Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Απίστευτο! Πανελλαδική πρωτιά του Δήμου Δελφών… οριστική άρνηση στο Ψήφισμα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας… την απορρίπτουν από πέρυσι, τώρα αγνόησαν και τους υπογράφοντες δημότες, καταγγέλλει ο Δρακάκης... στο Money Show στο Κάραβελ απόψε ο δήμαρχος!...
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η      Δ Ρ Α Κ Α Κ Η

19/1/2019 


  Αγαπητοί συνδημότες, 

  Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω για την στάση του δημάρχου Δελφών αλλά και των επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου μας απέναντι στο Μακεδονικό. 

   Από πέρυσι εισηγηθήκα να πάρουμε Ψήφισμα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, όπως έχουν πράξει οι Δήμοι της επικράτειας. 
 Αντ' αυτού ο δήμαρχος Δελφών δεν δεχόταν την εισήγηση. Υποχρεώθηκα να συγκεντρώσω υπογραφές συμπολιτών μας με τους οποίους συστήσαμε και την Επιτροπή Αγώνα σχετικά και η εισήγησή μας κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο από τον Οκτώβριο. 

  Από τότε, συζητήθηκε χθες το μεσημέρι, τελευταίο θέμα στο Δ.Σ.  Δελφών, όπου και ΔΕΝ ψηφίστηκε, καθώς ο κάθε επικεφαλής παράταξης είχε διαφορετική άποψη, ο δε δήμαρχος Δελφών υπέβαλλε δική του εισήγηση σύμφωνα με την οποία βρίσκει θετική την έναρξη συνομιλιών για την συμφωνία των Πρεσπών, κατά τα άλλα δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο της συμφωνίας και μάλιστα έκλεινε με την εντολή η εισήγησή του να κοινοποιηθεί στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση!!! τέτοια ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑ...


  Ο δε κ. Ταγκαλής δεν έμεινε για να ψηφίσει ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. Πρόλαβε όμως να στηρίξει τον προϋπολογισμό του δημάρχου αφού ανέφερε ότι κινείται στην σωστή κατεύθυνση... 

  Ο κ. Μέγκος είχε δική του «οπτική» και μίλησε για το δικαίωμα των λαών να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν και ο κ Ιωσηφίδης είπε ότι το πρόβλημα είναι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαική Ένωση με τις πολιτικές των ενάντια στα συμφέροντα των λαών κ.α. 

  Επειδή έγινε αντιληπτό πως δεν επρόκειτο να γίνει Ψήφισμα, υπέβαλα αμέσως άλλη πρόταση, ένα απλό Ψήφισμα στο οποίο να αναφέρεται ότι: Είμαστε αντίθετοι στην Συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζουμε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
  ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ.

   Όμως ούτε αυτό δέχθηκαν! Αρνήθηκαν το απλούστατο! Προφανής ο λόγος και ο στόχος: εάν πραγματικά ήθελαν να βοηθήσουν στο Μακεδονικό θα είχαν προ πολλού εισηγηθεί και υποστηρίξει το θέμα και δεν θα περίμεναν ούτε το αίτημα των πολιτών ούτε την δική μου ύστατη προσπάθεια. Όλα τα άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». 

   Αποτέλεσμα, κανένα Ψήφισμα δεν πάρθηκε, έστω και την τελευταία στιγμή από τον Δήμο Δελφών για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. 

  Βέβαια αυτή η πανελλήνια πρωτιά που επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ο Ιστορικός & Παγκόσμιος Δήμος Δελφών δεν είναι κάτι που αγνοούσα προσωπικά. 

   Καθώς όμως είχα ζητήσει την υπογραφή σας για το Ψήφισμα, όφειλα να σας ενημερώσω. 

  Άλλωστε ο δήμαρχος επειγόταν να ετοιμαστεί για να κατέβει στην Αθήνα, όχι για το συλλαλητήριο όπως οι συνάδελφοί του απ όλη την χώρα, ούτε προφανώς για να μισθώσει λεωφορεία για τους δημότες, αλλά προκειμένου να παραστεί απόψε ως δήμαρχος Δελφών στην έναρξη των προετοιμασιών για τα ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2019 στην Αίθουσα «Μακεδονία»!  του Ξενοδοχείου Κάραβελ στο πλαίσιο του πολυθεματικού συνεδρίου Money Show… 

    Και εις άλλα με υγεία...


    

   • Σας επισυνάπτω το κείμενο του Ψηφίσματος που δεν ψηφίστηκε ποτέ και δείγμα από τις υπογραφές των συμπολιτών μας. 


Γεώργιος Δρακάκης
 Δημοτικός Σύμβουλος ΔελφώνΔημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 9:01 pm


Ο πρ. υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. Φωκίδας Τάσος Φλώρος είναι ο γαλάζιος υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδας...!

Αναστάσιος  Χαραλ. Φλώρος

Καθηγητής Μαθηματικών

Οικονομολόγος – Πολιτικός Επιστήμων – Νομικός
Αγαπητές Συμπατριώτισσες
Αγαπητοί Συμπατριώτες,           Μετά την πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά (πρόεδρος ομοσπονδίας συλλόγων, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Δωρικής αδελφότητας, Νομαρχιακός Σύμβουλος, γραμματέας Νομαρχιακού Συμβουλίου, Εκπρόσωπος στην Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος και υποψήφιος Βουλευτής Φωκίδας) και ικανοποιώντας την επιθυμία και παρότρυνση των Συμπατριωτών μου, αποφάσισα να συνεχίσω τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας και να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση σας ως υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδος.           Με ήθος, αποφασιστικότητα, συνέπεια, εμπειρία και γνώση και με γνώμονα το «ΕΜΕΙΣ» του συμπατριώτη μας στρατηγού Μακρυγιάννη, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να παλέψουμε ώστε η Δωρίδα μας, με τον ασυναγώνιστο φυσικό της πλούτο συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα και με το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, το οποίο διαπρέπει παντού Πανελλήνια και απανταχού της γης, να βρεθεί στη θέση που πραγματικά της αξίζει.           Με την πολύχρονη εκπαιδευτική μου ενασχόληση, προσκαλώ όλους τους νέους, τους οποίους και εμπιστεύομαι, να συμμετάσχουν ενεργά, να έχουν τον κύριο λόγο για την ανάπτυξη της περιοχής μας, την αντιμετώπιση των προβλημάτων με αμεσότητα και ευαισθησία και με βασικές προτεραιότητες την υγεία, την παιδεία, την καινοτόμο νεανική επιχειρηματικότητα, προστατεύοντας ταυτόχρονα το πανέμορφο φυσικό μας περιβάλλον.           Ας συστρατευτούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να δώσουμε τον καλό αγώνα για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Δωρίδας μας που όλοι αγαπάμε και νοιαζόμαστε.Αναστάσιος Φλώρος – Υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδος

Επικοινωνία: Τηλ. 6945204090 και Emailflorosan@in.gr


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

· Ο Αναστάσιος Χαραλ. Φλώρος, αποφοίτησε με Άριστααπό το Λύκειο Λιδωρικίου.        

Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απεφοίτησε από τη Σχολή Επιμόρφωσης ΛειτουργώνΜέσης Εκπαίδευσηςμε Άριστα. Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα. Παρακολούθησε πλείστα σεμινάρια για την αναβάθμιση του Λυκείου, στις νέες τεχνολογίες (Η/Υ) στην εκπαίδευση και στα Π.Ε.Κ.(Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα) για την Ευρωπαϊκή διάσταση της Εκπαίδευσης και μετείχε σε προγράμματα κινητικότητας και ανταλλαγής με σχολεία της Γαλλίας και της Ιταλίας συνεργαζόμενος και με την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Βενετίας.

· Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία επί 28 μήνες, ως έφεδρος Αξιωματικός πυροβολικού. Διετέλεσε αρχηγός και εκπαιδευτής στη Σχολή Πυροβολικού.· Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών· Είναι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρείαςκαι του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος καθώς και Διευθυντής Λυκείου.Εργάστηκε σαν υπάλληλος ομαδικών ασφαλίσεων επί πενταετία σε Ιδιωτική Ασφαλιστική Εταιρία καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.·Διετέλεσε:

§  Νομαρχιακός Σύμβουλος Φωκίδας

§  Εκλεγμένος Εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας στην Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (Ε.Ν.Α.Ε.)

§  Γραμματέας Νομαρχιακού Συμβουλίου Φωκίδας

§  Πρόεδρος και Μέλος Πολιτιστικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών καθώς και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Δωρικής Αδελφότητας.·Συμμετείχε σε όλα τα συνέδρια της ΕΝΑΕ για την Ανάπτυξη της Περιφέρειας και έχει δημοσιεύσει άρθρα και συνεντεύξεις σε τοπικές εφημερίδες της Φωκίδας και σε Ημερήσιες Αθηναϊκές για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αγροτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.·Ήταν υποψήφιος Βουλευτής Φωκίδας σε εθνικές εκλογές με την Νέα Δημοκρατία.Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:46 am


Η Μητρόπολη Φωκίδας διαθέτει λεωφορείο στο συλλαλλητήριο για την Μακεδονία... ο Δήμος Δελφών; οι άλλοι φορείς;;... τί θα κάνουν;

 
  Πληροφορούμεθα ότι η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος διαθέτει λεωφορείο για το Συλλαλητήριο του Συντάγματος την Κυριακή 20/1/2019!

  Αναμένουμε παρόμοια κίνηση από την Αντιπεριφέρεια Φωκίδος, τον Δήμο Δελφών και ίσως τους ταξιδιωτικούς πράκτορες;;;... Οι άλλοι φορείς; Οι πολιτιστικές κινήσεις;

 Σε πολλά σημεία της χώρας συμβαίνει... Εδώ;

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 4:21 pm


Έκτακτη ανακοίνωση του Μητροπολίτου Φωκίδας για το Μακεδονικό: χρέος μας να είμαστε όλοι στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο της Κυριακής...!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΦΩΚΙΔΟΣ
Αγίων Θεοδώρων 19
331 00 Άμφισσα
Αριθμ.  Πρωτ.  34
Άμφισσα 17 - 1 - 2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΠρος τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό


Αγαπητοί μας αδελφοί,


Ως Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης της επαρχίας Φωκίδος και διάδοχος του Εθνομάρτυρος Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα, συνταυτιζόμενος με την επιστολή των 22 Μακεδόνων Αρχιερέων, καλώ τον κλήρο και τον λαό μας, να αντισταθεί στην εκχώρηση του ονόματος της ηρωϊκής Μακεδονίας μας, στο κρατίδιο των Σκοπίων. 

  Η συμμετοχή όλων μας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος κρίνεται απαραίτητη, για να αποτραπεί η προδοσία και το έγκλημα κατά της Ελληνικότητος της Μακεδονίας μας.


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος από έτους εξέφρασε με δυνατό και ελληνοπρεπή τρόπο, την ψυχή του Έθνους, δηλώνουσα ότι «δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου της ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους».  (Δ.Ι.Σ. 10/1/2018).


Έχουμε υποχρέωση ως Εκκλησία ως πνευματική μητέρα και τροφός του Έθνους των Ελλήνων, να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και του ποιμνίου μας ενδιαφερόμενοι για την ειρηνική συμβίωση των Βαλκανικών λαών.


Έχουμε δικαίωμα και καθήκον να ομιλούμε ως Ορθόδοξη Εκκλησία για την Μακεδονία μας, για την οποία έχυσαν το αίμα τους πολυάριθμοι κληρικοί όλων των βαθμίδων.


 Κανένας να μην απουσιάσει λοιπόν από το συλλαλητήριο υπέρ της Ελληνικότητος της Μακεδονίας μας που θα πραγματοποιηθεί στη πλατεία Συντάγματος Αθηνών.Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΦΩΚΙΔΟΣ  Θ Ε Ο Κ Τ Ι  Σ Τ Ο Σ


Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 1:28 pm


Ν.Ε. ΛΑΟΣ Φωκίδας: Περιμένουμε και η πνευματική ελίτ του τόπου να αντιδράσει για το Μακεδονικό και να στηρίξει την ιστορία, την αλήθεια, την Ελλάδα...

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ν.Ε. ΛΑΟΣ Φωκίδας
Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΕ ΛΑ.Ο.Σ ΦΩΚΙΔΟΣ
   
  Οι ημέρες είναι κρίσιμες. Θα παρθούν καθοριστικές αποφάσεις. Ο Ελληνικός λαός αντιδρά όπου μπορεί, όπως μπορεί. 

  Περιμένουμε και η πνευματική ελίτ του τόπου να αντιδράσει και να στηρίξει την ιστορία, την αλήθεια, την Ελλάδα. 

   Ακαδημία Αθηνών, ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί , λογοτέχνες, ηθοποιοί, εικαστικοί, γενικώς άνθρωποι των επιστημών των γραμμάτων και των καλών τεχνών περιμένουμε να εκφρασθούν, να πάρουν θέση, πρέπει να πάρουν θέση, θαρραλέα, ξεκάθαρα, επώνυμα. 


Εκ της Νομαρχιακής επιτροπής Φωκίδος
Άμφισσα 16 Ιανουαρίου 2019

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 8:02 pm


Κόνσολας: Εκτός της Μακεδονίας μας, προχωρούν τις δεσμεύσεις τους να δώσουν τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος στο υπερταμείο...! και νέα παρέμβαση στην Βουλή...

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Τι άλλο έχει σειρά; Αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει ανομολόγητες δεσμεύσεις για την παραχώρηση αρχαιολογικών μνημείων στο Υπερταμείο»

 

Η προσφυγή του Υπερταμείου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που ζητά να ισχύσει η Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση των αρχαιολογικών χώρων, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες που είχε κάνει ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, που είχε καταθέσει δύο Ερωτήσεις, η μία εκ των οποίων ήταν Επίκαιρη Ερώτηση και έπρεπε να απαντηθεί στη Βουλή.

Ο κ. Κόνσολας είχε προκαλέσει την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Είχε ζητήσει, επίσης, από την κυβέρνηση, αν δεν έκρυβε ή δεν φοβόταν κάτι, να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση, που να εξαιρεί τους αρχαιολογικούς χώρους και τα  μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από την παραχώρηση 10.119 ακινήτων του δημοσίου στο Υπερταμείο, με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση.

Όπως καταγγέλλει σε νέα Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κόνσολας, η κυβέρνηση ουδέποτε απάντησε στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε και η παρέμβαση του Υπερταμείου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που, ευθέως, διεκδικεί την εκμετάλλευση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που είχαν παραχωρηθεί με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι ένοχη και έχει συνάψει ανομολόγητες συμφωνίες που συνιστούν όνειδος για τη χώρα και την ιστορία μας.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για εξαιρέσεις ακινήτων από την παραχώρηση, δεν πείθουν, από τη στιγμή που στο άρθρο 196 του Ν. 4389/2016, που έφερε και ψήφισε η ίδια, αναφέρεται ότι ακόμα και τα δημόσια ακίνητα, που περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις, παραμένουν στη διαχείριση της ΕΤΑΔ, δηλαδή, του Υπερταμείου, αφού η ΕΤΑΔ αποτελεί θυγατρική του.

Τονίζει ότι το είχε επισημάνει στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 5 Νοεμβρίου 2018, και στην οποία δεν προσήλθε ο Υπουργός, επειδή, προφανώς, είχε πολλά να κρύψει και δεν είχε και τίποτα να απαντήσει.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει:

«Από τα 10.119 δημόσια ακίνητα που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο τα 2.329 είναι αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία.

Καμία κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει ποτέ να παραχωρήσει αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Είναι σαφές, πλέον, ότι υπάρχει απαίτηση από το Υπερταμείο να εκμεταλλεύεται αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία για 99 χρόνια και κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν το βλέπει.

Προφανώς, η απαίτηση αυτή στηρίζεται στις ανομολόγητες συμφωνίες που έχει κάνει η κυβέρνηση και τις κρύβει από τους πολίτες.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη.

Ο Υπουργός Οικονομικών οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις συμφωνίες που έχει κάνει και απέκρυψε από τους πολίτες.

Συμφωνίες που φτάνουν μέχρι την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο που ελέγχεται από τους δανειστές.

Ένα Υπερταμείο, που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στο οποίο μεταβιβάστηκε όλη η ακίνητη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Ένα «κατόρθωμα», ενδεικτικό της «περήφανης διαπραγμάτευσης» της κυβέρνησης».Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2019

Αρ. Πρ.: 4886/16.1.2019

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠροςΚύριο Υπουργό Οικονομικών

Κυρία Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο»Κύριε Υπουργέ,

Κυρία Υπουργέ,Στις 4 Οκτωβρίου με αρ. πρ. 2175/4/10/2018, σας είχα καταθέσει Ερώτηση για το θέμα των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο.

Έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως:

1. Για ποιο λόγο δεν έγινε έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Πολιτισμού, για το αν τα συγκεκριμένα 10.119 ακίνητα, που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο, εμπίπτουν στις εξαιρέσεις που προέβλεπε ο Νόμος 4389/2016;

2. Με ποιο τρόπο και ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των 10.119 ακινήτων; Ποιος την έκανε; Ζητήθηκαν, μήπως, τα συγκεκριμένα ακίνητα από το Υπερταμείο;

3. Πώς η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την επόμενη παράγραφο του άρθρου 196, σύμφωνα με την οποία ακόμα και τα δημόσια ακίνητα, που περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις, παραμένουν στη διαχείριση της ΕΤΑΔ, δηλαδή του Υπερταμείου, αφού η ΕΤΑΔ αποτελεί θυγατρική του, με το νόμο που έφερε και ψήφισε ο κ. Τσίπρας;

4. Ποια δημόσια ακίνητα της Δωδεκανήσου, συγκεκριμένα, εντάχθηκαν στη λίστα των 10.119 ακινήτων που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο;

5. Περιλαμβάνονται στα παραχωρηθέντα ακίνητα αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της Δωδεκανήσου αλλά και τα ακίνητα που διαχειρίζεται το ΤΑΠΑ στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου;
Αν όχι, υπάρχει περίπτωση παραχώρησης στο Υπερταμείο των ακινήτων του ΤΑΠΑ στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου;

6. Ποια δημόσια ακίνητα που είχαν παραχωρηθεί στους Δήμους των νησιών της Δωδεκανήσου ή διεκδικούνται από αυτούς, παραχωρήθηκαν πλέον ή πρόκειται να παραχωρηθούν στο Υπερταμείο;

7. Προτίθεται το Υπουργείο να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για να επαναδιατυπωθούν με σαφήνεια οι εξαιρέσεις παραχώρησης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο, αλλά και να αποκλειστεί η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση τους από αυτό;

Απάντηση δεν δόθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, όπως όφειλε να κάνει.

Υπήρξε μία απάντηση από την Υπουργό Πολιτισμού, που επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη πολλαπλώς, στο ζήτημα της παραχώρησης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο. Η κυρία Υπουργός Πολιτισμού, με παρέπεμψε στα πρακτικά συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης της κας. Κεφαλογιάννη, στην οποία, όμως, ούτε εκεί υπήρχαν απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσα.

Στις 5 Νοεμβρίου επανήλθα καταθέτοντας Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με αρ. πρ. 127/5.11.2018.

Ο Υπουργός Οικονομικών ουδέποτε εμφανίστηκε στη Βουλή να απαντήσει.

Είναι σαφές ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα υποκρύπτεται κάτι πολύ σοβαρό για να αποφεύγει να απαντά η κυβέρνηση σε συγκεκριμένα ερωτήματα και να περιφρονεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Πολύ περισσότερο, όταν εδώ και έξι μήνες αποφεύγει δύο πράγματα:

1ον: Να μας πει ποια ακριβώς είναι τα αρχαιολογικά μνημεία που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο.

2ον: Να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση, όπως πρότεινα στις 4 Οκτωβρίου 2018, για να επαναδιατυπωθούν με σαφήνεια οι εξαιρέσεις παραχώρησης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο, αλλά και να αποκλειστεί η εκμετάλλευση και η αξιοποίησή τους από αυτό.

Η επιβεβαίωση ήρθε χθες, όταν δημοσιοποιήθηκε η παρέμβαση του Υπερταμείου στο Συμβούλιο της Επικρατείας που ευθέως διεκδικεί την εκμετάλλευση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που είχαν παραχωρηθεί με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για εξαιρέσεις ακινήτων από την παραχώρηση δεν πείθουν, από τη στιγμή που στο άρθρο 196 του Ν. 4389/2016, που έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση, αναφέρεται ότι ακόμα και τα δημόσια ακίνητα, που περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις, παραμένουν στη διαχείριση της ΕΤΑΔ, δηλαδή του Υπερταμείου, αφού η ΕΤΑΔ αποτελεί θυγατρική του.

Το παραπάνω, το είχα επισημάνει στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχα καταθέσει και στην οποία δεν προσήλθε να απαντήσει ο Υπουργός.

Προκύπτει μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί, πλέον, να κρύβεται.

Ο Υπουργός Οικονομικών οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις συμφωνίες που έχει κάνει και απέκρυψε από τους πολίτες. Συμφωνίες που φτάνουν μέχρι την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο που ελέγχεται από τους δανειστές.

Ένα Υπερταμείο που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στο οποίο μεταβιβάστηκε όλη η ακίνητη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Ένα «κατόρθωμα», ενδεικτικό της «περήφανης διαπραγμάτευσης» της κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Οικονομικών, οφείλει άμεσα να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση, που να εξαιρεί τους 2.329 αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από την παραχώρηση 10.119  ακινήτων του δημοσίου στο Υπερταμείο, που συντελέστηκε με δική του απόφαση.Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται ο Κύριος και η Κυρία Υπουργοί1. Προτίθεται να καταθέσει άμεση νομοθετική ρύθμιση ο κ. Υπουργός Οικονομικών με την οποία να εξαιρεί τους 2.329 αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από την παραχώρηση 10.119 ακινήτων του δημοσίου στο Υπερταμείο που μεταβιβάστηκαν με δική του απόφαση, στις 19 Ιουλίου 2018;

2. Η Κυρία Υπουργός Πολιτισμού, έξι μήνες μετά, δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι 2.329 αρχαιολογικοί χώροι που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο; Πότε θα δεήσει να καταθέσει τον πλήρη κατάλογο και τα στοιχεία τους;Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η μόνη ψήφος εμπιστοσύνης που έχει αξία είναι αυτή που δίνεται από τους πολίτες. Και αυτή δε θα την πάρει ποτέ ο κ. Τσίπρας»Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτό που όλοι έχουν αντιληφθεί είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί «συμβόλαιο», που ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί να το εκτελέσει. Αδιαφορώντας αν με αυτό τον τρόπο εκτελεί και την ίδια τη χώρα. Το ίδιο, άλλωστε, δεν κάνει και με το μεταναστευτικό;

Είναι σαφές ότι οι δεσμεύσεις και οι εξαρτήσεις στον ξένο παράγοντα, επιβάλλουν να κυρωθεί όπως-όπως και με κάθε τρόπο η Συμφωνία των Πρεσπών. Ακόμα και με τον πλήρη ευτελισμό της πολιτικής ηθικής.

Η σύνθεση της Βουλής, σήμερα, είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα και ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, μέσα από άθλιες πολιτικές συναλλαγές χωρίς να τηρεί ούτε τα προσχήματα.

Για να δημιουργηθεί μια νέα πλειοψηφία που θα εκτελέσει το «συμβόλαιο».

Έστω και αν αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποτελείται από Βουλευτές που αλλάζουν κόμματα σαν τα πουκάμισα (κάποιοι εξ αυτών έχουν αλλάξει 3 και 4 κόμματα έως σήμερα) και από Βουλευτές που είναι έτοιμοι και ικανοί για όλα, έχοντας πάρει τα ανάλογα ανταλλάγματα, αφού ξέρουν ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν τη Βουλή.

Για πρώτη φορά από την περίοδο της οικονομικής κρίσης, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με εθνικούς κινδύνους που τροφοδοτούνται από μια επικίνδυνη κυβέρνηση.

Η μόνη ψήφος εμπιστοσύνης που έχει αξία και ισχύ, είναι αυτή που δίνεται από τους πολίτες. Και αυτή την ψήφο την τρέμει ο κ. Τσίπρας γιατί ξέρει ότι δεν θα την πάρει ποτέ».

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 2:07 pm


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ: Μάλλον ο δήμαρχος Δελφών ζει αλλού…
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ: 
Μάλλον ο δήμαρχος Δελφών ζει αλλού…

Έτσι μόνο εξηγείται η αντίληψή του περί «κοσμογονίας» στην Άμφισσα που περιέγραψε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου. Κοσμογονία την οποία  οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δε βλέπουμε.
Η δημοτική αρχή μάλλον μας εμπαίζει όταν κομπάζει για τα αυτονόητα.
Αναρωτιόμαστε: Είναι κοσμογονία να φτιαχτούν φρεάτια και πεζοδρόμια ή να αλλάξουν οι καμένες λάμπες;
Μιλά για οικιστικό θαύμα και εμείς ρωτάμε: Έγινε μήπως αντισεισμικός έλεγχος σε καμιά σχολική μονάδα και κυρίως στο ετοιμόρροπο κτήριο του ΕΠΑΛ και κομπάζει για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που επισκευάστηκε μετά από αγώνες των μαθητών; Δε λογαριάζει ότι το ΤΕΙ δε θα έχει φοιτητή σε λίγα χρόνια και περηφανεύεται για την πρόσβαση σε αυτό;
Αναρωτιόμαστε: Η προσφορά των γονέων και των εκπαιδευτικών για τη μεταστέγαση του μουσικού σχολείου ήταν στα πλαίσια του εθελοντισμού που καλούσε και τους συνταξιούχους στο παρελθόν να προσφέρουν.
Είναι φανερό ότι αποποιείται την πατρότητα του κυκλοφοριακού και της πεζοδρόμησης της οδού Γιαγτζή αλλά θεωρεί ότι είναι ένας τρόπος να μετατρέψει την Άμφισσα σε κόμβο ανταγωνιστικού εμπορίου και τουριστικό θέρετρο. Κουβέντα όμως για τις απολύσεις στα μεταλλεία και τους άνεργους μεταλλεργάτες ακόμη και σε επίπεδο ηθικής στήριξης, παρότι η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε αντίστοιχο ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κουβέντα για τους αγρότες που φέτος δε βγάλανε ένα κιλό λάδι και για τα μέτρα στήριξής τους. Αναρωτιόμαστε ποιος θα κυκλοφορεί σε αυτά τα μαγαζιά όταν το γάλα των κτηνοτρόφων πουλιέται φτηνότερα από το εμφιαλωμένο νερό.
Είναι φανερός ο προσανατολισμός του στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στο πώς αυτοί θα αβγατίσουν τα κέρδη τους. Άλλωστε γι’ αυτή την ανάπτυξη παλεύει. Τι αιολικά πάρκα, τι τουριστικά θέρετρα με σπα, τι πάρκα ελιάς! Για εκεί ρέει το χρήμα των επενδυτικών προγραμμάτων γιατί όλα τα υπόλοιπα όπως μας λέει έγιναν με «δικούς μας πόρους» και λίγα χρήματα. Λίγα χρήματα τα οποία όμως βγήκαν από τις τσέπες των διπλά και τριπλά τσακισμένων φορολογούμενων του δήμου, μιας και ο κύριος Δήμαρχος είναι σύμφωνος και αυτός όπως και ο πολιτικός του φορέας (στο πλευρό της ΚΕΔΕ) με την περικοπή της χρηματοδότησης των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό και υπέρμαχος της εξεύρεσης ίδιων πόρων (αύξηση τελών, είσπραξη ΕΝΦΙΑ, κλπ). Κατά τα άλλα περηφανεύεται για τη λειτουργία των κοινωνικών παντοπωλείων, όταν η κυβερνητική πολιτική στην οποία βάζει πλάτες είναι αυτή που οδηγεί στη φτώχια, την ανεργία και την ανέχεια. 

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 2:02 pm


Παρουσία της Αρβελέρ «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» έκοψαν την πίτα τους στο Μουσείο της Ακρόπολης...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
 “ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ” 

  «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» συναντήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. 
 Η φετινή συνάντηση έγινε στους ιδιαίτερα φιλόξενους χώρους του Μουσείου της Ακρόπολης. 
 Ο Πρόεδρος του Μουσείου καθηγητής κ. Δημήτρης Παντερμαλής χαιρέτισε τα μέλη στο Αμφιθέατρο του Μουσείου και προέβη σε σύντομη εισήγηση σχετικά με την περιοδική έκθεση με θέμα «Από την απαγορευμένη πόλη αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong». 

   Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση των μελών στην έκθεση και δόθηκε σε όλους η ευκαιρία να θαυμάσουν αριστουργήματα της κινεζικής τέχνης του 18ου αιώνα, αλλά και να εκτιμήσουν εκ του σύνεγγυς ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πτυχές του κινεζικού πολιτισμού. 

  Μετά την ξενάγηση η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Δήμητρα Κ. Φιλίππου καλωσόρισε, στην κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου του Μουσείου της Ακρόπολης, τους παρευρισκομένους, μέλη και φίλους του Συλλόγου, τους ευχαρίστησε για τη συνεχή υποστήριξή τους προς τον Σύλλογο και τους ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά. 

  Ευχαρίστησε ξεχωριστά την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Πρύτανη κυρία Ελένη Αρβελέρ για την εκεί παρουσία της και τον Πρόεδρο του Μουσείου καθηγητή κ. Παντερμαλή για τη συνεργασία με τον Σύλλογο και τη φιλοξενία της εκδήλωσης.
  Ακολούθησε η κοπή της πίττας, κληρώθηκαν λαχειοφόροι λαχνοί και η εκδήλωση, στην οποίαν παρευρέθηκαν προσωπικότητες από τον πνευματικό, πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο, έλαβε τέλος.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 1:57 pm


Ο Λευτέρης Αυγενάκης στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Φωκίδος...!


Αποτέλεσμα εικόνας για Λευτέρης Αυγενάκης

Πρόσκληση

 H NO.Δ.Ε Φωκίδας 
σας προσκαλεί 
να τιμήσετε με την παρουσία σας 
την εκδήλωση 
για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Bασιλόπιτας, 
την Παρασκευή 25-01-2019 και ώρα 7:00 μμ, στην καφετέρια «café hot»
στην πλατεία Ησαϊα στην Άμφισσα.
 
  
Επίσημος καλεσμένος
 ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ 
και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής 
της Νέας Δημοκρατίας 
κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

 Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας,
 Ο Πρόεδρος 
 Δημήτρης Τζήμας

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 1:52 pm


Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus!...

ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.

                     Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας συμμετέχει σε διετές
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ 2018-2020 για την υλοποίηση σχεδίου Στρατηγικών Συμπράξεων μεταξύ σχολείων (ΚΑ2) με θέμα: 
 «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  ΧΩΡΙΣ  ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ- ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ  ή  ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ».

 Το  πρόγραμμα  διαπραγματεύεται  τη  διαχείριση  της διαφορετικότητας   στην  τάξη, τη σχολική και  κοινωνική  ένταξη  και  ενσωμάτωση  μαθητών  με  μαθησιακές δυσκολίες, με  ειδικές  ανάγκες, καθώς  επίσης  και  την  εκπαίδευση  μειονοτήτων.
Στο  παραπάνω  σχέδιο  συμμετέχουν  έξι  σχολεία  ευρωπαϊκών  χωρών :

1.     «DEVETO  OSNOVNO  UCHILISHTE  PEYO  YAVOROV»,  Blagoevgrad, Βουλγαρία -  Συντονιστής  Εταίρος
2.     «SZKOLA  PODSTAWOWA IM. MARII  KONOPNICKIEJ  W  PRZECZYCACH», Przeczyce, Πολωνία - Εταίρος
3.     «NURI  OZ  ILKOKULU» , Izmir,  Τουρκία  - Εταίρος
     4. «ESCOLA  BASICA  E   SECUNDARIA  DA  PONTA  DO  SOL», Ponta do  Sol,  Πορτογαλία - Εταίρος
5.     «1ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ» Άμφισσα,  Ελλάδα- Εταίρος
6.     «INSTITUT  CAMPCLAR», Tarragona, Ισπανία – Εταίρος

  Στις  9-13  Ιανουαρίου 2019  το  σχολείο  μας  συμμετείχε  στην πρώτη  συνάντηση  εκπροσώπων  εκπαιδευτικών  των  παραπάνω  σχολείων  στην  έδρα  της  συντονίστριας  χώρας, στο  Blagoevgrad  της  Βουλγαρίας. Συζητήθηκαν θέματα που  αφορούν  την οργάνωση του σχεδίου και  τον  προγραμματισμό  των  επόμενων  κινητικοτήτων  μαθητών  και  εκπαιδευτικών.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 1:40 pm


Η συγκλονιστική απάντηση του Δρόσου Παρασκευά στον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας για την μοιραία κακοκαιρία...

Α Π Α Ν Τ Η Σ Η

Στον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας
Κ. Κατσαγούνο Ευάγγελο


  Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

   Το πλέον εύκολο είναι να μιλά κάποιος για «ουσία της πολιτικής», για «εκμετάλλευση ακραίων καιρικών συνθηκών» και για «πολιτική αντιπαράθεση» στα πλαίσια της επιβαλλόμενης απάντησης  σε θεσμικό ερώτημα συναδέλφου σας.
   
 Η αλήθεια είναι πως δεν θα το περίμενε κανείς από μέρους σας, κυρίως όσον αφορά «την απώλεια ενός νέου ανθρώπου».

  «Ως δημόσιος λειτουργός με αυξημένο αίσθημα καθήκοντος» δεν εστιάζω τόσο στον «διαχωρισμό των ρόλων»  όσο στην ουσία της έμπρακτης αντιμετώπισης, όντας στην πρώτη γραμμή και βιώνοντας ο ίδιος τις αντίξοες συνθήκες, τις οποίες με ικανή επίγνωση περιγράφετε από το πολυτελές και ζεστό γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας.
  
   «Αξιολογώντας δε, ποιες καταστάσεις προσφέρονται για πολιτική αντιπαράθεση» παρακαλώ να με συγχωρέσετε σε περίπτωση που σας ενόχλησε η επιστολή και τα ερωτήματά μου και παρακαλώ να μου επιτρέπετε να επισημαίνω τα γεγονότα, επιζητώντας την επίλυση ή καλύτερα την πρόληψη με επιτυχέστερο σχεδιασμό ώστε να προλαμβάνονται τα δεινά αποτελέσματα.

   Τέλος, χαίρομαι για την κατανομή ευθυνών την οποία προσωπικά αποσαφηνίζετε, καθώς «είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση να διατηρεί το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο καθαρό και ασφαλές, ενώ την κυκλοφορία των οχημάτων την ρυθμίζει η τροχαία».

Με εκτίμηση
Δρόσος Παρασκευάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 6:23 pm


Ανοιχτή Επιστολή στους Αυτοδιοικητικούς της χώρας: «ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»...

Ανοιχτή Επιστολή 
στους Αυτοδιοικητικούς της χώρας:
 «ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» 


Του  Λάμπρου Χουλιαρά 
Απόστρατου Αξιωματικού της Αστυνομίας 


  «Η ώρα να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας έφτασε. Η συμφωνία της εθνικής απάτης είναι προ των πυλών του ελληνικού κοινοβουλίου. Στο κρίσιμο και οριακό σημείο που βρισκόμαστε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αδρανεί ή να αρκείται σε δηλώσεις καταγγελίας.

   Μέχρι σήμερα οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις, η Εκκλησία, πατριωτικοί φορείς και μεμονωμένοι πολίτες σήκωσαν το βάρος της αντίδρασης διοργανώνοντας δύο τεράστια συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και λαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε διάφορα επίπεδα. 

  Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη στον αγώνα αυτό να συμμετάσχουν όλοι οι παράγοντες της κοινωνίας, με άξονα την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, σε κάθε σημείο της χώρας.

   Καλούμε τα αυτοδιοικητικά στελέχη να ενεργοποιηθούν στον αγώνα και τους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς, τα επιμελητήρια και τους τοπικούς συλλόγους και φορείς αλλά και όλους τους περιφερειάρχες και δημάρχους από τον Έβρο και την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να: 

  1.Να κινητοποιήσουν τους πολίτες των περιοχών τους και να στηρίξουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν, με έναυσμα την διαμαρτυρία στις 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα. 
  2.Να «κατεβάσουν ρολά» σε Περιφέρειες και Δήμους.
  3.Να καταθέσουν στον ΠτΔ τις παραιτήσεις τους και να του ζητήσουν να αναλάβει τις ευθύνες του.   
  4.Να αποσυρθούν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 
  5.Να απαιτήσουν από τα κόμματα των οποίων είναι μέλη, απειλώντας ακόμη και με παραίτηση από αυτά, να ξεκαθαρίσουν την θέση τους και να καταψηφίσουν τη συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν θα αναγνωρίσουν κανένα αποτέλεσμα. 
  6.Να αναλάβουν την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα Πανελλαδικό Όργανο Συντονισμού του Μακεδονικού Μετώπου πάνω από πολιτικές αποχρώσεις. 

  Δεν μπορεί αυτή την κρίσιμη ώρα να μην υπάρχει μια ενιαία έκφραση. 
 Εκατομμύρια πατριώτες σε όλη τη χώρα περιμένουν από εσάς που έχετε τις δυνατότητες να μπείτε μπροστά στον εθνικό αγώνα. 
  Περιμένουμε από εσάς που διατυμπανίζετε τον πατριωτισμό σας, να τον αποδείξετε εμπράκτως.   Περιμένουμε από εσάς να σταθείτε απέναντι στις πολιτικές συντεχνίες της συναλλαγής, να αντιδράσετε απέναντι σε μηχανισμούς που καθορίζουν το μέλλον της Μακεδονίας μας, παραδίδοντας την ταυτότητά της στους ανιστόρητους κατσαπλιάδες των Σκοπίων.
  Περιμένουμε από εσάς να αντισταθείτε στην λογική κατάργησης συνόρων και πολιτισμών. 

  Κύριοι-ες Περιφερειάρχες,
  κύριοι-ες Δήμαρχοι 

 Οι ευθύνες σας για το μέλλον της Μακεδονίας είναι ιστορικές και καλείστε να τις αναλάβετε ανταποκρινόμενοι στη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού.
  Έχετε την μοναδική ευκαιρία η Ιστορία να σας γράψει με χρυσά γράμματα και να σταθείτε πραγματικοί θεματοφύλακες του Ελληνισμού».

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 5:56 pm


Επιστολή παραίτησης του Γραμματέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κώστα Μιχαλίτση...

 Αποτέλεσμα εικόνας για μιχαλιτσης κωνσταντινος
Προς 

τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής                                                                              14/1/2019
Κοινοποίηση Πρόεδρο ΚτΠ


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
   Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου, με την παραμονή μου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωνίας της Πληροφορίας στην πρόσφατη αλλαγή των μελών του, ανανεώνοντας  τη θητεία μου.

   Παρόλο που, η επαγγελματική μου κατάρτιση,  πορεία και τρέχουσα απασχόληση συνάδουν με την αντίστοιχη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚτΠ και η πρόκληση του κλεισίματος του ψηφιακού χάσματος στη Δημόσια Διοίκηση, η μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού στους συμπολίτες μας αλλά και χρήση των ΤΠΕ στην ανάπτυξη της οικονομίας μας, είναι αναμφισβήτητα μια πρόκληση για μένα αλλά και πεδίο εργασίας.

   Εντούτοις, και επειδή σαφώς γνωρίζετε ότι στη θέση αυτή προτάθηκα από τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θεωρώ ηθικό χρέος μου να θέσω στη διάθεση σας την παραίτηση μου ύστερα από την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από το Κυβερνητικό σχήμα.

Σας ευχαριστώ
Κωνσταντίνος Μιχαλίτσης
Μέλος Δ.Σ ΚτΠ

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 10:56 pm


Σήμερα! 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών! Γιατί απεργούμε...  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ!
 
  Aναπληρωτές –μόνιμοι εκπαιδευτικοί συμμετέχουμε ΟΛΟΙ
στην νέα  24ωρη απεργία Δευτέρα 14/1  
και στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο- πορεία 
στην βουλή στις 3μμ 

Όχι στο « νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών»-προσοντολόγιο
που την Δευτέρα 14 Γενάρη η κυβέρνηση  και το υπουργείο Παιδείας επιχειρούν να ψηφίσουν ανατρέποντας το εργασιακό μέλλον χιλιάδων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μονίμων. Πρόκειται ουσιαστικά «για νέο σύστημα απολύσεων» σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις σε ΕΕ και ΟΟΣΑ .
Το νέο σύστημα πρόσληψης-διορισμού των εκπαιδευτικών:
·      Απαξιώνει τα πτυχία αφούαφαιρεί πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα από αυτά  και η απόκτηση εργασίας εξαρτάται από τη δυνατότητα να συγκεντρώνεις “προσόντα”.
 •  Οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και  προάγει τον ανταγωνισμό και την ανθρωποφαγία μεταξύ των εκπαιδευτικών, ενώ φορτώνει την ευθύνη για την ανεργία του καθένα στον ίδιο και στην προσωπική ικανότητα για απόκτηση προσόντων.
 • Ακυρώνει -απαξιώνει την προϋπηρεσία χιλιάδων αναπληρωτών. Οι 25.000 και πλέον αναπληρωτές και ωρομίσθιοι , που επί χρόνια στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία, σε λίστες αναμονής και οργώνουν την επικράτεια με άθλιους μισθούς, σε άθλιες συνθήκες, μακριά από τις οικογένειές τους, θα βρεθούν στη ανασφάλεια και την ανεργία.
 • Θα ανατρέπει τους πίνακες των αναπληρωτών αφού θα  μεταβάλλονται ανά διετία και θα αλλάζουν κάθε φορά η μοριοδότηση και τα προσόντα, γεγονός που θα οδηγήσει σε απολύσεις και σε ανακύκλωση της ανεργίας σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
 •  Ενισχύει την ιδιωτικοποίηση και το εμπόριο για την απόκτηση τίτλων και κάθε είδους πιστοποιήσεις, με ατομική ευθύνη των εκπαιδευτικών και όσων βέβαια μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά.
 • Προωθεί την λογική του άριστου, καθιερώνει την τιμωρητική αξιολόγηση σε όλους τους εκπαιδευτικούς, πριν να μπουν στην εκπαίδευση αλλά και σε όλο τον εργάσιμο βίο– δια βίου κυνήγι προσόντων και απόδειξη της ικανότητας!!!
 • Συνδέεται με την   ευρύτερη αντιδραστική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση:
  -με την ιδιωτικοποίηση, την οικονομική– επιχειρηματική λειτουργία Πανεπιστημίων και Σχολείων τα οποία καλούνται να επιβιώνουν οικονομικά κυνηγώντας  χορηγούς.
- με τις εξαγγελίες για το "νέο Λύκειο" που μετατρέπει το δημόσιο σχολείο σε φροντιστήριο και  σε τάξη- πλήρη εξεταστικό κέντρο – προθάλαμο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με όλες τις οικονομικές-παιδαγωγικές-ψυχικές κλπ συνέπειες για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Τροχονόμος που θα καθοδηγεί-κατηγοριοποιεί τους μαθητές σε «ικανούς» και  «ανίκανους», σε «έχοντες και μη έχοντες» και θα υπαγορεύει "το μέλλον" τους ανάλογα με τις απαιτήσεις της αγοράς.
 • Οδηγεί στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη δραματική κατάργηση– μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας, που συνεχίζεται ήδη, από τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων στα σχολεία, τις μετακινήσεις μαθητών, τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα και τη μείωση ωρών μαθημάτων, την αύξηση ωραρίου το 2013 και του αριθμού μαθητών στις τάξεις κλπ,.
Αυτό είναι το μέλλον της εκπαίδευσης και της νεολαίας , που θα κυνηγάει τίτλους και πιστοποιήσεις , αφού το πτυχίο της θα είναι κουρελόχαρτο χωρίς αξία και επαγγελματικά δικαιώματα.


ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΜΑΘΗΤΕΣ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΓΟΝΕΙΣ- ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΟΟΣΑ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ
 ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 11:51 am


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ...Αποτέλεσμα εικόνας για επιδεινωση καιρουΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (14-01-2019) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (16-01-2019), ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ :Α. ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ:

  1.  ΔΕΥΤΕΡΑ (14-01-2019) ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 400

ΜΕΤΡΑ) ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 200 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ 400 ΜΕΤΡΑ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 600 ΜΕΤΡΑ).

 2. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (15-01-2019) ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ), ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ,  ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 500 ΜΕΤΡΑ), ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 600 ΜΕΤΡΑ) ΚΑΙ  ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.

  3. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (16-01-2019) ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.Β. ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ:  1. ΔΕΥΤΕΡΑ (14-01-2019) ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ  ΩΡΕΣ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ (ΚΥΡΙΩΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ) ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ  ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ(ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.

  2. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (15-01-2019) ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

 Γ. ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ(14-01-2019) ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (15-01-2019) ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 9 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ, ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

(16-01-2019)Δ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (14-01-2019), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΟΠΟΥ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΟΛΙΚΟΣ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr·         Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας απόκινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

 • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
 • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους. 
 • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
 • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
 • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

 • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
 • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
 • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
 • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
 • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.Αν μετακινούνται πεζή:

 • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
 • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού)

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 11:47 am


Με την παρουσία τριών Μητροπολιτών θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός του Αγίου Ευθυμίου στην Αγία Ευθυμία...


Αποτέλεσμα εικόνας για εορτασμός του Αγίου Ευθυμίου στην Αγία Ευθυμία  


  Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία τριών Μητροπολιτών θα πραγματοποιηθεί και ο φετινός εορτασμός του πολιούχου μας Αγίου Ευθυμίου το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου. 

  Το πλήρες πρόγραμμα του εορτασμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκκλησιαστικού συμβουλίου, έχει ως εξής: 

  Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, θα τελεσθεί στις 6:00 μ.μ. Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Στις 9.30 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Ευθύμιο. 

   Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, από τις 7.30 π.μ. θα τελεσθούν Όρθρος και Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος. 

   Εφέτος θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εορτή του Αγίου Ευθυμίου οι Μητροπολίτες: Σύρου κ. Δωρόθεος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος. 

   Κατά τις Ιερές Ακολουθίες θα τεθούν σε προσκύνηση αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου και της Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος.

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 1:10 pm


Δρόλαπας: η κωμικοτραγική μετακίνηση των υποψήφιων "βαριδιών" στα ψηφοδέλτια... όλα για την καρέκλα που γίνεται πολυθρόνα!...

Όλα  για  τη  καρέκλα
                                            Του Νίκου Δρόλαπα

Αποτέλεσμα εικόνας για δρολαπασ αμφισσα

      Σε μία περίοδο γενικότερης παρακμής θεσμών και αξιών,  βαδίζουμε προς τις εκλογές με μειωμένες προσδοκίες και τον εφιάλτη (μία από τα ίδια;)  να αιωρείται…
      Λήγει η πενταετής θητεία και έργο ΜΗΔΕΝ.  Δεν έγινε τίποτα  από  αναπτυξιακές υποδομές για να αλλάξει η μοίρα αυτού του τόπου, για την αξιοποίηση των προσπαθειών των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
      Αντιθέτως, προσμετράμε σκάνδαλα, συναλλαγή, αμέτρητες αστοχίες και αποτυχίες στα τοπικά ζητήματα, με κορυφαίο τη κακοδιαχείριση στα οικονομικά, χωρίς ίχνος διαφάνειας, με αλόγιστη σπατάλη του Ευρωπαϊκού, Εθνικού και Δημοτικού χρήματος και πελατειακού τύπου  τακτικές που παράγουν ελλείμματα και χρέη.
      Και όχι μόνο δεν δημιουργήθηκαν νέες δομές, όχι μόνο δεν  βελτιώθηκαν και δεν επαυξήθηκαν οι υπάρχουσες, αλλά σημειώθηκαν  και σοβαρές απώλειες, όπως τα Κληροδοτήματα και οι περιουσίες τους. Ενώ είναι σε όλους γνωστές οι απόπειρες εγκατάστασης  δομών, εντός και εκτός της Άμφισσας, όπως Ρομά και Hot spot, οι οποίες θα επέφεραν ανατροπές ακόμη και στη διαβίωση των κατοίκων και ανεκόπησαν  εν  τω  γενέσθαι  από  τη  κατακραυγή  των  Δημοτών.  
      Δεν είναι και λίγα τα φρικτά πράγματα που έγιναν και  όσα ευτυχώς  εμποδίστηκαν και δεν έγιναν. 
      Αξίζει όμως να ξεχωρίσουμε ένα κορυφαίο για το νομό ζήτημα που αποκάλυψε ο συμπολίτης μας κ. Αργύρης Δεδούσης από τη τοποθέτηση  στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Κίντζιου, ο οποίος είπε ότι ζήτησε την ίδρυση Τμήματος της Ανώτατης Κτηνιατρικής Σχολής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Πενταετούς υποχρεωτικής φοίτησης στην Άμφισσα, λόγω εξαιρετικά μεγάλης ζήτησης που ωθεί πάρα πολλούς νέους να σπουδάσουν στο εξωτερικό, όταν μάλιστα, η Χώρα μας διαθέτει ήδη το 70% των σχετικών  υποδομών.
       Σημειωτέον, ότι, ο  Δήμαρχος είχε το προηγούμενο διάστημα συναντήσει τον κ. Πρύτανη, αλλά απέκρυψε αυτό το μεγάλης σπουδαιότητας γεγονός, αφού δεν εκτίμησε σωστά και τις αντιδράσεις της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των περισσοτέρων  τουλάχιστον Καθηγητών, που δεν ήθελαν να επανδρώσουν τα δύο ήσσονος σημασίας Τμήματα που σχεδίαζαν να φέρουν στην Άμφισσα.
       Πρέπει στο σημείο αυτό να προσθέσουμε ότι Κτηνιατρικές Σχολές λειτουργούν μόνο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα και πολλές  άλλες πόλεις, ιδιαίτερα της Θράκης ζητούν να εγκατασταθεί Κτηνιατρική Σχολή στη περιοχή τους.  Πρέπει να παρέμβει άμεσα ο Βουλευτής για να μη χάσουμε αυτή τη τεράστια ευκαιρία  και μεταφέρουν σε άλλη περιοχή τη Σχολή αυτή.   
       Είναι πολλά τα κατορθώματα τόσον του κ. Παναγιωτόπουλου που αποχωρεί σε πέντε μήνες.
        Ευθύνες βέβαια έχει και σύσσωμη η αντιπολίτευση που τα έχουν βρεί μεταξύ τους και αφήνουν τα πράγματα στη τύχη τους χωρίς να ταρακουνάνε την αποτυχημένη  πορεία  του Δημάρχου.
       ΕΝΩ κάπως έτσι αποτιμάται περιληπτικά η πορεία του τόπου έχοντας στη διοίκησή του πρόσωπα δοκιμασμένα, αποτυχημένα, χωρίς  να διαθέτουν ικανότητες για τη προαγωγή και τη διαφύλαξη των συμφερόντων του,
       ΕΝΩ οι αιρετοί απογοήτευσαν τους πολίτες  με τις… ημέρες και τα έργα  τους,
       ΕΝΩ έχουν χάσει το λαϊκό έρεισμα και δεν μπορούν να κοιτάξουν τους πολίτες στα μάτια, ούτε και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα,
       ΕΝΩ δεν μπορούν απευθυνόμενοι στους Δημότες να ζητήσουν την επανεκλογή τους βασιζόμενοι στο ( ανύπαρκτο ! )  ποσοτικό και ποιοτικό έργο που παρήγαγαν τα πέντε αυτά χρόνια, όπως και στα προηγούμενα, άρχισαν τα ίδια πολιτικά παιχνίδια, με τα διογκωμένα Δημοτολόγια και τις παράνομες εγγραφές, τις πονηριές και τα ψέματα,  με στόχο να ξεγελάσουν και πάλι τους πολίτες.
       Κάτι αντίστοιχο όμως συμβαίνει και με την Αντιπεριφέρεια  - Περιφέρεια, η οποία αντιμετώπισε τη Φωκίδα ως φτωχό συγγενή, συναγωνιζόμενη  τον  Δήμο  στην  Α Π Ρ Α Ξ Ι Α.
        Και αφού όλοι τους έχασαν την εμπιστοσύνη των πολιτών και δεν μπορούν  να εκλεγούν με την αξία τους,  περιέπεσαν στη χειρότερη και τη πιο αντιδημοκρατική  μορφή συμπαιγνίας,  τον  δ ι α μ ο ι ρ α σ μ ό  της ε ξ ο υ σ ί α ς.  Δηλαδή, να μοιράσουν μεταξύ τους τα αξιώματα  γιατί εκείνο που γεύθηκαν φαίνεται πολύ καλά είναι η γλυκιά  κ α ρ έ κ λ α  και τα ωφελήματά της.  Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου, αν η περιοχή απομονώνεται, υποβαθμίζεται  και  βουλιάζει.  Αυτοί το χαβά τους. 
         Φαίνεται πως δεν έλαβαν και δε λαμβάνουν υπόψη τους τη μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών, την απογοήτευσή τους, ακόμη και τον θυμό τους για τα προβλήματα που τους φόρτωσαν ή επιχείρησαν να τους φορτώσουν.  Δεν τους πολυνοιάζει κι αν οι πολίτες εκδηλώνουν ακόμη και την αποστροφή τους στο πρόσωπό τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα τοπικά ζητήματα.
        Αγνοούν επιδεικτικά  τη βροντερή απαίτηση των πολιτών για αλλαγή  πορείας.
        Και τώρα μεθοδεύουν πως θα καθίσουν πάλι οι ίδιοι στη καρέκλα, αμέσως, μόλις σηκωθούν. Γιατί ξέρουν ότι αν διεκδικήσουν την εκλογή πρόσωπα ικανά, ηθικά, που χαίρουν εμπιστοσύνης και βάζουν πάνω απ΄ όλα το κοινό συμφέρον του τόπου, θα χάσουν τ΄ αυγά και τα καλάθια.
   Γι΄ αυτό άρχισαν από νωρίς να ψάχνουν υποψηφίους συμβούλους, να δεσμεύσουν όσους έχουν τη πρόθεση να ασχοληθούν με τα κοινά, ώστε να παρεμποδίσουν τη δημιουργία νέων συνδυασμών.  
      Άρχισαν συσκέψεις επί συσκέψεων, οι ίδιοι και ίδιοι, αφού όλοι θέλουν τη καρέκλα να την κάνουν πολυθρόνα. Να αράξουν.  Αυτό έδειξαν ότι ξέρουν να κάνουν. Με ωφελημένους μόνο τους ίδιους και τον περίγυρό τους.  Να εισπράττουν θέλουν, τα πολλά ή τα λίγα, γιατί, να μην ξεχνάμε, έχουν και…αρχές.  Γι΄ αυτό τα δίνουν όλα.  Θα κάνουν τα πάντα για να βολευτούν. Θα συνεργασθούν και με τον ‘’όξω από δώ’’ για να  παραπλανήσουν και να χειραγωγήσουν τους πολίτες και σε αυτές τις εκλογές και από την άλλη μεριά οι πολίτες  στο περιθώριο…
       Και το πιο απλό, άκουσε κανείς ξανά τον κ. Παναγιωτόπουλο να επαναλαμβάνει το συχνό του ψέμα ότι είναι ανεξάρτητος; Πώς να το πει, αφού ποτέ δεν ήταν, ούτε και τώρα είναι, για μια σειρά από λόγους  που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και σύντομα θα αναφερθούμε σ΄ αυτούς.
       Ας περιμένουμε λίγο. 
 Τα συμπεράσματα θα είναι κωμικοτραγικά, όταν δούμε με πόση ευκολία οι ενδιαφερόμενοι μετακινούνται από εδώ και από εκεί, αφού πρόκειται για την ίδια παρέα  και ποια  πρόσωπα  φέροντα τον τίτλο ‘’βαρίδια’’ κτυπάνε και πάλι τη πόρτα του Δήμου...  

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 6:59 am


Ανακοίνωση Ταγκαλή για το ΤΕΙ Άμφισσας..."Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας-Παράρτημα Άμφισσας"Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ Εδώ και αρκετούς μήνες παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις συνεχόμενες εξελίξεις, σχετικά με την τύχη του μοναδικού για το Δήμο Δελφών, τμήματος του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας-παράρτημα Άμφισσας. Η πρόταση κατάργησής του πυροδότησε σενάρια για την επόμενη ημέρα. Ο αρχικός σχεδιασμός για αντικατάστασή του με Ινστιτούτο Επαγγελματικής κατάρτισης, κατόπιν σφοδρών πιέσεων όλων μας, έδωσε τη θέση του στην ανακοίνωση από τον βουλευτή του Νομού μας δύο νέων τμημάτων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, παραρτήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ενός Ι.Ε.Κ., τα οποία και συμπεριλήφθησαν στη διαβούλευση.

Σήμερα, μία ακόμη αλλαγή, δυστυχώς αρνητική, έρχεται να προστεθεί με την κατάργηση του ενός από τα δύο τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Η εμφανής έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού από το Υπουργείο Παιδείας, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, για την εξομοίωση Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι.,   για την ομαλή μετάβαση των φοιτητών,  για την ίδρυση του νέου τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, για την ίδρυση του  Ι.Ε.Κ., για τη στελέχωση και λειτουργική τους βιωσιμότητα.

Η ανησυχία στους φοιτητές είναι εμφανής, οι οποίοι έχουν βιώσει την ελλιπή στελέχωση και τις συνεχόμενες αλλαγές, αφού κάτω από αυτές τις συνθήκες το μέλλον τους προμηνύεται αβέβαιο.

Η ανησυχία στους κατοίκους της Άμφισσας είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού θα πληγεί πνευματικά και κυρίως οικονομικά.

Η, με αυτό τον τρόπο, αντιμετώπιση της Παιδείας δεν συμβάλει στη βελτίωση του ήδη καταπονημένου εκπαιδευτικού μας συστήματος, αντιθέτως ενισχύει την αναξιοπιστία του με εμφανή τα αποτελέσματα στην αγορά εργασίας και την παραγωγική διαδικασία.

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις με γνώμονα το συμφέρον και μόνο του Δήμου μας. Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας να πάρει θέση στα προβλήματα που δημιουργούνται, να επανεξετάσει τις αλλαγές και να διατηρήσει τα αρχικώς εξαγγελθέντα και εισηγμένα στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής δύο τμήματα.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 6:49 am


Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών: οι εξελίξεις με το τμήμα του ΤΕΙ στην Άμφισσα...

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

  Η εξέλιξη με το τμήμα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα, προφανώς και δεν έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία», ούτε βέβαια πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό που αφορά μόνο την Άμφισσα ή τη Φωκίδα. Τα λέμε αυτά, μιας και βλέπουμε πολλούς λαλίστατους κατά τα άλλα το προηγούμενο διάστημα, που τάζαν «λαγούς με πετραχήλια» στον κόσμο της Άμφισσας, να «πέφτουν απ’ τα σύννεφα» με τις εξελίξεις και τις αποφάσεις του υπουργείου σήμερα. Μόνο που οι αποφάσεις του υπουργείου για το τμήμα της Άμφισσας είναι μέρος του γενικότερου σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον αποκαλούμενο «ενιαίο χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης». Κι έρχεται σε συνέχεια παρεμβάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, υλοποιώντας πιστά την πολιτική της ΕΕ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μέσα σε αυτόν το «χώρο», που μόνο ενιαίος δεν είναι, σωριάζονται μαζί πανεπιστημιακά τμήματα α’, β’ και γ’ κατηγορίας, απόφοιτοι και πτυχία πολλών κατηγοριών. 

  Η αλλαγή του γνωστικού αντικειμένου του τμήματος της Άμφισσας είναι μέρος του νομοσχεδίου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» με το οποίο ιδρύονται, μετονομάζονται, συγχωνεύονται τμήματα και καταργούνται άλλα, με γνώμονα πάντα την υπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων ανά κλάδο και Περιφέρεια, τις απαιτήσεις της αγοράς. Τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα που προκύπτουν από ανορθολογικές και αντιεπιστημονικές συνενώσεις υπαρχόντων τμημάτων, είναι αποτέλεσμα κυρίως της ακόμα μεγαλύτερης προσαρμογής στις ορέξεις των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και όχι τόσο της «πρόχειρης και μη αξιολογούμενης» πρότασης, όπως κατηγορούν την κυβέρνηση η ΝΔ και τα άλλα κόμματα, οι εκπρόσωποί τους στη τοπική διοίκηση κι εδώ στη Φωκίδα, οι οποίοι τώρα «βγήκαν στα κεραμίδια».
   Η κυβέρνηση, και με αυτό το νομοσχέδιο, δείχνει ποια είναι η πραγματική της ανησυχία: Να προχωρήσει η επιχειρηματική δραστηριότητα των νέων ιδρυμάτων, κυρίως στο κομμάτι της έρευνας, να στηθούν πανεπιστημιακές υποδομές και προγράμματα που θα υπηρετούν πιο αποτελεσματικά την κερδοφορία μεγάλων επιχειρήσεων σε κάθε κλάδο.
   Κουβέντα δεν γίνεται από κανέναν τους, ούτε στην περιφέρεια, ούτε στο δήμο για ζητήματα φοιτητικής μέριμνας, για ζητήματα ουσιαστικής και ολόπλευρης στήριξης της λειτουργίας ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος, με διδακτικό και άλλο προσωπικό, υποδομές, αίθουσες και εργαστήρια, σύγχρονα συγγράμματα. Στον αέρα επίσης μένουν σημερινοί φοιτητές που βρίσκονται σε μεγάλα έτη, καθώς και απόφοιτοι, που δεν έχουν την επιλογή να τελειώσουν ένα πανεπιστημιακό τμήμα, διαμορφώνοντας έτσι επιπλέον κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων σε κάθε επιστημονικό αντικείμενο. Το ίδιο άλλωστε έκανε και με τις προηγούμενες «πανεπιστημιοποιήσεις», παίρνοντας τη σκυτάλη από τα «σχέδια Αθηνά» των άλλων αντιλαϊκών κυβερνήσεων, τα αποτελέσματα των οποίων τα βλέπουν σήμερα οι φοιτητές σε Αθήνα, Ήπειρο, Ιόνιο.
  Στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των φοιτητών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους χωρίς επιπλέον κωλύματα και δυσκολίες, το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για τους φοιτητές και αποφοίτους τμημάτων που συγχωνεύονται, απορροφώνται και καταργούνται, αλλά και όσων τα τμήματα μετά τη συγχώνευση δεν αντιστοιχούν στα ίδια επιστημονικά αντικείμενα.
   Παράλληλα καλούμε τους φοιτητές, το ακαδημαϊκό και λοιπό προσωπικό να παλέψουμε για να μην περάσει το νομοσχέδιο και κάθε άλλο τέτοιο αντιδραστικό νομοσχέδιο, για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών και πτυχία-μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα.
Άμφισσα, 11/01/2019

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 6:45 am


Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ν.Δ. Χρίστος Δήμας: Ούτε η αλήθεια είναι ατού της Κυβέρνησης...

Ούτε η αλήθεια είναι ατού αυτής της Κυβέρνησης.
Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης
Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, με αφορμή την αναληθή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
Εσκεμμένη παραπληροφόρηση: μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την αναληθή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία "για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ". Η Ελλάδα με μόλις 20%, είναι 21η ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δαπάνες ΕΣΠΑ 2014-2020, δηλαδή σε χρήματα που έχουν πραγματικά φτάσει στους δικαιούχους. Αποδεικνύεται τελικά πως ούτε η οικονομία, αλλά ούτε και η αλήθεια είναι ατού αυτής της Κυβέρνησης».
Πλήρης Δήλωση
«Τη στιγμή που η πραγματική οικονομία ασφυκτιά υπό το βάρος της υπερφορολόγησης που συνειδητά επιβάλλει η κυβέρνηση για να χτίζει υπερπλεονάσματα, στην κυβέρνηση έχουν το θράσος να παραποιούν τα επίσημα στοιχεία. 
 
Με μια απλή επίσκεψη ωστόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παρακολούθηση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων, διαπιστώνει κανείς ότι: Η Ελλάδα με μόλις 20% είναι 21η ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δαπάνες ΕΣΠΑ 2014-2020, δηλαδή σε χρήματα που έχουν πραγματικά φτάσει στους δικαιούχους. Επίσης, η Ελλάδα είναι μόλις 19η σε δαπάνες που έχουν συμβασιοποιηθεί και μελλοντικά θα εκτελεστούν.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία της απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων για τη χώρα μας, σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε., είναι συνεχώς πτωτική, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια η κατάταξη μας υποχωρεί. Και αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε λάβει υψηλότερη προκαταβολή χρηματοδότησης στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

 Όπως αποδεικνύεται τελικά, πέρα από την οικονομία, ούτε η αλήθεια είναι ατού αυτής της κυβέρνησης».

 

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 6:41 am


Μιχάλης Ηλιάδης: 525 βίαιες επιθέσεις σε Ορθόδοξους θρησκευτικούς χώρους της Ελλάδας (επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας - Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών)...
Τo  "άλλο"   Παρακράτος...

Αποτέλεσμα εικόνας για μιχαλης ηλιαδης
«Όλα τα θεριά πολεμούν να φάνε την Ελλάδα και δεν μπορούνε…».


    Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας (Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών) το 2017 έγιναν 556 βίαιες επιθέσεις σε θρησκευτικούς χώρους (από 218 το 2016) εκ των οποίων οι 525, δηλαδή το 94% αφορά επιθέσεις κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

   Μεταξύ αυτών η πρόσφατη αιματηρή βομβιστική επίθεση κατά του Ι. Ν. του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη στην Αθήνα και λίγο νωρίτερα η επίθεση και διακοπή  της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας στον  Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου στα Πευκάκια των Αθηνών.
Θα αναφέρω επίσης, την επίθεση εναντίον του φιλήσυχου νέου καθηγητή στη Θεσσαλονίκη, που διαδήλωνε για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και φεύγοντας, ενώ είχε διπλωμένη την Ελληνική σημαία μέσα στο μπουφάν του, δέχτηκε άνανδρα χτυπήματα από κουκουλοφόρους πουτου είχαν στήσει ενέδρα και τον έστειλαν στο νοσοκομείο για αρκετό καιρό.

   Τα δεδομένα δείχνουν μια πολύ σοβαρή κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα. Τον εθνομηδενιστικό και αντιχριστιανικό παρακράτος εκμεταλλεύεται την ανοχή της κυβέρνησης και δρα βίαια εναντίον της Πίστης και της Πατρίδας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την άλλη, νομοθετεί στην ίδια κατεύθυνση, συνεχίζοντας με εντονότερο ρυθμό την πολιτική των προηγουμένων κυβερνήσεων.


   Όλα αυτά σε μια Ορθόδοξη χώρα, στην πατρίδα μας την Ελλάδα, που οι ελευθερωτές της από τους Οθωμανούς αγωνίστηκαν για «του Χριστού την Πίστη, την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία» και  στις 22 Ιανουαρίου 1822 έγραψαν στο 1ο Σύνταγμα «Εν ονόματι της Αγίας και Αδιαιρέτου Τριάδας» και πιο κάτω  «Έλληνες είναι όσοι αυτόχθονες κάτοικοι της Ελλάδος πιστεύουν στο Χριστό. Ομοίως, είναι Έλληνες όσοι ήρθαν από το εξωτερικό, μιλάνε την Ελληνική γλώσσα σαν πατρική και πιστεύουν στο Χριστό».

   Αυτά, η γνωστή κάστα των άθεων συνταγματολόγων, που εμφορούνται από αριστερές ιδεοληψίες  θέλουν να τα  αλλάξουν και προσπαθούν,εδώ και πολλές δεκαετίες, να τροποποιήσουν το Σύνταγμα της Πατρίδας μας. Νομίζουν ότι ήρθε ο καιρός να το πετύχουν. Όμως η πατρίδα μας δεν είναι ουδετερόθρησκο κράτος. Πρέπει να αγρυπνούμε γιατί η Ρωμιοσύνη είναι η ιστορική και πολιτισμική συνέχεια των Ελλήνων. Η Ελλάδα είναι Ορθόδοξη χώρα και έτσι πρέπει να παραμείνει, με τον σεβασμό πάντοτε, που αρμόζει σε όσους έχουν άλλα πιστεύματα.

«…Τρώνε από μας και μένει και μαγιά γιατί μας προστατεύει ο Θεός» συνεχίζει ο στρατηγός Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματά του.

Σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ είναι τα λόγια του Σεφέρη:

 «Όσο προχωρεί ο καιρός και τα γεγονότα, ζω ολοένα με το εντονότερο συναίσθημα πως δεν είμαστε στην Ελλάδα, πως αυτό το κατασκεύασμα… δεν είναι ο τόπος μας, αλλά ένας εφιάλτης… Να νοσταλγείς τον τόπο σου ζώντας στον τόπο σου, τίποτα δεν είναι πιο πικρό».

  Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε σύσσωμο το μασονικό πολιτικό σύστημα και να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας. 


Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης
Συνδιοικητής της Πολιτικής Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 6:36 am


Παρέμβαση Κόνσολα στην Βουλή: πέθανε αβοήθητος σε τροχαίο στην Κάλυμνο γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο...

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2019
Αρ.Πρ.: 4825/11-1-2019

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ένας συνάνθρωπος πέθανε αβοήθητος στην Κάλυμνο γιατί δεν υπήρχε         
      ασθενοφόρο. Ανάγκη άμεσης στελέχωσης με προσωπικό του Τομέα του ΕΚΑΒ στο νησί»

Κύριε Υπουργέ,

Στις 22 Αυγούστου σας είχα καταθέσει Ερώτηση με την οποία ζητούσα την άμεση ενίσχυση με προσωπικό του τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο.
Είχα επισημάνει, μάλιστα, ένα  περιστατικό που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 20 Αυγούστου, όταν τραυματίας τροχαίου ατυχήματος στο νησί έμεινε αβοήθητος, αφού δεν υπήρχε νυχτερινή βάρδια στο ΕΚΑΒ.
Σας είχα τονίσει ότι η υποστελέχωση του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, που δεν επιτρέπει την 24ωρη κάλυψη των βαρδιών, ενέχει σοβαρούς κινδύνους και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Θα προτιμούσα να μην επιβεβαιωνόταν αυτό πότε. Δυστυχώς, όμως, στις 8 Ιανουαρίου το βράδυ ένας πολίτης της Καλύμνου έχασε τη ζωή του αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αλλά ούτε και διασώστες για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Ο ασθενής μεταφέρθηκε από τα παιδιά του, με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Η Πολιτεία δεν μπορεί να αγνοεί το δικαίωμα των νησιωτών στην παροχή των αυτονόητων υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Ο τομέας του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο πρέπει να στελεχωθεί άμεσα, είτε με τοποθετήσεις, είτε με αποσπάσεις προσωπικού, προκειμένου το νησί να έχει κάλυψη με ασθενοφόρο 24 ώρες το 24ωρο.
Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να κινηθεί άμεσα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να προχωρήσει, άμεσα, στην τοποθέτηση ή στην απόσπαση προσωπικού στον τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο προκειμένου να υπάρχει 24ωρη κάλυψη των βαρδιών αλλά και των αναγκών.


Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής ΔωδεκανήσουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     11 Ιανουαρίου 2019
       
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ένας συνάνθρωπος μας πέθανε αβοήθητος στην Κάλυμνο γιατί

               δεν υπήρχε ασθενοφόρο»

Στη Βουλή φέρνει ο Μάνος Κόνσολας το περιστατικό με την απώλεια ζωής ενός πολίτη στην Κάλυμνο, πριν από τρεις ημέρες, ο οποίος «έφυγε» αβοήθητος, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο.
Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε προειδοποιήσει τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα υποστελέχωσης του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο από τις 22 Αυγούστου.
Τότε, με αφορμή ένα περιστατικό, που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 20 Αυγούστου, όταν τραυματίας τροχαίου ατυχήματος στο νησί έμεινε αβοήθητος, αφού δεν υπήρχε νυχτερινή βάρδια στο ΕΚΑΒ, ο κ. Κόνσολας είχε ζητήσει την άμεση ενίσχυση με προσωπικό του τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κόνσολας: «θα προτιμούσα να μην είχα επιβεβαιωθεί. Δυστυχώς, στις τις 8 Ιανουαρίου το βράδυ, ένας πολίτης της Καλύμνου έχασε τη ζωή του, ενώ δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά ούτε και διασώστες για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Ο ασθενής μεταφέρθηκε από τα παιδιά του, με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του».
Ο Μάνος Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό Υγείας την άμεση ενίσχυση του τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, είτε με τοποθετήσεις, είτε με αποσπάσεις προσωπικού προκειμένου το νησί να έχει κάλυψη με ασθενοφόρο 24 ώρες το 24ωρο.
«Η Πολιτεία δεν μπορεί να αγνοεί το δικαίωμα των νησιωτών στην παροχή των αυτονόητων υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να κινηθεί άμεσα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.


Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 6:30 am


Μετωπική παρέμβαση Δημάρχου Δελφών για το ΤΕΙ Άμφισσας: Μόνο οι υποσχέσεις απέμειναν... καμία σοβαρότητα για την Φωκίδα από το Παιδείας...!


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το τελικό σχέδιο νόμου για την κατάργηση του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας και την ανάληψη της δομής της Άμφισσας από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι εξαιρετικά κατώτερο των προσδοκιών. 

Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο του 2018 με ένα σχέδιο που ουσιαστικά οδηγούσε στην μετατροπή του Τ.Ε.Ι. Άμφισσας σ’ ένα διευρυμένο Ι.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μετά την έντονη δική μας αντίδραση (και της τοπικής κοινωνίας), το Υπουργείο Παιδείας επανήλθε με ουσιωδώς βελτιωμένη πρόταση το Σεπτέμβριο του 2018, η οποία προέβλεπε τη δημιουργία δύο Τμημάτων στην Άμφισσα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (α. Αγροτικού Τουρισμού και β. Υδροβιολογίας) συν ενός Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Διεθνούς Εκπαίδευσης). Το σχέδιο νόμου αυτό δόθηκε τότε σε δημόσια διαβούλευση, όπως προβλέπει η νομοθετική διαδικασία.
Εν συνεχεία και μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης Διαβούλευσης, το Νοέμβριο του 2018 το Υπουργείο εισήγαγε στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής τροποποιημένο το Σχέδιο Νόμου, προβλέποντας δύο πάντα Τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όμως το ένα εξ αυτών όχι πλέον Τμήμα Υδροβιολογίας, αλλά Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Τέλος πριν λίγες ημέρες το Υπουργείο εισήγαγε επισήμως το σχέδιο νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής, με το σχέδιο Νόμου να περιλαμβάνει ένα πλέον μόνο Τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για την Άμφισσας (Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης), συν το Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Όλες αυτές οι οβιδιακές αλλαγές και αναπροσαρμογές εντός λίγων μηνών καταδεικνύουν δυστυχώς έλλειψη στη σοβαρότητα αντιμετώπισης ενός τόσου σοβαρού ζητήματος και το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι απογοητευτικό. 

Τα ερωτήματα που έχουν γεννηθεί από αυτή την επικείμενη νομοθέτηση είναι αμείλικτα και ζητούν άμεση απάντηση (πριν την ψήφιση του Νόμου) και με επίσημο τρόπο. 

Συγκεκριμένα:

1.   Για ποιο λόγο αφαιρέθηκε το ένα από τα δύο Τμήματα στη φάση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής; Αν τυχόν γι’ αυτό ευθύνεται η αντίδραση οργάνων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως διαρρέεται ανεπισήμως, τότε αυτό έπρεπε να συμβεί στην προηγούμενη φάση, αυτή της Διαβούλευσης του Νόμου, όταν και το Γ.Π.Α. κλήθηκε να εκφραστεί. Σήμερα ποιος το ζήτησε;

2.   Τι διασφαλίσεις έχει το νέο Τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Άμφισσα; Σε συνάντησή μου με τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σπυρίδωνα Κίντζιο και τους Αντιπρυτάνεις του, μέσα στον Αύγουστο του 2018 και ενώ αναμενόταν η τότε βελτιωμένη πρόταση του Υπουργείου (που επρόκειτο κατά τους ίδιους να περιλαμβάνει ένα Τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για την Άμφισσα), αυτός μου μετέφερε την έναντί τους προφορική δέσμευση του Υπουργού κ. Γαβρόγλου για άμεση στελέχωση του νέου Τμήματος με 12 έως 14 μόνιμους καθηγητές. Ισχύει αυτή η δέσμευση; Με ποιον επίσημο και νομικά δεσμευτικό τρόπο θα αποτυπωθεί;

3.   Τι ακριβώς θα είναι το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας; Με ποιον επίσημο και νομικά δεσμευτικό τρόπο θα στελεχωθεί;

4.   Ποια μέριμνα έχει ληφθεί για τους φοιτητές του νυν Τμήματος του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα; Πώς θα ολοκληρώσουν ομαλά τις σπουδές τους;

5.   Πώς θα αποφευχθεί η κατάρρευση της δομής στη μεταβατική περίοδο; Πώς θα λειτουργήσει τόσο το νέο Ίδρυμα, όσο και το υπό κατάργηση Τ.Ε.Ι. στη μεταβατική του περίοδο; Έχει διασφαλιστεί η αποτροπή της άμεσης αποχώρησης των νυν καθηγητών του Τμήματος;

Περιορίζομαι σ’ αυτά τα απλά ερωτήματα (διότι υπάρχουν και άλλα), παρακαλώντας για μια επίσημη απάντησή τους από τον Υπουργό Παιδείας πριν την προσεχή ψήφιση του Νόμου. Επίσης καλώ όλους τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου να τοποθετηθούν δημόσια.


Ο Δήμαρχος Δελφών
Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 10:39 am


Νομός Φωκίδας - Ειδήσεις και Νέα

Βρέθηκε η σορός του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά (video) - Patras News

Βρέθηκε η σορός του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά (video)  Patras News

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:25 Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά, 47 ετών, το αεροσκάφος του οποίου κατέπεσε στην περιοχή ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:14 pm


Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αρχαία πόλη Υάμπολις στο Καλαπόδι Φθιώτιδας - kaliterilamia.gr

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αρχαία πόλη Υάμπολις στο Καλαπόδι Φθιώτιδας  kaliterilamia.gr

Η Υάμπολις ήταν αρχαία πόλη της Φωκίδας. Βρισκόταν κοντά στα σύνορα με τους Βοιωτούς και την Οπουντία Λοκρίδα, λίγο πιο βόρεια από τον Ορχομενό.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 9:39 pm


Βρέθηκε η σορός του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά - HuffPost Greece

Βρέθηκε η σορός του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά  HuffPost Greece

Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά, 47 ετών, το αεροσκάφος του οποίου κατέπεσε στην περιοχή Καβουρότρυπα, στο Μεσολόγγι, την ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 6:06 pm


Γνωρίστε την Ελάτεια: Μία γραφική κωμόπολη στην καρδιά της Φθιώτιδας! - kaliterilamia.gr

Γνωρίστε την Ελάτεια: Μία γραφική κωμόπολη στην καρδιά της Φθιώτιδας!  kaliterilamia.gr

Η Ελάτεια είναι κωμόπολη του νομού Φθιώτιδας και δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας. Είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους Καλλίδρομον, ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 4:35 pm


Κορυφώνεται το θρίλερ: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά - TheCaller

Κορυφώνεται το θρίλερ: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά  TheCaller

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες κατά μήκος της ακτογραμμής Πατραϊκού και Κορινθιακού Κόλπου,με στόχο την εύρεση κάποιου ίχνους που θα.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 12:20 pm


Θρίλερ στο Μεσολόγγι: Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του πιλότου - Ο Φιλελεύθερος

Θρίλερ στο Μεσολόγγι: Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του πιλότου  Ο Φιλελεύθερος

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για κατά μήκος της ακτογραμμής Πατραϊκού και Κορινθιακού Κόλπου,με στόχο την έρευση κάποιου ίχνους που θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 12:02 pm


«Σαρώνουν» ακτογραμμή και θάλασσα για τον εντοπισμό του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά - Patras Times

«Σαρώνουν» ακτογραμμή και θάλασσα για τον εντοπισμό του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά  Patras Times

Συνεχίζονται, για τέταρτη ημέρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του του 47χρονου πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά και του αεροσκάφους του, το οποίο κατέπεσε το ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 11:19 am


Αξίζει να πας μια βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας - kaliterilamia.gr

Αξίζει να πας μια βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας  kaliterilamia.gr

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο της εποχής του Όθωνα, το οποίο λειτουργούσε ως Στρατώνας και βρίσκεται στην κορυφή ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 9:20 am


Σε 7 περιοχές κλειστοί οδοί λόγω κακοκαιρίας - Πού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες (Λίστα) - Documento

Σε 7 περιοχές κλειστοί οδοί λόγω κακοκαιρίας - Πού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες (Λίστα)  Documento

Μπορεί τ απανωτά κύματα κακοκαιρίας που σάρωσαν τη χώρα να αποτελούν παρελθόν, ωστόσο, σε πολλές περιοχές παραμένουν τα προβλήματα στους δρόμους ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:50 am


"Έφυγε" από τη ζωή 62χρονος - onlarissa.gr

"Έφυγε" από τη ζωή 62χρονος  onlarissa.gr

"Έφυγε" από τη ζωή 62χρονος "Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο Δημήτρης Σταθόπουλος. Η εξόδιος ακολουθία του θα ψαλεί σήμερα Σάββατο στις 12 το ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:24 am


Φθιώτιδα: Εξιχνίασαν κλοπές σπιτιών σε Κουβέλα και Αχινό! - Lamianow

Φθιώτιδα: Εξιχνίασαν κλοπές σπιτιών σε Κουβέλα και Αχινό!  Lamianow

Από το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας Φθιώτιδας, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) κλοπές από οικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, σε περιοχές της ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 8:19 pm


Βουτιά του κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε Στερεά Ελλάδα και Φθιώτιδα / Φτώχεια καταραμένη σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ [πίνακες] - Lamianow

Βουτιά του κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε Στερεά Ελλάδα και Φθιώτιδα / Φτώχεια καταραμένη σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ [πίνακες]  Lamianow

Βαθιά στα «κόκκινα» έχει βυθιστεί το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των Ελλήνων, ανοίγοντας έτσι την «ψαλίδα» με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 6:13 pm


"Σταματήστε το έγκλημα και την προδοσία" / Οι Μητροπολίτες Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ιεράρχες βγαίνουν μπροστά για την Μακεδονία! - Lamianow

"Σταματήστε το έγκλημα και την προδοσία" / Οι Μητροπολίτες Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ιεράρχες βγαίνουν μπροστά για την Μακεδονία!  Lamianow

Απόλυτα ξεκάθαρη θέση, παίρνει για μια ακόμη φορά η Εκκλησία για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μητροπολίτες, απλοί Ιερείς, γέροντες από το Αγιο Ορος ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 4:15 pm


"Τα προβλήματα διογκώνονται, κινδυνεύει η βιωσιμότητά της ΛΑΡΚΟ" [video] - Lamianow

"Τα προβλήματα διογκώνονται, κινδυνεύει η βιωσιμότητά της ΛΑΡΚΟ" [video]  Lamianow

Τοποθέτηση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ΛΑΡΚΟ πραγματοποίησε ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 1:41 pm


Μητροπολίτης Φωκίδας: "Όλοι στο συλλαλητήριο να σταματήσουμε το έγκλημα κατά της Μακεδονίας μας" - STAR Κεντρικής Ελλάδας

Μητροπολίτης Φωκίδας: "Όλοι στο συλλαλητήριο να σταματήσουμε το έγκλημα κατά της Μακεδονίας μας"  STAR Κεντρικής Ελλάδας

Ξεκάθαρη θέση ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών παίρνει ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστος που με ανακοίνωσή του καλεί το ποίμνιο σε μαζική ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 12:46 pm


Λαμία: Έρχεται ο Μαθηματικός διαγωνισμός “Ευκλείδης” - Lamianow

Λαμία: Έρχεται ο Μαθηματικός διαγωνισμός “Ευκλείδης”  Lamianow

Ο Μαθηματικός Διαγωνισμός Ευκλείδης θα γίνει το Σάββατο 19/1/2019 και ώρα 9:00 στο 4ο Λύκειο Λαμίας. Στο Διαγωνισμό θα συμμετέχουν όσοι μαθητές ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 9:01 pm


Οι πρώτοι υποψήφιοι του Φάνη Σπανού... - Lamianow

Οι πρώτοι υποψήφιοι του Φάνη Σπανού...  Lamianow

Ξεκινούν από σήμερα οι ανακοινώσεις των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων από τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα, που ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 8:06 pm


Στερεά Ελλάδα: "Σαφάρι" ελέγχων με 31 συλλήψεις σε ένα 24ωρο - Lamianow

Στερεά Ελλάδα: "Σαφάρι" ελέγχων με 31 συλλήψεις σε ένα 24ωρο  Lamianow

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν προχθές (15-01-2019), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 7:28 pm


Άμφισσα, η ερωμένη του Απόλλωνα - In.gr

Άμφισσα, η ερωμένη του Απόλλωνα  In.gr

Διοικητικό και οικονομικό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με ιστορία πολλών αιώνων, η Άμφισσα διατηρεί την παραδοσιακή όψη της.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 1:36 pm


«Ποντικοί» πήραν χρήματα και αντικείμενα από σπίτι στη Φωκίδα - Newsbeast.gr

«Ποντικοί» πήραν χρήματα και αντικείμενα από σπίτι στη Φωκίδα  Newsbeast.gr

«Γερή μπάζα» έκαναν άγνωστοι δράστες που παραβίασαν μπαλκονόπορτα σπιτιού στο Πολύδροσο Φωκίδας, για να κλέψουν χρήματα και διάφορα άλλα ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 11:15 am


Κακοκαιρία: Κλειστοί δρόμοι λόγω χιονόπτωσης και παγετού - Πού εντοπίζονται προβλήματα - CNN Greece

Κακοκαιρία: Κλειστοί δρόμοι λόγω χιονόπτωσης και παγετού - Πού εντοπίζονται προβλήματα  CNN Greece

Διακοπές κυκλοφορίας εντοπίζονται σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας, λόγω χιονοπτώσεων αλλά και του παγετού που καθιστά ιδιαιτέρως δύσκολη ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 10:30 am


Σούρουπο στο Σπερχειό... [εικόνες] - Lamianow

Σούρουπο στο Σπερχειό... [εικόνες]  Lamianow

Κάπου ανάμεσα σε ένα βροχερό Σαββατοκύριακο βγαίνει για λίγο ο ήλιος και το ποτάμι μεταμορφώνεται. Η Οίτη το γλυκοκοιτάζει χιονισμένη. Και η αντίθεση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 9:49 pm


Έκλεισε -εκ νέου – ο δρόμος προς Φραντζή / Αποκομμένα χωριά στην Δυτική Φθιώτιδα - Lamianow

Έκλεισε -εκ νέου – ο δρόμος προς Φραντζή / Αποκομμένα χωριά στην Δυτική Φθιώτιδα  Lamianow

Η έντονη βροχόπτωση που έπεσε κατά την διάρκεια της νύχτας ανάγκασε -εκ νέου- τις αρχές να διακόψουν την κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας-Φραντζή. Ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 1:56 pm


Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και κυκλοφορούσε ελεύθερος στη Φωκίδα - STAR Κεντρικής Ελλάδας

Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και κυκλοφορούσε ελεύθερος στη Φωκίδα  STAR Κεντρικής Ελλάδας

30χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη στη Γραβιά Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας - Δελφών,

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 4:52 pm


«Είχαμε προειδοποιήσει τον κτηνοτρόφο ότι κινδύνευε να αποκλειστεί» - Newsbeast.gr

«Είχαμε προειδοποιήσει τον κτηνοτρόφο ότι κινδύνευε να αποκλειστεί»  Newsbeast.gr

Την κατάσταση που επικρατεί στην ορεινή Δάφνη του δήμου Λαμιέων και τις αιτίες που οδήγ.

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Χιονίζει και πάλι σε Λαμία και Φθιώτιδα (εικόνες-βίντεο) - Lamianow

Χιονίζει και πάλι σε Λαμία και Φθιώτιδα (εικόνες-βίντεο)  Lamianow

Χιονόπτωση έχουμε αυτή την ώρα σε περιοχές της Φθιώτιδας αλλά ακόμη και στο κέντρο της Λαμίας. Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση χιονίζει στους ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στην Φθιώτιδα και την Στερεά Ελλάδα την Τετάρτη 09/01! - Lamianow

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στην Φθιώτιδα και την Στερεά Ελλάδα την Τετάρτη 09/01!  Lamianow

O πάγος και το χιόνι θα κρατήσουν κλειστά τα σχολεία και την Τετάρτη, τόσο στην Φθιώτιδα όσο και την Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Πάγωσε η Ελλάδα: Μείον 21 βαθμούς ο υδράργυρος στο Νευροκόπι, -20 στα Γρεβενά, -20 στην Φωκίδα! - DiferNews

Πάγωσε η Ελλάδα: Μείον 21 βαθμούς ο υδράργυρος στο Νευροκόπι, -20 στα Γρεβενά, -20 στην Φωκίδα!  DiferNews

Το θερμόμετρο στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο Νευροκόπι Δράμας έδειξε 21 βαθμούς υπό το μηδέν το πρωί της ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Παναγιώτης Θανασιάς για το Δήμο Αμφίκλειας-Ελατειας - Lamianow

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Παναγιώτης Θανασιάς για το Δήμο Αμφίκλειας-Ελατειας  Lamianow

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας ο Παναγιώτης Θανασιάς ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες-Δύναμη ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Εκ νέου προϊστάμενος Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Λαμίας ο Γιώργος Μαλιάγκας, η Λουκία Πασσά στην υποδιεύθυνση! - Lamianow

Εκ νέου προϊστάμενος Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Λαμίας ο Γιώργος Μαλιάγκας, η Λουκία Πασσά στην υποδιεύθυνση!  Lamianow

Στην επιλογή και τοποθέτηση Προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Mπλόκο στα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, στην Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας από τον Κόμβο του Μαρτίνου ως και το 210 χ/θ! - Lamianow

Mπλόκο στα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, στην Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας από τον Κόμβο του Μαρτίνου ως και το 210 χ/θ!  Lamianow

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει ότι για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονοπτώσεων, ισχύουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Έρχεται η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» – Πού χρειάζονται αλυσίδες - Pontos News

Έρχεται η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» – Πού χρειάζονται αλυσίδες  Pontos News

Στην… κατάψυξη βρίσκεται εδώ και μέρες η βόρεια Ελλάδα, και ενώ το νέο μίνι κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος» βρίσκεται προ των πυλών με κύρια χαρακτηριστικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας ο αποχιονισμός ήταν πολύ μμμμ! / Αυτό το βίντεο το αποδεικνύει - Lamianow

Στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας ο αποχιονισμός ήταν πολύ μμμμ! / Αυτό το βίντεο το αποδεικνύει  Lamianow

Μάλλον περίμεναν πολύ για τον αποχιονισμό οι επισκέπτες στο ορεινό Μαυρολιθάρι της Φωκίδας… Το πέρασμα της Σοφίας άφησε πίσω του πολύ χιόνι και ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Στερέα-Κεντρική Ελλάδα: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Ποια χωριά έχουν αποκλειστεί - Lamianow

Στερέα-Κεντρική Ελλάδα: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Ποια χωριά έχουν αποκλειστεί  Lamianow

Δύσκολη ήταν η νύχτα για οδηγούς και κατοίκους σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς η «Σοφία» με πυκνή χιονόπτωση δημιούργησε πολλά προβλήματα στις ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Καιρός: Σε αυτές τις περιοχές της Ελλάδας έπεσε το περισσότερο χιόνι τις τελευταίες ώρες - NewsBomb

Καιρός: Σε αυτές τις περιοχές της Ελλάδας έπεσε το περισσότερο χιόνι τις τελευταίες ώρες  NewsBomb

Σαρωτικό ήταν το πρώτο σοβαρό κύμα χιονιά που έπληξε την Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο (05/01). Η βόρεια ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Αποκλεισμένα χωριά και νέο κύμα χιονόπτωσης στη Στερεά Ελλάδα - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Αποκλεισμένα χωριά και νέο κύμα χιονόπτωσης στη Στερεά Ελλάδα  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Αντιμέτωπο με ένα νέο κύμα χιονόπτωσης βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ένα μεγάλο τμήμα της Στερεάς Ελλάδας, το οποίο συνεχίζει να δοκιμάζεται από τα έντονα ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


ΧΙΟΝΙΑ: Που χρειάζονται αλυσίδες στο οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας - Ευβοϊκή Γνώμη

ΧΙΟΝΙΑ: Που χρειάζονται αλυσίδες στο οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας  Ευβοϊκή Γνώμη

Από την Αστυνομία εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση, στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου, σχετικά με τους δρόμους του οδικού δικτύου της Στερεάς ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Κλειστοί δρόμοι λόγω της... "Σοφίας" - Χανιώτικα Νέα

Κλειστοί δρόμοι λόγω της... "Σοφίας"  Χανιώτικα Νέα

Διακοπές κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της χώρας λόγω χιονοπτώσεων, παγετού, βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων. Αναλυτικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Το χιόνι σκέπασε τα αυτοκίνητα στην Αγόριανη Φωκίδας - Zougla

Το χιόνι σκέπασε τα αυτοκίνητα στην Αγόριανη Φωκίδας  Zougla

Ο χιονιάς έπληξε για τα καλά την Αγόριανη Φωκίδας. Το χιόνι σκέπασε στην κυριολεξία τα αυτοκίνητα και η προσπάθεια αποχιονισμού από τους ιδιοκτήτες...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Στα λευκά η μισή Ελλάδα -Χιόνι ως τη θάλασσα, απίστευτες εικόνες [βίντεο] - iefimerida

Στα λευκά η μισή Ελλάδα -Χιόνι ως τη θάλασσα, απίστευτες εικόνες [βίντεο]  iefimerida

Μοναδικές, κατάλευκες εικόνες καταγράφονται από τα ξημερώματα της Πέμπτης σε δεκάδες περιοχές της χώρας, με τους κατοίκους -παρά τα έντονα καιρικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


KAKOKAΙΡΙΑ: Η εικόνα του Εθνικού Οδικού Δικτύου - Epoli.gr

KAKOKAΙΡΙΑ: Η εικόνα του Εθνικού Οδικού Δικτύου  Epoli.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονοπτώσεων, ισχύουν προσωρινές απαγορεύσεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Φθιώτιδα-Βοιωτία-Φωκίδα-Ευρυτανία: Η αστυνομία ενημερώνει που χρειάζονται αλυσίδες και υπάρχουν… απαγορεύσεις! - Lamianow

Φθιώτιδα-Βοιωτία-Φωκίδα-Ευρυτανία: Η αστυνομία ενημερώνει που χρειάζονται αλυσίδες και υπάρχουν… απαγορεύσεις!  Lamianow

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει ότι για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονοπτώσεων, ισχύουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Έκκληση Γιάννη Καλλιάνου: Ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία - irafina

Έκκληση Γιάννη Καλλιάνου: Ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία  irafina

Σε μια δραματική έκκληση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες προέβη ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που σαρώνει ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Σε πολικό κλοιό η Ελλάδα: Κλειστοί δρόμοι, πού χρειάζονται αλυσίδες - Pontos News

Σε πολικό κλοιό η Ελλάδα: Κλειστοί δρόμοι, πού χρειάζονται αλυσίδες  Pontos News

Ο καιρός θα είναι… άγριος μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Ο «Ραφαήλ» σάρωσε τη χώρα -Πολικές θερμοκρασίες, χιόνια και προβλήματα - Hashtags Room

Ο «Ραφαήλ» σάρωσε τη χώρα -Πολικές θερμοκρασίες, χιόνια και προβλήματα  Hashtags Room

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ. ArtifexNet Προσφορά 300×250. Πολικές θερμοκρασίες σε όλη την χώρα με την έλευση του 2019. Tekton Banner.

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 10:00 am


Πρόγνωση καιρού: Αυτοί οι νομοί θα βουλιάξουν στο χιόνι - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Ελεύθερος Τύπος

Πρόγνωση καιρού: Αυτοί οι νομοί θα βουλιάξουν στο χιόνι - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ  Ελεύθερος Τύπος

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε (Τετάρτη 02-01-2019) το βράδυ και από τα βορειοδυτικά, με ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 10:00 am


Καιρός: Η Σοφία έρχεται για να μείνει - Πού θα χτυπήσει, πόσο θα διαρκέσει (vids) - Έθνος

Καιρός: Η Σοφία έρχεται για να μείνει - Πού θα χτυπήσει, πόσο θα διαρκέσει (vids)  Έθνος

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ - Έρχεται η Σοφία και φέρνει πολικές θερμοκρασίες και χιόνια.

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 10:00 am


Είναι τρελοί στη Φωκίδα -Εκαναν ντριφταρίσματα με τζιπ με μισό μέτρο χιόνι [βίντεο] - iefimerida

Είναι τρελοί στη Φωκίδα -Εκαναν ντριφταρίσματα με τζιπ με μισό μέτρο χιόνι [βίντεο]  iefimerida

Με λευκό… τοπίο -όπως και στις περισσότερες ορεινές περιοχές της Ελλάδας- γιόρτασαν τον ερχομό του νέου έτους και στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας.

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 10:00 am


Το χιόνι σκέπασε τα αυτοκίνητα στην Αγόριανη Φωκίδας (ΦΩΤΟ & VIDEO) - Thestival

Το χιόνι σκέπασε τα αυτοκίνητα στην Αγόριανη Φωκίδας (ΦΩΤΟ & VIDEO)  Thestival

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Αγόριανη Φωκίδας. Το χιόνι σκέπασε στην κυριολεξία τα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα η προσπάθεια αποχιονισμού από τους ιδιοκτήτες ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 10:00 am


Η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ στο Τρίκορφο Φωκίδας - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ στο Τρίκορφο Φωκίδας  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Με λαμπρότητα και μοναστηριακή ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της κοιμήσεως του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, στο ομώνυμο ανδρώο ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 10:00 am


Κρήτη: Ποτάμια οι δρόμοι -Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, πλημμύρισαν υπόγεια [εικόνες] - Hashtags Room

Κρήτη: Ποτάμια οι δρόμοι -Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, πλημμύρισαν υπόγεια [εικόνες]  Hashtags Room

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ. ArtifexNet Προσφορά 300×250. Πολλά προβλήματα προκαλούν τα καιρικά φαινόμενα, από χθες στην Κρήτη, ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 8:55 am


Ανακοίνωση της αστυνομίας για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και διακοπή κυκλοφορίας - Argonafplia.gr

Ανακοίνωση της αστυνομίας για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και διακοπή κυκλοφορίας  Argonafplia.gr

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΟΥ – ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ & ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 January 2019 | 10:00 am


Στους 70 πόντους το χιόνι στο Γαρδίκι, πάνω από μισό μέτρο σε πολλές περιοχές - Newsbeast.gr

Στους 70 πόντους το χιόνι στο Γαρδίκι, πάνω από μισό μέτρο σε πολλές περιοχές  Newsbeast.gr

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» με σφοδρότητα την κεντρική Ελλάδα και κυρίως την Ευρυτανία και κατά μήκος του ορεινού όγκου μέχρι τον Παρνασσό, ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 January 2019 | 10:00 am


Ο χιονιάς «σαρώνει» την Αράχωβα – Κλειστό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού - Lamianow

Ο χιονιάς «σαρώνει» την Αράχωβα – Κλειστό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού  Lamianow

Το χιόνι έχει καλύψει τις αυλές των σπιτιών καθώς και τα αυτοκίνητα στο Λιβάδι Αράχωβας. Ολόλευκο είναι το τοπίο στην Αράχωβα, αλλά προς απαγοήτευση ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 January 2019 | 10:00 am


Mε καταιγίδες και χιόνια κάνει ποδαρικό το 2019 - The TOC

Mε καταιγίδες και χιόνια κάνει ποδαρικό το 2019  The TOC

Έντονη κακοκαιρία με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, και χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε ημιορεινά ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 January 2019 | 10:00 am


"Ποδαρικό" με κακοκαιρία για το 2019- Χιόνια και καταιγίδες πλήττουν τη χώρα - Nooz.gr

"Ποδαρικό" με κακοκαιρία για το 2019- Χιόνια και καταιγίδες πλήττουν τη χώρα  Nooz.gr

Πρωτοχρονιά με τη χώρα σε κλοιό βαρυχειμωνιάς, καθώς συνεχίζεται η επέλαση του κύματος κακοκαιρίας που ξεκίνησε από την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2018 | 10:00 am


Eντονη χιονόπτωση σε Φθιώτιδα, Ευρυτανία και Φωκίδα | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Eντονη χιονόπτωση σε Φθιώτιδα, Ευρυτανία και Φωκίδα | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Με ιδιαίτερη ένταση συνεχίζονται από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία και τη Φωκίδα. Από το μεσημέρι δίνεται μάχη για να κρατηθεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2018 | 10:00 am


Καιρός: Ο Ραφαήλ δείχνει τα "δόντια" του - Στα λευκά πολλές περιοχές - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες - Καιρός | News 24/7 - NEWS 24/7

Καιρός: Ο Ραφαήλ δείχνει τα "δόντια" του - Στα λευκά πολλές περιοχές - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες - Καιρός | News 24/7  NEWS 24/7

Σε πλήρη εξέλιξη το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται να υποχωρήσει από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Χιονίζει στην Πάρνηθα. Προβλήματα στην κίνηση ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2018 | 10:00 am


Σε περισσότερους και μεγαλύτερο το επίδομα θέρμανσης | Ελληνική Οικονομία | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Σε περισσότερους και μεγαλύτερο το επίδομα θέρμανσης | Ελληνική Οικονομία | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Αυξημένο θα είναι τη φετινή σεζόν το επίδομα θέρμανσης και περισσότεροι οι δικαιούχοι. Το επίδομα καθορίστηκε στα 16 λεπτά/λίτρο από 12 λεπτά πέρυσι.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2018 | 10:00 am


Χειροπέδες σε υποβρύχιο αλιέα στη θαλάσσια περιοχή «Κλοβίνο» Φωκίδας - Δυτικές ματιές

Χειροπέδες σε υποβρύχιο αλιέα στη θαλάσσια περιοχή «Κλοβίνο» Φωκίδας  Δυτικές ματιές

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν χθες το βράδυ στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, ο οποίος εντοπίστηκε να διενεργεί υποβρύχια αλιεία με χρήση ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2018 | 10:00 am


Δημιουργούνται 15 κέντρα στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας - Εφημερίδα Μακεδονία

Δημιουργούνται 15 κέντρα στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας  Εφημερίδα Μακεδονία

Την αξιολόγηση των προτάσεων για τη δημιουργία των πρώτων Κέντρων Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) ολοκλήρωσε το ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2018 | 10:00 am


Καιρός: Πολικές θερμοκρασίες! Που έπεσε κάτω από τους -10 ο υδράργυρος - irafina

Καιρός: Πολικές θερμοκρασίες! Που έπεσε κάτω από τους -10 ο υδράργυρος  irafina

Πρωινό με πολικές θερμοκρασίες έζησαν οι κάτοικοι πολλών περιοχών που μπήκαν στο… ψυγείο! Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 December 2018 | 10:00 am


Πολικό ψύχος: Στους -10,3 βαθμούς Κελσίου η Φωκίδα / Δείτε τις 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες [κάρτα] - Lamianow

Πολικό ψύχος: Στους -10,3 βαθμούς Κελσίου η Φωκίδα / Δείτε τις 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες [κάρτα]  Lamianow

Πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν κατρακύλησε ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές της χώρας σήμερα Πέμπτη. Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 December 2018 | 10:00 am


Στον «πάγο» η χώρα: Στο -10 η θερμοκρασία στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας - Sputnik Ελλάδα

Στον «πάγο» η χώρα: Στο -10 η θερμοκρασία στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας  Sputnik Ελλάδα

Πού καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δημοσιεύθηκε στις 27 December 2018 | 10:00 am


Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης – Αναλυτικά οι δικαιούχοι - Η Καθημερινή

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης – Αναλυτικά οι δικαιούχοι  Η Καθημερινή

Αυξάνεται στα 16 λεπτά το λίτρο το ποσό της επιδότησης για το πετρέλαιο θέρμανσης στη φετινή χειμερινή περίοδο από 12,5 λεπτά στην περυσινή χειμερινή ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 December 2018 | 10:00 am


Στα λευκά η χώρα-Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες- Ποιοι δρόμοι έκλεισαν - ΕΡΤ

Στα λευκά η χώρα-Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες- Ποιοι δρόμοι έκλεισαν  ΕΡΤ

Στην Εύβοια και την Κρήτη έχει μετακινηθεί ο χιονιάς που σάρωσε με μεγάλη ταχύτητα όλη τη χώρα, αφήνοντας πίσω του χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2018 | 7:39 pm


Εφυγε από τη ζωή ο μουσικός Κώστας Γκανιάτσος - Δυτικές ματιές

Εφυγε από τη ζωή ο μουσικός Κώστας Γκανιάτσος  Δυτικές ματιές

Ο μουσικός της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, Κώστας Γκανιάτσος, σύζυγος της τραγουδίστριας Γιώτας Γκανιάτσου έφυγε από τη ζωή. Ο Κώστας ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2018 | 10:00 am


Στην «κατάψυξη» η Ελλάδα: Ακόμη και στους -13 ο υδράργυρος - Που χρειάζονται αλυσίδες - Real.gr

Στην «κατάψυξη» η Ελλάδα: Ακόμη και στους -13 ο υδράργυρος - Που χρειάζονται αλυσίδες  Real.gr

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα, με τη θερμοκρασία να πέφτει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν από το πρωί της Τετάρτης.

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2018 | 10:00 am


Φωκίδα: Συνελήφθη 70χρονος για βιασμό - Lamianow

Φωκίδα: Συνελήφθη 70χρονος για βιασμό  Lamianow

Στη σύλληψη ενός 70χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό μιας γυναίκας, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ναυπακτίας, έπειτα από σχετική ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 December 2018 | 10:00 am


Καταγγελία για βιασμό 56χρονης από έναν ηλικιωμένο σε χωριό της Φωκίδας - Έθνος

Καταγγελία για βιασμό 56χρονης από έναν ηλικιωμένο σε χωριό της Φωκίδας  Έθνος

Οι αστυνομικοί μετά την καταγγελία προχώρησαν στη σύλληψη του 71χρονου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2018 | 10:00 am


Προσφορά αστυνομικών της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε ιδρύματα - Σείριος Fm

Προσφορά αστυνομικών της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε ιδρύματα  Σείριος Fm

Η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, διοργάνωσε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών (τρόφιμα, είδη ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2018 | 10:00 am


Υποψήφιοι βουλευτές Φωκίδας του ΚΙΝΑΛ - eklogika

Υποψήφιοι βουλευτές Φωκίδας του ΚΙΝΑΛ  eklogika

Το eklogika.gr παρουσιάζει του υποψήφιους βουλευτές που θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο Φωκίδας του.

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2018 | 10:00 am


Οδηγός του ΚΤΕΛ Φωκίδας παράτησε το λεωφορείο με τους επιβάτες και την κοπάνησε - gazzetta.gr

Οδηγός του ΚΤΕΛ Φωκίδας παράτησε το λεωφορείο με τους επιβάτες και την κοπάνησε  gazzetta.gr

Plus: Κοινωνία - Ένα πραγματικά απίστευτο περιστατικό έγινε νωρίς χθες βράδυ στη Φωκίδα με αρνητικό πρωταγωνιστή έναν 53χρονο οδηγό του ΚΤΕΛ Φωκίδας.

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2018 | 10:00 am


«Οικονομία, Ανάπτυξη και Καινοτομία» - Εκδήλωση της ΝΟΔΕ Φωκίδας στους Δελφούς - Ελεύθερος Τύπος

«Οικονομία, Ανάπτυξη και Καινοτομία» - Εκδήλωση της ΝΟΔΕ Φωκίδας στους Δελφούς  Ελεύθερος Τύπος

Την συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος και διευθυντής του EleftherosTypos.gr, Γιώργος Μιχαηλίδης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Τριζόνια Φωκίδας: Εκτός έδρας "μπλόκο" του Α.Τ. Ναυπακτίας σε καλλιεργητές ναρκωτικών (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Τριζόνια Φωκίδας: Εκτός έδρας "μπλόκο" του Α.Τ. Ναυπακτίας σε καλλιεργητές ναρκωτικών (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Συνελήφθησαν χθες το πρωί, στα Τριζόνια, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Αστυνομικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


15 θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος - workenter

15 θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος  workenter

Με 15 υπαλλήλους ενισχύεται άμεσα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος. Το ΑΣΕΠ ενέκρινε τη σχετική προκήρυξη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


Χιόνια στα ορεινά Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας - Newsbeast.gr

Χιόνια στα ορεινά Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας  Newsbeast.gr

Στα λευκά ντύθηκαν από χθες πολλά από τα ορεινά της δυτικής Φθιώτιδας της Ευρυτανίας κα.

Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2018 | 10:00 am


Στα λευκά «ντύθηκαν» τα ορεινά της Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας - News.gr

Στα λευκά «ντύθηκαν» τα ορεινά της Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας  News.gr

Χιόνι πέφτει στη Ράχη Τυμφρηστού, στον δρόμο προς Καρπενήσι, από την πλευρά της Φθιώτιδας. Στην περιοχή βρίσκονται τρία μηχανήματα της Περιφέρειας για ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2018 | 10:00 am


Σφοδρή χιονόπτωση στoν Παρνασσό – Στα λευκά προς Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας (βίντεο, φωτό) - Pronews

Σφοδρή χιονόπτωση στoν Παρνασσό – Στα λευκά προς Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας (βίντεο, φωτό)  Pronews

Τα πρώτα χιόνια έκανα την εμφάνιση τους σήμερα στη Στερεά Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας για την έλευση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:00 am


Καιρός: Δυνατή χιονόπτωση στoν Παρνασσό – Στα λευκά προς Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας – video - Newsit

Καιρός: Δυνατή χιονόπτωση στoν Παρνασσό – Στα λευκά προς Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας – video  Newsit

Τα πρώτα χιόνια έκανα την εμφάνιση τους σήμερα στη Στερεά Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας για την έλευση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:00 am


Δρόγγος ξεβράστηκε στη Χιλιαδού Φωκίδας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Δρόγγος ξεβράστηκε στη Χιλιαδού Φωκίδας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Μπροστά σε ένα ιδιαίτερο θαλάσσιο είδος που μοιάζει με φίδι,βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι δύο ανυποψίαστες φίλες του Nafpaktianews κάνοντας τον περίπατό ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 November 2018 | 9:00 am


Φωκίδα: Αυτός είναι ο 72χρονος παιδόφιλος που ασέλγησε σε δυο 13χρονες - NewsBomb

Φωκίδα: Αυτός είναι ο 72χρονος παιδόφιλος που ασέλγησε σε δυο 13χρονες  NewsBomb

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Άμφισσας τα στοιχεία και τη φωτογραφία ενός 72χρονου.

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2018 | 9:00 am


Τραγωδία στην Φωκίδα: Αυτοκτόνησε μητέρα τριών παιδιών μέσα στο αγροτικό αυτοκίνητο του συζύγου της - Dikai... - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραγωδία στην Φωκίδα: Αυτοκτόνησε μητέρα τριών παιδιών μέσα στο αγροτικό αυτοκίνητο του συζύγου της - Dikai...  Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκλονίζει η είδηση από χωριό της Φωκίδας πλησίον του Λιδωρικίου, όπου μία 47χρονη βρέθηκε νεκρή το πρωί της Παρασκευής μέσα στο αγροτικό αυτοκίνητο ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2018 | 10:00 am


Ανακύρηξη των υποψηφίων για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων ΠΥΣΔΕ Φωκίδας - AlfaVita

Ανακύρηξη των υποψηφίων για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων ΠΥΣΔΕ Φωκίδας  AlfaVita

Ανακύρηξη των υποψηφίων για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων ΠΥΣΔΕ Φωκίδας. Δείτε αναλυτικά το έγγραφο ΕΔΩ · εκλογές αιρετών · ΠΥΣΔΕ · ψηφοδέλτια ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2018 | 10:00 am


Καταγγελία για ξαφνικές και αναιτιολόγητες αποσπάσεις στη ΔΔΕ Φωκίδας κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής - AlfaVita

Καταγγελία για ξαφνικές και αναιτιολόγητες αποσπάσεις στη ΔΔΕ Φωκίδας κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής  AlfaVita

Σύμφωνα με το 163982/Δ5/2-10-2018 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας «…i) για τη στελέχωση των ΔΔΕ και ΔΠΕ δύναται να απασχοληθούν εκπαιδευτικοί ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 10:00 am


Φωκίδα: Συνελήφθη 76χρονος που ασελγούσε σε δύο 13χρονα κορίτσια - iefimerida

Φωκίδα: Συνελήφθη 76χρονος που ασελγούσε σε δύο 13χρονα κορίτσια  iefimerida

Ένα νέο φρικτό περιστατικό, όπου ένας ηλικιωμένος άνδρας προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικων παιδιών, συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Πρόκειται για ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2018 | 10:00 am


Ίσως το ομορφότερο χωριό της Φωκίδας - autotriti.gr

Ίσως το ομορφότερο χωριό της Φωκίδας  autotriti.gr

4/10/2018 - Είναι δύο χωριά σε ένα, είναι πανέμορφο και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το ομορφότερο χωριό της Φωκίδας!

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2018 | 10:00 am


Φωκίδα: Βίασε και άφησε έγκυο την 16χρονη κόρη του – Σοκ στο νοσοκομείο από την εξέταση των γιατρών! - Newsit

Φωκίδα: Βίασε και άφησε έγκυο την 16χρονη κόρη του – Σοκ στο νοσοκομείο από την εξέταση των γιατρών!  Newsit

Συγκλονισμένη η Φωκίδα από τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις. Οι έντονοι πόνοι που αισθάνθηκε η μαθήτρια αποκάλυψαν το φρικτό μυστικό. Λύγισαν ακόμα και ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2018 | 10:00 am


Ανασυγκρότηση ΠΥΣΔΕ Φωκίδας - AlfaVita

Ανασυγκρότηση ΠΥΣΔΕ Φωκίδας  AlfaVita

«Ανασυγκρότηση Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Β/θμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Φωκίδας». Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2018 | 10:00 am


Φωκίδα: Πώς η Αστυνομία έφτασε στην φυτεία 250 δενδρυλλίων χασίς (φωτο) - AgrinioPress

Φωκίδα: Πώς η Αστυνομία έφτασε στην φυτεία 250 δενδρυλλίων χασίς (φωτο)  AgrinioPress

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στη Φωκίδα οργανωμένη φυτεία κάνναβης που αποτελούνταν από 250 περίπου δενδρύλλια.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2018 | 10:00 am


Τροχαίο ατύχημα στον Άγιο Σπυρίδωνα Φωκίδας - Ένας τραυματίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Τροχαίο ατύχημα στον Άγιο Σπυρίδωνα Φωκίδας - Ένας τραυματίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στον Άγιο Σπυρίδωνα Φωκίδας. Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και και προσέκρουσε σε προστατευτικη ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2018 | 10:00 am


Η κτηνοτροφική μονάδα 1.000 προβάτων από δυο αδέρφια στο Λιδωρίκι Φωκίδας - Ύπαιθρος Χώρα

Η κτηνοτροφική μονάδα 1.000 προβάτων από δυο αδέρφια στο Λιδωρίκι Φωκίδας  Ύπαιθρος Χώρα

ο πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κάποιος όταν μιλάει με τον Γιάννη Τσιάντα, κτηνοτρόφο από το Λιδωρίκι Φωκίδας, είναι η απεριόριστη αγάπη του για το ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2018 | 10:00 am


Τριπλή χαρά στην Φωκίδα (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Τριπλή χαρά στην Φωκίδα (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας αλλά και το Μοναστήρι Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου βίωσαν τριπλή χαρά. Οπως αναφέρεται ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 10:00 am


Ιούλιος 1824: Η νικηφόρα μάχη στην Άμπλιανη Φωκίδας - DiferNews

Ιούλιος 1824: Η νικηφόρα μάχη στην Άμπλιανη Φωκίδας  DiferNews

To 1824 η επανάσταση του ελληνικού έθνους, έμπαινε πλέον στον τέταρτο χρόνο, και ήδη παρουσίαζε σοβαρά σημάδια κόπωσης.

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2018 | 10:00 am


Η συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου, ένα πρότυπο μουσείο στο Χρισσό Φωκίδος, αποκαλύπτει έναν ολόκληρο κόσμο, Του Νίκου Βατόπουλου - Η Καθημερινή

Η συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου, ένα πρότυπο μουσείο στο Χρισσό Φωκίδος, αποκαλύπτει έναν ολόκληρο κόσμο, Του Νίκου Βατόπουλου  Η Καθημερινή

«Είναι ένα μικρό Μουσείο Μπενάκη», μου έλεγε ο δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος για το μουσείο που υπάρχει στο Χρισσό, ένα από τα ωραιότερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2018 | 10:00 am


Κοπάδια με τσούχτρες και στις παραλίες της Φωκίδας [εικόνα] - iefimerida

Κοπάδια με τσούχτρες και στις παραλίες της Φωκίδας [εικόνα]  iefimerida

Οι τσούχτρες εκτός από την Κρήτη, τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό έχουν γεμίσει και τις παραλίες της Φωκίδας. Συγκεκριμένα, σε φωτογραφία που δημοσίευσε η ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2018 | 10:00 am


Τραγωδία στη Φωκίδα: Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου (βίντεο) - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Dikaiologitika News

Τραγωδία στη Φωκίδα: Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου (βίντεο) - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ  Dikaiologitika News

Δύο είναι οι νεκροί από την πτώση μικρού αεροπλάνου που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα, στην περιοχή Σκάλωμα της Φωκίδας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 10:00 am


Φωκίδα: Αυτοί είναι οι δύο νεκροί από τη συντριβή του μονοκινητήριου - Πρώτο ΘΕΜΑ

Φωκίδα: Αυτοί είναι οι δύο νεκροί από τη συντριβή του μονοκινητήριου  Πρώτο ΘΕΜΑ

Πρόκειται για τον απόστρατο σμήναρχο, Τάσο Σταματάκη, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα στα Φάντομ και τον επιχειρηματία ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 10:00 am


Έπιασαν στα πράσα σπείρα αρχαιοκαπήλων στη Φωκίδα - Newsbeast.gr

Έπιασαν στα πράσα σπείρα αρχαιοκαπήλων στη Φωκίδα  Newsbeast.gr

Στον Εισαγγελέα Άμφισσας θα οδηγηθούν επτά άτομα, τα οποία συνελήφθησαν το Σάββατο να ε.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι: