Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η προεκλογική Διακήρυξη του υποψηφίου Δημάρχου Δελφών Παναγιώτη Μέγκου...

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ "ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ"

 
 ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ καλά τον Δήμο ΔΕΛΦΩΝ, τις προκλήσεις της εποχής που ζούμε, τον τρόπο επίλυσης όλων όσων καθημερινά αντιμετωπίζουν οι δημότες,

 Είμαστε Έτοιμοι!

 Είμαστε Έτοιμοι και Διεκδικούμε
 την Δημαρχεία συμμετέχοντας στις Αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26-5-2019.    Μας ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ καλά στον Καλλικρατικό Δήμο μας, από την 9χρονη συνεπή πορεία μας. Μια πορεία που δεν παρέκκλινε στο ελάχιστο από όσα είχαμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή της συμμετοχής μας στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Δελφών το 2010.

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΩΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΑ
  Στην 2η Δημοτική περίοδο του Καλλικρατικού Δήμου Δελφών, με 3 δημοτικούς συμβούλους και 9 τοπικούς συμβούλους σε αντίστοιχες κοινότητες και με την βοήθεια πολλών φίλων, δώσαμε βάρος και εστιάσαμε: σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών, σε θέματα που αφορούν τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών και των έργων, σε θέματα που αφορούν την προοπτική και τη μελλοντική πορεία του τόπου μας και σε άλλα που αφορούν χρόνιες διεκδικήσεις & απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας.

Νερό- Λύματα- Βιολογικοί- Απορρίμματα
Χωρίς ΦΟΒΟ ακουμπήσαμε όλα εκείνα που φοβάται να αντιμετωπίσει, αλλά δεν μπορεί να αποφύγει η κάθε δημοτική αρχή. Κι όταν όλοι ξόρκιζαν το κακό, μη τυχόν και ακουστεί παραπέρα και μαθευτούν ο λόγος και οι υπαίτιοι της χρόνιας ταλαιπωρίας μας, εμείς επιμείναμε. Με αναλύσεις νερών και θάλασσας στο Γαλαξίδι και την Ιτέα. Με αναλύσεις νερών και λυμάτων σε Δελφούς και Άμφισσα, με καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές. Με ελέγχους σε Βιολογικούς και δεξαμενές πόσιμου νερού. Με συγκεκριμένες προτάσεις επίλυσης προβλημάτων σε αντλιοστάσια και δεξαμενές. Αποτέλεσμα, η παραδοχή του προβλήματος από τις δημοτικές αρχές, η δρομολόγηση επίλυσης του προβλήματος και η απόφαση για την σύσταση της ΔΕΥΑ. Η σωστή λειτουργία της είναι ζητούμενο και κατάλληλοι να την λειτουργήσουν είναι οι αποφασισμένοι να δώσουν καίριες λύσεις.

Δημοτική περιουσία- Έργα- Οικονομική διαχείριση.
Ελέγξαμε χωρίς τυμπανοκρουσίες έργα που ήταν σε στάδιο κατασκευής έχοντας ως κριτήριο για την επιλογή τους την κοινωνική ανταπόδοσή τους. Αλλά και έργα που είχαν «υλοποιηθεί», όμως ψιθυριστά πολλοί δημότες συζητούσαν για την ελαττωματική κατασκευή τους. Εντοπίσαμε σε αρκετά από αυτά τους λόγους καθυστέρησης. Πιέσαμε και προτείναμε στο Δήμο συγκεκριμένους τρόπους και μέθοδο για την αποπεράτωσή τους, όπως το αποχετευτικό δίκτυο της Κίρρας. Ο δισταγμός της Δημοτικής Αρχής να παρέμβει δυναμικά ως όφειλε, είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αποπεράτωσης αρκετών από αυτά.
«Αναγκάσαμε» την δημοτική αρχή να πάρει θέση για έργα που είχαν μείνει ημιτελή ενώ είχαν πλήρως εξοφληθεί οι ανάδοχοι, αποδεικνύοντας τις καταγγελίες μας και στέλνοντας τις υποθέσεις αυτές στη Δικαιοσύνη. Καταδείξαμε τις ρεμούλες, που ήταν κρυφό μυστικό πολλών διοικούντων παρελθόντων ετών. Πράγμα που αντιλαμβάνονταν οι δημότες στον ένα ή τον άλλο βαθμό, κανείς όμως δεν τολμούσε να το αναδείξει δημόσια. Και έχει η ανάδειξη των υποθέσεων αυτών διττή σημασία. Αφενός καταδεικνύεται ο τρόπος που πολλοί επέλεξαν στο παρελθόν να διοικήσουν τους Δήμους, διασπαθίζοντας δηλαδή το δημόσιο χρήμα, και αφετέρου καταδεικνύει τους λόγους που ο δημότης έγινε καχύποπτος όσο αφορά την ενασχόληση του με τα κοινά.

Χωροταξικό- Σχέδια πόλεων- Προοπτική ανάπτυξης.
Το Χωροταξικό και τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια απασχόλησαν τον Δήμο σχεδόν στο σύνολό τους στις αρχές της 2ης Δημοτικής περιόδου.. Η παρέμβαση των ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ήταν καθοριστική και σχεδόν το σύνολο των προτάσεών της δικής μας ομάδας έφτασε στην Περιφέρεια και ως άποψη του Δήμου Δελφών, αφού πριν είχαν γίνει αποδεκτές από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.
Ο Χωροταξικός σχεδιασμός δίνει πολλές κατευθύνσεις με απώτερο σκοπό τον καθορισμό του τρόπου ανάπτυξης της περιοχής μας. Οι πρόσφατες εξελίξεις με την Αναθεώρηση του Χωροταξικού της Περιφέρειας, απέδειξαν πως ο προσανατολισμός μας και η επαγρύπνησή μας προς την κατεύθυνση αυτή ήταν σωστή. Αποδείχτηκε επίσης πως δεν βλέπαμε φαντάσματα όταν στο παρελθόν υποστηρίζαμε πως το οικονομικό συμφέρον των μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας, τις περισσότερες φορές δεν συμβαδίζει με το γενικότερο συμφέρον του τόπου μας. Είναι συμφέροντα αντίθετα. Οι κινητοποιήσεις των συνδημοτών μας στις Δ.Ε. Δεσφίνας, Καλλιέων, Γραβιάς & Παρνασσού ήταν καθολική.

Διεκδικήσαμε- Απαιτήσαμε- Πετύχαμε.
Αξιοποιώντας την γνώση που αποκτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις προσπάθειες συνδημοτών μας να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, την ποιότητα της ζωής μας, καταφέραμε να υλοποιηθούν σχέδια που έμεναν στα συρτάρια εδώ και 40 χρόνια.
Ο κυκλοφοριακός κόμβος στον δρόμο Ιτέας – Γαλαξιδίου στο σημείο της Σκάλας φόρτωσης του Βωξίτη στο Λαρνάκι μπήκε σε λειτουργία το 2017. Κι αυτό διότι «οδηγήσαμε» την κατασκευή του, όταν δόθηκε η ευκαιρία με αφορμή την νέα αδειοδότηση λειτουργίας των εγκαταστάσεων της εταιρείας το 2015. Εμείς είμασταν εκεί, πανέτοιμοι. Είχαμε προτείνει και εξηγήσει στο Τοπικό Συμβούλιο και Δημοτικό Συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια τη θέση μας, ενώ ο δικός μας σύμβουλος κατέθεσε πρόταση συγκεκριμένη στο Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας. Η Διοίκηση δεν είχε λόγους πια να αρνηθεί τις προτάσεις και απαίτησε την εφαρμογή της Περιβαλλοντικής μελέτης πριν την αδειοδότηση, αντίθετα με όσα έπραττε τις άλλες φορές. Όλοι κερδισμένοι. Δημότες, Εταιρεία, Διερχόμενοι. Εκτός βέβαια των παρατρεχάμενων κολαούζων, που έχασαν ένα χαρτί από το παιχνίδι της αμφίδρομης «διαπραγμάτευσης» και των ψεύτικων υποσχέσεων.
Αντίστοιχη είναι και η εξέλιξη στην Αλεφάντω στα Καστέλλια της Δ.Ε. Γραβιάς. Η προσπάθεια των κατοίκων να σώσουν το Προστατευτικό για το χωριό τους Δάσος δείχνει να καρποφορεί. Σε αυτή την προσπάθεια πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν και έχουν αποκλειστικά δικά μας στελέχη και η παράταξή μας.

ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ
Αποδείξαμε ότι ήμασταν ικανοί, θέλαμε και μπορούσαμε. Τη δύναμη που μας έδωσαν οι δημότες στις τελευταίες εκλογές με την ψήφο τους, την αξιοποιήσαμε στο έπακρο. Κι αυτό το κάναμε από τη θέση της αντιπολίτευσης, αποκαλύπτοντας τη δική μας λογική και νοοτροπία της συμμετοχής μας στα κοινά.
Κόντρα στη λογική της καταγγελτικής, στείρας αντιπολίτευσης. Λογική που ακολουθούν οι παρατάξεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μία μέθοδο που τις βοηθά, μη παίρνοντας θέση, να μην διακινδυνεύουν να αναλάβουν την ευθύνη σε περίπτωση που δεν είναι επιτυχημένα τα αποτελέσματα από την εφαρμογή των προτάσεων που ψηφίστηκαν. Ή άλλως μια κουτοπόνηρη μέθοδο, για να μην καρπωθεί η δημοτική αρχή κέρδη στην περίπτωση που επιτύχει στην επίλυση του προβλήματος. Τακτική που και στη μία και στην άλλη περίπτωση αποφέρει ζημιά στις κοινές δημοτικές υποθέσεις.
Αποδείξαμε πως ήταν αστήρικτη και εσκεμμένη η κριτική που δεχόμαστε αρκετές φορές. Τάχα, πως μόνο να «φωνάζουμε» και να «καταγγέλλουμε» άδικα ξέρουμε, ακολουθώντας λαϊκίστικη πολιτική.
Η τεκμηρίωση των προτάσεων μας και η ύπαρξη αποδείξεων για όσα θέματα αναδείξαμε, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.

9 ΧΡΟΝΙΑ & 4 ΑΚΟΜΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Με καθαρό Αυτοδιοικητικό πρόσημο παλεύουμε με συνέπεια να κρατήσουμε ζεστό μέσα στην καρδιά των συνδημοτών μας και στη συνείδησή τους το πνεύμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας λαϊκός θεσμός που αναδείχθηκε σε δύσκολους καιρούς και καταγράφηκε στη συνείδηση του πολίτη μέσα στο χρόνο σαν κάτι ξεχωριστό, κάτι δικό του και άμεσο.

Η Πολιτική στους Πολίτες και όχι στους Πολιτικούς
Ζούμε σε μια εποχή μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης, αλλά και κρίσης αξιών, πολιτικής και θεσμών. Η κρίση έχει κουράσει τους πολίτες. Οι πολίτες λόγω της συσσώρευσης πολλών αποτυχιών και πολιτικών ηττών φανερώνουν σημάδια κόπωσης. Αποτέλεσμα είναι, να τηρούν στάση παθητική, τόσο απέναντι στο Κράτος όσο και στους θεσμούς του. Σε αυτό το περιβάλλον η «επίθεση» που γίνεται από την κεντρική εξουσία – με την ευρύτερη έννοια- να μας πείσει πως η Πολιτική αφορά τους Πολιτικούς είναι γενικευμένη. Η προσπάθεια κομματικοποίησης της Αυτοδιοίκησης μέσα από τις «υπόγειες στηρίξεις» και τα «χρίσματα» είναι δεδομένη, ενώ το «Ανεξάρτητος συνδυασμός» αποτελεί φύλλο συκής για τους συνδυασμούς που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν έχοντας προίκα τους μηχανισμούς των κομμάτων.
Το ερώτημα είναι, τι έχει να κερδίσει μέσα στο κλίμα αυτό η τοπική κοινωνία; Μιας και είναι καταγεγραμμένο πως ο κομματικός ρεαλισμός βλάπτει σοβαρά τις ελεύθερες αυτοδιοικητικές συνειδήσεις.
Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» ως καθαρή δομή Αυτοδιοικητικής παράταξης και κίνησης πολιτών του Δήμου, συνειδητά υποστηρίζουν πως οι Πολιτικοί είναι ορισμένοι και εκλεγμένοι να μας εκπροσωπούν. Για αυτό από την πρώτη στιγμή, στις καταστατικές αρχές λειτουργίας μας, έχουμε συμφωνήσει στην εναλλαγή των εκλεγμένων προσώπων και είμαστε υπέρ τις ανακλητότητας.
Η τοπική αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) δεν είναι το «αποπαίδι» της πολιτικής, χρήσιμη μόνο για αντιμετώπιση των προβλημάτων «καθημερινότητας», όπως το σύστημα εξουσίας προσπαθεί να την παρουσιάσει. Η Τ.Α. από την φύση της έχει το σημαντικότατο ρόλο άσκησης πολιτικής για κάθε τοπική κοινωνία και κυρίως ΑΠΟ την κάθε τοπική κοινωνία.
Καλούμε όλες και όλους τους δημότες να συμμετέχουν μαζικά στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Καλούμε τους Νέους Ανθρώπους να δώσουν το παρόν, να μη γυρίσουν την πλάτη στην πρόκληση της εποχής.
Είναι σημαντικό οι Νέοι Άνθρωποι να ενεργήσουν γιατί σε αυτούς ανήκει το μέλλον. Αυτοί πρέπει να δημιουργήσουν το όραμα της πόλης και του Δήμου, χωρίς συμβιβασμούς και οπισθοχώρηση. Εμείς οφείλουμε να μην τους αγνοήσουμε, να τους προτρέψουμε, να τους δώσουμε όλα τα περιθώρια.
Είναι χρέος μας σε αυτές τις συνθήκες που βιώνουμε να μη παραιτηθούμε, να μη καταρρεύσουμε. Να μετατρέψουμε την απάθεια σε ενδιαφέρον και δράση, παρεμβαίνοντας δυναμικά ως άνθρωποι της κοινωνίας και της εργασίας. Παραίτηση στην ζωή μας δεν μπορεί να υπάρξει.

Απλή Αναλογική Στοίχημα & Πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση.
Στις εκλογές στις 26 Μάη του 2019 το καινούργιο που διαφοροποιεί την κατάσταση στην Τ.Α. είναι το εκλογικό σύστημα της Απλής Αναλογικής. Αν και η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και στην συνέχεια του Κλεισθένη κατάργησαν από τον «πολιτικό χάρτη» της χώρας ολόκληρα χωριά, πόλεις και περιοχές και επιφέρουν Οικονομικό Στραγγαλισμό στους Δήμους μέσα από την θεσπισμένη δήθεν «Οικονομική Αυτοτέλεια» των Ο.Τ.Α., η Απλή Αναλογική μας ανοίγει ένα παράθυρο Δημοκρατίας.
Το περιθώριο που αφήνεται της ουσιαστικής παρουσίας των δημοτικών συμβούλων, της παρουσίας ανεξάρτητων κινήσεων και κυρίως το περιθώριο ουσιαστικών μετεκλογικών συνθέσεων και συγκλίσεων χωρίς αλισβερίσια, είναι το στοίχημα αυτών των εκλογών. Κι αυτό το στοίχημα δεν πρέπει να χαθεί στο βωμό της εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων. Ή θα αποδείξουμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως τοπική κοινωνία προηγμένα εργαλεία όταν έρθουν στα χέρια μας, ή αν αποδειχθεί πως δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε όταν μας δοθούν, θα οπισθοδρομήσουμε ακόμα περισσότερο.

Εγγύηση η ιστορία μας.
Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» μέσα από τον τρόπο που λειτούργησαν τα 9 χρόνια που πέρασαν, έχουν την πιστοποίηση ότι μπορούν και κυρίως γνωρίζουν να λειτουργήσουν στο καινούργιο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί.
Είμαστε έτοιμοι από καιρό, ξέρουμε τι σημαίνει συλλογική διαδικασία και λήψη γρήγορων αποφάσεων μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που θα δημιουργηθούν από την σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που θα προκύψει από τις εκλογές. Το περιβάλλον που θα δημιουργηθεί από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους δεν θα παρέχει την «ασφάλεια» των κατασκευασμένων πλειοψηφιών. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα κληθούν να έχουν πιο ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή, ενώ ο Δήμαρχος θα πρέπει να πείσει και να συνθέσει στο νέο Συμβούλιο χωρίς να μπορεί να επιβάλλει την παραταξιακή γραμμή και να πιέσει συμβούλους με την παρελθοντολογική τακτική της «δεδομένης πειθαρχίας».
Το πνεύμα του όρου της Αυτοδιοίκησης διατρέχει την παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» σε αντίθεση με όλες τις άλλες αρχηγοκεντρικές παρατάξεις ή κομματικές παραγωγές.

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
  Η γνήσια φωνή των τοπικών κοινωνιών διαμορφώνει τον πολιτικό πραγματικό στόχο του κοινού μας Δήμου Δελφών, με τις τόσο γοητευτικές και δημιουργικές διαφορές μεταξύ των περιοχών του.
Θέλουμε, μπορούμε και αξίζουμε να έχουμε έναν καλύτερο Δήμο.
     Ένα Δήμο ενωμένο, όπου οι πολίτες θα αντιμετωπίζονται ισότιμα και που η δημοτική αρχή θα βρίσκεται δίπλα τους,
    Ένα Δήμο όπου η Διαφάνεια, η Αξιοκρατία και η Ισονομία θα είναι κανόνας,
     Ένα Δήμο έξυπνο, πρωτοποριακό, με ψηφιακές δομές, που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών,
     Ένα Δήμο με ενισχυμένες κοινωνικές δομές, αρωγό στον πολίτη,
     να Δήμο που θα τονώνει την τοπική αγορά με ενίσχυση της απασχόλησης.
      Ένα Δήμο που θα μεριμνά για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του και το περιβάλλον.
Είμαστε έτοιμοι να το «πάμε μακριά» ΑΝ:
     Τα έσοδα (δηλαδή το ‘’ταμείο’’ ) των Δήμων περάσουν στην ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), κάτι το οποίο έχει ψηφιστεί αλλά ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί.
     Τα ακίνητα που βρίσκονται στο Δήμο Δελφών μεταβιβαστούν για «Αξιοποίηση» στην ΕΤΑΔ όπως ζητάει το Υπερταμείο (στο οποίο υπάγεται και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου «ΕΤΑΔ»).

ΚΑΛΟΥΜΕ
Καλούμε όλους τους Πολίτες του Δήμου σε μια πλατιά Δημοκρατική, Ενωτική και Ισότιμη Συνεργασία
          Να συνενώσουμε τις άφθαρτες δυνάμεις που δεν έχουν εμπλακεί στα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής του δήμου.
Όλοι οι γνήσιοι και αποτελεσματικοί αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και πραγματικά ανθρώπινη κοινωνία δεν γίνονται από άτομα με «κοινά προσωπικά συμφέροντα» , αλλά από κοινωνίες που υπερασπίζονται τον τόπο τους, τη γη τους, τη γειτονιά τους, τον πολιτισμό τους.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ
Ηθικά και αποφασιστικά από την διακήρυξή μας, τις αποφάσεις των ανοιχτών συνελεύσεων των «ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ», την 9 χρόνων πορεία μας στο Δήμο ΔΕΛΦΩΝ, την έως τώρα Ανεξάρτητη από κομματικές δεσμεύσεις και κάθε είδους συμφέροντα πορεία μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 26 Μαίου 2019.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ
Είμαστε Έτοιμοι στην Πρόσκληση της Πρόκλησης

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 12:34 pm


Με πανηγυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα Εμμανουήλ για τον Δήμο Δελφών!... Καλή επιτυχία, Νίκο...

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ 


   Συνδημότισσες και συνδημότες 

   Σας ανακοινώνω ότι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Δελφών. Ανεξάρτητος. Πιστεύω πως οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι παλαιότερα (από 01-01-2003 μέχρι 31-12-2006), διετέλεσα Δήμαρχος του (Καποδιστριακού) Δήμου Ιτέας και ότι οι συνεργάτες μου κι εγώ κάναμε σοβαρές προσπάθειες για τη βελτίωσή του Δήμου.
   Eνδεικτικά : Βελτιώθηκαν τα οικονομικά του (με την περικοπή των μη αναγκαίων δαπανών και την προσπάθεια ενίσχυσης από το κράτος και χωρίς αυξήσεις τελών) και τον παραδώσαμε στους επόμενους χωρίς χρέη. Αυξήθηκε ο εξοπλισμός του. Δημιουργήθηκαν σημαντικά έργα υποδομής. 
 Αυξήθηκε η περιουσία του Δήμου με την αγορά δύο αξιόλογων ακινήτων και με την ανέγερση του κτιρίου του Κ.Ε.Π.. Ανέβηκε ουσιαστικά η ποιότητα της προσφοράς του Δημοτικού μας Ωδείου. Άλλαξε ριζικά ο τρόπος και η νοοτροπία διοίκησης του Δήμου.
  Δεν υπήρξαν προνομιούχοι δημότες καθόσον δεν υπήρξαν ημέτεροι. 
  Όσα πετύχαμε, τα καταφέραμε, διότι διοικήσαμε το Δήμο με σεβασμό στα οικονομικά του και αδιαφορώντας εντελώς για την προσωπική μας προβολή.
  Το πέταμα λεφτών στον αέρα ήταν για μας αδιανόητο Σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο, κυρίως σε έκταση, Δήμο, με χαμηλά εισοδήματα και από το κράτος και από δικές του πηγές. 
 Τα προβλήματα είναι πολλά και δύσκολα. Ανεργία και οικονομική δυσπραγία, επιχειρήσεις μόλις που «στέκονται», έλλειψη προοπτικών, αγωνία για το μέλλον. 
 Αποτέλεσμα όλων αυτών, η φυγή των νέων από το νομό και η κοινωνική παθογένεια……. 

  Πιστεύω, φίλες και φίλοι, ότι όλοι έχουμε γνώση των πραγμάτων.
  Έχουμε, όμως, και χρέος να βρούμε την άκρη. Και θα τη βρούμε, ξεκινώντας από την καταγραφή των οικονομικών του Δήμου και προχωρώντας κατά προτεραιότητα, στην δημιουργία των αναγκαίων έργων, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την εν γένει ανάπτυξη της περιοχής μας, έχοντας ως αρχή την ενημέρωση των πολιτών και την αποδοχή των απόψεών τους. Φίλες και Φίλοι, αποφάσισα να ενεργοποιηθώ ξανά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διότι με ανησυχεί πολύ η πορεία των πραγμάτων στον διευρυμένο Δήμο Δελφών. 

   Η αποτελεσματικότητα του Δήμου ήταν πολύ χαμηλή στους κυριότερους τομείς. Οικονομικά, εξυπηρέτηση πολιτών κλπ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του και το μπορούμε, επειδή πιστεύουμε και υπηρετούμε τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας, όπως την διαφάνεια της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, τον αδιάκοπο έλεγχο των πράξεων όλων μας, με την συμμετοχή και την συνεργασία όλων των δημοτών, χωρίς περιορισμούς. Όπως, δηλαδή, νοικοκυρέψαμε και το Δήμο Ιτέας, χωρίς χρέη, με θρησκευτικό σεβασμό στην περιουσία του και με την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλα τα προβλήματά τους, ως ίσων πολιτών και όχι ως πολιτικοκομματική πελατεία. 

  Εξάλλου, όλοι διαπιστώνουμε πως αν και πέρασαν πέντε περίπου χρόνια από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές (2014), σήμερα, προεκλογικά, δεν έχει αλλάξει από τότε το πολιτικό σκηνικό στο Δήμο Δελφών. Δεν φάνηκε μια «δυναμική» ικανή να το αλλάξει.

  Οι ίδιοι και τώρα υποψήφιοι Δήμαρχοι αλλά και η εικόνα του Δήμου παραμένει σχεδόν η ίδια. Χρειαζόμαστε δυνατό κουράγιο για να γυρίσουν τα πράγματα αισθητά προς το καλύτερο. 
  Κι ακόμα, να παραμερίσουμε τους εγωισμούς και να ενισχύσουμε την αλληλοκατανόηση, συμβάλλοντας, έτσι, στην εύρυθμη και ενωτική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, για να διεκδικήσουμε με επιτυχία τους αναγκαίους για την ουσιαστική βελτίωση της τοπικής μας κοινωνίας πόρους. Ας δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας προς τον τόπο.

 - Συνδημότισσες και συνδημότες 

  Σας καλώ να πλαισιώσετε και να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου.

 - Ιτέα, 17 Μαρτίου 2019 
Με αγάπη 
ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 
 - Δικηγόρος

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 12:09 pm


Το Στέλεχος Ναυτιλιακής Εταιρείας Βασίλης Μανδρέκας, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Δ.Ε. Δελφών...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

 
Του Βασίλη Μανδρέκα
Ως Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Δελφών
Δημοτικής Ενότητας Δελφών


       
     Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι νέοι ηλικιακά άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να ασκούν κριτική αναδεικνύοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, τις ανησυχίες  και τις διαπιστώσεις τους.

     Η ανάγκη αυτή μετατρέπεται σε χρέος, καθώς οφείλουν να δράσουν ως συμμετέχοντες  με επιχειρήματα, υλοποιήσιμες ιδέες και προτάσεις, αξιοποιώντας τις γνώσεις, τις σπουδές, τις δυνατότητες, έτσι ώστε μέσα από ειλικρινή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων να προσφέρουν με τις φρέσκιες ιδέες τους.

    Σε αυτό το πλαίσιο και πιστεύοντας στις δυνάμεις της νέας γενιάς, πιστεύοντας πως πρέπει ως ενεργοί πολίτες να αναλαμβάνουμε την ευθύνη ο καθένας από την πλευρά του, ώστε να συμβάλουμε στην βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου αποφάσισα την συμμετοχή μου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δελφών, με τον Συνδυασμό «Δελφική Δημοκρατία» του Γιώργου Δρακάκη.
    
    Με προτεραιότητα την βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και συλλογική προσπάθεια, οφείλουμε να αναζητήσουμε τις βέλτιστες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

     Σε αυτές τις εκλογές είναι αναγκαίο περισσότερο παρά ποτέ να βγει η νέα γενιά μπροστά, οι νέοι άνθρωποι, γιατί οι Δελφοί αξίζουν περισσότερα, γιατί ο τόπος  πρέπει και μπορεί καλύτερα!Βασίλης Μανδρέκας
Στέλεχος Ναυτιλιακής Εταιρείας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών
Δ.Ε.  ΔελφώνΔημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:26 pm


Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών στην Δ.Ε. Γαλαξειδίου ο Ελληνογερμανός Δημοσιογράφος Χάρης Μαρκάτος...!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
Του Χάρη Μαρκάτου
Ως Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Δελφών
Δ.Ε. Γαλαξειδίου Βιογραφικό

  Ο Χάρης Μαρκάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Πατέρας του ήταν ο Νικόλαος Μαρκάτος  αξιωματικός του  Εμπορικού  Ναυτικού και μητέρα του η Γερμανίδα από το Βερολίνο Αθανασία  Χάϊνεμαν του γνωστού οίκου μόδας Ath &Hellen Hainemann (αδελφή της).
Από το 1981 έως και το 1984 εργάστηκε ως τεχνικός ραντάρ πυραύλων στην Γερμανική Βάση του ΝΑΤΟ.
Επιστρέφοντας στην Αθήνα υπήρξε ιδρυτικό μέλος  του V.I.P. FM  και συνεργάτης  του FLASH  FM.
 Εδώ και 26 χρόνια  είναι Ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού ΓΑΛΑΞΙΑΣ  FM και δραστηριοποιείται στην Φωκίδα, έχοντας συμμετάσχει  3 φορές σε εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, με πρόσφατη, την  μετά από πρόσκληση  του  Ευρωπαϊκού Επιτρόπου  Δημήτρη Αβραμόπουλου,  συμμετοχή και ενημέρωση σε θέματα Διαχείρισης  Περιβάλλοντος και Οδικών Αξόνων στις Βρυξέλλες.
Είναι παντρεμένος με την  Γαλαξιδιώτισσα Νοσηλεύτρια Ντίνα Ρίζα και έχουν τρία παιδιά.
Την Βιβή - Master ούχο  3D ANIMATIONER, τον Γιάννη -  Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών  και την Γεωργία  - φοιτήτρια Μαθηματικού Αθηνών.

Ανακοίνωση

   Έχω την τιμή να ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Γεωργίου Δρακάκη με τον Συνδυασμό «Δελφική Δημοκρατία» για τον Δήμο Δελφών.
   Με αίσθημα ατομικής ευθύνης, με αποδεδειγμένη εμπειρία ως προς τον εντοπισμό, την ανάδειξη, την διεκδίκηση, την επίλυση των προβλημάτων του τόπου,
  με εκπεφρασμένες ευαισθησίες από μεριάς μου τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και για το πολιτικό γίγνεσθαι,
 αλλά και με την αγάπη και την θέρμη που κουβαλά ένας άνθρωπος των ΜΜΕ για τον τόπο, θεώρησα χρέος μου την συμμετοχή μου στις επερχόμενες εκλογές σαν Δημότης που οραματίζεται καλύτερες μέρες για την περιοχή μας.
   Οι δημοτικές εκλογές του 2019, θα είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών.  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει πλέον έναν νέο, διαφορετικό ρόλο στη δημόσια διοίκηση, με το νέο πλαίσιο «Κλεισθένη» να καθιστά τους δημοτικούς συμβούλους βασικούς παράγοντές στη λήψη αποφάσεων και στην  σύνθεση όλων των δημιουργικών δυνάμεων προς κοινό όφελος του Δήμου.
  Το μεγάλο στοίχημα είναι οι ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους , η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, οι λύσεις στα χρονίζοντα  προβλήματα και οι προοπτικές ανάπτυξης σε όλα, κυρίως όμως η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους του τόπου και η δημιουργία δημόσιου βήματος στους δημότες!  με γνώμονα  πάντοτε την ανιδιοτελή προσφορά, τον διάλογο, τον αλληλοσεβασμό, την καθαρότητα, την σοβαρότητα και τον έλεγχο.

 H δήλωση αρχών 


  Το Γαλαξείδι αποτελεί τον 4ο τουριστικό πόλο της περιφέρειάς μας  και είναι ένα από τα διακριτά κέντρα της χώρας. Οι προκλήσεις δεν θα έπρεπε να εξαντλούνται στη διαχείριση ή την αποσπασματική αντιμετώπιση των ζητημάτων που ευνοούν τις προτεραιότητες των θεσμών αντιπροσώπευσης της τοπικής εξουσίας. Οφείλουν να απαιτούν την δική μας ενεργή και καθημερινή κινητοποίηση. Οι Δημότες πρέπει να έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν, μέσω των επικοινωνιακών δικτύων και η γνώμη τους να μπορεί να διατυπώνεται ακόμη και με τοπικά δημοψηφίσματα και να λαμβάνεται υπόψη.
  Αναλαμβάνουμε με θάρρος την πρωτοβουλία, να συμμετέχουμε ενεργά, να συνομιλούμε δημοκρατικά, να συνθέτουμε και να μοιραζόμαστε χωρίς προκατάληψη όλα τα ζητήματα που καθορίζουν την επαγγελματική ΕΠΙΒΙΩΣΗ και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ στο Ιστορικό Γαλαξείδι:
 • Το νερό βασικό δημόσιο αγαθό, τόσο στην ύδρευση όσο και την άρδευση, θα αποτελέσει κεντρικό ζήτημα αειφορικής και βιώσιμης διαχείρισης μέχρι να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα ποιότητας και έλλειψης
 • Οι προνοιακές υπηρεσίες, η στήριξη των αδύναμων και η βοήθεια στις ευπαθείς ηλικίες και ομάδες, σε ιδρύματα και δομές  είναι πρώτης προτεραιότητας στο πρόγραμμα του Συνδυασμού μας
 • Οι υποδομές βιώσιμης κινητικότητας
 • Η προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου
 • Ο δημόσιος χώρος της πόλης που έχει εγκαταλειφθεί
 • Η αξιοποίηση και αποκατάσταση του χαρακτηρισμένου ιστορικού Λιμανιού
 • Το ζήτημα της στάθμευσης των κατοίκων και το κυκλοφοριακό
 • Ο ΒΙΟΚΑ Γαλαξειδίου
 • Η τουριστική αξιοποίηση μέσω προγραμμάτων και κατόπιν μελετητικών σχεδίων των επί μέρους ιστορικών και τουριστικών περιοχών της πόλης και των διαμερισμάτων
 • Η προσβασιμότητα και το δικαίωμα συμμετοχής στις λειτουργίες της ανθρώπινης κοινότητας στην πόλη και τους οικισμούς
 • Ο Σχεδιασμός με ευδιάκριτους θύλακες κοινόχρηστων χώρων και υποδειγματικής κυκλοφορίας
 • Η δημιουργία μιας πόλης με αξιόπιστες πύλες εισόδου από το ευρύτερο εθνικό και διεθνές περιβάλλον
 • Η δημιουργία ευρύτερων σχέσεων με τα υπόλοιπα Εθνικά και Περιφερειακά κέντρα και η διεύρυνση του ρόλου του Γαλαξειδίου στον ευρωμεσογειακό χώρο.
 • Η κάλυψη αναγκών των πανέμορφων Δημοτικών Διαμερισμάτων και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους
 • Η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στη ζωή και στη καθημερινότητα των δημοτών που εξυπηρετούν την ποιότητα ζωής του πολίτη και μειώνουν την γραφειοκρατία
 • Η πολιτισμένη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα που συνυπάρχουν ανάμεσά μας
  είναι ζητήματα που προβληματίζουν καθημερινά χιλιάδες κάτοικους και επισκέπτες της πόλης και απαιτείται άμεσα να αντιμετωπιστούν μετά από εκτεταμένη διαβούλευση με τους πολίτες
   Έχουμε τη βούληση και την τόλμη να διατυπώσουμε τις αρχές που κάποιοι παρέκαμψαν, να θέσουμε ουσιαστικές προτεραιότητες που άλλοι εγκατέλειψαν και να προωθήσουμε τακτικές που θεωρούμε ότι υπηρετούν και προάγουν το συλλογικό συμφέρον, το οποίο κατά την άποψή μας έχει περιφρονηθεί.Με τιμή
Χάρης Μαρκάτος
Δημοσιογράφος
Ιδιοκτήτης Ραδιοφωνικού Σταθμού
«Γαλαξίας FM»Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 1:22 pm


Κάππος: ομόφωνη η Στερεά Ελλάδα για την επαναλειτουργία της πορθμιακής γραμμής Αιγίου - Αγίου Νικολάου!!... επιτέλους...


  Ευστάθιος Κάππος
Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας

    Στη Λαμία, στις 28 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 πμ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση, κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ.: 42417/138/ 22.02.2019 Πρόσκλησης του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Γεώργιου Ψυχογιού, στη 2η Συνεδρίαση (Τακτική) του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και απεστάλη ηλεκτρονικά στον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Π. Μπακογιάννη, στους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και σε καθένα από τους Περιφερειακούς Συμβούλους για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης: Θέμα 8ο Η.Δ. Λήψη απόφασης σχετικά με την επαναλειτουργεία του Πορθμείου Αγίου Νικολάου - Αιγίου.
  Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Ψυχογιός , έδωσε το λόγο στον εισηγητή του 8ου θέματος ημερήσιας διάταξης, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας κ. Ευάγγελο Κατσαγούνο, ο οποίος έθεσε υπόψη του σώματος την με αριθ. πρωτ. 45198 /200 /22.02.2019 εισήγησή του, και ανέφερε τα ακόλουθα: 

   Η επαναλειτουργία της παλαιάς Πορθμειακής Γραμμής Αιγίου-Αγίου Νικολάου Δωρίδας, αποτελεί πάγιο αίτημα των περιοχών Δωρίδας και Αιγίου που έχουν πληγεί τοπικά, οικονομικά, αναπτυξιακά και πολιτιστικά από το σταμάτημα των δρομολογίων των ferry boats. 
   Σημειωτέον πως μεταξύ Ισθμού Κορίνθου και Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, η πορθμειακή γραμμή Αιγίου-Αγίου Νικολάου είναι η μοναδική που ενώνει Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, αποφεύγοντας μακρύ κύκλο αλλά και την καταβολή των ακριβών διοδίων στη Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου.
  Οι συνθήκες και τα δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα καθιστούν πλέον επιτακτική την ανάγκη επαναλειτουργίας της γραμμής. 
  Μετά από πολλές προσπάθειες και συνεργασίες αυτοδιοικητικών και λιμενικών φορέων το μείζον ζήτημα επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά από πρωτοβουλία καταστηματαρχών και επαγγελματιών της Φωκίδας να συγκεντρώσουν 2.000 υπογραφές, τόσο από την περιοχή της Δωρίδας όσο και της Αιγιάλεια, από τον ανάλογο επαγγελματικό κλάδο. 

  Κοινή διαπίστωση όλων είναι η αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της πορθμειακής γραμμής με μία βασική προϋπόθεση: Την εξασφάλιση βιωσιμότητας της γραμμής αυτής, η οποία για να επιτευχθεί, θα πρέπει να έχει την απόλυτη στήριξη των τοπικών κοινωνιών αφενός και του εμπορικού κόσμου αφετέρου. Και πιστεύω πως η συγκυρία τώρα βοηθά. Υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας της πορθμειακής γραμμής στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας και εξετάζονται ήδη από αυτοδιοικητικούς φορείς και των δύο περιοχών οι διαβουλεύσεις που είχαν ξεκινήσει στο παρελθόν με διάφορες εταιρείες. 
   Το αίτημα αφορά την διασύνδεση διά της «Ολυμπίας Οδού» με την Αθήνα, πιο σύντομα μέσω του Αιγίου: 
 «Η κίνησή μας για συλλογή υπογραφών υπήρξε και είναι ακομμάτιστη και συνεχίζουμε ως τον αριθμό 2.000 και πλέον. Παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και περιμένουμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για θετικές εξελίξεις», αναφέρουν οι επαγγελματίες, προσθέτοντας: «Προωθούμε την κίνησή μας αυτή και στην Αιγιάλεια, γιατί και το Αίγιο έχει πληγεί από την απενεργοποίηση της πορθμειακής γραμμής κι ευχαριστούμε εκ των προτέρων του Αιγιαλείς, για την συμπαράσταση στον αγώνα μας». 

 Κύριοι συνάδελφοι, 
  είναι αδιαπραγμάτευτο γεγονός πως οι κάτοικοι Φωκίδας και Αιγιαλείας θα επωφεληθούν, αφού δαπανούν τώρα πολλά χρήματα για τη γέφυρα ενώ αυξάνεται και ο χρόνος που απαιτείται για τους προορισμούς τους, αλλά μπορούμε να στοχεύουμε με ασφάλεια και στην πολύπλευρη ανάπτυξη της νευραλγικής περιοχής του Νομού μας. 

 Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας να πάρει σχετική απόφαση για την επαναλειτουργία του πορθμείου Αγ. Νικολάου, Φωκίδας – Αιγίου στηρίζοντας έτσι την πρωτοβουλία των επαγγελματιών, των αυτοδιοικητικών και των πολιτών. 

 Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων δια της ψήφου των μελών του,Αποφασίζει Ομόφωνα, εγκρίνει την επαναλειτουργία του Πορθμείου Αγ. Νικολάου, Φωκίδας – Αιγίου, (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 49/2019, ΑΔΑ: ΩΑΨ87ΛΗ-273)

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 7:55 am


Συνταξιούχοι Φωκίδας: ντροπή! πνέει τα λοίσθια το Νοσοκομείο Άμφισσας... ακόμη και το κτίριο είναι στην λίστα των ακινήτων για εκποίηση (ξεπούλημα) μαζί με τα μουσεία, τα μνημεία και το δικαστικό μέγαρο Άμφισσας...!!


Αποτέλεσμα εικόνας για signage

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Στις 30/1/2019 έγινε κοινή συνάντηση των δύο παραπάνω Σωματείων μας με εκπροσώπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άμφισσας, προκειμένου να γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζουμε οι συνταξιούχοι αλλά και όλος ο λαός της Φωκίδας.

   Από  τη διαλογική συζήτηση που έγινε τα συμπεράσματά μας είναι:
   -  Το δημόσιο σύστημα παροχής δωρεάν υπηρεσιών υγείας είναι απαράδεκτο και είναι υπεύθυνο ακόμη και για θανάτους.
   - Αγροτικοί γιατροί υπάρχουν ελάχιστοι,  διασκορπισμένοι κυρίως στα κεφαλοχώρια, με συγκεκριμένες μέρες επίσκεψης στα  υπόλοιπα χωριά, ιδίως για συνταγογράφηση.
   - Το κέντρο υγείας Ιτέας λειτουργεί απο τις 07,00 έως τις 15,00, με έναν επικουρικό γιατρό, μιας και οι άλλοι γιατροί (γενικής ιατρικής) είναι αποσπασμένοι στο νοσοκομείο της Άμφισσας για να καλύπτουν τα εξωτερικά ιατρεία. Τα απογεύματα υπάρχει ένας νοσοκόμος που λειτουργεί ως φύλακας!!
  Στο νοσοκομείο ο (σχεδόν κάθε χρόνο μειούμενος προϋπολογισμός) επαρκεί για τη λειτουργία του ως κέντρου υγείας και σε καμία περίπτωση ως Νομαρχιακού Νοσοκομείου.
   Αν και το οργανόγραμμα προβλέπει:
Α) ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ 3 γιατρούς, υπηρετεί 1 και 1 επικουρικός. Υπάρχει παθολογική κλινική η οποία δεν λειτουργεί επειδή δεν καλύπτονται οι εφημερίες (Εφημερία είναι η κάλυψη του τμήματος επί 24ώρου βάσεως) και τα όποια περιστατικά διαμετακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία (Λαμία, Λειβαδιά, Πάτρα, Αθήνα). Αν νοσηλεύονται κάποιοι ασθενείς (2-3) είναι, στην πλειοψηφία τους, μη αναστρέψιμες περιπτώσεις, λίγο πριν εκπνεύσουν.
Β) ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ  2, υπηρετούν 2. Οι δύο γιατροί όμως, που υπηρετούν, δεν επαρκούν να καλύψουν την καρδιολογική κλινική, μιας και είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καλύψουν όλες τις εφημερίες.
Γ) ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 4, υπηρετούν 3 και 1 επικουρικός ενώ υπηρετούν και 3 αναισθησιολόγοι (προβλέπονται 3) 
Δ)  ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 3, υπηρετούν 2 και 1 επικουρικός.
ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ  2, υπηρετεί 1
   Οι 4  κλινικές (Α,Β,Γ,Δ) οι αναισθησιολόγοι και το ακτινολογικό για να λειτουργήσουν (είναι αλληλένδετα μεταξύ τους) πρέπει να διαθέτουν από 4 γιατρούς αντίστοιχα (και το ακτινολογικό) ώστε να λειτουργούν οι εφημερίες. Έτσι πολλά περιστατικά ,και ιδιαίτερα αυτά που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση (τροχαία ή άλλα ατυχήματα κλπ), διαμετακομίζονται αλλού, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος, και να κινδυνεύει η ζωή των ασθενών – τραυματιών.
   Ο  ΩΡΛ , ο ουρολόγος είναι στα πρόθυρα συνταξιοδότησης ενώ ο μοναδικός πνευμονολόγος μόλις προχθές υπέβαλε την παραίτησή του και είναι ζήτημα χρόνου το νοσοκομείο να λειτουργεί πλέον ως ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.
  Το νοσηλευτικό προσωπικό  δεν επαρκεί ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες των τμημάτων.  Οι νοσηλευτές- λόγω των τραγικών ελλείψεων - αλλάζουν  τμήματα ή εκτελούν άλλα καθήκοντα.  Αν και οι ίδιοι επιτελούν με ζήλο τα καθήκοντα που τους ανατίθενται, εν τούτοις υπάρχουν σοβαρά προβλήματα μιας και δεν μπορούν να γνωρίζουν επακριβώς τα καθήκοντα ενός άλλου τμήματος από αυτό που ανήκουν. π.χ. αν ένας νοσηλευτής από το παθολογικό πάρει εντολή να πάει στο χειρουργικό δεν μπορεί να γνωρίζει επακριβώς πού είναι τα υλικά ή τα φάρμακα, που χρησιμοποιεί το χειρουργικό, με αποτέλεσμα και να χάνεται χρόνος και να κινδυνεύουν ζωές.
  Πολλά κενά  καλύπτονται από εργαζόμενους σε καθεστώς μαθητείας, πρακτικής από απόφοιτους, τελειόφοιτους ΙΕΚ,ΕΠΑΛ και ΤΕΙ. Καλύπτουν θέσεις νοσηλευτικού βοηθητικού, τεχνικού προσωπικού σε διάφορα αντικείμενα. Ανάλογα το καθεστώς, άλλοι πληρώνονται κάτι τις και κολλάνε ένσημα προϋπηρεσία, άλλοι μόνο ασφαλιστική κάλυψη, άλλοι είναι εντελώς απλήρωτοι και ανασφάλιστοι όπως οι απόφοιτοι του ΔΙΕΚ νοσηλευτών που έχει το ίδιο το νοσοκομείο. 
 Απλήρωτη εργασία με τις ευλογίες του κράτους, οι οποίοι δεν καταγράφονται φυσικά ως σπουδαστές ή άνεργοι. Τους κόβεται η κάρτα ανεργίας και τους δηλώνουν στο ΕΡΓΑΝΗ, ενώ κάνουν κανονική πρόσληψη όταν και όποτε ξεκινήσουν.
     Οι ασθενείς πολλές φορές ειδοποιούνται να αγοράσουν οι ίδιοι διάφορα είδη για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι κλινικές (όσες λειτουργούν) όπως για παράδειγμα μπαταρίες για holter. Πρόσφατα μας καταγγέλθηκε ότι δεν υπήρχε ούτε ζεστό νερό  (!!!) για λόγους οικονομίας όπως ειπώθηκε στη συναδέλφισα που μας το κατήγγειλε, ενώ δεν τη δέχθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου.
  Για τις διακομιδές υπάρχουν 2 ασθενοφόρα στη βάρδια εκ των οποίων το ένα (1) βρίσκεται μόνιμα σε αποστολή (διακομιδή) εξ αιτίας όσων προαναφέραμε.
  Οι διάφοροι παράγοντες, στις συνεχείς οχλήσεις του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο, λένε ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένη επισκεψιμότητα - άρα γιατί να φέρουνε γιατρούς- γι αυτό εξ άλλου και οι προϋπολογισμοί του νοσοκομείου είναι  ελαχιστότατοι έως μηδαμινοί. Τα παραπάνω προβλήματα ξεκίνησαν από το 2014 και έχουν πλέον μονιμοποιηθεί και λόγω της σφιχτής οικονομικής πολιτικής και μνημονίων.
   Η επισκεψιμότητα είναι βεβαίως χαμηλή, ακριβώς λόγω των παραπάνω προβλημάτων και ελλείψεων. Και για αυτούς ακριβώς τους λόγους, πολλοί οικείοι των ασθενών τους πηγαίνουν οι ίδιοι, με ίδια μέσα, σε νοσοκομεία της περιοχής ή και σε ιδιώτες γιατρούς, με αποτέλεσμα μεγάλες δαπάνες και για τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και για τις ίδιες τις οικογένειές των ασθενών. 
 Οι διακομιδές στοιχίζουν υπέρογκα ποσά και στο νοσοκομείο, και στα ασφαλιστικά ταμεία ,αλλά και στις οικογένειες των περιθαλπομένων, μιας και αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους, να διαμένουν σε φιλικά σπίτια ή ξενοδοχεία, με έξοδα σίτισης κ.λ.π. Αποτέλεσμα των πιο πάνω είναι να χαρακτηρίσει  ο γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας το Νοσοκομείο ως ένα απ’ τα χειρότερα στη χώρα, χωρίς ωστόσο να κάνει κάτι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να διορθωθεί αυτό το χάλι. 
 Πολλοί, επίσης, που έχουν κάποια προβλήματα για τα οποία μέχρι πριν λίγο καιρό θα επισκέπτονταν, προληπτικά, το νοσοκομείο, τώρα πλέον δεν πάνε και για τους παραπάνω λόγους αλλά και από φόβο μήπως χρειαστούνε κάποια αγωγή που πλέον στοιχίζει. Δηλαδή την υγεία, με τις πολιτικές τους διαχρονικά, την κατάντησαν εμπόρευμα, όπου ο έχων την απολαμβάνει, ο δε μη έχων, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του λαού και, ειδικότερα εμείς οι συνταξιούχοι - λόγω των τεράστιων περικοπών στις συντάξεις μας (χάσαμε κατά μ.ό 50%) - να μη μπορεί να την αποκτήσει παρά μόνο μέσα από τις δημόσιες δομές, που βέβαια βρίσκονται σ'αυτό το χάλι.
   Ως κτίριο, το Νοσοκομείο, έχει μπει στη λίστα  των ακινήτων που  είναι για εκποίηση (ξεπούλημα) μαζί με μουσεία, μνημεία αλλά και το κτίριο των δικαστηρίων της Άμφισσας. Η διοίκηση του Νοσοκομείου "ποιεί την νήσσα" για  τα παραπάνω και δεν ζητάει ούτε έναν (1) γιατρό  (όπως έκανε την περσινή χρονιά)
   Ο  ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ -  και σήμερα οι ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) παρά τους πανηγυρισμούς των κυβερνώντων για οικογενειακό γιατρό και άλλα τέτοια παράδοξα που λέγονται, αριθμεί στο νομό τους εξής γιατρούς:  1 παιδίατρο,1 γυναικολόγο,1 οφθαλμίατρο,1 καρδιολόγο και 3 μικροβιολόγους. Η δε ΤΟΜΥ έναν γιατρό γενικής ιατρικής ΠΟΥ  ΘΑ είναι οικογενειακός γιατρός για περίπου 30.000 ασφαλισμένους (!!!!).
    Μέσα σε αυτό το εχθρικό για την υγεία μας κλίμα και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από το 2015, οι ασφαλισμένοι έχουν περικόψει τους οδοντίατρους κατά πρώτο λόγο (ειδικά για την προσθετική δοντιών), κατά δεύτερο λόγο τους οφθαλμίατρους για αλλαγή γυαλιών αλλά και για επεμβάσεις ρουτίνας και ακολουθούν οι γιατροί για προληπτική ιατρική. Την πρωτιά αποχής από γιατρούς την κατέχουν βεβαίως οι συνταξιούχοι.
   Πολλοί συνταξιούχοι ή  δεν ακολουθούν πιστά τη φαρμακευτική αγωγή (περικόπτοντας στο μισό τη δοσολογία των συνιστώμενων φαρμάκων) ή την καταργούν από μόνοι τους με σημαντικά επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία τους. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι καταλήγουν σε γενόσημα αμφίβολης αποδοτικότητας, με τα πρωτότυπα - σε πολλές των περιπτώσεων - εάν και εφ όσον αυτά υπάρχουν σε επάρκεια στην αγορά, μιας και οι ελλείψεις είναι μεγάλες γιατί οι φαρμακοβιομηχανίες και οι μεγαλοεισαγωγείς προτιμούν να εξάγουν τα φάρμακα σε άλλες ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, που διατίθενται σε μεγαλύτερες τιμές για μεγαλύτερο κέρδος - να είναι απλησίαστα
    Με την απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και με τη διάθεση του φαρμάκου από τα σούπερ μάρκετ οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία αυξάνονται: ο πωλητής φαρμάκου θα είναι υπάλληλος του σούπερ μάρκετ, οι ελλείψεις θα μεγαλώσουν λόγω και του ανταγωνισμού των διάφορων αλυσίδων, πουλώντας οι ίδιες τα σκευάσματα στο εξωτερικό.. Με ανοιχτά όλες τις Κυριακές και ακολουθώντας το μοντέλο των «πολιτισμένων χωρών», πιθανά και 24 ώρες το 24ωρο, καθημερινά, θα χαθούν οι δεσμοί του ασθενή με το φαρμακοποιό, με συμβουλές για την πάθηση ή ακόμη και τη χορήγηση κάποιων μη συνταγογραφούμενων.  Σε πολλές περιπτώσεις θα χαθούν και οι πρώτες βοήθειες που δίνουν πολλοί φαρμακοποιοί σε συμπολίτες μας.
   Το τελευταίο διάστημα μένουμε κατάπληκτοι από την έπαρση που δείχνουν τα στελέχη των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν, κυρίως αυτών που κατείχαν υπουργικούς θώκους στο υπουργείο υγείας, ότι επί των ημερών τους μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη. Και πραγματικά μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη και τη μείωση αυτή την επιβαρύνθηκαν τα λαϊκά νοικοκυριά μιας και αυξήθηκε η συμμετοχή στο φάρμακο (σε πολλές περιπτώσεις από 70% - 100%). Για παράδειγμα αν ένας ασφαλισμένος πάρει πρωτότυπο φάρμακο, σύμφωνα με την υπόδειξη του γιατρού του, που στοιχίζει 10,00 ευρώ, θα έπρεπε να πληρώσει 2,5 ευρώ λόγω της συμμετοχής που είναι 25%. Αν το αντίστοιχο γενόσημο κάνει 5,00 ευρώ, τότε ο ασφαλισμένος θα πληρώσει το πρωτότυπο 6,25 ευρώ!!! Εκτός των παραπάνω, κάθε τόσο πολλά φάρμακα βγαίνουν από τη λίστα συνταγογράφησης με αποτέλεσμα να τα πληρώνουν εξ ολοκλήρου οι ασφαλισμένοι.Αυτό έγινε πρόσφατα με την κατάργηση της συνταγογράφησης για νεφελοποιητές, για στρώματα κλπ καθώς και με την αύξηση του μεσολαβούντος χρόνου που αφορά το δικαίωμα για αλλαγή γυαλιών, ακουστικών κλπ. Το τραγικότερο είναι  ότι στα περισσότερα φάρμακα αντιμετώπισης διαφόρων τύπων καρκίνου δεν υπάρχουν αντίστοιχα γενόσημα με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς να πληρώνουν αυτά τα, πανάκριβα συνήθως, φάρμακα έως και 100%!!!
                                                            
 
Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α
   Αυτοί οι συγκεκριμένοι πολιτικοί με την ενιαία πολιτική που ακολουθούσανε και ακολουθούν κατ' εντολή της ΕΕ(αυτή η πολιτική ακολουθείται σε όλες τις χώρες της ΕΕ εδώ και πάρα πολλά χρόνια, απλά σε εμάς ήρθε βίαια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα)  επαίρονται για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης ενώ παράλληλα περιέκοψαν δραστικά τις συντάξεις μας, μας οδηγούν μια ώρα αρχύτερα στα αζήτητα. Όλα, μα όλα όσα συμβαίνουν σε εμάς τους συνταξιούχους είναι στην κατεύθυνση του αφανισμού μας. Αυτό το χάλι στην υγεία που γευόμαστε εμείς στο νομό μας, το γεύονται και οι συνάδελφοί μας στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στην Εύβοια αλλά και σε όλη την Ελλάδα, απ' ό,τι  μαθαίνουμε από τα αδελφά σωματεία.
   Οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κομμάτων, που κυβέρνησαν και κυβερνούν μέχρι σήμερα και που για πρόσημό τους είχαν ότι η υγεία, στο σύνολό της, είναι εμπόρευμα και σαν τέτοιο την αντιμετώπιζαν και την αντιμετωπίζουν, είναι τεράστιες και πρέπει, εμείς, οι συνταξιούχοι με τις οικογένειές μας να τους πληρώσουμε με το κατάλληλο αντίτιμο.
   Oι εκάστοτε βουλευτές του μονοεδρικού μας νομού, ποτέ δεν πρόταξαν τα ιδιαίτερα  προβλήματα που έχουμε, όπως ότι το νοσοκομείο είναι επιφορτισμένο να δέχεται ασθενείς από τα δύο σωφρονιστικά καταστήματα: της Άμφισσας και του Μαλανδρίνου, ή ότι τις περιόδους του καλοκαιριού και των γιορτών η περιοχή (και λόγω των Δελφών) δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών. Όλοι τους πιστοί στις επιλογές των κομμάτων τους, που κυβερνούσαν εκτελώντας τις επιταγές της ΕΕ του ΔΝΤ, της τρόικας ή των θεσμών, δεν έδιναν καμία σημασία για την συνεχή εγκατάλειψη των δομών της υγείας. Οι υπερψηφίσεις των προϋπολογισμών, η μη κατάθεση ούτε μίας ερώτησης με στοιχεία, που και να καταδεικνύουν τα προβλήματα αλλά και να δείχνουν τους ενόχους, είναι κοινά συστατικά στοιχεία ότι όλοι αυτοί οι βουλευτές (και από τα τρία κόμματα Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣΥΡΙΖΑ) έπρατταν το καθήκον τους απέναντι στα κόμματά τους, απέναντι στην πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας.
   Στην ίδια κατεύθυνση κινούνταν και η τοπική εξουσία που, μπορεί να συμμετείχε σε κινητοποιήσεις αλλά  σε καμία περίπτωση δεν κατονόμαζε τους ενόχους, έκανε τα στραβά μάτια στην κυρίαρχη πολιτική περιμένοντας κανένα παραπάνω κονδύλι για να φτιάξει κάποιο έργο βιτρίνας και μόνο.
    Όλα τα παραπάνω έχουν και σκοπό να εξευτελιστεί στα μάτια των ασφαλισμένων το δημόσιο σύστημα υγείας, το χρυσοπληρωμένο εδώ και γενιές,  από τους ίδιους και τους προγόνους τους και να εμφανιστεί ως σωτήριο το ιδιωτικό σύστημα ασφάλισης ή ο λεγόμενος τρίτος πυλώνας με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του λαού συνολικά.
  
 
  
 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  -  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
 
Άμφισσα 28/2/2019
 
Προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων:
ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ), ΚΚΕ
 
ΚΟΙΝ.  Έντυπο  και  ηλεκτρονικό τύπο.
 
        Πρόσφατα έγινε κοινή συνάντηση των δύο παραπάνω Σωματείων μας με εκπροσώπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άμφισσας, προκειμένου να γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζουμε οι συνταξιούχοι αλλά και όλος ο λαός της Φωκίδας.
       Οι διαπιστώσεις μας είναι ότι η υγεία στο νομό μας πάσχει βαρύτατα ή αλλιώς πνέει τα λοίσθια. Δεν υπάρχει καμία μα καμία δομή υγείας που να δουλεύει έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες μας, των οικογενειών μας, των κατοίκων στην περιοχή. Κέντρα υγείας και νοσοκομείο υπολειτουργούν τα πρώτα ως αγροτικά ιατρεία και το νοσοκομείο ως Κέντρο Υγείας (ΚΥ).
      ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και τα περισσότερα των περιστατικών στέλνονται σε Λαμία, Πάτρα, Αθήνα ή και Λάρισα.
 Αγροτικοί γιατροί αλλά και γιατροί σε  ΕΟΠΥΥ, ΤΟΜΥ κλπ υπάρχουν ελαχιστότατοι και λιγοστές ειδικότητες.
 Τα φάρμακα είναι πανάκριβα όταν και εφ όσον υπάρχουν στα φαρμακεία, ενώ για διάφορες εξετάσεις πρέπει να μετακινηθούν οι συνάδελφοι σε άλλες όμορες περιοχές.
   Για όλα τα παραπάνω πρέπει να βάζεις το χέρι βαθιά στην τσέπη και όσοι δεν έχουν (που οι περισσότεροι δεν έχουμε) οδηγούνται στο θάνατο.
    Οι κυβερνήσεις, η κυρίαρχη πολιτική όπως αυτή εκφράζετε, θεωρεί τους συνταξιούχους ως βάρος και με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, θέλει να μας αφανίσει. Το κάθε ασφαλιστικό που αλλάζει ανα πενταετία μας στοχοποιεί και οι άξονές του είναι: περικοπή συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας, ιδιωτική ασφάλιση. Και τα τρία συντείνουν στο «Μπορείς να ζεις, στη χαμοζωή που σου έχουν ετοιμάσει όσο δουλεύεις. Μετά πρέπει να προσπαθήσεις για την επιβίωση ή αλλιώς να πεθάνεις».
   Η υγεία και στο νομό μας, όπως και σε όλη τη χώρα είναι πλέον πανάκριβο εμπόρευμα με αποτέλεσμα οι φτωχοί συνταξιούχοι, όπως μας έχει καταντήσει αυτή η πολιτική, να μην μπορούμε να την αγοράσουμε!!
   Είμαστε σε θέση μάχης, με κάθε φορέα, με κάθε πολίτη του νομού μας να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική. Θέλουμε να ζήσουμε τα εναπομείναντα μας χρόνια. Να μπορούμε να δούμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να μεγαλώνουν. Έχουμε δικαίωμα στη ζωή γιατί δουλέψαμε και παράξαμε αμύθητο πλούτο. Δεν πρέπει, δεν νοείτε να μας πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες στα αζήτητα.
   Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ για να μπορεί να την κατέχουν μόνο οι έχοντες.
  Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και χορηγείτε από το κράτος σε όσους την έχουν ανάγκη
Δεν νοείτε λοιπόν να υπάρχει καμία δομή που να σχετίζεται με την υγεία στα χέρια ιδιωτών, στα χέρια εμπόρων με σκοπό το κέρδος!!!!
   ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ (Παθολογική, καρδιολογική). Να σταματήσουν τα «μπαλώματα» με γιατρούς από το ΚΥ Ιτέας και με αποσπάσεις από άλλα νοσοκομεία, άλλων νομών. Να γίνεται εγγραφή φαρμάκων και στο νοσοκομείο.
    ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ. Να επαναλειτουργήσουν τα μικροβιολογικά εργαστήρια του πρώην ΙΚΑ.
    Το επόμενο διάστημα τα σωματεία μας θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 11:32 am


Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δελφών στην Δ. Ε. Γαλαξειδίου η Μαρία Καραηλιά...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

                                                Της Μαρίας Καραηλιά
Ως Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δελφών
Δημοτικής Ενότητας Γαλαξιδίου                                         Αγαπητοί Συμπολίτες,

    
    Εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου και συνεκτιμώντας τα μηνύματα της τοπικής κοινωνίας, συστρατεύομαι με τον συνδυασμό «Δελφική Δημοκρατία» του υποψηφίου Δημάρχου Δελφών κ. Γεωργίου Δρακάκη και δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Δελφών.
   
   Η εκλογική αυτή αναμέτρηση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, γιατί καλούμαστε να αναδείξουμε νέους τοπικούς άρχοντες σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και στα πλαίσια διαρκών θεσμικών αλλαγών.

    Η επαγγελματική, κοινωνική, πολιτιστική και αυτοδιοικητική διαδρομή μου, με έχει εφοδιάσει με προσλαμβάνουσες τις οποίες θέλω και μπορώ να χρησιμοποιήσω για το καλό του τόπου μας με γνώμονα την δυναμική της σκληρής δουλειάς και την αξία της γνώσης, όταν αυτή χρησιμοποιείται σωστά.

    Η εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση καθώς επίσης και στο σύνολο σχεδόν των δραστήριων πολιτιστικών φορέων και συλλόγων όπου υπηρέτησα με συνέπεια, χωρίς παρεκκλίσεις και καιροσκοπισμούς τις αρχές και τις θέσεις που πρεσβεύω, μου επιτρέπει να θεωρήσω υποχρέωσή μου, όπως και ευθύνη όλων των ενεργών πολιτών, την συμμετοχή στο σχεδιασμό και στις αποφάσεις που αφορούν την πρόοδο και την ποιότητα ζωής του Δήμου μας γενικότερα.
 Με εκτίμηση


Μαρία Καραηλιά
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Δήμου Δελφών
Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 9:05 am


Πρόσκληση της Αριστερής Παρέμβασης σε Ανοικτή Συνέλευση για τις περιφερειακές εκλογές...


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
 ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΗ 18.00 μμ 
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ 

  Η Τ.Ε. Βοιωτίας της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά πραγματοποιεί Ανοικτή Συνέλευση για την συζήτηση της Διακήρυξης, των Αρχών Λειτουργίας του σχήματος & της Εκλογικής μας παρέμβασης. 

 Το Περιφερειακό σχήμα της Ανικαπιταλιστικής Αριστεράς, πιστό στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας συζητά με μέλη και φίλους , το περιεχόμενος και τις μορφές της παρέμβασής του στις νέες συνθήκες , παράλληλα με την αποτίμηση της προηγούμενης εμπειρίας. 

 Απευθυνόμαστε σε όλους τους αγωνιστές, τις αγωνίστριες και τα πολιτικά ρεύματα που συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά πραγματική δύναμη αυτοοργάνωσης, ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

  Σε όλους και όλες τους παραπάνω απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας, συστράτευσης και ένταξης στη συλλογική προσπάθεια.
  Τους καλούμε να συνδιαμορφώσουμε την δράση και την παρουσία της μαχόμενης αντιδιαχειριστικής αριστεράς στη Στερεά, πριν και μετά τις περιφερειακές εκλογές.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 8:52 am


Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δελφών η Βάσω Κοπανάκη...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ


 Της Βάσως Κοπανάκη 
Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου
 Δήμου Δελφών 
Πολύδροσος Παρνασσού  
   

    
   

Αγαπημένες Συνδημότισσες,


Αγαπητοί Συνδημότες,   Έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας και της ευθύνης του εγχειρήματος,  ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου ως Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Δελφών για τις επερχόμενες εκλογές του 2019 με τον συνδυασμό «Δελφική Δημοκρατία» του Γιώργου Δρακάκη.
  
  Η υποψηφιότητά μου αποτελεί πράξη ευθύνης για ουσιαστική συμμετοχή μου στον Δήμο Δελφών που ξεπερνά κομματικές, ιδεολογικές και πολιτικές αγκυλώσεις και εγγύηση για αυτή την συμμετοχή αποτελεί η εμπειρία μου, η γνώση, η εργασία μα πάνω απ’ όλα το βασικό μου κίνητρο, το ανιδιοτελές αίσθημα προσφοράς και η αγάπη για τον τόπο μου.
  Αισθάνομαι ότι  οφείλουμε να ξεπεράσουμε τα φαινόμενα αδράνειας και να αναζητήσουμε το  όραμα και την γνώση, την εξειδίκευση σε νευραλγικούς τομείς της διαχείρισης των κοινών στα πλαίσια του  πνεύματος  συλλογικότητας, συνεργασίας και ενότητας, μακριά από διχαστικές λογικές, αλαζονεία και αυταρχισμό.
    Οφείλουμε να ενισχύσουμε την ανανεωτική παραγωγική προσπάθεια για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των συνδημοτών μας, με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα αντάξιο της δυναμικής του τόπου, με αλληλεγγύη στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με αναγνώριση και διεθνή προβολή, με  δημιουργία κινήτρων για καινοτόμες δράσεις, με προάσπιση του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας και του Αγροτικού Τομέα, με αξιοπρεπείς δομές στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, σε συνεργασία με την Επιστήμη και την Έρευνα, πάντα με γνώμονα την ευημερία των συμπολιτών μας.


Με τιμή
Βάσω Κοπανάκη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Δήμου Δελφών
Πολύδροσος Παρνασσού 

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 12:39 am


Συμβαίνει τώρα: Αρχαιοκάπηλοι και κυνηγοί θησαυρών στο Δασικό Χωριό Άμφισσας "Καψίτσα"... διεξοδική έρευνα από την Αστυνομία Φωκίδας στο σημείο!... μέχρι ... μπουλντόζα! εντοπίστηκε στον εγκαταλελειμμένο παράδεισο της Γιώνας….

 
  Απίστευτη καταστροφή προκάλεσαν αρχαιοκάπηλοι και κυνηγοί θησαυρών που αναζητούσαν αρχαία, χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα, στο Δασικό Χωριό «Καψίτσα» Άμφισσας. 
  Το τελευταίο διάστημα το «Δασικό Χωριό Καψίτσα» που είναι χτισμένο σε έκταση 78 στρεμμάτων μέσα στα έλατα, σε 1.200μ υψόμετρο στην πλαγιά της Γκιώνας κοντά στο Προσήλιο (Σεγδίτσα) και είχε κατασκευαστεί από το Δασαρχείο Άμφισσας με είκοσι ξύλινα σπιτάκια, ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους, γηπεδάκια, παιδική χαρά και πλήρως εξοπλισμένο εστιατόριο, δεν λειτουργούσε λόγω αδυναμίας του Δήμου Δελφών να το αξιοποιήσει, ερχόμενος σε σύγκρουση και στην συνέχεια σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον ιδιώτη πρώην ενοικιαστή. 

  Για τον λόγο αυτό το Δασικό Χωριό ήταν εγκαταλελειμμένο και αφύλακτο, εύκολη «λεία» για τους αρχαιοκάπηλους και τους κυνηγούς θησαυρών.
   Μετά από καταγγελίες που έφθασαν στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας έσπευσαν στο σημείο και αυτή την στιγμή διενεργείται έρευνα. Εντόπισαν μπουλντόζα και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία ενώ οι δράστες είχαν ανοίξει δύο τεράστιες λακκούβες στο έδαφος αναζητώντας την λεία τους σε αρκετό βάθος. 

  Οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι το φαινόμενο της λαθρανασκαφής με σκοπό την αρχαιοκαπηλία έχει ενταθεί, ωστόσο οι αστυνομικοί διεξάγουν την έρευνα αυτή την στιγμή και δεν μπορούν να δώσουν πληροφορίες σχετικά με πιθανούς υπόπτους πραγματικής εμπλοκής και δράσης. 

  Στο... κυνήγι του θησαυρού ερευνάται διεξοδικά, εκτός από την αρχαιοκαπηλία, σύμφωνα με την αστυνομία, και το ενδεχόμενο οι δράστες να έψαχναν για μεγάλο αριθμό από χρυσές λίρες, μια που στο συγκεκριμένο σημείο είχε αναπτυχθεί στο παρελθόν δράση ανταρτών. 

  Οι δράστες φεύγοντας βιαστικά, δεν φρόντισαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, αφήνοντας το συσσωρευμένο χώμα σε διάφορα σημεία. 
 Ερωτηματικά προκύπτουν για το εάν τις επόμενες ημέρες, η φύλαξη του χώρου θα ενταθεί, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό άλλοι αρχαιοκάπηλοι και «κυνηγοί θησαυρών», που θα ακούσουν την ιστορία, να επιχειρήσουν να προσεγγίσουν για να κάνουν τη δική τους αναζήτηση. 
  Σημειωτέον ότι το χωριό απέχει από την Άμφισσα 20 περίπου χλμ. και φθάνει κανείς εκεί με άνετο δρόμο, ο οποίος στα 8 περίπου χλμ. είναι ασφαλτοστρωμένος (Εθνική Οδό Άμφισσας - Λιδορικίου) και ο υπόλοιπος σκυροστρωμένος...

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 5:26 pm


Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Πετόνης...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Αθανασίου Πετόνη

Επιχειρηματία –Εμπόριο ελαιών

Άμφισσα 


Αγαπητοί Συμπολίτες,

    Ύστερα από ώριμη σκέψη και με την παρότρυνση φίλων και συνεργατών, ανακοινώνω την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Δελφών στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, με τον συνδυασμό «Δελφική Δημοκρατία» του Γιώργου Δρακάκη.

   Η υποψηφιότητά μου αποτελεί πράξη ευθύνης και απευθύνεται στην κοινωνία των πολιτών, με όραμα και γνώση, επαγγελματική και κοινωνική εμπειρία αλλά και εξειδίκευση σε νευραλγικούς τομείς της διαχείρισης της τοπικής οικονομίας.

    Ο τόπος χρειάζεται πράξεις και έργα, τα οποία θα σέβονται τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος και θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του καθενός ισόρροπα, δίκαια, χωρίς τοπικιστικές, πληθυσμιακές ή ψηφοθηρικές διακρίσεις.

  Γνωστοποιώ την υποψηφιότητά μου όχι από τυπική υποχρέωση. Είναι αυτονόητη πράξη καθήκοντος, επειδή ο Δήμος μας χρειάζεται νέες νοοτροπίες και αναγεννητικές πρακτικές, χρειάζεται λόγο που να λέει την αλήθεια - όσο σκληρή και αν είναι - λόγο που να μην προσποιείται και να μην καιροσκοπεί.

Όλοι μας αξίζουμε κάτι καλύτερο.


Αθανάσιος Πετόνης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών 
με τον Συνδυασμό  "Δελφική Δημοκρατία" Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2019 | 3:34 pm


Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Χρήστου Γιαννικούλη ως Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ


  Αγαπητοί Συμπολίτες,


   Σαν αποτέλεσμα έντονου προβληματισμού και της σταθερής μου θέσης ότι το πρώτο και σημαντικό βήμα για ένα καλύτερο μέλλον είναι η συμμετοχή στα δρώμενα, ανακοινώνω την κάθοδό μου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών. 

   Η συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση που αλλάζει ρόλο και μορφή αλλά παραμένει η μόνη σταθερά που διαθέτει ο πολίτης, οφείλει να ξεπερνά κομματικές, ιδεολογικές και πολιτικές αγκυλώσεις ή προσωπικές φιλοδοξίες και να υπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών, με καθαρό και νηφάλιο λόγο, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια. 

    Ο δήμος μας αλλάζει συνεχώς και όσοι μπορούν οφείλουν να είναι πρωταγωνιστές στις εξελίξεις και να ανανεώσουν ριζικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση
  Όμως για να συμβεί αυτό πρέπει να τολμήσουμε να εμπιστευθούμε φρέσκες ιδέες, διάθεση για ζωή μα πάνω από όλα επιθυμία για δημιουργία μέσω της προσφοράς στα κοινά, εξαλείφοντας έτσι την εικόνα της αδράνειας που έχει η σημερινή κοινωνία.

   Παλεύοντας συλλογικά, για μια αυτοδιοίκηση που έχει ως όραμα την αναγέννηση της περιοχής μας, καταθέτοντας νέες ιδέες, εργατικότητα και εντιμότητα, γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα του Δήμου μας, τα εμπόδια που θα συναντήσω, τα ιδιοτελή συμφέροντα και τις παγίδες που υπάρχουν στον δημόσιο βίο, πιστεύοντας ότι μπορώ να συμβάλω αποτελεσματικά με τους συνυποψήφιους συναδέλφους μου, ισχυροποιώντας τον συνδυασμό «Δελφική Δημοκρατία» του Γιώργου Δρακάκη, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου ως Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών. 

  Χρήστος Γιαννικούλης 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 
Δήμου Δελφών

Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2019 | 1:08 pm


Λιάνα Πιλάλα Τσακίρη: 8η Μαρτίου - η Ημέρα της Γυναίκας...


   Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας. 
 Ημέρα τιμής αλλά και έντονου προβληματισμού για την «ισότιμη» παρουσία της γυναίκας στην εργασία, στο σπίτι, στις ίσες ευκαιρίες και της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.


   Η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας 
 · έρχεται να υπενθυμίσει σ΄όλους μας τη διαχρονική παρουσία της Γυναίκας στην οικοδόμηση μιάς κοινωνίας, μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους. 
 · είναι μια επέτειος –σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

   Αφορμή για τούτη την ημέρα μνήμης, η μεγάλη διαμαρτυρία των γυναικών που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, ζητώντας «ίση αμοιβή σε ίση εργασία» και καλύτερες συνθήκες εργασίας. 
  Η μεγάλη διαμαρτυρία που εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα. Αυτό το κίνημα επηρέασε και την Ελλάδα.

   Αναβαθμίστηκε ο ρόλος της γυναίκας στην Ελληνική Κοινωνία, τουλάχιστον θεσμικά , το 1952, όπου οι Ελληνίδες απέκτησαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. 

   Παρά τα βήματα όμως που έχουν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο για τη γυναικεία ισότητα, σε αρκετές ακόμα χώρες ο ρόλος της γυναίκας είναι υποβαθμισμένος. 

   Στη σημερινή εποχή της κρίσης και της ανεργίας η γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά και ποικίλα προβλήματα, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και θύμα βίας. 

  Στην Ευρώπη του 21ου αιώνα οι γυναίκες αμείβονται με χαμηλότερους μισθούς , απ΄ ότι οι άνδρες. Στη Ελλάδα των μνημονίων το ποσοστό ανεργίας των γυναικών είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των ανδρών.
  Είναι καθήκον κάθε κοινωνίας και κάθε ανθρώπου να τιμά και να σέβεται τη γυναίκα, να της εκφράζει ευγνωμοσύνη και σεβασμό, αναγνωρίζοντας την προσφορά της στη δημοκρατία και την ίδια τη ζωή!!!. 
  Το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει μια γυναίκα στον εαυτό της με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι να φροντίσει την υγεία της. 

  Ο προληπτικός έλεγχος σε κάθε ηλικία είναι απαραίτητος, ώστε κάθε γυναίκα να είναι και να νοιώθει όσο το δυνατόν πιο υγιής. 

  Χρόνια πολλά λοιπόν σ΄όλες τις γυναίκες του κόσμου!!
  Χρόνια Πολλά στη μάνα, στη σύζυγο, στην κόρη, στην αδελφή.
 Χρόνια Πολλά στη γυναίκα της πόλης και του χωριού.
 Χρόνια Πολλά στην Εργαζόμενη αλλά και την άνεργη...

Λιάνα Πιλάλα Τσακίρη
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δελφών

Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2019 | 11:02 am


Δρακάκης: Αποκαθιστούμε την αδικία του Καλλικράτη στον Δήμο Δελφών! Η πρόβλεψη για Γραβιά – Παρνασσό – Καλλιείς...


  Αποκαθιστούμε την αδικία του Καλλικράτη 
στον Δήμο Δελφών! 
Η πρόβλεψη για Γραβιά – Παρνασσό – Καλλιείς... 
Αποτέλεσμα εικόνας για δρακακησ φωκιδα
   Ανατροπή στο μοντέλο διοίκησης του Δήμου Δελφών προγραμματίζουμε με κεφαλαιώδεις τομές!!! 

   Στο Πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών που ήδη ανακοινώσαμε, αποκαθιστούμε με τεχνοκρατικό και υγιή διοικητικό τρόπο αυτό το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει χωροταξικά ήδη από το 2010, από συστάσεως των καλλικρατικών δήμων: Τρείς Δήμοι αντί ενός, χωρίζοντας τον ενιαίο Δήμο Δελφών σε τρείς συγκροτημένους και στιβαρούς δημοτικούς τομείς (Κεντρικός, Παραθαλάσσιος και Ορεινός).

   Πράγμα που σημαίνει ότι o κάθε Tομέας θα είναι αυτόνομος και αυτάρκης τόσο από πλευράς διοίκησης όσο και από πλευράς προσωπικού και μέσων
  Δηλαδή όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Δελφών και όλα τα μέσα θα κατανεμηθούν και στους τρείς Δημοτικούς Τομείς. 

  Για παράδειγμα το κομμάτι των τριών δημοτικών ενοτήτων Γραβιάς – Παρνασσού – Καλλιέων που απαρτίζουν τον Ορεινό τομέα, ως τον πλέον απομακρυσμένο, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, θεωρείται δε και αντιμετωπίζεται από τις μέχρι σήμερα δημοτικές αρχές ως απόκεντρο.
  Με αυτό το μοντέλο διοίκησης θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος (από τις άσκοπες μετακινήσεις προσωπικού και μέσων) και η εγγύτητα στον πολίτη για την άμεση και βέλτιστη εξυπηρέτησή του...

  • Σαφώς, αναπτύσσοντας το πρόγραμμά μας, το οποίο ολοκληρωμένο θα παρουσιαστεί άμεσα, εντάσσουμε προτάσεις και αιτήματα δημοτών και κατά τόπους φορέων, στα πλαίσια της ευρείας συνάντησης που έχουμε ξεκινήσει σε όλη την διοικητική περιφέρεια του Δήμου Δελφών. 

 

·       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 100 ΠΡΩΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

  Το αναλυτικό πρόγραμμά μας θα αναλυθεί και θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο σε δεύτερο χρόνο. Ο παρών σχεδιασμός αφορά το πρόγραμμα των εκατό πρώτων ημερών.
Το πρόγραμμα  των 100 ημερών έχει στο κέντρο της προσοχής και του σχεδιασμού τον  Άνθρωπο, τον πολίτη του Δήμου Δελφών. Για να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος προς τους πολίτες, είναι επιτακτική ανάγκη να αφήσουμε πίσω το σημερινό συγκεντρωτικό – αναχρονιστικό μοντέλο διοίκησης και να περάσουμε σε ένα σύστημα με κυρίαρχη λογική, ΕΝΑΣ επιτελικός Δήμος, με αποκεντρωμένες αποτελεσματικές – καλύτερες υπηρεσίες που να σχεδιάζει για το μέλλον .

  Η τωρινή οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, του οποίου βασικό χαρακτηριστικό είναι ο συγκεντρωτισμός, δεν προάγει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και λειτουργεί αναποτελεσματικά όσον αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη, πράγμα που δυστυχώς έχει γίνει σκληρά αντιληπτό από όλους! Απατούνται άμεσα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΟΜΙΚΕΣ και ΑΛΛΑΓΕΣ οι οποίες αφενός θα προσδώσουν Οικονομίες κλίμακος, αφετέρου θα μεγιστοποιήσουν  την αποτελεσματικότητα.
Στα πλαίσια αυτά διοικητικών αλλαγών  ο Δήμος Δελφών θα αποκτήσει νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας, νέο οργανόγραμμα με κύριο χαρακτηριστικό τις αποκεντρωμένες συγκροτημένες υπηρεσίες.
 
Θα δημιουργηθούν τρείς ( 3 ) Δημοτικοί Τομείς.

Α) Κεντρικός με έδρα την Αμφισσα.

Β) Παραθαλάσιοςμε έδρα την Ιτέα.

Γ) Ορεινός με έδρα την Γραβιά.

 Κάθε τομέας θα είναι αυτάρκης σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα,  με στόχο την άμεση αποκατάσταση – επίλυση προβλημάτων και την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη. Δηλαδή όλες οι Διευθύνσεις με τις υπηρεσίες των θα αποκεντρωθούν και θα λειτουργούν και στους τρείς δημοτικούς τομείς.
Ο κεντρικός τομέας  θα καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες των δημοτικών ενοτήτων 'Αμφισσας και Δελφών.

Ο παραθαλάσσιος τομέας  θα καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες των  δημοτικών ενοτήτων Ιτέας, Γαλαξειδίου και Δεσφίνας.

Ο ορεινός τομέας θα καλύπτει τις ανάγκες των δημοτικών ενοτήτων Γραβιάς, Πολυδρόσου και Καλλιέων.

 Αξιολόγηση – Αξιοποίηση και κατανομή του προσωπικού βάσει γνώσεων και εμπειρίας  στις έδρες των τριών δημοτικών τομέων καθώς και στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων .
Άμεση επιμόρφωση του προσωπικού ούτως ώστε να καταστεί ικανό να αντεπεξέρχεται επαρκώς στα καθήκοντά του.

Οι  Αντιδημαρχίες μειώνονται σε τρεις (3) με έδρες τους  προαναφερόμενους  δημοτικούς τομείς .
Για την ανά περίσταση ενδεχόμενη  συνεργασία μεταξύ των δημοτικών τομέων  θα χρησιμοποιείται το σύστημα τηλεδιάσκεψης μέσω skype κλπ.
Αυτό το μοντέλο οργάνωσης του Δήμου θα συμβάλει σε  οικονομίες κλίμακος που θα προέρχονται από:

α) από την τεράστια μείωση του λειτουργικού κόστους των υπηρεσιών αφού οι μετακινήσεις προσωπικού, εξοπλισμού, μηχανημάτων, αυτοκινήτων κλπ θα μειωθούν δραστικά
β) από την μείωση εξόδων των αιρετών
γ) από την μείωση εξόδων συντήρησης των μηχανημάτων αφού ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις και η καταπόνηση αυτών
δ)  από την κατάργηση της ΔΕΥΑ (Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης) μιας συγκεντρωτικής κοστοβόρας επιχείρησης.
Προϋπολογισθείσα εξοικονόμηση κόστους από τις ανωτέρω δράσεις άνω των 500.000 ευρώ.

  Άμεση κατάργηση της κοστοβόρας επιχείρησης ΔΕΥΑ η οποία δεν έχει κανένα ουσιαστικό ρόλο αφού όλες της οι δράσεις της θα καλύπτονται από το οργανωτικό σχήμα των τριών δημοτικών τομέων.

  Διάλυση της εργολαβικής σύμβασης με τον ΦΟΣΔΑ σύμβασης για την αποκομιδή των απορριμμάτων – ανακυκλώσιμων κλπ.  Ο Δήμος δύναται να είναι αυτάρκης και σε εξοπλισμό και σε προσωπικό και η αποκομιδή των απορριμμάτων δύναται να γίνεται με ίδια μέσα (προσωπικό, αυτοκίνητα, μηχανήματα κλπ) αυτό σημαίνει εξοικονόμηση πόρων της τάξεως των 800.000 ευρώ.

  Η συνολική εξοικονόμηση χρημάτων μόνο από αυτές τις άμεσες ενέργειες περίπου 1.300.000 θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και πρωτίστως στους συμπολίτες μας που πάσχουν.

  ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ με την Εκπόνηση επισιτιστικού προγράμματος για όλους τους άπορους συμπολίτες μας.

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ με την επανασύνδεση του ρεύματος.

Επίσης
Πλήρη απαλλαγή των δημοτικών τελών ορίζεται για τις παρακάτω κοινωνικές ομάδες
•    Άποροι
•    Πολύτεκνοι με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 18.000 €.
•    Τρίτεκνοι με τρία προστατευόμενα τέκνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 €
•Άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο του 67%, και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000€ .
•    Χήρος-Χήρα που δεν έχει τελέσει άλλο γάμο, με 1 ή 2 προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000€.
•    Μονογονεικές οικογένειες των περιπτώσεων απόκτησης τέκνου – ων χωρίς γάμο ή χωρίς σύμφωνο συμβίωσης των γονέων, με προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000€.
•    Μακροχρόνια Άνεργα Ζευγάρια ( πάνω από 1 έτος ) οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 8.000€.


Υποστήριξη ανθρώπων με αναπηρία
Σε όλα τα υφιστάμενα δημοτικά κτίρια που στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες θα γίνουν οι απαραίτητες διαμορφώσεις, ώστε οι λειτουργικοί χώροι τους να είναι προσπελάσιμοι από άτομα με αναπηρία ή/και εμποδιζόμενα άτομα
Διαμόρφωση ή ανακατασκευή των κοινόχρηστων χώρων των οικισμών (π.χ. χώρων που προορίζονται για την κυκλοφορία των πεζών όπως των πλατειών/ πεζοδρόμων/ πεζοδρομίων/ νησίδων, χώρων πρασίνου, στάσεων κ.λπ.) θα  εξασφαλιστεί  η δυνατότητα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία

  Δημιουργία κέντρου βοήθειας το οποίο θα λειτουργεί όλο το 24ωρο . Για οποιαδήποτε πρόβλημα βλάβη  οι πολίτες θα απευθύνονται στο κέντρο το οποίο θα τους ενημερώνει άμεσα ηλεκτρονικά  για την εξέλιξη και αποκατάσταση

 Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας
για την εποπτεία των δημόσιων χώρων της πόλης, την εξασφάλιση της λειτουργικότητας της, καθώς και για την γενική ασφάλεια των πολιτών.

  Σύσταση του ενιαίου δημοτικού λιμενικού ταμείου Δήμου Δελφών όπου ο Δήμος θα είναι υπεύθυνος για όλες τις ζώνες λιμένα (Ιτέας και  Γαλαξειδίου ) με σκοπό την άμεση επίλυση προβλημάτων και την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για μία αξιοπρεπή παρουσία στην γενικότερη λιμενική πολιτική της χώρας.

 Κατάργηση όλων αυτών των ανισόρροπων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Άμφισσα και επαναφορά στην προτέρα κατάσταση. Εκπόνηση μιας ρεαλιστικής και όχι υποδεικνυόμενης μελέτης με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας και την ανάπτυξη της πόλης.
Αναβάθμιση  και πλήρη υποστήριξη του site Δήμου με την νέα οργάνωση και καινοτόμες εφαρμογές όπως : 
Το δημοτικό web ραδιόφωνο
που θα αποτελεί το σύγχρονο επικοινωνιακό βήμα για κάθε πολίτη του Δήμου, το σύστημα livestreaming όπου θα μεταδίδονται απευθείας και θα αποθηκεύονται όλα τα δημοτικά συμβούλια .

Ο κάθε πολίτης – επισκέπτης του site μεταξύ άλλων στην επιλογή «Δημοτικό Συμβούλιο»  θα μπορεί να βρει τόσο τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και τα πρακτικά των συνεδριάσεων έτσι ώστε να μπορεί να ενημερωθεί για κάθε θέμα που τον ενδιαφέρει.

 Επίσης
Με  μία εφαρμογή που θα μπορεί ο κάθε δημότης να κατεβάσει στο κινητό του, iphone ή android, θα έχει τη δυνατότητα να έχει όλο το site στα χέρια του όπου και αν βρίσκεται και να λαμβάνει όποια πληροφορία ή υπηρεσία χρειάζεται.
 

 Έτσι, ο Δήμος Δελφών μέρα μα την μέρα  τόσο με την επικοινωνία με τους δημότες όσο και με εφαρμογές θα εισέλθει στην εποχή της έξυπνης πόλης όπως οι Έξυπνες Στάσεις, η Έξυπνη Στάθμευση, η Τηλεματική Ιατρική Υποστήριξη, η ψηφιοποίηση όλου του υλικού του Δήμου, οι γεωπληροφορικές εφαρμογές GIS, o Έξυπνος Φωτισμός κλπ. Ένα σύνολο ψηφιακών επιπέδων που θα ενταχθούν σε ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα ανοιχτού λογισμικού για την άμεση και αυτοματοποιημένη εξυπηρέτηση του πολίτη.
 

 Και συνεχίζουμε  με βάση ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό που σύντομα θα ανακοινωθεί για να μπεί ένα οριστικό τέλος στην  παρακμή που έχει περιέλθει αδίκως ο Δήμος Δελφών . Ένα σχεδιασμό που τα αλλάζει όλα και βάζει το Δήμο Δελφών σε τροχιά ανάπτυξης .

14/12/2018
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΚΑΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 8:51 pm


Ανεξάρτητος υποψήφιος για την Δημοτική Κοινότητα Ιτέας ο Θεόδωρος Πλουμάκης...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Θεόδωρου Πλουμάκη
 Για την Δημοτική Κοινότητα Ιτέας

 

Βιογραφικό

     Ο Θεόδωρος Πλουμάκης γεννήθηκε στην  Ιτέα το 1968. Υπηρετεί επί μία 20ετία ως  Διασώστης στο ΕΚΑΒ.  Είναι παντρεμένος με την Νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Ιτέας Φωτεινή Πιλάλη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Γιάννη,  δευτροετή  ΤΕΙ Νοσηλευτικής, την Σταυρούλα, πρωτοετή Ιατρικής Πατρών και την Ιωάννα μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας.
   
 Υπήρξε Τομεάρχης  Υγείας ΝΟΔΕ Φωκίδας, Δημοτικός Σύμβουλος Ιτέας επί 4 έτη, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Άμφισσας και έχει διατελέσει Μέλος Διοίκησης Σωματείου Εργαζομένων Υγείας Ν. Φωκίδας.

     Ανακοίνωση 

   Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έχοντας βαθιά επίγνωση της ευθύνης και με εμπειρία κοινωνική, επαγγελματική  και αυτοδιοικητική, ανακοινώνω επίσημα την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για την Δημοτική Κοινότητα Ιτέας. 

  Στην προσπάθεια αυτή, με πίστη στις δυνατότητες του τόπου μας και των ανθρώπων του, συμπορευόμαστε με συνεργάτες  που χαρακτηρίζονται από ήθος, γνώση, εμπειρία, προσφορά, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα, με μοναδικό σκοπό «Το καλό της Ιτέας».
   
   Με την συνείδηση ότι τα Τοπικά Συμβούλια αποτελούν το Πρωτογενές Κύτταρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως ενεργοί πολίτες, με πλήρη ενσυναίσθηση των μηνυμάτων που εδώ και καιρό εσείς μας δίνετε, αποδεσμευμένοι από το ψηφοδέλτιο των Υποψηφίων Δημάρχων, με αυτονομία και ελευθερία, πρεσβεύουμε τον υπέρτατο και αποκλειστικό σκοπό και στόχο για έξοδο από την αδιαφορία, την απραξία και την στασιμότητα.
 
   Από τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του Συνδυασμού μας, πηγάζει η δύναμη της έκφρασης απόψεων και γνώμης, η διεκδίκηση, η επιλογή να έχουμε θέσεις και δράση, η απόφαση  για ουσιαστική συμμετοχή στα δρώμενα, οραματιζόμενοι μία Ιτέα στην ακμή της όπως της αξίζει, με αναβάθμιση του ρόλου της, αναπτυξιακή ανάκαμψη, ενίσχυση της επισκεψιμότητας, αναγέννηση και επαναφορά της τοπικής οικονομίας.

     Διεκδικούμε αυτό που μας αξίζει, όχι για να πετύχουμε προεκλογικά μία προσωπική νίκη ή «καρέκλα», απλά διεκδικούμε το αυτονόητο: να ξαναβρεί η Ιτέα και η περιοχή την αίγλη της, τον χαρακτήρα της, την άνθησή της, τον αυτοσεβασμό της και πάνω από όλα την υγεία και την ασφάλειά της.

  Είμαστε γεμάτοι όρεξη για δουλειά, προσφορά, αισιοδοξία και προσδοκία για το αύριο.

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 2:46 pm


Μέγκος: τί έγινε με την Πλατεία Θεάτρου Ιτέας κ. Ταγκαλή;;; στάλθηκαν τα εντάλματα σε κατοίκους και δήμο... 2 εκατομμ ευρώ αρμόδιε κ. Ταγκαλή... απάντησες ποτέ στην ερώτηση Φουσέκη;;...


 Αποτέλεσμα εικόνας για πλατεια θεατρου ιτεαςΠερί ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ                       
«Πλατεία ΘΕΑΤΡΟΥ - Πράξη 0»

   Αγαπητοί Συνδημότες, Φίλες & Φίλοι  

   Ας δούμε τι καινούργιο έχει άραγε να κομίσει ο κος Ταγκαλής προσπαθώντας να«καταλάβει» τη Δημαρχεία του Δήμου.

   Με το ανάλογο ύφος έμπειρου μηχανικού, ρωτά ο Π. Ταγκαλής τον Δήμαρχο για την προετοιμασία που έχει κάνει ο τελευταίος, με αφορμή την ένταξη στο Κτηματολόγιο πολλών περιοχών του Δήμου Δελφών που δεν είχαν ενταχθεί. Ξεκινά σήμερα 28/2/2019 η ένταξη στο Κτηματολόγιο και θα διαρκέσει  3 μήνες.
   Η ερώτηση λοιπόν αυτή με έβαλε στον πειρασμό να υπενθυμίσω και να ρωτήσω τους δήθεν θεματοφύλακες της δημοτικής περιουσίας:
«Τι έπραξες κε Π. Ταγκαλή όταν ήσουν ο  καθ’ ύλην Αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την υπόθεση της Πλατείας Θεάτρου στην Ιτέα; Έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε δημόσια πως χειρίστηκες το θέμα αυτό, όταν πήρες σχετική εντολή στις 17/4/2013 από τον τότε Δήμαρχο κο Νίκο Φουσέκη, μετά από ερωτήσεις για το θέμα που είχα καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/3/2013. (συνημμένα επισυνάπτω την εντολή Φουσέκη)
Την υπόθεση την άφησες στην μοίρα της.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Χάνει ο Δήμος Δελφών την αντιδικία με τους διεκδικητές της Πλατείας.
   Υπόθεση που ο Δήμος Ιτέας είχε Πρωτόδικα κερδίσει!!! 

    ΣΗΜΕΡΑ ζητούνται 1 εκατομμύριο ευρώ από τον Δήμο Δελφών και πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ από τους περίοικους της Πλατείας! Έχουν σταλεί εντάλματα.

    Τα λέμε αυτά για να τα θυμίσουμε πρώτα και κύρια στους Ιτιώτες και στην συνέχεια να τα γνωρίσουμε σε ΑΜΦΙΣΣΑ, ΔΕΛΦΟΥΣ, ΓΑΛΑΞΙΔΙ, ΔΕΣΦΙΝΑ, ΓΡΑΒΙΑ, ΚΑΛΛΙΕΙΣ και ΠΑΡΝΑΣΣΟ. 

ΘΑ Πληρώσετε Όλοιαγαπητοί μου συνδημότες, εξ αιτίας των έμπειρων (έτσι καυχιόνται πως είναι) που θέλουν και διεκδικούν να πάρουν τον Δήμο. Θα πληρώσει όλος ο Δήμος ΔΕΛΦΩΝ.
     Να μην αφήσω με παράπονο τον Δήμαρχο. Αντέδρασε στην συγκεκριμένη περίπτωση μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες και μεγάλη επιμονή των ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ στο Τοπικό της Ιτέας και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το 2016, 2 χρόνια όντας Δήμαρχος, κατάφερε να βρει επιτέλους τον δρόμο προς την Περιφέρεια, η οποία ανακάλεσε την αμφισβητούμενη Πράξη Αναλογισμού. Ως εκεί.
     Ας σκεφτούν λοιπόν σοβαρά για το θέμα αυτό, τι θα πάνε να ψηφίσουν, οι Ιτιώτες αρχικά και στην συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι δημότες.
     Ας σκεφτούν δύο και τρεις φορές όσοι είναι έτοιμοι να μπουν και υποψήφιοι με τους συγκεκριμένους συνδυασμούς.
Δεν πάμε προς το μέλλον από το πουθενά. Υπάρχει και παρελθόν που μας μιλάει για πολλά.
      Αρκεί να θέλουμε να ακούσουμε και να δούμε.
      Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε πηγαίνοντας προς την κάλπη. ΓΙΑ ΟΛΑ.
      Ως σήμερα παρακολουθούσα την κοκορομαχία των δύο φίλτατων συνυποψηφίων, που εμφανίζονται «ως λευκές  περιστερές και άσπιλες παρθένες» όσο αφορά το γίγνεσθαι του Δήμου.
Ας μπούμε κι εμείς στο «παιχνίδι» σας. Που δεν φημιζόμαστε για «κοκοράκια», γιατί το βήμα μας είναι αρκετά πιο βαρύ. 

28/2/2019
Παναγιώτης Μέγκος
           Επικεφαλής «ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»             
Υποψήφιος Δήμαρχος


(συνημμένα η εντολή Φουσέκη)
 

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 11:32 pm


Αριστοτέλης Καρβέλας - ΝΕΑ ΔΩΡΙΔΑ: και νέος υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδας...

Αριστοτέλης Καρβέλας
 ΝΕΑ ΔΩΡΙΔΑ 


  Aγαπητοί συμπολίτες, 

   Η συμμετοχή μου στα κοινά δεν γεννήθηκε χθες κάτω από ένα πολιτικό σημαιάκι ούτε κάτω από τον πλάτανο. 
 Δήλωνα το παρών εδώ και τουλάχιστον τέσσερις δημοτικές περιόδους, ελπίζοντας ότι η επαγγελματική μου εμπειρία θα φαίνονταν χρήσιμη στα οράματα των τοπικών αρχόντων. Μάταια όμως!
  Τα πολιτικά κέντρα εξουσίας δεν άκουγαν, δεν ενδιαφέρονταν, δεν έχαναν την ώρα τους να ακούσουν τους συντοπίτες και πόσο μάλιστα να τους βοηθήσουν. Ήξεραν πολύ καλά ότι οι τοπικοί ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ έκαναν καλά την δουλειά τους μέσα και γύρω από τα καφενεία. 

  φυγαν και οι γέροντες προσπαθούν μάταια να φωνάξουν ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΆΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΌΠΟ.

   Έρχεται έτσι το τέλος της τετραετίας και τότε παίρνουν από το χέρι μια πολιτική φιγούρα την περνούν γρήγορα γρήγορα μπροστά από τα μάτια των ψηφοφόρων,  τους λένε ψιθυριστά .....θα μας βοηθήσει αυτή τη φορά δεν τον παίρνει άλλο...... και στο τέλος μετά τα χειροκροτήματα, μένει η ελπίδα και ο ενθουσιασμός.

   Αν ΑΥΤΟ σας ικανοποιεί και σας εκφράζει τότε η υποψηφιότητά μου δεν αποτελεί κάτι διαφορετικό από ότι είχατε συνηθίσει στο παρελθόν. 
 Αν όμως θέλετε να ανοίξετε νέους ορίζοντες, να δώσετε ελπίδες και χαμόγελο στα παιδιά σας τότε αφιερώστε πέντε λεπτά διαβάζοντας τι προσέφερα στο τόπο μας, τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προκάτοχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης κι ελάτε κοντά μου να κάνουμε απλά δημιουργικά βήματα χωρίς την απόφαση άλλων για τον δικό μας τόπο.
  ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ των οικημάτων στα εγκαταλελειμμένα χωριά δίνοντας έτσι επαγγελματικές ευκαιρίες στους νέους να τα νοικιάζουν σύμφωνα με το μοντέλο του Αγροτουρισμού και δίνοντας τη χαρά στους παλιότερους να βλέπουν τους κόπους τους να ζωντανεύουν

  ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ.
   Πριν δεκαπέντε χρόνια περίπου χάθηκε η ευκαιρία να παραμείνει, με την τότε αναδιάρθρωση των δήμων, η έδρα του δήμου στο Ευπάλιο με την αναβάθμιση του Ιατρικού Κέντρου. Όμως οι τοπικοί άρχοντες προτεραιότητα είχαν να φτάσουν το δρόμο στο χωράφι τους και να περιφράξουν με ψηλό συρματόπλεγμα την ακίνητη περιουσία που τους άφησαν οι γονείς τους για να μην τους πάρουν καμία πέτρα προφανώς, κι έτσι ήσυχος ο κομματικός μηχανισμός και ύπνο βαθύ ο τόπος. 

  ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΜΑΣ. Δεν έδωσαν ποτέ την ευκαιρία στην νεολαία να ακουστεί και κατέστρεψαν ένα κάμπο δεκαετίες τώρα χαρακτηρίζοντας τον γη υψηλής αγροτικής παραγωγής. Αστείο αλλά πραγματικότητα, κι έρχονται κάθε τέσσερα χρόνια που πολιτικάντηδες να δώσουν τους φόρους μας με μεγάλη ευκολία να κυλήσουν μέσα στα σαθρά αυλάκια και να φθάσουν στην θάλασσα. Γιατί δεν έκανε κανένας στο περιφερειακό συμβούλιο μια αντιπρόταση παρά έκαναν πηγαδάκια έξω από την αίθουσα;;;;; 
 ΓΙΑΤΙ όταν τοποθετήθηκα με πρόταση ο πρόεδρος και οι παρακαθήμενοι του, πανικόβλητοι μου έκοψαν τον λόγο;;;
  ΓΙΑΤΙ η πρόταση μου λύνει το πρόβλημα χωρίς άλλα πεταμένα χρήματα!!! 
  ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
  Όσοι έχουν 1,2,η 3 στρέμματα να περάσουν σε ένα πρότυπο οικιστικό σχέδιο δηλαδή να πάρει αξία η γη τους, μιας και θεωρώ ότι ένα και δύο στρέμματα δεν είναι αρκετά για έναν αγρότη για να βιοποριστεί, και να κλείσει το θέμα του κάμπου ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, έτσι ώστε να ζήσουν επιτέλους οι αγρότες της περιοχής.

   ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ
  Το να μιλούν κάποιοι για ανάπτυξη με τις ανεμογεννήτριες δίπλα σε τουριστική περιοχή με δυνατότητα ΜΕΓΆΛΗΣ ανάπτυξης και παρά δίπλα υδροβιότοπους θα καταλήξει σε δικαστική διαμάχη χωρίς τέλος . Η ενεργειακή λύση για το συμφέρον του τόπου μας κι όχι των ......επενδυτών, ΕΙΝΑΙ ο δήμος να καταθέσει, όπως μας είπαν οι Σουηδοί όταν τους κάλεσα στην 1η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, πρόταση για την κατασκευή ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΌΥ ΕΡΓΟΣΤΆΣΙΟΥ ΣΤΟ ΦΡΆΓΜΑ ΤΟΥ ΜΌΡΝΟΥ για να έχει δωρεάν ρεύμα το κάθε νοικοκυριό του τόπου μας που ζει στα όρια της φτώχειας. 

  ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΛΙΜΝΕΣ
  Όταν ΜΟΥ ΖΗΤΉΘΗΚΕ να βοηθήσω την δημοτική αρχή το 2012/13 έκανα ότι θα έκανε κάθε σκεπτόμενος πολίτης, κατέγραψα τα μειονεκτήματα κι έψαξα σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο να βρω τις λύσεις. ΕΦΕΡΑ τους Σουηδούς για τα περιβαλλοντικά και την διαχείριση των λιμνών ( εμπειρία πλέον των 100 χρόνων) ΕΦΕΡΑ τους Ούγγρους για την τουριστική τους εμπειρία στους υδάτινους πόρους ΕΦΕΡΑ τους Ιταλούς που έχουν ίδια γεωγραφική και γεωφυσική αποτύπωση με αυτή του δήμου μας να μας δώσουν λύσεις ΒΙΟΛΟΓΙΚΏΝ ΈΡΓΩΝ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ανάπτυξης, 
 Για μεν τα βιολογικά έργα κατασκευάζουν μικρούς βιολογικούς σταθμούς και με βυτία μεταφέρουν τα σκουπίδια σε κεντρικούς σταθμούς τελικής αποσύνθεσης. Πόσες οικογένειες άραγε θα έβρισκαν δουλειά;;;;;! Για δε την τουριστική ανάπτυξη οι τότε διοικούντες μας παρουσίασαν τον ισολογισμό του 2012 σε κρίση τότε που η Ιταλική εταιρεία που διαχειρίζεται κάμπινγκ και υδροηλεκτρικό έργο είχε ετήσια έσοδα 465.000€ 
  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΆ 
 Την ίδια περίοδο το γεγονός ότι διέμενα μόνιμα στο εξωτερικό και η επαγγελματική μου δραστηριοποίηση εκεί που ήταν το κέντρο των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μας έδινε την δυνατότητα χρηματοδότησης για να στηρίξουμε και να υλοποιήσουμε τις προτάσεις μας. ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔIΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΜΌΡΝΟΥ. 
 Οι δραστηριότητες που θα μπορούσαν να φέρουν έσοδα στους πολίτες και στα χωριά γύρω από τη λίμνη είναι απεριόριστες. και για την ανατροπή της απαγόρευσης από τους τότε υπουργούς και τις τότε ανάγκες έφερα εκπροσώπους από την Κύπρο που έχουν το δυσκολότερο νομικό καθεστώς ιδιοκτησίας μεταξύ κράτους και ιδιωτών ώστε να μπορεί να τεκμηριωθεί η άρση των απαγορεύσεων και να να μπορεί να υπάρξει ορθολογική διαχείριση της λίμνης. Ας μην κοροϊδευόμαστε.... όλοι μας ξέρουμε που καταλήγουν τα λήμματα των πέριξ χωριών μας . 
  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ. 
 Ο δήμος μας συμμετέχει από το 2013 στο πρώτο Δ.Σ ενεργειακών δήμων ,και ο λόγος ήταν και παραμένει να είναι ο όρος ( ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΆ...), Η μόνη διαφορά είναι ότι η συμμετοχή των Γερμανών τεχνοκρατών έφερε αποτέλεσμα άμεσο στην Πτολεμαΐδα και τα γύρω χωριά με ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ την οίκο-θέρμανση . Σκεφτείτε πόσα χρήματα γλυτώνει το κάθε νοικοκυριό στην Βόρεια Ελλάδα από αυτή την επιτυχία να βοηθήσει η ΔΕΗ αφού τους παίρνει τον ορυκτό πλούτο να τους χαρίζει ζεστασιά στους μεγάλους χειμώνες που περνά η βόρεια Ελλάδα;;;
 ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ;;;
 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ . 
 Ο Δήμος Δωρίδας είναι μέλος από το 2013 στο σύμφωνο Ευρωπαϊκών Δήμων για να έχει φωνή στις ανάγκες του. Η οργανωμένη επίσκεψη σε όλους τους τότε Ευρωβουλευτές και οι προτάσεις από μέρους μου ( καταδυτικός τουρισμός, ενέργεια, περιβαλλοντικά θεματικά πάρκα), ήταν στην ατζέντα για επίλυση από το 2 0 1 3 κι όχι το 2019 που ακούμε το ίδιο τροπάριο. Το όραμα μου και όσων πραγματικά έχουν ένα όραμα για την Δωρίδα είναι η ΈΝΩΣΉ όλων των τοπικών δυνάμεων και όχι των πολιτικάντηδων.. Αγαπητοί μου συμπολίτες μετά από την διαρκή και διακριτική ενασχόλησή μου με τα κοινά με τη γνώση και την τεχνογνωσία που έχω αποκτήσει, την όρεξη για δουλειά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους και τον τόπο μας, σας καλώ να συμπορευτούμε στον αγώνα μου για τον τόπο μας. 

 Aριστοτέλης Καρβέλλας 
Υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδας

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 11:29 am


Ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας...

      ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣυναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Φίλες και  φίλοι,

  Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019 και ώρα 21.30 θα πραγματοποιήσουμε στην αίθουσα ΄΄ILLIA STATES΄΄ στο Γαλαξίδι,  τον ετήσιο χορό μας.
 Η τιμή της πρόσκλησης ανέρχεται στο ποσό των είκοσι (20) ευρώ κατ΄άτομο και περιλαμβάνει πλήρες μενού με άφθονο κρασί, μπύρες και ζωντανή παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα.
  Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας (πληροφορίες-κρατήσεις), παρακαλείσθε όπως απευθυνθείτε έγκαιρα στα μέλη του Δ.Σ.

 
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα μας δώσει μεγάλη χαρά.
  
                     

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 10:59 am


Δρακάκης: Μαζί τα "φάγατε" παραπληροφορώντας μας, κ. Καραδήμα;;...


«Μαζί τα φάγατε παραπληροφορώντας μας,
κ. Καραδήμα;»

 

Κυρία Καραδήμα,


 Μετά την καταγγελία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, δημοσίευσα Αποτέλεσμα εικόνας για γαλαξειδιανακοίνωση στις 20/2/2019 με την οποία ρωτούσα και ζητούσα να ερευνηθεί για ποιο λόγο δεν αναγράφεται οικονομικό αντάλλαγμα στις παραχωρήσεις του φορέα ευθύνης του Δήμου Δελφών του οποίου προεδρεύετε.

  Απεδείχθη ότι από τις 14 αποφάσεις της  Λιμενικής Επιτροπής  Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξειδίου που αναρτήθηκαν στο Διαύγεια με ημερομηνία 03/12/2018 για παραχώρηση χώρου για το έτος 2019,  ΜΟΝΟΝ για τις οκτώ (8) επιβάλατε τέλος κατάληψης.  Δηλαδή εξαιρούσατε 6 τον αριθμό.

  Μετά την καταγγελία μου, στις 20/2/2019 σπεύσατε να επιβάλετε και στους έξι εξαιρουμένους «κολλητούς» το τέλος  παραχώρησης με ανάρτηση στο Διαύγεια, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλαξιδίου, εκλεγμένος με τον Συνδυασμό σας, του δημάρχου Δελφών.

  Κατόπιν αυτών, καλώ την δικαιοσύνη και τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα των ΟΤΑ να ασκήσουν τους προβλεπόμενους διαχειριστικούς, κλπ ελέγχους και να επισημάνουν τις ευθύνες. 
  
 Τέλος, χαιρόμαστε που σας υποχρεώσαμε έστω και κάτω από τον φόβο της ποινικής δίωξης να εγκαταλείψετε-ευχόμαστε μόνιμα – τα προσωπικά συμφέροντα και την αυθαιρεσία σε βάρος του δημοσίου και των δημοτών.           

                Γεώργιος Δρακάκης
                   Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 2:46 pm


2ος Ημιορεινός Αγώνας Δρόμου ”Φλόγα Του Ησαΐα”...   « Έρχεται ο 2ος Ημιορεινός Αγώνας Δρόμου ”Φλόγα Του Ησαΐα” »

   Η επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση της Δεσφίνας συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά. 

   Το ραντεβού του 2ου Ημιορεινού Αγώνα Δρόμου ”Φλόγα Του Ησαΐα” έχει δοθεί για τη Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, με τους διοργανωτές, Πολιτιστικό Σύλλογο Δεσφίνας ”Η Πρόοδος” και τον Αθλητικό Σύλλογο Ησαΐα, να επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις και φέτος. 

  Η ιδέα «γεννήθηκε» πριν χρόνια απο μια ομάδα αθλητών του χωριού, ως ανάγκη να υπάρξει ένα σημείο αναφοράς που θα καλύπτει διαχρονικά και βιωματικά την ιστορία και τον πολιτισμό της Δεσφίνας. 

  Ο αγώνας δρόμου ”Φλόγα Του Ησαΐα” έχει ως στόχο να διασχίσει και να «αγγίξει» την ιστορική διαδρομή της περιόδου της επανάστασης του 1821 και μέσω του αθλητισμού να προσεγγίσουμε αυτη τη διαδρομή, που ένωσε στο παρελθόν τη Πελλοπόνησο με τη Ρούμελη, στο κοινό αγώνα της έναρξης της επανάστασης. 

   Κύριο στοιχείο του αγώνα δρόμου, εκτός απο την ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής, είναι και η προβολή του πολιτισμού της Δεσφίνας, μιας και οι συμμετέχοντες αθλητές θα μπορέσουν να δουν απο κοντά το ιστορικό Παλιό Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, καθώς και τον Βυζαντινό ναό των Αγίων Ταξιαρχών. 

  Στα παρακάτω link μπορείτε να δείτε τη φόρμα αιτήσεων του αγώνα, καθώς επίσης και τη προκήρυξη με όλες τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να γνωρίζετε : http://flogatouisaia.blogspot.com/p/blog-page_56.html https://results.chronolog.gr/registration.aspx…

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 6:54 am


Πόσο ανησυχεί το "σύστημα" για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Δελφών...;;      ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
Άμφισσα 26/2/2019
 ΠΡΟΣ: 

     1.      κ. Στάθη Λεοντίου

       Λαϊκή Συσπείρωση Φωκίδας     [email protected]

      2.    κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας

     3.    Υπουργείο Εσωτερικών
Τμήμα Δεοντολογίας  Αυτοδιοίκησης

ΚΟΙΝ.: ΜΜΕ


 ΘΕΜΑ: Συκοφαντικός εκβιασμός υποψηφίου Αυτοδιοικητικού Συνδυασμού από τον κ. Στάθη Λεοντίου      Κύριε εκπρόσωπε της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Δελφών,

  Σας καλούμε να εξηγήσετε δημόσια και ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής τα αναγραφόμενα στην ανακοίνωσή σας που αφορούν τον συνδυασμό μας σχετικά με την Χρυσή Αυγή, το ναζισμό και τον φασισμό. 

  Σας καλούμε ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας να κατονομάσετε τον «επίσημο εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής» στον Συνδυασμό μας και επίσης να εξηγήσετε για ποιο λόγο ζητάτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τον υποψήφιο Συνδυασμό  μας να «αποχαρακτηρισθεί», χαρακτηρίζοντάς μας ουσιαστικά και κατασυκοφαντώντας μας,  ως όλα τα παραπάνω.
   
   Σας καλούμε να εξηγήσετε για ποιο λόγο δεν ζητάτε το ίδιο από τους άλλους συνδυασμούς οι οποίοι είχαν στις τάξεις τους και μέλη του συγκεκριμένου κόμματος αλλά στοχεύετε δημόσια τον δικό μας συνδυασμό, προκλητικά.

  Ποιος είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της  Χρυσής Αυγής; 

 Έχετε κάποια στοιχεία σχετικά; 

 Από πού έχετε την πληροφόρηση; 

 Είδατε σχετική ανακοίνωση από κάποιο κόμμα ή από την «Δελφική Δημοκρατία»; 

Είδατε κάπου, κάποια δημοσίευση, κάποιο κείμενο σχετικό, έχετε κάποιους μάρτυρες

  Αν όχι, για ποιο λόγο μας χαρακτηρίζετε και μας δείχνετε  με το δάκτυλο και εκ προθέσεως μας στοχοποιείτε και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο,  κατηγορώντας μας  ως χρυσαυγίτες, ναζιστές, φασίστες και εγκληματίες;;

   Επειδή κατανοούμε απόλυτα πως πρέπει κι εσείς να επιδείξετε κάτι τις προεκλογικά, πέραν των μεγαλοστομιών, της ανυπαρξίας παραγωγικού αυτοδιοικητικού έργου και του επιπέδου του πολιτικού σας πολιτισμού,

    Και δεδομένου ότι η κατασυκοφαντική και εκβιαστική ανακοίνωσή σας έχει δημοσιευτεί παντού και ήδη έχουν ξεκινήσει οι επίσημες διαδικασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, περιμένουμε την απολογία σας ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αλλά και αυτοδιοικητικών – διοικητικών αρχών, όπου και σας παραπέμπουμε.

                            
Γεώργιος Δρακάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών
Λιάνα Πιλάλα Τσακίρη
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δελφών
Και λοιποί υποψήφιοι
Του Συνδυασμού «Δελφική Δημοκρατία»
·        Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του κ. Λεοντίου

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 2:16 pm


Ο Νομικός Γιώργος Δελμούζος υποψήφιος της Φωκίδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας...

  Βιογραφικό

   Γεννήθηκα το 1964 και μεγάλωσα στην Άμφισσα. Είμαι γιος του Ζαχαρία και της Χρύσας Δελμούζου. Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Νίκη Σαββανή – Μπίλιου και πατέρας του Ζαχαρία, φοιτητή της Νομικής Αθηνών και της Ευγενίας, φοιτήτριας Πολιτικών Επιστημών στην Κομοτηνή. 
  Πήγα σχολείο στην Άμφισσα και αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
  Έως τώρα ασκώ ενεργά δικηγορία στην πόλη που μεγάλωσα κι έκανα οικογένεια. 
 Επί δεκαοκτώ συνεχόμενα έτη διετέλεσα Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άμφισσας, με την καθολική υποστήριξη των αγαπητών συναδέλφων μου. 
 Επίσης έχω διατελέσει μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας. 

 Είμαι υποψήφιος γιατί… 

  Δηλώνω παρών, ως απλός στρατιώτης στην δυνατή ομάδα του Φάνη του Σπανού, στις ικανότητες του οποίου πιστεύω, ως νέου, επιτυχημένου και αποτελεσματικού πολιτικού.
  Μαζί του, σε συνεργασία με τους Δήμους και την κεντρική διοίκηση, θα παλέψουμε για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων του νομού που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως την άρδευση του ελαιώνα της Άμφισσας, τον αναδασμό του Μόρνου, τον διαγώνιο άξονα, τη σύνδεση του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, την εναλλακτική ανάπτυξη (ορειβασία, αναρρίχηση, θαλάσσιο αθλητισμό κ.α.)...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:33 am


Στέλεχος Δημόσιας Υγείας Δρ Πάνος Ευσταθίου: Σύγχρονο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο το πρόγραμμα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας...


  Σύγχρονο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο το πρόγραμμα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας...

  του Δρ. Πάνου Α Ευσταθίου 

  
    Παρουσιάστηκε χθες από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη το πρόγραμμα Υγείας, το οποίο αποτελεί ένα από τους βασικούς άξονες της πολιτικής, για τα επόμενα χρόνια.
     Το πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας και εργασίας των στελεχών του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας. 
   Πάνω από 800 άτομα με ειδικές γνώσεις για την Δημόσια Υγεία, την Οικονομία της Υγείας, την πρόληψη και προαγωγή της Υγείας εργάστηκαν και ολοκλήρωσαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

    Οι βασικοί άξονες του προγράμματος αφορούν:
·       * την πρόληψη μέσα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων,

·        * την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών θεραπείας για όλους,

·        * την ιδιαίτερη φροντίδα για τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.


 Άμεσος στόχος του προγράμματος, είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας των Νοσοκομείων με αξιοκρατικά επιλεγμένες διοικήσεις, στοχευμένες προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη των τραγικών ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής.

  Χαρακτηριστικά η κατάσταση έχει ως εξής:

         -  μόλις 1 στους 10 πολίτες έχουν πρόσβαση σε οικογενειακό ιατρό.

       -    7 περιφερειακές ενότητες της χώρας δεν έχουν κανέναν συμβεβλημένο παιδίατρο.
  

  Το πρόγραμμα των ΤΟΜΥ απέτυχε παταγωδώς και μόλις μόνον περίπου 100 μονάδες ΤΟΜΥ λειτουργούν από τις 230 που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να αναστείλει την λειτουργία του οικογενειακού Ιατρού με τα συνακόλουθα προβλήματα.

Στο συγκεκριμένο σημείο θα ήθελα να αναφέρω τις πρώτες βασικές προτεραιότητες που ανακοινώθηκαν χθες και θα αποτελέσουν τις πρώτες δράσεις εφαρμογής του προγράμματος:Οι 5 προτεραιότητες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας1. Διάθεση 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση, την προμήθεια εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων εντός 5ετίας και επιπλέον αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων αλλά και ιδιωτικών δωρεών.

2. Υπογραφή 2.000 νέων συμβάσεων με γενικούς ιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους για την κάλυψη των αναγκών σε ολόκληρη την Ελλάδα σε διάστημα 2 ετών.

3. Κανένα νησί και απομακρυσμένη περιοχή δεν θα μείνει χωρίς ιατρό.

4. Στοχευμένες προσλήψεις στους κλάδους όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη. Δηλαδή νοσηλευτών στα Νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων, ενίσχυση του προσωπικού στις ΜΕΘ και τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας.

5.  Άμεση λήψη μέτρων με στόχο 35% μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων εντός 5ετίας προκειμένου να περιοριστούν στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ωστόσο σημαντικοί στόχοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αναφέρονται και στις παρακάτω δράσεις:

·       
     *  Άμεση και αυστηρή τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

·       *  Καμπάνιες ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου.

·        * Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους Έλληνες, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των νόσων.

·       *  Όλοι θα μπορούμε να περάσουμε από προληπτικό έλεγχο: η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται και μέσω SMS ή email για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, με αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές.


  Επίσης το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει τη συνεργασία με τον Ιδιωτικό Τομέα για αγορά ιατρικών πράξεων και εξετάσεων χωρίς επιβάρυνση για τον πολίτη. 
 Η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την εγκατάσταση, συντήρηση και λειτουργία εξοπλισμού θα διασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία των μηχανημάτων, τον εξορθολογισμό του κόστους και την έγκαιρη πρόσβαση του πολίτη σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.


  Τέλος βασικός πυλώνας του προγράμματος είναι η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας με δράσεις και ενέργειες οι οποίες θα μειώσουν τις σχετικές δαπάνες του τομέα υγείας.
  Η Ελλάδα διαθέτει τις χαμηλότερες δαπάνες για την πρόληψη μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών. Μόλις το 1,3 % των δαπανών υγείας κατευθύνονται στην πρόληψη.      Αντίθετα, το ποσοστό δαπανών για νοσηλείες στην Ελλάδα είναι το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ (41% έναντι 30% μ.ο. στην Ε.Ε.). 
 27,3% είναι το ποσοστό των καθημερινών καπνιστών στην Ελλάδα, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη ενώ αυξήθηκαν τα ποσοστά παιδικής-εφηβικής παχυσαρκίας μέσα σε μια δεκαετία κατά 50%.


 Η προσπάθεια όλων των μελών του Τομέα Υγείας, αλλά και των φίλων και συνεργατών της Νέας Δημοκρατίας για την σύνταξη ενός πρωτοπόρου ρεαλιστικού και κοστολογημένου προγράμματος έχει στόχο:

 “ Ένα Σύστημα Υγείας που είναι προσβάσιμο, λειτουργεί και δεν ταλαιπωρεί, σέβεται τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, μεριμνά για τους ευάλωτους, προλαμβάνει την ασθένεια και προωθεί την ευεξία και την καλή ποιότητα ζωής”...


                                            

Πάνος  Α. Ευσταθίου  
 Ορθοπαιδικός Χειρουργός \
 Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Τομέας Υγείας/Δημόσια Υγεία - Νέα Δημοκρατία

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2019 | 8:15 pm


Νομός Φωκίδας - Ειδήσεις και Νέα

Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Στερεάς -Πρώτος ο Απόστολος Γκλέτσος [πίνακες] - iefimerida

Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Στερεάς -Πρώτος ο Απόστολος Γκλέτσος [πίνακες]  iefimerida

Την πρώτη δημοσκόπηση για τους υποψήφιους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας παρουσίασε η εταιρία «prorata» για λογαριασμό του STAR Κεντρικής Ελλάδας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 4:34 pm


Προκήρυξη και για την πλήρωση των θέσεων διευθυντών πρωτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας - Αργολικές Ειδήσεις | Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Αργολίδας

Προκήρυξη και για την πλήρωση των θέσεων διευθυντών πρωτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας  Αργολικές Ειδήσεις | Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Αργολίδας

Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε την προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων Διευθυντών A/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Η πλήρωση με επιλογή των ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 8:42 am


Καμιά ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία! | ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - Ριζοσπάστης

Καμιά ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία! | ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ  Ριζοσπάστης

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ: Καμιά ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία! . Συνέντευξη Τύπου για το περιεχόμενο της μάχης που δόθηκε στην Καλαμάτα και ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 4:46 am


Συνέντευξη Τύπου στις 5.30 μ.μ. για τις αθλιότητες της συνδικαλιστικής μαφίας στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ - 902.gr

Συνέντευξη Τύπου στις 5.30 μ.μ. για τις αθλιότητες της συνδικαλιστικής μαφίας στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ  902.gr

Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα των οποίων οι αντιπρόσωποι συμμετείχαν στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ πραγματοποιούν συνέντευξη Τύπου σήμερα στις ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 3:31 pm


Σωρεία συλλήψεων σε αστυνομική επιχείρηση στη Στερεά Ελλάδα - Ευβοϊκή Γνώμη

Σωρεία συλλήψεων σε αστυνομική επιχείρηση στη Στερεά Ελλάδα  Ευβοϊκή Γνώμη

Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 15 Μαρτίου, σε περιοχές των νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 1:05 pm


Εγκύκλιος ΕΦΚΑ 11/2019 Επικαιροποίηση του Πίνακα Α' - Taxheaven.gr

Εγκύκλιος ΕΦΚΑ 11/2019 Επικαιροποίηση του Πίνακα Α'  Taxheaven.gr

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2019. Αριθμ. Πρωτ.: 323155. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:19 am


Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες έβαλαν πλώρη για την Κίμωλο - Eθνικός Κήρυξ

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες έβαλαν πλώρη για την Κίμωλο  Eθνικός Κήρυξ

Μετά από διάστημα ενάμιση μηνός στην ηπειρωτική Ελλάδα, με τελευταίο σταθμό το Λιδωρίκι Φωκίδας, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) άφησαν τη στεριά και ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:30 am


Ρούμελη: Οι χαρές του βουνού | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Ρούμελη: Οι χαρές του βουνού | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Εκεί όπου η Φθιώτιδα σμίγει με τη Φωκίδα, φύση, ιστορία παράδοση και πέντε όμορφα χωριά έχουν τον λόγο. | Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 1:01 am


Αφροδίτη Παπαθανάση: Υποψήφια με την Κατερίνα Μπατζελή – «Αέρας νίκης» για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος - TheCaller

Αφροδίτη Παπαθανάση: Υποψήφια με την Κατερίνα Μπατζελή – «Αέρας νίκης» για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος  TheCaller

Με μια μεταγραφή – «βόμβα», αυτή της Αφροδίτη Παπαθανάση έκλεισε η ομάδα των 6 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από τη Φωκίδα.

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 3:13 pm


Φωκίδα: Eπιδρομή χρυσοθήρων στην Γκιώνα [εικόνες] - Lamianow

Φωκίδα: Eπιδρομή χρυσοθήρων στην Γκιώνα [εικόνες]  Lamianow

Μια περίεργη και άκρως ενδιαφέρουσα υπόθεση προσπαθεί να διαλευκάνει η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας το τελευταίο 48ωρο. Όλα άρχισαν το μεσημέρι του ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 9:00 am


Φρενίτιδα με τον κρυμμένο θησαυρό στη Φωκίδα που αποκάλυψε το zougla.gr - Zougla

Φρενίτιδα με τον κρυμμένο θησαυρό στη Φωκίδα που αποκάλυψε το zougla.gr  Zougla

Φρενίτιδα έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, η αποκάλυψη του zougla.gr για κύκλωμα χρυσοθήρων που έψαχναν κρυμμένο.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 8:52 pm


Φωκίδα: Βγήκε να καθαρίσει την κεραία από τα χιόνια και κατέληξε στην εντατική! - Athens Magazine

Φωκίδα: Βγήκε να καθαρίσει την κεραία από τα χιόνια και κατέληξε στην εντατική!  Athens Magazine

Ο άτυχος άνδρας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού προκειμένου να καθαρίσει το δορυφορικό πιάτο από το χιόνι.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 2:06 pm


Λαμία: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το περιφερειακό τμήμα φυσικοθεραπευτών Φθιώτιδας-Φωκίδας-Ευρυτανίας-Βοιωτίας - Lamianow

Λαμία: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το περιφερειακό τμήμα φυσικοθεραπευτών Φθιώτιδας-Φωκίδας-Ευρυτανίας-Βοιωτίας  Lamianow

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης των φυσικοθεραπευτών, το περιφερειακό τμήμα Φθιώτιδας-Φωκίδας-Ευρυτανίας-Βοιωτίας οργανώνει ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 1:12 pm


Αστέρας Ιτέας: «Τακτοποιούνται οι οφειλές προς τους παίκτες» - SDNA

Αστέρας Ιτέας: «Τακτοποιούνται οι οφειλές προς τους παίκτες»  SDNA

Λύνονται σιγά -σιγά τα οικονομικά προβλήματα στον Αστέρα Ιτέας του Πέτρου Μαντουβάλου, καθώς έχουν ξεκινήσει ήδη οι πληρωμές προς τους παίκτες της ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 12:07 pm


Τρίκορφο Φωκίδας: Το μοναστήρι με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες [εικόνες] - Lamianow

Τρίκορφο Φωκίδας: Το μοναστήρι με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες [εικόνες]  Lamianow

Σε μια όμορφη πλαγιά κοντά στο χωριό Τρίκορφο της Φωκίδας και σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 9:00 am


Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Zougla

Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  Zougla

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης...

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 11:45 pm


Αποκριάτικος Χορός στην Ταβέρνα "Γεώργιος Κουτουβάλας" - Patras Events

Αποκριάτικος Χορός στην Ταβέρνα "Γεώργιος Κουτουβάλας"  Patras Events

Σας περιμένουμε το Σάββατο 09/03 και ώρα 21:00 στην ταβέρνα Γεωργίου Κουτουβαλα στον...

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 10:00 am


Στο Κλειστό Γαλατσίου η κτηματογράφηση | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Στο Κλειστό Γαλατσίου η κτηματογράφηση | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Την επόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου, ξεκινά τη λειτουργία του το μεγάλο γραφείο κτηματογράφησης στο Ολυμπιακό Κλειστό του Γαλατσίου. Εκεί οι πολίτες ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 10:00 am


Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της παράταξης "Στερεά...Υπεροχής", στη Φωκίδα - STAR Κεντρικής Ελλάδας

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της παράταξης "Στερεά...Υπεροχής", στη Φωκίδα  STAR Κεντρικής Ελλάδας

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Άμφισσας, χθες Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερε.

Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2019 | 1:08 pm


Επιχείρηση MICE * | Με Αφορμή | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Επιχείρηση MICE * | Με Αφορμή | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Οι συνεδριακές υποδομές δίνουν προστιθέμενη αξία στις ξενοδοχειακές μονάδες, αναβαθμίζοντας το προϊόν τους. | Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα.

Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2019 | 10:00 am


Έναρξη σε Μεσσηνία, Βοιωτία και Φωκίδα - Το Παρόν

Έναρξη σε Μεσσηνία, Βοιωτία και Φωκίδα  Το Παρόν

Ξεκίνησε η συλλογή δηλώσεων Κτηματολογίου σε περιοχές της Μεσσηνίας από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 και σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φωκίδας ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 11:41 am


2η μέρα επίσκεψης του Δημήτρη Αναγνωστάκη στη Φωκίδα - STAR Κεντρικής Ελλάδας

2η μέρα επίσκεψης του Δημήτρη Αναγνωστάκη στη Φωκίδα  STAR Κεντρικής Ελλάδας

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του υποψήφιου περιφερειάρχη Δημήτρη Αναγνωστάκη στη Φωκίδα, πραγματοπο.

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Ιωάννα Ανυφιώτη και Φάνης Φιλίππου στο ψηφοδέλτιο του Φάνη Σπανού - STAR Κεντρικής Ελλάδας

Ιωάννα Ανυφιώτη και Φάνης Φιλίππου στο ψηφοδέλτιο του Φάνη Σπανού  STAR Κεντρικής Ελλάδας

Δύο ακόμη πρόσωπα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας", του Φάνη Σπανού. Πρόκειται για την Ιωάννα ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:00 am


Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Φωκίδα - STAR Κεντρικής Ελλάδας

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στη Φωκίδα  STAR Κεντρικής Ελλάδας

Διήμερη επίσκεψη στη Φωκίδα πραγματοποιεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστάκης, επικεφαλής το.

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:00 am


Βeans & Tins: all about coffee...everything about bar - STAR Κεντρικής Ελλάδας

Βeans & Tins: all about coffee...everything about bar  STAR Κεντρικής Ελλάδας

H Βeans & Tins αποτελεί μια νεα πρόταση προς τους επιχειρηματίες του κλάδου της καφεστίασης και έρχεται να αλλάξε.

Δημοσιεύθηκε στις 5 March 2019 | 1:52 pm


Ένα 'τουριστικό' δρομολόγιο Μετέωρα-Δελφοί συμφώνησαν το ΚΤΕΛ Τρικάλων και ο Δ.Μετεώρων. - trikalaidees.gr

Ένα 'τουριστικό' δρομολόγιο Μετέωρα-Δελφοί συμφώνησαν το ΚΤΕΛ Τρικάλων και ο Δ.Μετεώρων.  trikalaidees.gr

Μια σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο Δημαρχείο Καλαμπάκας μεταξύ του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Χρήστου Σινάνη, του ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 March 2019 | 10:00 am