Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας για το «Εργοταξιακό» Σωματείο υπό τις νέες εξελίξεις στην ιδιοκτησία των Μεταλλείων...


 Σχετική εικόνα


 
   Η τοποθέτηση του Εργατικού Κέντρου στην Γενική Συνέλευση του «Εργοταξιακού» Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στις 25/6/2017...

   Κερδίσατε μια δύσκολη μάχη. Αυτή με την αξιοπρέπειά σας, που η προηγούμενη διοίκηση προσπαθούσε την κάθε στιγμή να τσαλαπατήσει.    

    Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, γιατί σταθήκαμε κοντά σας, το τι τράβηξε το Σωματείο σας και ο κάθε συνδικαλιστής ξεχωριστά. Κρατήσατε και το σωματείο όπως έπρεπε αλλά και την ποιότητά του. Σωματείο που είχε σαφή χαρακτηριστικά ενός διεκδικητικού οργάνου, που με σαφήνεια βλέπει τον αντίπαλο, θέτει τους στόχους του και διεκδικεί, τουλάχιστον τα αυτονόητα. Ζητήσαμε από τη διοίκηση του Σωματείου σας να πράξουμε με τη σειρά μας και εμείς το αυτονόητο. Να παρευρεθούμε στη Γενική σας Συνέλευση μιας και είστε μέλος της δύναμης του Εργατικού Κέντρου αλλά και γιατί προσπαθήσαμε αυτά τα δύσκολα δυόμιση χρόνια να σας βοηθήσουμε είτε  στις επισκέψεις σας στο Υπουργείο Εργασίας, είτε με τη συμμετοχή μας σε κάθε σας συνέλευση, ακόμη και στην επονομαζόμενη συνέλευση στο 51 χλμ. Δεν τα λέμε αυτά για να ακούσουμε κανένα ευχαριστώ. Το καθήκον μας κάναμε. Τα λέμε όμως για να καταδείξουμε ότι και η αχαριστία έχει όνομα και βρίσκεται εδώ. Βγαίνει από συμπεριφορές που είναι και αντικαταστατικές αλλά και αντιδεοντολογικές. Μια ματιά αν ρίξετε στο καταστατικό του σωματείου από τα πρώτα κι όλας άρθρα θα το διαπιστώσετε.
(Διάβασμα του άρθρου 2 του καταστατικού)
   Στη βάση αυτή λοιπόν έχετε καλά στο νου σας ότι η μάχη σε καμιά περίπτωση δεν έχει κερδηθεί. Άλλαξε ο εργοδότης αλλά η εκμετάλευση θα παραμένει εδώ. Είχε εξ άλλου εγκατασταθεί απο τα μισά περίπου του προηγούμενου αιώνα. Σε προηγούμενες συναντήσεις μας λέγαμε ότι τα μέτρα που παρθήκανε (όπως τα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση είτε λόγω αξιολόγησης είτε λόγο ΔΝΤ) παίρνονται για να μείνουν. Άσε που πολλοί και από εσάς λέγατε ότι πίσω από όλη αυτή την ιστορία μήπως κρύβονται οι προ προηγούμενοι ιδιοκτήτες (;). 

  Πολλοί από τους μετόχους  αυτού του κολοσσού που λέγεται ΙΜΕΡΙΣ δε γνωρίζουν ούτε που είναι η Φωκίδα ούτε τι είναι ο βωξίτης. Αυτό που επιθυμούν διακαώς να πετύχουν είναι να πολλαπλασιάζονται τα χρήματα που οι ίδιοι επένδυσαν στη μητρική εταιρεία ανεξαρτήτως αποτελέσματος. 
 Άρα ας μην τρέφεται αυταπάτες ότι πλέον τα προβλήματα που δημιούργησε η προηγούμενη διοίκηση θα βρούν λύση τώρα. Σας λέμε κατηγορηματικά πως όχι. 

  Για να παραχθούν τα αποτελέσματα που θέλουν οι μέτοχοι και εκμετάλλευση θα υπάρχει και θα στήνονται μηχανισμοί που θα ισχυροποιούν τη διοίκηση της εταιρείας αλλά και θα προσπαθούν να αποπροσανατολίζουν το Σωματείο. Ως εκ τούτου πρέπει να υπάρχει σύμπνοια και ενότητα ανάμεσά σας. Λογικές του στυλ «τώρα θα τους δείξουμε αυτούς», δεν χωράνε σε Σωματείο με τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε. Αν επιτρέψετε να καλλιεργηθούν τέτοιες συμπεριφορές εκδίκησης εργατών απέναντι σε  εργάτες (είτε αλλοεθνείς, είτε με διαφορετική θρησκεία, είτε με άλλο χρώμα) τότε πάρα πολύ γρήγορα θα σχηματιστούν τάγματα εφόδου προς μεγάλη χαρά της χρυσής αυγής. 

  Εξ άλλου κάπως έτσι λειτουργούσε και η προηγούμενη διοίκηση, άρα έτσι θα λειτουργήσει το Σωματείο σας; 
 Δεν θα ξεχάσω ότι στις πρώτες αρχαιρεσίες του  εργοταξιακού  Σωματείου, με την κατάλληλη προπαγάνδα από τις τότε κυρίαρχες δυνάμεις στο σωματείο αποκαλούμασταν μαζώματα επειδή ήρθαμε από τις πατρίδες μας για το αυτονόητο, για το μεροκάματο. Μην γυρίσουμε λοιπόν σε παρελθόντες καιρούς καταπατώντας καταστατικό αλλά και αξιοπρέπειες. Δεν αρμόζει σε κανέναν σας!
  Μπροστά σας έχετε μαλλιά να ξάνετε. Να κρατήσετε τα αιτήματα, έτσι όπως τα θέσατε στη διεύθυνση προχθές, μιας και αυτά θα είναι οι στόχοι πάλης σας για όλο το επόμενο διάστημα. Μην κάνετε βήμα πίσω από αυτά. Μπορεί στην πορεία να προστεθούν κι άλλα, όμως ελαχιστότατα θα βρουν λύση και θα είναι εκείνα που το κόστος για τους μετόχους θα είναι το πιο μικρό.
  
   Σε αυτή σας την πορεία εμείς σαν Εργατικό Κέντρο θα είμαστε πάλι εδώ. 
 Για ότι χρειαστείτε σαν Σωματείο. Φτάνει να καλύπτετε στοιχειωδώς τις καταστατικές σας υποχρεώσεις όπως σας τις προαναφέραμε.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 12:05 am


Ο Γ Γ Αθλητισμού Ι. Συναδινός έρχεται στην Ιτέα...

ΔΤ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ 

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ι. Συναδινού στη Φωκίδα και εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 28 / 6 και ώρα 7μμ στην Ιτέα Αποτέλεσμα εικόνας για Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός.

 Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας σε συνεργασία με τον βουλευτή Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ  Ηλία Κωστοπαναγιώτου σας καλούν την Τετάρτη 28 / 6 /2017 και ώρα 7.00μμ στην Ιτέα (Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο) σε ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα

«Αθλητισμός για όλους-Παρεμβάσεις της ΓΓΑ στο Ν. Φωκίδας».


Ομιλητής ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός.


Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει συζήτηση για τις κτιριακές υποδομές και τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο νομό μας.


Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ι. Συναδινός με τους συνεργάτες του θα βρίσκεται στο Νομό μας από το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να περιοδεύσει στις αθλητικές εγκαταστάσεις και να έχει ιδία αντίληψη με στόχο να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και να δοθούν λύσεις με το μέγιστο κοινωνικό όφελος.Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.2265028840 και 6907013696 


Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας
Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2017 | 10:04 pm


Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας...


Αποτέλεσμα εικόνας για 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας... εκδηλωση
    Μετά το εξαιρετικό κλείσιμο της σχολικής χρονιάς αισθανόμαστε ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων την ανάγκη να εκφράσουμε την χαρά και υπερηφάνεια που γέμισαν την καρδιά μας η υπέροχη γιορτή που μας πρόσφεραν τα παιδιά μας με την βοήθεια των δασκάλων τους,την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας.

   Το βράδυ της Τετάρτης οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας ένωσαν τα χέρια τους και αναβίωσαν την παράδοσή μας μέσα από τραγούδια, χορούς, βίντεο και αφηγήσεις κάνοντας ένα πέρασμα σε όλη την Ελλάδα: Μακεδονία, Θράκη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Κρήτη, Πελοπόννησος, Ιόνια νησιά, Ήπειρος, Θεσσαλία και κατέληξαν στην Στερεά Ελλάδα.
 Όλη η Ελλάδα μια γιορτή! Το σχολείο μας πλημμύρισε με χρώματα, ήχους, γέλια και επευφημίες.
  
  Ραχοκοκαλιά της εκδήλωσης η ζωντανή ορχήστρα που συνόδεψε μουσικά τα παιδιά και έδωσε έναν διαφορετικό τόνο στη βραδιά. Όταν το ταξίδι ολοκληρώθηκε, όλοι εμείς παιδιά, γονείς, συγγενείς και δάσκαλοι συνεχίσαμε το ταξίδι μας με γευστικά εδέσματα που πρόσφεραν οι γονείς των παιδιών, συνοδευόμενο από την ζωντανή ορχήστρα του Γιάννη Σούφρα.
   
   Σ’ αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους δασκάλους και τον διευθυντή του σχολείο κον Νικόλαο Φουσέκη που με τόσον κόπο οργάνωσαν την γιορτή αυτή που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα, μα τίποτα από επαγγελματικές εκδηλώσεις! 

  Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο Δελφών για την πολύτιμη βοήθειά του να στηθεί η εξέδρα και τα λοιπά τεχνικά και ηλεκτρικά μέσα. Σε όλα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον καταπληκτικό μπουφέ που πρόσφεραν. 

  Με εδέσματα που ήταν όχι μόνο νόστιμα αλλά πάρα πολλά αλλά και πλούσια σε ποικιλία. Στο εστιατόριο «Αριστογεύσεις» ένα μεγάλο ευχαριστώ για το άψογο σέρβις του, που παρόλο των κόσμο αποπεράτωσε το σέρβις χωρίς να υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση. Ένα ευχαριστώ στο εστιατόριο «Ομφαλός», που μας πρόσφερε το νοστιμότατο παγωτό του και πλημμύρησε με χαρά τους μαθητές του σχολείου και τα αδελφάκια τους. 

  Και φυσικά ευχαριστούμε το Τεχνικό και Επαγγελματικό Λύκειο Άμφισσας που διέθεσε τις καρέκλες του και έτσι μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε την εξαιρετική μας παράσταση καθισμένοι. 

  Σας ευχαριστούμε όλους για την καλή συνεργασία που είχαμε και σας ευχόμαστε Καλό καλοκαίρι. 

 Καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη!!!

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2017 | 10:04 pm


Την Ελεωνόρα Ζουγανέλη φέρνει ο Αστέρας Ιτέας την Κυριακή...στους Δελφούς!!!   Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ δίνει 2 εισητήρια για την συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στον Φρύνιχο την Κυριακή στις 25/6. Κάντε public Share το post στο fb του Αστέρα και πάρτε μέρος στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/6...
   Εισητηρια πωλούνται στα σημεία: Ιτεα :Ταμείο δήμου Ιτέας /Βιβλιοπωλείο Δομή 
'Αμφισσα :Κατάστημα Γερμανός /Βιβλιοπωλείο Αναζήτησή Γαλαξείδι :Φαρμακείο Φωτεινής Χρυσοχόου 
 Δελφοί: ΜΕΛΟΠΩΛΕΙΟ 
Λειβαδια: Κέντρο Ακοής -Πικασης Σπύρο...

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2017 | 10:12 pm


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ: μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων να ζητήσει ο Δήμος...

 Π Ρ Ο Τ Α Σ Η
Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ δελφων
 «Θέμα προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 23/6/2017 Δήμου Δελφών, για τις απολύσεις των συμβασιούχων»

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά των χιλιάδων συμβασιούχων σε όλους τους δήμους της χώρας αντισυνταγματικό και τους απολύουν, αφού απαγορεύει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν για πάνω από 8 μήνες!
Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μιλά μόνο για πληρωμή των δεδουλευμένων και προτείνει στους δημάρχους να αξιοποιήσουν τις «δυνατότητες» που δίνει το υφιστάμενο αντιλαϊκό πλαίσιο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που θα προκαλέσουν οι απολύσεις. Πρακτικά προτείνει στους δήμους να προχωρήσουν σε προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργήσει η υπηρεσία καθαριότητας και άλλες υπηρεσίες, αφού η λειτουργία των υπηρεσιών αυτών στηρίζονται αποκλειστικά στους συμβασιούχους.
Καθόλου τυχαία και η χρονική στιγμή της απόφασης: Έπειτα από το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, με ό, τι αυτό σημαίνει για τα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες εργαζόμενους, ώστε έτσι οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι να εισβάλλουν χωρίς εμπόδια σε δημοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, ύδρευση, κλπ.).
Απαιτούμε τώρα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Καλούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο  Δήμου Δελφών να ζητήσει από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιου να συζητήσει το παραπάνω θέμα και να αποφασίσει τη στήριξη των συμβασιούχων.


ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΣΤΑΘΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2017 | 11:45 am


Πολιτιστικός Σύλλογος Χρισσού: 90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ...


 Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση 
του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρισσού που διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Δελφών και την συνδρομή του σωματείου Δελφικός Κύκλος την Τετάρτη, 28/06/2017, 
ώρα 08:30 το βράδυ στους Δελφούς...

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2017 | 11:41 am


ΣΟΚ!!! Τι κρύβει ο μυστικός "τάφος" του Αγίου Αθανασίου Ιτέας…;;; Δολοφονία νεαρού και ρωμαλέου άνδρα αποκαλύπτουν τα ευρήματα… ερευνητές ταυτοποιούν υποθέσεις 5- 6 ετών…
  Θρίλερ στην Ιτέα!!! 
 Ανάστατη  είναι όλη η περιοχή μετά την μακάβρια ανακάλυψη στο νησάκι του Αγίου Αθανασίου Ιτέας… 

   Μια ομάδα από νεαρά παιδιά, εφήβων, είχαν πάει στο νησάκι του Αγίου Αθανασίου στον κόλπο της Ιτέας, για μπάνιο και στην συνέχεια περπάτησαν λίγο πάνω στο νησί… εκεί διαπίστωσαν, κοντά στην ακτή ότι εξείχε από το έδαφος ανθρώπινο κρανίο…

    Αμέσως ειδοποίησαν το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας. 
 Οι Αστυνομικοί σε συνεργασία με το Λιμενικό κάνοντας χρήση του νέου υπεσύγχρονου σκάφους του Λιμεναρχείου Ιτέας (που απoκτήθηκε μετά από χρόνιο αίτημα, από τα κατασχεμένα - πρόκειται για το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα του Παλαιοκώστα στην ληστεία της Αντίκιρρας, που οι κακοποιοι είχαν προσπαθήσει μάλιστα να το κάψουν… ) ένα πανάκριβο σκάφος,  έφτασαν στο σημείο όπου ανακάλυψαν ένα ανθρώπινο κρανίο και μερικά οστά… 
   Αυτό έγινε χθες αργά το απόγευμα, οπότε η νύχτα δεν επέτρεψε εκτεταμένες έρευνες… 

  Σήμερα το πρωί οι άνδρες του ΑΤ Ιτέας που προίσταται και διενεργεί την έρευνα και την προανάκριση, με το εγκληματολογικό, έκαναν την ανακάλυψη… 

  Προφανώς η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών αποκάλυψε τον μυστικό πρόχειρο τάφο, όπου μετά την απόσυρση του χώματος αποκαλύφθηκε ολόκληρος ο σκελετός ενός νεαρού άνδρα με μεγάλη σωματική διάπλαση, που είχε θαφτεί γυμνός χωρίς κανένα στοιχείο επάνω του και φέρει οπή στο κρανίο καθώς και κατάγματα σε διάφορα σημεία, διακρίνονται δηλαδή χτυπήματα. 

   Πρόκειται για καθαρή δολοφονία ενός νέου, ρωμαλέου άντρα, που βασανίστηκε κι εκτελέστηκε με εννιάρι πιστόλι και θάφτηκε «επαγγελματικά» προφανώς από ανθρώπους που ήξεραν πώς να καλύψουν το ανίερο έργο τους… 

  Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας διενεργεί την νεκροψία και ακόμη δεν υπάρχει επίσημο πόρισμα, ωστόσο εκτιμάται ότι ο χρόνος ταφής μπορεί να είναι περίπου 5 με 6 χρόνια… 

  Το νησάκι του Αγίου Αθανασίου Ιτέας είναι ιδιόκτητο, ανήκει σε μια εξαιρετική οικογένεια που έχει δώσει άδεια στις αρχές για κάθε δυνατή έρευνα…

    Η Αστυνομία ερευνά τις υποθέσεις απαγωγών με θύματα που δεν βρέθηκαν ποτέ, που διαδραματίστηκαν σε σημεία με πρόσβαση στον Κορινθιακό Κόλπο και σε απόσταση που δίνει την δυνατότητα να εκτελεστεί το σχέδιο της μυστικής ταφής! 

   Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πραγματικό θρίλερ με ένα αποτρόπαιο έγκλημα να αποκαλύπτεται και κατά τα φαινόμενα η υπόθεση θα απασχολήσει το Πανελλήνιο…
  ήδη γνωστοί ερευνητές ασχολούνται με την ταυτοποίηση υποθέσεων … 

   Η έρευνα συνεχίζεται από τους άξιους άνδρες του ΑΤ Ιτέας που είναι εξαιρετικά έμπειροι και έχουν διαχειριστεί χρόνια τώρα πολύ μεγάλες και δύσκολες υποθέσεις…

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2017 | 7:09 pm


Συμβαίνει τώρα: Θρίλερ στην Ιτέα...εντοπίστηκε ανθρώπινος σκελετός στο νησάκι του Αγίου Αθανασίου...


  Θρίλερ στον Άγιο Αθανάσιο Ιτέας...

   Γύρω στις 8.30 μμ σήμερα το απόγευμα εντοπίστηκε από λουόμενους,  ανθρώπινος σκελετός στο νησάκι Άγιος Αθανάσιος στον κόλπο της Ιτέας...

   Οι λουόμενοι διαπίστωσαν ότι προεξείχε ένα ανθρώπινο κρανίο και μικρά οστά στην ακτή και ειδοποίησαν τις αρχές...
 Αμέσως έσπευσε το Λιμενικό και το εγκληματολογικό  προκειμένου να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία ήταν δυνατό και λόγω της ώρας...

 Αστυνομικοί του  ΑΤ Ιτέας συνεχίζουν την έρευνα ενώ τα εργαστήρια του εγκληματολογικού θα ρίξουν φως στο μυστήριο των μακάβριων ευρημάτων...

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2017 | 10:51 pm


ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΠΕΝ «1ος Distomo Cycling Race of Memory» σήμερα στην Ιτέα... προς τιμήν των μαρτυρικώς πεσόντων του Διστόμου...


 Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΠΕΝ «1ος Distomo Cycling Race of Memory» 18 Ιουνίου 2017

   
Σήμερα το πρωί από το Λιμάνι της Ιτέας πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του ποδηλατικού αγώνα «1ος Distomo Cycling Race of Memory». 
   Τον ποδηλατικό αγώνα ΟΠΕΝ «1st Distomo Cycling Race of Memory», διοργανώνουν ο Δήμος Διστόμου – Αράχοβας - Αντίκυρας με την υποστήριξη του «Π.Τ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ Ποδηλατοδρόμος» και την συνδρομή του Δήμου Δελφών, στην μνήμη όσων χάθηκαν με μαρτυρικό τρόπο στις 10 Ιουνίου 1944 από τους Γερμανούς. 
  Η θηριωδία που έγινε στο Δίστομο θεωρείται σε παγκόσμια κλίματα στην νεότερη ιστορία η φρικιαστικότερη και απεχθέστερη. 
   Η διαδρομή του αγώνα είναι  Ιτέα –Κατεύθυνση προς Άμφισσα, Δεξιά προς Δελφούς και ένας μικρός κύκλος στους ελαιώνες και πάλι προς Ιτέα αριστερά προς Δεσφίνα-Αντίκυρα-Άσπρα Σπίτια- Δίστομο (τερματισμός στο Μαυσωλείο Διστόμου) 

 Η Αντιδήμαρχος Δελφών
 Δημοτική Ενότητα Ιτέας 
Τριανταφυλλιά Πιλάλα- Τσακίρη

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2017 | 2:37 pm


Συγκροτήθηκε ο Σύλλογος Θεσσαλών Φωκίδας...Σύλλογος Θεσσαλών Φωκίδας

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝ Δ.Σ. 
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 

Μια νέα σελίδα ξεκινάει για τον Σύλλογο Θεσσαλών Νομού Φωκίδας  καθώς συγκροτήθηκε την 7η Ιουνίου 2017 σε σώμα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Θεσσαλών Ν. Φωκίδας, το οποίο προέκυψε από τις εκλογές που διενεργήθηκαν την 28η Μαΐου 2017, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου στην Ιτέα.
Σε κλίμα ομοφωνίας και με θετική διάθεση συμμετοχής από όλους, το νέο προεδρείο συγκροτήθηκε ως εξής:
1.  Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ         : ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ Ιωάννα                                    
2.  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ       : ΤΣΙΑΜΗΣ Απόστολος  
3.  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  : ΛΑΜΠΑΔΑΡΗΣ Ιωάννης
4.  Τ Α Μ Ι Α Σ                 : ΤΖΗΜΑΣ Δημήτριος
5.  ΜΕΛΟΣ                       : ΧΑΝΙΩΤΗΣ Αθανάσιος         
6.  ΜΕΛΟΣ                       : ΞΑΝΘΗΣ Στέφανος
7.  ΜΕΛΟΣ                       : ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ Βησσαρίων

Η συμμετοχή νέων μελών και η εκλογή τους στο Δ.Σ. όπως και η συνεργασία με τα παλαιότερα εμπειρότερα μέλη δίνει μια νέα ώθηση στον Σύλλογο .
Καλούμε όλους τους Θεσσαλούς να στηρίξουν τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου.

Θα βρεθούμε το επόμενο διάστημα μαζί  στις εκδηλώσεις της Φωκίδας συμμετέχοντας σε αυτές και αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι των πολιτιστικών δρώμενων του τόπου μας.

         
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ιωάννα Ντρισμπιώτη                        Ιωάννης Λαμπαδάρης

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2017 | 2:31 pm


Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας - Κίρρας περπατάει το μονοπάτι Περιστέρα...


  Σάββατο, Κυριακή 24-25/6/2017 
περπατάμε το μονοπάτι Περιστέρα, 
 ύδατα στυγός, μαυρολίμνη, ψηλή κορφή, χιονοδρομικό, διαμονή σε σκηνές.
  
Πληρ. στα γραφεία του Συλλόγου 
και στα τηλ.  2265032100, κιν.6942688015

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2017 | 2:28 pm


Ανανεώθηκε: συνεχίζεται η διάλυση... ΣΟΚ!!! Οι «στενοί και αδιάλειπτοι» φίλοι του δημάρχου Δελφών αποφάσισαν το κλείσιμο του ΑΤ Ιτέας…!!! Η παρέμβαση κομματικού οργάνου της ΝΔ με πρόεδρο εν ενεργεία Αστυνομικό…!

    
 Συμβαίνει τώρα!!!
 Βαρέλι δίχως πάτο αποδεικνύεται ο "πόλεμος" εναντίον των Αστυνομικών της Φωκίδας και κατ' επέκταση εναντίον όλων των κατοίκων, των οικογενειών και των παιδιών μας...

 Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες συνεχίζεται η διάλυση της Αστυνομίας Φωκίδας...

 Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι πήραν το καλύτερο αυτοκίνητο της Φωκίδας για την Αστυνομία Λαμίας...
 Επειδή "τα κεφάλια" που κάνουν ασκήσεις επί χάρτου φωτογραφίζονται από τους εκφραστές τους, ας γνωρίζει ο σκηνοθέτης ότι πλησιάζει ο χρόνος της αποκάλυψης...  Από σήμερα Παρασκευή, μάχιμοι Αστυνομικοί της Φωκίδας καλούνται να υπηρετήσουν στην Αλεξανδρούπολη ως Ακρίτες που θα φυλάξουν Θερμοπύλες…!!! 

   Οι ανάγκες φύλαξης της πολύπαθης Φωκίδας με τα σωφρονιστικά ιδρύματα υψίστης ασφαλείας τίθενται σε δεύτερη μοίρα μπρος στο συμφέρον της αναδιάρθρωσης… οποία τιμή και οποίος θρίαμβος! 

   Συνεχίζεται λοιπόν, με πολλούς τρόπους η περίφημη αναδιάρθρωση… 

   Και δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση για τον επόμενο μήνα... οπότε το Συμβούλιο θα ξανασυνεδριάσει στα γραφεία των Αξιωματικών της  Αστυνομικής Διεύθυνσης...


 Και τότε ποια θα είναι η απόφαση για το ΑΤ Ιτέας...;;

(Της πόλης που είναι ορισμένη με Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ Α-427/7-12-1929) ως Διεθνής συνοριακή Πύλη Εισόδου – Εξόδου επισκεπτών εξωτερικού;).   Για το κλείσιμο του οποίου, σοκάρει η αποκάλυψη σχετικά με την  «ετυμηγορία» της Ένωσης Αξιωματικών Στερεάς:(αποσπάσματα)


ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 51/2016                                        30/Αυγούστου/2016                                      ΠΡΟΣ

                        1)   Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό 
                       Δ/ντή Στερεάς Ελλάδας  Υποστράτηγο…

    2)   Τον Αστυνομικό Δ/ντή  Δ.Α.  
          Φθιώτιδας Ταξίαρχο…

                                 3)   Την Π.Ο.ΑΞΙ. Α.

                              4)   Διοικήσεις Αξιωματικών Στερεάς  Ελλάδας

ΘΕΜΑ: Επικείμενη Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας

………..


      1)   Προτείνεται η διατήρηση του Α.Τ.    Γραβιάς και η πρόβλεψη λειτουργίας Αστυνομικού Σταθμού Ιτέας  (* ΣΣ  σημαίνει γραφείο με ένα το πολύ δύο  άτομα!)    ΑΝΤΙ  για Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας…!!!


………..


·       Επί πλέον η διατήρηση του ΑΤ Γραβιάς (με οργανική πραγματική δύναμη  18 περίπου αστυνομικών) και η
 
 ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του ΑΤ Ιτέας σε 

Αστυνομικό Σταθμό,θα  «απαλλάξει» 

 τις υπηρεσίες της  Άμφισσας  από την αστυνόμευση μιας δυσπρόσιτης περιοχής…

 ***

     Κι ενώ για πολλά άλλα ΑΤ πχ της Κύμης ή της Στυλίδας αποφάσιζαν με διαφορετικούς γνώμονες, πανηγυρικά, προκλητικά αισιόδοξα, κι ενώ για την Ιτέα είχε βαφτεί ο κάλαμος των αποφάσεων,  Κι ενώ είχαν αποφασίσει, μετά την καταγγελία σε όλο τον τύπο της Αντιδημάρχου Ιτέας για τους Αστυνομικούς Δ/ντή και Υποδ/ντή της Αστυνομικής Δ/νσης Φωκίδας, έγραφαν: 


    * Η ανακοίνωση της Ένωσης μετά την καταγγελία της Αντιδημάρχου Ιτέας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Με αφορμή τα όσα προσφάτως αναρτήθηκαν σε μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης της Π.Ε. Φωκίδας, αναφορικά με το συμβούλιο μεταθέσεων της Δ.Α. Φωκίδας και την τοποθέτηση– μετάθεση αστυνομικών σε Υπηρεσίες αυτής, σύμφωνα με τη νέα οργανωτική δομή, όπως αυτή προβλέπεται στο Π.Δ.7/2017, μεταξύ των οποίων και το Α.Τ. Ιτέας, προς αποκατάσταση της αλήθειας και προάσπισης της τιμής και της υπόληψης Αξιωματικών Μελών μας οι οποίοι αδίκως στοχοποιούνται,  η Ένωση μας δηλώνει ότι το συμβούλιο μεταθέσεων στελέχωσε στο ακέραιο το Α.Τ. Ιτέας με τον προβλεπόμενο αριθμό Αστυνομικών, με βάση το νέο οργανόγραμμα που εκπονήθηκε από το Αρχηγείο, ενώ παράλληλα όλοι οι μάχιμοι αστυνομικοί του καταργηθέντος Τ.Τ. Ιτέας και Σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας παραμένουν, με απόφαση του συμβουλίου στο οικείο Α.Τ. 


  Συνεπώςτα όσα περί μετακινήσεως αστυνομικών και αποδυνάμωσης του Α.Τ. Ιτέας βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ παράλληλα τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να θίγονται Αξιωματικοίτου σώματος, οι οποίοι κοσμούν το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. και για τον λόγο αυτό θα καταφύγουμε σε κάθε νομικό μέσο που θα απαιτηθεί. 


    Τέλος υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση για την πλήρη στελέχωση του Α.Τ. Ιτέας, σύμφωνα με το οργανόγραμμα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι απόφαση και μόνο του προβλεπόμενου υπηρεσιακού Συμβουλίου, με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και όχι την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών υπενθυμίζουμε αυτό που πολύ ορθά μας έμαθε ο θυμόσοφος λαός μας:  «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξηλεύεται».

***

Κι ενώ είχαν αποφασίσει για τους συναδέλφους τους και τους δημότες της Ιτέας, Δεσφίνας, Γαλαξειδίου, Ερατεινής & των δημοτικών τους διαμερισμάτων... και ήταν καταγεγραμμένα και εν γνώσει του τα γεγονότα, ο Δήμαρχος Δελφών, δήλωνε: 
   **  Η ανακοίνωση του δημάρχου Δελφών:


   Στα τρία σχεδόν χρόνια της μέχρι σήμερα θητείας της οι σχέσεις της δημοτικής Αρχής με την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας χαρακτηρίζονται από διάθεση και κλίμα άριστης συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης της σημαντικής αποστολής και του δύσκολου έργου που έχουν να φέρουν σε πέρας και οι δύο σημαντικοί αυτοί θεσμοί για την πρόοδο και την ασφάλεια του τόπου και των κατοίκων του.
  Αυτό, άλλωστε, είναι κάτι που ο Δήμος Δελφών το έχει αναγάγει στην κορυφή των προτεραιοτήτων του και το έχει αποδείξει όχι λίγες φορές έως σήμερα πρωτοστατώντας σε κάθε κινητοποίηση που απειλούσε την αποψίλωση των δομών αστυνόμευσης στην περιοχή, πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σε στενή και αδιάλειπτη συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας, τους αξιωματικούς, ιδιαίτερα τον Διευθυντή κ. Ρούμελη και τον Υποδιευθυντή κ. Σταματέλο, και τους αστυνομικούς υπαλλήλους που την επανδρώνουν.


 Τυχόν στιγμιαίες εντάσεις που ανθρώπινα προκύπτουν και που μπορεί να φάνηκαν προς στιγμή ότι αμφισβητούν αυτή τη στέρεη σχέση εμπιστοσύνης και συναντίληψης, και που οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην αγωνία για τη στελέχωση των αστυνομικών δομών στην περιοχή μας, και σε καμία περίπτωση, πάντως, σε κακές προθέσεις ή οτιδήποτε άλλο, δεν είναι ικανές ούτε στο ελάχιστο να αμφισβητήσουν το πνεύμα αγαστής συνεργασίας που χαρακτηρίζει το Δήμο Δελφών και τη δημοτική Αρχή με την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας.
Ο Δήμαρχος Δελφών
Αθανάσιος Ηλ. Παναγιωτόπουλος


***

Κι ενώ είχαν αποφασίσει,  η  ΔΗΜΤΟ Δελφών Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωνε: 
 
Η «υποστηρικτική» ανακοίνωση της ΔΗΜΤΟ Δελφών Νέας Δημοκρατίας…


Άμφισσα, 31  Μαΐου  2017
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                    
ΔΗΜ.ΤΟ. ΔΕΛΦΩΝ
33100 Άμφισσα
Πληροφορίες : 6972686699
e-mail : siderisxaralampos@hotmail.gr
             
     
     Η ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών εκφράζει τον πολιτικό αποτροπιασμό της  για τις απαράδεκτες πρακτικές μίας απαρχιωμένης και παρωχημένης πολιτικής, σχετικά με τις συνέπειες της έκδοσης του Π.Δ 7/2017(ΦΕΚ14/τΑ/09.02.2017) περί Αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας των περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που υπογράφτηκε και υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
    Με την υπογραφή αυτού υποβαθμίστηκαν και οι αστυνομικές υπηρεσίες της Φωκίδας και κατ’ επέκταση η ουσιαστική προστασία-ασφάλεια των πολιτών του Νομού. Επήλθε αναδιοργάνωση οργανικών θέσεων στη  Δ/νση Αστυνομίας Φωκίδος και στα Τμήματα και στους αστυνομικούς σταθμούς.
 Τα «πολιτικά βέλη μας» έχουν στόχο την πολιτική της κεντρικής εξουσίας και του εκπροσώπου του Νομού, αριστερό Βουλευτή και σε καμία περίπτωση τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας που απλά εφαρμόζουν τα ψηφισθέντα.
 
  Ο Βουλευτής του Νομού αφού υιοθέτησε την αστυνομική υποβάθμιση της περιοχής του και την μείωση των οργανικών θέσεων με έμφαση στις οργανικές θέσεις του αστυνομικού τμήματος της Ιτέας και στους αστυνομικούς σταθμούς Γραβιάς και Δελφών, παρουσιάζεται τώρα ως «Μεσσίας» και «σώζει» το αστυνομικό τμήμα της Ιτέας.

  Θα το σώσετε  λοιπόν εφόσον επαναφέρετε τις οργανικές  θέσεις των τμημάτων στην προτέρα κατάσταση και θα μεριμνήσετε και για τις περιοχές των Δελφών και της Γραβιάς, καθότι εκλεγήκατε από το Νομό Φωκίδος και οφείλετε να προστατεύετε τους πολίτες του νομού αδιάκριτα.

   Πρακτικές «μαυρογιαλούρου» δεν ανταποκρίνονται πλέον στη σημερινή λογική αφού θα επαναρθώσετε με τη νομιμοποίηση της «πολιτικής σωτηρίας σας» και θα τροποποιήσετε τον αριθμό των υφιστάμενων οργανικών θέσεων των τμημάτων, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της  προστασίας-ασφάλειας των πολιτών μας.


Γραφείο Τύπου
ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών Ν.Δ.*** 


  1. Κατόπιν αυτών, 
      -   Τί θα κάνετε κύριε Υπουργέ,  με τους υπηρεσιακούς σας  παράγοντες, που απαξιώνουν φορείς και θεσμούς και απειλούν κι από πάνω για να καλύψουν την στάση τους;

·      Κύριε Υπουργέ, πέρυσι οδηγήθηκαν σε Διοικητική δίωξη Αστυνομικοί της Φωκίδας που δημοσίευσαν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου τους...
  Τώρα, τί θα κάνετε με τους υπηρεσιακούς σας παράγοντες, που απαξιώνουν φορείς και θεσμούς;
Και αυτό, γιατί; επειδή διασώθηκαν οι συνάδελφοί τους Αστυνομικοί και το νευραλγικό ΑΤ Ιτέας; 
Και το κάνουν διαψεύδοντας όχι μόνον τους συναδέλφους τους,  όχι μόνον τους θεσμούς, μα ακόμη και αυτή την πολιτική ηγεσία του Νομού, τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου!…
 Δεδομένου ότι το ζήτημα αφορά την Αστυνομική κάλυψη τόσο μεγάλου μέρους της Φωκίδας,
Είναι στα πλαίσια της πολιτικής του υπουργείου σας αυτές οι συμπεριφορές;;


·          2. Κατόπιν αυτών, 
    ερωτάται   ο Πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: 
     -  Τί θα κάνετε κύριε Μητσοτάκη, για το ζήτημα που αφορά την Αστυνομική κάλυψη τόσο μεγάλου μέρους της Φωκίδας; 
     Θα αναλάβετε την ευθύνη για την κοινωνική και θεσμική λειτουργία καθώς και την νομιμότητα των κομματικών σας οργάνων, δεδομένου ότι, επί πλέον, στο συγκεκριμένο όργανο προεδρεύει εν ενεργεία Αστυνομικός της (συγκεκριμένης) Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας...;;

   


Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2017 | 4:04 pm


Δελφικές εορτές Αρχαίου Δράματος: 40 χρόνια από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών...!


 Αποτέλεσμα εικόνας για θεατρο φρυνιχοσ δελφοι
 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ
 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ 
ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ 
 Δελφοί, 30 Ιουνίου-5 Ιουλίου 2017 
 40 χρόνια από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (1977-2017) 


Γενική Εποπτεία - Οργάνωση:
 Δημήτρης Τσατσούλης, Καθηγητής Σημειωτικής του Θεάτρου και Θεωρίας της Επιτέλεσης, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
Αμφιθέατρο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ  19.30
Επίσημη έναρξη


 ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΥΝΙΧΟΣ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 2017
* Παρασκευή, 30 Ιουνίου ώρα 21.00
Νίκου Καζαντζάκη ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ
Θεατρική προσαρμογή-σκηνοθεσία-εικαστική παρέμβαση: Τάκης Χρυσικάκος
 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Κυριακή 16 Ιουλίου ώρα 21.00
Ευριπίδη ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ
Σκηνοθεσία:  Αιμίλιος ΧΕΙΛΑΚΗΣ-Μανώλης ΔΟΥΝΙΑΣ                               
Μουσική Σταμάτης  ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ

Σάββατο 22 Ιουλίου ώρα 21.00
Ευριπίδη ΒΑΚΧΕΣ
Σκηνοθεσία: Έκτωρ Λυγίζος
ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Κυριακή 30 Ιουλίου ώρα 21.00
Μουσική παράσταση
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Σκηνοθεσία Θέμης Μουμουλίδης
Θέατρο 5η ΕΠΟΧΗ


Τετάρτη 2 Αυγούστου ώρα 21.00
Νίκου Καζαντζάκη  ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ
 Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Σάββατο, 5 Αυγούστου ώρα 21.00
Αισχύλου ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ
Σκηνοθεσία:  Τζέζαρις Γκραουζίνις
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 23 Αυγούστου ώρα 21.00
Αριστοφάνη ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
Αμφιθέατρο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ  19.30
Επίσημη έναρξη
Αίθουσα Εκθέσεων Συνεδριακού Κέντρου 20.00
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ  
Θ' Εργαστήριο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
Επιβλέπων καθηγητής: Νίκος Ναυρίδης
Στο τέλος θα τα καταφέρει…..Από τον Ήρωα στον Αντιήρωα
Μια έρευνα βασισμένη στην έννοια και τα χαρακτηριστικά του ήρωα και πώς οι σύγχρονες κοινωνίες διαμορφώνουν την εικόνα του ενώ παράλληλα αναπαράγουν το αντίθετο της.
Υπαίθριος χώρος κεντρικής εισόδου Ξενώνα 21.30
ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΗ
Φίλιππος Τσιτσόπουλος, εικαστικός καλλιτέχνης  
Les larmes qu'on ne pleure pas, dans notre âme retombent toutes!
Θέατρο ΦΡΥΝΙΧΟΣ  21.30
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Αναφορά στον Γκρέκο
Θεατρική προσαρμογή-σκηνοθεσία-εικαστικά: Τάκης Χρυσικάκος
παράσταση των Δελφών είναι καλλιτεχνική συνεργασία
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων θεάτρου ΦΡΥΝΙΧΟΣ   09.00-12.00
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Η Εύα και το μήλο
Τρόποι και μέθοδοι σκηνικής εργασίας της θεατρικής περφόρμανς με υλικό από τη ζωή και το έργο της Εύας Πάλμερ-Σικελιανού. 
Διδασκαλία: Βασίλης Νούλας, σκηνοθέτης ,Γκίγκη Αργυροπούλου, σκηνοθέτης-θεωρητικός παραστατικών τεχνών
Αίθουσα ΔΙΟΝΥΣΟΣ  12.30-13.30
ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ
Φίλιππος Τσιτσόπουλος
Les larmes qu'on ne pleure pas, dans notre âme retombent toutes!
Περφόρμανς με μάσκες και θεατρικούς μονολόγους με θέμα το σώμα του καλλιτέχνη στο αρχαίο δράμα 
Αίθουσα ΔΙΟΝΥΣΟΣ  18.00-19.00
ΔΙΑΛΕΞΗ
Κατερίνα Σχινά, κριτικός λογοτεχνίας
Ο μίτος της διαχρονίας: Η υφαντική τέχνη της Εύας Σικελιανού
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων θεάτρου ΦΡΥΝΙΧΟΣ   21.30
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ/ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Αργαλειός - «UrbanDig Δελφοί»
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαχίνης
Με τη συμμετοχή φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών
Οργάνωση: Θεατρική ομάδα Όχι παίζουμε / UrbanDig Project

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων θεάτρου ΦΡΥΝΙΧΟΣ  09.00-12.00
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Η Εύα και το μήλο
Διδασκαλία:
Γκίγκη Αργυροπούλου, σκηνοθέτης-θεωρητικός παραστατικών τεχνών 
Αίθουσα ΔΙΟΝΥΣΟΣ  12.30-13.30
ΔΙΑΛΕΞΗ
Σταύρος Τσακίρης, σκηνοθέτης
Ο αναγνώστης θεατής
 Αίθουσα ΔΙΟΝΥΣΟΣ  16.00-20.00
ΗΜΕΡΙΔΑ
ΑΠΟ ΤΗ «ΔΕΛΦΙΚΗ ΙΔΕΑ» ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΗ ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ
 Αίθριο Συνεδριακού Κέντρου 21.30
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
 Εποπτεία-Διδασκαλία: Φιλαρέτη Κομνηνού, ηθοποιός  και Στέλλα Μιχαηλίδου, ηθοποιός-χορογράφος
Βακχείας γυμνάσματα
ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων θεάτρου ΦΡΥΝΙΧΟΣ   09.00-12.00 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Από την ευλάβεια στην αμφισβήτηση
Διδασκαλία: Έρση Πήττα, χορογράφος
Σχεδιασμός βασικών τεχνικών : Λεωνίδας Μεζίλης
Διάλεξη : Νίκος Ιωακείμ, συνθέτης-μουσικολόγος
Ξενάκης και Σικελιανοί: Μια αντιπαραβολή των Δελφικών Εορτών και της ενασχόλησης του Ι. Ξενάκη με την αρχαία τραγωδία, με αφετηρία τις Ικέτιδες του Αισχύλου
 Αίθουσα ΔΙΟΝΥΣΟΣ  12.00-13.00
ΔΙΑΛΕΞΗ
Νίκος Διαμαντής, σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Αναπλάσεις-μεταγραφές στην Τραγωδία: Από το Φιλοκτήτη του Βασίλη Ζιώγα στη Μήδεια της Christa Wolf 
 Αίθουσα ΔΙΟΝΥΣΟΣ  17.30-18.30
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με την Ελένη Σικελιανού, ποιήτρια-Καθηγήτρια Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο Brown
Working with family history as a poet: my great grandparents at Delphi
Μονοπάτι Συνεδριακού Κέντρου  20.30-21.30
Ευριπίδου Φοίνισσαι  .Περφόρμανς
Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Βαγγέλης Στρατηγάκος
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων θεάτρου ΦΡΥΝΙΧΟΣ   22.30-23.30
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 
Α' ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Εποπτεία-Διδασκαλία: Άννα Τσίχλη, ΕΕΔΙΠ, Γ’ Βαθμίδα
Ανακεφαλαίωση. Μία προσέγγιση στη Φαίδρα του Γιάννη Ρίτσου
Β΄ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Εποπτεία-Διδασκαλία: Μαρίνα Κοτζαμάνη, Επ. Καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Θεάτρου       Γιάννης Λεοντάρης, σκηνοθέτης, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Θεατρικών  Σπουδών                                 
Οιδίπους  
Με τους φοιτητές της θεατρικής ομάδας «Θέατρο Πλαστελίνης»
Καλλιτεχνική διεύθυνση-σκηνοθεσία :  Σίμος Τζίτζης
 ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
Αίθουσα Χορού Συνεδριακού Κέντρου  09.00-12.00
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Ο Ένας και το Πλήθος : Σύγκρουση και αφομοίωση   
Διδασκαλία: Γιάννης Λεοντάρης, σκηνοθέτης, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων θεάτρου ΦΡΥΝΙΧΟΣ   10.00-12.00
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Από την ευλάβεια στην αμφισβήτηση
Διδασκαλία: Έρση Πήττα, χορογράφος
Σχεδιασμός βασικών τεχνικών : Λεωνίδας Μεζίλης
Αίθουσα ΔΙΟΝΥΣΟΣ  12.30-13.30
ΔΙΑΛΕΞΗ
Βίκτωρ Αρδίττης, σκηνοθέτης, Πρόεδρος Τμήματος Θεάτρου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Ο Κανών της Επιδαύρου. Συνήθειες και μύθοι ενός “ιδιαίτερου” θεάτρου
 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων θεάτρου ΦΡΥΝΙΧΟΣ    17.00-20.00
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Ο Ένας και το Πλήθος : Σύγκρουση και αφομοίωση   
Διδασκαλία: Γιάννης Λεοντάρης
 Αίθριο Συνεδριακού Κέντρου  21.30
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών
Και ούτε που ξέρω ποια είναι τούτη η χώρα
με αναφορά στους Όρνιθες του Αριστοφάνη
Σκηνοθεσία : Γεωργία Κανελλοπούλου, Αλέξανδρος Παπάζογλου

ΤΕΤΑΡΤΗ  5 ΙΟΥΛΙΟΥ
 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων θεάτρου ΦΡΥΝΙΧΟΣ   10.00-11.00
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με την ΠΑΥΛΙΝΑ ΤΣΙΑΤΣΙΟΥ, χορεύτρια -χορογράφο
Χορός ~ από την Αρχαία Ελλάδα έως το Σήμερα…
Αίθουσα ΔΙΟΝΥΣΟΣ  12.00-13.00
ΔΙΑΛΕΞΗ
Βαρβάρα Τερζάκη-Παλλήκαρη, Πανεπιστήμιο των Ορέων – ΠΗΝΕΛΟΠΗ GANDHI MISSION
Η Κρήτη κρατεί την άκρη του νήματος
Αίθουσα ΔΙΟΝΥΣΟΣ  19.00-20.00
 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ
Αντιγόνη μου του Ανδρέα Φλουράκη
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνική ανάγνωση: Ελισάβετ Αρσενίου
Αμφιθέατρο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ   20.00-21.00
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Εποπτεία-Διδασκαλία : Νίκος Διαμαντής
Ιόλη
Κείμενο - σκηνοθεσία: Αγγελίνα Κλαυδιανού


ΔΕΥΤΕΡΑ 19-ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
 ΔΕΛΦΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ- 1η περίοδος
Σε συνεργασία και με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Εποπτεία προγράμματος: καθ. Παναγιώτης Ροϊλός, Μέλος Δ.Σ. Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Συμμετέχοντες: 14 φοιτητές
ΠΕΜΠΤΗ 6 -ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Διδασκαλία: Σωτήρης Χατζάκης, σκηνοθέτης
Συμμετέχουν φοιτητές και νέοι καλλιτέχνες
ΔΕΥΤΕΡΑ 17-ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ με τη συμμετοχή 20 καθηγητών φιλολόγων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και  μεταπτυχιακών φοιτητών από τη Σερβία.
Χορηγός. ‘Ιδρυμα Α.Γ. Λεβέντη
ΔΕΥΤΕΡΑ 17-ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο 2η περίοδος
Θέμα: "Χορός: Ύλη και Έννοια-  Όπως εμφανίζεται στην καθημερινότητα και στο αρχαίο ελληνικό δράμα"
Διδασκαλία: Μιχαήλ Μαρμαρινός, σκηνοθέτης
Σε συνεργασία με τους Andrea Schmidt-Futterer, σκηνογράφο και Dmitry Trubotchkin θεωρητικό θεάτρου
Το πρόγραμμα εργαστηρίων για το 2017 επιδοτήθηκε  εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Πολιτισμού Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2017 | 5:27 pm


Αντισταθμιστικά Μόρνου: υπάρχει πλέον στέρεη νομική βάση για διεκδίκηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνδυασμό με την αλλαγή του θεσμικού καθεστώτος της Λίμνης…


  Πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών σημαντική ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με αντικείμενο την ενημέρωση των Δωριέων της Αττικής για τις ενέργειες διεκδίκησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την Τεχνητή λίμνη του Μόρνου. 

  Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία της Δωρικής Αδελφότητας και σε συνεργασία με το Δήμο Δωρίδας, σε συνέχεια της ανοιχτής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2017 στο Λιδωρίκι με ανάλογο αντικείμενο. 

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος κ. Ευάγγελος Κατσαγούνος ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Γιώτα Γαζή, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας κ. Ευστάθιος Κάππος, ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Αντωνόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Γλυμίτσας, ο τέως Βουλευτής, Ποινικολόγος κ. Πέτρος Μαντούβαλος, ο κ Παναγιώτης Παπαδάκης, Α' Αντιπρόεδρος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος (Α.ΑΚ.Ε.) και Πρόεδρος Αποστράτων Φωκίδας, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας κ. Κωνσταντίνος Λιάπης και Β ́ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων, Οικονομoλόγος - Εταιρεία Συμβούλων «Doric Business Harmony», ο Δρ Ορθοπαιδικός-Χειρούργος κ. Παναγιώτης Ευσταθίου με καταγωγή από το Μοναστηράκι, τ. Διοικητής του ΕΚΕΠΥ, ο κ. Γιώργος Παπαθανασίου, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων και Σύμβουλος Επιχ/σεων, ο εκδότης της εφημερίδας «Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ» κ. Γιάννης Τσιαμπάς-Ρουμελιώτης και πολλοί Πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων της Δωρίδας. 

   Στο πάνελ της ημερίδας συμμετείχαν: 
 • Ο Δήμαρχος Δωρίδας, κ. Γιώργος Καπεντζώνης 
 • Ο Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας, κ. Γιάννης Μπαλατσούρας
 • Η Δρ. Πολιτικός Μηχανικός και Μηχανικός Περιβάλλοντος κ. Έλενα Μουρελάτου της εταιρείας συμβούλων European Profiles 
 • Ο Οικονομολόγος κ. Ηλίας Κουρεμένος Συντονιστής στο πάνελ ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας κ. Μιχάλης Δρίτσας. 

    Τις εισηγήσεις ξεκίνησε ο Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας κ. Γιάννης Μπαλατσούρας κάνοντας μία περιεκτική και ουσιαστική αναφορά στο ιστορικό των διεκδικήσεων αντισταθμιστικών – ανταποδοτικών μέτρων για τη λίμνη του Μόρνου. Οι πρώτες διεκδικήσεις ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 1993 με ομόφωνη Απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου Φωκίδας για καθιέρωση πάγιου ειδικού τέλους υπέρ της Νομαρχίας. Τον Αύγουστο ακολούθησε μεγαλειώδες Παμφωκικό συλλαλητήριο στο Φράγμα του Μόρνου επί Νομαρχίας Απ. Καραχάλιου με αίτημα και έκδοση ψηφίσματος για «Καθιέρωση πάγιου ειδικού τέλους ανερχομένου σε ποσοστό 6 τοις χιλίοις επί των εισπράξεων της ΕΥΔΑΠ ως αντισταθμιστικού οφέλους για την προσφερόμενη ποσότητα νερού από την λίμνη του Μόρνου. Το 1999 η διεκδίκηση μεταφέρθηκε στη Βουλή στα πλαίσια της ψήφισης του νομοσχεδίου στην ΒΟΥΛΗ (28.9.1999) για την μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ με κατάθεση αιτήματος του Νομάρχη κ. Απ. Καραχάλιου για καθιέρωση πάγιου ειδικού τέλους ως αντισταθμιστικού οφέλους για τα νερά του Μόρνου και κατάθεση τροπολογίας – προσθήκης στη Βουλή του Βουλευτή Φωκίδος κ. Νικ. Γκελεστάθη. 

   Η τροπολογία υποστηρίχθηκε από βουλευτές της Αντιπολίτευσης. Αν και έγινε εκτενής συζήτηση του θέματος στη Βουλή, δυστυχώς η πρώτη επιχειρηθείσα νομοθετική ρύθμιση απέτυχε. Την περίοδο 2001–2005 εκπονείται από την ΤΕΔΚ Ν. Φωκίδας (Πρόεδρος: Νικ. Φουσέκης Δήμαρχος Άμφισσας) η μελέτη με τίτλο: «ΛΙΜΝΗ ΜΟΡΝΟΥ: Κοινωνικοοικονομικές Επιπτώσεις – Προτάσεις Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης του χώρου της ευρύτερης περιοχής» κόστους 20.000.000 δρχ. στην οποία αναλύονται και ποσοτικοποιούνται οι επιπτώσεις και αποτιμώνται οι ζημίες και περιγράφονται οι νομοθετικές ρυθμίσεις που πρέπει προβλεφθούν. 

   Η μελέτη αποτελεί ένα επιστημονικό εργαλείο για το πανδωρικό αίτημα. Η δεύτερη απόπειρα επιχειρήθηκε με πρωτοβουλία της Δωρικής Αδελφότητας το διάστημα 2003- 2004 με συγκέντρωση των Συλλόγων στην Δωρική Στέγη και τη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής για το Πανδωρικό Αίτημα τον Δεκέμβριο 2003. Τον Ιανουάριο 2004 η Συντονιστική Επιτροπή Πανδωρικού Ψηφίσματος εξέδωσε αίτημα για τα αντισταθμιστικά οφέλη και τον Φεβρουάριο 2004 κατατέθηκε ερώτηση του Βουλευτή κ. Φώτη Κουβέλη στη Βουλή για καθιέρωση των αντισταθμιστικών στη βάση του Πανδωρικού ψηφίσματος – αιτήματος. 

  Το ίδιο έτος οι τέσσερις Δήμοι Δωρίδος, τα Τοπικά Συμβούλια Κοινοτήτων και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι υιοθετούν το Πανδωρικό ψήφισμα με αποφάσεις των οργάνων τους και συλλογή υπογραφών και στις 6 Ιουνίου 2004 πραγματοποιήθηκε Ημερίδα της Δ.Α. για τα αντισταθμιστικά οφέλη της Λίμνης του Μόρνου στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών με μεγάλη προσέλευση και αναφορά στον τύπο της εποχής. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν αδιαλείπτως και τα επόμενα έτη ανεξαιρέτως από όλους τους βουλευτές του νομού, νομάρχες και δημάρχους. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Ηλίας Κουρεμένος με καταγωγή από την Στύλια Δωρίδας, με εισήγηση για τις «Δυνατότητες αξιοποίησης της λίμνης για αθλητικές διοργανώσεις: παραδείγματα λιμνών με πόσιμο νερό». Πρόκειται για μία παρουσίαση συμπληρωματική στις διαχρονικές διεκδικήσεις για αντισταθμιστικά/ανταποδοτικά οφέλη, που η Πολιτεία οφείλει στη Δωρίδα, όπου, όπως τόνισε ο ομιλητής, οφείλουμε τιμή σε όλους όσους αγωνίστηκαν/αγωνίζονται και συμπαραστάθηκαν/συμπαρίστανται εμπράκτως για την δικαίωση του αγώνα των διεκδικήσεων.

    Ο ομιλητής παρουσίασε την ανάγκη δημιουργίας ενός Οράματος για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ της Δωρίδας με εφαλτήριο την λίμνη του ΜΟΡΝΟΥ αξιοποιώντας τον αθλητικό τουρισμό ως κύριο εργαλείο. Αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με το ισχύον νομικό καθεστώς που βάσει αυτού λάβαμε αρνητική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για την εκτέλεση αγώνων τριάθλου (τρέξιμο-ποδηλασία-κολύμβηση, εν προκειμένω στη λίμνη του Μόρνου). 

    Όμως τι ισχύει σε παρόμοιες λίμνες που χρησιμοποιούνται για ύδρευση ανθρώπων στο εξωτερικό; Ο ομιλητής παρουσίασε μερικά παραδείγματα από αγώνες Τριάθλου στις λίμνες Boulder Reservoir, Colorado, Hefner Lake, Oklahoma City (H.Π.Α.), στη λίμνη Upper Lake Zurich, Ζυρίχη, (Ελβετία), στη λίμνη Zegrze Lake στη Bαρσοβία (Πολωνία), στη λίμνη Blithfield (Αγγλία). Συνεπώς είναι δυνατόν και επιτρέπεται να πραγματοποιούνται αγώνες σε αντίστοιχες λίμνες του εξωτερικού, κατά συνέπεια γιατί όχι και στη λίμνη του Μόρνου !
   Όπως σημείωσε ο κ. Κουρεμένος, παραδοσιακά, πρώτα γίνονται υποδομές τουρισμού και μετά διαφημίζονται με σκοπό τη προσέλκυση επισκεπτών. Στη λογική αυτή, στη Δωρίδα έγιναν ξενώνες, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και η περιοχή μας παραμένει προορισμός αυτών που κατάγονται από αυτήν, και όχι επισκεπτών από άλλα μέρη (όπως π.χ. γίνεται στη λίμνη Πλαστήρα). 

  Η προσέγγιση που πρότεινε κινείται στην αντίθετη πορεία μέσω ενός Νέου Οράματος για την περιοχή που θα υλοποιηθεί μέσω 3 διαδοχικών ΣΤΟΧΩΝ: 
   • Να ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, να γνωρίσουν/αγαπήσουν την περιοχή, και να θέλουν να ξαναέρθουν - ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
   • Να προκληθεί ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ και ΕΛΠΙΔΑ στους κατοίκους για το μέλλον - ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 

   • Έτσι οι τελευταίοι να αρχίσουν να ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Πρότεινε συνηθισμένες – μόνιμες δραστηριότητες για μια λίμνη σε ανάλογες δραστηριότητες όπως στη λίμνη Πλαστήρα και Αθλητικές διοργανώσεις / αθλητικούς αγώνες και για να συμβεί αυτό είναι αναγκαία η κατάργηση αυτής της απαγόρευσης, αν όχι σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον για την διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων, προκειμένου η περιοχή να μπορεί να καταστεί κέντρο αθλητικού τουρισμού, αρχής γενομένης, με την διεξαγωγή αγώνα τριάθλου μεγάλων αποστάσεων, δηλαδή μια εκδήλωση μοναδική για την χώρα μας, που για αυτό μπορεί να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες, και έτσι να ανοίξει ορίζοντες ανάπτυξης για την παραμελημένη ορεινή Δωρίδα. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η συνεργάτης του Δήμου και εκπρόσωπος της εταιρείας Συμβούλων European Profiles, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός και Μηχανικός Περιβάλλοντος κ. Έλενα Μουρελάτου, η οποία παρουσίασε με σαφήνεια τις επιπτώσεις του έργου και το πλαίσιο των διεκδικήσεων και τις δυνατότητες που υπάρχουν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία που θεσπίστηκε το 2000. Επεσήμανε ότι μια περιοχή 13.000 κατοίκων, πλούσια σε φυσικό πλούτο περιοχή, αλλά αδύναμη σε άλλους πόρους, προσφέρει νερό σε 6.000.000 κατοίκους δηλαδή 461 φορές περισσότερους ανθρώπους. Γεννάται ένα εύλογο αίσθημα αδικίας και οργής, όταν η μία περιοχή υποβαθμίζεται (Δωρίδα) εις βάρος μιας άλλης που αναπτύσσεται (Αττική). 

   Για να μετατραπεί αυτό το συναίσθημα σε πράξη δηλαδή σε ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, χρειάζονται δυο πολύ βασικά ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
  1. ένα εργαλείο ισχυρό που θα μπορούμε να στηριχτούμε και στην δική μας περίπτωση είναι η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
  2. ένα εργαλείο υπολογισμού και κοστολόγησης της ζημίας που αισθανόμαστε ότι έχουμε υποστεί και στην δική μας περίπτωση είναι τα ισχύοντα με βάση την νομοθεσία εργαλεία υπολογισμού της βλάβης (μαθηματικός τύπος)
  Η κατασκευή του ταμιευτήρα προκάλεσε Μόνιμη Περιβαλλοντική Ζημία. Η μελέτη τεκμηρίωσε τις τρεις αυτές λέξεις. Πρώτος παράγοντας: η γη. Ο ταμιευτήρας το 1961 σχεδιάστηκε για απαλλοτρίωση για 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα και σήμερα καταλαμβάνει 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα δηλαδή 50% επιπλέον. Στα 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα προστέθηκε και ο περιορισμός χρήσης της γης σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου. ΑΡΑ δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την γη αυτή. 
 Ο βασικότερος παραγωγικός ιστός της περιοχής δεν μπορεί να λειτουργήσει. Οι δεκάδες κτηνοτροφικές μονάδες που είναι εγκατεστημένες και προϋπήρχαν της δέσμευσης αυτής δεν μπορούν να ανανεώσουν τη λειτουργία τους, δεν μπορούν να βελτιωθούν (σχέδια βελτίωσης) και να συνεχίσουν να λειτουργούν. Επίσης η ύπαρξη του ταμιευτήρα αύξησε δραματικά τις αποστάσεις ενώ το οδόστρωμα συχνά παθαίνει βλάβες - καθιζήσεις, εξαιτίας του ταμιευτήρα. Επιπροσθέτως, λόγω του περιορισμού που τέθηκε για την προστασία της λίμνης τα λύματα του Λιδωρικίου και των όμορων περιοχών θα πρέπει να μεταφέρονται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την μονάδα του βιολογικού που σημαίνει κόστος μεταφοράς, κόστος για τους πολίτες. Η μελέτη επίσης αποτίμησε την επίπτωση της οικολογικής παροχής δηλ. της δυνατότητας της φύσης να συνεχίσει να υπάρχει μετά από μια ανθρώπινη παρέμβαση. 

  Είναι η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που έχει όποιος σχεδιάζει ένα έργο στο οποίο κατακρατεί το νερό ενός ποταμού, να επιτρέπει μια ποσότητα νερού να συνεχίσει να ρέει. Είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη απαίτηση και στην Ελληνική νομοθεσία και είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Το Περιβαλλοντικό Κόστος αποτιμάται με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο σε: • 61.900.000 € για την ζημία που έχει υποστεί ο Δήμος Δωρίδας από το 2000 - 2016 • 3.500.000 € για κάθε χρόνο με αρχή το 2017 Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει την προβλεπόμενη ευρωπαϊκή διαδικασία για την διεκδίκηση των οφειλόμενων σε αυτόν, μία ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ διαδικασία με προσφυγή στα 3 όργανα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Συμβούλιο της Ευρώπης). 
  Η παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας είναι πολύ ισχυρή και η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να καταφύγουν και να αναζητήσουν το δίκιο τους χωρίς να χρειάζεται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Μία ισχυρή παραβίαση, την οποία ο Δήμος Δωρίδας έχει τεκμηριώσει και κοστολογήσει. Το λόγο έλαβε, εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης. Στην ομιλία του ανέφερε ότι όλες οι κυβερνήσεις και όλες οι πολιτικές παρατάξεις έχουν ενημερωθεί από τη Δημοτική Αρχή, οι οποίες έχουν δείξει ότι αντιλαμβάνονται τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει δημιουργήσει η λίμνη στην ανάπτυξης της περιοχής σε συνδυασμό με το περιοριστικό καθεστώς που ισχύει σε μεγάλη περίμετρο πέριξ της λίμνης. Όμως αυτή η συμπαράσταση και κατανόηση δεν μετατρέπεται σε πολιτική βούληση για τη λήψη αντισταθμιστικών μέτρων, ακόμα και τον τελευταίο χρόνο που, ενώ είχε διαφανεί ότι υπάρχει πολιτική πρόθεση, δεν φαίνεται να συμφωνούν τα συναρμόδια Υπουργεία. Όπως ανέφερε ο κος Δήμαρχος, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε έθεσε ως στόχο την δικαίωση αυτού του αιτήματος και παρουσίασε όλες τις ενέργειες που γίνονται και έχουν γίνει. Σε αυτό το πλαίσιο, ανατέθηκε στην εξειδικευμένη εταιρεία την ανάθεση της μελέτης που μόλις παρουσιάστηκε. Βάσει αυτής της μελέτης, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι Υπουργοί, όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου και οι αρχηγοί τους (πλην Χρυσής Αυγής). Επίσης αναφέρθηκε σε δύο ενδεχόμενους κινδύνους: • Να κατηγορηθούμε ότι εξαιτίας των διεκδικήσεων της Δωρίδας, αυξάνεται η τιμή του νερού. Όπως εξήγησε, το αντισταθμιστικό τέλος για τα νερά του Μόρνου δεν το διεκδικεί ο Δήμος επειδή δίνει το νερό της περιοχής στην πρωτεύουσα και την Περιφέρεια Αττικής, αλλά προορίζεται για την άρση των επιπτώσεων που είχε, έχει και θα έχει στο μέλλον για τη Δωρίδα η κατασκευή και παρουσία της τεχνητής λίμνης του Μόρνου, γεγονός που δεν υφίσταται σε καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας • Να πάμε διασπασμένοι στη διεκδίκηση, τόσο από την Πολιτεία όσο και από τα Ευρωπαϊκά όργανα. Τόνισε τέλος τη σημασία του κοινού μετώπου στο θέμα από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, τους φορείς και τους πολίτες και ανέλυσε τις διαφορές στην περίπτωση του Δήμου Δωρίδας και Ναυπακτίας από το σύνολο των υπολοίπων Δήμων που διεκδικούν αντισταθμιστικά ωφελήματα. Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις, ερωτήσεις και διαλογική συζήτηση. 

   Τον λόγο έλαβαν ο επίτιμος Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας κ. Κώστας Λιάπης, ο τ. Βουλευτής κ. Πέτρος Μαντούβαλος, ο Δρ Παναγιώτης Ευσταθίου, Ορθοπαιδικός-Χειρούργος, ο κ. Γιάννης Τσιαμπάς- Ρουμελιώτης, εκδότης της εφημερίδας «Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ», ο κ. Μάκης Κυριαννάκης, Πρόεδρος της Αδελφότητας Λευκαδιτίου, ο κ. Χρήστος Μητρόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ψηλού χωριού Δωρίδας, η κα Αθανασία Σεπετζή-Παπασταύρου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κονιάκου, η κα Μαρία Καλπουζάνη-Λάζαρη, Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, ο κ. Γ. Σκόρδας, ο κ. Διονύσης Σκόκας, οι κ.κ. Γιώργος Καλαντζής και Κώστας Παναγιωτόπουλος, μέλη της Δ.Α και άλλοι παριστάμενοι. 

  Εκτός από την παράλληλη διεκδίκηση αλλαγής του θεσμικού καθεστώτος που αφορά στη λίμνη, από ορισμένους που έλαβαν το λόγο προτάθηκε επιπροσθέτως η διεκδίκηση αντισταθμιστικών σε έργα-μελέτες από την Πολιτεία και την ΕΥΔΑΠ. Επί του τελευταίου ο Δήμαρχος εξέφρασε επιφυλάξεις θεωρώντας ότι με την πρόταση αυτή αδυνατίζει η ετήσια οικονομική απαίτηση του Πανδωρικού Αιτήματος. 

  Το ομόφωνο γενικότερο συμπέρασμα της εκδήλωσης είναι ότι, εκτός από τη συνεννόηση με την Πολιτεία, υπάρχει πλέον στέρεη νομική βάση για παράλληλη διεκδίκηση του «δίκαιου» Πανδωρικού Αιτήματος απευθυνόμενοι στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνδυασμό με την αλλαγή του θεσμικού καθεστώτος που αφορά στη λίμνη. 

  Η Δωρική Αδελφότητα παραμένει αταλάντευτη στη διεκδίκηση των αντισταθμιστικών/ ανταποδοτικών ωφελημάτων και δηλώνει έτοιμη να συνδράμει με κάθε τρόπο.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2017 | 11:05 pm


Φεστιβάλ Σχολικού Πολιτισμού του 3ου Δημοτικού Άμφισσας...


 
   Μια σειρά δράσεων που αποτελούν την κορύφωση του Φεστιβάλ Σχολικού Πολιτισμού, του 3ου Δημοτικού Άμφισσας περιλαμβάνεται στο τριήμερο 12 με 14 Ιουνίου 2017. Ειδικότερα: 
 • Δευτέρα 12/6 : Θεατρική Παράσταση “BATΡΑΧΟΙ” του Αριστοφάνη, στο αλσάκι του Πολιτιστικού Κέντρου στις 21.00, από τους μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού. 
 • Τρίτη 13/6: Tα παιδιά του δάσους – Το τέρας με τις ρόδιες: Θεατρικά δρώμενα και βραδιά κινηματογράφου με τους μαθητές της Β΄ και Δ΄ Δημοτικού, στο χώρο του σχολείου στις 21.00.
  • Τετάρτη 14/6: Aιμοδοσία (18.00 με 21.00), θεατρικά δρώμενα, μουσική συναυλία, βραδιά αποφοίτησης με τους μαθητές των Α΄, Γ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων στο χώρο του σχολείου στις 20.30. Στη μουσική συναυλία θα μας τραγουδήσουν σε μοναδική εμφάνιση ο Νίκος Παπουτσής και τα Κίτρινα Πατίνια - συγκρότημα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου αποτελούμενο από τους Πρέντι Θ., Φέλλο Η., Τσιπούρα Π., και Ψύχας Θ.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2017 | 10:59 pm


Εκδήλωση ΣΧΟ Ιτέας-Κίρρας...
Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2017 | 11:15 pm


Παραμένει έως τις 10 Ιουλίου η έκθεση κεραμικής «Δελφοί» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών...


   Η 4η έκθεση κεραμικής «Δελφοί» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος και την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 10 Ιουλίου. 


            Οι Δελφοί, ως ο ομφαλός της γης και ως το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο του αρχαίου ελληνισμού έδωσαν στην Ομάδα "Κεραμέων Ίχνη" την ιδέα να διοργανώσει, επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων 2017, την έκθεση αυτή.
            Τριάντα Έλληνες και ξένοι Κεραμίστες προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα, εμπνεόμενοι απ' αυτόν τον ιερό τόπο των μύθων. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό αλλά και αντιπροσωπευτικό της τάσης στην Ελληνική και ξένη κεραμική. Διαφορετικότητα ως προς την έκφραση, τις τεχνικές διακόσμησης, τον τρόπο παρουσίασης και σύνθεσης των έργων συνθέτουν μια εικόνα πολύ διαφορετική για το κάθε έργο. Φόρμες, μοτίβα, γλυπτά, γράμματα και μηνύματα βρίσκονται διασκορπισμένα στον εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο του Μουσείου, κάποια από τα οποία αλληλεπιδρούν με την επισκέπτη.
            Η Έκθεση από τη πρώτη ημέρα συγκέντρωσε τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών του μουσείου. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν το σύνολο των Ελλήνων Κεραμιστών αλλά και δύο εκ των έξι ξένων, ο Martin McWilliam από τη Γερμανία και ο Velimir Vukicevic από τη Σερβία. Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους κεραμίστες και φίλοι τη κεραμικής από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, Αθήνα, Πάτρα, Καλαμάτα, Αγρίνιο, Γιαννιτσά. Τα εγκαίνια χαιρέτησαν η κα. Αθανασία Ψάλτη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος, και η κα Αθανασία Ρέγκλη, Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης της ΕΦΑ Φωκίδος.
            Οι συμμετέχοντες κεραμίστες είναι οι: Βασίλης Αναστασόπουλος, Γιώργος Βαβάτσης, Γιώργος Γκοτσόπουλος, Βούλα Γουνελά, Βούλα Δασκαλοπούλου, Βάσσος Δημητρίου (Κύπρο), Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου, Μάρω Κερασιώτη, Χαρούλα Κοροπούλη, Ιωσηφίνα Κοσμά ,Μαριλένα Λιβιεράτου, Χριστίνα Μόραλη, Δώρα Μόρφη, Λίλη Μπακογιάννη, Χαρά Μπαχαρίου, Χρυσάνθη Νόττα, Γωγώ Παπαβασιλείου, Βασίλης Παπαϊωάννου, Αγγελίκη Πολίτη, Φοίβος Πουλτσιάκης, Κλεάνθη Ρεβύθη, Νίκος Σκλαβενίτης, Βασιλική Φράγκου, Ηλίας Χριστόπουλος, Θεοδώρα Χωραφά, Adam Csaba Szabo (Ουγγαρία), Kadir Erturk (Τουρκία), Martin          McWilliam (Γερμανία), Rafa Pérez (Ισπανία), Velimir Vukicevic (Σερβία).
            Η Ομάδα "Κεραμέων Ίχνη" δημιουργήθηκε στην Πάτρα το 2011 και αποτελείται από κεραμίστες που ζουν ή/και εργάζονται στην Πάτρα, με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της Σύγχρονης Ελληνικής Κεραμικής Τέχνης και όχι μόνον, διοργανώνοντας Εκθέσεις Πανελλήνιας εμβέλειας, Συμπόσια Κεραμικής και άλλες σχετικές δράσεις. Την απαρτίζουν οι κεραμίστες Βασίλης Αναστασόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Μαριλένα Λιβιεράτου, Βασίλης Παπαϊωάννου και Ηλίας Χριστόπουλος
           

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2017 | 11:08 pm


Στo μεγάλο συλλαλητήριο των ομοσπονδιών, στην Αθήνα, οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ Φωκίδος...


 Αποτέλεσμα εικόνας για Συνταξιούχοι ΙΚΑ Φωκίδος

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σαν τον κλέφτη έφερε σήμερα 9/6/2017 στη Βουλή για να τα ψηφίσει όλα τα σκληρά μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης που είναι τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης με τροπολογία σε μία σύμβαση για τα ψάρια.
            Μέτρα που θα ρημάξουν ακόμη περισσότερο τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Μέτρα όπως :
  • Πάγωμα των συντάξεων μέχρι το τέλος του 2022.
  • Ανατροπές στο Νόμο για την Απεργία και τα συνδικάτα που θα σημαίνει νέα μεγαλύτερα εμπόδια στην δράση τους
  • Παράταση και μετά το 2018 στο Καθεστώς της διάλυσης των ΣΣΕ
  • Μείωση του αφορολόγητου
  • Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς  και  πολλά άλλα.
            Αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει τη βρώμικη δουλειά υπηρετώντας τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ. Γι΄αυτό άλλωστε επιλέχτηκε.
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΥΦΥΣΗΧΑΣΜΟΣ
 Όλοι στην Αθήνα στις 15 Ιούνη.
Στo μεγάλο συλλαλητήριο των ομοσπονδιών μας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΗΜΟΣΙΟ).
 
Θα δρομολογηθούν λεωφορείαΔΩΡΕΑΝ μεώρα αναχώρησης06,00 απόπλ.Παιδικής χαράς.Τηλέφωνα για κλείσιμο θέσεων: 6945745529 (Αρμάου Ελένη), 6978225865 (Ιωσηφίδης Γιώργος),  6973201835 (Λαγγουράνης Αργύρης), 6939663124 (Μαργώνης Βασίλης).
 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2017 | 11:04 pm


Αποκλειστική δήλωση Πάνου Ευσταθίου: το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Άμφισσας δεν προσφέρει την προβλεπόμενη ποιότητα υγείας...! Επιστημονική ημερίδα στο Νοσοκομείο Λαμίας...   Αποκλειστική δήλωση μας έκανε ο  Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας για το Νοσοκομείο Άμφισσας...
 
 Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ. Πάνος Ευσταθίου ξεκινά την ουσιαστική οργάνωση ΤΕΠ με την 1η Επιστημονική Ημερίδα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας και στα πλαίσια αυτά δηλώνει:
  
 
   Ένα από τα βασικότερα τμήματα ενός δευτεροβάθμιου Νοσοκομείου είναι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).  Η διαλειτουργικότητα του τμήματος αυτού,  με τα υπόλοιπα τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου, χαρακτηρίζει την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης Υγειονομικής Μονάδας στο σύνολό της. 

   Η οργανωτική δομή, το κατάλληλο προσωπικό, η υλικοτεχνική υποδομή και η επιχειρησιακή ετοιμότητα, θα αναπτυχθούν στην 1η Επιστημονική Ημερίδα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας στις 10 Ιουνίου 2017 σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας. 
  
   Ωστόσο στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν την δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των Νοσοκομείων και κυρίως την επικάλυψη των ειδικοτήτων, στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών, θα συζητηθούν και θα γίνουν προτάσεις για περαιτέρω βελτιώσεις. 

 Είναι χαρακτηριστικό ότι το Γ. Νοσοκομείο της Λαμίας σε συνεργασία με τα Γ. Νοσοκομεία της Λάρισας, του Βόλου και της Άμφισσας, έχουν πολλές φορές αντιμετωπίσει πολύπλοκα περιστατικά κάτω από δύσκολες συνθήκες διακομιδής, με αποτέλεσμα η προσφερόμενη ποιότητα υγείας να μην είναι η προβλεπόμενη. 

  Η συγκεκριμένη Επιστημονική Ημερίδα, είναι βέβαιο ότι θα οριοθετήσει λύσεις και προτάσεις προς την κατεύθυνση της καλύτερης αντιμετώπισης των έκτακτων περιστατικών... 

 * Είναι η πρώτη φορά που από επίσημα χείλη επισημαίνονται οι ελλείψεις στην οργάνωση και λειτουργία συγκεκριμένων ΤΕΠ στις διασυνδεόμενες μονάδες... 
  Στο Νοσοκομείο Άμφισσας μπορεί να μην λειτουργεί η Παθολογική αλλά το ΤΕΠ είναι ακόμη πιο βασικό και άμεσο!  Ερωτήματα σχετικά με την στελέχωση και την υλικοτεχνική υποδομή απαντώνται μόνον μέσα από την πραγματική καταγραφή των περιστατικών: ποια μπορούν να αντιμετωπιστούν εδώ; πόσα διακομίζονται;  πόσες ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ειδικότητες υπάρχουν και πόσα μηχανήματα λειτουργούν;

   Για την δική μας μονάδα θα γίνει η αντίστοιχη ενημέρωση - προγραμματισμός;... 
1η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣΠ Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α10:30 - 11:00 ΕΓΓΡΑΦΕΣ
11:00 - 11:30 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ11:30 - 12:30    ΟΜΙΛΙΕΣ

Συντονιστής: Μπακόλας Βασίλειος

11:30 - 11:45    Λοιμώξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, Ομιλητής: Καραχάλιος Νικόλαος

11:45 - 12:00    Διαχείριση Πολυτραυματία, Ομιλητής: Εμμανουηλίδης Ιωάννης

12:00 - 12:15    Οργάνωση και Λειτουργία ΤΕΠ, Ομιλητής: Τριανταφυλλάκης Κωνσταντίνος

12:15 - 12:30    Συζήτηση

12:30 - 12:45    Διάλλειμα

12:45 - 14:15    ΟΜΙΛΙΕΣ

Συντονιστής: Δρ. Πάνος Ευσταθίου
12:45 – 13.00    Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις - Νεότερες Απόψεις για την αντιμετώπισή τους.
                          Ομιλητής: Δρ. Αικατερίνη Καραγεώργου
13:00 – 13:15    Εφαρμογή Αντιμικροβιακού Χαλκού σε ΜΕΘ, Ομιλητής: Δρ. Αντιγόνη Καραθάνου
13:15 - 14:00     Η λειτουργία των ΤΕΠ σε περίπτωση μαζικών απωλειών υγείας,

                          Ομιλητής: Δρ. Πάνος Ευσταθίου

14:00 - 14:15    Συμπεράσματα - Οδηγίες

                        Ομιλητές: Δρ. Πάνος Ευσταθίου, Δρ. Παναγιώτης Ζυγούρης

14.15                 Τέλος Ημερίδας, Παραλαβή Βεβαιώσεων


Πριν την έναρξη της Ημερίδας, θα υπάρξει ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας, το οποίο στεγάζεται στον ίδιο χώρο με το Συνεδριακό Κέντρο. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00πμ.                         ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ – ΟΜΙΛΗΤΩΝ·         Εμμανουηλίδης Ιωάννης, Ιατρός, Συντονιστής Δ/ντής Χειρουργικής Κλινικής Γ. Ν.Λαμίας

·         Δρ. Ευσταθίου Παναγιώτης, Ορθοπαιδικός - Χειρουργός, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, Expert-AdvisorWHO, EOC-NET

·         Δρ.  Ζυγούρης Παναγιώτης,Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

·         Δρ. Καραγεώργου Αικατερίνη, Βιοπαθολόγος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας, Καθηγήτρια ΤΕΙ Αθηνών

·         Δρ. Καραθάνου Αντιγόνη, Εντατικολόγος ,Διευθύντρια ΜΕΘ, Γ.Ν. Βόλου

·         Καραχάλιος Νικόλαος,Νοσηλευτής ΕΝΛ, MSc

·         Μπακόλας Βασίλειος, Ιατρός, Δ/ντής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, ΤΕΠ  Γ.Ν.Λαμίας

·         Τριανταφυλλάκης Κωνσταντίνος, Νοσηλευτής, Προϊστάμενος ΤΕΠ Γ.Ν. Λαμίας

Πληροφορίες:

·         Αυτοτελές Τμήμα Ποιότητας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης ΓΝ Λαμίας,

 τηλ. 2231356687, 2231356668

·         Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας (www.hacm.gr)


 

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2017 | 11:21 pm


Υπηρεσίες ΟΓΑ Στερεάς Ελλάδας...


Αποτέλεσμα εικόνας για ελαιωνας μαζεμα ελιας

   «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΓΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

   Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων πολιτών με την Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΓΑ Στερεάς Ελλάδας και δεδομένου ότι, οι ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές αρμοδιότητες του ΟΓΑ έχουν μεταφερθεί από 1-1-2017 στον ΕΦΚΑ ενημερώνουμε ότι:


1.   HΠεριφερειακή Διεύθυνση ΟΓΑ Στερεάς Ελλάδας,  δέχεται το κοινό όλες τις εργάσιμες μέρες από τις 10.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

2.   Οι αρμοδιότητες αφορούν στα αντικείμενα: α) Οικογενειακά Επιδόματακαι β) Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων 

3.   Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και ενημέρωση για θέματα σχετικά με Οικογενειακά Επιδόματα και Ανασφάλιστους Υπερήλικες μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα:

Οικογενειακά επιδόματα (Α21)
Τηλέφωνα επικοινωνίας  22313-55302, 22313-55381,
Ανασφάλιστοι Υπερήλικες
Τηλέφωνα επικοινωνίας 22313-55322, 22313-55313, 22313 -55321
                                 22313-22342
E- mail: ypok.stereas@oga.gr

Τα ανωτέρω υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr 


4.   Σε ότι αφορά σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα που έχουν μεταφερθεί από τον ΟΓΑ από 1-1-2017 στον ΕΦΚΑ, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:


Υπαγωγή Ελλήνων/Μητρώο Ασφαλισμένων           
 22313-55308,22313-55336
Συντάξεις Γήρατος                                   
 22313-55315
Συντάξεις Αναπηρίας                                 
22313-55332
Υπαγωγή Αλλοδαπών /Βεβαιώσεις               
22313-55308,22313-55336


Επίσης, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα  (www.efka.gov.gr) ή να επικοινωνούν  στο τηλεφωνικό κέντρο ΕΦΚΑ Αγροτών  το 213.15.19.100 – 200.

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2017 | 11:17 pm


Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το 2017 στο ΕΠΚΕΔ παρουσιάζει η Αρβελέρ...


Αποτέλεσμα εικόνας για επκεδ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
 ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, ΩΡΑ 12.00 


Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου 
του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.)
Πρύτανης  Ελένη Αρβελέρ

και ο Διευθυντής Καθηγητής Παύλος Καλλιγάς

έχουν την ευχαρίστηση 
να σας προσκαλέσουν σε Συνέντευξη Τύπου

 η οποία θα πραγματοποιηθεί 
στην Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00

στα Γραφεία του Ε.Π.Κε.Δ στην Αθήνα,
 Φρυνίχου 9, Πλάκα.

Θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα 
των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το 2017Από το Γραφείο Τύπου του Ε.Π.Κε.Δ.

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2017 | 11:13 pm


Η Ιτέα δενδροφυτεύει με σύνθημα: "οι αλλαγές για το περιβάλλον θα προκύψουν από τα παιδιά μας"...!
Με αφορμή τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Δήμος Δελφώνκαι  η Δημοτική Ενότητα Ιτέας, πραγματοποίησαν την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, δενδροφύτευση πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων Ιτέας και θα ολοκληρωθεί η δράση, σήμερα το πρωί, με δενδροφύτευση στην είσοδο της  πόλης .
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του Δήμου Δελφών  για την προστασία του περιβάλλοντος,  τη βιώσιμη ανάπτυξη την ευαισθητοποίηση του κοινού στα περιβαλλοντικά ζητήματα αλλά και την καλλιέργεια σε μικρούς και μεγάλους
περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσα από τον εθελοντισμό.

Στο κάλεσμα της Ιτέας έδωσαν το παρών οι σύλλογοι :
1.      Φιλοδασικό Σύλλογο Ιτέας «Η ΑΜΑΔΡΥΑΣ»
2.      Ναυτικός Όμιλος Ιτέας
3.      Αθλητικό Σωματείο «Δράκοι»Taekwondo
4.      Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ιτέας
5.      Πολιτιστικός Σύλλογος «Ομάδα Εθελοντών -¨Οι φίλοι της Κίρρας¨»
6.      1οΣύστημα Ναυτοπροσκόπων Ιτέας
Η δράση ξεκίνησε με τις οδηγίες από τον  Αντιπρόεδρο του Φιλοδασικού  Συλλόγου Ιτέας «Η ΑΜΑΔΡΥΑΣ» κ. Χαράλαμπο Κακανά.
Οι αλλαγές για το περιβάλλον θα προκύψουν από τα παιδιά μας!
Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στη δράση.
Η Αντιδήμαρχος Δελφών 
Δημοτική Ενότητα Ιτέας
Τριανταφυλλιά Πιλάλα- Τσακίρη

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2017 | 12:10 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr