Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η ΔΗΜ.ΤΟ. Δελφών ΝΔ στο πλευρό των εργαζομένων στα μεταλλεία...


Αποτέλεσμα εικόνας για μεταλλεια φωκιδα

Οι εργαζόμενοι στη μεταλλευτική δραστηριότητα αποτελούν βασικό πυλώνα τοπικής ανάπτυξης και οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους....


   Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τη θεσμική ή μη ενασχόληση των φορέων σχετικά με τις  εξελίξεις μεταξύ της εργοδοσίας και των εργαζομένων στη μεταλλευτική δραστηριότητα του Νομού μας.
Η Νέα Δημοκρατία ως φιλελεύθερη παράταξη ενισχύει και παροτρύνει την ιδιωτική  πρωτοβουλία ως βασικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης αυτού του τόπου , πολύ περισσότερο της Φωκίδας που οι οικονομικοί αναπτυξιακοί τομείς είναι συγκεκριμένοι και περιορισμένοι.
  Η μεταλλευτική δραστηριότητα βασική οικονομική ενασχόληση της ευρύτερης περιοχής που έχει προσφέρει ενεργά και κοινωνικά στον τόπο μας , απασχολεί επίσης προσωπικό  που καθημερινά μοχθεί για την επίτευξη των εταιρικών στόχων αλλά και για τη δική τους  ευημερία στον τόπο καταγωγής του, μέσα σε δύσκολες συνθήκες εργασίας.
 Η σχέση αυτή διέπεται από κανόνες που έχει θεσπίσει η ελληνική πολιτεία και  οφείλουν όλοι να σέβονται , ώστε να μην επιβιώνει η βούληση του ισχυρού  και η  δύναμή του να  μετατρέπει το «οξυγόνο της Φωκίδας»  από θησαυρό σε πληγή για τους συμπολίτες μας.
  Τέτοιου είδους ζητήματα που άπτονται της γενικότερης κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής οφείλουν  της απολύτου προσοχής και προτεραιότητας των θερμικών φορέων του Νομού και υποχρεούνται  να παίρνουν θέση.
   Δεν επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας  αλλά πορευόμαστε σε μία συντεταγμένη ευνομούμενη πολιτεία που χαρακτηρίζεται κυρίως από τον τρόπο που εφαρμόζει το νόμο και οφείλουν  όλοι να τους σέβονται και να ενεργούν αντίστοιχα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
Οι εργαζόμενοι -συμπολίτες μας στη μεταλλευτική δραστηριότητα, είναι εργαζόμενοι που συμβάλλουν ενεργά στην τοπική παραγωγική δραστηριότητα και στην οικονομία της περιοχής και ως παράταξη οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους, σεβόμενοι τον καθημερινό δύσκολο μόχθο τους...


Γραφείο Τύπου
ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών Ν.Δ

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 9:22 pm


Συμβολική κίνηση Μητσοτάκη και τιμητική πρόσκληση του Δημάρχου Δελφών για την ιστορική επέτειο στο Χάνι της Γραβιάς...

Αποτέλεσμα εικόνας για χανι της γραβιας                    
Απάντηση του Δημάρχου Δελφών 
προς τον κ. Κ. Μητσοτάκη - 
Πρόσκληση στον εορτασμό της επετείου 
για το Χάνι της Γραβιάς


   Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,  Σας εκφράζω την ιδιαίτερη ευχαρίστησή μου για την πρόσφατη επίσκεψή σας στο Δήμο Δελφών και το ουσιαστικό ενδιαφέρον που επιδείξατε για τα προβλήματά μας, αλλά και για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας, τις οποίες ορθά αξιολογήσατε ως σημαντικές και δεσμευτήκατε να συμβάλετε στην αξιοποίησή τους.

  Ευχαριστούμε επίσης για το συμβολικό δώρο που την παραμονή της Εθνικής μας Επετείου προσφέρατε στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γραβιάς και συνεργάτη μου, κ. Θεόδωρο Αβράμπο, αποστέλλοντας ταχυδρομικά μια ελληνική σημαία για την αντικατάσταση της φθαρμένης στο Χάνι της Γραβιάς.

   Μολονότι η σημαία είχε ήδη αντικατασταθεί από εμάς κάποιες μέρες νωρίτερα (όπως συμβαίνει αρκετές φορές κάθε χρόνο λόγω των επικρατουσών καιρικών συνθηκών), σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε το συμβολισμό της κίνησής σας.

  Επιθυμούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι στο Δήμο μας όλοι οι αιρετοί, καθώς και τα στελέχη και οι δημότες μας είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι ως προς τα εθνικά μας σύμβολα, τις εθνικές και τοπικές μας επετείους, καθώς και τα ιστορικά τοπόσημά μας και για το λόγο αυτόν αφιερώνουμε μεγάλο μέρος από τον καθημερινό μας αγώνα, αλλά και από τους διαθέσιμους πόρους μας για να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε την ιστορική μας παρακαταθήκη.

   Στο Χάνι της Γραβιάς ενδεικτικά, μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε παρέμβαση αποκατάστασης ζημιών στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και αναβάθμισης του οπτικοακουστικού συστήματος ξενάγησης.

   Επίσης, έχουμε δώσει μεγάλη σημασία στις εκδηλώσεις του επαναστατικού επετειακού μας κύκλου (που είναι πολύ μεγάλος γιατί η περιοχή μας πρωταγωνίστησε στους αγώνες και στις θυσίες της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας), τις οποίες συνεχώς αναβαθμίζουμε με τη συμμετοχή των συλλόγων και πάρα πολλών δημοτών μας, τις κάνουμε κτήμα της νέας γενιάς και των σχολείων μας και τις προβάλουμε σ’ ολόκληρη τη χώρα.

  Προκειμένου αυτοπροσώπως να διαπιστώσετε τα γραφόμενά μου, σας προσκαλώ, δηλώνοντάς σας ότι θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς, φέτος να παραβρεθείτε κατά τον προσεχή εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Μάχης στο Χάνι της Γραβιάς, που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εθνικό μας φρόνημα (ουσιαστικό ζητούμενο σήμερα), όσο και την ιστορική σπουδαιότητα του τόπου μας, για την οποία είμαστε περήφανοι, αλλά και επιφορτισμένοι με τη βαριά ευθύνη να τη διαφυλάσσουμε και να την υπερασπιζόμαστε.
                                      Με ιδιαίτερη εκτίμηση                                                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                           ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΗΛ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 11:30 am


Στον Μπακογιάννη ο πρωταθλητής Φωκίδας Αστέρας Ιτέας!!!...

 
   Την Τετάρτη 22/3/17 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Λαμία, αντιπροσωπείας του Αστέρα Ιτέας με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κύριο Κωνσταντίνο Μπακογιάννη ,παρουσία της αντιδημάρχου Ιτέας κυρίας Λιάνας Πιλάλα Τσακίρη και της περιφερειακής συμβούλου κυρίας Πέγκυς Αραβαντινού. 

  Στην συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα εκτέθηκαν οι δυσκολίες αλλά και οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύλλογος εν όψη της νέας αγωνιστικής σεζόν ,ενώ μας δόθηκε ξεκάθαρα η θετική διάθεση για στήριξη του νέου εγχειρήματος μας. 

  Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον περιφερειάρχη για τον χρόνο του και του υποσχόμαστε οτι ο σύλλογος μας θα κάνει τα πάντα για να εκπροσωπήσει τον νομό μας όσο το δυνατόν καλύτερα στα γήπεδα της Γ' Εθνικής. 

ΑΣΤΕΡΑΣ - ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2017 | 9:57 pm


Πυροσβεστική Υπηρεσία Άμφισσας: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ!...


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άμφισσας προχώρησε σε μετάφραση από το Γαλλικό Πυροσβεστικό Σώμα του Παρισιού, στην ελληνική γλώσσα, της πολύ χρήσιμης για όλους, δίπτυχου οδηγίας για πυρκαγιές διαμερισμάτων στον αστικό ιστό σε μορφή cartoon και σας το παρουσιάζει...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2017 | 9:34 pm


Νέα Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας η Ευαγγελία Μπεμπή...


 Αποτέλεσμα εικόνας για Βαγγελιώ Μπεμπή
 Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ 

  Ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας με την πραγματοποίηση της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας. 


Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη εξέλεξε νέα 9μελή Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας που αποτελείται από τα παρακάτω μέλη (αλφαβητικά):

1. Ιωάννου Αντώνης
2. Κασδαναστάσης Λάκης
3. Κοίβαρης Άκης
4. Κρίτσας Άκης
5. Μάμαλης Γιάννης
6. Μπάμπος Γιάννης
7. Μπεμπή Βαγγελιώ
8. Παναγόπουλος Γιάννης
9. Σχίζας Νώντας

  Ακολούθως, η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή συνήλθε σε σώμα για την εκλογή συντονιστή/στριας και αναπληρωτή συντονιστή/στριας.

Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Νομού Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ομόφωνα η Βαγγελιώ Μπεμπή.
Αναπληρωτής Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νομού Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ομόφωνα ο Γιάννης Παναγόπουλος.

Επίσης, στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη εκλέχθηκαν 2 αντιπρόσωποιτου ΣΥΡΙΖΑ από το Νομό Φωκίδας στο Περιφερειακό Συντονιστικό Στερεάς Ελλάδας (αλφαβητικά): 

1.      Αρτινόπουλος Γιώργος
2.      Κοίβαρης Άκης
Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2017 | 6:08 pm


Καθαρισμός των ακτών – παραλιών Ιτέας - Κίρρας από εθελοντές...


 Σχετική εικόνα


   Στα πλαίσια της ετήσιας προσπάθειας καθαρισμού των ακτών – παραλιών αλλά και της τόνωσης του πνεύματος εθελοντισμού στην χώρα μας υπό την αρωγή της οργάνωσης LET’S DO IT GREECE και φέτος Σύλλογοι και φορείς της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας: 

1. Λιμεναρχείο Ιτέας,
 2. Σύλλογος Ελευθέρων και Αυτοδυτών Ν. Φωκίδας «KRISSAIOS», 
3. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ομάδα Εθελοντών «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ»,
 4. Ο Μουσικοχορευτικός & λαογραφικός Όμιλος Ιτέας «ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ», 
5. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας , 
6. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας , 
ενώνουν τις δυνάμεις τους και δηλώνουν δυναμικά την παρουσία τους. 

   Το πρόγραμμα αναλυτικά είναι: 
Κυριακή 2 Απριλίου 2017 • Ώρα 10:00 ξεκινάμε από την Πλαζ Αγ. Ιωάννη στην Κίρρα- Πολιτιστικός Σύλλογος «Ομάδα Εθελοντών «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ» • Ώρα 11:00 Καθαρισμός τουριστικής Μαρίνας Ιτέας- Σύλλογος Ελευθέρων και Αυτοδυτών Ν. Φωκίδας «KRISSAIOS» • Ώρα 11:00 Καθαρισμός Πλαζ Μαϊάμι από Ζέφυρο έως Μαρίνα Ιτέας, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας • Ώρα 11:00 Καθαρισμός Πλαζ Τροκαντερό έως Μαρίνα Ιτέας- Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας & Ο Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Όμιλος Ιτέας «ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ» • Ώρα 12:30 

  Στο χώρο της Μαρίνας Ιτέας μας περιμένει κέρασμα- Δημοτική Ενότητα Ιτέας !!! 

  Το συντονισμό της δράσης έχει η Δημοτική Ενότητα Ιτέας.
  Σας περιμένουμε όλους. 
 Ο Εθελοντισμός είναι πολιτισμός είναι κατάθεση ψυχής!!! 
 Εκ της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας Δήμου Δελφών

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2017 | 6:05 pm


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στην Φωκίδα...


   Με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου, παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις για την Εθνική εορτή στην Άμφισσα και Ιτέα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και ο βουλευτής του νομού Ηλίας Κωστοπαναγιώτου αντίστοιχα.     Με το πέρας των εκδηλώσεων, με πρωτοβουλία του βουλευτή και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας, έγινε στην Άμφισσα σύντομη συνάντηση εκπροσώπων των συλλόγων ελαιοκαλλιεργητών, του ΤΟΕΒ πεδιάδας Μόρνου καθώς και αγροκτηνοτρόφων  της περιοχής.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των συλλόγων ελαιοκαλλιεργητών ο υπουργός επανέλαβε ότι για το έργο άρδευσης του ελαιώνα έχει εξασφαλιστεί ποσό 7 εκ. Ε.
  Η απόφαση έχει υπογραφεί και το θέμα βρίσκεται στην διαδικασία συμβασιοποίησης.
 Όσον αφορά το θέμα του παραδοσιακού ελαιώνα, μέχρι το τέλος Μαΐου 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές  διαδικασίες ώστε να πραγματοποιηθεί η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους.
Στο θέμα που έβαλαν οι εκπρόσωποι του ΤΟΕΒ πεδιάδας Μόρνου σχετικά με το έργο του αναδασμού της πεδιάδας του Μόρνου και της κατασκευής δικτύου αρδευτικών και στραγγιστικών διωρύγων, ο υπουργός επισήμανε ότι το χρόνιο πρόβλημα που δημιούργησε ο ανάδοχος του έργου, με αποτέλεσμα την απαξίωση όλων των μέχρι τώρα εργασιών, βρίσκεται σε φάση επίλυσης. Το υπουργείο σε συνεργασία με την περιφέρεια έχουν απεμπλοκάρει την όλη διαδικασία. Οι μελέτες βρίσκονται σε τελικό στάδιο και ξεκινάει μέσα από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης η δέσμευση των πόρων για την αναγκαία χρηματοδότηση.
Όσο για το έργο «Φράγμα Τολοφώνας στη θέση Χάρμισκο» επίκειται συνεννόηση με τον βουλευτή προκειμένου να επισπευτούν  οι διαδικασίες.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον υπουργό στις χρόνιες στρεβλώσεις που υπάρχουν και προέρχονται από την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και αντικρουόμενης ή μη σαφούς νομολογίας. Σαν παράδειγμα ανέφερε τους δασικούς χάρτες και τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων.
Ο Υπουργός Β. Αποστόλου έκανε ειδική αναφορά και τόνισε τη σημασία που θα έχει για τους παραγωγούς, επικείμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα και με το οποίο κατοχυρώνεται αφενός η πληρωμή των προϊόντων παραγωγών εντός 60 ημερών από την πώληση τους καθώς και η υποχρεωτική αναγραφή στα γαλακτοκομικά προϊόντα της προέλευσης πρώτης ύλης.
Τέλος,  αναγνωρίζοντας την ανάγκη πραγματικής επικοινωνίας με τους αγρότες και κτηνοτρόφους, ανέλαβε την υποχρέωση σύντομα σε συνεννόηση με τον βουλευτή και τη Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας να επισκεφτεί ξανά την περιοχή, ώστε να περιοδεύσει, να συζητήσει και να δοθούν υπεύθυνα απαντήσεις και λύσεις στο μέτρο του δυνατού στα συσσωρευμένα προβλήματα τόσων χρόνων κακοδιαχείρισης.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
  
Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2017 | 6:00 pm


“Δελφοί: Το όραμα για την οικοδόμηση του World Human Forum” στο ΕΠΚΕΔ...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σχετική εικόνα

   Η οργανωτική ομάδα 
του WORLD HUMAN FORUM 
έχει την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσει 
στην εκδήλωση “Δελφοί: Το όραμα για την οικοδόμηση του World Human Forum” 
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και ώρα 20:00
  στο Αμφιθέατρο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 
του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. 

 Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την συναυλία της κορυφαίας Γερμανίδας σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν. Στο πιάνο συνοδεύει ο Ματίας Λάντεμαν. 

Περισσότερες πληροφορίες: Τ: 210 3312781 22650 82731 Ε: [email protected]th

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2017 | 5:56 pm


Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Δασών από τον ΦΔΕΔ Παρνασσού...  Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Δασών.

   Στο πλαίσιο του εορτασμού της ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας οργάνωσε ενημέρωση και βιωματικό δρώμενο με τους μαθητές της Δ΄ Τάξης, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017. 

  Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για το δάσος και την αξία του, ενώ δόθηκε έμφαση στο δασικό οικοσύστημα του Παρνασσού και τη σημασία της διατήρησής του προβάλλοντας τα οφέλη για τον άνθρωπο. 
 Στη συνέχεια τα παιδιά, με τη βοήθεια της δασκάλας τους και του προσωπικού του ΦΔΕΔΠ, αφού ζωγράφησαν, έκοψαν και κόλλησαν φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς της βιοκοινότητας του Παρνασσού, επιδόθηκαν με χαρά σε μια δημιουργική κατασκευή στην οποία αποτύπωσαν το δασικό οικοσύστημα του Παρνασσού από το οποίο δε λείπει φυσικά ο άνθρωπος, του οποίου ο ρόλος είναι καθοριστικός για την διατήρηση και προστασία του...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2017 | 5:52 pm


Κέντρο Πρόληψης «Διαδρομή» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ λειτουργεί στην Φωκίδα...


 Αποτέλεσμα εικόνας για βοηθεια

   Το Κέντρο Πρόληψης « Διαδρομή» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και ένα από τα 75 Κέντρα Πρόληψης που καλύπτουν τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Εδρεύει και λειτουργεί στην Άμφισσα από το 2007, με την ενεργό ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και των τοπικών φορέων.
 Συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της ( Ε.Ε.Τ.Α. Α.Ε.) και το Υπουργείο Υγείας ( μέσω  ΟΚΑΝΑ).
Την ευθύνη της επιστημονικής  εποπτείας έχει ο  ΟΚΑΝΑ .
 Το Κέντρο Πρόληψης « Διαδρομή», εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης βασισμένα στη φιλοσοφία της αγωγής και της προαγωγής της υγείας και επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των φορέων και των πολιτών των τοπικών κοινωνιών με σκοπό την ενεργοποίηση τους στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων.
        Προσφέρει ενδυνάμωση, υποστήριξη και εκπαίδευση παιδιών και νέων ώστε να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύξουν δεξιότητες αντίστασης στη χρήση  και κατάχρηση εξαρτησιογόνων ουσιών ( τσιγάρο, αλκοόλ, ναρκωτικά) και εξαρτητικών συμπεριφορών ( διαδίκτυο, τζόγος κ.ά).
        Υποστήριξη της οικογένειας με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας.
        Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την βελτίωση των σχέσεων εκπαιδευτικού- μαθητή αλλά και την ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου.
        Έγκαιρη αναγνώριση συμπτωμάτων πιθανής εξαρτητικής συμπεριφοράς, ενημέρωση για τα θεραπευτικά προγράμματα και παραπομπή στο κατάλληλο θεραπευτικό πλαίσιο.
        Συνεργασία με φορείς και δομές που προάγουν την ψυχοκοινωνική υγεία.
Απαρτίζεται από  τρία επιστημονικά στελέχη ,  Παναγιώτα Σκαρλή( Ανθρωπιστικός Επιστήμονας και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης), Ερικέτη  Ιωάννα Φιλιππίδη ( Κοινωνιολόγος), Νίκος Λάιος ( Κοινωνικός Ανθρωπολόγος) και   Νίκος Κουλός    ( Διοικητικός Υπάλληλος).
Διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο η σύνθεση του οποίου είναι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευστάθιος Κάππος, νόμιμος εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Φωκίδας, εκπαιδευτικός, πρωην Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τριανταφυλλιά Πιλάλα – Τσακίρη, νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου Δελφών, αντιδήμαρχος Δελφών Δ.Ε. Ιτέας, φυσικοθεραπεύτρια.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παναγιώτης Λύτρας, νόμιμος εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Άμφισσας
ΤΑΜΙΑΣ: Νίκη Γαλάτου, νόμιμος εκπρόσωπος Γενικού  Νοσοκομείου Άμφισσας, Τ.Ε., Msc Νοσηλεύτρια, τομεάρχης χειρουργικού τομέα Γενικού  Νοσοκομείου Άμφισσας.
ΜΕΛΗ: 1) Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, νόμιμος εκπρόσωπος Δήμου Δωρίδας, αντιδήμαρχος Δήμου Δωρίδας, οικονομολόγος.
2) Παρασκευή Καστρίτη, νόμιμος εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Άμφισσας.
3) Σκαρλή Παναγιώτα, νόμιμος εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου Πρόληψης.


Στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης  που εφάρμοσε το Κέντρο Πρόληψης
« Διαδρομή» για το έτος 2016, υλοποιήθηκαν  παρεμβάσεις  σε :
        Γονείς με παιδιά στη β΄Βάθμια εκπαίδευση , προβολή ταινίας για τον σχολικό εκφοβισμό “ In a better world”( Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).
        2οΔημοτικό Σχολείο Άμφισσας  βραχείες δράσεις : Α΄-βΒ΄ τάξη: «Ενα παραμύθι για την πρόληψη»,    Γ΄  τάξη,    Δ΄ τάξη  σχολικός εκφοβισμός ,         Ε΄και σ Στ΄ τάξη ,  αλκοόλ- καπνός σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.
        3οΔημοτικό Σχολείο Άμφισσας ( Α΄Δημοτικού - Δ΄Δημοτικού, ΣΤ΄ Δημοτικού).
        Δημοτικό σχολείο Κίρρας  : Β΄  Δημοτικού « Το μαγικό χαλί των παραμυθιών»(εποπτεία) ,   Ε΄  Δημοτικού  Το σπίτι των παιδιών,  
 ΣΤ΄ Μετάβαση από το  Δημοτικό στο  Γυμνάσιο .
·         Δημοτικό Σχολείο Δεσφίνας: Α΄ Δημοτικού «Παραμύθι χωρίς Σύνορα»
Β΄ Δημοτικού   : «Το μαγικό χαλί των παραμυθιών» (εποπτεία).
Εποπτεία στο πρόγραμμα «Ο κήπος με τις 11 γάτες Γ΄ τάξη, 
Στ΄ τάξη «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.
         Γυμνάσιο Άμφισσας,( καθολική παρέμβαση για το αλκοόλ και τον καπνό σε συνεργασία με κλιμάκιο Τ.Ε. Νοσηλευτών του Γενικού Νοσκομείου Άμφισσας).
         Γυμνάσιο Δεσφίνας ( εθισμός στο διαδίκτυο).
        Λύκειο Δεσφίνας ( πρόληψη των εξαρτήσεων, αλκοόλ- καπνός).
        Γυμνάσιο Γαλαξιδίου (πρόληψη των εξαρτήσεων, αλκοόλ- καπνός).
         Λύκειο Γαλαξιδίου (πρόληψη των εξαρτήσεων, αλκοόλ- καπνός).
         Γυμνάσιο Ευπαλίου (πρόληψη των εξαρτήσεων, αλκοόλ- καπνός).
         Λύκειο Ευπαλίου (πρόληψη των εξαρτήσεων, αλκοόλ- καπνός).
        Επαγγελματικό Λύκειο Άμφισσας ( στοχευμένο πρόγραμμα πρόληψης  κατά των εξαρτήσεων , 12 συναντήσεις, υλικό ξέρω τι ζητάω, Α1,Α2).
        Γυμνάσιο Λιδωρικίου(πρόληψη των εξαρτήσεων, αλκοόλ- καπνός « Ένα βήμα για συζήτηση).
         Λύκειο Λιδωρικίου (πρόληψη των εξαρτήσεων, αλκοόλ- καπνός « Είμαι κι εγώ στην πρόληψη).
         Εσπερινό Λύκειο ( πρόγραμμα πρόληψης κατά των εξαρτήσεων).
         Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ( προβολή ταινίας, « Ο Μεθύστακας») Σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.
        2οΝηπιαγωγείο Ιτέας , τρίωρη παρέμβαση με θέμα : Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι σε έναν πολύχρωμο κόσμο.
        Εργαστήρι γνωριμίας και επικοινωνίας για γονείς σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Δεσφίνας  ( δύο ώρες).
        Σχολή Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, 1ο και 2οέτος, ( η πρόληψη των εξαρτήσεων ).
       Εκπαίδευση εκπαιδευτικών α΄βάθμιας εκπαίδευσης  στα εκπαιδευτικά υλικά  «Μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο», «Το σπίτι των παιδιών».
        Πρωτόκολλο Συνεργασίας  του Παρατηρητήριο για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π. ΚΑΙ Δ. Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.  Συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού  για παιδιά προσχολικής ηλικίας. (Το υλικό περιλαμβάνει παιδικό παραμύθι, μουσική  στίχους και τραγούδια, εγχειρίδιο για τον Νηπιαγωγό). Το υλικό είναι σε εξέλιξη.
        Συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων  και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων .
         Αρθρογραφία στο ηλεκτρονικό περιοδικό επικοινωνίας και διαλόγου για την πρόληψη « Δίαυλος».

Το Κέντρο Πρόληψης « Διαδρομή» σας ευχαριστεί θερμά για τη συμπαράσταση και την ενεργό σας συμμετοχή στον  κοινό μας αγώνα  εναντίων των εξαρτησιογόνων ουσιών και των εξαρτητικών  συμπεριφορών.
Είμαστε στη διάθεση σας για συνεργασία


ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ
ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
« ΔΙΑΔΡΟΜΗ »
Σε συνεργασία με τον Οργανισμό
Κατά των Ναρκωτικών (Ο.Κ.Α.Ν.Α.)
Αλ. Ξηρού 16 , Άμφισσα
Τηλ. : 2265023590, 2265023837

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2017 | 5:49 pm


Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ιτέα...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

 Ομιλίες και απαγγελίες Εθνικού περιεχομένου σε ειδικές συγκεντρώσεις

σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.

 ΩΡΑ 11:30: Προσέλευση των μαθητών όλων των σχολείων, με

επικεφαλής τους εκπαιδευτικούς και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των

Ηρώων.

 ΩΡΑ 18:30: Στον Ιερό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στην Ιτέα θα

τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ ́ αρτοκλασίας, (Δ) στάση των

Χαιρετισμών και εν συνεχεία λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

 ΩΡΑ 07:15: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Όρθρος - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό «Ευαγγελισμός της

Θεοτόκου».

 ΩΡΑ 08:00: Έπαρση της σημαίας στην προβλήτα του λιμανιού.

 ΩΡΑ 09:45:  Προσέλευση μαθητών στο Ιερό Ναό «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ

ΣΩΤΗΡΟΣ ».

 ΩΡΑ 10:30 ́: Τελετή δοξολογίας.

 ΩΡΑ 11:00 ́:Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τις μαθήτριες του

Γυμνασίου Ιτέας Τσιάμη Ελένη και Φουσέκη Κωνσταντίνα.

 ΩΡΑ 11:30 ́: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και κατάθεση

στεφάνων από την Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία. Εθνικός ύμνος.

 ΩΡΑ 12:00 ́: Παρέλαση μαθητών όλων των σχολείων και των συλλόγων

στην παραλιακή οδό 28ης Οκτωβρίου (από το μνημείο Ε.Α. μέχρι και ΚΤΕΛ).

 ΩΡΑ 19:00’ Κυριακοπούλειο - Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας,

Συναυλία από την Συμφωνική Ορχήστρα και Viking Jazz Ensemble του

Γυμνασίου Homewood-Flossmoor Αμερικής, υπό την διεύθυνση της

μαέστρου Sarah Whitlock (είσοδος ελεύθερη).

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2017 | 12:30 am


Επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμαρχο Δελφών για τη ασυδοσία των μεταλλείων...                                                   ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
                                          ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
Για την ασυδοσία της ΕΛΜΙΝ, την τρομοκρατία των εργαζομένων, την καταπάτηση της μεταλλευτικής, της εργατικής και της συνδικαλιστικής νομοθεσίας ….. η διοίκηση του Δήμου Δελφών ούτε ξέρει, ούτε άκουσε ποτέ γι αυτά

   Στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 20/3/2017, για μια ακόμη φορά θέσαμε ως θέμα την κατάσταση που επικρατεί στα μεταλλεία της ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ και μετά κόπων και βασάνων η δημοτική αρχή αποδέχθηκε να γίνει προ-ημερησίας  συζήτηση, πάνω στο κείμενο που είχαμε καταθέσει από τις 07/02/2017 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.
   Συγκεκριμένα καταγγείλαμε τη διοίκηση της εταιρείας για:
  • Συνεχείς παραβιάσεις της μεταλλευτικής νομοθεσίας με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα, ακόμη και την ίδια τη ζωή, των εργαζομένων με τις “ελλείψεις μέτρων ασφαλείας”.
  • Την τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει τα στελέχη της με τις συνεχείς μαζώξεις του συνόλου των εργαζομένων και το επανειλημμένο εκβιαστικό μάζεμα υπογραφών προκειμένου να ξεχωρίσουν «τα στέρφα από τα γαλάρια». Ειδικότερα όταν την ίδια μέρα προχώρησαν σε ενέργειες έως και κατάργησης του Σωματείου επιβάλλοντας να γίνουν εδώ και τώρα εκλογές, ποιοι θα γραφτούν στο Σωματείο, στο που θα στηθούν οι κάλπες κλπ. Ωμές παρεμβάσεις της συνδικαλιστικής νομοθεσίας.
  • Αναφερθήκαμε στις συνεχείς διώξεις συνδικαλιστών και του Σωματείου τους. Στις εκδικητικές μειώσεις αποδοχών τους, (ειδικά σε όσους σηκώνουν κεφάλι). Στην κατάργηση αργιών, στην εκβιαστική χορήγηση της ετήσιας άδειας όποτε θέλει η εταιρεία και σε όσες δώσεις θέλει παραβιάζοντας και την εργατική νομοθεσία, διαλύοντας τους οικογενειακούς προγραμματισμούς.
   Ζητήσαμε (ως πρόταση) να καταδικάσει το δημοτικό συμβούλιο αυτές τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η εργοδότρια εταιρεία και η Δημοτική αρχή, δηλαδή η παράταξη του κ. δήμαρχου ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!
   Επειδή λοιπόν εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση, μπορεί να λέμε και ψέματα, όπως άφησαν να εννοηθεί, καταψήφισαν την εισήγηση μας ΟΛΟΙ οι σύμβουλοί τους!!! Τι κι αν πριν μερικούς μήνες οι πρόεδροι των Σωματείων αναφέρθηκαν ένα προς ένα στα ζητήματα που θέσαμε σε αντίστοιχο Δημ. Συμβούλιο, τι κι αν κάθε τόσο τα τοπικά αλλά και Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης γράφουν για το μεσαίωνα που επικρατεί στην εν λόγο εταιρεία, αυτοί εκεί!!! Αυτοί παίρνουν την ασαφή θέση των υποτιθέμενων ίσων αποστάσεων, αλλά από την άλλη, οι πράξεις τους άλλα καταμαρτυρούν.
  • Είναι οι ίδιοι που αποδέχτηκαν  τη μελέτη που τους έκανε δώρο η εταιρεία το ίδιο διάστημα που απέλυε συμπατριώτες μας.
  • Είναι οι ίδιοι που αποδέχθηκαν δωρεά οικοπέδου από την εταιρεία και συμμετείχαν παρέα με ΕΛΜΙΝ και ΙΜΕΡΥΣ (ξοδεύοντας και 6000 ευρώ, χρήματα των δημοτών) στην συνδιοργάνωση του οικονομικού φόρουμ Δελφών. Εκεί δηλαδή που σχεδιάστηκε ο ενταφιασμός μισθών συντάξεων εργασιακών σχέσεων από όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Ήτανε μάλιστα και περήφανοι που ακουστήκαμε (λέει) σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα που καταφέραμε (λέει) να πάρουμε  τα αναψυκτικά που περίσσεψαν και να τα δώσουμε στο κοινωνικό παντοπωλείο!!!!
   Εμείς τους παραδίδουμε στην κρίση σας. Και τους συγκεκριμένους και τον βουλευτή, που και αυτός δεν βλέπει και δεν ακούει για τα προβλήματα του τόπου και ιδιαίτερα αυτά των εργατικών οικογενειών!


Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2017 | 12:28 am


ΛΑ.Ο.Σ Φωκίδας: Η μόνη ελπίδα σωτηρίας είναι η στροφή προς το εθνοκεντρικό κράτος...
     

 Ατελείωτες διαπραγματεύσεις για την μνημονιακή πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί . Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ...... 
 Προτάσεις εναλλακτικών λύσεων από δανειστές , κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολιτεύσεως ...... Όλα όμως με βάση την υπάρχουσα Ε.Ε, την ευρωζώνη, το ευρώ...... Η αποτυχία προδιαγεγραμμένη , η αποτυχία σίγουρη ! Έτσι τίποτε δεν πρόκειται πότε να αλλάξει.
Η μόνη ελπίδα σωτηρίας είναι η στροφή προς το εθνοκεντρικό κράτος.


 Πιστεύουμε στο Εθνικό κράτος, πιστεύουμε ότι μόνο ένα εθνικό κράτος μπορεί να αναπτυχθεί πολιτιστικά κοινωνικά , οικονομικά, πιστεύουμε ότι μόνο μέσα σε ένα εθνικό κράτος ο λαός μπορεί να εκφρασθεί , να δημιουργήσει και να αναπτυχθεί ελεύθερα στηριζόμενος στα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμά του , στην ιστορία του και στον πλούτο του.


 Αγωνιζόμαστε εναντίον της παρά φύσιν κοινωνίας της παγκοσμιοποιήσεως , εναντίον της παγκόσμιας οικονομίας των τραπεζών, εναντίον της ελεγχομένης και κατευθυνομένης μετανάστευσης που σκοπό έχει την ανάμειξη λαών και ομογενοποίηση πολιτισμών, εναντίον της διάλυσης της οικογένειας , ενάντια στην πανθρησκεία ή την αθεΐα .


 Σεβόμαστε όλους όπως είναι αλλά απαιτούμε και όλοι να μας σέβονται. Θέλουμε ειρήνη και συνεργασία με όλους αλλά πάνω απ όλα και πρώτα απ όλα η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2017 | 6:01 pm


Η επίσκεψη της Άννας Καραμανλή στην Φωκίδα...

Φωτογραφία της Georgia Kapareli-kapourou.

   Η Τομεάρχης Αθλητισμού της Ν.Δ., Βουλευτής Β Αθηνών κ. Άννα Καραμανλή κατόπιν προσκλήσεως της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δελφών περιόδευσε στην Άμφισσα και την Ιτέα, επικεφαλής κλιμακίου αποτελούμενο από τους πολιτευτές του νομού και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δελφών. 

   Επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Άμφισσας και της Ιτέας, όπου συναντήθηκε με τοπικούς αθλητικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες οι οποίοι και την ενημέρωσαν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές υποδομές στις περιοχές της Άμφισσας και της Ιτέας αλλά και όλου του νομού Φωκίδος. 

  Η κ. Καραμανλή επισκέφθηκε και την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας, όπου και ενημερώθηκε για τα οξύτατα προβλήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζει ο νομός. 
  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μίλησε σε μεγάλη εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δελφών στην Ιτέα με θέμα «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2017 | 5:34 pm


Η ΔΗΜ. ΤΟ. Δελφών Νέας Δημοκρατίας φέρνει την Άννα Καραμανλή στην Φωκίδα για την Ημέρα της Γυναίκας...  Με την ευκαιρία του εορτασμού
της
 Ημέρας της Γυναίκας
 στις 18 Μαρτίου 2017
και ώρα 6.30μμ το απόγευμα
η ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Δελφών 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜ. ΤΟ. Δελφών Νέας Δημοκρατίας
πραγματοποιεί 
  
ανοικτή εκδήλωση 
στο ξενοδοχείο ΝΑΥΣΙΚΑ στην Ιτέα 
με κεντρική ομιλήτρια 
την πολιτικό και δημοσιογράφο
Άννα Καραμανλή!!!

με θέμα: 
"Γυναίκες σε θέση ευθύνης"...


Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2017 | 4:33 pm


Συγχαρητήρια επιστολή της Αντιδημάρχου Ιτέας στο νέο Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας...


                                                                                                                                                                    


     Κύριε Παναγιωτόπουλε,   Σας εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων ως Πρόεδρος του Λ.Τ . Ν. Φωκίδας. 
 Σας ευχόμαστε δύναμη και υγεία, ώστε να φέρετε εις πέρας το δύσκολο έργο σας και να ανταποκριθείτε με την συνέπεια και την υπευθυνότητα που σας διακρίνει στα νέα σας καθήκοντα. 

    Στις προσπάθειες τις δικές σας για την πρόοδο του τόπου μας, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία, εν όψει ιδίως των σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. 

   Με δεδομένο το αυξημένο και διαχρονικό σας ενδιαφέρον για την πόλη μας και την ανάπτυξή της, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα μας βρείτε συνεργάτες, αρωγούς και συμπαραστάτες σας.

    Παρακαλούμε δε, όπως έχουμε μια συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να σας εκθέσουμε από κοντά τα θέματα που μας απασχολούν και παραμένουν σε εκκρεμότητα. 

   Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την θετική σας ανταπόκριση, τελώντας σε αναμονή συνάντησης μαζί σας. 

  Με εκτίμηση 
Η Αντιδήμαρχος Δελφών 
Δημοτικής Ενότητας Ιτέας 

 Τριανταφυλλιά Πιλάλα - Τσακίρη

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2017 | 4:10 pm


Νέος Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας ο πρώην Αντιδήμαρχος Ιτέας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος...

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
   ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν . ΦΩΚΙΔΑΣ 

    Αριθ. μελών κατά το νόμο: 9 
 Πράξη αριθ. 10/2017

    ΠΑΡΟΝΤΕΣ
 Κοτσιμπός Αλέξανδρος, Λιμενάρχης Ιτέας Αντιπρόεδρος 
Μπρόκου Ελένη , Προϊσταμένη Τελωνειακής Αρχής Ιτέας 
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας 
Κασούτσα Βασιλική 
Γιογάκης Nικόλαος 
Σκοπελίτης Γεώργιος 
Αλτάνης Δημήτριος 

 ΑΠΟΝΤΕΣ
 Αγγελέτος Αθανάσιος 
Γεωργούλα Ευθυμία αν και νόμιμα προσκλήθηκαν δεν προσήλθαν. 

   ........................
 Ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος Κοτσιμπός Αλέξανδρος Πλωτάρχης Λ.Σ ., Λιμενάρχης Ιτέας εισάγει για συζήτηση το μοναδικό θέμα που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη:
  Π ε ρ ί « Εκλογή ς Προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας για το υπόλοιπο της θητείας της (τριετία 2015 - 2017) » 

   Ο Προεδρεύων εισηγούμενος το θέμα έθεσε υπόψη των μελών τα εξής: 1...............
 7. Την από 24 - 02- 2017 παραίτηση του Νικολάου Γιογάκη από το αξίωμα του αιρετού Προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής Ν. Φωκίδας. 

  Σύμφωνα με τα ανωτέρω η Λιμενική Επιτροπή Ν. Φωκίδας η οποία έχει οριστεί και συγκροτηθεί σε σώμα για την τριετία 2015 - 2017 από τους κάτωθι: 
  1. Τον Προϊστάμενο της Λιμενικής αρχής Ιτέας ως αντιπρόεδρο, με αναπληρω τή του το νόμιμο αναπληρωτή του 
 2. Τον Προϊστάμενο της Τελωνειακής αρχής Ιτέας, με αναπληρωτ ή του τον νόμιμο αναπληρωτή του 3. Τον Παναγιωτόπουλο Ανδρέα, Δημοτικό Σύμβουλο Δελφών, εκ πρόσωπο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με αναπληρωτή του το Μάνιο Ασημάκη, Δημοτικό Σύμβουλο Δελφών 
 4. Τον Αγγελέτο Αθανάσιο, εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Ν. Φωκίδας, με αναπληρ ωτή του τον Μπακάλη Κωνσταντίνο 
 5. Τ η Γεωργούλα Ευθυμία του Σωτηρίου εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Ν. Φωκίδας, με αναπληρωτή της τον Εμμανου ήλ Γεώργιο – Γλαύκο του Νικολάου 
 6. Την Κασούτσα Βασιλική του Μιχαήλ εκπρόσωπο του Ταμείου Ναυτικών Πρακτόρων Ν. Φωκίδας, με αναπληρωτή της τον Κασούτσα Ανάργυρο 
 7. Το Γιογάκη Νικόλαο, με αναπληρώτριά του την Τσόκα - Λέτσου Αικατερίνη
  8. Το Σκοπελίτη Γεώργιο, με αναπληρωτή του το Βλάχο Κωνσταντίνο 
 9. Τον Αλτάνη Δημήτριο, με αναπληρωτ ή του το Μπεχλιβανίδη Παναγιώτη θα πρέπει να προβεί στην ε κλογή εκ των μελών της , του Προέδρου αυτής , για το υπόλοιπο της θητείας της (τριετία 2015 - 2017) . 

   Ο Προεδρεύων ζήτησε να δηλωθούν υποψηφιότητες εκ των τακτικών μελών για το αξίωμα του Π ροέδρου. 
 Υποψηφιότητα θέτει ο κ. Παναγιωτόπουλος Ανδρέας. 
  Ακολουθεί ψηφοφορία για την εκλογή του Π ροέδρου της Λιμ ενικής Επιτροπής. 
 Ολοκληρωμένης της διαδικασίας της διαλογής και καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, προέκυψε ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος Ανδρέας, ο μοναδικός υποψήφιος, έλαβε επτά ( 7 ) ψήφους. 
 Τα σχετικά ψηφοδέλ τια αφού μονογράφησαν από τον Προεδρεύοντα Λιμενάρχη Ιτέας και την Προϊσταμένη Τελωνειακής Αρχής Ιτέας , κατετέθησαν στο αρχείο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας. 
  Επομένως Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Ν. Φωκίδας για το υπόλοιπο της τριετίας 2015 – 2017 εξελέγη από τα μέλη αυτής ο κ.Παναγιωτόπουλος Ανδρέας .
  Ο Αντιπρόεδρος καλεί τη Λιμενική Επιτροπή να αποφασίσει επί των ανωτέρω. 
 Η Λιμενική Επιτροπή, αφού άκουσε όλα αυτά και έχοντας υπόψη τ ον κώδικα «Περί Λιμενικών Ταμείων» Αποφασίζει ομόφωνα Εκλέγει Πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας για το υπόλοιπο της θητείας της (τριετία 2015 -2017) τον κ. Παναγιωτόπουλο Ανδρέα από τα μέλη αυτής, με ψήφους επτά (7 ). Η απόφ αση αυτή πήρε αριθμό 10/2017 . 
  Η παρούσα απόφαση να υποβληθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας για τον κατά νόμο έλεγχ ο και έκδοση εγκριτικής απόφασης.
  Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό. Έγινε, αποφασίσθηκε και υπογράφηκε αυθημερόν. 

  Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

 Ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος  
Κοτσιμπός Αλέξανδρος  
   Πλωτάρχης       ΛΣ                                                                            
Τα Μέλη
Μπρόκου Ελένη
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας
Κασούτσα Βασιλική 
Γιογάκης Νικόλαος
 Σκοπελίτης Γεώργιος 
Αλτάνης Δημήτριος

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2017 | 12:08 pm


Μιχάλης Ηλιάδης: Εθνικό νόμισμα - από το «πυρ το εξώτερο» στο προσκήνιο;...


 Αποτέλεσμα εικόνας για μιχάλης ηλιάδης


  
      Έχει μπει για τα καλά το 2017 και καμία προοπτική πραγματικής αλλαγής δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα για την Πατρίδα μας. 

   Η κρίση βαθαίνει χρόνο με τον χρόνο, μήνα με το μήνα. Η φτώχια μεγαλώνει μαζί με την ανασφάλεια για το αύριο και την αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας.
 Το ξενοκίνητο πολιτικό σύστημα, με την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ και των ισχυρών του χρήματος συνεχίζει να παραπλανά τον λαό και να υπόσχεται… Όπως ανέκαθεν έκανε, όπως από το 2011 κάνει, όπου κάθε χρόνο προβλέπεται η έξοδος από την κρίση και η επιστροφή στην ανάπτυξη… Ο λαός μας βρίσκεται σε μία κατάσταση εσωστρέφειας, απογοήτευσης και παθητικής αποδοχής της ποικιλότροπης καταστροφής της ζωής του και της Πατρίδας του. 
 Ο λαός όμως, παρά την πλύση εγκεφάλου που υφίσταται από την ατέρμονη προπαγάνδα του συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς, έχει ευθύνες. Έχει ευθύνες, γιατί αυτός επιλέγει κάθε φορά τους κυβερνήτες του, αυτός  δηλαδή επιλέγει ποιος θα είναι ο επόμενος  που– δυστυχώςόπως δείξει η προϊστορία– θαείναι ο επόμενος που θα ηγηθεί της καταστροφικής πορείας της Ελλάδος. Η πορεία αυτή είναι άμεσα συνυφασμένη με τη λεγόμενη Ευρωπαϊκή πορεία και την Ευρωπαϊκή προοπτική της Xώρας.

Η ελπίδα δεν ήρθε, ούτε με τους «αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ενσωματώθηκαν κι αυτοί στη λογική της Ευρωπαϊκής προοπτικής, χάριν της εξουσίας, όπως άλλωστε και οι πρώην συνεργάτες τους καταγγέλλουν. Έτσι από τα Ζάππεια του κ. Σαμαρά και το σκίσιμο των μνημονίων του κ. Τσίπρα, οδηγούμαστε σήμερα πιο βαθειά από ποτέ στην ολοκληρωτική καταστροφή. Γιατί, πώς αλλιώς ονομάζεται η ραγδαία υποβάθμιση της Υγείας, της Πρόνοιας και της Εκπαίδευσης των Ελλήνων; Πώς ονομάζεται η ραγδαία μείωση των γεννήσεων, η υπέρογκη ανεργία και οι αυτοκτονίες; Δεν είναι πραγματική καταστροφή η απαξίωση των υποδομών και των μηχανημάτων που είτε σκουριάζουν στα κλειστά εργοστάσια, είτε πουλήθηκαν στο εξωτερικό, ενώ οι χειριστές τους αποσύρθηκαν από την παραγωγή και οι νέοι επιστήμονες που θα μπορούσαν να αναλάβουν την ανάταξη της Χώρας μεταναστεύουν μαζικά;

Είναι τραγικό να ακούς πλέον την κυβέρνηση να βεβαιώνει ότι όλα πάνε καλύτερα. Άραγε γιατί χρειάζονται τότε νέα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση; Είναι επίσης τραγικό να ακούς την αξιωματική αντιπολίτευση να υπόσχεται έξοδο από την κρίση και ανάπτυξη… Στο ίδιο έργο θεατές σχεδόν 7 χρόνια.Φτάνει πια η κοροϊδία!

Η Πολιτική Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ από της ιδρύσεώς της το 2008, προέβλεψε την πολύπλευρη καταστροφή, σαν αποτέλεσμα της διαπιστωμένης πνευματικής παρακμής καθώς και της αξιακής κατάρρευσης των Νεοελλήνων, μιας και η πλειοψηφία τους πλέον πιθηκίζει στις «Ευρωπαϊκές αξίες». Στο πρόγραμμα της ΚΟΙΝΩΝΙΑ, υπάρχει από τότε μια βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάταξη της Ελλάδος και αυτή είναι, να μπορεί να εφαρμόσει η Χώρα τη δική της οικονομική πολιτική τόσο την νομισματική όσο και τη δημοσιονομική. Δική μας νομισματική πολιτική σημαίνει εθνικό έλεγχο του νομίσματος και βεβαίως της Τραπέζης της Ελλάδος. Σήμερα μετά από χρόνια αποσιώπησης, αλλά και συσσώρευσης κάθε αρνητικής προπαγάνδας, το ζήτημα του Εθνικού νομίσματος επανέρχεται στο προσκήνιο έστω και δειλά. Δεν ξέρουμε ποιοι το επαναφέρουν και ποιο ρόλο εξυπηρετούν. Υπάρχουν σε όλα τα κόμματα μεμονωμένες φωνές υπέρ του Εθνικού Νομίσματος, όμως στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κανένα κόμμα δεν τάσσεται υπέρ της επαναφοράς του, πλην του ΚΚΕ, το οποίο το εντάσσει βεβαίως στη σύνολη πολιτική του. Στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να ανεβαίνει το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της επαναφοράς της Δραχμής και δικαιολογημένα, μιας και το Ευρώ αποδείχθηκε η θηλιά στο λαιμό της Ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει όμως να καταστήσουμε σαφές και να προειδοποιήσουμε τον Ελληνικό λαό: το Εθνικό Νόμισμα μπορεί να αποτελέσει το βασικό εργαλείο ανάπτυξης της Χώρας, ενταγμένο σε μία εθνική πολιτική οικονομικής και όχι μόνο, ανασυγκρότησης.

 Όμως ποιοι θα κληθούν, αν κληθούν, να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική; Το ίδιο πολιτικό προσωπικό που καταστρέφει για δεκαετίες την Ελλάδα; Οι ίδιες οικογένειες που ασκούν υποδειγματικά την πολιτική της παγκόσμιας ελίτ της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην Χώρα μας; Αυτοί που σήμερα τρομοκρατούν χωρίς επιχειρήματα τον κόσμο, λέγοντας ότι αν γυρίσουμε στη Δραχμή θα καταστραφούμε, ενώ με το Ευρώ όλα πάνε καλά βεβαίως… Μπορεί αύριο αυτοί οι άνθρωποι να εφαρμόσουν εθνική αναπτυξιακή πολιτική με βάση το εθνικό μας νόμισμα, ή μήπως θα εκτελέσουν απλά και πάλι το νέο ίσως σχέδιο των ξένων καθοδηγητών τους;

 Ο κάθε Έλληνας πρέπει πλέον να καταλάβει ότι έχει ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει στην Πατρίδα μας και για ό,τι θα επακολουθήσει. Ας μην ψάχνουμε για άλλοθι. Όσο η αντίδρασή μας στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές περιορίζονται στην φραστική καταδίκη των «κακών» Ευρωπαίων ή και των Ελλήνων πολιτικών, που ουσιαστικά σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους, επιτελούν το έργο που τους ανατέθηκε, τότε δεν υπάρχει καμία προοπτική. Το βιώνουμε πλέον για σχεδόν 7 χρόνια.

 ΗΚΟΙΝΩΝΙΑμιλάει για μία επανάσταση συνειδήσεων, που θα επικυρωθεί στην κάλπη όταν έρθει η ώρα και θα φέρει την ανατροπή. Ως τότε με τους Έλληνες τεχνηέντως χωρισμένους με τον «παραδοσιακό» διαχωρισμό σε δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους… δενθα δούμε Θεού πρόσωπο. Ο λαός μας ας καταλάβει πλέον, αυτό που εδώ και 9 χρόνια διακηρύττουμε, ότι ο διαχωρισμός είναι οριζόντιος και διαπερνά όλα τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Είναι κάποιος με την Παγκοσμιοποίηση και την πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων ή όχι; Αποδέχεται δηλαδή την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και ανθρώπων που πρεσβεύει ο Νεοφιλελευθερισμός ή όχι; Αποδέχεται κάποιος την απώλεια της Εθνικής μας  κυριαρχίας και την ανάθεση της στις υπερεθνικές γραφειοκρατικές ελίτ διεθνών οργανισμών και ενώσεων ή όχι; Αντιλαμβάνεται ο Έλληνας ότι η σημερινή Ευρώπη είναι δύση και ότι εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε μία Ευρώπη που να εκφράζει το πνεύμα του Γένους μας;

 Αυτός είναι ο πραγματικός διαχωρισμός. Όσο συντομότερα το συνειδητοποιήσει ο Ελληνικός λαός, τόσο συντομότερα θα έχει την ευκαιρία και την ελπίδα να βγάλει τη Χώρα από την ηθική και πνευματική εξαχρείωση, αλλά και το οικονομικό αδιέξοδο και να πορευθούμε όλοι μαζί, χωρίς ακρότητες με πνεύμα συνεργασίας, αγάπης και σεβασμού προς το ανθρώπινο πρόσωπο, ώστε να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2017 | 11:25 am


Αύριο στο εδώλιο των Δικαστηρίων Άμφισσας Γαζή, εταιρεία, Μαντζώρος, υπηρεσιακοί παράγοντες και …ο αλβανός εργάτης για τα καμένα του Δελφικού Τοπίου…!


Αποτέλεσμα εικόνας για φωτια  ελαιωνας αμφισσας  
   Συνεχίζεται ο αγώνας της απόδοσης Δικαιοσύνης για την καταστροφή της καρδιάς του Δελφικού Ελαιώνα από την καταστρεπτική φωτιά της 5ης Αυγούστου 2013 όπου οι Σύλλογοι των πυρόπληκτων Αγροτών και ιδιοκτητών ελαιοκτηματιών είχαν καταθέσει μηνύσεις προσδιορίζοντας ευθύνες σε συγκεκριμένους κατηγορούμενους… 

    Οι πυρόπληκτοι αγρότες μετά από τόσα χρόνια πέτυχαν την ενοποίηση των δικαστικών υποθέσεων «που αφορούν στην καταστρεπτική φωτιά της 5ης Αυγούστου 2013 στον Παραδοσιακό και Ιστορικό Ελαιώνα του Δελφικού Τοπίου»… 

   Αύριο λοιπόν θα κληθούν να καθίσουν για πρώτη φορά στο εδώλιο η τότε υπεύθυνη Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος Γιώτα Γαζή, οι επικεφαλείς της εταιρείας και του έργου, ο τότε αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών Σ. Μαντζώρος, υπάλληλοι υπηρεσιών και … ο Αλβανός εργάτης! 

   Η καταστροφική φωτιά κατέκαυσε περισσότερα από 5.000 στρέμματα γης και περίπου 80.000 ελαιοδέντρων αν και το ποσοστό και το είδος της ζημιάς (διασωθέντα, καταστραφέντα με δυνατότητα βλάστησης) είναι αδύνατο να προσδιορισθεί»… ενώ οι συνέπειες της καταστροφής πέραν της ανυπολόγιστης ιστορικής σημασίας και του μεγάλου οικονομικού πλήγματος δεν αντισταθμίστηκαν ποτέ! 

  Εάν σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη είχε προκληθεί καταστροφή από έργο της Αντιπεριφέρειας, με χρήματα της ΕΕ, σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο… τι θα είχε συμβεί…;; 

  Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για το παγκόσμιο  Δελφικό Τοπίο…

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2017 | 7:30 am


Ο διεθώς βραβευμένος πρόεδρος Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας και υπεύθυνος Προγράμματος Υγείας της ΝΔ, Πάνος Ευσταθίου, θα πολιτευτεί στην μονοεδρική Φωκίδα...;;

 
  Ένας από τους πλέον επιφανείς συμπατριώτες μας, ο  Πάνος Ευσταθίου από το Μοναστηράκι Δωρίδας, Πρόεδρος - εκτός των άλλων - της Ελληνικής  Εταιρείας  Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα Υγείας  είναι ο υπεύθυνος κατάρτισης του Προγράμματος Υγείας της ΝΔ… 

 Ο νευραλγικός Τομέας Υγείας είναι το αντικείμενο στο οποίο εστιάζουν περισσότερο στην αξιωματική αντιπολίτευση, πράγμα που δικαιολογεί την προσέγγιση του Πάνου Ευσταθίου από τον Κ. Μητσοτάκη καθώς ο Δωριέας συμπατριώτης μας είναι ο πλέον ειδικός για την κατάρτιση του Προγράμματος του κόμματος.

 Άλλωστε, ο κ. Ευσταθίου ο οποίος χαίρει εκτιμήσεως για την προσφορά του στην χώρα, φαίρεται να είναι ένα από τα πρόσωπα που το κόμμα της ΝΔ προσεγγίζει για τα ψηφοδέλτια και δη για το ψηφοδέλτιο της μονοεδρικής Φωκίδας...
  
 Αν και θα μπορούσε να συμμετέχει λόγω της διεισδυτικότητάς του και της αναγνωρίσιμότητά του ακόμη και σε Επικρατείας (όπως έχει δείξει το παρελθόν) ωστόσο φαίνεται πως  άρχισε να υπάρχει κινητικότητα για την Φωκίδα από τα κεντρικά... 


   Ενδεικτικά αναφέρουμε μικρό μέρος των βιογραφικών του στοιχείων που άλλωστε αφορούν μια διεθνή επιστημονική και διπλωματική καριέρα προσφοράς και υπηρεσίας στην Πατρίδα...
 
   Αποφοίτησε από το 13ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, την Ιατρική Σχολή Αθηνών και τη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε ως Ορθοπεδικός Χειρουργός στη σπονδυλική στήλη στο New York University, Orthopedic Dept. στις ΗΠΑ. 

    Υπηρέτησε στις Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών και Αμφίβιων Καταδρομών ως o πρώτος ιατρός–αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσης στις Ε.Δ. και ιατρός Καταδυτικής Ιατρικής. Εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Στρατιωτικής Ιατρικής του Ελβετικού Στρατού, σε θέματα αντιμετώπισης μαζικών απωλειών υγείας και εφαρμογής της συνθήκης της Γενεύης.
 
     Διετέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος στο Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του ΝΑΤΟ, στη Διεθνή Ένωση Στρατιωτικής Ιατρικής (ICMM) και εκπροσώπησε το Υπουργείο Υγείας στο Εarly Warning System και το Health Security Committee (H.S.C.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004 έως και το 2010. 
  
   Εκπροσώπησε το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στον οργανισμό του «Αθήνα 2004» για θέματα Υγειονομικού και  ως αν. Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργανισμού Υγείας (ΣΟΤΥ) διοίκησε την Ολυμπιακή Υγειονομική Μονάδα κατά τη προετοιμασία και διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Τον Οκτώβριο του 2005 ορίστηκε μέλος της Ελληνικής εκπροσώπησης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου (2008). 

 Έχει τιμηθεί με την ανώτερη διακρισή του ΕΕΣ το 2006 για την πρόσφορα του στους πληγέντες από το τσουνάμι στην Ινδονησία. 
 
 Διετέλεσε Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) από το 2004 έως και το 2010, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Πανδημία Γρίπης και της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Υγείας, καθώς και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ.
 
Έχει οργανώσει Πανελλήνια, Βαλκανικά και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια στο αντικείμενο της Ορθοπεδικής ειδικότητας καθώς και της αντιμετώπισης μαζικών απωλειών υγείας και πολεμικών τραυμάτων.

  • 1998-2003 αναλαμβάνει την οργάνωση των Υγειονομικών Υπηρεσιών στις περιοχές Αλβανίας (Ίδρυση Νοσοκομείου Αργυροκάστρου – εκπαίδευση Αλβανών Ιατρών στο Στρατιωτικό Νοσοκομείων Τιράνων και στο Νοσοκομείων Μαρία Τερέζα με προσωπική παραμονή και διδασκαλία στο Ισμπέρις – Τίρανα) Κοσσόβου (ίδρυση Μονάδος Υγειονομικής στην Πρίστινα 34/ΤΥΓ και στο Ουράσεβιτς – καμένα Γκλάβα )και Βοσνίας .Συνεργάζεται με τις Ε.Δ. Ρουμανίας, Τουρκίας , Βουλγαρίας για την ανταλλαγή εμπειριών στην λειτουργία Νοσοκομείων κυρίως στις πόλεις Σόφια , Βουκουρέστι και Κωνσταντινούπολη.

  • Από το 2004 έως σήμερα είναι εθνικός εκπρόσωπος του ΥΥΚΑ στην ευρωπαϊκή ένωση στην Health Security Committee και ιδρυτής του επικοινωνιακού τμήματος (communicators) εκπαιδευθείς ως Media Expert σε θέματα Υγείας στην DEMA –Δανίας .

  • Τον Σεπτέμβριο του 2005 ορίζεται μέλος της Νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την Βιοτρομοκρατία και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Πανδημία Γρίπης.

Από το 2005 είναι ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ΕΚΕΠΥ με αρμοδιότητες στην διοίκηση όλων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ Ίδρυσε το κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΕΠΥ και το διασύνδεσε με την MIC την Ε.Ε τον WHO το ECDC και το ΝΑΤΟ όπως και άλλες παγκόσμιες Υπηρεσίες Υγείας με υλοποίηση 80 επιχειρήσεων Υγείας επιτυχώς .
Επί δεκαετία διετέλεσε Διευθυντής της Β Ορθοπεδικής Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ και συνεργάτης στα ΙΑΣΩ GENERAL, Λευκός σταυρός, Αθήναιον Α και Β όπως και Υγείας Μέλαθρον. Έχει λάβει την υποτροφία της COCOMAC το 1986 για νεαρούς Ορθοπεδικούς Χειρουργούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δύο 1α Βραβεία για την καλύτερη ερευνητική εργασία στο 11ο και 18ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και έως σήμερα είναι μέλος αυτού. 
 Έχει εκπονήσει τα Εθνικά Επιχειρησιακά σχέδια :
Φιλοκτήτης, Περσέας, Άρτεμις, Σώστρατος... 
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Σπονδυλικής Στήλης, της Αμερικανικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Ορθοπεδικών, μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπεδικών, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αρθροσκοπήσεων Γόνατος και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων.

  Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε Ελληνικά και Ξένα περιοδικά και επίσης έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε Ορθοπαιδικές Εκδόσεις.
Έχει εκδώσει το:Mass gatherings and public health : the experience of the Athens 2004 Olympic Games / edited by Agis D. Tsouros and Panos A. Efstathiou World Health Organization, Regional Office for Europe, 2007.
Έχει οργανώσει Πανελλήνια, Βαλκανικά και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια στο γνωστικό αντικείμενο της Ορθοπεδικής ειδικότητας καθώς και αντιμετώπισης μαζικών απωλειών υγείας-πολεμικών τραυμάτων...


Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2017 | 1:08 pm


Σταθερά στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη από την εκλογή του ως Προέδρου της ΝΔ, η ΔΗΜ.ΤΟ. Δελφών...

 
  Σειρά συναντήσεων και επαφών είχαν τα μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Δελφών με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τους επικεφαλείς οργανωτικού του κόμματος κατά την επίσκεψή τους στον Δήμο Δελφών...
  Στα πλαίσια του οικονομικού Φόρουμ ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε Ιτέα και Άμφισσα ερχόμενος σε επαφή με φορείς και πολίτες αλλά και με τα κομματικά όργανα που έχουν σχέση απ ευθείας με την εκλογική βάση όπως είναι η Δημοτική Οργάνωση ΝΔ Δελφών... 

 Τόσο ο Πρόεδρος της ΝΔ όσο και ο ΓΓ Γραμματέας του κόμματος κ. Αυγενάκης, είχαν επαφές με τον Πρόεδρο ΔΗΜ. ΤΟ. Δελφών Ευθύμιο Κατσαρέλη αλλά και με την Γραμματέα & υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων & Επικοινωνίας του Οργάνου Γεωργία Καπαρέλη - Καπούρου,  πράγμα αναμενόμενο αφού το μεγαλύτερο κομματικό όργανο του Νομού είχε εκδηλώσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη, με την ανοικτή στήριξη στην εκλογή της υποψηφιότητάς του, κατά τις εσωκομματικές εκλογές. 

 Άλλωστε η ΔΗΜ.ΤΟ. Δελφών εκτός από  πολυπληθέστερο όργανο του κόμματος στην Φωκίδα και εκτός της άμεσης επαφής και επιλογής απ ευθείας από την εκλογική βάση, αποδεικνύεται ο πλέον ενεργός πολιτικός πυρήνας προσελκύοντας διαρκώς νέα μέλη και συμπεριλαμβάνοντας ενεργούς πολίτες στους τομείς λειτουργίας του...
 ενώ παράλληλα οι διαρκείς παρεμβάσεις και οι πάντοτε επιτυχείς εκδηλώσεις δείχνουν την αποδοχή του κοινωνικού συνόλου στην δυναμική παρουσία των προσώπων και των δράσεων...

 

Δημοσιεύθηκε στις 5 March 2017 | 10:56 am


Με όρθιους ο Βελόπουλος στην Άμφισσα!...


Με όρθιους ο Βελόπουλος στην Άμφισσα!

 Νίκος Τσιαμτσίκας

 

  Αίσθηση προκάλεσε στην μικρή κοινωνία της Άμφισσας η ομιλία του Κ. Βελόπουλου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.    Ως πρόεδρος του νεοιδρυθέντος Πολιτικού Κόμματος «Ελληνική Λύση», μίλησε σε πάνω από 100 άτομα, που γέμισαν την αίθουσα και παρακολουθούσαν όρθιοι μέσα και έξω απο αυτήν. 

  Δείγμα αλλαγών στην πολιτική σκέψη των φτωχών Ελλήνων της περιφέρειας; 

  Μήνυμα προς τα παραδοσιακά μνημονιακά κόμματα, στα οποία γυρνούν την πλάτη;

  Θα δείξει.


 timelink.gr

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2017 | 3:24 pm


Το Lepanto RTV για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Φωκίδα...   Η τηλεόραση του  Lepanto για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Φωκίδα, τις συναντήσεις και τις δεσμεύσεις...


Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2017 | 9:44 am


Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιτέα...


  Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιτέα...

 Αφετηρία η Ιτέα για τον Πρόεδρο της ΝΔ...


Στο Γηροκομείο Ιτέας και στο ΚΑΠΗ της πόλης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Κώστα Μπακογιάννη, συναντήθηκε με πλήθος πολιτών και απήλαυσε τοπικά γλυκά και κεράσματα.

 Στην διάρκεια της συνάντησής του με την Αντιδήμαρχο Ιτέας Λιάνα Πιλάλα - Τσακίρη,

δεσμεύτηκε για την επέκταση του Γηροκομείου και την αναβάθμιση του Λιμένα Ιτέας ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για ισχυρή στήριξη στην Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄βαθμού και ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει την επίσκεψη!


 


Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2017 | 1:13 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr