Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τέλος ο Καρμόνα από τον Αστέρα

Ο Νταβίντ Καρμόνα ολοκλήρωσε την συνεργασία του με τον Αστέρα Τρίπολης και μέσω των social media έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα για όσα βίωσε φορώντας αυτή την τριετία την κιτρινομπλέ φανέλα.

Αναλυτικά

Τρεις σεζόν υπερασπίστηκα τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. Σήμερα έφτασε η ώρα να πω αντίο και μπορώ να είμαι μόνο ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω σε αυτήν την ομάδα. Σε αυτά τα χρόνια ένιωσα την Τρίπολη ως σπίτι μου και κρατάω πολλές καλές στιγμές που με έκαναν να εξελιχθώ ως προσωπικότητα και ως άνθρωπος. Εύχομαι στον Αστέρα Τρίπολης, στους συμπαίκτες μου και στο επιτελείο του συλλόγου πολύ επιτυχία για το μέλλον. Ευχαριστώ την οικογένεια του Αστέρα Τρίπολης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 4:47 pm


Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στη Λακωνία

Συνελήφθησαν, χθες (16.6.2024) και πρώτες πρωινές, ώρες, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς του της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, -3- ημεδαποί, ηλικίας 17, 19 και 21 ετών, αντίστοιχα καθώς και 19χρονος αλλοδαπός, γιατί στη θέα των αστυνομικών απέρριψαν από το όχημα μικροποσότητα κοκαΐνης. Επιπλέον, σε έρευνες που έγιναν σε οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους - 15,3- γραμμαρίων, -1- ζυγαριά ακριβείας, -4- φυσίγγια, - 4- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τέλος, για την ίδια υπόθεση κατηγορείται 49χρονος ημεδαπός, πατέρας του 17χρονου για παραμέληση της εποπτείας του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 4:30 pm


Άρειος Πάγος: Ζητεί πειθαρχική έρευνα γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο ποινικολόγος

Eurokinissi

Ο Άρειος Πάγος ζητά κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα για ανακρίτρια και εισαγγελέα αναφορικά με την απόφασή τους να αφήσουν ελεύθερο τον κατηγορούμενο δικηγόρο για τη σωματική κακοποίηση της συζύγου του.

Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο γνωστός ποινικολόγος παρά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του προκάλεσε αίσθηση.

Ο ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της μη προσέγγισης της συζύγου του, την υποχρέωση να εγκαταλείψει το κοινό σπίτι τους και την υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 4:16 pm


Ενημέρωση για τις Δράσεις Ενίσχυσης και Προώθησης της Επιχειρηματικότητας σε περιοχές Δ ΑΜ στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας & Μεγαλόπολης

Στον αέρα βρίσκεται η επικοινωνιακή προβολή σε τοπικά μέσα για τις δράσεις ενίσχυσης και προώθησης της επιχειρηματικότητας για υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης (Ε.Σ.ΔΙ.Μ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης.

Με βασικά μηνύματα «Νέες δυνατότητες για τις μεγάλες επιχειρήσεις!» και «Νέο παραγωγικό μοντέλο, νέες λύσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις!» η ενημερωτική προβολή σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα, καθώς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσκαλεί όλους όσους αναζητούν χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν ή να ενισχύσουν την επιχείρησή τους, να βρουν τη δράση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027. Οι μεν δράσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις αφορούν επενδυτικά σχέδια από 5.000.000€ έως και 40.000.000€, ενώ οι αντίστοιχες δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφορούν επενδυτικά σχέδια από 500.000€έως και12.000.000€.

«Οι δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το Πρόγραμμα ΔΑΜ συνεχίζονται. Τέσσερις προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 280 εκατομμυρίων ευρώ, είναι ήδη ανοιχτές για την υποβολή επενδυτικών σχεδίων για υφιστάμενες και νέες ή υπό σύσταση ΜμΕ και μεγάλες επιχειρήσεις. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας ότι η Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση θα είναι για τις επηρεαζόμενες περιοχές μια μοναδική ευκαιρία στήριξης της επιχειρηματικότητας, αλλά και των πολιτών που επηρεάζονται από τις κοινωνικές, εργασιακές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης και της ενεργειακής μετάβασης», είχε δηλώσει σχετικά με τις τέσσερις νέες δράσεις, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ, κ. Πελοπίδας Καλλίρης.

Σημειώνεται ότι η λήξη υποβολής αιτήσεων για τις συγκεκριμένες δράσεις είναι η28η Ιουνίου 2024και ώρα 15.00. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χρηματοδοτικά προγράμματα, μπορείτε να βρείτε στα σημεία πληροφόρησης της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, kepa-anem.gr, [email protected] ή τηλεφωνικά στο 2310480000 για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ,και στη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, diaxeiristiki.gr, [email protected] ή τηλεφωνικά στο 2610622711 για τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:47 pm


Φωτιά στη Μεσσηνία

φωτογραφία αρχείο arcadiaportal.gr

Φωτιά τώρα σε δασική έκταση στην περιοχή Αλιμάκι Μεσσηνίας.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Συνδράμουν στο έργο μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:39 pm


Μικρή εστία φωτιάς από κεραυνό στο Αρτεμίσιο

Σε περιστατικό φωτιάς που εκδηλώθηκε πάνω από το Αρτεμίσιο στη Μαντινεία Δήμου Τρίπολης έσπευσε η Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουνίου.

Σε ενημέρωση που είχαμε από την Υπηρεσία, πληροφορηθήκαμε ότι έλαβε σήμα για κεραυνό στην περιοχή.

Όπως μας είπαν, το περιστατικό ήταν μικρής έκτασης.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:23 pm


Πανελλαδικές Εξετάσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση μέσω SMS

Τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι από σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου, είναι ξανά διαθέσιμη η πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr. Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Με τον τρόπο αυτό, θα ενημερωθούν και με γραπτό μήνυμα (SMS) για:

τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και
τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουνίου. Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συγκεκριμένα, απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Η υπηρεσία αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το 2021 από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική́ Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά με τα γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια μέσα ενημέρωσης. Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους από την online εφαρμογή του ΥΠΑΙΘΑ στη διεύθυνση: ΕΔΩ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:16 pm


Σύλληψη 36χρονου για κατοχή κάνναβης στο Ναύπλιο

Συνελήφθη, χθες (16.6.2024) το πρωί, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 36χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε, μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:01 pm


Νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Εποχή Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκινά στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και επίσημα καθώς ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού ήρθε σε συμφωνία με την ΕΠΟ και αναλαμβάνει το την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Μάκης Γκαγκάτσης ήρθε σε επικοινωνία με τον Σέρβο τεχνικό με τις δύο πλευρές να τα βρίσκουν και κάπως έτσι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να γίνεται ο νέος Ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

Πλέον, η Εθνική μας ομάδα ανοίγει μια νέα σελίδα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τιμόνι της.

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi Sports

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 2:56 pm


Νέες ταυτότητες: Τέλος χρόνου - Τι θα συμβεί αν δεν αλλάξετε

Συνεχίζεται η διαδικασία για την έκδοση νέων ταυτοτήτων με την αλλαγή - αντικατάσταση των παλαιών να είναι υποχρεωτική για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να μπουν στο id.gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet  και να ζητήσουν την έκδοση νέας ταυτότητας ή την αντικατάστασή της λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να προγραμματίσουν ψηφιακά το ραντεβού τους.

Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του δελτίου ταυτότητας, πρέπει να επικοινωνήσετε με την αρμόδια υπηρεσία και υπάλληλος του αστυνομικού τμήματος θα σας κλείσει το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού.

Διαβάστε περισσότερα για το τι θα συμβεί εάν δεν αλλάξετε τις ταυτότητές σας μέχρι το τέλος του χρόνου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 2:46 pm


Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού προγράμματος eTwinning για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό έργο «Tellmeyourclassroomrules» κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024. 

Το έργο σχεδιάστηκε για να αναδείξει τις διαφορές που συναντάμε στα σχολεία της Ευρώπης και στις τάξεις αυτών λόγω της κουλτούρας της εκάστοτε χώρας. 

Η ύπαρξη κανόνων σε μία σχολική αίθουσα αποτελεί και την οριοθέτηση των μαθητών σε ασφαλή όρια που θα αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για την ποιότητα της διδασκαλίας, για τη θετική γνωστική και κοινωνική εξέλιξη των μαθητών και κατ’ επέκταση για την εύρυθμη λειτουργία μιας κοινωνικής ομάδας.

Για τέσσερις μήνες από τον Φεβρουάριο 2024-Μάιο 2024, 9 δάσκαλοι και πάνω από 100 μαθητές  από την Τουρκία, την Τυνησία και την Ελλάδα συνεργάστηκαν σε αυτό το έργο. 
 

Δείτε ΕΔΩ.

Οι μαθητές : Γ2 τάξης
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Τρίκολα Θεοδώρα 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 
ΑΡΚΑΜΟΥΖΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕ70

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 2:34 pm


Μεγάλα ονόματα του ελληνικού τένις στον ΣΑ Τρίπολης (pics)

Η Τρίπολη θα φιλοξενήσει το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 8 το απόγευμα, δύο από τους καλύτερους Έλληνες τενίστες, σε έναν συναρπαστικό αγώνα επίδειξης. Πρόκειται για τους αθλητές  Στέφανο Σακελαρίδη και τον Φάνη Κοντόπουλο.

Ο Στέφανος Σακελαρίδης είναι επαγγελματίας τενίστας, 19 ετών, βρίσκεται στο νούμερο 432 της παγκόσμιας κατάταξης ATP, είναι μέλος της Εθνικής ομάδας (UnitedCup) και αποτελεί μεγάλη ελπίδα για το Ελληνικό τένις.

Ο Φάνης Κοντόπουλος, περυσινός κυπελλούχος και πρωταθλητής Ελλάδος (διπλά ανδρών), έχει σημαντικές διακρίσεις  στο κολεγιακό πρωτάθλημα Αμερικής. 

Ο αγώνας θα ανοίξει την αυλαία του TRIPOLISOPEN 2024,ενός από τα σημαντικότερα καλοκαιρινά τουρνουά τένις της Πελοποννήσου, που διοργανώνει ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Τρίπολης για 10 συνεχόμενα χρόνια . 

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η ανακοίνωση του συλλόγου ότι οι δύο αθλητές πριν τον αγώνα (18.00-20.00) θα παίξουν 2 gamesμε όποιον αθλητή επιθυμεί αρκεί να είναι εγγεγραμμένος στο φετινό τουρνουά TRIPOLISOPEN.

Πριν τον αγώνα οι δύο αθλητές θα συζητήσουν με  τα παιδιά της ακαδημίας του συλλόγου για το συναρπαστικό άθλημα του τένις.

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 2:19 pm


Κατσίπος: Πολύ σύντομα τα παιδιά θα μπορέσουν να χαρούν το νέο Νηπιαγωγείο στο Παράλιο Άστρος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του νέου Διθέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης και ο πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών κ. Τίμος Κατσίπος σε συνάντηση που είχαν,  με αφορμή την υπογραφή παραχώρησης οικοπέδου για την κατασκευή νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο δήμο, μίλησαν και για την πορεία των έργων στο Νηπιαγωγείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 έγινε η τελετή θεμελίωσης του νηπιαγωγείου και όπως είχε αναφερθεί σε λιγότερο από έναν χρόνο οι μικροί μαθητές της περιοχής θα απολαμβάνουν τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις με όλες τις ανέσεις και η παραμονή τους εκεί θα είναι ακόμα πιο ποιοτική.

Το έργο, το οποίο υλοποιείται από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», εκτελείται από την ανάδοχο εταιρεία «Λίθος Α.Τ.Ε.» και είναι προϋπολογισμού 1.238.000 ευρώ.

Ο κ. Κατσίπος ανέφερε ότι το έργο εξελίσσεται κανονικά και ο ανάδοχος ανταποκρίνεται στο χρονοδιάγραμμα  ποιοτικά και χρονικά.

Το έργο πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθεί στον συμβατικό του χρόνο και πολύ σύντομα τα παιδιά θα μπορέσουν να χαρούν το νέο κτίριο

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 2:00 pm


Δράση για την πρόληψη του καρκίνου στο πλαίσιο της Παμπελοποννησιακής Συνάντησης Νοσηλευτών στην Τρίπολη (pics,vid)

Η πρώτη Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών πραγματοποιείται στην Τρίπολη Αρκαδίας σήμερα 17 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη δράση για την πρόληψη κατά του καρκίνου.

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μαζί με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος και τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πατρών ενώνουν τις δυνάμεις τους και τολμούν για μια συνδιοργάνωση που θέλουν να γίνει θεσμός.

Στόχος της δράσης αυτής είναι οι πολίτες να ενημερωθούν για το καρκίνο και την σωστή πρόληψη γιατί η πρόληψη σώζει ζωές και αυτός είναι και ο στόχος της δράσης αυτής.

Νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, φοιτήτριες και φοιτητές, επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων συζητούν, συνεργάζονται, ανταλλάσσουν ιδέες και απόψεις, μοιράζονται τις εμπειρίες και καταλήγουν σε βέλτιστες πρακτικές ανταποκρινόμενοι στις συνεχείς προκλήσεις που επιβάλλει το σύστημα υγείας της χώρας μας και οι διεθνείς αλλαγές.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών στην Τρίπολη

Video of ArcadiaPortal.gr Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών στην Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 1:41 pm


Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην Γαρέα (pics)

Πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου σε αγροτική περιοχή της Τ.Κ. Γαρέας.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης στο συμβάν, όπως μας ενημερώνει ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας δήμου Τρίπολης κ. Γιώργος Οικονομόπουλος ο οποίος βρέθηκε στην Γαρέα.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Oι φωτογραφίες είναι απο σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του κ. Γιώργου Οικονομόπουλου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 1:36 pm


Πολάκης σε Τσίπρα: Όχι άλλα Ινστιτούτα!

Την έντονη διαφωνία του με την σημερινή εκδήλωση του Ινστιτούτου του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, διατύπωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

«Οχι άλλα ινστιτούτα και στρογγυλά τραπέζια προβληματισμού και “βιώσιμης ανάπτυξης”» ξεκινά στην ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

Όλο το κείμενο του Παύλου Πολάκη

Οχι αλλα ινστιτούτα και στρογγυλα τραπεζια προβληματισμου και «βιωσιμης αναπτυξης» !

-Πολιτικη γραμμη συγκεκριμενης συγκρουσης με τα καρτελ ενεργειας , καυσίμων, τροφίμων και τραπεζων υπερ των λαικων συμφερόντων χρειαζομαστε!
-Πολιτικη γραμμη αναδιανομης απο την ελιτ και την ολιγαρχία προς οφελος της μισθωτης εργασιας ,της αγροτικης παραγωγής και των μικρομεσαιων χρειαζομαστε!
-Για ισχυρο κοινωνικο κρατος ,για αποκατάσταση της αξιας της εργασιας και των συνταξεων ,για αξιοπρεπες μελλον για τη νεα γενια που πρεπει να σταματησει να φευγει απο τη χωρα και να γυρισουν οσοι εφυγαν !!

ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ και οχι να κρατησουμε απλα τη «φλογα αναμμενη» διπλα στα εικονισματα

Καμια βιωσιμη αναπτυξη δεν θα ερθει με αγορασμενα ΜΜΕ ,με ελεγχόμενη και διεφθαρμενη τη Δικαιοσυνη και ενα επιτελικο κρατος που κυριαρχουν μαφιες που μοιραζουν απευθειας αναθεσεις!

Αυτα πρεπει να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ παιρνοντας την κυβερνηση με ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΗ και εκφραζοντας την κοινωνικοπολιτικη συμμαχια της αριστερης προοδευτικης παραταξης ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!!

Σε αυτην την προοπτικη καποιοι που αποχωρησαν κρατωντας τις εδρες γιατι δεν τους αρεσε η νεα ηγεσια δεν νομιζω πως εχουν να προσφερουν κατι(τους το εδειξε αλλωστε ο λαος προσφατα) ουτε βεβαια καποιοι Σχοιναδες και Ρουσοπουλοι ή και καποιοι οπως ο Χουλιαράκης που αναζητησε τη ζεστη αγκαλια του αρχιτραπεζιτη Στουρναρα.

Αυτα απο μενα …κατ αρχην!

Υγ .Και ειμαι απο αυτους που τη συμφωνια των Πρεσπων την στηριξαν οσο ελαχιστοι απο το Συριζα. Αλλά μην κολλαμε διπλα στην αποτιμηση και προβολη της συμφωνιας απο τους αρχιτεκτονες της που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ,τα φληναφηματα περί «βιώσιμης αναπτυξης» με ομιλητες και συμμετεχοντες σαν αυτους που προανεφερα για να υπηρετηθουν σεναρια ελεγχομενων «συγκλισεων» ….

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 1:27 pm


Συνεχίζονται οι πολιτικές αναταράξεις για το ΠΑΣΟΚ και την εκλογή νέας ηγεσίας

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε για το ΠΑΣΟΚ, όπου συνεχίζονται οι μετεκλογικές αναταράξεις και ακούγονται αρκετές φωνές για εκλογή νέας ηγεσίας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανοίξει σήμερα τα χαρτιά του στην ΕΡΤ, θέλοντας να φτιάξει και το έδαφος ενόψει και της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, στη σκιά των τοποθετήσεων στελεχών που ζητούν επίσπευση των διαδικασιών αλλά και εκείνων που επιμένουν στην τήρηση των καταστατικών διαδικασιών.

Οι πιέσεις που δέχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης για να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές, γίνονται ολοένα και πιο έντονες. Ήδη κορυφαία στελέχη είναι αποφασισμένα να θέσουν υποψηφιότητα σε μία πιθανή εσωκομματική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με παρέμβασή του δήλωσε παρών στην εσωκομματική διαδικασία και ζήτησε άμεση προσφυγή στην βάση, χωρίς να προσδιορίζει τον δικό του ρόλο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 1:05 pm


Ελεύθερος ο ποινικολόγος που ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του - Επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα

Eurokinissi

Ελεύθερος μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του αφέθηκε ο ποινικολόγος

Σύμφωνα με πληροφορίες, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τη σύζυγό του.

Μετά την απολογία του σε δηλώσεις του ο δικηγόρος είπε: «Ζητάω συγγνώμη από όλους, από τη Σοφία και τις κόρες μου. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια.  Δεν έχω υπάρξει βίαιος ξανά στο παρελθόν».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 12:36 pm


Σήμερα η τελετή έναρξης της Παμπελοποννησιακής Επιστημονικής Συνάντησης Νοσηλευτών στην Τρίπολη

Mε ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην 1η Παμπελοποννησιακή Επιστημονική Συνάντηση Νοσηλευτών που πραγματοποιείται στην Τρίπολη Αρκαδίας από 17 έως 18 Ιουνίου 2024,στις φιλόξενες δομές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μαζί με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος και τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πατρών, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τολμούμε μια συνδιοργάνωση που θέλουμε να γίνει θεσμός.

Αποτελεί τιμή μας επίσης, η φιλοξενία του 4ου Forum των Προέδρων Νοσηλευτικής στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης, μια ακόμα ευκαιρία για τη νοσηλευτική μας εκπαίδευση και τη διασύνδεσή της με το επαγγελματικό περιβάλλον και την κλινική πρακτική.

Νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, φοιτήτριες και φοιτητές, επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων συναντιόμαστε, συζητάμε, συνεργαζόμαστε, ανταλλάσσουμε ιδέες και απόψεις, μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και καταλήγουμε σε βέλτιστες πρακτικές, ανταποκρινόμενοι στις συνεχείς προκλήσεις που επιβάλλει το σύστημα υγείας της χώρας μας και οι διεθνείς αλλαγές.

Πιστεύοντας στη δύναμη της συνεργασίας, της διεπιστημονικότητας και της αλληλοϋποστήριξης, σας καλοσωρίζουμε όλες και όλους, για μια εποικοδομητική συνεργασία, συμμετέχοντας δυναμικά στο επιστημο νικό και κοινωνικό πρόγραμμα της εκδήλωσής μας.

Με εκτίμηση,

Μαρίνα Λαμπράκη
Πρόεδρος της
Οργανωτικής Επιτροπής

Πρόεδρος της
Επιστημονικής Επιτροπής

Το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης, δείτε το πρόγραμμα:

19.30-21.00 Τελετή Έναρξης

Εναρκτήρια Ομιλία
Συντονιστές: Κατσής Αθανάσιος, Καθηγητής Στατιστικής στην Εκπαιδευτική Έρευνα, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Πρεζεράκος Παναγιώτης Καθηγητής, Εργαστήριο Ολοκληρωμένης Φροντίδας Υγείας, Πρόεδρος Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Προς ένα ασθενοκεντρικό σύστημα υγείας: Ερευνητικά ευρήματα και συστάσεις πολιτικής
Ομιλητής: Σουλιώτης Κυριάκος, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 12:29 pm


...Και ποιο το κέρδος;

Το σκίτσο του Γιώργου Καπράνου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 12:19 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Επικαιρότητα | Page 14467 - Arcadia Portal

Επικαιρότητα | Page 14467  Arcadia Portal

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:10 pm


Επιστροφή στην Αρκαδία - newsbreak

Επιστροφή στην Αρκαδία  newsbreak

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 5:00 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας