Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μεσιτικό γραφείο ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο με Συντελεστή Δόμησης 0,8.




Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο με Συντελεστή Δόμησης 0,8.
Το συνολικό εμβαδόν του οικοπέδου είναι 1,095,98τμ.
Βρίσκεται σε όμορφο σημείο , δίπλα στο βουνό με πολλές μονοκατοικίες.

Επενδυτική ευκαιρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 5:21 pm


1η Ανάβαση Πηλίου 1η 2η και 3η θέση για την ομάδα του Τάσου Χατζηχρήστου !

 


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στην τοποθεσία του Αγίου Βλασίου Πηλίου η 1η Ανάβαση Πηλίου με διοργανωτή τον ΟΜΑ.Θεσσαλίας. 

Η ομάδα του Τάσου Χατζηχρήστου Chatzichristos Racing Team Florina κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία CAT 1 με οδηγό τον Τάσο Χατζηχρήστο όσο και στην κατηγορία Ε12 με το γνωστό BMW m3 GT EVO2 αποκομίζοντας πολύτιμους βαθμούς για το Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος. 

Στην 2η θέση τερμάτισε ο εκπληκτικός  Κωνσταντίνος Δημουλάς από το ΣΜΑ Βελβεντού με ένα Peugeot 306 S16 ενώ την 3η θέση κατέλαβε ο συμπαθέστατος Δημήτρης Χολέβας BMW M3  μηχανικός της ομάδας του Τάσου Χατζηχρήστου που μαζί με τον Χαράλαμπο Χρυσανθόπουλο Team99chrisantho υποστηρίζουν τεχνικά τα αυτοκίνητα της ομάδας σε κάθε αγώνα . 
Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί η εξαιρετική εμφάνιση του Γρηγόρη Εμμανουήλ από τον ΣΜΑ Βελβεντού που κατέλαβε την 2η θέση στην FST2 Drift ο οποίος άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.!
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς  και τους χορηγούς επικοινωνίας για την αμέριστη και πολύτιμη συμβολή τους σε κάθε αγώνα.





Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 5:09 pm


Πρόσκληση της ΕΜΑΕΦ σε Ημερίδα με τίτλο: "Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Τουρκία: Οι σχέσεις στα Βαλκάνια υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο Διεθνές πολυπολικό σύστημα"

 


Η ΕΜΑΕΦ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Φλώρινας σας προσκαλεί στην Ημερίδα με τίτλο: "Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Τουρκία: Οι σχέσεις στα Βαλκάνια υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο Διεθνές πολυπολικό σύστημα", που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας

Ομιλητές:

Φίλης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων. Αναλυτής Διεθνών Σχέσεων του ΑΝΤ1. 

Συμφωνία των Πρεσπών: Θρίαμβος ή Βατερλώ;

Σαββίδης Παντελής, Δημοσιογράφος.

Ελλάδα & Τουρκία: Το ενεργό Ηφαίστειο των Βαλκανίων

Χατζηθεοφάνους Γεώργιος, Υποστράτηγος ε.α., οικονομολόγος.

Ο κόσμος αλλάζει: απειλές & ευκαιρίες για την Ελλάδα.


Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της ΕΜΑΕΦ




Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 5:03 pm


Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Φλώρινας - Συγκρότηση ΔΣ σε σώμα



"Συγκρότηση ΔΣ σε σώμα"

Ύστερα από τη συνεδρίαση το Σάββατο 15/06/2024 το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας, συγκροτήθηκε ως εξής:

  • Πρόεδρος: Οκουτσίδης Θεολόγος 
  • Αντιπρόεδρος: Ρωμανίδης Μιχαήλ 
  • Γεν. Γραμματέας: Σακαλή Δέσποινα 
  • Ταμίας: Γροσδάνη Άννα 
Μέλη: Μαζαράκη Αναστασία Σφέτκου Μαρία Λιόλιου Θεοχαρία (Χαρά) 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΟΚΟΥΤΣΙΔΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ          ΣΑΚΑΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 4:54 pm


Ορκωμοσία Αποφοίτων Σχολής Γεωπονικών Επιστημών




Ορκωμοσία Αποφοίτων Σχολής Γεωπονικών Επιστημών

Με χαμογελαστά πρόσωπα αποφοίτων, φίλων, καθηγητών και περήφανων γονιών, γέμισε το αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην τελετή Ορκωμοσίας των αποφοίτων του τμήματος Γεωπονίας. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί απόφοιτοι, παρέλαβαν το πτυχίο της Γεωπονικής Επιστήμης ως επιβράβευση της προσπάθειάς τους. Οι απόφοιτοι όλα αυτά τα χρόνια δέθηκαν συναισθηματικά με τη Σχολή και την πόλη της Φλώρινας, όπου πέρασαν τα πιο όμορφα και παραγωγικά τους χρόνια. Ο αποχωρισμός από αγαπημένα πρόσωπα, μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας, είναι δύσκολος. Επικρατούν όμως τα συναισθήματα χαράς καθώς νέοι επιστήμονες που αγάπησαν το αντικείμενο σπουδών τους, ξεκινούν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στο γοητευτικό τομέα της Γεωπονίας. Τα παιδιά αυτά προσέφεραν στην πόλη της Φλώρινας την ενέργεια και τον ενθουσιασμό τους και είναι πλέον οι καλύτεροι πρεσβευτές της. Τους ευχαριστούμε για όλα αυτά που προσέφεραν στη Σχολή και την πόλη και τους ευχόμαστε υγεία και καλή σταδιοδρομία!

Συγκινητική στιγμή κατά την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας, ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας σε δύο συνταξιοδοτηθέντα μέλη ΔΕΠ για την προσφορά τους στο ίδρυμα. Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Καθηγητή κ. Ευστάθιο Ταμουτσίδη και στον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, που υπηρέτησαν με αγάπη και ευσυνειδησία το Ίδρυμα και από τη θέση του Αντιπροέδρου και Αντιπρύτανη αντίστοιχα, στη μακρόχρονη ακαδημαϊκή τους θητεία.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής κ. Νικόλαος Σαριαννίδης και τον ευχαριστούμε γι αυτό. Τον Αντιπρύτανη υποδέχθηκε ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής κ. Φωκίων Παπαθανασίου, ο οποίος καλωσόρισε τους αποφοίτους και τους γονείς τους, ενώ με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση προσέφερε στα τιμώμενα συναξιοδοτηθέντα μέλη ξεχωριστούς πίνακες ζωγραφικής, προσφορά του πρώην μέλους Ε.Τ.Ε.Π. του τμήματος και ζωγράφο, κ. Θεόδωρο Παρίση. Χάρη στο έργο του κ. Παρίση έχουν αποτυπωθεί τα ιστορικά νεοκλασικά κτίρια της πόλης καθώς αποτελούν την κύρια πηγή έμπνευσής του. Παρούσα στην τελετή ήταν και το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια, κ Αικατερίνη Μέλφου, η οποία, μαζί με τον κ. Αντιπρύτανη, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στα τιμώμενα μέλη.

Την αποχαιρετιστήρια ομιλία για τους απόφοιτους, εκφώνησε ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος κ. Βασίλειος Άμπας, ενώ η Καθηγήτρια κ. Θεανώ Λαζαρίδου, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ως Διευθύντρια του μοναδικού Μεταπτυχιακού στη χώρα που αφορά στην παραγωγή, πιστοποίηση και διακίνηση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού.

Με το πέρας της ανάγνωσης του όρκου και την παραλαβή των πτυχίων από τους αποφοίτους, ακολούθησε μικρή δεξίωση στο φουαγιέ της Σχολής.

Η διάχυτη ευτυχία των αποφοίτων και των γονιών τους για τα όμορφα χρόνια των σπουδών τους, μας γεμίζει με ικανοποίηση και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε με περισσότερη διάθεση το παραγωγικό μας έργο.

Σχολή Γεωπονικών Επιστημών







Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 4:46 pm


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Επιβολή διοικητικών προστίμων

 


«Επιβολή διοικητικών προστίμων»

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 937,50€, στις 10 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Φλώρινας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων σε πρανές οδού, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Φλώρινας.

 Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.225€, σήμερα 13 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Νεάπολης, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ζωικών απορριμμάτων εντός κτηνοτροφικής μονάδας, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Νεάπολη Κοζάνης.

Γραφείο Επικοινωνιών                                                                                        ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτ. Μακεδονίας

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 4:41 pm


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Φλώρινας - Δημιουργώντας αξέχαστες αναμνήσεις… (φώτο)

 


Δημιουργώντας αξέχαστες αναμνήσεις…


Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Φλώρινας κατάφερε να δημιουργήσει αξέχαστες αναμνήσεις στους μαθητές του σχολείου με την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς που διοργάνωσε.
Σε μια ζεστή και συγκινητική εκδήλωση, η οποία ακολούθησε μετά το πέρας της σχολικής γιορτής, προσφέρθηκαν στα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης ενθύμια, όπως φωτογραφικά λευκώματα, κούπες και συμβολικά διπλώματα αποφοίτησης, για να θυμούνται πάντα τις όμορφες στιγμές των σχολικών τους χρόνων.
Η τελετή περιλάμβανε την εντυπωσιακή στιγμή όπου τα παιδιά πέταξαν μπαλόνια στον ουρανό, ακολουθούμενη από το παραδοσιακό πέταγμα των καπέλων αποφοίτησης, που είχαν επιμεληθεί τα ακούραστα μέλη του συλλόγου Χριστίνα Ιωαννίδου, Ιακωβάκη Αφροδίτη, Δαμιανίδου Αναστασία και Ξένια Γκουλέτσα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όλα τα παιδιά απόλαυσαν σάντουιτς, χυμό και στο τέλος παγωτό, προσφορά του συλλόγου.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τις μουσικές επιλογές του DJ, που κράτησαν ζωντανό το κέφι και τη χαρά των παιδιών.
Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους τους γονείς που ήταν παρόντες στην καλοκαιρινή αυτή γιορτή των αναμνήσεων, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της ξεχωριστής ημέρας.
Η παρουσία των γονέων και τα καλά τους λόγια μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας ακόμα περισσότερο.
Τέλος ευχόμαστε στα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης καλή συνέχεια και επιτυχία στο νέο τους ξεκίνημα!
Καλό Καλοκαίρι


Τα μέλη του συλλόγου
Σάββας Παπαδόπουλος
Θεόδωρος Γεωργιάδης
Ξένια Γκουλέτσα
Αλέξανδρος Σκοπελιανός
Χριστίνα Ιωαννίδου
Αφροδίτη Ιακωβάκη
Αναστασία Δαμιανίδου
Υ.Γ.
Δυστυχώς λόγο προσωπικών δεδομένων τα πρόσωπα των παιδιών είναι θολωμένα στις φωτογραφίες και δεν διακρίνεται το χαμόγελο της ευτυχίας και η συγκίνηση των στιγμών.
Όμως αυτά τα συναισθήματα έχουν αποτυπωθεί στη δική μας μνήμη και μας δίνουν την δύναμη για ακόμα περισσότερες δράσεις!!!













Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 4:35 pm


Προμήθεια και παράδοση εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας

 


Προμήθεια και παράδοση εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας

 

Στην προμήθεια έξι (6) πλήρως εξοπλισμένων σετ ηλεκτρονικών υπολογιστών (υπολογιστής, οθόνη, εκτυπωτής, scanner και κάμερα) προχώρησε ο Δήμος Φλώρινας, στο πλαίσιο του έργου «Συντηρήσεις σχολείων - Α.Π.Χ. – περιβαλλόντων χώρων & προμήθεια εξοπλισμού Α’θμιας & Β’θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Ο εξοπλισμός παραδόθηκε από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, κα Σοφία Φουδούλη - Τζώτζη σε σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας (1ο Γενικό Λύκειο, 2ο Γενικό Λύκειο, 3ο Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ, Εσπερινό ΕΠΑΛ και Εσπερινό Γυμνάσιο - Λ.Τ. Φλώρινας) προκειμένου να καλύψει βασικές τους ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης τόνισε πως "ο Δήμος Φλώρινας στέκεται αρωγός στην προσπάθεια ενίσχυσης των σχολικών μονάδων και παροχής καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης, τόσο στους εκπαιδευτικούς, όσο και στους μαθητές".

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 4:28 pm


Από σήμερα οι αιτήσεις για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ - Αμειβόμενη και ασφαλισμένη μαθητεία σε 37 ειδικότητες αιχμής

 


Από σήμερα οι αιτήσεις για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ - Αμειβόμενη και ασφαλισμένη μαθητεία σε 37 ειδικότητες αιχμής

 

Σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 17:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ, για το σχολικό έτος 2024-25,σε 37 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι 15-29 ετών (γεννήθηκαν τα έτη 1995-2009)και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου. Η αμοιβή των μαθητών ανέρχεται σε 118,64ευρώ ή 148,30 ευρώ την εβδομάδα (για 4 ή 5 ημέρες μαθητείας, αντίστοιχα)  για 2 έτη.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω gov.gr με κωδικούς TAXISnet στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση  → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ

Η ΔΥΠΑ εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυϊκό σύστημα στη χώρα μας που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη Σχολή με το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

 

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στη σχολή.

 

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ:

 

·     Πραγματοποιούν πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση

·     Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα

·     Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό

·     Λαμβάνουν επίδομα στέγασης που ανέρχεται στα 240 ευρώ μηνιαίως, καθώς και σίτισης που ανέρχεται στα 9 ευρώ ημερησίως, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια

·     Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές

·     Δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

 

 

Φέτος θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες:

 

·     Αισθητικής Τέχνης

·     Αργυροχρυσοχοΐας

·     Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής

·     Βοηθός Γενικής Βρεφονηπιοκομίας

·     Βοηθός Γενικής Νοσηλείας

·     Βοηθός Φαρμακείου

·     Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας

·     Γραφικών Τεχνών – Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Εντύπου

·     Επεξεργασία Γούνας

·     Καλλιτεχνικής Επεξεργασίας Μαρμάρου

·     Κοινωνικών Φροντιστών

·     Κομμωτικής Τέχνης

·     Κτηριακών Έργων

·     Μαγειρικής Τέχνης

·     Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

·     Ξυλουργών – Επιπλοποιών

·     Τεχνίτης Αερίων Καυσίμων

·     Τεχνίτης Αμαξωμάτων

·     Τεχνίτης  Έξυπνων ηλεκτρονικών συσκευών και εγκαταστάσεων

·     Τεχνίτης Εργαλειομηχανών (CNC)

·     Τεχνίτης  Ηλεκτρολογικών Εργασιών  και Ανελκυστήρων

·     Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Συστημάτων συμβατικού και ηλεκτρικού Αυτοκινήτου

·     Τεχνίτης Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων

·     Τεχνίτης Μεταλλικών Κατασκευών

·     Τεχνίτης Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών

·     Τεχνίτης  Μηχανών & Συστημάτων συμβατικού και ηλεκτρικού Αυτοκινήτου

·     Τεχνίτης Ναυπηγικής Βιομηχανίας

·     Τεχνίτης Συστημάτων Αποθήκευσης Ενέργειας

·     Τεχνίτης Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ

·     Τεχνίτης Ψηφιακών Λήψεων και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης

·     Τεχνίτης  Ψυκτικών & Κλιματιστικών Έργων

·     Υπάλληλος Υποστήριξης Συστημάτων Κυβερνοασφάλειας

·     Υπάλληλος Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (LOGISTICS)

·     Υπάλληλος  Διοικητικών  &  Οικονομικών Υπηρεσιών

·     Υφάσματος Ένδυσης και Σχεδιασμού ενδύματος

·     Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων-Αρχιτεκτονικής Τοπίου

·     Ωρολογοποιίας

 

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.dypa.gov.gr/mathitia

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 4:26 pm


Οι πρώτες δράσεις του Σχεδίου Αλληλεγγύης FloCultuR του ΟΕΝΕΦ!

 


Οι πρώτες δράσεις του Σχεδίου Αλληλεγγύης FloCultuR του ΟΕΝΕΦ!

Τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκαν στο youth center του ΟΕΝΕΦ, σε ένα πλούσιο τριήμερο δράσεων, μαθητές/τριες Δημοτικού από 6 έως 8 χρονών στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Αλληλεγγύης, με τίτλο: «Πολιτιστικές διαδρομές Φλώρινας - Florina's Cultural Routes (FloCultuR)».

Το πρόγραμμα για τον μήνα Ιούνιο διαμορφώθηκε ως εξής: Το Σάββατο 01/06 πραγματοποιήθηκε το πρώτο workshop του Σχεδίου, που αφορούσε σε δραστηριότητες και παιχνίδια γνωριμίας καθώς και προβολή βίντεο σχετικά με την Νεολιθική Εποχή και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Την Κυριακή 02/06 υλοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή, με παράλληλη μελέτη πεδίου στον Νεολιθικό Λιμναίο Οικισμό στο Δισπηλιό της Καστοριάς, ενώ συγχρόνως επισκεφθήκαμε και το Ενυδρείο Καστοριάς.

Τέλος, το Σάββατο 08/06 υλοποιήθηκε καλλιτεχνικό εργαστήρι με τίτλο: “Κατασκευάζοντας με πρώτες ύλες”. Εμπνευσμένο από την προηγούμενη συνάντηση της Ομάδας καθώς και από την επιτόπια επίσκεψη στη Καστοριά, τα παιδιά αξιοποίησαν πρώτες ύλες όπως πηλό, ξύλα και άχυρα, κατασκεύασαν και δημιούργησαν όσα είδαν, βίωσαν και έμαθαν σε προηγούμενες συναντήσεις και παράλληλα, παρουσίασαν τα δικά τους δημιουργήματα στους συνομηλίκους τους, ενισχύοντας το αίσθημα αυτοπεποίθησης, δημιουργικότητας και αυτενέργειάς τους.

Ακολουθούν και άλλες δράσεις για μαθητές/τριες Δημοτικού, ηλικίας 6 έως 8 ετών. Συγκεκριμένα για τον μήνα Ιούλιο θα υλοποιηθούν τρεις δράσεις αφιερωμένες στην αρχαία ιστορία. Θα γνωρίσουμε αρχαιολογικά μουσεία ανά την Ευρώπη μέσω του workshop και της χρήσης των ΤΠΕ, θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, ενώ στο καλλιτεχνικό εργαστήρι με τίτλο “Αρχαιολόγοι εν δράσει”, οι συμμετέχοντες/ουσες θα δημιουργήσουν τα δικά τους προσωπικά έργα βασισμένα στην εμπειρία που κατέκτησαν από τις προηγούμενες δράσεις (βιωματική μάθηση).

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Σοφία Λεωνίδου για την φωτογραφική κάλυψη των δράσεων του Σχεδίου!

Το Σχέδιο Αλληλεγγύης με τίτλο: «Πολιτιστικές διαδρομές Φλώρινας - Florina's Cultural Routes (FloCultuR)» αποτελεί ένα Έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, με φορέα υποστήριξης το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ).

 

 

Οι Νέοι Μπροστά!






 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 4:04 pm


Ωδείο Φλώρινας Παράρτημα Αμυνταίου : Εκδήλωση σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου στον Αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Αμυνταίου

 


Το Ωδείο Φλώρινας Παράρτημα Αμυνταίου σας προσκαλεί στην καλοκαιρινή εκδήλωση του Ωδείου την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30 στον Αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  του Αμυνταίου, με είσοδο δωρεάν για το κοινό. 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:55 pm


ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Η φιέστα του Αμύντα Αμυνταίου για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία

 


ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Η φιέστα του Αμύντα Αμυνταίου για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία

Φιέστα για την άνοδο την ανδρικής ομάδας χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου στην Α2 Εθνική Κατηγορία, συνδιοργάνωσαν η Διοίκηση του συλλόγου και η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 στο ΔΑΚ Αμυνταίου.

Οι παίκτες του Αμύντα κατάφεραν να σφραγίσουν το ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου,με νίκη-θρίλερ (26-25) επι των Ποντίων του Κιλκίς στο Αμύνταιο, την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, ολοκληρώνοντας τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος αήττητοι (10/10 νίκες).

Ο Αμύντας Αμυνταίου επέστρεψε στην Α2 Εθνική Κατηγορία ύστερα από απουσία 30 χρόνων. Τελευταία φορά που ο σύλλογος αγωνίστηκε στην εν λόγω κατηγορία ήταν την περίοδο 1993-1994, σε ενιαίο όμιλομε 12 ομάδες. Πρωταθλητής είχε αναδειχτεί ο Πανελλήνιος Γ.Σ., ενώ Αμύντας Αμυνταίου και ΑΟ Σερρών υποβιβάστηκαν στη Β΄ Εθνική.

Η φιέστα περιελάβανε φιλική αναμέτρηση μεταξύ του Αμύντα Αμυνταίου και της μικτής  Δυτικής Μακεδονίας, απονομή μεταλλίων στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Αμύντα από τον Βουλευτή Π.Ε. Φλώρινας Σταύρο Παπασωτηρίου, τον Δήμαρχο Αμυνταίου Ιωάννη Λιάση και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιο Τάσκα και απονομή του κυπέλλου από τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος και Πρόεδρο του Αρίωνα Πτολεμαΐδας Αναστάσιο Πέτκο. Επίσης, η Διοίκηση του Αμύντα έδωσε τιμητικές πλακέτες σε ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα -εξωαγωνιστικά-στην επιτυχημένη πορείατης ανδρικής ομάδας.

Οι αθλητές που αγωνίστηκαν τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Αμύντα ήταν οι:  Ασιανός Παναγιώτης, Γιαννιτσόπουλος Χρυσόστομος, Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Κόλλιας Ζαφείρης, Κόλλιας Δημήτρης, Κοτανίδης Νίκος, Κωνσταντινίδης Κυριάκος, Μπιλιούσης Βασίλης,Μπόνας Αριστείδης, Μυλόπουλος Κωνσταντίνος, Ξεκουκουλωτάκης Εμμανουήλ, Παναγιωτίδης Αχιλλέας, Παπαδόπουλος Δήμος, Παπαδόπουλος Διαμαντής, Παπακοσμάς Βασίλης, Παπαχρήστου Αλέξανδρος, Παπαχρήστου Γεώργιος, Πετρίδης Δημήτρης, Πετρίδης Σπύρος, ΡόμπηςΔημήτρης, Τζοβάρας Παναγιώτης, ΤοπτσίδηςΔημήτρης καιΤριανταφύλλουΠέτρος.

Το τεχνικό επιτελείο αποτελείτο από τους: Πασιαλή Δημήτρη, Φυραρίδη Χρήστο και Αδαμαντίδου Μαρία.

Στο ΔΑΚ Αμυνταίου βρέθηκαν αρκετοί φίλοι και αρκετές φίλες του Αμύντα Αμυνταίου, που με τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα, έδωσαν τον δικό τους τόνο και παλμό στην εκδήλωση.

Στις τοποθετήσεις τους οι αρχές του τόπουανέφεραν τα ακόλουθα:

Σταύρος Παπασωτηρίου Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας: Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση,θέλω να συγχαρώ την ομάδα για την εκπληκτική της  πορεία, πετυχαίνοντας τον στόχο της, την άνοδο στην Α2 Εθνική. Είχα πάρα πολλούς λόγους να βρίσκομαι σήμερα εδώ, με κυριότερο ότι είμαι συναισθηματικά δεμένος με το άθλημα, διότι και εγώ υπήρξα αθλητής του χάντμπολ και συγκεκριμένα στην ομάδα της Φλώρινας, μάλιστα είχα την τύχη να συναντήσω κάποιους  παλαιούς μου συμπαίκτες που βρέθηκαν σήμερα εδώ στο ΔΑΚ Αμυνταίου. Το χάντμπολ είναι ένα άθλημα δυναμικό και έχει να κάνει με το ομαδικό πνεύμα, χαρακτηριστικά τα οποία είναι πολύ σημαντικά στις μέρες μας, διότι ότι πετυχαίνουμε απαιτεί δυναμισμό, αποφασιστικότητα και ομαδικό πνεύμα. Να είστε καλά, καλή πορεία στην Α2 και ΄μείς θα σταθούμε δίπλα σας.

Ιωάννης Λιάσης Δήμαρχος Αμυνταίου: Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο, στη διοίκηση και σ΄ όλους αυτούς που στήριξαν την ανδρική ομάδα, η οποία κατάφερε έναν άθλο, γι΄ αυτό και είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Κανείς δεν περίμενε ότι θα μπορούσατε να προβιβαστείτε, μόνο εσείς το πιστέψατε και τα καταφέρετε, κάνοντας όλους εμάς βαθιά υπερήφανους. Εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να είμαστε δίπλα σας και θα είμαστε δίπλα σας, εγώ μάλιστα έχω έναν λόγο παραπάνω, διότι ο γιός μου ήταν τερματοφύλακας στον Αμύντα Αμυνταίου και ποτέ δεν τον ξεχνάω αυτό. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια και εύχομαι να πανηγυρίσουμε και άλλες επιτυχίες, εδώ στο Αμύνταιο, τη γενέτειρα του χάντμπολ.

Αθανάσιος Τάσκας Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας: Αναμφίβολα επιτυχίες σαν αυτή που σημείωσε ο Αμύντας Αμυνταίου ανεβάζουν το επίπεδο όλης της περιοχής της Φλώρινας. Οφείλω να συγχαρώ τους παίκτες, το προπονητικό team, τον Πρόεδρο τον κο Γιώργο Θεοχαρίδη καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου γι΄ όλα αυτά που πέτυχαν μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Επιστρέψτε μου να πω ότι η θέση του θρυλικού Αμύντα είναι στην Ά1 Εθνική Κατηγορία, συνεπώς δεν πρέπει να σταθούμε σ΄ αυτή μόνο την επιτυχία, αλλά θα περιμένουμε να ανέβουμε μια ακόμα κατηγορία και να ΄στε σίγουροι οτι έτσι θα γίνει. Οι υποχρεώσεις της ομάδας και οι προσδοκίες του κόσμου πολλαπλασιάζονται, γι΄ αυτό  ότι χρειαστείτε από μας να ξέρετε ότι θα είμαστε στη διάθεση σας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Θεοχαρίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο και τους επισήμους για την παρουσία τους τόσο στην σημερινή εκδήλωση, όσο και καθ΄ όλη της διάρκειας της χρονιάς και ανανέωσε το ραντεβού στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.

 



 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:52 pm


Συγχαρητήρια επιστολή του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας τον μαθητή της Γ΄ Τάξης -απόφοιτο Τζήμα Ανδρέα

 


Ο Διευθυντής και οι Καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας συγχαίρουμε θερμά τον μαθητή της Γ΄ Τάξης -απόφοιτο, πλέον- του Σχολείου Τζήμα Ανδρέα, που συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής, που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, και κατέλαβε την 9η θέση μεταξύ όλων των μαθητών της Ελλάδας.

Η χαρά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη όχι μόνο εξαιτίας των αυξημένων απιτήσεων του -καταξιωμένου εδώ και δεκαετίες για το υψηλό του επίπεδο- Διαγωνισμού, αλλά και, κυρίως, λόγω του ακέραιου ήθους του διακριθέντος μαθητή μας.

Ευχόμαστε στον ίδιο, αλλά και σε όλους τους μαθητές μας που αποφοίτησαν από το Σχολείο, να προκόψουν στις σπουδές του; και σε κάθε άλλο υψηλό έργο, για να μπορέσουν να διαλύσουν με γνώση και αρετή τα σκοτάδια της δύσκολης εποχής μας.

Για τον Σύλλογο των Καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας
Ο Διευθυντής
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Δ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:47 pm


Συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πρεσπών

 


Η πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.ΣΟ.Π.Π.)του Δήμου Πρεσπών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2024, στην έδρα του Δήμου, στο χωριό Λαιμός.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την συνεργασία ανάμεσα στους φορείς, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα που αφορούν την πυροπροστασία, όπως η συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, ο συντονισμός των υπηρεσιών για την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την πρόληψη, αλλά και η άμεση ενημέρωση σε περίπτωση οποιουδήποτε συμβάντος, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Το Τ.Ε.ΣΟ.Π.Π. του Δήμου Πρεσπών συνεδρίασε υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Μανούρη  και συμμετείχαν ο Διοικητής ΠΕΠΥΔ Δυτικής Μακεδονίας, Νικόλαος Μητσογιάννης, οι Διοικητές ΔΙΠΥΔ και Π. Υ. Φλώρινας, Ιωάννης Μιαούλης και Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, ο Ευάγγελος Πολίτης, εκπρόσωπος του 1ου Συντάγματος Πεζικού, ο Διοικητής του Α.Τ. Πρεσπών, Αντώνιος Σταματάκης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, η προϊσταμένη της Μονάδας Διαχείρισης του ΟΦΥΠΕΚΑ, Λητώ Παπαδοπούλου, η Αντιδήμαρχος Πρεσπών, Μαργαρίτα Μπαμπάκου, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλαος Κακαράντζας και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:35 pm


Η Μικτή Χορωδία του «Αριστοτέλη» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη

 


Η Μικτή Χορωδία του του «Αριστοτέλη» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 σε Χορωδιακή εκδήλωση, στο αμφιθέατρο τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.  

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο του ΜΚΣT, Cantus Arte Choir, σε συνεργασία με το Μακεδονικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής και είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και τελεί

Η έναρξη της Χορωδιακής εκδήλωσης είναι στις 7:30 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.



Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2024 | 8:32 am


ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ : Γυμναστικές επιδείξεις `1967 - 4ο Δημοτικό Σχολείο (Πρότυπο)

Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 3068/14.06.2024 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου, δημοσιεύει φωτογραφία συνοδευόμενη με το παρακάτω κείμενο :


ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ 1967 - 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΠΡΟΤΥΠΟ)

Ιούνιος 1967, στην αυλή της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, μαθητές και μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου, του Πρότυπου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας, στις καθιερωμένες γυμναστικές επιδείξεις της λήξης της σχολικής χρονιάς. Στο κέντρο της φωτογραφίας ο Κώστας Μπέλλης, δεύτερος στα αριστερά ο Θόδωρος Τσάπανος και πίσω του ο Γιώργος Μπασιακούλης ενώ δεξιά ο Αθανασιάδης (;) και πίσω του ο Πέτρος Λούκρης(;), όλοι μαθητές της 4ης Δημοτικού.

Ευχαριστούμε πολύ τον Θόδωρο Τσάπανο, καθηγητή Σεισμολογίας του Α.Π.Θ., για την παραχώρηση της φωτογραφίας.


Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2024 | 8:30 am


Αρχαιρεσίες της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου

 


Αρχαιρεσίες της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου

Το ΔΣ της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου, σας προσκαλεί στην επαναληπτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου.

Οι εκλογές για την  ανάδειξη του νέου ΔΣ θα πραγματοποιηθούν από τις 8:00 μ.μ. ως τις 10 μ.μ. της ίδιας μέρας.

Καλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι να το δηλώσουν είτε μέσω mail στο [email protected] ή στο [email protected] , είτε μέσω τηλεφώνου στο 6984121784 (Βαγγέλης Νάστος), μέχρι την 19η Ιουνίου.

Η Γενική Συνέλευση που είχε προγραμματιστεί για τις 13 Ιουνίου, αναβλήθηκε λόγω μη ύπαρξης απαρτίας.

 

Με τιμή,

το Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2024 | 12:59 am


Εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 14 Ιουνίου

 


Εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 14 Ιουνίου

 

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Φλώρινας «Ελένης Θ. Δημητρίου», το Γραφείο Εθελοντισμού και οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Φλώρινας, διοργανώνουν από κοινού εθελοντική αιμοδοσία για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε αίμα.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, κατά τις ώρες 09:30' - 13:00' στους χώρους του ΚΑΠΗ του Δήμου Φλώρινας (πίσω από τη Δημοτική Αγορά).

Αφιερώνω 30' από τον χρόνο μου.

Δίνω Αίμα 

Χαρίζω ΖΩΗ !

 

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2024 | 12:53 am


Ευχαριστήριο του Υποψηφίου Ευρωβουλευτή Γιώργου Δακή

 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΚΗ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απ' την καρδιά μου στους φίλους και στις φίλες σε όλη την Ελλάδα που με τίμησαν με την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συμπατριώτες Δυτικομακεδόνες που με ανέδειξαν πρώτο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


Γιώργος Κ. Δακής

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 9:34 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Sushi Night στο Emerald Suites - Νέα Φλώρινα

Sushi Night στο Emerald Suites  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 12:06 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας