Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αντιπρόεδρος ΕΒΕ Φωκίδας: είμαστε στο πλευρό των επαγγελματιών της Άμφισσας που καταγγέλλουν το κυκλοφοριακό!... έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, αντιδράσεις και εισαγγελική παρέμβαση...


Αποτέλεσμα εικόνας για κυκλοφοριακο αμφισσας


  Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Άμφισσα 
   
  Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Άμφισσας, που έχουν εφαρμοστεί τους τελευταίους πέντε μήνες, έχουν προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και σοβαρά προβλήματα στους επαγγελματίες της πόλης, σύγχυση στους επισκέπτες και ερωτηματικά στους κατοίκους.

   Κατά το προτελευταίο Διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕ Φωκίδας, εκπρόσωποι των επαγγελματιών της Άμφισσας, που βρίσκονται στην καρδιά των κυκλοφοριακών αυτών ρυθμίσεων μας κατέθεσαν  ένα υπόμνημα με 119 υπογραφές επαγγελματιών, ζητώντας να επανεξεταστεί το νέο καθεστώς κυκλοφορίας στην πόλη.

   Στην συνέχεια μας εξήγησαν τους λόγους που έφτασαν σε αυτήν την πρωτοβουλία και ζητήθηκε από το Επιμελητήριο να ανοίξει και πάλι η συζήτηση του θέματος, κάτι που έγινε δεκτό τόσο από τον πρόεδρο όσο φυσικά και από τη δική μας παράταξη.

   Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Βασίλης Αυγερινός πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο και συμφωνήσανε να διεξαχθεί ανοιχτός διάλογος μεταξύ των επαγγελματιών της πόλης, του Δημάρχου και του Επιμελητηρίου.

   Το Επιμελητήριο ως σήμερα δεν έχει πάρει θέση στο τόσο σημαντικό θέμα, παραμόνο έπαιξε τον ρόλο του διαμεσολαβητή  του Δήμαρχου με τους επαγγελματίες, μιας και εκείνοι ως τότε δεν είχαν κάποιο ενεργό σύλλογο για να μπορέσουν να  προωθήσουν θεσμικά το αίτημα τους αυτό.

   Θεωρούμε ότι το Επιμελητήριο όπως άλλωστε ορίζει και ο καινούργιος Επιμελητηριακός Νόμος, έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και οφείλει να πράττει και να αποφασίζει για το συμφέρων των επαγγελματιών.

   Είναι υποχρέωση μας να παίρνουμε θέση σε Θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες και φυσικά να λέμε τόσο την γνώμη μας όσο και να προβάλουμε τις προτάσεις μας ,γιατί αυτός είναι και ένας από τους Θεσμικούς μας ρόλους.

   Η Ανεξάρτητη Προοδευτική Συσπείρωση, κατανοώντας  τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά της Άμφισσας τασσόμαστε υπέρ των επαγγελματιών και θεωρούμε ότι η μελέτη εφαρμόστηκε αποσπασματικά και πολύ βιαστικά.

  Σε κάθε πόλη ανεξαρτήτως πληθυσμού, οι αλλαγές γίνονται με γνώμονα το καλό των πολιτών, των επαγγελματιών και των επισκεπτών αυτής.

  Βλέποντας σήμερα, πέντε μήνες μετά, πως ο χώρος για τις θέσεις στάθμευσης είναι υπό κατασκευή, ερωτηματολόγια μοιράστηκαν στους επαγγελματίες και γενικότερα υπάρχει ένα παράθυρο ανοιχτό για διάλογο, οφείλουμε για ακόμα μία φορά να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε διεξοδικά τα όποια «κακώς κείμενα» εφαρμόστηκαν από την εν λόγο μελέτη, κάτι που αποδείχτηκε και με την πρόσφατη εισαγγελική παρέμβαση.


"Ανεξάρτητη Προοδευτική Συσπείρωση"

                                                                                                                                        ΝικόλαοςΑλεξανδρόπουλος

                                                                                                                                         Β΄Αντιπρόεδρος ΕΒΕ Φωκίδας

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2018 | 10:01 pm


Πανηγυρίζει το νησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιτέα! ...


 Πανηγυρίζει  η Ιτέα την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης...εορτή που τιμάται ιδιαίτερα στην περιοχή λόγω του ομώνυμου ναίσκου στο νησάκι του  Αγίου  Κωνσταντίνου.


   Το πανέμορφο νησί του Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου της Ιτέας, του Κρισσαίου Κόλπου.   Το εκκλησάκι των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης,  σώζεται από τους πρωτοβυζαντινούς αιώνες,  είναι  δρομικής κατασκευής με μικρό καμπαναριό και εικόνες παλαιότατες.

    Δίπλα από το καμπαναριό,  σύμφωνα με το “Χρονικό του Γαλαξιδίου”,  υπήρχε κρυφό σχολειό και κρυφό  νοσοκομείο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και μάλιστα υπάρχει μαρτυρία ότι σε αυτό είχε καταφύγει ο κλεφταρματωλός Γιάννης Βουνιχωριώτης πληγωμένος από μια συμπλοκή στα Κιούσκια Σαλώνων, όπου και τελικά εξέπνευσε.

 

  Επίσης αναφέρεται και σαν καταφύγιο το 1827 της φρεγάτας “Καρτερία”  αλλά και άλλων πλοίων  ενώ κατά την εποχή της τουρκοκρατίας,  λειτουργούσε εκεί  και κρυφή εκκλησιαστική σχολή.
Άλλωστε οι  βραχονησίδες Άγιος Κωνσταντίνος και Άγιος Αθανάσιος που ενώνονταν στο παρελθόν μεταξύ τους με πέτρινη γέφυρα,  η οποία είναι ακόμη και σήμερα ορατή κάτω από το νερό, καθώς και ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού  είχαν χρησιμοποιηθεί ως καταφύγια κατά τους λεγόμενους “σκοτεινούς” πρωτοβυζαντινούς αιώνες αλλά και από διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα που έρχονται στο φως κατά καιρούς. 
   Τα νησιά αυτά αναφέρονται από όλους σχεδόν τους περιηγητές που πέρασαν με πλοίο από την περιοχή.
 https://efpalio.files.wordpress.com/2012/05/ag-konstantinos.jpg
 
  

       Ο εορτασμός των  θαυματουργών  Αγίων στο νησί αποτελεί μεγάλο θρησκευτικό γεγονός, τελείται κάθε χρόνο με μεγάλη  επισημότητα και μεγαλοπρέπεια ως αναπόσπαστο έθιμο της Εκκλησιαστικής και κοινωνικής ζωής όλης της περιοχής.


 Σήμερα, παραμονή, το καίκι  μετέφερε από και προς το νησί  εκατοντάδες πιστούς που παρακολούθησαν τον Εσπερινό, θυμίζοντας τους παλιούς καιρούς που οι προσκυνητές αγρυπνούσαν στο ναίσκο όλη τη νύχτα. 


 
    Παλαιά υπήρχε πλοιάριο που εκτελούσε δρομολόγια, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες, ιδιωτικά σκάφη και ψαροκάικα  μεταφέρουν τους πιστούς στο γραφικό, ιστορικό εκκλησάκι.
    Οι καμπανοκρουσίες  ακούστηκαν σε όλο τον όρμο της Ιτέας και μάλιστα με βροχή ενώ τελέστηκε  Μέγας πανηγυρικός εσπερινός, λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και αρτοκλασία...
  Εκατοντάδες προσκυνητές  αναμένεται να κατακλύσουν το νησί  αύριο το πρωί υπό την επίβλεψη του Λιμεναρχείου Ιτέας...  ανήμερα της μνήμης των Αγίων, όπου  θα τελεσθεί  ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

    Οι κάτοικοι θεωρούν και τιμούν τους Αγίους ως προστάτες τους και πολλοί από αυτούς εκτός από τα τάματα που κάνουν  επισκέπτονται το νησί με τα ιδιωτικά σκάφη τους συχνά…
  Ο ναός ανήκει στην ενορία του Αγίου Χαραλάμπους Ιτέας. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2018 | 9:53 pm


Μετά από δεκαετίες κατασκευάζεται η Χαριλάου Τρικούπη στην Ιτέα...


  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             Ιτέα 16 Μαΐου2018
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
 ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ 
 Γραφείο Αντιδημάρχου        «ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ
 ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΙΤΕΑΣ». 


Ολοκληρώθηκαν μετά και από τη σημερινή ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών, όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την πραγματοποίηση του έργου « ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΙΤΕΑΣ».

Έτσι ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής επιλύεται, λόγω της κακής κατάστασης που επικρατούσε στην περιοχή. Οι κάτοικοι αντιμετώπιζαν, εξαιτίας της σκόνης τους καλοκαιρινούς μήνες, προβλήματα υγείας, ενώ τους χειμερινούς μήνες αντιμετώπιζαν πρόβλημα από τα λιμνάζοντα ύδατα.  

Με την εκτέλεση του έργου θα γίνει οδοστρωσία - ασφαλτόστρωση, κατασκευή κρασπεδορείθρων  και δίκτυα υποδομών σε τμήμα της οδού Χαριλάου Τρικούπη  (μεταξύ των οδών Αγουροπούλου και Μιχαλοπούλου) και σε τμήμα της οδού Μιχαλοπούλου στην Ιτέα.

 Ο προϋπολογισμός του έργου είναι  47.ΟΟΟ,00€ με Φ.Π.Α., από το Τεχνικό Πρόγραμμα της ΔΕ Ιτέας (ΣΑΤΑ 2017) και δημοπρατείται εντός των προσεχών ημερών.

Σε επόμενη Οικονομική Επιτροπή θα εγκριθεί ένα ακόμα έργο για την ΔΕ Ιτέας με τίτλο: «Ηλεκτροφωτισμός Βοηθητικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου ΔΚ Ιτέας», προϋπολογισμού 18.5ΟΟ,00€.


Η Αντιδήμαρχος Δελφών

Δ.Ε. Ιτέας

Τριανταφυλλιά Πιλάλα- Τσακίρη

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2018 | 1:04 pm


Σάββατο στην Άμφισσα & Κυριακή στο Κλήμα Δωρίδας εκδηλώσεις τιμής στον Συνταγματάρχη Ψαρρό 5/42...


  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
 ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ “5/42 
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΥΖΩΝΩΝ 
ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΨΑΡΡΟΥ

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 19:30 θα τελεστεί Τρισάγιο στην μνήμη των αγωνιστών του αντάρτικου 5/42 Συντάγματος Δημητρίου Ψαρού, έμπροσθεν της προτομής του αειμνήστου Συνταγματάρχη στην πλατεία Παιδικής Χαρά στην Άμφισσα...


Κυριακή  20-05-2018 στο Κλήμα Δωριδος!!!
 

 
   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΟΥ “5/42 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΥΖΩΝΩΝ
ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΨΑΡΡΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2018 | 10:14 am


Δρόλαπας: ο Δήμαρχος Δελφών δυσκολεύεται να αποδεχθεί την αποτυχία του κυκλοφοριακού Άμφισσας… ο Γραμματέας κ. Θεοφάνης δεν χρειάζεται να απαντήσει για τις πληρωμές μελετών και συμβουλατόρων ...


  Κυκλοφοριακό, υπό το μηδέν ! 


     Του Νίκου Δρόλαπα

   ΔΕΝ προχωράει με τίποτα το κυκλοφοριακό. Έχει διαλύσει την Άμφισσα και τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται από τους πρώτους πέντε μήνες λειτουργίας του...

   Δυσχέρειες στη κυκλοφορία, ταλαιπωρία και αναστάτωση στους κατοίκους και τους επισκέπτες και μεγάλες απώλειες στους επαγγελματίες, με την εμπορική κίνηση στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.
      Άδειοι δρόμοι.  Άδεια μαγαζιά. Η Άμφισσα στις χειρότερες μέρες της.
       Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Ο Δήμαρχος πρέπει να αποφασίσει, ή θα το πάρει πίσω, ή, θα σέρνεται μαζί του μέχρι τελικής πτώσης.
        
   Αρνούμενος να αποδεχθεί τη πραγματικότητα, έχει τις τελευταίες ελπίδες του στα ερωτηματολόγια που μοίρασε,  μήπως καταφέρει και μειώσει τις σφοδρές αντιδράσεις που δέχεται. Πιστεύει,ότι μέσω της προσωπικής επαφής με όσους δημότες δεχθούν  να του παραδώσουν τα ερωτηματολόγια, θα τους μεταπείσει με πελατειακού τύπου ταξίματα. 
   Όμως και η μέθοδος αυτή δεν θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα. Όλοι είναι υποψιασμένοι ότι ο Δήμαρχος προσπαθεί να τους παραπλανήσει και ιδιαίτερα να διασπάσει τους εκατόν είκοσι επαγγελματίες που υπέγραψαν  να το  πάρει πίσω και να επαναφέρει  τα πράγματα στη προηγούμενη κατάσταση. Όχι ότι αυτή ήταν ότι το καλύτερο, αλλά  ανταποκρινόταν σε μεγάλο βαθμό. Και δεν συγκρίνεται με το σημερινό κατάντημα.
         
  Η  κίνηση αυτή του Δημάρχου δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα  και όλα αυτά που λέει ο Δήμαρχος είναι λόγια του αέρα, λόγια γεμάτα  άδειες λέξεις.  Πράγματι. Γιατί αυτά που λέει ότι θα επεξεργασθεί τα ερωτηματολόγια η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, είναι όλα προφάσεις εν αμαρτίες. Τι να περιμένει κανείς από τη Τεχνική υπηρεσία; Έχει Συγκοινωνιολόγο; Όχι. Υπάρχει κάποιος που να έχει βαρύνουσα γνώμη επί της κυκλοφοριακής μελέτης; Και αν έχει, γιατί δεν την διατύπωσε μέχρι τώρα; Ο προηγούμενος προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας, που και αυτός δεν ήταν συγκοινωνιολόγος, μόλις υπέγραψε τη κυκλοφοριακή μελέτη απομακρύνθηκε  ύστερα από τα δημοσιεύματα για το σκάνδαλο με το έργο του Σχολείου των Καστελλίων.
       Χρόνο θέλει να κερδίσει ο Δήμαρχος γιατί δυσκολεύεται να αποδεχθεί μία ακόμη αποτυχία, στην αποκλίνουσα πορεία του στον Δήμο. Πρέπει όμως όσοι, φανεροί και κρυφοί, τον οδήγησαν, ή και τον συνέδραμαν σε αυτή τη περιπέτεια, να τον παροτρύνουν να το ακυρώσει. Ακόμη και αυτοί που υπέγραψαν τη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του στις δημοτικές εκλογές και σήμερα διαφωνούν με τις επιλογές του, αλλά και  όσοι  για λόγους δικούς τους εξακολουθούν να τον στηρίζουν,  είναι η κατάλληλη στιγμή, αναλαμβάνοντας το μέρος της ευθύνης που τους αντιστοιχεί να τον νουθετήσουν.
       Τα χρήματα που διέθεσε για να εγκαταστήσει το κυκλοφοριακό πήγαν χαμένα.  Αλλά δεν είναι τα μόνα που πήγαν στον βρόντο.
       Υπάρχει όμως ένα ακόμη οικονομικό ζήτημα για το οποίο ο Δήμαρχος Δελφών πρέπει να απαντήσει και να εξηγήσει, αν κάποιες από τις πληρωμές του Δήμου συνδέονται με τη κυκλοφοριακή μελέτη.
        Ο Δήμαρχος, είχε ανακοινώσει ότι ο μελετητής θα πληρωνόταν με  το ευτελές ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ περίπου για τη κυκλοφοριακή μελέτη. Αν σκεφθεί κανείς ότι ο μελετητής με έδρα τη Θεσσαλονίκη κατέβηκε περισσότερες από δέκα φορές στην Άμφισσα για να μελετήσει  και να αποδείξει ότι αυτός συνέταξε τη μελέτη, τα χρήματα που πήρε δεν του έφθασαν ούτε για τη βενζίνη του αυτοκινήτου του.
         Έγιναν όμως κάποιες πληρωμές λίγο αργότερα,  με επτά εντάλματα πληρωμής,  που ανέρχονται περίπου στο ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ,  επί μιας σύμβασης ποσού  19.680,00 ευρώ, για παροχή συμβουλών προς τον Δήμαρχο και τον Δήμο, για τις βιώσιμες μεταφορές, με μία εταιρεία επίσης από τη Θεσσαλονίκη, στην οποία μετέχει και το Ινστιτούτο μεταφορών (ΙΜΕΤ), το οποίο συμβουλευτικά συμμετείχε και αυτό στη σύνταξη της μελέτης.
       Αν ο κ. Δήμαρχος είναι απασχολημένος με τα σύμφωνα ποιότητας, την ΕΥΔΑΠ  και τόσα άλλα και δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα: Ποία ανάγκη του καταχρεωμένου Δήμου μας κάλυψε αυτή η σύμβαση,  μήπως μπορεί να απαντήσει ο  Αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος ο οποίος υπέγραψε τις πληρωμές; ή, ο Αντιδήμαρχος κ. Νεκτάριος Μίχος, που υπέγραψε τη Σύμβαση;          

    Όχι, όχι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου  κ. Ηλίας Θεοφάνης δεν χρειάζεται να  απαντήσει...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2018 | 9:47 am


Στο "βρόντο" οι θυσίες των Αστυνομικών... στον αέρα το ΑΤ Ιτέας, συρρικνώνεται η Άμφισσα, στο περιθώριο οι Δελφοί... καταρρέει η αστυνόμευση της "αναδιάρθρωσης" στην Φωκίδα...!

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Ένα χρόνο σχεδόν, μετά την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας και τέσσερα χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Α.Τ. Ιτέας, δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε με τον χειρότερο τρόπο. 


    Ό,τι δεν κατάφερε να πετύχει η αναδιάρθρωση και η αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση, έρχεται να πάρει τώρα σάρκα και οστά με πολλούς και ποικίλους τρόπους.
  Η πάγια θέση της ένωσής μας ήταν, είναι και θα είναι η παραμονή των αστυνομικών υπηρεσιών με την υπόσταση που είχαν πριν την αναδιάρθρωση και τουλάχιστον τις οργανικές θέσεις, που υφίσταντο πριν την κατάργηση των 6.700 κενών οργανικών θέσεων σε όλη την Ελλάδα.
   Θέση για την οποία δεχθήκαμε ανελέητο πόλεμο, και για την οποία κατηγορηθήκαμε ότι την εκφράζουμε για συνδικαλιστικούς λόγους και μόνο. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή η πραγματικότητα είναι διαφορετική;

  Τοποθετώντας τα στην σωστή τους βάση, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  Η ύπαρξη δύο σωφρονιστικών καταστημάτων στη Φωκίδα, είχε, έχει και θα συνεχίσει να έχει ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες υπηρεσίες της Φωκίδας καθώς και οι επιχειρησιακές ομάδες, να κινούνται στον αστερισμό των μεταγωγών, μιας και σε καμία περίπτωση το προσωπικό του Τ.Μ.Δ. Άμφισσας, δεν αρκεί για να φέρει εις πέρας τον τεράστιο όγκο μεταγωγών κρατουμένων, που ετησίως αγγίζει τον αριθμό των 4.000.


  Αναγνωρίστηκε επιτέλους η περιοχή των Δελφών ως ένας από του κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, με εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πλήρως η πάγια θέση της ένωσής μας και φάνηκε στην πράξη ότι ήταν λανθασμένος ο σχεδιασμός για την εν λόγω περιοχή.

   
  Δυστυχώς όμως, τα λάθη δε διορθώνονται με λάθη.

  Οι συνάδελφοί μας του Α.Τ. Ιτέας, που ευτυχώς δεν πλήρωσαν το τίμημα της τρομοκρατικής επίθεσης, καλούνται εδώ και τρία περίπου χρόνια και πληρώνουν το τίμημα της βιομηχανίας του ρουσφετιού και της εσκεμμένης απαξίωσης, καλούμενοι από τη μία να ασκούν καθήκοντα αναπληρωτή διοικητή στο πρώην Α.Τ. Δελφών και από την άλλη να ενισχύουν το διαχρονικά απαξιωμένο Α.Τ. Άμφισσας - Δελφών, το οποίο πάσχει από το σύνδρομο των "δανεικών" συναδέλφων σε όμορες διευθύνσεις, μιας και οι ανάγκες εκεί είναι δήθεν σημαντικότερες από τις ανάγκες της οργανικής τους θέσης.


   Η σημερινή απόφαση προσωρινής μετακίνησης δύο ακόμα συναδέλφων μας από το Α.Τ. Ιτέας στον σταθμό τουριστικής αστυνομίας Δελφών, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 
  Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με την ανάγκη ενίσχυσης των Δελφών και όλων των υπηρεσιών της Δ.Α. Φωκίδας, όχι όμως τρώγοντας την "σαρκα εκ της σαρκός", καταδικάζοντας και υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη κατακρεουργημένες, επίσης τουριστικές περιοχές της Ιτέας και του Γαλαξιδίου.

   Πώς είναι δυνατό τη στιγμή που οι Δελφοί είναι παγκοσμίως γνωστοί, η εν λόγω περιοχή να μην συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές που ενισχύονται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου, με αστυνομικούς από την υπόλοιπη Ελλάδα και να διαλύεται το Α.Τ. Ιτέας, με τους συναδέλφους μας να έχουν καταντήσει σε μόνιμη σχεδόν βάση ως αναπληρωματικοί σε πάγκο ποδοσφαιρικής ομάδας;...

   
  Οφείλουμε να τονίσουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, αν και είναι πολλά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν - ορισμένα εξ΄αυτών περιέργως λύθηκαν! γεγονός που δεν συνηθίζεται από την ηγεσία μας...  θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι απλές συμπτώσεις και μόνο.


   Κλείνοντας, ευελπιστούμε στην άμεση διόρθωση των αδικιών σε βάρος των συναδέλφων μας αλλά και της τοπικής κοινωνίας και ευχόμαστε ειλικρινά να μην υπάρχει καμία
 "άνωθεν" παρέμβαση στα εσωτερικά μας. 

"Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ"
Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2018 | 11:29 pm


Ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης εκτελεσθέντων στο Πασχάλι Χρισσού...


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την Κυριακή 20 Μάη, στις 11 π.μ., θα παραστεί σε εκδήλωση του Παραρτήματος Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στη θέση Πασχάλι, στο Χρισσό Φωκίδας, προς τιμήν των 18 εκτελεσμένων στην περιοχή. 
 

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2018 | 11:30 pm


ΣΧΟ Ιτέας-Κίρρας: Πεζοπορική εκδρομή στα πανέμορφα Τροιζόνια...


 Κυριακή 20-5-18 
περπατάμε στα Τροιζόνια (το γύρο του Νησιού)
 ώρες πορείας 3h.

 Αναχώρηση απο το Σύλλογο 07.30πμ

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2018 | 11:22 pm


Η δήλωση - βόμβα Κουτσούμπα που έκανε την ανατροπή στη Νέα Δημοκρατία Δωρίδας: στήριξα Τζήμα, το έδειξε το αποτέλεσμα...!!Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ ΦωκίδαςΑποτελέσματα Δωρίδας- Τζήμας 122 ψήφους- Ταλαμάγκας 37  μένουν εκτός τα παραδοσιακά στελέχη ΝΟΔΕ Παλασκώνης (Αντιδήμαρχος) και Κατσαρός (Περιφερειακός Σύμβουλος)  υποψήφια μέλη του Ταλαμάγκαεκλέγεται ο Καραχάλιος (Αντιδήμαρχος) υποψήφιος του Τζήμα...Αποτέλεσμα εικόνας για κουτσουμπας δωριδα                                                                                                                 *Αναδημοσίευση doridanews


       


  Τον Δημήτρη Τζήμα και όχι τον Αργύρη Ταλαμάγκα στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Φωκίδας ο δημοτικός σύμβουλος Δωρίδας και τοπικό στέλεχος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κουτσούμπας. 

   Με επιστολή του στο DORIDA NEWS και σχολιάζοντας το δημοσίευμα μας ο κ.Κουτσούμπας επισημαίνει: “κ. Λουκόπουλε, Σε χθεσινό δημοσίευμά σας για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρετε ότι στήριξα τον κ.Ταλαμάγκα. 

   Σας διευκρινίζω ότι στήριξα τον κ.Τζήμα . Άλλωστε το δείχνουν και τα αποτελέσματα. Με εκτίμηση Κώστας Κουτσούμπας” 

   Το δημοσίευμά του DORIDA NEWS με τίτλο “Νέο τοπίο στα εσωκομματικά της Ν.Δ .Φωκίδας” που σχολιάζει ο κ..Κουτσούμπας ανέφερε μεταξύ άλλων: “… 

    Αξιοπερίεργο όμως είναι η μεγάλη διαφορά σε ψήφους που είχε ο Τζήμας από τον Ταλαμάγκα στη Δωρίδα (122 έναντι 37), όταν όλοι γνώριζαν ότι μια σειρά από τοπικά στελέχη όπως οι Ξηρομάμος, Παλασκώνης, Κατσαρός, Υφαντής, Κουτσούμπας κ.ά. ήταν για διαφόρους λόγους φίλα προσκείμενοι προς τον Ταλαμάγκα….”

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2018 | 1:20 pm


Ευχαριστήρια, ενωτική επιστολή του νέου Προέδρου ΝΟΔΕ Φωκίδας...


 Φίλες και φίλοι, 

 
  Η διαδικασία των εσωκομματικών της 13ης Μαΐου ήταν η πρώτη νίκη στον αγώνα μας για την πολιτική αλλαγή και την Δημοκρατία. 

    Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη βάση της παράταξης το δικαίωμα να εκλέξει τους εκπροσώπους της σε όλη τη χώρα. Στις εκλογές αυτές με τιμήσατε με την ψήφο σας και με αναδείξατε πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Φωκίδας και ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξή σας. 
  Δεν σας κρύβω πως ήδη νοιώθω το βάρος της ευθύνης στις πλάτες μου. 

    Η νίκη μας όμως αυτή είναι η πρώτη σε μια σειρά από μάχες που πρέπει να δώσουμε και να κερδίσουμε για να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο.

   
   Πριν από οχτώ περίπου χρόνια, η χώρα μας εισήλθε σε μία ζοφερή περίοδο στην οποία όλοι μας χρειάστηκε να κάνουμε θυσίες. Ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού φτωχοποιήθηκε, οι νέοι είδανε τους γονείς και τους παππούδες τους να χάνουν μεγάλο τμήμα των εισοδημάτων τους, εκείνοι με την σειρά τους είδαν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να μεταναστεύουν για να μπορέσουν να έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Θυσίες που όμως ήταν αναγκαίες καθώς η χώρα είχε ουσιαστικά χρεωκοπήσει και οι σύμμαχοι και εταίροι μας, μας έσωσαν την τελευταία στιγμή επιβάλλοντας όμως σκληρά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.
  
   Η κατάσταση αυτή οδήγησε του πολίτες της χώρας, τρία χρόνια πριν να παραδώσουν την τύχη τους στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν οδήγησε τη χώρα στον παράδεισο που υποσχέθηκε, αλλά την οδήγησε, εκ νέου στο γκρεμό με αποτέλεσμα την επιπλέον μείωση σε μισθούς και συντάξεις, τον κεφαλαιακό έλεγχο και τον αφελληνισμό των τραπεζών, νέο κύμα μετανάστευσης νέων Ελλήνων, κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων και, για πρώτη φορά από το καταραμένο ’96, ευθεία αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας από τις γείτονες χώρες.
   
  Το διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών είναι συντήρηση ή πρόοδος. Συντήρηση στην κατάσταση της ακραίας φτώχιας ή ανατροπή της με μια φιλελεύθερη οικονομική πολιτική, ανατροπή της με άνοιγμα των αγορών και νέες άμεσες επενδύσεις. Συντήρηση σε ένα καθεστώς συγκεντρωτισμού της κεντρικής εξουσίας ή πρόοδος προς ένα πλουραλιστικό μοντέλο φιλελεύθερης δημοκρατίας; Συντήρηση σε μια αδύναμη χώρα ή πρόοδος για μία Ελλάδα δυνατή, ισότιμη εταίρο στους διεθνείς οργανισμούς και ρυθμιστή της περιοχής της Μεσογείου; 

  Φίλες και φίλοι

   Το δίλημμά των επόμενων εκλογών είναι Νέα Δημοκρατία ή όλοι οι άλλοι. Γιατί κάθε ψήφος προς όποιον άλλο είναι ψήφος προς τον συντηρητισμό της αριστεράς.

  Αυτή τη μάχη πρέπει να την δώσουμε όλοι μαζί. Στις εκλογές της Κυριακής δεν υπήρξαν ηττημένοι. Νικητές ήταν μόνο η Νέα Δημοκρατία και η Φωκίδα. Τα τελευταία χρόνια πολλοί συμπατριώτες μας απογοητευμένοι γύρισαν την πλάτη στη παράταξη μας και αυτό να δείχνει να αλλάζει. Εγώ πρώτος δίνω το παράδειγμα και τα αφήνω όλα πίσω. Σας καλώ να κάνετε όλοι το ίδιο. Ο τόπος μας χρειάζεται όλους.

  Ευχαριστώ τα στελέχη και τα μέλη τις Νέας Δημοκρατίας που στήριξαν με τις υπογραφές και τις ψήφους τους την υποψηφιότητά μου.  Ευχαριστώ τους φίλους που με συνόδευσαν στον προεκλογικό μου αγώνα. Συγχαίρω τα νεοεκλεγέντα μέλη των ΝΟΔΕ Φωκίδας, ΔΗΜΤΟ Δελφών και Δωρίδας. Επίσης συγχαίρω τις φίλες και τους φίλους υποψηφίους  που τελικώς δεν εξελέγησαν, για τον καλό αγώνα τους.

   Ας δώσουμε λοιπόν τις επόμενες μάχες όλοι μαζί. Μαζί για την Ελλάδα, μαζί για την Φωκίδα, μαζί για την Νέα Δημοκρατία πάλι πρώτη στο Νομό μας, μαζί για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. 
   Γιατί αξίζουμε περισσότερα.


Σας ευχαριστώ
Δημήτρης Τζήμας
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Φωκίδας 

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2018 | 11:53 am


Δυναμική επικράτηση των Μητσοτακικών στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στην Φωκίδα... αδιαφιλονίκητη νίκη Τζήμα...!

  Άνετη επικράτηση του νεαρού και άγνωστου, πλην προεδρικού Τζήμα έναντι του γνωστού δικηγόρου Αργύρη Ταλαμάγκα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στην Φωκίδα.

 


     Η αδιαφιλονίκητη επικράτηση του Δημήτρη Τζήμα πιστώνεται σε όλους τους κομματικούς παράγοντες που δημόσια τον στήριξαν ως επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον πρ. υπουργό Γιάννη Μπούγα, στον πρ. πρόεδρο ΙΚΑ Κώστα Παπαθανασίου, στον γνωστό πολιτευτή Κώστα Χαλιορή και κυρίως στον πρ. Νομάρχη και Δήμαρχο Νίκο Φουσέκη που αποδεικνύεται γι άλλη μια φορά πανίσχυρος και αήττητος...

  Τον Αργύρη Ταλαμάγκα στήριξαν η πρ. βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα, η απερχόμενη πρόεδρος ΝΟΔΕ Ανθή Ματσάκη της οποίας η εκλογή στην τελευταία θέση μεταξύ των γυναικών εξέπληξε, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στάθης Κάππος, ο οποίος όμως "κέρδισε" την ΔΗΜ.ΤΟ. Δελφών με την στήριξη στον Α. Δεδούση και ο γνωστός δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος ο οποίος είχε στηρίξει δημόσια τον επίσης δικηγόρο κ. Ταλαμάγκα.

 Πρώτος σε σταυρούς μεταξύ των ανδρών της ΝΟΔΕ Φωκίδας εκλέγεται το μέλος του ΕΒΕ Φωκίδας Νίκος Κουλός και πρώτη από τις γυναίκες (που συμμετείχαν και με την ποσόστωση) η Τοπική Σύμβουλος Κίρρας και πρ. Γραμματέας ΔΗΜΤΟ Δελφών, Γεωργία Καπαρέλη - Καπούρου. 

Αναλυτικά η σταυροδοσία των εκλογών της ΝΟΔΕ Φωκίδας:


  Πρόεδρος ΝΟΔΕ Φωκίδας εκλέγεται ο Τζήμας Δημήτριος  με  414 ψήφους

  δεν εκλέγεται πρόεδρος ο Ταλαμάγκας Ανάργυρος με 320 ψήφους αλλά καταλαμβάνει μία εκ των 9 θέσεων ως μέλος.

  Μέλη ΝΟΔΕ Φωκίδας: 9

 6 άνδρες – 
  πρώτος ο 1. Κουλός Νικόλαος   240 ψήφοι
                     2. Μαστοκωστόπουλος Κωνσταντίνος   234
                     3. Καραχάλιος Δημήτριος  229 
                     4. Θερμογιάννης Συμεών  186
                     5. Σαμουήλ Νεκτάριος    133
                     6. Κούσουλας Ευάγγελος   103

* Μία εξ αυτών των θέσεων καταλαμβάνει ο κ. Ταλαμάγκας, πιθανότατα την τελευταία...


 3 γυναίκες – 
    πρώτη  η 1. Καπαρέλη – Καπούρου Γεωργία  228 
                       2. Ζαφειροπούλου Αλεξάνδρα  216 
                       3. Ανθή Ματσάκη  147 

 Δεν εκλέγονται: 
 Μαλάκης Ευστάθιος  100 ψήφοι 
Παλασκώνης Κωνσταντίνος  70 
Χαράλαμπος Κατσαρός   61 


 Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Δωρίδας ο μοναδικός υποψήφιος
  Γ. Ξηρομάμος
 Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Δελφών ο Α. Δεδούσης 
   έναντι του Χ. Σίδερη

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2018 | 12:58 pm


Αίσιο τέλος για την γυναίκα που απειλούσε με αυτοχειρία στην Άμφισσα... νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο με ψυχολόγους και ειδικούς...


 Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομειο εφημερια


 

   Αίσιο τέλος είχε τελικά, η περιπέτεια της γυναίκας που απειλούσε με αυτοχειρία, έχοντας ανεβεί σε ταράτσα ταβέρνας απέναντι από το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.
 Μετά από αρκετές ώρες αγωνίας η κινητοποίηση της Αστυνομίας πέτυχε με την καθοριστική συμμετοχή διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ. και ψυχολόγων. 

   Η γυναίκα η οποία τελούσε υπό την επήρρεια αλκοόλ και ουσιών συνεργάστηκε και οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Άμφισσας προκειμένου να λάβει ειδική αγωγή και να αντιμετωπιστεί η κατάστασή της.

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2018 | 11:20 pm


Τώρα σε εξέλιξη: γυναίκα απειλεί να αυτοκτονήσει απέναντι από το Νοσοκομείο Άμφισσας... δραματική επιχείρηση της Αστυνομίας!


  Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται δραματική επιχείρηση της Αστνομίας στην Άμφισσα,  όπου γυναίκα βρίσκεται στην ταράτσα ταβέρνας απέναντι από το Γενικό Νοσοκομείο και απειλεί να αυτοκτονήσει...

  Εδώ και ώρες έχει κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη ανδρών της Αστυνομικής Δ/νσης Φωκίδας προσπαθώντας να διαχειριστούν την κατάσταση.

  Η γυναίκα η οποία είναι κάτοικος Ιτέας, είχε επισκεφθεί το Νοσοκομείο σε κακή κατάσταση μαζί με άλλα άτομα, μετά από κατανάλωση αλκοόλ και πιθανή χρήση ουσιών και στην συνέχεια κατέφυγε στο σημείο απειλώντας να πέσει στο κενό και να βάλει τέλος στην ζωή της.

 Ήδη έχουν κινητοποιηθεί ειδικοί διαπραγματευτές προκειμένου να υπάρξει εξομάλυνση της κατάστασης.

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2018 | 9:54 pm


Αυτός είναι ο νεότερος υποψήφιος πρόεδρος ΝΟΔΕ στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας... στην Φωκίδα ο νέος άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη!


 Αυτός είναι ο νεότερος υποψήφιος πρόεδρος ΝΟΔΕ στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

 MarketNews.gr

Σταματάκου Σταματίνα

 

  Αρχικά, ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα ηλικίας έχοντας για πρόεδρο έναν 35χρονο, άρχισαν να τον ακολουθούν και άλλα κόμματα βάζοντας σε κρίσιμες θέσεις νέους ανθρώπους, δεν είναι τυχαίο ότι εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής είναι ο 35χρονος Παύλος Χρηστίδης και εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων η 35χρονη Μανταλένα Παπαδοπούλου. 
  
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει κι εκείνος να επιλέγει την ανανέωση και να προτιμά νέους ανθρώπους. Έτσι, ενόψει των αυριανών εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στο MarketNews.gr ψάξαμε και βρήκαμε το νεότερο υποψήφιο για προεδρο ΝΟΔΕ. Τον λένε Δημήτρη Τζήμα, είναι υποψήφιος πρόεδρος για τον νομό Φωκίδας, μόλις 29 ετών, απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και έχει ως μεγάλη του αγάπη τον Ναυτικό Όμιλο Ιτέας. Τον ρωτήσαμε ποιος είναι, τι περιμένει και γιατί να τον ψηφίσουν την Κυριακή.  
Πες μας από που κατάγεσαι, τι σπούδασες και που εργάζεσι; 
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιτέα, όπου κατοικώ και εργάζομαι ως λογιστής-φοροτεχνικός και σύμβουλος Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με το πέρας των σπουδών μου εργάστηκα ως ασφαλιστικός σύμβουλος μεγάλου πολυεθνικού ομίλου, ως σύμβουλος Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων σε αναπτυξιακή εταιρία της Αθήνας και ως σύμβουλος του υπουργού Εθνικής Άμυνας για θέματα διεθνών σχέσεων κατά την περίοδο 2014 – 2015.
Για ποιο λόγο ένας νέος άνθρωπος επιλέγει σε αυτή τη χρονική συγκυρία να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική και συγκεκριμένα με τη Νέα Δημοκρατία;
Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη μου φορά που ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική. Η ενασχόληση μου ξεκίνησε ως έφηβος μέσα από την ΟΝΝΕΔ. Ως πρωτοετής φοιτητής της ΑΣΟΕΕ εντάχθηκα αμέσως στην ΔΑΠ. Εκεί κατάλαβα πως από την πολιτική εξαρτάται όλη μας η ζωή. Περάσαμε δύσκολα ως φοιτητές. Καταλήψεις, επιθέσεις από τους αναρχικούς, η σχολή μας μόνιμο κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και παραεμπορίου από παράτυπους μετανάστες, χαμένα μαθήματα γιατί κάποιες ομάδες φοιτητών δε γούσταραν τον καθηγητή κλπ. Έτσι, λοιπόν, στα 18 μας, με τον πιο σκληρό τρόπο, μάθαμε πως από την τιμή του ψωμιού ως την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του παππού μου τα πάντα είναι θέμα πολιτικής επιλογής. Είναι για εμένα αδιανόητο να βλέπω ανθρώπους της ηλικίας μου να μην ασχολούνται. Πολύ περισσότερο σήμερα στην άθλια κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Για εμένα δυο ήταν οι επιλογές, ή να μεταναστεύσω στο εξωτερικό ή να μείνω εδώ και να παλέψω για να αλλάξω τα πράγματα. Με την εκλογή του Κυριάκου στην προεδρία της ΝΔ η απάντηση ήταν αυτονόητη και συστρατεύτηκα μαζί του.
Τι πιστεύεις ότι έχεις να κερδίσεις, να χάσεις και να δώσεις από την ενεργή ανάμειξή σας στην πολιτική;
Το τι έχω να κερδίσω νομίζω το απάντησα προηγουμένως. Νίκη για εμένα είναι η αλλαγή πολιτικής μέσα από την οποία θα βελτιωθεί η ζωή όλων μας. Να χάσει κανείς από την πολιτική έχει πολλά. Χρόνο με την οικογένεια του ή τους φίλους του, χρήματα, κάποιες φορές θα χάσει το κουράγιο του, θα απογοητευτεί. Και κακά τα ψέματα, θα χάσει και πελάτες όταν επιχειρεί στην ελεύθερη αγορά όπως εγώ! Στο τέλος όμως του «ταξιδιού» ο ισολογισμός θα είναι θετικός. Θα ξέρω πως έδωσα ό,τι μπορούσα για να αλλάξω τα πράγματα και να αφήσω πίσω μου κάτι καλύτερο στα παιδιά μου, που ελπίζω κάποια στιγμή να αποκτήσω. Σίγουρα αυτό που μπορώ να δώσω είναι οι εμπειρίες μου και οι ικανότητες μου στην οργάνωση και τον εκλογικό αγώνα, φρέσκες ιδέες που θα «μπολιάσουν» την παράταξη στο Νομό μας και θα μας ανοίξουν στην κοινωνία ώστε να ακουστούν οι θέσεις μας.
Είναι γνωστή η σχέση σου με το Ναυτικό Όμιλο Ιτέας. Όποιος δει τα προφίλ σου στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης διαπιστώνει τη μεγάλη σου αγάπη. Δεν το βλέπουμε, όμως, στο βιογραφικο που δημοσιεύσατε με την υποψηφιότητά σου. Γιατί; Τι άλλο κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου πλην της εργασίας σου και της πολιτικής;
Η αλήθεια είναι πως την περίοδο αυτή η δουλειά μας καταναλώνει τον περισσότερο χρόνο. Με την υπέρογκη φορολογία πρέπει να δουλέψουμε διπλά για να έχουμε το κέρδος που είχαμε κάποτε. Ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη, με πρώτη τη μητέρα μου. Ασχολήθηκα με το πόλο από παιδί στην θέση του τερματοφύλακα και από τότε παθιάστηκα. Σήμερα ο ρόλος μου στην ομάδα πόλο του ΝΟΙ είναι αυτός του γενικού Αρχηγού και είμαι πολύ περήφανος καθώς με αυτά τα παιδιά, που νιώθω πλέον αδέρφια μου,  έχουμε καταφέρει, μια μικρή επαρχιακή ομάδα, αφιερώνοντας πολύ χρόνο και πολλά χρήματα, να συμμετέχουμε τα τελευταία τρία χρόνια στην κατηγορία της Β Εθνικής στοχεύοντας την επόμενη εβδομάδα που έχουμε τα πλέι οφ στο επόμενο βήμα. Οι λόγοι, λοιπόν, που δεν τον ανέφερα είναι αφενός γιατί κάτι που αγαπάς τόσο πρέπει να το προστατεύσεις και αφετέρου γιατί πάντα μου ήταν αντιπαθής η πολιτικοποίηση του αθλητισμού και η οπαδοποίηση της πολιτικής.
Γιατί ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας να επιλέξει εσάς την Κυριακή κι όχι κάποιον συνυποψήφιό σας; Τι περισσότερο ή διαφορετικό έχετε εσείς από τους άλλους;
Νομίζω πως έδωσα κάποια στοιχεία του ποιος είμαι ώστε να με επιλέξει κάποιος παραπάνω. Το σημαντικό για εμένα είναι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Κυριακής, η παράταξη την επόμενη μέρα να βγει ενωμένη και δυνατή. Ο αγώνας είναι ένας και σε αυτόν δεν περισσεύει κανείς. Η Νέα Δημοκρατία στις ερχόμενες εκλογές πρέπει να αναδειχθεί πρώτη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός. Γιατί αξίζουμε περισσότερα!

marketnews

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2018 | 5:01 pm


Μπούγας: Καλώ κυβέρνηση –Κωστοπαναγιώτου να αξιοποιήσουν την εντοπιότητα, την οποία θεσμοθέτησα με πραγματική μάχη, ως "κοινοβουλευτικό κεκτημένο" αναγνώρισης των ειδικών συνθηκών της Φωκίδας…

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 9 ΕΤΩΝ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΝΟΜΟΥ...


                                                                        


     Με πρόσφατο – πανηγυρικό δελτίο τύπου ο βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των περιοχών του νομού Φωκίδας, που εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς προσλήψεων, λόγω εντοπιότητας.

     Η εντοπιότητα μέχρι το 2009 απλώς μοριοδοτούταν με διαφορετικά κατά περίπτωση κριτήρια μόνο στις προσλήψεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

     Η Υπουργική αυτή απόφαση εκδόθηκε κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 16 ν. 3801/2009 με βάση το οποίο οι δημότες περιοχών της Φωκίδας, που έμελε να καθοριστούν με Υπουργική Απόφαση, υπάγονται στο ειδικό καθεστώς προσλήψεων των παραμεθόριων περιοχών, με συνέπεια να λαμβάνουν γενναία προσαύξηση μορίων σε περίπτωση γραπτού διαγωνισμού προσλήψεων σε θέσεις του δημοσίου τομέα, σε περίπτωση δε κάλυψης θέσεων με σειρά προτεραιότητας (μόρια) του άρθρου 18 ν.2190/1994, οι υποψήφιοι προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπηρετήσουν για δέκα έτη στη θέση στην οποία προσλήφθηκαν.

     Η ένταξη της Φωκίδας στο καθεστώς ειδικής μοριοδότησης είχε αποτελέσει προσωπική μου δέσμευση ως βουλευτή από το 2007.

     Πριν την ψήφιση του νόμου μάλιστα είχε γίνει δεκτή σχετική εισήγηση μου στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής (απόφαση της Επιτροπής Περιφερειών της 30ης.10.2007), όπου είχα τεκμηριώσει νομικά και ουσιαστικά το αίτημα και είχα προσκομίσει τις αποφάσεις του νομαρχιακού και των δημοτικών συμβουλίων, που είχα ζητήσει να ληφθούν.

     Δυστυχώς η πιο πάνω ρύθμιση όχι μόνο δεν υποστηρίχθηκε τότε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά υπήρξε αντικείμενο εντονότατης κριτικής, καθώς αρνούνταν να δεχθούν και αναγνωρίσουν τις ειδικές περιστάσεις που επέβαλαν την υπαγωγή του νομού στο καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών και θεωρούσαν την ένταξη αδικαιολόγητη και μεροληπτική.

     Λόγω της προκήρυξης των εκλογών του 2009 δεν πρόλαβε να εκδοθεί η προβλεπόμενη υπουργική απόφαση και στη συνέχεια το θέμα δυστυχώς ξεχάστηκε, αν και επανειλημμένα με άρθρα και παρεμβάσεις μου είχα καλέσει τους ιθύνοντες ν' αναλάβουν πολιτική και κοινοβουλευτική δράση για την ενεργοποίηση της διάταξης, η οποία θ’ αποδειχθεί ιδιαιτέρως επωφελής για τον τόπο μας.

     Η έκδοση της απόφασης από την Υπουργό, αν και έγινε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, είναι ασφαλώς επαινετέα.

     Δεν πρέπει όμως να θεωρηθεί ότι με αυτή εξαντλείται και ολοκληρώνεται η ρυθμιστική ισχύ του άρθρου 16 ν.3801/2009. Η διάταξη αυτή  μπορεί ν΄ αποτελέσει εφαλτήριο ευρύτατων νομοθετικών πρωτοβουλιών και κανονιστικών παρεμβάσεων για τη Φωκίδα, υπό το πρίσμα μάλιστα της Συνταγματικής Επιταγής του άρθρου 101 παρ.4.

     Είναι ενθαρρυντικό ότι η Κυβέρνηση και ο Βουλευτής άρχισαν επιτέλους να ανακαλύπτουν το ειδικό θεσμικό καθεστώς που είχε δημιουργηθεί για τη Φωκίδα την περίοδο 2004-2009.

     Τους καλώ να συνεχίσουν και να ενεργοποιήσουν και όλες τις σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις μου, βάσει των οποίων είχε επιτευχθεί ευνοϊκό καθεστώς κινήτρων, που διέτρεχαν τον ιδιωτικό, αλλά και το δημόσιο τομέα (π.χ μεγαλύτερες ενισχύσεις ιδιωτικών επενδύσεων με βάση τον επενδυτικό νόμο, ένταξη του νομού στις περιοχές αιολικής προτεραιότητας, ειδικά προγράμματα του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη Φωκίδα, κίνητρα για πρόσληψη μόνιμου και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ιατρικού προσωπικού κ.α). 
  Προς την κατεύθυνση αυτή η συνδρομή μου πρέπει να θεωρείται αυτονόητη.ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Δρ.Ν – LLM

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2018 | 12:21 pm


Δρόλαπας: Με δικαστική απόφαση αποξηλώνεται το κυκλοφοριακό του Δημάρχου Δελφών...

Αποξηλώνεται το παραβατικό κυκλοφοριακό του Δημάρχου

    Του Νίκου Δρόλαπα 

    Ύστερα από χειρουργική νομική κίνηση συμπολίτη μας, το Ειρηνοδικείο Άμφισσας με την απόφασή του 122/2018 έκανε δεκτή την αίτηση του αιτούντος για προσβολή της προσωπικότητάς του από τη παράνομη τοποθέτηση των πλαστικών οριοθετών επί του οδοστρώματος της λεωφόρου Σαλώνων και των σιδηρών εμποδίων στην είσοδο – έξοδο των πεζοδρόμων. 


       Η απόφαση,  υποχρεώνει τον Δήμο Δελφών να απομακρύνει τα πλαστικά κολωνάκια παρεμπόδισης στάθμευσης και να μην προέλθει  στο κλείσιμο της ανοιγοκλειόμενης σιδερένιας  μπάρας, ως και σε οποιαδήποτε μελλοντική προσβολή και διατάραξη του αιτούντος στο δικαίωμά του για ελεύθερη και ακώλυτη χρήση των οδών, το οποίο απορρέει από την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, απειλουμένης σε βάρος του Δήμου  για τη περίπτωση που παραβεί τα παραπάνω,  με χρηματική ποινή 1.000  ευρώ σε κάθε περίπτωση.  
         Όπως είναι ευνόητο, η άρση της προσβολής της προσωπικότητος, αφορά όλους τους πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις παράνομες και καταχρηστικές αυτές ενέργειες  του Δήμου Δελφών και προσωπικά του Δημάρχου κ. Αθ. Παναγιωτόπουλου.
         Ήδη, τα κολωνάκια αφαιρέθηκαν νύχτα, ώρα τέσσερις  το πρωϊ,  για να αποφύγει ο Δήμος τη γενική κατακραυγή και τις χρηματικές ποινές.
          Η ανωτέρω απόφαση έπεται της συνολικής άρνησης της τοπικής κοινωνίας να αποδεχθεί το αποτυχημένο εγχείρημα του κυκλοφοριακού. Άρνηση η οποία διατυπώνεται και δημόσια σε κάθε ευκαιρία,  ενώ καταλυτικές για τη κατάρρευση του κυκλοφοριακού είναι οι αντιδράσεις των εκατόν είκοσι επαγγελματιών του εμπορικού κέντρου της Άμφισσας, ήτοι, του συνόλου σχεδόν των επαγγελματιών της Άμφισσας, οι οποίοι βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να μαραζώνουν, για να εξυπηρετήσει ο Δήμαρχος δύο τρείς φίλους του.   
        Εγείρονται πολλά ερωτηματικά,  γιατί ανακύπτουν ζητήματα παράνομων αποφάσεων,  σκόπιμων ή μη παραλείψεων της διοίκησης και των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίες πρέπει να δικαιολογήσουν τη στάση τους, τόσο ειδικά για το επιδικασθέν ζήτημα , όσο και εφ΄ολοκλήρου της έγκρισης και εφαρμογής της παραβατικής κυκλοφοριακής μελέτης Άμφισσας.
         Πώς η αναρμόδια Τεχνική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Φωκίδας ενέκρινε στο σύνολό της τη κυκλοφοριακή μελέτη, ενώ έχει αρμοδιότητα μόνο για τη συντήρηση των εντός πόλεως εθνικών οδών;
         Πώς η διεύθυνση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  γνωμοδότησε υπέρ ολόκληρης της κυκλοφοριακής μελέτης και όχι μόνο για τα τμήματα των εθνικών οδών εντός πόλεως και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί η απόφαση της Τροχαίας Άμφισσας που ήταν προαπαιτούμενο για την έγκριση της τοποθέτησης των παράνομων πλαστικών οριοθετών;
         Πώς όλα αυτά τα ενέκρινε με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, παρά τις έντονες παρεμβάσεις μας;
         Πώς ο Γενικός Γραμματέας, νυν Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας  που υποτίθεται ήλεγξε,  κατά τον τύπο και την ουσία, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών και τις αποφάσεις των άλλων συλλογικών οργάνων, δεν έλαβε υπόψη του αυτή τη παράλειψη  και  πώς  παρέβλεψε σειράν άλλων παραβιάσεων των νόμων και ιδιαίτερα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας; 
         Γιατί δεν απέρριψε αμέσως  τη κυκλοφοριακή μελέτη αφού είχε τόσες παρατυπίες  και την ενέκρινε και  δημοσίευσε την απόφασή του σε ΦΕΚ; 
          Γιατί οι υπ΄αυτόν υπηρεσίες  παραπλάνησαν τους πολίτες που υπέβαλαν προσφυγές κατά της απόφασης του Δ.Σ. Δελφών, αφού τους παρότρυναν να περιμένουν το επόμενο  διορθωτικό ΦΕΚ το οποίο εξεδόθη πολύ αργότερα ώστε να χαθούν οι τιθέμενες προθεσμίες νομικής προσβολής της μελέτης στο σύνολό της; 
        Τι συμπαιγνία ήταν αυτή;  μόνος του ο Συντονιστής πήρε αυτές τις πρωτοβουλίες ή υποβοηθήθηκε από κυβερνητικό παράγοντα;
         Γιατί η Τροχαία Αμφίσσης, αφού σιωπηρώς απέρριψε και δεν αποφάσισε να τοποθετηθούν τα κολωνάκια  δεν στράφηκε, ως όφειλε στη συνέχεια κατά των παρανομούντων, δηλαδή  εναντίον αυτών που τα τοποθέτησαν στο  οδόστρωμα  της εθνικής οδού (Λ. Σαλώνων)  για παρακώλυση συγκοινωνιών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, υποχρεώνοντας τα οχήματα να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και όταν ενδεχομένως διαπράχθηκε ακόμη και  παράβαση καθήκοντος;   
         Μήπως ο Δήμαρχος είναι υπεράνω των νόμων; 
         Δόθηκαν κλήσεις από την Τροχαία Άμφισσας σε συμπολίτες μας εξ αιτίας των πλαστικών αυτών εμποδίων;  Τι θα γίνει με τα πρόστιμα αυτά;
         Αναλυτικά για τις παραβάσεις της Δημοτικής Αρχής θα αναφερθούμε ξεχωριστά για κάθε περίπτωση.
         Μπορούν κάποιοι  να παίζουν με τον βιοπορισμό των πολιτών και την ίδια τους τη ζωή, αυτών και των οικογενειών τους;
         Οι πολίτες απογοητευμένοι με όλα αυτά που συμβαίνουν, περιμένουν  απαντήσεις...

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2018 | 1:09 am


Εκδήλωση προς τιμήν του Αστροφυσικού Σταμάτη Κριμιζή στο Μέγαρο Μουσικής, από τους "Φίλους του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών»...


  ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
  «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ» 

  Δελτίο Τύπου

   

    Ο  Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» το έτος 2014 εγκαινίασε τον φιλόδοξο κύκλο εκδηλώσεων, με σκοπό  να τιμήσει Μεγάλους Έλληνες και Ελληνίδες, που διακρίθηκαν στο εξωτερικό για την επιστημονική, πνευματική και πολιτιστική τους δράση.  Η πρώτη μεγάλη Ελληνίδα που τιμήθηκε ήταν η Ελένη  Γλυκατζη Αρβελέρ. Η δεύτερη στη σειρά εκδήλωση, αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο των «Φίλων», στις αρχές του 2017  και καθορίστηκε να είναι προς τιμήν του Αστροφυσικού κ. Σταμάτη Κριμιζή.

   Μετά από έντονη και συστηματική δουλειά 18 μηνών και χάρη στην ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα αυτής της πολύμηνης προσπάθειας την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, ώρα 20.00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Τριάντη). Ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο στη ζωή και το έργο του Καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή. Μια δημιουργική ιδέα του Θανάση Λάλα και της Ελευθερίας Ντεκώ,  με μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, εμπνευσμένη από τους ήχους του σύμπαντος, που ο συνθέτης παραχώρησε για τις ανάγκες της βραδιάς.                                                Από το Γραφείο Τύπου του Συλλόγου
                        «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών»
ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2018 | 1:55 pm


Ξένη δημοσίευση: Ο Ελληνισμός στη μέγγενη του Γερμανορωσικού στραγγαλισμού...

                                                                              
του Υποστράτηγου Ν.  Καρατουλιώτη   Ρωσία και Γερμανία εξοπλίζουν πυρετωδώς την Τουρκία, η κάθε μια για τους δικούς της γεωπολιτικούς λόγους.
  Η Γερμανοτουρκική συνεργασία, έχει βάθος χρόνου και συνέπεια. 
   Η Γερμανία θεωρεί την Τουρκία ως χώρο προβολής ισχύος στον ευρύτερο χώρο Μεσογείου- Μέσης Ανατολής. Δεν είναι τυχαίο ότι η εθνοκάθαρση που πραγματοποιήθηκε ήταν σχέδιο γερμανικής έμπνευσης. Ως ιδέα την είχε συλλάβει ο Γερμανός στρατηγός Λίμαν φον Σάντερς (ο οποίος είχε αναλάβει την στρατιωτική διοίκηση της Τουρκίας από το τέλος το 1913). Προκειμένου μετά την κάθαρση την Αρμενίων και Ελλήνων, η Γερμανία να μπορέσει να κάνει την οικονομική διείσδυση στη περιοχή και να ελέγξει τον ευρύτερο χώρο, πράγμα και το οποίο επετεύχθη.
Η Ρωσία παρά τις Ρωσοτουρκικές διενέξεις  και παρόλο που γνωρίζει ότι η παρούσα Ρωσοτουρκική προσέγγιση είναι ευκαιριακή και δεν πρόκειται να έχει βάθος χρόνου (16 Ρωσοτουρκικούς πολέμους είχαμε έως τώρα), εν τούτοις εφοδιάζει με κορυφαία στρατηγικά όπλα την Τουρκία προκειμένου να δημιουργήσει ρήγμα στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Η δε ολική σύγκρουση Ελλάδας Τουρκίας, θα ήταν ότι το καλύτερο για τον «ομόδοξο» Πούτιν.
Τόσο η Ρωσία, αλλά και η Γερμανία γνωρίζουν ότι τα εν λόγω οπλικά συστήματα θα χρησιμοποιηθούν σε βάρος του ελληνισμού (Ελλάδα- Κύπρος). Αυτό όμως ουδόλως τους ενοχλεί καθόσον το ζητούμενο είναι η επίτευξη των γεωπολιτικών στόχων τους.
Η Ελλάδα οφείλει να εκμεταλλευτεί τις ενδοϊμπεριαλιστικές  αντιθέσεις και να δημιουργήσει κατάλληλες συμμαχίες προκειμένου να θωρακιστεί γεωστρατηγικά στο μέτρο του δυνατού.
Η επανεμφάνιση της Γαλλίας (αν και ποτέ δεν είχε αποσυρθεί) στην Μεσόγειο, με τα διαχρονικά συμφέροντα της στην περιοχή, έρχεται σε σύγκρουση με τον Γερμανοτουρκικό  άξονα. Η Γαλλία εφοδίασε με στρατηγικά όπλα την Ελλάδα, τα οποία και κάνουν την διαφορά στο Αιγαίο- Μεσόγειο. Η Τουρκία  παρά την επιθυμία της για απόκτηση των αντιστοίχων οπλικών συστημάτων, η Γαλλία της το αρνήθηκε επιμόνως (είχαμε και διπλωματικά επεισόδια).
Η Γερμανία παρόλο που υπέγραψε σύμβαση με την Ελλάδα για τα τελευταίου τύπου υποβρύχια, σε πολύ υψηλή τιμή (μιας και ήταν τα πρώτα και έπρεπε να γίνει απόσβεση του υψηλού κόστους τεχνογνωσίας), τα παράτησε στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά ημιτελή, αφού είχε πάρει  το 80% ως προκαταβολή (ακούει κανένας εισαγγελέας);. Τώρα έρχεται να κάνει συμπαραγωγή με την Τουρκία τα αντίστοιχα υποβρύχια σε πολύ χαμηλότερη τιμή.
Η ύπαρξη των υδρογονανθράκων στη ευρύτερη περιοχή του ελληνισμού, δημιουργούν ενεργειακές ευκαιρίες συμμαχιών, οι οποίες θα μπορούσαν να μετεξελιχθούν και σε στρατιωτικές.
Ο γεωενεργειακός άξονας Αιγύπτου-Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, είναι μια ευκαιρία μοναδική. Εάν δε τα παραπάνω συνδυαστούν με την γεωστρατηγική ισχύ της Γαλλίας, η οποία έρχεται σε αντιπαράθεση με τον γεωοικονομική ισχύ της Γερμανίας, ενδεχομένως να αποτελεί μια καλή λύση.
Αλλά δυστυχώς σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όταν όλα στην περιοχή μας επαναπροσδιορίζονται γεωπολιτικά, ο ελληνισμός βρίσκεται σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του, ακέφαλος από ισχυρή πολιτική αλλά και πνευματική ηγεσία, με μια Ελλάδα οικονομικά «χρεωκοπημένη» με καταλυτικές συνέπειες στο κύρος και την ισχύ της. 

Κοζάνη 9/5/ 18

Νίκος Καρατουλιώτης 
Υποστράτηγος Ε.Α.    
      

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2018 | 9:49 pm


Εκδηλώσεις ΕΠΚΕΔ 2018: "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ"...


   Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 ΤΡΙΤΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2018, 
ΩΡΑ 12:00 


Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.),
Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ,
και ο Διευθυντής, Καθηγητής Παύλος Καλλιγάς,
έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν σε Συνέντευξη Τύπου,
 την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 και ώρα 12:00
στα γραφεία του Ε.Π.Κε.Δ στην Αθήνα, Φρυνίχου 9, Πλάκα.

Κύριο θέμα: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Αφιέρωμα στον Θεόδωρο Τερζόπουλο
Δελφοί, 5-8 Ιουλίου 2018

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Ομιλητές:  

Θεόδωρος Τερζόπουλος, Σκηνοθέτης
Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος  Ωνάση  
      
                                           
 Από το Γραφείο Τύπου του Ε.Π.Κε.Δ.


Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2018 | 11:27 am


ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: 300 χιλιάδες ευρώ για χρηματοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων στην Φωκίδα...


 Αποτέλεσμα εικόνας για γηπεδο δεσφινας


 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 291.000 ΕΥΡΩ 
ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ
 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 

   Υπογράφηκε από τον Αλέξη Χαρίτση, αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για πέντε έργα αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ν. Φωκίδας συνολικού ύψους 291.049 ευρώ.
Συγκεκριμένα:

1)  Ανάπλαση Πλ. Παπανδρέου(ΑΜΦΙΣΣΑ)– Δημιουργία χώρου  Άθλησης και Νεολαίας: 129.441 ευρώ

2)    Κατασκευή Συνθετικού Χλοοτάπητα γηπέδου Ποδοσφαίρου 5x5(ΔΕΣΦΙΝΑ): 51.108 ευρώ
3)    Βελτίωση Αθλητικών Εγκαταστάσεων (Προαύλιο Σχ. Συγκροτήματος ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ): 65.000 ευρώ
4)    Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων (Προαύλιο Δημοτικού σχολείου ΕΥΠΑΛΙΟΥ): 23.000 ευρώ
5)    Βελτίωση Γηπέδου Μπάσκετ (Προαύλιο Δημοτικού σχολείου ΓΛΥΦΑΔΑΣ):  22.500 ευρώ
Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 μετά από πρόσκληση του βουλευτή ΗλίαΚωστοπαναγιώτου και της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ι. Συναδινός μαζί με συνεργάτες του, επισκέφθηκαν το νομό μας, ενώ λίγους μήνες αργότερα είχαμε την επίσκεψητου Γ. Βασιλειάδη, υφυπουργού Αθλητισμού.
Οι επισκέψεις αυτών των κορυφαίων πολιτικών παραγόντων του αθλητισμού στο Λιδορίκι, στην Άμφισσα, στην Ιτέα, στη Δεσφίνα με τη συνοδεία του βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και κλιμακίου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας  και οι συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και αθλητικούς παράγοντες της Φωκίδας, έβαλαν τις βάσεις μιας άμεσης, γόνιμης και παραγωγικής διαδικασίας για τη χρηματοδότηση αναγκαίων και κοινωνικά απαραίτητων αθλητικών έργων, η οποία θα έχει συνέχεια και το 2019.
Να σημειώσουμε επίσης τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με υπογραφή του Αλ. Χαρίτση, της ανακατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου Ιτέας κόστους 365.000 ευρώ καθώς και την χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου Ιτέας από ΕΣΠΑ.
Τώρα αυτό που μένει από τους δύο Δήμους του νομού είναι να αξιοποιήσουν τα χρήματα με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να παραδοθούν το συντομότερο οι αθλητικές εγκαταστάσεις στα παιδιά και τους νέους της περιοχής μας.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2018 | 9:36 pm


Υπεγράφη από Γεροβασίλη - Κωστοπαναγιώτου η εντοπιότητα για τις προσλήψεις στην Φωκίδα...


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             Θέμα: «Εντοπιότητα στον νομό Φωκίδας για τις προσλήψεις προσωπικού» 

     Μετά τις τελευταίες συναντήσεις που είχε ο βουλευτής του νομού Ηλίας Κωστοπαναγιώτου με την υπουργόΔιοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, στις οποίες ο βουλευτής ζήτησε από την υπουργό να λυθεί άμεσα το χρόνιο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τον καθορισμό των περιοχών για την εντοπιότητα στην Π.Ε. Φωκίδας, ώστε να μην υπάρξουν και νέα προβλήματα στις επόμενες προκηρύξεις θέσεων, η υπουργός στις 3 Μαΐου 2018 υπέγραψε την απόφαση με την οποία ορίζει ως περιοχές στην Φωκίδα για την μοριοδότηση/πρόταξη(εντοπιότητα) στις προσλήψεις προσωπικούτους Δήμους Δελφών και Δωρίδας στο σύνολό τους. 

  Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τις αμέσως επόμενες μέρες.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2018 | 10:00 pm


ΣΟΚ!!! ο Στουπής ΔΕΝ δέχεται την παρέμβασή του Δρόσου Παρασκευά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για τους κρατούμενους στρατιωτικούς μας...!! συνεχίζει μόνος του ο ηρωϊκός Αστυνομικός!...

* Απίστευτο!!! 
αρνούνται την παρέμβασή του...!!

  Ο δημοφιλής και γνωστός Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας και Πρόεδρος των Αστυνομικών υπαλλήλων Φωκίδας Δρόσος Παρασκευάς μας έστειλε εκ μέρους της παράταξής του «Στερεά σε νέα τροχιά» με επικεφαλής τον Νίκο Στουπή, "διορθωτική" ανακοίνωση για την ερώτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας σχετικά με κινητοποίση για τους δύο στρατιωτικούς μας που κρατούνται στην Ανδριανούπολη... όπου  αναφέρεται ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ αποδέχεται, ΔΕΝ συμφωνεί και ΔΕΝ υιοθετεί την παρέμβασή του!!

 Προφανώς έχει ξεπεραστεί κάθε αντίληψη του κοινωνικού αισθήματος και της Ελληνικής πραγματικότητας.

 Το γεγονός ότι χρειάστηκε - για μας υποχρεώθηκε - να κάνει την ανακοίνωση ο κ. Παρασκευάς παρά την καταφανή εντύπωση που δημιουργείται στους πολίτες, αποδεικνύει ότι η ανάγκη διαχωρισμού θέσης είναι  ισχυρότερη από τις παραταξιακές επιδιώξεις...

Φυσικά ο ίδιος την καταθέτει και δεν υποχωρεί! 


 Κύριε Παρασκευά, σαν Φωκείς, σας ευχαριστούμε! 

 Μόνο, σκεφθείτε, αν σας αξίζει αυτό...
 

Ιδού:

Ορθή επανάληψη 

   Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δρόσος Παρασκευάς επισημαίνει πως η παράταξη «Στερεά σε νέα τροχιά» δεν υιοθετεί την πρόταση κινητοποίησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τους δύο Έλληνες φυλακισμένους αξιωματικούς στην Ανδριανούπολη και η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί αποκλειστικά προσωπική του θέση, σε καμία δε περίπτωση δεν αποτελεί θέση της παράταξης…

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2018 | 3:45 pm


Παρέμβαση του Δρόσου Παρασκευά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τους δύο κρατούμενους στρατιωτικούς μας στην Αδριανούπολη...

 

Επίκαιρη Ερώτηση    
       
                             


                                                                            Άμφισσα 4/5/2018 

  
 ΠΡΟΣ: Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
  κ. Κώστα Μπακογιάννη 


  ΚΟΙΝ.: 
      1. Επικεφαλής παράταξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

          «Η Στερεά Σε Νέα Τροχιά» κ. Νίκο Στουπή      2. Επικεφαλείς παρατάξεων Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας 
3. Αντιπεριφέρεια Φωκίδος  
4.Ένωση Περιφερειών Ελλάδος 
5. Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών 
6. Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας 
7. Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας
8. Δήμαρχο Δελφών
9. Δήμαρχο Δωρίδας
10. ΜΜΕ      Κύριε Περιφερειάρχη,

     Με αφορμή την άδικη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης και δεδομένης της καθολικής κινητοποίησης διπλωματών, φορέων και πολιτών, ζητούμε να μας  ενημερώσετε για τις προθέσεις σας σχετικά, εκτιμώντας ότι η Στερεά Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απλός θεατής.

     Πολύ περισσότερο όταν, εκτός των διεθνών οργανισμών και του Ευρωκοινοβουλίου, αυτοδιοικητικοί οργανισμοί, επιχειρηματικοί κλάδοι, οργανώσεις πολιτών καθώς και εκπρόσωποι του πολιτισμού και του δημοσιογραφικού χώρου, προβαίνουν σε δραστικές αποφάσεις, στα πεδία της στοχευμένης χρήσης της αγοραστικής δύναμης, της διακίνησης και αγοράς τουρκικών προϊόντων και υπηρεσιών, των ταξιδιωτικών οδηγιών προς στην γείτονα, των οδικών μεταφορών, τομέας όπου η Στερεά Ελλάδα έχει κομβική παρουσία, την πολιτιστική συνεργασία κλπ. ως μέσο πίεσης και έκφρασης δικαιωμάτων, μέχρι την απελευθέρωση των δύο Αξιωματικών μας. 

    Ως εκ τούτου αιτούμαστε να μας ενημερώσετε για τις πρωτοβουλίες και την συμμετοχή μας  στην αποστολή που καλείται να διαδραματίσει ο φορέας μας για το ζήτημα, ως και για την περίπτωση να εισηγηθείτε το θέμα στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.Για την «Στερεά Σε Νέα Τροχιά»

Δρόσος Παρασκευάς

Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας


Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2018 | 11:20 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr