Ο Δήμαρχος οφείλει να β) Εκτελεί  τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος.


   Αυτό προφανώς θα το κρίνουν οι αρμόδιες αρχές. Πρωτίστως όμως θα το «εκτιμήσουν» οι δημότες.

     Δεν θα πούμε εμείς αν πρόκειται για πολιτική απάτη και παράβαση καθήκοντος.  Ούτε πόσο θεμιτή  είναι η πιθανότητα  συμφωνίας με κυβερνητικούς κομματισμούς. 

   Όμως, παρακάμπτοντας τα υστερικά σημειώματα του δημάρχου, όπου εξακολουθεί ανερυθρίαστα να παραπλανεί και ανιστόρητα να υποτιμά και να περιφρονεί θεσμούς και πρόσωπα, μετά το αδιαμφισβήτητο ντοκουμέντο του εμπαιγμού σε βάρος του οργάνου, των αιρετών και κυρίως των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών, φτάνουμε στο επόμενο κρίσιμο σημείο: 

   Για ποιο λόγο συμβαίνουν όλα αυτά; Ποια είναι η αιτία και το τελευταίο διάστημα γίνεται «πόλεμος» ώστε το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας να ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ δημοτικό; 
 Ποιοι είναι αυτοί που το εμποδίζουν; 
 Ποιοι το διαχειρίζονται; 
 Ποιοι εκμεταλλεύονται την οικονομική και θεσμική θαλάσσια περιουσία των κατοίκων και των επιχειρήσεων της παραλιακής ζώνης του Δήμου Δελφών;

 Ποιο μυστικό κρύβει το Λιμενικό Ταμείο; 

Γιατί  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το αναλάβει ο Δήμος Δελφών; 

Γιατί να μην διαχειρίζεται ο Δήμος και μέσω αυτού οι κάτοικοι, τα χρήματα, την παραλία, το Λιμάνι, την μαρίνα, τις επαγγελματικές στέγες της παραλίας;

   Κάτι δελεαστικά σοβαρό θα είναι για να προτιμά κάποιος την πολιτική αυτοχειρία και την δημόσια επιθετική ενέργεια κατά των δημοτών και των κατοίκων!

Συνεπώς, 

 Καλούμε άμεσα τον δήμαρχο Δελφών να στείλει το ορθό Αποφασιστικό στο Υπουργείο προκειμένου να γίνει ΦΕΚ.

 Διαφορετικά θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 7:00 pm


Εύχου από τον Παράδεισο, Παπαδημήτρη μας... Χριστός Ανέστη!...

 

   Ο Αιδεσιμώτατος Πάτερ Δημήτριος Θεοφίλου, φωτισμένος Λειτουργός του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ιτέας αναχώρησε πρόωρα για τις αγίες Σκήτες του ηγαπημένου του Ιησού.

    Η Ι. Μητρόπολη Φωκίδος έχασε ένα διακεκριμένο και προβεβλημένο Ιερωμένο.
   Η πνευματική κοινότητα στερήθηκε ένα φωτισμένο μαχητή Λειτουργό και πνευματικό Πατέρα.  
  Η επιστημονική κοινότητα, ένα αναγνωρισμένο επιστήμονα και συγγραφέα (Πτυχ. Θεολογίας, Πτυχ. Ψυχολογίας, Μaster Θεολογίας, Πτυχ. βυζαντινής μουσικής).
 Η οικογένεια και κυρίως η εκλεκτή Πρεσβυτέρα και τα τρία εξαιρετικά παιδιά του, απώλεσαν τον πολυαγαπημένο και πρότυπο οικογενειάρχη και παιδαγωγό. 

   Στην σύγχρονη κοσμική αντίληψη ήταν πνευματικά πρωτοπόρος αλλά στην πραγματικότητα ήταν η πιο παραδοσιακή Ορθόδοξη μορφή του αληθινού Ιερουργού. 
 Δεν μπορούσε ο καθένας να αντιληφθεί το πνευματικό του ανάστημα κι ας είναι αμέτρητοι οι ευεργετηθέντες από αυτόν.
  Τον αφορούσε το πρακτικό μέρος της Χριστολογικής ζωής, καθόλου η κοσμική εικόνα. Η συνέπεια της πράξης ως θεωρίας επίβαση. Η ελευθερία, η απλότητα, η ειλικρίνεια, η ταπεινότητα, η δύναμη, η ευθύτητα, ο ζήλος, το θάρρος, η ομολογία για την Αλήθεια και την κατά Χριστόν Αγάπη ήταν το μόνιμο μέλημά του, και καθήκον του η απεμπλοκή από  την ανθρωπαρέσκεια, την δειλία, την υποκρισία, την υποταγή σε αλλότριες βουλές. 

   Με υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης παρενέβαινε στις αποκλίνουσες επιλογές και με γενναιότητα αγωνίστηκε να κάνει τον Χριστό πιο οικείο σε όσους τον πλησίαζαν. 
 Πίστευε στην Μετάνοια, όχι στην ενοχή. Στην Πίστη, όχι στην λογική. Η διακονία του υπήρξε μία ατέρμονη ευεργεσία προς ΚΑΘΕ συνάνθρωπο και είχε κάνει «συνεργούς» σε αυτό όλη του την ευλογημένη οικογένεια. 

   Προσπάθησαν να τον πολεμήσουν αλλά κρεμόταν πάντα πίσω από τον ένα Χιτώνα του Χριστού. Έτοιμος για το μαρτύριο αλλά και την δοκιμασία της Εκκλησίας, που ξεκινά… το ζούσε ήδη. Ομολόγησε έγκαιρα και τελειώθηκε γρήγορα. 

   Το τελευταίο πράγμα που ζήτησε από Ωραίας Πύλης την ημέρα της ονομαστικής του εορτής ήταν: μην μου ευχηθείτε Χρόνια Πολλά αλλά Καλό Παράδεισο! Να αντιμετωπίζετε τον θάνατο όπως είναι: μετάβαση κοντά στον Ηγαπημένο…

   Αναχώρησε με την επίγνωση της τετελειωμένης ψυχής. 
 Έζησε από μικρό παιδάκι και κοιμήθηκε νέος με τον μόνο τρόπο που επιθυμούσε και επέλεξε: Αναστάσιμα! 

 Έχεις τον Καλό Παράδεισο, Παπαδημήτρη μας. Να έχουμε την ευχή Σου.

  Χριστός Ανέστη!

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 7:27 am


Στην "Philoxenia 2018" ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και υποψήφιος Ν.Δ. Περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός...


   Στην έναρξη της 34ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού "Philoxenia 2018", παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Αθλητισμού, Ηλία Μπουρμά καθώς και τους υπεύθυνους για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η "Philoxenia 2018", που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης 9-11 Νοεμβρίου, δίνει την ευκαιρία τόσο σε επαγγελματίες όσο και στην αυτοδιοίκηση να προβάλλουν τις επιχειρήσεις και τους τουριστικούς προορισμούς, αντιστοίχως. 

   Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συμμετοχή της για 4η συνεχή χρονιά και φιλοξενώντας στο περίπτερό της ξενοδόχους από όλους τους Νομούς, στοχεύει στην προώθηση του τουριστικού της προϊόντος και την ενίσχυση της προσπάθειας των επαγγελματιών του κλάδου τουρισμού. 

   Ο Φάνης Σπανός με το πέρας των εγκαινίων δήλωσε: «Μετά την Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο (WTM) σειρά έχει η Θεσσαλονίκη. Η ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί μια μεγάλη επένδυση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και για τον λόγο αυτόν επιδιώκουμε τη συμμετοχή μας σε κάθε έκθεση που μπορεί να μας φέρει πιο κοντό στον στρατηγικό μας αυτόν στόχο. Απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία μας είναι η παρουσία των ξενοδόχων μας, που είναι πραγματικοί σύμμαχοι καθώς πρόκειται για μια μεγάλη και κοινή προσπάθεια. 

Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλους να θαυμάσετε τις ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας.»

Δημοσιεύθηκε στις 11 November 2018 | 7:11 am


Ενίσχυση της "πυρόπληκτης οικογένειας" από την Διεθνή ένωση Αστυνομικών Φωκίδας...
  Η Τοπική Διοίκηση μας της Δ.Ε.Α. μπροστά στην ανείπωτη εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στην Αττική την 23-07-2018 εκφράζει για μία ακόμη φορά τη βαθιά θλίψη της και τα θερμά συλλυπητήρια της, στις οικογένειες των δεκάδων αδικοχαμένων θυμάτων καθώς και την συμπαράστασή της στους εκατοντάδες τραυματίες και σε όσους είδαν τις περιουσίες μιας ζωής να χάνονται μέσα σε λίγες ώρες. 

    Κατόπιν εκτάκτου συμβουλίου που πραγματοποίησε, όλα τα μέλη της ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά της με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των τριακοσίων τριάντα πέντε ευρώ (335,00 €) και το οποίο κατατέθηκε απευθείας στην πυρόπληκτη τρίτεκνη οικογένεια του κ. Στέφανου Γ.Β... 

   Μπροστά σε τέτοιες ανείπωτες εθνικές τραγωδίες οφείλουμε και είναι χρέος όλων μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σταθούμε δίπλα σε όποιον το έχει ανάγκη. 
  Servo Per Amikeco
 (υπηρετώ δια της φιλίας ) 


 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο Πρόεδρος                                                                                            Ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Λαμπαδάρης                                                                                  Ανάργυρος Ζωμένος ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Γ.Β...

  Με το παρόν εγώ, η σύζυγός μου καθώς και τα τρία ανήλικα παιδιά μου (ετών 5, 6 και 9) θέλουμε να σας στείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μας που μας στηρίξατε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε σαν οικογένεια και να σας ευχηθούμε ο θεός να σας έχει όλους καλά και να σας ανταποδώσει το καλό που κάνατε στο διπλάσιο. 

Πυρόπληκτη Οικογένεια 
Στέφανου Γ. Β... 
Νέα Μάκρη Αττικής 
29 Οκτωβρίου 2018

Δημοσιεύθηκε στις 11 November 2018 | 6:52 am


TO ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΖΩ & ΕΓΩ...


  Στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΖΩ & ΕΓΩ, οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού ξεκίνησαν να μαθαίνουν τον τόπο που ζουν, μεγαλώνουν και αναπνέουν. 

   Περπατήσαμε στην πόλη μας, γνωρίσαμε τα Δικαστήρια, το Γυμνάσιο, το 1ο Δημοτικό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, το Πνευματικό Κέντρο, την Πλατεία Ησαϊα, το κτίριο της Φιλαρμονικής και επιστρέψαμε στη βάση μας.

   Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μάθαμε να περπατάμε στις διαβάσεις, να διαβάζουμε τα σήματα και τις πινακίδες, να παρατηρούμε γύρω μας και να μαθαίνουμε την πόλη μας. 


 ME EKTIMHΣΗ 
 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 11 November 2018 | 6:42 am


Νίκος Δρόλαπας: οι συνέταιροι...


Οι … συνεταίροι της εξουσίας, νυν και πρώην, φοβούνται την αλήθεια … 
 Του Νίκου Δρόλαπα

Αποτέλεσμα εικόνας για δρολαπασ αμφισσα  

  Σε προηγούμενο σημείωμα με τίτλο ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ , με την αναφορά ότι δέκα χιλιάδες κάτοικοι της ‘Άμφισσας θα ζούσαν ( ακόμη και χωρίς να εργάζονται ) από την περιουσία και τα εισοδήματα των Κληροδοτημάτων της πόλης, είχαμε καλέσει όσους έχουν εμπλακεί με τα Κληροδοτήματα της Άμφισσας, να απαντήσουν στα ερωτήματα που τους απευθύναμε, τα οποία αποτελούν και ερωτήματα του συνόλου των συμπολιτών μας: 

  « Γιατί έκλεισε το Γηροκομείο Άμφισσας, Πως αποδεκατίσθηκαν οι περιουσίες των Κληροδοτημάτων,  Τι έγιναν οι καταθέσεις και μετοχές εκατομμυρίων, Γιατί δεν έγιναν ακόμη οι διαχειριστικοί έλεγχοι,  Πόσα χρέη δημιουργήθηκαν και σε ποίο ποσό ανέρχονται σήμερα, Ποία περιουσιακά στοιχεία  (ξε)πουλήθηκαν  και σε ποίους κατέληξαν; ».
      Ζητήσαμε απαντήσεις από:  τον νυν Δήμαρχο, τους προηγούμενους  Δημάρχους,  τα μέλη των διαχειριστικών επιτροπών των  Κοινωφελών αυτών Ιδρυμάτων, τους νομικούς  συμβούλους, αλλά και τους διευθυντές,  λογιστές, αρμοδίους επί των προμηθειών,  κλπ.

     Οφείλουν όλοι οι ανωτέρω να απαντήσουν για λόγους πραγματικής λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου. 

     Παρά την απαίτηση της τοπικής κοινής γνώμης, όλοι οι ανωτέρω σιωπούν, συστηματικά, ίσως και προσυμφωνημένα. Κανείς δεν απαντάει. 

      Θεωρούν ίσως, ότι έτσι θα συγκαλύψουν τόσο φανερά και αδίστακτα τις ευθύνες που τους αναλογούν και που είναι ερευνητέο αν συνιστούν παράβαση καθήκοντος,  κατάχρηση εξουσίας, κ.ά.  τυχόν αδικήματα, ή,  ελπίζουν στη παραγραφή τους και ότι μπορούν με αυτό τον τρόπο ανενόχλητοι να συνεχίζουν να κάνουν αυτά που κάνουν,  ζημιώνοντας και διαλύοντας ότι έχει απομείνει σε αυτόν τον έρημο τόπο.

     Τη Τετάρτη  25 - 07-2018  είχε προγραμματισθεί  ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του ακινήτου των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων ελαιών  του Κληροδοτήματος Αντωνίου Κονιάκου στη Στυλίδα, το οποίο ενσωματώθηκε μαζί με άλλα κληροδοτήματα  στο  Κοινωφελές  Ίδρυμα  του  Γηροκομείου  Άμφισσας  « ΣΤΑΛΛΕΙΟΝ ΓΑΤΕΙΟΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ »,  που από το έτος 2014 ευρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

     Με νέα προκήρυξη θα επαναλαμβανόταν ο εν λόγω πλειστηριασμός για το ίδιο ακίνητο την 20-09-2018.

     Με δημοσιεύματα και την από  04-09-2018  καταγγελία  -  διαμαρτυρία μας προς την εποπτεύουσα Αρχή,  στη Διεύθυνση Κοινωφελών περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας,  αποτράπηκε για δεύτερη φορά ο πλειστηριασμός.

      Έτσι όμως,  βρισκόμαστε μπροστά σε μία φοβερή παραδοξότητα και στη διατύπωση θλιβερών συμπερασμάτων.

      Επιτρέπεται ένας απλός πολίτης, να παρεμβαίνει, να αμύνεται, να αντιστέκεται σε τόσο δυσμενείς για το τόπο μας καταστάσεις και εκείνοι που από καθήκον και υποχρέωση έπρεπε να έχουν εγερθεί  πρώτοι,  πέραν των όποιων ευθυνών των, να σιωπούν, να κρύβονται,  να παρακολουθούν ως απλοί θεατές τα διαδραματιζόμενα ; 

      Η στάση τους αυτή ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως,  γιατί,  όχι μόνο δεν απαντούν πώς έφθασαν τα πράγματα ως εδώ, για να δούμε τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα, δεν κάνουν και τίποτα  για να αναστρέψουν  αυτή τη κατάσταση ή τουλάχιστον να σταματήσουν αυτό το κατήφορο. Αραχτοί  απολαμβάνουν την εξουσία, βλέποντας… τα τραίνα να περνούν, όταν εκποιούνται τα ακίνητα των Κληροδοτημάτων το ένα μετά το άλλο. 

      Και διερωτάται κανείς, μήπως και εδώ υπάρχουν κρύπτες, γυψοσανίδες και κρυμμένα μυστικά;   Μήπως όλα αυτά είναι μεθοδευμένα, ώστε τα περιουσιακά στοιχεία των Κληροδοτημάτων να καταλήξουν σε… καλά  χέρια;

      Δεν φθάνει που δεν μας δίνουν κανένα στοιχείο,  μας κατηγορούν κι από πάνω, ότι  δεν δικαιούμαστε να τα  ζητάμε  και ότι για να μας τα δώσουν πρέπει να  αποδείξουμε ότι έχουμε έννομο συμφέρον. Όμως, ζητάμε τα στοιχεία αυτά, όχι για δική μας χρήση, αλλά  να δοθούν στη δημοσιότητα, να βγουν όλα στο φώς προς  ενημέρωση των συμπολιτών μας. 

      Γιατί,  έννομο συμφέρον, αφού τα κληροδοτήματα αποτελούν κοινή περιουσία των Δημοτών, έχουν όλοι οι Δημότες, οπότε το αίτημα αυτό αποκτάει πάνδημο χαρακτήρα.

      Επειδή καταφεύγουν σε αστείες δικαιολογίες και όλα όσα ισχυρίζονται,  κρυπτόμενοι, φαίνονται  απίστευτα, παραθέτουμε στη συνέχεια του κειμένου αυτού την  απάντηση του Δημάρχου, ως Προέδρου της διαχειριστικής επιτροπής του Στάλλειου – Γάτειου – Ζησίμειου  και Κονιάκειου Γηροκομείου Άμφισσας,  που, ελεγχόμενος, αναγκάσθηκε να στείλει  προς την ανωτέρω Εποπτεύουσα Αρχή.

     Οι συγκαλύψεις είναι πολυθεματικές, καλύπτει ο ένας τον άλλο και έχουν διαχρονική υφή.  Αποπνέουν παρελθόν.  Γι αυτό μηχανεύονται  εκλογικές  συμπαιγνίες.  Για να ξεγελάσουν τους Δημότες πάλι.  Επειδή φοβούνται,  ότι μία νέα  Δημοτική Αρχή με νέα πρόσωπα,  που δεν θα ελέγχουν  και δεν θα καθοδηγούν, θα τα βγάλει όλα στη φόρα και τότε να δούμε τι θα απογίνουν όλοι αυτοί. 

     Όμως,  μέχρις εδώ.  
  Οι ασέβειες προς τους Δημότες πρέπει να σταματήσουν.  Και θα σταματήσουν.-Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2018 | 5:39 am


Βραβείο «Γεώργιος Χατζής-Νίκος Κυριακού» για τους φοιτητές με καταγωγή από την Αγία Ευθυμία...


   Το βραβείο «Γ. Χατζής» το οποίο έχουν θεσπίσει ο Νίκος και η Σωσώ Κυριακού στη μνήμη του αειμνήστου Γυμνασιάρχη και Μαθηματικού Γεωργίου Χατζή και το οποίο έχει απονεμηθεί δεκατρείς φορές, στα δεκατρία τελευταία ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ, από φέτος και μετά τον πρόσφατο χαμό του Νίκου Κυριακού, μετονομάζεται σε βραβείο «Γεώργιος Χατζής-Νίκος Κυριακού» και περιμένει το επόμενο παιδί το οποίο θα συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί και οι οποίες είναι: 
 • Να έχει καταγωγή από την Αγία Ευθυμία (κατ’ ελάχιστον παππούς ή γιαγιά να έχει γεννηθεί στην Αγία Ευθυμία). 
 • Να έχει πετύχει κατά τις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις για μαθητές Ημερήσιων Γενικών Λυκείων σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

    Από όσους πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις θα βραβευτεί το παιδί με τα περισσότερα μόρια. Όποιο παιδί θεωρεί ότι μπορεί να διεκδικήσει το βραβείο «Γ. Χατζής-Ν. Κυριακού» παρακαλούμε να στείλει το σχετικό αποδεικτικό στοιχείο, το αργότερο έως την 31ηΙανουαρίου 2019, στη διεύθυνση: Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών, 
Αριστογείτονος 11-13,
 ΤΚ 10552, Αθήνα 
ή στο e-mail: [email protected] 

  Θυμίζουμε ότι το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 800€ και ο φοιτητής που θα βραβευτεί οφείλει να είναι παρών κατά τη βράβευσή του, στην Αγία Ευθυμία.

 Η φωτογραφία είναι από τη βράβευση του Πέτρου Κουτρουμπίλα στα φετινά ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2018 | 5:36 am


Το φθινοπωρινό φύλλο των ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ...


Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2018 | 5:33 am


Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας συμμετέχει σε διασχολική συνάντηση στην Βαρκελώνη, στα πλαίσια "μιας καλύτερης Ευρώπης"...

   ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ERASMUS+KA2 

  Στο πλαίσιο του προγράμματος « Erasmus+, Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών», το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας θα πάρει μέρος στη διασχολική συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από 11 ως 16 Νοεμβρίου 2018.

  Στο πρόγραμμα «A BETTER EUROPE: IT’S UP TO YOU» επίσης συμμετέχουν το σχολείο «Escola Nadal, Sant Feliu de Liobregat» της Βαρκελώνης, το σχολείο «Direzione Didattica Statale 1o Circolo E. De Amicis» του San Cataldo της Ιταλίας και το σχολείο «Agrupamento de Escolas D. Filipa de Lancastre» από τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. 

  Ο σχεδιασμός τέτοιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενισχύει τη συνεργασία και συντελεί στην άρση των στερεοτύπων μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2018 | 12:02 am


Καταγγελία των Αστυνομικών Φωκίδας: ένας ποδοσφαιρικός αγώνας δεν είναι "έκτακτο και επείγον"... να σεβαστεί επιτέλους η ηγεσία τον Αστυνομικό και τον Πολίτη...!

Αποτέλεσμα εικόνας για ενωση αστυνομικων υπαλληλων φωκιδας

Ανακοίνωση - καταγγελία
              Άμφισσα, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018


                                                                                                                                                               ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 49/2018

ΠΡΟΣ:  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.ΚΟΙΝ: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ  Όλγα (μέσω ΠΟΑΣΥ).

             2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ.ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη

              (μέσω ΠΟΑΣΥ).

             3) Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,

              Υποστράτηγο κ.ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗ Μιλτιάδη.

             4) Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδας κ.ΝΤΑΛΑΧΑΝΗ Ιωάννη.

             5) Μέλη Ε.ΑΣ.Υ.Φ.

             6) Μ.Μ.Ε.ΘΕΜΑ: «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ».


Συνάδελφοι,   Σας γνωρίζουμε ότι με την υπ΄αριθ. 7953/18/2198742, από 30/10/2018 Διαταγή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η Δ.Α. Φωκίδας διατάχθηκε όπως σήμερα 01/11/2018 συγκροτήσει τη Διμοιρία Υποστηρίξεώς της, προκειμένου

όπως αυτή μεταβεί για εκτέλεση υπηρεσίας σε προγραμματισμένο αγώνα ποδοσφαίρου στην Πάτρα.

  Εντύπωση και απορία προκαλεί το γεγονός ότι παρόλο που η Δ.Α. Αχαΐας είχε ζητήσει εγκαίρως ενισχυτικές δυνάμεις για τον εν λόγω αγώνα, από 25/10/2018, η Διαταγή του Αρχηγείου προς την Γ.Π.Α.Δ.Σ.Ε. ,εκδόθηκε μόλις μία ημέρα πριν την τέλεση του συγκεκριμένου αγώνα.  Όπως εύκολα γίνετε αντιληπτό, η εκδοθείσα εβδομαδιαία υπηρεσία τροποποιήθηκε σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της Δ.Α. Φωκίδας, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σοβαρή ή επείγουσα υπηρεσιακή ανάγκη.

  Οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν στη Δ.Α. Φωκίδας, έχουν πάμπολλες φορές αποδείξει τον επαγγελματισμό τους και σε περιπτώσεις που υπήρξαν πραγματικά σοβαρές ανάγκες, ήταν και είναι εθελοντές.

  Δεν είναι όμως δυνατό για ένα ποδοσφαιρικό αγώνα να επικαλείται η ηγεσία μας το έκτακτο και το επείγον, διασαλεύοντας και τον υπηρεσιακό προγραμματισμό αλλά κυρίως τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις διατάξεις του Π.Δ. 173/2013, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την εβδομαδιαία υπηρεσία, καταστρατηγώντας τα δικαιώματα των συνάδελφών μας, ενώ παράλληλα το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης (ΠΕΡΣΕΑΣ) για τους πολίτες της Φωκίδας, δε μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμοσθεί, μιας και κάποιες υπηρεσίες μετά βίας διαθέτουν ακόμα και σκοπό καταστήματος.

  Η ένωσή μας πιστεύει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης αναθεώρησης των διατάξεων "περί εβδομαδιαίας υπηρεσίας" και η θέσπιση νέων, οι οποίες σε καμία περίπτωση δε θα αφήνουν παραθυράκια για παρόμοιες τροποποιήσεις, τροποποιήσεις που επιφέρουν μόνο αναστάτωση και προβληματισμό στο συνάδελφο και στο οικογενειακό του περιβάλλον και πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό, ακόμα και με τη θέσπιση πειθαρχικών αλλά και ποινικών ευθυνών.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΡΙΘΜΟΙ.

Δημοσιεύθηκε στις 2 November 2018 | 2:04 pm


Παρέμβαση του πρ. Διοικητή του ΕΚΕΠΥ Δρ Πάνου Ευσταθίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία...


   Νεότερες εξελίξεις για την Πρωτοβάθμια 
Φροντίδα Υγείας 

    Αν και το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ολοκληρωθεί σε ένα σημαντικό βαθμό, κυρίως στο Δευτεροβάθμιο και Τριτοβάθμιο επίπεδο του, με την λειτουργία Νοσοκομείων, σε όλη την Εθνική Επικράτεια και την ανάπτυξη όλων των ειδικοτήτων με επιτυχία, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δεν έχει ολοκληρωθεί και έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλαπλών προσεγγίσεων, από πολλαπλές ηγεσίες, διαχρονικά του Υπουργείου Υγείας. 


  Η ύπαρξη Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας, αναπτυσσόμενες κοινωνικά από διάφορους φορείς, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, οργανωμένες κοινωνικές ομάδες, δήμους, τοπικές αυτοδιοικήσεις αλλά και ιδιωτικούς φορείς, είχε αποτελέσει την βασικότερη αιτία μη ανάπτυξης της βαθμίδας αυτής, κυρίως στον Δημόσιο Τομέα. 
  
    Από το 2014 και 2015 ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας των Πρωτοβάθμιων Μονάδων Φροντίδας Υγείας ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) με σύγχρονη διακοπή λειτουργίας των φορέων που παρείχαν την αντίστοιχη φροντίδα και ευρίσκονταν εκτός του πλαισίου, του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 
  Ακολούθως από το 2016 έως και το 2018, έχει γίνει προσπάθεια με την δημιουργία των ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) να λειτουργήσει η Πρωτοβάθμια  Υγεία, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει παρουσιάσει τα ποιοτικά και οργανωτικά στοιχεία εκείνα, που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν επιτυχή την προσπάθεια.

   Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω, τις ολοκληρωμένες προτάσεις, προσαρμοσμένες στην Ελληνική πραγματικότητα, αλλά και τη σύγχρονη ιατρική επιστήμη, τις οποίες παρουσίασαν στον Υπουργό Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και τα μέλη της Διαρκούς Κοινής Επιτροπής, για το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, οι οποίες αποτελούν τα βασικά στοιχεία της επιτυχούς εφαρμογής Πρωτοβάθμιας Μονάδας Υγείας:Α) Ελεύθερη επιλογή ιατρού, από όλους τους ασθενείς και ελεύθερη πρόσβαση, στον ειδικό ιατρό που έχουν ανάγκη.

Β) Τα  εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενών, στον εξειδικευμένο ιατρό, έχουν αρνητικό αντίκτυπο, στην υγεία των ασθενών και θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια υγεία.

Γ) Είμαστε υπέρ του οικογενειακού ιατρού, ο οποίος όμως πρέπει να αποτελεί δικαίωμα του ασθενούς και όχι υποχρέωση.

Δ) Ευθύνη του  οικογενειακού ιατρού είναι η τήρηση του ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας, του ασθενή, στον οποίο θα καταγράφεται το ιστορικό  του.

Ε) Πάταξη της γραφειοκρατίας που δυσχεραίνει την πρόσβαση των ασθενών, στις υπηρεσίες υγείας. (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ Αθήνα, 31/10/2018)

            Ο Τομέας Υγείας δεν πρέπει να καθυστερήσει, πρέπει να συγκεράσει τις απόψεις και να προχωρήσει.

   Οι προτάσεις του ΙΣΑ  είναι ολοκληρωμένες και απηχούν την πραγματικότητα. Η προσπάθεια μετά τα ΤΟΜΥ απέτυχε και το γνωρίζουν καλά. Ας προχωρήσουμε παραπέρα.

                                                                

Δρ.Πάνος Α. Ευσταθίου 
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών 
 Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας
Μοναστηράκι, Δωρίδος


Δημοσιεύθηκε στις 2 November 2018 | 1:58 pm


Κόνσολας: παραλογισμός χρεώσεων σε επαγγελματίες για πνευματικά δικαιώματα...


    Συνεχίζεται ο παραλογισμός των υπέρογκων χρεώσεων σε επαγγελματίες και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων για πνευματικά δικαιώματα. 

 Όπως επισημαίνεται σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, η κρατική Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων αντί να εξορθολογίσει το πλαίσιο χρεώσεων, έχει καθορίσει τις ίδιες σχεδόν χρεώσεις με αυτές τις αλήστου μνήμης ΑΕΠΙ.
  Οι υψηλές αυτές χρεώσεις δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους επαγγελματίες και στους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές. 
    Επιπρόσθετα, υπάρχει και ιδιωτική εταιρεία, που λειτουργεί ως οργανισμός συλλογικής διαχείρισης από το 2003 και η οποία θα έχει και αυτή ανάλογες οικονομικές απαιτήσεις από τους επαγγελματίες και τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων. 
  Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, θέτει ζήτημα ορθής λειτουργίας της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης, η οποία, όπως αναφέρει, δεν έχει αναρτήσει, όπως οφείλει από τον νόμο, το πλήρες ρεπερτόριο που εκπροσωπεί στην ιστοσελίδα της προκειμένου να ενημερωθούν οι χρήστες.

   Θέτει, επίσης, το ερώτημα με ποια κριτήρια καθορίστηκε το αμοιβολόγιο της ΕΥΕΔ, αν υπάρχει απόφαση έγκρισης από το Δ.Σ, και αν έχει ελεγχθεί η νομιμότητα του αμοιβολογίου της ΕΥΕΔ πριν την ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του ΟΠΙ.

      Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή Δωδεκανήσου. 
            Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2018

 
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κυρία Υπουργό Πολιτισμού και ΑθλητισμούΘΕΜΑ: «Υπέρογκες χρεώσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων σε επαγγελματίες και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων»Κυρία Υπουργέ,Τον περασμένο Ιούνιο, ιδρύθηκε η Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων    (ΕΥΕΔ), ως τμήμα του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, και υπό τον έλεγχο του Κράτους.
Πολλοί ανέμεναν ότι θα υπήρχε ένας εξορθολογισμός σε σχέση με τα υπέρογκα ποσά που απαιτούσε η αλήστου μνήμης ΑΕΠΙ από επαγγελματίες, αλλά και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.
Με τη δημοσιοποίηση, όμως, του αμοιβολογίου της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης, διαπίστωσαν όλοι, τις ίδιες, σχεδόν υπέρογκες, χρεώσεις με αυτές που απαιτούσε η ΑΕΠΙ.
Είναι σαφές, ότι οι χρεώσεις αυτές, δημιουργούν πρόβλημα στους επαγγελματίες και στους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές.
Φυσικό επόμενο είναι, σε λίγο καιρό, να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι οφειλές τους προς την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης.
Σε όλα αυτά, θα πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι υπάρχει και ιδιωτική εταιρεία, που λειτουργεί ως οργανισμός συλλογικής διαχείρισης από το 2003 και η οποία θα έχει και αυτή ανάλογες οικονομικές απαιτήσεις από τους επαγγελματίες και τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.
Το ζητούμενο, σε αυτή την περίπτωση, είναι η λειτουργία της κρατικής Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης και κατά πόσο αυτή κινείται σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα που προβλέπονται από το σχετικό νόμο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται η Κυρία Υπουργός1. Γιατί η ΕΥΕΔ δεν έχει αναρτήσει, ως οφείλει από τον νόμο, το πλήρες ρεπερτόριο που εκπροσωπεί στην ιστοσελίδα της προκειμένου να ενημερωθούν οι χρήστες;
2. Με ποια κριτήρια καθορίστηκε το αμοιβολόγιο της ΕΥΕΔ; Υπάρχει απόφαση έγκρισης από το Δ.Σ;
3. Έχει ελεγχθεί η νομιμότητα του αμοιβολογίου της ΕΥΕΔ πριν την ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του ΟΠΙ; Ποιος πραγματοποίησε τον έλεγχο;
4. Ποιους αλλοδαπούς Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης δεν εκπροσωπεί σήμερα η ΕΥΕΔ σε σχέση με αυτούς που εκπροσωπούσε η ΑΕΠΙ;
5. Ποιο είναι το ακριβές ποσό που έχει συλλέξει η ΕΥΕΔ στη βάση αυτού του αμοιβολογίου, μέχρι σήμερα;  Πότε προτίθεται να το διανείμει στους δικαιούχους;
6. Ποιο λογισμικό θα χρησιμοποιηθεί για τη διανομή στους δικαιούχους, αυτό της ΑΕΠΙ για το οποίο η ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young είπε ότι είναι ακατάλληλο, δεδομένου ότι δεν μπορεί κανείς να συνάγει ασφαλή συμπεράσματα, ή υπάρχει νέο λογισμικό και ποιο είναι αυτό;
7. Εκτιμά το Υπουργείο Πολιτισμού ότι με το συγκεκριμένο αμοιβολόγιο θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν επαγγελματίες και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων;

Ο Ερωτών ΒουλευτήςΜάνος Κόνσολας

Βουλευτής ΔωδεκανήσουΔημοσιεύθηκε στις 2 November 2018 | 11:13 am


Μετά από πολλά χρόνια απουσίας, η ΝΟΔΕ Φωκίδας παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Ευπάλιο Δωρίδας!...


   
   Μετά από πολλά χρόνια απουσίας, η ΝΟΔΕ Φωκίδας παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Ευπάλιο Δωρίδας! 

     Με τον Πρόεδρο Δημήτρη Τζήμα να καταθέτει στεφάνι, πολυπληθής αποστολή εκπροσώπησε το όργανο τιμώντας τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ στο κεντρικό παραλιακό κέντρο της Δωρίδας. 

    Συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν ο Υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης Γιώργος Δελμούζος, ο υπεύθυνος οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ο Γραμματέας Νίκος Κουλός, συνοδευόμενοι από τον Δημήτριο Γιαννόπουλο, τον πρώην Δήμαρχο Τάσο Παγώνη, τον Δρ Πάνο Ευσταθίου κ.α.

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2018 | 8:26 pm


"Επετειακή" παρέμβαση Δρόσου Παρασκευά: να καθιερωθεί Περιφερειακό Συνέδριο στο Δίστομο με την συμμετοχή των 13 Μαρτυρικών Χωριών της Φωκίδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις...!

Δημόσια Επιστολή 


  Του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας 
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 
 Δρόσου Παρασκευά 
28η Οκτωβρίου 2018 

ΠΡΟΣ:  Περιφερειάρχη  Στερεάς Ελλάδας

Κοιν.:
1.      Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
2.    Περιφερειακούς Συμβούλους
3.    Δήμαρχο Διστόμου
4.    Δήμαρχο Δελφών
5.     Δήμαρχο Δωρίδας
6.    Πανελλήνια Ένωση Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής
7.     Δίκτυο μαρτυρικών πόλεων & χωριών Ελλάδος
8.    ΜΜΕ


ΘΕΜΑ: Έμπρακτος φόρος τιμής στους νεκρούς του Διστόμου, της Φωκίδας  και της  Στερεάς  με καθιέρωση Συνεδρίου και επίσημη διεκδίκηση αποζημιώσεων.


  Κύριε Περιφερειάρχη,


    Για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τη ναζιστική κατοχή, οι πρόγονοί μας Ρουμελιώτες  με σημαιοφόρους τους  μάρτυρες του ολοκαυτώματος του Διστόμου, πλήρωσαν ως βαρύτατο  φόρο αίματος,  μια από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων της παγκόσμιας Ιστορίας.
     
   Ως χρέος απέναντι σε αυτή την υπέρτατη θυσία για την Πατρίδα εισηγούμαι να καθιερωθεί ετήσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στις αρχές Ιουνίου κάθε έτους στο μαρτυρικό  Δίστομο, με αποκλειστικό θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό δάνειο που απέσπασε η φασιστική γερμανική κυβέρνηση από την Ελλάδα, έως ότου δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά μας. 
   
    Στο συνέδριο να πρωτοστατούν φορείς όλων των μαρτυρικών περιοχών της Ρούμελης  και κυρίως της Φωκίδας όπου 13 Μαρτυρικά Χωριά γνώρισαν τη ναζιστική θηριωδία.
   
   Για την Στερεά Ελλάδα και κυρίως  για το ανώτατο Περιφερειακό Όργανο, αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί τουλάχιστον καθήκον και ιερή υποχρέωση, ως ελάχιστος φόρος τιμής στην μνήμη των αθώων που θυσιάστηκαν για την δική μας ελευθερία.
  
   Ο αγώνας δενσηκώνει προφάσεις
 Η καλύτερη τιμή στους νεκρούς μας  είναι η διάσωση της ιστορικής μνήμης που δεν είναι ένα νεκρό γράμμα. Εμπεριέχει δυναμική και έχει πολύτιμη συμβολή στο να φωτίσουμε την πορεία μας προς το μέλλον,  και ταυτόχρονα η ιστορική δικαίωση που θα σημάνει και την δικαίωση των Ελληνικών διεκδικήσεων για τις οφειλές της Γερμανίας προς την χώρα και τον Ελληνικό Λαό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν δίνεται!

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2018 | 8:07 pm


Παρέμβαση Κοντογιάννη για την παραίτηση Σακελλαρίου: μία είναι η λύση για τους Δελφούς! ΕΝΑΣ κοινός συνδυασμός και ΓΡΑΠΤΕΣ εγγυήσεις... το εκλογικό σώμα του Ομφαλού της Γης, την δεύτερη Κυριακή εκλέγει δήμαρχο...!


   Δημόσια παρέμβαση ουσίας κάνει ο πρ. Πρόεδρος Δελφών Νίκος Κοντογιάννης. Στο προσωπικό του προφίλ στο fb εστιάζει στους πραγματικούς λόγους της υποτίμησης που δέχονται οι μοναδικοί  Δελφοί αλλά και στην μοναδική λύση:  ένας κοινός συνδυσμός, με
γραπτές εγγυήσεις! 


Η ΚΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΥΓΟ… 

   
   Τα τελευταία οκτώ χρόνια, από την “επιβολή” δηλαδή του Καλλικρατικού συστήματος στην αυτοδιοίκηση, το ΣΥΣΤΗΜΑ καθημερινά ασχημονεί, απαξιώνει, λοιδορεί, αμαυρώνει, την ιστορία του τόπου μας και τους ανθρώπους. 
   Η αντιμετώπιση αυτή, δεν έχει να κάνει με το όνομα του εκάστοτε Δημάρχου, του νέου Δήμου Δελφών, αλλά με την λογική του αριθμού των ψηφοφόρων. 
   Μικρός ο αριθμός των ψηφοφόρων, μικρή και η ανταποδοτική προσφορά του Δημάρχου προς αυτούς… 
  
   Ήρθε η ώρα λοιπόν, ενωμένοι να δώσουμε μια βροντερή απάντηση σε όλους αυτούς. ΕΝΑΣ συνδυασμός στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με συγκεκριμένες Γ Ρ Α Π ΤΕ Σ δεσμεύσεις από τον Δήμαρχο που ΟΛΟΙ μαζί θα στηρίξουμε. 

   1. Επιστροφή στην κοινότητα των ανταποδοτικών φόρων, περίπου 200.000 κατ έτος. 
2. Ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα 200.000 Ευρώ 
3. Επιστροφή στην κοινότητα του ανταποδοτικού τέλους παρεπιδημούντων, που αφορά στην προβολή και διαφήμιση του τόπου μας. 
4. Οικονομολόγο και Μηχανικό, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες μελέτες.
 5. Στελέχωση της κοινότητας με τρεις υπαλλήλους, Ληξίαρχο, Ταμία, ΟΓΑ
 6. Στελέχωση του ΚΕΠ με δυο υπάλληλους.
 7. Επιστροφή στην κοινότητα, τόσο του ανθρώπινου δυναμικού όσο και του τεχνικού εξοπλισμού, που σήμερα βρίσκονται αλλού… 
8. Στελέχωση του γραφείου πληροφοριών με δυο υπαλλήλους, σε βάρδιες 
9. Στελέχωση του Μουσείου Σικελιανού με υπάλληλο. 
10. Στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας με πέντε υπαλλήλους.
 11. Στελέχωση της κοινότητας με μόνιμο υδραυλικό και ηλεκτρολόγο. 
12. Αποδέσμευση της πόλης από την Δ.Ε.Υ.Α , δεδομένου ότι διαθέτουμε δική μας πηγή υδροδότησης και δεν μας υδρεύει η Ε.Υ.Δ.Α.Π.

   Τα τελευταία 8 χρόνια, η εισφορά των Δελφών, στον νέο Δήμο, από ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμό και φόρο παρεπιδημούνταν, ξεπέρνα το 1.500. 000 Ευρώ!

   Η εσωστρέφεια και οι προσωπικές φιλοδοξίες, μόνο κακό έφεραν στο τόπο μας. 
  Ας κάνουμε λοιπόν αυτό που πραγματικά αξίζει στον τόπο μας!!! 
   Διότι οι 700 ψηφοφόροι την πρώτη Κυριακή δεν είναι σημαντικοί, την δεύτερη Κυριακή όμως… εκλέγουν τον Δήμαρχο!!!...

Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2018 | 2:35 pm


Καταργείται το Τοπικό Συμβούλιο στον Ομφαλό της Γης!!... Ακέφαλοι οι Δελφοί...!!! Πληροφορίες στον δήμαρχο...

  Με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο  fb ανακοινώνει την παραίτησή του
ο Πρόεδρος ΤΚ Δελφών Λεωνίδας Σακελλαρίου:

* Σημειωτέον ότι ο κ. Σακελλαρίου έγινε Πρόεδρος Δελφών μετά την παραίτηση του εκλεγέντος Προέδρου και όλου του Συμβουλίου του αντίπαλου Συνδυασμού, Νίκου Κοντογιάννη, που είναι και ο ιδρυτής του νέου αυτοδιοικητικού οργάνου, της Ένωσης Κοινοτήτων Ελλάδος!

   (απόσπασμα)

 Αγαπητοί συνδημότες,
 
    Σας ενημερώνω πως την Τετάρτη 24/10/2018 έστειλα την παραίτησή μου από το αξίωμα του Προέδρου της Τ.Κ. Δελφών στον Δήμαρχο Δελφών για λόγους αξιοπρέπειας, δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται των προσπάθειών του αλλά ποτέ δεν είχα διαπραγματευτεί την αξιοπρέπειά μου. 
    Συγκεκριμένα την Παρασκευή 20/07/2018 έως το Σάββατο 21/07/2018 η Τ.Κ. Δελφών δεν είχε νερό καθώς είχε αδειάσει η κεντρική δεξαμενή λόγω βλάβης του αντλιοστασίου «Κεφαλόβρυσου». 
   Από τον Ιούνιο του 2016 η Τ.Κ. Δελφών τοποθέτησε δύο καινούργιους πομπούς ειδοποίησης, ένα στο αντλιοστάσιο, ο οποίος ενημέρωνε για τη στάθμη της γεώτρησης και για τυχών διακοπή της ηλεκτροδότησης. Ο δεύτερος τοποθετήθηκε στην κεντρική δεξαμενή της πόλης των Δελφών, ο οποίος ενημέρωνε για τη στάθμη του νερού και για τυχών διακοπή της ηλεκτροδότησης. Ο πομπός που ενημέρωνε για τη στάθμη της δεξαμενής ήταν και αυτός που μας ενημέρωνε για τυχών προβλήματα στο αντλιοστάσιο εάν η στάθμη του νερού είχε κατεβεί πέραν του κανονικού. 
     Στις 26/04/2018 η Δ.Ε.Υ.Α. αφαίρεσε τις κάρτες σύνδεσης από τους πομπούς με το σκεπτικό τοποθέτησης νέων καρτών οι οποίες θα ειδοποιούσαν την Δ.Ε.Υ.Α., τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δελφών και τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Δελφών. 
    Την Παρασκευή 20 Ιουλίου δέχομαι συνεχόμενες κλήσεις από συνδημότες μου ότι δεν είχαν νερό. Αυτομάτως σπεύδω στο αντλιοστάσιο Δελφών με τον Αντιδήμαρχο κ. Αναγνωστόπουλο και τον πρώην δημοτικό υδραυλικό κ. Στάθη Καϊλόγιαννο, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσα να ενημερώσω την Δ.Ε.Υ.Α..
    Όταν εκπρόσωπος της Δ.Ε.Υ.Α. ήρθε στο αντλιοστάσιο Δελφών αντί να κατευθυνθεί προς τη βλάβη αφαίρεσε βιαίως το κλειδί του Προέδρου από την πόρτα του αντλιοστασίου και μου επιτέθηκε λεκτικά
   Εν συνεχεία με την υπόνοια ότι είχε επιδιορθωθεί η βλάβη, κλείδωσε το αντλιοστάσιο και έφυγε με αποτέλεσμα ούτε ο Πρόεδρος ούτε ο Αντιδήμαρχος να έχουν κλειδί.
        Η βλάβη τελικά δεν είχε επιδιορθωθεί και έγινε αντιληπτό στις 9:00 μ.μ. όταν εμφανίστηκε άλλος εκπρόσωπος της Δ.Ε.Υ.Α. και εισήλθαμε στον χώρο του αντλιοστασίου τόσο εγώ όσο και ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Δελφών. 
    Μετά από μερικές ημέρες ο Δήμαρχος Δελφών διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση μετά την έγγραφη αναφορά μου, αναζητώντας ευθύνες για τη βλάβη, την μη λειτουργία των πομπών καθώς και για την απρεπή και προσβλητική συμπεριφορά του υπαλλήλου της Δ.Ε.Υ.Α. ως προς τον Πρόεδρο. 
   Την ίδια ημέρα έθεσα την παραίτηση μου με αριθμό πρωτοκόλλου 14420/25072018, στον δήμαρχο Δελφών, ο οποίος δεν την έκανε δεκτή, λόγω το ότι είχε διατάξει την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, διαβεβαιώνοντας με ότι θα αποδοθούν ευθύνες. 

   Μετά από τρεις μήνες και συγκεκριμένα 19/10/2018 δημοσιεύεται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ το πόρισμα της Ε.Δ.Ε., που θα μου επιτρέψετε να την χαρακτηρίσω παρωδία, όπου σαφέστατα δεν αποδίδεται καμία ευθύνη σε κανέναν. 
      Οι μόνοι τελικά που τιμωρήθηκαν και τιμωρούνται είναι τόσο οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες όσο και οι επισκέπτες των Δελφών. 
      Επίσης συντηρείται ένα κακό προηγούμενο που δίνει το δικαίωμα στου δημοτικούς υπαλλήλους να συμπεριφέρονται με απρεπή και προσβλητικό τρόπο, τόσο στο Πρόεδρο των Δελφών όσο και στους υπόλοιπους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δελφών. 
      Ως πρόεδρος των Δελφών τα τρία τελευταία χρόνια προσπάθησα να είμαι δίκαιος και ειλικρινής με τους συνδημότες μου. 
 Ποτέ μου δεν είδα την καρέκλα του Προέδρου ως άνετη, το αντίθετο θα έλεγα, και δεδομένη...


    Δείτε τί αναφέρει για το θέμα στο προσωπικό του προφίλ στο fb ο Δελφιώτης επιχειρηματίας Γιάννης Χριστόπουλος: 


          ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΙΑΛΟΣ...    Δεύτερη παραίτηση προέδρου μέσα σε μια θητεία δημοτικής αρχής και δεν μπορεί παρά αυτό να αποτελεί αιτία προβληματισμού.
Οι δημότες των Δελφών έχουν λάβει γνώση για το τι οδήγησε τον Λεωνίδα Σακελλαρίου σε παραίτηση όπως είχαν λάβει γνώση και για τους λόγους παραίτησης του Νίκου Κοντογιάννη πριν τρία χρόνια.
 
   Το πρόβλημα της 24ωρης διακοπής στην ύδρευση μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και της τουριστικής σεζόν ήταν απαράδεκτο στον τρόπο που δεν αποφεύχθηκε και του πως στην συνέχεια εξελίχθηκε.
Το πόρισμα της ΕΔΕ που έγινε και ανακοινώθηκε πρόσφατα δεν καταλογίζει πρόθεση σε κανέναν. Φυσικό δεν είναι να μην υπάρχει κακή πρόθεση; Αδράνεια ή ελλειπής εκτέλεση καθήκοντος ή ανικανότητα δεν παίζει.....; Ούτε τιμωρείται...;
    Η συμπεριφορά υπαλλήλων της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης στο πρόσωπο του Προέδρου των Δελφών δεν κατακρίθηκε από τους φυσικούς προϊσταμένους ούτε υπήρξαν συνέπειες. Όλα καλώς καμωμένα...
Αν τοποθετήσουμε αυτό το περιστατικό και όλο το γεγονός μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε σε ένα γενικότερο πλαίσιο τότε αυτός που πρώτος δικαιώνεται είναι ο Νίκος Κοντογιάννης με την προ τριετίας παραίτησή του.
 
   Γιατί οι καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα είναι πολλά και οι προσπάθειες που γίνονται για την επίλυσή τους είναι ανεπαρκείς. Οι Δελφοί δεν αξιολογούνται με βάση την ιστορία, τον τουρισμό που προσελκύουν και τα έσοδα που προσφέρουν στα ταμεία του Δήμου. 
Κι όταν μας λένε μεγάλα λόγια για την αρχαιότητα και τον πολιτισμό αυτού του τόπου να ξέρουν πως τιμούν τους ιδεατούς Δελφούς και μόνο.
Τους κατοίκους θα τους τιμήσουν όταν ασχοληθούν με την καθημερινότητά τους και τα πρακτικά θέματα που τους απασχολούν ως πολίτες και ως επαγγελματίες. Αλλά αυτό γίνεται στον μικρότερο βαθμό.
Και μπορεί ο Δήμαρχος να έχει τις καλύτερες προθέσεις όμως οι επιλογές του δεν τον δικαιώνουν. Και για τις επιλογές του έχει αυτός την ευθύνη.
Και θα τολμήσω να σημειώσω και το εξής : Όταν όλος ο πλανήτης ακούγοντας το όνομα Δελφοί βάζει το χέρι στην καρδιά, κάποια στελέχη του Δήμου (αιρετοί, μόνιμοι υπάλληλοι ή συμβασιούχοι) κατευθύνουν το χέρι σε άλλο σημείο του σώματος.. 
Ο Δήμαρχος που θα διορθώσει αυτή την απρέπεια θα προσφέρει μεγάλη υπηρεσία, πρώτα-πρώτα στον εαυτό του...


 Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2018 | 12:18 pm


Απίστευτη επίθεση του δημάρχου Δελφών κατά Υπουργείου και Δημοτικών Συμβούλων επειδή κατηγορείται ότι δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του οργάνου... η απάντηση της Λιάνας Πιλάλα-Τσακίρη: Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον…

Τριανταφυλλιά Πιλάλα – Τσακίρη 
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δελφών 
26/10/2018     Επί απαντήσεως του υπ αριθμ 21392 / 26.10.2018 εγγράφου του δημάρχου Δελφών: 

        Όταν ένας δημοτικός άρχοντας φτάνει στο σημείο να λέει δημόσια ότι για την υπηρεσιακή συμπεριφορά του φταίει το υπουργείο, ο δημοτικός σύμβουλος, ο εισηγητής και όποιος ρωτάει αν εφαρμόζονται ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ οι νόμοι, αλλά ο ίδιος ουδεμία ευθύνη φέρει… είναι φανερό, δυστυχώς σε όλους, τι του συμβαίνει. 

    Πέραν του παραληρήματος, η αίτησή μας με συγκεκριμένα ερωτήματα έχει κατατεθεί, έχει αποσταλεί και στα όργανα και στα υπουργεία, καθώς και στο ΣΕΠΕ και περιμένουμε να έρθει και στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

    Προσωπικά, προφανώς ΔΕΝ περιμένω να γίνω πρόεδρος ή αντιδήμαρχος, οπότε ΔΕΝ υπάρχει προσωπικό συμφέρον. Σε αντίθεση με τον δήμαρχό μας που αν συνεχίσει να μην εφαρμόζει αποφάσεις του Δ.Σ. και να κατηγορεί όλους τους άλλους, μιλώντας ακόμη και για πραξικοπήματα, δεν μπορεί να αποφύγει τις ευθύνες. 

   Όσο για «τον κόσμο», συμφωνώ. 
 Τελικά, αυτός έκρινε με υπογραφές, εκπροσώπους, παραστατικά, συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις … και το Λιμενικό Ταμείο και το κυκλοφοριακό Άμφισσας! 

  Συστήνω ψυχραιμία. 

 Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον… 


 

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2018 | 7:57 pm


Νίκος Δρόλαπας: Πολιτικοί Γάμοι εν όψει εκλογών... οι Ρομά, οι εταιρείες και οι άφθαρτοι...

Πολιτικοί Γάμοι 
Αποτέλεσμα εικόνας για καλπη φωκιδα  Του Νίκου Δρόλαπα

    Στα πλαίσια διερεύνησης συνεργασιών για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές α΄ και β΄ βαθμού πληθαίνουν οι συναντήσεις μεταξύ των διαφόρων σχημάτων. 
 Κομματικές ομάδες που νομίζουν ότι έχουν "στελέχη" αλλά δεν έχουν κόσμο, συνέρχονται με άλλες, που θεωρούν ότι "έχουν κόσμο" αλλά δεν έχουν στελέχη. 

       Συνήλθαν λοιπόν αυτοί που δεν έχουν κόσμο και ο λόγος για το ΚΙΝΑΛ ή το ΠΑΣΟΚ, αφού το κίνημα κατάφερε να απογοητεύσει τον κόσμο του ο οποίος διαμοιράσθηκε σε άλλους πολιτικούς χώρους, με αυτούς που νομίζουν ότι έχουν κόσμο, αλλά στερούνται στελεχών και ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ, για να επιλέξουν κοινά αποδεκτό  υποψήφιο Δήμαρχο. 


       Έγιναν και άλλες συνευρέσεις.  Σε μία από αυτές,  μετείχαν ετερόκλητα – φαινομενικά -- στοιχεία, από διάφορα κόμματα, καθόλου τυχαία, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα και τους στόχους τους. 
Καλά, τι κοινό τους συνέδεε όλους αυτούς!
 Τους ένωσε ξαφνικά το ενδιαφέρον τους για τη προκοπή του τόπου; αναζητούσαν λύσεις για να ξεφύγει η περιοχή από τη μιζέρια και την υποβάθμιση,  όταν αυτοί οι ίδιοι με την ανικανότητά τους και όχι μόνο την έφεραν εδώ που είναι σήμερα;  ή εκείνο που τους ενδιέφερε ήταν πως θα εξασφαλίσουν την εκλογή τη δική τους, ή κάποιου άλλου κολλητού υποψήφιου ανεξαρτήτως αν είναι χαμηλών προσδοκιών;  
   Σε μία τέτοια περίπτωση το κριτήριο θα ήταν το πρόσωπο αυτό να μην γίνει μελλοντικά εμπόδιο για τους ίδιους.  Έτσι εκλέγονται, ανέλπιστα, πρόσωπα χαμηλών προσδοκιών εκπλήσσοντας τους πάντες, με τους συμπολίτες μας να προσπαθούν να εξηγήσουν το αστείο.  Εδώ ακριβώς κρύβεται η ουσία.  


         Σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, ενεργώντας ως "αντεπιστέλλοντα" μέλη των κομμάτων τους, ορισμένοι ενεργούν ως οι "πηγαίνοντες το γράμμα" του τοπικού συστήματος εξουσίας, "προωθώντας" ψηφοφόρους.

       Στα παιχνίδια αυτά, σπουδαία συνεισφορά έχει  ο τοπικός αλλά και ο μεταφερόμενος πληθυσμός των Ρομά, ο οποίος, μόνο κατά την ημέρα των εκλογών πενταπλασιάζεται για να ψηφίσει τους υποδεικνυόμενους, χειραγωγούμενος από τους επιτήδειους. Προσχεδιασμένα όλα αυτά, όπως οι ίδιοι οι αιρετοί έχουν αποκαλύψει σε ανύποπτο χρόνο.

       Η ομάδα όμως αυτή, που μπορεί να ανατρέψει κάθε λογική πρόγνωση στις τοπικές εκλογές, δεν κινητοποιήθηκε ακόμη γιατί δεν ήρθε η ώρα.  Κατά την ημέρα των εκλογών μαντρώνονται και εξαπολύονται  από το τοπικό σύστημα εξουσίας, που μοναδικό στόχο έχει τη διατήρηση των ίδιων και των ίδιων προσώπων σε αξιώματα, αξίζουν  δεν  αξίζουν.  

        Οι Ρομά, οι οποίοι κατά την εκτίμηση του Δημάρχου ανέρχονται σε χίλιους, με εκτιμώμενους ψηφοφόρους από  500 έως 600, κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την κάθε εκλογή, αφού το ποσοστό τους σε προσφερόμενους ψήφους είναι πολύ υψηλό. 


         Βέβαια, η υπέρμετρη αύξηση πληθυσμού αυτής της κοινωνικής ομάδας και η εγγραφή τους στα Δημοτολόγια  θα αποτελέσει αντικείμενο  ιδιαίτερης έρευνας ως προς τη νομιμότητα και τη πιθανή εγγραφή τους και σε άλλους Δήμους,  για γνωστούς λόγους.  


         Αλλά και η δραστηριοποίηση μεγάλων εταιρειών στη περιοχή μας με την ασκούμενη επιρροή τους στα πολιτικά πράγματα της περιοχής δημιουργούν μία δυναμική  η οποία επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις. Είναι απόλυτα λογικό το ενδιαφέρον κάθε εταιρείας του μεγέθους αυτού, να επιθυμούν την επικράτηση προσώπων φιλικά προσκείμενων, αν όχι ελεγχόμενων, ώστε να μην συναντούν δυσκολίες στη παραγωγική τους διαδικασία. 


          Κάπως έτσι αντλείται η στήριξη του τοπικού πολιτικού συστήματος εξουσίας, αντί να στηρίζεται  στη προσφορά του στο τόπο και την ελεύθερη  -  αυθόρμητη  βούληση των πολιτών.

          Οι  γνωστοί  μπον βιβέρ της τοπικής πολιτικής, οι οποίοι πάλι καιροφυλακτούν για να κάνουν τα ίδια, ως καλομαθημένα παιδιά της εξουσίας προβάρουν στη ράφτρα της λήθης τα γυαλιστερά τους  κουστουμάκια, ελπίζοντας ότι η τοπική κοινωνία θα ξεχάσει και πάλι τον βίο και τη πολιτεία τους.

        Τα  πρόσωπα αυτά, μερικά των οποίων έχουν  « ακουστεί »  για  διάφ(θο)ρα  ζητήματα, δεν έχουν δημόσια λογοδοτήσει μέχρι σήμερα για τα σοβαρά πλήγματα που υπέστη επί των ημερών τους η περιοχή μας, αφήνοντας αναπάντητα  τεράστια ερωτήματα, ως να αγνοούν τους ισχύοντες ακόμη στη κοινωνία μας κώδικες τιμής. 


        Από την άλλη πλευρά του φεγγαριού,  ο απερχόμενος Δήμαρχος Δελφών ελπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν αποκλείεται να στηρίξει και αποτυχημένους Δημάρχους.  Και τι άλλο να έκανε.  Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται.  Γιατί σε ορισμένα  ζητήματα που ο Δήμαρχος αυθαιρετεί,  δεν θα μπορούσε με τίποτα άλλο να εξασφαλίσει την έγκριση αποφάσεών  του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και τον διορισμένο Συντονιστή της.

        Για τον λόγο αυτό οι Δημότες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες της Άμφισσας ανησυχούν ότι μπορεί να επαναφέρει το παράνομο κυκλοφοριακό με απόφαση του Συντονιστή και τις ανήκουστες κτιριακές ρυθμίσεις στο Κ.Π.Ε. Άμφισσας  με τη σύμπραξη του λάτρη των Θρησκευτικών… Υπουργού  κ. Γαβρόγλου.  


       Όμως, όλοι οι Δημότες έχουν τους ίδιους ενδοιασμούς και τις ίδιες ελπίδες.

        Και τα τελικά συμπεράσματα καταλήγουν, ότι,  όσοι αποπνέουν παρελθόν  και  ζημίωσαν το τόπο, πρέπει να απέχουν από τα κοινά.  Είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στο τόπο.  Ο κύκλος τους,  ας κλείσει  εδώ..

       Όλοι περιμένουν, ότι νέοι άνθρωποι θα πάρουν στα χέρια τους τη τύχη της περιοχής μας. 

       Νέοι, άφθαρτοι, με άδολο ενθουσιασμό και διάθεση για προσφορά, με ισχυρές αντιστάσεις στη διαφθορά και τη διαπλοκή. 


         Για μία νέα πορεία.  ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.-


Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2018 | 2:08 pm


Νομός Φωκίδας - Ειδήσεις και Νέα

Η Φωκίδα του πολιτισμού

  1. Η Φωκίδα του πολιτισμού  Ελεύθερος Τύπος
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 5 November 2018 | 5:11 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι: