Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας για το κλείσιμο του Σχολείου στη Γραβιά...

Αποτέλεσμα εικόνας για γυμνασιο λυκειο γραβιας
   Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Γραβιάς για να μην κλείσει το σχολείο τους ύστερα από την απαράδεκτη απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας να επιτρέπεται από τη νέα χρονιά η εγγραφή μαθητών από την Πολύδροσο στην Αμφίκλεια. 

   Ο αγώνας των μαθητών είναι πέρα για πέρα δίκαιος, είναι αγώνας για να μην μπει λουκέτο σε ένα ακόμα σχολείο που εξυπηρετεί δεκάδες μαθητές από τα γύρω χωριά. 
   Η απόφαση του περιφερειακού διευθυντή είναι συνέχεια της ιδίας αντιλαϊκής πολιτικής που στην αρχή της χρονιάς έκλεισε-κατήργησε τμήματα και κατευθύνσεις σε δεκάδες σχολεία σε όλη την χώρα αναμεσά τους και στη Φωκίδα. 

   Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών και τους καλεί να πάρουν μαζικά μέρος στη απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στις 10:30 πμ στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα.

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2017 | 2:42 pm


Την Παρασκευή οι Συνταξιούχοι Άμφισσας αναχωρούν με δωρεάν λεωφορεία για την Αθήνα...!

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚA ΦΩΚΙΔΑΣ 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ

  Κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους

    Την Παρασκευή στις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ώρα 5 μ.μ. 
οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ απο ΟΛΕΣ τις ΓΩΝΙΕΣ
 της ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ 
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ 
στην ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ στην ΑΘΗΝΑ 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ απο ΟΛΕΣ τις ΓΩΝΙΕΣ   της ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ   ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ

ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗ!

    Η Κυβέρνηση με άλλοθι τα επιδόματα φτώχειας από τις σφαγιασμένες μας συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, εγκαινιάζει νέες τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές, την νέα καρατόμηση που ετοιμάζει, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία, με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600ευρώ.
   Ο νέος προϋπολογισμός για το 2018 δίνει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην υγεία - περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία, και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή ύψους 350 εκατομμυρίων Ευρώ. Αυτά μαζί με τις νέες περικοπές στις συντάξεις μας, στους μισθούς αποδείχνουν ότι η δυστυχία των συνταξιούχων, των εργαζομένων και του λαού αποτελεί τη βασική προϋπόθεση των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους.
   Μας ρίχνουν κυριολεχτικά στον καιάδα για τα κέρδη των ολίγων. Αυτό το χαρακτήρα έχει η αιματοβαμμένη ανάπτυξη που στοχεύουν.
   Είμαστε στο δρόμο του αγώνα, γιατί πιστεύουμε ότι με τον πλούτο που παράγουμε, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας που και αυτά θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους με ανεργία, με μισθούς και εργασιακές σχέσεις δουλοκτητικές.
   Μπορούμε να νικήσουμε και να ανατρέψουμε τις αντεργατικές τους πολιτικές, νικώντας τον φόβο, την αδιαφορία, τη θανατηφόρα λογική που καλλιεργούν σκόπιμα οι δυνάμεις του συστήματος ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε, μπαίνοντας πιο μαζικά-μαχητικά στον αγώνα.
   Διεκδικούμε ό,τι με τη βία μας έχουν αφαιρέσει. Οι συντάξεις μας, τα δικαιώματά μας στην κοινωνική ασφάλιση δεν είναι χάρισμα, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος.
Απαιτούμε:
Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων μας.
• Άμεση καταβολή όλων των κύριων, επικουρικών συντάξεων, καθώς και των εφάπαξ και των
μερισμάτων που χρονίζουν.
• Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4387/16.
• Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.
• Κατάργηση των παρακρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
• Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών- αντεργατικών νόμων και απόδοση σε ό,τι μας έχει
αφαιρεθεί.
• Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις νέες θανατηφόρες περικοπές του κρα
τικού προϋπολογισμού για το έτος 2018.
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος. Ο αγώνας μας είναι κοινός.
Θα αναχωρήσουν δωρεάν λεωφορεία στις 12.30 το μεσημέρι από την πλ. Εθνικής Αντίστασης (παιδική χαρά)
Κλείσιμο θέσεων στα τηλέφωνα     για το ΙΚΑ           6978225865
                                                       για το Δημόσιο     6945745529

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 10:17 pm


"Προστάτες Άγγελοι" ... η έκθεση του διάσημου Romano στο ΕΠΚΕΔ...!


  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 
Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών 


  Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ώρα 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου στους Δελφούς θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης του Iταλού εικαστικού καλλιτέχνη, Alfredo Romano με τίτλο ‘Angelis suis mandavit de te’. 
  Ο Alfredo Romano, συμμετείχε στη Διεθνή ‘Εκθεση Γλυπτικής το 1994, που οργάνωσε το Κέντρο στους Δελφούς και δημιούργησε in situ τον ‘ΒΩΜΟ’, εγκατάσταση που βρίσκεται μέχρι και σήμερα στο Πάρκο Γλυπτικής. 

  Η έκθεση πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της Galleria Giorgio Persano-Torino.

 Θα είναι χαρά μας να παραβρεθείτε στα εγκαίνια. 

 Διάρκεια 16-12-2017 έως 11-02-2018

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 1:05 pm


Σ.Ε.Α. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Αιμοδοσία στην ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ...

Αιμοδοσία στην ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ

   Σας προσκαλούμε όλους σας στην νέα εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας την Δευτέρα 18/12/2017 και ώρες 09.30-12.00 που πραγματοποιείται με την συμμετοχή του προσωπικού της ΠΥ.ΠΕ Φωκίδας (ΠΥ Άμφισσας ,ΠΥ Ιτέας, ΠΚ Λιδορικίου και ΠΚ Πολύδροσου) και είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Αρχιπυροσβέστη Θεμιστοκλή Μαυροειδή. 

    Η αιμοδοσία διοργανώνεται από την Διοίκ. της Π.Υ.ΠΕ Φωκίδας μαζί με το Δ.Σ του Σ.Ε.Α. Άμφισσας ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ και την αρωγή της Υπηρ. Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Α, του ΕΚΑΒ και της Διοίκησης του Γεν. Νοσοκομείου Άμφισσας. Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση και εγγραφές νέων δοτών μυελού των οστών στο ΚΕΔΜΟΠ (WWW.XARISEZOI.GR).Οι ανάγκες σε αίμα είναι συνεχής… 

Όλοι μαζί μπορούμε. Κάθε σταγόνα μετράει… 

Με εκτίμηση το ΔΣ

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 12:55 pm


Αύριο στην Νομαρχία Φωκίδας: ο Κώστας Τουλγαρίδης από τα κεντρικά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Απεργία...


Αποτέλεσμα εικόνας για μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Κώστας Τουλγαρίδης.


     Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πραγματοποιήσει την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, ώρα 1:00μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού νομαρχιακού συμβουλίου στην Άμφισσα (Γιδογιάννου 31) ενημερωτική συγκέντρωση σχετικά με τις εξελίξεις και την πανεργατική απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 και καλεί όλα τα Δ.Σ. των Σωματείων, τους εκλεγμένους για το Ν.Τ. καθώς και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν. 

  Την ενημέρωση θα κάνει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Κώστας Τουλγαρίδης.

   Καλούνται τα τοπικά ΜΜΕ για συνέντευξη τύπου πριν από την έναρξη της ενημερωτικής συγκέντρωσης. 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 12:48 pm


ΑΠΟΨΕ!!! τα παιδιά στολίζουν το δέντρο της Ιτέας!... παραμυθένια δρώμενα!

      ΑΠΟΨΕ!!!


 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 
 ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕ ΙΤΕΑΣ 

Σήμερα 5.00 με - 7.00 το απόγευμα!!!
 ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ
 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΤΕΑΣ...

 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ... 

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ...
 ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ΕΥΧΩΝ
 ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΝ
 ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ... 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

 ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΙΤΕΑΣ!!!

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2017 | 1:23 pm


Αλεξανδρόπουλος: τί μπορεί να αλλάξει ο κ. Αυγερινός στο ΕΒΕ Φωκίδας που δεν μπόρεσε να το κάνει ως Αντιπρόεδρος, τα τελευταία 6 χρόνια...;;


  Φίλες και φίλοι, 
συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


 από τον κόσμο της πρωτοβουλίας και της εργασίας, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 ο συνδυασμός μας σας καλεί να ανατρέψουμε το επί 6 χρόνια ανύπαρκτο Επιμελητήριο. 


   Ως τώρα είδαμε τι μπορεί ή τι δεν μπορεί να κάνει ο κ. Αυγερινός Βασίλης  ο οποίος την τελευταία εξαετία διατελεί αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Φωκίδας. 
  Έρχεται λοιπόν αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε όλοι με τα τόσα προβλήματα στις επιχειρήσεις  μας, και με ένα Επιμελητήριο που μόνο δίπλα μας δεν είναι ως τώρα  να ζητάει  ψήφο  για να αλλάξει τίτλο και να ονομαστεί πρόεδρος  υποσχόμενος  κατά τα λεγόμενα του,  ότι ο συνδυασμός του "θα αναδείξει και θα υποστηρίξει τα προβλήματα του τόπου μας και του Επαγγελματία ειδικότερα τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και στην κεντρική Εξουσία". Το μοναδικό ερώτημα που γεννιέται μετά από αυτό είναι ένα:

  Δεν μπόρεσε να το πραγματοποιήσει τα τελευταία 6 χρόνια, τι θα αλλάξει τώρα;

Μα φυσικά τίποτα δεν θα αλλάξει. Μέχρι σήμερα  η διοίκηση του ΕΒΕ Φωκίδας δεν είπε λέξη  για τα  μεγάλα θέματα του Νομού μας που έχουν άμεση σχέση και επιδρούν αρνητικά στα έσοδα των τοπικών επιχειρήσεων. Δεν πήραν θέση ΠΟΤΕ για το θέμα του νοσοκομείου της Άμφισσας, για το Αστυνομικό τμήμα των Δελφών, για τα χωροταξικά προβλήματα όλης της παραθαλάσσιας ζώνης και τέλος για το καμένο Δελφικό τοπίο του Ελαιώνα.

  Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα προβλήματα είναι σοβαρά για τούτον εδώ τον τόπο. Χρειάζεται πάθο, αγάπη και όρεξη  για να μπορέσεις να είσαι σε αυτή τη θέση. Χρειάζεται ανθρώπους που μένουν στο νομό μας και δραστηριοποιούνται σε αυτόν  ώστε να αφουγκράζονται καθημερινά τα προβλήματα και τις ανησυχίες των επαγγελματιών – μελών.

  
  Τα 6 τελευταία χρόνια το μόνο που έκαναν είναι αυτά που εφαρμόστηκαν σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας και προσπαθούν να τα εμφανίσουν σαν δικά τους. Η απαξίωση για το θεσμό που υπάρχει από τους περισσότερους είναι άκρως φυσιολογική και προφανής. Το Επιμελητήριο θα έπρεπε να είναι ανταποδοτικό  και όλοι οι επαγγελματίες να βλέπουν έμπρακτα τα χρήματα τους να γυρνούν σε αυτούς και όχι σε άσκοπα ταξίδια ή δικαστήρια δίχως τέλος. Σκοπός  του Επιμελητηρίου άλλωστε είναι να ενημερώνει, να επιμορφώνει και να ελέγχει τους επαγγελματίες για το καλό όλων.

   Το τεράστιο ζήτημα με το πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας"  που βασανίζει οικονομικά το Επιμελητήριο τα τελευταία χρόνια έρχεται να αποδείξει την λάθος διαχείριση από την μεριά της προηγούμενης διοίκησης. 
 Η απόφαση βγήκε. 
  Το ΕΒΕ Φωκίδας είναι χρεωμένο 270.00 ευρώ.

Αν αυτό δεν είναι αποτυχία, τότε τι είναι;

   Η  "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"  με επικεφαλή τον κ. Νικόλαο Αλεξανδρόπουλο είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων με μόνο όραμα την αλλαγή πλεύσης του ΕΒΕ Φωκίδας , με αγάπη , δύναμη και μεράκι για τον τόπο μας. 

Ζητάμε να μας δώσετε την ευκαιρία να σας αποδείξουμε τι σημαίνει πραγματικά Επιμελητήριο .Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ψήφο και την εμπιστοσύνη  ΟΛΩΝ  των επαγγελματιών  του νομού Φωκίδας σε αυτές τις εκλογές.  

   Η λύση είναι στα χέρια σας.

 Εσείς μόνο μπορείτε να δείξετε με την επιλογή σας την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου αν θέλετε ένα Επιμελητήριο που θα είναι δίπλα σας ή αν θέλετε να ξαναζήσουμε άλλα 4 χρόνια στο περιθώριο και την απαξίωση.

Με αγάπη για τον τόπο μας

"Ανεξάρτητη Προοδευτική Συσπείρωση "

υποψήφιος πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας

Αλεξανδρόπουλος Νικόλαος

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2017 | 12:00 pm


Δρόλαπας: επαγγελματίες, αλλάξτε σελίδα! πάρτε το Επιμελητήριο Φωκίδας στα χέρια Σας...!!

       ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: αλλαγή σελίδας!                     

 Του Νίκου Δρόλαπα 

   ΔΕΚΑ χρόνια χαμένα για το Επιμελητήριο και τους εργαζόμενους επαγγελματίες του Νομού μας. ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια με Πρόεδρο Επιμελητηρίου τον Συνταξιούχο κ. Γεώργιο Γαζή.


       ΣΗΜΕΡΑ,  ήρθε η ώρα  το Επιμελητήριο να γυρίσει σελίδα.

       Είναι απίστευτα τα παιχνίδια που έγιναν από τους γνωστούς κύκλους για να πληρωθεί το έργο της πληροφορικής των 270.000 ευρώ που ποτέ δεν παραδόθηκε στο Επιμελητήριο.  Επαφές κρυφές και φανερές έδωσαν όπλα στους αντιδίκους του Επιμελητηρίου να το πολεμήσουν.  Και τα Δικαστήρια συνεχίζονται.

       Εγκαταλείφθηκαν οι Έμποροι, οι Επαγγελματίες και οι Βιοτέχνες να παλεύουν μόνοι τους μέσα στη κρίση.  Βοήθεια, συμπαράσταση, ενημέρωση από το Επιμελητήριο, καμία.  Είχε προτεραιότητα η πληρωμή του έργου πληροφορικής, η οικονομική ενίσχυση εκδηλώσεων άλλων και τα ταξίδια χωρίς κανένα όφελος.

      Το Επιμελητήριο όλα αυτά τα χρόνια έχασε τη φωνή του.    

      Το έκαμαν ακολούθημα του αποτυχημένου Δήμου και του τοπικού συστήματος εξουσίας που βούλιαξε το τόπο στα χρέη και την υποβάθμιση.

       Αντί λοιπόν να σιωπήσουν και να αποσυρθούν, εμφανίζεται πάλι η  ίδια παρέα, με τον διάδοχο υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου,  για να προσφέρουν  στους επαγγελματίες  αυτά που δεν μπόρεσαν να προσφέρουν για δέκα χρόνια.

       Απολογισμός πεπραγμένων δεν έγινε ποτέ.  Έδωσαν ένα κείμενο μαζί με το… δακτυλίδι  στον  διάδοχο,  όχι για να το εμφανίσει ως απολογισμό του Επιμελητηρίου, αλλά του δικού του έργου, ποίου έργου  άραγε,  πρωτάκουστο και αυτό.

       Δεν απαντούν ούτε σε εκείνα που η κάθε απερχόμενη Διοίκηση οφείλει να παρουσιάσει.

       Ας πουν τι έκαμαν στο Επιμελητήριο,  πέραν όσων εφαρμόσθηκαν σε όλα τα Επιμελητήρια της Χώρας, τα οποία θέλουν να τα εμφανίσουν ως δικά τους.

       Δεν αναφέρονται πουθενά στην οικονομική διαχείριση που έκαμαν και στα έξοδα που δεν ήταν υποχρεωμένο το Επιμελητήριο να πληρώσει.  Αν μειώθηκε ή αυξήθηκε το λειτουργικό κόστος του και οι γενικές δαπάνες που έκαμαν  προς κάθε κατεύθυνση.

       Αν αναπτύχθηκε η ανταποδοτικότητα προς τα Μέλη του και αν άσκησαν την επιρροή του στα δρώμενα που τα αφορούν, ας πουν τουλάχιστον που ωφέλησαν τους επαγγελματίες.     

       Γιατί ΣΙΩΠΗΣΑΝ στα μεγάλα θέματα του Νομού που έχουν άμεση επίδραση και στα έσοδα των τοπικών επιχειρήσεων, όπως το θέμα του Νοσοκομείου,  του καμένου Δελφικού τοπίου, του Ελαιώνα της  Άμφισσας, του κλεισίματος του Γηροκομείου, κ.ά.

       Γιατί συγκάλυψαν τη παραμονή επί τέσσερα χρόνια του Συνταξιούχου κ. Γαζή στο αξίωμα του Προέδρου του Επιμελητηρίου, ακόμη και όταν τους κοινοποιήθηκε η Γνωμάτευση της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη και κατέστησαν το Επιμελητήριο άτολμο,  δυσλειτουργικό  και  ευάλωτο;  

       Αυτά τα μέλη του επιμελητηρίου, υποψήφια και πάλι, έχουν τα εχέγγυα να διοικήσουν ξανά το Επιμελητήριο;  Θέλουν να συνεχίσουν τα ίδια;

       Έφθασαν στο σημείο να απειλούν με μηνύσεις τον υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Νίκο Αλεξανδρόπουλο γιατί φοβούνται το ΝΕΟ που εκφράζει,  γιατί το παλιό έχει πολλά βαρίδια γύρω - γύρω.

        Είναι πολύ σημαντικό και αυτό αποτελεί μια γενικότερη απαίτηση της κοινωνίας,  να αναμιγνύονται  στα κοινά νέοι άνθρωποι, άφθαρτοι, που να ξεκινούν από  μηδενική βάση,  από καθαρή θέση, να μην τους βαρύνει τίποτα  και να μην εξαρτώνται από κανέναν.

       Ο κ. Νίκος  Αλεξανδρόπουλος,  από τον λίγο χρόνο που έχει ασχοληθεί και ηγείται του ψηφοδελτίου που διεκδικεί να αναλάβει τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, φαίνεται ότι έχει αποθέματα δυνάμεων, θέλησης και επιμονής για να επαναφέρει το Επιμελητήριο στον θεσμικό του ρόλο.       

        Δεν υπάρχει αμφιβολία καμία, ότι το Επιμελητήριο πρέπει να γυρίσει σελίδα.  Να βοηθήσει τους επαγγελματίες,  όλους,  ανεξαρτήτως που ανήκει ο κάθε ένας,  να μη τους ξεχωρίζει και να μη τους διασπάει, όπως έγινε με τον Εμπορικό Σύλλογο Άμφισσας.  Να  γίνει  Αξιοπρεπές,  Ηθικό. Να επανέλθει η διαφάνεια.

       Να ανακτήσει τη φωνή του και την υπόστασή του.

       Συνάδελφοι επαγγελματίες, πάρτε το Επιμελητήριο στα χέρια Σας.

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2017 | 1:48 am


Αποκαταστάθηκε το δίκτυο ύδρευσης Κίρρας... σε εξέλιξη ο ποιοτικός έλεγχος...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 
& ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Αποτέλεσμα εικόνας για κιρρα νεροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   7-12-2017

Ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες που αφορούν το καθαρισμό δικτύου & δεξαμενής που υδρεύεται η Τ.Κ. Κίρρας.

Επίσης έγινε αντικατάσταση της παροχής που υδρευόταν η Τ.Κ. Κίρρας από την υδρευτική γεώτρηση ΜΟΝΤΛΙΑ II  με την ΜΟΝΤΛΙΑ I και πλέον η περιοχή της Κίρρας υδρεύεται από την ΜΟΝΤΛΙΑ Ι και το κανάλι του Μόρνου.

Η διαδικασία ελέγχου της ποιότητας του νερού βρίσκεται σε εξέλιξη.


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &


ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ Ζ. ΜΑΡΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2017 | 5:46 pm


Εργατικό Κέντρο Φωκίδος: ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!...  Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ! 
 Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 
στην Άμφισσα 10.30πμ στην πλατεία Λαού 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε απαθείς μπροστά στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού! Μέτρα που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό δεν εμπεριέχει το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» που μας καλλιεργεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
δεν αντέχουμε άλλο πάνω στις πλάτες και τον ιδρώτα μας η κυβέρνηση από τη μια να διογκώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία κατευθύνει σε νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα και από την άλλη να χτυπιέται ανελέητα το εργατικό-λαϊκού εισόδημα.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε στον πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και της κυβέρνησης να δώσουν ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στην οργάνωση των εργατικών αγώνων και των εργατικών διεκδικήσεων με το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
δεν ανεχόμαστε άλλο να δουλεύουμε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να γινόμαστε κάθε φορά έρμαια των ορέξεων των μεγαλοεργοδοτών με συνεχείς μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία, με γκρέμισμα κατακτήσεων που κερδήθηκαν με αίμα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
επιτέλους πρέπει να βάλουμε φρένο στους μεγαλοεργοδότες και το κράτος που μπροστά στην αδυσώπητη δίψα τους για κέρδος βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των εργατών καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
δεν θέλουμε άλλο να καθόμαστε απαθείς βλέποντας να εντείνεται η καταστολή και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι σε όποιον σηκώνει το κεφάλι ψηλά και αγωνίζεται όπως οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη στα Γιάννενα, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στις εστίες έξω από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία. Όλοι αυτοί πήραν τις προηγούμενες μέρες προτεραιότητα και απέσπασαν πρώτοι και εφάπαξ το κοινωνικό μέρισμα σε διώξεις, συλλήψεις, βίαιη καταστολή και χημικά.
Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!
Καλούμε τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις στους κλάδους, στα εργοστάσια.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων. Να πάρουν μέρος μαζικά στις 14 Δεκέμβρη στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας στις 10.30πμ στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα,.
Διεκδικούμε:
·         Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
·         Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
·         Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
·         Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
·         Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
·         Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
·         Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
Το Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2017 | 5:43 pm


Την Κυριακή οι εκλογές στο Επιμελητήριο Φωκίδας...


 


  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Φωκίδας 2017


Οι εκλογές του Επιμελητηρίου Φωκίδας για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θα διεξαχθούν στο κτίριο του Επιμελητηρίου, στην οδό Γιδογιάννου 7, στην Άμφισσα.

• Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 8:00 το πρωί και θα λήξει στις 18:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

• Κάθε ψηφοφόρος δικαιούται μίας (1) ψήφου, ανεξάρτητα από τον αριθμό των επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχει.

• Σταυροί προτίμησης επιτρέπονται μέχρι τρεις(3), ΜΟΝΟ στο τμήμα που ανήκει ο ψηφοφόρος και σε έναν (1) συνδυασμό.

• ΔΕΝ απαιτείται σταυρός προτίμησης για τον επικεφαλής του συνδυασμού.

Aπαραίτητη είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου που αποδεικνύει τα στοιχεία του ψηφοφόρου.

Καλούνται τα μέλη του Επιμελητηρίου Φωκίδας να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

karteria

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2017 | 5:41 pm


Δρακάκης: να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο Δήμος Δελφών που υδροδοτεί με ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ την Κίρρα...!


 Αποτέλεσμα εικόνας για πινουν λασπονερο

  ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΦΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΚΙΡΡΑ

   Η πολιτική ελαφρότητα, η προχειρότητα και η ανικανότητα με την οποία αντιμετωπίζει η σημερινή δημοτική Αρχή όλα τα θέματα του Δήμου Δελφών, έχει σαν επακόλουθο και την κάκιστη διαχείρηση της υδροδότησης του Δήμου με αποκορύφωμα το πρόβλημα ύδρευσης του οικισμού της Κίρρας.

  Με την πολιτική της ιδεοληψίας , της ανευθυνότητας και της επιπολαιότητας που τη διακρίνει , δε δίστασε να υδροδοτεί με ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ ένα ολόκληρο χωριό !!! 
 Οι κάτοικοι της Κίρραςέζησαν και ζούνε έναν πραγματικό εφιάλτη, και βλέπουν καθημερινά η ποιότητα της ζωής των να επιδεινώνεται, αφού η ανύπαρκτη και απούσα από το πρόβλημα της αποτελεσματικής διαχείρισης του νερού δημοτική Αρχή, αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του δικτύου ύδρευσης, αφήνοντας τα σπίτια είτε χωρίς νερό είτε να τα τροφοδοτεί με λασπόνερο. 

   Η ανικανότητα της δημοτικής Αρχής να ασχοληθεί με υπευθυνότητα και ευαισθησία στην διασφάλιση του απαραίτητου αγαθού και της τροφοδότησης με επάρκεια ποιοτικού και πόσιμου νερού τους δημότες της Κίρρας αλλά και γενικότερα όλου του Δήμου Δελφών μας απασχόλησε επανειλημμένα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στις ανακοινώσεις της παράταξής μας, Σήμερα, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και την καθημερινή έκφραση της αγανάκτησης και της δυσαρέσκειας των κατοίκων της Κίρρας η δημοτική Αρχή τρέχει και δε φτάνεται, να πράξει το αυτονόητο, να επισκευάσει δηλαδή τις βλάβες του δικτύου ύδρευσης , που έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους όλα τα χρόνια !!! 

  Το συνειδητό ψέμα και η προσπάθεια παραπλάνησης του κοινού, ακόμα και με επίσημο δελτίο Τύπου του Δήμου για τα αίτια της βλάβης είναι πρωτοφανές.!!! 
  Δυστυχώς προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή έχουν οι ιδεοληψίες της, το πλεόνασμα της προπαγάνδας, οι πολιτικοί τακτισμοί . Προσπαθούν πίσω από τη συνειδητή παραπληροφόρηση, να κρύψουν την απόλυτη αδιαφορία τους ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ , να μεριμνήσουν για την απαραίτητη συντήρηση του εξοπλισμού και την αποκατάσταση των βλαβών σε μηχανήματα , δίκτυο, και ποιότητα νερού . 
 Ως εδώ και μη παρέκει !!!
  Πρέπει να απολογηθούν και ενώπιον της δικαιοσύνης για το που πάνε τα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες για να έχουν πόσιμο νερό αλλά δεν έχουν !!!

 Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ 
Δημοτικός Σύμβουλος 
Απολλώνειο Φώς – Καθαρή Λύση

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2017 | 5:17 pm


«ΟΥΤΟΠΙΑ»: όλοι αύριο στο Ειρηνοδικείο της Άμφισσας για την αποτροπή πλειστηριασμού κατοικίας από την τράπεζα Αμφισσέα συμπατριώτη μας...!!


 Αποτέλεσμα εικόνας για ειρηνοδικειο αμφισσας


Αποτέλεσμα εικόνας για ειρηνοδικειο αμφισσας 
  Η «ΟΥΤΟΠΙΑ» καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τα σωματεία και τις κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες, όλον το λαό της Φωκίδας, να συμπράξουμε σε έναν κοινό αγώνα: Την αποτροπή του πλειστηριασμού! … 

Η «ΟΥΤΟΠΙΑ» καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τα σωματεία και τις κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες, όλον το λαό της Φωκίδας, να συμπράξουμε σε έναν κοινό αγώνα:  Την αποτροπή του πλειστηριασμού! …
Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στο Ειρηνοδικείο της Άμφισσας, έχει προγραμματιστεί να γίνει η επανάληψη πλειστηριασμού κατοικίας από την τράπεζα του συμπατριώτη μας Παρασκευά Καραμήτσου κατοίκου Άμφισσας που είχε ακυρωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου από την παρεμβατική παρουσία του κόσμου.
Τα μέλη του νεόκοπου σχηματισμού “Κυβέρνηση – Ε.Ε.-Τραπεζίτες”, προσπαθούν να οργανώσουν την νέα μεγάλη επίθεσή τους για την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Σαν "Δούρειο Ίππο" για την άλωση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας,  επέλεξαν τον υπόδικο πρόεδρο Γ. Ρούσκα και την περί αυτόν ομάδα των μεγαλο-συμβολαιογράφων. Μετά από την πρόσφατη  παράτυπη Συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας (όπως καταγγέλθηκε από τα ίδια τα μέλη του), θα εξακολουθήσουν να προσπαθούν για την υλοποίηση των επιδιώξεών τους.  Δηλαδή, την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών.  Παρά ταύτα, ελπίζουμε οι συμβολαιογράφοι του Νομού μας, όπως και οι συνελεύσεις όλων των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας, οι οποίοι αποφάσισαν την αποχή από τους πλειστηριασμούς, να έχουν την ευθιξία  και να απέχουν από το αυριανό, όπως και από όλους τους προγραμματισμένους για λαϊκές κατοικίες πλειστηριασμούς.
Υπό το βάρος της κατακραυγής και των κινητοποιήσεων, η “ομάδα” των αρπακτικών (Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, Τραπεζίτες, μεγαλο-συμβολαιογράφοι, Μ.Μ.Ε.), θα πρέπει να συνειδητοποιήσει, όσο προσεκτικά και αν  προετοιμάζεται, ότι δεν θα μπορέσει τελικά να εφαρμόσει την διενέργεια  μαζικών πλειστηριασμών ηλεκτρονικών και μη.
Όλοι εμείς που δοκιμαζόμαστε καθημερινά και πολλαπλώς από την οικονομική κρίση διαισθανόμαστε  τη μεγάλη κοινωνική αναταραχή που θα προκαλέσει  η επικείμενη μαζική διενέργεια πλειστηριασμών.  Ας συσπειρωθούμε όλοι στο κίνημα και στις κινήσεις πολιτών και συλλογικοτήτων που οργανώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να προστατευθούν όλοι οι φτωχοποιημένοι συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους. Όσο δεν υπάρχει αντίδραση οι τράπεζες και το κράτος θα προχωράνε και σε πιο σκληρές πρακτικές σε βάρος των συνανθρώπων μας.
Ο αυταρχισμός και οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που θυμίζουν σκοτεινά, ανελεύθερα χρόνια και “ειδικά” καθεστώτα, έχει καταστεί τρόπος διακυβέρνησης της χώρας και  ΔΕΝ πρέπει να περάσει!
Κάθε Τετάρτη όλοι μαζί στα Ειρηνοδικεία αντιστεκόμαστε στην αρπαγή των σπιτιών μας και της περιουσίας μας.
Σήμερα, είναι το σπίτι του μακρινού, αύριο του διπλανού.  Μεθαύριο όμως, μπορεί να είναι η σειρά μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ «ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ» ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ΟΛΟΙ στο Ειρηνοδικείο Άμφισσας στις 3.30

Η «ΟΥΤΟΠΙΑ» συμμετέχει στην «Ενωτική πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών»


Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2017 | 5:10 pm


Στο Κοινοτικό Γραφείο Κίρρας διατίθεται από το Δήμο Δελφών εμφιαλωμένο νερό στους πολίτες...


 Αποτέλεσμα εικόνας για εμφιαλωμενο νερο

Δήμος Δελφών
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Από τις 10:30 και μέχρι τη μία το μεσημέρι στο Κοινοτικό Γραφείο Κίρρας θα διατίθεται από το Δήμο Δελφών εμφιαλωμένο νερό σε όσους πολίτες της Τοπικής Κοινότητας το επιθυμούν. 

Ενημερώνουμε, επίσης, ότι εξειδικευμένο συνεργείο του Δήμου προσπαθεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2017 | 12:59 pm


Ομάδα Βόλλευ Γυναικών Α.Σ.ΙΤΕΑΣ: Πρώτη νίκη σήμερα...3-0!!!


   Την πρώτη της νίκη έκανε σήμερα η γυναικεία ομάδα για το πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας.

 Α.Σ.ΙΤΕΑΣ-ΦΙΛΑΘΛ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ:3-0 σετ. 

  Οι αθλήτριες που αγωνίσθηκαν:

Μακου Ειρηνη,Μπεχλιβανιδη Ζαφειρενια,Βαρβιτσιωτη Γεωργια,Τσωνου Μαρια,Στρογγυλου Ευαγγελια,Τρακα Ασημινα,Πουλου Γιαννα, Τσελε Νικολετα,Αγγελετου Γιαννα,Παντου Ελενη,Μπαλου Νεφελη,Αλεξανδρη Μαρια, Κασσωτακη Ολγα,Θεοχαρη Βασω...   

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2017 | 12:02 am


Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον ΓΣ Ιτέας στη Χαλκίδα !!! 6 νίκες σε 7 αγώνες στο πρωτάθλημα...


 gsiteas 2 2 2017


 Α΄ΕΣΚΑΣΕ: Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον ΓΣ Ιτέας στη Χαλκίδα μετά από παράταση. 6 νίκες σε 7 αγώνες στο πρωτάθλημα ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ομάδας μας 

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε χθες το απόγευμα η ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης τουΓυμναστικού Συλλόγου Ιτέας, με αντίπαλο την ΑΓΕ Χαλκίδας, μετά από παράταση με τελικό σκορ 69-75. Μάλιστα πρόκειται για τον 3ο φετινό αγώνα της ομάδας μας (οι δύο κερδισμένοι, χάσαμε μόνο στη Λιβαδειά) που τελειώνει μετά από παράταση.
6 νίκες σε 7 αγώνες στο πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών Α΄ΕΣΚΑΣΕ, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ομάδας μας σε ένα πρωτάθλημα της Ένωσης Σωματείων Καλαθόσφαιρας Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας που αναμένεται συναρπαστικό μέχρι το τέλος της σεζόν, προσφέροντας στους φίλους και τις φίλες του συλλόγου μας ιδιαίτερες μπασκετικές στιγμές κάθε Σαββατοκύριακο και ειδικά στους εντός έδρας αγώνες. Αξίζει, λοιπόν, ένα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, στους παίχτες και τους προπονητές της ομάδας μας και ελπίζουμε σύντομα να χειροκροτούμε την ομάδα μας σε ένα αξιοπρεπές γήπεδο όπως αρμόζει στην ιστορία , αλλά και την δυναμική ενός τέτοιου συλλόγου, χωρίς να εξαιρούμε και τους άλλους συλλόγους της περιοχής μας που επίσης φιλοξενούνται στο κλειστό γήπεδο της Ιτέας.
παγώνηςΣτον αγώνα, η ομάδα μας προηγήθηκε κατά το 1ο δεκάλεπτο με 21-24 με 5 τρίποντα που πέτυχαν οι παίχτες μας, κάνοντας ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη Χαλκίδα. Το ημίχρονο έληξε 36-39 και το 3ο δεκάλεπτο 53-52 με τον Δ.Βεζυρτζόγλου της ΑΓΕΧ στην εκπνοή να πετυχαίνει τρίποντο από το ένα καλάθι στο άλλο...
Στο τέλος της κανονικής περιόδου  η ομάδα μας παραλίγο να "καθαρίσει" τον αγώνα χωρίς να χρειαστεί παράταση, αλλά στα 4′ δευτερόλεπτα ο Γιάννης Γεωργαντάς έχασε 1 από τις 2 βολές κι έτσι ο αγώνας πήγε στην παράταση. Εκεί ο Γ.Σ. Ιτέας πήρε διαφορά στο σκορ και μαζί μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 75-69!
Το επόμενο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου η ομάδα μας αγωνίζεται εντός έδρας με αντίπαλο τον Αίαντα Αυλίδας. Φυσικά, εκτός από την δυναμική και το ταλέντο των παιχτών μας, αλλά και την τεχνική κατάρτιση που τους χαρακτηρίζει, χάρη στο προπονητικό team που τους πλαισιώνει, με μπροστάρη τον αεικίνητο προπονητή και καθηγητή Φυσικής Αγωγής Χρήστο Μωραΐτη, στηριζόμαστε στον φίλαθλο κόσμο μας και την στήριξη που μας παρέχει ώστε να καταφέρουμε να επιτύχουμε την 7η φετινή μας νίκη στο πρωτάθλημα Α΄ΕΣΚΑΣΕ!
Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλους και όλες στο γήπεδο να στηρίξουμε και να χειροκροτήσουμε τους παίχτες μας!

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Χρήστος Μωραΐτης για τον χθεσινό αγώνα στο Eviabasket:
Ήταν το τέταρτο από τα επτά ματς που έχουμε παίξει και πάει στον πόντο! Θα αρχίσω τα υπογλώσσια! Δεν ξέρω αν η ΑΓΕΧ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της σήμερα, αλλά είδα μια ομάδα που σίγουρα αδικείται από την θέση της.
Εμείς μπήκαμε πολύ καλά στο ματς και στα πρώτα 15 λεπτά θεωρώ πως παίξαμε το μπάσκετ που μας χαρακτηρίζει. Από εκεί και μετά νομίζω μπήκαμε σε ένα ρυθμό που δεν θέλαμε με βιαστικές επιλογές στην επιθέσεις και κακές αμυντικές συνεργασίες πίσω. Αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα από την κλειστή άμυνα της ΑΓΕΧ γιατί δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας.
μορ2Το ματς όπως εξελίχτηκε το κλέψαμε για να είμαστε και ρεαλιστές. Όταν είσαι πίσω 1.15″ με -7 και το γυρίζεις Όμως, σημαίνει ότι η ομάδα έχει χαρακτήρα. Σε αυτό το χρονικό σημείο βάλαμε βέβαια δυο τεράστια σουτ αλλά έχω την τύχη να έχω στην ομάδα παιδιά που σουτάρουν όλοι πολύ καλά την μπάλα.
Στην τελευταία επίθεση παρόλο που είχαμε time out να σχεδιάσουμε κάτι δεν το πήραμε γιατί ο Παστήρας είχε 0/2 βολές. Ο Μπαντελάς όμως διάβασε άριστα την αλλαγή στο pick and roll και πάσαρε στον Γεωργαντά που ισοφάρισε.
Στην παράταση θεωρώ πως είχαμε πολύ καλή ψυχολογία και μεγαλύτερη ενέργεια και ένταση που αυτό απορρέει από το μεγαλύτερο rotation που είχαμε από τον αντίπαλο .
Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΓΕΧ για την εμφάνιση της, στον coach Βελλισαράκο για το έργο που παράγει και χάρηκα ιδιαίτερα που είδα νέα παιδιά στο ρόστερ της που είχαν ενεργό ρόλο στο παιχνίδι.
Το μυαλό μας είναι ήδη στο πολύ δύσκολο ματς που μας περιμένει το επόμενο Σάββατο στην έδρα μας με αντίπαλο τον Αίαντα Αυλίδας».

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2017 | 11:46 pm


Χριστούγεννα στην Φρουτοβιταμινοχώρα! Από την ταλαντούχα παιδαγωγό και συγγραφέα Μαρία Γεωργίου…


  Κάνετε το πιο όμορφο δώρο στα παιδιά!!!

 Χριστούγεννα στην Φρουτοβιταμινοχώρα! 

 Ένα πραγματικά ευρηματικό 
εκπαιδευτικό βιβλίο για παιδιά 3-8 ετών 
που έχει στόχο να φέρει σε επαφή 
τα παιδιά με την υγιεινή διατροφή 
και την αξία της συνεργασίας 
μέσα σε ένα κλίμα παραμυθιού 
και πραγματικότητας
 όπου η ομορφιά της μάθησης συνδυάζεται
 με το πιο όμορφο ταξίδι στην μαγεία των παραμυθιών και των Χριστουγέννων
 σε μια διαφορετική χώρα…
  Χριστούγεννα στην Φρουτοβιταμινοχώρα!

 Από την ταλαντούχα παιδαγωγό 
και συγγραφέα Μαρία Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2017 | 5:57 pm


Επενδύσεις 56 λιμενικών έργων σε όλη την χώρα διά των Λιμενικών τους Ταμείων... πλην της Ιτέας!


Αποτέλεσμα εικόνας για μαρινα ιτεας

 


  
  Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 

 Σημαντικές επενδύσεις λιμενικών έργων σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί προβλήματα ασφάλειας και αποκατάστασης ζημιών, ύψους 4.800.000€ επιχορήγησε για το 2017 το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (Γ.Γ.Λ.Λ.Π.Ν.Ε.). 

   Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις που αποφασίστηκαν για το 2017 αφορούν στα νησιάτης Θάσου, Σάμου, Σκύρου, Κρήτης (για τους λιμένες Σούδας, Χανίων, Κισσάμου Χανίων και Ρεθύμνου), Λευκάδας, Σαλαμίνας, Σαμοθράκης, Σύρου, Λέσβου, Σκοπέλου, Αίγινας, Ύδρας, Σκιάθου, Πάτμου, Κυθήρων, Μυκόνου και Σύμης. 
  Επίσης, εγκρίθηκαν επενδύσεις σε λιμένες αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων Βόλου, Πάτρας, Κέρκυρας, Αλεξανδρούπολης, Ραφήνας και Νομού Ευβοίας και των Λιμενικών Ταμείων Ν. Χανίων και Ν. Φθιώτιδας. Συναφώς, χρηματοδοτήθηκαν οι Δήμοι Αριστοτέλη, Σιθωνίας, Ερμιονίδας, Κορίνθου, Ναυπάκτου, Πύργου, Πύλου, Ακτίου - Βόνιτσας, Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Καλαμάτας δια των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων τους. 

  Τέλος, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ένταξης της επισκευής και συντήρησης των κτιρίων της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος (6ης ΠΕΔΙΛΣ), του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Λίνδου και του Λιμεναρχείου Λέρου, προκειμένου στο επόμενο έτος να χρηματοδοτηθούν στο Π.Δ.Ε. 2018. Το σύνολο του προϋπολογισμού του Π.Δ.Ε. της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων για το 2017 ανέρχεται σε 4.800.000€ και απορροφήθηκε εξ’ ολοκλήρου με την επιλογή 56 έργων. 
  Η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των αναγκών σε λιμενικά έργα για όλα τα λιμάνια της Χώρας και προσβλέποντας στη μέγιστη δυνατή κάλυψη αναγκών, προέβη σε λεπτομερή αξιολόγηση, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα εν λόγω έργα.

   Ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής των προς χρηματοδότηση λιμενικών έργων είναι η κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών και ταυτόχρονα η κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών στους λιμένες της χώρας πανελλαδικά, η ενίσχυση κατά προτεραιότητα αλλά όχι κατ΄ αποκλειστικότητα των εποπτευόμενων φορέων της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, σε συνδυασμό με την επιβράβευση της τεκμαιρόμενης δυνατότητας απορρόφησης κονδυλίων του Π.Δ.Ε., από φορείς που υλοποίησαν με επιτυχία προτάσεις λιμενικών έργων τα προηγούμενα έτη. Επίσης, λιμενικά έργα που στοχεύουν στην ασφαλή διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων και γενικά στην εύρυθμη λειτουργία των λιμένων, ιεραρχήθηκαν ως πρωτεύουσας αναγκαιότητας. 

   O Υπουργός και συνολικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υποστηρίζει την προσπάθεια για την εξεύρεση πρόσθετων πόρων και την περαιτέρω ενίσχυση των διαθέσιμων κονδυλίων του Π.Δ.Ε. για τα λιμάνια, με δεδομένο ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες και οι διαθέσιμοι πόροι αναντίστοιχοι με αυτές.Γι’ αυτό το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων βρίσκονται ήδη σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την χρηματοδότηση επιπρόσθετων έργων που έχουν υποβληθεί.

   Σημειώνεται τέλος, ότι το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλύπτει μόνο μικρής κλίμακας έργα αποκατάστασης και βελτίωσης λιμενικών εγκαταστάσεων και όπως αναφέρθηκε ήδη, δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων ακόμα και των μικρής κλίμακας αναγκών. Για τούτο, από το Υπουργείο ενθαρρύνονται, υποστηρίζονται και είναι σε εξέλιξη σχεδιασμοί και πρωτοβουλίες για την ένταξη λιμενικών έργων μεσαίας και μικρής κλίμακας, σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα υπέρ Οργανισμών Λιμένων Α.Ε. και Λιμενικών Ταμείων. 

  Το σύνολο των εγκεκριμένων έργων έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Προγράμματος Διαύγεια...

infomarine

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2017 | 9:20 pm


Δρακάκης: για ποιο λόγο ο Δήμαρχος Δελφών "αρνήθηκε"19 θέσεις εργασίας που θα κάλυπταν όλες τις ανταποδοτικές υπηρεσίες;;...


 Αποτέλεσμα εικόνας για δρακακησ φωκιδα


  Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ 
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ!!! 
 
Άλλη μια δυσάρεστη εξέλιξη για τον Δήμο Δελφών προέκυψε με την ανακοίνωση του Υπουργείου εσωτερικών σύμφωνα με την οποία ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα των Δήμων της χώρας εκτός του Δήμου Δελφών.
  Εγκρίθηκαν 8.845 θέσεις εργασίας σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Οι προσλήψεις θα γίνουν με νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και θα αφορούν μόνιμη απασχόληση.


Και αυτό διότι ο Δήμος Δελφών δεν αιτήθηκε εγκαίρως  εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών το σχετικό αίτημα
 Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ήταν η 30/09/2017, κατόπιν δόθηκε μια μικρή παράταση έως τις 14/11/2017 αλλά δυστυχώς ο Δήμος Δελφών ουδέποτε υπέβαλε το σχετικό αίτημα παρά τελείως ετεροχρονισμένα εισήγαγε το θέμα στο ΔΣ 20/11/2017 δηλαδή πέραν κάθε προθεσμίας  και το αποκορύφωμα το Υπουργείο έως σήμερα ουδέν αίτημα έχει λάβει.


Σημειώνω επίσης ότι το Υπουργείο εσωτερικών είχε επεξηγήσει πολλάκις και είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα: Oτι ο λόγος που ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ είναι για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των ανταποδοτικών υπηρεσιών των Δήμων με σκοπό να σταματήσει επιτέλους το «ΠΑΡΑΜΥΘΙ» κάποιων Δημάρχων μεταξύ αυτών και του Δήμου Δελφών περί ΔΗΘΕΝ  ΕΛΛΕΙΨΗΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ζητώντας αφορμή για να προσφεύγουν  σε πολύ δαπανηρές εργολαβικές συμβάσεις αμφιβόλου αξιοπιστίας και ποιότητας.


Η δημοτική αρχή δια των παραλείψεών της στέρησε από την τοπική κοινωνία 19 θέσεις εργασίας μονίμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ(βάσει του ισχύοντος οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας ΟΕΥ). 

 Για άλλη μια φορά έλαμψε δια της προχειρότητας και ανικανότητά της και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι βολεύεται με το καθεστώς και την διαιώνιση  της κακοδιαχείρησης που τόσα δεινά έχει επιφέρει στον άτυχο αυτό Δήμο!


30/11/2017

Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

Απολλώνειο Φώς – Καθαρή Λύση

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2017 | 7:49 am


Στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής η Φωκίδα...


 Lepanto RTV τηλεφωνική επικοινωνία


   Μέχρι τις  11 Δεκεμβρίου θα συνεχίζεται η πρωτοβουλία και προσπάθεια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών στην Μάνδρα και τη Δυτική Αττική από τον Δήμο Δελφών στα πλαίσια του ανθρωπιστικού καθήκοντος για συμβολή στην ηθική κι υλική ενίσχυση των πληγέντων από τις πρόσφατες φονικές  πλημμύρες …


  Η πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης αφορά  ιδιώτες και συλλογικούς φορείς,

Που καλούντα να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στην κατεύθυνση αυτή.Συλλέγονται: Κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, είδη ρουχισμού, κάλτσες, εσώρουχα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες,  πάμπερς, και είδη υγιεινης,  απορρυπαντικά, σαπούνια, απλά φάρμακα όπως ντεπόν  και τρόφιμα   Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα των δήμων.
Επίσης  πολλοί κοινωνικοί φορείς έχουν αναλάβει παρόμοιες πρωτοβουλίες συντονίζοντας παράλληλα ή αυτόνομα μια ευρύτερη προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν και αθλητικοί Σύλλογοι.
  
   Συγκεκριμένα ο Αστέρας Ιτέας με τον πρόεδρό  του γνωστό ποινικολόγο και πολιτικό Πέτρο Μαντούβαλο, μετά την πρωτοφανή προβολή που έδωσε  μέσω του CNN τόσο στην Φωκίδα όσο κυρίως - στο απαράδεκτο «λουκέτο της Τρίτης» σε Μουσείο και Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, αγωνιζόμενοι με μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους και στέλλοντας το μήνυμα σε όλο τον πλανήτη,
  τώρα αναλαμβάνει νέα δυναμική πρωτοβουλία για τους πλημμυροπαθείς της Δ. Αττικής και τόσο την προηγούμενη Κυριακή όσο και τον ερχόμενο εντός έδρας αγώνα,  όλα τα έσοδα προσφέρονται στους πληγέντες… το Αθλητικό Σωματείο ήταν από τους  πρώτους φορείς της χώρας που ανακοίνωσε και υλοποίησε την σημαντική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς...

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2017 | 2:56 pm


ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μην χρησιμοποιείτε για ύδρευση το νερό της Κίρρας μέχρι νεωτέρας...                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                  30-11-2017 

 
Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν έχει παρατηρηθεί θολότητα στο νερό του δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ. Κίρρας. 

  Ήδη τα συνεργεία του Δήμου καταβάλλουν προσπάθειες αποκατάστασης της ποιότητας του νερού. 

 Μέχρι νεώτερης ενημέρωσης παρακαλούμε τους κατοίκους της Τ.Κ. Κίρρας να μην χρησιμοποιούν το νερό για ύδρευση. 

 Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση. 

 Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
 & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ Ζ. ΜΑΡΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2017 | 1:58 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr