Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φωκίδας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Δήμος Δελφών: Οδηγός διαχείρισης απορριμμάτων για τα νοικοκυριά εν μέσω πανδημίας covid-19...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έρευνα: Διευθύνων Σύμβουλος ΕΟΑΝ "Κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού ...
 Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό 

 Οι μέρες της πανδημίας έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητά μας και οι συνθήκες απαιτούν εγρήγορση για την αντιμετώπιση θεμάτων που εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Μεταξύ άλλων είναι ουσιώδους σημασίας η λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων προκειμένου να διασφαλισθεί ότι η διαχείριση των αποβλήτων πραγματοποιείται αποτελεσματικά,χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη υγεία.

   Αυτό επιτυγχάνεται με την ανάπτυξη ορθών πρακτικών στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της πανδημίας καιτου περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

    Είναι γενικευμένο το φαινόμενο της χρήσης μέσων πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (μάσκες, γάντια,κλπ), τα οποία ως μιας χρήσης αντικείμενα, απορρίπτονται καθημερινά, αλλάζοντας την εικόνα και τη σύσταση των αστικών αποβλήτων.Ειδικότερα για τη διαχείριση των αποβλήτων η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠ.ΕΝ. προβαίνει στις ακόλουθες συστάσεις – οδηγίες: 

Οδηγός διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά, χωρίς κρούσμα covid-19

Γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ.

Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και άλλα μολυσμένα απόβλητα τα συλλέγουμε σε σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες κλείνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Πετάμε αυτές τις σακούλες μόνον στον ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΔΟ και μετά κλείνουμε καλά το καπάκι του κάδου.
ΔΕΝ πετάμε ποτέ στις αποχετεύσεις γάντια, μάσκες και μαντηλάκια.

ΔΕΝ αφήνουμε τις σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.
ΔΕΝ βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα), κλαδέματα,απόβλητα κατασκευών, εκσκαφών και κατεδαφίσεων στους δρόμους ή έξω από τους κάδους. Πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τον Δήμο για την παραλαβή τους.

Συνεχίζουμε κανονικά να συλλέγουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά.


Οδηγός διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά, με κρούσμα covid-19

Ισχύει η προαναφερόμενη οδηγία, ότι τα γάντια, οι μάσκες και τα μαντηλάκια μιας χρήσης ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ. Πετάμε τα αναλώσιμα των ασθενών σε ξεχωριστή σακούλα και εντός κλειστού δοχείου και ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

Τοποθετούμε τη σακούλα καλά κλεισμένη, σε δεύτερη σακούλααπορριμμάτων την οποία κλείνουμε το ίδιο σφιχτά.

ΔΕΝ γεμίζουμε υπερβολικά τη δεύτερη σακούλα και ΔΕΝ συμπιέζουμε τα απόβλητα με τα χέρια μας για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτών.

Χρησιμοποιούμε γάντια σε όλη την παραπάνω διαδικασία.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 8:04 pm


Αποχαιρετισμός σε ένα ήρωα από τον Δρόσο Παρασκευά...Καλό ταξίδι Παρτιζάνε!...


  Καλό ταξίδι Παρτιζάνε!
 Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και υπαίθριες δραστηριότητες


 Ήμουν από τους τυχερούς που σε γνώρισα. Θα θυμάμαι για πάντα την λεβεντιά σου. Εκεί που πας σίγουρα θα έχεις καλή παρέα.
 
Εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Ούτε τις συμβουλές που μας έδωσες και κυρίως την βοήθεια που πάντα μας έδινες απλόχερα όταν τα βρίσκαμε σκούρα.

  Κληρονομιά μας το θάρρος και η αγάπη σου για την Πατρίδα! 
 Ζωντανός για πάντα στις καρδιές μας!!!

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 6:38 pm


Γιάννης Μπούγας: Με χαρά καταθέτουμε το 50% του μισθού μας στη μάχη εναντίον του κορονοϊού...


 Νέος βουλευτής Φωκίδας ο Γιάννης Μπούγας...! Διπλή νίκη Μητσοτάκη ...

  Αποδεικνύοντας γι άλλη μια φορά την έντιμη υπευθυνότητα και την πολιτική του καθαρότητα, ο βουλευτής Φωκίδας Γιάννης Μπούγας με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο fb  ανταποκρίνεται με χαρά στην έκκληση για κατάθεση του 50% της βουλευτικής αποζημίωσης για την κρίση:

    Με χαρά οι βουλευτές της ΝΔ θ΄ανταποκριθούμε στην έκκληση του Πρωθυπουργού να καταθέσουμε το 50% του μισθού μας στη μάχη εναντίον του κορονοϊού. 
  Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε. Εύχομαι το ίδιο να πράξουν, όχι μόνο οι βουλευτές των άλλων κομμάτων, αλλά και οι λοιποί αιρετοί και οι αξιωματούχοι του Δημόσιου τομέα, όπως οι διοικητές οργανισμών, πρόεδροι ΝΠΔΔ, κλπ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2020 | 3:57 pm


Ανάρτηση του Φάνη Σπανού για τον χαμό του Μανώλη Γλέζου...αποχαιρετούμε ένα σύμβολο της Ειρήνης και της Ελευθερίας...


 Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb:  Ο Μανώλης Γλέζος, μέσα στην πολυσχιδή δράση του, θα μείνει για πάντα στην εθνική και συλλογική μας μνήμη ως ο υποστολέας της ναζιστικής σημαίας στην Ακρόπολη, το Μάιο του 1941. 
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


  Με θλίψη και συγκίνηση, λιτά, όπως και ο ίδιος θα προτιμούσε, σήμερα αποχαιρετούμε ένα σύμβολο της Ειρήνης και της Ελευθερίας.

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2020 | 3:19 pm


Μετά τον σάλο με τις περιπολίες πολιτών εξ αιτίας της εγκληματικότητας εν μέσω πανδημίας στην Άμφισσα, ο Παναγιώτης Ταγκαλής ζητά να σταματήσει η υποκατάσταση του έργου της Αστυνομίας από τους καταστηματάρχες...


 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Σύσκεψη για την αύξηση της παραβατικότητας στην Άμφισσα 
  Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών στην Άμφισσα συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Δελφών, Παναγιώτη Ταγκαλή, και εκπροσώπων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων της πόλης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά από τα κρούσματα διαρρήξεων σε επιχειρήσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης που έχουν σημειωθεί τις νυχτερινές ώρες το διάστημα που ακολούθησε την κήρυξη των μέτρων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων.

   Στη συνάντηση τηρήθηκαν όλοι οι όροι που απορρέουν από τα περιοριστικά μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Από πλευράς Δήμου Δελφών παρευρέθησαν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας, Νίκος Λουπάκος, και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άμφισσας, Παναγιώτης Μερινόπουλος. 

  Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών ανέπτυξαν προς τη Δημοτική Αρχή τους έντονους προβληματισμούς τους από τη συνεχόμενη παραβατικότητα που επικρατεί, διατύπωσαν την ιδιαίτερη ανησυχία τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, οι οποίες ήδη δοκιμάζονται από το αναγκαστικό κλείσιμό τους και ενημέρωσαν αναλυτικά για τα κρούσματα διαρρήξεων που έχουν σημειωθεί και τους λόγους εκείνους που τους υποχρεώνουν να προβαίνουν κάθε βράδυ σε νυχτερινές περιπολίες σε όλο το εμπορικό κέντρο της Άμφισσας. 

 Ο Δήμαρχος Δελφών και οι συνεργάτες του ήταν πλήρως ενημερωμένοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και υιοθέτησαν τους προβληματισμούς των επιχειρηματιών για το αύριο των επιχειρήσεών τους, των οικογενειών τους και των εργαζομένων τους. Μετά από διαλογική συζήτηση, από κοινού αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας. 

  Στόχος είναι να προωθηθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, στη βάση τεσσάρων σημείων που συζητήθηκαν, προς την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας, τα οποία είναι τα εξής: 


1. Να σταματήσει η υποκατάσταση στο έργο της Αστυνομίας από τους περιπολούντες καταστηματάρχες και να υπεισέλθει συστηματικότερα η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας στο έργο αυτό.

2. Να εκπονηθεί το ταχύτερο επιχειρησιακός σχεδιασμός από την Α.Δ. Φωκίδας για τη βελτίωση στην τήρηση της δημόσιας τάξης όσο διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας.

3. Να εξεταστεί το ενδεχόμενο τοποθέτησης στην πόλη συστήματος καμερών παρακολούθησης με τη συνδρομή του Δήμου Δελφών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει η κείμενη Νομοθεσία.

4. Να διερευνηθεί η δυνατότητα καθοριστικής συμβολής των δυνάμεων της Α.Δ. Φωκίδας στην μεταφορά του καταυλισμού στο νόμιμα χωροθετημένο σημείο στο Γ.Π.Σ. Άμφισσας, εφ' όσον μπορεί να συμβάλει στη βέλτιστη αστυνόμευση του χώρου στην εν λόγω τοποθεσία.


   Σε άμεση επικοινωνία του Δημάρχου με τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ορίστηκε η σύσκεψη να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 10:29 pm


Συντονισμός Αιρετών Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας...προτάσεις μέτρων και δημιουργία ομάδας έργου σε κάθε Δήμο...

Ανακοίνωση 

του Συντονισμού Αιρετών Ριζοσπαστικής Αριστεράς 
στο α’ και β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης 
για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 


«Εμείς, οι αιρετοί της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, νοιώθουμε υποχρέωση μας να τονίσουμε επείγοντα ζητήματα και να καλέσουμε τους συναδέλφους αιρετούς να συμβάλλουμε στην προστασία της ζωής των πολιτών.

 Σήμερα που η χώρα μας όπως και πολλές άλλες χώρες του κόσμου, μπαίνει
στην οξύτερη φάση μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης με άμεσα επίδικα την ίδια τη ζωή πολλών ανθρώπων – ειδικά των ηλικιωμένων και των φτωχών – αλλά και τις προδιαγραφόμενες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, στο εγγύς μέλλον, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα επικεντρώνουμε την παρέμβασή μας στη συμβολή και της Αυτοδιοίκησης στο να περιοριστούν τα θύματα και να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των πολιτών που πλήττονται.
Οφείλουμε όμως να τονίσουμε ότι:
Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε στο προσκήνιο με τον πιο δραματικό τρόπο τα αδιέξοδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας και της ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, που οδήγησαν στην διακύβευση του δικαιώματος στην υγεία και στη ζωή, σε μαζική κλίμακα.
Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, με τη μνημονιακή δεκαετία, τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα και την πλήρη απαξίωση του ΕΣΥ, αλλά και κάθε πολιτικής κοινωνικής στήριξης και πρόνοιας η κατάσταση είναι οριακή. Σήμερα, το υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, δίνει ηρωικό αγώνα στις πιο αντίξοες συνθήκες, ενώ οι ιδιώτες πάροχοι υγειονομικών υπηρεσιών στέλνουν τα κρούσματα στο δημόσιο σύστημα υγείας αφού «δεν έχουν τα μέσα για να τα διαχειριστούν».
 Οι θιασώτες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της εισβολής των επιχειρηματιών και του κέρδους μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, όπως οι κυβερνώντες της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενοι εφαρμοστές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, όλοι αυτοί που αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα, τρέχουν τώρα να καλύψουν τις τρύπες που δημιούργησαν. Αυτοί που σήμερα μας προτρέπουν να χειροκροτούμε, μέχρι χθες χλεύαζαν. Ακόμα και στις σημερινές συνθήκες, το δημόσιο σύστημα υγείας δεν υποστηρίζεται, προσλήψεις δεν γίνονται, οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και εξοπλισμό παραμένουν τεράστιες, όπως και οι ελλείψεις σε ΜΑΦ και ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές.
Οι πολίτες έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας και τηρούμε τα μέτρα με απόλυτη συνείδηση της κατάστασης.
Είναι καιρός να αναλάβει και το κράτος τις ευθύνες του και να προχωρήσει - χθες - στις αναγκαίες πολιτικές κινήσεις και ενέργειες, καθώς μόνο δημόσιες κεντρικά σχεδιασμένες παρεμβάσεις πρόνοιας, προφύλαξης και θεραπείας μπορούν να σώσουν την κατάσταση.
Μόνο ένα ενισχυμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει την επιδημία.
   Όταν περάσει αυτή η κρίση θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το τι σύστημα υγείας θέλουμε. Να διεκδικήσουμε καθολική υγειονομική κάλυψη και ασφάλιση του πληθυσμού, μαζικούς διορισμούς γιατρών και νοσηλευτών, επαρκή κρεβάτια, χτίσιμο νέων νοσοκομείων. Την δημιουργία κρατικού ινστιτούτου έρευνας για νέα φάρμακα και κρατικής βιομηχανίας φαρμάκων και υγειονομικού υλικού που θα εξασφαλίζει την επάρκεια τους, ειδικά σε περιόδους τέτοιων κρίσεων.
   Η πανδημία του κορωνοϊού έχει και τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία, με επιχειρήσεις να κλείνουν, ολόκληρους κλάδους (τουρισμός – επισιτισμός – εμπόριο) να κατεβάζουν ρολά και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να μετατρέπονται εν μία νυκτί σε επιδοματούχους των 800 ευρώ (για 1.5 μήνα) ενώ όσοι απολύθηκαν μέχρι τις 18 Μάρτη να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Ενώ στις μεγάλες επιχειρήσεις παραχωρούνται μεγάλες διευκολύνσεις, οι εργαζόμενοι καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν το μάρμαρο, αφού καθημερινά εξαγγέλλονται νέα αντεργατικά μέτρα, πλήρης κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, ακόμα και αναστολή της απαγόρευσης πολιτικής επιστράτευσης για την αντιμετώπιση απεργιών, ενώ δεν θεσπίζεται κανένα μέτρο για την προστασία των θέσεων εργασίας και τον έλεγχο των απολύσεων. Ταυτόχρονα, σε πολλούς χώρους εργασίας ελλείπει η επιβολή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Οι εντεινόμενες απαγορεύσεις δεν αρκούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν μπορεί να αποτελέσουν την κάλυψη για τις ελλείψεις του συστήματος υγείας, την ανύπαρκτη καταγραφή κρουσμάτων και την μη διενέργεια διαγνωστικών τεστ, παρά τις σαφείς οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και του ΠΟΥ. Οι ευθύνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να μετακυλίονται στους πολίτες, οι οποίοι, στην μεγάλη πλειοψηφία τους επιδεικνύουν τεράστια υπευθυνότητα. Βαραίνουν αποκλειστικά όσους μας οδήγησαν εδώ και όσους, ακόμα και τώρα, αρνούνται να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα.
   Η πανδημία αναδεικνύει και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τοπική αυτοδιοίκηση. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές χρόνων, που τσάκισαν τις κοινωνικές υπηρεσίες, ο προσανατολισμός στις ιδιωτικοποιήσεις και την παραχώρηση σε ιδιώτες των κοινωνικών λειτουργιών της αυτοδιοίκησης, η χρόνια έλλειψη πόρων, η έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού οδηγούν σε αδιέξοδα. Η αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να αποτελεί την δεύτερη γραμμή άμυνας της κοινωνίας, πίσω από το σύστημα υγείας, παρέχοντας στήριξη σε ευπαθείς ομάδες και σε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες εν μέσω πανδημίας. Όμως, η Αυτοδιοίκηση στερείται των αναγκαίων πόρων και προσωπικού για να μπορέσει αποτελεσματικά να συμβάλλει στη φιλοξενία ανθρώπων που δεν έχουν στέγη ή έχουν ανάγκη φροντίδας, να στήσει τις αναγκαίες κοινωνικές υπηρεσίες, να καλύψει ανάγκες που υπάρχουν εδώ και χρόνια, αλλά γίνονται όλο και περισσότερο εμφανείς σε συνθήκες πανδημίας. Την ίδια στιγμή, οι ΟΤΑ βλέπουν τους πόρους τους να περιορίζονται και υπάγονται στον κανόνα των ισοσκελισμένων ή πλεονασματικών προϋπολογισμών.
  Παρά τη δύσκολη κατάσταση, οφείλουν και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να συμβάλουν και να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητες τους αλλά και να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση.
Για αυτό προτείνουμε:
Να γίνει άμεσα γενναία αναμόρφωση του Προϋπολογισμού Δήμων και Περιφερειών με σκοπό:
Α) Την χρηματοδότηση των Δημόσιων Νοσοκομείων και άλλων δομών υγείας (Κέντρων Υγείας και πρωτοβάθμιων δομών) ώστε:
1. Άμεσα να προμηθευτούν σε επάρκεια τα είδη πρώτιστης ανάγκης α) Για τους αναγκαίους εργαστηριακούς ελέγχους, β) Για την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών, γ) Για την υποστήριξη και θεραπεία των ασθενών 2. Να συμβάλλουμε ώστε να διαμορφωθούν κατεπειγόντως στα Νοσοκομεία χώροι με θαλάμους αρνητικής πίεσης και θαλάμους απομόνωσης.
Β) Να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στους Δήμους και τις Περιφέρειες ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας
Γ) Να διεκδικήσουν τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια:
• Να αυξηθούν και να ενισχυθούν οι κλίνες ΜΕΘ και να επιταχτούν οι ιδιωτικές κλινικές και μονάδες υγείας και να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση με την οποία διπλασιάζεται η αποζημίωση των ιδιωτών κλινικαρχών
• Να επιταχθούν από το κράτος είδη πρώτης ανάγκης, απολύμανσης και προφύλαξης για να κοπεί η κερδοσκοπία. Να διατίθενται δωρεάν και οργανωμένα από το κράτος.
• Οι Περιφέρειες να ενισχύσουν τους ελέγχους και να συνεισφέρουν για την πάταξη της αισχροκέρδειας
• Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο προσωπικό για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και να ενισχυθούν τα νοσοκομεία.
• Να τηρηθούν τα μέτρα για τους ναούς και τους λατρευτικούς χώρους.
• Με ευθύνη του κράτους να διασφαλιστούν οι μισθοί! Καμία απόλυση!
• Να χορηγηθεί επίδομα σε όσους δεν έχουν σταθερή σχέση εργασίας! Να επεκταθεί το Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
• Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό λόγω χρεών στα λαϊκά νοικοκυριά. Να παγώσουν οι δανειακές υποχρεώσεις και τα πάγια έξοδα των εργαζομένων! Να ανασταλούν οι πληρωμές για χρέη στους Δήμους και να μην χαθούν οι ρυθμίσεις.
• Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό! Άμεση επανασύνδεση στα νοικοκυριά που έχουν κοπεί. Σε περίπτωση διακοπής οι ίδιοι οι Δήμοι να αναλάβουν την επανασύνδεση.
• Να ανασταλεί η πληρωμή του χρέους – να δοθούν τα χρήματα και τις ανάγκες αντιμετώπισης της κρίσης
• Να ανασταλεί η πρόβλεψη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών για την Τ.Α.Το κράτος να χρηματοδοτήσει τα ελλείμματα, χωρίς να καταφύγουν δήμοι και περιφέρειες σε δανεισμό.
• Προσλήψεις προσωπικού στους ΟΤΑ για να στελεχώσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες και κάθε δομή που μπορεί να αξιοποιηθεί ή να διαμορφωθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας
• Να ανασχεδιαστούν οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ, εκτός του ασφυκτικού πλαισίου των ισοσκελισμένων/πλεονασματικών προϋπολογισμών, αλλά και τα Προγράμματα Εκτελεστέων Έργων ώστε οι ίδιοι πόροι των ΟΤΑ να κατευθύνονται σε έργα που έχει ανάγκη η κοινωνία στο πλαίσιο της έκτακτης ανάγκης που διαμορφώνεται
• Να ανασχεδιαστεί άμεσα το ΕΣΠΑ, ώστε οι πόροι να ανακατευθυνθούν στην στήριξη των κοινωνικών δομών. Οι δήμοι και οι Περιφέρειες να προτείνουν και να πιέσουν για την άμεση εφαρμογή τέτοιων κατευθύνσεων
• Στήριξη της αυτοδιοίκησης με προσωπικό και πόρους για να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση αναγκών στέγασης και περίθαλψης αστέγων
• Να ληφθεί άμεση μέριμνα για τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες στα camps των νησιών, με μεταφορές στην ενδοχώρα και επίταξη ξενοδοχείων για να εξασφαλιστούν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Όταν ακόμα και η ίδια η ΕΕ επισημαίνει τον κίνδυνο, είναι εγκληματική η αδιαφορία της κυβέρνησης και των Περιφερειών.
Από τις δημοτικές αρχές ζητάμε:
• Δημιουργία ομάδας έργου σε κάθε Δήμο με συμμετοχή των παρατάξεων που επιθυμούν και των εκπροσώπων των εργαζόμενων για το συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης της πανδημίας.
• Να στηριχθούν οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών του Δήμου, να τους δοθούν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας ώστε να εκτελέσουν με ασφάλεια τα καθήκοντα τους.
• Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας με πρόσχημα την επιδημία. Να γίνουν επιτέλους οι απαραίτητες προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων και να σταματήσει η υποστελέχωση της.
• Πλύσιμο και απολύμανση των απορριμματοφόρων, κάδων απορριμμάτων και λοιπών μηχανημάτων
• Να μην ζητηθούν τροφεία και τέλη για όλο το διάστημα που οι βρεφικοί σταθμοί και οι δημοτικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές.
• Να καθαρίζονται όλα τα δημοτικά κτίρια και συνεργεία, οι πλατείες και τα άλση και να απολυμαίνονται οι κρίσιμοι για την λειτουργία της πόλης χώροι, από τους οποίους διέρχεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων.
• Να δημιουργηθούν συνεργεία που θα εφοδιάζουν με τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης τους συμπολίτες μας που για λόγους υγείας δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους. Το ίδιο να ισχύσει και για τους εξυπηρετούμενους δημότες από τις υπηρεσίες κοινωνικές πρόνοιας
• Διαδικτυακή ενημέρωση των δημοτών, δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής, επαφή με τους τοπικούς συλλογικούς φορείς και τα σωματεία της πόλης.
• Συνεργασία με τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας και τα νοσοκομεία της περιοχής κάθε Δήμου προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό.
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες καλούμαστε όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα, ώστε να μειώσουμε την εξάπλωση του ιού και να σώσουμε ζωές! Να στηρίξουμε τους εργαζομένους σε όλες εκείνες τις υπηρεσίες που παλεύουν για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Η ευθύνη του καθενός μας όμως δεν απαλλάσσει το κράτος από τις ευθύνες του να παρέχει στον κάθε πολίτη την μέγιστη δυνατή φροντίδα και υποστήριξη!
Οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις και οι αιρετοί πρέπει σήμερα να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ώστε η αυτοδιοίκηση να αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες και να αποτελέσει ασπίδα προστασίας και στήριξης των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων τμημάτων συμπολιτών μας και όσων έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη».


Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 12:55 pm


Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Δελφών και Δωρίδας: μέτρα προστασίας και στήριξης δημοτών και εργαζομένων, ΤΩΡΑ!... απολυμάνσεις, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά,άρση χρεών, διασύνδεση δομών υγείας και πρόνοιας, απαλλαγή τελών...


 Ξεκινούν απολυμάνσεις στα σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου ...

ΔΗΜΩΝ ΔΕΛΦΩΝ & ΔΩΡΙΔΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

   Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κορωνοϊού και στους Δήμους της Φωκίδας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταθέτουν προς τις δημοτικές αρχές Δελφών και Δωρίδας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο άμεσων μέτρων, προκειμένου να μην πληγεί για μια ακόμα φορά η λαϊκή οικογένεια, οι μικροεπαγγελματίες, καθώς και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι των δύο Δήμων. Συγκεκριμένα :
·        Εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους των Δήμων (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κλπ).
·        Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, απορριμματοφόρα, κάδους, καθώς και σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους (Κέντρα Υγείας, ΑΤΜ,  κλπ).
·        Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε όλες τις δομές των Δήμων και εκεί που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
·        Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
·        Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
·        Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (ξενώνες, κυλικεία, κλπ).
·        Απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5%, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
·        Να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί επαρκώς η “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
·        Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης των Δήμων με τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που υπάρχουν στους Δήμους, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.  
·        Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
  28 Μάρτη 2020
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δελφών και Δωρίδας
Στάθης Λεοντίου
Δημήτρης Σκαρίμπας
Γεωργία Μακρή
Γιάννης Λάιος
Χρήστος Δρόσος

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2020 | 10:23 am


ΕΠΑΜ: απίστευτο! χθες η Ελλάδα συμφώνησε να παραλαμβάνει με το αζημίωτο όσους αλλοδαπούς θα διασώζει ανοιχτά της Λιβύης η αρμάδα της ΕΕ...

 Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ 


   Η Ελλάδα συμφώνησε να παραλαμβάνει με το αζημίωτο όσους αλλοδαπούς θα διασώζει ανοιχτά της Λιβύης η αρμάδα της ΕΕ 


  Ενώ η φρενίτιδα που προκαλεί η επιδημία του κορωνοϊού COVID-19 έχει κυριολεκτικά ακινητοποιήσει ολόκληρες χώρες και λαούς, ενώ οι διεθνείς εμπορικές αποστολές και όλες οι άλλες μετακινήσεις των πολιτών έχουν ελαχιστοποιηθεί, ένα είδος «μετακίνησης» φαίνεται να μένει εντελώς ανεπηρέαστο και να συνεχίζεται κανονικότατα. 

  Το διεθνές λαθρεμπόριο ανθρώπων, που ακούει στο όνομα «προσφυγικές» ή «μεταναστευτικές» «ροές», δεν υπακούει σε καμία καραντίνα, ούτε φαίνεται να πτοείται από τις εκκλήσεις των ειδικών να μείνει ο κόσμος «σπίτι». 

  Εχθές (27/3) η Ελλάδα αποδέχτηκε να παραλαμβάνει στα λιμάνια της τους πρόσφυγες / μετανάστες που θα περισυλλέγουν τα πλοία των χωρών της ΕΕ στα ανοιχτά της Λιβύης. 

  Η αποδοχή της Ελλάδας έγινε προκειμένου να ολοκληρωθεί συμφωνία των κρατών-μελών της ΕΕ για την έναρξη της επιχείρησης «Ειρήνη», μιας επιχείρησης επιτήρησης του θαλάσσιου και εναέριου χώρου της Λιβύης, με σκοπό την αποτροπή του λαθρεμπορίου όπλων προς τη Λιβύη. 
  
  Η επιχείρηση αυτή έρχεται σε αντικατάσταση και συνέχιση της προηγούμενης ανάλογης επιχείρησης, με το όνομα «Επιχείρηση Σοφία», η οποία τυπικά λήγει τέλος Μαρτίου, αλλά είχε σταματήσει να λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο, όταν η Ιταλία αρνήθηκε να περισυλλέγει τους διασωθέντες από τα ευρωπαϊκά πλοία, πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λιβύη. 

   Η νέα «Επιχείρηση Ειρήνη» συνάντησε επίσης τη σθεναρή αντίσταση ορισμένων χωρών, όπως της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, ακριβώς για τον λόγο ότι η περιπολίες των πλοίων της ΕΕ θα αποτελούν πόλο έλξης για τους πρόσφυγες από την Αφρική. 

  Οι συζητήσεις για τη σύναψη της συμφωνίας είχαν βρεθεί σε αδιέξοδο, μέχρι που έδωσε τη λύση η, πάντα πρόθυμη να «διευκολύνει» τους εταίρους, Ελλάδα! 

  Η Ελλάδα συμφώνησε να υποδέχεται τους διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες στα λιμάνια της, με έναν και μόνο όρο: να συμβάλλουν οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ στο κόστος της μεταφοράς και ελλιμενισμού τους! 

 Όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα που επικαλούνται διπλωματικές πηγές, οι μετανάστες που θα φτάνουν στην Ελλάδα στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, θα προωθούνται «σε εθελοντική βάση» στα υπόλοιπα κράτη-μέλη. 

 Οι δηλώσεις «εθνικής υπερηφάνειας» και «ανυποχώρητης στάσης» στη φύλαξη των συνόρων μας, περισσεύουν το τελευταίο διάστημα με αφορμή την επιχείρηση της Τουρκίας στον Έβρο, περίσσειες είναι και οι δηλώσεις εμψύχωσης των φαντάρων μας και των στελεχών του στρατού και της αστυνομίας που επιχειρούν στα σύνορά μας, όπως επίσης και τα συγχαρητήρια και οι πανηγυρισμοί από την χθεσινή (27/3) αποχώρηση των μεταναστών που είχαν στρατοπεδεύσει εκεί με σκοπό να περάσουν στο ελληνικό έδαφος. 

  Φαίνεται όμως ότι ούτε η «εθνική υπερηφάνεια», ούτε η «ανυποχώρητη στάση» των κυβερνώντων μας είναι ικανές να αντισταθούν στις εντολές και τις επιθυμίες των ευρωπαίων «εταίρων» μας, αντίθετα κάμπτονται πάρα πολύ εύκολα και μάλιστα με πενιχρότατα ανταλλάγματα: «συμβολή στα έξοδα» (ούτε καν πλήρη ανάληψη των εξόδων) και μια αόριστη διατύπωση για προώθηση των μεταναστών στις χώρες της ΕΕ, «σε εθελοντική βάση». 

  Αλήθεια, «εθελοντικά» από ποιους; Όχι βέβαια από τους ίδιους τους μετανάστες, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιθυμούν να μεταβούν «εθελοντικά» στις χώρες της ΕΕ, αλλά από τους ίδιους αυτούς τους «εταίρους» μας, οι οποίοι, χρόνια τώρα, «εθελοντικά» έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε αποθήκη «ανταλλακτικών» - απ’ όπου μπορούν να παίρνουν ή να επιστρέφουν ανθρώπους, αναλόγως πώς τους εξυπηρετεί

  Είναι λίγο να μιλάμε για υποκρισία της κυβέρνησης ΝΔ. Είναι λίγο, ακόμα και το να χαρακτηρίσουμε τις ενέργειές της ως εθελόδουλες ή εθνικά επικίνδυνες. 
  Είναι όμως απαραίτητο να καταγγείλουμε αυτές τις ενέργειες και να τονίσουμε στον ελληνικό λαό ότι όλα τα «μέτρα» που εξαγγέλλονται για τη διαχείριση της λεγόμενης «προσφυγικής κρίσης» είναι ανώφελα, αν δεν παρθούν συγκεκριμένα νομικά και πολιτικά μέτρα για το σταμάτημα των ροών προς τη χώρα μας. 

  Όταν ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας υποφέρουν από τον υπέρογκο αριθμό προσφύγων/μεταναστών· όταν ήδη η οικονομία της χώρας έχει φτάσει σε τέτοια σημεία κατάρρευσης που φέρνει σε απελπισία μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού· όταν η ήδη υπάρχουσα οικονομική καταστροφή αναμένεται να ενταθεί, εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας· είναι ασύλληπτο να βλέπουμε την φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο να μην παίρνει μέτρα για το σταμάτημα των ροών, αλλά να συνάπτει και συμφωνίες για την υποδοχή περισσότερων προσφύγων/μεταναστών!

   Καλούμε τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και επιφυλακή. 
  Να μην επιτρέψει στην επιβληθείσα καραντίνα να λειτουργεί ως πέπλο συγκάλυψης μεθοδεύσεων επικίνδυνων για τη χώρα μας και το μέλλον μας.
   Να μαζέψει τις δυνάμεις του για τη στιγμή που «θα βγούμε από το σπίτι» και θα τακτοποιήσουμε όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς μας με αυτό το εξωνημένο πολιτικό σύστημα μια και καλή! 
   Και η στιγμή αυτή είναι πολύ κοντά! 

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2020
 Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2020 | 7:15 pm


ΚΚΕ:Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας τώρα! Κι όταν λέμε επίταξη εννοούμε επίταξη!...

 Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας για δωρεάν περίθαλψη και προστασία του λαού

  ΚΚΕ: Αυτό είναι που πρέπει να γίνει άμεσα, όπως διεκδικούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό.

Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας για δωρεάν περίθαλψη και προστασία του λαού
ΚΚΕ: Αυτό είναι που πρέπει να γίνει άμεσα, όπως διεκδικούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό. Κι όταν λέμε επίταξη εννοούμε επίταξη!

Σε ανακοίνωσή του, με τίτλο «Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας τώρα!», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας και ταυτόχρονα να επιτάξει τις ιδιωτικές μονάδες Υγείας:
  • Να επιταχθούν νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία, εργαστήρια, όλες οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το προσωπικό τους, και να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο.
  • Να επιταχθούν οι μεγάλες διαγνωστικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα. Τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό να γίνονται σύμφωνα με τα επιστημονικά κριτήρια και τις κρατικές κατευθύνσεις.
  • Να ενταχθούν υποχρεωτικά οι ιδιώτες γιατροί και ιδιαίτερα των ειδικοτήτων Πνευμονολογίας και Παθολογίας στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Να αξιοποιηθούν για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού - που δεν απαιτείται νοσηλεία - στα ιατρεία τους και με κατ' οίκον επισκέψεις.
  • Να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά υγιεινής, προστασίας, τεχνολογικού εξοπλισμού, για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και των υγειονομικών.
Αντί για αυτά τα μέτρα, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει νέα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους του χώρου της Υγείας ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Η συμφωνία κυβέρνησης - επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας εκτινάσσει το ύψος της αποζημίωσης, που θα παίρνουν από τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.
Για κάθε νοσηλεία κρούσματος κορονοϊού σε κρεβάτι ΜΕΘ σε ιδιωτική κλινική, ο ΕΟΠΥΥ θα δίνει στον ιδιοκτήτη της κλινικής αποζημίωση 1.600 ευρώ τη μέρα, αντί για 800 ευρώ που έδινε μέχρι σήμερα. Αντίστοιχα δώρα προβλέπονται και για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό.
Με αυτόν τον τρόπο, τελικά ο ιδιωτικός τομέας όχι μόνο δεν υπηρετεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά συνεχίζει να το αρμέγει, αφού δεν επιτάσσεται αλλά επιδοτείται από τον ΕΟΠΥΥ, από πόρους που έχουν πληρώσει οι ασφαλισμένοι δηλαδή.
Στην ίδια λογική κινούνται και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που εστιάζει την κριτική του στο ποσό της αποζημίωσης και στο ποιοι όμιλοι ευνοούνται, προσπερνώντας αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα, όπως διεκδικούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό: Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας τώρα! Κι όταν λέμε επίταξη εννοούμε επίταξη!».

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2020 | 8:34 am


Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Άμφισσας: Δεν είναι ώρα για ευθύνες... τώρα δίνουμε την μάχη για την ανθρώπινη ζωή...


 ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλες ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων στο νοσ ...

   Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να ενημερώσουμε, το σύνολο των κατοίκων του νομού μας ότι όλοι οι εργαζόμενοι του ΓΝ Άμφισσας μαζί με την διοίκηση προσπαθούμε και δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα για να βοηθήσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και όλους εσάς τους κατοίκους της Φωκίδας να παραμείνετε υγιείς και ασφαλείς.
    Εξάλλου, έχει αποδειχθεί τις τελευταίες ημέρες ότι όλοι οι πολίτες, την δεδομένη στιγμή καταφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία και όχι στα πολυδάπανα ιδιωτικά.
  Τηρούμε στο μέτρο του δυνατού, τα μέτρα ασφαλείας και τις οδηγίες που παίρνουμε. Όσοι γιατροί υπήρχαν πριν το καθεστώς της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης της πανδημίας, άλλοι τόσοι υπάρχουν και αυτή την στιγμή πλήν ενός παθολόγου ο οποίος πήρε μετάθεση και σαφώς δεν υπήρξε ο χρόνος για να καλυφθεί άμεσα.
   Πήραμε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι θα καλυφθούν σε ένα άμεσο διάστημα οι όποιες απώλειες σε ιατρικό προσωπικό και αναμένουμε άμεσα νοσηλευτικό προσωπικό.
  Την ώρα που η χώρα μαστίζεται από την πανδημία, υπάρχουν πολλές ευθύνες και πάρα πολλοί υπεύθυνοι από όλες τις κυβερνήσεις, για να καταλογίσουμε.
  Σε τοπικό επίπεδο δε, είναι και εγκληματικές.
  Πρώτοι εμείς ως σωματείο τις είχαμε βροντοφωνάξει και θα συνεχίσουμε.
  Δεν είναι όμως κατά την γνώμη μας η ώρα να τις μοιράσουμε και να κανιβαλίσουμε. 
   Είναι πρωτίστως  η ώρα να διασφαλίσουμε την ανθρώπινη ζωή και η ώρα που πρέπει να φανεί ότι ο συνδικαλισμός έχει και ήθος.
  Και να είστε σίγουροι ότι παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και είμαστε ενήμεροι και παρόντες σε κάθε κίνηση για την οποία έχει γίνει έως τώρα, για την διασφάλιση της υγείας τόσο των κατοίκων του νομού, όσο και των συναδέλφων μας που στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό τους στηρίζεται, χρόνια τώρα το νοσοκομείο.
   Και να είστε σίγουροι ότι αν όλοι κινδυνεύουμε, πάλι πρώτοι θα βγούμε να φωνάξουμε και να είστε σίγουροι ότι όταν τελειώσει αυτή η κρίση έχουμε πολλά να πούμε και να ζητήσουμε για το νοσοκομείο και από την παρούσα κυβέρνηση.
  Τώρα όμως δίνουμε μια μάχη, την μάχη για την ανθρώπινη ζωή!!!!!
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χ.ΤΣΑΜΗΣ                                                                                                    Γ.ΣΑΜΠΑΝΗ

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2020 | 5:28 pm


Την ώρα που οι "γνωστοί" κλέβουν στην Άμφισσα, η ΟΠΚΕ, παρά την διαμαρτυρία, φυλάει λαθρομετανάστες στην Αθήνα!... διακινδυνεύοντας την διασπορά του ιού στην Φωκίδα...

 
  Την ώρα που οι "γνωστοί" κλέβουν στην Άμφισσα,  η ομάδα  ΟΠΚΕ φυλάει λαθρομετανάστες στην Αθήνα!... 
 
   Εν μέσω πανδημίας, απαγόρευσης κυκλοφορίας και έκτακτων μέτρων οι άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ πηγαινοέρχονται χωρίς ιδιαίτερα μέτρα προστασίας και τρέμουν μήπως είναι αυτοί το "κρούσμα Ο" για την Φωκίδα... για τις οικογένειές τους και για τους συμπολίτες τους, μεταφέροντας τον ιό από τους λαθρομετανάστες...

 

   

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2020 | 12:03 am


ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: Στον αέρα η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Άμφισσας μετά την σκανδαλώδη πολιτική μετάθεση του Δ/ντή Παθολόγου εν μέσω πανδημίας σε Νοσοκομείο της Αθήνας!.. ούτε μάσκες για το προσωπικό δεν έχει η "ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ" των μνημονίων...

Δελτίο Τύπου 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας 

 Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» των μνημονίων ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ 
στο νοσοκομείο της Άμφισσας 

  Η Παθολογική κλινική σε περιπέτειες   Αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για την κοινωνία βιώνουμε άλλη μια «επιτυχία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του τοπικού βουλευτή στην Φωκίδα.
  Είναι  σκανδαλώδης ο τρόπος με τον οποίο ο διευθυντής της παθολογικής  βρέθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Το Σάββατο (!!)δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ εν μέσω πανδημίας η τοποθέτηση του με την πολιτική κάλυψη του Βουλευτή (δεν μπορεί να έπεσε υπογραφή από το Υπουργείο χωρίς να γνωρίζει ο βουλευτής). Και αυτό την ώρα που η δεύτερη παθολόγος είναι εκτός νοσοκομείου. Έτσι αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο έμεινε μόνο με μία παθολόγο!!!

  Μετά την πρόσφατη (Φλεβάρης 2020) απώλεια σε θέσεις γιατρών στο ταλαιπωρημένο νοσοκομείο και τη μη ανανέωση των συμβάσεων στους 11 νοσηλευτές/τριες και επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ το παραπάνω περιστατικό αποδείχνει το πόσο η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την δημόσια υγεία και την τοπική κοινωνία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή!

   Παράλληλα ιατροί του Νοσοκομείου διαμαρτύρονται για ανησυχητική έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων. Είναι αδιανόητο μπροστά στην πανδημία να μην υπάρχουν ούτε οι κατάλληλες μάσκες για το προσωπικό!
    Η κλεψύδρα  των μεγάλων λόγων αδειάζει.
Άμεση με κάθε τρόπο αποκατάσταση στη λειτουργία της παθολογικής κλινικής.  Άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Ανανέωση όλων των συμβάσεων με αναδρομική ισχύ.
Μέσα προστασίας  για την υγιεινή και την ασφάλεια του προσωπικού τις μονάδες υγείας και  επάρκεια σε Τεστ.
ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!
26/3/2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2020 | 8:26 pm


zougla - Άμφισσα: νυχτερινές περίπολοι πολιτών για προστασία από τις συνεχείς κλοπές επιχειρήσεων, εν μέσω κορωνοϊού: Δεν περιμένουμε τίποτα από ένα “άφαντο” Δήμο Δελφών και από ένα “άφαντο” δήμαρχο...
Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

  Εν μέσω κορωνοϊού η Άμφισσα, όταν πέφτει το σκοτάδι, μετατρέπεται σε μια πραγματικά νεκρή πόλη, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας.


 Επιχειρηματίες όμως της περιοχής, ανησυχώντας για τις περιουσίες τους, από τη στιγμή που οι επιχειρήσεις τους είναι κλειστές εδώ και καιρό, έχουν βρει έναν τρόπο προκειμένου να μπορούν να προλαμβάνουν τις κλοπές και παράλληλα να προσέχουν τις γειτονιές τους.
 Το τελευταίο διάστημα, όπως οι ίδιοι αναφέρουν στο zougla.gr, έχουν σημειωθεί αρκετές διαρρήξεις στην περιοχή και το γεγονός αυτό τους έκανε να κινητοποιηθούν.

Όπως εξηγούν, «δεν έχουμε πρόθεση να αντικαταστήσουμε την Αστυνομία, η οποία είναι ιδιαίτερα επιφορτισμένη τις τελευταίες ημέρες. Εμείς απλά έχουμε μετατρέψει τους νυχτερινούς μας περιπάτους περίπου σε περιπολία. Και γυμναζόμαστε και προσέχουμε τις περιουσίες μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».
 


Η ομάδα των επιχειρηματιών που συμμετέχει στις νυχτερινές «περιπολίες» αποτελείται μέχρι στιγμής από περίπου 40 άτομα, ενώ καθημερινά όλο και περισσότεροι συντάσσονται με την κίνηση αυτή.


 Όλοι τους, όπως λένε, έχουν ως κίνητρο τη γυμναστική. Περπατούν το βράδυ, κάτι το οποίο επιτρέπεται. Χωρίζουν, λοιπόν, τις περιοχές, κάνουν την άθλησή τους, ενώ παράλληλα από τα σημεία όπου περνούν ελέγχουν για ύποπτες κινήσεις.
 

«Η ανησυχία για τα εμπορεύματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέσα στα καταστήματά μας μας έκανε να κινητοποιηθούμε. Έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο ασφαλή για τη δημόσια υγεία προκειμένου να μην πάθουμε μεγαλύτερη ζημιά. Δηλαδή εκτός του ότι έχουμε κλείσει, δεν θέλουμε να χάσουμε και τα εμπορεύματά μας από κλοπές, οι οποίες είναι μάστιγα στην περιοχή. Παρόλο που δεν έχουμε κάποιο σωματείο επίσημο να μας αντιπροσωπεύει στην περιοχή, είμαστε ενωμένοι. Από τις 23.00 το βράδυ ξεκινούμε τις βόλτες μας ανά δύο άτομα σε απόσταση όπως προβλέπεται και τελειώνουμε στις 5.00 τα ξημερώματα, οπότε και η πόλη αρχίζει να ξυπνά κάπως. Κάθε ημέρα συμμετέχουν και διαφορετικά άτομα στις βόλτες αυτές. Το κάνουμε μόνοι μας. 

 
   Δεν περιμένουμε τίποτα από έναν “άφαντο” Δήμο Δελφών και από έναν “άφαντο” δήμαρχο» εξηγούν στο zougla.gr και προσθέτουν:«Θα συνεχίσουμε τους περιπάτους με ασφάλεια, όπως προβλέπεται από τον νόμο, όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση. Όμως μόλις τελειώσει όλο αυτό, ετοιμάζουμε κινητοποιήσεις, ενώ θα αναζητήσουμε ευθύνες νομικές προς όλες τις κατευθύνσεις, προς όλους αυτούς εδώ στην τοπική κοινωνία που προειδοποιήσαμε για τα προβλήματα μας αλλά μας αγνόησαν. Ήδη συλλέγουμε στοιχεία».

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2020 | 2:46 pm


ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: Πού είναι τα υγειονομικά μέτρα στήριξης και προφύλαξης ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας για τον κορωνοϊό;;.. Στην Βουλή η ερώτηση….

Δελτίο Τύπου 
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας
Αποτέλεσμα εικόνας για μετρα προφυλαξης αστυνομικων για ελεγχους
 Mέτρα στήριξης και υγειονομικής προφύλαξης για την ΕΛΑΣ ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 


   Mέτρα στήριξης και υγειονομικής προφύλαξης ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδίως μετά και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία, ζητούν 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Γιάννη Ραγκούση (ανάμεσά τους οι Γιώτα Πούλου, Βοιωτία και Γιάννης Σαρακιώτης, Φθιώτιδα) σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνουν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
 «Οι ακατάλληλες συνθήκες εργασίας και η ανεπάρκεια υγειονομικού εξοπλισμού θέτει την υγεία του ένστολου προσωπικού σε άμεση διακινδύνευση, καθώς έρχεται καθημερινά σε επαφή με ανθρώπους που πιθανόν να είναι φορείς του ιού», αναφέρουν οι βουλευτές που επικαλούνται καταγγελίες των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων ότι οι αστυνομικοί έχουν μείνει εντελώς απροστάτευτοι, χωρίς γάντια, μάσκες και αντισηπτικά και καλούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ενημερώσει πως εξασφαλίζεται η προστασία της υγείας τους.
Ζητούν επίσης από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ενημερώσει αν σκοπεύει να εντάξει τα Σώματα Ασφαλείας στις κατηγορίες δικαιούχων, μέρους ή όλου του έκτακτου επιδόματος αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού, όπως εντάχθηκε το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας.
Επισυνάπτεται η ερώτηση όπως κατατέθηκε.
25/3/2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2020


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


Θέμα: Ένα μήνα μετά την 1η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τον κορονοϊό, ποια είναι τα μέτρα στήριξης και υγειονομικής προφύλαξης ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδίως μετά και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία;Τη στιγμή που η επιδημία του Covid-19 είναι σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας, σύσσωμο το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης και τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ιδίως μετά και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία. Παρά ταύτα, εγείρεται σοβαρή ανησυχία σχετικά με τις συνθήκες εργασίας τόσο των διοικητικών όσο και των μάχιμων αστυνομικών υπαλλήλων σε όλη την επικράτεια, καθώς όπως αναφέρεται δεν λαμβάνονται μέτρα αποτελεσματικής προφύλαξης της υγείας τους και παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε υλικά και μέσα για την προστασία τους από τον κορονοϊο.
Συγκεκριμένα, οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου, Λέσβου, Σάμου, Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου στην από 12.3.2020 εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία τους καταγγέλουν πως «η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά είναι θλιβερή και απαράδεκτη ... για τη δημόσια υγεία». 
Ομοίως, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (Ε.ΑΣ.Υ.Α.) στην υπ’ αριθ. πρωτ. 100/12α/13.3.2020 επιστολή διαμαρτυρίας της καταγγέλει πως«αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση Μεταγωγών – Δικαστηρίων διατάχθηκαν να πραγματοποιήσουν πολλές μεταγωγές, μεταξύ των οποίων και μία 28 κρατουμένων, οι οποίοι στοιβάχτηκαν σε ένα υπηρεσιακό όχημα τύπου βαν, προκειμένου να μεταφερθούν στα δικαστήρια, την ίδια ώρα που ο αριθμός των συνοδών αστυνομικών ξεπερνούσε τους 10». Επιπλέον, αναφέρουν πως η μη πραγματοποίηση πολλών προγραμματισμένων δικών είχε σαν αποτέλεσμα να συνωστίζονται άσκοπα αστυνομικοί και κρατούμενοι σε χώρο λίγων τετραγωνικών, κατά παράβαση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.
Περαιτέρω, στην υπ’ αριθ. πρωτ. 100/12γ/15.3.2020 επιστολή της η Ε.ΑΣ.Υ.Α. καταγγέλλει ότι «γυναίκα αστυνομικός με χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα μετέβη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο με συμπτώματα πυρετού και βήχα, απ’ όπου την παρέπεμψαν σε γνωστό νοσοκομείο. Κατά την άφιξή της δεν υπεβλήθη στο τεστ για τον Covid-19 (κορονοϊό), διότι, όπως της ανέφεραν, δεν ήταν ακόμα έντονα τα συμπτώματα, ενώ μέχρι προχθές η συνάδελφος εργαζόταν κανονικά στην Υπηρεσίας της». Προσθέτουν δε, πως «ορισμένοι Διοικητές αρνούνται τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού κάνοντας δική τους κρίση των Διαταγών που εκδίδει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ενώ αρνούνται ακόμα και τη χορήγηση αδειών σε συναδέλφους με σοβαρά προβλήματα υγείας ή σε συζύγους εγκύων»!
Ακόμη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας καταγγέλλει ότι ενώ στις 16.3.2020 δόθηκε διαταγή από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για την αναστολή όλων των αδειών του ένστολου προσωπικού, προκειμένου οι αστυνομικοί να βάλουν πλάτη στη διαχείριση της κρίσης, παρά ταύτα έχουν μείνει εντελώς απροστάτευτοι, χωρίς γάντια, μάσκες και αντισηπτικά, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι στον ιό. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει ο Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Φυλακών Αλικαρνασσού «αναγκάστηκε να αγοράσει μάσκες ελαιοχρωματιστή για να κάνει χρήση τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του για την παραλαβή μεταγωγής 16 κρατουμένων, ενώ ελάχιστοι ήταν οι σωφρονιστικοί, ένας – δύο, που φόρεσαν κανονική μάσκα, την οποία έφεραν από τα σπίτια τους».
Επειδή οι ακατάλληλες συνθήκες εργασίας και η ανεπάρκεια υγειονομικού εξοπλισμού θέτει την υγεία του ένστολου προσωπικού σε άμεση διακινδύνευση, καθώς έρχεται καθημερινά σε επαφή με ανθρώπους που πιθανόν να είναι φορείς του ιού.
Επειδή, εκτός από τον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η Αστυνομία, μεταξύ άλλων, καλείται να δώσει μάχη για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κρίσης, ειδικά απο την στιγμή που τα νέα μέτρα της Kυβέρνησης συνεπάγονται συνεχείς ελέγχους απο αστυνομικούς, κάτι που, αν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας, εγκυμονεί κινδύνους τόσο, φυσικά, για τους ίδιους όσο, όμως, και για τους πολίτες με τους οποίους έρχονται σε επαφή.
Επειδή είναι αδιανόητο να μην υποβάλλονται σε εξέταση για τον κορονοϊό οι αστυνομικοί, όπως άλλωστε και όλοι οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με πολυ κόσμο, την στιγμή, μάλιστα, που καλούνται να βγουν στους δρόμους για να ελέγχουν την εφαρμογή των περιορισμών στην κυκλοφορία.
Επειδή ενδεχόμενη διασπορά του ιού στους χώρους εργασίας των αστυνομικών θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους όσο και για την προστασία της δημόσιας υγείας της χώρας, αφού θα καταστούν οι ίδιοι φορείς μετάδοσης του κορονοϊού.
Επειδή, τέλος, όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας έχουν αδικαιολόγητα εξαιρεθεί από το επίδομα των εορτών, σε αντίθεση με τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο  κ. Υπουργός:
1.    Τι επιπρόσθετο έχει πράξει μετά το ξέσπασμα της επιδημίας, ώστε να εξασφαλίσει την προστασία της υγείας του ένστολου προσωπικού έναντι των επικίνδυνων συνθηκών υπό τις οποίες εργάζεται;
2.    Ποιο ειδικό σχέδιο εκπόνησε και εφάρμοσε στα Σώματα Ασφαλείας, μετά την 1η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιδημία τουκορονοϊού;
3.    Με ποιο ειδικό προστατευτικό υγειονομικό εξοπλισμό, με ποια ατομικά μέσα προστασίας έχει εφοδιάσει τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας;
4.    Πώς σκοπεύει να στηρίξει τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους από τη μετάδοση του κορονοϊου;
5.    Έχει το Υπουργείο και το Αρχηγείο εικόνα για το αν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού μέσα στα Σώματα Ασφαλείας; 
6.    Σκοπεύει να εντάξει τα Σώματα Ασφαλείας στις κατηγορίες δικαιούχων, μέρους ή όλου του έκτακτου επιδόματος αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοιού, όπως εντάχθηκε το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;


Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΡαγκούσηςΓιάννης

Aβραμάκης Ελευθέριος

ΑγαθοπούλουΕιρήνη Ελένη

Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος)

Αλεξιάδης Τρύφωνας

Αναγνωστοπούλου Αναστασία (Σία)

Αραχωβίτης Σταύρος

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος

Βαγενά Άννα

ΒαρδάκηςΣωκράτης

Βασιλικός Βασίλης

Βέττα Καλλιόπη

Γεροβασίλη Όλγα

Γιαννούλης Χρήστος

Γκαρά Νατάσα

ΓκιόλαςΓιάννης

ΔρίτσαςΘεόδωρος

ΗγουμενίδηςΝικόλαος

ΘραψανιώτηςΜανώλης

Καλαματιανός Διονύσης

ΚαρασαρλίδουΦρόσω

ΚασιμάτηΝίνα

ΚάτσηςΜάριος

Καφαντάρη Χαρά

Κόκκαλης Βασίλης

Μάλαμα Κυριακή

ΜαμουλάκηςΧαράλαμπος

Μάρκου Κώστας

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχαηλίδης Ανδρέας

Μπαλάφας Γιάννης

ΜπάρκαςΚώστας

ΜουζάλαςΓιάννης

ΜπουρνούςΓιάννης

ΜωραϊτηςΘάνος

ΝοτοπούλουΚατερίνα

ΞενογιαννακοπούλουΜαρία Ελίζα

ΠαπανάτσιουΚατερίνα

Παππάς Νίκος

Πέρκα Θεοπίστη

ΠούλουΠαναγιού (Γιώτα)

Σαντορινιός Νεκτάριος

ΣαρακιώτηςΓιάννης

Σκουρλέτης Πάνος

ΣκουρολιάκοςΠάνος

ΣκούφαΕλισάβετ (Μπέττυ)

ΣυρμαλένιοςΝικόλαος

ΤελιγιορίδουΟλυμπία

ΤζάκρηΘεοδώρα

ΤζούφηΜερόπη

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τσίπρας Γιώργος

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νικος

Χαρίτου Δημήτρης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός ΓιώργοςΔημοσιεύθηκε στις 26 March 2020 | 7:49 am


Εθνικό δώρο: Υπέγραψαν παραμονή της 25ης Μαρτίου Κοινή Υπουργική Απόφαση για 28 ΧΟΤΣΠΟΤ σε όλη την Ελλάδα, τα περισσότερα σε στρατόπεδα... υπάρχει μέσα στην Ελλάδα παράλληλο σύμπαν χωρίς κορωνοϊό...;;

 Αποτέλεσμα εικόνας για χοτ σποτ σε στρατοπεδο


ΚΥΑ 2945   ΑΠΟ 24.04.2020
Αριθμός 1016 τεύχος β1. Δομή «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΤΧΜ (ΜΧ) Γ. ΠΕΛΑΓΟΥ» του Δήμου Αλεξανδρείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 
 2. Δομή «ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», στην Τοπική Κοινότητας Νυμφόπετρας του Δήμου Βόλβης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  3. Δομή «ΛΟΥΤΡΑ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», σε ξενοδοχεία του Δήμου Βόλβης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  4. Δομή «ΒΕΡΟΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΡΜΑΤΟΛΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ» του Δήμου Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  5. Δομή «ΒΟΛΟΥ», στις εγκαταστάσεις «ΜΟΖΑΣ» του Δήμου Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 
6. Δομή «ΔΟΛΙΑΝΩΝ», στην Εθνική Οδό ΚαλπακίουΣυνόρων του Δήμου Πωγωνίου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.
  7. Δομή «ΔΡΑΜΑΣ», στην Αποθήκη Νο 3 της Βιομηχανικής Περιοχής του Δήμου Δράμας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 
 8. Δομή «ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ», στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού του Δήμου Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής. 
 9. Δομή «ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ», στην Τοπική Κοινότητα Θερμοπυλών του Δήμου Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
 10. Δομή «ΘΗΒΑΣ», στη θέση «ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ» του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
 11. Δομή «ΚΑΒΑΛΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» στη θέση «ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ» του Δήμου Καβάλας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 
 12. Δομή «ΚΑΤΣΙΚΑ», στην Δημοτική Κοινότητα Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου. 
 13. Δομή «ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μηλιάς του Δήμου Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 
 14. Δομή «ΚΥΛΛΗΝΗΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μυρσίνης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 
 15. Δομή «ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ», στο στρατόπεδο «ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ» του Δήμου Λαγκαδά της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  16. Δομή «ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ», στο στρατόπεδο «ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ» του Δήμου Λαρισαίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 
 17. Δομή «ΛΑΥΡΙΟΥ», στη θέση «ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
 18. Δομή «ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ», στο στρατόπεδο «ΓΕΡΑΚΙΝΗ» του Δήμου Ωρωπού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής. 
 19. Δομή «ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ», στη θέση «ΠΑΛΑΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ» του Δήμου Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
  20. Δομή «ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ», στη θέση «ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ» του Δήμου Παιονίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  21. Δομή «ΡΙΤΣΩΝΑΣ», στην Περιφερειακή Οδό Χαλκίδας-Θηβών του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
 22. Δομή «ΣΕΡΡΩΝ», στη θέση «ΠΡΩΗΝ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ» του Δήμου Σερρών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 23. Δομή «ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», στη θέση «ΠΡΟΒΛΗΤΑ 4» του Δήμου Χαϊδαρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. 
24. Δομή «ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ», στο στρατόπεδο «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ» του Δήμου Ζηρού της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου. 
25. Δομή «ΓΡΕΒΕΝΩΝ», σε ξενοδοχεία του Δήμου Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 
26. Δομή «ΠΥΡΓΟΥ», στη θέση «ΞΕΝΩΝΕΣ ΠΥΡΓΟΥ» του Δήμου Πύργου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 
27. Δομή «ΚΟΡΙΝΘΟΥ», στο στρατόπεδο «ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ» του Δήμου Κορινθίων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
28. Δομή «ΣΙΝΤΙΚΗΣ», στη θέση «ΚΛΕΙΔΙ» του Δήμου Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 2945 Σύσταση Δομών Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία. 
  ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ Έχοντας υπόψη: 
 1. Τις διατάξεις: α. Του ν. 4375/2016 «Οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου, Αρχής Προσφυγών, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σύσταση Γενικής Γραμματείας Υποδοχής, προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2013/32/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου “σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας (αναδιατύπωση)” (L 180/29.6.2013), διατάξεις για την εργασία δικαιούχων διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις» (Α΄ 51) και ιδίως τα άρθρα 8 παρ. 4-5, 10 παρ. 4-5 και 11 παρ. 5 αυτού, ως ισχύουν. β. Του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α΄133). γ. Του ν. 4636/2019 «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες Διατάξεις» (Α΄169). δ. Του ν. 4368/2016 «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» (Α΄21) και ιδίως του άρθρου 96 αυτού. ε. Του π.δ. 4/2020 «Σύσταση Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθορισμός αρμοδιοτήτων του και ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων» (Α΄4). στ. Του π.δ. 6/2020 «Διορισμός Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού» (Α΄5). ζ. Του π.δ. 9/2020 «Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου» (Α΄10). η. Του π.δ. 81/2019 «Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους-Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων» (Α΄119). θ. Του π.δ. 122/2017 «Οργανισμός Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής» (Α΄149), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. ι. Του π.δ.  83/2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών (Α΄121). ια. Του π.δ. 84/2019 «Σύσταση και κατάργηση Γενικών Γραμματειών και Ειδικών Γραμματειών/Ενιαίων Διοικητικών Τομέων Υπουργείων» (Α΄123). ιβ. Της Υ2/2019 απόφασης του Πρωθυπουργού «Σύσταση θέσεων Αναπληρωτή Υπουργού και Υφυπουργών» (Β΄ 2901). ιγ. Της αριθμ. 340/2019 απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη» (Β΄ 3051). ιδ. Της 16931/16-5-2016 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα «Έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και ταυτόχρονη κατάργηση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής» (Β΄1410). 2. Την αριθμ. 2943/23-3-2020 αιτιολογημένη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με την οποία προκύπτει πρόσθετη δαπάνη σε βάρος των πιστώσεων του Ε.Φ. 1055.201.0000000 «Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου» του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου η οποία θα καλυφθεί με σχετική ενίσχυση από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών, αποφασίζουμε: Άρθρο 1 Συστήνονται σύμφωνα με τα άρθρα 8 παρ. 4-5 και 10 παρ. 4-5 του ν. 4375/2016, οι κάτωθι Δομές Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία, ως Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης:

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2020 | 1:00 am


Το Μοναστήρι του μεγάλου Μακρυγιάννη στην Δεσφίνα...το ιερό τάμα και η Ελληνική Επανάσταση του 1821...

   Η Παλαιά Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Τιμίου Προδρόμου βρίσκεται  σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων Ν.Α. της Δεσφίνας..
..η Μονή πριν τις εργασίες αναπαλαίωσης...μια γκρεμισμένη αετοφωλιά απαράμιλλης και άγριας ομορφιάς...
 Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα
Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα

Έχει κτιστεί σε δύσβατη τοποθεσία που λέγεται «Δρυμώνας», σε μια απρόσιτη και αθέατη χαράδρα κατά τους χρόνους των Παλαιολόγων (επί Ανδρονίκου 1376-1379) τον 13ου ή 14ο αιώνα. 

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα
 Κατά της περίοδο της Εθνικής Επανάστασης του 1821, το μοναστήρι αποτέλεσε καταφύγιο και παράλληλα εκκολαπτήριο μεγάλων μορφών του 
Αγώνα. 
Εδώ  πρωτοεμόνασε ο εθνεγέρτης της Ρούμελης Δεσπότης Ησαΐας, Επίσκοπος Σαλώνων... και φιλοξένησε στις μοναχικές τάξεις σε νεαρά ηλικία τον ηρωϊκό Αθανάσιο Διάκο...

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα
 Σε αυτό το μοναστήρι αφιέρωσε την “καντήλα” του ο στρατηγός Μακρυγιάννης όπως αναφέρει στα απομνημονεύματά του. Ο Μακρυγιάννης είχε συγγενείς και επισκεπτόταν συχνά την περιοχή. Ο ιερός χώρος της Μονής του ήταν πολύ οικείος αλλά και η σχέση του με τον Τίμιο Πρόδρομο υπήρξε καθοριστική στην ζωή του...γι αυτό και λέγεται και "μοναστήρι του Μακρυγιάννη"!

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα

 ...Σε μια από τις πρώτες ήδη σελίδες των Απομνημονευμάτων του ο Μακρυγιάννης  παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό γεγονός των παιδικών του χρόνων. Γεγονός που εκφράζει εύγλωττα τους δύο πόλους, γύρω από τους οποίους θα στραφή όλη του η ζωή: την ζωντανή πίστι του στον Θεό και την αγνή φιλοπατρία του.

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα


 ...Έγινα ως δακατέσσερων χρονών και πήγα εις έναν πατριώτην μου εις Ντεσφίναν… Στάθηκα με εκείνον μια ημέρα. Ήταν γιορτή και παγγύρι τ’ Αγιαννιού. Πήγαμεν εις το παγγύρι· 
 Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα
 ...μόδωσε το ντουφέκι του να το βαστώ. Εγώ θέλησα να το ρίξω, ετζακίστη. Τότε μ’ έπιασε σε όλον τον κόσμο ομπρός και με πέθανε εις το ξύλο. Δεν μ’ έβλαβε το ξύλο τόσο, περισσότερον η ντροπή του κόσμου. Τότε όλοι τρώγαν και πίναν και εγώ έκλαιγα... 


Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα


... Αυτό το παράπονο δεν ηύρα άλλον κριτή να το ειπώ να με δικιώση, έκρινα εύλογον  να προστρέξω εις τον Άι-Γιάννη, ότι εις το σπίτι του μόγινε αυτείνη η ζημία και η ατιμία...

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα το καντηλι


...Μπαίνω τη νύχτα μέσα εις την εκκλησιά του και κλειώ την πόρτα κι αρχινώ τα κλάματα με μεγάλες φωνές και μετάνοιες: «τ’ είναι αυτό οπούγινε σε μέναν, γομάρι είμαι να με δέρνουν;»...
Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα

...Και τον περικαλώ να μου δώση άρματα καλά κι ασημένια και δεκαπέντε πουγγιά χρήματα και εγώ θα του φκιάσω ένα μεγάλο καντήλι ασημένιον...  
Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα


...Με τις πολλές φωνές κάμαμεν τις συμφωνίες με τον άγιον...


Αποτέλεσμα εικόνας για τα αρματα του μακρυγιαννη δεσφινα
...Πέρασαν χρόνια κι ο μικρός Μακρυγιάννης ανδρώθηκε και «έκανε κατάστασιν» (απέκτησε χρήματα), όμως δεν ξέχασε «τις συμφωνίες με τον αληθινόν φίλον του»:
Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα το καντηλι


 ...Τότε έφκιασα ντουφέκι ασημένιον, πιστιόλες κα άρματα και ένα καντήλι καλό. Και αρματωμένος καλά και συγυρισμένος το πήρα και πήγα εις τον προστάτην μου και ευεργέτην μου και αληθινόν φίλον, -τον Άι-Γιάννη, και σώζεται ως την σήμερον- έχω και τόνομά μου γραμμένο εις το καντήλι...
  ...Και τον προσκύνησα με δάκρυα από μέσα από τα σπλάχνα μου, ότι θυμήθηκα όλες μου τις ταλαιπωρίες οπού εδοκίμασα…


                        ...τμήμα από το ανακαινισμένο αρχονταρίκι...που ανοίγει την Δ' Παρασκευή των χαιρετισμών, στους ευλογημένους προσκυνητές...

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα
...όταν φόρτωσαν τις εικόνες στο άλογο για να τις μεταφέρουν στο νέο μοναστήρι, αυτό κάρφωσε το πόδι με το πέταλο στο έδαφος και δεν μετακινήθηκε...το ίχνος διακρίνεται πάνω στην άγρια γη...
Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα

...το χειρόγραφο "οφειλετήριο" του Καραϊσκάκη...
Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα το καντηλι
...ο βράχος με το αποτύπωμα του χεριού της Παναγίας... συγκράτησε θαυματουργικά την πτώση...στο βάθος κάτω αριστερά διακρίνονται οι πέτρινες κυψέλες...

...  το οστεοφυλάκιο στο σπήλαιο με το νερό...που παλιά  πήγασε αγίασμα μετά από προσευχή ...
                   Αποτέλεσμα εικόνας για μοναστηρι μακρυγιαννη δεσφινα το καντηλι

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2020 | 9:10 pm


«ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»: «δια περιφοράς» με αποστολή μηνυμάτων και όχι με τηλεδιάσκεψη τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Δελφών, με συμφωνία όλων!...Τους πολίτες θα σκεφτούμε τώρα;...

«ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» 
Δημοτική Παράταξη Δήμου Δελφών 

«Δια περιφοράς» (χωρίς διεξαγωγή πραγματικής συνεδρίασης) συμφώνησαν οι … δημοκράτες του ΔΣ Δελφών!

 


            Όπως δημόσια  είχε ανακοινωθεί και μας εστάλη και μέσω email, είχε συμφωνηθεί ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ (CORONAVIRUSΚΡΙΣΗ) μεταξύ δημάρχου και επικεφαλείς παρατάξεων, ότι οι  συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών θα γίνονται δια τηλεδιάσκεψης.  Μάλιστα τεχνικός υπεύθυνος  ορίστηκε  ο κ.  Αθ. Παναγιωτόπουλος του Παναγιώτη, προφανώς σε σύμβαση με τον δήμο.
           
   Σήμερα, δέχτηκα τηλεφώνημα από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών κ. Πονήρη-Σεγδίτσα η οποία μου ανακοίνωσε ότι άλλαξαν τα πράγματα και όλοι οι επικεφαλείς παρατάξεων  συμφώνησαν να γίνονται οι συνεδριάσεις του οργάνου  «δια περιφοράς»  δηλαδή με την αποστολή μηνυμάτων». 
   Μου επεσήμανε ότι κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Αθ. Παναγιωτόπουλο, της είπε πως είναι δύσκολο να επιτευχθεί η τηλεδιάσκεψη «λόγω τεχνικών προβλημάτων». Οπότε επικοινώνησε με όλους τους επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων οι οποίοι και συμφώνησαν!  Aν είναι δυνατόν την εποχή που και ο πιο αδαής επικοινωνεί μέσω skype ή μέσω διαφορετικών μέσων τηλεπικοινωνίας ή διαδικτύου, o Δήμος ΔΕΛΦΩΝ επικαλείται τεχνικά προβλήματα.
           
            Σε ό,τι με αφορά, δεν συμφωνώ για συνεδριάσεις στο διηνεκές «δια περιφοράς» παρά ΜΟΝΟΝ εάν είναι κάτι πολύ επείγον που θα επηρεάσει την λειτουργία του Δήμου.

 Δεύτερον, εάν ο κ.  Παναγιωτόπουλος αδυνατεί να υποστηρίξει το σύστημα επικοινωνίας , δεν αντιλαμβάνομαι  ΓΙΑΤΙ δεν  αντικαθίσταται από τεχνικούς που δύνανται να το εκτελέσουν με το καλύτερο τρόπο και τέτοιοι υπάρχουν και σε τοπικό επίπεδο.

 Τρίτον,  η λειτουργία «δια περιφοράς»  είναι αντιθεσμική και αλλοιώνει την λειτουργία της τοπικής δημοκρατίας καθόσον επί της ουσίας δεν γίνεται πραγματική διεξαγωγή συνεδρίασης παρά εικονική, με ανταλλαγή ΜΟΝΟΝ τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων και με την αδυναμία των δημοτικών παρατάξεων να υποβάλουν ερωτήσεις και φυσικά την έλλειψη ΔΗΜΟΣΙΑΣ απολογίας του δημάρχου.

Τέταρτον, πρόκειται λοιπόν για μια κακή πρακτική, που κανονικά πρέπει να στηλιτεύεται από τις παρατάξεις της Δημοτικής Αντιπολίτευσης και να εμποδίζεται, κάθε φορά που μια δημοτική αρχή την ασκεί.

 Επίσης εντύπωση προκαλεί πώς  Δημοτικές παρατάξεις που κόπτονται ΔΗΘΕΝ για τις δημοκρατικές αξίες και κάποιοι  μάλιστα εκπροσωπούν  στο Δημοτικό Συμβούλιο ΚΑΙ τα κοινοβουλευτικά τους κόμματα, συμφώνησαν σε αυτή την διαδικασία;
Προφανώς η πράξη και η ουσιαστική μελέτη των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που αφορούν την τοπική κοινωνία είναι πιο κουραστική από τα λόγια που δεν κοστίζουν τίποτα και σίγουρα πιο μπελαλίδικη…   
Τους πολίτες θα σκεφτούμε τώρα;Γεώργιος Δρακάκης
Επικεφαλής δημοτικής Παράταξης
Δήμου Δελφών

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2020 | 7:34 pm


ΚΚΕ Φωκίδας: με ευθύνη τοπικών αρχόντων και βουλευτή «λιβανίζουν» τις εγκληματικές ευθύνες τους, ενοχοποιούν τον λαό, ΔΕΝ έχουν μάσκες, γάντια, στολές!...ΔΕΝ έχουν τεστ, ΔΕΝ υπάρχουν γιατροί! Mετατέθηκε ο Παθολόγος εν μέσω κρίσης ! ΔΕΝ προχωρούν σε καμία επίταξη! ΠΟΙΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΆΜΦΙΣΣΑΣ;;;

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ 

 Πάρτε άμεσα μέτρα προστασίας του λαού και ενίσχυσης
 της δημόσιας υγείας στο νομό 

 Με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, αναδεικνύεται καθημερινά όλο και πιο εμφατικά η γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας.Το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, πάει στη μάχη δίχως όπλα. Με τη διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, βρεθήκαμε σήμερα με νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, λιγότερο ακόμα και απ’ ότι προβλέπουν οι ανεπαρκέστατοι οργανισμοί λειτουργίας, δίχως μέσα προστασίας του προσωπικού, με ελλείψεις στα τεστ διάγνωσης, με ανύπαρκτη πρωτοβάθμια υγεία, κλειστά νοσοκομεία και κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από την εποχή των μνημονίων.

 Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών, με μέσα ατομικής προστασίας για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν, αντί να προχωρήσει σήμερα κιόλας στην επίταξη μονάδων και γιατρών του ιδιωτικού τομέα, όπως ζητάνε οι νοσοκομειακοί γιατροί και τα σωματεία τους, επενδύει στον φόβο και στην καταστολή, ενοχοποιεί το λαό με τη λογική της ατομικής ευθύνης για να κρύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες που η χώρα μας είναι ανοχύρωτη.

Ευθύνες έχουνε και οι “τοπικοί άρχοντες”, ο βουλευτής του νομού, που αντί να απαιτήσουν την πραγματική προστασία του λαού, “λιβανίζουν” την κυβέρνηση που όλα καλώς τα έχει καμωμένα, κατ’ αυτούς.  

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο νοσοκομείο της Άμφισσας, στα Κέντρα Υγείας του νομού και ας μην υπάρχει ακόμα κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, καθώς δεν γίνονται έλεγχοι στον πληθυσμό για να υπάρχει η πραγματική αποτύπωση της κατάστασης. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, καμία πρόσληψη προσωπικού δεν έχει προχωρήσει, ενώ τα Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδορικίου αποδυναμώνονται από προσωπικό για να “βγουν” οι εφημερίες του νοσοκομείου.
  Υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης του προσωπικού στην αντιμετώπιση των ύποπτων κρουσμάτων, έλλειμμα σε μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αναλώσιμα, ειδικές στολές προστασίας), με συνέπεια να μην τηρούνται απαρέγκλιτα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία όσων βρίσκονται στα Επείγοντα. 
  Το κοντέινερ υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων που πρόσφατα τοποθετήθηκε στην αυλή του νοσοκομείου, δωρεά επιχειρηματία της περιοχής (ούτε αυτό δεν είναι σε θέση να καλύψει η κατά τα άλλα λαλίστατη κυβέρνηση της ΝΔ), δεν πληροί τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής. 
 Τα τεστ κορονοϊού, όπως σε όλη την Ελλάδα, δίνονται με το σταγονόμετρο στους γιατρούς και κανείς δε ξέρει τελικά αν κάποιος που παρουσιάζει συμπτώματα, είναι ή όχι φορέας του ιού. Ενώ και όσοι χρειαστεί να νοσηλευτούν, μπαίνουν σε απλό θάλαμο, καθώς θάλαμος αρνητικής πίεσης δεν υπάρχει.

    Στη μάχη των υγειονομικών στηρίζεται η υγεία μας! Στον αγώνα του λαού η υγεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Τώρα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα προστασίας στο νομό μας!

Απαιτούνται εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας!

Να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Άμφισσας, να ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ που χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ.

Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικού προσωπικού.

Να επιταχθούν άμεσα το σύνολο των ιδιωτικών γιατρών που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες. Να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας και με κρατική ευθύνη, δίχως να πληρώνουν οι ασθενείς, να αναλάβουν την εξέταση, συνταγογράφηση και θεραπεία.

Να επιταχτούν ξενοδοχεία κοντά στο νοσοκομείο, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου και των ΚΥ στη διάρκεια της επιδημίας, προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι από τη διασπορά του ιού και τη νόσου.

Να γίνει τώρα 24ωρη η λειτουργία των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, των ΚΥ Ιτέας και Λιδορικίου, του ΤΟΜΥ της Άμφισσας και να επανδρωθούν με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό για την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου της Άμφισσας.

Να στελεχωθεί και να στηριχθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” και στους δύο Δήμους του νομού, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.


Μάχιμοι στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων!

Στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, στις προσπάθειές τους να ανταπεξέλθουν στον «πόλεμο» αλλά και στις διεκδικήσεις τους για να έχουν επαρκή και κατάλληλα όπλα στον πόλεμο.

Σε κάθε εργατική οικογένεια που δοκιμάζεται, στις ακόμα περισσότερες που θα χρειαστούν την δύναμή μας, την αλληλεγγύη το επόμενο διάστημα.

Κανένας μόνος! Νικάμε τον φόβο!Άμφισσα, 23 Μάρτη 2020

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2020 | 3:05 am


Κουτσούμπας για απαγόρευση κυκλοφορίας: ΟΧΙ μετακύλιση της κρατικής ανεπάρκειας στην ατομική ευθύνη! απόφοιτοι γιατροί και νοσηλευτές της ΚΝΕ ζητούν να βοηθήσουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ στα νοσοκομεία της χώρας!...


 Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομεια ΚΚΕ


   Πρωτοβουλία για εθελοντική συμβολή αποφοίτων και τελειόφοιτων φοιτητών της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής στη μάχη κατά της πανδημίας, παίρνει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.
   Σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ της αναφέρει:
   «Η ΚΝΕ, μέσω των εκπροσώπων της στα διοικητικά συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων Ιατρικής και Νοσηλευτικής όλης της χώρας, κατέθεσε πρόταση για εθελοντική συμβολή απόφοιτων και τελειόφοιτων φοιτητών στη μάχη κατά της πανδημίας στα νοσοκομεία της χώρας.
    Οι αποφάσεις των συλλόγων που ήδη υπάρχουν, η θετική ανταπόκριση που συναντά καθημερινά αυτή η πρωτοβουλία από τους ίδιους τους φοιτητές επιβεβαιώνουν πως οι φοιτητές, οι νέοι επιστήμονες μπορούν και πρέπει να καταθέσουν τα εφόδια, τις γνώσεις, την επιστήμη τους στην υγεία και την πρόοδο του λαού μας.
    Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί, παράλληλα, κραυγή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, που παρά τα περιοριστικά μέτρα, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, των νοσοκομείων, των υγειονομικών, που δίνουν καθημερινή μάχη στα νοσοκομεία, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, μέτρα υγιεινής κ.λπ.
   Οι δυνάμεις της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια, όπως και στους χώρους δουλειάς, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής, θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο,  με το παράδειγμα, την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση να συμβάλουν στην οργάνωση των νέων υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους, ώστε περισσότεροι να πάρουν δύναμη, κουράγιο.  
Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή... Μένουμε δυνατοί!»

Για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

   «Η προστασία της δημόσιας υγείας εξασφαλίζεται κυρίως με μέτρα πρόληψης, πρώτ’ απ’ όλα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, και με την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. 
  Αυτό δείχνει και η εμπειρία από άλλες χώρες, όπως η Ιταλία. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει μετακύλιση της κρατικής ανεπάρκειας στην ατομική ευθύνη και η απόδοση της πανδημίας αποκλειστικά σε ατομικές συμπεριφορές, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις. 
   Από αυτή την άποψη το ελάχιστο και αυτονόητο, που έπρεπε ήδη να έχει γίνει, είναι η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και η ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, η άμεση προμήθεια των νοσοκομείων με όλα τα αναγκαία μέσα που ζητάνε οι υγειονομικοί. Να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών.
    Να παρθούν μέτρα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, νοσοκομεία, μέσα μεταφοράς κ.λπ., που μετατρέπονται σε εστίες διασποράς του ιού. Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!».

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2020 | 3:35 pm


Αραβαντινός Δημήτρης, ΣΕΑ Άμφισσας "Οι Άγιοι Άνάργυροι": Η συμβολή του Εθελοντισμού στην δημόσια υγεία...

"Εθελοντισμός: Η συμβολή του στην δημόσια υγεία"

   Εθελοντισμός. Μια λέξη. Αρκετές εκφάνσεις. Πολλά συναισθήματα. Αποτελεί στην ουσία του το έναυσμα για να ξεκινήσει κανείς να προσφέρει ανιδιοτελώς την πρόθεση του, την ενέργεια του και τις γνώσεις του δίχως την προσμονή οποιουδήποτε ανταλλάγματος για την επίτευξη κάποιου επωφελούς και συνήθως ευγενούς σκοπού.
     Αυτό ενέχει εξαρχής θετικό πρόσημο και σκέψη, μας ωθεί σε ωφέλιμες ενέργειες οι οποίες  εσωκλείουν τα καλύτερα ΄΄θέλω΄΄ μας, αποτελώντας θεμέλιο λίθο στην διαμόρφωση της προσωπικότητας αλλά και της ψυχικής μας υγείας. Πέραν αυτών, υπάρχουν εθελοντικές πρωτοβουλίες, απλές, γρήγορες αλλά πάνω από όλα σημαντικές, οι οποίες έχουν άμεσα ιατρικό αποτέλεσμα σε αυτόνομα άτομα αφενός, και μακροπρόθεσμες συλλογικές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία αφετέρου.
-          Εθελοντική Αιμοδοσία: Αποτελεί αναμφισβήτητα την επιτομή όλων των μορφών του εθελοντισμού, καθώς κάθε υγιής άνθρωπος μπορεί να προσφέρει αίμα εθελοντικά 3-4 φορές ετησίως, βοηθώντας 3 συνανθρώπους μας την κάθε φορά. Η ευεργετικές επιπτώσεις και για τον ίδιο τον δότη είναι πλέον ιατρικώς αποδεδειγμένες και αδιαμφισβήτητες. Η πιο σημαντική αλλά και η λιγότερο γνωστή είναι η αποβολή των περιττών ποσοστών σιδήρου από τον οργανισμό, όπου η αυξημένη συγκέντρωση του είναι πιο επικίνδυνη από την έλλειψη του. Από τεχνοκρατικής απόψεως, η διευθύντρια του Ε.ΚΕ.Α. Χάρις Ματσούκα προσφάτως ανάλυσε την τρέχουσα κατάσταση του συστήματος συλλογής και διανομής του προσφερόμενου αίματος στην χώρα μας. Θα σταθούμε στα εξής: Ακόμα και σήμερα εισάγουμε αίμα από την Ελβετία για την ετήσια κάλυψη των αναγκών μας με ετήσιο κόστος γύρω στα 6-7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε αυτάρκης αν το 3% του συνολικού πληθυσμού μας προσέφερε τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο συστηματικά εθελοντικά αίμα. Το παράδοξο είναι πως ενώ υπάρχουν αρκετοί εθελοντές αιμοδότες, υπάρχει αδυναμία καταγραφής, συντονισμού και διανομής τους μιας και δεν υπάρχει οργανωμένο Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας με κεντρικό σχεδιασμό. Ας μην ξεχνάμε πως οι δημοσιονομικές πολιτικές και η υποστελέχωση του Ε.Σ.Υ. έχουν αναπόφευκτα επηρεάσει και τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας, με τρέχουσα διαπίστωση το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα να ανέρχεται στο πλέον ελπιδοφόρο ποσοστό της τάξεως του 63%. Οι συνολικές ετήσιες ανάγκες στην χώρα μας, δεδομένου του μεγάλου ποσοστού μεταγγιζόμενων από Μεσογειακή Αναιμία αλλά και του αυξημένου αριθμού τροχαίων ατυχημάτων αγγίζουν τις 650.000 μονάδες, με αυξητική τάση. Στα πλαίσια αυτού το Ε.ΚΕ.Α. ξεκίνησε το Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα του Ενιαίου Μητρώου Αιμοδοτών με πολύ θετικά πρώτα βήματα χρησιμοποιώντας το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας. Μέσω αυτού ο εθελοντής έχει πλέον ένα προσωπικό, εξατομικευμένο εργαλείο που τον καθοδηγεί και ευαισθητοποιεί ταυτόχρονα. Τέλος σημειώνουμε πως η αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα αποτελεί χαρακτηριστικό ποιοτικό δείκτη ενός σύγχρονου και υγιούς Ευρωπαϊκού Συστήματος Υγείας. Ειδικότερα για τις ημέρες αυτές που οι αντοχές του Ε.Σ.Υ. δοκιμάζονται ανελλιπώς από την ξαφνική εμφάνιση κρουσμάτων του Κορονοϊού, αποτελούν μια ΄΄μοναδική΄΄ ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε πόσο επιτακτική είναι η αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις μονάδων αίματος, οι οποίες και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν παρούσες. Στο πλαίσιο της εξασφάλισης μιας συνεχούς και σταθερής ροής εθελοντικά προσφερόμενου αίματος, παροτρύνει όλες και όλους τους υγιείς συμπολίτες μας να μην φοβούνται να συμμετέχουν στις έκτακτες εξωτερικές αιμοδοσίες που θα διενεργούνται σε όλα τα μέρη της χώρας . Όσοι πιστεύουμε και υπηρετούμε τον θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι, συνειδητοποιημένοι, συμμορφωμένοι με τις εκάστοτε  έγκυρες- επίσημες οδηγίες και να αποτελούμε παράδειγμα ώριμης αντιμετώπισης και συμπεριφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και μη.

-          Δωρεά Μυελού των Οστών: Tα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από το ΚΕΔΜΟΠ - Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών να ενημερώσει για την δωρεά μοσχεύματος μυελού των οστών, την σημασία εξεύρεσης νέων εθελοντών δοτών και την διαδικασία του να γίνει κάποιος ο πιθανός δότης, καθιστώντας τον την μοναδική ελπίδα για κάποιον ασθενή με λευχαιμία (και παρόμοιες αιματολογικές ασθένειες) να θεραπευθεί οριστικά.  Η διαδικασία είναι η εξής: Συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο συγκατάθεσης, ο υπεύθυνος συνεργάτης προσέλκυσης λαμβάνει με ειδική μπατονέτα δείγμα στοματικού επιχρήσματος (σάλιου) από τον υποψήφιο δότη και ύστερα αποστέλλεται στα εργαστήρια του ΚΕΔΜΟΠ όπου και καταγράφεται ο ιστικός του τύπος πραγματοποιώντας  ειδική εξέταση ιστοσυμβατότητας – HLA τυποποίησης. Τέλος εγγράφεται στην Εθνική (ΕΟΜ) και Παγκόσμια δεξαμενή (BMDW) δοτών μυελού των οστών. Αν διαπιστωθεί συμβατότητα δότη- ασθενούς, τότε ο εθελοντής καλείται να δώσει μόσχευμα μέσω αιμοληψίας και όχι μέσω παρακέντησης των οστών της λεκάνης όπως γινόταν παλαιότερα.

-          Δωρεά αιμοπεταλίων: Μέσω της αιμοπεταλιαφαίρεσης ο δότης προσφέρει ένα μόνο συστατικό του αίματος, σε αντίθεση με το ολικό αίμα της αιμοδοσίας που κατόπιν διαχωρίζεται στα επιμέρους συστατικά του (ερυθρά αιμοσφαίρια, λευκά αιμοσφαίρια, πλάσμα και αιμοπετάλια). Τα αιμοπετάλια μεταγγίζονται σε ειδικές ομάδες ασθενών όπως παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από νοσήματα όπως η μεσογειακή αναιμία και η λευχαιμία. Τα αιμοπετάλια που συλλέγονται έχουν μικρή διάρκεια ζωής – μόλις 5 ημέρες, για αυτό και μπορούν να συλλέγονται συχνότερα, κάθε 20 ημέρες περίπου.

-          Δωρεά Οργάνων: Η σπουδαία αποστολή του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) είναι να προωθήσει την ιδέα της δωρεάς οργάνων από εγκεφαλικά νεκρούς δότες. Το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι το υπ΄Αριθμ. Απ.  Γ2γ/ΓΠ/76110/18 ‘’Καθορισμός και εξειδίκευση του τρόπου και των τεχνικών λεπτομερειών σχετικά με την εκδήλωση θετικής ή αρνητικής δήλωσης κάθε εν ζωή ατόμου ως προς την προσφορά οργάνων του για μεταμόσχευση’’, το οποίο και αντικατέστησε την μέχρι πρότινος εικαζόμενη συναίνεση, η οποία προέβλεπε πως αν κάποιος ΔΕΝ είχε δηλώσει ρητά την άρνησή του να δωρίσει τα όργανά του όσο ήταν εν ζωή, τότε είναι εν δυνάμει δότης οργάνων πάντοτε κατόπιν συγκαταθέσεως της οικογένειάς του. Το «ΜΗΤΡΩΟ ΔΩΡΗΤΩΝ» που είχε δημιουργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2737/1999 παύει να υφίσταται. Οι εθελοντές θα πρέπει να δηλώσουν εκ νέου μέσω του κλειδαρίθμου τους στην πύλη ΤaxisΝet την ρητή συγκατάθεση ή την άρνηση τους στην δωρεά οργάνων, εγγραφόμενοι σε ενιαίο ηλεκτρονικό μητρώο «ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΩΡΗΤΩΝ» είτε στο «ΜΗΤΡΩΟ ΑΡΝΗΤΩΝ» αντίστοιχα.

-          Δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος: Στην Ακαδημία Αθηνών λειτουργεί η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος, που σκοπό έχει να συλλέγει κατά την διάρκεια του τοκετού το αίμα που υπάρχει στον ομφάλιο λώρο. Το αίμα αυτό, αν και ελάχιστο (125ml περίπου) περιέχει  σε μεγάλη ποσότητα αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα (μυελός των οστών) που μπορούν να θεραπεύσουν παιδάκια με λευχαιμία αρκεί πάντοτε να υπάρχει ιστοσυμβατότητα. Μια όμορφη φράση που διέπει αυτή την σπουδαία διαδικασία είναι πως «είναι υπέροχο να χαρίζεις ζωή σε άλλον την ίδια ώρα που έρχεσαι εσύ σε αυτήν» καθώς ουσιαστικά το ίδιο το νεογνό είναι ο δωρητής.

-          Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος: Το νοσοκομείο Έλενας Βενιζέλου διαθέτει τράπεζα μητρικού γάλακτος στην οποία μπορούν να προσέλθουν εθελόντριες των οποίων το γάλα αφού συλλεχθεί, επεξεργάζεται και παστεριώνεται με σκοπό να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε περιπτώσεις πρόωρα γεννημένων νεογνών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πορεία των πρώτων ημερών τους στη ζωή.

   Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πως σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό περιβάλλον, είναι επιτακτική ανάγκη των συλλογικών φορέων να χρησιμοποιούν μεθόδους ενημέρωσης μέσω εργαλείων όπως marketing, μέσων κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την προσέλκυση των νέων εθελοντών. Σε αυτό καταλυτικό ρόλο καλείται να διαδραματίσει  το εκπαιδευτικό μας σύστημα, από την πρωτοβάθμια κιόλας εκπαίδευση μέσω ευαισθητοποίησης- ενημέρωσης για θέματα αιμοδοσίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την συνεργασία των τοπικών Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και μέσω εξειδικευμένων -διαπιστευμένων εγχειριδίων που έχει εκδώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Παράλληλα, από τη σκοπιά των Μ.Μ.Ε. είναι σημαντικό η αιμοδοσία να μεταδίδεται με πιο εύπεπτο και παρεμβατικό τρόπο, αποσυνδέοντας την προβολή της αναγκαιότητας της τονίζοντας αρνητικής φύσεως εικόνες, όπως ατυχήματα και φράσεις όπως ‘’αίμα στην άσφαλτο’’, οι οποίες έχουν αποδειχθεί πως λειτουργούν αποτρεπτικά στη συνείδηση του υποψήφιου εθελοντή. Τέλος, οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δομές θα πρέπει να πρωτοστατούν στην ανάπτυξη εθελοντικής κουλτούρας γενικότερα συμβάλλοντας σε διάφορες κοινωφελείς δράσεις, όπως π.χ. περιβαλλοντικής αγωγής και επιπροσθέτως ενθαρρύνοντας την εθελοντική προσφορά σε δομές απεξάρτησης- στήριξης και επανένταξης.

   Είναι αναμφισβήτητο  γεγονός πως η οικονομική κρίση ταλανίζει την χώρα μας την τελευταία δεκαετία με αποτέλεσμα την έντονη σώρευση αρνητικών συνεπειών και συναισθημάτων. Θα πρέπει όμως να περιορίζουμε όσο μπορούμε την κρίση αυτή σε καθαρά οικονομική και όχι σε κοινωνική. Ο εθελοντισμός, σε όλες του τις εκφάνσεις είναι μία διέξοδος μέσω του οποίου ισχυροποιείται η αλληλεγγύη και η συνοχή μεταξύ των πολιτών και των κοινωνικών ομάδων, που τόσο την έχουμε ανάγκη σήμερα. Γιατί ο εθελοντισμός δεν είναι απλά μια στιγμιαία πράξη. Είναι αξία. Είναι συνήθεια. Είναι τρόπος ζωής.Αραβαντινός Δημήτριος,

Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. & Δ.Ο.Σ. Άμφισσας ‘’Οι Άγιοι Άνάργυροι’’                             - Μέλος Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2020 | 6:30 pm


Σωματείο «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ»: η εταιρεία πάλι ΑΠΕΙΛΗΣΕ – ΕΚΒΙΑΣΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ... είναι υπεράνω των νόμων;;...


Αποτέλεσμα εικόνας για μεταλλεια

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
 «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ» 

 Αρ. Πρωτ. 2 
 Άμφισσα 17 / 03 / 2020 


  Συνάδελφοι, 

    Πέρα από τις κατευθύνσεις προφύλαξης που μας δίνει καθημερινά σχεδόν ο  Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και που πρέπει με σχολαστικότητα να ακολουθούμε σας πληροφορούμε και για κάποια άλλα ζητήματα που πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας.

       Να προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους άλλους. Να αντιμετωπίσουμε με αλληλεγγύη κάθε συνάδελφό μας που θα αρρωστήσει (από οποιαδήποτε αρρώστια)  και να μην τον  έχουμε σαν τον χειρότερο εχθρό μας. Να επιμένουμε, μέσα από το Σωματείο μας, ώστε  η εταιρεία να ακολουθεί της οδηγίες του ΕΟΔΥ για πρόληψη, τόσο με τις απολυμάνσεις όσο και με τη θερμομέτρηση με θερμόμετρο από απόσταση (υπερύθρων) και όχι αυτό της μασχάλης όπως έγινε αυτές τις μέρες. Να γίνεται τακτική απολύμανση όλων των χώρων συνάθροισης προσωπικού (λεωφορεία, τολ, παράγκες).

    
   Από αυτήν την υγειονομική κρίση (όπως και στην οικονομική του ’08 -’10) θα φροντίσουν οι μεγάλο επιχειρηματίες, όχι μόνο να βγούν αλώβητοι αλλά και να πολλαπλασιάσουν την κερδοφορία τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Ήδη με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και πλάτη έβαλε και η αξιωματική αντιπολίτευση μόνο τους εργαζόμενους δεν στηρίζουν. Όταν δε τελειώσει όλο αυτό πάλι  από εμάς θα ζητήσουν, να κάνουμε θυσίες για τις απώλειες που είχε η οικονομία και όλοι μας έχουμε εμπειρία για το ποιος πληρώνει ΠΑΝΤΑ την όποια κρίση. Το θέλουμε;

   
   Μας κάνει εντύπωση (για παράδειγμα) ότι μόλις προχθές ανακοίνωσε – επαναβεβαίωσε- η εταιρεία, στο Συμβούλιο υγιεινής και ασφάλειας, στην ερώτηση για την εργασία τα Σάββατα, ότι μονομερώς θα συνεχίσει (η διοίκηση της εταιρείας) ΚΑΙ την εργασία τα Σάββατα αλλά και ΑΠΕΙΛΗΣΕ – ΕΚΒΙΑΣΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.

   
  Βρήκε τα δύσκολα με τον μεταλλευτικό κανονισμό που απαγορεύει ρητά την οποιαδήποτε υπερωριακή απασχόληση στα υπόγεια έργα, είδε άλλως θα είχε βάλλει την επονομαζόμενη 4η βάρδια, δηλαδή 12ωρη εργασία Σάββατο και Κυριακή!! Τις πιέσεις αυτές είμαστε σίγουροι ότι θα τις συνεχίσει και σε κάθε εργαζόμενο είτε ατομικά, είτε ομαδικά. Με τα δήθεν «να βγεί  το πρόγραμμα», πρέπει να βάλουμε ΟΛΟΙ πλάτες για τον «άγιο» αυτό σκοπό, όπως εξ άλλου μας έγραφε στο σημείωμα που μας μοιράστηκε μαζί με τη μισθοδοσία μας.


    Κάνουμε και έκκληση αλλά παράλληλα προειδοποιούμε: Να μην βρεθεί κανένας συνάδελφος να αποδεχθεί την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Η εταιρεία τώρα ειδικά και με πρόσχημα τον κορονοϊό θα αξιοποιήσει τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για να επιβάλλει υπερωρίες, ακόμη και παράνομες  (άρθρο 15) που αυτή η ΠΝΠ τις νομιμοποιεί!! 
    Η Κυριακάτικη εργασία αν ξεκινήσει έστω και πειραματικά – όπως μας λένε - θα επεκταθεί σε όλα τα παραγωγικά τμήματα, σε όλους τους εργαζόμενους. Θα διαλύσει τις οικογένειες μας, θα δημιουργήσει ατυχήματα ίσως και δυστυχήματα. 
     Στην ίδια ΠΝΠ (στο άρθρο 16) δίνεται στις επιχειρήσεις παραγωγής, μεταφοράς και εφοδιασμού τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και παραϊατρικού υλικού το δικαίωμα να απασχολούν τους εργαζόμενους τις Κυριακές αλλά και τις αργίες (..και χωρίς άδεια από το Υπουργείο)! 

  Αυτό δε το άρθρο  ίσως, λέμε ίσως,   με νέα ΠΝΠ θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη βιομηχανία (με την αστεία δικαιολογία να υπάρξει ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της ελλ. οικονομίας)!!! Είναι χαρακτηριστικό   ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μας λέει σε όλους τους τόνους ότι η αγορά ομαλοποιήθηκε  έως και νέκρωσε (και αυτό είναι ορατό από όλους μας), την ίδια στιγμή επιβάλλει (..και δια ροπάλου) την επέκταση των ωραρίων αλλά και την εργασία τις Κυριακές.

     
  Το Σωματείο μας θα είναι εδώ. Ειδικά τώρα, αυτή την περίοδο, με κορονοϊό και έλλειψη του «Εργοταξιακού», εμείς θα σας ενημερώνουμε και θα παρεμβαίνουμε όπου χρειαστεί. Στην κατεύθυνση αυτή επιδιώκουμε να βρούμε κοινούς δρόμους με τις διοικήσεις και των υπόλοιπων Σωματείων (όσων αισθάνονται την ανάγκη τουλάχιστον) στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που θα μας φορτώνουν, η εταιρεία, η πολιτεία, ο κορονοϊός!Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΤΟ 1909. 


ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ 2020 ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ 
ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 8:20 am


Ανακοίνωση Τομέα Προστασίας του Πολίτη ΚΙΝΑΛ για τις φυλακές...Αποτέλεσμα εικόνας για φυλακες μαλανδρινουΑνακοίνωση 
Τομέα Προστασίας του Πολίτη 
του Κινήματος Αλλαγής 
  Ο υπερπληθυσμός και ο υπερσυνωστισμός στα καταστήματα κράτησης αυξάνεται διαρκώς. Και μαζί με αυτόν, ο κίνδυνος να εκραγεί η -ούτως ή άλλως- έρπουσα υγειονομική βόμβα εντός των καταστημάτων κράτησης. 

   Η διαχείρισή του προβλήματος από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν μπορεί να γίνει λοιπόν, μόνο με ευχές και ανακοινώσεις αποφασιστικότητας.

   Γιατί η υγεία είναι δημόσιο αγαθό για όλους. Δηλαδή και για τους κρατουμένους, τους φύλακες και τις οικογένειές τους.

   Για αυτό, η προφύλαξη ανθρώπινων ζωών στις φυλακές από τον κορωνοϊό δεν πρέπει να εγκλωβιστεί πίσω από ιδεοληψίες. 

  Χρειάζονται τώρα γενναία μέτρα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2020 | 3:07 pm


Βουλευτής Εύβοιας ΚΚΕ Γ. Μαρίνος: η χώρα, η Στερεά, η Άμφισσα χρειάζονται ΑΜΕΣΑ μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ... όχι απαγορεύσεις συναθροίσεων, που ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ...

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης 
Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργος μαρινος βουλευτης ευβοιας
 Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση όχι μόνο είναι ανεπαρκή, δεδομένων των συνθηκών, αλλά θέτουν, για μία ακόμη φορά, ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι των εργαζομένων.
  Σήμερα πρέπει να υλοποιηθούν μέτρα και όχι ευχολόγια. Πραγματικό μέτρο ανακούφισης είναι να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις και οι βλαπτικές μεταβολές που έγιναν το μήνα Μάρτη. Οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να αποκλειστούν από τη χρήση των ευνοϊκών -για τις επιχειρήσεις- κυβερνητικών μέτρων. Ενώ η κυβέρνηση επικαλείται "συνθήκες πολέμου" όχι μόνο δεν διασφαλίζει τη δωρεάν διανομή του αναγκαίου υλικού προστασίας και προφύλαξης, αλλά ούτε καν προχωρά στην πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης και τα φάρμακα. Από τα μέτρα της κυβέρνησης απουσιάζουν το πάγωμα οφειλών για τράπεζες και δάνεια, που πρέπει να ισχύσει για όλους και όχι μόνο για τους λεγόμενους συνεπείς δανειολήπτες. Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι τα μέτρα προσωρινής δημοσιονομικής επέκτασης, που αποφάσισε το Eurogroup, θα φορτωθούν πάλι στις πλάτες των εργαζομένων και των λαών. 
 

 Ταυτόχρονα, η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων και η κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, γεννά  μεγάλες ανησυχίες και εκφράζουμε την αντίθεση μας.  


  Η ανησυχία μας είναι  ότι ανοίγει έτσι ο δρόμος για καταπάτηση λαϊκών δικαιωμάτων και η επιδημία αποτελεί μόνο το πρόσχημα.


  Το μέτρο αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί κατά των διεκδικήσεων των εργαζομένων  και των σωματείων π.χ στο χώρο της Υγείας, αλλά και εκεί όπου η εργοδοσία ξεσαλώνει, αξιοποιώντας τον κορονοϊό, απολύει, καταπατά εργασιακά δικαιώματα ή δεν λαμβάνει μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Εξάλλου, η «συνάθροιση» άνω των δέκα ανθρώπων πρακτικά συμβαίνει έξω από τα σούπερ μάρκετ, στην ουρά για μια εξέταση στο νοσοκομείο, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου ο κόσμος συνωστίζεται κυριολεκτικά για να πάει και να έρθει από τη δουλειά του. Κάθε σκέψη, λοιπόν, της κυβέρνησης να αξιοποιήσει ένα τέτοιο μέτρο προκειμένου να φιμώσει το στόμα του λαού και των εργαζομένων δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη από το εργατικό - λαϊκό κίνημα.


  Η προστασία της δημόσιας υγείας, της ζωής του λαού μας θέλει τώρα μέτρα πρόληψης και προστασίας, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας που έχει βρεθεί σε διάλυση με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, γιατί έκλεισαν νοσοκομεία, έκλεισαν Κέντρα Υγείας, δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, έχουν μείνει κλειστές εκατοντάδες ΜΕΘ στην Ελλάδα, από τις λίγες που υπάρχουν, ενώ χρειάζονταν τουλάχιστον για άλλες επιδημίες απλές, την εποχική γρίπη, 3.000 ΜΕΘ για παράδειγμα και δεν υπάρχουν ούτε  550.


  Η προστασία της υγείας και της  ζωής του λαού της Εύβοιας και της Στερεάς απαιτεί άμεσες  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο της Χαλκίδας,  Λαμίας,  Λιβαδειάς, Θήβας, Άμφισσας, Καρπενησίου και ουσιαστική στήριξη των Κέντρων Υγείας, διάθεση των κατάλληλων μέσων και εξοπλισμού στους γιατρούς και τους νοσηλευτές.  

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2020 | 1:08 pm


«ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»: Εφιστούμε την προσοχή των δημοτών ότι για οτιδήποτε ανακοινώνεται από την ΔΕΥΑ του Δήμου Δελφών πιθανόν να μην είναι αληθές...


Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δημοτική Παράταξη  «ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» 
                                         Ανακοίνωση

   Στάδιο πρώτο: H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ:
Απόσπασμα καταγγελίας :
-         «Πώς μπορεί να τηρήσει μια οικογένεια κανόνες υγιεινής, άρα καιπροστασίας από τον ιό, χωρίς νερό; Όταν συστήνετε διαρκήαπολύμανση και καθαριότητα; Πώς γίνεται να αντέξει χωρίς ρεύμα καιφαγητό;Και όμως, η ΔΕΥΑ του Δήμου Δελφών συνεχίζει τις διακοπέςτου νερού σε όσους δημότες χρωστούν, καθημερινά!Μάλιστα, γινόμενοι αποδέκτες  πολλών κραυγών αγωνίας σχετικά,ενημερωθήκαμε από υπαλλήλους της συγκεκριμένης υπηρεσίας (ΔΕΥΑΔήμου Δελφών) ότι έκαναν πολλές διακοπές και συνεχίζουν»...


Στάδιο δεύτερο: ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ Η ΔΕΥΑ του Δήμου Δελφών ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ  «ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ(;) ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ»:
«Το δημοσίευμα δεν ισχύει λοιπόν και η Δ.Ε.Υ.Α. Δ. Δελφών επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα».
 

Στάδιο τρίτο: Η ΔΕΥΑ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ : «Αναστολή διακοπών υδροδότησης στο Δήμο Δελφών. Να σταθούμε όλοι στο ύψος που απαιτούν οι κρίσιμες περιστάσεις»…

Συμπέρασμα:

 Έκαναν ολόκληρη φασαρία διάψευσης της καταγγελίας μας επιστρατεύοντας φυσικά για στήριξη και τα παπαγαλάκια τους και τελικά επί της ουσίας αποδέχονται όλα τα καταγγελλόμενα!

 Αναξιόπιστοι – Ψεύτες – Αστείοι!!!

 Εφιστούμε την προσοχή των δημοτών ότι για οτιδήποτε ανακοινώνεται από την ΔΕΥΑ του Δήμου Δελφών πιθανόν να μην είναι  αληθές.«ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»
Γεώργιος Δρακάκης
Προκόπης Δεσποτίδης
& Συνδυασμός

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2020 | 11:37 am


Νομός Φωκίδας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι: