Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Οι νέες τιμές του ρεύματος για πράσινο και μπλε τιμολόγιο τον Ιούλιο

Αυξημένο κατά 14% είναι το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, έναντι αύξησης 22% στην τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας κατά το ίδιο διάστημα. Κύρια αιτία της ανόδου των χονδρικών τιμών που αντανακλάται ως ένα βαθμό στη λιανική είναι η αύξηση της ζήτησης λόγω καιρικών συνθηκών και η αυξημένη συμμετοχή των θερμικών μονάδων στην κάλυψη του φορτίου, καθώς και η διατήρηση σε σχετικά υψηλά επίπεδα των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου.

Όπως αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ όπου αναρτώνται τα προγράμματα των προμηθευτών για τα σταθερά τιμολόγια ήδη από τον Ιούνιο έχει σταματήσει η διάθεση κάποιων εξ’ αυτών με χαμηλές χρεώσεις, φθηνότερες από τα πράσινα, που πήραν την ανιούσα.

 Υπάρχουν πάροχοι που δίνουν σταθερά τιμολόγια, εξάμηνης διάρκειας με χρεώσεις από 9,75 λεπτά ανά κιλοβατώρα και 9,92 λεπτά ανά κιλοβατώρα και πάγια κοντά στα 10 ευρώ.

Το «πράσινο» τιμολόγιο της ΔΕΗ για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα διαμορφώνεται σε 13,557 σεντς ανά κιλοβατώρα έναντι 11,898 τον Ιούνιο. Αντίστοιχα οι χρεώσεις για υψηλότερη κατανάλωση (πάνω από 500 κιλοβατώρες το μήνα) είναι 14,385 σεντς ανά κιλοβατώρα από 12,642 και για το νυχτερινό 11,418 σεντς ανά κιλοβατώρα από 9,976 τον Ιούνιο.

Οι νέες τιμές έχουν ως εξής:

    ΕΛΙΝΟΙΛ 16,637 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    ΖΕΝΙΘ 20,525 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    Ήρων 15,879 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 13,99 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    ELPEDISON 14,874 σεντς ανά κιλοβατώρα οι πρώτες 100 κιλοβατώρες και 18,874 οι επόμενες.
    EUNICE 18,23 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    NRG 17,131 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    OTE Estate 18,81 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    Progeria 15,99 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    SOLAR ENERGY 17,472 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    VOLTERRA 17,213 σεντς ανά κιλοβατώρα.
    VOLTON 15,88 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 10:37 am


Πλατεία Αγίου Βασιλείου: Υπαίθριο πάρκινγκ και το Σαββατοκύριακο... (pic)

Η πλατεία Αγίου Βασιλείου είναι ακόμα υπό κατασκευήν, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης. Ωστόσο, κάτι ώρες -αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, κάθε μέρα- οι πολίτες που κινούνται στην κεντρική πλατεία της πόλης νιώθουν ότι είναι τελικά ένα απέραντο πάρκινγκ, παρά πλατεία.

Καθημερινό είναι το φαινόμενο να παρκάρουν φορτηγά, ημιφορτηγά, αυτοκίνητα και κάθε λογής οχήματα πάνω στην πλατεία ή στους πεζοδρόμους. Ιδίως τα Σαββατοκύριακα, τώρα το καλοκαίρι, οι παραβάτες στην κυριολεξία «ξεσαλώνουν».

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, είναι από το Σαββατοκύριακο. Δύο αυτοκίνητα παρκαρισμένα στην πλατεία -και δεν ήταν μόνον αυτά, ασφαλώς.

Θεωρητικά, θα έπρεπε οι πολίτες να σέβονται τον δημόσιο χώρο. Θεωρητικά, εκείνοι που δεν σέβονται τον δημόσιο χώρο, θα έπρεπε να έρχονται αντιμέτωποι με το αντίστοιχο πρόστιμο.

Πρακτικά, για να γίνει αυτό, θα πρέπει η Αστυνομία να κόβει και καμιά κλήση. Ίσως, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, θα έπρεπε επί μία εβδομάδα να βρίσκεται στο σημείο, ώστε να καταλάβουν εκείνοι -οι πολλοί, δυστυχώς- ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 10:22 am


Πρόκριση για Γαλλία και Πορτογαλία στο Euro 2024

Γαλλία και Πορτογαλία πήραν την πρόκριση και συνεχίζουν με το Euro 2024 να βρίσκεται στην πιο κομβική του καμπή και το τηλεοπτικό πρόγραμμα των νοκ αουτ αγώνων να περιλαμβάνει ακόμα δύο δυνατές αναμετρήσεις την Τρίτη 2 Ιουλίου.

1 Ιουλίου

Γαλλία-Βέλγιο 1-0

Πορτογαλία-Σλοβενία 0-0 (3-0 παρ.)

2 Ιουλίου

Ρουμανία-Ολλανδία 19:00 (Μόναχο, Allianz Arena)

Αυστρία-Τουρκία 22:00 (Λειψία, Red Bull Arena)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 10:19 am


Όλοι οι αγώνες του Ευρωπαϊκού στα καταστήματα ΟΠΑΠ της Αρκαδίας κάθε ημέρα 14 – 26 Ιουλίου

Μοναδικές ποδοσφαιρικές βραδιές με οικοδεσπότη το Πάμε Στοίχημα

Ο παλμός του Ευρωπαϊκού χτυπά στα καταστήματα ΟΠΑΠ όλης της Ελλάδας, με τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους να απολαμβάνουν μια ξεχωριστή εμπειρία, γεμάτη συγκινήσεις και ατέλειωτη δράση.

Με περισσότερες από 2.000 ποδοσφαιρικές φιέστες και το Πάμε Στοίχημα σε ρόλο οικοδεσπότη, τα καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα περιμένουν τους φιλάθλους για να δουν τους αγώνες και να διασκεδάσουν μαζί με τους φίλους τους.

Συνδυάζοντας την αγωνιστική δράση με την πληθώρα στοιχηματικών επιλογών που προσφέρει το Πάμε Στοίχημα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, τα καταστήματα ΟΠΑΠ αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για τους ποδοσφαιρόφιλους που θέλουν να ζήσουν όλη την ένταση του Ευρωπαϊκού.

Football nights στα καταστήματα ΟΠΑΠ της Αρκαδίας

Έως τις 14 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν 26 ποδοσφαιρικές βραδιές στα καταστήματα ΟΠΑΠ του νομού Αρκαδίας. Σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, οι πελάτες των καταστημάτων ΟΠΑΠ θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία και να απολαύσουν τους αγώνες με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Πού θα δείτε τους αγώνες των επόμενων ημερών

Από τις 2 Ιουλίου μέχρι και τις 14 Ιουλίου, 12 καταστήματα ΟΠΑΠ του νομού μας θα διοργανώσουν ποδοσφαιρικές βραδιές:

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓΩΝΑΣ

2 Ιουλίου

ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗ 2, 22019, ΠΑΡΑΛΙΟΝ ΑΣΤΡΟΣ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ

9 Ιουλίου

Ε.Ο. ΑΣΤΡΟΥΣ – ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ, 22300, ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

10 Ιουλίου

ΣΤ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ 1, 22100, ΤΡΙΠΟΛΗ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

 

 

 

 

14 Ιουλίου

ΒΑΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ 9, 22100, ΤΡΙΠΟΛΗ

 

 

 

 

 

ΤΕΛΙΚΟΣ

 

ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΩΝ 8, 22100, ΤΡΙΠΟΛΗ

ΣΤ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ 1, 22100, ΤΡΙΠΟΛΗ

Ε.Ο. ΑΣΤΡΟΥΣ – ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ, 22300, ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ

ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗ 2, 22019, ΠΑΡΑΛΙΟΝ ΑΣΤΡΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΥ  ΘΕΑΤΡΟΥ & ΝΙΚΗΤΑΡΑ, 22200, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 3, 22200, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΥΤΣΟΥ 2, 22100, ΤΡΙΠΟΛΗ

ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, 22001, ΑΣΤΡΟΣ

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ και το store locator, καθώς και μέσω της εφαρμογής OPAP Store App, οι φίλαθλοι μπορούν να βρουν το πλησιέστερο κατάστημα ΟΠΑΠ που διοργανώνει football night για να απολαύσουν τις μεγάλες ποδοσφαιρικές βραδιές και να διεκδικήσουν δώρα.

Football Party από το «ΟΠΑΠ Επιβραβεύσεις»

Όλοι οι αγώνες, ειδικές στοιχηματικές επιλογές, μακροχρόνιες αγορές και όλα τα στατιστικά για το Ευρωπαϊκό, είναι διαθέσιμα στην ειδική ενότητα στο OPAP Store App. Μαζί με το Ευρωπαϊκό, ξεκίνησε και ο μήνας των αποστολών στα καταστήματα ΟΠΑΠ, με καθημερινές προσφορές στο πρόγραμμα πιστότητας «ΟΠΑΠ Επιβραβεύσεις».

Μέσα από την εφαρμογή OPAP Store App, οι παίκτες του Πάμε Στοίχημα θα βρουν το Football Party, το ημερολόγιο προσφορών και αποστολών , που τους δίνει τη δυνατότητα να ξεκλειδώνουν τις καθημερινές αποστολές του «ΟΠΑΠ Επιβραβεύσεις», όπου τους περιμένουν αποστολές, εκπλήξεις και δώρα*.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ. Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών. Η συχνή συμμετοχή ενέχει κινδύνους εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή στήριξης: 1114 ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 10:00 am


Συναυλία με πιάνο στην Ασέα σήμερα

Ο νεαρός χρυσοβραβευμενος πιανίστας Ιωάννης Βασιλειου πήρε το Χρυσο βραβείο στο διαγωνισμό του "Δημήτρη Μητροπούλου" και η Ασεατισα καθηγήτρια του κα Γεωργία Φωτοπούλου ήρθαν από την μακρινή Μυτιλήνη να παίξουν στην Ασέα. Μαζι τους και η μικρη μαθητρια Αρετη

Σας ευχαριστώ για την συνεχή σας στήριξη
Με εκτίμηση
Μαρια Φράγκου

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:56 am


Η παράσταση «Στον Λαβύρινθο» του Υπουργείου Πολιτισμού στην Αρχαία Μαντινεία

Μία μουσικοθεατρική παράσταση που ζωντανεύει ποιήματα, σκέψεις και μαρτυρίες φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών. Με όχημα παραδοσιακά τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κάτω Ιταλίας αναδεικνύονται οι συναισθηματικές διακυμάνσεις, οι εσωτερικές συγκρούσεις και ο ψυχικός αγώνας των γυναικών αυτών.

Στην σκηνή, επτά γυναίκες καλλιτέχνιδες - πέντε μουσικοί, μία ηθοποιός και μια χορεύτρια - δημιουργούν από κοινού μια ποιητική, μουσική, εικαστική αναπαράσταση του Λαβυρίνθου.

Μία σύγχρονη τελετουργία που συνδυάζει την αφήγηση, την live μουσική και τον χορό δημιουργώντας άλλοτε ένα καταιγιστικό, πυρετικό performing και άλλοτε μια πιο “δωρική” παραδοσιακή φόρμα διαφορετικών σκηνικών εκδηλώσεων, με σκοπό να ζωντανέψει επί σκηνής τον Λαβύρινθο που γεννιέται στο μυαλό και την ψυχή των έγκλειστων γυναικών.

Ένας ύμνος στην προσωπική διαδρομή κάθε ανθρώπου προς την πολυπόθητη ελευθερία.

Η ιδέα

Ποιήματα, σκέψεις και μαρτυρίες φυλακισμένων ή αποφυλακισμένων γυναικών μπλεγμένα με τραγούδια της παράδοσης έρχονται να αναδείξουν τη συναισθηματική πορεία και τον ψυχικό αγώνα των έγκλειστων γυναικών μέσα στον λαβύρινθο του μυαλού τους απ’ την πρώτη στιγμή που εισέρχονται στη φυλακή οδεύοντας προς την ελευθερία.

Στην σκηνή επτά γυναίκες: πέντε μουσικοί, μία ηθοποιός και μία χορεύτρια, δημιουργούν μαζί μία ποιητική, μουσική, εικαστική αναπαράσταση του Λαβυρίνθου.

Η έμπνευση

Η συμμετοχή της Αντιγόνης Στάππα ως εθελόντρια μουσικός στο πλαίσιο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας ήταν καθοριστική. Η επαφή της με το σύστημα της φυλακής, οι εικόνες, τα πρόσωπα των γυναικών, οι ιστορίες, αλλά και η συνειδητοποίηση του πόση δύναμη έχουν τα τραγούδια υπήρξαν η κινητήριος δύναμη για να ξεκινήσει το εν λόγω εγχείρημα. Η αφορμή ήταν ένα ποίημα που έπεσε στα χέρια της από κάποια από τις έγκλειστες γυναίκες. Το ποίημα είχε τίτλο: “Ο Θησέας μου” και ξεκινούσε κάπως έτσι:

[…]

Χειρόγραφο της Κ.Λ. κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα, Θήβας

Υλικό

Τα κείμενα της παράστασης είναι ποιήματα, σκέψεις και μαρτυρίες φυλακισμένων ή αποφυλακισμένων γυναικών κυρίως από τις φυλακές Ελαιώνα Θήβας και δευτερευόντως από άλλα καταστήματα κράτησης στην Ελλάδα. Σημαντικός οδηγός υπήρξε το βιβλίο της Μαρίας Φαφαλιού «Γυναίκες στη φυλακή» από το οποίο έχουν αντληθεί ποιήματα, σκέψεις και μαρτυρίες πέραν των μαρτυριών και των ποιημάτων που συλλέχθηκαν απευθείας μέσα από τη φυλακή. Τα τραγούδια που επιλέχθηκαν είναι παραδοσιακά τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κάτω Ιταλίας που το περιεχόμενο και οι μελωδίες τους εξυπηρετούσαν τον σκοπό της παράστασης και ως πρωτόλεια και άμεση μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης μπορούσαν να περιγράψουν καίρια συναισθηματικές πτυχές που αφορούν στον ψυχισμό αυτών των γυναικών. Έχουν συμπεριληφθεί και τραγούδια που κατά τη διάρκεια του μαθήματος της μουσικής στο Σχολείο έκαναν εντύπωση στις κρατούμενες.

Δομή

Η δομή του έργου μοιάζει με μία σύγχρονη τελετουργία, που ξεδιπλώνεται σε τέσσερα στάδια, τέσσερις σκηνικές “εποχές”. Με βάση τον διαλεκτικό άξονα παρόν – παρελθόν (όπου ως παρόν θεωρείται ο φυλακισμένος χρόνος των γυναικών και παρελθόν οι τραγουδιστικές ενθέσεις από τον κόσμο της παράδοσης) η σκηνοθεσία κινείται ανάμεσα στην επιτέλεση ενός πυρετικού performing και σε μια πιο δωρική φόρμα διαφορετικών σκηνικών εκδηλώσεων. Η ζωντανή μουσική δεν αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι του έργου αλλά χωνεύεται οργανικά με τις αφηγήσεις, τις υποκριτικές επιλογές και την χορευτική έκφραση.

α) Φθινόπωρο/ Είσοδος στον Λαβύρινθο

Η είσοδος στον Λαβύρινθο σηματοδοτεί την αρχή της πορείας και σε αυτό το πρώτο στάδιο οι γυναίκες θρηνούν τη χαμένη τους ελευθερία και απορούν πώς βρέθηκαν στη φυλακή. Καθιστικά τραγούδια από τη Σμύρνη που περιγράφουν κορίτσια που κάθονταν σε ψηλά παλάτια αγναντεύοντας το πέλαγο και κρητικά ταμπαχανιώτικα τραγούδια μπλέκονται με ποιήματα που αναπολούν τη θάλασσα.

β) Χειμώνας/ Η ζωή εντός των «τειχών»

Έντονες εσωτερικές συγκρούσεις και ακραίες αντιθέσεις είναι το φόντο αυτής της ενότητας ενώ συνδυάζεται με τη λύπη για τους αγαπημένους ανθρώπους που άφησαν πίσω και απογοήτευσαν. Η εσωτερική σύγκρουση κορυφώνεται και ο θυμός, η οργή και η ένταση εκφράζονται με ποικίλους τρόπους στους ρυθμούς του έντονου, εκστατικού και θεραπευτικού χορού της παραδοσιακής ιταλικής tarantella pizzica. Το στοιχείο της έκστασης, της αίσθησης απώλειας του εαυτού αναδεικνύεται εδώ και ως ένα βασικό στοιχείο ενσωματωμένο ανέκαθεν στις κοινωνικές εκφράσεις των πολιτισμών που συμπυκνώνονται στους οικείους παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

γ) Άνοιξη/ Μητρότητα/Αποδοχή

Το θέμα της μητρότητας έπεται σε αντιπαράθεση με το προηγούμενο, ως ένας κόσμος ηρεμίας, αγάπης και στοργής αλλά ταυτόχρονα και ανησυχίας, λύπης και άγχους αποχωρισμού για την κρατούμενη μητέρα. Η αναζήτηση της αποδοχής και η αναδρομή στην ιστορία της κρατούμενης έρχεται να συναντήσει τα όνειρα για το μέλλον και την εύρεση του εαυτού μέσα από τα συντρίμμια. «Σπίτι δε θωρώ, διέμονή να μείνω, μον’ ένα δεντρό, δέξου με, δέξου με, δέντρό.» λέει το τραγούδι από την Κάρπαθο.

δ) Καλοκαίρι/ Λύτρωση

Το φως της λύτρωσης τελικά έρχεται μέσα από τη σύνδεση με τους άλλους και η ελευθερία ως συνειδητή επιλογή να αφεθούμε να μας βοηθήσουν αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη. Η έξοδος από τη δική μας φυλακή, από τον δικό μας λαβύρινθο εμπεριέχει την συνειδητή επιλογή μας να βουτήξουμε στα πιο σκοτεινά μονοπάτια του και να βρεθούμε βαθιά εκεί μέσα μαζί με τους άλλους. Να βρούμε τον Θησέα αλλά και να γίνουμε ο Θησέας.

«Πιάσε το χέρι μου και πάμε γιατί χωρίς Θησέα δεν νικιέται ο Λαβύρινθος»

Κ.Λ. κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα, Θήβας

Στοιχεία για την παράσταση

Αρχική μορφή της παράστασης με έμφαση στο μουσικό κομμάτι έχει παρουσιαστεί στο πλαίσιο του ρεσιτάλ αποφοίτησης της Αντιγόνης Στάππα στο ΠΜΣ του ΕΚΠΑ «Εθνομουσικολογία & Πολιτισμική Ανθρωπολογία» με ειδίκευση στην «Εκτέλεση & Ερμηνεία της παραδοσιακής μουσικής», κατεύθυνση το «παραδοσιακό τραγούδι», υπεύθυνη καθηγήτρια την Κατερίνα Παπαδοπούλου και διευθυντή τον Λάμπρο Λιάβα. (ηχητικό από την αίθουσα εξέτασης: Μαργαριταρένια )

Υπάρχει η συγκατάθεση όλων των φυλακισμένων γυναικών που έδωσαν υλικό χέρι με χέρι για να χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς της παράστασης.

 

Εντυπώσεις από την προετοιμασία

«Την Αντιγόνη Στάππα τη γνώρισα πριν από 7 χρόνια όταν εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Στήριξης Φυλακισμένων Γυναικών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Ελαιώνα Θήβας. Είχα την τύχη να παρακολουθήσω τη δημιουργία του προγράμματος "Στον Λαβύρινθο" από κοντά σε όλη τη διαδικασία προετοιμασίας του εφόσον η Αντιγόνη δοκίμαζε και τραγουδούσε τα τραγούδια με τις κρατούμενες ενώ συνεργαστήκαμε για τη συλλογή των πρωτότυπων κειμένων από αυτές. Πιστεύω ότι ο Λαβύρινθος εκφράζει το πως βιώνουν οι γυναίκες των φυλακών τον εγκλεισμό και θα είμαι ευτυχής να παρουσιαστεί όχι μόνο δημόσια αλλά και στο θέατρο των φυλακών.»

Κλήμης Πυρουνάκης,

Πρώην Διευθυντής Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Ελαιώνα,

Ιδρυτής του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών

«Η Αντιγόνη Στάππα υπήρξε φοιτήτριά μου στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Εθνομουσικολογία και Μουσική Πράξη" που διευθύνω στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Στο πλαίσιο των σπουδών της, παρουσίασε ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ αποφοίτησης που βαθμολογήθηκε με άριστα από την κριτική επιτροπή και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους το παρακολούθησαν, με την πρωτοτυπία του θέματος και την άρτια καλλιτεχνική υλοποίηση.

Το θέμα της, επικεντρώθηκε σε δημοτικά-λαϊκά τραγούδια και κείμενα σχετικά με σκέψεις και μαρτυρίες από φυλακισμένες γυναίκες, κάποιες από τις οποίες κατέγραψε η ίδια σε επιτόπια έρευνα, ενώ παράλληλα επέλεξε και αποσπάσματα από βιβλιογραφική έρευνα.

Θεωρώ ότι το εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό πρωτογενές υλικό, που συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε η κα Στάππα με ιδιαίτερη ευαισθησία και συστηματική γνώση και μέθοδο, βρίσκεται σε πλήρη συνάφεια με το θέμα "Συγκρούσεις" των δράσεων "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" που προκήρυξε το ΥΠΠΟ.

Επομένως, συστήνω θερμά την πρότασή της και είμαι βέβαιος ότι, με την κατάλληλη σκηνοθετική-δραματουργική υποστήριξη, μπορεί ν' αποτελέσει μια εξαιρετικά σημαντική μουσικο-θεατρική εμπειρία στο πλαίσιο των στόχων του Προγράμματος.»

Λάμπρος Λιάβας

Καθηγητής Εθνομουσικολογίας

Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ

 

Συντελεστές

Σύλληψη ιδέας, συλλογή & επιλογή ποιημάτων/μαρτυριών, μουσική επιμέλεια, δραματουργία: Αντιγόνη Στάππα

Σκηνοθεσία, επεξεργασία κειμένων, υπεύθυνη δραματουργίας: Νατάσα Φαίη Κοσμίδου

Μουσικοί: Ειρήνη Νικολακοπούλου – βιολί, φωνητικά

Ελένη Κοκκάλα – ούτι, τραγούδι

Αντιγόνη Στάππα – λαούτο, τραγούδι

Λουκία Κωνσταντάτου – Κανονάκι, φωνητικά

Δέσποινα Σπανού– τσέλο, φωνητικά

Ηθοποιός: Νατάσα Φαίη Κοσμίδου

Χορός: Δάφνη Σταθάτου

Διδασκαλία τραγουδιών: Κατερίνα Παπαδοπούλου

Σκηνογραφία: Ελεονώρα Καραβάνη

 

Βιογραφικά συντελεστών

 

Αντιγόνη Στάππα

Σύλληψη ιδέας, συλλογή & επιλογή ποιημάτων/μαρτυριών, μουσική επιμέλεια, δραματουργία

Η Αντιγόνη Στάππα είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «Εθνομουσικολογία & Πολιτισμική Ανθρωπολογία» με ειδίκευση «Εκτέλεση και Ερμηνεία της Παραδοσιακής Μουσικής» και κατεύθυνση το παραδοσιακό τραγούδι από το ΕΚΠΑ. Είναι επίσης πτυχιούχος Φυσικής από το ΕΚΠΑ. Είναι ελεύθερη επαγγελματίας μουσικός και από το 2010 δραστηριοποιείται ενεργά κυρίως στην παραδοσιακή και ethnic μουσική σκηνή με επίκεντρο το παραδοσιακό τραγούδι ενώ παίζει κιθάρα και λαούτο.

Είναι ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων «Ξέφραγο Αμπέλι» που ασχολείται με την παράδοση των Κυκλάδων, «Κουμπάρες» που ασχολείται με την ερμηνεία και μελέτη εν γένει της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής και «Terra Voce» που ασχολείται με την πολυφωνία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Είναι επίσης μέλος του σχήματος «Encardia» που εμπνέεται από τις μουσικές του Ιταλικού Νότου με κύρια αρμοδιότητα τις παραστάσεις σε παιδιά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του σχήματος Carbonated Lemonade το οποίο εξέδωσε ένα album με πρωτότυπες συνθέσεις. Έχει δημιουργήσει την διαδραστική παιδική παράσταση «Χορεύοντας με τα Μόρια» με στόχο την κατανόηση φυσικών εννοιών μέσω της μουσικής και του χορού.

Μέσα από τη δραστηριότητά της με τα μουσικά σχήματα αλλά και ως ανεξάρτητη μουσικός έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού (Κύπρος, Ιταλία, Τανζανία, Σ. Αραβία) για συναυλίες, σεμινάρια όπως επίσης και επιτόπια εθνομουσικολογική έρευνα.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Μ.Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Στ.Νιάρχος, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Τεχνόπολη Δ. Αθηναίων και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους ερμηνευτές όπως Μ. Φαραντούρη, Α. Τουμπανάκη, Κ. Πολέμη κ.α. ενώ έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα μαθήματα και σεμινάρια παραδοσιακού τραγουδιού, μαθήματα φωνητικής, θεωρητικών οθωμανικής μουσικής, σεμινάρια βουλγάρικου και ιταλικού παραδοσιακού τραγουδιού καθώς και φωνητικού αυτοσχεδιασμού. Ακόμη, έχει κάνει μαθήματα υποκριτικής για ένα χρόνο στο Εργαστήρι Υποκριτικής Τέχνης Άκης Δαβής με τον Γιάννη Ρήγα.

Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου

Σκηνοθέτης, υπεύθυνη για την δραματουργία και ηθοποιός/performer της παράστασης.

Λόγω της ιρλανδικής της καταγωγής έχει ένα πολύ ισχυρό δέσιμο με την παράδοση, την μουσική, την αφήγηση ιστοριών, την ποίηση και τον αγώνα κάθε ανθρώπου για ελευθερία. Όλα αυτά θα ακτινοβολούν, ζωντανεύοντας επάνω στην σκηνή όλη την ατμόσφαιρα του Λαβυρίνθου.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Υποδύθηκε τον ρόλο της Ανθούλας στην ερωτική δραματική σειρά του Alpha «Σασμός», κορμό της οποίας αποτελεί το επιτυχημένο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη, «Σασμός», σε σενάριο Β. Χ. Σπηλιόπουλου, σκηνοθεσία Κώστα Κωστόπουλου και παραγωγή J.K. Productions.

ΘΕΑΤΡΟ:

«Θάλαμος Νο 6 - Μία Χιπ Χοπ συνομιλία του Τσέχωφ με το σήμερα» σε σκηνοθεσία και διασκευή της ίδιας .Η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο Άλφα τον Ιανουάριο του 2023, στο Δημοτικο Θέατρο Ηλιούπολης « Δημήτρης Κινητής» και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 32o Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Ειρήνης Geochange της Νότιας Κορέας.

« Ίκαρος, από την πτήση στην πτώση» σε σκηνοθεσία της ίδιας που ανέβηκε το καλοκαίρι του 2023 στην Ικαρία με συγχρηματοδότηση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

«Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι » συνσκηνοθεσία της ίδιας με τον Κώστα Γάκη που παίζεται στο θέατρο Άλφα αλλά και σε όλη την Ελλάδα

« Εν Σμύρνη Γεννηθέντες » σε σκηνοθεσία και δραματουργία της ίδιας που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2022 στο αρχαίο θέατρο της Μαντινείας στα πλαίσια του προγράμματος « Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός»

«Τραγούδια Χωρίς Σύνορα» σε σκηνοθεσία της ίδιας, συγγραφή κειμένων της ίδιας. Η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο Όλβιο την άνοιξη του 2022

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ:

«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην » σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη
« ο Αμπιγιέρ» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη

«Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό» σε σκ. Κώστα Γάκη και δραματουργία της ίδιας.

«Ιστορία χωρίς όνομα» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη.

«Εννέα και Πέντε» σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη.

Ειρήνη Νικολακοπούλου

Μουσικός

Η Ειρήνη Νικολακοπούλου είναι μουσικός, αφηγήτρια και δασκάλα της τεχνικής Alexander. Εχει κάνει σπουδές στο κλασικό βιολί και στα θεωρητικά της μουσικής.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής συμμετέχοντας σε μουσικά σχήματα και φεστιβάλ. Συνεργάζεται επίσης με αφηγητές αναλαμβάνοντας τη σύνθεση και την εκτέλεση μουσικής για παιδικές παραστάσεις. Παράλληλα παρουσιάζει παραστάσεις αφήγησης με πρωτότυπη μουσική για παιδιά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες, θέατρα και χώρους τέχνης σε Ελλάδα και Ολλανδία. Ακόμη, πραγματοποιεί εβδομαδιαία εργαστήρια για παιδιά με άξονες την αφήγηση και τη μουσική και διδάσκει το μάθημα της μουσικής αγωγής σε ωδεία.

 

Ελένη Κοκκάλα

Μουσικός

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στο ούτι. Εργάζεται ως μουσικός σε διάφορα μουσικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενώ έχει πάρει μέρος σε μουσικά φεστιβάλ σε Ελλάδα, Γαλλία και Αφρική.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια και έχει συνεργαστεί με το «Μουσικό Εργαστήρι Λαβυρίνθος» στο Χουδέτσι της Κρήτης και ως μέλος της ορχήστρας «Μίτος» έχει ερμηνεύσει μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου με μουσικούς όπως Murat Aydemir, Zohar Fresco, Ross Daly, Yurdal Tokcan, Ευγένιο Βούλγαρη κ.α.

 

Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου

Μουσικός

Είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού κύκλου ‘‘Μουσική κουλτούρα και επικοινωνία’’ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, της κατεύθυνσης Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, με ειδίκευση στα Ελληνικά Παραδοσιακά Κρουστά.

Επίσης, διπλωματούχος του Κρατικού Ωδείου Θεσ/νίκης στη σχολή της Βυζαντινής Μουσικής και πτυχιούχος στη σχολή των Ανώτερων Θεωρητικών. ́ Εχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου, τσέλου και ενοργάνωσης στο Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης και στο Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης Θεσ/νίκης. Είναι τελειόφοιτος της Σχολής Κρουστών (τάξη Τρανουδάκη Μ, Ωδείο Atheneum).

Έργα της έχουν παρουσιαστεί και έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές, με αφετηρία το 2008. Σήμερα τραγουδά, παίζει και ενορχηστρώνει σε διάφορα μουσικά σύνολα και παραγωγές

Δάφνη Σταθάτου

Χορεύτρια/χορογράφος

Σπούδασε χορό στην ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2017 με άριστα. Από τότε δουλεύει ως χορεύτρια, performer και δασκάλα χορού. Ως χορεύτρια-performer έχει λάβει μέρος σε έργα όπως «The thread» της Lavris production , «Lamenta» των Koen Augustijnen και Rosalba Torres Guerrero, «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια και Αιμίλιου Χειλάκη και χορογραφία της Πατρίσιας Απέργη. ‘Εχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και έχει χορέψει σε σημαντικές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το Sadler's Wells στο Λονδίνο κ.α. Παρακολουθεί ανελλιπώς σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει ταξιδέψει με υποτροφίες σε σημαντικά ιδρύματα χορού στην Ιταλία (Aterballetto), στην Ολλανδία (Henny Jurriens foundation), στη Σουηδία (Base23), στο Βέλγιο (P. A. R. T. S) και στο Ισραήλ (Vertigo Eco Art Village).

Ελεονώρα Καραβάνη

Σκηνογραφία

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στο θέατρο έχει υπογράψει την σκηνογραφία στις παραστάσεις «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο» (2022), «Το Σαράι του Φεχίμ Πασά» (2022), « Ο υπέροχος Γκάτσμπυ» (2022), ενώ στο σινεμά, την ταινία μικρού μήκους «Χιονόμπαλες» (2023). Έχει δουλέψει δίπλα στον Αντώνη Χαλκιά, ως βοηθός σκηνογράφου, στις παραστάσεις «Ο κύκλος με την κιμωλία» (2023), «Το Αταίριαστο Ζευγάρι» (2023) ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, «Κάθε Πέμπτη κ. Γκρην» (2023) και «Καλλιπάτειρα » (2024) ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στην κατασκευή των σκηνικών στις σειρές « Άγριες Μέλισσες» 3ος κύκλος (2021), «Μαύρο Ρόδο» (2022) και «Το Ναυάγιο» (2023. Στην αρχιτεκτονική έχει υπογράψει την μελέτη για την έκθεση « Τα εργαλεία αφηγούνται» (2023) Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2024 του
θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».
@allofgreeceoneculture

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.

Πληροφορίες προκρατήσεις: https://www.allofgreeceoneculture.gr/event/ston-lavyrintho-martyries-kai-poiimata-fylakismenon-gynaikon/

Με την υποστήριξη του ΠΕΔ: Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου

 

Σύλληψη, μουσική επιμέλεια, δραματουργία, τραγούδι, κιθάρα, λαούτο:

Αντιγόνη Στάππα @antigoni_stappa
Σκηνοθεσία, δραματουργία, ηθοποιός:
Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου @natashafaii
Βιολί, φωνητικά:
Ειρήνη Νικολακοπούλου @eirini_nikolakopoulou
Ούτι, τραγούδι:
Ελένη Κοκκάλα
Κανονάκι, φωνητικά:
Λουκία Κωνσταντάτου
Τσέλο, φωνητικά: @despoina__spanou
Δέσποινα Σπανού
Χορός:
Δάφνη Σταθάτου @dafnistathatou

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:50 am


Ακόμα 165 γυναίκες προμηθεύτηκαν το panic button - 561 νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Eurokinissi

Σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων με τρεις βασικές κατευθύνσεις, υλοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα από 24 έως 30 Ιουνίου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της  Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε -912- κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε -165- γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, διαχειρίστηκαν -561- περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν -400- συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν -5- θύματα σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και -27- θύματα σε ιατροδικαστή ή νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία (σχετ. η από 12-04-2024 Ανακοίνωση).

Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Έτσι, σε όλη την επικράτεια, έχουν πραγματοποιηθεί:
•    -6.067- έλεγχοι ατόμων,
•        -255- προσαγωγές,
•       -128- συλλήψεις, ενώ
•    βεβαιώθηκαν -236- παραβάσεις.

Προς την ίδια κατεύθυνση, συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας καθώς και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των πολιτών.
Για το λόγο αυτό, δραστηριοποιούνται κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.
Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα, από 24 έως 30 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκαν -542- ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες:
•    ελέγχθηκαν -115.603- άτομα,
•    προσήχθησαν  -5.543- και
•    συνελήφθησαν -2.262-.

Επίσης, ενδεικτικά εξιχνιάστηκαν -210- κλοπές – διαρρήξεις, -18- απάτες, -35- κλοπές τροχοφόρων, -23- ληστείες, -6- απάτες με υπολογιστή καθώς και -534- υποθέσεις περί όπλων και -258- περί ναρκωτικών.

Περαιτέρω, οι υπηρεσίες Τροχαίας πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις και στοχευμένους ελέγχους, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Διενεργήθηκαν -142.396- τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν
-35.388- παραβάσεις, γα τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.
Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:
•    -14.500- για παράνομες σταθμεύσεις,
•     -5.673- για υπερβολική ταχύτητα,
•    -2.428- για μη χρήση κράνους,
•    -1.434- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
•    -1.202- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
•        -835- για ΚΤΕΟ,
•        -762- για μέθη και
•        -538- για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Οι στοχευμένες αυτές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καλύτερη δυνατή προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει απροστάτευτο και μόνο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:43 am


Τζιούμης: Νέα απόφαση με αυξημένο προϋπολογισμό για τα αρδευτικά έργα Τάκας (pics)

Ένα σημαντικό αρδευτικό έργο υπεγράφη για την περιοχή μας  συνολικού προϋπολογισμού 26.100.000,00€. Η τροποποιητική απόφαση αφορά την ένταξη του υποέργου (με μια σειρά από υποέργα): «Αρδευτικά δίκτυα Τάκας Ν.Αρκαδίας», όπου με τη νέα απόφαση διαμορφώνεται εκ νέου μεγαλύτερο ποσό από το προηγούμενο.

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί για μας βασικό πυλώνα ανάπτυξης και παράλληλα στόχος μας είναι να στηρίζουμε ενεργά την αγροτική παραγωγή, τις νέες θέσεις εργασίας και τη ζωή στην ύπαιθρο. Με την ένταξη τέτοιων έργων επιταχύνεται η  ενεργειακή εκμετάλλευση με παράλληλη εξοικονόμηση ύδατος και ενέργειας.

Κώστας Τζιούμης, δήμαρχος Τρίπολης

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:30 am


Μουσική βραδιά στον Τυρό με παραδοσιακή μουσική

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της Αγίας Μαρίνας στον Τυρό θα πραγματοποιηθεί γλέντι με παραδοσιακή ζωντανή μουσική με τους Μιχάλη Μπιστόλα, Αχιλλέα Πέρρο και Πάνο Μπιστόλα.

Δείτε την αφίσα

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:29 am


Αργολίδα: «Πιάστηκε» να οδηγεί κλεμμένο μοτοποδήλατο

Συνελήφθη, χθες (1.7.2024) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του δήμου Άργους-Μυκηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 48χρονος ημεδαπός, γιατί κατελήφθη να έχει στην κατοχή του δίκυκλο μοτοποδήλατο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 4.6.2024.

Ανωτέρω δίκυκλο κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:08 am


Εορτασμός του Αγίου Αθανασίου Αθωνίτη στο εξωκλήσι Αγίας Παρασκευής Τριποτάμου

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου εορτάζει ο Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης.
Στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής Τριποτάμου υπάρχει το προσκυνητάρι και η εικόνα του Αγίου.
Την Πέμπτη 4 Ιουλίου το απόγευμα στις 19:00 θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός
Την Παρασκευή 5 Ιουλίου το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Την Πέμπτη το απόγευμα στις 18.30 θα αναχωρήσει λεωφορείο από τον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης για το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:04 am


Παράταση επιχορήγησης δήμων και ΔΕΥΑ για την εξόφληση υποχρεώσεων

Στην παράταση του προγράμματος επιχορήγησης των Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) για την εξόφληση δικαστικών και συναφών υποχρεώσεών τους, μέχρι τις 31η Δεκεμβρίου 2024, προχώρησε με τροποποίηση αρχικής απόφασης του, ο υπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος.

Ειδικότερα στην νεότερη απόφαση, σημειώνεται:

Τροποποιούμε την υπ’ αρ. 26247/28.03.2023 (Β’ 2011) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών ως προς το άρθρο 6 το οποίο αντικαθίσταται ως εξής:

«Το παρόν πρόγραμμα επιχορήγησης ολοκληρώνεται κατά την 31η Δεκεμβρίου 2024. Τυχόν υπόλοιπο της επιχορήγησης που δεν χρησιμοποιείται μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος επιστρέφει στον Λογαριασμό Οικονομικής Ενίσχυσης ΟΤΑ».

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:00 am


Υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής στο πάρκο Φιλοδένδρων στην Τρίπολη

Ύστερα από την επιτυχημένη έκθεση ζωγραφικής στο πάρκο των Φιλοδένδρων (παραπλεύρως πλατείας Άρεως) το περσινό καλοκαίρι, η ομάδα «επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού» κάνει θεσμό το ίδιο εγχείρημα. 

Το πάρκο θα γεμίσει καμβάδες και καβαλέτα και θα στηθεί μια ακόμα ομαδική υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής ανάμεσα στα δέντρα γύρω από το συντριβάνι,δίνοντας έτσι μια μικρή πολύχρωμη δροσερή αναπνοή στους φιλότεχνους δημότες της Τρίπολης.

Διάρκεια έκθεσης 8, 9 &10 Ιουλίου 2024 (επισκέψιμες ώρες: 19:00 – 23:30).

Εγκαίνια έκθεσης Δευτέρα 8 Ιουλίου και ώρα 20:00, παρουσία των καλλιτεχνών/επιβατών της Ομάδας σε αυτή την στάση στο τρένο του πολιτισμού.

Την ίδια βραδιά έναρξης της έκθεσης φίλοι της ομάδας, μουσικοί  η Ιωάννα Σαμπαϊντά και ο Νικόλας Βλάχος θα πλαισιώσουν την εκδήλωση με φωνή και κιθάρα και θα δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα με μελωδίες αγαπημένων τραγουδιών

Καλεσμένοι όλοι όσοι αγαπούν την Τέχνη σε οποιαδήποτε μορφή της

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 8:40 am


«Φουλ» επίθεση Σαμαρά - Καραμανλή σε Μητσοτάκη: «Κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Βάσει όλων όσα είχαν προηγηθεί, ήταν αναμενόμενη η αυστηρή κριτική εκ μέρους των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Νέας Δημοκρατίας στον νυν πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο. Για την ακρίβεια, οι ομιλίες των δύο ανδρών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, ήταν καταπέλτες με στόχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική που ασκεί, η οποία για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς δεν είναι ούτε συμφέρουσα εθνικά, αλλά ούτε «νεοδημοκρατική»...

Και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί ζητούν «επιστροφή στις ρίζες» της Δεξιάς.

Και οι δύο έχουν εκφράσει σε κάθε τόνο την αντίθεσή τους στη «στροφή» της ΝΔ προς το κέντρο, ενώ έχουν διατρανώσει τις αντιρρήσεις τους στην προοδευτική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, ιδίως λόγω της νομοθέτησης της ισότητας στον πολιτικό γάμο. Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κώστας Καραμανλής επισημαίνουν, στην ουσία, ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επιστρέψει στην λαϊκή, παραδοσιακή Δεξιά.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι και καλείται να αποφασίσει εάν θα πάει σε πολιτική απομόνωση ή σε πολιτική ολοκλήρωση», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος υπογράμμισε ότι κατά τις Ευρωεκλογές αποδοκιμάστηκε η «γουόκ» Ευρώπη, η Ευρώπη της ακραίας λαθρομετανάστευσης και η Ευρώπη της κοινωνικής αποδιοργάνωσης. Μάλιστα, ο ίδιος βλέπει ότι στην Ευρώπη υπάρχει «πρωτόγνωρο έλλειμμα ηγεσίας» και επεσήμανε ότι «οι λαοί μίλησαν και δεν πρέπει να αγνοηθούν από ένα Διευθυντήριο, ξεκομμένο από τη λαϊκή βούληση». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και πάλι στη νομοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο, λέγοντας:

«Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος». Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως το κυβερνών κόμμα ανέκαθεν είχε «ανοιχτές τις πόρτες του, αλλά όχι ιδεολογικά αφύλαχτες».

Άλλο διεύρυνση και άλλο μετάλλαξη. Το ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε κέντρο δεν συνιστά πολιτική πρόταση. 

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε, μάλιστα, ότι «η επιστροφή στην πολιτική είναι μονόδρομος, είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να το κάνει, είναι δική του ευθύνη και δίκη μου ευθύνη να το επισημαίνω». Σε ό,τι αφορά στην εξωτερική πολιτική, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο «για τη μία ταπείνωση μετά την άλλη» και χαρακτήρισε χωρίς καμία λογική το σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία, την ώρα, που ο Ερντογάν διδάσκει στη νεολαία του τη «Γαλάζια Πατρίδα». 

Ακόμα, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για τη «μικρότερη και πιο φοβική» Νέα Δημοκρατία όλων των εποχών.

Ο ελληνικός λαός έκρινε, το ζήτημα είναι «ότι δεν έδινε κανείς σημασία από την κυβέρνηση, για όλα τα θέματα», συνέχισε, σημειώνοντας τα όσα είχε πει ο ίδιος και ο Κώστας Καραμανλής.

«Κι όχι μόνο δεν άκουγε ποτέ κανείς, αλλά αντιμετωπίστηκε με απαξίωση από την κυβέρνηση! Φτάσαμε στο σημείο, στο περιβόητο νομοσχέδιο για τον γάμο, να θέτω συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας, κι όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς αλλά οργανώθηκαν “κενά έδρανα” την ώρα που μιλούσα...», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αφού λοιπόν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρό της, γιατί να μην σας θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες, κύριοι;».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Καραμανλής ξεκίνησε την ομιλία του ως εξής;

«Τι άλλο να πω εγώ τώρα;». Στην ομιλία του συντάχθηκε με πολλές από τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά σε ό,τι αφορά τα προβλήματα της Ευρώπης, ενώ επεκτάθηκε καλύπτοντας το θέμα της Ουκρανίας αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Έκανε λόγο για «άκριτη υιοθέτηση επιλογών που θίγουν ταυτοτικά ζητήματα». 

Απόλυτος σεβασμός στην ελευθερία επιλογών και τρόπο ζωής, ναι. Όχι όμως αβασάνιστη αποδοχή ενός καταχρηστικού δικαιωματισμού, στο όνομα του οποίου θίγονται δικαιώματα και ευαισθησίες των ανθρώπων που επιμένουν να σέβονται τις αξίες και τις ρίζες τους, τον θεσμό της οικογένειας, την θρησκευτική τους πίστη και την εθνική τους ταυτότητα και υπερηφάνεια.

Έκανε λόγο για μεγάλο κίνδυνο αύξησης της έντασης, ακόμα και ανάφλεξης, στα Δυτικά Βαλκάνια. «Οι συμφωνίες του Dayton είναι στην ουσία γράμμα νεκρό, το Κόσοβο είναι σε αδιέξοδο, οι εθνικισμοί και μεγαλοϊδεατισμοί στην περιοχή, αντί σταδιακά να κάμπτονται, είναι και πάλι σε έξαρση».

«Ιστορικά κόμματα, που έπαιξαν επί πολλές δεκαετίες πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα των χωρών τους, εξαφανίζονται ή βρίσκονται σε φάση προϊούσας παρακμής», επεσήμανε. «Οι πολίτες απομακρύνονται από αυτά διότι έχασαν ή χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς αυτά, στις πολιτικές τους, στα προγράμματά τους».

Βλέπουν, οι πολλοί τουλάχιστον, το βιοτικό τους επίπεδο να επιδεινώνεται, τις κοινωνικές υπηρεσίες να συρρικνώνονται, τις βασικές παραδοσιακές τους αξίες να περιφρονούνται, στο όνομα μιας ασαφούς και στρεβλής παγκοσμιοποίησης.

«Απέναντι σε αυτή τη νέα ανησυχητική πραγματικότητα, θα περίμενε κανείς ότι οι ευρωπαϊκές ηγεσίες έλαβαν το μήνυμα», τόνισε. Δυστυχώς όμως «τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει, τουλάχιστον αυτές τις τρεις εβδομάδες από το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου».

Ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στην Τουρκία. «Οι ηγεμονικές βλέψεις της Τουρκίας, η συστηματική επιχείρηση εκ μέρους της διεύρυνσης της ατζέντας, η ευθεία αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας είναι δεδομένες και απροκάλυπτες. Μόνο εθελοτυφλούντες μπορούν να το αμφισβητούν» επεσήμανε.

«Πιστεύω ότι καμία Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα ήταν διατεθειμένη να υποχωρήσει σε μείζονα εθνικά θέματα και να αποδεχθεί ρυθμίσεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Πρώτον, διότι αποκλείω την πιθανότητα να το επιθυμεί. Αλλά επιπρόσθετα δεν θα μπορούσε, διότι θα βρισκόταν αντιμέτωπη με την ομόθυμη και σθεναρή αντίδραση των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

«Είναι λοιπόν αδύνατη και αδιανόητη η σύναψη συνυποσχετικού που θα κρύβει τεχνηέντως και εκ του πονηρού, υπό το πρόσχημα της προσφυγής στο ΔΔ της Χάγης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, την εκχώρηση με ασαφείς και διπλωματικά ευρηματικές διατυπώσεις, δικαιώματος στο ΔΔ να αποφανθεί περί του εύρους των χωρικών υδάτων ή ακόμα και της εδαφικής κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Υφέρπει όμως πάντα ο κίνδυνος, στο όνομα της ύφεσης, των χαμηλών τόνων και των ήρεμων νερών, να δημιουργείται σταδιακά η εντύπωση της αποδοχής της διευρυνόμενης τουρκικής ατζέντας και διεκδικήσεων, άρα βήμα-βήμα της δημιουργίας προηγούμενου. Με άλλα λόγια η δια της διαχρονικής διολίσθησης έκπτωση πάγιων εθνικών θέσεων που εδράζονται στέρεα επί του Διεθνούς Δικαίου. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται διαρκής εγρήγορση και ετοιμότητα, καθαρές απαντήσεις μη επιδεχόμενες παρερμηνεία, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική συνεχούς αναζήτησης ερεισμάτων στον διεθνή χώρο και βέβαια ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και αποτρεπτική ικανότητα. Πάνω απ' όλα όμως επιβάλλει εθνική ομοψυχία και υψηλό εθνικό φρόνημα από όλους μας».

 

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 8:20 am


Όμορφη και ήσυχη γραφική παραλία Θιόπαυτο στην Νότια Κυνουρία

Στον δρόμο πριν την Σαμπατική στην Νότια Κυνουρία βλέπουμε την πολύ όμορφη και ήσυχη, με ψιλό βότσαλο και λίγη άμμο, γραφική παραλία Θιόπαυτο.

Η φωτογραφία ανήκει στον Α.Μ

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 10:10 pm


Tέθηκε σε λειτουργία η νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραβάσεων

Στην προσπάθεια να βάλει ένα τέλος στο σβήσιμο των κλήσεων της Τροχαίας, η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ την ηλεκτρονική βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από σήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, τέθηκε σε λειτουργία το νέο σύστημα.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου «Smart Policing» και με χρήση κατάλληλης εφαρμογής, θα βεβαιώνουν ηλεκτρονικά την τροχονομική παράβαση, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα με την ολοκλήρωση των ενεργειών του αστυνομικού, θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του.

Παράλληλα, για τον Δήμο Αθηναίων θα παράγεται και κωδικός RF πληρωμής, ώστε εναλλακτικά οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά την κλήση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, που θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και αποτέλεσε μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές του έργου «Smart Policing» και με χρήση κατάλληλης εφαρμογής, θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά πλέον η τροχονομική παράβαση, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα με την ολοκλήρωση των ενεργειών του αστυνομικού, θα αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο η βεβαίωση παράβασης ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται με email και με sms για την αποστολή μηνύματος στη θυρίδα του.

Παράλληλα, για τον Δήμο Αθηναίων θα παράγεται και κωδικός RF πληρωμής, ώστε εναλλακτικά οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά την κλήση.

Η εφαρμογή σύντομα θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη επικράτεια».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 9:21 pm


Φαβορί για τον πάγκο της Γυναικείας ομάδας του Αστέρα ο Γιώργος Αντωνόπουλος

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος αναμένεται και αυτός να επιστρέψει στην Τρίπολη και να αναλάβει το «τιμόνι» της Γυναικείας ομάδας του Αστέρα Τρίπολης στην θέση του Ντράγκαν Κνέζεβιτς.

Μάλιστα ο Γιώργος Αντωνόπουλος αυτή την στιγμή φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του κιτρινομπλέ συνόλου που βαδίζει στην δεύτερη του σεζόν στην Α’ Εθνική.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 9:04 pm


Κανελλόπουλος: Διόρθωση αστοχιών στο έργο ανάπλασης της οδού Δαρειώτου προχωρά ο Δήμος Τρίπολης

Στη διόρθωση αστοχιών που εντοπίστηκαν στο έργο ανάπλασης της οδού Δαρειώτου προχωρά αυτές τις ημέρες ο Δήμος Τρίπολης.

Στο σημείο όπου ήταν την Δευτέρα (1/7/2024) ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Αλέκος Κανελλόπουλος.

Σε δηλώσεις του, τόνισε: «Είναι υποχρέωση του εργολάβου. Για αυτές τις εργασίες δεν θα υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση του δήμου Τρίπολης. Είναι στη συμβατική υποχρέωση του εργολάβου για κάποιο χρονικό διάστημα, μετά την παράδοση του έργου, να είναι υπεύθυνος και να διορθώνει την όποια κακοτεχνία. Αυτό προβλέπει η νομοθεσία.

Σε όλη τη Δαρειώτου όπου είχε γίνει ανάπλαση και υπάρχουν αυτές οι κακοτεχνίες, θα διορθωθούν.

Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών διότι ο δρόμος πρέπει να μείνει κλειστός για περίπου μία εβδομάδα, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 9:00 pm


Συλλυπητήριο μήνυμα Δήμαρχου Γορτυνίας για το θάνατο του Σταύρου Δέμου

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του φίλου μου, τον Αρκά, επιχειρηματία – φαρμακοβιομήχανο, Σταύρο Δέμο και με συγκίνηση τον αποχαιρετώ.
Δραστήριος και εξέχων επιστήμονας με τεράστια συνεισφορά στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, διέπρεψε πέρα από τα όρια της Αρκαδίας, πέρα από τα όρια της Ελλάδας.
Τίμησε την Αρκαδική του καταγωγή, πάντα παρών και ενεργός πολίτης με διαρκές, έντονο ενδιαφέρον και συνεισφορά στα κοινά.
Συνδικαλιστής, φιλάνθρωπος και οικογενειάρχης υπήρξε πρότυπο αφοσίωσης και συνέπειας στα ιδανικά που πρέσβευε και δίδαξε ήθος σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του κερδίζοντας την αγάπη και την εκτίμηση όλων.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης
Δήμαρχος Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:45 pm


Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Κατρίνη για την προεδρία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Κατρίνη για την προεδρία.

Στην ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος Πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει. Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική. Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση: Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:30 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας