Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Άρτας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τιμήθηκε με λαμπρότητα στην Άρτα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Γράφει: η Χριστίνα Μπίζα

Η Βυζαντινή και η σύγχρονη Άρτα υποδέχθηκαν το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στις 9 το πρωί την Αυτού Θειοτάτη Παναγιώτητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο ο οποίος τιμήθηκε από τις αρχές του τόπου με όλες τις πρέπουσες τιμές.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 11:43 am


ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: «Κάντε κάτι!»

Άρθρο της Όλγας Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής”

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 11:35 am


ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της δικαιοσύνης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας, συντασσόμενος με την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, εξέδωσε, διά του Προέδρου του Μιχάλη Νικολάου, την ακόλουθη ανακοίνωση:

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 11:30 am


Δήμαρχος Αρταίων: «Προτεραιότητά μας η προσπάθεια για ξενοδοχείο ή άνοιγμα του Κάστρου άμεσα με οποιοδήποτε κόστος»

Στην πρώτη ερώτηση της 3ης συνεδρίασης Λογοδοσίας της Δημοτικής  Αρχής του Δήμου ΑΡΤΑΙΩΝ»,  την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, σχετικά με την τύχη του «ΞΕΝΙΑ» και η οποία τέθηκε από την αντιπολίτευση και τον συνδυασμό «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», ο Δήμαρχος Αρταίων διαβεβαίωσε ότι τηρεί την προεκλογική του υπόσχεση να ξαναλειτουργήσει το «Ξενία»  ως ξενοδοχείο, χωρίς όμως να ρισκάρει τη χρηματοδότηση.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 11:25 am


Χρ. Σιαφάκας για διπλή γεφύρωση Αράχθου και κυκλοφοριακό πρόβλημα: «Προτεραιότητά μας τα χρόνια προβλήματα της Άρτας και των δημοτών»

Στην 3η συνεδρίαση Λογοδοσίαςτης Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αρταίων 2024, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων, ο δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, παίρνοντας πρώτος το λόγο, αναφέρθηκε στο θέμα το οποίο συζητήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ, αναφορικά με την γεφύρωση.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 11:22 am


Παρέμβαση Γ. Στύλιου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

Στον πρωτογενή τομέα, τη στήριξη των παραγωγών, την ανάγκη κυβερνητικής περιφερειακής πολιτικής και την επένδυση στη δια βίου εκπαίδευση και εξειδίκευση αναφέρθηκε ο Γιώργος Στύλιος στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 11:16 am


Θλίψη στο Δήμο Αρταίων. «Αντίο» στον Βαλάντη Χαλάστρα

Mε βαθιά οδύνη, ο Δήμος Αρταίων αποχαιρέτα τον προσφιλή και αγαπητό υπάλληλό του, Βαλάντη Χαλάστρα που ο ξαφνικός και αδόκητος χαμός του συντάραξε όλους τους συναδέλφους του.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 11:14 am


Με ενδιαφέρον η Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Αρταίων

Γράφει: η Χριστίνα Μπίζα

«Είμαστε πρακτικοί και αποτελεσματικοί» τόνισε ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας σε μία αποστροφή του λόγου του κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Τετάρτης  26 Ιουνίου στις 7 το βράδυ όπου η συζήτηση για το θεατράκι στο Παραποτάμιο Πάρκο πήρε ελεγχόμενες διαστάσεις όπως συνέβη και με πολλά άλλα θέματα συζήτησης όπως ήταν μεταξύ άλλων οι γεφυρώσεις του Αράχθου  καθώς και η πορεία για το «Ξενία» και την αξιοποίηση του, υπογραμμίζοντας  ο Δήμαρχος Αρταίων ότι «Το Κάστρο θα ανοίξει είτε έτσι είτε αλλιώς. Μέσα στη θητεία μας θα ανοίξουμε σίγουρα το Κάστρο».

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 11:09 am


Γεροβασίλη και Τσίρκας στο «κίνημα» κατά Κασσελάκη!

Προσφυγή στη βάση για τις επιλογές και αλλαγές που προωθεί ο ΣΤ. ΚΑΣΕΛΛΑΚΗΣ, ζητούν 87 βουλευτές και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ανάμεσά τους η βουλευτής Άρτας ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ και ο πρώην βουλευτής ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΡΚΑΣ.

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 10:24 am


«Παρών» … δια της απουσίας του ο Χρήστος Τσιρογιάννης!

Εδώ και δύο μήνες ο «Π» και με δύο δημοσιεύματά του, που δεν διαψεύστηκαν, «προβλέπει» την μεταπήδηση του πρώην Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 7:18 pm


Δήλωση Γ. ΣΤΥΛΙΟΥ για την Απώλεια του Αθ. Κονταξή

Ο Θανάσης Κονταξής, ιστορικό στέλεχος της παράταξής μας και πρώην βουλευτής Άρτας της ΝΔ, έφυγε από τη ζωή.

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 1:21 am


«Άστραψε και βρόντηξε» ο Γ. Σιλιόγκας για το ΞΕΝΙΑ!

Δεν άντεξε και ξεσπάθωσε για το ΞΕΝΙΑ στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος και Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΛΙΟΓΚΑΣ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 1:15 am


Νομός Άρτας - Ειδήσεις και Νέα

6o Arta Night Run - Runner Magazine

6o Arta Night Run  Runner Magazine

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 4:51 pm


6 Arta Night Run 2024 - Δήμος Αρταίων - Δήμος Αρταίων -

6 Arta Night Run 2024 - Δήμος Αρταίων  Δήμος Αρταίων -

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 1:06 pm


Η Γλυκερία στα «Ελευθέρια» - Ταχυδρόμος Άρτας

Η Γλυκερία στα «Ελευθέρια»  Ταχυδρόμος Άρτας

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 5:19 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Άρτας